2020. június 18., csütörtök

Kések szerszámok





















Kések szerszámok















töltött káposzta készítő gép

u. az.

hengeres kés



Hogyan legyen rekord nagy paradicsomunk





(NaturaHirek.hu) Szeretnétek egy nagy paradicsom ültetvényt? Egyetlen növény is elegendő lehet egy család szükségleteinek ellátására, a lényeg az, hogyan neveljük fel a palántát. Sok különböző módszert próbáltunk már ki… kezdve azzal, hogy egyszerűen csak ledugtuk a növényt a földbe. Kedvenc módszerünk viszont az, ami tényleg vizet is szállít a gyökerekhez. Ez egy olyan módszer, amelyet igényeinknek megfelelően alakítottunk ki, tippeket használva fel a “How to Grow World Record Tomatoes” c. könyvből. Ily módon, könnyedén 1.8 m- 3,4 m magas paradicsom növényünk lehet minden évben… szervesen, természetesen!
Először vettem egy pár méter vízelvezető csövet (pl. egy PVC csövet) és lyukakat fúrtam bele, 15 cm-es távolságra. Miután az ágyat felszántottuk, ásunk egy lyukat mindkét oldalon ahol a paradicsom növényt ültetnénk.
tomato1
Tegyünk egy hosszú csövet a lyukba.

Töltsük tele a lyukat földdel, de ne menjen a csőbe!
Töltsük tele a lyukat földdel, de ne menjen a csőbe!


Tegyünk paradicsom ketreceket a cső mellé mindkét oldalra. Van pár olyan ketrecünk, amely kétszer olyan magas mint a legnagyobb 3 méteres növényünk.
Tegyünk paradicsom ketreceket a cső mellé mindkét oldalra. Van pár olyan ketrecünk, amelyek kétszer olyan magasak mint a legnagyobb növényünk.


Próbáld ki ezt a módszert a nyáron. Nem fogod elhinni, hogy milyen mélyre megy majd a víz a gyökerekhez, és hogy milyen hihetetlenül befolyásolja majd a paradicsom fejlődését. Kicsi, boltban vásárolt ketreceink voltak eddig a paradicsom növényeinkhez. De most, miután ezt a módszert alkalmazzuk, feltétlenül szükségünk van izmos, egyedi ketreceinkre.
Mostmár csak annyit kell tennünk, hogy a csövek tetjére tölcsért illesztve esővízzel meglocsoljuk növényeinket, vagy hagyjuk hadd végezze el a munkát maga az eső.
summer2011 004











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése