2017. április 12., szerda

Ötletek mini lakásokhoz








Ötletek mini lakásokhoz


Összecsomagolható konyhák


Kristin Laass és Norman Ebelt egy bárhűtőt, egy sütőt, mosogatót, konyhapultot és egy evőeszköz- és edénytárolót tartalmazó konyhaszigetet tervezett. A konyha egyetlen négyzetméteren is elfér, és ebédlőasztallap is tartozik hozzá, így egy kis jóindulattal az „étkező” funkciót is betölti.
konyha, mini, sütő, hűtőszekrény - Kristin Laass & Norman Ebelt.
konyha, mini, sütő, hűtőszekrény - Kristin Laass & Norman Ebelt.
konyha, mini, sütő, hűtőszekrény - Kristin Laass & Norman Ebelt.
A Carre nevű koncepció lényege, hogy a konyhának alkalmazkodni kell a tulajdonos igényeihez és szokásaihoz, akkor is, ha „összecsomagolva” mindössze egyetlen négyzetmétert foglal el. A minikonyha hatféleképp variálható, attól függően, hogy a vevő hogyan és mennyit főz: néha összedob valami egyszerűt, vagy egy pályát tévesztett szakács. Munkalap, gáztűzhely és mosogató tartozik hozzá, a tárolók oldala pedig átlátszó propilénből készült, hogy a tartalmuk látható legyen.
konyha, mini, dizájn, carre - robert schierjott + ulrich kohl, designboom
konyha, mini, dizájn, carre - robert schierjott + ulrich kohl, designboom
konyha, mini, dizájn, carre - robert schierjott + ulrich kohl, designboom
Forgasd el!
Ez a kör alakú kompakt konyha mosogatótálcával, mosogatógéppel, hűtőszekrénnyel, főzőlappal, szagelszívóval és mikróval is rendelkezik. A tervezők szerint ugyanannyi eszköz elfér benne, mint egy kevésbé átgondolt közepes méretű konyhában. Ezenkívül a konyha forgatható, nem kell egy vacsorakészítéshez 20-szor megkerülni, a színét pedig megválaszthatjuk, amikor megrendeljük. Más kérdés, hogy az árából (6500-15000 dollár) egy hatalmas álomkonyhát is be lehet rendezni.
konyha, mini, dizájn, compact concepts - Compact Concepts
Gömbkonyha a jövőből
A körbejárható, tehát annyira nem is helytakarékos dizájn egy másik képviselője a Soria. Vitor Xavier tervező mindent belerakott félgömb alakú kreációjába, ami egy konyhában alap: mosogatót, csöpögtetőt, főzőlapot, fiókokat, stb. A kihúzható asztalnál 2 ember kényelmesen el is tudja fogyasztani az ételt.
 - Yanko Design
 - Yanko Design
Rejtőzködő luxuskonyha
Fendi Casa konyhastúdió minimalista konyhája első látásra egy elegáns gardróbszekrénynek tűnik. Az érintésre nyíló, Fendi-logóval ellátott fekete ajtók mögött egy teljes konyha rejtőzik, mikróval, mosogatógéppel, tűzhellyel, hűtővel és kávéfőzővel. Belül minden üvegből és roszdamentes acélból készült, az egész konyha pedig mindössze 2 és fél méter hosszú.
konyha, mini, dizájn, fendi, luxus - Fendi Casa
konyha, mini, dizájn, fendi, luxus - Fendi Casa
Hívatlan vendégekhez
Míg a mobilkonyhák tervezőinek egy része arra helyezi a hangsúlyt, hogy a lakók kényelme érdekében a lehető legtöbb háztartási gépet zsúfolja össze egy extrém kis helyre, mások a társasági életre és az étkező funkcióra koncentrálnak. A Stewart & Justin Case konyha elnevezése is arra utal, hogy a tervezők által összeeszkábált mobil bútoregyüttes nem az "igazi" konyha szerepét tölti be, viszont hasznos elehet egy hétvégi házban és akkor, ha nincs hová leültetni a vendégeket. Éppen ezért nem büszkélkedhet mosogatógéppel és hűtővel, egy mosogatót, főzőlapot, edényszárítót és munkalapot tartalmazó egységből és egy „ebédlőasztalból” áll. Viszont négy ember is kényelmesen tud étkezni, ha kihajtogatja az asztal szárnyait. Ha pedig nincs szükség rá, egy kisebb hűtőszekrény méretűre össze lehet csomagolni az egészet.
konyha, mini, dizájn - Maria Lobisch, Andreas Nather, designboom
konyha, mini, dizájn - Maria Lobisch, Andreas Nather, designboom
konyha, mini, dizájn - Maria Lobisch, Andreas Nather, designboom
A nagymama bosszúja
Néha a garzonlakók is tágas, vidéki konyháról álmodnak. Ha már van négy szabad négyzetméterük, egy kompakt konyha-étkező boldog tulajdonosai lehetnek, a Gradma’s Revenge-nek köszönhetően. A vízszintesen felnyíló ajtók egy főzőfelületet, egy mosogatót és egy munkalapot rejtenek, fent polcok találhatók. Lent egy hűtőszekrény is helyet kapott a két, kihúzható paddal együtt, amelyek egy ebédlőasztal és egy lámpa kíséretében bújnak elő. Ha pedig a vendégek távozása után senki nem vállalja a mosogatást, az egészet egy mozdulattal vissza lehet zárni, és másnap reggelre lehet halasztani a rendrakást. És hogy mi köze mindennek a nagymamához? A tervező szerint a koncepciónak éppen olyan tehetsége van a multifunkcionalitáshoz, mint egy nagyszülőnek.
konyha, mini, dizájn - Melanie Olle, Ilja Oelschlägel
konyha, mini, dizájn - Melanie Olle, Ilja Oelschlägel
Asztalba rejtett konyha
Ez a konyhaasztal egy mosogatót, egy munkalapot, evőeszköz-tartókat és egy főzőlapot is magában foglal, az edényeket pedig el lehet rejteni a lábaknál található szilikonos panelekben. Az ötlet (Kleine Küche) Christopher Meyertől és Vicky Mullertől származik. 
konyha, mini, dizájn - Christopher Meyer, Vicky Muller, designboom
konyha, mini, dizájn - Christopher Meyer, Vicky Muller, designboom
Dobozolható konyha rendetleneknek
Az egy időben végzett sokféle konyhai tevékenység a legkisebb lakásban is hatalmas káoszt eredményez. ABoxetti koncepciója szerint felesleges szem előtt hagyni a mosogatót, a hűtőt, a szükséges tároló helyeket, így ha nincs rájuk szükség, egyszerűen eltüntethetjük ezeket. A cég egyébként a lakás minden funkcióját dobozolta, a kollekcióban van elrejthető dolgozószoba, hálószoba, gardrób és házimozi-egység is.
 - Boxetti
 - Boxetti

Kapcsolódó cikkek






Háromkerekű lesz a legújabb garzon



2011.04.08
Bár a háromkerekűről más szokott az ember eszébe jutni,  Rómában  nem különcség a robogó és az autó fura hibridje, a háromkerekű motoros, ami most már nem csak egy egyszerű jármű, de teljes értékű lakóautó is. Klausztrofóbiával azért kevésbé ajánlott hosszas tartózkodásra, de aki nem bánja a szűk teret cserébe a szabad helyváltoztatás szabadságát kapja meg. Íme a Cornelius Comanns tervezte Bufalino.
 - ©Cornelius Comanns at designboom.com
hirdetés

Hasonlót gyárt a Piaggio is: motorkormányos és rendszerű, háromkerekű és autókarosszéria-szerű külsővel. Ezt - közelebbről az APE 50-es típust - vette alapul Cornelius Comanns is, akinek az volt a célja a Bufalino koncepciójával, hogy az utazások során teljes flexibilitást élvezzen az ember. Ezzel a járművel könnyen és gyorsan lehet közlekedni, parkolni, kompaktsága révén minden szükséges alapszükségletet kielégít. Található benne ágy, főzőfülke, rakodótér, hűtőszekrény,víztartály és mosdó is. Számos másodlagos funkciót is képesek ellátni a a Bufalino elemei, például a hátsó ajtón száríthatók a kimosott ruhák, a vezetőülést pedig többféle tevékenységre is be lehet fogni: ebből lesz az ágy, de az étkezőszék is.
 - ©Cornelius Comanns at designboom.com
 - ©Cornelius Comanns at designboom.com
 - ©Cornelius Comanns at designboom.com
 - ©Cornelius Commans at designboom.com
 - ©Cornelius Commans at designboom.com
 - ©Cornelius Commans at designboom.com

Kapcsolódó cikkek






Lego-style apartment transforms into infinite spaces




Space saving furniture that transforms 1 room into 2 or 3








Ötlet kis lakáshoz: “lakókocka”


A kis lakás, az kis lakás. Szerencsére, főleg a pályafutásunk elején vagyunk kénytelenek összehúzni magunkat. És ilyenkor kevesebb holmival, de annál sokkal nagyobb lendülettel és kreativitással vagyunk megáldva. Még most is emlékszem, hogy annak idején milyen kitartóan és türelmesen variáltam újra és újra … ugyanazt a kis egy-szoba-konyha-fürdőszoba, 32 négyzetméteres lakásunkat. Azért, hogy mindennek jusson hely, hogy minden fontos  funkciót bepréseljünk abba a (ismétlem) 32 négyzetméterbe: nappali, hálószoba, gyerekszoba, étkező, vendégszoba, kamra, előszoba. És sikerült! Na jó, nem mindenik variáció volt tökéletes, de mindig jött egy újabb ötlet és megint kezdtük elölről: kipakolás-bepakolás, bútor huzigálás-tologatás stb.  Máig is nosztalgiával emlékszünk vissza azokra az évekre.
Egy hasonló helyzet, vagyis kis lakás, érdekes megoldást eredményezett. Amint az itt az alábbi fotókon is látható. Ezt a szokatlan ötletet neveztem én el lakókockának.
Íme egy többfunkciós lakókocka egy kis lakásban: könyvespolc, ruhásszekrény vagy fogas, ágy és sufni vagy kamra.
Hozzávalók: méretre vágott deszkák, ajtó, létra és színes festék vagy lazúr, illetve tervezés és némi barkácsolókedv.

lc_080913_17-940x705 (Copy)
97308d836351944a2ddd8828706186a7 (Copy)
9fa02c29dada23b27ba48c4669dcdea6 (Copy)
lc_080913_14 (Copy)
edf62454247e6b84ae537d522428d1d5 (Copy)
lc_080913_05 (Copy)
lc_080913_06 (Copy)
7d67f57fcae16d47bc59ed271227ae0a (Copy)
Fotók forrása:  itt.
Tetszett az összeállítás? Ha igen, nyomd meg a Tetszik gombot. Szeretnéd barátaiddal is megosztani? Nyomd meg az   f   gombot, itt a jegyzet alatt. Véleményedet, ötleteidet vagy fotóidat oszd meg velünk itt a jegyzet végén, a Szólj hozzá keretben vagy e-mailben a hobbyturmix@yahoo.com címen.
Ha további fényképeket és ötleteket is szeretnél nézegetni a honlapon megjelenő témákról,akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon! Ezen a címen itt most megteheted: Hobby Turmix Facebook oldal.
PLUSZ!   Feliratkozhatsz a hírlevélre, hogy ne maradj le semmiről, ami számodra fontos itt, a lap jobb oldalán, a szavazás és a rádió alatt levő, harmadik dobozban.




Ha kicsi a lakás - helytakarékos lakberendezési ötletek kis térbe, szobába - praktikus bútorok


Helytakarékos lakberendezési ötletek kis lakásbaLegtöbbünknek sokkal több tárgya van otthon, mint amit tökéletesen el tudna pakolni, helyezni anélkül hogy ne kötne kompromisszumokat a lakberendezési stílus és a kényelem terén. Az alábbi képválogatásban sok olyan bútor ötletet láthatunk, melyek kifejezetten kis lakásokban, szobákban jelenthetnek okos megoldást a helyproblémára. A bútorokat szemmel láthatóan úgy tervezték, hogy minden rendelkezésre álló teret maximálisan kihasználhassunk. A képek ugynakkor azt is bizonyítják, hogy a praktikus bútor lehet egyszerre maximálisan funkcionális és ugynakkor modern és stílusos... a teljes cikkhez kattintson a képekre>>
Helytakarékos lakberendezési ötletek kis lakásba


Az alábbi képeken látható modern fekete fehér fiókos bútor, mely rengeteg tárolóhelyet biztosít az apró dolgok elpakolásához. Ha nagyon sok dolgot elölhagyunk a lakásban, az mindig rendetlenség hatását kelti, még akkor is ha egyébként szerintünk rendezetten helyezkednek el. Van itt szekrénybe integrált ágy, sok kihúzható, átalakítható asztal, átalakítható kanapé - ez általában elengedhetetlen kis nappaliban.















Kicsi helyen sok jó ember…



 Szerkesztette Tünde   




Két történet és egy megoldás: kicsi helyen sok jó ember is elfér.
Egyes számú történet:
Veletek is megtörtént már, hogy vendégek jöttek és nem fértek a lakásban? Szerintem, igen. Már érkezésük előtt agyaltál, hogy mi legyen? Hova fektesd őket? Jó, átadod a saját hálószobádat és Te alszol a szomszédban vagy a gyereknél vagy a földön egy matracon … De ezzel csak 2 embert oldottál meg! Mi legyen? … és még ráadásul Te hívtad meg őket! Hát ez tényleg ciki.
Kettes számú történet:
Nagy a család és kicsi a lakás. Hát ide már nem kell vendég ahhoz, hogy érezzed … vállban szorít. Tenni kell valamit!
Összegyűjtöttem mára egy pár ötletet, amik szerintem használhatóak úgy a vendégek esetében, mint a család esetében. Nem tűnnek bonyolultnak, költségeseknek és van közöttük határozottan stílusos, elegáns megoldás is.
Kezdjük egy hagyományos tetőtéri hálószobával, ugyanis ebbe az irányba a legkönnyebb a terjeszkedés, lakásbővítés:
2da090ef6a92e025dc388a75863153ec (Copy)
A klasszikus emeletes ágy. Általában imádják a gyerekek:
08dc1b3f17e77882212515838fba310e (Copy)


Szintén emeletes ágy, de 4 gyerek számára vagy két gyereknek és két vendégnek. De jó ötlet lehet egy nyaraló esetében is, például az egész család részére:
488d6ae9f15108a28fbe96b123f2e35e (Copy)
Fiatalos megoldás könyvespolccal, ágyalatti tárolókkal, szekrénykékkel:
9bdcb33c4237ebab4d675eaf0fe6e001 (Copy)
Nem vicc! Ez komoly! Ágy az ajtó fölött:
b9570c945ca3b3f9641b9fe8acb9ce6e (Copy)
Lent kettő, fent egy ágy. Micsoda pizsama-partikat lehetne itt rendezni!
c8366c16b11b997fb75aba185954c51a (Copy)
Gyerekágy polcon. Alatta szekrény, fiók, könyvespolc. Ügyes, helytakarékos megoldás:
ca07c881cf643b7346cebb920fd0bb80 (Copy)
b32189de8e35da150e46131a760982ea (Copy)
                                              
Amerikai bentlakásokban gyakori a ruhásszekrényre költöztetett ágy. Az biztos, hogy nem fáznak a lányok ott fenn és ágyat sem kell vetni reggelente:
c512cce77e9e325beaee345e9a366382 (Copy)
Helytakarékos, hegyén-hátán ágy:
3f5c249738b9988dc9b32943ef4efcd4 (Copy)
Nagyon ötletesen, a három ágy a szoba sarkában, három szinten elhelyezve:
f783006fecf4c0befc2743ed54f6e114 (Copy)



Egy igazi szuperkégli 32 nm-en, 24 szoba, hol máshol mint Hong-Kongban


 
 















Zseni edénykészlet kempingezőknek



2009.08.24
A konyha egyik legkellemetlenebb velejárója az edényes szekrény, amiben keresni, rendet rakni egész egyszerűen idegőrlő: a keresett edény jellemzően a polc legmélyén, legalján helyezkedik el, a kiemeléshez ki kell pakolni a maradék tíz fazekat, majd vissza is kell rakni; de ami mégis a legrosszabb, csörömpölés nélkül mindez nem kivitelezhető.
 - rei.com



A fent vázolt edény-problémát valamelyest áthidalja az MSR Flex 4 System edénykészlet, amit szétszedni is élmény. Egyetlen edénybe belefér az egész edénykészlet, nem foglal sok helyet, és még színes is.Bár az edényeket elsősorban utazáshoz tervezték, véleményünk szerint a mezei konyhában is simán megállná a helyét. Annyira pedig nem is drága, $159.95-ért lehet hozzájutni. Itt keresd!
 - rei.com


















HELYTAKARÉKOS, “MOZGÓ” BÚTOROK



2014. január 7.
Szeretjük a tágas, szellős tereket, de a lakásunk kicsi? A bútorok gondos tervezésével ez az igény is megoldható!
Egy szobának adhatunk több funkciót is, amennyiben elrejthető, felhajtható, becsúsztatható, felemelhető bútorokkal rendezzük be.
Ha például egy nappaliban vendégágyat vagy akár a franciaágyunkat szeretnénk elrejteni, több megoldás is létezik. Az egyik, ha elrejtjük egy beépített szekrényben falra felcsukható módon. Ebben az esetben nappaliból pillanatok alatt hálószobát varázsolhatunk, bár igyekezzünk a többi bútort is úgy megválasztani, hogy a tér könnyen átalakítható legyen, például görgős székekkel vagy dohányzóasztallal.
Amennyiben a belmagasság megengedi egy dobogó építését, úgy másik megoldás lehet, ha ebben a kiemelt, pár lépcsőfok magas dobogóban rejtjük el az ágyat görgős, kihúzható módon. Mindkét eset jó példa arra, ha az ember nem szeret ágyazni, és egy pillanat alatt el szeretné tüntetni az ágyát.
Ugyanilyen megoldásokkal elrejthetjük az étkezőasztalt, a dolgozósarkot vagy a tévénket. Jó megoldás lehet a gyerekszobában is az alapterület megnövelésére.
A fenti megoldásokkal szabadon variálhatjuk a belső tereinket, elrejthetjük azokat a funkciókat (ágy, asztal, ruhásszekrény, konyha, stb.) amelyekre nincs szükségünk folyamatosan. Ezáltal egy kicsi lakásban is viszonylag nagy életteret alakíthatunk ki.
Ezen terek lényege, hogy mindig az adott napszaknak vagy funkciónak megfelelően alakítjuk át a szobát, amire épp használni szeretnénk. Eközben a nem kívánt funkciók rejtve maradnak.
Képzeljük el a lakásunkat úgy, mintha csupa kihúzható fiókból és eltolható dobozból állna. Ezeket töltsük meg különböző funkciókkal, és máris kész a többfunkciós szabadon variálható lakás.
Mérjük fel pontosan a szobánkat, az igényeinket és lehetőségeinket, konzultáljunk asztalossal, ha látványterveket vagy pontos tervezést szeretnénk, akkor építésszel vagy belsőépítésszel, és remek megoldások fognak születni!







Helytakarékos rejtett ágy kis 37nm-es egyszobás lakásban



Az első ránézésre pusztán dekoratív elemnek tűnő pódium okosan tervezett, helytakarékos megoldást rejt ennek a kis 37nm-es lakásnak a nappalijában - nappal elrejthető, éjszakára kihúzható nagy kétszemélyes ágyat.


A fehér, a kis lakást nagyon világossá varázsoló fehér falakat sötét wenge parketta és egy kis téglafal teszi hangulatosabbá. A téglafal egyben kerékpártároló is, nyilván sokaknak nem tetszik a kerékpár lakáson belüli tárolása - főleg ilyen feltűnő módon - de fiatalok első kis lakásában valószínűleg ez abszolút jópofa megoldás.
Helytakarékos rejtett ágy kis 37nm-es egyszobás lakásban 1



A pódium az ágyon kívül egy nagy fiókot is rejt, így a kanapé fölötti szekrényekkel és a kis gardróbhelyiséggel együtt egész sok a tárolóhely az egyszobás lakásban. A vonalak szimplák és letisztultak, ízléses konyhával melyben a bárpult praktikus átadó és étkező egyben és egyszerű fürdőszobával, melyben a svéd lakásokban megszokott, helytakarékos, a falra hajtható zuhanyfülke üvegfalakat láthatjuk.
Nagyításhoz katt a képekre...
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
  • LakberMagazin - Lakberendezés, Lakberendező, Lakberendezési Ötletek, Építészet
Fotók: Vision Fastighetsmäkleri



Nagycsaládosok figyelem
488d6ae9f15108a28fbe96b123f2e35e (Copy)


Kis lakások nagy szekrénye: minden belemegy



2011.01.07
A kis alapterületű lakások egyik nagy bosszúsága az, hogy sehogy sem fér el benne az a minimális számú szekrény, gardrób, amiben az élethez feltétlenül szükséges dolgokat úgy lehetne tárolni, hogy ne egy raktárra emlékeztessen az otthonunk. Ugyanez persze elmondható számos bútorról is, ezekről már több összeállítást is készítettünk, például a funkcióváltás nagy mestereiről. Most nézzünk egy olyan égig érő fiókos szekrényt, amihez nem kell létra.
 - Danny Kuo

A következő, igazán merész magasságokba szökkenő fiókos szekrény 2,6 méter magas, ami egyrészt ideális nagy belmagasságú, de kicsi alapterületű belvárosi lakásokban a tulajdonos helyigényének megoldására, másrészt magával vonja azt a problémahalmazt, hogy túl magas, tehát létra kell(ene) hozzá. Az igazi nagyszerűség ebben a konstrukcióban az, hogy az alsó fiókok doboza kihúzható, így azok lépcsőként funkcionálnak, amivel a legfelső rakodóhelyeket is könnyedén el lehet érni. Készítette: Danny Kuo.
 - Danny Kuo
 - Danny Kuo




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése