2017. július 10., hétfő

Hírháló 2014 – ben XXII.







Hírháló 2014 – ben XXII.


Szégyen: Ki tud többet Izraelről? - vetélkedő magyar gimnazistáknak


Már rángatják a madzagon a zsenge diákságot , belenevelik a holokamut a lelkükbe , és csak bólogató zsidó bérencé változtatható metéltekké válhatnak , se kérdés se megkérdőjelezhető tett nem hagyhatja el a szándékukat ők lesznek a beszélő rabszolgák , ha hagyják magukat kis kommunistává varázsolni , hogy aztán ÁVH metéltfarkú zsidó legyen belőlük akiknek ugyan úgy utálni kell a magukfajtáját mint a repedt seggűek teszik .


Morvai Krisztina hatvani lakossági fórumán megosztja a hallgatókkal, hogyan bukkant az interneten a magyarországi gimnáziumokban zajló Ki tud többet Izraelről? (v.ö. a kommunizmus alatti Ki tud többet a Szovjetunióról? vetélkedőkre, s az izraeli nagykövet magyar gyerekek körében végzett agymosó tevékenységére. Sajnálatosnak nevezi, hogy a megfélemlített szülők és tanárok nem tiltakoznak az efféle megaláztatás ellen.
a legfrissebb aktualitás a témában:http://www.szon.hu/date/2488372/2488372
Vita az EU és Izrael állam közötti társulás létrehozásáról (2010.11.08.)
Ide kattintva megtekinthető:
http://www.youtube.com/watch?v=N0u-OdezWUA

Palesztin asszony az izraeli rasszista és terroristával szemben


A válság felülírja a NATO terveit?



Jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, a válságban fetrengő nyugat gazdasági gondjai felülírják a katonai törekvéseit. A NATO ügynökei hatalmas anyagi támogatással felfordították egész Ukrajnát, - de most nem tudnak mit kezdeni a kialakult helyzettel, az irányítás kezd kicsúszni a kezükből. Az ukránok semmit nem tapasztalnak az új forradalomból. Nincs sikerélmény, csupán annyi változott, hogy kezdődnek a súlyos megszorító intézkedések.
Brüsszelben az EU csúcstalálkozón a legnagyobb gazdaságú országok egyeztető megbeszélésén mindenféle szankciót elutasítottak. A levegőben lóg pár olyan megszorítás, amelyen Moszkvában maximum röhögnek; ilyen a vízum szigorítás, vagy pár ember kitiltása. Diplomáciailag természetesen van min lovagolni, de ezek semmit nem jelentenek a valóságban. Emellett pár apróságról szó esett, és ezek tükrében érthető a nyugat meghátrálása. Legfőképpen Németország húzza keresztbe az USA rakétaterjeszkedési terveit.
Bármilyen meglepően hangzik, jelenleg Németország legnagyobb gazdasági partnere Oroszország. A lehallgatási botrány óta amúgy is kihűlt a levegő az európai és az amerikai cionisták között, jelenleg tartják a két lépést egymástól. Nemsokára fogják ők még egymást okolni is, sőt, egymással szembe is fognak kerülni, ahogy tovább mélyül a gazdasági válság és nőnek a gondjaik. Amikor Angliában megszellőztették, hogy nem támogatják a szankciókat, már érezhető volt némi baj. Az az EU felvetés, miszerint minden nemű fegyverszállítást fel kell függeszteni Oroszországba - javasolta Rebekka Harms EU biztos - szinte a vicc határát súrolja. Ez már csak egyet jelent; kifogytak az eszköztárból. Nincs mivel fenyegetőzni. A gazdasági szankciók pedig mit vonnának magukkal? Jöjjön pár meglepő adalék, és akkor láthatjuk, mik a fő bajok, miért is vannak gondban.
Németország jelenlegi járműgyártásának 40 %-a Oroszországba megy. Ez olyan szám, amely valóban meglepő. Oroszország olyan fejlődési stádiumban van, hogy most mindent beszippant, és ez egy 140 milliós piac. Amennyiben ezt le kell állítani - márpedig 5 perc alatt blokkolja az EU bevitelt Putyin, ha éppen úgy akarja -, az egyet jelentene azzal, hogy sok millió munkást már másnap az utcára lehet rakni Németországban és a beszállítói országokban.
Csak a német - orosz kereskedelmi vonalon 200 000 német dolgozik. Az ő munkahelyük is megszűnne percek alatt.
Oroszország az egyetlen hely, ahonnan a nyugat be tudja szerezni a nagyon ritka földfémeket. Kína már évekkel ezelőtt blokkolta az eladást, mondván gyártassa le aki akarja Kínában a technikát. Így állhatott elő az a helyzet, hogy az USA Kínában gyártatja le a legtitkosabb fegyverei elektronikáját. Nincs lehetősége a szükséges földfémeket beszerezni, nincs forrás. Az egyetlen eladó Oroszország, amely így azonnal leállítana mindennemű eladást. A nyugati elektronikai gyártás azonnal összedőlne. Az egyetlen megoldás az lenne, hogy jó pénzért a szemétből guberálnának ki alapanyagot. Az egész nyugat mehetne Kínába kunyerálni, hogy mindent gyártsanak le nekik. Ezzel azonban a nyugati világ elektronika gyártásának egy időre vége lenne.
Oroszország az atomerőművek fejlesztésében, felújításában és építésében szorosan együttműködik Németországgal. Elektronika a Siemenssel, speciális szivattyúk, és vezérléseket innen rendelik meg, ezeket kifejezetten az orosz erőművekhez fejlesztik a németek. Sok milliárdos üzletek ezek is, és sok-sok munkahely.
Az a nyersanyag mennyiség, amit Oroszország egyetlen rendelettel le tud állítani, és kínai irányba fordítani (ennyit tud a jelenlegi hálózaton átirányítani) azt eredményezné, hogy Németország elvesztené a napi olaj igényének 35 %-át, és a gáz 30 %-át. Vagyis legalább 50%-os áremelés történne pillanatok alatt az üzemanyagokban és fűtőanyagokban, amelyek már így is rendkívül drágák. Ezzel a rettenetesen nagy német logisztika ára a duplájára emelkedne, a termékek áraiban olyan infláció következne be, amelyet a nyugati társadalmak már nem viselnének el. Emellett az ukrajnai szállítások leállításával tulajdonképpen Dél- és Kelet-Európa valamennyi olaj és gáz forrását elvesztené.

Lavrov nagyon keményen beszélt John Kerry amerikai külügyminiszterrel nemrég egy telefonbeszélgetésen, melyet az amerikai fél kezdeményezett. Közölte vele, hogy minden Oroszország elleni intézkedés bumerángként fog hatni visszafelé is.
Nekünk azonban egyre inkább kezd az az érzésünk lenni, hogy Ukrajnában a valóságos nehézségek most kezdődnek. A soviniszta felforgatók kezdenek önjáróvá válni, viszont nagy mennyiségű fegyvert zsákmányoltak, és sokkal nagyobb erőt képviselnek, mint a cionista liberális banda. Ők csak beleültek abba, amit a szerencsétlen, csőbe húzott nacionalisták kikapartak nekik. Erő azonban nincs mögöttük. Ez a társaság azonban a kelet és a nyugat előtt is szalonképtelen, és még alá is játszanak ennek, a rendkívül szerencsétlen törvény ötleteikkel. Az oroszok élesen szembekerültek velük, az oroszok elleni atrocitások miatt. Könnyen előállhat az a helyzet, hogy ha az előrehozott választásokon nem szerepel megfelelő szinten a soviniszta oldal, akkor újra felforgatják az országot. Van benne már gyakorlatuk. A nyugat mondhatni ráfaragott velük, és a saját kardjába dőlt. Nagyon könnyen elképzelhető még az is, hogy maga a nyugat fog könyörögni Moszkvának, hogy tegyen rendet Ukrajnában. Moszkva azonban most is rendkívül nagy érzékkel politizál. Nyugodtan viselkedik, katonai lépései teljesen kiszámíthatatlanok, a Krímben tartózkodó 16 000 fegyveresről a mai napig nem tudni, hogy valójában kik is. Sem katonailag, sem gazdaságilag nincs az EU felkészülve egy oroszok elleni fellépésre, bármennyire is szeretnék ezt mutatni. Az USA pedig egy fogatlan oroszlán, nagy sörénnyel, de valódi erő nélkül.
A nyugaton sincs már olyan nagyon nagy egyetértés, a végén a kígyó saját farkába harap, és saját magát falja fel.



Elszállították az USA-ba az ukrán aranytartalékot


Na barmok már ki is fosztottak benneteket .
A németek az aranytartalékaik egy részét kapták csak vissza , ti mire számíttatok majd kaptok réz tömböket arannyal befuttatva , és nehézfémmel keverve , hogy a súlyszámítás azért egyezzen.
Ezt kiénekelték a szátokból , nem kellet kibányászni adtátok ti magatoktól hülye leendő kamatrabszolgák


Éjjel két órakor landolt egy gép egy kifutópályán majd jöttek mikrobuszok (Volkswagen) de a rendszámaik hiányoztak. Majd az autókból kiszálltak fekete egyenruhás maszkot és páncélt viselő emberek gépfegyverekkel. Ezek az emberek betettek a gépbe 40 nagy dobozt.
Aztán jött egy titokzatos férfi és beszállt a gépbe. Az autók elhagyták a kifutópályát és a gép azonnal felszállt sürgősségi alapon.
Aki látta ezt a titokzatos "speciális műveletet" a reptér dolgozói szóltak a feletteseknek de azt a választ kapták, hogy "nem beleavatkozni mások dolgába".
Erről a dolgozók értesítették a sajtót. Az újságíró érdeklődésére pedig azt a tájékoztatást adták az "új vezetők" hogy az USA vitték az összes aranytartalékot Ukrajnából.


Amerika felvetette a krími katonai beavatkozást


A legitim kormányt hatalomra segítik a gladio terrorakcióval , és akkor még bele is akar ülni az Ukránok meleg ágyába is . És a Pucsin az közben malmoz az ujjaival , nem pedig Kubában telepíti az atom rakétákat , hogy a bankárkasztot végleg eltörölje a cionista zsidósággal együtt , hogy békés államokba ne exportáljanak forradalmakat a bankárkaszt pénzén . Időben kell likvidálni a cionista gyilkos zsidókat , még itt nálunk is .

2014. március 8., 08:01 
magyartudat.com
A krími orosz intervenció az etnikai enklávék megléte miatt Kelet-Európára és a Balkánra nézve is kockázatot hordoz magában - jelentette ki pénteken Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke

"Ha Oroszországnak megengedik, hogy ezt tegye, vagyis hogy behatoljon egy szuverén országba annak látszatával, hogy ott megvédi az orosz kisebbséget, akkor az jelentős kockázatnak teszi ki Kelet-Európát, mert Kelet-Európában és a Balkánon etnikai enklávék vannak" - mondta Dempsey a PBS amerikai közszolgálati televízió Newshour című műsorában.
A tábornok elismerte, nem kizárt a katonai eszkaláció. Az amerikai összfegyvernemi vezérkari főnök szerint katonai repülőgépeinek és hadihajóinak a térségbe vezénylése által az Egyesült Államok biztosítani kívánja a NATO-t és a többi európai szövetségesét, hogy szükség esetén kész eleget tenni szövetségesi kötelezettségeinek.
"Ne feledjük, hogy szerződéses kötelezettségeink vannak a NATO-szövetségeseinkkel kapcsolatban. És én biztosítottam őket arról, hogyha ezt a szerződéses kötelezettségünket kiváltják, akkor válaszolni fogunk" - szögezte le.
A tábornok elmondta, hogy az Egyesült Államok "agresszíven" törekszik a Krím körül kialakult krízis diplomáciai rendezésére és, hogy az elmúlt két nap alatt két ízben is tájékoztatta orosz partnerét, Valerij Geraszimov tábornokot az amerikai katonai mozgásról és annak okairól.
"Megpróbáljuk megmondani nekik, hogy ezt ne terjesszék ki Kelet-Ukrajnára, és hagyják, hogy létre lehessen hozni a feltételeket egy valamifajta rendezéshez a Krímben" - nyilatkozott Martin Dempsey.

Jacenyuk, az Unió zsidó helytartója

Hüllő katonai vezető?


Ukrán válság: lövöldözés a félszigeten, Hodorkovszkij Kijevben – frissül



A gladio jól bezavat , de a polgárháború így nem nálunk robbant ki , bár ami késik az nem múlik el , jól jön az még a választások után is egy elégedetlen népharag formájában majd csak elsöpri ezt a cigány bandát .

2014-03-09 08:17:00 
atv
FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ HÍREK!
Katonai konvoj érkezett Szimferopolba, Hodorkovszkij Kijevben. A lengyel konzulátus már összepakolt.
Merkel szerint jogsértő a népszavazás
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 18:00
Németország szerint a tervezett népszavazás a Krím félsziget hovatartozásáról ellentétes az ukrán alkotmánnyal és a nemzetközi joggal - jelentette ki a német kancellár az orosz államfővel folytatott vasárnapi telefonbeszélgetése során.
A német kormány közleménye szerint Angela Merkel a Vlagyimir Putyinnal folytatott beszélgetésben sajnálatát fejezte ki azért, hogy továbbra sem sikerült előrelépni az ukrán válságban közvetítő nemzetközi összekötő csoporttal kapcsolatban.
"Nem lehet megváltoztatni az európai határokat"
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 17:31
A NATO főtitkára követeli az orosz csapatok visszavonását a Krím félszigetről. Anders Fogh Rasmussen a Bild című német lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy nem lehet megváltoztatni az európai határokat. A Bild hétfői számában megjelenő interjúból vasárnap közölt részletek alapján a NATO-főtitkár szokatlanul élesen bírálta Moszkvát a Krím félszigettel kapcsolatos politikája miatt. "Elvárjuk, hogy Oroszország teljesítse nemzetközi kötelezettségeit, vonja vissza csapatait (a Krímről) és ne ártsa bele magát az Ukrajna más régióiban zajló folyamatokba. A 21. században senkinek sem szabad megpróbálni új határokat húzni Európa térképén" - mondta Anders Fogh Rasmussen.
Nekimentek a nacionalisták az UMDP-nek
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 17:27
Az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt (UMDP) betiltását kéri "ukrán- és népellenes" tevékenység miatt az ukrán főügyészségtől a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt Kárpátalja megyei szervezete.
A pártszervezet az Oleh Mahnickij ukrán főügyésznek írt beadványában közölte, hogy megvizsgálta az UMDP-nek és alapító elnökének, Gajdos Istvánnak az "ukrán nép szabadságért és nemzeti méltóságért vívott küzdelme" idején folytatott tevékenységét, és kéri a párt ukrán- és népellenes tevékenység folytatása címén történő betiltását. Bizonyítékként a dokumentum Gajdosnak a "forradalmi" események során az UMDP nevében tett nyilatkozatait és a hatalompárti tüntetésekre felbérelt zavarkeltőkből verbuvált csoportok szervezésében vállalt tevőleges szerepét említi - adta hírül vasárnap a Novini Zakarpattya című kárpátaljai hírportál.
Washington nem fogja elismerni a Krím Oroszországhoz való csatlakozását
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 16:52
Az Egyesült Államok nem fogja elismerni a Krím félsziget Oroszországhoz csatlakozását, ha a régió lakosai így döntenének a jövő héten megrendezendő népszavazáson - jelentette ki vasárnap Tony Blinken helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó. A helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó a CNN amerikai hírtelevízióban kijelentette, hogy Oroszország fokozott nemzetközi nyomás alá kerül majd a krími népszavazás eredményeképpen.
Árat emel a Gazprom
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 16:13
A Gazprom valószínűleg a második negyedévben megemeli az Ukrajnának szállított földgáz árát - idézte az Interfax hírügynökség az ukrán energiaügyi miniszter vasárnapi kijelentését.
Putyin Merkellel és Cameronnal tárgyalt
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 15:33
A Krími Autonóm Köztársaság vezetésének döntése a félsziget Oroszországhoz csatlakozásához a nemzetközi jogon alapszik és a terület lakosságának törvényes érdekeit képviseli - közölte az orosz államfő uniós vezetőkkel folytatott telefonbeszélgetése során, amelyről a Kreml sajtóosztálya vasárnap adott ki tájékoztatót. Vlagyimir Putyin Angela Merkel német kancellárral és David Cameron brit kormányfővel vitatta meg a Krím félsziget parlamentjében csütörtökön hozott határozatot.
Többfrontos támadás
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 15:15
Meghatározatlan időre beszüntette a Krím félszigetre szóló vonatjegyek elővételi árusítását vasárnap az Ukrán Államvasutak (Ukrzaliznica), de az érvényes jeggyel rendelkező utasokat eljuttatja úti céljukba.
Rusztam Tyemirgalijev krími miniszterelnök-helyettes vasárnap bejelentette, hogy a Krím és Oroszország közötti vasúti összeköttetés Ukrajna megkerülésével, az oroszországi Krasznodari területen át is megszervezhető. Mint mondta, arra készülnek, hogy a vonatszerelvényeket kompokkal Kubany-vidékre szállítják. Hozzátette, számítanak arra, hogy felgyorsul a Krímet a Kubany-vidékkel összekötő, a Kercsi-szoroson átívelő híd építése, és a krími lakosok kényelmesen utazhatnak Oroszországba.
 
Tyemirgalijev azt is közölte, hogy Kijev lekapcsolta az ukrán államkincstár krími részlegének számítógépes rendszerét, és zárolta az autonóm köztársaság számláit.
Jacenyuk: Ez a mi földünk!
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 14:39
Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő a Tarasz Sevcsenko születésének 200. évfordulójára összegyűlt tömeg előtt beszélt Kijevben. A kormányfő leszögezte: "Ez a mi földünk, egy talpalatnyi sem fogunk átengedni belőle. Jobb, ha tudja ezt Oroszország és annak elnöke". "Mindent megteszünk, hogy politikai és diplomáciai eszközökkel rendezzük a válságot" - mondta.
Motorosok tüntettek Ungváron
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 14:13
Kárpátaljai motorosok tüntettek vasárnap Ungváron Ukrajna területi egységének és békéjének megőrzése mellett, és tiltakoztak krími társaik szakadárokat támogató megnyilvánulásai ellen.
A Kárpátalja különböző részeiből érkezett motorosok a városközpontban lévő Petőfi téren gyülekeztek, majd ukrán nemzeti színű zászlókkal fellobogózott járműveikkel végigvonultak Ungvár főbb útjain. Az akció zárásaként a mintegy félszáz motoros az ungvári temetőben megkoszorúzta a balesetben meghalt társak sírjait.
 
Olekszandr Szuhan, az ungvári motoros szövetség elnöke a sajtónak elmondta, hogy a felvonulással a kárpátaljai motorosok Ukrajna területi integritása, az ország keleti és nyugati része közötti béke megőrzése melletti kiállásukat demonstrálták.
Az ukránok cáfolják a rakéták ellopását
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 13:37
Az ukrán védelmi minisztérium vasárnap cáfolta a hírt, amely szerint rakétákat, lőszereket és robbanóanyagot loptak volna el a Lembergben (Lviv) állomásozó légi szállítású ezred raktáraiból.
A minisztérium közleményben szögezte le: nem felel meg a valóságnak az a közösségi oldalak és egyes médiumok által terjesztett hír, hogy a lembergi 80. számú légi szállítású ezred raktáraiból nagy mennyiségű lőszert, robbanóanyagot és rakétákat loptak el. A védelmi tárca szerint a lopásról szóló híresztelés nem más, mint szemenszedett hazugság - adták hírül ukrán hírportálok.
Orosz katonák elfoglaltak egy ukrán határőrposztot
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 12:19
Orosz katonák elfoglaltak vasárnap reggel egy ukrán határőrposztot a Krímben, és egymás után építik ki az őrhelyeket a Perekopi-földszorosban - jelentette az Unian ukrán hírügynökség.
E forrás szerint egy oroszországi katonából álló harminc fős csoport helyi idő szerint reggel hat órakor kerítette hatalmába az őrhelyet Csernomorszkoje faluban. Ugyanez a hírügynökség arról is hírt adott, hogy a Krím félszigetet a szárazfölddel összekötő Perekopi-földszorosban az orosz katonák egymás után alakítják ki a határőrhelyeket.
Az interfax.ru hírportál vasárnap jelentette: a krími hatóságok a Krímet és Oroszországok közvetlenül összekötő vasútvonalakat akarják kiépíteni oly módon, hogy a sínek a Krím félszigetet a dél-oroszországi Krasznodari területtől elválasztó Kercsi-szoroson keresztül haladjanak, így azok a jövőben elkerülnék az ukrán területet.
Brit külügyminiszter: Putyin nem mond igazat
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 11:52
Vlagyimir Putyin orosz elnök állításával ellentétben orosz reguláris erők tevékenykednek a Krímben - mondta vasárnap a brit külügyminiszter.
William Hague a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában - arra a riporteri kérdésre, hogy Putyin "hazudik-e", amikor azt mondja, hogy az orosz hadsereg nincs jelen a Krímben - kijelentette: "egyértelműen orosz katonák" vannak a térségben. "Orosz (katonai) felszereléssel ellátott embereket látunk, akiken nincs feltétlenül (azonosító) jelzés, de minden bizonyíték arra vall, hogy orosz katonákról van szó" - mondta Hague.
A brit külügyminiszter kizárta a külső katonai válaszlépés lehetőségét, hozzátette ugyanakkor, hogy Oroszország "súlyosan elszámította magát" a krími katonai akcióval.
Leváltották az új ukrán rendőrparancsnokokat
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 11:33
Három ukrajnai megye és egy nagyváros napokban kinevezett rendőrparancsnokát váltotta le Arszen Avakov belügyminiszter, aki a személyi kinevezésekkel kapcsolatos további hibák elkerülése érdekében átvilágító bizottságot hozott létre hivatalában. A Facebook-oldalán vasárnap megjelent bejegyzésében Avakov kifejtette, a rendőri vezetők leváltásáról a társadalomtól érkezett jelzések, a belső elhárítás által lefolytatott vizsgálatok és a helyhatalmi szervekkel folytatott konzultációk, valamint az érintettektől érkezett felmondás figyelembevételével döntött. Így távozik tisztségéből Cserkaszi, Rivne, Kárpátalja, Krím és Odessza rendőrparancsnoka - adták hírül ukrán hírportálok.
Leszögezte, hogy ezzel pontot kell tenni az ügy végére, de le kell vonni a megfelelő következtetéseket, és körültekintőbben kell eljárni a politikai kinevezések kapcsán. Avakov továbbá bejelentette: speciális bizottságot hoztak létre a belügyminisztériumban, amely érzelem- és politikamentesen vizsgálja majd a kinevezéseket és személyzeti ügyeket. Úgy vélte, hibák voltak és lesznek, de fontos, hogy legyen egy olyan mechanizmus, amellyel a tévedések gyorsan kijavíthatók.
Kárpátalja politikai életének középpontjában a héten az új megyei rendőrfőnök személye állt. A huszti illetőségű Vaszil Turdaj ezredes kinevezése heves indulatokat váltott ki elsősorban Huszton, majd ennek nyomán az ungvári tüntetésekben részt vevő Jobboldali Szektor részéről, amelynek tagjai arra kényszerítették a főrendőrt az utcán, hogy írja meg felmondását.
A felháborodást az okozta Turdaj kapcsán, hogy huszti járási rendőrparancsnokként nem vétetett őrizetbe, majd szökni hagyott egy helyi gazdasági vezetőt, aki részegen közlekedési balesetet okozott, amelyben egy anya és egyik kisgyereke meghalt, a másik életveszélyesen megsérült
Katonai teherautókból álló konvoj érkezett Szimferopolba, Hodorkovszkij Kijevben van
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 08:18
Nyolcvannál több katonai teherautóból álló, feltehetően orosz katonai konvoj érkezett Szimferopolba - jelentette vasárnapra virradóra az ukrán média, amely szerint a teherautók katonákat szállítottak.
A TSzN hírtelevízió felvételt közölt a gépkocsioszlopról. A híradás szerint a teherautókon nem voltak ugyan rendszámtáblát, de a konvoj oroszországi illetékességét elárulta az, hogy az orosz katonai közlekedésrendészet személygépkocsija kísérte, és annak volt rendszámtáblája.
Az UNIAN hírügynökség arról adott hírt hajnalban, hogy Kijevbe érkezett Mihail Hodorkovszkij volt orosz olajmágnás, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legádázabb politikai ellenlábasának tartottak, és aki több évet töltött börtönben adócsalás miatt, majd néhány héttel a szocsi téli olimpia előtt szabadult elnöki kegyelemmel.
Hodorkovszkij a Twitter közösségi portálón közzétett üzenetében tájékoztatott arról, hogy Kijevbe érkezett. "Figyelem. Kijevben vagyok. Megérkeztem" - írta egyik mikroblogján Hodorkovszkij.
Közben arról is beszámolt az ukrán média, hogy Mevlüt Csavusoglu, uniós csatlakozásért felelős török miniszter felszólította Oroszországot: ne veszítse el józan eszét, és ismerje el Ukrajna területi épségét. A miniszter szavai szerint megengedhetetlen az orosz beavatkozást Ukrajna területén, és sérti a nemzetközi jogot. Csavusoglu felszólította az ENSZ-t és az Európa Tanácsot, hogy "gyorsítsák fel a diplomáciai támadásokat Oroszország ellen". A török külügyminisztérium pedig úgy foglalt állást, hogy a függetlenségi népszavazás kiírása a Krími félszigeten veszélyes és téves.
Klicsko pártja a határzár és légtérzár elrendelését követeli Krímben
MÁRCIUS 09.VASÁRNAP 08:14
Vitalij Klicsko pártja azt követeli az ukrán hatóságoktól, hogy zárják le Ukrajna krími határait, rendeljenek el légtérzárlatot a félsziget felett, illetve állítsák le a kompközlekedést a Kercsi-szorosban.
Az Ütés (Udar) párt közleménye szerint jelenleg az ukrán államiság és az ország területi épsége forog kockán.
"Haladéktalanul mindent meg kell tennünk, hogy szembeszálljunk az orosz agresszióval, illetve megvédjük Ukrajna szuverenitását és területi épségét" - idézte az UNIAN hírügynökség szombat este a párt közleményét.
Szankciókat helyeznek kilátásba Oroszországgal szemben
MÁRCIUS 08.SZOMBAT 18:47
Franciaország és az Egyesült Államok újabb szankciókat helyez kilátásba Oroszországgal szemben, amennyiben nem történik előrelépés az ukrán válság rendezésére - közölte szombaton a francia elnöki hivatal, miután Francois Hollande államfő telefon egyeztetett Barack Obama amerikai elnökkel.
Miután megállapították, hogy Oroszországnak február vége óta ki kellene vonnia a Krímbe küldött csapatait, és mindent meg kellene tennie a nemzetközi megfigyelők beengedése érdekében, a két ország vezetője hangsúlyozta, hogy "ennek hiányában újabb szankciókat fognak hozni, amelyek érzékenyen fogják érinteni a nemzetközi közösség és Oroszország közti kapcsolatokat, ami pedig senkinek nem áll érdekében" - olvasható az elnöki hivatal közleményében.
Lengyelország óva inti állampolgárait a beutazástól
MÁRCIUS 08.SZOMBAT 17:32
Lengyelország kiürítette krími konzulátusát szombaton a félszigetet ellenőrzésük alá vont orosz fegyveres erők zaklatásaira hivatkozva.
"Az ottani orosz erők folyamatos zaklatásai miatt kénytelenek voltunk kiüríteni konzulátusunkat az ukrajnai Krímben" - írta Radoslaw Sikorski külügyminiszter egy Twitter-üzenetben.
A varsói külügyminisztérium ezzel párhuzamosan arra szólította fel a lengyel állampolgárokat, hogy hagyják el a Krím félszigetet és ne utazzanak Ukrajna keleti régióiba.
A krími lengyel konzulátus Szevasztopol városában van, ahol az orosz Fekete-tengeri Flotta támaszpontja is található. A városban az éjszaka folyamán orosz fegyveresek elfoglaltak egy légvédelmi állást.
Figyelmeztető lövésekkel állították meg az EBESZ-különítményt
MÁRCIUS 08.SZOMBAT 15:15
Ismét sikertelenül próbáltak bejutni a Krím félsziget belsejébe az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Ukrajnába küldött nemzetközi megfigyelői szombaton.
Az AP hírügynökség tudósítója szerint a területet ellenőrzésük alatt tartó, vélhetően orosz fegyveresek figyelmeztető lövéseket adtak le és feltartóztatták a megfigyelőket, akik északi irányból akartak belépni a Krím félszigetre. A fegyveresek azt mondták a megfigyelőknek, hogy nincs felhatalmazásuk belépni Krímbe.
Az Ács Gábor alezredes által vezetett csoport napok óta próbál bejutni a félszigetre. A feladata az lenne, hogy ellenőrizze az ukrán katonai objektumokat.
Lengyelország bezáratja szevasztopoli képviseletét
MÁRCIUS 08.SZOMBAT 14:50
A konzulátus bezárásának hírét Sikorski külügyminiszter jelentette be twitterén.
Kivizsgálják kik lőttek a tüntetőkre a Majdan téren
MÁRCIUS 08.SZOMBAT 14:20
Ukrajna új Nyugat-barát vezetése azt akarja, hogy parlamenti bizottság vizsgálja ki a februári kijevi tüntetések idején orvlövészek által elkövetett gyilkosságokat - mondta a biztonsági szervek egy szóvivője szombaton.
Az Interfax hírügynökségnek nyilatkozó ukrán belügyi szóvivő szerint a frakciók képviselőiből összeállított testületnek külföldi szakértőket, orvosokat és szemtanúkat is meg kell majd hallgatnia. A vizsgálóbizottságot a tervek szerint Andrij Parubij, az államfő mellett működő Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság elnöke vezetné.
Kárpátaljára tartó orosz újságírót és képviselőt fordítottak vissza ukrán határőrök
MÁRCIUS 08.SZOMBAT 12:28
Egy orosz újságírót és egy parlamenti képviselőt fordítottak vissza szombaton a lembergi (lvivi) nemzetközi repülőtérről a határőrök, mert felmerült a gyanú, hogy az orosz állampolgárok Ukrajnát lejárató információkat készülnek gyűjteni Kárpátalján.
(...)


Felmentették a szigethalmi késelő cigányokat



Látod a cionista igazság szolgálat csak a magyart bünteti meg , se cigányt , se zsidót nem rak a börtönbe , de a magyar véletlenül sem kerüli el .
Miért nincs nekünk elegendő magyar jogászunk , hogy legyen a zsidónak munkája , és rabolhasson eleget .

2014, március 7 - 08:32 MTI - 
alfahir.hu
A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön első fokon felmentette az emberölés kísérlete bűntettének vádja alól azt a két "fiatalt", aki az ügyészség szerint késsel megsebesített két férfit egy szigethalmi szórakozóhelyen 2012 szilveszterén - közölte a Budapest Környéki Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezett.

A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság által megállapított tényállás alapján a terhelő bizonyítékok sem egyenként, sem összességében nem voltak alkalmasak a vádlottak bűnösségének megállapítására. A vádlottak vallomásai, illetve az egyik sértetti vallomás alapján "a vádlottakat mentő tényállás volt megállapítható".
Ezt mégis hogy?
 
A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a támadás idején még fiatalkorú elsőrendű vádlott, J. János a családjával mulatott a sörözőben. Az emeleti részen búcsúztatta az óévet az ügy két sértettje egy népes társasággal. Éjfél után a két társaság összeszólalkozott, a szóváltást J. János és az egyik sértett közötti ütésváltás követte. Dulakodás közben az elsőrendű vádlott hatszor szúrta meg a sértettet, a szúrások a férfit a mellkasán, az arcán és a lábán érték. Az ügy másodrendű vádlottja társának kiáltására lépett J. János mellé, és gyomron szúrta a másik sértettet. A dulakodásba a vádlottak és a sértettek társasága is bekapcsolódott.
 
A szigethalmi söröző mosdójában történt verekedésben két sportolót késeltek meg. Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját több késszúrás érte, közülük néhány a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.



Védőoltás avagy kivégzőoltás




Holokamu ez is a javából a gyérítést legjobb zsenge gyermekkorban elkezdeni, hogy még véletlenül se élje meg egészségesen a felnőtt kort. És te csak állsz, és várod , hogy te mikor kerülsz a vágóhídra. Ahelyett , hogy a benzines égő üveget időben eldobnád egy rabló gyilkos cionista zsidó ingatlanjára amit úgy lopott el ettől a néptől , hogy a családokat földönfutóvá tette , és most hídlakók , vagy barlanglakóvá váltak , mert se munka se megélhetési lehetőség , hát arra vársz , hogy a kánaánt az orrod elé tolják . Harcolj érte legyen a zsidó haramia is hídlakó , vagy barlang lakó , vagy tűnjön el az országból . Raboljon Izraelben , ha tud , az a saját fajtája ott holokamuzhatnak az Amerikaiak meg majd eltartják őket a zsidó bankárkaszton keresztül . Ne várd meg amíg ők dobják családodra az égő benzines palackot , mert ők éjjel , mikor alusztok akkor dobják az égő benzines palackot , hogy senki ne élje túl . Veszed a lapot , jön a gladio ide is , a sok beköltözött zsidóval , és egy reggel arra ébredsz , hogy Ukrajnai polgárháborús helyzet alakult ki szegény kis országunkban , mivel a védekezést megtiltották , ők elég szépen berendezkedtek kis hazánkba , és mi úgy járunk mint a Palesztinok már nincs is hazánk , csak mi még védekezni is elfeledünk mert úgy kívánják tőlünk , hogy védekezés nélkül puculjunk a Kárpátmedencéből , mert ők szemet vetettek kis hazánkra , és a cionista zsidók által uralt nyugat átengedte hazánk területét e cionista söpredéknek , csakhogy, őket hagyják békén . Benzines üveget nekik ne várd meg , hogy békében gyilkoljanak le mint a munkahelyemen két főt is következmények nélkül , legyenek ők a hullák , és ti a szabad emberek, kik nemzetté akarnak válni , és ezért összefogásra van szükségünk egyik tűz kövesse a másikat , hogy csak az legyen a megoldás , hogy elhagyja ezt az országot . Legyél radikális míg megteheted , mert jogszabályokkal is körülbástyáznak , és nem marad más hátra hátadra veszed a rabló cionista zsidót ,és a gyilkos cigányt , és mehetsz kapálni , vagy koldulni , teljesen mindegy, mert haszon nem fog származni cselekedetedből , csak az agóniád fog hosszan elnyúlni , de a végén csak kileheled a lelked , mint kamatrabszolga , hát ha lehet légy szabad ember , és erre neveld a gyermekeidet is , és ha kell dobd el azt az égő benzines üveget .

2013-08-08 
diabetika.info
Egy nemrégiben készült független tanulmány megerősíti azt a felvetést, hogy a védőoltások káros hatással vannak szervezetünkre.

Németországban 17.000 gyermeket az USA-ban 11.000 gyermeket vontak be a kisírletekbe.
A két távol álló földrészen az eredmények hasonlóak voltak.
A tanulmány igazolja, hogy a beoltott gyermekeknél 2x-5x nagyobb számban fordulnak elő a tanulmány során vizsgált betegségek, mint a nem oltott gyerekeknél.

Hivatalos állami tanulmányokat sehol nem végeznek, mivel tudják, hogy felborulna az oltás mánia, és a gyógyszeróriások nem termelnének akkora nyereséget.
Az oltások kötelező jellege sajátos helyzetet teremt egy szabad országban, mert a közjóra hivatkozva kényszerítenek embereket arra, hogy esetleg akaratuk és belátásuk ellenére oltassák be magukat, vagy gyermeküket.
Miközben azonban a közjóra hivatkoznak, az oltóanyagok elkészítése, tesztelése bizonyos cégeknek üzlet. Innentől azonban összekeveredik a közjó és az üzleti érdek, s az oltóanyag ipar a közjóra hivatkozva szabadon kockára teheti egészségünket.
Az oltóanyagok higanytartalma és az autizmus járványszerű terjedése közti egyre nyilvánvalóbb kapcsolat újra élesen veti fel a kérdést: a közjóra hivatkozva meg lehet-e fosztani az egyént önrendelkezési és önvédelmi jogától? És akik mindezt elrendelik, valóban mindent csak a közjó érdekében tesznek?
Fankadeli- Oltás című videóklipből
"- Csak sok receptet írj, mert a patika is az enyém!
Mindegy, hogy mit, a beteg úgyis csak cukros vizet kap.
- És ha meghal?
- Nem tesz semmit. A temető is az enyém. Mindenkinek díszsírhelyet adok.
- Ó, kezdem érteni!"
...
"- Rendelje el az egész szigeten a kötelező újraoltást forralt vízzel!
- Oltás? Nem rossz! Kinevezlek főorvosnak. Oltás az egész sziget lakosságának!
- És a szigetre érkező idegeneknek is dollárért.
- Hm... Pompás! Kinevezlek egészségügy miniszternek.
- Ó, köszönöm. És aki dupla díjat fizet, annak elengedjük az oltást.
- Grandiózus! Ezennel kinevezlek pénzügy miniszternek is.
- Ezt mégjobban köszönöm!
- Már holnap törvényt hozok a kötelező oltásról."
Riport:
Egy benfenntes kitálal
-Aki kérdez: Jon Rappoport
-Aki válaszol: Dr. Mark Randall egy egykori vakcina-kutató, aki éveken keresztül az USA-ban nagy gyógyszergyárak laborjaiban és a National Institues of Health-nek, az USA egészségügyi kutatóintézetének dolgozott.
J.R.: (Jon Rappoport): Korábban meg volt győződve arról, hogy a vakcinák jó orvosi célt szolgálnak.
M.R.: (Dr. Mark Randall): Igen, meg voltam győződve róla. Néhány oltás fejlesztésénél magam is közreműködtem. Hogy pontosan melyiknél, nem mondom meg.
J.R.: Miért nem?
M.R.: Mert szeretném megőrizni anonimitásomat.
J.R.: Gondolja, hogy problémákkal kéne szembesülnie, ha fellépne a nyilvánosság előtt?
M.R.: Azt hiszem, elveszíteném a nyugdíjamat.
J.R.: Milyen indokkal?
M.R.: Az okok nem érdekesek. Mihelyst valaki a "club"-ban van, ezek az emberek megtalálják az eszközöket és az utat, hogy akadályt gördítsenek az útjába. Ismerek egy-két embert, akiket megfigyeltek és megfenyegették.
J.R.: Kicsodák?
M.R.: Az FBI
J.R.: Valóban?
M.R.: Természetesen. Mert az FBI más okokat is kitalál. Az adóhatóság is a nyakukra mászhat.
J.R.: Ennyit a szabad véleménynyilvánítás jogáról.
M.R.: Én a "belső körhöz" tartoztam. Ha megneveznék egyeseket és vádakkal illetnék kutatókat, egy csomó problémával találnám szembe magam.
J.R.: Gondolja, hogy az embereknek maguknak kéne eldönteniük, hogy beoltatják-e magukat vagy sem?
M.R.: Politikai szemszögből igen. Tudományos szempontból azt mondanám, hogy az embereknek először is információra van szükségük, hogy egyáltalán dönthessenek. Az csak egy dolog, hogy azt mondjuk, maguktól kéne eldönteniük. Ha a környezetet hazugságok sora mérgezi, hogy lehet dönteni? Ha a Food and Drug Administration-ban (élelmiszereket és orvosságokat felügyelő szerv az USA-ban) őszinte emberek dolgoznának, akkor ezeket a vakcinákat nem is engedélyezték volna. Úgy tesztelnék az oltásokat, mintha a saját életük függne tőle.
J.R.: Vannak orvosi történetírók, akik állítják, hogy a betegségek visszaszorítása nem a védőoltásoknak köszönhető.
M.R.: Tudom. Sokáig ignoráltam a munkájukat.
J.R.: Miért?
M.R.: Mert féltem tőle, hogy találok valamit. Az én üzletem az volt, hogy védőoltásokat fejlesszek. Az egzisztenciám ettől a munkától függött.
J.R.: Mit fedezett fel?
M.R.: Azt, hogy a betegség visszaszorulása a megváltozott életkörülményeinknek köszönhető.
J.R.: Pontosabban melyeknek?
M.R.: Tiszta viznek. Csatornarendszernek. Táplálkozásnak. Friss élelmiszernek. A szegénység visszaszorulásának. Most is hemzsegnek mindenhol a kórokozók, de ha jó állapotban vagyunk, akkor nem kapunk el olyan könnyen egy betegséget.
J.R.: Hogy érezte magát, miután végzett kutatásával?
M.R.: Kétségbeestem. Hirtelen megértettem, hogy egy olyan tevékenységet végeztem, mely hazugsághegyekre épült.
J.R.: Egyes oltások veszélyesebbek?
M.R.: Igen. A DPT oltás (DiPerTe - torokgyík, szamárköhögés, tetanusz) például. Az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola). De maga az oltóanyag is tartalmaz veszélyes és veszélytelen összetevőket. Ha engem kérdez, minden oltóanyag veszélyes.
J.R.: Miért?
M.R.: Több okból. Befolyásolják az emberi immunrendszert, miközben annak védőmechanizmusát kárositják. Valóban ki tudnak váltani betegségeket, melyek ellen tulajdonképpen védeniük kéne.
J.R.: Miért raknak elénk statisztikákat, melyek elhitetik velünk, hogy az oltások annyira sikeresen hatnak betegségek ellen?
M.R.: Hogy miért? Hogy azt az illúziót keltsék, hogy ezek az oltóanyagok hasznosak. Ha egy oltóanyag egy betegség látható tüneteit, mint például a kanyaróét képes elnyomni, mindenki elhiszi, hogy a szer siker. De a felszín alatt előfordulhat, hogy az oltóanyag az immunrendszert magát támadja meg. És ha ez aztán más betegségeket vált ki - mondjuk, meningitist (agyhártyagyulladás) - akkor a valódi ok rejtve marad, mert senki nem jön rá, hogy az oltóanyag a hibás. Az összefüggést nem veszik észre.
J.R.: Azt állítják, hogy a himlőoltás Angliában kipusztította a himlőt.
M.R.: igen, de ha megnézzük a statisztikákat, melyek rendelkezésünkre állnak, akkor mást képet kapunk.
J.R.: Akkor mi a helyzet?
M.R.: Voltak helyek Angliában, ahol az embereket nem oltották be himlő ellen és mégsem betegedtek meg himlőben. Máshol ezzel ellentétben be voltak oltva, mégis kitört a himlő rajtuk. Különben is, a himlő már visszaszorulóban volt, mikor az oltóanyagot bevezették.
J.R.: Ezzel azt akarja mondani, hogy valótlant közöltek velünk.
M.R.: Igen, pontosan erre gondoltam. Ezeket kitalálták, azért, hogy meggyőzzék az embereket, hogy az oltások veszélytelenek és hasznosak.
SZENNYEZŐDÉS AZ OLTÓANYAGOKON KERESZTÜL
J.R.: Ön laborokban dolgozott, ahol a steril körülmények alapvetőek.
M.R: A közvélemény azt hiszi, hogy ezek a laborok, ezek az előállító üzemek, a világ legtisztább helyei. De ez nem igaz. Rendszeresen találkozunk szennyeződésekkel. Minden lehetséges piszok bekerül az oltóanyagba.
J.R.: Így fordulhatott elő, hogy a polio (gyerekbénulás) oltóanyagába bekerült az sv4O-es majomvírus.
M.R.: Igen, előfordult. De nem erre gondoltam. Az sv4O azért került a polio oltóanyagába, mert annak egy része majomvese-idegből állt. De itt most másról beszélek, magában a laborokban, a feltételekről. A hibákról. A tévedésekről, melyek hanyagságból fakadnak. Az sv4O, melyet később ráksejtekben mutattak ki; ezeket inkább strukturális problémának mondanám. Ez egy probléma volt, melyet az előállítás során belekalkuláltak. Ha majomvesét használunk oltóanyaghoz, akkor egyszer csak minden kórokozónak, melyek ismeretlenül ezekben a vesékben találhatók, ajtót és kaput nyitunk.
J.R.: Rendben, hagyjuk most ezt a megkülönböztetést a szennyeződések különböző fajtáiról egy pillanatra. A szennyeződések mely módjával találkozott többéves munkája alatt?
M.R.: Rendben, egy párat elmondok Önnek, melyekkel én és a kollégám találkoztunk. Itt van egy részlista. A Rivamex-ben (kanyaró elleni oltás) tyúkvírusokat találtunk. A himlőoltásban akanth-amőbákat mutattunk ki, ezek amőbák, melyek az agyat széttagolják, és még a majom-cytomegalovirust. A Rotavirus-oltóanyagban találtuk a spumaretrovirust. Avian-leukosi-vírusokat az MMR és az influenza-oltóanyagokban. Különböző mikroorganizmusokat a Milzbrand oltóanyagban. Potenciálisan veszélyes enzym-inhibitorokat különböző oltóanyagokban. Kacsa, kutya és nyúlvírusokat a rubeola-oltóanyagban. És a pestis-vírust az MMR-oltóanyagban.
J.R.: Akkor még egyszer hogy érthető legyen: ezek mind szennyeződések, melyeknek az oltóanyagban semmi keresnivalójuk sincs.
M.R.: Pontosan. Nem tudom pontosan megmondani Önnek, hogy ezek az összetevők milyen kárt tudnak okozni, mert ezekről nem illetve alig készültek tesztek. Ez egy rulett-játék, melyeknél belemegyünk a kockázatokba.
Csak kevesen tudják, hogy egyes oltóanyagok, mint például a polio (gyerekbénulás), adenovirus, rubeola, Hepatitis A és kanyaró elleni, elhajtott emberi magzatok szöveteiből készül. Néha találtam valamit ebből-abból ezekben az oltóanyagokban, melyeket először himlővírusnak és baktériumrészeknek tartottam. Valószínűleg emberi szövetről lehetett szó. Némely szennyeződés, melyet az oltóanyagban felfedezhetünk, gondolkodásra késztetnek. Tudjuk pontosan, hogy ezeknek semmi keresnivalójuk ott, de nem vagyunk biztosak magunkban, hogy pontosan mivel is van dolgunk. Egyszer emberi haj és nyálka minimális nyomaira bukkantam. Találtam már alkotórészeket, melyeket csak "idegen fehérjéknek" nevezhetünk, de bármiről lehet szó, mint például vírusprotein.
J.R.: Itt már megszólalnak a vészharangok.
M.R.: Mit gondol, hogy éreztem magam? Ha arra gondolunk, hogy ezek az anyagok direkt a vérkeringésbe kerülnek, anélkül, hogy az immunrendszeren keresztül vennék útjukat.
J.R.: Hogy reagáltak a leleteire?
M.R.: A Legtöbbször azt mondták: Ne törd rajta a fejed, ez nem kerülhető el. Az oltóanyag előállításánál különböző állati szöveteket használnak, és ezért fordulnak elő a szennyeződés e fajtái. És akkor még nem is beszéltem a kémiai összetevőkről, mint formaldehid, higany és alumínium, melyeket mint konzerváló anyagokat adnak hozzá.
J.R. Ezek az információk igencsak letaglóznak
M.R.: Igen. És itt most csak a biológiai szennyeződéseket neveztem meg. Ki tudja, mik vannak még, melyeket nem találunk, mert nem is jut eszünkbe keresni őket. Mennyi csira kerülhet az oltóanyagba madárszövetek által? Nem tudjuk. Azt sem tudjuk, hogy ezek a kórokozók milyen fajtájúak és hogyan hathatnak az emberi organizmusra.
TÉVHITEK AZ OLTÓANYAGOK BIZTONSÁGOSSÁGÁT ILLETŐEN
J.R.: És eltekintve a szennyeződésektől?
M.R.: Ön arra az alapvető tévhitre céloz, mely következtében az oltóanyag egy komplex eljáráson keresztül az immunrendszert ingerli és így megteremti az immunitás feltételét. Ez a feltevés veszélyes, mert a dolog nem így működik. Feltételezések szerint az oltóanyag antitesteket generál, melyek közvetett védelmet nyújtanak a betegség ellen. Az immunrendszer azonban sokkal bonyolultabb és összetettebb, semmint hogy csak antitestekből és azokkal rokon gyilkos sejtekből állna.
J.R.: Akkor miből áll az immunrendszer?
M.R.: Alapjában véve az egész testből. Beleértve az elmét is. Azt mondhatjuk, hogy ez mind együtt képezi az immunrendszert. Ezért fordulhat elő, hogy némelyek egy járvány kitörésekor is egészségesek maradnak.
J.R.: Tehát fontos az általános egészségi állapot?
M.R.: Több mint fontos. Jelentős.
J.R.: Hogy hamisítják az oltási statisztikákat?
M.R.: Sok lehetőség van. Tételezzük fel, hogy 25 személy, akiket beoltottak Hepatitis B-ellen, Hepatitisben megbetegszenek. A Hepatitis B egy májbetegség. Májbetegségeknek azonban sokféle nevet adhatunk. Tehát megváltoztathatjuk a diagnózist. Ezzel eltusoltuk a probléma gyökerét.
J.R.: Valóban történik ilyen?
M.R.: Állandóan. Igy kell lennie, amíg az orvosok automatikusan feltételezik, hogy oltott emberekben a betegség nem fejlődhet ki, melyek ellen állítólagosan védve vannak. Ahogy látja, ez egy ördögi kör, egy zárt rendszer. Nem engedélyez hibát és nem is tartja lehetségesnek, hogy hiba lehet valahol. Ha valaki, aki beoltatta magát Hepatitis ellen, de Hepatitisben vagy másban megbetegszik, akkor automatikusan feltételezik, hogy ennek az oltáshoz semmi köze.
J.R.: Hány orvossal találkozott azalatt az idő alatt míg oltóanyag gyártásban tevékenykedett, akik elismerték, hogy az oltóanyagokkal probléma lehet?
M.R.: Eggyel sem. Akadt néhány (pharmavállalkozások kutatói), akik titokban kétségbe vonták, amit tettek. De kétkedésüknek soha nem adtak hangot, még a vállalatukon belül sem.
J.R.: Mi volt a fordulópont?
M.R.: Egy ismerősömnek volt egy gyereke, aki a DPT (DiPerTe, torokgyík, szamárköhögés, tetanusz) oltás után meghalt.
J.R.: Utánajárt?
M.R.: Magunk között, igen. Megállapítottam, hogy a gyerek az oltás előtt teljesen egészséges volt. Semmi oka nem volt a halálának, az oltáson kívül. Ez váltotta ki kétségbeesésemet. Szívesen elhittem volna, hogy a gyerek egyszerűen csak egy romlott adagot fogott ki egy romlott szériából. De mikor jobban szemügyre vettem a dolgot, megállapítottam, hogy nem erről volt szó. Egyre sebesebben forgó örvénybe kerültem, mely egyre inkább magával ragadott. Tovább kutattam és rájöttem, hogy oltóanyagok, feltételezésemmel ellentétben, nem lettek tudományosan tesztelve. Például nem vezetnek rendes hosszútávú kutatásokat, melyeket egy kontrollcsoport által felülvizsgálnak. Ezzel azt mondom, hogy nem végeznek többé alapos kutatásokat, ha az oltóanyagot már forgalomba hozták. Figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy az oltóanyagok az idő elteltével is különböző tüneteket és komoly problémát jelenthetnek, melyek nem feltétlenül a betegséghez kötődnek, amelyek ellen oltottak. Itt megint jön a feltételezés, hogy oltóanyagok nem okozhatnak problémát. Miért kéne valakinek vizsgálni ezeket? Ezenfelül az oltóanyagra pontos védekezési reakciót definiálnak. Minden reakció, állítják, közvetlenül az oltás után lép fel. De ez minden logikát nélkülöz.
J.R.: Miért?
M.R.: Mert nyilvánvaló, hogy egy oltóanyag még sokáig, miután beadták, a testben aktív. Egy reakció fokozatosan is bekövetkezhet. Egy károsodás vagy neurológiai tünet néha csak az idő során fejlődik ki. Meghatározott körülmények között ezt teszik, és ezt igazolják még a szokásos elemzések is. Miért kéne ennek az oltóanyagoknál másképp lennie? Ha egy mérgezés kémiai összetevők által fokozatosan végbe mehet, miért nem történhet ez meg higanytartalmú oltóanyagoknál?
J.R.: Ez volt, amit megállapított?
M.R.: Igen. Többnyire az esetek összecsengése által tájékozódunk. Ezekből nem 1OO%-os kép tevődik ki, de ha 5OO házaspárt nézünk, akiknek gyermekei egy éven belül egy oltás után idegi károsodást mutattak, annak elégnek kéne lennie, hogy alaposabb vizsgálatot indítsanak.
J.R.: És elég volt?
M.R.: Nem, soha. Már ez önmagában mond valamit.
J.R.: Éspedig?
M.R.: azok, akik a vizsgálatokat végzik, nem érdekeltek a tényekben. Ők abból indulnak ki, hogy az oltóanyag veszélytelen. Ha tehát lefolytatnak egy vizsgálatot, az többnyire az oltóanyag felmentésével végződik. Azt mondják: "az oltóanyag megbízható". De min alapul ez az ítélet? Meghatározásokon és elképzeléseken, melyek kezdettől fogva az oltóanyag elitélését visszautasítják.
J.R.: Sokszor előfordultak esetek, melyekben a vakcina csődöt mondott és emberekben a betegség kifejlődött, melyek ellen beoltották őket.
M.R.: Igen, ezek az esetek egyáltalán nem ritkák. De a bizonyítékokat ezzel szemben nem veszik tudomásul. Elterelnek. A szakértők azt mondják - ha egyáltalán mondanak valamit - hogy egyedi esetről van szó, az oltóanyag mindent együttvéve biztosnak bizonyult. De ha minden oltást összevetünk, melyek után károsodások és betegségek léptek fel, akkor egyértelmű lesz, hogy egyáltalán nem egyedi esetről van szó.
KONKURÁLÓ ÉRDEKEK
J.R.: Azt amiről mi most beszélünk, megvitatta e valaha kollégákkal, amikor még az oltóanyag-gyárban dolgozott?
M.R.: Igen.
J.R.: Mi történt azután?
M.R.: Többször is felszólítottak hogy hallgassak. Értésemre adták, hogy menjek a dolgomra és a kétségeimet tartsam meg magamnak. Voltak helyzetek, amikor féltem. Némely kollégák megpróbáltak kerülni. Bizonyára attól féltek, hogy már csupán azáltal is bűnrészessé válnak, hogy kapcsolatba hozhatják őket velem.
Mindent együttvéve azonban összehúztam magam, hogy elkerüljem, hogy megnehezítsem a saját életemet.
J.R.: Ha az oltóanyagok valóban károsak, akkor miért alkalmazzák őket?
M.R.: Először is nincs "ha", károsak. Embereknél, akik semmilyen szembetűnő károsodást nem szenvednek, alig lehet bebizonyítani, hogy mennyire károsak ezek az anyagok. Másodsorban itt most kutatásokról beszélünk, amelyeket el kéne ugyan végezni, de nem végeznek el. A kutatóknak meg kellett volna próbálniuk egy tervet, egyfajta folyamatábrát készíteni, mely bemutatja, hogy miként viselkedik az emberi testbe juttatott oltóanyag. Ilyen jellegű kutatás soha nem történt. A vita arról, hogy miért alkalmaznak mégis oltóanyagokat, legalább két napig tartana. Ahogy maga is sokszor mondta, az embereknek a rendszer minden szintjén megvannak az okaik, hogy miért teszik: pénzért, féltik az állásukat, előnyök utáni vágyból, presztízsből, kitüntetésekért vagy támogatásokért, hamis idealizmus, gondatlanság, és igy tovább....
J.R.: De a lázadás a Hepatits B oltás körül viszont úgy tűnik jó úton halad.
M.R.: Igen, úgy néz ki. Kijelenteni azt, hogy már csecsemőket is be kell oltani, és egyidejűleg kijelenteni, hogy szexuális kontaktus valamint közösen használt injekciós tűk útján Hepatitisszel fertőződhetnek, egy egyenesen nevetséges ellentmondás. Az orvosi hatóságok megpróbálják kivonni magukat az ügyből, miközben azt mondják, hogy évente mintegy 2OOOO gyerek az USA-ban ismeretlen okból Hepatitis B-ben megbetegszik és ezért kéne beoltatnunk a gyerekeinket. Én a számban is és az úgynevezett tanulmányokban is kételkedem, amelyeken ez alapul.
J.R.: A brit orvos, Andrew Wakefield, aki felfedezte az összefüggést az MMR-oltás és az autizmus között, röviddel ezelőtt elvesztette állását az egyik londoni kórházban.
M.R.: Igen, Wakefield nagyot teljesített! A viszony, melyet az oltóanyag és az autizmus között felmutat, meglepő.
J.R.: Tapasztaltam, hogy egy híres Hollywood-személyiség, aki nyíltan hangoztatta, hogy nem oltatja be magát, ezzel szakmai öngyilkosságot követett el.
M.R.: Hollywood erős kapcsolatokat ápol a pharmakartellel. Ennek különböző okai vannak, ezekből egy, hogy amit egy híres színész mond, annak nagy figyelmet szentelnek. 1992-ben ott voltam az Ön egyik demonstrációján az FDA ellen, Los Angeles centrumában, melyen egy vagy két színész az FDA ellen szitkozódott. Azóta egy szinészt sem láttam, aki a pharmakartell ellen állt volna ki.
J.R.: Milyen a hangulat, a kedélyállapot, a National Institutes of Health-en belül (az USA nemzeti egészségügyi szerve) ?
M.R.: Kutatópénzekért konkurálnak. A legutolsó, amire az ember egyáltalán gondolni mer, a státusz quó megkérdőjelezése. A falak mögött háború dúl a pénzekért. Nem akarnak még több problémát a nyakukba venni. Ez egy nagyon zárt rendszer, mely azon a meggyőződésen alapszik, hogy a modern orvostudomány úgy ahogy van minden tekintetben sikeres. El kell ismerni, hogy ha egyszer az egész vállalat létjogosultságát kétségbe vonják, a rendszer minden területen hibásnak fog bizonyulni. Ezáltal azt gondolnánk, hogy a NIH az utolsó hely, ahol értelme van a demonstrációnak. De pont az ellenkezője igaz. Ha megjelenne 5000 ember és követelné, hogy sorolják fel az összes pénzügyi támogatást, valamint számoljanak be nekik, hogy ténylegesen milyen haszna is származott az amerikai lakosságnak abból az elpocsékolt sok-sok milliárd dollárból, ami ebbe a berendezésbe folyt be, nos, akkor bizonyára meg is moccanna valami. Tán még a tantusz is leesne. A további demonstrációk hatásai pedig minden lehetséges területre kiterjedhetnének Kutatók, legalább néhány, átszivárogtathatnának információkat.
J.R.: Egy jó ötlet!
M.R.: Öltönyös embereket képzelek el, embereket munkaruhában és joggingban, anyákat csecsemőkkel, akik olyan szorosan megközelítik az épületet, amennyire a rendőrség csak hagyja. Gazdag és szegény emberek. Minden réteg képviselői.
J.R.: Mi történik azokkal a káros viszonyokkal, amikor a csecsemők különböző oltásokat egyidejűleg kapnak meg?
M.R.: Ez mulatságos, de egyben bűncselekmény is. A kölcsönhatásokat soha nem vizsgálták alaposan. Itt is feltétel, hogy az oltóanyagok veszélytelenek legyenek és együtt se okozzanak semmilyen kárt. Az igazság azonban az, hogy oltóanyagok egyáltalán nem veszélytelenek. És a potenciális veszély nő, ha rövid időn belül több oltóanyagot alkalmazunk.
J.R.: Itt van még az influenzajárvány minden ősszel.
M.R.: Igen. Mintha a kórokozók csak ősszel jönnének be Ázsiából az USA-ba. De a lakosság megeszi ezeket a feltevéseket. Ha valaki áprilisban megbetegszik, akkor az egy erős megfázás. Ha azonban októberben betegszik meg, akkor influenza.
J.R.: Megbánta már az éveket, melyet az oltóanyag-részlegen töltött?
M.R.: Igen, de ezzel az interjúval kicsit megkönnyebbülök. De más tekintetben is tevékeny vagyok. Bizonyos személyeket ellátok információkkal, ha az az érzésem, hogy ezeket helyesen használják fel.
A BIZONYÍTÉKOK ÉS A SZÜKSÉGESSÉG, AZ OLTÓANYAGOKAT BIZTONSÁGOSSÁGUKRA VIZSGÁLNI
J.R.: Miről akarja leginkább tájékoztatni a nyilvánosságot?
M.R.: Hogy a bizonyítékok, mely az oltóanyagok biztonságosságát és eredményességét garantálja, azoknál a személyeknél van, akik ezeket előállítják és forgalomba helyezik. Másról nem. A terhelő bizonyíték nincs sem Önnél, sem nálam. Hogy bizonyítékokat kapjunk, alapos, hosszútávú tanulmányok szükségesek. Alapos vizsgálati ellenőrzések szükségesek. Anyákat kell megkérdezni és figyelmet szentelni nekik, hogy mit vettek észre gyermekükön az oltás után. Ezekre mind szükség van - de semmi hasonlót nem végeztek.
J.R.: Semmi hasonlót?
M.R.: Pontosan.
J.R.: Hogy semmit ne keverjünk össze, arra szeretném kérni, hogy még egyszer pontosítsunk, milyen egészségügyi problémákat okozhat egy oltás - milyen betegségeket és ezek hogyan keletkeznek.
M.R.: Mindenekelőtt két lehetséges szövődménye lehet. Az első, hogy a beoltott személy megkapja a betegséget, mely ellen oltották, mert az oltóanyag eleve a kórokozó elölt formáját tartalmazza. Másodsorban, lehetséges, hogy ebben a személyben nem ez a betegség fejlődik ki, hanem - talán azonnal, talán később - egyéb tüneteket produkál, melyek szintén az oltás következtében keletkeznek.. Ez lehet például az autizmus - vagy más, mint például agyhártyagyulladás. Szellemi fogyatékosságra is gondolhatunk.
J.R.: Van lehetőség arra, hogy megmondjuk, melyek milyen gyakran lépnek fel?
M.R.: Nem, mert csak szegényes ellenőrzések állnak rendelkezésre. A kérdésre, hogy 100000 kanyaró ellen beoltott gyerekből hányan betegszenek meg mégis vagy milyen egyéb betegséget hordoznak, véleményem szerint nincsen megbízható válasz. Az oltóanyagok olyanok mint a babonák, nincsenek adatok, melyhez igazodhatnánk. Csak meséket találnak ki, melyek többnyire arra szolgálnak, hogy táplálják a babonákat. De számos oltási kampányból összeállhat a kép, melyek igazán nyugtalanító dolgokat mutatnak. Sok ember viseli a kárát. Ezek a károk bizonyítottak; súlyos következményei lehetnek és akár halált is okoznak. És ez nemcsak néhány személyt érint, ahogy tudatni akarják velünk.
Az USA-ban mindeközben anyák összefogtak, akik a gyerekkori autizmust és az oltások közötti összefüggést megerősítik. Gyűléseken lépnek fel saját érdekükben. Tulajdonképpen megpróbálják betömni azt a lyukat, melyek azáltal keletkeztek, hogy kutatók és orvosok hátat fordítottak az ügynek.
J.R.: Egy valami nagyon érdekel. Van egy gyerek, mondjuk Bostonban. Ezt a gyereket egészséges, tápláló ételekkel látjuk el; a gyerek minden nap sportol, szerető családban nő fel és nem kap oltást kanyaró ellen. Hogy fest az egészségi állapota egy átlagos bostoni gyerekkel szemben, aki keveset eszik, 5 órát a tévé előtt tölt és megkapja a kanyaró-oltást?
M.R.: Természetesen tényezők sokaságát kell megvizsgálni, de én arra fogadnék, hogy az első gyerek egészségesebb. Ha ez a gyerek 9 évesen megkapja a kanyarót, akkor nagy valószínűséggel a betegség zökkenőmentesebben zajlik le, mint a második gyereknél. Mindenképpen arra fogadnék, hogy az első gyerek jobb egészségnek örvend.
J.R.: Mennyi ideig dolgozott oltóanyagokkal?
M.R.: Sokáig. Több mint tíz évig.
J.R.: Ha visszapillant, talál csak egy okot is, ami az oltás mellett beszél?
M.R.: Nem, nem tudok. Ha azon tényezők ismerete mellett, amit most tudok, egy gyerekem lenne, az oltás lenne az utolsó, amit megszavaznék neki. Ha szükséges lenne, egy másik államba költöznék és megváltoztatnám a nevem. Eltűnnék, a családommal együtt. Nem mondom, hogy ez szükséges. Van elegánsabb útja is, elkerülni a rendszert, ha valaki ismeri. Minden USA-államban vannak kivételezési szabályok, melyekre hivatkozhat valaki, hogy oltási kötelezettségétől felmentsék, igy például vallási, filozófiai nézetek. De ha nagyon kritikus lenne, akkor egy költözéssel is számolnék.
J.R.: Mégis mindenhol vannak gyerekek, akiket beoltanak és látszólag egészségesek.
M.R.: Nagyon jól mondja, látszólag. Mi van azokkal a gyerekekkel, akik a tanulásnál nem tudnak koncentrálni? Mi van azokkal a gyerekekkel, akik újra és újra dühkitörést kapnak? Vagy azokkal a gyerekekkel, akik nincsenek szellemi képességük tudatában? Tudom, hogy különböző okai lehetnek, de az oltás is egy ok. Én nem kockáztatnám, mert nem látom szükségét. És, őszintén szólva, nem látok okot arra, hogy a kormányé legyen az utolsó szó. Az orvostudomány, melyhez a kormány irányit minket, elég gyakran egy ellentmondás önmagában, egy vagy-vagy.
J.R.: Ezzel eljutottunk egy szabályzáshoz, mely minden tényezőt figyelembe vesz.
M.R.: Igen. Aki be akarja oltatni magát, tegye, de aki nem akarja, annak legyen lehetősége elutasítani azt. De, mint ahogy mondtam, már csak azért sincs döntési szabadság, mert az oltások területe tele van hazugságokkal. És a csecsemőkért mindenképp a szülők felelnek. Mi van például azzal a gyerekkel, aki a DPT oltástól meghalt? Milyen természetűek voltak azok az információk, melyekből a szülők tájékozódhattak?
J.R.: A PR-ügynökségek az orvostudomány soraiból, a sajtó, a szülőket halálfélelemben tartja, miközben ördögöt festenek a falra arra az esetre, ha azok nem oltatják be gyermekeiket.
M.R.: Bűntényként állítják be, ha valaki a gyerekét nem oltatja be. Az ilyen szülők automatikusan kizsákmányolók lesznek. De lehet ellenhatni, miközben informáljuk az embereket. Ez mindig egy kihívás, más úton járni, mint amit a kormány állít. A döntést magának kell meghoznia. Mindenkinek el kell döntenie, melyik utat választja. A pharmakartellnek tetszik ez a játék, mert arra fogad, hogy a félelem mindig győzelmet arat.
(A riport fordítása: http://www.tenyek-tevhitek.hu)
A statisztika és a riport is bizonyítja mennyire veszélyesek a védőoltások egyenlőre mégsem tudunk tenni ellene, de bízzunk a változásban, harcoljunk ellene és ne hagyjuk, hogy gyermekeink, családtagjaink beoltassák magukat!
Kategória: 2014 márc




Székelyföld autonómiájáért tüntettek Törökországban


2014. március 9. 15:32 
mandiner
Az isztambuli demonstrálók a székely magyarság isztambuli barátainak vallják magukat, szinte mindannyian törökök.
Isztambulban kisebb tüntetést tartottak a román főkonzulátus előtt Székelyföld autonómiájáért vasárnap délután - értesült az MTI helyi forrásból. A demonstrálók a székely magyarság isztambuli barátainak vallják magukat, szinte mindannyian törökök. Nagyjából 60-70-en gyűltek össze a román főkonzulátus előtt azt követelve, hogy Románia adjon autonómiát a székelységnek, miként azt már a múltban is tette.
A tüntetők török és székely zászlókkal vonultak fel. Az általuk vitt táblákon a következő feliratok voltak: "Autonómiát Székelyföldnek!", "Üzenet Európának: voltunk, vagyunk és leszünk!", "Székelyföld legyen egységes!", "Attila unokái vagyunk", "Sekelistan-Székelyföld", illetve "Székely-törökök - Sekel türkleri". Vasárnap még az Egyesült Államok és Kanada több nagyvárosában lesz hasonló megmozdulás, március 10-én hétfőn pedig, a székely szabadság napján egy sor európai városban - köztük Budapesten - várhatók további tüntetések Székelyföld autonómiájáért.




Ukrajna és a végjáték


Március 8, 2014 
Activist Post Idők jelei
Egyrészről az Ukrajna feletti harc az USA, az EU és Oroszország közötti véres háború része, aminek célja a területszerzés, és amiben a kormányok mellett a titkosszolgálatok, a nagyvállalatok és a bankok is részt vesznek.

Eggyel magasabb szinten azonban, szokás szerint, a globalista elit játékosait találjuk. Az ő indítékaik egészen mások. Számukra minden konfliktus új lehetőséget kínál, hogy az események utáni tárgyalásokkal előrébb vigyék hosszú távú tervüket. A tárgyalások célja pedig egy olyan törvénybe iktatott szerkezet kialakítása az ellenfelek közötti együttműködésre, ami az előző szerkezetnél nagyobb.
A II. Világháborúban például több bank és nagyvállalat (Standard Oil, ITT, IMB, stb.) is volt, amelyik mindkét oldalt segítette, a háború után pedig sokkal nagyobb piac jött létre számukra (Európa, USA) a korábbinál.
Az európai újjáépítési erőfeszítések során az amerikai kormány megbizonyosodott afelől, hogy ez így legyen.
A II. Világháború után maga Európa is nekilátott az unió létrehozásának, erőfeszítéseik eredményeként pedig létrejött egy hatalmas bürokrata gépezet, ami ma már egy egész kontinenst ural.
A globalista hatalomszerzési recept lényege: teremts konfliktust, majd a konfliktuskezelés részeként bizonyosodj meg arról, hogy egy nagyobb együttműködési szerkezet jöjjön létre, amit te irányítasz.
Ily módon több ember, föld, forrás és munkaerő kerül közös fennhatóság alá.
Van azonban egy kivétel. Amennyiben a szembenálló felek valamelyike a konfliktus után nem hajlandó megépíteni ezeket az együttműködő hidakat, a globalista terv nem működik.
Itt jön képbe az ukrán helyzet. Amennyiben Oroszország vagy az USA, a konfliktus lezárása során nem hajlandó együttműködési szerkezeteket építeni (akár nyíltan, akár zárt ajtók mögött), az engedetlen fél válik a globalista káosz és destabilizáció célpontjává.
A támadás addig folytatódik, amíg a renitens fél vissza nem tér a klubba.
A vádaskodások, fenyegető retorika és olyan címkék, mint "új hidegháború" mögött, maga Ukrajna csupán egy bábú a globalista játékban, amit arra használnak, hogy az orosz és amerikai játékosokat közelebb hozzák egymáshoz, ha kell a hajuknál fogva.
Közelebb, de nem egyetértésben, hanem amolyan globalista módra.
A globalista terv ugyanis mindig is az egységes globális Nemzet létrehozása volt, ahol megszűnnek a határok és ahol a pénzt, üzleti és politikai hatalmat birtokló osztály végre felülhet a trónra.
Ez nem egy bal- vagy jobboldali program, bár sokszor a bal- és jobboldal közötti, szándékosan elmélyített konfliktusok mögé rejtik.
Egy olyan valóságot hoznak létre, amiben a bal kontra jobb tűnik az egyetlen létező politikai játéknak. Ettől még játék marad.
Az igazi játszma pedig egészen más.
A globalista tervet hívhatjuk szocializmusnak, kommunizmusnak, fasizmusnak, korporatizmusnak, liberalizmusnak, konzervativizmusnak, vagy aminek akarjuk. Mindegyik címke tartalmaz némi igazságot, de a globalizmus egész egyszerűen hatalom. Ennyi. Fentről lefelé irányuló hatalom.
Igen, van néhány kérdés, amiben a bal- és a jobboldal nem ért egyet. Ezek a nézeteltérések fontosak a feszültségkeltésben, hiszen az érzelmek felkorbácsolásával lázban, tehát megtartják a támogatókat, akik így a barikádok mögül rendületlenül ontják majd tovább a vádakat az ellenfél irányába.
A globalistáknak ilyen jellegű figyelemelterelésekre van szükségük, hogy módszeres munkájukat viszonylag háborítatlanul végezhessék a háttérben.
Amennyiben az ukrán helyzet a tervek szerint alakul, a konfliktus végén az amerikai és orosz felek fújnak majd egymásra még egy darabig, majd megjelenik a közbenjáró. Talán a Rockefeller táborból.
Egy privát tanácskozás során közli: "Fiúk, itt az ideje lehiggadni! Van egy tervünk. Ezzel a tervvel mindenki nyerni fog. Nem üres kézzel mentek haza. Tessék: Itt van ez meg ez."
A békeszerző.
Az új együttműködési szerkezet persze még nagyobb lesz és mindenki szemében jónak tűnik majd.
A háttérben rejlő indíték azonban nem egyéb, mint egy újabb lépés a föld nevű bolygó egyetlen nemzetté kovácsolásában az egységes hatalmi rendszer fennhatósága alatt, amit az elit uralkodók [végül pedig "Az" Uralkodó] irányít majd.
David Rockefeller 2003-ban megjelent emlékirataiban nyíltan beszélt erről a törekvésről:
"Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, "internacionalistának" nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak is. Ha ez a vád, bűnös vagyok és ezt büszkén vállalom."

Kapcsolódó:
   
Krim-félsziget: az ultimátum határideje 20.00
   
Rogozin: a NATO fenyegetése egyre nő, fegyverkeznünk kell
   
Kína hathatósan támogatja Oroszországot - Amerikával szemben
   
Szaddam Husszein ügyvédje: Irakkal kezdődött az "arab tavasz"
   
Az Arany Hajnal 55.5 százalékon áll Görögország fővárosában
   
Kicsit megkésve, de a britek körében is egyre népszerűbb a Mein Kampf
   
Rendszerváltók-Für Lajos megmondja NEM a zsidókra! 2014
   
Kijev blokkolta a Krim-félsziget köztársaságának összes számláját
   
Menekülnek a lengyelek az orosz erők zaklatásai miatt
   
Teljes területi autonómiát követel a kárpátaljai magyaroknak a Jobbik (Videóval)
   
A Krím után Kelet-Ukrajna is elszakad?
   
Nigel Farage - Az EU egyre inkább a háborúról fog szólni
   
Csak ne legyen háború!
   
Lakott sziget - A betiltott film.... MIÉRT? Rájössz Te is, mert nem akarják, hogy erről tudj!
F-16-os és F-15C vadászgépek érkeznek a jövő héten Lengyelország és Litvánia Siauliai légibázisára...több száz amerikai katona is érkezik velük.... persze nincs semmiféle összefüggés az ukrán válság és eközött.



Ukrajna két héten belül társulna az EU-val

2014. MÁRCIUS 09. 
Hír24
Az ukrán kormány abban bízik, hogy március 17-én vagy 21-én aláírják az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási és szabadkereskedelmi megállapodás politikai részét - mondta vasárnap Andrij Descsicja ideiglenes ukrán külügyminiszter az 1+1 helyi televíziónak adott interjújában.
Az MTI beszámolója szerint az uniós külügyminiszterek tanácsa a tervek szerint március 17-én fog ülésezni, négy nappal később pedig az EU állam- és kormányfői tárgyalnak.
A megállapodás politikai részének remélt aláírási dátumát egy héttel azután jelentette be Kijev, hogy az orosz csapatok gyakorlatilag teljesen átvették az ellenőrzést a többségében orosz ajkú Krím félszigeten.
A tömegtüntetéseket - amelyek végül Viktor Janukovics elnök bukásához vezettek - eredendően az váltotta ki, hogy Janukovics 2013 november végén - az utolsó pillanatban - felfüggesztette az Európai Unióval tervezett társulási szerződés aláírásának előkészítését.
Amerikai zsoldosok már Donyeckben!





A Nagybereki Állami Gazdaság után - a dokumentumfilmről, mely már a levetítés előtt vihart kavart


2014. március 9. 
komlomedia
A privatizáció egy elitnek a magyar vagyon értékeinek átadása volt - alapvetően külföldi érdekeltségeknek, fenntartva a látszatot, hogy ez a legoptimálisabb lehetőség a piacgazdaságba való átmenet idején. Ebből a vagyonból természetesen juttatni kellett a magyar állampolgároknak is, de nekik alapvetően piaci alaphoz közelítő mértékben. Akik közelebb voltak ahhoz a bizonyos húsos fazékhoz, természetesen nem kellett piaci áron megvenniük a gyárakat, földeket, "jutányos" áron is megkaphatták azokat.

A "Nagybereki Állami Gazdaság után" című dokumentumfilm egy kiragadott példája a nemzeti vagyon elkótyavetyélésének. A film az ország akkori negyedik legnagyobb állami gazdaságának az átjátszását dolgozza fel. Talán nem is lenne semmi baj vele, ha legalább annyian (2300) dolgoznának és legalább olyan termelékenységgel és annak hasznát a magyar állam, a magyar emberek is élveznék. Jelenleg semmitmondó gazdálkodás folyik a területen és kb. 100 fő foglakoztatása.
A területet az akkori ÁVÜ (Állami Vagyonügynökség) 10,- Ft/ha/év bérleti díjért adta bérbe az akkori "érdeklődőnek" a Braun cégcsoportnak. Összesen 7 724 ha (77 240 Ft/év).
Braunék vadászni jártak a területre és szoros kapcsolatuk volt az akkori vezetéssel. Az állami gazdaság legújabb vezérigazgatója - Baumstark Mihály - leépíti a gazdaságot, a következő indokkal: meggondolatlan és szakszerűtlen intézkedéssel "egyetlen tollvonással" milliárdokat vontak el 1990-ben a mezőgazdaságtól (Somogyi Hírlap 1993.11.30)... Baumstark rohan az ÁVÜ-höz, hogy még a privatizációs törvény megszületése előtt át tudja passzolni a területet Braunéknak (hogy a háttérben milyen megbeszélések folytak talán sosem tudjuk meg!). A terv sikeres is lesz. Beadja a papírokat és az ÁVÜ ügyvezető igazgatója Csepi Lajos alá is írja gyorsan a szerződést. A papírok beadása után 4 hónappal már Brunéké a terület... egy a magyar állam és a Braun cégcsoport közös vállalatával a Hubertus Rt.-vel.
Az új közös cég vezetője ugyancsak Bumstark Mihály, aki rövid időn belül lemond a közös cégről és az egész Balaton Nagybereki Állami Gazdaság területe és kiszolgáló épületei mind a Brunéknak átengedi - indok: a gazdaságtalan a cég tevékenysége, csak problémája van belőle az államnak.
Baumstark Mihály érdekes egy személyiség. Nem tud vezetni, talpra állítani egy addig prosperáló állami gazdaságot, de jelenleg Csányi Sándor egyik leg befolyásosabb emberre mind az OTP-nél, mind a Csányi "farmokon".

És, ha már Csányinál vagyunk Csányi Sándort is ugyan az a Csepi Lajos nevezi ki 1991-ben az akkori Budapest Bank élére. Egy év múlva már pályáztatják a Budapest Bank vezetői székét, de nem vesz részt a pályázaton, hanem kinevezi Antal József az OTP élére, ahol tudjuk, hogy a mai napig is a trónban ül. Van is miért, hiszen az OTP is az egyik legnagyobb érdekelésű bank devizahiteles szerződések terén is. Sok - sok családot, embert nyomorba dönt, áttételesen kiüldöz az országból.

Csányi Sándor nem egy talentum. Csányi azoknak az érdekeltségi csoportoknak segítségével halad előre, akik mélyen a privatizációt is intézték. Magasan a legnagyobb állami támogatásokat szakítja ki az államkasszából, nem csoda hiszen (sajnos) együtt szotyolázik a focimeccseken Orbán Viktorral országunk vesztőjével. Ugye senki nem gondolja, hogy ez a közös barátság csak a meccsről szól! Főleg Csányi részéről. A megnyert pályázatok és a számára elért sikerek nem ezt mutatják - ugye ez tiszta!
Számunka, akik ezt a dokumentumfilmet elkészítettük egy nagyon nagy kérdés maradt: hogy lehet, hogy Antal József, aki elkötelezettje volt (legalább is ezt hangoztatta) annak, hogy leszámol a kommunista nomenklatúrával az ÁVÜ székébe Csepi Lajost volt KISZ KB-st ülteti.
Magyarázat egyetlen egy maradt: tényleg van egy pénzügyi csoport, akik sokkal nagyobb befolyással van a politikai életre, a közemberek mindennapjaira, mint mi azt gondolnánk. Tudjuk, hogy ez nagyon sokkoló lehet, de a négy évenként megtartott választások, csak az emberek demokráciába vetett hitét erősítik, ami már régen nem a demokráciáról szól.
Itt láthatnak egy kis részletet, előzetest a filmből, de a Médiahatósággal kötött szerződés miatt addig nem tudjuk közkinccsé tenni, amíg egy országos TV le nem adja. Már kettő visszalépet (köztük a köztudott FIDESZ TV). Kérdeztük, hogy miért és hogy "timeline"-on van és kivágunk belőle bármit, de azt válaszolták, hogy őket ez már nem érdekli. Mi tudjuk, hogy a filmben, ha megemlítjük pl.: Csányi nevét rossz színben, akkor az világot elsöprő bűn, de a tények azok tények maradnak!



502 letelepedési kötvényt adtak el eddig


2014-03-06. 07:01 MTI - 
Kuruc.info
Február végéig 502 letelepedési kötvényt értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt., a múlt hónapban 34 darabot adtak el a speciális állampapírból - tudta meg a Napi Gazdaság az adósságkezelőtől.
A tavaly júniusban kibocsátott első sorozatból 430 kötvényt vásároltak meg külföldi befektetők, míg 2014. január 15. óta a második sorozatból 72 darab fogyott.
A statisztika alapján eddig összesen 125,5 millió euró (38,9 milliárd forint) értékben adott el letelepedési kötvényeket Magyarország, a februári bevétel 8,5 millió euró volt. Januárban 38 letelepedési kötvényt adtak el, míg 2013-ban fél év alatt 430 talált gazdára.

Az ÁKK nem közli, mely országok állampolgárai vásárolták a papírokat, azonban valószínűleg többségében távol-keleti befektetők voltak hajlandók 250 ezer eurót fizetni a magyar letelepedésért. Korábbi közlés szerint csak Kínában 415 kötvény talált gazdára 2013-ban, 412 esetben már a letelepedési engedélyt is megkapták a vevők.
Az ÁKK honlapján található információk szerint jelenleg hét vállalkozásnak van felhatalmazása, hogy értékesítse a speciális államkötvényeket, amelyek vásárlói letelepedési engedélyt kaphatnak Magyarországon. A 250 ezer eurós alapbefektetés mellett a kérelmezők 40 ezer eurót fizetnek a közvetítő cégeknek is - ismerteti az újság.

Balatonpart? Nem, még csak kínai tengerpart



"Levadásszák majd Önöket!"
- Egy uniós képviselő
rövid beszéde


Godfrey Bloom független uniós képviselő (az EP gazdasági és pénzügyi bizottságának tagja) egyperces, megdöbbentően őszinte igazságbeszéde az Európai Parlamentben 2013. november 21-én

Íme a szöveg: (
szineshir.hu)
Rendben, elnök úr! Murray Rothbard amerikai filozófus jutott eszembe, aki azt mondta: "Az állam egy rabló intézmény. Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a politikusok és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék." Ez a hely (mármint az Európai Parlament) sem kivétel! Döbbenetes, egyúttal kérdezem önöktől, hogyan sikerül megőrizniük komolyságukat, amikor pénzügyi dolgokról beszélnek. Ugyanis a bizottság egyetlen tagja, egyetlen bürokratája sem fizet adót! Önök, uraim - az állampolgároktól eltérően -, nemcsak adót nem fizetnek, de egyéb pénzügyi kötelezettségeiknek sem tesznek eleget! Teszik ezt számos kedvezmény és különleges törvény fedezékében! Önök a legnagyobb vagyonmentők, pénzmosók Európában! Mégis önök ülnek itt, és okítanak másokat! Az unióban élő emberek kezdik megérteni, mi folyik itt. Ne csodálkozzanak hát azon, hogy rohamosan nő az euroszkeptikusok tábora. És hadd mondjak még valamit önöknek: Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül lerohanják majd a (európai) parlamentet, és felkötik önöket! És igazuk lesz!
F.I.: Amikor kirobbant a balhé Egyiptomban, és megalakult az a kormány, amit már menesztettek, az Európai Unió gyalázatos vezérkara azonnal EGYMILLIÁRD EURÓ segélyt utalt át, amit azonnal el is loptak.
Magyarország egy petákot sem kapott az árvízi károk felszámolására. Ukrajna megsegítésére úgy 11 milliárd eurót szánnak. Az uniós tagállamok némelyike a koldusnál is koldúsabb, de ez nem zavarja az átszámítva nagyjából hat millió forint jövedelemmel dotált semmihez sem értőket.


Budapesten tartja közgyűlését az Európai Rabbik Központja


2014. február 25. 
magyartudat.com
Budapesten tartja kétévente esedékes közgyűlését és szakmai konferenciáját az Európai Rabbik Központja (Rabbinical Center of Europe) március 24-25-én - közölte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kedden az MTI-vel.
A több mint hétszáz ortodox rabbit tömörítő szervezet közgyűlésére több mint kétszáz rabbit várnak. Az összejövetelen megtárgyalják az egész európai zsidóságot érintő vallási kérdéseket, így a zsidó oktatás, az európai rabbiképzés vagy a kóser vágás helyzetét és "a közösségi élet kihívásait" - ismertette Köves Slomó.
Az esemény helyszínválasztásának okát a magyarországi holokauszt hetvenedik évfordulója adja, "szemben a sajtóban megjelent téves információkkal" - emelte ki. Ez az évforduló arra emlékeztet, hogy mártírjaink emléke előtt úgy tiszteleghetünk leginkább, ha a zsidó vallási és kulturális élet, valamint a zsidó közösség megerősítésére törekszünk - fogalmazott.
A rabbikonferencia arra is fel akarja hívni a világ figyelmét, hogy "a magyar társadalom jóérzésű többsége" és a mindenkori magyar kormány támogatásának is köszönhetően Európa harmadik legnagyobb zsidó közössége vallási és kulturális reneszánszát éli, dacára az egész Európában és Magyarországon is erősödő antiszemitizmusnak - jelentette ki Köves Slomó.

fotó: korábbi bécsi konferencia (Rabbinical Center of Europe)
Kategória: 2014 március






Kiáltványban kérték Székelyföld területi autonómiáját



2014, március 10 - 19:12 MTI - 
alfahir.hu
Kiáltványt fogadott el a Székely szabadság napján Marosvásárhelyen összegyűlt tömeg, amelyben Székelyföld területi autonómiáját kérték.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke - MTI Fotó: Baranyi Ildikó

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Izsák Balázs által felolvasott és közfelkiáltással elfogadott kiáltványban utaltak arra, hogy Románia nemzetközi szinten vállalt kötelezettségeit szegi meg, amikor nem veszi figyelembe a székelység akaratát, és "mondvacsinált okokra hivatkozva" a gyülekezési- és szólásszabadságot is korlátozza.
"Mi párbeszédet és együttműködést akarunk Székelyföld jogi státusának rendezésében, amely csakis a helyi közösségek szabad akaratára, az állampolgárok közti szolidaritásra és a konstruktív együttműködésre épülhet" - áll a kiáltványban.

A demonstráció résztvevői követelték, hogy Székelyföld alkosson önálló fejlesztési és közigazgatási régiót, melynek autonómiáját törvény szavatolja. Tiltakoztak a székely nép érdekeit sértő, létét fenyegető közigazgatási átalakítás terve ellen, követelték, hogy a hatóságok azonnal szüntessék be a székely jelképek üldözését, és a kormány kezdjen párbeszédet Székelyföld státusáról a Székely Nemzeti Tanáccsal és a székely önkormányzatokkal.
A tömeg "Autonómiát!" felkiáltással ünnepelte a kiáltvány utolsó mondatát: "Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a székely népnek!"
Külön érdekesség, hogy a magyarországi pártok elnökei közül csak Vona Gábor, a Jobbik elnöke vett részt a marosvásárhelyi tüntetésen.

Egyetlen magyar pártelnökként veszek részt a székelyek autonómiáért tartott tüntetésén - posztolta Vona Gábor a Facebook oldalára. A képen a pártelnök mellett látható még Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének vezetője




Székely Szabadság Napja percről percre


Tüntettek az autonómiáért a Székely Szabadság Napján
2014.03.10. 
Székelyhon.ro

Az autonómia ügye akkor lesz győztes, ha Magyarország után Romániát is sikerül meggyőzni, hogy álljon az autonómiamozgalom mellé - ez volt az egyik legfontosabb üzenet a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi Postaréten tartott autonómiatüntetésen. Az ünnepi beszédek után az összegyűlt többezres tömeg hosszasan kiáltotta, hogy "Székelyföld nem Románia".

Helyszíni tudósításunk véget ért, köszönjük, hogy velünk tartottak.
A spontán tüntetés lassan lenyugszik, a jelenlevők pedig elindulnak a térről hazafele.
Izsák Balázs többször is hangosbemondón kérte a tömeget, hogy oszoljanak szét, és békésen térjenek haza.
Nem múlt el incidensek nélkül a rendezvény, mivel a spontán tüntetés során a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fiataljai megpróbáltak áttörni egy rendőrkordonon, amit csendőrök segítségével erősítettek meg.
A Főtéren rövid spontán tüntetés alakult ki, a felvonulók "Autonómiát" és "Itthon vagyunk", továbbá "Vesszen Trianon" jelszavakat skandáltak, majd énekeltek. Ellentüntetők nem akadályozták a Székely Szabadság Napjának zárómozzanatait.
A szervezők és a tömeg a Postaréttől, a járdán vonultak át a Főtérre, ahol a tüntetésen elfogadott petíció szövegét átadták a prefektusnak.

18.36 Székelyföld nem Románia! - hallatszik még sokáig a himnuszok után.
Izsák Balázs ismertette a gyakorlati tudnivalókat, hogy a koszorúzás után egy polgári sétával Marosvásárhely központjába megy mindenki. Az SZNT elnöke elmondta, a forgalom nincs lezárva, ezért arra kér mindenkit, hogy, ahogy Kökös és Bereck között, itt is a járdán haladva, békésen kísérje a tömeg őket a prefektúráig, majd ott ne álljanak meg, hanem menjenek békésen haza.
"Megértésüket kérem, és azt, hogy ugyanazzal a méltósággal fejezzük be, mint Kökös és Bereck között" - mondta Izsák Balázs, majd elkezdődött a Székely Vértanúk emlékművének koszorúzása.
18.30 A megemlékezés végén együtt éneklik a himnuszokat, előbb a magyart, majd a székelyt.
18.25 Izsák Balázs felolvassa a nagygyűlés kiáltványát:
"Követeljük, hogy a sajátos történelmi, földrajzi, politikai, kulturális és gazdasági jellegzetességekkel rendelkező Székelyföld alkosson önálló fejlesztési régiót az Európai Unió forrásainak hatékony felhasználása érdekében!
Követeljük, hogy Székelyföld legyen önálló közigazgatási régió!
Követeljük Székelyföld autonómiájának törvény általi szavatolását!
Tiltakozunk Székelyföld őshonos közösségének, a Székely Népnek érdekeit sértő, létét fenyegető közigazgatási átalakítás ellen!
Követeljük, hogy a romániai hatóságok azonnal szüntessék be a székely jelképek üldözését, a magyarul beszélő emberek zaklatását és fenyegetését.
Tiltakozunk az ellen, hogy a jogállam intézményeit az itt élő, román állampolgárságú magyarok elnyomására, megfélemlítésére és üldözésére használják!
Teljes és tényleges szabadságot és egyenlőséget akarunk Székelyföld minden lakosának!
Követeljük, hogy a kormány kezdjen párbeszédet a fentiekről a székely nép legitim képviselőivel, a Székely Nemzeti Tanáccsal és a székely önkormányzatokkal!
Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a Székely Népnek!" - hangzik többek közt a kiáltványban.
Elfogadják-e a kiáltványt? - kérdezte a tömegtől Izsák Balázs, amelyre a válasz egyértelmű volt: "autonómiát, autonómiát" - harsogta a tömeg.
18.23 A beszédek között Kilyén László műsorvezető a kivégzett és elítélt székelyek neveit olvasta fel, illetve ismertette a 160 évvel ezelőtti eseményeket.
Az alsósófalvi és parajdi egyesített fúvószenekar lépett színpadra, ismert katonadalokat játszva, amelyre a tömegből többen dalra fakadtak.
18.19 Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere: "Nem volt időnk szárnyakat növeszteni, ezért lábainkat fogjuk használni, hogy a Postarétről visszajussunk Bernády városába. Ma is nagy a választék labancból, janicsárból. A mi labancaink, janicsárjaink nagyon megtalálják a helyüket. Mindig megmagyarázzák, éppen most miért nem lehet semmit sem csinálni. Ha még sokat várunk, lehet, hogy gyermekeink, unokáink, csak a múzeumokban látnak székely kaput, és Marosvásárhely építőjét Bernadescunak hívja a Wikipédia, és kimondják, hogy híres dák városépítő volt. Erdélyben, Székelyföldön a szipolyozás zajlik. Sok fiatal számára ez elviselhetetlen. Autonómia nélkül nem lesz több munka, otthon, csak ha odavetik a koncot.
Amikor Budafok-Tétény meghirdette a székely zászló szolidaritásból való kitűzését, sokan fanyalogtak, hogy Pestről, Budáról ne akarják megmondani, mit kell tennünk. Mi nem szeretnénk beleszólni a székely dolgába, de kiállni amellett, amit kívánnak, kötelessége minden polgárnak. Több millió anyaországi üzenetét hoztam el, akik egyetértnek ebben mindnyájan.
Lassan mondom el, hogy mindenki megértse: Székelyföld autonómiája nem csak a székelyek ügye, hanem minden jóérzésű emberé szerte a világon."
18.13 A katalánok üzenetét Mark Gafarotti hozta el, aki tavaly is itt volt: "Autonómiát!" - mondta, mire a tömeg válaszolt: "autonómiát". Kedves bajtársaim, a székely nép és a katalán nép. Isten adjon békét és békességet - mondta magyarul, taps közepette. "Örömmel látom, hogy a székelyek rendkívül lelkesek a saját jövőjüket illetően. Vajon miért félnek sokan, nemcsak Bukarestben, de világszerte attól a szótól: autonómiát? A döntéseket az emberekhez minél közelebbi szinten kell meghozni. A regionalizmusra való hivatkozással Bukarest azt próbálja megakadályozni, hogy a székelyek saját kezükbe vegyék sorsukat. Ez pedig nevetséges, hiszen az autonómia a prosperitás legjobb lehetőségét jelenti az itt élő románoknak is. Nemcsak a románok, a spanyolok is produkálják ezt a rendkívül rossz gyakorlatot. Olyan országból jövök, Katalóniából, amelyet a nyelve és a kultúrája miatt üldöztek sokáig. Éppen ezért, székelyek és katalánok ugyanazon a nyelven beszélünk, amely a béke, a demokrácia és a nép tiszteletének, és az autonómiának a nyelve, amelyet sajnos, nem mindenki beszél. Mi nem gyűlölünk senkit, csak azt szeretnénk, ha tiszteletben tartanák a kollektív jogainkat. Ha Európa, amelyet építünk, tényleg a különböző kultúrák Európája, akkor abban a székelyeknek és a katalánoknak szerepet, sőt vezető szerepet kell játszaniuk. Nem vagyunk kisebbség - ezt felejtsék el, mi, székelyek és katalánok is nemzeti közösség vagyunk! Dicső múltunk volt, és a jövő még ennél is jobb lesz" - ismertette.
"Nagyon megható számomra ennyi embert együtt látni, akik békésen és demokratikusan küzdenek alapvető emberi jogaiért."
Az eddig fordított szöveget magyar szóval fejezi be ismét: "Megtiszteltetés, hogy itt lehettem veletek, barátaim. Üdvözletem Katalóniából."
18.03 Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Toró T. Tibor tartja meg beszédét. "Hiába próbáltak annyian leszoktatni az életről és szabadságról. Az élet szabadság. És a szabadság élet. Százhatvan éve itt, három székely ember az életével fizetett és sok száz társa börtönnel, azért, mert hittek ebben: a szabadságban, és az életben. Eltelt százhatvan év, ellenére erős hitünk ugyanaz maradt: élni egyénként és közösségként csak szabadon lehet, csak szabadon érdemes. Neve is van ennek: közösségi autonómia. száz éve ez a cél és követelés. Valljuk meg együtt: a szabad élet záloga az autonómia, jogunk, jussunk, követelésünk. Az autonómia a megoldás. Bármi, ami nem ezt segíti elő, az jó esetben pótcselekvés, de inkább zsákutca. Nem közösségi érdek, bármennyire is annak akarják láttatni. Ha a Székelyföld autonómiájának parlament elé terjesztése az újabb kormányzati kaland miatt már megint időszerű, megteszi azt az Erdélyi Magyar Néppárt, közösen a Székely Nemzeti Tanáccsal és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal. És igen, ha szükséges, Bukarestbe is elmegyünk, hogy nyomatékot adjunk követelésünknek."
18.02 Az arany-kék színű, kisebb-nagyobb lobogót, zászlók, óriászászlók betöltik a postaréti teret. Valamivel kevesebben vannak, mint tavaly, megközelítőleg 20-25 ezren vesznek részt, de - mint tavaly is - elképzelhető, hogy a főtérre-vonuláskor többen fognak csatlakozni.
17.58 Günther Dauwen: az autonómia valós demokratikus jogokat, és a kultúra és az identitás valós tiszteletét jelenti, nem pedig évtizednyi ígérgetést. Nem normális, hogy a bukaresti törvényhozás figyelmen kívül hagyja Székelyföldet és Erdélyt. Ezért is támogatjuk a székelyek követeléseit. Nemcsak 25 évnyi ígéreteket, hanem valós autonómiatörekvést. Megvédeni ezt a büszke népet, és nem feldarabolni Székelyföldet. Tiszteletteljes együttélést és nem pedig asszimilációt. A magyar nyelv és a kultúra valós elismerését, nem pedig felszíni politikát. Mindezt én egy szóban foglalom össze: önrendelkezés. A székely nemzetnek azt mondanám: hamarosan Románia demokrácia fennállásának 25.-ik évét fogják ünnepelni, de van-e ok az ünneplésre. A ma vezetőjének azt üzenem, hogy tanuljanak Ceau?escu esetéből. A nép nem azért van, hogy üdvözítse annak vezetőit, azért vannak ott, hogy szolgálják a népet. Nemrég szerveztünk Santiago de Compostelában találkozót, mottónk pedig: eljött az idő az önrendelkezésre. A székelyekkel együtt mi a régiók és a népek Európáját fogjuk támogatni, támogatjuk Önöket. Eljött az ideje a székely népnek, eljött a ideje az önrendelkezésnek. Köszönöm - zárta mondandóját, majd a tömeg "autonómiát, autonómiát" zengésben tört ki.
17.53 Günther Dauwen, az Európai Szabad Szövetség (EFA) igazgatója beszél "Az EFA-nak negyven párt a tagja, mindegyike önrendelkezésre építi tevékenységét. Európa pártiak vagyunk, de egy jobb Európáé. Több decentralizációt szeretnénk mind az EU-ban, mind Romániában. Nem szolgálja a demokráciát, ha minden döntést Bukarestben és Brüsszelben hoznak meg. Mi a régiók és a népek autonómiáját akarjuk. Az nem normális, hogy Erdélynek és a székelyeknek nincs beleszólásuk a romániai ügyekbe. Épp ellenkezőleg a bukaresti elit szét akarja darabolni Székelyföldet, és asszimilálni akarja az erdélyi magyarságot. Ezt nem szabad és nem is fogjuk tolerálni."
17.47 Bíró Zsolt: "Demokráciánk alapja az egészséges verseny, de ma nem egymást kell legyőzzük, hanem azzal a sötét erővel kell szembenéznünk, amelyik el akarja vitatni jogainkat anyanyelvünktől, szülőföldünktől. De le kell győznünk a kishitűséget és közönyt is! Meneteljünk tehát tovább az autonómia útján!" - mondja az MPP elnöke. Hozzáteszi, a román állam alapvető emberi jogokat is korlátoz.
17.44 Biró Zsolt, az MPP elnöke: Marosvásárhelyre figyel a világ. Székelyföld térképe felvillan a képernyőkön, és 25 évvel a romániai forradalom után nincs megoldva a magyarság kérdése. Csorbítják jogainkat, üldözik szimbólumainkat, a véleménynyilvánítási jogainkat is csorbítják. A sorozat elkezdődött Amerikában, de Isztambulban is tüntettek, lezárták Isztambul legnagyobb utcáját a rendőrök, ők is velünk voltak. Köszönjük, és mellettük mindazoknak, akik támogatják Székelyföld autonómiaküzdelmét. A rendőrök lezárták Isztambul legnagyobb utcáját, csak nekünk, de itt Marosvásárhelyen ezt nem tették meg azok, akik a mi adólejeinkből is kapják a fizetésüket (...) Ma nem egymással kell versenyeznünk, hanem azokkal a sötét erőkkel, amelyek elvitatják jogainkat. Külön-külön gyengék vagyunk, de együtt győzhetünk.
17.35 Az EMNT elnöke, Tőkés László EP-képviselő nem lehet itt, Sándor Krisztina ügyvezető elnök tolmácsolja levelét. Harcos üdvözletét küldi Tőkés a jelenlévőknek. A EP-képviselő ugyanis jelenleg épp az Európai Parlament plenáris ülésén szólal fel Székelyföld területi autonómiája mellett - tudjuk meg a levélből. "Hogy ha a területében meggyarapodott románság, meg fogja becsülni embertársait, szövetségesre fog lelni bennünk, amennyiben nem, határozott ellenállásra késztet minket. Önrendelkezésünk jogának tudatában a diktatórikus jogfosztást nem tűrhetjük" - hangzik a levélből.
17.35 Iker Merillo, a Baszk Nemzeti Párt üzenetét tolmácsolta, valamint Székelyföld jövőjével kapcsolatos optimizmusát osztotta meg. A királyságok, birodalmak és még az államok is a nap végére eltűnnek. Azok a nemzeti gyökerekkel rendelkező kultúrák, amelyek ellenállnak a nagy államok és a globalizáció dominanciájának, végül is győztesen kerülnek ki. Különböző politikai struktúrák alatt, itt éltek, s ezek a struktúrák elhalványultak, maguk itt maradtak, őseik földjén. Folytassák ezt a békés megmozdulást, Székelyföld autonómiáért. "Autonómiát, autonómiát" - hangzott a tömeg. Következő március 10-én együtt fogjuk ünnepelni a közös lépéseket. A Baszk Nemzeti Párt nevében kívánom, hogy járjanak sikerrel - fejtette ki.
17.32 Kilyén László műsorvezető köszönti a romániai magyar nemzeti közösség valamennyi politikai egyesületét, az EMNT-t, az EMNP-t, az MPP-t, az RMDSZ-t (kifütyülte a tömeg), "barátainkat Baszkföldről, Katalóniából, Lengyelországból, Törökországból, és magyarországi barátainkat, támogatóinkat, valamint azokat a román nemzetiségűeket is, akiknek jó része marosvásárhelyiként velünk ünnepel itt a Postaréten".
17.28 Izsák Balázs: az autonómia ügye akkor lesz győztes, ha Romániát is meggyőzzük, hogy legyen velünk. - Eközben többször is közbekiabáltak, megszakítva Izsák Balázst - Aki részesévé akar lenni az autonómiának, száműzze a gyűlöletet, a kishitűséget, a közömbösséget. Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a székely népnek! "Autonómiát, autonómiát" - zengett a tömeg.
17.26 Izsák: "Az autonómia követelés békés, jogkövető útját járjuk immár tíz éve. Ebbe beletartozik a menetelés, a székely szabadság napja, meg az a pereskedés, amelyet az európai polgári kezdeményezés bejegyezésének elutasításáért indítottuk. Pénteken kaptuk meg az értesítést, hogy Magyarország beavatkozik a perbe a mi oldalunkon."
17.24 Izsák: bármilyen kemény is volt a megtorlás, nem tudta kiölni a székelyekből a szabadságvágyat. Jövője csak annak a népnek van, amelyik ismeri a múltját, és helyét a világban ennek az ismerésnek a függvényében határozza meg. Ma a Székelyföld területi autonómiájának intézményrendszerét jelentheti a szabadság.
17.20 Izsák Balázs, az SZNT elnöke megtartja ünnepi beszédét. "Ez az a nap, amikor a székelyek kinyilvánítják a szabadság iránti elszántságukat, és azt, hogy amit őseink kivívtak nem fogják feladni soha. Székelyföld területi autonómiájának követélését jelenti ez a nap" - mondja.
17.18 A marosvásárhelyi Kistemplom Evangélium Kórusa énekel.
17.17 Együtt mondják a jelenlévők a Miatyánkot.
17.16 Nagy László: "Azért vagyunk itt, mert itthon érezzük magunkat, és ezt az érzést szeretnénk, hogy gyermekeink, unokáink, ükunokáink és érezzék. Itt. Mert a szabadság tükréből nem sugárzott vissza más, mint hogy cselekedni kell."
17.11 Nagy László: "Napok, hetek, hónapok óta gondolkodom azon, és a templomban hangot is adok ennek: tulajdonképpen hol vagyunk otthon, hol van a mi otthonunk, mit jelent otthon lenni, elmenni otthonról, idegenben lenni, és mit jelent hazamenni? (...) Ott van az a nagyon sokszor emlegetett, Tamási Áron által leírt kérdés: mi célból is vagyunk a világon? Egyéni magyarázatként is, engedjétek meg, hogy itt a Székely Szabadság Napján, amikor azért gyűltünk össze, hogy nyomatékosítsuk: itthon vagyunk, számunkra ez az otthon, nézzük is meg azt, hogy Tamási mire figyelmeztet, és mit mond számunkra".
17.08 Nagy tisztelettel állok meg előttetek, akik nem csak három, nem csak több székely vártanú emléke előtt tisztelegtek, hanem azért is, mert szívetekben hordoztok valami - mondja Nagy László. "Százhatvan évvel ezelőtt itt állt egyik elődöm, aki a firtosmartonosi Gálfi Mihályt kísérte el talán ide, a vesztőhelyre, az ő református kollégájával együtt, és azokkal, akik fel merték vállalni, hogy elkísérjék, és fejet hajtsanak a három áldozat előtt" - emlékszik vissza a történtekre Nagy László.
17.06 Az SZNT elnöke, Izsák Balázs köszöntötte az egybegyűlteket: "Tüntessünk a gyülekezési szabadságért, és a közigazgatási átszervezés ellen is" - hívja fel a figyelmet. Nagy László unitárius főjegyző megáldotta a találkozót. Jakab apostol levele: az igének megtartói legyetek, és ne csak meghallgatói.
17.01 A Székely vértanúk kivégzésének 160. évfordulójára gyűltek össze az emberek a Székely Szabadság Napján - hangzik a bemondótól.
17.00 Fehérvári-induló hangzik fel, majd a Marosvásárhelyi Vártemplom harangja jelzi, hogy 17 óra.
16.52 Most húzzák ki a több tíz méteres kék-arany zászlót. Lassan kék-arany az egész Postarét.
16.48 10 lej a kicsi székely, illetve magyar zászló, 20 lej a nagy székely zászló a helyszínen.
16.45 Vrei să ?tii unde sunt banii tăi, sau vrei mărunti? de la Bucure?ti? Alege autonomia - hirdeti egy másik felirat.
16.43 A kórusok, zenekarok közben egyre másra cserélődnek a színpadon. Jelenleg Gyimesfelsőlokról Antal Tibor és zenekara muzsikál, énekel.
16.41 Promisiunile se respecta! Vrem autonomia ?inutului Secuiesc promisă in 1918; Vrei ca banii tăi să rămână în ora?ul tău? Alege autonomia! Vrei autostrăzi? Alege autonomia! - hirdeti egy másik felirat, és ehhez hasonlóan több esetben hirdeti a tömeg óhaját a magyar mellett román és angol nyelven is.
16.35 Szabad Erdély Autonóm Székelyföld - 2014 - áll fekete alapon fehérrel az egyik banneren. A lányokból és fiúkból, apákból és anyákból, nagyszülőkből és néhány éves kisgyerekekből, helyi, környékbeli és már a délelőtt útra kelt székelyföldi magyarokból álló tömeg lassan betölti a régi szerpentint.
16.30 Kettes-hármas sorban érkeznek a csoportok a székely vértanúk postaréti emlékművéhez, az orvosi egyetem irányából. Önrendelkezést a székely népnek! Velünk az Isten! Székely Nemzetgyűlést - hirdetik többek között a feliratok.
16.25 Tudósítónk jelzi, hogy a Sportcsarnokhoz folyamatosan érkeznek a buszok. Kisebb dugó is kialakult ott. Amúgy szinte az egész város területén rendőrök irányítják a forgalmat, nincs hiány csendőrökből sem, szinte minden utcasarkon kettesével állnak, hogy fellépjenek az esetleges rendbontások esetén.
16.20 17 órára hirdették meg a Székely Szabadság Napja rendezvény kezdetét, de már 15 órától környékbeli kórusok énekelnek, hogy a megemlékezés alaphangulatát megadják. Gyülekeznek már az emberek is, akik székely zászlókkal, székely kokárdákkal "felfegyverkezve" érkeznek. Itt van például Parajd, Alsófófalva, Gyergyócsomfalva.


Kárpátalján gyakorlatozik az ukrán hadsereg


2014.03.07 14:50 
OrientPress
Hadgyakorlatot kezdtek az ukrán hadsereg Kárpátalján állomásozó egységei, a manőverek meghatározatlan ideig tartanak - tudta meg a mukachevo.net. A munkácsi hírportál azután érdeklődött a helyi haderővezetésnél, hogy több lakos is felfegyverzett katonai konvojokkal találkozott.

'Az ukrán hadsereget a napokban harckészültségbe helyezték, ezért az egységek megkezdték a harcászati felkészülést, így a munkácsi 128. számú hegyivadász gépesített dandár ezredei is hadgyakorlatot végeznek. Ennek részletei és időtartama hadititkot képez' - mondta pénteken Oleg Hrisztenko ezredes, a munkácsi dandár parancsnoka a mukachevo.net munkácsi hírportálnak.
Az orgánum azt követően fordult tájékoztatásért a parancsnokhoz, hogy a szerkesztősége sok lakossági telefonhívást kapott, amelyek szerint fegyverzettel vonuló katonai konvojokat láttak Munkács és Ungvár környékén.A katonák pénteken a lőgyakorlatokat is elkezdték az Ungvár melletti tüzérségi lőtéren.
MTI, mukachevo.net, Kép: Wikimedia



Elérte az 5000 főt a krími önvédelmi önkéntesek száma


2014.03.10 17:07 
Hídfő.net
A mai nappal elérte az 5000 főt a Krím-félsziget önvédelmi erői közé jelentkezett és esküt is tett emberek száma. Ezen emberek fegyvert és lőszert is kaptak. Legidősebb közülük egy 70 éves volt építőipari munkás, aki jelenleg is 12 órát járőrözik bajtársaival.
Leonyid Lebedev az önvédelmi erők parancsnoka a majdani tüntetőket teszi egyértelműen felelőssé a régió destabilizációjáért. Elmondása szerint "24 órában járőrözünk, minden autót és teherautót megállítunk ami be akar lépni a félszigetre, volt már többször is, hogy rejtett fegyverszállítmányokat találtunk." Leonyid kifejtette, hogy mind az 5000 önkéntes ex-katona, vagy olyan emberek, akik a családjuk védelmében álltak be az egységbe.

Bizonyos források szerint Szimferopolban 300 majdanista önkéntes van már bevetésre készen.
Ezalatt a nyugati média a szokásos nótát fújja (német médiák törekednek egy semleges álláspontot felvenni), "Krím orosz megszállás alatt" és "Az oroszok bekebelezik a Krím-félszigetet" a legnépszerűbbek jelenleg.

A NATO hétfőtől Lengyelországból és Romániából az ukrán határ mellől AVACS felderítő repülőgéppel kezdte figyelemmel kísérni az ukrajnai eseményeket - jelentette be ma a NATO szóvivő.

Amerikai zsoldosok már Donyeckben!
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=1VFMAIv8yvA



Orosz rulett a magyar belpolitikában
- nagytakarítás következik


2014.03.10 16:16 
Hídfő.net
A mai napon őrizetbe vették Simon Gábort. Azt az egyet a sok közül, aki szintén sikkasztott, lopott, csalt, hazudott, egy olyan országban, ahol minden politikus ezt csinálja. Félreértés ne essék, ezzel nem Simont kívánjuk mentegetni. Annak ellenére, hogy minden politikus ezt csinálja, valamiért ő lett az, akinek a piszkos dolgairól legelőször kitálalnak.

A rendszerváltó kékszalagosok közt mindeddig volt egy hallgatólagos megállapodás. Akié a kormány, azé az állami vagyon mint kereseti lehetőség. Aki kormányon van, az sikkaszt, lop és hazudik, teszi pozícióba a saját embereit, ahol ők is sikkaszthatnak, a lehetőségért cserébe pedig hallgatnak olyan dolgokról, amiről ordítani kéne. Ezt a hallgatólagos megállapodást mindeddig egyetlen párt sem törte meg, mert a paktum részét képezte, hogy ellenzékben is lecsurognak ide-oda kisebb pénzek a vesztes fél cégeinek, az ismerőseinek ismerősei cégeinek, akik cserébe hallgatnak. Ahogy Orbán mondaná, kis pénz, kis foci - nagy pénz, nagy foci. Eddig a szavazóbázis mértéke döntött afelől, hogy ki csinálja nagyban, és ki kapja a vigaszdíjat.
Mostanra azonban megváltozott valami. Robbant a Simon-ügy, a Fidesz-kormány alatt egyik pillanatról a másikra elkezdtek előkerülni az MSZP korrupciós ügyei. Nehogy azt higgyük, hogy ez az MSZP sajátja. Mindenki ezt csinálja, mégis beléjük rúgtak először. Aztán rejtélyes módon a frissen szabadult Zuschlag János is becsatlakozott az MSZP lerombolásába, Gyurcsányt nevezte meg a legnagyobb árulónak és elkezdte kiteregetni a szennyest. Nem kételkedhetünk abban, hogy Zuschlag szabadulása okkal lett éppen erre az időpontra ütemezve. Olyan dolog zajlik a háttérben, amiben most az ő könyve is egy előretolt bábu lett. A hazai média okkal beszél az MSZP számára beköszöntő Armageddonról. Szét lesz zúzva a radikális atlantista vonal, és ez csak a kezdet.
Megsemmisítő vereséget mérnek majd az úgynevezett baloldalra. Nem kifejezetten a baloldalra, hanem a radikális atlantistákra, de hazai viszonylatban ez a baloldal végét jelenti. Ahogy halad a nagytakarítás és újabb piszkos ügyek lesznek kiteregetve, a Fideszben is szakadás következik be. Sorban ki lesznek takarítva a párt nyugati kötődésű tagjai, előtérbe hozva egy jóval "magyarabb" vonalat, ami átmenetileg stabilizálja magát. Azonban számukra sincs menekvés. Mire fel lesz számolva a baloldal, a szélsőjobb olyan hátszelet fog kapni az országban, ami lehetővé teszi a valós elszámoltatást, beleértve a Fidesz "nemzetibb" vonalát is. Akkor Magyarországon ténylegesen is vége az atlantizmusnak.
Hatalmas felelősség van most a jobboldali politikusokon. Tanulni kell a rendszerváltás tapasztalataiból, ha máshonnan nem megy. Aki azért cserébe kap pozíciót, hogy ott hallgasson és csendben megszedje magát, az el lesz távolítva abban a pillanatban, amint valamelyik oldal úgy dönt, hogy a kitálalásnak jött el az ideje. Évek, évtizedek? Ez csak idő kérdése. Erkölcsös, nemzetérdekű politikát kell csinálni, legyen szó akármilyen pártról vagy mozgalomról. Nem csak szavakban, hanem tettekben is. Aki múltja alapján megfogható, az jobban teszi, ha még most visszalép a politikai pályáról, mert olyan vihar közeleg a hazai belpolitikában, hogy ezt sikkasztásokkal, korrupcióval megalapozottan vádolható személyek nem fogják állni.
Felborult a paktum, amit akkoriban a rendszerváltó erők hallgatólagosan megkötöttek. A bosszú fogja fűteni a piszkos ügyek kiteregetésének hullámát, ahogy történt az Zuschlag esetében is. Akinek takargatni valója van, az jobban teszi, ha még most eltakarodik! Simon Gábor már tudott valamit, nem véletlen készült hamis papírokkal Afrikába menekülni.
Molnár István
Kategória: 2014 március



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése