2017. április 1., szombat

Szarból várat építünk




Szarból várat építünk


Csak össze kell rakni az alkotó részeket



Szenzációs magyar találmány

- Szemétből építőanyag



2014.01.02 18:02
Kapcsolódó link..
Szenzációs magyar találmány - Szemétből építőanyag 
Újfajta eljárást dolgozott ki a kommunális hulladék hasznosítására egy magyar vállalkozás. A szemétből speciális gép és technológia alkalmazásával nagyszilárdságú építőanyagot készítenek, amelyből akár ideiglenes ház is építhető.
Kommunális hulladékból készít nagy szilárdságú építőanyagot a Szilplast Kft. Az alapító, Szilvássy Mihály által kifejlesztett eljárással gyakorlatilag ingyen lehet akár ideiglenes házakat, vagy gátfalakat építeni. A cég jelenleg befektetőket keres. A Heti Válasz interjúja.
Hogy lesz a szemétre dobott fél pár cipőből, használt pelenkából és PET-palackból egynemű, szilárd építőanyag?
Építettünk egy hatalmas gépet, ami rendkívül magas hőmérsékleten, mechanikai eljárással minimális szemcsenagyságúra morzsolja szét a bedobott hulladékot. Szinte bármi belekerülhet, a feldolgozási műveletre ez nincs hatással. A gép addig aprítja, dörzsöli és forgatja a berakott hulladékot, míg szinte molekuláris méretűre nem maszatolja. Ezután a szemcséket drazsírozzuk, bekenjük tűzforró, folyékony műanyaggal. A végeredményként kapott anyagból egy 2,5 centiméter vastag, egy négyzetméteres lapot öntünk, ami tiszta, szagmentes, és mechanikai szilárdsága hihetetlenül jó. Egy dupla lap megfogja a puskagolyót.
Hadászati célra is használható?
Van ilyen irányú érdeklődés is, de a termék ellenáll a víznek, savnak és lúgnak is, így kiváló építőanyag lehet például gátak megerősítéséhez. Felhasználható ideiglenes lakóházak építésére is. Pár óra alatt fölépülhet belőle egy 30 négyzetméteres ház, ami aránylag könnyen szállítható bárhová, ahol szükség van rá. Gondoljunk bele, árvíz esetén milyen nehéz szállást találni a károsultaknak! De említhetnénk a hajléktalanság problémáját is.
Ilyen méretű problémák kezelése nem igényel komoly befektetést?
Az előállítógépet kell csak megvenni, a nyersanyagból van elég. A folyamat költsége megtérül a hulladék feldolgozása után igényelhető környezetvédelmi termékdíjból, és akkor még a terméket nem is értékesítették. Csak beruházói vagy kormányzati akarat kérdése a folyamat elindítása.

Ház bablevesből és petpalackból


Az Index tavalyi videója
Vannak érdeklődők?
Külföldről érkeztek megkeresések. Jelenleg tárgyalunk egy svéd egyetemmel, ők a saját fejlesztéseikhez szeretnék fölhasználni a szisztémát. Érthető, hogy kíváncsiak rá, hiszen a szeméttárolás és -újrahasznosítás máig megválaszolatlan kérdés. Leginkább azt látnám szívesen, ha a magyar állam állna az ügy élére, és innen exportálnánk a technológiát a világnak.
Lehet megoldás ez a módszer a szemétproblémára?
Ha nem old is meg minden gondot, lehetővé teszi a műanyaghulladék újrahasznosítását. Egyszer valaki azt mondta, hogy a legtöbb és legolcsóbb fel nem dolgozott nyersanyag a világon a használt műanyag. Tíz évembe és rengeteg beforgatott tőkébe került, de kijelenthetem: sikerült megoldani ennek a nyersanyagnak a gazdaságos felhasználását.
A cikk eredetileg a Heti Válaszban jelent meg.






Csinálj mécsest

- ki ne dobd a citrus héját!



2014.02.04 10:30


 
Hozzávalók: egy tetszőleges citrusféle, egy kis olívaolaj és 3 perc kézügyesség. Nézd meg a fotósorozatot, hogyan készül mandarinból, narancsból vagy grépfrútból az illatos lánggal égő kézműves mécses.
Télen gyakran fogyasztunk citrusféléket: narancsot, grépfrútot, valamint ezek kisebb társait, mandarint és klementint. A kis darabokban lehámozott héjat a legtöbben egyszerűen kidobjuk, de mi legyen a szépen, egy darabban lefejtett héjjal? Azon kívül, hogy kellemes az illata, másra is fel lehet használni. Mi most egy egyszerűen kivitelezhető megoldást javaslunk: készítsünk belőle mécsest!
Nem bonyolult, nem igényel rendkívüli kézügyességet, hamar elkészül, és csupán egy pár hozzávaló szükséges hozzá. Az elkészült mécses pedig hangulatossá varázsolja a szobát. Következzen hát, hogyan készül a mandarinmécses (vagy narancsmécses, vagy klementinmécses etc.)!
Mi lesz ebből?

 

Hozzávalók:

- Néhány szép mandarin, amelyeknek nagyjából ép a héjuk. Természetesen a narancs, klementin, egyéb citrusfélék ugyanígy megfelelnek.
- Olívaolaj, amelyet a mécsesbe fogunk tölteni. Az illóolajok szintén tökéletesen megfelelnek a célra.
- Egy kellően éles kés és kisolló.

A mécses elkészítése:

A késsel apró mozdulatokkal, óvatosan vágjuk körbe a gyümölcsöt az "egyenlítő" vonalában.
Félbevágom
Az ujjunkat a résnél a héj alá dugva körben válasszuk el a két fél héjat a gerezdektől.
Ketté szedem
Ügyeljünk rá, hogy az elválasztáskor a zöld szármaradvány felőli fél belsejéből ne szakadjon ki a gerezdeket elválasztó hosszú fehér, gyufaszálszerű rész, ugyanis ebből lesz majd a mécses kanóca.
Ott a kanóc
Ha a "kanóc" túl hosszú, csípjünk le a végéből egy kicsit.
Ha túl hosszú a kanóc
Töltsünk olajat a mécses aljába. A kanócra is öntsünk olajat, és amíg várunk, hogy jól megszívja magát, készítsük el a mécses tetejét.
Öntsünk bele olajat
Egy kisolló segítségével vágjunk egy szép mintát - csillagot, holdat, kört stb. - a másik fél héj tetejébe.
Ez a teteje
Mindegyiket megcsináltuk
Gyújtsuk meg az olajjal átitatott kanócot, majd helyezzük rá a mécses tetejét.
Meggyújtottuk
Már égnek
Készen is vagyunk, már csak gyönyörködnünk kell a látványban!  :)
Szépek
Vigyázat: a meggyújtott mécsest soha ne hagyjuk őrizetlenül! A fenti látványt kb. háromnegyed órán keresztül csodálhatjuk. Nagyobb gyümölcsű citrusféle és több olaj esetén megduplázhatjuk az időtartamot. Kellemes hámozást!




Így készítsünk házi vajat

2014.02.05 09:45
Előzmények:
A kereskedelmi forgalomban is megtalálható hamisított vaj disznózsírt, marhafaggyút, halolajt vagy akár petróleumszármazékot is tartalmazhat.
vaj
A vajhoz ráadásul nagyon zsíros tejszín is szükséges, és ha nem a megfelelő helyről vásároljuk, könnyen meglepetésekben lehet részünk annak összetevőit illetően – hívja fel a figyelmet Gheorghe Mencinicopschi táplálkozási szakértő.
Szerinte ugyanis a tejszínt nagyon egyszerű hamisítani liszt, zselé, aludttej, tojásfehérje, kréta vagy gipsz felhasználásával. Ugyanez ráadásul a vaj kapcsán is elmondható, amit a legjobban állati vagy növényi zsírok hozzáadásával lehet hamisítani.
Azonban, ha házilag készítünk vajat, megszabadulhatunk attól a dilemmától, hogy a boltban vásárolt termék mennyire eredeti. A művelet csak 15 percet vesz igénybe. Mindössze egy 32 százalékos vagy annál magasabb zsírtartalmú tejfölre van szükségünk, amelyet konyhai robottal addig keverünk, amíg szétválik a zsír és a savó. A savót áttöltjük egy másik edénybe és 2-3 kanál forró vizet adunk hozzá. Addig keverjük, amíg sima nem lesz, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az eljárás az alábbi videón látható:
Cum se face untul de casa

Unt de casă / Homemade Butter














Készíts magadnak vegyszermentes fogkrémet!

2014.02.05 09:33
Kapcsolódó link..
Sokat hallani a bolti fogkrémek káros összetevőiről, illetve a bennük lévő fluorid hatásáról a szervezetre. Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik nem tudják, hogy mivel helyettesíthetnék a vegyszerdús fogkrémeket. Az alábbiakban rendkívül egyszerűen elkészíthető receptek találhatóak, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
A hozzávalók szinte minden háztartásban fellelhetőek, vagy gyógyszertárból beszerezhetőek. A receptek irányadóak, mindenki kikísérletezheti a saját ízlésének megfelelő összetételű, állagú, ízű fogkrémjét.
Egy újabb lépés a tudatosság felé!
05
Édes-Mentolos fogkrém
Hozzávalók:
2 evőkanál kókusz olaj
3 evőkanál szódabikarbóna
egy kevés sztevia por (vagy xylitol)
10-15 csepp borsmenta olaj
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, tegyük egy kis edénybe.
***************
Fogkrém alaprecept
Hozzávalók:
3 tk. kaolin
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. tengeri só
3-4 tk. glicerin
1-2 tk kókusz olaj (opcionális)
10 csepp borsmenta olaj
10 csepp ánizs olaj
5 csepp teafa olaj
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, tegyük egy kis edénybe.
***************
Szegfűszeges fogkrém
Hozzávalók:
4 csapott ek. kaolin (gyógyszertárból) – helyettesíthető az élettani szempontból hasznosabb hektorittal vagy zeolittal is
2 csapott ek. szódabikarbóna
1 csapott tk. finomra őrölt Himalája só
1 tk. kókuszvaj
2-4 csepp szegfűszeg illóolaj (vagy ízlés szerint borsmenta, zsálya, bazsalikom, ánizs, teafa, grapefruit, citrom, édes narancs, fahéj, mirha – vagy ezek keveréke)
4-5 evőkanál desztillált víz (amennyit felvesz, hogy közepesen lágy krém legyen)
Az egészet jó krémesre kikeverjük, betöltjük a tégelybe és használható. A végleges állagát másnapra éri el. A receptben megadott mennyiség egy 60 ml-es tégelyre való adag.
***************
Propoliszos fogkrém
Hozzávalók:
3 kk. szódabikarbonát
3 kk. kaolin (fehéragyag)
1 kk. előzőleg kávéőrlőn finomra porított szicíliai tengeri só
3-4 kk. glicerin
30 csepp alkoholban oldott propolisz
Ezekkel az anyagokkal alaposan pasztává dolgozzuk a porokat.
Cseppentünk még hozzá:
9-10 csepp illóolajat kedved szerint.
Az összetevőket alaposan dolgozzuk egybe. Alkohollal fertőtlenített üveg, vagy műanyag tégelyben tároljuk. Tetszés szerint őrölt szárított herbákkal is kiegészíthetjük a pasztát.
***************
Borsmenta fogkrém
Hozzávalók:
6 evőkanál szódabikarbóna
1/4 kávéskanálnyi só
4 evőkanálnyi glicerin
15 csepp borsmenta kivonat vagy illóolaj
Alaposan keverjük össze az alapanyagokat, mindaddig, amíg fogkrémsűrűségű masszát kapunk. Tégelyben tároljuk, és lehetőleg a hűtőszekrényben. Meglepő, hogy mennyire friss és tiszta érzést tapasztalhatunk használata során.
***************
Mosódió fogkrém
Hozzávalók:
5 tk. szódabikarbóna
5-6 mosódióból készült főzet
5 tk növényi glicerin
10 csepp tiszta menta, fodormenta olaj
5 csepp teafaolaj
Legjobb, ha előkészítjük a folyékony mosódiót. Az elkészítéséhez törjünk össze 50 gramm mosódiót és forraljuk fel 8 dl vízben. Forraljuk 20 percig, és kész is a folyékony mosódió.
Ajánlott egy csipetnyi sót hozzáadni a fertőtlenítő hatása miatt.
A glicerin adagolásával lehet a fogkrém állagot elérni.
Alaposan össze kell keverni az összetevőket.
***************
Gyerekfogkrém
Hozzávalók:
2 ek. kókuszolaj (antibakteriális hatású)
3 csepp bio édes narancs illóolaj (gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibakteriális hatású)
2 csepp bio teafa illóolaj (fogakra tapadt lerakódás ellen, antiszeptikus hatású)
2 csepp grapefruit illóolaj (szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, szuvasodás, fogkő, fogínygyulladás ellen)
A felolvasztott (op.=24C) kókuszolajba tegyük bele a fenti hozzávalókat, majd jól keverjük el. Az illóolajok miatt tartsuk a keveréket egy zárt szelencében. Nyáron a kókuszolaj alacsony olvadáspontja miatt folyékony.





Hagyma
Diólevél
Gyömbér
Szódabikarbóna
Fahéj


Bioarzenál szúnyogok ellen
Házi szúnyog csapda
Taisen Deshimaru - A zen és a harcművészetek
Ne dobd a szemétbe!!
Hamvas Béla : Scientia Sacra
Lao Ce : Tao Te King
Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke : Út a Teljességhez  A betegség jelentése és jelentősége
Maria Treben - Egészség Isten Patikájából
Igazi Magyar Ételek
Konyhai turpisságok otthonról. (Praktikák sütés-főzéshez)
Javasasszony unokája című könyv itt letölthető, amely a gyógynövényekkel foglalkozik.
Hasznos linkek az MKH-ról.
Hasznos linkek az MKH-ról..
A Magyarság ősi gyógymódjai.A-Magyarsag-si-Gyodmodjai.pdf (1,2 MB)
Ninja mind control
A vöröshagyma






Az ébredés hajnalán

- 50 betegség lelki okairól



2016.12.05 22:11
Kiemelt link..
Újkori meditációk
Előzmény..
Kapcsolódó link..
Állj Kígyó! avagy a szeretet harcművészete
I Ching - Változások könyve
Taisen Deishmaru - Zen és a harcművészetek
Paramahansa Jogananda - A mester mondta

A gyógyulás megköveteli tőlünk, hogy minden tapasztalatunkban – pozitívban és negatívban egyaránt – megtaláljuk a jelentést. Gyógyulásainkat szenvedéseink teszik végérvényessé.
A szenvedésnek addig van értelme, amíg rá nem találsz az üzenetére. Aztán nem érdemes tovább szenvedni; tenni kell; a szenvedés forrására kutat építeni vagy betemetni azt.
1393899_657711251030650_5035925840006988854_n
Cukorbetegség, 2-es típusú:komorság, búbánat, feszengés, csapás miatti szorongás, családi perpatvar miatti szenvedés, jelen életbeli érzelmi karmateher miatti gátlás.
Cukorbetegség miatti idegkárosodás:félénkség, társ kihasználása, tudatalatti neurotikus szorongás, elfojtott félelem valódi önmaga megmutatásától, lelkifurdalás miatti gátlás, sehová nem tartozás miatti szorongás.
Cukorbetegség miatti fekélyesedés: nagyzási mánia, bűnbe sodródás, sokkoló élmény, szeretve gyűlölés, gyűlölve szeretés, kényelemkeresés, szexuális megrontottság miatti szenvedés, önállótlanság miatti szorongás, legelsővé válás kényszeres vágya miatti szorongás.
Csigolyabántalom idegrendszeri panaszokkal: érzelmi befolyásoltság, félelem az anyagi javak elvesztésétől, vesztes-szerep, bosszúság ártóimpulzusa, sikertelenség tévhite miatti szorongás, elfojtott mentális képességek miatti szorongás.
Csigolyagyulladás: érzelmi tabuk, jelen életbeli anyagi sóvárgások, túlzott munkaundor, munkahelyi elidegenedés, gátlás miatti érvényesülésképtelenség, irányvesztettség miatti szorongás, jelen életbeli érzelmi blokkok miatti szenvedés.
Csigolyaízületi merevség: kényelmesség, szeretet elfogadásának félelme, puhányság, iszony, félelem a szellemi változástól, elfojtott megalázottság, gyötrelmes élet miatti szenvedés, alkalmazkodási kényszer miatti szorongás, családi kényszerhelyzet.
Csomóképződés:képmutatás, korlátozó illuzórikus gondolatok miatti szorongás, alkalmazkodási kényszer miatti gátlás, gyanú miatti félelem, hiba miatti szorongás, munkanélküliség miatti szorongás.

 
Csontáttét :veszteség megélése, belső elszigeteltség miatti szenvedés.
Csontbetegség okozta ízületi fájdalom:őrült szeretet, beilleszkedési zavarok, érzelmi megpróbáltatás, felbőszülés, túlzott szeretet fogadási képtelenség, ártószándék miatti gáncsoskodás, szerelmi közeledés elutasítása miatti szorongás.
Csontciszta: társ magunkhoz láncolása, örömnélküliség, hatalmi ambíció, elfojtott elkeseredettség, elszegényedés miatti szenvedés, konfliktushelyzet, fojtogató légkör.
Csontfájdalom: alárendeltségre képtelenség, pszichés nyomás, lelki irányítottság, lelki irritáció, túlzott megfeleléskészség, gátlás miatti belső rendezetlenség.
Csontforradási probléma: érzelmi merevség, munkahelyi kapcsolatok diszharmóniája, félelem a belső hangoktól, fejben megélt szexualitás, pszichés nyomás, tudatalatti félelem a megrendszabályozástól, tudatalatti teljesítményorientáltság, megoldatlan konfliktus miatti szenvedés.
Csontgyengeség: kiábrándulás, anyaság elutasítása, munkahelyi dominanciavágy, tudatalatti kötődésvágy, felkavaró történés miatti gátlás, megmagyarázhatatlan félelmek miatti gátlás, tartós kapcsolatok hiánya miatti szorongás, durvaság miatti szenvedés.
Csontgyulladás:hányavetiség, érzelmi alultápláltság, bűntudat miatti élet elől bezárkózás, elfojtott érzelgősség, megszégyenülés miatti szorongás.
Csonthártyagyulladás: kényelmesség, semmittevés, segítség elutasítása miatti szorongás, gátlás miatti érvényesülésképtelenség, irányvesztettség miatti szorongás.
Csontkinövés:pusztító hajlam, szorongásteli szexualitás, életkedvvesztés, érzelmi tisztátalanság.
Csontlágyulás: jelen életbeli lelki rendellenességek, tudatalatti érzelmi impulzusok, konfliktushelyzet miatti szenvedés, szülő elvesztése miatti szenvedés végzetes betegség ártóimpulzusa, kizsákmányolás, rossz kilátások

 
Csontrák:arrogancia, fóbia, életigenlés hiánya, megoldatlan apa-problematika, félelem a sikertelenségtől, érzelmi visszafogottság miatti szenvedés, lelki stigma miatti szenvedés, elfojtott intim közelség igény, otthontalanság miatti szorongás.
Csontritkulás:viszonzatlan érzések, elfojtott ingerlékenység, gyermeki viselkedésminta, aggasztó hír miatti félelem, irigység miatti szorongás, kilátástalanság miatti szorongás, nyomor miatti félelem.
Daganatképződés: önállóság hiánya, boldogtalan élet, lelki-szellemi diszharmónia, túlzott érzelmi agresszió, elfojtott gyermekkori szexuális visszaélés, szókimondás miatti szorongás, elfojtott szeretethalmozási vágy, félelem a testiségtől, tudatalatti szorongás miatti harmóniavesztés, elfojtott mohóság.
Depresszió: boldogtalanság, jelen életbeli kiegyenlítetlen lelki szerződések, jelen életbeli érzelmi veszteségek, serdülőkori problémák, szociális szorongásos zavarok, tudatalatti csalódottság, elfojtott félelem a tévedéstől, családi kirekesztettség miatti gátlás, elfojtott félelem a szűkölködéstől.
Farokcsonttáji fájdalom: szeretet elfogadásától való félelem, veszteségérzet, túlzott félelem az újrakezdéstől, lelki önkínzás miatti szorongás, érzelmi impulzusok elnyomása miatti szenvedés.
Fejfájás:gyötrelem, anyagi gondok, hirtelen haragúság, elfojtott feszültség, önmegadás, tudatossággátló érzelmi görcs miatti szenvedés, anyagi manipuláltság miatti gátlás, egyhangúság miatti szenvedés.
Fejfájás magas vérnyomás miatt: erődemonstrálás, makrancosság, lelki kényszer, lelki merevség, rendszertelenség, félelem a cselekvés gondolatától, számkivetettség, tudatalatti lelki fájdalom, cselszövés miatti félelem.

 
Fogcsikorgatás: halálfélelem, gyerekes félelmek, hipochondria, saját maga elhanyagolása, meghunyászkodás, tudatalatti félelem a sötétségtől, szexuális teljesítmény miatti szorongás, akadályoztatás, félelem az elöljáróktól, elfojtott életélvezet, bűnös tevékenység miatti szorongás, meddő küzdelem miatti szenvedés.
Fokozott gyomorsav kiválasztás: szenvedélysóvárgás, jelen életbeli lelki adósságok, képzeletben kiélt érzékiség miatti szorongás, ürességérzet miatti szenvedés, nem működő kapcsolati függés miatti szenvedés, családi súrlódás, félelem miatti életrontó energiák.
Fülzúgás: habozás, különcködés, aggodalmaskodás, családi nézeteltérés, félelem a veszteségtől, nyegleség, keserű fájdalom, túlzásba esés, düh miatti agresszió, túlzott önérvényesítés, tudatalatti gyerekkori megaláztatás, félelem miatti meghunyászkodás, átok miatti elhidegülés, átok miatti élettől elzárkózás, megszégyenülés miatti félelem, magánélet hiánya miatti szorongás.
Gerincfájdalom: kín, félelem az ösztönszerűtől, túlzott pimaszság, haragtartás miatti szenvedés, bizonyítási kényszer, álságosság.
Gerincferdülés: kisebbrendűségi érzés, rigolyák, szükséglet-kielégítési félelmek, kitérő személyiség, szabályellenesség miatti szorongás, hiteltelenség, fojtogató szeretet, tudatalatti félelem a felelősségre vonástól, sértett önérzet miatti gátlás.
Gerinc instabilitása: fojtogató nemi energia, tisztátalantól szorongás, elfojtott érzelmi sokk, korábbi partner iránti túlzott gyűlölet, téves élettársválasztás miatti szorongás.
Gyomorfájás: megszorítással szembeni ellenállás, görcsös hatalomra törés, elfojtott neurotikus szorongás, tudatalatti félelem a szeretettől, belső harc miatti szorongás, bosszú ártóimpulzusa, szülőktől függés miatti szorongás, hazudozás miatti gátlás.

 
Gyomorgörcs: rapszodikusság, érzelmek visszafogása, öntetszelgés, önmérgezés, dúlás-fúlás, sértegetés miatti szorongás, sors iránti harag miatti szorongás, túlzott félelem a düh kimutatásától, nagy veszély miatti szorongás.
Gyomor-nyelőcső visszafolyás: idegi izgatottság, túlzott belső aktivitás, önös érdekű szeretet, túlzott egzisztenciális félelem, kilátástalan élethelyzet, munkahelyi kényszerhelyzet miatti szenvedés, önmaga elszigetelése, kapcsolat felbomlása, krónikus félelem, örökös bizonytalanság.
Hangképzési problémák: lelki kiúttalanság, elfojtott idegesség, tudatalatti elkeseredettség, tudatalatti szociális szorongás, érzelmi feszültség, halogatás, szélmalomharc, viszolygás, érzelmi zaklatás.
Háttáji fájdalom: megbízhatatlanság, félelem az élettől, kevélység, érzelmi manipuláció, anyai befolyásoltság, kényelemvágy, túlzott támadókedv, fejlődést hátráltató körülmények miatti szorongás.
Hidegfront-érzékenység: elfojtott önmegvalósítási vágy, túlzott szociális szorongás, megrendszabályozottság miatti gátlás, probléma miatti szorongás, túlzott elkeseredettség, tudatalatti intim közelség igény.
Homlokfájás: rosszindulat, kapcsolathiány, gőg, erkölcsi vétség, elhárító magatartás, értelmetlen ragaszkodás, túlzott szemérmesség, elfojtott makacsság, vesztes-szerep miatti gátlás.
Időskori depresszió: kiábrándultság, félelem az intimitástól, titkolt rossz szokások, elvégzett dologgal kapcsolatos feszültség, kapcsolati problémák miatti gátlás, méltatlan bánásmód, elkárhozástól való félelem.
Kismedencei fájdalom: csapongás, gerjedelem, jóbeosztott-szerep, kitaszítottság, kötelességszerű
odaadás, szexuális zaklatás miatti gátlás.
Melegfront-érzékenység: elfojtott bűnösségérzet, énkifejezéssel ellentétes érzelmi minták, tudatalatti szenvedélyfüggés, tudatalatti szexuális szorongás, legjobbá válás kényszeres vágya miatti szorongás, sérelem miatti szorongás, érzelmek visszafogása miatti gátlás.
Migrén: őrjöngés, önösség, lelkifurdalás hiánya, meghasonlás, anyagi kihasználtság, jelen életbeli érzelmi kifakadások, hibák eltúlzása, képzelt veszély miatti szorongás, túlzott szenvedélyesség, bűntudat miatti önkínzás, félelem miatti konfliktuskerülő gyávaság, röghöz kötöttség miatti gátlás, tudatalatti érzéki élvezetekhez vonzódás.
Munkahelyi depresszió: erkölcsi érzék hiánya, szexuális nyomás, kedvességkényszer, tudatalatti szenvedéshez vonzódás, léhaság miatti elfojtott szorongás, gátlás miatti negatív energiablokkok, veszteség miatti szorongás.
Nyakszirti fejfájás: önigazolási vágy, alávetettség, élvezetektől megcsömörlöttség, tudatalatti dac, tudatalatti visszaélés a hatalommal, sors miatti túlzott elégedetlenség, túlzott kifelé mutatás, gátlás miatti szeretetszomj, szellemi beszűkülés miatti szenvedés.
Nyugtalanság: mélabú, megelégelés, pénzcentrikusság, alsóbbrendűség, állandó szemrehányás miatti szorongás, pusztító tévhitek miatti szorongás, nyomasztó álmok miatti szenvedés, elfojtott félelem a problémáktól, megfeddés miatti félelem.
Porcleválás:rendmánia, túlpörgetettség, tömegfóbia, önkínzás, örömtelen élet, érzeleméhség, rombolásvágy, túlzott önközpontúság, bánat, szexuális vágyódás ártásimpulzusa, örömtelenség miatti szorongás.
Porckopás:lomhaság, emberektől félrehúzódás, anyakép-problémák, elfojtott szeretet, tudatalatti
félelem a változástól, ösztönenergiák miatti gátlás, veszteségérzet miatti szenvedés, személyiség megtagadása miatti gátlás.
Porckorongsérv: tettetés, anyagelvűség, énközpontú érzelmek, tudatalatti érzelmi igények, kötelességszegés, sóvárgás, drasztikus indulat, elfojtott szexuális zavartság, túlzott szexuális vágyódás.
Súlyvesztés: szigorúság, lelki befolyásolhatóság, félelem miatti megalázkodás, elfojtott szerelmi csalódás, szerelmi beteljesületlenség miatti szenvedés, veszekedések miatti félelem, elváráson aluli teljesítmény miatti szorongás.
Szem túlerőltetése miatti fejfájás: nyersesség, ellenségeskedés, rejtett érzelem, heves érzelmi fellobbanás, felindultság, féltékeny düh, lelki holtpontra jutás, magamutogatási vágy, gátlás miatti odaadási képtelenség, kellemetlenségek miatti szorongás.
Szülést követő fásultság: prűdség, érzelmek kihűlése, élet féltése, gondok a gyerekkel, társadalmi normakövetés miatti szorongás, tudatalatti erőszakos gyűlölet, hiányosság miatti szorongás, tudatalatti vágyakozás.
Forrás: Késmárki László: Test-lélek szótár I-II. kötet A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2014.
 
 
A könyv megrendelhető:---  Ide kattintva ---

 










Felhő.com - Gyógyító erő a lélek



2014.02.01 19:24
Kapcsolódó témák..

Ezért lehet gyógyító erő a lélek


Széles spektrumú gyógyító erővel rendelkezik, mellékhatások nélkül - ez az elme. Milyen előnyös hatásait találta a bizonyítékon alapuló orvostudomány a meditációnak, a placebóknak, a pozitív gondolatoknak, az önhipnózisnak, a hitnek és a társasági életnek? A gondolatok, vélekedések és meggyőződések, azaz az elme testünkre és egészségünkre gyakorolt hatása bizonytalan kutatási terület. A New Scientist brit ismeretterjesztő lap összegyűjtötte a legújabb eredményeket és kísérleteket, melyek többek között a bizalom, a pozitív gondolkodás, a meditáció vagy a vallásos hit gyógyító hatását érték tetten.

Meglepő eredmény a placeboszerek hatásosságáról

A placebohatásról szerzett ismereteink szerint az a hit, hogy egy gyógyszer vagy kezelés segíteni fog, még akkor is előidézheti a kívánt hatást, ha a szer vagy kezelés valójában semleges, mert a beteg pusztán cukortablettát vagy sóoldat-injekciót kapott. A kutatók eddig úgy gondolták, ez a hatás csak akkor jelenik meg, ha a kísérleti alanyokkal elhitetik, hogy valóban hatékony gyógyszert kapnak. Úgy tűnik azonban, hogy magában a palacebo hatásban való hit is elegendő lehet.

Ted Kaptchuk, a bostoni Harvard Egyetem orvosi karának kutatója a közelmúltban egy kísérlet során irritábilisbél-szindrómában szenvedő betegeknek egy teljesen semleges hatású szert adott. A betegeknek ezt őszintén el is mondták, ugyanakkor hozzátették, hogy ennek ellenére a szer jelentősen csökkentheti betegségük tüneteit azokon az öngyógyító folyamatokon keresztül, melyeket a szellem testre gyakorolt hatása vált ki. Az önkéntesek állapotuk javulásáról számoltak be. A kutatók szerint a javulás titka az lehet, hogy a betegeknek adtak valamit, amiben hihettek, és meggyőző módon elmagyarázták nekik, miként működhet - és ez már elég volt a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításához.

Akinek pozitív képe van önmagáról, jobban kezeli a stresszt

Széles körben elfogadott, hogy a szorongás és a negatív gondolatok megbetegítenek. A stressz - az a hit, hogy veszélyben vagyunk - a szimpatikus idegrendszer közvetítésével kiváltja a küzdj vagy menekülj reakciót. Ez a válaszreakció azért alakulhatott ki, hogy megvédjük magunkat a veszélytől, ha viszont hosszú távon fennmarad, akkor növeli többek között a cukorbetegség és a pszichés betegségek kockázatát.

A kutatók mostanában kezdenek rájönni, hogy a pozitív meggyőződések nem pusztán azáltal hatnak, hogy elnyomják a stresszt, önmagukban is vannak pozitív hatásaik. A biztonságérzet vagy az a hit, hogy a dolgok jóra fordulnak, segíthet abban, hogy szervezetünk fenntartsa és helyreállítsa magát. Úgy tűnik, az optimizmus csökkenti a stresszhormonok, például a mellékvesék által kibocsátott kortizol szintjét. Továbbá csökkenti a betegségek iránti érzékenységet azáltal, hogy mérsékli a szimpatikus idegrendszer aktivitását, illetve stimulálja a paraszimpatikus idegrendszert, mely a pihenj és eméssz választ irányítja.

De nemcsak annak lehet előnyös hatása, ha valaki optimistán látja a jövőt, hanem annak is, ha rózsaszínben látja önmagát. Azok az emberek, akik önmagukat pozitívabban értékelik, mint ahogy mások őket, a stresszre mérsékeltebb szív- és érrendszeri választ adnak, vérnyomásuk és pulzusuk gyorsabban helyreáll, továbbá alacsonyabb az alap kortizolszintjük.

A pittsburghi Carnegie Mellon Egyetemen dolgozó David Creswell kísérlete azt mutatja, a pesszimistábbak is segíthetnek magukon. A kutatók vizsga előtt álló diákoknak azt a feladatot adták, hogy írjanak rövid esszéket olyan esetekről, amikor számukra fontos tulajdonságokról tettek tanúbizonyságot, mint például a kreativitás, hit vagy a függetlenség. A feladat célja az volt, hogy növeljék a résztvevők önértékelését. A vizsga napján ezeknek a diákoknak a vizeletében kevesebb adrenalint és más stresszhormont találtak, mint a kontrollcsoport tagjainál. A hatás azoknál volt a legkiugróbb, akik az elején leginkább aggódtak vizsgaeredményük miatt.

A jó barátok egészségre gyakorolt hatása felér a dohányzás elhagyásával

Az emberekkel szembeni attitűdnek komoly hatása lehet az egészségre. A magányos élet növeli a szívroham, a pszichés betegségek, különösen a depresszió kockázatát, míg azok, akik elégedettek társas életükkel, jobban alszanak és lassabban öregszenek. Ez a hatás olyan erőteljes, hogy a magány feloldása ugyanolyan jót tesz az egészségnek, mint a dohányzás abbahagyása - mondja John Cacioppo, a chicagói egyetem kutatója, aki a szociális elszigetelődés hatásait tanulmányozza.

A kutatások szerint azok, akik gazdag társasági életet élnek és érzelmileg mély kapcsolatokat ápolnak, ritkábban betegednek meg, és tovább élnek. Ez részben azért lehet, mert a magányos emberek gyakran nem törődnek eléggé önmagukkal. Cacioppo kutatása szerint azonban ebben szerepet játszhatnak fiziológiai mechanizmusok is. Úgy találta ugyanis, hogy a magányos embereknél felülszabályozottak a kortizolkibocsátásban és a gyulladásra adott reakciókban szerepet játszó gének, a baktériumok ellen küzdő immunsejtek pedig aktívabbak. Úgy véli, az evolúció során az emberi szervezet úgy fejlődhetett, hogy a társas elszigetelődés észlelése beindítja az immunrendszer azon részeit, amelyek a sebgyógyulásban és a bakteriális fertőzés legyőzésében vesznek részt. A csoportban létezés viszont azoknak az immunreakcióknak kedvez, melyekre a - közeli kapcsolatokban gyorsan terjedő - vírusok legyőzéséhez van szükség.

Cacioppo további érdekes felfedezése, hogy a magányosság érzése nem a szociális háló méretétől függ. Ha valaki elégedett társas életével - annak ellenére, hogy csak egy-két jó barátja van - nincs oka aggodalomra. De ha valaki általában véve fenyegetőnek éli meg a közösségben létezést, vagy gyakran érzi magányosnak magát, annak egészsége érdekében ideje változtatnia a hozzáállásán.

A meditáció lassítja az öregedést, erősíti az immunreakciókat

A meditáció egészségre gyakorolt hatásáról még kevés vizsgálat áll rendelkezésre, de ezek arra utalnak, hogy rákos betegeknél erősítheti az immunreakciót, major depresszió esetében (amikor ez a fő kórkép) védelmet nyújthat a visszaesések ellen, és lassíthatja a HIV-vírus szaporodását.

Az amerikai kaliforniai egyetemen dolgozó Clifford Saron kutatása szerint a meditáció az öregedést is lassíthatja. A telomerek, a kromoszómát alkotó DNS-szál végein található, védelmi funkciót ellátó, többszörösen ismétlődő szakaszok, a sejt minden egyes osztódásakor rövidebbé válnak, és így szerepet játszanak az öregedésben. A kutató nemrégiben arra az eredményre jutott, hogy a telomereket felépítő egyik enzim szintje magasabb azokban az emberekben, akik háromhónapos meditációs gyakorlaton vettek részt, mint a kontrollcsoport tagjainál.

A meditáció valószínűleg csökkenti a stresszválaszt, a meditáló embereknél ugyanis alacsonyabb kortizolszintet találtak. Egy kutatás azt is kimutatta, hogy a meditáció változásokat idéz elő az amygdalában, az agy azon részében, mely a félelemérzésért felelős, és válaszol a fenyegetésekre. Egy képalkotásos vizsgálat pedig azt az eredményt hozta, hogy már egyetlen tizenegy órás meditációs tréning is szerkezeti változásokat okozhat az agyban.

Az önhipnózis segíthet a bélbetegségekben

Peter Whorwell, a manchesteri egyetem kutatója hosszú évek óta gyűjti a bizonyítékokat arra, hogy a hipnózis segíthet az irritábilisbél-szindróma kezelésében. Eljárása során ismerteti pácienseit a bélrendszer működésével, majd megtanítja őket arra, hogy vizuális és tapintási érzetek használatával képzeljék el, hogy bélrendszerük normálisan működik. Eredményei szerint hipnózisban betegeinek egy része csökkenteni tudta belei összehúzódását, ami tudatos kontrollal nem sikerülhet, bélfaluk pedig kevésbé érzékennyé vált a fájdalomra.

A hipnózis hatásairól végzett kevés klinikai kísérlet szerint a módszer segíthet a fájdalom elviselésében, továbbá a szorongás, a depresszió, az alvászavar, az elhízás vagy akár a pikkelysömör gyógyításában. Nehéz ugyan jó hipnoterapeutát találni, de Whorshell szerint a lényeg az önhipnózis, melyet az ember hozzáértő segítségével könnyen megtanulhat.

A hit, az életcél, az életfeladat szintén véd a stressz okozta káros hatásoktól

A gondolatok és meggyőződések gyógyító hatására irányuló kutatások közül azok a legvitatottabbak, amelyek a vallásos hit hatásaira kérdeznek rá. Ezeknél a vizsgálatoknál gyakran megkérdőjelezik mind a módszertant, mind pedig a tudós elfogulatlanságát. Néhány kutató a placebóval állítja párhuzamba a vallásos hit egészségre gyakorolt hatásának mechanizmusát: bízni abban, hogy valamilyen isten meggyógyít ugyanolyan hatékony lehet, mint hinni egy gyógyszerben vagy orvosban.

Paolo Lissoni, a milánói San Gerardo Kórház orvosa viszont úgy gondolja, hogy a spiritualitáshoz kapcsolódó pozitív érzések ténylegesen hasznos fiziológiai válaszokat keltenek. Egyik kutatása során például arra az eredményre jutott, hogy a mélyen vallásos, előrehaladott tüdőrákban szenvedő betegek jobban reagálnak a kemoterápiára, és tovább életben maradnak, mint azok, akiket orvosaik úgy írtak le, mint akiknek kevés hitük van. A felmérésben követett hívők 40 százaléka még három évvel később is életben volt, míg a kontrollcsoport tagjainak csupán kevesebb, mint 10 százaléka.

Megint mások úgy vélik, valójában itt az a lényeg, hogy valaki rendelkezik-e életcéllal, bármi legyen is az. Ha van elképzelés arról, hogy miért van valaki a világon, és melyek a fontos dolgok az életében, akkor ez erősíti azt az érzést, hogy az illetőnek ellenőrzése van az események fölött, amelyek így kevesebb stresszt okoznak. De már pusztán annak is hasonló hatása lehet az egészségre, ha több idő jut olyan tevékenységekre, amelyeket az illető szeret és értelmesnek talál.
http://www.felhok.com/gyogyito-er--a-lelek.html






Wataru Ohashi - Testről olvasás



2015.01.02 21:10
Kiemelt..
Előzmény..
Kapcsolódó link..

 
A keleti diagnosztika a felszín alatti lélek meglátásának művészete, a benső igazság feltárása. Ez a könyv nem csak az egészségről szól, hanem a benső természetünkről is, amilyennek a testünk fizikai jellemzői azt feltárják. Napjainkban gyakran téves elképzelés él bennünk önmagunkról: azt hisszük, hogy a boldogság érdekében meg kell változnunk.
A szerző ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy "mindegyikünk máris éppen elég jó".
Mindannyiunknak vannak erősségei és gyenge pontjai, és ezek együttes ismerete vezet el a boldogsághoz.
(katt a lassú letöltés opcióra)




Rejtélyes szembeszéd



2014.02.01 12:14
Kiemelt..
Kapcsolódó link..
Amit nem árul el a szája, azt megüzeni egy pillantása...
Egy szempárból kiolvasható, őszinte-e hozzánk a másik, vagy hazudik. Vannak, akik egyetlen pillantással a vesénkbe látnak, egy félrenéző tekintet lenézésről árulkodik. Íme, a rejtélyes szembeszéd – segíthet eligazodni a hétköznapok olykor őszintétlennek tűnő világában.
Már nem csak megfigyelések, de kutatások is bizonyítják, hogy a szem és a személyiség között összefüggés van. Ugyanazok a gének felelnek az írisz fejlődéséért és az agy homloklebenyének kialakulásáért. A személyiség, a lélek pedig lényegében a homloklebenyen rejtőzik. A régiek erre az összefüggésre ráéreztek, s talán ezért tulajdonítottak a szemnek nagy jelentőséget.
Rejtélyes szembeszédAmit nem árul el a szája, azt megüzeni egy pillantása...Egy szempárból kiolvasható, őszinte-e hozzánk a másik, vagy hazudik. Vannak, akik egyetlen pillantással a vesénkbe látnak, egy félrenéző tekintet lenézésről árulkodik. Íme, a rejtélyes szembeszéd – segíthet eligazodni a hétköznapok olykor őszintétlennek tűnő világában.Már nem csak megfigyelések, de kutatások is bizonyítják, hogy a szem és a személyiség között összefüggés van. Ugyanazok a gének felelnek az írisz fejlődéséért és az agy homloklebenyének kialakulásáért. A személyiség, a lélek pedig lényegében a homloklebenyen rejtőzik. A régiek erre az összefüggésre ráéreztek, s talán ezért tulajdonítottak a szemnek nagy jelentőséget. Ha van lelkiismerete...A keresztény Szentháromság-ábrázolásokban a szem az Atyaistent szimbolizálja; ez a szem mindent lát, akár a veséig is lehatol a pillantása. Az irodalomban, például a Gyűrűk ura trilógiában, a negatív erő, Szauron, egy nagy szemként létezik.A valóságban a bűnös, de lelkiismerettel még rendelkező emberek nehezen állják az igazak tekintetét, úgy érzik, a jók a lelküket is látják. A vajákosok, vagy boszorkányok a hagyomány szerint képesek voltak „szemmel verni”, rontást, halált okozni a tekintetükkel. A szuggesztív „mágusok” is képesek voltak a szemmel verésre, illetve az akaratuk átvitelére. A sűrű, összenőtt szemöldökű, szúrós pillantású, merev tekintetű embereknek sok helyen még ma is varázserőt tulajdonítanak.A szem, illetve a tekintet egyértelműen tükrözi a személy erejét, tudását, bölcsességét, de a képességek, illetve a karakter felismeréséhez az embertárs érzékenységére és emberismeretére is szükség van. Fejtsük meg az üzenetet! A tekintetek üzeneteit megfejtve, a hétköznapi életben is könnyebben megállhatjuk a helyünket. Árulkodó tekintet    A minimális szemkontaktus félénkségre, visszahúzódásra, sőt becstelenségre utalhat.    A tekintet elfordítása unalmat, bizonytalanságot és hazugságot is jelezhet.     A bámulásnak, merev nézésnek több válfaja is lehet. Egyrészt ide tartozik a dominancia kinyilvánítása és az agresszivitás, de a megigézett tekintet is, amikor nem tudjuk levenni a szemünket a másikról. A bámulás álmodozásról, elgondolkodásról is árulkodhat; csak a tekintetünkkel vagyunk jelen, gondolatban máshol járunk.    A szempillák alóli leskelődés oka lehet szerénység, félénkség, de sunyiság és flörtölési kedv is.     A szemünket általában meglepetés, vagy sokk miatt meresztjük.      A pislogás idegességet, rossz lelkiismeret tükröz.    A tartós szemkontaktus érdeklődésről, figyelemről árulkodik.    Az ide-oda járó szempár tulajdonosa bizonytalan, zavart.    A résnyire szűkült szemű ember gyanakvó, féltékeny.    A szem kezünkkel való megérintése bizonytalanságról, hazugságról, kétségekről vall.A pupilla változásai is kifejeznek érzéseket; kutatások támasztják alá, hogy nem csupán a fény függvényében változtatja a méretét.    Összeszűkült pupilla: harag, elutasítás, unalom.    Kitágult pupilla: izgalom, fokozott érdeklődés.Beszél, vagy hallgat?Beszélgetőpartnerünknek azzal is jelezzük érzéseinket, hogy milyen hosszan és gyakran tekintünk a szemébe a beszélgetés alatt. Ez a különböző kultúrákban változó lehet, ugyanis a nézésnek is vannak íratlan illemszabályai. De hogy kit milyen gyakran és mennyi ideig nézünk, függ például attól is, milyen viszonyban vagyunk vele, és hozzánk képest milyen a társadalmi helyzete. Nálunk két ember, egyórás beszélgetés alatt kb. 35 percig néz egymásra, de csak húsz percre találkozik a tekintetük. A szemkontaktus általában egy másodpercig tart, de a beszélgetőpartnerek három másodpercig is nézik a másikat. Azt is kimutatták, hogy a beszélő, kevesebbet néz a másikra, mint aki hallgatja.Miért nem beszélgetünk a liftben?Ha a beszélgető személyek egymáshoz túl közel kerülnek, lecsökkentik a szemkontaktust, hogy ezzel apadjon a közöttük lévő, megnövekedett intimitás is. Ráadásul szűk helyen a beszélgetés kötelező szemkontaktussal járna. Ezért fordul elő gyakran, hogy a liftben a beszélgetés abbamarad, és aztán kiszállva, amint megnövekedik a partnerek közötti távolság, ugyanott folytatódik. Szemszínek és jellemekA szem színéért a szivárványhártya melaninpigmentjei felelősek. A kevés színezőanyag meglétekor lesz a szem kék vagy szürke. A zöld szem – nem minden esetben – közepes mennyiségű melaninkoncentrációtól jön létre, míg a barna szemszín a sok pigmentnek köszönhető. Az albínók szeme a pigmenthiány miatt pirosas.A kék szeműek állítólag naivak, ártatlanok, gyengédek és visszahúzódók, a barna szeműek határozottak, energikusak, bátrak, temperamentumosak, rámenősebbek, s kitartanak a céljaik mellett. Egy másik megközelítés szerint a kék szeműek érzelmesek, romantikusak, álmodozóak, a fényes, fekete szemű emberek jókedvűek, játékosak, szenvedélyesek, ellenben a matt-fekete szemű társaik mogorvák, gonoszak. A zöld szeműek büszkék és hűvösek, a meleg, barna szemű embereket gondolatgazdagság, komolyság jellemzi. Kifejező formaA szem formája is sok mindent elárul, legalábbis a néphagyomány szerint. A nagy, kerek szeműek állítólag lusták, s nem lehet rájuk számítani, az apró, mélyen ülő szeműek rosszindulatúak, a mandulaszemű nők remekül alkalmazkodnak, a hasonló szemű férfiak akaratosak. A folyamatosan pislogó, nagy szempillájú nők érzékiek, míg az ilyen férfiak bűnözésre hajlamosak.Természetesen nem szabad mindebből messzemenő következtetéseket levonni! Akármilyennek tartjuk is magunkat, vagy akármit állítanak rólunk, célozzuk meg a tökéleteset, az etalont, s próbáljuk meg ilyenné alakítani önmagunkat!(Forrás: Ideál Életmódmagazin)



Ha van lelkiismerete...

A keresztény Szentháromság-ábrázolásokban a szem az Atyaistent szimbolizálja; ez a szem mindent lát, akár a veséig is lehatol a pillantása. Az irodalomban, például a Gyűrűk ura trilógiában, a negatív erő, Szauron, egy nagy szemként létezik.
A valóságban a bűnös, de lelkiismerettel még rendelkező emberek nehezen állják az igazak tekintetét, úgy érzik, a jók a lelküket is látják. A vajákosok, vagy boszorkányok a hagyomány szerint képesek voltak „szemmel verni”, rontást, halált okozni a tekintetükkel. A szuggesztív „mágusok” is képesek voltak a szemmel verésre, illetve az akaratuk átvitelére. A sűrű, összenőtt szemöldökű, szúrós pillantású, merev tekintetű embereknek sok helyen még ma is varázserőt tulajdonítanak.
A szem, illetve a tekintet egyértelműen tükrözi a személy erejét, tudását, bölcsességét, de a képességek, illetve a karakter felismeréséhez az embertárs érzékenységére és emberismeretére is szükség van.

Fejtsük meg az üzenetet! A tekintetek üzeneteit megfejtve, a hétköznapi életben is könnyebben megállhatjuk a helyünket.


Árulkodó tekintet

A minimális szemkontaktus félénkségre, visszahúzódásra, sőt becstelenségre utalhat.
A tekintet elfordítása unalmat, bizonytalanságot és hazugságot is jelezhet.
A bámulásnak, merev nézésnek több válfaja is lehet. Egyrészt ide tartozik a dominancia kinyilvánítása és az agresszivitás, de a megigézett tekintet is, amikor nem tudjuk levenni a szemünket a másikról. A bámulás álmodozásról, elgondolkodásról is árulkodhat; csak a tekintetünkkel vagyunk jelen, gondolatban máshol járunk.
A szempillák alóli leskelődés oka lehet szerénység, félénkség, de sunyiság és flörtölési kedv is.
A szemünket általában meglepetés, vagy sokk miatt meresztjük.
A pislogás idegességet, rossz lelkiismeret tükröz.
A tartós szemkontaktus érdeklődésről, figyelemről árulkodik.
Az ide-oda járó szempár tulajdonosa bizonytalan, zavart.
A résnyire szűkült szemű ember gyanakvó, féltékeny.
A szem kezünkkel való megérintése bizonytalanságról, hazugságról, kétségekről vall.

A pupilla változásai is kifejeznek érzéseket; kutatások támasztják alá, hogy nem csupán a fény
változtatja a méretét.

Összeszűkült pupilla: harag, elutasítás, unalom.
Kitágult pupilla: izgalom, fokozott érdeklődés.


Beszél, vagy hallgat?

Beszélgetőpartnerünknek azzal is jelezzük érzéseinket, hogy milyen hosszan és gyakran tekintünk a szemébe a beszélgetés alatt. Ez a különböző kultúrákban változó lehet, ugyanis a nézésnek is vannak íratlan illemszabályai. De hogy kit milyen gyakran és mennyi ideig nézünk, függ például attól is, milyen viszonyban vagyunk vele, és hozzánk képest milyen a társadalmi helyzete. Nálunk két ember, egyórás beszélgetés alatt kb. 35 percig néz egymásra, de csak húsz percre találkozik a tekintetük. A szemkontaktus általában egy másodpercig tart, de a beszélgetőpartnerek három másodpercig is nézik a másikat. Azt is kimutatták, hogy a beszélő, kevesebbet néz a másikra, mint aki hallgatja.


Miért nem beszélgetünk a liftben?

Ha a beszélgető személyek egymáshoz túl közel kerülnek, lecsökkentik a szemkontaktust, hogy ezzel apadjon a közöttük lévő, megnövekedett intimitás is. Ráadásul szűk helyen a beszélgetés kötelező szemkontaktussal járna. Ezért fordul elő gyakran, hogy a liftben a beszélgetés abbamarad, és aztán kiszállva, amint megnövekedik a partnerek közötti távolság, ugyanott folytatódik.


Szemszínek és jellemek

A szem színéért a szivárványhártya melaninpigmentjei felelősek. A kevés színezőanyag meglétekor lesz a szem kék vagy szürke. A zöld szem – nem minden esetben – közepes mennyiségű melaninkoncentrációtól jön létre, míg a barna szemszín a sok pigmentnek köszönhető. Az albínók szeme a pigmenthiány miatt pirosas.
A kék szeműek állítólag naivak, ártatlanok, gyengédek és visszahúzódók, a barna szeműek határozottak, energikusak, bátrak, temperamentumosak, rámenősebbek, s kitartanak a céljaik mellett. Egy másik megközelítés szerint a kék szeműek érzelmesek, romantikusak, álmodozóak, a fényes, fekete szemű emberek jókedvűek, játékosak, szenvedélyesek, ellenben a matt-fekete szemű társaik mogorvák, gonoszak. A zöld szeműek büszkék és hűvösek, a meleg, barna szemű embereket gondolatgazdagság, komolyság jellemzi.


Kifejező forma

A szem formája is sok mindent elárul, legalábbis a néphagyomány szerint. A nagy, kerek szeműek állítólag lusták, s nem lehet rájuk számítani, az apró, mélyen ülő szeműek rosszindulatúak, a mandulaszemű nők remekül alkalmazkodnak, a hasonló szemű férfiak akaratosak. A folyamatosan pislogó, nagy szempillájú nők érzékiek, míg az ilyen férfiak bűnözésre hajlamosak.
Természetesen nem szabad mindebből messzemenő következtetéseket levonni! Akármilyennek tartjuk is magunkat, vagy akármit állítanak rólunk, célozzuk meg a tökéleteset, az etalont, s próbáljuk meg ilyenné alakítani önmagunkat!

(Forrás: Ideál Életmódmagazin)


Szellemgyógyász - Betegségek lelki okai

2015.01.02 13:09

Kiemelt link..
Újkori meditációk
Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke : Út a Teljességhez  A betegség jelentése és jelentősége
Előzmény..
Kapcsolódó link..
Állj Kígyó! avagy a szeretet harcművészete
I Ching - Változások könyve
Taisen Deishmaru - Zen és a harcművészetek
Paramahansa Jogananda - A mester mondta

Minden betegség lelki eredetű. A betegség a lélek jelzése,egy intő jel ami elárulja hogy  a lélekben megszünt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk, és érezzük még a fizikai tünet megjelenése előtt, csak nem forditunk rá figyelmet.Ugyanis ha egy leki problémát huzamosan nem tudunk megoldani, akkor az lenyomatot hagy a lélektestben, ami átíródik a fizikai síkra. A megjelenő tünetek kezelésen nem a megoldás,valódi eredményt csak akkor érhetünk el, ha feltárjuk a betegség kialakulásásban szereplő lelki okokat, és azokat megoldjuk.
Az emberi test a lélek térképe. Mondd meg, mi fáj!  Eláruljuk, mi van a lelkedben..
Mert a betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni.és elfogadni. Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon.
Igy juthatunk el csak a teljes gyógyuláshoz.
Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt.
Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan funkcionálunk.A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely, mint egy “irányítóközpont”, hatással van az érzelmeinkre.
Ha például elhisszük, hogy mindenáron meg kell felelnünk másoknak, akkor általában nem a szívünk szerint cselekszünk. Szabadság helyett rabságnak élünk meg mindent, végül elhatalmasodik rajtunk a szorongás és a gyűlölet.
Ha például, nem a szívünk szerint élünk, és gyakran hajt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatunk. 
Vagy például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is.
Ha  egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani.  Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek. A betegségtünetek figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell.
Egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni.
Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket.
Minden gyógyulás kulcsa így a saját tudatunkban van.
Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol.
Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben.
Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni, és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért.
Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodnod, hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak.
Például ha környezetedben mindenki influenzás, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál.
Ám a sorozatosan visszatérő, vagy az előzmény nélküli betegségeknél talán eltűnődhetsz azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek.
Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikeresheted, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak.
"Be kell végre látnunk, hogy "egy embert meggyógyítani" nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van a betegségre."
Azzal, hogy megfigyeljük, milyen esemény vagy hatás következtében, melyik testrészünkön jelenik meg a megbetegedés, azt is megállapíthatjuk, hogy miről szól az üzenete, hiszen minden testi tünetnek megvan a maga jelentése. Szervezetünk ugyanis mindig jelez, ha valami nincs rendben. Betegségeink tehát egyúttal arra is felhívják figyelmünket, hogy lelki úton honnan erednek, vagyis mi az, amit magunkban helyre kell tennünk. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből.
Ezt a könyvet is érdemes tanulmányozni
Miről árulkodnak a betegségeid?
(részletek Rüdiger Dahlke könyveiből)
Agyalapi mirigy - Irányítóközpont (mások irányítanak).
Ajakrák - Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök - Félelem, bizonytalanság.
Alkoholizmus - Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeret furdalás. Az Én elutasítása.vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra
Allergia - Fél, hogy. Lemondás a hatalomról. Kire vagyok allergiás? Teremtő elementálok fel nem ismerése.Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot
Angolkór - Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.
Aranyér - Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt.Határozatlanság, rugalmassághiány
Ágybavizelés - Rettegés az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).
Ájulás - Félelem. Erőt meghaladó feladat. Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok (védelem).El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem
Állkapocs problémái - Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.
Álmatlanság - Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól.nyugtalanság, félelem, bűntudat.Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.Alvás-problémák: halál-kérdés
Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság
Ágybavizelés: rettegés valakitől
Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.
Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.
Alkar: cselekvőképesség
Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. - szűkkeblű vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ piszkosságának taszítása
Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra
Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész
Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adja
Balesetek - Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Belek - Szükségtelen elengedése félelemmel, illetve el nem engedése.
Bélrendszer: ellenséges érzelmek
Boka - Mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr - Az egyéniség védőburka. Elfolytott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése.
Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. elfojtott harag 
Bőrkeményedés - Merev nézetek, állandó rettegés.elképzelések
Bőrkérgesedés - Védőpáncél növesztése a bántó ingerek ellen.Ez  védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre 
Bőrpigmenthiány - Vitiligo - Kötődés hiánya, kitaszítottság,Elszigetelődés
Bright kor - Gennyes vesegyulladás - Alacsony önérték, állandó kudarc veszteség érzete.
Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra van szükséged.
Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.
Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság
Candidiázis - Gombás megbetegedés - Szétszórtság, harag. Bizalmatlanság mások irányában, de közben vágy az emberi kapcsolatokra.
Ceilulitis - Kötőszövetgyulladás - Megrekedés gyermekkori traumánai. Ragaszkodás a múlt fájó emlékéhez. Rettegés az önállóság.Ragaszkodás a fájó emlékekhez. 
Cukorbetegség - Visszafogottság, mély fájdalom, szeretethiány, sóvárgás a múlt emlékei iránt. Pl. szép lehetett volna, ha.....  ,Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.
Csalánkiütés - titkos félelmek, a dolgok eltúlzása.
Csecsemőkori asztma - rettegés az élettől. Nem jó itt lenni.
Csecsemőmirigy - Az élet veszélyes. Mindenki ellenem van.
Csípő - Döntő pillanatban az egyén fél lépni.
Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!
Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő 
Csomók - Neheztelés, kudarcélmény, lelkifurdalás
Csontok: Törés - Lázadás a halalom ellen.szilárdságmerevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen.
Csontvelőgyulladás - Harag, csalódás az életben. Támasznélküliség.
Csorgó orr - Elfojtott sírás, tehetetlenségérzet
Csukló - Lendület és fesztelenség.
Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.
Dadogás - Önkifejezés hiánya. Nem szabad sírni. Bizonytalanságérzet. Nem veleszületett dadogásról van itt szó.
Daganat-tumor - Önfejűség, merev gondolkodás, helytelen programozás,régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése,
lerakódása. Lelkiismeret-furdallás
Méghdaganat, ciszta - Nemiségben esett csorba.
Duzzanat - Merev gondolkodás, régi fájdalmak cipelése 
Depresszió: menekülés az aktivitástól
Derékfájás: túlhajszoltság.
Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre
Ekcéma - Kibékíthetetlen ellentétek, érzelmi kifakadások hiánya.Ellentétek harca, érzelmi kitörések
Elmebaj - Menekülés a családból. Eltávolodás a valóságtól. Elkülönülés. Nem veleszületett elmebajról van szó.
Emlékezetkihagyás: Amnézia - Félelem, menekülés az élettől, akaratgyengeség.
Epekőbántalom - Keserűség, keménység, büszkeség, rosszallás.lerakódott fájdalom, sérelem.Epe: agresszió, keserűség, bánat.
Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.
Epilepszia- Üldözöttség, belső küzdelem, önpusztító erők.
Égési sérülések - Harag, lángoló gyűlölet, heves indulatok.
Émelygés, hányinger - Egy gondolat, egy élmény elutasítása. Félelem.
Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.
Érelmeszesedés - Ellenállás, feszültség, szűklátókörűség, elfordulás az értékektől.Étvágy - saját érzelmek megvetése.
Biztonságvágy.Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem.
Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet
Beteges éhség - Az élet veszélyes, félelem, fenyegetettség
Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek
Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd.
Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.
Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.
Fehérfolyás - A férfiak kihasználják a nőket. Egy partner ellen irányuló harag.
Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus Fejfájás - Kemény önkritika. Az én alábecsülése.Maximalista vagy,
túlhajszolod magad. nem tűröd a kritikát
Fekély - Önbizalomhiány, emésztő gond.Lelki fájdalom
Fertőzés - Ingerültség, harag, bántalom.
Ficam - Harag ellenállás. Ragaszkodás a megszokott útirányhoz. Merevségből kimozdulni - felszólítás.
Fogak - Elhatározások. Rágódás a helyzetek miatt. Fontos döntések halogatása. Képtelen az átgondolásra és határozásra.
Frigiditás - A nemi örömök elítélése, megtagadása. Érzéketlen partner.Frigiditás, impotencia: Félelem az
ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.
Fulladásos roham - Az élet veszélyes. Megrekedés a gyermekkornál.
Fül: Fülcsengés - Az őrangyal figyelmeztetése.
       Zúgás : nem a belső hangra figyelek.
       Fájás: Ne kelljen hallani.
     Ezt a könyvet is érdemes tanulmányozni
Fájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve. Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső hangodra.
Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől
Felkar: erő a cselekvéshez
Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség
Ficam: harag, ellenállás
Fog: agresszió, vitalitás.
Fogíny: ősbizalom
Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya
Fojtó érzés: szorongások
Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet
Gerincoszlop - Az élet hajlékony tartóoszlopa.
Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtam
Gerincoszlop görbülése - Merevség, kitartás a régi elképzelések mellett.
Akaratgyengeség, hitehagyottság.Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.
Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak) Görnyedtség: bizonytalanság,
összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört.
Gégehurut - Nem meri felemelni a hangját. Dühében szóhoz sem jut. Neheztel a hatalomra.
Golyva - Strúma - Áldozat, kudarcok, kielégületlenség (megértés hiánya).    
Elég volt a bántalmakból.Egzisztenciális fensőbbségérzés
Görcsök - Görcsös ragaszkodás, feszültség, aggódás, megragadás.
Gyermekkori betegségek - Gyógyszer, kábítószer-függőség. Menekülés az én elől. Önszeretet hiánya.
Gyomor bántalmai - Rettegés az ismeretlentől. Alkalmatlanság az új átlényegítésre.Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.
Fekély - Önbizalomhiány. Mások kedvébe próbálj járni.elfojtod az agressziódat. 
Égés - Önmarcangolás, aggódás, félelem (maró).
Hurut - Örökös bizonytalanság. Leépülés érzete.
Rontás - Rettegés, mohóság, irigység, szorongás.
Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.
Hascsikarás - A környezetben mindenki ingerült és bántóan viselkedik.
Hasmenés - Elutasítás, kapkodás.nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak „átrohannak" rajtad.
Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal. 
Hasnyálmirigy Az élet édessége.
Felsőrész - Érzelmi háttér hiánya, szeretet elfojtása, hiánya, - jövőt szimbolizálja.
Közép - Bűntudat, múlt terhei, az élet terhes - jelen.
Alsórész - Bizonytalan anyagi háttér - derék - múlt.
Hepatitisz - Ellenállás a változásra, félelem, harag, gyűlölet, düh.
Hidegrázás - Szellemi beszűkülés. Visszahúzódás. Hagyjatok békén.
Húgyhólyag panaszai - Ragaszkodás idejétmúlt nézetekhez, szorongás érzelmi beszűkülés, érzelmek visszatartása.Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz. Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség, "altesti sírás"
Hörghurut - Elmérgesedett családi légkör. Heves viták. Olykor túl nagy a csend.
Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel
Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.
Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.
Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.
Herpesz: Undorodsz valamitől.
Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát
Idegek - Kapcsolat a külvilággal. Információcsere.
Idegesség - Lázas kapkodás, bizonytalanság, aggódás, erőfeszítés, félelem.
Idegösszeomlás - Túlzott Én központúság.
Impotencia - Kényszer a bizonyításra, bűntudat, feszültség, előítéletek, gyűlölet egy korábbi partner ellen.
Influenza - Tömeghisztéria, befolyásolhatóság.
Isiász - Képmutatás, rettegés a jövőtől, anyagiak miatti félelem.
Izületek - Az élet fordulópontjait és a könnyed váltást jelképezi.
Reuma - egy izületre terjed ki - Elnyomottság, becsapottság érzete, a  körülmények ócsárolása.
Ujjakra, vagy több izületre terjed ki: Büntetni, visszavágni. Szemrehányás, kifosztottság.
Ujjak: Hüvelyk - Intellektus, aggódás.
Mutató - Ego, félelem.
Középső - Harag, nemiség.
Gyűrűs - Bánat.
Kisujj - Család, színlelés.
Kar - Képesség az élmények befogadására.
Kelés - Harag, forrongás, háborgó indulatok.
Kéz - Tart és kezel. Megmarkol, szorít, megragad, elenged, simogat, odavág.
Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.
Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.
Klimax - Félelem a nőiesség elvesztésétől, az öregedéstől. Önbizalom hanyatlása.
Koleszterin - Az öröm csatornái elzáródnak, félelem az öröm elfogadásától.
Kóros étvágytalanság -Kóros soványság -  Az élet megtagadása, szorongás, önutálat,elfojtod a nemiséged,bűntudat
Könyök - Irányváltoztatás. Új élmények befogadása. Elhárítás
Köröm Bizonytalanság, védelem.agresszió
Köröm rágása - Önemésztés, gyermeki dac.
Köszvény - Uralkodási vágy, türelmetlenség, harag.
Kötőhártya-gyulladás - Harag, csalódottság az életben látottak miatt.
Kövérség - Védőpajzs. Önvédelem, túlérzékenység.
Kancsalság: egyoldalú látásmód
Kényszeres evés: ingerhiány.
Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség
Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség
Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.
Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.
Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.

Az akupresszúra latin eredetű szó, az acus = tű, premere= nyomni, szavakból tevődik össze, egy kínai hagyományos gyógyító technika, amelyet a japán kultúrából honosítottak meg. (a japán Shiatsu jelentése is masszírozás az ujjakkal).

Láb: comb - Ragaszkodás koragyermekkori traumához.
Lábszár - Rettegés a jövőtől az előrehaladás megtagadása,vagy túl feszített tempóban haladsz.
Lábfej - Önmagunk, az élet és a többiek megértése. Rettegés a jövőhtől, megfenekléstől.
Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja.
Nem tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad.Lábujjhegyen járás: folyamatos emelkedettségre vágyik.
Láz, hőemelkedés - Izzó harag.
Leukémia - Az élet befogadásának képtelensége. Belső gyötrődés, önkínzás, kétségbeesés.
Légzés - Az élet befogadásának képessége.
Mandulagyulladás - Félelem elfojtott érzelmek és ambíciók, önkifejezés hiánya.
Máj - A harag és alacsonyabb rendű érzelmek székhelye.
Máj Betegségei - Örökös panaszkodás. Állandóan hibát keres magában és tetteivel igazolja azt.
Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok
beépítése.
Meddőség - Nincs belső igény az anyaságra, vagy félelem az élet természetes menetétől.
Mellkas: rugalmasság, zártság
Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.
Mell ciszta - Túldédelgetés, gondoskodás.
Csomók - Basáskodó magatartás.
Feszülés - Táplálék megvonása.
Melléküregek - Egy szeretett személy bosszúságot okoz.
Mellékvese - Kishitűség, önhanyagolás, szorongás.
Menstruáció előtti zavarok - Saját hatalom átruházása a külvilágra. Idegenkedés a női test folyamataitól.
Menstruációs zavarok - Nőiesség elutasítása, bűntudat, rettegés.
Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség 
Merev nyak - Egyoldalú felfogás, hajlíthatatlanság.
Migrén - Kitörési vágy. Ellenállás az élet természetes menetének, szexualitás keltette szorongások. Fejben megélt szexualitás.
Nyirokmirigy gyulladás - Az élet lekicsinylése, mások hibáztatása, áthárítás. Beteges önkritika.
A beteg hozzáállása mindenhez. "Hát nem borzasztó?"
Mozgásbetegség - Rettegés az események fölötti uralom elvesztésétől.
Magas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod megoldani.
Medence: nemi tartás
Mióma :  álterhesség
Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon
Narkolepszia - alvás kényszer - Elhárítás, rettegés. Menekül a feladatok és körülmények elől.
Nátha - Zavarodottság, sok minden zajlik egyszerre. Érzelmi zaklatottság, kisebb sérelmek.el akarsz zárkózni a
külvilágtól, a kommunikációtól.
Nyak panaszai: Önfejűség, hajlíthatatlanság.
Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.
Nyáktömlő gyulladás - Elfojtott harag.
Nyírok betegségei - Figyelmeztető jel. Az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.
Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát
Női mell: anya-gyermek kapcsolat
Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást.
Orr vérzése -  Esdeklés a szeretetért.önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért
Orr polip - nem kívánt gyermek, veszekedések.
Ödéma - Nem akarok valakit, vagy valamit elbocsátani.Orr: emóciók, szex, büszkeség
Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.
Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.
Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az  érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.
Pajzsmirigy - Sértődöttség. Soha nem tehetem azt, amit akarok. Mikor kerülök sorra?Ha alulműködik, félsz a
változástól, ha túlműködik, sokat stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.
Petefészek - A teremtés kiindulópontja. Kreativitás.
Pikkelysömör - Félelem a megbántástól. Az érzékek és a szellem eltompítása, érzések elfojtása.Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.
Porckorongsérv - Talajvesztettség, határozatlanság, döntésképtelenség. 
Prosztata: férfias agresszió
Púp: kizárja magát a közösségből, feladata van 
Rák - Mély sebek Neheztelés régi sérelmek miatt. Titkos bánat emészti a testet. Gyűlölet, kétségbeesés.Rákos daganat: Elfolytott harag, bánat
Reuma - Tehetetlenségérzet, szeretethiány, keserűség, neheztelés.Önmagad és kapcsolataidat nem tudod
elfogadni.
Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.
Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás
Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.
Sclerosis multiplex - Merevedett gondolkodás. Keményszívűség, vasakarat, hajlíthatatlanság.
Sérv - Megszakadt kapcsolatok, nyomasztó gondok, túleröltetés. Félreértelmezett önkifejezés.Túlterheled magad.
Szaruhártya gyulladása - Engesztelhetetlen harag.
Száj betegségei: Megingathatatlan nézetek, merev gondolkodás, zárt világkép.befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal
Szem betegségei - nem szívesen látja, ami életében végbemegy. Valamit nem akarsz meglátni.
Ha rövidlátó vagy, akkor a jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő dolgok felett hunysz szemet.
Gyermekeknél: Rövidlátás - A jövőkép bizonytalan
Távollátás - Rettegés a jelentől.
Összetérő kancsalítás - Nem akar szembesülni a külvilággal, önellentmondás.
Szemtengelyferdülés - Fél szembesülni önmagával.
Széttartó kancsalítás - Nem mer szembenézni a jelennel.
Szürkehályog - Képtelen boldogan előretekinteni.
Retina leszakadás - az anyag eltereli a szellemtől a figyelmet.
Zöldhályog - Engesztelhetetlenség. Régi sérelmek okozta feszültség túlnyomása.
Szédülés - Csapongás, szétszórtság, szemlélődés elutasítása. Külső ingerek elutasítása.
Székrekedés - Ragaszkodás az idejét múlt nézetekhez, megragadás a múltban, fösvénység.em szeretsz adni,
Szélgörcs - Szorongás, megemészthetetlen gondolatok, érzelmi túltelítettség.
Szív - Szeretet és biztonság középpontja.
Szív betegségei - érzelmi válság, örömtelenség. A szív megkeményedik, hajlam a stresszre.
Szívroham - a pénz utáni hajsza kiszorítja a szívből az örömöt.
Szívkoszorúér trombózis - Magányérzet, riadtság, kisebbségérzés, önmarcangolás, kishitűség.
Szívszorítás - Talajvesztettség, meginog az életbe vetett hit.
Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából
Struma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja
Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.
Térd panaszai - Önfejűség, önteltség, hajthatatlanság, félelem, rugalmatlanság. Alázat hiánya.Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.
Torok betegségei - elfojtott harag, önkifejezés hiánya, ellenállás a változásnak, az egyén képtelen szót emelni
önmagáért. Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.
Tuberkulózis - Önzés sorvasztja a testet. Birtokolni vágyás. Kegyetlen gondolatok, bosszúvágy.
Tüdő betegségei - Búskomorság, bánat, félelem az élet befogadásától.
Nem érzi méltónak magát a teljes életre.Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak.
Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás
Tüdőgyulladás - Újra és újra fellépet sebek, letargia.
Tüdőtágulás - Érdemtelenül élni nem lehet. Félelem az élet befogadásától.
Tagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék
Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség
Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.
Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.
Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítés
Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.
Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata
Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet
Ezt a könyvet is érdemes tanulmányozni
Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzés
Vállpanaszok: túlterheltség
Vastagbél: sokat kritizálsz.
Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.
Vékonybél: tudatos analízis
Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.
Vér: ego, vitalitás
Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba
Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)
Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés
Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.
Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.
Zöld hályog: visszafojtott könnyek






Ember's-Ég speciál

- Makk István - A gondolat útja



2012.08.08 03:14
Kiemelt link..
Újkori meditációk
Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke : Út a Teljességhez  A betegség jelentése és jelentősége
Előzmény..

 
Kapcsolódó link..
Állj Kígyó! avagy a szeretet harcművészete

I Ching - Változások könyve 
 
Taisen Deishmaru - Zen és a harcművészetek
Paramahansa Jogananda - A mester mondta
Szellemi erő a gondolatban
- szellemi erő a szóban-
a hit és meggyőződés fontossága


Minthogy csak a megnyilvánuló szellem észlelhető, ez az isteni síkon a fényanyag által, a szellemi síkon a fluidikus anyag által, a fizikai síkon a durva anyag által történik. Tehát az észlelésnél szellem és anyag el nem választható.
Mert nem szabad el felejtenünk, hogy mi emberek, testet öltött szellemek, egymásban csak az anyagot tudjuk közvetlenül észlelni. A szem azaz ablak, amelyen át a szellem az emberi testből kitekint a fizikai világba. Ha szemléljük egymást, csak a megszilárdult anyagot, az emberi arcot,alakot tudjuk egymásban szemlélni.
   Ha egy lépéssel tovább megyünk és egyikünk megszólal és egymás gondolatatait hallgatjuk, egy fokkal mélyebbre hatolunk. Most már nem egymás anyagi megjelenését szemléljük, hanem egymás benső lelki világát. De így is csak az anyag által tudunk egymás benső lelki világáról tudomást szerezni. Igaz, hogy egymásban most már nem a megszilárdult anyagot, az emberi test látványát szemléljük, hanem a szavaink által keltett levegőhullám rezgéseit.
Tehát nem a megszilárdult anyag, hanem a rezgő anyag hatol -a beszéd által- az egyik testet öltött szellemtől a másik testet öltött szellemig.
     A kimondott szavakat a gondolatok rezgései idézik elő. A gondolatok a szellem rezgései! Az ember szavai, gondolatai élettelenek, ha azokat nem hatja át szellemi erő! A szellemi erő nélküli beszéd olyan, mint a magotok, amelyben nincsen mag!
     Hittel és meggyőződéssel telített gondolatok a nehézség szikláit összezúzzák és megteremtik a kívánt változást! Őszinte gondolat, megértéssel és akarattal ismételve mozgásba hozza a mindenütt-jelenvaló kozmikus erőt, hogy segítséget nyújtson nehézségeimben!
     A mindenütt-jelenvaló isteni erőhöz bizalommal kell fordulnom, kiűzve minden kétkedést, egyébként akaratom nyila eltér céljától!
     A következő gondolat rendkívül fontos! A kozmikus tudat talajába való elvetés után nem szabad kitépnem gondolat magvaimat, hogy megnézhessem, vajon kicsíráztak-e? Lehetőséget kell adnom az isteni erőknek, hogy megszakítás nélkül munkálkodhassanak!
 
Isten akarata hat mindenre. Ha akaratomat mély meditáció és bölcsesség vezeti, egy lesz az isteni akarattal! A tudatos akaraterő nyugodt, eltökélt, figyelmét egy cél irányítja. Az akarat legnagyobb erejét, fejlődést szolgáló célja által nyeri!
     Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyre a természet tervszerűen működő törvényeivel kedvező feltételt teremt az erős akaratú ember számára. Ha valami fontosat szándékozom tenni, nem szabad azonnal döntenem és cselekednem! Először Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat a helyes célra.
    
Mennyei Atyám! Taníts meg, hogy akaratomat és cselekvésemet a helyes célra tudjam beállítani!
    
Semmi sem nagyobb, mint a kozmikus tudat - Isten! Egyedül az Ő segítségét kell keresnem! Isten ad akaraterőt, összpontosítást, amikor megkísérlem magamat, vagy mást megszabadítani a szenvedéstől!
A betegségek testi és szellemi megelőzése
     A test egészségtana fontos. A szellemi egészségtan magasabbrendű!
     Meg kell előznöm a test hanyatlását az életerő megőrzésének tudományával! Alkalmaznom kell a test ellátását kozmikus életerővel, az életerő feltöltés gyakorlataival. Erről szól az életerőterápia. Meg kell óvnom szívemet a túlterheléstől! A félelem és harag túlságosan igénybe veszi azt! Ápolnom kell a békességes magatartást! Meg kell előznöm az ütőerek megkeményedését megfelelő étrenddel!
     Erről szól a tisztítóterápia, a természet-gyógyászat.
     A 25 dekás szív naponként egy vagon vért szállít, 70 év alatt 25.000 vagon vért, pillanatnyi megállás nélkül! Ez mutatja, milyen óriási munkát végez a szív. Pihenést kell adnom a szívnek az életerő- és gondolatterápiával! Sokan azt hiszik, hogy a szív megkapja pihenését lüktetésének ernyedési szakaszában. Ez azonban csak felkészülés a következő összehúzódásra, tehát a szív nincs nyugalomban! Az életerő a szívizom és rekeszizom fárasztó munkájában használódik el. A szívizom és a légzést működtető rekeszizom emésztik fel a legtöbb életerőt. Tehát a szívizom és rekeszizom pihentetése igen nagy jelentőségű! Az életerőterápia és gondolatterápia által a szívverés és rekeszizom lecsendesíthető! Fejlesztenem kell békémet és hitemet Istenben! Meg kell szabadítanom agyamat minden zavaró gondolattól! A legújabb orvosi kutatások fényében a haragnak, indulatoknak, félelemnek romboló hatása van az agysejtekre!
     Meg kell töltenem elmémet szeretettel és örömmel! A gondolatok sokkal jobban befolyásolják a szervezet egészségügyi állapotát mint csak egy évtized előtt is gondolta volna az orvostudomány! Meg kell értenem a gondolati gyógyítás felsőbbrendű erejét! El kell űznöm a rossz szokásokat, melyek az életet nyomorúságossá teszik! Alkalmaznom kell mindennapi életemben a békét és kiegyensúlyozottságot! Meg kell őriznem egyensúlyomat próbára tevő körülmények között is! Rendületlenül kell állnom az események ellentétes fordulatainál!

 
A gondolatterápia meditációjának módszertana
A cél:

Első cél:
A krisztusi béke megteremtése.
A benső csend megteremtése.
Második cél:
Boldogító kapcsolatteremtés
a Mennyei Atyával - Krisztussal -
Szellemi vezetőmmel.
Harmadik cél:
A meditatív állapot mélyítése
bármely probléma megoldásának kutatásához.
Negyedik cél:
Magam, vagy más betegségének gyógyítása
a Mennyei Atya akaratával egyesülve.

Az idő
Legkedvezőbb időpont - reggel ébredés után.
Természetesen más alkalmas időpontokban is alkalmazható.

A hely
Amennyire csak lehet, a hely elhatárolt, csendes legyen!
Ha zajos helyen lehet csak meditálni, nem veszek tudomást a hangokról.

 
A gondolatterápia meditációjának bevezető előírásai
1. Karfa nélküli székre ülök, támaszkodás nélkül, vagy ha úgy szoktam meg, jóga ülésbe ülök, vagy teljesen kilazított, fekvő helyzetben - szavászana, vagy "hulla" tartásban - végzem a meditációt. (Én ez utóbbit szoktam alkalmazni.)
2. Lecsukom szemeimet. Összpontosítok a kozmikus erők beáramlási pontjára és a benső szemre - a kozmikus erők irányító központjára.
3. Gerincemet egyenesen tartom.
4. Pár mélylégzést végzek.
5. Majd lazítom testemet és mozdulatlan maradok.
6. Kiüresítek elmémből minden nyugtalanító gondolatot.
7. Elvonom figyelmemet a testi benyomásoktól: melegtől, hidegtől, hangoktól.
8. Nem gondolok a gyógyulás részleteire!
9. Elűzöm a nyugtalanságot, bizalmatlanságot, szomorúságot.
Ezek rombolják a szervezetet.
10. Tudatosítom, hogy az isteni törvény munkálkodik!
És hogy Isten mindenható!
11. Nem kételkedem és nem hitetlenkedem!
A hit és összpontosítás a Törvény akadálytalan működését biztosítja. Mit mond Krisztus a vérfolyásos asszonynak?
"Hited meggyógyított téged!"
12. Ragaszkodni kell ahhoz a gondolathoz, hogy minden testi állapot gyógyítható.

     Ha eredményt akarok elérni, e fenti tizenkét pont mindegyikének betöltése döntő fontosságú!

 
A gondolatterápia meditációjának menete

1. Állításom elindítása előtt meg kell szabadítanom elmémet az aggódástól és nyugtalanságtól!
2. Megválasztom állításomat. (Ezeket fogjuk a zárórészben átélni.)
3. Halkan mondom, majd ismétlem halkabban, még halkabban, amíg hangom gondolattá válik.
4. Gondolatban fokozatosan erősítem, amíg mély, megszakítatlan összpontosítást nem érek el. Nem tudattalanságot, hanem megszakítatlan gondolatok mély folytonosságát.
5. Ha folytatom gondolati állításomat és mélyebbre érek, az öröm és a béke érzése növekszik bennem.
6. A mély összpontosítás állapotában állításom egybeolvad a tudatfeletti áramával.
7. Amikor folyton növekvő békét tapasztalok, állításom a felsőbbrendű én birodalmában honol, majd visszatér onnan határtalan erővel tudatos elmém befolyásolására.
8. Ha nem kételkedem, tanúja leszek az élő hit erejének! Krisztus szerint - a mustármagnyi hit hegyeket mozgat!
Az élő hit meggyógyít!
 
A gondolatterápia meditációjának
nyolc fontos szempontja

 
1. Az állítás magvainak elvetése és annak gyümölcsözése között sok folyamat játszódik le.
Növekedésének minden feltételét teljesítenem kell, hogy létrejöjjön a kívánt eredmény!
2. Az állítás-magvaknak eleveneknek kell lenniük!
Mentesnek a kétség, nyugtalanság, figyelmetlenség hibájától.
Az állítás-magvakat odaadással és békével kell megöntöznöm! Mély ismétléssel és határtalan hittel!
3. Az állításokat mind erőteljesebben kell gondolatban ismételnem mindaddig, amíg olyan erőt nyernek, amely elegendő lesz testem sejtjeinek megváltoztatására - hogy a csodák megtörténjenek!
Vagy ha valaki másért történik az ima, az ő lelkének megindítására - sejtjeinek gyógyítására!
4. A meditáció előtti fürdés vagy zuhanyozás: a testre is, szellemre is tisztító hatással van! Elősegíti az életenergia egyenletes eloszlását az egész testben. Megnyugtatja az idegeket és benső csendhez vezet! Én minden este zuhanyozom, a hajnali ébredéskor meditálok!
5. Minden meditáció előtt lelki fürdőt kell vennem!
El kell vetnem minden gondomat, minden feladatomat!
6. Az időt, melyet meditációra szántam, egyedül Istennek - az isteni elveknek kell szentelnem!
7. Szilárdan el kell határoznom, hogy soha fel nem adom meditációimat.
8. Isten hallja szívem minden hívását!
Akár tudatában vagyok ennek, akár nem!
És eljön, amikor elérkezettnek látja az időt.
 
Ráébredés az isteni valóság jelenlétére - A gondolatterápia rövid gyógyító állításai
Éljük most át Paramahansza Jogananda néhány gyógyító állítását!
Hihetetlen ereje van, ha gondolataimban ennek erőt adok! Ezt más nem teheti meg helyettem. Gondoljunk az előbb említett evangéliumi példázatra. Az Úr Jézust rengetegen szorongatták, de csak egy fogadta be az isteni erőket.
- Mennyei Atyám! A Te világosságod áramlik Krisztuson át! Minden vallás szentjein! Rajtam is! Ez az isteni fény van jelen testem minden sejtjében!

Gondoljak a Krisztusi engramra, mely minden sejtemben jelen van! Ez a legfőbb kozmikus valóság! Mert másodpercenként 10 millió sejt - minden másodpercben 10 millió Krisztusi engram születik testemben. Születésemtől halálomig - minden másodpercben - 10 millió új figyelmeztetés! Krisztusé vagyok! Krisztusivá kell válnom!
Csodálatos kozmikus valóság!

- Mennyei Atyám! Testem sejtjei fényből vannak alkotva! Sejtjeimet Te alkottad!
- Sejtjeim egészségesek -, mert Te vagy az Egészség!
Sejtjeim szellemiek - mert Te vagy a Szellem!
- Sejtjeim halhatatlanok - mert Te vagy az Élet!
Sejtjeim tökéletesek - mert Te vagy a Tökéletesség!
Gyógyító állítások betegségben:
- Mennyei Atyám! Gyógyító erőd minden sejtemben áramlik!
- Isten tökéletes ereje áthatja betegségem sötét zugait!
- Mennyei Atyám! Te Krisztus által minden sejtemben jelen vagy!
Sejtjeimben Krisztus gyógyító ereje áramlik!
Minden sejtemben jelen van a "Krisztusi engram",
- a Krisztusi bizonyság!

Sejtjeimben billiószoros a krisztusi jelenlét, melynek gyógyító erejét nem szabad bénítanom Hegyibeszéd ellenes élettel!
(Máté 5., 6., 7. fejezetek: Krisztus programbeszéde).

- Mennyei Atyám!
Krisztus feltámadt közömbösségem sírjából!
Tudatlan külső életem minden fátyla elhamvadt
Krisztusban való felébredésem fényében
- Nem a test vagyok!
Nem a vér! - Nem az életerő! - Nem a gondolat!
A halhatatlan szellem vagyok - aki mindezeket megvilágítja!
- Szikrája vagyok a Végtelennek!
Nem vagyok hús és csont!
Fény vagyok!
- Mennyei Atyám!
Minden sejtemben jelen vagy!
- Isten lényéből vagyok alkotva!
- Minden sejtemben Krisztus világossága fénylik!
Máté és Lukács evangéliuma szerint - a benső szem mindent fénnyel áraszt el, ha működik! Ha életemmel beprogramozom azt!
- Életerőm áramlik - agyamtól egész testembe folyva!
A sejtek mind isszák az életerő áramát!
Fénysugarak áradnak sejtjeimben!

Hogy sejtjeimet fénysugarak árasszák el, ennek feltétele Máté és Lukács evangéliuma szerint a benső szellemi szem működése!
 
Gyógyító állítások a test világosságáért - a benső szellemi szem működéséért
- Mennyei Atyám!
Te alkottál otthont részemre élő sejtekből!

Te alkottad ezt az otthont!
Ez az otthon a Te otthonod!
A Te otthonod tökéletes!

Gyermeked vagyok!
Atyám vagy!
Mindketten ugyanabban a templomban lakunk!
Ebben a sejtek templomában Te mindig itt vagy!


Hozzáteszem, hogy ez élő valóság! Krisztus engramja sugárzik 5 billió sejtemben! 5 billió sejtem mindegyikében!
Élő valóság! Másodpercenként 10 millió új sejt - 10 millió Krisztusi engram - születik szervezetemben!
Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 10 milliószor tévedhetetlenül újra és újra kialakul születő sejtjeimben ez a Krisztus arc - ez az isteni jelenlét! Születésemtől testem felbomlásáig! És ez isteni erejű - megszakítás nélküli - élő valóság! Az ember megborzong ennek a kozmikus erejű isteni valóságnak - megszakítás nélküli és folyton újraszülető - állandó jelenlétére - testemben. Akár tagadom, akár nem, ez jelen van!
Ennél nagyobb erejű isteni valóságot nem tudok elképzelni, melyet a biológiai kutatás tárt fel.
Folytassuk tovább, éljünk át még néhány isteni mantrammot Jogananda szerint, mely elénk tárja a szomorú, de lefokozott valóságot.

- Elmentem sötétséget játszani.
Elmentem tévedéssel játszani.
Hazajöttem az anyag sáros jelével.
Közelemben vagy, de nem láthatlak
Otthonod tökéletes, de nem láthatom.
Vak vagyok!
- Mennyei Atyám!
A sötétség felett a Te fényed ragyog!
Világosság és sötétség együtt nem állhat.
Űzd el a sötétséget!
- Mennyei Atyám!
Tépd szét a fátyolt, amely elrejt előlem!
Nyilatkozz meg, mint lángoló Valóság!
- Mennyei Atyám!
Testem sejtjei Fényből vannak alkotva!
Sejtjeimet Te alkottad!
Azok tökéletesek, mert Te tökéletes vagy.
Azok szellemiek, mert Te vagy a szellem.
Azok halhatatlanok, mert Te vagy az örök Élet!

 
A gondolatterápia legfőbb elveinek összegzése

 
- Hittel és meggyőződéssel teli gondolat a nehézségek szikláit összezúzza és megteremti a kívánt változást!
- Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyekre a természet tervszerűen működő törvényekkel kedvező feltételt teremt.
- Lényeges, hogy az erő és a figyelem elérje a hit és akaraterő olyan mértékét, amely megindítja az akaraterőt, hogy a gyógyítást létrehozza.
- Sohasem szabad lekicsinyelnem az ismételt és mind mélyebb erőfeszítés fontosságát!
Az állítás ismétlésének folyamatosnak kell lennie!
- Az állításokat mind erőteljesebben kell gondolatban ismételnem mindaddig, míg olyan erőt nem nyernek, amely elegendő lesz a beteg sejtek megváltoztatására és a lélek megindítására, hogy a csoda megtörténjen!
- Az állítás magvainak elvetése és annak gyümölcsözése között sok folyamat játszódik le.
Növekedésének minden feltételét teljesítenem kell, hogy létrejöjjön a kívánt eredmény!
- Az állítás-magvaknak eleveneknek kell lenniük!
Mentesnek a kétség, nyugtalanság és figyelmetlenség hibájától!
- Az állítás-magvakat odaadással és békével kell megöntöznöm, mély ismétléssel és határtalan hittel!
Az élő hit hegyeket mozgat! Mondja az Úr Jézus.
- Senki sem tudja, megmondani, hogy a gyógyulás be fog-e következni.
- Aki megkapta Istentől a gyógyító hatalmát, csak akkor alkalmazza, ha Isten úgy rendeli! Ha erre indítást kap!
- Ha valamit tenni akarok, nem szabad azonnal cselekednem, először mély meditációban Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat az Isten akaratára!
- Igaz gyógyulás csak szellemi megértés által megy végbe!
- Tartós gyógyulás nem lehetséges,
ha folytatom a botlásokat és kihívom a betegség visszatérését!
- Aki isteni gyógyulásra vágyik, késznek kell lennie, hogy Isten törvényei szerint éljen! Minden más út eredménytelen!
- A gondolat terápia magasabb fokát az első három terápia:
idegterápia, tisztító terápia, életerő terápia megvalósítása nélkül betölteni nem lehet!
 
Az akarat ráállítása az isteni akaratra,a gyógyítás és gyógyulás feltétele      
Isten akarata hat mindenre. Ha akaratomat mély meditáció és bölcsesség vezeti, egy lesz az isteni akarattal! A tudatos akaraterő nyugodt, eltökélt, figyelmét egy cél irányítja. Az akarat legnagyobb erejét, fejlődést szolgáló célja által nyeri!
     Az akarat rezgéseket hoz létre a légkörben, amelyre a természet tervszerűen működő törvényeivel kedvező feltételt teremt az erős akaratú ember számára. Ha valami fontosat szándékozom tenni, nem szabad azonnal döntenem és cselekednem! Először Istennel kell kapcsolatba lépnem, ekkor beállíthatom akaratomat a helyes célra.
     Mennyei Atyám! Taníts meg, hogy akaratomat és cselekvésemet a helyes célra tudjam beállítani!
     Semmi sem nagyobb, mint a kozmikus tudat - Isten! Egyedül az Ő segítségét kell keresnem! Isten ad akaraterőt, összpontosítást, amikor megkísérlem magamat, vagy mást megszabadítani a szenvedéstől!
     Amikor imát, vagy megerősítést mondok, Isten adta erőmet alkalmazom. Aki megkapta Istentől a gyógyítás hatalmát, csak akkor alkalmazza, ha indíttatást érez. Aki isteni gyógyulásra vágyik, készen kell lennie, hogy Isten törvényei szerint éljen!
     Tartós gyógyulás nem lehetséges, ha folytatom a botlásokat és kihívom a betegség visszatérését! Krisztus így bocsátja el azt az embert, akit meggyógyított: 
"Ezentúl ne vétkezzél, nehogy rosszabbul járj!"
     Igazi gyógyulás csak szellemi megtérés által megy végbe! Tudatára kell ébrednem, hogy mint Isten gyermeke, alkalmazzam a bölcsességet, szeretetet és erőt az élet feladatainak megoldására! Sohasem szabad lekicsinyelnem az ismételt és mind mélyebb erőfeszítés fontosságát!
     Az állítás ismétlésének erőteljesnek és folyamatosnak kell lennie, hogy az értelem, érzelem, akarat erőssége elegendő legyen az életerő serkentésére! A siker két tényezőtől függ. A mag jóságától és a talaj alkalmasságától. Tehát a betegség gyógyításában két tényező fontos: a gyógyító ereje és a beteg fogékonysága! Még hozzáteszem a következőt. A gyógyító ereje alatt nem csak annak gyógyító erejét kell értenünk, aki a gyógyítást emberileg végzi, hanem fokozottabb mértékben a sugalmazó szellemi Géniuszt, aki a gyógyítást végző embert eszközként használja fel az erők átadásához!
     Márk evangéliuma: "erő áradt ki belőle"..--.. "és a te hited meggyógyított téged" (Márk 5:30) mutatja, hogy úgy a gyógyítónak az ereje, mint a beteg hite is szükséges a gyógyuláshoz! 
A vérfolyásos asszony parabolája mutatja (Márk 5:24 :34) hogy hiába van jelen az isteni erő, ha nincs aki befogadja! Rengetegen szorongtak Jézus körül, érintették, hozzáértek, illették, de csak egy volt közöttük, - a "vérfolyásos asszony" - akinek hite élő volt, akibe át tudtak áramolni a krisztusi gyógyító energiák! A többi hiába érintette Krisztust, mintha egy más égitesten lettek volna!
     Az életerőterápia és gondolatterápia gyakorlataival megtanulhatjuk az életerő irányítását önmagunkban és esetleg másokban.
     Igen fontos a következő tétel. Senki sem tudja megmondani, hogy meg fog-e gyógyulni és a határidőt sem lehet megállapítani. Nem az idő, hanem a hit az, amely meghatározza, mikor valósul meg a gyógyulás! (Máté 13:58 és Márk 6:5) "Jézus ... nem tett, Márknál: nem tehetett ott sok csodát az ő hitetlenségük miatt." A hitetlenség vagy a gyenge hit, akadályozó légkör. 
Az Úr Jézus még saját magát sem függetleníti ettől az isteni törvénytől! Itt nem tehetetlenségről van szó, hanem isteni bölcsességről. Mert ha megtéretlen emberekkel közli a csodákat és azok ennek ellenére megátalkodnak, sokkal súlyosabb bűnbe esnek, mert az Úr Jézus nem elveszíteni, hanem megmenteni jött a világot!
     A gyógyulás az életerő helyes felébresztésétől és a gyógyulásra váró tudatának és altudatának állapotától függ.
A hitetlenség vagy a kétkedés semlegesíti az akaraterőt! Lényeges, hogy az erő és figyelem elérje a hit és akaraterő oly mértékét, amely megindítja az életerőt, hogy a gyógyítást létrehozza!
     A gondolatnak orvosságként való alkalmazásánál vigyáznom kell arra, hogy a helyes gondolatokat ne közömbösítsem rossz gondolatokkal! Ezen áll vagy bukik a gondolatterápia eredménye! A gondolatot meg kell értenem és helyesen alkalmaznom, csak ekkor lesz hatásos! A gondolatot oly akaraterővel kell állítanom, amely ellenáll az ellentétes gondolatok támadásának! Olyan gondolat, amely mögött nincs meggyőződés, nem bír értékkel!
    
Aki gyógyító állításokat alkalmaz annak az igazságnak megértése nélkül, hogy ember és Isten egysége szét nem választható, szegényes eredményt ér csak el. Vagyis a cél az Unió Misztika megvalósítása, a szentek egysége! Ez nem csak azt jelenti, hogy egymással egységben vannak, hanem legmagasabb fokon Istennel való egységben! 
Tehát megismétlem a Joganandai gondolatot. Aki állításokat alkalmaz annak az igazságnak megértése nélkül, hogy ember és Isten egysége szét nem választható, szegényes eredményt ér csak el! Erről beszél Krisztus főpapi imájában: 
"Én Atyámban - ti énbennem vagytok!"
Legtöbben a testi zavar gyógyítására rögzítik figyelmüket, mert ez szembetűnően érzékelhető.
Ezek nem tudják felfogni, hogy az aggodalmaskodás, önzés és az élet isteni célja iránti vakság minden emberi nyomorúság igazi oka!
Makk István (1906-1996) életműve alapján
- melynek fontos és mindennapi része volt a fentiek átélése


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése