2019. április 16., kedd

Földház építésének mozzanatai



Földház építésének mozzanatai 

Kelly Hart egy kis földzsák Dome I. részéneképítése


Az alábbiakban egy lépésről lépésre ismertetjük az első kísérleti földzsák kupola létrehozásának módját. Ezt a kupolát "Riceland" -nek hívtuk, miután a márkanevet a polipropilén rizszsákokra nyomtatták. A belső átmérő 4,3 méter.
Ez a prototípus kupola modellként szolgálhat a sürgősségi menedékhelyek, kabinok, stúdiók, kerti fészerek stb. Számára. Ez jól működik a földrengéses területeken és az áradások, szélek és hurrikánok által érintett helyeken. A természeti katasztrófák által hajléktalan emberek számára gyors lakhatásként használható, például Pakisztánban, Törökországban, Iránban, Indonéziában, Indiában, Srí Lankán és El Salvadorban.

Szintje a webhelyet
Először ki kell választania egy építési helyet a kupolához, amely jól elvezetett, ahol a víz nem fog összegyűjteni. Ezután megjelölheti azt a középpontot, ahol a kupola állni fog, és ott marad, amíg a kupola közel lesz. Jelölje meg a szintezendő kerületet egy, a téthez kapcsolódó húr vagy kötél sugárként (ebben az esetben 7 láb és egy további 2 láb ... vagy 9 láb ... 3 méter alatt ). Egy lapátot és egy szintet használva tisztítsa meg a törmelék területét, és a kör alakú területet többé-kevésbé szintre emelje.
A kerületi árok ásása

Azokban a területeken, ahol a nehezebb talajok nem tudnak jól kiürülni, fontos, hogy a kupolára építsen egy törmeléket. Ez segít megtartani a nedvességet a zsák falában, és a falat „megdöbbentőnek” tartja, ha a talaj lefagy. Ugyanezzel a középponttal jelölje meg a fal belső körét és a külső kört is (ez attól függ, hogy mennyi a zsákja.) Jelölje meg a bejárat helyét is, amely elegendő helyet biztosít az ajtónak és a fa- vagy acélkeretnek . Vegye figyelembe, hogy ez a bejárati lábazat befelé fut, hogy támogassa a függőleges ajtót, miután a kupola befelé hajlik.
Töltse ki az árkot a macskakövekkel
Gyűjtsük össze, vagy szállítsd a törmeléket, hogy kitöltsd az árkot. Ez lehet kis kövek, kavics vagy "városi" (betört törmelék). Észreveszed, hogy ez az árok egy dróthálóval béleltek. Ezt azért tettem, mert a talaj laza homok, amely könnyen barlangolhat, és kitölti a törmelék üregeit, de ez valószínűleg nem szükséges a legtöbb talajjal.
Milyen magas az árok kitöltéséhez?
Ez attól függ, hogy a zsákok első sorát (vagy sorait) ki akarja-e süllyeszteni az árokba vagy sem. A zsákok első sorát földi szinten helyeztük el. Olyan helyzetekben, ahol az árvíz vagy a földrengés előfordulhat, előnyös lehet a zsákok talajba történő bemélyedése, hogy még ha a kupolát körülvevő talaj is aláássa, a kupola valószínűleg nem érinti magát.
Milyen táska használható?
Szabványos, 50 kiló nyomott polipropilén rizs zsákokat használtunk, melyeket 1000 darab bálából vásárolhatunk. Ha a zsákokat laza anyaggal töltötte, akkor nagyon fontos, hogy a poli zsákokat használják, mert erősebbek és nem lesznek károsodtak, ha vakolták őket. Ha a zsákokat egy adobe vagy stabilizált anyaggal kívánja kitölteni, akkor a zsákvászon vagy más természetes anyagok a zsákok számára működhetnek, mert ha a fal feláll, a zsák ereje nem olyan fontos. A 50 kg-os zsák mérete nagyjából megfelel a legtöbb alkalmazásnak; a fal kb. 38 cm vastag, amikor vakolt. Ha nagyobb zacskóid vannak, lehet, hogy a bázison használják, és ha kisebb zacskóid vannak, akkor a kupola tetejénél dolgozhatnak. Az is lehetséges, hogy nagy csövekben beszerezhető poli-csöveket használunk,
A zsákok kitöltése
Most a zsákok megtölthetők bármilyen anyaggal, amit erre a célra használ. Helyileg bányászott, zúzott vulkáni kőzetet használtunk (scoria), mert könnyű és erősen szigetelő. Lehet, hogy a helyi talajt használhatja a webhelyéről, különösen akkor, ha ott lakik, ahol az éghajlat viszonylag mérsékelt, vagy ha nem akarja megépíteni a struktúrát. Ezt azért mondom, mert csak a talaj önmagában nem nyújt szigetelést. Más lehetséges szigetelőanyagok közé tartozik a rizshéj vagy a perliit. Vegye figyelembe, hogy a rizszsákot nagy acélcsatornával (egy csirke adagoló részével) tartják nyitva. Hagyja, hogy a zsák tetején kb. 20–25 cm (20–25 cm) tér legyen, hogy ez a hajtogatás megtörténjen, amikor a zsákot a falra helyezik.
hogy végül két zsákot kössön A táskák elhelyezése
Használja az árkát, mint útmutatót, helyezze a zsákok első sorát a törmelékre egy tiszta sorban. Fontos, hogy minden zsákot óvatosan helyezze el úgy, hogy az összecsukott fedél a tetején szorosan illeszkedjen a korábban lefektetett zsák aljához, hogy minden zsák teljesen lezárjon. Megjegyezzük továbbá, hogy az egyes zsákok elhelyezése előtt egy polipropilén zsinór (kb. 5 méter hosszú ... 1,5 méter ) alatt helyezhető el, hogy végül két zsákot kössön A táskák elhelyezése
a zsák felett.a zsák felett.

A táskák megkötése
Miután egy zsákot helyeztek el, alaposan meg kell szorítani, hogy a töltőanyag a lehető legkisebb legyen, úgyhogy a kupola falai ne ütközzenek el a falhoz. Ehhez sokféle módszert és eszközt használtam: a táskákból a cipőimtől egyszerűen a házi tamperek használatával. Itt látható a kedvenc szabotázsom. Ez meglehetősen nehéz, ami azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy megemelte a munkát, nem kell annyi izomzatot tennie a löketbe. A szabotázs alapja is olyan széles, mint a táska, így egy tampon a zsák teljes szélességét lefedi.
Szögesdrót elhelyezése
Ahogy a kurzusok folytatódnak, a másik fontos eleme, hogy a 4-pontos szögesdrót két szálát körülbelül 10 cm-re kell elhelyezni a zsákok mindkét oldalán. Ezt a téglával vagy kövekkel helyettesítheti, amíg a következő zsákok lefedik. A szögesdrótnak két funkciója van: 1) segíti a zsákok zárolását és 2) segíti a falnak a felülről kifelé történő kiszélesedését. Ezt a vezetéket minden pálya közé kell helyezni, amikor a fal felemelkedik.
Több kurzus hozzáadása
Az első néhány kurzus meglehetősen függőlegesen kerül egymásra. A zacskóknak tégla alakú mintázatúnak kell lenniük (futó kötés), amikor a fal felemelkedik. Ez a fal erősebb kötését teszi lehetővé. Láthatjuk, hogy a felső pálya alatti két kurzusból készült poli zsineg a felső részén kötve van, hogy még egy integráltabb falat hozzon létre, és hogy az esetleges vakolatnak valami pozitív legyen a tapadáshoz.
A táskák helyének mérése
Egy egyszerű mód a stabil alak kialakítására a kupola számára egy olyan pólus használata, amely pontosan a belső átmérő hossza ( ebben az esetben 14 méter, 4,3 méter ). Ha a rudat a kerület aljára helyezi, majd áthalad a függőleges vonalon, amely a kupola középpontját jelzi, a pólus vége egy megfelelő ívet ír le a kupola alakjához. Ez a loft szintig működik (kb. 8 méteres magasság), majd a kupola felső részét legjobban tényleges kúpos alakban tartják, 30/60 fokos, jobb oldali háromszöget használva. Egy egyszerű állványvezető állítható fel a loft szint felett, hogy segítsen elhelyezni a zsákokat. Ezzel biztosítható, hogy a zsákok egyikét sem hirtelen befelé ne essék be, és a tetőtér több fejhelyiséget is ad.
.
Kelly Hart egy kis földzacskó kupola II 


Bejárati oszlopok
Annak érdekében, hogy a kupola bejáratát stabilizálhassuk, hatalmas oszlopokat kell létrehozni, amelyek segítenek a kívánt alakzat megtartásában, és támogatják az ívet az ajtón. Kettős zsákos elrendezést kaptam, amint a jobb oldalon látható. Ennek érdekében a zsákokat teljesen fel kell tölteni a tetejére, majd meg kell varrni vagy tűzni egy biztonságos szegélyt, amely a táska tartalmát még akkor is megfogná, ha megtörtént. Ezeknek a nagyon telt zsákoknak a hossza megegyezik a két egymás mellé helyezett zsák szélességével. Azt is láthatja, hogy az oszlopzsákok zárolódnak a kupola falzsákjaihoz.
Ajtókeret horgony
Ez az egyik módja annak, hogy az ajtókeretet a zsákoszlophoz rögzítsük úgy, hogy egy darab menetes rúdat helyezünk a tasakok közé, és az egyik végén egy alátétet és anyát rögzítünk. Ezután az ajtókeretet a másik véghez rögzíthetjük, és az oszlophoz kell meghúzni. Erre más megközelítések az, hogy egyszerűen egy hosszabb darab menetes rúdot vezetnek egészen az oszlopon keresztül, és hasonló módon rögzítsék ... vagy hogy egy darab, a körmökön átnyúló körmöket és egy heftérebb darabot fektessenek be csatolva, hogy ez valamit tartalmazzon a keret későbbi rögzítéséhez.
Oszlop és fal összekapcsolása
Ahogy az oszlop és a fal magasabbra nő, és a fal a természetes görbével befelé ferde, a két elem végül egy egyszerű alakba keveredik. Ha megnézzük a fenti képet, majd ezt a képet, láthatjuk, hogy az oszlop emelkedik, ahogy emelkedik. itt az a hely, ahol az ívforma kerül elhelyezésre az ív fölé.
Az ajtókeret csatlakoztatása
Ez a részlet azt mutatja, hogy a fából készült ajtókeret az anyák mélyedésével csavarozva van a zsákoszlopra, hogy ne zavarják az ajtó beszerelését. Miután a keret szorosan fel van húzva, a felesleges menetes rudat le lehet vágni.
Ablakkeretek
A Riceland-ben az ablakos támaszokat standard csőcsatlakozókként használtuk. Ezek olcsóak és különböző méretűek, az ábrán látható módon. Könnyen beállíthatja a csatlakozókat bárhol, ahol csak akarja, és csak a zacskókat rakja körülötte. Szükség lehet arra, hogy a helyükre rögzítsék őket, amíg be nem záródnak a zsákokba, de ha ez megtörténik, meglehetősen szilárdak lesznek. A fal görbéjéhez illeszkedőnek kell lennie. Figyeljék meg a kék tasakot a zsákfal alján; azt használják, hogy megvédje a zsákokat az ultraibolya napsugárzástól, amikor nem dolgozik a projekten. Fontos, hogy a zsákokat lefedjék, mert a nap megrontja őket. Tehát győződjön meg róla, hogy készen áll egy befejező stukkót.
Ajtókeret
Ez az egyszerű, 4X15 cm-es, 4X15 cm-es ajtókeret egy fából készült ajtó befogadására alkalmas, vagy egy acél ajtót is rögzíthet. A tetején lévő fejléc egy kicsit fukar ... egy 4x6 hüvelykes (10X15 cm) darab jobb lenne. A rönkökből készült heftier fejléc talán támogatja a táskákat, anélkül, hogy archív formát hozna létre, ha ez kívánatos.
Az űrlap
Az itt ábrázolt ív formáját két megfelelő rétegre vágott rétegelt lemez készítette, majd 2X4-es (4X10 cm-es) (a teljesen kitöltött zsákok hossza körül) a rétegelt lemezek közötti időközönként szögezték. Ezt az űrlapot az ajtókeret tetején állították be. Ha egyes fóliák illeszkednek az űrlaphoz és az általa támasztott támaszokhoz, akkor ezek könnyen eltávolíthatók, amikor az űrlap felszabadul. Az űrlapot újra és újra felhasználhatjuk az ilyen méretű ívekre. Ne feledje, hogy a zsákfalat tarps borítja, hogy a nap ne maradjon rajta.
A zsákok elhelyezése az űrlapon
Az ív készítéséhez teljesen teli zsákokat használnak, amelyek biztonságosan el vannak borítva a tetején. A zsákokat úgy helyezik el, hogy kifelé sugározzanak, és a helyükre kell ütköznie. Folytassa a zsákok szimmetrikus elhelyezésével az űrlap mindkét oldalán. Amikor eljutsz a csúcsra, egy kicsit bonyolult, hogy az utolsó néhány zsákot helyére tesszük; szükség lehet némi meggyőzésre egy darab rétegelt lemezzel, vagy valami olyasvalamivel, ami a helyére csúszik. Ne távolítsa el az űrlapot addig, amíg a kupola falát nem fedi le teljesen, vagy ha fennáll a veszélye annak, hogy az ív kiszélesedik és összeomlik.
A tetőtáblák
Miután megérkezett a szintre, ahová a padlást szeretné látni, az erre szolgáló gerendákat a zsákfalra lehet helyezni, és tökéletesen vízszintesre vágni. Láthatjuk, hogy ezek egyenletesen vannak elhelyezve és függőlegesen el vannak zárva. Ehhez a tetőtérhez 2X8 hüvelyk (4X20 cm) gerendákat használtam, de kis naplók is használhatók. Rönkekkel előfúrhatók, és 1/2 hüvelyk (1,3 cm-es) acéldarabokkal rögzíthetők a zsák falához.




Kelly Hart egy kis földzsák Dome III 


A kupola tetejének befejezése
Ahogy közeledik a kupola tetejéhez, szükségessé válik a zsák hajtogatott végének szögezése, hogy alkalmazkodjon a körkörös pálya egyre szűkebb szögéhez. Ez meglehetősen könnyen elvégezhető, csak úgy, hogy a táska tartalmát úgy állítjuk elő, hogy ez a szög alakú. A kupola kúpos tetején dolgozva valójában mászhat a külső téren, mint egy kis hegyre. Figyeljük meg, hogy a kupola alsó részét megtartottam a napfény megtartása érdekében, mivel még nem vakolták.
A végső zsákok!
Ez a nézet a befejezett kupola tetején belülről néz ki. Ha egy légtelenítőt szeretne itt elhelyezni (ami jó ötlet), akkor az utolsó néhány zsákot egy kicsit mozgathatjuk, hogy helyet biztosítsanak rá. Ebből a célból 6-8 cm (15-20 cm) PVC csövet használtam, majd végül egy hevedergömböt használtam egy szellőzőnyíláshoz.
Az űrlap kiadása
Miután a zsákokat az ív fölé rakják, az űrlap kioldható. Amint azt korábban említettük, segít abban, hogy a forma a helyére kerüljön, hogy a lapátok könnyen lehúzódjanak, hogy le lehessen vonni a formát, és kihúzhassák.
Nézd Ma, nincs forma!
Mindig elképesztően kellemes, ha kiadja az űrlapot, és látja, hogy az ív egészen önmagában áll.

Gipsz alkalmazása
Végül eljött az ideje, hogy vakolatot helyezzünk a földzsákokra. Ezt bizonyos mértékig el lehet végezni, miközben végigmegy, de sok szempontból könnyebb várni, amíg az összes zsák munka megtörténik, és a vakolatot végső lépésként végzi. Úgy döntöttünk, hogy gipszként kísérletezzük a papercrete (portlandcementrel és homokkal kevert papírral), és ez jól működik, legalábbis viszonylag száraz éghajlatunkban. A papercrete növeli a fal szigetelési értékét. A kupola külső részének egyéb lehetséges vakolatanyagai a szokásos cementkötésű és stabilizált földes vakolatok. Míg a papercrete nedvességet szív, mint egy szivacs, a nedvesség soha nem költözik a kupola belsejébe. Más vakolatok megkövetelhetik, hogy a gipsz felhordása előtt nedvességgátlót (például polietilénlemezt) helyezzenek a kupola fölé,
A Windows körül végzett munka
Itt körbevágom az egyik kerek ablakot, felkészülve arra, hogy ténylegesen telepítsem az üvegt. Az ablak fölött láthatók a zsákfalon átnyúló gerendák végei, a külsővel kiegyenlítve. Ezeket a fa alkatrészeket a zsákokkal együtt vakolják. Bizonyos esetekben egy fa-tartósítószert vagy tömítőbevonatot helyeztem a fa végeire, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem szívnak fel túl sok nedvességet, és az idő múlásával hajlamosak rothadni.
Az üveg felszerelése
Miközben a vakolat még nedves, az üvegre helyeztem az ablakot a nyílás fölé, és a körmét körbefutottam simítóval, hogy jelezzem, hogy az üvegnek meg kell felelnie. Az üveg, amit használtam, üvegboltokban kapták másodpercenként vagy üvegként, amit olcsón akartak eladni, mert hibás volt, vagy senki sem vette fel. Ennek nagy része a "thermalpane" (két réteg üveg) volt a jobb szigetelés érdekében. Bizonyos esetekben a pultok közötti tömítés lehetővé tette a nedvesség belépését az üvegbe, de ezek többnyire megmaradtak.
A vakolat előkészítése az üveg elfogadásához
A pontszerű vonal használatával eltávolítom a nedves gipszet ahhoz, hogy az üregbe ürítsem az üveget. Az üveg elhelyezése többször is eltarthat, hogy biztos legyen a jó illeszkedés. Miután meggyőződött arról, hogy az üveg illeszkedik, hagyja, hogy a vakolat be legyen állítva az üveg tényleges telepítése előtt; ez az üvegnek szilárd alapot biztosít ahhoz, hogy üljön. A Riceland-szel két vakolatot nyújtottam be, hogy amikor a második réteget csináltam, átfedtem az üveget az új gipszel a tetején és a két oldalon. Az alsó az eredeti kabátjával egyenletesen maradt, így a víz elfogyott ... olyan, mint a zsindelyek.
Az első vakolat bevonata
A vakolás olyan tevékenység, ahol a segítség mindig üdvözlendő. Nem sok tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy ezt megtehesse, és ez lehet egy vidám társadalmi ügy.
Szellőztetők és befejezett ablak
Itt láthatja a felső légbevezetőt, a motorháztetővel együtt, hogy az eső ne kerüljön be. Ezt a rovarok bejutásának megőrzésére is átvizsgálhatjuk. A rozsdamentes acél szigetelésű tűzhely szellőzőnyílása a felső nyílás alatt van. Azt is láthatjuk, hogy a vakolat utolsó rétegét átfedik az ablakon, hogy vízbe kerüljön. A beömlő szellőzőnyílások stratégiai elrendezésűek lehetnek alacsonyabb szinteken ... ezt az építés folyamatában kell elvégezni.
Befejezett kupola!
A nyár folyamán elkezdtük a Riceland építését, és azóta, hogy a hó repült, benne és hangulatos volt benne.
Szín hozzáadása
A végső színbevonatot szokásos cement-stukkó módszerekkel vagy a vakolat festésével lehet alkalmazni. A bal oldali papercetonon latexrel stabilizált pigmentált mészmosót használtam.












Apró házak

















a talmi csillogás































Mire is készül fel az emberiség ? A mások leigázására , rabszolgává tételére , kirablására , Egyes kormányok ma is ezt gyakorolják !!!!
És valyon meddig jutnak el ? Hát bizony szégyellik bevallani , de csak a halálig jutnak el !!! Minden ember sorsa az élettel kezdődik , és egy jó , vagy rosz sors után , mely lehet betegségekkel terhelt is , de a végén a sirig jut az ember . Hogy a nagyratörő tervéből mit valósít meg , az az önzéséből , és a gőgjétől függ , de a lényeg mindent itt kell hagynia !!! Lehet olyan gazdag , hogy , már a 10 . szívet ültetik be neki , és félévente lecserélik a vérét , és közben egyes szerveit is ki kell cserélniük , mert a sok gyógyszermellékhatása tönkre vágta az egészséges szerveit is , de végül ő is a tulvilágra jut :::: . A jámbor jóravaló lélek ezért nem vágyik ilyen hivságokra , és ahol tudd segít embertársain , és nem gyilkolja mint a koszos cionista kazár , ki betolakodó , és bajkeverő volt egész életében , hogy úgy mondjam meg is érdemli a sorsát , és remélem a migráns muszlimok harcosabbak , és erőszakosabbak lesznek mint ők , a keresztényeknek , meg azt kell elérniük , hogy ez az erőszak csakis e kazár ingyenélőkre terjedjen ki , hogy , vagy meneküljenek el , vagy öljék meg őket ,. Mert amit művelnek azzal a Palesztin néppel , amelyik tulajdonképpen igazából a sémi zsidó faj megtestesítője , nem úgy mint a kazár , aki átesett egy fityma műtéten , és azt üvölti torka szakadtából , hogy ő bizony a legnagyobb zsidó , és közben , még a héber ábécét sem ismeri !!!!
Úgy van ez mint a németeknél a leghülyébb bekerül az EU parlamentbe , de még éretségije sincs , de a bólogató segg nyaló technikája megvan , így a páholy szentenciáit végrehajtva a leghülyébbet küldték , hogy biztosak legyenek , hogy nem basz el semmit , mert nem lesz egy önálló gondolata sem , ő a megtestesült biorobot , és hány szaladgál belőlük a Lajtán túl , most épp a migráns belepítést végzik , a jó német nép , meg azon fáradozik . Hogy ,itt az idő , és elhagyja a hazáját , mert már elviselhetetlen az élet számára, mert annyi mindenkit kell már eltartania , hogy a robot a jenkire , a kazárra , a muszlinra , már nem egyeztethető össze az ő preciz tudatos életében betöltött tényekkel !!!
Hitlernek , volt koncepciója , és ha nem kényszerítik bele a háborúba , ma mindenkit lepipáltak volna !!! A másik über faj ugye a kazár volt , de ők sosem akartak dolgozni , csak élősködőek voltak világ életükben , és úgy is akarnak élni , ha fel tudják rugni ezt az állapotot , akkor a migránsokkal együtt a kazárokat is a helytartó hitleri leányzót is a történelem szemétdombjára vetik ahová valók , és úgy talán megújúlhatnak a németek is , és ha a többi nyugati ország követi a példát , úgy kiűzi a kazárt , a muszlint , a segnyaló helytartóikat , és egy keresztény kulturális nemzetet tudnak létrehozni egy pár generációs váltás után !!! De ehhez a szabadkőműves páholyokat is ki kell füstölniük , főleg azért , mert a páholyokat a kazárok működtetik , és a kazár világbirodalomról álmodoznak , és cselekedeteiket is ez motiválja nagyon sok jó embert likvidáltak már , mert a felhangjuk eltért a kazár világbirodalom álmuktól !!!
Ha ti is olyan szorgalmasan irtanátok őket mint ahogy ők bevált módszereikkel titeket tizedelnek , már nem igen volna kazár aki a világbirodalom álmait dédelgetné , hanem azon tanakodna, hogy megvárja , hogy ő következik a likvidálásnál, vagy usgyi neki szaladjunk , hátha így tovább élhetnek !!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése