2017. július 10., hétfő

Hírháló 2014 – ben XXIII.







Hírháló 2014 – ben XXIII.



Surányi: A gazdagabbak jártak jól



2014. március 12., szerda 08:00 
Index
A társadalmi feladatokat a hiány növelésével nem lehet megoldani, csak a költségvetésen belül van némi mozgástér, ami érdeksérelmekkel jár - fejtette ki Surányi György egy konferencián kedden. A volt jegybankelnök hozzátette, hogy a gazdaság helyreállításához az egykulcsos szja-t ki kell vezetni, a társasági adókedvezményeket újra kell gondolni, a felszabaduló forrásokat pedig az alacsony keresetűek kiugróan magas adóékének csökkentésére kellene fordítani, írja a portfolio.hu.

Fotó: Heti Válasz

Surányi György kedden, a Pénzügykutató Zrt., a Hetényi István Kör és a Szalay László Kör "Tartós lemaradás vagy felzárkózás és konszolidáció?" című konferenciáján kifejtette, hogy a magyar gazdaság versenyképessége az egy főre jutó teljesítés alapján 2003-2004 óta jelentősen romlott, leszakadt a környező országoktól, s 2010-et követően sem sikerült ezen változtatni. A növekedéshez csak az export járult hozzá 2009-2010 óta valamelyest, a beruházások és a belső fogyasztás mérséklően hatott rá - mondta 
a portfolio.hu tudósítása szerint.
  • A járműgyártás az egyetlen olyan ágazat, ahol erőteljes növekedés regisztrálható, a többinél inkább visszaesés volt.
  • A beruházási index 2012-ben a 2001-es szint alá került, s 2013-ban ugyan bővült, de a régióhoz képest a leggyengébben. A beruházások tavaly a GDP 16-17 százalékán álltak, ahhoz azonban, hogy növekedés legyen, legalább 20-23 százalékos beruházási felhalmozási rátára volna szükség. A magánberuházások aránya kritikusan alacsony - jegyezte meg.
  • A munkanélküliség a közfoglalkoztatásnak és a külföldön munkát vállalóknak köszönhetően csökkent 2010-hez képest, a versenyszférában foglalkoztatottak száma 2010-2013 között öt-tízezerrel csökkent.
  • A reáljövedelmek négy év alatt kevesebb mint 2 százalékkal emelkedtek, a háztartások fogyasztása pedig ugyanezen időszakban 5 százalékkal mérséklődött - ismertette Surányi György.
  • Az államháztartás helyzete a volt jegybankelnök szerint az elmúlt négy évben nem stabilizálódott, az államadósság szintje ugyanúgy a GDP 80-81 százalékán áll, mint négy évvel ezelőtt. Az államháztartás korrigált (a kötelező nyugdíjpénztárak felszámolásának hatását figyelembe nem vevő) hiánya 2008 óta a GDP 4 százaléka körül mozog.
  • Az egykulcsos szja, a családi adókedvezmény és társasági nyereségadó kulcs csökkentésével a GDP 2,5-3 százalékáról - 800-900 milliárd forintról - mondott le a költségvetés, a belföldi fogyasztás azonban a reményekkel szemben nem élénkült. A többletjövedelem háromnegyede a legjobban kereső 15 százaléké lett, akik nem fogyasztásukat növelték, hanem megtakarítottak.
  • Ennek következtében nemcsak rövid-, hanem középtávon is a folyamatos fiskális megszorítás eszközével kellett élnie a kormánynak, az adónövekmény a különböző megszorítócsomagokon keresztül összesen 2700 milliárd forintot tett ki, ami a hiány 3 százalék alatt tartására elég, de arra nem, hogy fenntartható pályára kerüljön a magyar gazdaság - mondta.
  • A költségvetés újraelosztása az egy főre jutó GDP-hez képest 50 százalék körül van, a helyzet nem javult az elmúlt négy évben, adócsökkentés nem történt, csak az adószerkezet átalakítása, méghozzá a legrosszabb irányban: a tőkét, a versenyszférát súlyosan terhelte, a leggazdagabbak fogyasztását pedig erősen preferálta.

Úgy vélte, hogy a növekedési hitelprogram egy-egy elemét felhasználva a jegybanknak kellene olyan nem konvencionális eszközrendszert használnia, ami lehetővé teszi a devizahitelek kivezetését, a szektoradók fokozatos mérséklését, az európai szokásos szintre való leszállítását. Ez lehetőséget ad arra is, hogy a bankszektor is erőre kapjon, egészséges pénzügyi közvetítőrendszer nélkül ugyanis nincs gazdasági növekedés - hangsúlyozta a volt jegybankelnök.

A tanuló rablók sokat felismersz közülük ők vertek a seggére a nemzeti vagyonunknak , szaporítani őket , de golyószóróval , hogy ne lehessen összerakni őket . 
1995-96-ban adva van egy "belső válsággal" küzdő ország, ahonnan kimenekül a tőke, amint azt az Ingatlanbefektetés a liberális sajtó szóhasználatát idézve írja, meg egy stabil, ahol éppen ennek a stabilitásnak a következtében minden eladó. Itt mindenki szegény, s a napi fennmaradás érdekében mindent el kell adni. Legalábbis ezt mondják azok, akik a gyors privatizációt szorgalmazzák, intézik. Kik ezek? Az egyik Bokros Lajos, aki "Riccardó" álnéven írt a Beszélőbe gazdasági értekezéseket a rendszerváltás előtt, de ezt soha nem rótták fel neki szocialista elvtársai, sem előtte, sem utána, és akik magát a Beszélőt állítólag üldözték, a másik pedig Suchman Tamás, a marcali zsidó hitközség tisztségviselője, egy marcali zsidó fuvaroscsalád sarja. Történik még ekkor az országban, hogy folytatják a megkezdett bankkonszolidációt, azaz pénzt nyomnak bele olyan bankokba, amelyek előzőleg nagy hiteleket adtak soha meg nem nevezett egyéneknek, cégeknek, és emiatt elvesztették tőkéjük nagy részét, a Nemzeti Bank éléről eltávolítják a református magyar család történelmi nevű Bod Péter Ákosát, és helyére visszateszik a zsidó származású kedvencet, Surányi Györgyöt, s a stabilitás nagyobb dicsőségére a kormány elkezdi tönkretenni, becsapni, elszegényíteni az államszervezet alapsejtjeit, az önkormányzatokat, visszatartva a korábban elprivatizált belterületi ingatlanaikért járó pénzeket, és sikerdíjat ajánlva fel annak, aki rá tudja beszélni őket, hogy fogadjanak el sokkal kevesebbet is, érjék be egykori vagyonuk töredékével. Az ügylet egyik lebonyolítója, aki még ma is bíróság előtt áll: Tocsik Márta. A főbűnösök azonban különböző kitüntetések birtokosai. Itt, a stabil országban, ahová a válságövezetből menekül a tőke, a bankárok havonta leértékelik a nemzeti valutát, s így a menekült ingatlanfejlesztő egységnyi dollárjáért minden nappal nagyobb területre teheti rá a kezét. Bankárjai jóvoltából a magyarnak, legyen akár paraszt, kárpótolt, akár önkormányzat, minden órával több földet kell ingatlanfejlesztés alá bocsátani, hogy ugyanazt az összeget kapja meg érte, mint amit tegnap kapott volna. (
...)


A magyar földtörvény kiállja az uniós próbát



Nem az uniósok rabolták el , hanem a nomenkratura emberei , ez az első kör , a második körben ezek az emberek játsszák át a földet uniós emberkéknek . Na és akkor mi van így is úgy is földönfutók lesznek a magyar gazdák , és még vizük sem lesz , hogy megmossák a sírós szemeiket , mert azt is elorozzák a magyar néptől. De ne mond , hogy nem szóltunk idejében , készítsd a benzines palackot , a rablóknak égniük kell.

2014. március 12., szerda 12:36 MTI - 
MNO
A magyar földtörvény a magyar érdekeket védi és kiállja az uniós próbát - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozva, hogy az Európai Bizottság sem csalhatatlan.
A Kurier című osztrák napilap keddi internetes cikkében a birtokukba került levélre hivatkozva azt írta: az Európai Bizottság szerint attól lehet tartani, hogy a magyar földtörvény uniós jogot sérthet, ezért a bizottság "megteszi a szükséges lépéseket".
Az új magyar földtörvény értelmében a haszonbérleti szerződések, amelyeknél a külföldi gazdák előre kifizették a bérleti díjat, a zsebszerződésekhez hasonlóan érvénytelenek, és 2014. májusig meg kell szüntetni őket. Andrä Rupprechter osztrák agrárminiszter szerint a törvénymódosítás gondot okoz, ugyanis 2001-ig a haszonélvezeti szerződések legálisak voltak Magyarországon, a haszonélvezeti jogot a telekkönyvbe is bejegyezték.
Fazekas Sándor az MTI-nek hangsúlyozta: a magyar földtörvény a magyar gazdák, a tényleges földhasználók érdekeit veszi figyelembe, nem pedig a spekulánsokét. A miniszter szerint egy osztrák gazda is spekulál akkor, ha otthon nem boldogul, egy másik országban - ez esetben Magyarországon - próbál szerencsét és magyar törvényeket próbál "kijátszani". Fazekas Sándor kiemelte: "a magyar föld magyar ügy, és nem fogjuk engedni, hogy törvénytelen ügyletekkel jusson valaki földhöz".
A miniszter szerint pontosan tisztázni kellene, hogy a Ausztriának mi a problémája a földtörvénnyel: eddig a haszonélvezetet kifogásolták, most pedig a haszonbérleti szerződéseket. "Én nem fogok találgatásokba bocsátkozni, a bizottsági anyagból majd megtudjuk, mi a brüsszeli vélemény" - mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: a Vidékfejlesztési Minisztérium még nem kapott hivatalos jelzést Brüsszeltől.


Húsvét hétfőn adják át Orbán felcsúti stadionját

Lehet e locsolni , talán tűz lesz , hogy húsvét hétfőn avatják ?

2014. március 5. szerda 11:50 AN, MTI - 
nepszava.com
Már csak az utolsó simítások vannak hátra a miniszterelnök telkén épült létesítmény munkálataiból.

Budapest - Ha úgy vesszük, igen visszafogott volt a kormánypárt, és annak élén maga Orbán Viktor. A kedves vezető megtehette volna, hogy közvetlenül a választások előtt adják át a miniszterelnök felcsúti farmján épült futballstadiont, de erre csak két héttel később, húsvét hétfőn kerül sor. Futballmérkőzéssel avatják az új létesítményt.
Április 21-én, húsvéthétfőn, a hagyományos Puskás-Suzuki Kupa döntőjével avatják fel a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénát.
A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint az utánpótlástorna 19 órakor kezdődő fináléjára és az azt megelőző ünnepségre a belépés ingyenes, ugyanakkor mindenkinek, aki jegyhez szeretne jutni, előzetes regisztrálnia kell magát. A kérelmek elbírálásánál előnyt élveznek a helyi lakosok, a környékbeliek, a Puskás Akadémia sportolói, nevelői, alkalmazottai, partnerei, s a stadion építői.
Az első ezer jegy gazdája a tavasz hátralévő három NB I-es hazai mérkőzését - a Videoton, a Debrecen és Győr ellenit - ingyen tekintheti meg.


Besúgót csinált a Fidesz a közös képviselőkből


Gergely Zsófia 2014. március 12., szerda 
HVG
Le kell jelentenie ezentúl a közös képviselőnek, laknak-e a házban olyanok, akik nem jogosultak a rezsicsökkentésre, például azért, mert a cégük nevén van az ingatlan - ezt írja elő egy szinte észrevétlenül elfogadott törvény. Így a lakókat a vízdíj és a szemétdíj szempontjából két csoportba kell ezentúl sorolni, különben kollektív büntetés jár: az egész ház elbukja a rezsin megspórolt forintokat.
Új adatszolgáltatási kötelezettséget írtak elő a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek, egészen pontosan a nevükben eljáró közös képviselőknek egy szinte észrevétlenül elfogadott, és már hatályba is lépett februári törvénnyel: ezentúl rendszeresen le kell jelenteni, a házban milyen arányban laknak olyanok, akik jogosultak a víz- illetve szemétdíj után járó rezsicsökkentésre, és hány lakásnál nem jár a kisebb számla. Csakhogy ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a közös képviselőknek ezentúl két listát kell gyártania annak alapján, hogy melyik lakás kinek a tulajdonában van, ami erősen aggályos lehet adatvédelmi szempontból.
A rezsicsökkentésre jogosultak, illetve nem jogosultak különválasztásának kötelezettségéről valószínűleg még a közös képviselők többsége sem tud, pedig ez a 2014. évi XI. törvény február 18-i hatálybalépéstől, illetve március 10-től, vagyis most hétfőtől már törvénybe foglalt feladatuk - mondta a hvg.hu-nak Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke. Az új adatszolgáltatási kötelezettséget ugyanis egy salátatörvénybe bújtatták, amely hozzányúl a társasházi törvénytől kezdve a villamos energiáról és a hulladékról szóló jogszabályokon át egy sor normához.
Két fideszes észrevétlen salátája
A törvénymódosítást a rezsiharccal megbízott fideszes képviselő, Németh Szilárd, illetve Rogán Antal frakcióvezető nyújtotta be, és a választások miatt extra rövid, mindössze tíznapos "tavaszi" ülésszakán a parlament február 6-án csont nélkül el is fogadta. Így február 17-én ki is hirdették, vagyis jelenleg már hatályos a jogszabály, csak éppen a közös képviselőkön kívül a társasházak többsége valószínűleg csak most fog értesülni a rezsiháború legújabb lépéséről.
Az új adatszolgáltatási kötelezettség a rezsicsökkentésen belül két területet, a vízellátást, valamint a szemétdíjat érinti, a LOSZ elnöke szerint valószínűleg azért, mert ez az a két szolgáltatás, ahol a legtöbb esetben nem egyénileg a fogyasztó, hanem a társasház áll szerződéses kapcsolatban a szolgáltatóval. Vagyis - az áram- vagy a gázszámlával ellentétben - nincsenek pontos adataik arról, hogy kinél maradnak a rezsicsökkentéssel megspórolt forintok.
Ugyanis az Orbán-kormány rezsicsökkentési kampányának előnyeit az erről szóló törvény alapján csak a természetes személyek élvezhetik, akik saját jogukon használják az ingatlant. Ha viszont egy lakás egy jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet - például egy cég, egy alapítvány vagy egy bt. - tulajdonában van, akkor neki is jut a spórolásból, hiszen a legtöbb társasház egy egységként szerződik szemétszállításra, majd ennek díját utána felosztják, és beszedik a lakóktól. Ugyanez a helyzet sok házban a vízdíjjal is, amennyiben nincsen minden lakásban egyedi, hiteles mellékvízmérő, vagyis ebben az esetben is a társasház áll kapcsolatban a vízművekkel. Csakhogy emiatt olyan lakásoknak is csökkenhetett a víz- és szemétdíja, amelyeknek a kormány szerint az nem jár, mert nem "természetes személy ingatlanhasználó", hanem például iroda vagy rendelő működik a céges ingatlanban.
Külön számla a rezsicsökkentésre nem jogosultak vizéről és szemetéről
Bár olykor elenyészően kevés rezsimegtakarítás marad egyes társasházaknál, a fideszes törvénymódosítás arra kötelezte a közös képviselőket, hogy ezentúl külön-külön adják le a hulladékgazdálkodó, illetve a vízművek felé, az adott számlázási időszakban milyen arányban oszlik meg a "rezsicsökkentésre jogosult" lakók, illetve a "más felhasználók" vízdíja, illetve szemétdíja. Így minden társasházon belül ettől kezdve ebbe a két kategóriába kell sorolni a tulajdonosokat. A leadott információk alapján a közműcégek, illetve a hulladékgazdálkodási társaságok majd "külön-külön" számlát bocsátanak ki ezentúl a társasházak felé: a rezsicsökkentettek szemetének és vizének díját (ebben az esetben így magasabb lesz a megtakarítás összege), és az abból kimaradók teljes fizetnivalóját.
Csakhogy az ország legnagyobb lakásszövetkezeti és társasházi érdekképviseleti szervezetének vezetője szerint több mint aggályos, hogy a közös képviselők két csoportba listázzák a tulajdonosokat, illetve kiadják a törvényben előírt adatokat. "Törvényellenesnek tűnik ez az új adatszolgáltatási kötelezettség, mert a társasházi törvény értelmében a közös képviselő csak adatkezelésre jogosult, arra is egy meghatározott körben. Így valóban kötelessége vezetni a társasházi tulajdonosok, illetve lakásszövetkezeti tagok nyilvántartását, de most ezek alapján adatok kiadására köteleznek bennünket, pedig ezzel más jogszabályokat is megsérthetünk" - mondta Farkas Tamás. A házkezelőket és közös képviselőket tömörítő legnagyobb szervezet jelenleg is jogászok segítségével próbálja értelmezni a friss jogszabályt, pedig már javában mulasztást követ el, aki a hulladékgazdálkodót most hétfőtől, a vízműveket pedig a törvény hatálybalépését (február 18-át) követő első főmérő-leolvasástól kezdve nem informálja a rezsicsökkentésre jogosult és nem jogosult lakástulajdonosokról.
Kiszűrni a cégeket
"Akiket máshonnan nem tudnak megfogni, azokról most a közös képviselőnek kellene adatokat kiadni, nehogy kaphassanak a csak természetes személyeknek járó rezsicsökkentésből. Van nálunk olyan ház, ahol 40 lakásból 20 jogi személy tulajdona, mert sok az iroda, és csak így tudják leírni a költségeket" - magyarázta Farkas, aki szerint a törvénymódosítás nemcsak aggályos, de a gyakorlatban végrehajthatatlan. Ugyanis a rezsicsökkentésre jogosultak és abból kimaradókat havi rendszerességgel - minden egyes víz- és szemétdíj-számlázás alkalmával - le kellene jelenteniük.
"Ez önmagában nonszensz, hiszen sem a közös képviselők, sem a szolgáltatók nincsenek felkészülve arra, hogy havonta egyeztetgessenek a lakókról" - mondta a szervezet elnöke. Ezért készülnek egy javaslattal, miszerint a lakásszövetkezetek, társasházak az első adatközlés után próbáljanak megegyezni a két érintett szolgáltatóval, hogy a jövőben legyen elég a változásjelentés, vagyis csak akkor kelljen leadni a rezsicsökkentésre jogosultak, és abból kizártak arányát, ha abban valamilyen változás van.
Az egész ház megszívhatja
Ha viszont a kötelező adatszolgáltatásnak a közös képviselő nem tesz eleget, akkor az egész társasház bűnhődik: a törvény értelmében ilyenkor a vízmű, illetve a kommunális szolgáltató az előírt két külön számla helyett csak egyet bocsát ki - ami nem tartalmazza a rezsidíj csökkentését, vagyis a megtakarítást kollektíve elbukták. A jogszabály kimondja, hogy ilyen mulasztás esetén is megilleti a rezsicsökkentés a természetes személy lakókat, és a díjcsökkentés elmaradásának "terhét" a közös képviselőnek kell viselnie. Hogy ez pontosan mit jelent, mi jár neki büntetésként, illetve hogyan verhetik le rajta a lakók a rezsicsökkentés adott havi elmaradását, az nem derült ki a törvényből.
Ahogy egy sor más kérdés is azonnal felvetődik a törvény végrehajtásával kapcsolatban: mi van akkor, ha a rezsicsökkentésre amúgy jogosult magánszemély a lakását egy cégnek adja bérbe, vagy ha pont fordítva, egy cég nevére megvett ingatlanban természetes személyek lakik? Ha ráadásul bejelentés nélkül - magyarul feketén - történik a bérbeadás, akkor erről vajon tud/tudhat-e a közös képviselő, és vajon ezt is jelentenie kell-e ezentúl a szolgáltatók felé - ami már-már besúgásnak is beillik?
Amikor megy ellenőrizni a vízműves...
Elég életszerűtlen azt is elképzelni, amint a méregdrága, profi adatbázis-kezelő szoftverekkel dolgozó vízműcégek és hulladékgazdálkodók hónapról hónapra feldolgozzák a kötelességtudó közös képviselők egyesével beküldött listáit a rezsicsökkentésből kizárt lakók arányáról, márpedig azt mondja ki a friss jogszabály. Egy házkezeléssel foglalkozó forrásunk szerint valószínűleg nemcsak a közös képviselők többsége, de még a vízműcégek és kommunális szolgáltatók nagy része sem tud arról, hogy a jövőben két külön számlát kellene kiállítaniuk a társasházaknak. Állítólag már volt olyan megyei vízmű, amelyet felhívtak egy felkészült társasháztól, hogy érdeklődjenek az új adatszolgáltatásról, de kapásból elhajtották őket. "Aki ezt kitalálta, nem gondolta végig, mit indít el" - jegyezte meg forrásunk.
Pedig a jogszabály még arról is rendelkezik, hogy a vízmű- és a hulladékgazdálkodási szolgáltató "bármikor jogosult betekinteni" az "adatszolgáltatást megalapozó adatokba, számításokba, illetve az alkalmazott módszertanba". Ezt is nehéz a gyakorlatban elképzelni, pedig vizionáltuk, amint a vízmű képviselője bekopoghat a társasház közös képviselőjéhez azzal, hogy jött ellenőrizni, megfelelően elválasztották-e a rezsicsökkentésre jogosult lakók szemétdíját a házban található egyetlen céges iroda szemetének költségétől.
Ellenőrizhetetlen, mi kerül ki a házakból
A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) szerint az új kötelezettséget csak úgy lehetne elkerülni, ha minél több lakásszövetkezet, társasház megfontolná, hogy ezentúl nem együtt, házként szerződnek a hulladékgazdálkodó céggel, hanem bevezetnek valamilyen "tagi, tulajdonosi díjfelosztást", hogy a lakók egyedileg kapcsolódjanak a szolgáltatóhoz. A vízművek felé való rendszeres listázástól pedig elvileg csak úgy lehetne megszabadulni, ha minden egyes lakásban lenne szabályszerűen beszerelt hitelesített mellékvízmérő, aminek beszerelésére - és tetemes költségeinek vállalására - amúgy nehéz lenne kényszerűen kötelezni a lakókat.

Rezsicsökkentést hirdető tábla egy társasház lépcsőházában - Fotó: hvg.hu

Mivel rengeteg nyitott kérdés vetődött fel, amely nem derül ki a már hatályos jogszabályból sem, megkértük a rezsicsökkentésben illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, segítsenek értelmezni a törvényt. Többszöri telefonos, és a tárca kérésére pontosított írásbeli megkeresésünk ellenére cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.
"A törvény szerint a közös képviselők kötelesek kiszámolni, hogy a házban milyen arányban vannak természetes és jogi személyek, csakhogy a szolgáltató arra is felhatalmazást kap, hogy bármikor betekintsen azokba az iratokba, amik alapján a közös képviselő kiszámolta ezt az arányt" - mondta a hvg.hu-nak Hidvégi Fanny, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) adatvédelmi programvezetője. Szerinte problémás, hogy a törvény alapján elegendő lenne az arány beszolgáltatása, de nincs rá semmi garancia, hogy a gyakorlatban ez hogyan fog megvalósulni, milyen listák fognak készülni. "A betekintési jog eredményeképpen pedig ellenőrizhetetlen, hogy a szolgáltató csak a valóban szükséges adatokhoz fog-e hozzáférni" - tette hozzá. Ráadásul aggályos, hogy amennyiben a közös képviselő nem szolgáltatja be ezeket az adatokat, és a szolgáltató a teljes díjat számlázza ki, akkor a rezsicsökkentésre jogosultak felé a közös képviselőt terheli az anyagi felelősség a különbözetért.
Gyurcsányozás-bajnaizás a törvény indoklásában
"A rezsicsökkentések politikáját továbbra is folyamatos támadások érik Brüsszelből, ezért kötelességünk az erre vonatkozó előírásokat a legmagasabb szintű jogszabályban rögzíteni. A brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal képviselői, akik a multinacionális vállalatok foglyai és érdekérvényesítői, bármire képesek lennének annak érdekében, hogy meggátolják és teljesen eltöröljék a rezsicsökkentéseket" - olvasható a fentieket rögzítő törvény indoklásában, amelyet Németh Szilárd és Rogán Antal jegyez.
Az általános indoklásban ugyanakkor egyetlen sor sincs a társasházakat sújtó új adatszolgáltatásról, a salátatörvény szükségességét azzal indokolják, hogy a rezsicsökkentések harmadik hullámának megvalósítását akarják biztosítani, mert "a magyar államnak alapvető kötelessége, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején drasztikus mértékben megemelkedett lakossági rezsiterheket" mérsékelje.
Azzal viszont eldicsekszenek, hogy a törvény valóban kiterjeszti a rezsicsökkentést a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményekre (például nyugdíjas otthonok), valamint azon háztartásokra is, ahol a közszolgáltató a bérlakást üzemeltető szervezettel áll kapcsolatban, és emiatt a rezsicsökkentés nem tudott megfelelően érvényesülni a víziközmű-szolgáltatás, valamint hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tekintetében.


Ukrajna két héten belül társulna az EU-val



Ezeket is úgy megvezetik mint minket nekünk azért kellett belépni , hogy a zsidó Kovácsnak legyen egy miniszteri biztos helye. Ti be sem léptetek , de már az aranykészleteteket ellopták a trezortotokból .
Mire felocsúdtok már hazátok sem lesz , a zsidók ellopják mint a forradalmatokat .


2014. MÁRCIUS 09. 21:52 18 28 
Hír24
Az ukrán kormány abban bízik, hogy március 17-én vagy 21-én aláírják az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási és szabadkereskedelmi megállapodás politikai részét - mondta vasárnap Andrij Descsicja ideiglenes ukrán külügyminiszter az 1+1 helyi televíziónak adott interjújában.

Az MTI beszámolója szerint az uniós külügyminiszterek tanácsa a tervek szerint március 17-én fog ülésezni, négy nappal később pedig az EU állam- és kormányfői tárgyalnak.
A megállapodás politikai részének remélt aláírási dátumát egy héttel azután jelentette be Kijev, hogy az orosz csapatok gyakorlatilag teljesen átvették az ellenőrzést a többségében orosz ajkú Krím félszigeten.
A tömegtüntetéseket - amelyek végül Viktor Janukovics elnök bukásához vezettek - eredendően az váltotta ki, hogy Janukovics 2013 november végén - az utolsó pillanatban - felfüggesztette az Európai Unióval tervezett társulási szerződés aláírásának előkészítését.


Ukrajna nem fog fegyvert a Krím félszigeten


2014. március 12., szerda MTI, 
MNO
Az ukrán hadsereg nem fog beavatkozni az orosz erők által ellenőrzött Krím félszigeten, mert azzal védtelenné tenné az Oroszországgal közös, keleti határát - jelentette ki Olekszandr Turcsinov ideiglenes elnök a francia hírügynökségnek.
Akárcsak Martonyi ez is egy seggfej , és a bankárkaszt embere, és persze zsidó a cionista rabló fajtából , hogy nem lehetett ezt agyonverni ebben a káoszban nagyon is belefért volna .

A fegyveres erők főparancsnoki tisztét is betöltő Turcsinov az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács ülése után nyilatkozva kijelentette: "Nem fogunk tudni hadműveletet kezdeni a Krímben, mert azzal csupasszá tennénk a keleti határt, Ukrajna védtelenné válna, s az orosz katonák csak erre várnak. (...) Ukrajna keleti határán jelentős harckocsizó egységeket vontak össze" - mondta.
Turcsinov merő komédiának nevezte a Krím Oroszországhoz való csatlakozásáról vasárnapra kiírt népszavazást, amelynek megtartásáról szavai szerint "a Kreml irodáiban" döntöttek. "Ez egy komédia, a Krím lakosságának többsége bojkottálni fogja ezt a provokációt" - hangoztatta az ukrán vezető, aki az új kijevi hatalom tervei szerint a május 25-ére kiírt, előre hozott elnökválasztásokig marad hivatalában.
Szerinte a Krímet ellenőrző katonáknak eszük ágában sincs rendesen megszervezni a referendumot, s nem haboznak majd hamis adatokat közölni az egyes szavazóhelyiségekből.
Ukrajnával nem tárgyalnak
Az ideiglenes államfői posztra Viktor Janukovics elnök február 22-ei leváltása után kinevezett politikus ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy az orosz kormány vezető tisztségviselői egyelőre visszautasítanak minden kapcsolatfelvételt ukrán partnereikkel, annak ellenére, hogy a nemzetközi közösség azt kéri Moszkvától, kezdjen béketárgyalásokat.
"Sajnos, Oroszország jelenleg elutasítja a konfliktus diplomáciai rendezését" - mondta.
A helyzetben az EU szankciókat léptet életbe hétfőn, és ugyanezt fontolgatja az Egyesült Államok is.


Ennyi gép cikázik a fejünk felett 24 óra alatt Európában – videó


2014-03-11 18:23 
HírMA
Lenyűgöző videót készített a NATS cég az európai légi közlekedésről. Egy átlagos nyári napot mutattak be háromdimenziós formában. Valós adatokat használtak fel a videó készítésekor.

A kép eléggé futurisztikusnak tűnhet, ahogy gépek ezrei és utasok milliói repülnek mindennap a fejünk felett a nap 24 órájában.
Az európai légiközlekedés forgalma az egyik legjelentősebb a világon. Összetettségét és bonyolultságát most ezzel a háromdimenziós animációval mutatják be. Gépek ezreit kell koordinálni naponta, mégis úgy tűnik mintha minden óraműpontossággal és tökéletes összhangban működne.
Kategória: 2014 március



Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát



Posted on 2014/03/09Szerző: Admin
90185362
Március 6-ről 7-ére virradó éjszaka leple alatt, – egyszerűen ellopták az amerikaiak, Ukrajna utolsó aranytartalékát.
Az alábbi eseményekről a kijevi repülőtér dolgozói tájékoztatták az “Iskra News.info” szerkesztőségét:
Kijevben, a “Boriszpol” repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.
A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.
Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.
A kijevi repülőtér dolgozói, – akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!”
Később a szerkesztőséget arról tájékoztatta egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; Ukrajna “új vezetői” az ország teljes aranytartalékát, – az Egyesült Államokba szállíttatták.”
Finoman persze így is lehet nevezni azt a szemérmetlen lopást, mellyel az USA eltulajdonította az ukrán nemzeti vagyon utolsó tartalékát. – A magukat “új kormánynak” nevezett latrok segítségével, – kik biztosan megkapják ezért júdáspénzüket.
De nem biztos, hogy ezt a 30 ezüstöt élvezni is tudják majd, – mert ha ha beköszönt az éhínség, melyet a maradék arany egy időre mérsékelhetett volna, – saját népük fogja őket ízekre tépni.
Bal-Rad – Szabad Riport
Forrás: Iskra News.info


Na kis cserkészek lesztek ti még szegényebbek a templom egerénél , és rájöttök , hogy csak kamatrabszolgákká alakítottak át benneteket , kis hülye jancsi bohócok .




Surányi György és az elherdált aranykészlet




Az SZDSZ is támogatja miniszterelnök-jelöltként Surányi György korábbi jegybankelnököt. A közgazdász számlájára írják 62 tonnányi aranykészlet "aprópénzre" váltását, valamint a botrányos CW Bank-ügyet is. Szakértők szerint az aranyeladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban - az arany drágulása miatt - több milliárd dolláros veszteséget okozott.
A korábbi jegybankelnök tegnap az SZDSZ-szel egyeztetett. A liberálisok támogatták, a jobboldal viszont nem áll Surányi mellé. A közgazdász és bankár 1990 és 1991 között a független Magyar Nemzeti Bank első elnöke volt, később - 1995 és 2001 között - ugyanezt a posztot töltötte be. Az IMF rangsora szerint nálunk kevesebb aranytartaléka a legszegényebb afrikai országoknak van csak, ennek a helyzetnek a kialakulásáért sokan Surányit okolják. A mostanra 3,1 tonnásra fogyatkozott aranykészlet nagy része 1990-ben, jegybankelnöksége idején fogyott el. Akkoriban főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott dolláré. Az amerikai valuta értékének romlása miatt később a jegybank fokozatosan áttért az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Szakértők szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban - az arany drágulása miatt - több milliárd dolláros veszteséget okozott. Surányiék a 65 tonnás aranykészletből 62 tonnát teljes egészében értékesítettek, minimálisra csökkentve készleteinket.
Nevéhez kötik a CW Bank botrányát is. A bécsi pénzintézet a Nemzeti Bank leányvállalata volt, téves üzletpolitikája miatt kilencvenmilliárd forint veszteséget halmozott fel. Ennek ellenére negyvenöt dolgozójának összesen 237 millió schillinget, azaz 4,7 milliárd forintot fizetett ki a pénzintézet, végkielégítés címén. A CW Bank korábbi vezetőinek feltételezhetően hanyag gazdálkodását az osztrák rendőrség, valamint az Országgyűlés, a botrány miatt alakított bizottsága is vizsgálta. (A leánybank székháza Bécs belvárosában ki tudja, hány milliárd forintért kelhetett el?! – F. I.)
A munka után a testület javasolta, hogy a legfőbb ügyész a bűnügyi jogsegélyegyezmény alapján keresse meg az osztrák hatóságokat, kérjen információkat, hogy szükség esetén büntetőeljárást lehessen indítani Magyarországon is. A felelősségre vonás elkerülte Surányit, bár a Nemzeti Bank elnökeként felelőséggel tartozott a leányvállalat működéséért. A jegybankelnök szerepvállalása és felelőssége miatt több tüntetést szerveztek.





A jezsuitákról mondták


"A jezsuiták szofizmákkal, áltanokkal és ferde elvekkel megzavarják az ifjúság fejét, szorgalmasan oktatnak arra, hogy miként lehessen az igazságot csűrni-csavarni... arra oktatnak, hogy hamisan esküdni nem bűn, csak bensőleg kell mást gondolni... A kormány gyeplőit mindenütt ők akarják magukhoz ragadni, az általuk nevelt ifjúságot elkötelezik maguknak, a legmagasabb állásokra segítik őket, hogy érdekeiket védeni tartozzanak... A jezsuiták egy államnak sem hívei, az Ad maiorem Dei gloriam (Isten nagyobb dicsőségére) terjesztésének színe alatt saját javukat és előnyüket hajhásszák, miként ez saját sorsomban is bebizonyosodott."
(II. Rákóczi Ferenc)
Továbbá: A jezsuitákról mondták



Felavatták Petőfi Sándor szobrát Kolozsváron


Március 9-én délután felavatták Petőfi Sándor bronzból készült mellszobrát, Hunyadi László szobrászművész alkotását Kolozsváron.
A szobrot Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) elnöke és Tokay Rozália, a kolozsvári Magyar Mozgássérültek Társulatának (MMTK), valamint az MVSZ erdélyi országos tanácsának elnöke leplezte le, majd Kovács Sándor főesperes áldotta meg.
Az MMTK által kialakítandó szoborpark első szobrát Március 15. közeledtével avatták. Talapzatán sokat mondó Petőfi-idézet alatt - "Az idő igaz, S eldönti, ami nem az" - egyetlen évszám szerepel, Petőfi Sándor születésének éve: 1823, lévén halálának időpontja bizonytalan. A felavatott szobrot a jelenlevők megkoszorúzták.
Ezt követően a hideg, szeles idő miatt az ünnepség a Szent Kamill Otthon dísztermében folytatódott.
Avató beszédében Patrubány Miklós Petőfi Sándor hamvai felkutatásának és a Haza földjében való méltó eltemetésének imperatívuszáról beszélt. Leszögezte: Petőfi Sándor méltó eltemetése nélkül nincs és nem is lehet erkölcsi megújulása a magyar nemzetnek. Kemény szavakkal bírálta mindazokat, akik Kolozsvár első Petőfi-szobrának felavatásáról távol maradtak. Kiemelte: egyedül a Babes-Bolyai Egyetemnek több, mint 200 magyar egyetemi oktatója van, és valamennyiüknek itt lett volna a helye. Miként a kultúra, az irodalmi, a művészeti és a közművelődési élet meghatározó szereplőinek is.
Beszédet mondott Kónya Hamar Sándor, az MVSZ Védnöki Testületének tagja, volt bukaresti és brüsszeli képviselő is, aki elmondta, hogy saját nagyapja, I. világháborús szibériai fogolyként maga meglátogatta Petőfi Sándor barguzini sírját. Egyedül az ő falujából, Székelykocsárdról négyen voltak fogolyként jelen.
Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese, és Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora ismertette az MVSZ kereteiben 2010 óta zajló vizsgálódásokat, amelyek mára arra az egyértelmű következtetésre jutottak, hogy a Morvai Ferenc vezette expedíció Barguzinban minden bizonnyal Petőfi Sándor hamvait tárta fel 25 évvel ezelőtt.
Magyarország kolozsvári főkonzulátusát 
Fodor Tamás konzul képviselte, aki a rendezvény utolsó felszólalójaként köszönetet mondott az első kolozsvári Petőfi-szobor állítóinak. Az Erdélyi Magyar Néppárt képviseletében Soós Sándor megyei elnök volt jelen.
A rendezvény utolsó mozzanataként Kiss Endre József, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárának igazgatója, az MVSZ Elnökségének tagja bemutatta Borzák Tibor P.S. - Titkok a barguzini csontváz körül című könyvét.
Hunyadi László megköszöni az alkotását jutalmazó tapsot. A háttérben Tokay Rozália és Patrubány MiklósMVSZ Sajtószolgálat


Tisztelt Hölgyeim És Uraim ! Tájékoztatni szeretném Önöket az AMK Igazolvány hatásáról . 9,50.-kor volt lakás ellenőrzés / bejárás / az önkormányzat részéről . Felírták , amit fel kellet írniuk . A végén igazolni kellett a " személyemet " . Átadtam az AMK Igazolványomat , LEDÖBBENTEK . Kértek egy másik igazolványt , nem adtam nekik , mondtam , nekem : " EZ AZ IGAZOLVÁNYOM " . Kénytelenek voltak elfogadni és az adatlapra , az AMK.-s Igazolvány adatait írták fel . A végén beszéltem nekik , az AMK.-ról és a Szentkorona Bank lehetőségéről . s lefényképeztem az adatlapot is , amin az AMK Igazolvány adatai szerepelnek . Tisztelettel Vayk



Az izraeli titkosszolgálat védi a TEK-et?


Na látjátok ezeket akkor hatástalanítják amikor akarják , akkor csinálnak itt puccsot amikor akarnak , a főbb stratégiai épületeket már titokban átjátszották nekik , ahol harckocsiktól kezdve mehézfegyverzetig tudnak mindent megbízhatóan tárolni , sőt mondhatom azt is atomtöltettől a vegyi fegyverek is elrejtve maradhatnak a kívánt pillanatig. Ők a magyar gladiok , csak a parancsra várnak , és kész a polgárháborús helyzet , hogy melyik politikust kell majd eltenni lábalól , azt a bankárkaszt emberei tudják , nekik lesz a feladatuk a parancs kiadása , és mi még nemzetté akartunk válni , hát a tek- et is akkor semlegesítik amikor akarják , ők ha úgy tetszik idegen érdekeket képviselnek idegen a gazdájuk is , a mi politukusaink csak ugatnak , de nem ők harapnak .

2013, augusztus 24 - 09:45 MTI - 
alfahir.hu
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója a Magyar Hírlap interjújában azt mondta, ha valaki meg akarná szüntetni a TEK-et, akkor nem vele, hanem többek között az izraeli titkosszolgálattal kellene megküzdenie.

Pintér Sándor, Hajdu János és Orbán Viktor a TEK avatásán

Vitát kezdeményezett a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a rendőri szervek és az illetékes minisztériumok között a fegyverhasználati szabályokra vonatkozóan - írja a Magyar Hírlap.
A lap szombati számában megjelent interjúban Hajdu János úgy fogalmazott: a magyar jogrendszer a fegyverhasználat terén eléggé leköti a rendőr kezét, ami a szimpla hétköznapokon helyénvaló, de például egy túszejtésnél már nem feltétlenül. Mint mondta, szeretné, ha a jelenleg érvényes szabályok bizonyos pontjait a közeljövőben módosítanák.
A TEK főigazgatója a szervezetet érő ellenzéki bírálatokra utalva megjegyezte: aki ma azzal akar kampányolni és szavazatokat szerezni, hogy a haza biztonságáért szolgálatban álló embereket, azok tevékenységét folyamatosan sarazza, savazza, s 2013-ban csak a határokig néz, az rémesen rosszul látja ezt a területet. Szavai szerint a terrorelhárítás nem holmi látványos tevékenység, rengeteg a fedett akció, a külföldi partnerek pedig díjazzák a magyar szerv segítségét. "Épp ezért, ha valaki meg akarna szüntetni bennünket, annak nem velem kell megküzdenie, hanem mondjuk az izraeli, amerikai vagy német titkosszolgálatokkal" - fejtette ki Hajdu János.
A tavalyi nyár egyik legnagyobb botránya volt, mikor Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója politikai kijelentésre ragadtatta magát a Fidesz házi fesztiválján, a Tranziton. Hajdu az ország egyik belső, de kezelhető problémájának nevezte a "szélsőjobboldal előretörését", példaként pedig a Jobbik parlamentbe jutását hozta fel. A kijelentés már csak azért is nagy vihart kavart, mert a TEK egy 13 milliárdos forrásból, titkosszolgálati eszközökkel is dolgozó alakulat, amely személyesen Orbán Viktorhoz köthető privát és hivatalos formában is. A nevéből adódó feladata, hogy a terrorveszélyt elhárítsa, csúcsvezetője mégis egy demokratikusan működő, a magyar szavazók által az Országgyűlésbe juttatott párt "kezelhetőségéről" beszélt.
Hogy képben legyünk, nyíljanak a szemek:
Szemkilövetés kormányától a szemfényvesztés kormányáig

A fidesz hatalom alatt így néz ki egy kilakoltatás - a rendőrnek nem lenne kötelessége segíteni a kilakoltatást.


A pénzünk felét elvenné az IMF

2014. március 13., csütörtök MTI - 
MNO
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb tanulmánya szerint a világszerte növekvő jövedelmi egyenlőtlenségek lassítják a gazdasági növekedést, és növelik a politikai instabilitást. A szervezet szerint a megoldást a vagyoni újraelosztás jelenti, ehhez 50 százalék körüli legfelső szja-kulcs lehet optimális.
Az IMF csütörtökön kiadott tanulmánya szerint számos fejlett országban a jövedelmi egyenlőtlenség utoljára az 1930-as évek nagy gazdasági világválsága idején volt ilyen magas.
Ahová beteszik a lábukat, nő a szegénység
A Világbank és az IMF szerepét leplezte le korábban Karen Hudes, a Világbank egykori jogi vezetője. Hudes elmondta: a világ pénzügyeinek és médiumainak döntő része egy globális szuperelit kezében van, bár a Világbank azt hangoztatja, hogy szegénységmentes világot akar megvalósítani.
Hudes húsz éven át azt tapasztalta, hogy a megsegített délkelet-ázsiai, latin-amerikai és afrikai országokban a világbanki programok elsorvasztották a helyi gazdaságot, nemzetközi óriáscégeket hoztak helyzetbe, miközben a munkahelyek száma csökkent.
A kiugrott vezető leszögezte: nagyra becsüli a magyarok küzdelmét, amellyel ebből a globális pénzügyi hálóból próbálnak kitörni, és nincs semmi meglepő abban, hogy ezért a kormánytmédiatámadások érik külföldről, és megpróbálják negatív színben feltüntetni.
Társadalmi elégedetlenséghez vezet
A nemzetközi szervezet szerint az elmúlt években több országban (Egyiptom, Nigéria, Venezuela, Ukrajna) is látni lehetett, hogy a vagyoni egyenlőtlenségek és a rossz gazdaságpolitika együttesen társadalmi elégedetlenséghez vezet.
Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde februárban úgy fogalmazott: "manapság már jobban tudatában vagyunk a jövedelmi egyenlőtlenség okozta károknak, tisztán látható, hogy ez árt a gazdasági növekedésnek".
A csütörtöki tanulmány nem ad országokra szabott akciótervet, de számos általános javaslatot megfogalmaz. A valutaalap szerint sok ország csökkenteni tudja a vagyoni egyenlőtlenséget szigorúbb ingatlanadókkal és progresszív személyi jövedelemadókkal.
50-60 százalékos sarcot szednének
Az IMF felhívja a figyelmet, hogy a világon a legmagasabb szja-ráta mediánja 30 százalék körül van, ez feleannyi, mint a nyolcvanas években. A szervezet szerint a legtöbb állami bevétel 50-60 százalékos ráta mellett keletkezne, az optimális adószint pedig ez alatt van néhány százalékkal.
Ha nőnek az állami jövedelmek, akkor többet lehet fordítani célzott szociális támogatásokra, leginkább egészségügyi és oktatásügyi juttatásokra, mert így csökkenthető legjobban a szegénység. Hosszú távon ez mindenkinek jó, mert a kisebb szegénység erősebb gazdasági növekedéshez vezet.
Több pénz: több bevétel
A Nemzetközi Valutaalap szakértői rámutatnak: a fejlett országokban ez a megközelítés jóval hatékonyabb, mint a fejlődőkben, hiszen az első csoportban magasabb a lakossági jövedelem, így több lesz az extra állami bevétel is.
A fejlődő gazdaságú országoknak a szociális kiadások átszervezése lehet a kitörési pont. Több országban komoly költségvetési teher az élelmiszerárak és az üzemanyagár mesterségesen alacsony szinten tartása támogatásokkal, de ez az IMF szerint nem tartós megoldás.
Kádár Ibolya: Magyarország térképét újra kell rajzolni, mert a tudósok rájöttek, hogy Magyarország a csodával határos.


Napi abszurd: A tiszta választásért vonul a kormánypárti Békemenet


2014. 03. 13. 
Kettős Mérce
Két éve, a magalakulásukkor "nem leszünk gyarmat" molinóval tüntetett a békemenet, azóta a kormány megkötötte a paksi szerződést Putyinékkal, most egy héttel a választások előtt a tiszta választásokért szállnak harcba a kormány civiljei. Ez már nem irónia, vagy cinizmus, ezt hajszálpontos előrejelzésnek hívják.

Eldőlt, hogy március 29-én, szombat délután indul sorsdöntő útjára a Békemenet: a választások sikeréért, tisztaságáért, a megkezdett út folytatásának jogáért, Magyarországért. - írja Bencsik András a facebookon.
Miközben a tévékben tilos a választási hirdetés, de a kormány több száz millió forintért a Fidesz kampányüzeneteit hirdeti. Miközben az órásplakát piacot Simicska Lajosék birtokolják, Dunakeszin a helyi önkormányzat döntött úgy, hogy csak a Fidesz hirdethet ilyen felületen. Miközben a választási rendszert a Fidesznek kedvezően alakították át, a kormányváltásnak a győzelemhez 300 ezer szavazattal kell többet szereznie a Fidesznél. Miközben a választáson csalással indulhat el számtalan pártlista, köztük valószínűleg az Összefogás párt és a kamu Együtt 2014. Miközben a határon túliak levélben ellenőrizhetetlenül szavazhatnak, de a külföldön dolgozó magyarok szavazását a kormány direkt nehezíti. Tehát miközben a kormánypárt minden szabályozással saját győzelmét segíti elő, a Békemenet a kormánypárt mellett vonul fel a tiszta választásért.
Mintha az ellenzéknek lenne esélye csalni a választáson. Mintha nem a kormánypárt ültette volna be az embereit a választási bizottságba, a Kúriába és az alkotmánybíróságba, úgy csinál a Békemenet, mintha az ellenzéknek lenne egyáltalán esélye csalni...
Pedig van jog aggodalomra, és a csalás a szemünk előtt történik. A Békemenetnek nem a kormány mellett kéne tüntetnie, hanem a kormány ellen. Egy igazi civil szervezetnek a Fidesz székházához kéne vonulnia.
De ez így csak előjelzésnek jó. Az, hogy a Békemenet a választások tisztaságáért vonul, két dolgot jelez előre, azt, hogy a Fidesz csal és azt, hogy ezt úgy fogják elütni, hogy az ellenzékre mutogatnak!


Új feudalizmus épül, az embereket eltapossák


Vajon ezek a stadionok nem Amerikai mintára kialakított, FEMA – koncentrációs táborok lesznek ? A kihasználtságuk nem indokolja a stadion férőhelyeket , de egy koncentrációs tábor hátsó szándéka ezt sugallja. Ravasz a szándék , és a mögöttes gondolat is , így a betelepülők kézben tudják tartani a magyar csőcseléket , a felforgató elemeket , kik későn kapcsoltak , hogy likvidálni kell a cionista rabló gyilkos zsidókat , és nem bűntetlenséget adni nekik.

2014. márc 14. 05:01 
Népszava
Ki gondolta a rendszerváltáskor Orbán Viktorról, hogy új feudális Magyarországot akar teremteni kastélyokkal, libériás inasokkal?Ezt mondja Ferenczi Krisztina újságíró, aki Narancsbőr címmel írt könyvet az Orbán-birodalomról. Arról szól, miből és hogyan halmozódott föl a vagyon, amelyet a miniszterelnök politikai pályája alatt "gyűjtött össze" dinasztiájának. Már a címlap is telitalálat: focilabda, narancshéjjal borítva. Ferenczi ezt egyáltalán nem "választási" könyvnek szánta, megjelenési ideje miatt mégis az lett.

Morális alapon és demokrataként kérem ki magamnak azt, ami most történik.
FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava

- Nem lehetett könnyű évtizednél is hosszabb idő alatt megszerezni ezt a tömérdek információt.
- Felcsút tele őrző-védőkkel, azt gondolják a sajtó ezzel elintézhető. Az én esetemben nem jött be, pedig mindent megpróbáltak, hogy elkergessenek. A demokrácia őrkutyáját farkaskutyákkal akarták elűzni. Hiszen oknyomozó újságírásról van szó. Mégis, döbbenetes tapasztalat, hogy azt elképzelik, ilyen egyszerűen megoldható. Hogy azt hiszik, egy stadion, ilyen monstrum sutyiban úgy fölépíthető, hogy senki nem látja. Ennyire képtelen a világképük. Néha nagyokat kacagtam, kicsit kellemetlen volt, amikor a telefonomat ki akarták tépni a kezemből, benyúltak a kocsiba. A bevezető után Mészáros Lőrinc fölfutását próbálom fölvázolni, miként is volt lehetséges 1999-től, hogy Orbán Viktor eltervezte, Felcsút lesz a birodalma. A sajtó általában tévesen nevezi a falut Orbán szülőföldjének. Nem az, ő korábban csupán négy évet élt itt, az "igazi" szülőföldje Alcsútdoboz, ahol ma Mészáros Lőrinc őrizteti a marháit és a Nemzeti Földalapkezelőtől nyerte el az állami földeket. És ahol Orbán édesapjának cége megvásárolta az egykori József főhercegi majort. Szóval arról a szövevényes kapcsolatrendszerről írok, amely Mészáros Lőrincen keresztül most jutott el leglátványosabb szakaszába. Pontosan 1999-től, amikor Orbán Felcsútra érkezik, miniszterelnökként beáll focizni, és odáig vezet, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelőből a száz leggazdagabb magyar közé emelkedik. A futballon keresztül pedig miképpen jut előre az Orbán kegyeiért való versenyfutásban is. Elődjével, a korábbi polgármesterrel, Varga Györggyel szemben, aki próbálta tisztességesen szolgálni a falut. A kutatást nehéz volt abbahagyni, sosem sikerült a végére érnem. Többször határoztam el, most már nem megyek Felcsútra, nem kutatok tovább, de ez rendre meghiúsult.
- Valójában hány évig is tartott?
- A témába 1998-ban egy főszerkesztői megbízással botlottam, amikor Orbán bejelentette a nem létező megfigyelési botrányt. Amikor állítólag szimatoltak az után, hogy a gánti bánya lehet a Fidesz "csodafegyvere". Akkori főszerkesztőm rám bízta, kutassam ki, mi az igaz? Akkor kezdtem el ezt a munkát, persze nagyon kezdetleges eszközökkel, még nem volt internet, csak faxon lehetett cégbírósági adatokat kérni. Közben sürgettek, hol az anyag, de még nem láttam semmit. Azt kellett kiderítenem, hogy mi a kapcsolat a Fidesz és a gánti bánya közt. Azután egy napon megtaláltam, a pártszékház pénzéből milyen cégáttétellel vittek be tőkét a papa bányájába. Akkor mindezt álnéven írtam, a mai napig sem tudja senki, hogy én találtam meg, címlapra tették. Mondtam, ne azt írják, hogy a Fidesz lépett be a bányába, vagy a bánya a Fideszbe, mert hiába tettek utána kérdőjelet, tudtam, hogy perelhető lesz. De nem hallgattak rám, mert úgy vélték, a témát ki kell hegyezni, és emiatt csakugyan beperelték a lapot. De nem a cikkért, hanem a címlapért. Azóta használják azt a kifejezést, hogy "Fidesz közeli". Az ÉS pedig átvette a sztorit.
- Ez önmagában is nagy teljesítmény volt.
- Az a módszerem, ha van egy kis szálam, azt meghúzom, valami kibomlik belőle, és akkor a mellette lévőkből is kijön valami. Van, amikor semmiért dolgozom. Benne van a nem megírható történetek sokasága, de sok minden azért maradt ki, mert nem lehetett bizonyítani.
- Számítani lehet rá, hogy a könyv megjelenése után a Fidesz-sajtó nagy hajszát indít majd.
- A könyv ellen? Nem tudom, nem hiszem. Legfeljebb a személyemet próbálják kikezdeni, régen voltak ilyen cikkek a Magyar Nemzetben. Mit kezdjek velük? Jól nem esnek, de tudomásul kell venni, hogy vannak.
- Nem erre gondolok. Meglehet, a miniszterelnökség is beleköt. Szerintem nem baj, csak reklámot csapnak.
- Lehet rám bármit mondani, nem fog jól esni. A témába azután 1998 óta visszatérően belebotlottam, igazán pontosan azonban a mai napig sem tudom, hogy miből is ered a családi vagyon? Félreértés ne essék, engem nem ez érdekel, hanem a közállapotok, a korrupció alól való kibújási kísérletek, a demokrácia állapota, ezért kutatok és írok. Mind nagyobbak a tétek. Orbán Viktor azt mondja, hogy "nincs földosztás". Hogyne volna! Húsz évre odaadnak egy bérletet, az nem ér föl földosztással? Ráadásul úgy adják oda, hogy nem nevezik meg, ki gazdálkodik rajta, a terméket ki viszi a piacra? Kizárólag a politikai szempont győzedelmeskedik. Honnan tudta például Mészáros Lőrinc 2011-ben, hogy földpályázatot írnak majd ki? Honnan tudta, hogy meg kell vennie a csákvári gazdaság központi telephelyét? Orbán Győző honnan tudta 2011-ben, hogy meg kell szerezni a József főhercegi majort? Most azt kérdezik, hogyan kerül a csizma az asztalra, Orbán Viktornak mi köze ahhoz, hogy minden Mészáros Lőrinc kezén van? Csakhogy mindezt nem érhette volna el bennfentes információk nélkül. Gázszerelő volt, helyben támogatta a női kézilabdát és a focit. Aki ezt megtette, az előbb-utóbb összeköttetésbe került Orbán Viktorral és végül is Mészáros volt vélelmezhetően az egyetlen, aki soha semmire nem mondott nemet.
- Vele nem sikerült találkozni?
- Dehogynem, az atlatszo.hu-n máig fönn van, mind nézettebb az a harmincperces videó-interjú, amit vele készítettem. Nyilván úgy érezte, hogy most végre elmondhatja a magáét.
- És milyen benyomást szereztél róla?
- Kedves, egyszerű ember, akinek most nagyon megy a szekér. Hogy mennyire érzékeli, hogy ez csak addig tart, amíg nem mond ellent Orbánnak, az nem derült ki. Ha egyszer netán ellentmondana, vége, az elődei is akkor fejezték be. Orbán nem tűri az ellentmondást.
- Annyira buták, hogy ezt nem veszik észre?
- Tisztesség kérdése. Orbán alapítványa húszmilliót ígért a falu focipályájáért, de az autópálya építés alvállalkozójaként helyzetbe hozott felcsúti Femol Kft. vezetője, a Felcsút SE akkori elnöke nem járult hozzá az áron aluli eladáshoz, miként az akkori polgármester sem. A vállalkozó felértékeltette a falu vagyonát jelentő pályát és kiderült: 180 millió lett volna az akkori értéke.. A főnök 24 órán belül kirúgatta. Nagyon csúnyán zajlott a történet. Általában azt tapasztalom, hogy mérhetetlenül durván tapossák el azt, aki ellent mer mondani, mindenkit kiszolgáltatottá akarnak tenni. Természetesen Mészáros Lőrincen keresztül, aki ma a környék legnagyobb munkaadója, nemrégiben azt nyilatkozta, hogy már 600 munkahely felett diszponál. Ha Mészáros alkalmaz valakit, attól elvárja az egész családjának a hűségét, a helyiek szerint mindenkinek paríroznia kell. A körbekerített alcsúti juhásszal például nem állhatnak szóba, el kell fordítani a fejüket. Több mint egy hete egy őrző-védő kft. két autóval figyeli a házát, ki lép be. Ugyanaz az Eurovéd Kft., amelyik engem a stadiontól próbált elkergetni százszor.
- Tehát a legprimitívebb módszereket alkalmazzák...
- Mint velem szemben próbálkoztak, amikor farkaskutyákkal akartak megfélemlíteni.
- Akkor ez a birodalom olyan sziget Magyarországon, amelyhez nem lehet hozzányúlni...
- A könyvemben mindez szerepel. Az előzményeken végig kell menni, különben semmi sem volna érthető. A földtérképeken például, amelyeket én rajzoltam meg, az volt a legnehezebb, hogy az állami földbérletpályázaton közzétett földekről nincs két azonos léptékű térkép, nem lehet őket egymás mellé rakni, csak az alakjuk alapján voltam képes összerakni a puzzlet. Egybefüggő birodalmat ad ki. A jelek arra utalnak, hogy dinasztia épül. Orbán nem négyéves, nem nyolcéves ciklusban gondolkodik, hanem "szentistváni léptékben" és hetedíziglen. Folytatják a hagyományt, ahogyan a pártszékház esetében is tették, az első pénzt hazaküldték, a bányába. Ez 1992-ben történt, a módszer azóta csak finomodott.
- A gyakorlatban ez azt jelenti, ha - feltéve, de meg nem engedve - Orbán kiesne a politikából, a dinasztia már el van látva.
- Minden egyes új házasság jól jön majd, mert az új ággal, közpénzek ügyes becsatornázásával lehet gazdagítani a családot. Ahogyan a Tiborcz István vezette cég először Közgép érdekeltségbe került, majd 3 milliárdos bevételre tett szert - közpénzes megbízásokból. Új pénzarisztokrácia alakul ki, új dandyk. Közben elsorvad a kultúra, az egészségügy, a szabad sajtó. Mérhetetlen a szegényellenesség, amit egészen tragikusnak találok. Azt, amikor Orbán azt nyilatkozza, hogy most kezdünk visszatérni a két világháború közötti Magyarország kisgazda vágyaihoz. Hová megyünk, az urak Magyarországához? A királyok, a hercegek, grófok, a kastélyok világához, ez az ideál. Ami elképzelhetetlen volt egy modern Magyarország látomásában. Ki gondolta a rendszerváltáskor Orbán Viktorról, hogy új feudális Magyarországot akar teremteni kastélyokkal, libériás inasokkal? A Hősök terén elmondott beszéde idején, ki gondolt erre?
- A könyvben mindez benne van?
- Kevés a vélemény, mert oknyomozó könyv, de kijön belőle. Az utószóban én morális alapon és demokrataként kérem ki magamnak azt, ami most történik. Orbán feleségének, Lévai Anikónak az a vágya, hogy idős korára, amikor a férje már nem lesz politikus, ő gazdálkodhasson. Orbánnak meg az a vágya, hogy focimenedzser lehessen majd. A kettő találkozik, a föld és a foci. Ennek a megvalósítását láthatjuk ma, és mindig előbbre tartanak egy lépéssel, mint amit a nyilvánosság érzékelhet. Csak ők látják előre a következő lépést. Most itt a felcsúti szálloda terve - aligha leszek meglepve, ha saját magukkal kötött üzlet lesz. Valójában nem is egyszerűen a Horthy rendszer visszaállításáról van szó, hanem a tizennyolcadik, a tizenkilencedik századról. Új feudalizmusról, ehhez kell eltaposni az embereket.
(...)



Krím: Népszavazás – Kárpátalja?


Vasárnap népszavazás lesz a Krím-félsziget hovatartozásáról. Az eredetileg május 25-re tervezett, majd március 30-ra előrehozott, végül március 16-ra kitűzött népszavazás eleinte egy Ukrajnán belüli autonóm státust célzott meg, de ma már az Oroszországhoz történő csatlakozásról kell dönteniük az ott élőknek. Ez a történés arra kell késztesse a Kárpátalján élőket, hogy vegyék számba saját sorsuk alakításának lehetőségeit.
A Szovjetunió szétesésekor már volt egy népszavazás Kárpátalján, igaz nem az Ukrajnából való kiválásról, de egy különleges státusról és azon belül egy Beregszász központú magyar autonóm területről. Lássuk mi is történt.
"1991-ben, Ukrajna függetlenségének kikiáltása után népszavazást rendeltek el annak megerősítésére. A december l-jére kitűzött népszavazáson a megyei tanács határozata értelmében Kárpátalja autonómiájáról is szavaztak (bár az utolsó pillanatban Leónyid Kravcsuk, a Legfelsőbb Tanács elnöke nyomására az autonómia szót "különleges önkormányzati közigazgatási terület"-re változtatták), a Beregszászi járásban pedig a Magyar Autonóm Körzetről. A referendumon Kárpátalja önkormányzatiságára a szavazók 78%-a mondott igent, a Magyar Autonóm Körzetre pedig 81,4%-a. Ha ez utóbbinál figyelembe vesszük, hogy a Beregszászi járás lakosságának akkoriban 74-75 százaléka volt csak magyar, kiderül, hogy a ruszinok, oroszok, ukránok nagy része is támogatta az elképzelést.
A Beregszászi Járási Tanács 1992. január 30-án jóváhagyta, érvényességében megerősítette a népszavazás eredményét, május 6-án pedig a megyei tanács is elismerte azt. A Beregszászi Járási Tanács képviselői felhívással fordultak az ukrán parlament képviselőihez, kérve támogatásukat a magyar autonóm körzet létrehozásához. A parlament azonban nem foglalkozott a törvényes referendum kérdésével, sőt később egyszerű közvélemény-kutatássá degradálta a népszavazást, egyes értesülések szerint éppen a Beregszászi járás országgyűlési képviselőjének javaslatára" - írja az elpuskázott autonómiáról szóló tanulmányában Dalmay Árpád, a történések egykori alakítója. Teljes tanulmánya honlapunkon olvasható, ide kattintva.
És ekkor még nem hangzott el Leonyid Kucsma ukrán államelnök felajánlása, amely lehetővé tette volna Kárpátalja Magyarországhoz történő csatolását, amennyiben az Antall kormányban lett volna hajlandóság annak az ősi magyar területnek a visszafogadására, amely több, mint ezer évig a Szent Korona országának része volt, és a történelem során sohasem tartozott Ukrajnához.
Okulásként, ahhoz, hogy a magyar politika ne ismételhesse meg a huszonkét évvel ezelőtti - Antall Józsefről és Jeszenszky Gézáról elhíresült - gyászos szereplését, érdemes mindenkinek elolvasnia az alábbi három írást.
MVSZ Sajtószolgálat



A bukás kezdete


2014.03.13. | 12:46 
Erdély.ma
Könnyeivel küszködő kifütyült szónok. Vezérelhetetlen, öntörvényű atyafiak. Szélsőjobbos anarchista csoport garázdálkodása. Ez a hétfői székely szabadság napi nagygyűlés negatív tükre a médiában. Nemcsak a román, hanem a Székely Nemzeti Tanáccsal szimpatizáló magyar sajtóban is. Az idei postaréti megemlékezés és polgári séta köszönő viszonyban sincs a tavalyi méltóságteljes rendezvénnyel és rezesbandás felvonulással.

Egyrészt ez a román városvezetés gáncsoskodó, a felvonulást betiltó provokatív határozatának a következménye. Másrészt Izsák Balázsék képességeiket meghaladó feladatra vállalkoztak. Így Dorin Florea számítása bevált, és a hatvannégy vármegyés fiatalok balhékereső viszketegségükben eljátszották a rájuk kiosztott szerepet. De nem csak ők. A szélsőséges importpolitikusok gyergyói táborozásokban és erdélyi kampánykörutakon elhintett összeférhetetlenségi ideológiája befogadó közegre talált a székely fiatalokban.
Ezért nem csoda, hogy a rendezvény szervezői ellen fordultak. A reálpolitikai megoldást felvázoló Izsák Balázst lehurrogták. Hiába könyörgött a szónoki emelvényről, az általa felvázolt, románokkal együttműködő megoldás nem nyerte el az egybegyűltek tetszését. Rá kellett döbbennie, hogy az öntörvényű székelyek eltaposhatják őt is. Ezen a napon többször vágták a fejéhez, hogy áruló. Vezéri tekintélyének elvesztése még jobban bebizonyosodott a polgári séta alkalmával. Jelképesnek is mondható, ami a Szentgyörgy utcában történt. A több száz méterre leszakadt tüntetők mozgósítására kellett visszafordulnia.
Eredménytelenül rimánkodott, hogy az ország területi egységét kétségbe vonó jelszavakat ne skandáljanak. A szervezőtársak és "tisztikarának" tehetetlenségét látva maga próbálta feloszlatni a Kultúrpalota előtt útzárat képező radikális tömeget. A Nagy Menetelésen csúcsosodott dicsősége itt kezdett porladni. Jól kitapintható a hitelvesztése és félő, hogy radikálisabb erők veszik át az SZNT vezetését, vagy egy szélsőségesebb székely szervezet fog létrejönni. Talán most utólag belátja, hogy Marosvásárhely magyarsága a méltóságteljes, elhajlásoktól mentes ünneplést igényli.
Összefogva az RMDSZ-szel - ahonnan az idén is felkérést kapott a Székely Nemzeti Tanács a közös március 15-i ünnepelésre -, a többi magyar civil és politikai szervezettel közösségünk erejét is bizonyíthatnánk. És hogy jogaink kivívására csak így van esély. Sokat harcoltunk, amíg a templomokba száműzött nemzeti ünnepünket kiszabadítottuk, ezért senki átutazótól nem tűrjük el a kioktatást. Mi a fejünk akkor is felemeltük, amikor ütöttek. Szombaton vidám kokárdás emberekkel szeretnénk találkozni és nem fekete álarcos provokátorokkal.
Karácsonyi Zsigmond - e-nepujsag.ro


Edward Snowden feltárta Oroszország előtt a teljes igazságot az UFO-ról?


21 január, 18:52 
Oroszország Hangja
Edward Snowden cáfolhatatlan bizonyítékokat nyújtott át az orosz titkosszolgálatoknak arról, hogy nemcsak egyszerűen léteznek földöntúli értelmes lények, hanem a valóságban a múlt század közepétől ezek irányítják az Egyesült Államokat.

Ez az információ a múlt héten jutott el a médiákhoz. Az iráni Fars News Agency a 
whatdoesitmean.comhonlapról vette át ezeket az információkat. Valóban eléggé furcsa, hogy éppen ez a honlap jutott ennyire fontos ismeretek birtokába, hacsak Edward Snowden személyesen nem küldött nekik másolatot, amikor az orosz biztonsági szolgálatnak, az FSZB-nek továbbította az értékes adatokat.
A "földöntúli dossziéban" olvasható, hogy Amerikában a hatalom egyáltalán nem a mai kormányzat, hanem földöntúli lények kezében van. Valamint az, hogy a náci Németország II. világháborús "kudarca" után a földöntúliak, akik segítettek a Harmadik Birodalomnak megkaparintani a világhatalmat, átugrottak az Atlanti-óceán túlsó partjára és felajánlották szolgáltatásaikat a világuralom megszerzéséhez az Egyesült Államoknak abban a hitben, hogy ez az ország a legnagyobb potenciállal rendelkezik ezen a téren.
A "cikk" tulajdonképpen ezzel véget ér, a továbbiakban Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszterrel készített interjúból idéznek, amelyet Szofiko Sevardnadze vett től e Russia Today számára. Hellyer úr közölte, hogy tökéletesen meg van győződve földöntúli lények létezéséről, mi több, személyesen látott UFO-t.
Az egykori miniszter teljesen komolyan bejelentette, hogy földöntúli lények 2-12 fajtája tartózkodik jelenleg a Földön.
Az amerikai légierővel ún. nordikus szőkék és magas fehérek folytattak együttműködést. Ezek egykönnyen láthatatlanná válnak. De nagyon sok földöntúli fajta létezik. Mindezek különbözőek... Ha szürke pöttöm emberrel találkozna, rögtön megértené, hogy korábban ilyesmit nem látott. De ha nordikus szőkét látna, akkor leghamarabb azt hinné, hogy egy dán vagy arról a vidékről származó valaki mással van dolga. De van egy barátom, aki képes felismerni a földöntúli lényeket. És ő is látott egy ilyen lényt az utcán.
A volt miniszter az interjúban rámutatott, hogy létezik "földöntúli szövetség, amelyik mindenkit összetart". Érdekes, kedveli-e Hellyer úr George Lucas Csillagháborúit? Hiszen az űrbeli szövetségről szóló elbeszélését nyilván a legendás hírű film cselszövényei ihlették meg.
De mi köze van mindehhez Edward Snowdennek? - kérdezhetik önök. Őszintén szólva, semmi köze hozzá. A földöntúli lények leleplezésére vonatkozó információk nem más, mint egy soros kacsa. Hiszen józan belátás szerint még ha abból a feltételezésből indulnánk is ki, hogy effajta információkat a volt amerikai titkosügynök valóban közölt volna orosz titkosszolgálatokkal, arról senki soha nem tudott volna meg semmit. És ha meg is tudott volna, akkor ez nem a whatdoesitmean.com honlap lenne.
Kategória: 2014 március


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése