2016. február 15., hétfő

Nézetek események





Nézetek események



Izrael Oroszország és Kína kegyeiért erőlködik

|
Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő szerint Izrael Oroszországtól és Kínától nem kapott garanciákat Irán ellen bevezetendő újabb szankciók kapcsán. A zsidó kormányfő kedden Tel-Avivban a külügyi és honvédelmi parlamenti bizottság egyik ülésén közölte: "Izrael egyúttal reméli, hogy a Biztonsági Tanács vétóhatalmai, Oroszország és Kína legalábbis nem fognak útjába állni új szankciók bevezetésének."
Az iráni atomprogram állt Netanjahu februári moszkvai látogatásának középpontjában. Az azt megelőző héten Izrael stratégiai tervezésért felelős minisztere, Moshe Yaalon Kínába utazott.
Netanjahu szerint Kína Oroszországhoz hasonlóan szintén nem adott garanciákat a tervezett szankciók támogatását illetően.
Forrás: RIA Novosti
Fordítás: Németh Krisztián - Jövőnk.info


Immanuel Wallerstein a világrendváltásról

|
(A Yale profeszorának, Immanuel Maurice Wallersteinnek tiszteletbeli doktori címet adományozott a Zrínyi Miklós Nemzet védelmi Egyetem Szenátusa.)

Munkássága középpontjában világrendszer-elmélete áll, mely központi és periferikus államokra osztja világunkat. Hogyan illeszkedik a mostani krízis az elmélethez?
– A válság szerintem nem 2008-ban kezdődött, hanem 1970-ben. Most csak egy fázisát éljük meg, azt, amikor a világgazdaság stagnálása már olyan komoly következményekkel járt, hogy nem lehetett észrevétlenül hagyni. Még nem járunk a folyamat végén, csak időlegesen állította meg azt az amerikai állami bankmentő akció. Ez a program csökkentette az amerikai munkanélküliséget, de népszerűtlen intézkedés volt, amelyet nem szavazna meg újra a kongresszus, ráadásul e mögött a pénz mögött nem áll igazi fedezet.
A világ legerősebb állama megteheti, hogy nyomtat pénzt, de ettől tovább fog romlani a dollár. Már nem ez lesz a legfonto­sabb valuta. Több valuta verseng majd a szerepért, a befektetők pedig nem tudják, melyiket válasszák. Komoly hibákat fog mindenki véteni. A politiku­sok optimizmusa a válság kapcsán csak tőlük elvárható profi hazugság: nekik ilyennek kell lenniük a szavazat­szerzés érdekében.
Elutasítja a „harmadik világ” kifejezés használatát, mondván: mindannyian egyetlen rendszer elemei vagyunk. Egy olyan ország – mint Haiti – tragédiája hogyan hathat erre a rendszerre?
– Haitiban a XVIII. században hatalmas vagyont halmoztak fel, amit kivittek az or­szágból, így össze­omlott a gazdaság. Itt tört ki a fekete rabszolgák első felkelése, amiért büntet­ték az országot pénz­ügyi értelemben is. A haitiak hamarosan kétségbeejtően szegények lettek, ami sok nagyhatalmat arra késztetett, hogy meg­szállja az országot. Haiti ráadásul földrajzilag is veszé­lyes helyen fekszik, így történhetett meg a mostani tragédia, melynek következtében az amerikaiak újra bevonultak, a haitiak pedig szenvednek. Ez az ország ma az elrettentő példa szinonimája.
Mi jelenti ma a legnagyobb veszélyt a világon? Az atombomba, a válság, az éghajlatváltozás vagy más?
  • Sok a veszélyforrás, nehéz megmondani. A nukleáris fenyegetettség ta­gadhatatlan: nem tudom, mekkora ez valójában, de itt már a kis fenyegetettség is túl nagy. A környezetvédelem kérdései is nagyon súlyosak; a fő probléma mégis az, hogy világ­rendváltás közben va­gyunk, de nem tudjuk, milyen rendszer tudná a mai, kaotikus világrendet leváltani. Ez a folyamat még évtizedekig tarthat, azt pedig nem tudhatjuk, hogy az új világrend milyen lesz, és hogy jobb vagy rosszabb lesz-e a mostaninál. Nehéz időket élünk meg, egyénileg és közösségként is. Egy könyvemben ezt földre szállt pokolnak hívom – de Milton Elveszett paradicsomában is vissza­nyerték az édent...

Az amerikaiak felkészültek a kínai évszázadra

|
A washingtoni napilap ismerteti az ABC Newsszal közösen készített közvélemény-kutatását, amelyből kiderül, hogy az amerikai lakosság meglehetősen pesszimista az Egyesült Államok világpolitikai jelentőségének jövőjével kapcsolatban. A gazdasági válság miatt egyre többen gondolják, hogy Kína lehet a világ vezető nagyhatalma.
A megkérdezettek többsége úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok dicsőséges korszaka véget ért, és elkezdődött Kína évszázada. Az amerikaiak 43 százaléka vélekedik úgy, hogy Kína nagyobb hatással lesz a globális politikára, mint az Egyesült Államok. A gazdasági hegemóniával kapcsolatban azonban megosztottabb az amerikai társadalom: 40 százalék továbbra is úgy gondolja, hogy a világgazdaságot az Egyesült Államok fogja meghatározni a jövőben - 41 százalék viszont úgy látja, hogy Kína ezen a téren is vezető szerepre tör.
A közvélemény-kutatás arra is rávilágít, hogy az amerikaiak többsége nem különösebben bánná, ha az Egyesült Államok nagyhatalmi szerepe csökkenne.
Elemzők szerint azonban félő, hogy az Egyesült Államok gazdasági és politikai szerepének csökkenésével kiéleződhet az amerikai-kínai viszony. Az Egyesült Államok visszaesésért és a gazdasági kilátások romlásáért ugyanis sokan a feltörekvő Kínát okolhatják.

The Washington Post
(Fordítás: Globus.net)

Megjegyzés: Amit az amerikai emberek, még csak most kezdenek felismerni, az számunkra már lassan 10 éve nyilvánvaló. A júdeo-kapitalista gazdaság hanyatlóban, a patkány-társadalommá (erkölcsileg, szellemileg és fizikálisan leépített tömegek) süllyesztett amerikai nemzet lassan a megérdemelt helyére -a történelem szemétdombjára- kerül.

Sólyom Gábor - Jövőnk.info 


A görögtűz nem áll meg Európánál

|
Egyetlen fejlett gazdaság sem kerülheti el az államcsődöt”
Az Európai Unió megmenti Görögországot az összeomlástól, ám a bajoknak ezzel még nem lesz vége - írja Niall Ferguson, a neves brit gazdaságtörténész a Financial Times véleményrovatában. Előbb-utóbb újabb EU-tagállamok, egyebek között Nagy-Britannia, majd az Egyesült Államok is bajba kerülhet a magas államháztartási hiány és az eladósodottság miatt. Marc Faber svájci származású befektetési tanácsadó az amerikai CNBCcsatornának nyilatkozva még sötétebben látja a jövőt: szerinte egyetlen fejlett gazdaság sem kerülheti el az államcsődöt.
Az EU vezetői szerdán megállapodtak Görögország megmentéséről. A problémák ezzel azonban nem szűnnek meg: Görögországnak három év alatt 13 százalékról 3 százalékra kellene csökkentetni az államháztartási hiányt, ami példátlan megszorításokkal járna. Ha mindez sikerülne is, a hatalmas adósság visszafizetése még mindig óriási terheket jelentene az ország számára.
Arról nem is beszélve, hogy a német és francia kezdeményezés láncreakciót indíthat el: ha a monetáris unió Görögországot nem hagyta bedőlni, akkor majd a szintén rendkívül bizonytalan helyzetben lévő Portugália és Spanyolország is joggal fogja elvárni, hogy mentőövet dobjanak nekik. A görög precedens igen sokba kerülhet még a monetáris unió tagállamainak.
Niall  Ferguson azt is kifejti, hogy Görögország bajai egyáltalán nem egyediek. A tekintélyes Harvard-professzor felidézi a Nemzetközi Valutaalap legutóbbi jelentését, amely arra figyelmeztetett, hogy több ország fizetőképességét veszélyezteti az eladósodottság és a magas államháztartási hiány. Az elemzés nem Görögországot tartotta a leginkább sérülékenynek, hanem két, világgazdasági szempontból is jelentős államot: Japánt és Nagy-Britanniát (utóbbi esetében az idei költségvetési hiány 13 százalék körül alakul).
Különösen aggasztó, hogy az Egyesült Államok a hatodik a listán. Az amerikai kormány elismerte, hogy a következő évek tovább nő, és két éven belül a GDP 100 százalékára fog rúgni az államadósság. A legszigorúbb fiskális elképzelések szerint sem reális, hogy az Egyesült Államok költségvetése a közeljövőben egyensúlyba kerülhet. Mivel a kamatemelés elkerülhetetlen, az adósságtörlesztés egyre nagyobb költségvetési összegeket fog felemészteni.
Mindebből az következik - véli Ferguson -, hogy a görögök után a portugálok és a spanyolok, majd a britek kerülhetnek a fizetésképtelenség közelébe. Aztán pedig tovább fog terjedni a baj az Atlanti-óceán túlpartjára. Az Egyesült Államok eddig csak azért nem került bajba, mert a válság miatt még mindig az amerikai államkötvényeket tartják a legbiztosabb befektetésnek. Az államháztartási adatok alapján azonban az amerikai kötvények nem nyújtanak biztosabb menedéket, mint Pearl Harbor 1941-ben.
A „Doktor Végzet"-ként is ismert Marc Faber még sötétebben látja a jövőt. A CNBC hírcsatornának adott csütörtöki interjúban kifejti, hogy az eladósodott fejlett gazdaságok egyike sem kerülheti el a fizetésképtelenné válást. Az ok egyszerű: a nyugati országok egyszerűen visszafizethetelenül sok adósságot halmoztak fel.
Faber azt jósolja, hogy a központi bankok először pénznyomásba kezdenek, ami miatt csökken a hitelezők bizalma, és előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik az államcsőd. A svájci származású befektetési tanácsadó úgy véli, hogy a feltörekvő gazdaságok helyzete valamivel stabilabb a vezető gazdaságokénál.
(globusz.net)


Putyin nyilvánosan megrótt több oligarchát

|
Vlagyimir Putyin név szerint nyilvánosan megrótt több oligarchát, amiért nem teljesítik a beruházási terveket a kezükbe került energetikai cégeknél, és szigorú bírságokat helyezett kilátásba azok számára, akik más célokra használják fel a beruházásokra szánt pénzt.

Az orosz kormányfő az orosz energiagazdálkodásról tartott értekezletet szerdán a Szajan-Susenszki vízi erőműben, ahol egyben ellenőrizte a tavaly augusztus 17-én bekövetkezett súlyos baleset utáni helyreállítási munkálatokat. Putyin kijelentette: a Szajan-Susenszki erőmű amortizálódásának fő oka az volt, hogy a több energiatermelő cég nem teljesítette beruházási terveit.

Név szerint megemlítette Mihail Prohorov, Vlagyimir Potanyin, Viktor Vekszelberg és Alekszandr Lebegyev oligarchákat. Például Potanyin - az orosz kormányfő szavai szerint - 81,7 milliárd rubelért vette meg az OGK-3 vállalatot, majd azonos értékben értékpapírokat bocsátott ki, vagyis ingyen jutott hatalmas vagyonhoz, ami nem lenne baj, de a  beruházási tervek megvalósításához hozzá sem fogott. "Prohorov, a TGK-4 tulajdonosa köszöni, jól van gazdaságilag, azt beszélik, sok a készpénze, a hivatalokban mászkál, nemrég hozzám is benézett, jó viszonyban vagyunk, és ő befektetési lehetőségeket keres a pénzéhez, de a beruházási tervek nála sem valósulnak meg" - mondta Putyin.

A cégek tulajdonosai a kormányfő szerint szeretnék 4-5 évvel elodázni az energiatermelő kapacitások üzembe helyezését, a válságra és a kereslet hiányára hivatkoznak és sok helyen még hozzá sem kezdtek a mintegy 100 tervezett energiatermelő blokk megépítéséhez. Putyin szerint 38 helyen folyik valós munka, 14 objektumnál még csak az előkészületeknél tartanak, 45 helyen pedig még hozzá sem fogtak semmihez.

Putyin elmondta: az Egységes Energiarendszer feldarabolásakor az új tulajdonosok fontos kötelezettségeket is vállaltak, és ezek egy részére megkapták a finanszírozást is, mintegy 450 milliárd rubelt. Ebből 270 milliárdot költöttek közvetlenül beruházásra, 66 milliárdot a cégek tevékenységére és profilidegen vagyontárgyak vásárlására, 100 milliárd van még a számlákon. "A többit felélték, vagy - mondjuk meg nyíltan - spekulatív célokra fordították" - mondta Putyin.

Kijelentette: a kormány felelősségteljes tulajdonosokra számított, de távolról sem mind mutatnak felelősségtudatot. "Az említett urak mindegyikét sok éve ismerem, lényegében együtt dolgozunk, mi a válság nehéz körülményei között mindent elkövettünk, hogy támogassuk Önöket, egyebek között elhalasztottuk a beruházások határideit, de több halasztás nem lesz. Legyenek szívesek a lehető legnagyobb figyelmet fordítani kötelezettségeik teljesítésére" - mondta Putyin.

A kormányfő kijelentette: szigorú szankciókkal fogják sújtani azokat, akik más célra fordítják a beruházásokra szánt pénzt. "Ehhez az államnak megvannak a szükséges jogi lehetőségei, s nem utolsó sorban az ügyészség is rendelkezik ilyen eszközökkel" - fenyegette meg Putyin az energiatermelő cégek tulajdonosait.

(MTI)

Egy orosz szakértő az Irán ellen tervezett háborúról

|
Leonid Ivasov orosz katonai szakértő szerint az USA és Izrael támadása Irán ellen ma olyan valószínű, mint eddig még soha. Ivasov vezérezredes az Orosz Védelmi Minisztérium egykori magas beosztású tisztviselője jelenleg a Geopolitikai Kérdések Moszkvai Akadémiájának elnöke.
Ivasov szerint Iránt jelenleg az USA és a NATO katonai bázisai veszik körül, melyek Törökországban, Afganisztánban, Irakban és Kuvaitban találhatóak. "Irán teljesen védtelen egy esetleges aggresszió ellen és ezért politikai, gazdasági és katonai intézkedéseket hoz a túlélés, valamint szuverenitásának megőrzése érdekében.", mondta Ivasov.
Amennyiben Izrael katonai támadás mellett döntene, konvencionális fegyvereket vetne be, vélekedik a szakértő. Ugyanis atomfegyvereknek még korlátozott alkalmazása is azoknak az országoknak, melyek Iránt az amerikai-izraeli diktátum elleni harcban támogatják, szabad kezet adna és biológiai, valamint más tömegpusztító fegyverek bevetését, továbbá terrortámadások végrehajtását provokálná ki.
Forrás: RIA Novosti
Fordította: Németh Krisztián - Jövőnk.info





Iráné a leggyorsabb tudományos növekedés

|
Miközben Kína kezdi megelőzni tudományos téren is az Egyesült Államokat, a Közel-Kelet, élén Iránnal figyelemre méltó fejlődésen esik át.

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei év Iráné lesz, hangoztatják az elemzők. Az ország tudományos teljesítménye tizenegyszer gyorsabban nőtt, mint a világ átlaga, amivel az összes többi országot megelőzik - bár tény, hogy van hová fejlődniük. A 
Web of Science adatbázisban található publikációk arról tanúskodnak, hogy a Közel-Kelet előretörése - elsősorban Törökország és Irán okán - közel négyszer gyorsabb a világátlagnál.

A kanadai Science-Metrix adatelemző cég részletes 
jelentést tett közzé az "ismeret teremtés geopolitikai eltolódásairól" az 1980-as évektől kezdve. "Ázsia gyorsabban zárkózik fel, mint azt korábban gondoltuk, Európa jobban tartja a pozícióját, mint azt a legtöbben várták, de a Közel-Kelet az a terület, amire igazán oda kell figyelni" - nyilatkozott a jelentés szerzője, Eric Archambault.


A világ tudományos outputja folyamatos növekedést mutat, az 1980-as éves 450 000 publikációval szemben 2009-ben másfélmillió jelent meg, miközben Ázsia a publikációk terén tavaly megelőzte az Egyesült Államokat. Irán publikációi a szervetlen és a nukleáris kémia, a nukleáris és részecske fizika, valamint az atomtechnika területein dominálnak. Az utóbbival kapcsolatos publikációik 250-szer gyorsabban növekedtek mint a világátlag, miközben gyógyászati és mezőgazdasági kutatások terén is fejlődés figyelhető meg az országban.

A Science-Metrix előrejelzése szerint az idén Kína ugyanannyi szakmailag lektorált természettudományi és műszaki munkát fog kiadni, mint az USA. Amennyiben a jelenlegi trend folytatódik, 2015-re Kína minden területen utolérheti az Egyesült Államokat, bár 2030-ig az élet- és társadalomtudományok terén az USA előnye megmaradhat. Kína fejlődése nem hat újdonságként, azonban azt kevesen tudták, hogy szakmailag lektorált tanulmányaik száma ötször gyorsabban növekedik, mint az amerikaiaké.


"Európa együttműködési törekvései gyümölcsözőek" - folytatta Archambaut, elszakadva az ázsiai-amerikai összevetéstől. Európa a határain túlnyúló erőteljes befektetéseivel megtartotta pozícióját, és jelenleg a világ tudományos termésének több mint harmadát adja, ezzel területi megoszlásban az első helyen áll, mögötte Ázsia található 29, illetve Észak-Amerika 28 százalékkal. A Szovjetunió 1991-es összeomlásával a terület fejlődése jelentősen lelassult, csak 2006-ban tértek magukhoz az utódállamok, Latin Amerika és a Karibi-térség jelentős növekedést mutat, azonban igen parányi részt képviselnek világszinten. Óceánia, Európa és Afrika fejlődésének üteme az elmúlt 30 évben gyakorlatilag változatlan, egyedül Észak-Amerika tudományos termelése fejlődik "számottevően lassan" a világ egészéhez mérten.


"A publikációk száma nem tükrözi a minőséget" - ismerte el Archambaut. A minőségnek is van természetesen fokmérője, például a publikációkra való hivatkozások száma, amiben Ázsia koránt sem jár az élen, azonban ezen az alapon figyelmen kívül hagyni előretörésüket igen kockázatos lenne, vélekedik Archambaut. "Az 1960-as években, amikor a japán autók elkezdtek beáramlani az amerikai piacra, az amerikai gyártók nem ismerték el minőségbeli előnyüket" - ami hatalmas piaci részesedés vesztéshez vezetett Japán javára. "Ázsia az élre tör a tudományban, miközben Észak-Amerika fokozatosan lemarad" - foglalta össze az üzenet lényegét Archambaut.
sg.hu


A drezdai felvonulásról


|
- válaszút előtt a német nemzeti ellenállás -
Az Egységes Magyarország Mozgalom idei Becsület Napja rendezvénysorozatának igen kedvező visszhangja van a német nyelvterületen is. Egyre többen ismerik fel, hogy az elhallgatás falát együtt sokkal könnyebb áttörni, mint külön-külön. Ennek szellemében mi is szeretnénk hírt adni egy fontos eseményről, a német hazafiak február 13.-án Drezdában megtartani kívánt felvonulásáról.
A Junge Landmannschaft Ostdeutschland nevű összefogás szervezésében tartották volna meg múlt hétvégén Drezdában a szövetséges terrorbombázások áldozatainak emlékére tervezett felvonulást, megemlékezést. A Sachsen tartományi kormányzat már az szervezés fázisában megkísérelte megakadályozni a rendezvényt, a tervezett rendezvény kapcsán alkotmányellenesen módosította a gyülekezési törvényt. A szervezők határozott jogi tiltakozásának köszönhetően bíróság mondta ki a törvénymódosítás alapjogot sértő mivoltát. A rendezvényt végül hivatalosan is engedélyezték.
A hatalom azonban tovább próbálkozott. A már hagyományosnak nevezhető felvonulás útvonala helyett a hatóságok egy olyan városrészen keresztül akarták a menetet átvinni, ami közismerten szélsőbaloldali elemek fellegvára. Ezzel a döntéshozók szándékosan veszélyeztették a rendezvény résztvevőinek biztonságát, amit pedig éppenhogy szavatolniuk kellett volna.
A rendezvény napján szélsőbaloldali elemek, számos hivatásos politikussal, szakszervezetekkel karöltve egyszerűen elállták a felvonulók útját. A magukat antifasisztáknak nevező bandák tagjai még ennél is tovább mentek: egyszerűen törni-zúzni kezdtek, kirakatokat, autókat és mindent, amit elértek. Az utakra mindenféle lomot, kukátkat borítottak és felgyújtották azt. Az akciókkal nyilvánosan közösséget vállaltak a helyszínen szintén jelen levő közéleti személyiségek is. Hangsúlyozzuk: törvényellenesen akadályoztak egy törvényesen engedélyezett rendezvényt.
A hatóságok rengeteg gépjárművet feltartóztattak, melyek a rendezvény helyszínére szállították a szimpatizánsokat. Mindennel próbálkoztak, már azt megelőzően is: a buszokat üzemeltető vállalkozásokat megfenyegették, a buszokat feltartóztatták, nem egyszer a rendezvény helyszínétől távoli helyekről gyalogosan indultak el résztvevők(volt, hogy 10 km-t kellett gyalogolni), rendőri kíséret nélkül persze. Számos, külföldről érkező vendéget be sem engedtek az országba.
A városba több mint 7000 rendőrt vezényeltek, köztük speciális bevetési egységeket is. A rengeteg rendőrből jellemzően csupán kb. 400 biztosította a rendezvény kiindulópontjára összesereglett német nacionalistákat, a többi a városban tomboló szélsőbaloldali bandák kordában tartásával volt elfoglalva, de volt, ahol ez sem sikerült. Sokszor indokolatlanul közel engedték az antifasisztákat a rendőrök a rendezvény résztvevőihez, akik számos esetben a résztvevőket szállító buszokat is megtámadtak. Egyik esetben például egy 50 fős buszcsoportnak 400 randalírozó rontott neki. A rendőrök gyakran csak későn avatkoztak közbe, ezért sajnos sérülések is történtek.
A felvonulást a hatóságok a kaotikus közállapotokra hivatkozva nem engedték elindulni, sőt rendőrségi szükségállapotot hirdettek. A megemlékezők legnagyobb része órákig álldogált egy helyben a kordonok mögött. Rögtönzésszerűen néhány ismertebb és kevésbé ismert aktivista szólt az egybegyűltekhez. A tömeg felett állandóan helikopterek köröztek. A szervezők egy alkalommal 8 darab, alakzatban repülő speciális szállítóhelikoptert is megfigyeltek, melyek feltehetően az új európai biztonsági erőket szállították fedélzetükön, akiket adott esetben be is vetettek volna. A közelben a tartomány rendőri vezetői, mint valami hadurak, páholyból felügyelték az eseményeket. A szervezők szerint nem kizárt, hogy az egész akció egy álcázott gyakorlat volt arra az esetre, ha az ország súlyos válságba zuhanna.
Sok rendező, szónok stb. eleve el sem jutott a helyszínre. A rendezvény bejelentett vége előtt csaknem elszabadultak az indulatok, de végül sikerült fenntartani a fegyelmet. Említés esik arról, hogy számos rendőr, akit a hatalom szintén csak felhasznált a piszkos játékában, a helyzet ellenére, lehetőségeihez képest tisztességesen viselkedett.

A megemlékezők egy nagyobb csoportja (Fotó: Freies Netz Süd)
A résztvevőket arra kényszerítették, hogy végül vonattal hagyják le a várost, azonban sok esetben a vonatokról rövid utazás után egyszerűen leszállították az embereket, akiknek még a távoli buszukhoz is el kellett jutniuk valahogy. A rendezvényről távozó autókat csak egyesével, biztosítás nélkül engedték el, azok biztonságát csak a jó szerencsére bízva.
A rendezvény utózöngéjeként sok helyütt spontán megmozdulásokat tartottak. A hatalom médiájában úgy állították be az eseményeket, mintha az erőszak a megemlékezőktől indult volna ki.
Tény, hogy ha sikerült volna tisztességes körülmények között megtartani a rendezvényt, az a hatalom számára nagyon kínos lett volna. A résztvevők száma ugyanis igencsak közelített a 10.000-hez. A rendőrség a vasúti pályaudvarnál 3-4000 embert terelt kordonok közé, de a városban még így is ezrével mozogtak kisebb-nagyobb csoportok, akiket a hatóságok nem tudtak megállítani. Ezenkívül rengetegen eleve el sem jutottak Drezdáig, mint említettük. Egy ilyen nemzeti erődemonstráció, mint az elégedetlenség markáns, mindenki által látható megnyilvánulása, megmutathatta volna: a német fiatalság más rendszerben akar élni.
A német nacionalisták türelme egyre fogy. A hatalom pedig egyre leplezetlenebbül tiporjai saját törvényeit is, a mostani események mutatták ezt meg a legegyértelműbben. Ennek kapcsán nagyon sok bajtársi kötelék megfogalmazta internetes oldalakon, hogy az ellenállásuknak új utakat kell találni, mert ha így folytatják, mindig csak annyit érhetnek el, amennyit a hatalom megenged nekik. Többen úgy gondolják, a bejelentett tüntetgetések ideje lejárt, kisebb, több figyelemfelkeltő akcióra van szükség, nem csak a nagy városokban. Sokan megfogalmazzák, hogy az nem ellenállás, ha hagyják magukat terelgetni az emberek, sokan belefáradtak már ebbe.
Továbbra is figyelemmel kísérjük a német hazafiak küzdelmét és reméljük, hogy a számukra helyes utat választják, sikerül megfelelő szervezettséget és összetartást elérniük, mert erre minden nemzetnek egyre égetőbb szüksége van.
Források:
Alpen-Donau.info
Altermedia Deutschland
Fordította és összeállította: Németh Krisztián - Jövőnk.info


Röviden a német KSK különleges erőkről

|
A KSK ("Kommando Spezialkräfte") a német hadsereg elit köteléke. Keletkezését a modern kor kihívásainak köszönheti. 1994-ben a közép-afrikai Ruandában véres polgárháború tört ki. A fővárosban, Kigaliban 200 európai rekedt, köztük 11 német állampolgár. A belga hadsereg kommandói vették át az evakuálást, mert Németország akkoriban nem rendelkezett megfelelően kiképzett és felszerelt egységekkel egy ilyen bevetéshez. Felerősödtek egy, a különleges feladatok végrahajtására is alkalmas bevetési erő létrehozását követelő hangok.

1996 őszén kezdődött meg a Bundeswehr egyedülálló kötelékének a felállítása, melynek tagjait amerikai és brit különleges alakulatokkal együtt képezték ki 1994 és 1996 között. 1997 áprilisában 20 fővel az első szakaszt bevetésre kész állapotra hozták. 1997 szeptember 24.-én adományozzák a KSK-nak a barettjelvényét, mely egy kardot ábrázol tölgyfalombok között. A KSK világszerte 1998 óta hajt végre feladatokat, a nyilvánosság előtt ezeket azonban titokban tartják. A KSK-t a hagyományos csapatok támogatására, vagy azok helyett alkalmazzák. A főbb feladatokhoz tartoznak: saját erők, kiemelt személyek védelme,  fogoly- és túszmentés, különleges felderítés, mélységi műveletek. Az egység 2006-ban 1100 főt számlált.

Az alapkiképzés általában kb. 2 évig tart, melyet legalább négy éves, valamelyik kommandószázadban eltöltött bevetés követ. A szerteágazó alapismereteken kívül a katonáknak tovább kell képezniük magukat valamilyen szakirányban (pl. fegyver-, robbantási szakértő stb.). A kötelék négy századból áll, mindegyik század öt szakaszból (4 fős rajok vannak), melyek bevetési módjukban különböznek. Ez szárazföldi, légi, vízi, hegyi és felderítő-mesterlövész szakaszokat jelent. Számos más, további szakosodási lehetőség is létezik természetesen.

2002 ősze óta olyanok is jelentkezhetnek a KSK kötelékébe, akik nem rendelkeznek semmiféle katonai előképzettséggel. A jelentkezők csak 25 év alattiak lehetnek és sokéves szolgálati szerződési kötelezettségük is van. A szigorú kieséses felvételi rendszernek köszönhetően a KSK létszáma soha nem maximális.

Alább az N-TV riportfilmje tekinthető meg, melyet a KSK calw-i lövészeti kiképzőközpontjában készítettek (európa legmodernebb kiképzőközpontja). A felvételeken szituációs, lövészeti gyakorlatok láthatóak. Az összeállítás végén a riportert meginvitálják a "túsz" szerepére egy túszmentési akció gyakorlásához. A gyakorlatot éles lőszerrel hajtják végre. (A felvételek természetesen csak illusztrációk, a pontos kiképzési módszerek titkosak. A fenti információk is minden bizonnyal csupán a kívülállók tájékoztatására készültek. - a fordító)
A riportfilm (lassú internetkapcsolat esetén kattintson ide).
Forrás: www.bundeswehr.deÖsszeállította: Németh Krisztián - Jövőnk.info


Horváth Róbert - A Nemzet ellenségei



|
»A pacifizmus jellegének tipikusan genfi értelmezése, hogy a békéből jogi fikciót gyártanak:
minden béke, ami nem háború, háború viszont csak ott van,
ahol fegyveres összecsapás zajlik (…) Nyomorúságos béke ez! (…)
Az úgynevezett totális háború megszünteti a harcoló és a nem-harcoló személyek közötti különbséget,
a fegyveres harc mellett ismeri azt a háborút is, amelyet az ellenségesség következményeként
nem katonai eszközökkel vívnak (gazdasági háború, propagandaháború stb.). (…)
A háború egészen új szinteket fog át, olyan értelemben,
hogy az ellenségeskedés már nem csupán katonai tevékenységet jelent.”
Carl Schmitt: A háború és az ellenség fogalmak értelmezése
In Az 
ellenség neve. Budapest, 1998, Jószöveg Műhely, 32–33. o.
Itt röviden és teoretikus szempontból a »nemzet ellenségének« fogalmával fogunk foglalkozni; azzal, hogy ennek milyen fő típusai lehetségesek. A téma magától értetődően felvethető, noha manapság meglehetősen elterjedt mindennemű ellenség lehetőségének az elvetése. Az utóbbi hozzáállás több oknál fogva hamis. Miért ne volna lehetséges bárminek az ellenségét meghatározni? Másrészt, a szóban forgó mentalitás szószólói sem kerülik meg az ellenségképekben való gondolkozást, hiszen burkoltan, de maguk is ellenségnek tekintik például azokat, akik az ellenségek tételezésének létjogosultságát vallják. Valójában itt tehát egyetlen érvényes lehetőség van: az ellenségképek tudatos, nyílt és körültekintő megformálása.
A mai ember számára a feszültség az egyik utolsó lehetőség, ami még előre viheti őt, ami a szellemi holtpontról, az egzisztenciális nihilizmusból kimozdíthatja. Az ellenség képe ugyanis felkeltheti egy lényegi különbözőség vágyát, az öntökéletesítés akaratát. Ekkor az ellenség közvetett módon, de pozitív értelemben inspiráló.
Az ellenségképek kialakítása tekintetében két alapkövetelmény van. Az egyik az ellenség széleskörű és körültekintő tételezése. A másik annak az elvnek az elfogadása, hogy az ellenségképekben való gondolkozásnak csak bizonyos, meghatározott létjogosultsága van. Később, az említett nullpontról való elmozdulást követően, az ellenségképekben való gondolkozás már nem lehet kizárólagos. Nem lehet elfogadni, hogy ez vezéreljen. Fokozatosan át kell, hogy adja a helyét egy immáron nem reaktív autonómiának, amelyben az ellenségek léte potenciális.
A »nemzet ellensége« a rész szerepét tölti be a lehetséges ellenségek körében. Azt is mondhatjuk, hogy akik számára a nemzet ellenségei a legnagyobb, vagy az egyedüli ellenségek, azok általuk nem látott hatalmasabb ellenségek által megtévesztettek. Mindazonáltal nyilvánvalóan lehetséges beszélni kifejezetten a nemzet ellenségeiről is.
Mindenek előtt megkülönböztethetjük a »nemzet külső ellenségeit« a »nemzet belső ellenségeitől«.
Egy nemzet külső ellenségei alatt olyan erőket és azok képviselőit értjük, amelyek saját céljaikat – kizárólag vagy főként – az adott nemzet ellenében, annak kárára valósítják meg. Csak így akarják vagy tudják megvalósítani saját céljaikat. Itt nem feltétlenül egész népekről van szó, hanem azok bizonyos – imént említett – erőiről és képviselőiről. Fontos tudni, hogy egy nemzet külső ellenségeinek nem csak területi, etnikai és gazdasági céljai vannak, ahogy egy nemzet maradéka számára sem csak a területi, az etnikai, vagy a gazdasági károk minősülnek veszteségeknek. Egy nemzet számára mindig a szellemi korlátozások, lehatárolások és félrevezetések az elsődleges károk. Minden más veszteség csak ezt követő ártalmasságú.
A nemzet belső ellenségeinek két típusa létezik.
A fogalmat először ahhoz hasonlóan kell értelmezni, ahogy azt Maurras is tette: az országon belül van egy frontja a nemzeti erőknek és van egy frontja a nemzetellenes erőknek. Ez utóbbi – inkább burkoltan, mint nyíltan nemzetellenes – erők alkotják a nemzet belső ellenségeinek első típusát. Charles Maurras »két Franciaországról« beszélt. Ezt mi is megtehetjük: a nemzetellenes erők egy merőben új és modern »Magyarországot« építenek, míg a nemzet maradéka gyakorlatilag egy másikban él. (Egy nagytömegű harmadik csoport e kettő között csapong.)
Van azonban a nemzet belső ellenségeinek egy második típusa is. Ez látszólag nemzeti, lényegét tekintve azonban árt a nemzetnek, ezért annak ellensége. Lehetséges, hogy nemcsak megjátszva, hanem szívből, őszintén nemzeti (legalábbis annak megfelelően, amit ő ért »nemzet« alatt), mégis árt annak, mégis nemzetellenes. Ionescu vallotta, hogy »egy nemzet meghalhat, de nem tud megváltozni«. Ez igaz. El lehet hitetni azonban, hogy a nemzet nem az, ami valójában. Hogy nem az, ami volt és ami lényegében mindig is marad. Lényegét tekintve valóban nem lehet megváltoztatni, de manipulatíve el lehet hitetni, hogy tulajdonképpen nem az, ami, hanem valami más. Ennek egyik fő eszköze például a nép és a nemzet összemosása. (»Nép-nemzeti« – ez árulkodó kifejezés.) Egy nemzet ugyanis nemcsak a tömeggel nem azonos, hanem a néppel sem. Így árt a nemzetnek, ellensége a nemzetnek az is, aki például a nemzetet a néppel azonosítja és ily módon degradálja. Aki mondjuk azt terjeszti, hogy az a nemzeti, amit parasztemberek, polgárok, vagy a lázadó, pusztán származásuk szerint nemesek tettek; vagy aki a főnemeseket a nemzetből száműzi – az tehát szintén a nemzet belső ellensége. Az ilyenek alkotják a nemzet belső ellenségeinek második csoportját a többé-kevésbé nyíltan nemzetellenes erők mellett.
Sokféleképpen lehet egy nemzet kárára válni. Már korábban felhívtuk a figyelmet azokra, akik éppen a magyarság jelentőségének túlértékelésével, szerepének irracionális túldimenzionálásával ártanak a magyarságnak (ld. A nacionalizmus szellemi korrekciója. In Kard, kereszt, korona. Debrecen, 2000, Lux Mundi, 102–3., 107., 111. stb. o.). Könnyen belátható, hogy egyáltalán nem pillanatnyi túlkapás mindenkit magyarnak beállítani, minden nyelvet a magyarra visszavezetni és így tovább, hanem mindez kifejezetten ártalmas és magyarellenes, mert a magyarság valós értékei helyett álértékekre irányítja a figyelmet. Figyelemre méltó, hogy a nemzet belső ellenségeinek második típusánál egy hasonlóság, egy kapcsolat jön létre a nemzet külső ellenségeivel. Az említettek éppen úgy, mint a nemzet külső ellenségei, csak mások kárára, más nemzeti geniusok ellenében tudják és akarják érvényesíteni a céljaikat. Vagy itt vannak például azok, akik a polgári értékek kizárólagosításával és a szellemiség modern tudományokká, modern kultúrává való korlátozása révén tekinthetők a nemzet belső ellenségei második típusába tartozóknak.
Ha megvizsgáljuk, hogy a nemzet ellenségeinek teoretikus úton felállított típusaiba konkrétan kik és mennyien sorolhatók, akkor azt látjuk, hogy az eredeti értelemben vett magyar nemzet helyzete tragikus.
Megnyugtatásul csak annyit lehet mondani: bár a háború elveszett, a nemzet maradéka folytatja a nemzet fenntartásának harcát.
(Sacrum Imperium)


Az USA rakétavédelmi rendszert létesít Romániában (is)


|
Úgy látszik, az amerikaiak minden úton-módon meg akarják „ajándékozni” Európát rakétavédelmi rendszerükkel. Mint ismeretes, a rakétapajzs  alkotóelemét - a közép hatótávolságú elfogórakétákat - Romániában fogják telepíteni. Traian Basescu elnök országa belegyezését juttatta kifejezésre. Azonban a Pravda.ru és Rian.ru által megkérdezett szakértők szinte egyhangúan állítják, hogy ez a lépés nem veszélyezteti  közvetlenül Oroszországot. „Bár vannak kérdések" - véli a Politikai és Katonai Elemzés Intézetének vezető szakértője, Alekszandr Hramcsihin.

„Abban az időben, amikor az amerikai rakétavédelmei rendszer alkotóelemi csehországi és lengyelországi telepítéséről volt szó, Oroszország élénken bizonygatta: ha fennáll az iráni veszély, akkor a rakétapajzs elemeit racionálisabb lenne elhelyezni Románia, Bulgária, Törökország területén. Most tehát ezek az elemek Romániába kerülnek.  Minden esetben a rakéták nem érhetik el az orosz rakétákat.  Nem kívánom vitatni a  román vezető hangos nyilatkozatait, miszerint a rakéták országa integritását hivatottak megvédeni, de nem tartom kizártnak, hogy az elnök úr döntése hátterében pragmatikus érdek áll. Hiszen a rakétatelepítés nyilván pénzt hoz a román állami kasszába"  - hangoztatta Alekszandr Hramcsihin.

Ioan Mircea Pascu román EP-képviselő, volt román védelmi miniszter elmondta: „Bár én bizonyos értelemben Traian Basescu  elnök politikai ellenzékéhez tartozom, más pártot képviselek, de szerintem az elnök helyesen járt el, amikor bejelentette, hogy a rakétapajzs nem irányul Oroszország ellen.  Ezt egyrészt az ország légterének védelme indokolja, másrészt, a rakétatelepítésnek köszönhetően  Románia nagyobb súllyal vehet részt a döntéshozatalban a NATO keretében. Mindazonáltal, azt hiszem, hogy Oroszországban a politikusok negatívan reagálnak majd, de ez inkább vonatkoztatható Oroszország és az USA, de nem Oroszország és Románia kétoldalú viszonyára."

Pascu úr, ön szerint a lakosság, a román közvélemény felléphet-e az amerikai rakéták telepítése ellen? „Természetesen ez lehetséges, ha az efféle megmozdulás ki lesz provokálva és   meg lesz szervezve. De ha ezt a kérdést most vinnénk a honpolgárok elbírálására, azt hiszem, hogy most inkább a belföldi gazdasági problémák és a világválság aggasztja őket. Nem tartom kizártnak, hogy tiltakozó hangok hallatszanak majd az amerikai rakétapajzs telepítése ellen. Bár én az általános biztonság szempontjából hangsúlyoznám a Románia területén kialakítandó rakétavédelmi rendszer jelentőségét, mert Irán semmibe veszi az USA és más nagyhatalmak által felkínált lehetőségeket és inkább fenyegető álláspontot demonstrál."
De térjünk vissza az orosz biztonság érdekeihez. A romániai rakéták önmagukban nem  váltanak ki aggodalmat az oroszok részéről, de vajon elmondható-e ez a radarról? Amikor arról volt szó, hogy a radarállomást a csehországi Brdy helységben alakítják ki, mindenki egyöntetűen állította:  így Oroszország területe egészen az Urál-hegységig  megfigyelhetővé válik. Hova kerül végül az új amerikai rakétavédelmi rendszer radarja?

„Egyelőre ezt nem tudhatjuk - mondta Alekszandr Hramcsihin.  - Viszont közismert, hogy az amerikaiak sok éven át megfigyelhetik Oroszország területét az űrből. De ha a radar által is meg akarják figyelni a területet, akkor valószínűleg valahol a balti országokba fogják  telepíteni a radarállomást."
Egyszóval, Washington nem mondott le az újabb rakétapajzs európai telepítéséről. És ugyanúgy jár el, mint korábban: Nem monitorálja a helyi lakosság véleményét (utalhatunk itt a csehországi tömeges tiltakozásra), nem veszi figyelembe  moszkvai partnereik véleményét, amit pedig feltételezne a két nagyhatalom viszonyának „újraindítása".

Ezzel kapcsolatban a NATO álláspontja az, hogy…A NATO nem tekinthető tárgyalófélnek az Egyesült Államok és Románia közt folyó tárgyalásokon, amelyeken amerikai rakétaelhárító rendszerről folyik szó - közölték a RIA Novosztyi hírügynökséggel a NATO székhelyén. Traian Băsescu, román elnök korábban kijelentette, hogy kész Románia területén elhelyezni amerikai rakétaelhárító rendszerhez tartozó rakétaelfogó elemeket.  Washington megerősítette a rakétaelfogók romániai telepítésével kapcsolatos szándékát és pontosította, hogy ezek az elemek az Irán részéről fenyegető „potenciális veszély" ellen irányulnak. „A fent említett tárgyalások kétoldalúak, itt nem a NATO-é a döntő szó" - közölte a hírügynökséggel az interjúalany.
Igor Korotcsenko ezredes szerint a rakéták veszélyeztetik a Föderációt…:Az amerikai rakétavédelmi rendszer elfogórakétáinak romániai telepítésére vonatkozó tervek reálisan veszélyeztetik Oroszország biztonságát - hangoztatta az orosz védelmi tárca mellett működő társadalmi tanács tagja, Igor Korotcsenko ezredes. Szerinte a rakéták - számításba véve modernizálásukat - képesek elfogni az orosz interkontinentális ballisztikus rakétákat röppályájuk kezdeti szakaszán. Oroszországnak válaszlépésként be kellene jelentenie, hogy ezeket az objektumokat az orosz rakétarendszerek fő célpontjának fogja tekinteni- hangoztatta a szakértő.
Joggal merülhet fel a kérdés tehát, hogy kivel szemben fog védekezni az amerikai rakétavédelmi rendszer Romániában? És miylen hatással lesz ez a román-orosz viszonyra?

A döntés miatt rosszabbá válhat Romániának Brüsszellel és Moszkvával fenntartott viszonya - fejtette ki véleményét a román televíziónak adott interjújában Teodor Atanasiu volt román védelmi miniszter.  Ion Iliescu volt román államfő, amikor újságírók kommentárt kértek tőle e kérdésben, hangoztatta, hogy ő személyesen ellenezte volna a döntést. Korábban az amerikai rakétavédelmi rendszer alkotóelemeit Lengyelországon és Csehországban akarták telepíteni.

Az amerikai rakétavédelmi rendszer Romániába telepítendő alkotóelemeit egyebek között a Fekete-tengeren kívánják elhelyezni - hangoztatta az amerikai külügyminiszter tanácsadója, Philip Crowley, megjegyezve, hogy ezek a  rendszerek nem Oroszország, hanem  egy esetleges iráni fenyegetés ellen irányulnak.
Oroszország kérdést intéz az USA-hoz a romániai rakétákkal kapcsolatban:
Azzal kapcsolatosan, hogy az Egyesült Államok rakétavédelmi elemeket akar telepíteni Romániában, Oroszország felhívja Washington figyelmét a Montreux-i Egyezményre, amely korlátozza hadihajók áthaladását a Fekete-tengeri szorosokon át, amely egyezményt Románia is aláírt. „Ezzel kapcsolatosan magyarázatot várunk amerikai partnereinktől" - jelentette ki Szergej Lavrov. Az orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy korábban Oroszország megállapodott az USA-val, hogy közösen tanulmányozzák a közös veszélyeket, belevonva ebbe az EU-t is, többek között Németországot is.

(A szerző biztonságpolitika-szakirányos, V. éves politológus-hallgató)
Herceg Károly - oroszhirek.hu


A hétvégi müncheni biztonságpolitikai csúcsról

|
Kína
Yang Jiechi kínai külügyminiszter első alkalommal vett részt a világ legmagasabb szintű biztonságpolitikai csúcsértelezletén, melynek megnyitóján beszédet mondott. Yang Jiechi beszédében kifejtette, hogy Kína fontos szerepet játszik a globális ügyek megoldásában. Emellett bemutatta Kína álláspontját az észak-koreai és az iráni atomkérdésről, az afgán kérdésről, illetve a klímaváltozás ügyéről. A külügyminiszter elmondta, hogy országa a jövőben több nemzetközi felelősséget szeretne vállalni. Kína és Európa kapcsolatát illetően elmondta, hogy a kapcsolatok fejlesztése közben mindkét oldalnak a kölcsönös megbecsülés és az egyenjogúság szellemiségét, illetve egymás érdekeit is figyelembe kell vennie. Egy erős Kína nem fenyegetést jelent Európa számára, hanem lehetőséget, mondta Yang Jiechi.

Oroszország
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kifejtette a Dmitrij Medvegyev által 2008 júniusában bemutatott európai biztonsági szerződés tervezetét. A szerződés minden államnak, meglévő szövetségi hovatartozásától függetlenül lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a szerződéshez. Lavrov megállapította: jelenleg "az euro-atlanti térsében egy minőségileg új momentum van születőben - a nemzeti érdekeknek egyfajta konvergenciája." Lavrov felszólította a konferencia résztvevőit, hogy túl kell lépni a Hideg Háború által kialakított európai álláspontokon és az ezzel kapcsolatos ilyen vagy olyan "befolyási övezetek" miatti félelmeken annak érdekében, hogy "a kölcsönös bizalom minőségileg új szintjét lehessen elérni, melyre Európának a jelenlegi körülmények között oly égetően szüksége van."

"Aligha értékelhetünk normálisnak egy olyan helyzetet, melyben az euro-atlanti térség katonai-politikai realitásai messze a jelenlegi gazdasági, technológiai, kereskedelmi, befektetési és egyéb kölcsönös függési folyamatok mögött vannak és a kor parancsainak egyre inkább ellentmondanak.", mondta Oroszország külügyminisztere.

Lavrov iráni kollegájának azt javasolta, hogy tegyen gyors lépéseket annak érdekében, hogy atomprogramjának békés mivoltát bizonyítsa, valamint szerinte Iránnak ki kellene használnia az urán-dúsítás körüli vita során felmerült kompromisszumos lehetőséget.

Irán
Manuschehr Mottaki külügyminiszter "fölöttébb jó"-nak nevezte a Nemzetközi Atomenergia Hatóságnak, az IAEO-nak a vezetőjével folytatott tárgyalását, melyre a konferencia mellett került sor. "Különböző témákkal foglalkoztunk, valamint ismertettük álláspontunkat a javaslat (urán-dúsítás) kapcsán". Mottaki bejelentette, hogy megállapodás született az alacsony dúsítású iráni uránnak külföldi 20 százalékos dúsítású uránra történő cseréje kapcsán. A részleteket viszont még pontosítani kell, mondta Mottaki.

USA
Joe Liebermann "független" (az idézőjelek tőlem - a fordító), de a demokratákhoz közeli befolyásos szenátor, az USA Honvédelmi Szenátusi Bizottságának elnöke, Iránt katonai csapással fenyegette meg. "El kell döntenünk: Vagy kemény gazdasági szankciókat hozunk, hogy működhessen a diplomácia, vagy katonai beavatkozás előtt állunk." Mondandóját alátámasztotta azzal, hogy az USA katonai vezetése már rendelkezik megfelelő tervekkel arra az esetre, ha nem születne politikai megoldás. Liebermann élesen kritizálta Irán magatartását, az iráni külügyminiszter megnyilvánulásait "intellektuálisan kétségtelenül tisztességtelen"-nek nevezte.

Németország
Guido Westerwelle német külügyminiszter közös európai hadsereg felállítását szorgalmazta, hogy az új biztonságpolitikai kihívásoknak meg lehessen felelni. "A hosszútávú cél egy európai hadsereg teljes parlamenti kontroll alatt történő felépítése.", mondta. A miniszter szerint az EU-nak képesnek kell lennie önálló válságkezelésre és ki kell fejlesztenie azt a képességet, hogy "gyorsan, rugalmasan és közös szövetségben cselekedjen." Westerwelle beszélt az EU további bővítéséről is, bár konkrét országot (pl. Törökország) nem nevezett meg. Iránnal kapcsolatban Westerwelle borúlátóan nyilatkozott és Oroszországhoz, valamint Kínához fordult, hogy ne gördítsenek akadályt az Iránnal kapcsolatos szükséges intézkedések elé az ENSZ grémiumában.

Források:
China Radio International
sueddeutsche.de
RIA Novosti
derstandard.at
Összeállította: Németh Krisztián - Jövőnk.info


Alpen-Donau.info: Könyv a politikai üldözésekről Ausztriában

|
Az Alpen-Donau.info könyvet ajánl, különösen a fiatal aktivisták figyelmébe. A 300 oldalas hiánypótló tanulmány címe: "Politikai üldözés Ausztriában." ("Politische Verfolgung in Österreich") A téma olyan átfogó és sokoldalú, hogy szinte hihetetlen, hogy eddig nem volt egy átfogó képet nyújtó áttekintés a témában. Mindazonáltal ez a tény azt is mutatja, hogy a másként gondolkodók politikai üldözése Ausztriában hatásosabb, mint bárhol másutt a világon. Mégis ennek a ténye az érintettek körén kívül nem ismert. Az alkotmányellenes 'NS-tiltótörvénynek' csak az 1992-es módosítása óta több száz per zajlott le eldugott helyiségekben, a nyilvánosság elől elrejtve.
A tanulmány elsősorban az sztálinista "NS-tiltótörvény" keletkezését vizsgálja meg, melynek során az elmúlt hat évtizednek a szabad gondolkodás felett ítélkező bíráskodását dolgozza fel. A tanulmányt jogászok és történészek készítették, akiknek Európa legelnyomottabb országában névtelennek kell maradniuk saját biztonságuk érdekében.
A mű tények gyűjteménye, mely egyes diszidensek és szervezetek elnyomásán keresztül bemutatja, milyen brutalitással és kriminális energiával folytatja a mai napig a szövetséges győztes hatalmak által felállított háború utáni rezsim Ausztria megfosztását német jellegétől.(Forrás: Alpen-Donau.info)
Fordítás: Németh Krisztián – Jövőnk.info



Pénzügyi lavina készül az EU-ban



|
(Sorban állás egy spanyol munkaügyi hivatal előtt: Az ország nem tud talpra állni.)
Az európai politikusok és gazdasági szakemberek reszketnek. A görögországi költségvetési hiány elérte a görög gazdaság teljesítőképességének 12,7 százalékát. Bel- és külföldi hitelezőknek már több mint 300 milliárd euróval tartozik az állam. Ez kétszer annyi pénzt jelent, mint amennyi a 2008 szeptemberi Lehman bankcsődnél forgott kockán. Ha Görögország összerogy, láncreakció indulhat el, ami Dél-Európa többi államát is megingathatja.
Görörgország és Portugália után már Spanyolország is borotvaélen táncol. Az ország már hónapok óta lejtmenetben van, a költségvetési hiány növekszik. A spanyolok 39 százalékát már közvetve, vagy közvetlenül értinti a munkanélküliség. A kérdés azért is annyira érzékeny, mert Spanyolország tölti be jelenleg az EU elnöki tisztjét.
Források:Berliner Morgenpost
Frankfurter Allgemeine
 
Fordította: Németh Krisztián - Jövőnk.info


Lesz-e Magyarországon polgárháború?



|
Polgárháborús okok
A polgárháborút nyugodtan nevezhetjük a legkegyetlenebb háborúnak, de vannak fokozatai. A „sima” háborúktól alapból eltér abban, hogy egy országon belüli konfliktust jelöl, amely egy ország polgárai, vagy a másik kontextusban egy ország nemzetiségei között folyik le. A történelemben nem volt olyan kontinens, de államalakulat is egyre kevesebb, ahol nem zajlott le polgárháború.
Két vagy több ország háborújában országok csapnak össze, és általában a háborúban személyesen résztvevők nem egymással szembeni gondjaik miatt, hanem egyenruhájuk más színe és a politikusok által generált külpolitikai okok miatt lőnek egymásra. Ezzel szemben a polgárháborúban kemény, egymással szembeni, sokszor még személyes okok is megjelennek, és ez teszi véresebbé, kegyetlenné ezt a típusú háborút. A polgárháborúban szemben álló felek mindig ugyanabból az országból származnak és a központi esetleg a regionális politikai hatalom megszerzéséért vagy a kormányzati politikák megváltoztatásáért küzdenek erőszakos módszerekkel.
Egy másik 2006-os meghatározás szerint a polgárháborús konfliktusban legalább 1000 áldozata kell, hogy legyen, legalább 100-1000 áldozattal mindkét fél részéről évente. Ha ezt a definíciót elfogadjuk, akkor ki lehet mondani, hogy hazánkban polgárháború folyik már rég óta.
A polgárháború egyes esetekben együtt jár etnikai alapú tisztogatással is, amely cselekedet elássa a magját egy későbbi polgárháborúnak általában. Olyan sérelmek maradnak hátra, ami valószínűsíti, hogy néhány év, esetleg néhány emberöltő és újra kezdődik a véres cselekmény. Legjobb példa erre a Balkán, ahol már második évtizede állomásoznak békefenntartók, mert tudják a nagyhatalmak, hogy kivonásuk esetén a korábbi véres polgárháború újra fellobbanna, és destabilizálná nemcsak a Balkánt, hanem a görög és közép-európai térséget is. De ez egész Európát már másképpen érintené, mint húsz évvel ezelőtt egy gazdaságilag prosperáló időszakban.

Polgárháborús okok a történelemben és a példák
Több,mint kétszáz polgárháború volt eddig a történelemben. A polgárháborúk okai nagyon sokrétűek. Gazdasági, társadalmi különbségből fakadó okok. Etnikai és vallási okok. Kulturális különbségek és szeparatizmus. Bőrszín és nemzetközi, sokszor zsidó aknamunka. Mindenkivel nem foglalkozunk, de kiemeljük a legfontosabb sarokpontokat.
A történelemben és a kor embere számára legismertebb, hozzá kell tenni, hogy a médiának köszönhetően az amerikai polgárháború, amely nagyon sok filmrendezőt ihletett meg eddig.


Testvérháború - USA
Az USA polgárháborújának okai gazdasági, pontosabban etnikai és ezzel összeköthető gazdasági okai voltak a rabszolgatartás kapcsán. Nem szabad elfelejteni, hogy az elszabaduló liberalizmus és a szabadkőműves „háttérmunka” is erősen generálta a polgárháborús helyzet kialakulását. Az eredmény pedig a szabadkőművesek győzelmét okozta valójában, ami később kitűnő táptalajt biztosított az USA zsidó politikai és gazdasági megszállásához, ami mind a mai napig tart.


A szabadkőműves aknamunka százezreket vitt a halálba
De nem szabad elfelejteni azokat a polgárháborúkat sem, amelyek tisztán etnikai indíttatásuk voltak. A legvéresebbek a huszadik században zajlottak a Balkánon és Ruandában. A Balkán nemcsak lőporos hordó, de mindig is etnikai feszültség színtere volt a történelemben, de még az írott történelem előtti időkből is vannak jelek arra, hogy itt mindig is forró volt a talaj. Az első világháború utáni békéknek nevezett őrületben a későbbi polgárháború biztos elegyét hozták létre Jugoszlávia keretében. Az itt hetvenöt év alatt lezajló két polgárháború jól mutatja azt, hogy kultúrák keveredéséből és vallások elegyéből egy igazi polgárháborús pokolgép nőhet ki. Két polgárháború, hiszen a második világháború alatt a német megszállás alatt egy a németek részéről is kezelhetetlen polgárháború zajlott, amikor szinte mindenki harcolt mindenki ellen. A probléma tehát az első világháborút lezáró békék után húsz évvel már jelentkezett. A szlovén és horvát római katolikusok, a muzulmán bosnyákok és koszovói albánok, a keleti ortodox szerbek, montenegróiak és macedónok összekeverése biztos recept volt a destabilizációra és a vallási színezettel is kevert etnikai konfliktusra. Nem számolva a kisebb népekkel, akik kisebbségek voltak a robbanó elegyben. Itt kell gondolni a református és katolikus magyarokra, a románokra és más kisebb néprészekre. Az 1990-es évek elején kezdődött második és a mai napig le nem zárt polgárháború megmutatta, hogy vége a boldog hidegháborús békeidőknek Európában és új fejezet kezdődik a balkáni konfliktussal. A polgárháború terjedését a többnemzetiségű Románia vagy más államok felé az EU, a NATO és a békefenntartók akadályozzák, de ki fog szabadulni a szellem újra a palackból.

Balkáni csendélet
És ott van Ruanda, hiszen nemcsak a fehérek, de a négerek is folyamatosan egymásnak ugranak. Ruandában a hutuk és a tuszik folytattak egymás ellen véres akciókat a huszadik század második felében, aminek csúcspontja lett az 1990-es évek népirtással egybekötött etnikai konfliktusa. Pedig a két népcsoport egy közegből származik, de a tuszik kisebb létszámban voltak jelen, azonban jobban kihasználták az európai megszállókkal korábban fennálló politikai viszonyukat és így vezető politikai hatalmat gyakoroltak a többségi hutuk felett. A történelmi sérelmek azonban sérelmek maradtak és a hutuk visszavágtak. A kialakult konfliktus nagyrészt tuszi áldozatokat követelt, fél milliót.

Tuszi halottak, akiket a hutuk ölek meg
(Vajon nálunk is készülnek majd hasonló képek?)
Azonban a hutuk is elszenvedtek egy háromszázezres veszteséget, ami azután következett be, hogy a szomszédos államokban, főleg Ugandában állomásozó tuszi gerillák betörtek Ruandába és jól szervezett ellentámadásba lendültek.

A tuszik, akik nem adták fel, nem a biztos halált, hanem a harcot választották
A következtetések azonban levonhatóak, hogy a felsorolt példákban a fehérek vagy a négerek csaptak össze egymással, és ez is milyen szörnyűségekhez vezetett. A kérdés az, hogy ha mélyebb a szakadék kulturálisan és a különbségek már jól meghatározhatóak antropológiai és életviteli szempontokból, akkor mi várható. A kérdés jó, aminek kifejtését a következő cikkünkben tesszük meg.
Folytatjuk…
Jövőnk.info - Történelmi Tényfeltáró Munkacsoport


Lesz-e Magyarországon polgárháború? Második rész

|
    1. rész
Külpolitikai okok 
Előszó a második részhez
Mielőtt az okokat kezdjük feltárni, érdemes megvizsgálni azt, hogy milyen változások mennek végbe Európában és közvetlenül Magyarország szomszédságában. Miért? Egyszerűen azért, mert azokkal a gondokkal, amivel mi is találkozni fogunk, azok a másoknál, főleg szomszédainknál is jelentkezni fognak. Ki kell emelni, hogy Magyarország problémái, amelyek polgárháborús helyzetet idéznek elő, azok nemcsak hazánk problémái. Ez egy ok-okozati összefüggés gyümölcse lesz. 
Európa összeomlása
Ha le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, akkor elég visszatekinteni a történelemben. Az európai kultúra és a kereszténység is a Római Birodalomhoz köthető. Ki kell emelni azt, hogy Európában csak nyugaton esett szét a rómaiak birodalma egykoron, míg keleten továbbra is tartotta magát a keleti térség a bizánci korszak végéig. 1453-ban tűnt el teljesen kelet, amikor a törökök elfoglalták Bizáncot, a későbbi Isztambult. De mi is történt? Egyszerűen a gazdaságilag jobban prosperáló kelet, ami lakosságát és annak homogenitását is megőrizte még évszázadokig, nem omlott össze. A nyugat másképpen cselekedett, amely a barbár népeket beengedte a határai közé és ettől remélt katonai és gazdasági előrelépést. Ezzel a kocka el volt vetve, és összeomlott a nyugat. Persze az elnéptelenedés, a gazdasági visszaesés iszonyú terhét viselő birodalomnak a kegyelemdöfést okozta a más kultúrájú népek tömeges beengedése.

Európa napjainkban pontosan itt áll, ennek a helyzetnek már nem a kapujában, hanem az udvarában van. A nyugat rövidesen össze fog omlani és az fog újra megismétlődni, ami már 1500 éve egyszer megtörtént. Most azonban a nyugati térség totálisan magával rántja Európa középső és déli tájait is. A keleti térség pedig a nagy túlélő lesz ebben a katasztrófatörténetben. 
Európa haláltusája 
Napjainkban egy vergődésnek vagyunk a tanúi. Egy halálos vergődésnek, amiről a médiák egy szót sem közölnek. Csak néhány könyv és néhány blog, ami erről ír, vagy mer írni.
Európa nyugati része fogja okozni a problémák egy részét. Nem részletezzük (majd későbbi cikkünkben fogjuk), hogy az európai térség a gazdasági, demográfiai, etnikai, vallási és erkölcsi haláltusáját vívja jelenleg, de vesztésre áll. Rossz válaszokat adnak mindenre, amivel szembekerülnek. Az EU létrehozása, működtetése és már magának a léte is azt mutatja, hogy a második világháború után rájöttek, hogy a gond óriási, de eszköz kell a kontinens megmentéséhez, amiből lassan, de kinőtt az EU. A nemzetek Európáját felborító integrációs összeesküvés a helyzetet a kilátástalan kategóriába taszította be. 
A demográfiai harc, avagy Nyugat harca az európai fehérekért 
Európa nyugati részén demográfiai visszaesés volt és van és nem lehet megállítani. A gyermekszám csökkenés és az elöregedés az alapját okozza Európa problémáinak. Ennek oka a család, a keresztény paraszti falusi család és a falusi, vidéki közösségek szétrombolása. A városi életmód és negatívumai, a szingli életforma térhódítása, a média negatív hatása meghozta a gyümölcsét. A gyermekek felnevelésének modern kori nehézségei mind a lejtőre taszították a nyugati térséget és sajnos ezek a folyamatok begyűrűztek Európa középső és déli területeire is.
A megoldás természetesen megvolt, de zsákutcának bizonyult a demográfiai válság leküzdésére. Évtizedekkel ezelőtt bevándorláshoz nyúltak a nyugati országok. A bevándorlók jöttek is, hiszen sokan örömmel hagyták ott arab világbeli életüket, vagy afrikai kunyhóikat. Az 50-es, 60-as 70-es években a bevándorlók jelentős része integrálódni akart a többségi társadalomba, míg a későbbiekben a bevándorlók, vagy a korábbi bevándorlók leszármazottai már nem követték ezt és egyre eltávolodott az európai, illetve az ázsiai és afrikai vonulat Európán belül. A gondok ezzel óriásiak lettek. Külön negyedekbe tömörültek az arabok és a feketék, de a legtöbb esetben a negyeden belüli negyedek is létrejöttek azáltal, hogy ki melyik törzsbe tartozott odahaza. Persze a bevándorlók rájöttek arra, hogy jól ki lehet használni az európai, főleg zsidók által támogatott liberalizmust. A segélyek és a nem dolgozás világa köszöntött be, valamint a bűnözésé. 
Magukkal hozták a bevándorlók a vallásukat is, főleg az iszlámot, aminek már komoly hatásai tapasztalhatóak. Több helyen megjelentek a radikális, fanatikus imámok, és ezzel az elzsidósodott európaiak elleni gyűlölet Európán belül. A fanatikusok már merényleteket is végrehajtottak, ami a jövőben egyre fokozódni fog. Megoldás erre a helyzetre nincs, hiszen a liberalizmus és a multikultúra legyűrte a nemzetállamokat. 
Franciaországi cigányokA bevándorlás kérdésére még egy nagy lapáttal tett a keleti cigányok beözönlése is.  
A nyugati államok rájöttek, hogy baj van. Ezeket kitenni nem tudják, de mivel sokkal több gyereket vállaltak és vállalnak a bevándorlók, mint az európaiak, ezért cselekedni kell. Mivel az őshonos európai nem szaporodik, akkor máshonnan kell hozni fehéreket, főleg Európából, abból a keresztény kultúrkörből, ahova a nyugati emberek valók. A gond fokozódott, hiszen elkezdődött az, aminek a végét nem látni, pontosabban elkezdődött Európa középső területeinek aljas kiüresítése annak érdekében, hogy a nyugati demográfiai vergődésben szenvedő államok még egy ideig elkerüljék az elkerülhetetlent, a demográfiai összeomlást és a kisebbségi létet saját hazájukban.  
London - zavargások, 2011
London - zavargások, 2011
Az EU hazugsága és új belépők népességének kiüresítése 
Az EU már megmutatta az elmúlt években, hogy mit akar. Persze sokan csak a külső mázt veszik észre, de az EU, pontosabban az azt vezető nagyhatalmú államok hátsó szándéka el van takarva. A céljuk az, hogy az újonnan belépő országok fiatalságát ellopják, és az újonnan felvetteket így gazdaságilag, s minden más értelemben padlóra küldjék. Mindenkit azzal hitegettek, hogy az EU-s pénzek majd gyorsan felrázzák a keleti gazdaságokat az EU-n belül, és minden szép lesz. Ennek ellenére más történt. Az európai nyugati térség rájött arra, hogy ha a keletnek nem ad megfelelő fizetéseket, nyomorban és az ide telepített üzemeiben pedig rabszolgaságban tartja éhbérért őket, akkor előbb vagy utóbb a fiatalság köreiben kivándorlást indít el a nagyobb bérrel kecsegtető nyugat felé. Magyarán egy irányított gazdasági száműzetésbe taszít milliókat. A fiatalok el is indultak, annyian, hogy egyes országok csak most jönnek rá, hogy mit jelent az EU. Óriási népességet veszített, és azon belül is fiatal népességet, Bulgária és Románia. A problémáik így óriásit nőttek, hiszen szisztematikus kiüresítési folyamat áldozatai. Magyarország a kivándorlási ráta középmezőnyébe került. Az EU-ban azonban ott ragad a fiatalok nagy része, ami a hazai gazdaságokra úgy hat, mintha atombombát dobnának rájuk. Persze ez az átkos folyamat mindenre negatívan hat, de leginkább a nemzetek elpusztítását szolgálja Európa közepén és déli részén. Természetesen az EU főleg zsidó vezetősége örömmel konstatálja az elért „eredményeket”. 
Cigánykérdés európai kettős mércéje 
És persze ezeknek a fiataloknak az országában pusztít a zsidó média és a Nyugat által terjesztett métely, a liberalizmus.
A cigányokkal szemben az EU nyugati része nem liberális. Pontosabban csak a saját hazájukban az, ahol nagyrészt szintén élősködő életmódot folytatnak, és erőszakosan viselkednek az egyelőre többségi társadalommal szemben. Az EU próbálja a mára több milliósra duzzadt semmirekellő bevándorló cigányokat visszatoloncolni oda, ahonnan jöttek. Ez azonban nehéz. A megoldást abban látja, hogy az eredeti élőhelyükön kell tartani őket. Hogyan?
Elsősorban pénzzel, magyarán pályázati pénzekkel és felzárkózási programokkal. Ezzel eléri, hogy ne az ő, hanem eredeti lakhelyük földjét pusztítsák, lopják, és gyilkolják a lakosait.
A másik módszere a jog. A liberális törvények védik a cigányokat, kisebbségvédelmi előírásokat fogalmaznak meg és ezt alapjogként lengetve az EU-s jogot rákényszerítik arra is, aki nem szeretné azt. Aljas módon miközben a dolgozni akaró tanult embereket kihúzzák az adott országból, addig a semmirekellő és élősködő cigányokat mindennel helyben támogatják.
És persze a média. Szinte minden országban a nyugatiak kaparintották meg a kereskedelmi, és az adott országban legjobban nézett adókat. A befolyásolásuk óriási a tömegek körében, hiszen a zsidókkal jól megszórt kereskedelmi tévékben reggeltől-estig a rasszizmusról és az európai értékekről beszélnek. A cigányokat mindenhol áldozatnak állítják be, míg a többségi társadalom rasszista és kirekesztő. A népszerű műsorokat is megszórják cigányokkal, sőt van, hogy műsorokat csinálnak csak nekik (lásd Győzike). Vagy más esetben előtérbe tolják őket egy műsorban (Való Világ, Big Brother), vagy egy zenés produkcióban kapnak domináns szerepet. 

Példának okáért, az országunkban annyira kedvelt zenés műsort is egy cigány nyerte meg egy határontúli magyar lány ellenében. Miért is? Mert itt sem a szavazat, hanem a szín számított. Így lehet egy népet lelkibeteggé tenni, és megtéveszteni egyszerre. A kamera előtt villogó cigányokkal pedig demonstrálhatják a zsidó médiamágnások, hogy itt nincs baj, csak mi vagyunk az elutasítók ezekkel szemben.
Európa pedig süllyed, a multikultura csődöt vallott, országok tűnnek el és mindent lassan beleng a polgárháború előszele. 
Folytatjuk… 
Jövőnk.info - Tényfeltáró Munkacsoport


Lesz-e Magyarországon polgárháború? Harmadik rész



|

Lesz-e Magyarországon polgárháború?
III. rész
A megszállás előzményei
A magyarországi zsidóság létszáma a hivatalos adatok szerint 80-200 ezer fő közé tehető és legnagyobb része Budapesten él. A valós létszám azonban ennél jóval nagyobb lehet, nem túlzó a félmilliós feltételezés. Ekkora létszámú, identitásukat keveredés esetén is megőrző, merőben eltérő szokásokkal és mentalitással rendelkező népcsoport jelenlétéről nem lehet nem tudomást venni. Annál inkább elgondolkodtatóbb a kérdés, hogy a zsidóság miért nem szerepel, miért nem szerepelhet a Magyarországon nyilvántartott kisebbségek között? Papíron 13 nemzetiségi kisebbséget tartanak nyilván, a tizennegyedik pedig érthetetlen okokból, mintha nem is létezne! Holott a 1,5 millió főre is (a hivatalos adatok szerint persze alig 200 ezerre) tehető cigányságot követően bizonyosan a zsidóság képezi a legjelentősebb létszámú, nem csupán nemzetiségi, de a cigányokhoz hasonlóan etnikai kisebbséget.
A zsidó származású emberek túlsúlyát bizonyos, sokszor stratégiai területeken pedig nem lehet nem észrevenni. Ezt az észrevételezést lehet sérelmezni, de tagadni nem. A gazdasági és politikai élet szereplői, kulcsfigurái, de a média agymosásán vegetáló társadalom mindennapjaiba befolyó közéleti szereplők között is szép számmal jelen vannak, sőt meghatározó súlyt képeznek. És meghatározzák az adott terület működését, hatásainak irányát is.
Ha az úgynevezett kiszsidók, boltocskázók, a társadalom tisztességes vagy kevésbé tisztességes részeihez tartozó köznapi zsidók viszonyait nem is vizsgáljuk a kulcspozíciókat elfoglaló, irányító szerepet betöltő zsidókhoz, utóbbiak szerepe hazánk sorsának alakításában kétségkívül tagadhatatlan és kérdéseket vet fel. A különböző amerikai és izraeli érdekkörökkel kapcsolatokat ápoló zsidó szervezetek, a nemzetközi zsidósággal együtt működő körök, a titkos szervezetek tagjai, és a kérdés elől tudatosan kibúvó, az országgyűlésben is jelen lévő kettős állampolgárok nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek!
A stratégiai pozíciók elfoglalása után jelenleg az ország kiüresítése és kijelenthetjük, módszeres népirtás zajlik! Az életkörülmények ellehetetlenítésével (megélhetés és előrelépés lehetetlensége, eladósítás, etnikai bűnözés elszabadítása és fedése) ifjúságunk külföldre kényszerítik (ahol szívesebben fogadják a demográfia európaiakkal való kiegyensúlyozását a más kontinensekről érkező bevándorlókkal szemben), az itt maradókat pedig felőrli a rabszolgasors és tizedeli az elszabaduló erőszak. Az ellenállást törvényileg letörik (egyenruhás bűnözés), miközben zsidó önvédelmi szervezetek alakulnak, és folyamatos a betelepülés.
Gazdaságilag, közvetett erőszakkal, és főként lelki-szellemi megtöréssel őrlik fel a lakosságot. Ez a receptje működik a nemzetirtásának, amit az elmúlt közel negyed évszázad már megmutatott. Lassú vergődésre ítéltek minket. Ha beavatkozás nem történik, az elindult folyamatok már különösebb erőfeszítés nélkül elvégzik a dolgukat, és gyakorlatilag bekövetkezik a nemzethalál. 50-100 év, és nincs többé magyarság!
Elég a demográfiai viszonyokat megvizsgálni, figyelembe véve a korfát is. Nem csupán a jelenlegi etnikai arányokat kell vizsgálni, mely a születési indexeket nézve már riasztó – de a helyzet még rosszabb! Amit ugyanis vizsgálni kell, az a szülőképes korban lévő nők arányszáma. A helyzet így még borúsabb. Különösen annak tudatában, hogy már ez az időintervallum is eltér az átlag cigány és az átlag magyar nők esetében. Ennek kifejtése egy másik írás témája, de el lehet gondolkodni! Innen a magyarság spontán kihalásra van ítélve – ha nem történik valami.
Simon Peresz izraeli államfő elszólása: "Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot." Nincs kertelés, nincs mellébeszélés: kell! Felvásároljuk, elvesszük, jövünk, ti meg mehettek!

Simon Perez 1943Simon Perez


Simon Peresz 1943-ban, amikor kecskepásztor akart lenni, és később, amikor hódító

A terrorista szónokol bejelenti hazánk zsidó gyarmat 

!!!!!!!!!!!!


A cél előbb vagy utóbb a fizikai megszállás lesz. A hitleri receptet követik. Hitler azt mondta, hogy Oroszország egy korhadt építmény, ahol csak be kell rúgni az ajtót, és összeomlik az egész. Tévedett, de azok, akik nem véletlenül kerültek szem elé akkor is, most felhasználják a gondolatait. Gazdasági értelemben korhasztják el az építményt, amit majd utána ténylegesen csak berúgni kell, vagy egy jó nagyot belelőni.
Csináltak már ilyet az USA-ban, de csak gazdasági és politikai, illetve média és oktatás terén hajtották végre a megszállást. A katonai megszállás felesleges volt. Egy olyan országot hoztak létre, ami óriási embertartalékokkal rendelkezik. A kultúrájukat - ami nincs - a médiával ők irányítják. A felsőoktatásukat teljesen megszállták, a bankrendszer és a politikai rendszer az övék. Minden, ami befolyásolni tudja az amerikai embereket, a kezükben van. Teljesen erkölcsileg lezüllesztett, valódi kultúrával nem rendelkező és a média által jól megvezetett tömeg. Ami azonban két dologra jó: fogyasztónak és ágyútölteléknek. Tehát a gazdasági lezüllesztés mellett a kulturális megsemmisítés is elsődleges cél.
Magyarországon a jelek szerint a megszállás előkészítése folyik. Amikor egyesek azt mondták a rendszerváltás nevű bohózat idején, hogy leszedték az országházról a vörös ötágú csillagot, és képletesen feltették a hatágú sárgát, az nem tévedett. A tankok kimentek, de bejöttek a bankok. A bankrendszer megszállása és az emberek szerződésekkel való totális megnyomorítása sem a rómaiak műve.
Egy nemzet lezüllesztése hosszú folyamat, ami esetünkben az utolsó stádiumban van. Hogyan lehet egy népet tönkre tenni a leghatásosabban? Egyszerűen lelkileg kell megtörni, befolyásolni nap mint nap, minden eszközzel.
A rendszerváltásig jól előkészítették a talajt, hogy befolyásolhassák és irányítsák a népet. Az 1944-45-ös ellenlökés után megszállták gyorsan újra a médiát. A színházakat hetek alatt foglalták vissza, a rádió és az újságírás hamar az övék lett. A kommunista-szocialista rendszerben ez csak fokozódott. Beférkőztek az induló tévébe, egymást tolták előre évtizedekig. Megszállták a főváros egész országra ható médiaközpontjait. Az emberek elé toltak olyan személyeket, akik véleményformálók vagy egész egyszerűen híresek lettek. Olyan szereplőket kreáltak, akik befolyásolni tudják a népet, a Kánaán felé vezető úton. Ő belőlük lettek a főmegmondók is, akikre a nép figyel és hallgat is. A rendszerváltás után jött el igazán az idejük. Az ekkor kialakuló új médiafelületek szintén a befolyásolás eszközeivé váltak - a profit mellett. Úgy hülyítették a népet, és hülyítik ma is, ahogyan akarják. A mindennapi sorozatokkal, show-műsorokkal, valóságshow-kal és a valódi híreket nélkülöző híradókkal. A műsorokból ömlik a tömény liberális propaganda. Minden show-ban fel kell bukkanni egy-két cigánynak, buzeránsnak. Mert ez a trend – ezt kell szeretni, emberek!
A fő problémákról pedig elterelik a figyelmet. A médiát kábítószernek használják, de az internet is jó eszköz. A népszerű közösségi oldalak szálai például a egyenesen az amerikai és izraeli titkosszolgálatokhoz futnak. Nem elég a kulturális szenny befogadása és az üres időtöltés, de önkéntes adatszolgáltatás zajlik!
És persze a politika is kézben van tartva. Minden pártot ők kreáltak. Mindegy, hogy narancs vagy szegfű, mindegyikben ott vannak. Némelyben nyílt érdekképviseletként, mint DK vagy LMP. Ők az ellenzék és a kormány is egyben. Persze innentől a választás is csak egy kutyakomédia.
Sok esetben ők hozzák létre a szélsőségeket is. Adatgyűjtés, figyelemelterelés, lekötés. A semmiből hirtelen előkerülnek, óriási médiavisszhangot kapnak, és senki nem tudja, honnan jöttek, hová tartanak?
Képesek magukat árpádsávba burkolva, turulokkal és nacionalizmussal elárasztani az országot, ha ez kell. Gyanús hátterű, zsidózó weblapok, szélsőségesnek kinevezett jobbközép pártok, ahol a keresztlevelekkel igencsak bajban vannak! Az ellenállásra képes hazafiak pedig megvezetve, ha ez nem megy, kitúrva, elhallgatva.

Szabó AlbertBácsfi Diana
Vona Gábor
Kik vagytok igazából?
Folytatjuk…
Jövőnk.info - Tényfeltáró Munkacsoport



Cionisták: „Megállítottuk a nem-zsidók bevándorlását Izraelbe”

|
A cionisták ünnepséget rendeztek annak apropóján, hogy szinte tökéletesen sikerült lezárni Izrael határait a nem zsidók előtt. Az ünnepségen elismerő okleveleket osztottak ki egymásnak. A rendezvényen részt vett Shimon Peres Izraeli elnök és Benjamin Netanyahu miniszterelnök is – az ő jeruzsálemi villájában gyűltek össze az ünneplők. Az ürügy az volt, hogy átadjanak három díjat olyan nőknek, akik ellenzik az emberkereskedelmet – mely bűntettről egyébként Izrael híres.
Netanyahu megragadta az alkalmat, hogy bejelentse: „az illegális bevádorlás problémája megoldódott.”
Az izraeli médiák tudósításai szerint az ünnepségen elhangzott, hogy az elmúlt hónapokban alig néhány tucat illegális bevándorlónak sikerült az országba bejutnia, és hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy véget vessen az illegális bevándorlásnak.
Netanyahu szerint az emberkereskedelem, kínzások, gyerekgyilkosságok mind az illegális bevándorlók számlájára írhatók, előtte nem volt ilyen jelenség. És mivel most már megállították az illegális munkások érkezését, ez a jelenség is meg fog szűnni.
Egy éve még több ezren érkeztek, és a számuk egyre csak nőtt. Megerősítettük a határainkat. Így a múlt hónapban már mindössze csak 40-en lépték át törvénytelenül a határt, de ők sem érték el a városainkat.”
Miközben Izraelbe leállították a nem zsidók bevándorlását, a cionisták minden más országban, különösen az Egyesült Államokban, a bevándorlás nagy pártfogói, szószólói, és a „nyitott határok” gondolat élharcosai.
A cionisták ezen égbekiáltóan álszent és kétszínű viselkedése már egyre többek előtt nyilvánvaló.
Mint ahogy az is, hogy mit szeretnének elérni. Egy olyan világot, ahol egyik népnek sincs joga hozzá, hogy megvédje és megőrizze az önazonosságát. Természetesen egyetlen nép, a zsidó kivételével.
- davidduke.com -
Fordította: Ligeti János – Jövőnk.info


Pétervár nem engedélyezi a zsidó kongresszust



|
A zsidó "Sochnut" ügynökség, mely szervezet a zsidók bevándorlásáért, valamint a diaszpóra és Izrael kapcsolataiért felelős, eláll kuratóriumának Szentpétervárra tervezett kongresszusától, mert nem kapta meg hozzá az orosz hatóságok engedélyét.

Ez derül ki az ügynökség sajtószolgálatának közleményéből.
Ez okból a szervezet vezetője, Natan Sharansky, egykori szovjet diszidens és volt izraeli miniszter, úgy döntött, hogy a február végére tervezett fórum helyszíne Jeruzsálem lesz.

"Két héttel ezelőtt közölték az ororsz hatóságok, hogy a Zsidó Ügynökség jogi státusza Oroszországban nem teszi lehetővé egy ilyenfajta nemzetközi kongresszus megrendezését. A nyitott jogi kérdéseket azonban nem lehet azonnal megoldani, ezért Sharansky úgy határozott, hogy a tervezett kongresszsut nem Szentpétervárott tartja meg.", olvasható a szervezet közleményében.

Sharansky hangsúlyozta, hogy a Zsidó Ügynökség továbbra is szorosan együtt fog dolgozni az orosz hatóságokkal.

A kuratórium évente három kongresszust tart. Ebből egyet Izrael területén kívül.

Az 1929-ben alapított szervezet egy nem állami és nem kommerciális nemzetközi zsidó szervezet, mely 58 országban aktív és Jeruzsálemben van a központja. Részt vesz a zsidó állam felépítésében, összefogja a zsidókat az egész világon és erősíti a szellemi és az anyagi kapcsolatokat Izraellel.
(Forrás: RIA Novosti)
Fordította: Németh Krisztián - Jövőnk.info

Bezzeg a gengszter váltotta Judapest engedélyezi a terrorista világtalálkozót, és a világ csak aszisztál a terroriszáknak . A nép a birka nép csak béget az egészhez, a helytartók úgy érzik kézben tartják az eseményeket, hol vannak azok a benzines palackok, Judapesten a judások tort ülnek a nemzet halálán, az egész egy nagy takony az Orbán csónakján, betagozódunk mi is a koncentrációs tábor lakóiként a halál osztagba, de azért a benzines palackért nyujtsd ki a kezed. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése