2017. április 1., szombat

NEM LESZ ENNEK JÓ VÉGE!



NEM LESZ ENNEK JÓ VÉGE!

Armageddon nyomába !!!


Donbassz



Valcman utolsó patronjaként emlegetik a kijevi junta Donbassz ellen szövögetett támadási terveit az ellenérdekelt felek, amelyet saját fejébe repít Maradék-Ukrajna mb. Helytartója, ha valóban támadásra szánja el magát. Márpedig támadásra utaló jelek vannak szép számmal-és egyre szaporodnak. Bár a helyzet Donbassz frontjain “visszafogottnak” minősíthető, a készülődés lármája igen nagy.
Tegnap jelentették be Donyeckben, hogy július 27-én eddig még nem tisztázott körülmények között elesett Szlavjanszk egyik hőse, Eduard Gilazov, a “Rjazanyi”. Halálának körülményeiről a későbbiekben adnak tájékoztatást. Annyit lehet tudni, hogy hoholtetemek átadása közben esett el.


Памяти командира ДРГ "Рязань" Эдуарду Гилазову

Villás Béla - A lelki és fizikális terror, mint a tradicionális.... 2017.03.14. Nagyvárad

Ellenfényben - Stadler József

Újgazdagok (1997) - dokumentumfilm

Pintér Sándor - a Csendes Don

Miatta szar hely ez az ország: Polt Péter

Pintér, Boross és a legfőbb ügyész védték az olajmaffiózó megyei főkapitányt! (Dr. Szeszák Gyula)

A maffiaállam nyugdíjazta - Hatszemközt Szeszák Gyula olajügyésszel (Hírháttér TV)

Energol-dosszié



Donyeck és Gorlovka között a köztársaságiak mintegy negyven álcázott latorrohamlöveget és tankot fedeztek fel.
A Szeverszkij Donyec folyó felé tartó pontonhíd-konvojra is felhívták tegnap a luganszki milíciák figyelmét.
Bahmutkánál mára virradóan egész éjszakás lövöldözés volt.
Sirokaja Balka környékén népköztársasági és latortankok párbaja zajlott éjszaka.
Gorlovkát délnyugati irányból önjáró lövegekkel bombázta a pribékhad mára virradóan.
Tegnap este nyolc óra körüli időben Donyeck “Kujbisev” kerületét kezdte ágyúzni a latortüzérség. A nem várt támadás megölt két helyi civilt, másik kettő pedig súlyosan megsebesült.


Обострение ситуации в Донецке 20.08.2015

Донецк: Ситуация в Донбассе за последнее время сильно обострилась / 29.04.2016


A donyecki repülőtér területét este tíz óra tájban kezdték ágyúzni a valcmanisták, és Peszkiben is ezidőtájt kezdődött egy heves aknavetőzgetés.
Hmelnyickij és Jenakijevo mára virradóan folyamatos latorágyúzás alatt állt.
Késő este aztán Jaszinovataja, Sztaromihajlovka és Abakumov is latorágyúzásban részesült.
Kb. ugyanekkor kezdte a martalóctüzérség ágyúzni Pervomajszkot Popasznaja környékéről, ám nem kis meglepetésükre itt választűzben részesültek.
Posztolta Andre Lowoa 07:11 0 Hozzászólás
Címkék:
péntek, augusztus 21, 2015









Az ukrán állam elveszítette az erőszak-monopóliumot


Egy ukrán ellenzéki vezető szerint az állam elveszítette az erőszak-monopóliumot az EuroMaidan során, és a donbassz-i konfliktust ma azért nem tudják megoldani, mert az ukrán állam már nem tudja erővel érvényesíteni saját fennhatóságát a fegyveres szélsőjobboldali szervezetek által ellenőrzött területeken.
Viktor Medvedcsuk, az Ukrán Választás ellenzéki mozgalom vezetője szerint Petro Porosenko rendelkezik megfelelő politikai akarattal a minszki egyezmény betartására és a Donbassz-régióban zajló konfliktus megoldására, de ahhoz már nem rendelkezik elegendő politikai erővel, hogy ezt meg is valósítsa. Az ellenzéki vezető a Russia Today-nek nyilatkozva azt mondta;
az Euromaidan során az ukrán hatóságok elveszítették a legfontosabb tényezőt: az erőszak-monopóliumot.
Medvedcsuk elmondása szerint a kijevi forradalom után Ukrajna egy olyan területté vált, ahol az amerikai nagykövet vált a legfelsőbb politikai hatósággá, és az állam már nem tud élni azokkal az eszközökkel, ami éppen az államiság sajátossága lenne.
Szerdán Petro Porosenko a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén javasolta, hogy minden szállítmányozási útvonalat tegyenek hozzáférhetetlenné a Donyecki és Luganszki Népi köztársaságok irányába, ameddig ezek a területek nem térnek vissza Ukrajna ellenőrzése alá. Egy nappal később a tanács megkezdte ennek végrehajtását.
A kérdéses régió mentén azok a mozgalmak kezdtek önhatalmúan gazdasági és kereskedelmi blokádot létrehozni, melyeket Kijevben a nyugatbarát puccs során fegyvereztek fel. Az ukrán hatóságok ezeket a fegyveres szélsőjobboldali csoportokat már nem tudják erővel felszámolni, ezért más lehetőség híján maguk is utólagos döntésekkel jóváhagyják a blokád fenntartását. Ezek a történések azt mutatják, hogy az ukrán államiság megszűnőben van, hiszen a hatóságok ma már láthatóan nem képesek arra, hogy helyreállítsák az erőszak-monopóliumot, ami az államiság lényegi eleme.
http://www.hidfo.ru/2017/03/az-ukran-allam-elveszitette-az-eroszak-monopoliumot/






Ukrajnában a kormány nem bír a fegyveres szabadcsapatokkal


A miniszterelnök szerint is káros Ukrajnára nézve az elszakadó területek elleni gazdasági blokád. Ennek ellenére a kormány nem tudja megakadályozni, hogy a fegyveres nacionalista szervezetek blokád alatt tartsák a területet.
Ukrajna miniszterelnöke, Volodimir Grojszman azt mondta, a Kijev által a donbasszi köztársaság ellen bevezetett gazdasági blokád Ukrajnára nézve is káros. Pénteki beszédében kifejtette, hogy a blokád az ukrán gazdasági növekedés lassulásához vezet, emellett a hadsereg finanszírozására is hatással van.
Minden egyes hiányzó termék, amihez a blokád miatt nem jutunk hozzá, újabb problémákat okoz, ezek miatt az országban gondok adódtak az energiaellátással.”
A kormányfő emellett utalásokat tett arra, hogy Ukrajna egyelőre felülmúlta a 2017-re prognosztizált gazdasági növekedés mértékét, emiatt a blokád fenntartását támogatók akaratlanul is összejátszanak Ukrajna ellenségeivel, akik a gazdaság gyengítésében érdekeltek. A blokád fenntartása ráadásul a hadsereg állapotára is hatást gyakorol.
A hadsereg finanszírozása is a GDP-től függ, emiatt a bokád ezen a téren is visszaesést okozhat.” – mondta.
Januárban a kijevi Euromaidan aktivistái közül toborzott, később a Donbassz régióba a frontra küldött fegyveres alakulatok önhatalmúan kereskedelmi blokádot vezettek be az Ukrajnától elszakadó területek ellen. A fegyveres csoportok ellenőrzés alá vonták a vasúti szállítmányozási útvonalakat. A blokád eredményeként Ukrajna nem tud hozzájutni az erőművek működtetéséhez használt antracit szállítmányokhoz, emiatt a nyersanyagforrások kimerülésével zavarok keletkeznek az ország áramellátásában.
Miközben az energiaügyi minisztérium kétségbeesett próbálkozásokat tesz a kimaradó szállítmányok pótlására, egyértelművé vált, hogy a kormány nem ura a helyzetnek, és a karhatalom nem tudja felszámolni a blokádot önhatalmúan bevezető fegyveres szabadcsapatokat. Hetekkel ezelőtt az államfő Petro Porosenko is arról beszélt, hogy ellenzi a blokád fenntartását, később azonban utólagosan beleegyezett a blokád fenntartásába, mert kérdéses, hogy nyílt konfrontálódás esetén a kormány képes lenne-e a blokád felszámolására. A kormányfő blokádot ellenző nyilatkozata szintén azt mutatja, hogy az állam nem tudja kontroll alatt tartani a helyzetet, hiszen ezáltal egyértelművé vált; a kereskedelmi blokád az államfő és a kormány akarata ellenére marad érvényben.http://www.hidfo.ru/2017/03/ukrajnaban-a-kormany-nem-bir-a-fegyveres-szabadcsapatokkal/
Szerző: Andre Lowoa










Harminc fajsúlyos személyiség találkozott 2010. december 28–29-én a New Jersey-i Newark repülőtér közelében levő szállodában.
Teljes titoktartás mellett, inkognitóban jelentkeztek be különleges igazolványukkal, amelyet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági hivatalától kaptak, konspiratív úton. Mindannyian nagyfejűek. Három-három vezető tisztviselő képviselte az Egyesült Államok külügyi, hadügyi, belügyi és pénzügyi államtitkárságát, két főtanácsadó az elnöki hivatalt, a többiek a szövetségi jegybankot (Fed), a bankjegykibocsátó hivatalt, a pénzjegynyomdát és az államkincstárt, a nemzeti vámhivatalt és a CIA-t képviselték. Fedett ügynökök gondoskodtak a biztonságukról és a tárgyalás teljes informatikai védelméről, ezúttal szokatlanul kis létszámban, nem akarva feltűnést kelteni a jelenlétükkel. Jól működtek: sikerült megőrizniük a tárgyalás előkészületeinek titkosságát, a sajtó nem jutott „füleshez” az összejövetelről; amelyet a legalkalmasabb napokra időzítettek: karácsony és újév közé.
A megbeszélés több tárgykörre terjedt ki, de végső soron egyetlen, hatalmas jelentőségű, mindennel összefüggő döntés meghozatala volt a találkozó célja. Első tárgyalási pontként a Fed és a bankjegykibocsátó intézmény képviselői tartottak tájékoztatót az amerikai dollár helyzetéről. Az nem volt új hír, hogy a zöldhasú a világ legelterjedtebb fizetőeszköze, de hogy mennyire az, új és újabb meglepetéseket tartogatott. Mert amíg 1995-ben még csak négyszázmil­liárd dollár készpénz volt összesen forgalomban, aminek harmada az Egyesült Államokon belül forgott, addig 2005-re a kibocsátott pénzmennyiség a kétszeresére nőtt. Az illegális ügyletek megnehezítése céljából 2010-ben a százdollárosra maximalizált és egyben modernizált bankjegyeket készítettek; kitudódott azonban, hogy az egymilliárdnyi százdolláros papírpénz egy része hibás, kiválogatásuk módját pedig nem találták meg.
Egy évre rá a Fed még biztonságosabb százdollárosokat nyomattatott. Az immár felmérhetetlen nagyságrendben forgó, vízjeles papír fizetőeszközt többféle biztonsági elemmel látták el, a háromdimenziós csíktól a színváltós képen át a mikroírásokig, nem csoda, hogy a gyakorlatilag hamisíthatatlan bankókat szívesen fogadják szerte a világban.
Washington felismerte az óriási lehetőséget a papírpénz fegyverként, hadianyagként történő bevetésére, tekintettel az eddigi nagy sikerre és alacsony kockázatra. A Fed tehát folytatta, sőt fokozta a bankjegyek nyomását és forgalomba hozatalát. Persze nem nyilvánosan, hanem konspirálva, és csakis az Egyesült Államok titkos, globális érdekeit szolgálva. Ezért hívták össze a legszűkebb létszámú agytrösztöt a teendők megbeszélésére. A kormányt képviselő tisztviselők a konferencia második napján álltak elő a farbával: a terv titkos neve EMP – European Migrant Project – volt.
A 2010-es évtized legnagyobb projektje Amerika számára az Európai Unióval való szabadkereskedelmi egyezmény megkötése. A világtörténelmi jelentőségű tervprogram mögött ott feszül az Államok és Kína közötti, több évtizedes árucsere-forgalom, ami mindennek nevezhető, csak nem kiegyensúlyozott, korrekt üzleti működésnek. Peking dollárban tartott devizakészletének bruttó értéke már 2006-ban elérte az 1550 mil­liárd dollárt, s azóta is évenként átlagosan háromszázmilliárddal növekszik. Az amerikai deficit Kínával szemben ugyan nem jelentős, Washington azonban magas termelői árai miatt nem tudja piacképes termékekkel kiegyenlíteni a tartozását. Érzékenyen érintette, hogy 2014-ben Kína és Oroszország között olyan egyezmény jött létre, miszerint az egymás közötti kereskedelem területéről kizárják a dollárt mint fizetőeszközt.
Az Egyesült Államok érthetően és önérdekűen megtesz mindent, hogy megszerezhesse Európa piacait. Bármi áron. Már 2014 előtt – meglehetősen diszkréten – kezdeményezte Brüsszelnél a Transzatlanti Szabad kereskedelmi és Befektetési Megállapodás (TTIP) előkészítését. Ezzel tulajdonképpen már be is tette a lábát az ajtórésbe: a számos területen és az aktuális politikai kérdésekben megosztott öreg kontinens lomha, végtelenül bürokratikus és korrupt EU-vezetése bármilyen szerződés megkötésére kapható, feltéve, ha ő is jól jár. Mi sem jellemzőbb az atlanti (v)iszonyra, mint hogy a kisebb területű és a hagyományos agrártermelésükre kényesen ügyelő uniós tagországok jelezték elsőként és sürgetik a tengerentúli gyakorlatban elterjedt génmódosított termények, vetőmagok szigorú, bajmegelőző kitiltását Európa földjéről.
Amerika foga azonban Európa „húsára” fáj. Számára menekülés az adóssághalmaz és a recesszió elől a világ második legerősebb gazdasági közösségének megkaparintása. Erről tárgyaltak mint a legfontosabb tennivalóról 2010 utolsó napjaiban harmincan. Döntésük lényege: a papíralapú fegyver mindig kéznél van, bármikor nyomtatható, a hibátlan amerikai dollárral mindent és mindenkit meg lehet vásárolni.
A 2010. évi ukrajnai elnökválasztást követően a szovjet utódállam gazdasága és pénzügyei rapid tempóban romlottak. A 2008-ban még hét-nyolc százalékos GDP-növekedést teljesítő Ukrajna 2012 óta amerikai dollárkölcsönökből tartja fenn magát. 2014-ben Európa keleti határánál váratlanul furcsa konfliktus tört ki, a jugoszláv polgárháború után a második véres összecsapás szláv rokonok között. A kijevi eseményekben tetten érhetően jelen voltak amerikai ügynökök, akik készpénzzel és fegyverekkel támogatták az utcai csőcselékből verbuválódott ellenzéket. Az „eredmény”: ötvenezer halott.
A háborúvá fajult ukrán-orosz ellentétek felszította a lengyelek és a balti országok virulens oroszellenességét. Az EU keleti határain belül azóta már igen jelentős NATO-aktivitás – főként amerikai katonai jelenlét – mutatkozik. Nyugat-Európa déli, földközi-tengeri határával szemközt már korábban, váratlanul és indokolatlanul megdöntötték Moammer Kadhafi 1969 óta fennálló rendszerét. Kadhafit pedig, aki egyedüliként tudta visszatartani az Afrika belsejéből Európa felé igyekvő érkező migránsokat, megölték. A kiprovokált polgárháború óta tömegével özönlenek a menekültek a francia és olasz partok felé. Amerikai „munkálkodás” következtében tört ki Egyiptomban az „arab tavasz”, gyöngült meg a békés, vendégszerető Tunézia, majd az évtizedek óta szilárd berendezkedésű Szíria.
Talán nem is talány, hogy az olajtermelő arab országok óvatos anyagi támogatásán kívül kik látják el pénzzel és fegyverrel az Iszlám Állam nevű nemzetközi bűnszervezetet. Mindenesetre a létrejötte óta a fekete-afrikai államoktól Kis-Ázsián át Afganisztánig és Bangladesig legalább tucatnyi ország népe kerekedik fel, hagyja el az otthonát, hazáját, és veszi az irányt Európa felé. Tengeri úton Francia-, Olasz- és Görögországon keresztül és tovább északnak, a balkáni útvonalon Törökországon, Bulgárián, a jugoszláv utódállamokon és Magyarországon át a német nyelv- és jóléti területek irányába. Különös módon minden menekültnek bőven van készpénze útiköltségre, ha kell, taxira, „idegenvezetőre” is, olyan nagy összegű tarifák, szolgáltatási díjak mellett, amennyiből egy átlag magyar az egész nyarat Horvátországban tölthetné. Édes mindegy, hogy az „utasok” dollárban vagy euróban tartják a pénzt, az árfolyam csaknem azonos, az átváltás pedig egyszersmind a zöldhasú pénz tisztára mosása. Hírügynökségi jelentések szerint hét–tíz milliós tömeg áll készen a vándorútra Európa felé.
von
A 2010 végén megtárgyalt EMP-terv azóta megmutatta a valóságban is, hogy működik. Akkor is, ha az a bizonyos szupertitkos találkozó nem ott, nem akkor és nem úgy történt. Ez a lényegen nem változtat. Mindennap láthatjuk a tévében.
(
mh)


von
A 2010 végén megtárgyalt EMP-terv azóta megmutatta a valóságban is, hogy működik. Akkor is, ha az a bizonyos szupertitkos találkozó nem ott, nem akkor és nem úgy történt. Ez a lényegen nem változtat. Mindennap láthatjuk a tévében.
(
mh)




Határvadászok…



Piros pontot kap, aki a mezőőr által elfogott törvénysértő migránsok között talál egy gyermeket vagy egy nőt. - Ásotthalom térsége 08.11. Fotó.- Toroczkai László Fb
Piros pontot kap, aki a mezőőr által elfogott törvénysértő migránsok között talál egy gyermeket vagy egy nőt. – Ásotthalom térsége 08.11. Fotó: Toroczkai László / Fb

A határon meg kell fékezni az erőszakot és az anarchiát! – Fel kell számolni az embercsempész bandákat! –

1. Támad a migráns!

A baloldali sajtó szerint a kormány újabb hisztije, hogy a “menekültek” agresszívak, ezért állít fel a kormány határvadász századokat.
Nos, a mi tapasztalataink természetesen megint csak ellentétesek, de ez biztos a mi “hisztinkből” adódik.
Tegnap délelőtt történt: lakossági bejelentés alapján felvonultunk egy erdős részre, 10-15 fős migráns csoportot felkutatni. Az erdőt csatárláncban végighajtottuk, nem lettek meg. Egy lelkesebb, bevállalósabb kollégánk nem adta fel, tovább kereste őket, egyedül lekövette a nyomukat, rá is akadt a csoportra.
Felszólítására a csoport nagy része engedelmesen elindult ki az erdőből, viszont 3 kamikáze (természetesen életerős, fiatal férfi), pedig futni kezdett, majd az egyik meggondolva magát, visszafordult és egy fahusánggal megtámadta a kollégánkat.
Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem érte el, nem lett komolyabb sérülés. Feltételezzük, ez nem az agresszió jele volt, talán csak a kétségbeesésé, hogy “mi lesz most velem, az EU-ban vagyok, ezek teletömnek majd kajával, fedél lesz a fejem felett, lesz zsebpénzem és akkor lépek le Németországba, ingyenjeggyel, amikor csak akarok….”!
Igen, megértjük, hogy ezen gondolatsor végigfuttatása után agresszívan lépett fel… Vagy nem?

2. Anarchia: egymást is támadják a migránsok, a csempészek pedig őket ütik

Fotó - Önkéntes Határvadászok Fb - 2015. 08.20.A fiatalemberrel az ásotthalmi határszakaszon találkoztunk. Elmondása alapján, szerb oldalon az erdőben megtámadták őket (maffiát mondott, nem tudjuk ezek civilek, vagy más migráns csoportok voltak).
Javasoljuk a migránsok közé (persze csak a biztonságos magyar oldalon), olyan szívesen beépülő újságíróknak, hogy menjenek le a határ mellé, szerb oldalra és ott készítsék el szenzációhajhász riportjaikat ezekről az emberekről, ne a magyar rendőröket, civileket “buktassák” le, oknyomozó riportjaikkal, hogy milyen “durván bánnak” a migránsokkal. Ja, hogy ehhez kellene egy kis bátorság is?

3. A rendőrségen belül határvadász századok jönnek létre a déli határ védelmére

A szerb-magyar határra újabb egységeket, több ezer rendőrt akarnak küldeni. Erről Lázár János beszélt az augusztus 18-i kormányülés szünetében.
Fotó - Önkéntes Határvadászok Fb - 2015. 08.13.A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy a kormánypártokat felkérik arra, javasolják a parlament rendkívüli ülésének összehívását a bevándorlókkal kapcsolatos törvénymódosítások érdekében.
Lázár János szerint, ha a Parlament elfogadja a Büntető törvénykönyv módosítását, akár 3-4 év szabadságvesztéssel sújthatják majd az illegális határátlépőket, és azt is büntetik, ha valaki megrongálja a határzárként megépült kerítést.
Szigorítanák az embercsempészet büntetését is. A kormány mai ülésén meghallgatta a belügy- és a honvédelmi miniszter beszámolóját a 175 kilométeres szerb-magyar határzárról. A tárcavezetők elmondták, hogy augusztus 31-ig megépítik annak első részét, a gyorstelepítésű drótakadályt és feszes ütemben folyik a második, a magas kerítés felállítása is. Lázár János azt is elmondta, hogy a miniszterelnök azt kérte Pintér Sándortól, hogy állítsanak fel a magyar rendőrségen belül határvadász századokat, és ezekben az egységekben több ezer rendőr szolgáljon a déli határ mentén.
Összeállította: Garbolczy János / Szabad Riport
Források: Önkéntes Határvadászok / Fb – Toroczkai László / Fb – Városi TV Szeged





Bevándorlás: Macedónia rendkívüli állapotot hirdetett



A macedón kormány kihirdette a rendkívüli állapotot a balkáni országba érkező migránstömegek miatt – jelentették be Szkopjéban csütörtökön.
A szkopjei sajtó beszámolói szerint a macedón rendőrség és katonaság a macedón-görög határszakaszon járőrözik, ahol megpróbálják megakadályozni a migránsokat abban, hogy bejussanak az országba. A tudósítások szerint több ezer migráns rekedt a határsávban, mert nem sikerült átjutniuk Macedóniába.
Ezzel egy időben több ezer migráns tartóztatta fel a Szalonikiből Szkopjéba tartó személy- és teherszállításra használt vonatokat.
Ezt a vasútvonalat használja a legtöbb migráns arra, hogy Görögországból Macedóniába, majd onnan Szerbiába jusson. A legtöbben azért választják a vasutat, mert a vonatjegyek jelentősen olcsóbbak a buszjegyeknél vagy a taxisok fuvardíjainál.
A macedón-görög határ melletti Gyevgyelija városkában naponta több mint ezren próbálnak meg feljutni a szerelvényekre, az utóbbi napokban többször is összeütközések voltak a migránsok között, a helyekért folytatott tusakodásban többen is megsérültek. Mivel kevés a vasúti vagon, Szkopje a szomszédos országoktól kért segítséget, eddig azonban egyik kormány sem válaszolt.
Csak az utóbbi egy hónapban majdnem 39 ezer migránst regisztráltak Macedóniában, többségük Szíriából indult útnak. A hivatalos adatok szerint mintegy kétezer migráns lépi át minden nap a görög-macedón határt, ahonnan Szerbiába, majd Magyarország és más európai uniós országok felé folytatják útjukat.
(figyelo)
Bal-Rad komm: Ez a tömeg rendesen megedződik mire a magyar határra ér! Mert ideér! Egy ilyen felajzott, edzett tömeget pedig sem kerítés, sem pedig párszáz botcsinálta határvadász fel nem tartóztat!




Céljuk: Hazánk destabilizálása – Their goal; is to destabilise our Homeland



People, who support illegal immigration, don't want to help to the refugees... THEIR GOAL IS TO DESTABILISE OUR HOMELAND! But we'll never let them to do that!!
People, who support illegal immigration, don’t want to help to the refugees… THEIR GOAL IS TO DESTABILISE OUR HOMELAND! But we’ll never let them to do that!!






Menekült vagyok én is, csak éppen a saját hazámban’



11896192_736179366511080_6834210220901611422_n


Liberális kegyetlenség –

Tegnap este, Keleti Pályaudvar. Tranzitnál a liberálisok épp ételt osztanak a bevándorlók számára.

Egyszer csak felcsattanó hang követeli, hogy intézkedjenek a biztonságiak. Odanézek, hogy mi folyik itt? Egy női hang kiabálja, hogy intézkedjenek az őrök, mert egy hajléktalan odament kéregetni, márpedig az adomány csak a menekülteknek jár.
Az addig csendes csöves ekkor már hangosabban, méltatlankodva mondja, hogy csak egy meleg ruhát szeretne, mert fázik az átázott ingében. A nő erre elismétli: ott minden a “menekülteké”.
A hajléktalan erre csak ennyit válaszolt, már ismét csendesen: “Menekült vagyok én is, csak éppen a saját hazámban”. Aztán elballagott, vizesen, vacogva…
A liberálisok adományai pedig szokás szerint a kukában végezték. Ennek ellenére a magyar hajléktalan nem kaphatott belőle, mert ő magyar, nem idegen, nem más. És a liberálisok gyűlölnek mindent, ami magyar. Még azt a szerencsétlen, átázott koldust is…




Nem kellenek az amerikai fegyverek – nem vagyunk Európa árulói



Egyelőre megalapozatlan információk terjednek arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok közel 60 év alatt összeszedte a bátorságát, és mégis tankokat küldene Magyarországra. Csakhogy ma már senki nem várja a “felszabadító nyugati csapatokat”.
1956-ban megszámlálhatatlanul sokan haltak meg azért, mert abba a hamis hitbe ringatták őket, hogy valamiféle segítségre számíthatnak a Nyugat részéről, ami már akkoriban is a demokrácia és szabadság védelmezőjének szerepében tetszelgett. A nyugati csapatok azonban nem jöttek, a forradalom elbukott, és a magyarság újra meg kellett tapasztalja, hogy a Nyugat számára csak geopolitikai tényező, majd járulékos veszteség vagyunk. Az Egyesült Államoknak szüksége volt arra a látszatra, hogy a rivális nagyhatalom befolyási övezetéhez tartozó országok rabszolgasorban élnek, és amerikai felszabadításra várnak – de semmi többre. Az amerikaiak tevékenysége akkor is kimerült az elégedetlenség szításában, az államellenes szervezkedésben, de soha egy pillanatra nem gondolták komolyan, hogy a destabilizáláson kívül bármi mást is tesznek – köszönjük szépen, eljátszottátok a nektek leosztott szerepet, de ennyi volt.
Washington külpolitikája nem sokat változott azóta. Az utóbbi évek során is szemtanúi lehettünk annak, hogy az amerikai titkosszolgálatok egész népeket hergeltek újabb gyilkos forradalmakba, majd a Nyugat segítségnyújtása az olajmezők őrizetéig terjedt. Káoszba süllyedt Észak-Afrika és a Közel-Kelet, mert valaki elhintette a fegyveres ellenállás magvát, majd valaki a jobb világra vágyó becsületes emberek százezreivel elhitette, hogy segítségnyújtásra számíthatnak, és utána tényleg egy jobb világ jön. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a szép új világ londoni munkavállalást jelent. Nekünk sem, és az afrikaiaknak sem tudtak mást adni. Megérte? Dehogy. Ha tehetnék, már ők is visszacsinálnák.
A térségi politika most, közel 60 év után újra úgy alakul, hogy a magyarság geopolitikai tényező lett az amerikaiak számára. Se több, se kevesebb. Arra kellünk az amerikaiaknak, hogy rajtunk át vonulhassanak Oroszországba. A felelősséget, a következményeket pedig majd mi viseljük – ahogy ’56-ban is.
Washington nem jelent fenyegetést Oroszországnak. Az amerikai kontinensen lévő fegyverek nem fenyegetik Moszkvát – ellentétben azokkal a fegyverekkel, amit Kelet-Európában helyeznének el az amerikaiak. Itt jön képe a magyar nép, mint éppen aktuális geopolitikai tényező, és a magyar politikai elit mint balek. Mindig szükség van az éppen aktuális balekra, aki hozzájárul ahhoz, hogy az általa vezetett országból lőhessék ki az éppen aktuális rakétát. Cserébe gazdag lehet, és nem kell félnie az amerikaiaktól, akik itt minden áron fegyvereket akarnak elhelyezni, akár az éppen aktuális vezető politikus holttestén át is.
Kell ez nekünk? Részt akarunk venni egy a Föld túlsó szegletéből terjeszkedő nagyhatalom egy európai ország elleni háborús készülődésében? Tényleg Európa árulói lennénk? Ezt jelenti ugyanis, ha beengedjük hazánkba egy másik kontinens nagyhatalmának fegyvereit, amik egy európai országra irányulnak.
Szerencsére mutatkoznak annak jelei, hogy Magyarországon vannak olyan politikusok, akik nem Európa árulói. Bár a kormánypárt ellenállása egyelőre kimerül annyiban, hogy ők nem hallottak ilyen megkeresésről, az már látható, hogy az amerikai terjeszkedés Magyarországon egy újabb megosztó tényező. Se a kormány, se az ellenzék nem akarja ezt. Előbbiek inkább időhúzásra törekszenek (a holttestükön át opció miatt), utóbbiak nyíltan ellent mondanak. Volner János, a Jobbik alelnöke az amerikai tankok érkezéséről közölt sajtóhírek után azonnal egyértelművé tette; pártja elutasítja, hogy a kormány nagyhatalmak katonai konfliktusainak lehetséges helyszínévé tegye Magyarországot. Nem akarnak amerikai fegyvereket. A párt hazánk semlegességét szorgalmazza, ami legkevesebb annyit jelent, hogy nem engedünk teret egy térségi ország elleni háborús készülődésnek. A Jobbik szerint a kormány eddig is az amerikai érdek képviseletében küldött magyar katonákat idegen országokba, Magyarországnak nem fűződik érdeke ázsiai és közel-keleti országok erőszakkal elnyugatosításához. Talán évekkel ezelőtt azt mondta volna a liberális médiamonopólium, hogy ez egy hangos kisebbség véleménye. Csakhogy azóta a Jobbik legnagyobb ellenzéki párt lett, a kormány pedig kizárólag azzal tudta megállítani népszerűségvesztését, hogy alkalmazkodott a hangos kisebbségnek deklarált csendes többség elvárásaihoz.
Magyarországon nincs szükség az amerikai páncélosokra. Nem akarjuk, hogy az Egyesült Államok innen kiindulva “építsen demokráciát”, ami a korábbi tapasztalatok szerint csak újabb országok lerombolásához, újabb népek cserbenhagyásához vezet. Nem akarunk egy káoszba fordult Ukrajnát, ahol – a líbiai minta szerint – nincs központi kormány, és a terrorszervezetek fanatizmusa miatt mindennapos problémát okozna a magyar hatóságok számára, hogy ismeretlen merénylők ne robbantsanak budapesti szupermarketben. Évtizedekkel ezelőtt az amerikaiak által felhergelt ellenzék várta a nyugati csapatokat – ma nem várja őket senki. Maradjanak az amerikai kontinensen! Kezdetben az is elég lenne, ha ott megvalósítanák az emberi jogokat és demokráciát.

http://hidfo.ru/2015/08/nem-kellenek-az-amerikai-fegyverek-nem-vagyunk-europa-arulo/
Posztolta Andre Lowoa 


TOVÁBBRA IS NYUGAT-EURÓPÁNAK KÉPEZÜNK ORVOSOKAT!



Az egészségügyi dolgozók kivándorlása ellenére a rendszerváltás óta nem látott magasságba emelkedett az orvosok száma. A háziorvosok és a kórházi ágyak száma azonban folyamatosan csökken.

Az egészségügyi dolgozók kivándorlása ellenére a rendszerváltás óta nem látott magasságba emelkedett az orvosok száma – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. Tavaly 39 ezer orvos dolgozott, amire 1990 óta egyetlen évben sem volt példa. A megelőző évben 37 700, 2012-ben pedig 36 250 orvos látta el a pácienseket. (Utoljára 2004-ben közelítette meg a mostani szintet az orvosi létszám, azt követően azonban gyors csökkenést láthattunk.) A KSH adatai szerint az elmúlt négy évben azonban évente 3-4 százalékkal nőtt a létszámuk. A tízezer lakosra jutó orvosok száma ennél is gyorsabb ütemben emelkedik, ami összefügg a népességfogyással is. Tavaly majdnem 40 orvos jutott tízezer emberre, miközben négy évvel korábban még a 35-öt sem érte el a számuk.
A szektor problémái a részletes adatokban látszódhatnak. A háziorvosok és házi gyermekorvosok száma 6343 fő volt, ennél alacsonyabb számra 1992-ben volt példa. A csökkenő népesség miatt azonban az egy háziorvosra jutó lakosok száma nem emelkedik, évek óta 1550 fő körül stagnál. A Dél-Dunántúlon a legjobb a helyzet, ahol „csak” 1400 lakos jut egy háziorvosra, míg az Észak-Alföldön, a Közép- és Nyugat-Dunántúlon a legrosszabb, ezeken a területeken több mint 1600 embert kell ellátnia egy háziorvosnak.
Hiába van azonban a rendszerváltás óta nem látott magasságban az orvosok létszáma, Magyarországon még így is rendkívül kevés orvos jut ezer lakosra. Tavaly közel 2 ezer egészségügyi dolgozó jelezte, hogy külföldön vállalna munkát. (A kérelmezők 63 százaléka orvos, 12 százaléka fogorvos, 17 százaléka ápoló és 8 százaléka gyógyszerész.) A háziorvosok esetében szakértők szerint a helyzet a következő években romlani fog, mert rengeteg háziorvos megy nyugdíjba, akiket nem tud pótolni a munkába álló fiatal korosztály.
Még tavasszal a Blikk szerezte meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik munkaanyagát, amely azzal számolt, hogy egy évtized alatt négyezer fővel csökkenhet a háziorvosok száma. A körülbelül 6500 praxisból (már 6350 alatti a számuk friss adatok szerint) 2025-re 800 fiatal háziorvos munkába állásával is 3300-ra apad a létszám. Most is több száz praxis betöltetlen, és több százezer embernek nincs megfelelő alapellátása.
A probléma miatt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a múlt hónapban ismét pályázatot hirdetett a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok betöltésére, amelyre 500 millió forint van. Tavaly 413 millió forintot fizetett ki az OEP, amelynek eredményeképpen 38 háziorvosi szolgálatot sikerült betölteni. Idén az egy éve betöltetlen háziorvosi szolgálatra elnyerhető támogatás 6 millió forint. Ott, ahol 60 hónapja betöltetlen az álláshely, már 10 millió a támogatási összeg.
(
vg.hu)
Posztolta Andre Lowoa






Támadás előtti erőgyűjtés Donbasszban?



suli
Donbassz mára virradó éjszakája meglepően “csendes” volt. Komolyabb torzsalkodás, vagy a latortüzérség megszokott éjszakai ténykedése is elmaradt. Persze azért ágyúzgattak, de az elmúlt időszakhoz képest a mára virradó éjszaka csendesnek számít.
Sztanyica Luganszkánál folytatódott a tegnapelőtt elkezdődött lövöldözés. Egész éjszaka ki is tartott. Kalasnyikovokkal vitáztak a felek.
Donyeck Petrovszkij kerületét ágyúzta az éjszaka a valcmanista latortüzérség. Jutott a gránátokból a közeli Alekszandrovkának is, ahol két lakóházat találtak telibe. Mindkettőben egy-egy civil halott az “eredmény”!
Éjjel háromnegyed éjfél és fél egy között kettő darab “Tocska-U” rakétát lőtt le a donyecki légvédelem. Még a város légterén kívül.
Szpartakban kora este tört ki csetepaté, ami egészen ma reggelig eltartott.

Ожесточенное перемирие

ВИА Гра - "Перемирие" live-шоу. Полная видеоверсия

Pap Gábor - Bakócz Tamás ,Mediciek,Fuggerek,proletariátus,Székely (Dózsa) György

Pap Gábor Magyar őshaza és valódi kereszténység

Felültetve (2011 év) filmek magyarul teljes a neten

Beépített tudat


Krasznyij Partyizant éjfél tájban érte egy “Grad” sorozat. Vélhetőleg ugyanaz a latorüteg “kínálta meg” Gorlovkát is, ugyanabban az időben.
Voltak minden felé kisebb-nagyobb (inkább kisebb) összetűzések természetesen, de azok már szinte említésre sem méltóak.
Mintha erőt gyűjtene a latorhad Donbassz határain.
Posztolta Andre Lowoa 





A térségi országok a hadsereg bevetését tervezik a bevándorlók ellen




A hazai média-fősodor szuggesztióival ellentétben nem magyar kezdeményezés a déli határzár építése és a határvadász századok újbóli felállítása. A kormány európai trendet követ a migrációs nyomás kezelésében, és se többet, se kevesebbet nem tesznek, mint ami Európában megengedett.
Csehország elnöke, Milos Zeman múlt hét kedd folyamán bejelentette, hogy az Európai Unió azonnal fizikai védelem alá kell vonja a jelenlegi schengeni övezet teljes külső határát, ellenkező esetben Csehország saját határait erősíti meg, és a hadsereget veti be az illegális bevándorlás leállítására. Zeman kedden találkozott Milan Stech kongresszusi képviselővel és Jan Hamáček házelnökkel, amit közös bejelentés követett. Ez a bejelentés kinyilvánította, hogy a schengeni övezet jelenlegi protokollja kudarcot vallott, és a tagállamok eltökéltséget mutatnak a nemzeti határok helyreállítására, amennyiben az Európai Unió nem képes kezelni a tömeges bevándorlást.
Hamáček egyetértését juttatta kifejezésre arra vonatkozóan, hogy a hosszú távú megoldás az Európai Unió külső határainak megerősítése. Átmeneti válságkezelő intézkedésként azonban elfogadhatónak tartja a Brüsszel jóváhagyása nélkül meglépett nemzeti válságkezelő megoldásokat, vagyis a tagállamok fegyveres erőinek bevonását az épülő határzárak védelmére. Csehország úttörő ebben a vonatkozásban, és a hadsereg bevetésével próbálja leállítani az országon át zajló népvándorlást. Ezzel kijelölte a Visegrádi Négyek új válságkezelési irányelvét, amit a V4 más országai is követni fognak, vélhetően Magyarország is. Hazánkban tehát alapvetően nem belpolitikai kérdés, nem a választók megfogását, és a Jobbik erősödésének hátráltatását célozza a határzár építése, a határvadász századok felállítása. A kormány egyetlen olyan lépést sem hozott eddig a migrációs válság kezelésében, amire ne lett volna precedens Európában az elmúlt egy év során. A térségi trendnek megfelelően vélhetően a hadsereg is bevetésre kerül majd Magyarország déli határainak védelmére, ennek felvezetése azonban időt, jogi változtatásokat és diplomáciai előkészítést igényel.
A cseh politikus szerint szükség van arra, hogy a térségi országok egyénileg is határozott fellépést mutassanak az illegális bevándorlás korlátozása terén, és ezek az intézkedések egyetlen közös irányvonal mentén történjenek, hogy ezzel Brüsszelre közös erővel nyomást gyakorolhassanak.
Zeman bejelentése kapcsán azonban nem feltétlen kell teljes határzárra, és a bevándorlókra tüzet nyitó egyenruhásokra gondolni. Csehország a közeljövőben számos hadgyakorlatot jelenthet be, ezek mindegyike a határ mentén, a bevándorlók legnépszerűbb útvonalait átvágva fog zajlani. A bevándorlók a cseh határ közelében becsapódó bombák és géppuska hangját fogják hallani, ami tényleges fellépés nélkül is minimálisra csökkenti a Csehországba irányuló illegális bevándorlást, emellett lehetővé teszi a kormány számára, hogy humanitárius indokkal lezárjon bizonyos határ menti területeket.
Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap jelentette be, hogy több ezer rendőr bevonásával határvadász századok jönnek létre a rendőrség szervezeti egységén belül, az egyre agresszívabbá váló bevándorlók elleni hatékony fellépés érdekében. Az intézkedés semmivel nem radikálisabb, mint más európai országok fellépése. Magyarország továbbra is az európai trendnek megfelelően lép fel az illegális bevándorlás ellen, de a kormány vélhetően követni fogja a térségi országok lépéseit, amennyiben a V4 a hadsereg bevetését helyezi kilátásba, így a jelenleginél “radikálisabb” fellépésre is számítani lehet. Ezek az intézkedések azonban rávilágítanak, hogy a schengeni övezet határvédelme kudarcot vallott, és ha átmeneti jelleggel is, de a nemzeti határellenőrzés visszaállítása minden térségi országban szükségessé válik.
Posztolta Andre Lowoa 







Amit ma elrabolhatsz!-ne halaszd holnapra!Az őszi betakarításra már meg is lesz a TÖRVÉNY, utána gyorsan BIRTOKBA IS VEHETIK a földeket a MÁR TULAJDONOSOKKÁ avanzsált addigi bérlők!



Az állam 240 milliárdos bevételt szerezhet a földprivatizációból, amelynek tervéről a kormány tegnap tárgyalt. A MOSZ szerint így sok új tulajdonos viszont gyakorlatilag ingyen juthat majd olyan földhöz, amelyet belátható időn belül biztosan nem fog megművelni, hiszen hosszú távú bérleti szerződések kötik. Ángyán József úgy véli, a földeket jelenleg bérlő vállalkozások részvényesei és rokonaik juthatnak jelentős területekhez, miközben eltűnnek a nagybirtokosok térképéről.
Az állami földek privatizációjáról szóló javaslatról tárgyaltak a kabinet tagjai keddi ülésükön. Lázár János délutáni tájékoztatása szerint döntés még nem született az ügyben, ám a Napi Gazdaság információi szerint a javaslat 400 ezer hektár állami földvagyon értékesítését irányozza elő, ez a hazai termőföldállomány mintegy tizede. Tíz hektár alatt pályáztatás útján nyerhetnének földet a gazdák, efölött pedig nyilvános árveréseket tartanának. A föld jelenlegi bérlőjét elővásárlási jog illeti meg, a területet azonban csak akkor szerezhetné meg, ha a legmagasabb összeget kínálja – írta a lap. Az árak nem térhetnének el a piaci szinttől, a szőlők, gyümölcsösök és halastavak esetében azonban nem lesz kötelező az értékbecslés. A megvásárolt föld a törvényes öröklés kivételével nem kerülhetne más tulajdonába – ha ez mégis megtörténik, a terület visszakerül a Nemzeti Földalapba (NFA).
Lapunk számításai szerint a 400 ezer hektár 600 ezer forintos átlagárral számolva 240 milliárdos állami bevételt jelentene. A kormány a tervek szerint idén 192, jövőre 133 milliárd forintot szedne be állami vagyon értékesítéséből, és már számos bírálat érte amiatt, hogy nem tüntette fel, honnan tervezi beszedni ezt az összeget.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) korábban már szorgalmazta, hogy a kormány tegye meg a szükséges lépéseket a gazdák földhöz juttatásáért. A szervezet elnöke akkor felhívta a figyelmet, hogy a magyar termőföld könnyen külföldi kézbe kerülhetne, ha gazdasági társas vállalkozások is szerezhetnének földtulajdont, hiszen azok nemzetközi vásárlók részére is értékesíthetők. A mostani szabályozás szerint a helyben lakó földművelők szerezhetnek földet, és bizonyos méret felett kizárólag licites ármegállapítás lehetséges, tehát senki sincs kizárva. Győrffy Balázs fontosnak nevezte, hogy olyanoknál legyen a termőföld, akik használják, és nem spekulációs céllal veszik.
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) az eddig nyilvánosságra került információkat megdöbbentőnek tartja. „Az állam tulajdonában lévő több mint 500 ezer hektár szántó és legelő nagy részét gazdasági társaságoknak adják bérbe, a teljes területnek csak kis hányadát kezelik magánszemélyek. Mivel Magyarországon a 2013-as földforgalmi törvény szerint gazdasági társaság nem szerezhet földet, az új tulajdonosok nyilvánvalóan nem a területeket jelenleg művelő cégek lesznek. Ha ez a privatizáció a nyilvánosságra került tervek szerint zajlik, akkor valakik rendkívül kedvezményes áron, gyakorlatilag ingyen jutnak olyan földhöz, amelyet belátható időn belül biztosan nem fognak megművelni” – mondta a Világgazdaságnak Máhr András, a MOSZ főtitkárhelyettese.
Hozzátette: bár a Magosz által is sürgetett kedvezményes banki finanszírozás részleteiről, amely a gazdák tulajdonszerzését segítené, egyelőre nincs hír, az aranykoronánként 1250 forintos bérleti díj egy 30-40 aranykorona értékű föld esetében a jelenlegi piaci feltételek mellett is bőven fedezi az állami földek megvásárlásához szükséges hitelt.
Máhr András arra is felhívta a figyelmet: a privatizációs terv eddig nyilvánosságra került részletei a földforgalmi törvény céljaival sincsenek összhangban. „A jogszabály tiltja a spekulatív, kizárólag befektetési célú földvásárlást. Azokat a szerződéseket, amelyek erre utalnak, a Nemzeti Agrárkamara (NAK) illetékes helyi szervezeteinek jogában áll megvétózni. Márpedig egy olyan föld megszerzése, amelyet a tulajdonos 20-30 évig nem tud hasznosítani, hiszen az bérbe van adva másnak, határozottan befektetési célú vásárlásnak tűnik” – véli Máhr András, aki szerint a privatizáció végrehajtásához legalább fél-egy évre van szükség. Hozzátette: az a kormányzati érv, miszerint a földvásárlási programra azért van szükség, hogy a magyar gazdák még azelőtt tulajdont szerezhessenek, mielőtt az EU esetleg negatívan dönt a külföldiek tulajdonszerzését akadályozó magyar földtörvény ügyében, azért csúsztatás, mert a földpiac részlegesen már így is nyitva áll a külföldi állampolgárok előtt. Feltéve persze, hogy földművesnek minősülnek, és ott élnek, ahol a birtokot szeretnék megvásárolni.
Ángyán: a nagybirtokosok kapják a területeket
Megint nyáron, megint szinte titokban. Ugyanúgy kezdődik, mint 2001-ben a piszkos tizenkettőként emlegetett állami gazdaság privatizációja. Most 400 ezer hektárról van szó, amit nélkülünk, a tényleges tulajdonosok felhatalmazása nélkül minden bizonnyal nem fiatal párok vagy helyben élő családok kapnak majd meg, hanem a spekuláns tőke képviselői” – mondta lapunknak Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi államtitkára.
Szerinte félrevezető az az indok, hogy a kormány a külföldiektől igyekszik megvédeni a magyar földet, hiszen még az Európai Unió sem kényszeríthetné arra az államot, hogy adja el a közös nemzeti tulajdon részét képező földeket. Ha azt feltételezzük, hogy az állam jó gazda, és a rábízott vagyont a közjó érdekében használja, akkor a hektárszázezrek éppen most vannak a legnagyobb biztonságban.
Érdemes azt is megnézni, mely nagyvállalkozókhoz köthető cégek bérlik az állami földeket nagy tételben, vagyis kik is azok a kormányzat által előszeretettel emlegetett helyi gazdák, kis- és közepes családi gazdaságok. Csak a Csányi Sándor nevéhez köthető Bonafarm- és a Nyerges Zsolthoz köthető Mezort-csoport 28-28 ezer hektárt bérel” – hivatkozott Ángyán József a tavaly júliusban közzétett VI. jelentésére a földről.
Szerinte hiába a földszerzés 300 hektáros maximuma is: az állami földeket jelenleg bérlő vállalkozások részvényesei, vezetői és rokonaik „földművesként” együtt jelentős területekhez juthatnak hozzá, ráadásul államilag támogatott, minimális kamatterhű, a jelenlegi földbérleti díjakat nem meghaladó törlesztőrészletű, a támogatásokból finanszírozható tartós hitelekkel, azaz gyakorlatilag ingyen.
Márpedig a földforgalmi törvény szerint ha egy cég saját tulajdonosaitól vagy azok rokonaitól bérli a területet, még csak bejelentési kötelezettsége sincs, és az így használt terület nem számít be a birtok méretébe sem. Azaz formálisan eltűnnek a nagybirtokok, és a Lázár János által emlegetett 1200 hektáros birtokméretet, ami felett elvonnák a területalapú támogatásokat, senki nem éri majd el” – latolgatta a privatizációs tervek várható hatásait Ángyán József.
(MTI)
Posztolta Andre Lowoa 





50 latorszövetségi amerikai páncélos települ Magyarországra







Ötven katonai járművet, köztük négy M1 Abrams harckocsit és nyolc M2 Bradley gyalogsági harcjárművet telepítene hazánkba az Egyesült Államok, valószínűleg a tatai laktanyába – írja a szerdai Magyar Nemzet. Mindez az ukrajnai válság miatt Oroszországgal szemben indított Atlantic Resolve intézkedéssorozat része, melynek keretében Bulgáriába és Lengyelországba is amerikai egységeket telepítenek, a balti államokban is állandóvá teszik a katonai jelenlétet.

Eddig féltek, most már pánikolnak az oroszoktól a balti országokban

A hétfőn elrendelt orosz harckészültségi gyakorlat csak megerősítette a három exszovjet EU-tagot abban, hogy Putyin függetlenségüket fenyegeti. Sorozás Litvániában, amerikai harckocsik parádéja Észtországban.Tovább

Fotó: Duane Erickson
A katonai járművek itteni elhelyezése állandó volna – azaz jogilag állomásoztatásnak minősülne –, az amerikai kezelőszemélyzet viszont csak ideiglenesen érkezne hazánkba. Ennek kettős értelme van:
  1. A kollektív védelem szándékának alátámasztása
  2. logisztikai egyszerűsítés és spórolás; a tavasztól őszig terjedő időszak hadgyakorlatokra nem kéne ideszállítani a nehéz harcjárműveket
Az ügyben való hivatalos megkeresést Hende Csaba honvédelmi miniszter cáfolta a lapnak, de a Magyar Nemzet úgy tudja, informális formában olyannyira megtörtént, hogy abból előterjesztés is született.
A HM a Magyar Nemzet szerint amúgy is érdekelt az amerikai projekt megvalósulásában. Hiszen a Magyarországra kerülő Abramsok és Bradleyk tárolására és karbantartására amerikai pénzből felújítanák a tatai laktanya egyes létesítményeit, a századszintű gyakorlatok céljaira a helyi, szomódi lőteret, a zászlóaljszintűekre pedig a várpalotait - ezeket a helyszíneket azután a honvédek is használhatnák.A NATO stratégiai érdekei és az amerikaiak eltökéltsége miatt ez egy "visszautasíthatatlan" ajánlatnak számít, Orbán Viktor a magyar–orosz kapcsolatok miatt mégis óvatosan kezeli. A kormány mégis abban reménykedik, hogy az orosz páncéloserőhöz képest apró kontingens nem éri el Putyin ingerküszöbét, ráadásul a Kreml elsősorban a rakétavédelmi, illetve a nukleáris csapásmérő egységek telepítésére szokott érzékenyen reagálni.
http://index.hu/belfold/2015/08/19/amerikai_harckocsik_magyarorszagon/




Simicska amerikai tankok behívásáról álmodik. 
A honvédelmi miniszter nem tud róla


A “Magyar Nemzet” néven futó, Simicska Lajos médiabirodalmához tartozó sajtóorgánum szerint az Egyesült Államok Magyarországon is állandó jelleggel állomásoztatna M1 Abrams és M2 Bradley harckocsikat.
A lap információi szerint az amerikai harckocsik Tatán lennének állomásoztatva, az “Oroszországgal szemben indított Atlantic Resolve intézkedéssorozat” részeként. Annak ellenére, hogy az eseményre hónapokkal ezelőtt számítani lehetett, mégis érdemes alaposan mérlegelve fogadni ezeket a híreket. Első és legegyszerűbb indok az az egyszerű tény, hogy a lap semmilyen forrást nem jelölt meg. Simicska napilapja azon kívül, hogy “úgy értesült”, semmilyen forrással nem támasztja alá a bejelentést – aminek hitelessége így kétségbe vonható. Emellett az ország összes liberális sajtóorgánuma órákon belül átvette a hírt, ami szintén arra utal, hogy az információ bizonytalan lábakon áll. A napilap gyakorlatilag egyetlen tényt közöl: hogy a honvédelmi miniszter kijelentése szerint nem érkeznek amerikai tankok, és nem is volt ilyen megkeresés az amerikaiak részéről. Az információhalmazban fellelhető egyetlen tény: “Hende Csaba honvédelmi miniszter cáfolta, hogy létezne hivatalos amerikai megkeresés”.
Mivel a honvédelmi miniszter szerint nem volt ilyen irányú megkeresés, emiatt több következtetés is levonható:
  • a Simicska-médiabirodalom vagy jobban értesült mint a honvédelmi miniszter (ami hazánkba érkező külföldi harckocsik esetében igen aggasztó lenne),
  • vagy a honvédelmi miniszter szavainak hitelessége vonható kétségbe.
Az amerikai páncélosok érkezése kapcsán azonban több tényezőt, korábbi eseményeket is érdemes figyelembe venni: Magyarországra ugyanis már az ukrán válság kezdete óta folyamatosan érkeznek amerikai páncélosok. Ezeket a híreket azonban – a képi bizonyítékok ellenére – a liberális sajtó nem kapta fel, és mélyen hallgattak róla. Ellentétben a ma reggeli hírrel, aminek semmilyen megnevezett forrása nincs, viszont valamennyi liberális sajtóorgánum tényként kezeli.
2015 március 14-én Tatabányán készült képi anyag arról, amint az amerikai hadsereg Stryker lövészpáncélosait épp Magyarországon keresztül, vasúti szállítással juttatják el Ukrajna közelébe. A képi bizonyíték ellenére a liberális sajtó hallgatott az amerikai páncélosok érkezéséről.
Június 9-én a karpathir.com közölt fényképeket arról, amint egy NATO konvoj átlépi az ukrán határt. Záhonynál az amerikai hadsereg HEMTT taktikai teherjárművei, Humvee terepjárók léptek be Ukrajna területére, melyek korábban a Capable Logistician 2015 hadgyakorlatra hivatkozva érkeztek Magyarországra. Az információt szintén elhallgatta a liberális sajtó. A Honvédelmi Minisztérium csak a képi anyag nyilvánosságra jutását követően reagált a történtekre, mely szerint az amerikaiak a “Fearless Guardian” nevű hadgyakorlatra mennek Ukrajnába, de majd visszatérnek (azóta is ott vannak).
A korábbi esetek tehát azt mutatják, hogy amennyiben valóban amerikai hadmozdulatok zajlanak Magyarországon, a fővonalú média ezeket elhallgatja, és a hatóságok bizonyíték nyilvánosságra jutása esetén sem minden esetben reagálnak. A fentiek miatt, ha éppen a liberális sajtó jelenti be, hogy 
“jönnek az amerikai tankok”, az információkat okkal gondolhatjuk egyszerű “wishful thinking”-nek, vagy a kormány irányába nyomásgyakorlásnak: vagyis éppen az információ terjesztésével akarják arra kényszeríteni a kormányt, hogy az engedélyezze és a lakosság felé is vállalja az amerikaiak állandó jelenlétét.
Érdemes megemlíteni, hogy miközben az úgynevezett “Dragoon Ride” során az amerikai hadsereg felvont zászlóval, a nagyobb városokon át vonult végig Közép-Európán, az amerikai fegyverszállítások, az Ukrajnába küldött amerikai páncélosok Magyarországon átvonulása teljes sajtócsend mellett zajlott, mert a kormány számára az nem csak külpolitikailag, de a szavazók felé is vállalhatatlan. Egy az ukrán válság berobbanását követő felmérés kimutatta, hogy a magyarországi lakosság kétharmada nem támogat semmilyen NATO-beavatkozást Ukrajnában, akkor sem, ha az békefenntartó jelleggel történik.
A Magyar Nemzet által közölt információk ugyanakkor legalább annyira szólnak a kormány felé történő nyomásgyakorlásról, mint az amerikai harckocsik érkezéséről. A lap szerint az Orbán-kormány “óvatosan viszonyul a kezdeményezéshez, tartva attól, hogy az árthat az orosz–magyar kapcsolatoknak”. Emellett megállapítja, hogy az amerikai páncélosok érkezéséről végül az országgyűlés dönthet. Ez összességében azt a megállapítást készíti elő, miszerint “Magyarország önállóan dönthet az amerikai katonai jelenlétről”, és amennyiben a kormány nemet mond, az a “NATO-szerepvállalások be nem tartása”. A lap tehát egyfajta nyomásgyakorlást folytat a kormánnyal szemben, emiatt okkal feltételezhető, hogy ha volt is ilyen megkeresés, a kormány nem, vagy a kormány nem minden tagja támogatja az amerikaiak kezdeményezését. Tekintve, hogy Simicska Lajos újságáról van szó, amit a liberális sajtó teljes spektruma is támogat, ez a megállapítás helytállónak bizonyulhat.


Annak ellenére, hogy a lap igyekszik hangsúlyozni: “Magyarország maga dönthet az amerikai katonai jelenlétről”, az orosz sajtó igen hamar rávilágított a lényegre. A Szputnyik hírügynökség angol kiadása “Hungary Games” kezdetű címmel számolt be a Magyar Nemzet értesüléseiről.
A híranyag címe utalás a “Hunger Games” című filmre; a filmtrilógia történetében a hatóságok erőszakkal válogatják be az “éhezők viadala” résztvevőit a “megmérettetésre”, ahol egymással élet-halál harcot kell vívniuk, és a harc nem érhet véget, mígnem egy kivételével mindenki meghal. A Szputnyik címadása éppen erre utal: Magyarország egyáltalán nem dönthet arról, hogy kellenek-e nekünk az amerikai páncélosok. Külső hatalmi tényező dönt erről, és ha akarnak, jönnek. Eddig is jöttek, folyamatosan az ukrán válság kezdete óta, és se a parlament, se a lakosság nem lett megkérdezve. Most miért is lenne?
Ennek ellenére ez az első alkalom, hogy elsődleges forrásként liberális sajtóorgánum tesz említést róla – ami annak jele, hogy egyes kormánypolitikusok fontolgatják: esetleg nemet mondanának a kezdeményezésre. Emiatt Washington számára a magyarországi kollaboráns sajtó nyomásgyakorlása szükséges; és abban az esetben, ha egy kormánypolitikus nemet mondana, az a sajtó számára az “oroszok ügynökévé” válik. Ha nem mondanak nemet, esetleg a paksi bővítés mégis drágább lesz – de az amerikaiak állandó jelenlétének egyéb következményei is lehetnek. Ennek ellenére nem ez lenne az első példa; a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán szintén összeállt az atlantista nagykoalíció, és 25 évi közös munka nosztalgikus hangulatában szavazták meg az éppen aktuális amerikai kezdeményezést.http://hidfo.ru/2015/08/simicska-behivja-az-amerikai-tankokat-a-honvedelmi-miniszter-nem-tud-rola/
Posztolta Andre Lowoa 





Lengyel politikus: a külügyminisztérium amerikai érdekeket képvisel




Mateusz Piskorski lengyel politikus szerint Lengyelország külügyminisztériuma az Egyesült Államok érdekeit képviseli az ukrán válság kezelésében, emiatt nem alkalmas a közvetítői szerep betöltésére.
A politikus a Szputnyik hírügynökségnek adott interjú során kifejtette, hogy országa feladta a függetlenséget és pártatlanságot azzal, hogy elítéli Oroszországot az ukrán válságban való “érintettségéért”. Ezzel ugyanis kifejezésre juttatta, hogy Moszkvával szemben pozícionálja magát az ukrán válság rendezésében – ami nem nevezhető pártatlan állásfoglalásnak, emiatt közvetítői szerep betöltésére sem alkalmas. A politikus szerint Lengyelország külügyminisztériuma a konfliktus berobbanása óta az Egyesült Államok érdekeit érvényesíti Ukrajnában, és amit Radoslaw Sikorski külügyminiszter mond, az Washington állásfoglalásának tekinthető.
Piskorski szerint Lengyelország részvétele a kijevi kormány és az elszakadó régiók közti tárgyalásokban a kijevi kormány pozícióit erősíti, és a külügyminisztérium az amerikai érdek kiszolgálása miatt elveszítette arra vonatkozó jogosultságát, hogy egy konfliktusban pártatlan félként mutatkozzon.
Korábban Andrzej Duda lengyel elnök javasolta az új formátumú tárgyalássorozat megkezdését, melyben a “főbb európai országok” és Ukrajna szomszédos országai vennének részt. Piskorski szerint azonban egy ilyen tárgyalássorozaton Lengyelország az Egyesült Államok egyik európai helyőrségeként értelemszerűen nem lenne képes saját érdekei mentén, független cselekvőként részt venni.
http://hidfo.ru/2015/08/lengyel-politikus-a-kulugyminiszterium-amerikai-erdekeket-kepvisel/
Posztolta Andre Lowoa



ORFK: hétszeresére nőtt az Ausztriából visszatoloncolt illegális bevándorlók száma tavalyhoz képest



Hétszer több Ausztriában elfogott illegális bevándorlót vett át az év első hét hónapjában az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki az ORFK MTI-nek küldött keddi válaszából.
Az MTI annak kapcsán kereste meg a hatóságot, hogy augusztus elején a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai 48 illegális bevándorlót vettek át osztrák kollégáiktól.
Az ORFK kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint Magyarország az év első hét hónapjában 732 harmadik országbeli állampolgárt vett át Ausztriától, míg tavaly ugyanebben az időszakban 111-et.
A jogszabályok értelmében Ausztria visszatoloncolhatja Magyarországra azt a nem uniós állampolgárt, aki jogellenesen lépte át a magyar-osztrák határt, nem menedékkérő, elismert menekült vagy oltalom alatt álló. Amennyiben a jogellenes átlépést hét napon belül felfedezi az osztrák fél, akkor különös alakszerűség nélkül át kell vennie Magyarországnak az érintetteket, ha csak 90 napon belül fedezik fel, akkor átvételi kérelmet kell előterjesztenie az osztrák hatóságnak, amire a magyar félnek 72 órán belül válaszolnia kell.
Magyarország az így átvett külföldivel szemben további eljárást folytat le. Amennyiben az adott személy menedékkérelmet terjeszt elő, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültügyi eljárás keretében bírálja el a kérelmet, de ha nem nyújt be ilyen kérelmet, azt visszavonta vagy a kérelmét elutasították, akkor a rendőrség idegenrendészeti eljárás keretében tovább toloncolhatja egy harmadik országba.
(MTI)
Bal-Rad komm: CSAK AZ IDÉN EDDIG, és CSAK AUSZTRIÁBÓL 732 migránst IDE! És még CSAK MOST KEZDŐDIK a szezon! Németországban is. Franciaországban is. Meg minden “célországban”!
Úgyhogy várható kb. napi ezer visszaküldött! Hozzájuk adódik napi min. ezer új érkező! Vélhetőleg majd a visszaküldött csalódottak itt aztán rázendítenek! (Ne legyen alapos a félelmünk!)
Magyarországon találkozik a két áradat! Nagy élményekben lesz részünk hamarosan! Még majd rájövünk, hogy Döbrögiék nem véletlenül plakátoltak! Lesz itt olcsó munkaerő az összeszereldékben!
órip

Posztolta Andre Lowoa 





Biztonsági kockázattá válik a Facebook Európában?




Katonai logisztikához hasonlította az Európába irányuló bevándorlás szervezését egy titkosszolgálati szakértő, aki szerint kiterjedt kommunikációs hálózat és nagy anyagi háttérbázis áll a migrációs áradat mögött.
Földi László a Magyar Hírlapnak nyilatkozva kifejtette, hogy „tudatosan megtervezett, felépített rendszerrel állunk szemben, amelybe mindenki, még az utolsó ember is be van csatornázva”, és a bevándorlók szervezett módon minden információt, és az utazáshoz szükséges pénzt is megkapják egy kiterjedt hálózattól, ami szervezetten végzi a közel-keleti és afrikai bevándorlók millióinak Európába utaztatását. A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a bevándorlók többségénél van mobiltelefon, az utazáshoz szükséges pénz, és “egy cetli, amin le van írva nekik, mit kell mondaniuk, ha elfogják”. Emellett valaki azt is közli velük, hogy jobban teszik, ha a személyes irataikat eldobják útközben, ezzel gyakorlatilag a személyazonosságát is ellenőrizhetetlenné teszik Európában.
A háttérben rendkívül komoly szervezet áll, hiszen ez hatalmas üzlet, rengeteg pénz van benne”. Földi László szerint olyan szervezet mozgatja az Európába irányuló bevándorlást, amely a hadseregek logisztikai feladatainak elvégzésére van kiképezve – tehát jó eséllyel titkosszolgálati munka áll a bevándorlás mögött. “Mindezt persze nem Kongóban vagy egy másik szegény afrikai országban találják ki” – tette hozzá, emiatt okkal gyanakodhatunk arra, hogy a nyugati titkosszolgálatok mozgatják az Európára zúduló menekültáradatot.
A titkosszolgálati szakértő szerint ez egy a háttérben zajló háború, aminek egy stratégiai lépése a migránsinvázió. Elmondása szerint az európai titkosszolgálatok tisztában vannak ezzel a kihívással, de számos akadály áll azelőtt, hogy komolyabb eredményt érjenek el. Eközben külföldi források arról számolnak be, hogy a bevándorlók az online közösségi médiát használják az Európába utazás szervezéséhez. Emiatt
nem csak a bevándorlók, de az embercsempészek eszköze is lett a Facebook, ami elsődleges szervezési felületté vált az Afrikából elutazni vágyó potenciális bevándorlók összegyűjtésére, és európai utazásaik lebonyolítására.
A Földi László által mondottak alapján egy nagy nyugati titkosszolgálat szervezési felületként használja a Facebook-ot a népvándorlás előidézésére, ami elsődleges eszköz a migránsáradat mozgatásában.
Korábban beszámoltunk arról, hogy a tömeges bevándorlásnak egyéb felhasználási lehetőségei is vannak, a liberális baloldal jelenleg intenzív hálózatépítést folytat a közösségi médiafelületen, hogy politikai célokra mozgósítani tudják a Magyarországon tartózkodó bevándorlókat.
Orosz sajtóorgánumok jelentései szerint a már Nyugat-Európában letelepedett bevándorlók gyakran arról számolnak be, hogy ismeretlen személy ajánlotta nekik az Európába utazás lehetőségét. Szíriai menekültek beszámolnak arról, hogy a Facebook-on ismertek meg egy személyt, aki kifejtette nekik, hogy el tudnák elhagyni a háború sújtotta országot, és azt is elmagyarázta nekik, hogyan lehetséges ez.
  • Az ismeretlen kontakt elsőként elmagyarázza a szíriai Facebook-használónak, hogyan juthat el a határon át Irakba vagy Libanonba.
  • Onnantól részletes útvonaltervet kapnak arra vonatkozóan, hogy jussanak el Görögországba vagy Svédországba.
  • Elmondják nekik, hogyan kerüljék el a rendőröket, és melyik országban milyen fellépéssel számoljanak a hatóságok részéről, melyek azok az útvonalak, ahol a rendőrök közreműködőek lesznek, és szervezetten továbbszállítják őket.
  • A szíriai bevándorlók rendszerint arról is tájékoztatást is kapnak, hogy egyes országoknak – mint például Svédország – hosszabb időt vesz igénybe a családi kapcsolatok visszaellenőrzése, vagy bizonyos helyeken nagyobb eséllyel kapnak engedélyt a letelepedésre.
Szintén szíriai bevándorlók számolnak be arról, hogy vannak olyan online felületek, melyek arra specializálódnak, hogy az úton lévő illegális bevándorlók megoszthatják tapasztalataikat az egyes országokra vonatkozóan. A beszámolók szerint a Viber, WhatsApp általánosan használt szervezési felület, de aktívan használják a telefon GPS-rendszerét is a határok közti hatékonyabb navigálás céljából. Az online felületeken összehasonlítják egymás tapasztalatait arra vonatkozóan, hogy melyik országba tudnak hamarabb utánuk utazni a családjaik, tehát a jelenlegi migrációs hullám csak a kezdet, az Európába igyekvő fiatal férfiak (több százezer fő) azzal számolnak, hogy 8-10 tagú család is utánuk jön a közeljövőben.
A szíriai bevándorlók utólagos beszámolói alapján azonban a Facebook az elsődleges szervezési felület, amit útközben egymással chatelésre használnak, emellett a Facebook-on keresztül tartják a kapcsolatot a “segítőkkel”, vagyis az embercsempészekkel. Az Europol adatai szerint egyetlen embercsempész átlagosan 8000 euró profittal számolhat személyenként.
A már Nyugat-Európába jutott bevándorlók beszámolói alapján a Facebook elérhetőségének korlátozásával nagy mértékben csökkenthető lenne a Magyarországra zúduló migránsáradat. Tekintettel arra, hogy a szakértő szerint titkosszolgálati munka áll a tömeges bevándorlás mögött, a hatóságok mindenféleképpen fontolóra kell vegyék, hogy a Facebook-ot átmenetileg elérhetetlenné tegyék Magyarországon, ami az internet- és telefonszolgáltatók kötelezésével a rendkívüli helyzet idejére megvalósítható lenne (Törökországban már történt ilyen átmeneti tiltás a választások idején, és nem dőlt össze a demokrácia). Ez egyrészt lehetetlenné tenné a migránsok számára, hogy Magyarországra érkezésüket követően további instrukciókat kapjanak, ami arra ösztönözné őket, hogy elkerüljék az országot. Másrészt megakadályozná, hogy a baloldal a fagyok beálltával szociális alapú kormányellenes tüntetésekre mozgósítsa a Magyarországon tartózkodó bevándorlókat.
A titkosszolgálati szakértő által mondottakból arra következtethetünk, hogy ilyen kiterjedt szervezési felülettel és anyagi háttérbázissal rendelkező “embercsempész” szervezet tevékenysége nem szorítható vissza a felhasználók kommunikációjának tömeges megfigyelésével sem, ezért a bevándorló-áradat kizárólag a szervezési felület kiiktatásával állítható meg. A Facebook biztonsági kockázattá vált Európa számára. Magyarország azonban nem várhatja meg, amíg ezt egész Európa felismeri, mert a szervezett népvándorlás egyik fő útvonala hazánkon át húzódik.
http://hidfo.ru/2015/08/biztonsagi-kockazatta-valik-a-facebook-europaban/
Posztolta Andre Lowoa




Behozta az ebolát Európába egy afrikai bevándorló



Képünk illusztráció

Ebolával fertőzött afrikai bevándorlót vizsgálnak egy kórházban Észak-Olaszországban. A helyi média szerint már Franciaországot is megjárta, két európai országba juthatott el a gyilkos kór.
A La Stampa olasz napilap számolt be arról, hogy hétfőn az ebola tüneteivel sétált be egy gambiai bevándorló a torinói Molinette kórházba. A lap szerint a bevándorlónál azonosították az ebolára jellemző tüneteket, emiatt azonnal karanténba helyezték, és további vizsgálatoknak vetik alá, hogy megbizonyosodjanak a fertőzöttségről. A gambiai bevándorló szabadon járt Európában, saját elmondása szerint Franciaországból érkezett, és már Olaszországba érkezve észlelte magán a tüneteket. Ha önként nem sétál be a kórházba, máig szabadon jár Európában egy ebola-fertőzött, és semmilyen határ nem áll útjában.
A La Stampa által közölt esetről sajnos nem jelenthető ki, hogy ez az egyetlen eset, mivel ezt semmilyen hatósági kontroll nem támasztja alá. Európába több százezer bevándorló érkezik a Földközi-tengeren át, és többségük mindenfajta ellenőrzés nélkül eljut Nyugat-Európába. Emiatt semelyik ország kormánya nem jelentheti ki bizonyossággal, hogy nem hozták be a gyilkos kórt az adott országba, vagy nem robban ki heteken belül egy európai ebola járvány.
A magyarországi balliberális ellenzék amellett érvel, hogy nincs szükség déli határzárra. Szerintük a schengeni övezet felől sincs szükség határzárra. Ezzel szemben az állam semmilyen más eszközzel nem tudja garantálni, hogy Budapesten járva nem kapjuk meg az ebolát egy afrikai bevándorlótól. Milyen kormány az, milyen politikai szervezet az, ami felelőssége teljes tudatában ki meri jelenteni, hogy nincs járványveszély, miközben tízezresével érkeznek afrikai menekültek a déli határon át, és egy részük soha nem kerül kapcsolatba a hatóságokkal?
Hazánknak a teljes határvonal fizikai őrizetére van szüksége, ellenkező esetben az állam nem tudja garantálni, hogy nem sétálhat szabadon egy ebolás beteg Budapesten, a legforgalmasabb helyeken. Szükség van emellett a hazánkba érkező illegális bevándorlók teljes elkülönítésére, a befogadó állomások, menekülttáborok zárttá tételére. Az olaszországi eset azt mutatja, hogy a kormány fellépése megfelelő, de nem elégséges. A jobboldali ellenzék erre vonatkozó javaslatai megalapozottak, és egy európai ebolás eset arra is rámutat, hogy a betegség nem csak a déli határon át, hanem a schengeni övezeten belülről is érkezhet, ami indokolttá teszi a déli határzár kiterjesztését más határszakaszokra is.
http://hidfo.ru/2015/08/behozta-az-ebolat-europaba-egy-afrikai-bevandorlo/
Posztolta Andre Lowoa 




Jajj nekünk!





Egy kis összegzés migránsilag. Egèsz rosszul lettem, amikor elolvastam. Az egèsz hàtterèben az Iszlàm Àllam “teremtöje” az USA, pontosabban az amerikai zsido elit àll. Szerintük a zsidosàg kètezerèves szenvedèsèèrt a keresztènysèg ès az europai kultura, azaz a fehèr faj a felelös. Most elkezdödött kiirtàsunk.
Az  Iszlám Állam félmillió “bevándorló” küldésével fenyegette meg Európát februárban!
<http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/06/az-iszlam-allam-felmillio-bevandorlo.html>
*Megérkeztek!
<
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/06/az-iszlam-allam-felmillio-bevandorlo.html>*
*Egy dolgot elfelejtünk: az Iszlám Állam már februárban fenyegetett, hogy félmillió menekültet küld Európa ellen !*
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/82748-10351902_480715638749975_8774737171630686375_n.jpg>
*A terroristák új fegyvere*: *káosszal a Földközi-tenger térségében, valamint menekültek és köztük dzsihádista harcosok Európába küldésével fenyegetett az Iszlám Állam még februárban….
<
http://www.lefigaro.fr/international/2015/02/19/01003-20150219ARTFIG00151-l-etat-islamique-menace-d-envoyer-500000-migrants-en-europe-depuis-la-libye.php>*, amennyiben Líbiával szemben bármilyen beavatkozás készülne….
Nos ki merem jelenteni, hogy azóta az iszlám harcosok egy része már alvó sejtként Európában tartózkodik*, más részük éppen bebocsátásra vár, a többieket pedig folyamatosan szállítják jól szervezetten belső Afrikából és a Közel-Keletről Európa felé …*
*Amióta az Egyesült Államok parancsára a NATO felszámolta az államszervezetet és a rendet Irakban, Líbiában és Szíriában, polgárháborús káoszba taszítva ezen országokat, azóta az iszlám fanatizmus és terrorizmus melegágya, menekültek millióinak pedig kibocsátója lett az összes olyan ország, ahol ez a beavatkozás bekövetkezett….*
Ha fegyveres erőt küldtök Líbiába, mi 500.000 menekültet küldünk nektek !”
ez a dzsihádisták által küldött üzenet lényege, amit eljuttatott az olasz kormánynak a Daesh, az Iszlám Állam líbiai ága…..
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/65738-1554581_480715648749974_362155988567251687_n.jpg>
Még februárban erősítette ezt meg az olasz külügyminiszter *Angelino Alfano és közölte, hogy *a líbiai helyzet kell, hogy legyen az ‘első számú prioritás’ a nemzetközi közösség számára, mert a következmények beláthatatlanok lesznek.*Amennyiben az Iszlám Kalifátus gyorsabban terjed, mint ahogy mi lépést tudunk tartani, egy “precedens nélküli exodus-nak” leszünk szemtanúi….
Azóta az exodus megérkezett Európába és a java még csak ezután következik !
Akkor még *Matteo Renzi <http://plus.lefigaro.fr/tag/matteo-renzi> *óvatosabb volt és azt mondta nincs itt az ideje egy katonai beavatkozásnak….  Ma már tudjuk, hogy *az Európai Unió béna kacsa módjára “tötymörgő” döntéshozatala az utolsó pillanatig hagyta feszíteni a húrt és megtörténni az eseményeket…*
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/204d2-11665676_442188819291904_6115826111785625927_n.jpg>
Amikor a 21 kopt keresztényt a tengerparton kivégző dzsihádisták üzenték, hogy*”Rómától délre vagyunk már !”* …, akkor ezt a kijelentést akár szó szerint is lehetett volna érteni, mert így van….
Líbia stratégiai ‘belépési pont’ az Iszlám Állam <http://vilaghelyzete.blogspot.hu/search/label/ISIS> harcosai számára
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/0b2eb-25f7125400000578-2960463-image-a-2_1424644220485.jpg>
A februárban lehallgatott ISIS terroristák telefonbeszélgetései arra utalnak, hogy  *az Iszlám Állam 500.000 – 700.000 bevándorlót akar útnak indítani Európa felé, mintegy ‘pszichológiai fegyverként’ ! *
Elsősorban Olaszországról beszélnek és több ezer menekültekkel (és dzsihádistákkal teli) bárkát küldenek majd Európa felé.
Ma már benne vagyunk a menekültekkel elindított “háború” *első fázisában, amikor százezrek érkeznek majd a kontinensre és kérnek bebocsátást…. *
*Nagyon sok közöttük az életerős fiatal férfi, akik észrevétlenül és a parancsnak megfelelően vegyülnek el a szerencsétlen menekültek és földönfutók* között..
*Rengeteg köztük részben zsoldos, részben fanatikus iszlamista harcos……. *
*Szóval amikor írom ezeket a sorokat, akkor már elindult az a második fázis, amit én csak nyár végére és ősz elejére gondoltam beindulni. *Nem hittem, hogy ennyire hamar akcióba is lépnek. *Ez a fázis arról fog szólni, ami a mai híreket is meghatározta:*
*Konkrét támadások lesznek európai célpontok vagy közkedvelt turista látványosságok ellen*, hogy az európaiak és kőkeményen megérezzék a fenyegetettséget, amit szeretnének elérni…
*2015. Június 25. Péntek : *
*1.,* Iszlamista fegyveresek támadtak meg egy francia gázgyárat, egy embert lefejeztek, fejét üzenettel a gyár kerítésére tűzték <https://www.facebook.com/AWAK ENINGtheWORLD/photos/a.154237974660661.38856.142264392524686/848884038529381/?type=1&theater>
*2., Tunéziában <http://rt.com/news/269971-tunisia-hotels-tourists-attack/>* hajóval
érkeztek a tengerpartra a terroristák <
http://rt.com/news/269971-tunisia-hotels-tourists-attack/> *Sousse-ban* és lőni kezdték a strandolókat, majd bevonultak a az Imperial Marhaba Hotelbe és a gépfegyverekből, amit esernyőben vittek be, tüzet nyitottak az ott
lévőkre… (videó) <
https://youtu.be/skyN4Djf_DM> – 27 halálos áldozat
*3.,* *Kuwaitban* 25 halálos áldozat <http://rt.com/news/269929-kuwait-shiite-mosque-explosion/>egy siíta mecset elleni támadás során.
*Mindhárom támadásban a közös pont : a szunnita Iszlám Állam beteg háborúja
*
<
https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/a70de-dffggh.jpg>
<
https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/67953-324567.jpg>
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/91b3b-racist2.jpg>
*A harmadik fázist ne akarja senki látni,* mert az már nagyon durva összecsapásokról, etnikai zavargásokról és harcokról fog szólni Európa multi-kulti, bevándorlóktól sűrűn lakott vagy azóta elözönlött városaiban….
.
*Az USA-ban így néz ki egy etnikai jellegű lázongás* Ez vár Európára is !
*A cél Európa térdre kényszerítése* és *egy olyan állapot elérése, amelyben az állampolgárok kérik majd olyan intézkedések bevezetését, amiket “egy borzalmas eseménysorozat” nélkül nem lehetne megtenni….*
Hamarosan az eddig józan és nyugodt európaiak is utcára vonulnak, illetve* szembe kerülnek majd az itt élő muzulmánokkal,* hiszen eljön az a pillanat, amikor a lefejezések, terrortámadások és vallási-faji alappú attrocitások miatt mindenki gyanús lesz, aki szakállas, turbános vagy csadort visel…..
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/324ac-10347484_480715705416635_1830773807860212366_n.jpg>
<
https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/c168e-10857842_480715695416636_7588635223916217968_n.jpg>
A beözönlő, *eltartásra* és nem munkavégzésre *szánt menekültek pedig olyan mértékű gazdasági terhet rónak majd a tagállamokra*, hogy az adófizetők saját adójukból nem tudják és (FONTOS), nem is akarják ezen emberek eltartását finanszírozni…. Már most olyan társadalmi feszültség alakult ki, ami nehezen fenntartható, pedig ez még csak az előszobája az elkövetkező eseményeknek….
*Gondoljunk csak bele, hogyan viszonyult eddig az állam a munkájukat, otthonukat elvesztett európai hajléktalan emberekhez !*
Adott-e nekik azonnal szállást, élelmet, befogadta-e őket egy olyan állam, ahol jobb a szociális ellátás……?. Míg az ide érkező illegális bevándorlók (érthető humanitárius okokból) egyből szociális gondoskodás alá kerülnek…..  (pl. ez a fiatalember több hónapja él feleségével és gyermekével az utcán és semmilyen ellátást nem kap a francia államtól, míg
a bevándorlók igen…) <
https://www.facebook.com/contribuables.associes/videos/933058516757452/>
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/a8792-11046333_873608549379435_1007870265630079448_n.jpg>
*Most már az átlagember számára is nyilvánvaló humanitárius katasztrófa képe rajzolódik ki. * Még akkor is, ha ez *az átlagember nincs tisztában az események valódi okával <http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/02/bevandorlasi-kerdes-igazsagai-afrika.html> és a mögötte lévő tervekkel, a terveket létrehozó irányítók szándékaival
<
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/06/a-harmadik-vilag-dorombol-europa.html>…..
Ezt a katasztrófát használja majd fel az Iszlám állam a káosz megteremtésére, amit Moammer Kadhafi elnök pontosan előre jelzett halála előtt, ha Líbiát ledönti a NATO beavatkozása …… Igaza lett !
Érdekes fejlemény ezen a héten: Líbia bombákkal fenyegeti az uniós hajókat
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/1d583-l25c325adbia2b.jpg>
*”Bármely, a líbiai vizeken előzetes engedély vagy együttműködés nélkül hajózó vízi járművet harci repülőgépekkel veszünk célba”* – mondta Szakr Al-Dzsarúsi, a líbiai légierő parancsnoka.
*Ennyit az Európai Unió (látszat-)tervéről… ! ! ! *
A nemzetközileg elismert líbiai kormány fegyveres erői kedden azzal fenyegették meg az európai országokat, hogy légierejük támadást indít bármely, a líbiai vizekre engedély nélkül belépő hajó ellen….
Egy nappal korábban az európai uniós tagországok külügyminiszterei meghozták a döntést az illegális migráció megfékezését célzó földközi-tengeri katonai művelet első, felderítési szakaszának megkezdéséről.
*”Nehéz feladat lesz a líbiai kormány segítsége nélkül” *- írja a cikk <http://magyarhirlap.hu/cikk/28542/Libia_bombakkal_fenyegeti_az_unios_hajokat>…, de *kérdezem én, miféle líbiai kormányról beszélünk egy polgárháborús ország esetében ???* …hiszen megszűnt létezni az államszervezet és 4 éve polgárháború uralkodik Kadhafi nyugati likvidálása óta….
Számomra egyszerűen azt igazolja minden, hogy *a háttérhatalmi terveknek megfelelően Afrikában és a Közel-Keleten megnyitották a menekültáradat “csapjait”* és gondoskodnak is róla, hogy a ‘tenni akarás látszata’ mellett *a tervek végig-vitelébe gyakorlatilag semmi ne szólhasson közbe …. *
*Újabb és újabb menekülteket, dzsihádistákat, zsoldosokat fognak Európába szállítani**,* hiszen számos országot, de akár egy kontinenst is sokkal egyszerűbb és észrevétlenebb belülről legyőzni és felszámolni, mint pusztító háború segítségével !
A módszereik kifinomultak és változatosak korlátlan anyagi forrásokkal a hátuk mögött és kulcspozícióban ülő bábokkal a kezükben !
*Hamarosan több millióan és még ennél is százszor többen indulnak útnak….. *
*És nincs az az erő, ami megakadályozná, hogy beszivárogjanak Európába…..*
*Nagyjából ugyanerről beszél Nógrádi György is, csak kicsit diplomatikusabban:*
Az előző, bevándorlókkal kapcsolatos cikknél <http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/06/a-harmadik-vilag-dorombol-europa.html>érkezett hozzászólásra, néhány FB-oldal kommentre <https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD> szeretnék röviden válaszolni :
Engem még mindig kétségek gyötörnek mai napig is, hogy *írjam le vagy ne írjam, ami várható…. (?) *Pozitív ember vagyok, de azért nem vak, hogy ne lássam, ami a szemem előtt zajlik….
*Ha leírom*, akkor azzal vádolnak, hogy már megint a negatívat erősítjük, ahelyett, hogy olyat vizualizálnánk, ami jó lesz… meg, hogy bevonzzuk a rosszat …stb, …..
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/998ab-abelso_menekult3.jpg>
Ilyenkor gondot jelent, hogy *tisztában vagyok azzal, mire megy ki a játék* és attól függetlenül, hogy ki mit tart erről a vizualizálásról, attól *a hajók még érkeznek, bent mélyen Afrikában a menekülteket ezrével szervezik és pénzelik az őket Európa felé útnak indítókat…. A dzsihád harcosok köztük vannak, ezt is tudom*….
Azt is, hogy elképzelhetetlen nagy pénzek forognak ebben a mostani projektben és ennek ellenére *mégis mit lehet mondani, amikor még az átlagember ebből nem érzékel szinte semmit ?*
*Hónapokon belül meg fogja tudni az is, aki eddig nem foglalkozott semmivel….. *(írtam ezt pár napja, nem gondoltam, hogy már ma elindul a terrortámadás és akciósorozat) Szerencsére Magyarország egy ideig nem érintett az első hullámban, de hogy nem marad érintetlen ez valószínűsíthető….
*Nem akarok jósolni és nem is szabad, ezért szoktam inkább tendenciákat és várható eseményeket jelezni konkrét dátum nélkül…. *Hiszen *ez nem egy kuruzsló, hanem igazságkutató, alternatív-hírforrás és gondolatokat ébreszteni szándékozó oldal….* *Ezért csinálom és nem azért, hogy egyesek megijedjenek, amikor szembesülnek majd a valósággal…. *(SBG Buddha VilagHelyzete.com)
<https://balrad.files.wordpress.com/2015/08/c1509-exodus.jpg>

Posztolta Andre Lowoa

Sousse Attack : video of the victims

[ FULL VIDEO ] Footage Show TUNISIA ATTACK Gunman ~ Sousse Beach Resort Attack June 2015

Kína éléskamrája Ukrajna



Nem tett jót az ukrán gazdaságnak a több mint egy éve tartó konfliktus. Tavaly körülbelül hét százalékkal csökkent, az idén pedig valószínűleg ennél is rosszabbul zár majd. Ráadásul tavaly év eleje óta több mint 70 százalékkal esett a hrivnya a dollárhoz képest.

Ebben a helyzetben jelenthet mentőövet Kína - írja a Szabad Európa Rádió. Hivatalos adatok szerint idén januárban 470,047 tonna gabonát szállított Ukrajna Kínába. Tavaly egész évben megközelítőleg egy millió tonnát. A tervek szerint ezt az idén megdupláznák.

Ez egyáltalán nem lehetetlen, ha figyelembe vesszük, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére, tavaly 63 millió tonna gabonát termeltek Ukrajnában. Igaz, ehhez szükség van az ottani legendásan jó és nagy mennyiségű (körülbelül 32 millió hektár) termőföldre.

Ez persze önmagában még nem elég, kell hozzá a kínai kereslet is. Az pedig van, amit nem más mozgat, mint a gabonabeszerzések diverzifikációja. Eddig ugyanis szinte kizárólagosan csak az Egyesült Államoktól vásárolt gabonát Peking - állította a Szabad Európa Rádió cikkében Fred Gale az amerikai mezőgazdasági minisztérium közgazdásza. A cél érdekében Kína 3 milliárd dolláros kölcsönt adott Ukrajnának 2012-ben, amiért cserébe gabonája egy részét nekiadja 15 éven keresztül.

Ugyanakkor nem áll meg a gabonánál Kína. Idén márciusban például 15 milliárd dollárt kölcsönzött Ukrajnának 15 évre, hogy újraéledjen az ingatlan piac. Szintén márciusban pedig az ukrán gazdasági és kereskedelmi miniszter, Aivaras Abromavicius bejelentette, hogy Kína az információs technológiába és az IT szektorba is befektetne.

Elemzők szerint Peking és Kijev közeledése jól illeszkedik abba a kínai stratégiába, amely Európával erősítené kereskedelmi kapcsolatait. Ezzel pedig a geopolitika legnagyobb játékosai közé kíván bekerülni.
Nem feltétlenül örül ennek az ukrán válság miatti nyugati szankciókkal sújtott Moszkva. Az elmúlt időszakban Oroszország látványosan közeledett Kína felé geopolitikai és gazdasági szinten egyaránt. Peking hűsége azonban nem egyértelmű és nemcsak az ukrán gabona miatt. Ugyanis egyre nagyobb befolyást igyekszik szerezni magának Közép-Ázsia egykori szovjet tagköztársaságaiban, ahol a rendszerváltás ellenére eddig mégis csak Moszkva volt az első számú partner.
GloboPort
Posztolta Andre Lowoa




Élelmiszeripari válságot okoz Nyugat-Európában a gazdasági háború




Tiltakoznak a francia gazdák az ellen, hogy miközben saját termékeiket nem tudják eladni az oroszellenes szankciók miatt, Franciaország tovább folytatja az olcsóbb termékek importját Kelet-Európából.
Több száz traktor blokkolja a Lidl beszállítói raktárainak bejáratát Cambrai területén, és követelik, hogy az áruházláncok azonnal állítsák le a külföldi termékek behozatalát. A gazdák más városok közelében és határ közeli autóutakon is égő traktorgumikból álló úttorlaszokat emeltek, hogy megakadályozzák az áruházlánc logisztikájának működését.
Franciaországban rohamosan esik a sertés- és marhahús ára, emellett drasztikusan csökkent a tej felvásárlói ára is, emiatt a gazdák tömegesen csődbe mennek, mert nem tudják tartani a versenyt a Kelet-Európából érkező olcsóbb termékekkel szemben. A felvásárlási árak a termelői költségek alá csökkentek, mióta az Európai Unió szankciókat hozott Oroszország ellen, és Moszkva válaszul behozatali tilalmat vetett ki több európai ország egyes termékcsoportjaival szemben. A kelet-európai országok termékei most bent rekednek a közös piacon, és a nyugat-európai országokban válságba jutott az élelmiszeripar.
A kormány ugyan bejelentette, hogy több mint 600 millió eurót költ a gazdák kárenyhítésére, a termelők szerint azonban ennek sokszorosára lenne szükség, hogy ne jelentsenek még idén csődöt.
A tüntetők ultimátumot adtak kormánynak, miszerint vagy hosszú távú megoldást találnak a problémára (ez alatt az olcsóbb külföldi termékekkel szemben behozatali tilalmat kell érteni), vagy újabb útzárakat fognak felállítani több nagyváros közti logisztikai csomópontokon, hogy ellehetetlenítsék a külföldi termékek importját.
2015 január 1-jén megkezdte működését az Eurázsiai Gazdasági Unió, melyben a négy alapító tagállam közt véglegesen létrejött egy az európaihoz hasonló közös gazdasági térség. Az alapító tagállamok közt hosszú vita zajlott az egyes termékcsoportokkal kapcsolatos szabályozás vonatkozásában, az élelmiszeriparban ennek egyik leglátványosabb formája a tejtermékek kapcsán kibontakozó vita volt. Az alapszerződés ratifikálását követően intenzív piaci verseny kezdődött az országos monopóliumok közt, és felgyorsult a térségi monopóliumok kialakulása az élelmiszerpiacon.
Az Európai Unió hónapokkal ezelőtt eltörölte a tejkvótákat, hogy az európai export fokozásával kínálati piacot alakítson ki az eurázsiai közös gazdasági térségben. Az intézkedés eredeti célja az volt, hogy a már folyamatban lévő piaci versenyre ráerősítve kiélezzék a feszültséget az alapító tagállamok közt, és így destabilizálják az Eurázsiai Gazdasági Uniót, ami az amerikai befolyás ellenpólusává válhat Európában. Moszkva azonnali ellenintézkedésként behozatali tilalmat léptetett érvénybe több európai ország egyes termékcsoportjaira vonatkozóan. A fentiek miatt elsők közt a tejtermékek behozatala került korlátozásra, ami ahhoz vezetett, hogy az európai plusz termelés bent reked az európai piacon.
A kínálati piac kialakulása így az Eurázsiai Gazdasági Unió helyett az Európai Uniót sújtja, és több nyugat-európai országban élelmiszeripari válság kezd kialakulni. A nyugat-európai gazdák tömegesen csődbe mennek, mert az Európai Unió amerikai befolyás alatt részt vesz egy felemelkedő hatalom elleni gazdasági háborúban. Washington pajzsként tolja maga előtt az európai gazdaságot a Moszkva elleni gazdasági háborúban, és a válaszcsapások nem az amerikai gazdaságot, hanem Washington eszközként használt európai “partnereit” sújtja.
http://hidfo.ru/2015/08/elelmiszeripari-valsagot-okoz-nyugat-europaban-a-gazdasagi-haboru/
Posztolta Andre Lowoa



Ukrán képviselő: Washingtonban döntenek az ukrán miniszterek kinevezéséről




A hét folyamán Soros György amerikai milliárdos a Wall Street Journalban publikált írásában felszólította Ukrajna külföldi hitelezőit, hogy egyezzenek bele az ország feltételeibe, és engedjék el az adósság egy részét. A képviselők azonban mást gondolnak erről.
Soros szerint az államcsőd következménye jóval súlyosabb lenne, mint amennyi profitot a bedőlt hitel miatt elvesztenek. Mikola Tomenko ukrán képviselő szerint azonban teljesen mindegy, mit mondanak a hitelezők, mert az ő embereik ülnek a kormányban. Arszenij Jacenjuk szeptemberben a parlament elé terjeszti a kabinet új tagjainak listáját jóváhagyásra. Tomenko szerint azonban a parlamentnek nincs ráhatása a kormány összetételére és a minisztériumokra, mert
az amerikai kormány dönt arról, hogy ki milyen pozíciót tölthet be Ukrajnában.
Az ici- pici rabszolgák ha szabad levegőt akartok szívni gyilkoljátok le a kirablóitokat !!!

Még az ükunokáitokat is rabszolgává tették a bájos gyilkosaitok !!!!


De ne féljetek a kormányaink az elfekvő HM készletből komoly hadfelszerelést juttat kirablóitoknak !!! Ugyan tudják , hogy , holnap talán nálunk segítik hatalomra a zsidó kazár gyilkosainkat , és mivel a népünk épp úgy alszik még , hát mi is pici rabszolgák leszünk !!!! Hisz még az önvédelmünket is megtiltották kirablóink !!! De azért remélem ha eljön az idő minden magyar család áldoz majd molotov koktélra , hogy helytartóinkra , és a seggnyalóikra tüzet okádhassunk most ők működtetik a maffia államot , de ők is a történelem szemétdombjára kerülnek , mint Európa elvesztői !!!!

Tomenko felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrán miniszterek kinevezéséről és lemondásáról a kormány egyeztet az Egyesült Államok kijevi nagykövetségével, és Washington gyakorlatilag kézi vezérléssel irányítja az országban zajló eseményeket. Az ukrán képviselő beszámol arról, hogy Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete napi rendszerességgel jár a kijevi politikusok irodáiba, és minden fontos döntésről vele kell egyeztetniük. Tomenko ugyanakkor hozzátette, hogy ezzel az ukrán politikusok nagy része tisztában van a kialakult helyzettel. A nyugati vállalatoknak megvannak a maga érdekeik, és ezeket nem is rejtegetik, hanem leplezetlenül képviselik az amerikai érdeket ukrán képviselőkkel folytatott tárgyalásokon.
Az ukrán képviselők tisztában vannak azzal, hogy a külföldi miniszterek kinevezéséről Washingtonban született döntés. Natalia Jaresko pénzügyminiszter amerikai, és kinevezés után azonnal amerikai hiteleket vett fel. A litván gazdasági fejlesztési miniszter, és a mezőgazdasági miniszter Olekszij Pavlenko kinevezéséről szintén Washingtonban született döntés, és elprivatizálják az állami tulajdonban lévő termőföldeket amerikai befektetőknek. Az infrastruktúrafejlesztési miniszter szintén az amerikai érdeket képviseli, a reformok az ország NATO-kombatibilitását hivatottak előkészíteni.
Mikola Tomenko szerint az amerikai lobbisták napi rendszerességgel jelennek meg a kijevi politikusok irodáiban, emellett Martin Nunn, a Whites Communication vezérigazgatója gyakorlatilag az országgyűlés tagjává vált, olyan gyakran jelenik meg a parlament környékén. Szeptemberben Jacenjuk újabb minisztereket nevez ki, és nincsenek kétségek afelől, hogy kinevezésükről Washingtonban született döntés. Emiatt gyakorlatilag egy üres színjáték, hogy a hitelezők leírják-e az ukrán adósságot vagy nem. Soros György a piaci viszonyok miatt aggódik, egy ukrán államcsőd bejelentése ugyanis kihatna Kelet-Európára, de maga a csődesemény már rég bekövetkezett. Az ország amerikai ellenőrzés alatt áll, innentől csak annyi a kérdés, hogy emellé piaci pánikot is akarnak, vagy inkább csendben folytatnák eddigi tevékenységüket. Tomenko kijelentése kapcsán érdemes emlékezni arra is, kivel találkozott először Kárpátalja újonnan kinevezett kormányzója.
http://hidfo.ru/2015/08/ukran-kepviselo-washingtonban-dontenek-az-ukran-miniszterek-kinevezeserol/
Posztolta Andre Lowoa 





Valamennyi tagállam közül egyedül Magyarország marad ki a migrációt csökkentő Triton-műveletből és a másik közös uniós határvédelmi akcióból, a Poszeidón-műveletből is – írta a Magyar Nemzet.
Magyarország sem a Triton-, sem a Poszeidón-műveletben nem vesz részt – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a schengeni határok védelmét ellátó uniós szervezet, a Frontex.
A 38 millió eurós költségvetésű Triton-művelet a Földközi-tenger középső részét célozza, vagyis az Afrikából az olasz partvidékre, illetve Máltára érkező menekülthullám csökkentésére törekszik. E mellett 2014-ben indult a 18 millió eurós Poszeidón-művelet, ami a Mediterráneum keleti térségére fókuszál.
A Poszeidón-műveletben összesen huszonegy tagállam vesz részt. Ott van valamennyi kelet-közép-európai állam, így a Luxemburgban velünk szoros koalíciót alkotó Csehország, Lengyelország és Szlovákia is. A Triton-műveletben is ott vannak a csehek, a lengyelek és a szlovákok, az akciótól ugyanakkor a 28 tagállam közül egyedül Magyarország marad távol – tette hozzá a Magyar Nemzet.
Az Európai Bizottságnál a lapnak azt mondták, minden tagállamnak kötelessége lépéseket tenni az embercsempészés és az illegális migráció felszámolása érdekében. “Megértjük, hogy Magyarországra most nagy migrációs nyomás nehezedik, ennek mértékét azonban nem lehet összehasonlítani azzal, ami Görögországban vagy az olasz partoknál történik” – írta levelében a bizottság sajtóosztálya.
Az EB válasza szerint a kerítés építésével azonban nem értenek egyet, az unió inkább a közös fellépést és az információ megosztását támogatja.
Az ORFK közölte, a szerb határ védelme leköti a magyar képességeket és hozzátették, 2015-ben a bolgár-török szárazföldi határszakaszon, illetve a szerb-macedón határszakaszon technikai eszközökkel nyújtunk segítséget.
(
HVG)
Posztolta Andre Lowoa 

Az Egyesült Államok hazaviszi “modernizálni” az irányíthatatlanná vált fegyvereket



Kivonja az Egyesült Államok a Törökországba kihelyezett Patriot rakétavédelmi rendszereket. A két éves misszió idejét nem hosszabbították meg, miután bebizonyosodott, hogy a NATO nem tudja a Patriot rendszereket irányítás alatt tartani.
Az amerikai rakétavédelmi rendszerek egy kétéves misszió részeként állomásoznak Törökországban, melynek mandátuma idén októberben jár le, de a nyilvánosságra hozott információk alapján meghosszabbítását már nem tervezik. A közös török-amerikai bejelentés szerint a Patriot rendszereket visszaszállítják az Egyesült Államokba, hogy ott modernizálják és “biztosítsák, hogy alkalmas marad a globális fenyegetések elhárítására és NATO-partnereik védelmére”.
Július elején ugyanis bebizonyosodott, hogy a NATO Patriot rendszerei alkalmatlanok a misszióban megjelölt célok ellátására, és a NATO nem tudja azokat ellenőrzés alatt tartani.
Július 8-án az orosz Szputnyik hírügynökség beszámolt arról, hogy ismeretlen hackerek átvették az irányítást a Törökországba telepített Patriot rendszerek felett. Az egy nappal korábban történt támadás során a NATO-erők magát a behatolást sem vették észre. A támadók gyenge pontokat találtak a vezérlő rendszeren, és átvették az ellenőrzést a rakétaindítások felett. A beavatkozásra akkor derült fény, amikor a Patriot rendszerek “megmagyarázhatatlan”, ki nem adott parancsokat kezdtek végrehajtani. A beavatkozás kiindulópontja felderítetlen maradt, a NATO-erők nem tudták visszafejteni a támadók kilétét és elhelyezkedését.
A Press TV iráni sajtóorgánum július 7-én beszámolt arról, hogy a török hadsereg rendkívüli parancsnoki találkozót hívott össze, melyen a Szíriával határos régiókban állomásozó erők vezetői kellett megjelenjenek. A forrás szerint a találkozón Szíria ellen kezdődő katonai beavatkozásról értekeztek, amelyben több mint 400 páncélozott harcjármű venne részt.
A Patriot rendszerek elleni hackertámadás vélhetően a Szíria elleni háborús készülődés miatt, figyelmeztetés jelleggel történt, és a kivonás közvetlen előzményének tekinthető.
Hetekkel a hacker-támadás után a német kormány döntést hozott arról, hogy Németország visszavonja a Patriot rendszereket a török-szír határról. A Spiegel Online szerint a Patriot rendszerek kivonásáról hozott döntést végleges, emellett kivonnak 260 német katonát is. A hackertámadás bebizonyította, hogy a NATO nem képes ellenőrzése alatt tartani saját rakétarendszereit, és rejtélyes, beazonosíthatatlan támadók gond nélkül átvehetik fölötte az ellenőrzést. Emiatt Törökország biztonsága szempontjából súlytalanná vált, hogy maradnak-e a Patriot-rendszerek, vagy kivonják őket. Emellett nem többnek, mint egyszerű kármentésnek tekinthető a Patriot rendszerek kivonása; a nyugati hatalmi tömb ugyanis nem a rakétarendszerek terén van lemaradásban, hanem a kiberbiztonság terén: július 7-én a láthatatlan ellenségnek nem volt szüksége semmilyen fegyverre ahhoz, hogy a NATO rakétavédelmi komplexumait ellenőrzés alá vonja. Nem ellenséges hadsereggel kerültek szembe, hanem néhány számítógép előtt ülő személlyel, akik az elektronika felett vették át az ellenőrzést, így fejlettebb rakétára sem volt szükségük.
http://hidfo.ru/2015/08/az-egyesult-allamok-hazaviszi-modernizalni-az-iranyithatatlanna-valt-fegyvereket/
Posztolta Andre Lowoa


A németek megkezdik a deportálást



Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter követelte, hogy a hatóságok gyorsított eljárásban gondoskodjanak az országba érkező illegális bevándorlók deportálásáról.
A külügyminiszter a Bild napilapnak adott interjúban kijelentette, hogy az országba érkező illegális bevándorlók többsége értelemszerűen nem kapja meg a menekültstátuszt, emiatt teljesen fölösleges hónapokon át az országban tovább várakoztatni őket, inkább a lehető legrövidebb úton kiutasítani és deportálni kell, hogy a kormány a lehető legkisebb kiadással tudja rendezni az illegális bevándorlók ügyét.
Steinmeier szerint a bevándorlók befogadása helyett arra kell ösztönözni az embereket, hogy maradjanak otthon, a saját hazájukban. Amennyiben háború vagy gazdasági okok miatt ez nem lehetséges, az Európai Unió abban az esetben sem a tömeges befogadással kell foglalkozzon, hanem a fokozódó migrációs nyomás miatt a népvándorlás kiinduló országaiban kell rendezést folytatni. Szükséges esetben katonai úton, de Steinmeier hangsúlyozta, hogy Európa a lerombolt országok gazdasági növekedését kellene ösztönözze, hogy onnan ne akarjanak az emberek elvándorolni.
A bevándorlás segítése helyett az Európai Unió inkább részt kellene vegyen a kiinduló országok helyzetének rendezésében, gazdasági lehetőségeik javításában.”
A Németországba érkező bevándorlók száma duplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest, és olyan migrációs nyomás nehezedik az országra, hogy mostanra számos, a bevándorlást támogató politikus is kénytelen volt felülbírálni korábbi álláspontját. Steinmeier szerint eközben az illegális bevándorlók 30-40%-a a Balkánról érkezik, vagyis balkáni országba fogják deportálni őket.
Hazánk számára ez nagy vonalakban azt a csapdahelyzetet eredményezi, amivel a kormány indokolta a déli határon készülő határzár építését. Németország tömegesen fogja visszaküldeni a bevándorlókat a Balkán-félszigetre. Néhány év leforgása alatt több százezer ember kerül majd olyan helyzetbe, hogy a nyugati országokból kiutasítják, de a háború sújtotta térségbe nem utazhat vissza, emiatt a Balkán területén próbál majd boldogulni. Azt pedig be kell látni, Magyarországon még az elmúlt 25 év rombolása után is több lehetőség van, mint a balkáni országok egy részében, vagyis a nyugati országokból deportált bevándorlók tekintélyes része nálunk próbál majd boldogulni.
Steinmeier szerint Németország gazdasági okokból nem engedheti meg, hogy a jelenleginél több bevándorlót befogadjon. Az ország “megtelt”, a Bundestag a határellenőrzés szigorítását javasolta, az illegális bevándorlás leállítása érdekében akár teljes határzárról is döntés születhet.
Posztolta Andre Lowo



Donbassz





Mint a falra hányt borsó!-pereg lefelé Donbassz védelmi faláról Valcman latorhadának minden próbálkozása. Az északi “csücsöktől a déli zugokig. És bukja a megszálló horda a rengeteg technikát, és a sok latorélőerőt!
Mára virradóan-dacára a hétvége kezdetének-továbbra sem lankadt a “hódítani szándékozó” hangulat latorberkekben! Tegnap Turcsinov hiéna személyesen látogatta meg az “Avgyejevkán túli terület” martalóchordáit, hogy harci kedvet szítson soraikban.
11885222_10153104240733553_6175140874854627015_n
Pribékjei általános véleménye szerint megbolondult. Sok időt nem töltött a “forró ponton”-viszont sok hülyeséget mondott!-majd elszelelt.
11056075_10153104240193553_2496136463796601996_n
Az este 11 óra körül Sztanyica Luganszka térségében indított latorroham hajnali háromra kifulladt. 27 (!) darab BTR-t, és kettő darab BMP-t buktak a hoholok a milicisták aknavető falanxán. Hogy mennyi haraphatott fűbe?-még egyelőre titok.
Dzserzsinszkből aztán este megkezdődött Gorlovka menetrend szerinti ágyúzása. Némi zavart okozott a latortüzérség buzgalmában, hogy alig kezdték meg a “műszakot”, a közeli Artyemovo melletti lőszerbázisukat telibe kapta egy népköztársasági tüzérségi gránát. Nagyot szólt a dolog. (A valcmanisták később “emberi hanyagságnak” tulajdonították az esetet. Legkevesebb húsz latoregyed pusztult el.

A Debalcevohoz közeli Logvinovo-Szvetlodarszk térségében mára virradóan egész éjszaka tüzérségi párbaj volt.
Jaszinovataja este kilenctől hajnali háromig állt a latortüzérség ostroma alatt. Legalább három civil áldozata van a valcmanista tüzérterrornak.
Donyeck ágyúzását este hét óra körül kezdte meg a latortüzérség. A város “Kirov” kerülete volt ezúttal a célterület. Meg a repülőtér. Meg ami útjukba került. És hát Sztaromihajlovka, ahol tegnap napközben rendesen leápolták a népköztársaságiak Valcman arrafelé erőszakoskodó martalócbandáinak ábrázatát.
Krasznogorovkánál és Szpartaknál is bepróbálkoztak ismét a pribékek az éjszaka. Kis csatározásokban buktak jó sok latoregyedet, és néhány szállítótechnikát.
Peszkiben sem a békés álmodozásról szólt a mára virradó éjszaka. Csodaszámba menne, ha ott csak egy órára is-de pihennének az aknavetők.
Donyecktől délre aztán Mariupolig apróbb csatározgatásokkal telt a mára virradó éjszaka, időnkénti ágyúzgatásokkal.
Posztolta Andre Lowoa 08:26 


Németország el kell hagyja az eurozónát?




Németország belső gyarmatosító tevékenysége lehet az Európai Unió gazdasági hanyatlásának elsődleges okozója. Patrick Chovanec, amerikai közgazdász szerint a német külkereskedelemben kell keresni az eurozóna válságának okát, és annak problémáit kizárólag a német gazdaságpolitika megváltoztatásával lehet megoldani.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten idézi a közgazdász Foreign Policy magazinnak adott interjúját. Ebben Chovanec kifejtette, hogy mivel Németország külkereskedelmi egyenlege éves szinten 217 milliárd euró – 2014-es adat, és ezzel Kína után a második helyen áll -, a kormány abba fekteti a pénzét, hogy egy aszimmetrikus viszonyt állandósítson az Európai Unió határain belül. A német költségvetés bevételeinek tekintélyes részét az export hozza, emiatt Berlin aktívan hitelezi az Európai Unió más országait, miközben azok – politikai nyomára – német termékek vásárlására költik a kapott hiteleket. Németország ezzel a gyakorlattal gyarmattartást folytat az Európai Unió határain belül, és hosszú távon abban válik érdekeltté, hogy a hitelezett országok ne legyenek képesek saját termelést folytatni, ehelyett hitelcsapdába kerüljenek, és a kölcsönökből a német termékeket vásárolják fel.
Chovanec szerint ahelyett, hogy ez hozzájárulna a német gazdasági növekedéshez, a német külkereskedelmi profit valójában az Európai Unió gazdasági válságának elsődleges okozójává vált. Ennek a gyakorlatnak köszönhetően a német gazdaság lett az Európai Unió fő húzóereje – de a rossz értelemben, mivel ahelyett, hogy növekedésben megelőzné más országok gazdaságait, módszeresen leépíti azokat.
A közgazdász szerint ennek hatása majd a közeljövőben fog csak igazán érződni. A németek ugyanis hozzászoktak az anyagi jóléthez, de a kormány a külkereskedelemből származó bevételeket nem a saját termelés fokozásába fektette, hanem hitelként kihelyezte azt a perifériaországokba. Ennek köszönhetően a perifériaországok adóssága olyan méreteket öltött, hogy azt nyilvánvalóan soha nem fogják visszafizetni. Újabb hiteleket pedig nem, vagy csak a korábbiak részleges vissza nem fizetése esetén tudnak felvenni, emiatt Németországban egyik évről a másikra is többszörösére nőhet a munkanélküliség; azok a vállalatok, melyek termékeit eddig a perifériaországok német hitelből vették meg, tömeges csődbe jutnak.
Chovanec szerint azonban Berlin és a perifériaországok tevékenysége ugyanazon érem két oldala; a perifériaországok szintén hibát követtek el azzal, hogy a kapott hitelekből nem a saját termelést növelték, hanem német termékeket vettek. Emiatt soha nem fogják tudni visszafizetni a felvett hiteleket, azokra az állami vagyon kiértékesítése a legnagyobb fedezetük. A teljes privatizáció azonban a maradék gazdasági erőforrások felélését jelenti, így elkerülhetetlen a katasztrófa.
A szakértő szerint az lenne az egyetlen logikus megoldás, ha Németország elhagyná az eurozónát, és visszaállna a márka használatára. Azt követően Berlin a hazai termelés fokozására kellene költse a perifériaországok által egyre nehezebben fizetett hitelrészleteket, nem pedig újabb hitelek kihelyezésére. Chovanec szerint az európai gazdaság válságból kilábalása csak a hazai termelés újraindításával érhető el, és a hitelcsapdába jutott országok sem a megszorítás felé kell elinduljanak, ehelyett az országok újraiparosítására kellene koncentrálni.
http://hidfo.ru/2015/08/nemetorszag-el-kell-hagyja-az-eurozonat/
Posztolta Andre Lowoa

MAGYARORSZÁG NÉPE PEDIG RETTEGVE, ÉS EGYRE INKÁBB FOGCSIKORGATVA FIGYELI A FEJLEMÉNYEKET!
NEM LESZ ENNEK JÓ VÉGE!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése