Jobb
ízű a falat , ha mindnyájan esznek
Rántott hús, sütőben sütve ;)
A
család ma rántott húsit kívánt enni , sikerült is vennem szép
sertés karajt. DE nem a szokásos módon készítettem el, nem bő
olajban sütve, hanem a sütőbe betéve, pár csepp olajjal
megspriccelve.
Csúcs
szuper lett! Omlós , nem tocsog az olajban és nem kell még a
sütés végén ablakot sem nyitnom. Ti is sokat szoktatok
mérgelődni amikor kifröcsög az olaj a serpenyőből? Na itt ez
sem volt, nem kell utána lemosnom a tűzhelyet.
A
recept ugyanaz mint a normál rántott húsnál. Kiklopfolom a húst
ízesítem, panírozom liszt, tojás , prézli. A sütőt
előmelegítem alsó felső sütésre állítva 210 fok, a sütés
hőfoka és ideje változhat mindenkinek a saját sütőjéhez
igazodva!!! A tepsibe helyezem a sütőpapírt és bekenem olajjal
majd a húsokat is ráteszem és a tetejüket is bekenem olajjal. Az
első 10-15 perc után visszaveszem a hőfokot úgy 190 fok kb. Ez
másnál lehet 160-180 fok is akár ,de az én elektromos sütöm
sajnos kicsit gyengébb ezért kell nekem magasabb hőfokon sütnöm
, sajna. Kb. 30-40 percig így sütöm majd egy tűpróbát végzek
, közben fordítanom is kellett egyszer mert nálam nem süt
egyenletesen a sütő. Ezután 220 fok körül készre sütöm,
vigyázva ,nehogy túl süljön!!
Judit
B. Eva receptje!
Csábító mustáros rántott hús – ha megkóstolod, csak így fogod ezután készíteni!
A
hús így csodás lesz, nem olyan mint a hagyományos rántott hús!
Tedd különlegessé a hétvégi családi ebédeket, próbáld ki ezt
a könnyű, de ellenállhatatlan receptet.
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 1 evőkanál magvas mustár
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 0,2 dl tej
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A
húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén
kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a
mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerezzük
és hozzáadjuk a tejet. Belemártjuk a húst, majd zsemlemorzsába
forgatjuk. Panírozáskor arra figyeljünk, hogy vastagabb réteg
zsemlemorzsa legyen a húsokon és kevesebb liszt, így ropogósabb
lesz. Forró olajban kisütjük.
Krémsajtos bundában sült csirkemell
Nagyon
finom, puha csirkemell ami nem száraz és igazán ízletes!
Próbáljátok ki, megéri!?
Hozzávalók
- 6
főre +
Elkészítés
60
perc
Meglepően sok mindenre felhasználható könnyű, gyors kelt tészta dagasztás nélkül
Csodás
recept, végtelen sok finomságot készíthetünk a kelt tésztából,
ezért is érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 60 dkg liszt,
- 5 dkg élesztő,
- fél csomag margarin vagy 1/2 dl olaj,
- 3 dl tej.
Elkészítés
Az
élesztőt langyos, cukros tejben feloldjuk. Hozzákever-jük a liszt
felét. Megkelesztjük. A liszt többi részét a zsiradékkal és
kevés sóval elmorzsoljuk. Majd az egészet összegyúrjuk. Három
cipóvá formázzuk és újból kelesztjük.
Töltelék: lehet
dió, mák, kakaó, túró. Ha dióval vagy mákkal töltjük, az
elnyújtott cipót tortaszelet formára vágjuk és fölcsavarjuk
kiflinek. Túrósnak szögletesre vágjuk. Kakaóval kalács
készülhet belőle. A megkelt tésztát sütés előtt kenjük meg
tojással.
Csípős tarja – Rém egyszerű, és nagyon finom étel
Ez
az étel nagyon nagy kedvencem, annyira finom, állandóan enném.
Aki nem szereti a csípőset, csinálhatja csak édesen is.
Hozzávalók
- Tarja szeletek,
- erős Pista,
- piros arany,
- tejföl,
- reszelt sajt.
Elkészítés
A
tepsibe terítjük a vékonyra szeletelt húsokat. Mindegyiket
bekenjük az Erős Pista és Piros arany keverékével, majd
tejföllel is megkenjük. A tetejére jó vastagon rászórjuk a
reszelt sajtot. Közepesen lángon, kb. 40 perc alatt elkészül.
Kizsírozni a tepsit nem kell, elég, ami a húsból kiolvad, meg ami
a tejfölben van. Sózni a húst nem kell, mert a paprikakrémek
kellően sózzák a husit.
Fekete
Gita receptje!
Sörben sült csirkecomb
Szerintem
ez a legjobb, ami egy csirkével történhet! A jó minőségű,
malátából és komlóból készült sörtől nemcsak gyönyörű,
hanem omlósabb és eszméletlenül finom lesz a csirke. Felsőcombból
is elkészíthető természetesen, a csirkemell eléggé kiszárad
sütéskor, nemigen javaslom. Sütéskor az alkohol elpárolog, így
gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, nálunk imádják! Ez a
legjobb sült csirkecomb recept!
Hozzávalók
- 2
főre +
Elkészítés
70
perc
- Tegyük a sütőbe a húst, kb. 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Mikor viszonylag piros, fordítsuk meg a combokat, hogy mindkét oldaluk szép piros legyen. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk.
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve – egyszerű és nagyszerű recept! :)
A
fokhagyma és a rozmaring teszi ízletessé a húsokat. Nagyon könnyű
recept, de a végeredmény egyszerűen csodás!
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- só, bors
- 3 dl sör
- olaj
Elkészítése:
A
húsokat megmossuk, átkenjük a fűszerekkel és kiolajozott tepsibe
tesszük. A megtisztított fokhagymagerezdeket mellé tesszük és
felöntjük a sörrel. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Néha megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Burgonyapürével,
vagy zöldséges rizzsel tálaljuk.
Sült császárszalonna házilag recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 tk fekete szemesbors
- 1 kk koriander mag
- 1 ek só
- 20 dkg sertészsír a sütéshez
Elkészítése:
A
nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és
egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje,
feltesszük főni.
A
fokhagymáról leszedjük a szárazabb héjakat, keresztben
kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes
fűszerrel a szalonnák közé tesszük.
Lassú
tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át,
amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható
legyen.
Tálra
szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben
ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép
pirosra sütjük.
Megfordítás
előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés
kicsit alábbhagyjon!
Paprikával,
paradicsommal, savanyúsággal kitűnő “E” mentes reggeli, ill.
vacsora alap! :)
Abált hasaalja szalonna Mikibácsitól
címlapabált
hasaalja szalonna mikibácsitól
story
Disznóvágást
tartottunk hentes szakember segítségével, hogy népes családunk
olyan minőségű húskészítményeket fogyasszon, amelyet ízben
megszokott. Egy normál és egy mangalica disznót dolgoztunk fel. A
megtisztított, perzselt disznó hátáról könnyen le lehet húzni
a bőrt, az ember befúrja az ujját a bőr és a szalonnaréteg
közé, és már könnyedén fejtheti le a bőrt. (Vesd össze a régi
magyar kínzási móddal: Szíjat hasítok a hátadból.) De bezzeg a
hasaalja szalonnánál ez tiszta kínlódás, nehezen válik el a bőr
a zsírrétegtől. A hentes látványosan nem szereti a szalonnában
lévő húsrétegeket kivagdosni, lassan megy, kevés eredménnyel,
ez látványosan utált munkafázis. Ezért is fogadta nagy örömmel,
hogy a mangalica hasaalji részét én elviszem sütni. Ennek a
kevésbé húsos részéből készült az abált szalonna, a húsosabb
részek sütését másik
receptben mutatom
meg. Az eredmény elsőre is biztató, a szakértő zsűri igen
gyorsan elfogyasztotta.
hozzávalók / 8 adag
- 500 g hasaalja mangalica szalonna
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 g só
- 10 szem egész fekete bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 teáskanál fűszerpaprika
elkészítés
- A hasaalja szalonnát négyszögletesre formázzuk kés segítségével. Zománcos, fémfülű lábasba tesszük, felöntjük vízzel, beletesszük a sót, a kétfelé vágott vöröshagymát, szemes borsot. Rátesszük a fedőt, és sütőbe rakjuk. Beállítjuk a sütőt 120C fokra, és kb. 4,5 órát lassan főzzük. A mangalicának egész más a bőrszerkezete, mint a hagyományos sertésnek, tovább kell főzni legalább egy órával. Természetesen gázlángon is lehet óvatosan főzni, de nekem így egyszerűbb volt. Akkor jó, ha a villa könnyedén átszúrja a bőrréteget.
- A főzővízben kihűlt szalonnát kiemeljük a lábasból, tetejét késsel bekockázzuk, de a bőrt nem vágjuk át. A résekbe nyomkodjuk a pépesített fokhagymát, vastagon beszórjuk a fűszerpaprikával, és hidegre tesszük. Fontos a kóstolás: Aki sósabban szereti, még utánasózhat.
- költség: 800 Ft
- elkészítettem: 2 alkalommal
Ha még nem ettél ropogós puha nem “szivacsos” lángost, akkor meg kell kóstolnod ezt a receptet!!
Ropogós,
a közepe puha, egyáltalán nem szivacsos. Ennél finomabb lángost
még a profi lángossütőknél se lehet kapni.
Hozzávalók
- Kb. 75 dkg liszt,
- 1 kocka élesztő+cukor+pici liszt a kelesztéshez,
- só,
- kb. 2-3 dl víz,
- kb.1 ek. étolaj,
- fokhagymakrém vagy por.
Elkészítés
Az
élesztőt felfuttatjuk a vízzel és a cukorral. Majd hozzáadjuk a
liszthez, a többi hozzávalót is beletesszük és jól összegyúrjuk
(a tésztának ragadósnak kell lennie). 10 percig pihentetjük.
Olajos
kézzel kinyújtjuk, kilapítjuk (gombócokat is készíthetünk
belőle, ha úgy tetszik), majd forró olajban világosbarnára
sütjük. Kb. 10-12 db jön ki belőle, mérettől függően.
Gabriella
Schlenk receptje!
Így készül az igazi piacos lángos!
Van
két titka, amit sok háziasszony nem tud!
<p
Két
dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel
futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel
formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik,
ám a liszt az olajban könnyen megég!
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só
Először
az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen
sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük
a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük
az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1
órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk
belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés
zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
Tepsiben sült hekk MiCsillától
Nálunk
nem kell ahhoz nyárnak lenni, hogy sült hekk kerüljön az
asztalra. Hekket szinte bárhol be lehet szerezni, a szükséges
alapanyagok pedig minden konyhában megtalálhatóak. Sütőben
sütöm, minimálisra csökkentve az utána történő takarítást.
Az élvezeti értékéből ezzel a módszerrel pedig semmit nem
veszít. Próbáljátok ki, finom, gyors, egészséges főétel. Jó
étvágyat! ?
Hozzávalók
- 3
fő +
Elkészítés
45
perc
- A fagyott hekket szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Alaposan megmossuk, uszonyait levágjuk, beirdaljuk (sűrűn bevágjuk mindkét oldalát). Bedörzsöljük sóval.
Ezt
a képet Varga Endre készítette:
HÁZI FELVÁGOTT CSABAI KOLBÁSZ
Hozzávalók
(minden grammban, 10 gramm=1 dekagramm):
- 400 gramm darált csirkemell
- 8 gramm édes őrölt paprika
- 2 gramm csípős őrölt paprika (akinek nem lehet vagy nem szereti, annak ez is édes legyen)
- 6-9 gramm só (a só erőssége és ízlés szerint) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1-2 gerezd tört fokhagyma (ízlés szerint) a normál kisméretűből (Szafi Reform fokhagyma granulátum ITT!)
Ha
picit tévedünk a mértékekkel, nem baj, Csabán is ahány ház,
annyi szokás.
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan elkeverjük egymással, szorosan betekerjük egy alufóliába vagy sütőpapírba (én téliszalámi vastagságúra készítettem), betesszük egy tepsibe, beleöntünk 1,5 deciliter vizet és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kitűnően szeletelhető.
Az összetevőket alaposan elkeverjük egymással, szorosan betekerjük egy alufóliába vagy sütőpapírba (én téliszalámi vastagságúra készítettem), betesszük egy tepsibe, beleöntünk 1,5 deciliter vizet és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kitűnően szeletelhető.
Házi
felvágott Bodnár Évától:
Házi csirkemell sonka
|
Fél
kg – minden hártyától megtisztított – csirkemell filét
aprítógépben (vagy kis lyukú húsdarálón) pépesre őrlünk,
hozzáadunk Himalája sót, szárított metélőhagymát, friss
petrezselyem zöldet, fehér borst, 2-2 csipet oregánót és
bazsalikomot, 2-3 cikkely fokhagymát. Ezekkel a fűszerekkel jól
átdolgozzuk, majd egy kevés olvasztott kókuszzsírral
megkent, dupla rétegű alufóliára halmozzuk. Kezünkkel tömör
rudat formálunk, majd feltekerjük a fóliát, melynek két végét
megsodorjuk. A művelet végén olyan lesz, mint egy nagy
szaloncukor.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből vagy szűzpecsenyéből is.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből vagy szűzpecsenyéből is.
Paprikás
csirkemell sonka Skita Anitától
Paprikás csirkemell sonka
|
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 ek. méz
- 1 ek. só
- bors és fokhagymapor ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 2 ek. fűszerpaprika
- 1 tk. füstölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A
csirkemell filéket félbe vágtam, de nem teljesen, hogy ki tudjam
hajtani, akár egy könyvet. Először mézzel kentem be, aztán
megszórtam sóval, borssal és fokhagymaporral. Beletettem egy
zacskóba és tettem mellé babérlevelet. Az így elkészült
csomagocskát betettem a hűtőbe 1 napra (legalább egy éjszakára,
de 1-2 napra is…). A pácolódós idő letelte után a filéket
hideg vízbe áztattam fél óráig, hogy a felesleges sót kivonjuk
belőle. Ezt követően megtörölgettem, sütőzacskóba tettem és
feltekertem, mint egy szaloncukrot (jó szorosan). A sütőzacskót
pár helyen kiszúrtam… 180 fokos előmelegített sütőbe toltam
és 40 percig sütöttem. Ezután kivettem a zacskóból és pár
perc pihenés után beleforgattam a paprikaporba. Betettem a hűtőbe
és pár óra múlva már lehetett is szelni. Nagyon vékony
szeleteket nem sikerült vágnom, de ez nem zavart senkit… smile
hangulatjel Ha valaki nem szereti a paprikát, nyugodtan
elhagyhatja vagy akár ízlés szerint beleforgathatja másba. Én
már készítettem chiliporral és pehellyel (páromnak), de
zöldfűszerekkel is.
Kapribogyós
csirkemell sonka Németh Melindától
“Házi
csirkemell sonka kapribogyóval, imádjuk!!!” (Melinda)
Házi csirkemell sonka
kapribogyóval
|
Ezt
a képet Alexa készítette:heart
hangulatjel
@pinteralexa: “Életem első házi csirkemell sonkája és kenyere! A sonkát fokhagymával, sóval, borssal és metélőhagymával fűszereztem, végül pirospaprikába forgattam. A végeredmény egy nagyszerű és mennyei sonka lett! Biztos gyakran fogom elkészíteni!
@pinteralexa: “Életem első házi csirkemell sonkája és kenyere! A sonkát fokhagymával, sóval, borssal és metélőhagymával fűszereztem, végül pirospaprikába forgattam. A végeredmény egy nagyszerű és mennyei sonka lett! Biztos gyakran fogom elkészíteni!
A
kenyér
receptje: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/dietas-zabos-szenhidrat-csokkentett.html ”
Házi csirkemell sonka
|
Kriszti
is elkészítette a házi csirkemell felvágottat, neki ilyen
lett
@szkriszta91: “A bolti elbújhat mögötte!” (forrás: Instagram)
@szkriszta91: “A bolti elbújhat mögötte!” (forrás: Instagram)
Házi csirkamell sonka
|
Ezt
a képet Szász-Vadász Ünige készítette és elmondása szerint
mennyei lett
Ezen
a képen Dr. Horváth Csilla színes, saját készítésű
alapanyagokból összeállított reggelijét látjátok, amihez ezt
írta: „Nem is kell ennél jobb reggeli! Csirkemellsonka
házi #szafifree kenyérrel (RECEPT
ITT!), zöldségekkel!Így
csak jól indulhat a nap!”
Ezt
a képet Fábián Marianna készítette a házi mindenmentes
csirkemell sonkájáról:
Kuhinkó
Vivien is tesztelte a házi csirkemell sonka receptjét. Neki ilyen
lett:
@vis_italis_1
tesztelte, az Ő Instagram képét láthatjuk, ezt írta mellé:
„Házi csirkemell sonka. Soha többé boltit!!! Annyira egyszerű
és finom!!!”
Balaton
Betti is tesztelte a receptet, az övé ilyen lett:
“Házi
csirkemell sonka Szafi Reform fűszerekkel készítve (
Ételízesítő,Füstölt paprika,Füstsó,Kacsasült,Pulyka,Vöröshagyma
granulátum,Fokhagyma granulátum,Himalaya só) 3 adagból (750 g
csirkemellből) készítettem . Kockára vágtam a
csirkemellet,fűszereztem és pár órára hűtőbe tettem . Majd
csak a fele mennyiséget aprítógépbe tettem a másik felét meg
darabosra hagytam . Végül még melegen pirospaprika + Szafi Reform
Füstölt paprika keverékébe megforgattam . Én így a 3x adagot 1
óráig sütőttem . Isteni finom lett ” -írta fotójához
Nyitrayné Bakos Annamária (Szafi
Reform fűszerek ITT!)
Lovas
Barbi is elkészítette és ezt írta fotójához: „Évekkel
ezelőtt, amikor találkoztam Szafi blogjával, ez a házi
csirkemellsonka volt az első, amibe beleszerettem! Már nagyon
sokszor elkészítettem és azóta nem tudok jóízűen megenni egy
bolti felvágottat! A különbséget zongorázni lehet! Ez 100% hús,
adalékok nélkül!”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése