2019. április 16., kedd

KANNABISZ A RÁK ELLEN










KANNABISZ A RÁK ELLEN



A TANULMÁNYOK ARRA UTALNAK, HOGY A KANNABINOIDOK MEGÖLIK AZ EMBERI RÁKOS sejteket



Jelenleg elsöprő mennyiségű bizonyíték utal arra, hogy a kannabinoidok megölik a rákot az emberben. Az elmúlt néhány évben egyre több beteg számolt be arról, hogy a kannabisz-alapú kivonatok bevétele vagy helyi alkalmazása megszüntette a rákjukat.
A végstádiumú rákos betegek remissziói dokumentálva vannak, valamint számos nem-végstádiumú eset is. Fényképes bizonyítékok azt mutatják, hogy sok bőrrák is eltűnik helyi alkalmazással.
Sőt, a tudományos kutatások azt mutatják, hogy a kannabinoidok nem csak megölnek gyakorlatilag bármilyen rákos sejtet, de azt is, hogy az emberi test be van programozva arra, hogy ezek a vegyületek ezt tegyék.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a kannabisz számos rákos sejtet kezel

Sokan ismerik azt a néhány kulcsfontosságú tanulmányt, amelyek a kannabinoidok rákellenes lehetőségeit mutatják be. Ott volt az 1974-es Virginiai Egyetem tanulmánya [1], amely megállapította, hogy atetrahidrokannabinol (THC) lelassítja a Lewis tüdő adenokarcinóma és a leukémia növekedését dózisfüggő kapcsolatban.




Rák és Kannabisz - Egy különleges riport Manuel Guzman professzorral 2014 (magyar felirat)



Dr. Manuel Guzmán kutatásai is jól ismertek, különösen a 1998-as tanulmánya [2], ami megmutatta, hogy a THC apoptózist indukál glióma sejtekben és a 2005-ös tanulmánya amely megmutatja, hogy a THC gátolta az angiogenezist (a vérerek képződését a tumorokban), amely ezt követően csökkentette a gliomákat egerekben.
Egy 2007-es Harvard tanulmány [3] is széles körben idézett. Ez kimutatta, hogy a THC gátol több, nem-kissejtes tüdőrák vonalat és csökkenti a tumorok súlyát és térfogatát egerekben 50%-kal. A mellrák is jelentős figyelmet kapott, főként Dr. Sean McAllister kutatásai miatt, amik kimutatták, hogy a kannabidiol (CBD) gátolja a mellrák terjedését [4].
Guzmán egy 2006-os tanulmánya szerint a Cancer Research folyóiratban úgy találta, hogy a THC apoptózist indukál több hasnyálmirigyrákos sejtvonalban [5], ami jelentős eredmény tekintve, hogy a hasnyálmirigyrák különösen agresszív tud lenni. Egy 2003-as tanulmány kimutatta, hogy a kannabinoid receptorok aktiválása a bőrrák sejthalálát váltja ki [6].
Az FEBS Letters (a világ egyik vezető biokémia folyóirata) által 1999 szeptemberében közölt tanulmány azt találta, hogy a THC apoptózist indukált PC3 prosztata rák vonalakban[7]. A prosztatarákot tovább vizsgálták a vastagbélrákkal együtt egy 2011 novemberi Anticancer Research tanulmányban [8]. A tanulmány kutatói azt találták, hogy a vegyület sejthalált okoz minden típusú rákos sejtben.


A THC hatása Agydaganat Sejtekre és Normális Agysejtekre (magyar felirat)





Tanulmányok összekapcsolják az endokannabinoidokat a rákos sejtek halálával

Az első dolog amire minden szkeptikus is rámutat, hogy a sejt vizsgálatok nem mindig ültethetőek át az emberre, amely valóban igaz sok potenciális gyógyszerre Azonban a szakirodalom azt is jelzi, hogy az emberi test valószínűleg úgy van programozva, hogy a kannabinoidokkal öli meg a rákos sejteket.
Ezt az állítást először az a tény támasztja alá, hogy az endokannabinoidok is megölik a rákos sejteket. Az endokannabinoidok, mint az anandamid az emberi szervezetben termelődnek. Érdekes módon az anandamid hasonló a THC-hez és számos rákos sejtet azonosképpen befolyásol.
Bizonyos típusú rákos sejtek magasabb szintű kannabinoid receptort mutatnak, mint az egészséges sejtek.”
A Prosztata folyóiratban 2003 júniusában megjelent tanulmány [9] bizonyította anandamid apoptózist indukált több prosztatarák sejtvonalban. Egy 2006-os februári tanulmány szerint az anandamid gátolta a mellrák sejtek terjedését [10].
Továbbá egy másik tanulmány 2011 októberében megállapította, hogy három endokannabinoid, beleértve az anandamidot, csökkentette neuroblastoma sejtek életképességét egerekben [11].
A rákos sejtek, legalábbis bizonyos típusaik, magasabb szinteken mutatnak kannabinoid receptorokat, mint az egészséges sejtek. Ezt a hasnyálmirigy rákkal végzett 2006-os Guzmán tanulmány határozta meg. A több kannabinoid receptor expresszálását úgy lehet jellemezni, mint a test egy védelmi mechanizmusát a rák terjedése ellen.
Ha egy egészséges sejt rákos lesz, úgy van programozva, hogy végső soron több kannabinoid receptort hozzon létre, így a sejt érzékenyebbé válik az anandamid apoptózist indukáló hatására. Valószínű, hogy az anandamid megöli a rákos sejteket, mielőtt még idejük lenne szaporodni és elterjedni az emberekben.
Egy megdöbbentő másik tanulmány 2006 novemberében megállapította, hogy a májrákos betegeknek magasabb CB1 és CB2 receptor [12] expresszálással sokkal job volt a betegségmentes túlélésük, mint kisebb expresszálású betegeké.

Dr. Sean McAllister - A THC és a CBD hatásai a rákra (magyar felirat)






Betegek jelentik a kannabisz rákkezelés sikereit

Ez a tudomány mérhetetlenül támogatja a rák remissziót, amit a betegek folyamatosan jelentenek. Sok végstádiumú rákos beteg is remisszióba került kannabisz olaj kezeléssel.
Corrie Yelland elmesélte a történetét a Cannabis Nation Radio-n [13] arról ahogy megszüntette a végstádiumú végbél rákját és még az orvosi dokumentációt is csatolta a remissziójáról.
Az Vancouver Art Gallery lépcsőjén beszélgetve Joanne Crowther leírja [14] hogyan segített neki a kannabisz kilábalni a végstádiumú diffúz nagy B-sejtes intravaszkuláris limfómájából.
Joe Crowe, aki tizenkét even át harcolt a Hodgkin limfómával mielőtt elkezdte kannabisz kivonattal kezelni, nemrég szintén megjelentette az egyéves frissítését. A videóban [15] Joe beszámol egy 4. stádiumú rákos beteg sikeres kezeléséről, akit ő kezelt kannabisz olajjal. Ő egy ragyogó példa arra, hogy valaki a saját újdonsült egészségét arra használja, hogy segítsen másoknak.

Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a kannabisz kezeli a leukémiát emberekben

Úgy tűnhet, hogy a fenti információk több, mint elegendőek ahhoz, hogy indokolt legyen a kannabisz kivonatok azonnali klinikai vizsgálatának elindítása végstádiumú rákos betegek számára. Azonban egyik a korábban idézett bizonyítékok közül sem bizonyítja azt valóban, hogy a kannabisz kivonatok megölik a rákot emberekben.

Hogyan harcol a kannabisz a rák ellen (magyar felirat)



Ennek ellenére egy 2013 novemberében az Esettanulmányok Az Onkológiában megjelent tanulmány [16] nyomatékos bizonyítékot kínál arra, hogy a kannabisz kivonat lehet, hogy megöli a rákot az emberi testben.
A cikk leírja egy 14 éves nő esetét a leukémia egy nagyon agresszív, végzetes formájával. Kannabisz kivonatot kapott szájon át, a leukémiás blaszt sejtszám leesett annak csúcsáról 374,000-ről 300-ra a 39. napon. A 78. napon a rák majdnem teljesen eltűnt [17].




A kannabisz kivonatról megállapították, hogy az egyedüli oka a javulásnak.”
Sajnos a beteg ennek ellenére elhunyt. Ugyanakkor megállapították, hogy halálát bél perforáció okozta – a korábbi kemoterápia mellékhatása.
Ennek ellenére a kutatók, akik tanulmányozták az esetet bebizonyították az egyértelmű dózis-függő kapcsolatot a kannabisz kivonat bevitel és a rákos sejtek szintje között és kizárták a kemoterápiát, mint lehetséges okot a toxikológiai jelentésben. Cserébe a kannabisz kivonatról megállapították, hogy az egyedüli oka a javulásnak.

A kannabiszt meg kell vizsgálni, mint természetes rákkezelést

Összességében több tucat tudományos vizsgálat jelzi, hogy a THC, a CBD és más nem pszichoaktív kannabinoidok megölik a rákos sejteket és a kutatások azt mutatják, hogy a saját testünk által előállítottendokannabinoidok megölik a rákos sejteket. Azoknak, akik erősebb endokannabinoid rendszerrel rendelkeznek jobb a rák túlélési arányuk.
Emberek százai számoltak be arról, hogy a kannabisz kivonatok segítettek kezelni a rákjukat vagy kontrollálni más rendkívül súlyos betegségeiket. Például egy nemrégiben készült jelentés, amit Dr. Margaret Gedde készített, azt találta, hogy 11-ből 8 epilepsziás beteg akiket nyomon követ, 98-100%-os csökkentést tapasztalt a rohamokban, a legtöbben a kezelés első hónapjában.
Margaret_Gedde_2013_cannabidiol_seizures_pediatrric_epilepsies

Az, hogy egy gyógyszer olyan jól, olyan gyorsan működjön azokban az esetekben, ahol semmi más nem működött, önmagában csodálatos. Még a másik 3 beteg is jó eredményeket tapasztalt; egy 75 %-os csökkenést és kettő 20-45 %-os csökkenést a rohamokban. Még ezek az eredmények is lenyűgözőek és valószínűleg javulni fognak az adagolás módosításával és az idő múlásával.
Itt az ideje, hogy a kannabisz mozgalom kiálljon és azonnali cselekvést követeljen. Emberek halnak meg pár másodpercenként rákban és emiatt a tény miatt valóban sürgősen kell cselekednünk. Bár vannak további logisztikai aggályok amikkel szembe kell néznünk, Dr. Gedde tanulmánya azt mutatja, hogy tényleg olyan egyszerű kannabisz olajjal kezelni rákos betegeket és dokumentálni az eredményeket, mint egy hospice központtal dolgozni.
Mint közösség, be tudjuk bizonyítani kannabisz terápiás előnyeit szélesebb körben egyszer és mindenkorra.
Ezt a cikket Justin Kander írta, aki egy önkéntes a Phoenix Tears szervezetnél. Justin írta az Átfogó Jelentés a Kannabisz Kivonatról Mozgalmat is, egy 100 oldalas jelentést, amely megvizsgálja és elemzi az összegyűlő bizonyítékokat a gyógyszerként használt kannabisz kivonatokról. Kander bemutatta jelentését a Nemzetközi Drogpolitika Reform Konferencián Denverben az év elején.
Hivatkozások:



ORVOSI KANNABISZ ÉS A VASTAGBÉLRÁK


Anticancer Research, Clinical Cancer Research

A modern fejlesztések ellenére a vastagbélrák továbbra is a rák második leghalálosabb formája a nyugati világban. 2008-ban több, mint 1 millió személyt diagnosztizáltak vastagbélrákkal és több, mint 600.000 haltak meg világszerte a betegségben.
Ami ront a helyzeten, hogy úgy tűnik a vastagbélrák bárkinél felléphet. Szakértők azt mondják, hogy vastagbélrák 75-95%-a nem kapcsolódik genetikához, ami megnehezíti, hogy pontosítsák kik is vannak valójában veszélyben.
Másrészről, az orvosi kannabisz használatának támogatása rákterápiában elképesztő mértékben megnövekedett az elmúlt néhány évtizedben, és a legújabb vizsgálatok erős bizonyítékot nyújtanak a benne rejlő lehetőségekről vastagbélrák kezelésére.

Endokannabinoidok és a vastagbélrák

A kannabisz potenciális rákellenes hatása azzal az egyedülálló biológiai rendszerrel fellépő kölcsönhatása eredményez, ami minden emberben megtalálható – ez az endokannabinoid rendszer. Egész pontosabban, a endokannabinoid rendszerről már kimutatták, hogy fontos szerepet játszik a szervezet vastagbélrák elleni védekezésében.
Például egy tanulmány, amit 2003-ban tettek közzé, az endokannabinoid szint jelentős növekedését azonosította rákos vastagbélszövetekben amiket emberi betegekből mintavételeztek. Sőtt, az anandamid a szokásos szint 3-szorosában, az 2-arachidonoylglycerol (2-AG) pedig a szokásos szint 2-szeresében volt jelen a mintákban. Mind az anandamid, mind a 2-AG gátolta a tumorsejtek proliferációját a tanulmányban, ami a szerzőket arra engedte következtetni, hogy az endokannabinoid szint növekedése a szervezet természetes módszere lehet, hogy lelassítsa a rák növekedését.
Érdekes, hogy a kutatások azt is mutaták, hogy endokannabinoidok még hatékonyabbak lehetnek a rák elleni küzdelemben, mint a kemoterápia.
Egy tanulmány, ami 2010-ben jelent meg, megállapította, hogy az anandamid képes megölni azokat vastagbélrák sejteket, amik rezisztensek voltak a kemoterápiára – ez a probléma a betegek mintegy 40%-át érinti. A tanulmány azt is megállapította, hogy míg az anandamid programozott sejthalált (apoptózis) váltott ki a beteg sejtekben, az egészséges sejteket sértetlenül hagyta. Ebből a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a szervezet kannabinoid szintjének megnövelése potenciálisan biztonságos és hatékony kezelés a vastagbélrákra.

THC, CBD és a vastagbélrák

Mint az endokannabinoidokról, a kannabiszban található vegyületekről kimutatták, hogy a szervezet belső kannabinoid rendszerére hatva harcolnak a rák ellen. A kutatások főként THC-ra és CBD-re összpontosítanak, hiszen mindkettő magas koncentrációban található meg a kannabisz növényben.
Egy tanulmány, ami 2007-ben jelent meg, megállapította, hogy a kannabiszból származó THC apoptózist indukált humán vastagbélrák sejtvonalakban. Az apoptózis hatás dózis-függő volt, ami azt jelenti, hogy a magasabb dózisok vezettek rákos sejt halálának nagyobb arányához, amiből a szerzők arra következtettek, hogy a THC hatékony kezelés lehet a betegségre.
A THC használata, vagy a CB1 receptor szelektív célbavétele, a végbélrák terápia egy új stratégiáját jelentheti.”
Más tanulmányok a CBD-re fókuszáltak – a pszichoaktív tulajdonságok hiánya miatt – és hasonló eredményeket dokumentáltak.
A tanulmány, ami 2011-ben jelent meg, megállapította, hogy a CBD hatásos volt mind apoptózis indukálásban, mind a rákos sejtek szaporodásának gátlásában humán sejtvonalakban – kétágú támadást mutatva a vastagbélrák ellen. Továbbá, egy 2012-ben megjelent tanulmány megállapította, hogy a CBD védelmet nyújthat a rákos elváltozások és az oxidatív károsodás ellen vastagbélrák patkánymodellekben.
Érdekes, hogy a 2012-es tanulmány azt is megállapította, hogy a CBD kezelés növelte az endokannabinoid szintet, ami arra utal, hogy a CBD nem csak közvetlenül kűzd a rák ellen, hanem közvetve is azáltal, hogy növeli a szervezet saját kannabinoidjainak rákellenes aktivitását.
És annak ellenére, hogy a kananbiszból származó vegyületeket klinikailag még nem tesztelték rák kezelésére, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az emberi tanulmányok valóban indokoltak.
Figyelembe véve a biztonsági mutatókat… eredményeink arra utalnak, hogy a kannabidiol (CBD) klinikai figyelemre méltó lehet vastagbélrák megelőzésben.” – A nem-pszichotróp fitokannabinoid, a kannabidiol kemopreventív hatása kísérleti vastagbélrákban. (2012)

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok

Az orvosi kannabisz egy másik jól dokumentált hatása a gyulladás csökkentésében betöltött szerepe.
A vastagbél gyulladásáról úgy vélik, hogy egy elsődleges tényező a különböző bélbetegségek fejlődéséban és progressziójában, beleértve a fekélyes vastagbélgyulladást, a Crohn-betegséget és az irritábilis bél szindrómát. Sőtt, kutatások ezeknél a betegségeknél is lehetséges kezelésként mutatnak az orvosi kannabiszra.
Érdekes módon egy 2008-ban megjelent tanulmány a CB2 receptorok növekedését mutatta ki vastagbél daganatos szövetekben. Azokra a már meglévő bizonyítékokra hivatkozva, amik a CB2 receptoraktiválásának gyulladásgátló hatásait mutatják, a szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy vastagbél tumorok magasabb CB2 receptor expresszálása az endokannabinoid rendszer védő szerepét jelentheti gyulladás és tumor fejlődés ellen.
Úgy tűnik, a tanulmányok azt mutatják, hogy a kannabinoidok önmagukban hasznosak lehetnek, hogy megakadályozzák a vastagbélrák kifejlődését.









Kannabisz olaj elkészítése házilag

gyermek-meditacio.jpg "A Sativa fajták által termelt olaj nagyon jó antidepresszáns és energetizáló, de az általam előállított olaj nagy részét Indica fajtából nyerem ki. A Cannabis Indica ellazítja az embert és elősegíti, hogy többet aludjon. A pihenés és az alvás a gyógyulási folyamat része. Helyezzék az alapanyagot, lehetőleg a legjobb minőségű rügyeket, egy műanyag konténerbe és öntsék bele az oldószert, majd törjék össze a rügyeket. Miután összetörték, adjanak még hozzá annyi oldószert, hogy teljesen ellepje a masszát. Használjunk fogyasztásra alkalmas oldószert, pl. erős organikus gabonaszeszt vagy 96%-os etil-alkoholt. Dolgozzák össze és keverjék el az összetevőket, hogy a THC feloldódhasson az oldószerben. Ez a művelet 2-3 percig tart. Öntsék le az oldószert az alapanyagról és szűrjék át egy kávéfilteren. Az oldat ilyenkor színében a benzinre hasonlít a benne lévő kenderolaj miatt. Gondoskodjanak róla, hogy a hely, ahol az oldatot forralják majd, jól szellőzzön. Ez azért fontos, hogy a keletkező gázok elszálljanak a forrásban lévő oldatból, csökkentve a tűz vagy robbanásveszélyt. Különösen kell vigyázni az apró izzó részecskékkel és szikrákkal, amik belobbanthatják az oldatból keletkező gázokat. Rájöttem, hogy egy elektromos rizsfőző nagyon hatékonyan képes az oldatot elforralni. Öntsék az olajos, oldószeres keveréket a rizsfőzőbe és forralják fel. Használjanak egy ventilátort, hogy elhajtsa az oldatból felszálló gázokat. Amikor az első adag oldat már szinte elforrott, folytassák az oldószer-olaj keverék adagolását, amíg az el nem fogy. Amikor az oldat szintje a főzőedényben utoljára csökken le, adjanak hozzá 8-10 csepp vizet. Mivel a víz forráspontja sokkal magasabb, mint az oldószeré, a víz amit hozzáadtunk segít az oldószer felszabadulásában ahogy az olaj sűrűsödik. Amikor a maradék oldószer is elforr, érdemes a rizsfőzőt felemelni és a tartalmát folyamatosan mozgatni. Ez elősegíti, hogy a még benne maradt oldószer felszabaduljon és az olajat is megvédi a túlhevüléstől. Az olaj hőmérséklete nem haladhatja meg a 140 Celsius fokot! Óvatosan öntsék az olajat egy fém tartóba. A tartót az olajjal tegyük egy szárítóba vagy egy enyhén meleg felületre, például egy kávémelegítőre. Pár óráig eltarthat, amíg a víz elpárolog az olajból. Az utolsó és FONTOS lépéshez rakjuk az olajategy sütőbe 130°C-on körülbelül egy órára. Így biztosak lehetünk benne, hogy akannabinoidok teljesen aktiválva lettek, ami szükséges a teljes gyógyhatáseléréséhez. A végén, az olaj felszíne nem bugyborékolhat, és más aktivitást sem mutathat. Egy másik módja az olaj befejezzésének kávémelegítő használata nélkül, ha az olajat egy sütőbe rakjuk 130°C-on körülbelül egy órára. Amíg az olaj forró, elég folyékony, de ahogy hűl, sűrű, zsíros állagúvá válik. Egy font (450 gramm) jó minőségű kenderből általában két uncia (55 gramm) kiváló minőségű olaj állítható elő. Ennek a mennyiségnek a 2-3 hónapig tartó szedése a legsúlyosabb rák meggyógyítására is elegendő. Akik közületek megézték a "Menekülés a gyógymód elől" című dokumentum filmet, azoknak ez kiegészítő megválászolja az összes kérdését arról, hogy hogyan állítsanak elő olajat saját maguk. Azt javaslom, hogy az emberek a saját kannabiszukat ültessék, vagy egy kis beltéri termesztő rendszerrel vagy kültéren. A saját termesztés kiküszöböli a magas költésget, ami a drogdílerektől való vásárlással jár"  Rick Simpson

 

kutya-baba-szeretet.jpgA kannabisz ára éppúgy, mint a minősége dílerenként változhat. Azoknak akik újak a kannabisz termesztésében, szükségük van segítségre:


Termesztéssel kapcsolatos tudni valók, tippek és információk:
https://www.kenderforum.org/
http://egykalapalatt.info/index.php?title=Kezdőlap

Azok akik már rendelkeznek tapasztalattal rákkezeléshez a "White" (White Widow, White Rhino stb.) és a "Kush" (Bubba Kush, OG Kush stb.) nevű fajtákat ajánlják. A legjobb eredmény eléréséhez érdemes 3-4 különböző fajta keverése. Természetesen lehet más fajtákkal is kísérletezni (Big Bud, Northern Lights, Mr. Nice, Afghani vagy Hindu Kush, Jack Herer stb.) de a lényeg, hogy Indica vagy Indica domináns hibridek a leggyógyhatásúbbak a rák ellen.

Ezek az információk személyes tapasztalatból (nem a mienk) lettek leszűrve és értük felelőséget nem vállalunk.
MAGOK:

Fórum bejegyzések magvásárlással kapcsolatban:
https://www.kenderforum.org/4-magok.html
https://www.kenderforum.org/4/honnan-vegyek-13.html
https://www.kenderforum.org/4/milyen-magot-vegyek-4.html
https://www.kenderforum.org/4/magrendeles-pick-n-mix-seeds-325.html
http://egykalapalatt.info/index.php?title=Kendermagok#Magok_beszerz.C3.A9se
http://egykalapalatt.info/index.php?title=Kender_listák

Honnan ne:
https://www.kenderforum.org/4/honnan-ne-vegyek-feketelista-732.html

Bécsben személyesen:

http://www.bushdoctor.at/

 

A magokat érdemes személyesenmegvenni, mert a rendeléshez kockázat párosul. Aki mégis inkább rendelne:


http://royalqueenseeds.com/
http://seedsman.com/
http://cbdcrew.org/varieties/
http://sensiseeds.com/en

http://amsterdammarijuanaseeds.com/

http://www.maryjanesgarden.com/sitemap.php

http://budgenius.com/

http://www.seeds4free.com/

 

Ausztria:

http://www.hanfsaat.com/hanf/?ref=36

http://www.hemcy.at/

 

Spanyolország:

http://www.calgarycmmc.com/spaincannabisseeds.htm

 

Anglia:

http://www.calgarycmmc.com/unitedkingdomcannabis.htm


Vigyázat! Olajakban amiket drogdílerek árulnak sok szennyező anyag lehet és gyarkran kevés vagy semennyi THC. Tapasztalataim szerint a legtöbb utcáról származó olaj gyógyászati használatát kerülni kell. Készítsd el a saját olajad, vagy kérj meg valakit akit akiben megbízol, hogy elkészítse el neked, hogy biztosan tiszta, kiváló minőségű olajat kapj.
Milyen mennyiségű kannabisz kell az olajhoz és mennyit kell belőle szedni?
Fél kiló kannabisz virágból/rügyből általában 55 gramm jó minőségű olajat lehet készíteni. Ez a mennyiségű olaj meggyógyítja a legtöbb súlyos rákot. Az átlag ember ezt a mennyiséget körülbelül 3 hónap alatt tudja beszedni. Ez az olaj nagyon erős, ezért mindenkinek kis dózissal kell kezdenie. Egy csepp olaj, ami nagyjából egy rizsszem fele méretű, 2-4-szer naponta egy jó kezdés. 4 vagy 5 nap után kezd el növelni a napi adagot nagyon fokozatosan. Ahogy múlik az idő a test felépíti az olaj toleranciát és egyre többet lehet bevenni. Azokban az esetegkben amikor a beteg nagy fájdalmakkal rendelkezik, az javaslom, hogy a dózist gyorsan növeljük amíg megöli a fájdalmat. A jó minőségű kannabisz olaj megállítja a fájdalmat, még akkor is amikor a morfium nem hatásos. Az olajat külső sérülésekre is lehet alkalmazni pecenken belüli fájdalom csillápítás érdekében. 
Be fogok tépni az olajtól vagy akadályozni fog bármilyen formában?
Követve a dózist amit korábban leírtunk, sok ember szedheti úgy az olajat, hogy nem tép be.
Rick szerint a betépés egy vicc. Még ha az egyén túl sok olajat is fogyaszt, a hatás gyorsan elmúlik és nem esik bántódása. Soha senki nem halt még meg kannabisz gyógyszer használatától.
Függeni fogok a kannabisz olajtól?
A kannabisz olaj nem okoz sóvárgást a testben. Nem okoz függőséget, ártalmatlan és hatásos gyakorlatilag bármilyen betegségre.
Ez az orvosi kannabisz olaj ugyanaz, mint a kendermag olaj?
Nem. Ez kannabisz olaj, ami a kannabisz növény virágából készül. A kannabiszból készült illóolaj. A bioboltokban kapható olaj, amit a kender (kannabisz) magjaiból készítenek és gyakran kenderolajként (kannabisz olajként, kannabinoid olajként) hibásan címkéznek fel. Bár a mag olaj nagyon hasznos, nem tartalmaz elegendő THC-t hogy bármilyen hatással legyen a rákra vagy más súlyos betegségekre.
A kender (kannabisz) és a marihuána ugyanaz?
A marihuána egy a több, mint 400 szleng elnevezés közül amit világszerte használnak a kannabisz és/vagy a kender növényre.
Minden kannabisz faj ugyanolyan?
Ha kannabiszt veszünk vagy termesztünk, szerezzünk be egy olyan fajtát aminek a lehető legnagyobb a THC tartalma van. Egy deperessziótól szenvedő ember energetizálására egy jó Sativa fajtát ajánlok. A legtöbb másmilyen betegségre határozottan az Indica fajták használatát javaslom. Az Indica-k relaxálják az embert és több pihenést és alvást biztosítanak neki.
Hogyan használjam a kannabisz olajat?
A jó minőségű kananbisz olajat lehet vaporizálni (párologtatni), lenyelni vagy helyileg alkalmazni. Adjuk hozzá az olajat krémekhez és kenőcsökhöz külső alkalmazáshoz.
Hol kaphatok információt arról, hogy hogyan kell elkészíteni az olajat?
Azoknak akik újak az olaj készítésében azt javaslom, hogy menjenek fel a www.phoenixtears.ca weboldalra és töltsék le a "Menekülés a gyógymód elől" című filmet, ingyen.
Az videóban szereplő eljárás meggyőzően bizonyítja, hogy az ekészített olj meggyógyítja a rákot.
Hogyan készítsünk Rick Simpson Kannabisz Olajat - Lépésről lépésre:
http://www.youtube.com/watch?v=oQsXpMzvk5k
Esszenciális Kannabisz Olaj Készítése Biztonságos Konyhai Lepárlóval, Fagyasztott Alkohollal:
http://www.youtube.com/watch?v=sguK1WfVLCU
KIS MENNYISÉG KÉSZÍTÉSÉHEZ

Power Point:

 

https://mega.co.nz/#!R90Awb5S!HHQ2GqG6pFRtBn9u3Ji5WrrP2cFAzfMdzvdoVZqiyxg


A valóságban ezt a gyógyszert ellenőrzött környezetben kellene előállítani desztilláló berendezés használatával az oldószer kivonására és az olaj tisztításásra. A legtöbb ember ért a desztilláláshoz és nincs hozzáférése a szükséges beredezésekhez. Ez az oka annak, hogy egy ilyen egyszerű módszert mutatunk be a dokumentum filmben. Ezért szükség esetén, nagyjából bárki képes előállítani az olajat. Ahogy a videóban is ki van emelve, ragaszkodjuk ehhez a folyamathoz. Ha nem megfelelően készül az olaj akkor veszélyes lehet és nem vállalunk felelőséget ha ezt az oktató információt valaki rosszul használja fel.
Képes útumtató:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.770779159607182.1073741841.583851971633236&type=3
Kannabisz olaj készítése lépésről lépésre:
https://www.facebook.com/notes/orvosi-kannabisz-orvosi-marihu%C3%A1na-medical-cannabis-medical-marijuana/kannabisz-olaj-k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se-l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l-l%C3%A9p%C3%A9sre/788566041161827

Veszélyes az olaj készítése?

A kannabisz olaj készítése kellő figyelmességgel és józan ésszel teljesenbiztonságos. Az oldószer gyúlékony ezért annak kezelése fokozott figyelmetkövetel meg. Mivel ezt a gyulékony anyagot forraljuk el az eljárás közben, akeletkező gözök is gyulékonyak és semmilyen tűzforrást, szikrát, nyílt lángot annakközelében alkalmazni NEM SZABAD.

AZ ELKÉSZÍTÉS KÖZBEN KELETKEZŐ GŐZÖK NAGYON GYULÉKONYAK! NYILT LÁNG,SZIKRA VAGY BÁRMILYEN GYULLASÁST ELŐSEGÍTŐ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA TESTI ÉPSÉGREVESZÉLYES! AZ ELKÉSZÍTÉS JAVASOLT KÜLTÉREN VAGY EGY JÓL SZELLŐZŐ HELYSÉGBEN!


Ez a leírás csupán tájékoztató jellegű, felelőséget az elészítés közbentörténő, emberimulasztásbólfakadó sérülésekért és az olaj használatának ereményességéért felelőséget nemvállalunk.   
Rick módszere:

A kezdéshez általában egy fél kiló vagy több kiváló minőségű kannabisz alapanyagot használok. 30 grammot is lehet használni. 30 grammból általában 3-4 gramm olajat lehet készíteni. Az olaj mennyisége amit 30 grammból lehet készíteni fajtánként eltérő. De mindegyiknek csodálatos gyógyító ereje van.
Helyezzük a teljesen száraz alapanyagot egy műanyag vödörbe. Fedjük el az oldószerrel amit használunk. Sokféle oldószer használható. Használjunk fogyasztásra alkalmas oldószert, pl. erős organikus gabonaszeszt vagy 96%-os etil-alkoholt. Az alkohol több klorofilt szív magába a növényből, ettől az alkohollal készített olajoknak sötétebb színük lesz, de nem csökkenti észrevehetően az olaj hatásokát. Az éterrel és butánnal és sok másik oldószerrel készült olajok borostyán színűek és szinte átlátszóak lehetnek. Ezek az olajok jobban nézhetnek ki de a sötétebb olajok ugyanannyira hatásosak lehetnek. Ha a folyamatot megfelelően elvégezik el, kevés vagy semennyi oldószer maradék lesz az olajban. 8 éven át szedtem különböző oldószerekkel készült olajokat bármilyen káros hatás nélkül. Körül belül 7-8 liter oldószerre lesz szükség, hogy kivonjuk a THC-t fél kiló száraz alapanyagból. 500ml oldószer több, mint elegendő kell, hogy legyen, hogy kivonjuk a THC-t 30 gramm kannabisz alapanyagból.
Zuzzuk szét a növényt egy tiszta, kezeletlen fabarabbal vagy hasonló eszközzel. Annak ellenére, hogy az alapanyagot elfedtük az oldószerrel többször szét lehet zúzni. Adjunk hozzá oldószert amíg az alapanyag teljesen el lesz fedve. Használjuk a botot, hogy eldolgozzuk az alapanyagot. Ennek hatásásra a THC feloldódik az oldószerben. Folytassuk ezt a folyamatot körül belül 3 percig. Öntsük le a növényről az oldószer és olaj keveréket egy másik vödörbe. Ezzel kivontuk a THC körülbelül 80%-át a növényből.
Második mosás.
Megint adjunk oldószert a növényi alapanyaghoz és dolgozzuk el még 3 percig, hogy kinyerjük a másik 20%-ot. Öntsük át ezt az olaj-oldószer keveréket abba a vödörbe amiben az első keverék van és előzőleg löntöttünk. Rakjuk félre a kétszer lemosott növényi alapanyagot. Öntsük át az olaj-oldószer keveréket egy kávé filteren át egy tiszta tartályba.
Forraljuk el az oldószert.
Azt tapasztaltam, hogy egy rizsfőző nagyon szépen elvégzi ezt az elforralást. Amit én használok annak van alacsony és magas fokozata és majdnem két liter oldószer-olaj keveréket lehet beletölteni. Öntsünk a rizsfőzőbe az oldószer-olaj keverékből amig háromnegyedig tele nem lesz.
NAGYON kérek mindenkit, hogy mindezt egy JÓL SZELLŐZŐ helyiségben végezze és állítson fel egy ventillátort, hogy az elszállítsa az oldószer gázokat! Az oldószer gázok rendkívül gyúlékonyak! Különösen kell vigyázni az apró izzó részecskékkel, szikrákkal, cigarettával stb. amik belobbanthatják az oldatból keletkező gázokat. Dugjuk be a rizsfőzőt és állítsuk magas fokozatra. Folytassuk az oldószer-olaj keverék hozzáadását ahogy csökken a szint a rizsfőzőben amig az összeset bele nem öntöttük. Adjunk egy pár csepp vizet az oldószer-olaj keverékhez amikor a szint utoljára csökken le. A hozzáadott víz mennyisége attól függ, hogy mekkora mennyiségű volt az alapanyag amivel kezdtünk. Ha az olajat fél kiló jó minőségű virágból készítem, általában úgy 10 csepp vizet adok hozzá. Amikor már csak 2-2.5cm olaj maradt a főzőben, vegyük fel a sütő kesztyűnket, emeljük fel a főzőt és óvatosan kevergessük a tartalmat. Folytassuk a kevergetést amig az oldószer elpárolog.
A pár csepp víz segít felszabadítani a maradék oldószert és valamelyest megvédi az olajat a túl nagy hőtől. Amikor az oldószer elforrt a főző amit én használok automatikusan alacsony fokozatra vált. Ezzel elkerülhető az olaj túlhevítésének veszélye. Az olaj hőmérséklete SOHA nem lépheti túl a 290 Fahrenheit-ot vagy a 140 Celsiust. Vegyük fel a sütő kesztyűnket és vegyük ki az edényt amiben az olaj van a rizsfőzőből. Óvatosan öntsük az olajat egy kis rozsdamentes acél tartályba. Rakjuk ezt a tartályt egy dehidratálóba vagy rakjuk egy enyhe fűtőberendezésra úgymint egy kávé melegítőre. Eltarthat néhány óráig, de a víz és az illékony terpének elpárolognak az olajról. Amikor már nincs semmilyen tevékenység az olaj felszínén, a gyógyszer kész a használatra. Az utolsó és FONTOS lépéshez rakjuk az olajategy sütőbe 130°C-on körülbelül egy órára. Így biztosak lehetünk benne, hogy akannabinoidok teljesen aktiválva lettek, ami szükséges a teljes gyógyhatáseléréséhez. Öntsük a forró olajat egy üvegbe, vagy ahogy a videóban, szívjuk fel egy műanyag fecskendőbe. Azzal, hogy az olajat egy műanyag fecskendőbe rakjuk nagyon egyszerűvé válik az adagolása. Amikor az olaj kihül az állaga olyan lesz, mint a sűrű zsir. Néhány fajból nagyon sűrű olaj lesz és nehéz lehet kinyomni a fecskendőből. Ha ez történik, használat előtt rakjuk a fecskendőt pár percre meleg vízbe.
Azoknak akik most kezdik el használni gyógyszerént a kannabisz olajat, itt van néhány tény. A kannabisz olaj csökkenti a vérnyomást és ha Ön vérnyomás gyógyszert szed akkor valószínüleg nem lesz rá tovább szükség. Ugyanez igaz a cukorbetegekre. Tapasztaltam, ahogy a kannabisz olaj teljes mértékben kontrolálja a vércukorszintet és nem volt tovább szükség az inzulinra. Én nem vagyok orvos és nincs jogom megmondani az embereknek, hogy mit tegyenek. Én személy szerint nem vennék részt semmilyen rákkezelésben amit jelenleg használatban van az egészségügyi rendszerben. Nem ajánlom, hogy a kannabisz olajat kemoterápiával együtt szedje valaki. Mi értelme lenne a saját gyógymód elkészítésének és aztán megengedni az egészségügyi rendszernek, hogy nagy adag méreget adjanak be. Tapasztalataim szerint a kannabisz olaj használatával más gyógyszeripari gyógyszer használatára már nincs szükség. A kannabisz olaj jól keverhető a legtöbb természetes gyógyszerrel, de kaptam néhány jelentést olyan emberektől akik megpróbáltak gyógyszeripari gyógyszert és kannabisz olajat keverni és emiatt gyomorfájdalmat tapasztaltak. Minden probléma megszűnik amikor abbahagyják a vényköteles gyógyszerek szedését. Mindenkit aki ezzel az információval próbál segíteni egy szerettén, üdvözlök az valódi gyógyszerek világában! Ismételten szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy legyen óvatos az oldószer elforralásával. A gőzök nagyon gyúlékonyak! Maradjunk távol a vörös izzó részecskéktől, szikráktól, cigarettától stb. amik lángra lobbanthatják a gőzöket.
Kívánjuk mindenkinek a legjobb szerencsét és egészséget!




Kannabisz olaj, CBD olaj készítés otthon



Hogyan készítsünk Rick Simpson Kannabisz Olajat - Lépésről lépésre



Kannabisz olaj, a nem várt megmentő (magyar felirat)







A vadkender olaj meggyógyítja a rákot, 

de vajon miért nem tudja ezt senki?


Földünkön valóban kevés olyan gyógynövény él, amely annyira sokoldalú, egyszersmind igénytelen volna, mint a kender.

Az ember textilnövényként ősidők óta termeszti, szárából rothadásálló, feszes köteleket és szövetet készít.

Leveleiből és virágaiból teát főz, süteményeket süt, bódító elixíreket,gyógyító tinktúrákat és sebgyógyító kenőcsöket kever.

Ugyanakkor jelentős étrend-kiegészítő is, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat.

A kendernek négy típusa, vagyis földrajzi-, ökológiai alakköre alakult ki:


az északi kender, közép-orosz kender, déli vagy mediterrán kender és az ázsiai kender.

A cannabis rudelaris kivonat, más néven ” olaj” Rick Simpson által először előállított fajtája egy koncentrált, kifejlett nőivarú növény virágjából, leveléből származó szájon át bevehető készítmény. 

Nagy mennyiségű olaj 3-6 hónapos időszak alatti fogyasztása ...


szinte minden betegséget meggyógyít


vagy könnyebben kezelhetővé tesz. 
Ez azért lehetséges, mert a kannabisz alapvetően az endokannabinoid rendszeren keresztül hat. 

Ez a rendszer tart fent homeosztázist a test többi részével. 


A valóság az, hogy a kannabisz elfüstölve is hat a rákra, krónikus fájdalmakra és gyulladásos állapotok ellen.

 
Koncentrált marihuána kivonat

Ne keverjük össze a növény magjából készült olajjal.
Ha belegondolsz, ez már eléggé őrületesnek hangzik eddig is, mármint hogy egy növényből keletkező füst gyógyításra képes, sőt mi több, jobban működik, mint sok drága gyógyszer.
Azonban az olaj fogyasztásakor két elsődleges különbséggel kell számolnunk.





Először is, a kannabinoidok sokkal koncentráltabb állapotban vannak jelen az olajban, mint dohányzáskor, így erősebb a hatásuk is.
Másodszor, az olaj lenyelve az emésztőrendszeren keresztül szívódik fel.
Lényegében, a tested azokkal a tiszta molekulákkal eteted, amelyek lehetővé teszik azt, hogy kiegyensúlyozott maradj. 

Mivel az összes betegség a szervezet összhangjának megbomlásából ered, ez a gyógyszer hatásos szinte mindennemű betegség esetén. 


Legalábbis ez az, amit a tudomány és a tapasztalat mutat.

Tudományos Bizonyíték

A THC molekula

Több száz tudományos vizsgálat kimutatta, hogy a kannabinoidok, mint a tetrahidrokannabinol (THC) és a kannabidiol (CBD), valamint egész növényi készítmények, hatékonyak szinte bármely betegség ellen. 

Íme néhány olyan betegség, amelyek kezelésében már bizonyított a kannabinoidok gyógyászati hatásossága:

- Ízületi gyulladás
- Rák
- Crohn-betegség
- Cukorbetegség
- Fibromyalgia
- Sclerosis multiplex
- Parkinson-kór

Számos nagy, még ma is létező gyógyszeripari cég forgalmazott kender alapú gyógyszereket az 1800-as és a korai 1900-as években. 

Azóta sokminden megváltozott.
A marihuána jelenlegi korlátozásai nem azért vannak életben mert a kender rossz vagy káros lenne, hanem a nagy gyógyszeripari lobbi miatt, miközben milliók szenvednek és halnak meg feleslegesen!





Több száz tudományos vizsgálat kimutatta, hogy a kannabinoidok, mint a tetrahidrokannabinol (THC) és a kannabidiol (CBD), valamint egész növényi készítmények, hatékonyak szinte bármely betegség ellen.

Olyan tiszta molekulákból áll a kenderolaj, mely több esetben - napjainkban is dokumentált - tapasztalatok alapján a melanomát is képesek meggyógyítani, pedig azt az egyik legagresszívabb rákfajtaként tartják számon.

Napjainkra azonban újra elindulhatott valami.
Egyre több független kutatás kap a felszín alól hangot, melyek már elég hangosak ahhoz, hogy a média már nem korrumpált szegmense meghallja.


Hasonló cikkek:

- A vadkender (cannabis rudelaris) gyógyerejét alig ismerjük- Magyarországon miért illegális?
- A  vadkender megállítja az agresszív rákfajták metasztázisát!
- A  vadkenderolaj egy igen hatékony természetes rák elleni gyógymód!

- Csehország legalizálta az orvosi marihuánát!
  
- 3 növény és 20 füves cigi mindenkinek jár (a cseheknél):




Források:





A kenderméz feltalálója

Egy magát Nicolas Trainerbeesnek nevező francia méhész 2006 óta próbálja meg ötvözni a méhek iránti rajongását az orvosi marihuánával kapcsolatos tudásával.




Ő az, aki sikeresen megtanította ezeket a szorgos rovarokat a kenderméz készítésére.

A rovarok ténylegesen megtanulták begyűjteni a kendernövény gyantamirigyeinek váladékát, és így ügyesen hozzáadták a kannabinoidokat az általuk termelt mézhez.

A méz THC- és CBD-tartalma kiemelkedő lett, gyógyhatása pedig felerősödött.

Leírás:











Kenderes gyógymódok az ősi Magyar hagyományban


Bármilyen meglepő hazánkban is volt hagyománya a kenderrel való gyógyításnak.

A köztudatban ma mégis egy borzasztó, pusztító kábítószerként él.

Egy rövid anyagot találtam, amit érdemes elolvasni.
Ez nem a távoli USA, vagy akármelyik másik „egzotikus" ország egy leírása, hanem ...

...a miénk, a Magyarok emlékezete!




A kender ősi gyógynövény...

, de rostja alkalmas textil előállítására is.

A kender és lenfélék ezért útjába kerültek az USA-ból terjedő műanyagszálnak. 
A versenyt a műanyagszál csak úgy bírta velük, hogy a Cannabis növény egész rokonságát átokkal sújtották, veszélyesnek nyilvánították, ,,belépőnek" a nehéz drogok világába.

A függvényvilág (Magyarország is, a megszokott szolgaisággal) követte őket és üldözőbe vették a kendert, az ötezer éve ismert és sokrétűen, eredményesen használható gyógynövényt.




Kender aratás 


Mióta nincs kenderből készült asztmacigaretta, nem is inhalálható, nem főzhető teának, mert nincs szárított kenderlevél a patikában, megsokszorozódott az asztmások és allergiások száma.

A rábaközi ,,tudók" eredményesen alkalmazták a fene (rák) gyógyításábanfájdalomcsillapítóként, bőr allergiák ellen, sőt, görcsök, hányinger ellen is.

,,Tudós" Nagy Ferenc kezelt kender, lótejsavó és fűzcsíra ázatából készült étellel ,,sorvadóbénult" (föltehetőleg szklerózis multiplexes) beteget.
Sikerült a rosszabbodást megállítania.
Kenderlevél füstöt is inhaláltatott.




Kender törés


A tudók, javasok kenőcsöket is készítettek allergiás kiütések és egyéb ,,rossebek" ellen kenderből és méhgyantából (propolisz).

A kendert a ,,bögyöllőrenyheség" (impotencia) ellen is bevetették.
Füst formájában idegnyugtatóként, tea formában a belső - gyomor és bél - idegesség leküzdésére.





Kender törés


A férfiúi elgyöngülésről vallott ,,táltosi" nézetet a sokat emlegetett Hetyei ekképpen fogalmazta meg:

,,A fölsülés vagy az asszonyból ered, vagy magából a férfiból.
Ha az asszony nem kívánja a férfit, vagy nem azt a férfit kívánja, aki körülötte sarkantyúzik, nem áraszt hívó szagot, mozdulatai sem csalogatnak, szeme sem beszél huncutul.
Megette a fene az egészet.
Ha ágaskodott is, lelankad.
Ám, ha az asszony majdnem kapufélfára szökik, mint tavasszal a görgő macska, a férfi gatyája meg nem is rebben, akkor baj van!
Ez lehet attól, hogy fáradt, beteg, vagy sűrű neki az asszony béhevülése.
Ám attól kezdve, hogy fölsült, még nehezebb a sora, mert félsz költözik belé a fölsüléstől. 
Különösen, ha az asszony ilyenkor türelmetlen, csúfondáros, veszekedős." 



orvosi kender 


Más tudóktól összegezve pedig:

"Az okos asszony ilyenkor nagy kincs!
Mestere a szerelemnek is.
Ezért a férfi okosan teszi, ha nőstényét a szerelemben, szeretkezésben gyarapodni, teljesedni engedi, mert gyöngeségében csak az ilyen asszony tudja bajából kihúzni.
A mulya asszony csak vár ilyenkor, mert rászokott, hogy minden ügyet-bajt a férfi old meg. 
A férfi pedig tehet ez ügyben magáért!
Szeretkezés előtt meg utána is, mossa meg heréit hideg vízben.
Ne éljen nemiségükben csorbított állatok húsán, ne igya tejüket, ne egye tojásukat.
Igyék kender leveléből, meg disznótücs szárított bogyójából főzött teákat, méhgyantás mézzel édesítve.
Igyék kanca tejet.
Ha van, és jut maradék, ihatja szoptatós asszony tejét is.
Az is jót tesz.




Kender gerebenezés 


Legjobban használ, ha nőstényében keresi az addig meg nem látott szépet.
Ha mosdatlan az asszony, mosdassa meg, mert az is lehet, hogy annak hívó, jó szaga belefullad a bűzbe.
A szeretkező felek között bizalomra, megértésre van szükség egymás meztelen látásában, érintésében, szerelmi igényében.
Ez a boldog szerelem, a sikeres szeretkezés biztosítéka.
Tehát, szeretet nélkül nincsen igaz szerelem, nincs tartósan sikeres szeretkezés.
Az öregedés kíméletlen, de jó ápolással azon is erőt vehetünk, ha nem mondjuk: már megöregedtünk.
Erre sohasem öregszünk meg, ha bátran nekivesélkedünk!
Csak nem köll félni az élettől, mert így vagy úgy holtig megélünk!"




Kender áztatás 

Táltosaink a kendert étvágytalanság ellen is alkalmazták, súlyban leromlott betegeiknél.
Gyomorfekély ellen is használták, és nem csak főzet formájában, hanem egy gyantaszerű kenderkivonattal (erről szólnak ma a hírek, ez a vadkenderolaj).




Ezt a zöld vadkenderből nyerték.
Úgy vélték, ez a kenődő anyag a fekélyre tapad, nem megy át olyan gyorsan a gyomron, mint a tea.

Torokbántalmak ellen pedig szopogatták ezt a kenderből készített pépet.
Láz esetében még fűz vagy nyír kérgéből nyert főzettel kombinálták.
A tüdőt érintő bajok esetében a juhar levét keverték hozzá."




Kender fonás

Felmerül a kérdés hogy akkor honnan is való a gyógymód?

...Rick Simpson-tól ahogy azt manapság terjesztik, 

...vagy ez egy ősi Magyar Táltos gyógymód?

Azt hiszem, hogy a válasz egyértelmű.

Gyógymód már mindenre van, és volt is.
De ma az egészség tilos!




Kender fonás rokkával

Forrás:

Máté Imre: YOTENGRIT I./ gyongyharmatoscsudafa



A kender aratásának ünnepén


Lopott Ritmus - Miénk volt de ellopták


Dr. Braun Atilla néprajzkutató filmje


A "hipp - hopp" tánc és rap éneklés magyar eredetű!

Hipi - hopi tánc és hadarónak hívták itthon.






Magyarországon a legelterjettebb és házilag is termelt növény a kender volt.
 A fontosabb ünnepek a kender vetése és aratása idejére tevődtek.
Ilyenkor gyakorolták a hipi - hopi hagyományait, melynek organikus része a jellegzetes tánc, melyet később, mint népszokást betiltottak.


A Filmarchívumban fellelhető filmeken láthatóak az autentikus ruhák és mozdulatok:






Kendertánc Fövesen (A Magyar Filmhíradóból).
A nagyszerű termést és a jól végzett munkát ünneplik a parasztok.
Két napig áll a bál.

Megrendezésre kerül a hagyományos hadaró (rap - mai néven) verseny is.
Járják a hipi - hopi táncot, mielőtt újra munkába állnának, hogy felkészítsék földjeiket, és az állatokat a télre.






A Takács József által Fövesen felvett filmet, 1974 -ben leforgatja az USA -ban.
A film vetítésén az előadóteremben jelen vannak, az akkori takarítást végző afro - amerikai fiatalemberek is.

Ezután, néhány évvel késöbb megalakul a "Sugarhill Gang" nevű zenekar, akik hip - hop zenét kezdenek játszani.


MAXIMUS TYRIUS (Kr.u II. sz.):

"A szkíták, ha részegségi gyönyörre vágynak, máglyát raknak és jó illatú növényeket égetnek. Azt körülülik, és lakmároznak az illatból. 
S mint mások az italtól, ők is ugrándoznak, énekelnek és táncolnak..."









A rák az nem betegség...

... ., ezt már a rábaköziek is tudták, jóval a profi nyugati orvosok előtt,
most megosztom veletek én hogyan gyógyítom a rákot:
naponta iszod 1x, amit most leírok:
2 dl vizet felforrázol és beleteszed ezeket amiket ide írtam és hagyod 10 percig állni hagyni:
1 g BORSMENTA LEVÉL, 1 g KAMILLA VIRÁG, 0.5g KENDERVIRÁG, 1g CITROMFŰ, 0.5g CSIPKEBOGYÓ, 1 g DIÓLEVÉL, 2-3 db BABÉRLEVÉL, 30 csepp PROPOLISZ OLDAT - EZ EGY 30 NAPOS KÚRA,
30 NAP ELTELTÉVEL EGY HÉT SZÜNET UTÁN ÚJRA LEHET KEZDENI!

E mellé a teakeverék mellé AZT CSINÁLOD MÉG HOGY FOGSZ VALAMI KEREK IBRIKET AMINEK KIVÁGOD AZ ALJÁT VAGY SZERZEL OLYAT AMINEK MIND A KÉT FELE LYUKAS MEGGYÚJTASZ EGY GYERTYÁT A MÁSIK LUK VÉGIRE SZŰRŐT TESZEL A SZŰRŐBE PEDIG SZÁRÍTOTT 1 GRAMM KENDERLEVELET ÍGY EGY FÜSTÖLŐT KAPSZ EZT HETENTE 2-3 ALKALOMMAL LÉLEGZED BE MEGELŐZÉSKÉPPEN,
HA RÁKOS VAGY AKKOR NE EGYÉL CUKROT, HÚST, CSAKIS:
fokhagyma, paradicsom, spárga, barack húsa és magja töméntelen mennyiségben (a Hunzák ezért élnek 120 évig), paprika, vörösbor, virágpor, méz és mindenfajta hal, és a fekete gyümölcsök pl Áfonya fekete ribizli, fekete bodza stb, mert magas az antioxidáns tartalmuk!
Kecsketejet is ihatsz, de legfőképpen erjesztett kancatejet !!!!!!

- Sárkány Papok Rendje -






Mi a kenderbeton?

A kenderbeton egy igen kiváló építőanyag, köszönhetően annak a ténynek, hogy nagyon erős, könnyű és légáteresztő.




31 perc 18 mp-től

video:
- Jásdi Kiss Imre - Múltunk nem kezelhető jelenünktől... 2. rész:


- Kenderből házat:




A marihuána, más néven kannabisz és az orvosi kendernek nevezett szerek természetes alapanyaga egyaránt a kender növény szárított, megtermékenyítetlen (termős) virágzata. 

A marihuánában több száz vegyület található, ezek közül több is rendelkezik gyógyhatásokkal, a továbbiakban részletesebben a THC- és a CBD-molekulákról lesz szó.




Mi a különbség az „orvosi” kannabisz és a „fű” között?

Európában enyhülés és nyitottsági hullám söpört végig az utóbbi hónapokban, ami Magyarországot sem hagyta érintetlenül.

Németország után a lengyel parlament alsóháza is elsöprő többséggel szavazta meg az orvosi kender legalizálását.

A CBD-ből készült gyógyhatású készítményekkel kapcsolatosan a magyar Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet is megengedőbb.

A magyar Egészségügyi Államtitkárság konkrétumok nélkül ugyan, de a kender orvosi felhasználásának jövőbeli megfontolásáról nyilatkozik.

Ennek pedig egyik oka az, hogy – szemben sokak meggyőződésével – az orvosi kender és a bulikban gazdát cserélő „fű” távolról sem azonos. 

A kenderben kétféle típusú vegyület található: a CBD (kannabidiol) és a THC (tetrahidrokannabinol) különböző izomer (vagyis egyező molekula, de különböző kémiai szerkezet) változatai.

A THC-nak van olyan izomer molekulája (Δ9-Tetrahydrocannabinol), mely más gyógyhatások mellett pszichoaktív hatással is bír: ezt a molekulát az orvosi kenderből készült termékek előállításánál kivonják, a legtöbb országban ezreléknyi, csupán elhanyagolható mennyiség maradhat a készítményekben. 

Ezt az itthoni bűnmegelőzési szakhatóság is igazolta.

A CBD a másik ismert molekula, mely gyógyhatással rendelkezik, és semelyik izomere sem bír pszichoaktív hatással, függőséget pedig bizonyíthatóan egyáltalán nem okoz. (A CBD tulajdonképpen nem „olaj”, hanem maga a CBD vegyület, amit a kender virágából nyernek ki. 

A közbeszédben azonban olajként hivatkoznak rá, így teszem én is ezt a cikkben.)

A legtöbb európai országban jelenleg is illegálisan kapható ún. rekreációs kender (a legtöbben a „fű” szóval hivatkoznak rá) viszont olyan génmódosított növényekből is készülhet, melyek pszichoaktív hatóanyagtartalma, különösen a növényből kinyert koncentrátumok esetében akár több százszorosa is lehet az orvosi vagy ipari kenderének. 

Ezeket a szereket könnyű túladagolni, több kutatás szerint korai és túlzott mértékű használatuk maradandó agykárosodást és ún. lelki függőséget is okozhat.

Az ipari/orvosi kendert tehát semmiképpen sem lehet egy lapon említeni az ún. rekreációs kenderrel.

A politikában tapasztalható enyhülési hullám másik oka pedig az, hogy úgy tűnik, az orvosi kender tényleg hasznos dolog.

cikk:









Érdemes tudni!

A vadkender, nem kábítószer.

A marihuana (indiai kender), ez a kábítószer.

Orvosi használatát tekintve, a marihuána tartalmaz egy másik vegyi anyagot, amelynek a neve kannabidiol (rövidítve CBD).

Erre az anyagra legtöbbször úgy utalnak, hogy egészségügyileg jótékony.

A THC-tól eltérően a CBD-től nem lehet lebegni.


Az egészségügyi előnyeit még tanulmányozzák, mint ahogy azokat a módszereket is, hogy hogyan lehet gyógyászati felhasználásra olyan marihuánát termeszteni, amelynek magas a CBD-tartalma, de alacsony a THC-tartalma.






Továbbá:





4.Gyógyító növényeink 4. rész:

5.Gyógynövények alkalmazása, gyűjtése: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/gyogynovenyek-alkalmazasa.html


7.Vegyes kultúrák. Kedvező hatású szomszéd növények: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/03/vegyes-kulturak-kedvezo-hatasu-szomszed.html

8.Kertészeti naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények társítása: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/08/kerteszeti-naptar-zoldsegeskert-vetes.html

9.Praktikusan az otthonunkban – kiskertünkbenhttp://emf-kryon.blogspot.hu/2013/08/praktikusan-az-otthonunkban.html



12.Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/07/vegyszermentes-tartositas-oreganyaink.html


14.Paradicsomültetés, paradicsomtermesztés, palántázás: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/07/paradicsomultetes-paradicsomtermesztes.html




18.SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/09/szabo-gyorgy-bukkszentkereszti.html


20.A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel:

21.Egzotikus gyümölcsök — Trópusi gyümölcsök:

22.A mediterrán őshonos fája – az Oliva:

23.Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid:

24.A nyírfa mágikus ereje, mely önálló fejezetet igényel!:

25.A magyarság ősi gyógymódjai és vallása:



27.Hűsítő italok – házilag:

http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/husito-italok-hazilag.html


28.A vadkender olaj meggyógyítja a rákot, de vajon miért nem tudja ezt senki?:
- Kelmével, textillel, kenderrel, gyapjúval foglalkozó mesterségek:


- MINDENTUDÓ A KENDERRŐL A kendermunka - a kender gyógyító ereje:

29.Dió - a csudajómely önálló fejezetet igényel: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/dio-csudajo.html

30.Szúnyogcsípés ellen a hagymától a banánhéjig: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/06/szunyogcsipes-ellen-hagymatol-bananhejig.html

31.Fekete nadálytő: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/03/gyogynovenyek-fuszerek-eheto-viragok.html
32. A magyarság ősi gyógymódjai:
http://emf-kryon.blogspot.hu/2014/01/a-magyarsag-osi-gyogymodjai.html    

33. Gyógyítás a mágusok ősi képességével! 
34. ALOE VERA - a csodanövény:

- Népi mesterségek listája: 








Szeretettel,

Gábor Kati

web oldalam:
hagyomanyorzoink.hu

blog oldalam: 







Bejegyezte: Gábor Kati dátum: 10:40 


Készítsd el saját kendermag olajos krémedet otthon!

Egy fantasztikusan börtápláló krém, amely a legjobb hidratáló, a legértékesebb anyagokkal.






















Jelenleg a kendermag olaj nagyon népszerű lett a táplálékkiegészítők terén és a helyi bőrápolás tekintetében is. Ez azért van mert a kendermag olaj nagyon nagy arányban tartalmaz esszenciális linolzsírsavat és alpha linolzsírsavat. Ezek a összetevők táplálják és hidratálják a bőrt, és különösen hasznosak az ekcéma, a pikkelysömör és a kiütések tüneteinek kezelésében. A kenderolaj csökkenti a vér koleszterinszintjét, csökkenti az artériás problémákat és csökkenti a vérnyomást.










































Kiváló a száraz bőrre

A tiszta kendermag olaj azt jelenti, hogy nincs semmiféle tartósító vagy adalékanyag hozzáadva. Ez a krém a különösen érzékeny bőrűeknek ajnlott. A lányomnak nagyon érzékeny bõre van, és hajlamos a kiütésekre, a száraz bőrre. A bõre olyan érzékeny, hogy minden olyan termék, amelyet kipróbáltunk, csak kiütést okozott. Az egyetlen dolog, amit hatékonynak találtunk, az a tiszta kendermagolaj volt. Most pedig szükség esetén saját magunk készítjük el, és nagyon egyszerű.





















Sajtolj magad!

Korábban kereskedelmileg készített kendermag olajat vásároltam online, de most a Sana olajprésselkészítem. Gyors és könnyen használható, továbbá lehetővé teszi számomra, hogy a kendermagolaj 100% -os tisztaságú legyen. Ráadásul elég annyit előállítani, amennyire szükségem van.
























Hogyan kell elkészíteni?


Összetevők
  • Kendermag  (vagy kendermag olaj)
  • Méhviasz
Ha a Sana olajprést használja, lassan adagolja a kendermagot az olajprés betöltőnyílásába, addig amíg a kivánt mennyiségű, friss, hidegen sajtolt olajat megkapja. A folyamat nagyon egyszerű. A gép lassú bemelegedése után öntsön megolvaszott méhviaszt a kendermagolajhoz 1:4 arányban. Csökkentheti a méhviaszt 1: 6 arányban, ha inkább puha kenőcsöt szeretne. Azt találtuk, hogy az 1: 4 arányú krém szilárd marad, hosszú ideig tart.
Mielőtt lehűlne, öntsük a keveréket tégelyekbe, és hagyjuk kihűlni. Ne felejtsük el címkével ellátni a nevet és a dátumot.
Használja a krémet csak a száraz bőr érintett területeire, és óvatosan dörzsölje be. Mint minden más olaj a kendermagolaj sem tömíti el a pórusokat, így nem miteszerképző, vagyis a bõrben gyorsan felszívódik
A krém hatóanyaga 6-12 hónapig megmarad. Hűvös, száraz helyen történő tárolása meghosszabbítja az életét. Javasoljuk, hogy egyszerre kisebb mennyiséget készítsen, és friss adagot, amikor elfogyott.

Könnyű elkészíteni a kendermagolajos krémet

Kriszta megmutatja milyen egyszerű a kendermagolajos krém elkészítése





Homemade Hemp Salve | with Sana Oil Extractor EUJ-702









Kendermagolajjal a betegségek ellen!



A kendermagolajat csakis hidegen fogyasszuk, vagy a már megfőzött ételhez tegyük hozzá. Soha nem melegítsük, forrósítsuk. Remekül használható salátaöntetként vagy szendvicskrémekbe, pár kanállal feljavíthatja a joghurtos vagy túrós zabpelyhet is. Ezzel a módszerrel könnyedén fedezheti a szükséges napi kendermagolaj-adagját (15-20 g). A nem kívánt oxidációt, ami tönkretenné a kendermagolaj értékes összetevőit, egyszerűen megelőzheti: tárolja az olajat hűtőben.


Hogyan készítsünk hidegen sajtolt olajat házilag?

Ha van már Sana EUJ-606 vagy EUJ-707 gyümölcsprése, akkor azonnal kipróbálhatja.
Most került bevezetésre az új, rozsdamentes acélból készült házi olajprés, melyet a SANA gyümölcsprésre szerelve lehet használni. Ne aggódjon, mert a tisztítása is a szokásos módon egyszerű. A Sana olajprés segítségével frissen készíthet olajat 20-30 féle magból és dióból!




Házilag is készíthet olajat! Többé nem fogja akarni a bolti olajat!

Mivel ajánlott kezdeni? Próbálja ki a kendermagolajat! Úgy számoljon, hogy 300 g mag 0,5 dl olajat ad a SANA présgépekkel.
Amennyiben házilag készít olajat, javasoljuk, hogy rövid időn belül fogyassza el. A legjobb ízek a préselést követő néhány napban vannak.
A kendermag olaj maga a csoda!


A kendermaggal megőrizhető például az immunrendszer megfelelő fejlődéséhez és működéséhez szükséges linolsav, valamint a cukorbetegség, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszó alfa-linolsav. Mindkét említett vegyület esszenciális zsírsav – az emberi szervezet nem képes előállításukra, így nekünk kell bejuttatnunk őket a szervezetbe. Ezeket a zsírsavakat más növényi olajokban is megtalálhatjuk (pl. a lenmagolajban, a napraforgóból vagy a jojobából készült olajban), ám a kendermagolaj nagy előnye a többivel szemben, hogy mindkét esszenciális zsírsavat, valamint a gamma-linolsavat is optimális, 3:1 arányban tartalmazza.
A kendermagolajban ezenkívül alapvetően fontos aminosavak és magas tápértékű fehérjék is megtalálhatók. A vitaminok (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas, magnézium) és enzimek ilyesfajta “koktélja” az egyik legértékesebb növényi olajjá emeli a kendermagolajat.
A kendermagolaj könnyen emészthető, és elősegíti a megfelelő bélműködést. Bizonyított tény, hogy csökkenti a koleszterinszintet, emellett erős daganatellenes hatása van.
Igazán ízletes! De csak óvatosan, mert az olaj minősége a feldolgozás módjától függ! Most megmutatjuk, hogyan készítsen magas minőségű olajakat házilag.


Melegen sajtolt olaj – nagyobb hozam, alacsonyabb minőség
Melegen és hidegen sajtolt olajokat különböztethetünk meg. A leggyakrabban használt olajok meleg sajtolással készülnek, ami azt jelenti, hogy a magokat felmelegítik, hogy puhábbak legyenek és több olajat lehessen kisajtolni belőlük. De a meleg elpusztítja az értékes anyagokat. Ezért alacsonyabb minőségű olajat is kapunk ezzel az eljárással. A meleg sajtolási eljárás során nagyon jelentős íz és értékes tápanyag veszteséget szenved a melegen sajtolt olaj. Ezeket az olajokat könnyű felismerni a szupermarketek polcain:
  • átlátszó üvegben van
  • tiszta
  • híg
  • nincs egyedi illata és íze.
A hidegen sajtolás  - kisebb hozam, de magas minőség
Próbáljon ki egy jobb módszert! A házi olaj íze összehasonlíthatatlan a boltiéval!
Ha hidegen sajtol magvakat (a hőmérséklet nem lépi túl a 42˚C-t), egy kicsit tovább tart a folyamat és egy kicsivel több alapanyag is szükséges, de vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olajakat kapunk. De nincs is egészségesebb a szervezet számára, mint a hidegen sajtolt olaj! Gondoljunk csak bele, mennyi vitamin oldódik zsírban?! Előnyös tulajdonságai miatt mindennapi étkezésünk részét kell, hogy képezze. A kutatások alapján a napi ajánlott mennyiség legalább egy evőkanálnyi.
A legjobb, hogy otthonában is elkészítheti a hidegen sajtolt olajokat a SANA présgépekkel! https://www.eujuicers.hu/sana-juicer-euj-707-piros-sana-olajpres-euj-702






Sana olajprés EUJ-702







79 990 Ft



Gyártók Osztályzata

A precíziós hidegen sajtoló modell néhány vízszíntes zöldség és gyümölcspréshez, amely lehetővé teszi, hogy otthon, házilag készítsen saját, hidegen sajtolt olajat különböző magokból, és mogyorófélékből.

Olajoknak, különösen a lenmag olajnak van egy olyan tulajdonsága, hogy egy idő után megromlanak, vagy a helytelen tárolás miatt élvezhetetlen lesz az íze. Mindemellett veszít a tápértékéből, és avas lesz. A házi olajprés a legkiválóbb megoldás arra, hogy otthonában mindig friss és egészséges, magokból készítet olajat fogyasszon.  A Sana EUJ-702 lehetővé teszi, hogy annyi olajat préseljen, amennyit egy időben felhasznál. Mivel egy hideg préselési technológiával működik, a tápanyagok nem sérülnek, és az íze is megmarad az eredeti, szemben a boltban kapható tartósított és adalékanyagokkal tele olajokkal.

A Sana olajprés egy kiegészítő design modell a következő vízszintes zöldség és gyümölcsprésekhez:

  • Sana EUJ-606 and EUJ-707
  • Omega 8004, 8006, 8224, 8226
  • Oscar DA-1000 and DA-1200
  • Vidia SJ001 and SJ002


A Sana olajpréssel a következő magokból tud hidegen olajat sajtolni: 

  • lenmag
  • szezámmag
  • napraforgómag
  • tökmag
  • mák
  • repce
  • kendermag
  • ligetszépe
  • római kömény
  • kókuszdió pehely (szárított)
  • mandulamag
  • fenyőmag
  • dió
  • mogyoró
  • földimogyoró
  • kesudió
  • brazil dió
  • pisztácia
  • makadámia dió
Mindezeken felül zabból, zabpelyhet is készíthet.
A Sana EUJ-702 olajpréshez egy üvegből készül tároló jár, és egy rozsdementes acél tartó, továbbá egy védőkesztyű, és egy fém tű , hogy gyorsan és könnyen eltávolítsa a prés nyomófejét. 
2 év garanciát adunk a csigára és a gyűrűkre, és 5 évet a többi elemre.

A mi Osztályzatunk

A Sana EUJ-702 olajprés egy olyan praktikus kiegészítő néhány zöldség és gyümölcspréshez. Tartós, rozsdamentes acélból készült minden olajjal érintkező rész. a Sana EUJ-707 készülékkel teszteltük, nagyon könnyen rácsatlkaozott, mert ugyanolyan a gallérja.
Az első benyomásunk a masszívitása, nagyon jól össze van rakva, és könnyű szétszedni. Egy dolog, ami roppant előnyös, hogy nem kell az egységet felmelegíteni. A magok nyomásának hatására keletkezik némi felmelegedés, de az olaj felhevülés nélkül távozik a készülékből.
Kipróbáltunk néhány magot és mogyorót. Lenmag volt az első.  A használati utasítás említi, hogy a lenmag némi nyikorgó hangot ad ki. Mi is észrevettük, különösen egy régebben felbontott lenmag zacskó esetén. Amikor egy új zacskót bontottunk ki, akkor nem kaptuk ezt a nyikorgó hangot. A napraforgóval ugyanez a helyzet, roppant finom és ízletes. Következő volt a napraforgó héjjával. Szuper lett! Mivel neki természetéből adódóan magas olajtartalma van, magas hozamot értünk el.
A mák is meglepett minket, itt is hasznos volt előre felmelegíteni kissé az olajprést, és kitakarítani az előző magok maradványait. Kenderolajat is készítettünk., és mint az előzőekkkel is, könnyen elboldogultunk.
Kipróbáltuk a mogyoróféléket: a mandulát és a diót. A mandula nagyobb kihívás volt, mert a magokat apró darabokra kell vágni. Próbáltuk felaprítani a blenderrel, de az csak egy krémet csinált. A legjobb megoldás, ha egy dió törő gépet használunk, vagy egy nagy konyhai kést, ezt használtuk mi is. Miután jól felaprítottuk, kiváló mennyiségű és minőségű olajat kaptunk. A dió sokkal egyszerűbb volt, mivel ezt könnyebb apró darabokra vágni. Egy műanyag szatyorban törtük össze egy sodrófával. Ebből is jelentős mennyiségű olaj préselődött ki.
Végül kipróbáltuk a szárított kókuszdió pelyheket. Azt tapasztaltuk, hogy ha kis adagokat adagolunk, akkor tökéletesen működik, és présel. Lassabb procedúra volt, mint a magok esetén, de egy szuper, különösen kellemes illatú kókuszdió oaljat kaptunk.
Felfedeztünk néhány hasznos tudnivalót, amely segíti az otthoni "olajgyártási" folyamatokat. Először is azt vettük észre, hogy a magok és a mogyorófélék olajminőségei különbözőek nagyon is. Jobb minőséget eredményez a friss alapanyag és nagyobb mennyiséget is kapunk és nem utolsó sorban könnyebb vele dolgozni, ami sokszor nagyon fontos lehet. Ajánlott az is, hogy időközönként tisztítsuk meg egy kefével a végső csapokat, ahol az olaj távozik. Így gördülékenyebbé tesszük az olaj áramlást, mert olykor egy pici héj is dugulást tud eredményezni. Végül azt tapasztaltuk, hogy a tisztítás nem macerás, gyors volt és könnyű. Langyos meleg vizet használtunk, és egy kefét. De figyeljen oda, hogy az aluminium részeket ne érje víz! Van egy elem a belsejében, amelyet nem érhet víz! De ez nem is érintkezik az olajjal, tehát nem szükséges tiszítani.
Összefoglalva nagy hatást tett ránk az olajprés. Ez nem az a készülék, amely nagy vagy ipari mennyiségű olajat tud előallítani (pl. konyhában hússütésre). Ez a készülék hidegen sajtolja a friss olajat, amely az ételeire szükséges, hogy egészséges és tápláló ételeket fogyasszon. A házilag elkészült olajak olyan finomak voltak, hogy bizton állíthatjuk, hogy zamatosabbak, eredetibbek, még a bio boltban kaphatóaktól is. Aromája mennyei. Máshoz nem is hasonlítható. Ha szeretne házilag készíteni bármilyen magból, mogyoróféléből olajat étkezési céllal, akkor bátran használja a SANA EUJ 702 olajprést, nem fog csalódni benne! Nagyon ajánljuk, nagyon megéri!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése