2016. február 15., hétfő

Úgy gyártjuk a terroristákat, mint az USA az alkaidásokat

Úgy gyártjuk a terroristákat,
mint az USA az alkaidásokatJobbik TV - Budaházy pert nyert a rendőrséggel szembenBudaházy György pere


A terrorista állami gépezet igyekszik terroristát faragni a szabadságot követelő állampolgárából, hogy mennyire terroristák az látszik hogy rendőrt békés falatozás közben fejbe lövik, és azt állítják , hogy öngyilkos lett, a katona tisztek akiket öngyilkossá minősítettek , a nagy magyar pusztában több gyilkosságot követnek el mint az 56 – os megtorlás után , rohadt terrorista állami gépezet gyurcsánnyal az élen ki polgárháborúra játszott, és arra is képes volt hogy az emberek szemeit kilövette. A cigány magyar ellentét – a cigány gyilkosságok tőle indultak ki az összekötő az ő sajtószóvivője, kit meg öngyílkolták , nehogy a rabló haramia gyurcsányra vallyon, mi ez ha nem megfélemlítés, terrorizálja a környezetet, egy terrorista állam gépezete nem a terrorista kormányt buktatja meg , mert ez a nemzetközi pénz oligarhia irányvonala is , ezért hagyják , hogy ők végezzék el a piszkos munkát. Közben a közéletbe beépülő rabló zsidó szállak lerabolják a közéletünk minden részét ahol mozgatható vagyontárgyakból milliárdokat lopnak ki, így tűnt el a nemzeti vagyonunk, a terrorista hatalom kezei közt , és még ők keresnek terroristát , nem szégyen ez egy jogállam részéről, a hatalom megcsúfolása, és a legszebb az egészben, hogy mint aki jól végezte dolgát, most 2013. február . 10. - én úgy állunk , hogy ismét összeállt a zsidó liberális és MSZP- s kommunista csürhe, hogy a meglévő értékeinket még átjátszhassa e gátlástalan zsidó pénzügyi oligarháknak , némi aprópénz reményében. És ez a hülye nép balgán nézi és eltűri hogy mindenéből kiforgassák, és akkor még mi vagyunk a terroristák, rohadék draskovics és bandája a terrorista kik az olaj rablásban kupálódtak ki nemzetközi kapcsolatokkal nagyobb bűnszövetkezet már mint az alkaida, és veszélyesebb is , mert azok kis csoportok hálózatai, míg ezek állami képződménnyé terebélyesedtek az állam büntető és igazságszolgálatát is csatasorba állították , és amelyik bíró nem állt be a sorba azt jobb esetben nyugdíjazták. Az Orbán kormány idején sem nagyon változott meg a helyzet, mert a magyarság érdekeit továbbra sem tartják szem előtt, ugyan úgy verik a magyarságot mint előtte, az Erdélyi önálósodást továbbra is a háttérbe sodorják , de ha háborúzni hívnak bennünket a külügy ugrik és már is 10000 katonát felajánl Maliba , mert nekünk határvitáink adódtak e kis országgal , és különben is homokot akarunk nagy tételben behozni , és a kocsikat leakarjuk cserélni tevékre, így akarjuk a környezetszennyezést lefékezni, és a bűnözőket a rendőrség így hamarabb útól fogja érni , mint a sánta kutyát a gyurcsány és a bajnai is szem előtt lesznek így jobban látszik majd , ha cigány útra mennek a zsidó barátaikkal. Egyszerre kevesebbet tudnak majd ellopni, és ha többször fordulnak nagyobb az esélye hogy lebuknak.


Vilag-Panorama - Bogar Laszlo - Akik elarultak bennunket


A nemzetközi kapcsolataik íme itt beszélünk róla.


HáttérKép: Róna Péter levelét megírta


Ezek a terroristák ezt húzták a magyar nép nyakára, hogy a kamatrabszolgaságot minél hamarabb bevezetni , nemzet gyikosok ezek a rohadékok , és szerintem minden magyarnak büntetlenül legyilkolhatja az urakat bankos és politikai gengsztereket egyaránt. De ha már belefogtok akkor rendes munkát végezzetek az egész családot semmisítsétek meg , hogy ne maradjon utánuk semmi a nevüket is örök életre kisbetűsen írjuk, soha ne legyen tulajdon név a nevük.


VilágPanoráma: Végzetes törlesztések


A pénzhatalmi elit terroristái igyekeznek az embereket kiforgatni vagyonaikból . Tehát ők is terroristák, ők az elsődleges terroristák, és a mi terroristáink csak ugatják a holdat , de az nekünk így is fáj mert nyomorba döntik az országot. És ha látod ők bizony nem haboznak simán gyilkolnak , gyilkoltatnak . Mint a mi olajbáróink, a mi oligarháink, megértek a likvidálásra , kezdjétek a kiiktatásukat, hogy ne legyen se zsidó se magyar gyilkos osztálya kik ha úgy tetszik nekik megölnek , mert fázik a kezük, és te azért élsz hogy ilyen esetben megölve a kezét felvágott belsődben felmelegítse a kezét. Hát ezt az eseményt akarod megvárni , hogy bekövetkezzen , és addigra már a lakásodból is ki leszel penderítve. Téged teljesen hülyének néznek és tartanak .


VilágPanoráma: USA támadása az USA ellen


Megkondicionált megvezetés a világ szeme előtt biorobotokat bevetve a fegyvereket akarják betiltani, és a nép jól megvan vezetve, ezt be is veszik . A fő sodratu médiával szemben az amerikai nép nem tehet semmit. A zsidók teljesen hatalmukba vették az USA – t , a nép egy nagy maszlag atomizált megvezetett szerencsétlen megvezetett tömeg. Ahogy látom elfognak jutni a koncentrációs táborokba. A földalatti bázisokra meg a pénzolidarhák elbújnak a föld alá . A kiherélt amerikai nép , sajnos későn fognak kapcsolni a szervezett pénzügyi maffia leöli az engedetleneket. Hát ezért mondjuk, hogy az elsődleges terroristák, minden ravaszságot bevetnek. Olyan ez mint nálunk a cigány gyilkosságok, a fő bűnözők szabadon járnak kelnek és uszítanak, és nekik kellene a rácsok mögött ülni. Hát ilyen a cionista álláspont a szemünkbe hályogot varázsolnak , és nem látjuk a lényeget , így megetetnek bennünket. Hát ezek a magányos merénylők , és hidd el te ha akarod , hogy ezek magányosak , mint a szemkilövők, senkit nem lehetett azonosítani , csak a francia becsületrend tulajdonosát , a zsidó bunkósbotot. Hát így alakították ki nálunk is azt a formulát , hogy a népet megfosztották a védekezés elemi lehetőségétől , és a sok hülye agymosott be is veszi ezt a mesét . A nemzeti kormányunknak mondott képződmény pedig próbálja kiiktatni ezt a lehetőséget az emberek viselkedéséből mint a tanácsköztársaság idején , csak a zsidóknak lehetett fegyverük , hát itt is csak a zsidóknak lesz fegyverük , de mi molotov koktélt alkalmazva megszerezzük a fegyvereiket, és kiűzzük a mocskos cionistáikat a hazánkból, gyurcsánnyal bajnaival az élen se nem draskovics lesz a sereghajtó. A beleikkel mérjük fel a csordajárást, és ahol gengszter politikusokat találunk, az megy a húsdarálóba haleledelnek. És utána ezt a szerkezetet is felállítjuk a Duna partján az ÁVH- s hőskor tiszteletére.A zsidó terrorizmusMa rövid lesz a hírek. Úgy tűnik, hogy a világ átalakulásának tendenciáját elkezdték kommunikálni, de úgy akarják lebontani a látszatot, hogy közben a lehető legtöbb kételyt támasztva tartják fenn addig, amíg ki nem menekítik a menekíthetőt és be nem döntik a fölösleget, el nem varrják a szálakat. Csak egy példával had éljek. Tegnap egyik baráti ismerősöm hirtelen felindulásból közölte velem, hogy nemrégiben egy előadáson megkérdeztek egy általam is elismert személyt velem kapcsolatban, s azt a választ kapták, hogy életveszélyben vagyok. Nos ez nem újság, viszont a gondolat, amely ott megfogalmazódott a MAZSIHISZ köreihez kapcsolatokhoz vezethető vissza. Gondoltam, felhívom Vámost, hátha Gyuri mélyebben viszi a szót, de aztán sajnáltam a telefonköltséget rá.


Az USA sorra bukja el eddigi bástyáit és az elemzők nem értik miről is van szó. Persze lehet, hogy Rotschildék csak egy újabb cseléről van szó és az orosz és kínai, indiai nyomulás mögött ugyanaz a háttérhatalom pengeti a húrt, mint amely a szabadkőműves páholyok beavatottjaiból csinált nálunk is politikusoknak látszó zsidó kegyenceket. Ahogy olvasom a Szembe Júdeával-t és mélyülök el Istóczy, Egán Ede,…tevékenységében, kimunkált, felszínre hozott és bizonyított Igazságában, úgy erősödik meg bennem a tudat, hogy a zsidóval nem lehet ember módjára bánni, viszont leölni sem szabad oly könyörülettel, mint egy állatot. Okosabban, de könyörtelenebbül kell velük elbánni, szeretettel, hideg fejjel, mindenféle erkölcsi aggály nélkül, az írmagjukat is eltaposva. Istóczy bizonyította, hogy ez parlamentáris körülmények között már 125 évvel ezelőtt sem működhetet, ma meg már nem is törekszik rá értelmes ember, s ha valaki oda bekerülne, akkor is olyan szándékkal és tettel kell viseltessen, hogy az a zsidó hordát ott helyben robbantsa szét. A zsidó nem méltó az ember névre, erről ők maguk tettek tanúbizonyságot. Egy az ismert világot körbeölelő konferenciát kell tartani a zsidók eddigi tevékenységéről a vallási eltévelyedésről, amin keresztül sikerrel rontották meg az emberi lelkek zömét és fanatizálták az ellenük fordulókat. Tisztán a logika és a bizonyítékok terhe mellett kell nyilvánosan kimondani, hogy a zsidónak pusztulnia kell ebből a világból, mert nem való ide!

A teljes fronton megvívandó harc áldozatokat követel, de zsidó nem maradhat egy szál sem, mert ami hozzá kötődik, az szennyes, embertelen és gonosz. Ez az ítélet már többször kimondatott, de az emberi humánumnak nehéz elfogadni azt, amit még nem sikerült átérezve megértenie. Ez nem faji, kisebbségi sem felekezeti kérdés, de még csak nem is ideológiai posztulátum, ahogyan az sem az, ha az ember a kullancsot eltávolítva a bőre alól annak életét veszi. A zsidó maga a bizonyság arra, hogy nem ember, sem nem állat, hanem valami idegen faj, megtestesült rettegés és gyűlölet, amely az emberiség pestiseként bizonyította be, hogy kiiktatása szükségszerű és elkerülhetetlen végzete.

Minden lehetőséget ki kell használni, hogy pusztulásukat önkezüktől hajthassák végre, s ennek érdekében rettegésben tartva egyre nagyobb végzetes hibára kell sarkallni tudatosan terelni őket. Rá kell tudni ébreszteni az egyik zsidót arra, hogy a másik zsidó még nagyobb ellensége és az ő megmaradását annak megsemmisítése szavatolhatja. Mindezt nyugodtan, szeretettel és oktatólag elérni. A „jó zsidó fogalmát” a zsidó fogalmával egyetemben kéretik törölni minden elméből! Ha lenne olyan, az már nem zsidónak mondaná magát. Ne mocskoljuk össze a kezünket velük, ha ez elkerülhető, ha pedig már nem – egyre elkerülhetetlenebb-, akkor a lehető leggyorsabban és leghatékonyabb munkát végezve kell az „operációt” végrehajtani. Ha helyzet van, már nem állsz szóba vele, nem egyezkedsz, hanem lősz! Addig viszont kelts benne félelmet, bizonytalanságot és tudasd vele, hogy az első adandó alkalommal a nyakára lépsz, ha rendőr, ha bankár, ha bármi más is most még – átmenetileg.

Nem vicc ez már.

A Lukoil toppmanagerének 16 éves lányát brutálisan összeverve, a felismerhetetlenségig szinte szétroncsolva találták holtan a napokban. Egy másik nővel is végeztek az elkövetők, szintén ilyen módszerrel. A „játék” eldurvul, s amit nálunk a cigányokat felhasználva művelnek a zsidók, az már indokolttá tesz bárminemű azonnali gyors reagálású beavatkozást. Idő még mindig van a felkészülésre, de fogy, fogytán a türelem is. A palesztin „kiegyezés” álcája jó indok lehet, hogy Izrael elkezdjen végre vergődni és megindulhasson a menekült-áradat Magyarország felé, a betelepülési pontokat megszállva. Gondoskodni kell arról, hogy ne legyen kedvük ide jönni és biztosítani kell minden zsidjat, hogy itt még nagyobb megrázkódtatásban részesülhet, mint a cionista eddigi átmeneti szállásán.

A háború már zajlik és az antiszemita, amennyire csak lehet az adott körülmények között. Persze a zsidajnak ez nem tetszik, de hát a főnökei a kazárok meg nem is zsidók, így nekik mindegy mi tetszik nekik és mi nem.
Ahogy most látom, a gazdasági részét a dolgoknak, a két alapvető irányvonal egymás mellett halad.

„Minden az enyém! szólt a vas
Minden az enyém! mondta az arany
Mindent elveszek! szólt a vas,
Mindet megveszek! mondta az arany.”
(Puskin)

Antiszemitának lenni hazafias kötelessége minden honvédő magyar férfinak és nőnek (Istóczy néha antijudaistának is nevezi ezt a megközelítés)!
Mai szóhasználattal élve mindaz, amit eddig erről a fajnak, vallási szektának, népcsoportnak nevezett szerveződésről tudunk, az minden tekintetben kimeríti a TERRORIZMUS kifejezés összes aspektusát, s képviselőiket minden skrupulus nélkül tekinthetjük terroristáknak. Rendszerválság: közeledik az 

igazság órája.


Rendszerválság: közeledik az igazság órája.
2010. november 8-án egy rendkívüli fontosságú gazdasági esemény történt, amelyre azonban alig vesztegetett szót a nemzetközi média. Pedig ezen a napon csődvédelmet kért (vagyis gyakorlatilag fizetésképtelenné vált) az AMBAC Financial amerikai hitelbiztosító, egy minden valószínűség szerint példátlan gazdasági katasztrófa előjeleként. A cég ugyanis az USA második legnagyobb ilyen típusú vállalkozásaként a biztosítási logikára alapozott hitelkötvényesítési folyamat egyik verőerének számított, pénzügyi kötvényekké alakítva át az adósságokat - mindezt egy globális pilótajáték keretében!

Az AMBAC-hoz hasonló hitelbiztosítók - legalábbis elvileg - fizetési garanciát vállalnak az efféle kötvények értékállóságára. Tehát az egész pénzrendszerünk a szemünk láttára rogyadozik, és olyan kolosszális összegek forognak kockán, hogy egyetlen állam sem lesz képes benyelni ezeket a veszteségeket, amelyekért valamelyik szupranacionális intézménynek (Valutaalap, Európai Központi Bank) kell majd helytállni. A tétek érzékeltetésére, az AMBAC mintegy 700 milliárd dollár értékben garantálta ezeket a hiteleszközöket (CDS - Credit Default Swap), miközben a jelenlegi válság kirobbantójának tartott Lehman Brothers-csődben „csak” 400 milliárd úszott el 2008. szeptember 15-én.
Tudni kell, hogy az ún. származékos termékek lényegében kötvénykockázati „swap”-ek, eladási opció formájában kötött biztosítások arra az esetre, ha a kötvény kibocsátója nem fizet vagy késedelembe esik, az eladási opciót tehát az első „default”, vagyis a törlesztés elmaradása aktiválja. Például az amerikai hitelszármazékok több mint 97 százaléka ilyen CDS, és az USA-ban a származékos termékek összege megközelíti a 223.400 milliárd dollárt, vagyis a globális GDP 3,7-szeresét! Hogy még rázósabb legyen a dolog, a CDS-eket a pénzpiacon forgatják, és a vállalati mérlegen kívül tartják számon, vagyis nem jelennek meg a cégek könyvelésében. Mérlegükön kívül helyezve őket, a pénzügyi szervezetek mentesülnek e biztosítási szerződéseket garantáló tartalékok képzésétől, és éppen ebből adódik az egész piramis-szisztéma törékenysége. Ha ugyanis a láncolat egyik szereplője „bedől”, akkor ez a dolog természeténél fogva láncreakciót indíthat el. Ráadásul a CDS-ek többségét ingatlan jelzáloghitelhez társították, márpedig az USA-ban jelenleg csaknem 13 ezer ingatlanfoglalást foganatosítanak naponta, drámai bizonyítékot szolgáltatva az amerikai ingatlanszektor eddig soha nem tapasztalt összeomlására.
Mindezzel a stressz-tesztek nem számoltak, mert ezek a termékek - ahogy már említettük - mérlegen kívüliek és minden képzeletet felülmúló pénzösszegeket implikálnak. Egyébként a szakemberek maguk is igyekeznek megnehezíteni a CDS-ek megértését, noha ezek a pénzügyi termékekké és végeredményben pénzzé varázsolt adósságok valójában bűvészmutatványok. Megjelenésükkel csattanós választ kapott a közgazdászok vitája a pénz meghatározásáról: ebben az optikában a pénz ténylegesen csak egy információ, és a munka/tőke kapcsolatot csócsáló régi elméletek mára teljesen érvényüket veszítették.
A válság tényleges főszereplői az olyan „tévedhetetlen pedagógusok”, mint Alan Greenspan, az amerikai jegybank (Fed) volt elnöke, aki egy őszinte pillanatában kertelés nélkül bevallotta, hogy „ha valaki bármit is megértett abból, amit mondtam, akkor rosszul fejeztem ki magam” (Le Monde, 1998. július 9.). A jelenlegi pénzügyi válság szívében tehát a származékos termékek mint metasztázisok állnak, amelyek globális összege egyébként folyamatosan csökken, a 2008 eleji 690 ezer milliárd dollárról 2009 végére 444 ezer milliárd dollárra.
Ezzel ellentétes tendenciaként azonban - mintegy ismét csak a „fejétől bűzlik a hal” axióma érvényét erősítve - az Egyesült Államok származékos termékállománya 2008 közepén 182.100 milliárd dollár volt, 2010 elején 200.000 milliárd, jelenleg pedig már 223.400 milliárd, vagyis 3,7-szer annyi, mint a Föld teljes GDP-je. Ennek csaknem 95 százalékát négy bankmasztodon (JP Morgan Chase, Bank of America, Citibank és Goldman Sachs) birtokolja, a JP Morgan egyedül 75.250 milliárdot, a globális GDP 1,2-szeresét. Az USA-ban tehát félévente átlagosan 20 ezer milliárd dollárral növekszik a származékos (és jórészt toxikus) termékek állománya, mindez négy gazdasági szereplő kezében koncentrálódva szemléletesen illusztrálja a fináncoligarchia eszeveszett ámokfutását.
Ennek a pénzügyi pocsékolásnak egyre súlyosabbak lesznek a következményei, és a legrosszabb még hátra van. Egyébként az ENSZ illetékes szerve szerint a globális GDP 2009-ben 2,2 százalékkal csökkent, aminek eredményeként 64 millióval nőtt a szegénységi küszöb alatt vegetálók száma. Minden esély megvan rá, hogy a nyugdíjak és a társadalombiztosítás is előbb-utóbb belevész e financiális fekete lyukba. A jelenlegi rendszerválság csupán a kapitalizmus veleszületett szerkezeti hibáját teszi immáron teljesen nyilvánvalóvá: a tőke kevesek kezében történő koncentrációját (Pareto törvénye).
Ez a rendszer, amelyet a hitelalapú féktelen fogyasztást generáló munka, illetve a spekulációs és kamatjövedelmek néhányak általi kisajátítása működtet, kénytelen állandóan szélesíteni a hitelalapot. Amikor aztán elkezd olyanoknak is kölcsönözni, akik nem tudják visszafizetni a hitelt, a rendszer összeomlik. A pénzügyi veszteségek elviselhetetlenné válnak, és a pokolbéli feneketlen hordót töltögető Danaidák mintájára végül csődbe fogják vinni az államokat, mert a Föld összes pénzintézete összekapcsolódik egymással, és ha egyszer beindul a híres dominó-effektus, nem lehet majd megállítani
A helyzetet tarthatatlanságát legjobban illusztráló ír adósság a Nemzetközi Valutaalap szerint 2007-től 2011-ig 28-ról 93 százalékra növekszik, Spanyolországé ugyanebben az időszakban 42-ről 74 százalékra. Egyébként az Írország megsegítésére elköltött 90 milliárd euró semmiség lesz a Spanyolországnak előirányzott 500 milliárdhoz képest. Amint azt a német Die Welt nemrég megszellőztette, a jövőbeli Európai Valutaalap első etapjának szánt Európai Pénzügyi Stabilitási Alap 750 milliárd eurós apanázsát minden bizonnyal a duplájára kell majd emelni Spanyolország megmentéséhez.
Eközben a rendszer valóságos „gennygócának” számító USA-ban maximális fordulatszámon üzemeltetik a bankóprést, 110 milliárd dollárt termelve havonta (!). Ez a horribilis összeg azonban nem a gazdaságot táplálja, hanem szinte nyomban eltűnik a spekuláns fináncoligarchia (a modern Danaidák) feneketlen hordójában. A probléma ugyanis globális, és mindenképpen megoldást igényel, éspedig szupranacionális megoldást a Világbankon, a Nemzetközi Valutaalapon (IMF), az Európai Központi Bankon (ECB) keresztül, amelyek ennek az adósság/fogyasztás alapú gazdasági rendszernek a végső hitelezői.
Előbb-utóbb helyettesíteni kell a dollárt egy másik globális fizetőeszközzel. Ezt a szerepet az SDR (Special Drawing Rights) hivatott betölteni, amely jelenleg a dollárt, az eurót, a jent és a font sterlinget foglalja magába. A G20-ak tehát az államok csődje miatt kénytelenek átrajzolni a globális monetáris rendszert, és meg kell változtatniuk ennek az új „szupervalutának” a működését is - magának a rendszernek a túlélése érdekében. A reform első lépésében más valutákat is bevonnak az SDR-be, hogy azután egy stratégiai nyersanyagokat (köztük aranyat) tartalmazó kosárhoz rögzítsék azt, egyedüli megoldásként a dollár folyamatos esésével szemben. Így az SDR konvertibilissé válna a nemzeti valutákkal, és ellenállna az inflációnak. Tavaly szeptemberben az IMF hússzorosára emelte az SDR-alapú tőkéjét, 21,4 milliárdról 204 milliárdra (kb. 300 milliárd dollár), ez év november 5-én pedig megduplázta ezt, bizonyára nem utoljára, mert a hitelválság megoldásához - a jelenlegi piramis-rendszer logikája szerint - mindig újabb és újabb hitelek kellenek.
Az Egyesült Államok hanyatlása azonban súlyos veszélyeket tartogat, annál is inkább, mert a világ vezető gazdasága jó ideje tipikus hadigazdaságként működik. Az ipari termelés külföldre telepítése (delokalizálása) következtében az iparban foglalkoztatottak aránya az amerikai aktív népességben az 1974-es 32,6 százalékról mostanra 18 százalékra csökkent, és a 14.600 milliárd dolláros amerikai GDP-ben az ipar már csak alig 3000 milliárd dollárral képviselteti magát, amelynek nagy része - a hanyatló birodalmak szokásos végső stációját tükrözve - a hadiipartól függ.
Barack Obama a jövő évre 768 milliárd dolláros katonai költségvetést terjesztett elő, és ez a tavalyi 512 milliárdhoz képest csaknem ötven százalékos növekedést jelent! Jelenleg a világon eladott fegyverzet 30 százalékát az USA állítja elő, mintegy 75 milliárd dollár értékben, amely összeget hozzá kell adni a 768 milliárdhoz. Így jól látható, hogy az amerikai ipari álláshelyek tekintélyes része közvetlenül a fegyvergyártástól függ, immáron az amerikai ipari termelés 30 százalékát biztosítva, egyetlen szektorként, amely nem ismeri a válságot, a „világ maradékát” viszont annál nagyobb káosszal fenyegetve.
A koreai eseményeket, az Iránnal és Venezuelával szembeni kardcsörtetést, Kína és Oroszország óvatos „kóstolgatását” valójában az Egyesült Államok egyre reménytelenebb gazdasági helyzetének a függvényében kell értelmezni és elemezni. Ez a mostani krach azonban túllép a gazdaság szféráján, és jóval több annál: valódi civilizációs válság, amely a nyugati világ „demokratikus” működését teszi kérdésessé. A Nyugat összeomlik, és mint mindig, amikor egy birodalom összeomlik, nemigen zavartatja magát a protokolltól agóniájának meghosszabbításához.
Teljesen nyilvánvaló, hogy a NATO a nyugati oligarchiák katonai ligájává vált, Izraellel mint előretolt helyőrséggel, amely azonban nem a „civilizáció” előretolt bástyája - mint azt a szalonképességük elnyerése érdekében nemrég Izraelbe zarándokolt európai populista demagógok (Wilders, Strache, Dewinters és társaik) szánalmas önigazolásként állították -, hanem egy pszeudo-civilizációé, vagyis a liberális parlamenti demokráciáé, amelynek mintapéldánya az Egyesült Államok, többé-kevésbé stréber imitátorai pedig az Európai Unióba tömörült 27 vazallusa. A Nyugat pedig a hanyatlásának mértékében válik egyre agresszívabbá nemcsak a geostratégiai helyzetét veszélyeztető külső kihívásokkal, hanem a saját népessége körében jelentkező esetleges alternatív törekvésekkel szemben is.
Lengyelország például nemrég megválasztotta az első néger képviselőjét, ezzel is illusztrálva, hogy javában folyik a kommunista hűtőszekrényből kikerült kelet-európai országok „politikailag korrekt” felzárkóztatása az irányadó nyugati trendhez. Tulajdonképpen már nem diktatúráról van szó (szájkosár), és nem is totalitarizmusról (agymosás), hanem e kettőnek a bevándorlással való ötvözéséről, aminek a tervek szerint az európai népek heterogén és meszticizált biomasszává történő genetikai mutációját kellene eredményeznie. Ennél rettenetesebb leigázó eszközt még sohasem találtak ki. Legdurvább az egészben, hogy a Jó nevében alkalmazzák, és hogy a Jó harcában Auschwitz a feltörhetetlen hetedik pecsét a halál dialektikáján, amely Európa népeit fenyegeti, a történelem legalamuszibb, legperverzebb és legpusztítóbb felforgatásának áldozataiként.
Magától értetődik, hogy a birodalom szíve, az USA, vagy inkább az USA szívébe beágyazódott lobbik mindent elkövetnek az európai államok „libanonizálása” érdekében (divide et impera). Ehhez szükségük van egy állandóan fenyegető külső ellenségre (most az iszlám), hogy igazolják a nyomasztó nukleáris „védőernyőt”, amelyet föléjük tartanak, és ez az ellenség-szükséglet egyúttal igazolja az alávetett európai társadalmak számára az USA által - kötelező példaként - ajánlott rendszert is. Azt a rendszert, amely a fehér népek katasztrofális demográfiai hanyatlásának pillanatában éppen a hanyatlást okozó vírusokat védelmezi: az „emberi jogokat”, a judeocentrizmust, a bevándorlást, a multikulturalizmust, az individualizmust…
Nietzsche megjósolta a demokrácia végét: „Európa demokratizálódása egy olyan embertípus létrehozását fogja eredményezni, amelyet a világ legkifinomultabb módján készítettek elő a rabszolgaságra, de elszigetelt és rendkívüli esetekben az erős ember típusa csak még erősebbé, még sikeresebbé, még gazdagabbá fog válni, mint valaha volt, tevékenységei, képességei és álarcai csodálatos változatosságának köszönhetően” (Túl jón és rosszon). Európán már csak ez utóbbi embertípus segíthet. Ha még egyáltalán lehet rajta segíteni…

Lica


Álomadóság

2011. májusa – ha jól következtetek- be fog kerülni a történelem fekete-fehér nagykönyvébe, de nem azért, mert a török (egyébként nemzetközi anticionista) flotila szándékszik megtörni a gázai blokádot, mert addigra talán csak az a pár zsidó hajó fog ott keringeni, amik azokkal a likvidálandó zsidókkal lesz megrakva, akik útjában vannak már a Netanjahu-féle vonulatnak és a palesztin, no meg a cionista érdekeknek is. Talán akkora megnyitják Egyiptom felől is az átjárót, miközben a Boszporuszt új „csekkpoint” építése címszó alatt lezárja az oszmán. Romániának már befellegzett, Ukrajnában pedig mesterségesen tartják az alapfeszültséget, összehozva a szevasztopoli katonai kikötő kérdését az energiapolitikával. Nem tudom feltűnt-e, hogy a zsidó műsorszolgáltatók török sorozatokat kezdtek el szórni az éterben a brazilokat kicsit háttérbe szorítva!
No, az hogy közel egy hete a Wikilika arról cikkezett, hogy az Al-Kaida atombombát rejtett el Európában, s ha megölik a „górét” akkor fel is robbantja, már gyanús volt. De mielőtt megölték, előtte még Csárli táncba vitte Katát (mert azt könnyű volt), s ezt követően, időzítve, Putyin szigorú intése ellenére (szintén egy másfél hetes hír) megölik Kadhafi kisfiát és annak családját – de állítólag maga Kadhafi volt a célponty-, s Mubarakra kimondott halálos ítéletet emlegetnek. S mintha csoda történt volna, magát Oszama bin Ladent is likvidálják, Obama szeme láttára. Bár ez nem biztos, mert ugyan hazugság, de a News Foxosok ezt tudják is, s talán nem véletlen, hogy Obama bin Laden haláláról beszélnek, s mindezt Obama állítólag amerikai állatpolgáráságát bizonyító hamis okirat megjelenése után. Cion-cion, van benne rácion! Most dicsekedik az USA izraeli nagykövetsegge, hogy két órával a hírek megjelenése előtt már tudtak róla, de nem hozták nyilvánosságra. Milyen aranyosak, nem?

Az Oszamának mondott személy tetemét éppen ezért gyorsan be is zsákolták és iszlám szertartás szerint a Perzsa-öböl hullám-sírjába temették. Köztudottan mindez így rendben is van, mert egyébként meg a DNS-vizsgálata már kimutatta, hogy ő, ő volt, csak már nincs, mert ő sincs. Ez már a vicc kategória alsó széle-közepe, de inkább alatta!
Most aztán lehet kivonulna Afganisztánból, Iránból…, mert „meghalt a cselszövő”, vagy legalábbis valami kevésbé hozzá hasonló. Szaddam halála előtt, mikor erős felindulásból kivégeztették Csaucseszkut, még legalább odafigyeltek a hitelesség látszatára. No mindegy, már szerintem direkt hibáznak, ez pedig azt jelenti, hogy a lebukásukkal helyzetet akarnak generálni, bellit a casusnak, hogy legyen oka minden normálisnak agyoncsapni az abnormális zsidó-parazitákat és bennszülött kollaboránsait. Ez pedig elég ok a muszlimok lázongására és a most elszaporítani hivatott tenorcselekedetekre, no meg azok egyre erőszakszervezetesebb országonkénti lereagálására. Zsidóék keverik a lapokat, de nem biztos, hogy az aduk ott vannak, az ász meg már rég nem a „kiskanász”. Nem megyek bele az elemzésbe, mert kiderülne hamar, hogy a legutóbbi marokkói robbantás után a Gibraltári-szoros is még szűkebb lett. Úgy tudom, hogy tele van szonárral és ott egy hal sem tud észrevétlen átsiklanni. De így volt már ez a II. VH idejében is, csak azóta fokozták a technikai blokádot. Tessék megtekinteni a Das Boot, című alapművet. 
Link

Tudjátok mennyi izraelita tengeralattjáró, német, USA, olasz, francia, angol és egyéb víziszörny van, amelyet oda kell szögezni, ahol van és ha rosszul mozdul, vagy a kapitánya csak sandán tekint, akkor ronccsá kell lőni nagyon rövid idő alatt, hogy ne érkezzenek még végig gondolni sem, mi történt velük. Párat valószínűleg hamarosan likvidálnak, a többinek meg van a legénységnek esze, akkor feltartott kézzel önként mennek és verik agyhelyen saját vezetőiket, zsidajaikat, akik ilyen helyzetbe navigálta őket. Mert bizony nem kétséges, hogy a magát zsidónak nevezőt minden országban meg kell tizedelni, s a maradékot meg elküldeni egy „csak oda” holokauszt kalandtúrára, hogy ebből már csak tanuljanak.
Nem tudom Amszterdamban hogy áll a gyémánt-kereskedelem, de az Elefántcsont Gaby-Gaby partyknak is vége, s mint fő gyémántos lelőhely, Dél-Afrika Köztársaságának el-BRICKS-esedése óta biztosan kezdenek már vakarózni a tetűhintások, mert más lett a nóta kvóta.

Szerintem a nagyok a háttérben jól megegyeztek, s a pálya az, hogy aki elbaxta, annak kell helyére tenni a dolgokat úgy, hogy elpucolja saját hulladékát. Ezt kell tenni a NATO-nak, AZ EU-nak és az USA-nak is. De mindebben van egy-két csavar, hogy erre ne jöjjenek rá egykönnyen a befektető kisiparosok, mert akkor viszont kitör a pánik. Félni nem kell, mert olyan sikeres volt az agymosás az emberiség zöménél hogy képtelen felfogni elemi érdekeit is, nem csak a való igazságot.

No de térjünk csak „haza”, ide Magyarországra. Olstein Viki nem kis bajban van, ha már a honlapon megjelent előrehozott választásokra reagál nyilvános beszédében. Tetszik nekem, szépen lehet terelgetni. Viki! Ül! Fekszik! Tükörbe néz! Csomót köt! Mestergerendát keres! Kötelet erősít! Stokira áll!...- ha nem megy, akkor kapsz segítséget. Gyurcsány ott lesz melletted, ne aggódj!

Gyöngyöspata! Lex egyenruha és rendcsinálás! Nos, én ma is abban vagyok és holnap is a lencsemintásat veszem fel. Kedvelem. Kényelmes, strapabíró, s hadiállapotban előnyös viselet, de nyugi, nem masírozok, nem csoportosulok és nem keltek félelmet emberekben. Aki ember, az mind tudja, hogy ez ma természetes viselet, s hogy a zsidó és cigány mit ajvékol össze az ugyanúgy nem érdekel, mint azt sem, hogy a kmesszetben a júdeai-kazáriai szekta mit szavazott meg. Csendben kell cselekedni, gyorsan és pontosan. Nem szabad félelmet kelteni, mert ha kezd ébredezni a zsidaj, hogy a hurokban már benne a nyaka, még elkezd ficánkolni és megfojtja magát. Isten ments! Vannak arra már elegen, hogy ezt megtegyék. Erről a B'nai B'rith, CIA-Mossad, MAZSIHISZ, Likud és a hazai zsidó pártok már gondoskodtak. Bizony csak ésszel, de utána tűzzel-vassal lehet a férgeket a helyükre tenni!

„Ma reggel Lajosmizsérűl jöttem vonattal (mert éjjel ellopták a benzint a vasból), és a következő beszélgetésre lettem figyelmes:
"...nemsokára nem kell ennyit dolgoznunk, mert jönnek a zsidók, és akkor sokkal jobb lesz.
A magyarok meg mehetnek a rákba!"

No komment”

Az egyenruhás rendelet is olyan, mint a többi! Jó lesz majd a zsidókkal szemben, mert ha magyar rendőr komolyan kezd kekeckedni, akkor a fejét a kerítése oszlopára kell tűzni demokratikusan és szeretettel, miután a családi vonatkozásaitól már a szeme láttára lett megfosztva puszta baráti gesztusból. Ma már nem jön be a vicces és "jófej magyar rendőr" duma. Aki hülye, magyarellenes zsidóbérenc és még zsidó is, azt simán elő kell készíteni öngyilkosságra. Úgy is mennek most is tüntetni! Tudatosítsátok már bennük is, a jegyzőkkel és a többi idiótával, hogy lehet hepciáskodni, de nem érdemes!
Link

Csak keményen fiúk-lányok és figyeljetek oda, hogy ha azt mondja nektek az zsidaj államtitkár, hogy oszolj, akkor tessék oszolni, mert nem kaptok fizetést! Remélem nem vagytok már annyira idióták, hogy a gőzlevezetés cirkuszában elvesztek és – ha másra nem is jó ez a pofavizit-, legalább megtapasztaljátok, hogy semmire sem jó és semmire sem vagytok jók. Jó lenne, ha különítményetek elkezdene magánerőből dolgozgatni és bizonyítanátok, hogy tudtok ti, ha akartok! Ha ti nem tudtok, majd tud más, csak akkor már késő számotokra.

No de nem is ez a lényeg, hanem amiért ma klaviatúrára indultam az a következő még meg nem erősítetthír. Három is van belőle, de lehet válogatni, egyelőre szabadon.

Ahmadinedzsad lemondatásának híre annak zsidó származásával függhet össze, melyet korábban már lebegtetett a sajtó. Bár még most sem biztos a dolog, de hamarosan háború lesz és ott már nem szerepelhet bizonytalan pedigrével. Azt hiszem Vitya is ilyen sorsra jut – ha igaz a hallomás.

Putyin nem régiben „megtérdeltette” a zsidajok főrabbiját Moszkvában. Bár nem olvastam ezzel kapcsolatosan megjelentetett tudósítást, azért arra tudok gondolni, hogy mindez Netanjahu moszkvai látogatása környékén lehetett, amikoris neki beígérte a „demokratikus” katapultot.

Ám mindez lehet kacsa is, viszont a libát most hozom!

Folyamatosan tudósítottam arról, hogy Kína megjelent Görögországban, majd pedig Portugáliában és Spanyolországban is. Korábbi híresztelések szerint itt komoly felajánlások, pénzügyi stabilitást biztosító hitelkiváltó tranzakciók kerültek szóba. Most úgy tűnik, hogy mindez úgy zajlott, hogy Kína kivásárolta az említettek tartozását. Valószínűleg a „háttérhatalom” megegyezett, hogy az USA és EU kifizethetetlen tartozásait Kína átütemezi és amivel neki tartoznak, azzal jóvá íratja azt, amivel az egyes országok tartoztak Rotschildéknak, az IMF-nek az Európai Központi Banknak, Világbanknak a FED-nek. Valódi pénzmozgás nélkül, a váltók kiváltásával mindez egy laza mozdulattal megvalósítható.

De nem ez a lényeg. Pár hete nagyhirtelen új „Magyar” Államkötvények jelentek meg a piacon és a híresztelés szerint fogyott, mint a feltuningolt árú cukor, viszont cserébe az eddigi kb. 2000 milliárdos államadósságunk is megsokszorozódott.
Pár napja arról adtak hírt, hogy Kína a MÁV-ba tolt be egy nagyobb összeget, és közben katonai delegáció is volt nálunk. Nos, következő lehet a helyzet. A kiadott államkötvények egyik részét maguknak a zsidóknak kellett megvásárolniuk a tőlünk kilopott pénzből, miközben Kína az oroszok „közvetítésével” cserében kifizette értéktelen dollárokkal az államadósságunkat. Bizony! Pár napja egy titkos összejövetelt emlegetve lebegtetik a hírt, hogy Putyin személyes jelenlétével megszületett a paktum. NINCS ÁLLAMADÓSSÁGUNK! Illetve nincs a zsidók felé, mert azt az ÁU állta. Innen kezd érdekes lenni a meccs, ugyanis Obama bin Laden halálhíre meg feltornázta a Dollár árfolyamatát! Alig tudom követni magam is az okfejtést. Ez a május rázósnak ígérkezik. Ha igaz a hír, akkor azért, ha nem akkor azért, mert egyelőre még a zsidaj nem mondott le a polgárháborúnak álcázott katonai kivitelezés beindításáról, bár ha jól gondolom, akkor erre szükség van, mert ha nem vonul be pár NATO-EU egyenruhás „rendfenntartó”, akkor hogy tudják álcázni a betelepített zsidó egységek kivonását. Tudjátok hogy megy ez? Bejön tíz tank, de kivonul másfél ezer páncélozott harcjármű. No majd meglátjuk, mit okoskodtak össze!

Ha a hír igaz –legalábbis lényegében-, akkor hamarosan látszata is lesz, mert ennek feltételei vannak és nagyon szigorúak, de nem csak pénzügyi, hanem katonai részről. Aki fizet, az diktál. Új bankok jönnek, régiek mennek.
Ami az igazán nagy kérdés, hogy ha ezt meglépték, ezzel Olstein retorikáját és Tel-Aviv ideológiai alapjait vágták ketté, mert most ugye a GDP-nek nevezett pénzmosoda kb. 80%-a megy az államadósság törlesztésére és ezért van megszorítás és csődhelyzet, meg minden, ami ezzel össze sem függhetne (pl. munkanélküliség és cigányszaporítás, zsidó betelepítés), de ha kiderül hogy már NINCS államadósság, mert HUN rokonaink a parazita zsidajt kivásárolták, akkor most mire fognak hivatkozni eztán? Mindenki tudja, hogy a fizetéséből két cigányt és másik két zsidaj holotúlélőt tart el, s ezért nem juthat előre, ám most tényleg kicsit zavarban vagyok a jövőt illetően. No annyira mégsem, csak azt mondom zavaromban. A végét mindenesetre kivárjuk, sőt ha módot találunk, akkor meg is sürgetjük ennek az egész tranzakciónak. Most jut csak eszembe, hogy a jemeni vezetés (elnök) is egy hónapot kért még, hogy hivatalban maradhasson. Miért? Utána úgyis vége a dalnak, vagy csak akkor kezdődik el igazán? A pápua meg most lett boldoggá! De összejöttek a lelki szegények!

Mivel ajvékolva örvendenek a kanadai választásokon a konzevatív párt győzelmének és a cionista Steven Harper miniszterelnökségének, ezért úgy vélem, hogy sokan fognak innen is oda menekülni. Kanadából pedig most akarják kitoloncolni a sok cigányt, aki évekkel korábban „kimenekült” és most felszaporodva mintegy 1000 családról hallani, aki ezek a toleráns zsidók kitoloncolnának Magyarországra. No kaftán, ezt gonbold újra!
Talán éppen ezért zárták ma le gyakorlatnak álcázva a telavivi repteret és talán véletlenül most reppent fel először hivatalosan is a Szu-35C. Remélem nem hiába!


Sensus kommunis - a Mossad vezetőjét leváltották


Nem tudod, feltűnt-e valakinek, hogy a rendőrség szokatlanul csendes. Nincs ORFK, BRFK és semmilyen egyéb nyilatkozat, sőt az ál-Pintér helyett is mindig egy hivatkozás „nyilatkozik”. Kontrát (lehet inkább Kontárt akartak írni?) friss „lebukása”, lányának pozícióba helyezése mellett most találtam egy hivatkozást a BRFK posztosának családi elkötelezettségére.

„Mikor lesz olyan vezetője vajon a BRFK-nak, amikor nem az ilyen kicsinyes visszaélésekről fog majd szólni a munkáltató és egy valódi szakszervezet viszonya?

Latabár Kálmán egy ruhagyárban dolgozott és xarul varrta fel az öltönyre a gombokat. Aztán úgy hozta az élet, hogy a saját maga által varrt öltönyt vásárolt meg és a selejtes munkájának minden kényelmetlensége a nyakába zúdult. A selejt bosszúja c. film vajon miért jutott eszembe ezen cikk elolvasását követően?

Aztán eszembe jutott még Móricz Zsigmond Rokonok c. remekműve is, amely a közigazgatásban már korábban teret nyert sógor-koma-jóbarát pozícióba jutásának közéletet fertőző hátterét mutatta meg. Milyen érdekes. A jelenlegi BRFK főkapitány édes anyukája a Fidesz - mint politikai párt - gazdasági szakembere, és amint a Fidesz kormányra jutott, máris jött a vezetőcsere a BRFK élén.

Ezt csak azért írom le, mert alig telt el egy-két hónap a BRFK élén történt vezetőcsere óta, a tutiba ültetett Főkapitány máris elfelejtette, hogy honnan jött és milyen körülmények változása következtében került ő a BRFK vezetői székébe. Nem tudom milyen szakember, azt sem, hogy rátermett-e a BRFK vezetői székére. Én csak azt látom, hogy a Fidesz jött és a Fidesz gazdasági szakemberének a fiacskája került kinevezésre a BRFK élére, aki most a legtöbb rendőrt soraiban tudó rendőr-szakszervezet részére juttatott 1 db(!) 20 nm-es iroda vonatkozásában mondja azt, hogy a BRFK működésének fenntartása érdekében a legnagyobb rendőrszakszervezet takarodjon ki onnan, ahol a legénységből több száz rendőrnek ad napi segítséget. Többek között olyan alkalmakkor, amikor korszerűsítésnek álcázva átszervezést hajtanak végre, és éppenséggel a rendőrök részére járó bevetési pótlék eltrükközését találta ki a BRFK új üdvöskéje.

Azt, hogy a politikai alapon kinevezett "rokonok" milyen minőségű munkát (vagy éppen porcelántörést) képesek véghezvinni, jól példázza a Kontrát kislányának "remekműve" amellyel porig alázta a Köztársasági Elnök Úr addig is erősen megkérdőjelezett nimbuszát.
Ifjabb Kontrát ugyanis 25 évesen lett az iskolapadból kikerülve a Felterjesztési Osztály osztályvezetője.
Vitézy Dávid pedig - aki Orbán Viktornak rokona - 25 évesen egy közlekedési szupercég vezérigazgatója.
A BRFK vezetője, akinek édesanyja a Fidesz egyik bizalmi gazdasági szakembere, megkapta a BRFK vezetését.

Ha legjobb tudásuk szerint alázattal végeznék a munkájukat akkor azt mondaná az ember, hogy az MSZP-s sáskajárás után csak jobb jöhet.
Azonban túl drága az az országnak, ha a pozícióba került rokonokból hiányzik még a minimálisan szükséges szakmai szerénység vagy alázat is.
Önmagában ugyanis az, hogy hány csillaggal rogyasztják meg a százvalahányadik ifjú rendőrtábornok vállát és az a tény, hogy a rendőrtábornokaink egy részének szakmai múltjai egyre inkább hasonlítanak egy huszadrangú Bud Spencer vígjáték délamerikai katonai juntájának operett tábornokaira, inkább szánalommal vegyes nevetségességet vált ki az emberből, mintsem azt a fajta csodálatot és elismerést, amelyet egy hiteles szakmai múlttal rendelkező magas beosztású rendőrtábornok vált ki környezetéből és a közvéleményből.

Nálunk, Magyarországon ez másképp működik. Jön az ifjú titán és azonnal felvonul az elefántcsont toronyba, gyáva még ahhoz is, hogy saját bumfordiságát megvédendő odaálljon a legnagyobb rendőrszakszervezet küldöttsége elé és férfiember módjára próbálja megvédeni a szakma becsületét. Erre képtelen, mert ő tudja legjobban, hogy honnan, miért és milyen "érdemek" alapján került abba a pozícióba amelybe emelték. Ehelyett elvtelenül visszatámad és olyan pitiánerségről ad tanúbizonyságot a köz pénzével bánva, amely világos képet és egyértelmű választ ad arra az egyszerű kérdésre, hogy mennyire alkalmas és méltó arra a pozíciójára, amelyre őt pártfogói odahelyezték.

Mert bármennyire is kényelmetlen, bizony az igazság az, hogy ezeknek a kinevezéseknek a zöme Móricz Zsigmond Rokonok c. remekművében ábrázolt jelenségek, forgatókönyvek alapján zajlik.

Csak idő kérdése, hogy a BRFK-n mikor születik majd olyan "dolgozat" mint a KOntrát lány tollából, és amelynek elolvasása láttán hasát fogja a nevetéstől a közvélemény jelentős része. Ez a torz és beteg döntés is mutatja, hogy vannak még guruló gyógyszerszemek a BRFK-n Gergényi után is.

A magyar rendőrség vezetőkiválasztási módszere tragikus, az alját hozza a felszínre fajsúlyánál fogva és az értékek lesüllyednek a fenékre. Sajnos.

Gratulálok a BRFK vezetőjének a szinten aluli bemutatkozásához!

siralmasan szánalmas
Folytatnám a gondolatmenetet, mert ezzel még nincs vége. A BRFK új "vezetője" szívesebben tárgyalgat a Lázár FIDESZ "honatya" által létrehozott és a BRFK-n működő 20 főt sem elérő RKDSZ-el, akinek rögtön irodát és egyéb juttatásokat adott már akkor, amikor a BRFK-n a tagsága 2 fő ha volt. Gondolom Lázár "honatya" óhajára cselekedte ezt a BRFK marionett tábornoka, aki a tábornoki rangját a politikai akarat alapján szerezte és természetesen most sem érdemei alapján. Jelenleg az az érdeme, hogy ő narancs színű, legalábbis ezt adja elő magáról családfája után.

A TMRSZ aki a 2000 fős dolgozót képviseli az már kemény falat neki, mert még talán belesülne a nagy szakmai érvelésébe, ezért aljas és nemtelen eszközökhöz folyamodik ő is. Sajnos a fidesz megint nem jól választott, mert hozzá képest elődje is különb volt valamelyest, de szakmai tudása nagyobb volt az biztos.”

http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1196-koltoztetes-bosszubol.html#comments
Link
Ha már a rendőrök is látják, hogy vezetőik akasztófavirágok, akkor a rendszerelméletek szánalmas bukása mellett az ügynökök működésének is befellegzett?
Nem régen Körösi Imrével volt beszélgetésem, több ízben is. Aztán a szavazósdi után hirtelen lebetegedett és agyműtéten esett át, már legalábbis állítása szerint. Lehet, hogy én is átestem, csak nem tudok róla? Az alábbi képet és gondolatot most kaptam!
„Kőrösi Imre a KOPONYA műtétje után, bő egy héttel, lám a Magyar orvostudomány immár újból a világ élvonalában.”Imrém, örülök, hogy egészséged töretlen, s remélem az emlékezeted digitalizált lenyomatát, amit ígértél, hamarosan terjeszthetem a közérdek figyelembevételével! Várom az adathordozót!
Különös, hogy Ilkey Csaba kutató is hirtelen sokat veszített állóképességéből, de ugye Kozenkai halála után (ahol állítólag nem volt koporsó sem), már semmin nem lepődök meg. Már csak Tőke Péter töretlen Orbánizmusa és szadulókőműves-leleplező mozzanatai hullámtörte, igazzságtépte Peter Scheldonhuanja kell, hogy kicsit kiborítson néhány félrevezetettet. Péter, ajánlom figyelmedbe az alábbiakat!


„FIDESZ (Fiatal Demokraták Szövetsége) AZ állítólagos "rendszerváltozás" után AZ SZDSZ ifjúsági tagozatából alakult. Orbán Viktor, Soros (Schwartz) György a jelenlegi világgazdasági válságot "élete főművének" tartó, Magyar származású amerikai milliárdos támogatásával végezhette el külföldi tanulmányait. Orbán (Orsós) izraelita nagyanyai származásával alkalmas személynek találtatott. A Nemzeti Kerek asztal tárgyalásain 1989-ben néhányadmagával "képviselte" a fiatal demokrata érdekeket, hogy 1989. október 23-án AZ ország népének megkérdezése nélkül, áldásukat adják, AZ 1949. évi XX.-as törvényként, szovjet erőszak hatására beiktatott 1936-OS, buharini Alkotmány mintájára készült, 1989-ben adaptált, AZ MSZMP által módosított "ideiglenes" Alkotmányra!

A FIDESZ anyagi forrásainak biztosítását Pintér Sándor, akkori Országos Rendőrfőkapitány látta el. Mivel az Antall kormány ez időtájban, a kiskunhalasi főgyűjtő KM1-es tankállomás gazolin készletének fosztogatásával, és a rablóprivatizációval volt elfoglalva, Gergényi Péter, Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány óvó szárnyai alatt, az olaj -és szesz maffián kívül, Pintér Sándor irányítása alatt a nemzetközi kábítószer, fegyver -és szervkereskedelem bevételeiből is részesült. Orbán elsősorban a Bács-Kiskun megyei vállalkozókat látogatta rendszeresen támogatás begyűjtése végett. Így tett szert 400 millióra Sepsi Lászlótól, a határokon elkobzott zárjegynélküli cigaretták átjátszásából, melyből Sepsi milliárdokat forgalmazott, de Orbán nem vetette meg, a szeszhamisításból származó kenőpénzek "jutalékát", és az olajszőkítés védelmet élvező orgazdáinak juttatásait sem! Flaisz Ferenc, a "Kakas", csak bevallása szerint 1 milliárdot adott át Pintérnek, aki a későbbi belügyminiszteri szék reményében hűen szolgálta magyarországi és amerikai gazdáját. Tevékenységüknek köszönhető a kiskunhalasi kiserdőben lefejezett hullák, vagy a sorozatos, azonos módszerrel elkövetett rendőr "öngyilkosságok" is!

Orbán, Soros kegyeltje, számára jó tanítóra lelet. A FIDESZ hatalomra jutása előtt ismeretséget köthetett, az alvilág összes szereplőjével, akik összehangolt tevékenységét Pintér mesterien irányította. Pintér ugyan 1996-ban lemondásra kényszerült, ami olcsó ár volt ahhoz képest, hogy Olaszországban, a nemzetközi maffiabűntársai 20 év börtönbüntetéseket kaptak, de beletenyerelt az akkor éppen hatalomban soros Horn-Kuncze duó olajügyleteibe is. Kuncze félreállította ugyan, de a tranzit maffiakereskedelmet továbbra is felügyelte, Szemjon Mogiljevics-el, a magyarországi orosz maffia fejével, aki jelenleg Putyin úr jóvoltából Nyugat-Szibériában "vendégeskedik". Orbán és "csapata" szorgalmasan gyűjtötte be a bűnözői körök megvesztegetési pénzeit, miközben kegyeket gyakorolt! Soha annyi benzinkút nem nyílt Bács-Kiskun Megyében, mint az 1991-1995-ös években!”

http://s79.freeblog.hu/archives/2010/05/04/Posta_Imre_Fidesz_hivoknek/
Link

Aztán ezt is, ami ugye félelmetes végkövetkeztetései okán önmaga is egy vádirat!

K/6487.
Írásbeli választ igénylő kérdés
Dr. Szili Katalin
az Országgyűlés elnöke részére.
Helyben
Tisztelt Elnök Asszony!
A Házszabály 91.§ (2) bekezdése alapján bejelentem, hogy írásbeli választ igénylő kérdést kívánok feltenni
Dr. Polt Péter
legfőbb ügyész úrhoz
"Hogyan és miért tűnhettek el az ügyészség kezén magas szintű fidszes- és maffia-kapcsolatokkal bíró cégek büntetőügyének iratai?"
címmel. A választ az Országgyűlés ülésén kívül, írásban kérem.
Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!
Tudomásomra jutott, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium - jogtalan haszonszerzés végett különösen nagy kárt okozó csalás, valamint közokirat-hamisítás, továbbá egyedi azonosító jel meghamisítása bűncselekmények elkövetése miatt tett - feljelentése alapján az Országos Rendőrfőkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (ORFK SZBE IG) nyomozást folytatott le az Industrial Plastic Corporation Műanyagipari Kft. (IPC) és a PAPP-ÍR Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. (PAPP-ÍR) ügyvezetői, Papp László és Pappné Tótin Tímea ellen.
Az ügy előzménye, hogy az Industrial Plastic Corporation Műanyagipari Kft. a környezetvédelmi miniszterének döntése szerint állami támogatásban részesült, így jogosultságot szerzett a Környezetvédelmi Alap Célelőirányzat (KAC) által biztosított rendszeres támogatás felhasználására.(A támogatási szerződés megkötésére azonban csak 2001. február 21-én került sor azzal, hogy a szerződés kezdő időpontja 1999. január 1. napjában került meghatározásra.)
A nyomozás befejezését követően 2003. április 15. napján a nyomozó hatóság a keletkezett iratokat - többek között különösen nagy kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás tényállásában - vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek megküldte.
Az ügyészség azonban még nem emelt vádat, hanem 2003. augusztus 18. napján a Budapesti V.-XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozati iratanyagot további nyomozási cselekmények folytatása végett visszaküldte az ORFK SZBE IG-re.
Ekkor derült ki, hogy az ügyészségek kezén elveszett a nyomozati iratok egy példánya és a mellékletek közül több kötet is!
Hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárás ügyiratai eltűnhetnek az ügyészségen már önmagában is felháborító, és - legalább is remélem - példátlan, amely ha csak a jéghegy csúcsa, akkor erős kétséget ébreszt az ügyészségek háza táján uralkodó viszonyok megítélésében. Ám igazán akkor válik figyelemreméltóvá az eset, ha jobban megnézzük a gyanúsítottak és cégeik hátterét és összefüggéseit. A kirajzolódó képben egyaránt szerepelnek a magyar és az ukrán szervezett bűnözés, az olajmaffia kulcsszereplőjeként elhíresült figurák, és a jobboldal, a Fidesz vezető politikusai, volt kormánytagok, a Fidesz gazdasági holdudvaraként ismerté vált cégek és személyek.
A PAPP-ÍR Kft. ügyletei kapcsán gyanúsított ügyvezető Papp László a Phone Elektrik Kft.-ben 1999-2000-ben együtt szerepel a társtulajdonos Garamvölgyi Gábor és Lakatos Csaba mellet Pálocska Jánossal, továbbá Sándor Líviával, a "Papa" olajügyek kapcsán elhíresült Sándor István lányával. A Garamvölgyi - Lakatos - Pálocska tulajdonosi hármas ismétlődik a Ferken Invest Kft-ben is. A korábban a sajtóban megjelent információk kapcsán azonban még érdekesebb az összefüggés a Stips Kft.-vel. Az olajügyekben is érintettként szereplő Pálocska János vállalkozó, Sándor István ("Papa") alezredes barátja, aki abban az időben lett Dávid Tamás olajos vállalkozó tulajdonostársa a Stipsz Kft.-ben, amikor a "Papa" olajügyekben nyomozott. Pálocska János előtt - Leonid Goldstein néven - Leonid Stecura Pavlovics (Loncsik), az ukrán-orosz maffia egyik vezetőjeként ismert vállalkozó volt a cég egyik tulajdonosa, akivel Sándor István koronatanújaként is találkozunk a Clodo-ügyben.
Négy évvel ezelőtt, 1996. október 1-én Bozóky Imre ügyvéd (aki a Fidesz-kormány alatt lett a Magyar Labdarúgószövetség elnöke) és felesége ingatlanforgalmazásra hozta létre a Stipsz Kft.-t. Két hónappal később a tulajdonosok Dávid Tamás olajos vállalkozót bízták meg az ügyvezetői teendők ellátásával. A kft. tulajdonába került egy üzemanyagtöltő állomás, melyet Dávid Tamás egyik cége, a SZ.E.T. Bt. bérelt. A Stipsz Kft. székhelyét ekkor "Kiskunfélegyháza, Aranyhegyi benzinkút" cím alá helyezték át, tevékenységi köre megváltozott. Dávid Tamás korábban egyik tulajdonosa és vezérigazgatója volt a D and T Rt. elnevezésű olajos cégnek, melyet a rendőrség alapos gyanúja szerint a Conti Car Kft. érdekeltségi körébe tartozó személyek vásároltak meg. Tóth László, a D and T Rt. egykori másik tulajdonosa vallomása szerint a Conti Car-csoport és az Energol Rt. tulajdonosai e cégben végeztek olajforgalmazást a közterhek megfizetése nélkül (ezt az érintettek a büntetőeljárás során tagadták). A D and T Rt. az olajos szakmában jól ismert társaság volt. A cég említett korábbi társtulajdonosát, Tóth Lászlót az olajosok a szakma "eszének" tartották. (Tóth László az olajszőkítéssel foglalkozó Hung-Itália Kft. egyik vezetője is volt, később börtönbüntetésre ítélték.)
Sándor István alezredes, aki ebben az időben olajügyekben végzett felderítő munkát, az egyik lapnak korábban úgy nyilatkozott: Dávid Tamással a Conti Car-csoport sértettjeként ismerkedett meg. Tóth László említett vallomása szerint a Conti Car-os vevők Dávid Tamásnak nem fizették meg a D and T Rt. teljes vételárát. Az érintettek elmondása szerint a Conti Cár 1996 nyarán szerezte meg Dávid Tamástól a D and T Rt.-t. Dávid Tamás ezt követően került a Stipsz Kft-vel kapcsolatba.
Bozóky Imre, a Stipsz Kft. alapító tulajdonosa a Világgazdaságnak elmondta: Dávid Tamás .- régi ügyfeleként -. vállalkozást keresett. Mivel a Stipsz Kft. addig semmiféle tevékenységet nem végzett, felajánlotta a céget megvételre, így lett 1996. december 27-én Dávid Tamás a Stipsz Kft. ügyvezetője, 1997. január 10-én pedig -. Keles Selim kecskeméti lakossal együtt - a cég tulajdonosa.
Néhány nappal a tulajdonosváltás után a Stipsz Kft. tevékenységi köre bővült: gépjárműüzemanyag-kereskedelem is a profiljába tartozott. Ugyanezen a napon bérleti szerződést kötöttek Zsengellér Gábor szegedi lakossal: a tulajdonos a lakásából bérbe adott a Stipsz Kft.-nek egy nyolc négyzetméteres szobát, amely a cég székhelye lett. Ennek nyomán a kft. illetékességből átkerült Bács-Kiskun megyéből Csongrád megyébe, és így -. Vincze István jövedéki osztályvezető igazolása szerint - 1997. március 12-én a vám-és pénzügyőrség Csongrád megyei parancsnokságára nyújtottak be kérelmet jövedéki engedély megszerzésére. (A Stipsz Kft. olajtároló kapacitása a Taipusz Kft.-tői bérelt telepen volt, Bodaszőlőn. A Taipusz Kft. volt a tulajdonosa az Első Magyar Olajtároló Rt. elnevezésű cégnek, amely szintén olajforgalmazással foglalkozott.)
Eközben Sándor István alezredes nyomozást folytatott a Conti Car és az Energol (így a D and T Rt.) ellen. Egyik legfontosabb informátora és tanúja Dávid Tamás volt, akivel ennek nyomán közelebbi kapcsolatba került. 1997. március 24-én a Stipsz Kft.-ben egy figyelemre méltó üzletrész-eladásra került sor: Dávid Tamás 50 százalékos üzletrészének felét eladta Leonid Goldsteinnek, Keles Selim pedig a saját üzletrészének felét Kosrioutchenko Guennadinak. A Leonid Goldstein néven szereplő hamis útlevél tulajdonosa Leonid Stecura Pavlovics (Loncsik), akit az ukrán-orosz maffia egyik vezéralakjaként ismernek (Stecurát ezen a néven egy alkalommal el is fogta a rendőrség). Loncsik Sándor Istvánnal kapcsolatban állt, később pedig a "Papa" koronatanúja lett a Clodo-féle bombagyár ügyében. Dietmar E. Clodo ezzel kapcsolatban azt állította, hogy Loncsik volt a "bombagyáros" (ő finanszírozta és irányította a laboratóriumot), Sándor István segítségével pedig félrevezette a rendőrséget. A Conti Car elleni eljárás során pedig felmerült, hogy Sándor István részben a Loncsik vezette ukrán maffia érdekében lépett fel a konkurens alvilági csoportokkal szemben. A "Papa" mindezt cáfolta. Ezzel nem ért véget a cég adásvétele: 1997. május 2-án Dávid Tamás és Keles Selim visszavásárolta Leonid Goldstein és az ugyancsak ukrán Kosrioutchenko Guennadi üzletrészét. Majd 1997. szeptember 26-án Keles Selim az olajforgalmazással foglalkozó Stipsz Kft. 50 százalékos üzletrészét eladta Pálocska Jánosnak, akit Hegedűs László ügyvéd, Sándor István jogi képviselője, a sajtóban nemrég a "Papa" barátjának nevezett (az üzletrészek adásvételét Bozóky Imre ügyvéd bonyolította).
Pálocska János rendőrségi körökben az ukrán maffia embereként ismert. 2000 novemberében már előzetes letartóztatásban volt: ugyanabban az ügyben - Molnár Péter veszprémi vállalkozó felrobbantásával kapcsolatos eljárásban - vették őrizetbe, mint Sándor Istvánt. A "Papa" az olajbizottság előtt tett vallomásában beszélt arról is, hogy nyugdíjazása után Pálocska János telkén nyaralt. Pálocska János más közös cégben is szerepelt a "Papa" lányával, Sándor Líviával (Cash-Mayer Kft.).
Egy másik szálon érdekes összefüggést fedezhetünk fel. A PAPP-ÍR Kft.-ben szereplő, Gyenes Péter (akinek kézbesítési megbízottjaként is Papp László volt feltüntetve) 1997 és 2000 között tulajdonos a Germex Kft.-nek, amelynek ügyvezetője Zubek János társtulajdonosa is volt a Zuter Kft.-ben. Zubek János nem más mind Rack László és Valenta László tulajdonostársa a Vertikum Kft.-ben.
Az a Valenta László, aki Pintér Sándornak, az Orbán-kormány belügyminiszterének nem csak kabinetfőnöke, hanem korábban tulajdonostársa is volt a Preventív Security Rt.-ben és - szintén Rack Lászlóval együtt - a RPV Kft-ben is. A Pintér Sándor nevével fémjelzett Preventív Security egyébként újabban, mint a Terror Háza és az üllői úti FTC-pálya újsütetű őrzőjeként ismert, intenzív terjeszkedést folytató céget is ismerhetjük, amelyet a Defend egyik örököseként emlegetnek.
Pintér Sándort pedig azt hiszem nem kell Önnek Legfőbb Ügyész Úr bemutatnom - úgy tudom, hogy már korábban is rendkívül jó volt az együttműködés önök között, melyet több Ön által is elismert nem hivatalos közös teázás is bizonyít.
De Leonyid Steicura, Sándor "Papa" István és Pintér Sándor mellett a PAPP-ÍR Kft.-vel kapcsolatba hozható Tasnádi Péter és az olajos ügyekben elhíresült Conti Car csoport is. A fent említett Gyenes Péter igazgatótanácsi tag volt a H-Build 2000 Rt.-ben, amelyben tulajdonos volt a Conti Carhoz kötődő Radnai László és Csüllög Zsigmond is, valamint mindhárman tulajdonosok voltak a H-Buil(t)d Kft.-ben is. Utóbbiban később társtulajdonos lett dr. Ruffy Varga Gábor, Frank Imre pedig ügyvezető, akikkel ugyanezen felállásban találkozhatunk a Kőbánya 35 Kft.-ben is. Ám Ruffy Varga Gábor tulajdonosa volt a Kőbányai Vásárcsarnok Kft.-nek, és ott társtulajdonosa volt az a Frank Imre, aki nem csak a már elített H-Buil(t)d Kft.-ben és a Kőbánya 35 Kft.-ben, de a Mesterdetektív Kft.-ben is ügyvezető volt, ahol tulajdonosként Láposi Lőrinc és Tasnádi Péter nevével találkozunk.
Dr. Ruffy Varga Gábor egyébként felügyelőbizottsági (FB)-tagként szerepel a Dotán Rt.-ben, ahol az igazgatótanács elnökeként Kávási Zsigmondné nevével találkozhatunk, és amely cég a Kelemen István nevével fémjelzett Kordaxhoz köthető. De Kávási Zsigmondné FB-tag a jobboldal médiabázisához kötődő Nemzeti Sajtó Kft.-ben és a Nemzeti Média Kft.-ben is. Mindkét estben az ügyvezető Franka Tibor, a tulajdonosok pedig a Kordax Rt., és Csóti György a korábbi jobboldali képviselő, illetve a Nemzeti Média Kft.-ben még Bálintfy Gábor is, akinek a Hotel Wien Kft.-ben és a Huninvest Rt.-ben való együtt szereplése Töröcskei Istvánnal, illetve Pocsai Alexel a ZIB Consulting-os, illetve a Hír Tv Rt.-s szálon a továbbiakban még említésre kerül.
Ám itt még nincs vége a Gyenes Péter által tulajdonolt, és magas jobboldali politikai körökhöz kapcsolódó cégek sorának. Például a Wiener Wurst Kft.-ben Gyenes Péter társtulajdonosa az a Karl Fonyo, aki által birtokolt Euro AWK Kft a Mahír Rt.-vel együtt tulajdonosa a Mahir Cityposter Kft.-nak. A Mahír-csoport régi és magas szintű kapcsolatát a Fideszhez és vezetőihez pedig azt hiszem már nem szükséges ecsetelnem.
Karl Fonyo egyébként 2001-től a Nemes Mező Kft.-nek tulajdonosa, ahol szintén ekkortól tulajdonos volt az ESMA kft-s dr. Blauer István is, akinek a Töröcskei vezette Equilor Rt.-s tulajdonrésze ismét csak a Töröcskei-birodalomba vezet.
Hasonlóan érdekes és ismerős személyek illetve cégek neveivel találkozhatunk a másik büntetőeljárásban említett cég, az Industrial Plastic Corporation Műanyagipari Kft. (IPC) hátterében is.
Az IPC Kft. tulajdonosa a PappÍr Kft, illetve Jacob Stern izraeli állampolgár. A cég FB-jének tagjai: Slosár Gábor, Mészáros Márton, dr. Novaszel Balázs.
Az FB-tagok közül Slosár Gábor közös céget a Thympanon Kft-t jegyzi a PappÍr tulajdonosával Papp Lászlóval. A cégben érdekelt még Töröcskeiné Sidlo Stella: akinek a férje dr. Töröcskei László, utóbbi testvére pedig dr. Töröcskei István.
Mészáros Márton jelenleg az ÁÉB Bank Rt. egyik fiókigazgatója, valamint a Pláninvest Bróker Rt. It-tagja, melynek tulajdonosai között fellelhető Piffkó András, aki a -meglehetősen kérdéses politikai beállítottságú, és külföldi központtal rendelkező - Magyar Szabadságharcos Szövetség tagja.
Slosár Gábor korábban It-tag volt a Publica Rt-ben Matolcsy Györggyel egy időben, akkor amikor a cégben FB-tag volt Liszkay Gábor és Giczy György. Érdekessége az ügynek, hogy később FB-tag lett Töröcskei László is.
Slosár Gábor emellett Fb-tag az MDF által tulajdonolt Pecúnia Kft-ben Nagy Elekkel (Vegyépszer), dr. Horváth Balázzsal, Barsiné Pataki Etelkával egy időben.
Dr. Töröcskei László Fb-tag a CD Hungary Rt-ben, akkor amikor a Cd Hungary megalakítja a CD Tours Kft, amelynek társtulajdonosa, egyben a cég ügyvezetője, Selmeczi Gabriella édesapja Selmeczi Ernő.
Dr. Töröcskei László és felesége Sidlo Stella tulajdonosai a Jur-ing Kft-nek.
Dr. Töröcskei László IT tag a Mahír érdekeltségnek számító Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt-ben, melyben szintén It-tag Kövér Szilárd, FB-tag Simicska Lajos.
Dr. Töröcskei László és dr Töröcskei István dr. Boros Imrével együtt tulajdonos a C-25 Kft-ben.
Dr. Töröcskei István és dr. Boros Imre pedig társtulajdonosok a T and T Rt-ben, amely a már korábban említett Jur-ing Kft-vel, továbbá Liszkai Gáborral társtulajdonosai voltak a Pántlika Kft-nek.
Dr. Töröcskei István fentieken túl tulajdonosa a Menagro Rt-nek, melynek igazgatója dr. Töröcskei László, valamint a számos fidesz-közeli cégben szereplő Bártfai Beatrix. A Menagro jegyzi a privatizált Gödöllői Tangazdaság Rt-t, meléynek Fb-tagja a Törökszentmiklósi Agrár Rt It-je, majd Fb-je, valamint a Baucont Rt. Fb-je mellett dr. Sárhegyi Zoltán, Bártfai férje. A Sárhegyi házaspár jegyzi a ZIB Consulting Kft-t, mely autópálya-építéseknél játszott kulcsszerepet. Egyébként Bártfai rokona Bártfai György tulajdonolta az Olajterv Holding Kft-t, melyet a Defend Kft-nek adott el.
Dr. Töröcskei István vezérigazgatója volt az Equilor Rt-nek, melynek tulajdonosa az Esma Kft. irányító Bleuer István érdekeltségébe tartozik.
Dr. Töröcskei István 6 évig ügyvezette a Huninvest Rt-t, melynek tulajdonosa dr. Bálintfy Gábor.
Dr. Bálintfy tulajdonosa volt a Kordax Rt-vel a Nemzet Média Kft-ben, melynek ügyvezetője Franka Tibor, Fb-tagja Kávási Zsigmondné, aki a Dotán Rt vezetője.
Dr. Bálintfy tulajdonos a Hotel Wien Kft-ben, ahol társa veje Pocsai Alex.
Pocsai a Hír Tv Rt-ben ügyvezető Borókai Gáborral, míg Fb-tag dr. Töröcskei István.
Pocsai jegyzi emellett a Buda Invest Kft-t, amelyben társtulajdonosa a Nitor Rt., amely a Rapcsák család tulajdona.
Pocsai tulajdonos a Halas Hangja Kft-ben, melyet Sepsi Katalintól a Sepsiker-es Sepsi család sarjától vásárolt meg. Sepsi Katalin tulajdonos a Horizont Immo Kft-ben, amely érdekes körülmények között jutott hozzá az Aladár utcai teniszpályákhoz.
Talán szükségtelen tovább sorolnom a kérdéses büntetőeljárásban gyanúsított személyek és cégeik messzire vezető kapcsolatrendszerét. Álláspontom szerint már az is rendkívül aggályos, hogy a törvényességet legmagasabb szinten garantáló ügyészségen ilyen állapotok uralkodnak, az alapvető biztonsági követelmények nem adottak. Ám az esetet különösen hangsúlyossá teszi, hogy egy olyan büntetőügy iratai veszhettek el az ügyészség berkein belül, amelynek gyanúsítottai a magyar és ukrán alvilág szereplőihez, jobboldali ex-miniszterekhez, vezető politikusokhoz, és fidesz-közeli cégekhez és gazdasági szereplőkhöz kötődnek.
Fentiekre tekintettel tisztelettel kérem a Legfőbb Ügyész urat, hogy az alábbi kérdéseimet
megválaszolni szíveskedjék:
1. Hová tűntek az iratok?
2. Az ügyészség vagy az ORFK SZBEIG regisztrálta, hogy az iratoknak lába kelt? Amennyiben az ügyészség konstatálta a sajnálatos tényt, úgy milyen módon tájékoztatta a rendőrséget a történtekről?
3. Megindult-e már a belső eljárás a nyomozati iratok eltűnése kapcsán annak érdekében, hogy kit terhel a felelősség a mulasztásért? Indult-e büntetőeljárás az eset kapcsán?
4. Évente hány alkalommal fordul elő hasonló eset, hogy a nyomozati iratok egy része az ügyészségek közötti szállítás során elveszik? Vajon hány esetben látens az ilyen jellegű "iratvesztés"?
5. Ön szerint biztonságosnak tekinthető-e az ügyészség iratkezelési rendszere? Vajon kielégítő biztonsági állapotok uralkodnak-e az Ön által vezetett szervezetben?
6. Hogyan történhetett meg, egy ilyen jelentőségű ügyben csak úgy eltűnnek vagy elvesznek az ügyiratok az ügyészség kezén?
7. Példátlan-e ez az eset, avagy máskor is előfordult - netán többször is - előfordult ilyen eset az ügyészség gyakorlatában?
8. Hátráltatja vagy veszélyezteti-e bármilyen módon ez a cselekmény a nyomozás és a büntetőeljárás sikerét?
9. Kinek a cselekménye vagy mulasztása idézte elő ezt a helyzetet?
10. Vizsgálták-e ennek kapcsolatban a felelősséget és a mögöttes okozati összefüggés, netán a szándékosság kérdését, és ennek nyomán történt-e felelősségrevonás, vagy más intézkedés?
11. Valóban csak véletlen lenne, hogy olyan cégek, illetve gyanúsítottak ügyébe történhetett ez meg, amelyek, illetve akik a magyar és ukrán alvilág szereplőihez, jobboldali ex-miniszterekhez, vezető politikusokhoz, és fidesz-közeli cégekhez és gazdasági szereplőkhöz is kötődnek?
12. Milyen következtetés vonható le ezek után az ügyészségi szervezet működésének anomáliái tekintetében, illetve az azt irányító és vezető, azért felelős legfőbb ügyész felelőssége tekintetében?
13. Milyen konzekvenciákat von le Ön személy szerint, Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr?
Várom válaszát!
Budapest, 2003. november
Tisztelettel:
Keller László
országgyűlési képviselő
Magyar Szocialista Párt
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:w8gArC2fJzYJ:www.parlament.hu/irom37/6487/6487.htm+lakatos+olajos+ugyek&cd=6&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
Link
Az olajozás egyébként központi irányítás alatt zajlott, minisztériumi segédlett mellett. Valami Csikósnét emlegetnek az akkor már képben lévők, akik tudni vélik, hogy önmaguk ellen kellett volna nyomozniuk a hivatalos hivatásos bűnbandáknak.
Egyébként a mai napig is megy a „gazolin”-üzlet, csak most a hőtágulási együtthatóval játszadoznak, de ezzel együtt is egy-egy uszályon 50 milliós hasznot tudnak maguknak kihozni ezek az érinthetetlenek. Ezt a témát Lica barátom majd egyszer még jobban kifejti, de adatom nekem is van még bőven.
De ha már Licáról volt szó, el kell mondjam, hogy megerősítettek abban, hogy a világ arany-dollár machinációi elég pontosak. Az amcsi nagykövetség elismerte, hogy már megint rátapintottunka lényegre, de fogalmuk sincs, honnan tudjuk, amit tudunk. Nem is kell tudniuk, hogy a gondolkodás egy minőség, nem pedig tankönyvi műveltség kérdése.
Azért a lényeget még egyszer ide teszem, csak a Rotschild szabadulókőművesek és Drábik miatt!

lica - 2010 11 18 ¦ 21:21:12
Van is mire gyúrniuk a nem normálisainak.
Ugyan is azt hiszik ha Sorossal felvásároltatják a világ aranykészletét akkor azt tétlenül fogja nézni mindenki,hát nem.
Az lenne a tervük hogy amikor már jelentős mennyiséget! vásároltak fel az aranyból és megtették az új Amerikai Unio-s fizetőeszköz fedezetévé,akkor köteleznék az EU-t és az ÁU-t is ugyanennek a megtételére. Mivel náluk lesz a világ arany készlete ezért ők szabhatják meg direktbe a világ többi országának, az adott pénzének az árfolyamát,nem pedig a "piacnak" ismert tőzsde. Ezzel is szedhetnek pénzhasználati díjat minden országtól,mivel náluk van a fedezet. Tehát kiteljesedett rabszolgaságot akarnak a világban létrehozni,olyat ahol nekik(zsidók) már nem kell dolgozni, mert a világ eltartja őket,mivel mindenki nekik fizet. Mindezt csak az aranyfedezetre hivatkozva,csapdába csalva az országokat,így kirabolva s legatyásítva mindent s mindenkit.
De még vissza térve az elejére: a dollárt nem is olyan sokára először az utcán seperve láthatjuk majd a múzeumokban kiállítva mint a múlt egy tanúbizonyságát .(tehát aki dollárban tartja pénzét annak lépnie kell gyorsan ha nem akar csóró lenni….)
No ennek mond most ellent az ÁU tagállamai,mert ahhoz hogy ezt véghez vigyék mindenkinek el kell ismernie az aranyat mint fedezetet,(nem pedig a munkával előállított értéket)ha nem akkor az USA és Izrael mehet a panaszra a sóhivatalba .(Az EU egyenlőre talonban van ebben a játszmában nem kapott lapot.) Ezt látszik felismerni az egyik oldalon Putyin és csapata, a másik oldalon meg pont ezért kell majd küzdenie Orbánnak Izraeli háttérrel. Ezért nincs az EU-nak sem költségvetése sem költségvetési kerete, még ki kell bontakoznia ennek a „dolognak”addig még nem tudják hogy hová is álljanak melyik Unio alá állítsák az EU-t.
Szóval szerintem ez lesz a foci nagyban.
http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=827#comments
Link
Ma már azt olvasom, hogy a dollárt megkerülve üzletel az orosz, Kínával és ez a tendencia kerül érvényre egyre jobban. Erről holnap hozok egy értékesebb cikket, csak a szkeptikusok megdöbbentése miatt, de addig is nézzétek meg ezt!
Bogár-Bayer, akik összeesküvésekről beszélnek és mégsem viszik őket kényszerzubbonyban el. Globaloböllér és társai? Nem zsidóznak, csak lebegtetnek! Jogos önvédelem kötelező! Öljük le a böllért? Háborúra „uszít” Bogár? Atya-gatya, még a végén el kell hinnem, hogy amit mondok, azt megkésve de mindenki plagizálja. Arról beszélnek, amiről itt folymatosan! Bayer, hívd a forrást!
http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=80&v_id=5432
Link
Amíg mi itt az igazán lényeges dolgokkal foglalatoskodunk, addig az MSZ nevében tovább megy a félrevezetés. Tényleg nem akarják érteni, hogy nincs miért alkotmányozni, vagy az a dolguk, hogy tovább hülyítsék azokat, akiket még lehet? Nem baj, mert így látható, hogy nem igazán értenek semmit az egészből azok, akiket meg lehet vezetni, de azért kicsit fáj, hogy sok egyébként értelmes ember is elveszítette józanságát.

„Magyarok Szövetsége állásfoglalás

A magyar nemzetnek történelmi lehetősége van visszatérni ezer éves történeti alkotmányához.

A Magyarok Szövetsége ebben látja a magyar nemzet biztonságos jövendőjének megteremtését.

Szövetségre hívunk mindenkit, aki egyetért a jogfolytonosság helyreállításával.

Magyarok Szövetsége”
Kedves MSZ és alkotmányozó kedvű mélytudású társaság! Adjatok már ezekre a jelenségekre választ, mielőtt a zsidó-kormány kezébe tesztek egy magyar alkotmányt!
„Nemrégen hihető és hivatalos forrásból hallottam, hogy a vörösiszap katasztrófa után valamikor tartottak egy gyakorlatot Vecsés környékén. A gyakorlaton azok a szolgáltatók vettek részt, akiknek nyomvonalas hálózatuk van. (MVM, MOL, Vízügy, Magyar Telekom, stb) A gyakorlat célja, hogy földrengés esetén hogyan viselkednek ezek a hálózatok....
Állítólag siralmas volt az eredmény. Már majdnem megkérdeztem az illetőt, hogy már lehet tudni, hogy rövidesen földrengés várható? Aztán visszafogtam magamat.........
u.i.: Előző levelemhez kapcsolódik az az infó is, hogy a legnagyobb távközlési szolgáltatónál megcombosították a számítógépes távoli elérés lehetőségét, hogy "szmogriadó" vagy "járványriadó" esetén is zavartalanul dolgozhassanak a dolgozók otthonról a laptopjukról..... Ezek sejtenek valamit.......”

De van itt más is!

„Belső infó: jövő félévben + 40.000 diplomata zsidó költözik hazánkba az EU soros elnökségére hivatkozva és különböző Izraeli tőkéből épült lakóparkokban lesznek elszállásolva. Most gondoljatok bele, ennyi csak amit elmondanak egy zárt fórumon!! Ennél több diplomata fog jönni....
És ezekhez még jönni fog a rokonság is!!!
Egy zsidó nagymamának 50 unokája van úgy, hogy képtelen a nevüket megjegyezni, vagy egyáltalán számon tartani őket! Tehát egy zsidónak van kb. 1000 rokona közeli ágon! A zsidóknál tilos a védekezés, úgy szaporodnak, mint az amőbák...
2011-től hazánkat úgy fogják hívni:
"Gyógyító Magyarország"
Nagyiparban mennek itt a dolgok.”

A 40 ezer az alaphangon, s ha már itt vannak, akkor miért is mennének el, hisz magyarok ők is a Szent Korona oltalma alatt!

„Imre!
Néhány apróság a hétköznapokról:
Ma reggel fél-füllel hallottam a Fiala-Lázár párbeszédet. Feltűnt, hogy ez a Lázár egy akkora sötétség, hogy Bolond Istók snóbli-díjas (Nobel) mellette. Bár Fiala sem az a nagyon egyértelműen beszélő firma, de egy intelligens ember átlát a hablatyán, és leüti a feldobott labdáját. Ám ez a tökfej rendre belesétált a csapdákba, és a végén már szólni sem tudott. A zárszava pedig egy kiváló minősítés: ő nem tehet arról, hogy nem odavaló emberek ülnek az adott pozícióban, és ha valaki hülyeséget nyilatkozik, az nem az ő hibája.
Más:
A tudásalapú társadalom felépítése jegyében a középfokú intézményekben 10%-ak csökkentik a normatívát, és minden iskolától leltárt követelnek 5 napon belül (mai hír!). A leltárnak tartalmaznia kell mindent. Értsd ezalatt: a homlokzaton hány tábla, felirat, zászlótartó, címer stb. van, az egészségügyi helységekben hány ajtó, törölközőtartó, wc-kefe, kézszárító- és törlőpapír-tartó, az osztályokban hány faliképfüggesztő-kampó, virágtartó, ruhafogas, armatúra, villanykapcsoló, a karnison hány db függönycsipesz stb. van.

Más:
Zsiráfok ezrei özönlenek a pesti utcákon és költöztetik be őket a multi-kultik környezetébe. Éjjelente 5-8 fős csoportokban járőröznek, és eltüntetnek minden magyar eredetre utaló táblát, hirdetést, amit nem tudnak leverni, mert festett és az egész homlokzatot kéne törni, azt lefújják egy graffitivel. Ahol megjelennek ezek a tetvek, a partetlisek villámgyorsan lelépnek. Nagyon készülnek a Ham(!)ukára, tisztítják a förmedelem-menórájuk helyeit.
Nagyon elkélne már egy két gepárd a megfelelő pozícióba.”

Mindehhez képest Vona a szívesen foglalkozik a két zsidóval, Stohl és Alföldi szereplésével, mert az felháborító „közügy”. Lassan, de biztosan a teljes politikai paletta kiürül, s ha nem sikerül katasztrófa okán felszereltetni 8 ezer önkéntes zsidót Hendének, akkor itt tényleg gepárdokkal fognak vadászni az ellenségre a valódi hazafiak, bár van hatékonyabb eszköz is a befűtésre.

RPO (11 kg, 1000 m. hatótáv. Reaktív lángvető.)
http://www.youtube.com/watch?v=KX8McyNa6jk&feature=related
Link
Buratinó, az RPO nagytestvére
http://www.youtube.com/watch?v=6ane4jB35Hs&feature=related
Link
Azért nem kell elkenődni, mert a kmeszetben a Likud és a Kadima eléggé összekarmolta egymást, s a Mossad fővezére, a „mindenható” Dagan el lesz távolítva az év végéig- Milyen érdekes ez, mert miközben háborúra készülnek, akkor cserélik le a „nagyfőnököt”? Terhes volt már ugye? Túl sok vaj volt a füle-botja mögött?
A koreai helyzet is 4elég egyszerűnek tűnik. Az USA nemkívánatossá vált a régióban és meg kell teremteni annak a módját, hogy kipakolhassanak a körzetből. Egyelőre maradjunk ennyiben! A Magyarországon dolgozgató, bóklászó hírszerző szolgálatok közül a magyar már teljesen taccson van. A fiúknak halvány gőzük sincs semmiről, csak csapkodnak, kapkodnak és pótcselekszenek. Ahogy látom, nagyon nem kell beavatkozni a jelenlegi helyzetbe, mert Viktorék maguk bizonyítják be a működésképtelenséget és igazolják minden szavunkat. Az al-Káida és a tömegpusztító fegyverek I. részMint ahogy már megbeszéltük róla soha nem is volt al - Káida, így e fejezetnek sincs semmi értelme. Illyetve be kell helyettesíteni a tevékenységét egy másik terrorszervezettel, méghozzá a terrorista államéval , hisz a 9/ 11 – es eseményeket is ők vitelezték ki ráfogva azt a kreálmányukra al – Káidra. És ahogy ismerjük őket tőlük minden kitelik. Milliókat öltek meg eddig is a terrorizmus oltárán amit a két terrorista szervezet kreált a moszad és a cia. Az elsődleges terroristák így végig rabolják a földet, és kamatrabszolga sorba sülyesztenek minden nemzet államot. A birodalmi Amerika a nemzetállam Amerika ellen is hadat visel. 800 koncentrációs tábor várja a beutaltakat, akiket átnevelnek idézőjelben mondva, ahol az ÁVH húsdarálós zsidók lesznek a börtönőrök, viszik a magyar tapasztalatot az új világba, csak egy a baj ott az embereknek fegyverük lesz és az elején vissza is lőnek. Arról nem akarok beszélni, hogy elfeglalnak tömegpusztító fegyver lerakatokat, és úgy szállnak szembe a terrorral. Hát erre jó lesz ez a csetepaté, és hogy a rablóink a föld alá meneküljenek a kiépített városaikba, de remélem eltudják árasztani vízzel , mérges gázzal virustörzsekkel amit a lakosságnak szántak.


A Tömegpusztító fegyverek proliferációja és a terrorizmus megakadályozása elleni amerikai kongresszusi bizottság a 2009. október 21-ei időszaki jelentését az egy évvel korábban publikált jelentéséből vett idézettel kezdi, amely így foglalja össze a fenyegetés lényegét:Ha a nemzetközi közösség nem tesz sürgősen határozott lépéseket, nagy valószínűséggel valahol a világon 2013 végéig tömegpusztító fegyvert fognak alkalmazni egy terrorista támadás során.” Az írás célja, hogy bemutassa az elérhető információk és nyilatkozatok alapján az al-Káida miként viszonyul az ilyen fegyverekhez, milyen erőfeszítéséket tett megszerzésükre és a bevetésüknek mekkora esélye lehet a jövőben.
 

A fenyegetés történeti háttere


Bruce Hoffman terrorizmus-szakértő így fogalmaz a terrorizmus és a tömegpusztító fegyverek kapcsolatáról könyvében: „új ellenségek, új motivációk és új alapelvek kerültek a látókörbe az elmúlt tíz évben, és komolyan kétségbe vontak nem egy régi tételt a terroristákról és a terrorizmusról.Azokat a nem állami szereplőket, akik vagy amelyek eddig valamilyen tömegpusztító fegyvert kíséreltek meg bevetni, elsősorban nem politikai célok motiválták, hanem vallási fanatizmus, faji felsőbbségérzet vagy apokaliptikus világnézet. Nem rendelkeztek politikai támogatókkal, ezért nem érdekelte őket a közvélemény, egy felsőbb parancs végrehajtóinak érezték magukat. Ez párosult innovatív erőszak-alkalmazással.
Terroristák 
négyféle módon juthatnak nukleáris fegyverekhez:
 1. Komplett nukleáris fegyver beszerzésével;
 2. Hasadóanyag beszerzésével (fegyver minőségű urán vagy plutónium) és improvizált nukleáris robbanóeszköz alkalmazásával;
 3. Nukleáris létesítmények elleni támadásokkal;
 4. Sugárzó anyagok beszerzésével, amelyeket különféle sugárszennyezést okozó eszközökben (radiological dispersal device, pl. piszkos bomba) alkalmaznak.
A módszerek és az eszközök alapján vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN-) terrorizmusról lehetne beszélni. Nukleáris terrortámadás eddig nem történt, radiológiaira már volt példa. 1995-ben csecsen szeparatisták erősen sugárzó Cézium-137-et helyeztek el egy moszkvai parkban, ezután értesítették az orosz sajtót, de nem tettek kísérletet az anyag szétszórására.
Vegyi hadviselési kísérletekre is lehet példákat találni:
 • A Szerződés, kard és az Úr keze (The Covenant, Sword, and Arm of the Lord) nevű rasszista fehér csoport több város ivóvizét akarta megmérgezni az USA-ban azért, hogy meggyorsítsa a messiás visszatérését;
 • Az Aum Shinrikyo szarin gázt vetett be a tokiói metróban, 1995-ben;
 • A Tamil Tigrisek egy támadásuk alkalmával egy kelet-chirani katonai bázis ellen klórgázt vetettek be.
Marc Sageman hat olyan nem állami szereplőt említ, amelyek komoly kísérletet tettek biológiai fegyverek kifejlesztésére:
 1. RISE, más néven Order of the Rising Sun (Chicago, 1972) ad hoc szélsőséges csoport
 2. Rajneeshees (Oregon, 1984, szekta)
 3. Aum Shinrikyo (Japán, 1990, 1993, 1995, szekta)
 4. Larry Wayne Harris (Ohio és Las Vegas 1995 és 1998)
 5. al-Káida (1999-2001)
 6. az anthraxos levelek küldője az USA-ban – a felsoroltak közül csak ez volt halálos.
A továbbiakban kiemelten az al-Káidával foglalkozom, amely közfelfogás szerint a legnagyobb fenyegetést jelenti napjainkban a nyugati világ ellen. 


Az al-Káida stratégái a tömegpusztító fegyverekrőlAyman al-Zawahiri "A Próféta zászlaja alatti lovagok – Elmélkedések a dzsihádi mozgalomról"című, 2001-ben megjelent művében elemzi a hatalom megszerzése érdekében tett és a jövőben tenni szükséges lépéseket.
Zawahiri szerint két hatalom van a világban: a hivatalos hatalom és a népi hatalom. Utóbbi az iszlámban és az emberekben gyökerezik, és magát az iszlám mozgalmat jelenti. A hivatalos hatalmat a Nyugat (USA, Izrael stb.) és az arab „uralkodók” alkotják. Véleménye szerint ez a csoport arra törekszik, hogy felszámolja az iszlámot, erőszakkal és manipulált választásokkal távol tartsa az élet minden területétől és békeszerződések és nemzetközi konvenciók (pl.: a tömegpusztító fegyverek tilalmára vonatkozó szabályozások) elfogadtatásával megnyissa az iszlám országokat az iszlám ellenségei előtt. Szerinte a két hatalom között ideológiai háború zajlik, vagy másként fogalmazva: az iszlám mozgalom a túlélésért küzd egy tűzszünet nélküli háborúban. A folyamat eddigi tanulságaiból az alábbi következtetéseket vonta le:

Pozitívumok
 • A dzsihádi mozgalom teret nyert magának, különösen a fiatalok körében.
 • Megmutatta elszántságát, és az iszlám ellenségeivel folytatott küzdelemben folyamatosan támadólag lépett fel.
 • A mozgalom jelentős áldozatokat hozott ennek érdekében.
 • A rezsimek együttműködésre vannak utalva vele szemben, ami az elkeseredettségüket és gyengeségüket mutatja.
 • A harc folyamatos, a mozgalom vagy támadásban van, vagy támadásra készül.
 • A mozgalom ideológiája és gondolkodása letisztult
Negatívumok
 • Sok dzsihádi akciónál hiányzik a megfelelő tervezés és végrehajtás.
 • A mozgalom üzenetét nem sikerült megfelelően eljuttatni a tömegekhez.
 • Egyes vezetők meghátráltak.
A jövőben Zawahiri szerint
 • az ellenség ellen végrehajtott támadásokban a maximális veszteségokozásra kell törekedni mind a módszer, mind a célpontok megválasztásában,
 • ennek érdekében a hangsúlyt a „mártíromsági műveletekre” (öngyilkos merényletek) kell helyezni,
 • a harcot az ellenség területére kell vinni,
 • a harc arab rezsimekre történő korlátozása nem vezet győzelemre.
Zawahiri nem beszél tömegpusztító fegyverekről, bár a maximális veszteségokozásra való törekvés nem esik távol tőlük. Fontos kiemelni a közvélemény megnyerésére, a tettek magyarázására vonatkozó részt. Ebből egyértelműen látszik a korábbi tapasztalatok súlya, amit Zawahirinek a 90-es években kellett keservesen megtanulnia. De hogy foglalkozott a témával, bizonyítják az Afganisztánban előkerült, és a későbbiekben ismertetett e-mailek, amelyekben vegyi fegyverekről van szó.

Abu Bakr Nádzsi 
2004-ben közölt munkája szerint az iszlám világ legfőbb ellensége az USA. A cél ennek megfelelően az USA katonai és gazdasági erejének kimerítése, de rövid távon nagyon fontosak a propagandagyőzelmek. Hosszú távon politikai győzelem megszerzésére kell törekedni, ami a célországban szociális elégedetlenséghez és gazdasági nehézségekhez vezet – az USA ezt a stratégiát követve aratott fontos győzelmet a Szovjetunió felett. Irak azért fontos, mert az USA kivonulása után az ország sebezhető lesz, és ezt a dzsihádi mozgalomnak ki kell használni. Ha itt megszerzi a hatalmat, a környező országokban is sikerülni fog megszerezni, mert ott felszabadítóként fogják fogadni. A tömegpusztító fegyverek kérdéskörével nem foglalkozik a szerző. Azt hirdette: „Kényszeríteni kell Amerikát, hogy támadja meg az iszlám világot. (...) Akkor majd a tömegek (…) megértik, hogy tévednek, amikor Amerika hatalmától való félelmükben nem mernek fellépni a rezsimek ellen. Rá fognak jönni, hogy (…) Amerika ellen is sikeresek lesznek. Ez a cél – az USA-támadás kiprovokálása – vezette a kenyai és a tanzániai USA-nagykövetségek elleni támadás, a USS Cole romboló elleni merénylet és a millenniumi merényletkísérletekszervezőit.

A dzsihádik számára fontos a közvélemény, hiszen a közvélemény támogatásának csökkenésével az újonctoborzás és az anyagi háttér biztosítása megnehezedik vagy ellehetetlenül. A muszlim lakosságot most is megosztja a dzsihádik erőszakos fellépése, különösen a más muszlimok ellen irányuló. Sokan gondolják azt, hogy a dzsihádik több bajt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak, mert az akcióikat követő kormányzati megtorlás sokszor ártatlanokat sújt. A probléma gyökerét Nádzsi abban látja, hogy a dzsihádi csoportok képtelenek megértetni a lakossággal a támadások célját. Ez teszi lehetővé a helyi rezsimeknek, hogy szembefordítsák velük a közvéleményt. Példaként az egyiptomi Dzsamaat al Iszlámíja turistacélpontok elleni támadásait hozza fel, amelyeket a kormány a nemzet gazdasága elleni támadásnak állított be. Ennek katasztrofális hatása volt a 90-es évek dzsihádi mozgalmának támogatottságára. Nádzsi gondolatait azért érdemes idézni, mert Zawahirihez hasonlóan a közvélemény megnyerésének fontosságát hangsúlyozza, továbbá jelentős teret szentel a munkájában a megvívandó harc jellegének. Munkájában nincsen utalás a tömegpusztító fegyverek alkalmazásával kapcsolatban.

Abu Musab al-Szúri az írásaiban a tömegpusztító fegyverek stratégiai fontosságával, és nem az elkészítésükkel foglalkozik. Szúri négyszintű katonai felépítést vizionált, ahol a negyedik, legmagasabb szintű stratégiai egységnek képesnek kell lenni tömegpusztító fegyverek megszerzésére és alkalmazására ellencsapás kényszere esetén, vagy ha erre van szükség az USA elleni harcban a döntés kikényszerítésére. Egy 2004. decemberi kommünikéjében azt állítja, hogy a jelen erőviszonyok között a tömegpusztító fegyverek alkalmazása az egyetlen lehetőség az USA elleni döntő győzelem kivívására. Kijelenti, hogy ha részt vett volna a 2001. szeptember 11-i merényletek tervezésében, tömegpusztító fegyverekkel töltötte volna meg a repülőgépeket, hogy a lakosságot jelentős mértékű sugárzás érje. Mivel az amerikai adminisztráció és hadsereg világosan megmutatta a piszkos szándékait, a lakosság pedig az erőszak mellett szavazott, a reciprocitás jegyében végrehajtható lett volna egy ilyen akció. Szúri ezzel a fejtegetéssel elméleti hátteret adott a problémához. Ugyanakkor nincs adat arra, hogy a tömegpusztító fegyverek szakértője lenne és feltételezhetően azok elméleti lehetőségei és nem a gyakorlati hasznosságuk miatt foglakozott velük.
Brynjar Lia szerint, aki behatóan foglalkozott Szúri munkásságával, a nyugati média túlhangsúlyozza Szúrinak a tömegpusztító fegyverek bevetéséről vallott nézeteit. Szerinte Szúri nem foglalkozott mélyebben a kérdéssel, és az ilyen jellegű kirohanásaival csupán a nyugati félelmekre játszott rá.

Oszama bin Ladennek a tömegpusztító fegyverekhez fűződő viszonyát 
Michael Scheuer, a CIA Terrorizmusellenes Központjának volt munkatársa úgy értékeli, hogy ő a CBRN-fegyverekkel nem elrettentési képesség megszerzésére törekszik, hanem az első csapás képességére, melynek segítségével a hitetleneket kiűzheti az iszlám földjéről, majd elpusztíthatja a nyugatiasodott rezsimeket a Közel-Keleten. Ennek bizonyítására idéz az al-Dzsazírának adott bin Laden-interjúból:
Izrael több száz nukleáris robbanófejet és bombát halmoz fel. A keresztény Nyugat nagy része is rendelkezik ilyen fegyverekkel. Emiatt mi ezt (ti. a nukleáris fegyverek birtoklását) nem bűnnek, hanem sokkal inkább jognak fogjuk fel. Nem számítunk arra, hogy bárki is megvádolhat minket ezért. Ez olyan lenne, mintha valakit azzal vádolnának, hogy bátor lovag és harcos. (…) Csak olyan ember hozhat fel ilyen vádakat, aki nincs megfelelő szellemi állapotban. Támogattuk a pakisztániakat, és gratuláltunk nekik, amikor Isten volt olyan kegyes és lehetővé tette számukra nukleáris fegyverek megszerzését. Mi erre úgy tekintünk, mint jogunkra, mint a muszlimok jogára. Figyelmen kívül hagyjuk az elkopott amerikai vádakat. Fogalmazzunk úgy, hogy két fél van a konfliktusban: az egyik fél a kereszténység világa, amely a zsidó cionistákkal áll szövetségben, akiket az Egyesült Államok, Nagy Britannia és Izrael vezet – a másik fél a muszlim világ. Ebben a konfliktusban elfogadhatatlan, hogy az első fél támadásokat indít, megbecsteleníti földjeinket és a szent helyeket, és lopja a muszlimok olaját. Ha ez a fél ellenállásba ütközik a muszlimok részéről, akkor a muszlimokat terroristáknak minősíti. Ez hülyeség. Lebecsülik az emberek intelligenciáját. Hisszük, hogy vallásos kötelességünk minden erőnkkel ellenállni a megszállásnak, és ugyanazokkal az eszközökkel büntetni, amelyeket ellenünk alkalmaz.”
Bruce Riedel szerint azonban az al-Káida stratégiájának lényege nem az ellenség megsemmisítése, hanem a meggyengítése, ahogy a Szovjetunió elleni afgán háborúban volt gyakorlat. Az al-Káida ugyanakkor felül akarja múlni a 2001. szeptember 11-i merényleteket, ezt pedig tömegpusztító fegyverekkel lehet a legegyszerűbben megoldani. Riedel szerint az a legvalószínűbb, hogy Pakisztánból próbálnak nukleáris fegyvereket szerezni. Elsődleges célpontnak Izraelt (Tel Aviv vagy Haifa) gondolja, csak utána következne az Egyesült Államok.

  Az al-Káida és a szélesebb nemzetközi dzsihádi közösség a muszlimok önérzetére igyekszik hatni, ennek egyik 
eszköze a muszlimok szégyenérzetének felkeltése, minthogy a területi megszállás mellett elsősorban a nyugati kulturális dominancia sérelmes – és szégyenteljes – a számukra. Az al-Káida az aszimmetriára alapozza a hosszú távú stratégiáját. Fares Ahmad al-Suwayl al-Zahrani (más néven Abu Yandal al-Azdi) szaúdi vallástudós ennek a gondolatnak az egyik megfogalmazója. 2004. március 27-én jelent meg egy cikke Az al-Káida-szervezet és az aszimmetrikus háború címmel, amelyben kifejti, hogy az USA könnyen provokálható, és nem nehéz a rossz szándékait a közvéleménnyel elhitetni. Több fórumon felvetődött, hogy 2001. szeptember 11-ei merényletek során az al-Káida miért nem végzett nagyobb mértékű pusztítást. Erre a kérdésre válaszol a Fallujah Think Tank által dzsihádi fórumokon publikáltKülönleges stratégiai tanulmány a világméretű összecsapásról és benne a dzsihádi mozgalom helyéről című cikk, amely a következőket állítja:
Amennyiben a 2001. szeptember 11-i tervet nukleáris létesítmények elleni támadásra cseréltük volna fel, amit az al-Káida tervezői is elvetettek korábban, a következmények a létezést fenyegették volna. Ha ezt tettük volna, Amerika teljesen elpusztul. De akkor az egész világ gyűlölt volna bennünket azért, amit a világ élenjáró rendszerével tettünk, és a szabadság és az igazság ellenségeivé váltunk volna, mert ezeket sokak szemében Amerika jelenti. Isten bölcsessége volt az, ami Amerikát fejbe verte, arra késztetve, hogy agitáljon, provokáljon és dühöt szítson minden meggondolás nélkül, lecserélve az ENSZ árnyékában való békés egymás mellett élés elvét a vagy velünk vagytok, vagy ellenünk elvre. Arra ösztönözte Amerikát, hogy a szuverenitás elismerése és a Biztonsági Tanács igénybe vétele helyett két országot kellő bizonyítékok nélkül szálljon meg, és a demokrácia terjesztésének elvét a palesztinok által megválasztott Hamas-kormányzat elutasításával váltsa fel. Isten bölcsessége késztette arra Amerikát, hogy feladja a kereskedelmet, és a globalizációt a nyersanyaggal rendelkező ország megszállására cserélje, és az általános jogok védelme és az emberi jogok tiszteletben tartása helyett Abu Ghraibot, Guantánamot és a titkos börtönöket válassza.”
Fontos tudni, hogy az al-Káida vezetése a 2001. szeptember 11-i merényletek kapcsán nem volt egységes. A 90-es években két táborra szakadt a vezérkara. Az egyik csoport a tömegpusztító fegyverek megszerzése mellett érvelt, mivel szerinte az USA ilyen fegyverekkel támad, és az ellencsapás végrehajtása érdekében szükség lesz rájuk. A másik csoport a tömegpusztító fegyverek által képviselt nehézségekre és veszélyekre mutatott rá, beleértve azt is, hogy birtoklásuk amerikai támadást válthat ki, és a közvéleményt is a szervezet ellen fordíthatja stb. Bár állítólag bin Laden nem látta szükségét ilyen fegyvernek, mert szerinte a hagyományos hadviselés is célravezető, mégis a tömegpusztító fegyverek utáni kutatás mellett döntöttek. A West Pointelemzői szerint a „héják” kisebbségben voltak, és bin Laden a súra tanács ellenére döntött így.


A Központi al-Káida kísérletei nukleáris fegyverek megszerzésére


Az al-Káida tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos próbálkozásai régről ismertek. Michael Scheuer a könyvében több, az al-Káida tömegpusztító fegyverek beszerzésére irányuló törekvését nyilvános források alapján tárgyaló példát említ. Az Al-Watan Al-Arabi, a Corriere della Sera és más magazinok és folyóiratok számtalan, feltételezhetően téves információt közöltek bin Laden afganisztáni fegyverprogramjairól. Ezek a beszámolók kelet-európai, iraki és más tudósok szerződtetéséről, laboratóriumok felszereléséről stb. számoltak be. Ukrajnát, Kazahsztánt, a balkáni országokat stb. nevezték meg lehetséges forrásként. Az Al-Watan odáig ment, hogy a volt Szovjetunióból a csecsen maffia segítségével beszerzett húsz nukleáris robbanófej megvásárlásáról (30 millió dollár készpénzért és két tonna táliboktól származó ópiumért, aminek az értékét 70 millió dollárra becsülték) írt. A robbanófejek a cikk szerint Ukrajnából, Kazahsztánból, Türkmenisztánból és Oroszországból származtak. Ezek a hírek javarészt spekulációk voltak, ugyanakkor mutatják, hogy a lehetőség létezett, és nemcsak az al-Káida vezetőinek gondolataiban.

Ezek a cikkek javarészt az 1998-as merényletek után és a 2001. szeptember 11-i merényletek előtt láttak napvilágot. Bin Laden ambíciói azonban korábbra nyúlnak vissza. Ezt bizonyítja Jamal al-Fadl esete. Fadl al-Káida-tag volt, de 1996-ban átállt az amerikaiakhoz. Az átállás előzménye az volt, hogy mivel elégedetlen volt a fizetésével, sikkasztani kezdett a szervezettel kapcsolatban álló cégektől. Kb. 110 000 dollárt sikkasztott, amiből autót és földeket vett. Korábban a hazájában, Szudánban és máshol is összeütközésbe került a törvénnyel, de az amerikaiak ennek ellenére hitelesnek fogadták el a vallomását. Mind bin Laden, mind Szudán tagadta, hogy bármiféle köze lenne hozzá. Fadl az 1998-as merényleteket vizsgáló bírósági tárgyaláson azt állította, hogy Oszama bin Laden már 1993-ban megpróbált uránt szerezni szudáni kapcsolatok segítségével másfél millió dollárért. A vásárlással kapcsolatos egyéb információk nem kerültek nyilvánosságra. Fadl azt 
vallotta, hogy személyesen vett részt egy al-Káida hasadóanyag beszerzésére irányuló üzletkötési kísérletében. Több kapcsolatáról is beszámolt, közöttük volt Abu Risa al-Suri és a szudáni hadsereg egy ezredese. Elmondása szerint ő nem volt jelen az urán tesztelésénél, és arról mástól sincsenek információi. Az állításaira nincs bizonyíték. Egy másik, Szudánnal kapcsolatban felmerült vád, hogy az al-Shifa gyógyszergyár Szudánban bin Ladennek gyártott tömegpusztító fegyvereket, de erre sem találtak egyértelmű bizonyítékot.

A Center for Non-Proliferation Studies a 
honlapján az alábbi, bin Ladennel és nukleáris fegyverekkel kapcsolatos híreket szedte össze 1998 második feléből:
 • 1998. augusztus 26.: az izraeli katonai hírszerzés szerint bin Laden kétmillió fontot fizetett egy kazahsztáni közvetítőnek, aki egy „bőröndbombát” ígért neki két éven belül.
 • 1998. szeptember 25.: bin Laden emberét, Mamdouh Mahmud Salimet elfogták Münchenben. Feltételezések szerint a 90-es években megpróbált hasadóanyaghoz jutni.
 • 1998. október 6.: a szaúdi tulajdonú, londoni központú al-Hayat című lap deklarálja, hogy bin Laden rendelkezik nukleáris fegyverekkel.
 • 1998. november 13.: a szaúdi Al-Watan Al-Arabi című újság forrásokra hivatkozva állítja, hogy bin Laden kapcsolatban áll a közép-ázsiai és a kaukázusi szervezett bűnözéssel, amelyek segítségével nukleáris fegyverekre kíván szert tenni. (A cikk a csecsen vonalról ír, illetve említést tesz saját erőből történő nukleárisfegyver-építési törekvésről is.)
 • 1998. december 24.: bin Laden a Time Magazine-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy minden muszlimnak kötelessége tömegpusztító fegyvert szerezni a muszlimok védelme érdekében. Az ABC News-nak két nappal később adott interjújában megismételte, hogy az ilyen fegyverek megszerzése vallási kötelesség, és ha valaki már szert tett rá, akkor rajta múlik, hogyan használja fel. Az Al-Watan állítása szerint bin Laden öt türkmén atomtudóst alkalmazott, akik korábban az iraki nukleáris programon dolgoztak. Egy másik állítás szerint bin Laden több száz közép-ázsiai atomtudóst alkalmazott, akik az otthoninál jóval nagyobb fizetést kaptak.

A tálib hatalom leverése után a CNN tömegpusztító fegyverek fejlesztésére vonatkozó
iratokat talált Afganisztánban. Ezekről elemzést közölt a honlapján, amelyet úgy indítottak a szerzők, hogy „az al-Káida terroristaszervezet komoly fegyverépítési programon dolgozott, aminek kiemelten hangsúlyos területe egy nukleáris fegyver kifejlesztése volt. Az elemzők szerint az al-Káida a nukleáris fegyverek terén nem lépett túl az elméleti problémák megoldási kísérletein, a dokumentumok ugyanakkor komoly hagyományos robbanószerekkel való kísérletezésről és fejlesztésről tanúskodnak.George Tenet, a CIA volt igazgatója visszaemlékezése szerint röviddel a 2001. szeptember 11-i merényletek után egy baráti hírszerző szolgálat felhívta a CIA figyelmét egy pakisztáni NGO-ra, amely az Umma Tameer-e-Nau (UTN) nevet viselte. Az UTN vezetése volt atomtudósokból, katonatisztekből, technikusokból és mérnökökből állt. Alapítója és vezetője egy Sultan Bashirrudan Mahmood nevű tudós volt, aki korábban a pakisztáni Atomenergetikai Bizottságot vezette. 1987-ben kiadott egy könyvet Ítéletnap és a halál utáni élet: Az univerzum végső sorsa, ahogyan azt a szent Korán írja címmel. Ebben a tudomány dzsihádban betöltött szerepéről ír, illetve arról, hogy ez miként vezet majd az ítéletnaphoz egy nukleáris holokauszt révén. Az UTN tagja volt Chaudri Andul Majeed is, aki 2000-ig, a nyugdíjba vonulásáig a Pakisztáni Nukleáris Tudomány és Technológia Intézet élén állt. Tenet szerint az UTN élvezte egyes Musharraf-ellenes katonai körök támogatását, és támogatói között tudhatta Hamid Gul volt ISI-igazgatót. Az UTN országokkal is kapcsolatba lépett. Tenet a líbiaiakat említi, akik elismerték, hogy az UTN megkereste őket, és nukleáris fegyvert ígért nekik eladásra. A pakisztániak amerikai kérésre felléptek az UTN ellen, de a vezetőit nem merték komoly nyomás alá helyezni, mivel mind neves tudósok voltak. 2001 augusztusában információkat kapott a CIA arról, hogy Mahmood és Majeed találkozott bin Ladennel és Zawahirivel, és a találkozón nukleáris fegyver építésével kapcsolatos tennivalókról beszéltek.

A 2001. szeptember 11-i támadások után a hajsza indult az UTN ellen. A pakisztániak együttműködtek, és a korábbi információk megerősítést nyertek. A Mahmood megerősítette, hogy találkozott az al-Káida vezetőivel, és megosztott velük egy kézzel rajzolt bombatervet. Akkor az al-Káida részéről utaltak rá, hogy már rendelkeznek hasadóanyaggal, de nem bizonyították. Tenet szerint az UTN kísérleteit még a korai szakaszban sikerült megállítani, és nem adtak jelentős támogatást az al-Káidának. Tenet beszámol arról is, hogy az al-Káida megpróbált kapcsolatba lépni Abdel Khadeer Khannal, a pakisztáni nukleáris program atyjával. Az ő proliferációs hálózata segítette az iráni és az észak-koreai atomprogramot, az al-Káida közeledését azonban eddig nem ismert okokból elutasította.

Ugyancsak Tenet ír arról, hogy az al-Káida szaúdi vezetősége 2002 végén - 2003 elején az iráni, házi őrizetben lévő vezetéssel együttműködve tárgyalt három orosz nukleáris robbanófej beszerzéséről. Az amerikai-szaúdi együttműködésnek köszönhetően nem lett semmi az üzletből, és az al-Káida szaúdi vezetősége komoly veszteségeket szenvedett az ügy kapcsán. A tálib vezetés alatti Afganisztánban folytatott kísérletezés óta a legkomolyabbnak tartott próbálkozás 
Dhiren Barot 2004-es terve volt. Barot 10 000 darab füstdetektorból kinyert Amerícium-241-es sugárzó anyag segítségével akart piszkos bombát építeni. Valószínűleg nem működött volna, de félelemkeltésre alkalmas volt. Barot kiterjedt kutatást végzett a nyilvánosan hozzáférhető anyagok közt. Számára az volt fontos, hogy pánik keletkezzen, és drága legyen a helyreállítás. Hozzá kell tenni, hogy a piszkos bomba a tervnek csak mellékága, a fő cél autóbombák mélygarázsokban történő felrobbantása volt.


A Központi al-Káida vegyi programja


George Tenet szerint az al-Káida az 1995-ös, Aum Shinrikyo által a tokiói metróban végrehajtott szaringázos támadás után kezdett el vegyi fegyverekkel foglalkozni. De másfelől is érkezett inspiráció, amennyiben hinni lehet a The Atlantic Monthly által Afganisztánban felfedezett e-maileknek. A forrást Bruce Hoffman is idézi a könyvében. Az alábbi levélkivonat szerzője Ayman al-Zawahiri, az al-Káida második embere:
a. Az ellenség már az első világháború előtt elkezdett ilyen fegyvereken gondolkodni. Mi (…) akkor figyeltünk fel rájuk, amikor az ellenség a folytonosan ismételt aggodalmaival, miszerint ezeket a fegyvereket gyors és egyszerű előállítani, ráirányította a figyelmünket.
b.    Ezeknek a fegyvereknek a pusztító ereje nem kisebb, mint egy nukleáris fegyveré.
c.    Védekezni az ilyen fegyverekkel szemben nagyon nehéz, főleg, ha nagy mennyiségben kerülnek bevetésre.
d.    Ismét hangsúlyozom, amiről legutóbb beszéltünk: az ilyen fegyverprogramok beindításának leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb módja egy szakértő beszervezése.
Tenet emlékiratai szerint az al-Káida CBRN-programjaiban a következők vettek részt:
 • Ayman al-Zawahiri, a program vezetője
 • Sayf al-Adel, a csoport akkori műveleti főnöke
 • Abu Hafs, a csoport logisztikai főnöke
 • Ruidin Ismaudi (Hambali), a Jemaah Islamiya akkori vezetője
 • Khalid Sheikh Mohammed és Ramzi bin al-Shibh, a 2001. szeptember 11-i merényletek szervezői
 • Abu Khabab al-Masri, a csoport egyiptomi származású CBRN-szakértője
 • Yazid Sufaat, aki magát „az anthrax vezérigazgatójának” nevezte
 • Abdel al-Aziz al-Masri robbanószer-szakértő és „nukleáris vezérigazgató”
Midhat Mursi al-Sayyid Umar, ismertebb nevén Abu Khabab al-Masri (ill. Abu Hassan, Abu Rabbab) – a fentebb említett csoport CBRN-szakértője – a kilencvenes években a tálibok uralta Afganisztánban, Daruntában irányított egy bázist, amelynek feladatai közé tartozott a mérgekkel való kísérletezés is. Khabab az Egyiptomi Iszlám Dzsihád (EIJ) tagja volt. 1975-ben az Alexandriai Egyetemen végzett vegyészként. A családi háttere ismeretlen, ahogyan radikalizálódásának útja is. Meg nem erősített hírek szerint az egyetem befejezése után az egyiptomi vegyifegyver-programban vett részt. 1979-ben, a békeszerződés után csatlakozott az EIJ-hez. 1987-ben Szaúd-Arábiába költözött. A Guardian újságírója, Rory McCarthy röviddel a tálib rezsim összeomlása után rátalált a házra, ahol Afganisztánban lakott. Beszámolója szerint a laboratóriumában nagy mennyiségű vegyszert, gázálarcokat és egyéb eszközöket talált. A felszerelés egy része külföldről származott. Abu Khabab kiemelt célpontnak számított az amerikaiak szemében. A tálibok elleni afganisztáni akciók végén ötmillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. 2006-ban a halálhírét keltették: egyes források szerint 2006 januárjában meghalt a damadolai támadásban. Újabb információk szerint 2008 júliusában halt meg több helyettesével együtt egy robotrepülőgépes csapásban.

Khabab daruntai ténykedése 1999-ben kezdődött, vegyifegyver-kísérletekkel. A CNN bemutatta a táborból zsákmányolt videókat, de ezekből nem lehet megállapítani, hogy milyen vegyi fegyverekkel kísérleteztek. Az Ayman al-Zawahiri számítógépéről származó adatok szerint az al-Káida 2000-4000 dollár közötti összeget különített el a programra, amelynek fedőneve Zabadi volt. A tábornak más feladatai is voltak, hagyományos robbanóanyagos kiképzés is folyt benne. Többek között Ahmed Ressam, a millenniumi merényletek egyik végrehajtója is ebben az afganisztáni táborban lett kiképezve.

George Tenet az emlékirataiban azt állítja, hogy egy az al-Káidától átálló forrás révén már 1996-ban tudtak bin Laden tömegpusztító fegyverek megszerzésére tett törekvéseiről. Tenet szerint bin Laden már a szudáni időszakában egy egyiptomi fizikust foglalkoztatott nukleáris és vegyi programok kifejlesztésére, és ezekhez vegyi, biológiai, nukleáris és radiológiai fegyverekhez szükséges anyagok beszerzésére törekedett. Beszámolója szerint Szudánban a csoport kísérletezett vegyi fegyverek célba juttatásával is. A fegyvereket a Szaúd-Arábiában állomásozó amerikai erők ellen akarták bevetni.

Az amerikaiak 1998-ban, a nagykövetségeik elleni támadásokra rakétacsapásokkal válaszoltak. Az egyik célpont az al-Shifa nevű, orvosi termékeket gyártó üzem volt Szudánban. Az amerikaiak azért döntöttek az üzem megsemmisítéséről, mert korábban az üzem közeléből vett talajmintában kimutatták az EMPTA nevű vegyi anyag jelenlétét (az EMPTA a VX ideggáz egyik prekurzora), és az amerikai hírszerzőközösségnek olyan információi voltak, hogy a gyógyszerüzem bin Laden érdekeltségei közé tartozik. Utólag felmerült, hogy az EMPTA jelenlétének lehet más magyarázata, és az sem biztos, hogy az üzem bin Ladené volt. Tenet beszámol egy, a szaúdi radikálisokhoz kötődő bahreini csoportról, amely ciángáztámadást tervezett a New York-i metró ellen. Tenet szerint rendelkeztek a megfelelő technológiával a ciángáz hatékony terjesztésére, és az akciót legálisan kapható eszközök segítségével tudták volna végrehajtani. A mérget az al-Káida központi vezetésétől kérték, de nem kapták meg, mert Zawahiri „valami jobbra” gondolt.


A Központi al-Káida biológiai programja


Zawahiri egy biológiai programot is létrehozott, amit ketten vezettek, Rauf Ahmad pakisztáni tudós és Yazid Sufaat, aki a Jemah Islamiya vezetője, Hambali közvetítésével került kapcsolatba az al-Káidával. Sufaat 1987-ben BA-képesítést szerzett biológiából a Kaliforniai Állami Egyetemen, Sacramentoban. A cél a bevethető anthrax előállítása volt, és párhuzamosan folyt a 2001. szeptember 11-i merényletek előkészítésével. Tenet szerint az afganisztáni beavatkozás után sikerült megakasztani a programot, menekülő vezetőit a pakisztáni és a malajziai hatóságok elfogták.

Muhammad Bayazid (más néven Abu Rida al-Suri) és Mubarak al-Duri hasonló területen mozgott. Mindketten az Egyesült Államokban végeztek. Bayazid fizikus, al-Duri mezőgazdasági szakember. A nyolcvanas években részt vettek az afganisztáni harcokban, majd csatlakoztak bin Laden szervezetéhez. A szudáni években a szudáni al-Káidához kapcsolódó cégek irányításában segédkeztek, üzleti kapcsolataik voltak a szudáni tömegpusztítófegyver-program egyes elemeivel, és olyan külkereskedelmi cégeket alapítottak, amelyek beszerezhettek kettős célú technológiákat. Bayazid neve felmerült az első állítólagos uránbeszerzési ügyben is.
(Folyt. köv.)

Felhasznált, interneten nem elérhető irodalom:
 • Al Sharq al-Awsat cikksorozat (már nem elérhető)
 • Hoffman, Bruce: Terrorismus: Der unerklärte Krieg, Bundeszentrale für politische Bildung, 2006.
 • Lia, Brynjar: Architect of Global Jihad: The Life of Al Qaeda Strategist Abu Mus'ab al-Suri, Columbia University Press, 2007. 
 • Richard A. Clarke: Against All Enemies: Inside America’s War on Terror, Free Press, 2004.
 • Riedel, Bruce O.: The Search for al Qaeda: Its Leadership, Ideology, and Future, Brookings Institution Press, 2008.
 • Sageman, Mark: Leaderless Jihad: Terror Networks in the Twenty-First Century, University of Pennsylvania Press, 2008.
 • Scheuer, Michael: Through Our Enemies’ Eyes: Osama bin Laden, Radical Islam and the Future of America, Potomac Books, 2006.
 • Tenet, George: At the Center of the Storm: My Years at the CIA, HarperCollins, 2007.


Az al-Káida és a tömegpusztító fegyverek II. Rész


A leányvállalatok merényletei, kísérletei

Az al-Káida stratégiájának fontos része volt „márkanevének” kialakítása és terjesztése az iszlám világban, de az érintettek is gyorsan felismerték, hogy az al-Káida név több figyelmet és jelentősebb forrásokat vonz. Ezeket a szervezeteket szokták leányvállalatoknak vagy franchise-oknak nevezni. Az alábbiakban két olyan csoport tevékenységét mutatom be, amely az al-Káida márkanévhez csatlakozott, és hírek szerint megpróbált tömegpusztító fegyvereket készíteni. Az egyik az Iraki al-Káida (jelenlegi nevén Iraki Iszlám Állam), a másik az Al-Káida az Iszlám Mahgrebben (korábbi nevén Szalafista Csoport az Imáért és Harcért).
Az iraki csoport már a csatlakozás előtt is érdeklődött a nem hagyományos fegyverek iránt. Zarqawi 2002 májusa és 2003 eleje között az iraki Khurmal városában méregkészítő laboratóriumot tartott fent. 2004-ben az amerikai és a jordániai hírszerzés arról értesült, hogy a Zarqawi vezette csoport klórgázos támadást tervezett a jordániai hírszerző és elhárító szolgálat ellen. A csoport már Iraki al-Káida néven 2006-ban és 2007-ben jelentős számban hajtott végre klórgáztámadásokat, amelyek közül az ismertebbek a következők (a lista valószínűleg nem teljes):


 • 2006. október: az első klórgázos támadás.
 • 2007. január: 16-an meghaltak egy klórgázos támadásban Ramadiban.
 • 2007. február: Tadzsiban és a bagdadi repülőtér felé vezető úton két egymást követő napon hajtottak végre támadást klórgázzal. A repülőtéri robbantásban ketten haltak meg, és 40-en megsebesültek.
 • 2007. március: Rövid időn belül Falúdzsában egy, Ramadiban két klórgázos merénylettörtént. Nyolcan meghaltak, több százan megsérültek. Más forrás szerint 12-en haltak meg, egy harmadik szerint 10 halott és legalább 350 sebesült volt. Szintén márciusban, Anbar tartományban ugyanazon a napon Falúdzsa és Ramadi közelében háromöngyilkos merénylő robbantott klórgázos bombát. Megöltek két iraki rendőrt, és 350 civilt és hat amerikai katonát megsebesítettek.
 • 2007. április: Ramadiban egy rendőrségi ellenőrző pont elleni klórgázos támadásban 27-en haltak meg. Más információk szerint 20-an haltak meg és 30-an megsebesültek, egy harmadik forrás szerint 30-an haltak meg és 95-en sebesültek meg.
 • 2007. május: Egy Dijala tartományban végrehajtott klórgázos támadásban legalább 32-en meghaltak és 50-en megsebesültek.
 • 2007. június: Klórgázos autóbomba robbant egy amerikai bázis közelében, amely azonban nem okozott sérüléseket.
A támadások a jelentős számú áldozat ellenére nem voltak „fejlett” támadások. Az áldozatok a robbanások, nem pedig a klórgáz miatt vesztették életüket, illetve sérültek meg. Ennek oka, hogy a klórgáz fegyverré alakítása nehéz, és a jelek szerint az Iraki al-Káidának sem sikerült.
2009 januárjában több híradás is beszámolt arról, hogy az al-Káida az Iszlám Maghrebben (al Qaeda in the Islamic Maghreb – AQIM) egyik táborában nem konvencionális fegyverekkel hajtottak végre kísérletet, melynek következtében negyven aktivista meghalt. Az AQIM cáfolta az információt.


Az amerikai hírszerzőközösség és az al-Káida tömegpusztító fegyverei


Silberman-Robb bizottság, amely az amerikai hírszerzőközösség teljesítményét vizsgálta a tömegpusztítófegyver-programok felderítésével kapcsolatban, az alábbi kulcsmegállapításokat tette:
 • A hírszerzőközösség helyesen állapította meg a Tartós Szabadság hadművelet megindításakor, hogy az al-Káida biológiaifegyver-programja fejlettebb volt, mint azt korábban az elemzők feltételezték.
 • Az elemzői következtetések nem változtak jelentősen az al-Káida vegyifegyver-képességeivel kapcsolatban
 • A hírszerzőközösség a jelek szerint helyesen feltételezte, hogy az al-Káida nem képes nukleáris fegyvert építeni, vagy megfelelő mennyiségű hasadóanyagot szerezni. Mindemellett a háború részletes és egyértelmű információkkal szolgált az al-Káida nukleáris és radiológiai ambícióiról.
 • Hírszerzési hiányosságok akadályozták a hírszerzőközösséget abban, hogy megfelelően értékelje az al-Káida tömegpusztítófegyver-programjainak kiterjedését vagy pontos természetét.
 • Az al-Káida potenciális tömegpusztítófegyver-programjainak elemzése során a különböző hírszerzési ágak eredményeit nem jól rakták össze (nem jól kötötték össze a pontokat)
 • Az elemzők, akik az al-Káida afganisztáni tömegpusztítófegyver-programjait vizsgálták, az elemzéseikben rosszul vagy pontatlanul határozták meg a kritikus következtetéseik alapjául szolgáló feltételezések mögötti dolgok jelentését.
A Silberman-Robb bizottság jelentése szerint, „amikor a háború után új bizonyítékok kerültek napvilágra a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos törekvésekről, az elemzőket meglepték a szándékok és a folyamatban lévő kutatás és fejlesztés mélysége. Ha ezek az új információk nem lettek volna, és az al-Káida folytathatta volna a kutatásfejlesztést, egy jövőbeli hírszerzési katasztrófa elkerülhetetlen lett volna.”
A bizottsági jelentés a biológiai hadviselésről azt írja, hogy a program jóval kiterjedtebb volt, mint azt a háború előtt a hírszerzőközösség feltételezte. A kutatás egy közelebbről meg nem határozott anyagra irányult, feltehetően az anthraxra.
A vegyi fegyvereket illetően a háború előtt azt feltételezték, hogy az al-Káida olyan első világháborús anyagok megszerzésére törekszik, mint a hidrogéncianid, a klorin vagy a foszgén. A kiképzőanyagok tartalmaztak utalásokat ennél bonyolultabb fegyverek elkészítésére is. A háború után nem sok új információ került napvilágra a vegyi programmal kapcsolatban. A hírszerzőközösség új információi közé tartozik, hogy az al-Káida feketehimlő (blister agent) kifejlesztésén dolgozott, amit valószínűleg amerikaiak ellen akartak bevetni.
A nukleáris és radiológiai fegyverek terén a háború után sem derült fény arra, hogy az al-Káida képes lett volna szert tenni nukleáris eszközökre vagy hasadóanyagra. Afganisztánban az amerikai erők csak olyan dokumentumot találtak, amely nyilvánosan elérhető nukleáris elméleteket és fegyverekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmazott. A CNN-hez viszont kerültek olyan dokumentumok, amelyekben az al-Káida nukleáris és robbanóanyaggal kapcsolatos programjainak eredményeit rögzítették. Szakértői ezek alapján arra jutottak, hogy az al-Káida „komoly fegyverprogramon dolgozott, amelynek hangsúlyos célja nukleáris eszközök előállítása volt”.
A bizottság jelentése szerint a hírszerzőközösség nem megfelelően értékelte az al-Káida fenyegetését, és ennek megfelelően nem vette elég komolyan a csoport tömegpusztító fegyverek megszerzésére irányuló törekvéseit. A nem megfelelő prioritások nem megfelelő gyűjtési fontosságot jelentettek, ami ahhoz vezetett, hogy a hírszerzőközösség nem rendelkezett megfelelő információkkal.
A hírszerzési gyengeségek közé sorolja a jelentés, hogy a regionális elemzők, a tömegpusztító fegyverekkel foglalkozó szakértők és a terrorizmus-szakértők nem működtek együtt megfelelően a hírszerzési folyamatban. Ebbe beleérti az eltérő szervezeti kultúrát és az eltérő eljárásokat az információk tárolásában és megosztásában. Elismeri, hogy ezeket a problémákat a jövőben sem lehet maradéktalanul megszüntetni. A jelentés kitér arra, hogy sok fontos következtetésnek nem volt kellő alapja, ami azonban nem derült ki a jelentésekből. 

A vallásjogi háttér

A tömegpusztító fegyverek alkalmazásának hívei Nasir al-Fahd szaúdi klerikus 2003. májusi fetvájára hivatkoznak álláspontjuk alátámasztására. A fetva szerint akkor van mód ilyen fegyverekhasználatára, ha az ellenség gonoszságát más módon nem lehet visszaverni. Mindezt a Koránra és a háditokra alapozza.
A Koránból elsősorban arra hivatkozik, hogy az megengedi olyan eszközök alkalmazását az ellenséggel szemben, amilyeneket az alkalmaz a muszlimok ellen. Ha egy hitetlen ellenség megöl tízmillió muszlimot közvetett vagy közvetlen módon, akkor a muszlinoknak is joguk van megölni tízmillió hitetlent közvetett vagy közvetlen módon. Végül azonban oda jut el a szemet szemért elvet boncolgatva, hogy akkor is be lehet vetni ilyen fegyvereket, ha az ellenség nem teszi.
Fahd szerint az USA a legfőbb célpont. Reuven Paz idézi az érveit:
Szabad ellene tömegpusztító fegyverekkel támadni, hiszen Allah mondta: Ha megtámadnak, a támadóval azonos erővel kell szembeszállni. Bárki megnézi az elmúlt évtizedek alatt történt, muszlimok és földjeik ellen irányuló amerikai agressziót, arra jut, hogy az ilyen támadás jogos (…) Körülbelül tízmillió muszlimot öltek meg és hatalmas területet pusztítottak el (…) Ha a támadásunk tízmilliót ölne meg közülük és elpusztítaná a földjeiket – jogos lenne, bizonyítani se kellene.”

Fahd szerint ilyen esetben meg lehet ölni a nőket és a gyerekeket is, és az is elfogadható, ha az ilyen támadásban muszlimok is meghalnak. Leszögezi azt is, hogy
ha egy muszlim csoport egy másik csoportra támad, és csak úgy győzedelmeskedhet, hogy a csoport minden tagját megöli, megteheti. Engedélyezve van a vallástudósok által, hogy mindenkit megöljenek, ha az agresszor legyőzéséről van szó. (…) Ha a muszlimok csak úgy tudják legyőzni a hitetleneket, hogy ilyen [ti. tömegpusztító] fegyvereket használnak, engedélyezve van a használatuk még akkor is, ha mindenkit megölnek, és elpusztítják a földjeiket és terményeiket is.” Hasonló értelmezések születtek korábban is. 2001 áprilisában Shaykh Yusuf Qaradawi a következőket írta: „A muszlimok számára alapvető, hogy nem ölnek gyerekeket, nőket és időseket, akiknek semmi közük a háborúhoz. De vannak néha ilyen helyzetek. Amikor a testvéreink autóbombát robbantanak, nem azzal a szándékkal teszik, hogy gyerekeket öljenek. Mégis meghalnak, minden szándék ellenére. Nem akarják megölni őket, de ha a helyszínen vannak, meghalnak. Ez nem szándékos meggyilkolása a gyerekeknek. Az intifádában a gyerekek közvetlen találatokat kapnak [az izraeliektől] a fejükbe és a mellkasukba. Ez a gyerekek szándékos megölése. A HAMAS, az Iszlám Dzsihád, a Fatah és a hasonló szervezetek által végrehajtott műveleteknek nem célja, hogy gyerekeket öljenek meg. A gyerekek véletlenül, nem szándékosan halnak meg.”

Tenet szerint a tömegpusztító fegyverekről szóló fetva kiadása kapcsán az al-Káida nehézségekbe ütközött. Safar al-Hawali, az ismert radikális klerikus nem adta hozzá a nevét, Shaykh Nasir bin Hamid al-Fahd igen, de később ő is visszakozott. Fadh-ot a 2003 májusi rijádi merényletek után elfogták. A kihallgatásán azt vallotta, hogy az al-Káida orosz robbanófejek beszerzésén dolgozott, de azt nem tudja, hogy sikerrel járt-e. Később a szaúdi televízióban elnézést kért a híveitől a téves vallásértelmezése miatt.
A tömegpusztító fegyverek ügyében nem volt egyszerű a CIA helyzete, mivel a fogságba esett al-Káida-tagok sok mindent mondtak róla, de a legtöbben gyorsan visszavonták, amit elmondtak. Scheuer szerint ez a téma egy szélesebb stratégia részét képezi. Bin Laden komoly erőfeszítéseket tett a 2001. szeptember 11-i támadások után, hogy előkészítse a muszlim közvéleményt egy Egyesült Államok elleni még súlyosabb támadásra. Ennek része volt, hogy felajánlotta az amerikaiaknak az áttérést az iszlámra, hogy felkérte a szaúdi Fahd vallástudóst a tömegpusztító fegyverek használatával kapcsolatos fetva kiadására, illetve felszólította az amerikai népet, hogy szavazzon a kormány állásfoglalásának megváltoztatására. Bin Laden szavait idézi:  
Mi védekezünk az Egyesült Államokkal szemben (…). Ezért mondtam, hogy ha [a muszlimok] nincsenek biztonságban, az amerikaiak sem lehetnek biztonságban. Ez egy nagyon egyszerű képlet (…). Ez az élni és élni hagyni képlete.” Egy évvel később ugyanerről így beszélt: „Ahogy öltök, úgy haltok meg. Ahogyan ti bombáztok, mi úgy bombázunk benneteket.” 

Bin Laden a beszédeiben többször elmondta, hogy az amerikaiak csak úgy kerülhetik el a támadást, ha kivonulnak az arab világból, és nem támogatják tovább Izraelt.
Scheuer dr. John Kelsay amerikai iszlámszakértőre hivatkozva beszél arról, hogy a klasszikus vallásjog szerint a muszlimok akkor léphetnek hadba nem muszlimokkal, ha jelzik a szándékukat, és egyúttal felajánlják nekik az iszlámhoz való csatlakozást. Egy második figyelmeztetés ajánlatos, de nem kötelező. Scheuer szerint bin Laden a 2002. októberi beszédével, amelyben az amerikaiakat az iszlámhoz való csatlakozásra szólította fel, ennek az előírásnak akart eleget tenni.
Bin Laden azt is felajánlotta az amerikaiaknak, hogy szavazás útján váltsák le a vezetőiket, akik megindították a háborút: „Az amerikai népnek megvan a képessége és a lehetősége, hogy elutasítsa kormánya politikáját, de a közvélemény-kutatások újból és újból azt mutatják, hogy az amerikaiak egyetértenek a kormányukkal (…). Emiatt az amerikai nép nem ártatlan. Az amerikai nép aktív részese a bűnöknek.”


Dzsihádi diskurzus a tömegpusztító fegyverekrőlA Központi al-Káida-vezetők megnyilatkozásai


Egy TIME Magazine-nak adott interjúban Oszama bin Laden azt nyilatkozta 1998-ban, hogy minden muszlim vallásos kötelessége a muszlim közösség védelmére szolgáló fegyverek megszerzése, beleértve a tömegpusztító (vegyi és nukleáris) fegyvereket is. Egy másik alkalommal a következőképpen fogalmazott: „A tömegpusztító fegyverek megszerzése a muszlimok védelmére vallásos kötelesség minden muszlim számára. Ha tényleg sikerül ilyen fegyvereket szereznem, megköszönöm Istennek, hogy lehetővé tette számomra.”
Tenet szerint Suleiman Abu Gaith, az al-Káida szóvivője 2002-ben egy nyilatkozatot tett közzé, amelyben leszögezte, hogy az al-Káidának joga van megölni négymillió amerikait, köztük egymillió gyereket, kétszer ennyi embert elűzni otthonából, és még sokakat megnyomorítani. Ezt egy sajátos számításra alapozta, amely az Egyesült Államok által megölteket, megnyomorítottakat és elűzötteket összegezte.
A nyilatkozatot érdemes részletesen megismerni. Bepillantást enged a dzsihádi gondolkodásba, felfoghatóvá teszi az Amerika-ellenesség indítékait. A MEMRI így idézi a szavait:  
Miért van mindenki meglepődve? Miért voltak emberek milliói meglepődve azon, ami Amerikával történt szeptember 11-én? Azt hitte a világ, hogy más valami fog történni? Hogy valami jelentéktelen esemény fog bekövetkezni? (…) Ami Amerikával történt, az teljesen természetes és kiszámítható volt egy olyan ország számára, amely terrort, arrogáns politikát és elnyomást alkalmaz nemzetek és népek ellen, és egyetlen módszert, gondolatot, életmódot erőltet a világra, mintha a világon minden ember az ő kormányának irodáiban dolgozna, vagy a cégei és intézményei alkalmazásában állna. (…) Akit meglepetésként értek [a szeptember 11-én történtek] az nem [érti] az ember természetét, az elnyomás és az önkényuralom hatását az ember gondolataira és érzelmeire. (…) Palesztinában a zsidók ötven éven át alkalmazták – az amerikaiak áldásával és támogatásával – a gyilkolás, elnyomás, bántalmazás és száműzetés gusztustalan eszközeit. (…) A zsidók száműzetésbe kényszerítettek ötmillió palesztint, megöltek 260 000-et, megsebesítettek 180 000-et és nyomorékká tettek 160 000-et. (…) Irak amerikai bombázása és ostroma alatt több mint 1 200 000 muszlim halt meg az elmúlt évtizedben. Az ostrom következtében [évente] egymillió gyermek hal meg – vagyis 83 333 havonta, 2777 egy átlagos napon. Ötezer iraki halt meg csak az al-Amariya légvédelmi bunker elleni támadáskor. Ezek katonai létesítmények elleni statisztikák? (…) Afganisztánban a tálibok és az al-Káida elleni harcában 12 000 afgán civilt és 350 arab dzsihádi harcost ölt meg Amerika, köztük nőket és gyerekeket. Egész családokat irtott ki az arab dzsihádi közösségből. Autókban ültek, mikor az amerikai légierő bombázta őket. Helikopterekről és tankelhárító fegyverekkel lőtték őket. Néha csak elszórt testrészek maradtak belőlük. (…) Szomáliában Amerika megölt 13 000 szomálit, [katonái] fiúkat és asszonyokat gyaláztak meg. (…) Még nem értük utol őket! Jogunk van megölni négymillió amerikait – köztük kétmillió gyermeket –, száműzetésbe kényszeríteni kétszer annyi embert, és megnyomorítani százezreket. Emellett jogunk van ahhoz, hogy vegyi és biológiai fegyverekkel harcoljunk ellenük, hogy olyan halálos bajokat szabadítsunk rájuk, mint amilyenek a muszlimokat érték [az amerikai] biológiai és vegyi fegyverek miatt. (…) Amerika csak az erő szavát érti. Ez az egyetlen módja annak, hogy megállítsuk és arra kényszerítsük, hogy levegye a kezét a muszlimokról és az ügyeikről. Amerika nem ismeri a párbeszédet! Sem a békés egymás mellett élés nyelvét! Amerikát csak vérrel lehet távol tartani.” 

Yosri Fouda, az al-Dzsazíra televízió munkatársa készített interjút Khalid Sheikh Mohameddel 2002 áprilisában, röviddel az elfogása előtt. Sokak szerint Mohammed a 2001. szeptember 11-i merényletek szellemi atyja. A Guardianban közölt beszámolója szerint a következőket mondta a merényletek előzményeiről: „Két és fél évvel az áldott New York-i és washingtoni támadások előtt a katonai bizottság találkozót tartott, melynek során eldöntöttük, hogy egy mártíromsági műveletet kezdünk szervezni Amerikában. Amikor először vettük sorra a lehetséges célpontokat, néhány nukleáris erőműre gondoltunk, de elvetettük az ötletet, mert attól tartottunk, hogy a dolgok gyorsan kicsúszhatnak az irányításunk alól.” Mohammed hozzátette, hogy csak „egyelőre” vetették el a nukleáris célpontok elleni támadást, vagyis a jövőben nem kizárt ilyen támadások végrehajtása.


A fórumokon történt megnyilatkozások

Az al-Káida esetében két nyilatkozatfajtával lehet találkozni a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban. Az egyikben az ilyen fegyverek alkalmazásának vallási megalapozását fejtik ki, a másikban a stratégiai elgondolásokat ismertetik. Az alábbiakban igyekszem bemutatni az angolul elérhető nyilatkozatokat.
Reuven Paz szerint az első nukleáris jellegű fenyegetés 2002. december 26-án tűnt fel a fórumokon egy rövid cikkben, amely a Nukleáris háború a megoldás az Egyesült Államok elpusztítására címet viselte. Szövege a következő:  
Szemet szemért, fogat fogért. Ha az amerikaiaknak olyan fegyvereik vannak is, amilyenek senki másnak, az al-Káida erősebb náluk. Vannak „piszkos bombái” és „halálos vírusbombái”, amelyek az amerikai városokat halálos betegségekkel áraszthatják el, és a nemzetet, amely más nemzetek megvetésében professzionális, fertőzött és beteg emberek csoportjává változtathatják. A következő napok meg fogják mutatni, hogy az al-Káida Allah segítségével képes lesz az Egyesült Államokat a halálos sugárzás színterévé tenni, és ez igazi világvége lesz. Ez azt is bizonyítaná, hogy az al-Káida mennyire hatalmas erő az iszlám világban. Igen, az Egyesült Államok és szövetségesei elpusztulhatnak, amiért visszaélnek a hatalmukkal a gyengékkel szemben.”
Abu Hamza al-Muhajir (más néven Abu Ayyub al-Masri), aki Zarqawit követte az Iraki Iszlám Állam nevű szervezet élén, egy 2006-ban közzétett hangfelvételen felszólította a tudományos és technikai felkészültségű szakembereket, hogy csatlakozzanak a dzsihádhoz, és lehetőségük lesz a hadszíntéren kísérletezni. Kifejezetten nukleáris szakembereket keresett, és az amerikai katonai bázisokat „ajánlotta” nekik a nukleáris és biológiai fegyverek tesztelésére. A MEMRI fordítását idézem: 
Az üzenetem azokhoz szól, akik különleges technikai tudással rendelkeznek a kémia, fizika, elektronika stb. területén, különösen az atomtudósokhoz és a robbanóanyag-szakértőkhöz. Azt mondom: sürgősen szükségünk van rátok. A dzsihád frontja be fogja teljesíteni az álmaitokat. A nagy területű amerikai katonai bázisok ideális környezetet jelentenek a nem konvencionális bombáitok, a biológiai és az úgynevezett „piszkos” bombák kipróbálására.”

Muhajir 2009-ben megismételte a felszólítást. Ezzel kapcsolatban több kiadvány ismegjelent a fórumokon, mint pl. A tömegpusztító fegyverek enciklopédiája, A rakéták enciklopédiája és A robbanóanyagok enciklopédiája.
2008 májusában a dzsihádi fórumokra felkerült egy videó, ami Az ima, az ima: Allah hatalmas, Amerika elpusztult egy halálos dzsihádi nukleáris támadásban címet viselte. A videó üzenete, hogy a dzsihádi szervezeteknek törekedniük kell ilyen fegyverek megszerzésére annak érdekében, hogy a terror egyensúlyát megteremthessék a Nyugattal szemben. A videót nem az ismert, al-Káidához kapcsolódó médiaszervezetek gyártották.
Reuven Paz az egyik hozzászólót idézi, aki az al-Káida nevében szokott nyilatkozni:
A hír, hogy az al-Káidának van nukleáris fegyvere már elterjedt!!! És azt mondom – és „Aszad al-Dzsihád 2” tudja mit beszél – valójában rendelkezünk velük. Ezt már egy tavaly publikált cikkben is elmondtam. Emellett Oszama sejktől még az afgán keresztes hadjárat előtt megkérdezték, hogy ha Amerika nukleáris fegyverekkel támad ránk, mit fogunk tenni? Azt válaszolta: ha nukleáris fegyverekkel támadnak ránk, akkor ugyanígy fizetjük vissza a kölcsönt (…) és amikor azt mondjuk, hogy az al-Káida rendelkezik nukleáris vagy atomfegyverekkel, csakis a vezetői fogják eldönteni, hogy hol és mikor kerülnek bevetésre. Az al-Káida nem siet, és nem használja fel minden erejét csapásaiban.”

2009. január 26-án az al-Dzsazíra bemutatott egy interjút Nasir Abd al-Karim al-Wahisi-val, az Al-Káida az Arab-félszigeten nevű csoport vezetőjével. Paz idézi az interjú egy kérdését: „Ha az al-Káida rendelkezik nukleáris fegyverekkel vagy elrettentő fegyverekkel, miért nem használta a 2001. szeptember 11-i támadásokban?” A válasz: „Ez volt az első üzenet, és tudniuk kell, hogy még sok üzenet van.”
2009. március 14-én az al-Fádzsr Médiaközpont megjelentetett egy 29 oldalas kiadványt A pengék élezése a pakisztáni kormányzat és hadsereg elleni harcban címmel, amelyben Abu Yahya al-Libi a pakisztáni kormány elleni harcra szólít fel. Ezzel kapcsolatban a fórumokon vita indult arról, hogy a pakisztáni nukleáris fegyvereket miként lehetne megszerezni a mozgalom számára. A tudósok biztonságának szavatolása, a fegyverek szétszerelése és kicsempészése, pakisztáni kormányzati tisztségviselők beszervezése merült fel lehetőségként. Emellett a fórumon egy projektet indítottak, melynek célja Pakisztán és más országok nukleáris létesítményeinek feltérképezése, beleértve Izraelt.

A Jamestown Foundation beszámolója szerint 2009. augusztusban újból előkerült a nukleáris fegyverek témája. A muslm.net-en Az al-Káida és a nukleáris bombázások: Hol kezdődne a csata? című poszt heves reakciókat váltott ki. A hozzászólók az alvó sejtekre, a vezetők videóiban elrejtett titkos kommunikációs eljárásokra és a muszlimok Nyugatról való távozására alapozva feltételezik, hogy az al-Káida nukleáris támadása a Nyugat ellen csak idő kérdése. Úgy hiszik, hogy az al-Káidának sikerült a Szovjetunió felbomlásakor nukleáris eszközökre szert tenni. Lebegy tábornok 1997-es nyilatkozatára hivatkoznak, aki szerint száz bőröndbomba tűnt el a kérdéses időszakban. A hivatalos orosz források cáfolták ezt az állítást.


A nukleáris veszély esélyei

Shaun Gregorynak, a bradfordi egyetem Pakisztáni Biztonsági Elemzések Részlege igazgatójának CTC Sentinelben megjelent cikke szerint az al-Káida vagy a pakisztáni tálibok már indítottak támadásokat pakisztáni nukleáris létesítmények ellen. A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy Pakisztán a nukleáris arzenál biztonsága terén másolta az amerikai modellt, és az elektronikai megoldásoktól kezdve a humán biztonsági aspektus maximalizálására is törekszik. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy Pakisztán nukleáris létesítményei az Indiától való félelem miatt közel esnek a Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) által uralt területekhez, és emiatt sebezhetőek. Rámutat arra, hogy a pakisztáni államapparátusban feltételezések szerint jelentős számú nyugatellenes meggyőződésű személy dolgozik. Ezt részben Ziaul Haq tábornok iszlamizációs kísérletének, részben pedig az elmúlt évtizedekben a Nyugattal folytatott felemás kapcsolatnak tudja be a szerző. Legnagyobb veszélyként a lehetséges közvetlen támadás mellett a nyugatellenes tudósok és biztonságiak együttműködését tartja.
Gregory írása nyomán két támadást lehet kiemelni:
 • 2007. december 10.: öngyilkos merényletet hajtottak végre a Kamra nukleáris légi bázis ellen
 • 2008. augusztus 20.: öngyilkos merénylők a Wah helyőrségi központ több bejárata közelében robbantottak; feltételezések szerint ez Pakisztán egyik fő nukleárisfegyver-összeállító létesítménye.
Azonban ahogyan Jari Lindholm rámutat a blogjában, az ilyen támadásokat nem lehet automatikusan a nukleáris program ellen végrehajtott támadásnak tekinteni, mivel a katonai célpontok eleve kiemelt helyen vannak a TTP célpontlistáján. Továbbá az elérhető információk alapján egyetlen esetben sem kísérelték még áttörni a létesítmények védelmét. Mindemellett pedig nem valószínű, hogy a TTP vagy akár az al-Káida rendelkezik a megfelelő felkészültséggel ahhoz, hogy egy esetlegesen a birtokába került nukleáris fegyvert működésbe tudjon hozni.
Reuven Paz egy ENSZ-bizottság jelentését idézi az egyik munkájában: „Az al-Káida terrorhálózat szándéka, hogy biológiai és vegyi fegyvereket vessen be, csak a technikai nehézségek tartják vissza ettől. (…) Annak valószínűsége, hogy az al-Káida ilyen fegyverekre tegyen szert, vagy ilyen fegyvereket vessen be, folyamatosan növekszik. (…) Nem kétséges, hogy az al-Káida jelenleg is fontolgatja biológiai és vegyi fegyverek bevetését a terrorista akciók során. (…) [Egyetlen dolog hiányzik hozzá:] a megfelelő technikai háttér az ilyen komplex fegyverek működtetésére és bevetésére”.
Ahmed Rashid egy másik irányból közelít a kérdéshez. Véleménye szerint a jelenlegi pakisztáni belpolitikai helyzetben, a külső és belső nyomások hatására a hadsereg nem fog feltétlenül ragaszkodni a demokratikus berendezkedéshez. Rashid szerint azonban annak az esélye is fennáll, hogy a hadsereg belső egysége megbomlik és a következő puccsot nem a jól ismert tábornoki kar tagjai, hanem iszlamista beállítottságú, Nyugatellenes „ezredesek” fogják végrehajtani. Ebben az esetben Rashid szerint megnőhet annak az esélye, hogy a nukleáris fegyverek rossz kezekbe kerülnek.

Konklúzió

A témához tartozó adatok, források áttekintése után több kérdés vetődik fel:
 1. Eddig miért nem vetettek be tömegpusztító fegyvereket?
 2. Mi szól amellett, hogy be fogják vetni őket?
 3. Mi szól amellett, hogy nem tudják bevetni őket?
 4. Mik lehetnek az esetleges célpontok?
Az első kérdésre a legkézenfekvőbb válasz az, hogy azért nem, mert nem tudták a fegyverek előállításának nehézségeit megoldani. Vannak persze egyéb érvek is.
Reuven Paz az alábbi lehetséges magyarázatokat adja arra, hogy eddig miért nem vetettek be ilyen fegyvereket:
 • A következményektől való félelem a muszlim világ számára.
 • A kiinduló felfogás az önfeláldozás; az öngyilkos merényletek ellen eddig nincs megfelelő védelem.
 • Az öngyilkos merényletek kitűnően megfelelnek a dzsihádi mozgalom korlátozott lehetőségeinek; a mártíromság elve pedig az indoktrinálás kitűnő eszköze.
A második kérdésre az a válasz: Az szól a bevetés mellett, hogy az ilyen fegyverek megszerzése vagy kifejlesztése hatalmas áldozatokkal jár, és ha sikerrel járnak, akkor hátország hiányában és a fegyverek jellegéből adódóan nem tudják hosszú távon titkolni és tárolni őket. A szándékot és a szimpatizánsok körében a támogatást a dolgozat igyekezett illusztrálni az elérhető információk alapján. Fontos kérdés az, hogy a jelen, és a jövőbeli vezetés számára mi lesz a fontosabb: a saját követők, szimpatizánsok, tagság véleménye, vagy a szélesebb muszlim közvélemény illetve a világ közvéleményének megítélése? Vagyis maradnak a jelen „távoli ellenséget” célzó dzsihádi ideológia mellett, vagy fokozatosan a takfiri irányba mozdulnak el? Ebből a szempontból a generációváltás a csoport vezetésében meghatározó lesz, és ennek hatásait egyelőre nem lehet megmondani. Reuven Paz nem derűlátásról tesz tanúbizonyságot, amikor arról ír, hogy az ideológiai fejlődés fontos szerepet fog játszani és a jövendő generáció fetvákra támaszkodása kétséges lehet, de az erőszak alkalmazására való hajlandóság valószínűleg kevésbé.
Bruce Hoffman szerint a jelenlegi terrorista szervezetek felépítése kedvez az ilyen jellegű fegyverek bevetésének. „A nyilvánosan azonosítható központi irányítás teljes hiánya olyan szempontból különösen jelentős, hogy egy ilyen jellegű struktúra a terroristáknál leszállíthatja a válogatás nélküli tömeggyilkosság irányába mutató merényletek végrehajtásához szükséges tűréshatárt. Az valószínű, hogy az egyes hálózatok kevésbé intellektuálisak és nem rendelkeznek olyan nagy szakmai háttérrel, de taktikai döntéseknél valószínűleg nagyobb önállósággal és szabadsággal rendelkeznek, mint a hagyományos terrorista csoportok esetében ez megszokott volt, mivel nem rendelkeznek olyan központi parancsnoksággal vagy főhadiszállással, amelyek ellen az államok válaszcsapást hajthatnak végre. Ezért a jelenleg tapasztalható fejlődési trend napjaink terrorizmusában egy teljesen más jellegű és potenciálisan sokkal halálosabb fenyegetés irányába mutat, mint az ismert és hagyományos terrorista szervezetek esetében.” Hoffman azt is hozzáteszi az elemzéséhez, hogy a névtelenségbe burkolózás is nagyban megnehezíti a lehetséges elkövető azonosítását. Ez pedig a potenciális válaszadást is nagyban megnehezítheti. A központi al-Káida esetében a jelen helyzetben a csoport központi vezetése az ismertté vált információk szerint igyekszik a nagyarányú műveleteket saját felügyelete alatt tartani. Az ellenük való fellépés sikerének azonban lehet az az eredménye, hogy a Hoffman által felvázolt rendszer irányába mozdulnak el, vagyis a kiemelt műveletek területén is alacsonyabb szintekre helyezik a döntéshozást. Bár a tömegpusztító fegyverek a jelentőségük miatt kivételt képezhetnek majd ez alól még extrém körülmények között is a lehetséges negatív visszhangok miatt.
A harmadik kérdésre az a válasz, hogy az ilyen fegyverek kifejlesztése vagy megszerzése a jövőben is jelentős akadályokba fog ütközni, csökkentve egy ilyen támadás bekövetkeztének esélyét. Továbbá nem csak a megszerzés jelent nehézséget, hanem a tárolásnak és a bevetésnek is komoly logisztikai akadályai lehetnek. Ha azok az államok, amelyek most rendelkeznek tömegpusztító fegyverekkel, továbbra is megfelelően őrzik a készleteiket és az előállításukhoz szükséges eszközöket és tudást. Az állami szereplőknél – remélhetőleg – továbbra is meglesznek azok a biztonsági rendszerek és garanciák, amelyek megakadályozzák, hogy az igazán veszélyes fegyverek nem állami kezekbe kerüljenek. Az ilyen jellegű fegyverek kifejlesztése jelen technikai színvonal mellett állami szintű erőforrások, technológia és képzés meglétét igénylik, ezért saját fejlesztésű tömegpusztító fegyverekről valószínűleg még egy jó ideig nem lehet beszélni. A kettős felhasználású technológiák terjedésével a jövőben és a mutatott szándékkal a háttérben azonban nem lehet kizárni, hogy az al-Káida vagy akár más csoportok kísérletezése sikerrel fog járni valamilyen módon.
A célpontok kérdésével kapcsolatban két trend látszik kirajzolódni. Az egyik, a kontinentális Egyesült Államok, a másik Izrael. A dzsihádi világnézet mindkét országot halálos ellenségnek tartja, és a tömeges veszteséget okozó támadásokat elfogadhatónak tartja ellenük. Ugyanakkor a civil áldozatok, és a muszlim civil áldozatok valószínűleg nagy száma miatt egy ilyen jellegű támadás minden szinten elítélésre kerülne, ha pedig muszlim országok területén vetnék be őket, a saját támogatói kört is elidegenítheti egy ilyen támadás. Érdemes ezen a ponton visszautalni Khalid Sheikh Mohammed megjegyzésére a 2001. szeptember 11-i támadásokkal kapcsolatban, miszerint az események irányítását nem akarták kiengedni a kezükből. Az al-Káida számára legalább ennyire fontos a saját harcában az üzenetének megfelelő irányítása, a megfelelő közönségek felé. Ilyen jellegű támadásokkal azonban könnyedén elveszíthetnék a kezdeményezést és defenzívába szorulhatnának még ezen a téren is.
Összegzésként érdemes idézni George Tenetet, aki könyvében az alábbi mondatokkal fejezi be az al-Káida és tömegpusztító fegyverek kapcsolatáról szóló fejezetét: „Egyetlen gombafelhő megváltoztatná a történelmet. A legnagyobb félelmem, hogy pontosan erre készülnek.” 
(Folyt. köv.) 
Felhasznált, interneten nem elérhető irodalom: 
 • Hoffman, Bruce: Terrorismus – Der unerklärte Krieg, Bundeszentrale für politische Bildung, 2006.
 • Scheuer, Michael: Imperial Hubris: Why the West is Losing the War on Terror, Potomac Books, 2007.  
 • Scheuer, Michael: Through Our Enemies’ Eyes: Osama bin Laden, Radical Islam and the Future of America, Potomac Books, 2006.  
 • Tenet, George: At the Center of the Storm: My Years at the CIA, HarperCollins, 2007.

Letöltött, már nem elérhető internetes források:


 • Brulliard, Karin: Chlorine Bombs Kill 10, Injure at Least 350 in Iraq, The Washington Post, 2007. március 17.
   
 • Daragahi, Borzou: More than 60 killed amid as Shiite festival ends, The Los Angeles Times, 2007. január 31.
 • Halaby, Jamal: Officials: Group Plotted Jordan Attacks, The Associated Press, a The Washington Post honlapján, 2004. április 18.
 • Mroue, Bassem: Chlorine Truck Bomber Kills 27 in Ramadi, The Associated Press a Washington Post honlapján, 2007. április 6.
   
 • Susman, Tina: Chlorine gas injures hundreds in Iraq bombing, The Los Angeles Times, 2007. március 17.
 • Zavis, Alexandra és Therolf, Garret: 14 U.S. troops reported killed in Iraq, The Los Angeles Times, 2007. június 4.


Lehet hogy biorobottá tett Arab embereknek besulykolták , hogy ők az al- Káida vezetők, megtervezték a terrorakciót, és ezeket az embereket aktiválták , és ők biorobotként elvégezték a munkát , vagy a moszad és a cia állományába tartoztak előtte is , és így még ellenőrizni is tudták , a cselekvést , és mindjárt jelenthették magányos gyilkosról van szó, közben az aparátus teljes gőzzel ténykedett a nyomok eltüntetésében, mint Kenedi elnöknél a cionisták. Sok minden fölmerül ilyenkor érdemes eljátszadozni a lehetőségekkel , és ha jól sáfárkodsz a lehetőségekkel , bizony kitalálod a valóságot, csak vigyázz , mert ez államtitok, és képesek likvidálni téged is.
Valahogy mi is így szeretnénk gyártani a terroristákat, már mint a zsidó megszállóink, ezért vetnek be terrorista módszereket állami szinten , és ezt teszik nemzetközi támogatással , hisz az érdek közös : minél kevesebb magyar maradjon a végére , és ha lehet akkor ezek az átmosott agyúak legyenek a birkák kik már gondolkodni sem képesek , nem hogy ellenállni. Hát ezért ragaszkodnak a politikában a zsidó túlsúlyhoz , mert azokban megbíznak , a magyar megbízhatatlan , még ha szabadkőműves is , nem is igen lesz 33 – as fokozatú vezető belőle, de arra jó lesz , hogy a zsidó vezetőit kiszolgálja, ez a kis hülye goj. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése