2017. július 10., hétfő

Hírháló 2014 – ben XXI.







Hírháló 2014 – ben XXI.


Március elejéig 117-en fagytak meg



Budapest, 2014. március 6. Csütörtök 
MSZF SZK
Magyarországon öten fagytak meg február 14. és március 2. között. Ezzel 112-ről 117-re nőtt a tavaly ősz óta fagyhalálban elhunyt honfitársaink száma - jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.
Az öt új áldozat közül ketten a szabad ég alatt hűltek ki, egy nő pedig saját otthonában. További két személy kórházba kerülése után hunyt el, mert már nem tudtak rajta segíteni. Az elhunyt személyek életkora 54 és 69 év közötti.
A Magyar Szociális Fórum felhívta a figyelmet arra, hogy az állami média továbbra sem ad hírt a tömeges életvesztésről. Ez arra utal, hogy a közérdekű adatokat visszatartják, és olyan képet festenek a magyar társadalom állapotáról, mintha ilyesmi elő sem fordulhatna, tekintettel a megtett óvintézkedésekre. Miközben az állami média hallgat a hazai tömeges fagyhalálról, rendszeresen hírt ad a külföldön történt fagyhalál esetekről, s ezzel úgy tünteti fel, mintha Magyarország "boldog sziget" volna. Az évről évre arató magyarországi fagyhalálról sokkal több hírt ad a nemzetközi sajtó, mint a magyar. A dpa és az EFE hírügynökség, az osztrák, a német, a francia, a lengyel és a román sajtó többször is beszámolt róla a Magyar Szociális Fórum adatai alapján.



Megszorítjuk magunkat


I. L. L. 2013.01.15. 
Heti Válasz
A magyar népességnek legalább a harmadát végképp elveszítettük, mert már nem rendelkeznek azokkal a képességekkel, tulajdonságokkal, melyek segítségével beilleszkedhetnének egy normálisan működő társadalomba - állítja a Heti Válasznak adott interjújában Bogár László. A közgazdász szerint jelenleg a magyar költségvetés egyensúlyát elsősorban a magyarok önmegszorítása biztosítja.
Fotó: Sebestyén LászlóA devizaadósság szempontjából annak köszönhető az ország jelenlegi finanszírozhatósága, és az adja a fizetési mérleg régen nem tapasztalt aktívumát, hogy lényegében leállt a belföldi, különösen az importból beszerezhető javakra irányuló fogyasztás - állítja Bogár László közgazdász a heti Válasznak adott interjúban.
A Károli Gáspár Református Egyetem tanára szerint a Magyarországon termelő multik erősen exportálnak, s így az import és az export között növekvő szakadék teszi finanszírozhatóvá az országot. Baj az, hogy ennek a magyar társadalom tömeges elszegényedése az ára - állítja Bogár, majd hozzáteszi -, a magyar társadalom annyira megégette magát a devizahitelezéssel, hogy most átesett a ló másik oldalára, vagyis nincs szükség túl szigorú állami visszavágásokra, mert a társadalom spontán megszorítja önmagát.
Akik végképp elvesznek
A közgazdász a Heti Válasznak adott interjújában arról is beszél, hogy még legalább tizenöt évig végzetes csapdában vergődik az ország és a kormányfőnek ezt a "csapda létet" kell üzemeltetnie. És ehhez Orbán Viktor igazán ért - teszi hozzá. Ugyanakkor szerinte a kormányfő nyilván azt is tudja, hogy a magyar társadalomnak legalább harmada végképp elveszett, már semmiféle eszközzel nem lehet visszahozni őket a végső nyomorúságból. Nincs meg az elemi szintű tudásuk sem, ami a leghalványabb esélyt adná a felemelkedéshez. És ezen azzal sem lehetne változtatni, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba - mondja Bogár László. Ez a társadalom azon rétege, akik mögött már nem áll megtartó emberi közösség; a gyermekek úgy cseperednek fel, hogy fogalmuk nincsen arról, hogyan kell beilleszkedni egy működő társadalomba; hiányoznak az elemi szintű viselkedési normáik, vagyis - teszi hozzá Bogár - társadalmi szinten gyakorlatilag leírhatjuk őket. Nem akarnak dolgozni, de a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét, mert élni kell - állítja a közgazdász.
Nem bírunk a gazdagokkal
És ezeknek a társadalom középosztályától leszakadó embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról - mondja a közgazdász. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni. Bogár László szerint ugyanígy nem érdemes foglalkozni a felső tíz százalékkal sem, mert velük úgysem bírunk, nem fizetnek adót, elmennek offshore-ba, ugyanakkor az is tény - állítja -, hogy az Uniós csatlakozás szinte egyetlen pozitív hozadékénak tekinthető kohézió források túlnyomó részét éppen ez a szűk társadalmi szegmens fölözi le, vagyis a leszakadó tömegeknek lényegében nincs hasznuk az európai közösségből.
Az interjú teljes terjedelmében a január 10-én megjelent Heti Válaszban olvasható. A lap aznaptól digitális formában megvásárolható a Digitalstandon keresztül is.
Néhány mondat egyetlen mondatról (2013. január 21. 14:00)
Az elmúlt negyvennyolc órában élénk közfigyelem övezte a Heti Válasznak adott Bogár László interjú honlapunkon megjelent, tömörített változatát. Tekintettel a szenvedélyes reakciókra szükséges elmondani, hogy a lapban megjelent interjúval kapcsolatban semmiféle kifogás nem fogalmazódott meg. A nyomtatott interjú elkészítésének alapjául egy (máig megőrzött) hangfelvétel szolgált, amely Bogár László - helyenként szenvedélytől sem mentes - nyilatkozatát tartalmazza. Ez alapján készült az interjú első változata, amelyben a következő szöveg szerepelt: "Nem akarnak dolgozni, de a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét, mert élni kell. És ezeknek az embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni."
Ezt a szöveget Bogár László átnézte, majd jóváhagyólag visszaküldte. A javítás során az inkriminált mondatot jelentősen finomította: "Nem tudnak, de nem is akarnak dolgozni, és a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét. És ezeknek az embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy, ha csak valami csoda nem történik, éppen a még eséllyel rendelkezők megmaradása érdekében kegyetlen jövő vár rájuk."
A Heti Válasz Online-on heti rendszerességgel jelentetjük meg a lapban megjelenő cikkek tömörített változatát, melyet a szerző készít el. Ezúttal is így történt, ám elkövettem azt a hibát, hogy az összefoglaló alapanyagául az interjú első, vagyis nem javított szövegét használtam fel, így került az online-ra az utóbb finomított mondat. Ezért a nyilatkozótól elnézést kérek.
Azt mindenképpen szükséges rögzíteni, hogy a csere nem szándékosan történt, ugyanakkor tény, hogy az apró hiba viharrá dagadt, ezért reagálunk rá.
Ezzel az ügyet részünkről lezártnak tekintjük.
I.L.L.


Az emberek harmadát az út szélén hagyná a fideszes "szakember"


2013. január 18. 
Egyenlítő TV
Bogár László a Heti Válaszban adott interjújában brutális dolgokat mond. Szerinte a "társadalom legalább harmadát" az "út szélén kell hagyni" különben "a többiek soha nem fognak célba érni." Szerinte "Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról".

Amit Bogár mond, az ijesztően hangzik, de még ijesztőbb végiggondolni, hogy a Fidesz eddigi politikája erősen ebbe az irányba mutat. A társadalom alsó harmadát a választási regisztrációval inkább kirekesztették volna a szavazásból, mint hogy érdemben segítsék őket. Sőt a Fidesz intézkedései kifejezetten rontottak ezeknek az embereknek a helyzetén. Néhány példa, hogyan bánnak Orbánék azokkal, akik "annyit is érnek".
1. Az egykulcsos adóval növelték a közepes- és kis jövedelműek adóterhét. A jómódúak adócsökkentése érdekében pedig növelték az áfát, bevezették a tranzakciós- és a telefon-adót.
2. Brutálisan csökkentették a gyógyszer-támogatásokat, a kispénzűek egyre kevésbé tudják kiváltani az orvosságot.
3. Évről-évre csökkentik a családi pótlék reálértékét, míg a jómódúaknak gyerekenként százezer forintos támogatást adnak.
4. Megadóztatták a minimálbért, amelynek a reálértéke folyamatosan csökken.
5. A közmunkás minimálbért tavaly 47 ezerre csökkentették, s idén még ennek is csökken a reálértéke.
6. Az év nagy részében, amikor nem adnak közmunkát, a családoknak a 22 ezer. 800 forintra csökkentett segélyből kell megélniük.
7. Brutális tandíjakkal szűkítik a fiatalok felemelkedési lehetőségét, mert Orbán "önfenntartó" felsőoktatást akar.
Szegény Orbán az ilyesmikről "nem beszélhet őszintén..."

"Akinek nincs semmije, az annyit is ér" - Lázár János miniszterelnökségi államtitkár véleménye a szegényekről
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=K9sEECnBuoI

Bogár László egyébként az első Orbán-kormány államtitkára volt. Folyamatosan publicisztikái jelennek meg a fideszes Magyar Hírlapban, számos fideszes rendezvényen tart előadás. 2010-ben pedig annak a feltételezését is sértőnek találta, hogy nem a Fideszre szavaz. A "gondolatmenetét" még érdekesebbé teszi, hogy szerinte a felső tíz százalékkal se érdemes foglalkozni, mert úgysem "fizetnek adót, elmennek offshore-ba." Tehát az állam ne is próbálja a jómódúak közösségi felelősségvállalását érvényesíteni, míg a társadalom alsó harmadát hagyja az út szélén?
Bogár László: "A kormányfő nyilván azt is tudja, hogy a magyar társadalomnak legalább harmada végképp elveszett, már semmiféle eszközzel nem lehet visszahozni őket a végső nyomorúságból. Nincs meg az elemi szintű tudásuk sem, ami a leghalványabb esélyt adná a felemelkedéshez. És ezen azzal sem lehetne változtatni, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba ... És ezeknek a társadalom középosztályától leszakadó embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról - mondja a közgazdász. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni. ... ugyanígy nem érdemes foglalkozni a felső tíz százalékkal sem, mert velük úgysem bírunk, nem fizetnek adót, elmennek offshore-ba"

Bogárnak a jómódúakról szóló gondolatmenete is ismerős lehet a Fidesz kormányzásából. 
A felső 10 százaléknak kedvező egykulcsos adót Orbán pontosan ugyanígy indokolta évértékelőjében: "a gazdagok mindig megtalálják a módját hogy kivonják a jövedelmet az adó alól". Ha tehát a gazdagok adót csalnának, akkor az állam inkább legálissá teszi, hogy a milliárdos is olyan arányban adózzon, mint a minimálbéres.
Innen nézve, Orbán politikája sajnos nem áll túl távol Bogár László gondolataitól...



Megoldás: Titkosított listára szavazhatnak a külföldi magyarok


Külföldön él? Így szavazhat 2014-ben!
2013. augusztus 5. 
444.hu
Már regisztrálhatnak a szavazni akaró határon túli magyarok a 2014-es parlamenti választásokra. Jelentkezési lapot kell küldeniük, aztán csomagot fogadniuk, és azt megint elküldeniük. Szlovákiából és Ukrajnából az egészet titokban kell intézni.
A nyugaton dolgozó mintegy 280 ezer magyarnak be kell fáradnia a magyar követségre, nekik lesz a legnehezebb élniük választójogukkal. Már jelentkezhetnek a szavazni vágyó határon túli magyarok. A 2014-es parlamenti választáson szavazhatnak először olyanok, akiknek nincs állandó magyarországi lakcímük, de van magyar állampolgárságuk. Ők jellemzően azok a szomszédos országokban élő magyarok, akik kisebbségi sorban élnek. A magyar kormány becslése szerint mintegy félmillióan lehetnek 2014 tavaszára közülük magyar állampolgárok.
Eddig 480 ezren kértek magyar állampolgárságot a 2010-ben hozott törvény alapján. A 18 alattiakat nem számítva ez körülbelül 400 ezer új választópolgárt jelent, bár aligha élnek majd ennyien választójogukkal. Az eddigi felmérések szerint a külföldön élő magyarok fele se megy el szavazni. Ők levélben vagy az interneten regisztrálhatnak, és levélben szavazhatnak majd.
A kint dolgozóknak lesz igazán nehéz
Viszont van 270-280 ezer magyar, akiknek ugyan van állandó magyarországi lakcímük, viszont külföldön élnek. Ők a külföldön dolgozó kismagyarországiak, a legtöbben Angliában lehetnek (akár kétszázezren is) és több tízezren Németországban és Ausztriában. Ők is szavazhatnak, azonban nekik személyesen egy meghatározott napon be kell fáradniuk a magyar követségre vagy konzulátusra.
Őket kihagyták a levélben szavazás kényelmes lehetőségéből, pedig a mindenkori magyar parlament döntései legalább olyan mértékben befolyásolhatják sorsukat (és pláne rokonaikét) mint az életüket a román, a szlovák vagy a szerb törvények szerint élőkét.
2010-ben nem sok külföldön lévő kismagyarországi élt a követségen szavazás lehetőségével. 8807-en regisztráltak közülük, és 6851-n mentek el tényleg szavazni. A legtöbben Londonban, de kétszáz fölött szavaztak Brüsszelben, Hágában, Párizsban, Münchenben, Berlinben és Bécsben. 2010 óta biztosan többen vannak kint, részben mert Németország és Ausztria csak 2011-ben nyitotta meg munkaerőpiacát a magyarok előtt, részben mert a válság sokakat késztetett indulásra. Több százezres csoportjuknak a londoni, berlini és bécsi követség, illetve a müncheni koznulátus aligha lesz elég.
Éppen ezért fura, hogy rájuk nem gondoltak az új választási törvény készítői. Ha a levélben szavazás nekik is lehetőség volna, egészen biztos, hogy sokkal többen élnének választójogukkal.
Postafordulta
A kisebbségi vagy emigráns sorban élő magyarok regisztrációjuk után két borítékban szavazhatnak. Az egyikben a személyes azonosításukhoz szükséges adatokat kell leírniuk, a másikban pedig szavazniuk valamelyik párt listájára. Egyéni jelöltre ők nem szavazhatnak. A levelet fel kell adniuk még a magyarországi választás előtt.
Itthon először kibontják a személyes azonosítót rejtő borítékot, és megnézik, hogy az illető tényleg létezik, és regisztrált-e. Ha igen, akkor a szavazatot tartalmazó borítékot félreteszik. Utóbbit akkor nyitják csak ki, amikor vége az itthoni szavazásnak, és egyszerre kezdik megszámolni mindet.
Időzített bomba
A módszer csalásbiztosnak látszik, legalábbis rövid távon. Bonyolítja a helyzetet azonban, hogy a külföldi magyarok mostani regisztrációja 10 évre szól. A magyar hatóságoknak nem lehet információjuk arról, ha valaki közülük időközben meghal vagy elköltözik. Így a következő 10 évben simán szavazhatnak elvben bárki helyett, akinek ismerik a személyes adatait, és így ki tudják tölteni az azonosításról szóló űrlapot. A 2022-es választásokra ez már valós méretű probléma lehet, bár az intézményesített csalás lehetősége itt sem merül fel: inkább egy-egy túlbuzgó család lehet kockázat.
Titkon szavazva
A szlovákiai és az ukrajnai magyarok szavazási kedvét erősen csökkenti, hogy országuk nem ismeri el a kettős állampolgárságot: vagyis ha lebuknak, hogy szavaztak, akkor elveszítik otthoni állampolgárságukat. Ez elég nagy kockázat ahhoz, hogy sokakat visszatartson például a levélben szavazástól: feladni egy szavazólapot a szlovák vagy ukrán postán bátorságot igénylő döntés, még akkor is, ha a levéltitkot papíron ezek az országok is garantálják.
Nekik megoldás lehet a netes regisztráció (ha van internet a környéken), de a szavazáskor akkor is papírt kell küldeni. Itt lehet jelentősége annak, hogy konzulátusokon is le lehet majd adni szavazatokat (ezt teheti meg akár egy ember is az egész falu nevében), de akár át is lehet hozni a határon, és a magyar posta gondjaira bízni. Vagy leadhatják Magyarország 106 erre kijelölt szavazókörében.
A szlovákiai és ukrajnai magyarok a lebukás kockázata miatt nem is kapnak értesítéseket a magyar államtól a regisztrációról. A többi országban élő új állampolgároknak Orbán Viktor aláírásával megy ki levél ezekben a napokban. A hét közepéig már több mint 200 ezer darabot adott fel a kormány.
Ám a szavazási csomagot valahogy csak át kell venniük majd nekik is. (Ebben az azonosítási űrlap és maga a szavazólap lesz benne.) Kérhetik ugyan, hogy postán küldjék ki nekik, de ezt sok felvidéki és kárpátaljai magyar aligha kockáztatja majd meg .
A regisztrációkor kell megadni, hogy a csomagot hova kérik, és elvben kérhetik magyarországi címre, például rokonokhoz, vagy valamilyen intézményhez is, de azért ez eléggé megbonyolítja a titkon szavazni vágyók dolgát.
Lehetne titkos levelezés nélkül is
Praktikus lett volna, ha nemcsak regisztrálni, hanem szavazni is lehetne interneten: ez megoldaná a külföldön dolgozó magyarországi magyarok problémáját is, és a felvidéki illetve kárpátaljai magyarokét is, sőt az anyaországiaknak is könnyebb lenne. Észtországban lehetett a világon először parlamenti képviselőkre a neten szavazni (2007-ben), és a legutóbbi választáson (2011-ben) az észtek több mint negyede már nem járult az urnákhoz, hanem otthonról klikkelt. Ilyen lehetőség azonban Magyarországon nincs.
Erdélyből jöhet a legtöbb szavazat
A legtöbb határon túli szavazat Romániából érkezhet. Egyrészt mert ott él a legtöbb magyar, másrészt ott nem kell titkolni a kettős állampolgárságot. Az erdélyi Nemzeti Kisebbségkutató Intézet közvélemény-kutatása szerint mintegy százezer romániai magyar akar majd szavazni; igaz, nekik csak 67 százalékuk mondta azt, hogy vállalnák az előzetes regisztrációt. Erdélyben toronymagasan vezet a Fidesz, és még az MSZP és a Jobbik számíthat néhány százalékra.
Körülbelül 70-75 ezer listás szavazat ér általában egy parlamenti mandátumot, így egy "erdélyi" képviselője jó eséllyel lesz a Fidesznek a következő ciklusban a parlamentben.
Egy szlovákiai magyarokkal készített májusi kutatás szerint az állampolgárságot titokban felvevők 42%-a nem akar szavazni, 25% pedig még nem döntötte el. Vagyis csak 33 százalékuk ígérte magát biztos választónak. Nem tudni, ez hány ember lehet, de tízezernél aligha vannak sokkal többen. Közülük 47% a Fideszt, 41% pedig az MSZP-t, az Együtt 2014-t vagy a DK-t jelölte meg kedvencének. A Jobbikot 11% választaná. Vagyis a Felvidéken sokkal erősebb a magyarországi balodal, mint Erdélyben, azonban szavazatszámban ez nem jelent nagyon sokat.
Szerbiában nem tilos a kettős állampolgárság, azonban a három nagy határon túli közösség közül az övék a legkisebb. Ottani közvélemény-kutatást nem találtam, ahogy kárpátaljait sem.
Összességében tehát jó bonyolult lett az új választási rendszer, de 100-150 ezer szavazatnál nem valószínű, hogy sokkal több érkezik majd külföldről. Ez két mandátum sorsáról dönthet majd a 199 fős magyar parlamentben.
Így lehet majd szavazni tehát:
Magyarországon élő magyar állampolgároknak: regisztráció nélkül, személyesen.
Külföldön élő csak magyar állampolgároknak: regisztrációval, személyesen.
Külföldön élő kettős állampolgároknak: regisztrációval, levélben.



Birkaország etetése: Őrült ötletekbe hajszolja a minipártokat a bőkezű állam


Dull Szabolcs 2014. 03. 05. 07:02 
Origo
Soha nem indult még olyan sok párt és jelölt a választáson, mint amennyi most fog, ráadásul az állam hozzájuk vág több száz millió forintot, hogy a következő egy hónapban felhívhassák magukra a figyelmet. Az épp csak tavaly alakult kispártok is százmilliós összegből kampányolhatnak, és van is pár váratlan ötletük, hogy mire költsék az állam 6-8 milliárdját a tucatszórólapokon kívül. Úgy tűnik, hogy lesz például szociáldemokrata horgászengedély, és új dimenziós játszótér is.
Ki akarja váltani a horgászengedélyt? Forduljon Schmuck Andor pártjához! Fel akarja újítani a játszóteret? Kérje az Új Dimenzió Párt segítségét! Akár ilyen szlogenekkel is kampányolhatnának azok a pártok, amelyek támogatottsága alig mérhető, az új választási szabályok miatt most mégis több száz millió forinthoz jutnak, és a fantáziájukra van bízva, mire költik el azt.
Hogyan lehetett ennyi pénzt szerezni? A választásokon 106 egyéni körzet lesz. Ha egy párt legalább 9 megyében tud összesen 27 jelöltet indítani (ehhez fejenként 500 ajánlást kellett összegyűjteni hétfőig), akkor országos listát állíthat. A kampányhoz bőkezű állami támogatást kap, és bármire költheti, amit kampánykiadásként el tud számolni. A pénzt akkor sem kell majd visszafizetni, ha egyetlen szavazatot sem kap a párt.
Az idén minden eddiginél több jelölt és párt indul a választáson: a kedd esti adatok szerint 22 pártlista biztosan lesz, de az ajánlások összesítése után (erre három napjuk van a választási irodáknak) még nőhet ez a szám. 2010-ben csak hat szervezet állított országos listát, most 31 párt kéri a nyilvántartásba vételét. A helyzet annyira váratlan, hogy a Nemzeti Választási Iroda vezetője már hétfőn jelezte, hogy a jelöltek és listák nagy száma jelentősen felborítja az előzetes terveket, a szavazólapokat is újra kell tervezni.
Szociáldemokrata kiscsibe és festés
A nagy érdeklődés nem meglepő: az egyéni jelölteknek fejenként 1 millió forint jár. Ezt vissza kell fizetniük a választások után, ha 2 százaléknál kevesebb szavazatot kapnak, de a pártoknak vissza nem térítendő támogatás jár. A legkisebb pártnak is legalább 149 millió forintot utalnak a kampányra a költségvetésből, de minél több az egyéni jelölt, annál több ez a támogatás: 106 jelölt esetén már 597 millió jár.

Schmuck Andor itt éppen kakaós csigát oszt ki kétszáz nyugdíjasnak (Fotó: Tuba Zoltán - Origo)

A maximális támogatást három szervezet kapja meg, a Fidesz-KDNP, a baloldali Összefogás és a Jobbik, csak nekik sikerült ugyanis minden egyéni választókerületben jelöltet állítani. Valamivel kevesebbet kapnak azok a pártok, amelyeknek legalább 80 jelöltjük van: az LMP biztosan, a Szociáldemokraták, a JESZ és a Seres Mária Szövetség (SMS) pedig nagy valószínűséggel eléri ezt a számot. Összesen 6-8 milliárd forintot fizet ki az állam összesen a pártoknak csak a kampánytámogatásra (a pontos szám még függ attól, hogy kinek hány jelöltjét veszik nyilvántartásba).
"Több szimpatizánsunk jelezte, hogy szívesen horgászna, de nincs pénzük kiváltani a horgászengedélyt. Majd ebből a pénzből megvesszük nekik, és ez lesz a szociáldemokrata horgászengedély" - büszkélkedett az Origónak Schmuck Andor, a szociáldemokraták elnöke. Schmuck szerint náluk nem lesz szórólap, plakát, hirdetés, rendezvény és hangosítás, kizárólag "a hátrányos helyzetűek megsegítésére" költenek. Ez a szociáldemokraták számára ételosztást, ruhaosztást, kiscsibék szétosztását és szociális intézmények lefestését jelenti.
Ennyi pénz jár az országos listáért
- 53 egyéni jelölt állításáig 149 millió,
- 54-79 jelölt esetén 298,5 millió,
- 80-105 jelölt esetén 447,75 millió,
- 106 jelölt esetén 597 millió forint.
Kérdés persze, hogy mindez elszámolható-e kampánytevékenységként. Schmuck szerint erre is odafigyelnek: "a kenyérre ráírjuk, hogy ez szociáldemokrata kenyér, a tejre, hogy szociáldemokrata tej, a kiscsibék nyakába akasztunk egy logót, hogy szociáldemokrata kiscsibe, az idősek otthonának falára odapingáljuk, hogy ez szociáldemokrata felújítás. Mindent a kampányra költünk."
Tavaly alakult, most kap 149 milliót
Kovács Szabolcs, az Új Dimenzió Párt (ÚDP) elnöke azt mondta, hogy a kapott 149 millió forintot olyan "kézzel fogható dolgokra" szeretnék elkölteni, amely "április 6-a után is látszik". Például tervezik egy játszótér renoválását. Ha ezt el tudják fogadtatni kampánytevékenységként, és erről szabályos számlát mutat be az Állami Számvevőszéknek, ennek nincs semmi akadálya.
Az Új Dimenzió Párt fiatal szervezet: 2013-ban alakult, és a honlapja szerint a "fiatalok pártjaként" határozza meg magát. A Heti Válasz korábban arról írt, hogy az ÚDP-t, és a zalaegerszegi Új Magyarország Pártot (ÚMP), amely szintén állított most listát, ugyanabban az ingatlanban hozták létre tavaly. A lap szerint a két párt azért alakult, hogy megszerezze a kampánypénzeket, és a Heti Válasz szerint mindkét párt mögött Zuschlag János volt MSZP-s képviselő áll. Kovács Szabolcs az Origónak kijelentette, hogy semmi nem igaz a lap állításaiból, jogi lépéseket tesznek emiatt, Zuschlagnak semmi köze a párthoz, és az ÚDP is függetlenül működik az ÚMP-től.

Seres Máriának 2010 után ismét összejött az országos lista (Forrás: MTI/Kovács Attila)

Megtalálják a módját, hogy elköltsék
Egy most újjáéledt párt, a Független Kisgazdapárt (FKGP) már ősz óta készül a kampányra, és jó előre megtervezték, mire költik a nekik jutó 149, szerencsésebb esetben 298 milliót. "Már októberben lefoglaltunk több száz plakáthelyet, ezek egy részén megy most a 'Péter üzeni' kampány" - mondta Hegedűs Péter elnök. Szerinte szórólapokra és fórumokra is sokat fognak költeni, és a kampányukat nem a pénzhiány, hanem az hátráltathatja, hogy jelölteket állított egy "Kisgazdapárt-MIÉP" nevű formáció is, amellyel összekeverheti őket a választó. Hegedűs szerint hiába indítottak pert ellenük, nem biztos, hogy április 6-áig sikerül "megakadályozni ezt a politikai szélhámosságot".
Van viszont olyan kisebb párt is, amelyet - elnöke állítása szerint - váratlanul ért az állami támogatás. Kásler Árpád, a devizahiteles tüntetésekről ismert A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt vezetője azt mondta, még nem is tudja, pontosan mennyi pénzt kapnak, pláne, hogy mire költik el. Elismerte, hogy nem készültek előre arra, hogy lesz ennyi pénzük kampányolni, és szerinte a törvények erősen beszűkítik a lehetőségeiket. "A plakáthelyek mind foglaltak, molinót nem tudunk az utak fölé kifeszíteni, a kereskedelmi médiumokban lehetetlen hirdetni" - panaszkodott Kásler, aki szerint így a pártnak csak az a lehetősége marad, hogy szórólapokat és kampányújságokat készítsen és osztogasson "minden mennyiségben". Kásler abban már bizonytalan volt, hogy a tüntetések, rendezvények szervezésére el tudják-e majd számolni az állami milliókat, de hozzátette: "vannak ötleteink, megtaláljuk a módját, hogy elköltsük a pénzt".
Pártok, amelyek ott lehetnek minden szavazólapon
Kedd este sorsolta ki a Nemzeti Választási Bizottság, hogy milyen sorrendben szerepelnek majd a pártok a szavazólapokon. Ebből a listából kieshet még az az egy-két párt, amelynek végül nem jön össze az országos lista.
1. HATMAP - HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA
2. MCP - MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT
3. A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT
4. MACSEP - MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT
5. SMS - SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI
6. SZMP- SZABAD MAGYAROK PÁRTJA
7 . FKGP - FÜGGETLEN KISGAZDA- FÖLDMUNKÁS ÉS POLGÁRI PÁRT
8. ÚDP - ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
9. FIDESZ-KDNP
10. MGP - MAGYAR GAZDASÁG PÁRT
11. NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT
12. MCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT
13. SEM - SPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
14. LMP - LEHET MÁS A POLITIKA
15. MRPP - MAGYAR REPUBLIKÁNUS POLITIKAI PÁRT
16. JESZ - JÓLÉT ÉS SZABADSÁG DEMOKRATA KÖZÖSSÉG
17. MDU - MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓ
18. ÚMP - ÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT
19. MUNKÁSPÁRT
20. SZOCIÁLDEMOKRATÁK MAGYAR POLGÁRI PÁRTJA
21. REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT
22. EP - ELÉGEDETLENEK PÁRTJA
23. KIT - KÖZÖSSÉG A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁGÉRT NÉPPÁRT
24. EGYÜTT 2014 PÁRT
25. EU.ROM - EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT
26. ZÖLDEK PÁRTJA
27. ÖP - ÖSSZEFOGÁS PÁRT
28. MSZDP - MAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT
29. SZAVA - SZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA
30. ÖSSZEFOGÁS - MSZP-Együtt-PM-DK-MLP
31. JOBBIK


Online regisztráljanak, akik március 22 előtti napokban tesznek esküt


2014.03.05. | 16:46 Kossuth Rádió - magyarhirlap.hu - 
Erdély.ma
Meghaladta a 150 ezret a választói névjegyzékbe vett magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok száma.
A Kossuth Rádió munkatársa, Moszkovits János a Nemzeti Választási Iroda vezetőjével, Pálffy Ilonával beszélgetett a részletekről.
Az iroda elnöke elmondta, hogy összesen 190 ezer a beérkezett kérelmek száma, de sokan duplán, vagy éppen triplán kértek regisztrációt, vagy olyanok is kérték a regisztrációt, akiknek magyarországi lakhelyük van, illetve még folyamatban van az adatok feldolgozása. Ezért van eltérés a regisztrációt kérők, és a regisztráltak száma között, de véleménye szerint március 22-re 20 ezernél kevesebbre nem fog lecsökkenni ez a különbség - magyarázta Pálffy Ilona.
A Nemzeti Választási Iroda elnöke úgy látja, hogy március 22.-ig, amikor lezárul a regisztrációs folyamat, még feltehetően mintegy 50 ezerrel növekedni fog a külhoni magyar állampolgárok száma, akik szavazhatnak.
Akik március huszonkettedikét megelőző napokban tesznek állampolgári esküt, azok ne levélben, hanem Online regisztráljanak, mert postán a kérelmük már nem érkezhet meg - hangsúlyozta Pálffy Ilona.



Március 8-án, civilek tüntetnek a Hősök terén, az Alkotmányos jogaik visszaállításáért 


2014-02-28 19:48:23 
Híraréna
A szervezők szerint: a választásokon való részvétel: Átverés! Mindazonáltal a politikai elit csapdája a tudatlan választópolgároknak!
A szervezők, március 8-án, délelőtt tíz órától délután hatig várnak mindenkit a Hősök terére, párjelvények nélkül, kizárólag magyar zászlókkal és kokárdával, akik demonstrálni akarják elégedetlenségüket az országban uralkodó állapotokkal és a kialakult alkotmányos káosszal kapcsolatban, illetve tenni akarnak a helyzet megváltozása érdekében.
Domján Tibor, Budapest
Az eseményre, jelentkezni lehet a Tüntetés az Alkotmányos jogaink helyreállításáért elnevezésű facebook event (eseményoldal) segítségével, ahol további részleteket is megtudhatnak az érdeklődők. A demonstrációra, az ország egész területéről, számos civil szervezet és szerveződés jelezte részvételét, fuvarozók, bányászok, szakszervezetek, otthonvédők, de még a Nyugalmazott Rendvédelmisek Szövetsége is.
A szervezők egyike, Bertalan Attila László írja:
Jogállamot Szeretnél ahol a hatalom a Népé, Nemzeté? Tényleges és teljes Rendszerváltást? Teljes elszámoltatást az elmúlt 24 év politikai elitje felé? Tisztességes nyugdíjrendszert? Teljes vagyoni biztonságot Családjainknak? Jövőt Gyermekeinknek? Létbiztonságot? Hitelt eladósodást vagy nyugalmat és normális jövőképet? Autópályadíjat,vagy E Útdíjrendszert? Nemzeti Földügyek rendezését? Biztonságos Teljes gyógyulást biztosító Egészségügyet? Időtálló Oktatásügyet? Ingyenes felsőoktatást a Gyermekeinknek? Súlyadók és egyéb adófajták elengedését? Alapvető élelmiszerek áfájának elengedését? Korrupció és félelem nélküli életet? Teljes biztonságot minden Magyar Állampolgárnak?
Olyan hatalmi rendszert ami a Nép és Nemzetért van és az Ő érdekeiket jogaikat képviseli a Világban?
Ha a kérdésekre igen a válaszod gyere és tegyünk ezekért. Mi 10 órakor ott leszünk Tizennégyezren! Gyere és tartozz Te is a Magyar Nemzethez!
CSALÁDÉRT! HAZÁÉRT! NEMZETÉRT! ORSZÁGÉRT!
A szervezők, szintén a facebook event-en, többek között ezt írják:
Ha RÉSZT VESZEL a diktatúra választási cirkuszán (mindegy kire szavazol, a RÉSZVÉTEL a lényeg nekik) az nem más, mint a szabadságodról való ÖNKÉNTES lemondás.
Te fosztod meg saját magad a saját szabadságodtól, úgy, hogy nem is tudod, hogy mit teszel. Ez benne a legaljasabb.Nem mondják meg, hogy AMIT TESZEL, annak MI LESZ A KÖVETKEZMÉNYE, de utána majd arra hivatkoznak, hogy TE DÖNTÖTTÉL így.


Kína: az USA-nak el kell kezdeni törlesztenie államadósságát


Kína közölte az Egyesült Államokkal, hogy további amerikai nyomásgyakorlás esetén az ukrajnai szituációban az USA-nak el kell kezdeni a Kína felé fennálló államadósságának a törlesztését. A kijelentés érdekes része, hogy Kína aranyban kéri vissza az adósságot. Ezzel igen érzékeny pontra gyakoroltak nyomást, hiszen köztudott, hogy az USA-nak nincs elegendő aranya ehhez már nagyon rég óta, hiába rabolták ki Khadafit és Szaddam Husszeint is.

Emelett Kína közölte a törökökkel, hogyha további gazdasági együttműködést akarnak, akkor nem engedik át az amerikai flotta egy tagját se a Boszporuszon.
Emlékeztetőül: az elmúlt napokban John Kerry amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy "Oroszország akciói veszélyeztetik egy független állam biztonságát" és "hogy ez már nem a XIX. század, hogy kisebbségi jogokra hivatkozva az anyaország bevonuljon". Ezzel végleg biztosra vehetjük, hogy az amerikai külpolitika kész vicc lett, és a Washingtonban ülő felelős személyek teljesen elveszítették a realitásérzéküket. Ezt megfejelve az amerikaiak kifejtették, hogy elképzelhető a G8 megkurtítása G7-re, Oroszország nélkül, valamint a külföldön levő orosz befektetések és számlák befagyasztását, az orosz gazdasági kapcsolatok felfüggesztését. Ezzel feltételezhetően az USA teljes gazdasági öngyilkosságot követne el.
Kategória: 2014 március







Palesztina leigázása- koncentrációs táborba zárása.




Tömegesen élnek vissza a magyar állampolgársággal



2013, augusztus 28 - 08:20






logoBár a kormány igyekszik sikersztoriként beállítani, a kettős állampolgárság néven közismert könnyített honosítás több sebből vérzik. Délvidéken szerbek, Erdélyben románok, Kárpátalján ukránok jutnak tömegesen úgy magyar állampolgársághoz, hogy egy szót sem tudnak magyarul, egyetlen céljuk a magyar útlevéllel való visszaélés. A dokumentumok hamisítására ügyvédi irodák valóságos iparágat építettek fel. Állítólag hamarosan egy román ex-miniszter is leteszi az esküt.
2013 augusztusában adta le állampolgársági kérelmét az ötszázezredik külhoni magyar. Hogy mely országokból érkezik a legtöbb kérvény, azt jelzi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) idén februárban közzétett listája, eszerint a legnagyobb határon túli magyar közösséggel bíró szomszédos országok sorrendje Románia, Szerbia és Ukrajna (a kettős állampolgárságot tiltó Szlovákiából eddig elenyésző számban jelentkeztek).
Portálunk korábban beszámolt arról, hogy a könnyített honosítás során rendszeresen előfordul, hogy a kérvényezők egy év várakozás után sem kapják meg magyar okirataikat, illetve exkluzív anyagban mutattuk be azokat a nemzeti érzelmű külhoni magyarokat, akiket a budapesti kormány „nemzetbiztonsági kockázatnak” minősített, és megtagadta tőlük a magyar állampolgárságot.
Az utóbbi hónapok újságcikkei és beszámolói szerint miközben sok külhoni magyar a bürokrácia foglya, szerb, román és ukrán maffiózók, illetve egyéb kétes elemek származástól és nyelvtudástól függetlenül megkapják a magyar állampolgárságot, ha a megfelelő mennyiségű eurót a megfelelő zsebekbe csúsztatják.
Román ex-miniszter a várólistán
Az erdélyi transilvaniareporter.ro cikkére hivatkozva az Új Magyar Szó hétfőn arról adott hírt, hogy Máramaros és Szatmár megyéből a közelmúltban 12 ezer állampolgársági kérelmet nyújtottak be. Állítólag a kérvényezők között van a volt szállításügyi miniszter, Ovidiu Silaghi (ellene a korrupcióellenes ügynökség indított nemrég eljárást), valamint a Szatmár megyei tanács elnöke, Adrian Stef is. A térségből eddig összesen 30 ezer kérelem érkezett, amelyből mindössze harmincat (!) utasítottak vissza nyelvtudás hiányában, de három hónapon belül ők is újból próbálkozhatnak.
Az iratcsomók összeállításáért felelős nagybányai Demokrácia Központ vezetője, Hupka Félix elmondta, a dokumentumok szerint a legtöbben Angliába, Amerikába vagy Kanadába akarnak utazni, ahová magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra.
A román nyelvű hírportál megszólaltatott egy román férfit is, aki kifejtette: több mint négy éve próbálkozik Bukarestben a kanadai vízum megszerzésével, mindeddig sikertelenül. Ezért sok más honfitársához hasonlóan úgy döntött, leadja a kérvényt a magyar állampolgárság megszerzésére. „Ez sokkal egyszerűbb és olcsóbb is, mint a románok számára kötelező vízum megszerzése” – fogalmazott a 34 éves Dumitru Rus.
Hozzátette, az állampolgárság megszerzéséhez szükséges feltételeket egyszerű teljesíteni, hiszen „az eskü szövegét meg lehet tanulni kívülről, mint egy verset, a magyar állampolgárságú felmenőt pedig egyszerű bizonyítani, mert mindenkinek van egy nagyszülője, akit annak idején elmagyarosítottak”. Elmondása szerint a legnehezebb a református papot rábírni, hogy az egyház levéltári adatai között kutakodjon valakinek az ősei után.
Külön szolgáltatás a magyar nagypapa
Ukrajnában és Oroszországban a magyar állampolgárság akkora biznisz, hogy cégek és ügyvédi irodák nyíltan hirdetik: 6-25 ezer euró közötti összegért bárkinek elintézik az „európai állampolgárságot”, ehhez nem kell sem magyarul beszélni, sem magyar felmenőkkel rendelkezni. A hangoztatott előnyök között szerepel az EU-n belüli szabad mozgás, tanulás, vállalkozás alapítása, vízummentes utazás az Egyesült Államokba, Kanadába, uniós egészségügyi biztosítás, de akár ingyenes képzés magyarországi felsőoktatási intézményekben.
Fotó: Alfahír
Magyar útleveleket kínál egy cég a kárpátaljai Szolyván
A visa-vengriya.com például röviden ismerteti, hogy 2011 januárjától egyszerűsített úton juthatnak magyar útlevélhez mindazok, akik magyarországi gyökerekkel rendelkeznek, az Unión belül bűntelen előéletűek, és minimális szinten beszélnek magyarul. Pár sorral lejjebb már arról van szó, hogy az sem baj, ha az ügyfélnek nincsenek magyar ősei, mert a cég – külön fizetett szolgáltatásként – gondoskodni tud akár magyar nagypapáról vagy nagymamáról is. A befizetett összegtől függően még az állampolgári eskütételen sem kell feltétlenül jelen lenni.
A visszaélések száma Délvidéken is kirívó, olyannyira, hogy a Délhír.rs portál külön dossziét nyitott a legelképesztőbb eseteknek, amikor is magyarsághoz egyáltalán nem köthető személyek állampolgárságot nyertek. A törvénytelen honosítások tényét a szabadkai főkonzul is elismerte, és egy televíziós műsorban arról beszélt, erre külön iparág jött létre.
A korrupciót nem lehet szigorítani
A tarthatatlanná vált helyzetet a kormány megpróbálta kezelni, és 2013. március 1-jei hatállyal szigorították a vonatkozó jogszabályt. Ennek értelmében a honosítási kérelmek befogadása az önkormányzatoktól átkerült a járási központokba, így az eddigi több mint 2000 helyett kb. 300 helyen lehet eljárni.
Ennek ellenére továbbra sem utal semmi jel arra, hogy a kettős állampolgárság futószalagon gyártása vagy a mindent átszövő korrupció csökkent volna.
B.J.
alfahir.hu








Titkok a barguzini csontváz körül





Kiss Endre József Borzák Tibor Petőfi-könyvéről
Március 4-én volt Budapesten, az MVSZ székházában Borzák Tibor P.S. - Titkok a barguzini csontváz körül c. könyvének bemutatója. Ebből az alkalomból Kiss Endre József, a Sárospataki Református Kollégium Nagykönyvtárának igazgatója, a Magyarok Világszövetsége Elnökségének tagja mondott üdvözlő bírálatot a könyvről, amelyet alább olvashatnak. Borzák Tibor könyve megvásárolható az MVSZ székházában.

RENDHAGYÓ KÖTET A BARGUZINI PETŐFI - EXPEDÍCIÓRÓL

Amióta az utóbbi, szibériai Petőfi- kutatás elindult, számos cikk, riport, előadás, tájékoztató füzet, könyv látott napvilágot ebben a tárgyban, nem beszélve a világhálós portálokon közzé tett írásokról. Ezek között immár megkerülhetetlen az ezzel témával foglalkozók számára Borzák Tibor közel félezer oldalas könyve: P. S. - Titkok a barguzini csontváz körül. Bp. 2014.
A szerző - kecskeméti publicista, kiadó - a Morvai Ferenc gépésztechnikus, sikeres vállalkozó, majd országgyűlési képviselő vezette, 24 tagú kutató expedíció tagjaként kezdett tudósítani a feltárásról. Együtt dolgozott Kiszely István antropológussal, egyetemi tanárral, Kéri Edit színművésznővel, histórikus publicistával, akik mindketten könyvben foglalták össze Petőfi-kutatásaik eredményeit és más kitűnő szakemberekkel. A szerző riportjai ma is úgy közvetítik az eseményeket, mintha - mi olvasók - ott tekintenénk körül több, mint 10.000 km-re tőlünk, a negyed századdal ezelőtt történt események helyszínein.
Az egyes fejezetek között élménybeszámolók szólnak arról, hogyan indulnak el mindannyian a várakozás reményteljes feszültségével telve; hogyan teszik meg a hosszú utat és találkoznak a helybeliekkel; hogyan hallgatják tanácsaikat, amikor a kutatás helyszíneit válogatják; hogyan nő az érdeklődés irántuk attól fogva, hogy feltárják egy száműzött orosz történelmi személyiség maradványait; hogyan kerül egyre jobban előtérbe a régészek és az antropológusok munkája? Mi minden kell ahhoz, hogy maguk is fel tudják dolgozni lelkileg azt a fordulatot, hogy rábukkannak Petőfi Sándor földi maradványaira? Hogyan végzik tovább a mindennapi munkájukat és kerítenek sort a hivatalos teendőkre; miként viszonyul munkájukhoz a helyi és a szovjet hatalom, valamint az otthoni hatóság; hogyan látogatnak arra a településre, ahol a száműzött Petőfi dolgozott és kirándulnak a Bajkál tóhoz; miként tesznek szert mégis Petőfi hatóságilag "letartóztatott" maradványaira; és milyen vegyes hazai és nemzetközi sajtóvisszhangot vált ki az expedíció tevékenysége?
A szerző az újságírói talentumait jól kamatoztatva szolgálja ki azoknak a keveseknek az érdeklődését, akik maguk is Petőfi-kutatók valamilyen szinten, de még inkább azt az egyre gyarapodó közönséget, szélesedő közvéleményt, melyet mind jobban foglalkoztat a sok port kavaró, sok kérdést fölvető ügy, amit így összegezhetünk: - Petőfi Sándor maradványainak feltárása Szibériában és számára a nemzeti kegyelet megadásának a kötelezettsége.
A könyvének rendhagyó tartalma rendhagyó formát öltött, s mindenki számára élménnyé teheti az olvasását. A gazdagon illusztrált könyv fotói is dokumentum értékűek. A kemény borítós kötet egy ultraviola fénnyel világító lámpácskát is tartalmaz mellékletként, amivel rávilágítva a képekre, szabad szemmel nem látható adatokra, különféle információkra, megjegyzésekre bukkanhatunk. A könyv megjelenéséért köszönettel tartozunk Fuksz Sándornak a MVSZ Petőfi Bizottsága koordinátorának, mint a kiadás egyik mecénásának és mindazoknak, akik a kiadását támogatásukkal elősegítették.
Borzák Tibor messzire tekintően, alaposan járja körül a témát a 48 részre osztott könyvével, melyben megtaláljuk az események kronológiáját, a vonatkozó irodalom válogatott jegyzékét, s ahol névmutató igazít el a feltárást végző expedíció tagjai mellett, a vizsgálatokban szerepet vállaló bizottságok tagjai, de még az ügyben egyéb szerepet játszók között is.
A szerző bátran vállalja azokat a kérdéseket, amelyekkel mások nem akartak vagy mertek szembenézni, s a tényfeltárás része nála az is, ami korábban nem jelent meg nyomtatásban, de az emberek beszéltek vagy beszélnek róla. A széles körű, tematikus megközelítése nagyobb rálátást enged a történtekre, több lehetőséget biztosít az igazság megismerésének, a tisztán látásnak. Könyve feltehetően vitákat fog provokálni, mint a korábbi, hasonló munkák, de a dokumentált tényfeltárás mindenkinek segíthet abban, hogy árnyaltabban fogalmazza meg véleményét, pontosabban alakítsa és képviselje a meggyőződését.
Az olvasó számba veheti a szibériai Petőfi-kutatatás indulásakor fölmerülő érveket és ellenérveket, tanúja lehet a hagyományossá tett, iskolás Petőfi-kép és az újabb eredményekre nyitott, igazságkereső Petőfi- kép ütköztetésének. Kibontakozik előttünk "a halálra ítélt osztrák alattvaló" és "a világ végére száműzött hadifogoly" sorsa, amit a burját népi emlékezet, s az ott írt - ugyancsak népdallá, népköltészetté vált - versei illusztrálnak.
A könyvet olvasva kénytelenek vagyunk megismerkedni a nemzet nagy költőjének jellegzetes testi jegyeivel, antropológiai sajátosságaival, de még az oldalági rokonságával, s a vélt vagy valós leszármazottaival is ahhoz, hogy véleményt alkothassunk a különféle hivatalok packázásairól, a maradványok azonosításának bürokratikus bonyodalmairól, az illegális leletmentésről és föltehessük a kérdést: - mi vezet a vizsgálatok eredményeinek a kétségbe vonásához vagy egyenesen az akadályozásához itthon és külföldön? Ezzel egy lélegzetre azt is kérdezhetjük a jelen helyzetünkben, hogy igazában éppen minek az eredménye vagy eredménytelensége kerül elénk: - a szakmai kutatásoké vagy a politikai döntéseké?
A nemzet költőjének a sorsa, akármilyen legyen annak a vége, minden magyar embernek szív-ügye. Következésképpen, ez a kötet polcára kívánkozik minden tanárnak, minden értelmiséginek, minden irodalmárnak, oktatási és tudományos intézménynek, minden könyvtárnak.
Olvasását első sorban azoknak ajánlom, akik Petőfi utóéletében kételkednek: egy kiváló eszközt kapnak a kezükbe ahhoz, hogy eredményesen közelítsék meg a történeti igazságot.
Budapest, 2014. március 4.
Kiss Endre József
MVSZ Sajtószolgálat


"50 millió forintot kapott az MSZP székházában az egyik titkárnőtől, nejlonszatyorban..."


Zuschlag János kipakolt


2014. 03. 07. 06:16 
Origo
Alaposan felkavarhatja a választási kampányt Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő, akinek könyve hétfőn jelenik meg.
Zuschlag hat évet töltött börtönben, mert 75 millió forintot vett át olyan civil szervezetek képviselőjeként, amelyek nem is léteztek, most pedig ígéretei szerint alaposan kipakolja a párt ügyeit. A tavaly szeptemberben szabadult politikus felvezetésként a Napi Gazdaságnak adott interjút, könyvének egyes részleteit pedig a Blikk mai száma ismerteti.
"Én vittem el mindent egy olyan bevett szisztémáért, amit nem én találtam ki, és nem én üzemeltettem, pusztán a része voltam" - mondja Zuschlag az interjúban. Úgy véli, a pártja bűnbakként áldozta őt fel hét évvel ezelőtt, és olyan súlyos büntetést kapott, amelyet csak gyilkosokra szabnak ki. "Végig az volt az érzésem, hogy a bíró rajtam torolja meg azt, hogy a valódi bűnösök kibújtak a hurokból" - mondja.

A hatéves börtönbüntetése után szabaduló Zuschlag János távozik a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet épületéből Kecskeméten - Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Zuschlag azt állítja, hogy a Simon ügy kirobbanása miatt szólal meg éppen most, a választási kampány kellős közepén, könyvét régóta írja, és segítő szándék vezeti, nehogy más is úgy járjon mint ő. Szerinte Simon menthetetlen, mert "az ügye nagyon egyszerű, átlátható" és a kampányban egy párt ilyenkor nem tehet mást, el kell engednie őt.
"Kizártnak tartom, hogy Simon Gábor egyszemélyes buliban tudott volna megszerezni ennyi pénzt" - mondja Zuschlag, szerinte az MSZP "rendszerének jellegzetessége miatt" ez lehetetlen.
A volt politikus Gyurcsány Ferencről azt állítja, hogy ő is "tudott mindenről", sportminiszterként az a tárca volt akkoriban a "homokozója", ott építette fel magát, és például a pályázatok elbírálásánál bólintott, amikor arról egyeztettek, hogy kinek kellene adott esetben nyernie.
Zuschlag 2004-ben a botrányok hatására lemondott, de a 2006-os választásoknál újra képviselőjelölt lett. Ekkor - állítása szerint - az MSZP vezetése megkeresete azzal, hogy lépjen vissza. Miután a Lendvai Ildikó, Szekeres Imre, Szilvásy György "trióval" megállapodott, 50 millió forintot kapott az MSZP székházában az egyik tiktárnőtől, nejlonszatyorban. "A pénz az MSZP-től jött, nyilván a központi széfből" - állítja a politikus. A Blikk mindhárom érintettet megszólaltatja, akik tagadják Zuschlag állításait.


Obama felhívta Putyint


2014.03.07. 10:27 
Oroszország Hangja
Az éles ukrajnai helyzetet éjjel telefonbeszélgetésben tekintette át Barack Obama és Vlagymir Putyin.
A Kreml hivatalos honlapjának közlése szerint a beszélgetést az amerikai fél kezdeményezte. A két elnök más- más módon látja a bonyolult helyzet kialakulásának okait.
Putyin szerint az alkotmányellenes puccs következtében hatalomra jutott ukrán vezetés - amely nem rendelkezik össznemzeti mandátummal - abszolút illegitim döntéseket kényszerít a keleti és a dél-keleti régiókra és a Krímre. Oroszország nem hagyhatja figyelmen kívül a segélykérést, és a nemzetközi jog keretében cselekszik.
Ugyanakkor az orosz államfő kiemelte az orosz-amerikai kapcsolatok fontosságát a nemzetközi stabilitás és biztonság érdekében.




Ugyanazok a mesterlövészek lőtték mindkét oldalt Kijevben a jelenlegi USA/EU hátterű hatalom megbízásából!


2014. március 6., csütörtök RT News, Inforwars, MTI, Hidfo - 
Világ helyzete
A ma kirobbant felvétel és cikkek szerint nem Janukovics a felelős, sőt ugyanazok a mesterlövészek lőtték mindkét oldalt Kijevben a jelenlegi USA/EU hátterű hatalom megbízásából! A beszélgetés Catherine Asthon, az Európai Unió külügyi főképviselője és az észt külügyminiszter között zajlott le. A beszélgetés itt hallgatható meg.
Korábban írtam már egy hosszú cikket a Gladio-hadműveletről, amit a CIA alkalmaz: "Nagyobb botrány,mint a Watergate!"-Gladio-művelet és a 'feszültség stratégiája'
Most ugyanez történik Ukrajnában..... (
Az InfoWars friss cikke szerint is)

Az RT riportja magyar felirattal: 
http://www.youtube.com/watch?v=CF6l1MCZyGw

UPDATE - 2014. Március 6.
Ma reggel nyilatkozott a Berkut parancsnoka, Jurij Abszinov, miszerint:
"Egy bizonyos ponton túl érzékeltük, hogy itt már nem olyan békés tüntetésről van szó, mint 2004-ben vagy 2007-ben. Komoly provokációba csapott át az egész felfordulás, a tüntetők elkezdtek övön aluli taktikákat alkalmazni. Mi végig fegyvertelenek voltunk, viszont azok, akik ezt az egészet kitervelték nyugatról, azt próbálták elérni, hogy átálljunk a tüntetők oldalára, ám ez nem történt meg."
"Ezután következett a legrosszabb. Amikor elkezdték éles fegyverekkel lőni a tüntetőket és minket is. Már említettem, nekünk nem voltak éles fegyvereink. Nehéz volt megérteni mi is történik, de amikor a katonáink elkezdtek összeesni egymás után, egyszer csak hirtelen rájöttünk, itt bizony éles fegyverrel lőnek minket." - emlékezik vissza Jurij - ""Ismétlem: a Berkut katonáinál nem voltak éles lőfegyverek. Innentől lettünk biztosak benne, hogy egy harmadik fél is benne van a játékban. Mocskos, de profi volt a kivitelezésük."
Jurij Abszinov közvetlen azután adott interjút, hogy kikerült a telefonfelvétel, ahol Catherine Ashton és Urmas Paet észt külügyminiszter arról beszélnek, hogy a mesterlövészek kihez tartoznak. Ezt a felvételt később az észt külügy sajtóosztálya is megerősítette.
Az észt külügyminiszter egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint nem tartja kizártnak, hogy valaki a korábbi ukrán ellenzéki vezetők közül bérelte fel azokat az orvlövészeket, akik a kijevi Majdanon tüntetőket és rendőröket öltek meg a tüntetések idején - legalábbis ezt írta szerdán hírportálján a Russia Today. Az észt külügyminisztérium utóbb megerősítette a kiszivárogtatott felvétel hitelességét.
Az RT szerint a telefonbeszélgetés Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Urmas Paet észt külügyminiszter között zajlott le:
"Egyre erősebb az a vélekedés, hogy nem Janukovics állt a mesterlövészek mögött, hanem valaki az új koalícióból" - mondja Paet a felvételen. Ashton erre ezt mondta: "Azt hiszem, vizsgálódni akarunk. Úgy értem, én nem hallottam erről, ez érdekes. Istenem!"
Paet hozzátette, hogy egy, a sérülteket kezelő kijevi orvosnő ezt mondta neki: minden jel arra utal, hogy ugyanazok a mesterlövészek végeztek rendőrökkel és tüntetőkkel is. Erre utal az orvos szerint az, hogy a sebek alapján ugyanolyan típusú lövedékekre lehet következtetni. Paet azt mondta Ashtonnak, a civil aktivisták zavarónak tartják, hogy az új ukrán vezetés "nem akarja kivizsgálni, mi is történt pontosan" a Majdanon. Azt tapasztalta, hogy a civilek nem bíznak az új koalíció politikusaiban.
"Az észt külügyminiszter mélységesen sajnálja, hogy kiszivárgott a közte és Ashton között lezajlott telefonbeszélgetés, mindazonáltal megerősítjük a felvétel hitelességét" - mondta szerda délután a politikus szóvivője.
Az orosz külügyminisztérium szerdán csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy az Európai Unió nem hajlandó kommentálni a kiszivárgott Paet-Ashton beszélgetést, hiszen "az EU-országok vezető tisztségviselői nem is olyan régen sűrűn kommentálták a Nuland-hangfelvételt". (Victoria Nuland európai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkár-helyettes egy február elején kiszivárgott beszélgetés során - amelyet Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövettel folytatott - nyomdafestéket nem tűrő kifejezéssel mondott véleményt az Európai Unió Ukrajna-politikájáról.) / MTI /
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KATONAI HÍRSZERZÉSÉNEK IS BEDOLGOZOTT AZ UKRÁN JOBB SZEKTOR
A Majdan téri lázadás alatti káoszban a Jobb Szektor több csapatának az volt a feladata, hogy kormányzati épületekből és magas rangú tisztviselők lakásaiból érzékeny dokumentumokat raboljanak. Egy 21 éves orosz fiatalember tette ezt a vallomást, közvetlen az elfogása után, miután visszatért Kijevből Moszkvába, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat azonnal őrizetbe vette, és kihallgatta. A magát Vladiszlavnak nevező férfi több érdekes történetet is mesélt.

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat "Vladiszlav"-ról készített fényképe

"Beültettek minket csapatszállítókba, és előre összeírt lakásokba kellett betörnünk, onnan pedig minden érdekesnek látszó dokumentumot össze kellett szednünk. Itt nem nyúlhatunk a berendezéshez vagy az értékekhez." - meséli Vladiszlav - 
"Hamarosan két Mercedes típusú autó érkezett, és belőle egyenruhás amerikai katonák szálltak ki. Ezek az emberek minden dokumentumot lemásoltak, vagy rögtön elraktak a járműveikbe. Ez február 26.-án történt."
A történet itt nem ért véget. Vladiszlav elmondása szerint a németek is lázasan gyűjtöttek adatokat és dokumentumokat hasonló módon, ám valami miatt ők egyik napról a másikra abbahagyták, és eltűntek.
"A következő napokban, miután minden felírt címről elhordtuk a papírokat, a Jobb Szektor vezetőinek utasítására visszamentünk a címekre az értékekért. Ezeket azonban nem tarthattuk meg, rögtön átadtuk az értékes tárgyakat, műkincseket, bútorokat orgazdáknak. A befolyt pénzt a Jobb Szektor fegyvervásárlásra költötte, legalábbis nekünk azt mondták."
Vladislav megemlített még egy érdekességet, miszerint "A kapitányok a morál fenntartása miatt megengedték az akcióban részt vett századoknak a fosztogatást, ebbe boltok és autók tartozhattak bele."
Az USA és Németország kormányai tehát hathatósan kihasználták a káoszt Ukrajnában kulcsfontosságú dokumentumok megszerzésére. Vladiszlav utolsó megjegyzése szöges ellentétben áll a cionliberális médiák által sokat hangoztatott "Nem volt fosztogatás." történettel.
A nyugati és hazai liberális média kedvenc ferdítései közé tartozik, hogy orosz invázió van a Krím-félszigeten. Tekintsük át röviden az idevágó tényeket.
1, A Fekete Tengeri Flottát fel akarták osztani Oroszország és Ukrajna között a szovjetúnió 1991-es felbomlásakor, ám ez egy elhúzódó vita tárgya lett.
2, A felek 1997-ben végre megegyezésre jutottak a krími katonai bázisokat és az ott állomásozó flottát illetően. E szerint Oroszország kapta a flotta 81.9%-át, de előbb ki kelett fizetnie ukrajna részére 526,5 millió dollárt. A szerződést végül 1999-ben írták alá.
3, Moszkva évente 97.75 millió dollárt tekint semmisnek az Ukrán államadósság Oroszország fele fenálló részéből, ezért cserébe használhatja az ukrán felségvizeket, rádiófrekvenciákat, valamint ez az összeg tartalmazza az orosz hajók által okozott környezetre káros hatásokért a kompenzációkat.

A Fekete-tengeri flotta egyik hajója érkezik Szevasztopolba, 2014.03.01, Krím-félsziget.

4, Az eredeti megállapodás szerint a Fekete Tengeri Flotta 2017-ig állomásozhat a Krím-félszigeten, ám ezt később meghosszabították 25 évvel.
5, Az 1997-es megállapodás megengedi 25,000 főnyi orosz katonaság, 132 páncélozott jármű, 22 katonai repülő és 24 darab 100mm-es kalibernél kissebb ágyúval felszerelt löveg állomásoztatását a félszigeten.
6, A fentieknek megfelelően, jelenleg 5 haditengerészeti hadosztály állomásozik a félszigeten.
7, A haditengerészeti egységeken kívül két reptere is van az oroszoknak a félszigeten, egyik Kacha, a másik Gvardeysky környékén.
8, Az orosz tengerparti erők a 1096. Légvédelmi Rakéta Ezredből és a 810. Tengerészgyalogos Brigádból áll, ez utóbbi 2,000 tengerészgyalogost jelent.
Láthatjuk tehát, hogy az illegális kijevi kormány bejelentése az Egyesült Nemzetek felé, miszerint Moszkva 16,000 katonát küldött a Krím-félszigetre, orosz invázióként lett tálalva, holott Oroszország csak kihasználja a szerződéses lehetőségeit.
És a végére csak egy kép - Bár MÉM, de nem éppen a poén kedvéért:
John McCain "ügyeket intéz és közvetít"
A folytatást ismerjük... kísérteties a hasonlóság,
de minden egybeesés kizárólag a képzelet vagy a véletlen műve....



Soha nem látott Izraeli invázió van hazánkban


2013-02-07 15:03 
hir.ma
Sokszor kapja meg az ország, hogy mekkora nagy az antiszemitizmus itthon. Annyira tombol itt az antiszemitizmus, hogy hazánkba egyetlen egy légitársaság indít Boeing 747-400-as Jumbo gépeket.


Honnan? Hát Izraelből!

2013. április végétől a keddi napokon Boeing 747-400-as Jumbo géppel közlekedik Tel-Aviv és Budapest között az izraeli El Al légitársaság.
A nyári szezonban heti nyolc járata lesz a légitársaságnak, a reggeli járatokat 737-800-a gépekkel, keddenként pedig a 747-es Jumbóval repülik.
A csütörtök és szombat esti járatokon szintén nagy kapacitású, széles törzsű Boeing 767-es gépek üzemelnek majd.
Egyetlen egy országgal sincs ekkora géppel történő repülőgépes közlekedésünk.


Róna Péter forradalmi beszéde: az EU így, ahogy van, nem fenntartható 


Zöld konferencia Európa jövőjéről
2013-10-25 
cspv.hu
Nemzetközi konferenciát szervezett a Green European Foundation, péntek délelőtt a reggeli nyitó beszélgetés egyik bevezető felszólalásából forradalmi jelentőségű beszéd bontakozott ki. Róna Péter professzor az ötödik megszólaló volt, és mérget vehetünk rá, senki nem számított arra, amit előadott - hogy az EU ebben a formájában egy óriási kudarc, és így nem működhet tovább, és hogy nagyon csúnya dolgok várhatóak.
(FYI: a cikkben nem szószerinti idézetek szerepelnek, hanem emlékezetre hagyatkozó összefoglalók vannak; reméljük, nem követtünk el hibát Róna Péter gondolatmenetének felidézése során - a cikket hamarosan összevetjük az elhangzott beszéd videófelvételével)
Ragyogó napsütés, a konferencia immár harmadik állomása volt Budapest, a reggeli kávé után mindenki rutinos várakozással vágott neki, hogy meghallgassa az érdekesnek kínálkozó gondolatmeneteket. A magyar szervező partner, az Ökopolisz Alapítvány igazgatója, Gergely Erzsébet megnyitotta a konferenciát, majd a GEF főtitkára, Claude Weinber következett, sportos eleganciával beszélt arról, hogy ez a projekt milyen fontos, mert hogy kell, legyen valamiféle víziónk, ami felé az EU haladhat. Utána a beszélgetés vezetője, Meszerics Tamás (aki politikát oktat az CEU-n és az LMP programírásában is részt vesz) megnyitotta a panelbeszélgetést, és elmondta, hogy az EU-szkepticizmus hogyan terjed, és hogy mekkora horderejű probléma ez. Beszélt arról, hogy tipikus technika a kormányok részéről, különösen választások idején, hogy az EU-ra kenik a kudarcok okát, hogy az EU-ra hárítják a felelősséget, hogy az EU-ra mutogatnak - miközben az EU támogatását ezerrel elfogadják, sőt. Megemlítette, hogy a meghívott vendégek közé nem tartották szükségesnek egy markánsan EU-szkeptikus nézetű előadó meghívását.
Ekkor következett az Osztrák Zöld előadó, Andreas Novy, aki a United States of Europe víziót fejtette ki (amelyről az ember elsőre azt hihette, hogy paródia, lévén, hogy az USA semmilyen szempontból nem tűnik követendő modellnek). Novy úr elmondta, hogy az 1930-as évek Amerikája a megcélzott minta, a Farm Security Administration-nel (amelynek rengeteg gyönyörű és megrázó szocio-fotót köszönhetünk a vidéki szegénységről - egyebek közt), és a New Deal-lel. Bár világos volt, hogy az exkluzivitás helyett az inkluzivitást tekintik irányelvnek, és a társadalom jóléti projekteket, a '30-as évek Amerikájának válságkezelését akár csak címszavakban is mintául venni 2013-ban és Európában, továbbra is bizarrul hangzik - különösen, hogy mind gazdaságilag, mind társadalmilag Skandinávia az, ami innen nézve előremutató mintaként mutatkozik.
Ekkor következett Róna Péter. Valószínűleg senki sem számított arra, amit előadott. Róna Péter professzor, karakterét tekintve egy türelmes, higgadt, roppant széles látókörű, óriási tudású, minden véleményt integrálni, s minden ellenvéleményt lokalizálni és feloldani képes briliáns gondolkodó. Értsd, nála a legkevésbé sem várható valamilyen ütköző jellegű, radikálisan megfogalmazott gondolat - hiszen mindig képes egy tágabb képet adni, amelyben a radikális gondolat már nem teljesen állja meg a helyét, vagy át kell, adja a helyét valamely más, szofisztikáltabb állításnak. Láttuk már őt vitatkozni gazdasági növekedésről, vagy annak lehetetlenségéről, és ez alapján tényleg elmondható, távolról sem jellemző, hogy egy leegyszerűsítő, radikális gondolattal csak úgy azonosuljon, sőt, éppen ellenkezőleg, megfontolt, a képet tovább és tovább tágító, bölcselő érvelés az, amit Róna Péter művel.
A többi beszélgetőtárstól eltérően Róna Péter felállt, és a szónoki pultnál állva beszélt - egyértelművé téve a nulladik másodperctől, hogy ő most nem beszélget, hanem előadást tart. Amíg az előadók általában szeretnek előre bedobni valami állítást, hogy a hallgatóság tudja, hova fog kilyukadni, addig Róna Péter csak felemlítette, hogy melyik három narratíva, magyarázat van forgalomban azzal kapcsolatban, hogy mi a gond az EU-val. Jelezte, hogy a harmadik, amely összeesküvés-elméletek szövevénye csoportokról, akik szétrabolták az EU-t, és akiket el kell kergetni, és ettől minden jó lesz, nem érdekli őt, s azt is, hogy elsősorban a második nézet mentén fogja kifejteni gondolatait, miszerint az EU szerkezete, struktúrája olyan, hogy arra predesztinálja az EU-t, hogy abba a válságba kerüljön, amiben van.
Aztán elkezdte. Először arról beszélt, hogy milyen folyamatok zajlottak a világban, az EU-n kívül, az elmúlt 15-20 évben, amire az EU nem figyelt fel. Elmesélte, hogyan tett szert túlhatalomra a tőke, s hogyan gyűrte maga alá a tudást, az oktatás intézményeit, mindent - s magát a piacot is, amelyen alapulnia kellene. Elmesélte, hogy a profitráta növelésének, azaz a tőke akaratának, a tőke kiszolgálásának lett alárendelve minden ország politikája, s hogy azok az országok prosperálnak gazdaságilag, amelyek hatékonyan ki tudják zsákmányolni társadalmukat, Kínát említve példaként. Továbbá elmondta, hogy a technológiai fejlődésből nem részesednek a társadalmak.
Utána rátért az EU-ra, központról és perifériáról beszélt - és bizony, felmerült az a kifejezés, hogy gyarmatosítás, amit követett egy tudományos racionalitással végigvitt eszmefuttatás, bemutatva, hogy igen, az EU perifériái gyarmatosítás áldozatai (ez nem az ő szájából elhangzott mondat). Felemlítette, milyen durva, hogy (ez sem a szó szerinti idézet:)) a gazdaságilag leromlott állapotú országokra megvetéssel tekintenek, s valamely nemzeti jellegű sajátosságukat, a nemzeti karakterüket okolják azért, hogy ez történik velük - lásd lusta görögök, maffiózó olaszok. Ennek említése azért is fontos, mert ezen a ponton jön létre, ugye, a helyi szélsőjobb előretörése. Le-lusta-görögöznek, le-disznóznak minket, és elveszik a pénzünket? - az ilyen impulzusra a szélsőjobbosodás természetes válasz.
A gyarmatosítással kapcsolatban világossá tette, hogy ez a gazdasági konstrukció (pl. külföldi árszínvonallal, belföldi bérszínvonallal) lehetetlenné teszi az áldozat ország felzárkózását. Magyarország esetében a devizahitelt is felemlítette, természetesen, és elmondta azt is, hogy a magyar gazdaság már olyan állapotban van, hogy az amortizációval sem tud lépést tartani, azaz zsugorodik, azaz - értelmezzük a gondolatait - a katasztrófába rohan.
Megemlítette, hogy kiszámolta, ha Németország egyik keleti tartománya lennénk, akkor a mostani EU-s támogatások 5 és félszeresét kapnánk, ami a konvergenciához szükséges. A konvergencia esetünkben tehát irracionalitás, szó sincs konvergenciáról, felzárkóztatásról, éppen az ellenkezője az, amit zajlott és zajlik.
Gondolatmenete finisében a centrum (a gazdaságilag jól teljesítő EU-s országok) és a perifériák közti szakadékról beszélt, s arról, hogy szemben azzal, amit a mainstream közgazdaságtan és az arra hagyatkozók hangoztattak, hogy tudniillik majd kiegyenlítődnek a különbségek, éppenséggel a szakadék végzetessé válásáról beszélhetünk, és (ha jól értettem) arról, hogy semmi nem hat e folyamat ellenében. A valamiféle kiegyenlítődés helyett, mondta, a Gunnar Myrdal, Knut Wicksell és Nicholas Kaldor által kidolgozott "körbe-körbe felhalmozás effekt" - "circular cumulative causation" látszik egyértelműen érvényesülni.
Elmondta, hogy a szakadék a centrum és a perifériák közt drámaian nő, az EU struktúrája pedig úgy alakult ki, hogy minden szinten, minden szervében, minden porcikájában az egész politikáját meghatározó közegében az a kód érvényesül, az a rendszerlogika, hogy a tőkét ki kell szolgálni, s így (figyelembe véve az elején elmondottakat is, a kultúráról, tudásról, hogy egyébként a sajtót ne is említsük) az EU ebben a formájában fenntarthatatlan, egy katasztrofális konstrukció (nem szó szerinti idézet), ami így nem működhet tovább, és nagyon csúnya dolgokra lehet számítani.

Róna Péter beszéde után ... egyrészt heves taps, majd nyomban: tompa döbbenet következett. Mintha egy bomba robbant volna. A következő felszólaló (Csiba Katalin) egy olyan gondolati vákuumban kezdett el beszélni, amilyenre példát még nemigen láthattunk. Nyugodt, barátságos hangon beszélt az EU-szkepticizmusról, mintha Róna Péter - nem véleménye, hanem szigorúan és tisztán előadott gondolatmenete - után az EU-szkepticizmus, mint téma egyáltalán megállná a helyét, nem is említve az EU-szkepticizmussal szembeni szkepticizmus létjogosultságát :) Csiba Katalin megemlítette, hogy a fiatalok, és persze azok, akik többet tanulnak, mint az átlag, azok igenis bíznak az EU jövőjében - több az információjuk, tette hozzá:) A fiatal politikus lány mellett ülő oxfordi professzor még csak a szeme sarkából sem reagálta le ezt a megállapítást (a trend persze fedésben van a valósággal, naná, a több oktatásban részesülő = jómódúbb fiatalok számára a jövő és az EU derűs, de nem az információ az, amiből több van nekik, hanem a lehetőség, a perspektíva). (Csiba Katalin gondolatainak összefoglalását lásd e saját blogbejegyzésében)

De mindegy is, Róna Péter ekkor már szemlátomást másban volt. Szokásos higgadtsága ellenére arckifejezései végtelenül intenzívek és beszédesek voltak. Azé az emberé, aki épp most vívott meg egy drámai csatát - mert ne feledjük, amíg egy politikus számára egy ilyen drámai kijelentés a sikert, a karrier és a szereplés csúcsát jelenti, addig Róna Péter számára csak végtelen szomorúságot és kudarcot, s a jövő féltését, és egy harc kezdetét jelenti. A kocka mindenesetre el lett vetve, Róna Péter nyilvánosan kimondta, mire jutott az EU jövőjének megvizsgálása során, s odatette mellé gondolatmenetének összes állítását - amelyekkel nemigen lehet vitatkozni. Megtehette volna, hogy puszta EU-szkepticizmussá szelídíti, banalizálja gondolatait végül, de nem tette. Ehelyett kimondta azt, amit európai értelmiségi nemigen mond ki.
RESPECT Róna Péternek a jövő és a jelen generációi felé tett vitális szolgálatáért, azért, hogy a közelgő katasztrófára figyelmeztetett, s ezzel lehetőséget adott a védelmi mechanizmusok beindulásának - értsd, annak, hogy ne csak a szélsőjobb és Orbánék kamatoztassanak az EU-n belül zajló folyamatok hatásaiból, hanem a valódi baloldal, az LMP mint ökopárt, és a 4K, és persze az európai zöldek mind (ideértve a GEF által megszervezett zöldeket) is a színre léphessenek, s hogy fiatalok, idősek összefoghassanak az értelem és a társadalmi szolidaritás jegyében, és megpróbálhassunk közösen e folyamatok ellenében hatni, segítve társadalmunkat és Európát. Köszönet Róna Péternek!-jepe-


Hamarosan bűncselekmény lesz a kemó alkalmazása!


március 6, 2014 tudasvagy.blogspot.co.uk - 
tudasfaja.com
Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.
Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!
A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei "teljesen váratlanul" érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.
A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot "áttétessé teszik" és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a " terápia" gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.
A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:
"A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának."
A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:
"Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához."
Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.
Sajnos még mindig sok a "régi paradigma" a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.
Kategória: 2014 március



A C-vitamin gyógyít. A rák-ölő liposzomális C-vitamin otthon is elkészíthető- recept!



Mindenkinek van olyan rokona, ismerőse, barátja aki ettől a betegségtől szenved. Ezért kérek mindenkit, hogy ossza meg ezt az információt másokkal, hogy hozzájuk is eljuthasson ez a gyógymód.
Ezt a cikket egy nagyon kedves barátnőm édesanyjának figyelmébe ajánlom, aki rákos!

Egy 2008-ban közzétett, de figyelmen kívül hagyott tanulmányban a liposzomális orális dózisú C-vitaminról brit kutatók kimutatták, hogy egy bizonyos vérkoncentrációban ez a vitamin nemkívánatos mellékhatások nélkül rákölő hatással rendelkezik.
Korábban a National Institutes of Health kutatói azt állították, hogy a C-vitamin maximális koncentrációban orális bevitelt követően nem elegendő ahhoz, hogy rák-ölő hatást érjen el. Most brit kutatók igazolni tudták azt, hogy képesek elérni olyan vérkoncentrációt ami maximális és az adott tartományban szelektíven toxikus a tumorsejtekre, azonban az egészséges sejtekre nem mérgező!
A rák különböző formáiról szóló tanulmányok kimutatták, hogy a vér C-vitamin tartalmának maximális mennyisége mellett igenis 30%- 50%-os rákos sejt-ölő hatása van. Összehasonlításképpen, az FDA által jóváhagyott rákellenes gyógyszerek akkor minősülnek gyógyszernek, ha a tumorokat 50 %-al már összezsugorítják.
Stephen Hickey és Hilary J. Roberts kutatók az “Ascorbate: The Science of Vitamin C” “Az aszkorbát: a C-vitamin tudománya” című írásuk a “Journal of Nutritional & Environmental Medicine”-ben megjelenve kifejti, hogy még ennél is magasabb koncentrációjú C-vitaminszintet lehet elérni… háromszor annyit, mint amit a maximumnak gondoltak, ismételt orális dózisokkal.
Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas tudós alkalmazott először intravénás C-vitamint rákos betegek életének meghosszabbítására. Próbáljon valaki csak egyszeres Nobel-díjas tudós lenni! Ha másnak nem, hát neki mindenképpen hinnünk kell.
Mindez viszont 1978-ban volt. Ma 2014-et írunk. A szomorú a dologban az, hogy a C-vitamin gyógyerejét azóta a szőnyeg alá söpörték, eltitkolták. Ezért minden orvos “csak” vitaminként gondol rá.
Csupán a közelmúltban vetődött arra fény, hogy az intravénás és a liposzomális C-vitamint rákterápiák kiegészítőjeként használják.
Hickey és Roberts kutatók szerint a liposzomális C-vitamin a bélben és a májban is felszívódik, mielőtt kibocsátódik a véráramba és ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a liposzomális C-vitamin az orális terápiában is hatékony legyen. Egy másik fontos tényező az, hogy ajánlott korlátozni a szénhidrátok fogyasztását (finomított cukor), amely a vitamin orális felszívódását gátolja. Egyébként sem célszerű túl sok cukrot fogyasztani, mert a rákos daganatok növekedését bizonyítottan táplálják a szénhidrátok. Más szóval: a rák imádja a cukrot!
Dr. John Ely, Washington egyetem emeritusz professzora kimutatta, hogy a cukor kimeríti a fehérvérsejtek C-vitamin tartalmát és mozgásukat lassúvá teszi. A fehérvérsejtek azok a sejtek, amelyek megtámadják a tumorsejteket és elpusztítják azokat.
Ebben a tanulmányban a kutatók 1 gramm (1000 milligramm) kis zacskókban forgalmazott lecitinben kapszulázott C-vitamin port (foszfatidil-kolin és aszkorbinsav) használtak, amelyet a Livon Laboratories állitott elő Hendersonban, Nevada államban.
A brit laboratórium (Biolab, London) több ezer C-vitamin vizsgálatot végzett az elmúlt 10 év alatt. A vizsgálatok megerősítik, hogy a 20 grammos és 36 grammos orális C-vitamin adag, amelyet Hickey és Roberts kutatók mértek, jóval magasabb vér koncentrációt éredményezett, mint amit valaha korábban megállapítottak. A gyakran ismételt adagolással pedig kikerülhető az egyszeri masszív dózis nemkívánatos mellékhatása: a hasmenés.
A C-vitamin rák-ölő mechanizmusa egy tranziens előállításával valósul meg. A kötőszövetekben hidrogén-peroxid keletkezik (nem a vérben), amely ezután elpusztítja a tumorsejteket és ezt követően ártalmatlan vízzé alakul, biztosítva a terápia nem mérgező kimenetelét.
Mindezek után számomra szinte teljesen nyilvánvaló, hogy az orvosi közösség vonakodása a C-vitamin terápiával kapcsolatban csak arra fogja ösztönözni a legtöbb rákos beteget, hogy a C-vitamin terápiát otthon gyakorolja.
Egyik kedves olvasónk már be is küldte receptjét. Véleményét és azt a módszert ahogy ő laboratórium nélkül is el tudta készíteni a liposzomális C-vitamint a most megalapult NaturaHirek fórumon olvashatjátok: http://naturahirek.hu/forum/viewtopic.php?f=6&t=8
Források:




Íme az ital, amely legyőzi a rákot


A Miracle Drink nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak, azért hogy egészségesek maradjanak. Egy tüdőrákos férfinak, Seto-nak, azt javasolta egy táplálkozás-szakértő, igyon 3 hónapon át ebből az italból, az eredmény pedig nem maradt el. Seto meggyógyult a rákból! Csodálatos ital és könnyű is az elkészítése.

Hogy elkészítsük ezt az élettel teli italt csupán egy céklára, egy sárgarépára és egy almára van szükségünk. Megmossuk jól a hozzávalókat, kockákra vágjuk és beletesszük egy blenderbe, hozzáöntünk egy kis vizet és összeturmixoljuk. Amint kész van már ihatjuk is.

Ebben segít ez az ital:

- megelőzi a rákos sejtek kialakulását
- megelőzi a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit és meggyógyítja a gyomorfekélyt
- megerősíti a tüdőt, megelőzi a szívinfarktust és csökkenti a magas vérnyomást
- erősíti az immunrendszert
- jót tesz a látásnak
- lecsökkenti az izomlázat
- méregtelenít, javítja a bélműködést, jó a székrekedésre.
- meggyógyítja a pattanásokat és szépíti a bőrt
- elűzi a kellemetlen leheletet
- csökkenti a fájdalomérzetet

Ezek mellett:

- nincs mellékhatása
- rendkívül tápláló és könnyen felszívódik
- a fogyókúrában is rendkívül hasznos
- immunrendszered 2 hét alatt megerősödik

Mikor és mennyit fogyasszunk?

A három hozzátevőből és a vízből 250 ml üdítőt kell kapnod.
A maximális hatás érdekében két adagot igyunk egy nap. Reggel éhgyomorra (a reggelit egy órával a turmix után együk) és este, 17 óra után.
forrás:twice.hu




Áfacsalás: gyanús áruk tömkelege



2014. március 7., péntek 
Magyar Nemzet
A piaci átlagárnál olcsóbb, külföldről importált alapélelmiszereknél joggal merül fel a gyanú, hogy a forgalmi adó elcsalásában érdekelt cégeken keresztül érkeznek a hazai boltokba.
A Magyar Nemzet próbavásárlásain kiderült, az áfacsalás gyanújával árusított portékák szinte valamennyi áruházláncnál megtalálhatók. Február utolsó napjaiban a Magyar Nemzet szakértője azt vizsgálta a fővárosi szuper- és hipermarketekben, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal utóbbi időben sokasodó, leleplező akciói után megtalálhatók-e a boltokban azon árucikkek, amelyekről feltételezhető, hogy áfacsalók kezén mentek keresztül.
A felmérésben olyan alapélelmiszereket (UHT tej, kristálycukor, étolaj, liszt) vizsgáltunk, amelyek tömegtermékekként az áfacsalók kedvelt portékái.
A jellemzően közvetítőkön keresztül értékesített, csalásgyanús termékek felismerése a Magyar Nemzet szakértője szerint egyszerű, két fő ismérvük van. A gyanús termékek általában külföldiek, fogyasztói áruk pedig lényegesen alatta marad a hazai gyártású élelmiszerek árának, sőt, általában az üzletláncok saját márkás termékeinél is olcsóbbak. Utóbbi azért érdekes, mert a láncok saját márkás termékeire eleve az jellemző, hogy kevesebbe kerülnek az ismertebb árucikkeknél, hiszen az áruház nevével kínált portékára nem rakódik rá a márkával járó reklámozás tetemes költsége.
A lap próbavásárlásai során valamennyi üzletláncot felkereste, az eredmény döbbenetes képet mutat. Megkérdezték a kereskedőket is: miként fordulhat elő, hogy polcaikon megtűrik az áfacsalás gyanújával érintett árukat, illetve hogy az elvárt módon ellenőrzik-e beszállítóik tisztaságát. Az adóhatóságirajtaütések ellenére továbbra is úgy tűnik, a hazai áruházakban tömegével fordulnak elő a külföldről ideutaztatott, átcsomagolt árucikkek, s felmerül a kérdés, az áfatrükközésben meddig terjed a láncok felelőssége.
A bevételei alapján legnagyobb piaci szereplőként jegyzett Tesco áruházláncnál bőven találtak csalásgyanús termékeket. Cukorból például a hírhedtté vált Sovereign márkájú árucikk 215 forintért kapható. Emlékezetes, a Szlovákiában átcsomagolt Sovereign forgalmazójára korábban már lecsapott az adóhivatal. Olajból kapható szerb, szlovák és spanyol termék is 297-299 forintos áron, míg UHT tejből ötféle cseh és ugyancsak szlovák változatot kínálnak, 199 forintért.
A folytatás a Magyar Nemzet pénteki számában olvasható.

Köszönjük Fidesz!



Hogyan élhetnénk jómódban? - Pártok nélkül...


2014/01/08 
Szabad Riport
"Miért nem mi, állampolgárok döntünk az ásványkincseink hasznosításáról?"
- Tiszta lappal -
Kellenek a pártok?

Szerintem nem, mert meg tudnánk választani a 2oo képviselőt párthelyek nélkül is. A parlamenti frakciók nem a pártok szócsövei lennének, hanem az egyes képviselők (a felelősségvállalás mellett), a népakaratot képviselnék.
Nem lenne mocskolódás, korrupció és az emberek becsapása.
Nem lenne végtelenített ország és bankadósság, nem lenne félmillió munkanélküli, nem lenne 3 millió szegény. Nem lenne a bármilyen színű haverok újfeudalizmusa. - (Ami 2o-25 éve van az még kapitalizmus sem.)
Nem lenne első, másod, sőt harmadosztályú állampolgár.
Viszont lenne jólét, szabadság, és tényleg egyenlőség, így a galandférgeket azonnal el lehetne taposni.
Na, de hogyan élhetne az ország jómódban?

Látkép a Dél-Alföldön Fotó: geochaching hu

Például van kb. 5-6 olyan gázlencse az országban a föld alatt, amelynek egy-egy gáztartalma az ország teljes szükségletét 8o-9o évig fedezné.
Például van olyan uránérc készletünk, amely egy-két emberöltőn - kb 5o éven - keresztül, - hasonló értéket termelne a mi hasznunkra.
1. Mielőtt újrakötnénk jövőre az oroszokkal a hosszú távú gázszállítási szerződést, - előtte legalább az egyik gázlencsét fel kellene tárni.
Egy már feltárt kitermelő helyen, jelenleg Kb 4-5-Ft-ért termeli ki m3-ét a gáznak egy amerikai vállalat, - éspedig Csongrád megyében, ahol 16%-os bányajáradékért eladtuk nekik a kitermelési jogot.
Ez a családoknak évente kb. 2oo.ooo Ft. megtakarítást jelentene. (S ez csak az első gázlencse felhasználása).
2. Izrael állam Cyprus közelében kb. hasonló mennyiségű gázt termel ki a tengerfenékből évente, nagyjából; 3o milliárd dollár értékben.
Ez a mennyiség kb. megfelel egy gázkitermelési helynek a magyarországi 4-5 gázlelőhelyből. Ezzel akkora haszonra tehetne szert az ország, hogy akár 5 -6 év alatt kifizethetné a teljes külföldi államadósságot is. (Ha nem fizettük volna már azt sokszorosan is vissza - a szerk.) - A 7. évtől évi 3o milliárd dollár bevételünk lenne, amely forintban kb.7.000. milliárd Ft többletbevétel évente. Ez személyekre lebontva -10 millió polgárt feltételezve, minden évben plusz 7oo.ooo Ft. bevétel, anélkül, hogy az ujjunkat is mozgatnánk. (S ez még csak a második gázlencse felhasználása).
3. A kibányászandó uránérc, kb. egy-két emberöltőn keresztül, hasonló mennyiségű bevételt jelentene.
Miért nem mi, állampolgárok döntünk az ásványkincseink hasznosításáról? Mért hagyjuk, hogy képviselőink a helytartók érdekében cselekedjenek, akik lenyúlják a fentiek hasznát?
Czirmes György
SzRTI



Fotók: olajmuzeum.hu - geocaching.hu - promenad.hu



Jacenyuk elszólta magát - "további" katonai segítség a NATO-tól

2014.03.07 10:38 
Hídfő.net
Ukrajna illegitim miniszterelnöke nyílt felhívást intézett a NATO vezetői tanácsához, hogy tartsanak találkozót Kijevben az országban kialakult helyzet kapcsán. Arszenij Jacenyuk Brüsszelbe utazott, ahol a NATO főtitkárával és uniós tisztviselőkkel beszélt, onnan tette közzé ezt a felhívást is.
Jacenyuk lassan többet van Brüsszelben mint Kijevben, mert Brüsszelben kapja az utasításokat, Kijevbe csak végrehajtónak megy. Miután aláírta az uniós hitelt, az IMF hitelt, és az amerikaiak hiteldiktátumát, megkezdte az ukrán nép kisemmizését a "megszorító intézkedésekkel", most pedig olyan kijelentéseket tesz, hogy "Ukrajnának fokozni kell a NATO-val való együttműködést".

Jacenyuk, az Unió zsidó helytartója

Jacenyuk "felkérte" a NATO-t "további katonai segítség nyújtására", hogy "az ország védelmét megerősíthessék". Érdekes ez a kijelentés. Jacenyuknak milyen korábbi együttműködése volt a NATO-val? Hacsak nem arra gondol, hogy a NATO mesterlövészeket, kiképzőket, szervezőket és pénzt biztosított az ő hatalomba juttatásához, - mert más katonai együttműködésre legfeljebb Moszkvával kapcsolatban hivatkozhat.
"Kibújt a szög a zsákból." Az Ukrajnában felkapaszkodott "ellenzéket" a NATO juttatta hatalomra, abból a célból, hogy kormánypozícióból előkészítsék Ukrajna bekebelezését a NATO számára.
A zsidó Jacenyuk egyszerű funkcionárius. Aláírta az uniós hitel és az IMF hitel szerződéseit, majd mind az unió, mind az IMF diktátumait kérdés nélkül teljesíti. Az amerikai hitelnek azért nem szivárogtak ki a feltételei, mert nem voltak feltételei. Jacenyuk a szolgálataiért cserébe kapja a hitelt, a szolgálatai alatt pedig azt kell érteni, hogy funkcionáriusként részt vett a NATO számára nemkívánatos ukrán kormány eltávolításában, majd a NATO-megállapodások aláírásában is.
A NATO a felelős az ukrán kormány megdöntéséért, a rengeteg halottért, a kaotikus közállapotokért Ukrajnában. Nem Jacenyuk hívta be a NATO-t Ukrajnába - hanem a NATO saját emberével hívatta be magát az országba. Ami nagy különbség.


Krím és az európai függetlenség szirénái


2014.03.06. 
Oroszország Hangja
Európa-szerte sehol sem követik oly nagy figyelemmel a krími eseményeket, mint Skóciában és Katalóniában. A skótok szeptember 18-án, a spanyolországi katalóniaiak november 9-én szavznak a függetlenségről.

A Krími Autonóm Köztársaságban a lakosok március 16-án döntenek a terület státuszáról a kijevi pogrom-hangulatú államcsíny után. A félsziget lakosságának túlnyomó része illegitimnek tartja a kijevi hatóságokat. A dühödt nacionalisták uralma alá került ukrán Legfelsőbb Tanácsnak első dolga volt betiltani az oroszt mint regionális nyelvet.
A legutóbbi közvélemény-felmérések eredményei szerint Skóciában szeptemberben az elszakadás hívei a szavazatok 32-37%-t szerzik meg. David Cameron brit miniszterelnök természetesen ellenzi Skócia kiválását, bár a skót népszavazásba kénytelen volt beletörődni.
Mi valóban egyenrangú viszonyt kívánunk kiépíteni Britanniával, és nem egészem értem, hogy miért nem akarják ezt megengedni nekünk - mondja a Skót Nemzeti Párt vezetője, Alex Salmond.
A kérdésben rendkívül racionálisak próbálunk lenni. Fenn akarjuk tartani a monarchikus uniót, a királynőt mint államfőt, fenn akarjuk tartani a szociális uniót, a valutauniót. De ezen felül ellenőrzésünk alá kívánjuk vonni az adóügyet, az állami kiadásokat. Magunk akarunk dönteni arról, hogy szükségünk van-e területünkön nukleáris fegyverre vagy sem. Magunk akarunk dönteni arról, hogy indulunk-e a törvénytelen háborúba Irakban.
Katalóniában a függetlenségre való törekvés erősebb, de Katalónia külön eset. A spanyol alkotmány szerint bármilyen terület függetlenségét jóvá kell hagynia a parlamentnek, valamint országos népszavazásnak. A katalánok viszont állítják, hogy ha a többség a függetlenség mellett szavaz, akkor egyoldalúan kiáltják ki azt.
A Katalóniai Autonóm Terület elnöke, Artur Mas hangoztatja, hogy a spanyolok teljesen kiforgatják az igazi jogi képletet, és az autonómiának minden törvényes joga megvan ahhoz, hogy "elváljon" Madridtól.
Ebben nincs semmi törvényellenes. Azt, hogy ez törvényellenes, csak a spanyol kormány hangoztatja, és ez nem igaz. Mi már öt törvénycikket találtunk, amelyek értelmében Katalóniának jogában áll (függetlenségi) konzultációkat szervezni és lebonyolítani. Mindez teljes egészében megfelel a spanyol alkotmánynak.
Mindenesetben Katalóniában a lakosság 60-70% támogatja a függetlenséget.
Belgiumban szintén etnikai alapú választóvonalak erősödnek. Az országban a lakosság kb. 60%-t flamandoknak, 31%-t franciaajkú vallonok alkotják. Népszavazásra itt még nem vitték a dolgot, de a flamandok vezetői hangoztatják, hogy a skóciai és katalóniai népszavazás eredményeit tartják majd szem előtt. Meglehet, hogy a krími népszavazásét is.

Szíria: Izrael már nem is létezett volna


2014/03/07 
Szíriai Hírek
Az izreali 10-es csatornán, egy izraeli katonai szakértő: Assad megnyerte a háborút, és ha csak negyed ennyit kellett volna Izraelnek harcolnia, mint ma Szíria, Izrael már nem is létezett volna!
Botrányt robbantott ki a napokban, egy izraeli katonai szakértő véleménye, a szíriai háborúról, mikor élőadásban közölte, hogy Bashar Al-Assad, ki ellen a fél világ harcol, még mindig Szíria elnöke, és erősebbnek tünik mint valaha, nem beszélve arról, hogy bármit is csinálunk ellene, ő mindig okosabb nálunk, és a rombolás ellenére is amit Szíriába értek el, minden nagyon úgy néz ki, hogy Bashar Al-Assad mindent irányításba tart, a hadserege viszont az egész világot meglepte azzal, hogy mennyire egyben tudott maradni 3 év háború után is, meg mennyire hűségesek a katonái a vezetőségükhöz, mely igen csak váratlan volt, annak az embernek a hadseregétől, kiről már 3 ével ezelőtt is, azt hittük hogy rövid időn belül megfog bukni!
Folytatta a szakértő hogy: Szíria erős, és tartani kell tőle, meg szövetségesétől a Hezbollah-tol, a Hezbollah mikor csak fenyeget minket, mindenki a főldalá menekül a határos részeken Libanonnal.
A Nyugat elveszítette a háborút. és ez ellen nem lehet már mit csinálni, Assad végleges győzelme csak időkérdése, ennél többet nem tud senki sem csinálni ellene, bármennyire is megakarunk barátainkal szabadulni tőle.

Olvasónk: "Német" irófejedelemnő, Sybille Lewitscharoff
Heller, Konrád, Kertész kortársa és hitsorsosa!


Kína teljesen szembefordult a dollárral?

Február 28, 2014 
The Economic Collapse Idők jelei
Az előttünk álló gazdasági összeomlás újabb jelei tűntek fel a horizonton. Folytatva erről szóló cikkünket (http://idokjelei.hu/2014/02/a-2014-es-osszeomlas-29-ben-se-lattak-az-erkezeset/), most Kína legutóbbi lépéseire hívnánk fel a figyelmet.

Globális pénzrendszerünk alapját napjainkban az amerikai dollár és az Egyesült Államok jegybankjának (FED) kamatpolitikája jelenti, ezért a pénzügyi stabilitás megőrzésének alapvető feltétele, hogy a dollár, mint globális fizetőeszköz forgalma fennmaradjon. Így mindenképpen folytatódnia kell a dollár használatának a világ minden részén, - leginkább a nemzetközi kereskedelemben - hogy az adósság és kamat hajtotta gazdasági egyensúly jelenlegi szintje egyáltalán fenntartható szinten maradjon, ezzel biztosítva, hogy továbbra is legyenek vevők az amerikai állampapírokra, még a jelenlegi nevetségesen alacsony jegybanki alapkamatok mellett is.
Természetesen az elsőszámú ország, melytől az amerikai pénzrendszer függ napjainkban, az Kína, ugyanis jóval több globális nagyságrendű üzlet lebonyolítását tudhatja magáénak, mint bármely más ország a világon (beleértve az Egyesült Államokat is). Ezeknek az üzletkötéseknek az elszámolása amerikai dollárban zajlik. Ez a tény a dollárkeresletet nagyon magasan tartja, továbbá lehetővé teszi, hogy az USA nagy mennyiségben tudjon fogyasztási javakat vásárolni a tengerentúlról nagyon alacsony áron.
Ennek a nemzetközi játéknak a lényege (legalábbis ez volt eddig), hogy Kína, az általa előállított javakért cserébe nagyrészt amerikai dollárt fogadott el. A termékek előállításához szükséges alapanyagokért pedig dollárban fizetett. A dollár-alapú kereskedelem felfutásának köszönhetően ezért az ország rendkívüli mennyiségű dollárt volt kénytelen felhalmozni. Ennek a felhalmozott dollármennyiségnek a nagy részét pedig visszajuttatja az Egyesült Államokba olyan módon, hogy cserébe amerikai adósságot (állampapírt) vásárolt, nevetségesen alacsony kamatokon. Ezért jelenleg Kína jóval több amerikai állampapírt birtokol, mint bármely más ország a világon.

Made in the USA - de kínai tulajdonban.

Azonban a közelmúltban - legfőbb exportáló országként - Kína leállította az amerikai dollár óriási mennyiségű felhalmozását. 2013 végén eldöntötte, hogy nem játssza tovább ezt a játékot, és elkezdte távol tartani magát az amerikai dollártól és az amerikai állampapíroktól.
A játék megváltozott! És ez azt is jelenti egyúttal, hogy a jelenleg is törékeny amerikai gazdasági stabilitás nagyon rövid időn belül felborulhat. A dollár értéke leeshet, és az árak drasztikus emelkedésnek indulhatnak. A fenti döntésnek köszönhetően, amint ennek hatása az árstabilitásban is jelentkezik, a jegybanki kamatok újra emelkedésnek indulhatnak, meghatározva az egész globális pénzügyi rendszer kamatpolitikáját. A kamatszintek rövid idő alatt egészen bénító szintekig emelkedhetnek, befagyasztva ezzel a gazdaságot.
Tehát az USA számára kritikus fontosságú, hogy Kína valamilyen módon bent maradjon a dollár alapú elszámolási rendszerben, és továbbra is vásárolja az amerikai állampapírokat.
Sajnos azonban már láthatók az első jelek, hogy Kína véglegesítette a döntést: szó nélkül kiszáll az eddigi rendszerből. Már 2013 novemberében megjelentek az első nyilatkozatok, miszerint "Kína nem kívánja tovább növelni a külföldi devizákban nyilvántartott tartalékait". Ez azt jelenti, hogy az eddig felhalmozott dollártartalék a továbbiakban már nem növekedhet a 2013 év végi szint fölé.
Emellett az elmúlt években Kína már több olyan nemzetközi pénzügyi egyezményt is aláírt más országokkal, melyek lehetővé teszik számára, hogy a dollár mellett alternatív pénzeszközöket is igénybe vehessen nemzetközi üzleteiben. (forrás)
Mindezek tetejébe nemrég megtudhattuk, hogy 2013 decemberében Kína elkezdte értékesíteni amerikai államkötvényeit is. Korábban a legtöbben azt gondolták, - és jelentős félelem is volt ezzel kapcsolatban - hogy Kína majd önteni fogja az állampapírokat a piacokra közvetlenül azután, hogy erről döntést hozott. Ezt egyelőre még nem tapasztaljuk. Ehelyett csak kis mennyiségű állampapírt értékesít egyszerre, így a piaci szereplők nem fognak pánikba esni. Másrészt ezzel az eljárással Kína is közel a normál értékükön tud megszabadulni ezektől a papíroktól, így ő is hozzájut korábbi befektetéséhez. Ahogy a Bloomberg hírügynökség is jelentette Kína közel 50 milliárd dollár értékben adott el amerikai állampapírt december hónapban.
"Kína - az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője - csökkentette amerikai államadósság állományát december hónapban. Ez a legnagyobb állománycsökkentés az elmúlt 2 évben, és egybeesik a FED azon bejelentésével, miszerint elkezd kivonulni az eszközvásárlási programból.
Az ország 47,8 milliárd dollár értékben vágta meg állampapír állományát, mely jelenleg 1,27 ezermilliárd dollár értéket tesz ki. Ez a legnagyobb eladás 2011 decembere óta - áll az amerikai államkincstár jelentésében."
Minden okos befektető ilyen aprólékos állománycsökkentéssel szabadulna papírjaitól. Nevezetesen, hogy havonta "csak" 30-40-50 milliárd értékben ad el az óriási állományból. Így az eladás következtében nem csökken hirtelen és nagymértékben az állampapírok árfolyama, ezért az azokat birtokló - de eladni szándékozó - tulajdonost sem éri jelentős veszteség az értékesítési folyamat során.
Azonban joggal merül fel a kérdés: Ha Kína nem halmoz fel a továbbiakban amerikai dollárt, sem állampapírt, akkor milyen eszközben fogja tárolni óriási tartalékait?
A válasz igen egyszerű: aranyban, természetesen!
Tény, hogy az ország telhetetlen étvággyal halmozta fel az aranytartalékokat az elmúlt években, miközben aranyéhsége nemhogy csökkent volna, hanem inkább növekedett.
Olyannyira, hogy a Bloomberg szerint Svájc arany-exportjának mintegy 80%-a már Ázsiába irányult január hónapban.
"Svájc az arany és ezüsttermékei (értsd: aranyrögök, tömbök, arany- és ezüstverdei termékek, értékes nemesfémpénzek és érmék) kivitelének több mint 80%-át Ázsiában értékesítette 2014 január hónapban - áll a Svájci Állami Vámhivatal jelentésében. Svájc emellett a legtöbb ilyen terméket az Egyesült Királyságból importálta.
Hongkong volt a legnagyobb fogyasztó. Ide 44% érkezett. India igényei a szállítás mintegy 14%-át tették ki. A Bern-ben található svájci vámügynökség adatai szerint ez a legnagyobb keresletemelkedés 1980 óta. Szingapúr igénye 8,6%, az Egyesült Arab Emirátusoké 7,9% és Kína további igénye a fentieken felül 6,3% volt."
(Az arany világpiaci ára mindeközben a decemberi 1.180 dolláros unciánkénti árról 1.344 dollárra emelkedett - a Szerk.)

Mindebből látszik, hogy amikor Kína aranyat importál, annak nagy része Hongkongon keresztül érkezik az országba. Az itt áthaladó mennyiség minden eddigi ismert mértéket meghalad. A rekord nagyságrendű beáramlás mellett azonban nem tudjuk pontosan, hogy mekkora is valójában Kína aranyigénye, mivel a világ elől a vonatkozó számokat évek óta eltitkolja.
Kína azóta sakkozik az adatokkal, mióta a legnagyobb játékosok között szerepel a globális pénzügyekben. Annak ellenére teszi ezt, hogy lépéselőnyét kihasználva az USA folyamatosan próbálja az országot patthelyzetben tartani, hogy az az ő játékszabályai szerint játsszon.
Kína azonban tudja, hogy az arany egy univerzális fizetőeszköz, amely hosszú időn át megőrzi értékét. Ahogy a világ papíralapú fizetőeszközei a folyamatos leértékelődés során tovább haladnak az összeomlás felé, Kína végül az egész sakktáblát felrúghatja azzal, hogy nem tartalékol több papírpénzt. Ehelyett inkább valós értékű fizikai fizetőeszközökben gondolkodik.
Az ország aranyéhségével kapcsolatos nyilatkozatok újra és újra sokkhullámként korbácsolják fel a pénzügyi piacokat. Kínát, valamint a kínai jüant pedig egyre nagyobb játékossá teszik a nemzetközi sakktáblán. Olyannyira, hogy egyes pénzügyi szereplők szerint a jüan lehet a világ legújabb globális tartalékdevizája a dollár helyett. (link itt: http://rt.com/business/yuan-to-surpass-dollar-011/)
James Rickards, a neves befektetési és banki szakértő az egész játékot a Texas Hold'Em pókerhez hasonlította:
"Mindenekelőtt szükséged van egy nagy adag zsetonra, mielőtt az asztalhoz ülsz. Az USA-nak és az EU-nak ez már megvan: Amerika 8.000 tonna, az EU 17 országa pedig 10.000 tonna fizikai arannyal rendelkezik. Kína 1,000 tonnával még nem lenne játékos, de 5.000 tonnával már nagyon is az!"
Kínának azonban már jelenleg is jóval több aranytartaléka van, mint a fent nevezett 5.000 tonna. Mindemellett pedig kétséges, hogy az Egyesült Államok, illetve az EU valóban rendelkezik a fenti mennyiséggel. (A legutolsó audit a FED aranytartalékával kapcsolatosan 1953-ban volt - a Szerk.)
Biztosak lehetünk abban, hogy amint Kína (és végül majd a világ többi része) elszakad a dollár alapú pénzügyi rendszertől annak következményei drámaiak lesznek!
Jelenleg ugyanis az átlagos kamat, melyet az amerikai államadósságért cserébe kaphatunk, mindössze 2,477% ami példátlanul alacsony, és ez jóval alatta van a valós inflációnak.
Tehát az értékvesztés miatt teljesen ésszerűtlen, hogy bárki is tovább kölcsönözzön ennyire olcsón. És mivel ezen körülmények között értelmetlen hitelezni az Egyesült Államoknak, ezért rövidesen drámai változásokra számíthatunk.
Amikor az "Ítéletnap" elérkezik, a jegybanki kamatok hirtelen meredek emelkedésnek fognak indulni. Példaként: ha az átlag jegybanki kamat csak 6%-ig emelkedik (és ennél már jóval magasabb kamatokat is láthattunk korábban), az Egyesült Államoknak több mint 1.000 milliárd dollárt kell kifizetnie évente, csak a kamatokra.
Egy ilyen gyors kamatváltozás ijesztő hatással lehet a pénzrendszerre. A négy legnagyobb amerikai bank kitettsége a jegybanki kamattól függő derivatívák piacán ugyanis meghaladja a 40.000 milliárd dollárt.
A jegybanki kamattól függő derivatívák teszik ki a derivatíva piac nagy részét.
Ahogy John Embry befektetési stratéga is említette a King World News-nak, ez a buborék példa nélküli vérontást fog okozni, amikor kidurran.
"Több ezermilliárd dollár értékű kamatfüggő derivatíva-termék fertőzi a világ bankrendszerét. Amint a jegybanki kamatok volatilitása megnő - és azt gondolom vitathatatlan, hogy ez meg fog történni - az feszültségeket fog okozni az egész pénzrendszerben. Ha a legapróbb beavatkozás is rosszul sül el a derivatívák piacán, akkor már csak az Ég irgalmazhat nekünk. Mivel az a hatalmas tőkeáttét, amely az egész bankrendszerünkhöz kapcsolódik, egyszerűen szentségtelen!"
Sajnos csak nagyon kevés tőkepiaci "szakértő" láthatja előre, hogy összeomlás közeleg. Kevesen mondták előre, hogy ez bekövetkezik 2000-ben. Nagyon kevesen jelezték előre, hogy aztán bekövetkezik 2008-ban is. És még kevesebben láthatják előre, ami bekövetkezhet most.
Paul B. Farrell (a Morgan Stanley volt befektetési bankára, a Financial News Network igazgatója) így beszélt erről:
"Az összeomlás első jeleit újra és újra félresöprik. "Ez csak egy átmeneti korrekció." - mondják, míg végül mindenkit érzéketlenné tesznek az elkerülhetetlen észlelésére. Elfeledkezünk a történelem tanulságairól, és a nagy meglepetés teljesen felkészületlenül ér el minket.
Niall Ferguson valahogy így fogalmazott: Az összeomlás előtt a világ szinte mozdulatlannak tűnik, megtévesztően mozdulatlannak, kiegyensúlyozottnak. Mintha megállt volna egy bizonyos ponton. Így amikor a krach beüt, mint ahogy elkerülhetetlenül be fog, mindenkit váratlanul ér majd. Az agyunk egyre csak azt mondja majd, hogy még nincs itt az ideje az összeomlásnak. Az élet addig is megy csendben tovább, mindannyiunkat sebezhetővé téve ezzel az altatással, míg a Lehman csődhöz hasonló riadó ki nem billenti az egyensúlyt. Onnantól kezdve, mondja Ferguson, az összeomlás "olyan hirtelen gyorsulásba kezd, mint egy versenyautó... mint a tolvaj éjjel." Beüt. Akkor aztán mindenki felébred."

Ne engedd, hogy a közelgő összeomlás váratlanul érjen téged!
A figyelmeztető jelek már itt vannak és nagyon tisztán láthatóak.
Készülj fel, amíg még megteheted!



Nostradamus jövendölése 2014-re


Kevesen tudják, hogy a világhírű gall pestisdoktor és látnok mindig megkülönböztetett figyelmet szentelt Magyarhonnak, és több próféciájában is rendre felbukkan e lángoktól ölelt kis ország képe. Nostradamus szinte mérnöki pontossággal jósolta meg Magyarország részvételét a II. világháborúban, sikertelen kiugrási kísérletét, orosz megszállását.
No de mit mond 2014-ről? Lúdbőröztetően, kísértetiesen igaznak tűnnek a sorok - véletlen volna, belemagyarázás csupán? Mindenki döntse el maga.
S tizenegy híján háromtucat esztendővel a' vasból emelt pannon várfal aláhullására
Újfent tetemre hívja Gonoszok szövetsége szilaj puszták népét
Új korok hős Botondusát nyughatatlan kazárok fúrják-faragják
Kiknek vezére a hórihorgas, vérszomjas vásári mutatványos
Ki átlátszó varázsüvegen át szemléli a világot, s népe ellen zsoldost vezet.
A' kegyetlen Komédiás újból s újból visszatér
Hisz ő az egy vezér, ki Mag Ura Botondust legyőzhet
S bár évekre száműzetett, őt kazárok s Új Babilónia visszahívják
Aqvincvmnak zordon ormain vén boszorkány, krónikások s bölcsek javallatára
Hatalmat kezébe Szende, s együgyű Hispán Lantmuzsikás főt hajtva ád.
Mag Urának, az Nagyvilág szívének birodalmát tépik-cincálják keselyűk
Körös-körül rusz medve, Kárpátok ostoba népei, vad dinári s pogány
Nyugoton gyáva gall s germánok Új Gomorrái, hol asszony hál asszonnyal
Belülről vártoronyban ördögi táncot járó csepűrágók s gyülevész, tányérnyaló hordái
Kik egyazon esztendőben utolsó rohamra indulnak.
Ám Pannónia büszke-harcos istenfélő népe erőtől duzzadván, fondorlattal
Állja konspirátorok sátáni hadainak s fegyverinek erejét, s arat diadalt
Idegenek, aranytallérok rabjai s kamatszedő uzsorások istentelen zsoldosai fölött
Felvirágoztatva kövér földek, bővizű folyók, roskadó gyümölcsfák boldog birodalmát
Hol Magyarhonban erős s ravasz Új Botondus dinasztiája vezeti eztán hálás népét örökkön-örökké.
Kategória: 2014 március





A George Bush amerikai repülőgép-hordozó Ukrajnába tart



A George Bush amerikai repülőgép-hordozó anyahajó befutott Görögországban a pireuszi kikötőbe - a helyi média jelentése szerint néhány napig ott tartózkodik, majd "küldetésre" indul. Az Egyesült Államok megerősíti hatodik flottáját a Fekete-tengeren - a George Bush által vezetett armada néhány napon belül a térségbe indulhat, és vele tart majd tizenhét kísérő hajó, valamint három tengeralattjáró.
A Norfolkból (Virginia) útjára indított George Bush feladata, hogy ellensúlyozza az orosz hadsereg átcsoportosításait a térségben. Vagyis az USA Szevasztopol környékén akar nyomást gyakorolni, újra egy olyan területen avatkozna be, amihez Amerikának semmi köze.
Az orosz haditengerészet várakozásai szerint a George Bush és kísérete március 7.-én lép be a Fekete-tenger térségébe. Ez részben megvilágítja a március 7.-én, Kijevben zajló tanácskozás várható eredményeit. Lehetséges, hogy az illegitim ukrán kormány bejelenti majd, hogy Ukrajna kilép a Független Államok Közösségéből, és ennek támogatásául akar az amerikai flotta kellő katonai erőt felvonultatni.
Címkék: 






Elkapták a rákos beteg embert átverő szélhámos zsidóbűnözőt





A zsidóbűnöző
Meghalt a kórházban az a mellrákkal küzdő kecskeméti asszony, akinek hónapokig hatástalan placebókat adott sok-sok millió forintért egy szélhámos. A kegyetlen zsidó mesterien felépített hazugságokkal rábeszélte arra is, hogy utasítsa vissza az orvosi kezeléseket, ami végül a nő halálához vezetett.
Még a megyei rendőr-főkapitányság nyomozóit is megviselte lelkileg a 39 éves L. Zs. égbekiáltó, cinikus aljassága. Megegyeznek a vélemények abban, hogy hasonlóan lelketlen, a sértettnek hosszantartó gyötrelmes fájdalmat okozó elkövetési módszerrel régen találkoztak.
Az idős nőről júniusban írtunk, amikor már öntudatlan állapotban, végső stádiumban feküdt a kecskeméti megyei kórház onkoradiológiai osztályán. Az asszonynál néhány éve diagnosztizálták a mellrákot, amit hagyományos kezelésekkel próbáltak gyógyítani. Az idős nő jó ideig együttműködött az orvosokkal, majd váratlanul beszüntette a kemoterápiás és sugárdózisos kezelések felvételét.
– Édesanyám betegségéről már hosszabb ideje tudtunk, de megnyugodva azt gondoltuk, hogy jó kezekben van az orvosainál – mondta a nő lánya. – Bíztunk abban, hogy a folyamatos kezelések jó eséllyel kecsegtetnek arra, hogy ha nem is javul, de nem rosszabbodik majd az állapota és több évig még velünk maradhat az édesanyám.
Akkor fogott gyanút a család, amikor olyan gyógyszereket találtak a betegnél, amelyekről semmilyen információval nem rendelkeztek. Nem tudták, hogy mire szedi ezeket. Kiderült az is, hogy megszakította a kapcsolatot az orvosokkal. Mindeközben egy 28 millió forintot érő ingatlant is eladott titokban az asszony és a vételárnak semmi nyomát nem találta a család. Ekkor fordultak egy magánnyomozóhoz. Meg akarták tudni, mi lehet az oka a beteg gyökeresen megváltozott viselkedésének, titkolódzásának.
- Kiderítettük, hogy egy kiskunfélegyházi férfihez került a vagyon, akiről eleinte csak annyit tudtunk, hogy legalább 10 éve márBudapesten él. A korábbi kiskunfélegyházi lakóhelyén végzett adatgyűjtés során leplezett meghallgatásokat folytattunk, amelyek végül eredményre vezettek és sikerült beazonosítanunk az illető pontos tartózkodási helyét a fővárosban – idézte fel a nyomozás kezdetét Kiss Béla, a megyei rendőr-főkapitányság Hírös kommandójának korábbi munkatársa, a kecskeméti ENSIS Magánnyomozó Kft. ügyvezetője.
A magánnyomozók kiderítették, hogy telefonon tartja a kapcsolatot az elkövető és az áldozat. Utóbbi a "gyógyszert" postán kapta a férfitől, és banki átutalással fizetett. A csaló a pirulákról azt állította, hogy Magyarországon még nem engedélyezték, de Amerikában már bizonyítottan gyógyító hatású őssejtkészítmények. Azért drágábbak még az aranynál is, mert 16 ezer csecsemő köldökzsinórjából vett őssejtből állították össze.
A vizsgálatok során kiderült, hogy a címke nélküli orvosságos üvegcsékben, a drogériákban, benzinkutaknál is kapható fokhagymatabletta, szójazselé, vízhajtó, C-vitamin volt. Melyek ugyan nem ártottak a betegnek, de nem is gyógyították a bajt. Ezekért utalt rendszeresen több millió forintot a csalónak a megtévesztett beteg.
A szélhámos egyébként előre számolt a lebukás kockázatával is, ezért repülőjegyet váltott Izraelbe. Oda menekült volna a barátnőjével. A pár a május 27-én reggel 9-kor induló Tel-Avivi járatra foglalással rendelkezett. Majd ezt – egy utolsó milliós lehúzás reményében – áttetették június 3-ra. Ezt megelőzően azonban május 30-án reggel a lakóhelye közelében elfogta a férfit az utcán a kecskeméti rendőrkommandó.
A nyomozás során megkeresett pénzintézetek válaszai alapján hatóságunk módosította a kezdeti 8 milliós kárértéket – tájékoztatott Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Jelen pillanatban 14 millió 928 ezer forintos kárösszegnél tartunk. Ez a pénz a banki adatokkal bizonyíthatóan a sértettől került át a gyanúsított számlájára. Gyógyszerhatóanyagot nem tartalmazó, étrend kiegészítő tablettákért. Nem csak 2011-ben voltak átutalások, hanem már 2010-ben is. Jelen információink szerint 2010. január 7-én történt az első kifizetés, 1.5 millió forintos tételként. Nem kizárt, hogy a kárérték még növekedhet, mert pillanatnyilag is vannak olyan pénzintézetek, amelyektől még nem kaptunk választ.
A rendőrök szerint a betegség végső stádiumában már nagy fájdalmai voltak a nőnek. Emiatt folyamatosan kérte a csaló segítségét. Ilyenkor előfordult, hogy L. Zs. azt hazudta a beteg asszonynak telefonon, hogy repülőn éppen Amerikába utazik egy újabb adag gyógyszerért. A beteg júliusban elhunyt ugyan, ez azonban egyáltalán nem befolyásolja az igazságszolgáltatási eljárást. A nő kihallgatása ugyanis nyomozóbíró jelenlétében a kórházban megtörtént. L. Zs. ellen folytatólagosan elkövetett, jelentős kárt okozó, üzletszerű csalás miatt folytatják az eljárást. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi a gyanúsítás ellen panasszal élt, a bűncselekmény elkövetését nem ismeri el. A nyomozók szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a nyomozás későbbi szakaszában, az orvos-szakértői vélemény beérkezése után, újabb bűncselekménnyel egészülhet majd ki a tényállás.

Forrás




Rejtély: hová tűnik a rákos gyerekek pénze?




Még Bárdos Andrásnak is elakadt a szava, amikor a Hír24 stúdiójában kiderült: semmi pénzt nem kapnak a daganatos gyerekeket kezelő orvosi centrumok attól az alapítványtól, ami elvileg nekik gyűjti a támogatást. A Daganatos.hu szerint nem magukra költötték a pénzt, a vádak mögött konkurenseik állnak. A NAV is nyomoz.

Nem igaz a Daganatos.hu alapítvány szerint, hogy magukra költötték volna az egy százalékokból összegyűjtött évi 300 millió forintnyi adományt. Az irodájuk szerintük nem luxusszínvonalú, a pénzből pedig csak annyit költenek magukra, amennyit a törvény megenged. Azt mondják, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és az Adóhivatal vizsgálata mögött konkurens alapítványok állnak.

A KEHI állt elő korábban azzal, hogy vannak olyan alapítványok, amelyek nem a betegekre költik a pénzt, a NAV pedig egy interjúban kimondta a Daganatos.hu nevét. Anyagi támogatás családoknak, laborberendezések, röntgengépek - erre költötte saját bevallása szerint a Daganatos.hu Alapítvány az elmúlt években az adó egyszázalékokból származó bevételeit - reagáltak a vádakra a Hír24-nek.
ÖN IS AJÁNLOTT FEL PÉNZT? FELHÍVÁS!

Kérjük, jelentkezzenek a musorkeszites@sanomamedia.hu címen azok, akik 1%-os felajánlásukkal a rákos gyermekeket akarták segíteni!
Kinek ment a pénz?

A Hír24 vendége, Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke szerint nem meglepő a NAV-vizsgálat. Elmesélte, hogy az alapítvánnyal évekkel ezelőtt megpróbálták felvenni a kapcsolatot, hogy partneri kapcsolatot alakítsanak ki. Azt a választ kapták, hogy a gyermekonkológiai munkacsoporttal és annak tagjaival semmilyen együttműködést elképzelni nem tud a kuratórium. Azaz azok a centrumok, ahol kezelik, ápolják és gyógyítják a gyerekeket, semmilyen támogatást nem kapnak a vizsgált alapítványtól. Hozzátette, csak a hozzájuk tartozó nyolc kezelőcentrum van Magyarországon.

Azt is kiemelte, hogy van számos olyan alapítvány, amely támogatja őket és a gyerekek gyógyítását intézményeikben.
Link
-> postaimre - 2013. november 13. 11:05 ·



FIGYELEM! Ezzel akár életeket is menthetsz! – mire jó egy terhességi teszt, ha egy férfi használja?

Ezt a képet egy srác posztolta egy külföldi közösségi oldalra. Az exbarátnője fürdőszobai cuccai között találta, és gondolta poénból kipróbálja, hogy mit mutat ki a teszt, ha ő használja fel. A legnagyobb megdöbbenésére a teszt pozitív lett, és mivel nehezen hitte el, hogy egy poronty növekedik a hasában, más választ keresett.

Az egyik kommentelőtől azt a javaslatot kapta, hogy menjen el rákszűrésre. Óriási szerencséjére megfogadta a tanácsot, mert hamarosan kiderült, hogy hererákja van.
A dolognak nagyon egyszerű magyarázata van: a terhességi gyorstesztek a szervezetben lévő HCG hormon szintjét mérik, amit egy nő szervezetében a méhlepény termel, így mutatható ki egyszerűen a várandósság. Viszont a heredaganatok nagy része is HCG hormont állít elő a férfiak szervezetében, így ha egy terhességi teszt egy férfinál pozitív eredményt mutat, a lehető leggyorsabban érdemes orvoshoz fordulni, ahogy ez a srác is tette. Őt már megműtötték, és mivel korai stádiumban fedezték fel a betegségét, nagyon jó eséllyel gyógyul fel.Oszd meg ezt az információt a barátaiddal! Megmenthetsz vele egy életet!
forrás:megablog.hu



Finom Túró Rudi készítése házilag




A Túró Rudi az egyik magyar kedvenc édesség. Kortól függetlenül sokan imádják, a házi változatát 1 éves kor felett bárki fogyaszthatja. Igazán nehéz úgy elmenni az üzlet túróruditól roskadozó polcai előtt, hogy ne kerüljön be legalább pár darab a kosárba. Finom nasi, de sokkal egészségesebb és pénztárcakímélő, ha otthon mi magunk készítjük el. Egyszerű, és a gyereket is bevonhatjuk a készítésbe!

Manapság már sokféle változata létezik, de valahogy mégis a hagyományos a legfinomabb, ráadásul mesterséges adalékot sem tartalmaz.
Hozzávalók: 25 dkg túró, 5dkg porcukor, 4 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag vaníliacukor, egy fél citrom, étcsokoládé, gyümölcsdarabkák (ha gyümölcsösen szeretnénk)
Elkészítés: A túrót a porcukorral és a vajjal vagy margarinnal, a vaníliacukorral, a citrom levével, és a reszelt héjával habosra keverünk, majd belekeverjük a nagyon apróra vágott gyümölcsdarabkákat és egy-két órára a hűtőbe tesszük a masszát. Ha formázhatóvá válik a massza, gyúrjunk belőle rudacskákat, majd a gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ebből az adagból 8—10 darab túrórudi lesz, ha többet szeretnénk duplázzuk, vagy triplázzuk az adagot.




70 daganat tűnt el a férfi testéből egy új kezelésnek köszönhetően




Legyőzzük a rákot? Itt a szenzációs bizonyíték! A 47 éves Ian Brooks a Non Hodgkin Lymphoma (nyirokrák) ritka változatában szenvedett, orvosai pár hetet adtak neki, miután semmilyen kezelés nem segített.

Utolsó esélyként kipróbálta a Brentiximab Vedotin nevű gyógyszert, amelynek hatóanyaga belülről pusztítja el a rákos sejteket. A kezelés hatására mintegy hetven rákos daganat tűnt el a férfi testéből három hónap alatt.
A röntgenfelvétel jól mutatja a különbséget. Az elsőn a gyakorlatilag már halottnak nyilvánított férfi teste látható tele sötét foltokkal, ezek a rákos daganatok. A másikon a foltok eltűntek, illetve maradt három, ezek Brooks veséi és a húgyhólyagja.
Mr. Brooks gyógyulása csodával határos, de korai még a határtalan optimizmus.
A Brentiximab Vedotint egyelőre csak kísérletekben alkalmazzák, olyan betegeknél, akiknek már nincsen semmi vesztenivalójuk, és önként jelentkeznek. Eddig az esetek harmadában értek el jelentős eredményt, ugyanakkor a gyógyszer Vedotin nevű hatóanyaga súlyos, akár életveszélyes agykárosodást is okozhat. A kezelést Nagy-Britanniában már támogatja a tébé, mert 2012 óta engedélyezett Európában.
forrás:dieta.net






Izületi gyulladásra házi gyógymód, drága krémek elkerülésével






Az ízületi gyulladás egy ízületi betegség, melynek során az ízületek megduzzadnak és jelentős fájdalmat okoznak. Az ízületi gyulladásnak több típusa létezik, de a legelterjedtebb a csont-ízületi gyulladás.

Gyógynövényekkel az ízületi gyulladások ellen!
 Ha félünk a tablettáktól vagy az injekcióktól, akkor van egy jó hírünk: léteznek alternatívák. A továbbiakban a köszvény kezelésére használt gyógynövényekről lesz szó. Ízületi fájdalmai vannak, vagy megdagadtak az ízületei? Ha igen, valószínűleg ízületi gyulladásban szenved. A csont-ízületi gyulladás, a köszvény leggyakoribb fajtájának, fő jellemzője az ízületek begyulladása. Az ízületi gyulladások antibiotikumos vagy fájdalomcsillapítók általi kezelésétől az ájurvedás kezelésig kevés lehetőség van a betegség kezelésére. Azok számára, akik nem szeretik a tablettákat, szirupokat vagy injekciókat, mindig ott áll a lehetőség a betegség gyógynövényekkel való kezelésére. Ez egy biztonságos módszer, mivel ezeknek a gyógynövényeknek szinte egyáltalán nincsenek mellékhatásai. Rengeteg gyógynövény létezik, amelyeket az ízületi fájdalmak csökkentésére használnak. Ezek használata most már nemcsak a Távol-Keletre korlátozódik, hanem világszerte egyre gyakoribb.
 Lucerna

Ez a legnépszerűbb gyógynövény, amit az ízületi gyulladás kezelésére használnak. Alapvetően ez egy hagyományos gyógymód, melyet generációról generációra adtak át egymásnak az emberek. A lucernapor helyett a jobb eredmények elérése érdekében ajánlatosabb a belőle készült tea fogyasztása.
 Lucerna
 Gyömbér

E csodanövény gyógyhatásai megszámlálhatatlanok. A gyömbértea és gyömbérőrlemény a legjobb ellenszer a köszvény okozta duzzanat lelohasztására. Indiában széles körben használatos.
 Ginzeng ital

Segít a testünknek minden fajta stresszel megbirkózni. Hatóanyaga, a ginzenozidok, segítségével javítja a stressz tűrőképességet. A ginzeng tea csodákat művel a köszvénnyel is.
 Ananász

Az ananász egy bromelain nevű anyagot tartalmaz, amely megakadályozza a duzzadást. Segít megemészteni a fibrint, ami a különböző köszvénytípusok okozója lehet.
 Szezámmag

A szezámmag legfontosabb hatóanyaga a benne található ásvány és réz. A köszvény kialakulása alatt a táplálkozási igények megnőnek, de ez a réz segítségével helyrehozható.
 Oregánó
Az oregánó egy erős antioxidáns, mely segít megelőzni a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. A szabad gyökök száma nőhet a kor előrehaladtával, gyulladások valamint elfajult köszvény esetén.
 Édesgyökér

Kortizonként működik és allergia-, illetve gyulladáscsökkentő hatású. Már régóta használt gyulladáscsökkentő.
 Zeller

A nyers és főtt zeller nagyon jó gyógyszer a reumára. A zeller ásványokban gazdag és különböző részei több mint 25 gyulladáscsökkentő hatású összetevőt tartalmaznak.
 Kurkuma

A kurkuma a leghasználatosabb gyógynövény Ázsiában, különösen Indiában. Nincs olyan betegség, amit kurkumával nem lehet gyógyítani. A kurkuma sárga festékanyagának, a kurkuminnak, jelentős gyulladáscsökkentő hatása van.
 Kúszó fajdbogyó (keleti teabogyó)

A szárított gyógynövényt használjuk, a koncentrált olaj mérgező lehet.
 Kúszó-fajdbogyó-keleti-teabogyó
 Rozmaring

A rozmaringtea az ízületek karbantartására kitűnő gyógyszer. Az amerikai gyógyászatban nagyon népszerű orvosság.
 Fűzfa

Salicin nevű anyagot tartalmaz, amely az aszpirin gyógynövény megfelelője. A fűzfabarkából készült tea ugyanúgy hat, mint az aszpirin: csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.
 Angyalgyökér

Az európai népi gyógyászatban használt gyógyszer alkotórésze. A nyugati angyalgyökérnek 12 gyulladáscsökkentő hatású eleme van, valamint különböző görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású elemei vannak.
 Indiai tömjénfa

Ritka tulajdonságokkal rendelkező gyulladáscsökkentő hatása van. Olyan, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.
A felsorolt gyógynövények sora természetesen folytatódik, a megemlítettek mellett van még néhány hatásos gyógynövény az ízületi fájdalmak és gyulladások enyhítésére, mint például: ideggyökér, yucca-gyökér, nagy csalán, pirospaprika, cayenne-i bors, mustármag, bazsalikom, rövidágú poloskavész és mások. Biztos vagyok benne, hogy azok, akiknek ízületi fájdalmaik vannak, máris kiszemeltek maguknak legalább egyet a felsorolt gyógynövények közül! Ne féljünk használni a természet kínálta gyógyszereket.
forrás: edenkert.hu


Rákbetegség a legjobb üzlet, gyógyítani TILOS!

Közel kétmillió amerikai állampolgárt diagnosztizálnak rákkal évente az Államokban. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik embert élete során rákkal diagnosztizálnak, az utóbbi század technikai fejlődése ellenére.
A nyugati orvoslás még mindig nem talált megfelelő gyógymódot a rákra, ami világméretű járvánnyá nőtte ki magát, megdöbbentő méreteket öltve. A statisztikák önmagukért beszélnek:
  • az 1900-as évek elején minden 20-ik embernél állapítottak meg rákos betegséget.
  • az 1940-es években minden 16-ik embernél
  • az 1970-es években minden 10-iknél
  • manapság minden 3-ik betegnél állapítanak meg rákot.
Az elhalálozási arány egyre csökken, azonban a rák továbbra is egyre gyakoribb. Hogy miért? Egyszerű a válasz: a hatalmas gyógyszercégek legnagyobb bevételét a rák elleni kezelés biztosítja, éppen ezért elképzelhetetlen nagy összegek forognak kockán amennyiben valóban sikerül gyógymódot találni a rákos elváltozásra. Egyelőre nagyon hatékonyan sikerül elhallgattatni azokat az egyéneket, akik egy lépéssel közelebb kerülnek a végleges megoldás fele.

A RÁK-GÉP


Kérem, értsék meg: a rák nagyon jó üzlet. Ugyan csillagászati összegeket költenek a megelőzési stratégiákra, mint például táplálkozási útmutatók, testmozgás és elhízás következményeinek oktatása és prevenciója. Azonban a pénz ömlik a kezelésekből, eltörpülve mellette a megelőzés illetve a gyógyítás.
Miért is vágnák le az aranytojást tojó ludat? Amíg a jól olajozott rák-gép működik, hatalmas összegek folynak be a gyógyszeres kezelésekből, sugárterápiákból, sebészi eljárásokból. Egy átlagos rákos beteg közel 50.000 dollárt költ a rák elleni harcára. A kemoterápiás szerek a legdrágábbak világszerte: a legtöbb 3.000-7.000 dollárba kerül havonta.
Ha ez az iparág lehetővé tenné a gyógyulást, akkor a betegektől befolyó összegek nagymértékben csökkennének, sok cég bukásához vezetnének. Éppen ezért fontosabb a beteg életben tartása, nem pedig a gyógyítása, így kénytelen visszajárni kezelésekre a gyógyulás reményében.

NE MERJ BÁRKIT IS MEGGYÓGYÍTANI!


Annak ellenére, hogy hatalmas összegeket ölnek a rákkutatásba, 3 rákos betegből 2 a standard kezelés hatására 5 éven belül meghal. Ez nem is olyan meglepő, ha tudjuk, hogy 3 rák elleni szerből 2 önmagában is rákkeltő. Ezért van az, hogy a kemoterápiában részesülő 20 emberből csak 1 esetén figyelhető meg javulás.
Az utóbbi száz évben egyre több természetes gyógymódot fejlesztenek ki, nemcsak az Államokban, de mindenhol a rák kezelésére, amelyek valóban hatékonyak tudnak lenni.
Minden nagyszerű kezdeményezést hevesen elhallgattattak, szőnyeg alá tolta az orvosi monopólium, az orvosokat, kutatókat megtámadták és börtönbe zárták, bevonták a praktizálási engedélyüket is.
Az orvosi monopólium megőrzése érdekében minden életképes természetes kezelést masszív ellenállással fogad az orvostudomány és a gyógyszeripar. Semmilyen olyan természetes szert nem akarnak a gyógyszercégek terjeszteni, amire nem tudnak szabadalmi engedélyt kérni, vagyis nem lesz bevételi forrás. Egyre szélsőségesebb intézkedéseket eszközölnek a cégek annak érdekében, hogy a természetes szerek nem jussanak el a fogyasztókhoz.
A gyógyszercégek egyesülete ellenőrzi az összes versenyképes kezelést illetve gyógymódot, amivel az ő kezükben van az engedélyezés is. Magyarul, ha egy szer valóban hatásos, azt mihamarabb el kell tüntetni a piacról.
Egyszerű megoldások, amelyekkel magunk is csökkenthetjük a rák kialakulásának veszélyét:
Ételek készítése: az elfogyasztott ételek egyharmada nyers. Nagyon fontos, hogy elkerüljük a sütést, inkább főtt vagy párolt ételeket fogyasszunk.
Szénhidrát és cukor: csökkentsük vagy teljesen vegyük ki a finomított cukrot, gabona alapú ételeket az étrendünkből. A bio-gabona, feldolgozatlan gabona is ki kell kerüljön az étrendből, mivel ezek mind csökkentik az inzulinérzékenységet, ami hozzájárul a rákos elváltozások kialakulásához.
Fehérje és zsír: a napi fehérjebevitelt 1 gramm/testsúlykilogrammra kell csökkenteni.
GMÉ: ugyancsak ki kell iktatni a genetikailag módosított ételeket, mert azokat növényvédőszerekkel kezelnek, amelyek legtöbbje káros az emberi szervezetre.
Állati alapú omega-3 zsírsav: normalizálni kell a szervezetbe bekerülő omega-3 és -6 zsírsavakat azáltal, hogy a növényi olajokat krill olajra cseréljük.
Természetes probiotikumok: optimalizálja a bélflórát csökkentve ezáltal a gyulladást és erősítve az immunrendszert.
Testmozgás: az aktív életmód növeli az inzulinérzékenységet, ami bizonyítottan csökkenti egyes rákos elváltozások kialakulásának veszélyét.
D-vitamin: tudományos bizonyíték van arra, hogy a megfelelő D-vitaminszint felére csökkentheti a rék rizikóját. Nem kell hát mást tenni, mint napon lenni.
Alvás: a megfelelő alvás kedvezően befolyásolja a szervezet melatonin szintjét, ami a kialvatlanság miatt megváltozhat, inzulinérzékenység változást okozva, növelve a rák rizikóját.
Toxinok: csökkentsük a toxinokkal való kapcsolatunkat, mint növényvédőszerek, rovarölők, stb.
Sugárterhelés: lehetőleg olyan helyen tartózkodjunk, ahol alacsony a sugárterhelés, ahol nincs mobil telefon, Wi-Fi, telefontorony, stb.
Stressz-menedzsment: a legtöbb betegség hátterében az érzelmi stressz áll. Sokkal fontosabb minden betegség esetében, hogy a lelki problémákat orvosoljuk a fizikaiak előtt.



MIT TEGYÜNK, HA RÁKKAL DIAGNOSZTIZÁLTAK?


A legjobb kezelés kétségkívül az, ha megfosztjuk a daganatos sejteket a tápanyagforrástól. A normális sejtek szénhidrátot vagy zsírt képesek égetni az energiáért, azonban a rákos sejtek elvesztik a metabolikus rugalmasságukat. Ezért a felfedezésért kapott dr. Otto Warburg Nobel-díjat 75 évvel ezelőtt. Sajnos ezt az információt egy onkológus sem használja. Folyékony ketogén és hiperbár (magasnyomású) oxigénterápia az, ami megfosztja a sejteket a tápanyagoktól.


Eltitkolt Tisztító kúra? Mi az a tisztító kúra, ami még a vírusokat is pusztítja






Tisztító kúra hallatán a legtöbb embernek léböjt tisztító kúra vagy egyéb teák jutnak eszébe. Kevesen gondolják, hogy hatalmas méregtelenítő erő van a máj eperendszer tisztítás beindításával. Melyik másik tisztító kúrával lehetnénk képesek baktériumok, gombák és vírusok ellen küzdeni anélkül, hogy ez bármifajta plusz energia, idő vagy pénzbefektetést igényelne?

A méregtelenítő kúrák például a vastagbél tisztító kúra is csupán egy szervre fókuszál. Ismerjen meg egy olyan képet, ami egészs szervezetét teljességében képes kitisztítani.



Eltitkolt Tisztító kúra? Mi az a tisztító kúra, ami még a vírusokat is p



A rákgyógyításról 1

A rákgyógyításról 2











A rákgyógyításról 2







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése