2020. július 7., kedd

Íme a kedvencem


Íme a kedvencem
A pozitív nap jóvoltából


Íme, az új megoldás: családi ház egymillió

 forintból és teljesen önfenntartó 

(+képekkel) 

Kalákában emberek ne a bank felé 

adósodjatok el dögöljenek meg az 

uzsoráikkal 

, de éljen a magyar a föld hátán is , mert ő a 

benszülött , és e föld éltető ereje . Pusztuljon 

a zsidó , és minden gyarmatosító , birodalom 

építő mi egyenrangú nemzetekben 

gondolkodunk . pusztuljon az EU a sátáni 

birodalom Rothschild álma , és épüljön fel a 

szabad Európa nemzetek állama  , ne legyen 

megvalósítható az  Európai Egyesült Állama

 - a sátán birodalma. 


See more at: http://www.pozitivnap.hu/kulfold/ime-az-uj-megoldas-csaladi-haz-egymillio-forintbol-es-teljesen-onfenntarto-kepekkel#sthash.Sv9Yzenq.dpuf

Ez nem Új-Zéland, és nem a Gyűrűk ura forgatásának egykori helyszíne, hanem Wales, és egy valós lakóház.


Úgy néz ki, mintha a Gyűrűk ura trilógiának a forgatásán járnánk. Egy ház, ami teljesen beleépül a környezetbe, erős gallyakból, földből és szalmából készült. A tetőt fű nőtte be, az ablakok és a ház belsejéből a derékszögek teljesen eltűntek. Ami az igazán meglepő ebben, hogy a házat teljesen természetes alapanyagokból építette Simon Dale a családjának. A lak 3000 fontba (kicsit több, mint 1 millió forintba) került. Ráadásul mint kiderült, a családfő nem kézműves és nem is építész. A kényelmes vacok a tervek papírra vetése után négy hónappal már el is készült. „Mindenki megépítheti a saját házát. Nem kell más, csak önbizalom, fizikai állóképesség és néhány barát, akik segítenek” – mondta Dale.
Sem áram-, sem gázszolgáltatótól nem függ a Dale család! 

Az öko-ház válasz a pazarlásra és a forráshiányra. 
Vizet a közeli forrásból, meleget a fakályhából, áramot pedig a napfénytetőből nyernek, a hűtő léghűtéses. Az alacsony energiafogyasztású házikó teljesen önálló, Simon és családja nem függ sem áram-, sem gázszolgáltatótól. A lakhatás eme formája megadja a lehetőséget egy egyszerűbb, természetközelibb életre – jelentette ki a családfő. Dale háza minta lehet, ugyanis Wales egyik területén egy teljes ökofalut terveznek, ahol sok kicsi "hobbit-ház" sorakozna egymás mellett. 


A tulajdonos, Simon Dale néhány tanácsa azoknak, akik hasonlóra vállalkoznak


A képeken egy ház látható, amelyet a családom számára építettem. Az építésben segített az apósom, az arra járók és az áthívott barátok. Négy hónappal a kezdés után már beköltözhető és lakájos is volt. Körülbelül 1000-1500 munkaórába és 3000 fontba került a beköltözésig. Ez nem sok, ha a lakásvásárlási árakkal hasonlítjuk össze. A házat a környezetre való maximális tekintettel építettük, ezért egyfajta viszonzásként egy egyedülálló lehetőséget kaptunk, hogy a természethez közel éljünk. A saját magad építészének lenni szórakoztató, élvezhetsz és alkothatsz egy olyasvalamit, ami egyrészt a saját egyéniséged, másrészt pedig a föld része, nem pedig egy sorozatgyártott, doboz formájú valami, ami a maximális profit és az építőipar kényelme érdekében épült. A természetes anyagokból való építkezéssel kizárod a gyártók profitját és a karcinogén mérgek keverékét, amik megtöltik a modern épületeket."


19 kulcsfontosságú pontja a dizájnnak és a szerkezetnek:

Simon Dale és családja házuk előtt. 

1. Legyen domboldalba ásva, az alacsony vizuális behatás és a védelem érdekében.
2. A fejtésből származó kő és sár felhasználható a támfalhoz és az alaphoz.
3. Készíthetünk tartószerkezetet a hulladék fából, amit a környező erdőből is beszerezhetünk.
4. Az önmagát tartó tetőszerkezetet nagyon könnyű megcsinálni és esztétikus is.
5. A szalmabála kiváló hőszigetelő a falakban, padlóban és a tetőben egyaránt, ráadásul könnyű beépíteni.
6. Műanyag fólia, sár és gyepréteg a tetőn, nyugtató és csökkenti hatásunkat a környezetünkben.
7. Mészvakolattal a falak légáteresztőbbek és energiatakarékosabb is az előállítása.(A cementes vakolathoz képest.)
8. Az újrahasznosítható fahulladék felhasználható a padlóhoz és különféle kellékekhez.
9. Bármi, amire szükséged van megtalálható valahol egy szeméthalomban (ablakok, égők, vízvezetékek, vezetékek…)
10. Kandalló a fűtéshez – a tűzifa megújuló és rengeteg van a közelben.
11. A füst egy nagy kőből és gipszből készült kúpon megy át, hogy lassan távozzon és adja le a hőt.
12. A hűtőt levegő hűti, amely az alapon keresztül, a föld alól érkezik.
15. Tetőablak segítségével természetes fényt kapunk.
16. Napelemek a világításhoz, zenehallgatáshoz, számítógéphez.
17. Víz nyerhető a közeli forrásból.
18. Komposzt WC.
19. A tetőről lefolyó víz összegyűjthető egy tárolóban a locsoláshoz.

Használt szerszámok: láncfűrész, kalapács és egy hüvelykes véső, ennyi. Ja és nem vagyok egy építőmester vagy asztalos, a tapasztalatom egy hasonló ház két évvel ezelőtti építéséből és pár apró ház körüli munkából származik. Ez a fajta épület mindenki számára elérhető. A főbb szükséges képességeim a testalkatom, a hit önmagamban, a kitartás, és persze a barátok, akik támogatást adtak - állítja Simon Dale


Kellett egy családi ház, de nem tudtuk volna a jelzáloghitelt fizetni


Ez az épület egy része a kis behatású, más néven permakultúrális életvitelnek. Ez a fajta élet arról szól, hogy harmóniában éljünk a természettel és önmagunkkal, valamint mindent egyszerűen és csak a szükséges technológiát használva oldjunk meg. "Ezen típusú alacsony költségű, természetes épületeknek van létjogosultságuk, nem csak a fenntarthatóságuk miatt, hanem a bennük rejlő lehetőség miatt is, amitől a házak megfizethetőbbek lehetnek, és az emberek közelebb kerülhetnek a természethez, így egyszerűbb, fenntarthatóbb életet élhetnek. Például ez a ház azért készült, mert szükségünk volt egy családi házra, de nem tudtunk volna lakbért, vagy jelzálogot fizetni." - meséli Simon Dale.

GALÉRIA: kattints a képre - megmutatjuk a ház minden részletét alaprajzzal együtt!


Simon Dale mondatai pontosan rávilágítanak arra a kiszolgáltatott függésre, amiben manapság kénytelenek vagyunk élni, ebbe beletartozik az áram-, gáz-, vízszolgáltatástól a lakáshitelig minden. A Dale család jó példa arra, hogy kreativitással, elhatározással és kitartással bármi megvalósítható! Ha további információra vagy kíváncsi az építkezéssel kapcsolatban, vagy akár kapcsolatba lépnél a walesi családapával látogass el a tulajdonos weboldalára, hidd el megéri!


Szerző: 
Fodor Márta Pozitív Nap A képeket készítette: Simon Dale

Felhasznált források: 
energia.ma / Simon Dale weboldala
 • See more at: http://www.pozitivnap.hu/kulfold/ime-az-uj-megoldas-csaladi-haz-egymillio-forintbol-es-teljesen-onfenntarto-kepekkel#sthash.Sv9Yzenq.dpuf

Otthon


Earthlea2003 óta él és épület a föld, a munka a környezetvédelmi projektek és a közösség. Azt találtuk, hogy a néhány ezer font, és néhány hónap alatt a munka lehet az egyszerű menhelyeket, amelyek összhangban vannak a természeti táj, a környezetkímélő és öröm, amelyben élünk Van valami erőteljesen csábító az ilyen természetes épületekben. Az egyszerűség és a költséghatékonyság teszi elérhetővé, a szépség és a természetes anyagok használata emlékeztessenek minket ősi joga és képessége, hogy élni is része a táj / természet / föld. Úgy véljük, ez az álom lehetséges, hogy bárki a valódi szándék, akarat és a kemény munka. Ezen a honlapon keresztül a legjobb tanács, hogy ösztönözze és segítse a bárki, aki érdeklődik a hasonló ötleteket.
The Hobbit HouseFelépítése után és él a hobbit ház , hagytuk, hogy az erdei munkások áthaladó ezen a gyönyörű helyen. 2009-ben végül vettem a saját helyén, a 7 hektáros földterület részeként Lammas öko faluNyugat-Wales. A lehetőség, hogy valóbanvalahol , hogy integrálja az alapvető szükségletek menedéket, az energia, az élelmiszer és a megélhetést most van egy állandó hely a gyökér és a nő. Mivel kreatív, ami elérhető, minimalizálva az energia és a szennyezés, valamint gondos megfigyelés nálunk alapvető hozzáállás. Eddig építettünk egy kis házat, az altemplom , a műhely és istálló. Faültetés, tó létrehozása, zöldség ágy, gyümölcs, komposztálás és az állatok az elején önálló támaszkodó, rugalmas és biológiai sokféleség haza.
Berllan Dawel, a telek Lammas
Csak három generációval ezelőtt a legtöbben voltak ősei a vidéken élő és a képzett a fa, növények, kézműves, szövés és így tovább. Mint sokan szerettük volna vissza ezeket a módszereket, és visszatér, amely közvetlen kapcsolatban áll a föld, a dolgokat magunknak, élvezze a magas életszínvonal és érezd jól magad. Elkötelezzük magunkat, hogy ezt a földet, és egyszerű élet a megoldás arra, hogy felelősséget az hatással van a világ legjobb, amit lehet. Minden nap egyre többet tudunk meg erről a helyről, és képes integrálni az igényeinknek és a táj vagyunk be idő megfigyelni, ciklusok és évszakok ad lehetőséget, hogy a neo-bennszülött, építészek saját életünk és a valódi sáfárai a föld.
Simon & Jasmine Dale
+447773372280Menedék


A történelem során, és még mindig, az egész a világ nagy részén, az emberek hoztak létre menedéket a saját kezét, és a rendelkezésre álló anyagokat körülöttük. Közösségek jönnek össze közepette család, ének és a jó étel, lakás épülne. Mi ihlette ezeket a hagyományos módon, valamint az erőfeszítések sok modern világ self-help építők. Amikor eljött az idő, hogy a gyerekek voltak az úton, és mi szükség van egy otthon magunkat, elindultunk, hogy hozzon létre menedéket ezen a módon.
Hamarosan megtudtuk, hogy egy-két ezer fontot, vehettünk egészséges természeti és megmentett anyagok tudtuk létrehozni szerény méretű lakások, amelyek megfelelnek az igényeinknek, és több hangulatos és szép, mint bármi, amit lehetett vásárolni. Whatsmore tudtuk egyszerű technikákat, segítséget a barátok, és minden van egy vidám jó ideje csinálja.
Hogy a saját (belevág) építész / építő egy nagyon szórakoztató, és lehetővé teszi, hogy élvezze, és valamit, ami része a saját és a föld helyett, a legrosszabb esetben, a sorozatban gyártott doboz tervezett maximális profit és kényelmet a építőipar. Építési természetes anyagokból megszünteti a gyártókkal nyereség és a koktél a karcinogén mérgek, hogy töltse ki a legtöbb modern épületek.
Az épületek tettünk része egy kis ütés vagy permakultúra megközelítése az élet. Ez a fajta élet arról szól, harmóniában élő mind a természeti világ és önmagunk, a dolgok egyszerűen, a megfelelő szintű technológia. Ezek a fajta olcsó, természetes, épületek a hely, nem csak a saját fenntarthatósági, hanem a bennük rejlő, hogy a megfizethető lakhatás, amely lehetővé teszi az emberek földhöz, és a lehetőséget, hogy vezesse egyszerűbb, fenntarthatóbb életet.Például a hobbit ház készült, hogy a ház a család, miközben dolgoztunk az erdei házat körülvevő csinál ökológiai erdőgazdálkodás és létrehozása erdőre kertjében, a dolgok, hogy lehetetlen lett volna már meg kellett fizetnie a rendszeres bérlet vagy a jelzálog. Ha szeretne többet megtudni, hogy ez miért olyan fontos lehetőség, hogy megfeleljen a kihívásoknak a klímaváltozás és az olajcsúcs, kattintson ide .
Szeretne többet megtudni erről a fajta épület és gyakorlati tapasztalatot szerezni? Miért nem csatlakozik hozzánk egy izgalmas építési projekt. Nem lesz mindenki számára az összes képességek és érdeklődési területet. Kattintson ide a részletekért.
Ez a weboldal tartalmaz két, a családi házak tettünk, a Hobbit House és az altemplom , valamint egyéb építési projektek az általunk és mások .

Shelter :: The Hobbit HouseEz egy ház, amit épített családi Walesben. Épült a magam és apósa segítségével a járókelők és a meghívott barátok. 4 hónap megkezdése után voltunk költözött, és kényelmes. Én becsült 1000-1500 munkaórát és £ 3000 anyagok. Nem igazán annyira házban vásárlás szempontjából (kb. £ 60/sq m kivételével munka).
A ház épült, maximális figyelemmel a környezet és a viszonzás adott nekünk egy egyedülálló lehetőség, hogy élni, közel a természethez. Ez ad otthont a családi, miközben dolgoztunk az erdei házat körülvevő csinál ökológiai erdőgazdálkodás és létrehozása erdőre kertjében, a dolgok, hogy lehetetlen lett volna már meg kellett fizetnie a rendszeres bérlet vagy a jelzálog.A főbb eszközei voltak egy láncfűrész, kalapács és véső 1 inch, tényleg semmi mást. Nem voltam egy gyártó vagy asztalos, a tapasztalatom csak, hogy volt egy megy egy hasonló ház 2yrs előtt és egy kis mucking körül inbetween. Ez a fajta épület bárki számára hozzáférhető. A fő szükséges készségekkel is, hogy képes ép, miután saját hit és kitartása, és a társ, vagy két, hogy a lift és most újra.

Néhány kulcsfontosságú pontot a tervezés és építés:

 • Vájt domboldalon kis vizuális hatás és menedéket
 • Kő és sár ásatások használt támfalak, alapítványok, stb
 • Frame tölgy gyérítési (tartalék fa) a környező erdők
 • Kölcsönös tető szarufák szerkezetileg és aesthaetically fantasztikus és nagyon könnyű csinálni
 • Szalmabálák a padló, a falak és a tető a szuper-szigetelés és egyszerű építési
 • Műanyag lap és sár / gyep tető alacsony hatást és könnyű
 • Lime vakolat falak légáteresztő és alacsony energia gyártása (szemben a cement)
 • Regenerált (hulladék) fa padló és szerelvények
 • Bármi, amit esetleg szeretnék, az a szemét halom valahol (ablakok, égő, vízvezeték, vezetékek ...)
 • Szén fűtésre - megújuló és helyi bőséges
 • Égéstermék megy keresztül nagy kő / gipsz csomó megtartása és lassan hőt
 • Fridge lehűti levegő jön földalatti alapítványokon keresztül
 • Tetőablak tető lehetővé teszi a természetes érzés fény
 • Napelemek a világítás, a zene és a számítástechnika
 • Víz a gravitáció a közeli forrás
 • Komposzt WC
 • Tető víz összegyűlik tó kerti stb

Az építési folyamat
Az oldal megkezdése előtt


Lyukat ásott és szintjét, posta pozíciókat kijelölt, száraz kő alapfalak le először támfal épült ellen elöl bank. 
30 vagy olyan kicsi fák és egy kis sövényt később. Lift naplók, támaszt, köröm együtt, és folytatni, amíg már nem bizonytalan.


Osztott naplók a tetejére és paletták a padlón. Fa támaszt alszik platform.Paletták a padlón, hogy szigetelő bálák.
Straw szállítás. Pamut ágynemű majd szalmabálák a tetőn, és fedezze fel a műanyag, más bálák belülről, gyors eső előtt.


Építsd szalma bála falon belül, a vidám és gyors munkát. A bálák vannak halmozva a durva száraz kőfal és fogadott együtt mogyoró pálca. Belül bálák tovább pallette emeleti kész padló tetején.
Pop ablakok a lyukak, cucc szalmát bármilyen hiányosságokat, majd láncfűrésszel vágja a bálák sima aranyos Roundy sarkokkal.


Apa-in-law és szerszám pad, 04:30.Minden eszköz elveszett, havazik kint, ajtók, vakolás folyamatban.

Tavasz, sár a tetőn, vakolás és meszelés történik, tereprendezés majdnem kész, a sörgyártás, a kenyeret a kemencében.

A Design:

A design a ház leginkább az együttes a következő szempontok:
 • Elemzése funkciók> elemek> anyagok
 • Helyszíni felmérés (lejtő, funkciók, szempont, hozzáférés, stb)
 • Zoning, kapcsolatok a tevékenységek és követelmények
 • Esztétikus, szobrászati ​​játék
 • Nézze meg, hogyan megy ez, mi működik, és jól érzi magát
Elemzés alapvető funkciók megoldások
alapvető funkciója
támogató elemek
Elsődleges választás
miért
követelmények
megoldások
Dry
vízálló ...
Műanyag membrán és a föld
 • Esztétikus, rossz látási viszonyok és a természetes harmóniát.
 • Rugalmas kialakítási lehetőségek
 • Könnyű
 • Olcsó
 • Védelem a defekt
 • Védelem az UV
 • Szendvics membrán nagy teherbírású műanyag, majd szalma
Támogatott ... tető,
Gömbfa favázas
 • Megújuló, alacsony energia-anyag.
 • Kisebb energiafelhasználásnak mint fűrészáru.
 • Esztétikailag érdekes
 • A helyszínen, bőséges kínálat egyébként haszontalan tölgy gyérítési (4 "-9").
 • Működőképes.
Nehézkes integrálni tér alkatrészek (pl. ajtókeret, stb)
 • Használjon puha, nem négyzet alakú anyagok egyéb komponensek (falak, tető stb)
 • Légy találékony
Meleg
A hőforrás ...
Bejelentkezés égő
 • Megújuló, nem fosszilis üzemanyag.
 • Helyi bőséges kínálat.
 • Hatékonyabb, mint a nyílt láng.
 • Már kapott egy.
 • Kémény
 • Kandalló
 • Használja kő ásatási hogy kandalló, kémény és termikus tárolja
... És megtartása
Szalma bála szigetelés
 • Alacsony megtestesült energia natual melléktermék.
 • Rugalmas kialakítási lehetőségek
 • Könnyű
 • Olcsó
 • Védelem az időjárás, az állatok és a tűz.
 • Képesnek kell lennie arra, hogy lélegezni
 • Használja mész vakolat, ahol szalma föld felett.
 • Használja a légrés létrehozása és műanyag távtartók ahol szalma ellen, vagy a föld alatt.
NB. Ideális esetben a design életünk zökkenőmentes integrált közötti kapcsolatokat a terek, tevékenységek és a dolgok, amelyben élünk. Ebben az esetben azonban említés csak azt, ami benne a fizikai struktúra a ház, hogy mentse kibontakozása az egész metaforikus gyapjas jumper.Shelter :: az altemplom

Már egy ideje, mióta elhagyta a hobbit házat, és mi már végre találtam egy darab földet, amit ténylegesen hívni a saját. Ennek részeként a Lammas projekt most élünk az oldalon a walesi első engedélyezett "kis hatású" ecovillage.
Miután megadott építési engedélyt az augusztus végén 2009-ben költözött azonnal a szárazföldre. Keresztül ősszel építette ezt otthon, az altemplom. Dolgoztunk egy fantasztikus csapat népi, hogy egy gyors és egyszerű lakás, nagyon hasonló a hobbit ház honlapon található.Hatalmas hála és a szeretet mindenkinek, aki dolgozott rajta velünk.
Decemberre elérte a szakaszban, hogy tudtuk, hogy elhagyják az ideiglenes Tented menedéket, és lépni a be Tehát még egyszer, mi élvezték megelégedésére és örömére a házi otthoni és egy rövid karácsonyi szünet. A következő évben folytatta, hozzátéve, az utolsó simításokat, mint a tetőablak, konyha, fürdőkáddal és télikert.
Mi is dolgozik kifelé át a 7 hektáros telken. Ez magában faültetés, felállítása erdőre kertjében területen tó készítés, építése a műhely és birka istálló és sok más. Most már érzed készen, akkor a munka megkezdése egy nagyobb házat, hogy tartson életünk végéig.


Shelter :: Earthlea


Mi hamarosan kezd építeni egy három hálószobás házat. Ez lesz az azonos hobbitat stílus és használja ugyanazt a természetes anyagok. Ez azonban tartalmaz elegendő hely a tizenéves gyerekek, és megfelelő minőségű az utolsó egy elégedett életre.
Ha érdekel, jössz te is adni egy kéz , vagy csinál egy tanfolyam

Anyagok vadászat

Mint mindig, mi lesz akarják használni regenerált és természetes anyagok, ahol lehetséges. Mivel a költségvetés mellett sem mi is barátságos adományokat dolog, hogy kell, hogy jöjjön az új. Mi vagyunk a vár minden hasznos anyagok, például:
 • EPDM / nehéz műanyag DPM / tank és a tető membránok
 • Kiterjesztett polisztirol vagy hasonló szilárd padló szigetelés. - Valaki van a kamionok, vagy két uneeded lap / régi csomagolás, stb?
 • Használt nehéz tarps , régi sátor, kamion függöny oldalán stb védő membránok, vagy nagy mennyiségű szintetikus szőnyegek ugyanerre a célra.
 • Víz / kábelezés kellékek.
 • Raklap , tudnánk csinálni 200, vagy úgy, megsérülhet.
 • Straw , akkor kell egy jó pár száz kis bálák jön a nyár végén.
 • Visszaigényelhető fa , incl. rétegű / font board
 • Minden más tartalék építőanyagok.
Építési anyagok hotline: 07773372280Shelter :: Egyéb projektek

Sam háza

Egy egyszerű roundhouse egy barát, épült körülbelül egy hónapon segítségével a barátok és a szomszédok.
Lammas Community Hub ideje

A nagyobb 200nm megadja finanszírozott építési projekt által finanszírozott DECC a községháza típusú létesítmény a helyi közösség, épített főként az önkéntesek.Műhely

A mi telek, polikarbonát tető a könnyű-és esővíz


Néhány más projekt

A menedék / tanteremben egy iskola, a szauna, a komposzt toalett és az első ház.

Shelter :: Charlie & Meg Háza


Ez a végsőkig szép és érzékeny ház épült a szomszédok Charlie és Meg a baba Ely. Annak ellenére, hogy Charlie ott felnőni, és mindkettőjüket élt évekig egy lakókocsi a nagyon ugyanazon a helyen, a ház már nem volt hajlandó építési engedélyt, és az egy másik alkalmazás. Tehetnek néhány támogató leveleket, további részleteket a lap alján.

Miért akart építeni a saját otthonában

Mindketten nőtt fel Pembrokeshire. Charlie töltötte gyermekkorát ugyanezen a kisbirtokos, az épület fa házak és a barlangokba és segített apjának munka a föld. Miután találkozott egymással, mindketten úgy döntött, azt akartuk, hogy itt marad, hogy emelni a család. Miután nagyon kevés az a pénz, hogy vesz egy házat, és nem akart húzni a bérleti díjak, vagy kapok egy jelzálog a hely, nem teljes szívvel akar lenni, úgy döntöttünk, hogy megpróbálja, és hozzon létre a saját otthonában a mi azt jelenti. Szerencsések voltunk, hogy Charlie szülei örültek, hogy megadja nekünk a lehetőséget, hogy építsenek egy helyet az oldalon, ahol már él egy statikus lakókocsi. Miután a családi élet közel egymáshoz azt jelenti, hogy képesek fenntartani a család kisbirtokos a következő generációk számára. Megyünk vissza az időben, amikor gyakori volt a családok együtt maradnak, és tartsa az anyagot a közösség erősen kötött össze.
A természet a mi otthoni befolyásolta a Lammas öko közösség, amely alakultak ki a szomszédos földet. Keresztül Lammas találkoztunk számára, akik adott nekünk a bizalmat, hogy úgy érzi, tudtuk építeni a saját otthonában. Bár Charlie nem volt korábban építési tapasztalat, kivéve a furcsa kis DIY, aki lehetőséget kapott arra, hogy a munka mellett a különböző képzett emberek az építkezés a Lammas közösség hub épületben. Keresztül szolgálja ez a "szakmai" Charlie szerzett elég szakértelem és találkozott egy nagy csomó nép, akik voltak olyan kedvesek, hogy ajánlják fel időt és készségeket.

Charlie szavai

A kisbirtokos van egy kis erdő, ahonnan tudtuk betakarítani a fa is szükséges az épület. Én nyugtalan kezdeni a fordítás, mert én soha nem csináltam ilyesmit, és nem igazán tudom, hol kezdjem, de a meggyőzés az én régi barátom, hogy "csak elkezd", és a képessége, hogy nem csak arról szól semmit, a helyén volt, üres, és a kezdeti szerkezet fel. Én úgy néhány különböző konstrukciók a házat, de amikor jött rá, hogy valami kialakított magának. Segítségével fa egyenesen a fa egy szerves folyamat, nem igazán hitelezés magát egyenes, vagy túl sok előre tervezés. Én befolyásolta Simon Dale ház Lammas, és ő adott nekem jó tanácsokat, de sok az épület próbálgatással. A költségvetés kicsi, és azt akartuk, hogy újrahasznosított és helyi forrásból származó anyagok, amennyire csak lehetséges. Fontos volt számunkra, hogy a ház az energia hatékony, mint tudjuk, és a természetes anyagokat, amikor lehetett. Sok potenciálisan rákkeltő anyagok a hagyományos épületekben, és szerettük volna, hogy ne használja ezeket. Az alábbi pontok kiemelik a fő jellemzői a ház jutottunk el:
 • A kerek fa faszerkezetes, helyi forrásból származó, minimális feldolgozást és erősebb, mint a hasonló méretű négyzet fűrészáru
 • Living Roof - szén-beszámítás, jó élőhely, jó hőtároló és esztétikus
 • Szalmabála falak - nagyobb U érték, mint amit Építési Regs a szigetelés, néhány korábbi ismeretek szükségesek, olcsó és jó a mezőgazdasági hulladék termék
 • Lime render a falakon - lehetővé teszi a szalma lélegezni, sokkal kisebb a felhasznált energia, mint a cement
 • Föld emeleten sugárzó hő - a padlófűtés szolgáltatja a hátsó kazán fa égő (az egyetlen forrása a fűtés), jó hőtároló, így annak ellenére, hogy eltart egy ideig, hogy felmelegszik ez tartja a meleget egy jó ideig
 • Újrahasznosított dupla üvegezés - szabad, de meg kell, hogy a saját kereteket, hogy illeszkedjen furcsa méret
 • Déli fekvésű szempont a maximális szoláris nyereség
 • Pond elöl rendelkezik több visszavert fény, és egy jó élőhely

Tervezés Saga kezdődik!

Tudtuk, hogy nem törés minden törvényt, és szükség van egy ház inkább előbb, mint később, így kezdte épület, de belül körülbelül hat hónapon, hogy kész az épület észrevette a tervezési osztály. A születése a baba júliusban 2012-ben költözött be a házba, és tegye a kérelmet tervezés szerint kiegészítik a főépületben.Nekünk azt mondták, hogy ez érvénytelen, és két héttel karácsony előtt kapott végrehajtási végzést azt mondja, hogy lerombolja a házat. Most már fellebbezett ez ellen, és hozott egy új alkalmazás egy önálló lakás.
Wales szerencsés, hogy egy úttörő "One Planet" politika, de nem akarom, hogy ezt az utat, amit úgy érezzük, nagyon szigorú, és nem feltétlenül alkalmas arra, hogy a család igényeinek. Most kivárni az alkalmazás a helyi tanács.Megértem, hogy szükség van a tervezési rendszer, nem akarjuk, hogy a vidék, hogy alakulnak a városi terjeszkedés, azonban az egyes helyzet bizonyos tényezők, amelyeket meg kell venni. Úgy érzem, hogy az otthonunk épült ki, többnyire regenerált vagy természetes anyagokból illeszkedik a vidéket.

Végül -

Ahogy az idősebb generáció öregszik, több segítségre van szükség a földet. Azt akarjuk, hogy ezt a támogatást, de azt is, hogy kiterjesszék mire vagyunk képesek előállítani, és végül a három család él itt is szinte önellátó, nem csak az élelmiszer, hanem a gondozás és a közösségi érzés.

Kérjük, támogassa az alkalmazás:

Betűk úton kell benyújtani itt , vagy lehet küldeni a fejlesztési igazgató, Megyeháza, Haverfordwest, Pembs, SA61 1TP vagyplanningenquiries@pembrokeshire.gov.uk idézve tervezés hivatkozási szám 12/1070/PA. Levelek kell érkeznie a 4 ápr.
Tudjuk, hogy ez a fájdalom, hogy kérni, de ha nem levelet írni, kérjük, írjon nekünk egy másolatot a chilifrusciante (at) aol.com, a levelek már ismert, hogy eltéved.
Ha szeretné, hogy látogasson el a házat forduljon Meg a 07837949321Shelter :: hasonló épületek


Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ....

Beth és Eric HouseTinkers Bubble

Cae Mabon
Findhorn

A Gatehouse


Jon székesegyház kabin


Ben Tree House

Nant-y-CWMCoed Hills


Woodhouse Wood


Egyéb

Shelter :: Straw Bale ideje

Szalma bála épületet először alakult ki Amerikában az 1800-as, és egy olyan technika, amely gyorsan egyre népszerűbb manapság. Épület, szalmabálák lehet könnyű, olcsó és szórakoztató. Ez is egy módja annak, hogy egy tökéletesen energiatakarékos épületben. A hagyományos építési módszerek használata hatalmas mennyiségű energiát, termelő több mint fele az üvegházhatású gázok és magában mérgező és pollluting anyagokat. Ezzel szemben, szalma egy természetes anyag, amely jelenleg termelnek többlet elegendő, hogy építsenek fél millió háztartás évente. Straw nagyon szigetelő, így hő megtakarítás akár 75%-kal a hagyományos modern ház. Szalmabála falak kiváló teherbírást és nagyon alkalmas két emeletes házak összkomfortos.
Szalmabálák lehet használni akár a teherhordó falak (amely tartja magát a tetőre vagy a következő szint), illetve betét (külön támogatást pl. A favázas). Mindkét esetben a bálák vannak halmozva, mint óriás téglák és egymáshoz rögzítve, fa tét. Ezeket a téteket is kalapált a bálák vagy kötve párban két oldalán a fal. Amikor szóló bálák a falra a sorsot fusson vízszintesen, függőlegesen nem különben a bálák is inkább süllyedni egymással.
Fontos, hogy a bálák kell engedni, hogy lélegezni, hogy megakadályozzák a nedvesség felhalmozódásának és a rothadó. A bála fal ne helyezzük közvetlenül a (műanyag) dampproof Természetesen ez is okozhat felhalmozódása nedvesség alján a falon.Ehelyett a nedvesség számára lehetővé kell tenni, hogy hagyja el az alján a falon.Egy 18 "nagy száraz kőfal bázis (szár fal) fogja ezt a munkát jól, ha az épület a földön. Ha az épület egy platform / gólyalábasok a fa alap általában megfelelőbb.
Szalmabála falakat leggyakrabban nyújtott. Egy lélegző render lehet a keveréke homok és vagy mész vagy agyag. A lime render a víz ellenállóbbak és ezért alkalmasak kültéri használatra nedves éghajlaton. Ez a beállítás gyorsabb, és gyakran erősebb, mint agyag. Egy olcsóbb, kisebb energia-agyag render általában tenni a helyi agyagos talaj (jobb), és megakadályozza a kesztyűt és védőszemüveget szükséges mész renderelés.
Mindkét teszi lehet kész limewash és / vagy a természetes lélegző festék. Szeretem limewash és légáteresztő emulzió beltéri és évente ismétlődő limewash a szabadban (a nagyon gyors munkát.) Jegyezzük meg, hogy cement alapú render nem alkalmazható, mivel az nem lélegezni, és ahhoz vezethet, hogy a nedvesség felhalmozódását a falban.

Első Szobrászati ​​szalmával

Re-drót bálák

Ahol a falak végén, a nyílászárók szükség lesz néhány fél bála. Ezek könnyen történhet vágás egy string, újra árukapcsolás a két halfs majd megismételve a többi húr. ügyelni kell arra, hogy tartsa a bála olyan szorosan kötődik, mint lehetséges.
Árukapcsolás tippek
Általánosan hasznos módja a nyakkendő két karakterlánc (vagy két végén egy string) össze szorosan, hogy döntetlen a hurok egy. Majd át a másik végét a hurkon, és húzza vissza magát, mielőtt árukapcsolás ki.
Kell húzni egy bála karakterlánc már kötve, hogy egy rövid bottal, tedd a húr, majd húzza meg és csavarja húzza. behajt alatt befejezni.

Így íves falak

Ez csak kissé nehezebb, mint esett le egy naplót.Vegyünk egy bála, és helyezzük az egyik végét egy napló, egy másik bála vagy hasonló támogatást. Nyomás alá a közepén a bála, ennek alsó nyomás nagyon jól működik, vagy egy könnyített akkor csak rúgni egy kicsit.
Ha szükséged van egy patrticularly szűk görbe lehet vágni a végén a bála között (és párhuzamos a) a húrok, és távolítsa el a szalmát mögül string letörés a végén.Ezután érdemes húzza Theis karakterlánc egy kicsit.
Így működik lehajol 3'-4 "belső sugara.

Vágás és alakító bálák

Mielőtt vakolás célszerű és nagyon kielégítő, hogy vágja le a bálák. Eltávolítjuk a laza szívószálak, "lépések" a szomszédos bálák és gerincek között hajtogatott "csomagok" a bálák mind, hogy a vakolás folyamat egyszerűbb és gazdaságosabb, valamint a simább végeredmény.
Én általában használ egy láncfűrész vagy sövényvágó erre a feladatra. Egy éles balta és kerti olló, stb ezt a munkát, bár egy kicsit lassabb. Én is beszéltem, akik esküsznek egy sarokcsiszoló fémvágó korong.
Míg csinálod ezt a munkát elkezdhetjük kap elég plasztikus. Ha dolgozik kézzel váltani a fűrészt. Például, windows tudod, hogy igen jelentős görbe (mutatják), mint az alábbi képen. Csak vigyázz, hogy ne vágja el a szálakat!

Töltött hesseni alakzatok

A képen a jobb oldalon, az oldalán az ablak is ívelt ki a fent leírt módon. A vakolt formában újra az ablak készült a következő módszer segítségével, amely úgy tűnt, hogy a munka különösen jól.
Hesseni zsákolás volt tűzve, viszonylag szorosan, az ablakkeret és a szarufák. Ez azért történt, szerte az ablak felső részén a külső a felső és alsó szélén felhúzott belül. Majd belülről nem ugyanaz a tűzés egy láb, vagy ha a zsákot egy időben, és töltelék szalma a különbség.
Amikor a töltelék eltávolítja szalmát óvatosan a bála, hogy tartsa olyan szorosan csomagolt lehetséges. A végén, amikor az alak megfelel a fal csak átfedés a hesseni 6 "(15 cm), vagy úgy, akkor vakolat alatt az egészet.

Erőforrás

Barbara Jones
A Natural Gipsz BookFavázasA váz a meglehetősen wiggly kerek tölgy rönk 5 "-10" átmérőjű. Mindezek választottak ki, és kidöntött a környező erdő, mint egy folyamatban levő program ritkuló, hogy a kiválasztott hely a fák nőni a lejáratig.
Az alap konstrukció egy sor függőleges hozzászólás egy ovális, a tetejét, amelyek kapcsolódnak a vízszintesek. Ez a gyűrű vízszintes darab miatt, amit hagyományosan hivatkozunk, mint egy roofplate vagy wallplate. A horizonals a "tennoned" a hozzászólás, bár egyszerűbb alternatíva "fél kört" a vízszintesek, és használja a fém bár / nagy köröm, hogy rögzítse a közös tetején a post.
Felhívjuk figyelmét, hogy a keret készült a kéreg marad. Jobb gyakorlat a hosszú élettartam, hogy távolítsa el a kéreg. Szeretek egy ásót, és élesíteni fel egy kicsit.

Kölcsönös tető

Miután a hozzászólás és a fal is fel, a kölcsönös tető épült a tetején. A kölcsönös tető szórakoztató és könnyen elkészíthető, és ideális a kerek fa szerkezet legalább fa-és a strukturális szövődmény (Nem nyomja kifelé a falakon, és nem igényel nyakkendő gerendák). Úgy is néz ki, rohadt jó. Első a fejed "körül lehet egy kicsit trükkös, úgyhogy javaslom, hogy megy néhány kis botok, mielőtt az igazi.
Ahhoz, hogy egy kölcsönös tető, az első szarufa nem támasztotta fel ideiglenesen (mint a fenti képen).A következő szarufa ezután rögzített úgy, hogy ül a tetején az első. A harmadik, majd megállapítani, így ül a 2. egy kicsit lejjebb, ahol az 1. és 2. kereszt. minden szarufa ül egy szarufa alatti, és az ül a tetején.Ez a folyamat egészen "kerek, amíg az utolsó szarufa csak csúszik alatt az első. A prop ezután eltávolítják, így az első szarufa ül az utolsó. Végül a szarufák rögzített ahol a határokon.
 

Hogyan készítsünk a kölcsönös Tető: Egy kicsit részletesebben
Alapvetően, ha csak átmenetileg támaszt a tetején az első szarufa egy kicsit (= sugár központi gyűrű: lásd a képletet) ki a középpontja lényegében kúpos tető. Ha mindennel elégedettek vagyunk, feküdt a második szarufa tetején. Ezután lefeküdt a harmadik és így tovább. A távolság a metszéspontok vagy határátkelőhelyek lehet kidolgozni (lásd alábbi képletekkel), és jobban ellenőrizhető azáltal, hogy a pontokat, ahol a szarufák meg mindazt a síkban, mint a munka körül. A szarufák kell rögzíteni ideiglenesen, ahogy megy. Szegezés 2-3 láb között valami a szarufa és az egy korábbi, egy kicsit lejjebb a felső tűnik a legjobb nekem. Amikor eljut az utolsó, akkor kell találni csak annyi különbség, hogy nyomjon be Ha az nem teljesen helyes, akkor képesnek kell lennie arra, hogy ugrál az elmúlt szarufák egy kicsit, hogy állítsa be a méretet a rés. Ha ezek mind akkor csak meg kell, hogy a prop ki az első. Ez az izgalmas kicsit. Remélhetőleg hallja a nyikorgás, és a belső gyűrű esik szó és hüvelyk vagy kettő. Azt javasoljuk, hogy ezt a teherautó szíj, vagy egy jó kötelet kötött körül kívül a belső gyűrűt, és ott maradt a végleges rögzítés befejezése. Bár alig szüksége van rá, rögzítés a szarufák közösen ajánlott. Régebben inch átmérőjű facövek bár betonacél, nailtape, 6 Inch Nails vagy macskabél mind jó alternatíva.
Néhány hasznos képleteket kölcsönös tetők
Gradiens = függőleges ker. / vízszintes ker. = tan ( pitch )
Fali Oszlop magasság = magassága a központi gyűrű - ( ker.-re a központtól x gradiens )
Távolság mentén szarufa között az előző és a következő kereszteződések a központi gyűrű = átmérője szarufák központi gyűrű / gradiens
Átmérőjű központi gyűrű = ( No.of szarufák / 3,14) x Távolság mentén szarufák között az előző és a következő kereszteződések a központi gyűrű
Ebben az esetben, a reciprok készült tető egy ovális, kör alakú fal helyett. A központ is ellensúlyozza, hogy a magasabb fal egyik oldalán, miközben fenntartja az azonos pályán az összes főbb szarufák (lásd amagasság) . Ez lehetővé teszi az épület több természetes követi a sorban a domboldalon, és összhangban van próbálják maximalizálni sokszínűség a belső tér. Wall posts volt található, ahol egyenlő szög a tető cente ponton haladt át a kívánt fal vonal. Hozzászólás magasságban ezután kiszámítása a mért távolság a középpont és a kívánt pályán vagy lejtőn.

Lean-To a

Miután a tető adtunk 3 lean-to fedett területeken againt oldalán az épület, ahol nem voltak ablakok, ajtók. Ezek fullfilled 4 funkció:
 • több érintett terület (beltéri kültéri)
 • esztétikai (ház épült a föld meg)
 • menedéket a ház időjárás
 • szerkezeti szilárdság (nem igazán szükséges, de mindig jó)
A legegyszerűbb formában ezeket csak tette rögzítésével nagyobb naplók a tetején a fali lemez a földre, ahol ültek kissé ásott kövek. Az épület előtt volt egy kicsit más egy része oszlopok és gerendák, mint egy fal. Az ajtó a belépett a egy boltív készült két ívelt naplók.
Shelter :: Straw Bale FloorA Hobbit ház emeletén egy teljesen kísérleti technika, amely úgy tűnt, hogy jól működik, mint a low-tech egyszerű megoldás. Mivel a szalma bálák falak is kettős, mint mind a szigetelés és a strukturális támogatást, akkor miért nem azonos a padló ... Építése a hagyományos fa padló gerendák használ sok fűrészáru, egy tisztességes kis munka és gerendák létrehozhat "hőhidak" a szigetelés közé helyezik őket.
A föld volt, nagyjából szintben és tömöríteni egy kis kotrógép előtt kezdték építeni. Az alap a lyukat fedte építők Talajnedvesség műanyag (nem vagyok biztos abban, hogy ez valóban szükséges, talán kavics jobb lett volna) . Ezen felül a műanyag a földre borították hulladék fa raklapok. A tetején a raklapok egy vastag szalmabálák rakták egészen a falak és a hiányosságok, a széleken is töltött osztott bálák.
A padlólapok rakták közvetlenül a tetején ilyen szalma bálák. Az én esetemben a padló is visszakövetelte láda fedelek, álló 6 "x 4" (2m x1.5m) panelek. Régebben furcsa maradékot a fa alá a sarkok és élek a raklapok és csavarozva a paletták le rájuk. Ez csak azt jelenti, hogy ha lépést raklapon és süllyed enyhén, az is mellette együtt mozognak.
Ha te ezt rendszeres padló helyett raklapok Én javaslom valami ilyesmit szóló 2 "x1"(50 x 25 mm) battons sík minden 2 " (60 cm) , vagy úgy. Fektesse a padló tetején és rögzítse le néhány meglehetősen nehéz csavarokat.
Lehetséges problémák
Ez nagyon egyszerű és olcsó, hogy nem. Ez tette a padló, ami nem teljesen sík, vagy szinten bár teljesen praktikus. Ez is csak enyhén rugalmas, amit én nagyon szeretem. Lehet, hogy mozog, legfeljebb 1/2 "(12 mm) egy ember súlyát. Az egyetlen probléma ezzel az, úgy tűnik, hogy a falak a csatlakozás között padló és vakolat a falon egy kicsit hajlamos a repedés, ami csak Loks egy kicsit rendetlen. A paletta a szalma célja, hogy a légrés, bár potenciálisan népszerű lógni a rágcsálók. Nem volt probléma ezzel, bár. Ők nem szeretnek ás keresztül mész vakolat így, hogy Ügyeljen arra, hogy vakolat mindenütt, és miután egy macska a munkát jó nekem.
Visionary építész Hundertwasser úgy gondolta, hogy ez egészségtelen, hogy járni tökéletesen szinten padló, ez nem az, amit a lábunk, és lények alakult ki!


Land :: Forest GardensForest Kertészet másik neve vegyes erdészeti, azaz egyre nagyobb lágyszárú, bokrok és fák alkot kölcsönösen előnyös kapcsolatok. Ez a modell az emberi szükségletek belül az ökoszisztéma, amely támogatja a vadon élő állatok és a biológiai sokféleség, más szóval, hogy rugalmas és magas hozamú .. Robert Hart hozta az ötletet, erdőre kertjei a trópusokról évvel ezelőtt, amikor látta bőséges élelmiszer-, rost-és gyógyszer nő egy félig vad erdőben. Ő, mint a hatékonyság és ökológiai értéke, mint a sivatagban monokultúrás növények igénylő állandó munka és a termékenység bemenetek és igyekezett utánozni ezt a mérsékelt éghajlat Angliában. Napjainkban a vezető példa erre Martin Crawford 2 hektáros helyszínen Dartington College Devon és ő megragadja a fantáziáját egy generáció a permakultúra kertészek azzal az ígérettel, alacsony energia-, magas kialakított ételek erdőre. 
Alapelvek, hogy tájékoztassa erdő kertészeti az Egyesült Királyságban:
 • Rétegek
 • Évelő
 • Shade és távolság
 • Céhek
 • Sokféleség
 • Termékenység önellátó
 • Szélfogó
Számomra erdőben kertben szinte mitikus minőségű, megidézve képeket gyümölcs megrakott erdők és szent ligetek. Ez egyszerre megfelel álmaim élő táj ősi fák körül madarak és állatok, miközben, hogy nekem egy gyakorlati modellt, hogy foglalkozzon a félelmek a jövőben az élelmiszer-biztonság és egyre inkább kiszámíthatatlan időjárás.
Az alábbiakban néhány kép a fiatal erdő kertjében Berllan Dawel. Berllan a walesi szó gyümölcsös, amely gyönyörűen fordítása szent hely az édes zamatos dolgok; Dawel azt békés és csendes. Idővel azt szeretné, hogy az egész terület, hogy úgy érzi, mint egy erdő kert, a zöldség ágy és tavak egyre tisztásokon belül. Tehát, amikor a szél üvölt a csecsemő szélfogó, nyurga cseresznyefák szünetet a felére, és a szavak fűtött Bízom nevét és szándékát ezen a helyen fog történni, de a három év első nap egy erdei ökoszisztéma!

Erőforrás

Létrehozása Forest Garden Martin Crawford
Forest Kertészet Robert Hart
Hogyan készítsünk erdőben kertben P.Whitefield
Növények a jövő K. Fern
Növény és vetőmag-szolgáltatók:
Erdészeti Research Trust
Hideg mérsékelt
Gourmet Organic


Land :: Wild talajA természetben nincs fedetlen talaj sokáig. Alkalmi fa gyökerestül kitépett a szél, a frissen ásott anyajegy hegy vagy földcsuszamlás hamarosan sűrűn növényzettel borított. Ez megvédi a talajt az eróziótól kiszáradástól és haldoklik. Még a felületek a sziklák, holtfa és az ember okozta anyagok gyarmatosították mohák és gombák egyre áramlását az élet felé, összetett és változatos ökoszisztémák, támogatja több faj. Ugyanis a talaj a közeg, amelyben az életfenntartó rendszerek növekednek, permakultúra rendszerek elv tartása talaj fedett ahol csak lehetséges.
Ez az elv az úgynevezett vad talaj. A gyakorlatban ez azt jelenti, inkább évelő és önálló vetés növények védelme csupasz talaj és elszámolási föld termesztésre a talajtakarás. Évelő élő több mint egy éve, így ez is fák, bokrok, füvek és gyökerek. Jellegénél fogva vannak nagyobb, megalapozott gyökér rendszerek és így gyakran ellenáll több szélsőséges időjárás, a kártevők és betegségek. Ez biztosítja a rugalmasságot, rendkívül kívánatos az arcát a kiszámíthatatlan időjárás és a légió csigák. Gondoljunk csak a szilárdsága a feketeribizli bokor, mint a sárgarépa palánta!
Szeretjük évi rendes zöldséget, de bevezetése néhány évelők, hogy nem kell ültetni évről évre azt jelenti, sokkal kevesebb munka is. Egy jó példa az évelő káposztafélék és hagymafélék, amely helyettesítheti az íz, ha nem textúra, káposztát és a hagymát. A váltás perspektíva lehet művelni gyógynövények például a mályva és fák pl mész saláta termesztett bokrok és fák.Land :: Állatok"Ha minden a vadállatok eltűntek, az emberek meghalnak egy nagy magány szellem" (Chief Seattle)
Mi már évek óta kísérleteznek az állattartás az öröm, hogy hiteles személyiségek és hasznukra az integrált földhasználati megközelítés. Néha nehéz nekünk dolgozik, és néha a munka számunkra.Összességében a legpozitívabb dolog az állatokat számomra a hozzáadott életérzés, hogy hozza a föld, a legtöbb negatív a birkózás korlátozó akaratukat kerítéssel megállítani őket átszervezése / kukába dobása a növények és struktúrákat.
Lassan emészteni a talány az evés állatok már élt. Sok tanulhatunk őslakosok a tudatos állatok leölése élelmiszer, mint egy szent szüret.

Tenisznadrág

Indiai futók és khaki Campbell, húsevő csiga vezetők, amelyek trágya, a tojás és a kiváló társak, hogy körülbelül

Csirkék

Kíváncsi lények, ami nekünk a tojás és a trágya. Csak nem vagyok biztos benne, mit gondolnak egyáltalán.

Juh

Ezek a barátok mély. Az időt és energiát, hogy velük társalogni változik. Tavaly tavasszal, Simon fejni 2 anyajuh egy hónapig. Lleyn juhok szívós, tejes, húsos és az illetékes anyák.Némelyikük nagyon érdekel a zene, néhány, hogy elkapják a szeder.

Sertés

Ezek az állatok jöttek a nyaralás, és megfordult a mezőt sárba. Ezután vetettek árpát és babot ami van elnyeli a fű nagyon gyorsan.
Ezután van néhány kisebb Kune Kuneš, hogy már velünk egy éve. Eleinte jól éreztük magunkat velük, szabadon tartott, és úgy tartja őket house disznók. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy túl a dolgokat, és fordult a portyázó kacsa élelmiszer, és most él a nyugati területen. 

Meoow

Szeretett macska, rágcsáló rendőr.

2 ló látogatott eddig. Monty félig shire, félig szamár. Maradt egy hónapig, és tanította a jázmin sokat ló naplózás, a szeretet és azt állították, a hely a világon.
Mágikus jött és rendet kusza legeltetés, magányos volt és elment, amikor evett az egész terület.Design :: permakultúraA permakultúra egy eszköztárat, hogy integrálja a földhasználat, lakások és a természetes ökológiai oly módon, hogy tartósan fenntartható. A munka a természet ciklus, energiákat és erőforrásokat, tudjuk tervezni a környezetünket, hogy megfeleljen az igényeinknek oly módon, hogy törődik a föld, az emberek, és lehetővé teszi az egyéni lelkiismeret, hogy meghatározzák, mit és mennyit fogyasztunk.Bill Mollison és David Holmgren, föld tudósok kidolgozott permakultúra az 1970-es, mint a válasz olajválság és felismerése, hogy vannak korlátai a gazdasági növekedés egy olyan világban, véges természeti tőke. Ezek a gondosan megfigyelt természeti rendszerek virágzott és az őslakosok, hogy éltek harmóniában a környezettel, és azt az elvek és gyakorlatok, hogy egy ilyen világban a mi korunkban.
Három alapvető ötlet merült fel:
 • Megfigyelés
 • Permakultúra elvei és az etika
 • Tervezési folyamat
Csaknem 50 évvel később, permakultúra egy hatalmas téma, és gyakorolják a különböző módon. Sok ötlet ősi és a józan ész és az átfedéseket a nem permakultúra tevékenységet. A lényeg is, hogy ahelyett, hogy a hatalmas mennyiségű fosszilis vagy kemény graft, permakultúra kínál harmadik út: kreatív tervezés és korlátlan hozamát képzeletünket. Azt is gondolom, a permakultúra, mint a lencse akkor nézd át egy feladat vagy projekt egy eszköz, hogy megoldást találjanak, vagy egy játékot tudunk játszani, hogy a tervet.


Erőforrás

Vannak tonna könyvek, tanfolyamok és filmek ott, hogy megtudja, ki többet, ki azt személyesen is ajánlom vannak források alábbi mezőbe.
Bevezetés a permakultúra Bill Mollison
A permakultúra Garden G. Bell
Forest Kertészet R. Hart
Earth Care Manual P. Whitefield
Föld pályára Starhawk
Az emberek Care by Looby MacNamara
Pattern Language C. Alexander et al
Filmek:
Farm a jövőbeli
Global Gardener
La Belle Vert


Tervezés :: Tervezés eszközeiBizonyos szempontból gondolkodás van egy rossz híre, mert nem földelt vagy gyakorlati. Azonban, amikor mi tervezése ökológiai és társadalmi szempontból projektek rezonál, ami fontos számunkra, eszközök egyszerűsítik a terhelés komplex tényezők és segít elérni a jó döntés. Képzeljünk el egy asztalos, amikor akarnak munkát úgy döntenek, egy eszköz, azaz, hogy a vágás, hogy válasszon egy fűrészt. Nem lenne elég hatékony, frusztráló, sőt veszélyes, hogy vegye fel a kalapácsot, és támadják meg a feladatot és nem szellemi szervezet, hogy mit és miért csinálnak. Valószínű, hogy ha mi is teljesen összhangban és szimbiotikus a környezetünkkel az ilyen eszközök lennének obselete, de a széttöredezett világban, gyakran távol esnek a készségek és tudván, őseink testet, minta nyelv segít átrendez bennünket azzal, ami igaz, jó és gyönyörű minimális kárt más lények.
Tehát permakultúra eszközök keretek és folyamatok gondolkodni a probléma, vagy terv, hogy rendezzük gondolatainkat, és lehetővé teszi a tudat, hogy foward a vonatkozó információkat vagy tevékenység. Az agy szereti a mintákat, és használja őket, hogy csökkentsék a rendkívüli összetettsége az élet egyszerű működési dolgokat. Az alábbiakban összefoglaljuk az egyes eszközök használatát a tervezés során. Ez lehet alkalmazni, hogy minden szinten a tervezés egy esemény, a munka, hogyan kell felépíteni, és a helyszínen lakás egy darab földet.
Az alábbiakban néhány lépés a kezdéshez.

OBSERVATION

Megfigyelés alapvető a jó design. A tendencia az emberek, hogy ellenőrizzék, és reagál a világ teremtett a fenntartható világ, küzdenek. Tehát igazán megfigyelni, és nem ugrik a következtetéseket, amelyek radikálisan maximalizálása pozitív hatása, így, hogy mielőtt. A legfontosabb, hogy megfigyelés eszközök nem gondolni megoldások:

Kíváncsi vagyok?

Ez jó, hogy nem a gyerekekkel, akik a szakmai wonderers. Séta a webhely, vagy tervbe ötlete mondás: "Kíváncsi vagyok ...?" Például a "nem tudom, miért, hogy páfrány nő ott? Kíváncsi vagyok, miért ideges ebben a környezetben?

Hallgatta a táj

Ez a gyakorlat találták ki Chris Day, és mint 4 módok figyel. Vedd magad a webhelyre, és végig a mód, ami megállapítja, előtt vagy utána. 5 perc és egy óra minden egy jó kezdet.
 1. "Intuitív": az első benyomások, séta a határokat a helyszínen, megérzései, stb
 2. "Célkitűzés": összegyűjti mérhető adatok pl. fajokra, számok, terület mérete, időjárás stb.
 3. "Fantáziadús": a kép a táj és annak lakói 10.000 évvel ezelőtt, és a jövőben
 4. "Szubjektív": menjen olyan helyre, hogy állítják, hogy, és nem az első dolog, ami eszedbe jut

FELMÉRÉS: Hely és EMBEREK: TÉRKÉPEK

Egy jó felmérés tartalmazza az a hely, és az emberek szó, és pontos a skála térkép (ez egy térképet a meglévő funkciók helyett javasolt ötleteket!) Az emberek, ügyeljen arra, hogy külön ki a különböző csoportok és egyének, hogy egy igazi olvasata helyzetet, és így saját magunk, akár a tervező vagy résztvevő. Az egyik módja, hogy egyszerűsítse a felmérés lebontani az elemek:

EARTH

Föld lehetnek a talaj, rendelkezésre álló anyagok (természetes, mesterséges, pénz, landform, faj).

AIR

A levegő a szél minták, szellőzés, gondolatait és ötleteit.

VÍZ

A víz a víz források, például csapadék, csapok, tetők, folyók, vízgyűjtő, mint a tavak, csikk stb érzelmek és érzések.

SUN

V. lehetnek szempont (északi, déli fekvésű, stb), az átlaghőmérséklet, nap csapdák, fagy zsebek, árnyék, szenvedélyek, a kreativitás.

SPIRIT

Spirit lehet az emberek felmérés, amit szaktudásuk, korlátok vannak, mit akarnak tenni, és kijutni a tervezési / projekt. Ez is hite, szent helyeket és gyönyörű kilátással.

KEY tervezési eszközök

Ez nem egy inspiráló név, de ezek nagy eszközök nézett a helyszínen, és kezd terv tevékenységekre:

ZONE

Ezt nézi mintái milyen gyakran helyet használnak és közel saját magunktól. Ez kezd minimalizálása hiábavaló erőfeszítés helyezett elemek (dolog), a helyen a legkevesebb energiát. Amit a helyzet határozza meg, hogy a rendezési lesz, egy társasház, vagy a gazdaság az összes zóna, de a részlet lesz egészen más. Zone 1 teraszok, előkertes, gyógynövény ágyak stb Zone 2 évelő kert, fészer. 3. zóna gyümölcsösök, legelők. 4. zóna csalit. 5. zóna vadonban.

SECTOR

Térkép a szél, nap, víz, fagy-és talajviszonyok a webhelyen. Használhatja átfedések minden ágazatban a térképet, hogy hol a cucc legmegfelelőbb pl. az árnyékban szektor mutatja, ahol a zöldség kertben nem megy, hanem ahol a fák jó lenne.

ASPECT

Ez az a lejtő, vagy irány a webhelyen szembesül. Az északi féltekén a déli fekvésű kap sok napot. A északi szempont lesz korlátozott V néhány alkalommal a nap és év, keleten lesz reggeli nap és nyugaton késő délután és este.

SLOPE

Minél pontosabb képet a lehető legtöbb gradiens és variációk a webhelyen. Az elképesztő, hogy pontatlan a szem, ha elkezd gyártás alapjait.

EMELKEDÉS

Ez az eszköz azt jelenti, hogy milyen magas a tengerszint felett van. Pl. mi 175-195m magas. Ez ad értékes információkat arról, hogy mi nő, ahol és időjárási viszonyok általában.

ELEMZÉS

Most már lesz egy csomó információt, és a tudatalatti volt sok idő, hogy szervezni az egészet, és már meg ötleteit, a tervezési valószínűleg bugyogott fel. Sok módon lehet elemezni az összegyűjtött kincset, itt van néhány jó is:

Elemei és funkciói

Elkezdhetünk gondolkodni a dolgok, mint az elemek (pl. a dolgok tó, üvegház, konyha) és funkciók (víz tárolására, növekvő saláták, főzés). Aztán egy jó gyakorlat, hogy megbizonyosodjon arról, minden kívánt elemet nem, legalább két funkciót, ez a hatékonyság. Például egy tűzhely szakácsok, melegíti a vizet és a tér, megszárítja ruha stb facsoport is hogy az élelmiszer-, rost-, élőhely, szélfogó, a magánélet.Kiegészítve ezt, hogy biztosítsa minden funkciót tölti legalább két elem, a biztonság. Például a víz tároló lehet egy tó, a víz csikk, a talaj szerkezetét és karcsúsító a földet.

Input-Output

Akkor ezt is egy rendszer szinten írt le az összes be-és kimenet az egyes elemek. majd igazítsa a kimenetek (hozamok) Az egy dolog, hogy a bemenet (igényeit egy másik), hogy lezárja a hurok. Próbálj hiszem, oldalirányban lehetséges. Erre példa lehet a tető. Az igények esetleges strukturális, esztétikai, térbeli stb és hozamok lehetnek elhomályosítja a céllal, fészkelő madarak, esővíz vízgyűjtő. Akkor, amikor éppen feltérképezése más funkciókat és elemeket azonosítani linkeket. A tető lesz értékes víz a fóliasátor vagy a fürdőszoba. A szükségletek a szomszéd, hogy valami kellemes, és a tető kialakítása is befogadni ezt azáltal, hogy füvesített, ami viszont más juttatást, és így tovább.
"A kielégítetlen igény = munka vagy fosszilis tüzelőanyagok. Egy használaton kívüli hozam = környezetszennyezés "(B.Mollison)

SWOC

Pick egy aspektusa a helyzet (ez lehet az, ami már létezik, vagy, hogy mit javasol), és írja le az erősségek, gyengeségek, lehetőségek és korlátok

PNI

Hasonló hogy kérdezd meg magadtól, mi pozitív, negatív és érdekes.

DESIGN

SCALE / templates

Használja a méretarányos térképek és modellek amikor kivitelezhető. Vágja ki sablonokat a fő elemek és a játék körül őket, hogy a kialakítás és papíron, vagy hogy a modell az izé elérhető, agyag, lego, burgonyapüré!

Permakultúra ELVEK

Az alábbiakban David Holmgren értelmezése a PC elveket. Ellenőrizze a ötleteit, hogy ha rezonál, új ötletek és módosítások jelenhet meg. Ne aggódj túl sokat arról, hogy mit jelent, a saját értelmezése elég jó.

ETIKA

Ellenőrizze a tervezési döntéseket, hogy ha ezek a következők:
Föld ellátás: az ökoszisztémák: talaj, víz, ökológia, biológiai sokféleség, a levegő
Emberek ellátás: minták: társadalmi szervezet, hatással mások és a saját
Megfelelő részvények: korlátok fogyasztás: Kérje lelkiismeret milyen korlátok között és veszélyezteti tudunk fogadni.

VISSZAJELZÉS

Reflektáló mi működött és mi nem, és hogyan fog cselekedni másképp hozamok fontos információkat a fenntartható design. Minél jobban megfigyelni és visszajelzéseket, és megfelelően viselkedünk, annál valószínűbb, hogy valóban valahol nem csak hogy az erőforrások és csinál dolgokat a világnak.

ÉRTÉKELÉS és a csípés

Van sok módja, hogy értékelje majd a csípés a design. Az elemzés eszközei fentebb SWOC és PNI jó.Ne feledje, hogy értékelje nem csak a tartalma, hogy mit tett / csinál, hanem, hogy mennyire jól az eszközöket és felmérések használt terv bevált. A csípés az illesztést csinál. Ezt nevezik tanulásra a permakultúra tervezési és létfontosságú, hogy kapcsolja be a hibákat mis - tart, próba-és hiba lesz, próbáld ki a-alls és leszereli a felfogás, hogy az élet van rögzítve, nem pedig a kísérletezés eljárását.

Probléma a MEGOLDÁS

Kapcsolja problémák a fejüket, hogy legyen a megoldás. Például a túl szeles akkor nőnek szélfogó fák adnak tűzifát hozam, tedd fel a turbina, lesz egy kis üzlet szárító emberek mosás nélkül fosszilis tüzelőanyagokat!

Erőforrás

A permakultúra magazin felsorolja tonna nagy design tanfolyamok egy mélyreható megközelítés tervezési eszközök. Mi fut néhány kurzust, hogy ezeket az egyszerű tervezési eszközök a lakás beépül a föld, az élelmiszer-, tűzifa-és szürkevíz rendszereket.
Föld pályára Starhawk
Aranya
Az emberek és a permakultúra L. MacNamara
Earth Care Kézikönyv P.Whitefield
Design ::  Organikus ÉpítészetEz egy interjú, amit küldtek 2007-ben, egy év után, vagy ha a hobbit házban. Ez volt az egyik első kísérlet, hogy megfogalmazzuk az elvek mögött, amit csinálunk következő ösztön és a szórakozás, hanem eszmék. Én biztosan semmit sem tudott arról, hogy mi organikus építészet jelent az építészeti hagyomány!
Mióta élsz szerves házban?
5 évvel ezelőtt
Vajon a lelkiismeretes döntés költözni szerves házat, amelyek a hatások az első helyen?
Igen, de a természetes (mérgező / alacsony energia / eco), közel a természethez, és a saját beépített voltak az első prioritás. Épül többnyire a képzelet, az optimizmus és a szemét, a folyamat természetesen bio. Mivel organikus szempontból formában úgy tűnik, hogy természetes módon következik a fenti.Szintén én esztétikai általában lágy és hajlított, jön főleg a természeti világ. Között, hogy az első és második házak olvastam Christopher Day, aki elmagyarázza és előnyeit organikus formák architektúra fejünkben és a lélek. Úgy tűnt, ez igazolja az ösztönök.
Mi, az Ön számára, a nagy különbség egy hagyományos élő egyenes ház, vagy az élet szerves egyet?
Megfelel az én esztétikai. Olyan szelíd. Olyan nekem, inkább, hogy része a (természetes) világ, kevesebb, mint egy árucikk egy dobozban. Négyszögletű szobák nem érzem doboz-szerű, kissé klausztrofóbiás képest.
Gondolod, hogy az élő, szerves házban befolyásolta az utat, hogy, a személyiség, és ha igen, milyen módon?
Azt hiszem, túlzott az ok-okozati modell. Több általában ez két (vagy végtelen számú ténylegesen) dolog együtt fejlődik vagy kölcsönösen összefügg. Ez minden bizonnyal igaz itt van egy változás, de életmód, értékek, és az anyagi helyzet változása együtt és nem egy másik vezető. Az én esetemben legalábbis ez igaz.
Amennyiben költözött egy véletlenszerűen (a város sík mondjuk) egy organikus természeti ház a természet közepén ez érinti őket. Ők valószínűleg harcolni, vagy tetszik.
Hogyan reagálnak az emberek arra, hogy élsz szerves házban?
Szinte mindenki érdekelt. Az egész életmód leginkább, bár a ház nem úgy tűnik, hogy valamilyen veleszületett fellebbezést. Azt hiszem, ez megérinti valami közös, a romantikus ötlete néhány fantázia múlt / alternatíva. Mindenki azt mondja, hogy a hobbit ház, mindannyian szeretik a Gyűrűk Ura, a moment.I gondolom Tolkien felhívja a hobbitok, mint a naiv és ártatlan emberek képviseletét egy egészséges természetes állapot. Emberek instictively ehhez az, különösen az összefüggésben a modernitás.
Ez a téma, amely növeli vita? ... Élő szerves házban?
Ez hasznos egy kis meglepő kis beszélgetés, bár magyarázatot életünk nehéz lehet. Pozitív tartalmú alternatívái a szokásos útvonalba gyakran emelése néhány kellemetlen érzéseket. Többnyire ezek az érzések egy burkolt kritikája, ahogy mások élik az életüket, tekintve az ökológiai felelősség és a következő is saját álmait. Ezek mind kemény dolgokat megközelíteni mindannyiunk számára sok akadályok a mi társadalmi kondicionálás és a saját felhalmozott fájdalmak. Találom Joanna Macy nagyon jó megmutatja nekünk, hogyan, hogy a frusztráció ezeket az akadályokat, és kapcsolja be a pozitív cselekvés a magunk és a világ. Azt, hogy nem állítják, hogy amit teszünk, minden jobb, mint bármi más. Azt csak mondani, hogy ez az, ahol jelenleg fel, és ez az, ami nekünk dolgozik. Ha bármelyik ez ad inspirációt, hogy mások is követni az utat, amit úgy érzi, jó nekik, akkor hurrá!
Van sok barátom él, vagy akarnak élni szerves házban?
Mindenki azt akarja, hogy személyes irányítást a saját életük. Élni olyan környezetben, amely közel áll a természethez, és kedves a lélek egy közös törekvés. Szintén saját épület egy igazi aktuális trend, Nagy-Britanniában legalábbis. Elkerülhetetlen, a legtöbb promóciós és segítséget csinálja származik, akik a kereskedelmi tét az iparban és előmozdítja az önálló épület olyan módon, amely kényelmes és kifizetődő számukra. Ez azt jelenti, hogy az emberek be egy sor lehetőséget, hogy valójában meglehetősen szűkebb a módja, hogy hozzon létre egy otthoni, különösen a magas költségek, a sablonos építés és sorozatban gyártott moduláris elemek. Ezért dominanciája lineáris formában.Valójában kényelmes és természetes otthon lehet létrehozni oly módon, hogy egyszerű, olcsó, és lehetővé teszi hatalmas teret a kreativitás és az épület szó szerint kívül a doboz!
Vannak egyre többen, hogy saját otthonukban hasonló a miénkhez. Ők hogy néhány szép, megközelíthető és rendkívül funkcionális házak. Minél több ember, akik a nagyobb ösztönzést és támogatást lesz a következő is, hiszen tartozunk a miénk, hogy azokat, akik előttünk jártak.
lenne reális azt gondolni, hogy egy napon az emberek többsége él, vagy szeretne élni szerves házban? Mi Ön szerint ennek a következménye?
Ez helyes és természetes, hogy a különböző emberek különböző esztétikai és biztos vagyok benne, mindig lesznek, akik inkább egyenes vonalak szerves görbék.Azonban dominanciája lineáris formák jön nagyrészt az esztétikai a modernista mozgalom és a világ a tömegtermelés. Azt hiszem, túllépve ezt most mind a mi filozófia és a gyakorlati világunk. A kor olcsó energia lehet, egyre véget, ahogy reagál a környezeti igények és csökkenő olaj. Hiszem és remélem, hogy ez vezet a több kisebb, alacsony energia-megoldásokat, hogy megfeleljen a valós igényeknek. Ez növekedést jelent egyedileg gyártott házak természetes és helyi anyagokat. Ez viszont azt jelenti, több lehetőséget a kreatív, nem-lineáris és szerves tervez.
Vajon él szerves házban bármilyen kényelmetlen?
Ez nem teszi trükkös integrálni kitaszítva bútorok. Nincs olyan sima falak és a padló szintje nem sok!Szerencsére nem vagyunk annyira bele IKEA cucc egyébként.
By the way, Hundertwasser volt, igyekeznek elkerülni sík padló, mert azt hitte, természetellenes számunkra. Örültem, hogy kövesse az ajánlásokat, és ezzel egyidejűleg elkerülni a bajt kiegyenlítése a padló.
Nem a bútorok és tárgyak be az ökológiai design?
Ideális esetben mind az esztétika, akkor mind integrált, a környezet, a shell az épület és a bútorok, felszerelések, tárgyak és emberek, hogy élnek a teret. Én is szeretném tudni, hogy a kéz, amely az összes tárgyat az életemben.
Miért gondolod, hogy két külön mozgás zajlik: az eco / biológiai felépítése és az organikus építészet?
Lehet, hogy megint az iparágban. Örülök, hogy látunk növekedést ökológiai konstrukciója még hagyományos épületben. Mégis, bár látom ezt, hogy nagyon lekötött a kényelem a tömegtermelés, és így lineáris formában. Ami organikus építészet, nem sokat látni belőle a környéken, és úgy gondolom, hogy a legtöbb ember csak azt gondolom, hogy Gaudi egy védjegy semmit a görbe. Talán csak nem költséghatékony a skálán az ipari építés, kivéve, ha nincs sok pénz és a szenvedély szó, amely egy ritka mix.
nem lenne értelme, hogy integrálják őket?
Kiépítése során történik az is, hogy én beszélek, amit én hívnám kis hatású épület, ez történik a földön az a személy, akinek épület van, aki az építész és építő, aki dolgozik a természet tisztelete körül, és benne magukat. Akkor azt hiszem, a folyamat és az eredmény lesz a szerves, minden módon és ökológiai. Nem lenne szétválasztás.
Mi a kapcsolat a természettel?
Mindannyian a természet része kétségtelenül, állatok vagyunk a földön. Ami marad, az, hogy hogyan látjuk magunkat képest a többi, hogy élő rendszer. Tudunk tiszteljük és ünnepeljük azt a saját veleszületett értékét. Alternatívaként tudjuk értékelni, mint egy forrás a használatra. Ez a különbség Arne Naess és mások, hogy a szó mély, szemben a sekély ökológia. Ha elfogadják a mély ökológiai vagy ökocentrikus világképet, hogy akkor van értelme élni távol, ami a lehető legközelebb a valódi szinergia természet.
hogyan magyarázza viszonyát organikus építészet és a természetes életmód?
A kísérlet arra, hogy a szinergia a természettel, akkor a megközelítés, hogy mi használ a tervezési rendszerek élnek. Ezek a rendszerek olyan épületek, az élelmiszer-termelés, a hulladék-és vízrendszerek és még sok más. Amikor dolgozunk, nem pedig a természet ellen, a többi a természet dolgozik velünk és a dolgok lesz könnyű. Ez permakultúra.
Van valamilyen tanácsot adni, akik szeretnének menni, és élni szerves házban?
Miután a saját otthonában, ami része lehet egyszerű. Kezdje "mit kell tennem?" és "mi van?" nem a "mit vegyek?" vagy "mi más emberek?". Van egy permakultúra tanfolyam, vagy olvasni egy könyvet. Légy találékony, próbáld a dolgokat, a dolgok a könnyebbik utat. Nézd meg ugrál. Légy merész.Az első lépések :: önkéntesség

Ismerkedés a keze piszkos

Van kedve, hogy a saját otthonában ezen irányvonalak mentén, de szeretné, hogy egy kis tapasztalattal a kezét. Szeretnénk meghívni Önt, hogy csatlakozzon hozzánk a jövőnkbe építési projektek. Gyere, te add a kezed, és mi megtanít néhány módszerek és trükkök a tervezés és kivitelezés a kis hatás, permakultúra stílusban. Nem is beszélve sok jó étel és a jókedv.
Jelenleg dolgozunk egy új haza részeként Lammas projekt .Amellett, hogy a épületben hasonló lehetőséget is, hogy segítsen nekünk felállítása permakultúra kertek és erdők kertek és tanulni sok más szempontból önálló élet. Ott is lehetőséget, hogy vegyenek részt a többi telek és közösségi létesítményeinek a falu beleértve a fenntartható erdőgazdálkodás, a megújuló energetikai rendszerek, az akvakultúra és a falu központja épületet.
Amíg ez megtörténik én szervezése rendezvény máshol. Én szívesen segít másoknak megtalálni a belső építészek és azt is, hogy segítsen az embereknek, akik szeretnék élni, kevés hatással életet megtenni ... Én nyitott vagyok, hogy izgalmas pályázatokAz első lépések :: tanfolyamok2013 tavaszán "Élet a táj: alacsony hatást tervezés és gyakorlat"

Időpontok tbc január
Egész évben azt tervezzük, hogy futtatni számos tanfolyamot együtt építjük családi méretű hobbit ház, Earthlea. A cél a héten lesz, hogy betekintést a gyakorlati munka a környezetbarát épület és hogy egy alapítvány a permakultúra készségek kialakítása a lakás, amely integrált szélfogó, üzemanyag csalit, tavak, élelmiszer-és más rendszerek alkalmasak arra, hogy a táj találja magát hüvelyk
A reggel lesz gyakorlati foglalkozásokat tervezési kereteket és eszközöket, elsősorban a Jasmine, levonni permakultúra. A többi nap lesz egy esélyt, hogy a kezét piszkos segíti Simon a napi munkát az épület egy természetes házat. A tevékenységek szerint változik, hogy hol vagyunk a projektben, amelynek nagy része meglehetősen alapszintű graft. Bár nem lesz bőséges lehetőséget, hogy a szórakozás, kérdezze részletes kérdéseket és megbeszélni a saját elképzeléseit nem ígérhetünk különleges tandíj bármilyen különleges képességekkel.
Lesz hely a kérelem ülések egy adott témakörben, böngészés sok jó könyv és a határokon beporzás az ötletek és projektek.
Ez egy minta hét:
DAY
AM
PM
EVE
1
Érkezés
Étkezés
Bevezetés
Diavetítés ecobuilding
2
Megfigyelés játékok
Felmérés keretek
Hands on épület


3
Funkciói és elemei a ház
Hands on
Lammas túra
4
Key tervezési eszközök: zónák, szektorok, szempont és magassági
Hands on
Film éjszaka
5
Tervezés kertek, üzemanyag, vízrendszerek részletesebben
Tanulmányi kirándulás 'Ez roundhouse' at Brithdir Mawr


6
Hogy az álom valóság és a megfelelő: jövőkép, építési engedélyt, megélhetését.
Hands on
Közösség "hub pub"
7
Loose Ends és a következő lépések
Ebéd és záró kör


Ahogy sátorozási lehetőség meglehetősen korlátozott a tanfolyam lesz nagyrészt lakossági, a tanya mellett Lammas, egy rövid sétára a telken. Minden étkezés szerves és vegetáriánus, és szerepelnek a költségek. Annak érdekében, hogy az árak megközelíthető néhány táborozók lehetséges. Önkéntesek?
Becsült árak a 7 napos "Élet a Landscape"
Teljes ágy és ellátás
£ 440 személyenként
Tetőtér kollégiumi, étkezést tartalmazza
£ 330 személyenként
Kemping, étkezés csak
£ 220 személyenként


Az első lépések :: építési engedélyEz az oldal miatt egy frissítést. Wales széles OPD tervezési politika már hatályos, és a legjobb reményt az ilyen típusú fejlődés.
-----------------------------------------
Bár én beszélek elsősorban a brit tervező rendszerek, remélem, a következő is hasznára a más országokban.

Tervezési háttér

A brit Town and Country Planning Act 1947-ben vezették be, hogy ellenőrizzék a fejlesztését és földhasználat. Más országok hasonló jogszabályokat. Ez azt jelenti, hogy szeretnénk használni egy darab földet, hogy él, vagy hogy az önellátás és megélhetés kellene engedély kérésére mind az építési munka, és minden változást a földhasználat (valamint a bányászat, a mérnöki és egyéb műveletek) .
Míg ez a rendszer védi a földet, féktelen fejlődése azt is jönnek játszani a szerepet a gazdaságban. A gazdaság már növekszik azáltal, hogy hitelek és a több pénz formájában az adósság. Az emelkedő lakásárak párosul egyre erőtlen jelzáloghitelezés jelentősen hozzájárul a növekedéshez, ezért a stabilitás a gazdaság.
A házak értéke kapcsolódik elsősorban nem a költségek az építési, hanem az engedélyt, hogy használja a földet otthoni használatra. A negyed hektár mezőgazdasági terület is itt érdemes £ 1000.Amint engedélye a változás a használat a lakossági építési telek lesz érdemes £ 100,000. Tehát, hogy hozza £ 99,000 extra rá mi nemzeti mérleg, amely az új háztulajdonos várhatóan megtérül. Fizet ki a jelzálog lehet, hogy a tulajdonos a teljes élettartamuk, és súlyosan korlátozza a hatályát élni egy egyszerű és fenntartható élet.
Vannak szabályok, hogy az ellenőrzési tervezés engedélyt azok a mezőgazdasági vállalkozások építeni, és élni a földjüket. Ez közel illesztés az kevés hatással volt lakója, aki szeretné élni a telket, hogy egyszerű módon és a munka, hogy a darab földet. Ezek a szabályok annak bizonyítását, hogy mind a vállalat életképes, és hogy van egy szigorú funkcionális kell élni az oldalon. A gyakorlatban a vállalkozás gazdasági életképessége értelmezi annak alsó sorban profit, ez nem veszi figyelembe sem termelnek származtatott önellátás, illetve a tény, hogy egy nagyon szerény jövedelem elegendő ahhoz, hogy egy egyszerű módja az élet. Továbbá funkcionális igény teszt vadul változó értelmezése, és nem teszi lehetővé, hogy az élet máshol is lehet gazdaságilag bénító. (A vizsgálat gyakrabban kapcsolódik, hogy szükség van a 24 órás figyelmet ellést anyajuhok, égő faszenet kemencék, sőt akkumulátor csirke farm légkondicionáló biztonsági rendszerek-igaz példa!)

Visszamenőleges alkalmazás

A közhiedelemmel ellentétben, Nagy-Britanniában, hogy nem illegális építési munkákkal és megváltoztatja felhasználási alkalmazása nélkül az építési engedélyek kiadása előtt kézzel.Elfogadható, hogy ahelyett, hogy a visszamenőleges alkalmazás. Természetesen lehetséges, hogy ez az alkalmazás is megtagadható. Ezt a megközelítést kedvelt Tesco áruházak, akik támaszkodnak a kölcsönösen elfogadható pénzügyi feltételeket biztosítani jóváhagyásra. Ugyancsak a megközelítés, amely a legtöbb sikeresen használják mind alacsony hatást lakók és sok más hagyományos mezőgazdasági bár ezek az emberek általában kellett támaszkodnia a papírmunkát és a logika biztosítása végső engedélyt.
Ezen kívül a tervezési részleg nem rendelkezik általános feladata érvényesíteni ellen nem engedett fejlődés, csak a kérelmek feldolgozására és nyomon követése a panaszokkal. Ez egy jelentős megtartása a szabadság és a józan ész. Ha kapok egy darab földet, és épít egy hatalmas palota, amit használ, mint a bázis, amiért túl hangosan felek. A szomszédok valószínűleg panaszkodni, hogy a tanács, akik a kereslet a visszamenőleges alkalmazás amelyben azt megtagadják, és tálaljuk a végrehajtási végzés számomra, hogy az épület elbontása. Másrészt, ha építek egy szerény és diszkrét ház egy darab földet valahol, és az én szomszédok nincs probléma azzal, amit csinálok, annak szükségességét, hogy a tervezési alkalmazás nem fog felmerülni. Ebben az esetben a 10 év után az épület és használatának megváltoztatása lesz jogosult bizonyítványt jogszerű felhasználását, azaz a tervezési alkalmazás nem szükséges. Ha nem változik a használat jogszerű felhasználását adják 4 év után.
Sok alacsony hatást élő projektek már nyújtandó ideiglenes vagy állandó engedélyt a retrospektív alkalmazások általában követi fellebbezéseket. Az ilyen esetek vitatható a mezőgazdasági technikai, valamint kéri, hogy az általános ökológiai és társadalmi kötelezettségek.
Agenda 21 azt mondja: "A hozzáférés a termőföldek lényeges eleme a fenntartható kíméletes életmód. Land források alapját (emberi) élő rendszerek, és a talaj, az energia, a víz és a lehetőséget, minden emberi tevékenység." és kötelez bennünket a céllal, hogy a "a föld követelményeit az emberi település fejlődés környezetkímélő területrendezés és földhasználat biztosítása érdekében földhöz minden háztartásba, és adott esetben, az ösztönzés a közösségben és a közös tulajdonban, és sikerült földet."
És a szavak a Landmatters Projekt fellebbezését ellenőr: "permakultúra ma már nemzetközileg elismert eszköz a fenntartható mezőgazdaság és a téma sok tudományos vizsgálat az elmúlt években. Sőt, a menetirány feltörekvő nemzeti politika egyre fenntarthatóbb megközelítést fejlesztése és annak szükségességét, hogy a probléma a klímaváltozás egyértelmű ... Ebben a helyzetben találom ott, hogy jelentős ökológiai, oktatási és kulturális előnyöket további feltárása permakultúra ... a fejlesztési és a kísérletezés a fenntartható technológiák és mezőgazdasági gyakorlat, hogy az életmód lehetővé " és "annak érdekében, hogy gyakorolni permakultúra megfelelően és eredményesen ... jelentős és folyamatos lakossági jelenlét elengedhetetlen"
Ez az egyre jól kitaposott út a fejlődés és a visszamenőleges alkalmazás volt az általánosan ajánlott útvonalat alacsony hatást fejlesztési és adott nekünk otthonunkat 4 évig nagyon kevés komplikáció.Soha nem jött, hogy vitatkozni fellebbezést, és mi soha nem kényszerült arra, hogy lerombolja az otthonunk. Mi ösztönözte a legrosszabb forgatókönyv, hogy házat is szemben érvényesíthető azonnal később lebontották után elkerülhetetlen pár év papírmunka. Ezen idő alatt a költségek és a munka mennyisége is tart, hogy egy egyszerű otthoni lényegesen kisebb, mint a bérleti költségének egy hagyományos házat, nem is beszélve a minőségi tapasztalat ezen időszakban.

Low Impact fejlesztési politika

Az elmúlt két évben már töltött időnket követően egy másik megközelítés. Bevezetése óta a úttörő alacsony hatást fejlesztési politika Pembrokeshire (SW Wales) is részt vettek a projekt Lammaspróbálok előzetes engedélyt a 9 lakás alacsony hatást település. Reméljük, hogy ezzel fogjuk meg a precedenst, amely ezt követően az egyszerű út nélkül a bizonytalanság a "retrospektív" megközelítés.
A Low Impact fejlesztési politika széles látókörű, és amely potenciálisan kinyit egy úttörő pozitív változás. Alatta, valaki dolgozik és él a földjüket fenntartható módon, valamint ebből a megélhetését, hogy a földet sem képes elvégezni, így a mezőgazdasági terület. Ez hatékonyan támogat fenntartható megélhetés egyébként gazdaságilag életképtelen a jelenlegi, fenntarthatatlan pénzügyi helyzetben.
Pembrokeshire még nem sikerült kötni bármelyik kérelmek a politika. Míg a miénk volt frusztráló folyamat, még mindig reméli, hogy jó eredményt hamarosan. Barátunk, aki a visszamenőleges alkalmazás ugyanolyan politika jobb helyzetben. Ők alkalmazták 2 évre ideiglenes engedélyt, és már él és dolgozik a földjüket a 18 hónap, mert benyújtották a kérelmüket!
Hasonló politikát jelenleg konzultációs szakaszban a Wales nemzeti és Angliában is így mozog ugyanabban az irányban.

Következtetés

Azt javasoljuk, jelenleg fejlesztés követ visszamenőleges alkalmazása szükség, lehetőleg Pembrokeshire, a legjobb megközelítés egyéni vagy csoportok számára egy új alacsony hatást élő projektet. Van még néhány létrehozott projektek mintegy akik nyitottak az új tagok ( lásd a forrásokat oldal ). 7. fejezet egy kampány csoport és tervezési tanácsadás az alacsony hatást fejlesztés. Ők szinte biztosan a szakértők alacsony hatást tervezési kérdéseket, és néhány kiváló publikációk és online forrásokat.

Az első lépések :: Néhány apró lépések, …Fogyasztás

 • Kerülje vásárol újonnan gyártott dolgokat, ahelyett, hogy vásároljon használt, vagy hogy a saját.
 • Kerülje a nagy üzletláncok és szupermarketek.
 • Vásárlás dolgokat a kis-és a helyi vállalkozások számára.
 • Előnyben munkás szövetkezetek vége vállalatok.
 • Ahol csak lehetséges vásárolnak közvetlenül a termelőktől.
 • Támogatja a helyi valuták.
 • Kereskedelmi vagy ajándékozzon helyett inkább a pénzt.

Közösségek

 • Mosolyogj az emberekre, és megfelelnek a szemét.
 • Adj open-minded/hearted időben ezek az emberek körülöttünk.
 • Pártok és ünnepségek szervezése (pl. egy vacsorán, ahol mindenki hozza a házi készítésű étel, vagy egy gyermek fél, ha mindkét szülő szervez a játék)
 • Szervezze forgó munka pártok és szakértelem megosztásának eseményeket.
 • Vision össze a jövőben a közösség, és ez történhet kombinációja tárgyalások a helyi tanácsok és a közvetlen cselekvés. (Ha úgy gondolja, hogy a fel nem használt út lehet, hogy egy jó zöldség kertben, majd, hogy néhány barátommal együtt, és csak megy előre, és csinálni)

Élelmiszer-és Land

 • Terjednek és növény ehető évelő növények, lehetőleg a rendelkezésre álló területek.
 • Ismerje meg, hogyan növekszik az élelmiszer, és mentse a magvakat.
 • Állítsa be a személyes és a közösségi élelmiszerjog növekszik.
 • Stick szezonális, helyi és bio élelmiszerek.
 • Eszik húst mértékkel.
 • Próbáld meg kenyérsütés, ételek tartósítására, így sajt, sör, stb.
 • Élvezze a főzés és evés jó étel. Kezeljük az élelmiszer tisztelettel.
 • Ismerje meg, milyen vadon élő növények nőnek a területeken, és megtanulják, hogyan kell használni őket az élelmiszer-és gyógyszer.
 • Védelme és ösztönzése a biológiai sokféleség és a vadon élő területek (pl. egy kis vad folt az alján a kertben lehet menedéket a madarak és kisebb állatok).
 • Készíts egy tó.

Energia

 • Használja a fa (biomassza) fűtésre. Telepítse holzofen. Vegye tűzifa a hulladéktól és a növény a helyi vagy személyes tűzifa kellékek. Egy olyan légkörben, mint a brit, rövid vágásfordulójú növények, mint a fűzfa lehet teljesen eredményes a 3 év, és a 30 x 50 m terület hő hatékony családi ház.
 • Heat víz fa-és napenergia. (A napenergiával működő vízmelegítő könnyen tenni a hulladék anyagok egy-két nap.)
 • Megújuló villamos energiát. Váltás hálózati kapcsolatokat szállítókra, akik csak azokkal a megújuló energia.
 • Beállítása és használata a helyi vagy személyes energiatermelő rendszerek. Kisméretű vízi rendszerek, különösen ajánlatot egyszerűen karbantartott berendezések a magas és megbízható visszatér az összeg a befektetett energia.
 • Gyakorold alapvető fa, fém, stb, hogy a javítás és az alapvető termékek és eszközök.
 • Komposzt élelmiszer-és az emberi hulladék építeni a talaj termékenységét, és csökkenti az energia igények hulladék.

Életmód

 • Kifizetés beruházások házak. Menjen egy olcsóbb otthon, vagy, hogy a saját (többnyire olcsón kész engedély nélkül).
 • Rövidebb munkaidőben dolgozni.
 • Ez szabadít fel időt és energiát, hogy fenntartható életformák, valamint a támogatás megszüntetése a pusztító hatású rendszereket.
 • Ne vegye a foglalkoztatás szervezetek nem fenntartható vagy kinek tevékenységek nem részesülnek a világot.
 • Maximalizálja az autonómiát az állami és a vállalati ellenőrzési struktúrák.
 • Vigye a városi és a vidéki területeken, és elkezdek dolgozni egy földet.

Megfontolás

 • Nézzük meg, mi eleme a világ és a társadalom a legnagyobb érték számunkra (levegő, víz, élelmiszer-ellátás, gyógyszerek ...?)
 • Fontolja meg, milyen elemek / szolgáltatás / termék tudnánk boldogan meglenni nélküle (háború, az idei divat, még DVD-t, egy nagyobb autó ...?)
 • Ne feledje, hogy minél több van az utóbbi, annál inkább fenyegeti az előbbi.
 • Amikor pénzt költeni, vagy aktív szerepet játszanak a társadalomban, hogy ideje, hogy a tetteink következményeit. (Vásárlás tank üzemanyaggal támogatja az erőszakos megszállása a Közel-Kelet, vásárol olcsó ruhát támogatja kizsákmányoló és a gyermekmunka, vásárlás transznacionális vállalatok alapokból a kitermelés tőke a szegényebb országok és az erózió az emberi jogok)
 • Fontolja meg a modern világban a szempontból a mi ancesters.
 • Gróf áldásaink.
 • Értékelni a szépséget és törékeny az élet, az emberi és egyéb.
 • Legyen idő, hogy értékeljük, és gratulálok magunknak - mindannyian csodálatos és erős lények.
 • Smile, nevetés, a szeretet és az álom. Jelen és ne aggódj.


Történetek :: Herstory (Otthon az erdőben)Vegyünk egy baba, a kisgyermek és az építési területet. Keverjük jól össze, egy nagyvonalú segít a sár, kombinálni 6 héttel a szilárd csapadék, míg walesi alatt élő vásznon. Ezt cselekedjétek gyertyafényes nélkül fürdőszoba vagy elektromos három hónapig.Chuck élő apád jó intézkedés. Top választékával nagy tömegben.Az eredmény egy kézzel készített otthon, a szépség, a melegség és az egészség kb £ 3,000.
Miután a gyermekek egyik fő motivációja vásárol egy házat.Keverjük össze a szigorú gondozása gyermekek és találkozó igényes törlesztő a mai éghajlat, és van egy recept a stressz.Ezután adjunk hozzá, hogy ezt a kérdést a mérgező anyagokat, melyek velejárói a legtöbb épület, és tegye a drága babák nekik egy koktélt a döbbenetet. Ez összefoglalni a lehetőségeket, mielőtt a család előtt, úgy döntöttünk, hogy fejest ugrik, és menj le a járt útról.
Néhány korábbi tapasztalatok, sok olvasás és az önálló hit adta nekünk a bátorságot az a meggyőződésünk, hogy szerettünk volna építeni a saját otthon, természetes környezetben. Ezzel a baj, a férjem és én úgy döntött, hogy magunknak, amit nevezhetünk egy öko-home, ahol tudtuk, hogy a lehetőséget. Számunkra választás jött a másik után, és minden alkalommal, amikor megtette a döntő lépést események összeesküdtek, hogy segítsenek nekünk a mi küldetésünk.Visszatekintve voltak idők, a stressz és a kimerültség, de semmiképpen nem bánta, és sok az elégedettség.
Kezdetben nem volt tőke és úgy döntött, határozottan, hogy teljes munkaidőben, míg a szülők a gyerekek még fiatalok voltak. Ahogy értékelni fogja, hogy egy főállású anya és apa a részmunkaidős jövedelem alacsony, mintegy 5000 £ pa, így a jelzálog nem volt lehetőség, és a várható bérleti tűnt komor. Providence jött utunkat, és a földbirtokos felajánlotta a lehetőséget, hogy mozog az ő erdei Nyugat-Wales építeni egy öko-ház. Nem lenne formális biztonsági vagy hosszú távon tulajdon, de a 2000 £ volt elérhető anyagok, így ugrott a gondolat, hátra sem pillantva.
Tehát itt vagyunk ma. Láthatjuk a fotót az otthonunk szokatlan, de az esztétikai fellebbez sok ember, és talán megérinti valami veleszületett bennünk kialakult erdőkben. Reméljük, ez a cikk a bizalmat és információkat bárki inspirálta vállalni egy hasonló projekt, vagy akár csak illusztrálni, hogy ha van egy akarat van rá mód, akkor is, ha egy ilyen épületet nem tantalise ízlelőbimbókat.
Sokan kérdezik, hogyan sikerült felépíteni egy házat, miközben kemping nem hagyományos szolgáltatások, és az anya nem a teljes munkaidőben épület fickó (a férj és apa) biztosíthatom önöket egy pár dolgot. Gyerekek, mint a sár, kotrók, szerszámok, fa-és gyertyafényes kiterjedt kemping. Anyukák bosszankodni a mosás. Dads építeni egész nap, és majd vigyáz anya. Gyermekek szórakoztatásáról a szabadban a végtelenségig akkor is, ha esik az eső.Anyukák vágyakozik után hangulatos kávézók, és gyakran tesz kirándulásokat a helyszínen meleg, tiszta WC-k. Gyermekek találja botok, keresse meg a köveket a rovarok, gyűjteni makk, szimulálják homlokrakodók és sokat pocsolya fröccsenő. Apukák folytatni épület és vigyáz a család esténként, amikor nem teljesen kimerült. Gyerekek látják anyagok figyelembe formában tartsa be az építési folyamat, és a sok kapcsolat, ők látják, hogy szüleik, hogy hatékony. Anyukák mosogatni míg vágyat csempézett közüzemi szoba, megtanulják, hogy figyelmen kívül hagyja a sarat, és kivéd csigákkal.Dads épít, konzolos anya, olvassa gyermekek esti mesét, és sáros lenyomatai a lapokon. Mindenki felteszi a természete csiga iszap. Aztán egy nap kap egy házat.
Ha ez nem hozott ki minket komolyabb problémák nem adnak lendületet az öko-épület. Modern építőanyagok, főleg cement és a szigetelés, jelentősen hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás és a szennyezés a víz, a talaj és a levegő bár gyakran más országokban. Inkább aggodalomra ad okot lakberendezési és belső burkolatokat venni az elsődleges szennyező anyagok vagyunk kitéve, sokkal inkább, mint a közlekedési gőzök vagy gyárak. Fluor-karbon vegyületek égésgátló permeátum szinte mindent élünk között, mérgező vegyi anyagok, mint például a biszfenol-A elterjedt a festékek, lakkok, műanyag ablakok, ajtók, konyha és így tovább szennyezi a levegőt, és elpusztítják a környezetet ők gyártják be minden ezek az anyagok jól dokumentált káros az emberi és a növényi élet, és a rák alkotó anyagok. Egyesek késve kivonják, de mi a helyzet a telítettség világunk már? Én nem válaszolni erre, kivéve, hogy válasszon a természetes anyagok, ha tudok, és biztos vagyok benne, hogy a költségek nem kell, hogy a tiltó tényező.
Tehát mi volt a ház, hogy nőtt a sár, csigák, fizikai megterhelés, három hónap, és néhány nagy jár? A lyukat ásott egy bank egy knackered régi Digger (nem az apám, hogy a gép a földbirtokos már a helyszínen) a kívánt mélységet számunkra, hogy a magasföldszinten. Ez volt a néhány héttel megszakította velem folyamatosan húzza az embereket a dicsőséges Nyugat-Wales strandok, mint volt augusztus közepén után. A durva kőfal épült körül a területet, a fal alapítvány. A kő forrása a lyukba, és ingyenes.
A szerkezet tölgyfa hozzászólás használják a kerek, azaz nem vágott bele deszka, és így nagyon erős.A mi esetünkben vékony, nyurga tölgy álláshelyet körülöttünk az erdőben, és hagyományosan nem használható más célra, kivéve szégyenletesen tűzifa, kerítés vagy fa-chip. Ez szükséges a láncfűrész, a férfiak, sok nehéz emelés, néhány nap, és nincs pénz. A konstrukció a keret néhány tanácsot, és számítás szükséges, de ez az információ könnyen elérhető a többi emberek, akik építették "roundhouses", lásd az alábbi linkekre.
DPC műanyag rakták a lyukba, és megmentett keményfából ládák meghatározott tetején, hogy a teret a szalma bála szigetelés. Nyolc tonna szalma bálák érkeztek egy hatalmas teherautó, költségszámítás £ 650, melyeket egymásra ragyogó napsütésben, és biztosította a az özönvíz eső kezdődött, a következő nap, és hetekig tartott. Nagyon gyorsan a bálák kerültek össze a falak, biztosított mogyoró pálca, így alkalmas rések a Windows. Szalma bála építés rendkívül gyors, egyszerű, szórakoztató és így kifizetődő. Mivel a ház ovális a bálák szükséges ugrás elérése görbe.
A tető egy sor rétegek elérése szigetelés, vízszigetelés és alacsony vizuális hatás kis pénz. Cotton por lapok rakták be a szarufák, majd az egész szalmabálák, lezárt három réteg szilázs műanyag, a tetejére földet az eredeti ásni. A hely maradt a központban egy tetőablak.
Serendipity megint hívott, hogy a padló és az ablakok. Nagy fenyő raklapok egy közeli munkák miatt, hogy megégett rakták a szalma, csiszolt és polírozott fel nem toxikus olaj és viasz, hogy már kiderült, hogy tartós és jó vele dolgozni. Ha olajozás táblák ugyanabban a szobában, mint a gyerekek a 04:00 akkor örülök, hogy még csak a citrus turpenes haj és a ruhák borítja helyett petrolkémiai. Tekintettel arra, hogy északi fekvésű szempontból nincs ablak a ház előtt, de tervezett hossza a hátsó fal, hogy a windows. A közeli dupla üvegezés szállítóval szívesen berendezett minket ingyen rosszul sikerült egységek miatt a lerakható, hogy csodával határos módon felszerelt egy hüvelyk a tartalék, és jött keretezett szerelvények.
Ekkorra már kimerültek, már kiürítették a gyerekek egy luxus nyaralás nyaraló két hete, hogy elkerülje a sarat, és most a hó. A Dads dolgoztak éjjel-nappal, hogy a ház lakható egyetlen megállás enni szardínia. Ezek néha aludtak, de általában sor az épület a mezzanine, hátsó ajtók beszerelése, ásás szürke víz gödrök és a vakolat a félig fagyott lime és az ujjak. Minden eszköz temették szalma. Apukák is a veszélye, hogy téved, mint yetis. Így 2005 decemberében, tizenhat hét, akkor költözött ajtók nélkül, de egy hatalmas elégedettség érzését.
Az idő most, hogy a változások a mi életmód és fogyasztás.Számos projekt hogy mindez valósággá váljon a Nagy-Britannia és Írország, valamint rengeteg forrásokkal támogatott zöld épület ötletek, kapcsolatok ezek megtalálhatók a honlapunkon, www.simondale.net / ház. Ha ez inspirált, hogy fedett szalma és mész, gyere és segíts felépíteni egy grandiózusabb haza jövőre!Feeling tehetetlen az arcát a környezeti és szociális problémák leküzdése könnyebb mint gondolnánk alkotó világos szándéka az eszmék. Felismerve ezek nem mindig egyszerű, de a tapasztalataink sokkal teljesebb, mint a régiben. A nyugalom és a jövő is maradtak ránk, hogy a gyermekek nézzük ezt a munkát a lehető legjobban tudjuk.


Történetek :: Energy Descent


Bevezetés

Ökológiai válság nem egy jövőbeli lehetőség, hanem a valóság. A jelenlegi aránya fajok kihalása nem volt olyan magas, mert hogy a dinoszauruszok. Kilencven százaléka a nagy halak a tengerekben mentek. Antropogén klímaváltozás zajlik százszor gyorsabb, mint a legjobb modellek már előre. Ez a változás nem csak fenyegeti a kihalás az egyes fajok, hanem az összeomlás vagy halálát egész ökoszisztémákat. Állunk szemben a kérdést, hogy már túl késő, hogy tesz hatékony lépéseket. Az a tény, hogy ez a válság már megtörtént azt jelenti, hogy nem az a kérdés, hogy köze van-e, hogy lehet hárítani, de mit tudunk tenni, hogy megállítsák súlyosbítják, és megbirkózni a hatásait. Ez nem arról szól, hogy mit tehetünk holnap, de mit tehetünk ma. Mint ilyen, a válasz: nem, ez nem túl késő, bárki ma veszi helyileg hatékony intézkedéseket.

Az ügy sürgős előkészítése Energy tisztességes

Emberi fejlődés az elmúlt kétszáz év óta hajtott a fosszilis tüzelőanyagok. Mi átalakított helyi ön függ mezőgazdasági összpontosított társadalmak egy globalizált társadalom energiaellátását túlnyomórészt fosszilis tüzelőanyagok. Ez a globális társadalom által közvetített összefügg a nemzetközi pénzügyi piacokon. Ezek a piacok és a különböző valuták láttuk közel folyamatos növekedés egyidőben a növekedés készletek a fosszilis tüzelőanyagok. Ez a pénzügyi növekedés is felmerült, hogy számos hatáskör növekedése miatt a spekuláció. A pénzügyi tranzakciók a kereskedelem már eltörpül a tiszta tranzakciók pénzügyi, spekuláció, hogy a kereskedelem és a spekuláció, hogy a spekuláció. Mindez pénzügyi tevékenység alapja a feltételezések és előrejelzések a folyamatos növekedés. Több kereskedelmi holnap és a rendelkezésre álló több energiát. Ezen a globális társadalom függ.
Az éghajlatváltozás ad egyértelmű elengedhetetlen, hogy megnyirbálja a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása. Emellett a világpiacon a fosszilis tüzelőanyagok jelenleg halad a csúcs a termelés.Egyre inkább egyetértés, hogy az olaj már túl van a csúcson, akkor a gáz hamarosan, és a szén a csúcs az elkövetkező néhány évtizedben. Urán nem lehet a fosszilis üzemanyagok, de ez is eléri, és adja át a csúcs a termelés a következő néhány évtizedben. Ezek nélkül meg sem kell, hogy kitaláljon egy új energiaforrás, hogy az átmenet a megújuló, vagy csökkentsük a teljesítmény / fogyasztás.
Társadalmunk működik azzal a feltételezéssel, hogy a gazdasági liberalizmus és a szabad piac nyújt technológiai megoldásokat a jövő energetikai igényeinek, az éghajlatváltozás hatásai és az egyéb problémák is szembesülhet. Igaz, hogy a szabad piac és a technológiai fejlődés bővítettük képességekkel és még megoldani bizonyos problémákat. Azonban mindez már a termék a növekvő fosszilis tüzelőanyagok. A technológiai fejlődés, hogy adna nekünk egy csere áramforrás, hogy továbbra is a növekedés teljesen példátlan. Eddig még soha nem tettem, amit a társadalom támaszkodik ránk elérésére most az alapvetően passzív folytatása változatlan módszer.
Az a hit, hogy a jövőbeli technológiai javítások lehetővé teszik a folyamatos növekedés elengedhetetlen a működéséhez spekulatív gazdaság. E nélkül a hit a piac összeomlik, és ellentétben a lassan csökkenő üzemanyag-ellátás, ez megtörténhet, mivel a befektetői bizalom nem. Abban a pillanatban talán elkerülhetünk ki ezt előfordulása egyre kreatív számvitel és gazdasági manipuláció, beleértve felfújt lakásárak, és a megnövekedett állami hitelfelvétel. Már látjuk, hogy bizonytalan ez a megközelítés már a összeomlása huzamosabb banki óriások és az elején a "globális gazdasági visszaesés."
Van egy jelentős esélye, hogy a csere energiaforrások nem valósítható mielőtt elveszítjük a gazdasági felhajtóerő, ami a technológiai fejlődés lehetséges. Ha ez történik, akkor nem lesz más választása, mint, hogy egy radikális átmenet nem növekedési paradigma, és sokkal alacsonyabb energia-életmódot. Ez megköveteli a nagyobb illesztést. Minél hamarabb el tudjuk kezdeni, hogy ezeket a módosításokat, a lassabb lesz az átmenet, és annál nagyobb az esélye van a pozitív kezelése a következő energia tisztességes, mint egy igazságos és kényelmes folyamat. Ha okosan sikerült még mindig van egy gazdag források és a hatékony technológia a kezünkben. Az igényes ezen eszközök felhasználását segíthet kezelni a legalapvetőbb szükségleteit hosszú ideig.

Csökkentve a energiafüggősége

Csökkentése az energia-függőség már nem csak, hogy csökkentsük a fogyasztást, de mi lesz, hogy jelentősen növeljék a termelékenységet a földünket és az ökoszisztéma.A legfontosabb része a társadalom az élelmiszer-termelési és elosztási rendszerek. Különösen a fejlett világban, a mezőgazdasági és az élelmiszer-ellátó rendszerek erősen fosszilis tüzelőanyag-függő. A legtöbb étel akár behozott, vagy utazott sok mérföld az országon belül. Továbbá a legtöbb állítják elő az ipari gazdálkodási technikák, amelyek egyaránt szükségesek nehézgépek és fosszilis eredetű műtrágyák és növényvédő szerek. Calorifically, az összes ilyen bemenet sokszor nagyobb, mint a kimenet, ami azt jelenti, hogy folyamatosan etetés energia mezőgazdaság. Nyilvánvalóan nem fosszilis tüzelőanyagok, a mezőgazdaság kell, hogy egy nett donor az energia az emberi társadalom. Mielőtt a fosszilis tüzelőanyagok a mezőgazdaságban, a túlnyomó többsége a lakosság vettek részt a mezőgazdaságban. Ha nem vagyunk, hogy túllépjünk fosszilis tüzelőanyagok ez lehet, hogy ez a helyzet újra.
Amellett az élelmiszertermelő mezőgazdaság is van szükség más fontos szárazföldi termelnek. A legjelentősebb az erdészet és az abból előállított termékek. Valamint fa épület, eszközök és a döntés más tárgyak, a fa elsődleges megújuló tüzelőanyag-forrás.
Ezzel szemben a fosszilis előtti helyzet, most már van egy sokkal nagyobb népesség a takarmány, és a. Mi is az előnyeit egy sokkal részletesebb megértsük a világot, valamint a jelenlegi hozzáférés a modern technológia és az erőforrások. Meg kell használni ezeket az eszközöket, valamint a hagyományos gyakorlatokat, hogy segítsen az infrastruktúra fejlesztésére és a szükséges készségek energia tisztességes. Ezeket a fejlesztéseket kell kezdeni a lehető leghamarabb, mert nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani, függetlenül a rendelkezésre álló források.

Fenntartható és rugalmas Közösségek

Annak érdekében, hogy fenntartható legyen, a rendszer vagy közösség önállónak kell lennie függ minden szükséges erőforrásokat. Minél nagyobb a számú független alrendszerek, amely biztosítja a funkciók és a szükséges erőforrásokat, annál nagyobb az a rendszer rugalmasságát. Miközben a globális társadalom még mindig tartalmaz különböző alrendszerek, ezek nem függetlenek, hogy kapcsolódik a közös fosszilis tüzelőanyagok függőség, transznacionális tulajdon és a globalizált gazdaságban. Ahol tudjuk helyettesíteni ezt független önellátás, a legkisebb mérleg, mi lesz a fenntartható és rugalmas helyi közösségek. Ez adja a legnagyobb rugalmasságot és a fenntarthatóság a mi makroszkopikus társadalom nem zárják ki többek közösségi interakció és az együttműködés.
Kisméretű föld gondoskodás is fontos, hogy csökkentse az energia be-és lehetővé teszi a nagyobb intimitás között stewardok és ökoszisztémákat. Ez, bár ez a meghittség, hogy képesek lesznek túllépni, hogy egy egyszerű steward a szükséges szerepét nővér, majd a tanár.
Először is meg kell gyógyítani a meddőség, amely az öröksége ökológiai degradáció és az intenzív gazdálkodás. Ez kezdődik javítása a talaj és a döntő mikorrhiza gombák lakosság. Föld feletti tudjuk helyettesíteni monokultúrás sivatagok és ültetjük rendszerek elveinek és minták a természeti világ. Ily módon tudjuk építeni az egészséges és termékeny ökoszisztémák, ahol különböző fajok a növények és állatok élvezze a bonyolult ingyenes kapcsolatokat. Ezzel a fajta bensőséges ismerete és vezetői képesek leszünk, hogy aktívan kezelni a ökoszisztémákat, hogy túlélje a kiszámíthatatlan éghajlati változások jönnek.
Természetesen a helyreállítás a talaj termékenységét időt vesz igénybe, csakúgy, mint a létrehozását a kertek, gyümölcsösök és komplex agrár-erdészeti rendszerek. Ugyanez még inkább igaz az erdészeti, Míg produktív tűzifa idejű sarjerdő hozható létre néhány éven belül, a helyreállítás a hagyományos erdők cserjés évtizedekig tart akárcsak létrehozása produktív új erdők és felújítását tűlevelű ültetvények.
Mindezek a szárazföldi bázisú termelés igazoló infrastruktúra és feldolgozó létesítményeket. Ezeket is meg kell lokalizált, és biztosítani oly módon alkalmas a poszt szén jövőben. Egyszerű, kíméletes lakás épülhet, ahol szükség van rájuk, a természetes anyagok és hozzáférhető módszereket. Ezek az épületek könnyen magas szintű kényelmet és hatékonyságot egy apró töredéke a költsége a hagyományos megfelelői. A hatékony és megbízható rendszerek víz-, szennyvíz, fűtés, hűtés és még szerény elektromosság egyszerűen történik low-tech módon az újrahasznosítható és természetes anyagokból.
Mindig lesznek előnyöket és örömöket közösségi együttműködés és a létesítményeket. Számos alapvető támogató létesítmények ami szintén kell relocalisation például a malmok, kohók, cserzőüzemek, lime-kemencék és ácsok műhelyek. Ezek a közösségek is saját független tanácsok, piacok, és a helyi eseményeket. A helyi kereskedelmi rendszerek vagy devizák hozzá közösség ellenálló-képességének erősítése a helyi gazdaság és az azokkal szembeni védekezést globális pénzügyi instabilitás.
Mellett a szükséges infrastruktúra jön a szükség számos olyan készségek.Sok ilyen hagyományos készségeket kell indítani, majd néhány származéka a mai világban, mások is a szintézise a kettő. Minden időt, hogy tanuljon, fejlődjön és megosztani.

Permakultúra

A permakultúra egy sor tervezési alapelvek, az emberi léptékű, fenntartható rendszerek. Ez alapján a három etikája "az emberek törődnek, föld gondozás és tisztességes részvényeket". Ez egy megközelítés, amely a leggyakrabban alkalmazott a kis léptékű mezőgazdaság, de ugyanúgy alkalmazható épületek, a hazai rendszerek vagy közösségi interakció, hogy csak néhányat említsünk. A permakultúra látás elég jól írja le a kép a fent vázolt.
Permakultúra is kulcsszerepet játszott, hogy Kuba "különleges időszak" összeomlása után a Szovjetunió 1990-ben. Olajimport vágták ketté, és az élelmiszer a nyolcvan százaléka. A sziget "gyorsan átalakultak egy nagymértékben gépesített, ipari mezőgazdasági rendszer az egyik a szerves gazdálkodási módok és a helyi, városi kertek". Ez a fajta átmenet, amit lehet választani, hogy értelmesen megnyirbálja a hozzájárulás az éghajlatváltozás, és mi is jól hamarosan szembe anélkül választás az arcát tetőzött olaj és a gazdasági instabilitást. A kubaiak válasza nagyrészt permakultúra és a közösségi mezőgazdaság rendkívül sikeres volt. Zöldség ültettek háztetőkön és elhagyott parkolókban. Havanna most termel 60%-át az élelmiszer a városi területek a város maga.
Egy másik inspiráló példa permakultúra osztrák gazda Sepp Holzer. A gazdaság 1000 és 1500 méteres tengerszint feletti magasságban az átlagos éves középhőmérséklet 4,2 ° C- Szabadban itt felnő kiwi, citrom, őszibarack, füge, búza és így tovább. A siker annak köszönhető, hogy gondos megfigyelés és az intelligens tervezés után permakultúra elvei.

A Force for Change

Van jelentős és gyorsan növekvő energia az alapoknál a permakultúra típusú megoldások, és a szándékos felé relocalisation és energia tisztességes. Olyan szervezetek, mint a Transition Towns Network és a Soil Association része a gyűjtése lendületet ebben az irányban. Az üzenetük világos, hogy eljött az idő, hogy a lépés most. Az a tény, hogy egy ilyen lépés lényegében ellentétes a növekedési paradigma azt jelenti, hogy a hívás a megfelelő energia soha nem fog jönni a vállalati vagy politikai arénában. Ez jön most az alulról, a gyorsan egyre többen hajlandók továbbra is a süllyedő hajót a fogyasztás és a növekedés vár vakon a techno-fix mentőcsónak.
A lelkesedés az ilyen típusú változások jönnek nemcsak intellektuális aggodalmát érintett kérdéseket, hanem egy sokkal erősebb szívből jövő vonzereje. Nem ok nélkül, hogy ez a fajta élet gyakran nevezik "a jó élet", és "egy hely az országban" egy évelő nyugdíjba cél. Van egy evolúciós története és elvárás az élő természet-közeli.
A skála és a hatalom ennek a lelkesedés világossá vált számomra, miután a család tapasztalata épület egy egyszerű kis hatású otthon egy walesi erdős, ahol laktunk, miközben segít a erdőgazdálkodás, kis állattenyésztéssel és felállítása erdőre kertjében. Része a motiváció az volt, hogy megmutassa másoknak, hogy ez a fajta élet lehetséges. Tettem néhány fotót az otthonunk egy egyszerű internetes oldalt, hogy mutat egy fél tucat barát, aki segített nekünk a szerkezet. Néhány héten belül, akkor már át, és kezdtek megjelenni a néhány blogok. Azóta ezen a honlapon már kapott akár 50.000 egyedi látogató naponta, és nem nézett a 2 millió ember. Volt már több ezer e-mailek izgatott és lelkes emberek. Néhány könnyek, néhány terv, néhány saját történeteiket, és minden egyes ember lelkesedéssel és bátorítást. Ez egy szerény, de szemet nyitó élmény. Az emberek vonzódnak a házba, és az életmód. Nagyon kevés magyarázatra van szükség, és szinte minden azonnali és világos megértése a filozófia és életmód. Ez a tapasztalat többek között tette, hogy nagyon világos számomra, hogy a lényegesen nagyobb számú igyekeznek, hogy a lépés, hogy az energia tisztességes és egyszerű szárazföldi életet.
Az is világos, hogy nekem ez a tapasztalat, hogy az emberek ebbe az irányba tapasztalnak pozitív visszacsatolási kör a tanulás az alábbi ábra szerint.
Az ilyen kombinációja visszacsatolási kör a lelkesedés és a veleszületett vonzerejét ezt az utat teszi ezt a hatalmas mozgalom, és az egyik, hogy képes arra, hatékony változás minden kis lépés. A fő akadály tartja vissza az rendelkezésre álló termőföld és a népek ideje. Ezek szintén gazdasági kérdésekről. Az a fajta munka megkezdéséhez szükséges, hogy az átmenet az energia tisztességes eredendően gazdaságtalan, és így is marad mindaddig, amíg azt a pontot, ahol már nem más lehetőségeket. Ez mind fontos és vonzó, hogy az említett időpont előtt eljön tesszük, amit tudunk építeni a helyi rugalmasság. Míg az emberek nagy számban folytatják ezt a fajta munkát, hogy szabadidejében, lehetetlen a legtöbb követni, mint egy teljes munkaidős hivatás az időben fizet a lakás és a föld dolgoznak.

Lehetőségek

Vannak egyre több közösség által támogatott mezőgazdaság és a hasonló projektek, amelyek lehetővé teszik az emberek földhöz, de nem tud segíteni nekik eleget a lakhatási költségeket. Azt szintén nem teszi lehetővé a megfelelő permakultúra megközelítés helyezi az otthon közepén egy sor fiktív övezetekben, ahol a dolgok igénylő legtöbb figyelmet a legközelebb otthonába, hogy maximális figyelmet és a hatékonyságot.
A tervezési rendszer nem teszi juttatások a gazdálkodók és szezonális erdészeti dolgozók élni a föld, ez általában szigorú teszteket a funkcionális kell ott lenni, és bizonyíték arra, hogy a vállalkozás egy életképes vállalkozás. Ez a keret nem teszi támogatás termelési önellátásra, sem az olcsó életmódot kedvelt élők ki a föld ilyen módon.
Kisszámú egyének és közösségek is, hogy egy közvetlen akció megközelítés és mozgatásával a mezőgazdasági földterületek és szerzés együtt a projektek előzetesen nem építési engedély. Sok ilyen projekt végén jön a figyelmet a tervezők, melyen visszamenőleges alkalmazás, általában a mezőgazdasági iránymutatás fent leírtak szerint. Szinte kivétel nélkül, akik megengedhetik maguknak az elveszett alvást és jelentős papírmunkát a tervezési fellebbezés, kap engedélyt megkapta, bár gyakran rövid távú, ideiglenes engedélyt. Érthető az emberek többsége kerülnek ki ezt az utat, a bizonytalanság és a közös benyomás, hogy a fejlesztési előzetes tervezés illegális. Ha a tervezési rendszer ad engedményeket vágyókat élnek és dolgoznak apró termőföld ilyen módon lenne a helyzet egy teljesen más ember. Az útvonal jön létre akkor lesz vonzó a megfelelő számú ember, hogy jelentős előkészületeket az átmenet az energia tisztességes.
Miután megoldatlan retrospektív tervezés esetekben jelentős tárgyalási Pembrokeshire hozzá, mint a tervezési politika annak JUDP nyarán 2006. Számos benyújtott keresetlevél a megyei, beleértve a "Lammas Project" ezt a javaslatot az alacsony hatást település 9 kisbirtokok vett mintegy 5 ember-év papírmunka és a tervezés, és úgy tervezték, hogy illeszkedjen a politika a lehető legszorosabban.Kezdetben elutasította a földön ellátása elegendő információ, és már ismételten a több munkát. A Lammas csapat még mindig várja, hogy hallja, és remélem, hogy lépni a földjüket a következő évben.Más kérelmezők ugyanazon politikai hasonló történeteket.

Következtetés

Az éghajlatváltozás és a környezeti válság igényel azonnali és drámai vágott háttal a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása. Ha nem mozog először, akkor is kénytelen ránk hamarosan az apadó készletek és túlságosan kiterjedt globális gazdaságban. Jelenleg nincs más életképes energiaforrás, hogy továbbra is növekvő növekedést.
Az átmenet az energia tisztességes nehéz lesz. Ugyanakkor annál hamarabb tudjuk elkezdeni a felkészülést, hogy a könnyebb lesz. Meg kell, hogy a helyi közösségek saját támaszkodó és rugalmas.Azt is vissza kell állítani a termékenység és a termelékenység a föld. Ki kell fejleszteni, és alkalmazkodni támogató infrastruktúra, valamint a tanulás alapvető készségeket. permakultúra hatékony megközelítés, amit lehet használni, hogy ezeket a változásokat.
Van egy erős alulról lelkesedéssel változtatni ebben az irányban, valamint a gyorsuló pozitív visszajelzést. Ha egy működőképes út lehet a tervezési rendszer hozzáférést a földhöz, és az élethez való joga rá, hogy azok számára, akik ezeket a változtatásokat, akkor lehetővé teszi a dagály az emberek, hogy valódi előrelépést a fenntartható társadalom. Ha egy működőképes út nem található, mi lesz függő az egyre több ember kész arra, hogy a föld engedély nélkül.


Történetek :: LammasLammas Project egy önkéntes szervezet, amely azon fáradozik, hogy az alacsony hatást fejlődés több éve. Hogy részt vett a fejlesztés a Low Impact tervezési politika Pembrokeshire, majd a Wales-szerte "One Planet Development" politikáját is. Ez a politika lehetővé teszi alacsony hatást épület és az élet, ahol van kötve, hogy a munka a föld egy egyszerű megélhetést.
Közben 2009-ben Lammas sikerült engedélyt a település kilenc 5 hektáros kis hatású kisbirtokok alatt Pembrokeshire politikáját. A TIR-y-Gafel település jól halad. Sok a infrastrucuture már a helyén, és az épületek kezdenek menni. Több ezer fát ültettek, kertek jöttek létre, egy közös hub épület szinte teljes, a víz-rendszer nyújt áram-és lábnyomok a helyén. Ha többet szeretne megtudni a település nézd meg a Lammas honlapján.
Lammas is tanácsot és szolidaritás folytatók alacsony hatást élet máshol. További részleteket a projektről lásdwww.lammas.org.ukLinkek és forrásokRengeteg őket ott. Íme néhány a kedvencünk.

Könyvek

Építése Low Impact Roundhouse
Tony kulcs magyarázata az ő épít. Megmutatja, hogy bárki meg tudja csinálni, függetlenül attól, képességek és erőforrások. Erősen ajánlott.
Otthoni munka: handbuilt Shelter
Egy fantasztikus kirakat saját beépített óvóhelyek világszerte.
A Pattern Language - Christopher Alexander et al.
Tervezési útmutató, használható bárki, hogy az egészséges funkcionális helyiségek, épületek és városrészek.
Spirit és hely: Gyógyító Környezetünk - Christopher Day
Hogyan tervezzünk egészséges építészet és annak hatása az emberekre.
Épület, szalmabálák - Barbara Jones
Egy egyszerű, de átfogó útmutató a szalma bála építési igazított az Egyesült Királyságban az éghajlat.
The Art of Natural ideje: tervezése, kivitelezése, erőforrások
Esszék és bemutatkozás, hogy szinte minden szempontból a téma.
A Föld Care Manual - Patrick Whitefield
Gyakorlati körben permakultúra könyv, sok a nő az Egyesült Királyságban.
Permakultúra: elvek és utak Beyond Fenntarthatóság - David Holmgren
permakultúra design megoldást a problémákra a modern időkben.

Weboldalak

Lammas
Úttörő alacsony hatást ecovillage projekt SW Walesben.
Low Impact Living Initiative
Tájékoztatók, képzések, üzlet és - jó bevezető anyag.
Steward Wood
Egy inspiráló csomó ember él az erdőben, és néhány fantasztikus, mélyebben forrásokat.
A föld miénk / 7. fejezet
tanácsadás és támogatás, különösen a tervezési kérdésekben. Azt is, hogy egy nagy magazin a földet.
Tony és Jane Roundhouse
Landmark lakás, amely formálta az állam alacsony hatást fejlesztési Nagy-Britanniában.
Cae Mabon
Retreat falu állkapocs-droppingly szép kis hatást kifejtő épületek.
Repülő Beton
Steve Korhner spray könnyűbeton, hogy a legcsodálatosabb plasztikus építészet láttam.
A permakultúra Association (Nagy-Britannia)
Tudjon meg többet permakultúra, a design filozófiája a projekt.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése