2019. április 17., szerda

Zsákfurat beállítása


Zsákfurat beállításaA Kreg Jig Mini könnyedén elérhető2018. FEBRUÁR 27.

A Kreg Jig Mini tökéletes eszköz a nehezen elérhető javítások elvégzéséhez, zseb lyukak hozzáadásával az összeszerelt DIY projektekhez és még a DIY bútorok építéséhez.


A Kreg Jig Mini kis mérete tökéletes megoldást kínál a nehézkes bútorok javítására. Az is nagyszerű, ha összeszerelt projektekhez zseb lyukakat ad.

A Kreg Jig Mini könnyedén elérhető

A Kreg Jig Mini tökéletes eszköz a nehezen elérhető javítások elvégzéséhez, zseb lyukak hozzáadásával az összeszerelt DIY projektekhez és még a DIY bútorok építéséhez.

A Kreg Jig Mini tökéletes eszköz a nehezen elérhető javítások elvégzéséhez, zseb lyukak hozzáadásával az összeszerelt DIY projektekhez és még a DIY bútorok építéséhez.
A Kreg Jig Mini kis mérete tökéletes megoldást kínál a nehézkes bútorok javítására. Az is nagyszerű, ha összeszerelt projektekhez zseb lyukakat ad.
A kényelem érdekében ez a hozzászólás olyan linkeket tartalmaz, amelyekhez a projekt befejezéséhez használt eszközöket vagy eszközöket használtam. Az ilyen linkek segítségével végzett vásárlások segítik a Saws on Skates weboldalának támogatását, és lehetővé teszik, hogy több DIY projektet is megosszam és DIY tippek veled. A linkek használatának költsége nincs. Kattintson ide a webhelyszabályzataim megtekintéséhez.
A Kreg Jig Mini-t megkaptam az őszinte felülvizsgálatért. Minden gondolat és vélemény a sajátom.
Fűrészek a korcsolyázó TV-n

Néhány héttel ezelőtt Mark megjegyzést fűzött a 9 Pocket Hole hibájához, amit nem szeretne közzétenni . Észrevétele nem egy zseb lyukhibáról szólt, hanem a zsebnyílás szeretetét a Kreg Jig Mini iránt, és nem várhatom, hogy megosszam veled az összes módot, amit a jig használ! Mark azt mondja:

Ezt az elemet oly sokszor használtam nehezen elérhető javításokkal. A szüleimnek 40 éve rendelkeznek egy kis motelgel, és mindent megtartok!


9 Pocket Hole hibák, amelyeket nem akarsz készíteniA Kreg Pocket Hole Jig beállítása és a DIY bútorok felépítése könnyű! Annak ellenére, hogy a hibákat könnyű megtenni, és bízz bennem, a legtöbbet csináltam! Ma megosztok veled 9 zseb lyuk hibával, amit nem akarsz csinálni.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató ötleteket ad a hibák elkerülésére, amikor fúrólyukakat fúr a DIY projektekhez


A kényelem érdekében ez a hozzászólás olyan linkeket tartalmaz, amelyekhez a projekt befejezéséhez használt eszközöket vagy eszközöket használtam. Az ilyen linkek segítségével végzett vásárlások segítik a Saws on Skates weboldalának támogatását, és lehetővé teszik, hogy több DIY projektet is megosszam és DIY tippek veled. A linkek használatának költsége nincs. Kattintson ide a webhelyszabályzataim megtekintéséhez.
A Kreg Jig-et szinte minden DIY bútor projekthez használom. Az évek során sok zsebnyílás sikerrel jártam, de az út mentén néhány zsebnyílás is történt. Ma megosztom veled a hibákat, így nem is teszed őket!

Térfogat 0%


9 Pocket Hole hibák, amelyeket nem akarsz készíteni

A zsebnyílás problémáit nem számítunk, függetlenül attól, hogy milyen zsebnyílású márkát használunk. Mielőtt belevetnénk a zsebnyílás hibáiba, el kell kerülnünk, hogy vizsgáljuk meg, mit csinál egy Kreg Jig , és hogyan kell megfelelően beállítani a DIY bútorok építéséhez .

Mi a Pocket Hole Joinery?

A Kreg Jig előre beállított lyukakat használ, hogy fűrészelt zseblyukakat fúrjon egy darab fa. A zsebcsavarok, amelyeket kifejezetten zsebnyílásokhoz terveztek, a két fa darabot együttesen húzza össze, hogy erős összekötést képezzen.

Kreg Jig beállítás

1. lépés - A
fúróvezető beállítása A Kreg Jig használatának első lépése az, hogy a fúróvezetőt állítsa be a lemez vastagságához. Ha a lap 1-1 / 2 ″, akkor állítsa be az 1 - 2/2 ″ -ra. Ebben a példában a fórumunk 3/4 ”, így a fúróvezetőt 3/4” -ra állítjuk.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projektek zseblyukakat fúrnak - állítsa be a Kreg Jig fúróvezetőt


2. lépés - A fúró beállítása
A következő lépés a fúrási mélység beállítása. Ismét meg szeretné illeszteni a fúró mélységét a fedélzet vastagságához. Ebben a példában a fórumunk 3/4 ”. Lazítsa meg a nyakörvet az imbuszkulccsal, és mozgassa a fúrószerszám vállát (vagy a fúrószár lépcsős területének alját), hogy megfeleljen a 3/4 ”jelnek, és húzza meg a gallért.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúrnak - állítsa be a Kreg Jig fúrókorlátot
3. lépés - Fúrja be a zsebnyílásokat
Ezután rögzítse a táblát a fúrólyukba, hogy megfeleljen a megfelelő furatoknak. Dugja be a fúrót a fúróba, és helyezze be a fúrót a vezetőblokkba, amíg meg nem éri a fát. Enyhén emelje meg a fúrót, és húzza a fúrót teljes sebességre. Ezután óvatosan engedje le a fát a fába, és kezdje fúrni a zsebet. Tartsa a fúrást addig, amíg a fúrószáron lévő nyakörv érintkezik a fúróvezetővel.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúrnak - fúrja a zseblyukakat
Pro Tipp: 1-1 / 2 ”széles fa esetén a fát a B és C lyukak között középre kell fúrni, és a B és C lyukakba fúrni kell. és B, és fúrjon A és B lyukakba. A fa, amely 3-1 / 2 ”széles, középpontba helyezi a fát A és C lyukak között.
A fa minden más szélességében győződjön meg arról, hogy a zsebnyílások a széltől legalább 3/4 ”-ig vannak beállítva, hogy elkerülhető legyen a fa repedése.

1. Kerülje a véggörgőt

A legelterjedtebb zsebnyílások, amelyeket Kreg Jigünkkel készítünk, a csuklós ízületek és az élek ízületei .
A csuklós csatlakozás összekapcsolja az egyik fadarab végét egy másik fadarab szélével. A csuklópántok gyakori használata az oldalsó szerelvények és ajtók keretei .
A két lap szélét egy élcsukló csatlakoztatja. A szélső ízületek gyakori felhasználása panelek és asztallapok .

Butt ízületek

A zsebnyílásokat fúrószárak létrehozásakor fúrni kell a fedél végeire. Tegyük fel, hogy egy keretet építünk. Meg kell fúrnunk a zseblyukakat a függőleges (kék) darabokra, nem pedig a vízszintes (fa gabona) darabokra.
A zsebnyílásokat fúrószárak létrehozásakor fúrni kell a fedél végeire.
Nem akarunk fúrni lyukakat a fedélzet szélére (vízszintes fa gabona darabok) és a meghajtó zseb lyukcsavarjait a végső szemcsékbe, mert ez nem hoz létre erős kötést. A fa gabona futtatja a tábla hosszát. A tábla végét végső szemnek nevezzük.
Nem akarunk fúrni lyukakat a fedélzet szélére és a zsebnyílás csavarjait a végső szemcsékbe, mert ez nem hoz létre erős kötést.
Gondolj a faszerkezetre vagy a fa szálakra, mint egy ivószalag doboz. Képzeld el, hogy egy csavart vezetsz egy ivószalag dobozába. Mi lenne a csavarral? Ez így van, csak a szalma végein körbejárna. A végsõ szemcsékbe vezetõ csavarok nem erõs kötést hoznak létre.

Szélei illesztések

Kivételt képez minden szabály, így van idő, amikor az OK, hogy fúrja be a zseb lyukakat a tábla szélébe, és ezután, amikor élek vagyunk , hogy a paneleket, asztallapokat stb. Hozzuk létre . a fa szélét, és ez erős kötést hoz létre.
Barátom, Mike a Kreg Tool-nél azt javasolja, hogy a zseblyukakat kb. Mike azt is javasolja, hogy kb.
Skate over to Need to Know Pocket Hole Tippek az élcsuklókhoz, hogy hasznosabb élek csatlakozzanak a tippekhez és trükkökhöz
A zsebnyílásoknak 6 mm-re kell elhelyezkedniük egymástól, amikor az élek csatlakoznak

2. Módosítsa a különböző faanyagvastagságok beállítását

Számos bútorprojektben különböző vastagságú fát használnak. Fontos, hogy a fúrókorongot és a fúrószerszám gallérját megegyezzenek a fadarabok fúrásához használt faanyag vastagságával.
Tegyük fel, hogy fúrsz lyukakat egy 2 × 4-esre. A fúróvezetőt 1-1 / 2 ″ -ra állítjuk be, és fúrjon be 1–2 / 2-es fúrót. Akkor azt mondjuk, hogy miután fúrta a zseb lyukakat a 2 × 4-be, meg kell fúrnia a zseblyukakat 1 × 4-be, és ezt a fúróvezető és a fúrószalag megváltoztatása nélkül kell elvégeznie. Nos, egészen végigfutsz a fórumon. Nem jó! És igen, ezt többször is megtettem!
Hogyan lehet megakadályozni, hogy ez a zseb lyukhiba történjen? Ha sorozatos fúrólyukakat használok, az 5 váratlan felhasználásom egyikét használhatom a Festő szalagcsíkjának tippjeire, és címkézem azokat a részeket, amelyek különböző mélységű zsebeket igényelnek.

3. Állítsa be a Bit Shallower-et a rétegelt lemezre

A rétegelt lemez, mint a 3/4 ″ rétegelt lemez, valójában kevésbé vékonyabb, mint 3/4 ″. Tehát, ha a fúróvezetőt 3/4 ″ -ra és 3/4 ″ -ra fúrja be, akkor a két darab rétegelt lapot csavaros csavarral csavarja be, a csavar pedig ténylegesen a rétegelt lemez szélén áthalad. Az exponált csavarok nem vonzóak a DIY bútorok számára ! Igen, én is ezt a hibát követtem el, amikor építettem a Century Century Modern éjjeliszekrényt.
Annak elkerülése érdekében, hogy a furnér bútorok szélén átnyúló csavarok kerüljenek, a fúróvezetőt a rétegelt lemez vastagságához kell beállítani, így példánkban állítsa a fúróvezetőt 3/4 ″ -ra. Ezután állítsa be a fúrószalagot, így alacsonyabb, mint a fa vastagsága. Példánkban állítsa be a fúróvezetőt az 1/2 ″ és a 3/4 ″ jel közé.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató ötleteket ad a hibák elkerülésére, amikor fúrólyukakat fúr a DIY projektekhez - állítsa be a fúrószeletet a rétegelt lemezre

4. Cserélje ki a kopott biteket

Kreg Jig- et használom, hogy fúvókákat fúrjak szinte minden bútorprojektre, amit építek. Csak akkor van értelme, ha a fúrófej elhasználódik. Fontos tudni, hogy egy kopott fúrófej jelei vannak, mert a kopott bitek lassabban fúrnak, gyorsan felmelegülnek, és „fuzzy”, szaggatott kinézetű zsebnyílást hoznak létre.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúrnak - a kopott zseb lyukfúrók fuzzy vagy zavaros zseblyukakat hoznak létre
A zúzott lyuk egy különös aggodalomra ad okot, ha egy zsebnyílású vágószerszámothasznál, hogy kitöltse a zseblyukakat dugókkal. Egy éles, tiszta zsebnyílással a dugót a zsebnyílásba helyezheti, a dugót a környező fával összekeverheti, és a zseb lyuk gyakorlatilag eltűnik. Egy fogazott zsebnyílással a dugót a zsebnyílásba helyezheti, a dugót a környező fával összezárja, de a zseblyukak szélei továbbra is széttöredezettek lesznek. Itt az ideje, hogy cserélje ki a zseb lyukfúróját, ha a zsebnyílása fuzzy vagy zavaros.

5. Használjon fa ragasztót

A zsebnyílások nem igényelnek fa ragasztót , de ez nem jelenti azt, hogy a bútorprojektek összeállításakor nem szabad ragasztót használni . Amikor egy zsebcsavart egy szögletes zsebnyíláson vezetnek át, a két fa darabot szorosan összekapcsolja. A zsebnyílások erős kötést hoznak létre, de nem veszi figyelembe a fát. A fa élőlény.
Várj, csak azt mondtam, hogy a fa élő dolog ?! Nos, nem pontosan élő, de higroszkópos. Várj, csak mondtam higroszkópos - mi az? Egyszerűen fogalmazva, a higroszkópos azt jelenti, hogy elnyeli a nedvességet a levegőből. A fa folyamatosan elnyeli és nedvességet ad, ahogyan akkor is, amikor élne. Emlékezzetek korábban arra, hogyan írtam le a fát, mint egy ivószalagot. Amikor az ivószalag, az ummm fakitölti a nedvességet, megduzzad és nagyobb lesz. Amikor elveszíti a nedvességet, csökken és csökken. Ha nedves állapotban építesz egy projektet, akkor észreveheted, hogy a levegő szárazabb, hogy az ízületek némelyike ​​nem illeszkedik olyan jól, mint amikor a levegőben több nedvesség volt.
Észrevettem ezt a közös problémát, amikor a bútorprojektek csúcsai csatlakoznak . Nyáron építettem a klímaberendezést, amikor nedves volt, de nem ragasztottam a felső darabokat. A nyáron nagyszerűnek tűnt a csúcs, de a hűvösebb hónapokban a csúcsok ízületei csak kissé elhúzódtak egymástól. És az egyik darab széle is kissé elgörbült.
Megállíthatod a fa mozgását? A rövid válasz nem, de segíthet csökkenteni néhány problémát az ízületek ragasztásával. Ha ragasztottam a klímaberendezés tetejét, nem mozdulna, mint ahogy. Korcsolyázás a fa hibáin keresztül okozhat a DIY bútorokat a Crack-nek, hogy további részleteket kapjon a fa szezonális mozgásáról.
Miért nem ragasztottam a tetejét? Nos, tudtam, hogy meg akarom festeni a darabot, és a rendszeres ragasztó nem fogad el foltot. Majdnem mindannyiunknak van egy befejezése, amit a ragasztó préselt ki. A ragasztó összenyomódott, festettük a darabot, és a ragasztó megakadályozta, hogy a folt áztassa a fát. Amit mi maradtunk, az a nagy fehérítő folt a projektünkön. A rendszeres ragasztó csak nem festhető. Azóta találtam Elmer Fa ragasztóját. Ez a ragasztó erős kötést hoz létre és festhető.
A zsebnyílások erős, tartós kötést hoznak létre, de az ízület jobban hozzáadódik a fa ragasztóval.

6. Használja a bilincseket

Mostanra tudjuk, hogyan működik egy zsebnyílás. A zsebcsavart egy szögletes zsebnyíláson keresztül vezetik, és a csavar szorosan összekapcsolja a két fa darabot. Ennek ellenére még mindig szükség van a szorítók használatára, hogy megfelelően illeszkedjen a csuklóra, mielőtt a csuklós csavarokkal rögzítené.
Ne próbálja meg megfelelően illeszteni a zsebnyílásokat a kezével. A munkadarabok elmozdulnak, és valószínűleg egy rosszul illeszkedő, rosszul illeszkedő csatlakozóval fognak végezni.
A zseb-furatok a zsebcsavarok vezetésekor elmozdulhatnak. A szorítók használata a legjobb módja annak, hogy a munkadarabokat a projektek összeszerelésekor helyben tartsuk.
Semmi sem veri a bilincs mechanikus előnyét . A zsebnyílások a helyén maradnak, az ízületek jobban illeszkednek, és bútorprojektjei professzionálisabbak lesznek.
Speciálisan kialakított zsebnyílású bilincsek állnak rendelkezésre, de a Hogyan lehet megakadályozni a darabok mozgatását a zseb lyukak összeszerelésekor, hogy megosztottam azt, hogy inkább egy sor kapcsokat használok . Ily módon az egész összeszerelést elrendezhetem, az összes illesztést megkapom, ahogy szeretném, húzza meg a bilincseket és csavarokkal rögzítse .
Használja a bilincseket, amikor összeszereli a zsebnyílásokat, és a projektek megjelenése az amatőrtől a szakemberig terjed.

7. Használjon zseb lyukcsavarokat

A zsebcsavarok kifejezetten zsebnyílásokkal való munkavégzésre vannak tervezve. A zsebcsavarok csak az alsó részen vannak, míg a felső rész vagy a szár nem menetes. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a zsebcsavar szára áthúzódjon a zsebnyíláson, és húzza szorosan össze a csatlakozást.
zsebcsavarokkal ellentétben a fa csavarok szálak vannak a szár teljes hosszában. Ezek a szálak nem teszik lehetővé, hogy a fa csavar áthúzódjon a zsebnyíláson. A fa csavarok nem húzhatják össze a lapokat, ami laza illesztést eredményez. Még rosszabb, de a fa csavarok megrepedhetik a táblát.
Csak Kreg márka zseb csavar , vagy más hiteles zseb csavart egy másik márka, hogy hozzon létre egy szűk zsÿkfuratokkal közös.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúrnak - a zseblyuk csavarjait kifejezetten zseblyukakhoz tervezték

Zseb csavarmenetek

A zsebcsavarok durva menetben és finom menetben kaphatók. Használjon durva menetes zsebcsavarokat a puhafákhoz, mint a fenyő, rétegelt lemez, forgácslap és MDF. Használjon finom fonalas zsebcsavarokat, mint a tölgy, juhar, hickory, cseresznye, dió és nyír.

8. Használja a helyes hosszúságú zsebcsavart

Mindig használja a megfelelő hosszúságú zsebcsavart a fúrt zseb lyukhoz. A túl rövid zsebcsavar használata nem fogja össze a lapokat, és a túl hosszú zsebcsavarok segítségével a csavart a másik darab szélén keresztül lehet vezetni. Nézze meg az alábbi zsebnyílásvezetőt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a projekt jobb oldali zsebcsavarjait használja.
Pro Tipp: Amikor különböző hosszúságú csavarokat használok egy bútorprojekthez,néha könnyedén ceruzával fogok írni a zsebem mellé a használni kívánt csavar hosszát. Máskor azt fogja használni festő szalagot , hogy írjon egy megjegyzést hosszának csavar azt kell használni.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projektek zsebnyílásait fúrja - zsebnyílású csavaros vezető

9. Kerülje a túlzott meghúzást

Amint azt már tárgyaltuk, a korábbi zsebcsavarok különböznek a fa csavaroktól, és ez azt jelenti, hogy a munkadarabokba való bevitelnél más megközelítést kell alkalmazni.
Ellentétben a fa csavarral, a zsebcsavarokat csak addig kell vezetni, amíg ők „csak nem állnak be”, hogy erős kötést hozzanak létre. Alapvetően meg akarjuk állítani a zsebcsavar vezetését, amikor némi ellenállást érzünk.
A zsebcsavar túlhúzásával a zsebnyílás elszakadhat, ami laza kötést hozhat létre. A túlfeszültség akár a csavart a másik munkadarabon is vezetheti. A tengelykapcsolót a fúrógépre állítottam, hogy elkerüljük a zsebcsavarok túlhúzását.
A tengelykapcsoló beállítása megakadályozza, hogy a fúró tovább vezesse a csavart, ha a fúró bizonyos mennyiségű ellenállást ér el. Ez megakadályozza a zseblyuk túlfeszítését és eltávolítását. A DEWALT fúrógépek jól működnek, amikor a tengelykapcsolót 3-ra állítom.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúr.
Még egy dolog, amikor a fúrókról beszélgetünk. Javaslom, hogy fúrót használjunk mind a fúrási zseb lyukakhoz, mind a csavarok meghajtásához, nem pedig ütésvezérlőhöz. Az ütközésvezérlő ütközési hatása lazíthatja a fúrólyuk mélységét, amikor a zseb furatokat fúrja, és esetleg csípheti a zseb lyukat a csavar vezetésekor. Ragaszkodj egy fúróval, és jó lesz menni.
Pro Tipp: A zsebcsavar túlfeszítése csak egy módja annak, hogy a zsebnyílás lecsapódjon. Egy másik mód, amikor a zsebnyílást elcsípheti, akkor távolítsa el a zsebcsavart, majd helyezze vissza. A lecsupaszított zsebnyílás rögzítése ugyanolyan egyszerű, mint néhány fa ragasztó megragadása és néhány fogpiszkálóhoz vezető konyha.

Bónusz Tipp - Legyen a zseb lyukak gyakorlatilag eltűnnek

Kreg zsÿkfuratokkal Plug Cutter fog tartani a bútorokat épület a következő szintre! A dugaszolóvágó a dugaszokat a zseblyukak betöltésére teszi. A dugók kivágása a maradék fahulladékból a projektből, így a dugók pontosan illeszkednek a projekt fa színéhez és faszerkezetéhez.
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúrnak - vágja a dugaszokat a zseblyukak kitöltéséhez
A dugók a zseb lyukakba vannak ragasztva, majd csiszolva . A zsebnyílású vágógéppel a zseb lyukak gyakorlatilag eltűnnek, és a DIY projektek professzionálisabbá válnak. Ez egy "Gotta have it" eszköz a DIYer számára! Nézze meg a csatlakozóvágó telepítési tippjeit és videóit!
Szeretné tudni, hogyan kell használni egy Kreg Jig-et? Ez a bemutató tippeket ad a hibák elkerüléséhez, amikor a DIY projekteknél fúrólyukakat fúrnak - töltse ki a zseblyukakat dugókkal, és a zseb lyukakat gyakorlatilag eltűnik

Bónusz tipp - titkos fegyver a nehezen elérhető pocket lyukakhoz

Valamikor meg fog történni mindannyiunkkal. A fúrónkban a zsebnyílás vezetőjét fogjuk, megpróbáljuk a zsebnyílás csavarját a zsebnyílásba vezetni és… CRASH !!! A fúró / vezető kombináció túl nagy ahhoz, hogy elférjen a DIY bútor projektünkben. Nem húzhatjuk meg a csavart. Mit csináljunk most? Szükségem van a titkos fegyveremre, amit a szerszám arzenálban tartok a nehezen hozzáférhető zseblyukak számára - egy jobb szögű rögzítés !
A jobb oldali szögű fúrógépet szűk helyekre használták egy zsebcsavar vezetésére ezen a DIY létrán

Válaszok a zseb-lyuk kérdésére!

Ha nem találta meg a választ a zseb lyuk kérdésére ebben a bejegyzésben vagy a Kreg Jig Tippek és trükkök könyvtárban , akkor kérdezheti meg a zseb lyuk kérdéseit itt !

Töltse le a zseb lyuk hibákat útmutatót

Ezzel az INGYENES 10 oldalas zsebnyílással kapcsolatos hibákkal, amelyeket nem szeretne készíteni ! Az útmutató tartalmazza az összes hasznos tippet ebben a hozzászólásban, és még sok minden mást! Csak kattints az alábbi linkre, és az ingyenes útmutató segítségével átugorhatom a beérkezett üzeneteket!

Végső gondolatok

Köszönjük, hogy megállt, hogy megnézze a 9 zseb lyuk hibáját, amit nem szeretne készíteni. Készítettél egy zseb lyuk hibát, amit nem beszéltem? Mondd el róla a megjegyzéseket. Ó, és ha ezt hasznosnak találta, kérem, tegye a Pinteresthez? Nagyon értékelném! Köszönöm - Scott


Hol használhatom a Kreg Jig Mini-t?

Mark azt mondja, hogy a Kreg Jig Mini -t használta, hogy mindent a széklábakról és az ágykeretektől, az ablakpárkányokig (mind a belső, mind a külső) ültetődobozokhoz, tetőszerkezet-lapokhoz, ajtókhoz és így tovább.
Tegyük fel, hogy van egy széked, és az egyik lába egy kicsit szörnyű volt. Meg tudta kapaszkodni a Mini-hez , fúrni egy zseb-lyukat, meghajtani egy zsebcsavart, és javíthatná azt.
Az is nagyszerű, ha összeszerelt projektekhez zseb lyukakat ad. Tegyük fel, hogy építettél egy DIY bútorprojektet, és egy közös nem volt olyan erős, mint amennyit reméltél. Lehet bilincs a Mini , fúrjon egy zsÿkfuratokkal, vezetni egy zseb csavart, és javít, hogy a gyenge közös.

Használhatom a Kreg Jig Mini-t a bútorok építéséhez?

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amit hallok: „Használhatom-e a Kreg Jig Mini-t a semmiből, mint a DIY bútorok? a Mini- től kezdve a semmiből építsen projekteket .
Mark azt mondja, hogy „készített egy fából készült keretet tiszta műanyaggal, mint egy festővászon.” Ezután a keretet „zárt cellás habgal borította”, amelyek a keret széleit körülvették, hogy beilleszkedjenek az ablakkutakba, hogy lezárják a terveket. Mi a különbség a meleg szobában a Vermontban a hideg tél alatt!
És igen, a Mini segítségével felépítheti a DIY bútorokat. Figyelembe kell venni, hogy gyakran tervez-e építeni, vagy sok fúrólyuk van-e egy másik Kreg Jig-re.
Tegyük fel, hogy 4 szabadtéri kávézóasztalt építenek 4 rejtett asztallal . Ez a projekt több mint 300 zsebnyílást igényel! Ez azt jelenti, hogy a Kreg Jig Mini-t több mint 300-szor kell áthelyezni és rögzíteni annak érdekében, hogy minden zseb lyukatfúrjon . Ez mindenképpen végrehajtható, de ha rendszeresen ilyen projekteket építesz, ajánlom egy Kreg Jig K4-et vagy egy Kreg Jig K5-et, mert felgyorsítanák a fúrási folyamatot.

Mi a különbség a Mini és más Kreg Jigs között?

A nagy különbség a Kreg Jig  Mini és más Kreg Jigs között a méret. Nézd meg, mit csináltam ott? A nagy különbség a lol méret! Bármely Kreg Jig segítségével javíthat, vagy egy zárt lyukat adhat egy összeszerelt projekthez, de a Mini egyedülálló, mert lényegesen kisebb, mint a többi Kreg Jigs. A kis méret azt jelenti, hogy más helyekbe is beilleszthető, így tökéletes azoknak a nehezen elérhető javításoknak.
A második különbség a  Mini és a  Kreg Jig K4 vagy a  Kreg Jig K5 között a sebesség. A Kreg Jig Mini-t úgy kell elhelyezni és rögzíteni, hogy minden zseb lyukat fúrjon. Tegyük fel, hogy 1 x 4-es lyukakat fogsz fúrni. Egy 1 × 4-es összeszereléséhez általában két zseb lyukat fúr. A Mini segítségével elhelyezheti, rögzítheti és fúrja az első zsebnyílást, majd helyezze be, rögzítse és fúrja a második zsebnyílást. javítások


Kreg Jig K4 és a Kreg Jig K5 segítségével kezdetben beállíthatja a fúráshoz szükséges munkadarabokat. Ezután helyezze be a munkadarabot a fúrólyukba, rögzítse és használja a fúróvezetőn lévő távolságot, hogy két zseb lyukat fúrjon anélkül, hogy áthelyezné a fúrót.
A  Kreg Jig K4 vagy a  Kreg Jig K5 a Mini- hez képest lényegében felére csökkentheti a zseb lyuk fúrási idejét. Ne érts félre. A Kreg Jig Mini, a Kreg Jig K4 és a Kreg Jig K5 mindegyike nagyszerű zsebnyílás. Ahol a Mini valóban ragyog, javításokhoz és zseb lyukak hozzáadásához az összeszerelt projektekhez.

Az Ultimate Kreg Jig Mini telepítési útmutató

készletek

A Kreg Mini zseb lyukfúró használatához fúrót, Kreg fafaragót és mérőszalagot kell használni . Azt hiszem, ez is nagyon hasznos, hogy egy bárban bilincs és Kreg Multi-Mark . Ó, és természetesen szüksége lesz a Kreg  Mini Jig Kit-re!
Marknak néhány ajánlása is van. Azt mondja: „Mindig tartom a Kreg Jig Mini-et az én szerszámkészletemben, valamint egy csomó csavar típus és hosszúság, rövid 2 ″ és hosszú 6 ″ négyszögletes meghajtó bitek mellett (néha a fúrószár a bonyolult formájú javításokhoz vezet) ), és egy pár bilincset. ”
A Kreg Mini zseb lyukfúró használatához fúrót, Kreg fafaragót és mérőszalagot kell használni. Azt hiszem, ez is nagyon hasznos, ha van egy bélyegző és egy Kreg Multi-Mark. Ó, és természetesen szüksége lesz a Kreg Mini Jig Kit-re!
Szerezd meg az ingyenes kilenc oldalt Ultimate Kreg Jig Mini telepítési útmutató! Az útmutató bemutatja, hogyan kell elhelyezni a jig-t, hogyan kell beállítani a fúrólyuk mélységét, hogyan kell fúrni a zsebeket, hogyan kell kiválasztani a projekthez megfelelő csavart, és hogyan kell kitölteni a zseblyukakat. Csak kattintson az alábbi linkre, és az útmutatót elküldjük a beérkezett üzenetekbe!

1. lépés

A Kreg Jig Mini pozícióját  a használt munkadarab vastagsága határozza meg. Három gyakori munkadarab vastagsága valószínűleg együtt fog működni. A leggyakoribb vastagság 3/4 ”, 1/2” és 1-1 / 2 ”.
3/4 ”munkadarabok
A Mini 3/4” munkadarabokra van beállítva. Egyszerűen helyezze el a munkadarabot a munkadarab végével.
A Mini 3/4 ”munkadarabokra van beállítva. Egyszerűen helyezze el a munkadarabot a munkadarab végével.
1/2 ”munkadarabok
1/2” munkadarabokhoz állítson egy 
Kreg Multi-Markot 1/4 ”-ra, és helyezze a munkadarab végéhez. Helyezze a munkadarabot a munkadarabra és a Multi-Markra.
Az 1/2 ”munkadarabokhoz állítson egy Kreg Multi-Markot 1/4” -ra, és helyezze a munkadarab végéhez. Helyezze a munkadarabot a munkadarabra és a Multi-Markra.
A fúvóka túlnyúlik a munkadarab végétől.
A Kreg Jig Mini felülmúlja a munkadarab végét.
1-1 / 2 ”munkadarabok
Az 1-1 / 2” munkadarabokhoz állítsunk egy 
Kreg Multi-Markot 1-1 / 4 ”-re, és tegyüka munkadarab végét. Helyezze a munkadarabot a munkadarabra és a Multi-Markra.
Az 1-1 / 2 ”munkadarabokhoz állítson be egy Kreg Multi-Markot 1-1 / 4” -re, és helyezze a munkadarab végére. Helyezze a munkadarabot a munkadarabra és a Multi-Markra.
Rögzítse a Jig-et
Miután a Kreg Jig Mini megfelelő helyzetben 
van, meg kell szorítani a munkadarabot . Ne próbálja meg tartani a zsetont a zseb lyuk fúrása közben. Veszélyes a jig megtartása, és nagy esély van arra, hogy megsebesítse magát . Használjon bilincset!
Miután a Kreg Jig Mini megfelelő helyzetben van, meg kell szorítani a munkadarabot.

2. lépés Állítsa be a fúrási mélységet

A vetőgép mélységét a használt munkadarab vastagsága is meghatározza. Más szavakkal, ha 3/4 ”-es anyagra fúrt egy zsebet, állítsa be a fúró mélységét is 3/4” anyagra.
3/4 ”munkadarabok
Állítson be egy 
Kreg Multi-Markot 3-1 / 2” -re, és helyezze a lépcsős fúrószár vállát a Multi-Markra.
Állítson egy Kreg Multi-Markot 3-1 / 2 ”-re, és helyezze a lépcsős fúrószár vállát a Multi-Markra.
Ezután csúsztassa a mélységgallérot úgy, hogy az megérintse a Multi-Mark vonalzóját.
Ezután csúsztassa a mélységgallérot úgy, hogy az megérintse a Multi-Mark vonalzóját.
Húzza meg a beállítócsavart az imbuszkulccsal, és fúrja be a fúrót a fúróba.
Húzza meg a beállítócsavart az imbuszkulccsal, és fúrja be a fúrót a fúróba.
1/2 ”munkadarabok
Állítson be egy Kreg Multi-Mark-ot 3-5 / 16” -ra, és ismételje meg a fenti eljárást.
1-1 / 2 ”munkadarabok
Állítson be egy Kreg Multi-Markot 4-1 / 4” -re, és ismételje meg a fenti eljárást.

3. lépés: Fúrja a zseb lyukat

A zseblyuk először fúrásához rögzítse a munkadarabot a Mobil Projektközpontba vagy a munkapadba . Helyezze a bitet a fúróvezetőbe, húzza a fúrót teljes sebességre, lassan engedje le a fúrót, és fúrja a zseb lyukat.
A zseblyuk először fúrásához rögzítse a munkadarabot a Mobil Projektközpontba vagy a munkapadba. Helyezze a bitet a fúróvezetőbe, húzza a fúrót teljes sebességre, lassan engedje le a fúrót, és fúrja a zseb lyukat.
Nem ritka, hogy az első néhány zsebnyílás fúrásakor kék műanyag forgácsokat lát.

4. lépés: Használjon fa ragasztót

Bármely zsebnyílású projekthez való csatlakozáskor mindig ajánlom egy minőségi fa ragasztó használatát a zsebcsavarok mellett. Annak ellenére, hogy a zsebnyílások nem igénylik, véleményem szerint, a ragasztó hozzáadásával egy zsebnyíláshoz javítja az ízület minőségét.
A Kreg Jig Mini javításakor előfordulhat, hogy nem tudja használni a ragasztót, de feltétlenül használjon ragasztót, ha új kötést hoz létre. További tudnivalók arról, hogy miért kell használni a ragasztót a zseb lyukakkal, a 9 zsebnyílás hibáit, amelyeket nem szeretne készíteni, és tudnia kell a zsebnyílás tippeit az élek illesztéséhez.

5. lépés. Használja a bilincseket

Hogyan viselkednek ezek a DIY-k a zsebnyílások szorítóbilincs használata nélkül ?! Bármikor megpróbáltam egy zsebcsavart vezetni anélkül, hogy szorítót használnék, az egyik lap elkerülhetetlenül eltolódik, és végül egy hanyag, amatőr látszó közös. A bilincsek jól illeszkednek az ízületekhez, és professzionális megjelenésűek.
További tudnivalók arról, hogy miért kell használni a zseb lyukakkal ellátott bilincseketa 9 zsebnyílás hibáira, amelyeket nem szeretne készíteni, és tudnia kell a zsebnyílás tippeit az élek illesztéséhez.

6. lépés: Használjon zsebcsavarokat

A zsebcsavarok kifejezetten zsebnyílásokkal való munkavégzésre vannak tervezve. A zsebcsavarok csak az alsó részen vannak, míg a felső rész vagy a szár nincs menetes. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a zsebcsavar szára áthúzódjon a zsebnyíláson, és húzza meg a tömítést.
zsebcsavarokkal ellentétben a rendszeres fa csavarok szálak a teljes hosszon. A fa csavar nem csúszik át egy zsebnyíláson. A szálak nemcsak megrepedhetik a lapot a zsebnyílással, de előfordulhat, hogy nem húzza szorosan a másik táblát, ami laza illesztést eredményez. Mindenképpen csak a Kreg márka zsebcsavarjait használja a zsebnyílásokhoz.
A zsebcsavarok kifejezetten zsebnyílásokkal való munkavégzésre vannak tervezve. A zsebcsavarok csak az alsó részen vannak, míg a felső rész vagy a szár nincs menetes. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a zsebcsavar szára áthúzódjon a zsebnyíláson, és húzza meg a tömítést.
Pocket csavarmenet 
Pocket csavarok állnak a durva menet és egy finom menettel. Használja a durva menetes zsebcsavart a puhább anyagokhoz, mint a fenyő, rétegelt lemez, forgácslap és MDF. Használjon finom menetes zsebcsavart keményfa, mint például tölgy, juhar, hickory, cseresznye, dió és nyírfa számára.
Zsebcsavar hossza
A zsebcsavar hosszát a munkadarab vastagsága határozza meg. A túl rövid zsebcsavar használata nem fogja össze a lapokat, és egy túl hosszú zsebcsavar segítségével a csavart a másik darab szélén keresztül lehet vezetni. Nézze meg a zseb lyukcsavaros vezetőt a 
9 zsebnyílás hibáiban, amelyeket nem szeretne postázni, és győződjön meg róla, hogy a megfelelő zsebcsavarokat használja a projekthez.

7. lépés. Állítsa be a fúrót

Amint már említettük, a korábbi zsebcsavarok különböznek a fa csavaroktól, és ez azt jelenti, hogy a munkadarabokon való mozgáskor más megközelítést kell alkalmazni. Ellentétben a fa csavarral, a zsebcsavarokat csak addig kell vezetni, amíg ők „csak nem állnak be”, hogy erős kötést hozzanak létre. Alapvetően meg akarjuk állítani a zsebcsavar vezetését, amikor némi ellenállást érzünk.
Túlhúzásra zsebben csavart szalag az zsÿkfuratokkal amely létrehoz egy laza közös. Vagy akár a csavart a másik munkadarabon keresztül is vezetheti. A túlzott húzás elkerülése érdekében a tengelykapcsolót a fúrógépemre állítottam. A tengelykapcsoló beállítása megakadályozza, hogy a fúró tovább vezesse a csavart, ha a fúró bizonyos mennyiségű ellenállást ér el. Ez megakadályozza a zseblyuk túlfeszítését és eltávolítását. A zsebcsavarokhoz a DEWALT fúrógépem jól működik, ha a tengelykapcsolót 3-ra állítjuk.

Még egy dolog, amikor a fúrókról beszélgetünk. Javaslom, hogy fúrót használjunk mind a fúrási zseb lyukakhoz, mind a csavarok meghajtásához, nem pedig ütésvezérlőhöz. Az ütközésvezérlő ütközési hatása lazíthatja a mélységgörgőt, és csavarja a csavart. Ragaszkodj egy fúróval, és jó lesz menni.

Javaslom, hogy fúrót használjunk mind a fúrási zseb lyukakhoz, mind a csavarok meghajtásához, nem pedig ütésvezérlőhöz. Az ütközésvezérlő ütközési hatása lazíthatja a mélységgörgőt, és csavarja a csavart. Ragaszkodj egy fúróval, és jó lesz menni.
Keményen hozzáférhető
zsebnyílások A Kreg Jig  Mini tökéletes eszköz a nehezen elérhető javításokhoz. Mivel a javítás nehezen elérhető, a frissen fúrt zseb lyuk valószínűleg nehezen elérhető. A titokzatos fegyverem egy nehezen hozzáférhetőhez egy jobb szögű rögzítés . Keressen rá, és tudjon meg többet erről a hasznos eszközről ebben a hozzászólásban.

8. lépés: A zsebnyílások elrejtése dugóval

Tudtad, hogy a zseblyukak gyakorlatilag eltűnnek a zsebnyílásokkal? Pocket lyukú dugókat vásárolhat, vagy a saját dugóit egy zseb lyukdugóval lehet megvásárolni . Ha a saját készítménnyel foglalkozol, használhatod a projektedből származó törmeléket,amely megegyezik annak a területnek a színével és faszerkezetével, ahol fúrta a zsebet. Skate több mint 9 titkára, hogy a legjobb zseb-lyukdugókat , hogy többet megtudjon.
Tudtad, hogy a zseblyukak gyakorlatilag eltűnnek a zsebnyílásokkal? Pocket lyukú dugókat vásárolhat, vagy a saját dugóit egy zseb lyukdugóval lehet megvásárolni. Ha a saját készítménnyel foglalkozol, használhatod a projektedből származó törmeléket, amely megegyezik annak a területnek a színével és faszerkezetével, ahol fúrta a zsebet.
A Kreg Jig  Mini nagyszerű funkcióval rendelkezik. Segíthet a zsebnyílásoknak a zsebnyílásokba való behelyezésében.
A Kreg Jig Mini nagyszerű funkcióval rendelkezik. Segíthet a zsebnyílásoknak a zsebnyílásokba való behelyezésében.
Vigyen fel ragasztót a zsebnyílásra vagy a zsebnyílás dugójára, csúsztassa a dugót a lyukba, és a Mini segítségével helyezze a dugót egészen a lyukba.
Vigyen fel ragasztót a zsebnyílásra vagy a zsebnyílás dugójára, csúsztassa a dugót a lyukba, és a Mini segítségével helyezze a dugót egészen a lyukba.
zsebnyílások A Kreg Jig  Mini tökéletes eszköz a nehezen elérhető javításokhoz. Mivel a javítás nehezen elérhető, a frissen fúrt zseb lyuk valószínűleg nehezen elérhető. A titokzatos fegyverem egy nehezen hozzáférhetőhez egy jobb szögű rögzítés . Keressen rá, és tudjon meg többet erről a hasznos eszközről ebben a hozzászólásban.

8. lépés: A zsebnyílások elrejtése dugóval

Tudtad, hogy a zseblyukak gyakorlatilag eltűnnek a zsebnyílásokkal? Pocket lyukú dugókat vásárolhat, vagy a saját dugóit egy zseb lyukdugóval lehet megvásárolni . Ha a saját készítménnyel foglalkozol, használhatod a projektedből származó törmeléket,amely megegyezik annak a területnek a színével és faszerkezetével, ahol fúrta a zsebet. Skate több mint 9 titkára, hogy a legjobb zseb-lyukdugókat , hogy többet megtudjon.
Tudtad, hogy a zseblyukak gyakorlatilag eltűnnek a zsebnyílásokkal? Pocket lyukú dugókat vásárolhat, vagy a saját dugóit egy zseb lyukdugóval lehet megvásárolni. Ha a saját készítménnyel foglalkozol, használhatod a projektedből származó törmeléket, amely megegyezik annak a területnek a színével és faszerkezetével, ahol fúrta a zsebet.
A Kreg Jig  Mini nagyszerű funkcióval rendelkezik. Segíthet a zsebnyílásoknak a zsebnyílásokba való behelyezésében.
A Kreg Jig Mini nagyszerű funkcióval rendelkezik. Segíthet a zsebnyílásoknak a zsebnyílásokba való behelyezésében.
Vigyen fel ragasztót a zsebnyílásra vagy a zsebnyílás dugójára, csúsztassa a dugót a lyukba, és a Mini segítségével helyezze a dugót egészen a lyukba


Korcsolyázzon át 9 titkára, hogy a legjobb zsebcsatlakozókat hozza létre, hogy néhány lehetőséget biztosítson a dugók vágásához a környező fához.

Ne tegye ezeket a zseblyuk hibákat

Ezzel az INGYENES 10 oldalas zsebnyílással kapcsolatos hibákkal, amelyeket nem szeretne készíteni ! Az útmutató tele van hasznos tanácsokkal és tippekkel, amelyek segítenek elkerülni az időigényes hibákat. Kattintson az alábbi gombra, kapja meg az ingyenes útmutatót, és bizalommal kezelje a következő zsebnyílását!
Szabad zseb lyukak, amiket nem szeretnél útmutatót készíteni

Pocket Hole Kérdések

Nem tudja megfelelően beállítani a Kreg Jig Mini készülékét? Laza a zseb lyukak? Megszakad a zsebed? Ha kérdésed van a zseb lyukakkal kapcsolatban, és nem találtad meg a választ Kreg Jig Tippek és trükkök könyvtárban, akkor lépj át erre az űrlapra, és kérdezd meg a zseb lyuk kérdésVan néhány zseb-lyuk problémája? Ét
Wolfcraft Univerzális tipliző/kézi mestercsapozó/facsapozóTermék ára: 5 290 FtA Wolfcraft cég 30 éve fejleszti ezt a típusú kézi gyorstiplizőjét. A Kezdő tipliző csomagban még az alap, jól bevállt készülék található.

2005-ben dobták piacra, az azóta hatalmas sikereket elért, továbbfejlesztett és a kényelmet jobban szolgáló Mestercsapozót.

A gyorstipliző segítségével gyors és precíz munkát tudsz végezni!
 
Használhatod sarok-, egyenes- és úgynevezett T-kötések kivitelezésére, 12–30 mm vastagságú anyagok megmunkálásánál.

Használata nagyon egyszerű, ha sosem készítettél még egy tiplivel rögzített fadobozt sem, akkor is menni fog!

Anyagvastagságtól függően 6, 8, 10 mm átmérőjű tipliket kell használni, ezek megfelelő pozicionálását tudod a mestercsapozó segítségével pillanatok alatt elvégezni!
 • 12–14 mm-es bútorlapok esetén a 6 mm-es fatiplit,
 • 15–18 mm-es bútorlapok esetén a 8 mm-es fatiplit,
 • 19–30 mm-es bútorlapok esetén a 10 mm-es fatiplit javasoljuk.
 
Fém perselyezett furószármegvezetés, lényegesen hosszabb élettartam, precízebb megvezetés.
 
Egy mozdulattal beállítható a kívánt méret.
 
Miért jobb ez mint a 4645000 Kezdő tipli készletben szereplő csapozó?
Mint ahogy azt már korábban is írtam, az egy régi konstrukció, kisebb beállíthatósági tartománnyal. Továbbá az anyaghasználata, ergonómiája, használata és stabilitása is lényegesen elmarad a Mestercsapozótól. Igaz, ahhoz minden kiegészítőt megtalálsz egy csomagban, de ha nem csak 1-2x szeretnéd használni, akkor mindenképpen a 4640000-et ajánlom!

Nézd meg a videót, milyen egyszerű használni ezt a mestercsapozót:>

4640000 Wolfcraft Univerzális tipliző/kézi mestercsapozó


Technikai adatok:
 6, 8, 10 mm átmérővel rendelkező tiplifuratok készítéséhez
 12–30 mm vastagságú anyagok megmunkálásához
 a markolat anyaga: kétkomponensű műanyag

Amit mindenképpen rendelj hozzá:
központosított fúrószárat, melynek lényege, hogy szemben a normál fúrószárral, rendelkezik egy hegyes, 2 mm magas csúccsal, így ez "központosítja" a furatot. A jelre, vagy az előpontozott helyre állítva stabilan vezeti meg a fúrószárat, így biztosan oda kerül a furat központja, ahova azt te kimérted.
Továbbá:
mélységütközőt, mely rendeltetése, hogy a furatot kellő mélységre tudd kiképezni.
Tipp1:
Érdemes két szettet vásárolnod a fúrószárakból és mélységütközőkből, mert akkor nem kell állandóan átállítani az ütköző magasságát, amikor lap furatról élfuratra állsz át. Egyszerűen csak kicseréled a fúrószárat a tokmányban és már dolgozhatsz is!
 
Tipp2:
Az áruházunkban találsz fatipliket is, ezekre mindenképpen szükséged lesz!
 


Wolfcraft 5208000 3D mérősablonTermék ára: 1 690 Ft

Jellemzői

 3D szögek jelölése

 Élekkel párhuzamos vonalak rajzolása 0 - 55 mm-ig

 Mérés és átjelölés három-dimenziós munkadarabokra

 150 mm hosszú mm-es skála a hosszabbik élen; 50 mm hosszú mm-es skála a rövidebbik élen

 Körsablon 2 - 10 mm -igNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése