2019. április 16., kedd

Amikor a zsidó csóválja a világot











Amikor a zsidó csóválja a világot





KOMMENTÁR NÉLKÜL: Hat és félpercnyi nácizás a Jobbik ellen 


A facebookon szerveződött Tolerancia (kis)Csoportosok ki akarják rekeszteni a Jobbikot a magyar közéletből, sőt be is akarják tiltani, ezért képesek a Legfőbb Ügyészhez is fordulni. Hat és félpercnyi gyűlölet következik. 
 
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=tweff4aidXo (Közzététel: 2015. jan. 8.) 
Zoltai Gusztáv és lánya Andrea

Előtte: Novák Előd: "Lehet-e még Magyarországnak nevezni száz év múlva ezt az országot?"

Az Echo TV ismét korrekten lehetőséget biztosított álláspontunk kifejtésére hazánk legnagyobb problémájának ügyében. Ami persze nem az ún. Rikárdó-ügy, hanem sokkal átfogóbban kellene beszélni a demográfiai katasztrófáról. Vajon legalább ilyen áron napirendre kerülhet a népesedési válsághelyzet? 
 
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=4GA2Uw0IfcU (Közzététel: 2015. jan. 6.)

Előtte: Egy Rikárdó üzenete a magyaroknak 
 
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=GJIIYL0cQ8A (Közzététel: 2015. jan. 3.)





A Roma Rom feljelenti Novák Elődöt a "rasszista" kijelentéséért (2015-01-05)


A Szögi és a Cozma család egy fillért sem kapott a megítélt kártérítésből, "cigánygyilkosság"-ügyben már milliók fizettettek ki
Mindezt úgy, hogy "romaügyben" még meg sem született a jogerős ítélet, a másik kettőben viszont már régen. Ahogy az ügyvéd mondja - aki egyébként nemrég még Bajnaiék jelöltje volt, és betiltatta volna a gágogást -: "politikai okokból"... Le is zárta azonnal a beszélgetést a műsorvezető, miután ez elhangzott. 
Forrás: https://kuruc.info/r/26/137928/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Míg a cigányok már kaptak kártérítést, Marian Cozma és Szögi Lajos családja nem

Cpnagasaki.wordpress.com




Romagyilkosságok: lángba akarták borítani Magyarországot


Nem hisz abban Gulyás József nemzetbiztonsági szakértő és emberi jogi aktivista, hogy a hat ember erőszakos halálát okozó úgynevezett romagyilkos­­ságoknak lenne titkosszolgálati szála, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy hiányozhatnak elkövetők, vagy pontosabban bűnsegédek a vádlottak padjáról. A nemzetbiztonsági bizottság egykori tagja évek óta figyelemmel kíséri a pert, szerinte az elkövetőknek az volt a céljuk, hogy egy erőszakspirál beindításával etnikai alapon egymásnak essenek Magyarországon az emberek. A Hetek interjúja.
Romagyilkosságok: lángba akarták borítani Magyarországot
Ön még az előző parlamenti ciklusban nemzetbiztonsági bizottság tagjaként, valamint egy speciá­lis ténymegállapító testület elnökeként behatóan vizsgálta a roma­gyilkosságok lehetséges hátterét. Ezek mellett a bírósági tárgyalást is személyesen követte a kezdetektől fogva. Érti, hogy miért követték el ezek a férfiak ezeket az aljas gyilkosságokat?  Milyen közösségből érkeztek? Milyen ideológia hajtotta őket?

– Nem tudom, és nem is szeretném beleélni magam az elkövetők gondolkodásába. Egyértelmű viszont, hogy nem a megtámadott családokkal, az egyes emberekkel volt problémájuk, hanem rasszista indítékok alapján választották ki a roma áldozataikat. Nem egyszerűen ráijeszteni akartak a hazai cigányságra, hanem a megfélemlítési szándékon túl, előre kitervelt módon az egyre brutálisabb gyilkosságokkal etnikai konfliktusok kierőszakolása volt az elkövetők valódi szándéka. A támadások, azon belül a részben véletlenszerűen kiválasztott áldozatok, valamint a vádirat ismeretében az a meggyőződésem, hogy azt szerették volna kiprovokálni, hogy a szó szoros értelmében lángokba boruljon az ország, amikor is beindított erőszakspirál következményeként, mind több országrészben esnek etnikai alapon egymásnak az emberek. Az elkövetők egy kivételtől eltekintve évek óta részei voltak a hazai neonáci, illetve szélsőjobboldali szubkultúrának. Voltak már részesei erőszakos, rasszista konfliktusok­nak is. A vádlottaktól lefoglalt tárgyak, például náci és hungarista relikviák és sajtótermékek, valamint a saját bőrükbe égetett tetoválások sok kétséget nem hagynak az elkövetők gondolkodásmódját, nézeteit illetően.
A rendelkezésre álló információkból úgy tűnik, hogy az elkövetők szerény képességű emberek. Ön számára reális, hogy évekig képesek voltak a magyar nyomozóhatóságokat kijátszani, ügyesen konspirálni?
– A feltételezett elkövetők közül képességekben kiemelkedik az elsőrendű vádlott K. Árpád, akiről feltételezhető, hogy irányítani, szervezni volt képes a támadásokat. Ugyanakkor, amit tudunk a támadások előkészítéséről, valamint a hidegvérű végrehajtási mód arról tanúskodik, hogy az elkövetők begyakorol­ták a támadásokat, sőt az sem kizárt, hogy a felkészülésükhöz „szakmai”, vagyis harcászati rutinnal rendelkező személytől, vagy személyektől segítséget kaptak.
A gyilkossággal vádolt személyek tárgyalása
Az Ön sejtése, véleménye és megérzése alapján állíthatjuk-e biztosan, hogy mindenki ott ül a vádlottak padján, akinek köze volt ezekhez a cselekményekhez?
– A vádiratból az derül ki – például a besenyszögi fegyverrablásnál –, hogy több elkövető volt, mint ahányan a vádlottak padján ülnek. Továbbá több olyan személyről is olvashatunk, akik a támadások előkészítése során, vagy azt követően segédkeztek, de mégsem kaptak szerepet a vádiratban a bűncselekmény részeseiként. Az általam ismert nyomozati iratok, vallomások alapján úgy látom, hogy nem volt kellően erős és hatékony a nyomozóhatóság tevékeny­sége a lehetséges bűnsegédi, támogatói kör feltárására. A nyomozás a vádirat szerint nem tárt fel felbujtót, illetve felbujtókat, sem pedig fizikai, vagy akár pszichikai bűnsegédet, valamint bűnsegédeket.
A vádiratból, a büntetőeljárásból nekem nem derül ki, hogy a nyomozásban résztvevőket, illetve az azt irányítók érdeklődését mennyire foglalkoztatta ez a kérdéskör, folytattak-e érdemben ezzel összefüggésben feltáró vizsgálatot?
– Igényelték-e például ezzel összefüggésben azt, hogy megismerjék a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) rendelkezésére álló információkat? Egyáltalán meghallgatták-e az igen komoly információkkal rendelkező NBH-s „ügygazdát”, akinek feladata volt a debreceni, illetve Hajdú-Bihar megyei szélsőségesek – köztük például K. István – tevékenységének megfigyelése, feltárása? A vádiratban nincs NBH-s tanúvallomás és ilyen tanú meghallgatására a per során sem került sor.
Számomra érdekes szál az is, hogy miként jutottak fegyverhez az elkövetők? Milyen szociokulturális világ alakult ki Kelet-Magyarországon, ahol viszonylag könnyen lehet fegyverhez jutni, és ahol gyűlöletcsoportok „üzemelnek”?
– A támadásokon használt fegyverek többsége, egy 2008 márciusában, Besenyszögön végrehajtott rablótámadásból származik, de az kétségtelen tény, hogy még ezt követően is jutottak lőfegyverhez, és töltényekhez az elkövetők. Tudjuk továbbá azt is – éppen a nemzetbiztonsági szolgálatoknál elvégzett vizsgálatból –, hogy a másodrendű vádlott 2008 és 2009 folyamán visszatérően akart fegyverekhez jutni. Az viszont elképesztő, hogy miközben a romák elleni támadásoktól, majd gyilkosságok sorozatától volt hangos az ország, a nemzetbiztonsági szolgálatok által éppen gyűlöletcsoportokban való közvetlen érintettségük okán korábban ellenőrzött személyek újraellenőrzésére 2008 ősze és 2009 nyara között, vagyis az elfogásukig nem került sor.
Jelenleg kiemelt politikai támogatást élvez a labdarúgás támogatása. Az elkövetők mennyire voltak részei a magyar focihuligánok köreinek? A magyar ultrák világát mennyire mosták át a neonáci eszmék?
– A debreceni vagy Hajdú-Bihar megyei szélsőjobboldali radikálisok meghatározó szerepet visznek a DVSC szurkolói keménymagjában, a SZUD-ban (Szívtiprók Ultras Debrecen). Ehhez a körhöz tartozott a vádlottak többsége is. Nem véletlen, hogy több tanút is meghallgattak közülük. A foci persze nem tehet arról, hogy mi termelődik ki egy-egy sportklub körül, vagy a pálya szélén. Újabban már az MLSZ is vállal bizonyos lépéseket az UEFA nyomására a lelátókon tomboló gyűlöletkeltéssel, rasszizmussal szemben. Ugyanakkor nem vagyok optimista: amíg nincs a jelenleginél sokkal egyértelműbb fellépés a Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány focihoz értő tagjai részéről, addig újabb és újabb generációkat fertőznek meg a szélsőséges futballhuligánok.
Gulyás József
A vádlottak testén megjelenik az az eszmei zűrzavar, amelyből a gyilkosságok fogantak. A bőrbeégetett képeken a heroizált harmadik birodalom és ősmagyar látványvilág sajátosan keveredik egymással.
Heteken belül ítélet várható
Közel négy évvel a debreceni Perényi 1 Zenei Klubban történt elfogásuk után, a romák elleni gyilkosságsorozat feltételezett elkövetõinek pere a napokban jutott el odáig, hogy az ügyész elmondhassa a vádbeszédét. A bíróságon 159 tár­gyalási napon keresztül tartott a bizonyítási eljárás, 259 tanút és 43 szakértõt hallgattak meg. K. Árpád és testvére, István, valamint P. Zsolt és Cs. István „embervadászata” 2008 és 2009 között hat ember életét – köztük egy ötéves kisfiúét – követelte.
A gyanúsítottakat elõre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett ember­ölés bûntettével és más bûncselekményekkel vádolja az ügyészség. A lõfegyveres és Molotov-koktélos gyújtópalackos támadásokban a halálos áldozatok mellett többen súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesültek. Az ügyész szerint a vádlottak a bûncselekmények helyszínéül tudatosan olyan településeket választottak, ahol korábban etnikai feszültség alakult ki. A korábban Koszovót szerzõdéses katonaként meg­járt, majd 2003-ban a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) által is beszervezett Cs. István tett egyedül részletes vallomást. Igaz, õt „csak” azzal vádolják, hogy sofõr­ként vett részt két cselekményben. Szabó Zsolt ügyész pénteken kezdte meg vádbeszédét, ám 7 óra alatt sem ért a 150 oldal végére.
A napokban botrányt okozott egy magyar MMA-s (Mixed MartialArts – Kevert Harcművészetek) Prágában a náci és újnyilas tetoválásaival. Ő is ehhez a körhöz tartozott?
– Olyannyira, hogy Petrovszki Attilát (akiről szó van), a másodrendű vádlott eszmetársát – igaz csak tanúként – meg is hallgatták a per során.
Azt írta a Pesti Srácok blog, hogy a katonai hírszerzés annak idején át­verte az Ön által vezetett bizottságot a tekintetben, hogy az egyik gya­núsított beszervezett ember volt. Igaz ez? Szükséges-e, hogy ez következménnyel járjon, és ha igen, milyennel?
– 2009 őszén – amennyire ezt számunkra lehetővé tették – vizsgáltuk a negyedrendű vádlott (Cs. I.) és a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) kapcsolatát. Nos, egy évvel később kiderült, hogy egyszerűen szólva becsaptak minket, ami egy nemzetbiztonsági törvényi felhatalmazás alapján eljáró vizsgálat esetében teljességgel elfogadhatatlan. Tavaly nyáron részben ezért tartottam indokoltnak közzétenni egy saját készítésű jelentést a ko­rábbi vizsgálatról az azóta ismertté vált információkat is értékelve.
Ott is leírtam, hogy miután a KBH akkori vezetésének félrevezető eljárása is­­mertté vált, a nemzetbiztonsági bizottság reputációjának, továbbá a parlament ellenőrző szerepének erősítése érdekében már 2010 nyarán szükség lett volna egy újabb alapos vizsgálat elrendelésére. Ilyen kezdeményezéssel azonban nem álltak elő sem a parlament koalíciós többségi, sem pedig ellenzéki pártjai.
Fontos-e a titkosszolgálati szál ebben az ügyben? Ha nem tudják ezt tisztázni, az nem jelent-e táptalajt az összeesküvés-elméleteknek ?
– Titkosszolgálati fiaskó, vagy skandalum volt az ügyben, de olyan szál, ami az elkövetőket mozgatta volna, ilyen nem került elő! Ilyen szálak létezésében én nem is hiszek. Az viszont kétségtelen, hogy minden, ami tisztázatlanság az ügyben, például a KBH kétes magatartása miatt, vagy a nyomozati munka gyengesége, olykor elégtelen volta miatt, az bizony az összeesküvés-elméletek táplálását szolgálja.
Botrányt okozott a magyar sportoló Prágában
Nem engedték indulni a prágai Heroes Gate küzdõsport-versenyen Petrovszki Attila magyar MMA-versenyzõt, mert nyilvánosságra került, hogy a testére náci és nyilas szimbólumokat tetováltatott. Csehországban óriási botrányt okozott a versenyzõ lehetséges fellépése, a szervezõket számos szponzor azzal fenyegette meg, hogy visszavonják a támogatásukat, ha a náci jelképekkel kitetovált Petrovszki Attila ringbe léphet.
A visszalépõk között volt a cseh állami televízió és a cseh sportminisztérium is, továbbá tiltakozását fejezte ki Prága 9. kerületének polgármesteri hivatala.
A sportoló 2010-ben a Blikknek úgy nyilatkozott: „A tetoválások a személyiségemet tükrözik, a nemzetiszocializmus az egyetlen ideológia, amelyben hiszek.” Késõbb, az elõbbi cikk apropóján 2011-ben egy szélsõséges, Szálasi Ferencet éltetõ portálnak adott interjújában beszélt az úgynevezett ZOG-ról, ami a cio­nista megszállás alatt álló kormányok angol rövidítése. Szerinte: „Európa romokban hever és a cionisták által elõ­idé­zett polgárháború szélén állunk, a liberális törvény mindent megtesz az ellen, hogy az olyan dicsõ szavak, mint a vér, a becsület, feledésbe merüljenek, de ugyan­akkor a bûnözésnek ezen törvények táptalajt biztosítanak. Nincs semmi meglepõ abban, hogy a ZOG üldöz minket. Ez a sötét erõk mocskos harca a fényhordozók ellen.” „A Pax Hungarica Mozgalom Szálasi Ferenc munkájának õrzõje, ebbõl kifolyólag támogatásra méltó”– vélekedett ebben az interjúban a sportoló.
Hetek / Hazafi Zsolt



Lázár János kiállt Rikárdó mellett



MTI2015. 01. 06. 18:32

Egyetlenegy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Makohirado.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában.
Minden magyar gyereknek veleszületett joga, hogy a sorsát a tehetsége és a szorgalma alakítsa, ne pedig előítéletek vagy öröklött körülmények - hangsúlyozta a Makó és térsége országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus azzal kapcsolatban, hogy az ország idei első újszülöttje a Maros-parti városban született Rácz Péter Rikárdó lett, és a portál szerint a kisfiú érkezése a családban örömet szerzett, a közéletben indulatokat váltott ki.

Gyáva dolog

A miniszter kijelentette, hogy a most születő, most felnövőben lévő gyerekekből lesz a jövő Magyarországa. A tisztességes politikának ezért az a dolga, hogy küzdjön a szegénység, a mástól örökölt következmények és az előítéletek ellen. Lázár János szerint fontos, hogy "ne hagyjuk szó nélkül" azt, ha valaki - különösen egy politikus - újszülötteket bélyegez meg.EGY ÚJSZÜLÖTT MEGBÉLYEGZÉSE UGYANIS NEMCSAK GYÁVA DOLOG, DE GAZEMBERSÉG IS.
Olyan, mint egy köztörvényes bűncselekmény - tette hozzá.

Az esély

A miniszter hangsúlyozta, hogy aki egy gyereket rekeszt ki, az valójában az egyetlen lehetőségétől vagy "vagyonától" fosztja meg: az esélytől, hogy tisztességes emberré váljon. Az állam dolga pedig az, hogy a gazemberekkel szemben megvédje a gyerekeinket, minden gyereket - mondta a portálnak a politikus, elítélve azt a verbális támadássorozatot, amit "gyáva és ostoba politikusok" indítottak egy újszülött ellen.

Katasztrófaturizmus

Lázár János közölte - bár a tettük súlya az előzőhöz nem mérhető -ELÍTÉLI AZOKAT IS, AKIK ENNEK A GYALÁZATOS ÜGYNEK A KATASZTRÓFATURISTÁI, ÉS E TÁMADÁSBÓL AKARNAK POLITIKAI HASZNOT HÚZNI.
Azzal ugyanis, hogy "Gy. Ferenc és társai" politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből, arra kényszerítették a magyar társadalmat, hogy pártpolitikai törésvonalak szerint viszonyuljon a történtekhez.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Pedig ebben az ügyben nem lett volna szabad árukapcsolást létrehozni, ebben ugyanis pártok feletti konszenzusnak kell lennie, amely úgy hangzik: "minden új élet ártatlan, mint a ma született bárány. Újszülöttet nem bélyegezhet meg senki" - fogalmazott a miniszter.




Teleki vs Novák vs Czibere - "Holokauszt-kárpótlás 2015-ben" (2014-12-02)



A liberálisok nem féltik a mi Hazánkat a bevándorlóktól


2015. január 10., 12:09
A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint Magyarországot ma nem a bevándorlóktól, hanem egy rossz politikától kell megvédeni, ilyen például a keleti nyitásé. Erről a párt elnöke beszélt szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
Fodor Gábor, aki részvétét fejezte ki a támadás áldozatai és a francia nép felé, azt mondta, hogy a szörnyű terrorcselekményre nincs mentség.
libsik-hazank-ellenA történtek magyar vonatkozására áttérve arról beszélt, hogy az MLP nem tartja helyesnek az Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a Jobbik által az ügyben megfogalmazottakat. Szerinte Magyarországot nem az ide érkező, különböző nációjú és hátterű emberek sodorhatják politikai és gazdasági válságba, hanem “az a rövidlátó és ostoba politika”, amelyik Oroszországhoz és a keleti államokhoz köt minket.
Mindenütt lehetnek “gonosz gazemberek, (…) de a terroristák vallása a terrorizmus” – mondta Fodor Gábor, hozzátéve: évtizedekkel ezelőtt léteztek katolikus, protestáns és maoista terrorszervezetek is, ahogy ma vannak iszlamista, dzsihadista ilyen szervezetek, ezek kialakulásához viszont vallási és politikai szélsőség vezet.
Abszurdnak nevezte, hogy az ügyben megszólalt a halálbüntetés visszaállítását követelő Jobbik, szerinte “az a szélsőjobboldali párt, amelyik Magyarországon az antiszemitizmust képviseli, azt az antiszemitizmust, ami a terroristák sajátja volt most Párizsban”.
Fodor Gábor amellett érvelt: nagy figyelmet kell fordítani a rendőrség és a terrorelhárítás tagjainak megfelelő kiképzésére, de a szabadságot, a szólásszabadságot nem szabad korlátozni.
Kérdésre válaszolva azt felelte, vizsgálatot igényel az együttélés kérdése, mert nem lehet kimondani, hogy a francia társadalomba harmonikusan beilleszkedtek volna azok, akik vagy akiknek az ősei évekkel, évtizedekkel esetleg évszázadokkal ezelőtt érkeztek más kultúrákból. Magyarországon is vannak olyan népcsoportok, amelyek nehezebben tudnak beilleszkedni a magyar társadalomba, erre a problémára viszont nem az elzárkózás a megoldás, hanem egy befogadó társadalom – mondta a Liberálisok elnöke.
Fotó:  Kovács Attila / MTI
magyartudat.com




Cogito ergo sum 



Sokak hirtelen, átgondolatlanul kimondott véleményével megyek most szembe. Mégis meg kell tennem, mert az írástudók felelőssége alól gyáván nem bújhatok ki.
A Franciaországban történtek tömegeket késztetett állásfoglalásra. Engem is, egy ismeretlen magyar újságírót, aki nem az elvárásoknak, de a tisztességnek, az örök emberi normáknak akar megfelelni.
    Legelőször is le kell szögeznem, a barbár vérengzéssel, a bosszú, a társadalmi közösség egy csoportjának ilyen fajta igazság szolgáltatásával nem érthetek humanistaként egyet, mely egy szélsőséges, felelőtlen, emberi értékeket nem tisztelő újság, gyalázkodásának megtorlása volt, mely a szatirikus lap 12 újságíró munkatársának lemészárlását eredményezte.
De nem érezhetek és érthetek egyet a sokak részéről felmutatott francia nyelven megfogalmazott, fehér lapokra írt szöveggel sem, melynek magyar fordítása "Én is Charli" vagyok" jelentésével. Ez egy átgondolatlan, tudatlanságból történő civil azonosulás, vagyis az újság (Charli Hebdo) szellemiségének felvállalása, melynek tartalmával a szöveget felmutató civilek véleményem szerint nincsenek tisztában, ellentétben a politikai meggondolásból támogatókkal.

A 2015. január 7-én történt, a szélsőséges szatirikus vicclap 12 halálos áldozatot követelő munkatársának Párizsban történt lemészárlásával kapcsolatban, az okozatról széles körben beszámoltak a lapok, elfelejtve megemlíteni az okozatot kiváltó okot.

Ennek a szatirikus lapnak újságírói, nem voltak tekintettel az emberiség évezredek óta meglévő írott és íratlan szabályaira. Örömüket lelték mindabban, ami perverz, ami mások vallási, emberi hitének meggyalázása, ami pusztítás és rombolás, és nem építés, ami túllépi azt a határt, ami már nem átléphető.
Ennek a lapnak a munkatársai nemcsak a Mohamed prófétát tisztelők táborát tették megdöbbentően gúny tárgyává, de a kereszténység és zsidó vallás híveinek hitét vallók táboráét is. Nem riadtak vissza a világon semmitől, hogy gúny tárgyává tegyék, azt, ami emberi érték. Nem kívánok egyetlen ilyen szélsőséges, gyalázatos karikatúra témájára sem utalni. Találnak rá példát a neten, azok, akik kíváncsiak a lap szellemiségére. Egy tűrési pont után, törvényszerű, hogy kicsordul a pohár. Chérif és Said Kouachi tettesek a maguk törvényei szerint megpróbáltak - de helytelenül, elfogadhatatlan formában - igazságot szolgáltatni. Ez nem fogadható el járható útnak.

A véres bosszúra a válaszok Európa-szerte és természetesen más földrészeken lezajlott, a lap áldozatul esett munkatársaival szolidaritást vállaló tüntetések. Valamint válasz a francia állam részéről történő anyagi kárpótlás, mely a támogatásokon túl és a rendőri biztosításokon túl lehetővé teszi az eddig 60.000 példányban megjelenő "szatirikusnak" nevezett, valójában szélsőségesen, emberi értékekre és hagyományokra tekintettel nem lévő, gyalázkodó lap egy millió példányszámban történő megjelenését. Ez persze rendkívül nagy anyagi haszonnal kecsegtető. A félre vezetett tömegek emberi értékektől távoli - tudatlan - azonosulásáról már nem is beszélve. Elvégre a hatalmon lévőknek a tudatlan, tájékozatlan tömegek ugyanakkor nagyon hasznosak, az uralkodás - a divida et impera - elv alkalmazása alapján.

Mindezt átgondolva felötlik néhány fontos kérdés:

- A terror cselekményt elkövető két testvért miért kellett lelőni? Így nem beszélhetnek esetleg háttérben lévő megbízóikról sem.
- Az USA szeptember 11-éjéhez hasonlóan, vajon kiknek a hatalmi és anyagi érdeke fűződik a 12 emberáldozatot követelő tragédiához?
- Kik és mire használhatják fel a történteket?
- De az is megválaszolandó kérdés, hogy mint lehet és meddig, az örök emberi erkölcsi normákat következmények nélkül, büntetlenül meggyalázni? Önmagunkat, emberi mivoltunkat elpusztítani.
- Az álszent módon "sajtószabadságra hivatkozás"-nak nem lett volna ésszerűbb elejét venni? Ezt az emberhez méltatlan újságírói magatartást időben leállítani? Számolni az erre történő válaszadással?

Nem minden felekezet és nép olyan toleráns, mint a magyar, mely eltűri nemzeti ereklyéinek, hitének gyalázását, gúny tárgyává tételét, melyhez akár nagykövete is büntetlenül is asszisztálhat, vezetői pedig csöndben, kivárva meghúzzák magukat.

El kellene végre gondolkodni a jó ideje demokráciának nevezett anarchián, mert a gyalázkodás, a gyűlölet, az arra válaszoló bosszú, de a hallgatás sem old meg semmit. Vissza kellene térni az örök emberi értékeinkhez, elég lenne mindössze: a Tíz parancsolathoz.

Meg kellene végre érteni, a nagy, francia gondolkodó, René Descartes szállóigévé vált üzenetét: 
Cogito ergo sum- Gondolkodom, tehát vagyok

2015. január 9.
Orbán Éva 
 

Ne felejtsük: Az ISIL terrorszervezet vezére a MOSZAD által lett kiképezve

Olvasó: Tudjátok, miközben roppant mód megrendítő a francia újságírók halála, azért mégis gusztustalannak tartom, hogy miközben a csapból is a je suis charlie folyik, addig alig egy két lap tartotta fontosnak lehozni - persze ők sem címlapon - hogy a Boko Haram bement és kiírtott egy egész várost Nigériában. Kétezer halott. Nők, gyermekek. http://www.theguardian.com/world/2015/jan/09/boko-haram-deadliest-massacre-baga-nigeria
Vajon ez mit árul el a médiáról? 



Lovas István: politikai fegyverként használják fel a párizsi tragédiát 



Roland Galharague úrnak
Franciaország budapesti nagykövetének


Tisztelt Nagykövet Úr!

A gyász egyetemes érzés, mint ahogyan a sajtószabadság védelme univerzális érték, azaz nem szabadna őket a politikai haszonelvűség síkjára lerántva viszonylagossá tenni.

Az ön és országa érdekében is írom ezt a levelet most, amikor a Charlie Hebdo nevű szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége elleni szerdai, 12 áldozattal járó merénylet nyomán tapasztalt világméretű együttérzést önök már-már az ízlés határán túl igyekeznek fel- és kihasználni a saját és a már-már civilizációs konfrontációvá fajuló politikai korrektség jegyében is. 

Ez az Alaszkától Koncz Zsuzsa énekesig tartó "Je suis Charlie" táblát tartás már olyannyira szinte kötelezővé és émelyítővé vált, hogy a New York Times-tól a hazai bloggerekig egymás után jelennek meg "Nem vagyok Charlie" cím alatt a különvélemények.

Ha a nyugati világban a muzulmánok szent alakjait gúnyoló karikatúrák nyomán megölt 12 újságíró iszonyatos végzetét követően olyannyira kötelező a velük azonosító "Charlie vagyok" felirattal demonstrálni, megmondaná, hogy a nyári gázai háborúban legyilkolt 11 palesztin újságíró miatt miért nem hullatott sem ön, sem kormánya, sem a nyugati világ kollektíve vagy országonként külön-külön egyetlen könnyet sem? Holott azok az újságírók még nem is gúnyoltak senkit, pusztán napi munkájukat végezték. Vajon jogos feltenni a kérdést, hogy őszinte-e a mostani gyász hőfoka, ha feltételezzük, hogy minden ember élete egyformán értékes éppen úgy, mint az újságíróké, akiket nem "illik" sehol a világon munkájuk közepette megölni.

A brit globális hetilap, az Economist tegnapi számának a párizsi kivégzésről írt vezércikkében ez olvasható, miután felteszi a kérdést, hogy a szabad beszédnek kell-e határokat szabni, akár saját magunk által, akár úgy, hogy azokat kívülről kényszerítik ránk: "A válasz erre hangsúlyos nem". A szerkesztőségi véleményt megerősítve később ezt írják: "Még akkor is, ha egy kép vagy vélemény tiszteletlen, ízléstelen, nem szabad betiltani, hacsak közvetlenül nem szít erőszakot".

Ön, gondolom és kijelentéssel alapján meg is vagyok győződve róla, e két, lényegében azonos és hangsúlyos véleménnyel egyetért. Ha pedig ez így van, Manuel Valls, az önök miniszterelnöke miért adta ki tavaly márciusban utasításszerűen az ukáznak nagyon nagy részben engedelmeskedő prefektusoknak, hogy ne engedjék fellépni területükön Dieudonné M'bala Mbalát, a nemzetközileg legismertebb francia komikust, noha még nem is tudták, hogy a milliók által kedvelt előadóművész mit fog mondani?

Vajon a félig francia, félig kameruni Dieudonnét miért ítélték el már oly annyiszor igen súlyos pénzbüntetésre és miért tiltották be nem egyszer fellépését? Vajon a vád - antiszemitizmus - nem tartozik az Economist és önök által most olyannyira kiemelt "hangsúlyos nem"-re és arra, hogy betiltani nem szabad a "tiszteletlen, ízléstelen" véleményt sem, holott Franciaországban nagyon sokan kételkednek abban, hogy Dieudonné megnyilvánulásai e kategóriába tartoznának. Netán azért, mert kijelentései azonnali erőszakot váltanának ki?

Fővárosukban jelenleg kategorikusan tiltják a palesztinok melletti tüntetést. Miért, nagykövet úr? És miért csak velük nem szabad szolidaritást kinyilvánítani? Az ilyen demonstrációk is tiszteletlennek és ízléstelennek minősülnek?

És ha a mély gyász és együttérzés hangos kifejezése most szinte kötelező a nyugati világ politikusainak 12 ember erőszakos halála miatt, akkor Francois Hollande, Franciaország elnöke 2012. december 20-án Algírban, az algériai parlamentben egyértelműen elítélve a francia gyarmatosítás ottani, brutális és igazságtalan voltát, miért utasította vissza Algéria népének döbbenetére azt, hogy bocsánatot kérjen a franciák által korábban megölt fél millió algériai miatt?

Azt pedig már csak mellékesen kérdezem, hogy miért hívta ön meg a holnap esti párizsi emlékező menetre Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is, aki a "szabadság" és "demokrácia" ily vészterhes pillanataiban folyamatosan hangoztatott szent értékeit lövette véresre 2006 őszén, miután az illegális fegyverekkel is felszerelt rendőreiről előzetesen leparancsoltatta azonosító számukat, majd kitüntette a brutális támadássorozatok és véres tömegveretések rendőrparancsnokát?

Nagykövet úr, aggódom, hogy az itt felvetett kérdések nem csak engem mardosnak, és hogy az ön viselkedése nem fog túlzottan sok új barátot verbuválni Franciaországnak azok táborából, akiknek már az sem tetszett - hogy korábbi időkre ne menjek vissza -, amikor Medgyessy Péter volt miniszterelnöknek és kommunista titkosszolgálati ügynöknek adományozták a becsületrend magas fokozatát?

Ha mélyen elgondolkodik, ugye egy picit ön is velem érez?

Kiváló tisztelettel, 
Lovas István
(2015-01-10) 
 
Támadások francia muzulmánok ellen január 6-január 10 (Mondd MAMA /UK/ Brit csoport)


Edward Snowden: Az ISIL terrorszervezet vezére a MOSZAD által lett kiképezve! 


Edward Snowden Oroszországba menekült volt CIA ügynök leplezte le az Abu Baker Al-Bagdadi néven ismert ISIL terrorszervezet vezér valódi kilétét, Snowden szerint Bagdadit a Moszad képezte ki, és alapos teológia és nyilvános beszéd kiképzéseken esett túl a különböző katonaitanok mellett! 

Snowden kiszívárogtatott jelentései alapján 3 ország titkoszsolgálata dolgozik évek óta egy terrorszervezet létrehozásán, melynek célja egy Izraellel ellenséges ország létrehozása, melynek a látszata a háborúzás Izraellel és a cionista érdekek veszélyeztetése, de szerepe a valódi Izraelt fenyegető erők elleni harc és folyamatos poglárháború keltés a régióban.
A titkos műveletet melyet a volt CIA ügynök fedett fel "Darázs fészeknek" hívnak, és nem meglepő módon az amerikai az izraeli meg a brit titkosszolgálatok műve.
Érdemes tudni hogy Snowden a Nyugat által egyik legkeresetebb ember kit az orosz állam védelmez, és sokak szerint az egyik legerősebb kártyája Putyin elnöknek az Amerikai Egyesült Államok hazugságainak teljes leleplezéséhez.

Szíriai Hírek 

Kapcsolódó:
   
Ez volt Európa 9/11-e, innentől már semmi sem lesz ugyanaz
   
A "világ muzulmánjainak vezetője", az Iszlám Állam "kalifája" zsidó és Moszad-ügynök lehet
   
A Moszad ügynökének tartja az arab sajtó az Iszlám Állam vezetőjét
   
A szervezet, ami veszélyesebb az al-Kaidánál
   
ISIS és a III. világháború - David Icke
   
No comment: Jacenyuk szerint a párizsi terrortámadás is Putyin műve
   
Gulyás Gergely békemenetet szervezne Amerikáért
   
Vona Gábor antiterrorista szakpolitikai egyeztető fórumot javasol
   
Indulhat a gigatender - helikoptereket vesz a kormány
   
Gorbacsov szerint háború fenyegeti Európát
   
El lehetett volna kerülni a francia újságírók lemészárlását?
   
Én nem vagyok Charlie! - avagy Amikor a fagyi visszanyal: a politikai korrektség és a multikulturalizmus totális bukása
   
Áder János részvéttáviratot küldött a francia államfőnek
   
Orbán Viktor is elmegy a vasárnapi párizsi demonstrációra
   
Traditional Jewish Ethics
   
Ezért kel Amerikának délkelet Ukrajna!

Ez volt Európa 9/11-e, innentől már semmi sem lesz ugyanaz



50,733
Téma: PUBLICISZTIKA
    Ez volt Európa 9/11-e, innentől már semmi sem lesz ugyanaz1
    Rád és rám is lőttek abban a párizsi szerkesztőségben. Most jön a liberális demokrácia nagy tesztje a kontinensen. A Cink kiáll a megtámadott franciák és a sajtószabadság mellett.
    Nem tudhatom, ki mit gondol, de a magyar olvasó talán nem is tudja felmérni, milyen sokkhatás érte Európát és az egész szabad világot a Charlie Hebdo vérrel borított szerkesztőségében, ahol a szélsőséges muzulmán terroristák 12 halottat hagytak maguk után. Azért vagyok bizonytalan, mert a sajtószabadság Magyarországon egyáltalán nem valami népszerű dolog, a konkrét újságírók még kevésbé, a szabad sajtót meg nagyjából annyira becsülik, mint a rühöt vagy a fejtetűt. Nem függetlenül attól, hogy eddig minden magyar kormányzat utálta a sajtót, a mostani meg úgy is kezeli nyíltan, mintha parazitákról lenne szó. 2
    A szabad világban azonban egészen más a helyzet. A szabad sajtót a szabadság – és az egész demokrácia – egyik legfontosabb biztosítékának tartják. Aki a szabad sajtót támadja, az az egész rendszer legfontosabb alapértékeit támadja. Aki a szabad sajtót megöli, az az egész rendszert öli meg. Pont emiatt nagyon ritkán jutna eszébe bárkinek is újságíróra támadni. Hidegvérű, tömeges kivégzést tartani egy szerkesztőségben még kevésbé. Nem véletlenül nem emlékszem még csak hasonlóra sem. 
    Ha egy illiberális demokráciában megpofoznak egy újságírót, azon a legtöbben nevetnek, és megjegyzik, hogy kijárt már neki. Ha egy liberális demokráciában pofoznak meg egy újságírót, az mindenkinek fáj. És itt nem pofonok, hanem lövedékek röpködtek. Nem mintha bármit is számítana, de még csak nem is valami hirtelen feltörő dührohamban, hanem hideg fejjel, jól előkészítve, tudatosan kiválasztott áldozatok fejébe röpítve. 3
    A Charlie Hebdo nyilvánvalóan provokatív, radikális lap volt – persze egyáltalán nem csupán a bigott muzulmánokkal, csak éppen egyedül ők nem tudták elfogadni a létezését. A Charle Hebdo ráadásul olyan műfajokban alkotott – képregény és karikatúra –, amik nálunk egészen marginálisak, de Franciaországban a populáris kultúra egyik alapját jelentik. Nehéz párhuzamot vonni – és pár órával egy ilyen tömeges gyilkosság után talán morbid is –, de hogy érzékeltessem a dolgok súlyát, nekik ez olyan, mintha nálunk Antal Imrét meg Szörényi Leventét lőtte volna agyon egy fanatikus csapat.4
    Pont az ilyen radikális lapok mutatják egy társadalom nyitottságát és befogadóképességét. A kompromisszumra nem hajlandó viccmesterek korábbi provokációikkal néha az aktuális francia politikai vezetést is feldühítették, de nemhogy eszébe sem jutott senkinek korlátozni őket, hanem egyenesen büszkék voltak arra, hogy amit nem tilos kimondani, azt náluk ki lehet mondani. (Fontos, hogy a CH sosem a muzulmánokon vagy az iszlám hiten, hanem a bigott vallási fanatizmuson viccelődött.) 
    A francia társadalom – hasonlóan bármelyik nyugat-európaihoz – a magyarhoz mérten elképesztően nyitott és befogadó. Ezért lesz óriási teszt ez a gyilkosság, hiszen itt egyszerre lőttek rövid sorozatokat a szabadságba és a nyitottságba. De ez azért nem olyan ügy, amit nagy szívvel egyszerűen meg lehet bocsátani, aztán továbblépni azzal, hogy egy őrült kisebbség műve volt. A liberális demokrácia szülőföldjén a szabad sajtó és a szabad véleménynyilvánítás nem élhet félelemben. Ha egyszer az az egyik alapelvünk, hogy bármivel lehet viccelni, akkor itt bizony bármivel lehet viccelni, mert ez a mi kontinensünk, amit ilyen szabadnak találtunk ki, ami annyira jól sikerült, hogy a világ más részeiről tízmilliók költöztek ide. Mert itt élni jobb, mint a Föld legtöbb részén. De vannak köztünk olyanok – sok bevándorló és persze sok "őseurópai" is –, akik nem tolerálják, hogy annyi mindent tolerálniuk kéne. Amíg a dolog illiberálisozásban merül ki, addig nincs baj, de most sajnos sokkal durvább a helyzet.
    Most kell észnél lenniük a franciáknak, meg a többi európainak, hogy a közhangulat ne forduljon primitív muzulmánellenességbe. Ha visszaveszünk a nyitottságunkból, csökkeni fog a szabadságunk is. Ha bénán tűrjük, hogy egy gyűlölködő kisebbség megfélemlítsen minket, akkor is kevesebb lesz a szabadság. Nem könnyű helyzet. De a liberális demokrácia megteremtése sem volt könnyű, mégis sikerült egy rakás európai országnak, így a helyzet most sem reménytelen. 56
    A cikk címében a párizsi terrorakciót azért hasonlítottam a World Trade Center elleni támadáshoz, mert mindkét helyen a szabad világ legfontosabb alapértékei ellen indítottak szimbolikus, barbár támadást, szimbolikus helyszínen. A felvilágosodás fővárosának közepén a véleményük miatt mészároltak le egy tucatnyi embert. Ezután akkor sem lesz semmi a régi, ha ez a terrortámadás utólag nem bizonyul valami rémes sorozat első felvonásának. Európai újságíró soha többet nem tudja úgy leírni Mohamed nevét – vagy bármi mást –, hogy ne dörögjenek a fülében a párizsi lövések.
A "világ muzulmánjainak vezetője", az Iszlám Állam "kalifája" zsidó és Moszad-ügynök lehet

Egyes független hírforrások Edward Snowden információira hivatkozva arról adtak hírt (pl. itt vagy itt), hogy az iraki keresztények és síiták körében vérengzéseket végrehajtó ILIÁ vezére, Abu Bakr al-Baghdadi, zsidó származású és a Moszad ügynöke. Az említett független hírforrások szerint al-Baghdadi zsidó szülőktől származik, eredeti neve pedig Elliot Shimon. Állítólag hasonló következtetésre jutott az iráni titkosszolgálat is. A Moszad azzal a céllal küldte volna Szíriába és Irakba, hogy ott zűrzavart szítson, és aláássa az iraki állam egységét. A Guld Daily News nevű bahreini lap nem is oly rég ugyancsak Edward Snowdenre hivatkozva ugyancsak azt közölte, hogy az „Iszlám Állam kalifája” egy Moszad-bázison kapott egy éves kiképzést, fegyveres szervezete pedig az izraeli, az amerikai és a brit titkosszolgálatok segítségével jött létre. Mégpedig azzal a céllal, hogy a világ legveszedelmesebb terroristáit „egy helyre vonzzák”. Azt azonban a bahreini újság nem említette, hogy al-Baghdadi zsidó származású is lenne. A hivatalos életrajza szerint al-Baghdadi valódi neve Abu Dua, Ibrahim bin Awad bin Ibrahim Al-Badri Al-Radawi Al-Husseini Al- Samarra'i. Eredeti foglalkozását tekintve tanár, később hitszónok, aki kiváltképpen járatos az iszlám jog területén. Ezen kívül iszlám tudományokból PhD képesítéssel rendelkezik, sőt egy (vagy több?) felesége is van. Mondhatnánk persze, al-Baghdadi és az ILIÁ moszados kapcsolataira vonatkozó információk az összeesküvés elméletek körébe tartoznak. Van azonban néhány gyanút keltő körülmény. Ha alaposabban utánanézünk al-Baghdadi életrajzának (akár a Wikipédián), az bizony feltűnően hiányos. Azt a hivatalos életrajzok sem tagadják, hogy al-Baghdadi 2004 februárjától egy Irakban lévő amerikai börtönben, mint „civil internált” volt fogva tartva, ahonnan 2004. decemberében engedték szabadon. 2011. október 4-én az USA a „legkeresettebb terroristák” listájára helyezte, és 10 millió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére. Ennek ellenére ez a „rendkívül veszélyes terrorista” a világ egyik leginkább ellenőrzött térségében, az izraeli, amerikai és szaúdi titkosszolgálatok szemei előtt, megszervezett egy több tízezer főből álló, kiválóan felszerelt fegyveres erőt, mellyel háborítatlanul végigvonult Szíria keleti tartományain, átmasírozott Irakba, és hatalmas területeket vont az uralma alá. Több várost elfoglalt (többek közt Moszulba is benyomult), szörnyű mészárlásokat rendezett, és több győzelmet is aratott az amerikai fegyverekkel ellátott és amerikai kiképzésen átesett bagdadi kormányerőkkel. Barack Obama elnök ugyan az ILIÁ Irakba történő benyomulásakor tett egy olyan ígéretet, hogy légicsapásokkal állítják meg a terroristákat, az USA - valamilyen rejtélyes oknál fogva - a kisujját sem mozdította az iszlamista harcosok előrenyomulásának megakadályozása érdekében. Roppant különös. De ami a leginkább gyanús, az nem más, minthogy amit az elmúlt hónapokban al-Baghdadi és az ILIÁ tett, az teljes mértékben Izrael és az USA céljait szolgálja: az „Iszlám Állam” harcosai fellépésükkel szétzilálják az Iránnal jó kapcsolatot ápoló iraki rendszert (Irak és Szíria részekre szabdalása régi cionista terv), fenyegetik Iránt, és elkövetett rémtetteikkel nyomósnak tűnő érvet szolgáltatnak a „muszlim veszéllyel” riogató és a nyugati népeket Izrael mögött felsorakoztatni kívánó cionista propagandagépezet számára. Perge Ottó - Kuruc.info
Forrás: https://kuruc.info/r/6/131360/?honnan=Nemzeti_Hirhalo





A szervezet, ami veszélyesebb az al-Kaidánál



A Levantei Iszlám Állam (ISIS) radikális szunnita szervezet körülbelül 5000 harcosa az iraki hadsereg 19 ezer katonáját kényszerített menekülésre az elmúlt hetekben. A szervezet, amelyről még nem tudni, mivé fog fejlődni, részben az al-Kaidából nőtt ki, de radikalizmusban és kegyetlenségben túltesz a szellemi elődjén, amelyet a fiatal iszlamista harcosok már idejétmúltnak és kiégettnek éreznek. Itt az új al-Kaida?
A Levantei Iszlám Állam (angolul Islamic State of Iraq and Syria, azaz ISIS) szíriai polgárháború harcaiban edződött szélsőséges szunnita katonái az elmúlt hetekben sorra foglalták el az iraki városokat, és most már Bagdad kapujában vannak.
A szervezet fegyveresei elől az iraki hadsereg katonái harc nélkül elmenekültek, pénzt, harci kocsikat, lőszert és fegyvereket hátrahagyva. Az ISIS harci sikereit azonban nem csak a Nyugat nézi aggódva: az al-Kaida vezetői, bár formálisan gratuláltak a városok meghódításához, tudják, hogy az ISIS könnyedén átveheti a legjelentősebb terrorszervezet szerepét a dzsihádisták körében.

000 Nic6337818
Képkocka egy ISIS propaganda videóból
Fotó: AFP
Az al-Kaida és az ISIS kapcsolata sosem volt problémamentes, annak ellenére, hogy az utóbbi szervezet részben az al-Kaida iraki ágából jött létre az iraki háború kezdeti éveiben. A két szervezet alapvető célja is megegyezik, létre akarnak hozni egy iszlám államot (kalifátust) a Közel-Keleten. A két szélsőséges szervezet közötti ellentét igazán tavaly éleződött ki, amikor az ISIS, kihasználva a szíriai polgárháború káoszát, megpróbálta a saját irányítása alá vonni az al-Kaida helyi ágának a vezetését, írja a Foreign Policy egy elemzésben.
Ayman al-Zavahiri, az al-Kaida vezetője ennek nem nagyon örült, de először egyezkedni próbált Abu Bakr al-Bagdadival, az ISIS vezérével, akit sokan napjaink legveszélyesebb terroristájának tartanak.

000 NIC2005080479653
Ayman al-Zavahiri
Fotó: AFP
Al-Zavahiri azt szerette volna elérni, hogy Szíriában az al-Kaida maradjon felelős a dzsihádért, Irakban pedig az ISIS-é legyen ez a feladat. Bagdadi azonban visszautasította ezt az ajánlatot és a szervezet tovább terjeszkedett Szíriában, kemény harcokat vívva a különböző iszlamista milíciákkal. A helyi al-Kaida pedig végül beállt az ISIS-t elűzni próbálni fegyveresek mögé, és végleg szakított az ISIS-el.





Az ISIS áll nyerésre

Az ISIS és az al-Kaida között nem csak az okoz nézeteltérést, hogy egymással versengve akarják vezetni a dzsihádot, hanem komoly különbségek vannak köztük a stratégiájukat, a taktikájukat és az iszlám hatalomgyakorlásról vallott nézeteiket tekintve. Arról sem teljesen ugyanúgy gondolkoznak, hogy milyen ritmusban és mértékben kell bevezetni az iszlám törvénykezést az elfoglalt területeken, meg kell-e ölni minden síitát, és, hogy joga van egy csoportnak az összes többi felett uralkodni. Az al-Kaida összességében kissé türelmesebben áll ezekhez a kérdésekhez, míg az ISIS radikális, és nem ismer kompromisszumot.

Az al-Kaidát Bushék hozták Irakba

Az ország 2003-as amerikai megszállásának egyik legfőbb oka volt, hogy George Bush kormányának az illetékes vezetői szerint a gonosz abban az időben az Irak-al-Kaida tengelyen sorakozott fel, és az iraki elnök, Szaddám Huszein tevékenyen hozzájárult az al-Kaida harcosainak kiképzéséhez.
A Szaddám-rezsim megdöntése után az amerikai védelmi minisztérium emberei 34 millió oldalnyi dokumentumot olvastak át, de semmilyen bizonyítékát nem találták annak, hogy az iraki kormány bármilyen szinten is együttműködött a terrorszervezettel.
Mindeközben az al-Kaida, kihasználva a háborús helyzetet, megvetette a lábát Irakban. A helyi szervezet vezetője, Abu Muszab al-Zarkavi hivatalosan 2004-ben fogadott engedelmességet az al-Kaida akkori fejének, Oszama Bin Ladennek, tehét az iraki sejt ekkor alakult meg.
Az ISIS sikeres előretörése éppen azért egy ideológiai és stratégiai csapást is jelent az al-Kaida számára, hiszen ők, a saját taktikájukat követve sosem tudtak ilyen gyorsan és ilyen nagy területeket az irányításuk alá vonni. Az ISIS mostani sikerei ráadásul nagy valószínűséggel megágyaztak a további előretörésnek is, nem csak földrajzilag, de népszerűségben és anyagi támogatottságban is.
Ha pedig a szervezethez egyre több radikális csatlakozik és egyre több erőforrást halmoznak fel, akkor még ambiciózusabb hódításokba kezdhetnek Irakban, miközben Szíriában is átveszik az irányítást az al-Kaidától. A két ország között nem lesz nehéz mozgatni a csapatokat, mivel a határok lényegében megszűntek és az átkelést az ISIS ellenőrzi.


000 Nic6337960
Képkocka egy ISIS propaganda videóból
Fotó: AFP
Az ISIS és az al-Kaida között generációs ellentét is feszül. Az al-Kaida 13 évvel ezelőtt hajtotta végre a legnagyobb akcióját – a szeptember 11-i terrortámadásokat – , és az sem vezetett végül a hosszútávú cél, az iszlám kalifátus megalapításához. A mostani dzsihadista harcosok többsége még kisgyerek volt akkor, hozzájuk ezért sokkal közelebb áll az ISIS, amely most éli fénykorát. A generációs ellentétet az al-Kaida úgy próbálta kihasználni, hogy sokak által tisztelt, idős vallási vezetőkkel kiadattak elítélő nyilatkozatokat az ISIS-ről, ez azonban nem sokakat hatott meg. A harcosok sokkal nagyobb tiszteletnek örvendek a fiatalok körében, mint a vallási vezetők – írja a Foreign Policy.
Mindezek ellenére elemzők szerint az ISIS-nek hosszútávon nem feltétlenül jobbak a kilátásai, mint az al-Kaidának. Ha a harcok elülnek és stabilabbá válik a helyzet, akkor előkerülnek az olyan kérdések, minthogy mi legyen azokkal a szunnitákkal, akiknek nem tetszik szalafista-radikális vonal, vagy, hogy miként kell irányítani egy államot, és ebben a helyzetben az al-Kaida előnyben lesz. Ugyanakkor annak is fenn áll a veszélyes, hogy ha a Közel-Keleten veszít az erejéből az al-Kaida, akkor nyugati támadásokkal próbálja meg helyrehozni a hírnevét. Amire persze az ISIS hasonló támadásokkal válaszolhat.

Találkozunk New Yorkban

Helló srácok, New Yorkban találkozunk!” – ezzel köszönt el börtönőreitől al-Bagdadi, amikor 2009-ben szabadon engedték egy amerikaik által fenntartott iraki börtönből, ahová nem tudni pontosan miért került be, ahogy azt sem, hogy miért engedték szabadon.
A börtön vezetője, Kenneth King ezredes, akkor nem tulajdonított nagy jelentőséget a szavainak. „Al-Bagdadi rossz volt, de közel nem a legrosszabbak közül való” – mondta a Daily Beastnek King. Al-Bagdadi négy évet töltött amerikai fogságban, de sosem tűnt ki a viselkedésével, annyira átlagosnak számított, hogy nem is a legradikálisabb iszlamistáknak fenntartott körletben tartották fogva.


000 Nic6337592
Két, feltételezhetőn Al-Bagdadit ábrázoló igazolványkép
Fotó: AFP
Az ISIS hirtelen előretörésével azonban az amerikai biztonsági szakemberek egészen új jelentést tulajdonítanak al-Bagdadi szavainak: szerintük ez arra utalhat, hogy a szervezet hosszútávon az Egyesült Államok elleni terrotámadásokra is készül.
Michell Morell, a CIA korább igazgatója viszont úgy véli, az ISIS legalább még egy évig nem jelent valódi fenyegetést az USA számára. Jelenleg még mindig inkább a Pakisztánban és Jemenben tevékenykedő al-Kaida csoportoktól kell inkább tartani – mondta.
Kivéve persze, ha az amerikai befolyás ismét megnövekszik Irakban. “Ez az egyik érv az amerikai beavatkozás ellen. Minél látványosabban támogatjuk a síita Núri al-Máliki kormányát az ISIS elleni harcban, annál inkább célponttá válunk” – mondta Morell.
A helyzet mindenesetre elég aggasztó Irakban. “Vannak lehetőségek és van motiváció, miközben külföldi harcosok is harcolnak az országban. Ez egy megfelelő keverék a jövőbeli terrortámadásokhoz a Nyugaton” – mondta a CBS-nek Juan Zarate nemzetbiztonsági elemző. A legnagyobb veszélyt Zarate szerint jelenleg az jelenti, hogy az USA még nem tudja, pontosan mivé fejlődik majd az ISIS, illetve, hogy a szíriai és az iraki harcokhoz sok muszlim csatlakozott Nyugatról. Ők pedig amerikai útlevéllel, a dzsihádban megedződve sok meglepetést okozhatnak.
Ezek nem valamiféle nomád terroristák, akik a sivatagban tervezgetnek egy kisebb merényletet. Ezek kifinomult, parancsoknak engedelmeskedő, harcedzett veteránok, akik felfogják, hogy miért fontos egy Európában vagy az USA-ban elkövetett terrorakció. Ez a kombináció nagyjából annyira veszélyes, amennyire csak lehet” – mondta Lindsey Graham szenátor, egykori ezredes.




ISIS és a III. világháború - David Icke




MOST AKKOR MERKEL IS NÁCI?

Nem Ő Hitlernek a lánya
Emlékeznek rá, mekkora hiszti volt Gyöngyösi Márton rosszul sikerült mondatából, aki az izraeli-magyar kettős állampolgárok számba vétele helyett a „zsidó származású emberek” listázásáról beszélt az Országgyűlésben? A jobbikos honatya hiába mondta el, ezerszer, nem akarták neki elhinni, hogy csak szerencsétlen nyelvbotlásról volt szó. Csütörtökön Merkel kancellár nyelve botlott meg csúnyán, vajon az ő fejét is követelni fogják?
Angela Merkel a Bundestagban szólalt fel a párizsi merényletek kapcsán. A német kormányfőt egy pillanatra cserben hagyta fogalmazó képessége, és így alaposan felsült.
"Az antiszemitizmus állami és polgári kötelességünk" – mondta a politikus, holott nyilván arra gondolt, hogy a jelenség elleni küzdelmet tartja ilyen fontosnak.
A kancellár egyelőre nem kért bocsánatot, és nem is helyesbített. Igaz, erre várhatóan nem is lesz szüksége, hiszen beszédét udvariasan megtapsolták, és szó sincs róla, hogy tiltakozást szerveznének ellene, vagy lemondását követelnék. A sajtó nem harsog "nyíltan náci kiejelentésről", és "freudi elszólásról", mint Gyöngyösi két évvel ezelőtti nyellvbotlása után.
Az európai politikai elit hűséges társa, jó öreg kettős mérce ezúttal sem hagyta cserben őket.



FEHÉR POKOL - HALÁLRA FAGYNAK A SZÍRIAI MENEKÜLTEK



Az Iszlám Állam rémuralma elől a környező országokba menekülő szírek és irakiak millióit most a hideg időjárás veszélyezteti. Nem elég, hogy elvesztették otthonukat és szeretteiket, most még halálra is fagynak – hívja fel a figyelmet az orientalista.hu
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a Közel-Keleten mindig 35 fok van, és tűz a nap. Pedig ez nem igaz, bizonyos vidékeken a tél ugyanolyan kemény tud lenni, mint nálunk. Idén pedig még annál is keményebb. Ha sürgősen nem kapnak a menekülttáborok (ahol több milliónyian élnek) segítséget, akár emberek ezrei, tízezrei is meghalhatnak a tél folyamán. Csak Libanonban több mint két tucatnyian fagytak már halálra, többségük gyermek.
A sátrak fűtetlenek, meleg ruhája pedig sokaknak nincs. A terror elől menekülő családok jelentős része szinte semmit sem tudott magával vinni, az iszlamisták sokszor egyszerűen kifosztották őket. Sokan szó szerint annyi holmit tudtak magukkal vinni, amennyi rajtuk volt.
Ezeknek az embereknek a szenvedései az újságokban és a hírportálok nagy részén csak a rövid hírek rovatba férnek bele, a híradókban jó esetben fél percet szánnak rájuk. Holott a Közel-Keleten az elmúlt évek egyik legsúlyosabb humanitárius katasztrófája kezd kibontakozni. Nyugaton képmutató vita folyik arról, hogy az Európa felé tartó menekültáradatot be kell-e fogadnunk, miközben a helyszínen szinte semmi segítséget nem kapnak. A megoldás nyilván ez lenne, ha visszatérhetnének otthonaikba, ám az őket elüldöző Iszlám Állam ellen pedig egyetlen nagyhatalom sem lép fel határozottan.
Sokkoló fotók az embertelen körülményekről.
 



VALÓBAN HÁBORÚBAN ÁLLUNK AZ ISZLÁM VILÁGGAL?



A Charlie Hebdo szerkesztőségét ért terrortámadás után egyre fontosabb megoldást találni az iszlám jelentette problémára. Ugyanakkor, differenciáltabb annál ez a téma, mint hogy egyértelműen kijelentsük, hogy a nyugati világ ellen az iszlám háborút indított volna. A probléma mélyebb gyökerű, ezért is nehéz erre a kérdésre megfelelő választ találni. Lapunk Gazdik Gyulát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közel-kelet szakértőjét kérdezte.
Valóban háborúban állunk az egész iszlám világgal? - kérdeztük Gazdik Gyulát.

Mindenképpen óvnék attól, hogy ezt kijelentsük, egyes csoportok ugyan valóban radikalizálódtak Nyugat-Európában, de ennek különböző okai vannak - válaszolta a közel-kelet szakértő. Franciaországban, ahol  több mint 6 millió muszlim él, számos egyéb problémát vetett fel ez a támadás.  A különböző megnyilatkozásokban sokan keresik a választ arra, hogy egy szatirikus hetilapban lehet-e vallási érzékenységet sértő karikatúrákat közölni, avagy sem, illetve mennyire fér bele ez a liberalizmusba? A másik pedig, ami ismét előkerül, az a mind súlyosabb szociális helyzet, melyben a franciaországi nagyvárosok külső kerületeiben számos muszlim fiatal él. Persze nem csak ők vannak ebben a helyzetben. Sokaknak nincs munkahelye, és nem látnak perspektívát sem maguk előtt. Ebben az élethelyzetben jóval könnyebben nyert teret magának a radikális iszlám is. Szerepet játszottak olyan események, mint például az amerikaiak 2003-as iraki inváziója, és az ott  történt szörnyűségek. Ez az elegy végül egy olyan vízióba fordult, amely szerint meg kell védeni az iszlámot és bosszút kell állni a Nyugaton. Azonban az iszlám populáció többsége betartja a francia alkotmányos kereteket, és nagyon sokan el is határolódtak a támadásoktól.

Tehát ez egy rendkívül összetett probléma, s jól érzékelteti a laikus társadalmi integrációra épülő francia rendszer működési zavarait. Többek között ezért nem jelenthető ki egyértelműen, hogy muszlimok harcolnak keresztények ellen.

Hogyan előzhetjük meg ezeket a támadásokat?

Nemcsak katonai, rendőri eszközökre kell támaszkodnunk. További reformokat kell bevezetni, ami persze nem egyszerű Európa gazdasági gyengélkedése közepette. Fontos a társadalmakban lévő törésvonalak további mélyülésének megakadályozása. A két leginkább érintett nyugat-európai állam vezetője, Angela Merkel és François Hollande éppen ezért hangsúlyozták az egység fontosságát, hogy a társadalmuk részét képzik a muszlimok, akik egyébként Európa lakosságának közel 8 százalékát teszik ki.

Hazánknak van félnivalója?

Magyarország ebből a szempontból „szerencsésebb” helyzetben van, elenyésző muszlim lakosság él itt, össze sem hasonlítható a német, a francia és az angol állapotokkal. Itt nem úgy vetődnek fel ezek a kérdések, mint például a franciáknál. Hazánk egyelőre nem célország. De a rengeteg szíriai és észak-afrikai menekült ügye a jövőben fokozottabban érintheti Magyarországot, mivel valószínűleg növekedni fog azoknak a száma, akik megpróbálnak majd hazánkban maradni.

Milyen tanulságokkal szolgált a szerkesztőség elleni támadás?

Látni kell, hogy nehéz az ilyen típusú eseteket megakadályozni, hiszen a francia hatóságok előtt mindkét elkövető ismert volt, az egyik testvér ült is korábban börtönben. Ennek ellenére nem tudták a konkrét cselekvést megakadályozni. Úgynevezett magányos farkasok jelennek meg, vagy nagyon kis sejtekben működnek. Ezeket a csoportokat nehéz felderíteni, főleg úgy, hogy az elhárítás eszközei, mennyiségben és minőségben is messze elmaradnak számos országban. Az angol titkosszolgálat vezetője is elmondta, hogy bár további támadások várhatóak, de nincs meg a kellő háttér ahhoz, hogy 100 százalékban kiszűrjék a potenciális elkövetőket.

Nagyon fontos kérdés, hogy hol vannak a határok a személyes szabadságjogoknál. Nagyon nehéz ezt a határt meghúzni. Ezek a viták valószínűleg ki fognak éleződni, tekintettel az Egyesült Államok lehallgatási botrányára.

Milyen kép él egy közel-keleti emberben a Nyugatról?

Az iraki, az afganisztáni háború, a palesztin kérdés okán negatív a megítélés. Azonban a hatalmi elitek reakciói is ellentmondásosak. Például, Mubárak volt egyiptomi elnök egy nagyon téves lépésnek nyilvánította az iraki háborút, és bírálta ezért az Egyesült Államokat. Azt is kijelentette, hogy a nyugati típusú demokráciának nincsenek itt gyökerei, és hiába próbálnák is azt „bevezetni”, nem fognak sikerrel járni. A közel-keleti hatalmaknak ugyan szüksége van a Nyugat támogatására, de a nyugati értékek átültetését fenntartásokkal kezelik.

Európa kísérlete, hogy egy új típusú kapcsolatot alakítson ki a mediterrán-térség déli és keleti részének országaival, sok vonatkozásban kudarcot vallott. Az „arab tavasz” még inkább dezorganizálta az euromediterrán partnerséget, és a civilizációs törésvonalak újból megerősödtek. Az egész problémát tovább élezi még, hogy a világgazdaság centruma egyre inkább a kelet-ázsiai/csendes-óceáni térség irányába húzódik, és a Közel-Keleten, illetve a Földközi-tenger térségében ennek a negatív hatásait rendkívül módon megérzik az emberek. Európa viszont nincs olyan helyzetben, hogy megfelelő kiutat mutasson ezeknek az országoknak, amelyek esetleg csökkentenék a migrációt, illetve serkentenék a civilizációk közötti közeledést.

És egy ilyen zavaros helyzetben jelent meg az Iszlám Állam.

Az Iszlám Állam radikálisabb, mint az al-Kaida. Ez a szélsőséges szerveződés kihasználta, hogy a térségben biztonsági vákuum keletkezett.  Az Egyesült Államok által is bátorított demokratizálási törekvések az „arab tavasz” időszakában növelték a zűrzavart. A szekuláris-nacionalista hatalmi csoportok, melyek több országban is a biztonság pillérei voltak, az elmúlt évtizedekben meggyengültek. Ha katonailag le is vernék az Iszlám Államot, attól még a térség súlyos szociális problémái nem oldódnának meg, a síita-szunnita ellentét továbbra is az egyik meghatározó tényező maradna. A Világbank korábbi becslése szerint 2022-re 80-85 millió munkahelyet kellene teremteni a térségbeli foglalkoztatási gondok számottevő enyhítéséhez. De hol vagyunk most ettől? Sehol. Ha nem próbálják orvosolni ezeket az égető társadalmi kérdéseket, akkor tovább fog erősödni a terrorszervezetek utánpótlása. További súlyos következményekkel járhat, hogy az Arab-félszigeten a biztonsági kihívások nagyban növekedhetnek. Az egész térségben hatalmi átrendeződés zajlik, és a folyamat végén nem kizárt, hogy a határvonalak több ország esetében – a leginkább veszélyeztetett helyzetben jelenleg Irak és Szíria van - átrajzolódnak.






JÓL ÉRZI ITT MAGÁT AZ OFFSHORE TERMINÁTOR





A Bors közölt egy fényképes összeállítást Andy Vajna áruba bocsátott, Los Angelesben található villájáról. Az 5100 négyzetméteres házikóban van minden, ami szem-szájnak ingere, medence, teniszpálya, állítólag még a konyha is fényes és tágas.
Jelenlegi árfolyamon számolva 1 milliárd 36 millió forint az ingatlan értéke. A hírek arról szólnak, hogy Vajna azért árulja már több mint 1 éve a villát, mert végleg hazánkba akarja áthelyezni a székhelyét, és ez elszomorító.
Vajna kormányközeli ténykedéséről már többször beszámoltunk. Beszámoltunk arról, hogy a magyar törvénykezés egyszemélyes kegyeltjeként ölelte keblére a filmproducert, amikor például lenyelte a magyar kaszinókat.
Miután 2012-ben a játéktermi nyerőgépeket betiltották, és a piacot ezzel úgymond kitisztították, 2013 decemberében egyetlen nap leforgása alatt sor került a kaszinó koncesszióról szóló törvény módosítására: a játékadóból ezentúl a koncessziós díjakat le lehetett vonni. Már ennek a javaslatnak is a főnyertese Andy Vajna volt, aki csak és kizárólag az egyetlen akkor működő Las Vegas kaszinójával több milliárd forint nyereségre tett szert ezzel a kormányzati döntéssel.
Tavaly májusban, a kaszinótörvény szerint már mind az öt pest megyei és budapesti koncessziós pályázatot Andy Vajna nyerte el, majd júniusban egy újabb törvénymódosítással már áfamentességet is élvezett a piaci részesedés. Ezek a kormányzati lépések több mint 10 milliárd forintos nyereséget jelentettek Andy Vajnának.
De Vajna bekerült a tévébe is. A hvg.hu-nak több forrásból is megerősítették, hogy kikerült Simicska Lajos milliárdos vállalkozó érdekeltségi köréből a TV2, ahol a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló "nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos", filmproducer került meghatározó helyzetbe. A lap úgy tudja, Vajna már előrehaladott tárgyalásokat folytatott a TV2-vel, melynek eredményeként várhatóan két műsoros produkcióját is megveszik, ezzel párhuzamosan pedig megjelentek az állami hirdetők is a csatornánál.
Szóval, nem túl jó hír a magyar adófizetőknek, hogy Vajna jól érzi magát a hazánkban.



ÚJABB BANKCSŐD AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN





Alig telt el pár nap az új évből, máris újabb bankcsődről érkezett hír az Egyesült Államokból, tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban 24 banknak kellett lehúznia a rolót.
Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapjára felkerült adatok szerint idén elsőként egy floridai bank, a First National Bank of Crestview ajtajára került lakat. A szövetségi államban tavaly egy, 2013-ban négy bank ment csődbe.
A betéttulajdonosokat fejenként 250 ezer dollárig (mintegy 68,7 millió forint) biztosítja az amerikai betétbiztosítási alap. A csődhullám öt éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Négy éve 92 bank ment csődbe, három éve 51. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz.




GONDOK A LENGYEL-UKRÁN FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁSBAN



Leállt a földgáz továbbítása Ukrajnába Lengyelországon keresztül az év első napjaiban - jelentette be a Gaz System lengyel gázvezeték-üzemeltető.
A lengyel cég ezt azzal magyarázta, hogy "az az ukrán vállalat, amellyel eddig kapcsolatban álltak, nem kötött le kapacitást. A kétoldalú szerződés erre egyébként lehetőséget is ad. Már korábban is volt példa arra, hogy ideiglenesen szünetelt a gáztovábbítás Ukrajnába".
Több hónap szünet után Magyarország január 10-én újította fel a gáztovábbítást Ukrajnába, a mennyiség naponta nem haladja meg a 2,6 millió köbmétert.
Nyugat-Európából Ukrajnába a legtöbb földgáz Szlovákián keresztül jut el. Január első 15 napjában ez a mennyiség 446,4 millió köbméter volt.
Ukrajna évi gázszükséglete 40-45 milliárd köbméter, aminek csaknem a felét Oroszországból szerezte be korábban. A Gazprom tavaly júniusban teljesen leállította a gázexportot Ukrajnának. A további szállítások feltételéül azt szabta, hogy a jövőben csak annyi földgázt juttat a szomszédos országnak, amennyit az előre kifizet. December 9-én újraindult az orosz földgázszállítás Ukrajnának, miután Kijev 378 millió dollárt utalt át az orosz cégnek, amely ezért cserébe 1 milliárd köbméter földgázt exportál.
Ukrajna elsőként Lengyelországon keresztül kapott fölgázt az Európai Unióból, de a vezeték szűk kapacitása miatt a mennyiség évente nem több 1,5 milliárd köbméternél.
A Gaz System lengyel gázvezeték-üzemeltető és a Ukrtransgaz ukrán gázforgalmazó tavaly december közepén egy új, Lengyelországot Ukrajnával összekötő gázvezeték építésének az előkészítéséről írt alá megállapodást.
A várhatóan 2016-ban már működő vezeték megépítéséhez ukrán részről az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) kérnek pénzügyi segítséget.
Az új vezetékkel napi 80 millió köbméterre bővülhet Ukrajna gázbehozatala Lengyelország felől.




HATALMAS MENNYISÉGŰ TŐKE ÁRAMLOTT KI OROSZORSZÁGBÓL



Oroszországból tavaly több mint kétszer több tőke áramlott ki, mint 2013-ban.
Az orosz központi bank közleménye szerint 2014-ben 151,5 milliárd dollár tőke áramlott ki, jóval meghaladva az egy évvel korábbi 61 milliárd dollárt. A jegybank azzal számol, hogy az idén mérséklődik a tőkekiáramlás, már csak azért is, mert 2015-ben kevesebb küladósságot kell visszafizetnie Oroszországnak, mint tavaly.



ÉRTELMETLEN MUNKÁT VÉGEZNEK A KÖZMUNKÁSOK, DE ENNYI ELÉG IS NEKIK





Lemondott a Baranya megyei Gyöngyfa polgármestere, mert elege lett abból, hogy az állam pénzén értelmetlen munkát végeztet a helyi munkanélküliekkel. Akik ugyan dolgozni nem akarnak a kevés pénzért, de többért se lennének hajlandóak. Ha meg akarja tudni, miért tart ma Magyarország ott, ahol tart, ezt a történetet olvassa el!

Németh István január másodikán vált meg a 140 lelkes, kicsiny Gyöngyfa polgármesteri tisztségétől. Besokallt attól, hogy közmunka címén „az ország pénzét herdáljuk”. A szombati Népszabadság riportjából kiderül: a településen 36 közmunkást tartanak nyilván, ők fél éve (!) egy 300 méter (!!) hosszú árkot takarítanak. Tökéletesen értelmetlen, havi pár munkaórát igénylő munka – ám még ezt sem végzik el, legalábbis serénykedésüknek a lemondott polgármester szerint sincs látszatja.
Úgy éreztem, csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom, a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét – mondja Németh.  

Munka nincs, de nem is kell

A faluban a munkaképes lakosság 70-80 százalékának nincs állása. Az ősszel független színekben megválasztott polgármester azt remélte, ezen képes lesz változtatni. Ám, kiderült, hogy a munkanélküliek nagy része sem akar változtatni a sorsán.
Az elképzelés pedig nem volt rossz. Három állástalan családnak kellett volna belevágnia a gazdálkodásba, őket az önkormányzat a külterületi földekre kivezetett adóból támogatta volna, nem is kevés pénzzel, 15 millió forinttal. A többi közmunkás később, fokozatosan az ő bérmunkásaikká, vagy hasonló agrárvállalkozókká válhattak volna.
Papíron szép terv volt. Németh azonban egy dologgal nem számolt: hogy egyetlen egy olyan embert sem fog találni a községben, aki hajlandó lenne megfogni a kapa végét. Holott éppen az ő példája bíztathatná a többieket, sikeres őstermelő volt 30 évig.
A polgármester néhány hónap alatt szembesült a szomorú valósággal, amit ő így fogalmazott meg: „Ezek az emberek elégedettek a közmunkával, s azzal, hogy így jár az egészségügyi ellátás és gyarapodik a nyugdíjalapjuk. Kevésnek tartják ugyan a havi 50 ezret, ezért dolgozni sem akarnak érte, na meg látják, hogy egy ekkora faluban nincs is nagyon munka a közterületen.”
Tehát foglaljuk össze: adott egy település, ahol nagyjából mindenki munkanélküli. Megalázóan kevés bérért közmunkát végeznek, illetve nem végeznek, mert ennyi pénzért hülyék lennének, és amúgy sincs mit csinálni, Amikor lenne lehetőség, hogy ebből a helyzetből kitörjenek, kiderül, hogy lustábbak, mint amennyire szegények, jobban ódzkodnak a rendszeres munkától, mint a nyomorúságtól. Mert az utóbbit már megszokták, az előbbivel pedig jelentős részüknek még soha nem volt dolga.
 



Indulhat a gigatender - helikoptereket vesz a kormány





Bármikor indulhat a magyar állam 170 milliárd forintos nagyságrendű helikoptertendere – közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az előkészítő munkálatok a honvédelmi tárca szerint befejeződtek, de azt nem tudni, pontosan hány gépet is akar a kormány beszerezni. A gépekre ugyanakkor a katonáknak szükségük lenne, mert lassan nincs mivel repülniük.


A honvédségi szállító helikoptereinek "beszerzésére vonatkozó előkészítő munka megtörtént. A döntést - amennyiben az időszerűvé válik - a kormány hozza meg a megfelelő ügyrendi és eljárási szabályok szerint" - válaszolta lakonikusan Hende Csaba honvédelmi miniszter egy írásbeli válaszában Demeter Márta MSZP-s képviselő kérdésre. A beszerzés évek óta időszerű a Magyar Honvédségnél, ugyanis ma már alig rendelkezik működőképes helikopterekkel. A szovjet/orosz gyártású Mi-24 harci helikoptereket csendben kivonták a rendszerből - lerepülték üzemidejüket; a Honvédelmi Minisztérium (HM) honvedelem.hu portáljának utolsó cikke 2012. augusztus 20-ára datálható - ami a harci helikopterek repüléséről számol be Szolnokon.


Azóta a szállítási és kiképzési feladatokat a még hadrendben levő Mi-8 és Mi-17-es felfegyverzett szállítóhelikopterekkel oldják meg. (A Mi-17-as a Mi-8 erősebb változata - nyitóképünkön.) A bevethető gépek számáról - mint minden haditechnikáról - a HM vezetése 2010 óta következetesen hallgat, ám az jól jellemezheti a helyzetet, hogy a szaktárcának 2014-ben a választások előtt vitatott körülmények között kellett három Mi-8-ast vásárolnia hárommilliárd forintért - hogy az alapvető készültségi feladatokat a honvédség elláthassa.
Mindenesetre az 2014 őszi hadgyakorlatra a honvédség mintegy 15 bevethető helikoptert tudott mozgósítani. A rendőrség sincs sokkal jobb helyzetben: 2014 februárjában az ukrán válság kirobbanásakor Orbán Viktor miniszterelnök szállítására a rendőrök csak a 35 éves Mi-2-süket tudták mozgósítani. A repülés történetében nem ritka, hogy egy gép több évtized után is biztonságosan repül - más kérdés, hogy ez mennyire gazdaságos.
Nincs mivel repülni
A helyzet évek óta égető, hiszen sem a rendőrségnek, sem a honvédségnek nincsen korszerű szállító és harci helikoptere, Hende Csaba már 2013-ban arról beszélt, hogy a beszerzésre 2014-ben sor kerülhet. A honvédelmi miniszter az MTI-nak adott év végi interjúban arról beszélt, hogy a kormány pozitív döntésével és a szükséges mintegy 172 milliárd forintos forrás biztosításával akár jövőre megkezdődhetnek a helikopterbeszerzések. Korábban még száz milliárd forintos nagyságrendről volt szó - Hende most először mondott nyilvánosan konkrét számot. Összehasonlításul: a HM éves költségvetése 218 milliárd forint, s a 2015-ös büdzsében nyoma sincs az említett 172 milliárd forint töredékének sem.
Ukrán határszemlére indul a miniszterelnök 2014 februárjában MTI
Ennek ellenére a miniszter most egy írásbeli válaszban az írta, hogy tender előkészítése lezajlott, annak kiírása a kormány döntéstől függ. Igaz, Demeter Márta az MSZP-s képviselő azt firtatta, hogy hány potenciális pályázó érdeklődik a tervezett tender iránt - ám a miniszter erre a kérdésre nem válaszolt, annak ellenére, hogy a tárca helyettes államtitkára Siklós Péter a Magyra Hírlapnak decemberben úgy nyilatkozott, hogy élénk lobbitevékenységet folytatnak a reménybeli szállítók. Ennek egyértelmű jele, hogy Magyar Nemzet napilapban egész oldalas hirdetésben kínálja termékét az egyik reménybeli szállító az brit-olasz AgustaWestland - "Sokoldalú megoldás minden küldetéshez" szlogennel.
Amerikai személyzet áll gépük mellett a budaörsi repülőtéren, ahol két Sikorsky S-70 Black Hawk helikoptert mutattak be magyar újságíróknak 2014. április 9-én .MTI
A szóba jöhető szállítók között tartják számon szakmai körökben az orosz Mi-17-es gyártóját, az amerikai Sikorsky S-70i gépéta  Black Hawk-ot, az Airbus Helicopters (ex-Eurocopter) több típusát is. A Mi-17 csak elméleti lehetőség, hisz NATO tagország révén a fő cél az, hogy Magyar Honvédség a fegyverzetében is megszüntesse a szovjet/orosz függőséget.
Megismétlődik a Gripen-sztori?
A kormány preferenciáit teljes homály fedi: a parlamenti honvédelmi bizottságának egyetlen nyílt ülésén sem került a téma napirendre, annak égető volta és magas költségei ellenére sem. Azt sem tudni, mennyi gépre és kinek lenne szüksége. 15-30 gép közötti beszerzések is felmerültek, sőt ennél nagyobb csomagról is szó lehet, ha a honvédség és a rendőrség mellett a Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptere-cseréjét is bevonják a csomagba. A legutolsó információk szerint azonban a légimentők külön utakon járnának.
Az eddigi előkészítés kínosan emlékeztet a Gripenek beszerzésére. Az első Orbán-kormány idején, 2001-ben teljes meglepetésre döntöttek a svéd gyártó mellet,  a döntés-előkészítés során ugyanis végig az amerikai gyártású, NATO kompatibilis, használt F-16-os beszerzését támogatta a szaktárca és a honvédség is. Azóta sem lehet tudni, hogy milyen elvek mentén döntött akkor a kormány a Gripenek mellett - az ügyben korrupciós vádak is megfogalmazódtak külföldön, ám ezek hazai kivizsgálására 2002-2010 között sem tettek komoly erőfeszítéseket, nemhogy azóta.






El lehetett volna kerülni a francia újságírók lemészárlását?



Merész kérdés, belátom. A helyzet azonban megkívánja az őszinte szembenézést. Miközben gyászolom a szegről-végről kollégákat, van egy tanácsom vallásgyalázó karikaturistáknak.
Ami ma Franciaországban történt – a Charlie Hebdo című szatirikus lap szerkesztőségében fegyveresek 12 embert lemészároltak, feltehetőleg az orgánum muszlimokat, illetve az Iszlám Államot kifigurázó karikatúrái miatt –, az maga a borzalom. Az emberi tragédiának olyan foka, mely után a legnagyobb hitványság és becstelenség volna megérdemelt büntetésről elmélkedni, pláne kárörvendeni tucatnyi embertársunk halálán. Ez a szemet szemért, fogat fogért elvnél is aránytalanabb megtorlás ugyanis maga a megveszekedett barbárság, melyre semmilyen vallási parancs vagy erkölcsi rendszer nem ad felhatalmazást. (Nem mintha attól tartanék, hogy tömegével érkeznek majd ilyen reakciók; az új év első magyar újszülöttjét, Rácz Péter Rikárdót ért méltatlan gyalázkodás után azonban, félek, semmi sem lehetetlen.)
Ezzel együtt van itt néhány szempont, amit érdemes volna megfontolni. Aki esetleg nem tudná: a Charlie Hebdo az elmúlt években mindent megtett azért, hogy kivívja a nagy világvallások híveinek ellenszenvét. Ordenáré karikatúráival rendre megsértette keresztények, muszlimok vagy éppen zsidók millióit – miközben szerkesztői ezeket a képeket nem a vallásgyalázás megnyilvánulásainak, hanem a sajtó- és szólásszabadság kiteljesítésének tekintették.
A Charlie Hebdo néhány vihart kavart címlapja
Nem támogatja a katolikus egyház a melegházasságot? Nosza, a mennyei Atyát hátulról meghágó Jézus Krisztus kerül a címlapra, akinek fenekéből a Szentháromságot jelképező háromszög lóg ki. Lemond tisztségéről Benedek pápa? Az élemedett főpap svájci gárdistával ölelkezik, azzal a felkiáltással: „Végre szabadon!” Nem támogatja a Szentszék a gumióvszer használatát? „Ez az én testem” – emel magasba válaszul a pápa (a Krisztust jelképező szentostya helyett) egy kondomot. A zsidóság idegeit náci tiszttel csókolózó rabbi rajzával vagy éppen a Shoah Hebdo címmel kiadott lapszámok sorozatával borzolták, nem rettenve meg a holokauszton való élcelődéstől sem. Az iszlám híveit pedig sértő megjegyzések kíséretében ábrázolt muszlim karakterekkel, Mohamed gúnyrajzával tűzték pellengérre – miközben a prófétát a Korán szerint még csak ábrázolni is tilos –; nem véletlen, hogy egyik címlapjukon a pápa, egy muszlim vezető és egy zsidó rabbi karöltve követeli: „borítsanak fátylat” a Charlie Hebdóra, azaz regulázzák meg a lapot.
Mindez, nyomatékosítom ismét azok kedvéért, akik esetleg szeretnének félreérteni, semmi szín alatt nem ad felmentést a mostani vérengzésre. Óvatosságra azonban ettől még inthet. Főleg azok után, hogy nem ez az első támadás az orgánum ellen. Egyszer már, 2011 novemberében, dobtak bombát a szerkesztőség épületére, miután Mohamedet „kinevezték” a lap főszerkesztőjének, és ismételten muszlimgyalázó képeket közöltek. Amikor pedig 2012 szeptemberében a prófétát meztelenül ábrázoló képsorozatot publikáltak egy iszlámot gúnyoló filmből, a hatóságok, hasonló támadástól tartva, megerősítették egyes francia nagykövetségek, valamint a lap főhadiszállásának védelmét. Mi több, Laurent Fabius külügyminiszter élesen bírálta az orgánumot, mondván: „Franciaországban ismerjük és megvédjük a szólás szabadságának alapelvét. A jelen helyzetben azonban, amikor napvilágot látott ez az abszurd film, számos muszlim országban tetőfokára hágtak az érzelmek. Valóban értelmes vagy intelligens dolog olajat önteni a tűzre?”
Most, a francia „0107” után mindenki azon tanakodik, miként lehetne megelőzni, hogy a jövőben hasonló mészárlások történjenek. Nyilván – az Egyesült Államok példájára – megerősítik majd a terrorelhárítókat, szigorúbb rendelkezéseket vezetnek be, jobban ellenőrzik a gyanús elemeket. Ezek fontos, és remélhetőleg hasznos intézkedések; félek azonban, a Charlie Hebdo és a hozzá hasonló lapok munkatársai így sem érezhetik majd magukat teljes biztonságban. A brutális Iszlám Állam európai térhódítása is jelzi: mindig lesznek olyan elvakult szélsőségesek/fundamentalisták, akik a legbombabiztosabbnak hitt rendszer kijátszásával megtalálják a módját az esztelen öldöklésnek.
Volna azonban még egy módja annak, hogy az ember elkerülje a mostanihoz hasonló vérengzést. Félve mondom, mert egyáltalán nem vágyakozom a sajtó- és szólásszabadság lábbal tiprójának szerepére – viszont az emberi életet még a sajtó korlát(ozhatat)lan szabadságánál is többre tartom. Felvetésem kiszámíthatóan egyszerű: mivel az Iszlám Állam terroristáit a jelek szerint nem áll módunkban megváltoztatni, csak mi magunk tehetünk bármit is a védelmünkre. Leginkább talán azzal, hogy nem közlünk szakmányban ilyen, nemcsak emberi mivoltukból kivetkőzött vadállatok, hanem minden tisztességes polgár számára viszolyogtató karikatúrákat.
Én a mai helyzetben sajnos nem tudok ennél biztosabb megoldást. De akinek van jobb ötlete, szóljon. És ossza meg a Charlie Hebdo szerkesztőségének túlélőivel is.






Én nem vagyok Charlie! – avagy Amikor a fagyi visszanyal: a politikai korrektség és a multikulturalizmus totális bukása



Posted on 2015/01/10 by Nifadmin
Miközben Magyarországon ellopják a kis Jézust a köztérre kitett Betlehem-jelenetből, aközben a totális rendőrállam USA betiltotta a karácsonyt. Nemhogy Christmas nincs, de már Xmas se. A köztereken felállított fenyőfákat pedig tilos karácsonyfának hívni, a szabványos megnevezés immáron a „közösségi fa”. Ha belegondol az ember, ennyi erővel akár Facebook-fának is hívhatnák, elvégre az is egy közösség. Nem igaz?
Christmas-Tree
Erre a degenerált debilségre állítólag azért volt szükség, hogy ne sértsék bizonyos kisebbségek érzékenységét. Figyelünk, ugye? Nem a befogadó ország törvényei, szokásai, hagyományai a mérvadók, hanem a „gyüttmentek” érzékenysége! Ez a gyakorló önfelszámolás maga, ehhez kétség sem férhet! A világ, úgy tűnik teljesen megőrült.
Az önmaga farkába harapó kígyó lassan visszatekeredik a pártállami idők „Fenyőünnepéhez”. Öreg barátom, Misi bácsi szokta volt mondani: „Tulajdonképpen semmi különbség nincs, legfeljebb csak annyi, hogy annak idején szovjet háborús filmeket kellett nézni, most meg amerikaiakat.” Annak idején ruszki hatalmi szóra cenzúrázták, vagy tiltották be a karácsonyt, most meg amerikaira. Végül is nem tök mindegy? Egyik totalitárius állam olyan, mint a másik totalitárius állam. Egy kutya.
(Asszem Sly tudhat valamit, valószínűleg bennfentes lehet. Még jó, hogy emléket állított a Karácsonynak a Feláldozhatók szériában. A jobb kezét alakító Jason Statham karakterét hívják a filmben Christmas-nak. A 3, részben Doki (a valóságban is adócsalásért leültetett Wesley Snipes) meg is kérdezi tőle: „Úgy hívnak, mint a Karácsonyt?” A magam részéről csodálkozom is, hogy engedhetek bemutatni Amerikában egy ilyen filmet?)
Emlékeznek még Eleanor Jacksonra? A Somerset grófságban fekvő Radstock városában a helyi önkormányzat munkáspárti tanácsnoka volt az illető, amikor is az az őrült ötlete támadt, hogy tiltsák be Anglia nemzeti lobogóját, a Union Jack-et, mondván, hogy a nemzeti jelkép sértheti az 5620 lakosú városban élő muszlim kisebbség (akkor éppen 16 fő) érzékenységét.
És ha hiszik, ha nem, megszavazták!
Az eset kapcsán akkoriban ezt írtam:
Magunk között legyen mondva, asszem ez a gyakorló idiotizmus. Ez védhetetlen! Ez már olyan foka az önfeladásnak, valamint a tolerancia félreértelmezésének és a kényszeres megfelelni akarásnak, hogy égbe kiált! De legalábbis, ahogy mifelénk mondani szokás: itt a baj már nem kicsi!”
És nem csak én gondoltam így!
A városka lakói azért kiakadtak. A Daily Mailnek nyilatkozók közül a legtöbben egyszerűen nonszensznek minősítették a döntést, és jelezték, őket bizony a kutya nem kérdezte meg arról, hogy milyen zászlót tegyenek ki. (Fölmerült még problémaként, hogy egyáltalán mit csináljanak április 23-án, ami Szent György napja, és mint ilyen megkívánná a piros keresztes zászlót.) A helyi muszlimok is meglehetősen kényelmetlenül érzik magukat. Rizwan Ahmed, a bristoli muszlim közösség vezetője szerint a politikai korrektség ezzel már túl messze ment, és őket egyáltalán nem zavarta eddig, és ezután sem zavarná az angol zászló. A Brit Muszlim Tanács szóvivője Nasima Begum szerint pedig Szent György zászlaja a befogadást és nem a kirekesztést jelképezi, ráadásul az illető szent még az iszlám előtt élt, így egyáltalán nem érti, miért kellene zavarnia a muszlimokat.
Forrás: fotelkalandor.blog.hu
Vajon kiknek az érzékenységét sérti a karácsonyfa, vagy az ünnep, melyről a nevét kapta?
A muszlimokét, akik maguk is prófétaként tekintenek Jézusra, és tisztelik őt? Aligha hiszem.
Kik azok, akiket Angliában irritálhat a nemzeti lobogó, a Union Jack?
Akadnak ilyenek? Van élő ember, aki találkozott már ilyen alakokkal?
Vagy az egészet csak kitalálták? – kérdezhetjük jogosan, hiszen az angol kisváros esetében is arról van szó, meg sem kérdezték azokat, akikre hivatkoznak.
Visszatérve a párizsi eseményekre.
Most arra a kínos apróságra ne is pazaroljuk a drága időt, amely a megrendezettségre utal, amikor a címekben profi elkövetőkről írnak a lapok, majd két bekezdéssel lejjebb arról értesülhetünk, hogy a kocsiban maradt az egyik elkövető személyi igazolványa.
Ilyen van?
Vedd már észre, itt csak ilyen van!
A dolog azért érdekes, mert a legújabb szalagcímek már arról harsognak, hogy ez volt „Európa 9/11-e.”
Ez tényleg beszédes hasonlat. Főként akkor, ha ma már kellő dokumentáltság és feltáró munka következményeként kijelenthetjük, hogy a 2001 szeptember 11-ei merénylet belsős munka volt, az USA politikai haszonszerzési célzattal gyakorlatilag feláldozta – értsd: vágóhídra vitte – a saját polgári lakosságát. A tornyokban dolgozó izraelieket nem, nekik beszóltak, hogy aznap még véletlenül se menjenek be dolgozni!
Kicsit olyan ez, mint amikor az ikertornyokba beleszáguldó repülőgép – vagy inkább a gondosan, tervszerűen előre elhelyezett robbanótöltetek – következtében még az acél is megolvadt, de valamilyen isteni csoda folytán az egyik elkövető útlevele épen és sértetlenül került elő a roncsok közül.
Figyelünk, ugye? Az acél nem bírta ki a nagy hőt, de a papír útlevél (biztos speciális papírból készült), na, az valahogy mégis csak megmaradt!
Ilyen van?
Vedd már észre, itt csak ilyen van!
Az is kiderült, hogy a feltételezett elkövetők rajta voltak az amerikaiak listáján.
Kicsit olyan ez, mint amikor a cigánygyilkosságok egyik elkövetőjének megfigyelését akkor állították le, amikor az illető fegyverhez jutott.
Ilyen van?
Vedd már észre, itt csak ilyen van!
Nem lehet nem arra gondolni – főként akkor, amikor egy nap után már szóba kerül a Moszad is, túlontúl ismerős az elkövetés módszere és kivitelezése –, hogy az eredeti, az amerikai 9/11-hez hasonlóan esetleg ez is egy előre eltervezett és megrendezett terrorcselekmény volt. De legalábbis az ember hajlamos arra, hogy ha ne is ezt higgye, de legalább mindenképpen elgondolkodjon rajta.
Na és akkor, hogy’ jön ide a karácsonyfa betiltása és a Union Jack? – kérdezheti joggal a tisztelt Olvasó.
Hát csak úgy, hogy minden éremnek két oldala van. És akkor a pereméről még nem is beszéltünk!
Bizonyos életkor felett az ember már nem vesz mindent készpénznek, ami a médiából rázúdul. Ha valaki ellátogat a Kuruc.info weboldalra, ott láthat néhányat a francia lap karikatúráiból. Mit mondjak, nem lehet egy lapon említeni őket sem a karácsonyfával, sem pedig a Union Jack-kel. Az egyik esetben mondvacsinált, az élettől teljesen elrugaszkodott hülye hazugságokkal erőltetnek rá a társadalomra olyasvalamit, ami addig nem volt része az életének, és köszönik szépen, de nagyon jól meg voltak nélküle (lásd karácsonyfa betiltása). A másik oldalon, azok részéről, akik toleranciáról, mások jogainak tiszteletben tartásáról hadoválnak egész álló nap, olyan, nyugodtan mondhatjuk, mocskolódás szintű, a szarkazmushoz már nemigen, inkább a pofátlan cinizmushoz (vagy inkább cionizmushoz?) közelálló véleményformálást találunk, mely vallási, eszmei alapokat gyaláz, s mint ilyen, ennek következtében – a jelek szerint – bizony hamar kinyílik a bicska, vagy felhúzzák a géppityut.
Más népek vallási, kulturális, tradicionális örökségén, valamint gyökerein gúnyolódni – még ha mértékletesen is – finoman szólva nem ildomos. Főként akkor nem, ha azt ennyire megalázó és gyomorforgató formában teszik, ahogyan ez a lap és annak munkatársai tették. De mi történik akkor, amikor elveszítik a mértéket? Hát ez.
Ráadásul a szólásszabadság, annak mindenek feletti istenítése is, mint olyan, meglehetősen érdekes aspektusba kerül, hiszen, ha valaki csak efféle gondolatokkal tud a nagy nyilvánosság elé lépni, talán mindannyian jobban járnánk, ha meg sem szólalna. Merthogy sok értelme a mondanivalójának nincs. Inkább csak a bajt tetézi vele.
Természetesen jómagam is elítélem a párizsi mészárlást. Istent, élet és halál mindenható urát játszani egy rövid, ám szinte soha véget érni nem akaró pillanatra bizonyára nagyon könnyű, csak aztán utána egy egész hátralévő életre fizetni kell utána az árát. Megölni embereket néhány karikatúráért, ez még akkor is védhetetlen, ha a vallásalapító Mohamedet egyáltalán nem szabad ábrázolni. Nemhogy karikatúrán, de semmilyen más formában sem.
Ha már mindenképpen brutális hatást akartak elérni, teszem azt eltörhették volna az újságírók ujjait, hogy megnehezítsék a jövőbeni munkájukat. Vagy valami ilyesmi.
Eddig előre kitalált mondvacsinált ürügyekkel kényszerítették rá az emberiségre a különféle szigorításokat, valamint egyéni szabadságjog-korlátozásokat. Ennek igazi nagymestere az Amerikai Egyesült Államok. A think-tankekben kreálnak egy problémát, lásd 9/11, megvan az ürügy, amire hivatkozva tálcán kínálhatják a megoldást – mindig tetszetős indoklásba csomagolva, mindig a te érdekedben –, te pedig, legtöbbször mindent feláldozva a kényelem oltárán – a soron következő voksolás alkalmával, a szavazatoddal fejezed ki, hogy „Igen, ez kell nekem! De még mennyire, hogy ez kell!”
Csakhogy most apró homokszem került a gépezet fogaskerekei közé.
A fagyi visszanyalt!
Itt a kisebbség, amelyiknek tényleg sérti az érzékenységét, amelyiknél tényleg elszakadt a cérna. Ahogyan – egyes volt parlamenti képviselők és miniszterek szerint –a cigány kisebbség esetében eltérő kulturális identitásukból kifolyólag náluk megengedett az ún. „megélhetési lopás” (a fehér embernél nem, csak náluk!), úgy a muszlimoknál – úgy tűnik szintén eltérő kulturális identitásukból kifolyólag – ez a dolgok elintézésének bevett gyakorlata.
És hogy mennyire nem lehet messze az igazságtól a párizsi események kommunikációjában a 9/11-re való hivatkozás? Mi sem bizonyítja jobban, mint az angol kisváros esete. Ott sem azt mondták, hogy az angol lobogó sérti a muszlimok érzékenységét, hanem, hogy SÉRTHETI! Mecsoda különbség! És ez itt a lényeg, a feltételes mód! Az állandó veszélyérzet lebegtetése, ami bármikor bekövetkezhet, s ahogyan azt láthattuk, éppen most, be is következett!
Mi szóltunk! Jó előre! Mi megmondtuk, hogy ez lesz. Ó pardon, hogy ez lehet. És lett is!
A feltételes mód diszkrét bája. A lehető legideálisabb, hiszen bármi lehet belőle.
A változat: Ha esetleg mégsem következik be, mi éberen állunk a vártán. „Jobb félni, mint megijedni!” Pedig ez is egy ordas nagy hazugság, hiszen ha megijedsz, azt utólag még ki lehet mosni, de ha félsz, az azt jelenti, hogy állandó rettegésben élsz.
B változat: Bekövetkezett. Lásd „Ugye én megmondtam előre” típusú fenti szöveg részt.
Más szemében a szálkát, magáéban a gerendát sem!
Mindig a másik legyen végletekig toleráns és megértő! Még akkor is, ha az ellenfél nem ellenfél, inkább ellenség, aki immáron létezésében fenyeget. Ezzel szemben a dölyfös nyugati entitásnak, aki évszázadok szabadrablásától elkényeztetett és megrészegült, neki mindent szabad és mindent lehet. Ha nem is bűntelenül, de azért büntetlenül.
Legalábbis eddig azt hitte.
Ezzel csupán az a baj, hogy a pofára esés mindig akkor a leghangosabb, amikor elsül a kézben az a bizonyos sokat emlegetett kapanyél, miközben a fagyi a rideg valóság közepette visszanyal.
Már pedig most hangos dörrenések közepette halálos áldozatokat is követelt magának a selejtes világuralomra törekvés.
A további véráldozatok elkerülése végett javaslom a nyugati világnak, hagyjon fel a féktelen önzéssel és vegye végre tudomásul, hogy rajta kívül még más emberek is élnek ezen a sárgolyón.
Én nem vagyok Charlie!
Uff, én beszéltem.
Isten áldja Magyarországot!
1 öntudatos pécsi polgár
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)





Ön is Charlie? Morvai Krisztina Franciaországból jelentkezik (videóval)



Posted on 2015/01/16 by Nifadmin
(Nyugat-)Európai emberek milliói tombolnak az újságárusoknál, hogy hozzájussanak a muzulmán és a keresztény vallást durván gyalázó karikatúrákhoz. Ellensége-e a szólásszabadságnak, sajtószabadságnak és más emberi jogoknak az, aki nem pártolja ezt a “mozgalmat”? Mi a különbség a sokkoló tartalom (“content”) védelme és a közlés szabadságának védelme között? Morvai Krisztina jogi elemzése, közérthetően, Strassburgból, az Európai Parlamentből, 2015. január 15-én.



Ön is Charlie? Morvai Krisztina Franciaországból j





Ezért kell Amerikának délkelet Ukrajna!



Repedések az Atlanti Falon - Nógrádi György



Vladimir Putyin Valdai Klubban elmondott beszéde (HU felirattal)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése