2017. július 10., hétfő

HÍRHÁLÓ 2014- BEN XXV.







HÍRHÁLÓ 2014- BEN XXV.




MAGYARORSZÁG SZENT KORONA ÉRTÉKREND SZERINTI
SZABADSÁG ALKOTMÁNYA

1. § (1) Magyarország örökké szabad.
2. § (1) A kötelezettségek és jogok egységében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez, amely nem szüntethető meg és nem korlátozható.
   (2) A Szent Korona tagja: a./ az államalapító magyar nemzet tagja, bárhol él a világon, valamint b./ az államalkotó nemzetek tagjai, ha a Szent Korona Országának területén élnek.

3. § (1) Ami a Szent Korona Országa földjén, földje alatt és földje felett van, a Szent Korona örök és elidegeníthetetlen alkotórésze, amelyet csak a Szent Korona másik alkotóeleme, a Szent Korona tagjai birtokolhatnak.
   (2) A birtokos jogai azonosak a tulajdonjoggal, kivéve: a.) nem semmisítheti meg a birtokot, b.) nem változtathatja meg a birtok rendeltetését, c.) csak a Szent Korona tagjára ruházhatja át (örökítheti) a birtokjogot.

4. § (1) Minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja.

5. § (1) Mindazzal szemben, aki megsérti a Szent Korona értékrendjét, a Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni.
   (2) A Szent Korona értékrendjének megsértését jelenti: a./ az állam szabadságának, b./ a Szent Korona tagjai egyéni vagy társadalmi csoportot érintő szabadságának, c./ a birtoklás szabályának, d./ a vendégjog szabályainak, e./ a tevékenység végzésével kapcsolatos szabályok megsértése, veszélyeztetése és minden erre irányuló magatartás.




Váradi: így vette el a földemet Mészáros Lőrinc

Az egyik mutyi megnyilvánulásai .



2014-03-20 09:33:00 
atv.hu
100-150 évig használta a családunk azt a földet, amit egyik napról a másikra elvett tőlünk Mészáros Lőrinc - erről Váradi András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A juhász elmondása szerint a felcsúti polgármester elment hozzá, beültette az autójába, és azt mondta neki, vegye tudomásul, hogy ez mostantól az ő területe, és ne szóljanak senkinek, hogy mi folyik a környéken. Az Együtt-PM aktivistája kijelentette: gyakorlatilag megzsarolta Mészáros Lőrinc, félelemmel szállt ki az autójából. Hozzátette: ezután napi szinten járt ki hozzájuk a rendőrség.


Váradi András szerint a polgármester így akarta velük éreztetni, hogy övé a hatalom, azt akarta demonstrálni, hogy bármit megtehet. A juhász elmondta: miután elvették tőle a földet, beszántották, építettek rá egy karámrendszert, de az azóta üresen áll, nem történik semmi.
Az Együtt-PM aktivistája elmondta: korábban folyamatosan ki akarta vásárolni a területüket Orbán Viktor, de ezeket az ajánlatokat nem fogadták el. Előfordult, hogy fejtük a kecsketejet, megjelent a miniszterelnök autója, kiszállt, majd néhány perc múlva továbbment - magyarázta.

Váradi András hangsúlyozta: 2010-ben, a kormányváltáskor bízott benne, hogy valóban a kis, családi gazdálkodásokat támogatja majd a kabinet, de hamar kiderült, hogy nem ebbe az irányba indult el a hatalom. A juhász kijelentette: a miniszterelnök a saját törvényeit szegi meg, az ellenkezőjét csinálja annak, amit mond.

Az Együtt-PM aktivistája elmondta: a rendszer, amit kiépítettek úgy működik, hogy vagy kivásárolják, vagy tönkreteszik a vállalkozókat. Csak a fideszeseknek van munkahelye a környéken - tette hozzá. Váradi András azt mondta: 360 birkájuk volt, mára 15 állatuk maradt, amiből nem lehet megélni.


Kapcsolódó:
   
A Gyermekrák Alapítvány igazgatója is egy közönséges csaló
   
3,5 millió forintba került Andy Vajna titkos berlini bulija
   
Új honfoglalók - Welcome to Nyírtass! - Haszidi Zsidók Nyirtasson 2006 - Leőwy rabbi
   
Felvásárolják Magyarországot
   
Meghalt Welsz Tamás, a Simon-ügy koronatanúja - Az M1 úgy tudja, terhelő bizonyítékokat akart átadni a hatóságoknak. Kórházba szállították, de nem tudták megmenteni. Szanyi: "Az eddig tett vallomásait nem lehet figyelembe venni"...


A rendőrautóban rosszul lett és a kórházban már nem tudták újraéleszteni a 41 éves Welsz Tamást. A rendőrség egyelőre nem szolgált magyarázattal arról, hogy miért kellett az irodájába menni és megbilincselni a férfit (akit be is hívhattak volna a rendőrségre).
Tavaly két rendőr órákig verte az izsáki Bara Józsefet, amíg belehalt a sérüléseibe. Jó lenne, ha Welsz halálának okairól is hajlandó lenne nyilatkozni a rendőrség, hiszen egy 41 éves ember váratlan halála kapcsán felmerül a rendőri brutalitás gyanúja.
Korábban Welsz Tamásnál talált a rendőrség egy olyan bissaui-guineai útlevelet, amelyen Simon Gábor fotója szerepelt. Welsz most már nem tudja elmondani, hogyan került az oda.
http://www.atv.hu/belfold/20140320-simon-ugy-meghalt-welsz-tamas
A halálesetről természetesen a HírTV értesült elsőként. (
Fideszfigyelő)



Nem zárja ki a nagykoalíciót a Fidesz (Videó)



A zsidó gyökerek ezt lehetővé teszik , mert a vakolók a háttérből úgy fogják alakítani , hogy erre is legyen esély
legfeljebb a Viktort is likvidáltatják , mint a Daróczit , szegény Dávid , már csak példálózunk vele .

2014, március 20 - 14:55 
alfahir.hu
Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője csak "bízik benne", hogy nem lesz nagykoalíció a választások után. A március 15-i tüntetés kapcsán - ahol fideszes aktivisták együtt tüntettek és akcióztak a szocialista és DK-s aktivistákkal a Jobbik ellen - nem keresne összeesküvéseket.

Ahogy portálunk beszámolt, homályos hátterű csoport szervezkedik a Jobbik ellen, amely tüntetéssel nyitotta szereplését március 15-én. Ez néhány nappal azután történt, hogy szervezett módon, Budapest-szerte rongáltak meg több tucat Jobbik-plakátot rövid időn belül, "egyenstílusban" .

A néhány tucat fővel megrendezett 15-i demonstráción az akitivisták narancs, piros és zöld pólókban jelentek meg, a szóvivő, Kulifai Máté - aki már több alkalommal publikált a Hit Gyülekezete lapjába, a Hetekbe - azt mondta, tagjaik között fideszes, MSZP-s és DK-s aktivisták vannak, akik együtt akcióznak és lépnek fel a Jobbik ellen.

Korábban Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója is leszögezte, a Fidesz és az MSZP csak riválisai egymásnak, a főellenség a Jobbik, mely ellen minden eszközzel küzdeni kell.


Portálunk megkérdezte Hoppál Pétert - aki a változatlan baloldalt ostorozta sajtótájékoztatóján -, mit szólnak ehhez, lesz-e szankció az aktivistáik ellen, akik egy oldalra álltak ellenfeleikkel egyfajta nagykoalícióba tömörülve. Hoppál Péter szerint ennek semmi köze a nagykoalícióhoz, mely csupán politikai tömbök közös szerződése esetén van, és "bízik benne" - tehát nem is zárta ki -, hogy erre nem fog sor kerülni a következő ciklusban.

Az aktivisták szerepléséről úgy nyilatkozott, a Jobbik politikája más irányú, mint Orbán Viktor és a Fidesz politikája, így a Jobbik az ő ellenzékük. Az ellenvélemény a tüntetésen pedig csak a politikai nézetek érvényesítése, ami mögé nem kell összeesküvéseket sejteni.


A pártsemleges akciózás és tömörülés persze teljesen érthető, hiszen a csoportot első sorban a Hit Gyülekezete futtatta fel és reklámozta, ahol ugyanúgy rengeteg fideszes hívő van, mint baloldali liberális. Ahogy az sem véletlen, hogy a rendezvény szóvivője is Hetek-munkatárs, a helyszínen pedig kitérően azt válaszolta a forrásokat firtató kérdésre, hogy "összedobtuk". Na persze.
Így fér meg egymás mellett fideszes és baloldali a Hit Gyülekeze által futtatott "spontán szerveződés" mögött, pedig a Fidesz szóvivője épp a bűnözőket pártoló MSZP-ről beszélt sajtótájékoztatóján. Annak kapcsán nyilatkozott erről, hogy tegnap a Szabadság téren gyűltek össze a baloldali "kormányváltó erők", hogy tiltakozzanak a tervezett emlékmű ellen. Ezen tüntetés szervezője pedig az a Marsovszky Balázs volt, aki korábban a Zuschlag-ügy hatodrendű vádlottja volt, és maga is adott át pénzeket a nemrég szabadult expolitikusnak.


Itt a "húszezer idióta" folytatása: Martonyi szerint "aki a Krím elszakadását ünnepli, lábon lövi magát"




Ez a sidó buzi osztja az észt , az aranyat már nem tudja mert a Surányival ellopatták szarért , hugyért . Ennek a balféknek a szava , meg annyit ér mint a dollárra nyomtatott festékréteg , holnapra megbukik.

2014-03-20. 10:23 
Kuruc.info
Aki magyarként a Krím elszakadását ünnepli, lábon lövi magát nemzetpolitikai szempontból - mondja a Heti Válasznak adott nagyinterjúban Martonyi János.

Határozott nemet mond Martonyi János az oroszok ötpontos tervére, amellyel Vlagyimir Putyin az ukrán válságot rendezné. A magyar külügyminiszter szerint még akkor sem szabad kacérkodni a terv elfogadásával, ha annak egyes pontjai a magyar kisebbség szempontjából akár előnyösek lehetnének.

"Ukrajnában éppen alkotmányozási folyamat veszi kezdetét. Az ukrán fél felé már korábban is jeleztük, hogy egy erőteljesebb decentralizáció, a föderalizmus irányába való elmozdulás jót tenne a soknemzetiségű országnak. Jobban működő, stabilabb államot eredményezne. A föderalizmus, decentralizáció szempontjait tehát az ukrán féllel való párbeszédben kell érvényesíteni, nem azzal, hogy kacérkodni kezdünk a sok elemében támogathatatlan orosz rendezési tervvel" - mondja a külügyminiszter.

Az oroszok terve lezártnak tekinti a Krím kérdését, amelynek elszakadását Magyarország nem ismeri el, ahogy az erről döntő vasárnapi, krími népszavazást is illegitimnek tartja. Martonyi az interjúban elmagyarázza, miért volt szerinte illegitim a nép akaratnyilvánítása. Az orosz terv szerint "Moszkva és a más külső hatalmak mondanák meg, milyen alkotmánya, nyelvtörvénye, államszerkezete legyen Ukrajnának. Ezek az ügyek márpedig az ukránok hatáskörébe tartoznak. Mit szóltunk volna, ha 1989-ben a szovjet vezetők az amerikaiakkal állapodtak volna meg arról, milyen legyen az új magyar alkotmány, és biztosítékokat kértek volna tőlünk, hogy nem lépünk be a NATO-ba, sem az EU-ba?"

Martonyit megdöbbenti a valótlanságok sora, amelyet a Krímmel kapcsolatban a Kreml megfogalmaz. "1956-ban és 1968-ban viszont a Kreml azt legalább azért nem állította, hogy nincsenek is orosz csapatok Budapesten, Prágában. Ma ez a Krím esetében megtörténik."

Martonyi szerint rá kell bízni a kárpátaljai magyar közösségre, hogy milyen önrendelkezési formát tartanának a legjobbnak: "Soha nem fogok olyat mondani, hogy nem szeretnék kárpátaljai magyar autonómiát. [...] A magyar közösség vezetőivel beszélgettem erről, s ezt a kérdést ők most nem tartják célszerűnek napirendre tűzni. Nem lenne jó, ha az egyébként valóban egyre virulensebb ukrán nacionalizmus céltáblájává tennénk az ottani magyarokat" - fejtegeti a Heti Válasznak a külügyminiszter a lap internetes oldalán található összefoglaló szerint.



Kárpátalja magyar föld, "Ungváron mindenki magyarul vagy oroszul beszél, semmi közük Ukrajnához!!
Vlagyimir Zsirinovszkij orosz nacionalista politikus, a Duma alelnöke szerint eljött az idő, hogy Lengyelország, Magyarország és Románia visszavegyék a korábban hozzájuk tartozó nyugat-ukrajnai területeket, Kelet-Ukrajna pedig Oroszországhoz kerülhetne.
Zsirinovszkij szerint csak Kijev, Csernyigov, Poltava, Vinnyica, Kremencsug, Kirovograd körzete az "igazi Ukrajna", a lengyel, magyar, román hazafiaknak pedig ki kell használniuk a mostani alkalmat. (
Simon Mária)





Gyorshír: Kitiltották Oroszországból az amerikai politikusokat



Nálunk is ezt kelletvilna csinálni mikor a polgárháborúra játszottak , de csak a kormány szóvivőt akasztották fel . Szegény baráti tűzben halt meg, a Gyurcsány meg azóta is játssza a hazaárulót , azt hiszi , hogy hozzá sohasem érnek el . Gladiosok !!!!! Vakolók !!!!!! pang a piac be kéne vetni egy – két Brejviket , itt Ukrajna szomszédságában , hogy elterelje a nép gondolatát , egy újjabb gyarmatosításról , és hogy a nép ragaszkodjon a NATO kötelékünkhöz .

2014, március 20 - 17:24 MTI - 
alfahir.hu
Az amerikai szankciókra válaszul Oroszország ellenszankciókat határozott el, megtiltva amerikai kormányzati tisztviselők beutazását Oroszországba - jelentették be csütörtökön hivatalosan Moszkvában. A listára kilencen kerültek fel.

Az amerikai elnöki adminisztrációban dolgozó tisztviselők, tanácsadók mellett hat kongresszusi képviselő is szerepel a listán, köztük John McCain szenátor, aki a Moszkva elleni büntetőintézkedések egyik fő kezdeményezője volt, és többször élesen bírálta a Kremlt.


Barack Obama amerikai elnök újabb húsz orosz tisztségviselőre és kormányzathoz közeli emberre terjesztette ki csütörtökön az Oroszország elleni szankciókat.


Ukrajna: Előre bespájzolták a hadizsákmányt


2014.03.20. 03:16 
bekialtas.blog
A március 19-ei külföldi híradók egy részét az a kérdés uralta, hogy lesz-e háború Ukrajna és Oroszország között. Még a CCTV-4, a kínai televízió is ezt címet tartotta a képernyőn, amikor viszonylag hosszú stúdióbeszélgetést sugárzott a témáról.

Akár lesz háború, akár nem lesz Ukrajna és Oroszország között, a valódi főszereplők már előre bespájzoltak a lehetséges hadizsákmányból. Az orosz állami tévé immár 90 százalékos bizonyossággal erősítette meg azt a két nappal ezelőtti feltételezést, hogy a puccsal hatalomra került Arszenyij Jacenyuk kormányfő Barack Obama amerikai elnökkel való találkozását némi arannyal alapozta meg. A kilátásba helyezett hitelek fedezeteként állítólag páratlan értékű szkíta kincseket vitt magával az USA-ba. Bevallom, örömömre szolgálna, ha az Amerikai Egyesült Államok hitelesen cáfolná ezt az állítást.

Ami Oroszországot illeti, a Krím - Európai Uniós parlamenti képviselők ellenőrzése melletti, elsöprő akaratról tanúskodó népszavazást követő - visszatérése az anyaországhoz akkora érzelmi energiát szabadított fel a félszigetért a múltban annyi vért áldozott oroszokból, hogy ez már önmagában is nyereség a Kreml vezetői számára. Az érzelmi többleten túl pedig nem lehet eléggé túlbecsülni a változás katonai-stratégiai értékét Oroszország szempontjából.

Huhogók és sopánkodók lepték el az internetet

Ehhez képest a magyar internetes fórumokon többen azonnal aggódni kezdtek többek között a krími tatárokért. Ám az már legalább két napja tudható, hogy a Krím Köztársaságban az orosz mellett, az ukrán és a krími tatár is hivatalos nyelv lesz. Egy napja bejelentették, hogy a krími tatárok vezetői pozíciókat kapnak a kormányban. A Kreml pedig nyilvánosságra hozta, hogy a sztálini tisztogatások idején elűzöttek, elpusztultak kárpótlásának ügyét napirendre kell tűzni. Persze nyugtával a napot, de egy biztos: az itteni tatárok a megelőző fél évszázadban összesen nem hallhattak ennyi kedvező hírt önmagukkal kapcsolatban, mint az elmúlt két-három napban.

A huhogók azzal is teleszórták a blogokat, hogy mekkora anyagi terhet jelent majd a Krím csatlakozása az Oroszországi Föderációhoz. Szó, ami szó, az eddigi autonóm köztársaság költségvetésének hiányát azonnal pótolni akarják az orosz költségvetés tartalékából. Bejelentették, hogy a nyugdíjakat, a közalkalmazottak fizetését is mielőbb az oroszországi szintre kell emelni. Március 19-én Putyin elnök erősítette meg a televíziós kamerák előtt: a nyugdíjak esetében ez kétszeres növekedést jelent, egyúttal közölte a neki erről beszámoló illetékes főhivatalnokkal, hogy a jogi és könyvelési részletekkel ne fárassza őt, mert ez az embereket sem érdekli.

Csakhogy akik álságos pálfordulással azért kezdtek sopánkodásba, hogy Oroszország belerokkanhat a teherbe, s maga alá temetheti a most oly népszerű Vlagyimir Putyint is, néhány dolgot elhallgatnak közönség elől. Mindenekelőtt azt, hogy a félsziget környékén lévő tengeri gáz- és kőolajlelőhelyek kiaknázásának haszna ezt követően a Gazprom kasszáját, közvetve tehát az orosz államot gyarapítja. Az oroszok a mérleg pozitív oldalán könyvelhetik el továbbá, hogy a jövőben nem kell fizetniük a Fekete-tengeri orosz flotta támaszpontjának, a szevasztopoli kikötőnek a bérleti díját. Ehhez képest szinte már hab a tortán annak a bevételnek az orosz államkincstárt gyarapító, évente dollár milliárdokkal mérhető része, amely a Krím üdülőhelyein a turizmusból folyik be. Mindez együtt, alighanem megteszi hadizsákmánynak is.

Ukrajna bedöntené Oroszországot

Igaz, ebben a pillanatban a Krím félszigetnek csak Ukrajnán keresztül van szárazföldi összeköttetése Oroszországgal. De intézkedtek a komphajóflotta megerősítéséről, a repülőgépjáratok sűrítéséről főként az üdülési szezon időszakára. Ráadásul a Putyin elnökletével megtartott, már említett ülésen igen határozottan esett szó arról, hogy mielőbb közúti és vasúti hidat kell építeni, vagy alagutat kell fúrni a közvetlen kapcsolat érdekében.

Ennek a mozzanatnak legalább két szempontból van jelentősége. Miután az hangzott el, hogy még erőltetett munka esetén is csak az év végére készülhetnek el a tervek, mindenekelőtt talán megkockáztatható a feltevés: többé-kevésbé váratlanul érte a Kreml vezetőit a helyzet ilyetén alakulása. Legalábbis nem erre a forgatókönyvre gondolhattak, amikor Ukrajna kérdésével eredetileg foglalkoztak. Ha ugyanis erre gondoltak volna, a hidak tervei már készen lennének. A másik megjegyzésem: ha Kelet-Ukrajna annektálása lenne az orosz vezetés célja, nem vacakolnának a hidak, meg az alagutak tervezésével.

Természetesen tudom: lehetséges az is, hogy ez csupán a B-terv, amivel addig foglalkoznak, amíg az A-variáns, vagyis Kelet-Ukrajna, esetleg Ukrajna ennél nagyobb részének annektálása nem válik aktuálissá. Azonban ez a sokak által elképzelt lehetőség - a nemzetközi politikai hatásoktól most eltekintve - valóban gazdasági katasztrófával járna Oroszország számára. Ép eszű ember nem gondolhatja, hogy a veszteséges orosz szénbányászat mellé még a Donyeck-medence bányainak veszteségeit is finanszírozni akarnák az egyre kisebb költségvetésből. Akkor már inkább azt próbálják elérni, hogy valamilyen autonómiát adjanak az egyes térségeknek Ukrajnán belül. Esetleg felvetnék a teljesen központosított államként működésképtelennek bizonyult húsz egynéhány éves Ukrajna föderatív állammá alakításának lehetőségét. Feltételezve, hogy ez majd enyhíti az eltérő kultúrájú, vallású és nyelvű nemzetiségek közötti feszültségeket, a nemzetközi közösség teljes összefogásával esetleg tényleg meg lehet menteni a mára csak lélegeztetőgéppel életbe tartott képződményt. Ha ezzel bárki egyedül akarna próbálkozni - legyen az az Európai Unió, vagy Oroszország - azt bizonyára magával rántaná az ukrán politikai, kulturális és gazdasági csődtömeg.

Mindez talán elég annak érzékeltetésére, hogy a nyugati, közte a magyar hisztériakeltők hadának véleményével ellentétben, miért nem érdeke - ahogyan ezt egy orosz értelmiségi tévéműsor bejátszásában legalább egy éve mondják - az önmaga tényleges megteremtése előtt álló Oroszországnak, hogy Ukrajnáért komoly háborúba keveredjék bárkivel.

Kína nagy érdeklődést kezd tanúsítani

Persze, ami nem érdeke Oroszországnak, az érdeke lehet másnak. A március 19-ei külföldi híradók egy részét az a kérdés uralta, hogy lesz-e háború Ukrajna és Oroszország között. Még a CCTV-4, a kínai televízió is ezt címet tartotta a képernyőn, amikor viszonylag hosszú stúdióbeszélgetést sugárzott a témáról. Vágóképként a Fekete-tengeren manőverező amerikai repülőgép-anyahajóról, a baltikumi országokba és Lengyelország légterébe vezényelt újabb amerikai vadászgépekről készített felvételeket kevert be, illetve térképen azt mutatta, hogy az említett országok mellett Romániából és Bulgáriából is könnyen elérhetik Oroszországot az amerikai fegyverek.

Már a kínai néző számára is világos tehát, hogy lehetséges olyan amerikai geopolitikai stratégia érdek - az EU és Oroszország gazdasági közeledésének az amerikai vállalatok számára kedvezőtlen hatásának kivédése, az amerikai palagáz Nyugat-Európának való eladása, az édesvízkészletekért folyó majdani háborúhoz való pozícióépítés -, amely miatt az orosz határokhoz még közelebb akarhatják telepíteni az Oroszország szempontjából már így is veszélyesen közel lévő NATO-fegyvereket. Egy ilyen hosszú távú érdek szolgálatában mi sem könnyebb aztán újnácik és bérgyilkosok segédletével hatalomra juttatni egy bábkormányt, amelynek aztán magának is érdeke, hogy valahol vér folyjék, ami indokolhatja fennmaradását.

S hogy ezt nem tudjátok elképzelni a demokrácia, az emberi jogok bajnokáról, az Amerikai Egyesült Államok kormányáról? Ugye csak vicceltek? Lássátok be, nincs az a galádság, amit az USA el ne követett volna a földgolyó mindegyik szegletében, ha multinacionális cégeinek érdekei ezt diktálták!

Ehhez képest sokan közületek, akik ezt a cikket most olvassátok, a mai Oroszországra úgy festitek az ördögöt, hogy összemossátok ennek feltételezett szándékait a Szovjetunió 1968-as, 1956-os stb. szerepével. Lássátok be, ebben azért van egy hangyányi csúsztatás! Ráadásul eközben nagyvonalúan túlteszitek magatokat azon a kérdésen, hogy az elmúlt két évtizedben mit műveltek a nyugati hatalmak a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, no és a Balkánon. Hogy mit műveltek? Országok sorában tették pokollá emberek tízmillióinak életét, ha nem éppen meggyilkolták őket, vagy földönfutóként nyomorultul hagyták elpusztulni. Furcsa módon mindig olyan helyeken, ahol értékes ásványok találhatók, bizony beleértve ebbe Koszovót is. És akkor a világszerte zajló, a szövetséges országok ellen folytatott telefonlehallgatásokat, az Amerikán kívüli börtönöket, emberek elrablását, a világban való ide-oda szállítgatását még nem is említettem.

Az oroszok bűnei az ellenérdekeltek szemében

Természetesen ettől még az oroszok felléphetnek a jövőben agresszorként. De egyelőre ez nincs így. A Kaukázusban éppenséggel a keresztény civilizációt védik a terroristák Európába szivárgásától. Volt már ilyen a magyar történelemben is. Sőt, mi még most is azt terjesztjük magunkról, hogy a kereszténységet védtük. Eközben persze a legkeresztényibb király a törökökkel üzletelt. XIV. Lajos ügyletei azonban szinte gyerekes dolgok voltak ahhoz képest, ahogyan Amerika világszerte szervezte a katonai puccsokat, ahogyan a tömeggyilkos diktátorokat segítette hatalomra kerülni és hatalmon maradni, ahogyan felfegyverezte és kiképezte ki a mostani századfordulón a tálibokat, miközben az emberi jogok védelméről, meg demokráciáról harsogta tele a fülünket.

Ahogy én látom, az orosz vezetők egyik legnagyobb bűne az ellenérdekeltek szemében egyelőre az, hogy nem kérnek népük számára abból a rettenetből, amit az 1990-es évtizedben a mohó nyugati cégek, és a velük együtt seftelő orosz újgazdag oligarchák egyszer már rájuk szabadítottak. Tetszik, nem tetszik, Putyin népszerűségének az a legfőbb oka, hogy az elnök az átlag emberek által elviselhető mértékűre szorította vissza a Gorbacsov- és a Jelcin-érában mindent maga alá temető káoszt és korrupciót. Putyin, oroszországi mércével mérve, stabilitást hozott a mindennapokba.

Ukrajnával kapcsolatban az oroszok úgynevezett vétke az is, hogy nem nézik jó szemmel a több tízezres, Amerika révén egyre szervezettebb, újnáci banderista csőcseléknek az ukrán politikára való mind nagyobb befolyását. Aztán persze annak sem örülnek, hogy az ukrajnai iskolákban tartott foglalkozásokon orosz ellenes rigmusokkal, erre készült szemléltető eszközökkel közösítik ki a magukat nem ukránnak vallókat, elsősorban persze az orosz gyerekeket, vagy azt, hogy az ukrán történelemkönyvekben már nem az orosz városok anyjaként írják le Kijevet, ahogyan több mint egy évezreden át tették. És mit tesz isten, azt sem fogadják lelkesedéssel, hogy a Nagy Honvédő Háború hőseinek megbecsülése helyett a zsidók, az oroszok, a lengyelek, a beloruszok kiirtására, falvak tömegének felégetésére százezres ukrán gárdát szervező Sztyepán Banderának állítanak emléket, s a Majdan úgynevezett felkelői ennek a fasisztának a képével, zászlajával vonulgatnak fel és alá mindmostanáig, amivel mellesleg megsértik a nyugatiak által a közelmúltban ellenjegyzett szerződést. Ráadásul e szellemiség képviselőinek kezébe tették a 60 ezresre tervezett, valódi fegyverekkel ellátott milíciák tagjainak kiképzését, akik közül néhány százat akár provokatív céllal is az orosz hadsereg elé lehet majd vetni, ha a szent cél érdekében vérnek kell folynia. (Lásd, mint fentebb!)

Mindezek tetejében pedig naná, hogy nem szeretnék az oroszok, ha a NATO-rakétákat a Kijev-Harkov-Moszkva útvonal elején, az egykori kurszki csata 100-150 kilométeren át húzódó állásai mentén állítanák hadrendbe. Lássuk be, az amerikaiak a világ bármely pontján bombázásba kezdenének, ha annak csak töredékét tapasztalnának önmagukkal összefüggésben, mint amit most ők szorgalmaznak az oroszok rovására!

A vakságtól védeném magunkat

Mindezek után most már csak egy gondolat van hátra ebből az eszmefuttatásból. Történetesen az, amit egy régi ismerősömnek néhány órája írtam le a Faceebokon: ha most azt hiszed, hogy az oroszokat védem azzal, hogy mindezt közzéteszem, tévedsz. Csupán azért próbálok január eleje óta beszámolni arról, hogy mi történik az orosz, illetve a nyugatiak által támogatott puccsistákkal szembeni ukrán oldalon, mert ez az aspektus eleinte egyáltalán nem jelent meg a magyar, az európai és az amerikai sajtóban, s ma is csak hellyel-közzel. Annyira így van ez, hogy tegnapelőtt az orosz állami tévében olasz és amerikai újságírók fogalmazták meg: az ukrajnai ügyekben lényegében cenzúrázás zajlik a nyugati médiában. A velük vitázó orosz parlamenti vezetők, értelmiségiek el is képedtek ettől a kijelentéstől.

Magyarországon szerintem hatványozott probléma ez az egyoldalú megközelítés. Földrajzi helyzetünk ugyanis azt követelné meg tőlünk, hogy minden irányba tájékozottak legyünk, hogy időben felkészülhessünk a világban bekövetkező, bennünket érintő változásokra. Ennek viszont épp az ellenkezője történik. Ahogyan Bibó István is leírta: a szűklátókörűségnek volt a következménye, hogy kivételesen sokkszerűen érte a magyar lakosságot a II. világháború végén a szovjeteknek az országunkba való bevonulása, és a megszállás. Addig ugyanis ezt el sem tudták képzelni az emberek, mert annyira hatása alatt álltak a szovjet hadsereget alulértékelő horthysta propagandának. Ma az a legelképesztőbb, hogy az úgynevezett baloldal és annak médiája ekézi leginkább Oroszországot és hallgatja el az eseményekkel összefüggő, a feltételezett amerikai szándékok ellen ható tényeket, s ezzel vakká tesz bennünket. Több mint szomorú, hogy ebben az ügyben épp a baloldal teszi ezt!


1999. március 24-én kezdődött Belgrád bombázása... 5000 embert öltek meg...a fidesz vezette kormányt az sem érdekelte, hogy a határon túli magyarok is érintettek.



Megkezdődött a NATO felbomlása - Skócia is kilép



  1. Nekünk itt a helyünk a terrorista élcsapatban , igaz hogy egy pár év mulva majd minket ölnek a zsidó gladio szabad csapatok , mert nekünk nem lehet védekezni a zsidó horda ellen , inkább polgárháborút robbantanak ki a cigány magyar ellentétet meglivagolva , és akkor a földünket és a víz készletünket bekebelezi szarért hugyért a cionista zsidó maffia , persze úgy , hogy a csókos politikai maffiánk is részesedjen belőle , egy két mutyi és az országban mindenki kilest forgatva a vagyonából . Na Ti hülyék nem látjátok , hogy itt a cselekvés órája elő a benzines üvegeket , és égjenek a rablott vagyonok a rablókkal együtt , vagy már arra sincs bátorságotok , hogy magyarnak valjátok magatokat , tokosok ,tökösök, fülkeforradalmárok, elzsidósodtatok a fotelben , már arra vátrok , hogy valaki levágja a ficsmátokat , hogy ne tudjanak megkülönböztetni benneteket a zsidóktól , még egyet kell csinálnotok nevet változtatni , és akkor minden kóser lesz hordhatjátok a tórát , és nyalhatjátok a seggüket a rabszolga tartóinknak , és lehet , hogy helytartói rangra emelnek titeket , mi meg benzines üvegekkel várunk , vagy az ingatlanjaitokat tüzeljük el , újra és újra ahányszor felépítitek , mert számotokra nincsen hely a hazában . Kis nagy hazaárulók. Úgy is mondhatnám nagy Balogh miniszterek , hogy ne mindig Martonyit szapuljuk.

2014.03.19 16:10 
Hídfő.net
Tegnaptól már csak hat hónap van hátra a Skócia függetlenségéről kiírt népszavazásig - és újra azt láthatjuk, hogy a fővonalú média kínosan hallgat arról, milyen hatással lesz ez a hanyatló nyugati hatalmi tömbre. Skócia függetlenségének kérdése ugyanis nem csak az Egyesült Királyság felbomlását jelenti, hanem a NATO felbomlásának kezdetét is.


Korábban hírt adtunk a fővonalú média által szintén "diszkréten" kezelt velencei népszavazásról, ami arról is dönt, hogy Olaszország egy része kilép a NATO-ból és az Európai Unióból. Skócia esetében sincs ez másként: a függetlenségről kiírt népszavazással kapcsolatos társadalmi vita részét képezi a NATO tagság kérdése. Az Egyesült Királyságból kiszakadást követően ugyanis Skócia nem lesz automatikusan a NATO tagja, a függetlenedést támogatók abszolút többsége pedig ellenzi az ország NATO-tagságát.
Intenzív viták zajlanak arról, hogy a függetlenedést követően a NATO atomfegyvereit eltávolítják Skócia területéről, a Faslane tengeralattjáró bázist ki kell üríteni, és a Couport atomfegyver raktárat is fel kell számolni.

A skót függetlenség ezzel egy újabb lyukat üt a NATO gépezetén, csökkenti a katonai szövetség harcképességét, ami az amerikai logisztika és csapásmérő erő nélkül már most is működésképtelen. A Skóciában végzett közvélemény-kutatások pedig alátámasztják, hogy a skótok többsége nem akar se atomfegyvereket, se NATO-fegyverrendszereket az ország területén.

A Trident ballisztikus rakétákat szintén el fogják távolítani az ország területéről. Ez komoly problémák elé állítja a NATO egészét, ugyanis se a tengeralattjáró-bázis, se az atomfegyver raktár számára nem tudnak új helyet találni.

A függetlenség mellett legerősebben kampányoló Skót Nemzeti Párt politikájának részét képezi, hogy a független Skócia nem lesz a NATO tagja. Ennek a döntésnek ugyan nem kifejezetten nyugatellenes motivációi vannak: a 2012. májusában, Chicagoban tartott konferencia önmeghatározása szerint a NATO továbbra is atomhatalom, a skótok többsége pedig (így a Skót Nemzeti Párt is) ellenzi a nukleáris fegyverkezést. Skócia akkor lenne a NATO tagja, ha a NATO felszámolja a teljes nukleáris arzenálját, - amire be kell látni, semmi esély nincs. Így Skócia NATO-tagságára sincs.

A Skót Nemzeti Párt ezt már hivatalosan jelezte a NATO vezetés számára, természetesen azóta nem kaptak választ. Ebből is látható, hogy a NATO gyarmatként kezeli az összes európai államot - nem hajlandók annak a lehetőségére sem gondolni, hogy egy európai ország ne legyen a katonai szövetség tagja.

A skót függetlenség kérdése érzékenyen érinti a nyugati katonai szövetséget - annál is inkább, mivel a NATO területén újjáéledő függetlenségi mozgalmak épp olyan országokban szerveződnek, ahol a NATO perifériaállamokban akar atomfegyvereket tárolni. Olaszországban a függetlenedő Velencei Köztársaság szintén a NATO atomfegyvereinek visszavonásával jár. Az atlantizmus hanyatlása a szemünk előtt zajlik. A NATO felbomlása megkezdődött - a függetlenedő nemzetek elnyomására tett kísérletek pedig csak gyorsítani fogják a folyamatot.



Bilderberg-Martonyi: "Oroszország nem sokáig fog nevetni"

Ezt a III/ III – as büdös besugó zsidót ki rakta a külügy élére , nekünk csak ilyen büdös zsidó jut a külügy élére , akik eladják az országot , nincs magyar ember , vagy nincs magyar párt , aki magyar embert nevezne ki egy ilyen fontos posztra. Ez a buzernyák az anyját megbaszajtaná csakhogy ki ne essen a pikszisből , és szarik a magyarságra , olyan mint Surányi , Ő csak az aranyat adta el , ez a mocsok meg az országot .
Martonyi János a diplomáciában szokatlan őszinteséggel (vagy épp szolgalelkűséggel - a szerk.) állt ki az euroatlanti érdekek mellett. Olyan határozottsággal, amelyet nemzetpolitikai kérdésekben még soha nem hallottunk tőle. A magyar külügyminiszter a CNN-nek adott interjújában az unió tagországainak állítólagos szolidaritásáról, és az esetleges amerikai gázimportról beszélt.


Az Európai Unió egységes lesz az Oroszország elleni esetleges súlyosabb szankciók betartásában, mert tagországai nagyon függnek egymástól-- jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a CNN-nek adott nyilatkozatában, amelyet az amerikai hírtévé szerdán tett fel a honlapjára.
A CNN műsorvezetője azt kérdezte hétfőn a Brüsszelben tartózkodó Martonyi Jánostól, aki előtte részt vett a külügyminiszterek tanácskozásán, hogy Magyarország - amely nagy mértékben függ az orosz gázimporttól - betartaná-e az újabb szankciókat, ha a már bevezetettekkel az unió nem ér el eredményt. A külügyminiszter úgy válaszolt, hogy "reméli, újabb szankciókat nem kell bevezetni".

"Az Európai Unió vezetői egyetértenek abban, hogy a válságra diplomáciai és politikai megoldást kell találni. Ha az EU mégis bevezetné a szankciók harmadik fázisát, akkor az egy teljesen más helyzet lenne. Akkor tagországainak nagyon alapos hatástanulmányt kellene készíteniük, és szolidárisnak kellene lenniük egymással, mert az egyes tagországokat (a szankciók és várható ellenintézkedések) különböző mértékben érintenék, és meg kell osztaniuk a terheket" - mondta Martonyi János.

"Vannak olyan tagországok, amelyek energiaellátás szempontjából függnek teljesen Oroszországtól, vannak olyanok, amelyek kiterjedt pénzügyi szolgáltatásokat építettek ki ott, vannak olyanok, amelyek jelentős mennyiségű fegyvert adnak el Oroszországnak, vagy amelyek sok milliárd eurót fektettek be az országban. Mégis, lehetnek olyanok, amelyeket inkább sújtanának az orosz ellenintézkedések, mint másokat. Magyarország ezek között van földrajzi elhelyezkedése miatt is" - tette hozzá.

Cinikusok azt mondják - vetette fel a műsorvezető -, hogy ha kenyértörésre kerül sor, akkor az egyes országok majd mind a saját érdekeiket helyezik a közösek elé, és mindegyik kihátrál majd a szankciók alkalmazása mögül.

A magyar külügyminiszter szolidaritást vár a tagországoktól...

"Ez nem történhet meg az Európai Unióban, mert a tagországok nagyon függnek egymástól, egységes piac van, egy hajóban evezünk, és szolidárisnak kell lennünk egymással" - válaszolta a külügyminiszter.

A riporter azt mondta: az az érzése, hogy az orosz vezetés csak nevet a szankciókon. Martonyi János erre azt válaszolta: ha így is van, ez a nevetés nem tart sokáig, mert hosszú távon Oroszország is megérzi a gazdasági kapcsolatok romlását.

"Magyarország felkészült-e arra, hogy elveszítse az orosz gázimportot?" - kérdezte a műsorvezető.

Martonyi János úgy válaszolt: "Magyarország egyáltalán nem szeretné (elveszíteni az orosz gázt), de ha ez megtörténne, akkor az eggyel több ok arra, hogy az EU felgyorsítsa az energiaipari egységes piac kiépítését, és sokkal több lehetőséget szeretnénk teremteni a külső energiaforrások igénybevételére", egyebek között az Egyesült Államokból történő gázimportra (hogy a Föld túlsó felén lévő országból hogyan képzeli el az importot, nem beszélt - a szerk.)

Ez a vicc kategóriája

A Martonyi Jánossal készített CNN interjúnak már a körülményei is érdekesek, hiszen kérdésként merülhet fel az, hogy a 27 Európai Uniós külügyminiszter tanácskozásán miért épp Martonyi Jánost találta meg a CNN, illetve az is, hogy a magyar külügyminiszternek miért van közléskényszere egy olyan kérdésben, amelyben Magyarországnak sérülhetnek a legkomolyabban az érdekei - mondta Gyöngyösi Márton portálunk érdeklődésére.

Úgy véli: nem véletlen, hogy a CNN pont őt szólaltatta meg, hiszen tudják, hogy a Közép-Európai szatellit államok közül a magyar rendelkezik a legszolgalelkűbb diplomáciával, amely mindig azt mondja, amit Brüsszel és Washington hallani szeretne. Martonyi ugyan felismeri azt, hogy Magyarország a legveszélyeztetettebb ebben a geopolitikai konfliktusban, nekünk van a legtöbb veszítenivalónk, mind gazdasági, kereskedelmi, energetikai és mind biztonságpolitikai téren, mégis a nyugati gyarmattartókhoz való igazodást választja.

Akkor, amikor Martonyi János az energiaellátásról és biztonságról beszél, és azt mondja, Magyarországnak és az Európai Uniónak el kell gondolkodnia azon, hogy más irányból nézzen importgáz után, esetleg az Egyesült Államokból, ezt mindenképpen a vicc kategóriájába sorolhatjuk - véli a Jobbik szakpolitikusa. Csak rá kell nézni a térképre, és látni fogjuk, hol van Oroszország, és hol van az Egyesült Államok. Az EU a Nabucco projektbe is belebukott, holott csak a szárazföldön kellett volna elszállítani a gázt, de még ezt sem tudták megoldani. Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA-ból importált gáznak semmilyen realitása nincs. Felelőtlenség ilyen nyilatkozatokat tenni, és abban bízni, hogy a nyugat majd bármilyen szolidaritást vállal hazánkkal, vagy bárkivel, itt a régióban. Az 1100 éves magyar történelem jól mutatja, mennyi szolidaritásra számíthatunk a nyugattól - mondta.

A magyar külügyminisztériumnak a kárpátaljai magyarokkal kellene foglalkoznia, nem folyamatosan Ukrajna területi integritása miatt aggódni. Az Oroszország által példaértékű módon kiharcolt krími referendumot a kárpátaljai magyarokra vonatkoztatva példaértékűnek kellene tekintenie. Meg kellene találni a szövetségeseket, akár az EU-n belül, akár tőlünk keletre a kárpátaljai magyarok önrendelkezési jogának kivívásában. Nagyon fontos lenne, hogy az ott élő magyarság maga döntsön a sorsáról, akár egy népszavazás keretében, akár egy területi autonómia kivívása által. Ezzel kellene foglalkoznia a magyar külügyminisztériumnak, nem pedig a brüsszeli és washingtoni álláspont visszhangozásával - mondta Gyöngyösi Márton az alfahir.hu-nak.

Akkor sem támogatjuk az orosz rendezést, ha az jó a kárpátaljai magyaroknak

A CNN-nel készült interjút követően a Heti Válasznak is nyilatkozott Martonyi János, amiben gyakorlatilag még a kárpátaljai magyarság érdekeivel is szembemenne az euroatlantizmus érdekében.

A külügyminiszter a kárpátaljai magyarokra bízná, hogy eldöntsék: akarnak-e autonómiát vagy sem, és a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta, hogy Oroszország valótlanságok sorát állítja a krími válság kapcsán.

"Aki magyarként területek elszakadása mellett tesz hitet, (...) nemhogy nem használ a magyar nemzet érdekeinek, de egyenesen lábon lövi magát nemzetpolitikai szempontból" - mondta a külügyminiszter.

Az orosz rendezési tervet Magyarország nem tudja támogatni. Ez ugyanis a krími kérdést befejezettnek tekinti, ráadásul azt javasolja, hogy Moszkva és más külső hatalmak döntsenek Ukrajna sorsáról Ukrajna feje felett. Határozott nemet mond Martonyi János az oroszok ötpontos tervére, amellyel Vlagyimir Putyin az ukrán válságot rendezné. A magyar külügyminiszter szerint még akkor sem szabad kacérkodni a terv elfogadásával, ha annak egyes pontjai a magyar kisebbség szempontjából akár előnyösek lehetnének (erre már tényleg nehezen lehet bármit is mondani - a szerk.)

Amikor a riporter azt firtatta, hogy a kormány miért nem használja ki a helyzetet és követel autonómiát a kárpátaljai magyaroknak a Jobbikhoz hasonlóan, Martonyi úgy válaszolt, inkább a kárpátaljai közösségre bízná saját sorsának meghatározását, nekik pedig jelenleg nincsenek autonómiatörekvéseik. "Nem lenne jó, ha az egyébként valóban egyre virulensebb ukrán nacionalizmus céltáblájává tennénk az ottani magyarokat" - fogalmazott. A székelység helyzete azért más, mert ők maguk is autonómiát szeretnének - magyarázta a nem tágító riporternek.

Az autonómiával kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy Magyarország nem akarja Romániának semmilyen területét elszakítani. Martonyi bármerre jár, azt tapasztalja, hogy félreértik a magyarok autonómiatörekvéseit, azt hiszik, szívük szerint visszacsatolnák az elvett területeket, és ezek az érzések táplálják a környező országok nacionalistáinak magyarellenességét (Martonyi János véleményével szemben a környező országok nacionalizmusát a még nem teljesen elpusztított magyarság és gyenge, szervilis diplomácia táplálja - a szerk.)

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A gázt Ukrajnán keresztül kapjuk Oroszországtól. Ukrajna csaknem kétmilliárd dollárral tartozik már a gázért, ami könnyen azzal járhat, hogy az oroszok besokallnak, és leállítják Ukrajna felől a szállítást. Egyébként is jövőre lejár a hosszú távú gázszolgáltatási szerződésünk a Gazprommal, amit könnyen lehet, hogy nem hosszabbítanak meg velünk. Akkor jöhet a gáz Amerikából. Ezen már nem mosolyogni kell, hanem kacagni. Erről bővebben ITT!

Békéscsaba, 2014. március 21.

F. I. - T. Z. - sokkaljobb.hu

Emlékeztető: "A tekintély elvakult tisztelete az igazság legfőbb ellensége." (Albert Einstein)

Kategória: 2014 március



Székely kokárdával az autonómiáért


Mozgalmat indítottunk, egy olyan fontos dolog érdekében, ami mindannyiunkat érint. Ez az autonómia. Azt gondoljuk, hogy eljött az idő, nyomatékosítani kell az akaratunkat. Tűzzük ki a székely kokárdát, és hordjuk a mindennapjainkban! Ha minden erdélyi magyar kitűzi, talán észreveszik végre, és figyelmet szentelnek jogos követeléseinknek! Te kitűződ? Autonómiát szeretnénk! Tegyünk meg egy ilyen aprónak tűnő, de hatásos gesztust ennek érdekében!

Ami nagyon fontos: ne essünk abba a hibába amibe eddig is oly sokszor. Ne húzzunk szét! Egy dolog számít: magyar legyen az aki mellénk áll, vagy a magáénak érezze az ügyünket. Ne mutogassunk, hogy egyikünk ide, a másikunk oda tartozik! A banis ügynél már megmutattuk, hogy tudunk úgy összefogni, hogy a fenti hibába ne essünk! Tegyünk így most is! Hajrá magyarok, hajrá székelyek! 
Facebook
Kapcsolódó:
   
Székely Kokárda



Rákóczi-emlékmenet Budapesten


Tisztelt Barátaink, Nemzettestvéreink!
Példaképünk és eszményképünk iránti tiszteletünk jeléül most ismét Hozzátok fordulunk a Rákóczi Öröksége Mozgalom és a Rákóczi Lovasai Hagyományőrző Egyesület nevében.

Az Úr Istennek 2014. esztendejében most ismét meggyújtanánk az emlékezés szent lángját, hadd lobogjon Mindannyiunk előtt a tűz, mely bevilágítja a nagy magyar szíveket.
Köztudott dolog, hogy édes szülőföldünkön már lassan mindenről és mindenkiről megemlékezünk, azonban nemzetünknek egyik legjelentősebb eseményét máig megmagyarázhatatlanul minduntalan félresöprik s ehelyett olyan eseményekre emlékeznek, melyek emlékét többszörösen fölülmúlja a magyar történelem leghosszabb ideig tartó dicső szabadságharca.
Ezért közösségeink tagsága az elmúlt évi emlékmenethez hasonlóan idén ismét méltóképpen szeretne megemlékezni II. Rákóczi Ferenc szabadságharca kezdetének 311. évfordulójára Budapesten, 2014. Jún. 15-én, vasárnap.
Rákóczi a hazáért, a szabadságért és a függetlenségért harcolt. Ezek az eszmék kell hogy uralkodjanak a mai magyar életben is. Ha Rákóczinak nem is sikerült elérnie a nemzet teljes egységét, mi az említett gondolatok köré csoportosulva, szilárdan és elszántan törekszünk ezek elérésére!
Felkérésünket meghallgatva neves szervezetek csatlakoztak rendezvényünkhöz.
Az emlékmenet útvonala: Indulás Budapesten, 2014. Június 15-én, vasárnap 14 órától az Oktogontól az Andrássy-úton keresztül a Kossuth-térre. A megemlékezők népes seregét a kuruc lovas hagyományőrzők vezetik a Magyar Országháza elé.
Hisszük, hogy ebben az évben is több ezren vesznek majd részt a megemlékezésen!
Rákóczi fejedelem emléke állócsillagként tündököl a Hadak Útján, örök világosságot és példát sugároz minden árva, szenvedő, sötétben botorkáló magyarnak. Csak fel kell emelni csüggedő fejünket, hogy szembenézzünk vele!
Kedves barátaink, nemzettestvéreink!
Ehhez kérnénk a segítségetek, mivel egyszerű magyarok vagyunk, és nem áll mögöttünk pénzes tőke, csak nemzeti szívünk.
A támogató szervezetek mellett szeretnénk a felmerülő kiadásokra (lovak szállítási költsége, plakátok, szórólapok,lovas hintó, ásványvíz, üdítő a meghívottaknak) további adományokat vagy tárgyi segítséget kérni.
Kérünk minden magyart, kinek anyagi helyzete megengedi, álljon mellénk, és támogasson bennünket! A legkisebb adományt is szeretettel fogadjuk!
Számlaszám: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nemzetőr Egyesület
Unicredit Bank: 10918001-00000086-89570003
A megjegyzés rovatba kérjük írják be, hogy RÁKÓCZI EMLÉKMENET
Tisztelettel:
A Rákóczi Öröksége Mozgalom és a Rákóczi Lovasai Hagyományőrző Egyesület


Petőfiért! - Kidölt MTA-pillér a Petőfi-kutatásban - A.V. Tyivanyenko előadása és az MTA


Bezzeg ha holokamu lenne mindjárt milliók volnának az ügyre , de csak egy rühes magyarról van szó , és még nem is volt szabadkőműves , mi a faszt akartok ti pondrók a zsidók fejére nőni , ne már egyelőre tartsatok el bennünket , és ha jól viselkedtek esetleg nem ölünk meg benneteket , értve vagyok ? KUS LEGYEN HOL A PICSÁBAN VAN A HELYTARTÓ MÉRT NEM INTÉZKEDIK ? 

Megtartotta előadását a Magyarok Világszövetségének székházában A.V. Tyivanyenko, a Burjátország fővárosában, Ulan Ude-ban élő Petőfi-kutató, nyugalmazott egyetemi tanár, aki Fuksz Sándor meghívására érkezett Magyarországra. Ezt megelőzően fogadta őt Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, akinek elmondta, hogy a Bajkálon túl élő burjátok magukat a hunok leszármazottainak vallják, és a magyarokat közeli rokonoknak tartják. Tegnapi előadásában A.V. Tyivanyenko végképp kidöntötte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Petőfi-kutatásának egyik pillérét: Dr. Kiss József az MTA BTK Irodalomtörténeti Intézetének legavatottabb Petőfi-kutatójának az MTA és a magyar állam által dogmaként kezelt nézeteit.
Alekszej Vasziljevics Tyivanyenko elmondta, hogy Vaszilij Vasziljevics Pagirja társaságában 1987-ben már járt Budapesten, és megpróbált magyar társakat keresni a szibériai Petőfi-kutatáshoz. A Petőfi Irodalmi Múzeumban az MTA legjelesebb Petőfi-kutatóival tárgyaltak, Dr. Kiss Józseffel ésFekete Sándorral, aki mellesleg az Új Tűkör főszerkesztője volt.
Amikor átadták a Petőfi Sándor szibériai életét bizonyító iratcsomagot, Dr. Kiss József azokat olvasatlanul félretolta, legendáknak nevezte és kijelentette, hogy nekik már vannak ilyen dokumentumaik. Ezek a dokumentumok nem bizonyítják, hogy Petőfi Sándor Szibériába került volna, ami különben is abszurd feltételezés.
Ezzel Dr. Kiss József és következésképp az MTA is, a maga részéről lezártnak tekintette az ügyet.
Amikor két évvel később a Petőfi Sándor hamvait ekkor feltáró, Morvai Ferenc vezette expedíció Szibériába készülődött, az MTA és saját maga balszerencséjére Dr. Kiss József 1989. április 15-énújságcikkben közölte álláspontját az expedíció várható eredményéről, Véleményem a "szibériai Petőfi-sír" kérdéséről címmel. Ebben a "szibériai Petőfi-sír"-t képtelen legendának, Petőfi-meséknek nevezi, majd azon sajnálkozik, hogy ezek a Bajkálon túli legendák "már a hazai anyagba is beszüremkedtek". Írásának csattanós véget szánva, egy példát is megfogalmaz:
"Gondolok például azokra az előttem teljesen érthetetlen kombinációkra, melyek szerint költőnk a dekabrista száműzöttek "utolsó mohikánjainak" egyikével: Kjuhelbekkerrel baráti kapcsolatot tartott fenn, s egymás mellé temették őket (!?), ami legendának új, feltehetőleg szibériai hajtása."
És amikor három hónap múlva 1989. július 17-én, a barguzini temetőben egymás mellett feltárták a Szibériába száműzött Wilhelm Karlovics Küchelbecker dekabrista költő és Petőfi Sándor hamvait, akkor nem süllyedtek el! Sem Dr. Kiss József, sem a Magyar Tudományos Akadémia!
Az oroszok még azon nyomban, hatalmas gyászszertartással, ünnepélyesen eltemették költőjüket, Puskin barátját.
Petőfi Sándor hamvai pedig immár 25 éve porladnak megalázó módon - temetetlenül.
Az Akadémia kidőlt pillére, abban az ominózus írásában feladatokat is vázolt az MTA és a magyar állam részére:
"Véleményem szerint minden felelős magyar kulturális vagy tudományos szervnek, intézménynek csak ezt az elutasító álláspontot szabad képviselnie: ne támogasson tehát (sem anyagilag, sem erkölcsileg) olyan mozgalmat vagy vállalkozást, mely bármilyen formában vagy indokolással, bármilyen "nemzeti kötelesség "- re hivatkozással szibériai "kutatásokat" vagy éppen sírfeltárást, exhumálást és a "szent hamvak" hazahozatalát sürgeti."
És hiába volt állítólag 1990-ben Magyarországon rendszerváltás, hiába távozott 1992-ben az élők sorából a nevetségessé vált akadémiai kutató, a kidőlt pillérű MTA és a magyar állam máig tartja magát annak fenti "intelméhez". Kerül, amibe kerül, alapon.
A.V. Tyivanyenko előadása megtekinthető a világhálón.


Legyen már vége a hazudozásnak!



Nyilatkozat!
Legyen már vége a hazudozásnak, sajnos Magyarországon nincs királyság, így logikus, hogy nem lehet Korona tanácsa sem. Daka József f koronázás történetét a Magyar nemesi Rend nem találta bizonyítottnak, így azt nem fogadta el. Daka Józsefet megfosztotta minden királyi jogától, csak a korára tekintettel nem tett a nemesi rend ellene feljelentést.
Apostoli Magyar királyságnak, a Habsburg diktatúra alatt szenvedő országunkat nevezték, személyes érdemeiért, pápától Mária Terézia kapta az Apostoli címet.
Az Árpád-ház ma élő, s arra érdemes tagjai (mint, főnemesek) vezetik a Magyar nemesi Rendet. Ez ősi törvény, a szent királyok vére, az első vér, ezt nem bírálhatja felül senki.
A nyilatkozat aláírója, II. Géza leszármazottja, (királyi herceg, természet ellenesen nem használhatjuk címeinket,) s mint a rend társelnöke, visszautasítja a Daka féle hazugságra felépített koholt Apostoli Magyar Királyság létét és a hozzá kapcsolódó Apostoli Korona Tanácsot.
Ez itt Magyarország, akár tetszik ellenfeleinknek, akár nem.
Budapest
2014. március 8.
Csúthy György
Magyar nemesi Rend
társelnöke


Neked melyik szimpatikusabb?


ÖN, Kedves MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR BARÁTOM!
Mint barátomhoz szólok hozzád!
Vedd a fáradtságot, és számolj! Gondolj bele mit kapsz most a munkádért, a verejtékedért, és mit vesznek el TŐLED minden percben!
Írd fel miért mennyit dolgozol, mennyit fizetsz ki! Ezek után nézd meg ezt a táblázatot és a papírodat!
Neked melyik szimpatikusabb?
Volt olyan, aki azt mondta addig oké, hogy "Nekem igen, de Neki (nemzetiségi) miért?"
Visszakérdeztem, "Miért ne?" Ugyanazt eszi, issza, és lélegzi, mint bárki más. Neki is ugyanannyit kell fizetni, mint bárki másnak, az más kérdés, hogy miből!"
Ebből.
Szabó Tibor





Döbrögi halandzsa: Nemzeti dal és rezsicsökkentés


Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország az elmúlt négy évben azért teljesített jobban, mert egységes volt, sőt ma Európában a legegységesebb ország, amely egy új korszak kapujában áll. 2010 óta azért dolgoztunk, hogy ide megérkezhessünk - jelentette ki.
"Mindenki láthatta, ha egységesek vagyunk, a magyar név megint szép lesz méltó, régi nagy híréhez" - mondta a kormányfő szombaton, a március 15-i nemzeti ünnepen a Múzeumkertben tartott állami ünnepségen, ahol kijelentette: "mi vagyunk ma a legegységesebb ország Európában".

Hangsúlyozta, ma olyan időket élünk, amikor a gyenge és a gyáva nemzeteknek nincs jövője, mert széthullnak. Magyarország azonban kiállt saját magáért, és megvívta harcait olyan ellenfelekkel - például a pénzvilággal, "birodalmi fővárosokkal" és természeti csapásokkal - szemben, amelyek nagyobbnak és erősebbnek tűntek. Bebizonyította a világnak, hogy ez az erősek és bátrak nemzete, noha a magyarokon kívül "senki sem akarja, hogy nekünk erős és sikeres országunk legyen" - fejtette ki.
A folytatáshoz is erő kell, ahhoz pedig egység, "ma az egység neve pedig április 6." - tette egyértelművé Orbán Viktor a közelgő parlamenti választásra utalva.
Az elmúlt évek kormányzati intézkedéseire utalva kifejtette: "megmutattuk, hogy megvédjük a magyar családokat az uzsorától, a monopóliumoktól, a kartellektől, a nemzetek fölé magasodni akaró birodalmi bürokratáktól. Megmutattuk, hogy meg lehet védeni a munkahelyeket, és százezer szám tudunk újakat teremteni". Azt is megmutatták - folytatta -, hogyan lehet "felfeszíteni az adósságcsapda ajtaját".
Az ország egymás után törte le "a törhetetlennek gondolt lakatokat", és késztette tiszteletre azokat, "akik korábban semmibe se vettek bennünket" - összegezte.
A miniszterelnök szerint ha ma, 166 év után "felkapaszkodunk a márciusi magyarok vállára", látható, hogy "egy új és nagyszerűnek ígérkező korszak kapujában állunk", amelyen ha Magyarország belép, szabaddá és erőssé válhat. 2010 óta azért dolgoztunk, hogy ide megérkezhessünk, és "mindent elvégeztünk, amit kellett és amit lehetett" - tette hozzá.
Úgy fogalmazott: ezen a kapun belépve Magyarország olyan országgá válhat, amelynek van ereje megvalósítani céljait, amely a saját lábán áll, rendezi adósságait, és amely csatlakozik a büszke és sikeres nemzetekhez. Olyan országgá válhat - folytatta -, amely képes megállítani a magyarság fogyását, és nem hagyja, hogy folyton kizsebeljék, mindenkinek munkát ad és lehetőséget a boldogulásra, "olyan országgá, ahol az élet, ha dolgos, kemény is, de méltó és igazságos, értelmes és boldoggá tesz".
A magyar nemzet rendkívüli teljesítmények lehetőségét hordozza magában, rendkívüli tettek összeadódó, egymásra épülő láncolatát: 1848-49 sem volt más, mint a magyarokban rejlő képességek és tartalékok káprázatos megmutatkozása, visszatekintve "a halált megvető bátorság, a kitartás, a leleményesség és a lovagiasság nagyívű tábláját látjuk" - fogalmazott a 166 évvel ezelőtti forradalomról.
Szavai szerint a magyarok 1848-ban "beleszerelmesedtek" március 15-ébe, és "azóta nem akarnak kiszerelmesedni belőle".
1848-ban felállt egy nemzet - folytatta -, amely ragaszkodott ahhoz, hogy maga szabjon rendet saját magának: lerázták magukról a gúzsba kötő törvényeket, újakat, "szabadságtörvényeket" alkottak, de megértették, hogy a szabadsághoz munka is kell, a család megélhetése és a biztos fedél.
Megjegyezte, bár a Nemzeti dalban nem mutatna jól az a szó, hogy rezsicsökkentés, de azt könnyű belátni, hogy éppen úgy, mint ma, akkor, 1848-ban is az igazságtalan és méltánytalan terhek csökkentése volt az első és legfontosabb feladat. Ezért eltörölték a földesúri adókat, dézsmát, robotot - tette hozzá.

A kormányfő - aki beszédében a lengyel himnusz soraival külön köszöntötte a nemzeti ünnep alkalmából Budapestre látogató lengyel szimpatizánsokat - kifejtette: minden évben azt szokták mondani, hogy ez a március 15. más, mint a korábbiak. "Most is elmondjuk, és milyen igazunk van", hiszen csak három hét, és itt van április 6., a sorsdöntő választás napja - ismételte meg.
A magyar nemzet a saját sorsát mindig saját kezében akarja tudni - mondta Orbán Viktor, aki úgy fogalmazott: ahogy a természetnek törvénye, hogy tavasszal rügy fakadjon, úgy a magyar történelemnek is törvénye, hogy a szabadságvágy időről időre felszínre törjön.
Bár az idő eljárt már a forradalmak klasszikus formái felett - fűzte hozzá -, a szabadság vágya mégsem oltható ki a magyar nemzetből: Rákóczi, Kossuth és '56 népe ezzel akkor is tisztában van, ha éppen nem kell fegyvert fognia. Kijelentette: fejet hajtunk a bátrak előtt, a hősök dicsősége előtt, mindegyikük előtt, bármilyen súlyos vitában álltak is egymással. Idézte Széchenyit, aki azt mondta, "amikor majd felakasztanak bennünket, egyetlen kérésem lesz, hogy engem Kossuth Lajosnak háttal akasszanak fel".
A kormányfő szerint a magyar hős címét azoknak tartogatják, akik legyőzik a sorsot, akik képesek átírni azt. Beszédében különösnek ítélte, hogy hőseink nem is győztesek, "sőt első látásra inkább vesztesnek tűnnek". Bár legyűrték őket, mégis valamiképpen végül ők írták át a sors könyvét - mutatott rá.
Úgy fogalmazott: a sors könyvében 1848-ban az volt megírva, hogy a Habsburg Birodalom ellen nincs mit tenni, 1990-ben, hogy a szovjet csapatok sosem fognak kivonulni, 2010-ben pedig az volt megírva, hogy sosem állunk fel Európa szégyenpadjáról, "sohasem dobhatjuk le a vállunkról az adósságlevelekkel kitömött koldustarisznyákat".
A magyarok azonban sohasem hitték el, hogy a végzet utoléri őket, inkább azt hitték el, hogy a végzet akkor éri őket utol, ha nem tesznek semmit - hangoztatta.
"A saját történelmünk arra tanít minket, hogy a sorsunk könyvét, ha kell, munkával, szorgalommal, ha kell, bátorsággal és vérrel, de mindig magunknak kell írnunk. Megtanultuk, hogy ha a szabadságot idegen hozza, el is viszi" - hangsúlyozta.
"Forradalmainkat idegenek szokták leverni külföldről, de olyanok is akadnak mindig, akik belülről segítik őket: labancok, muszkavezetők, pufajkások. Mindig vannak (...), akik lovasrohamot és kardlapozást vezényelnek a békés polgárokra. Ők a szabadság, a szabadságunk ellenségei" - fejtette ki, hangsúlyozva azonban, hogy a forradalom és szabadság szellemét sosem tudták "nyakon csípni". Évről éve egyre többek lelkében gyúlt ki a '48-as tűz, és lett belőle hol '56-os forradalom, hol rendszerváltás, hol lázadás, hol pedig "kétharmados földrengető választási győzelem" - mondta, majd feltette a kérdést: "nem lehetséges, hogy mi, a szabadság magyar hívei ugyanazt a forradalmat vívjuk 1848 óta?"
Huszonkét perces beszédét a miniszterelnök azzal zárta: "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!"

A kivetítőkön lengyelül feliratozták Orbán Viktor beszédét. A lengyel vendégek nagy ovációval fogadták, amikor a magyar kormányfő köszöntötte őket. A lengyel ünneplőkkel ott volt Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója is.
A környező házak ablakaiból is nézték a miniszterelnök beszédét, a kormányfő integetett is nekik.
Az ünnepség végén a lengyelek egy csoportja vastapssal kísérve azt skandálta, hogy "Viktor Orbán". Később az ünneplő tömeg a lengyel csoportot megtapsolta.(figyelo)
Bal-Rad komm: "...A magyarok azonban sohasem hitték el, hogy a végzet utoléri őket, inkább azt hitték el, hogy a végzet akkor éri őket utol, ha nem tesznek semmit..."-és nyakunkba szabaditottuk 1989-ben a végzetet, és "... sosem állunk fel Európa szégyenpadjáról, "sohasem dobhatjuk le a vállunkról az adósságlevelekkel kitömött koldustarisznyákat".- PEDIG FEL FOGUNK ÁLLNI, ÉS LE FOGJUK DOBNI AZT A KOLDUSTARISZNYÁT! AMIT AZ ILYEN HAZAÁRULÓK AKASZTOTTAK A NYAKUNKBA!
"...A saját történelmünk arra tanít minket, hogy a sorsunk könyvét, ha kell, munkával, szorgalommal, ha kell, bátorsággal és vérrel, de mindig magunknak kell írnunk..."- MEGLESZ!
-Döbrögi, aki ebben az öntömjénező locsogásban még azt is megengedte magának, hogy ilyen álltságot károgjon: "...bár a Nemzeti dalban nem mutatna jól az a szó, hogy rezsicsökkentés, de azt könnyű belátni..."-hát Németh Szilárd rezsifőbiztos tán' már ma délután neki is áll belekotlani a Nemzeti dalba a rezsicsökkentést!
A futballbolond ma még önmagát is képes volt mélyen alulmúlni a tiszteletére rendezett Dicsőitő Szeánszon!
Mert senki ne essék tévedésbe!
MA DÖBRÖGIT IMÁDNI RÖFFENT ÖSSZE AZ A HITVÁNY BIRKANÉPSÉG, AMELY OTT CSÁPOLT ELŐTTE!
Március 15. és a kokárda csak megvezetés volt!
(
BalRad)
Orbán az elmúlt évek kormányzati intézkedéseire utalva kifejtette: "megmutattuk, hogy megvédjük a magyar családokat az uzsorától, a monopóliumoktól, a kartellektől, a nemzetek fölé magasodni akaró birodalmi bürokratáktól. Megmutattuk, hogy meg lehet védeni a munkahelyeket, és százezer szám tudunk újakat teremteni". Azt is megmutatták - folytatta -, hogyan lehet "felfeszíteni az adósságcsapda ajtaját". (Gabor Breyer)



MNO: Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország az elmúlt négy évben azért teljesített jobban, mert egységes volt, sőt ma Európában a legegységesebb ország, amely egy új korszak kapujában áll. 2010 óta azért dolgoztunk, hogy ide megérkezhessünk - jelentette ki. A miniszterelnök szombati ünnepi beszédét teljes egészében kattintás után olvashatjátok az MNO-n.



A Fidesznek még mindig nincs programja, így kicsit reménykedtünk, hogy ma megtudhatunk valamit Orbán elképzeléseiből. Konkrétumok persze nem voltak, viszont Orbán akaratlanul beismerte kudarcát. Nézzük sorjában. Orbán mai beszédének lényege az volt, hogyha újra kétharmados felhatalmazást kap, akkor Magyarországon nagyon jó lesz. Akkor hazánk "Olyan országgá válik, amely mindenkinek ad munkát, és amely minden polgárának lehetőséget ad a boldogulásra."
A gond az, hogy Orbán már 2010-ben ellőtte ezt a "kétharmaddal jó lesz" ígéretet. A választás előtt azt mondta, hogy akkor lesz nagy pozitív változás, ha nagy felhatalmazást kap. A kétharmados felhatalmazás ellenére semmit nem látni az ígért egymillió munkahelyből. 2010 óta a magánszektorban 37 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, százezrek pedig külföldre menekültek. (Orbánék az elmenekülést is a siker részeként mutatják: egy évig a külföldi munkavállalás is javítja a magyar foglalkoztatottságot a statisztikában). (Facebook)


Nem állunk meg Róma előtt


A SZABADSÁG ÜNNEPÉN
Itt vagyunk mi magyarok, és azért jöttünk, hogy találkozzunk azokkal, akik Európát ünneplik.
Itt vagyunk mi magyarok, a leszármazottjai azoknak, akiktől kölcsön vették a Szent Korona javait, és azért jöttünk, hogy találkozzunk azokkal, akik 500 év óta e kölcsönt elfelejtették.
Itt vagyunk mindnyájan, nagyon jól tudjuk, kik vagyunk, és ez elég. A mi európai vámügyi Nagytestvérünk írott papírt kér tőlünk, aminek a neve szerződés, hogy emlékeztessük azokat, akik tőlünk kölcsönöztek eddig.
A mi európai uzsorás Nagytestvérünk pénztartozás megfizetését kéri tőlünk Júdásnak, akinek sosem engedtük eladni magunk. A mi európai zugügyvéd Nagytestvérünk elmagyarázza nekünk, hogy minden tartozást kamattal kell visszafizetni, amit magukat embernek nevező lények adnak a beleegyezések kérése nélkül.
És lassan mi is felfedezzük, és rájövünk, hogy mi is kérhetünk kártérítést, kérhetünk kamatot. A Magyarok archívumaiban, ahol papír papír hátán, átvételi elismervény átvételi elismervényen, és aláírás aláírás hátán van, az áll, hogy csupán 1540 és 1920 között nemzetünk minden vagyonát - termékét - terményét és aranyát, de még Ős-Buda várát is elhordták.
Erődítményeinket lerombolták, fiaink millióit idegen érdekek háborúiban pusztították. Békés népünket hadakkal nyomorgatták, a Szent Korona országát hétfelé osztották. Ám azóta sem jöttek, hogy törlesszék adósságukat, hanem hoztak ránk világháborút, és tartottak itt végtelen hadakat, hazudós rablókat.
1956-ban hittük, hogy eljött a mi időnk, de a szabadság "bajnokai" hamisan szólottak. 1989-ben elmentek a tankok, de bejöttek a bankok, és elvették azóta az élet minden energiáját, a Földet - a Vizet - a Levegőt - a Napot. Maradék népünket koldussá alázták, és életét mentve világgá zavarták. Egykor nagy nemzetünk - hitet, reményt és lassan a hazát is elveszté.
Fosztogatás lett volna? Mi ezt nem akarjuk elhinni! Mert akkor azt kellene gondolnunk, hogy a keresztény Nagytestvérek megtörték a Hetedik Parancsolatot.
Rablás? Isten ments, hogy azt gondoljuk, hogy az európaiak, mint Káin, megölték és megtagadták a vértestvérüket!
Népirtás? Ez hitelt adna a rágalmazóknak, akik a Habsburg uralkodást egyben a magyarok megsemmisítésének minősítették, vagy a szélsőségesek, akik kimondják, hogy Európa gazdagodásának kezdete és a jelenlegi európai civilizáció a rablásoknak köszönhető.
Nem! Mindazt kölcsönnek kell tekinteni Magyarországtól Európa fejlesztésére, amit azután még sok más követett. Ellenkező esetben háborús bűnösök létezéséről kellene beszélnünk, ami nem csak az azonnali visszafizetés szükségét jelentené, hanem kompenzációt a fájdalomért és a károkért.
Mi előnyben részesítjük a legkevésbé bántó hipotéziseket. A mesés tőkekivitel nem volt más, mint a kezdete egy Marshall-tervnek, hogy biztosítsák a barbár Európa felépítését, amit a siralmas háborúk tönkretettek. Ezért, A Kölcsön ötödik centenáriumát ünnepelvén, megkérdezhetjük: értelmesen használták fel az európai Nagytestvérek, felelősséggel vagy legalábbis produktívan a magyarság bőkezű előlegét?
Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem. Elherdálták a háborúkra, birodalmak építésére, és egyéb megsemmisítésekre. Pénzügyileg, képtelenek voltak 500 éves türelmi idő után mind lezárni és kifizetni a tőkét kamataival együtt, mind függetleníteni magukat a nyersanyagoktól, az olcsó energiától és a nettó bevételektől, amit a magyarság biztosított nekik.
Az undorító kép megerősíti azt, hogy ez a támogatott gazdaság soha nem fog működni, és arra kényszerít bennünket, hogy reklamáljuk a tőkét a kamatokkal együtt, amit olyan nagylelkűen hagytunk évszázadokon át halasztani, és nem kértük a visszafizetést.
Ezek után tisztázzuk, mi sem engedjük el a mi európai Nagytestvéreinknek a gonosz és vérszomjas 20-30 % kamat megfizettetését, amit ők is behajtanak a világ népeitől. Követeljük a megelőlegezett nemesfémek megtérítését plusz egy szerény 10 %-os kamatot, és ezt is csak az utolsó 300 évre visszamenőleg, az első 200 évért megkegyelmezünk.
Tehát az alaptőkén kívül, és az Európában alkalmazott kamatos kamat hozzáadása után, tájékoztatjuk a kölcsönzőinket, hogy első körben tartoznak arannyal - ezüsttel, és egyéb elszállított javakkal melyek nagyságrendjét a hozzáértők számolják. Ehhez mondjuk 300 nullát tehetünk ugyebár a 300 évért,.... ezt nem lesz könnyű kiszámolni mennyi, hát még kifizetni!
Mennyit nyomna mindez, ha vérben számolnánk vajon? Hogy Európa fél évezreden át képtelen volt elegendő vagyonra szert tenni, hogy megszüntesse ezt a szerény tartozását, a teljes pénzügyi kudarcuk beismerését jelenti. Ezek persze metafizikai kérdések, ami minket, magyarokat nem nyugtalanít.
De ha mi megköveteljük egy szándéknyilatkozat aláírását, ami arra kötelezi az Öreg Kontinens népeit, hogy tartsák tiszteletben, és érezzék elkötelezve magukat Európa átalakításának, ami lehetővé teszi számukra a történelmi adósság visszafizetését.....na ugye erre szóhoz sem jutnak!
Nemzetünk minden tagját felkérjük, aki érintve érzi magát, vagy családját visszamenően hetediziglen a "KÖLCSÖN" ügyében, hogy az egyeztetéshez tartson velünk mindazon országok meglátogatásban, akikhez ezért látogatóba megyünk.
Látogatóba megyünk - mi tízmilliók - mindazokhoz, akiknél az elszámolás esedékes, akik kölcsönvették földünket, ásványvagyonunkat, megtermelt - legyártott termékeinket, hadi segítségeinket, számolatlan találmányunkat, egyéb értékeinket. Ezért elvárjuk, hogy tisztességgel lássanak bennünket vendégül, amíg az elszámolást be nem fejezzük. Ez lesz a NAGY MENETELÉS.
A NAGY MENETELÉS indulását a Magyarok Országos Gyűlésére tervezzük, utunk kezdetén felkeresve az elcsatolt nemzetrészeket, hogy csatlakozhassanak, mint kölcsönadók az elszámolás előtt.
A NAGY MENETELÉS-ben, és az útvonalterv előkészítésében minden magyar - bárhol él a világon - valamint az érintett nemzetek tagjai közreműködhetnek, velünk tarthatnak.
Budapest 2014. március 15.
Az Apostoli Magyar Királyság Korona Tanácsa


Az áradozások ideje lejárt


Nyílt levél Magyarország jelenlegi Miniszterelnökének!
Miniszterelnök! Az áradozások ideje lejárt. Összeszorul torokkal hallgatom, retorikádat.
Szép kerek mondatok, öntelt dicimuszok. Választási kampány beszéd a MAGYAROK NEMZETI ÜNNEPÉN. Besároztad ezt az ünnepet.
Tudom hogy előbb-utóbb kezetek közzé kerülök és keserű lesz a végzetem! De őseim becsülete, tanítása nem teszi lehetővé hogy meghátráljak. Ki kell mondani és ki is mondom, az igazságot. Éhező gyermekecskék országában, reszkető kezű nyugdíjasokéban kiknek kuporgatott pénze még a gyógyszerekre sem elég. Megnyomorodott munkások, kik reménytelenül munkát keresnek hivatalból, hivatalba megalázottan kopogtatva. Itt élünk, ahonnan a ifjúság színe java menekül külföldre rabszolgaként dolgozni. Itt élünk ahol a maradék gyárak külföldiek kezében leledzenek, minimál bérért agyonhajszoltan tengetjük mindennapjainkat. Itt élünk ahol 56 féle adót szipolyoztok ki a megfáradt magyarokból.
Itt élünk ahol a kínai óriási európai uniós támogatást kap kormányodtól, évekig adómentességet miközben a magyar vállalkozások sorra megy csődbe.Igen itt elünk ahol a megnyomorító deviza csalásnak lehetünk szemtanúi, több ezer magyar menekül öngyilkosságban, ami felett az egész politikai elit szemet huny a kormányfővel az élén, ki a elázott, megalázott tüntetők közzé a feleségét küldi ki megnyugtatni. És igen itt élünk ahol az Akadémia tagjai 83% szemita, olyan történelmet tanítva a jövő nemzedéknek ahol kihangsúlyozza a MAGYAR NÉP BŰNÖSSÉGÉT.
Itt élünk ahol ígértél fűt-fát, egy millió munkahelyet de csak a meghamisított statisztikák mögé bújva manipulált adatokkal árasztod el a kezetekben lévő médiát. Kossuthhoz hasonlítod Önmagad. Hát igen, ahhoz a Kossuthhoz aki a hadi árvák és özvegyek pénzével Amerikában menekült. Aki az egyik magyar szabadkőműves páholy vezetője volt. És aki liberális volt. Akinek szobrot állítanak miközben az igazi hősök csontjai a csatatéren porladtak, Aradon kivégezték Őket, vagy letartoztatták a Károlyi palotában.
Talán nem is élsz, éltek már e földön társaiddal egyetemben. Csillogás, ragyogás övez nap mint nap s messze nem érdekel ennek a szerencsétlen megkínzott népnek a sorsa mert fontosabb a Felcsúti stadion kivilágítása.DE NEM, ITT AZ IDŐ, ELÉG VOLT. Nem akarunk mást csak a saját jussunkat. Amiért őseink megküzdötték, becsülettel. ÉLNI AKARUNK A SAJÁT ORSZÁGUNKBAN, felemelt fejjel, büszkén és érezni hogy gyermekecskéinknek van jövője.
Végezetül, nem félek, mert nincs már mit vesztenem, tudom ha kiiktattok, lesz más a harcostársaim között aki felveszi a zászlót, akár csak én félelem nélkül.
Kelt Dunaharaszti az Úr 2014. évében Kikelet havának 15. napjánFábry "Csángó" Aladár a Székely Fokos


Eladó az egész világ


Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.
Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.
Eladó az egész világ.
Aranyborjú fennen trónol, minden Ő előtte hódol.
Mindenki hitvány pénzt kíván.
Itt a kurta földi pályán kit megejt a sárarany,
Ünnepelni úgy rohan ezt a gőgös szörnyű bálványt.
Érte koldus és király fékevesztett táncot jár.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.
Eladó az erény, a bűn, mert a pénz nem ismer Istent.
Mert a pénz legázol mindent.
Övé a kéj, övé a kín. Érte küzd a test, a szellem.
Ő hozzá visz az minden út.
Érte dúlnak háborúk, s harcok ember-ember ellen.
És ez átkos mammonért omla annyi drága vér.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.
Vikidál Gyula - Eladó az egész világ
https://www.youtube.com/watch?v=VBJtCqSk74s


Szerencsés Imre (Slomó ben Efrájim) szerepe hazánk pusztulásában

Bevezetés
1490-ben - máig nem tisztázott körülmények között - meghalt Mátyás király. A halálát követő néhány évtized Magyarország történelmének leginkább kiélezett időszaka volt. Egyrészről a déli határon állt a Török Birodalom, ami éppen a XVI. században ért hatalma csúcspontjára, másfelől a nyugati határon, ügyes házassági politika eredményeként, kialakult a hatalmasra duzzasztott osztrák-spanyol Habsburg-birodalom, melyet a francia-török-angol-velencei-milánói-pápai koalíció kívánt ellensúlyozni.
Az közismert, hogy ezekben a vészterhes évtizedekben a magyarországi előkelők korruptsága és hataloméhsége mennyire csökkentette az ország gazdasági és védelmi képességét. Az viszont mindig kimaradt a történelemkönyvekből, hogy egy bizonyos Szerencsés Imre (Slomó ben Efrájim) milyen szerepet játszott Magyarország lefelé taszításában.
Ki is volt ő, és mit tett 1492 és 1526 között?
Származása
Szerencsés vagy Fortunatus Imre (eredeti nevén: Slomó / Selomó / Salamon / Sálmán / Zálmón ben Efrájim; Snéor ben Efraim) 1450 körül születhetett az Ibériai-félszigeten. Családja már ott is állami pénzügyekkel foglalkozott.
Az ibériai keresztény királyságoknak 1492-re sikerült spanyolhont felszabadítani a több évszázadnyi mór uralom alól. A felszabadítás után számos zsidót és muszlimot száműztek, mert a tapasztalat azt mutatta, hogy még ha ki is keresztelkednek, akkor is megbízhatatlanok maradnak. Az elűzött zsidók között volt Slomó ben Efrájim is, aki családjával meg sem állt Magyarországig. Budán, a Zsidó utcában telepedett le, ott élt zsidó feleségével és két fiával. Időközben felvette a magyar Etil (Attila) nevet.
Kényszerű kikeresztelkedése
A nős és két gyermekes Slomó ben Efrajim viszonyt kezdett egy keresztény nővel, márpedig ezt az akkori törvények mint főbenjáró bűnt büntették. Amikor elfogták, és máglyahalál fenyegette, közeli ismerőséhez, üzletfeléhez és pártfogójához, az akkoriban nádorrá választott Perényi Imréhez fordult azzal, hogy ki akar térni. Perényi elvállalta a keresztapaságot, Slomó ben Efrajim pedig megmenekülése okán felvette a Szerencsés (latinul: Fortunatus), valamint a nádor kérésére az Imre nevet. Megkeresztelését Szalkai László püspök és későbbi esztergomi érsek végezte.
Zsidó feleségét és fiait a budai gettóban hagyta, de ellátásukról gondoskodott. Azután a Szent György-téren vásárolt magának szép házat, ahová keresztény feleségével beköltözött. Ebből a házasságból született egy félzsidó fia.
Akárcsak más, kényszerből kikeresztelkedett zsidók, Szerencsés Imre sem szakította meg a kapcsolatot a zsidósággal: bizalmas feljegyzéseit továbbra is héberül vezette, és a szombatot is megtartotta. Befolyására jellemző, hogy amikor a budai zsidókat azzal vádolták - más források szerint rágalmazták -, hogy megöltek egy keresztény gyermeket, Szerencsés - a feljegyzésben Snéor néven szerepel - kijárta a királyi udvarnál, hogy a vádlót - vagy rágalmazót - adják át neki. Ő azután továbbadta a zsidóknak, akik megfojtották. Más esetekben előfordult, hogy kegyelmet szerzett halálra ítélt zsidók számára. Éppen ezért a rabbik kihirdették, hogy senki se merje Szerencsést hitehagyottnak nevezni.
Politikai kapcsolatai és alkincstartói tisztsége
A keresztapa nádoron keresztül a gazdag Szerencsés Imre közelebbi kapcsolatba jutott a magyarországi zsidóság kiváló pártfogójával, Bakócz Tamás bíboros érsekkel, aki számos egyházi javadalom hozamát, valamint a velencei köztársaság tekintélyes éves pénzügyi támogatását élvezte. Ő hozta össze zsidó pártfogoltját a későbbi esztergomi érsekkel, Szalkai Lászlóval. Szalkai püspök mint királyi kancellár és kincstárnok 1520 körül beajánlotta zsidó barátját II. Lajos királynak és Mária királynénak alkincstárnoki tisztségre.
Szerencsés legelőször a királyt és királynét kötelezte le részben uzsorakölcsönnel, részben más szívességekkel. A főleg a világi élvezeteknek élő király annyira a befolyása alá került, hogy Szerencsés kinevezése után azonnal felszabadította a zsidókat a zsidó kalap, a vörös köpeny és a sárga folt viselése alól. Mindeközben Szerencsés a királyi kincstár jövedelmének rendszeres és módszeres elsikkasztására rendezkedett be.
A baljós 1521. év
Ez az év két szempontból is jelentős fordulatot hozott Magyarország életében. Egyrészről Szerencsés tanácsára a király hamis pénzt veretett, melynek értéke csak a fele volt névleges értékének. A pénzrontás következtében az adók mérhetetlenül megemelkedtek, az emberek pedig elszegényedtek.
Másfelől a törökök ostrom alá vették Nándorfehérvárt. A főurak ennek ellenére Budán vigadoztak Szerencsés Imre palotájában, és egy korabeli feljegyzés szerint nem akadt közöttük, aki a nándorfehérvári védők lőszervásárlásához szükséges pénzt kifizette volna. A törökök végül elfoglalták a déli végvárat, és állandó nyílt sebet vágtak Magyarország testébe.
Látszatfogsága
A Szapolyai-párti köznemesek azzal vádolták Szerencsést, hogy hanyagságból és rosszakaratból a felmentéshez szükséges pénzt és fegyvereket későn indította útnak. Szerencsés egyik legfőbb ellensége, Werbőczy István királyi személynök az 1524. szeptemberi pesti országgyűlésen heves szavakkal rontott rá. Az 1525. május 7-én tartott budai országgyűlésen a pénzromlásért a nemesség Szerencsést tette felelőssé, és a királyi jövedelmek hűtlen kezelésével vádolta meg. A nemesi küldöttség azt kérte II. Lajos királytól, hogy öt nap alatt távolítsa el udvarából a Fuggereket, a németeket, a lutheránusokat, és hogy a császár és a velencei köztársaság követei szintén mielőbb hagyják el az országot. További követelés volt, hogy Szerencsés Imre máglyán bűnhődjék, valamint hogy a köznemesség által választott ülnökök ismét kerüljenek a királyi tanácsba.
A király vonakodott, de végül engedett, és Szerencsés Imrét a budai Csonkatoronyba záratta. Mivel Szerencsésnek befolyásos főúri támogatói és lekötelezettjei voltak, az országgyűlés szétoszlása után, alig néhány hétnyi raboskodás után, királynéi parancsra szabadon bocsátották.
Fittyet hányva a robbanásveszélyes helyzetre, szabadulásának örömére, a budai várban lévő házában Szerencsés nagy lakomát rendezett az egész udvari párt tagjaival együtt. Az országgyűlésről még haza nem indult, felháborodott nemesek kíséretükkel, valamint a budai néppel karöltve, megrohanták és elfoglalták a házát, ahonnan Szerencsés csak úgy tudott megmenekülni, hogy hátul egy kötélen leereszkedett. Az ostromlók az elsikkasztott aranykészlet egy részét széthordták, és három napig a többi budai zsidót is megsarcolták. Csak Szapolyai György csapatai mentették meg a zsidók életét.
Újra a csúcson

II. Lajos
Szerencsés gyorsan lemérte a politikai erők átcsoportosulását. Közeledett Szapolyaihoz, Werbőczyhez és a köznemesi párthoz, valamint megszerezte Mária királyné és Báthory nádor támogatását is. Az 1525. július elején Hatvanban tartott országgyűlés már nemcsak hogy nem vádolták, hanem éppen hogy Werbőczy javaslatára választotta meg újból alkincstárnoknak. Anyagi helyzetét helyreállította, mert alig egy hónappal szabadulása után megszerezte a felvidéki rézbányák feletti irányítást, majd ismét kinevezték alkincstárnoknak, és tagja lett az országtanácsnak is. Ezen kívül még adóbérléssel és -beszedéssel is foglalkozni kezdett: 1525 végén már ő bérelte a budai, 1526-ban pedig a pozsonyi harmincadot is. II. Lajos király ezzel törlesztette neki személyi adósságát.
Valódi énjének visszatérése
A gazdasági anarchia tovább fokozódott, a nép sorsa még nyomorúságosabbra fordult, miközben a zsidó aIkincstárnok összeharácsolt tőkéje sokszorozódott. A gazdaságpolitikai csődben az 1526. évi rákosi országgyűlés már Szerencsést kéri fel a pénzügyi helyzet tisztázására. Szerencsés a saját sikkasztásairól, csalásairól akként tereli el a figyelmet, hogy támadásba megy át, és az országgyűlés előtt leleplezi a többi országnagy sikkasztásait, garázdálkodásait.
A katasztrofális mohácsi vereséget azonban már nem érte meg, mert még az előtt néhány nappal meghalt. Haldoklása előtt visszatért a zsidó hitre, mint ahogy addig is csak látszatkeresztény volt: letette a Szerencsés Imre, és újra felvette a Snéor Zálmón nevet. A zsidók annyira méltányolták Szerencsés ragaszkodását hittestvéreihez, hogy a fiait az ő nevén hívták a tóra elé.
Szerencsés-Snéor tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy a mohácsi csata után tíz héttel az országgyűlés Székesfehérváron törvényt alkosson a zsidóknak az országból való kiűzéséről. Azonban kollaboráns most is akadt, ezúttal Szapolyai János király személyében, aki a törvényt nem erősítette meg.
Az Ön teendője
Annak behozatala a köztudatba, hogy ez az alak hogyan járult hozzá Magyarország lejtmenetéhez és pusztulásához, egyedül az Ön feladata. A családtagok, barátok, ismerősök tájékoztatását senki más nem fogja Ön helyett elvégezni.
Különös figyelmet kell fordítania gyermekeire. Abban ugyanis biztos lehet, hogy a kormányzati indoktrinációs központokban - melyeket megtévesztő módon, állami vagy önkormányzati iskoláknak neveznek - egy percet sem fognak szentelni Szerencsés Imre (Slomó ben Efrájim; Snéor Zálmon) tevékenységének. Vagy talán mégis, mondjuk az éjjel-nappal folyó holokauszt-megemlékezések mellett? Na persze... Esetleg irodalomórán majd felelevenítik, hogy 1843-ban Jókai Mór A zsidó fiú címmel drámát, 1918-ban Móricz Zsigmond Fortunatus címmel színművet írt róla? Hát hogyne... Ez utóbbi mű volt az oka, hogy Móricz Zsigmond kiesett az 1918-19-es megmondóemberek kegyéből, akik felháborodva tiltakoztak az "antiszemita fércmű" ellen.
Éppen ezért szülőként el kellene gondolkodnia azon, hogy a kormányzati befolyásolás és átnevelés megakadályozása érdekében, ideje lenne gyermekeit az ún. otthontanulásra (homeschooling) átállítania. Ha nem tudja, hogy ez mit jelent, elérkezett az ideje, hogy utánanézzen.
Elvégre kié is a gyermek: a kormányzaté vagy az Öné?(Hidra)
Források:
- Wikipédia
- Fortunatus Imre: szélhámos vagy pénzügyi zseni?
- Magyarország első Jud Süsse: Snéor-Szerencsés Imre
- Kabay Zoltán: Egy elsüllyesztett Móricz Zsigmond-dráma
- Szatmári István: Mi történt Mohács után? Miért mohácsi a vész?
Kuruc.info


Történelmi igazság

A törvény által előírt "történelmi igazság"-gal szemben további kételyek merültek fel, amikor 1989-ben az eltűntnek hitt auschwitzi halottaskönyvek közül 46 db előkerült és néhány független történésznek alkalma volt ezt a leletet kiértékelni. A feljegyzések 1945 januárjában kerültek a Vörös Hadsereg kezébe és 44 éven keresztül szunnyadtak egy moszkvai archívumban. Ezekben a kötetekben az auschwitzi lágervezetőség az összes halott adatait följegyezte, úgymint az elhunyt neve, kora, foglalkozás, vallás, születési hely és idő, a halál oka. A 46 föllelt kötetben 66.206 haláleset van följegyezve. De mivel nem találtak meg minden kötetet, abból kell kiindulni, hogy a halottaskönyvekben rögzített halálesetek száma 100.000-re tehető.
Ha ezt a számot összehasonlítjuk a Nürnbergben megállapított áldozat-számmal, egy 3,9 milliós csökkenést kapunk, ami kb. 97,5 %-nak felel meg. (Tóth Zs Izisz)

Olvasók: A koncentrációs táborok felszabadításakor lefoglalt több tonnányi iratot ugye 50-60és70évekre titkosították.Hogy miért,arra eddig még senki nem tudott magyarázatot adni! Az utolsó néhány évben,olyan sürgős lett elfogadtatni a holokauszt tagadó törvényeket,ezzel teljesen ellehetetlenítve a "felszabaduló"iratok tanulmányozását,annak eredményének publikálását! Gondolom,ha a népirtás bizonyítékait rejtené már iskolai tananyag lenne,nem tiltás tárgya!
A koncentrációs táborok felszabadítása sokak számára egy jóval keményebb és végzetes tábort jelentett: a Gulágot., ráadásul békeidőben.
Kategória: 2014 március


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése