2017. július 9., vasárnap

Népírtás rendelve a holokamu folyik .




Népírtás rendelve a holokamu folyik .

Méregtelenítés chemtrails ellen


Egyre többet hallani mostanában a CHEMTRAIL méregről, amivel próbálják ritkítani az emberiséget.
Ismertető a fémek szervezetre gyakorolt hatásáról:

Nehézfémek:
az amalgám, az ólom, a higany, az arany, az ezüst, a réz, a cin, a cink, a vas, a kobalt, a kadmium és a nikkel. A nehézfémek a szervezetbe nagyon vezetik az áramot, a szövetbe kerülve alapvetően megváltoztatják elektrokémiai tulajdonságait, hormonális és idegrendszeri zavarokat okoznak.
Könnyűfémek:
az alumínium, a titán stb.
Szükséges fémek megfelelő arányban vitalitást biztosítanak. A fémek lerakódnak az emberi szervekben és szervrendszerekben, a gerincben, valamint az agyban. Ha túl sok kerül a szervezetbe akkor toxikussá válhat.
Természetesen vannak közöttük olyanok is, amelyek jó, ha kis mennyiségben megtalálhatóak a testünkben (például a réz vagy a vas), őket hívjuk nyomelemeknek.
Szükséges fémek:

Kalcium Ca
Kálium K
Nátrium Na
Magnézium Mg
Vas Fe
Cink Zn
Káros fémek:

Ólom Pb - bekerülés módja: talaj, kipufogó gázok, növények, gyümölcsök;hatása: koncentráció zavar, szétszórtság, csontfájdalom, vérszegénység, térdfájdalom, szorongás, félelem
Aluminium Al - bekerülés módja: edények; hatása: memóriazavar, erős emocionális változások, túlzott féltékenység, agyi területek érintettsége: hipocampus előagy
Titán Ti
Rubidium Rb
Bárium Ba
Arzén As
Kadmium Cd - bekerülés módja: dohányzás és festékek által, hatása: étvágytalanság, kedvetlenség, bőrön, mellkason foltok, depresszió
Germánium Ge
Higany Hg - bekerülés módja: amalgámtömés, ipari termelés, halak fogyasztása; hatása: gomba, candida, allergia, túlérzékenység vagy érzéketlenség, gyakori fejfájás, égő szemek
Alumínium, bárium mérgezésről, ha érdekel valakit….
Alumínium
A harmadik leggyakoribb elem a Földön (8,13%) és a leggyakoribb fém a földkéregben. A természetben elsősorban kevésbé oldható oxidok és szilikátok, agyagásványok formájában van jelen, így a biológiai rendszerekben csak nyomokban jelenik meg.Bár az alumíniumnak nincs szerepe az emberi sejtműködésben, magasabb koncentrációban toxikus hatást mutat; az alumínium kitettség különösen vesebetegek számára jelent kockázatot. Nagy mennyiségben az alumínium mérgező az idegrendszerre is, mivel megváltoztatja a vér-agy gát működést. Az alumínium lerakódhat a csontokban.
Tulajdonképpen minden étel, ital és a környezeti elemek is tartalmaznak valamennyi alumíniumot. Egy átlagos felnőtt naponta 30-50 mg alumíniumot eszik meg. Belélegzés útján azok az emberek vannak kockázatnak kitéve, akik poros környezetben, alumíniumgyártás, veszélyeshulladék-lerakók közelében, vagy olyan helyen élnek, akol a természetes alumínium koncentráció magas.
Az alumíniumot a legtöbb esetben a bőrön át veszi fel az ember, és mivel az egyik leggyakoribb elem ezen a bolygón (8,13%), a lélegzetvétellel is szervezetünkbe juthat. Bőrön keresztül a hagyományos alumíniumpalackozású dezodorok miatt jut be, amik különösen rossz hatásokkal bírnak, főleg ha azt frissen borotvált bőrre alkalmazzuk, mivel a borotválkozás során okozott apró sérüléseknek köszönhetően az alumínium gyorsabban behatol a szervezetbe.Továbbá a testápolási termékekkel, krémekkel, vagy sminkelés közben kerülhet az anyag a bőrünkön keresztül a szervezetbe.1972-ben dialízissel kezelt vesebetegek között figyelték meg a súlyos idegrendszeri károsodást okozó tüneteit, melyeket alumínium mérgezés okozott.

A tartós foglalkozásköri expozíció betegséget okozhat. Az alumínium tartalmú porok a belélegzés után a tüdő szöveteiben még éveken keresztül akadályozzák a gázcserét, melynek a tünetei köhögés, légszomj és váladék formájában jelentkeznek. Az alumíniumnak a szervezetre legkevésbé terhelő hatásai közé a gyomor-bélrendszeri irritációja tartozik. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint jelenleg mintegy 35 millió ember szenved az Alzheimer-kórtól vagy a demenciától (szellemi hanyatlás, elbutulás). Néhány esetben olyan embereknél, akiknek a szervezetében sokáig volt jelen az alumínium, csont és agyi elváltozásokat tapasztaltak. Pár vizsgálat összefüggésbe hozta az alumíniumot a memóriazavarokkal, az Alzheimer- és a Parkinson-kórral.
Jelenlegi ismereteink szerint az alumínium felhalmozódhat a szervezetben, ezt a folyamatot pedig a kalcium/magnézium arány zavara és a foszfát magas szintje segíti elő. Továbbá az alumínium kiszoríthatja a vasat a transzferrin komplexből, és vérszegénységet idézhet elő. Negatívan befolyásolja a kalcium és a magnézium csontokba való beépülését is. Veszélyesek lehetnek az alumínium-fluor és vegyületei, amik például a repülőgépek üzemanyagával hozhatók összefüggésbe és a csapadékkal a Földre visszajutva szennyezhetik a környezetünket.
Az alumínium jól kötődik a levegőben lévő kis részecskékhez, ahol szálló por formában napokig fennmaradhat. Bizonyos körülmények között az alumínium oldódhat kis mennyiségben tavakban és folyókban.
Mindig más elemmel vegyületeket képezve található meg, mint például az oxigén, a szilícium és a fluor. Nem fémes formában az alumínium és vegyületei általában mindenhol megtalálhatóak a közvetlen környezetünkben: ivóvízben, alumínium bevonatú konyhai edényeken, dezodorokban valamint testápolók és kozmetikai szerek összetevői között, mint a különböző krémek, barnító folyadékok. Általában dörzsanyagként, izzadás gátlóként, sűrítő anyagként, fedő anyagként és fizikai fényvédő gyanánt kerülnek a kozmetikumokba. 
Számos élelmiszerbe (sajtok, sütőport tartalmazó pékáruk, sütemények, fagyasztott tészták, szójalapú fehérjék) kevernek a feldolgozás során különböző adalékanyagokat (alumínium-ammónium szulfát E523, alumínium por E173, alumínium-szilikát E554 és E559, alumínium-sztearát E391, alumínium-szulfát E520). Az alumínium port élelmiszerekhez adagolva, élelmiszer színezékként használják, így például az E173-adalékanyaggal ezüstszürkés színhatás elérése a cél az adott termék felületén.
Ha nem tudunk megszabadulni a szervezetünkben felhalmozódott fémektől, akkor azok különféle kellemetlen tüneteket és betegségeket okozhatnak:
bőrelváltozás, kiütés, ekcéma, allergia, bőrviszketés,
fejfájás,
neurodermitisz,
asztma, légúti megbetegedés,
hajhullás,
emésztési zavar,
ízületi fájdalom,
krónikus fájdalom, kimerültség,
a fertőzésekre való fogékonyság,
alvászavar,
depresszió,
zavartság,
daganatos betegség,
gombás fertőzés,
autizmus,
tanulási nehézség,
pszichés elváltozás stb. jelentkezhet.
Néhány méregtelenítő módszer, amit használhatunk a szervezetben lerakódott gyakran halált okozó fémek kihajtására:

Mindenek előtt kiemelném a fokozott folyadék fogyasztását, esetleg aktív testmozgást, ami izzadást idéz, ezáltal is részben távoznak a méreganyagok!
Fogyasszunk napi 1-2 gerezd fokhagymát!
- A fokhagyma elősegíti az ólom kiürülését a szervezetből.
Koriander (kínai petrezselyem)

-A koriander  igen jó vízhajtó hatású, ezáltal tisztítja a vesét a lerakódott anyagoktól.

India , és Nigéria leszállásra kényszerített amerikai chemtrails gépeket



Az Európai Katonai Elemzők nyilatkozata szerint a Kremlben, az Amerikai Fegyveres Erők pánikba estek, miután indiai és nigériai légierő is leszállásra kényszerített két ukrán AN- 124 chemtrails repülőgépet, amit az Amerikai Egyesült Államok Légiereje működtet (a központi Diego Garcia légibázison ami az Indiai-óceánon található. A repülőgépeket elkobozták, a személyzetet letartóztatták. 

A történtek alapján a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Légiereje (PLAAF) tájékoztatták mind az indiai, mind a nigériai hírszerzési tisztviselőket, hogy létezik ilyen amerikai működtetésű ukrán repülőgép, ami növekvő aggodalmat jelent, mivel "biológiai anyagokkal" próbálja az USA szennyezni a Földet. A kínai tisztviselők nagy népírtásra figyelmeztettek a teljes globális népességre kiterjedőleg.
(alternanews)
Fordította: SandalPhon

Hát igen ott nem terrorista kormány van hatalmon . Nálunk , még a terrorista állam kém gépeit sem tudták lekényszeríteni a drága jó míg 29 – esek . De miért is lőtték volna le , terrorista identitás nem csinál kárt a másik terrorista identitásnak . Hogy a permetező gépeket miért nem kényszerítik le , hát a fülke forradalmárokat nem zavarja , hogy gyilkolják a magyart a háttéralkuk 5 – 6 milliót engedélyeznek a magyarságból , ha jól körülnézünk , a bankhitelesekkel a vegyszerszórással , és az elvándorlással lassan teljesül a kvóta , sőt ha nem vigyáznak kiürül az ország , mert nem akarunk zsellérek lenni a saját szülőföldünkön , inkább kivándorlunk , had legyen ez az ország cigány ország , így legalább a zsidókat is elűzik ezek adrága sárgalábú barátaink . Kamatrabszoga had , majd úgy táncol ahogy a bankárkaszt fücsül a holokamu zenére szépen eészenderülnek és mire felébrednek már a másvilágra irányítják őket , de remélem lesz olyan szemfüles a cigány had , hogy időben észleli a veszélyt és likvidálja most már az igazi ellenséget , mert eddig a magyart ölte , hol ott a cionistákat kellet volna irtani , hogy ne tudják beültetni a halál chippet nekik , mert egy rádiósfrekvenciás jelre a ciántartalom örökre eltünteti őket a föld szinéről , hisz jobb , ha tudják a cigányság is fölösleges népességnek lett itélve , a holokamu lecsapp a bankárkaszt képében és mire álmodik egyet már a más világon ébred . Na de nézzük tovább a vegyszerezést.


Chemtrails támadás alatt megint Magyarország
I rész Budapest

A résztvevő országok repülői bejelentkeznek , hogy áthaladnak az ország területén , ezt az anyagot bekétni , és azon országok repülő járatai ellen lézeres elvakítást intézni mielőtt a repülőtérre tennék a gépet , és ha jól vakítjuk őket bizony 2 , 3 gép a földbe csapódik , és kiadni a jelentést , hogy ez azért volt mert chemetrails támadást követtek el hazánk ellen , és mivel a kormányunk nem tudott megvédeni minket , így mi sajnos ártatlan utasokat is veszélyeztetve, de megvédjük magunkat , reméljük az utasok elkerülik e járatok gépeit , mert a várható támadások az ő életüket is veszélyeztetik . Így , hogy egyes légitársaságok csődbe jutnak , mert az utasok nem mernek majd a járatokkal utazni , ráébreszti a gyilkoló gépeket arra , hogy ártatlan népeket ne permetezzék mindenféle kipóbált kipróbálatlan szerekkel . Ha minden nép , így fellép e gyilkoló gépek ellen nem lesz olyan , hogy a csartel járatok is permeteznek bennünket !!!! És akkor azt mondják , hogy a polgárok a terroristák , nem a kormányok , és a permetezést végző hatalmak !!!
Az a 100- 120 ember áldozat akik e holókosztos müvelet áldozata lesz , sajnálatos bűn az erőszak tevők miatt , de a felelősség a kormányok , és az elkövető hatalmak lelkén szárad . De ez nekik meg sem kottyan , hisz nap mint nap gyilkolnak ezreket !!!
A titkos szolgálatok ezeket nyomozzák ki , és gyilkolják le őket , ha védeni akarják a nemzeteket , és az ő céljuk , véletlenül nem a saját nemzetük irtása !!!!

Ha felnéztek ma is az égre, akkor igencsak ellepték az eget ma is a "csíkozások"...Kapcsolódó cikkek: Svéd hivatalos beismerés: az égbolton látható mérgezõ vegyicsíkok (chemtrails) valódi jelenségek, nem összeesküvés-elmélet
Saját képek Budapestről:




  


Írta: SandalPhon
www.fenyorveny.hu


      II. rész . ORSZÁGOS támadás


Ha felnéztek ma is az égre, akkor igencsak ellepték az eget ma is a "csíkozások"...






Írta: SandalPhon




III. rész Budapest /2013 .nov . 28.


Szép tiszta kék égbolt.... vagy mégsem? 
"Kékséget szántó fémmadarak
parcellás nyoma ejt foglyul,
felhővé terül a miért,
opálos selyemcukor burok.
Az élet nem vegypermettől édes."
Ezúton is felhívjuk a figyelmet a Chemtrail-Globális Tiltakozás Magyarország január 25.-i tiltakozásához: http://www.fenyorveny.hu/2013/11/chemtrail-ellenes-nemzetkozi-tilakozas.html

Saját fényképek Budapestről: 



SVÉD HIVATALOS BEISMERÉS: AZ ÉGBOLTON

LÁTHATÓ MÉRGEZÕ VEGYICSÍKOK

(CHEMTRAILS) VALÓDI JELENSÉGEK, NEM

ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLET





Azok a hosszú, fehér, el-nem-tûnõ ködszerû csíkok, amiket felségjelzés nélküli repülõgépek húznak gyakorta az égboltra, nem a megszokott kondenzcsíkok – mondta Pernilla Hagberg, a Svéd Zöld Párt vezetõje. A svéd Katrineholms Kuriren lap tudósítása szerint Hagberg - az elsõ politikai vezetõ aki szóvá tette az ügyet – nyíltan beismerte hogy ezek a szokatlan felhõfoszlányok, melyek a kondenzcsíkokkal ellentétben nem oszlanak szét, valójában vegyi anyagok, vírusok és fémek mérgezõ keveréke, amelyeket gyûjtõnéven „chemtrails”-nek, azaz vegyicsíkoknak nevezett.
Hagberg elmondása szerint a permetezés az amerikai CIA (Központi Hírszerzõ Ügynökség) az NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) és a svéd kormány közös erõfeszítése, és célja, hogy aeroszol permetezésével szándékosan módosítsák a légköri körülményeket.
A veszélyes permetkeverék különbözõ vegyi összetevõket, vírusokat, vírustöredékeket tartalmaz, valamint fémeket, mint például alumínium és bárium, amelyek bizonyítottan felhalmozódnak bolygószerte a vízlelõhelyeken és a talajban. (http://chemtrails.cc/)
A közönséges kondenzcsíkok, melyek pusztán vízpárából állnak, amely a hajtómûvet elhagyva gyorsan szertefoszlik, nagyban különböznek a vegyicsíkoktól, amik fokozatosan fehérbe borítják az egész eget. A mellékelt videó, amelyet a FreeTruth Show címû YouTube-os rádiómûsor állított össze, bemutat pár szemléltetõ példát ezekrõl a gyakran látható vegyicsíkokról:
Nagyszerû látni, hogy egy politikus is felhívta a nyilvánosság figyelmét erre a problémára, és megerõsíti a téma hitelességét a fõáramú médiában” - írja JG Vibes Hagberg példanélküli nyilvános bevallásáról a The Intel Hub cikkében.
Permetezés a bolygó megmentése érdekében?
Érdekes módon, az ENSZ és a különféle, Bill&Melinda Gates Alapítvány által fizetett társaságok mostanában rákényszerültek arra, hogy elismerjék a permetezés tényét, s hogy a kibocsátott részecskék nem rendes kondenzgõzbõl származnak. A vegyi permetezés ürügye: ez valamilyen módon megmenti a bolygót a szokatlan politikai irányvonalak igazolására gyakran használt, immár lerágottcsont- áltudományos környezetvédelmi elmélet, az úgynevezett „globális felmelegedés” pusztító hatásaitól.
(globalresearch.ca)
A vegyicsíkok esetében már mindenféle ürügyet kitaláltak, hogy megpróbálják törvényessé tenni az egek mértéktelen szennyezését: napsugarak visszaverése a Föld átlag-hõmérsékletének csökkentéséért, éghajlati minták befolyásolása, hogy ellensúlyozzák a sarki jégsapkák állítólagos olvadását, és még sorolhatnánk. Hagberg úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a következõ ciklusra is megválasztják, folytatni fogja az országában folyó vegyi permetezés elleni harcot, mely elmondása szerint a svéd kormány jóváhagyásával működik.
Jó szívvel ajánljuk a „Mi a fenét permeteznek ezek?” című dokumentum filmet, illetve a folytatását, „Mi a fenéért permeteznek ezek?” címűt . A filmek információval szolgálnak a bolygóméretű vegyi permetezés jelenségéről, mindkettő megtekinthető YouTube-on.
Az első, magyar felirattal itt látható: (Jobb alsó sarokban az elsõ gombbal kapcsolható be a felirat)









Írta: SandalPhon
www.fenyorveny.hu


A holokamus népirtás megrendelve , és folyamatban van




CHEMTRAILS TÉNYEK (KÉPEKKEL,VIDEÓVAL ÉS

ADATOKKAL) - HA MÉG MINDIG NEM HISZED,

HOGY "PERMETEZ" FENTRŐL A

HÁTTÉRHATALOM



Ha még mindig nem hiszed, hogy "permetez" fentről a háttérhatalom:


AWACS and C-17 Globemaster in formation - What the Hell are th

Chemtrails connected to UN 2013 Report? 'Earth is in the midst of a



TÉNYEK: 
1. Az utasszállító gépeknek álcázott repülők, nem helyi járatok elsősorban, hanem egy titkos katonai és nemzetek felett álló program része ! (
Flightradar 24 nem is látja őket a legtöbbször) Kifejezetten a permet terítésére szolgálnak!
2. Célja (ez az információ részemre meg van erősítve) : Népességcsökkentés.
3. Alumínium, cink, stroncium, bárium van benne, mely 7-10 nap alatt éri el a felszínt, minket. Csapadék esetében hamarabb! Rákot okoz a leggyengébb immunrendszerek esetében már 4-6 hónap alatt! /A levegőbe került nehézfémekről alább találhattok pár igazoló dokumentumot/
- A nehézfém raktározódik a szervezetben, amik sehogy sem kerülnek ürítésre. A veséken és a bélrendszeren át nem távoznak belőlünk, nyirokrendszerünk pedig nem győzi, így érthető, hogy elraktározódnak. 
- A fémek lerakódnak szerveinkben, a gerincben, valamint az agyban. A nehézfémek a szervezetbe jutáskor szinte azonnal reakcióba kerülnek és vegyületeket hoznak létre. 
- Nem belégzéssel jut be a legtöbb nehézfém, hanem az étellel (zöldségek, gyümölcsök, stb...)
-   Nagy mennyiségben az alumínium mérgező az idegrendszerre is, mivel megváltoztatja a vér-agy gát működést. - Krónikus hatások : anaemia, veseelégtelenség, fejlődési rendellenességek,
potenciális humán carcinogen
motoros és pszichés defektusok
Itt a bizonyíték, hogy fényhajók tisztítják az eget a chemtrails-ek után!
Képek egy chemtrail gép belsejéből és egyéb megdöbbentő képsorok:



Így néz ki a "permetezés" az űrből:

Levegőbe került nehézfémek adatokkal:







Összeállította: SandalPhon
www.fenyorveny.hu




OLASZ POLITIKUSOK MEGSZÓLALTAK CHEMTRAIL ÜGYBEN


Rudolfo Ragonesiről, aki a Gaia Alapítvány elnöke, úgy tartják, hogy őszinte és bátor ember. Amíg közcélú és tudományos közösségek továbbra is bűnösök a hallgatás miatt a folyamatos vegyi anyagok légkörbe való permetezéséről, Ragonesi kiáll az Igazságért és válaszokat követel.
A politikus Máltán szólalt meg. Vajon a por felkavarása beindítja a falak lebontását? Valószínűleg igen, de az idő ellenünk dolgozik. Hiszen minden nap permetezik az eget, az élővilágot totális pusztulásra ítélik. Mindannyiunk közös érdeke, hogy összeálljunk és megindítsuk a harcot a vegyi permetezés ellen, hogy végre fény derüljön arra, mi is zajlik valójában. Mindannyian felelősséget kell, hogy vállaljunk, mint Ragonesi is, aki jelentős szerepet játszik az Igazság érdekében.
Felfigyeltünk-e már az Alzheimer kór és autizmus egyre gyakoribb előfordulására? Egy felmérés szerint az autizmus megduplázódottszáz év alatt és több mint 5 millió amerikai szenved demenciában. Lássuk a statisztikákat:
Számos olyan tényezője van ennek, mint az egyre gyakoribb használata a növényvédő szereknek, a gyomirtóknak, az egészségtelen ételek fogyasztásának, a környezetszennyezésnek, de a chemtrailek ezek mellett kulcsszerepet játszanak mindebben.
A politikusok nyilvánvalóan kerülik a téma kommentálását és gazember módjára gyorsan eltereliok a figyelmet a mainstream médiával és annak bábjátékosaival. Az olasz szenátor követeli, hogy a chemtrailekkel összefüggő államtitkok legyenek átminősítve és az emberek értsék meg, mi is történik fenn az égen.
Egy másik politikus, Domenico Scilipoti nem túl közkedvelt Olaszországban, ugyanis gyakran vádolják politikai visszaélésekkel. Ennek ellenére ő is követeli egyes titkosított dokumentumok feloldását, köztük egy Ilaria Alpi nevű újságíróéval kapcsolatos ügyet, akit 1994-ben gyilkoltak meg, miután felfedezte, hogy Szomáliába radioaktív szennyeződéssel megfertőzött ivóvizet szállítanak. Most szintén szeretné, ha a chemtrailekkel összefüggő ügyek is fel lennének oldva. 2003-ban Olaszország és az USA kötött egy kétoldalú egyezményt a klímakutatásról. Ez arról szólt, hogy megvizsgálják a légkörbe juttatott vegyi anyagok hatását a környezetre. Abban az évben az olasz légkör egy részébe nehézfémeket permeteztek, majd megfigyelték az eső hatását a földekre. A hatás ugyanaz volt, mint a chemtrailek esetében.
Egy olasz kutató nyilatkozata az üggyel kapcsolatban a következő:
Több mint egy évtizede figyelték meg az amerikai és kanadai lakosok, hogy a nap 24 órájában permetezik az eget mérgező vegyi anyagokkal és más veszélyes összetevőkkel. Ezekről nem tájékoztat a mainstream média. Az Amerikai Védelmi Minisztérium és a hadsereg betakarja az eget a csíkokkal.”
Scilipoti felszólította az olasz miniszterelnököt, hogy fedje fel a titkokat a chemtrailek körül. Ha nem is derül ki minden, talán egy kicsivel előrébb jutunk az Igazsághoz.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Forrás: paranormal.hu




IDEGRENDSZERI MELLÉKHATÁSOK OLTÁSOK


UTÁN



(Az alább feltüntetett tanulmányt Bodó Krisztina küldte át nekem és fordította le. Köszönet és Hála. - szerk. Sandal)
Gyermekbetegségek Rehabilitációs Osztálya, Orvosi Egyetem, Byalistok, Lengyelország

(A fordító megjegyzése zárójelben vagy pirossal jelezve)

Mellékhatások:
A fejlődő országokban a gyermekeknek kötelezett és ajánlott oltási rendszer egyre több és több komponenst foglal magába, különös hangsúllyal a többszörös antigének egy időben történő ún. „többkomponenses” oltások beinjektálására. Egyik oldalról, ez az irány több haszonnal jár, a másik oldalról azonban fokozott mellékhatás veszéllyel, az „immunopathogenesis” (immunrendszeri kórfejlődések) jelenségével, amely sok esetben nincs átfogóan, teljesen megmagyarázva.

Egy oltás mellékhatása egy nem kívánt esemény megjelenése a vakcinázás után.
Ez egy ideiglenesen megjelenő, helyi vagy általános reakció a beoltott személyben. Az oltási szövődmény vonatkozásában hosszan tartó vagy patológiás reakcióról beszélünk, karakterisztikájában oltási betegségként definiálható – amely extrém esetekben állandósult károkat, életveszélyt, sőt halált okozhat.

A legtöbb vitát az idegrendszeri károsodások okozzák, főleg, mivel a vakcinázott gyermekek egészségesek.

A miniszteri Rendeletben a következő Oltást Követő Nemkívánatos Események vannak listázva:
1. Helyi reakciók: BCG oltás utáni helyi reakció, duzzanat, lymphadenopathia (nyirokcsomó duzzanat), tályog az injekció helyén
2. Oltás utáni központi idegrendszeri reakciók: enchelopathia (agykárosodás), lázas görcsök, nem lázas görcsök, vakcina vírus okozta gyermekbénulás, enchephalitis (agyvelőgyulladás), meningitis (agyhártyagyulladás), Guillain Barre szindróma,
3. Egyéb oltást követő mellékhatások: fájdalom, hypotóniás-hiporeszponzív epizódok (vérnyomásingadozás), 39 °C fok feletti láz, thrombocytopenia (csökkent vérlemezke szám), folyamatos, vigasztalhatatlan sírás

A szakirodalomban egyéb osztályozások is találhatóak az oltást követő nemkívánatos eseményekről,némelyük a neurológiai szimptómákat hangsúlyozza, mások az immunrendszeri mechanizmusokat hangsúlyozzák.

Byers és társai leirata a neurológiai problémákról magába foglal „könnyedebbeket” – kevésbé és nem kevésbé súlyos oltás utáni eseményeket, amelyek 48 órán belül jelentkeznek oltást követően, és nem hagynak állandósult nyomokat: hosszú sírás, nyugtalanság és hiperaktivitás, apátia (az ébrenléti állapot zavara) és aluszékonyság, magas testhőmérséklet, időleges enyhe növekedés a koponyaűri nyomásban – lüktető koponyateteji érzettel kísérve, „agyi” sírás (némely fő oltás mellékhatásba belefoglalva).

Az oltás után általában 48 órán túl megjelenő „fő” oltás mellékhatás, mely az oka lehet a tartós központi idegrendszer károsodásának,  a következők szerint kerültek listázásra: görcsök (különösen, ha nincs testhőmérséklet emelkedés), hipotóniás-hiporeszponzív epizódok, vakcina utáni enchephalitis, vakcina utáni enchelopathia, és autizmus.

Konior és Strózik saját javaslataikat dolgozták ki az oltást követő nemkívánatos események osztályozására, tekintetbe véve az immunrendszerrel kapcsolatos hatásokat is a vakcinázott gyermekekben. 2 csoportba osztották az oltási mellékhatásokat:
  1. immunrendszeri összefüggéssel – immunhiányos betegek (főképp sejtes immunhiány) és atópiás (veleszületetten allergiára hajlamos) páciensek az oltóanyagok bizonyos összetevőire való túlérzékenységgel
  2. nem immunrendszer összefüggéssel: azok a páciensek, akiknek oltást követő eseményeilehetségesen a vakcinák komponenseinek toxikusságára vezethetők vissza, vagy esetleg a vakcina vírus virulenssé válása következtében, ennek eredményeként teljes vagy idő előtti betegségtüneteket eredményezve.

Egy másik oltást követő mellékhatás osztályzás megkülönböztet:
-          helyi lokális oltást követő reakciók (bőrpír, duzzanat, fájdalom az injekció helyén) melyek részben gyakran fordulnak elő
-          általános oltást követő események (láz, gyengeség, izomfájdalom, fájdalom, fejfájás, influenzaszerű tünetek, helyi lymphadenopathia, allergiás reakciók) általában 3 napon belül kezelés nélkül spontán gyógyulnak
-          korai  oltást követő reakciók – anafilaktikus (életveszélyes sokkos állapot) reakciók, kb. 1/1 millió oltott egyedből, leggyakrabban tífusz, pertussis, diftéria, mumpsz, rubeola és kanyaró elleni védőoltást követi
-          késői vagy hosszú távú következmények: különféle immunológiai mechanizmusok által meghatározottan, leggyakrabban élő kórokozós oltóanyagok alkalmazása után fordul elő

Az immunrendszer az oltások tükrében

Élettan

Az újszülöttek immunrendszer funkciói különféle komplex mechanizmusok útján vannak meghatározva, amikor is az újszülött alkalmazkodik a csecsemőkor megváltozott feltételeihez. Csecsemőkorban és korai kisgyermekkorban a specifikus és nem specifikus immunrendszeri komponensek fokozatosan fejlődnek és érnek meg.

Az újszülöttek humorális immunitása szerzett és kapcsolatban áll az anyai immunoglobin G placentán át történő aktív átadásával (a folyamat már a terhesség 3. szemeszterének végén kezdődik) – de főképp a terhesség  utolsó 5-6. hetében. Ezért az újszülött humorális immunválasza egy olyan állapot, ahol dis-immunoglobulinemiáról (immunfehérjék zavaráról) beszélhetünk, bár megvan a saját átlagos szintű IgG szint, minimális vagy alacsony szint IgA, IgE, IgD koncentráció is.

Az anyai IgG szint fokozatosan lecsökken, míg a gyermek saját IgG szintje eléri 12 hónapos korra a kb. 60%-át egy felnőttének. Az élet 2-3. hónapjában, a görbék metszéspontba kerülnek – a csökkenő anyai IgG koncentráció és a növekvő csecsemő IgG konentráció szintgörbéje.  A csecsemő IgG szintje ilyenkor a legalacsonyabb (1.sz.ábra)

Jakobisiak osztályozása szerint, élettani nézőpontból a másodlagos immunhiányos állapotok magukba foglalják a terhességi állapotot és a kor-függő állapotokat: újszülötteket és idősebbeket. A koraszülött babák specifikus csoportba sorolandóak, akiknek a lerövidült anyai IgG átadás befolyás egy kompromisszumos anti-infective (ellenválaszra képtelen) immunrendszerhez vezet (immuntolerancia???)
A másik oldalról, a szerző szerint, a létező anyai antitestekkel számolva, a születések után nem sokkal beadott oltások bizonyos mikroorganizmusok ellen nem vezetnek tartós immunitáshoz. Ki kell hangsúlyozni, hogy az immunrendszer a teljes szabályozottságát és védekező képességét 3 éves kor körül éri el. 

Megalapozottan állíthatjuk, hogy az élet korai szakaszában történő immunizálások gyengébbek, és nem annyira tartósak, mint a szerológiailag érettebb alanyokban felderítettnél. Következésképpen a vakcinák hatékonysága a korai gyermekkorban (első 6 hónap) korlátozott. Ezért, hogy kiprovokáljunk és fenntartsunk egy megfelelő B sejtes immunválaszt az újszülöttekbenerős adjuvánsok (hatáserősítők) és több – időben gyakori – booster (emlékeztető) oltások szükségesek. Ezzel aprobléma kétszeres: Először is, a kísérleti bizonyítékok egyértelműen azt mutatják, hogy két vagy három adjuváns (erősítő) egyidejű adása, vagy az immunrendszer ismételt antigén-stimulálása legyőzi a szervezet született ellenálló képességét, ami autoimmunitást alakít ki. Másodszor, mivel általánosan elfogadott, hogy az immunológiai hatáserősítők hatékonysága és toxicitása kiegyensúlyozottnak, arányosnak kell legyen az oltásos beavatkozásnál – hogy az  immun-stimulációt minimális mellékhatás mellett érhessük el – praktikusan értelmezve ezt az egyensúlyt igen nehéz elérni. Ennek az oka az, hogy ugyanazok a – hatáserősítők által befolyásolt és megcélzott mechanizmusok – felelősek az immun-stimulációért, mint amelyek a különféle mellékhatások előidézéséhez is.

Az oltások és az immunválasz

Az oltások a meghatározás szerint olyan immunbiológiai készítmények, melyekben mikroorganizmusok antigénjei vannak, és a beadás után specifikusan stimulálják az immunválaszt, amely megvédi az adott mikroorganizmus által okozott betegségtől az oltott személyt. A beoltás biztonsági elővigyázattal történik.

A vakcinák tartalmazhatnak:
- Mikroorganizmus antigéneket (bakteriális vagy virális – élő legyengített vagy halott) izolált antigéneket, fehérjéket, poliszaharidokat, DNS-t vagy anatoxinokat (diftéria, tetanus) megtartott immunogenitással, de pathogén részek nélkül
- oldószerek: víz, fiziológiás sóoldat, táptalaj fehérje, tojás fehérje, zselatin
- tartósítók: timerozál (hg), antibiotikumok, fenol
- hatáserősítők (adjuvánsok): a célból, hogy az immunogenitást erősítsék adott vakcinára, alumínium hidroxid vagy alumínium foszfát a leginkább használatosak.

A szakirodalom szerint az az elgondolás, hogy az élő mikroorganizmusos oltások a leghatékonyabbaknak tartottak a fertőző betegségek elleni védelem megszerzésében. A legyengített kórokozók az oltásokban (vírusok, BCG mycobakterium) megtartják képességüket arra, hogy gazdasejtekben replikálódjanak (osztódjanak) - stimulálva a citotoxikus  T limfocitákat (Tc CD8+), hogy elpusztítsák az általuk fertőzött sejteket.  Az izolált antigének vagy az inaktivált egész sejtes kórokozókból nyert antigének behatási mechanizmusa különböző. Ebben az esetben a pótlólagos (Th CD 4+) limfociták stimulálódnak. Funkcionálisan elkülönítve ez két módon történik – subpopulációsan: Th1 és Th2.
Jakóbisiak szerint – leegyszerűsítve – feltételezhető, hogy a TH1 limfociták a sejtes immunitás pótlólagos immunválaszában, míg a TH2 limfociták a humorális immunválaszban játszanak szerepet. 

Az immunválasz hatási mechanizmusa a különböző oltások antigén összetevőire, különösen a többkomponenses oltásokra, nincsenek teljesen megértve és kutatva sem. A 2. sz. ábra mutatja a vakcinák és egyéb segédanyagaik feltételezett hatását a gyermekek immunrendszerére.


A vakcina által stimulált TH2 immunválasz a felelős az antitestek termeléséért, ez az út érvényesül az újszülöttekben és csecsemőkben, miközben ez a TH1 kielégítő immunválaszreakció egyensúlyánakhiányában allergiás reakciók kifejlődéséhez vezethet. Ez tünetileg hasonlatos ahhoz a tényhez, hogy az allergiás megbetegedéseket a XXI. század „járványaként” tartják számon. Az „Európai Allergia Fehér Lap” - ban kijelentik, hogy a fejlődő országokban az allergia klinikai szimptómái a populáció 35%ban jelen vannak, az ISAAC szerint (nemzetközi tanulmány a gyermekkori asztma és allergiákról) több, 40% -os az érintettség. Az allergia az egyik legfőbb egészségi probléma, az AIDS, a rák, a kardiovaszkuláris betegségek és a balesetek mellett.

Más szerzők szerint, a természetes környezeti fertőzések – amelyek természetes módon stimulálják a TH1 immunreakciót – és ezen természetes folyamatnak a beszabályozása a tömeges oltásgyakorlat által, valamint az általános higiéniai állapotok javulása illetve az antibiotikumok széles körű elterjedt használata („higiénés teória”)  elnyomja és késlelteti a TH1/TH2 immunválaszok kiegyenlítését, és feltételezhetően ez is hozzájárul az allergiás megbetegedések rizikójának a növekedéséhezE tézis igazolást nyert egy antropozófus háttérrel rendelkező svéd gyermekeket vizsgáló tanulmányban, ahol is szignifikánsan kevesebb atópiás gyermeket figyeltek meg, mint a más háttérrel rendelkező csoportban. A más háttérrel rendelkező csoportban a betegségek és az MMR oltás közti kapcsolat megerősítésre került.

Ráadásul, a tanulmányok sorozatában, Silverberg és társai bemutatták, hogy a vadvírusos (WTVZV)   (bárányhimlő) vírusfertőzés, és nem a bárányhimlő oltás (VV) védi meg a gyermekeket az asztmától és az atópiás bőrbetegségektől.

A vad bárányhimlő vírussal való fertőződés védelmi hatása és előnye az, hogy stimulálja az elsődleges TH1 immunválaszt, és a TH2 – allergiát elősegítő immunválaszt elnyomja. Silverberg és társai szerint: „ A széles körben bevezetett bárányhimlő oltás és ennek eredményeként a vadvírus cirkulációjának csökkenése az USA-ban az utóbbi évtizedekben lehet egy hozzájáruló faktora a megnövekedett atópiás dermatitiszes betegségeknek.„

Megjegyzendő, hogy nem csak hogy nem járul hozzá a stimuláció (oltás) az immunrendszer megfelelő kifejlődéséhez, friss tanulmányok kimutatták, hogy a vakcináknak megvan az a képességük is, hogy tönkre tehetik az immunrendszer kifejlődését.  Például, bemutatásra került, hogy az éves influenza oltás a gyermekek szervezetében tönkreteszi a vírusspecifikus CD8+ T  sejt-immunitás kifejlődését.

A fenti megállapításokból tisztán kijelenthető, hogy az immunrendszer rendes működése magába foglalja az immunműködés finom hangsúlyán alapuló egyensúlyosságot, az immunegyensúlyhoz szükséges 2 „kart”: (TH1/TH2), és ennek akármelyik oldalra való kibillenése árthat a testnek. Ráadásul úgy tűnik, hogy a szükséges Th1/Th2 egyensúly jobban biztosított a természetes immunkihívások által (a relatív enyhe gyermekbetegségek, mint bárányhimlő, mumpsz által) – jobban, mint a vakcinázás által.

Egy friss vizsgálat (Singh, International Institute of Brain Research (Agykutatás Nemzetközi Intézete), USA, megerősíti ezen állítás igazságát. Ebben a vizsgálatban autista páciensek vérszérum és cerebrospinal fluid (agy-gerinc folyadék) (CSF) szinteket analizáltak vírusos és autoimmun markerek függvényében, egy egészséges gyerekekből álló csoporthoz képest. Mindkét csoportot beoltották MMR-rel. Ez a maga nemében az első kutatás, amely a pozitív korrelációt vizsgálja a virális faktorok (virális serológia) és az autoimmun faktorok (agyi autoantitestek) között. Magasabb kanyaró antitest szintet találtak az autista gyermekek vérében, Myelin Basic proteinhez autoantitesthez kötve, hasonló szerológiai értékeket találtak CFS esetében is. 3.sz.ábra.



1.sz.táblázat. (autoimmun autizmus spektrum zavar tanulmány, forrás Singh) 

4. sz. ábra modellezi az autoimmun válaszreakció fejlődését virális fertőzés eredményeként, amely a TH1 sejtek aktiválódásához van társítva és az interferon y termelődéséhez – ez az egyedüli természetes molekula, amely a vér agy gát áteresztő képességét befolyásolja.  


Singh vizsgálata szerint, az autoimmun reakciók okozta finom változások egy gyermek fejlődő agyában megváltoztatják a myelin hüvelyt, és végül a felső agy gyengüléséhez vezethetnek: beszédzavarokat, kommunikációs problémákat, szociális beilleszkedés zavarát és egyéb idegrendszeri tüneteket okozva, amelyek az autista gyermekekre jellemzőek. Ebben a tanulmányban a kanyaró vírus került vizsgálatra, bár az immunizációs program alatt az oltásrendben a gyermekek egyidejűleg több virális komponenst tartalmazó vakcinát kapnak. Mi történik olyankor egy gyermek agyában? Jelenleg nincsenek ilyen irányú vizsgálatok, tanulmányok.

Egy korábbi tanulmánnyal, amely a vakcinázás utáni eseményeket vizsgálta az immunrendszeri hatásokkal kapcsolatban, Mannhalter és társai bemutattak egy analízist a subpopulációs TH1, TH2 szintekről egészséges felnőttek tetanus toxint tartalmazó oltása előtt és után. Az eredmény: TH1/TH2 szintcsökkenés volt tapasztalható 3-18 napig az oltás után.

Ezek a tanulmányok rámutatnak a neurológiai (idegrendszeri) zavarokra, amelyek a vakcinázás eredményei lehetnek, és igen széles skálán mozognak. Hogy tisztán láthassunk e hipotézissel kapcsolatban, széleskörű epidemiológiai és laboratóriumi kutatások, vizsgálatok is szükségesek lennének.

Lengyelországban, multi-antigén vakcinákat, szülői beleegyezéssel teljes költségen rutinszerűen adnak be a gyermekeknek. A leggyakrabban a gyermekeket egy időben oltják diftéria, tetanus toxoiddal, aP antigénnel, polio és Hib ellen (INFANRIX IPV Hib, Pentaxim), vagy még egy ráadás antigénnel Hepatitis B ellen (Infanrix hexa). Ezek az oltások az élet 2. hónapjától 3-szor vannak beadva, 6-8 hetes időközönként. (Magyarországon 2 hónapos kortól 3-szor havonta – a fordító megjegyzése). Az ajánlott rotavírus illetve pneumococcus oltások szintén 6 hónapos kor alatt vannak felajánlva (2x vagy 3x). Együtt a TBC elleni oltással és a Hepatitis B elleni oltással, amely születés után történik közvetlenül, egy csecsemő 24-26 dózis xenogenikus (más fajból származó) antigént kap.

Tsumiyama és társai szerint a szisztémás autoimmunitás elkerülhetetlen következménye az immunrendszer túlstimulálásának, az antigének ismételt újraoltásaival.

Valójában, a felnőttek többszörös oltásait kapcsolatba hozták különböző autoimmun jelenséggel, mégis a gyermekek általában jóval több oltási terhelésnek vannak kitéve, mint a felnőttek – mivel a feltételezések szerint ekkora terhelés még biztonságos.

Az oltások, mint az immunrendszer „tanítói” lesüllyesztik az immunrendszer védekezési küszöbét, amely mérés használatos a fertőző betegségek megelőzésének hatékonyságának igazolására. Mégis, kérdések merülnek fel:
- Hogyan fog reagálni egy nem teljesen kifejlett, folyamatosan fejlődő gyermeki immunrendszer és egy még folyamatosan fejlődésben lévő központi idegrendszer az intenzív stimulációkra?
- Képes lesz-e korrekt immunválaszokat adni és ugyanolyan intenzív immunvédelmet produkálni a sok, különböző erős stimulációra?
- A multigénes vakcinákra adott mellékhatás válaszok változtak-e a korábbi vakcináknál tapasztalt mellékhatásokhoz képest, és miként?

Mostanáig ezekre a kérdésekre hiányoznak a tiszta válaszok. Mindazonáltal ki kell emelni, sok bizonyíték mutatja, hogy az immunmolekulák fontos részét képezik a központi idegrendszer fejlődésének, olyan folyamatokat befolyásolnak, mint a „neurogenesis (idegsejtek képződése), neuron migratio (idegsejt vándorlás), axon guidance (idegnyúlvány vezetőképessége), synaptic connectivity (az idegsejtek kapcsolata) és synaptic placticidy  (szinaptikus képlékenység)”.

A dogma ellenére, mely szerint a perifériás immunválasz nem hat a központi idegrendszerre, elégséges bizonyíték mutatja ennek pontosan az ellenkezőjét.

Így nem megalapozott a feltételezés, miszerint az agyi fejlődés egy kritikus periódusában az oltásos beavatkozások az immunrendszert egyre több vakcinával manipulálva biztosan nem okoznak mellékhatásként az idegrendszeri fejlődésben károkat. 

Oltásokat követő neurológiai tünetek

Az elmúlt években a higanytartalmú vakcinák kerültek előtérbe, mint a segédanyag, mely toxikus és allergiás potenciálokat hordoz.   A higany összetevő nátriumsóban található organikus formában – thiomersal (sodium/natrium-ethylmercuriothiosalicylate, merthiolate). Erre az összetevőre az allergiás reakció előfordulását változóan becsülik fel: Hollandiában 13% míg Ausztriában 21%.

A vakcinázások az elsődleges okozói a kezdődő thiomersal allergiának. A higany neuro (idegi)toxicitása (felhalmozódása az agyban) cardiotoxicitása (szívkárosító hatása), hepatotoxicitása (májkárosító hatása), nephrotoxicitása (vesekárosító tulajdonsága), immuntoxicitása (immunrendszert károsító hatása) és carcinogenitása (rákkeltő hatása) mindenképpen megemlítendő. Többek közt okoz: fejlődési zavart gyermekekben és idegi degeneratív megbetegedéseket felnőttekben. 

Más kutatók szerint átütő emelkedés figyelhető meg az elmúlt 20 évben világszerte a pszichés és idegrendszeri megbetegedések előfordulásában, mint az autizmus, ADHD, mentális retardációk, epilepszia és mások.

Az 1990-es évektől új higany (thiomersal) tartalmú vakcinákat használtak a gyermekek immunizálására az USA-ban. A D-T-P, Hib és HepaB oltások következtében a gyermekek 62.5 µg higanyterhelésnek voltak kitéve, ami 125-szörösen több a biztonságosnak mondott határértéknél (0.1 µg/kg/nap). Ezek a jelentések voltak az okai annak, hogy a skandináv országok már 1990-ben betiltották a thiomersal tartalmú vakcinákat.

2005-ben egy tanulmány jelent meg, amely leírja 19 csecsemő hirtelen halálát (SUD: Hirtelen váratlan halál) órákkal vagy napokkal két, hatkomponensű vakcina (D-T-P-Hib-PV-HepaB) beoltása után. Az oltások előtt egészséges gyermekek agyi vagy tüdő ödémában haltak meg, avagy szívinfarktust kaptak.  Ahogy a tanulmány szerzői rámutatnak, hiába nincs direkt ok-okozati összefüggés bizonyítva a (SUD) csecsemő hirtelen halálok és a vakcinázás között, ez a tanulmány egy jelzés arra nézve, hogy szükséges a vakcinázás folyamatát és az azt követő komplikációkat is megfigyelni, monitorozni.

Egy másik tanulmányban, 2004-ből, Geiger és társai megerősítették epidemiológiai felméréseik alapján, hogy direkt kapcsolatban áll a thiomersal növekvő dózismennyisége a gyermekek autizmus betegségének előfordulásával (USA, 1980-90-es évek közepéig). Ráadásként, lehetséges összefüggést találtak az elsőként alkalmazott MMR vakcina és az autizmus előfordulásának gyakorisága között az 1980-as években.

Geiger és társai statisztikailag szignifikáns összefüggést találtak az emelkedő thiomersal tartalmú vakcinák alkalmazása után (születési csoport: 1985, 1990-95)  összehasonlítva az 1984-es születési csoporttal. A thiomersal ráhatása az autizmus kifejlődésére (kb. 50%) ebben a vizsgált tanulmányban jelentősebb volt, mint az MMR vakcináé.

Lengyelországban, a Gyógyszerészeti Könyv szerint (Charasteristics of Pharmaeuticals) engedélyezve vannak még most is jelentős thiomersal mennyiséget tartalmazó vakcinák (Koreai és lengyel gyártmányúak). A megfigyelt mellékhatások a gyermek általános állapotától függenek, különösen:
-          idegrendszeri státusz
-          a gyermek mint egyén
-          kor
-          immunrendszeri ellenállóképesség státusza
-          családi és genetikai terheltség

A szakirodalomban az idegrendszeri tünetek általában az oltóanyagok pertussis komponenséhez köthetők, úgymint:
- „agyi” sírás (Cody szerint 1:1 000 személyre)
- görcsök (enyhébb és lázas): a pertussis endotoxin által kiváltottak az oltottak mintegy 10%ban hőemelkedés nélkül manifesztálódnak, Waller és társai szerint a súlyos görcsök 1:106 000 esetet jelentenek
- a súlyos esetek, mint pl encephalitis kb. 2,9/10.000 esetben fordulnak elő a DTP oltottakban, encelopathia (agykárosodás) pedig kb. 1:140.000-1:300.000 esetben, amely eredményezhet mentális retardációt, visszatérő görcsöket és epilepsziát, részben myoclonusos (izomgörcsökkel járó) és Lennox-Gastaut-szindrómát, a központi idegrendszer változásai összehasonlíthatóak azokkal, akiknél lejelentett meningitis vagy encephalitis fejlődött ki.  A korai stádiumban perivascularis lymphocytás infiltratio (erek körüli nyiroksejtes beszűrődés) és demyelisatio (idegnyulványok védőrétegének leolvadása) volt megfigyelhető, aztán a myelin-hüvely elhalása sértetlen axiális neuron rostokkal, degenerált microglia és makrofág sejtek. (Előbbiek a legkisebbek a idegsejtek közül, elszórtan helyezkednek el a központi idegrendszerben. A magzati élet alatt vándorolnak be oda. A microglia sejtek száma felszaporodik az idegszövet károsodása esetén, és ezek az új sejtek jelentős részben a vérből bevándorolt monocyták (falósejtek). A microglia sejtek a normál agyban és gerincvelőben inaktívak, amelyeket esetenként nyugvó microglia sejteknek neveznek. A központi idegrendszer gyulladásos megbetegedéseiben immunológiai végrehajtó sejtekké alakulnak. Nyúlványaikat visszahúzzák és a károsodás helyére vándorolnak.)

Némely kísérleti tanulmány azt sugallja, a pertussis toxin a membrán receptorokon keresztül okoz gátló neurotransmitter (ingerület átvivő anyag) diszfunkciót, és aktiválja az excitatoros neurotranmitereket („izgalmi” ingerület átvivő anyagokat).

2010-ben egy 6 hónapos, megelőzően egészséges kisfiú esetét írták le, aki 6 nappal a DT(w)P (egész sejtes P) oltás után kórházba került. Kómában volt, hipotóniás volt, ill. rángó görcsökben szenvedett. A központi idegrendszer proton spektográfiás MRI vizsgálata akut sejtelhalásos encelopathiát mutatott ki. Korában már leírtak epilepsziás görcsöket amelyek aszimptómás CMV vírus fertőzötteknél, DT(w)P vagy Polio oltás után figyeltek meg. A hepaB fertőzötteknél az acelluláris (aP) és inaktivált polio (IPV) ajánlottak, a lengyel szakirodalom szerint az acelluláris P oltás jobban tolerálható, mint a teljes sejtes, a mellékhatásainak kockázata csökken: az első beadás utáni láz 99%-kal, a hiptóniás-hiporeszponzív állapotok 56%-kal – hasonlóan a görcsös állapotokhoz – és a megnyughatatlan sírás 87%-kal.

A teljes sejteshez képest tehát csökkent a kockázat, itthon a sejtmenteset használják, de a 44% esély megmaradt az előző oltáshoz mérten, és az oltatlanokra ugye nincs adat.

A jelenlegi lengyel oltásrendben a csecsemők az első DT(w)P oltást az első 6-8. hétben kapják, és 6-8 hetenként a következőt, a 4. adagot 16-18 hónaposan, és Dt(a)P emlékeztetőt 6 évesen. Mivel gyakran jelentenek az egész sejtes P oltás után neurológiai komplikációkat, a legtöbb európai és amerikai állam már megváltoztatta immunizálási rendjét a biztonságosabb acelluláris P oltásra. Csak Málta, Lengyelország és Bulgária használ teljes sejtes P oltásokat, Lengyelországban a biztonságosabb acelluláris oltás teljes költségtérítéses.

Más idegrendszeri mellékhatások, többek közt listázásra kerültek már a vakcinákkal kapcsolatban:    
- Szklerózis Multiplex Hepatitis B oltást követően,
- Guillain-Barre szindróma az influenza, a hepatitis, a meningococcus C , polio és HPV oltásokat követően, - transzverz myelitis kolera, tífusz, polio és influenza oltás eredményeként
- flaccid paralízis (petyhüdt bénulás), meningitis, enchephalitis és görcsök, arcbénulás az élő polio oltást követően, 
- újszülöttekben gyors szemidegi komplikációk BCG oltást követően.

Monitorozás (megfigyelés) 

Az oltást követő nemkívánatos események bejelentési kötelezettsége az Emberi Jogok Törvényében, a fertőző megbetegedések és betegségek elleni küzdelem témában a 21. cikkben lett leírva. A törvény szerint minden orvos, akinek gyanúja merült fel az oltást követő nemkívánatos esemény tárgyában, 24 órán belül köteles azt lejelenteni a védőoltási szakfelügyelet felé.   Ennek értelmében a gyermek gondviselője is köteles tájékoztatást kapni a lehetséges mellékhatások mibenlétéről, azok tüneteiről– hogy jelenthesse a nővérnek vagy orvosnak, aki aztán megteszi a további lépéseket. Megkísérelték kideríteni, mennyi az orvosok és nővérek által aktuálisan lejelentett mellékhatások aránya. Lengyelországban 1996-tól aktiváltak egy figyelő rendszert, a WHO ajánlásaira támaszkodva. A Zielinsky tanulmányban az 1996-2000-ig terjedő OKNE bejelentések lettek különböző tartományokban megvizsgálva, és tisztán érzékelhető különbségeket találtak a bejelentések gyakoriságában. A szerző szerint: „meglepő közönyt és érdektelenséget fedeztek fel a gyógyító közösségben – a specialistákat is beleértve – az oltást követő nemkívánatos események jelentési kötelezettségével kapcsolatosan” – az epidemiológiai gyakorlatban.  Másik oldalról, nincs igazán lehetőség a használt vakcina és a klinikai eset laborvizsgálatokkal alátámasztott összefüggésének bizonyítására, példának okáért kevés az olyan magasan kvalifikált kutató laboratórium Lengyelországban, ahol meg tudják különböztetni a BCG oltás mycobaktérium törzset más mycobaktérium vonalaktól. Szintén nincsenek kutatási vizsgálati eredmények a szakirodalomban az immunológia és vakcinázás összefüggésében (kivéve az említetteket). Szintén említést érdemel, hogy a fejlődő országokban nincs elég ösztönzés arra nézve hogy megfelelően laboreredményekkel kivizsgálják, és kielégítően nyomon kövessék azokat az egyéneket, akik komoly mellékhatást szenvedtek a vakcináktól.

Ennek az elnéző magatartásnak az lehet az oka valószínűleg, hogy történelmi alapokon is az a nézet tartja magát a szabályozó hatóságok körében, miszerint a vakcinák nem toxikusak, nincs velejáró toxicitási képességük. Az ennek eredményeképpen hiányos ok-okozati bizonyítás az oltások és komoly mellékhatások között így egy feltételezéssel lett helyettesítve, miszerint a vakcinák biztonságosak. 

A fertőző betegségek és immunizálások természetes története

A Wiesbadeni Federal Statisztikai Hivatal adatai alapján Buchwald megjelentetett egy hosszú távú megfigyeléses tanulmányt, amely a fertőző betegségek morbiditási (betegség) és mortalitási (halálozási) mutatóit elemzi. A következő ábrák bemutatják eredményeit, az oltások bevezetésének dátumával együtt.

5.sz.ábra: TBC halálozás 1956-1988-ig, Németország. (satírozva: a beoltottak száma)


6.sz.ábra: aktív TBC megbetegedések 1949-1987, Németország (satírozva: a beoltottak száma)

7.sz.ábra: Pertussis halálozások, a nyilak a P oltás és a DTP oltás bevezetését mutatják (satírozva: a beoltottak száma)


8.sz.ábra: Pertussis halálozás Svájcban, 1910-1980, (satírozva: az oltás bemutatása)


9.sz.ábra: a diftéria esetek száma (satírozva: a beoltottak száma)

A fentiekben bemutatottakban az az érdekes, hogy az elmúlt évtizedekben jelentett fertőző betegségek csökkenése azelőtt következett be, mielőtt a vakcinákat az adott betegség ellen bevezették volna.

Egy 2002-es Lancet Fertőző Betegségek egyik tanulmányában kijelentik: „a bizonyítékok összesítése azt sugallja, hogy a személyes és környezeti higiénia lecsökkenti a fertőzések terjedését” és „így ezen felmérés eredményei azt mutatják, hogy folyamatos, mérhető jó hatása van a környezeti és személyes higiéniának a fertőző betegségek nem terjedésére”.  Ugyanezen tanulmány kimutatta, hogy a fertőző megbetegedések miatti elhalálozások már sokkal azelőtt szinte elhanyagolható szintre süllyedtek le, minthogy a tömeges immunizálási programokat bevezették volna.

Jelenleg a fejlődő országok növekvő komplex immunizálási oltásrendet vezetnek be. 40 évvel ezelőtt a gyermekeket 5 betegség ellen immunizálták, D-T-P-polio-himlő – mára már 11-et éri el az oltott betegségek száma. Közben egyszerre többszörösen ismételendő multikomponens vakcinákat ajánlanak fel.

Az orvosok és kutatók rámutattak (már a 60-as évek óta), hogy a gyermekpopuláció egészsége rosszabbodik, amely egybeesik a növekvő mennyiségű vakcinák bevezetésével. Az allergiás megbetegedések, mint az asztma, autoimmun betegségek, cukorbetegség és sok neurológiai működés zavar – tanulási nehézség, ADD (figyelemhiányos működési zavar), ADHD (figyelemhiányos hiperaktív működési zavar) görcsök és autizmus – olyan krónikus megbetegedések, amelyekre a figyelmünket már  felhívták.

Ajánlás az oltásrend módosítására:

Az Európai országok különböző oltásrendszerekkel működnek, amiket módosítottak az idők folyamán. A Skandináv országokban az oltások felvétele önkéntes, itt a legalacsonyabb a csecsemőhalandóság, és 3 hónaposan ajánlják az első oltássorozat megkezdését. Életük első évében 9 ajánlott oltást kapnak, majd 18 hónaposan MMR oltást. Sejtmentes pertussis oltás és inaktivált polio oltás használatos. A BCG és Hepatitis B oltást csak nagyon magas rizikójú csoportokhoz tartozó gyermekeknek adják be. Hasonló vakcinázási rend használatos más európai országokban, ahol az újszülöttek oltásait elhagyták és a thiomersal tartalmú vakcinákat is betiltották. Szintén figyelem felhívó, hogy a Skandináv országokban a legalacsonyabb az autista megbetegedések aránya azokhoz az országokhoz képest, ahol sokkal korábban és több oltást kapnak a gyermekek.

Prof. Mayewska (neurobiológus, Director of the Marie Curie Chairs Program at the Department of Pharmacology and Physiology of the Nervous System ,Warsaw ) más gyermekorvosokkal kidolgozott egy új ajánlott oltásrendet más európai országok gyakorlatának vizsgálati eredménye függvényében:
-          Vonják ki a thiomersalt minden oltásból!
-          Függesszék fel az újszülöttek Hepatitis B oltását (csak anyai fertőződés vagy rizikócsoportokban folytassák)!
-          Függesszék fel a BCG újszülöttkori oltást (csak olyan régiókban használják, ahol a fertőzöttek száma 40/100.000)!
-          A többi gyermeknél 4 hónaposan kezdjenek oltani!
-          Függesszék fel a teljes sejtes Pertussis oltás használatát!
-          Maximum 3 fajta (komponenses) oltást adjanak egy napon!
-          Függesszék fel az élő vírusos oltásokat vagy egyenként adják be azokat biztonságos idő  intervallumokban!
-          Tegyék elérhetővé az egykomponenses oltásokat!
-          Kötelezzék az oltó orvosokat, hogy vegyenek fel kórismét a szülők és a családban előforduló allergiákról, asztmáról és egyéb autoimmun betegségekről, a családban előforduló vakcinázás utáni komplikációkról, és engedtessék meg a szülőknek, hogy feltérképezhessék gyermekük várható oltási reakcióit! Az ilyen gyermekeknek egyedre szabott, érzékeny és óvatos oltási rend szükséges!
-          Figyeljék meg a gyermekeket oltások után, hogy időben felismerjék az élet és egészség - veszélyes állapotokat!
-          Állítsanak fel egy kötelezett vakcina utáni mellékhatás és elhalálozás figyelő rendszert, és az információt a WHO-nak adják le! Legyen lehetőség ezen mellékhatások a gyermekek orvosi dokumentációjában szerepeltetésére!

Konklúzió:

Annak a bizonyosságnak az ellenére, hogy a vakcinák szükségesek és hatékonyak, egyre több és több kérdés és kétség merül fel, aminek tisztázására mind az orvosok, mind a szülők válaszokat várnak.
Ez a tanulmány különböző aspektusokat tárgyal a gyermekek vakcinázásával kapcsolatosan. Magába foglalja:
-          az immunrendszer fiziológiai fejlődését
-          a lengyel immunizálási programot és annak más országokkal történő összehasonlítását
-  az oltást követő nemkívánatos események, mellékhatások és komplikációk ismertetése a szakirodalom alapján
-      a természetes fertőző megbetegedések folyamata és az oltások által befolyásolt immunfolyamatok
-   az oltást követő nemkívánatos események bejelentésének problémája, orvosok és szülők vonatkozásában is

Az oltásrend megváltoztatásának javaslata szintén e tanulmányban foglaltatik, amelyek a szerzők szerint részben már megválaszolják a kérdéseket és aggodalmakat. 
A második lépés egy kiterjedt neurológiai-immunológiai vizsgálat lenne, ahol is kizárnánk vagy megerősítenénk az oltások és a bejelentett mellékhatások (korai-késői-hosszú távú), és a gyermekek körében emelkedő trendű krónikus megbetegedések közti ok-okozati összefüggést. 
Úgy tűnik, megérné egy „elővigyázatossági iránymutatást” összeállítani, az 1988. etikai irányelv alapján, amelyben lefektetnék, hogy ha van lehetséges, de nem kellőképpen megértett rizikója az új technológiáknak, jobb, ha nem alkalmazzuk ezeket, mint megkockáztatni a bizonytalan, de lehetségesen nagyon súlyos következményeket.   
Az eredeti tanulmány itt letölthető. Megjegyzés: Magyarországon a timerozál (hg) tartalmú vakcinák 2006 óta nem használatosak, és sejtmentes szamárköhögés (pertussis) oltás használatos. 
Fordította és elküldte: Bodó Krisztina /Élelmiszeripari mérnök manager, természetes élet és gyógymódok szakértő - PTE/ETK postgrad/ (főállású anya)
Közzétette: www.fenyorveny.hu
(A cikket csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani!)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi 
hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!




EURÓPAI UNIÓ AZ AKÁCFÁK ÉS A MÉHEK ELLEN



A meghatározó agrár- és erdészeti szakmai szervezetek teljes megdöbbenésüknek adnak hangot, hogy az Európai Unió az akác korlátozására, kiirtására, illetve támogatásból történő kizárására törekszik.
A szakmai szervezetek emlékeztetnek, hogy az Európai Unió akácállományának a fele Magyarországon található, ez a mennyiség a hazai erdőállomány egynegyedét teszi ki. A szakma szerint tudományos szempontból kiemelendő, hogy az Európai Unió egy olyan fafaj visszaszorítására és kiirtására törekszik, mely számos gazdasági, környezeti és klimatikus előnyt kínál. Kiválóan alkalmas a futóhomok megkötésére, s így a talajerózió megállítására. Őseink ezért tudatosan telepítették még a XVIII. században. Az akác méztermése nemzetgazdasági jelentőséggel bír, a magyar méz döntő része akácméz. 
Továbbá az akác kérge számos gyógyszer és gyógyhatású készítmény alapanyagaként szolgál, köhögéscsillapító és gyomorsavszabályzó hatása széles körben ismert. Az utóbbi időben virágának gasztronómiai jelentősége megnőtt, gondoljunk csak az akácteára. Külön kiemelendő, hogy az akác kemény fája lehetővé teszi a fa ipari felhasználását. Az akácból készült oszlopok, támok, szőlőkarók, árvízvédelmi oszlopok, karámfák, kerítéselemek, parketták és bútoralapanyagok keresettek egész Európában.
Az akác jól tolerálja az éghajlatváltozást, a talajvízszint csökkentésének következtében több térségben kizárólagos fajtává vált. Az akác a faanyagban megkötött légköri szenet egyik leghosszabb ideig tároló fafaj. Az akác tüzelőértéke kiváló, ezért mind tűzifának, valamint megújuló energetikai - biomassza - célokra jól használható, energetikai ültetvényeken kedvelt fafaj. Nem véletlen, hogy számos európai uniós tagállam és más országok tanulmányozzák az egyedülálló és fenntartható magyar akácgazdálkodást, s gondolkodnak az akác országukban történő elterjesztésén.
Össztűz alá vette az EU az akácot:



Gyakorlatilag egyetlen törvény szövegének módosításával kiszolgáltatták hazánkat a GMO maffiának. Mivel hazánk továbbra is az Európai Unió tagja, a határellenőrzés hiánya és a törvény által engedélyezett hiányos tájékoztatás miatt Magyarországot is eláraszthatják olyan termékek, melyek genetikailag módosított alkotóelemekkel fertőzöttek.

GMO-FERTŐZÖTT MÉZ MAGYARORSZÁGON
Az Európai Parlament határozott arról, hogy a virágport mostantól a méz természetes alkotóelemének kell tartani, nem pedig összetevőjének. Emiatt mostantól a címkéken nem kell feltüntetni a genetikailag módosított virágpor jelenlétét, mert a mézben a virágpor aránya nem haladja meg azt a mértéket, amely fölött a törvény szerint az alkotóelemeket jelölni kell. Gyakorlatilag egyetlen törvény szövegének módosításával kiszolgáltatták hazánkat a GMO maffiának. Mivel hazánk továbbra is az Európai Unió tagja, a határellenőrzés hiánya és a törvény által engedélyezett hiányos tájékoztatás miatt Magyarországot is eláraszthatják olyan termékek, melyek genetikailag módosított alkotóelemekkel fertőzöttek.
Ennek hatásáról pedig már nyugaton is meggyőző tanulmányok születtek. Emlősökön végzett állatkísérletek bizonyítják, hogy a genetikailag módosított élelmiszerrel etetett élőlények génállománya már néhány generáció után súlyosan roncsolódik, életképtelen, születésüknél fogva beteg egyedeket hoznak a világra. Az ember jóval hosszabb élettartama miatt lehetetlen vizsgálni és érdemben bizonyítani, hogy a GMO-fertőzött élelmiszerek fogyasztása hosszabb távon milyen hatással van az emberi génállományra, de az emlősökön végzett állatkísérletek eredményei miatt a minimum az lenne, hogy bizonyító erejű, átfogó vizsgálatok befejeztéig évszázadokra betiltják a génmódosítás minden formáját, mert a táplálékláncon keresztül igen hamar az emberi szervezetbe kerülhetnek a "hibás programok".
Ezzel szemben az EU gyakorlatilag eltörölte a GMO-val fertőzött méz forgalmazására vonatkozó korlátozásokat. A magyar EU-képviselők ugyan bírálták a törvénymódosítást, de ez édeskevés. Ultimátumot kell adnunk az Európai Uniónak! Vagy visszavonják a törvény módosítását, vagy Magyarország lezárja a határokat és lépjen ki a schengeni-övezetből! Nem engedhetjük, hogy a GMO-szennyezett termékek elárasszák Magyarországot! Továbbá hazánk számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szomszédos országok által alkalmazott GMO-szabályozás is, mert amint egy szomszédos ország is enged a korlátozásokon, a beporzáson keresztül a fertőzés pillanatok alatt hazánkban is jelen lesz. Akkor pedig már késő.
Követeljük, hogy az EU képviselők adjanak ultimátumot az Európai Uniónak! Követeljük, hogy Magyarország nyilvánítsa nemzetbiztonsági kockázati tényezővé a GMO kérdést! Követeljük, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból és a schengeni-övezetből!

hidfo.net/Lépjünk ki az Európai Unióból (facebook)




MEGTILTJÁK, HOGY A GÉNMÓDOSÍTÁSRÓL


BESZÉLJÜNK




A Monsanto és a TED is megunta, hogy a génmódosításról viták zajlanak, ezért megtiltotta mindenkinek, hogy beszéljen róla, bármit képesek megtenni azért, hogy eltitkolják mit is művelnek valójában.
A TED a Monsanto mellé áll, és a továbbiakban nem ad helyt a génmódosított szervezetekről, természetgyógyászatról, vagy a „gyógyító táplálékról” szóló témáknak, vitáknak. Mike Adam, a NaturalNews.com egészségvédelmi „csendőre” és szerkesztője szólalt meg az üggyel kapcsolatban.
Engedjék meg, hogy elsőként jelentsem be: a TED-nek vége. Halott.  Hogy miért is? Mert a csoportot, mely az úgynevezett TED-beszélgetéseket szervezi, annak rendje, módja szerint „eltérítette” az értéktelen élelmiszereket előállító társaságok mögött álló „tudomány”, és a TED egyenesen odáig ment, hogy nyíltan elutasítja, hogy a genetikailag módosított szervezetekről, vagy az élelmiszerekről, mint gyógyszerekről beszéljen, de akár még az olyan témákat is, hogyan segíthet a táplálék a gyerekek viselkedészavarainak megakadályozásában. Ezek a vitatémák kivétel nélkül piros cédulát kaptak, azaz nem szerepeltethetők egyetlen TED platformon sem.

Ezt a TEDx maga is nyíltan elismerte egy kevesek által ismert, 2012. december 7-én kelt levélben.

Ebben a levélben a TED odáig megy, hogy azt állítja: akik a genetikailag módosított szervezetekről vitáznak, áltudományos tevékenységet folytatnak, akik pedig az élelmiszerek gyógyító hatásáról, azok egyenesen „egészségügyi kacsát” terjesztenek.
A levél azt is tanácsolja a TEDx szervezőknek, hogy utasítsák el a „rossz tudományt”, az áltudományt, és az egészségügyi kacsák terjesztőit, azaz mindenkit, aki genetikailag módosított szervezetekről, a gyógyító hatású ételekről vagy hasonló témákról beszél. 

A TED véleménye
Hihetetlen, de a TED meggyőződése szerint az élelmiszer nem lehet gyógyító hatású és nem tartalmaz gyógyító anyagokat. Lehet, hogy valakinek meg kellene tanítania a TED-nek, hogy mi is az a rezveratrol, kurkumin, mik a fikocianinok, polifenolok, és mi az a több tízezer egyéb, növények által előállított vegyi anyag, melyek az emberi szervezetre gyógyító hatásúak. Ezt tagadni majdnem azzal egyenértékű, mintha elfogadnánk, hogy a föld lapos, s a nap és a csillagok körülötte forognak. Egyértelműen csekélyke értelemre vall, mégpedig olyanra mely nem képes felfogni egy rendkívül egyszerű és teljesen egyértelmű eszmét, nevezetesen, hogy az emberi test egy előnyös élettani – és gyakorta: gyógyító – hatásokkal rendelkező növényekben gazdag környezetben fejlődött azzá, ami.
Valakinek emlékeztetnie kellene a TED-et, hogy a rendelvényre kapható gyógyszerek csaknem 25%-át – köztük: a statinokat tartalmazókat is - ilyen vagy olyan módon növényekből nyerik. A gyógyszergyárak hatalmas erőforrásokat szánnak a világ botanikai kincseinek kutatására, hogy olyan  csodálatos molekulákat kutassanak fel, amiket aztán – akár a kalózok – megszerezhetnek a természettől, s aztán  átalakítsák őket, és szabadalmazható gyógyszereket készítsenek belőlük. Ezt még a World Resources Institute (WRI - Világ Erőforrásai Intézet) is készségesen elismeri, s egyidejűleg arra is emlékeztet, hogy a világ népességének 80%-a még mindig főként növény-alapú gyógyszerekre hagyatkozik. A TED szerint tehát a világ népességének 80%-a egyértelműen téveszméket kerget és érzékcsalódásban szenved, mivel a TED szerint egyértelmű, hogy valódi gyógyszerek csak a halálos vegyszereket okádó gyógyszergyárakból kerülhetnek ki, nemde?

A TED csatasorba áll a Monsantoval: nem engedélyezi a genetikailag módosított szervezeteket megkérdőjelező vitákat:
Egyértelmű jele annak, hogy a dogma körébe léptünk, ha a továbbiakban intelligens kérdések nem megengedettek. Azokat a megszólalókat, akik a génpiszkált élelmiszerekről kérdéseket mernek feltenni, a TED szigorúan letiltja. Ez a TED-et az áltudomány forrásává teszi, cenzúrázza, és elhallgattatja ugyanis az eltérő véleményt, a véleményt, mely nincs összhangban a Monsanto és a Frankenfoods biotechnológiai cégekével.
A TEDx fent említett levele lényegében odáig megy, hogy azt állítja: bárki, aki megkérdőjelezi, okos dolog-e a mezőkön, a szabad ég alatt genetikailag megpiszkált növényeket termelni élelmiszeripari felhasználásra, az sarlatán, vagy álhíreket gyárt.
Olvassák el Önök is a levelet! Olyan, mintha egy nyolcadikos tanuló értelmi szintjén álló valaki írta volna, valaki, aki olyan naiv, hogy soha nem szembesült a ténnyel: a cégek a tudományt gépeltérítőként irányítva rutinjelleggel hazudnak a világnak, hogy profit- és uralmi céljaikat elérjék. Az ember egyszerűen nem hiszi el, mennyire ostobának gondolja a TED a nagyközönséget a genetikailag módosított szervezetek témájával kapcsolatban. Szemben azzal, hogy a közvélemény 90%-a úgy hiszi, az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni: az élelmiszer génmanipulált, a TED álláspontja az: aki a GMO-król beszélni merészel, áltudományt terjeszt.
Esetleg úgy látja, hogy ha a világot glifozáttal permetezik, ez jótétemény az emberiségre nézve? Nem is tudja tán, hogy mi az a glifozát, és azt sem, hogy akár billiomodnyi koncentrációban is rákot okoz?

A TED levele hamis információk tömkelegét tartalmazza!
A TED „áltudományt” támadó leve ténylegesen hibás információkkal van teli! „Andrew Wakefiled próbálkozása, hogy az autizmus és az oltások között kapcsolatot teremtsen, tavaly hoaxnak bizonyult.”
Ez a kijelentés égbekiáltóan hamis! Azoknak, akik a témát nem ismerik: Dr. Wakefiled soha nem folytatott olyan kutatásokat, melyek az autizmust az oltásokhoz kötötték volna! Ez teljességgel kitaláció, félrevezetés, amit Dr. Wakefield intellektuálisan tisztességtelen kritikusai találtak ki! A TEDx láthatóan úgy gondolja: ha egy hazugságot a valódi tudomány kritikusai között elég sokszor megismételnek, az a hazugság „valósággá” válik.
Másodszor: a valódi hoaxot az orvosi folyóiratok, és Dr. Wakefield kritikusa terjesztették, akikről bebizonyosodott, hogy szándékosan hazudtak Dr. Wakefield kutatásairól, és durván hamis dolgokat találtak ki azért, hogy hitelességét aláássák, és megpróbálják diszkreditálni. Egyébként jelenleg perelik őket hamis állításaikért, és az eljárás jelenlegi állása szerint Dr. Wakefield  teljes mértékben  tisztázva lesz.
A  Dr. Wakefielddel kapcsolatos  tényleges bizonyítékok, amelyeket a TED nem szeretné, hogy Ön megismerjen, itt olvashatók:

A TED által kiátkozott és indexre tett további kutatási területek
Mint kiderül, a TED nemcsak a genetikailag módosított szervezetek, oltások, és a jelenleg gőzerővel terjesztett egyéb, társaságok által pénzelt status quo tudomány támogatója, teljes mellszélességgel kiáll általa áltudományosnak minősített témák széles körével szemben is.
Ilyen „áltudományos” témák például:
- a „tudat+, szabad akarat, és az anyagtalan szellem;
- „a tudomány és a spiritualitás fúziója” – mintha a magasabb szintű spirituális tudatosság az igazság felfedezésének nem hiteles útja lenne….
- szinte az egész idegtudomány,
- a placebo-hatás, ami több tízezer klinikai vizsgálat kísérletileg igazolt már,
- mindenféle „gyógyítás”, ideértve a reikit, a kézrátétes gyógyítást, a gyógyító, érintést stb.
Hát igen. A TED szerint ez mind hókuszpókusz. Placebo-hatás nem létezik, állítják, noha kísérletileg bizonyított, hogy manapság ez a leghatásosabb mindenkire egyformán vonatkozó gyógyszerforma. Hogy miért nem képesek elismerni a placebo-hatás létezését? Azért mert a test és a szellem kölcsönhatásától függ! Azért, mert a TEDx és az értéktelen tudományt kiszolgáló szűk látókörű tudósainak titkos társasága nem képes elfogadni az anyagtalan szellem létét, csakúgy, ahogy a placebo-hatást sem, annak ellenére, hogy saját kísérleteik, is minden ésszerű kétségen túlmenően bizonyították.
Valójában a placebo-hatás olyan széles körűen dokumentált, hogy ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni, valamennyi randomizált kettős-vak, placebo-kontrollált kísérletet, úgy, ahogy van, ki kellene dobni. A TED szerint az összes ilyen klinikai kipróbálás maszlag és ostobaság, mivel egészében véve azt mutatják, hogy hatását tekintve a placebo-hatás statisztikailag jelentős.
Látják, így zúzza porrá a TED a saját érvelését (és hitelességét). Amennyiben a placebo hatás nem létezik, úgy lényegében az összes modern klinikai kipróbálást érvénytelennek kell tekinteni, ami azt jelenti, hogy a TED semmilyen valós tudományban nem hisz!

A TED a „tudományosság” vallásos tisztelője
Ahogy az egyház, mely felvilágosodás kora előtt elnyomta a tudományos megismerést, úgy vált a TED mostanra a tudomány újkeletű kultuszának részévé, mint egy dogmatikus gondolkodású erőszakos falusi, aki egyre azon erősködik, hogy az egyedüli igaz „tudomány” az általa kiválasztott vállalatilag finanszírozott és billoggal ellátott tudomány. Valamennyi legitimált tudományágat kitagadja, és támadja, amennyiben az meg meri kérdőjelezni a tudományosság vallásos tiszteletének alaptételeit.  Ezek közé az alaptételek közé ilyen hatalmas „igazságok” tartoznak, mint például „ A társasági szinten művelt tudomány az egyedüli tudomány, mely számít”, vagy „a genetikailag módosított szervezetek automatikusan biztonságosak, hosszú időszakon keresztül történő vizsgálat nélkül is, mivel mi azt mondjuk, hogy azok”.
Ebben a hitrendszerben nincs helye a mai tudományos hittételekkel és tézisekkel kapcsolatos egyszerű és tudományos kérdésfeltevésnek”. A TED szerint „a hamis vagy rossz tudomány az, amely több, a fő csapásirányba tartozó tudóst nem tudott meggyőzni az igazáról”.
Természetesen ez nem több mint „mob science”, ami legkevésbé sem valódi tudomány…. Ha az új tudományt csak akkor ismernék el, ha az összes akkori tudós azonnal biztos lenne annak igaz voltában, akkor a tudomány a történelem során soha nem lépett volna előre.
A TED szerint akkor 1616-ban az elképzelés, hogy a föld gömb alakú „rossz tudománynak” minősült volna. A TED egyetértett volna az Indexkongregációval  az Index Librorum Prohibitorum  tárgyában, mely a szentírást idézte, és rendeletben rögzítette, hogy a Föld áll, és a nap és a csillagok forognak körülötte. Bárkit, aki ezt a tant megkérdőjelezte, a TED, mint az „áltudomány támogatóját” támadta volna.
Az elképzelést, hogy a betegségeket láthatatlan, mikroszkopikus méretű baktériumok terjesztik, szintén „rossz tudománynak” tekintették volna, mert a mikroszkóp feltalálása előtt legtöbb tudós úgy gondolta, hogy a láthatatlan organizmusok mikrobiológiai világa a zavart elme szüleménye. Amikor az akkor még ismeretlen Dr. Semmelweis azt javasolta a többi orvosnak, hogy két szülés között mossanak kezet, a „tudományos” közösség elítélte, s még állásából is elbocsátották. E közben a szülő nők közül megdöbbentően sokan röviddel a szülést követően fertőzés miatt meghaltak. Ez a TED számára abszolút elfogadható lenne, ugyanis ez volt a kor „tudománya”, és a „tudomány” nem kérdőjelezhető meg.

A valódi tudomány magyarázata a TED számára
A tudomány nem a tudás statikus gyűjteménye, hanem a valóság jellegének a felfedezésére irányuló folyamat, melynek a célja olyan új igazságok felfedezése és magunkévá tétele, melyek akár ki is szoríthatják a régi igazságokat. Bárki, aki azt hiszi, hogy a tudomány „rögzült”, és a modern kor tudósai mindenhez rábukkantak a végső válaszokra, egyszerűen sültbolond. A tudományos módszer nagy erőssége abban rejlik, hogy kérdések feltételén alapul, akár a saját fontosságuktól eltelt, tévhitben élő „tudósoknak” is, akik meggyőzték magukat, hogy az övék a tárgyban az utolsó szó.
A kérdésfeltevés folyamatán keresztül, továbbá, azáltal, hogy hajlandó volt a várttól eltérő válaszokat is észrevenni, a tudomány hatalmas lépéseket tett az anyagi világ megismerése terén (ugyanakkor a tudomány teljesen kudarcot vallott a nem-anyagi világ megismerésével).
És mégis, hasonlóan a valóság jellegének feltárását szolgáló összes többi módszerhez, a tudomány gyarló, rettentő és borzalmas hibákat is elkövetett. Ilyen volt például, amikor terhes anyákkal reggeli hányinger ellen talidomidot szedettek, és afroamerikaikat használtak fel orvosi kísérletekre a Tuskegee ügyben. A tudomány tömegpusztító fegyvereket hozott létre, és ténylegesen le is dobta őket  Japánban a polgári lakosságra. A tudomány hozta létre a DDT-t, az Agent Orange-ot és számtalan más mérgező hatású vegyszert, amelyek mostanra már magát az emberi faj túlélését veszélyezteti. A CDC (Amerikai Járványügyi Hivatal) a múlt héten nyíltan elismerte, hogy az „antibiotikumok kora” – melyet a gyógyszerészeti tudomány hozott el, a végéhez ért, és az emberiséget „szuperpoloskák” fenyegetik, amelyekkel szemben a vegyszeres kezelések lassan eredménytelenekké válnak. Ez egy újabb apró ajándék a tudományos gyógyszerészet világából: halálos szuperpoloskák, melyek akár a világ következő halálos pestisévé válhatnak.
A TED-től ezekről a témákról nem hallunk, a TED ugyanis halott. Ez alatt pedig azt értem, hogy a TED „agya” egyszer s mindenkorra, véglegesen bezárult a valóban fontos ideák előtt, amiket, mint civilizációnak meg kell vitatnunk, fel kell tárnunk, és melyekkel foglalkoznunk kell, ha túl akarjuk élni a „toxikusság korát”, amit a tudomány ránk szabadított. Ahelyett, hogy nyitott volna a „terjesztésre méltó elképzelések” iránt, a TED mindazokat az eszméket, melyekkel nem ért egyet, áltudománynak minősíti. Ehhez a megközelítéshez nem szükséges gondolkozni, nem szükségesek kutatások, és valódi tudomány sem. Ezért is alkalmazz a status quo alapján álló „tudományos” közösség ugyanezt a megközelítést arra, hogy rászabadítsa a génkezelt szervezeteket, a higany-tartalmú oltásokat, és egyéb halálos mérgeket a világunkra.

Miért ítéli a korlátolt gondolkozású tudomány berlini fala az emberiséget saját gyászos megsemmisítésére?
Egy olyan korban, amikor az emberiségnek égető szüksége lenne előremutató, forradalmi elképzelésekre ahhoz, hogy túlélje, ahogy maga magát megsemmisíti, a TED leragadt az 1950-es évek gondolkodásmódjánál, ami mindent a vegyszerekkel akart elérni. A TED egy XVI. századi tudóshoz hasonlítható, aki arra figyelmeztet: ha túl messzire megyünk az ismeretlenben, az óceán végénél leesünk a semmibe, és meghalunk.
Korunkban  riasztó mértékű az olyan titokzatos betegségektől szenvedők száma, mint az autizmus, autoimmun-betegségek, terméketlenség és rák. A társaságok által irányított, és berkeiken belül zajló tudománynak nincs válasza ezekre a kérdésekre. A status quo elvű „tudományos” társadalom teljes mértékben tagadja ezeknek a betegségeknek az okait, s még olyan abszurd állításokkal is előhozakodik, hogy a gyermekek beoltása olyan oltásokkal, melyek nyomelem mennyiségben higanyt tartalmaznak, a gyermekek számára „jó” – mintha a higany valamiféle tápanyag volna….
A természet változatosságában soha nem látott mértékű csökkenés tapasztalható. Földünk bioszférája mérgezésben haldoklik, és a mérgeket a „tudomány” nevében szabadították rá, genetikai szennyezés (génkezelt szervezetek), mezőgazdasági szennyezés (olyan rovarirtók, mint például a neonikotinoidok), vízfolyásokat és az óceánokat károsító ipari szennyezés, az élelmiszerszennyezés formájában (már rutinszerűen mutatnak ki a vizsgálatok mérgező hatású nehézfémeket az élelmiszerekben). S mindezt a „tudomány” nevében.
A TED ebből semmit nem akar meglátni, és meghallani. Nyilvánvaló, hogy aki ezek bármelyikében hisz, az hoax-ot, kacsát terjeszt, és az „áltudomány” támogatója”. És az istenért! Nehogy azt merje mondani bárki is, hogy a tápláléka a gyógyítója – ahogy Hippokrátesz bölcsen megállapította – mert akkor egyenesen sarlatánnak vagy szélhámosnak kiáltják ki! 
Köszönjük tehát, kedves TED, hogy teljes mélységében feltártad gyengeelméjűségedet, a valóságtól való elrugaszkodottságodat, humánumod feladását és offenzív kapcsolatodat a világ Monsantoival, s mindez most napvilágra került! Az olyan szervezetek pusztítják el az emberiséget, mint ti, TED, azáltal, hogy támadjátok azokat, akiknek birtokukban vannak azok a kétségbeejtően szükséges válaszok, melyekkel az emberiség megmenthető lenne attól, nehogy a szűk látókörű „tudomány” markában önmagát megsemmisítse!

Ismerd meg – amit nem akarnak: – az igazságot a tudományról
Eltérőn a jelen vállalati hátterű és irányítottságú tudósaitól, nem állítom, hogy mindenre tudom a választ! Amiben viszont kvantumugrásnyival megelőzöm a jelenkor legtöbb status quo tudósát, az az, hogy én továbbra is hiszek a kérdésfeltevés tudományos módszerében!
A ma dogmatikus vallásos „tudomány”tisztelete pedig a kérdésfeltevést teljes mértékben elutasítja.
Én is komoly tudományos háttérrel rendelkezem, ami félelemmel tölti el a génmódosított szervezetek elszánt támogatóit és a tettüket oltások segítségével elkövető gyermekgyilkosokat. Főiskolai végzettségem van, a melléktárgyam matematika, és tájékozott vagyok a mikrobiológia, kémia, fizika, antropológia, genetika, kozmológia, táplálkozástudomány, környezettudomány, élettan és számos egyéb terület legfontosabb koncepcióval kapcsolatban.
És amit a több, mint egy évtizedes megfigyeléseimből és tudományos újságírói tapasztalataimból leszűrtem, az az, hogy a jelen kor tudósai veszélyes, fertőző arroganciában szenvednek, mely a valódi tudományos haladást lényegében megakadályozza.
Sir Isaac Newton híres arról, hogy miközben arra kereste a választ, hogyan működik az univerzum, különböző bizarr ötletekkel állt elő, s egyebek között mélyen beleásta magát az okkultizmusba is. Ha a TED már az ő idejében is meglett volna, elhallgattatta volna Newtont, „elképzelései ugyanis nem győzték meg a többi tudós többségét” értékes voltukról. Newton mozgástörvényét szélhámosságnak mondták volna, hisz mindenki tudja, hogy az acélgolyó sokkal gyorsabban esik, mint a madártollak, nem? Hogyan is lehetne mindkettőt azonos sebességre felgyorsítani a gravitáció segítségével? Ha akkor is létezik, a TED az ilyen beszédet betiltja!
Mostanra a TED a kirakodóhelye és „árudája” lett, azoknak a régi, újra felmelegített és idejét múlt elképzeléseknek, melyek a jelenlegi globális problémáinkról elsősorban tehetnek. A TED válaszai ezekre a gondokra megegyeznek azokkal, amelyeket a nagy gyógyszergyáraktól kapunk: több gyógyszer, több oltás, több vegyszer, több társasági szabadalom, és még több nyereség az emberi szenvedésből.

A világ döntő részének a véleménye erőteljesen eltér a TED-étől
Tájékoztatásképpen: a világ népességének nagy része egyetért azokkal az alapelvekkel, amelyeket az alábbiakban fejtek ki.
A világ nagy részének véleménye eltér a TED tudománnyal és áltudománnyal kapcsolatban képviselt kisebbségi véleményétől.
Konkrétan:
- a világ nagyobbik része hisz a tudat és a szellem létezésében
- a világ nagyobbik része elsődleges gyógyító forrásként gyógynövényeket használ, és nem vényköteles gyógyszereket,
- a világ nagyobbik része egyetért abban, hogy az élelmiszerek gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítségükkel megelőzhető különböző betegségek kialakulása,
- a világ nagyobbik része egyetért abban, hogy a tudat befolyásolja a test fiziológiáját,
- a világ nagyobbik része egyetért abban, hogy a génkezelt szervezetekkel óvatosan kell bánni, és inkább óvatosság elvéből kiindulva kellene hozzájuk állni, semmit az egész világ mezőgazdaságának teljes genetikai jövőjét veszélyeztetni egy esztelen játék: a szabadtéri GMO kísérletek révén.
Annak az eredményeképpen, hogy a világ népességégének többségétől eltérő véleményen van, a TED a monopólium-alapon gondolkodó intellektuális balfékek kétségbeesett kisebbségéhez csatlakozott, akik a kérdések intelligens vitájában nem tudnak győzni, inkább a cenzúrázáshoz folyamodnak, terrorizálnak, megfélemlítenek, vagy ezeket használják, mint eszközt, és puszta arroganciával igyekeznek korlátozni azon elképzelések nyilvános megvitatását, melyek nem tetszenek neki.
Ez nem tudomány. Ez dogma.

A TED után – új fórum a vezető gondolkodóknak
Intellektuális kudarcai ellenére köszönettel tartozunk a TED-nek azért, hogy megmutatta magát: nevezetesen, hogy a társasági háttérrel rendelkező méreg-pártiak visszahúzó erőt képviselő, agyhalott gyülekezete, akik az emberiségnek semmi mást nem képesek adni, mint szenvedést és pusztulást. Azzal, hogy ezt feltárták, lehetőséget biztosítanak nekünk, a többieknek arra, hogy összefogjunk, és létrehozzuk saját nyilvános fórumunkat a valóban előremutató, úttörő jellegű, az emberiséget előre vivő elképzelések számára.
Lelki szemeim előtt egy, az „új tudomány” számára létrehozott fórumot látok, ahová olyanokat hívnánk meg, mint Dr. Bruce Lipton, Dr. Rupert Sheldrake, Graham Hancock, Dr. Andrew Wakefiled, és más briliáns személyiségek, akiket már nem látnak szívesen a TED konferencián, egyszerűen azért mert elképzeléseik túl forradalmiak ahhoz, hogy a társaságok kebelében működő antitudománynak bocsikázó, régi iskolákhoz tartozók meg tudják emészteni.
Nekem, személy szerint, nincs elég időm, hogy elindítsak egy ilyen eseményt az idén, ironikus módon ugyanis a Natural News Forensic Food Lab-nál (Natural News Igazságügyi Élelmiszerlaboratórium) dolgozom, és valódi tudománnyal foglalkozom az élelmiszerkutatások királyságában, ám ha valaki más nem indít el egy ilyen, „új tudományról+ értekező fórumot a következő néhány évben, úgy megcsinálom én.
Ezen nyíltan üdvözölnénk a tudatról, kézrátétes gyógyításról, az idegtudományról, környezettudományról, spiritualitásról és meditációról szóló beszélgetéseket, és az összes olyan egyéb területet, mely túl magasszintű, ahhoz, hogy a TED tudatlan szervezői tolerálják, vagy megértsék.
A TED valami nagyon nagy dolog lehetett volna, ha pontosan ezt teszi: e helyett inkább úgy döntött azonban, hogy elhallgattatja korunk igazán briliáns elméit, és letolja a torkunkon a társaságok által támogatott maszlagot, mely a GMO-k, az agyhalott materializmus és a szintetikus kemikáliák mellett ágál, s ezeket tartja válasznak mindenre.
A TED meghalt. A valódi tudomány azonban az azt kétségbeesetten megállítani igyekvő TED-es balfékekkel vagy nélkülük is: halad.Közzétette: www.fenyorveny.hu
Forrás



AZ EU INTÉZKEDÉSEI ELLENÉRE A MAGYAR


KORMÁNYNAK NEM KELL A GÉNMÓDOSÍTOTT


KUKORICA




A magyar Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne lehessen Pioneer 1507 nevű génmódosított (GMO) kukoricát termeszteni Magyarországon. Ezzel a magyar gazdaságot és az ország természeti értékeit szeretnék megóvni. A cég az Európai Unió teljes területére vonatkozó termesztési engedélyért fordult az Európai Bizottsághoz annak ellenére, hogy egyes vizsgálatok szerint ez a GMO termék az káros az egészségre. A közlemény utal arra perre is, amit a magyar kormány 2010-ben az Európai Bizottság ellen az Amflora GMO burgonyával kapcsolatban nyert meg. Akkor az Európai Bíróság visszavonta a burgonya termesztési engedélyeit.

"Az Általános Ügyek Tanácsának mai, február 11-i ülésén szavaztak a tagállamok miniszterei a 1507 génmódosított kukoricáról. A tagállamok elsöprő többsége ellenezte a termesztés engedélyezését, ami ennek ellenére mégis zöld utat kap az Európai Bizottságtól.

A GMO-k európai uniós engedélyezésében lévő rendszerhibák miatt Magyarország, és a tagállamok többségének határozott elutasítása ellenére nagy valószínűséggel újabb génmódosított kukorica engedélyezésére kerül sor az Európai Unióban.
Magyarország már 2009. évi tárgyalások során is ellenezte a javaslatot. Éveken keresztül, több tagállammal együtt harcoltunk azért, hogy ezt a kukoricát ne engedélyezzék. Ugyanazokat az érveket sorakoztattuk fel az üléseken a kukorica termesztése ellen, amelyeket az Európai Parlament is kifejtetett közelmúltban kiadott nyilatkozatában. Az Európai Parlament ugyanis a 2014. január 16.-ai plenáris ülésén egyértelmű véleményt fogalmazott meg, melyben felszólította a tagállamok minisztereit, hogy utasítsák el a 1507 genetikailag módosított kukorica termesztésére irányuló engedélyezési javaslatot.
Az engedélyezés 2001 óta húzódik, amikor a Pioneer vállalat beadta a 1507 GM kukoricavonal termesztésének engedélyezésére vonatkozó kérelmét. Az Európai Unió Törvényszéke tavaly szeptemberben elmarasztalta az Európai Bizottságot eljárási hiba miatt. Így került újra középpontba ennek a GM kukoricának az ügye. A tagállamok külügyminiszterei végül a mai napon Brüsszelben szavaztak a kérdésről.
Az engedélyezést az EU 28 tagállama közül mindössze öt tagállam, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Finnország, Svédország és Észtország támogatta. Felháborítónak tartjuk, hogy pont azok a tagállamok támogatják a 1507 GM kukorica uniós termesztését, melyek területén a kukorica meg sem terem. Az uniós nagy kukoricatermesztő országok közül csak és kizárólag Spanyolország támogatja az engedélyezést. A többi nagy termesztő, mint például Franciaország, Magyarország és Olaszország egyértelműen elutasítja az engedélyezést. Még Németország, Szlovákia, Románia és a Cseh Köztársaság sem támogatja az engedélyezést, holott ezekben az országokban termesztik, vagy nemrégiben termesztették az Unióban engedélyezett ún. MON810 génmódosított kukoricát.
Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság egyáltalán nem veszi figyelembe azt, hogy az uniós polgárok nagy része elutasítja a GM élelmiszerek fogyasztását, továbbá, hogy az engedélyezési eljárás során nem adott lehetőséget a tagállamoknak arra, hogy érdemben tárgyalják meg a javaslatot. Érthetetlen számunkra, hogy amennyiben az adott növénynek bizonyítottan káros hatása van egyes élőlényekre – amelyre még az Uniós tudományos testület, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) is felhívta a figyelmet –, miért nem utasítjuk el a kérelmet? Az Unió működése egyik alapelvének, az „elővigyázatosság elvének” követése miért nem jelenik meg a valóságban is? Nem elfogadható politikailag sem, hogy ha a termesztést az Unió 28 tagállamából csak 5 támogatja, akkor miért kerül mégis engedélyezésre egy ilyen javaslat. Felmerül a kérdés: vajon jól működik-e az uniós rendszer egy politikailag ennyire érzékeny kérdésben? Kinek jó az, ha a Bizottság mondja meg, hogy mit együnk, hogy mit vessünk el a saját termőföldünkbe? Miért nincs önálló döntési lehetősége a tagállamoknak?
A jelenlegi helyzet tarthatatlan. Egyrészt a már bizonyított tudományos egészségügyi és környezeti kockázatok figyelmen kívül hagyása miatt, másrészt szélesebb politikai kontextusban is azáltal, hogy az engedélyezés egyértelműen szembe megy a tagállamok többségének akaratával, sérti azok szuverenitását és ellentétes a szubszidiaritás elvével is. Ahelyett, hogy helyet adnánk a GM növények térnyerésének az Európai Unióban, minden erőnkkel arra kell törekednünk, hogy szigorítsuk az uniós szintű engedélyezési eljárást; hogy a már kimutatott káros hatásokat ne lehessen figyelmen kívül hagyni; hogy a tagállamok igenis kifejthessék véleményünket egy ilyen mind politikailag, mind gazdaságilag is érzékeny kérdésben; és végül, hogy a tagállamok maguk dönthessék el, hogy saját országuk területén akarnak-e GMO-kat termeszteni vagy sem.
Magyarország 2013 decemberében megnyerte azt a pert, amit 2010-ben az Európai Bizottság ellen indított az Amflora génmódosított burgonya engedélyezése kapcsán. Ennek eredményeként az Európai Bíróság megsemmisítette a génmódosított burgonya engedélyezéséről szóló határozatokat. Az ítéletből erőt merítve a Kormány ezúttal is minden szükséges intézkedést meg fog tenni annak érdekében, hogy senki ne termessze ezt az újabb GM növényt Magyarországon, hogy ezzel megőrizhessük a mezőgazdaság GMO mentességét és megóvjuk egyedülállóan gazdag természeti értékeinket.
(Vidékfejlesztési Minisztérium)"

hungarian.cri.cn/ kormany.hu


A nép irtás rendelve amint látod több szállon folyik a hadjárat , egyszer csak a hatások összeadódnak , és a holokamu likvidálások feltünően beindulnak , és már tagadni sem lehet , jó volna , ha előbb ébrednénk fel , míg tudunk ellene tenni , a vágóhídon már nincs mit tenni , a bankárkaszt levezényelt már két világháborút , és több helyi csetepatét , amit igyekezett háborúvá szélesíteni , de még egyszersem volt háborusbűnösként megbélyegezve és elitélve , pedig az emberiség elleni bűneik miatt már rég likvidálni kellet volna családostól őket ,és a vakolókat is , a különböző titkosszolgálatokkal együtt, és a gládió terrorcdsapatokkal , kik a bankárkaszt utasításaira ölnek a Bilderbergek alá vannak rendelve , és bárkit likvidálnak , pénz van , és utána végleg felszívódnak , vagy őket is likvidálják , hogy tanú ne maradjon , ismerős9k az eljárások , erre képezték ki őket és a sátánfajzatok , biorobottá lettek alakítva .


Ha a népesség 90 % - át likvidálják , mert ez a tervük a legnagyobb holokamut hajtják végre a cionista hóhérok , és közben a világot zsarolják holokamuval ,az ingyen élők . Illő volna már elkezdeni likvidálni őket , mert a végén megvalósítják a nép irtást ,, és a földön csak az a tiz % - k fog élni , akit meghagytak , de ha valakik megcsömölnek ettől , és úgy döntenek , hogy likvidálják az egész emberiséget , hát oda lesz az értelmes élet a földön , majd jönnek a bogarak , és a földönkivüliek beléjük oltják az értelmet , hogy ők népesitsék be a bolygót , hogy nekik legyen itt egy genetikai bázisuk , ha véletlenül valami genetikai defekt jelenkezne a fajuknál . Ismerős a szituáció lehet , hogy ujból beavatkoznak , és likvidálják a cionista bankárkasztot az emberiség érdekében a vakolókkal együtt elpusztítják őket . 
Bejegyezte: sodródunk dátum: 2:30 

2 megjegyzés:






    Iratjel: remhirlancterjesztes160807

    HAZÁNKBAN IS NAGYON SOK KÁRT OKOZNAK A BIZONYÍTHATATLAN TEÓRIÁK LÁNCTERJESZTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ INTERNETES LEVELEZŐ HÁLÓZATOK

    Egyes internetes levelező hálózatok a bizonyíthatatlan teóriák láncszerű terjesztésével sorozatosan elterelik a magyarok figyelmét a szennycsatornákkal szennyezett fertőző vírusos, mérgező vegyszeres „ivóvizekről”, és az életveszélyesen konyhasóhiányos élelmiszerekről, amelyeket patkányméreg kálisóval is mérgeznek. A kálisó ivartalanít is, vagyis fajirtó hatású! Ezek az internetes levelező hálózatok segítenek elterelni a figyelmet ezekről a mózesi-talmudi módszerekről, amelyekkel a zsidók mindig is irtották a nem zsidókat, ahol csak tudták. Lásd Mózes II., 23/20-33., Mózes V., 7/2. és 22. és Talmud 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap. Az országos tényleges ivóvíz szennyezettség (KÖJÁL által) publikált mérési adatait és a kálisó fajirtó hatásait bizonyító konkrét hatásmérések eredményeit is közzétettem a www.tejfalussy.com és az ezen belül működő www.aquanet.fw.hu, honlapon. Akik sorozatosan teletömik mások fejét a bizonyíthatatlan teóriákkal, akadályozzák a népirtás elleni védekezést.

    Verőce, 2016. augusztus 7.

    (nemes Sydo) Tejfalussy András Béla Ferenc okl. vill. mérnök, hatásmérés tudományi szakértő (www.tejfalussy.com)
    Iratjel: remhirlancterjesztes160807

    HAZÁNKBAN IS NAGYON SOK KÁRT OKOZNAK A BIZONYÍTHATATLAN TEÓRIÁK LÁNCTERJESZTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ INTERNETES LEVELEZŐ HÁLÓZATOK

    Egyes internetes levelező hálózatok a bizonyíthatatlan teóriák láncszerű terjesztésével sorozatosan elterelik a magyarok figyelmét a szennycsatornákkal szennyezett fertőző vírusos, mérgező vegyszeres „ivóvizekről”, és az életveszélyesen konyhasóhiányos élelmiszerekről, amelyeket patkányméreg kálisóval is mérgeznek. A kálisó ivartalanít is, vagyis fajirtó hatású! Ezek az internetes levelező hálózatok segítenek elterelni a figyelmet ezekről a mózesi-talmudi módszerekről, amelyekkel a zsidók mindig is irtották a nem zsidókat, ahol csak tudták. Lásd Mózes II., 23/20-33., Mózes V., 7/2. és 22. és Talmud 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap. Az országos tényleges ivóvíz szennyezettség (KÖJÁL által) publikált mérési adatait és a kálisó fajirtó hatásait bizonyító konkrét hatásmérések eredményeit is közzétettem a www.tejfalussy.com és az ezen belül működő www.aquanet.fw.hu, honlapon. Akik sorozatosan teletömik mások fejét a bizonyíthatatlan teóriákkal, akadályozzák a népirtás elleni védekezést.

    Verőce, 2016. augusztus 7.

    (nemes Sydo) Tejfalussy András Béla Ferenc okl. vill. mérnök, hatásmérés tudományi szakértő (www.tejfalussy.com)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése