2019. április 17., szerda

Összeesküvések a halálra




Összeesküvések a halálra




Diana hercegnő halála



2011.06.06. 23:47 Mimo82

A hercegnő 1997.augusztus 31.-én bekövetkezett halála óta rengeteg különböző összeesküvés- elmélet kapott szárnyra a legkülönbözőbb összefüggésekben. A walesi hercegnő és kedvese Dodi Al Fayed –egy egyiptomi milliómos fia – limúzinje Párizs központjában található Pont de l’ Alma nevű alagút tartóelemébe csapódott, hozzávetőleg 130 km/h sebességgel. Al Fayed és sofőrje Henry Paul a helyszínen életét vesztette, a hercegnő néhány órával később halt bele sérüléseibe a Pitié-Salpétriére kórházban. Egyedül Al Fayed testőre élte túl a balesetet.
Diana óriási népszerűségnek örvendett nem csupán a szigetországban, hanem a világ bármely pontján. Egy héttel a baleset után tartott temetését hozzávetőleg két milliárd néző követte figyelemmel. A hercegnő Károly herceggel kötött házasságát követően mindig is a figyelem középpontjában volt, sajtó hihetetlen érdeklődést mutatott iránta, ennek az elbűvölő, csinos hercegnőnek, aki teljesen új lendületet adott a királyi család megítélésének mint pozitív mint negatív értelemben egyaránt. Pontosan ez a népszerűség volt az, ami a halálát okozta az eredeti feltételezések szerint. Hivatalosan tragikus baleset következtében a paparazzik elől „menekülő” pár a tartóoszlopnak csapódott, amihez hozzájárult a sofőr vérében kimutatott - a megengedett szint háromszorosára tehető – alkohol. Diana halála hasonló megdöbbenést okozott a közvéleménynek mint korábbi válása Károlytól, amit a királynő – nem igazán titkoltan – rosszallott. Ha belegondolunk nem szokás „ott hagyni” egy herceget, arról nem is beszélve, hogy mekkora megtiszteltetés a királyi család tagjának illetve a leendő király feleségének/édesanyjának lenni. Igaz ami igaz Diana nem igazán érezte át ennek a fontosságát, tekintve ágyasainak hosszú sorát. Pont ezek azok az elgondolások, melyek igen termékeny táptalajnak bizonyultak a különböző összeesküvés teóriáknak, azokról a „különleges” körülményekről már nem is beszélve, ami a balesetet övezi. Többek között egyetlen térfigyelőkamera sem rögzítette az eseményeket, annak ellenére, hogy legalább 10 volt a baleset közvetlen környezetében vagy a hírhedt fehér Fiat Uno, ami a szemtanúk állítása szerint közvetlenül érintette a  limúzint, ami miatt lesodródhatott az útról és amit a mai napig nem találtak meg vagy egy négy fős család állítása, hogy egy gépjármű hajtott az ütközés előtt közvetlenül a limúzin mellé vagy az, hogy a balesetett túlélt testőr (Trevor Rees-Jones) a mai napig nem emlékszik semmire.
Ki állhat akkor végsősoron a dolgok mögött?
1.       A királyi család
A legkézenfekvőbb maga a királyi család lehetne. Már Diana és Károly válása előtt is igen kellemetlen volt a királyi családnak Diana legkülönfélébb bőrszínű ágyasainak híre, míg Károly „csupán hétköznapi” szeretőkkel múlatta az idejét. A szerető és a családi kötelék között azonban igen erős a különbség függetlenül a család rangjától és ha igazak voltak azok az állítások (Mohamed Al Fayed számlákkal is igazolt – jegygyűrű), hogy Dodi Al Fayed feleségül akarta venni Dianat (egyesek szerint már terhes is volt tőle Diana), milyen hatással lett volna az uralkodó házra egy muszlim ág. Abban az anglikán egyház uralta családban, ahol még egy katolikust is komoly fenntartásokkal kezelnek. A trónörökös William egy muszlim mostoha apával és akár egy féltestvérrel gyarapodhatott volna. A Windsori kastély nem éppen egy kozmopolita negyed ékköve, amit mindig is féltve őrzött hű titkosszolgálata.
2.       Al Fayed ellenségei
Egyesek úgy vélik Diána halála csupán szerencsétlen véletlen és az eredeti célpont Dodi Al Fayed volt, aki az üzleti életben számos ellenséget szerzett az évek során. A multimilliómosoktól ez valóban nem áll távol, arról nem is beszélve, hogy az Al Fayed család hatalmát megalapozó egyiptomi muszlim érdekkörök szintén nem nézhették jó szemmel ezt a románcot. Beférkőzik közéjük egy keresztény ráadásul annak a meghatározó birodalomnak egy kitűntett alakja, aki elnyomta őket hosszú évekig hazájukban.
3.       Moszad
Az izraeli titkosszolgálat áll a dolgok háttérében. Izrael nem engedheti meg magának, hogy arab ellenségei olyan fontos hídfőállásokat építhessen ki maguknak, mint amilyen a frigy révén létrejött  volna Egyiptom és a Buckingham palota között.
4.       Diana maga
Ez az általam legkedvesebb megközelítése az eseményeknek. Vannak olyanok, akik azt állítják mag Diana és Al Fayed együtt színlelték halálukat az állandó rivaldafény végleges kioltása miatt és egy kis szigeten élnek Egyiptomtól nem messze, amit az Al Fayed család finanszíroz teljes egészében és boldogan élnek míg meg nem halnak.
Egy biztos a két szerelmes páron kívül senkinek nem állt érdekében, hogy ez a frigy létrejöjjön.


Az AIDS-vírus létrehozása





2011.05.08. 21:01 Mimo82


Az elmélet Dr. William Campbell Douglass munkásságára épül, aki szerint a 20. század egyik leggyilkosabb betegségét 1974-ben az ENSZ egészségügyi világszervezete az amerikai hadsereggel együttműködve hozta létre a WHO (World Health Organization) egyik laboratóriumában, hogy a leendő világháború idején tovább tizedeljék a maradék lakosságot az ellenfél soraiban. Douglass szerint az akció egyetlen célja egy kegyetlen vírus megalkotása volt, amelyet aztán sikerrel teszteltek Afrikában, amit mi sem bizonyít jobban maga a vírus katonai hadviseléshez hasonló működése. Nevesen először az utánpótlási vonalainkat vágja el, azaz immunrendszerünket gyöngíti oly mértékben, hogy végül egy egyszerű nátha képes legyen a túlvilágra segíteni. A történelemben hasonló nagy harcászati bukásokat könnyen tudunk mondani, melyek ugyanilyen körülmények között valósultak meg (pl. Napóleon, Hitel vs. Oroszország). A vírus azonban - akarva vagy akaratlanul - elszabadult, és annak megfékezése - bár az elmélet hívői szerint létezik az ellenszer - mégsem történik meg, ami pedig a nagy gyógyszergyártó vállalatok összeesküvésének eredménye.
Véleményem szerint nem lehet véletlen a vírus felbukkanása főleg nem egy olyan feszültségekkel terhes időszakban, mint a 70’es évek (hidegháború,polgárjogi küzdelmek amerikában stb...). Véleményem alátámasztásának elég idéznem a nobel béke díjas Wangari Maathai-t, aki eképpen szólt, a Time magazin egyik újságírójának megjegyzésére „hogy az AIDS egy biológiai fegyver a feketék megsemmisítésére”: "I have no idea who created AIDS and whether it is a biological agent or not. But I do know things like that don't come from the moon. (...) I guess there is some truth that must not be too exposed."
Én a magam részéről az HIV vírus megalkotására való irányultságot nem az adott korra jellemző amerikai fajgyűlölet vagy az szovjetektől való félelemben érezem. Az alap kiindulás a népesség kontrol első történelmi próbálkozása, ami napjainkban egy rendkívül súlyos problémává nőtte ki magát.
Mielőtt belemerülünk nézzük meg az alábbi videót.
 David Rockefeller speaks about population control.

Emeljünk ki néhány dolgot az elhangzottakból.
drámai növekedés tapasztalhattunk az orvostudományban. Nem csupán eredményekben, hanem lefedettségben egyaránt. Mind több és több ember számára elérhetőek az orvostudomány vivámányai
- ennek következtében az átlagéletkor 50’es évek 46 évéről napjainkban 63 évre emelkedett
- a Föld népessége 6 milliárd, ami 2020 környékére elérheti a 8 milliárdot is
- mindeközben az átlagos életszínvonal is drámaian megnőtt, ami hihetetlen energia éhséget gerjesztett világszerte drámainak felgyorsítva az erőforrások kiaknázását.
Mindezek tükrében, abban talán mind egyetértünk, hogy ez így nem mehet tovább és tarthatatlan. Azonban, van bárki is, aki el tudja képezelni, hogy lesz olyan politikus, aki morálisan fel fogja vállalni valaha ezt a kezdeményezést!? Kötve hiszem! Eddig az volt az elve sokak szerint, hogy az életszínvonal növekedésével stabilizálódik a születések száma, hiszen mi európaikak vagyunk erre a legjobb példa jólétben kicsi a szaporulat csak nem számoltak azzal, hogy a Föld erőforrásai a legkevésbé sem bírnak el további milliárd embert a nyugati életszínvonalon. Ahogy kína most beindult úgy közeledünk egyre gyorsabban a véghez!
Visszatérva az AIDS-hez, részemről látok benne rációt a népességkontrollal kapcsolatban. Olyan történelmi időszakban vagyunk, amikor a „baby boom” generáció számai realitássá váltak, órási népesség növekedés tapasztalható ebben az időszakban, épp csak hogy túl vagyunk ez első olajválságon, Vietnam: a közvélemény általános elutasítása, tehát borítékolható, hogy háborúval már nem tudjuk tizedelni könnyen a Föld népességét, mert az emberek többsége nem támogatja. Nixon nyitott kína felé, döbbenetes számok látnak napvilágot a népességről kínában. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy mi lesz a tendencia.
Úgyhogy véleményem szerint a HIV vírus volt az első próbálkozás a tizedelésünkre, aminek a játszótere azért is lehetett Afrika, annak ellenére, hogy az az „elhagyott kontinens”, hogy ebben az időben finoman fogalmazva is a fehér amerikaiak igen kevés szeretetet mutattak Martin Luther King vezette fekete honfitársaik felé.



WTC 9/11



2011.06.21. 00:13 Mimo82


Napjaink egyik legvitatottabb eseménye 2001. szeptember 11. Bevallom nekem is eddigi életem egyik legmegrázóbb és legfelkavaróbb élménye volt és egyben megalapozta a későbbiekben nyitottságomat a különböző összeesküvés-elméletek iránt. Tisztán emlékszem én is arra a napra, mikor kijöttem a középiskola ajtaján és megérkezett az sms édesanyám férjétől, hogy itt a „harmadik világháború”. Egy órába telt mire hazaértem az iskolából, de addigra az összes becsapodás megtörtént és lélegzet visszafolytva nézhettük az eseményeket élőadásban. Hihetetlen „élmény” volt és visszatekintve az évek során az azt követő események tükrében még elképesztőbb számomra és megdöbbentett mikor volt szerencsém személyesen is látni a helyszínt.
Emlékeztetőül:
Én magam is azonosulni tudtam a különböző időszakokban jellemző általános közhangulattal. Az első napokban megdöbbenés és „vajon most mi lesz” kérdés merült fel bennem. Hihetetlen vizuális megerősítés kísért végéig a média elképesztő aggresszív felhasználásával. A terorrizmus szó ekkor vésődött igazán az emberek tudatába nem pedig Lockerbienél vagy egyéb IRA által elkövetett események kapcsán, addig csak hömpölygött az elégedettlenségnek ezen megnyilvánulása. 9/11 után pedig mindenki egy platformra tudott helyezkedni a keresztény világot ily brutális módon megtámadó muszlimok ellen, ami végsősoron „feljogosította” George W. Bush-t, hogy először bemelegítsen Afganisztánban majd játszi könnyedséggel lerohanja Irakot. Az ok a feltételezett tömegpusztító fegyverek megléte, ami további fenyegetést jelent, viszont végül kiderült, hogy megalapozatlan volt az is. A Brit Munkáspárt még napjainkban is élvezi ennek a gyümölcsét. Vissztekintve elképesztő volt a szervezés marketing szempontból 9/11= amerikai segélyhívószám, de ennél még hihetetlenebb a következő elnökválasztásig tartó különböző feszültségkeltések (pl. antraxos levelek stb.), hogy az emberek egy pillanatig se érezzék magukat biztonságban és az őket oltalmazó elnöküket lássák George W. Bush-ban. Aminek köszönhetően sikerült is újraválasztása, nem úgy mint szegény papájának, aki szintén igyekezett belevágni az iraki kalandba, de idő előtt ki kellett szálni, mert kitaszította a szaxis gyerek az orális irodából.
Számtalan érdekesebbnél érdekesebb kérdés merült fel azóta, különböző összefüggésekre felhívva a figyelmet, magyarázatot várva. Az egyik számomra legelgondolkodtatóbb videó a Pentagont ért becsapodás taglalásva volt.

9/11 pentagon conspiracy





A videóban foglalt állítások igen komoly szakmai vitákat gerjesztettek.
Összedőlhettek-e csupán a repülők becsapódásától az ikertornyok és a WTC 7 toronyház, netán az épületben előre elhelyezett robbanóanyaggal, irányítottan rombolták le az épületeket?
Amikor 2001. szeptember 11-én, a helyi idő szerint 9:59-kor, 56 perccel a United Airlines 175-ös járatának (UA 175) becsapódása után összeomlott a World Trade Center (WTC) déli tornya, majd 10:28-kor, 102 perccel az American Airlines 11-es járatának (AA 11) becsapódása után az északi torony is összedőlt, mindenki meglepődött. De összességében nem tűnt lehetetlennek, hogy az épületek összeomoljanak a két nagysebességű becsapódás - az UA 175-ös 870 km/h-s, az AA 11-es 700 km/h-s sebességgel repült neki az épületnek - és az azt követő tüzek miatt. De hogy egyszerű magyarázat nincs, arra bizonyíték, hogy ennyi évvel a történtek után még mindig nem született a történteket száz százalékig tisztázó elemzés. A tudományos közvélemény nagy része természetesen azt a hipotézist fogadja el, hogy önmagában a repülők becsapódása után keletkezett károk és tüzek magyarázzák az összeomlást, annak ellenére, hogy a valamivel több mint 100 emeletes ikertornyok 77-dik és 93 emeltébe csapódtak a gépek. Steven Jones, a utahi Brigham Young Egyetem fizikaprofesszora szerint termitet rejthettek el az ikertornyokban, ez pedig 2500 fokra hevülve folyadékká olvasztotta a tartószerkezetet. Erre utalt szerinte, hogy a romok között olvadt fémet találtak. Az NIST (Szabványok és Technológiák Nemzeti Intézete) szerint a fémolvadék a repülőgépek alumíniumburkolata lehetett, hiszen az alumínium olvadáspontja jóval alacsonyabb az acélénál bár a Pentagonnál ezekből egy darabot sem találtunk érdekes?. Ezzel a jelentés lezártnak tekinti az irányított robbantásra vonatkozó kérdéseket - főleg, mert a robbanószerkezetek beépítése az NIST szerint időigényes és feltűnő folyamat lett volna. Itt kerülnek képbe az események szemtanúi. A tornyok összeomlása után többen is robbanásokról - háromról vagy többről - számoltak be. A WTC gondnoka és még páran mások a gépek becsapódásakor a pincékben is robbanást hallottak. Egyes feltételezések szerint ezek valójában a gépek becsapódásakor elszabadult liftek földet érésének zajai voltak. Az épületen belüli robbanások zaja meg valószínűleg a lezuhanó padlólemezek hangja. Visszatérő elem mind az összeesküvés-elméletekben, mind a hivatalos hipotézist tudományosan bíráló írásokban az a jelenség, ami az összeomláskor készült felvételeken is látszik. Hogy a leomlóban lévő épületrész alatt a tornyokból szabályos időközönként, tíz emeletenként visszintes füstoszlopok törtek ki. A hivatalos magyarázatok szerint a liftaknákban lezuhanó törmelék robbant ki szabályos időközönként. Azt már ne is említsük, hogy az épületre 2001 szeptemberében 7,1 milliárd dolláros biztosítást kötött, az épületet 2001 júliusától 99 évre megszerző Larry Silverstein vagy a WTC 7 még az ikertornyokénál is rejtélyesebb összeomlását. Az épület, ami az adóhivatalnak és az elnöki testőrségnek, a Secret Service-nek adott otthont. Bush elnök minden szempontból gyanús, nem csak amiatt mert egyik öccse vezette a WTC-re vigyázó biztonsági céget, hanem inkább gondoljunk ki húzott hasznot a legnagyobb mértékben az eseményekből a történtek után. Itt gondolhatunk az olaj koncessziókra vagy olyan nagy kontractorokra mint a Carlyle Group, akinek korábbi elnöke Dick Cheney az akkori alelnök. Ezek a társaságok egy vagyont kerestek az iraki újjáépítésen. Akinek további kétségei lennének.
 Bush Caught Lying About September 11th


És végül a kedvencem: a Windows 3.1. mejelenésekor wingdings betűtípus alkalmazásakor kapott eredmény 1992-ből, mikor a balliberális szaxis nyert.
NYC =NYC


Pénz


2011.04.25. 13:18 Mimo82



Térjünk vissza minden eredőjéhez a hatalomhoz és annak megvalósult eszközéhez a pénzhez. A pénz már maga, annak működési mechanizmusa átverésre épül. A következő videó megtekintése után folytassuk! Igaz elég hosszadalmas video, de érdemes végig tekinteni!
Igaz lehet, kétségtelenül! Elképesztően magától érthetődő néhány dolog ami a filmben elhangzik és maga a pénz fejlődéstörténetének bemutatása az időről-időre szempont teszi még nyilvánvalóbbá számomra egyértelműségét, hogy az aranyműves miért is mert belevágni és hogyan nyerte meg a többi tehetőst az „oszd meg és uralkodj elvével” párhuzamban. Az elfogadhatatlan törés ott következett be nálam –nem a kamat vagy a hitel intézményének megalakulásával, ami irányultságát/mögöttes tartalmát tekintve jogos véleményem szerint-, hanem az, hogy valóban olyan pénzt lehet kölcsön adni, ami nem is áll rendelkezésre köszönhetően a bevételek és kiadások esedékességeinek különbözőségének. Mióta az amerikaiak letértek az aranystandard rendszerről gyakorlatilag szabad rablás folyik a világban. Valóban semmihez nincs rögzítve a forgalomban lévő pénzmennyiség és állandó inflációt generálva, ha nem költjük fogyasztásra elértéktelendik. Az aranyműves tovább képezte egy kicsit magát és talán nem csak vagyonának növelésére, hanem Önmaga szórakoztatására is nem csupán „klasszikus” tevékenységét végzi nevesen megőrzi a pénzt és kamatra kölcsönöz, hanem létrehozva a modern tőzsdét spekulál. Elképesztő, hogy olyan világban élünk, ahol a várakozások sokkal nagyobb a hatással vannak a jelenünkre, mint a jelenlegi állapot. Nem a részvénytársaság intézményével van a gond, hogy valaki tulajdonosként juttat pénzt a vállalkozáshoz nem pedig hitelezőként, hanem az, hogy nincs megszabava bizonyos szintű tartási periódus. A részvényesek töredékének az irányultásága az osztalék (tulajdonos) az árfolyam nyereséggel szemben. Ez nem más, mint hazárdjáték, de tippmixel ellentétben jólval befolyásolhatóbb a nagy tőkével rendelkező szereplők álltal, tehát nem hazárdjáték, ahol a szerencse konstans, hanem nyílt lehúzás. Próbáltam, valami szofisztikáltabb kifejezést keresni, de eleget hallok a médiában, de ez csupán lehúzás semmi több. Hiszen, az aki nagyobb arányt képvisel a keresletben annál jobban trendmeghatározó, és mi kis halak csak akkor kereshetünk, ha egy hullámot elkapunk!


Globális felmelegítés!?



2011.05.20. 17:05 Mimo82

A globális felmelegedés napjaink egyik legtöbbet vitatott és már a hétköznapi emberek által is egyre jobban ismert/rögzült téma. Természetesen megannyi tény fényében én sem ragadtatom el magam annyira, hogy teljes tagadására próbálkoznék. Én magam is szem,- és fültanúja vagyok az egyre szélsőségesebb időjárásnak, meg megannyi természeti katasztrófának, amikről az utóbbi időben hallhattunk. Én magam sem vitatom az ember Földi életmódjának tarthatatlan voltát.  A globális felmelegedés valóban jelen van és egyre komolyabb kérdéseket vet fel és egyre nagyobb feszültségforrásá kezd válni a nagypolitikában is. Mindenfelé lépten-nyomon zöld technológiákról hallunk illetve a kapcsolódó “befektetésekről”, amik majd meghozhatják a nagy áttörést. Én a magam részéről mindig optimista vagyok az emberiséget illetően. A globális felmelegedés esetében is arra az álláspontra helyezkedem, hogy mire igazán mindenki számára kézzelfogható és jelentős anyagi károkat fog okozni nem csupán rövid, hanem hosszú távon egyaránt, akkor az abban érintettek elő fognak rukkolni valamivel, ami gyökeresen megváltoztatja a dolgok jelenlegi állását. Valahogy mindig ki tudtuk ”nőni” az adott problémát a történelemben. Nekem meggyőződésem, hogy ezek az alternatívák, ha nem is 100%-os mértékben kidolgozva, de nagyrészt már rendelkezésre állnak csak természetesen az abban érdekeltek még igyekszenek visszatartani önös érdekeikből kifolyólag, de ezzel még nem mondtam nagyon megdöbbentőt.
  
Akkor most mi a gond a globális felmelegedéssel?
A globális felmelegedés az eszköz, a híd, mint kommunikációs mint gazdasági értelemben, amin keresztül az eltérő érdekek és a szomorú tényekből eredő szükséges helyes irány összecsatornázása történik egy kompromisszumos megközelítésben. Egyébként más geopolitikai érdekekkel párhuzamban. Az olaj és a globális felmelegedés nem elválasztható egymástól el, annak ellenére, hogy nem csupán az olaj a magyarázata. Előbbi szűkössége életszínvonalunkat, utóbbi életkörülményeinket veszélyezteti. A meglévő energiahordozókra épülő világrendben az abban érintettek természetesen nem hagynák szó nélkül mellőzésüket egyik napról a másikra és egyébként sem lehetséges és támogatna egyetlen kormány sem csupán környezetvédelmi megfontolásokból látva azt a hatalmas űrt, ami keletkezne, ha mondjuk hirtelen áttérnénk a tengervíz fogyasztású járművekre az olajjal szemben. Csak gondoljunk, a jelenlegi technológiai szinten az olaj felszínre hozására és megannyi addiciónális folyamat emberigényére, amiután benzin formájában rendelkezésünkre áll és nem is említettük a benzinkutakon dolgozókat vagy a kapcsolódó irodistákat vagy az arab országokat zusammen. Mindezek a társadalmi/gazdasági vonatkozások eltörpülnek, a legfontosabb kérdéssel szemben az pedig a tulajdonlás problematikája, a könnyű elkerítése az adott javaknak, hozzáférés kizárólagossága, hogy utána árubabocsátható legyen (kereskedő privilégiuma). Aki uralja életminőségünk fenntartásához szükséges erőforrásokat az ural minket. A hatalom és önrendelkezés legfontosabb előfeltétele a tulajdonlás (mi magyarok most ezt végképp megtanuljuk!). Ha csupán a tengervízre gondolunk, hogyan oldják meg a további kizárólagosságot!?
A globális felmelegedés hangsúlyozása minden szempontból nagy haszonnal kecsegtet. Egyrészt a legkiválóbb kommunikációs eszköz az emberek befolyásolására a környezettudatos felhasználás ösztönzésére és egyben kiváló “magyarázatként” szolgálhat az emberek számára egy adott termék vásárlásakor szembetűnő árkülönbségre, kiigazítva komfortérzetünket, “hiszen az zöld,organikus” stb.. Ez a burkolt mark-up, amit azért kell megfizetnünk, hogy az átállás költségeit megfizessük, akárcsak a biztosítások esetében, ahol kvázi részletekben előre megfizeted a jövőbeni veszteséget. A zöld technológiák fejlesztése alapvetően Európában (erre büszkék lehetünk) illetve a tengeren túlon mutat komoly fejlődést, a világ legnagyobb cégei állnak mögé (pl.:Siemens). A kommunikáció középpontjában a következő lépésben a zöld fogyasztó fog állni. Az a nyugati erős középosztálybeli, aki nem fogja a továbbiakban a kínait megvenni csupán az árelőny miatt, mert nem zöldtechnológiára épülő gyárakban kerül előállításra. Tudom nekünk magyaroknak, az ínség mezsgyéjén gondolkodva igencsak futurisztikus elképzelés, viszont nyugaton már láthatóan vannak jelei a zölt örületnek. Ezt kiválóan összekötik az egészséges életmóddal, mely társításra belegondolva mi is hajlamosak vagyunk. Gondolt már valaki arra miért kerül ugyanannyiba a light cola mint a regular, annak ellenére, hogy nincs benne cukor, tehát annak költsége nem merül fel? Ez a mark-up, ez ami olyan órási nyereséggel kecsegtet. A kommunikáció, ami burkolt lökést, ad nekünk a vásárlásra jogosság képzetét kelti bennünk a magasabb árra. Ahogy a koleszterin, szénhidrád vagy az aktuális örület sarkkal minket a cukormentes üdítőre. Ugyanilyen kommunikáció sarkal minket a zöld fogyasztó felé a globális felmelegedés állandó hangsúlyozásával kéz a kézben az olaj kérdésével. A hatékony kommunikáció mindig a szélsőséges megjelenítés eszközével működik jól. A globális felmelegedés egy lassú folyamat ennek ellenére mennyi és mennyi katasztrófával találkoztunk az utóbbi időben, amivel kapcsolatban mindig a globális felmelegedés lett a tengely. Teljesen véletlenül?
Tekintsük meg a következő videót.
Foglaljuk össze:
Az időjárás manipuláció valószínűleg lehetséges.
Hogyan kapcsolódik össze a mi feltételrendszerünkkel?
Ha az időjárás manipuláció lehetséges, akkor van egy igen hatékony eszköz elsődlegesen ami folyamatos “cassus belli”-t generálhat a globális felmelegedésnek, hivatkozhat az árak felpörgetésére a már említett javak esetében, hogy minnél előbb és hatékonyabban megfizessük az átállás költségét és mindezt úgy, hogy komfortérzetünk változatlan, hiszen a magyarázat egyértelmű. Mindezek alatt az olaj ára tovább növekedhet függetlenül az alternatív megoldásoktól vagy a fejlett világ csökkenő fogyasztásától. Gondoljunk bele a nagy olajtársaságok mekkora haszonra tettek szert - és fognak a jövőben is – a magas olajáraknak köszönhetően. Ne felejtsük el a profit elvárást %-osan nem pedig összegszerűen fogalmazzák meg, de hát ki tudja mennyibe fog kerülni a kutak átállítása majd!? A válasz 0, mivel már most kitermelik a mark-up által a “kezdeti beruházás” költségét és fenntartását a jelenlegi status quo-nak. Ezek után meglepődünk, hogy a kezdeti irányultsága a HAARP programnak a kőolaj felkutatására irányult? Meggyőződésem, hogy forgatókönyv szerint haladunk és jelen pillanatban a hatalmasságok a jövőbeli játékszabály véglegesítésénél tartanak, amit nagyban felpörgetett a kínai veszedelem. Az a hihetetlen energia éhség, amit kína generál a jelenlegi rendszer (olaj alapú) belátható időn belüli összeomlását borítékolja. Nem képes a nyugati világ igényének csekély csökkenése (Magyarország -10%) ellensúlyozni a kínai hatalmas igényt.   
Arról nem is beszélve, ha az új zöld játékszabályok meglesznek, akkor a kínai csodának is vége lesz, ami plusz motiváció a nyugatiaknak. Fontos végül kiemelni, akik esetleg félreértenék a kijelentéseket, ez itt nem a globális felmelegedés megcáfolása, hanem a szituáció kiaknázása.
Meggyőződésem, hogy a jövő már egy szűk csoport számára egyértelmű, mert ugye nem gondoljuk, hogy annyira fontos nekik a pénz, hogy saját életüket is emiatt veszélybe sodornák a már meglévő hatalmas vagyonuk tükrében. Az életösztön mindig erősebb a profit szerzésnél és akár változásra is sarkal, viszont meglévő jogainkról sose vagyunk hajlandóak lemondani.



Az MSZP ennyi év után is gyurcsányista párt maradt – Dobrev után ők is Európai Egyesült Államokat akarnak



Melyik páholyból osztják az észt feléjük , és melyik bankár finanszírozza a a választási programjukat ??
Hány szem lencséért lettek hazaárulók e perc emberkék !!!
Vajon az unokájukról is gondoskodtak e már , vagy úgy tudják , hogy akkorra már nem is lesz szabad ember , és az unokájukat jobb lesz ha saját maguk folytják meg , hisz nem lesz életterük nem lesz csak biorobot homogenizált rabszolga had , kiket egy idő után el kell altatni , hogy ne fogyasztják az erőforrásokat . A beültetett ciános chip megteszi a hatását , és ne hogy azt hidd , hogy ezt egy külön kaszt végzi el , nem egy biorobot , kit erre treniroztak , és mikor megkapja a jelszót elvégzi rajtuk a beavatkozást a rádiós frekvenciás indítás a ciánt a megfelelő emberkékbe beadagolja , és már át is szenderül a más világra !!
Hát ilyen lesz a szép új világ , és e perc emberkék ezt akarják elérni a páholyok sugallatára , a megmondó emberek , most a gyurcsány dovlev kazár páros , hogy miért nem égetik fel az ingatlanjaikat , és a páholyukat , nem is értem ?????
A komcsi vakolók voltak a leg gyilkosabb fajzat , csak úgy osztották a rákot a magyarságnak , ma már más műszerezetség mellet agyvérzést sztrokot okoznak e biorobot fajták , igen nem a kisembert hanem a fejen végzik az agymosást , és őket könnyű ellenőrizni , és elvégeztetni velük a kitűzött páholyi feladatokat , és igen , ha azt kérdezed már most is sok biorobot szaladgál , és tart bennünket kamatrabszolga sorban , nekünk kell lépni el lopni a masinát , és átsegíteni őket a más világra , de a legveszélyesebbekkel kezdeni , és haladni a többiek felszámolásáig !!!!
Hogy te erről csak álmodtál !!! Nem állom ez már a valóság , lehet hogy a szomszédod épp most kapta meg a jelzést , és indul, hogy végrehajtsa a beprogramozott gyilkosságot !!! Majd mint aki mit sem tud erről haza jön , és kialussza magát , másnap meg az újságból olvassa , hogy milyen elvetemült gyilkosság történt !!!
Ez a nemzet megérett arra, hogy kialakítsa a saját biorobotjait , és likvidálni tudja a 300 páholy nagymestereit és a rangosabb személyeit . Ez kell, hogy elkezdjünk élni , és hogy ne a koncentrációs táborai várjanak ránk , amit fekete költségvetésből az USA vakolói páholyaiban kiötlöttek , így nem maradt pénz az egészségügyre , az oktatásra a bérekre a nyugdíjakra , az életre , hisz kihalásra ítéltek bennünket rohadt kis pucsinokat !!!
Vesszenek a páholyok , vesszenek a kőművesek , a hazaáruló perc emberek , ha nem húznak el neked kell őket likvidálni rá gyújtani az össze lopott ingatlanját , úgy hogy ben égjen a családja is !!! És ezt csináljátok biorobot módba , vagy józanul , csak irtsátok őket , hogy mire fel eszmélnek ne legyen más alternatívájuk , menekülni a gyarmatról , ha élni akarnak !!!

Tóth Bertalan elirigyelte Dobrev Klára programját, az MSZP is az USE, azaz az Európai Egyesült Államok és vele a “szociális unió” vízióját tűzi a zászlajára – derült ki a szocialisták kampánynyitó sajtótájékoztatóján a fővárosban, ahol a díszvendég Katarina Barley, a német szocdemek listavezetője és a magyar pártelnök-listavezető Tóth világossá tette, hogy Kádár és Horn Gyula pártjában mára egy csipetnyi patriotizmus sem maradt, elképzeléseik egy fikarcnyit sem térnek el a legvadabb nyugat-európai szociálliberálisok világboldogító álmaitól. Az is kiderült, hogy az MSZP ismét bogáncsot szed a hátára, hiszen ha legalább három helyet sikerül szerezniük az EP-választáson, Tóth visszalép és a “vörös-zöld koalíciókötés” jegyében a harmadik helyet átengedik Jávor Benedeknek, a “P” jelöltjének.
Erős felütéssel kezdte kampányindító sajtótájékoztatóját Tóth Bertalan elnök-listavezető, kijelentve, hogy pártjának egyre több barátja van Európában, míg a Fidesz épphogy egyre rosszabb helyzetbe süllyed. Példaként hozta fel Frans Timmermans közelmúltbeli budapesti látogatását. Azzal ugyanakkor nem dicsekedett, hogy a választók körében milyen népszerűségnek örvend a párt.
Európai Egyesült Államok – jól fogom magam érezni nálatok!
Valami erősen bekattanhatott Apró Dobrev Klára Európai Egyesült Államokat (USE) meghirdető beszéde után a baloldalon, központi utasításra mind elkezdték adaptálni a nagy egység megvalósításához szükséges politikát. Kristálytisztán kivehető továbbá az is, hogy az MSZP ennyi év után is egy gyurcsányista párt maradt, hiszen gyakorlatilag változtatás nélkül kommunikálják a brüsszeli pénzen hizlalt bukott kormányfő programját a saját kampányukban is.
Katarina Barley és Tóth Bertalan – Fotó: Horváth Péter Gyula/PS
Nem engedték el az USE ötletének két alappillérét, a közös nyugdíj és minimálbér szabályozást sem. Az sem fontos számukra, hogy ez a magyar gazdaságot ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetbe hozná az árak hirtelen emelkedésével, mint amennyire kiszolgáltatottá tették az országot a szocialista kormány katasztrofális gazdaságpolitikai intézkedései 2002 és 2010 között.
Programunk nagyon hasonló a Német Szociáldemokratákéhoz és hát nyilván az Európai Szocialista Párt programja az, amely meghatározza a kampányunkat. Ez a szociális Európáról szól, hiszen mi olyan Európát szeretnénk, amely az emberekről szól… azokról a szociális vívmányokról, amelyeket kitűztünk célul, ilyen az európai minimálbér közös szabályozása, az európai minimum nyugdíj közös szabályozása
mondta Tóth Bertalan.
Kitért arra is, hogy üdvös lenne lebontani az európai nemzetállamok jogrendszerét, csökkenteni azok szuverén jogköreit is, hogy ne akadályozhassák az EU (vagy az USE) működését. Ezt az MSZP politikusa elegánsan európai integrációnak nevezte.
Akik a nemzetállamok Európájáról beszélnek, azok azt szeretnék, hogy minél kevesebb közös szabály legyen Európában, amit be kell tartani és otthon nyilván saját hatalmi érdekeik szerint tudják a politikájukat vinni, tudják az Európai Uniós támogatásokat felhasználni. Mi azt mondjuk, hogy legyen minél több közös szabály, amelyekért együtt tudunk fellépni, együtt tudunk küzdeni
fejtette ki Tóth véleményét a nemzetállamiságról.

VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK!

Az MSZP listavezetője bejelentett egy együttműködési programot a Német Szociáldemokrata Párttal, az SPD-vel. Ennek keretein belül, mivel idehaza már nem nagyon tudnak szavazókat mozgósítani, a németországi magyarokat próbálják megszólítani és az urnákhoz csábítani. Cserébe az MSZP is segít az SPD-nek, hogy a Magyarországon élő szavazóikat elérjék a kampány során.

LEGYEN MINDEN JÓ! – ÜDVÖZLETTEL NÉMETORSZÁGBÓL

Felszólalt a rendezvényen az SPD-listavezető Katarina Barley is, aki szintén az európai együttműködés fejlesztésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Kifejtette, a jelenlegi európai gazdasági közösséget egy szociális unióvá kell fejleszteni.
Az Európai Unió fejlődése, melynek során egy gazdasági közegből szociális egységé való formálása meghatározó jelentőségű. Ez az legfontosabb pont, melyre mind az elkövetkező választásokon fókuszálni fogunk, mind pedig a következő törvénykezési ciklusban prioritást fog élvezni
nyilatkozta Barley. Az SPD listavezetőjének megfogalmazása rímel Tóth gondolataira, mely szerint az Unióban egységesebb jogi szabályozást kell kialakítani gazdasági és szociális kérdésekben. Ezek után Barley kitér a joguralom kérdéskörére is. Kiemelte, hogy a következő ciklusban az eddigieknél még szélesebb körben kívánják a jogállamiságot vizsgálni az egyes tagállamokban.
Katarina Barley és Tóth Bertalan – Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

A NÉMET SZOCIALISTÁK RÖHÖGNEK A NÉPPÁRTON

Újságírói kérdésre adott válaszában Barley a Néppárt tehetetlenségéről beszélt.
A Néppártnak végre ki kellene találnia, hogy mit is akar
mondta. Hiányolja továbbá a Fidesz szankcionálását, az EPP eddigi lépéseit pedig politikai manőverezésnek nevezte.

A MAGYAR VÖRÖS- ZÖLD KOALÍCIÓCSKA

Tóth Bertalan megerősítette, hogy az MSZP és a Párbeszéd az EP választásokra és majd az önkormányzati választásokra is közös listával készül. Tóth szerint ez egy fontos cél megvalósulása, a vörös-zöld koalíció megalakulása. A képlet egyébként az lesz, hogy ha 3 vagy több mandátumot szerez a pártszövetség, akkor Tóth lemond a saját pozíciójáról, ennek következtében Jávor Benedeket tolnák be harmadik helyen az EP-be. Jávoron kívül egyébként a 9. helytől kezdődően minden 3. képviselő az MSZP-P közös listán párbeszédes politikus lesz.
Vezető kép: HPGY/PestiSrácok.hu



Tizennégy év, hetedszerre is első fok! – Magyar bíróság, én így szeretlek!



14 éve tárgyalják újra és újra első fokon (és volt egy másodfok is valamikor) néhány ember büntetőügyét. Sem az adott bűnügy, sem a vádlottak személye nem érdekes, csak az, hogy miként fordulhat ez elő? Ezek el nem ítélt emberek, akik ha bűnösek is, ha a legsúlyosabb büntetést is érdemlik, akkor is arra ítéltettek ezen felül még, hogy egy időhurokban éljenek. Arról a kellemetlen lehetőségről nem is beszélve, hogy esetleg nem bűnösök.
A magyar igazságszolgáltatásnak több olyan ügye volt már, ami után talán illett volna néhány kérdést intéznie magához és mélyen elgondolkoznia arról, hogy ez mehet-e így tovább? Az egy dolog, hogy rengeteg az olyan ítélet, amely a legfinomabban fogalmazva sem találkozik a társadalom igazságérzetével, de számtalan az olyan ügy is, amelyben a jog jól érzékelhetően a saját útvesztőjébe keveredik. Csakhogy valójában egymást követő emberi döntésekről van itt szó, amelyek nem az emberiességen, a józan logikán, a társadalmi igazságérzeten, hanem csak és egyedül a jog és az egyes döntéshozók és döntéshozói csoportok aktuális érdekein alapulnak.
Nemrégiben azt mondta nekem egy jogász, hogy egyes bírók kifejezett örömmel jogászkodják szét az igazságot és az alacsonyabb beosztású bírók ítéleteit. A bírói szervezet önreflexivitása azonban jól láthatóan csak a saját függetlenségéig terjed, a hibajavító mechanizmusai nem terjednek ki egy hétszer egymás után elkövetett hibára. Vagy lehet, hogy a hiba nem volt ugyanaz, azt sikerült tárgyalásról tárgyalásra továbbfejleszteni.
A jogrendszer elkülönülése a társadalomtól és az a hit, hogy a valóságban nem történhet olyan esemény, amelyre a jog kategóriái nem alkalmazhatóak, egyre abszurdabb végeredményre vezetnek. És itt nem csak az ártatlanul elítélt emberekről és az el nem ítélt bűnösökről van szó, hanem arról, hogy az emberi élet hosszúságával már összemérhető ügyek keletkeznek és emésztenek fel hihetetlen társadalmi erőforrásokat és persze emberi életeket. Így váltak például a móri ügy áldozataivá azok a tanúk, akik az egyébként ártatlanul elítélt vádlottaknak alibit igazoltak. Az igazat mondták tanúként és mégis évtizedes vegzatúra lett a „jutalmuk”. Valahogy mégsem indult társadalmi mozgalom vagy állami akció az erkölcsi és anyagi rehabilitációjukra. Valaki akár ártatlan, akár bűnös, akár más ügyben bűnös, ugyanarra a rendszerszerű embertelenségre, rigorózus jogszolgáltatásra számíthat, és nem valódi igazságszolgáltatásra.
A liberális jogállam úgy látszik ilyen. Úgy tűnik a liberalizmussal, meg a jogállammal is van némi rendszerszerű probléma. A gondolkodásunk eltorzulására tökéletesen jellemző, hogy hihetetlen erők dolgoznak azon, a „jogokat” minden létező emberi viselkedésre és akár elképzelhetetlen egyedi jelenségre kiterjesszék, de a jogrendszer diszfunkciói senkit nem érdekelnek, ha azok a jogrendszer és a jogi kaszt jellegzetességeiből következnek.
Ha bármilyen gazemberrel meg lehet csinálni, hogy hatszor egymás után nem képes a rendszer vagy egyes bírók, bírói tanácsok formailag helyes ítéletet hozni, akkor azt bármilyen becsületes emberrel is meg lehet csinálni. Akár a bírák, akár az ügyészek gyenge teljesítménye, akár az ügyvédek ármánykodásai hozták létre ezt a helyzetet, az mindenképpen tűrhetetlen és beavatkozásért kiált. A jogi kaszt mindent megtesz azért, hogy a felelősség elhárítása érdekében úgy tűnjön, nem emberek, hanem maga a jog, a jogrendszer ítélkezik. Egyrészt a liberális jogfelfogás akarja kiküszöbölni az emberi döntés bizonytalanságát és öltözteti az emberi döntést jogi kényszer álruhájába, másrészt a bírók, az ügyészek és az ügyvédek akarják a felelősséget, a személyes felelősségüket maguktól a lehető legjobban eltávolítani. Ez érthető, de nagyon helytelen emberi viselkedés.
Pedig a bírák személyesen felelősek nem csak az ítéleteikért, hanem a rendszer működéséért is. Az igazságszolgáltatás nem távolodhat el annyira a valóságtól, a mindennapi élettől, hogy egy büntetőpert hatszor el lehessen rontani. Ha egy orvos, aki ugyebár valós időben dolgozik, hatszor egymás után elront egy beavatkozást, elveszti a diplomáját azonnal. Már a második sikertelen kísérlet után. A jogi kasztnak el kell vinnie a „balhét” a jogrendszer, a jogszolgáltatás egyre durvább bakijaiért, és legfőképpen azért, mert a rendszerből egyre jobban eltűnik az igazságszolgáltatás. Sőt, el is akarják hitetni velünk, hogy az nem is lehetséges.




Ma valószínűleg megszűnik, kettészakad, vagy nevetségessé válik az Európai Néppárt, de mindegy


Attól tartok teljesen mindegy, hogy melyik lehetőség következik be, az EPP olyan mértékbe CDU-CSU megszavazta a melegházasság intézményét a németországi választások előn hajolt már meg a liberálisok akarata előtt, hogy mindegy is. Emlékeznek? Amikor att, csakis taktikai okokból természetesen, értékszempontok nem merültek fel, már tudtu,k hogy ennek a történetnek gyakorlatilag vége. Csak az volt a kérdés, hogy mikor. Ezek a pártok 25 év alatt váltak karakteres jobboldali, kereszténydemokrata pártokból liberális viccpártokká.
A néppárti politikai vezetés stratégiai képességeit, helyzetértékelését, illetve karakánságát gyönyörűen mutatja meg, hogy külső nyomásra pusztítja el magát egy éppen jobbra tolódó európai közhangulatban. A Néppárt már annyira gyenge, hogy egy Ujhelyi István, egy Sargentini teljesen komolyan gondolhatja, hogy felszólításokat intézhet hozzájuk. Mert komolyan fogják venni. Ha a Néppárt szétesik, meggyengül, bizonyosan nem ő lesz a legerősebb frakció az EP-ben. Vagy, ha az is lesz, csak jelképesen, nem lesz meghatározó ereje semmiféle többségnek. Weber esélyei a bizottsági elnökségre semmit nem érnek majd, mert a három liberális frakció (liberálisok, zöldek, szocdemek) sokkal erősebbek lesznek majd együtt. Már nem lesz érdekük egy gyenge Junker szintű senki bizottsági elnök, ők már majd megtehetik, hogy egy erős, bevándorláspárti bizottsági elnököt erőltessenek rá Európára.
Bármilyen eredmény születik is ma, realitássá válik-e a Fidesz kizárásának esélye vagy tagságának felfüggesztése, maga a napirendre vétel ténye is komolytalanná teszi ezt a szervezetet. Egész Európa legsikeresebb nemzeti pártját, amely három választást nyert elsöprő fölénnyel egymás után, az országában kiváló állapotban van a gazdaság, a vezetője pedig az európai porond legsikeresebb politikusa. Ezt a társaságot akarják kitenni az EPP-ből, mert egy ultraliberális kis magánegyetem tesz a magyar törvényekre.

Ugyan már. Ezekre az emberekre a hasznos idióta kitétel dicséret, nem sértés.

Ebben a konfliktusban Európa jövője áll elénk, ha a liberalizmus további teret nyer nyugaton. A kommunista egyszerűségű szalámitaktikát majd a B-listázás követi, először az állami szférában, majd a multiknál sem dolgozhatnak azok, akik nem szeretik eléggé Soros Györgyöt vagy a következő „filantrópot”. Aztán biztos találnak majd egy szép eufemizmust az „átnevelő táborra” is. Aztán jön a kötelező „nem”váltás, életünk egyik felét egy másik „nemben” kell töltenünk, hogy kellően érzékenyek legyünk. Azt gondolják, hogy ez egy túlzó marhaság egy elvileg komoly posztban?

Nem, Ön téved kedves olvasó, ez egy szolid, visszafogott jövőkép annak az ideológiai száguldásnak a sebessége alapján, amit nyugaton művelnek a haladók.

Nem véletlenül vesztették el szavazóik döntő többségét a szociáldemokrata pártok, és nem véletlenül foglalják el a politikai jobboldalt új pártok és nem véletlenül jelennek meg a látszólagos politikai centrumban mindenféle zavaros politikai alakulatok, mint Macron pártja Franciaországban. És nem véletlenül maradtak meg erősen és győztesen azok a karakteres, értékalapú jobboldali kereszténydemokrata pártok, amelyek nem hódoltak be a liberalizmusnak.

A szavazók nem ilyen Európát akarnak.

Az emberek normális és biztonságos világban akarnak élni, és ma ezt egyedül a valódi kereszténydemokrata pártok akarják és képesek nekik megadni. De ez a Néppártot és a vezetőit láthatólag nem érdekli, csak az Európai Parlament és az Európai Bizottság hatalmi viszonyai lebegnek a szemük előtt. Készek bármilyen áldozatot meghozatni Európa lakosságával, hogy ők hatalmon maradhassanak. A nyugati ember példátlan liberális sajtónyomás alatt él, igazából nem is tudhatjuk itt Közép-Európában, hogy mennyit vesz észre „élettere” beszűküléséből, politikusai elsatnyulásából, jogainak csorbulásából, jövőjének eltűnéséből.
A Fidesz kizárása, mint ahogy esetleges bent maradása, vagy a probléma prolongálása a választások utánra sem változtatna a lényegen. Bármiféle kompromisszum születik is, már pontosan tudjuk, hogy a EPP pártjainak jelentős része nekünk nem szövetségesünk, ezek a pártok már a népüknek, az országuknak sem „szövetségeseik”.A Fidesz EPP-beli helyzete, sorsa talán befolyásolja a választások végeredményét, de az EPP már csak többet árthat magának, kevesebbet nem.
A választások után új helyzet lesz, talán annyira rossz, hogy a szabadságukat, szabad akaratukat megőrizni akaró országok kénytelenek lesznek blokkolni az egész európai bürokrácia működését Bizottságostól. Lehet, hogy az EU hatalmi centrumát teljes egészében vissza kell helyezni időlegesen az Európai Tanácsba (EiT).
Akkor pedig az EPP annyit fog számítani, amennyit jelenleg ér, azaz semmit.




A pszichiátriai beteg gyilkos és a dílere



Nem védjük meg magunkat. Nem védünk meg senkit már. Nincs olyan gazember, elmebeteg, agresszív dühöngő, akit ne védenének meg az emberi jogok.

Most egy hat és fél éves kislány halt kínhalált, mert senki nem vállalja a felelősséget, hogy kimondja: Vannak embernek kinéző olyan lények, akik nem valók közénk, és nem feltétlenül csak a gyilkos az. Vegyük észre már, a későbbi elkövetőnek csak a jogai számítottak addig, amíg nem ölt meg egy gyereket. Ha a józan ész is számított volna, akkor az a kislány ma is élne.
Ismeretlen összetételű, szintetikus drogokat áruló véglények császkálnak szabadon, hasonlóan azokhoz a fogyasztókhoz, akik az utcákon őrjöngenek, betépve száguldoznak az utcákon, és mindegyiknek csak jogai vannak, amíg meg nem sérül, meg nem hal valaki. És mindig akad egy olyan díler, aki egy fogyatékos, nyilvánvalóan beteg kamasznak is hajlandó eladni drogot.
A fogyatékosság, a pszichiátriai betegség persze nem mentség, mert akkor előre adunk felmentést, de a közösség felelőssége, a társadalom felelőssége mindenképpen nagyobb, mint egy belátóképessége teljes birtokában lévő ember esetében.
Sem egyedül, sem közösségként nem védhetjük meg magunkat, mert minden a józan észből következő megelőző intézkedés kirekesztés, jogsértés és mindig felbukkan egy mocsok „jogvédő”, aki elintézi, hogy jogsértő legyen annak tartani valakit ami, például szexuális szadista elmebetegnek,  közveszélyes drogos dühöngőnek.

A normalitás elveszítette a jogait. Újra és újra ezt tapasztaljuk.

Ma semmilyen devianciának nincs igazán következménye, jelen esetben egy állatkínzóról, egy drogos pszichopatáról beszélünk, aki a szűkebb környezete szerint is beszámíthatatlan volt már régóta. Pszichiátriai kezelés alatt állt. De a jogai erősebbek voltak minden józan számításnál. Mert drogozni ugyebár szabad. Ebből következőleg beleőrülni, még jobban beleőrülni a szerhasználatba sem büntetendő, a valódi kényszergyógykezelés is fasiszta dolog. Csak az elfogadható, hogy a közösség fizeti a drogos orvosi számláit és viseli dühöngésének kockázatait. Mi nem menekülhetünk el előle. El kell viselnünk az ilyeneket. Mert ők betegek.
Aki ismeri a szakmát, az pontosan tudja, hogy a kétséges elmeállapotú emberek jó része a betegsége mellett arra azért képes, hogy a lehető leghatékonyabban használja ki a jóléti rendszer diszfunkcióit, mások segítőkészségét, a rokonai, a szülei szeretetét. Ellátni magát képtelen, de cigije, drogja valahogy mindig van. Arra is van elég ereje, hogy a valódi betegek, rászorulók elől happolja el az erőforrásokat.
Jelen esetben a hírek szerint egy pszichiátriai kamasz beteg szüleire testálták azt a felelősséget, hogy kezeljék a gyermekük problémáit. Nyilván van felelősségük, de a lehetetlenre vállalkoztak. Az pedig egyértelmű, hogy egy átlagos drogost normál eszközökkel nem lehet távol tartani a szertől. Hát még egy olyasvalakit, aki egyébként is pszichiátriai beteg.
Egy pszichiáter sem tudja megjósolni, hogy egy napi szinten drogozó, szétesett személyiségű elmebeteg egy sokadik típusú új szintetikus drogra hogyan fog reagálni.
A totális abszurditás, hogy a valószínűleg milliós tételszámú még ismeretlen pszichotróp anyagok listáját töltögetjük, ahelyett, hogy a gyártókat és a kereskedőket örökre, a fogyasztókat meg egy-két kemény évre lecsuknánk.

Mert egyszerűen ez nem mehet így tovább.

Megnézném, hogy tér vissza a józan belátása a napi droghoz és számítógépes játékhoz szokott kis rohadékoknak az átnevelőtáborban, ahol öt kilométer futással és egy óra reggeli tornával kezdődik minden nap. Ahol egy évig egy szabad perce sincs. De bocs, nekik jogaik vannak. A kötelesség, a terhelés, a testi egészség, a napirend olyan fasiszta dolgok.
Az átlag drogosnak vissza lehet növeszteni a szabad akaratát, ha  időben megdolgoztatják, és megtanulja, hogy minden adagnak nagyon-nagyon csúnya következményei vannak. Egy mentális betegnek azonban a legocsmányabb bűn drogot adni, mindennek az alja.
Az az elgondolás, hogy egy társadalomban nem csak a családoknak és szomszédoknak, hanem állami szinten is figyelnie kell a tagjaira, nem ördögtől való. De ki kell már mondanunk végre, hogy a kötelességek betartása, a szabályok követése minden szabadság feltétele.

A társadalom a normakövetőké és nem a deviánsoké.

És aki nem javul meg, aki nem alkalmazkodik, annak nincs köztünk helye. Nem csak büntetésnek kell lennie, hanem megelőzésnek is, és bizony sok fájdalmat és szenvedést megspórolnánk, ha már a kis bűnök elkövetői is tanulságos büntetést kapnának, különösen a dílerek. Akik pedig pszichiátriai betegek és „kezelhetetlenek”, talán orvosi értelemben is azok, kapjanak megfelelő felügyeletet. Ez tipikus állami feladat, mert erre egy család, egy jól működő család sem képes.
Itt az ideje, hogy öntörvényű felebarátainknak visszaadjuk a szabad akaratukat, hogy a megjavulás útjára léphessenek. Addig azonban be kell érnünk azzal a 10-12 évvel, amit az ilyen gyilkosok kapni szoktak. Jelen esetben meg valószínűleg egy büntethetőséget kizáró okkal és kényszergyógykezeléssel. És a dílere mennyit kap majd?

No valami ilyen elfajzott állapotú az EU a sok kaftános teljesem tönkre teszi ezt az évezredes kultúrát . Mi is úgy járunk , mint a Rómaiak a zsidó felvásárolta a földeket , és drágán akarta működtetni a mezőgazdaságot , de annyiért nem dolgoztak még a rabszolgák sem . De mivel a birodalomnak enni kellet az ellátási nehézségek a birodalom széteséséhez vezettek , Így szünt meg a nagy Római Birodalom , és ha nem veszük ki a mai kazárok kezéből az irányítás gyeplőjét ez a folyamat oda vezet , hogy a nemzetállamoknak vissza kell szerezniük a nemzetük irányítását , és minden kóser kazárt kiűzni Európából , de vigyék a migránsokat is meg a nagy vízfejet is Sulccal az élen , és ott az ígéret földjén áljanak elő egy új társadalmi alagzat kiépítésével .
Minden kazár , zsidó , muszlin a saját hazájában éljen meg Európa ne legyen egy nagy gyarmat a kazárzsidók kezében , ki a keresztény területekről a régi gyarmattartók pedig teremtsenek ott otthont a migránsoknak ahonnan elindultak !!!!
Ezt vezessék be és a magyarság nem lesz olyan helyzetben , hogy egy második Trianont is el keljen szenvednie !!!!!
Ha ne így vselekszenek , most a vakoló páholyok Európát fogják Trianonozni , és egy pár év múlva jön a keresztény üldözés . Talán ezt nem kéne megvárni , és inkább a muszlin , és a kazár üldözésre kéne rájátszani !!!!
Hisz jól jönne még az unokáinknak egy kis talpalatti föld amit maguknak tudnának , és nem a kazártól kellene bérbe venni !!!
Ezért inkább önvédelemből öljétek meg őket , vagy ölessétek meg egymással őket !!!!
Ha az USA úgy akar a természeti kincseikhez jutni , hogy elűzi a lakosságot , és a természeti kincsek így az ölükbe fog hullani , megelőzve Kína tevékenységét a térségben azt intézzék el egymás közt , és ne szabadítzsák Európára a benszülött lakosságot . Attól tartanak , hogy a Kínaiak kedvezőbb feltételeket kinálnak , és kiszorulnak a területről . Az erőforrás megszerzése ravaszsággal is párosul . Mert vegyük hazánkat mi közünk van nekünk Malival homokot akarunk venni tőlük , nem olajat akarunk szerezni , azt a Franciák és a többi hatalom nem engedi át nekünk , uránt akarunk azt sem tudjuk megszerezni , tehát marad a csatlósok eledele , nehogy már a kazárzsidó háborúzzon ezekért az erőforrásokért , itt a gojok hada csak ügyesen kell tállalni az eseményeket és a gojok , már a háború közepében találják magukat . Eddig az Amerikai fiatal munkanélkülieket darálták így le most majd jönnek a csatlósok fiataljai , csak a hadsereg vezetőit kell megkenni rendesen , és ontják az ágyú töltelékeket , és a hazafias maszlagot az ilyen Német Szilárdokra kell rábizni . Már akkor is olyan hülye volt mikor csepelen bekapcsolódott a mozgalmi munkába , és hogy milyen mélyre sülyedt ez az ország , hát csak nézzenek rá egy nagy rakás szerencsétlenség , és ilyen ez az ország és a többi felfujt hójag is ilyen ha elapadnak a kiszivattyuzandó pénzek nem lesz mivel működtetni ezt a gépezetett , remélem azt még megélem , mikor vagyonelkobzásuk és be börtönzésük elkerülhetetlen lesz mint a Cuszlágnál , ott a gyurcsány kárpótolta a családot , hisz őt kellett kirántani a hurokból , de mikor a mostani helytartói kar kerül kivégzés elé , akkor ki védi meg a maffia becsületét , Ha a rácsosba kerülnek az csak jó lesz nekik , de ha bent égetik őket családostul az meg nekünk lesz jó , hisz az elrabolt vagyonunkat úgy sem kapnánk vissza , így viszont irmagjuk sem marad , hogy élvezni tudják az össze rabolt értékeiket !!!!




Elképesztő hibát vétve inszinuálta az ügyészség a Czeglédy-ügy tanúit és a PestiSrácok.hu-t


Vezető cikkben harsogta el a szebb időket látott HVG.hu, hogy a PestiSrácok.hu “tálcán kínálta fel az informátorát a hatóságoknak, csak hogy vesszen Czeglédy Csaba”. A valóságban a hatmilliárd forintos adócsalással és bűnszövetkezetben elkövetett más súlyos bűncselekményekkel vádolt szocialista politikus folytat hadjáratot az ellene valló tanúkkal szemben, ebbe illeszkedik a balliberális újság írása is, amelyből az is kiderül, hogy a Legfőbb Ügyészség elképesztően hanyagul kezelte Füssy Angéla bejelentését, és határozott kérése ellenére kiszivárogtatta a vádlottak védőinek az ügy egyik kulcsfigurájának információit és kolléganőnk levelét. A tanú és kolléganőnk inszinuálása ráadásul egy olyan bejelentéssel összefüggésben történt, amely a Czeglédy-ügy politikai szálaira, a vád szerint elcsalt milliárdok egy részének kampánycélú felhasználására világított rá és amit a vádhatóság a nyilvánvaló tények ellenére sem tett a vádirat részévé.
Füssy Angéla, a PestiSrácok.hu főmunkatársa éppen tegnap írt cikket arról, hogy mártírmeséivel járja az országot Czeglédy Csaba, a ma kezdődő fórumsorozat az “aki szembeszállt a Fidesz hatalmával” címet viseli. Az írásban is utaltunk rá, hogy az immár szabadlábon védekező vádlott mindent megtesz az ellene valló tanúk megfélemlítése érdekében, a folyamatos feljelentések és nyilatkozatok nyilvánvalóan hatással vannak májusban kezdődő büntetőperben meghallgatandó tanúk vallomásaira is. Nem kell tehát túl sokat találgatni, hogy melyik ügyvédtől kerülhettek a HVG.hu birtokába a nyomozati anyagok, amelyek között megtalálható egy levél is, amelyet Füssy Angéla szerkesztőségünk tudomásával Polt Péter legfőbb ügyészhez címzett és amelyben többek között ez áll:
Oknyomozó újságíróként olyan információk és kapcsolatok birtokába kerültem, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatják a Czeglédy-ügy megítélését. Mindezek ellenére hiábavalóan jeleztem, hogy mivel a Czeglédy Csaba alatt kiépült hálózat konkrétan politikai célokat szolgált, a politikai szál nem mellőzhető.
A levélben az olvasóink előtt jól ismert K. Norbertről van szó, aki a vád szerinti Czeglédy-féle bűnszövetkezet egyik vezetője volt és több más vádlottal együtt vállalta az együttműködést a nyomozókkal. Kolléganőnk a PestiSrácok.hu-n közölt oknyomozó cikkel párhuzamosan tájékoztatta az ügyészeket a K. Norbert és más tanúk által rendelkezésre bocsátott információkról. Ezek az információk – mint tavalyi cikkeinkből is kiderült – azt támasztották alá, hogy a bűnügyben elcsalt közpénz-milliárdok egy része a szocialista párt és a DK kampányában landolt. Füssy Angéla a levélben nyomatékosan kérte Polt Pétert, hogy személyes adatait és bejelentését zártan kezeljék, ennek ellenére a Legfőbb Ügyészség a levelet a vádlottak védőinek rendelkezésére bocsátotta, ezzel a PestiSrácok.hu álláspontja szerint súlyosan megsértette a büntetőeljárásokról szóló törvény rendelkezéseit és ami szerkesztőségünk kellemetlen helyzetbe hozásánál sokkal fontosabb: a jogtalan és szerencsétlen húzással hozzájárult Czeglédy Csaba mesterkedésének sikeréhez, amellyel az ellene valló tanúkat próbálja meg elbizonytalanítani.

AKARATLANUL IS FONTOS TÉNYRE VILÁGÍT RÁ A HVG ÍRÁSA

Habár a HVG célja vélhetően portálunk lejáratása és nem mellékesen Czeglédy pozíciójának erősítése volt, valójában egy jelentős anomáliára hívta fel a figyelmet. Jelesül arra, hogy a nyomozók és a Legfőbb Ügyészség a Czeglédyék ellen folyó nyomozás és vádemelés során egész egyszerűen ad acta tették a botrány pártfinanszírozási, politikai szálát. Alig foglalkoztak K. Norbert és több más tanú, illetve gyanúsított állításaival, miszerint a Czeglédy Csaba az iskolaszövetkezetekből kimentett pénzekből próbált vezető, meghatározó pozíciót szerezni az MSZP-ben a 2010-es évek elején és e pozícióból próbálta elérni Gyurcsány Ferenc rehabilitációját a szocialisták körében. Emlékezetes, később Gyurcsány betyárbecsületből jól vizsgázott, hiszen a már megvádolt és letartóztatott Czeglédy Csaba cégének, a Humán Operátor Zrt-nek vállalkozásán keresztül 170 millió forintot adott “kölcsön”, minderről a Magyar Idők számolt be 2017-ben.

FÜSSY ANGÉLA JOGKÖVETŐ ÁLLAMPOLGÁRKÉNT JÁRT EL ÉS NEM SÉRTETT SAJTÓETIKÁT

A PestiSrácok.hu-n Füssy Angéla többször is jelezte, hogy a jogkövető állampolgárként az oknyomozó cikkek megjelenése után tájékoztatja hatóságokat a neki nyilatkozó tanúk által átadott információkról, azok egyetértésével, tudomásával. Az egyik ilyen eset volt, amikor a bűnügy egyikgyanúsítottja, védett tanúja is megszólalt portálunkon (ITT), ezt a felvételt láthatják fent. A valóságellenes magyar sajtójogi szabályozás sajátossága, hogy a PestiSrácok.hu a Czeglédy Csaba által számolatlanul megindított sajtóperek egyikében még azt megelőzően kénytelen volt helyreigazítani a tanú állításait, hogy azokat mérlegelhette volna a bíróság, vagy a büntetőügy legalább a vádemelésig eljutott volna.  
Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu




Mártírmeséivel járja az országot a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csaba



Alig néhány nappal azután, hogy bűnügyi felügyeletét, korábbi elnevezésén házi őrizetét megszüntette a bíróság, országjárásba kezd a bűnszervezet működtetésével és milliárdok elcsalásával vádolt Czeglédy Csaba. A szocialista politikust több társával együtt 2017 nyarán vették őrizetbe, másfél évig volt előzetes letartóztatásban, majd decemberben, miután már érdemi nyomozati munka nem folyt, enyhítettek a kényszerintézkedésen. A karácsonyt már otthon tölthette, de lakását nem hagyhatta el. Március első hetében a Szegedi Törvényszék a bűnügyi felügyeletet is megszüntette. Információink szerint az ügyészség fellebbezését többek közt azzal is indokolta, hogy Czeglédy befolyásolni próbálja az ellene zajló eljárást. Már arra is több példa volt, hogy az ügyvéd politikus beperelt, feljelentett ellene valló tanúkat, sőt még az ügyében eljáró csoportvezető ügyészt is. Ezt most tovább igyekszik tetézni azzal, hogy az egész országot körbejárva játssza el a hatalom üldözte ártatlan mártírt. Az már csak nüansznyi politikai pikantéria, hogy az MSZP politikusa a Demokratikus Koalíció meghívására tartja első előadását szerdán Győrben. 
Február első napjaiban emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség Czeglédy Csaba és húsz társa ellen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. 

TÖBB MINT HATMILLIÁRDOT CSALT EL CZEGLÉDY BŰNBANDÁJA A VÁD SZERINT 

A vádirat szerint a vádlottak 2011 és 2017 között működtettek egy olyan, diákmunkára irányuló számlázási láncolatot, amelynek célja a közterhek fizetésének elkerülése volt. Mindehhez az iránymutatásokat Czeglédy Csaba adta, aki a bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította. A szocialista ügyvédet és két társát ezen túlmenően a Humán Operátor Zrt. működésével összefüggésben elkövetett gazdasági csalás bűntettével is vádolják. A Czeglédy vezette bűnszervezet a vizsgált időszakban több mint 6 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

MÁJUS 5-IG MEG KELL TARTANI AZ ELŐKÉSZÍTŐ TÁRGYALÁST

A hatályos jogszabályok szerint az ügyben az úgynevezett előkészítő tárgyalást a vádemelést követő 90 napon belül meg kell tartani. Megkerestük a Szegedi Törvényszéket, akiktől azt a választ kaptuk, hogy még nem tűzték ki a tárgyalást. A Csongrád Megyei Főügyészség február 4-én jelentette be a vádemelést, ha ehhez képest számítjuk a 90 napot, az azt jelenti, hogy legkésőbb május 5-én kell megjelenniük a vádlottaknak a bírói tanács előtt. 
Az előkészítő tárgyalás kiemelt jelentőségét az adja, hogy az ügy 21 vádlottja közül kilencen beismerő vallomást tettek és egyezséget kötöttek a vádhatósággal, esetükben már az előkészítő tárgyalás után lehet jogerős ítélet. Mind a 9 vádlott vállalta a több évnyi letöltendő börtönbüntetést tettéért, közöttük van, aki a bűnszervezetben való részvételt is elismerte. A vallomások kivétel nélkül terhelőek Czeglédy Csabára nézve, akit az ügylet értelmi szerzőjeként és a cselekmények irányítójaként határoztak meg.

CZEGLÉDY HAMIS TANÚZÁSSAL VÁDOLJA ÉS PERLI A RÁ VALLÓKAT

Czeglédy nem bízza az igazságszolgáltatás rendszerére, hogy értékelje a tanúvallomásokat, feljelentésekkel, burkolt fenyegetésekkel próbálja presszionálni az ellene vallókat. 2008 szeptemberében rágalmazás és hamis vád vétségével feljelentést tett az ellen a volt zárkatársa ellen, aki azt vallotta, hogy Czeglédy több módon is kijátszotta a büntetés-végrehajtás szabályait, mobiltelefont rejtegetett és bentről, a börtönből próbálta befolyásolni a büntetőügyét. 
A HVG-nek adott interjúban konkrétan hamis tanúzással vádolta meg ellene valló vádlottársát és arról is beszélt, hogy több mint év nyomozás sem volt elég arra, hogy bármit is találjanak ellene, ezért most az ügyészség olyan vallomásokat próbál kicsikarni a vádlottakból, ami alátámasztja a koncepciójukat. 
Czeglédy továbbá azzal is igyekezett ellehetetleníteni az eljárást, az az ügyében eljáró csoportvezető ügyészt, hogy Szanka Ferenc ellen minden jogi eszközt bevetett. Hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentést tett, majd miután azt elutasították, panasz nyújtott be, azt is elutasították, majd pótmagánvádat nyújtott be. 

MÁRTÍRT JÁTSZIK ÉS ORSZÁGOT JÁR

A szocialista ügyvéd-politikus minden szabadon töltött napján azon ügyeskedik, hogy magára öltve a gonosz kormány által üldözött mártír álarcát, meggyőzze a közvéleményt arról, hogy ő valamiféle szent harcos, akit azért akarnak börtönbe zárni, mert fél tőle a Fidesz.
Egészen odáig ment, hogy egy a börtönben vele készült interjúban Nagy Imréhez hasonlította magát. 
Napjainkban igyekszik kihasználni a bűnügyi felügyelete megszüntetésével neki jutott időt. A következő hetekben szinte az egész országot bejárja produkciójával. Elsőként Győrben, aztán Szombathelyen, Sárbogárdon, Szeged és Sárváron vendégszerepel. De örömmel jelentette Facebook oldalán, hogy már szervezés alatt van veszprémi, szolnoki, székesfehérvári, debreceni, pécsi, miskolci és budapesti előadása is. 


Cuszlág II. a pénz csapon , csak csurog az a drága vér !!! De miért nem vérzik el ??????
Kun Béla Unokái szelleme ha pártot , patrot ér mindjárt hiénákat táplálnak , és újult erővel vetik magukat a nemzetre . Makkot nekik , de mindjárt rákkeltőt , hogy ők se éljék túl mint az a szok százezer hazánkfia akit el tettek láb alól e bitangok , ja, hogy ők is vakoló páholyhoz tartoznak , és bizony a születés szabályozás is a munka körükbe tartozott , így húllot is a nemzet apraja nagyja , kire milyen ítéletett szabtak !!! Mert bizony volt mikor az egész családnak kellett a levesbe húllni !!!
Ez a kis ártatlan is csak a páholy utasításai szerint járt el , és mint látjátok , már ki is hozták a börtönből , hogy melyik páholy volt a 300 – ból nem mindegy lesz itt még több nokiás fenegyerek , de akadnak Cuszlágok is !!!!! Perc emberek kiket perc emberek mozgatnak a pénzcsapok körül mindig nagy a tolongás , de míg lesz aki elviszi másnak a sarát addig vakolók is lesznek , és úgyan mit számít hogy 300 , vagy 365 pénzcsap páholy működik ebben az országban !!! Minden nap más az ügyeletes megmondó páholy így a gojok nem tudják össze hozni a vádat ellenük , de a pénzek elfolynak , mindent túlszámláznak ahogy a pártkasszába eljut eljut az a páholy kasszájába is , hisz olyan mozgalmakat kell pénzelni ami eleve kudarcra van ítélve , és mindenre Soros sem adhat hitelt , a jó öreg pesti mese mosz bujt ki az ügyeletes kazár megmondó ember szájából
így hangzik- AZ EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK -
Ezt a kifejezést még sokszor fogjátok hallani, mert ahogy a pártoknak , úgy a páholyoknak a kasszájába is befolyt , és be is fog folyni a megnyitott pénzszivattyúk csörgedező ambróziája !!!
Hogy melyik páholyba az teljesen mindegy a 300 – ból lehet bármelyik , fogalmazzunk úgy , hogy az ügyeletes páholyhoz , és az ügyeletes páholyok szócsövei elfedik a lényeget , hogy a gojok mást keressenek , és máshova nézzenek !!!
Kellenek ezek a Cuszlágok , hisz valakinek el kell vinni a balhét a páholyok nagymesterei úgye nem vihetik el , itt jönnek be a balekok a nokiások a kkv-sok és a válasz hát ő nem is tudta de bányászni másfél millióért azt tudta !!!!

AZZAL NEM BÜSZKÉLKEDIK, HOGY MÁR VOLT ELÍTÉLVE ADÓCSALÁS MIATT HASONLÓ OKOKBÓL

Azt már persze mélyen elhallgatja, hogy olyan köztörvényes bűncselekmények elkövetésével vádolták most meg, amelyek valóságalapja egyszerűen, a világhálón elérhető céginformációkból is kimutatható – ahogy azt korábbi cikkeinkben mi is tettük. Ugyanis az összes olyan iskolaszövetkezet, amely nagy adótartozásokat felhalmozva becsődölt, visszavezethető hozzá. Továbbá Czeglédy Csaba arról is mélyen hallgat, hogy már korábban is elítélték iskolaszövetkezetes ügyeskedései miatt. Az “üzletet”, vagyis az első RÉBUSZ-t 1997-ben indította. 
Első fokon 2002-ben a Szombathelyi Városi Bíróságon, majd másodfokon 2003-ban a Veszprém Megyei Bíróságon mind az öt vádpontban bűnösnek találták és el is ítélték, egy rendbeli folytatólagosan elkövetett az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntette, egy rendbeli az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntette, egy rendbeli adócsalás bűntette, egy rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége, valamint egy rendbeli számvitel fegyelmének megsértése vétsége miatt. Akkor 8 hónap börtönbüntetéssel megúszta, amit 2 évre felfüggesztettek. Az ügyhöz kapcsolódóan a Szombathelyi Városi Ügyészség még 2000 augusztusában megrovásban is részesítette 11 rendbeli jogosulatlan adatkezelés és kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt.
A jelek szerint azonban nem tanult az esetből, vagyis csak annyit, hogy a következő iskolaszövetkezetek már nem az ő nevén futottak. Persze azok előtt, akik korábbi ügyeit vagy a mostani részleteit nem ismerik, könnyű a hőst és a mártírt játszani, főleg úgy, hogy a “fél tőlem a Fidesz” jelszó a kormányellenes hőzöngőknek éppen elég ahhoz, hogy szentté avassák. 
Akiknek nem, azok Czeglédy Csaba korábbi ítéleteiről, büntetőügyeiről ITTolvashatnak részletesen.




A profi, a táskás fantom és a strómanok – Közel 20 éve van priusza Czeglédy Csabának




Czeglédy Csaba nem ma kezdte az ipart. Hogy mennyire így van, azt bizonyítják azok a 2000 előtti és 2000-es évek elején kelt iratok, jegyzőkönyvek és bírósági ítéletek, amelyeket 15-20 év elteltével sem sikerült annyira elásni, hogy a PestiSrácok.hu rá ne bukkanjon. Az alábbiakban konkrétan jogerős ítéletből, tanúvallomásokból fogunk idézni, egészen megdöbbentő dolgokat, amelyek megmutatják, hogyan is építette ki rendszert, dolgozta is és tökéletesítette ki az adócsalás módszerét a szocialisták ifjú titánja és hogyan emelte évről évre a tétet. 
Bűnöző karrierjét” 1997-ben kezdte, az akkor 20 éves Czeglédy Csaba. Akkor már 3 éve tagja volt az őt máig oltalmazó politikai körnek, vagyis az MSZP-nek, illetve ifjúsági szervezetének.

MEGROVÁSSAL MEGÚSZTA AZ ELSŐ CSALÁSOKAT

Az akták szerint már a jogerősen 8 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel végződő iskolaszövetkezet-ügy előtt is összetűzésbe került a törvénnyel. A Szombathelyi Városi Ügyészség 2000 augusztusában megrovásban részesítette 11 rendbeli jogosulatlan adatkezelés és kétrendbeli magánokirat hamisítás vétsége miatt. Akkoriban az 1997-ben alapított Orlay Szakközépiskola RÉBUSZ Iskolaszövetkezetnél, azaz RÉBUSZ 1-nél ügyeskedett. Az ügyet azért sikerült komolyabb következmény nélkül megúsznia, mert fiatal kora és cselekménye társadalomra gyakorolt veszélyességének csekélységét enyhítő körülményként értékelték.
Az Orlay Szakközépiskola Rébusz Iskolaszövetkezetnek, 2000-ben, amikor Czeglédy először lebukott, már húszezer tagja volt. Úgy fest, nem hatott rá az ügyészség vajszíve, vagy épp, hogy hatott és azt tanulta belőle, hogy meg lehet ezt úszni. Így elkezdett számlákkal trükközni…

HARMINC MILLA “KÁPÉBAN” PIACKUTATÁSRA

Egy év sem telik el a megrovása után és a Vas megyei adónyomozóknak feltűnik, hogy a RÉBUSZ havonta több millió forintot költségel le piackutatás címén. 1998 és 1999 években közel 30 millió forintot igényelt vissza olyan számlák alapján, amelyek utólag egytől-egyig hamisnak bizonyultak. A nyomozás végén összesen 5 bűncselekménnyel vádolták meg Czeglédyt, első fokon 2002-ben a Szombathelyi Városi Bíróságon, majd másodfokon 2003-ban a Veszprém Megyei Bíróságon mind az ötben bűnösnek is találték és el is ítélték.
Bűnös, 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettében, 1 rendbeli az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettében, 1 rendbeli adócsalás bűntettében, 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében, 1 rendbeli számvitel fegyelmének megsértése vétségében – olvasható ki az ítéletből. 
Halmazati büntetésül 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve, ezen kívül 300.000 Forint pénzbüntetést kellett megfizetni, illetve 268.692 Forint bűnügyi költséget. Érdekesség, – és az aktákból szintén kiderül – hogy az elcsalt adót (áfát és társasági adót), a kimutatások szerint két év alatt 10 millió forintot, a vádemelés után egy összegben azonnal kifizette a húszéves elsőéves joghallgató. Félve kérdezzük meg miből, amikor a papírok szerint még a 3 milliós törzstőkéjű iskolaszövetkezet is csak 28 százalékos hányadában volt az övé.
Czeglédy Csaba, itt még menő vállalkozó, politikus palánta, arany ifjú – Vezető kép: Nyugat.hu
Az ítéleti tényállás szerint A RÉBUSZ Iskolaszövetkezet három különböző külső céggel kötött szerződést piackutatásra. Ezeknek a nevére kiállítva 1998-ban és 1999-ben összesen 24.215.000 ft értékben nyújtott (mint később kiderült, fiktív) számlákat, amelyek értékét úgymond leköltségelte. Az összegeket minden esetben készpénzben vették ki a házi kasszából, hol maga Czeglédy Csaba, hol G. Andrea (mai nevén T. Andrea, aki a folyamatban lévő büntetőügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja is, hiszen Czeglédy új cégében, a Human Opratorban is komoly pozíciót töltött be az egyoki diák munkatárs) , aki átadta Czeglédynek. A pénzösszegek tényleges kifizetéséről semmilyen írásos papír, átvételi igazolás nem készült.

HAMIS IRATOKAT ADTAK LE AZ APEH-NAK

A cégekről a nyomozás során kiderült, vezetőik, vagy egykori vezetőik a bíróságon eskü alatt vallották, hogy a szerződéseken szereplő aláírás nem az övék, a pecsét nem a cégük pecsétje, de még a fejlécük sem olyan, mint ami az APEH-nek beküldött papírokon szerepel. Csak kettő állt kapcsolatban valamikor a RÉBUSZ-szal, de az is eseti volt. Az egyik cég a számlák keltjének időpontjában már nem is működött, egy másiknak pedig nem is volt a tevékenységei között piackutatás.
Czeglédy a tárgyalások során mindvégig egy olyan személyre – bizonyos Németh Attilára – hivatkozott, akit a büntetőeljárás során nem sikerült beazonosítani. Állítólag Németh segítette a szombathelyi székhelyű kis iskolaszövetkezet terjeszkedését, és ő hozta a nagy szerződéseket, a McDonld’s-szal, a Coca Cola-val és a Billa Magyarország Kft-vel. Ezeknek a szerződéseknek köszönhetően a RÉBUSZ árbevétele három év alatt 1997-től 2000-ig 270 százalékkal nőtt. Mig 1997-ben 24 millió volt az éves összeg, 1998-ban már 118 millió, 1999-ben 317 millió, 2000-ben pedig 447 millió. 
Egy év alatt 20.00 tag az első diákszövetkezetben

MI TÖRTÉNT PIACKUTATÁS CÍMSZÓ ALATT?

Az egyik tanú a bíróságon arról beszélt, hogy emlékei szerint valóban megbíztak külső cégeket, hogy azok piackutatást végezzenek a RÉBUSZ-nak, de egészen érdekes dolgok történetek piackutatás címszó alatt.
Találkozott is olyan anyagokkal, amit a “budapesti barátok” készítettek. Ezekért emlékei szerint 500-600.000 Forintot fizettek. Csakhogy az elkészült anyagokat a RÉBUSZ munkatársa (jelenleg is gyanúsítottja az 6,5 milliárdos csalásnak) nem úgy írta le , mint piackutatási anyagokat, hanem sokkal inkább valamiféle ipari kémkedéshez hasonló tevékenység eredményét.
Az anyagok közül az egyik konkurens iskolaszövetkezet, a KÉSZ iskolaszövetkezet beléptetési anyagait, nyilatkozatokat és munkaszerződéseket látott, mert ez az ő munkáját segítette. A három cég vonatkozásában szerződéseket nem látott, Németh Attila nevű személyt nem ismer. Nem emlékszik rá, hogy találkozott volna a névvel – mondja P. Klára, aki a RÉBUSZ-ban, majd most egyébként most a Human Operatorban is vezető pozícióban dolgozott. Czeglédy még tulajdonostársnak is megtette. 
A mai napok diákok tömege vár a kifizetetlen bérére – Fotó: Friss.hu

A FANTOM A BŰNÖS MINDENÉRT…

Ez a bizonyos Németh Attila mindvégig egy fantom maradt. Kérdéses, hogy létezik-e egyáltalán, vagy sokkal inkább az, hogy kit takar az (ál)név valójában. Sem a nyomozó hatóságnak, sem a bíróságoknak nem sikerült a személyt beazonosítani, vagy hozzá akár csak közelebb kerülni. Az okiratokból kiderül, hogy Czeglédyék fogadtak egy magánnyomozót, hogy találja meg Némethet, akinek csak a személyleírását tudták megadni és a mobilszámát, ami mellesleg egy akkor már nem létező feltöltős Domino kártya hívószáma volt.Németh-ről csak néhány tanú, Czeglédy volt munkatársa nyilatkozott úgy, hogy vagy legalább egyszer találkozott vele, vagy telefonon beszéltek. A kollégák, tanúk többsége csak arra emlékezett, hogy a “fővárosi barátaink” néven emlegették az irodában.
Beszédes, hogy a magánnyomozót is beidézték a tárgyalásra, akivel Czeglédyék állítólag kerestették ezt a bizonyos Németh Attilát. A nyomozó úgy vallott, hogy Németh létezik és ráadásul más iskolaszövetkezetekben is érintett, de politikai okból ennél többet nem árulhat el. Kérdéses, hogy a pénzösszegek, amelyeket állítása szerint Czeglédy készpénzben Némethnek adott át, hol kötöttek ki – erre nem is tér ki a végül jogerőre emelkedett ítélet, hiszen azt sem sikerült kideríteni, hogy valóban volt-e pénzátadás, vagy csak eltűntek a súlyos milliók.
A bíróság álláspontja szerint elfogadhatatlan a fokozott felelősségű vezetőként eljáró vádlottól, és emiatt életszerűtlen az a védekezés, hogy Németh Attila személyét illetően a telefonszámán kívül semmilyen egyéb adattal nem rendelkezett, annak ellenére, hogy két év alatt közel 25 millió forint került kifizetésre ezen személy kezéhez – fogalmaz az ítéleti indoklás. 
Az iratok szerint Czeglédyéknek volt még egy kísérlete, hogy mentsék, ami menthető. Bedobták, hogy eltűntek olyan iratok, amelyek az ártatlanságát bizonyítanák. Állítólag ezek a papírok abban a mappában voltak, amit G. Andrea az APEH ellenőrzés során bevitt a hivatalba. Csakhogy erre is pont került azzal, hogy az APEH (mai nevén NAV) munkatársai eskü alatt vallották, az iratokat lefénymásolták, és náluk egyetlen eredeti példány nem maradt. Azok persze úgy eltűntek mint az a bizonyos szürke szamár a ködben.
Botka/Czeglédy/Gyurcsány – mindannyian hallgatnak az ügyről; Fotó: Demokrata

A mesebeli királynak volt 3 fia egyik nagyobb tolvaj volt mint a másik , szétlopták az országot pénzcsapokat szereltek minden kánaáni helyre és a mesés vagyonok a pártkasszába is a páholy kasszájába is folydogálak, de azért jutott a zsebükbe is elég pénzmag , és mint jó tanulók meg is forgatták , mindent elkentek , de ha nem sikerült , hát jöttek a balekok Cuszlágok , nokiások , KKI- sok a kifizető helyek , és volt aki azt mondta , én nem is tudtam róla de másfél millióért bányászta a fikát , míg a derék bányászaink alig kerestek százötven ezret havonta , sulytólég , és bánya bezárás terhe mellett koszosan keresték a pénzcsapot , a hülyék , pedig csak be kellett volna menni a párt kasszába , vagy a páholy kasszájába , és előtte meg csapolni a pénzszivattyút !!!









A VÉGÉN MÁR HAVI KÉTMILLIÓT MENTETTEK KI FIKTÍV PAPÍROKKAL

Az eljárás során szakértőt is kirendeltek, aki megállapította, hogy RÉBUSZ piackutatás címén havi 500.000-2.000.000 Forintot fizetett ki, oly módon, hogy a tényleges kifizetés nem igazolható, nem bizonyítható, és az iskolaszövetkezet eredményén a piackutatások, ha voltak, egyáltalán nem változtatottak.
A fent leírtak alapján megállapítható, hogy a vádlott fent hivatkozott, és általa ismert jogszabályi következmények ellenére, immár egyenes szándékkal, magatartása következményeit akarva olyan számlákat szerepeltetett az iskolaszövetkezet könyvelésében, mely alapján az adóelvonási jog az iskolaszövetkezetet nem illette meg, és ezzel az volt a szándéka, hogy az iskolaszövetkezet általános forgalmiadó kötelezettségét csökkentse – állapította meg a bíróság. 
Hozzáteszik, hogy a RÉBUSZ iskolaszövetkezet könyvelésében a tényállásban felsorolt számlák (közel 25 millió forint értékben) nem valós gazdasági eseményeket tartalmaznak, megállapítható, hogy az iskolaszövetkezet megsértette a számviteli törvény  valódisági elvét, valamint a bizonylati elvet, és a bizonylati fegyelmet is. Enyhítő körülményként értékelték, hogy az elcsalt adót, ha a vádemelés után is, de megfizette a vádlott, ugyanakkor súlyosbító körülmény volt a folytatólagos elkövetés, a többszörös halmozat és az is, hogy a vádlott, azaz Czeglédy Csaba volt már büntetve. Másodfokon 2003-ban a Veszprém Megyei Bíróság ezen az ítéleten érdemben nem változtatott.

25 MILLIÓTÓL TÖBB MILLIÁRDIG

2018-at írunk. 15 év telt el Czeglédy Csaba jogerős ítélete óta, és a szocialista ügyvéd politikust azzal gyanúsítják, hogy strómanok közreműködésével, most már  nem egy iskolaszövetkezeten keresztül csalta el az adót, hanem hálózatot épített ki erre a célra.
Amíg a 2000 és 2003 között az eljárás során alig 25 milliót, most 6 és fél milliárdot keresnek az MSZP-DK fontos emberén, Gyurcsány Ferenc legfőbb szövetségesén. Ennyi pénz tűnt el nyomtalanul a NAV szerint. Jelenleg 9 iskolaszövetkezet szerepel a nyomozati anyagban és a gyanúsításban de valójában 16 iskolaszövetkezet működött országszerte a Human Operator Zrt-vel összenőve. Ha így belegondolunk, joggal merül fel a kérdés, vajon a 6 és fél milliárd, ami most a gyanúsításban szereplő elcsalt adó tétele, a végső összeg-e.
A módszer világos: 2000-ben még közvetlenül sz iskolaszövetkezet ügyeskedett hogy valamilyen módon csökkentse a befizetendő adó összegét.Évekkel később, két ítélettel a háta mögött Czeglédy rájöhetett, egyszerűbb és biztonságosabb letolni a bűnt és a felelősséget, valamint az azzal járó következményeket alsóbb szintekre. Ezért kellhettek az újabb és újabb iskolaszövetkezetek, amelyeket egyértelműen többek közt hozzá köthető, múltjában fellehető személyek alapítottak az ország másik felében. És ezért kellettek köztes cégek, akik tényleg elvégezték a diákmunka szervezést és közvetítést, mert a pénzt a multik nem adták ingyen. A hamburgert és colát valakinek ki kellett adnia a vendégnek, ahogy a Billában a pénztárba is be kellett ülni valakinek amikor az állandó alkalmazottak szabadságon vagy szabadnapon voltak és Coca Cola promo üvegeit is ki kellett valakinek osztogatni a nyári hőségben a balatoni strandoknál.
Czeglédy Csaba: önálló bűnöző vagy stróman és háttérember? – Fotó_ MTI
Sok kérdés még mindig nyitva maradt, remélhetőleg a nyomozók számára is…
  • Ki az a titokzatos Németh Attila?
  • Ki tette zsebre vagy mire költötte az eltűnt milliókat majd milliárdokat?
  • Vajon ez a zseniális terv Czeglédy Csaba fejéből pattant ki, vagy valaki más, mások mozgatják a háttérben a szálakat?
  • Vajon mikor töri meg Czeglédy Csaba, vagy valaki más a csendet, akiket közel két évtizeden át használtak és most beáldoztak?
  • Vajon mi lehet ennek az egész hálózatnak a valódi célja és mik lehetnek azok a politikai okok, amire hivatkozva a magánnyomozó is megtagadta az érdemi vallomást?
  • Miért is ült ott a DK egész vezérkara Czeglédy Csaba legutóbbi előzetes tárgyalásán? Miért tüntetnek mellette Gyurcsány és Dobrev Klára mellett az MSZP-sek is?
Merthogy Czeglédy Csaba, akiről a fent leírtak alapján talán joggal vonjuk el azt a következtetést, hogy ha nem is piti adócsaló, de a “szakma” jeles képviselője, ma országgyűlési képviselőjelölt. Azt mondja, és politikai támogatói is azt állítják, mártír, áldozat a Fidesz börtönében. Egyenesen Táncsics Mihályhoz hasonlítják és a kiszabadítását szervezik, hogy körbehordják vállukon, mint a szabadság szimbólumát.
Ki ez az ember és kik helyett viszi most el a balhét?
A vezető képet a Blikk készítette Czeglédy tiszavirág életű kiszabadulásakor.


A páholyok nokiás dobozai kicsalták ezt a kullancsot is a börtönből , persze Soros mindjárt feltöltötte a kasszát , - kerül amibe kerül – a Rothschild negyedik birodalmi álmát azt fel kell építeni !!!
A Hitleri leányzó – val vagy nélküle de Európa kazárzsidó gyarmat lesz , már a biorobot helytartóinkat ráállították az ügyre a sok talpnyaló segg nyaló eus bürökrata már elkészítette a terepet a vegyes lakosságú rabszolga hadnak , hogy mikorra fognak bennünket megchippelni még nem tudni , de a ciános chippek már le vannak gyártva , és ha beültetik , egy trenirozott biorobot majd bekapcsolja a rádiójelre aktíválható chippet , és a ciánt a delikvensbe fecskendezi , vagy szétrobban a ciános chip és vége a rabszolgának !!! A biorobot legyen pap , elvtárs , nokiás , vagy épp a kijelölt bérgyilkos , hazamegy , és másnap olvassa az ujságban , hogy micsoda mészérlás volt tegnap , de ő erről mit sem tudott ,hisz egy másik énjét használták , ő volt az a balek akiről mindig mesélni szoktunk !!!!


Az EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK -
Rothschild negyedik birodalmi álma pedig a terítéken fekszik . Rabok leszünk , vagy szabadok a nemzetek Európájában lesz e hely az unokáink részére , vagy kazárzsidó gyarmat lesz ez a terület is mint az Amerikai Egyesült Államok .
A koncentrációs táborokat fekete költségvetésből már megvalósították gyurcsány kezdeményezésére , és a páholyok nagy igyekezése mellett . Na most kolbász vagy bikacsökk , de ha kell a stadionjaink koncentrációs táborokká válnak , és akit kell átnevelnek , akit nem lehet az megy a megsemmisítő táborba Kerepes Tarcsára az égető mű már be van járatva , csak a tüzelő anyagot kell beállítani és a füstös magyarok még levegőt sem vesznek mire elfüstölik őket !!!!!
Cimborák ti más kalapból húzzátok ki a kisnyult , de a végén úgy nyúltok be , hogy halot akad csak a kezetekbe , és így elmondhatjátok beteljesült Klintonék álma a kis pucsinok a kemencében végzik !!! Kapirgálod már ezt az irdatlan vakoló összeesküvést , se egészségügyre , se oktatásra , se bérre , se nyugdíjra nem költhet az ország , csak a megsemmisírtésünk előkészítésére !!!






Ha Kun Bélát valóban agyonverik, elmaradt volna a vörös terror?



A cím álkérdés, a válasz nyilvánvalóan: nem. Vagyis nem valószínű. Ma, csütörtökön száz éve, hogy 1919. március 21-én kikiáltották a Tanácsköztársaságot, és elkezdődött a vörös terror, amely után a szakadék szélére került az ország. Most egy olyan epizódot mutatok be, amely Kun Béláék hatalomra jutását segítette. 1919 februárján a magyar sajtó Kun agyonveréséről, meglincseléséről írt, és mártírt, hőst faragott a későbbi hóhérból. A rendőrök valóban megverték a februári véres tömegtüntetés fő felelőseként toloncházba zárt Kunt, de messze nem úgy, mint ahogyan azt megírták. Az ügy főszereplője a korszak sztárújságírója, Tarján Vilmos, aki elképesztő hőskölteményt írt Kunról és a többi bolsevikról. Egy olyan cikket mutatok be, amely valóban befolyásolta hazánk történelmét. És nem a jó irányba…
Januári cikkemben megírtam, hogyan uszították Kun Béláék az első világháborús veszteségek, a vereség és a nélkülözések miatt amúgy is a végsőkig elkeseredett budapesti tömeget a Népszava szerkesztőségének ostromára. A szociáldemokrata napilap – akkor még – a bolsevikok kérlelhetetlen ellenfele volt, pontosan tudták, hogy Moszkva támogatásával mire készülnek a hazai bolsevikok – forradalomra és terrorra.
Azt is megírtam, hogy a korabeli sajtó a részletekre visszamenően feltárta az ostromot. Leírták, hogy máig „ismeretlen” emberek kezdtek el lőni az ablakokból a rendőrökre, akik visszalőttek. Az eredmény több halott, legalább a fele rendőr. Nem kell atomtudósnak lennünk ahhoz, hogy világosan lássuk, ezek Kun Béláék emberei lehettek. Jól bevett provokációs módszer ez a világ kezdete óta.
A következő idézet egy elismert történelemkönyvből származik, megnézhetjük, hogyan fest ez visszafogottabb tálalásban: „A súlyos incidenst a kommunista szónokok idézték elő, akik a Munkanélküliek Központi Bizottsága február 20-ai gyűlésén uszítottak a szociáldemokrata >árulók< és lapjuk, a Népszava ellen. A tömeg a gyűlés végeztével felvonult a lap szerkesztősége elé, és mivel az épületbe való behatolásukat az oda kirendelt rendőrök és a polgári őrség meg akarta akadályozni, fegyvert használtak, és több embert megsebesítettek” – írta Ormos Mária Világháború és forradalmak 1914-1919 című művében (főszerkesztő: Romsics Ignác).
Látjuk, hogy a történtek tálalásából kimaradt egy igen fontos részlet: az egész fegyveres lövöldözés provokáció volt. Nem maguktól kezdtek el lövöldözni a rendőrök. „Így a kabinet a [kommunisták] letartóztatás[a] mellett döntött – folytatta Ormos. – A letartóztatások másnap elkezdődtek, és a hónap végéig a rendőrség mintegy 100 kommunistát vett őrizetbe.
Kun Bélát a rendőrök megverték, aminek egy újságíró indiszkréciója folytán országos híre keletkezett. A budapesti munkások nagy tömegei először a lövöldözés ellen tiltakoztak az utcán szociáldemokrata felszólításra, néhány nap múlva viszont már kisebb egységekben a Kun Bélát ért rendőri brutalitás ellen tüntettek.”
Szóval Kun Bélát megverték, ami egy „újságíró indiszkréciója” miatt az egész ország megtudott.
Aki ismeri a sajtó történetét, illetve a kommunista (vagy tulajdonképpen bármilyen színű) propaganda működését, annak ez valahogy túl egyszerű megfogalmazás.
Megmutatok egy másik „verziót”. Szerintem, aki egy kicsit jártas a bolsevik módszerekben, az látni fogja, hogy ez közelebb állhat a valósághoz.

MEGLINCSELTÉK KUN BÉLÁT! JA, MÉGSEM

Agyonverték Kun Bélát!” „Meglincselték Kun Bélát!” „Félholtra verték Kun Bélát!” – így harsogott a magyar sajtó 1919. február 22-én, szombaton. 
Szinte az összes napilap részletesen beszámolt a későbbi népbiztos állítólagos „agyonveréséről”, „félholtra veréséről”, részletesen leírva az esetet, mártírként beállítva a bomlasztót. Ismerős a mából? A cikkeket úgy írták meg, mintha a szerzők ott lettek volna a toloncházban („szelfizni” sajnálatosan még nem tudtak), pedig arra csak egyetlen embernek volt lehetősége, a korszak „sztárújságírójának”, a híres-hírhedt bűnügyi tudósítónak, Tarján Vilmosnak.
Vagyis „Vilinek”, ahogyan az újságok szerint akkor becézték.
Tarján Vilmos / Forrás: Moly.hu/MEK.oszk.hu
Tarján Vilmos / Forrás: Moly.hu/MEK.oszk.hu
De adjuk is át a szót:
Kun Bélát félholtra verték a rendőrök”
így Az Est cikkének a címe.
A toloncház reggel kilenc órakor azt a telefonértesítést adta le Dietz [Károly] főkapitánynak, hogy a rendőrök Kun Bélát agyonverték – kezdődik a tudósítás. – Szentkirályi főkapitánnyal és Páll főkapitány-helyettessel Az Est munkatársa[Tarján – MG] automobilon robogott ki a toloncházba. Szentkirályi főkapitány első kérdése ez volt: – Meghalt Kun Béla?
Jakabb Béla rendőrtanácsos, a toloncház helyettes vezetője a következő felvilágosításokat adta: – Kun Béla nem halt meg. Reggel kilenc órakor vagy hatszáz rendőr megrohanta a toloncházat. A szomszédos főparancsnoksági épületből jöttek és követelték Kun Béla kiadatását. A toloncház őrszemélyzete nem állhatott ellent, olyan óriási túlsúlyban voltak a tüntető rendőrök […]
A rendőrlegénység az udvaron a fogházhoz vezető lépcsőn állott fel. Mint ahogy szónok jelenik meg a hallgatósága előtt, úgy állott fel Kun Béla a lépcső legmagasabb fokán, mögötte pedig Vágó Béla és Rudas László. Rettenetes szitkok közben az egyik rendőr puskatussal fejbeütötte Kun Bélát, Tíz vagy húsz rendőr egymás után felemelte fegyverét s mind fejbeütötte a kommunista vezért.
Több ütést kapott Pál István felügyelő, a ki védeni akarta Kun Bélát.
Jakabb tanácsos jelentése után a főkapitányság vezetőivel felvonultunk a második emeleti kórházba, hogy megnézzük Kun Béla sérüléseit és hogy beszéljünk vele. […]”.
Kun Béla 1919-ben beszédet tart / Fotó: MTI
Kun Béla 1919-ben beszédet tart / Fotó: MTI
Ekkor következett a drámai rész, amíg Tarjánék az orvosi szobában beszélgetnek Kun Bélával, újra berontanak a rendőrök: „Reszkető szívvel azt hiszem e pillanatban, hogy Kun Bélát már csak percek választják el a haláltól. Kun körülnéz, később pedig szánalmat igyekezik maga iránt gerjeszteni.
Lassan, mint a hogy halálra ítéltek lépnek a bitó elé, olyan lassúsággal hátrál a szoba azon sarkába, ahol egy drapszinü pamlag áll. Összekulcsolja kezeit, lefekszik a pamlagra; kezével eltakarja arcát, majd pedig ismét leveszi onnan.
Közvetlen a pamlag mellett köröskörül vagy hat rendőr áll, mögöttük a többiek. A balszélen álló rendőr emeli meg először a puskáját s rettenetes csapást mér a pamlagon fetrengő kommunista vezér arcába.
Újabb vér fröccsen elő s ezután, mint ahogy kalapáccsal a szöget verik a falba, ugy érik egymás után az ütések jobbról-balról, a vállán, arcán, gyomrán a szánalomraméltó embert. Hiszen mégis csak ember”.
Szerencsére a főkapitány közbelép, és lassan lenyugszanak a kedélyek. 
Kun Béla cellája a Gyûjtõfogházban. / MTI Fotó: Reprodukció
Kun Béla cellája a Gyûjtõfogházban. /
MTI Fotó: Reprodukció

A “RETTENETESEN ÖSSZEVERT” KUN BÉLA HÁNYKOLÓDIK

Nagy fájdalmaim vannak – idézte a cikkben Tarján a későbbi népbiztost, de figyeljünk csak a drámai tálalásra: – A fejem zug, lázam van, rettenetesen fáj a karom és a lábam. (Maga elé mereng, majd mintha hegyezné a fülét, hogy hallatszik-e ismét zaj a folyosóról).
Tessék megnézni, mi van kinn, nem jönnek? Mit gondolnak, még egyszer fognak jönni? – Nem! – mondja Páll főkapitányhelyettes.
Ez a rövid válasz azonban nem nyugtatja meg Kun Bélát, nagy fájdalmai dacára hánykolódni kezd a pamlagon. Behoznak egy ágyat az orvosi szobába, arra fogják ráfektetni a rettenetesen összeroncsolt embert. Hogy sérülései milyen természetűek, azt eddig a rendőrorvosok a nagy izgalomban nem tudták megállapítani. A főkapitányság vezetőivel elhagyjuk Kun Béla szobáját.
Távozáskor arra kér meg, hogy ne közöljem borzalmas megveretését Az Estben, mert felesége rémülettel fogja olvasni.”
Mit látunk? Egy remegő, szerencsétlen embert, akit majdnem megöltek, annyira fél, hogy még ekkor is folyamatosan nyugtalankodik, majd megkéri Tarjánt a diszkrécióra. Meg is van a nap hazugsága.
Egyértelmű (de ezt már akkor is részletesen feltárta a sajtó), hogy Kun Béláék előre készültek a letartóztatásra, és a várható túlkapásokra is. Volt, aki elmenekült az elfogás elől (például Szamuely Tibor), de a többiek már felkészülve várták az értük érkező rendőröket.
Az újságok megírták, hogy egészen konkrétan összecsomagolták a kis táskájukat nehogy bent elmaradjon a “fogmosás”.
Az egész forgatókönyv működött, előbb felheccelték a tömeget, aztán megtörtént a vérengzés, jöhetett a letartóztatás, és már csak egy mártír kellett. Maga Kun Béla! Ennél jobban nem is sikerülhetett. Nem eltitkolni kellett az esetet, hanem világgá kürtölni.

NE BÁNTSÁK MÁR AZT A SZEGÉNY EMBER!

Kun egészen biztosan nem kérte az eset elhallgatását Tarjántól, vagy ha igen, csak meg akarta téveszteni. El tudjuk képzelni a korszak legjobbnak tartott bűnügyi tudósítójáról, hogy ez megtörténhessen vele? Ugyan már. De folytassuk a cikket:
Ezután lementünk a toloncház pincéjébe, ahol dr. László Jenőt, Vágó Bélát és a többi kommunista vezért őrzik. Lászlónak [a későbbi Budapesti Forradalmi Törvényszék politikai biztosakezet nyujtunk, mire meglepetten így szólt: – Hát velem lehet még kezet fogni?
Miért bántják azt a szegény Kun Bélát, hiszen a tegnapi zavargást nem mi, hanem a tiszti ellenforradalmárok rendezték. Ezt az embert így eltaposni, hallatlan, borzasztó!
Vágó Béla [későbbi katonai, belügyi, vasúti stb. népbiztos] télikabátban, kalaplevéve járkált fel és alá cellájában, a mikor benyitottunk hozzá.
Csak arra kért meg bennünket, hogy gondoskodjunk feleségéről, gyermekeiről. Rendes bíróság elé vigyék, mert az életét meg akarja menteni.”
Így zárult a cikk. Az olvasó szinte kedved kapott ahhoz, hogy bemenjen, és betakargassa Vágó Béláékat. 

AGYBA-FŐBE VERTÉK A REMEGŐ EMBERT

Tarján tudósítását szinte minden lap átvette, nyilván telefonon vagy személyesen mesélte el a többieknek. Volt, ahol még színezték is: „Jakab rendőrtanácsos, a toloncház vezetője, csitítani próbálta a rendőröket, de hiába, nem használt semmi könyörgés, semmi rimánkodás – írta a még visszafogottabb (!) Pesti Napló. –
A rendőrök a cella felé tódultak, a vasrácsot egy pillanat alatt kitépték helyéből és erős rendőrkezek kihurcolták a kommunista agitátort. Kun Béla sápadtan, remegve állott az izgatott, feldühödt rendőrök gyűrűjében. Jakab tanácsos és több rendőrfelügyelő valósággal életük veszélyeztetésével védték ki a rendőrök első támadását, de azután nem lehetett tovább, a rendőrök félretolták a tisztviselőket és ököllel, puskatussal agyba-főbe verték”.
8 Órai újság a címében már lincselésről írt: „A rendőrök meglincselték Kun Bélát és egy társát”. A napilap mintha meg is szólaltatta volna az áldozatot:
A hordágyon a sok sebtől vérző Kun Béla elhaló hangon nyögte: – Ártatlan vagyok, én nem okoztam a tegnapi vérengzést.”

A SEBEI MÉGSEM VESZÉLYESEK

Bár a sajtó szerint Kun Béla szinte haldoklott, másnapra kiderült, hogy az egész egy hatalmas hazugság volt.
Kun Béla az éjszakát részben alvással töltötte. Orvost akartak melléje hívni, de ő maga kijelentette, hogy erre nincsen szükség. Márkus Soma dr. rendőrorvos ma reggel ismét bekötözte Kun Béla sebeit és megállapította, hogy azok nem veszélyesek”
írta a Friss Újság huszonharmadikán.
Két eset lehetséges. Vagy Kun rendelkezett hihetetlen regenerációs képességekkel (ő volt a bolsevik Rozsomák) vagy átverték az egész országot. A Népszava – amelyet Kunék el akartak a Föld színéről törölni – világosan fogalmazott: „>Az Est< negyedfélhasábon számolt be Kun Béla >félholtra< vereteséről. Borzalomkeltő részletezéssel írta le a bolseviki vezér megkínzását; szerinte a rendőrpuskák úgy verték a fejét, mintha kalapáccsal szeget vernek a falba; a leírást olvasva, azt kell hinni, hogy a gyilkosságok és rablások értelmi szerzőjéből nem maradt egyéb összetört csontoknál és véres húscafatoknál.
A valóság pedig az, hogy Kun Béla gyilkosság- és rablás-szervező úr néhány kemény ökölcsapást kapott, néhány hátbaütést is puskatussal (de legalább annyit, ha nem többet, kapott az őt védelmező rendőrtisztviselő is), – az ütlegek után félórával pedig már igen értelmes és csinosan irt levelet küldött a feleségének és e mellett jobb koszt és cigaretta iránt érdeklődött.
Népszava nem titkolta, hogy az egész hazugságról Az Est és annak újságírója, Tarján tehetett. Nem is késett Az Est válasza: „A véletlen úgy hozta magával [véletlenül a rendőrfőkapitánnyal a toloncházba ment – MG], hogy Az Est rendőri tudósitója tegnap jelen volt a toloncházban, mikor a társaik erőszakos halálától felháborodott rendőrök összeverték a felforgatás, a rombolás, a minden rossz apostolát Kun Bélát.
Az újságíró végigélte ezt az idegtépő drámai eseményt, s kötelességéhez híven, még mindig reszketve és feldúlva a látottaktól és hallottaktól, megírta az esetet, úgy a hogy az történt.
Ma aztán végtelen meglepetéssel és a becsületes emberek nagy megdöbbenésével olvassuk a Népszavában, hogy >mindenképpen elítélni való és semmivel sem menthető alávalóság az<, hogy ez a tudósítás Az Est-ben megjelent. Azt írja a Népszava, hogy: >Aljas szándék rokonszenvet kelteni a népköztársasági rendet aláaknázó és fölrobbantással fenyegető, a rablást és gyilkolást szervező bolsevikek iránt és persze ugyanakkor gyűlöletessé tenni a köztársaságot és a forradalmi vívmányokat védelmező elemeket.”
Velejéig átlátszó az egész. Az Est szerint Tarján csak véletlenül volt ott a toloncházban, amikor Kunt „agyonverték”, holott erről szó sem volt, maguk is mást írtak. 
Tarjánt maga a rendőrfőkapitány vitte be az automobilon, a tudósítása velejéig elfogult, az összes kommunistával elbeszélgetett, mindegyik rettegését, megfélemlítését a részletekig tálalta. Leírta, hogy Vágó Béla – akinek a haja szála sem görbült – csak azért kérte, hogy ők – Tarjánék – gondoskodjanak a családjáról. Hát komolyan, Vujity Tvrtko megemeli a kalapját. 
1919. május Vágó Béla (elöl, j, szemben), a magyar Vörös Hadsereg I. hadtestének parancsnoka és Landler Jenõ (elöl, b), a III. hadtest parancsnoka a frontra indulás elõtt. /Fotó: MTI
1919. május. Vágó Béla (jobbra), a magyar Vörös Hadsereg I. hadtestének parancsnoka és Landler Jenõ (balra), a III. hadtest parancsnoka a frontra indulás elõtt. /Fotó: MTI
Érdekes, hogy bár Ormos Mária szerint csak egyszerű indiszkrécióról volt szó, a korabeli sajtóban azért valahogy világosabban fogalmaztak:
A bolseviki-ügy mai főeseménye a Kun Béla kihallgatása, amelyről alább részletesen beszámolunk – írta szintén a Friss Újság. –
Egy másik esemény, amelyet érzékeny szívű és forradalmi ildommal felnevelt egyének a világ legnagyobb eseményévé akarnának felfújni: a bolsevikiek bántalmazása. Azok a bántalmazások, amelyek pénteken történtek és azok a bántalmazások, amelyek egyáltalán nem történtek meg. Erről zokognak fővárosszerte az érzékenyek és egyelőre nincs kilátás rá, hogy ezt a sírógörcsöt bármi módon is elállíthassák illetékes körök.
Az érzékeny szívűek sírni akarnak, minden áron, minden időben és a zokogás mindén hangnemében. Holott tudják, hogy nincs Magyarországon illetékes hatóság, mely el ne ítélte volna a bántalmazást: kormány, főkapitányság, szociáldemokrata-párt, munkástanács, katonatanács: mind-mind helyteleníti, mind őszintén sajnálja a Kun Béla, a Wilhelm Szidónia megveretését. Nem, ez mind nem elég! Ők. a forradalom széplelkű érzékenyei. nem tágítanak.
Csak azért is sírnak! Csak azért is – hogy mindenki elfelejtse a csütörtök esti vérengzést, a kézigránátokkal szétroncsolt fejű, robbanó golyókkal széttépett betű rendőr-proletárok dolgát, az éhező rendőr-árvák jajját és csak Wilhelm Szidónia sérelme uralkodjék a világesemények összességén. – Ezt akarják, ezért sírnak!”.
A trükk hatott. A tömeg, amely néhány napja még a bolsevikok ellen tüntetett, ekkor már mellettük ágált.

ÍGY LETT HŐS A POLITIKAI BŰNÖZŐBŐL

Bár a nyomozók a korabeli sajtó szerint leleplezték a kommunisták terveit, megtalálták Kun Béláéknál a Moszkva által küldött hatalmas összegeket, és felderítették a „májusi” (!) hatalomátvétel részleteit, ez a látszólagos siker valójában a vereség, a veszteség kezdete volt. Nem májusban, hanem már két hónappal előtte megtörtént, amit akartak. 
A hősökként, mártírokként kezelt Kunék szabadon mozoghattak a börtönben. Kinek köszönhették? Természetesen Károlyi Mihálynak. „Antantkörökben elégtétellel nyugtázták a magyar kormány energikus fellépését, azt viszont kevésbé vették jó néven, hogy Károlyi fellépésére a letartóztatottak őrzési körülményeit nagymértékben enyhítették, úgy hogy Kun Béla szabadon tárgyalhatott az őt felkereső vendégekkel” – írta erről Ormos Mária.
Kun mindent kidolgozott a börtönben, előkészítette a szociáldemokratákkal való egyesülést, vagyis azt, hogyan falják fel őket. A Moszkva által pénzelt sajtó végezte a dolgát, és 1919. március 21-én, éppen száz éve megtörtént az, aminek nem szabadott volna: kikiáltották a Tanácsköztársaságot.
Arra, hogy Kun Béla állítólagos agyonverése mennyire élő hazugság még napjainkban is, hadd idézzem lezárásként a Kunról szóló Wikipédia-jegyzet következő részletét:
Letartóztatták, megkínozták”
itt már meg is kínozták.
És még egy apró részlet: az „indiszkrét” Tarján Vilmos 1919. május elsején már Szamuely Tibornak segített a május elsejei ünnepségsorozat megszervezésében. Ez lehetett a jutalma. De később azért a helyére került: 1920-ban Az Est felmondott neki. 
Folytatom.



Családi kór: Péter Gábor sógorát agyonverték, nővére Lipótra került


Lusztig Gyula asztalosmester 1953 elején valószínűleg már megbánta, hogy elvette feleségül Eisenberger Katót. Az asszony Péter Gábor nővére volt, Lusztig később feleségével együtt Amerika emigrált, és onnan támogatta neje öccsét, aki ekkor még munkakerülőként ügyködött a kommunizmusért. Péter hatalma csúcsán hazahozatta őket (ahogyan félbolond Sámuel öccsét is), így 1953-ban vele együtt letartóztatta az ÁVH őket is. Lusztig Gyula már februárban meghalt az ÁVH-n, feleségét pedig Lipótra szállították a zárt osztályra. Őt végül Nyírő Gyula professzor nyilvánította épelméjűnek. Péter később kiszabadult és 1993-as haláláig háborítatlanul éldegélt a Rózsadombon. Az Eisenberger-testvérek nyomában.
Előző cikkemben írtam arról, hogyan csempésztette haza Péter Gábor Amerikából egy ismert pszichiáterrel félbolond öccsét, Eisenberger Sámuelt, most arról írnék, milyen sors várt nővérére, Eisenberger Katóra és annak férjére, Lusztig Gyulára. Őket is Péter Gáborékkal együtt tartóztatták le 1953-ban, hogy belekeverjék abba a kémkedési ügybe, amelyet a Péter elleni vádpontok egyikének szántak.
Kettejük közül csak az asszony élte túl az első hónapokat, férje, az asztalosmester belehalt a kihallgatásba. Szomorú és érdekes, hogy szinte semmit nem tudunk Lusztig Gyuláról, csak annyit: 1953 februárjában meghalt az ÁVH-n.
Mivel 1887-ben született, ekkoriban már közel járt a hetvenhez, talán nem bírta a szíve a megpróbáltatásokat. Most hadd térjek át feleségére, Péter Gábor testvérére.
[…] Lusztig Gyulánét, mint Péter Gábor bizalmas környezetéhez tartozó személyt [szépen körülírták, hogy a nővére – MG] az Amerikai hirszerző szervek részére folytatott kémtevékenység gyanuja miatt vettük örizetbe” – írták az 1953 novemberében jegyzett szabadlábra helyezési határozatban. –
Megállapitottuk, hogy Lusztig Gyulánét 1947-es magyarországi látogatása után New York-ban az FBI. kihallgatta magyarországi utazásának céljára és magyarországi kapcsolataira. A kihallgatás során Lusztig Gyuláné beismerte, hogy Péter Gábor, testvére.
Megállapítottuk, hogy Lusztig Gyulánét és férjét amerikából történt hazatérésük után Péter Gábor anyagilag támogatta, részükre lakást rendeztetett be. Lusztig Gyulánét a vizsgálat során elme szakértővel vizsgáltattuk meg. […] Javaslom: Lusztig Gyuláné ügyében a vizsgálatot lezárni.”
A javaslatot Liszkai László hadnagy, a „BM. Vizsgálati Főosztály fővizsgálója”jegyezte. [Érdekes, hogy ugyanez a neve (simán lehet, hogy csak névrokonok) annak a titokzatos hátterű „újságírónak”, tévésnek, aki a terrorista Carlos egyik bizalmasának számít, és éppen most jelentetett meg egy elég baráti hangvételű kötetet a Moszkva bábjaként robbantgató Sakálról. Művét több cikkben reklámozta a Magyar Idők, jómagam ott voltam a bemutatón, ahol ránézésre és a megjegyzéseket hallgatva elég sok egykori (?) BM-es, HM-es összegyűlt.]
Térjünk vissza az ötvenes évekhez: Péter Gábor nővérét nem engedték csak úgy el, helyette Lipótra került. Így vágott vissza a sors (és a diktatúra) az ÁVH korábbi vezetőjének.
Ugye mi jó barátok vagyunk? Péter Gábor és Kádár János 1948-ban / Fotó: MTI
Ugye mi jó barátok vagyunk? Péter Gábor és Kádár János 1948-ban / Fotó: MTI
Néhány évvel korábban Janikovszky Béla ezredes, Péter egyik főembere saját ex-feleségét juttatta az elmegyógyintézetbe, amiért az látni szerette volna közös, Janikovszky által egy nyári táborból elraboltatott (!) gyereküket. Abban az ügyben Péter bízta meg a szintén ÁVH-s orvos-ezredest, Bálint Istvánt, hogy ugyan utaltassa már be a bolondokházába az elégedetlenkedő asszonyt. 1953-ban már Péter nővérével történt meg ugyanez: talán ugyanúgy személyes, politikai okokból.

A KATONAI PSZICHIÁTER TELJESÍTETTE A FELADATÁT

Lusztig Gyulánét 1953. október 26-án Csorba Antal katonai pszichiáter (orvos-őrnagy) vizsgálta meg és megtette a kötelességét, hiszen nyilván elvárták tőle az asszony zárt osztályra küldését. „Előadja, hogy betegsége előtt az volt az érzése, hogy üldözés alatt áll. Pl. utcán a szembejövő idegen személyek furcsán néztek rá, stb., dr. Bence orvos szds.-től nyert értesités szerint schizophrenia kórismével két izben állt kezelés alatt, insulin, tetracor és elektro-shock therapiában részesült.
Jelenlegi magatartásában feltünő, hogy indokolatlanul időnként némává válik, táplálékot visszautasitja. Gyakran mereven egyirányba néz, indokolatlanul elneveti magát […]”.
Nem kell orvosnak vagy pszichiáternek lennünk ahhoz, hogy átérezzük a szöveg abszurditását. „Üldözési mánia”, „indokolatlan” némaság, elrévedés, nevetés – egy olyan asszonyról beszélünk, akinek öccse addig az ország egyik leghatalmasabb ura volt, de ekkor már a saját maga által is felépített húsdarálóba szorult.
Ekkor – október – Eisenberger Kató férje már régen halott volt, szinte az egész családot letartóztatták, senki sem tudta, ki kerül ki élve, milyen szinten akar példát statuálni a diktatúra akkori vezetése saját elvtársaival, hogy saját magát mentegesse. Tényleg nem lett volna indoka a hirtelen némaságra és a megmagyarázhatatlan nevetésre?
Csorba így folytatta: „Elmevizsgálatnál általában megfelelő válaszokat ad, kivéve lezajlott betegségére vonatkozóan. Téves-eszme nem mutatható ki. […] Vélemény: Lezajlott hasadásos elmezavar, üldöztetéses formája utáni állapot. Jelenlegi helyzete a régebben lezajlott betegségét részben ismét felelevenitette. Fentiek folytán beszámithatósága korlátozott. Elmegyógyászati /zárt intézeti/ kezelésre szorul”. [Jelenlegi helyzete (az ÁVH-n) előhozta a régi állapotát – ez is szép]. Aláírták: Csorba Antal és Bence László.
Terápia / Fotó: Noonews.ru
Terápia / Fotó: Noonews.ru

ELEKTROSOKK, AVAGY A MAGAS SZINTŰ KLINIKAI MUNKA

Csorba Antal a hadsereg orvos-ezredese volt. „1950-ben a Magy. Néphadsereghez került, amelynek főideggyógyásza, a katonai pszichiátria és neurológia egyik megalapozója, majd továbbfejlesztője lett – írja róla a lexikon. – 1953-tól a Pavlov Ideg-, Elme Szakcsoport vezetőségi tagja, 1964–1967 között főtitkára volt. Vezetésével a Központi Katonai Kórház ideg-, elmeosztályán magas szintű klinikai és tudományos munka folyt.”
El tudjuk képzelni azt a magas szintű munkát, ekkoriban bevett volt az elektro- és inzulinsokk, a lobotómia, ha valaki ép elmével került be egy ilyen intézetbe, ritkán jött ki ugyanúgy.
Eisenberger Katót tehát Lipótra zárták. Fogalmunk sincs, hogy milyen kezeléseket kapott, ezt most már nehéz lenne rekonstruálni (az iratok nagy részét eltüntették). Az biztos, hogy megpróbált kikerülni, a következő dokumentum már egyenesen Non György legfőbb ügyész kezébe érkezett. Nem véletlenül jutott el hozzá az ügy, volt egy cseppet sem mellékes körülmény: az asszony amerikai állampolgár volt.

APRÓ GOND: EISENBERGER KATÓ AMERIKAI ÁLLAMPOLGÁR VOLT

Az Országos Ideg- és Elmegyógyintézetbe való betegfelvétel, valamint az intézetben való tartás megszüntetése a budapesti II. ker. biróság hatáskörébe tartozik. Ezen az alapon állitották e biróság elé a közelmúltban Lusztig Gyuláné sz. Eizenberg Katót, mert nevezett az intézetből való elbocsátását kérte azon a cimen, hogy ő nem elmebeteg.
A birói szemlén Lusztig Gyuláné elmondotta, hogy ő amerikai /U.S.A./ állampolgár, s az Egyesült Államokban 6 hónapon át már kezelés alatt állt schizophrénia miatt. Körülbelül 4 évvel ezelőtt férjével együtt Magyarországra jött s itt Budapesten a XIV. ker. Amerikai-ut 74. sz. házban lakott. Röviddel hazajövetele után a rendőrség a házat körülfogta, őt és férjét letartóztatták, lakásukat mások foglalták el, ingói eltüntek.
Ezután a Budapesti Főosztály vizsgálati osztálya őt elmegyógyintézetben helyezte el, azóta ott van, noha állitása szerint nem elmebeteg. Férje állitólag már meghalt.
[…] Minthogy ilyen körülmények között fennáll a lehetősége annak, hogy Lusztig Gyulánét – amennyiben betegsége nem nyer igazolást – a zárt intézetből el kell bocsátani, számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy a nevezett a diplomáciai ut felhasználásával a magyar hatóságok esetleges törvénysértő eljárása miatt panasszal fog élni.” [Kelt: „Budapest, 1956. évi május hó 30. napján”].
Nyírő Gyula és felesége Ausztriában, 1963 / Fotó: Fortepan.hu
Nyírő Gyula és felesége Ausztriában, 1963 / Fotó: Fortepan.hu

NYÍRŐ GYULÁÉK MÁR NEM TALÁLTÁK ELMEBETEGNEK

Az asszonyt a magyar pszichiátria egyik legnagyobb alakja, maga Nyírő Gyula vizsgálta meg, a másik orvos a szintén elismert Angyal Lajos volt. Érdekes összehasonlítani az ő véleményüket a katonai orvosok szövegével:
Klinikai megfigyelése alatt itt-ott feltűnt bizalmatlansága, zárkózottsága felől érdeklődve, azt sajátságos szituációjával magyarázza, teljesen logikusan, értelmesen indokolja meg. Ez a bizalmatlanság kétségtelenül nem szűnt meg teljesen a klinikai megfigyelés alatt sem, mert hiszen a vizsgálatnak eredményét eddig még nem látta, viszont megfelelően helyesen értékelte a nyílt osztályra való áthelyezését és türelemmel várja sorsának intézését.
Annak ellenére, hogy hosszú szabadságvesztését ma sem tartja indokoltnak. Környezetébe szándékosan nem illeszkedik be, olyan módon, hogy betegtársaival barátságot kötne, azokkal szemben mértéktartóan udvarias, napjait általában olvasással, visszavonultan tölti. […] Vélemény:[…]
Lusztig Gyuláné nem elmebeteg […] sem ön-, sem közveszélyes. […] Ügyeinek önálló vitelére képes. […] Zártintézetben tartása indokolatlan…”
[Kelt: Budapest, 1956. szeptember 6.].
Eisenberger Kató tehát három év (!) után kiszabadult, ha azt nézzük, hogy az ÁVH gazemberei közül (már akit egyáltalán letartóztattak a politikai játszmák miatt) többen ennyit sem szenvedtek, akkor látjuk ennek igazságtalanságát. Férje ekkor már halott volt, és sokáig azt sem tudta, hogy hova temették.

HALÁLUK UTÁN IS MEGGYALÁZVA: BECSOMAGOLT FEJŰ HOLTTESTEK

Előfordult olyan eset is, hogy a holttest feje be volt csomagolva, hogy ne lehessen felismerni. Péter Gábor sógorát, Lusztig Gyulát 1953 februárjában a Conti utcai börtönből pokrócba csomagolva vitték a Gyűjtőfogházba boncolásra, majd a börtön parancsnokhelyettese kapott megbízást a konspirált temetésre.
Arról nem volt tudomása, kit kell eltemetnie, és a temetés helyét sem kellett jelentenie” – írta Baráth Magdolna: Temetés, újratemetés – rehabilitáció (1949-1964) – Rabtemetők, jeltelen sírhelyek című tanulmányában.

ROSSZ CSALÁDOT VÁLASZTOTT AZ ASZTALOSMESTER

Tudjuk, hogy Péter Gábort (ahogyan bátyját, Eisenberger Sámuelt) fiatalkorában sógora, Lusztig Gyula tartotta el. Nyilván ő is az ügy mellett állt, máskülönben miért is támogatta volna Amerikából felesége munkakerülő, szervezkedő öccsét.
Így vagy úgy, végül a szerencsétlen férfi elnyerte „jutalmát”: sógora egykori cimboráinak keze között végezte az Amerikában magát feltaláló asztalosmester, aki rossz családba házasodott. Péter Gábor 1993-as haláláig háborítatlanul élt. Budán, a Rózsadombon (ahol a többi elvtárs) egy elmés, „Simon Péter” névtábla mögött.
[Péter felesége Simon Jolán volt].

MIT ÁRUL EL A RENDSZERVÁLTOZÁSRÓL, HOGY MÉG ŐT SEM VETTÉK ELŐ?

Előző cikkemben feltettem a kérdést, amit nem most fogunk megválaszolni: elmebeteg volt-e Péter Gábor?
Tény, hogy befolyásolható személy volt (Bálint István ÁVH-s orvos volt rá a legnagyobb hatással), és az is furcsa, hogy kórisméjét ledarálták. Az is biztos, hogy öccsét félbolondnak tartották és kezelték, nővére pedig skizofrénia miatt Amerikában (ha minden igaz) kezelés alatt áll, és Lipótra is beszállították (valószínűleg jogtalanul).
A válasznál talán fontosabb a következő: Péter Gábor fejébe nem láthatunk bele, de az biztos, hogy nála mentális értelemben sokkal betegebb az a politikai vezetés (és mutassunk magunkra: az a társadalom), amely érintetlenül hagyta 1993-as haláláig. Elő sem vette, ki sem kérdezte, bíróság elé sem állította. Utólag is csak gratulálni lehet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése