2019. április 17., szerda

A rablók máshol cilinderes frakkban járnak














A rablók máshol cilinderes frakkban járnak



Volt egyszer egy magyar maffiaháború – Húsz éve végezték ki Portik riválisát, Seres Zoltánt






Húsz évvel ezelőtt, 1999. április 12-én Tahitótfaluban, a nyílt utcán, az autójában gyilkolták meg az éjszakai életben korábban „Igazságosnak” nevezett Seres Zoltán vállalkozót. A motoros merénylők nemcsak vele, hanem olasz üzlettársával, Sforza Nazzarenoval is végeztek, aki néhány órával később, a kórházban hunyt el. A gyilkosok a fegyvert eldobták, majd elhajtottak a helyszínről. A kocsi az AK-47-es gépkarabélyból leadott, legalább 15-20 lövés után az egyik családi ház falába csapódott, és a támadást csak a hátsó ülésen ülő, majd sokkot kapó tolmács élte túl.
Seres eltüntetésével lezárult az az alvilági háború, ami Prisztás József 1996. november elsejei lelövésével (egyesek szerint Muskovics kivégzésévelkezdődött, és ekkor vette át a vezető szerepet a Portik Tamás fémjelezte energolos csapat, valamint ezután kezdett el terjeszkedni a Vizoviczki-birodalom. A merénylet profi módon volt megtervezve, mert a lövéseket leadó motorosok éppen ott rejtőztek el egy közeli ösvényben, ahol az általában gyorsan hajtó Seresnek az útviszonyok miatt mindenképpen lassítania kellett. Szinte biztosra vehető, hogy a merénylők pontosan tudták Seres napirendjét, információikat az áldozat belső köreiből szerezhették. 

ÜZENET AZ OROSZOKTÓL


Információink szerint Seres embereinek már egy hónappal a kivégzés után elárulta a hazánkban működő orosz maffia egyik vezére, hogy Portik Tamás állt a gyilkosság hátterében. Igaz, arról a külföldi bűnöző nem tett említést, hogy kik hajthatták végre az emberölést. A nyomozók először azt feltételezték, hogy külföldi lehetett a gyilkos, sőt, korábban egy olyan verzió is felvetődött, hogy a szlovák Jozef Roháč ülhetett a motoron. Ezt a változatot később elvetették, majd hosszú ideig „ad acta” tették az ügyet, és csak 2012 augusztusában gyanúsították meg felbujtással a több más leszámolásos gyilkosságban is érintett Portikot. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai azt feltételezték, hogy az Energol-vezér egyik katonája, a 2002 januárjában családjával együtt Tárnokról eltűnt Radics Attila húzta meg a ravaszt. Portik és egy másik társa ellen – aki a Kawasaki motort vezethette – végül négy évvel később megszüntették az eljárást, mert nem tudták igazolni, hogy közük lehet a merénylethez. Ráadásul Radics Attila azóta sem került elő.
Radics Attilát családjával együtt megölhették. Fotó: police.hu


CSALÁDIRTÁS TÁRNOKON


A rendőrök biztosra veszik, hogy élettársával és három éves kislányával együtt meggyilkolták. Az ok az lehetett, hogy a kábítószerek és az alkohol rabjává váló férfi túl sokat fecsegett a Seres-gyilkosságról, ezért társai úgy dönthettek, hogy örökre elhallgattatják. Az ügyben elrendelt, majd később felfüggesztett nyomozás adatai szerint a legvalószínűbb verzió, hogy Portik parancsára öt katonája indult végleg elhallgattatni az olajmaffia elárulásával is fenyegetőző Radicsot, ám számításaikba hiba csúszott. Amikor beléptek a házba, az Energol-vezér volt emberén kívül otthon találták élettársát és kislányát is.Elszabadultak az indulatok és mindenkit megöltek, kivéve az emeleten síró, nyolc hónapos kisgyermeket. Őt azért hagyhatták életben, mert képtelen lett volna bárkit is azonosítani a tettesek közül. A családirtás után a holttesteket ismeretlen helyre vitték és nagy valószínűséggel teljesen megsemmisítették. Korábban egy Nógrád megyei szeméttelepen keresték a nyomozók a testek maradványait, de nem jártak sikerrel.

HALÁLLISTÁN


Visszatérve a Seres-gyilkossághoz: az alvilág bankáraként is emlegetett, a ’90-es évek szervezett bűnözéséhez kapcsolható Lakatos András, ismertebb nevén Kisbandi arról beszélt évekkel ezelőtt a PestiSrácok.hu-nak, hogy Seres Zoltán rajta volt Portik állítólagos halállistáján. Utóbbin azoknak a nevei szerepeltek, akikre az olajos vállalkozó valami miatt riválisként tekintett. A listán rajta volt az 1996-ban lelőtt Prisztás József és az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás is, de Kisbandi szerint „Seres volt az, akit Portik mindenáron el akart pusztítani”, annak ellenére, hogy korábban még közös üzleti tervben gondolkodtak. Lakatos állítása szerint az éjszakai élet két legmeghatározóbb alakjának az volt a terve, hogy mindenkitől, aki az országban bűnözésből él, védelmi pénzt szednek. Először Budapestet, később a Balatont, majd pedig az egész országot uralták volna. Ebből végül semmi sem lett, mert Seres és Portik összeveszett egymással, ami azért is történhetett, mert a kivégzett üzletember beszállt az Energol-vezér és társai egyik olajüzletébe, ám az energolosoknál jóval kevesebbet profitált. Portikék ugyanis a cég ügyvezetőjének a költségeire hivatkozva csökkentették Seres hasznát.

Prisztás József, Boros Tamás és Seres Zoltán is rajta volt a halállistán. Ebben a sorrendben ölték meg őket. Fotó: PS

MAFFIABETEGSÉG


A vállalkozó és az Energol vezetői között a konfliktus odáig fajult, hogy a siófoki Pipacs bár megnyitóján Seres kis híján összeverekedett az olajos cég belkereskedelmi igazgatójával, Portik egykori mentorával, Drobilich Gáborral.Seresék távozása után nem sokkal megérkezett Portik is orosz katonáival, aki, miután tudomást szerzett a konfliktusról, Lakatos András füle hallatára őrjöngeni kezdett és azt mondta: „Mit képzel ez a patkány, hogy a Gabit meg merte támadni”?! „El kell pusztítani”! Lakatos szerint Portik nem viccelt, kijelentését halálosan komolyan gondolta. Egyes vélemények szerint Portik Tamás az úgynevezett „maffiabetegség” miatt is szembe fordulhatott az éjszakai élet erős emberével. Ezekben a körökben ugyanis gyakori a – kábítószer fogyasztással csak felerősödő – paranoia, s az érintett folyamatosan úgy érzi, hogy az életére törnek, így inkább ő lép először.
Portik állítólag mindenáron végezni akart Seressel. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

PORTIK, MINT INFORMÁTOR


Seres és Portik rossz viszonyát bizonyítja az a titkosított, majd 2012-ben a titkosítás alól feloldott rendőri jelentés is, amely Portik Tamás, mint informátor meghallgatását tartalmazta. Portikot 1996. november 22-én hallgatták meg, Prisztás József lelövése után nem sokkal. Az egykori olajos a rendőröknek elmondta, hogy véleménye szerint a leszámolások Seres Zoltán érdekeit szolgálták. Sőt, Portik azt is hozzátette, hogy Prisztás Józsefet és Totka Pált Seres Zoltán lövette le. A Seres és Portik közötti ellenségeskedés oka lehetett az is, amiről a Portik-ügyek egyik védett tanúja beszélt. A bizalmas állítása szerint mielőtt a Portik, Prisztás és több éjszakai ember felé súlyos adósságokat felhalmozó Kisbandi távozott 1996. október 9-én az országból, még egy gyémántüzlet kecsegtetésével százmillió forintot vett át Seres Zoltántól. Ez az összeg egy az egyben Portikhoz vándorolhatott. Az Energol-vezér anyósának bíróságon felolvasott vallomásából az is kiderült: Portik tett olyan kijelentést 1997 tavaszán, hogy „Seres az oka annak, hogy Drobilichékat letartóztatták”. Mint köztudott, az Energol több vezetője és üzlettársaik ellen 1997 áprilisában, az olajügyek miatt indítottak eljárást. Ez a kijelentés, ha valóban elhangzott, azért lehet érdekes, mert néhány hónappal az elfogások után, 1997. június 3-án egy sikertelen merényletet hajtottak végre Seres Zoltán ellen. A Bentley-re helyezett robbanóanyag leesett Seres kocsijának alvázáról, így azt már nem volt érdemes felrobbantani. A merénylettel a Portikkal szoros kapcsolatban álló Jozef Roháčot vádolták, ám a szlovák férfit végül csak robbanóanyaggal való visszaélésért ítélték el.
Legendás fotó Tasnádi Péter (jobb szélen) albumából: bal szélen Seres Zoltán, középen az izraeli parafenomén, Uri Geller. Fotó: tasnadipeter.com

AZ ENERGOL ELLENSÉGEI


Seres Zoltán több, korábban szintén brutálisan meggyilkolt, a maffiaharcokban elvérzett vállalkozót is ismert. Jó kapcsolatokat ápolt az 1996. december 18-án a lakása elé lecsalt, majd lelőtt Domák Ferenc „Cinóberrel”, illetve 1997-től baráti viszonyban volt Boros Tamással, de jóban volt Tasnádi Péterrel is, aki többször is nyilatkozott barátja haláláról. Az 1999-es gyilkosság után néhány nappal, mint „szakértő” volt vendég a Gyárfás Tamás fémjelezte Nap-kelte című reggeli műsorban. Tasnádi itt sérelmezte, hogy az egyik kereskedelmi csatorna negatív színben tüntette fel, és olyan híreket is terjesztettek róla, hogy a „halállistán” rajta van, és „ő lesz a következő áldozat”. Ekkor még nem lett kimondva Portik neve, de feltételezhető, hogy ugyanarról a listáról lehetett szó, már csak azért is, mert Kisbandi a vallomásában arról is beszélt, hogy az Energol-vezér meg akarta öletni Tasnádit. Az üzletember annyit ismert csak el, hogy egytől egyig ismerte a maffiaháború áldozatait, és valamivel többet sejthet a haláluk okáról, mint az átlagember, de konkrét tudomása – állítása szerint – nem volt a bűncselekményekről. Azt is kijelentette, hogy a meggyilkolt vállalkozókat Prisztástól egészen Seres Zoltánig nem fűzte össze semmilyen üzleti kapcsolat, nem volt olyan közös pont, ami összekapcsolta volna ezeket az embereket. Ma már tudhatjuk, hogy több vállalkozónak azért kellett meghalnia, mert szembekerült az olajmaffia legsikeresebbnek tartott cégével, az Energol Rt.-vel.

SERES FÉLT A TITKOSSZOLGÁLATTÓL


Tasnádi annyit még elmondott a műsorban, hogy két verziót hallott, mi állhat a leszámolások hátterében. Az egyik szerint különböző alvilági csoportok ölik egymást, míg a másik, hogy a kivégzéseket maga az állam és a Nemzetbiztonsági Hivatal rendelte meg. A forrásáról az egykori keresztapa akkor még nem beszélt, de évekkel később egy interjúban elmesélt egy történetet a Seres Zoltánnal való utolsó találkozásáról. A férfi a halála előtt két héttel felkereste Tasnádit, majd figyelmeztette, hogy „vigyázzon nagyon”,mert a Nemzetbiztonsági Hivatal emberei meg akarják őket ölni. Tasnádi erre úgy reagált, hogy teljesen mindegy, mit csinálnak; ha ez egy speciális alakulat, akkor bármikor végezhetnek velük. Arra nincs semmilyen bizonyíték, hogy a szolgálatoknak a Seres-gyilkossághoz bármi közük lenne, de az tény, hogy nem sokkal kettejük találkozója után, 1999. április 12-én Seres Zoltánt és olasz üzlettársát profi módon kivégezték.
A szerző írása a Seres-gyilkosságról a Magyar Nemzet szombati számában is olvasható.
Vezető kép: mixonline.hu






Barcelonában is ölni akart Dér Csaba, aki azt szeretné, ha a csehek Magyarországnak adnák ki





Dér Csaba, a vajdasági bérgyilkos a spanyol rendőrök gyanúja szerint 2017 nyarán, Barcelonában négy golyót eresztett egy szerb maffiózóba, így jó eséllyel már Spanyolország is bejelentkezett az eddig három gyilkossággal összefüggésbe hozott csantavéri kivégzőemberért. A cseh szervek még nem döntöttek a férfi sorsáról, azonban Dér azt szeretné, ha Magyarországnak adnák ki.
Jó eséllyel Spanyolország is kérte már Dér Csaba kiadatását Csehországtól, miután a gyanú szerint 2017. augusztus 28-án a csantavéri születésű férfi lőtt rá négyszer egy barcelonai parkban Nebojša Stojkovićra, a belgrádi rakovicai klán vezetőjére. A maffiózót a fején, a mellkasán, az állán és a hasán érték a lövések. A férfit kórházba szállították, majd azonnal megműtötték és napokig mesterséges kómában tartották. Stojković végül túlélte a támadást.

KÉRDÉS, HOGY KIK RENDELTÉK MEG A MERÉNYLETEKET

A vele sétáló társát a bérgyilkos nem bántotta, így a spanyol rendőrök azonnal azt feltételezték, hogy a célpont csak Stojković volt. A helyi nyomozók azzal is tisztában vannak, hogy a maffiózó megölésére a parancsot annak a montenegrói klánnak a vezetői adhatták ki, akikkel Stojković konfliktusba került. Sajtóértesülések szerint ugyanez a montenegrói csoport bízta meg Dért azzal, hogy likvidálja Szarajevóban Stojković barátját és üzlettársát, Alan Kozárt. A bosnyák rendőrök azonban ezt megelőzően, a barcelonai merénylet után három héttel, 2017 szeptemberében lecsaptak Dérre és egy társára. A boszniai fővárosból Dér hét hónap után szabadult, majd véres” utazásba kezdett Európában. Az eddig rendelkezésre álló bizonyítékok alapján legalább három embert megölt, ám az egyelőre kérdés, hogy az amszterdami, budapesti és belgrádi gyilkosságokat is a montenegrói maffia rendelte-e meg.Dérről ugyanis elterjedt, hogy lényegében bármelyik szervezett bűnözői kör megbízásából gyilkol, ha elég pénzt fizetnek neki.
Dér Csaba nem akar szerb börtönbe kerülni. Fotó: facebook.com

DÉR AZT SZERETNÉ, HA MAGYARORSZÁGNAK ADNÁK KI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Dér Csaba 2018. nyarán egy amszterdami étteremben, fényes nappal likvidált egy horvát maffiózót, Ivan Serdarušićot. A holland rendőrség által közzétett videón az látszik, hogy Dér Csaba nyugodtan besétál a vendéglőbe és tüzet nyit. Dért láthatóan nem érdekelte, hogy olyan helyen követi el a gyilkosságot, ami tele van szemtanúkkal és térfigyelő kamerákkal. Néhány hónappal később a férfi Magyarországon is lecsapott és a Pólus Centernél ölt meg egy magyar vállalkozót. Idén januárban pedig Belgrádban a nyílt utcán lőtt le egy férfit, Nebojša Markovićotaki épp egy babakocsit próbált betenni az autójába. Az áldozat Aleksandar Šaracnak, egy hírhedt, Pink Panther nevű bűnbanda tagjának a sógora volt. A bérgyilkost végül Prágában fogták el, ahol egy szerb politikus lehetett a célpontjaAzt még nem tudni, a cseh szervek kinek fogják kiadni a vajdasági férfit, de ahogy azt már pár napja megírtuk, Magyarország elsőként kérte Szerbiát és Hollandiát megelőzve Dér Csaba kiadatását. Azt, hogy Spanyolország is bejelentkezett a bérgyilkosságokkal gyanúsított fiatalemberért, az is bizonyítja, hogy szerb sajtóértesülések szerint a cseh döntés megszületése előtt Hágában egyeztető ülést tartanak az érintett országok igazságügyi képviselői, köztük Spanyolország illetékese is. Arról ugyancsak a szerbiai sajtó számolt be a napokban, hogy Dér azt szeretné, ha Magyarországnak adnák ki.
Forrás: PestiSrácok.hu/blic.rs; Fotó: 24sata.com



Nyolcadszorra is a finisébe ért a tescós rablók büntetőpere



Ismét a perbeszédekhez ért az a tizennégy éve tartó büntetőeljárás, amelyben a tescós rablók néven ismert társaság immár hetedszer áll első fokon a bíróság előtt. A legutolsó etapban számos, korábban eltűnt bizonyíték került elő, amelyek miatt a szabályok szerint valószínűleg nem is lehet ítélkezni a csoport ellen felhozott legsúlyosabb vádpont, egy házaspár meggyilkolása ügyében. A történetben újabb csavar, hogy a per finisében távozott a korábbi ügyész, akinek utódai a számos megváltozott körülmény ellenére a tizenhárom évvel ezelőtti első indítványnak megfelelően három terhelt esetében jelenleg is az életfogytiglanhoz ragaszkodnak. Hétfőn a tescós rablók vezetőjének tartott Süveges Péter védője, Szikinger István több, mint három órás védőbeszédében igyekezett összefoglalni azokat az anomáliákat, amelyek szerinte a kezdetektől fogva jellemzik az eljárást, amelyet egy megvadult állatorvosi lóhoz hasonlított.
A nyolcadik alkalommal elmondott védőbeszédekhez érkezett hétfőn a tescós rablók néven ismert társaság büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A hazai igazságszolgáltatás ügyében egyedülálló eljárásban számos vádpont megingott, illetve megsemmisült a legutóbbi, megismételt elsőfokú eljárásban, ennek ellenére az ügyészség lényegében a korábbi, tizenhárom évvel ezelőtti állapotnak megfelelően mindegyikben a vádlottak elmarasztalására tett indítványt a napokban. Az elsőrendű terhelt, Süveges Péter védője hétfőn több, mint három órás védőbeszédében igyekezett összefoglalni azokat az anomáliákat, amelyek az eljárást a kezdetektől fogva jellemzik. Szikinger István egy megvadult állatorvosi lóhoz hasonlította a vizsgálatot, és emlékeztetett, hogy amikor a Fővárosi Ítélőtábla 2015 júliusában hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék korábbi határozatát, akkor azt épp a megalapozatlanságokra és az ügyben tapasztalható súlyos, a hatóságok dolgozói által elkövetett törvénysértésekre hivatkozva tette. Az ügyészség álláspontja szerint a társaság a felelős egy kalocsai házaspár megöléséért és kifosztásáért, emellett ők voltak azok, akik csaknem tizennégy éve kiraboltak egy pénzszállító páncélkocsit a budaörsi Tesco áruháznál. Nevüket utóbbi bűncselekmény miatt kapták: a korabeli hírek szerint a rabláskor meglőtték az egyik kocsikísérőt, majd tűzharcba keveredtek a kiérkező rendőrökkel, akikre kézigránátot is dobtak. Az ügyet a korábbi Pest Megyei Bíróság kezdte tárgyalni, majd a terheltek által beadott több elfogultsági észrevétel miatt a testület kollektív elfogultságot jelentett, így került át a vizsgálat a Fővárosi Törvényszékre. A társaság számlájára írt két legsúlyosabb bűncselekmény, a kalocsai kettős gyilkosság, illetve a tescós rablás ügyében tizenhárom esztendeje nem sikerült előrébb jutni; nem sikerült tisztázni, hogy a vádlottak közül kik vettek részt azokban, és mi volt a szerepük.

BEFOLYÁSOLHATJÁK AZ ÍTÉLETET A KORÁBBAN ELTÜNTETETT, MAJD MEGKERÜLT BIZONYÍTÉKOK


Az érintettek mindegyike tagadja, hogy közük lenne a történtekhez. Szikinger István szerint a megoldást ugyanakkor az sem hozta közelebb, hogy az ügyészség szinte mindegyik terhelttel vádalkut kötött, így az egymást terhelő vallomásokból sem lehetett kibogozni a szerepeket. A védelem szerint ugyancsak nem lendítette fel a bizonyítást, hogy több alkalommal kiderült: a nyomozóhatóságok számos alkalommal kivették az iratok közül, visszatartották a bíróság elől azokat a bizonyítékokat, amelyek a vádlottak elmondásait igazolták. Utóbbi jelenség nem új az ügyben, a Fővárosi Törvényszék pedig az utóbbi, megismételt ügyben már igyekezett presszionálni az ügyészséget arra, hogy az összes, az ügyben keletkezett iratot mutassák be, ne csak azokat, amelyek alátámasztják a vádpontokat. Ezek közül a kalocsai rablógyilkosság vádjának alapja annyira meggyengült, hogy a bíróság a törvénytelenségek miatt az ősszel kizárta az összes bizonyítékot az ügyben, így abban a szabályok szerint már ítélkezni sem lehet. A per másik pikantériája, hogy a hetedik elsőfokú eljárás finiséhez érve leváltották a vádat legtovább képviselő ügyészt, így a bizonyítást két olyan kollégája fejezte be, akik korábban nem jártak el az ügyekben, így vélhetőleg mélységében nem is ismerhetik azokat. A kalocsai kettős gyilkosság mellett a tescós rablás vizsgálatában is bebizonyosodott, hogy a rendőrök nem kerültek tűzharcba a támadókkal, sőt, egy, a vádlottak közül kettőt akkor már egy ideje megfigyelő fedett alakulat egy civil rendőrkocsival a rablók után eredt, de nem sikerült utolérnie. Utóbbi körülmény csak tavaly, tizenhárom évvel a történtek után lett nyilvános, amikor előkerültek az érintettek által már ismert, de hosszú időre eltűnt iratok.

SÜVEGES TELJES FELMENTÉSÉT KÉRTE A VÉDŐJE A BÍRÓSÁGTÓL


A tescós rablók ügyében öt esztendeje sikerült először ítéletet hirdetni, miután az ügyészség akkor három vádlott esetében tett indítványt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására. A bíróság ezt csak D. Lajossal szemben alkalmazta, mert a férfit korábban is elmarasztalták már emberölésért. A törvényszék akkor elfogadta a vádiratban foglaltakat, amelyek szerint a kalocsai kettős gyilkosságban D. Lajos mellett Süveges Péter és I. Tibor vettek részt; ők az akkori verdikt értelmében legkorábban harminc év letöltése után szabadulhatnak. A Fővárosi Törvényszék akkor figyelembe vette és enyhítő körülményként értékelte azoknak az alkuk révén született vallomásoknak egy részét, amelyek igazságtartalma a mostani megismételt eljárásban már döntően megkérdőjeleződött. A megismételt eljárás idején a büntetőeljárási törvény is változott, a Fővárosi Törvényszék pedig számos alkalommal nyomozati munkát folytatott a részletek tisztázása érdekében; a bíróság érezhetően el akarja kerülni, hogy az ügyben még egy fiaskó születhessen. Metzing Márton bíró eredetileg tavaly októberben akart ítéletet hirdetni az ügyben, de akkor a jogszabályok változása miatt ki kellett zárni az egyik védőt, majd a korábbi ügyész távozott. Szikinger István perbeszéde végén jelezte, hogy védence esetében nem tesz indítványt a korábbi büntetésének enyhítésére, mert Süveges Péterrel együtt csak a vádlott felmentését tartják igazságos döntésnek.



Harminc év után szabadulhat a tescós rabló


Elsőfokú ítéletet hirdettek a tescós rablóként elhíresült Süveges Péter és társai ügyében pénteken a Fővárosi Törvényszéken. Noha az ügyész három vádlott tekintetében kérte a tényleges életfogytiglan kiszabását, a bíróság ezt csupán a negyedrendű vádlott Darányi Lajos tekintetében látta indokoltnak.
PÁMER DÁVID – PestiSrácok
Ítéletet hirdettek a tescós rablók ügyében. Csupán a negyedrendű vádlott kapott tényleges életfogytiglant. Süveges és a hetedrendű vádlott Iván Tibor 30 év múlva feltételesen szabadlábra kerülhet. A másodrendű Körmöczi Gábor és a harmadrendű G. Benjamin részben a hatósággal való együttműködésük, részben a bizonyítottság hiánya miatt megúszta 12-12 évvel. Az ötödrendű Lugosi Zoltán 5 év fegyházbüntetést, míg a hatodrendű Kovács Krisztián egy év börtönt kapott. A banda bűnlajstroma nem akármilyen volt: többek között vádolták őket több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, lőfegyverrel, lőszerrel való visszaéléssel, és fegyvercsempészettel. Süveges, Darányi és Iván Tiborra azért mértek ki ilyen súlyú büntetést, mivel a bíróság bizonyítottnak látta, hogy 2004. november 23-án meggyilkoltak egy pénzváltással foglalkozó kalocsai házaspárt. A szellemi ötletgazda Süveges Péter volt. Az érdi és a budaörsi rablásnál azonban a törvényszék nem látta bizonyítottnak az emberölés kísérletét.
Kalina József tanácsvezető bíró az indoklás legelején hangsúlyozta, hogy ilyen jellegű bűncselekményt lehetetlen röviden indokolni. A tanácsvezető elmondta, minden tekintetben törvényesnek találta a három, későbbiekben egyesített vádiratot, illetve közölte, a nyolcadrendű vádlott vonatkozásában az ügyészség korábban az eljárást elkülönítette, majd jogerősen befejezte. A bíró azt is hozzátette, az időhúzási taktika a vádlottak részéről érthető, terhükre ez nem róható, hiszen „senki sem kötelezhető arra, hogy a fejét önként a hurokba dugja”. A rendelkezésre álló adatok alapján kétséget kizáróan lehetett tényállást megállapítani. „Nem lesz ebből az ügyből tananyag” – válaszolt dr. Kalina József azokra a vádakra, miszerint ez az eljárás a móri ügyhöz lehetne hasonlítható.

UTOLSÓ SZÓ

Ügyvédjével – Szikinger Istvánnal együtt – a bizonyítási eljárás újbóli megnyitását kérte, valamint a nyomozóhatóságot, az ügyészséget és a bíróságot kritizálta utolsó – hétfői és szerdai – felszólalásában Süveges Péter. Szerinte több olyan körülményről is beszámolt, ami miatt „meg kéne nyitni a bizonyítási eljárást”. Az elsőrendű vádlott olyan híváslistákat lobogtatott a kezében, amelyekkel a bíróság még nem rendelkezik, hiszen – állította Süveges – az NNI ezeket meghamisította. Sőt továbbment, szerinte Ács Tibor ügyész asszisztálásával 14 vallomást eltüntettek, csak azok a vallomások maradtak, amik a vádnak megfelelőek voltak. „ami nem tetszik nekik, azt eltüntetik, micsoda mocskos munka ez” – monda el a véleményét az általa tisztességtelennek tartott eljárásról a tescós rablóként elhíresült férfi, aki szerint az ügyész „nem ismeri saját ügyének iratait sem”. Süveges elmondta még, hogy „példátlanul sok vádalkuzó jelentkezett az eljárásba”, a vádhatóság azonban nem ellenőrizte a vallomásaik tartalmát. Az elsőrendű vádlott hozzátette, az egyik, a nyomozóhatósággal alkut kötő személy a „legelejétől kezdve hazudik” és „elvtelenül kötöttek vele vádalkut”. Szerinte egy rendőrséggel kötött alkuból amúgy sem lehet kiszállni, hiszen akkor elvesznek azok a kedvezmények, amit a vallomásáért cserébe kap az együttműködő fél. Süveges Péter az ellene nyomozó – „móri ügyön szocializálódott” – rendőrökről azt is elmondta, hogy „ez ugyanaz a nyomozócsoport, akik a Kaiserék elleni eljárás során Kiglics Attilával alkut kötöttek”. Süveges azt elismerte, hogy tudott bűncselekményekről, hiszen napi kapcsolatban állt az azokat elkövetőkkel, ám ő ezekben sem felbujtóként, sem társtettesként részt nem vállalt. Állította, több alibit is tud igazolni. Az egyik rablás idején Győrben tartózkodott, míg egy másik cselekmény időpontjában éppen Bécs fele tartva – teljesen véletlenül – behajtottak az ENSZ székház területére, amit kamerának kellett rögzítenie. Ezek a felvételek azonban nem kerültek a nyomozóhatóság birtokába, ami miatt feljelentést tett, ám ezt a feljelentését – több másikkal együtt – eltussolták. Ugyancsak panasszal élt amiatt, hogy az ügyész minősített iratokat adott át a bíróságnak, amely azt neki továbbította, így a vádlott államtitkokat ismerhetett meg. Süveges azt is nehezményezte, hogy a bíróság átvette a vádhatóság szerepét, és próbálta azokat a hiányosságokat feltárni, amiket a nyomozóhatóságnak nem sikerült. „Az ügyészséget és a bíróságot csak a tények nem zavarják” – tette hozzá az elsőrendű vádlott. Az ügyész röviden reagált a Süveges Péter által elmondottakra. Ács Tibor elmondta, a kriminalisztika történetében ilyen hosszú vádlotti felszólalással még nem találkozott, szerinte ez is a perelhúzó taktika része, hiszen – tette hozzá – ez az eljárás már kilenc éve tart. Ács Tibor hangsúlyozta, a vádlott semmi újat nem mondott el a felszólalása kapcsán és többször önmagát ismételte.

OPERATÍV SZÁL A KETTŐS EMBERÖLÉS FELDERÍTÉSE KAPCSÁN?

A bírói tanács vezetője hosszú órákon át indokolta az ítéletet, kitérve az adott bűncselekményekre. A banda bűntettei közül a legsúlyosabb az a kettős emberölés, amit az elsőfokú ítélet szerint Süveges Péter felbujtására, Darányi Lajos és Iván Tibor követett el. Az indoklás során kiderült, ezt a cselekményt – a kalocsai házaspár kirablását és lebukás esetén megölését – Süveges először egy bizonyos Dögevő és Kokó becenevű férfiakkal akarta végrehajtatni. A felkérést a két személy visszautasította, majd később terhelő vallomást is tettek az elsőrendű vádlottra. Ezután bírta rá Süveges Péter Darányit és Ivánt, hogy vele együtt törjenek be a pénzváltó házaspár otthonába. Ennek megtörténte után a sértetteket arra kötelezték, hogy adják át a náluk lévő aranyékszereket, készpénzt és telefonokat. Az összesen 33 milliós zsákmánnyal együtt magukkal vitték a pénzváltót és feleségét. A kocsiban Süveges utasítására Iván Tibor mindkét személyt mellkason lőtte, majd miután egyikük még életben maradt, egy újabb lövéssel vagy Darányi, vagy Iván újból lőtt. A holtesteket egy Tatabánya környéki erdős részen – a helyszínre érkező másodrendű vádlott Körmöczi Gábor segítségével – elrejtették, majd másnap elásták. Az elkövetéshez használt autót feldarabolták, az alkatrészeket pedig elrejtették és felgyújtották. A bíró elmondta, Süveges a – sokszor önmagának is ellentmondó – védekezésében végig tagadott, később pedig Körmöczire akarta terelni a gyanút. Szerinte a másodrendű vádlott volt a bűncselekmény felbujtója, ő ott se volt. A bíró szerint azonban az elsőrendű vádlott olyan dolgokról számolt be, amiről csak az tudhat, aki tevékenyen részt vett a bűncselekményben. A tanácsvezető hozzátette, a másodrendű vádlott vallomását fogatta el, részben erre, részben pedig az ezt alátámasztó objektív bizonyítékokra alapozta ebben az ügyben a tényállást. Külön érdekesség, hogy ez ügy kapcsán felbukkant egy rejtélyes tanú, akinek a vallomása minősített adattá lett nyilvánítva, és a minősítés feloldása után lehetett csak a részletes elbeszéléseit az eljárás tárgyává tenni. A bíró hozzátette, ez az operatív adat korábban is rendelkezésre állt, ám a 2010-es újraindított eljárás előtt nem kérték ennek feloldását, így a korábbi büntetőeljárás megszüntetésre került bizonyítottság hiányában.

AZ EMBERÖLÉS KÍSÉRLETE NEM BIZONYÍTOTT

Az indoklás kitért mind az érdi, mind a budaörsi fegyveres rablásra is. A bíró elmondta, Süveges percek alatt meggyőzte a törvényszéket, hogy az érdi rablásnál nem volt jelen. Valószínű információkkal bírt az esetről és tudott is róla, hogy mire készülnek társai, de Kalina József szerint a férfi meg nem cáfolható alibit tudott igazolni. Ebben a rablásban Körmöczi Gábor és az ötödrendű Lugosi Zoltán vett részt. Lugosi a dulakodás során hason és könyökön lőtte a biztonsági őrt, majd a földön fekvő sértett combjába Körmöczi egy gépkarabéllyal belelőtt. Ezután a zsákmánnyal együtt elmenekültek. A bíró elmondta, egy harmadik, ismeretlen személy is ott volt a helyszínen, akit azonban nem lehetett azonosítani, és Süveges sem mondott erről semmit. A budaörsi Tesco parkolójában történt pénzszállító kirablásánál azonban minden résztvevőt lehetett a vallomások, a DNS minták és a biztonsági kamera felvételének köszönhetően azonosítani. A támadás során itt is lábon lőttek egy biztonsági őrt, majd Süveges azzal fenyegette meg a sofőrt, ha nem nyitja ki az ajtót, akkor felgyújtja a pénzszállítót. A kiérkező rendőrök tüzet nyitottak a támadókra, azonban a bíróság szerint nem történt tűzpárbaj. Ezt több tanú is egyértelműen cáfolta. Kalina József kifejtette, hogy nem látta bizonyítottnak a vád állításait, miszerint a vádlottak célja az emberélet kioltása lett volna ennél a két rablásnál. Ezt az is bizonyítja, hogy a két biztonsági őrt – akik ugyan maradandó sérüléseket szenvedtek – nem akarták megölni, hiszen akkor nem combon lövik őket. Körmöczi pedig a menekülés közben eldobott kézigránáttal, ha akarta volna, komolyabb sérülést is okoz. Céljuk a vagyonszerzés és nem az élet kioltása volt – tette hozzá a tanácsvezető

MAGÁNNYOMOZÁS SÜVEGESÉK UTÁN

Darányi, Süveges és Iván Tibor egy 2005. március 9-i brutális rablásban is részt vett. Varga József és feleségére otthonában támadtak rá, rendőrnek adva ki magukat. A sértetteket megkötözték és megöléssel fenyegették meg őket. A pénzen és az ékszereken kívül két autót is elvittek Vargáéktól. Az egyik gépjárművet G. Benjámin értékesíteni szerette volna, ám nem járt sikerrel. Később Varga József magánnyomozást is végzett, hogy kiderítse, kik törtek be az otthonukba. Felesége pedig később felismerte Darányi hangját, „mely olyan, ami most is ott ég a dobhártyáján”.

AZ ÍTÉLET

Süveges Pétert, Darányi Lajost, Iván Tibort, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, jelentős értékre, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablásban, valamint lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélésben találták bűnösnek, így életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte őket első fokon a Fővárosi Törvényszék. Süveges és Iván feltételesen 30 év után szabadulhat. Mivel Darányi Lajos – akinél a kábítószerrel való visszaélést is megállapították – már követett el életellenes cselekményt, így feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A másodrendű Körmöczi Gábort, valamint a harmadrendű G. Benjamint 12-12 évre többek között életveszélyt okozó testi sértésért, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablásért, robbanószerrel való visszaélésért. Az ötödrendű Lugosi Zoltán 5 év fegyházat kapott, de a büntetése felének letöltése után feltételesen szabadulhat. A hatodrendű Kovács Krisztián büntetése 1 év börtön két év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet indoklásában az is elhangzott, a bizonyítást segítette több vádlott egymást terhelő, feltáró vallomása. Az ügyész minden esetben súlyosításért, valamint súlyosabb büntetés megállapításáért. A vádlottak – a hatodrendű kivételével – éltek a fellebbezés jogával. Süveges a tárgyalás végén annyit fűzött hozzá, hogy a bíróság átvette az ügyészség vádiratát, és reméli, másodfokon igazságos döntés fog születni. Az ítélet a fellebbezések okán nem jogerős.

AZ ÜGYÉSZ KORÁBBAN SÚLYOSABB BÜNTETÉSEKET KÉRT

Az ügyben egyesített három vádirat szerint a vádlottak egy bűnözői csoport tagjai voltak, amelyben a csoporttagok a korábbi elítéléseik eredményeként a büntetés-végrehajtási intézetekben együtt töltött idő és korábbi bűnözői kapcsolataik kötötték össze. A csoport tagjai szabadlábra helyezésüketkövetően felvették egymással a kapcsolatot és változó összeállásban újabb bűncselekményeket követtek el, továbbá ilyen jellegű bűncselekmények elkövetését előkészítették, melyek végrehajtását bűncselekményeik felderítése és elfogásuk akadályozott meg. Az egyes vádlottakat az ügyészség különböző bűncselekményekkel, többek között több emberen elkövetett emberölés bűntettével, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, lőfegyverrel visszaélés bűntettével, robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, valamint rablás bűntettével vádolta. Az ügy a Budapest Környéki Törvényszéken volt folyamatban, azonban az I. r. vádlott kizárás iránti kérelmet terjesztett elő az ügyben eljáró bíró ellen, aki a kizáráshoz hozzájárult. A Budapest Környéki Törvényszék büntető ügyszakos bírái úgy nyilatkoztak, hogy az ügyben elfogultnak érzik magukat és kérik kizárásukat. A Fővárosi Ítélőtábla 2012. január 31-én a büntetőügyből a Budapest Környéki Törvényszéket kizárta és egyúttal az elsőfokú eljárás lefolytatására a Fővárosi Törvényszéket jelölte ki. Süvegesre és két társára a hatóságok az elhíresült budaörsi Tescónál történt rablás után bő két héttel, 2005. június 2-án csaptak le. A vád szerint a 2005. május 14-én elkövetett rablásnál Süvegesék tűzharcba kerültek a kiérkező rendőrökkel, majd menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. Később ugyancsak Süveges Péterrel és bűntársaival hozták összefüggésbe egy érdi pénzszállító 2005. január 11-i kirablását, valamint egy pénzváltó és felesége – 2004. novemberében – Kalocsán történt meggyilkolását. Ács Tibor ügyész a perbeszédében elmondta, mindegyik vádlottnak jelentős bűnözői múltja van, „elvetemült és megrögzött bűnözőkkel állunk szemben”. A Központi Nyomozó Főügyészség képviselője azt is hozzátette, hogy a közbiztonságot és a köznyugalmat súlyosan veszélyeztető bűncselekményeket visszaesőként, csoportosan, valamint feltételes szabadlábra helyezés hatálya alatt követték el a vádlottak. Az ügyész az elsőrendű Süveges Péter, a negyedrendű Darányi Lajos és a hetedrendű Iván Tibor vádlottak esetében tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést indítványozott. A másod és harmadrendű vádlottak esetében szintén életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte a vád képviselője, a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségének fenntartásával.
Fotó: Blikk

És a híváslisták…nos, ezeket nem hogy nem ismerte a bíró, de az NNI eljárója azt hazudta a hivatalos okiratában, hogy „ezek” már nem beszerezhetők, tekintve hogy ezen híváslisták cáfolták Körmöczi vádalkuját és a bűntársai : Kokó és Dögevő tanúvallomásait. Azonban tény, hogy az NNI eljárói már 2006-ban birtokolták adott híváslistákat, de mivel „Kokó” azt állította, hogy én a telefonomon hívtam, és kínáltam be egy rablást neki –SOHA nem állította, hogy ez a kalocsai lenne, ezt „csak” dr. Kalina „találta ki”-, sőt SMS-eket küldtem, és hát az objektív tényadatok, a híváslisták ezt megcáfolták, hát az NNI jellembajnokai kilopták az eljárás irataiból a híváslistákat! Majd mikor bizonyítási indítványt adok elő, hogy nézzék már meg a híváslistákat, akkor a móri ügyön szocializálódott Szűrös Julianna alezredes azt hazudja, hogy adott híváslisták már nincsenek meg! Hogy becstelen eljárás ez? Nem vitás! De a legbecstelenebb az a bíró, aki elvtelenül kiszolgálja a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészének váderedményességét: hálából azért, mert eltussolták az államtitoksértését, úgy Ács Tibor ügyésznek, mint dr. Kalinának –akinek ezen bizonyított bűncselekményeinek „bizonyítási eszközei” ott vannak a suvegespeter.blogspot.hu-n a „kizárási indítványban”, illetve az Ombudsmannak írt „beadvány” kapcsán. Csak a pontosság kedvéért, dr. Kalina konkrét államtitkokat kapott az ügyész dr. Ács Tibortól, hogy ezek tartalmával befolyásolja az ítélkezését. Majd miután ezek hozzám kerültek, ha nem akartam bűnpártoló lenni meg kellett tennem a feljelentést, mely mivel oly bizonyított tény, hogy dr. Kalina államtitkokat adott át, számára az „ezért” kapott ítélet a bírói pályától való elbúcsúzást kellett volna, hogy jelentse…de mivel eltussolta a Központi Nyomozó Főügyészség , ezért „tartozott” nekik…pl. az én életemmel. És ezen előzmény után már dr. Kalinát az oly tények sem zavarták az ügyészség kiszolgálásakor. Hiszen egyszerűen eltüntették az államigazgatási eljárás teljes anyagát az ügyből! Csak mert, a sértettek második szomszédjának a vallomásához akarták szabni az a bcs.-t és annak elkövetési körülményeit. Míg az utolsó felszólalásom idejére hozzám eljutott Réz Lászlóné első három eltüntett vallomása, melyek azt bizonyítják, hogy teljesen más történetet adott elő háromszor (!) és a bcs.-t közvetlen követő államigazgatási eljárás során, majd két év múlva, a már hivatkozott Boros Viktória „édes kettesben” történő kihallgatásán előadja az „emberrablásos” hazugságait. Tekintve, hogy épeszű magyarázattal nem bírt szolgálni arra, hogy miért állított korábban többször tanúként teljesen mást, ezért inkább eltüntették a korábbi vallomásait! Mert „ez” így megy az NNI-n! És hát még Kokó…előadja, hogy személyesen is bekínáltam a rablással, de mikor elé teszik a fényképtáblát, hogy mutasson már rám, hogy melyik vagyok…erre képtelen. Vagy a vádalkuzó Körmöczi vallomáságból néhány gyöngyszem, mellyel dr. Kalina nem akar törődni: Körmöczi előadja (bár korábban TANÚKÉNT még a felvetést is kikérte magának!), hogy egyetlen egyszer (!) volt a házaspárnál valutát váltani (arról nem bírt számot adni, hogy „miből” volt pénze valutaváltásra, ugyanis az utolsó napra hozzám eljuttatott tanúvallomások szerint –melyekről dr. Kalina nem is akar tudni!- a cége havi 4-500 ezer forint adósságot „termelt”…ezt hívják motivációnak!)…és persze „velem”. Ezt követően előkerültek a sértettek lányának az eltüntetett tanúvallomásai –na nem dr. Kalina szerezte be- melyekben a hölgy az állítja, hogy minimum 5 alkalommal látta Körmöczit pénzt váltani a szüleinél. Körmöczi vádalkujában, melyet dr. Kalina „preferált” azt állította, hogy ez egyetlen alkalom kapcsán is a járókelőktől kérdezősködött a cím felől…-és konkrétan meg is jegyezte Körmöczi vonásait, majd egy 44 képet tartalmazó tablón rá is mutatott Körmöczire! „Ezt” a kis részt eltűntették az NNI eljárói az eljárás irataiból! Majd pedig a sértettek lánya a konkrét nyomozói kérdésre közli, hogy Körmöczi MINDIG egyedül volt pénz váltani –tehát hazudik a vádalkujában mikor engem belekever!- és hát ezen „váltásokat” hívja a szakirodalom TEREPSZEMLÉZÉSNEK! Majd pedig kiderült, hogy Réz Lászlóné NNI befolyásra tett hamis vallomása bukik, ugyanis 7 órára teszi meséjében az elkövetést, és a sértettek „elhurcolását” majd az eltüntetett híváslisták alapján bizonyítást nyert, – volna, ha a koholt vádak alapján történő elítélésemben nem olyan elkötelezett dr. Kalina- hogy a sértettek este 8 órakor és ¾ 9 –kor még otthonról telefonáltak! De mivel ez nem illett a koncepcióba, hát eltüntették az NNI-sek a vonatkozó iratokat… mindazonáltal ezek léteznek, és bármikor be tudom mutatni! Aztán dr. Kalina előáll azzal, hogy mindkét sértett mellbe lett lőve…ilyet még Körmöczi, aki a saját gyilkosságára vádalkuzik, ilyet még ő sem mondott…amit pedig mondott, az tartalmilag objektív bizonyítja „minimum” a jelenlétét a gyilkosságoknál. Még „érdekesség”, hogy megtalálták a tescos rablásnál Körmöczi egy másik, a DNS-ét tartalmazó lőfegyverét az X5-ös BMW-ben, mellyel lelőtte a házaspár hölgy tagját, és a test nyilván tartalmazta adott lőmagot –az NNI-sek a szó legszorosabb értelmében nem voltak hajlandóak megtalálni a házaspár hölgy tagjának maradványait, nehogy bukjon Körmöczi vádalkuja!!! Ugyanis és a vádhatóságnak bedolgozó dr. Kalina, mint ha ott sem lett volna saját tárgyalásán- a beidézett orvosszakértők egyértelműen megállapították, hogy a fellelt férfi holttest az első elhantolása után (!!!) jóval később lett csak áttemetve oda, ahol Körmöczi megmutatta a sírhelyet. Viszont így a saját szakértőik tanúvallomása alapján bizonyított tény, hogy hazudott Körmöczi a vádalkuja során, mikor azt állította, hogy „velem” temette oda a holttestet a bcs. másnapján, vagy harmadnapján – képtelen volt eldönteni, mivel mindkét napra alibim van! – akkor mikor a Körmöczi által bemutatott helyre jóval a halál után lett temetve a holttest. Így viszont kérdés maradt, hogy hová volt temetve korábban, illetve hol van a feleség maradványa. Egy tény, a saját (!) szakértőik alapján biztos, hogy Körmöczi ebben is hazudott velem kapcsolatban –és nyilván csak az tudja, hogy hová lett áttemetve egy holttest, aki tudja, hogy honnan lett áttemetve, hiszen ő maga csinálta!- én nem temethettem a holtestet/eket oda ahova Körmöczi állítja hozzám és konkrét dátumhoz vonatkoztatva, mivel oda a szakértők szerint egy egészen más helyről és lényegesen később került/-ek! Ezen objektív tény, egyszerűen nem is érdekelte dr. Kalinát …mikor az elítélésemmel megdolgozott azért, hogy az ügyészség a bírói pályán tartsa! Azt pedig egyszerűen gusztustalannak tartom, hogy a „parasztvakítás” jogintézményét alkalmazva, dr. Kalina a bírói pulpitusról bedobja a köztudatba, hogy sokszor önmagamnak ellentmondó vallomást tettem – de egyetlen példát nem bír erre hozni- tényleg a szakmai tisztességtelenség legalját hozva még csak tudomást sem akar venni arról, hogy Körmöczi a sértettek autójának szétdarabolásos történetében is minden létező bizonyítási eszköz, tanúvallomás alapján hazudik. Körmöczi előadja, hogy egy vidéki város melletti falu környékén 2004. november végén, vagy december elején sürgősen szét lett darabolva lángvágóval a sértettek autója, mivel engem – az ügy másik vádalkuzójával Csankó Zsolttal kapcsolatban- kihallgatásra rendeltek a rendőrkapitányságra. A kettő között semmi összefüggés, de ez dr. Kalinát nem zavarta. Majd pedig az NNI-s banda beszerezte (!) adott kihallgatásom jegyzőkönyvét, és kiderült –számukra-, hogy Körmöczi vádalkuzójuk hazudik, ugyanis „miattam” ugyan nem kellett szétvágni adott időben az autót, ugyanis 2005. január 28-án hallgattak ki! És mert ez a momentum bizonyítja, hogy Körmöczi vádalkuzó hazudik – hát egészen becstelen módon eltüntették az iratokból az ügyészség és az NNI előjárói! Mikor pedig bemutatom „utolsó szó jogán” dr. Kalina József bírónak, azt sem tudta miről, milyen összefüggésben van szó. Hiszen jellembajnok „bírám” ítéleti indoklásként a vádiratot olvasta fel, amit az úri közönség nem tudott! De autó szétdarabolás …Körmöczi a vádalkujához –emlékezzünk a „levele” egyértelmű tartalmára…mert dr. Kalina az ügyészség „megvett” bírója nem tudott:”oda készítek majd bizonyítékokat”- írta Körmöczi!- prezentált egy nádas mellett a szántó melletti tisztásra helyezve (!!!) egy levágott Golf gk. tetőt, és „erre” vonatkozóan kitalálta, hogy „ez” akkor keletkezett, mikor novemberben vagy decemberben én szétvágattam –ilyen már tudjuk, hogy nem volt! – lángszóróval egy egész IV-es Golfot. Majd kiderül, hogy SEMMI más Golf alkatrész, ami konkrétan akárcsak vonatkoztatható lenne, nem került elő a nádasból. De a non plusz ultra; Boros Attila a terület vadásztársaságának vezetője elmondta, hogy adott helyen SEMMIFÉLE autódarabolás nem lehetett, mert a hely sajátságai miatt, erről azonnal tudomást szereztek volna, ami fontosabb autófelgyújtás SEM lehetett, ahogy Körmöczi a vádalkujában állítja, mert akkor azonnal leégett volna az egész nádas, de ami dr. Kalina és dr. Ács elvtelenségét bizonyítja a vádirat-ítélet kapcsán, a terület tulajdonosa több alkalommal konkrét adatokkal alátámasztottan előadta, hogy adott területen 2007-óta többször volt tereptakarítás és SEMMIT nem találtak ami egy Golfból származna, és a mező közepén, ahol Körmöczi „vádalkujához” „megtalálták” a levágott tetőt sem volt semmi 2007 óta! Tehát a tető kizárólag később kerülhetett oda (ekkor már előzetesben ültem!) mikor pl. Körmöczi a három éves előzetes letartóztatásából szabadult – tehát míg én szabadon voltam: semmilyen körülmények között nem kerülhetett oda, és mert több alkalommal jártak ott (!), ott nem volt SEMMI…mikor Körmöczi 2010-ben vádalkuzik akkorra lett csak ott. Majd pedig dr. Kalina a minden kétséget kizáró tényekkel, adatokkal, tanúvallomásokkal szembe menve Körmöczi vádalkuját fogadja el, hogy 2004-ben „ott” szétvágtak egy Golfot…Na ez vetíti előre az elkövetkező idők ÁVÓ-s Gestapós „nyomozásait” követő hasonló erkölcsi alapokon álló bíráskodás jövőképét. Mikor már semmilyen tény, semmi nem számít az ügyészség által, a bíró által elkövetett bűncselekmények eltussolásával megvett bírónak, mikor kiszolgálja adott vádhatóság váderedményességét! Tehát fizikailag sem lehetett ott és akkor a később Körmöczi által a vádalkujához bekészített autótető ahol a vádalkuhoz „megtalálják” –de ez nem zavarta dr. Kalinát. Ahogy az sem, hogy nem temethettem el a sértetteket a bcs.-t követően oda ahova, amikorra Körmöczi a vádalkujában állítja, mivel a feltalálási helyre a szakértők szerint már eleve át lettek temetve! Tehát nem volt, nincs olyan aspektusa Körmöczi vádalkujának, ami az NNI által eltüntetett (!) okiratok, bizonyítás eszközök szerint ne lett volna cáfolva az utolsó pillanatban hozzám került dokumentumok alapján, csak sajnos addigra dr. Kalinának már védenie kellett a saját erkölcsileg prostitualizálódott rendszerüket, gyakorlatát, hiszen az államtitoksértését, a bűnpártolásait rendre a vádat képviselő K.NY. Főügyészség tussolta el. A „rejtélyes tanú” …Nos, ő Darányi Lajos –akit elítéltek adott ügyben a létező legsúlyosabb módon- , aki elmondta (!) hogy vádalku kísérletekor kifejezetten feltételéül szabták az NNI-s eljárók a sikernek, hogy „Süvegest kell terhelnem, és Körmöcit ne terheljem”. Majd pedig az ilyen feltétel (!) során felvett vádalku kezdeményezés bizonyos részeit –mely a hatályos törvények szerint még ma is államtitoknak számít!- az NNI eljárói Balotai Attila akkor törzszászlós, ma már a Nemzeti Védelmi Szolgálat alezredesének vezetésével államtitok sértés bűncselekményét elkövetve nyílt eljárásba helyezték, hogy ezen államtitoksértés után gyanúsított legyek –kompromittálva bármilyen szavahihetőségem, relativizálva egy ilyen mocskos bcs.-el való gyanúsítással- a „kalocsai ügyben”. Tehát ha dr. Kalina egyszerűen nem vesz tudomást a saját tárgyalásán elhangzott tanúvallomásokról, a számára az utolsó pillanatban bemutatott hívásrészletezésekről, híváselemzésekről, az „előkerült” és az NNI által eltüntetett példátlan nagyszámú tanúvallomás a „vádalkuzóját” cáfoló voltáról, akkor tényleg nincsenek kétségei…Hiszen Kovács Zoltán elmondta, hogy a nyomozási bírótól elkezdve a Fővárosi Főügyészségnek, a legfőbb ügyésznek, a nyomozó hatóságnak több alkalommal írt, hogy mindenképpen szabadulni szeretne és ezért ő vádalkuzó akar lenni – mely az ügyben való „mentalitását” tartalmazó okiratok el lettek tüntetve az eljárás irataiból. Majd pedig ezen Kovács Zoltán vallomásával kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy fizikailag és a BV. eljárásai alapján is „kizárt”, hogy Darányi Lajossal „beszélhetett a bcs.-ekről. Ekkor a Központ Nyomozó Főügyészség ügyésze, dr. Dobra Tibor hivatalosan megkereste a BV. Intézetet, hogy beszélhetett-e Darányi a vádalkuzójukkal, Kovács Zoltánnal –akit ekkor már a „vádalku keretében” ki is engedtek. Ezt követően az ügyész megkeresése nyomán a BV. Intézet vizsgálatot rendelt el, mely végeztével hivatalos okiraton rögzítetten megállapították, hogy „KIZÁRT”, hogy adott két személy egy zárkába került volna, az pedig különösen „kizárt” , hogy egymással a bűncselekményeikről beszélgethettek volna! Mit csinált ebben a becstelen eljárásban a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze? Az iratokból ELTÜNTETTE úgy a hivatalos megkeresést melyben a vádalkuzója szavahihetőségét ellenőrizte vissza, mint a hivatalos okiratot – mely számomra mentő körülmény!- melyben a BV. Intézet parancsnoka a vizsgálat eredményeként rögzítette, hogy teljesen biztosan hazudik a vádalkuzójuk…akit eddigre már NNI Kaiser- móri ügyén szocializálódott eljárói bevádalkuztattak, és kiengedtek. Milyen mocskos, aljas munka, hogy mikor leellenőrzik a vádalkuzó szavahihetőségét –miután már bevádalkuztak vele!!!- és ez cáfolatra kerül, akkor eltűntetik a hivatalos megkeresést és az erre adott mentő körülmény hiv. okiratot?!?! Majd pedig mikor -mert én megszereztem adott okiratot!- bebizonyítom dr. Kalina bírónak, akit megvett a KNYF, hogy a KNYF ügyésze mentő körülményt hallgatott el…Dr. Kalina bűnpártoló módon a tudomására jutott bcs-t nem jelenti fel –lsd. blogon-, majd pedig a hivatalos okiratok szerint hamisan tanúskodó vádalkuzóval szemben több bizonyítási indítvány dacára sem hajlandó beszerezni a mentő körülményt megtestesítő okiratot, az okirat kapcsán lefolytatott vizsgálatban résztvevőket pedig nem volt hajlandó 8 év során 27 indítványra sem meghallgatni. „Erről” a momentumról, a jogrend ilyen szintű vádhatóság érdekében történő „elkurvításáról” valahogy mindenki hallgat! Jóllehet hivatalos okiratokkal tudom bizonyítani a KNYF-i ügyész bűncselekményét, amint az ezt bűnpártoló módon agyon hallgató „bíró” bűnpártolását és Ceterum censeo, az erkölcsileg prostitualizálódott szakmailag tisztességtelen dr. Kalina azon kijelentéseit miszerint „Ő” kétséget kizáróan állapította meg a „tényállást” , nos az „ilyen” állításai dr. Kalinának, az utolsó felszólalásom során bemutatott okirati bizonyíték , tanúvallomások, híváselemzések tükrében…közönséges hazugságok. Dr. Kalina a „rendszert” védte. Azt a rendszert mely a létező legkorruptabb módon biztosítja a résztvevők következmény nélküliségét az eljárásaik során megvalósított bűncselekményeik kapcsán, melyekkel a saját hivatali előremenetelüket alapozzák meg. A „rendszer”sajátsága, hogy a legbecstelenebb módon gyárt „bizonyítékokat” –NEM volt még annyi tisztesség/becsület bármely újságíróban, hogy meg merje kérdezni, hogy milyen bizonyítékhamisítás kellett ahhoz, hogy Kaisert a móri ügyből teljesen ártatlanul elítéljék és „ezért” ki milyen felelősséget vállalt. Miért nem kellett Kiglicsnek visszaadnia a 25 milliót (!) bizonyítottan hamis vádalkuja kapcsán, hogyan járhatták ki az NNI erkölcsileg prostituált nyomozói a köztársasági elnöki kegyelmet a hamisan vádalkuzó Kiglicsnek…és milyen anyagi –az erkölcsi az ismeretlen!- felelőséget vállalnak a Kaisernek megítélendő sok milliós kártérítés kapcsán??? –majd miután ezen bizonyítékokkal kompromittáltak egyaránt relativizálta a védekezésem, másrészt felhatalmazást nyert a közvéleménytől a további mocskos , aljas bűncselekményeken alapuló bizonyíték gyártása egy „ilyen” bűnözővel szemben, már nem lehet revíziót tartani az egyes bizonyíték hamisítások kapcsán, mert az NNI és az ügyészség bűncselekményei egymást feltételezik és egymást erősítik…a bíró pedig, akinek a vádat képviselő KNYF tussolta el az államtitoksértését, nyilván a hivatala megtartása érdekében szintén bevállalja a bűnpártolást…mely KNYF-i ügyészi bcs-ek kapcsán kifejtett bűnpártolását láss csodát a KNYF”vizsgálja” …Hisz nézzük! Oly tény –lsd. a Blogon lévő tárgyalási jegyzőkönyv részletet!!!- hogy az NNI eljárója meghamisította a mentő tanúm híváslistáját, hogy ezzel cáfolja a szavahihetőségét és az én alibimet. Ezt követően – mert megvan az eredeti híváslista! lsd. a Blogon az RTL II riport- előbb a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezető-helyettese dr. Turi András tussolta el mindenben megalapozott feljelentést az okirat-hamisítás miatt, majd a fellebbezést követően dr. Ihász Sándor főügyész, Központi Nyomozó Főügyészségi cimborája dr. Keresztes Imre főügyész hozta minden létező fórumon a „bűnösségem” bizonyítására a meghamisított okiratot –majd a KNYF-i főügyész ezen bűncselekményét (is) az Ombudsman tussolja el –lsd. blogomon!!- Vagy itt az úgynevezett tűzpárbaj kérdése a”tescos rablás” során…valahogy nem látom, hogy dr. Kalina miután megállapította –igaz, nem tehetett mást a térfigyelő kamera felvételek okán! – hogy hazudik Bogdán András alezredes (VII ker.RK. osztályvezetője) minden létező tanúvallomásában a kollégáival egyetemben mikor „tűzpárbajról” beszél a kollégáival együtt, dr. Kalina megtette volna a feljelentést a „főrendőrrel” szemben súlyosabb büntető ügyben elkövetett hamis tanúzás miatt…mely kapcsán 8 évig azt hazudták „rólam”, hogy rendőrökre lövöldöztem. És hogy mi végre dr. Kalina nyílt bűnpártolása? Mert a hamisan tanúskodó –ő maga állapította ezt meg!- rendőrök hamis tanúvallomásait az a KNYF hozta –tudva hamis voltukról!- „bizonyítékként” ellenem, mely pont dr. Kalina államtitoksértését tussolta el! Ugye nem gondolja senki, hogy azért kerültem előzetes letartóztatásba az utolsó szó joga előtt, mert 190 forinttal a zsebemben fegyverekért mentem….éppen 20 lépésre attól a busztól a Határ úton, mely a kényszer lakhelyem előtt állt volna meg velem?!?! A „rendszer” így hallgattat el…ma még csak engem…Mert ugye a bíró úr bizonyított hazugságait minden létező média harsogta, de a másik fél –a pesti srácok kivételével, mely tényleg becsületükre, tisztességükre vált- álláspontját valahogy SEHOL nem hallottam. És gyorsan be is zártak, mielőtt bárkinek nyilatkozhattam volna! Biztos, hogy ez lenne az a jogállamiság? Nem önreklámnak szánom, de tanulságos lenne elolvasni a Blogon az „utolsó szó” jogán mondottakat! Tanulságos…
Természetesen nagyon szívesen beszélgetek bármelyikőtökkel, hogy könnyebb legyen egy az ügyészség által megvett bíró és köztem eldönteni, hogy „kinél van az igazság”.
Süveges Péter




Trump: Puccsot szerveztek ellenem – ez az ügy csúnyább lesz, mint a Watergate botrány volt



A sátán lezbi kurvája !!

Donald Trump és Vlagyimir Putyin összejátszását vizsgáló különleges ügyész két év nyomozás után közölte, hogy „nem történt összejátszás a két fél között”. Vagyis Trump törvényesen lett elnök. Azért lett ő az, mert az amerikai szavazók őt tartották erre az elnöki posztra a legalkalmasabbnak. Ám a felmentés, úgy tűnik, még nem a történet lezárása, mivel a Republikánus Párt vizsgálatot kezdeményez annak kiderítésére, hogy milyen indokkal kezdte meg az FBI Trump és családjának lehallgatását és megfigyelését. Úgy tűnik, hogy a nyomozás megindítását az FBI akkori vezetésénél a hivatalban lévő elnök, Barack Obama kezdeményezte, és a vádaskodás alapjául szolgáló „Steele dossziét” a Clinton kampány rendelte meg és fizette ki. Ha ezek a vádak bebizonyosodnak, akkor az amerikai politika történetében az egyik legnagyobb és legdurvább botrányának nézünk elébe.
Ez egy illegális vizsgálat volt, ami törvénytelenül indult és hamis állításokon alapult, és megkíséreltek egy puccsot szervezni ellenem. – összegezte a véleményét Donald Trump elnök. Ez egy felettébb meghökkentő állítás, és ami azt illeti, nagyon súlyos vád az FBI ellen. Lényegében azt jelenti, hogy az Egyesült Államok legfelesőbb nyomozó szerve 2016 nyarától aktívan dolgozott azon, hogy az egyik elnökjelöltet ellehetetlenítse, később azon, hogy a megválasztott elnök hivatalba lépését megakadályozza, illetve legvégül annak érdekében, hogy a hivatalba lévő elnököt elmozdítsák a hivatalából. Ez végül egy olyan nyomozássá terebélyesedett, amely bő két évig tartott, és amelynek során Trump életének minden aspektusát megvizsgálták. A vizsgálat élére a volt FBI igazgató Robert Muellert nevezték ki, aki inkvizítori kíméletlenséggel folytatta le azt.
Ez egy nagyon durva vizsgálat volt
Aztán két év nyomozás után azt jelentette be, hogy semmit sem talált. Vagyis Donald Trump semmilyen módon nem játszott össze az oroszokkal.Mindeközben célja eléréséhez az ügyész minden eszközt bevetett. A tanúk csőbe húzásán keresztül a hamis vádak kreálásáig, az összes legális, vagy féllegális jogi eszközt felhasználta. Néha szinte a zsarolásig elment és lelki értelemben szinte “kínvallatást” is alkalmazott. Az amerikai jogrendben ez még tulajdonképpen megengedett, de azért akkor is nagyon kevéssé elegáns egy ügyész részéről. Néhány embert sikerült megtörnie és némelyik szerencsétlen úgy megrémült, hogy elkezdett ijedtében össze-vissza hazudozni.Belezavarodott a saját mondanivalójába, majd erre Mueller lecsapott és vádat emelt azon a jogcímen, hogy „hazudott az FBI-nak”. Na kérem szépen, ilyen vallatások után se talált a mi ügyészünk semmit. Ezért bátran kijelenthetjük, hogy azért nem talált semmit, mert Donald Trump valójában semmiféle illegális cselekedett nem hajtott végre. Törvényesen nyerte meg az elnökválasztást, azért, mert a szavazók őt tartották a legmegfelelőbbnek erre a magas posztra. Mindezt úgy érte el, hogy előtte csak civil volt, sohasem politizált. Egyike volt a gazdag amerikai polgároknak, de közel sem tartozott a legfelső elitbe. Kétségtelen a saját vagyona az elején sokat segített neki, abból finanszírozta a kampányát, de az ellenfeleinek sokkal több forrásuk volt. Vagyis azért nyert, mert a vitakészsége, a személyisége és politikai mondanivalója jobb volt, mint a többieké, és vonzóbb személyisége volt a versenytársainál. Emellett a kezére játszott az amerikai politikai elit impotenciája, gondoljunk akár Hillary Clinton kimagasló tehetségtelenségére. Legyünk őszinték, sok mindenért joggal lehet utálni Amerikát, de ez a történet nem sok országban fordulhatna elő, sem pozitív, sem negatív értelemben. Az Egyesült Államok még mindig demokrácia! És most a jog szintén igazat adott neki, igaz két évnyi boszorkány üldözés után, de csak kinyögte a különleges ügyész, hogy „nem történt összejátszás”.
Robert Mueller és Donald Trump
Két évig az összes liberális média ezt üvöltötte
Gyakorlatilag az egész amerikai és globális média két éven keresztül “nyomatta” Trump és Putyin összejátszásának teóriáját. Természetesen ezt képviselte a szolgalelkű itthoni liberális média is, sőt jó pár esetben a jobboldali portálok is közöltek olyan híreket, hogy Trump-ot „holnap leváltják”, vagy egy prosti cáfolhatatlan bizonyítékokkal állt elő, stb, stb… Állandóan arról cikkeztek, hogy ezért, vagy azért, de most már egészen biztosan megindul az impeachment. Hát finoman szólva: tévedtek. Egyébként ez a kifejezés eufemizmus, mert nem voltak tévedésben, pontosan tudták, hogy hazudnak.Az egész “orosz kapcsolat” fikciókon alapult, hamis jelentéseken és a tények elferdítésén. Majd ezeket felhasználva az FBI megpróbált valamiféle vádat koholni Trump ellen, aki a puccs kifejezést éppen erre a jól megkonstruált folyamatra értette.
Koholt vádak, hazugság a bíróságon
De ez már a múlt, és jelenleg sokkal érdekesebb, hogy kik voltak az egésznek az értelmi szerzői mivel a republikánus vezetők elhatározták, hogy kinyomozzák az ügy hátterét. Pontosabban ma már nagyjából tudjuk, hogy kik ők, de most megpróbálják jogi eljárás keretében bizonyítani a rosszhiszeműségüket. Valakik 2016-ban, még az elnökválasztási kampány során kérelmet nyújtottak be az illetékes bírósághoz, hogy megfigyelhessék, illetve kémkedhessenek a Trump kampány ellen. Ennek megalapozásához az úgynevezett „Steele dossziét” használták fel. Steele egy volt angol titkos ügynök, aki egy vaskos dossziét állított össze arról, hogy Trump és Putyin miként szövetkezett arra, hogy befolyásolják az amerikai elnökválasztást. Ebben még semmi törvénytelen sincs, ám az felettébb érdekes, hogy a munkáját az FBI támogatta és 125 000 dolláros honoráriumát a Clinton kampány fizette ki közvetítőkön keresztül. Majd ez a dosszié, ami 100 százalék koholmány egyébként, elkerült Comey, akkori FBI főnök asztalára. Ő meg fogta magát, a hóna alá csapta és besétált vele a bíróságra, hogy erre hivatkozva kérjen engedélyt a Trump kampány vezetőinek megfigyelésére.Csak az FBI elfelejtette elmondani, hogy ez a dosszié miként készült, és kik finanszírozták. Úgy állították be, mintha saját munkájuk lett volna, tehát magát az illetékes bíróságot is becsapták. Vagy a bíró hagyta magát becsapni, de a lényeg, hogy Trump megfigyelését egy olyan dossziéra alapozva kezdték meg, amelyet a politikai ellenfelei, a Demokrata vezérek rendeltek meg és támogatták anyagilag. Hát azért ez durva, akárhonnan is nézzük.
Barack Obama és Hillary Clinton Fotó: REUTERS/Larry Downing
Obama vagy Clinton adata ki a parancsot?
Corey Lewandowski, aki egy ideig Trump kampány főnöke volt, az alábbiakban foglalta össze Trump elnök környezetének véleményét: Susan Rice, Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, vagy Ben Rhodes – egy másik Obama tanácsadó – esetleg maga az elnök, Barack Obama kezdeményezte a folyamatot, azt, hogy végül engedélyt szerezhessenek Donald Trump, a lánya Ivanka Trump, és a veje Jared Kushner elleni kémkedésre,  és mindezt pusztán azért, mert nem tetszett a politikájuk. Ahogy fogalmazott: „Amerikai polgárok vagyunk és harcoltunk a szabadság jogainkért. És csak azért kémkednek ellenünk, mert nem tetszik a politikánk. Erről pedig tudjuk, hogy illegális, mert tilos amerikai állampolgárok ellen kémkedni pusztán azért, mert nem tetszik valaki másnak a politikájuk.” Az amerikai főügyész szintén hasonló álláspontot alakított ki, mivel jelezte, hogy nyomozást indít az ügyben. Villiam Barr szintén úgy véli, hogy kémkedés, illegális információszerzés  történt. Véleménye szerint ennek indokai törvénytelenek voltak, és most azt kell kinyomozni, hogy honnan jött a parancs. Az Obama adminisztráció melyik posztjáról és általában milyen magasra érnek a szálak? Erről Trump már régóta tud és most ideje, hogy a közvélemény megértse és megtudja mi történt – vélekedett Lewandowski. Trump leváltásának kierőszakolására az FBI-t próbálták használni a Demokrata Párt vezetői. És miután az FBI fegyveres testület, ezért a „puccs” kísérlet kifejezés is teljesen helytálló.
Fotó: MTI/EPA/Gary He



Sokadik isiász: Juncker szerint háborúhoz vezet Orbán Viktor politikája






Félrehajította a pajzsot és felfedte csupasz mellkasát Jean-Claude Juncker: nem védi többé magát, egy-két konyak mellett simán elviseli, ha őt támadja a gaz fasiszta Orbán, csak a menekülteket ne bántsa senki. Az olasz köztelevízióban adott interjújában ezen kívül azt is megtudhatta Európa váteszétől a nagyvilág, hogy Orbán Viktor politikája háborúhoz vezet majd. Korábban azt javasoltuk volna Junckernek, hogy üljön át inkább a baloldal soraiba, azonban az Európai Néppárt jelenlegi hozzáállását tekintve nincs is rossz helyen a magával meghasonlott pártcsaládban az isiászos politikus, aki mindenkire tekintettel van, kivéve az európai őslakosokat.
A vasárnap esti, az olasz köztelevíziónak adott interjúban Juncker elmondta, hogy az nem igazán zavarja, hogy Orbán Viktor kampányt folytat ellene, az idegengyűlölet azonban annál jobban. Véleménye szerint a magyar miniszterelnök
a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek (…), és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem.
Lehet, hogy az isiász már a felfogóképességét is kikezdte a nagy formátumú politikusnak; az is lehet, hogy elkerülte a figyelmét, hogy napi szinten kerülnek napvilágra borzasztóbbnál borzasztóbb hírek, melyekben a migránsok általi nemi erőszak, gyilkosság, brutális verések és megfélemlítés kapja a főszerepet Nyugat-Európában. Gusztustalan és nemtelen dolog azt mondani, hogy aki ebben veszélyt lát, az rasszista és idegengyűlölő, hiszen a magyarokra igazán nem lehet azt mondani, hogy nem befogadóak, azonban a fent említett nyugat-európai káoszra nincs szükségünk. De ha már az idegengyűlöletet akarja kigyomlálni, kezdje azokkal, akik nem fogadják el a befogadók kultúráját, akik hetente gyújtanak fel katolikus templomokat Franciaországban és a saría jog bevezetését követelik Európában.
Juncker szerint azonban a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, pedig az idáig Európába érkező bevándorlók jó része nem akar és nem is tud beilleszkedni, miközben egyre több iszlamistát tartóztatnak le a rendőrök; pár napja például Németországban fogtak el több városban legalább nyolc terroristát, akik robbantatni akartak. Lassan minden napra jut egy meghiúsított terrorcselekmény, így sajnos úgy tűnik, hogy inkább az a szerencsétlen, akit összevernek vagy megerőszakolnak a saját hazájában a bevándorlók; aki mindezt tagadja és elkendőzi, az pedig bűnös.
Ezt követően elég félelmetes azt olvasni, hogy Jean-Claude Juncker szerint az Orbán Viktor által fémjelzett nacionalizmus és mások elutasítása vezet háborúhoz. A valóságtól teljesen elrugaszkodott kijelentést elemezve sajnos ki kell jelentenünk, hogy aki így gondolkodik a jelenlegi folyamatok és Európa helyzetét látva, az nem való vezető politikusnak, de a józan paraszti ésszel rendelkező emberek vélhetően kihajítanák egy sarki kocsmából is, ha elkezdené osztani az észt, pedig tudjuk, hogy a bárpultnál jól érezné magát az Európai Bizottság elnöke. A nacionalizmus elítélését a következőképpen magyarázza Juncker, bár ez a gondolatsor inkább egy érettségi előtt álló liberális diák tollából származhatna:
Szeretem a nemzeteket, történelmet, tájakat, kultúrát, a diverzitást (…), de a nemzeti identitáson túl figyelembe kell venni az európai identitást is.
Mély gondolatok egy európai vezetőtől, azonban ha már háborúról beszél, akkor gondolkodjon el arról a veszélyről, melyet az elhibázott, féktelen bevándorlásra építő európai politika okozott a kontinensnek, hiszen egyre több nyugat-európai országban a gyújtópont közelében van a helyzet, miközben Juncker az ebéd utáni feleseket veri be, és könnyes szemmel integet a “szerencsétlen menekülteknek”, akik elárasztják az öreg kontinenst.
Orbán Viktor hétfőn, az Országgyűlés épületében válaszként úgy fogalmazott:
Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson ki senkit, mert az idegengyűlölet nagy mesterét Karl Marxnak hívták.




Szintet lépett a Facebook-cenzúra – Ők döntenék el, hol lakjunk



Nem akarnak szűnni a botrányok a világ legnagyobb közösségi oldala körül. Miután nemrég lezárult a Mueller-féle nyomozás, amelyben a Facebook is érintett volt, mint az orosz befolyás terjesztésének egyik eszköze a 2016-os amerikai választásokon, újabb eljárás indulhat a tech-óriás ellen. A Szilícium-völgy nyugalmát most azzal verték fel Zuckerbergék, hogy diszkriminatív módon reklámoztak ingatlanokat az oldalukon, ezt pedig az amerikai törvények szigorúan büntetik – írja a New York Times.
A Facebooknál megint körvonalazódik egy világraszóló botrány. Az újabb felháborodást az váltotta ki, hogy kiderült: a cég mégsem a szabadság és liberalizmus védőszentje, mint ahogy láttatni szeretné magát. Ehelyett sokkal inkább egy háttérhatalmi machinátornak tűnik, amely információ és dezinformáció virtuóz kombinációjával éri el céljait. Ez volt az esszenciája a nemrégiben megejtett kongresszusi meghallgatásoknak is, ahol végül érdemi felelősségre vonás nélkül engedték el Zuckerberget. De akár gondolhatunk a magyarországi, igen hatékony gondolatrendőrségi tevékenységükre is, melynek során mindent letiltanak, ami egy kicsit is szembemegy az általuk képviselni mondott értékeknek. Ennek a cenzúrának a kiterjesztését valósították meg az Egyesült Államokban, de lehetséges, hogy akár az egész világon is.

MIT JELENT EZ PONTOSAN?


Az Egyesült Államokban a II. világháború után fontos kérdéssé vált – részben a szegregáció felszámolásának megkezdésében -, hogy az ingatlanvásárlók, illetve bérlők igazságos, egyenlő feltételekkel jussanak lakáshoz. Azaz ne lehessen csak azért több bérleti díjat szedni például, mert más etnikumú, vallású a bérlő. Szintén alapvetőnek tartja a törvény, hogy a meghirdetett ingatlanról korra, nemre, felekezetre, rasszra való tekintet nélkül szerezhessen információt bárki.
Ezt szegte meg a Facebook. Kiderült ugyanis, hogy erősen megcenzúrázták az oldalukon megjelenő lakáshirdetéseket, hogy azok csak bizonyos csoportokhoz jussanak el. Ez önmagában ugyan nem feltétlenül lenne probléma, hiszen már rég ismert gyakorlat az olyan algoritmusok használata, amely segít a hirdetést összekapcsolni a hasonló termékkörben keresgélő felhasználót. Most azonban másról van szó. A Lakhatási és Városfejlesztési Minisztérium (HUD) szerint ugyanis a hasonló kategóriájú és elhelyezkedésű ingatlanok közül is van, amelyet szándékosan kifilterez az oldal, ha az adott felhasználó nem esik bele a hirdetés célcsoportjába. Ezek a célcsoportok elsősorban vagyon, rassz és nem szerint vannak felosztva.
Attól függetlenül, hogy ez rendkívül erkölcstelen, Európában nem esik büntetőjogi elbírálás alá. Nem úgy az Egyesült Államokban. Az ott hatályban lévő szabályozás szerint a Facebook súlyosan megsértette a „fair lakhatáshoz” való jogot, emiatt pedig a HUD pert indított a tech-óriás ellen.

CSAK AZ ELSŐ A SORBAN

Sok levelet vitt a postás az elmúlt napokban a Szilícium-völgybe. Egy, a New York Timesnak név nélkül nyilatkozó HUD-tisztviselő azt mondta, hogy több tech-óriásnak, köztük a Google-nek és a Twitternek is küldtek egy levelet, melyben tárgyalásra hívják a cégeket a náluk megjelenő hirdetések kapcsán. A minisztérium a többi céggel egyelőre kompromisszumra készül, a Facebook esetében azonban már nem tudtak szemet hunyni az erős cenzúra felett, így Zuckerbergék kemény pernek nézhetnek elébe.

Egyetlen egy kazárt zsidót nem biztunk meg , és más sem gondolat rendőri szereppre !!! Volt itt nekünk elég cenzorunk még az anyját is cenzurázta , szegény vénségére inkább a mocsárt választotta mint , hogy a lányával éljen !!!
De úgy látszik ez fasiszta zsidó vonás lesz !!! Körben a világban mindenütt koncentrációs táborokat építettnek ki a vakoló páholyba trónoló kazár nagymesterek , úgy , hogy mindennek a kárára akár fekete költségvetésben , de meg kell valósítani a koncentrációs , úgy mond , átnevelő táborokat !!! Hazánkban ez a fogalom a stadionépítési lázban nyilvánul meg , hisz a több mint 300 vakoló páholy nagymesteri döntéssel az egészségügy , oktatás , nyugdíj , bérrendezés terhére is végrehajtandó fekete költségvetési tételeknek számító feladattá vált a Klintoni beszólás ,, csak tegyétek amit mondunk kis pucsinok „ ez a sátán hangja volt , de az is hogy a családokat ki kell tenni a lakásaikból , mert kell a lakás a csámpásaiknak , és Palesztina után Magyar országot is oda dobnák a zsidó fasizmus megteremtésének az érdekében !!! Európa nyugati felét elárasztja a gyarmatbirodalmuk kifosztott népessége , kik jól szervezett terrorhálózatban kezdik bekebelezni Európát . Hogy mire jó ez ???? Amerika úgy akar az Afrikai erőforrásokhoz jutni Kína előtt , hogy a lakosság megélhetését úgy oldja meg , hogy Európára terhelik a migrációt . A népvándorlás ezt a formáját azért vállasztották , hogy a lakosságnak ez a része ne legyen röghöz kötött , csak egy sehonai bitang kamatrabszolga , kit kegyelem kenyérre kárhoztatnak , és egy felhígított gyökerétől megfosztott népességé váljon Európa , hogy a világkormányt be tudják vezetni , a nemzetállamok felszámolásával bizony zsidó gyarmattá válik az
EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK intézménye
nagy üres kazárlófej a népesség koncentrációs átnevelő táborokban tanulja a zsidó fasizmus etikai kódexszét .. .
A többszörösen agymosottak még kikerülhetnek rabszolgának , és ha már rájok untak a beültetett chip rádiós frekvenciás jellre ciánt juttat a biorobot szervezetébe , és
a koma jó lesz még haleledelnek , ha már a szerveit kizsigerelték !!!

Szép új világ remélem a hadszintér is az elűzött magyarok területek felett lesz , és tényleg kiirtják az emberiség 95 % -át 500 milliót tartanának meg a többi úgy is csak az erőforrást élné fel a földön , és ezt úgy képzelik , hogy az ő privilégiumuk , hisz minden háborút azért robbantottak ki a történelem során , hogy az erőforrásokat ne pazarolják a hülye gojokra !!!
Megeshet , hogy végül az egész bolygónk a majmok birodalma lesz , csak egy kis értelmet kell bevinni a tápláléklánc következő láncszenébe !!!
Csak ne hogy tul gyors legyen a fejlődésük . És ők is a kipusztúlásra játszanak az ők vakoló páholyaik révén !!!



Venezuela sötétségbe borult – A történelem első kiberháborúja zajlik?



A nagyhatalmak fenik a késeket és nagyon kemény hangnemben üzengetnek egymásnak: Oroszország és Kína, valamint Törökország és Irán továbbra is a szocialista Nicolás Madurót tekinti legitim venezuelai elnöknek, míg az USA, Anglia és Németország az ellenzéki Juan Guadiót ismeri el vezetőnek, akinek valójában semmiféle hatalma sincs. Eközben leállt az ország legnagyobb vízerőműve, amely az áramellátás 80 százalékáért felelős, és másfél napos éjszaka köszöntött Venezuelára. A kormány szerint kibertámadás történt az ország ellen, amit feltehetően az USA-ból szerveztek. Eközben Oroszország jelezte, hogy megvédi Venezuela olajkészleteit.
Jorge Rodriguez, Venezuela információs minisztere szerint az Egyesült Államok „elektromos háborút” folytat, és ez a legsúlyosabb támadás, ami az országát az elmúlt 200 évben érte. Csütörtökön Caracas és Venezuela számos más városa sötétségbe borult. Az áramkimaradás leállította a főváros metróját, a főutak pedig bedugultak, mivel a közlekedési lámpák nem működtek. Az ország legnagyobb nemzetközi repülőtere is áram nélkül maradt. Az áram Caracas egyes részeire már visszatért, de még sok helyen áll az élet és nem működik semmi. A hírek szerint a Guri vízerőmű irányító rendszere állt le, amely létesítmény az ország villamosenergia-termelésének 80 százalékát adja. A miniszter szerint az amerikai szabotázst az bizonyítja leginkább, hogy Marco Rubio, Florida szenátora az incidens után néhány perccel már tweetelt és mindenről pontosan tudott.

AZ OROSZOK RENGETEK PÉNZT FEKTETTEK BE



Ha igaz, amit Maduróék állítanak, akkor már kiberháborúról beszélhetünk, amely egy teljesen új dimenziója a hadviselésnek. Oroszország ennek megfelelően elég hisztérikusan reagált és közölte, hogy a legerélyesebb módon megvédi Venezuela olajkészleteit. Lavrov orosz külügyminiszter pedig közölte, hogy megakadályozza a latin-amerikai ország destabilizálását. Oroszország évek óta jóban van Maduróval, és milliárdos hiteleket nyújt és olajbefektetések formájában. Az orosz állam által ellenőrzött Rosznyefty például 6 milliárd dollár kölcsönt adott a venezuelai állami PDVSA olajipari cégnek. Törlesztés gyanánt pedig pénz helyett nyersolajat kap.

MARCO RUBIO: A CNN ÖSSZEJÁTSZIK AZ OROSZOKKAL


Eközben az USA ezerrel szervezkedik. John Bolton nemzetbiztonsági főtanácsadó kijelentette:
Szeretnék olyan széles koalíciót látni, amivel Madurót le tudjuk cserélni, és helyettesítjük vele a teljes korrupt rendszert.
Ez annyit jelent, hogy az USA nem akar katonailag beavatkozni, ám minden mást megtesz a jelenlegi kormány elmozdításának érdekében. Boltonnak még volt mondanivalója, hiszen kijelentette: „Ebben a kontextusban nem félünk használni a Monroe-doktrína kifejezést”. Ám ennél sokkal érdekesebb, hogy az amerikai belpolitika összekeveredik a külpolitikával.
Marco Rubio republikánus szenátor, a venezuelai rendszerváltás leghangosabb propagálója azzal vádolta a CNN-t, hogy „összejátszik az oroszokkal”. Annak érdekében, hogy aláássa Juan Guaidó ideiglenes elnökségének alkotmányos alapját, a csatorna úgy hivatkozik rá, mint Venezuela önjelölt elnöke. Rubio szerint ez alapján kijelenthető, hogy a CNN összejátszik az oroszokkal.
Hát, kérem szépen, itt tartunk most! A CNN az oroszok szekerét tolja, az oroszok katonai megoldással fenyegetőznek, míg Venezuelában nincs áram.



Így terjeszt keresztényellenes álhíreket a HVG “jó tollú” fakenews-segédmunkása



Fundamentalista keresztény szülők megakadályoztak egy Darwinról és az evolúcióról szóló előadást, ezzel megfosztva a gyermekeket az értékes tanulás lehetőségétől egy angol iskolában – liheg a kereszténygyűlölettől felspannolva a HVG névtelen fakenews-gyártója. A “jó tollú” baloldali álhír-huszárt nem volt nehéz leleplezni, érdemes azonban összehasonlítani, mit hazudott olvasótáborának tovább éltetve a kétbites, keresztényellenes sztereotípiákat, és hogy ehhez képest mi is a valóság.
A keresztény szülők megfúrták, így nem mutat be egy evolúcióról szóló darabot egy brit iskola – ezzel a felütéssel tálalt egy hírt szombaton a hvg.hu. Már a címben is egyértelműen azt sugallja a portál, hogy az eset hátterében a keresztény szülők avítt, tudományellenes nézetei állnak szemben a felvilágosult nem-keresztény szülőkével, akik viszont azért háborodtak fel (illetve csak egyet szólaltatott meg az idézett cikk), mert így csemetéiket “megfosztották egy értékes tanulási lehetőségtől”. A kép tehát világos: a HVG azt sugalmazza, hogy a keresztény szülők megakadályozták, hogy az evolúció tanai terjedhessenek felvilágosult korunkban. Lássuk, a teljes képből mit is igyekezett kidomborítani a keresztényeket hülyéző fordítástorzó.
A HVG úgy bontja ki ugyanis a történetet, hogy
több család azzal fenyegetőzött, hogy kiveszi a gyereket a 7-11 éveseknek szánt darabból, mert szerintük az gúnyt űzött egy püspökből az evolúció körül zajló történelmi vita bemutatásánál.
Gyorsan ide is biggyeszti a portál a felvilágosult nem-keresztény szülők aggódó felháborodását, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy
gyerekeiket megfosztották egy értékes tanulási lehetőségtől.
A HVG egy név nélkül nyilatkozó (!) szülőre is hivatkozik, aki szerint
elfogadhatatlan, hogy fundamentalista vallási nézetek befolyásoljanak egy általános iskolát, és megfosszák a gyerekeket a tudástól.
Bonyolítsuk meg a kétbites egyszerűségű szándékos, keresztényellenes félrefordítást a szikár tényekkel. A BBC – nem mellesleg szintén enyhén áthallásos – cikke ugyanis a valóságban arról számol be, hogy összesen hat szülő jelezte problémáját a Charles Darwinról és az evolúcióról szóló Darwin Rocks című előadás kapcsán. A hat, állítólagosan fundamentalista szülő a valóságban azért tiltakozott, mert “aggodalomra adott okot” a számukra a darab szövegében is megjelenő “bump and grind”, egy erősen szexuális tartalmú táncforma. A bump ‘n grind ebben az értelmezésben – ahogyan a jelenlegi angol szlengben is – a “szex a táncparketten” megfelelője, azaz amikor férfiak a lehető legközelebb a nőhöz simulva imitálnak szexuális aktust. No de nincs is ezzel semmi baj egy szórakozóhelyen, amíg kölcsönös a tánc élvezete, az azonban már nem biztos, hogy 7-11 éves gyerekekre tartozik az efféle tánc, még ha emiatt “értékes tanulási lehetőségtől” is fosztódnak meg, nem beszélve arról, miért is szükséges az evolúció fogalmának bemutatásához ez a táncforma.
A HVG azt is szándékosan kifelejti a történetből, hogy az említett hat szülőből három fejezte ki aggályait amiatt, hogy egy püspököt egy különálló jelenetben tesznek gúny tárgyává. Az említett aggódó szülőknek ugyanakkor – akik között ráadásul egy tanár is akadt – amiatt volt problémájuk a püspök kiparodizálásával, mert “ez nem pontosan tükrözte a tudományról vallott keresztény nézeteket”. Hogy egyértelműsítsük: a gonosz, keresztény fundamentalista szülőknek az volt a problémájuk, hogy a darab ahelyett, hogy objektív képet adott volna a kereszténység és a tudomány, jelen esetben az evolúció viszonyáról, inkább kigúnyol egy püspököt, ezzel is erősítve a keresztényellenes, fundamentalista ateista sztereotípiákat. A szülők szerint ha tehát valaki megfosztotta a gyerekeket a valódi tudás lehetőségétől, az maga a darab szerzője, aki az objektivitást hatásvadászatra cserélte le.
Nos, ezek után már csak az a kérdés, mi szüksége volt a HVG kereszténygyűlöletbe pállott hírhamisítójának és magának a portálnak arra, hogy a tényeket szándékosan meghamisítsa, elhallgassa, és hazugságokkal gyomrozza a keresztényeket. Ilyen a baloldal “jó tollú” újságírója, amelynek a jobboldali médiamunkás a nyomába sem ér? Vagy az is lehet, hogy nem az újságírás a valódi baloldali műfaj, hanem az ideológia-vezérelte hazugsággyártás? Ami viszont az újságírás szégyene…
Forrás: hvg.hu/bbc.co.uk; Vezetőkép: salon.com

Ő már a kaszás düllői zsibagógájából szeretné hallani a héber üzeneteket !!!!!





A muszlim férfiak szabad vadászterületévé vált Európa és az itteni nők


Veszélyben vannak az európai nők jogai a Migrációkutató Intézet legújabb tanulmánya szerint. A jelentés felhívja a figyelmet a saríatörvényekre szocializálódott bevándorlótömegek által jelentett fenyegetésre, melyek elsősorban a nőket érintik. A negatív diszkrimináció pedig csak a jéghegy csúcsát jelenti, ha a nem muzulmán nőkre vonatkozó veszélyeket nézzük.
SZALAI SZILÁRD
A nyugati befogadó országok egyre élesebben szembesülnek azzal a jelenséggel, hogy bevándorlóik a saríát, az iszlám jogot tekintik magukra vonatkozóan kötelezőnek.
Ezek a vallási/jogi követelmények azonban alkalmanként – az európai fogalmak szerint – bűncselekmények.
Fokozza a problémát, hogy a befogadó országok hatóságai bizonyos jogkonfliktusokban a saría törvényeknek adnak helyt a hatályos állami szabályozással szemben; egyszerűbben fogalmazva: pozitív diszkriminációban részesítik azon bűnelkövetőket, akik vallási törvényekre hivatkoznak bizonyos bűncselekmények elkövetésekor.
A nők jogai – úgy tűnik – az emberi jogok keresztes lovagjainak szemében másodlagossá váltak.

TÖBBNEJŰSÉG, A LIBERÁL-DEMOKRÁCIÁK KEDVENCE

Megjöttek. Fotó: Domenic Aquilina/MTI/EPA
A muszlim fiatal férfiaknak egyfajta szabad vadászterületévé vált Európa és a benne élő nők, és nem minden férfi mondott le a vallási szabályok szerint nekik járó többnejűségről.
Míg elvben minden európai ország jogrendszerében csak a monogám házasság létezik, addig a valóság az, hogy az Egyesült Királyságban már 20000 poligám házasságot kötöttek, Franciaország pedig már 2006-ra elérte ezt a számot, a hatóságok azonban nem tesznek gyakorlatilag semmit ez ellen a liberális politikai korrektség terrorja miatt.
Amellett, hogy a poligámia intézménye minden európai jogrendszerrel ellentétes és mély érzelmi károkat okozhat a nem erre szocializálódott keresztény/nem muszlim nőkben, kiváló táptalajt szolgáltat a nyitott társadalom híveinek a hagyományos házasság- és családmodell teljes leépítéséhez, így hozzájárulva a Soros-elit által megálmodott nyílt társadalomhoz.

EMBERKERESKEDELEM, PEDOFÍLIA


Az illegális migráció bázisterületét jelentő Közel-Keleten és Afrika nagyobb részén évezredes hagyománya van a gyermekházasságoknak, ami természetesen azt is jelenti, hogy a fiatalkorú lányokkal az idő előtti szexuális kapcsolat természetes.
Ez egy újabb olyan, a saría által engedélyezett jog, amely az európai törvények szerint nemhogy illegális, de igen súlyos bűncselekményt, pedofíliát valósít meg, mégis szemet hunynak felette a haladó nyugati országok hatóságai. Ilyen felvilágosult elveket vall Németország is, ahol a belügyminisztérium adatai szerint 2016 júliusában 1475 házas gyermeket regisztráltak, ráadásul ebből 361 fő a 14-ik életévét sem töltötte be. A Zeit című német lap információi szerint a házas gyermekek 80 százaléka lány volt.
A lányok férjhez adása a szó szoros értelmében egy adásvételi ügylet, ahol a lány apja a másik családfő által nyújtott valamilyen ellenszolgáltatás (pénz, szívesség, stb.) fejében eladja lányát. A lány az új családjában teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerül; jogait az határozza meg, hogy férje mit enged meg neki. Ez a gyakorlat saját fogalmaink szerint kimeríti az emberkereskedelem fogalmát, sőt, annak minősített esetét valósítja meg. A saría szerint viszont megengedett.
A szervezett tömegmigráció 2015-ös megjelenésével fellendült a gyermekkereskedelem piaca. A keresletet az olyan menekültek hajtották fel, akiknek a kedvezőbb menekültstátusz elbírálása érdekében szükségük volt egy kiskorúra, akinek köszönhetően enyhébb feltételeket kellett teljesíteniük, adott esetben jobb szociális támogatásokat vehettek igénybe. Sok, ilyen célra vásárolt gyermek most bűnbandákhoz verődve próbál megélhetést találni, miután „szüleiknek” már nincs szükségük rájuk.

ÁRJEGYZÉK

Kinek hol a helye. Fotó: Holger Hollemann/MTI/EPA
A Migrációkutató Intézet kiderítette: az Iszlám Állam kiadott egy hatósági árjegyzéket a keresztény és jazidi nők forgalmi áráról. Ezen a listán tételesen feltüntették, hogy kortól függően mennyit ér egy nő.
A papír szerint egy 1-9 éves kislány 160 amerikai dollárt ér, míg egy 40 és 50 közötti nő már 40 dollárért is megvásárolható volt.
Mahmoud Hadzsi Szalih, Iraki Kurdisztán a „mártírok sorsáért felelős minisztere” szerint 3000 keresztény és jazidi nőt rabolhatott el rabszolgának az Iszlám Állam, és közülük 1500 lett öngyilkos. A rabszolgának elhurcolt nők, lányok, anyák megpróbáltatásai ezzel nem érnek véget. Sokan ugyanis teherbe esnek az erőszakolások miatt. A magukat a hit szent harcosainak tartó IÁ milicisták azonban nem vállalhatnak fel egy hitetlentől született gyereket, ezért kényszerabortuszt alkalmaznak, külföldről szerzett orvosokkal.

A “JOGVÉDŐK” SÉRTIK AZ EURÓPAI NŐK JOGAIT


A Migrációkutató végkövetkeztetése az, hogy ideje lenne átgondolniuk az emberi jogok védelmére hivatkozó brüsszeli politikusoknak, hogy kiknek a jogait szeretnék védeni. Most úgy néz ki, hogy olyan néptömegeket kívánnak betelepíteni Európába a jogvédők, akik minden önrendelkezését meg szeretnék szüntetni az európai nőknek.
Forrás: Migrációkutató Intézet; Kiemelt kép: 888.hu/AFPFacebook hozzászólások





Anya helyett “szülő 1”? Franciaország felszámolja a családokat és önmagát – Tisóczki Flóra vendégírása




Reszkessetek betörők itt vannak a buzik !!!
Ha elkapnak lukon vágnak benneteket !!!

Nem lesz hová dugni a gyémánt nagy értékű ékszereket !!
Manapság a társadalom nagy része erkölcsi és etikai válságban éli mindennapjait, és szinte nincs olyan nap, amikor ne találnánk ennek igazolására egy-egy újabb példát. Franciaországban a Nemzetgyűlés a napokban fogadta el azt a törvényt, amely révén a jövőben nem lehet az iskolákban anyának és apának hívni a szülőket. A „szülő 1” és „szülő 2” elnevezéssel úgy tűnik, el kell kezdeni megbarátkozni. Legalábbis a franciáknak.
A cél világszerte a nemzetállamok, a családok és a pozitív értelemben vett családi kötelékek felszámolása, a gyökértelenség elérése és a szabadság teljes megvalósításának ígérete a felelősségvállalás maximális mellőzése mellett. Szabadság azonban nincs felelősség nélkül, és a szabadság soha nem lehet azonos a felelőtlenséggel vagy a felelősségre vonás alóli mentességgel. Az empátia hiánya, az érdektelenség és az állandó politikai korrektség jegyében definiált és elvárt tolerancia is mind azt generálták, hogy egy érzelmileg kommunikálni képtelen generáció nő fel a szemünk előtt. Ma már jobban vigyáz az átlagember a kütyüjeire, mint az emberi kapcsolataira, a családjára, a gyermekére vagy a saját egészségére. Minden állami döntés, amely azt támogatja, hogy a családi kötelékeket közvetve vagy közvetlenül elvitassa, a nemi szerepek megítélését megváltoztassa, komoly károkat okoz a társadalmi tudatban és hosszú távon egy nemzet jövőjében, akár annak fennmaradását is veszélyeztetve.
Magyarországon mindezen döntések vagy magatartások társadalomra való ráerőltetése helyett Családvédelmi Akciótervet jelentett be a kormány. Valószínűsítem, hogy már mindannyian találkoztunk azzal a jelenséggel, amikor a szülő nem képes odafigyelni a gyermekére, mert sokkal fontosabb az, mit mutat az okostelefon képernyője. Sokkal mélyebben gyökerező problémáról van szó, mint gondolnánk, az ok pedig nem abban keresendő, hogy szereti-e valaki a gyermekét vagy sem. Az elidegenedés és az elidegenítés a két kulcsszó. Közvetve, de a francia nemzetgyűlési döntés is ezt idézi elő. Mesterségesen. Az érzelmi analfabéták korát éli a világ, hiszen a már önmagától is elidegenedő ember a másik embert és néha már a saját gyermekét is tárgyként vagy valamiféle semleges képződményként kezeli.
Hogyan érdemes a családra és a házasságra tekinteni? A házasság amellett, hogy egy polgári jogi jogintézmény, vallási értelemben szentség. Ideális esetben a család alapja a házasság, a család pedig a társadalom alapegysége. A család védőbástya, a legjobb közeg a gyermekek felnevelésére, minden innen indul, hiszen ideális esetben mindent innen hoz magával és épít be magába a gyermek. A család szövetség. A család biztonság. A múlt vasárnap bejelentett kormányzati döntésekkel bővült a családok előtt álló lehetőségek köre. A kérdés, hogy az egyes ember mit akar a jövőjével kezdeni és képes-e feldolgozni azt, ami történik körülötte és vele?
Úgy tűnik, hogy egyeseknek az állandó kesergés és elégedetlenség olyan, mint a levegő: meghalnának nélküle. Jó kérdés, hogy eljön-e valaha az idő, amikor a folyton kritikus elégedetlenkedők elismerik, hogy bohócparádé helyett a munka, a szorgalom és a kitartás vihetik előre az embert, a családokat és a társadalmat? Illúzió lenne azt gondolni, hogy elismernék. Elismerés nincs. Kritika van. De az mindig. Marad tehát a mély csalódottság, amelyet minden egyes napon káros tetteikkel okoznak nekünk (itthon és külföldön), és marad az a küzdelem, amely nem lehet hiábavaló.
Szerző: Tisóczki Flóra, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke






A Szemkilövető, akit a szemkilövetések nem zavartak – csak László Petra



László Petra regisztrációját nem áll módunkban elfogadni” – válaszolta a Demokratikus Koalíció sajtóirodája portálunknak. Operatőr kollégánkat Gyurcsány szektapártjának mai kampánynyitójára szerettük volna bejuttatni – de ezek szerint nem volt rá „mód”. Hogy miért? Csak. Indoklás nuku. Azért itt álljunk meg egy szóra! Mitől ilyen majrésak Szemkilövetőék? Amikor magyarokat kellett lövetni, lovasrohammal legázolni, majd az egészet letagadni, kevésbé voltak érzékenyek. Attól sincsenek skrupulusaik, hogy sokmilliárdos maffiabűncselekmény vádlottját tegyék a választási listájukra. De egy jogerősen is ártatlan operatőrtől kiveri őket a ragya. Ilyen arcátlansághoz vízilóbőrpofa kell!
Persze, sejtjük, honnan fúj a szél (honnan hozza szemünkbe Gyurcsány könnygázfüstjét). László Petra „bűne” az, hogy 2015-ben a magyar államhatárt illegálisan átlépő, a rendőri fölszólításra fittyet hányó és az őrajta is átrobogó migránscsordától megrémülve ösztönösen fölemelte kétszer a lábát. Emiatt iszlamista terroristák vérdíjat tűztek ki a fejére. Az iszlamista terroristáknál is rosszabb európai liberálisok pedig a nyilvánosság fórumain deresre húzták, fölnégyelték kolléganőnket. Legszívesebben forró olajban is megsütögették volna. Az akkor már balra kacsingató Jobbik tévéje egyből kirúgta őt, de a liberális lincselő kórusnak ez nem volt elég. Vért akartak. Megkapták: az ügyészség vádat emelt a kétgyermekes családanya ellen garázdaság címén. Ám a vád elhasalt, miután a Kúria tavaly októberben jogerősen fölmentetteLászló Petrát. A bíróság kimondta: kolléganőnk nem rúgta meg Oszama Abdul Mohsent, a férfi azért esett el, mert az őt lefogó rendőr hirtelen elengedte. (Oszamáról aztán kiderült, kurdok elleni tömeggyilkosságokban vehetett részt.)
Azonban az iszlamista terroristáknál is rosszabb európai liberálisok magasról tesznek a Kúria ítéletére, az igazságra is. Nem érdekli őket,
  • hogy László Petra jogerősen ártatlan, nem követett el bűncselekményt;
  • hogy az eset után bocsánatot kért;
  • hogy a fejére kitűzött vérdíj miatt családjának menekülnie kellett, életveszélyben voltak (s talán vannak ma is);
  • hogy a kétgyermekes családanya hónapokig nem talált munkát;
  • hogy egyik rokona belehalt a vendettába.
Mindez a liberális lincselőknek nem számít. Őket egy magyar családanya évekig tartó kálváriájánál, tönkretételénél ezerszer jobban érdekel egy hazánkba illegálisan betörő migráns (terrorista) vélt „sérelme” (már amennyiben egy sérülést sem okozó önkéntelen rúgás „sérelem”). Nekik minden idegen előrébb való egy magyarnál. Ennek az aljasságlavinának a része a Gyurcsány-párt tegnapi válaszlevele, amellyel kitiltják kampánynyitójukról kolléganőnket. 
Ezt a választ kapta Ambrus Petra kolléganőnk a szektapárttól…
Bicskanyitogató az egész. És nemcsak a fentebb írtak fényében. Hát miféle elvetemült, szemforgató gazemberség szükséges ahhoz, hogy épp a Szemkilövető pártja játssza el az európai értelemben vett érzékenykedőt? Annak az alaknak a szektapártja, aki 2006 őszén – hogy hatalmát mentse – rávezényelte a vízágyús, sörétes vadászpuskás karhatalmat a tüntetőkre, ünneplőkre, járókelőkre. A maszkos, azonosító nélküli pribékjei szemeket lőttek ki, ujjakat törtek el, többeknek maradandó sérüléseket okoztak. A 2006. október 23-ai gumilövedékes rendőrterrornak legkevesebb tizennégy szemsérültje volt a kórházaktól származó adatok szerint. A Civil Jogász Bizottság jelentése szerint közülük négyen maradandó fogyatékosságot szenvedtek. 
De Gyurcsánynak megérte, hiszen a szemkilövetésekkel hazakergette a tüntetőket, hatalmon maradhatott, és jutott még három éve, hogy lepusztítsa, kiárusítsa, eladósítsa hazánkat. Mikor a bukása után a szemkilövetésekről kérdezték, cinikusan azt felelte:
Emberek szemét? Hány ilyen emberről tud ön? Beszélgessünk tisztességesen.
Tisztességesen beszélgetni? Egy erkölcstelen, beteges hazudozóval, aki a hatalma megtartásáért megvakíttatta Csorba Attilát, Nagy Lászlót és Kenéz Károlyt, majd az egészet még pofátlanul le is tagadta? A Böszmével, aki egy hatmilliárdos kárt okozó bűnszervezet feltételezett vezetőjét, Czeglédy Csabát indítja az uniós választáson, hátha a mentelmi jogos trükközéssel egy időre megakaszthatja a büntetőeljárást s ezzel késleltetheti a bűnözők elszámoltatását? Tisztességesen beszélgetni a Hibbant Néróval (Morvai Krisztina névleleménye), aki úton-útfélen a magyar sajtószabadságért aggódik, miközben kitiltja a neki nem tetsző operatőrt a párthaknijáról? Ugyan!
Gyurcsány már csak egy rossz vicc, egy lejárt szavatosságú ócska proli, aki László Petra cipője talpáig sem ér fel.


EZT A BUZNYÁK SZOPÓGÉPET ABBA A VESZÉLYES HULLADÉKBA KELLENE BELEFOLYTANI AMIT A BAUKXIT BÁNYÁKBA LERAKOT .!!!! a VÖRÖSISZAP TÁROLÓKBA AMIT HORDOTT ÉS TALÁN Ő ROBBANTOTTA FEL A MÁSIkat , vagy robantatta fel . Az ilyen gyilkosnak nem jár kegyelem , és nem jár kimélet !! Lámpa vasra vele mint 56- ban az ÁVH gyilkosokkal !!! Mi van fiuk a Pintérnek kifogyott a municiója , vagy egy páholyba tartoznak , és így néha másnak is kell vinni a pálmát ????
Az ilyen állatokat mindenhol másut koporsói járatra itéltettek volna , a besugárzás , vagy a rák már rég kijárt volna neki , minz Antalnak is %!!!
A gyilkos családba , már a pápa sem szent csak a metszet farok a favorit !!!


Kádár forog a sírjában ezekre csak a halottak szavaznak , meg a páholy tagjai kötelességből !!!!


1 megjegyzés:

  1. Szia,
    Ön egy megbízható hitelezőt keres, fáradt a bankok és a jelzálog letiltásáról, fáradt-e alapokat keresni vállalkozása finanszírozására, vagy pénzügyi szempontból zavarban van, hogy nem tudja kifizetni adósságait és számláit? Gondolkozik pénzügyi segítségre? míg ne siess most, és ragadja meg a garantált és garantált kölcsönt ma, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: annaloanfinance@gmail.com, a gyors csevegéshez vagy a WhatsApp-hoz / +35677926593.

    VálaszTörlés