2017. április 11., kedd

A cionisták megint háborút szítanak





A cionisták megint háborút szítanak





Vlagyimir Putyin: Oroszország nem fogja tűrni az erőszak eszkalációját az ukrajnai orosz ajkú lakossággal szemben



Vlagyimir Putyin: Oroszország nem fogja tűrni az erőszak eszkalációját az ukrajnai orosz ajkú lakossággal szemben
Fotó: EPA

Oroszország ne tűrheti el az erőszak fokozódását az ukrajnai orosz ajkú lakossággal szemben. Ebben az esetben Moszkva a nemzetközi jog szerinti válaszlépéseket fog bevetni.

Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozta az ENSZ főtitkárával folytatott telefonos beszélgetésében.
Tegnap este Barack Obama amerikai elnökkel is telefonos beszélgetést folytatott az orosz vezető. Az orosz elnök felhívta az Egyesült Államok elnökének figyelmét az ultranacionalisták bűntetteire, amit lényegében véve a mostani hatóságok ösztönöztek Kijevben.
Az ukrán helyzetet tegnap este az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén is megvitatták. Vitalij Csurkin, az ENSZ állandó oroszországi képviselője elmondta, hogy alkotmányos eszközökkel kell megoldani az ukrán válságot. Ehhez a kijevi hatóságoknak el kell határolódniuk a radikális csoportoktól, továbbá minden erőfeszítést meg kell tenniük az új kormány létrehozásához, amely az egész nép érdekeit fogja figyelembe venni:
Alkotmányok keretek között kell az ügyet visszaterelni a politikai útra, visszatérni a február 21-i megállapodáshoz és egy nemzeti egységkormányt megteremteni, továbbá az ellenfelekkel nem az erőszak nyelvén kell kommunikálni.
Miután a Krími-félsziget segítségnyújtásra szólított fel, szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök megkapta az orosz parlament felsőházának jóváhagyását a fegyveres erők bevetésére Ukrajnában. Ez ugyanakkor, ahogy a Kremlben elmondták, nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnal élni fog vele az elnök. A legfontosabb, hogy Oroszország döntésének nem csak Kijevben, de Washingtonban és Brüsszelben is le kell hűtenie a forró fejeket – jegyezte meg Igor Siskin politológus:
Ez üzenet a Nyugat számára, hogy ideje abbahagyni az indirekt agressziót. Miután Viktor Janukovics elnök megtagadta az Európai Unió társulási szerződésének az aláírását, erőszakos mechanizmusok kerültek bevetésre a törvényes kormány megdöntésére, hogy elszakítsák Ukrajnát Oroszországtól. Oroszország többször fordult a Nyugathoz azzal a kéréssel, hogy tartsanak tárgyalásokat. Mostanra, Ukrajna déli és keleti felének, valamint Oroszország elvi álláspontjának köszönhetően meg van az esélye annak, hogy békés útra terelődik a konfliktus.
A kormány, amelyik jelenleg de facto irányítja Ukrajnát, általános mozgósítást hirdetett. Eközben az ukrán fegyveres erők képviselői nem értenek egyet Kijev döntésével, elhagyják a katonai egységeket és tömegesen mondanak fel. A Krími-félszigeten állomásozó ukrán katonák pedig tömegesen állnak át az önvédelem oldalára.
Eközben a súlyosbodó helyzet Ukrajnában az ország elhagyására kényszeríti az állampolgárokat. Csupán az év eleje óta 675 ezer ukrán állampolgár utazott Oroszországba – közölte az Orosz Föderáció Határszolgálata.





Dmitrij Medvegyev: Oroszországnak erős és stabil Ukrajnára van szüksége



Dmitrij Medvegyev: Oroszországnak erős és stabil Ukrajnára van szüksége
Fotó: RIA Novosztyi

Oroszország kész fejleszteni a kapcsolatokat Ukrajnával, de nem azzal a csoporttal, amely saját állama alkotmányát és más törvényeit megsértve ragadta magához a hatalmat. Erről ír Facebook-oldalán Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő.

Rámutatott, hogy „Viktor Janukovics tekintélye gyakorlatilag jelentéktelen”, de továbbra is ő a legitim elnök.
A Krím Autonóm Köztársaság és Ukrajna délkeleti részei nem támogatják az új kormányt, és folytatják a küzdelmet saját jogaikért. A lakosok és a helyi hatóságok oldalára állnak át a rendfenntartók is. Harkovban a rendőrség az egyenruhára György-szalagot tűz fel, ezzel jelképezve, hogy védi a várost a radikálisoktól és szembehelyezkedik az új hatalommal. A Krímben már több mint ötezerezer katona tette le a hűségesküt az autonómia lakosainak.
Korábban Vlagyimir Konsztantyinov,a Krím legfelsőbb tanácsának elnöke kijelentette, hogy a félsziget vezetősége nem engedelmeskedik Kijevnek. Szerinte, a központi hatalomhoz fűződő viszony a referendum eredményeire épül majd. A referendumban a Krím autonómia státusát állami státusra cserélik. A félszigeten lezajló történések arra utalnak, hogy a Krím egyre inkább független lesz – állítja Bogdan Bezpalko politológus.
Kijevnek egyedüli lehetősége a föderelizálás volt: megállapodás azokkal a regionális vezetőkkel, akik Harkovban és a Krímben hatalomra jutottak. De az új ukrán kormány igen keményen viselkedik,és ezzel provokálja a régiókat a további lépésekre az önállóság irányába.
Amint Arkagyij Dvorkovics, az orosz kormány alelnöke közölte, Moszkva arra számít, hogy mielőbb stabilizálódik a helyzet Ukrajnában. Hiszen csak ebben az esetben várható Kijevtől, hogy visszatéríti a kapott eszközöket. De most az ország gazdasága rendkívül súlyos helyzetben van – mondja Pavel Nyefidovközgazdász.
Ha Ukrajna gazdaságát egy beteg emberhez hasonlítom, akkor most neki fájdalomcsillapítás kell, és csak azt követően lehet nekilátni a gyógyításnak. Most sürgős segítségre van szükség azoktól, akik a kijevi kormányt támogatják. Ami pedig a „későbbi kezelést” illeti. Mindenki beismeri, hogy Oroszország nélkül nemigen oldható meg ez a feladat. Vagy: ha az EU gigászi anyagi segítséget ad, ami azonban nemigen várható.
Számos oroszországi régióban kezdődött gyűjtés az ukrajnai lakosok megsegítésére. A jelenlegi gazdasági helyzetben Ukrajna gazdaságát csak a külső partnerek együttes koordinált akciói menthetik meg, hiszen – és ezt a hatóságok is folyamatosan hangoztatják – üres az államkincstár.





Stratégiai rakéta haderők: a legbékésebb hadseregek jövője



Stratégiai rakéta haderők: a legbékésebb hadseregek jövője
© Kollázs: Oroszország Hangja

A stratégiai rakéta haderők kiemelkednek a többi fegyveres erők között azzal, amire rendeltettek: sohasem háborúzni, de emelett mindig készenlétben állni a háborúra.

Ma a stratégiai rakéta haderők az atomhármasság többi tagjával együtt folyamatosan megújulnak. Hogyan is fognak kinézni 2020-ban?
Az, hogy a stratégiai rakéta haderők a posztszovjet korszakban is azon kevés hadigép részét képezték, ami fenntartotta a hadikészültséget, - az ország vezetőségének érdeme, ami fel tudta mérni a „mulasztás” lehetséges következményeit ebben a kérdésben.
Amikor 1997-ben a „Topol-M” kibontakozó gyártása folyt bánya verzióban, az, hogy ezeknek a rakétáknak és az ezeket alapul vevő „Yars”-nak – a bánya és a mobil verziónak egyaránt – alapjául kell majd szolgálniuk a stratégiai rakétahaderők számára, - már feltételezhető volt. Emellett éppen a mobil komplexumokat tekintették a legigéretesebbnek, annak ellenére, hogy a bányakilövő rendszerek a 80-as évek végére elérték tökéletességük és remek kiállóképességük tetőfokát. Ugyan képesek voltak a belsejükben elhelyezett rakétát megvédeni még egy nem túl távoli atomrobbanástól is, már nem biztositottak védelmet a preciziós lőszer telitalálata ellen a bánya tetejébe, pedig éppen a 90-es években ezeknek a hadi lőszereknek a lehetőségeit igencsak meggyőzően és széleskörben bizonyitották.
Mindazonáltal a monoblok rakéták – a „Topol-M”, mindegy, hogy bányai vagy mobil, csak egy töltényt visznek – nem garantáltak elfogadhatatlan kárt, főleg abban az esetben, ha az első rajtaütés a feltételezhető ellenség részéről és a rakétavédelmi rendszer bejelentett bevetésének aktiválása kombinálódik. Ami képes lesz elfogni az ilyen csapást túlélő hordozókat. Erre a kihivásra felet a „Yars”, ami magába foglalta a mobilitást és a többszörös töltéssel – ez a rakéta a rendelkezésre álló információk alapján négy hadiblokkal rendelkezik. Ez garantálja a rakétavédelem fejlődésével együtt, hogy minimum a blokkok egy része eljut a cimzetthez.
A Tejkovsky osztály, aminek két ezredét felfegyverezték a mobil „Topol-M”-re, és még kettőt a „Yars”-ra, lett az első egyesület, amit teljesen felszereltek az új rendszerekkel. 36 fellövő rendszer és több mint 70 hadi blokk – ez az erő elegendő több tizmillió ember elpusztitásához. Ugyanakkor a jelenlegi körülmények között nem a lehetséges áldozatok száma a fontos a stratégiai rakéta haderők bevetésekor, hanem inkább ennek a képességnek a megléte és biztonsága.
A „Yarsoknak” az elkövetkezendő 10 évben teljesen le kell cserélnijük a stratégiai rakéta haderőkben a szovjet „Topol-M”-t – ha ezt megoldják, azt lehet majd mondani, hogy a minimumot a stratégiai rakéta haderők készenlétében teljesitették, az USA rakétavédelmi rendszerének fejlődési körülményei között.




Orosz Külügyminisztérium: Kína támogatja Oroszországot



Orosz Külügyminisztérium: Kína támogatja Oroszországot
© Fotó: TELEGRAFIST

Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kíinai külügyminiszter telefonbeszélgetésük során kiemelték, hogy álláspontjuk közel van az ukrajnai helyzetet illetően. Ezt hétfőn az orosz Külügyminisztérium közölte.

A két külügyminiszter eszmecserét folytatott az ukrajnai helyzetről. Oroszország és Kína álláspontja széleskörűen egybeesik az országban és a körötte kialakult helyzetet illetően” – olvasható a főhatóság honlapján.
Rámutatnak: a két miniszter megállapodott, hogy folytatják a szoros kontaktust az adott kérdésben.





Média: Oroszország elfoglalta a Krím stratégiai objektumainak többségét



Média: Oroszország elfoglalta a Krím stratégiai objektumainak többségét
Fotó: EPA

Az ukrajnai média közlése szerint felfegyverzett orosz katonák elfoglalták a Krím stratégiai objektumainak többségét és továbbra is blokkolják az ukrán hadsereg és flotta alegységeit.

Ezzel egyidejűleg a Krím-Kaukázus kompátkelőhelynél orosz páncélos technika gyülekezése figyelhető meg - közölte az UNIAN.
Ugyancsak folytatódik az orosz hadiflotta hajóinak mozgása a Fekete-tengeren, Szevasztopol kikötőjében.









Számunkra Ukrajna csak a Kárpátalja”



© Flickr.com/Kongharald/cc-by-nc-sa 3.0
© Flickr.com/Kongharald/cc-by-nc-sa 3.0

A múlt hét végén Szlovákia Biztonsági Tanácsa aggodámának adott hangot a szomszédos Ukrajnában kialakuló helyzet miatt. Erről beszélt Ivan Gašparovič elnök. Mi aggasztja leginkább az ország vezetőségét? A helyi elemzők hangoztatják: Szlovákia egyszerűen nem áll készen tömeges bevándorlásra Ukrajna felől, ha ez megtörténik. És mit gondolnak erről Szlovákia kárpátaljai határ menti területeken? Joseph Danko Vyšné Nemecké falu bírája ezzel kapcsolatban elmondta az Oroszország Hangjának:

Közvetlenül a határ mellett lakunk, itt van az Ungvárra vezető határátkelőhely. Egy kis falu vagyunk, mindössze 234-en laknak itt. Természetesen figyelemmel kísérjük azt, ami most történik Ukrajnában. Először is, mert 25 évvel ezelőtt valami hasonlót átéltünk mi is Szlovákiában. Másodszor, gyakorlatilag együtt élünk az ukránokkal. Minden nap odamegyünk hozzájuk, ők pedig átjönnek hozzánk. És természetesen ebben a nehéz órában a helyzet sikeres megoldását szeretnénk kívánni nekik.
Vélemyénye szerint mi történt Kijevben: forradalom vagy államcsíny?
Véleményem szerint, az emberek torkig vannak Janukovics vezetésével. Ukrajna nagyon gazdag ország, többek között a közlekedési rendszernek, ásványi kincseinek, iparának köszönhetően. Az ilyen potenciállal rendelkezve, jól élhetnének az állampolgárok. De ott félelmetes szakadék van szegények és gazdagok között. Középosztály egyszerűen nem létezik. Előbb vagy utóbb ez az igazságtalanság közfelháborodáshoz vezet.
Nem tartanak az instabilitástól a határon, a bevándorlók tömegétől?
Szlovák politikusok félnek, hogy illegális bevándorlók hulláma jön a határon át. De nem gondolom, hogy nagyon sokan jönnének. Leszen olyanok, akik politikai menedékjogot kérnek, de ez nem lesz nagy probléma számunkra.
Tesznek-e további biztonsági intézkedéseket a határon?
A rendőrség fokozott készenléti állapotban van. Megnövekedett a forgalom a határátkelőhelyen. Ha korábban több volt a kárpátaljai rendszámú kocsi, most már csupa kijevi rendszámmal jönnek. Nagyon sok ilyen gépkocsi jön Szlovákiába.
Az ukrán gazdaság mély válságban van. Az országnak nagy szüksége van a segítségre. Köteles-e az Európai Unió ezt a segítséget nyújtani Ukrajnának?
Minden magától Ukrajnától függ. Ha kifejezi kívánságát, hogy integrálódjon az EU-ba, és akkor segíthetnénk. Ha pedig nem, akkor miért segítsünk?
Önöknek, akik Ukrajna közvetlen közelében élnek, jobb lenne, ha az ország egységes maradna?
Számunkra Ukrajna a Kárpátaljai Rusz, mi ennek tekintjük. Kijev pedig, és a keleti régiók valahol ott, messze vannak, egy másik életben.
több volt a kárpátaljai rendszámú kocsi, most már csupa kijevi rendszámmal jönnek. Nagyon sok ilyen gépkocsi jön Szlovákiába.
Az ukrán gazdaság mély válságban van. Az országnak nagy szüksége van a segítségre. Köteles-e az Európai Unió ezt a segítséget nyújtani Ukrajnának?
Minden magától Ukrajnától függ. Ha kifejezi kívánságát, hogy integrálódjon az EU-ba, és akkor segíthetnénk. Ha pedig nem, akkor miért segítsünk?
Önöknek, akik Ukrajna közvetlen közelében élnek, jobb lenne, ha az ország egységes maradna?
Számunkra Ukrajna a Kárpátaljai Rusz, mi ennek tekintjük. Kijev pedig, és a keleti régiók valahol ott, messze vannak, egy másik életben.




London elismerte Oroszország jogát csapatok elhelyezésére a Krímben



London elismerte Oroszország jogát csapatok elhelyezésére a Krímben
© Fotó: nemiga.info

William Hague brit külügyminiszter katonai beavatkozással vádolta Oroszországot Ukrajnában. Ezt Kijevben jelentette ki.

Hague szerint, Oroszország lépései rendkívül feszült és veszélyes helyzethez vezettek. A kialakult helyzetet a brit miniszter a XXI. század legnagyobb európai válságának nevezte.
Hague elismerte, hogy az Ukrajnával megkötött megállapodás szerint Oroszországnak jogában áll, hogy katonai kontingenst és a Fekete-tengeri Flotta hajóit helyezze el a Krímben. Ugyanakkor, a miniszter kijelentette, hogy Oroszországnak haladéktalanul biztosítania kell az összes csapatainak visszatérését állomásoztatási helyükre.



Szőke ”Maugli”, avagy miért lopnak gyereket a cigányok



Szőke ”Maugli”, avagy miért lopnak gyereket a cigányok

Európa-szerte keresik a szőke Mária szüleit, akire egy cigány táborban végzett rendőrségi razzia során bukkantak rá a görög Pharsalus városában. A DNS-vizsgálat kimutatta, hogy nem a cigány házaspáré a kislány. Gyerekrablás gyanúja miatt őrizetbe vették őket.

Mennyire jellemző ez az eset a cigány bűnszervezetre? A Nemzetközi Roma Szövetség alelnöke, Nagyezsda Demeter nyilatkozott:
A cigányok életét évszázadokon át legendák vették körül, az egyik ilyen például, hogy gyerekeket lopnak. A gyerektelen romák fájdalmasan élik meg a helyzetüket, igyekeznek gyereket venni magukhoz. A cigányoknak nincsenek elhagyott gyerekeik, mivel mindig találnak rokonságot, aki befogadja az elárvult gyermeket. Feltételezem, hogy a kislány Mária törvénytelenül került a cigány családhoz. Azt azonban nem hiszem el, hogy rabszolgaként volt náluk, vagy, hogy el akarták volna őt adni.
Nagyezsda Demeter elmesélte, hogy 1782-ben Magyarországon a helyi lakosok gyereklopással vádolták meg a vándorló cigányokat, sőt, azt állították, hogy megették a gyermeket. Kezdetét vette a halálbüntetés, felakasztottak 15 embert. A gyermek pedig hirtelen előkerült.
Honnan hát ez a kitartó mítosz, amivel Európában és Oroszországban is ijesztgetik a gyerekeket: ”Ha nem fogsz aludni, akkor ellopnak a cigányok”? A költők és írók rendszeresen használták azt a jelenetet, amelyben az elhaladó cigányok gyereket rabolnak el. A művészet és a valós élet azonban két külön dolog. Nagyezsda Demeter megjegyezte, hogy egyetlen egy esetben sem erősítették meg Oroszországban, hogy cigányok raboltak volna el gyereket:
Létezik koldulás, amivel egy nagyon korlátozott etnikai csoport foglalkozik. A Szovjetunióban a Kárpátokban, Moldvában éltek. Létezik kábítószer-kereskedelem. Nem mintha ezzel csak a cigányok foglalkoznának. Egy adott bűncselekményt kell elítélni, nem pedig a gyanúsítottak nemzetiségére összpontosítani, mint a kis Mária esetében.
Október 21-én, hétfőn, a vizsgálóbíró őrizetben hagyta a görög Larissa városában a gyerekrablással vádolt személyeket. Ők azt állítják, hogy bolgár cigányoktól kapták a gyereket. A rendőrség közzétette a kislány fényképét, remélve, hogy az segít megtalálni a szülőket. A gyerek csupán néhány szót tud roma nyelven. Úgy beszélik, hogy táncolni és kéregetni látták őt a városban.
Az incidens kiélezte a gyerekkereskedelem és a gyermekek kizsákmányolása körüli vitát. A rendőrség feltételezése szerint a 14 gyermekes családban, ahol Máriára bukkantak rá, tizen nem vérszerinti gyerekek. A görögGyerekmosolyjótékonysági szervezet, amely magához vette a kislányt, több mint 8 ezer telefonhívást kapott, köztük olyan családoktól, akik az eltűnt gyereküket keresik. A szervezet elmondta, hogy a kislány jól van. Orvosi ellenőrzésen esik át egy kórházban, majd a szervezet egyik házába kerül át. De vajon jobb sora lesz-e ott, mint a cigány családnál volt?









Sült emberi fej egy nigériai étterem étlapján



Sült emberi fej egy nigériai étterem étlapján

A Nigéria déli részén lévő Anambra állam hatóságai bezártak egy éttermet, amelyben emberi húsból készült ételeket szolgáltak föl, közölte a sajtó. A sült emberi fejek még a menüben is szerepeltek.

A rendőrök 2 fóliába csavart emberi fejet fedeztek föl az étteremben. Találtak több mobiltelefont és fegyvereket is.
A rendőrséghez egy helyi lelkész fordult, akinek az étteremben elfogyasztott ebéd után váratlanul nagy számlát hoztak. Amikor a lelkész megkérdezte, miért volt ilyen drága az étel, azt válaszolták, hogy emberi húst fogyasztott.





Támadás esetén Oroszország nukleáris csapással fog válaszolni



Támadás esetén Oroszország nukleáris csapással fog válaszolni

Az Állami Duma kormányzati ülésén felszólalva Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy támadás esetén Oroszország nukleáris erőt vethet be.

Rogozin emlékeztetett rá, hogy az erre vonatkozó rendelkezések szerepelnek az orosz hadsereg doktrínájában. Megjegyezte, hogy bármely agresszornak, illetve azok csoportjának tudatában kell lenniük ennek, ez pedig komoly visszatartó erő lehet az Oroszországgal szembeni provokációt illetően.
Sohase becsültük le a nukleáris fegyver szerepét, a megtorló fegyverét, amely kiegyenlíti az esélyeket” – mondta Rogozin.




Milyen szörnyet találtak orosz kutatók az Északi-sarkon?

Hiszen ez a Martonyi kövülete ki nem mert lépni mert nem kapott engedélyt Izraelből. A seggig érő homlok ígéretes hüllőre enged következtetni.
© Kollázs: Oroszország Hangja
© Kollázs: Oroszország Hangja

Nemrég az orosz sajtóban olyan szenzációs hírek jelentek meg, hogy az Orosz Tudományos Akadémia távol-keleti részlegének kutatói gigantikus méretekkel rendelkező, mindeddig ismeretlen lényt találtak.

A Klaveszin-1R pilóta nélküli tengeralattjáró szokatlan mozgást észlelt 1,5 kilométer mélyen, a fenék objektumainak megfigyelése során. Először úgy gondolták a kutatók, hogy a szerkezet egy hatalmas halrajt észlelt, de tévedtek. Az ismeretlen objektum egy hatalmas méretű lény, mely pár pillanattal később megtámadta a víz alatti szerkezetet és rángatni kezdte.
Amikor a Klaveszin-1R-t a felszínre hozták, a kutatók több horpadást és karcolást fedeztek föl a testén. Milyen lény hagyhatta ezeket a nyomokat, és miért támadta meg a szerkezetet? A választ keresve az Oroszország HangjaDmitrij Iszonkin zoológushoz fordult:
Én óvatos lennék az ilyen hírekkel. Mindenféle bizonyíték nélkül, amit a kutatók fel tudnának mutatni, csupán üres, tárgytalan beszélgetést tudunk folytatni.
Valóban, merre vannak a szerkezet felületén keletkezett sérülésekről készült képek és a videofelvétel az ismeretlen tengeri lényről? Elvégre a Klaveszin-1R akkor is szerezhette sérüléseit, amikor mondjuk egy fenéken lévő objektummal ütközött. Dmitrij Iszonkin elmondta:
A „szenzációs” hírek felröppenése után arról, hogy orosz kutatók hatalmas lényt találtak az Északi-sarkon, különböző kiadványok egymást túlharsogva fokozták a témát. Ugyanakkor nem tudni, tett e hivatalos bejelentést Leonyid Naumov, a Tudományos Akadémia távol-keleti részlegének tengeri technológiákkal foglalkozó intézetének igazgatója?
A közlések szerint a JEVROSZMI hírprojekt volt az elsődleges forrása ennek a hírnek. Egy rövid közlemény jelent meg arról, hogy Leonyid Naumov beszámolt a Klaveszin-1R „sarkvidéki” balesetéről. Ezután az összes hírügynökség egymást túlharsogva kezdte e „beszámolót” idézni. Van-e jelentősége ennek, avagy ez csak a soron következő kacsa?
Dmitrij Iszonkin biztos benne, amennyiben ez megtörtént, akkor a szerkezeten, a sérülések helyén a támadó lény szöveteinek darabjaira, vagy, amennyiben egy víz alatti szikláról van szó, akkor annak szervtelen darabjaira kellene, hogy bukkanjanak:
Nem zárhatjuk ki, hogy az Északi-sark mély vizeiben új életformára bukkanjunk. Ez teljes mértékben lehetséges. Azonban komoly bizonyítékokra van szükségünk. Egyelőre korai hivatalos bejelentéseket tenni.
Hogy valójában mi történt és kire, mire bukkantak az orosz kutatók, egyelőre nem tudni. Ugyanakkor reméljük, hogy valóban egy új faj felfedezésének küszöbén állunk.




A T-50-es nem annyira feltűnő, mint a Szu-27-es



A T-50-es nem annyira feltűnő, mint a Szu-27-es

Az ötödik generációs vadászgép, a T-50-es feltalálóinak sikerült töredék annyira csökkenteni a repülőgép észrevehetőségét a radarok számára, mint az orosz fegyveres erőknél hadrendben álló mintáké.

A radarkeresztmetszet, vagyis a repülőgép láthatósága a rádiólokátorok számára, a T-50-es esetében átlagosan 0,1-1 négyzetmétert, miközben a Szu-27-es vadászgép esetében ez a mutató 10-15 négyzetmétert tesz ki.
Az amerikai ötödik generációs vadászgép, az F-22-es radarkeresztmetszete 0,3-0,4 négyzetméter.
Az első T-50-eseket előreláthatólag 2016-ban rendszeresítik a csapatoknál.




A Jobbik teljes területi autonómiát követel a kárpátaljai magyar és ruszin kisebbségnek



A Jobbik teljes területi autonómiát követel a kárpátaljai magyar és ruszin kisebbségnek
Fotó: EPA

A Jobbik teljes területi autonómiát követel a kárpátaljai magyar és ruszin kisebbségnek és arra szólította fel a nemzetközi közvéleményt, hogy szálljon síkra a Kárpátalján is megkezdődött katonai sorozások leállítása érdekében.

Képmutatónak nevezte a nyugatot amiatt, hogy a "válságot leghosszabb ideig visszafogottan szemlélő és önmérsékletet tanúsító, a kisebbségeinek a védelmére kelő Oroszországot teszi meg a válság bűnbakjává". Bírálta, hogy eközben a nyugat által támogatott ellenzéki erők első hatalmi intézkedése az volt, hogy visszavonta a nyelvtörvényt, előrevetítve a "legdurvább ukrán sovinizmust" és a nemzeti kisebbségek - köztük a kárpátaljai magyar és ruszin, illetve orosz, lengyel, román és tatár kisebbségek - teljes jogfosztását.
A politikus felszólította a nemzetközi közvéleményt, hogy gyakoroljon nyomást az átmeneti ukrán vezetésre a Kárpátalján is megkezdődött katonai sorozások leállítása érdekében és mivel álláspontjuk szerint Ukrajna nem képes a nemzeti kisebbségek jogainak garantálására, ezért teljes területi autonómiát követelnek a kárpátaljai magyar és ruszin kisebbségnek. A Jobbik emellett a kisebbségek nyelvhasználati jogainak a biztosítását, az emberi jogok garantálását követelte Ukrajnában.
Forrás: MTI




Új drónt teszteltek az Egyesült Államokban



Új drónt teszteltek az Egyesült Államokban

A George H. W. Bush atommeghajtású repülőgép-hordozó fedé

A George H. W. Bush atommeghajtású repülőgép-hordozó fedélzetéről kedden végezték az indítást. Ez az amerikai haditengerészet honlapján közzé tett jelentésben olvasható.
Az X-47V harci lopakodó Stealth technológiával készült, azaz kevésbé látható. Katapult segítségével bocsátották fel, amelyet a fedélzeti gépek felszállásakor használnak.
A szakértők szerint a harci drón egyebek között válasz a közép hatótávolságú, hajó elleni rakétákra, amelyeket Kína és Irán dolgoz ki.




Hat amerikai műhold startol a Bajkonurról



Hat amerikai műhold startol a Bajkonurról

A kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről ma a Szojuz-2 orosz

A kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről ma a Szojuz-2 orosz szállító rakéta startol hat Globalstar-2 amerikai kommunikációs műholddal a fedélzetén. Ez már a harmadik start abból a négyből, amelyet meg kell valósítani a kétoldalú megállapodás szerint. Az előző kettőre az idén és tavaly került sor.  
A Globalstar rendszer rendeltetése: magas színvonalú szolgáltatások nyújtása a mobil kommunikációs rendszer felhasználóinak. Ez a rendszer bolygónk nagy körzeteire terjed, beleértve Oroszországot is.




A NASA teleszkópja lefényképezte az „isten kezét”



A NASA teleszkópja lefényképezte az „isten kezét”

A NuSTAR űrbeli teleszkóp fotót készített az emberi kézre hasonlító csillagködöt, amelynek hossza 150 fényévet tesz ki. A kutatók „isten kezének” nevezték el a csillagködöt. A NASA közzétette honlapján a Körző csillagképhez tartozó objektumról készített fotót.

A Földtől 17 ezer fényévre található csillagködot a PSR B1509-58 pulzár, azaz neutroncsillag alkotja, amelyik másodpercenként hét fordulatot tesz és széles frekvenciasávon bocsát ki sugárzást.
A NuSTAR érzékeny elemének köszönhetően először sikerült lefényképezni az 1982-ben feltalált csillagködöt kemény röntgensugárzási frekvenciasávon ( a foton energiája 5-80 kiloelektronvoltot tesz ki).

Az orosz hadsereg több száz modernizált tankot kapott



Az orosz hadsereg több száz modernizált tankot kapott

Az orosz Honvédelmi Minisztérium 2013. december 18-án átvette a modernizált T-72B3 fő harckocsik állományát – jelentette be Dmitrij Bulgakov helyettes védelmi miniszter.

Elmondása alapján az állomány részét képezi mintegy száz T-72B3 harckocsi, amelyek modernizálását államvédelmi megrendelés keretében valósították meg.
A korszerűsített tankokat új kommunikációs rendszerekkel szerelték fel, valamint tüzelő és digitális ballisztikus rendszerrel. A tankokat hőlátóval látták el. Bulgakov szerint eddig több mint 1100 darab T-72-es tankot adtak át a csapatoknak, köztük a modernizált T-72B3 harckocsikat.




Az Szu-35 felhasználási célja – a vitás szigetek



Az Szu-35 felhasználási célja – a vitás szigetek

Az orosz hivatalos személyek legutóbbi kijelentései alapján már az idei év végén, vagy a következő év elején aláírhatják a szerződést a Kínának szállítandó 24 darab Szu-35Sz vadászgépről. Tehát, ha minden jól megy, Kína már 2015-ben megkaphatja az első repülőket.

A kínai légierő a világ egyik legnagyobbika, ezért 24 repülőgép nem tud nagy változásokat előidézni hatékonyságában. Mi a célja akkor a repülők megvásárlásának? Az igen elterjedt vélemény, mely szerint azért vásárolják a repülőket, hogy hozzáférhessenek az orosz AL-41F1Sz (117Sz) hajtómhöz, nem állja meg a kritikát. Egy repülőgépmotort nem lehet lemásolni csupán a külföldi modellek tanulmányozásával.
Sokkal fontosabb, hogy megismerkedjenek a Kínában is gyártott szovjet Szu-27 alapján épített repülő szerkezetével. A kísérletekhez és tanulmányozáshoz azonban elég egy kevés repülő is. Világos, hogy a repülők nagy többsége a szárazföldi vagy haditengerészeti légierő kötelékeihez csatlakozik. Itt is vannak olyan alkalmazási területek, ahol már egy pár darab Szu-35Sz is komoly befolyással lehet a helyzetre. Itt elsősorban a vitás Tiaojü/Szenkaku-szigetekről lehet szó.
2013 márciusa óta Kína megváltoztatta taktikáját a vitás szigetek körül. Eddig csak fegyvertelen hajók és a tengeri megfigyelő szolgálat repülői mentek ezekre a területekre, most azonban a kínai katonai légierő és haditengerészet is rendszeresen járőrözik a szigetek körül. A kínai repülők ellen rendszeresen végeznek kirepüléseket a japán F-15J vadászgépek.
Ebben a vérontás nélküli szembenállásban az Sz-35Sz nagyon hasznos eszköz lehet a kínai területi igények demonstrálásához. A japán vadászgépekkel szemben az Szu-35Sz-nek van két nagyon fontos előnye: kifejezetten erős radar és kitűnő mozgékonyság. A repülőre Irbisz-E radarokat szereltek, ami lehetővé teszi, hogy akár 350-400 kilométeres távolságból is be lehessen azonosítani a célpontokat.
Ez azt jelenti, hogy a Szu-35Sz, kínai légtérben maradva is képes megfigyelni a szigetek légterét, mindemellett viszont észrevétlen maradhat. Ez lehetővé teszi Kínának, hogy még azelőtt cselekedni tudjon a vitás területeken, mielőtt a japán légierő reagálhatna.
A riadóztatott japán vadászgépekkel történő esetleges találkozás során, a Szu-35Sz akkor is előnyös helyzetben lehet az irányítható vektorú hajtóműveknek és kiváló irányíthatóságának köszönhetően. Így Kínának lehetősége nyílik, hogy az ellenfél idegeivel játsszon, és a békés versengést a valódi háborúról elválasztó határvonalat nem átlépve demonstrálja fölényét.




Az orosz felderítők új fegyvere



Az orosz felderítők új fegyvere
© Fotó: uasvision.com

Az orosz hadsereg új pilóta nélküli repülőgépeket kap, amelyek nemcsak felderítő feladatokat láthatnak el, hanem csapást is mérhetnek az ellenségre. 2014 óta a katonai felderítés alakulatainál újabb struktúra jelent meg: a pilóta nélküli repülőgépek kezelőinek százada. Az Altaj vidékén az első ilyen nyugat-szibériai század katonái most gyakorolják be a tanfolyamokon kapott elméleti ismereteket.

Granat harcászati drónok néhány kilót nyomnak. Kisebb bőröndökben szállíthatók. A repülőgép törzse kevlárból van és epoxigyantával van bevonva, vagyis a radarok nem tudják észlelni. Hajtóműve elektromos, csendes, azaz a repülő drón tulajdonképpen nem hallható. De ami a legfontosabb, az a speciális berendezés, amely oly bonyolult és drága, hogy a kis gép ugyanannyiba kerül, mint 50 középosztályú személygépkocsi.
A drón hatótávolsága majdnem 10 km. A levegőben akár egy óráig tartózkodhat. Ha kell, mínusz 30 és plusz 40 fokon is képes felszállni. Egy félóra alatt ezek a kis gépek az ellenség hátországában több információt gyűjthetnek, mint egy egész felderítő zászlóalj egy nap alatt – mondja a pilóta nélküli repülőgépek századának parancsnoka, Dmitrij Ivanov.
Elvárásainkhoz képest sokkal több lehetőséggel rendelkeznek. Ezek a gépek 100%-osan beválnak. Óriási lehetőségek nyílnak előttünk a gépeknek köszönhetően.
A drón bármely pontról indítható. Nincs szüksége kifutópályára. Sem távcsővel, sem kamerával a kis gép gyakorlatilag nem fogható be. Olyan, mint egy kis madár, amely ez égben száll az emberi szem látótávolsága határán. Az ellenfél leggyakrabban nem is gyanítja, hogy megfigyelés alatt van.
Jelenleg a századnál három különböző modellt rendszeresítettek. De a hadseregbe rövidesen újabb, még tökéletesebb rendszerek érkeznek. Ezek belső égésű motorral lesznek ellátva. És ezek a drónok különféle fegyverzetet hordozhatnak majd. Vagyis az ellenséget nemcsak felfedezni lehet, hanem megsemmisíteni is.




A legújabb pilóta nélküli komplexumok kerülnek az orosz szárazföldi hadsereghez



A legújabb pilóta nélküli komplexumok kerülnek az orosz szárazföldi hadsereghez

Az orosz szárazföldi hadsereg ez év végéig megkapja az Enyiksz cég Eleron-3SzV pilóta nélküli repülőgépeinek első szállítmányát. A szárazföldi hadseregen kívül a belügyminisztérium belső erőihez és egyéb hivatalokhoz is kerül 5-7 darab hasonló gép.

Néhány pilóta nélküli repülőt már ma is sikeresen használnak az orosz erőstruktúrák. Leginkább a mini osztályú drónokat használják, mondtaGyenyisz Fedutyinov, a pilóta nélküli rendszerek szakértője:
Ezek a rendszerek közeli használatra (5-25 km) vannak tervezve. Ezek a kis gépek a repülőgép-modellek méreteivel hasonlíthatóak össze. Ugyanakkor igen bonyolult szerkezetek, melyek élő közvetítést tudnak biztosítani kamerájukkal, garantálják a felderítést ezen a közeli területen. Így lehetővé teszik az alacsonyabb rangú egységeknek, hogy a komolyabb légi felderítéstől függetlenül tudjanak tevékenykedni.
A pilóta nélküli gépek iránti igény folyamatosan növekszik. Jelenleg az a helyzet, hogy az orosz hadsereg és egyéb  erőszervezetek a pilóta nélküli gépek széles skáláját igénylik, mondta Andrej Fomin, a Vzljot újság főszerkesztője:
A könnyű és közepes gépek mellett komoly igény van a nagyobb, nehezebb, akár több tíz tonnás gépekre is, amelyeket jelenleg különböző országokban aktívan tesztelnek. Oroszországban is folytatnak ilyen fejlesztéseket. Nincs már messze a nap, amikor ezek a gépek felszállnak, és hadrendbe lehet majd őket állítani. A külföldi fegyveres konfliktusok bebizonyították, hogy a pilóta nélküli gépek szerepe egyre növekszik. Ha nem is a közeljövőben, de ezeknek a gépeknek kulcsszerep jut.
A katonákat leginkább a pilóta nélküli gépek harci alkalmazása érdekli, mely során csapást mérnek az ellenség élőerejére és gépeire. Csapásmérő erőforrásokkal rendelkező drónokat  gyárt Izrael, Kína és India.  Az Oroszországban kifejlesztett gépek hasonlóak a világ többi részén gyártottakhoz. A Dozor-600, melyet a Tranzasz cég gyárt, taktikai és műszaki mutatóiban megegyezik az amerikai Predator drónnal.





Drónláz



Drónláz

A pilóta nélküli repülő berendezések a fegyveres erőknél az egyik korszerű irányt jelentik. Az idén a drónok megjelennek az oroszországi erőstruktúráknál is.

A harci drónok ugyancsak jól beváltak. A CIA pilóta nélküli gépei csapást mérnek a terroristák feltételezett bázisaira Pakisztánban, Jemenben és Szomáliában. Ilyen gépek hadrendbe vannak állítva Izraelben és Nagy-Britanniában is.
Igor Korotcsenko, a Védelmi Minisztérium mellett működő Társadalmi Tanács vezetője arról szól, milyen pilóta nélküli gépek kerülnek az orosz hadsereg fegyverzetébe.
A fegyverzeti program keretében dolgozzák ki a pilóta nélküli gépeket, egyebek között csapásmérő feladatokra. A Védelmi Minisztérium két nagyszabású szerződést kötött a drónok kidolgozására és sorozatgyártására. A közeli két-három évben megkezdődnek az új generációs orosz drónok első példányainak reális műszaki próbája.
Meglehet, hogy a jövőben a katonai akciók az ember közvetlen részvétele nélkül zajlanak majd – véli Igor Korotcsenko.
Igaz, egyelőre a harci drónokkal végzett akciók nem mindig sikeresek. Ennek intő példája a pakisztáni-afgán határon kialakult helyzet, ahol a CIA drónjai igazi szerencsétlenséget jelentenek a békés lakosok számára. A hegyekben nehéz a koordinálás. és ha hiányzik a teljes körű felderítés, mindez ahhoz vezetett, hogy a pilóta nélküli gép „baráti tüzében” százak vesztették életüket. Ugyanakkor a politikusok és a tábornokok nem mondanak le a drónok mind gyakoribb használatáról a katonai akciókban – állítja Pavel Zolotarjov, az Egyesült Államok és Kanada Intézet igazgató-helyettese.
Általános és hosszú távú tendencia a pilóta nélküli gépek alkalmazása a légierőknél. A kisebb, a felderítés céljait szolgáló drónokról egyre inkább áttérnek a csapásmérő repülőszerkezetek kidolgozására.
A hadsereg, a különleges szolgálatok, a rendfenntartó erők igényei ebben a vonatkozásban nőnek, vagyis a drónok a jövőben számos országban megjelennek. A pilóta nélküli repülőgépek világpiacának jelenlegi erőforrását a szakértők már most évi 6 milliárd dollárra becsülik. 2018-ra ez a szám megkétszereződik.




Fájdalmasabb a kivégzés az Egyesült Államokban



Fájdalmasabb a kivégzés az Egyesült Államokban









Az Egyesült Államokban halálos injekcióként első ízben alkalmazták a midazolam nyugtatót és a hidromorfon fájdalomcsillapító keverékét.

Ennek a készítménynek az alkalmazásával végezték ki csütörtökön Ohio államban az 53 éves Dennis McGuire-t, akit egy terhes nő megerőszakolásáért és meggyilkolásáért ítéltek halálra.
Az elítélt ügyvédei követelték, hogy ne vessék alá kliensüket ilyen „kísérletnek”. Azt állították, hogy McGuire még mielőtt eszméletét veszti erős fájdalmat érez majd és fulladási rohamai lesznek.
Ezek az aggodalmak részben igazolódtak. McGuire 15 perccel az új készítmény beadása után halt meg, és voltak fulladási tünetei.




Kína 3 milliárd dollárt követel Ukrajnától


Kína 3 milliárd dollárt követel Ukrajnától

A kínai kormány azt követeli Ukrajnától a Londoni Nemzetközi Választottbíróságon keresztül, hogy adja vissza a 3 milliárdos kölcsönt. A pert már benyújtották Nagy-Britannia fővárosában.

A 3 milliárd dollárt az ukrán Állami Élelmiszer és Gabona Vállalatnak biztosították gabonafelvásárlásra, melyet a továbbiakban Kínába kellett volna szállítani. A megállapodás ellenére Kínának csak 153 millió dollár értékben adtak el gabonát.
A vámpapírok szerint a vállalat Ukrajnában a kínai szerződés értelmében vásárolt föl gabonát, ugyanakkor más cégek kapták meg azt.



Dmitrij Kiszeljov: az Ukrajnában kiontott vér a Nyugat képviselőinek kezén szárad


Dmitrij Kiszeljov: az Ukrajnában kiontott vér a Nyugat képviselőinek kezén szárad

Kijevben a halottakat már tucatokban számolják. A sebesültek száma több százra tehető. Ez a vér azoknak a magas rangú nyugati képviselőknek kezén van, akik az ukrán ellenzéki vezetőkkel találkozva felbiztatták őket a tiltakozásra és garantálták, hogy ez a tiltakozás civilizált és békés lesz.

Ugyanakkor a Nyugat megkötötte a törvényes ukrán hatalom kezét, óva intve az erő bárminemű alkalmazásától még az alkotmányos rend, sőt, a közrend védelmében is. Most pedig az van, ami van, a Nyugat pedig nem is gondol arra, hogy felelősséget vállaljon bármiért is” – mondta a Rosszija Szegodnya (Oroszország ma) nemzetközi hírügynökség vezérigazgatója az ukrajnai drámai eseményeket kommentálva.




Oroszországban Tor-M2 precíziós légvédelmi rendszert állítottak elő


Oroszországban Tor-M2 precíziós légvédelmi rendszert állítottak elő

Az Almaz-Antej orosz konszern kis hatótávolságú legújabb légvédelmi rakétakomplexumot állított elő a szárazföldi csapatok számára, amely tökéletesített hatótávolsági paraméterekkel és dupla lőszerkészlettel rendelkezik – közölte csütörtökön a cég vezetőjének tudományos-műszaki helyettese.

A Tor-M2 képes megsemmisíteni bármely létező precíziós fegyvert, beleértve a szárnyas rakétákat. „De ami a legfontosabb, nagy manőverező képességű célpontokat is kilőhet, úgy szárnyas rakétákat, mint pilóta vezette repülőgépeket, ill. helikoptereket” – mondta a cég képviselője.




Görögországban először gyakoroltak az Sz-300-assal


Görögországban először gyakoroltak az Sz-300-assal

A görög katonaság először rendeztek olyan gyakorlatot, amelynek során orosz gyártmányú Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerből indítottak rakétát.

A rakétaindítást kréta szigetéről végezték. A rakéta eredményesen kilőtte a célt.
Eredetileg az Sz-300-ast 1999-ben Ciprus szerezte be. A beszerzés tiltakozást váltott ki Törökország részéről, aminek következtében a rakétarendszert áttelepítették a görög kréta szigetre. 2007-ben a rendszer Görögország tulajdona lett.




Az Európai Bizottság létrehoz egy egész világra kiterjedő rendszert az internet ellenőrzésére


Az Európai Bizottság létrehoz egy egész világra kiterjedő rendszert az internet ellenőrzésére

Az Európai Bizottság felajánlotta egy egész világra kiterjedő rendszer létrehozását az internet ellenőrzésére.

Ezt szerdán jelentette be Brüsszelben Neelie Kroes EU biztos. Szavai szerint a reform igénye akkor merült föl, amikor leesett a bizalom az internet biztonsága iránt.
A legnagyobb szerverfönntartó cég a világon jelenleg az amerikai Apache cég.




Meddig lehet élni levágott fejjel? (VIDEÓ)


Meddig lehet élni levágott fejjel? (VIDEÓ)

A Szovjetunióban mindig magas szintű volt a tudomány. De kevesen tudhatták, hogy a tudományos felfedezések olykor rendkívül kegyetlen, embertelen kísérletek közepette születtek.

Szergej Brjuhonyenko fiziológus volt az első, aki létrehozta a vérkeringés fenntartásához műszert. Ennek köszönhetően elvégezhetők lettek azok a bonyolult műtétek, amelyek során a „működő” szív kikapcsolásával kellett biztosítani az életműködést.
De mindez nem válhatott volna valóra, ha a kutató, akinek valóságos szenvedélye volt az életmentés, nem végzett volna el több, sokkoló kísérletet.
1928-ban Brjuhonyenko egyik kísérletében egy kutya amputált fejét „keltette életre”. 1940-ben a Szovjetunióban megjelent a „Kísérletek a szervezet újraélesztésére” című film, amelyben a nézők láthatták, amint a tudósok több órán keresztül nem csak fenntartották az életet, de a tudatot is a kutya levágott fejében.
A laboráns bemutatja, hogyan reagál a kutya a külső ingerekre, a fényre, a hangra és a tapintásra. Itt persze felmerül a kérdés: ha a kísérleti állat ezt látja és érzi, akkor a teste óriási fájdalmat érezhet az amputálás miatt…Az orvostudomány fejlődésére mindig is jellemző volt egy bizonyos szadizmus és kegyetlenség. Az igazság az, hogy a kutatók mindezt másképpen fogják fel, mint a laikusok – mondja Anna Szemenyuk orvos, fiziológus.
Brjuhonyenko kísérletei az amputált fejjel szemléletesen példázták az emlősök szervezetének felépítését. Ezek a kísérletek azt is igazolták, hogy az agy megmaradhat, nem csupán az életfunkciót tarthatja fenn, de a gondolkodói aktivitást is, akár elválasztva is a törzstől. Ez igazi áttörés volt az orvostudományban, amely igazolta, hogy a halál után elképzelhető a szervezet „feltámasztása”.
Ez volt a szervátültetés korszakának a kezdete. Lehetővé vált a nyílt szívműtét, a mesterséges szervek létrehozása. Nem kell állatkínzásként értékelni Brjuhonyenko kísérleteit. Igen, ezek nagyon radikális kísérletek voltak, de ezek nélkül elképzelhetetlen lett volna sok százezer emberi élet megmentése.
A tudósok Machiavelli elvét követték: A cél szentesíti az eszközt. Azért dolgoztak, hogy a későbbi nemzedékek jobban éljenek. Még akkor is, ha ezért drága árat kellett fizetni.

A kísérlet videófelvétele: 



Собака-оживака

http://www.youtube.com/watch?v=dZGsRubkAwk

Dog resurrection experiment - Воскрешение собаки. Part 2

http://www.youtube.com/watch?v=1BfNQr2y_sg

Dog resurrection experiment - Воскрешение собаки. Part 1






Oroszország világelső lett az internet sebességének növekedésében


Oroszország világelső lett az internet sebességének növekedésében

Oroszországot világelsőnek ismerték el az internetkapcsolatok sebessége növekedésében, ami 53%-ot gyorsult egy év alatt, olvasható az Akama vállalat jelentésében.

Az elemzők adatai szerint a világon az internetkapcsolatok átlagsebessége 29%-ot növekedett, 3,6 Mbit/s-re. Oroszországban ez jelenleg 7,8 Mbit/s. Ezzel a mutatóval Oroszország a 20 helyet érte el, megelőzve Franciaországot, Németországot és Spanyolországot. Az első helyeken Hollandia (12,5 Mbit/s), Svédország (11,6 Mbit/s) és Csehország (11,3 Mbit/s) állnak.




A „láthatatlanság köpenyébe” öltöztetik az orosz tengeralattjárókat


A „láthatatlanság köpenyébe” öltöztetik az orosz tengeralattjárókat

2016-ra az orosz tengeralattjárókat kompozit anyagokat tartalmazó speciális szövetburkolattal fedik be, amelynek köszönhetően fokozható a tengeralattjárók észrevétlensége az ellenség hidrolokátorai számára.

Az orosz tengeralattjáró rakétacirkálók negyedik generációja nem csap nagy zajt és sokkal észrevétlenebb lesz.
Az új anyagba aktív mérőszereket és piezoelektromos polimer lemezeket építenek be, amelyek semlegesítik a hidrolokátorok szignálját, megállapítják frekvenciáját és ellenkező fázisban küldenek szignált vissza.




A NASA befejezte a bolygóközi űrhajó moduljának építését


A NASA befejezte a bolygóközi űrhajó moduljának építését

A NASA és az ESA mérnökei megtervezték az Orion űrhajót, hogy űrhajósokat tudjanak küldeni a Holdra, kisbolygókra, a továbbiakban pedig a Marsra.

A mai napra sikerült befejezni a dolgozói részleget, melyben az élet fenntartásához szükséges szerkezetek is vannak. 2014 szeptemberére tervezik a 4 órás automata Föld körüli próbautat.
2013 decemberében jelentették be, hogy elkészült az indítás vészleállító rendszere. A közeljövőben kezdődik meg a legénység kabinjának építése.




2015-ben mutatják be az új orosz tankot


2015-ben mutatják be az új orosz tankot

Az Armata alapra épülő új orosz tank a 2015. május 9-i felvonuláson lesz majd először látható, közölte Vjacseszlav Halitov, az Uralvagonzavod vezérigazgató-helyettese az orosz újságíróknak adott interjúban.

Halitov elmondta, hogy az Armata létrehozásánál a szakértők minden újdonságot felhasználtak a legénység védelmének, a tűzerőnek és a mozgékonyság fejlesztésének terén.
Az Armata egy egységes lánctalpas alap, melyre különböző típusú gépeket lehet ráépíteni.




Martonyi elfordult Oroszországtól


Martonyi elfordult Oroszországtól

A paksi atomerőmű bővítésének nincsen geopolitikai jelentősége – mondta Martonyi János szerdán Berlinben Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után.

A két miniszter közösen tartott sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre, hogy tárgyaltak-e a paksi bővítésről, Martonyi János hangsúlyozta, hogy a döntés célja az energiaellátás biztonságának fenntartása, világpolitikai háttere, tartalma és jelentősége pedig nincsen.
"Szó sincs arról, hogy ezzel (a döntéssel) Magyarország Oroszország felé fordul" – mondta Martonyi János.
Forrás: MTI

Hát ezért nyalja a zsidó segget , mert egy döntésért sem mer felelősséget vállalni. És ez a Bilderbek képviselő , inkább bólogató Jánosnak néznénk, a besúgó urat , arra a posztra jó is volt , döntést nem kellet hoznia .

A NASA drón-irányító műholdat juttatott ki röppályára


A NASA drón-irányító műholdat juttatott ki röppályára

Ma a Canaveral-fokon levő amerikai bázisról fellőtték az Atlas 5 rakétát, amely a TDRS-L új generációs műholdat jutatta ki a röppályára. A szerkezet sikeresen hajtotta végre a missziót, és levált a hordozó rakétáról – jelenti a média.

A TDRS műhold-csoport lehetővé teszi, hogy az USA kapcsolatba lépjen a kis magasságon repülő eszközökkel a világ különböző részein, többek között így drónokat is tud irányítani. A rendszeren keresztül a NASA adatait továbbítják a Nemzetközi Űrállomásra is.
Ezen kívül, a TDRS-L a Hubble teleszkóp segítségével kapott képeket, valamint a meteorelógiai adatokat is továbbítja majd.
A mai napon indított szerkezet a nyolcadik lett a már működő műhold-csoportban.




Amerikai szakértők szerint nem a szíriai hadsereg követte el az augusztusi vegyi támadást


Amerikai szakértők szerint nem a szíriai hadsereg követte el az augusztusi vegyi támadást

Az augusztusban Damaszkusz körzetében bevetett, szarint szállító rakéták távolsága azt mutatja, hogy ezeket a lőszereket nem a szíriai fegyveres erők lőtték ki. Erre a következtetésre jutott Theodore Postol, a Massachusettsi Műszaki Egyetem professzora és Richard Lloyd robbanótöltet-szakértő.

Szavaik szerint Kelet-Guta térségében „improvizált vegyi lőszerek” kerültek bevetésre, közel 2 km hatótávolsággal. A szíriai légierő abban az időben jóval távolabb volt ettől a céltól. A vegyi támadások következtében/ a különböző adatok szerint/ 281 – 1729 személy vesztette életét.




2015 áprilisában fog megjelenni a Windows 9


2015 áprilisában fog megjelenni a Windows 9

A Microsoft vállalat 2015 áprilisában tervezi megjelentetni a Windows 9-et.

A hivatalos bejelentésre a Build 2014 fejlesztői rendezvényen kerülhet sor, amelyet április 2-4 között rendeznek meg az Egyesült Államokban. Erről Paul Turcotte a Windows IT kiadvány szerkesztője számolt be a blogjában.
Vélhetően az új nevet viselő operációs rendszer célja, hogy kijavítsa az imidzset és azon hibákat, amelyek miatt kritika érte a Windows 8-at. Egyelőre nem tudni, hogy milyen változások lesznek az új operációs rendszerben.



2018-ban India egy ötödik generációs vadászgépet hoz létre


2018-ban India egy ötödik generációs vadászgépet hoz létre

Az indiai Védelmi Kutatási és Fejlesztési Szervezet (DRDO) az ötödik generációs AMCA (Advanced Medium Combat Aircraft) vadászrepülőgép kifejlesztését kezdte el – közölte Kandasamy Tamilmani DRDO egyik részlegének vezérigazgatója. Szavai szerint, az új harci repülőgép 2018-ban emelkedhet a levegőbe.

Ez kétmotoros vadászgép lesz, amely lopakodó technológiával készül. Az AMCA súlya 20 tonna, a repülőgép harci hatósugara mintegy 1000 kilométer, és akár 2000 kilométeres sebességet érhet el.






Japán tudósok tudományos célokra megismételnék a nukleáris katasztrófát


Japán tudósok tudományos célokra megismételnék a nukleáris katasztrófát

Japánban kísérletet terveznek, amely során imitálnák a nukleáris üzemanyag olvadását, hasonlóan a fukusimai atomerőműben 2011 tavaszán történtekhez.

A kísérlet választ kell, hogy adjon arra a kérdésre, mi történik a nukleáris üzemanyagot tartalmazó kazettákkal, azt követően, hogy megszűnik a hűtés.
A kísérlethez 1,2 méter nagyságú fémkapszulát készítenek, amelyben elhelyezik a 30 centiméteres üzemanyag-kazettát. A kísérleti atomreaktor belsejében nagyjából olyan körülményeket teremtenek, amelyek a baleset idején alakultak ki a fukusimai erőműben. A nukleáris kazetta megolvadását kamerák és speciális műszerek rögzítik. A megolvadt üzemanyagot a kutatók tanulmányozzák.



Az orosz tudósoknak köszönhetően a repülőgépek könnyebbé válhatnak


Az orosz tudósoknak köszönhetően a repülőgépek könnyebbé válhatnak

Orosz tudósok világviszonylatban is páratlan hegesztési technológiát fejlesztettek ki, amelynek köszönhetően szuperszilárd alumíniumötvözeteket lehet létrehozni. Ez idáig a javasolt módszert kizárólag titániumötvözetből készített alkatrészeknél alkalmazták.

Az Ufai Állami Repülőgép-gyártási Műszaki Egyetemben (UGATU) orosz szakemberek először alkalmazták a technológiát alumíniumötvözeteknél – mondta
Alekszandr Medvegyev
fizikus.
A világban gyakorlatilag a hegesztett vegyületek sehol sem érnek el ilyen szilárdságot, márpedig ez az alapvető tulajdonság, amire szükség van a hegesztett alkatrészek esetében a repülőgépgyártásban.
Azonkívül a gazdaságosság szintén a technológia előnye, aminek köszönhetően csökkenthető az alkatrészek előállításának költsége. A módszer alapvetően a repülőgépgyártásban alkalmazható, elsősorban hajtóművek gyártása során. A hajtómű szilárdsága meghatározó abból a szempontból, hogy milyen lesz a repülőgép: a hajtómű ugyanis minden gép szíve. Egyes alkatrészek szilárdságának kisebb fokozásával is szépen javíthatók a hajtómű paraméterei – jegyzi meg a szakember.
A hegesztett alkatrészek szilárdsága fokozásának százaléka itt eléggé nagy – 10%. Ha szilárdsága növekedett, akkor egy-egy alkatrész lehet könnyebb, kisebb, vagyis a hajtómű akkor kevesebb kerozint igényel és több utast szállíthat.
A tudósok számításai szerint egy-egy repülőgép-hajtómű súlya az új hegesztési technológia alkalmazása révén 30%-ra csökkenthető. Közben lényegesen növekedne az egész gépezet üzemeltetésének időszaka. Az orosz tudósok fejlesztésének alkalmazásával készített hajtóművek már 2015-ben megjelennek. A szükséges bizonyítványok kiállítását követően beindulhat sorozatgyártásuk.




A tudósok elsajátították a levitációt (VIDEÓ)


A tudósok elsajátították a levitációt (VIDEÓ)

A Tokiói Egyetem kutatói létrehoztak egy gépet a tárgyak levegőben történő megtartására és elmozdítására az ultrahangok segítségével.

Az ultrahang segítségével történő lebegtetés módszere néhány fizikai elven alapul.
Amikor közel állunk egy hangfalhoz, akkor érezhetjük a hang nyomását. Ha két hangszórót egymással szemben állítunk fel, akkor a közöttük lévő hangáramban olyan régiók keletkeznek, ahol a hang a kétszeresére erősödik fel, illetve úgynevezett üresség, ahol a hangok kioltják egymást. Ezek az ürességek úgy funkcionálnak, mint az apró ”zsebek”, képesek megtartani a kisebb tárgyakat a nyomáshullám következtében” – mondták a tudósok.



Three-Dimensional Mid-Air Acoustic Manipulation [AcousticLevitati





Húsz perc alatt kiküszöbölhető a veleszületett szívhiba


Húsz perc alatt kiküszöbölhető a veleszületett szívhiba

Szibériai szívsebészek először alkalmazták Oroszországban azt a páratlan technológiát, amellyel a veleszületett szívhiba kevésbé traumatikus módon korrigálható.

Ezelőtt e veszélyes betegség esetén orvosi műtétet végeztek az egész mellkas felnyitásával, ami szövődményekkel fenyegetett. Orosz szakemberek most már mindössze 3 centis metszetet csinálnak, az új műtét nem követeli meg a szív leállítását és sokkal gyorsabban elvégezhető. A beteg pedig már egy hét múlva felépül.
Kétszáz csecsemő közül egy-kettőnél tapasztalható veleszületett szívhiba. Ha az orvosok idejében nem avatkoznak be, a szív és tüdő ereiben visszafordíthatatlan változások mennek végbe. Abnormálisan magassá válhat a vérnyomás, ami már életveszélyes. Ezelőtt a szívhibás betegket 3-4 órán át operálták. Az orvosok felnyitották az egész mellkast: nagy metszetet csináltak, leállították a szívet és bonyolult műszert szereltek be, amely biztosította a mesterséges vérkeringést, ezzel ideiglenesen helyettesítve a szívet és a tüdőt. A sebész felvágta a szívet és felvarrt rá egy állati szövetből készített „foltot”.
A Novoszibirszki Mesalkin Tudományos Vérkeringési Patológiai Kutatóintézet orvosainak köszönhetően a műtét jóval kevésbé veszélyessé, lényegesen kevésbé fájdalmassá vált, és komolyan csökkent a gyermekek narkózis alatt tartásának ideje. Az egész eljárás mindössze 20 percet igényel. Az ilyen rövid és nem túl mély narkózist a gyermekek sokkal könnyebben viselik.
A műtét után a beteget 2 órán át intenzív osztályon ápolják, aztán az általános osztályra helyezik át. Két-három nap múlva a páciens már elhagyhatja a kórházat. A reanimációs osztályon és egészében véve a kórházban tartózkodás, az érzéstelenítés, a gyógyszerszedés időtartama lényegesen rövidebb, mint korábban. Az emberi szervezet már egy hét múlva rendbe jön.
A műtétet jelenleg már „futószalag” üzemmódban végzik. Most már a továbbfejlesztett módszert kell bejáratni, amelynél teljesen mellőzik a mellkasi metszeteket. Egyelőre nem sok ilyen műtéteket végeznek a novoszibirszki szívsebészek. Hasonló eljárást Oroszországon kívül eddig csupán Kínában és Németországban alkalmaztak.




Svédországban feltalálták az öntisztuló edényt


Svédországban feltalálták az öntisztuló edényt

Svéd tudósok az Innventia cég kutatóval közösen feltalálták az öntisztuló edényt. Ez efféle edények felülete molekuláris szinten eltaszítja a folyadékot és egyéb anyagokat, azok egyszerűen leperegnek a tányér felszínéről.

Az edények új generációjának fejlesztői állítják, hogy széles körű alkalmazásának köszönhetően lényegesen csökkenthető a világ vízkészletének felhasználása.
A találmány csakis azok után kerülhet a piacra, hogy kutatásokat végeznek arról, hogy a hidrofób felület miként hat az ételre. Aztán pedig bárki boltban megveheti ezt a csodaedényt.

2014-ben két hold- és két napfogyatkozásnak leszünk szemtanúi


2014-ben két hold- és két napfogyatkozásnak leszünk szemtanúi

2014-ben a földlakók két hold- és két napfogyatkozást látnak majd – közölték a szibériai csillagászok. Ezenkívül egy aszteroida és hét üstökös repült a Föld közelében.

Először a holdfogyatkozásra kerül sor, amely április 15-re esik. Azt az emberek Észak- és Dél-Amerikában, valamint az Antarktiszon láthatják majd. A második holdfogyatkozás október 8-án várható.
A napfogyatkozás április 29-én és október 22-én következik be. Az elsőt Indonéziában, Kelet- Szibériában és Ausztráliában figyelhetjük meg.
Az idén jól látható lesz a Mars is. Április 9-én közelíti meg bolygónkat. Az első félévben közelebb kertül a Földhöz a Szaturnusz, a Vénusz és a Jupiter. Ősszel jobban látható lesz a Földről a Neptunusz és az Uránusz is.




India bejelentette a saját építésű atom-tengeralattjáró tesztelését


India bejelentette a saját építésű atom-tengeralattjáró tesztelését

2014 telén India teszteli a saját építésű Arihant atom-tengeralattjárót. Ezt a helyi média szerdán közölte.

A tesztelés során felbocsátanak Sagarika K-15-ös ballisztikus rakétákat, amelyek 700 km távolságra vihetnek nukleáris töltetet.India novemberben sikeresen tesztelte a nukleáris töltet hordozására alkalmas Agni-1 ballisztikus rakétát.




Észak-Koreában nukleáris üzemanyagot gyártó új üzem működik


Észak-Koreában nukleáris üzemanyagot gyártó új üzem működik

Yongbyon-ban, az Atomkutató Központban új vállalat működik, amely nukleáris üzemanyagot termel.

A műholdfelvételek arról tanúskodnak, hogy a yongbyoni kutatóközpontban van egy objektum, amely nukleáris üzemanyag gyártására képes a nemrégiben elindított 5 MW-os reaktor száámára” – jelenti a dél-koreai Yonhap hírügynökség.
Szakértők szerint „az új üzem felfedezése Yongbyon-ban megerősíti azt a feltételezést, hogy az Atomkutató Központ sokkal szélesebb és intenzívebb tevékenységet folytat, mint korábban gondolták.”




Moszkva felháborítónak tartja Kerry fenyegetéseit


Moszkva felháborítónak tartja Kerry fenyegetéseit
Fotó: EPA

Moszkva felháborítónak tartja John Kerry amerikai külügyminiszter az ukrajnai eseményekkel kapcsolatos kijelentéseit – olvasható az orosz KüM nyilatkozatában.

Elfogadhatatlannak tartjuk John Kerry államtitkár nyilvános nyilatkozataiban elhangzott fenyegetését Oroszország címére, amelyeket az Ukrajnában és a Krím-félszigeten zajló eseményekkel kapcsolatban tett. Az államtitkár nem veszi fáradságot, hogy megpróbálja megérteni a bonyolult folyamatokat, amelyek az ukrán társadalomban mennek végbe, nem próbálja objektíven értékelni a helyzetet, amely továbbra is romlik, miután radikális szélsőségesek erőszakkal saját kezükbe vették a hatalmat Kijevben, az államtitkár a „hidegháború” korszakából vette terminológiát használja” - szögezi le az orosz külügyminisztérium.




Látásjavító opciós szemüveg cionista bérenceknek.


2014-02-28 Világ-Panoráma
2014-03-03 Világ-panoráma

Azt hiszem a megfelelő dioptriákhoz hozzá jutottál , és másként látod a helyzetet mint a külügyér III/ III - as cionista ÁVH – s múltú zsidói , a Németh Zsolt , és Martonyi cion magyarjai , kik a hazai magyarságot teszi meg felelőssé az Ukrajnában történtekért.

Beszélni is csak arról karattyolnak , hogy Oroszország betört a Krím-félszigetre , arról már nem pofáznak , hogy a zsidó testvéreik elűzték a törvényes hatalmat , persze CIA , MOSZAD, és kitudja még milyen titkosszolgálati háttér támogatással . Talán ezt a mozzanatot kellene feszegetni , mert ha nem törnek be Ukrajna életébe e – tetűk , Oroszországnak esze ágában sem lett volna bevonulni Ukrajnába . És ez a két Jancsi bohóc értelmesebb gondolatokat lejtene el a nép megnyugtatására. De III/ III – as színvonalhoz ez dukál a kádertemető okádja az ilyen zsidó ÁVH kádereket , mert ugye a közéletből ki kéne tiltani már rég az ÁVH – s zsidó hazaáruló pribékeket, és akkor nem az volna a külügy hozzá állása , hogy nem szabad még meg sem említeni a Kárpátaljai magyarság hovatartozását , mintha soha semmi keresnivalónk sem volt e népességgel . A Martonyi is csak a zsidó Klicskovval mer fényképeszkedni , egy magyarral sem mer kiállni a lencsék elé , hogy Ő az Ők érdekeiért kiállnak , nem Ők elébb megkérdezik Izraelt , hogy mi legyen az álláspontjuk . Ki ülteti ezeket a majmokat az ország nyakába , illő volna már a kádertemetők felszámolása , és ha másként nem megy küldjétek őket Izraelbe , majd az Amerikaiak őket is eltartják . Csak minél messzebbre el velük , hogy ne Magyarország hazaárulói legyenek , árulják ez után Izraelt , és a bankárkasztot . Ki az országból velük , találjanak új hazát maguknak , és raboljanak ott. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése