2019. április 16., kedd

Energia, aura, csakra II.






Energia, aura, csakra II.




Két új csakra






Hozsanna! A Felemelkedett Mestereitek vagyunk! Szeretett Anyánk nagy fizikai változások köze




Galaktikus Föderáció és
a Spirituális Hierarchia Üzenete 

A fő fejcsakráitokat fel kell készíteni a két új csakra bevezetésére...

































A felső csakrák, valamint a 8. és 9. Chakra

Sok minden történik bolygó szerte. A sötét összeesküvés azon küzd, hogy fenntartsa hatalmát, és azzal szembesül, hogy ezen törekvései hiábavalók. AFény, mely most az ősi családok és több szent titkos társaság által van képviselve, eljött és sikeresen benyújtotta követelését a sötétség vagyona és hatalma iránt.

Ez a törvényes ostrom általunk volt segítve és pártolva. Elérjük, hogy véget vessünk a sötétség ezen szentségtelen züllésének, és új időket hozzunk, mely jóléttel van tele, valamint a sötétség által rátok rótt gyűlöletes rabszolgaságtól való megszabadulással.

A Felemelkedett Mesterek a Mennyország isteni rendelkezései alatt tevékenykedve, létrehozták azokat az eszközöket, amikkel a sötétség megadja magát a Fénynek. Ez az eljárás folyamatban van, és az első mérföldkövéhez ér.

Leigázásotok elsődleges eszköze a vagyon, és különösképpen a legvisszataszítóbb találmányuk, a "fiat pénzt” - (“A rendeleti pénz elnevezése olyan pénzre utal, melynek fedezete valami más árukészlet. 

A pénz értékét a kormányzat rendelkezésben írja elő (innen származik a „fiat” neve is, ami latinul ‘legyen meg’-et jelent) és kötelező érvényű törvényes fizetőeszközként használatos.”) forrás: Wikipédia) 

Ez a ravasz találmány teremtett szükségtelen inflációkat és manipulált pánikot, vagy "katasztrófákat" évszázadokon át. Ezek az aljas manőverek minden alkalommal jelentősen gazdagítják a sötét összeesküvés magját, miközben olyan eseményeket hoznak létre, melyek tovább szilárdítják növekvő hatalmukat.



































Ezek a manipulációk végül háborúhoz, halálhoz, és megosztáshoz vezettek. Épp ezen furcsa körhinta véget érésének közepén vagyunk, és isteni stabilitással váltjuk fel azt, mely lehetővé teszi számotokra, hogy egyértelműen lássátok mi valós és mi nem az.

Ahogy kezditek kiterjeszteni ezt az eljárást arra, hogy magába foglalja azokat a csodákat, melyek Gaia és az ő bámulatos öko-rendszere, felfedezitek a Földön való létetek valódi célját.

Speciális Lények vagytok, akiket örök Szeretet-közvetítőknek szántak. Megvan a képességetek, hogy helyrehozzátok azokat a dolgokat, amik veszélyeztetik ezt a öko-rendszert, és olyan dolgokkal szolgáljatok, amik valóban képesek segíteni minden lénynek, akik ezen a bolygón laknak.

Ráadásul a peremén vagytok annak, hogy újra felfedezzétek földalatti hittestvéreiteket. A Belső Föld valójában egy 5D-s birodalom.
 Ez az, ahova visszatértek, és visszaszerzitek a teljes tudatosságú emberi létezés különleges köpönyegét. 

Ennek igazsága most testetek minden egyes sejtjében rezeg. Itt vagyunk, hogy segítsünk ebben az eljárásban, és a Mennyország irányítása alatt átalakítsuk a jelenlegi aggasztó valóságotokat.


Ez az átalakulás hatalmas változtatásokkal indul a fizikai, mentális, és érzelmi testeitek tekintetében, és egy spirituális átalakulással ér véget, ami visszajuttat a teljes tudatosságba benneteket. A sötétség tudja ezt. Mégsem adja fel hatalmát, melyet évezredek óta kontrollál. 

Ezt a hatalmat jelenleg olyan szorult helyzetek veszik ki kezükből, amikben épp benne találják magukat. A sötétség megkísérel új vagyonforrásokra lelni, és valamiképp kitekergőzni a jelenlegi rémálmából.

Egy eljárás van folyamatban, ami arra készteti őket, hogy lesétáljanak egy olyan úton, ami egy nagyon magas sziklaszirthez vezet. Egy lemminghez hasonlóan, gyorsan beleugranak egy veszélyes szakadékba. 



Ez akkor van, amikor beiktatjuk a szabadságot és jólétet, ami a valódi sorsotok. Ez az amikor a közzététel megtörténik, és szabadon landolhatunk mindenütt a bolygón. Ez gyorsan egy új valósághoz fog vezetni, és a spirituális és űrcsaládjaitok általános újra-megismeréséhez.

Olyan események történnek, ahogy most beszélünk, amik az itt leírt eljárás kezdetei. Hogy helyreállítsuk ezt a világot, ki kell kényszerítenünk a világ pénzeinek az újraindítását, és gyorsan követnie kell ezt egy nemesfém alapú rendszer visszatérésének. 

Ehhez hozzátartozik a nemzetközi pénzügyi világ átrendezése. Ezek a pozitív korrekciók lesznek az alapjai a jólétalapok és azon technológiák kibocsátásának, amik elindítják a sötét összeesküvés és a kegyeltjeik általi kriminális környezetszennyezés helyreállítását. 


Ezek az események harangozzák be annak pillanatát, amikor a Felemelkedett Mesterek végül szabadon beszélhetnek nyilvánosan sok olyan dologról, ami hatással van a legtöbb alapszemléletetekre. 

Ezek a tanítások fognak előkészíteni benneteket mentoraink számára, és a veletek való beszélgetéseikre a teljes tudatosságba vezető útról, továbbá az Agarthaiak meg fognak jelenni és elmagyarázzák kik vagytok valójában, és mit vár tőletek a Mennyország. (amit vár tőlünk, azt vállaltuk leszületésünk előtt/szerk.)


Hozsanna! A Felemelkedett Mestereitek vagyunk! Szeretett Anyánk nagy fizikai változások köze
pette van. Gaia készül az ő felszíni birodalmának a nagy átszabására! Az a szép, hogy áldások válnak valóra hamarosan az emberiség számára.

Most azt figyeljük, ahogyan a sötétek belenyugszanak abba a ténybe, hogyjelenleg egy hatalomváltás történik. A pénz volt oly régóta módszereik kulcsa. 
Társaink elveszik most ezt az eszközt tőlük. Ezt a pénznem váltást követően, visszaállnak a nemesfém alapú pénzek. 

Ez ki fogja küszöbölni azokat a trükköket és fondorlatokat, amiket a sötétség a pénznemei manipulálására használt. 

Van egy sor új bankszabály, ami megakadályozza a nagy nemzetközi bankok által napi szinten alkalmazott "trükköket". Ezek fogják megelőzni a jólétalapok aktuális kibocsátását, és az új kormányzás kiemelkedését. Ez az új kormányzás fogja felállítani a terepet a Szokásjog általános visszatéréséhez.

Amíg mindez megtörténik, megkapjátok a teljes tudatosságba vezető fizikai transzformációtok következő lépéseit. 

A fő fejcsakráitokat fel kell készíteni a két új csakra bevezetésére. Ez okozhat fokozott fejfájásokat, általános homályos látást, és különféle mértékű egyensúlyvesztést, émelygést. Egy másik nehézség lehet általános fáradság és nagyobb memóriakiesések. 

Ez a sok tünet csak ideiglenes lesz. Amint a különféle részek beépülnek a helyükre, ezek a problémák fokozatosan elmúlnak.

 Az agyatokat akkor "újra lehet indítani" a medikus csapatok által úgy, hogy nagyobb képességet tapasztalhattok meg eseményekkel kapcsolatos emlékezés, és bármilyen mentális problémával kapcsolatos kezelés tekintetében. 



Azért mondjuk el ezt, hogy kellően felkészítsünk arra benneteket, ami történni fog. Mindannyian fogunk tanításokat adni nektek, miután az új kormányzást felállították!



Ezek az új tanítások alaposan helyrerakják azt, amit a sötétség megetetett veletek az elmúlt néhány évezred során. A teljes tudatosság összekapcsol benneteket Gaia-val és az emberiség Akasha feljegyzéseivel. Elsődleges számotokra annak ismerete, hogy valójában mi történt a jelenlegi amnéziátok óta. 

A Szellem ragaszkodik hozzá, hogy tudjátok az Igazságot, és megosszátok azt közöttetek. Ez az egyik felelősségünk irántatok. Képes kell lennetek felmérni ezt a birodalmat, és eldönteni, hogy mi jó, mi fontos, vagy mi az ami felesleges.

Meg kell alapítanunk fejlődő kollektívánkat, és előkészíteni benneteket minden lehetséges módon a teljes tudatosságra. Továbbá tudnotok kell Agartha-ról, és spirituális és űrcsaládjaitok eljöveteléről.
 Ez a nagy egyesülés meg fogja áldani és meg fogja változtatni ezt a birodalmat. Lehetővé kell tenni számotokra, hogy egy igazi galaktikus társadalmat formáljatok! Halleluja! Halleluja! Halleluja!

Ma kifejtettük a napi eseményeket! Sok minden történik, ami leszereli a sötétséget és a kegyeltjeik polipszerű akadályait, és a hozzá hasonló intézményeiket, hogy a tettek elhozzák jóléteteket, és lehetővé tegyék az új kormányzás megvalósulását! Valójában csodás időben, és Mennyeileg inspirált események közepette élünk! 



Tudjátok Kedveseink a Szívetek Legmélyén, hogy a Mennyország számtalan Készlete, és soha véget nem érő Bősége valóban a Tiétek! Így Legyen!

Selamat Gajun! Selamat Ja!

(Szíriusziul Legyetek Egyek! és Legyetek Örömben!)




Sheldan Nidle által
(a Galaktikus Föderációval való közvetlen összeköttetésen keresztül)
3 Batz, 14 Zac, 10 Caban
foldimennyorszag.hu
http://www.fenyorveny.hu/2014/03/a-galaktikus-foderacio-es-spiritualis.html
http://sirius-plejad.blogspot.hu/




Az aura




Mit árul el az aurád?

































Mindannyian burokban élünk. Testünket áthatja és körülveszi egy aurának nevezett energiafelhő, amely feltölt és védelmez. Ha károsodik, megbetegszünk, ha elfogy, meghalunk. Ezért érdemes megismernünk „védőhálónk” működését, hogy egy életre megóvhassuk. 
Míg nem is olyan régen csak a szemünknek hittünk, ma, az ezotéria virágkorában egyre kevesebb láthatatlan dolog létezését vonjuk kétségbe. Elhisszük, hogy a gondolatnak ereje van, nem tekintjük boszorkányságnak a kézrátételes gyógyítást, és nem borzongunk az aura szó hallatán sem. Mindezekkel ma újra barátkozunk, régen azonban természetesek voltak. Már több ezer évvel ezelőtt tudták, hogy a világot energia és információ hatja át, és ezek befolyásolják az embert átjáró és körülvevő energiamezőt is, amelyet a különböző korokban és kultúrákban másképpen neveztek – az indiaiak pránának, a kínaiak csinek, a keresztények Szentléleknek, a magyarok bioenergiának. Arisztotelész éternek, Kilner aurának, Sheldrake morfogenetikus mezőnek, László Ervin pedig pszi-mezőnek hívta.
Emberi védőpajzs
A mai napig folynak kutatások az emberi energiamező viselkedésével kapcsolatban, amely normális körülmények között nem látható, mégis minden kultúrában éltek emberek – sámánok, beavatottak, vallási vezetők, bioenergetikusok, auralátók –, akik érzékelték azt, és színéből, méretéből, alakjából következtettek az ember általános állapotára.
A világon minden atomi szerkezetű dolog rezeg, és energiát sugároz ki – más rezgésszám jellemzi a tárgyakat, mint az élőlényeket, és más a szerveinket, az érzelmeinket és a gondolatainkat. A különböző hullámhosszú fizikai, érzelmi és gondolati energiáink kölcsönhatásaként létrejön egy színesen fénylő, de szabad szemmel általában nem látható sugárzás fizikai testünk körül. 






















Ez a sugárzás átjárja és körülöleli testünket, és normális esetben 1,5–2 méter nagyságú, tojás alakú burokként érzékelhető. 

Ez a burok vagy energiamező az aura, amely szervesen kapcsolódik a fizikai testhez, és azon túl, hogy energiatartalékként funkcionál, pajzsként védi a benne elhelyezkedő embert a külvilágból érkező energiainformációk millióitól. 


Ez azért fontos, mert a fizikai test védtelen a magasabb rezgésű érzelmi és mentális rezgésekkel szemben, átengedi azokat, és végrehajtja a magasabb energiainformációk „utasításait”, ami akár pusztító hatású is lehet. 



Réteges védelem 

























Az energiamezőt kutatók szerint az aura több rétegből áll. Ezek azonban nem hagymahéjszerűen követik egymást, hanem minden felsőbb réteg átfedi, áthatja az összes alatta levőt is. A testtől távolodva az egyes aurarétegek egyre finomabb energiából állnak, és egyre magasabb a rezgésük. 






















 Étertest:Ez a fizikai test határán 2,5 cm-rel túlnyúló réteg átmenetet képez az anyag és az energia között. Apró energiavonalakból áll, színe a kobaltkéktől a homályos szürkéig változik, és szerkezete olyan, mint a fizikai testé: látható benne minden szerv, műtéti heg vagy sérülés. Ehhez a szinthez kapcsolódnak a fizikai érzetek, a test fizikai-kémiai tevékenysége, autonóm működése, az életerő, az élni akarás és a fizikai aktivitás. 
PictureÉrzelmi test:Ebben a 7,5 cm vastag rétegben a szivárvány minden színe előfordul. Érzelmi életünk szolgálatában áll, ide vetülnek ki érzéseink, ez ad jelzést lelki életünkről, jellemünkről, vágyainkról. A tiszta érzelmek ragyogóvá, míg a rosszindulatú érzések foltossá, piszkossá és vékonnyá teszik ezt az auraréteget.

• Mentális test:A mentális folyamatokkal, lineáris gondolkodással kapcsolatos információkat, rezgéseket tartalmazza. A fizikai test határán 12,5 cm-rel túlterjedő, sárgán sugárzó réteg, amelyben pillanatnyi gondolataink tisztasága is tükröződik. A pozitív gondolatokat ragyogó felvillanások kísérik, míg a negatív gondolatok sötét vagy szürke színként jelennek meg. Mentális testünk egy energiaátalakító rendszer, amely a környezetből felvett energiát átalakítja, és egy magasabb szellemi állapotban bocsátja ki a világegyetembe. Így transzformáljuk az energiát tudattá, amellyel nemcsak magunkat formáljuk, de másokra is hatunk. 































Asztráltest:Ebben az aurarétegben is az érzelmeink nyilvánulnak meg, de egy sokkal magasabb szinten – nem a gyorsan múló vágyaink, hanem a tartós, mély érzéseink, az egész emberiséget átfogó szeretetünk mutatkozik meg benne. Testünk határán 25 cm-rel terjed túl, és uralkodó színe a rózsaszín. Az ember egyszerre három világban él: a fizikai, a mentális és az asztrális vagy szellemi világban. Ez a réteg teremt összeköttetést a fizikai és az asztrális síkok között. 

• A spirituális akarat síkja: Ez a mennyei akarat, a szabad akarat szintje. Érzelmeinkért, gondolatainkért, tetteinkért és mulasztásainkért való felelősségvállaláshoz és saját akaratunk Isten akaratának való alárendeléséhez kötődik. Ez a kobaltkék auraréteg 45 cm vastag, formálja az alsóbb rétegeket, óvja az egész szerkezetet.

• Spirituális érzelmi sík:A fizikai testen 65 cm-rel túlterjedő, fényesen izzó réteg. A belső megértéssel, a lényeglátással, világnézetünk megteremtésével, istenszeretetünkkel, a felsőbbrendű, minden életet átölelő és minden élőt védelmező természetes szeretettel van összefüggésben. 

• Spirituális értelmi sík:A mennyei értelem, a léttudat, az éntudat legmagasabb szintje. Isten iránti érzéseinket, hitünket tükrözi. Ez a fizikai testen 85 cm-rel túlnyúló auraréteg az ateistáknál szürke vagy fekete, az igaz istenhívőknél aranyszínű. Leolvasható belőle hitünk tisztasága – az erős hitűeknél ez a réteg sűrű és világos, ami azt is jelenti, hogy nincs olyan negatív szellemi erő, amely ártani tudna nekik. 1 cm-es vékony burkán kívül foglal helyet a láthatatlan egyetemes energiamező. 
Amikor meggyengül a pajzs

Energiamezőnk nem tesz különbséget a kívülről és a belülről jövő ellentétes rezgések között, tehát saját negatív gondolatunk ugyanúgy rombolja az auránkat, mintha valaki más szitkozódásait, fülünket – és auránkat – sértő megjegyzéseit hallgatnánk. 

Az aura ezekre a hatásokra válaszolva védekezésképpen először energiatöbbletet hoz létre, és ilyenkor sűrűbbé, tömörebbé válik. Rezgéseinek lekötött része azonban már nem tud védelmet nyújtani, és átengedi a káros rezgéseket. Ilyenkor az aurán lyukszerű elváltozás keletkezik, és energiahiány alakul ki, amely fáradtságot okoz, és idővel a károsodott védőpajzs alatti szervek működésének zavarához, betegség kialakulásához vezet.

Auránk tehát minden rezgést tartalmaz, amely bennünk van – érzéseinket, tudásunkat, jellemvonásainkat, fejlettségünket. Minden külvilágból érkező energiainformációt, amely egyezik belső normarendszerünkkel, elfogadunk, így annak rezgése akadálytalanul átjut az au
ránkon.
Ha viszont normáinkkal nem egyező rezgés próbálna átjutni, akkor az aura rezgése megakadályozza, azaz 
leköti azt.

Nagyon fontos, hogy auránk folyamatosan fel legyen töltve energiával. Az egészséges szervezet képes a szükséges energia pótlására, ám ha szervezetünk meggyengül, akadályozott az aura töltődése, ami ellen gyakran úgy védekezik a szervezet, hogy öntudatlanul rákapcsolódik a környezetében levő, energiában gazdag emberekre, és vámpír módjára energiát szív el tőlük.
 Ez a nem szándékos cselekvés tehát afféle önvédelem. Ha azonban auránk töltődése végképp hiányt szenved, akkor testünk működésképtelenné válik, és elsorvad.




AURA 

Sokféleképpen meghatározták már, de az aura lényegében az az energiatér, amely minden dolgot körülvesz. Mindennek, ami atomszerkezetű, van aurája, azaz energiatere. Az atom bármilyen anyagé legyen is az, elektronokból és protonokból áll, amelyek állandó mozgásban vannak. Ezek az elektronok, és protonok elektromos és mágneses energiarezgések. Az emberi aura az az energiatér, amely körülveszi a fizikai testet. Minden irányból körülöleli, vagyis háromdimenziós. Az egészséges ember aurája a test körül elliptikus. Mérete egy átlagos testalkatú embernél mintegy 2,5-3 méter, és buraként veszi körül a testet. Minél erősebb az aura, annál kevésbé vagyunk kitéve a külső erők hatásának. A gyönge aurával rendelkező ember könnyebben manipulálható és fáradékonyabb. A legyengült auraterek kudarcot, és egészségi problémákat, élethelyzetek megoldására való képtelenséget okoznak.

Minden aurának saját és egyedi frekvenciája van. Az energiaterek különböznek egymástól. Előfordulnak köztük hasonlóságok, de nincs két teljesen egyforma. Az aurában lehetnek hang, fény és elektromágneses energiaterek, de ezeknek az erőssége és intenzitása személyről személyre változik. Minden embernek megvan a maga sajátos frekvenciája. Azok között akiknek az aurafrekvenciája közel áll egymáshoz, természetes összhang van. Ilyenkor sokan a korábbi életekben kialakult kapcsolatot feltételeznek. Valószínűbb azonban, hogy az összhang az aurák hasonlóságára utal, arra, hogy az illetők frekvenciája fizikai, érzelmi, mentális, vagy spirituális síkon közel áll egymáshoz, függetlenül korábbi életüktől. Vannak viszont olyanok, akiknek az aurafrekvenciája erősen különbözik egymástól. Ez azonnali ellenszenvet ébreszthet két ember között, kényelmetlenséget, nyugtalanságot okozhat. Ez nem jelenti okvetlenül azt, hogy a másikkal valami baj van, inkább azt, hogy ezen a ponton nincs együtthangzás a két energiatér között.
Az aura erős elektromágneses tulajdonságai miatt az ember állandóan energiát bocsát ki és vesz fel. Valahányszor másokkal érintkezünk, energiacsere jöhet létre. Minden heves érzelmi reakciónk változást hoz létre auránk színében,alakjában vagy méretében.





Minden energia! - Az aura


Az emberi energiamező







Aura néven az embert körülvevő energiarétegek és a csakrák vagy energia örvények összességét szokták emlegetni. Azokat az embereket, akik látják az aurát, tisztánlátóknak (is) nevezik. Ez a képesség mindenkiben megvan latens állapotban; van olyan személy, akinél spontán módon megnyilvánul, de a készség bárkiben kifejleszthető. Az aurának hét rétegét szokták elkülöníteni, van, aki lát kilencet is. Az aura valójában végtelen számú rétegből áll, az emberi szem ebből néhányat el tud különíteni. Az egyszerűség kedvéért a továbbiakban a hét legismertebb réteggel foglalkozunk. Az aura hét rétege egymásra tevődik,  körülveszi és beburkolja az emberi testet. A gerincoszlop mentén hét fő csakra helyezkedik el (bár számos kisebb csakra is létezik), és ezek az aura minden rétegében ismételten megtalálhatók. Az egészséges energiaörvények kúp alakúak, hegyes végükkel a gerinc felé mutatnak, elöl és hátul egyaránt megtalálhatók a gerincoszlop mentén. Mindegyik csakra és mindegyik réteg együttműködik a többivel, és módosulások az egyik szinten kihatnak más szintekre is. Az egészséges aura egésze csodálatos, élénk (neonszerű) színárnyalatok tömkelegében pompázik, de mind a hét buroknak illetve a különböző szinteken található csakráknak sajátos és elkülöníthető színezete és funkciója van. Együttes szerepük a test minden alegységének energiaellátása. Az éltető, mindent átható energiát, ami az élet alapja (Kínábanqi/csi, Indiában prána), a csakrák a világegyetemből az ember felé közvetítik, így biztosítják az életben maradást, a testi-lelki fejlődést és működést.
A hét fő csakra és néhány jellegzetességük
chakrabody 150x300 Auras, Chakras & Energy Fields: Cleansing and Activating Your Energy Systems
1. Az elsőt gyökércsakrának
 hívják, piros színű, és a gerincoszlop mentén, annak aljában, az ágyék tájékán helyezkedik el. Ha jól működik, akkor életerőt és életkedvet biztosít, illetve a fizikai világban való létezés élvezetét (étkezés, szeretkezés, zenehallgatás, stb.). 2. A második a szakrális csakra, narancs színű, kb. három hüvelykkel a köldök alatt helyezkedik el. Ha a csakra nyitva van, vagyis működik, akkor a személy képes szexuális örömszerzésre. Teljes testi orgazmushoz azonban az összes csakra nyitottsága szükséges. 3. A harmadik a napfonat csakra, sárga színű, a köldök mögött található. A világegyetemben elfoglalt helyünk megértésével valamint érzelmeinkkel kapcsolatos. 4. A szív csakra zöld színű, a szív tájékán helyezkedik el.  A szeretet érzésével, annak adásával és elfogadásával kapcsolatos, minél fejlettebb, annál inkább képesek vagyunk mások elfogadására és az ítélkezés mellőzésére. 5. A torok csakra égszínkék, az ádámcsutka körül található. A saját szükségleteinkért való felelősség vállalásával kapcsolatos. Kellőképp kihívó és örömteli foglalkozás esetén ez a csakra mintegy virágba borul. 6. A harmadik szem vagy szemöldök csakra indigókék, az orr tövében, a két szemöldök között helyezkedik el. A gondolatok képmegjelenítésével, a személy valóságképével, az Univerzumról alkotott elképzeléseivel kapcsolatos. A tisztánlátás vagy spirituális látás készsége is ehhez a csakrához kapcsolódik. 7. A koronacsakra a fej tetején van, lila vagy fehér színű. A fizikai, értelmi, érzelmi, és spirituális integráció fémjelzője. Ha ez a csakra zárt, akkor a személy nem érti (és jellemző módon nem is keresi), hogy mit fed a spiritualitás fogalma, milyenek lehetnek a különböző spirituális tapasztalatok, vagy mit jelent a transzcendens személyes élménye.
Test-lélek egysége az aurában
What Is the Aura?Amint a fentiekből kiderült, a csakrák lehetnek nyitottak vagy zártak az egyes szinteken, de egészséges embernél – ami alatt jóval többet értünk, mint tünetmentesség – minden csakra az aura minden rétegében nyitott (ez olyan testi-lelki fejlettséget és megvalósított emberi potenciált jelent, ami a nyugati világban az átlag emberek között majdhogynem példátlan). 


A csakrák működhetnek az óramutató járásával megegyező irányban (egészséges esetben) vagy ezzel ellenkező irányban, illetve rendelkezhetnek mindenféle torzulással. A csakrák, testi elhelyezkedésüktől függően, különböző szerveket és szervrendszereket energizálnak, modulálják az oda kapcsolódó lelki működéseket, illetve tükrözik azok milyenségét. 
A szívcsakra például a szív és szívtájéki szervek energizálását biztosítja, és tükrözi az illető szeretethez való viszonyát. Ha például a torok csakra nyitott és az óramutató járásával azonos irányban működik (egy forgó mozgás), ez a világmindenségbe vetett erős hitként nyilvánul meg, ugyanakkor az ilyen személy nem hárítja másra a felelősséget az életében tapasztalt hiányosságok miatt. 


Ha ez a csakra az óramutató járásával ellenkező irányban forog, akkor a személy azt fogja érezni, hogy a világ egy ellenséges hely, ahol csalódásra, agresszióra és megaláztatásra lehet számítani (ami aztán valóban ilyen tapasztalatokat vonz az illető életébe). Ha a személynek bizonyos tapasztalatok hatására megváltoznak a szeretetről vagy a világegyetemről alkotott fogalmai, akkor a csakra forgása is irányt változtathat. Ilyen értelemben azt állíthatjuk, hogy az aura híven tükrözi az ember testi-lelki egészségét.Az aura hét rétege


Elnevezéseik nem egyértelműek, ezért az alábbiakban erre nem is térünk ki, viszont több az egyetértés a felépítésük és az ember testi-lelki működésében ellátott funkcióikkal kapcsolatban. Az aura mérete és színösszetétele népek között is változhat, és más-más személy más színekben látja az aura ugyanazon rétegeit, ami állandónak tűnik viszont, az az egyes rétegekben mutatkozó változás.
1. Az első réteg személytől függően világoskék vagy szürkés energianyalábokból áll. Mint az első csakra, a fizikai világban tapasztalt érzéseinkkel kapcsolatos. Ha fizikai tapasztalatainkat mind kellemesnek éljük meg, például örömöt szerez a testmozgás, a finom illatok, stb., akkor az első mező egészséges. 2.  A második réteg az önmagunkkal kapcsolatos érzések hordozója. Egészséges embernél ez a réteg a szivárvány összes színében tündököl, élénk, telített színekkel. Akinél ez a mező gyengén fejlett vagy alultöltött, annak a személynek kevés érzése van önmagával kapcsolatban, vagy érzései nem tudatosak. Aki nincs jó viszonyban önmagával, esetleg rendszeres önutálatot gyakorol, az idővel sötét foltokat hoz létre ebben a rétegben. 3. A harmadik mező a racionális gondolkodással függ össze; egy érdeklődő, kíváncsi, és gondolkodni szerető embernél csillogó sárga színe van. Ideális esetben a racionális gondolkodás kéz a kézben jár az érzésekkel és intuíciónkkal. Ha például az első és a második réteg alultöltött és gyenge, de a harmadik réteg telitett, egy olyan emberrel állunk szemben, aki túlzottan racionálisan él, ami gyakran a testiek, és az érzések rovására megy. Egy ilyen személy egy fontos döntés esetén érzéseit hajlamos háttérbe szorítani. Ez sajnos korlátozza élményeit, mert ahhoz, hogy teljes értékű életet éljünk, a logika és az érzések harmonikus összjátékára van szükségünk, és ha egyik a másik rovására megy, az előbb-utóbb egyensúlyzavart okoz a testi-lelki funkciókban. 4. A negyedik réteg az emberi kapcsolatok világa, és a második mezőhöz hasonlóan színes, de itt a színek áramlásként jelennek meg. Amikor két ember kapcsolatot létesít, energianyalábok indulnak egyik személytől a másik felé; amikor két ember szerelmes egymásba, ezek a nyalábok állandósulnak, és rózsaszínek. 5. Az ötödik réteg koblatkék színű és akárcsak a többi mező, kapcsolódik a megfelelő számú csakrához. Kulcsfontosságú a saját igazságunk, hitünk megfogalmazása, felvállalása, és az ennek jegyében való élés akkor is, ha ez nehéz vagy adott esetben konfliktusokhoz vezet.6. A hatodik réteg a spiritualitással kapcsolatos, és a testből kifele irányuló színes fénynyalábok formájában jelenik meg. Akinek negatív vallásos tapasztalatai voltak, aminek következtében az illető eltávolodott a spiritualitás világától, akinek hiányzanak a transzcendenssel való személyes tapasztalatai, illetve nincs ilyen érdeklődése, annál ez a mező sötét vagy színtelen, illetve elkülönül a többi mezőtől. 7. A hetedik réteget egyesek „isteni énünk” hordozójának nevezik. Ha ez a réteg jól fejlett, akkor tudjuk és érezzük mi az életfeladatunk, és átlátjuk, céljaink hogyan illeszkednek a világegyetem rendjébe. A hetedik mező egy aranyszínű tojás alakú burok, amely összetartja az egész aurát. 

Aura és betegség

Az aurát alkotó energia rendkívül finom összetételű, ennél fogva bármilyen testi-lelki átélés nyomot hagyhat benne; ez fordítva is igaz, auraműködésünkbe beavatkozva változást érhetünk el abban, ahogyan tapasztalatainkat és a minket körülvevő világot megéljük. Ilyen értelemben mind a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, mind pedig a destruktív érzelmek és gondolatok vezethetnek a csakrák energiaműködésének torzulásához.

A csakrák és az egyes energiarétegek szerkezetének és működésének hosszú távú eltorzulása (ami bekövetkezhet bármilyen egyensúlyzavar következtében, mint például tartós negatív gondolati-érzelmi hatások, kemoterápia, vagy valamilyen fizikai sérülés következtében) az egyes szervek energiaellátásának módosulását vonja maga után. Amennyiben hosszú ideig fennállnak az elváltozások, és egy szerv krónikus energiahiányt szenved, az energiatorzulások betegség formájában a test szintjén csapódnak le. Minden betegség, jóval azelőtt, hogy a test szintjén tünet formáját öltené, az aurában valamilyen rendellenesség formájában megjelenik. A test szintjén is érzékelhető tünetképzés rendszerint egy hosszas, az aurában érzékelhető szabálytalan folyamat eredménye.

A nyugati orvostudomány (vagy allopátiás medicina) a testi tünetmentességet az egészséggel teszi egyenlővé (ez azonban egy hibás nézet). Ennek következtében sajnos csak ebben az utolsó stádiumban tud beavatkozni, amikor a rendellenesség a test szintjén is megnyilvánult, és ekkor is igen gyakran a tünetet önmagában kezeli, figyelmen kívül hagyva azt a kifinomult energetikai rendszert, ami az egyes szerveket és szervrendszereket egymással, illetve az emberi pszichével összeköti. A test ugyan finomabb utakon is üzen (mint például gyulladások, foltok, kiütések, különböző fájdalmak, amelyek még nem érik el az általában elfogadott klinikai diagnosztizálhatóság vagy gyógyszerezés határát) és annak, aki ezekben olvasni tud, jóval azelőtt módja van a beavatkozásra, hogy azok elérnék az úgynevezett „betegség” stádiumot. Szakképzett akupunktőrök és egyéb, a hagyományos kínai (indiai, tibeti, stb.) orvoslásban jártas személyek például képesek a finomabb testi tünetek között is olvasni, és így sok betegséget képesek enyhébb formáikban kikezelni.
Kirilian fotókKirilian fotózással az aura színeiről szoktak információt szerezni. 


A vélemények megoszlanak a Kirilian fotók megbízhatóságát illetően, egyesek szerint nem az aura tulajdonképpeni színeit adja vissza. 


 Azt azonban bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a Kirilian fotók minősége – részletességüket illetően – meg sem közelíti azt, amit a megfelelően edzett emberi szem látni tud egy aurában.PéldaNézzünk egy lehetséges példát, egy személyt, aki szívpanaszokkal küszködik. Lelki vonatkozásokban egy olyan emberről van szó, aki érzelmeiről nem igazán vesz tudomást, és állandó nehézségei vannak a szeretet adása-kapása terén. Az aura szintjén ez mindenek előtt a szív csakra és az aura megfelelő számú rétegének (negyedik) valamilyen szerkezeti és/vagy működési torzulásában nyilvánul meg. 

Tegyük fel, hogy jelen esetben a szív csakra rendellenesen, az óramutató járásával ellenkező irányban forog. Mivel az érzelmek kifejezésével is vannak gondok, bizonyára az aura második rétege is (amely az érzelmekkel áll közvetlen kapcsolatban) kiegyensúlyozatlan, itt a színek elszürkülhetnek, a mező alultöltött lehet, illetve tegyük fel, hogy létezik egy sötét színfelhő a szív tájékán, amit az elfojtott érzelmek hoznak létre.

Pszichológiai jellegű munkával el lehet érni az érzelmek felszínre hozását, illetve azok tudatosítását. Igen gyakran a lelki munkával járó tudatosítás és sírás már tisztulást eredményez a második szinten (is), ami jelen esetben az elfojtott negatív érzelmek által létrehozott szürke színfelhő feloldódását eredményezheti. Kitartó önismereti munkával, valamint a tapasztalatok megfelelő integrációjával el lehet érni a csakra forgásirányának harmonizálását is (vagyis, hogy az óramutató járásával egy irányba forogjon).

Megfelelően képzett szakemberek, akik érzékelik az aurát és ismerik a szakszerű beavatkozás szabályait, elő tudják segíteni az aura harmonizálását, így például ki tudnak javítani különféle torzulásokat és sérüléseket az aurában és a csakrákban egyaránt. Ily módon tehát el lehet érni az aurarétegek méretének és szerkezetének kiegyensúlyozását is. 

Mint említettük, egyes beavatkozások nagyobb horderejű lelki változásokat vonhatnak maguk után, ezért a javulás akkor tud állandósulni, ha a személy lelkileg készen áll az ilyen jellegű segítség befogadására. 

Ha az illető nem áll készen, és nem tudja integrálni az aurában eszközölt változások pszichológiai hatásait, vissza fog térni régi viselkedési sémáihoz. 
Érdemes megjegyezni, hogy mindez nem zárja ki a gyógyszeres beavatkozást sem, sőt, amennyiben az auralátónak elég kifinomult a látása, a gyógyszer hatását követni tudja a szervezetben, és javasolni tudja annak szükség szerinti módosítását. Önismerettel az egészségünkértChakras and Meditation





















Kiderült tehát, hogy testünk egészségi állapota állandó és nagyon szoros kölcsönhatásban van lelkünk egészségi állapotával, sőt, egyik a másiknak függvénye, és ha bármelyik régióban hosszú távon felbomlik az egyensúly, betegségre számíthatunk. Mit tehetünk tehát egészségünk védelme érdekében?

Auránk hét rétegének megfelelően sokféle szükséglet felmerül, és ezekből a test gondozása csak az első lépések egyike. Az aura első rétegéhez kapcsolódik még minden, ami elősegíti, hogy a környezetünkben jól érezzük magunkat: kellemes tárgyakkal, illatokkal, színekkel vagy hangokkal vegyük körül magunkat. A második réteg az önmagunkkal való jó viszony ápolásáról szól. 

Tisztázhatjuk magunkban, hogy mely testrészeinket vagy tulajdonságainkat utasítjuk el, vagy utáljuk, és hogy egyensúlyt érjünk el, keresnünk kell a megbékélést: megtanulni elfogadni tökéletesként a tökéletlent. Ha mi nem tiszteljük önmagunkat, hibáinkkal és gyengeségeinkkel együtt, hogyan várhatnánk el, hogy ezt más megtegye? Az egészséges önszeretet és önbecsülés nem nárcizmus! 


Számos kitűnő magyar és külföldi szerző tollából olvashatunk erről. Az aura harmadik rétege a racionalitással kapcsolatos, amely egészséges embernél egyensúlyban van az érzések világával. Meg kell tanulnunk nyakon csípni magunkat, amikor eltúlozunk, vagy félreértelmezünk bizonyos dolgokat, amikor túl pesszimisták vagyunk, vagy túlontúl racionálisak, stb. Önismeretünket kell fejlesztenünk ahhoz, hogy megállj-t tudjunk ilyenkor parancsolni magunknak, és megtanuljuk madártávlatból szemlélni problémáinkat.

Lévén, hogy az aura negyedik rétege a kapcsolatok világáról szól, keressük és ápoljuk a számunkra kedves és örömteli kapcsolatokat. Néha nem könnyű felvállalni a szükségleteinket és a véleményünket, de az önszeretethez ez is hozzá tartozik, sőt, egyensúly az aura ötödik rétegében akkor teremtődik, ha mindezt megtesszük. Ha valamilyen betegségben szenvedünk, különösen fontos az, hogy megkérdezzük magunktól, felvállaljuk-e véleménykülönbségeinket? 

Akkor is, ha azok netán konfliktusokhoz vezetnek? Vannak-e olyan dolgok, amelyek évek óta kikívánkoznak belőlünk, de „nem engedtük ki a szelepet?” Mit hallgattunk el önmagunk vagy mások elől, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy megbetegítsük magunkat? Ha tiszteletben tartjuk és felvállaljuk önmagunkat, a szükségleteinket, a véleményünket, akkor már félúton vagyunk ahhoz, hogy az aura hatodik szintjén is egyensúlyt teremtsünk. Mert ilyenkor jól érezzük magunkat a bőrünkben, boldogok vagyunk, és ez már spiritualitás a javából. 
Ide vonatkozóan megkérdezhetjük továbbá önmagunktól, hogy mit jelent nekünk személy szerint a transzcendens vagy a spiritualitás? Foglalkoztunk-e a témával? Ha nem, akkor talán időt teremthetünk erre is. A hetedik régió témakörébe az életcélunkkal kapcsolatos gondolatok és érzések tartoznak, mint például, hogy miért születtünk meg, mi célunk a világban. Akinél ez a réteg jól fejlett, annál a hit és a bizalom egyfajta állandó, pozitív elvárásokkal telített kíváncsiságban (és nem szorongásban) nyilvánul meg a világegyetem működései iránt.

Több ezer év testi-lelki orvoslással kapcsolatos tapasztalatait és irányzatait lehetetlenség néhány sorban összefoglalni, azonban aki keres, az mindig megtalálja a számára legmegfelelőbb irányzatot, utat, amely testi-lelki fejlődését előmozdíthatja. Annak tudatában, hogy testünk és lelkünk egészsége elválaszthatatlan, szánjunk érdemben időt önmagunkra, és a megfelelő időben ápoljuk gondosan életünk minden aspektusát. 

Forrás:
Brennan, Barbara. Light Emerging. The Journey of Personal Healing. New York: Bantam, 1993.
Brennan, Barbara. Hands of Light. A guide to Healing Through the Human Energy Field. New York: Bantam, 1987. (magyarul megjelent: Gyógyító kezek)
Bruyere, Rosalyn. Wheels of Light. Chakras, Auras, and the Healing Energy of the Body. Jeanne Farrens, ed. New York: Simon and Schuster, 1989.
Talbot, Michael. The Holographic Universe. New York: HarperPerennial, 1991. (románul megjelent: Universul holografic)





http://www.meno.ro/nyomtatas/hir=1115




Rájöttek, miképp okozhatnak gondolataink a génekben változásokat




Dr. Bruce Lipton Tudat a belső teremtő a sejtek mágiája Itt letölthető:
http://data.hu/get/6041072/Dr-Bruce-Lipton-Tudat-a-belso-teremto-a-sejtek-magiaja.pdf

Itt olvasható:
http://hu.scribd.com/doc/85014826/Dr-Bruce-Lipton-Tudat-a-bels%C5%91-teremt%C5%91-a-sejtek-magiaja

Belső utazás - Bruce Lipton: a gondolatok és a gyógyulás

Belső utazás - Dr. Bruce Lipton a modern tudomány és a gyógyulá

Bruce Lipton and Gregg Braden at the United Nations



Egyre bizonyosabbá válik, hogy elménk képzésének vagy a tudatosságot fokozó egyes módszereknek pozitív egészségügyi kihatásai lehetnek. A kutatók arra törekszenek, hogy megértsék, milyen fizikai hatással vannak ezek a gyakorlatok a testre.

Wisconsini, spanyol és francia kutatók tanulmányai arról számolnak be, hogy megtalálták az intenzív éber tudatosság meditációt követő időszakban, szervezetünkben zajló specifikus molekuláris változások első bizonyítékát.



A tanulmány egy csoport tapasztalt meditálónál vizsgálta egy napos intenzív éberség meditáció gyakorlat hatását, összehasonlítva egy olyan személyekből álló képzetlen kontroll csoporttal, akik csendes, nem meditatív tevékenységet folytattak. A nyolc órás éberség meditáció után a gyakorlók egy sor genetikai és molekuláris szintű eltérést mutattak, többek között a géneket szabályozó mechanizmus alkotórészeinek megváltozott szintjét és proinflammatorikus gének csökkent szintjét, ami pedig a stresszes helyzetekből való gyorsabb fizikai felépüléssel korrelál.

“Legjobb tudomásunk szerint ez az első tanulmány, amely a génexpressziós folyamatok gyors változásait mutatja azoknak az alanyoknak a körében, akik éberség meditációs gyakorlatokat végeztek”, mondja a tanulmány szerzője, Richard J. Davidson, aki a Center for Investigating Healthy Minds (Az egészséges elme vizsgálati központjának) alapítója, valamint William James és Vilas, a Wisconsin-Madison Egyetem pszichológia és pszichiátria tanszékének professzora.

„Érdekes módon, azokban a génekben figyeltek meg változást, amelyek a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerek aktuális célpontjai voltak”, tudósít Perla Kaliman, a cikk vezető szerzője, aki mellesleg annak a barcelonai spanyol Biomedical Kutatóintézetnek a szakértője, (IIBB-CSIC IDIBAPS-), ahol a molekuláris elemzéseket végezték.



A tanulmány a Journal Psychoneuroendocrinology folyóiratban jelent meg.
Az előzetes klinikai vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy az éberség meditáción alapuló képzések jótékony hatással vannak a gyulladásos megbetegedésekre, és az American Heart Association (Az amerikai szívgyógyászok társasága) is megelőző beavatkozásként hagyta jóvá. Az új eredmények a lehetséges biológiai mechanizmus terápiás hatását igazolják.


A gének aktivitása észleléseinknek megfelelően képes változni
Dr. Bruce Lipton szerint a gének aktivitása napi ritmusban is változhat. Ha az elménkben zajló érzékelés testünk vegyi folyamataiban tükröződik, és ha idegrendszerünk olvassa és értelmezi környezetünket, majd ellenőrzi a vér kémiai összetevőit, akkor ez azt jelenti, hogy gondolataink megváltoztatásával szó szerint képesek vagyunk befolyásolni sejtjeink sorsát is.

A DNS-ről


A DNS-ről

Egészségügyi Maffia -Részlet (Hungarian interpreter)

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ót

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ót

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ót

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok 

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ó

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ó

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ó

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok ót




Sőt, Dr. Lipton kutatása azt is igazolja, hogy észlelésünk változásával, az elménk befolyásolni tudja génjeink aktivitását, és ekképpen minden egyes génnek több mint harmincezer változatát képes létrehozni. Még részletesebben szólva, a genetikai programokat a sejtek sejtmagjai tartalmazzák, és képesek vagyunk átírni ezeket a genetikai programokat, és ezáltal megváltoztatni vérünk kémiai összetételét.

A legegyszerűbben kifejezve, ez azt jelenti, hogy meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat, ha ki akarunk gyógyulni a rákból. “Tudatunk feladata, hogy megteremtse hiedelmeink és tapasztalati valóságunk közötti koherenciát,” Dr. Lipton szerint. “Ez azt jelenti, hogy elménk hiedelmeinknek megfelelően fogja alakítani testünk biológiáját és viselkedését. Ha azt mondják neked, hogy meg fogsz halni hat hónapon belül és az elméd elhiszi ezt, akkor nagy valószínűséggel meg is halsz hat hónapon belül. Ezt hívják a nocebo hatásnak, ami nem más, mint a negatív gondolatok hatalma, amely ellentétes a placebo hatással, amikor is a pozitív gondolatok elősegítik a gyógyulás folyamatát.”

Ez a dinamika egy hármas felosztású rendszer része: van az a részed, amelyik ‘Isten bizony’ nem akar meghalni (a tudatos elme). Ezt felülírhatja az a része, amelyik elhiszi, hogy meg fogsz halni (az orvos prognózisát az elme tudatalatti része közvetíti), amely aztán sebességbe kapcsolja a kémiai reakciókat (amit az agy vegyi anyagai hangolnak össze). E kémiai reakcióknak engedelmeskedve a test beigazolja a domináns hiedelmeket. (Az agyat kutató tudományok már rég felismerték, hogy életünk 95%-át tudatalattink irányítja.)
Most mi a helyzet azzal a résszel, amelyik nem akar meghalni, a tudatos elmével? Ezt nem befolyásolják ugyanúgy a szervezet vegyi folyamatai? Dr. Lipton szerint, minden azon múlik, hogy a tudatalatti elme, amely legmélyebb meggyőződéseink tárháza, hogyan van programozva. Éppen ezek a hiedelmek azok, amelyeknek a szavazata végül dönt.

“Ez egy bonyolult helyzet,” magyarázza Dr. Lipton. Az emberek arra vannak programozva, hogy áldozatoknak tekintsék magukat, és hogy nincs hatalmuk a sorsuk felett. Kezdetektől fogva anyánk és apánk hiedelmei programoznak minket. Így például, amikor megbetegedtünk, azt mondták a szüleink, hogy el kell mennünk orvoshoz, mert az orvos az egészségünkben illetékes hatóság. Mindannyian megkaptuk ezt az üzenetet egész gyermekkorunk alatt, hogy az orvosok az egészségügyeinkben illetékes hatóság, és hogy mi a testünk erőforrásainak áldozatai vagyunk, az irányítás legcsekélyebb képessége nélkül, áldozatai vagyunk azoknak. A vicc azonban az, hogy útban az orvoshoz az emberek gyakran jobban lettek. Ez az, amikor az öngyógyítás veleszületett képessége berobban életünkbe, ami a placebo hatás egy újabb példája.


Az éberség meditáció specifikusan befolyásolja a szabályozási mechanizmusokat
A Davidson tanulmány eredményei kimutatják a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó gének alulszabályozottságát. Az érintett gének közé tartoznak a COX2 és RIPK2 pro-inflammatorikus/gyulladás-megelőző gének, valamint számos hiszton deacetiláz (HDAC) gén, amelyek epigenetikusan (a szerzett tulajdonságok öröklődésével) szabályozzák más gének aktivitását bizonyos kémiai részeinek eltávolításával. Mi több, az, hogy milyen mértékben voltak szabályozottak bizonyos gének, kapcsolatba hozható a társadalmi stressz-teszt elvégzésekor, a felépülést segítő erőteljesebb cortisol termeléssel. A társadalmi stressz-teszt lényege, hogy rögtönzött beszédet és szellemi erőfeszítést igénylő feladatokat kell közönség és videokamera előtt elvégezni.

A biológusok már évek óta gyanítják, hogy valamiféle epigenetikus öröklődés következik be a sejtek szintjén. A testünkben lévő különféle típusú sejtek példázzák ezt. A bőrsejtek és az agysejtek eltérő formájúak és funkciójúak, annak ellenére, hogy pontosan ugyanazt a DNS-t tartalmazzák. Kell, hogy legyen valami a DNS szabályozástól eltérő mechanizmus –amelynek segítségével a bőrsejtek megbizonyosodnak arról, hogy bőrsejtek maradjanak az osztódás során.

Talán meglepő, hogy a kutatók tapasztalatai szerint a kutatás kezdetekor nem volt különbség a vizsgált génekben, az emberek két csoportja között. A megfigyelt hatásokat csak az éberség gyakorlatot elvégzett meditálóknál észlelték. Ezen kívül számos más DNS-módosító gént is vizsgáltak, de nem találtak különbséget a csoportok között, ami arra utal, hogy az éberség gyakorlat specifikusan befolyásolt bizonyos szabályozási folyamatokat.

A legfontosabb eredmény az, hogy a meditálóknál az éberség gyakorlatot követően olyan genetikai változásokat tapasztaltak, amelyek az egyéb csendes tevékenységet végző nem meditáló csoportnál nem jelentkeztek. Ez az eredmény alátámasztja azt az elméletet, miszerint az éberség meditáció epigenetikus változásokat, a szerzett tulajdonságok öröklődését okozhatja a genomban.

Rágcsálókon és embereken végzett korábbi vizsgálatok azt mutatják, hogy mindössze néhány óra alatt dinamikus epigenetikus válaszok alakulnak ki olyan fizikai ingerekre, mint a stressz, a táplálkozás, vagy a testmozgás.

“A génexpresszió meglehetősen dinamikus folyamat, és ezek az eredmények azt sugallják, hogy tudatunk nyugalma valóságosan hatást gyakorolhat erre.” – állítja Davidson.
“A HDAC szabályozás és a gyulladásos folyamatok illusztrálhatják, hogy milyen folyamatok zajlanak az éberség-alapú beavatkozások terápiás hatásmechanizmusának hátterében. ” Kaliman szerint: “Eredményeink alapjául szolgálhatnak olyan eljövendő vizsgálatoknak, amelyek azt kutatják, hogyan segíthetnek a meditációs stratégiák krónikus gyulladásos állapotokban.”
A tudatalatti hiedelmek kulcsfontosságúak





























Túl sok pozitív gondolkodó tapasztalja, hogy önmagában az, hogy pozitív gondolatokat táplálunk és megerősítéseket hajtogatunk órákon át – nem mindig hozza azokat a várt eredményeket, amelyeket ezekben az „érezd jól magad” könyvekben ígérnek.
Dr. Lipton nem vitatta ezt a kérdést, mivel a pozitív gondolatok a tudatos elméből származnak, míg ugyanakkor az ellentmondásos negatív gondolatok általában a sokkal hatalmasabb, erőteljesebb tudatalatti elmébe vannak programozva.

“A fő probléma az, hogy az emberek tisztában vannak tudatos hiedelmeikkel és viselkedésükkel, de tudatalatti hiedelmeikkel és magatartásformáikkal viszont nem. A legtöbb ember nem is ismeri el, hogy a tudatalatti elméje működik egyáltalán, miközben tény, hogy a tudatalatti elme milliószor erőteljesebb, mint a tudatos elme, és hogy életünk 95-99%-át tudatalatti programjainkból teremtjük.
“A tudatalatti hiedelmeink vagy érted dolgoznak vagy ellened, de az igazság az, hogy nem te irányítod az életed, mert a tudatalatti elme kiszorít mindenfajta tudatos kontrollt. Tehát, ha tudatos szinten próbálod gyógyítani magad – megerősítéseket szajkózva és bebeszélve magadnak, hogy egészséges vagy – előfordulhat, hogy egy láthatatlan tudatalatti program esetleg közben szabotál, megakadályoz ebben. ”































A tudatalatti elme hatalma elegánsan napfényre került a többszörös személyiségzavarral küzdő emberek esetében. Míg az egyik személyiség uralja az elmét, az egyén súlyosan allergiás lehet az eperre. Aztán amikor a másik személyiség bukkan fel, akkor következmények nélkül megeheti az epret.
Az epigenetika új tudománya azzal az ígérettel kecsegtet, hogy bolygónkon minden embernek lehetősége van rá, hogy az legyen, aki ő valójában, hogy teljes egész legyen, elképzelhetetlen erővel és képességekkel rendelkezzen, és képes legyen használni és elérni a leghatalmasabb lehetőségeit, beleértve testünk gyógyítását, kultúránk tökéletesítését és hogy békében éljünk.

Fordította: Radó Márti

Forrás:
 tunedbody.com
 napielemozsia.hu


Érzelmek hatásai az emberi testre





Finn kutatók olyan testtérképeket készítettek, amelyek első ízben mutatják be részletesen, hol váltanak ki érzékelhető változásokat a testben a pozitív és negatív érzelmek. A haragot és a büszkeséget például inkább a fejünkben és testünk felső részén érezzük, a boldogságra viszont egész testünk reagál. A kutatók azt is kimutatták, hogy ezek a reakciók kultúrától függetlenek.

Mindenki tapasztalta már, hogy különböző érzelmek a test különböző részein váltanak ki reakciókat, érzeteket. A boldogságtól például egész testünk bizsereghet, a félelemtől összeszorul a torkunk, az idegességtől izzad a tenyerünk, az undortól felfordul a gyomrunk. A hétköznapi szólásmondások érzékletesen fejezik ki a valós élettani reakciókat, csak néhány példa: a büszkeségtől dagad az ember keble, az idegességtől gombóc van a torkában, megdermed a félelemtől, meghasad a szíve a bánattól, az ijedségtől megfagy ereiben a vér, úszik a boldogságban és így tovább.

Lauri Nummenmaa és kollégái (Aalto Egyetem, Finnország) nemrég minden korábbinál alaposabban feltérképezték, hogy pontosan a test mely részein váltanak ki élettani reakciókat a különféle érzelmek. A kutatók által készített testtérképeken megjelenített érzelmek „elhelyezkedése” jelentős egyezést mutat a szólások által is megörökített testi reakciók helyeivel.

 A finn szakembereknek az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) publikált munkája azért is jelentős, mert igen sok (700) és több nemzetiségű (finn, svéd, tajvani) önkéntes vett részt a kutatásban. Így eredményeik statisztikailag is megbízhatóak és az is kiderült belőlük, hogy az érzelmekre adott testi reakciók nyelvtől és kultúrától függetlenül szinte azonosak, tehát az érzelmekre adott fiziológiai válaszok egyformán vannak kódolva minden emberben.

A térképek elkészítéséhez különféle érzelmeket kiváltó szavakat, történeteket, videókat és képeket mutattak a résztvevőknek. Mindegyik után megkérték őket, hogy színezzenek ki két emberi sziluettet a számítógép képernyőjén. Az egyiken a fokozott, a másikon a csökkent testérzeteket, testi reakciókat kellett bejelölniük egy adott színskála szerint (a fokozott érzeteket piros-sárga, a csökkent érzeteket kék színek jelölték). A kutatók ezután egyesítették a két sziluettet, majd az összes résztvevő rajzát átlagolva elkészítették a végleges térképeket. Hangsúlyozni kell, hogy ezek - a hasonlóság ellenére - nem hőtérképek, hanem az egyes érzelmek által kiváltott élettani reakciók intenzitását jelzik az adott testterületen:

Az érzelmek testtérképe (a magyarázatot lásd a szövegben). Próbáljon szólásokat társítani az egyes ábrákhoz!Forrás: PNAS
A térképeket megnézve láthatjuk például, hogy kizárólag a boldogság és szerelem vált ki fokozott reakciót deréktól lefelé is (vagyis ezek "öntik el az egész testet"). A szomorúság minden érzést csökkent, kivéve a szívnél, illetve az arc egyes részein. A depresszió az érzetek teljes hiányával jár. Döbbenetes látni, milyen pontosan ábrázolható például a szégyenérzés megnyilvánulása, amely a fej és az orcák fokozott érzetével, a szív és a gyomor remegésével és a végtagok zsibbadásával jár (a "lebénult" lábak talán a "szégyenében elsüllyed" kifejezéssel hozhatók kapcsolatba).


Így készültek az érzelmi testtérképek Forrás: PNAS



Lehet, hogy az eredmények nem annyira hasznosak, mintha valamiféle standardizált „érzelemmérővel” készültek volna, de a kutatók szerint megalapozhatják egy ilyesféle készülék megalkotását a jövőben. A kutatók remélik, hogy az ezekhez hasonló térképek segíthetnek az érzelmi rendellenességek diagnosztizálásában és kezelésében is a jövőben.

A szakemberek előtt álló következő feladat annak kiderítése, pontosan miért és hogyan váltanak ki ilyen fiziológiai reakciókat az egyes érzelmek. Azt már régóta tudják, hogy az érzelmeket kísérő élettani változások (arckipirulás, szívdobogás, gyomorremegés, izzadás stb.) többsége elsősorban a vegetatív idegrendszerszimpatikus ágának aktivációjából fakad. A vegetatív idegrendszer szimpatikus ágának működése készíti fel a szervezetet a veszély forrásának elkerülésére, a szervezet tartalékait mozgósítva.

Újabban egyre több kutatás bizonyítja, hogy a bélrendszer az emésztésen túl is markánsan befolyásolja a szervezet működését, még a lelki egészségre is kihat. A kapcsolat fordítva is igaz: a lelki állapottól is függ az emésztőrendszer állapota. Az agy és az utóbbi időben már "második agynak" nevezett, rengeteg idegsejtet tartalmazó bélidegrendszer közötti kapcsolatot már számos betegség esetében igazolták: az agyban és az emésztőrendszerben is vannak tünetei például a szorongásnak, a depressziónak, a gyomorfekélynek, sőt a Parkinson-kórnak is.




Forrás: http://www.origo.hu/t



Mi a hatodik érzék?




Morgan Freeman A Féreglyukon Át

YouTube-videoklip



Morgan Freeman A Féreglyukon Át - S03E09 - Véget Ér-e Az Örök

Morgan Freeman a féreglyukon át- A fekete lyukak rejtélye



Morgan Freeman:A féreglyukon át-Miből vagyunk valójában?

Morgan Freeman: A féreglyukon át-Egyedül vagyunk?

Morgan Freeman: A féreglyukon át- A sötéten túl

Morgan Freeman a féreglyukon át- Lehetséges az időutazás?

Morgan Freeman: A féreglyukon át - Van-e "isteni részecske"?

Morgan Freeman: A féreglyukon át - Végtelen-e a világegyetem? (2/2

Féreglyukon át ( 2.évad 1.rész )

Féreglyukon át ( 2.évad 2.rész )

Féreglyukon át ( 2.évad 3.rész )

Féreglyukon át ( 2.évad 4.rész )

Féreglyukon át ( 2.évad 5.rész )

Féreglyukon át ( 2.évad 6.rész )

Féreglyukon át ( 2.évad 7.rész )



Morgan Freeman: A féreglyukon át - Van-e hatodik érzék? (2. évad 5

Morgan Freeman: A féreglyukon át - Párhuzamos univerzumok (2. /6

Morgan Freeman: A féreglyukon át - Hogyan működik az univerzum 2/7



Morgan Freeman: A féreglyukon át - A fénynél sebesebben (2. éva8

Morgan Freeman: A féreglyukon át - Mi teremtettük Istent? (3. évad 10

Morgan Freeman: A féreglyukon át - Véget ér-e az örökkévalóság? 3 / 9





1. Mi a hatodik érzék?


A hatodik érzék (vagyis a szubtilis érzékelés képessége) az a képességünk, mellyel képesek vagyunk a szubtilis dimenzió avagy az angyalok, szellemek, a mennyország stb. érzékelésére. Ide tartozik még az az adottságunk is, hogy megértjük az olyan ok-okozati összefüggéseket sok esemény között, melyek túlmutatnak az intellektusunkon. Érzéken túli érzékelés (ESP), tisztánlátás, látnoki képesség, előérzet, intuíció mind-mind szinonimái a hatodik érzék vagy szubtilis érzékelési képességnek. Ezen a honlapon a hatodik érzék, ESP és szubtilis érzékelési képesség kifejezéseket egymással felcserélhető módon használjuk.
2. Hogyan érzékeljük és értjük meg a láthatatlan világot?


A durva rezgésű, fizikai vagy látható világot az öt fizikai érzékünkön (ti. szaglás, ízlelés, látás, érintés és hallás), az elménken (az érzéseink) és az intellektusunkon (döntési képességünk) keresztül észleljük. Amikor a szubtilis (finom-rezgésű) vagy láthatatlan világról van szó, akkor az öt szubtilis érzékünkön, szubtilis elménk és szubtilis intellektusunkon – közismertebb nevén a hatodik érzékünkkel észlelünk. Amikor a hatodik érzékünk kifejlődik vagy aktiválódik, akkor az segít megtapasztalni a szubtilis világot vagy szubtilis dimenziót. A szubtilis világ ezen megtapasztalását más néven „spirituális tapasztalatnak” (Anubhuti) is hívjuk.


A fenti képen egy hölgyet látunk, aki egy csokor rózsát szagol. Ez egy fizikai alapú tapasztalatot képez, ugyanis egyértelmű a rózsa illat forrása, ti. egy csokor rózsa. A másik képen egy másik hölgyet látunk, aki éppen a reggeli kávéját kortyolgatva, az előtte álló munkanapon tűnődik. Hirtelen, bármiféle látható ok nélkül, erős szantálfa illatot kezd érezni. Eleinte figyelmen kívül hagyja, ugyanis nem látja, hogy honnan jön és tovább issza a kávéját. Jóllehet, az illat követi őt a munkahelyére és körüllengi őt egész reggel. Megkérdez másokat is, hogy érzik-e az illatot, de mindenki nemmel felel. Ez egy spirituális tapasztalatot jelent. Ebben az esetben a hölgy tulajdonképpen egy a szubtilis dimenzióból áradó illatot érzékelt és az illatot a szubtilis szaglószervén keresztül szívta magába. Azt a képességet, mellyel érzékelni vagy tapasztalni tudjuk a szubtilis dimenziót az öt szubtilis érzéken, szubtilis elmén és szubtilis intellektuson keresztül, hatodik érzékünknek nevezzük.

3. Észlelés a hatodik érzék öt szubtilis érzékszervén keresztül


A világ az öt abszolút kozmikus elemből (panchamahabhoota) áll. Ezek a kozmikus elemek nem láthatóak, de felépítik a teljes teremtést. Ahogyan a hatodik érzékünk aktiválódik, egyre jobban kezdjük érzékelni ezeket az abszolút elemeket, kezdve a legdurvább rezgésűtől a legfinomabbig. 

Így tehát érzékelni kezdjük őket, sorrendben az Abszolút Föld, Víz, Tűz, Levegő és Éter elemeket, a nekik megfelelő szubtilis szagló, ízlelő, látó, tapintó és halló szerveken keresztül.

Az alábbi táblázat pozitív és negatív spirituális tapasztalatok példáival szolgál, melyeket a hatodik érzékünkkel, az öt szubtilis érzékszerven keresztül érzékelhetünk.





Amikor egy személy valamit érzékel a szubtilis érzékszervén keresztül, pl.: egy szagot, annak forrása lehet egy pozitív energiától (illat formájában), úgy mint egy Istenségtől, vagy egy negatív energiától (bűz formájában), úgy mint egy szellemtől.
4. Hogyan történik a hatodik érzék fejlesztése?

A szubtilis világ mindenütt körülvesz bennünket, de ennek ellenére mégsem tudjuk érzékelni. Meglehet, nem tudjuk érzékelni a szubtilis világot, mégis meglehetősen nagy hatással van életünkre. Ahhoz, hogy rá tudjunk hangolódni erre a világra, egy „spirituális antennára” van szükségünk, ti. a hatodik érzékünk felébresztésére. 

           A hatodik érzékünk spirituális gyakorlattal növekszik. A rendszeres spirituális gyakorlattal, mely megfelel a spirituális gyakorlatok hat alapelvének, elérhető a hatodik érzék fejlesztése - és ezzel együtt a spirituális szintünk növelése, mely által egyre nagyobb mértékben tudjuk érzékelni és megtapasztalni a szubtilis világot.




Hasonlóan ahhoz a televízióhoz, amely „fekete-fehér hangyákat” mutat, ha nem csatlakoztatjuk antennához – még akkor is, ha a televíziós állomás jelet sugároz, a TV-készülék nem képes fogni az adást, míg az antennához nem csatlakoztatjuk – ugyanígy a szubtilis világ és Isten jelenléte folyamatos körülöttünk, de nem érzékeljük, amíg el nem kezdünk spirituális gyakorlatokat végezni, mely cserébe élesíti a hatodik érzékünket.

Kérjük, tekintse meg cikkgyűjteményünket a hatodik érzék vagy szubtilis érzékelési képesség növeléséért végzett spirituális gyakorlatokról.

Néha találkozunk olyan emberekkel, akik képesek a szubtilis világ érzékelésére már egészen fiatal korukban, jóllehet nem végeztek semmiféle spirituális gyakorlatot. Ennek oka, hogy elegendő spirituális szintre tettek szert egy korábbi életük során végzett spirituális gyakorlatukkal. Ennek egy másik oka lehet, hogy gyerekkoruktól kezdve egy szellem (mágus) tartja megszállva őket. Ebben az esetben valójában a mágus (Mantrik) hatodik érzéke lép működésbe.
5. Hatodik érzék és spirituális szint


Ahogyan a spirituális szintünk növekszik, egyre nagyobb mértékben leszünk képesek érzékelni a szubtilis világot a hatodik érzékünkkel, azaz a szubtilis érzékelési képességünkön keresztül. Az alábbi táblázat bemutatja, hogy hogyan növekszik a hatodik érzékünk a spirituális szint növekedésével.


A fenti táblázatból látható, hogy a maximum, ami elérhető a szubtilis érzékszervek által, azt elérjük a 70%-os spirituális szinttel. Ennek megfelelően a spirituális szint további növekedésével az öt szubtilis érzékszerv általi szubtilis érzékelésben nincs további fejlődés. Ezzel szemben a szubtilis elme és szubtilis intellektus még folytatja ráhangolódását az Egyetemes Elemére és Intellektusra míg a 100%-os spirituális szintet
 el nem érjük. A lenti táblázatból azt láthatjuk, hogy mely a legkisebb spirituális szint amely szükséges az egyes szubtilis érzék általi észleléséhez, ha azt tisztán a spirituális szint függvényében tekintjük. Például, a szubtilis szaglószervünk esetében 40%-os spirituális szint szükséges.



Míg ez az oszlopdiagram segít elmagyarázni a közvetlen kapcsolatot a spirituális szint és a hatodik érzék között, fontos megjegyeznünk az alábbiakat:


Ha valaki egy szubtilis illat érzékelésének spirituális élményében részesül, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető elérte a 40%-os spirituális szintet. Ez az esetek többségében a spirituális szint vagy érzék pillanatnyi vagy átmeneti növekedéséből fakad, mely vagy egy intenzív spirituális gyakorlat, mint például Isten Nevének kántálásának következménye, vagy pedig Szentek társaságában való tartózkodásáé, stb.


De más elemek is hozzájárulhatnak egy ilyen tapasztalathoz. Például, ha egy szellem (démon, ördög, negatív energia,stb.) azt szeretné, hogy egy személy ürülék szagát érezze a ház körül, hogy megijessze az illetőt, akkor a spirituális energiája által ezt megteheti. Ez a célba vett személy spirituális szintjének szükséges növekedése nélkül történik.


Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy mindenki a 40%-os spirituális szinten szükségszerűen érzi a szubtilis illatokat. Egy személy spirituális szintje több tulajdonság függvénye; a hatodik érzék csak az egyikük. Lásd cikkünket a spirituális szintről
.


Ez szintén nem jelenti azt, hogy a személy az összes lehetséges szubtilis illatot 100%-osan érzékeli vagy, hogy állandóan és bármikor képes azt érzékelni.


Azt sem jelenti, hogy egy személy a 40%-os spirituális szinten vagy afelett szükségszerűen érez egy szubtilis illatot. Egy személySzentté válhat (ti. 70%-os spirituális szinten lehet) anélkül, hogy bármit is érzékelt volna az 5 szubtilis érzékszervén keresztül. Egy oka annak, hogy valaki nem részesül ilyen spirituális tapasztalatokban, az lehet, hogy korábbi életeiben már megtapasztalta ezeket, és most nincs szüksége rá. Jóllehet, minden Szentnek van hatodik érzéke, mely a szubtilis elméhez és intellektushoz kapcsolódik.

A grafikonról azt is kivehetjük, hogy az érintés és hallás szubtilis érzékét csak magasabb spirituális szinten vagyunk képesek érzékelni. Ennek oka, hogy ezek a legszubtilisebbek az öt szubtilis érzék közül.

6. Hatodik érzék (ESP) és nemek


A nők általánosságban erősebb hatodik érzékkel rendelkeznek, mint a férfiak. A nők számára az érzéken túli észlelés (ESP) természetesebb és a nők nagyobb valószínűséggel intuitívak, mint a férfiak. Ennek egyik fő oka, hogy a férfiak jobban intellektuális irányultságúak és jobban hajlanak a racionalitás felé.
Forrás: http://www.spiritualresearchfoundation.org/hu/

A hatodik érzék

E kifejezés legtöbbünkben misztikus érzéseket vagy kétségeket ébreszt, működését leginkább a vitatható tények vagy a természetfeletti területére soroljuk. Pedig a hatodik érzékről, vagy más néven, az érzékszerveken túli észlelésekről ma már nagyon is sokat tudunk.

Különleges emberi képességekről történelmünk kezdeteitől maradtak fenn legendák és leírások. A varázslók, sámánok, látnokok és próféták jóslatai-megérzései azt a meggyőződést alakították ki, hogy az ismert érzékszerveinken kívül más csatornákon keresztül is betekinthetünk a valóság eseményeibe. Ennek az ismeretlen és ritkának tűnő képességnek a rejtélyességét csak fokozta, hogy az ilyen úton szerzett ismeretek akár a jövőből is származhattak, gondoljunk például a bibliai jövendölésekre, a delphoi jóslatokra vagy akár Nostradamus látomásaira.


A hatodik érzékkel kapcsolatosan ugyanakkor általános nézet az is, hogy azzal csak kevés kiválasztott rendelkezik, és ehhez született készségek kellenek. Ennek megítéléséhez ideje definiálni ezt a képességet, egyben röviden bemutatva kutatási hátterét, a tudományos parapszichológiát is. Mintegy százötven évvel ezelőtt, a spiritizmus túlvilágképének és médiumi gyakorlatának kialakulása idején már a tudomány is érdeklődni kezdett ez irányban. A médiumok – akik a holt lelkek földi tolmácsának is tekinthetők – ugyanis gyakran közöltek olyan információkat, amelyeknek, ha túlvilági eredetét nem is, de logikán és szervi érzékelésen túli jellegét mindenképp bizonyítani lehetett.

A múlt század elején már nyilvánvaló volt, hogy létezik egy olyan fizikailag megmagyarázhatatlan általános emberi képesség-együttes, amivel valamilyen szinten mindenki rendelkezik. Ezeknek a pszi képességeknek az egyik csoportját pedig éppen az olyan észlelések képezik, amit akár hatodik érzéknek is nevezhetünk. Az érzékszerveken túli észlelésekhez – Extra Szenzoros Percepció (ESP) – tartozik a telepátia, a távolbalátás és a jövőérzékelés. Kérdés persze ilyenkor, hogy ha ezek a képességek mindnyájunkban megvannak – márpedig megvannak, – akkor miért olyan kevés közöttünk a látnok és a jós.


A választ tudati működéseink eltérő szintekből álló struktúrájában találhatjuk meg. Az ESP információi ugyanis a tudattalan szintjén hatnak ránk, amit a tudatos akarat kevéssé befolyásol, illetve éber tudatosságunk elől is jobbára rejtve marad. Az ESP ennek megfelelően inkább öntudatlan módon épül be döntéseinkbe és cselekvéseinkbe, amit ráadásul – többnyire kusza – vágyaink befolyásolnak – az információkat jól, esetleg rosszul használva fel. 

Ilyen értelemben a kivételes tehetségek inkább a szavakra fordításban, a tudattalan tudatossá tételében tekinthetők kiemelkedőknek. Általánosan igaz ugyanakkor az is, hogy intuíciónk, ösztönös megérzéseink használatát mindennapi életünkben nem annyira a tanulással, sokkal inkább mindent értelmezni és megmagyarázni akaró késztetésünk háttérbe szorításával tehetünk teljesebbé. Zajos korunkban nyilván nem könnyű feladat megtanulni hallgatni, ehhez a régi idők tanulságait hívhatjuk segítségül.

A vallásgyakorlatok és más türelmes filozófiák útján visszafelé haladva rábukkanhatunk olyan módszerekre, amelyeket részben a mai ezoterikus tanítások is képviselnek. A cél ezekben nem egyfajta mágusi hatalom megszerzése, hanem saját belső összefüggéseink feltárása, sorsunk felismerése és elfogadása, ami már a változtatás első lépéseit is jelentheti. 

A hatodik érzék látványos működése önmagában még nem az emberi boldogság záloga, sőt ennek sokszor a fordítottja igaz. A tudat magasabb dimenzióit megoldatlan sorsukkal egybekötő emberek – legyenek bár sok tekintetben zseniálisak – gyakorta hontalan lelkek. Gyerekként, felnőttként a hatodik érzék velünk él, átszövi, alakítja életünket. Üzenete az érzések és a megérzések fontosságára utal, arra, hogy megmagyarázottnak tűnő valóságunk okozatai mögött lényegesebb okok rejlenek.

Paulinyi Tamás
parapszichológiai kutató


Fejleszd a 6. érzékedet!

Mindenkinek van egy bizonyos 6. érzéke! Most megtanulhatod, hogyan fejlesztheted!

Ne görcsölj!

Görcsösen nem lehet kifejleszteni semmilyen érzékelést.Vedd úgy ezt az egész ,,hatodik érzék"-dolgot,mint egy játékot!Nagyon fontos a játék során,hogy mindig az a jó megoldás,ami erőfeszítés nélkül elsőnek beugrik.Ez nem gondolat,hanem inkább érzet.Viszont amint elkezdesz gondolkodni rajta,már értelmetlen az egész,és kudarcba fullad.

Senkinek-főleg magadnak!-nem kell megmagyaráznod azt,hogy miért érzel úgy,ahogyan!Egyszerűen járj utána a megérzéseidnek,fogadj szót neki-aztán csak figyeld,hogy mi történik.

Egy kis játék

A következő kis ,,játékokkal" magas szintre kifejleszteted a belső látásodat.

1.Amikor cseng a mobilod,ne nézd meg,hogy ki hív,hanem előbb próbáld ,,megsejteni",hogy ki lehet az.Ne csüggedj,ha nem találod el egyből!Hidd el,néhány nap gyakorlás után már pontosan tudni fogod,ki telefonál.

2.Kár unatkoznod a buszra várva Állj háttal a forgalomnak,és próbáld kitalálni,hogy milyen színű autó halad el a hátad mögött aztán persze ellenőrizd hogy helyes volt-e a megérzésed.

3.Ha bemész egy könyvesboltba nyári olvasnivalót keresni,nagyon figyelj a megérzésedre!Amelyik könyv borítója megtetszik,azt nyisd ki találomra valahol,fektesd rá a tenyeredet a kinyitott oldalra,és ha melegséget érzel akkor az a te könyved,ha nem akkor keresgélj tovább.

4.Eltévedtél? Semmi pánik! Ne kérdezősködj! Tedd össze három ujjadat(hüvelyk-,mutató-és középső ujj),majd indulj el a megérzésed szerint.Nos,megtaláltad a helyes irányt?

5.Vegyél elő egy dobókockát,és mielőtt dobnál vele,próbáld megtippelni,hogy milyen szám lesz a tetején.10-nél többször ne próbálkozz,mert elfáradsz.De hétről hétre nézd meg,hogy mennyit fejlődsz:10 dobásból hányat találsz el.

6.Mielőtt felhívnád a barátnődet,érezd meg,hogy milyen hangulatban találod őt.Könnyű lesz ellenőrizned.

7.Ismeretlen emberrel lesz találkád?Tippeld meg,hogyan néz ki,milyen lehet a ruhája,haja stb.

Segítő álmok

Az álmok ,,megfigyelése" segíti az intuíció fejlesztését.Minden reggel jegyezd fel az álmaidat egy ,,álomnaplóba".Figyelj a visszatérő szimbólumokra. Az álmaidban megjelenhetnek azok a tervek,amelyeket még a múltadból cipelsz de a jövődre is utalhatnak.

Forrás: 
http://www.fogaddmegbestfrends.eoldal.hu/cikkek/6-dik-erzek/



Mi a Kundalini?





 Mik azok a testben lévő szubtilis energiarendszerek?

Az Univerzumot Isten jelenléte tartja fenn. A Kunḍalinī útjának megfelelően Isten Energiája, mely az Univerzumot irányítja (teremtés, fenntartás és megsemmisítés), az a Chaitanya (Isteni Tudatosság). A Chaitanya azon formája, mely az ember működéséhez szükséges Isteni Energiát képviseli, chetana-ként is ismert.

Ennek a chetana-nak, ténykedésének állapotától függően két fajtája van:
Aktív chetana – Prana-Shakti-ként vagy éltető vitálenergiaként is ismert. A prana-shakti energiával látja el a fizikai testet, az elmét, intellektust és a szubtilis egót. A nadi-ként ismert szubtilis csatornán keresztül áramlik. Ezek a nadi-k a test minden részében jelen vannak és energiával látják el a sejteket, idegeket, artériákat, nyirokrendszert, stb.Kérjük, olvassa el az erre utaló cikkünket: Miből tevődünk össze?
Inaktív chetana– másnéven Kunḍalinī-ként ismert. A Kunḍalinī az egyénben mindaddig nyugvó állapotban van, amíg az alábbi módszer szerint működésbe nem lép.

Spirituális növekedésünk tekintetében az alábbi diagramm az össz-szubtilis-energia elosztást mutatja a vitális energia és a Kunḍalinī tükrében.


 Mire használjuk a Kunḍalinī-t?

A Kunḍalinī, vagy inaktív chetana elsődlegesen a spirituális növekedéshez szükséges. Nem vesz részt a mindennapi testműködésben, sőt, annak ellátásában sem. 
 Hogyan kell aktiválni a Kunḍalinī-t?

A Kunḍalinī spirituális gyakorlattal vagy spirituális energia-átvitellel aktiválódik.


 
A Kunḍalinī ébresztése spirituális gyakorlattal

Ez olyan gyakorlatokat jelent, amik a különböző, Istenhez vezető utak járását jelenti, úgy mint: a Cselekedet Útja (Karmayoga),az Áhitat Útja (Bhaktiyoga), Aszkézis Útja (Hathayoga) és a Guru Kegyelmének Útja (Gurukrupayoga).

A Hatha-yoga olyan életvitelt tartalmaz mint pl. a cölibátus, pranayam (légzési gyakorlatok), jógázás és más spirituális gyakorlatok. Egyes emberek aszkézissel (Hathayoga) igyekeznek kierőszakolni a Kunḍalinī aktiválását. Azonban ez ártalmas következményekkel járhat: néhányan fizikailag, mások szellemileg betegednek bele.




Energia-átvitel vagy Shaktipat

A Shaktipat jelentése,amikor valaki - általában egy spirituálisan fejlett vezető/Guru -, valakinek - például az Ő tanítványának - spirituális energiát adományoz. Történhet ez egy szent szó vagy mantra által, tekintettel, gondolattal vagy érintéssel – főként a homlok csakra vagy adnyaa chakra érintésén keresztül.Így nyilvánul meg a Guru Kegyelme az arra érdemes tanítvány felé. Ez az energia-átadás megsegíti aKunḍalinī felébredését.

Miután a Kunḍalin felébredt, növekedésének mértéke a tanítvány spirituális gyakorlatainak folyamatosságától és kitartó fejlődésétől függ.
 A Kunḍalinī felébresztésére és mederbe terelésére javasolt mód

Bármelyik spirituális ösvényről is legyen szó, ha az ember spirituálisan fejlődik, akkor a Kunḍalinī növekszik. Az SSRF a Kunḍalinī felébresztését természetes módon javasolja, a mindennapos spirituális gyakorlatok végzésével, a Spiritualitás hat alapelvét követve. Ebben az esetben a nem-megnyilvánuló Guru Princípium, vagy Isten Tanító princípiuma aktiválja a Kunḍalinī-t. Amikor a Kunḍalinī a Guru kegyelméből aktiválódott, automatikusan felfelé halad és az Istenkeresőt spirituálisan átalakítja.

Amikor az Istenkereső lökést kap a shaktipat által, hirtelen nagy mennyiségű spirituális energiához jut. Bár ez a tapasztalat rendkívül kellemes, akár függőséget is okozhat. Egyedül a spirituális gyakorlat minőségének és mennyiségének fokozatos növelésével érhető el a Guru Kegyelmének állandó áradása, ami a Kunḍalinī-t a helyes mederbe tereli, ezzel is megerősítve az Istenkereső hitét.

A jobb megértés érdekében vegyünk egy példát.


Töretlenül, folyamatos erőfeszítéseket tenni a spirituális gyakorlatokban hasonlatos a keményen végzett munkához és az általa hozzájutott vagyonhoz


Közvetlen energia-átvitellel felébreszteni a Kunḍalinī-t olyan, mintha milliárdosnak születtünk volna és az Apánk folyamatosan látna el pénzzel.

A fent említett két lehetőség közül a kemény munkával szerzett jóllét (spirituális jólét) a fenntarthatóbb és biztosabb választás a növekedés szempontjából.
A Kunḍalinī legfontosabb aspektusai

Minthogy a szív a vérkeringés, az agy az idegrendszer központi szerve, hasonlóan a szubtilis energiarendszernek is különböző energia központjai (csakrái), csatornái vannak.

72 000 szubtilis csatorna (nadi) létezik. A három legfontosabb finom-rezgésű csatorna:


Sushumna nadi, a központi csatorna, amely a hátgerinc aljától a fejtetőig terjed,


Pinglaa vagy Surya (Nap-) nadi, amelyasushumna nadi-tóljobbra futó, és az


Ida vagy Chandra (Hold-) nadi, amely asushuma nadi-tól balra futó csatorna.



Az éltető vitálenergia a surya nadi-n (Napcsatorna), a chandra nadi-n(Holdcsatorna) és más kisebb nadi-kon keresztül áramlik a testbe. Az életenergia felváltva áramlik a surya és a chandra nadi között.

A Kunḍalinī egy spirituális energia, amely minden átlagos embernél (ezalatt a spirituális szempontból átlagos embereket értjük) általában a sushumna nadi, a Központi Csatorna aljában, feltekeredve nyugszik.Spirituális gyakorlatot végezve elkezd növekedni a hátgerinc aljától a sushumna nadi-n keresztül egészen a fejtetőig. Ahogy a Kunḍalinī egyre növekszik, útja során aktiválja az összes csakrát.

A Kunḍalinī a sushumna nadi mentén minden csakránál egy vékony, szubtilis szelepen nyomul át és halad tovább felfelé. Ahogy ezeken a szelepeken áttör, megtörténhet, hogy nagy mennyiségű spirituális energia növekedés keletkezik és folyik át a sushumna nadi-ból az adott csakrába. Lévén, hogy máshova nem mehet, olykor a körülötte lévő szubtilis csatornákba árad és átalakul prana-shakti-ba (vitálenergiába). Ebben az időszakban az érintett szeméy erőteljesebb ténykedést tapasztalhat azon a tájon. Például a keresztcsonti szakrális, avagy swaadhisthan csakra körül megjelenő prana-shakti növekedés emelkedett szexuális indíttatást produkálhat.

Ahogyan erről már korábban beszéltünk a Kunḍalinī spirituális gyakorlat által növekszik, függetlenül az úttól vagy irányzattól, amin járunk. Azonban attól függően, hogy milyen az adott, Istenhez vezető spirituális út, a Kunḍalinī felébredése különböző formában jelenik meg, más-más tapasztalatot nyújtva az Istenkeresőknek. Például, amikor a Kunḍalinī az anahat, vagyis a szív csakra mellett halad el:


Az Áhítat Útját követő Istenkeresők a megnyilvánuló Bhav állapotáról beszélnek, ami tulajdonképpen a spirituális érzelemmegnyilvánulását jelenti.


A Tudás Útját követő Istenkeresők a Chaitanya-t,vagyis az Isteni Tudatosságot tapasztalják meg.
1985-ben a Yoga Journal-ban megjelent David T. Eastman cikke, amelyben beszámol néhány gyakori jelenségről és tünetről, amelyek a Kunḍalinī ébredését bizonyítják:

-Önkéntelen rángatózás, remegés vagy rázkódás

-Erőteljes forróság önti el az embert, különösen, amikor az energia a csakrákon keresztül áramlik

-Spontán történő pranayama (légzésgyakorlatok), asanas (fizikai jógagyakorlatok), mudra (kéztartás) és bandha(izomcsomók megkötése és oldása)

-Időnként látomások vagy hangok jelennek meg egy konkrét csakrára vonatkozólag

-Nagyfokú öröm érzet

-Érzelmi tisztulások, ahol bizonyos érzelmek meghatározóvá válnak egy rövid időre.

Vitális energia, azaz életenergia


Egyszerűen fogalmazva a vitális energia (pranshakti) az életet fenntartó energia, mely egyaránt része a testnek és az Univerzumnak.

Személyre vonatkozólag öt fajtája létezik:

-A belégzés működését segítő energia (Pran)

-A kilégzés és a beszéd működését segítő energia (Udan)

-A gyomor és bélrendszer működését segítő energia (Saman)

-A szándékos és önkéntelen test-mozdulatokat elősegítő energia (Vyan)

-A vizelést, váladék kiválasztást, ejakulációt, szülést, stb segítő energia (Apan)



Hivatkozás: Kunḍalinī, Wikipedia.org, 2010 Szept.Ezek a hatások, amiket a shaktipat is okoz, a Kunḍalinī aktiválódását jelzik. Azok az Istenkeresők, akik komoly szándékkal igyekeznek valamit tenni spirituális fejlődésük érdekében, tisztában kell, hogy legyenek, hogy ezek az élmények – bár érdekesek, kézzel foghatóak, pont ezért durvább, fizikaibb természetűek – alapvetően csak következnényei egy hirtelen történő energialöketnek, melyet spirituális energia okoz. Semmiképpen sem célja ez a spirituális gyakorlatnak és nem is ez az Élet értelme

.

http://www.spiritualresearchfoundation.org/hu/kundalini-jelentése


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése