TISZTÍTÓ HATÁSÚ ÉTEL
JOBBAN LESZEL, HA EZEKET ESZED:
AZ 5 LEGJOBB TISZTÍTÓ HATÁSÚ ÉTEL
A
helytelen táplálkozás miatt a testben sok salakanyag, a
kötőszövetekben pedig víz halmozódhat fel. Eláruljuk, hogyan
szabadulhatsz meg tőlük!
SOVÁNY HAL
Fogyasztása
magas fehérjetartalma miatt mindenkinek ajánlott, aki nem allergiás
rá. A legjobbak a soványabb
húsú halak,
például a fehér busa, az amur, a süllő, a tőkehal és a hekk!
Segít: A-,
D-, B1- és B2-vitamin, valamint vas, szelén, cink és jód is
található benne. Ezek élettani szempontból nélkülözhetetlenek
a szervezet számára. Fogyasztás előtt bőségesen locsold meg a
halhúst citrommal: gyümölcsben lévő C-vitamin fokozza azon
speciális hormonok termelődését, amelyek az éjszaka folyamán
segítik lebontani a sejtfalakról az ott lerakódott zsírt.
Extra
tipp: Ha
nem csíped a halat, egyél helyette sovány
szárnyast,
és használj minél több zöld
fűszert az
elkészítéséhez!
GYÓGYTEA
Inni, inni,
inni! A folyadék ugyanis átmossa a húgyutakat és a vesét,
emellett energiát is ad. Ám némely gyógytea még ennél is többet
tud!
Segít: A
somkóró, a csalán, a nyírfalevél, a gyermekláncfű és a zsurló
is remek vízhajtó.
Extra
tipp: Lefekvés
előtt 1 csészényi nyugtató hatású, citromfűből vagy
macskagyökérből készült gyógytea oldja
a szorongást, kedvezően befolyásolja a keringési zavarokat,
emellett segíti az emésztést is.
BARNA RIZS
Salaktalanítani,
méregteleníteni szeretnél? Fogyassz gyakran barna rizst, amely sok
vitamint, ásványi anyagot, valamint élelmi rostot tartalmaz.
Segít: Ideális
salaktalanító, mivel kevés vízmegkötő nátrium, ugyanakkor sok
vízhajtó kálium van benne.
KÍGYÓUBORKA
Ásványianyag-
és vitamintartalma révén tisztító hatású.
Segít: Az
uborka leve
önmagában, de más zöldségek levével keverve is remek vízhajtó
és méregtelenítő. Próbáld ki zöldbab-, petrezselyem- vagy
spárgalével mixelve!
Extra
tipp: Dörzsöld
át az arcod friss uborkaszeletekkel: már nagyanyáink is tudták,
hogy remek szépítő!
TEJSAVÓ
A
tejtermékek gyártása
során visszamaradt anyagot már az ókorban is használták (pl.
Kleopátra), mert nemcsak egészségesebbé tette
az embert, de a bőrét is szebbé varázsolta. Aminosavakat és
számos hasznos ásványi anyagot tartalmaz.
Segít: Emésztési
problémák,
májbetegség, magas vérnyomás és vérzsírszint, köszvény
esetén. Megszépíti a bőrt, segít eltüntetni a narancsbőrt.
Extra
tipp: Turmixolj
össze 1 db felaprított almát, 75 ml zsíros és ugyanennyi sovány
tejet, 50 ml bio tejsavót, 1 teáskanál búzacsírát és 1
teáskanál mézet. Tejsavó helyett kefirt vagy írót is
fogyaszthatsz.
AMIT MINDENKÉPP KERÜLJ EL!
Kóla
A túl sok
koffein és cukor gyengíti a csontokat.
Sült
krumpli
Többnyire túl
sós és zsíros. Inkább készítsd el otthon! A burgonyaszeleteket
finoman pirítsd meg egy kókuszzsírral kiolajozott serpenyőben, a
végén pedig szórd meg apróra vágott snidlinggel.
FŰSZERES LILAHAGYMALEKVÁR
HOZZÁVALÓK
- 10 dkg vaj , 3 ek barnacukor , 50 dkg lilahagyma
- 1 ek málnaecet , 1 ek balzsamecet krém
- 0,5 dl konyak , 3 ek áfonyadzsem , 1 tk chilipehely
- 3 db babérlevél , 1 tk kakukkfű , 3 tk tarkabors
ELKÉSZÍTÉS
- A vajon karamellizáljuk a cukrot, majd ráöntjük a megpucolt, felkarikázott hagymát és így pároljuk egy darabig.
- Amikor már nincs alatta sok lé, felöntjük az ecetekkel, a konyakkal és hozzáadjuk a chilit, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a borsot.
- Addig pároljuk, amíg a hagyma szétesik. Ekkor hozzáadjuk a dzsemet. Kb fél óra főzés után üvegekbe tesszük és szárazdunsztba állítjuk.
A LEGEGYSZERŰBB DIÉTÁS PÁROLT KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK
- 1 fej káposzta , só , 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj , 1 mk köménymag , őrölt bors
- 1 ek almaecet , 1 ek szorbit (cukor helyettesítő, gyógyszertárban kapható)
ELKÉSZÍTÉS
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Megsózzum, majd fél óráig állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk.
- Kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát. Jól összekeverjük, hogy a kömény meg ne pörkölődjön, mikor enyhén üveges, a káposztát is a fazékba tesszük. Fontos, hogy 1 fej káposztához, legalább 10 literes fazeat válasszunk, mert a szálas káposzta sok helyet foglal! Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.
- Húsz perc után a szorbitot is hozzátesszük, majd ismét elkeverjük. Továbbra is fedő alatt pároljuk, és pár perc múlva megkóstoljuk. Ha valamelyik fűszer ízét kevésnek tartjuk, pótoljuk.
- Ha nagyon cukrosnak találjuk (ebben az esetben ez nem lehet, a kevés édesítőszer miatt), sóval, ha sósnak, szorbittal egyenlítjük ki az ízét. Ha túl fűszeresnek érezzük, 1 dl. száraz borral lágyabbá tehetjük ízét.
- A végén a fedőt levéve, sűrűbben megkavarva hagyjuk, hogy alóla elpárologjon a lé, amit a káposzta engedett.
MAGYAROS TEPSIS CSIRKE
HOZZÁVALÓK
- 1 kg csirkeszárny , 1 kg csirkecomb , 1 tk só
- 1 tk őrölt bors , 1 tk pirospaprika , 1 csipet szárított chili , 2 ek étolaj , 1 csipet kakukkfű , 1 pohár sör
ELKÉSZÍTÉS
- A csirkét megtisztítjuk, átmossuk. Sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával és darált, szárított csilipaprikával, vagy őrölt csípős paprikával bedörzsöljük.
- Sütőtálba, vagy tepsibe sorakoztatjuk és olajat aláöntve, először 175 fokon, fólia alatt, később a fóliát levéve, puhára sütjük.
- Ha a bőrét ropogósra szeretnénk, akkor a sütés vége felé, kevés sörrel meglocsolhatjuk, amikor a hús már majdnem teljesen kész. Krumplipürével tálaljuk.
HÚSSZELETEK KRUMPLIBUNDÁBAN
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg krumpli , 10 szelet karaj (de lehet pulyka- vagy csirkemell is) , só , őrölt bors , szerecsendió
- őrölt majoránna , 6 db tojás , liszt , olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük, jól összetörjük, hogy krémszerű legyen. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
- A húst kiklopfoljuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk. A kihűlt krumplit ízlés szerint fűszerezzük, majd a tojásokat hozááadjuk, és jól elkeverjük.
- Ezután a húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába mártjuk, és bő, forró olajban, kis lángon kisütjük. Fedő alatt sütjük addig, ameddig az alsó fele szép színt kap, majd átfordítjuk, és már nem kell lefedni, így sütjük készre.
FORDÍTOTT RÁNTOTT HÚS
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertéshús , 5 dl víz , 4 ek ketchup , 3 ek mustár
- 5 dkg margarin , 1 kk ételízesítő , só (ízlés szerint)
- 1 fej hagyma
- A panírhoz:
- zsemlemorzsa ,tojás , liszt)
ELKÉSZÍTÉS
- A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: előszört a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.
- Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.
- A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.
- Alufóliűval lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
HÁZIAS LENCSEFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg lencse , füstölt tarja , só , 2 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma , 3 ek olaj , 2-3 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma , 1 tk pirospaprika
- 1 pohár víz , 1/2 ek mustár
ELKÉSZÍTÉS
- A lencsét átválogatjuk, majd alaposan átmossuk. Ezután egy edénybe tesszük, és ráhelyezzük a felszeletelt füstölt tarja szeleteket.
- Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és az apróra összevágott vöröshagymát. Felforraljuk, mérsékeljük a lángot, és puhára főzzük, majd óvatosan kivesszük a tarjaszeleteket, és tálalásig melegen tartjuk (a lencse gyorsan megfő, figyeljünk, nehogy túlfőzzük).
- Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, hozzákeverjük a pirospaprikát, és kicsit hűlni hagyjuk. Pár perc után felöntjük a rántást a vízzel, majd simára keverjük. Ezután a puhára főtt lencséhez öntjük, hozzáadjuk a mustárt, és kevergetve besűrítjük a főzeléket.
Ti
Küldtétek Recept
Adalékanyagmentes
házi csirkemell sonka receptek
Házi
csirkemellsonka Sándor Héditől
Házi csirkemell sonka |
Összetevők:
- 250 g csirkemell
- Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
Elkészítés:
- A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
- Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig
sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni.
Húsmentes,
gluténmentes, vegán, VEGETÁRIÁNUS szalámit így tudtok
készíteni: RECEPT
ITT!
Ezeket
a képeket Ti készítettétek:
Sterbinszky
Emese elsőnek készítette el, és nézzétek mennyire szépen
sikerült neki is!
Daragó
Erika is elkészítette a házi csirkemell sonkát, a masszába
zsírszegény sajtot,
illetve
felkockázott kaliforniai paprikát tett:
Házi
sajtos csirkemell sonka
|
Kurucz
Gabriella is elkészítette a házi csirkemell sonkát, neki ilyen
lett: “Tegnap én is elkészítettem, a fokhagymapor, só, bors
mellé Szafi féle
Ördöghozta csirke fűszerkeveréket tettem hozzá és megforgattam őrölt
pirospaprikában. Nagyon – nagyon finom lett!!! Nincs többé bolti
felvágott!”
Ördöghozta csirke fűszerkeveréket tettem hozzá és megforgattam őrölt
pirospaprikában. Nagyon – nagyon finom lett!!! Nincs többé bolti
felvágott!”
Házi
csirkemell sonka
|
Juhász
Ibolya is elkészítette a házi csirkemellsonkát :)”Saját
készítésű, első pulyka- és csirkemellsonkák! Természetesen, E
betűk nélkül!!”
Házi
csirkemell és pulykamell sonka
|
- Tóthné Márta: „Szia Szafi! Én még most kezdem az egész életmód
váltást,első amit elkészítettem ez a nagyon finom csirkemell sonka,
aminek a receptje az oldaladról való.”
– Erősné
Kolláth Beáta: „Már régóta szemeztem a házi
csirkemellsonkával.
Most nekiugrottam és elkészítettem. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!!!
És nem is olyan pepecselős, mint gondoltam. ”
Most nekiugrottam és elkészítettem. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!!!
És nem is olyan pepecselős, mint gondoltam. ”
– Mária
Vida-Iványi Simonné: „Nagyon köszönöm! Elkészítettem, és
isteni finom lett. :))”
- Andrea Baranyi „fokhagymát raktam bele, és annyit változtattam hogy
egy evőkanál tökmagolaj is ment bele.. hát nekem nem száraz,
hajszálvékonyra szelhető és valami isteni az íze. Hálás köszönet”
- @niita_nita89: ”Házi csirkemellsonka, E-k nélkül, mindenféle adalékanyag nélkül. :)”
Házi
csirkemell sonka
|
Ezt a képet Varga Endre készítette:
HÁZI
FELVÁGOTT CSABAI KOLBÁSZ ÍZESÍTÉSSEL
Hozzávalók
(minden grammban, 10 gramm=1 dekagramm):
- 400 gramm darált csirkemell
- 8 gramm édes őrölt paprika
- 2 gramm csípős őrölt paprika (akinek nem lehet vagy nem szereti, annak ez is édes legyen)
- 6-9 gramm só (a só erőssége és ízlés szerint)
- 1-2 gerezd tört fokhagyma (ízlés szerint) a normál kisméretűből (Szafi Reformfokhagyma granulátum ITT!)
Ha
picit tévedünk a mértékekkel, nem baj, Csabán is ahány ház,
annyi szokás.
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan elkeverjük egymással, szorosan betekerjük egy alufóliába vagy sütőpapírba (én téliszalámi vastagságúra készítettem), betesszük egy tepsibe, beleöntünk 1,5 deciliter vizet és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kitűnően szeletelhető.
Az összetevőket alaposan elkeverjük egymással, szorosan betekerjük egy alufóliába vagy sütőpapírba (én téliszalámi vastagságúra készítettem), betesszük egy tepsibe, beleöntünk 1,5 deciliter vizet és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kitűnően szeletelhető.
Házi
felvágott Bodnár Évától:
Házi
csirkemell sonka
|
Fél
kg – minden hártyától megtisztított – csirkemell filét
aprítógépben (vagy kis lyukú húsdarálón) pépesre őrlünk,
hozzáadunk Himalája sót, szárított metélőhagymát, friss
petrezselyem zöldet, fehér borst, 2-2 csipet oregánót és
bazsalikomot, 2-3 cikkely fokhagymát. Ezekkel a fűszerekkel jól
átdolgozzuk, majd egy kevés olvasztott kókuszzsírral
megkent, dupla rétegű alufóliára halmozzuk. Kezünkkel tömör
rudat formálunk, majd feltekerjük a fóliát, melynek két végét
megsodorjuk. A művelet végén olyan lesz, mint egy nagy
szaloncukor.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből vagy szűzpecsenyéből is.
Paprikás
csirkemell sonka Skita Anitától
Paprikás
csirkemell sonka
|
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 ek. méz
- 1 ek. só
- bors és fokhagymapor ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 2 ek. fűszerpaprika
- 1 tk. füstölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A
csirkemell filéket félbe vágtam, de nem teljesen, hogy ki tudjam
hajtani, akár egy könyvet. Először mézzel kentem be, aztán
megszórtam sóval, borssal és fokhagymaporral. Beletettem egy
zacskóba és tettem mellé babérlevelet. Az így elkészült
csomagocskát betettem a hűtőbe 1 napra (legalább egy éjszakára,
de 1-2 napra is…). A pácolódós idő letelte után a filéket
hideg vízbe áztattam fél óráig, hogy a felesleges sót kivonjuk
belőle. Ezt követően megtörölgettem, sütőzacskóba tettem és
feltekertem, mint egy szaloncukrot (jó szorosan). A sütőzacskót
pár helyen kiszúrtam… 180 fokos előmelegített sütőbe toltam
és 40 percig sütöttem. Ezután kivettem a zacskóból és pár
perc pihenés után beleforgattam a paprikaporba. Betettem a hűtőbe
és pár óra múlva már lehetett is szelni. Nagyon vékony
szeleteket nem sikerült vágnom, de ez nem zavart senkit… smile
hangulatjel Ha valaki nem szereti a paprikát, nyugodtan
elhagyhatja vagy akár ízlés szerint beleforgathatja másba. Én
már készítettem chiliporral és pehellyel (páromnak), de
zöldfűszerekkel is.
Kapribogyós
csirkemell sonka Németh Melindától
“Házi
csirkemell sonka kapribogyóval, imádjuk!!!” (Melinda)
Házi
csirkemell sonka kapribogyóval
|
Ezt
a képet Alexa készítette:heart
hangulatjel
@pinteralexa: “Életem első házi csirkemell sonkája és kenyere! A sonkát fokhagymával, sóval, borssal és metélőhagymával fűszereztem, végül pirospaprikába forgattam. A végeredmény egy nagyszerű és mennyei sonka lett! Biztos gyakran fogom elkészíteni!
@pinteralexa: “Életem első házi csirkemell sonkája és kenyere! A sonkát fokhagymával, sóval, borssal és metélőhagymával fűszereztem, végül pirospaprikába forgattam. A végeredmény egy nagyszerű és mennyei sonka lett! Biztos gyakran fogom elkészíteni!
A
kenyér
receptje: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/dietas-zabos-szenhidrat-csokkentett.html ”
Házi
csirkemell sonka
|
Kriszti
is elkészítette a házi csirkemell felvágottat, neki ilyen
lett
@szkriszta91: “A bolti elbújhat mögötte!” (forrás: Instagram)
@szkriszta91: “A bolti elbújhat mögötte!” (forrás: Instagram)
Házi
csirkamell sonka
|
Ezt
a képet Szász-Vadász Ünige készítette és elmondása szerint
mennyei lett ?
Bacsa
Gabriella most sárgarépás- zöldfűszeres ízesítéssel
készítette el:
Ezen
a képen Dr. Horváth Csilla színes, saját készítésű
alapanyagokból összeállított reggelijét látjátok, amihez ezt
írta: „Nem is kell ennél jobb reggeli! Csirkemellsonka
házi #szafifree kenyérrel (RECEPT
ITT!), zöldségekkel!Így
csak jól indulhat a nap!”
Ezt
a képet Fábián Marianna készítette a házi mindenmentes
csirkemell sonkájáról:
Kuhinkó
Vivien is tesztelte a házi csirkemell sonka receptjét. Neki ilyen
lett:
@vis_italis_1
tesztelte, az Ő Instagram képét láthatjuk, ezt írta mellé:
„Házi csirkemell sonka. Soha többé boltit!!! Annyira egyszerű
és finom!!!”
Balaton
Betti is tesztelte a receptet, az övé ilyen lett:
Nem szeretsz panírozni! Akkor most mutatunk egy fantasztikus trükköt!
.
Tetszeni fog mindenkinek, aki szeretne időt spórolni a konyhában!
Egy
igazi gyors panírhoz semmi másra nincs szükséged, mint egy
műanyag dobozra. Erre a célra egy ételhordó dobozka, viszont
akár egy kiürült fagyis doboz is tökéletesen megfelel.
Az
első lépésben tedd a rántani szánt dolgokat a dobozodba, majd
önts rá joghurtot. Ez a lépés nemcsak puhává, de mennyei ízűvé
is varázsolja majd a húsokat vagy akár a gombát.
Ezután
pedig rázd össze az egészet, jó alaposan.
Innentől
jöhet a régi jól bevált panírtrend. A joghurtos alapanyagokra
szórj lisztet és ismét rázd össze a keveréket. Majd öntsd
rá a felvert, sózott tojást és egy ismételt rázás után szórd
meg zsemlemorzsával.
Most
nézz az órádra. Még öt perc sem telt el és néhány alapos
rázás után kész is van a tökéletesen panírozott ebéd.
És
még a kezed sem lett ragacsos.
Ha
nem szeretnél dobozzal bajlódni - mert ugye azt el kell mosni a
panírozás után - akkor vegyél elő egy átlátszó nejlonzacskót,
amibe belefér a panírozni való. A folyamat ugyanez, csak éppen
zacskóban történik a rázogató panírozás. Miután kivetted a
tökéletesre bundázott ételeket, a zacskót ki is dobhatod.
►► HA
TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL
IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
Soha ilyen finom nem volt még a sertéssült!
Az
ízletes húsok titka nem a fűszerezésben
rejlik! Mutatjuk a trükköt, amivel tuti,
hogy omlós és szaftos lesz a pecsenye!
A titok a sütési technikában rejlik. Az eljárás lényege, hogy a hús lassan és alacsony hőfokon készül.
Ennek
köszönhetően egy csepp zsír és lé sem folyik ki belőle, ezért
nagyon szaftos marad.
A
technika azért zseniális, mert így a hús nem hirtelen sül, az
alacsonyabb hőmérséklet anélkül lágyítja a hús kötőszövetét,
hogy keményítené az izmokat és indokolatlanul kiszáradna.
A világ legomlósabb sertéssültje
Hozzávalók:
- 1 kg sertés karaj
- 1 ek Worchestershire szósz
- 1 dl sör
- 70 ml balzsamecet
- 1 ek méz
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk durvára őrölt rózsabors
- só
Így
készítsd el:
1.
Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel.
2.
A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget
kapjon, majd fektesd egy nem túl nagy tepsibe.
3.
Hintsd meg sóval, borssal, fokhagymaporral.
4.
Keverd el a balzsamecetet a Worchester szósszal és öntsd a húsra.
5.
Csorgasd rá a mézet, öntsd alá a sört.
6.
Jól zárd le alufóliával és a tedd a sütőbe 4-5 óra hosszára.
FONTOS!
Végig
alacsony hőmérsékleten, 90 fokon süsd!
Akkor
van kész, amikor a sertéshús lágyan omlik és könnyen
szeletelhető. Olyan isteni
zaftos és ízletesígy
a hús, amit hagyományos módon, magas sütési hőmérséklet
mellett soha nem tudsz elérni!
Jó étvágyat!
HÁZI MÁJPÁSTÉTOM
Vannak
időszakaim, amikor valahogy nincs kedvem a bolti felvágottakhoz, és
inkább házi kencéket eszem.
Legutóbb nem az én kedvemen múlt: nem kaptam a boltban a
megszokott kenőmájast, ami elég mindenmentes. Ki érti, hogy miért
kerül szinte az összes májasba egy kis tejszín? Sebaj, gondoltam,
annyira nem lehet nagy kaland elkészíteni.
És tényleg. Így lett a házi májas, csirkemájjal és finom fűszerekkel. Miután elkészült, Z csak annyit fűzött hozzá, hogy ez a helyzet már megint nekem termeli a munkát, mert májast többet a boltban nem veszünk…
És tényleg. Így lett a házi májas, csirkemájjal és finom fűszerekkel. Miután elkészült, Z csak annyit fűzött hozzá, hogy ez a helyzet már megint nekem termeli a munkát, mert májast többet a boltban nem veszünk…
Hozzávalók:
0,5kg
csirkemáj
2kk.
dijoni mustár
1kk. majoranna
1/2kk. bazsalikom
1/2kk. borsikafű/csombor
2-3 ek. olívaolaj
1kk. majoranna
1/2kk. bazsalikom
1/2kk. borsikafű/csombor
2-3 ek. olívaolaj
1
vöröshagyma
1-2
ek. kókuszzsír vagy libazsír
só,
bors
1.
A májakat megmosom, lecsepegtetem. A mustárt és a fűszereket
összekeverem az olívaolajjal.
2. A májakat megforgatom a fűszeres pácban, majd egymás mellé tepsibe rakom és 180 fokon, alul-felül sütéssel szép pirosra sütöm, mint ebben a receptben.
2. A májakat megforgatom a fűszeres pácban, majd egymás mellé tepsibe rakom és 180 fokon, alul-felül sütéssel szép pirosra sütöm, mint ebben a receptben.
3.
Közben a hagymát apróra vágom és megpirítom 1 ek.
olívaolajon.
4. Amikor minden elkészült, a májat, a hagymát, a zsírt aprítógépbe teszem, sózom, borsozom, és pépesre turmixolom. Szerintem botmixerrel vagy turmixgéppel is működhet, sőt, mivel a máj nagyon finom puhára sül, villával is szétnyomható, bár így elég sokáig tartana.
4. Amikor minden elkészült, a májat, a hagymát, a zsírt aprítógépbe teszem, sózom, borsozom, és pépesre turmixolom. Szerintem botmixerrel vagy turmixgéppel is működhet, sőt, mivel a máj nagyon finom puhára sül, villával is szétnyomható, bár így elég sokáig tartana.
Kész
is a finom, házi májpástétomunk. Abban más a boltihoz képest,
hogy sokkal “májasabb”, mivel nincs benne mindenféle
töltelékanyag (pl. ipari szalonna), és tartósítószer sem, ezért
jól zárható dobozban, hűtőben kb. 3-4 napnál tovább ne
tároljátok. Ha
tartósabbá szeretnétek tenni, öntsetek a tetjére egy kis
olvasztott zsírt, hogy elzárja a levegőtől. Mi lenmagos
lepénnyelvagy mindenmentes
kenyérrel szoktuk
enni. Jó étvágyat!
A tökéletes brassói receptje
Hozzávalók:0,5
kg sertéscomb
1 kg krumpli
6 gerezd fokhagyma
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors
1 fej vöröshagyma
1 marék zöldborsó
olaj
só
1 kg krumpli
6 gerezd fokhagyma
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors
1 fej vöröshagyma
1 marék zöldborsó
olaj
só
Elkészítés:
A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben. Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk menet közben.
Közben a krumplit megpucoljuk és ezt is nagyjából ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst.
Amikor a hús már félig majdnem megpuhult (ez nagyjából 30-40 perc), akkor hozzáadjuk a marék zöldborsót, és tovább főzzük az egészet még 15-20 percig, amíg a hús egészen meg nem puhul. Ekkor már nem pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára pirítjuk a húst. Közben pedig olajban kisütjük a krumplit is, és megsózzuk, majd végül a húst és a krumplit összekeverjük, és így tálaljuk.
A sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben. Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk menet közben.
Közben a krumplit megpucoljuk és ezt is nagyjából ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst.
Amikor a hús már félig majdnem megpuhult (ez nagyjából 30-40 perc), akkor hozzáadjuk a marék zöldborsót, és tovább főzzük az egészet még 15-20 percig, amíg a hús egészen meg nem puhul. Ekkor már nem pótoljuk a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára pirítjuk a húst. Közben pedig olajban kisütjük a krumplit is, és megsózzuk, majd végül a húst és a krumplit összekeverjük, és így tálaljuk.
Forrás: facebook.com
Sült császárszalonna házilag recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 tk fekete szemesbors
- 1 kk koriander mag
- 1 ek só
- 20 dkg sertészsír a sütéshez
Elkészítése:
A
nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és
egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje,
feltesszük főni.
A
fokhagymáról leszedjük a szárazabb héjakat, keresztben
kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes
fűszerrel a szalonnák közé tesszük.
Lassú
tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át,
amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható
legyen.
Tálra
szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben
ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép
pirosra sütjük.
Megfordítás
előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés
kicsit alábbhagyjon!
Paprikával,
paradicsommal, savanyúsággal kitűnő “E” mentes reggeli, ill.
vacsora alap! :)
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve – egyszerű és nagyszerű recept! :)
A fokhagyma
és a rozmaring teszi ízletessé a húsokat. Nagyon könnyű recept,
de a végeredmény egyszerűen csodás!
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb , 8-10 gerezd fokhagyma , 1 teáskanál rozmaring
- só, bors , 3 dl sör , olaj
Elkészítése:
A húsokat
megmossuk, átkenjük a fűszerekkel és kiolajozott tepsibe tesszük.
A megtisztított fokhagymagerezdeket mellé tesszük és felöntjük
a sörrel. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Néha
megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Burgonyapürével, vagy
zöldséges rizzsel tálaljuk.
Finom és olcsó lencsesaláta, nem csak szilveszterre!
Újévkor
szerencsét és bőséget is hoz!
Imádom
a lencsét, és újévkor a hagyomány szerint szerencsét és
vagyont is hoz! Itt van egy fincsi és egyszerű recept!
Hozzávalók:
virsli , lencse , lila hagyma , csemegeuborka
mustár , majonéz , tejföl , bors , só
virsli , lencse , lila hagyma , csemegeuborka
mustár , majonéz , tejföl , bors , só
Elkészítése
lencsét
vízben megfőzzük babérlevelet és fokhagymát és ételízesítőt
teszünk a vízbe. Ha kész leszűrjük és lehűtjük. Virslit is
megfőzzük és felkarikázzuk. Egy tálba rakjuk őket,adunk hozzá
apróra vágott csemegeuborkát,szintén apróra vágott lila
hagymát. Rárakjuk a majonézt, mustárt, tejfölt, borsot és sót.
Összekeverjük és hideg helyre tesszük.
A 3 LEGEGÉSZSÉGESEBB HÜVELYES A VILÁGON
Sorozatunk
legújabb része vegetáriánus olvasóink számára elengedhetetlen
olvasmány. A hüvelyesek terméseiből ugyanis pótolhatják azt az
energiát, amit az állati fehérje megvonásával elveszítenek.
Emellett a fogyókúránkba is érdemes becsempészni őket, hiszen
kisebb mennyiségtől is jól lakhatunk!
1. BAB
Nem
csak a szívünknek tesznek jót a különböző babok:
az agyunk és az izmaink számára is nélkülözhetetlen fehérjéket,
antioxidánsokat és ásványi anyagokat nyerhet belőlük a
szervezetünk. Továbbá anélkül fogyasztanak,
hogy akár egy pillanatra is éhesnek éreznénk magunkat. A babot
lassan emészti meg a gyomrunk, ettől elnyúlik és intenzívebb
lesz a telítettség érzése. Keressük a könnyen elkészíthető,
előfőzött, BPA-mentes (Bisphenol A) változatokat. Adjuk hozzá
a salátánkhoz,
együk barna rizzsel és párolt zöldségekkel, így nem csak
tápláló, de egészséges is lehet a vacsoránk.
BABOS RECEPTEK >>>
JÓKAI BABLEVES
HOZZÁVALÓK
- 40 dkg füstölt tarja , 30 dkg tarkabab , 2 db babérlevél , 4 gerezd fokhagyma , 1 db sárgarépa
- 1/2 db zeller , 1/2 db karalábé , 1 db petrezselyemgyökér , 25 dkg füstölt kolbász
- Csipetkéhez:
- 20 dkg liszt , 1 db tojás , só , 1 ek zsír , 1 fej hagyma
- 4 ek liszt , 2 mk pirospaprika , 2 dl tejföl , só , bors
ELKÉSZÍTÉS
- A füstölt tarját egyben, fedő alatt odatesszük főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózzuk meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beletesszük az előző este beáztatott babot, a babérlevelet, a fokhagymát, a tisztított, darabolt sárgarépát, zellert, karalábét, petrezselymet és a karikára vágott kolbászt.
- Elkészítjük a csipetkét. A lisztet összegyúrjuk a tojással, sóval. Amikor a bab már majdnem puha (addig megfőnek a zöldségek és a kolbász is), belecsipkedjük a csipetkét és együtt főzzük tovább.
- Amikor már minden puhára főtt a levesbe a zsíron félig megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzászórunk 2 ek lisztet, együtt készre pirítjuk.
- A levest levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük hideg vízzel és egy szűrőn át a leveshez öntjük. A másik 2 ek. lisztet elkeverjük a tejföllel, felhígítjuk a levessel, majd azt is a leveshez öntjük. Ekkor állítjuk be a leves sűrűségét, annyi vizet öntünk még hozzá, hogy jó állaga legyen, ne túl híg, de ne is túl sűrű. Ízesítjük még kevés őrölt borssal, ha kell sózzuk és jól összeforraljuk.
- A füstölt húst a leves után tormával, mustárral fogyaszthatjuk.
MAGYAROS BABLEVES
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg száraz fehérbab/ tarkabab , 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj , 2 gerezd fokhagyma , 1 tk őrölt pirospaprika , 20 dkg füstölt csülök
- 15 dkg füstölt szárazkolbász , só , frissen őrölt bors
- 1 darab paprika , 1 darab paradicsom
- 2 szál sárgarépa , 1 szál fehérrépa , 2 szál zeller
- 3 darab babérlevél
ELKÉSZÍTÉS
- A babot előző este beáztatjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, majd felhevített olajon lepirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott csülköt és a felkarikázott kolbászt, jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel (kb. 2 liter).
- Beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot, a karikára vágott sárgarépát,fehérrépát, szár zellert, a babot és a babérlevelet és addig főzzük, amíg a bab megpuhul (kb. 60-70 perc).
3 TIPP: ÍGY TEDD ELLENÁLLHATATLANNÁ A BABLEVEST!
Itt
a tavasz, a borongós, késő téli, kora tavaszi időben még mindig
jól esik egy tartalmas, melengető leves. A tél végi
időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat
és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, amihez akár
felhasználhatjuk a húsvéti sonka főzőlevét is.
A
füstös, gazdag leves elkészítésének számos módja van. A
legtöbb esetben füstölt csülök vagy füstölt
tarja képezi
a leves alapját,
ez adja meg a jellegzetes ízét és teszi a levest kellően
tartalmassá. A bab mibenléte szintén fontos kérdés, sokan
az egynemű bablevesekre esküsznek, de van, aki szívesen
keveri a különféle babokat, s színesíti a levesét lóbabbal,
gyöngybabbal vagy épp vesebabbal. Ennek a megoldásnak
egyetlen – kiküszöbölhető – hátulütője van: nagyon oda
kell figyelni, hogy melyik bab mennyi főzési időt igényel, s
ennek megfelelően kell a leveshez adni, hogy egyszerre főljön
meg a kicsi és a nagy is.
Krumpli,
sárgarépa, fehérrépa mellett zeller és csicsóka is kerülhet a
bablevesbe
1. TEGYÉL MELLÉ ZÖLDSÉGET IS!
A
bablevesben a hús és a bab mellett jó helyen vannak a különféle
zöldségek is. Leggyakrabban különféle gyökérzöldségeket
főznek a bableveshez,
de a krumpli, sárgarépa, fehérrépa mellett zeller és
csicsóka is kerülhet a levesbe, illetve más hüvelyesekkel,
káposztafélékkel tovább turbózhatjuk a fogást.
2. TEDD KARAKTERESSÉ!
A leves tartalmasságát
megadhatjuk egy klasszikus rántással, valamint a tejfölös habarás
is jól áll a bablevesnek. Ez utóbbit könnyen elkészíthetjük
liszt nélkül, csupán egy kis burgonya- vagy kukoricakeményítőre
van szükség. A sűrűség beállításához liszttel vagy
keményítővel be is staubolhatjuk a levest, ez azért jó
megoldás, mert így nem kerül a levesbe felesleges
zsiradék, mint a rántás esetében, de nem is visszük el
tejfölös irányba. Szintén ideális megoldás, ha a levesben
főtt zöldségek egy részének pürésítésével oldjuk meg a
sűrítést.
A
sűrűség beállításához liszttel vagy keményítővel be is
staubolhatjuk a bablevest
3. TÉSZTÁVAL IS KÉSZÍTHETED
A bableveshez dukál
még a tészta is, ami lehet kifőtt levesbetét, de nokedlivel,
csipetkével, lebbenccsel vagy pirított fordos kockával is
gazdagíthatjuk az ételünket. Ha nem szeretnénk a levesbe
tenni a tésztát, akkor süssünk mellé fokhagymás lepényt,
nagyon ütős párost alkotnak.
TÁRKONYOS PALÓCLEVES
HOZZÁVALÓK
- 1 db vöröshagyma , 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl olaj , 40 dkg sertéslapocka , őrölt paprika
- 1 db zöldpaprika , 1 db paradicsom , só , őrölt bors
- 2 db babérlevél , tárkony , 30 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa , 10 dkg fehérrépa , 50 dkg zöldbab , majoránna , 1 csipet kömény
- 2-3 dl tejföl , 1 ek liszt , 1 csokor petrezselyem
- 2-3 csepp ecet
ELKÉSZÍTÉS
- A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.
- A burgonyát és a répákat megtisztítjuk, és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, és majorannával és köménnyel ízesítjük. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát, és teljes puhulásig főzzük.
- A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel. Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.
Egy
adag babfőzelék órákig eltelít
2. LENCSE
Elképesztő
arány: egy bögre lencse pont
annyi fehérjét tartalmaz, mint három tojás,
viszont egy grammnál is kevesebb zsiradékot! Rengeteg rost
található benne, amitől elképesztően laktató, és természetesen
az anyagcserét is serkenti. Spanyol kutatók bebizonyították, hogy
a lencse nem csak a kilók leadásában segít, de a
koleszterinszintünkre is jó hatással van.
Fogyaszthatjuk köretként,
vagy dobjuk fel vele a levesünket.
LENCSÉS RECEPTEK >>>
VIRSLIS LENCSELEVES
HOZZÁVALÓK
- Hozzávalók:
- 25 dkg lencse , 1 szál zöldség , 2 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma , 1 fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél , 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 szál zellerzöld , só , ételízesítő , őrölt bors
- 1 pohár tejföl , 1 evőkanál liszt , 3 pár virsli
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
A lencsét fazékba tesszük, és jól felöntjük vízzel, majd
beletesszük a karikára vágott zöldségeket, ízlés szerinti
mennyiségű fűszert, a petrezselyemzöldet és az apró kockára
vágott vöröshagymát. Majd ha már majdnem egészen puha,
hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és készre főzzük.
Ezután a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés
levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Jól
kiforraljuk, majd tálaljuk.
ÚJÉVI LENCSEFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg lencse , só , 1 kevés ételízesítő , 3 db babérlevél , olaj (a rántáshoz)
- 5 ek liszt (a fele lehet tönköly) , 1 fej vöröshagyma , 3 gerezd fokhagyma , 1 mk pirospaprika
- 3 dl tejföl , 1 ek cukor , ecet vagy citromlé
ELKÉSZÍTÉS
- A lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főzőlevet, és forró vízzel felöntve, a sóval, az ételízesítővel és a babérlevéllel puhára főzzük.
- Közben elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész főzeléket.
- A tejfölt kikeverjük, elvégezzük a hőkiegyenlítést, és a főzelékhez adjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.
Sokszor
csak január elsején eszünk lencsét, pedig egész évben kellene
3. BORSÓ
Utoljára,
de nem utolsósorban: gyakran megfeledkezünk róla, hogy egy
bögre borsó nyolcszor
több proteint tartalmaz, mint ugyanannyi spenót!
Ez a mennyiség fedezi a napi C-vitamin szükségletünket is, ezzel
immunrendszerünk legfőbb támasza lehet. A megszokott felhasználása
mellett a borsót is nyugodtan tehetjük salátába vagy omlettbe,
tojással igazi energiabomba!
BORSÓS RECEPTEK >>>
BORSOS SZŐLŐDZSEM
HOZZÁVALÓK
- Hozzávalók 3 darab 2 dl-es üveghez:
- 1 kg leszemezett kékszőlő , 30 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 teáskanál frissen őrölt feketebors
- 1 csomag 2:1 dzsemfix
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk és leszemezzük, majd egy lábosban feltesszük
főni kb. 1 órát kis lángon, néha kavargatva, míg a szemek
teljesen szétfőttek.
Ezután egy
szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és
reszelt héját, illetve a frissen őrölt borsot és a zselésítőt,
visszatesszük forrni kb. 5 perce, amíg teljesen eloldódik benne
cukor.
Tiszta
üvegekbe rakjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Borsókrémleves-készítésnél
hagyjunk meg egy marék borsót, tökéletes feltét lesz
A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB VÖRÖS HÚS A VILÁGON >>>
A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB HAL A VILÁGON >>>
A 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB GYÜMÖLCS A VILÁGON >>>
A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ZÖLDSÉG A VILÁGON >>>
A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB TEA A VILÁGON >>>
Rántotthús, aminek a panírjához nem kell liszt, tojás, zsemlemorzsa
Nem
viszel be felesleges kalóriákat, és így is nagyon finom!
Csak
a paníron kell változtatnunk, és már kész is az egészséges
rántott hús! Erről akkor sem kell lemondanod, ha diétázol.
Panírozhatunk ezzel a módszerrel akár szárnyat, combot, stb.
Hozzávalók
4 személyre:
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemell
- 1 doboz natúr joghurt
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg sajt
Az egész megvan kb. egy 45 perc alatt.
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemell
- 1 doboz natúr joghurt
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg sajt
Az egész megvan kb. egy 45 perc alatt.
Miután
megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a
joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát.
Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni. A húst
forgassuk a joghurtos keverékbe, de nem baj, ha hagyjuk benne állni
egy kis ideig, mert csak pácolódik, és omlósabb, finomabb lesz.
Mielőtt elkezdjük sütni, a zabpelyhet keverjük össze a reszelt
sajttal, és forgassuk bele a hússzeleteket.
Ha megvan minden, akkor tegyük a húst egy sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük kb. 20-25 percig. Forrás
Ha megvan minden, akkor tegyük a húst egy sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük kb. 20-25 percig. Forrás
►► HA
TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése