2020. június 17., szerda

A gojokat meglopni dicsőség


























A gojokat meglopni dicsőség !!!

A


Percemberek hatalmi tombolásukban elfogy a nemzetünk !!!

Vesszen Trianon , vesszenek a szabadkőműves páholyaink / több mint 300 / , vesszenek a helytartóink, vesszenek a csendes holokauszt végrehajtói nemzetünk ellenségei !!!



A politikai maffiától az alvilágig a bíróságtól a rendőrságig, a maffia vállalkozókig a háttérből irányító szabadkőművesekig az idegen hatalmat kiszolgáló titkos szolgálatunkig , mind a húsdarálóba való , és ahogy csinálták , hal eledelnek , még jók lesznek ők is talán !!!!


Beharangozó a Magyarok IX. Világkongresszusához 

2016. augusztus 2 mvsz.hu
A Magyarok Világszövetsége augusztus 3-án, 11 órakor sajtótájékoztatón ismerteti a közelgő Magyarok IX. Világkongresszusnak várható fejleményeit. Elöljáróban közzétesszük Patrubány Miklós beharangozóját. Ez a Világkongresszus a magyarság történelmébe mindenképpen beírja a nevét, írja a Magyarok Világszövetségének elnöke.
   
Beharangozó a Magyarok IX. Világkongresszusához 
Beharangozó a Magyarok IX. Világkongresszusához

Élet, vagy halál? - kérdezi Petőfi Sándorral, és állítja válaszút elé a magyar nemzetet a Magyarok IX. Világkongresszusa. 
Az egykor nagybetűvel írt nyugat mára egyértelműen a halál civilizációjává vált és végnapjait éli. Mire e civilizációban egy anya megszüli első és többnyire egyetlen gyermekét (ha egyáltalán vállal egyet is), addig az Istent életükből nem száműző civilizációkban a vele egykorú nők már sok-unokás nagymamák. És mint tudjuk, míg a népszaporulat a gyermekek számától csak arányosan függ, az édesanya életkora exponenciálisan befolyásolja azt. 
A magyarság itt áll, devizahitelekkel millió-szám végzetesen eladósítva, az utódállamok folytatódó sorvasztásának kitéve, gyermekeit világgá eresztve, egy olyan Európában, amely szabad piaci versenyt hirdet, de a legmesszebbmenőkig álságos és protekcionista módon, milliók sokmilliárdot kitevő adójából, pártos alapon hizlalja a halál civilizációját fenntartó politikai osztályt és annak haszonlesői körét. A többi? A többi menjen világgá, pusztuljon bele, vagy éljen egyik napról a másikra... És szavazzon négyévenként a rendszer fenntartóira. (!?) 
A magyar nemzet 96 év alatt sem heverte ki Trianont. Mert Trianont nem lehet kiheverni. Legfönnebb feltápászkodni, fölülkerekedni és legyűrni. A végnapjait élő nyugat, mely kíméletlenül ránk szabta Trianont, most az önmagára kényszerített migráns-özönnel saját Trianonjába rohan. Magyarország pedig a második világháború befejezése óta a maga csendes, belső Trianonja felé halad: a magyar nép belátható időn belül kisebbségbe zuhan saját maradék országán belül... 
Közben a világ rohamléptekkel halad egy minden korábbinál pusztítóbb világégés felé, amely - ha bekövetkezik - emésztő lángba borítja majd. 
Ebben a helyzetben kell magyar nemzetünk számára az Életet szavatoló utat megkeresni és azon elindulni. A Magyarok IX. Világkongresszusa vállalja a kihívást, és felelősen viszonyul hozzá. 
A sémiták, árják és turániak - őstörténeti konferencia elfelejtett korok tudását és tanulságait emeli át a mába és bocsátja a Jövő a Szent Korona jegyében - nemzetstratégiai, valamint A Fény üzenete - kulturális konferencia rendelkezésére, amelyek a jövőt fürkészik, és egy, a magyarság számára élhető jövőt szavatoló, korszerű világkép megalkotásán fáradoznak, konkrét állam-, társadalom- és közösségszervezési megoldásokat is ajánlva. 
Sántha Attila dolgozata, amely rehabilitálja a finn-ugorizmus erőltetett menetű térhódítása során hamisnak hazudott Csíki székely krónikát, kiegészítve Benkő Emőkének most első ízben elhangzó, azt kiegészítő és megerősítő közlésével, látszólag csak ötszáz évet nyit meg a magyarságnak az Árpád Nagyfejedelem vezette honvisszafoglalás előtti időszakából. Ám ez a két dolgozat valójában - bizonyítván a magyarság testvérnépéről, a székelyekről, hogy Attila fiának hátramaradt és mindenkor magyarul beszélő népéről van szó - a hun-székely azonosság révén legalább háromezer évet és sok ezer kilométert nyit meg a magyarság eddig elhallgatott történelmében, a Kárpát-medencétől az egyiptomi Szfinx-ig és a kínai Nagy fal-ig. 
A Kárpát-medencei magyar vértanúság - történeti konferencia számba veszi a magyarságot az elmúlt ezerszáz évben ért magyar-irtásokat. A minden képzeletet fölülmúló magyar-irtás számbavétele és közismertté tétele elegendő elrettentő erővel kell bírjon a lehetséges újabb elkövetőkkel szemben, és elegendő késztetést kell jelentsen számunkra az önvédelemhez. 
Az In vivo - orvos-konferencia, amely immár 11. ülését tartja, valós képet adhat a ma élő magyar nemzedék egészségének aggodalomra bőven okot adó állapotáról. Egyben - felismerései révén - kiutat mutathat Európa "beteg nemzete" részére. 
A Trianon-100: "Hiszek Magyarország feltámadásában!" - kiútkereső konferenciára leadott nagyszerű dolgozatok ismeretében bizonysággal állítható, hogy a Magyarok IX. Világkongresszusa, és általa a magyar nemzet egy teljes, Trianon legyűrését lehetővé tevő nemzetpolitikai program birtokába juthat e konferencia révén. 
Miután már két ízben - 2008-ban és 2012-ben - tárgysorozatára vette, a Magyarok Világkongresszusa nem kerülheti meg a magyar kulturális örökségnek a magyar nyelv után legbecsesebbnek mondható része, az ősi, élő székely-magyar rovásírás közkinccsé tételének kérdését. A számítógépes szabványosításon túl - rovásírás konferencia megoldást keres arra, hogy a sokmillió, okos-telefonján naphosszat internetező magyar fiatal közül legalább egymillióban felkeltse a rovásírás használata iránti érdeklődést. Nem túlzó ez a várakozás, ha abból indulunk ki, hogy ma már elég sokan - közöttük nem-magyar tudósok - vallják, hogy a székely-magyar rovásírás minden ma ismert írás őse. 
Az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójának szentelt emlékkonferencia minden magyar számára nyilvánvalóvá és közismertté kívánja tenni azt, hogy az 1956-os magyar forradalom messze fölülmúlta a híres francia forradalmat. 1956 lényege ekként foglalható össze három jelszóban: Szabadság, tisztesség, méltóság, szemben az idők próbáját ki nem állt Szabadság, egyenlőség, testvériség hamis jelszavakkal. Azt is tudnia kell 60 év után minden embernek, hogy 1956 nem csupán a XX. század történelmének mérföldköve, hanem egyenesen üdvtörténeti jelentőségű esemény volt, amely döntően alakította az egész emberiség sorsát. 
Az ugyancsak harmadszor megrendezésre kerülő "Radványi Jenő" - borászati konferencia tovább léphet a több ezer éves magyar hagyomány éltetésében és leginkább a nemzet-megújító, új magyar középosztály kialakítása felé. 
A 2012 után másodszor ülésező, "Hamvaidnak elhozása végett..." - Petőfi-konferencia meglátásom szerint meghozza az áttörést a legnagyobb magyar költő és lángelme, Petőfi Sándor mindeddig letagadott és megalázóan méltatlanul kezelt, szibériai utóéletének feltárásában és elfogadásában. Ha majd megadatik a nemzeti kegyelet, és Petőfi Sándor újból közöttünk lesz, Vele könnyebb lesz a halálon úrrá lenni, és magyar nemzetünk számára az Életet szavatolni. Az Ő megjelenése az emberiség XXI. századi életében elhozhatja a világ országaiban a Petőfi Sándor Intézetek létrejöttét, az egyedien ősi és tökéletességében fennkölt magyar nyelv őrzésére - az egyetemes emberiség közös kincseként. Elvégre "A magyarság az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti, jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb mértékben - a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által - a hitvilágát" - olvasható a magyar nemzet meghatározásának első mondatában. 
Jóllehet, a Magyarok IX. Világkongresszusa is elsősorban rólunk, magyarokról szól, tudvalevő, hogy miként minden időkben, úgy most is, a magyarság sorsa és sorsának alakulása összefügg az egész emberiség sorsának alakulásával, és jóra fordítása kiutat jelenthet az egész világ számára. A Magyarok IX. Világkongresszusa ezen egyetemes feladatának azzal kíván a leginkább megfelelni, hogy megpróbál Isten számára a mai életben ismét helyet teremteni. De nem csupán az egyén és az egyház életében! Hanem az állam berendezkedésétől kezdve - Jövő a Szent Korona jegyében -, a legmagasabb tudományokig: a nem-euklidészi geometriától a holografikus világmodellig - és azon is túl. 
A Nagyboldogasszony napján, Székesfehérváron ülésező Nyitó-konferencia három kiemelt előadása is ebbe az irányba mutat: 
A Sabariában született Szent Márton éve lévén, Molnár V. József róla szóló előadása nemcsak kötelező feladatot teljesít, hanem eddig ismeretlen tényeket is feltár Pannónia nagy fiának életéből. 
A csíksomlyói búcsút évszázadok óta szervező és éltető erdélyi ferences-rend tartományfőnöke, Orbán Szabolcs Csíksomlyó jelentőségéről tart előadást. 
Balogh Sándor professzor pedig, - aki korábban teljes körűen bizonyította, hogy Amerika Szent István fia, Szent Imre után nyerte a nevét - ismerteti az Albert Einstein által felvetett, de megoldatlanul hagyott tér/mező dilemma őáltala kidolgozott megoldását, amelynek a Magyarok Világkongresszusait szervező Magyarok Világszövetsége a 27. Magyarságtudományi Füzettel egy önálló kötetet szentelt. 
Balogh Sándor megoldása egy új világmodell, amely a legmagasabb egzakt tudományok - mag- és kvantumfizika, relativitáselmélet, genetika - világába belehelyezi Istent, és teszi azokat egyazon világmodellen keresztül érthetővé. Ahogy ő maga fogalmaz: "a teljes valóságot, a gravitációtól és elektromos hullámoktól a fény kettős természetéig, a tudatig és a halál utáni tapasztalatokig, a szabad akarattól és az állati ösztönöktől a szellemvilágig." 
Lehet, hogy ezzel a dolgozattal a Magyarok IX. Világkongresszusa beírja a nevét az egyetemes emberiség történelmébe? 
A magyarság történelmébe mindenképpen. Garancia erre a tíz szakmai konferenciát közel egy éven keresztül szervezők névsora is, akik együttesen és a Magyarok Világszövetségének Elnökségével karöltve a Magyarok IX. Világkongresszusának Nagybizottságát alkotják: Dr. Aradi Éva, Dr. Bakay Kornél, dr. Borbély Zsolt Attila, Dr. Botlik József, Botos László, Bottyán Zoltán, Dr. Drábik János, Dunajszky Géza, Prof. Dr. Egyed-Zsigmond Imre, Friedrich Klára, Fuksz Sándor, Gábor Ferenc, Dr. Grandpierre Atilla, Hadady László, Hompoth Zoltán, Dr. Horváth Szabolcs, Kiss Endre József, Dr. Mandics György, Sujánszky Jenő, Szakács Gábor, Szondi Miklós, Varga István, dr. Varga Tibor, Zombory István. 
A Magyarok IX. Világkongresszusa várhatóan megerősíti a Magyarok VIII. Világkongresszusának legfontosabb következtetését, mely szerint a magyarság jövője a Szent Korona jegyében van, és a Szent Korona uralta magyar történeti alkotmány keretein "kívül nincs és nem is lehet életképes magyar nemzet". Hiszen "a Szent Korona Isten gondolata a magyar létről... a magyar küldetésről" - ahogyan azt Kocsis István ihletetten megfogalmazta. 
A Jövő a Szent Korona jegyében című nemzetstratégiai konferencia-szekció pedig várhatóan kiegészíti a Magyarok VIII. Világkongresszusa által kidolgozott és elfogadott magyar nemzet-meghatározást a HAZA fogalmával. Kölcsey Ferenccel szólva: "A HAZA MINDEN ELŐTT." 
A Magyarok IX. Világkongresszusának küldöttei megérkezésükkor elsőkként vehetik át a tíz szakmai konferencia dolgozatait tartalmazó köteteket, valamint a Világkongresszusra időzítetten megjelenő, három Magyarságtudományi Füzetet. Mindnyájuknak: küldötteknek, előadóknak, vendégeknek és hallgatóknak, miként az olvasóknak is, hasznos és eredményes tanácskozást, jó munkát és olvasást kívánunk. 
Velünk az Isten! 
Budapest-Kolozsvár, 2016. július 15-én 
Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke
 
Melléklet: Az egyes konferenciák beharangozója 
MVSZ Sajtószolgálat
8941/160801
 
Beharangozó a Magyarok IX. Világkongresszusához




Negyed milliárdért újra barátok között a maffiavezér 

Hétfőtől már házi őrizetben fogadhatja fideszes és baloldali politikus barátainak gratulációit Vizoviczki László, a potom 250 millió forint óvadék fejében elengedett maffiózó. Vizoviczki kiengedése egyértelmű gesztus a polgári Magyarországot építő kormány részéről, hogy a súlyos korrupciós gyanúba keveredett politikusait közösen mossák tisztára. 
Felháborító, de sajnos nem meglepő, hogy a bíróság nem kívánja vizsgálni a több százmilliós összeg eredetét, bár erősen gyanítható, hogy ők is tisztában vannak azzal, miszerint az óvadék közös "perselyezés" eredménye. 
A Jobbik továbbra is választ vár a sajtó elől bujkáló Rogán Antaltól, az ötödik kerületet nyolc évig irányító egykori polgármestertől, hogy milyen kapcsolatban állt kerületének legbefolyásosabb vállalkozójával, akinek a bárjaiban történő visszaélések szinte naponta jelentek meg a sajtóban, illetve a levelezőpartner, Kubatov Gábor szerepe is felvet további érdekes kérdéseket. 

Jobbik Magyarországért Mozgalom 




Kifizette Vizoviczki a 250 milliós óvadékot, hazamehet


Egy összegben kifizették a 250 millió forintos óvadékot a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László ügyében, így az éjszakai mulatókat üzemeltető vállalkozó házi őrizetbe kerül.
Az óvadékot bírósági letétbe helyezték, ezért az ítélőtábla intézkedett V. L. vádlott előzetes letartóztatásának megszüntetéséről és nyomon követő eszközzel is ellenőrzött házi őrizetéről - közölte a Fővárosi Ítélőtábla.
Vizoviczki László ellen két büntetőeljárás is folyamatban van.Egyik ügyét a Fővárosi Törvényszék tárgyalja, ebben a vállalkozót és harminckét társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolják. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a vádlottak közül kilencen bűnszervezetben követték el cselekményeiket,legalább 825 millió forintos kárt okozva az államnak.










Vizoviczki László a Debreceni Törvényszéken 2015. január 14-én
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
A másik ügy a Debreceni Törvényszék előtt van. Ez a 2014 októbere óta tárgyalt rendőrségi vesztegetési botrány, amelynek vádirata huszonegy olyan vádlottat tart számon, aki hivatali vesztegetésért, hivatali visszaélésért, illetve közokirat-hamisításért felelhet.
Az eljárásban szereplő négy volt rendőrfőtiszt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi magas beosztású munkatársai a főügyészség szerintrendszeresen százezres, milliós összegeket kaptak Vizoviczki Lászlótól,hogy szórakozóhelyei illegális rendőri védelemmel működjenek, a konkurens mulatóhelyeken pedig a bezárás érdekében razziákat tartsanak.
Az elsőfokú döntés után Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta, az óvadék megállapítására azért nyílt lehetőség, mert kizárólag a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva tartották fenn eddig a vádlott előzetes letartóztatását (az óvadék összegét pedig úgy kell meghatározni, hogy az visszatartsa a szökéstől a gyanúsítottat).



A világ leggazdagabbjainak 20 kedvenc időtöltése


Jelenleg 2473 dollármilliárdos él a Földön. Egy cég összeírta, hol élnek, honnan van a pénzük, és mivel töltik a szabadidejüket. A milliárdosok a sztereotípiával ellentétben nem golfozni, hanem jótékonykodni szeretnek a legjobban.
Még soha nem élt annyi dollármilliárdos a Földön, mint 2016-ban, egész pontosan 2473-an vannak. Összes vagyonuk 7,7 ezer milliárd dollár, kiírva: 7 700 000 000 000.
A dollármilliárdosok legnagyobb része, 2179 fő férfi, a nők 294-en vannak, derül ki a Wealth-X legfrissebb milliárdos-népszámlálásából.

Az északi féltekén tömörülnek

A legtöbb milliárdos Európában él.Az európai milliárdosok 806-an vannak (ez a teljes milliárdos népesség 32,6 százaléka), összvagyonuk 2330 milliárd dollár.Európa után Ázsia következik a milliárdosok 26,1 százalékával és 1686 milliárd dollárral. A harmadik helyen Észak-Amerika áll, ahol a milliárdosok 25,4 százaléka él, 2561 milliárd dollárnyi pénzen osztozva. Ami a világ többi részét illeti:

Közel-Kelet: a milliárdosok 7,8 százaléka, 450 milliárd dollár,
  • Latin-Amerika: a milliárdosok 6,2 százaléka, 488 milliárd dollár,
  • Afrika: a milliárdosok 1,7 százaléka, 98 milliárd dollár,
  • csendes-óceáni térség: a milliárdosok 1,3 százaléka, 70 milliárd dollár.

Öten vannak a tápláléklánc élén

A felmérés szerint a milliárdosok nagyobb része önerőből gazdagodott meg, nem pedig örökölte a vagyonát: 1372-en vannak, akik maguknak köszönhetik a szerencséjüket, ez 56 százalék.










Donald Trump vagyonát 3-5 milliárd dollár közé saccolják, ezzel a közelébe sem ér az olyan nagyágyúknak, mint Bill Gates vagy Warren Buffett
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alex Wong
Nem meglepő módon a legtöbb milliárdos épphogy csak befért a klubba 1-2 milliárddal, az 50 milliárd dollár fölötti vagyonon ülő csúcsragadozók mindössze öten vannak:




Nem golfozással töltik a szabadidejüket

A népszámlálás készítői annak is utánanéztek, hogy mik a milliárdosok kedvenc hobbijai, a Business Insider összeszedte, a legnépszerűbb 20 tevékenységgel a milliárdosok hány százaléka szokott foglalkozni.
A felmérés szerint nem több sztereotípiánál, hogy az átlag milliárdos jellemzően a golfpályán üti el az idejét, és ha épp nem golfozik, akkor síel, vagy aranyárban mért whiskyt kortyolgat a klubjában.

A milliárdosok legkedvesebb időtöltése valójában a jelek szerint a jótékonykodás,56,3 százalékuk szokott ezzel foglalkozni:




Golfozni valójában csak 11 százalékuk szokott, a síelés az utolsó helyre szorult. A jó borokat és egyéb italokat mondjuk elég sokan szeretik (15,9 százalékuk), de nem olyan sokan, mint a politikát (22,2 százalékuk).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Siker, pénz, csillogás: így él egy 17 éves milliárdos

Tévhiteket cáfoltak meg a milliárdosokról

Zuckerberg robbantott a milliárdosok között






Sokaknál fagy a Windows 10 a nagy frissítés óta


Több felhasználó is panaszkodik arra, hogy feltűnően sokszor omlik össze a Windows 10 azóta, hogy felrakták az operációs rendszer legújabb, masszív éves frissítését. Ugyan van megoldás a problémára, nem mindig válik be.
A Microsoft kevesebb, mint egy hete tette elérhetővé a Windows 10 első nagyobb frissítőcsomagját, az első szülinap alkalmából megjelent Anniversary Update-et. A pakk régiótól függően válik folyamatosan telepíthetővé, és komoly változásokat hoz, ezekről bővebben itt olvashat.
A frissítés óta viszont nem működik mindenkinél gördülékenyen a rendszer, a felhasználók a közösségi oldalakon, legaktívabban aRedditen panaszkodnak, hogy telepítés óta több alkalommal ishasználhatatlanra fagy a rendszer. 
Eddig legtöbbször a Tálca működése állt le. Az ügyesebbek próbálnak magyarázatot találni arra, hogy hardveres vagy szoftveres hiba okozhatja a problémát. Előbbit kizárták, lévén több komponensnél is is tapasztalták a jelenséget.

A probléma rendkívül idegesítő, hiszen a gép bekapcsolása után tíz-húsz másodpercig ugyan minden megfelelően működik, dea Start gombra nyomva megfagy a rendszer,jellemzően olyan hibaüzenettel, hogy a „Microsoft Windows működése leállt".

Pár trükkel megjavulhat

A Microsoft egyelőre még nem reagált a panaszokra, így egy esetleges javításról sem tudni még semmit.
A problémán az eddigi tapasztalatok szerint több megoldás is segíthet a fórumozók szerint, bár a visszajelzések szerint nem mindenkinél váltak be. Ezeket mind haladó felhasználóknak ajánlják. Az egyik opció, hogy egy meghatározott regisztrációs fájlt kell módosítani, az itt leírtak szerint. Többeknek bevált az Intel Rapid Storage Technology driver feltelepítése, illetve annak legfrissebb verzióra frissítése.
Ha pedig már minden veszve van, a csökkentett módban való indítás is megoldja átmenetileg a dolgot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Van még egy esélye az ingyenes Windows 10-re

Ezt hozza a Windows 10 szülinapos frissítése

Elmondjuk, miért éri meg Windows 10-re frissíteni



Elmondjuk, miért éri meg Windows 10-re frissíteni


A Microsoft július 29. éjfélig biztosítja, hogy a Windows 7 és 8 megfelelő verzióit költségmentesen a legújabb operációs rendszerre frissítsük. Segítünk, hogy teheti ezt meg legegyszerűbben, és elmondjuk, miért érdemes váltania!
A Microsoftnál az elmúlt másfél évtized eléggé felemásra sikeredett, már ha a Windows főverzióira gondolunk.
A Windows XP olyan sikeres volt, hogy néhol még a biztonsági frissítések megvonásának ellenére is használják, a Vista viszont maximum egy bétatesztnek volt felfogható, kismillió hibával, átgondolatlanságokkal.
A csorbát egész jól sikerült kiküszöbölnia redmondiaknak a Windows 7-tel, majd nagy elánnal csaptak bele a 8-as és 8.1-es változatokba, ám megint elkapkodták a dolgot. Szerencsére a techóriásnál inkább leültek tanácskozni, aminek végeredménye a Windows 10 lett. A hírek szerint számozás terén egy ideig nem is várhatunk újabb előrelépést.

Egész ablakos értesítőben jelzi a Microsoft, hogy már nincs sok hátra
Forrás: Origo

Még pár óráig frissíthetünk ingyen

A folyamatos bukdácsolásoknak köszönhetően viszont a felhasználók meglehetősen nehezen váltanak. Személy szerint én is ragaszkodtam sokáig a Windows 7 megbízhatóságához (végül csak beadtam a derekam). Ám a Microsoft megtette azt a nemes  - habár az OS X ingyenes frissíthetősége óta egyáltalán nem kivételes - gesztust, hogya júzerek számára költségmentes frissítést tett lehetővé egy évre,utána borsos összeget kell kicsengetni az új ablakos szoftver felinstallálásáért.










Egy évünk volt eldönteni, frissítünk e Windows 10-re
Forrás: AFP/Jung Yeon-Je
És hogy miért érdemes váltani? A Microsoft szerint azért, mertez a legjobb Windows. Pont.Valójában viszont a korszerűbb és gyorsabb működés miatt, nem utolsósorban pedig a biztonsági pakkok, az alkalmazások és az újabb driverek jelenthetnek vonzerőt a folyamat elindításához.

Mi kell a váltáshoz?

Nem minden papsajt viszont, hiszen ahhoz, hogy egyáltalán a frissítés még csak a gondolat erejéig is felbukkanjon a fejünkben, legrosszabb esetben is olyan PC-re vagy laptopra lesz szükség, ami 32/64 bites rendszer esetén
  • legalább 1 gigahertzes processzorral,
  • 1/2 gigabájt RAM-mal,
  • DirectX 9-kompatibilis vagy újabb, WDDM 1.0 illesztőprogrammal felvértezett videokártyával,
  • valamint 16/20 gigabájtnyi szabad tárhellyel
rendelkezik.
És habár az ilyen komponenseket tartalmazó gépekre felmegy az új verzió, villámgyors működést nem szabad várni,ezek a minimumkövetelmények,tehát minél jobb a szerkezet, annál gyorsabb lesz elvileg a rendszer is.
Ha minden rendben, ezt a feliratot látja
Forrás: Origo
A következő kritérium, hogy csak aktivált Windows 7-ről (Home, Professional, Ultimate), Windows 8 és Windows 8.1-ről lehet ugrani, a régebbi és más szoftverek tulajdonosainak nem adatik meg ez a lehetőség. A Windows Enterprise, illetve RT és 8.1 RT változatok nem vesznek részt az akcióban.
Windows 7
Windows 8
Windows 7 Starter
Windows 10 Home
Windows Phone 8.1*
Windows 10 Mobile
Windows 7 Home Basic
Windows 8.1
Windows 10 Home
Windows 7 Home Premium
Windows 8.1 Pro
Windows 10 Pro
Windows 7 Professional
Windows 10 Pro
Windows 8.1 Pro for Students
Windows 7 Ultimate


*A mobilok esetében a Microsoft jelezte, hogy a Windows 10 elérhetősége készülékenként és szolgáltatónként változhat.

Így indítsuk el a telepítést

Mindenképpen érdemes, mondhatni szükséges egy Microsoft-fiók a folyamat megkezdéséhez, ehhez erre a linkre érdemes kattintani. A frissítést legegyszerűbben a Microsoft weboldaláról egy telepítőfájl letöltése után lehet elvégezni.
Utóbbi esetén egy .exe fájlt kapunk, amire a bal egérgombbal kell kétszer rákattintani, majd az esetleges engedélykérés után az igen gombra nyomni.
Jó esetben a kis ablakban olyan tartalom jelenik meg, hogy minden rendben, majd a tovább billentyűt megérintve már meg is kezdődik a szükséges adatcsomag letöltése (körülbelül 3 gigabájt), ami az internet sebességétől függően akár több időt is igénybe vehet.
Lazítson!
Forrás: Origo
Ezután jön egy újabb ellenőrzés, majd a Windows 10-et elkezdi felrakni a rendszer, nekünk az égegyadta világon semmi más dolgunk nincs, mint várni. Hogy tovább fokozódjon a feszültség, arróla 99 százaléknál néhányszor kiakadó telepítő és a kétszer újrainduló gép gondoskodik,van, akinek elsőre, van, akinek csak harmadjára sikerül majd a művelet, természetesen rendre újra kell kezdeni az egészet. Ha viszont végre a gépünkön üdvözölhetjük az új operációs rendszert, akkor minden fájlt ugyanott találunk, mint előtte, ám néhány fontos változással is számolnunk kell.
Saját telepítési adathordozó
Lemezképből (ISO) is telepíthetjük a Windows 10-et. Ezen a weboldalonki kell választani a Windows 10 megfelelő (32/64 bites) verzióját és a nyelvet, letölteni a fájlt, majd kiírni USB-meghajtóra vagy DVD-re. Ez esetben erről az adathordozóról indul el a telepítés.

Ez marad, ez megy

A Windows 7 minialkalmazások megszűnnek, és sajnos a Fekete macska, a Pasziánsz vagy az Aknakereső kedvelői sem találják már meg ezeket az új verzióban – igaz, utóbbi kettő elérhető a Microsoft Solitaire Collection alkalmazás keretein belül.










Cortana továbbra sem érhető el Magyarországon
Forrás: Origo
Lesznek olyan új funkciók, amiket csak bizonyos feltételekkel érünk el. Talán a legfontosabb a Cortana, a redmondiak személyes, hangalapú asszisztense, amit sima gépeléssel, vagy akár hanggal is vezérelhetünk. Vagy a Miracast, amihez olyan videokártyát kell beszerezni, ami támogatja a Windows Display Driver Model (WDDM) 1.3-as verzióját.
A Windows teljesen honosított nyelvei közé tartozik a magyar, így nem fogunk találkozni véletlenszerűen bennragadt, külföldi nyelven írott szövegekkel. Lesz viszont Start menü, kereső, sajátgép/számítógép, és egy kicsit átformált, ám viszonylag logikusnak mondható és gyorsan működő Windows 10 rendszerünk.
Aki vállalkozóbb kedvű és mindig friss szoftvert szeretne, annak a 10-es szám akár még szerencsét is hozhat.

Napnyugtától napkeltéig ő uralta ezt a várost















  • június 2., csütörtök 9:05



A Vizoviczki olyan volt itt, mintha ő lenne a Vatikán.
Egy külön állam. Rá nem vonatkoztak a törvények,
neki nem kellett figyelembe venni senkit, őt nem kérték számon.
Elérte, amit akart, és a saját rendszerében ő volt az úr.”
1989-ben bezárt a pesterzsébeti Világosság mozi. A csőd szélén támolygó magyar pártállam ott próbált spórolni, ahol csak tudott: az egész országban becsukták a veszteségesen működő, kisebb kulturális intézményeket.

Egy csomó erzsébeti siratta a Világosságot, de nem mindenki. Egy 29 éves srác a mozitól 20 perc sétára lévő Sárrét utcában, egy rozoga, egyszintes házban épp azt tervezgette, mihez lehetne kezdeni az üresen maradó épülettel.
Nem volt tanult, de ravaszsága és esze miatt így is tisztelték és ismerték Budapesten, neve volt a taxisok között. A taxizás mellett kurvákat is futtatott, átlátta, hogyan működik a fővárosi szexipar. Fejpénzért fuvarozott vendégeket és lányokat a kezdetleges nightclubokba.






A VILÁGOSSÁG MOZI
PESTERZSÉBET, KLAPKA UTCA 48/B

Évek óta szeretett volna saját klubot nyitni, mert elege volt taxizásból, és megunta, hogy nem ő szakítja a nagy pénzt, csak egy lepukkant taxi kormánya mögül nézi, ahogyan a vendégek tele pénztárcával, kurvákat ölelve beözönlenek az éjjeli bárokba, aztán megkopasztva jönnek ki.
A kiürített, lepusztuló mozi pont azt a lehetőséget hozta el, amit régóta várt. 1989 végén alapított egy céget, és felújította az épületet.
ÍGY LETT A VILÁGOSSÁG MOZIBÓL RED PALACE NIGHTCLUB, ÉS ÍGY LETT VIZOVICZKI LÁSZLÓBÓL, A PITI TAXIS-STRICIBŐL VÁLLALKOZÓ.
A Red Palace nagyon jól ment, de csak gyakorlópálya volt ahhoz képest, ami később következett. Vizoviczki 1992-ben megnyitotta új klubját, a Dolce Vitát, ami már a belvárosban, az V. kerületi Október 6. utcában működött, a Red Palace-nál sokkal nagyobb forgalommal.
Az üzletet segítette az is, hogy a 90-es években még mai szemmel nézve is elképesztően liberális légkörben működtek itthon a szexuális szolgáltatók. A nightclubokat és a prostituáltakat is alig érintette állami szabályozás, a szabados légkör miatt pedig egész Európából ide jöttek az olcsó szexre és erotikára vágyó turisták.

Édes élet az V. kerületben

Ha tudnám, hogy pontosan mit is csinált ilyen jól a Laci, akkor én is azt csináltam volna” - emlékezett Vizoviczki egyik régi embere. „Talán ő volt az első, aki felismerte, hogy érdemesebb inkább a rendőröket agyonfizetni, mint a védelmi pénzes köcsögökkel szóba állni. Hogy erre pénze honnan volt, azt nem tudom. De az tuti, hogy a rendőrséggel neki mindig is speciális volt a viszonya.”
Üzletfelei és a kilencvenes évek belvárosi vendéglátósai azzal magyarázták Vizoviczki sikerét, hogy
JÓBAN VOLT A RENDŐRÖKKEL, ÉS PÉNZZEL TÖMTE ŐKET.
Varga István, Vizoviczki biztonsági főnöke és jobbkeze a mostani eljárásban tett vallomásában azt mondta, hogy főnöke a kilencvenes évek elején Földvári Péter néven rendőrségi besúgó volt. Többek szerint ez a kapcsolat akkor kezdődött, amikor 1990-ben Vizoviczkit még a pesterzsébeti Red Palace vezetőjeként bevitték a rendőrök, és üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt eljárás indult ellene. A vállalkozót azonban titokzatos okból hamarabb kiengedték, mint az ellene valló lányokat, és komoly büntetést sem kapott. Az ügyet hivatalosan csak 1997-ben zárták le, de csak 30 ezer forintra bírságolták az akkoriban már a Belvárost uraló Vizót.
Persze később, amikor tényleg súlyos maffiózókkal üzletelt, mindent megtett azért, hogy besúgó múltja titokban maradjon.
Vizoviczki birodalma a 90-es évek második felében kezdett igazán növekedni. Egyre több helyet szerzett meg az V. kerületben annak ellenére, hogy ebben az időben nagyon megszaporodtak a vetélytársai is.
1995 után ugyanis rengeteg olajvállalkozó próbálta a budapesti éjszakában tisztára mosni az olajszőkítésből szerzett milliárdjait. Éttermek, bárok, diszkók, nightclubok nyíltak, és a legtöbb mögött ott állt valamelyik olajos, aki két kézzel tolta a pénzt a vendéglátásba, hogy legalizálja a bevételeit.
A kilencvenes évek elején az olajosok azt használták ki, hogy háztartási tüzelőolaj (azaz a hto) adója jóval kisebb volt, mint a gázolajé. A hto kiszőkítésével és gázolajként eladásával hatalmas vagyont lehetett felhalmozni, a rendőrség ugyanis évekig nem lépett fel érdemben az olajosok ellen. Még a VPOP hivatalos becslései szerint is kb. 1000 milliárdos kár érte ekkoriban az államot, de a valós számok valószínűleg ennél sokkal magasabbak.
Az olajosok megjelenésével meg is indult a háború a fővárosi érdekeltségekért. A csapások azonban Vizoviczki helyeit valahogyan elkerülték. Új vetélytársai viszont komoly fenyegetésekkel találták szemben magukat. Az olajosok egyik leghatalmasabbja, Szűcs Attila Szépvölgyi úti Secret Night Clubjára például 1997. január 1-jén valakik páncéltörő rakétát lőttek. Ezt, és a korabeli hasonló akciókat a rendőrség nem kötötte Vizoviczkihez, az elkövetők kilétéről ma is csak találgatni lehet.

A legfontosabb barátság, ami a magyar alvilágban köttetett

Minden új budapesti klub eggyel több riválist jelentett Vizoviczki számára, de mire elült a roham, mégis ő maradt állva. A Vizoviczki-birodalom növekedéséből látszik, hogy az olajosok megjelenésével Vizoviczkihez is rengeteg pénz áramlott, viszont ő maga nem vett részt az olajszőkítésben.
RENGETEG VALLOMÁS SZERINT AZONBAN VIZOVICZKI ÖSSZEKÖTTETÉSBEN VOLT A LEGRETTEGETTEBB OLAJVÁLLALKOZÓVAL, PORTIK TAMÁSSAL.
Az alvilágban sokan máig tényként kezelik, hogy Portikon keresztül áramlott olajos pénz Vizoviczkihez, és a vállalkozó ebből tudta kiterjeszteni a befolyását Budapesten. Ebből tudta finanszírozni a megvásárolt rendőrök barátságát, ebből tudta agyonnyomni a riválisait, és ebből szerzett meg a kilencvenes évek végére szinte minden fontosabb klubot a belvárosban.
Arról azonban keveset tudni, hogy Portik és Vizoviczki csoportjában ki volt a vezető. Találgatások alapján Portik eleve részben Vizoviczki nevében került az Energolba, mások szerint viszont a 90-es években Portik magától találta meg Vizoviczkit az olajos pénzekkel, majd Vizoviczki fokozatosan levált az egyre terhesebbé váló segítőről.
Portik Tamás az olajszőkítés központi cége, az Energol Rt. egyik vezetőjeként halmozott fel vagyont. Az Energolt 1994-ben alapították – Magyar Nemzet szerint a katonai titkosszolgálat fedőcégeként –, vezetői között pedig szinte kizárólag a magyar alvilággal kapcsolatban álló figurákat találunk. A vállalat csak két évig arathatott, hiszen 1996-ban már nyomozás indult a cég ellen, 1997-ben pedig elfogatóparancsot adtak ki Portikra és a többi cégvezetőre. Portikot azonban valaki figyelmeztette a veszélyre, ezért még azelőtt el tudott tűnni, hogy komolyan üldözőbe vette volna a rendőrség.
Míg a többi energolost lecsukták, addig Portik egyedül rendelkezett a megmaradt pénzzel.
A magyar hatóságok szerint 1996-ban Portik megrendelésére gyilkolták meg Prisztás József maffiózót, és ő volt a felbujtó az Aranykéz utcai robbantásnál meg a Seres Zoltán vállalkozó elleni merényletnél is. Portikot ezen kívül összefüggésbe hozták a Cinóber néven ismert Domák Ferenc 1996-os kivégzésével és Fenyő János meggyilkolásával is. Az ügyészség tehát kivétel nélkül minden fontos magyar maffiagyilkosságot Portik nyakába akar varrni.
Pedig az alvilágban többen is úgy gondolják, hogy Vizoviczki egészen közel állhatott a ma Portikhoz kapcsolt gyilkosságokhoz. Az 1996-ban agyonlőtt Prisztás József például Vizoviczki érdekeit is sérthette, hiszen Prisztásnak is rengeteg vendéglátós érdekeltsége volt. Cinóber megölése mögött is Portikot tartja felbujtónak az ügyészség, de tulajdonképpen Cinóber is részben Vizoviczki pályáján mozgott: lányokat futtatott. Portikot Domák megölésében első fokon fel is mentette a bíróság. Hivatalosan Vizoviczkit senki nem kötötte soha ezekhez a leszámolásokhoz.
Többen azt állították, hogy Vizoviczki rendőri és állambiztonsági kapcsolatainak egy része is Portiktól származik. Portiknak egészen biztosan voltak ilyen kapcsolatai, hiszen 15 éven át akadályozni tudta az ellene folyó nyomozásokat.
Portik jól mozgatta rendőri és politikai kapcsolatait. 2003-ban váratlanul törölték az ellene kiadott elfogatóparancsot, és a vállalkozó legális üzletemberként térhetett vissza közéletbe. 2008-ban még Laborc Sándorral az MSZP-s kormány titkosszolgálati vezetőjével is találkozott, és Laborc a beszélgetés leiratai szerint fideszes politikusok lejáratásával bízta meg őt.
A találkozón elhangzottakból azonban az is kiderült, hogy 2008-ra Portik befolyása rengeteget gyengült. Félt attól, hogy 2010 után előveszik a gyilkosságokért, és számított arra is, hogy régi bizalmasai elfordulnak tőle. Több ismerőse szerint 2010-re el is szegényedett. Ez magyarázhatja, hogy miért nem hagyta el az országot annak ellenére, hogy tudta: nyomoz ellene a rendőrség.
A mostani eljárásokban Vizoviczki László volt az egyetlen, aki hevesen tagadta, hogy jóban lenne Portik Tamással, pedig több vallomás szerint még a 2000-es években is egy csoportot alkottak a magyar alvilág tetején. Lehetséges, hogy a kétezres évek végére Vizoviczki is elfordult az egyre súlytalanabbá váló Portiktól. Ha az alvilágban tényleg mindenki tudta, hogy Portikot 2010 után kicsinálják, akkor logikus is, hogy Vizoviczki nem vállalt vele többé közösséget.
Portikkal szemben Vizoviczki bizonyíthatóan hatalmas vagyont halmozott fel, 2010 után pedig birodalma megtartása érdekében látványosan barátkozni kezdett az új kormánypárttal: a Hajógyárin Szent István éjszakája néven tartott elektrobulit, kormánytagokkal szervezett segélykoncertet a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, és a Fidelitas is rendszeresen Vizoviczki diszkóiban tartotta születésnapi bulijait. A Fidesszel viszont nem lehet igazán jóban lenni, ha az ember közben Portik Tamás barátja is.
Tehát ha Vizoviczki kapott is segítséget a 90-es években Portiktól, a kétezres években már valószínűleg egyre kevesebb szüksége volt az olajvállalkozó fokozatosan kínossá váló támogatására.
Az viszont egészen biztos, hogy Portik és Vizoviczki nem zavarták egymás üzleti érdekeltségeit. A 90-es években Portik is megszerzett belvárosi éttermeket, bárokat és nightclubokat, és Vizoviczki békén hagyta ezeket a helyeket, pedig minden más esetben kíméletlenül leszámolt a konkurenciával.

Azt hiszed, hogy terrorizálhatod a Váci utcát?”

2000-ben már Vizoviczki volt a leghatalmasabb ember a Váci utcán, és ezt igyekezett is a környék tudtára adni. Ez látszik Vizoviczki egyik vetélytársa, Surnyák Mihály videóján is.
Surnyák Mihály azért került összetűzésbe Vizoviczkivel, mert Vizo át akarta venni Surnyák Galamb utcai nightclubját, a Tropicalt. Surnyák viszont nem adta el. Surnyák Mihálynak volt egy másik szórakozóhelye is, a Szövetség utcai White House, de ez már 1999-ben bezárt. Vallomásában a vállalkozó azt állítja, hogy a White House-t is Vizoviczki záratta be a nemzetbiztonsági kapcsolataival.
Vizoviczki 2000 nyarán úgy akarta ellehetetleníteni a Tropicalt, hogy kivezényelte a bárjaiban dolgozó lányokat és kidobókat a Galamb utca sarkaira, és
NEM ENGEDTÉK A JÁRÓKELŐKNEK, HOGY BEFORDULJANAK KLUB FELÉ.
Surnyák felvételén látszik az is, hogy rendőrjárőrök annak ellenére sem tesznek semmit, hogy elég nyilvánvaló, mi történik.
Vizoviczki minden éjjel kérkedett azzal, hogy érinthetetlen az V. kerületben. Éjjelente rendszeresen végigvonult a Váci utcán, a hozzá tartozó klubok és bárok biztonsági őreinek pedig vele kellett tartaniuk. Az ilyen menetelések végére már egész csapatnyi fegyveres kidobó verődött össze Vizo mögött, és így, csoportban járkáltak fel-alá a belvárosban. A rendőrök persze látták ezt is, de nem avatkoztak bele az ekkor már Vezérnek szólított Vizoviczki ügyeibe.
Surnyák megpróbált az V. kerületi rendőrséghez fordulni. Vallomásában elmondta, hogy Vizoviczki testőrei fegyverrel vonultak fel ellene, de ennek sem lett következménye.
Surnyák és Vizoviczki viszálya végül odáig fajult, hogy ismeretlenek felrobbantották Surnyák élettársának autóját. Surnyák Vizoviczkit vádolta, Vizoviczki szerint viszont Surnyák repítette a levegőbe a kocsit, hogy ráterelje a gyanút. Annyi biztos, hogy Vizoviczki ellen indult ugyan eljárás, de ekkor sem büntették meg. Sőt, a vallomások szerint a vállalkozó több millió forintot adott át egy magas rangú rendőrnek, hogy biztosan elővegyék Surnyákot a robbantás miatt. Neki később felelnie is kellett a rendőrség előtt.

A rendőrök nem nyúltak hozzá

Vizoviczki neve a rendőrségi dokumentumok szerint 1998 és 2002 között összesen hat nyomozásban merült fel. Ezek között volt emberölés, emberölés előkészülete, zsarolás, közveszélyokozás (valószínűleg ez volt a Surnyák-féle robbantás), rongálás és egy gazdálkodási kötelezettséget sértő bűncselekmény.
De nyomozást csak az utóbbi két ügyben rendeltek el, az emberölés előkészülete miatt indított eljárást lezárták, a vállalkozó zsarolási és emberölési ügyénél pedig csak ennyi szerepel az adatbázisban: „operatív feldolgozás bizonyítékhiányos”. Ez általában azt jelenti, hogy a nyomozóknak sem sikerült elég bizonyítékot gyűjteniük ahhoz, hogy vádemelésig jusson az ügy.
Az V. kerületi rendőrök nemcsak Vizoviczki riválisai, de még az alkalmazottai szerint is a vállalkozó zsebében voltak. A mostani ügy nyomozati iratai között vannak olyan vallomások, amik szerint a kerületi rendőrök több esetben még abban is segítettek Vizoviczki alkalmazottainak, hogy behajtsák a túlárazott, sokszor több százezer forintos számlákat a becsapott külföldi vendégektől az éttermekben.
Vizoviczki elképzelése az volt, hogy minden helyet magának szerez meg a Váci utcában, és környékén. Az ezredfordulóra akkora lett a befolyása, hogy akik a belvárosban akartak szórakozóhelyet nyitni, többnyire engedélyt kellett kérjenek erre Vizoviczkitől is. A Régiposta utcai Brand New Bárt is egy ilyen engedélyezés során vette át a vállalkozó. Az egyik vallomás szerint az eredeti tulajdonosok bejelentették Vizónak, hogy szórakozóhelyet nyitnak, de ezt ő nem engedélyezte, helyette inkább átvette az üzletet.
A kétezres években Vizoviczki bérbe vette a Hajógyári-sziget déli felét, és más kerületekben is terjeszkedett. Több bárt és diszkót nyitott a II. kerületben, megszerzett egy diszkót a XI. kerületi Fehérvári úton, a XIV. kerületben, bulikat tartott a Városligetben, a VI. kerületben pedig az övé lett a Moulin Rouge, a Café Incognito, egy fagyizó, és a Nyugati pályaudvar épületében is diszkót nyitott.
Ebben a terjeszkedésben több tanú szerint is segített, hogy 2003-ban a rendőrség törölte Portik Tamást a körözött személyek listájáról, aki így legálisan is visszatérhetett az üzleti életbe. Többek szerint Portik ekkor döntötte el, hogy minden pénzét a vendéglátásba és a szórakoztatóiparba nyomja, ebből a summából pedig komoly összegek folyhattak Vizoviczkihez.
Vizoviczki birodalma azonban a Hajógyári sziget diszkóival olyan nagyra nőtt, és annyi pénzt termelt, hogy ekkor már nem volt szüksége pénzügyi támogatásra.
Ő VOLT A LEGGAZDAGABB A MAGYAR ALVILÁGBAN.
Nem is számolta a pénzt: a vallomások szerint ellenőrizetlenül küldte a milliókat a lefizetett főrendőröknek. Mindig annyit küldött, amennyit kértek tőle, neki nem számított. Volt rendőr, akinek a válása után segített új lakást venni, mások plazmatévére kértek tőle, megint mások új autóra. Vizoviczki könnyen adott.
A rendőrök meghálálták az adakozást: nemcsak az V. kerületben, hanem magasabb szinteken is elnézőek voltak Vizoviczkivel. A kétezres években például a K&H és a Citibank is többször jelezte a rendőrségnek, hogy Vizoviczkihez köthető bankszámlákon gyanús, nagy összegű pénzmozgásokat észlelt, amik akár pénzmosásra is utalhatnak. A Nemzeti Nyomozó Iroda Pénzmosás Elleni Osztálya azonban minden bejelentés után készségesen lezárta a vizsgálatot, mondván, hogy nem találtak bűncselekményre utaló jeleket.

Majd, ha én megengedem

Vizónak a kétezres évek közepére akkora hatalma lett Budapesten, hogy több klubtulajdonos szerint is azzal kérkedett, hogy a városban csak az nyithat diszkót, akinek ő engedi.
A most zajló eljárás tanúi közül többen panaszkodtak arra, hogy Vizoviczki 2012-es letartóztatásáig nagyon nehéz volt érvényesülni a budapesti diszkópiacon. Vizoviczki ugyanis mindig hamar megtudta, ha nyílt egy új hely. A konkurenciát jelentő diszkókra és bárokra először általában vételi ajánlatot tett.
Egy akkoriban a budapesti vendéglátásban is mozgó vállalkozó így emlékszik vissza:
Aki elfogadta ezt a kevés pénzt, azokról úgy tudom, hogy általában ki lettek fizetve. Szavatartó ember volt egyébként a Vizoviczki, ha azt mondta, hogy ezért fizetek ennyit, te meg nem baszakodtál, hanem azt mondtad, hogy jó, akkor ki lettél fizetve. Gondolom, ő azt hitte magáról, hogy ő is csak egy sima, törvényes üzletember, és próbált is úgy viselkedni, mintha az lenne. Ha viszont valaki baszakodni kezdett vele vagy visszautasította vagy valami, akkor a Vizoviczki azt az embert elkezdte fenyegetni, odaküldte a rendőreit, a tűzoltóit meg mindenkit.
AZ ILYEN EMBERT A VIZOVICZKI KICSINÁLTA.”
A kétezres évek második feléből a legtöbb budapesti diszkótulajdonos komoly fenyegetésekre emlékszik. Bejárat előtt hagyott gázolajos kannáról, a diszkó előtt parkoló, gázolajos kannákkal megrakott Fordról, kézigránátról, és számtalan más hasonló üzenetről számoltak be. Ezek többségét be sem jelentették külön a rendőrségen, és amit igen, azokat sem sikerült soha Vizoviczkihez kötni, de mindenki az ekkoriban már a Hajógyári-sziget uraként is ismert vállalkozót sejtette a fenyegetések mögött.
Vizoviczki mániájává vált, hogy ő legyen a budapesti éjjeli élet kizárólagos ura. Egyik vetélytársa vallomásában ez a visszaemlékezés szerepel:
Egy másik vállalkozó így ezt mondta a korszakról:
Nyilvánosan azóta sem beszél erről senki, de ebben a bizniszben irtó súlyos volt a Vizoviczki hatalma. Te például azt mondod, hogy a Demszky meg a Tarlós Pista voltak a főpolgármesterek. De én meg azt mondom neked, hogy nem ők voltak, hanem a Vizoviczki László.
NAPNYUGTÁTÓL NAPKELTÉIG Ő IRÁNYÍTOTTA A VÁROST.”
A kétezres évek diszkóháborújának legemlékezetesebb ügye az Erzsébet-híd budai hídfőjénél lévő Romkert 2007-es felgyújtása volt. Ez a szórakozóhely is Szűcs Attila érdekeltsége volt, és áprilisban, pont a szezonnyitó előtti napon, éjjel riasztották ide a tűzoltókat. Az ügyben komoly nyomozás is indult, mert nemcsak több milliós kár keletkezett, de egy biztonsági őr is meghalt.
A nyomozás hét évig nem hozott lényeges eredményt, 2014-ben viszont hirtelen őrizetbe vették a gyújtogatás miatt Tanyi Györgyöt, a 90-es évek legrettegettebb verőemberét. Tanyira valószínűleg a 2012-ben induló Vizoviczki-ügy vallomásai terelték a gyanút. Az éjszakai élet szereplői úgy tudják, hogy Tanyi 2008-2009 környékéig biztosan Vizoviczkinek dolgozott, ez pedig felvetette a gyanút, hogy Vizo rendelte meg a Romkert felgyújtását is.

Rendőrök a DJ-pultnál

A kétezres évek második felében Vizoviczki több riválisának azért kellett diszkókat bezárnia, mert hatósági ellenőrzések lehetetlenítették el őket. Volt, hogy hajnali kettőkor, a buli közepén állított be több tucat rendőr egy-egy ilyen szórakozóhelyre, mondván, keresnek valakit. Esetleg tűzoltók jöttek, hogy ellenőrizzék a tűzcsapokat és a menekülési útvonalakat. A tulajdonosnak mindegy volt: ha fel kellett kapcsolni a villanyt, akkor vége volt a bulinak, és komoly bevételektől esett el a klub.
Az ilyen ellenőrzések többsége mögött Vizoviczki Lászlót és az emberei által lefizetett rendőröket sejtették.
Vizoviczki a kétezres években ilyen nyomásgyakorlással szerezhette meg a HOME nevű diszkót, a Hajógyári-szigeten lévő Dokk Bisztrót, a XI. kerületi Medúzát, és több III. kerületi helyet is. A diszkók korábbi tulajdonosainak többsége ezek után kiszorult Budapestről.
A HOME eredeti vezetői próbáltak ellenállni Vizoviczkinek, nagy bulikat szerveztek a diszkóba. 2004-ben például a brit Nick Warren lépett volna fel, de Vizoviczki rendőri kapcsolataival megakadályozta a bulit. Ezt a vállalkozó be is ismerte a vallomásában.
Ez a nyomás később sem enyhült: 2010-ben például az Eiffel téri Mix klub nyitóbulijára állított be hatvan rendőr, kutyákkal. A Mixszel az volt Vizoviczki baja, hogy az Eiffel tér másik oldalán, a Nyugati épületében működött a Bank majd Retopolis nevű Vizoviczki-diszkó, a Mix pedig konkurenciát jelentett ennek a helynek. A Mix tulajdonosa így vallott arról az éjszakáról:

A mostani eljárásban nyilvánosságra is került egy felvétel, amin Vizoviczki egyik embere razziákat rendel meg a rendőröktől a konkurens diszkókba. A lehallgatási jegyzőkönyvekben pedig több utalás is van arra, hogy Vizoviczki helyeire annak ellenére sem járnak a rendőrök, hogy egyébként sok bejelentés érkezik a kapitányságokra a szigetről és a belvárosból is.
Néhány vallomás szerint a Hajógyárit Vizoviczki annyira bebiztosította a III. kerületi rendőrein keresztül, hogy ha a szigeten bombariadó volt, nem is kellett kiüríteni minden diszkót, hogy ne legyen nagy a bevételkiesés.

Ravasz és a rendőrök

Vizoviczkit korrupt rendőri kapcsolatainak kialakításában és fenntartásában, nagy hatalmú testőre és jobbkeze Varga István segítette.
Ő cselgáncsozó volt, a kilencvenes évek közepén kezdett Vizoviczkinál dolgozni. Portásként kezdte, de hamar vezető beosztásba került a Vizoviczki-birodalom biztonsági cégénél, a Bervaszolg Kft-nél.
A most zajló ügyben is Varga István az, aki bizonyíthatóan adott át kenőpénzt rendőröknek, razziákat rendelt meg a konkurens diszkókba, és ő szállította Vizoviczkinek a rendőrségi információkat is a többi szórakozóhelyről. Vallomásai szerint ezt mind Vizoviczki megbízásából tette.
Varga István ismerősei szerint nagyon közvetlen ember, remekül teremt kapcsolatokat, és köt hosszú, jövedelmező barátságokat. Nem világos, hogy voltak-e rendőri kapcsolatai, mielőtt Vizoviczkihez került, de ha nem, a szórakozóhelyeken akkor is könnyen ismerkedhetett rendőrökkel a kilencvenes években. Az alulfizetett budapesti rendőrök közül ugyanis nagyon sokan biztonsági őrként vagy kidobóként egészítették ki a jövedelmüket. A diszkó- és nightclub-tulajdonosok örültek, ha rendőr dolgozott náluk másodállásban, hiszen így sokkal könnyebben el lehetett simítani azokat a problémákat, amik miatt szolgálatos járőrt kellett kihívni.
Az ilyen másodállások vállalását pár éve megtiltotta dolgozóinak a rendőrség, de Varga István így is sok rendőr barátot szerzett a kilencvenes években. Ezek a rendőrök pedig később emelkedtek a ranglétrán, így Varga és Vizoviczki keze is egyre messzebbre ért általuk.
Egy pontig a rendőröknek is jövedelmező volt a Vargával fenntartott kapcsolat, és nem csak a kenőpénzek miatt. Ha Varga megtudott valami terhelőt egy rivális szórakozóhelyről vagy valamilyen alvilági csoportról, azt leadta a rendőröknek, akik így jól informáltnak és eredményesnek tűnhettek a kollégáik és a főnökeik előtt is.
Vizoviczki egyik régi alkalmazottja így védte a vállalkozó összeköttetéseit:
EZT NEM IS LEHETETT MÁSHOGY CSINÁLNI. VAGY ÍGY, VAGY SEHOGY.
El kell dönteni, hogy a rendőröknek fizet az ember vagy az ilyen Tanyi-féléknek. Mindig minden diszkóban találhat valamit a rendőr is meg a tűzoltó is, meg az ÁNTSZ-es is, amibe beleköthet, és ezek az emberek nem keresnek annyira jól, mint amennyit egy-egy faszságért lehúzhatnak a vendéglátósokról.”
Hogy Varga és a rendőrök között kétirányú volt az információáramlás, az is bizonyítja, hogy K. Attila, a Vizoviczki vesztegetési ügyében megvádolt egyik főrendőr a vallomásában azt állította, hogy Varga István az ő titkos kapcsolata volt az alvilágban, és 2000 óta neki jelentett Ravasz fedőnéven. K. azt állította, hogy ezt igazolni is tudja egy, a munkahelyén lefoglalt, Ravasz feliratú mappa tartalmával, de erről csak akkor beszélhet, ha feloldják az anyag titkosítását.
Varga Vizoviczkinek is azt mondta, hogy a rendőrség munkáját segíti.
Vizoviczki beismerte, hogy több millió forintot adott át Varga Istvánnak minden hónapban azért, hogy Varga rendőröket vesztegessen meg. A vállalkozó szerint azonban ő csak azért csinálta ezt, mert a rendőrök zsarolták őt, hogy ha nem fizet, bezáratják a helyeit. Ezen kívül Vizoviczki szerint azért volt védhető a megkent rendőrök felhasználása a konkurencia ellen, mert a kétezres években olyan nemtelen támadások érték őt és az érdekeltségeit, hogy csak így tudta megakadályozni a cégcsoport ellehetetlenítését.
A jó viszonyról az is sokat elmond, hogy Vizoviczki belvárosi alkalmazottai közt a kidobóktól a pultosokon át a hostessekig mindenki tudta, hogy a rendőrök a vállalkozó zsebében vannak, és Varga tartja velük a kapcsolatot. A tanúvallomások között olyan beszámoló is szerepel, ami szerint Varga Istvánnak még azt is megengedték az V. kerületi járőrök, hogy rendőrautóval gyorsuljon a városban.

Csak a családban lehet megbízni

Ahogy Vizoviczki új helyeket nyitott, úgy alapított új kft.-ket is, és tette egyre bonyolultabbá a szórakozóhelyeit irányító céghálót. A cél ezzel feltehetően az volt, hogy még könnyebb legyen a pénzmosás és a bevételek eltitkolása a cégcsoportban. A kft.-k kamattal adtak egymásnak kölcsön, és egymás között mozgatták az osztalékokat. A végére oda jutott a dolog, hogy még a kirendelt igazságügyi szakértő is követhetetlennek nevezte a céghálón belüli tényleges pénzmozgásokat.
A cégháló kiépítésében Vizoviczki nagy segítséget kapott szerelmétől, F. Noémitől és a nő családjától.
Vizoviczki László és F. Noémi 1993-94 körül ismerkedtek meg, mikor a dunaújvárosi lány Budapestre jött főiskolára, és hogy biztosítsa a megélhetését, Vizoviczki egyik klubjában kezdett dolgozni. F. Noémit ismerőseinek többsége gyönyörű lányként írta le.
1995-ben Vizoviczki már F. Noémi anyjának dunaújvárosi lakásában mutatkozott be a családnak.
Néhány évvel később F. Noémi szülei – D. Erika és F. György – feljöttek Budapestre, és a lányukkal együtt megjelentek tulajdonosként és ügyvezetőként a Vizoviczkihez köthető cégekben. Később Vizoviczkinél kapott munkát D. Erika új élettársa, Balogh József és az ő fia is.
Vizoviczki ezzel párhuzamosan teljesen kivonult a cégek üzemeltetéséből, a kétezres évek második felében papíron már egyik kft.-ben sem volt tisztsége, csak tulajdona.
2012-ben a Vizoviczki elleni vádakkal érintett cégháló tulajdonosi struktúrája nagyjából így nézett ki:
A cégháló három részre osztható. A legfontosabb szórakozóhelyeket, azaz a Hajógyári-sziget diszkóit és a Moulin Rouge-t Vizoviczki tulajdonolta a CP-Investen és a Base-1 nevű vagyonkezelőn keresztül, de ő maga ezekben a cégekben sem viselt tisztséget. A második csoportba a belvárosi klubok, bárok, éttermek és néhány a Hajógyári-szigeten kívül működő diszkó tartozott. Az ezeket működtető cégek tulajdonosa - többnyire a Belvárosi Holding Kft-n keresztül - F. Noémi volt. A harmadik csoportba az őrző-védő és pénzszállító cégek tartoztak, ezek tulajdonosa pedig F. Noémi apja, F. György volt.
Vizoviczki azért vonult háttérbe, mert a kétezres évekre egyre többször merült fel a neve alvilági ügyekben. Hamar átlátta, hogy ha hozzá közel álló, megbízható és tiszta múltú embereket rak a cégek élére, akkor megtarthatja azokat az üzleti és politikai kapcsolatokat is, akik attól már ódzkodtak volna, hogy személyesen vele üzleteljenek.
2009-ben Rogán Antal önkormányzata sem egy Vizoviczkihez közvetlenül tartozó cégnek adott el
30 SZÁZALÉKOS BÉRLŐI KEDVEZMÉNNYEL, 12,5 MILLIÓÉRT EGY 71 NÉGYZETMÉTERES INGATLANT A KÍGYÓ UTCÁBAN,
hanem a F. Noémi és D. Erika Nárcisz Kft.-jének. Ettől függetlenül ugyanaz a cégcsoport használta a helyet, a megvásárolt ingatlan ugyanis a Kígyó utca és a Váci utca sarkán lévő házban van, aminek a Váci utcára néző felében működik a Carpe Diem nightclub. Erről pedig köztudott volt, hogy Vizoviczki László érdekeltsége.
Mikor erről kérdeztük a belvárosi önkormányzatot, pont ezzel védekeztek: Rogán polgármestersége idejéből nincs tudomásuk olyan ingatlaneladásról, ami Vizoviczki nevéhez köthető. Ez szigorúan véve igaz is, hiszen Vizoviczki csak 2000-ig volt ügyvezető és 2002-ig tulajdonos a Nárciszban. A cég vezetője 2009-ben már D. Erika volt, a tulajdonos pedig F. Noémi és D. Erika.
F. Noémi szállt be 2012-ben kisebbségi tulajdonosként az izraeli hátterű Álomsziget 2004 Kft.-be is. Ez a vállalat akart óriáskaszinót nyitni a Hajógyári-szigeten, és innen bérelték Vizoviczki kft.-i a diszkók épületeit. Ez szintén olyan üzlet volt, amiben Vizoviczki neve nem mutatott volna jól.

Hosszúhétvégézés a Hajógyárin

De Vizoviczki birodalma nem csak a Vezér alvilági kapcsolatai miatt jelentett egyre nagyobb terhet Budapestnek. A Hajógyári-sziget diszkói gyakorlatilag drogelosztóként működtek a fővárosban. Vizoviczkiék még külön egészségügyi sátrat is állítottak fel a szigeten az alkoholmérgezett és drogos vendégek számára. Az ottani adatok szerint a sátorban ellátottak fele volt drogfogyasztó.
A vallomásokban az is szerepel, hogy a sziget biztonsági főnöke nem szerette, ha az egészségügyi sátor alkalmazottai mentőt hívtak egy-egy súlyos állapotban lévő vendéghez. Többször győzködték is az ügyeletes nővért, hogy ha lehet, próbálja mentő nélkül megoldani a dolgot.
Az Országos Mentőszolgálat összesítése szerint viszont így is nagyjából 400 alkalommal kellett kihívni a mentőket a szigetre a 2012 előtti 5 évben.
Több tanú is azt vallotta, hogy a drogokat ugyan nem a pultból árulták a diszkókban, de szervezett árusítás folyt, a biztonságiak tudtával. Ebből rengeteg pénz áramolhatott be a dílerekhez, akárkik is voltak azok.
A legtöbb diszkó mosdójában csak meleg víz volt, hogy a drogfogyasztóknak a kiszáradás ellen meg kelljen venniük a drága ásványvizet a pultból. A dílerek váltott műszakban dolgoztak, és azokat, akik nem voltak kapcsolatban Vizoviczki embereivel, kidobták a szigetről.
A szigeten még vasárnap délelőtt is buliztak az emberek. Kint már nagyban sütött a nap, bent meg még keményen szeleteltek. Alkoholtól ennyi ideig senki nem tolja. Mindenki tudta, hogy mi van ott, de egy csomóan pont a drog miatt jártak a Hajógyárira.
AZ IS VONZÓ VOLT, HOGY A SZIGETEN BIZTONSÁGOS VOLT DROGOZNI, MINDENKI TUDTA, HOGY ODA ÚGYSE MENNEK BE A RENDŐRÖK”
- mondta Péter, aki korábban maga is többször vásárolt drogot a szigeten. Szerinte ugyan lehetett hallani rémtörténeteket eltűnt, Dunába fulladt, összevert, holtan talált férfiakról és megerőszakolt, kórházban ébredő lányokról, de az ő ismeretségi körében nem volt senki, akinek ilyen brutális élménye lett volna.
A drogot Portik Tamás is említette az Átlátszónak adott interjújában, mikor arról beszélt, hogy az ő és Vizoviczki ügyeiből származó bevételek nagy részét politikusok tették zsebre, ezért nem zargatta őket sokáig a rendőrség.
...elképzelhető az olajozás, elképzelhető, hogy Vizoviczki szórakozóhelyein csak az nem tudta, hogy drogot lehet szerezni, aki a holdon élt? Évtizedeken át? Aki Dokkban megfordult, mit látott? Kitágult pupillájú, sebes orrú fiatal politikusokat látott, újdonságok ezek? Évi 20-25 milliárd forint forgalomról beszélünk. Hol a pénz maga szerint? A haszon legfeljebb 20-30 százalékát tehettük zsebre. Golyófogónak hívtam magunkat: mi ülünk, ha baj van, ha még nagyobb, akkor minket lőnek szitává.”
A Vizoviczki-ügy kirobbanása után az ügyészség a mentőszolgálat adatai alapján megkeresett több vendéget, akit drogtúladagolás miatt kellett ellátni, és tőlük is rögzítettek tanúvallomásokat. A kemény fogyasztók többsége „hosszúhétvégézni” járt a szigetre, ami azt jelenti, hogy csütörtök vagy péntek estétől vasárnap reggelig buliztak.
Néhány vallomásból 2015 elején cikket közölt a Pestisracok.hu is. A cikk szerint heten haltak meg a szigeten drogtúladagolás miatt. Az egyik halottat például a legnagyobb és legfontosabb diszkó, a Studio padlóján találták meg. Vizoviczki irodája is ebben az épületben volt.
2012 januárjában, Vizoviczki letartóztatása előtt néhány hónappal abból kerekedett országos botrány, hogy három fiatalt életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani a sziget bejáratánál lévő HÉV-állomásról. Arról akkor még nem volt szó, hogy a Hajógyárin bulizó fiúk pontosan hogyan is kerültek az állomásra, de az a hír terjedt, hogy a kidobók vitték ki őket a szigetről, hogy ne nekik kelljen hozzájuk mentőt hívni.
A drog mellett a Hajógyári-szigethez több rejtélyes eltűnés és halálesetis kötődött. 2011 decemberében például egy fiatal férfi holttestét találták meg az egyik diszkó bejáratától alig pár méterre. Miután Vizoviczkit őrizetbe vették, a rendőrség előtúrt még három emberölési és eltűnéses ügyet, amiket a szigethez tudtak kötni. Ezek közül kettő még 2006-ban indult: néhány hónapon belül két focista is eltűnt a szigeten. Egyikük holttestét nem sokkal az eltűnése után a Bem rakpartnál találták meg a Dunában, a másik férfiról mostanáig sem tudni semmit.
A 2011 decemberében talált holttest miatt per is indult, amiben emberöléssel vádolták a Hajógyári-szigeten lévő Dokk bisztró két biztonsági őrét, de a bíróság felmentette őket.

Vörösiszappal Pintérék barátságáért

Hogy Vizoviczki körül fokozatosan fogy a levegő, az már abból is érezhető volt, hogy 2012. májusi letartóztatása előtt a decemberi halálesetből és a januárban, a HÉV-megállóból elszállított túladagolt fiatalokból is országos balhé lett. Vizoviczki egyik üzletfele azt mondta a 444-nek, korábban nem lett volna lehetséges, hogy egy-egy ilyen ügyet úgy tálaljon az országos média, hogy közben már-már bűnbarlangként mutassák be a Hajógyári-szigetet. 2012 elején viszont szaporodni kezdtek az erre utaló, egyre nyíltabb célzások a hírekben.
A Portik-Laborc találkozó jegyzőkönyve szerint Portik tudta, hogy ha a Fidesz kerül hatalomra 2010-ben, akkor őt elő fogják venni. Ez alapján Vizoviczki is számíthatott az új kormány haragjára, ha nem sikerül időben eltávolodnia az egyre súlytalanabbá váló Portiktól és közelebb kerülnie a Fideszhez.
Vizoviczki szimbolikus ügyekben igyekezett is az új kormánypárt mellé állni. 2010. augusztus 19-én magyaros arculatú gigabulit rendezett a szigeten Szent István éjszkája címmel, és buliztatta a Fidelitast is.
2010 júniusában az árvízkárosultaknak rendezett segélykoncertet, a befolyó adományokat pedig 5 millió forinttal toldotta meg a saját zsebéből. A koncerten ingyen lépett fel többek között Sipos F. Tamás és Mága Zoltán, a vendégeket pedig olyan hírességek szolgálták ki, mint Debreczeni Zita és Szuper Levente.
Nem sokkal később a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak rendeztek segélykoncerteket a Hajógyárin. Ennek a fesztiválnak Hende Csaba honvédelmi miniszter volt a fővédnöke, de védnöke volt Bakondi György kormánybiztos, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, Bús Balázs Óbuda polgármestere, és a Magyar Vöröskereszt elnöke, Habsburg György is. Hende és Bús Balázs korábban azt mondták az Origónak, hogy a rendezvényre nem mentek el, bár a témáját fontosnak tartották.
Portik és Vizoviczki ezt még nem tudták, de 2011-ben gyakorlatilag eldőlt a sorsuk. A rendőrség ugyanis ekkor állapodott meg az épp 12 éves fegyházbüntetését töltő Radnai Lászlóval.
Radnai Portik társa volt az Energolban, de az olajos évek után szétváltak. Mikor Portik 1997-ben lelépett a rendőrök elől, Radnai és társai előzetesbe kerültek. Végül büntetést is kaptak, de csak annyit, amennyit már előzetesben voltak. Az előzetesben ülő Radnaiék azt hitték, hogy Portik az ő pénzüket is őrzi, de mikor kijöttek, Portik nem tudott elszámolni a milliárdokkal. Emiatt végleg megromlott a viszonyuk.
Radnait és társait, azaz a Conti Car csoportként elhíresült bandát a 2004-ben kezdődő kecskeméti maffiaperben újra elítélték – többek szerint Portik Tamás segítségével. Radnait kiáltották ki keresztapának az ügyben, és 2006-ban jogerősen 12 év fegyházat kapott. Ez a per volt a 2002 és 2006 közötti MSZP-kormányok nagy maffiapere, hasonló, mint amilyen most a Portik- és a Vizoviczki-per.
Radnai már 2009-ben üzent a börtönből, hogy némi engedményért hajlandó lenne terhelő vallomást tenni Portikra. Erre azonban már csak 2011-ben, a Fidesz hatalomra kerülése után válaszolt a rendőrség. Ekkorra már Pintér Sándor volt a belügyminiszter, ő pedig bizalmasát, Horváth András nyugalmazott tábornokot bízta meg azzal, hogy indítson titkos nyomozást Portik és Vizoviczki ellen.
Sándor István, az olajügyekben valló exrendőr 2000-ben, az olajozást vizsgáló parlamenti bizottság előtt azt mondta, hogy Radnai László Horváth András kapcsolata volt az olajosok között. Életszerű tehát, hogy 2011-ben a nyugalmazott tábornok korábbi forrására építse a nyomozást.
Népszabadság korábbi cikke szerint 2011-ben aláírtak Radnaival egy titkos megállapodást, ami arról szólt, mit kap a Portik és társai elleni vallomásaiért cserébe. Kiszivárgott hírek szerint a rab szabadságot és kegyelmet kért. Nem sokkal később ki is engedék, hivatalosan a romló egészsége miatt.
RADNAI VALLOTT VIZOVICZKI ELLEN IS,
azt mondta, hogy Portik olajos pénzeinek egy részét egészen biztosan Vizoviczki segített tisztára mosni.
A helyzet tehát egyelőre az, hogy míg Portikék az MSZP-kormány idején segítettek börtönbe juttatni Radnaiékat, addig Radnai a Fidesz-kormány rendőrségének segít lesittelni Portikot és Vizoviczkit.

A Vizoviczki-ügy

Vizoviczki a rendőrein keresztül természetesen tudomást szerzett a Radnaival kötött alkuról, sőt, kihozták neki Radnai titkosított vallomását is. Egy lépéssel a nyomozók előtt járt, de nem tudta megtartani ezt az előnyt.
Munkatársai szerint a vállalkozó 2011-re idegileg teljesen tönkrement. A folyamatos stressztől erőszakos lett, nem tudott koncentrálni, nem tudta megkülönböztetni a fontos dolgokat a nem fontosaktól, nem tudott a fontosakra figyelni, korábban hírhedt ravaszsága és megfontoltsága helyét pedig a meggondolatlan erősködés vette át. Üzleti ügyeiben egyre több problémát próbált erőből megoldani, és ez a hozzáállás jelent meg hatósági kapcsolataiban is.
Ez lett Vizoviczki László veszte.
Szerintem az is csoda, hogy ezt eddig bírta aggyal. Elszakadt a valóságtól. Az emberei panaszkodtak, hogy órákig képes volt szerkesztgetni a programajánló újságját, a Flyerzt, de azzal meg nem foglalkozott, hogy reng alatta a föld. Minden betűtípusnak a legszebbnek kellett lennie, minden képnek a legjobb helyen kellett lennie, a diszkókban minden fénynek pont a legjobb időpontban kellett felvillannia, de a többit meg leszarta.
A FONTOS DOLGOKAT, A PÉNZEKET, A NYOMOZÁST MEG EZEKET LESZARTA.”
Varga István a lefizetett rendőröktől megtudta azt is, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a bizalmasát, Horváth András nyugalmazott rendőrtábornokot bízta meg a Portik és Vizoviczki elleni titkos nyomozással.
Amikor pedig Horváth találkozót kért Vizoviczkitől, a vállalkozó kérkedett a megszerzett titkos információval. A tábornok fejéhez vágta, hogy tud a nyomozásról, és ismeri Radnai vallomását is, amiben a maffiózó őt és Portikot teszi a kilencvenes évek maffialeszámolásai mögé. Sőt, Vizoviczki elmondta, hogy kenőpénzes kapcsolata van a Nemzeti Nyomozó Iroda több magas beosztású dolgozójával.
Horváth így tudta meg, hogy Vizoviczkinek beépített emberei vannak a rendőrségen, és ezután kezdeményezte is Vizoviczkiék lehallgatását és a gyanúba keveredett főrendőrök megfigyelését.
Vizoviczki és társai ellen tehát a rendőri vezetők megvesztegetésének gyanúja miatt indult eljárás, emiatt engedélyezte a bíróság a telefonlehallgatásokat is. Ebben az ügyben 2012 februárjára meg is született az ügyészség feljelentése.
A nyomozásban keletkezett lehallgatások és a Vizoviczki letartóztatása után begyűjtött tanúvallomások alapján azonban felmerült annak gyanúja, hogy a Vizoviczkihez, F. Noémihez és D. Erikához köthető cégek bevételeket titkoltak el, ezért 2012 novemberében költségvetési csalás miatt újabb feljelentést tett az ügyészség. Így vált el a két ügy.
Vizoviczkit és cégbirodalmának vezetőit 2012. május 30-án vitték el a rendőrök a Hajógyári-szigetről. Egy napra rá őrizetbe vették a lefizetett rendőri vezetőket is. Júliusban őrizetbe vették Portik Tamást is.
Az előzetesből leghamarabb Varga István szabadult, ő talán alkut kötött az ügyészséggel, mert jelenleg nem vádlott egyik ügyben sem, és a tanúvédelmi programba is bevették. Ő az ügyészség koronatanúja, a vallomásai gyakorlatilag mindenben megegyeznek az ügyészség vádirataival.
Vizoviczkit felkészületlenül érte a letartóztatás, II. kerületi házában 420 millió forint készpénzt és vagy egy tucat ország valutáit találták meg a nyomozók. A vállalkozó azóta is előzetesben van.
Vizoviczki László ügyében két tárgyalás folyik párhuzamosan. Az egyik Debrecenben, ahol vesztegetés a vád, a másik pedig Budapesten költségvetési csalás miatt. Míg a budapesti tárgyalás nyilvános, a debreceni nem, pedig ez az eljárás sokkal érdekesebb, hiszen itt magas rangú rendőrök mellett más hatósági személyeket, sőt akár politikusokat is beidézhet a bíróság.
A debreceni ítélőtáblának azt kell eldöntenie, hogy Vizoviczki valóban megvesztegetett-e rendőröket azért, hogy rivális szórakozóhelyeket tegyenek tönkre és titkos információkat szivárogtassanak neki. Ebben az ügyben több magas rangú rendőr is vádlott, a részben valószínűleg a Vizoviczki fizetési listáján lévő nyomozók eltávolítása miatt kellett átszervezni 2012-ben a Nemzeti Nyomozó Irodát és az SZBO-t, azaz a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályát. Azonban több rendőr is azt mondta, hogy még így is maradtak jócskán köztük olyanok, akik kapcsolatban álltak Vizoviczkivel.
A másik tárgyaláson a fő vád a költségvetési csalás. Eszerint a Vizoviczki-birodalom cégei kettős könyvelést folytattak, a belvárosi éttermekben túlszámlázták a külföldieket, a Hajógyári-szigeten lévő diszkókban pedig nem ütötték megfelelően a pénztárgépeket, azaz bevételeket titkoltak el. Az ügyészség verziója szerint jórészt innen származott az a pénz, amit Vizoviczkiék a vesztegetésekre költöttek. Így függ össze a két ügy.
Drogterjesztés nem merült fel vádként sem a debreceni, sem a budapesti tárgyaláson, így nem tudni azt sem, hogy mekkora bevétele származott ebből a cégbirodalomnak, vagy hogy ki terjeszthette a drogot Vizoviczki érdekeltségei körül.
Vizoviczki igyekszik is menteni a bőrét, és ahol tud, együttműködik az ügyészséggel. Még Portik Tamás ellen is vallott, igaz, a bíró szkeptikusan fogadta a kitárulkozását. Vizo Portikkal ellentétben nem reklámozza azt sem, hogy milyen politikusok álltak vele kapcsolatban. Portik Tamás még Rogán Antalnak és Habony Árpádnak is nekiment, Vizoviczki viszont hallgat az ilyen ügyeiről.
Portikot már el is ítélték, Vizoviczki tárgyalásai azonban még mindig húzódnak, és nem tudni, mi lesz a végük. A debreceni Vizoviczki-perben a Portik-pernél is súlyosabb dolgok merülhetnek fel anélkül, hogy ez nyilvánosságra kerüljön, hiszen az az eljárás titkos.

És van egy csomó ember, akit teljesen elkerült a Vizoviczki-ügy

2015-BEN LEZÁRTÁK A NYOMOZÁST 61 V. KERÜLETI RENDŐR ÜGYÉBEN.
Az ügyészség szerint a velük kapcsolatos ügyek vagy elévültek, vagy nem bizonyíthatóak. A kerületi rendőrségen most is dolgoznak a Vizoviczki-ügyben gyanúba keveredett rendőrök, köztük parancsnokok is. Még egyszer: ezek az V. kerületi rendőrök. Azok, akik a vallomások szerint engedték Varga Istvánt járőrkocsival gyorsulni a Váci utcában, azok, akik segítettek behajtani a több százezer forintos számlákat, azok akik Surnyák Mihály videóján is szerepelnek.
A Vizoviczki és társai ellen indult perekben nem vádlott sem F. Noémi, sem az apja, F. György. Nem vádolták meg P. Attilát sem, aki a Vizoviczki-cégcsoport könyvelőirodáját vezette 2011-ig.
Nem vádlottak politikusok sem, holott a nyomozati dokumentumok szerint polgármesterek és jegyzők is kapcsolatban álltak a vállalkozóval, és Vizoviczki több emberének is voltak kapcsolatai a kerületi önkormányzatoknál.
Egy rendőr, akinek személyesen is volt dolga Vizoviczkivel, így ítélte meg az ügyet:
ATTÓL MÉG, HOGY MOST LEHULLIK PÁR FEJ, NE HIGGYÉK, HOGY MINDEN FEJ LEHULLOTT.
Mindenhová elvezetnek ezek a szálak. Ez metszőollós munka ott, ahol lángszórót kellett volna használni.”
Erről szól cikksorozatunk következő része.
–––
Vizuál, grafikák: Tbg
A cikkben használt képek Surnyák Mihály videójából és a Playboy's Erotic Underground című 1997-es dokumentumfilmből valók.



Ásotthalom: megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által elhagyott ENSZ-hátizsákokban 
2016. 07. 30. Alfahír 

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere két napja felszólította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát (UNHCR), hogy 48 órán belül takarítsák el a pártfogoltjaik által hátrahagyott szemetet. A megcímzett hivatal emblémája azokon a hátizsákokon szerepelt melyeket a határmenti település mezőőrei találtak az általuk felfedezett új embercsempész-váró, úgynevezett erdei pihentetőhelyen. 
Ásotthalom: megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által elhagyott ENSZ-hátizsákokban

Hozzátette: amennyiben az ENSZ nem tesz eleget a felszólításnak, az ásotthalmi önkormányzat maga fogja elvégezni a szükséges munkálatokat, a borsos költségeket pedig kiszámlázza az ENSZ-nek. Ásotthalom ezen felül 150 ezer forintos bírsággal sújtotta a szemetelésért a migráció fő támogatójának számító nemzetközi szervezetet. "Muszáj lesz nekik, máskülönben küldöm a végrehajtót hozzájuk"- írta Toroczkai mosolyogva arra kérdésre megfelelve, hogy vajon az ENSZ reagál -e. 
Mai bejegyzésében a településvezető azt is elárulta, hogy mi lapult a Magyarország területére bűncselekményt elkövetve bejutott migránsok által eldobott ENSZ-es hátizsákokban. Szavai szerint kiderült, hogy az amerikai milliárdos George Soros-hoz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) által készített segédanyagokat találták meg a táskákban (már nem először). 
Ásotthalom: megdöbbentő, hogy mi lapult a migránsok által elhagyott ENSZ-hátizsákokban

Toroczkai hozzátette, hogy a papírok között számos arab és angol nyelvű útmutató volt, amelyek többek között arra biztatták a migránsokat, hogy szerveződjenek csapattá, azonnal hívják a hozzájuk köthető ügyvédeket, ha a határt őrző egyenruhásokkal kerülnek szembe stb. Az ellenzéki néppárt politikusa szerint a legmegdöbbentőbb mégis a második csatolt dokumentum, amely a legalább már valahol egyszer jegyzett bűnözők és terroristák kiszűrésére is alkalmas ujjlenyomatvételtől tántorítja el a migránsokat, de szépen elmagyarázzák nekik azt is, hogy a legjobb, ha fiatalkorúnak vallják magukat, mert akkor egészen biztosan nem lehet őket őrizetbe venni vagy kitoloncolni, még ha semmilyen papírjuk sincsen. Az útmutatón a Migráns Szolidaritás e-mail címét is megadták. 

Toroczkai szerint mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a németországi vonaton kaszaboló, az Iszlám Államhoz tartozó terrorista (akit ugyebár ők fogtak el Ásotthalmon), éppen ezzel a módszerrel élt, és 17 éves afgánnak vallotta magát, de azóta kiderült, hogy valójában 19 éves pakisztáni volt. 




Okafogyottá válhat a kvótáról szóló népszavazás?


Sej ami lobogónkat fényes szellők fújják …
Ki is lopták a szemünket a zsidók , meg a komcsik ….
Bár egy a páholyuk a vakolókkal , és a bankárkasztal ami állunk mégis felkopik , ha ki nem irtjuk őket .

2016. augusztus 02. kedd, 00:00 | Írta: Szervező
Ankara-Budapest, 2016. augusztus 2. kedd (MSZF)
Ha Törökország októberben megnyitja határait a migránsok tömege előtt, okafogyottá válhat a betelepítési kvótáról október 2-ra kiírt népszavazás, mert többé nem az lesz a kérdés, hogy engedünk-e Brüsszelnek vagy sem, hanem az, hogy mit tudunk tenni több millió ide vándorló emberrel – hívta fel a figyelmet a Magyar Békekört szervező Magyar Szociális Fórum kedden kiadott közleményében.
Ha ugyanis az Európai Unió nem tartja be Törökországnak tett ígéretét, és októberig, azaz a magyarországi kvóta-népszavazásig nem adja meg a vízummentességet Törökországnak, akkor a török kormány sem fogja tiszteletben tartani a március 18-i megállapodást, és Európára engedi a területén és a térségben összegyűlt migránsokat – adta értésre Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői számában megjelent interjújában.
A Magyar Szociális Fórum azt kérdezi a kormánytól, mit választ: a vízummentesség megadását Törökországnak, vagy a várható tömegáradatot? Az MSZF azt javasolja Orbán Viktor kormányának, hogy gyorsan jusson megállapodásra Ankarával.
A törökök által megjelölt határidő lényegében egybeesik a betelepítési kvótáról kiírt hazai népszavazással. De ha megindul az újabb tömegáradat, többé nem az lesz a kérdés, hogy engedünk-e Brüsszelnek, vagy sem, hanem sokkal prózaibb gondokkal kerülhetünk szembe itt, a határainkon! A népszavazás pedig hatástalan eszköznek bizonyulhat velük szemben – figyelmeztet a Békekört szervező Magyar Szociális Fórum.
Hazánk politikai vezetése sokkal nagyobb energiát fordít az okozatok kezelésére, mint az okok kiküszöbölésére. Pedig Magyarországnak azokkal az országokkal kellene összefognia, akik a népvándorlásnak úgy akarnak véget vetni, hogy saját földjükön biztosítsanak békét és megélhetést az embereknek, azaz kiküszöböljék a migráció okait - írta aMunkát-Békét-Biztos Megélhetést jelszaváról ismert társadalmi mozgalom.+++


Nemzetgazdasági érdekre tekintettel befektetőként eddig 3490 külföldi állampolgár, illetve az ő 6148 főnyi családjuk kapott tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvényen keresztül. Letelepedési államkötvényből 2015. december 31-ig összesen 890 millió euró névértékű, azaz mintegy 277 milliárd forintnyi állományt értékesített az Államadósság Kezelő Központ Zrt. A szocialisták kérdésére sorolta fel tételesen Pintér Sándor belügyminiszter, hogy hányan és milyen országból kaptak letelepedési engedélyt a letelepedési kötvényen keresztül. 


Letelepedési kötvény: itt valami nem stimmel


Gazdag bevándorlók pénzével sakkozhatnak a Rogán Antal-féle letelepedési kötvényeket értékesítő cégek.
A 444.hu vetette össze a kötvényeket kibocsátó Államadósság Kezelő Központ és a tartózkodási engedélyeket kiállító Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatait. A számok nem egyeznek, tartózkodási engedélyt többen kaptak, mint ahányan hivatalosan fizettek a speciális állampapírért. A pénzt vélhetően minden bevándorlótól beszedték a közvetítő cégek, azoktól is, akiknek a nevében végül nem vásároltak kötvényt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a milliárdokon kik ülnek. Az Államadósság Kezelő Központ ugyanis értékpapírtitokra hivatkozva nem hajlandó közölni, hogy az egyes közvetítő cégek hány kötvényt értékesítettek. Korábbi sajtóhírek a letelepedési kötvényüzletet is összefüggésbe hozták Habony Árpáddal, a miniszterelnök befolyásos tanácsadójával.


Jobbik: Rogán tisztázza magát


KaG, 2016. augusztus 10., szerda 15:45, frissítve: szerda 17:15 
Hatósági vizsgálattal derítené ki a Jobbik, hogy ki áll a rezsicsökkentésen nyerészkedő offshore cég mögött.
A párt alelnöke szerint a Hunguardhoz köthető Rogán Antalnak tisztáznia kellene magát.

„Mi nyilván arra vagyunk kíváncsiak, hogy az a cég, aki beszáll gyakorlatilag Rogán Antal helyett, az vajon kit takar ebben az esetben, és ki az, aki nem akarja Magyarországon leadózni ezt a jelentős, éves szinten több százmilliós nyereséget. Ennek, én úgy gondolom, egy hatósági vizsgálattal lehet a nyomára bukkanni, és feltárni azt, hogy vajon melyik magyar politikus lehet a Fidesz parlamenti frakciójából ennek az ügynek a haszonélvezője. Vagy megmutatni, hogy kik ennek az érintettjei még rajta kívül” – mondta Volner János.




A MIGSZOL NEM GYŰJT ADATOKAT A MIGRÁNSOKRÓL, AZ ÚJSÁGÍRÓKAT VISZONT ELLENŐRZI
Gabay Dorka
Már a balkáni útvonalon osztogatja migránssegítő tájékoztató füzeteit a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja, a Welcome to Europe (W2eu). A térképpel ellátott útmutatón arra ösztönzik a migránsokat, hogy vallják magukat kiskorúnak, mert akkor szabadon mozoghatnak az unió területén, és kitoloncolni sem lehet őket. A kiadványon több civil szervezet elérhetősége is megtalálható, hazánkból a Migszol-csoporthoz lehet fordulni, mely menekültbarát társaság azért nem kívánt lapunknak nyilatkozni, mert nem ismeri kellőképpen munkatársunkat.
Görögország után most Bulgáriában osztogatja a migránsokat eligazító kiadványait a Soroshoz köthető Welcome to Europe (w2eu) nevű szervezet. Az „Ujjlenyomatok Bulgáriában – miként állítsuk meg a visszatoloncolást” című papíron főként arra hívják fel az illegális bevándorlók figyelmét, hogyan lehet kijátszani a hatóságokat. – Hogyan lehet elkerülni az ujjlenyomatvételt, illetve miért érdemes letagadni a korukat, és kiskorúnak vallani magukat. A tájékoztató szerint ugyanis a 18 év alatti migránsok többször is adhatnak be menekültkérelmet, és szabadon mozoghatnak az unió területén, mert nem lehet őket őrizetbe venni vagy kitoloncolni. Sőt, még ha Bulgáriában felnőttként is regisztráltak, Németországban, vagy ahol le szeretnének telepedni nyugodtan vallhatják magukat kiskorúnak, és nyújthatnak be új menedékkérelmet. A szervezet által kiadott felhívásban azt is javasolják a balkáni országba érkezőknek, hogy minden sérelmüket vessék papírra, és forduljanak bátran civil jogvédőkhöz, hogy képviseljék őket és segítsék elkerülni a Dublin III rendeleten alapuló kitoloncolást.


Nem csak a tűz jelent kézenfekvő segítséget az érkezőknek
Forrás: MTI
Nem csak a tűz jelent kézenfekvő segítséget az érkezőknek
Lapunk már tavaly ősszel megírta, hogy magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogattak az érkezőknek. A Welcome to Europe nevű csoport által kiadott füzetben ötletek, térképek, telefonszámok és az Európán keresztülhaladással kapcsolatos tanácsok olvashatók.
Az amerikai milliárdos Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány egyik csoportja által készített segédanyagokat, frissen osztogatott tájékoztatókat Ásotthalom mellett, ENSZ-emblémával ellátott táskákban találták pár napja a település mezőőrei. Toroczkai László, a település polgármestere lapunknak elmondta: az angol nyelvű papír mellett két térkép is volt, az egyik azt közli, milyen útvonalon lehet hazánkba jutni, míg a másik egy Európa-térkép volt. Úgy tűnik tehát, hogy a Migránsszolidaritás-csoport (Migszol) előbb ellenőrzi a magyar sajtó munkatársait, mint bármelyik távoli országból érkező migránst.
Míg a W2eu honlapján fellelhető anyag hazánkra vonatkozó fejezetében elsőként a Menedék Alapítvány elérhetősége szerepel, a Balkánon osztogatott papírokon a Migszol nevű szervezet elérhetősége volt feltüntetve. Szerettük volna megtudni, hogy milyen segítséget nyújtanak az illegális bevándorlóknak, amire a Migszol azt válaszolta: ők mindössze általános információt adnak, és más szervezetekhez irányítják a migránsokat. Behrooz Torki, a szervezet munkatársa arra kitérő választ adott, hogy milyen jellegű segítséget kérnek tőlük. Ugyanakkor leszögezte, hogy semmiféle adatot nem gyűjtenek azokról, akik megkeresik őket. Arra a kérdésre, hogy milyen támogatást kapnak a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól, a migránsokat segítő szervezet úgy reagált: „Ahhoz, hogy több információt adjunk, többet kell tudnunk önről, hogy miért érdeklődik irántunk és hol fogja felhasználni azokat.”
Toroczkai László azt is tudatta, hogy eltűntek azok az ENSZ-emblémával ellátott hátizsákok, amelyek miatt a polgármester múlt pénteken felszólította az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalát (UNHCR), hogy „48 órán belül takarítsák el a pártfogoltjaik által hátrahagyott szemetet”. – Feltehetően a Kiskunsági Nemzeti Park őre takaríttatta el a szemetet a településünkön dolgozó közmunkásokkal, ugyanakkor újabb ENSZ-emblémás takarókat, pokrócokat találtunk az út másik oldalán – mondta Toroczkai László, aki hozzátette: tegnap reggel postázták felszólításukat a szemetelésért járó 150 ezer forintos bírságról a nemzetközi szervezetnek. Ismert, a polgármester az egyik közösségi portálon közölte a hét végén: ha az ENSZ nem takarítja el a hátrahagyott táskákat, a munka árát kiszámlázzák. A 150 ezer forintos bírság ettől függetlenül megy a szemetelésért.
Veszélybe kerülhet az észak-bácskaiak biztonsága
Megjelentek Horgosnál a szélsőséges iszlamisták, akik jótékonysági aktivistáknak és tolmácsnak álcázzák magukat – írta a Délhír.hu egy szerb internetes honlapra, az Informerre hivatkozva. Ezek az emberek az elcsigázott, befolyásolható migránsok között térítenek – ezt állítja Bozo Spasics, a Szerbiai Állambiztonsági Szolgálat volt operatív szakembere. Arról is beszélt, hogy a különböző terrorista sejtek tagjai már Presevónál és Dimitrovgradnál fogadják a bevándorlókat. Közülük többen beépülnek közéjük, együtt utaznak velük egészen a szerb–magyar határig, útközben pedig toboroznak. Darko Trifunovics nemzetközi biztonsági szakértő szerint mindegyik migráns mobiltelefonja tartalmazza a Szerbia területén található dzsámik elérhetőségeit és egyéb adatokat. Trifunovics úgy véli, az Iszlám Állam egyes harcosai kezdettől fogva beolvadnak az útnak induló és Szerbiába érkező bevándorlók közé. Hozzátette, a szélsőséges iszlamisták a muzulmán vallású romákat is egyre gyakrabban környékezik meg. Pénzt adnak nekik, és azt ígérik, az elithez tartoznak majd, ha szakállat növesztenek és naponta ötször imádkoznak Allahhoz. Naponta több tíz roma csatlakozik a dzsihadistákhoz nemcsak Belgrádban, hanem más nagyobb szerbiai városokban is. Jovan Damjanovics, a Roma Világszervezet elnöke megerősítette, hogy a muzulmán vallású romák közül – akik eddig lojálisak voltak Szerbiához – egyre többen állnak át a másik oldalra. Közben megérkezett Pozsonyból Magyarországra az a 25 rendőr, akiket Szlovákia magyar kérésre határvédelmi feladatok ellátására küldtek a magyar–szerb határhoz. Kontrát Károly belügyi államtitkár tegnap az M1 aktuális csatornán arról beszélt, előreláthatólag szep­temberben osztrák rendőrök is segítik Magyarországon a határvédelmet.



Tárgyalás a szovjet csapatok Magyarországról való kivonásáról


Közzétéve: 2016. augusztus 02. kedd, 09:27 | Írta: Mindenes 

Tárgyalás a szovjet csapatok Magyarországról való kivonásáról

Kivonat a könyvből.
Kategória: Dokumentumok



ALLAH SEMMISÍTSD MEG A NÉMETEKET! - muzulmán migránsok imádkoznak - kiszivárgott felvétel





A nap, amikor csúcsra járatják a rendszerváltást 
2016. 08. 2. Alfahír 

A volt SZDSZ-es politikust, Eörsi Mátyást jelöli a kormány a Demokráciák Közössége főtitkári posztjára, aki egy egész posztot szentelt arra, hogy elnézést kérjen minden demokratikus érzelmű magyartól ezért. Persze azért elfogadja a jelölést. 
A NAP, AMIKOR CSÚCSRA JÁRATJÁK A RENDSZERVÁLTÁST

"Ezúton szeretném tájékoztatni a hazai és a nemzetközi közélet iránt érdeklődőket, hogy hacsak meg nem gondolja magát, a külügyi kormányzat engem fog jelölni a Demokráciák Közössége - ahol egyébként több mint két éve dolgozom különböző beosztásokban - főtitkári posztjára." - írja a rendszerváltás utáni időszakban már bizonyított politikus a Facebook oldalán
A jelenleg DK-s színekben versenyző Eörsi "tisztában van vele" hogy erre a hírre sokan fogják felkapni fejüket, hiszen ilyen vagy ehhez csak hasonló támogatás a NER-re a legkevésbé sem volt jellemző - írja. 
Hogy ne minden demokrata érzelmű európai értelemben vett magyar kapjon azonnal szívrohamot, gyorsan le is szögezte: 
"A jelölés ötlete eredetileg a diplomáciai állományból származik, végül a külügyminiszter meghívott egy találkozóra." 
A találkán világossá tette Magyarország jelenlegi bel- és külpolitikájával a Demokratikus Koalíció tagjaként alapjaiban nem ért egyet, sőt, elmarasztaló véleményének hangoztatásától - aminek eddig is hangot adott - a jövőben sem kíván elállni. 
A demokratikus érzelmű politikus megnyugtatott mindenkit: akár megválasztja főtitkárnak a Demokráciák Közösségének igazgatótanácsa, akár nem, a magyar kormánytól anyagilag és minden egyéb tekintetben is teljesen független marad, "így semmilyen formális vagy más nyomást nem lehetséges rám gyakorolni." Sőt, mint kiderült, mindezeket Szijjártó Péter elfogadta és visszaigazolta. 
EÖRSIVEL KEZDIK A BELPOLITIKAI HIDEGHÁBORÚ BEFEJEZÉSÉT 
A DK-s politikus számára "nem teljesen világos, milyen előnye származik a külügyi kormányzatnak a jelölésből" (nekünk sem), ám azzal "természetesen tisztában vagyok, hogy aktív külpolitikai megítélésem a Fidesznél lényegesen jobb volt annál, mint ami a médián keresztül látszódott, de akármennyire is hízelgő lenne számomra egy ilyen értelmezés, nem tudom elképzelni, hogy a hat év belpolitikai hidegháború befejezését éppen velem kezdenék. 
MIAZHOGY, NAGYON IS! 
(Eörsi) "kérdezte, szerintem reális-e, hogy őt jelöljük, én meg mondtam, hogy persze. Elmentem a miniszterelnökhöz, mondtam, hogy szerintem ez jó ötlet, ő meg mondta, hogy a rendszerváltoztatásban szerzett érdemeket akkor is tiszteletben kell tartani, ha azóta sok mindenben nem értünk egyet. Úgyhogy a magyar kormány most Eörsi Mátyást fogja jelölni főtitkárnak. Aki DK-tag, mint számomra kiderült." 
Mondjuk ezt még én is tudtam, pedig biztos, hogy soha nem leszek sem politikus, sem külügyminiszter. 
AMÚGY EBBŐL A CSODASZERVEZETBŐL NEMRÉGIBEN MÉG KI IS AKARTAK MINKET ZÁRNI 
2014-ben az Orbán-kormány tevékenysége miatt reális forgatókönyv volt, hogy kizárnak minket a 2000-ben alapított szervezetből. Végül maradhattunk a demokratikus intézményrendszer fejlesztését célzó és persze afölött örködő csodaszervezetben, sőt, ha minden jól alakul, akkor egy hiteles, már bizonyított, szakértő magyar politikus vezetheti a grémiumot. 

Új segget nyalhattok !!!



A nemzetnek szüksége van kimagasló tevékenységekre. A közösség érdekében végzett tevékenység elismerésre méltó - emelte ki köszöntőjében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, mikor a köztársasági elnök nevében állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-án, a budapesti Néprajzi Múzeumban. A kitüntetettek munkájukkal kimagaslót alkottak, egyéni tevékenységeik a nemzetben érnek össze, ezért méltók annak elismerésére. Navracsics Tibor arra kérte a díjazottakat, hogy ne csak az elismerést, hanem a biztatást is lássák a kitüntetésükben. 

Október 23-i állami kitüntetettek: több besúgó, kommunisták, cionista zsidók, anarchisták

Az egyik kitüntetett: a magyargyűlölő TGM A tolvaj és terrorista Bajnai-rezsim nem hazudtolta meg önmagát, Kozma Imre kivételével volt MSZMP-sek, MSZP-sek, cionista, SZDSZ-es komcsizsidók, közpénztolvajok, hazaárulók, anarchisták és más hulladékok vettek át állami plecsnit, gyakorlatilag az 50-es éveket idézve. Mintha a csörgőkígyó kapna elismerést szelídségéért... s épp csak a döglődő pufajkás maradt ki. Még lényegretörőbben: a kitüntetettek 99%-a kommunista és/vagy izraelita. És rasszizmusról van pofájuk panaszkodni ezeknek, miközben kontraszelektált, származási-ideológiai alapon kerültek kiválasztásra (ugyan, dehogy, hazudná erre egy ballib.. No persze, teljes és puszta véletlen, hogy nem eszkimók, szlovénok vagy kalmükök). Igazi héber faji diktatúrában élünk, e nevek pedig azt is jelentik, hogy nagyjából ez a szélsőséges, deviáns, idegen söpredék az izraeli gyarmatosítást kiszolgáló Bajnai-rezsim utolsó és fő támasza. A zsidó terrorállamban vajon hány palesztint tüntetnek ki a nemzeti ünnepen? Lássuk a mocskok listáját. Ágh Attila filozófus (hivatásos antimagyar gyűlölködő, tényhamisító zsidó, MSZMP-MSZP) Chikán Attila volt gazdasági miniszter (MSZMP, az Orbán-kormány egyik volt házikomcsija a sok közül) Debreczeni József közíró (Gyurcsány egyik hivatásos seggnyalója, MDF-liberális, hazugságbajnok véglény) Dornbach Alajos, az Országgyűlés volt alelnöke (volt komcsi, pártállami besúgó, a Történeti Hivatalban lévő aktája szerint fedőneve: "Ózdi István", ma cionista hazaáruló, SZDSZ) Esterházy Péter író (élesen magyarellenes (fél)zsidó féreg, SZDSZ) Fábry Béla pedagógus (a fóti MSZP elnöke, garázda bűnöző) Ferge Zsuzsa szociológus (cionista zsidó, cigányfajvédő, tényhamisító, MSZP-SZDSZ) Göncz Árpád volt köztársasági elnök (már 1945 után ÁVH-s besúgó, (fél)zsidó hazaáruló, SZDSZ) Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész (kádárista vérügyész, politikai üldözöttek meghurcolója, MSZMP-MSZP) Jancsó Miklós filmrendező (közismert antimagyar, aki székelynek született ugyan, de vén korára betért zsidónak, SZDSZ) Kádár Béla közgazdász (MDF-liberális, IMF-ista "szakember", a neokomcsi rablóprivatizáció egyik elősegítője, pártállami besúgó, a Történeti Hivatalban lévő aktája szerint fedőneve: "Doki") Kéri László politológus (hírhedt kommunista-cionista gyűlölködő, hazudozó, MSZP) Kornai János közgazdász (hazánk egyik fő eladósítója, antimagyar zsidó, SZDSZ) Kósa Ferenc filmrendező (MSZP) Kósáné Kovács Magda volt EP-képviselő (szélsőséges kádárista zsidó satrafa, MSZMP-MSZP) Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke Kovács László, az Európai Bizottság tagja (szélsőséges antimagyar hazaáruló, büdöskommunista, (fél)zsidó, MSZMP-MSZP) Kupa Mihály volt pénzügyminiszter (a komcsi rablóprivatizáció egyik elősegítője, MDF-liberális senkiházi) Levendel Ádám szociológus (tipikus SZDSZ-es zsidó "szakember", közvéleménykutatás-hamisító Sanda Ipsés) Nyers Rezső volt államminiszter (vén büdöskomcsi hazaáruló, MSZMP-MSZP) Ormos Mária történész (pontosabban MSZMP KB-s történelemhamisító zsidóbérenc és -imádó) Rajk László (ocsmány épületeiről hírhedt, tehetségtelen, kontraszelektált "építész", pártállami besúgó, (fél)zsidó, SZDSZ) Tamás Gáspár Miklós volt országgyűlési képviselő (szélsőségesen antimagyar, neoanarchista zsidó, SZDSZ) Tempfli József püspök (aki az ördög szolgálójává vált: a nemzetáruló Markó Béla egyik fő ülepnyalója, aki politikai gyűléseiken ódákat zeng róla, továbbá fogadta és ezáltal legalizálta a nagyváradi Kanonok soron előbb Medgyessy Pétert, majd Gyurcsány Ferencet és kedves nejét. Tempfli korábban még a nemzeti oldal budapesti nagygyűlésein is fölszólalt, majd azért, hogy az RMDSZ közbejárására visszakapja a püspöki palotát Váradon, eladta a lelkét.)
Forrás: https://kuruc.info/r/26/49008/?honnan=Nemzeti_Hirhalo




Akik Sztálin kollégái lesznek: díszpolgári cím hazaárulóknak és talpnyalóknak (is)


Mottó:  „Azt beszélik, rendjelt kaptam, Nem vetettem, mért arattam?” (Arany János)  Szent meggyőződésem, hogy aki a mai magyarországi gyarmatot igazgató helytartóktól kitüntetést vesz át, vagy bármilyen elismerést, ne adj' Isten díszpolgári címet kap, mélységesen szégyellheti magát. Ugyanis, miként a kommunizmus idején, az állami elismerések osztogatásánál a szakmai teljesítmény, illetve a tehetség, netán a sok munka a legutolsó szempont. Kitüntetést és pénzjutalmat Magyarországon az kap, aki a hazánk fölött uralkodó oligarchia érdekeit szolgáló tevékenységet végez. Márpedig aki a magyarságot kifosztó és leigázó rétegek szekerét tolja, csakis megvetést érdemel. Akkor is, ha nem csekély talentumokkal rendelkezik az illető. A tehetség, ha nem párosul erkölccsel, fabatkát sem ér.   Ha pedig bárki is a Demszky-féle budapesti önkormányzattól kap és el is fogad valamilyen elismerést, akkor nézetem szerint legott kiiratkozik az embernek nevezhető lények köréből. Nem is oly rég a magát Fővárosi Közgyűlésnek nevező állatsereglet díszpolgári címek odaítéléséről döntött. Budapest díszpolgárának lenni Joszif Visszarionovics Sztálin mellett persze egyébként sem nagy dicsőség, azonban nem felejtkezhetünk el arról, hogy az elismeréssel együtt alighanem sok pénzt is osztanak.  No és kik azok a jómadarak, akiket a Demszky-féle bűnszövetkezet díszpolgári címre méltónak ítél? Nos, itt van mindjárt a jobb sorsra érdemes Bálint György kertészmérnök, aki kétségtelenül kedves, aranyos embernek tűnik a képernyőn keresztül – 1981 óta állandó rovata van a Magyar Televízió Ablak című magazinjában -, és nyilván a szakmájában is alapos ismeretekkel rendelkezik. De rajta kívül sokan mások is vannak, akik szakmájukban alapos ismeretekkel rendelkeznek. Bálint gazda érdeme nem az, hogy kiváló kertészmérnök, és kedveli őt a közönség. A díszpolgári címet azért kapja, mert 1994 óta tagja az SZDSZ-nek, melynek színeiben 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő is volt. Cserébe díjakat kap, és akár haláláig betöltheti főszerkesztői tisztét a fölöttünk uralkodó cionista oligarchia érdekeinek szolgálatába állított állami televízióban.   Sokkal több bűnt követett el a magyar nemzet ellen Esterházy Péter író. Az „Így gondozd a magyarodat” című „alkotásával” alighanem teljes mértékben elnyerte a cionisták bizalmát. Esterházy nincs híján az írói tehetségnek, habár némelyik műve értelmetlen zagyvaság, amit azonban nem mer kimondani senki. Nagyon kíváncsi lennék például, hogy a saját zsebük tömködésével és a tolvajlással elfoglalt „fővárosi képviselők” közül vajon hányan olvastak akár egyetlenegy Esterházy-regényt? Esterházy 1977 óta magyarországi és külföldi kitüntetések tömkelegét söpörte be: már a kommunista kormányzat idején megkapta például a József Attila-díjat, majd az úgynevezett rendszerváltást követően magyar- és keresztényellenes tevékenységének köszönhetően csak úgy záporoztak rá az elismerések és kitüntetések, és csak úgy dőlt felé a sok pénz. A fényűző élet tehát biztosítva van haláláig, feltéve persze, ha tovább szolgálja a zsidóság világuralmi törekvéseit. Jövőre tölti be 60. életévét, vagyis elég sok ideje van még ahhoz, hogy tovább gyalázza a magyarságot, és még néhány „posztmodernnek” nevezett olvashatatlan művel örvendeztesse meg sznob rajongóit, és szédítse a valódi irodalmi élményekre vágyó olvasót.  Ferge Zsuzsa az MSZP nagygyűlésén Ferge Zsuzsa szociológus is jól érti a szakmáját, és megnyilatkozásaiból a szegények iránti figyelemreméltó együttérzés csendül ki. Azonban profinak lenni egy szakterületen és szolidaritást vállalni a legelesettebb emberekkel egyáltalán nem elég ahhoz, hogy valaki jól jövedelmező álláshoz, sok-sok pénzhez, kitüntetésekhez, valamint állandó publikálási és nyilvános megszólalási lehetőséghez jusson a magyarországi gyarmaton. Mindehhez még valami másra is szükség van, és ezt Ferge Zsuzsa pontosan tudja: a hatalom birtokosainak az ülepét kell nyalni lendületesen és folyamatosan. 2006-ban – Gyurcsány Ferenc országlásának időszakában, az őszödi beszéd elhangzásának évében - az MTA Gyermekszegénység Elleni Program Iroda vezetőjévé nevezték ki. Megbízhatóságát mutatja, hogy 1995 és 2001 között a hazánk héber gyarmatosításában kulcsszerepet játszó Soros Alapítvány szociális kérdésekkel foglalkozó szakkuratóriumának tagjaként is dolgozott. Igen sok, nem csekély pénzzel járó díjat zsebelt be már ő is a magyar nép nyomorának legfőbb okozóitól. Ferge Zsuzsa végső soron azért lesz Judapest díszpolgára, mert képes simára nyalni azoknak az embereknek a fenekét, akiknek a ténykedése következtében előállt borzalmas állapotok felett időnként krokodilkönnyeket hullat.   A következő díszpolgári címre javasolt személy, Finta József, a kommunista rendszer egyik legtöbbet foglalkoztatott építésze volt. Számos budapesti szálloda épült az ő tervei alapján. (Az egykori Duna Intercontinental, a Hotel Volga, a Hotel Fórum, a Hotel Voronyezs, a Hotel Buda Penta, a Hotel Novotel, a Hotel Liget, a Grand Hotel Corvinus Kempinski stb.) De az irányítása alatt álló építészeti vállalkozás tervezte meg az ORFK-BRFK székházát, a Westend City Centert, valamint a BME-ELTE Informatikai Központjának épületét. Tehetségét aligha lehet kétségbe vonni, habár nem kevesen akadnak, akik egyáltalán nincsenek elragadtatva alkotásaitól. Díjak és elismerések sokaságát zsebelte már be. Az ő pályája is igazolja, hogy az idegen érdekeket kiszolgáló magyarországi oligarchia uralma folyamatos. A díszpolgári címet természetesen nem építészeti munkásságáért kapja. Egykoron megbízható pártkáder volt: 1985-ben országgyűlési pótképviselő lett, mandátumát 1990-ig megőrizte. Ezek után egy ideig szerencsére eltűnt a politika porondjáról, majd egyszer csak valaki ismét a hóna alá nyúlt. Éspedig nem más, mint a mi Viktorunk, aki 2005-ben a Kudlik Júlia meg Pozsgay Imre nevével fémjelezhető Nemzeti Konzultációs Testület tagjainak a sorába hívta. Finta Józsefnek mindegy, ő ment, igaz, rossz lóra tett, a Fidesz végül elveszítette a választásokat, de az építész töméntelen pénze meg megszámlálhatatlan posztja és kitüntetése már így is, úgy is megmarad. Az ország sorsa pedig mit érdekli őt? A Fővárosi Közgyűlés zárt ülésén alighanem a fityiszes bűnözők ragaszkodhattak az ő díszpolgári kinevezéséhez.   Fischer Ádám karmester kiváló képességeit kétségbe vonni nem lehet. Nemzetközi karrierjét 1973-ban milánói versenygyőzelme indította el, azóta dirigált a Bécsi Állami Operaházban, a Párizsi Operában, a milánói Scalában, a londoni Covent Gardenben és a New York-i Metropolitanben. Vezényelte a Bécsi Filharmonikusokat, a Londoni Filharmonikus Zenekart, a Chichagói és a Bostoni Szimfonikusokat. 1980 óta rendszeresen megjelenik a Salzburgi Ünnepi Játékokon, ezen kívül pedig a helsinki, a karlsruhei, a müncheni operaház első karmestere, a freiburgi, majd a kasseli színház zeneigazgatója is volt. Tíz éve vezetője a Dán Rádió Kamarazenekarának, 2000-2005 között a Mannheimi Nemzeti Színház opera együttesét irányította. Az Opernwelt szakmai folyóirat 2001-ben az év karmesterének nyilvánította. Tavaly Kossuth-díjat kapott, idén a Magyar Kultúra Követe lett és a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést vehette át. Van azonban egy kínos epizód az életében, vagy talán úgy mondanám, van egy titkos szenvedélye, ami alighanem elkerülte a fővárosi honatyák figyelmét: imádja Wagner zenéjét, sőt, egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy a nagy német zeneszerző muzsikája valósággal „kábítószer” a számára. Az ő kezdeményezésére rendezik meg 2006 óta a budapesti Művészetek Palotájában a Wagner-napokat. Hm, hm… Wagner egyik nagy csodálója ugyebár Adolf Hitler volt. Jó lesz hát vigyázni… Glatz Ferenc egészen biztosan nem történetírói munkásságának jutalmaként lesz majd mindnyájunk nagy szégyenére a főváros díszpolgára. Nagyformátumú munkáit hiába keresnénk, miként eredeti meglátásoknak és jelentős kutatási eredményeknek is híján van. Nincsen híján viszont az alkalmazkodási képességnek, a mérhetetlen hatalomvágynak. Egy alapvetően tehetségtelen, gátlástalan törtetővel van dolgunk, aki annak idején csakis kommunista párttagságának és aljasságának köszönhette, hogy szépen haladt fölfelé a ranglétrán. Tipikusan az a személy, aki fölfelé nyal, és lefelé rúg, de nyilván már korán megtapasztalta, hogy a magyarországi gyarmaton csakis elvetemült emberek vihetik valamire. 1989-ben művelődési miniszter lett a Németh Miklós vezette „rablóprivatizációs kormányban”, majd a magyar tudóstársadalom legnagyobb szégyenére 1996-ban a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választották. 2002-ben végre lejárt a mandátuma, de persze a szoci kormányzat alsóbb szintjein megint elkezdett sertepertélni: 2003-ban a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagjává, 2004-ben a Földhasználati és Vízgazdálkodási Stratégiai Nemzeti Bizottság, 2008-ban pedig a Magyar Vidéki Hálózat elnökévé választották. Havi jövedelme igencsak tekintélyes, mint tanár vagy tudós ilyen magas életszínvonalról csak álmodozhatna. 2005-ben neve felmerült, mint lehetséges köztársasági elnökjelölt, azonban a Sors különös kegyelmének köszönhetően megmenekültünk tőle. 2008 végén részt vett az alternatív gazdasági program kidolgozására létrehozott úgynevezett Reformszövetség munkájában, amely a magyarság további kifosztásának és gyarmati sorba döntésének különböző ravasz módozatainak kidolgozásán fáradozott. (Sajnos eredményesen.) 2009 márciusában, ElQuro távozása után egyesek lehetségesnek tartották, hogy ő lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Nem tudom, mikor jön el a nap, amikor végre megszabadulunk tőle. De bármikor is történik, a történész-szakma, de az egész magyarság számára nagy megkönnyebbülést jelent majd, ha eltűnik végre a közélet meg a tudományos élet környékéről is. Lipusz Zsolt kapcsolódó írása: A globális háttérhatalom szolgálatában, avagy hogyan írjunk nemzetellenes történelmet Magyarokra vadászó zsidó pufajkában Zoltai Gusztáv a díszpolgári díjra felterjesztett személyek között kétségkívül a legsötétebb figura. Az 1956-os forradalom alatt a kecskeméti repülőtér őrszázadában teljesített szolgálatot tizedesként. A Kőbányai Textilgyárban szélhámoskodott éppen, amikor kizárólag a kommunista eszmék iránti rajongástól vezettetve belépett a Munkásőrségbe. 1968-tól 1976-ig a hírhedt ávós tiszt, Komlós János művészeti titkára volt. Később a Pesti Vigadó művészeti vezetője, a Játékszín ügyvezetője, majd a Várszínház művészeti főtitkáraként az ügynök Rigó László beosztottjaként tevékenykedett. 1987 táján szóltak neki, hogy a kommunistáskodás helyett most már érdemes zsidónak lenni, mert úgy lehet majd tovább élősködni a magyar nép nyakán. Így hát rövidesen átveszi a budapesti zsidó hitközség kulturális ügyeinek irányítását, 1991-ben pedig megválasztják a Mazsihisz ügyvezető igazgatójának, de a Magyarországi Zsidó Közösség Közalapítvány (Mazsök) társelnöki tisztét is betölti, mert hát az állásokat halmozni kell, főleg akkor, ha semmiféle munkát nem kell végezni egyik helyen sem. A Zsidó Világkongresszus végrehajtó bizottságában is dolgozik a zsidó gyarmatosítás előmozdításán és a magyarság rabszolgasorba döntésén. 2008 decemberében az Európai Zsidó Kongresszus végrehajtó bizottságának tagjává is megválasztották, ami kedvező lett volna hazánk számára, amennyiben elköltözött volna innen a jó fenébe. 1999 óta a VII. kerület díszpolgára, kitüntetéseinek a száma igencsak jelentős. Természetesen magyar és izraeli állampolgár is egyben, de ő csak azért is a mi nyakunkon élősködik. Teljesen természetes, hogy ő, aki munkásőr volt, 2006-ban az ’56-os szellemiség ápolásáért megkapta az ’56-os Szövetség Pro Fidelia érdemrendjét. Akkor azt mondta: „Nem érzem összeférhetetlennek munkásőr- és párttagmúltammal a kitüntetést.” Persze hogy nem. Csakis akkor érezne bármit is összeférhetetlennek, ha nem ő és fajtársai uralnák a világot.   Két másik díszpolgári címre javasolt személy, Gyurkó Ferenc bábművész, illetve Irk Ferenc kriminológus meglehetősen ismeretlen a közvélemény számára. Ők, ha meg akarják őrizni tisztességüket, azonnal és határozottan visszautasítanak mindenfajta elismerést a Fővárosi Közgyűlésnek nevezett magyarellenes bűnszövetkezettől. Egyedül az aranycsapat legendás kapusa, Grosics Gyula (aki szegény 1990 után az MDF színeiben próbált politizálni, de talán túl becsületes volt, mert rövidesen kigolyózták onnan) érdemelné meg, hogy Budapest díszpolgárává válasszák, hiszen (Fischer Ádám mellett) ő az egyedüli az összes jelölt között, aki ténylegesen tett is valamit Magyarországért. Közvetlenül azután, hogy a tízmilliók haláláért felelős Sztálint megfosztják e címtől. A többiek (Fischer kivételével), miközben saját pecsenyéjüket sütögették, előbb a kommunisták, majd a cionisták szekerét tolták. Pontosan ezért tömik őket pénzzel, ezért oszthatják az észt minden fórumon, és ezért kapnak majd díszpolgári címet.   Perge Ottó - Kuruc.info
Forrás: https://kuruc.info/r/26/48784/

Magyarokra vadászó zsidó pufajkában


A globális háttérhatalom szolgálatában, avagy hogyan írjunk nemzetellenes történelmet


Az 1996-ban megjelent A magyarok krónikája című, Glatz Ferenc által összeállított, szerkesztett és az ő összefoglaló tanulmányát tartalmazó könyvben olvashatjuk az elmúlt napokban sokszor idézett, méltán hírhedtté vált sorokat: „A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni  egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.” Eltekintve most attól, hogy a fenti mondatban szereplő állítás mind történeti, mind antropológiai szempontból nem más, mint közönséges, orbitális hazugság, s a mondat második felében foglaltak a vörös horda 1944-1945-ös vandál garázdálkodására illenének inkább, már a Glatz-mű elején kijelöli a szerző azt az ideológiai csapásirányt, amely végigvonul az egész történeti összefoglalón. Különösen beszédes a 20. századi eseménytörténet áttekintése, hiszen a bolsevik vészkorszakokat, illetve a vezető vörös politikusokat olyan mértékű eufemizmussal mutatja be a szerző, mintha nem a legsötétebb vonulatai volnának nemzeti történelmünknek az  1919-es és az 1945-1990 közötti rezsimek, s ezeknek köztörvényes bűnöző, terrorista vezetői. A „csak a szépre emlékezem” kommunista nosztalgiázás  jegyében ezek a korszakok úgy tűnnek fel a Krónikában, mintha ekkoriban alapjában véve minden a legnagyobb rendben lett volna  Magyarországon. Hogy a Glatz-iskola milyen fokú nemzeti tudatot roncsoló és dezinformációs hatást fejtett ki a jövendő korszak történészi és történelemtanári nemzedékeire, arra álljon itt – aktualitása okán is – egyetlen példa. A Múlt-kor történelmi portál a következő szalagcímmel emlékezik meg az első judeo-bolsevik horrordiktatúra 90. évfordulójára: „Minden korábbinál szabadabb választásokat, női választójogot, világi oktatást, egyenlő munkaidőt és jelentős hadi sikereket mondhatott magáénak a pontosan 90 évvel ezelőtt, 1919. március 21-én hatalomra került Tanácsköztársaság (helyesen: tanácsköztársaság). Ez az időszak azonban mégis a legellentmondásosabb időszakként rögzült a magyar történeti emlékezetben (ellentmondásról aligha beszélhetünk, hiszen az  bizonyos pozitív törekvéseket és tényeket is magában foglalna). A kommün dicsőséges és diktatórikus jellege miatt Magyarország történeti mélypontként és valódi kiútkeresésként élte meg  az akkori mindennapokat. A puccsszerű hatalomátvétellel fogant proletárhatalom (hogy mi köze  volt a Moszkvából pénzelt bűnöző csőcseléknek a proletárokon általában értett munkássághoz, az rejtély) első pillanatától meglehetősen szélsőséges reakciókat váltott ki, 133 napját kitartó lelkesedés és kétségbeesett felháborodás kísérte. Mire emlékszünk és mit felejtettünk el ma?” Itt tartunk tehát 2009 tavaszán… Mellesleg az említett honlapon e sorok szerzőjére is kénköves tüzet okád egy szerencsétlen, vörös vírussal gyógyíthatatlanul megfertőzött hozzászóló, felróva neki az 1919-es tragédiáról írott – egyébként kizárólag korabeli forrásokra és bírósági periratokra alapozott – dolgozatával kapcsolatban, hogy úgymond „tény nem igen van benne, csak gyalázkodás”. Nos, igen, azok a kínos tények, ugyebár… A Reformszövetségnek a globális háttérhatalom gyarmati alávetési törekvéseit mindenben kiszolgáló javaslatai kidolgozásában fontos szerepet játszó,  jelenlegi miniszterelnök-jelölt tehát A magyarok krónikájában „elfelejti” megemlíteni mindazokat a tényeket, eseményeket és köztörvényes bűncselekményeket, amelyeket kommunista funkcionáriusok és vezetők követtek el hatalomra jutásuk előtt, illetve után. Különös módon kiváló történész kollégája, Hóman Bálint Rákosi-korszakban történt kálváriája és az ÁVH által történt meggyilkoltatása iránt sem mutat különösebb érdeklődést Glatz. Az egykor 130 kilós, megtermett, cukorbeteg  ember a váci fegyházban kínoztatva 70 kilogrammra fogyott le, s amikor élőhalottként megjelent a börtönkórházban, az ÁVH „orvosa”, dr. Halász nemes egyszerűséggel, a bolsevik ember lelkének mélyéből fakadó empátia hatása alatt ezt kérdezte a történésztől: „Mondja, Hóman, ön még nem döglött meg?” Az sem különösebben zavarja Glatzot, hogy Hómant megfosztották akadémiai tagságától, s a mai napig nem rehabilitálták, noha ez ügyben ő maga sokat tehetett volna, lévén 1996 és 2002 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Ugyanez a sors jutott osztályrészül a kiváló igazságügyi orvos szakértőnek, Orsós Ferencnek, akinek „bűne” az volt, hogy Katynban részt vett annak a németek által létrehozott nemzetközi tudós csoportnak a munkájában, amely minden kétséget kizáróan megállapította, hogy a lengyel katonatisztek lemészárlását  a szovjetek szervezték meg és hajtották végre 1940-ben. Így aztán Orsós akadémiai tagságát sem lehet poszthumusz helyreállítani. Talán némi közéleti exhibicionizmustól vezettetve Glatz saját magát is szerepelteti három nagy hatalmú zsidó vezető társaságában könyvének 779. oldalán, az alábbi képaláírás kíséretében: „A 20. század végén nem lehet Magyarországnak olyan kormánya, amely nem vállal garanciákat a zsidóság sorsának biztosításáért”. Vélhetően szerzője ezt a gondolatot a 21. század elején, miniszterelnökként is politikai krédójának tartaná. Egyébként az említett kép a Zsidó Világkongresszus kelet-európai irodájának megnyitása alkalmából készült. A három zsidó vezető név szerint: Bronfman, Singer és Kaplan. Glatzot eddigi életpályája, történészi munkássága,  a mai és a korábbi, kommunista nómenklatúrához kötődő kapcsolati rendszere kiválóan alkalmassá teszi arra a feladatra, hogy megbízóinak engedelmeskedve, Magyarország teljes felszámolásának és gyarmatosításának politikáját , globalista hűbérurainak legnagyobb megelégedésére visszafordíthatatlanná tegye és végleg befejezze. Köszönjük szépen, de nem kérünk belőle (sem)!    Lipusz Zsolt

Forrás: https://kuruc.info/r/7/37760/


A gyurcsányi trojka arcai: az Amway-ügynök, az aranytolvaj és az életmű nélküli történész (összefoglaló)


A Bokros-csomag társszerzője, Surányi György MNB-elnöksége alatt értékesítették dollárért Magyarország 65 tonnás aranykészletének szinte teljes egészét, ezzel több milliárd dollárt kárt okozva. Vértes András, aki jelenleg a GKI vezetője, volt az ötletadója a 2005-ös ÁFA-csökkentésnek; egyébként tisztítószerekkel is házal. Glatz Ferenc történész megkérdőjelezte, hogy 1956 forradalom lett volna. Három arc a múltból: az MSZP jövőképe, miniszterelnök-jelöltekként. Surányi barátjával és megmentőjével 62 tonna arany: több milliárd dolláros kárt okoztak Surányiék, fajtársaik viszont jól jártak A cionista, Bilderberg-tag, köztörvnyes bűnöző Surányi György csak akkor vállalná el a miniszterelnök-jelöltséget, ha az összes parlamenti párt és az új kabinet is az új kormányfő mögé áll. A bankár délután a Magyar Rádiónak Brüsszelből nyilatkozott. A cionista média természetesen elhallgatja, hogy Surányi irányítása alatt, aki szervezett bűnözői csoportokkal működött együtt, mintegy 80 milliárd forint tűnt el a bécsi, MNB-tulajdonú CW-bankból. A Fideszes sajtó pedig arról kussol, hogy Orbán nemhogy bíróság elé  nem állíttatta a zsidóbűnözőt, de még a Magyar Nemzeti Bank éléről sem távolította el 1998-ban, hanem kitölthette mandátumát, s 2001-ig csalhatott tovább. Surányi kétszer volt jegybank-elnök, 1990 és 1991, illetve 1995 és 2001 között, tevékenységét kemény viták kísérték. Az Antall-kormány idején nyílt politikai szerepvállalásra ragadtatta magát a Demokratikus Charta aláírásával. A nemzeti bank bécsi leánybankjánál történt kétes hitelkihelyezések 80 milliárd forintnyi veszteséget okoztak a kilencvenes években. Korábban pedig azt mondta: rajta nem fog múlni a volt koalíciós partnerek megegyezése. Az ő elnöksége alatt értékesítették dollárért a 65 tonnás arany-készlet szinte teljes egészét, 62 tonnát. Arra hivatkoztak, hogy az amerikai valutának nagyobb a hozama. A dollár azonban leértékelődött, az arany pedig drágult, Surányiék ügylete így szakértők szerint több milliárd dolláros veszteséget okozott. Az Orbán-kormány idején született parlamenti bizottsági jelentés szerint a nemzeti bank bécsi leánybanknál történt kétes hitelkihelyezések 80 milliárd forintnyi veszteséget okoztak, ezek az ügyletek a mai napig árnyékként kísérik a közgazdászt. A bizottsági jelentés – egyebek mellett – megállapította, hogy a bécsi leánybank által nyújtott és vissza nem fizetett hitelek haszonélvezőinek személye alapján vélelmezhető a szervezett bűnözéssel kapcsolatban álló cégek indirekt finanszírozása is. Jegybankelnökként Surányi első intézkedése volt kivitetni a szobából a címert és a nemzeti zászlót. Kevesen tudják, hogy Surányi volt a társszerzője a Bokros-csomagnak. Miniszterelnök-jelöltségének a bankárok örülnének, mert abban bíznak, hogy kormányfőként a pénzügyi szektor megsegítésére fordítaná az IMF-hitel jelentős részét. Princz Gáborral is voltak közös üzletei Vértes Andrásnak Nem kicsit fajtajelleges Tisztítószerekkel és szépségápolási cikkekkel házal Vértes András szabadidejében feleségével. A GKI első embere – akinek korábban Princz Gáborral, a Postabank volt elnökével is voltak közös üzletei. A kutatóintézet vezetője jó kapcsolatokat ápol a Gyurcsány-kormánnyal – segítette is a kabinet munkáját: Vértes volt az ötletadója a 2005-ös ÁFA-csökkentésnek is, ami borította a költségvetést. „Igenis, Amway-tag vagyok, bár nem vagyok gyémánt – ezt rosszul tetszett mondani – de semmi gond... Az is egy korrekt üzlet, de mégegyszer mondom, nem akarok ezzel foglalkozni... Nem hiszem, hogy ezzel bárkinek én elszámolással tartozom” – mondta el a HírTV-nek Vértes. Vértes a zsidók talán legambiciózusabb jelöltje. Igaz, ez a módszer tisztítószerek árusítására, és gyanútlan emberek pilótajátékszerűségbe történő beszervezésére korlátozódik. "Tisztítószerekkel egy tisztább Magyarországért" Ne gondoljuk azonban, hogy Vértes afféle házi prédikátor, aki a nappalijában tart lelkesítő előadásokat riadt arcú baráti házaspároknak. A GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója néhány éve valóban így kezdte a pályáját, a kezünkbe került felvételen azonban már csarnoknyi hallgatóságának magyarázza az Amway-rendszer üdvözítő hatását. Vértes negyvenperces előadásában felvázolja, a fejlett világ nyugdíjrendszere az összeomlás küszöbén áll. „Van egy rossz hírem. Magyarország is a fejlett világba tartozik” – mutat rá ezek után arra, hogy a problémával hamarosan nekünk is szembe kell néznünk. „A helyzet romlani fog minden korosztály számára, de engem ez nem fog érinteni, mert addigra már rég a jogdíjaimat fogom élvezni” – villantja fel ugyanakkor, hogy van kiút. Aki szeretne nyugodt és békés életet Magyarországon, annak amwayezni kell, vázolható röviden programja. Az előadásból megtudhatjuk, hogy heti két-három délutánunk feláldozásával százötvenezer forintot kereshetünk, de ez csak az első lépcső. Lehetünk ezüst, arany - és ami Vértesnek meg feleségének a célja, smaragd - fokozatú terjesztők. Mindehhez pedig nem kell mást tennünk, mint barátainkat meggyőzni, hogy legyenek bizniszünk részei, és munkahelyükön vagy családi körben ők is próbáljanak minél több Amway-terméket elsózni. A miniszterelnök-jelölt bevallja, eleinte nem volt könnyű száz-kétszáz barátjának becserkészése, de ma már ez nem jelent neki semmilyen problémát. Az előadásból megtudhatjuk azt is, hogy a rendszert ismertető, kérzől kézre járó kazetták nemcsak az üzleti módszereket csiszolják, de fejlesztik az ember személyiségét is. Vértes trónra emelésével tehát tiszta, és antiszeptikus jövő vár Magyarországra, ahol az önbizalomtól duzzadó állampolgárok munka helyett ablaktisztítóval és felmosófolyadékkal csencselnek, és senki nem retteg az öregkortól. A GKI első embere elvállalná a miniszterelnöki posztot. A kutatóintézet vezetője jó kapcsolatokat ápol a Gyurcsány-kormánnyal – segítette is a kabinet munkáját: az Index információi szerint Vértes volt az ötletadója a 2005-ös ÁFA-csökkentésnek is, ami borította a költségvetést. Kutatóintézete pedig az elmúlt években több kormányhivataltól is milliós megbízásokhoz jutott. A piaci elemzők többsége egyébként elfogultnak tartja a GKI-t - hiszen előrejelzéseiben rendre optimistább képet fest a magyar gazdaság kilátásairól és állapotáról. Vértes András kormányfőként olyan programot szeretne megvalósítani, amely egyszerre hoz „stabilitást és változást”. „Szabó István egyszer azt mondta, a legnagyobb megtiszteltetés Oscar-díj jelöltnek lenni, nem az Oscar díjat elnyerni... Ez ugyan nem Oscar díj, amiről szó van..., de a dolgot én így fogom fel. Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés... Ez valamilyen szinten az egész csapat munkájának az elismerése” – tette hozzá a gazdaságkutató vezetője. Glatz KISZ- és párttitkár is volt, csak nem kürtöli világgá Glatz Ferenc történész, a Németh-kormány kultuszminisztere, az MSZP bukott államfőjelöltje is vállalná a jelöltséget megfelelő politikai és társadalmi bizalom esetén – egyelőre azonban nem akar nyilatkozni, kivár. Glatz Ferenc a Klubrádió reggeli műsorában azt mondta, akkor gondolkodik el azon, hogy igent mondjon a felkérésre, ha megkapja a társadalmi és politikai bizalmat. Programjáról még kevesebbet tudni, mint Surányiéról. Glatz a Klubrádióban annyit közölt, aktívabb párbeszédre van szükség a politikában. Glatz volt az, aki a pártállam utolsó kormányának kultuszminisztereként eltörölte az orosz nyelv kötelező oktatását. És ugyanő volt az, aki egy éves minisztersége alatt milliárdokat mentett át az általa életre hívott és vezetett alapítványba. Történészként megkérdőjelezte, hogy 1956 forradalom lett volna. Egy cikkében azt írta, 1956 októbere azért nem volt forradalom, mert nem nyúlt a társadalmi rendszer alapjaihoz. De ellenforradalom se volt, mert nem kívánta az 1945-48 közötti forradalmi viszonyokat megdönteni. Glatz szerint 1956 népfelkelés volt a sztálini rendszer ellen. Glatz egyébként mostani életrajzaiban igyekszik elhallgatni MSZMP-s kötődéseit. Korábbi életrajzaiból viszont kiderül, 1963 és 1965 között az ELTE függetlenített KISZ-titkára volt, később pedig az általa igazgatott Történettudományi Intézet párttitkára. (HírTV  - Zsindex nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/6/37668/

Surányi barátjával és megmentőjével
A gojokat meglopni dicsőség !!!
Nem kicsit fajtajelleges

A páholy nagyjai a húsdarálóba valók !!!

Újratöltve: Surányi közönséges tolvaj, Orbánék akadályozták meg lecsukását Kuruc-exkluzív: Orbán a holokauszt-luvnya javaslatára hagyta futni Surányit



A szocionisták, Orbán ésSchmidt kedvence A Kuruc.info terjedő népszerűségére jellemző, hogy már a legváratlanabb helyről is kapunk információt. Legutóbb valójában a legeslegváratlanabb helyről: az olasz Intesa bankcsoport tulajdonában lévő CIB banktól, amelynek Surányi György 2001 óta ismét az elnöke, miután 80 milliárd forintos veszteséget okozott a CW Bankon, az MNB eladott bécsi leánybankján keresztül, nemzeti bankos elnöksége idején, a vizsgálatok szerint többek közt szervezett bűnözői és bolgár titkosszolgálati körökkel együttműködve. Az Orbán-kormány 1998-as választási ígéretei ellenére egyetlen kommunista enyveskezűt nem számoltatott el, egyetlen egy privatizációs visszaélés felelőseit nem álíttatta bíróság elé, sőt, Medgyessy D-209 és Gyurcsótány Viktor uralma alatt zavartalanul fosztogathatta tovább a közvagyont, előbbi még állami megbízást is kapott. Most a CIB-nél Surányi egyik vezető állásban lévő haragosa fordult hozzánk és feltárta, hogy miként úszta meg az SZDSZ-MSZP kedvenc gazember az adófizetők pénzének példátlan elherdálását. Orbán nemhogy bíróság elé  nem állíttatta a zsidóbűnözőt, de még a Magyar Nemzeti Bank éléről sem távolította el 1998-ban, hanem kitölthette mandátumát, s 2001-ig csalhatott tovább. Orbán Viktor elsősorban a Kisgazdapárt nyomására kezdetben állítólag néhány pillanatig törvény elé akarta citálni a főcionista Surányit. Már majdnem meg is indult az eljárás, amikor akkori főtanácsadója, Schmidt Mária ultracionista holokauszt-történész, Ungár Klára sógornője, Nobilis Kristóf Zsindex-tulaj üzlettársa, Bajnai Gordon fideszes támogatója erről lebeszélte a miniszterelnököt. Azzal indokolta tanácsát, hogy Surányi perbefogásának belpolitikai hozadéka „nem érné meg a nemzetközi botrányt”. Likudos Orbán elhitte, hiszen "nem nagy ügy", ha egy zsidó bankár eltüntet 150 milliárdot, bíróság elé állítása pedig "antiszemitizmus" volna. Különben is, Surányi "nagy tekintélyű szakember". Valójában a bankos zsiráf a bukott, hazug neoliberális közgazdaságtan egyik irányítója, a szabadkőműves-cionista Bilderberg csoport tagja. Fenti bűncselekményén túl oroszlánrésze volt hazánk eladósításában, adósrabszolgává züllesztésében. A 90-es években az adósságszolgálat felmondását firtató kérdésekre - amelyek igen ritkák voltak - Surányi György válasza kivétel nélkül az volt, hogy "nemzetközi hitelképességünket veszélyeztetnénk", ha nem fizetnénk pontosan az államadósságot, és hogy "egyetlen nyugati gazdasági szakértő sem javasolja, hogy az államadósság részbeni elengedését vagy átütemezését kérjük." Magyarra fordítva: nem engedhető meg, hogy ne tömjük tovább fajtestvérei zsebét közpénzzel és a magyarok nem dönthetnek saját sorsukról. Surányi büntetlensége tipikus példája az MSZP-SZDSZ-MDF és a Fidesz-KDNP egygyökerűségének, összefonódásának. Rendszerváltásra a hozzá hasonlók vasra veretése miatt is mielőbb szükség van, elvégre ma már a Wall Street-en is előfordul, hogy legalább egy-egy kirívóan sokat lopó kaftánost elkapnak. Jéney Szabolcs - Kuruc.info Kapcsolódó: Törölték az MNO fórumáról, mert rosszat (igazat) mert írni Surányiról
Forrás: https://kuruc.info/r/2/13056/


Törölték az MNO fórumáról, mert rosszat (igazat) mert írni Surányiról



Olvasónk írja: Surányi miatt töröltek az MNO fórumáról! A következőt írtam Surányiról: „Csak most egyesek miniszterelnöknek akarják. Tulajdonképpen a sorba beleillik. Még egy tolvaj! A többszöri MNB-elnöksége alatt loptak el a magyar állam bécsi CW bankjából több mint 100 milliárd forintot. Állítólag a bolgár elhárítás is besegített. Talán ott volt Gyurcsány feleségének apja is.” Pedig arról még nem is írtam, hogy Surányi a Bokros-Surányi tolvajpáros egyik tagja, mint az MNB akkori elnöke. Neki köszönhetjük, hogy a Bokros-csomag 9%-al értékelte le a forintot. Abban az időben magyar ember és cég csak forintban tarthatta a pénzét. Akkor lopta el ez a tolvajpáros a magyarok pénzének 9%-át. Nem árt megjegyezni, hogy a csomag előtt már 2 lépésben 10%-kal (8+2) leértékelte a forintot a Horn-kormány. A Bokros-csomag, miután már ellopták a magyarok értékének 19%-át, lehetővé tette, hogy azok a cégek tarthassák külföldi devizában a pénzüket, akik exportálnak. De magánszemélyeknek erre csak évek múlva nyílt lehetőségük. Addig a Bokros-Surányi által bevezetett csúszó leértékelése elértéktelenítette a pénzüket. De ne gondoljuk, hogy Surányi kártevésének már vége. Néhány évvel ezelőtt Gyurcsány, a tolvajok fejedelme kinevezte a Corvinus Egyetem Gazdasági Tanácsának tagjává. Ebben a pozícióban közpénzből havi 200 ezer forint tiszteletdíjat kap. Még egy tolvajt miniszterelnöknek! 20Botond
Forrás: https://kuruc.info/r/20/37622/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése