2020. július 7., kedd

Kundalini ébredés
Kundalini ébredés


- A figyelem a Kundalini -

"Most emelje fel a Kundalini lassan, nagyon lassan, emelje meg az első, meg kell csinálni, hogy nagyon lassan. Most nyomja vissza a fejét, és adja meg a csomót, egy csomót. Második, csináljuk nagyon lassan, és tudja, mit vagy, te vagy a Szent. csináld rendesen, nem egy sietve. Tolja vissza a fejét, és hogy ez két csomó van, egy-két percre. most lássuk a másik. Ismét a harmadik pedig meg kell adni három csomó. Nagyon lassan csinálni. Nagyon lassan. most csinálni rendesen. most nyomja vissza a fejét. Most add harmadik csomót. háromszor. most látni a rezgések ... "
HH Shri Mataji Nirmala Devi
Helyezze a bal oldali előtt a has alsó részén, tenyér nézzen a test (1)
.
Emelje fel a bal kezét lassan halad az alapja a törzs, hogy a fejedre. Míg a bal kéz emelkedik, a jobb kéz körül forog az óramutató járásával megegyezően, (akár belülről, majd le) (2) , amíg mindkét keze a feje fölé.
Ezután két kézzel kötni egy csomót (3) .Ismételje meg ezt a három alkalommal, minden csatornán. A harmadik alkalommal, a nyakkendő csomóját háromszor (4).
Kundalini a hatalom a tiszta vágy bennünk, egy anyai és nyugtató lelki energia szunnyad az alapja a gerinc, a keresztcsont csont (az ókori civilizációk tudta, hogy ezt a csontot lakik a szent energia).
"Kundalini gyógyít téged, ő javítja meg, ő megadja a boldog dolgokat rátok. Ő viszi el a gond a durvább szinten."
HH Shri Mataji Nirmala Devi
Önmegvalósítás az ébredés a Kundalini a központi csatornán, piercing a hat csakrák felett a sacrum csont és a feltörekvő, a fejtetőn (Fontanelle csont terület), mint a szelíd "szökőkút" hidegvérrel. A szó maga azt jelenti Fontanelle "kis kút", amely megmutatja újra az ősi tudást a jelenség az önmegvalósítás.


Kundalini Awakening

Találtam ezt a részletet a Children of the Sun (COS) Hírlevél nagyon izgalmas, és szeretném megosztani veletek. Úgy csatlakozott  COS levelezési listán , hogy lépést tarthasson, hogy mi történik a kozmikus

ember és a Föld bolygón.
Az alábbiakban a Kundalini Felhatalmazás meditációs gyakorlat.   Kattintson ide hallgatni az MP3 a COS website és nézd meg a képeket, a tobozmirigy a központja az agy.

TÁNC A KUNDALINI SERPENTINE TŰZ

Ez a kundalini kanyargó erő, ami mozog, a fájdalom-test és megváltoztatja a limbikus és érzelmi reagálási rendszer segít meghaladni a vezeték épült válaszul "a régi világ paradigma." Ez olyan gyorsan történik most.
Ahogy ezt összerakni a Kristály Rács, a lényegét az új I AM Avatar Blueprint most rajzolt és akár szőtt mindvégig éteri test sablon ONE toroid területén egységes fény-és kozmikus tudat. Érezd meg a dolgot, mert ez!

BEMUTATKOZÁS:

Már sokat hallottam Kundalini ébredés és a szakszervezet a szent férfi és női energiákat. A múltban komoly aspiránsok a Kundalini ébredés vettek részt kiterjedt gyakorlatok, mint a fizikai testtartás, ellenőrzött légzőgyakorlatok, meditáció, kántálás és még sok más, hogy felkészüljenek az ébredés.
Szerencsére ebben az időben a "Nagy Serkentés", ez az ébredés lehet elérni sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint valaha. Kundalini egy csodálatos erő, és nagyon fontos, hogy az egyik kell készíteni azt az energiát, meg lehet szüntetni egy ilyen élmény. Ha valaki nem áll készen, akkor olyan, mintha túl sok áramot egy kis drót vagy biztosíték és túlterhelheti az áramkörök.
Azonnali eredményeket lehet elérni, akik készek az egészséges test, még lélegzetet, stabilizált elme és kiegyensúlyozott érzelmek. Emellett az éteri burka, a test, hogy tiszta, mielőtt a frissített DNS konfiguráció nyitható a fizikai testbe mátrix. Kérjük, értsétek meg, hogy néhány tisztítás eredménye lehet ebből a Kundalini gyakorlat.
Ez az, amiért olyan sok figyelmet, hogy helyén fel a szent tűz, mint a módja annak, hogy gyorsítsa fel a mélyebb tisztítás, minden szinten és a rétegek a sokoldalú lény. Amikor a saját éteri test már folyamatosan tartották a szent tüzet az egyesült Platinum Ray a Kozmikus Core, akkor könnyebben veszi a fény minta a Kundalini és Krisztus kifejezés építjük ÉN VAGYOK Jelenlét. A szervezet akkor gyorsabban ki nyilvánvaló ez a fizikai testben.
Mivel a Kundalini aktiválás áthatja a testet, a láncreakció épít. Ez akkor fordulhat elő, nagyon gyorsan, vagy lassan, minőségétől függően egy személy gyakorlat, elfogadás és a megadás.

KUNDALINI GYAKORLAT (ANNAK TISZTÁZÁSA AUDIO)

Ez az aktiválás valójában egy gyakorlat kezdeni tudatosan emelése Kundalini, az isteni evolúciós erő, amely megvilágosít és megadja a halhatatlanság, ha aktiválva van.  Kattintson ide hallgatni az MP3 a COS website
Megjegyzés: A Kundalini nem emelhető be a tobozmirigy ha a csakra energia központok elzáródások. Ez a gyakorlat, a Kristály Háló behangolást és személyes ülések nagyban segíti, hogy egyértelmű, az egyensúly és felgyorsítja a csakra központ.

Erősítse a Vision

A sacrum alapja a gerinc felszámolásra csavarok intelligens folyadék tűz tekercselt, mint egy kígyó. Van egy negatív töltés patak lehet elképzelni, mint egy kígyó ezüstös fény, ami női energiát. Szintén feltekert itt a sacrum egy pozitív töltésű csavar a tűz, amely lehet tekinteni, mint egy arany kígyó a fény, ami férfias energia.

Pusztulásnak indult Személyzet (kép a lap tetejére)

A pusztulásnak indult egy szárnyas személyzet két kígyók, és vitték a görög isten, Hermész, aki azt mondta, hogy a futár az istenek. Mi használjuk a pusztulásnak indult személyzet a szimbóluma az egész rendszer a kundalini ébredés. Ez a központi rúd a hatalom, ahonnan ezek a kígyók összefonódik, metszik a csakrák. Ez az oszlop a platina fény, amely áthidalja a két szempontból a kígyózó tűz egy egységes területen. Az egyik legfontosabb a személyzet szárnyak ... ami "szárnyas ragyogás" az, aki eléri spirituális transzcendencia. A kerek labda képviseli felvilágosult Tobozmirigy
Ebben Kundalini gyakorlatban tartjuk tekintete tartott a csakra energia központ a szemöldökök között, a meditatív hozzáférési pont a tobozmirigy.
A célunk az, fel a rendkívül gyors mozgását kundalini kígyózó tűz át egy hosszú lélegezzük .... fel a gerinc, a nyúltvelőben, hogy közvetlenül elérje a tobozmirigy a központja az agy. Azon belül a tobozmirigy, hogy elérni a "Crystal Palace".

ELŐKÉSZÍTVE MINDENT AZ EDZÉSHEZ

Tegyük fel, meditatív elhelyezése. Pihenjen a test és engedje el az elmét.
Tartsa a nyelv fel érjen a tető a hónapban csak előtt a fogak és a tekintete felfelé rögzített, hogy belső 3 szem.
Helyezze a figyelmet a levegőt, az alsó has a mellkas felső. Tartsa összpontosítva a levegőt ..... belégzést és kilégzést, nagyon lassan.
Most, a hangsúly a levegőt az alapja a gerinc .... lélegezzen be és ki a keresztcsont. Ahogy lélegzik, olvassa el a keresztcsont táguló és összehúzódó, egyre életben, a ritmikus lüktetés.
Lélegezz a sacrum néhány pillanatig.
Vigye fel a figyelmet, kígyó energia az alapja a gerinc belsejében a sacrum ...... kapcsolatba két kígyó a fény ... az egyik egy ezüstös női, a másik pedig egy arany férfi.

A be és ki:

Ábrázolása az energia áramlását
A be
Vegyünk egy nagyon lassú, mély belégzés. A saját keresztcsont, lásd az arany és ezüst kígyók energia gyorsan mozog felfelé a központi gerincoszlopa platina fény. Ezek a szél, lecsévélő felfelé. Lásd őket összefonódó körül minden csakra központ. A kígyók egybeolvadnak a nyúltvelőben mint egy egységes stream az energia behatol fel a központ az agy elérte be a tobozmirigy. A tobozmirigy robban a fény. Az egész agy világít. Ahogy eléri a tetején a belégzés, a sugár platina fény túlfeszültség felfelé és kifelé a korona csakra.
A Kilégzés
A platina fény, amely tele ki a koronát képez Cső tórusz geometriával az egész testet. Érezd a könnyű részecskék zuhan minden körülötted. A Torodial mező egyre fényesebb, teljesebb, és él. Érezd a I AM AVATAR terv kialakulóban.

Jelei a Kundalini RisingEgyéni tapasztalatai Kundalini folyamat jelentősen eltérnek, de az alapvető jelei Kundalini emelkedik, hogy egy ember is tapasztal a következők:
 - Érzés más, nem illik
- Egy mély elégedetlenség, vagy a vágyat belső fejlődés
- Belső érzés a fény, a hang-, áram, vagy hő
- A fokozott belső vagy külső tudatosság, fokozott érzékenység
- Érzés energia áramlik vagy rezgő belül
- Speciális képességek, képességek és tehetségek
- Nem hétköznapi jelenségek módosult
- Spontán testi mozgások vagy légzési ritmus
- Érzelmi ingadozások, pszichológiai problémák jönnek elő
- A szokásostól eltérő érzés vagy érzékenység
- Érdeke lelki növekedésben vagy metafizika, vagy az ezoterikus
- Együttérzés és a vágy, hogy segítsen másoknak - az értelemben, hogy valami nem hétköznapi, átalakító, vagy a szent történik belül
- A személyes fejlődés, és optimálisan, spirituális átalakulás és a megvalósítás
Kundalini Shakti erőfeszítéseket tett ő állapota befolyásolja a finom test (lélek és energia), ami a különböző tapasztalatok, beleértve a finom test tevékenységeket érzés fizikai. Az emberek egy Kundalini kiadás valamikor az életükben, vagy lehet kezdeni az életben született egy aktív Kundalini folyamat. Lehet, hogy tudatában valami különleges történik, vagy lehet, hogy nem veszik észre, hogy addig, amíg a folyamat érik az élet későbbi szakaszában.Kundalini folyamat tapasztalható, mint kellemes és finom, vagy drámai és kényelmetlen. Az egyik nem kell, hogy miután a "lelki vészhelyzet", hogy miután egy mély Kundalini folyamatot.
Bár egyértelműen tapasztalható minták Kundalini folyamat Kundalini felkelések kínálnak korlátlan sor lehetőséget, és mindegyik egyedi. A Kundalini emelkedő nem feltétlenül eredményezi automatikusan szentség, erény, zseni, különleges képességekkel, különleges élmények, vagy sajátos kényelmetlenség. Sokan felkelések termelő néhány figyelemre méltó nyilvánvaló más jellemzőkre, mint valamilyen formában az érzékenység és a vágyakozás és a tehetség és minőségű, hogy kiemelkedik, hogy bizonyos mértékig. Ez az ember figyelmét a finom élet és elégedetlen ahhoz keresni többet az élettől. Ez fejleszteni egy intenzív vágy, hogy sürgeti az egyén megtalálni célja, értelme, és a lelki élet, ha nem indokolatlanul zavarja a kevésbé kielégítő ideiglenes helyettesíti a közbeeső időben.
A megfelelő iránymutatást, a tapasztaló képes megfelelően támogatni Kundalini Shakti erőfeszítéseit a szellemi fejlődés és haladás lehet biztonságosan javítható, és így személyes átalakulás és a lelki növekedés. Ha valaki nem tudja, hogyan kell helyesen segítik a folyamatot, és ha részt egészségtelen és unspiritual életmód, az életenergia válhat eloszlik, vagy rosszul irányított. Ez hangsúlyozza a finom test, esetleg hozam esetleges kellemetlen következményeket, és elhalasztja a lelki fejlődés.
Nem minden Kundalini felkelések nyilvánvaló jelenség nevezhető lelki élmények. Sőt, egyes hiányos felkelések is meglehetősen nehéz, mert Kundalini Shakti erőfeszítéseket tett ő állapota befolyásolja finom test dinamika, ami a különböző tapasztalatok, beleértve a finom test tevékenységeket érzés fizikai és kellemetlen lehet. Blokkolt felkelések vagy felkelések a zsákutca útvonalak hozhat néhány fájdalmas és nem hétköznapi tünetek és akadályozza a további szellemi fejlődés, míg a blokk vagy félrevezetést korrigálni. A törzs az a finom test teheti a tapasztaló ultra érzékeny és sürgősen szomorú, különösen, ha nem tudják, hogyan kell megfelelően támogatja a növekvő.
Magánszemélyek azt is helytelenül használja különleges képességek által biztosított felkelések saját világi célokra, ez talán ami megtörtént néhány kellemetlen mellékhatása. Ha az ajándékok által nyújtott felmerült Kundalini Shakti is hasznosítani a nem-spirituális célokra, a kapott disszipáció vagy félrevezetés az életenergia és a várható infláció ego elhalasztja a további lelki fejlődés, amíg a diffúziós tartalmazza, és a kedvezőtlen fókusz kijavították. Egyéb tényezők néha jelen bonyolítja a emelkedő.
Egy kellemetlen emelkedő okozhat, ha Kundalini Shakti spontán módon megfelelő nem-szellemi katalizátorok (mint például az ütés vagy helytelen beavatkozás) egy felkészületlen személy, akinek finom test gyenge, toxified vagy kiegyensúlyozatlan, és akik esetleg nem referenciakeret tolmácsolás és válaszol a tapasztalat, mint potenciálisan lelki. Érzelmi reakció az emelkedő is tovább zavarja a finom test. Kundalini Shakti fog dolgozni, hogy megoldja korlátai az egyén rendszert, a tapasztalatok által neki erőfeszítést is éreztem, kényelmetlen, és ezért tekinthető problematikusnak a tapasztaló. Azt is lehet jelölt a "szellemi sürgősségi" vagy "kundalini szindróma." Lehet, hogy rosszul betegesnek mások, akik nem értik a lelki élmények, mert a folyamat eleget ahhoz kritériumokat tekinthető diagnosztizálható betegség vagy szindróma. Kundalini folyamat nem a patológia, azonban, és úgy vélik, egy áldás, hogy keresettek a spirituális aspiráns.
A blokkolt emelkedő is eredményez a fájdalmas kellemetlenségeket, és a tisztítási és helyreállítási követő javulása a növekvő is jár némi kényelmetlenséget. De végül, ezeket a nehézségeket lehet javítani az egészséges, lelki életmód támogatja a pozitív Kundalini folyamatot. A lelki megértés és elkötelezett helyes erőfeszítés a kereső, hogy együtt Kundalini Shakti célja, kegyelem adományozta az isteni helyes, hogy előre a személy spirituális fejlődés. Gyakorló megfelelő szellemi módszerek segítségével Kundalini Shakti kijavítani (átirányítás, oldani, emeli) a beragadt emelkedik, így nehézséget felkelések is javult az idő. Akadálytalan felkelések révén közvetlen útvonalon végül kölcsönöz egy szelíd folyamat zárul, teljes szellemi elérését.
Sok modern könyv határozza meg: "Kundalini" puszta energia, de a hagyományos Kundalini tudomány határozza meg, mint Shakti, az isteni forrása minden energia. A védikus és a jóga szövegek, a különböző energia az emberi finom rendszert nevezik az Pranas vagy vayus.Shakti, azonban a Szentlélek. Ezen kívül a népszerű kifejezés "kundalini ébredés" fel lehet használni, hogy olvassa el az első kiadás, ébredés, vagy keverés a Kundalini Shakti egy személy egy új emelkedő. De ez is leírására használják valami más: egy új tudatosságot a már létező emelkedik, hogy egy személy született, tudta nélkül őket. Az ilyen bemutatók egy ismeretlen emelkedő gyakran tévesztik össze az első kiadás. Az egyén növekvő válhat nyilvánvalóvá a karmically érett, amikor a folyamat tesz néhány kísérletet, hogy javítsa az állapotát, vagy stimulálja vagy feszült valamilyen más tényező. E modell szerint, ezek az egyének tapasztalat spontán "érési" a nő, néha a következő néhány belső vagy külső körülmény, de talán kevés látható külső katalizátorok magyarázza a változást.
Kundalini   szó szerint azt jelenti tekercselt . A jóga, a "testi energia" - Eszméletlen, ösztönös vagy libidinális erő vagy Shakti fekszik spirál alján a gerinc. Az elképzelt akár egy istennő, vagy pedig, mint egy alvó kígyó, ezért számos angol látványtervek kifejezés, mint a "kígyó ereje".
Úgy tűnik, hogy kundalini ébredés eredményez mély meditáció, megvilágosodás és a boldogság. A gyakorlatban az egyik leggyakrabban jelentett Kundalini tapasztalat az az érzés, az elektromos áram fut végig a gerinc.

Leírás

Kundalini van leírva, mint egy alvó, szunnyadó potenciál erő az emberi szervezetben. Ez az egyik összetevője egy ezoterikus leírást a " finom test ", amely nadis (energia csatornák)csakrák (pszichikai központok), prána (finom energia) és a bindu (csepp lényege).
Kundalini olvashatunk, hogy feltekerve fel az alapja a gerinc. Az a hely leírásával kissé eltérhet, a végbélből a köldök. [9] szerint a Sahaja jóga , a kundalini tartózkodik a háromszög alakú sacrum csontos három és fél tekercsek.
A kundalini már le, mint "a maradék ereje tiszta vágy" a Nirmala Srivastava .
A kép pedig az, hogy egy kígyó tekeredett három és félszer körül füstös szürke lingam .Minden tekercs mondta, hogy képviselje a három guna , a fél tekercs jelölő transzcendencia.

Etimológia

Szerint a jól ismert tanár és fordító Eknath Easwaran , kundalini azt jelenti, "a feltekeredett hatalom," erő, amely általában nyugszik az alapja a gerinc, le, hogy ott, mint egy spirál kígyó.A koncepció is megtalálható különböző nevek alatt. Például a 8. század Tantrasadbhava Tantrakifejezést használja kundali ("ő, aki gyűrű alakú").

Kundalini ébredés

A meditáción keresztül, és a különböző ezoterikus gyakorlatokat, mint például a Kundalini Jóga Sahaja Jóga és Kriya jóga, a kundalini felébred, és emelkedik fel a Muladhara csakra a központi nádi , az úgynevezett sushumna belül vagy mellett a gerinc, és eléri a felső a fejét. A fejlődés a kundalini segítségével a különböző csakrák  vezet különböző szintű ébredés és a misztikus élmény, amíg a kundalini végül eléri a tetején a fej, Sahasrara vagy a korona csakra , termelő rendkívül mély misztikus élményt.
Számos leírás létezik, amelyek megkísérlik leírni pontosan mi a kundalini tapasztalat.
Sri Ramana Maharshi  említette, hogy a kundalini energia nem más, mint a természetes energia az Én, ahol Én az egyetemes tudat ( Paramatma ) jelen minden lény, és az egyedi elme a gondolatok köpeny a természetes energiát természetes kifejezése. Advaita tanítja Self -megvalósítás megvilágosodás Isten-tudat nirvána . De a kezdeti kundalini ébredés csak a kezdete a tényleges spirituális élmény. Önvizsgálati meditáció tekinthető egy nagyon természetes és egyszerű eszközöket e cél elérésére.
Swami Vivekananda  leírt kundalini röviden London alatt előadásait Raja jóga az alábbiak szerint:
"
Az jógik , két ideg áram a gerincoszlop, az úgynevezett Pingala és Ida, valamint egy üres csatorna nevű Sushumna fut át a gerincvelő. Alsó végén az üreges csatorna, amit a jógik hívja a "Lotus a Kundalini". Leírják azt háromszög formában, amely a szimbolikus nyelv a jógik, van egy hatalom úgynevezett Kundalini, feltekerve. Amikor ez Kundalini felébred, megpróbálja kényszeríteni a folyosón keresztül az üreges csatorna, és ahogy emelkedik lépésről lépésre, mintha, réteg réteg után az elme lesz nyitva, és a különböző elképzelések és csodálatos hatásköröket jön a Yogi. Amikor eléri az agyat, a Yogi tökéletesen elszakadt a test és az elme, a lélek szabad találja magát. Tudjuk, hogy a gerincvelő alkotja a sajátos módon. Ha vesszük a nyolcas vízszintesen (∞) két részből áll, amelyek kapcsolódnak a közepén. Tegyük fel, hogy adjunk hozzá nyolc után nyolc halmoztak egymás tetejére a másik, amely képviseli a gerincvelő. A bal oldali az Ida, a jobb Pingala, és az üreges csatorna, amely végigfut a közepén a gerincvelő a Sushumna.Ha a gerincvelő véget ér néhány ágyéki csigolyák , a szép szál kérdések lefelé, és a csatorna fut fel belül is, hogy a szálak, csak sokkal finomabb. A csatorna le van zárva az alsó végén, amely a közelében található az úgynevezett keresztcsonti plexus, amely szerint a modern fiziológia, háromszög formájában. A különböző plexuses hogy megvan a központok a gerinccsatorna is nagyon jól áll a különböző "lótusz", a Yogi.
"
Amikor a kundalini Shakti  fogant, mint egy istennő, akkor, amikor emelkedik a fejét, egyesíti magát a Legfelsőbb Lény ( Lord Shiva ). Ezután a jelölt lesz elmerült a mély meditáció és végtelen boldogság.
Című cikkében a Kundalini a Yoga Journal, David Eastman meséli két személyes tapasztalatok.Egy ember azt mondta, hogy érezte magát a tevékenység az alapja a gerinc kezd áramlani, így megnyugodott, és lehetővé tette, hogy megtörténjen. Egy érzés, erősödő energia kezdte utazás fel a hátán, minden csakra érzett orgazmust elektromos érzés minden ideg törzs a gerincén elején a tüzet. Egy másik férfi le egy hasonló élmény, de együtt a hullám az eufória és a boldogság lágyan átható lényét. Leírta a háborgó energia, hogy, mint a villamos, de meleg, az utazás az alapja a gerinc, hogy a tetején a fejét. Azt mondta, a nagyobb, hogy elemezte a tapasztalat, annál kevésbé megtörtént. [17]
Shiv R. Jhawar  leírja Kundalini ébredés tapasztalat fizikai jelenléte Swami Muktananda. [18]
A felkeltése kundalini mondják egyesek szerint az egyetlen módja elérésének Isteni Bölcsesség. önmegvalósítás  azt mondják, hogy azonos Isteni Bölcsesség és gnózis vagy milyen mennyiségben, hogy ugyanazt a dolgot: az önismeret . Az ébredés a kundalini mutatja magát, mint "ébredés belső tudás", és hoz magával "tiszta öröm, a tiszta tudás és a tiszta szeretet."

Különböző megközelítések

Felmerül a kérdés, hogyan lehet ezt ébredés váltja? Két átfogó megközelítés kundalini ébredés: aktív és passzív. Az aktív megközelítés magában foglalja a szisztematikus fizikai gyakorlatok és technikák a koncentráció, a vizualizáció, pránajáma  (légzés gyakorlat) és a meditáció irányítása alatt a hozzáértő tanár. Ezek a technikák származik a négy fő ága a jóga, de erre a célra lehet nevezni kundalini jóga .
passzív megközelítés  inkább egy utat a megadás, ahol elengedi az összes akadályt, hogy az ébredés ahelyett, hogy aktívan felébreszti a kundalini. A fő része a passzív megközelítésshaktipat  ha valakinek kundalini felébred egy másik, aki már a tapasztalat. Shaktipat csak felveti a kundalini átmenetileg, de ad a tanuló élmény használni alapul.

Hatha jóga

Az hatha jóga szöveg a Goraksasataka vagy "Száz verset Goraksa" bizonyos hatha jóga gyakorlatok, például az Mula Bandha , Uddiyana Bandha, jalandhara Bandha és kumbhaka keltheti a kundalini. Egy másik hathayoga szöveg, a Khecarīvidyā kimondja, hogy kechari mudra  lehetővé teszi, hogy egy-emelés Kundalini és elérhetjük a különböző áruházak Amrita a fejét, amely ezt követően az árvíz a szervezetben.

Shaktipat

A spirituális tanító Meher Baba  hangsúlyozta, hogy a mester, ha aktívan próbálja felébreszteni a kundalini: "Kundalini látens hatalom a nagyobb test. Amikor felébredt, hogy áthatol a hat csakrák vagy funkcionális központok és aktiválja azokat. Mester nélkül, ébredés a kundalini nem tud valaki nagyon messze az úton, és az ilyen válogatás nélküli, vagy a korai ébredés tele van veszélyekkel az önbecsapás, valamint hatáskörrel való visszaélés. A kundalini lehetővé teszi az ember tudatosan átlépni az alacsonyabb síkokon, és végül beleolvad az univerzális kozmikus erő, amelynek része, és amelyek időnként le kundalini ... A lényeg az, hogy a felébredt kundalini hasznos csak egy bizonyos bizonyos, utána pedig nem biztosítja a további fejlődést. Ez nem menti fel azzal az igénnyel, hogy a kegyelem a tökéletes mester. "

Kundalini ébredés közben elkészített vagy felkészületlen

A tapasztalatok kundalini ébredés történik akkor, amikor valaki vagy előkészített vagy felkészületlen.

Készültség

A hindu hagyomány, annak érdekében, hogy képes legyen integrálni ezt a lelki energia időszak gondos tisztítása és megerősítése a test és az idegrendszer általában szükséges előre. [25] jóga és Tantra  javasoljuk, hogy kundalini energia "felébredt" a A guru  (tanár), de a test és lélek kell elkészítenie jóga lemondásokat, mint pránajáma , vagy lélegzet-szabályozás, a fizikai gyakorlatok, a vizualizáció, és a kántálás. Patanjali  hangsúlyozta a szilárd etikai és erkölcsi alapot, hogy biztosítsák a aspiráns kényelmes, ésszerű mértékben A fegyelem és komoly szándék, hogy felébressze a teljes potenciálját. A tanuló tanácsoljuk, kövesse az utat egy openhearted módon.

Felkészületlensége

A kundalini is felébrednek spontán, mert nincs nyilvánvaló ok, vagy kiváltott intenzív személyes tapasztalatok, mint a balesetek, halálközeli élmények, szülés, érzelmi trauma, extrém stressz, és így tovább. Egyes források attribútum spontán felébredések az "Isten kegyelméből", vagy esetleg a spirituális gyakorlat az elmúlt életekben.
A spontán ébredés, aki felkészületlenül, vagy segítsége nélkül egy jó tanár is eredményezhet egy élmény, amely már nevezik "kundalini válság", "szellemi sürgősségi" vagy " kundalini szindróma ". A tünetek azt mondják, hogy hasonlítanak a kundalini ébredés, de tapasztalt, kellemetlen, nyomasztó vagy az irányítást. Kellemetlen mellékhatások azt mondják, hogy fordulhat elő, ha az orvos nem közeledett kundalini kellő tiszteletet és egy szűk önző módon.Kundalini már le, mint a rendkívül kreatív intelligencia, amely eltörpül a miénk. Kundalini ébredés tehát megköveteli, átadás, ez nem az energia, amely lehet manipulálni az ego.

Fizikai és pszichológiai hatások

Fizikai hatás úgy gondolják, hogy a jele kundalini ébredés néhány, de le nem kívánt mellékhatásokat mutat a probléma, nem pedig haladást mások. A következők lehetnek közös jelei egy felébredt kundalini vagy a tünetek a probléma jár együtt ébredés kundalini (közkeletű nevén Kundalini szindróma  vagy fizikai-Kundalini szindróma):
 • Akaratlan rándulások, remegés, remegés, viszketés, bizsergés és csúszó érzés, különösen a karok és a lábak
 • Energy gyékény vagy érzéseit áram kering a szervezetben
 • Intenzív hő (izzadás), vagy hideg, különösen az energia tapasztalható áthalad a csakrák
 • Spontán pránajáma ászanák mudrák és bandhas
 • Látomások és hangok időnként jár egy adott csakra
 • Csökkent vagy fordítva, extrém szexuális vágy, amely néha egy állam állandó vagy egész testet orgazmus
 • Érzelmi megrázkódtatásai vagy felszínre nem kívánt és elfojtott érzések és gondolatok bizonyos elfojtott érzelmek válik dominánssá a tudatos elme rövid vagy hosszú ideig.
 • Fejfájás, migrén, vagy a koponyán belüli nyomás
 • Emelkedett vérnyomás és a szívritmuszavar
 • Érzelmi zsibbadás
 • Antiszociális tendenciák
 • Hangulatingadozás depressziós időszakok vagy mánia
 • Fájdalmak különböző testtájakat, különösen hát-és nyakfájás
 • Fényérzékenység, hang és érintés
 • Trance-szerű és a módosult tudatállapotok
 • Megszakította alvási mintázat (időszakai álmatlanság vagy oversleeping)
 • Étvágytalanság vagy túlevés
 • Bliss, érzések a végtelen szeretet és az univerzális kapcsolódást, transzcendens tudatosság
Jelentések a Sahaja jóga  technika kundalini ébredés kijelentik, hogy a gyakorlat azt eredményezheti, hűvös szellő érezhető az ujjak, valamint a fontanel csont területén. [10] [28]Egy tanulmány mért hőmérséklet-csökkenés a tenyér a kezében eredő ezt a technikát.

Összehasonlítás más filozófiai rendszerek

Vadzsrajána buddhizmus

A tantráiban Vajrayana  kezelni a rendszer, amely nagyon hasonlít az indiai rendszerek kundalini jóga, az, hogy ők is sikerül egy sor finom csatornák, finom szél, kerekek és finom cseppek, és nézze meg a erő ismert kandali  amelyeket meg kell emelte fel a középső csatornát. Van azonban néhány különbség. Először is, a leírások többnyire a "vörös bodhicsitta", hogy tartózkodik az alsó csakrák, és a" fehér bodhicsitta ", hogy tartózkodik a koronát. A "belső tűz" lángra, keresztül, mint Tummo , ami a szél a szervezet be, és emelkedik fel a középső csatornát. Amikor a tűz eléri a koronát a fej, a fehér bodhicsitta megolvad és folyik le az alsó csakrák, termelő mély spirituális élmények a boldogság és üresség.
Ez a gyakorlat a "belső tűz" tekintik előzetes jóga további sor gyakorlatok megszerzése a "illuzórikus test", és megszerezze a "Clear Light", valamint a gyakorlatok, mint a jóga álom , és a tudat vetítés .

Nyugati értelmezés

Kundalini minősül kölcsönhatás a finom test mellett csakra energia központok és nadis csatornákat. Minden csakra azt mondják, hogy tartalmaz sajátos jellemzőit és a megfelelő képzést, mozgó kundalini energia ezeken csakrák segítenek kifejezni, vagy nyissa meg ezek a jellemzők.
Sir John Woodroffe  (álnév Arthur Avalon) volt az egyik első, hogy fogalma kundalini a nyugati.Amint Legfelsőbb Bíróság bírája Calcutta , ő kezdett érdeklődni a Shaktism és hindu Tantra .Az ő fordítása és kommentár két kulcsfontosságú szöveg tették közzé The Serpent Power .Woodroffe tette kundalini a "Serpent Power" jobb híján kifejezés az angol nyelvet, de "Kundala" a szanszkrit azt jelenti, "spirál".
Nyugati figyelmet az ötlet kundalini erősítette a Teozófiai Társaság és a kamat a pszichiáter Carl Jung (1875-1961).
Jung szeminárium a kundalini jóga, bemutatták a Pszichológiai Club Zürichben 1932-ben, már széles körben, mint a mérföldkő a pszichológiai megértése keleti gondolat. Kundalini jóga bemutatta Jung egy modell fejlesztése a magasabb tudatosság, és értelmezte szimbólumok tekintetében az individuáció.
Az alapító a Társaság Aetherius György király a dolgozat Kundalini egész működik, és azt állította, hogy tapasztalta ezt az energia sokszor egész életén át, míg a "pozitív samadhic jóga transz állapotban." Szerint a király,
Meg kell mindig emlékezni, hogy a látszat ellenére, hogy éppen ellenkezőleg, a teljes ellenőrzést a Kundalini a gerincoszlop az ember egyetlen oka, hogy a Földön, amikor ez megtörtént, az órák ebben az osztályban, és a misztikus vizsgálat telt el.
Előadásában című The Psychic központok - jelentőségük és Fejlesztési  leírja az elmélet mögött emelése Kundalini és hogyan lehet tenni biztonságosan keretében a kiegyensúlyozott élet szentelt önzetlen szolgálat.
Sri Aurobindo volt a másik nagy hatalmat tudós Kundalini párhuzamosan Sir John Woodroffe, egy kicsit más szempontból szerint Mary Scott (aki maga is az utolsó napi tudós Kundalini és fizikai alapon), és tagja volt a Teozófiai Társaság .
Egy másik populariser fogalmának kundalini a nyugati olvasók volt Gopi Krishna.Önéletrajzában jogosult Kundalini: Az evolúciós Energy Man . Az egyik író írásaiban is hatott a nyugati érdeklődés kundalini jóga.
A korai 1930-as években két olasz tudós, Tommaso Palamidessi és Julius Evola, számos könyvet is írt azzal a szándékkal, újraértelmezése alkímia hivatkozva jóga. Azok a munkák hatással volt a modern értelmezései Alchemy, mint egy misztikus tudomány. A fenti munkálatok kundalini nevezik "Magmás Power" vagy a "Serpentine Fire".
Egyéb ismert spirituális tanítók, akik éltek a gondolat kundalini közé Swami Rudrananda (Rudi), Yogi Bhajan, Osho, George Gurdjieff, Paramahansa Yogananda, Swami Sivananda Radha, aki készített egy angol nyelvű útmutatót a Kundalini Jóga módszerek Swami Muktananda, Bhagawan Nityananda, Nirmala Srivastava (Shri Mataji Nirmala Devi), és Samael Aun Weor.

New Age

Kundalini hivatkozások általában megtalálható a sokféle származékos " New Age "előadások, mint például Shirley MacLaine-k, és a jelszó, hogy már elfogadott számos új vallási mozgalmak. Azonban néhány kommentátorok, mint transzperszonális pszichológus Stuart Sovatsky, helyteleníti a New Age szerzők és csoportok, akik kisajátították bizonyos jóga szanszkrit kifejezések, mint a csakra, kundalini, és a mantra, és azt állítja, hogy meg őket, oly módon, hogy kapcsolódnak csak felületesen, ha egyáltalán, hogy a hagyományos, a szavak jelentését.

Pszichiátria

Nemrég volt egy egyre nagyobb az érdeklődés az orvosi közösség, hogy tanulmányozza az élettani hatásait a meditáció, és ezek közül néhány tanulmány alkalmazta a fegyelem Kundalini jóga a klinikai körülmények között. Néhány modern kísérleti kutatás célja, hogy kapcsolatot teremtsen kundalini gyakorlat és az ötleteket a Wilhelm Reich és követői.
Az népszerűsítése keleti spirituális gyakorlatok járt pszichológiai problémák nyugaton.Pszichiátriai szakirodalom megjegyzi, hogy "mivel a beáramló keleti spirituális gyakorlatok és a növekvő népszerűsége meditáció kezdve az 1960-as években, sok ember tapasztalt a különböző pszichológiai nehézségek sem, miközben részt az intenzív lelki gyakorlat vagy spontán". Között a pszichológiai kapcsolatos nehézségek intenzív spirituális gyakorlat találunk "kundalini ébredés", "egy komplex fizikai-pszichospirituális átalakító leírt eljárás a jóga hagyomány". A kutatók a következő területeken transzperszonális pszichológia, és a halálközeli tanulmány leírta összetett minta a szenzoros, motoros, mentális és affektív tünetek fogalmát kundalini, néha a Kundalini szindróma .
Szerint a pszichiáter Carl Jung, "... fogalmát Kundalini már számunkra csak egy használható, azaz, hogy leírja a saját tapasztalatait az eszméletlen ..."
A különbségtétel lelki sürgősségi járó Kundalini ébredés lehet tekinteni, mint az akut pszichotikus epizód pszichiáterek, akik nem jártasak a kultúra. A biológiai változások fokozott P300 amplitúdó fordul elő, hogy bizonyos jóga gyakorlatok vezethet akut pszichózis. Biológiai változások a jóga technikák is használhatók, hogy figyelmeztesse az embereket az ilyen reakciókat.
Még annyi mellébeszélés itt a témában nem tapasztaltam , mint a zsidóknál a holokauszt , a kettő abban is párhuzamosítható , hogy mind a két irányzat ebből akar megélni , és nincs az a pénz amiért ebből ők engednének , a hülye gojok meg beszopják a sok zagyvaságot, míg ők tartják a kezüket de nem alamizsnát akarnak , hanem fejedelmi ellátást. Veszed a lapot , és lehántjuk a misztikát a témáról , mi marad a fátyol mögött a valóság az hogy derekasan meglopnak , és nem kapsz semmit amiért oly nagyon ácsingóztál ezeknek az uraknak, és hölgyeknek a megélhetősége. Mint a való életbe kígyót békát kiáltunk a zsidókra , és utáljuk őket , és ők minden hájjal megkentek igyekeznek elterelni a figyelmünket a lényegről kiraboltak meg loptak és ha nem vigyázunk meg is ölnek . Mert ugye a tény az tény marad, a nemzeti vagyonunkat ellopták , a közigazgatásban ha zsidó kerül a szervezetbe ott meglopják a közösséget, nincs egy olyan hely ahová a cionista zsidó bekerült , az nem forgatta fel fenekestől , és a végén mi bánjuk mert a vagyon az elúszik ahogy a zsidó elhagyja a pályát. Ne hígyj a szemednek , ha egy becsületes zsidót látsz , ott inkább arról volna szó hogy még nem ismertük meg a módszerét amivel kirabolja a gojokat. De vigyáz mert gyilkol is , és uszít , háborút szít , egyszóval nem közösségbe való ember , és akkor mondom az egy szót kirekesztettek, na most rabló és tolvaj zsidóval nap mint nap dolgozol , de gyilkossal soha ne dolgozzál . Mikor megválasztották ezt a libatolvaj zsidó gyilkos Bajnait , Én rögtön fel álltam a munkapad mellől és kijelentettem , rabló tolvaj zsidóval még dolgozok , mert rávisz az élet , de gyilkossal Én nem dolgozok , és figyeljetek most ő akar itt a miniszterelnök lenni az amerikai zsidó vakolók pártfogásában meg akarják nyerni a választásokat , oly sok dollárt akarnak bepumpálni a gazdaságba , hogy a FIDESZ holdudvara átálljon az ő sorukba , és majd eggyüt eladják az országot, igaz , hogy nincs már sok mindenünk , de a földünk és a vizünk még a mi tulajdonunk , és a természeti kincseinket is még mi birtokoljuk. DE a felmérése folytatódik , és mire észbe kapunk ők már tudják , hogy mi rejtőzik a mélybe , a rabszolgák meg mire felocsúdnak már se földjük se vizük nem lesz , és otthontalan cigányokat csinálnak belőlünk a kiválasztottak . És akkor én zsidózok sokat mikor a jeleket látva azt szóvá tesszük egy páran , hogy mit művel itt a zsidó aki a fejünkre akar nőni, és palesztint akar csinálni belőlünk a művelt nyugat szeme láttára , vagy beleegyezésével hazánkat is odadobják nekik mint Palesztinát , és ahol a zsidó elvétve volt jelen ma már uralja a tájat , és a Palesztinokat koncentrációs táborba őrzik 5- 6 m – es falakkal körülvéve , és tengeri blokáddal bezárva őket az élet koncentrációs táborába , hol ők maguk a börtönőrök , hát szabad az ilyen terrorista népnek megbocsájtani , és az ilyen terrorista néppel barátkozni , likud ide likud oda ők egy terrorista nemzeté váltak , hogy a mi politikusaink is terroristák , hát összeállnak velük , azt látjuk , mit keresünk mi a NATO – ba mely terrorizálja az egész Afrikai részt . Törvényes kormányokat buktatnak meg , államfőkre vadásznak , a népeket kirabolják , ez volna a művelt nyugat , vagy a rabló haddal ellátott cionista pénzhazalom zsoldjába szegődött terrorállamok csőcseléke, kik úgy ugatnak ahogy a gazdájuk kívánja , mert az agymosott lealjasított nép azt már elfogadta , hogy a zsidó érdekekért háborúznia kell , és esetleg meg is hallhat , így nem kell folytatnia a munkanélküli életét , egy elvadult gyungelben amit most épp az ő faluja városa jelent. Mindegy , hogy hol ölik meg ő csak egy golyófogó az élete sem ér többet mint az a golyó amit kilőttek rá . Hát ezt tanuljátok meg és mindig tartsátok észbe , mi sem vagyunk többek mint az a puskagolyók amit bárkinek szántak közülünk. Én azt mondom inkább mi öljük meg őket mint ők végezzenek velünk , mert ők végzik a munkájukat , nap mint nap pusztítanak bennünket , ha másként nem megy a kocsik alá löknek , de ölnek és ölnek , ez már az agymosott kis agyukba be van égetve , mert ne feledd ők biorobotok , és a céljuk a kamatrabszolgák ritkítása , oly módon , hogy a kamatrabszolga ne vegye észre , és a jól megtervezett akcióban a biorobot sem tudja hogy neki most kamatrabszolgát kell ölni. De mi van olyankor , ha mi is programozunk biorobotokat a bankárkaszt likvidálására, hogy az unokáinknak ne kamatrabszolgaság legyen az egyetlen lehetősége. És ehhez sok rabló tolvaj zsidót kell ölni , mert különben ők ölnek meg minket. Ha most bele gondolsz a tények tények maradnak , ha kimondhatjuk őket vagy sem , de a feszültség az növekszik , és a cérna előbb utóbb de elszakad , hát szaggatjuk mi eleget , hogy ne mindenütt egyszerre szakadjon , időnként nekünk kel elszakítani a cérnát . 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése