2016. február 15., hétfő

Munkálkodik a jobbik, és nem a hazát árulja
Munkálkodik a jobbik, és nem a hazát árulja


Mindent Izrael érdekében? - A Gyöngyösi-támadás háttereforrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück


Nem azon lepődöm meg, hogy létezik olyan ország, amely más ország leigázásában érdekelt. Az a furcsa, amikor az áldozat elfelejt tiltakozni, és nem emeli fel a szavát a gyarmatosítás ellen.
Nem azon lepődöm meg, hogy létezik olyan ország, amely más ország leigázásában érdekelt. Az a furcsa, amikor az áldozat elfelejt tiltakozni, és nem emeli fel a szavát a gyarmatosítás ellen. Márpedig az úgynevezett rendszerváltó elit elárulta a magyar nemzeti ügyet, hisz az ország feladásában közreműködik, az országhódítók keze alá játszik” – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője budapesti lakossági fórumán.
Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek le kell mondaniuk külföldi állampolgárságukról. Forrás: MTI 2013. 01.27.” – ezt olvashatták a Testnevelési Főiskola aulájában kifeszített molinón azok, akik kíváncsiak voltak az igazságra, vagyis hogy miért támadták a Jobbikot illetve Gyöngyösit országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó kijelentése miatt. A tömött sorokban ülő érdeklődők a Jobbik külpolitikájáról hallgathattak előadást, külön összpontosítva a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára a lakossági fórumon.
Miután a házigazda, Szilágyi György budapesti elnök megnyitotta a rendezvényt, a szimpatinzások egyperces néma csönddel emlékeztek az elhunyt Dr. Hegedűs Loránt püspökre, majd közösen elénekelték a himnuszt.
Ha már a médiából kiszorítják a Jobbikot
A résztvevők megtudhatták, hogy a Jobbik részben kényszerből választotta azt az eszközt, hogy az ókori agorát megidéző lakossági fórumon beszéljenek a kérdésről, hiszen míg a mára már nem is létező LMP a közmédiában 15-16 százalékos teret kap az országos médiában, addig a közel 20 százalékos nemzeti radikális párt csupán 1-2 százalékosat. Az országos média célja viszont, hogy félrevezessék a magyar állampolgárokat és meggátolják, hogy nemzeti sorkérdéseinkről beszéljünk. Márpedig a kettős állampolgárság okozta nemzetközi kockázatok egy ilyen téma.
Gyöngyösi Márton szólt arról is, hogy beszéde után olyan emberek keresték meg a tengerentúlról, akik 56-ot követően vagy a II. világháború utáni emigrációs hullámban kényszerültek hazánk elhagyására. Legtöbbjük támogatásáról biztosította a politikust, hiszen úgy vélik, a kettős állampolgárság ténye és a kettős indentitás végett két ország iránt is fennáll a lojalitás, mivel két ország előtt tették le az állampolgársági esküt. Márpedig előállhat olyan helyzet, amely során választani kell ezen két ország között.
Vezércikk-sorozat és kishír: tudnak súlyozni
Ráadásul az izraeli és az amerikai nagykövet, akik december közepén nagymértékben átlépve saját hatáskörüket a Jobbikot pocskondiázták Gyöngyösi kijelentése miatt, saját törvényeikkel sincsenek tisztában. Izraelben ugyanis a Knesszet tiltja, hogy kettős állampolgárok képviselők legyenek. Míg magát nemzeti lapként ünneplő Magyar Nemzet három vezércikkben protestált és őrjöngött a Jobbik fasizmusa és nácizmusa miatt, addig arról, hogy a zsidó államban hét képviselőnek kellett lemondani külföldi állampolgárságáról, mielőtt letették az esküt az izraeli parlamentben, egy nyúlfarknyi hírben számoltak be, igaz, a címlapon, tehát némileg korrigálta a lap az álláspontját. Az Egyesült Államokban viszont nem csak állampolgárság, hanem etnikum, vallási hovatartozás szerint listázzák a kongresszusi képviselőket, szenátorokat.
Gyöngyösi előadást tart
Gyöngyösi Márton előadást tart a TF-en

Jön a gondolatrendőrség
Ezt követően a Jobbik politikusa felidézte, milyen elképesztő sajtóhadjárat indult ellene és a párt ellen. Mint mondta, azt hitte, hogy mindennek a csúcspontja december 2-a volt, amikor is a Kossuth téren a parlament előtt Együtt Jeruzsálemért jelszóval Ungváry Tamás felhívására 27 civil szervezet tartott össznépi tömörülést. Mint mondta, szomorú, hogy a rendszerváltás időszakában egyetlen egy olyan sorskérdést sem tartottak annyira fontosnak, amely kapcsán ilyen összefogást rendeztek volna. A tragikomédiába fulladó eseménysorozat némelyik epizódja azonban véresen komoly. Ide tartozik, hogy az adventi időszak közepén a költségvetés elfogadása előtti utolsó pillanatokban „elintézte” a kormány, hogy a holokauszt túlélők bérkompenzációját 50 százalékkal megemeljék egy olyan időszakban, amikor mindenhonnan elvonnak.
Már tudjuk azt is, hogy idén májusban a kormánynak köszönhetően a zsidó világkongresszus kihelyezett ülését tartják majd Budapesten. Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője hajmeresztő állítást fogalmazott meg egy beszédében: szerinte a magyar nemzeti identitás részévé kell tenni a holokausztra való emlékezést és a feledést törvényben kell tiltani! Gyöngyösi – akin látszott, hogy még mindig nem tud napirendre térni az elképesztő mondat fölött – azt mondta: kíváncsian várja, milyen eszközökkel fogják ellenőrizni mindezt.
Szerinte az már a tragikomédia határát súrolja, hogy neves közreműködőkkel olyan rövidfilmet alkottak meg, amely nem a valóságra építve mutatja be Rosenberg Dani „szívet kettéhasító” történetét abból a célból, hogy a gyerekeket már fiatal korban bűntudattal szembesítsék, a kisfilm ugyanis az iskolai tananyag része lehet. „A lázár jánosi nyilatkozatból kiindulva én komolyan venném az ígérgetést” – festette fel a sötét jövő képét Gyöngyösi.
Támadások nemzetközi szintéren is
A nemzetközi vizekre evezve szólt Fiamma Nirenstein olasz politikusnő támadásáról is, amely során Gaudi-Nagy Tamást próbálta kirekeszteni az Európa Tanácsból, sikertelenül. Nirenstein Rómáig futott, és elérte, hogy az ottani polgármester egy „hatalmas akció” keretében tiltakozzon a tomboló fasizmus és a Jobbik-jelenség ellen. A látványtechnikailag zseniális mutatvány során a római kolosszeum világítását, amely továbbra is teljes pompában tündökölt a teliholdnak köszönhetően. Az olasz polgármesterre és pártjára utalva éreztette annak a "báját", hogy a posztfasizmus jeles képviselői rettegnek és nem tudnak aludni a Jobbik által képviselt "náci eszméktől".
Ha terrorállam, akkor veszély
Hogy miért éppen a magyar-izraeli kettős állampolgárságra irányítja a Jobbik a figyelmét? Izrael egy olyan terrorállam, amely a Közel-Keleten fennállása óta a nemzetközi joggal szembemenve nyomja el a palesztinokat. Miközben a térség egyetlen demokráciájaként ünnepli magát, addig rasszista alapon működik, és faji alapokra sanyargatja az őshonos palesztin népet. Ciszjordániában illegális zsidó telepeket hoznak létre, amelyeket maguk az izraeliek is megszállt területeknek neveznek. Mint mondta, Gáza a világ legnagyobb szabadtéri koncentrációs tábora, amelyet blokád véd, így például gyógyszer- és élelmiszerszállítmányok és az újraépítésre szolgáló építőanyagok sem juthatnak be. A támadások során pedig a nemzetközi joggal szembemenően tiltott fegyvert, foszforbombát vetettek be. Márpedig terrorizmusról akkor szoktunk beszélni, ha valaki a nemzetközi joggal szembemegy.
Gyorsan eltűntették az Eurobarometer európai uniós közvélemény-kutató cég felmérését is, amelyből kiderült, hogy a tagállamok állampolgárainak többsége (59 százalék) a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatként Izraelt nevezte meg, közvetlenül utána pedig az USA-t. A lista alján pedig az az Irán szerepel, amely miatt minden nap rettegnünk kell mint a világbékére veszélyt jelentő ország.
Peresz elszólása után síri csend - mind a mai napig
Nekünk magyaroknak pedig különösen nemzetbiztonsági kockázattal kell számolnunk Simon Peresz 2007-es elszólása után - amelyet egy izraeli héber napilap idézett először -, miszerint Magyarország felvásárlására tett javaslatot.
A kijelentést hazánkban síri csend követte, egyedül a Jobbik emelte fel a szavát és követelte, hogy Izrael kérjen bocsánatot, illetve hogy adjanak magyarázatot. Egy hazánkban tartózkodó izraeli képviselőnek neki is szegezték a kérdést Gyöngyösi és Gaudi-Nagy, amire szóban nem kaptak választ, csak egy későbbi levélben, mégpedig azt, hogy a Jobbik semmi mást nem akar, csak Izraelen fogást keresni és a fantasztikusan gyümölcsöző kapcsolatrendszert Izrael és Magyarország között aláásni.
Az irtózatosan nagy hallgatásból arra lehet következtetni, hogy lelepleződött a hatalmi ármánykodás és az országhódító szándék, illetve az itteni politikai elit asszisztálása mindehhez. „Nem azon lepődöm meg, hogy léteznek olyan országok, amelyek más országok leigázásában érdekeltek. Az a furcsa, amikor az áldozat elfelejt tiltakozni, és nem emeli fel a szavát a gyarmatosítás ellen. A „rendszerváltó elit” teljesen alkalmatlan, hiszen elárulta a magyar nemzeti ügyet, az ország feladásában közreműködik és az országhódítók keze alá játszik.
Sukorói telekcsere: izraeli konkurensek harca
A sukorói telekcsere kapcsán – amely során Joav Blum izraeli üzletember egy semmit nem érő pilisi telket cserélt el a nemzeti vagyont képező Velencei-tó északi részén lévő területre, hogy ott kaszinóberuházásba kezdjen – megnyugodhatnánk, hogy minden rendben van, hisz a gaztetteket felderítik, megtörtént a lelepleződés. A legnagyobb botrány azonban, hogy mindezt miképp tudtuk meg: nem a nemzetbiztonság vagy a rendőrség tárta az ügyet fel, hanem a konkurense dobta fel Blumot, aki a Hajógyári-szigeten épülő Álomsziget névre hallgató kaszinóberuházás képviselője.
Az a kérdés, ki áll be a nemzeti ügy mögé
A Jobbik poltikusa végezetül arról a megdöbbentő telefonhívásról beszélt, amely során egy anticionista zsidó felekezet, a Naturei Karta képviselői jelentkeztek be, hogy tárgyalnának a Jobbik képviselőivel, és egyezetnének Izrael állam cionista politikájáról. Ennek kapcsán elmondta, nem az a kérdés, hogy valaki zsidó származású-e, hanem hogy beáll-e a magyar nemzeti ügy mögé. A Jobbik ezt kéri a hazai zsidóságtól, és azt, hogy „együtt szálljunk szembe az országhódítókkal”, akik a nemzeti ügy előtt keresztbe fekszenek.
KZ
barikad.hu


Nemzetünket sértő intézkedés volt a magyar zászlók kitiltása - Vizsgálatot követel a Jobbik!forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück

A Jobbik értetlenül és mélységesen felháborodva áll a Szolnoki Olaj KK – Hapoel Holon nemzetközi kosárlabda mérkőzésen történtek előtt.
A Jobbik értetlenül és mélységesen felháborodva áll a  Szolnoki Olaj KK – Hapoel Holon nemzetközi kosárlabda mérkőzésen történtek előtt. A biztonságért felelős cég – indokolatlanul sok rendőrrel kiegészülve – nem engedte, hogy a hazai csapat szurkolói a mérkőzésre bevigyék a magyar zászlóikat. A jogosan feltett miértre azt a választ kapták, hogy az izraeli csapat biztonsági vezetőjének az volt a kérése, ne engedjék be a magyar zászlókat, ellenkező esetben az izraeli csapat nem lép pályára. A hűséges „magyar” alattvalók ezt még megtoldották azzal a döbbenetes döntéssel, hogy a szurkolói drapériákat sem engedték be, és a reklamáló szurkolókat a Fidesz által hozott törvényre hivatkozva a mérkőzésekről való kitiltással fenyegették.
A Jobbik felszólítja Szalay Ferenc polgármestert – aki a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke is –, valamint Pintér Sándor belügyminisztert, valljanak színt arról, hogy egy Szolnok város által támogatott csapatnál a magyar zászló miért nem lehet jelen a mérkőzésen. Továbbá vizsgálják ki, hogy a rendőröknek és a Védelem Holding Zrt. szolgálatban lévő biztonsági őreinek ki adott utasítást erre a förtelmes, a magyar nemzetet mélyen sértő és megalázó intézkedésre.
A polgármester úrnak azt javasoljuk, hogy a szurkolók felé – akik mindenhova elkísérik az általuk szeretett csapatot – egy bocsánatkérést préseljen ki magából!
Mindennek van határa. Magyarország a magyaroké!
Jobbik Sportkabinet


Február 22. - A bűncselekmény áldozatainak világnapjaforrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück


A szociális katasztrófa árnyékában egyre nehezebben oldódnak azok a feszültségek, melyek akár társadalmi robbanáshoz is vezethetnek. Fel lehet erre készülni egyáltalán?
Az Országgyűlés 2005-ben alkotta meg a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló törvényt, amely 2006. január 1-jén lépett hatályba. A jogszabály lényege, hogy a Magyarország területén áldozattá vált személyeknek jár az ingyenes tájékoztatás arról, miként tudja érvényesíteni fizikai, társadalmi, anyagi kárainak enyhítését.
Évente átlagosan 220 ezer ember válik bűncselekmény sértettjévé, közvetlen környezetükben további csaknem félmillió ember szenved érzelmi megrázkódtatást és gyakran anyagi veszteséget is, közülük kerülnek ki azok, akik az állami áldozatsegítés keretében felkínált támogatásokat igénybe vehetik. A Legfőbb Ügyészség adatai szerint 2012-ben az ismertté vált bűncselekmények száma 2011-hez képest 451 371-ről 472 236-ra nőtt, a személy elleni esetek száma 27 204 volt, országosan 100 ezer lakosra 4740 bűncselekmény jutott.
A Jobbik ezen a napon felívja a figyelmet azokra az honfitársainkra, akik ártatlanul, kiszolgáltatva haltak meg, váltak áldozattá: Szögi Lajos, Marian Cozma, Bándy Kata, Szita Bence, a brutálisan meggyilkolt védtelen, idős emberek, a kideríthetetlen okból elkövetett családirtások áldozatai, melyekben tragikus körülmények között gyermekek is elhaláloztak.
A szociális katasztrófa árnyékában egyre nehezebben oldódnak azok a feszültségek, melyek akár társadalmi robbanáshoz is vezethetnek. Fel lehet erre készülni egyáltalán? A társadalom felelőssége túlmutat azon a helyzeten, amit nem sikerül kezelni az események visszavonhatatlan bekövetkeztéig.
Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője


Szijjártóból nem lesz jólét


mint a kutyából sem lesz szalonna , de a zsebeit jól tele rakják a kis állami gondozottnak , és a te kölyköd meg odahaza éhezik !!!!, míg te azon rágódsz , hogy mikor dobnak ki a lakásodból , mert kell a lakás a betelepülő cionistáknak , kiknek a lakóparkjait ingyen húztátok fel , mert nem fizette ki a munkát és az anyagot sem !!!! Talán bizony a migránsokat oda lehetne betelepíteni a ki nem fizetett munka fejében a vállalkozók ezt felajánlhatnák a népvándorlás azon álldozatainak , akik hazánkba rekednek !!!
És ez egy igazán jó goj húzás lenne , nem zsarolnának ki több zsinagógát , mert a jobb oldali bibsik eddig kiharcolták nekik . 
jó volna , ha már beütne a cionista vész , felpezsdülne az élet , ha nem lenne anyi rablógyilkos zsidó cionista a Duna tájékán !!!!


forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück


Kijelenthetjük, hogy a külföldi tőkére alapozott gazdasági és jóléti növekedés illúziójának egyszer s mindenkorra vége szakadt - jelentette ki sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
Kijelenthetjük, hogy a külföldi tőkére alapozott gazdasági és jóléti növekedés illúziójának egyszer s mindenkorra vége szakadt - jelentette ki sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
A politikus szerint Magyarország az EurópaiUnión belül nyilvánvalóan egy bérmunkás szerepkörre van korlátozva, a közelmúlt eseményei pedig világosan mutatják, hogy országunkra ebben a szerepkörben csak elszegényedés, lecsúszás, dekadencia vár. Volner emlékeztetett rá: hazánk nemrégiben még fővállalkozói tevékenységet végzett több iparágban is; buszokat, hajókat, vonatokat, orvosi műszereket, híradástechnikai eszközöket gyártottak itt. Ezeket magyar mérnökök tervezték, magyar szakmunkások gyártották és megvolt a felvevőpiacunk is.
A képviselő szerint az EU berendezkedéséből adódóan jelenleg csak beszállítói szerepkör jut nekünk, ebben viszont egyszerűen nincs annyi pénz, ami az állam normális működéséhez szükséges lenne. Ebből következően Magyarországon nincs elegendő pénz, a gazdaság nem képes eleget termelni, ezért sürgősen változásokra van szükség.
Volner rámutatott: az EU-s kohéziós pénzeknek mindössze 15,4%-át fordították versenyképesség javítására, ráadásul az unión belül előfordulhatott az az abszurd helyzet, hogy egy olyan szegény állam, mint Magyarország költségvetési erőforrásaival támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, az Audit, a Mercedest és jónéhány egyéb vállalatot.
A Jobbik politikusa szerint az erőforrásokat a magyar gazdaság megerősítésére, a hazai termelőkapacitás újraépítésére, a piacok visszaszerzésére kellene fordítani. A párt ezért kezdeményezi, hogy a keleti fordulat ne csak szavak szintjén valósuljon meg az Orbán-kormány politikájában. Fontos lenne ugyanis keleti piacaink visszaszerzése
,ehhez szükség lenne arra is, hogy a magyar és a keleti országok vállalatai vegyes vállalati együttműködést kössenek.
Volner János szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy ott, ahol a magyar termékeket már korábban megismerték és megszerették, vissza tudjuk szerezni a piacokat.
 Ha a kormány erre nem lesz hajlandó, és Szijjártó Pétert küldi mindenhova, abból nyilvánvalóan nem lesz üzlet, jólét és felemelkedés sem 
- zárta gondolatait a képviselő.
alfahir.hu
Orbán nem kínál megoldást az emberek napi gondjairaforrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück


Orbán Viktor mai évértékelő beszéde nem áll a valóság talaján, a Fidesz nem képes megoldást kínálni a magyar emberek mindennapi problémáira.
Orbán Viktor mai évértékelő beszéde nem áll a valóság talaján, a Fidesz nem képes megoldást kínálni a magyar emberek mindennapi problémáira.
Magyarország nem teljesít jobban, mint eddig, Orbán Viktor kormányának nem sikerült a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok teljesítményét felülmúlnia. Az ígéretek beláthatatlanul hosszú távra szólnak, ám az emberek nem tudják, mi lesz velük a holnapi napon.
Orbán Viktor nem beszélt a munkahelyteremtésről, nem tudjuk, hol van a beígért 1 millió új munkahely legalább töredéke. Nem esett szó a közbiztonság tragikus állapotáról sem, a rendőrség állományának újoncokkal történő feltöltése nemhogy két hét, de két és fél év alatt sem teremtett rendet az országban. A miniszterelnök nem adott számot az elszámoltatás ígéretéről sem, a nemzeti vagyont kiárusítók közül senki nem nyerte el méltó büntetését.
A gazdaság és a munkahelyteremtés beindítására, a közrend megvalósítására, a nemzeti kultúra felvirágoztatására, az országot tömegével elhagyó magyar emberek itthoni boldogulására és az elszámoltatásra csak a Jobbiknak van programja.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke


Fejlesztéspolitikai kabinetet állít fel a Jobbikforrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück


Milyen elképzelései vannak a Jobbiknak hazánk jövőjével kapcsolatban – erre is választ kaphatunk majd a párt új, fejlesztéspolitikai kabinetjének munkájából. Beszélgetés Volner Jánossal, a kabinet elnökével.
Milyen elképzelései vannak a Jobbiknak hazánk jövőjével kapcsolatban – erre is választ kaphatunk majd a párt új, fejlesztéspolitikai kabinetjének munkájából. Beszélgetés Volner Jánossal, a kabinet elnökével.
Régen beszélgettünk már... Mit csinál mostanában, min dolgozik?

A legtöbb munkát a frakcióvezetés adja. Tavaly Vona Gábor felkérésére általános frakcióvezető-helyettes lettem, így a frakció 45 képviselőjének és 38 alkalmazottjának szakmai munkája, adminisztratív ügyei adják a legtöbb feladatot. Emellett az országos elnökségben is fontos munka zajlik, építjük a pártot és annak háttérintézményeit, készítjük a 2014-es választási programot és persze szakpolitikusként is helyt kell állni.

Nemrég a Jobbik elnöksége felállította a Fejlesztéspolitikai Kabinetet, amelynek Ön lett a vezetője. Miért volt szükség az új kabinetre és milyen szakterületek tartoznak hozzá?
Elsősorban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által lefedett szakterületek tartoznak ide, ezekre kell a Jobbik kormányra kerülése esetén szakmailag kidolgozott megoldásokat nyújtanunk. Stratégiát kell alkotni a hazai és uniós források elosztására, a források felhasználását pedig ellenőrizni szükséges formai és célszerűségi szempontból egyaránt. Működtetni, sőt, lehetőség szerint gyarapítani kell az állami vagyont, egyes nagy tőkeigényű fejlesztési területeken új, állami vállalatokat kell létrehozni és működtetni. Korrupciómentessé kell tenni közbeszerzési rendszert, valamint megküzdeni azokkal az erős gazdasági érdekérvényesítő képességű csoportokkal, akik ebben ellenérdekeltek. Konkrét, ágazati programokat kell kidolgozni a célszerű és költséghatékony fejlesztéspolitika érdekében. Sok minden tartozik ide: infrastrukturális és egyéb beruházások kidolgozása a közlekedés, az energetika, a turisztika, az infokommunikáció területén. Az ágazati stratégiák kidolgozásában együttműködünk a különböző szakmai kabinetekkel és összehangoljuk ezek elképzeléseit, valamint a gyakorlatba átültethetővé tesszük a fejlesztéspolitikai törekvéseket. Vona Gábor egy olyan ágazatok közti kabinet megalakítására kért fel, amely együttműködik a többi kabinettel, becsatornázza a versenyszférában felhalmozott szakértelmet és az eddigieknél hangsúlyosabban jeleníti meg a Jobbik fejlesztéspolitikai elképzeléseit. Mindenkinek fontos tudnia, milyen elképzeléseink vannak Magyarország jövőjével kapcsolatban, mit szeretnénk megváltoztatni, fejleszteni. Nem véletlen, hogy a most készülő, 2014-es választási programunk gerincét hét nagy gazdaságfejlesztési terv adja.
Jól értettem, hogy új, állami vállalatokban gondolkodnak?
Igen. A stratégiai ágazatokban fontos lenne a nagyobb állami szerepvállalás, a közműcégek jellemzően Nyugat-Európában is állami, önkormányzati tulajdonban vannak. De vannak olyan nagy fejlesztési projektek is, amelyeket érdemesebb volna állami vállalatokkal végrehajtani. A terveink szerint megépülő dunai vízerőművektől, az állami földeken végrehajtandó erdősítési programokon keresztül a nagyobb út- és vasútépítésekig több területen is meg kell fontolni állami vállalatok létrehozását. Ahhoz, hogy egy ilyen vállalat sikeresen működhessen, figyelembe kell venni a piaci alapon működő cégek főbb indikátorait, élnünk kell a modern vállalatirányítás eszközeivel, a projektek végrehajtását pedig a politikaközeli kiskirályok érdekérvényesítése helyett a projektmenedzsment eszköztárának szélesebb körű alkalmazásával kell biztosítani. Hiszek benne, hogy az állam egyszerre lehet hagyományőrző és modern, szociálisan érzékeny és versenyképes. Nem könnyű feladat persze megtalálni az ideális arányokat, de korántsem lehetetlen.

Fontos kérdés: kikkel és hogyan képzeli el a Jobbik a jövőt? Sokan úgy gondolják, hogy a Jobbik ellenséges viszonyban áll a multikkal...

Ez egy erősen leegyszerűsítő kép, ami árnyalni szükséges. A Jobbik magatartását minden esetben a nemzeti érdek határozza meg.

Ezek szerint vannak jó multik és rossz multik?

Gazdaságpolitikusként nem az a feladatom, hogy egyes vállalatok felett erkölcsi értékítéletet mondjak. Szakpolitikusként azt kell megvizsgálnom, hogy az adott multi tevékenysége szolgálja-e Magyarország érdekeit, vagy sem. Például egy Magyarországon munkahelyeket teremtő, a költségvetés nettó befizetőjeként működő, az ipari kultúrát emelő, a környezetet nem károsító multi nyilvánvalóan hasznára válik az országnak, így ezekkel a vállalatokkal a kölcsönös előnyök mentén érdemes együttműködnünk, mert ezt diktálja a nemzeti érdek. Ha azonban egy vállalat tevékenysége nem szolgálja a nemzeti érdekeket - vannak ilyenek is - akkor tenni kell ellene.

Ebből adódik a kérdés: tőkeellenes párt-e a Jobbik?

E kérdésben is az határozza meg a magatartásunkat, hogy az adott befektető tevékenysége szolgálja-e a magyar nemzeti érdeket, vagy sem. A Jobbik nem kommunista párt, éppen ezért a tőkeellenességet természetesen elutasítja. Ne felejtsük el: a magyar kis- és középvállalkozók is tőkebefektetők. A nemzeti érdeket sérti, aki a vesztüket akarja. Mindenkinek meg kell értenie: tőkére szükségünk van, üres zsebbel, pénz nélkül nem lehet munkahelyeket, beruházásokat teremteni. Az állam feladata, hogy a tőke tevékenységéhez olyan keretrendszert hozzon létre, amely mindkét fél számára előnyökkel jár.

Ön szerint mennyire volt sikeres a kormány ennek megteremtésében?

A kudarc egyértelmű, a gazdaság már most is válságban van és mivel a magyar gazdaság beruházásvezérelt, a sokéves mélyponton levő beruházási rátánk miatt azt is borítékolhatjuk, hogy a következő években sem várható javulás. A folyamatos adóváltozások, a sokszor érthetetlen és szinte mindig kiszámíthatatlan gazdaságpolitikai intézkedések miatt olyan üzleti környezet jött létre, ahova sem a magyarok, sem a külföldiek nem akarnak befektetni. Ennek pedig romló kilátásokkal és mélyülő szociális válsággal fizetjük meg a következményeit.

Mit hibázott el a kabinet és ebből milyen tanulságokat von le a Jobbik?
Rengeteg a hiba, ezért csak néhányat emelnék ki közülük. Először is a Fidesz felkészületlenül, kidolgozott szakmai programok nélkül nyerte meg a választást és hosszú ideig nem is tudott mit kezdeni az ölébe hullott hatalommal. Mi nem követjük el ezt a hibát, már most teljes sebességgel haladunk az ágazati programjaink kidolgozásával, ezeket szakmai konferenciákon rövidesen el is kezdjük bemutatni. A kormány egyik fő hibájának a pökhendi, szakmai érvekre immunis, autoriter vezetési stílust tartom. Rengeteg olyan visszajelzés érkezik hozzánk, melyek szerint a kormányzat részéről nincs semmiféle szakmai konzultáció, aztán persze csodálkoznak, hogy a kétharmados szavazógépezet által az országgyűlésen kritikátlanul átnyomott, selejtes törvényeket több lépésben módosítani kell. Mi minden esetben leülünk a hozzánk forduló szakmai szervezetekkel, meghallgatjuk a véleményüket és becsatornázzuk a tőlük érkező, nemzeti érdekeket szolgáló javaslatokat. Szerényen tudomásul kell vennie minden politikusnak: attól, hogy valaki a hatalomban ül, nem fog jobban érteni egy adott szakterülethez, mint azok a szakmájukat professzionális szinten űző emberek, akik évtizedeken át az adott területen dolgoztak. Részben az előbbiekből fakad a kormány másik nagy hibája is, az, hogy mindent a saját hatalma bebetonozásának akar alárendelni. A 2010-es választási kampányban már felbukkant az óriásplakátokon a “Csak a Fidesz!” jelszó, mely a későbbi intézkedésekre is rányomta a bélyegét. Nemzetközi színtéren nem elsősorban nagy, nemzeti sorskérdésekben, hanem csupa olyan ügyben konfrontálódtunk, amely a kormánynak volt fontos: elfogadtatni a fideszes pártkatonákat kulcspozíciókba juttató médiatörvényt, keresztülvinni fideszes országgyűlési képviselők az Alkotmánybíróságba történő kinevezését, fideszes országgyűlési képviselővel elfoglalni a kormányzatot ellenőrző az Állami Számvevőszéket, vezető fideszes politikus feleségét kinevezni az Országos Bírósági Hivatal élére és még sokáig folytathatnám. Az országot azért érte tetemes kár, hogy a Fidesz ezekkel a kinevezésekkel bebetonozhassa hatalmát. A Jobbiknál a “Csak a Fidesz!” jelszó helyett a “Csak a Nemzet!” határozza meg a cselekedeteinket.
KZ
alfahir.hu
Börtönbe a magánnyugdíjpénztárak fehérgalléros bűnözőivel!forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom - Országos hírek szerző: Viktória Glück

.
Élénk sajtóvisszhangot váltott ki a Navracsics Tibor számára feltett írásbeli kérdésem, melyben a magánnyugdíjpénztárak elszámoltatásával kapcsolatban érdeklődtem. A miniszter válaszából kiderült, hogy az öt részletesen ellenőrzött magánnyugdíjpénztár közül hármat, az Aegont, az AXA-t és az Erstét érintően összesen kilenc tényállás miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, ebből nyolc hűtlen kezelés, egy pedig sikkasztás alapos gyanúja miatt történt.
Mivel a miniszteri válaszból az is kiderül, hogy a vélelmezett kár együttesen meghaladja az ötmilliárd forintot, a Jobbik indokoltnak látná, ha a büntetőeljárás által érintett fehérgalléros bűnözőket a szökés és elrejtőzés megakadályozása érdekében a nyomozóhatóságok előzetes letartóztatásba helyeznék. A Jobbik nem akarja ismét azt látni, hogy a Fidesz-kormány lagymatag, érdemi eredményekkel nem járó, jórészt politikai PR-akciókban kimerülő „elszámoltatási” tevékenysége ismét azzal végződik, hogy a felelősöket futni hagyják. A Jobbik olyan országot szeretne, ahol a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, és ahol az igazságszolgáltatás elrettentő erejű büntetésekkel sújtja a bűnözőket.
Volner János frakcióvezető-helyettes


Aranytalicska-díjat adott Simicska Lajosnak az LMPAranytalicska díjat adományozott az LMP Simicska Lajosnak, annak alkalmából, hogy a Fidesz gazdasági háttérembereként ismert vállalkozó Mészáros Lőrinccel, (aki Felcsút polgármestere, egyben a Puskás Futball Akadémia elnöke) együtt végezheti a hulladéklerakók rekultivációját a Duna–Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás megbízásából. A Lehet Más a Politika emlékeztetett rá, Simicska Lajos 2010 óta több mint egymilliárd euró értékben talicskázott ki közpénzeket „konzorciumokban vagy csak a Közgéppel”. Alább teljes terjedelmében olvashatja az LMP Simicska Lajoshoz intézett nyílt levelet.
Kicsi ez az ország, összeérnek az oligarchák
Levél Simicska Lajosnak

Kedves Lajos,

elnézést a tegezésért, de valahogy úgy érzem, minden magyarhoz olyan közel állsz már, hogy ez talán belefér. Hiszen úton-útfélen, mindenhol te építed (adott esetben bontod) ezt az országot: utak, vasutak, hulladéklerakók, gátak, árvíztározók, energetika – minden iparágban ott vagy. 2010 óta több mint 1 milliárd euró értékben talicskáztál ki közpénzeket konzorciumokban vagy csak a Közgéppel. Közbeszerzéseken nyertél el olyan megbízásokat, amelyeket más nem képes elnyerni. Vannak esetek, amikor ötször is neki kell futni, hogy végre nyerni tudjatok – lásd. csongrádi Tisza gát –, és van az úgy, amikor más el sem indul. Vajon miért?

Az Aranytalicska-díjat azért alapította a Lehet Más a Politika, hogy ezeket az igazán komoly, elismerésre méltó teljesítményeket díjazza. Mi is örülünk, ahogyan Orbán Viktor, amikor a magyar embereknek munkát adó magyar vállalkozások nyernek. Még akkor is, ha a nyertest Strabagnak hívják, mint azt a tavalyi konzorciumi partneredet, amellyel beszálltál a hulladéklerakás bizniszbe.
MTI-fotó
Ertsey Katalin független országgyűlési képviselő, a Lehet Más a Politika tagja sajtótájékoztatót tart a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Magyar Hirdető Zrt. budapesti székhelye előtt, kezében az üzletembernek szánt LMP-s "Aranytalicska-díjjal és oklevéllel" 2013. február 22-én. A párt megfogalmazása szerint a díjat a "közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének" ítélték oda.

Az Aranytalicska-díjra hamarosan megnyitjuk a jelöléseket, el lehet küldeni több kategóriában is az LMP-nek, hogy a magyar emberek mondják meg, szerintük kik azok az oligarchák, amelyek a leginkább érdemesek a díjazásra, s hogy melyik helyi, önkormányzati, regionális vagy országos umbulda érdemes a jelölésre.

A mai napon átadott díj azonban különleges: amikor te, Lajos, a Közgéppel és Mészáros Lőrinc, a felcsúti földek elhíresült gazdája összefog, az bréking nyúz, és minden kategóriát túlszárnyaló különdíjas Aranytalicska siker. Elvégre kicsi ez az ország, összeérnek az oligarchák.

Mészáros Lőrinccel, Felcsút polgármesterével és a Puskás Futball Akadémia elnökével most együtt végezhetitek a hulladéklerakók rekultivációját a Duna-Vértes köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás megbízásából. Mészáros már korábban társult a Strabaggal, nem kezdő ő sem, saját állítása szerint „életében nem privatizált semmit, nem nyert semmiféle pályázatot, mindent a saját erejéből teremtett meg”, elég sikeresen, hiszen a Felcsút környéki és a Fejér megyei földekből elég szépen részesedett, több száz hektárt nyert el – míg a helyi gazdák semmit.

Természetesen minden törvényes és megfoghatatlan. Magyarországon ma már nem kell ahhoz szabályokat hajlítani, hogy ti tudjatok nyerni. Már úgy vannak azok hajlítva, hogy jó legyen. Kétharmaddal.
MTI-fotó
Heltai László, a Lehet Más a Politika szóvivője pártja "Aranytalicska-díjának" oklevelét ragasztja fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Magyar Hirdető Zrt. budapesti székhelyének postaládájára 2013. február 22-én.

Nos, ezért adom át ünnepélyesen neked vagy kézbesítési megbízottadnak az Aranytalicska-díjat.

Aki pedig hasonló disznóságot lát, azt kérem, hogy gyűjtse, írogassa, hamarosan további kategóriákban is indul a nevezés az Aranytalicska-díjért. Ha pedig valakit az érdekel, miként lehetne megtisztítani a korrupciótól az országot, az kövesse figyelemmel az LMP munkáját. Ma Magyarországon az a fajta korrupció, amikor egy érdekcsoport foglyul ejti az államot, és a közpénzeket magánzsebekbe szivattyúzza, minden korábbinál nagyobb. Ezt csak a közpénzek átlátható elköltésével, a titkolózás megszüntetésével, és a közbeszerzések átalakításával lehet megakadályozni.Budapest, 2013. február 22.Ertsey Katalin

az LMP országgyűlési képviselője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése