2020. június 18., csütörtök

Egy maffia van a politikai, és nézzük a leágazásokat























Egy maffia van a politikai ,
és nézzük a leágazásokat








Vizó, Portik és az olasz módszer – Politikus és maffiózó néha egyet akar



A szervezett bűnözés elleni harc egyik emblematikus figurája Orosz István, vagy ahogy a szakmában nevezik „Pityke”, aki 2008-ig vezette a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztályát. Nevét leginkább csak a szakmában ismerik, azonban „saját kezűleg” számolta fel az egykori energolosokból és conti carosokból álló bandát.
Ez volt a kecskeméti maffiaper. A múlt hónapban kirobbant rendőri korrupciós ügyről kérdeztük, kicsit hosszan, de annyi érdekeset mondott, hogy nem volt szívünk meghúzni…
PestiSrácok
– A rendőri korrupciós ügyben százezreket, milliókat kaptak a rendőrök, hogy ne legyen razzia Vizoviczki László diszkóiban, vagy fontos bűnügyi információkért cserébe. A rendőrgyanúsítottak vezető pozícióban voltak, tehát nem arról volt szó, hogy rosszul kerestek, a megélhetésük miatt korrumpálódtak. Te hogy látod ezt?
 – Igen, ez tény. Én mégis más szemszögből vizsgálom ezt a kérdést.. Beszéljünk a szervezett bűnözés elleni küzdelemről. Aki úgy építi fel az életét, és a rendőri életpályáját, hogy a szervezett bűnözéssel foglalkozik, az mindent feltesz egy lapra, és annak gyökeresen megváltozik az élete. Mert a szervezett bűnözés, bár közhely, mégis olyan, mint a polip, elmondom, miért. A szervezett bűnözés résztvevői folyamatosan monitorozzák, hogy kik dolgoznak ellenük, és nyilván keresik a gyenge pontjaikat. Ha egyetlen egyszer is egy rendőr megiszik egy ásványvizet a „pálya túloldalán focizóval”, és például ad egy kisebb jelentőségű információt, amiről mondjuk azt gondolja, annak nincsen jelentősége, onnantól kezdve a rendőr részévé válik a szervezett bűnözésnek. És ez egy mókuskerék, nincs kiszállás, innen már csak egy ugrás a bűnöző által fenntartott szórakozóhely portája, mert mondjuk jó pénzt adnak érte.
– Tehát azt mondod, hogy rendőrként nagyon könnyen bele lehet sodródni az ilyen, elsőre nem túl veszélyes, később meg persze életveszélyes helyzetekbe?
– Igen, nagyon szűk a határ, én sajnos átéltem hasonló helyzetet.
 
Saját szakállára dolgozott, végül megölték
 – Kifejtenéd, ez mit jelent? Talán megkörnyékeztek maffiózók?
 – Dehogy! Parancsnokként éltem át ilyeneket, ugyanis én vezettem a Nemzeti Nyomozó Irodánál azt az osztályt, amely a legkomolyabb szervezett csoportok feldolgozásával foglalkozott Magyarországon és külföldön. Egyik kollégám például puszta elhivatottságból akart információkat szerezni az alvilágból, de kicsit öntörvényű módon, és hibázott. Rengeteg információt szerzett onnnan, ahova beépült, de azt megtartotta magának, és még a körülményekről sem szólt senkinek. Később derült ki, senki nem tudta, hogy ő rendőr, szinte a saját szakállára dolgozott, végül megölték. Az is előfordult, amit az előbb is említettem, hogy észleltük, az egyik bűnözői csoport, amelyre éppen dolgozunk, folyamatosan gyűjtötték az egységünk tagjairól és munkájáról az információkat. Ami persze nem is csoda… Keresték a gyenge pontjainkat és megtalálták….
 – Az egyik embered által?
– Persze….Egy itt élő arabról van szó, aki úgy telepedett meg Magyarországon, hogy egyetemistaként érkezett az országba, de persze ez csak álca volt, komoly bűnözői karriert épített magának. Behálózott egy pár embert, akiknek éppen az lett volna a feladatuk, hogy az ilyen embereket kivonják a forgalomból.
– Neked mint az egység vezetőjének mi volt erre a válaszod? Parancsnokként hogyan tudtál ez ellen védekezni?
– Ennek nyilván vannak jelei. Nagyon fontos a parancsnoki ellenőrzés, és nagyon fontos, hogy akikkel együtt dolgozol, akár a társaid, akár a vezetőid, ismerjenek, ismerjék minden oldalad. Úgyis észreveszik azt, ha mondjuk te a szervezett bűnözés elleni egységnél dolgozol, és hirtelen sok pénzed lesz. Az feltűnik. Egy új autó, egy nyaklánc, egy komolyabb cipő, mobiltelefon, vagy mondjunk egy motorkerékpár. E jelek mellett a parancsnok nem mehet el, hiszen éjjel-nappal együtt van az embereivel. Többet vannak együtt, mint a családdal. És abban a pillanatban egy parancsnoknak kötelessége lépni. És megkeresni az arra illetékes szolgálatot, illetve egységen belül megtenni azokat a védelmi intézkedéseket, ami előbb-utóbb bizonyítja, hogy az ember már a sötét oldalon játszik, vagy csak pengeélen táncol és nem ismerte fel azt, hogy őt a szervezett bűnözés megpróbálja behálózni. Ezért az a véleményem, hogy lehet, most mindenki vádol mindenkit, de önmagát felmenti és csodálkozik, hogy a védelmi szolgálat rendőröket dob fel. Még szép, hiszen az a dolga, meg az is, hogy a rendőrt adott esetben megvédje.
Az érinthetetlenek: Vizoviczki és Poritik
– Véleményed szerint miért csak most figyelt fel a rendőrség ezekre a jelenségekre, egyáltalán Vizoviczki Lászlóra, akiről tudható, hogy nem most kezdte tevékenységét. 
– A Vizoviczki-féle csoport tevékenységére úgy tíz, tizenkét éve, a Nemzeti Nyomozó Iroda megalakulása körül figyeltek fel. De lehet, rossz szó, hogy felfigyeltek. Befutottak információk, és ezeket az információkat egy akkori megállapodás alapján, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kapta meg, mert nekik kellett volna a csoporttal foglalkozni.
– Miként futottak be ezek az információk?
– Amikor az iroda megalakult, felmértük, hogy melyek azok az aktív bűnszervezetek Magyarországon, amelyek a legkomolyabb veszélyt jelentik. És ezen a listán szerepelt a Vizoviczki-csapat is.
– Azt lehet tudni, hogy Vizoviczki az olajos körökből érkezett. Néhány napja fogták el az érinthetetlennek hitt egykori enegrolos Portik Tamást is. Miért volt ő érinthetetlen? Ugyanattól, mint Vizó?
– Nem volt érinthetetlen, több intézkedés volt az elfogása érdekében korábban is.
– A te egységed dolgozta föl a kecskeméti maffiaperben elítélt, szintén energolos bandát, a Radnai László vezette bűnszervezetet. A Radnaiék elleni nyomozában nem jött képbe Portik?
– Képbe került és kerestük is, de Portik nagyon konspirált, és komoly összeget emésztett fel az, hogy sikerült elbújnia előlünk.
– Úgy hírlik, hogy az Energol alapítói között volt egy még 1994-ben is aktív titkosszolga is. Szerinted az Nemzetbiztonsági Hivatal fedezte az Energol akcióit? 
– Nem állítanám ilyen kategorikusan, de visszautalnék arra, hogy folytattak információgyűjtést az Energol tagjaira, viszont a rendőri felderítő szerveknek szelektált információkat adtak, vagy egyáltalán nem mondtak semmit. Roppant módon nehezítette a helyzetet, hogy aki a rendőri szerveknél célszemély volt, az némely esetben informátorként dolgozott az NBH-nak. Az energolos kör feldolgozásakor is találkoztunk ezzel a jelenséggel.
 
Gyurcsány, Lamperth, Draskovics a társtettes
– Mi az oka annak, hogy a belügyi vezetés most zöld utat adott a kilencvenes évek leszámolásos ügyeinek feldolgozására? Mi változott tizenöt-húsz év alatt, és milyen érdekek mentén?
– Rendőri pályafutásom alatti időszakban a belügyi vezetés, vagy a közvetlen vezetőim egyetlen alkalommal sem gátolták a munkánkat, ha volt is maszatolás, az a politika berkein belül történhetett. Naivitás azt gondolni, a mostani politikai közegnek köszönhető, hogy felszámoltak egy szervezett bűnözői csoportot, nevezetesen most a Vizoviczky-féle csoportot. A politikusok csak fényezik magukat és ráülnek egy-egy ügy hullámaira. Most nyilván mindenki a sárgák közül Gyurcsányt, meg Lamperthet, Draskovicsot rögtön tettestársként vizionálja, de valószínűleg ez fordított helyzetben is így lenne. Komolytalan és nevetséges amit némelyikük művel, vagy művelt a rendőrséggel a rendszerváltozás óta. Vegyék már tudomásul, ez egy szakma! A tiszta, objektív végeredmény eléréséhez, a szervezett bűnözés elleni küzdelemben a szakembereknek mindig rögös utat kell bejárniuk. Az ellenfél képzett és kíméletlen. Végre a rendőrség is legyen az, a szervezett bűnözéssel szemben. Ehhez viszont stabilitás és folyamatosság szükséges, semmiképpen nem négyévenkénti átszervezés, meg egymásra mutogatás. Van valaki, aki ezt pontosan tudja, mindkét oldal elfogadta a munkáját, adják neki oda a feladatot és hagyják dolgozni.
– Érdekes, hogy egyik már felderített bűnszervezet elleni nyomozásban sem került elő politikus név, legfeljebb érintőlegesen, de politikust nehézfiúkkal együtt eddig még nem sikerült a vádlottak padjára ültetni.
– Egy felderítő szolgálatnak megvan a kialakult szabályrendszere. A Radnai-féle körben is – amikor ellenük nyomoztunk – találtunk politikusokat. Fogtuk, összecsomagoltuk az erre vonatkozó információkat, és átadtuk a megfelelő szolgálatnak. Nyilván én most mondhatnék neked parlamentben ülő neveket, de nem akarok. És nem történt semmi…
– Ezek szerint van szép számú politikus hazánkban, akik akár segíthették egy adott bűnszervezet működését?
– Van bizony, minden oldalról. De nem a rendőrség feladata volt fellépni velük szemben. Én tudom, hogy ki az az ember a mai magyar politikai közéletben, akire ha ránézek – ismerve a dolgait –, hánynom kell…
– Volt már olyan a praxisodban, hogy fentről szóltak, most már abba kéne hagyni a nyomozást?
– Ilyet nem mondtak, de elvitték a nyomozást más irányba.
– Az ügyészség által?
– Nem. Beszereztük a szükséges információkat, amelyből kijött, hogy a szervezett bűnözés a politikai élet résztvevőivel találkozott. Volt egy közös érdek. Mindenki tudta a másikról, hogy ő hol focizik, tehát ki kicsoda. Volt egy közös érdek. Ez az én olvasatomban bűncselekmény. Nyilván ezt be kell bizonyítani, viszont az nem a mi egységünknek volt a feladata. Ebben az esetben is fogtuk az aktákat és átadtuk a megfelelő szolgálatnak, de ezúttal sem történt semmi. Nyilván ezt, valahol, valakik eldöntötték. A Vizoviczki-ügyben se csodálkoznék, ha előbukkanna egy-két közéleti résztvevő.
 
 Eldöntik, ki ellen lehet nyomozni
– Tehát ez egyfajta döntés kérdése ki kerül bele a levesbe, kik ellen lehet nyomozni, kik ellen meg nem?
– Ez döntés kérdése, nyilván. Kérdés, kinek állt érdekében, vagy kiknek állt érdekében, hogy korábban a Vizoviczki, vagy a Portik szabadon garázdálkodhasson és ne úgy végezze, mint ahogy a Radnai banda, amelyet az NNI fölrúgott, tokostól-vonóstól, leszarva, hogy hány éve működött, kihez volt bekötve. És hála Istennek, hogy akkor a rendszer jól működött.
– Most viszont nem, mivel nem rendőri egység számolt fel egy bűnszervezetet, hanem a rendőrség belső elhárítása a NVSZ? Normális ez?
– Semmiképpen sem, tény, valami nem jól működött. A rendőri szakmának most el kell gondolkodni azon, hogy miért éppen a Nemzeti Védelmi Szolgálat lépett fel így, kőkeményen egy működő bűnszervezet ellen…
Adakozó „vállalkozók”
– Ezek a bűnszervezetek milyen módon furakodtak a rendőrség berkeibe? 
– Kezdő zsaru voltam a BRFK-n. Nagyhírű, neves, elismert szakemberek kezei alatt nőttem fel, tanultam ezt a szakmát. Ilyen volt például Andréka Péter. De nem is ez a lényeg. Abban az időszakban, tehát a kilencvenes évek legelején, kezdő nyomozóként találkoztam azzal a jelenséggel, hogy budapesti vállalkozók anyagi támogatással, vagy technikai eszközök adományozásával segítséget nyújtottak a rendőrségnek. Ezeknek az embereknek a nevével évtizeddel később is találkoztam, amikor odakerültem az NNI jogelődjéhez, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságra, meg később a megalakuló NNI-hez. Nem volt nehéz rájönni, hogy azoknak a vállalkozóknak a csápjai már akkor ott voltak a testületen belül, amikor én még kezdő zsaru voltam. És láttuk, hogy ezek a vállalkozók, ezek a potentátok, elég komolyan a zavarosban halásznak. Így visszagondolva, összerakva kijön, hogy bizonyos rendőrök fizikai védelmet adtak ezeknek a személyeknek. Bizonyos rendőrök pedig információkat adtak nekik.
 – Tehát ezek az úgynevezett vállalkozók és az általuk vezetett csoportok évtizedig működhettek, a rendőrség tudtával és esetleges segítségével? 
 – Igen, így működhettek. Nyilván ezen csoportok felszámolása lett a feladatunk. Például ebből lett aztán a hírhedt kecskeméti maffiaügy.
– Ha ilyen korrupt a rendszer, akkor egyszerűen szét kéne zavarni az egész rendőrséget úgy ahogy van….
– Azt gondolom, le kell most már ülni a vezetőknek és át kéne gondolniuk, hogy milyen eszközökkel, módszerekkel és egyáltalán milyen szervezet dolgozzon a szervezett bűnözés ellen. Az a baj, hogy eltelt két évtized, és ahány politikai kurzus jött, annyiszor szervezték át a rendőrséget. Ez nem jó, mert gyengíti a rendszert. Nagy hibának tartom, hogy úgy hozták létre a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, illetve a Terrorelhárítási Központot, hogy közben nem figyeltek arra, a szervezett bűnözés ellen küzdő, tapasztalt és sokat látott, jó vénájuk zsaruk jelentős részét elvitték ezekhez a szolgálatokhoz. De azt sem kellett volna engedni, hogy a sok tapasztalt zsaru jelentős része, kihasználva a törvény adta lehetőségeket elhagyta a testületet. Így gyengült meg a Nemzeti Nyomozó Iroda is. Ez nagyon nagy baj. Ha tudatos volt akkor azért, ha balfaszság, akkor meg azért.
A cél: illegális pénzszerzés
– Már vagy tizenöt éve van a rendőrségen bűnszervezetek elleni csoport, mégsem sikerült ezeknek túl sok maffiaklánt felszámolni. Ennek a fentebb említett okai vannak, vagy más?
– Hosszú éveken keresztül az jellemezte a szervezett bűnözés elleni küzdelemet, hogy összegyűjtöttek egy-egy csoportról minden információt, de azt, hogy hogyan kell ezt rendszerbe foglalva elvinni egy bíróhoz, egy ügyészhez, és azt mondani, kérem itt van egy bűnszervezet, amely hierarchikusan van felépítve, politikai, gazdasági, közigazgatási és rendőri kapcsolataik vannak, és az a célja, hogy minél több illegális pénzt szerezzen, az kevésbé működött. Szóval hiába van egy egység, aki gyűjti az információkat, telefonlehallgatással, megfigyeléssel, beépített emberek, zsaruk révén, az hiába tud mindent egy adott bűnszervezetről, ha ebből a rendszerből hiányzik az, hogy az információ halmazt logikusan összerakva a bíróságra vigye az ügyet. Így az egész felépített bizonyítékrendszer össze fog omlani.
– Arról nem is beszélve, hogy ha ebből a csoportból szivárognak ki az infók….
 – Nyilván. Tehát ezért mondom, hogy számomra most ennek az ügynek okán az a kulcsmondat: mindenki vádol mindenkit, de önmagát felmenti. Az a kérdés, megtett-e mindent mindenki, hogy megakadályozza, hogy a Vizoviczki-csoport, vagy Portik-csoport ennyi ideig működjön? Nyilván megvannak azok az emberek, akiknek az volt a feladatuk, hogy ez ellen fellépjenek….
NBH, NVSZ, NNI
– Említetted a parancsnoki felelősség kérdését. Sajtóhírek szerint a most eljárás alá vont rendőrvezetőktől szép számú vagyontárgyakat foglaltak le. Ha más nem, akkor ez nem feltűnő? Nem szúr szemet a főnökeiknek, vagy az ellenőrző szolgálatoknak, ne adj isten a titkosszolgálatoknak?  
– Azt mondom inkább, gyenge volt az a szolgálat, amelynek hírszerzéssel ezeket a körülményeket fel kellett volna tárni. Nézd, mi zsaruk vagyunk, a hírekből, az információkból élünk. Hát pont a saját berkeinken belül nem jutnak el a hírek hozzánk? Úgy, hogy ráadásul létezik erre egy szolgálat! Vagy ott van az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal, amelynek működött egy olyan speciális egysége, amelyik a zsaruk életvitelével foglalkozott, többek között azzal is, kit próbál becserkészni a szervezett bűnözés. Kérdem én, a magyar titkosszolgálat milyen jelzést adott, és kinek ebben az ügyben? Mit tettek ők annak érdekében, hogy egy ilyen bűnözői csoport ne tudjon a rendőrségbe beférkőzni? Nem akarok neveket mondani, és nem mondok egységeket. De amikor mi, az egyik bűnszervezet elleni nyomozás utolsó fázisában voltunk, a csoport tagjainak elfogása előtt megkeresett a titkosszolgálatnál dolgozó egyik tiszt és megkérdezte, biztos, hogy jó lépéseket teszünk, amikor felszámoljuk ezt a csoportot? Meg, hogy ők tudják, ki kicsoda, mit csinál, ésatöbbi. Erre visszakérdeztem, hogy akkor az elmúlt 15 év alatt miért nem jutott el a csoportról érdemi információ tőlük a rendőrséghez? Innentől nem folytatom a történetet…
 – Mennyire gyengült meg a rendőrség szerinted, helyreállítható-e az egyébként is megtépázott nimbusza?
 – A helyzet az, hogy nem látok olyan irtózatos nagy veszélyt, mert megvannak azok a józan gondolkodású emberek a rendszeren belül, akik tudják, hogyan kell a poraiból összerakni nagyon gyorsan egy hatékonyan működő egységet. Ne higgye senki, hogy nincsen veszélyesebb csoport, mint amit most felszámoltak. Működnek, nyilván tudják ezt a megfelelő egységek. Csak akkor el kell már végre határozni, hogy ugyanúgy ahogy a TEK-et megerősítették, vagy a NVSZ-t létrehozták és alájuk toltak pénzt, paripát, fegyvert, tegyék már meg a magyar rendőrséggel is ugyanezt. Legyen a rendőrségnek egy hosszabb távú stratégiája. És legyenek mondjuk kevesebben, akik szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkoznak, de fizessék meg úgy őket, és gondoskodjanak az életükről, hogy eszük ágába ne jusson senkinek korrumpálódni. A szervezett bűnözés ellen másképp nem lehet fellépni.
Az olasz módszer
– Más országokban is volt hasonló eset? Mármint arra gondolok, hogy szervezett bűnözés ellen küzdő rendőrök borultak össze az ügyfeleikkel?
– Persze! Nézd, még rendőr voltam, amikor Ausztriában a rendőrség belső védelmi szolgálata és az osztrák titkosszolgálat rajtaütött az osztrák szervezett bűnözés elleni rendőri egység tagjain, mert huzamosabb ideje a lengyel maffia tagjait szolgálták. Ausztriában ez nagy belső károkat okozott a rendőrségen, de profi módon átgondolták az egészet helyzetet, és reagálni tudtak rá ellenlépésekkel, mert tudták, hogy nem szabad meggyengíteni egy központi szervezett bűnözés elleni egységet. Persze a nemzetközi partnerszolgálatok ingatták a fejüket, köztük mi is, most valószínűleg ők csinálják ugyanezt, látva az itthoni helyzetet…
 – Az országos rendőrfőkapitány nálunk sem távolította el élből az NNI vezetőjét, tehát nem gyengítette tovább az irodát….
 – Így van. Ha én lennék döntésképes pozícióban, azt tenném, hogy egy stabil, elszeparált, mindenkitől elzárt szervezett bűnözés elleni egységet hoznék létre, amelynek tagjait kőkeményen megfizetném. Az egység független lenne, csakis vizsgálóbíró irányíthatná, meg a szintén önálló, maffiaellenes ügyész. Ragaszkodnék ehhez, mert tudom, hogy vannak olyanok a magyar igazságszolgáltatásban, akikre nincs hatással semmiféle politikus. Akit ez nem érdekel. Akit egy érdekel: ha valaki Magyarországon bűnszervezetben bűncselekményt követ el, az a börtönben végzi. Az olasz mintára. És persze olyan vezető kell a rendőrség élére, aki fel meri vállalni, hogy ha az egyik egység összerak egy jelentést, amiben politikus is benne van, akkor nem azon gondolkodik, hogy ha azt továbbítja, akkor lehet a dolog a visszájára fordul. Persze ez nem csak itt van így, ez máshol is így van. Ennek ellenére szerinted érdekli a palermói vizsgáló bírót, hogy ki az a Berlusconi? Itt se érdekelje már!
– Tehát ezek szerint vannak ilyen emberek a rendszerben, akiknek nem hajlik meg a gerincük bármilyen politikai kurzus legyen is az országban?
 – Hogyne! Csak nem szabad, hogy elengedjék a rendőrség kezét. Úgyhogy én két nagyon fontos tanulságát látom a Vizoviczki ügynek. Az egyik az, hogy ha meggyengült és nimbuszát veszítette a rendőrség, azt kőkeményen vissza kell állítani. Ezt nem szabad megengedni. A másik pedig az, amit fentebb említettem: egy másik modellt kell megvalósítani. De úgy, hogy ahhoz az egységhez ne tudjon odaférni és odaszagolni senki. Politikus kezébe információ egy működő bűnszervezetről már csak azután jusson, ha azokat már elfogták.
 – Az a szerencse, hogy olyan belügyminiszterünk van aki valaha rendőr volt és valószínűleg átlátja mindezt, vagy legalábbis reméljük…
 – Szerintem rendőrnek jobb volt, mint politikusnak. De tény: tudja milyen lépéseket kell tenni.



Eltűntek a Draskovics-iratok a rendőrség honlapjáról



Origo.hu, Mno.hu, Magyar Hírlap
Draskovics
Ennyi sem maradt
A keresett oldalt valószínüleg eltávolították” – olvasható a rendőrség honlapjának azon az oldalán, ahol korábban egy, Draskovics Tibor kijelölt rendészeti minisztert is érintő titkos nyomozás dokumentumait lehetett letölteni. Az eltávolított iratok arról szóltak, hogy a gyanú szerint Draskovics vámosokat próbált befolyásolni egy olajcég bírságágának mérséklése érdekében.
Eltávolították a rendőrség honlapjáról azokat az dokumentumokat, amelyek egy 1996-ban folytatott, Draskovics Tibor kijelölt igazságügyi és rendészeti minisztert is érintő titkos nyomozás részleteit ismertették – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap csütörtöki száma. A dokumentumok helyén csak az olvasható: “A keresett oldalt valószínüleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem elérhető”.
Az iratokat novemberben hozták nyilvánosságra, miután a kormány június végén létrehozott egy munkacsoportot a mintegy 80 ezer oldalnyi, olajügyekkel foglalkozó anyag titkosításának felülvizsgálatára. A munkacsoportban a Nemzetbiztonsági Hivataltól a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságáig valamennyi titokgazda képviseltette magát, de csak kevés dokumentum titkosítását oldották fel.
Az iratokból kihúzták ugyan a neveket, de a tisztségeket nem, így egyértelmű, a “Hézag” fedőnéven folytatott titkos nyomozás egyik érintettje Draskovics Tibor, a Pénzügyminisztérium akkori közigazgatási államtotkára volt. A nyomozók azzal gyanúsították őt és a tárca egyik helyettes államtitkárát, hogy hatalmukkal visszaélve megpróbálták befolyásolni a Vám- és Pénzügyőrséget egy üzemanyag-forgalmazó cég bírságának mérséklésére. A nyomozást végül lezárták, mert nem lehetett bizonyítani, hogy Draskovicsék utasítást adtak volna a vámosoknak.
A kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy Draskovics Tibor eddigi tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium élén. Ebben a pozícióban Draskovics többek közt a rendőrség munkáját is felügyeli majd.
Forrás: Origo.hu





Draskovics Tibor lemondott



Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden lemondott miniszteri tisztségéről, derül ki a tárca szerdai közleményéből. A sok tárcát megjárt politikus januártól valószínűleg a PricewaterhouseCoopersnál folytathatja pályafutását.
A miniszter azért döntött így, áll a közleményben, mert az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, és a következő időszak sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól.

draskovics tibor
Draskovics Tibor decemberben távozik a kormányból. Bajnai Gordon miniszterelnök „sajnálattal, de elfogadta” Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter lemondását, közölte a kormányszóvivői iroda szerdán.
Az Index információi szerint Drakovics a döntést már kiváló állásajánlattal a zsebében hozta meg. A miniszter januártól a PricewaterhouseCoopersnál folytathatja pályafutását. A Big4 közé tartozó adótanácsadó és könyvvizsgáló cég nem kommentálta értesülésünket, de Draskovics átlépéséről már két éve is felröppentek hírek. Akkor a hír korai szivárgása is közrejátszhatott abban, hogy a váltás nem valósult meg.
A lemondás váratlanul érte a kormány tagjait és az MSZP vezetőit is. A hirtelen döntésről szóló találgatások szerint Draskovics, mint korábbi pénzügyes, most is megpróbált beleszólni a költségvetés alakításába, de ezt a Bajnai-Oszkó duó nem vette jónéven. Más források szerint, Draskovics leszokott a pénzügyi ötletelésről, a PM dolgaiba utoljára Veres János idején szólt bele. 2008 őszén például az adócsomagról tartott eligazítást adószakértőknek, de ő segített Gyurcsány Ferencnek 2008. augusztusában a Népszabadság hasábjain fizetett hirdetetésként megjelentetett írás elkészítésében is, amelyben az akkori miniszterelnök évi 300 milliárdos adócsökkentési programot hirdetett. A kormány környékén el is terjedt, hogy 
Veres szakmai befolyása 2008 végére kezdett háttérbe szorulni Draskovicséval szemben, sokan árnyék-pénzügyminiszterként tekintettek rá.
„Draskovics Tibornak köszönöm mindazt a munkát, amelyet minisztersége alatt az ország közbiztonságának megerősítéséért tett, a mindennapok biztonságának fenntartásában elért” – idézte az szóvivői iroda a kormányfőt.

Port kavaró ügyek
Pénzügyérként ő tartotta vissza 2004 végén az áfa-visszatérítéseket. Mondvacsinált okkal 200-300 milliárd forintnyi visszautalás érkezett késve a cégekhez azért, hogy a PM tartani tudja a költségvetési hiánycélt. Az áldozatos manőver azonban nem járt sikerrel.
A miniszter egyik legnagyobb port felkavaró ügye egy, a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezetnek tulajdonított robbantásról készült videófelvétel bemutatása volt egy drámai sajtótájékoztatón. Később kiderült, hogy a felvétel 2007-es, és semmi köze sincs a Magyarok Nyilaihoz vagy bármely más terrorszervezethez. Draskovics az esetet megúszta, csupán a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője ajánlotta fel lemondását.
Idén télen Draskovics bejelentette a miskolci rendőrkapitány leváltását, majd vasárnap visszavonta az intézkedést. Pásztor Albertnek azért kellett volna távoznia, mert azt mondta, hogy bizonyos bűncselekményeket csak cigányok követnek el. „Magyarországon rendőri vezető nem tehet ilyen kijelentést” – mondta Draskovics, majdi két nap múlva felülbírálta megállapítását.
Tavaly tavasszal megkereste Petőfi Attilát, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, azt állítva, hogy a Hír tévé két riportere kábítószert árul és fogyaszt. Később kiderült, hogy a vád nem igaz.
2007-ben a PSZÁF elnöke és helyettese nyert ellene pert, mert a bíróság megállapította, hogy az akkor pénzügyminiszter Draskovics (2004-2005-ben vezette a tárcát) jogszerűtlenül rúgta ki őket.
Pénzügyminiszter korában többször tévesen hangsúlyozta, hogy tarthatók a költségvetésben meghatározott tervek, de nem egyszer kiderült, hogy a hiány nagyobb lett az általa prognosztizáltnál.

Visszafogott eredményesség

Draskovics több reformtestületben is fontos szerepet vállalt, de a nagy elképzelésekből kevés valósult csak meg. Adóreform-bizottságot szervezett, később ő vezette az államreform-bizottságot. Az ezekben a műhelyekben tervezett nagy strukturális átalakítások azonban elmaradtak.
Draskovics már a rendszerváltás előtt fontos pozíciókat töltött be a Pénzügyminisztériumban. A Medgyessy-kormány idején előbb a miniszterelnök kabinetfőnöke, majd pénzügyminiszter volt. Tisztségét az első Gyurcsány-kormány elején megtartotta, majd az MVM igazgatótanácsának elnöki székébe távozott. 2007-től tárca nélküli miniszterként a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelt. Gyurcsány 2008-ban hívta vissza a kormányba, ezúttal rendészeti és igazságügyi miniszternek, ebben a pozícióban Bajnai Gordon is megtartotta.
Miniszterként váltott a magánéletben
Draskovics második házasságából kilépve 2007-ben mutatta be új barátnőjét, Komássy Kingát. A miniszter 28 évvel fiatalabb választottja Komássy Ákos, a VIII. kerületi időközi polgármester-választását elvesztő MSZP-s jelölt húga volt. Draskoviccsal 2003 óta ismerték egymást. Akkor Draskovics Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke volt, Komássy Ákos pedig a kormányfő személyi titkáraként dolgozott. Úgy tudjuk, Draskovics és Komássy Kinga időközben szakítottak.
Egy rablóval kevesebb fosztogat fentről , hogy égjen bent az összerabolt ingatlanába.




Az új rabló színre lép


Bita Dániel írása

Egy politikai pályaív





Milliárdos self made man vagy a szocialisták egyetlen esélye? A hazai újbaloldal első számú ideológusa vagy vadprivatizációban megtollasodott KISZ-káder? Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a hazai politikai elit legvitatottabb figuráinak egyike.
Gyurcsány Ferenc 1961-ben született Pápán. Édesanyja nevelte őt és nővérét egy szoba-konyhás panellakásban, segédmunkás apja a szélsőjobb eszméit hitte, "pusztította önmagát és családját", évekre eltűnt, majd visszatért, "mindenféle baj volt vele". (Lásd: Elsiették a támadást, Rádai Eszter interjúja, Mozgó Világ 2003/12.) Anyja hat elemit végzett, nővére tizenöt évesen hagyta ott a gépíróiskolát. Gyurcsány magát "öntörvényű", de "áldott jó gyerekként" jellemzi, aki elé a família nem állított korlátot - örültek, hogy "gondoskodik magáról."

Tizennégy esztendős, amikor a pesti Apáczai gimnáziumba kerül, két év után eltanácsolják, szülővárosában érettségizik végül '79-ben. Fölveszik a pécsi tanárképző biológia-technika szakára, ahonnét ha nem is egyenes, de jól követhető út vezet előbb a KISZ élvonala, majd a "rendszerváltás nyertesei", az "új tőkésosztály" felé.

Elsős, amikor rátalál a mozgalom, középiskolások kollégiumi nevelőtanáraként keresi kenyerét. Egy évre rá a tanárképző KISZ-bizottságának farmeres, Alföldi papucsos, Babetta robogós titkára. Karrierje gyorsan ível fölfelé, '88-ban a KISZ KB Egyetemi-Főiskolai Tanácsának elnökévé, '89-ben a KISZ KB titkárává választják. Belülről nézi végig a rendszerváltást. Úgy hiszi, azok közül való, "akik abból a katyvaszból, ami van, képesek lesznek egy jó országot csinálni".

Politikai pályája 1989 nyarán törik meg. A KISZ-Demisz átalakulás idején a "radikális" oldalon áll: kb-titkárként a szervezet feloszlatása és vagyonának szétosztása mellett kardoskodik, míg a budapesti alapszervezet, a későbbi BIT egyben tartana mozgalmat, vagyont. A fővárosiakat Kiss Péter vezeti. (A két KISZ-titkár sorsa másfél évtized múltán találkozott ismét: Gyurcsány győzött, következett a nagy összeborulás, ami már csak azért is meglepő, mert annak idején Kiss állítólag szolgálati lakásából való kilakoltatással fenyegette ellenlábasát, s viszonyuk ezt követően sem volt felhőtlen.)

Gyurcsányt végül a Demisz alelnökévé választják. A szervezet kimúlik, ő pedig (miután megalapítja a néhány hétig működő Új Nemzedék ifimozgalmat) a háttérbe vonul. 26 évesen "Fletó", ahogy mindenki nevezi, voltaképpen bukott politikus.

1990 tavaszán közgazdászdiplomát szerez, vesz magának egy műbőr aktatáskát, egy lila meg egy zöld öltönyt, és a bizniszbe dobbant. Kezdetét veszi a rapid sikersztori, amelynek hála mint az ország egyik legmódosabb vállalkozója tér vissza a közéletbe, afféle harmadikutas ideológusként. Hogy megint továbblépve kormánytag, megyei pártvezető, végül miniszterelnök legyen.

De vissza a vadprivatizáció édes-bús éveihez.

Gyurcsány két év alatt végigjárja a szamárlétrát: a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. alkalmazottjaként kezdi, az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt. igazgatójaként zárja e szakaszt. Papagájzakós pályakezdőből bizniszlájk külsőt mutató sikeres üzletember lesz. 1992-ben megalapítja az Altus Befektetési Rt.-t. Amikor majd' tíz évvel később Medgyessy Péter kampánycsapatába invitálja, magánvagyonát hárommilliárd forintra saccolják.

S bár gazdagodásának története aligha tanulság nélkül való, ezúttal csak egy epizódról ejtünk szót. A balatonőszödi kormányüdülő megszerzéséről, amely megalapozza a "simlis vagyonszerzés" legendáját. Mint ismert, Gy. F. cége 1993-ban igencsak jutányos áron, évi 2,5, összesen 30 millió forintért lízingelte a villát, amelyet utóbb az állam visszabérelt tőle.

A botrány 2003 nyarán, miniszteri kinevezését követően robbant ki. Gyurcsány parlamenti szpícsében az ellenzéki vádakat visszautasítva "törvényesnek és tisztességesnek" nevezte a boltot. S bár a Kehi Orbán-érában született elmarasztaló jelentését utóbb megváltoztatták, több szocialista politikus morális aggályainak adott hangot. Ekkoriban kezd kialakulni Gyurcsányról a jól nősülő aranyifjú, ügyeskedő KISZ-káder imidzse. Ami nem jön neki rosszul: az ellenzéki támadások kereszttüzébe kerülő sportminisztert az egész ország megismeri.

Való igaz, Gyurcsány egymagában testesíti meg mindazt, amiért nem szeretik a szocialistákat. Feleségének családja végigszerepelte a Kádár-rezsimet, amelynek végóráiban Gyurcsány is a hatalom sáncain belül mozgott, majd milliárdos magánvagyont gyűjtött, "átmentette, amit lehetett". "Kommunista tőkés", aki ahelyett, hogy meghúzná magát, közélni vágy. "Mi az hogy! Nagyon is!"

A '98-as választási vereség óta közli harmadikutas dolgozatait a Népszabadságban. Írásaiban a giddensi, blairista újbaloldal eszméit hirdeti. Hat éve sürgeti az MSZP megújulását.
Politikai reneszánszát elméleti munkáinak is köszönheti. Bár Medgyessy Péterrel régi ismerősök, a sajtóban keringő hírekkel szemben barátok sosem voltak. Medgyessy 2001 őszén hívja fel, gratulál írásaihoz. Kapcsolatuk akkor mélyül, amikor (Draskovics Tibor ajánlására) Dobrev Klárát, Gyurcsány feleségét választja a 2002-es kampányban kabinetfőnökének.
Gy. F. ezután lesz Medgyessy bizalmasa, hatfős tanácsadó testületének tagja s a későbbi kormányprogram alapját adó stratégia szövegezője. A választási győzelmet követően Gyurcsány a miniszterelnök stratégiai főtanácsadója.

Hogy 2003 májusában végül miért és hogyan kerül a Medgyessy-kormányba, arról megoszlanak a vélemények. Többen úgy vélik, M. P. 2002 tavasza óta örömmel látta volna őt kabinetjében, de elképzelését nem tudta keresztülverni az MSZP-n. Más forrásunk szerint megelégelte Gyurcsány mindinkább kormánykritikába hajló tanácsait, riválisát látta benne, ezért kínálta neki a Deutsch Tamás képére formált kvázitárcát. Úgy hitte, Gyurcsány a stadionbeléptető rendszerek és sportfinanszírozási ügyek forgatagában elszürkül, hitelét veszti, megbukik. Nem így lett.

Mindenesetre Gyurcsány mind többször és élesebben bírálja főnökét, aki válaszul a Népszabadságban "megüzeni": jobb, ha nem tervez hosszú távra. Néhány napra rá GY. F. benyújtja lemondását, mire a kormányfő dolgozni küldi: nyakunkon az olimpia, tessék azzal törődni. Kettejük közt ez az utolsó meccs, amit Medgyessy nyer.

Nem tudjuk, Gyurcsánynak valóban voltak-e már rövid távon miniszterelnöki ambíciói. Így azt sem, joggal tartott-e tőle Medgyessy. Ami tény, sosem beszélt kormányfői terveiről - nyilvánosan.

Brezsnyev vagy Blair? - tette fel a kérdést a szocialisták kormányfőjelölő kongresszusa előtt a The Financial Times. S ha ez így kissé didaktikus is, való igaz: Gyurcsánnyal a változásra szavaztak a küldöttek. Kockáztattak. Abban bízva, hogy ő képes lehet megfordítani a közhangulatot, viszszaédesgetni a csalódott honpolgárokat. Ellenkező esetben 2006-ra csúfos vereség néz ki a szocpártnak.

Csakhogy kérdés, Gy. F. outsiderként mihez kezd majd az MSZP-vel, amelyről jelen állapotában sok jót nem mondhatunk. Győzelme utat nyithat előtte a pártban. Ahogy egy frakciótag fogalmaz: "Megeszi az MSZP-t reggelire. Mi pedig nem tehetünk mást, jó étvágyat kívánunk neki."

Eközben a szocialista vezérkart, amely a kormányválság napjaiban egységesen Kiss Péter mögé sorakozott, a tempó irritálja leginkább. Ahogy jön ez az ember, és öt nap alatt miniszterelnököt csinál magából.

Gyurcsány "kampánya" persze nem Medgyessy bukásakor kezdődött. 2003 márciusa óta végigjárta az alapszervezeteket. Tudta jól, nem a pártelit, a tagság szimpátiája röpíti majd magasba.

Baloldali Orbán. Ezt gyakran mondják Gyurcsányra. Ami praktikusan annyit jelent, nem jön zavarba, ha kettőnél többen figyelik, s baki nélkül végig bír mondani egy bővített mondatot. Ismerve a szoci élcsapatot, képességei kivételesnek mondhatók.

És bár a múlt heti frakciószavazáson csak harmadik lett Kiss és Veress János mögött, a képviselők a parlamenti szavazáson kénytelenek lesznek őt támogatni. Mert ha nem, előrehozott választás következhet. Amely után a jelenlegi MSZP-frakció harmada bizonyosan elveszíti jól fizető mandátumát. És ez talán Orbán Viktor come backjénél is rémisztőbb lehetőség számukra.






Mi a hézag , hol is élünk a rabló álma magyar valóság lesz maffia kelt ki a dudvából . Leporolták kifényezték , és bűn az élet magyar honban . Minket rabol még a tőkés réce is , de szeretik az életet a zsidó maffiózók .
A goj állat meg szívhatja, de el kel , hogy tűrje kifosztását.
Szemünk bekötve jobbra balra tapogatva élünk , és ha közel kerülünk a zsidó maffiozóhoz kést nyom a bordánkba , ha irányt váltunk , ott a cigányba ütközünk , és a nyakunkat szegi .
A megoldást te is látod , ne várj hát az elszámoltatásra!!!!!






Sebestyén István

Mi a Hézag?


Horn Gyula akkori miniszterelnök politikai okokból állíttatott le egy Draskovics Tibor elleni nyomozást 1996-ban - állítja Kiss Ernõ nyugalmazott dandártábornok, a Központi Bûnüldözési Igazgatóság egykori vezetõje. A rendészeti miniszter annak idején a pénzügyi tárca közigazgatási államtitkára volt - az akkori gyanú szerint az õ utasítása alapján csökkentették egy benzinkutakat üzemeltetõ cég 83 milliós büntetését 100 ezer forintra.

Draskovics Tibor
Kiss Ernõ a hvg.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta: 1996-ban az ORFK Gazdaságvédelmi Fõosztálya - amelynek vezetõje volt - a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata feljegyzése alapján indított titkos nyomozást a Pénzügyminisztérium (PM) közigazgatási államtitkára és helyettese, vagyis Draskovics Tibor és Csobánczy Péter ellen.
Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a két vezetõ hatalmával visszaélve érte el, hogy a Vám- és Pénzügyõrség Or­szágos Parancsnoksága (VPOP) 83 millió forintról 100 ezer forintra mérsékelje egy üzemanyag-forgalmazással foglalkozó kuvaiti cég bírságát. A nyugalmazott dandártábornok hangsúlyozta: azért beszélhet errõl, mert az ügy titkosítását feloldották, és a rendõrség honlapján is szerepeltek az ezzel kapcsolatos dokumentumok.
Az ország területén több benzinkutat is üzemeltetõ Kuwait Petroleum Hungary Ltd. (Q8) a volt rend­õrvezetõ elmondása szerint akkor került kínos helyzetbe, amikor hajdúszoboszlói töltõállomását 1995. január 5-én ellenõrizte a berettyóújfalui vámhivatal, és kiderült, hogy az nem rendelkezik engedéllyel a jövedéki termék forgalmazására. Emiatt 100 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki a cégre. Ezt a vámosoknál épp ellenõrzést végzõ Állami Számvevõszék kevésnek találta, majd a Legfõbb Ügyészség is felhívta a VPOP figyelmét, hogy a törvényben elõírtak szerint szabja ki a büntetést. A vámhivatal ezért a pénzbírságot 83 millió forintra emelte.
A fellebbezéseivel kudarcot valló Q8 felügyeleti intézkedést kezdeményezett a PM-nél, ahol ezt elõbb - a hatáskör hiányára hivatkozva - a VPOP-hez továbbították, ám a cég újbóli próbálkozása után már Draskovics és helyettese járt közben a bírság csökkentése érdekében. A vámhivatal ehhez továbbra sem járult hozzá, de a beavatkozás eredménye utóbb mégis az lett, hogy egy új határozatban a pénzbüntetést 100 ezer forintban határozták meg. A nyugalmazott tábornok elmondása szerint a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának egy, a belügyminiszterhez címzett feljegyzése szerint a VPOP több vezetõ tisztségviselõje felháborodott azon, hogy az államtitkár és helyettese „direkt módon, levélben és távbeszélõn adott utasításokkal kötelezte a VPOP-t a jogsértõ határozat meghozatalára”. Ennek alapján az ORFK Gazdaságvédelmi Fõosztályán úgy látták, felmerült a gyanú, hogy az államtitkár és helyettese hivatali visszaélést követett el, ugyanis a jövedéki bírság méltányossági alapon történõ mérséklésére nem volt jogi lehetõség.

Kiss Ernõ
Fotó: Somorjai László
Ezt követõen a legfõbb ügyész óvást nyújtott be a PM-hez a törvényes állapot helyreállítása céljából, amit az akkori miniszter, Medgyessy Péter elfogadott, és a bírság összegét ismét 83 millió forintban állapította meg. A titkos nyomozást - amely már a Központi Bûnüldözési Igazgatóság (KBI) égisze alatt folyt - 1996. de-cember 21-én erre az óvásra hivatkozva megszüntették. Ennek azonban - nyilatkozta Kiss Ernõ - más elõzménye is volt. „Az ügyrõl ugyanis - egyebek mellett - jelentést tettem a belügyminiszter és az országos rendõrfõkapitány jelenlétében Horn Gyula miniszterelnöknek 1996. október elsõ felében. Nem sokkal késõbb, egy négyszemközti beszélgetésünkön a kormányfõ arra kért, hogy szüntessük meg a Hézag fedõnevû titkos nyomozást” - fogalmazott az interjúban. Mint mondta, a miértre Horn válasza az volt, hogy politikai síkon fogják rendezni az ügyet, ami Kiss szerint azt jelentette, hogy az akkoriban kipattant Tocsik-ügy mellé nyilvánvalóan nem volt szükség még egy politikai botrányra.
A volt rendõrvezetõ szerint több mint érdekes, hogy miként történt ez a rendezés. A kormány 1996. szep-tember 21-én javaslatot nyújtott be a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl szóló törvény módosítására. A két hónappal késõbb elfogadott tervezet a Q8-hoz hasonló helyzetbe került cégeknél - melyek nagykereskedelmi engedéllyel folytattak kiskereskedelmi tevékenységet - a bírság mértékét 50 ezertõl 500 ezer forintig szabták meg. „Ez a törvény felülírta a korábban említett legfõbb ügyészi óvást, és gondolom, ezután nem fizették be a 83 millió forint bírságot.
Draskovics éles hangú közleményben utasította vissza Kiss értelmezését. Szerinte a Q8 esetében semmi egyébrõl nem volt szó, mint jogértelmezési vitáról. „A lényeg az volt, hogy hogyan kell megbírságolni azokat a cégeket, amelyek bár adófizetési kötelezettségüknek teljes összegben eleget tettek, és így az államnak semmilyen anyagi kárt nem okoztak, de a jövedéki tevékenységet az engedélyek megszerzése elõtt megkezdték. Ezt a vitát az Országgyûlés törvénymódosítással zárta le.” Az igazságügyi és rendészeti miniszter arra is utalt, hogy Kiss ellen rendõrségi eljárás folyik. (A tábornok a rendõrségi gyanú szerint tavaly novemberben ittasan vezetve szolgálati autóját több gépkocsit összetört, majd elhagyta a helyszínt; késõbb azt állította, hogy az autót egy alteregója vezethette. A Központi Bûnüldözési Igazgatóság élérõl is botrányos körülmények között távozott: térfigyelõ kamerák felvették ugyanis, ahogy levizeli az Országos Rendõr-fõkapitányság Teve utcai épületét. Akkor azzal védekezett, hogy munkája miatt menedzsertablettákat szed, amelyeknek mellékhatásai vannak.)
Megkerestük Kiss Ernõ egyik volt munkatársát, aki annak idején magas beosztásban szintén „olajos” ügyekkel foglalkozott. A neve elhallgatását kérõ volt rendõrvezetõ elmondta: az ügyrõl konkrétumokat nem tud, de azt reálisnak tartja, hogy kormányfõi utasításra „álltak le” az ügyrõl. „Nem az a kérdés, hogy utólag mivel magyarázzák, hogy egy cég érdekében törvénymódosítást végeztek, hanem az, hogy a VPOP és a Legfõbb Ügyészség egyértelmû állásfoglalása után Draskovics miért nyúlt bele az ügybe, miért volt szükség kézivezérlésre” - hangoztatta az egykori nyomozó.
A Fidesz nem kívánta kommentálni a Kiss Ernõ-interjút. Emlékeztettek arra, hogy februárban többször is követelték, hogy nevezzék meg, ki adott utasítást „a Draskovics Tibor számára kellemetlen olajügyi iratok eltüntetésére a rendõrség internetes honlapjáról”. Az ORFK akkori közleménye szerint nincs szabályozva, hogy mennyi ideig kell közzétenni a titkos nyomozások iratanyagát, így a hozzáférhetõség idõtartamát az ésszerûség alapján határozták meg. Az iratok novemberben kerültek fel a honlapra, ahonnan december végén vették le azokat.




Mi a helyzet a nagyvilágban ?



Három nagy terrorakció fenyegetett Boston és Texas után - Benjamin Fulford / 2013 április 22.





A japán Yakuza egyik tagjával kapcsolatba léptek a Cabal tagjai a múlt héten és azt mondták, hogy tájékoztassa a Fehér Sárkány Társaságot, hogy "Kennedy és Bush után Ronald Reagan, Bill Clinton és egy másik fog következni." Mivel a bostoni pszichológiai hadműveletnek része volt a Kennedy Könyvtár és a rakétatámadás Texasban közel a Bush farmhoz, úgy tűnik, hogy ez egy figyelmeztető célzás, miszerint néhány nagyobb támadást terveztek a közeljövőben a két másik elnökhöz és "egy másikhoz" kapcsolódóan.

A texasi gyárat valószínűleg rakétatámadás pusztította el

Valaki elhelyezett egy 1 milliárd dolláros tétet egy nagy amerikai tőzsdén ezen a héten, ami egy jele lehet annak, hogy előre tud a további súlyos terrorcselekményekről, egy MI5 forrás szerint.

Arra is van bizonyíték, hogy hatalmas információs háború folyik az Egyesült Államok két nagy frakciója között a texasi és bostoni bombatámadásokon felül. A Nemzetbiztonsági Minisztérium (SS) Sabbateai frakció rendezte meg a bostoni támadást arra való kísérletként, hogy egy pszichológiailag alkalmas légkört hozzanak létre a katonai közigazgatás bevezetéséhez, de az ügynökségen belüli ellenzék megpróbálta szabotálni ezt a támadást, és világossá tenni, hogy a kormány rendezte meg mindezt.

Az USA-ban növekvő belső harcokkal és negatív hírekkel ellentétben Ázsiából nagyon jó hírek érkeztek. A Fehér Sárkány Társaság képviselője visszatért Pekingből, ahol tárgyalásokat folytatott a kínai katonai vezetéssel, ahol egyértelművé tették, hogy Kína nem fogja hagyni, hogy bármilyen Sabbateai (izraeli) áltámadás megtévessze őket a térségben.
Ezen kívül Észak-Koreával kapcsolatban megerősítették, hogy a Déllel folytatott tárgyalások a Koreai- félsziget újraegyesítéséről jól haladnak. Továbbá konkrét lépések történtek a Japán és Észak-Korea közti kapcsolat normalizálására. A Pentagon is zöld utat adott a Koreai-félsziget újraegyesítésére.

Sokan kértek, hogy ne számoljunk be erről ezekben az időkben, hogy megakadályozzák a Sabbateai ügynököket a tárgyalások szabotálásában. Ez azonban nagy hír lesz, ha napvilágra kerül.

A kínai hadsereg azt is elmondta, hogy ha mégis kénytelenek katonai tevékenységben részt venni, akkor semmi nagyszabásút sem fognak tenni a haditengerészetükkel. A haditengerészetük még nincs annyira letesztelve, az új repülőgép hordozójuk tengeri próbája alatt a legtöbb matróz tengeri beteg lett, ami a felkészületlenségük példája. Ha tényleg kénytelenek háborúzni, akkor a nyomasztó szárazföldi számbeli fölényüket használják a Koreai-félszigeten, mondták el források. Mivel azonban jelenleg a békét szorgalmazzák a régióban, ez egy rendkívül távoli lehetőség.
A Cabal próbálkozása, hogy konfliktust szítson Koreában és a Senkaku/Diaoyu-szigetek körül, csúfos kudarcot vallott. Az egyetlen eredménye, hogy Jean Cohen a Hoche csoporttól, aki 1200 yuant fizetett egy napra minden tüntetőnek Kínában, hogy megrendezzen egy Japán ellenes tiltakozást, fekete listára került. Lord James Sasoon többé nem szívesen látott ember Japánban, amiért Kína ellenes pszichlógiai hadviselésre ösztönzött és finanszírozott japán bábokat.

Továbbá a békével kapcsolatos erőfeszítések részeként nagy kampány folyik a Goldman Sachs és lakájai ellen Dél-Koreában, egy japán értékpapír vállalat ügyvezetője szerint. Ez abban a formában zajlik, hogy a Goldman Sachs hűbérurai alatt dolgozva elterelik a hiteleket a barátaikhoz és munkatársaikhoz, mondta el az ügyvezető.

Az ázsiai céllal a harmonikus függetlenségre és Európa várakozásával a lassan süllyedő pénzügyi futóhomokjával együtt a konfliktus fókusza most mégis az amerikai/izraeli sabbateai kapcsolaton és közel-keleti meghatalmazottjukon van, ahol nyilvánvalóan egy hatalmas háború kialakulása van gyorsulóban az irányítás megszerzéséért. A közel-keleti anti-Sabbateai erők remélik, hogy megdöntik a szaudi rezsimet annak érdekében, hogy elvágják a Sabbateaiak által ellenőrzött olaj pénzt.
Továbbá a 180 nemzetből álló BRICS szövetség azzal van elfoglalva, hogy létrehozza az OPEC alternatíváját, hogy felszabadítsák a globális pénzügyi rendszert a Olaj-dollár függőségtől, kínai kormányzati és CIA források szerint.

Az USA-ban a cabal vállalati propagandagépezet egyértelműen a bostoni bombatámadás pszichológiai hadviselés belső szabotázsának ördögi csapásával volt elfoglalva. Az egyik közvetlen ismert példája, hogy az "Alexander" nevű MI6 végrehajtó felhívta az ausztrál nagykövetséget Tokióban egy órával a bostoni támadás előtt, és figyelmeztette őket, amit törvényszéki bizonyítékként rögzítettek. Volt még egy vállalati média sajtótájékoztató, ahol bejelentették, hogy egy fehér jobboldali férfit tartóztattak le a támadás elkövetése miatt, Pentagon forrás szerint. Amikor azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a magányos merénylő forgatókönyv már előre kiszivárgott, az utolsó pillanatban átváltottak a "Csecsenekre".

Mindenesetre sok ember ütött lyukat a "hivatalos" történeten, melyet itt most nem szükséges megismételni.

Ehelyett a művelet szabotálását kell megismernünk, ami egy nagyon erős csoportot jelent a katonai/hírszerzési közösségen belül, akik most a cabal ellen harcolnak a pszichológia hadviselési "események" meghiúsításával, mint amilyen a Sandy Hook volt, most pedig Boston.

Az Obamának és politikusoknak küldött Ricin mérget tartalmazó levelek kísértetiesen hasonlítanak a 911 utáni anthrax levelekre, és valószínűleg az volt a szándékuk, hogy felfedjék a cabal nyilvánvaló tetteit, mint pédául ezt is.

Ezenkívül láthattuk a Sabbateai cabal vállalati média hatalmas elfedését az egyértelmű rakétatámadásról Texasban, ami nagyon közel volt a Bush farmhoz. Ez lehetett a Bush katonai lőszertároló kiiktatására irányuló szándék, egy MI5 forrás feltételezése szerint.

A texasi gyárrobbanás utáni károk a környéken

West, TX Fertilizer Plant Explosion 4/17/2013 (Pt. 2)

West Texas Fertalizer Plant Explosion With FD EMS PD Radio Traffic



Egyértelműen több dolog van folyamatban. Figyelmeztető telefonhívást kaptam rögtön a támadások után a Ronald Reagan-hez és Bill Clintonhoz kapcsolódó jövőbeni támadásokkal kapcsolatban, melyeket komolyan kell venni. A USS Ronald Reagan repülőgéphordozó Hong Kongban volt, amikor ezt a figyelmeztetést kiadták, és az érintett feleket is figyelmeztették az esetleges támadásra. Egy kaliforniai földrengés egy másik lehetőség. Helyek köthetők Clintonékhoz, például a Georgetown Egyetem és Little Rock Arkansasban.

Ami még a jövő zenéje, de a Pentagon beköltözik Washington DC korrupciós pöcegödrébe. Világos, hogy a Nemzetbiztonsági Minisztérium, az FBI és az Igazságügyi Minisztérium is érintett a bostoni terrortámadásban, melyet az amerikai nép ellen követtek el.

A Pentagon és fehér kalapos ügynökök azt mondják, hogy már várják a jogalapot, hogy lépéseket tegyenek a korrupt politikai intézmény ellen. Azonban az amerikai jogrendszer a legmagasabb szinten megvesztegetett és korrupt emberek irányítása alatt áll, így egyértelmű, hogy a Sabbateai terrorista maffiát csak fegyverekkel lehet eltávolítani.

Ez inkább következhet be előbb, mint utóbb. Az egyik amerikai forrás szerint Obama a szaúdi kormánnyal tárgyal menekült státuszáról, arra az esetre, ha elűzik a hatalomból.
Benjamin Fulford







Illuminátusok: A Sátán Zsinagógája – videó






Az Illuminátusok azt gondolják magukról, hogy magukat már megvalósították és a háromszög csúcsán állnak.

Az új világrend, amely az Uruk utasítására jött létre már nagyon rég óta építi rendszerét. A magukat „megvilágosultaknak” nevező sátáni szervezet próbálja emberiségünket bedönteni. Jelenleg a probléma most ott tart, hogy a régen titkolt szervezet terveit már annyira nem is titkolja.
illukö3

Tulajdonképpen itt a szabadkőműves mozgalom egyik ágáról beszélünk, akik a rég múltból az emberiség ős ellenségét szolgálják magát az Ördögöt.
Feltehetnénk a kérdést valójában mi az ördög is történik világunkban? Hiszen nem úgy működnek a dolgok, mint annak idején, amikor gyermekek voltunk, vagy felcseperedtünk és felelős szülőként neveljük gyermekeinket az utókornak.
köz

Pedig, ha tudnánk, hogy mindennek az alapja egy ősi háború eredménye, ami nem a mi bolygónkon történt. Mi emberek az Isten alkotásai vagyunk, akár tetszik, akár nem! Bele kerültünk egy olyan harctérre, amit a Teremtő akar megoldani. Megadatott nekünk a szabad akarat a jó és a rossz választása között, azonban már szerte a világban úgy tűnik, hogy minden embert a háttérhatalom valamilyen szinten megszorongat! Ahogy mondani szokás: „…és ez itt még nem a vég”. Vajon mi történhet még velünk a magunkat nem fenntartani bíró társadalmunkban?
Segítenünk kell, hogy a lepel lehulljon az emberek szeméről és az igazságot meglássák. Talán így megláthatják a földünkön lévő problémák milliót és a háttérből való irányítás rossz és jó oldalát is. Tudnunk kell, hogy a jó az erősebb!


Illuminati 2013 - A Sátán Zsinagógája

Dr. Drábik János: Az illuminátusok és a szabadkőműves irányzatok együttműködése

A Sátánista Walt Disney Birodalom

Így uralunk mindent, mi vagyunk az ILLUMINATI

Magyarország és az Illuminati - Dr. Tóth Zoltán József












Jelenleg világunkban nagy valószínűséggel lelkünk ellensége legnagyobb kiáltása van folyamatban. Ezért felhasználja az erejét szerte a világban a politikát felhasználva, hogy az emberiséget minél hamarább romokba döntse.
Ezért vigadjatok egek, és akik bennük lakoztok: jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt hozzátok az ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy kevés ideje van.”  – olvasható a jó öreg Bibliában
168287_561892630518381_790091465_n
Forrás: Idők jelei




Olajmaffia állama !!!!



Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! - Pintér Sándor




Sorozatunk első része a Fidesz egyik legundorítóbb és a módszerváltás utáni Magyarország egyik leghírhedtebb politikusáról szól. Cikkünk szigorúan a tények feltárásán alapul és a nyilvánosságra hozott adatok alapján vonunk majd le következtetéseket a narancsos párt leendő belügy és titkosszolgálati miniszteréről.
Ahhoz, hogy megismerjük Pintér elvtársat (nem véletlen az elvtárs megnevezés) nem keveset kell kutakodnunk, ugyanis elég szűkszavúak az ő pályáját bemutató írások - talán nem véletlenül. A wikipédián, vagy más forrásokból fellelhető adatok tudatában természetesen nem leszünk okosabbak. Mi rejlik az adatok mögött és ki valójában a leendő "csúcsminisztérium" vezetője?
Pintér elvtárs a módszerváltás előtti időkben
Pintér mindig is a hatalom és azon belül is a karhatalom közelében mozgott. Az 1989-es úgynevezett rendszerváltás előtt az MSZMP hűséges kutyájaként a rendőrségnél futott be egy igen sikeres pályát. 1978 és 1985 között az akkor még törtető "Sándorunk" az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának előadója volt, majd főelőadója lett. 1985-ben átkerült a Budai Rendőrkapitányságra bűnügyi osztályvezetőnek, majd megbízott kapitányságvezetővé léptették elő. 1988-ban átirányították a Pest Megyei Főkapitánysághoz, ahol a vizsgálati osztály vezetőjévé nevezték ki. Ez a pályafutás természetesen nem mindenkinek adatik meg, de ha valaki abban az időben a párt hűséges katonája, akkor bizony könnyebben juthat előre. A "jobboldali" kormány belügyminisztereként az MSZMP-s múltról inkább nem is beszélt Pintér, aki természetesen nem az első és nem is az utolsó a Fidesz tagok közül, akik ilyen "szép" múlttal rendelkeznek.
Az 1989-es szörnyű "katasztrófa" sem akasztotta meg Pintér pályafutását, amely nemhogy leszálló ágba került, hanem még jobban felívelt, mint azelőtt. 1990 és 1991 között a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé léptették elő, majd 1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitánya lett. Pár hónappal később, 1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá, mely tisztséget öt éven keresztül viselt, amikor nyugállományba vonult. 1991-ben vezérőrnaggyá, majd 1993-ban altábornaggyá nevezték ki.
Vajon egyéni tehetsége és teljesítménye juttatta előre, vagy kapcsolatai révén kerülhetett egyre feljebb és feljebb a ranglétrán? Miként érhette el Pintér Sándor ilyen gyorsan a rendőr-főkapitányi posztot az 1990-es években? Az az egy biztos, hogy már akkor is kiterjedt kapcsolatrendszere volt mind a politikában, mint pedig az alvilágban, azonban erre belügyminisztersége idején is számtalan példát fogunk látni.
Közéleti és gazdasági pályafutása
Nyugdíjazása után őrző-védő céget alapított Civil Biztonsági Szolgálat Zrt néven, majd 1997-ben az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, illetve igazgatóságának tagja lett, és Csányi Sándor közelébe került, aki jelentős részvénytulajdonnal is rendelkezik a bankban.
Számos vállalkozása alapján az Index információi szerint már többször felkerülhetett volna a leggazdagabb hazai vállalkozók listájára, de ő inkább - talán nem véletlenül - kimaradt a top 100-ból.


Fenyő János és Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány a Magyar Újságírók Országos Szövetsége 1996-os sajtóbálján: Fenyő Jánost 1998. február 11-én rejtélyes körülmények között agyonlőtték és a tetteseket azóta sem találják

Az 1998 és 2002 között működő Orbán-kabinetbe az MSZMP-s Pintér Sándor, azzal a feladattal került a BM-be, hogy szedje ráncba a rendőrséget, és javítson a közbiztonsági statisztikákon. A rendőrség helyzete egy mostani hatalomváltás után ismét központi eleme lehet a kormányprogramnak, a Fidesz vezetésében pedig tudják, kevés ember alkalmas egy gyors, látványos beavatkozás végrehajtására a rendvédelmi szerveknél, ezért is szeretnék őt belügyminiszternek. Azonban ne ugorjunk ennyire előre.
Belügyminisztersége, furcsa halálesetek és az olajos ügyek
Pintér Sándor érdekes módon lett belügyminiszter. Méghozzá úgy, hogy a bíróság első fokon elítélte közokirat hamisításért. Honnan tudta Orbán Viktor, hogy ezt az ítéletet nem fogják helyben hagyni másodfokon? Egyáltalán, ki kér fel első fokon köztörvényes bűnért elítélt embert a belügyminisztérium vezetésére? Talán Orbán intézte el, hogy másodfokon felmentsék az emberét? Ismerjük be, Magyarország nem a bátor, igazságért szenvedélyesen küzdő bírák és ügyészek országa volt, és sajnos most sem az.
Talán sokan emlékeznek hogy az 1997-1998-as évek a robbantásos merényletektől voltak hangosak az országban. A Fidesz és az FKGP háza táján történt robbantásoktól sokáig hangos volt a média és sokan emlékezhetnek a hálóköntösben sétáló Torgyán Józsefre az FKGP "fővezérre", akinek az ajtaja előtt is történt egy robbantásos merénylet. Mindez persze még a Horn korszak végén történt és a Fidesznek ez pont kapóra jött, hiszen a kampány egyik fő retorikája a közbiztonság megerősítéséről szólt. Még valakinek jól jött ez a sok robbantás, az pedig nem más mint a mi jó "Sándorunk" .
Érdekes az is, hogy Pintér mindezen események előtt együtt vacsorázott a bombagyárossal, Dietmar Clodóval - akiről azt mondta nem ismeri, és ezt követően történtek ezek az érdekes robbantások a Fidesz és az FKGP háza táján, persze senki sem sérül meg, kicsit sem. Fura bombák voltak ezek... Pintér csodálkozik, beismeri, hogy valóban találkozott az illetővel, igen, tudta, hogy a neve Dietmar Clodo, ittak is egy pohárkával, de nem tudta, hogy Dietmar Clodo pontosan az a Dietmar Clodo. A bíróság felmenti, mert valóban: százezrével mászkálnak Magyarország utcáin e rendkívül fura nevet viselő egyének, nincs honnan azt tudnia – pláné nem egy szegény belügyminiszternek -, hogy melyikük az, aki épp bombagyárost játszik. Egy Zempléni nevű rejtélyes fickó a mi jó "Sándorunk" ellen vall, véletlenül meg is hal infarktusban. A rendőrség kapásból kizárja az idegenkezűséget.
Miután a Fidesz szövetségeseivel legyőzte a pufajkást és bandáját, újabb robbantás rázta meg a fővárost és a közvéleményt is. Az Aranykéz utcában történt robbanásról a világ tv-i is beszámoltak. A körülbelül négy kiló TNT-nek megfelelő robbanóanyag szörnyű pusztítást végzett. Szemtanúk szerint az egész olyan volt, mint egy amerikai katasztrófafilm. Hatalmas robbanás, sűrű percekig hömpölygő koromfekete füst, káosz és jajveszékelő sérültek. Az utcát üvegtörmelék lepte el, a kigyulladt autók alkatrészei a házak tetejéig repültek. Sajnos ezúttal mindez valóság volt, Budapesten fényes nappal 1998 július 2-án történt. Boros Tamás volt a célpont, aki véletlenül az olajügyekben is szép részt vállalt, amiben sok nyom pont Pintérhez vezetett. Persze az ő halála is "véletlenül" pont ebben az időszakban történt.
Azt, hogy az olajtanúként elhíresült Nógrádi nevű fiatalembert hogyan nyilvánították nem szavahihető tanúnak, már ne is emlegessük. Országos ismertsége miatt nehéz lett volna eltenni láb alól, ő olyanokat is mondott akkoriban, hogy Pintér több alkalommal is találkozott Flajsz Ferenccel, az olajmaffia egyik vezetőjével, akitől milliókat vett át. Az ügy vége: Nógrádi lassan megőrült az állandó rettegéstől, tanúként nem szavahihető. Pintér tehát ebből az ügyből is ártatlanul távozott.
Az olajügyek utáni nyomozás idején regéltek egy történetet egy nyomozóról, akinek a megszerzett információi alapján fél évszázadra le lehetett volna csukni a fél Parlamentet akkoriban – Pintér keresztapával együtt. Érdekes módon halt meg. A balkezes nyomozó a jobb kezével a bal halántékába eresztett egy golyót, utána letette a pisztolyt a szélvédő kormány előtti részére, komótosan átült az anyósülésre, és meghalt. Helyszínelni az őt jól ismerő kollégák érkeztek, akik vélhetően nem voltak mind beavatva a történetbe, így aztán, ha a nyomozati anyagok el is tűntek, a szóbeszédet már nem lehetett megállítani.
A Fidesznek tehát kellett egy erős ember, Pintérnek pedig kapóra jött a belügyminiszteri poszt, sok üzleti ügyet könnyebben is intézett ebből a pozícióból. Tehát 1998-ban megkezdhette a "rendrakást" és a fenti esetekből is jól látszik, hogy belügyminisztersége alatt rendet tett, és az üzleti ügyei is virágoztak ezalatt. Pintér Sándor ezekben az ügyekben "biztos hogy nem" a belügyminiszteri pozíciója miatt tisztázta magát. A köztársaság bírósága ártatlannak nyilvánította vagy egyáltalán el sem kezdte a nyomozást, vagy ha mégis, akkor a nyomozás vezetője véletlenül meghalt vagy az ügy koronatanúja halt meg, esetleg megörült. Hát ilyen könyörtelen az élet.
Az 1999-es év elején megmutatta Pintér, hogy a rendőrség ráncba szedéséről szóló hírek igazak és a választási kampányban nem hazudtak. Ez lehetne jó hír, azonban nem az igazi bűnözők lettek áldozatai a karhatalomnak, hanem ahogy ez már szokás a hazafiak váltak Pintér ámokfutásának első célpontjaivá. 1999 február 13-án a Becsület Napja utáni koncertet - amelyet a Viking klubban tartottak - brutális módszerekkel verte szét a Pintér féle rendőrség. Rátámadtak a szórakozó fiatalokra, összesen két hullámban, amiből az első sikertelen volt és úgymond beáldozták a rendőröket. A több mint 500 fős hazafiakból álló csoport könnyedén megvédte magát az akkori sünöktől. A második hullámban viszont a 2006 októberében látott brutalitás volt tapasztalható. Nem hazudtolta meg tehát magát Pintér, aki Gergényi egyik jóbarátja, és módszereiben is hasonlítanak egymáshoz, ugyanis a pártállami időket idézte a volt kommunista eljárása. Kicsiben 2006 október 23-ához lehet hasonlítani ezt a történést, azonban akkoriban még sem nemzeti jogvédelem, se nemzeti média nem állt rendezésükre a harcos fiataloknak. Ők úgymond egyedül voltak, hiszen bár egy magát nemzetinek mutató párt a MIÉP bent volt a parlamentben, Csurkáék még sem tettek semmit ez ügyben.
Ezen felül ott volt még a 2002-es móri mészárlás, ahol 8 embert öltek meg a rablók. A rendőrség munkája itt is csődöt mondott. Elfogtál Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, azonban később kiderült, hogy nem ők követték el a bűncselekményt. Kaisert nemrég felmentették, azonban más bűncselekmények miatt továbbra is börtönben ül. Az ügy még mindig homályos és az elkövetők kiléte sem ismert. Bár 2007-ben megtalálták N. László lakásán a Móron használt fegyvereket, és őrizetbe is vették, de itt is látható hogy a Pintér belügyminisztériuma csődöt mondott. Az akkori főkapitány Orbán Péter pár héttel az eset után lemondott, de Pintér továbbra is a helyén maradt.


8 embert öltek meg: A móri mészárlás ügyét sem sikerült felgöngyölíteni

Sokan emlékezhetünk még Tánczos Gábor ügyére, amelyben őt egy 11 éves körmendi kislány 1998-ban történt megölése miatt ítéltek el. Ez az ügy sem tisztázott azóta sem, bár Tánczost már szabadon engedték. Az ügy igen bonyolult és a rendőrség, itt is csődöt mondott. Talán Tánczos csak egy bűnbak volt, ahogy később a móri mészárlás esetében Kaiser? Szerencsére az ügyet sok újságíró is érdeklődéssel fogadta és Toroczkai László is foglakozott az esettel, amelyről a Magyar Jelen című újságban olvashattak is.
Összegezve az akkori belügy és a rendőrség munkája a folyamatos leromlás időszaka volt. Ezt a fenti események is jól mutatják. Az MSZP kormányra kerülése után ez a folyamat felgyorsult. Pintér tehát a 4 éves ciklus alatt látszattevékenységet folytatott és a feladatát - a rendőrség talpraállítását - nem teljesítette.
A Magyar Jelen is foglalkozott a Tánczos üggyel
2002 fordulatot hozott a magyar politikai életben. A választásokon sokak megdöbbenésére és felháborodására a D209-es Medgyessy Péter vezette MSZP diadalmaskodott.
Pintér miatt bukott 2002-ben a Fidesz?
Abban az időben mikor a Nemzeti Ellenállás hajnalán a hazafiak, élükön Budaházyval lezárták az Erzsébet hidat és követelték az elcsalt választások felülvizsgálatát a szavazócédulák újraszámlálásával Pintér belügyminiszterként megtehette volna, hogy utasításba adja a választási bizottságnak a szavazatok újraszámlálását. Azonban ezt Pintér nem tette meg. Ezzel hathatósan segített a szocialistáknak, hogy azok elcsalják a választást és megszerezzék a kormányrudat. Persze a 2002 utáni időkbe se ment rosszul az ex-belügyminiszternek.
2002-ben a tábornok úr visszatért a gazdasági életbe, különböző más örző-védő cégekben rendelkezik most is jelentősebb tulajdoni hányaddal, valamint egy gazdasági tanácsadó Kft. és egy utazási iroda ügyvezető igazgatója, ill. tulajdonosa.
Gergényi büszke üzlettársára
A 2006 végén alapított Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft.-ben Gergényi - szemkilövető - Péternek 30 százalékos tulajdonrésze van, míg a többségi tulajdonos - 60 százalékkal - az a P&V Tanácsadó Kft., amely Pintér Sándor volt belügyminiszter és Valenta László, Pintér volt kabinetfőnökének tulajdonában van.

25 éve jóbarátja Pintérnek szemkilövető Gergényi

Gergényi még 2007-ben a következőket nyilatkozta Pintérről és a közös cégükről: "Ez a közös vállalkozás egész pontosan egy utazási iroda, amelyben nekem 30 százalékos tulajdonrészem van. Ebben az utazási irodában tulajdonrésze van a P&V Kft-nek is, amelynek résztulajdonosa Pintér Sándor úr, aki 25 éve a barátom, és én nem aktuálpolitika alapján válogatom a barátaimat. Minden barátomra, így őrá is, büszke vagyok."
Szép szavak egy több mint 25 éves barátság után. Pintérnek persze nem kényelmetlen sem az üzlettársi kapcsolat sem a barátság ezzel a mocskos hazaárulóval, hiszen az üzlet az üzlet és a pénznek nincs szaga.
Pintér lesz a megalakuló új csúcsminisztérium vezetője?
2010 választási év ismét, azonban a mostani körülmények között a Fidesznek áll a zászló és ebből a remek új "üzletből" természetesen Pintér sem akar kimaradni. Persze most már az egyszerű belügyminiszteri poszttal nem elégszik meg a mi Sándorunk és a Fidesznek is más tervei vannak úgy látszik. A hatalom koncentrálásának jegyében a narancsosok összeolvasztanák a belügyminisztériumot és a titkosszolgálatokat, ez a központosítás pedig a legsötétebb Dél-Amerikai diktatúrákat idézi fel. Az így létrejövő „csúcsminisztérium” élére pedig nem mást tennének, mint - és valószínűleg nem fogják kitalálni kit - Pintér Sándort. A kérdés csupán az, hogy Magyarország újkori történelmének egyik legnagyobb rablóvezérétől mit várhat a radikális nemzeti oldal? Milyen eszközökkel fognak fellépni a hazafiak ellen ezek a bűnözők? Lehetséges, hogy amit az MSZP eddig csinált csupán kisded játék volt ahhoz képest amit majd Pintértől és csapatától várhatunk? Egyelőre nem tudni, hogy valóban ő lesz e az új minisztérium vezetője, azonban annyi bizonyos, hogy Pintér Sándor ismét a hatalom felé ácsingózik.
Reméljük sorozatunk első része segített önöknek abban, hogy jobban megértsék a Fidesz kormányra kerülése számunkra, a nemzeti oldal képviselőinek nem jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetelét. Csupán annyit jelent, hogy az eddiginél keményebben és nagyobb kitartással kell harcolnunk az elnyomó köztársasági és a globális érdekeket kiszolgáló hatalom ellen. A Fidesz volt belügyminisztere pedig csak egy a számtalan olyan narancsos vagy a narancsosokhoz közel álló emberből, akit ma megismerhettek. További politikusokat ismertetünk majd meg önökkel, hogy lássák nem csak az MSZP-nél vannak mocskos ügyek.


Portik le maffia főnöközte a belügyminisztert 

                 Igen valójában ő is ülhetne ott , és 

sokkal kiterjedtebb vád anyaggal . 


Az alvilág fenegyereke ismét a belügyminiszterre tett fura és egyben igen súlyos kijelentéseket. Portik szerint a belügyér adott többek között Boross felrobbantására utasítást, s állítása szerint más kétes ügyletekben is részt vett. Hogy a hosszú ideje börtönben lévő Portik ezt mivel tudná alátámasztani, nos arra nem derűlt fény. Persze jutott bőven a miniszterelnök úr tanácsadójának is, aki egyfajta postásként irányítja igen rossz felé megbízóját Orbán Viktort. De Portik az olajügyek és a politika szerepét is feltárta. 

A leszámolásos ügyek egyik fő vádlottja a szebb napokat látott Portik Tamás a legutóbbi tárgyaláson ismét "elővette" a belügyi kártyát. Azaz Portik nem kímélte szavaival Pintér Sándort és megismételte, amit már egyszer elmondott a taláros tetsület elött, hogy a belügyminiszter adott megbízást Boros likvidálására. De elmondása szerint a belügyér nem csak "gyilkoltatott", de "drogüzletekben" is benne volt, valamint "bűnszervezetet vezet".Hogy mindezt honnan veszi Portik és mivel tudja bizonyítani az nem derűlt ki. Így az sem kizárt, hogy a bilincsbe vert férfi aki jó ideje van börtönben csak alaptalanul vádaskodik. 
Portik egyébként hangsúlyozta, ha ő mindent elmondana, amit tud, akkor a belügyér környezetéből több embert is le kellene tartóztatni. Elmondta azt is, hogy szerinte a vele jó kapcsolatban lévő Pápa Marianne "a Fidesz agytrösztje", ő mondja meg Habony Árpádnak, Orbán Viktor tanácsadójának, hogy "milyen legyen az irányvonal". 
A harmadrendű vádlott büszkén kijelentette, hogy volt rá példa, amikor ő maga szabta meg, "hogy milyen legyen az irány és ebből ő sok pénzt keresett". 
Szóba hozta az olajszőkítők számára busás hasznot hozó jövedéki törvényt is Portik, "amit a politikának, az MDF-nek köszönhetnek". Az egykori olajos újra felhozta, hogy a kormánypártok érdekében álltak a 98-as székházrobbantások, és a Fidesz hatalma "az erőszakban született". 
Nos tény kérdése, hogy az olaj-ügyeket nem véletlenül tikosították jó pár évtizedre. Az is tény kérdése, hogy az olajos vezetők mind mind más politikusnak vitték havonta, vagy hetente a csúszópénzeket. S hogy ne legyen zavar Portik és mondjuk a többi olajguru is más más párttal tartotta a kapcsolatot. Siófok egy kedvenc helye volt az egyik párt szóvívőjének, aki hozta vitte az olajosok táskáját. Ezen országgyűlési képviselő havonta ment a százmilliókért az MDF érában. De az MSZP oldalán is voltak olyan politikusok, akik szintén nem utasították vissza anno az olajos százmilliókat, havonta. Szóval Portik ezen ügyben úgy tűnik tud valamit de konkrétumokat, neveket még mindig nem mondd. Vár valamire úgy tűnik. 
estiujsag.hu Kapcsolódó: 
   
Tántoríthatatlanul! (Az olajmaffiát leleplező túlélő rendőrt, Karancsi Tibort kérdeztük)
   
Portik: Habonyon keresztül szabta meg, milyen irányba menjen a Fidesz
   
Habony Árpád beperli azt, aki megsérti a jó hírnevét
   
Habony egy férfit leütött, feleségét hasba rúgta
   
Újabb leleplező hangfelvétel - Farkas Flórián bevallja: rátette a kezét a pénzcsapra
   
Francia kacsát, baszk csirkét osztogat Orbán tanácsadója 

 
Madarat tolláról, Orbánt tanácsadóiról...






Portik: Habonyon keresztül szabta meg, milyen irányba menjen a Fidesz







Portik Tamás egykori katonája az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság összevont perén kijelentette, biztos abban, hogy az egykori marketingigazgató nem egyedül, hanem volt cégtársaival, Drobilich Gáborral és Ferencsik Attilával egyetértésben döntött Boros József Károly likvidálásáról.

Fotó: Mészáros Péter/PS
Beszélt arról is, tanúja volt, ahogy a három férfi Prisztás József sorsáról is egyeztetett, és akit, ha „nem változtat a hozzáállásán”, akkor a Fogorvossal,  azaz Roháccsal fognak megöletni. De a tárgyaláson elhangzott az is, hogy Portik egy másik bizalmasa többször is személyesen vitt pénzt az életvédelmi alosztály volt vezetőjének, Doszpot Péternek. Portik pedig saját ügye mellett arra tért ki, az olajszőkítők a politikának, az MDF-nek köszönhetik milliárdjaikat.
Zsóvár Imre és a 6-os számú védett tanú zárt láncú meghallgatásával folytatódott csütörtökön azAranykéz utcai robbantás pere a Fővárosi Törvényszéken. A 6-os tanú, Portik egykori „titkárnője” újra elmondta, az energolos jó rendőri kapcsolatainak köszönheti, hogy ebben az ügyben is megúszta a felelősségre vonást. A volt bizalmas szerint, ha a hatóságok akkoriban nem lettek volna lefizetve, akkor Boros felrobbantásán kívül a Hoffmann-, a Lakatos- és a Prisztás-ügyet fel lehetett volna deríteni. A nő elmondta, Boros részletes vallomása az energolosok körében nagy riadalmat okozott, valamint megismételte, a pentitó videóvallomásátPortik vagy Zámbó Gyula ügyvéd, vagy pedig Chilkó Ferenc segítségével  megszerezte és sokszorosíttatta. Elhangzott, Zámbó állítólag olyan kijelentést is tett Portikéknak az Energol Rt. és a Conti Car ellen zajló eljárással kapcsolatban, hogy „ha nincs tanú, nincs ügy”.

Portik, a gyilkossággal egyben akarta tartani a "csapatot"

Szóba került az is, a Kacsa becenevű Lendvai János is utalt rá, „ők” állnak a robbantás mögött. A tanúnak nem sokkal a merénylet után született gyereke, amire a robbantás helyszínén jelenlévő férfi kijelentette, hogy „egy jó ember született, egy rossz ember ment el”.  Kacsa állítólag biztos volt abban, hogy senki nem fogja azt gondolni, hogy Portik volt a megbízó, ha egyik legközelebbi embere ott van a helyszínen és „menti az embereket”. A nő hozzátette, ő úgy gondolta, Prisztás lelövése után befejeződnek a gyilkosságok és nem hitte volna, hogy Portik egy ilyen súlyú bűncselekményre „is képes lesz”. Szerinte a vallomása miatt a vádlott igenis haragudott Borosra, akit “mindenféle köcsögnek” elmondott. „Akit te leköcsögözöl, az utána elég gyorsan meghal”- mondta Portiknak a tanú. Az egykori bizalmas Boros megöletésének indokaként megemlítette, hogy Portik azt gondolhatta, a gyilkossággal „egyben tudja tartani a csapatot”, Drobilichék előbb ki tudnak jönni az előzetesből. Ezzel kapcsolatban újra elhangzott T. András egykori ügyész neve, aki milliós összeget kapott azért, hogy a vádlottak előbb szabaduljanak az előzetes letartóztatásból. Kiderült, a tanú vallomása alapján a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást indított, de elévülés miatt megszüntették a nyomozást.

A koronatanú szerint Doszpot Péter az Energol-vezér embere volt.
Fotó: Helyitipp.hu

Többször is lefizették Doszpot Péter

A tárgyaláson ismételten szóba kerültek a Rohácról készült meglévő és eltüntetett kamerafelvételek is. A nő szerint a lefizetett rendőrök miatt tűnt el, illetve nem került elő több felvétel az Aranykéz utcai robbantóról. Ezzel összefüggésben a védett tanú kijelenttette, hogy a nyomozást vezető Doszpot Péter ekkor már az energolos embere volt, aki ugyan nem volt rajta a fizetési listán, de bizonyos „ügyletek után pénzt kapott”, ő például személyesen is vitt többször pénzt a sztárrendőrnek. Sőt, elhangzott, hogy Doszpot az Aranykéz utcai robbantás után „körberohangált a helyszínen és leszereltette, elvitette a kamerákat” úgy, hogy mindezt szabályosan lepapírozta volna. A bizalmas Portikkal kapcsolatban a tárgyaláson több bűncselekményt is megemlített, amire az Energol-vezér adhatott utasítás. Beszélt arról, hogy a 2002 januárja óta nem látott Radics családot is Portik tüntette el, valamint szóba hozta, hogy Rohác első munkája az energolosoknak Cinóber kivégzése volt. A tanú szerint a szlovák férfinek az emberölés előtt megmutatták az áldozatot a Művészinasban. Az olajos egykori titkárnője elmondta, külön nem kérdezett rá Portikék piszkos ügyeire, „de sajnos így is túl sokat tudott”. A nő szerint a gyilkosságoknál mindig volt egy figyelő ember, aki jelentett Portiknak, miután elvégezték a „munkát”. Példaként elmondta, hogy az Aranykéz utcai merényletnél Kacsa, a Cinóber-gyilkosságnál pedig Zsóvár Imre telefonált a vádlottnak, de a tanú úgy emlékszik, Fenyő János lelövése után is jelentettek ez Energol-vezérnek.

Rohác újra Gyárfás meghallgatását kérte

A védett tanú megemlítette azt is, hogy Portiknak a Művészinas étterem utcájában volt egy lakása, amit irattárként rendezett be és adatokat tárolt bizalmasairól, illetve azokat az embereket, akikkel üzleti kapcsolatba került, feltérképezte. A tanú szerint a vádirattal ellentétben Rohác egy Aranykéz utcai lakásból robbantott, majd egy másik lakásban egy hónapig húzta meg magát. Rohác észrevételében jelezte is, hogy több ellentmondás is van Zsóvár, a vádirat és a 6-os tanú elmondása között, továbbá felhívta a figyelmet a tanú szavahihtetlenségére. Az elsőrendű vádlott újból kérvényezte, hogy a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban kerüljön sor Gyárfás Tamás meghallgatására, mert a 6-os számú tanú korábban terhelő vallomást tett rá. Portik hazugságnak nevezte egykori titkárnője szavait, akit az ellentmondások miatt szembesíteni szeretett volna a bíróság is a ma szintén meghallgatott Zsóvárral, az olajos volt katonájával, de a nő ezt nem vállalta, állítása szerint azért, mert „fél”.

Hárman dönthettek Boros haláláról

Zsóvár mai tanúmeghallgatásán többször összeszólalkozott a két vádlottal, Portik például a tanú szemére vetette, hogy nem érti, „miért teszi ezt vele”, már „harminc hónapja előzetes letartóztatásban van, nyolc hónapja nem látta a családját”, cellatársa pedig rendőr, „aki mindent elkövet, hogy neki rossz legyen” Erre Zsóvár azt felelte, hogy Portikot viszont „még soha nem lőtték fejbe”, emiatt „elvesztette a családját és az egész életét felborították”.  „Nem tudom, miért döntöttél úgy, hogy engem fejbe kell lőni?” – kérte számon a harmadrendű vádlottat a tanú. Portik felszólította Zsóvárt, hogy esküdjön meg a gyerekei és a felesége életére, hogy igazat mondott, amikor arról beszélt, hogy ötvenmilliót vitt Rohácnak a merényletért. A tanú erre megesküdött, mire Rohác közbe kiálltott: „Mocsok”! Zsóvár újra megismételte, szerinte Portik rendelte meg Boros megölését, de biztos volt abban is, hogy a merényletről Portik Ferencsikkel és Drobilichal egyetértésben döntött és telefonon egyeztettek a pentitó likvidálásáról . Elmondta azt is, hallotta, amint a három férfi Prisztásról beszél, hangsúlyozva, ha a vállalkozó „nem változtat a hozzáállásán”, akkor a Fogorvosra, azazRohácra  „bízzák az ügyet”. A tanú hozzátette, most sem lehet nyugodt, hogy nem kap-e golyót a fejébe, mivel nem lehet tudni, hogy az elsőrendű vádlott 1999-ben kivel lövette le. Szóba került az is, hogy miután az ügetőnél sikertelenül próbáltak megölni Lakatos Csabát, az energolosok a kórházban egy páncélököllel akarták kilőni, de a merényletre végül nem került sor. Portik a tanút azzal szembesítette, hogy a Prisztás-gyilkosság tárgyalásán valótlant állított a bíróságon, amikor a gyilkossági ügyekről kérdezték, hiszen akkor még azt mondta, semmit nem tud a leszámolásokról.

Az Energol-vezér ezúttal Habonyra vallott

Portik a mai tárgyaláson ismét „elővette” Pintér Sándort és megismételte, a belügyminiszter adott megbízást Boros likvidálására. De „vallomása” szerint Pintér nem csak „gyilkoltatott”, de „drogüzletekben” is benne volt, valamint „bűnszervezetet vezet”. Hangsúlyozta, ha ő mindent elmondana, amit tud, akkor a belügyér környezetéből több embert is le kellene tartóztatni. Elmondta azt is, hogy szerinte a vele jó kapcsolatban lévő Pápa Marianne „a Fidesz agytrösztje”ő mondja meg Habony Árpádnak, Orbán Viktor tanácsadójának, hogy „milyen legyen az irányvonal”. A harmadrendű vádlott büszkén kijelentette, hogy volt rá példa, amikor ő maga szabta meg, „hogy milyen legyen az irány és ebből ő sok pénzt keresett”. Szóba hozta az olajszőkítők számára busás hasznot hozó jövedéki törvényt is Portik, „amit a politikának, az MDF-nek köszönhetnek”.  Az egykori olajos újra felhozta, hogy a kormánypártok érdekében álltak a 98-as székházrobbantások, és a Fidesz hatalma „az erőszakban született”.
Ugyanakkor a Portik-Laborc találkozók jegyzőkönyvének a PestiSrácok.hu-n történt kiszivárogtatása óta közismert, hogy Portik fideszes politikusok lejáratását vállalta különféle állami és igazságszolgáltatási előnyökért.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése