2016. február 9., kedd

A botnak van vége , meg a hazugságotoknak




A botnak van vége ,
meg a hazugságotoknak





Csillag
Ha az EU megszűnik, akkor Magyarországnak is vége van 

2016. 1. 26. VG.hu 

A magyar gazdaság önmagától 1-1,5 százalékos növekedésre képes - hangzott el a Világgazdaság 2016: Ez már a tartós növekedési pálya? című konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén, ahol korábbi gazdasági és pénzügyminiszterek fejtették ki véleményüket a magyar gazdaság kilátásai kapcsán. 

A magyar növekedés csak azért tartható fent egyelőre, mert az EU-pénzek áramlanak be, és ezek tartják fent a bővülést. Számítások szerint ami benne van a magyar gazdaságban, az 1 százalék körül mozog - mondta Kupa Mihály, az Antall-kormány pénzügyminisztere. A magyar növekedés azért lehetne tartós - de ez nem lesz így - mert 10-20 éve arra bazírozunk, hogy alulértékeljük a munkaerőnket. A szlovákok, a lengyelek magasabb béreket fizetnek, és már jönnek ránk a románok és a horvátok is. Ennek haszonélvezője a magyar állam és maga a tőkés, aki a befektetett pénzéért magasabb profitra tesz szert - fejtette ki Kupa, aki szerint sok hiátus van, amit ki kell majd javítani. 

Bod Péter Ákos, az Antall-kormány ipari és kereskedelmi minisztere arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt tíz évben évi 1-1,5 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, ami pontosan az uniós átlag. Jó évben verjük őket, rossz évben nem - tette hozzá. Nem az EU-átlag a fontos, hanem a visegrádi országok, akikhez képest gyengébben szereplünk. Bod Péter Ákos kiemelte: ha nagyon lemennek az olajárak, akkor a frissen szerzett barátaink egy része nagy bajba kerül. "Nem az orbáni átok éri el őket, és nem ezért buknak meg a kiválasztott barátaink, hanem azért, mert a régió sérülékeny" - mondta a közgazdász-professzor, utalva a keleti nyitás országaira. 


Kupa Mihály, Bod Péter Ákos, Csillag István és Chikán Attila, valamint Csabai Károly

2014 egy kakukktojás év volt - hívta fel a figyelmet Csillag István, a Medgyessy-kormány gazdasági és közlekedési minisztere. 2004-ben 4,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, ami jóval magasabb, mint a 2014-es 3,7. Tíz évvel ezelőtt akkor még 7 százalékos kiadási többletből 5 százalék növekedés volt, és ha most 8 százalék kiadási többletből 3,7 százalék növekedés, akkor tartós és folyamatos lecsúszásról beszélhetünk. Csillag utalt arra, hogy a koncessziós ügyek, a gazdálkodó szervezetek zsebébe való belenyúlás is rosszat tesz a gazdaságnak. 

Az EU-t azért hozták létre, hogy a békés politikai, gazdasági, társadalmi fejlődést szolgálja - mondta Csillag, aki úgy vélte, a hátsó gondolata ennek a nacionalizmustól és háborús veszélytől való felelem, most azonban erősödnek a "macsó" politikusok. Szerinte Magyarország addig létezik, amíg van Európai Unió, s ha megszűnik, akkor Magyarország sem lesz. 

Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint kevéssé van benne a magyar kultúrában a kapitalizmusra való fogékonyság. Nem állunk jól a termelékenység szempontjából, mert a magyar termelékenység az európai átlag fele. Amikor elmegy dolgozni majd este hazaér egy magyar ember, akkor fele annyit termelt meg, mint egy európai - mondta a közgazdász. Ez azonban nem azért van, mert rosszul dolgozunk, hanem azért, mert az intézményi struktúra nem felel meg azoknak a követelményeknek, amelyeket a modern piacgazdaság támaszt. 

A modern közgazdasági elméletek szerint a tartós növekedési pályához stabil, normateremtő intézményekre, a humán tőkébe való beruházásra, korrupciómentességre és versengő piacokra van szükség. "Ezek a feltételek nem teljesülnek" - mutatott rá. Az a rendszer, ami lenyomja a munka termelékenységét, tartósan negatív hatással van a növekedésre. A magyar gazdaság különböző mentőövekre szorul - elsősorban az EU-ra -, hogy növekedjen. "Ha előrehozzuk az EU-pénzek lehívását, az legalább annyira szolgálja a 2018-as választásokra való felkészülést, mint azt, hogy a növekedés nagyobb legyen." 

A kormány és a Magyar Nemzeti Bank élénkítőprogramjait sem díjazták. Csillag István szerint a lakástámogatás és a hitelezés felpörgetése eszközbuborékokat és értelmetlen túlkeresletet hoz létre. "Azt láthatjuk, hogyan verik szét a lakástakarékokat" - mondta. 

Bod Péter Ákos szerint a gazdasági teljesítményt nem a kormányzati politika határozza meg, hanem a termelési tényezők. "A kormány legfeljebb kicsit rontani tud a növekedésen" - mondta. A munka, a tőke, és az intézményi körülmények a fontosan. Kiemelte: a lakástámogatási program az elején mindig nagyon szép, a vége mindig keserves. "Előrehozza a növekedést, de majd az utódok kifizetik" - mutatott rá. 

A korábbi miniszterek azt sem tartották jónak, hogy a kormány 18 évről leszállította a tankötelezettségi korhatárt. A szegény családoknál a gyerekek 16 éves koruk után már mennek közmunkára - mondta Kupa Mihály, ami szerinte rontja az egy főre jutó GDP-t is. 


Ettől a videótól RETTEG A RENDSZER! 


Orosházi Ferencet el akarták hallgattatni, sikertelenül! 
Azért akarták börtönben látni, hogy ez a hír ki ne derüljön. 
A Zászlós Egyenes gerince példaértékű. 
 
Bizonyíték: A média hazudik! - Orosházi egyenes gerinccel az IGAZSÁGÉRT!
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=_vogvWwG-wU



Miért épülnek az arénák? 


Mindannyiunkban megvannak a törzsi ösztönök, ezért is megyünk el szavazni egy törzsfőnökre. Mivel az átlagember egyre jobban eltávolodott a saját sorsának alakításától, úgy döntöttek a szakemberek, hogy a hímeknek valahol ki kell engedniük a gőzt, cserébe, amiért tehetetlenek lettek az életben. Vannak törzsi csapatok, amikkel azonosulni lehet, akiknek a győzelméért szurkolni tudnak, miközben saját életükben nem jutnak sehová, hiszen teljesen elszigetelődtek, miután a szakértők elvettek tőlük mindennemű döntési lehetőséget az élet valamennyi területén. 



Szabadok kereskedelme


Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt előzeteseként csak annyit szeretnék mondani, hogy szabadkereskedelem csak ott valósul meg ahol az emberek szabadok . De mivel a mi népünk nem mondható szabadnak ez a szerződés így nem is jöhet létre . Hogy mit állítok ? Népünk a helytartóinkon kívül , és olajmaffiózók nélkül , valamint a nemzeti vagyonunk elrablói nélkül kamatrabszolgaként tengeti a nyomorúságos életét , van egy réteg olyan családok kiktől a lakásukat is elrabolták a ti harácsolós uzsora civilizációs módszereitekkel . Holnap felkészültök arra , hogy 7 aszályos esztendőt kap a térség , és a mezőgazdasági hitelek bedőlnek , és már dörzsölitek a markotokat , hogy ezek a fölfek is potom pénzért a tietek lesz , mert a tartozások kifizetésével a ti tulajdonotokba megy át a termőföld . A gazdák a családjaik , és akiknek munkát adtak eddig földönfutókká válnak , és irány a nagy világ, vagy éhen hall a család
hol ott csak a rabló zsidókat , olajmaffiózókat a Pintér bérgyilkosait kellett volna likvidálni , és a helyükre került magyar emberekkel ilyen mocskos szerződéseket nem lehetett volna elfogadtatni !!! Mocskos pribékek vagytok
állami gondozottak csak szégyellitek bevallani , és inkább azt mondjátok , hogy a szüleitek segített . Pedig a szerződések csuszópénzein nevelkedtetek , és ebből jutott lukszus villákra , kikötőkre , kurvákra , és az uram bátyám rendszer fenntartására is , és hogy a zsidóságot is halgatásra kötelezzétek , hát minden évben megzsarolnak egy kis kárpótlás kicsikarásáért , földárverezésekért , egy egy zsinagóga építéséért , a cigányok meg költségvetési keretből kapják a halgatás árát , majd mikor kiderül , hogy kilopták a kasszát , hát leváltjátok a cigány vezetőket , és kezdődik a vircsaft elölről . A konzumidióta választó polgár meg a fotelből szemléli , hogy , hogy folyik el az ő szabadsága az emberi joga az ő jövője , és a gyermekéről már nem is beszélek , mert ők már kamatrabszolgának születtek és olyanok , mint az Ukránok mire lélegzethez jutottak volna már a zsidók rabszolgái lettek . És ha úgy hozta a helyzet , hát mehettek háborúzni zsidó érdekért meghallhattak értük , szerveiket eltávolítva kibelezték őket , hogy könnyebb legyen a földnek az ő terhük hát bizony kibelezve is őket szolgálták . Már egyszer a Szalin éhhalálra itélte őket , de azt nem mondják , hogy ott is a zsidók hajtatták végre a zsidónak a parancsát , hát most újból éhhalálra lesztek ítélve , mert létre kell hozni az ősi zsidó birodalmat , és bizony az Ukrán népre nincs szükség . Na hogy vissza kanyarodjunk , hát a magyar népre sincs szükség , mert ez a rész is a zsidó birodalomrészévé lett tervezve és ti nem látjátok , hogy ezt a célt kell követnie e – félzsidó helytartórétegünknek , és hogy föld a nép megélhetési zálloga oda lesz kit érdekel , a lényeg , hogy ők kiszakítsák a megfelelő falatott . Ha azt mondom, hogy a politikai maffia jobb , és bal oldala tele liberális zsidókkal szinte követeli a hazaárulást , hogy még jobban megtollasodjon , és nincs itt semmiféle számonkérés , ezt csak azért hangsúlyozták , hogy eltereljék a figyelmedet , és az ügy elévülésére hivatkozva ejthessék a vádakat , de neked meg van az az esélyed , hogy személyesen bosszut álj rajtuk , vedd elő a kis benzines üvegedet , és égesd ki ezt a nemzettől idegen gócot családostól vagyonuktól megfosztva , hisz a tűz után csak egy két elüszkösödött gerenda maradt hirmondójukként

A bűn-a hazaárulás-betetőzése következik! 

2016-01-29 Bal-Rad 

Orbánék megvezették az embereket! - dokumentumfilm a TTIP-ről 
Coleen Bell amerikai nagykövet köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy támogatja a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt. 
"A Fidesz lebukott, hogy a transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) kapcsán, ismét átveri az embereket" - hívta fel a figyelmet csütörtökön sajtótájékoztatóján az ellenzéki képviselő Staudt Gábor. 

Az ellenzéki politikus arra is emlékeztet, hogy korábban a Fidesz több ízben is azt állította, hogy nem fogja elfogadni az egyezményt. Ennek érvényesítését a magyar nemzeti érdekek figyelembevételével fogják alkalmazni. 

"Ha viszont Coleen Bell máshogy tudja, akkor a magyar embereket ismét "sötétben tartják"- szögezte le a politikus. Nem tudni róla, hogy megváltozott volna a TTIP tartalma, vagy, hogy a tárgyalások más irányt vettek, mint eddig, így minden bizonnyal Orbánék álláspontja módosult" - teszi hozzá Staudt. 

Valójában a TTIP tárgyalásokat az Amerikai Egyesült Államokkal Brüsszel vezeti titokban. Staudt Gábor megfordult már néhány brüsszeli tárgyaláson TTIP kapcsán és az a benyomása, hogy az üggyel kapcsolatban a tárgyaló partnerek amerikai részről "vérprofik" az Európai Uniót pedig nemtörődöm "tutyimutyi" uniós bürokraták bonyolítják le, amelyek bármit aláírnak, amit az USA az orruk alá nyom! 

Ez eddig nem történt meg, de csak azért, mert néhány határozott nemzetállam ellenállt. 

Valós kimutatás, kutatás a TTIP valódi következményeiről nem áll rendelkezésre. Az egyezmény támogatói semmi mást nem tartanak számon, csak az "ex has" 1-1,5 %-os globális GDP növekedést, amely csupán egy jóslat. Az ellenzéki párt szerint pedig az ügy kapcsán egy mélyreható vizsgálatra lenne szükség. 

A megállapodás sok-sok elfogadhatatlan pontot tartalmaz! Ilyen például az ún. a tervben lévő vitarendezési mechanizmus, amely nagy cégeknek lehetőséget biztosít, hogy nemzeti jogszabályok fölé helyezzék magukat. Mint például a magánkézen működő FED, noha ez nincs szoros összefüggésben a TTIP gyakorlatával. 

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a nemzetállamokba beékelődött multik, az adott állammal a vitás kérdéseket csak választott nemzetközi bíróságok elé vihetik. 
 
Petrodollár a GMO-s búzánkba?

Fontos szemmel tartani az USA és az Európai Unió fogyasztóvédelmi és élelmiszerbiztonsági szabályok közti gyökeres különbségeket. 
Az USA-ban például a génmódosított élelmiszerek, vagy a gyógyszerek legális forgalmazása jelentősen felelőtlenebb, liberálisabb! A termékek fogyasztásának pedig hosszú távon óriási kockázata lehet az emberek egészségére és életére nézve. 

Álláspontok alsógatyák 
"Orbán Viktorban nem bízunk! Úgy válogatja álláspontját és szövetségeseit, mint más az alsóneműjét!" - szögezte le a képviselő. 
Orbán Viktor a kilencvenes években Soros ösztöndíjjal tanult külföldön. Jelenleg pedig az elsőszámú ellenségnek tartja az öreget. Ez rendjén is van, de ez a hála? 
A Fidesz képviselők, már korábban is támogatták az EP-ben a TTIP nemzetállamok polgárai (jelen esetben Magyarország) ellen való üzérkedést, holott otthon Magyarországon ennek ellenkezőjét harsogták! 
Az ellenzék szerint profi módon a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt kezelő Washington kíméletlenül képviseli önös társadalmi elit érdekeit! 
Magyar és európai érdekeket pedig nem képvisel senki. 
Az alábbi feliratos dokumentumfilmen megnézhetjük a TTIP ismérvét. 
Videó: https://youtu.be/uQg4jsdT944 
(hir.ma
Bal-Rad komm: Hogy is van ez hát nemmzetthess Döbrögi urunk? Hogy is van tartalmilag ez a "Megvédjük a magyarokat..."?! Közben meg...! 
Bizony MAGYAROK! Így van ez! Aki beleharap a kenyéradó Gazda kezébe, az csak NAGY SZOLGÁLAT FEJÉBEN MENTESÜLHET a büntetés alól! 
Hogy ez a szolgálat az ország maradékának a konculvetése?! A Gazda elé! 
Nem számít az a Legnagyobb Magyarnak! Ha még nyer is rajta?!-kimondottan jó üzlet! 
Döbrögi úgy vet bennünket (más hitbéli bűntársaival együtt) a Mohó Gazda elé, mint egy darab rongyott! Itt van vidd! CSAK ENGEM HAGYJ BÉKÉN! 
A BŰN-A HAZAÁRULÁS-BETETŐZÉSE KÖVETKEZIK! 


 (hirarena.com)
Karancsi Tibor rendőr századosként buktatta le a rendőrség és az ország legfőbb vezetése által védett olajmaffiát. A rendőrség és vezetői először megpróbálták hallgatásra bírni, hogy eltussolja az ügyet, miután pedig erre nem sikerült rávenni, Pintér Sándor mostani belügyminiszter és titkosszolgálati miniszter hangos vezényletével koncepciós úton a rendőri állományból eltávolították.


Interjú: Molnár F. Árpád

Executive producer: Domján Tibor
 
Karancsi Tibor (Békés megyében; Szeghalom, Füzesgyarmat) rendőr századosként buktatta le a rendőrség és az ország legfőbb vezetése által védett olajmaffiát. A rendőrség és vezetői először megpróbálták hallgatásra bírni, hogy eltussolja az ügyet, miután pedig erre nem sikerült rávenni, Pintér Sándor mostani belügyminiszter és titkosszolgálati miniszter hangos vezényletével koncepciós úton a rendőri állományból eltávolították, de megölni nem lehetett/nem merték. Karancsi Tibor, a nyomozó olajrendőr világszerte jelentős hírnévre tett szert, az általa leleplezett állami olajügyet és az ellene folytatott állami üldözést kiemelve Magyarországot korrupt, bűnöző állammá minősítették. Bár Pintér Sándor kezdettől igyekezett Karancsit tönkre tenni, és egyszerre próbálta - ahogyan szokás - megbízhatatlan, kétes személynek és elmebetegnek nyilváníttatni, de jó pár évre rá a bíróság törvénytelennek ítélte az olajmaffiát leleplező rendőr százados kirúgását, elmaradt járandóságait pedig megítélte neki.

E cikk írója - annak idején - mind a Karancsi által, mind a Szeszák Gyula hajdú-bihar megyei főügyész által feltárt olajügyekben nyomoztam. Abban az időben az volt a szokás, hogy az oknyomozó íróknak és újságíróknak is - jobbára közvetlenül a titkosszolgálat - odaszóltak, hogy ebben és abban az ügyben ne nyomozzanak, mert tilos, vagy ez, meg az pl. katonai titkosszolgálati hatáskör, tiltott terület stb. Nekem pedig mindig hiába szóltak, akkor is mentem tovább. Pl. a Karancsi Tibor által megbuktatott olajszőkítő telepre, a füzesgyarmati Macskási telepre tartottam, amikor a már legendás hírű fenyegetéssel megkerestek, hogy már 130 %-on vagyok (azon a skálán, amin a 100 % jelentette a biztos politikai gyilkosságot). Én is túléltem.

Karancsi Tibor, a túlélő tényfeltáró most a migránsügyekről nyilatkozott, amik pártfogása miatt a baloldal és a liberálisok akkorát buktak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz hanyatló népszerűségének egyből véget vetettek, és a jobboldali pártot azonnal toronymagasan az összes többi fölé emelték.

- Az a döbbenetes - mondta Karancsi Tibor -, én is már inaktívként láttam, láttuk ezt, hogy megindultak a migránsok, csupa 18 és 45 év közötti, jó erőben lévő, jól táplált férfiak; akkor még sehol nem lehetett látni egy nőt, egy gyereket, senkit, csak a férfiak hömpölyögtek, özönlöttek be az országba. És akkor mondtam baráti körben, hogy 'gyerekek, hát ezek katonák, hát ezek harcban edzett katonák, nézzetek rájuk, nem menekülnek, hát ezeket már itt várják a fegyvereik Európában'. És megint nekem lett igazam, mert mire bukkantak rá a görögök? Ilyen kerti bútor konténernek álcázott hatalmas - ki tudja, hányadiknál fogták meg -, de hatalmas fegyverszállítmányokra bukkantak, amiknek az úti célja Európa volt. És már elteltek hónapok, míg ezek kijöttek, és jöttek ezek a bútorszállítmányok; hát mondom: ezek a fegyvereik után jönnek! De szó szerint ezt mondtam. És utólag visszacsatoltak az ismerőseim, hogy 'te honnan vetted ezt?' Mondom: 'a hetedik érzékem'. Hát ilyen nincs, hogy ezt csak én látom(!), meg mi látjuk egy páran, sőt, egyre többen, mindenki látta már a végén, hogy ez megszállás.

Az olajszőkítést leleplező rendőr kijelentette:

- Hát itt akármi lehet! Én nem vagyok egy majrés ember, de itt látni kell...; mi az, hogy politikusok nem látnak előre?! Ezt senki nem hiszi el(!), hogy ez nem volt lezsírozva, hogy be kell őket engedni; akkora káoszt fognak csinálni, hogy ihaj. Ennek beláthatatlan következményei lesznek.

Karancsi Tibor - a németországi Köln (és Európa számos országa) szilveszteri nőveréseiről, szexuális zaklatásairól, kifosztásairól és a nemi erőszakokról, amikben a rendőrség nem lépett közbe, a média pedig világszerte megpróbált mindent eltitkolni és az összes közveszélyes bűnözőt mentesíteni - elmondta:

- Már bejelentették a migránsok, hogy ez most már az ő hazájuk, itt aztán az iszlám törvényei az irányadók, és lásd tovább a kölni példát! Hát ezt, mikor hatalmi szóval bojkottálni lehet a rendőri intézkedést, a rendőri információáramlást, nem avatkoznak be! Utána beavatkoztak; mikor a tömeg nekiment a migránsoknak, akkor beavatkoztak, a saját népüket verték, könnygázozták, meg vízágyúzták! Hát ez marha jó! Nem?! Hát egyszerűen le vagyok sújtva! Mindig csak látjuk az újabb fejleményeket; most már mindenki fölkapta a fejét; a svédek, mindenki, a dánok, hogy te jó isten, mibe csöppentünk bele.

Karancsi Tibor, az állami bűnözés, az állami szervezett maffializmus leleplezést túlélt rendőr Angela Merkelről elmondta:

- Már nyíltan le merik írni, hogy Angela Merkel nem normális, szét van csúszva. Eddig nem vette észre senki?! Hát hogy lehet, hogy egy nő kezében ilyen centralizált hatalom van, hogy tönkre b...a egész Európát?! Ami még ezután lesz, hát az meg egyenesen beláthatatlan! Nekem él Münchenben hölgy ismerősöm, komoly beosztásban van, és mondta, hogy 'az utcára kimenni(!), az egy kihívás!' Kihívás! Én jártam ott kint többször nála: a német pedantéria, az utcák tisztasága az valami szemet gyönyörködtető. 'Most nézzem meg(!)', azt mondta, 'most nézzem meg, hogy mi van ott! Most nézzem meg, hát lesújtó!'








Minden magyar termék (benne a termőföld) elvesztése, a nemzeti termékek védelmének elvesztése, pénzügyi függetlenség elvesztése, kereskedelmi függetlenség elvesztése, vám elvesztése, az önálló adópolitika elvesztése, külügy és hadügy elvesztése, önálló jogalkotás elvesztése, közigazgatás elvesztése, belbiztonság elvesztése, igazságszolgáltatás elvesztése, Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt.

Minden magyar termék (benne a termõföld) elvesztése, a nemzeti termékek védelmének elvesztése, pénzügyi függetlenség elvesztése, kereskedelmi függetlenség elvesztése, vám elvesztése, az önálló adópolitika elvesztése, külügy és hadügy elvesztése, önálló jogalkotás elvesztése, közigazgatás elvesztése, belbiztonság elvesztése, igazságszolgáltatás elvesztése, Magyarország kinyitása minden idegen elõtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar elõtt - ezt jelenti az Orbánék által is megszavazott szerzõdés. Dr. Latorcai János és dr. Halász József személyében 2008. január 17-én két érdekes vendége volt a Magyar Sorskérdések címû, csütörtök esténként 19 órától az ÁrpádHír Világtelevízióban zajló vitamûsornak. Patrubány Miklós, Rácz Sándor és Haeffler András vendégeikkel egy-egy órán keresztül feszegették azt, ami egy hónappal korábban, 2007. december 17-én a budapesti parlamentben történt, amikor 325 képviselõ megszavazta a Magyarország jövõjét döntõen befolyásoló lisszaboni szerzõdést, anélkül, hogy annak többszáz oldalas szövegét olvashatta volna. A Magyarok Világszövetségének elnöke hazaárulásnak nevezte a lisszaboni szerzõdés olvasás nélküli ratifikálását: „December 17-e óta, amikor ilyen mértékûvé vált a hazaárulás, – hogy megszavazom az ország jövõjét döntõ módon befolyásoló szerzõdést, olvasatlanul, – attól a perctõl kezdve számomra a magyar országgyûlésben egyetlen képviselõcsoport maradt, amelynek legitimitása van, és amelynek erkölcsi alapja van ott még megjelenni és egyetlen fillért is elfogyasztani a magyar közpénzekbõl. És ez a tisztelt keresztény-demokrata frakció. Kérem, fogadják õszinte elismerésemet.” Dr. Latorcai János, az Orbán kormány egykori minisztere, jelenleg a KDNP frakció tagja, azzal érdemelte ki a mûsor figyelmét, hogy ötödmagával volt bátorsága az országvesztéssel felérõ eljárás elleni tiltakozás jeléül NEM-mel szavazni. Az ex-miniszter látványosan védelmébe vette Orbán Viktort és párttársait: „Messzemenõen és a legmesszebbmenõen tiltakozom az ellen, hogy a jobboldal vezetõ erejének bármelyik tagját, egy ilyen adás keretében egy ilyen leegyszerûsítõ, és megalázó jelzõvel, mint hazaáruló bélyegezzünk meg.” Szünet után, a mûsor második felének vendége, Dr. Halász József ismertette a lisszaboni szerzõdés részleteit, kiemelve, hogy mind a mai napig nincs meg a lisszaboni aláírással módosított EU szerzõdések szövege, hiszen Lisszabonban, és azóta is, csak a módosító indítványokat nyomtatták ki, több száz oldalon. Kifejtette, hogy a lisszaboni szerzõdés ratifikálása egyenértékû Magyarország elvesztésével. Kritikáját tizenkét pontban foglalta össze: 1. Minden magyar termék (benne a termõföld) elvesztése – EUM 26. cikk 2. A nemzeti termékek védelmének elvesztése – EUM 34., EUM 35., EUM 63., EUM 101. és EUM 107. cikk 3. Pénzügyi függetlenség elvesztése – EUM 282. és EUM 295. cikk 4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése – EUM 106. és EUM 207. cikk 5. Vám elvesztése – EUM 28. cikk 6. Az önálló adópolitika elvesztése – EUM 110. cikk 7. Külügy és hadügy elvesztése – EUSZ 18. cikk 8. Önálló jogalkotás elvesztése – EUM 288. cikk 9. Közigazgatás elvesztése – EUM 7. cikk 10. Belbiztonság elvesztése – EUM 88. és EUM 89. cikk 11. Igazságszolgáltatás elvesztése – EUSZ 19. és EUM 86. cikk 12. Magyarország kinyitása minden idegen elõtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar elõtt – EUM 49. cikk A mûsorban többször elhangzott, hogy senki nem adott a parlamenti képviselõknek felhatalmazást az ország szuverenitásának ilyen mértékû csonkítására. A lisszaboni dokumentumok az Európai Uniót eufemisztikusan a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térségnek nevezik. Ezzel szemben dr. Halász József következtetése, hogy az EU nem összehangol, hanem összemos, az európai nemzetek önállóságát teljes egészében elveszi. Mi Európát akarjuk, de nem azzal a gyarmatbirodalmi fölépítéssel, amit az EU jelent – mondta a vendég. (A teljes vita megtekinthetõ az ÁrpádHír Világtelevízió honlapján a 2008. január 17-i mûsorban.) Kuruc.info - MVSZ Sajtószolgálat
Forrás: https://kuruc.info/r/2/20371/?honnan=Nemzeti_Hirhalo









A maffiacsalád államtitkári apanázsért fröcsögő főhadoválója bejelentette, hogy a Keresztapa utasítására a horda nem hajlandó változtatni a tákolmány módosítását célzó javaslatán, annak ellenére, hogy azt az összes ellenmaffia kifogásolja. A Döbrögista maffia MEG KÍVÁNJA VÉDENI!-a magyarokat! Ami csakis TELJHATALOM BIRTOKÁBAN LEHETSÉGES!

A döbrögista horda NEM egyeztet tovább!

A maffiacsalád államtitkári apanázsért fröcsögő főhadoválója bejelentette, hogy a Keresztapa utasítására a horda nem hajlandó változtatni a tákolmány módosítását célzó javaslatán, annak ellenére, hogy azt az összes ellenmaffia kifogásolja.


Tuzson Bence udvari főhadovamester a Döbrögi maffia elsőszámú médiájában, az M1-en tegnap este arról locsogott, hogy mivel nagyon messze vannak egymástól a különböző rablóbandák álláspontjai, ezért aztán a döbrögista horda várhatóan nem egyeztet tovább az ellenbandákkal, hanem bedobják az akaratukat, hogy arról összbűnözői acsarkodás legyen az országgyűlésnek nevezett latorgyülekezetben. Ott aztán majdcsak lelnek némi cupákért még két banditát a Döbrögi-elképzelés átveréséhez.
A főhadovamester felmondta a lassan két hete minden órában a pofánkba nyomott, és a népek által már kívülről ismert tirádát: a migráció nem csak kulturális veszélyt jelent Európa számára, hanem biztonsági kockázatot is. Ilyen helyzetben minden országnak keményen kell fellépnie, mert a terroristák a gyenge láncszemeket keresik, és Magyarország nem lehet ilyen.
A Döbrögista maffia MEG KÍVÁNJA VÉDENI!-a magyarokat! Ami csakis TELJHATALOM BIRTOKÁBAN LEHETSÉGES!
orbán király
Úgyhogy biztosak lehetünk: egy jó hónapon belül meg lesz az a szükséges-ma még hiányzó-két támogató a gránitszilárdságú húsvéti tákolmány hatodik átgyúrásához. Van az a pénz amiért bevállalják, és van az a pénz a kincstárban, amiért meg is tudják venni azt a két szavazatot!








 
Már két éve, hogy meghalt Welsz Tamás vállalkozó, de az adóhivatal még mindig nyomoz az ügyében. Ismeretlen társai után is kajtatnak. Költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt eljárás indult az adóhivatalnál a két éve elhunyt Welsz Tamással és ismeretlen társaival kapcsolatban. Elvarratlan szálak!ű

NAV-nyomozás zajlik a meghalt Welsz Tamás ellen

Már két éve, hogy meghalt Welsz Tamás vállalkozó, de az adóhivatal még mindig nyomoz az ügyében. Ismeretlen társai után is kajtatnak.
Költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt eljárás indult az adóhivatalnál a két éve elhunyt Welsz Tamással és ismeretlen társaival kapcsolatban – tudta meg a Magyar Idők.
A lap pénteki számában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi sajtóirodájától kapott információkra hivatkozva arról írt, hogy több adóigazgatási eljárást is kezdeményeztek a NAV-nál és megkerestek több másik hivatalt is, hogy további bizonyítékokat szerezzenek be a Welsz és társai ügyében. Az adóhivatalt a Fővárosi Főügyészség bízta meg 2014 augusztusában a nyomozással.
A konkrét adóigazgatási eljárásokról nem árult el többet a hivatal, de hasonló ügyekben a lap szerint az adóhatóság az adózó jogait, kötelezettségeit állapítja meg, ellenőrzi az adókötelezettségek teljesítését, a joggyakorlás törvényességét, az adózást érintő tényekről, adatokról pedig nyilvántartást vezet, és adatokat is igazol a hivatal.
Az ügyön okmányszakértő is dolgozik, a bűnügyi főigazgatóság revizori főosztálya pedig elemzéseket készít. A lap úgy tudja, hogy az érintettek kapcsolatrendszereit is vizsgálják, az ügyben eddig gyanúsítottként senkit sem hallgattak meg, jelenleg is ismeretlen tettes ellen nyomoznak. A nyomozás határideje március 14-én jár le az MTI szemléje szerint.






Több médiából értesülhettünk arról, hogy január 18-án hajnalban a taxis tüntetés idején, az ország minden mozgásképes tűzoltódaruját Budapestre rendelték. Engedtessék meg nekem, aki 1960-tól harminchárom éven keresztül teljesítettem hivatásos tűzoltói szolgálatot, véleményt nyilvánítsak a történtekről. Sok éves személyes rálátásom van a hivatásos tűzoltóság működésére, ebbe olyan korszakok voltak, mint a Horthy, Rákosi, Kádár, és a rendszerváltás utáni valamennyi kormányzat működése, de egyik sem vetemedett olyan intézkedésre, hogy ezt a közmegbecsülésnek örvendő szervezetet politikai célokra használta volna fel.

Ilyen a Rákosi-rendszerben sem történt

 2016. január 29. - 08:23


Több médiából értesülhettünk arról, hogy január 18-án hajnalban a taxis tüntetés idején, az ország minden mozgásképes tűzoltódaruját Budapestre rendelték.
Fotó: citromlovagok.blog.hu
Engedtessék meg nekem, aki 1960-tól harminchárom éven keresztül teljesítettem hivatásos tűzoltói szolgálatot, véleményt nyilvánítsak a történtekről. Sok éves személyes rálátásom van a hivatásos tűzoltóság működésére, ebbe olyan korszakok voltak, mint a Horthy, Rákosi, Kádár, és a rendszerváltás utáni valamennyi kormányzat működése, de egyik sem vetemedett olyan intézkedésre, hogy ezt a közmegbecsülésnek örvendő szervezetet politikai célokra használta volna fel. Igaz, 1992-ben Csurka István „irodalmár tűzoltó”, A tűzoltóság tűzoltása, avagy a tűzoltók három „T”-je című írásában – sok-sok hamis vád között – állított olyat, hogy: „a pártállami rendszer mindent elkövetett, hogy a tűzoltókból kiölje a hivatástudatot és azon utált karhatalmi erők sorába emelje, azaz inkább taszítsa őket, mint az ÁVH vagy a politikai rendőrség”. Természetesen állítását semmilyen konkrétummal nem tudta alátámasztani.
Személyes tapasztalataim alapján tanúsíthatom, hogy a testületnek egyik említett szervezethez sem volt soha, semmi köze. Ma viszont, a 21. században, Magyarországon a hivatásos tűzoltókat alázta meg legelőször a hatalom, amiből lett „bohócforradalom”. Még mindig él az a mondás, hogy ahonnan más menekül, oda megy a tűzoltó. Ezt a nimbuszt akarja a hatalom egy brutális karhatalmi alakulat szintjére lenyomni, hiszen ma a tűzoltónak fegyveres kiképzésen kell részt vennie. Az sem volt elég, hogy a mindig önálló szervezet feje fölé, egy feladat nélküli szervezetet állítottak, hiszen a tíz évenként bekövetkező katasztrófákat eddig is és most is a tűzoltók számolják fel a honvédség és az önkéntesek segítségével. Amíg egy eseménynél a tűzoltók dolgoznak, a katasztrófavédők nyilatkoznak. Egy demonstráció felszámolására felhasználni, egy csak mentésre létesült szervezetet – valóban példátlan. A katasztrófavédelem vezetőinek, szóvivőinek magyarázkodásai a teljes hivatástudat-nélküliségről tanúskodik.
Egyszer azt mondják, hogy szolgálati feladat ellátására rendelték fel a darukat, máskor gyakorlat végrehajtásra. Szerintem szolgálati feladatot a működési területen kell végezni és el sem tudok képzelni olyan gyakorlatot, amely indokolhatná, hogy az ország teljes egésze – a főváros kivételével – egy igen fontos mentési eszköz nélkül maradjon. Az OKF szóvivője szerint „a daru nem életmentő eszköz”. Látszik, hogy valószínűen nem látott még hídról, felüljáróról lezuhant busz alá szorult embereket, vagy kisiklott vagonok alá-közé szorult személyeket, akiket csak daru, vagy esetenként daruk segítségével lehet kimenteni. Ráadásul a Belügyminisztérium elismerte, hogy a kilenc daru a „be nem jelentett demonstráció biztosítását irányító műveleti törzs kérésére, az estleges jogsértő cselekmények felszámolása érdekében érkeztek”. Ma már szinte mindent tudomásul veszünk, de ami január 18-án történt az már mindenek teteje!
 
Dr. Jókai Oszkár ny. tű. vezérőrnagy, volt országos parancsnok / nepszava.hu / serfozoistvan.hu










Ritka szimpatikus húzás volt karácsony előtt, amikor levelet kaptak a déli határon nyáron túlórázó rendőrök, hogy a nekik átutalt túlórapénz egy részét kéri vissza az állam. Azt mondták, hogy rosszul számolták ki, hogy mennyi pénz jár a kerítés mellé vezényelt rendőröknek, többet utaltak, mint kellett volna. Volt, akitől 200-260 ezer forintot kértek vissza.
Ritka szimpatikus húzás volt karácsony előtt, amikor levelet kaptak a déli határon nyáron túlórázó rendőrök, hogy a nekik átutalt túlórapénz egy részét kéri vissza az állam. Azt mondták, hogy rosszul számolták ki, hogy mennyi pénz jár a kerítés mellé vezényelt rendőröknek, többet utaltak, mint kellett volna.
Volt, akitől 200-260 ezer forintot kértek vissza.
Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy négy hónappal a menekültválság csúcsa után sikerült-e végre elrendezni az ügyet.
A válasz röviden: nem.
Pintér azt írja válaszában, hogy még mindig tart az ügyben a vizsgálat, illetve a vizsgálat eredményeinek összegzése.
Azért a határra vezényelt rendőröknek nem kell lógatniuk az orrukat, mert Pintér azt is megírta, hogy a méltányosság jegyében
"a részletfizetés lehetősége minden esetben biztosított az állomány érintett tagjának kérelmére. A tévesen kifizetett juttatások visszakövetelése érdekében ez idáig jogi eljárások nem indultak."

Ádernek 3 millió forinttal lett több pénze



Áder János vagyonnyilatkozata szerencsére nem izgalmasabb Áder Jánosnál.
Tovább
Hárommillió forinttal növelte folyószámláján tartott pénzét Áder János köztársasági elnök egy év alatt, emellett életbiztosításának értéke növekedett – derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára ma feltöltött vagyonnyilatkozatából.
Az államfő ING (újabban NN) életbiztosítása idén 2500






euróval ér többet, mint egy évvel ezelőtt – 110 ezer eurót –, más jelentős változás nincs a





z államfő vagyonával kapcsolatos dokumentumban.


A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja.
Áder Jánosnak továbbra sincs saját autója, és más nagy értékű ingóságról sem számolt be vagyonnyilatkozatában.
Az államfő a folyószámláján több mint 4,5 millió forintot tart (kb. 3 millió forinttal többet, mint egy éve), tartós befektetési értékpapírszámláján pedig összesen több mint 2,5 millió forinttal rendelkezik, ez alig több a tavaly feltüntetett értéknél.
Az államfő szintén birtokolja még a 28 ezer eurós és a 3300 dolláros megtakarítását, és megvan még a bő egy éve vásárolt egymillió forintnyi Prémium államkötvénye is.
A köztársasági elnök ügyvédi hivatását szünetelteti, így abból jövedelme nem származik, nyilatkozata szerint államfői juttatásban a törvény szerint részesül, a kapott ajándékokról pedig úgy nyilatkozott: azokat a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapta. (MTI)















A kormány kevesli az állami vezérek mostani fizetését, úgyhogy egy hirtelen mozdulattal most drámaian megemeli. Annak, aki eddig 2 milliót keresett havonta, hamarosan bruttó 5 milliós is lehet az alapbére, plusz prémium és béren kívüli juttatások. Van, ahol ez éves szinten több tízmilliós pluszt jelent majd, de lesznek olyan vezetők is, akiknél nem hoz majd érdemi változást.
A kormány kevesli az állami vezérek mostani fizetését, úgyhogy egy hirtelen mozdulattal most drámaian megemeli. Annak, aki eddig 2 milliót keresett havonta, hamarosan bruttó 5 milliós is lehet az alapbére, plusz prémium és béren kívüli juttatások. Van, ahol ez éves szinten több tízmilliós pluszt jelent majd, de lesznek olyan vezetők is, akiknél nem hoz majd érdemi változást.
Amíg ön a menekültválságra figyelt, a kormány több tízmilliós fizetésemelésekről határozott. A keddi Magyar Közlöny szerint egyes állami cégek vezetőinek akár bruttó 30 millió forinttal is emelhetik a fizetését éves szinten, a magyarázat szerint azért, hogy közelítsék az állami béreket a piaci fizetésekhez.

Bajnaiék egyik utolsó húzása

A spórolás jegyében a Bajnai-kormány néhány hónappal a Fidesz-kormány színre lépése előtt be is vezette a bérplafont az állami vállalatok körében. Eszerint a cégek munkavállalói az MNB-elnök fizetésének legfeljebb egynegyedét kaphatják. Mivel Simor András fizetése ekkor nyolcmillió forint volt, a 2010 január elsejétől felvettek fizetése nem lehetett több kétmillió forintnál.



Simor András
Simor András
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Bajnaiék lépése annyiban viszont nem volt igazán önsanyargató, hogy a bevezetett bérplafon szinte csak az új garnitúrát érintette, a már megkötött szerződésekre, visszamenőleges hatállyal természetesen nem vonatkozhatott. A váltás után fideszesebbre cserélt állami vezetők viszont valóban koppantak: a törvény szerint már nem kaphattak többet kétmilliónál, alapbérük sok esetben egy-másfél millióval csökkent is elődeikhez képest.

Bevezették a bérplafont = eltörölték

Így az első Orbán-kormány frissen kinevezett vezéreinek legfeljebb az elképesztő prémiumok és a béren kívüli egyéb juttatások hagytak némi játékteret, ezt a kaput a Bajnai-kormány bérplafonja is nyitva hagyta. Az új vezetők pedig éltek is vele, nagyon sok helyen határoztak meg például 80 százalékos prémiumot. Valójában azonban Orbánék is csak rövid ideig szenvedtek a bérplafontól.
A kormányfőnek ugyanis 2010-ben egyik első dolga volt, hogy mit sem törődve azzal, hogy az valójában már életben van, bejelentette, hogy bevezetik a bérplafont, ekkor főleg Simor fizetése miatt háborogtak. Fű alatt azonban valójában magát a bérplafont gyakorlatilag eltörölték. Pontosabban kivették az állami cégeket annak a hatálya alól, innentől egyedül a költségvetési szervekre vonatkozott, ahol viszont addig sem nagyon voltak jellemzőek a kétmillió feletti fizetések.

A kormány úgy vezette be a bérplafont, hogy eltörölte

A kétmilliós korlát főleg azokra vonatkozik, akik eddig sem kerestek ennyit. Az állami cégvezérek bármennyit kereshetnek: a rájuk vonatkozó plafont eltörölte az Orbán-kormány, igaz, a régi szabályozás is hagyott kiskaput.Tovább

Több tízmilliós emelés

Mindezek után tulajdonképpen már nem korlátozta semmi az állami cégeket abban, hogy akármekkora béreket fizessenek a cégvezetőknek, akár piaci bérekkel is versenyezve. Kétségtelen azonban, hogy a legtöbb helyen ezek után is tartották magukat a havi bruttó kétmillió körüli értékhez, mindössze néhány helyen lépték azt túl.
A mostani kormányhatározat azonban már határozottan arra buzdít, hogy emeljék a fizetéseket, és az eddigi hatalmas prémiumokat is építsék inkább az alapbérbe. Az a vezérigazgató, aki eddig 80 százalékos prémiummal például havi kétmillió forint bruttót keresett a pénzügyi szektorban, és a legfelső kategóriába esik, az az éves 43,2 millió helyett majd 72 millió forintot vihet haza.



Fotó: Balogh László
Az energiaszektorban az éves fizetés 57,6 millió forintra jöhet ki. A nem pénzügyi, vagy energiaszektorban tevékenykedő és stratégiailag sem kiemelt cégeknél az eddigi 2 milliós vezetői bruttó ugyan 3 milliósra nő, de mivel a prémium legfeljebb 20 százalék lehet, ha eddig 80 százalékot kapott, gyakorlatilag nem változik a fizetése.



  • az energia-szolgáltatóknál és a stratégiailag kiemelt cégeknél havi 4 millió forint a legmagasabb vezetőknek adható alapbér,
  • a többi állami cégnél havi 3 millió forint lehet a havi bruttó.
  • Mellé kaphatnak még prémiumot is, az alapbér 20 százalékát.
A pontos fizetés függ a létszámtól, árbevételtől, a saját tőke összegétől és a mérlegfőösszegtől is, de azért a kisebb állami cégeknél is könnyen 2,5-3 millió forint lehet majd a havi bruttó. És mindebben a béren kívül adható juttatások - kajajegy, ruhapénz, céges kocsi, egészségpénztár, stb. - még benne sincsenek.

Majd összeszámolják, mennyibe kerül

A szerződéseket október végéig kell megváltoztatni, és a tárcáknak, amelyek a cégeket felügyelik, november közepéig kell arról jelenteniük, hogy a felsővezetők béremelése az adófizetőknek mennyivel is kerül majd többe. A határozatban megadott korlát amúgy elég puha, “különösen indokolt esetben” ugyanis akár túl is léphető például a prémium szintje.
Kétségtelen, a piacon található legjobb szakemberek nem szívesen mennek át az állami szférába, ha nem kapnak megfelelő fizetést, indokolt lehet, hogy az állami felsővezetők versenyképes fizetést kapjanak. Az állami bérek kérdése azonban mindezek ellenére évek óta különösen érzékeny téma. Részben azért, mert a közigazgatásban például közalkalmazottként csak töredékét lehet keresni annak, amit egyes állami vállalatoknál adnak, így már az állanak dolgozók között is jelentős bérfeszültségek vannak. Részben pedig azért, mert például egy rossz hatékonysággal működő, pazarló és nehezen átlátható állami cégnél az adófizetők sem nézik túl jó szemmel, ha a felsővezetők milliókat visznek haza havonta.

Bajnaiék egyik utolsó húzása

A spórolás jegyében a Bajnai-kormány néhány hónappal a Fidesz-kormány színre lépése előtt be is vezette a bérplafont az állami vállalatok körében. Eszerint a cégek munkavállalói az MNB-elnök fizetésének legfeljebb egynegyedét kaphatják. Mivel Simor András fizetése ekkor nyolcmillió forint volt, a 2010 január elsejétől felvettek fizetése nem lehetett több kétmillió forintnál.



Simor András
Simor András
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Bajnaiék lépése annyiban viszont nem volt igazán önsanyargató, hogy a bevezetett bérplafon szinte csak az új garnitúrát érintette, a már megkötött szerződésekre, visszamenőleges hatállyal természetesen nem vonatkozhatott. A váltás után fideszesebbre cserélt állami vezetők viszont valóban koppantak: a törvény szerint már nem kaphattak többet kétmilliónál, alapbérük sok esetben egy-másfél millióval csökkent is elődeikhez képest.

Bevezették a bérplafont = eltörölték

Így az első Orbán-kormány frissen kinevezett vezéreinek legfeljebb az elképesztő prémiumok és a béren kívüli egyéb juttatások hagytak némi játékteret, ezt a kaput a Bajnai-kormány bérplafonja is nyitva hagyta. Az új vezetők pedig éltek is vele, nagyon sok helyen határoztak meg például 80 százalékos prémiumot. Valójában azonban Orbánék is csak rövid ideig szenvedtek a bérplafontól.
A kormányfőnek ugyanis 2010-ben egyik első dolga volt, hogy mit sem törődve azzal, hogy az valójában már életben van, bejelentette, hogy bevezetik a bérplafont, ekkor főleg Simor fizetése miatt háborogtak. Fű alatt azonban valójában magát a bérplafont gyakorlatilag eltörölték. Pontosabban kivették az állami cégeket annak a hatálya alól, innentől egyedül a költségvetési szervekre vonatkozott, ahol viszont addig sem nagyon voltak jellemzőek a kétmillió feletti fizetések.

A kormány úgy vezette be a bérplafont, hogy eltörölte

A kétmilliós korlát főleg azokra vonatkozik, akik eddig sem kerestek ennyit. Az állami cégvezérek bármennyit kereshetnek: a rájuk vonatkozó plafont eltörölte az Orbán-kormány, igaz, a régi szabályozás is hagyott kiskaput.Tovább

Több tízmilliós emelés

Mindezek után tulajdonképpen már nem korlátozta semmi az állami cégeket abban, hogy akármekkora béreket fizessenek a cégvezetőknek, akár piaci bérekkel is versenyezve. Kétségtelen azonban, hogy a legtöbb helyen ezek után is tartották magukat a havi bruttó kétmillió körüli értékhez, mindössze néhány helyen lépték azt túl.
A mostani kormányhatározat azonban már határozottan arra buzdít, hogy emeljék a fizetéseket, és az eddigi hatalmas prémiumokat is építsék inkább az alapbérbe. Az a vezérigazgató, aki eddig 80 százalékos prémiummal például havi kétmillió forint bruttót keresett a pénzügyi szektorban, és a legfelső kategóriába esik, az az éves 43,2 millió helyett majd 72 millió forintot vihet haza.



Fotó: Balogh László
Az energiaszektorban az éves fizetés 57,6 millió forintra jöhet ki. A nem pénzügyi, vagy energiaszektorban tevékenykedő és stratégiailag sem kiemelt cégeknél az eddigi 2 milliós vezetői bruttó ugyan 3 milliósra nő, de mivel a prémium legfeljebb 20 százalék lehet, ha eddig 80 százalékot kapott, gyakorlatilag nem változik a fizetése.

Ennyit kerestek eddig

Mennyit keresnek most az állami vállalatok vezérei? Ezt a cégeknek ugyan kötelező közzétenniük, nem minden esetben történik meg, és a honlapokon is jellemzően a legeldugottabb helyre teszik ki. Az MNV-nél is csak egy korábbi összesítést találtunk, ami azért összességében jó közelítést ad a bérekről, de amint megkapjuk tőlük a frissebb listát, belinkeljük azt is.
Az alábbi táblázatban a saját gyűjtésünk látható (az összegek forintban), a cégek által legutóbb közölt adatokat tartalmazza. Hogy ezek az adatok sem teljesen naprakészek, mutatja az is, hogy például az MVM-nél azóta volt egy vezérváltás is, Baji Csaba helyébe Csiba Péter lépett.








Szép csendben jócskán megemelte az állami cégek vezetőinek juttatását a kormány: míg például az egyszerű MÁV-dolgozók jelentős része idén nem számolhat érdemi jövedelemnövekedéssel, a menedzsment tagjai eddigi bérük akár két- és félszeresét is hazavihetik alapbérként. A vezetői bérekről szóló szabályozás egyszerre következetlen, képmutató és igazságtalan.
A MÁV-csoport elnök-vezérigazgatójának javadalmazásáról kormányhatározat rendelkezik” – így védekezett a vasúttársaság, miután dolgozói kiakadtak azon, hogy a vállalat vezetőinek fizetését kettőről ötmillió forintra emelné a kormány. „És ezzel a vasút teljesítménye is a 2,5-szeresére fog emelkedni?” – tette fel a kérdést egyikük egy szakszervezeti Facebook-oldalon.
A kérdéses határozat az állami cégvezetők alapbérének rendezéséről még tavaly szeptemberben születetett. Az indoklás szerint „a vezetői juttatásokat és követelményeket a piaci vezetői bérekhez és követelményekhez” kell közelíteni, és a prémiumok jelentős részét is be szerették volna építeni az alapbérbe. A cél az volt, hogy az állami cégek akár nemzetközi tapasztalattal rendelkező külföldi menedzsereket is magukhoz tudjanak csábítani, ami az elképzelés szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a közszférában átláthatóbb és költséghatékonyabb legyen a vállalatirányítás.
Három kategória – de minek?
A szeptemberi határozatban az állami cégeket három nagy kategóriába sorolták. Az egyes kategóriába a pénzügyi szektor szereplői plusz a Magyar Posta Zrt. kerültek, a másodikba az energiaszolgáltató cégek és a kiemelt stratégiai jelentőségű vállalatok, a harmadikba pedig az „egyéb társaságok”. Ennek alapján az első kategóriás cégek vezetői tehetnek zsebre maximum havi bruttó ötmillió forintot, a másik két kategóriáéi egy-, illetve kétmillióval kevesebbet. December 29-én aztán egy huszárvágással az első kategóriába sorolták át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-t, a Szerencsejáték Zrt.-t és a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.-t.
Ezt a szeptemberi határozat alapján könnyedén megtehette a kormány, mert a szövegben volt egy olyan rész, amely szerint „különösen indokolt esetben a vezető állású munkavállaló számára díjazásként az egyes kategórián belül adható maximum értéknél magasabb havi alapbér is megállapítható, vagy az érintett gazdasági társaság az I. kategóriába sorolható”. Ennél a változtatásnál már arra sem pazaroltak időt, hogy megmagyarázzák, mi az a különös indok, ami igazolja az átsorolást. MÁV-os forrásaink szerint azonban szó sincs arról, hogy új embereket igazolnának a vezetésbe, pedig az elmúlt években a vasútársaság élén is sűrűn adták egymásnak a kilincset a csúcsmenedzserek. A béremelést sokkal inkább a jelenlegi vezetés lobbizta ki magának, vélik a vállalatnál, mert úgy tűnik, hogy a Dávid Ilona vezette menedzsmentnek „jó a fekvése a kormányzatnál”.
Természetesen az alapbéremelés mellett a premizálás lehetősége is megmaradt. Egész pontosan automatikusan jár minimum 20 százalék bónusz, ha az éves adózott eredmény pozitív. Az MVM ennek a kitételnek könnyedén megfelel, az elmúlt négy évben mindig pozitívan zárta az adott évet. A Szerencsejáték Zrt.-nél két év (2012 és 2011) is volt, amikor a mérleg szerint eredmény nullát mutatott, de az adózás utáni eredmény 10,9, illetve 7,4 milliárdos pluszban volt, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő menedzsmentjének is járna a prémium, ha az utóbbi évek eredményeit nézzük. A MÁV vezetése viszont 2012-ben biztosan elesett volna a pluszpénztől, akkor 6,5 milliárdos mínuszban zárt a vállalat.
Az elmúlt években egyébként nem először szabták újra az állami cégvezérek fizetését. Anno még a Bajnai-kormány vezetett be bérplafont az állami vállalatoknál: 2010. január elsejétől a cégek vezető munkavállalói az MNB-elnök fizetésének legfeljebb egynegyedét kaphatták, ami Simor András akkori nyolcmilliós fizetésével számolva kétmillió forintra jött ki. A bérplafont nem sokkal hatalomra kerülése után gyakorlatilag el is törölte a második Orbán-kormány azzal, hogy az állami cégeket kivették a hatálya alól, és onnantól már csak a költségvetési szervekre vonatkozott, ahol korábban sem voltak jellemzőek a kétmillió feletti fizetések.
Szemléletváltást, de ne így
Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke sem volt rest megmagyarázni a csinos béremelés szükségességét. Szerinte „szemléletváltást kell megvalósítani az állami és önkormányzati cégek menedzselésében”, és a köztulajdonban lévő, közszolgáltatásokat nyújtó cégeket is a legfelkészültebb vezetőknek kell irányítaniuk, hiszen nemritkán százmilliárdos közvagyonokat kezelnek. De Domokos szerint nemcsak a béreket, hanem az elvárásokat is közelíteni kell az üzleti szférában bevált gyakorlatokhoz, és a „vezetők munkáját folyamatosan értékelni kell a szabályosság, eredményesség, gazdaságosság szempontjából”.

Domokos László
Fotó: Túry Gergely
Eddig sem volt akadálya annak, ha egy állami cég valakit nagyon meg akart szerezni” – mondta Angyal Ádám, a Corvinus Egyetem Vezetés és Szervezés Tanszékének tanára, aki maga is dolgozott állami cégeknél, többek között volt a Ganz Danubius Hajó- és Darugyár vezérigazgatója, illetve az Ikarus Járműgyártó Rt. igazgatóságának elnöke. Angyal szerint nem feltétlenül a fizetések miatt idegenkednek az állami szférától a legjobb szakemberek, nagy visszatartó erő az is, hogy a politika beleszólhat a munkájukba.
Domokos nyereségességi elvárással kapcsolatos érvelését is furcsának tartotta, hiszen a Nemzeti Közműszolgáltató Vállalatról ki is mondták, nem feladata, hogy nyereséges legyen. De volt olyan időszak, amikor a Szerencsejáték Zrt. sem volt nyereséges, ami azért egy ilyen klasszikus pénzgyár esetében elég abszurd, mondta Angyal.
A Corvinus tanára szerint az állami és a versenyszférában működő cégek megkülönböztetése alapvetően téves, „a szocializmusból itt maradt csökevény”. Önmagában az is hibás elképzelés, hogy a menedzsment fizetését a piacra hivatkozva „elengedi” a kormány, miközben a nem vezető beosztású dolgozók (például mozdonyvezetők) bére messze elmarad a piaci fizetésektől, és a menedzsment helyett sok esetben a kormány hoz rendeleti úton a cég szempontjából életbevágó döntéseket – elég csak az államtól bért kapó dolgozók létszámának bejelentett drasztikus csökkentésére gondolni.
Nem volt elegáns húzás
Számunkra is rejtély, hogy ezzel mi volt a kormány szándéka” – reagált a MÁV-menedzsment fizetésemelésének hírére Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, aki szerint nem elegáns, hogy ez akkor történt, amikor javában zajlanak a 2016-os bértárgyalások a MÁV-vezetők és a dolgozók között. Ráadásul a jelenlegi állás szerint közel 37 ezer vasutas reálkeresete fog csökkenni az idén – a vállalat által javasolt 0,5 százalékos bérfejlesztés ugyanis azokra a munkakörökre korlátozódik, ahol létszámhiány van. „Az 1000-2000 forintos emelés viszont arra nem lesz elég, hogy itt tartsunk embereket”, magyarázta Meleg, hiszen egy magánvasút-társaságnál kétszer annyit kereshet egy mozdonyvezető.
A Vasutasok Szakszervezetének elnöke ugyanakkor azt mondja, a mostani helyzethez hasonlóan az is álságos volt, amikor a Bajnai-kormány még 2010 elején kétmillió forintban maximálta az állami cégek vezetőinek fizetését. Szerinte ugyanis a piaci viszonyoknak kell meghatározniuk a béreket, „ha egy jó informatikus 800 ezerbe kerül, akkor a MÁV nem ajánlhat 400 ezret, mert akkor legfeljebb csak a gyengébb szakemberek jönnek ide dolgozni”. Viszont az is érthető, ha sokaknak kinyílik a bicska a zsebében, amikor arról hallanak, hogy egy rosszul működő és pazarló cégnél (mint amilyen a MÁV) milliókat keresnek a vezetők.








Az ország újabb gyarmatosítása készül - TTiP- Hossó Andrea,



A liberális fasiszták tombolása a nemzetállamok földbe föngölésének a kisérlete !!!




Szabadok kereskedelme


Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt előzeteseként csak annyit szeretnék mondani, hogy szabadkereskedelem csak ott valósul meg ahol az emberek szabadok . De mivel a mi népünk nem mondható szabadnak ez a szerződés így nem is jöhet létre . Hogy mit állítok ? Népünk a helytartóinkon kívül , és olajmaffiózók nélkül , valamint a nemzeti vagyonunk elrablói nélkül kamatrabszolgaként tengeti a nyomorúságos életét , van egy réteg olyan családok kiktől a lakásukat is elrabolták a ti harácsolós uzsora civilizációs módszereitekkel . Holnap felkészültök arra , hogy 7 aszályos esztendőt kap a térség , és a mezőgazdasági hitelek bedőlnek , és már dörzsölitek a markotokat , hogy ezek a fölfek is potom pénzért a tietek lesz , mert a tartozások kifizetésével a ti tulajdonotokba megy át a termőföld . A gazdák a családjaik , és akiknek munkát adtak eddig földönfutókká válnak , és irány a nagy világ, vagy éhen hall a család
hol ott csak a rabló zsidókat , olajmaffiózókat a Pintér bérgyilkosait kellett volna likvidálni , és a helyükre került magyar emberekkel ilyen mocskos szerződéseket nem lehetett volna elfogadtatni !!! Mocskos pribékek vagytok
állami gondozottak csak szégyellitek bevallani , és inkább azt mondjátok , hogy a szüleitek segített . Pedig a szerződések csuszópénzein nevelkedtetek , és ebből jutott lukszus villákra , kikötőkre , kurvákra , és az uram bátyám rendszer fenntartására is , és hogy a zsidóságot is halgatásra kötelezzétek , hát minden évben megzsarolnak egy kis kárpótlás kicsikarásáért , földárverezésekért , egy egy zsinagóga építéséért , a cigányok meg költségvetési keretből kapják a halgatás árát , majd mikor kiderül , hogy kilopták a kasszát , hát leváltjátok a cigány vezetőket , és kezdődik a vircsaft elölről . A konzumidióta választó polgár meg a fotelből szemléli , hogy , hogy folyik el az ő szabadsága az emberi joga az ő jövője , és a gyermekéről már nem is beszélek , mert ők már kamatrabszolgának születtek és olyanok , mint az Ukránok mire lélegzethez jutottak volna már a zsidók rabszolgái lettek . És ha úgy hozta a helyzet , hát mehettek háborúzni zsidó érdekért meghallhattak értük , szerveiket eltávolítva kibelezték őket , hogy könnyebb legyen a földnek az ő terhük hát bizony kibelezve is őket szolgálták . Már egyszer a Szalin éhhalálra itélte őket , de azt nem mondják , hogy ott is a zsidók hajtatták végre a zsidónak a parancsát , hát most újból éhhalálra lesztek ítélve , mert létre kell hozni az ősi zsidó birodalmat , és bizony az Ukrán népre nincs szükség . Na hogy vissza kanyarodjunk , hát a magyar népre sincs szükség , mert ez a rész is a zsidó birodalomrészévé lett tervezve és ti nem látjátok , hogy ezt a célt kell követnie e – félzsidó helytartórétegünknek , és hogy föld a nép megélhetési zálloga oda lesz kit érdekel , a lényeg , hogy ők kiszakítsák a megfelelő falatott . Ha azt mondom, hogy a politikai maffia jobb , és bal oldala tele liberális zsidókkal szinte követeli a hazaárulást , hogy még jobban megtollasodjon , és nincs itt semmiféle számonkérés , ezt csak azért hangsúlyozták , hogy eltereljék a figyelmedet , és az ügy elévülésére hivatkozva ejthessék a vádakat , de neked meg van az az esélyed , hogy személyesen bosszut álj rajtuk , vedd elő a kis benzines üvegedet , és égesd ki ezt a nemzettől idegen gócot családostól vagyonuktól megfosztva , hisz a tűz után csak egy két elüszkösödött gerenda maradt hirmondójukként

A bűn-a hazaárulás-betetőzése következik! 


Az EU és az Egyesült Államok között formálódó szabadkereskedelmi egyezmény, amiről az emberek szinte semmit sem tudnak. Az elmúlt időszak neoliberális gazdaságpolitikájának a haszonélvezői a nagytőkés osztály próbálja bebetonozni a saját uralmát. A nagytőkés osztály abban érdekelt, hogy a nyugati világrendet, amit a demokráciával, a jóléttel, a modern gazdasággal azonosítanak, ezt meghonosítsák az egész világon. Egyértelmű szándék: a Nyugat globális irányítási céljainak a megerősítése.












Perelhetik a pénzt a vörös­iszap-katasztrófa áldozataitól 


Kolontár - Lázadoznak a felmentő ítélet miatt a vörös­iszap-katasztrófa áldozatai. Csütörtök délután, az ítélet után amolyan rögtönzött falugyűlés volt a településen. 

Angyalka szülei 32 milliós kártérítést kaptak a vörösiszap-katasztrófa után /Fotó: RAS Archívum

Az ok, hogy a megdöbbentő felmentő ítélet után egyre közelebb kerülnek a Mal Zrt. tulajdonosai ahhoz, hogy perújrafelvételt kérjenek, és bírósági úton visszaszerezzék a kártérítésként kifizetett pénzeket. Mint azt dr. Magyar Györgytől, a károsultak képviselőjétől megtudtuk, sajnos jogilag nem alaptalan a félelmük
- Ha másodfokon jogerőre emelkedik az ítélet, úgy a Mal Zrt. tulajdonosai valóban kérhetnének perújrafelvételt. Igaz, az én véleményem szerint nagyon kevés az esélyük - fejtette ki az ügyvéd, aki nyugalomra intette a károsultakat. 
Juhász Zoltánné Erzsébet, az áradatban meghalt Angyalka édesanyja képtelen belenyugodni a felmentő ítéletbe. 

A gát 2010. október 4-én 12 óra 10 perckor szakadt át, a vörösiszap végighömpölygött Kolontáron és Devecseren / Fotó: MTI Varga György

- Földhibára hivatkoznak, de éppen azért irányíthattak egy ilyen nagy vállalatot, mert az ezzel járó objektív felelősség is őket terheli. A mi lelki sebeinket semmi sem gyógyítja be, de a fájdalmunkat enyhítené a tudat, hogy valaki felelős volt, és ennek viseli a következményeit - magyarázta az asszony. 

Kapcsolódó: 
Gyurcsány privatizációs klikkjének kedvez a MAL-osokat felmentő ítélet(pestisracok.hu)
Minden vádlottat felmentett a tíz halálos áldozatot követelő és több tízmilliárd forintos kárt okozó vörösiszapkatasztrófa felelőssége alól - ezt anélkül is ki lehet jelenteni, hogy atomjaira szednénk az ítélet indoklását és latolgatnánk, hogy ha nem a Btk., akkor milyen hatósági, társadalmi fórum szankcionálja azokat a visszaéléseket, amelyet a MAL Zrt. körül bizonyíthatóan elkövettek. Az ajkai timföldgyár esete ugyanis iskolapéldája a legbrutálisabb privatizációs bűnöknek, és a gyakorlatilag ingyen megszerzett állami vagyon kifosztásának, széthordásának. A mai meghökkentő ítélet apropóján felidézzük korábbi oknyomozó cikkeink ma is érvényes megállapításait.
HUTH GERGELY – PestiSrácok.hu
Emlékezetes, hogy az ajkai timföldgyárat a Horn-kormány idején mindössze tízmillió forintért vehette meg a Gyurcsány Ferenchez több szálon kötődő Tolnay Lajos és Bakonyi Árpád nevével fémjelezhető, pártállami, feltörekvő fejesekből álló klikk. A már 1997-ben is 1,7 milliárd forintra értékelt, jól működő üzem ingyenprivatizációját, azaz a jelképes vételárat a privatizációs szerződésben azzal indokolták, hogy Tolnayék 3 milliárd forint (!) értékű környezetvédelmi kármentesítést és 4 milliárd forint (!) értékű technológiai fejlesztést vállaltak.
Ezeknek a vállalásoknak a nagyobbik részét elsumákolták – ez akkor is tény, ha az események után sok évvel a bíróság személyes büntetőjogi felelősséget esetleg képtelen volna megállapítani. Egész egyszerűen jórészt nem történtek meg azok a gyár biztonságos üzemelését szolgáló fejlesztések, amikre hivatkozva Gyurcsány Ferenc és üzlettársai gyakorlatilag ingyen vehették a nevükre a teljes magyar alumíniumipart.
Más kérdés, hogy e milliárdos fejlesztések elsumákolása fölött az akkori kormányzatok szemet hunytak. Korábbi tényfeltáró cikkeimben tételesen is bebizonyosodott, hogy úgy a MAL Zrt.-nél, mint Gyurcsány Ferenc MOTIM-jánál, azaz a mosonmagyaróvári timföldgyárnál is – súlyos visszaélést követve el –több mint egy évtizedig halogatták, majd jórészt valódi tartalom nélkül “lepapírozták” a fejlesztéseket és környezetvédelmi beruházásokat. Az államot több milliárd forint kár érte, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt., majd jogutódja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) mégsem tett semmit a kár behajtására, vagy a fillérekért megszerzett gyárak visszaszerzésére. Tudni kell, hogy a teljes alumíniumipart (a közös nyersanyagbázisra és a beszállítói szerződésekre hivatkozva) egyetlen, egymásra épülő szerződéscsomaggal privatizálták és Balassagyarmattól Ajkán át Mosonmagyaróvárig mindenütt ugyanaz a kör, azaz Gyurcsány Ferenc és a Tolnay-csapat volt a vevő, majd a privatizáció után osztozkodtak a tulajdonrészeken. Érdekesség, hogy Bakonyi Árpád ekkor még az ÁPV Rt. képviseletében az eladó oldalán állt, majd nem sokkal később már a privatizált gyárak mögött tulajdonosként és vezetőként tűnt fel Gyurcsány Ferenc és Tolnay oldalán. Egy amerikai vevőt leszámítva minden értékesítésre jellemző volt az ajkai tízmillió forintos eset.
Gyurcsánynak például ötmillió forint erejéig kellett a zsebébe nyúlnia Mosonmagyaróváron, míg a bauxitbányákért is csak összesen pár tízmillió forintot fizettek.
(Meg kell jegyezni, hogy az egész privatizáció főmachinátora,  Bakonyi Árpád a MAL-nál a katasztrófáig tulajdonos volt, ám az iszapömlés után stílusosan a gyárigazgatóként alkalmazott, Zoltán nevű fiát tolta előre, így végül a tapasztalatlan aranyifjú került a vádlottak padjára.)
Tudni kell azt is, hogy a környezetvédelmi és technológiai fejlesztéseken túl volt még egy közös jellemzője a szerződéseknek: nagyon szigorú munkaügyi kötelezettségeket is tartalmaztak, például a munkakörülmények javítását, a fizetések és a létszám szinten tartását.

A SZAKSZERVEZET LETT VOLNA A BIZTOSÍTÉK

Ajkán például a vevők azt vállalták a szerződésben, hogy 1997-től 2002-igfolyamatosan emelik a fizetéseket az inflációs rátával és nem csökkentik a 900 fős létszámot, nem mondják fel a kollektív szerződést és folyamatosan javítják a munkakörülményeket. A vállalások teljesítésének felügyeletét a szerződés a szakszervezeti bizottságra bízta. Kikötötték például azt is, hogy évente 20 millió forintot költenek a munkakörülmények javítására, és amennyiben ez nem teljesül, úgy az összeget a szakszervezetnek kell átutalni. Mindezek biztosítékául az ÁPV Rt. 500 millió forint értékű jelzálog opciót kapott. Korábban felhívtuk a jogutód Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kommunikációs osztályát, hogy érvényesítették-e a jelzálogot és indítottak-e bármiféle jogi eljárást az évek során a vállalások elszabotálása miatt, de azt a választ kaptuk, hogy az MNV-nek a privatizált társasággal kapcsolatban már nincsenek érvényesíthető kötelezettségei.
Merthogy a vállalások jó részét nem teljesítették, a filléres vevők a gyárat gyakorlatilag a hetvenes évek műszaki színvonalán üzemeltették tovább. Ismert, hogy a 2010 október 4-i gátszakadás után 40 négyzetkilométeren terült szét
a maró, lúgos iszap, tíz ember halálát és 150 ember sérülését okozva.
A legnagyobb bajt a katasztrófa során nem is a vörösiszap, hanem a zagytérre kiengedett maró lúg okozta. Aminek – ha betartják a privatizációs szerződésben 4 milliárd forint értékben vállalt technológia fejlesztési kötelezettséget –egyáltalán nem is szabadott volna a kültéri zagykazettákban lennie. A korszerű timföldgyárakban a lúgot ugyanis leválasztják a melléktermékről és visszaforgatják a gyártási folyamatba, miközben a zagytérre csak a gyengén mérgező és hamar megszilárduló vörösiszap kerül. Ajkán azonban maradt az ósdi technika. A dolgozók parádés munkakörülményeit mindennél jobban illusztrálják azok a médiát bejárt, még a katasztrófa előtt titokban készített fotók, amelyeken a munkások bokáig gázolnak gumicsizmában a rossz csövekből a gyárudvaron és az üzemcsarnokban mindenütt elszivárgó lúgos folyadékban.
Szétfolyt iszap a gyár területén - hónapokkal a katasztrófa előtt. Más képeken a szerelőműhelyben is áll a lúgos folyadék.
Szétfolyt iszap a gyár területén – hónapokkal a katasztrófa előtt. Más képeken a szerelőműhelyben is áll a lúgos folyadék.

PAD FERENC, A SZOCI “ÉRDEKVÉDŐ” MINTAPÉLDÁNYA

Ma már inkább csak mosolygásra ad okot Pad Ferenc, az MSZP ajkai politikusa személyének felidézése, aki a tavalyi időközi képviselőválasztás bukott jelöltje volt, de ennél fontosabb, hogy a rendszerváltás óta szakszervezeti bizalmiként, vezetőként ténykedett az timföldgyárban. A szocialista politikussá avanzsált, Schwartz Béla ajkai polgármester bizalmasaként számon tartott Pad manapság a nép egyszerű gyermekeként igyekszik magát beállítani, hangoztatva, hogy ő mindig is kiállt a valaha a legnagyobb ajkai munkáltatónak számító MAL Zrt. dolgozóiért. A tények azonban mást mutatnak. Egészen mást: Pad Ferenc az iszapkatasztrófáig nem érdekvédőként, hanem sokkal inkább a milliárdos gyártulajdonosok cinkosaként, csendestársaként funkcionált.
Mindez persze csak annyiban érdekes, hogy lássuk: kiknek kellett volna számon kérnie a privatizáción megtollasodott nómenklatúra elmulasztott vállalásait.
Óh, az a csodás Horn-kormány! Ki más is szignálta volna a szerződéseket, mint az SZDSZ-es Eörsi Mátyás és a "körömtépő" öreg ÁVH-s Bauer Miklós közös ügyvédi irodája
Óh, az a csodás Horn-kormány! Ki más is szignálta volna a szerződéseket, mint az SZDSZ-es Eörsi Mátyás és a “körömtépő” öreg ÁVH-s Bauer Miklós közös ügyvédi irodája

MINDEN GYÁRIGAZGATÓ ILYEN SZAKSZIST SZERETNE!

Arról, hogy az MSZP-s képviselő Pad milyen szigorúan védte a gyári dolgozók érdekeit és a környékbeli lakók egészségét, kellően beszédes képet fest a politikus Szarvas Szilveszter kollégánknak adott videóinterjója, amelyben zavartan hangoztatta, hogy a felügyelőbizottságnak, aminek ő szakszervezetisként a tagja volt, más a feladata, nem a számonkérés.
Persze boncolgathatnánk még sokáig a szoci pártkatonák botladozásait és felelősségét az ajkai timföldgyár lezüllésében és katasztrófájában, ha nem lennénk biztosak benne: az egész privatizációs színjáték során sem Horn Gyula kormányának tisztviselői, sem a vevő Gyurcsány-féle klán egyetlen percig nem gondolta komolyan, hogy akkori értéken valóban hétmilliárdot szórnak majd el fejlesztésekre.
Természetesen nem feltételezzük, hogy bárki is szándékosan idézte elő Magyarország történetének legnagyobb ipari katasztrófáját,
de igenis felmerül a kérdés: ha a vevők betartják a privatizációs vállalásokat és végrehajtják a mai értéken több tízmilliárd forintnyi környezetvédelmi és biztonsági fejlesztéseket, vajon bekövetkezett volna  a katasztrófa, vagy sem?











Mérések egész sora, 14 hatóság 62 vizsgálata bizonyítja, hogy az almásfüzitői vörösiszap tározók stabilak és nem szivárognak - közölte a Tatai Környezetvédelmi (TKV) Zrt. pénteken az MTI-vel. A társaság arra reagált, hogy Csiba Katalin LMP szóvivő - a Greenpeace közleményére hivatkozva - azt állította, az árvíz elmúltával esetleg szivárogni fog az almásfüzitői vörösiszap-tározó. A magyar vízügyi és környezetvédelmi hatóságok, valamint a tározó felszínét mesterséges talajjal lefedő Tatai Környezetvédelmi Zrt. évtizedek óta folyamatosan ellenőrzi a talajvíz állapotát - áll a közleményben.
 Ellenőrzött méréseket végeztek a magyar és a szlovák hatóságok is. Ezek nyilvánosságra hozott akkreditált eredménye bizonyította, hogy folyamatosan javul a környezet állapota, nem kerül sem vörösiszap, sem más szennyező anyag a talajba vagy a Dunába - hangsúlyozza közleményében a TKV.


Kapcsolódó cikkek:















Hazánkban 55 millió tonna vörösiszapot tárolnak depóniákban. A tegnapi Veszprém megyei katasztrófa súlyos kérdéseket vet fel az Almásfüzítőn tárolt 12 millió tonna vörösiszap lehetséges környezeti kockázatairól is. Az itteni talajvízfigyelő kutakban többször mértek a határértékeket jóval meghaladó toxikus fém és fluorid-koncentrációkat. A területen érintett zöld szervezetek az alábbi aggályokat fogalmázzák meg az ügy kapcsán és kérik a hatóságok közreműködését.
Almásfüzítőn, közel 50 éven keresztül, 1997-ig timföldgyár működött, melynek veszélyes hulladékát a vörösiszapot a település környezetében a Duna közvetlen szomszédságában helyezték el. Ismereteink szerint közel 200 hektárnyi területen, több mint 12 millió tonna hulladék került elhelyezésre zagytározókban.
A területen összesen 7 zagytározó kazettát alakítottak ki, ezek közül a legnagyobb a VII. kazetta részben még ma is fedetlen, míg a többi fedett. A zagytározókba több ezer tonna egyéb veszélyes hulladékot is leraktak, valamint a tározó gátjába építettek bele, így salakpernyét, bőrgyári cserzőanyagot, galvániszapot. A VII. kazetta lefedése részben a dorogi veszélyeshulladék-égető pernyéjével történt. 
Almásfüzitő zagytarozók
Almásfüzitő zagytarozók
 
A vörösiszap erősen lúgos, nehézfémtartalma hétszerese az átlagos talajoknak. Az almásfüzítői tározók nehézfémtartalma összesen 120 ezer tonna! Ráadásul az almásfüzítői vörösiszap radioaktivitása 10-20-szorosa a hazai talajok átlagértékének. A fenti tulajdonságai miatt a vörösiszapot veszélyes hulladéknak minősítették.

Az almásfüzítői vörösiszap igazi környezeti kockázatát annak elhelyezése okozza. A jelenlegi zagytározók környezete ugyanis a vízrendezési munkálatok előtt mocsaras terület volt. Ezt a területet most 10 km hosszú árvízvédelmi töltés választja el a Dunától, ami több helyütt egyben a zagytározók gátja is. Árvíz idején a zagytározók mintegy szigetként állnak ki a Duna vizéből. A zagytározók közelében található az almásfüzítői Kis- és Nagykolónia is, lakott területeivel.

A vörösiszap tározók kialakításakor agyagréteget nem terítettek, így a megfelelő védelem nélkül épült tározók a talajvizet szennyezhetik. A Duna kis és közepes vízállása idején ez a szennyezett víz a talajvíz áramlásának iránya miatt a Dunába kerülhet. A jelenlegi zagytározók területe korábban folyó illetve patakmeder volt, ami most is a talajvíz áramlásának fő irányát megszabja. Ezek a gátak állékonyságát is nagyban gyengítik.

A zagytározók körüli talajvízfigyelő kutakban többször mértek a határértékeket jóval meghaladó toxikus fém és fluorid-koncentrációkat. A terület ráadásul földrengésveszélyes. A szomszédos Komárom és Dunaalmás több komoly földrengést élt át, melyek során házak dőltek össze. Egy, a területen bekövetkező esetleges újabb erős földrengés környezeti katasztrófát okozhatna a vörösiszap Dunába kerülése miatt, amely a part menti települések ivóvízellátását is ellehetetlenítené. 

Almásfüzitő 7. kazetta
Almásfüzitő 7. kazetta
 
Szervezeteink a Veszprém megyei katasztrófa miatt és az almásfüzítői vöröiszap környezeti kockázatairól készült tudományos kutatások alapján, melynek nyomán sajtközleményünket is összeállítottuk, komoly aggodalmakkal tekintünk a megyénkben található vörösiszap-tározókra.

A Duna közelsége, a talajvízzel való érintkezés, vagy egy esetleges gátszakadás a Veszprém megyeihez hasonló, vagy annál nagyobb környezeti katasztrófát is okozhat.

Szervezeteink ezért megkérik a környezetvédelmi és katasztrófavédelmi hatóságokat, hogy tartsanak rendkívüli ellenőrzést az almásfüzítői zagytározónál és tájékoztassák a közvéleményt a potenciális környezeti kockázatokról. Szükségesnek tartanánk, ha a zagytározók és azok rekultivációját helyi lakosokból és szakértőkből álló civil ellenőrző bizottság is felügyelhetné.


Az anyagot egyéb források felhasználása mellett 
Viczián István, Az almásfüzítői vörösiszap zagytározók környezetgeomorfológiai viszonyai c. munkája alapján állítottuk össze.

A képek a zagytározókról a korábbi években készültek.



 (blikk.hu

Hagyóval végleg elbukott a politikusok elszámoltatása
Két év (négy évre felfüggesztett) börtönt kapott első fokon Hagyó Miklós, így a kormánypártok elszámoltatásának zászlóshajója is megfeneklett. Pedig a kormányváltás idején az elszámoltatási biztosok tucatszám tették a feljelentéseket az akkor búcsúzni kényszerült szocialista vezető politikusok ellen gazdasági visszaélések, korrupció gyanújával.
Volt itt sukorói telekcsere, titkosszolgálati vezetők kémkedése, városvezetők kamuszerződései, mutyizásokkal megvádolt miniszterek, plusz még a Kulcsár Attila nevével fémjelzett brókerbotrány, amely szintén politikusok bedőlésével fenyegetett
Ám a legnagyobbat a Hagyó-ügy szólt. Egyöntetű vélemény még a baloldalon is, hogy Tarlós István 2010-es győzelme elsősorban ennek a botránynak volt köszönhető. A volt főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós őrizetbe vétele és előzetes letartóztatása a milliókat tartalmazó nokiásdobozok legendájával az egyik legsúlyosabb korrupciós botránynak tűnt, ám a tegnapi ítélet értelmében a jelek szerint neki sem kell rács mögé vonulnia.
Az ábrán azokat a baloldali politikusokat tüntettük fel, akikkel szemben korrupciós váddal indítottak eljárást / Grafika: Séra Tamás
A vesztegetés miatt indult eljárás során a vád hűtlen kezelésre módosult, amelyért első fokon 2 év börtönt szabott ki a bíróság, a büntetést 4 évre felfüggesztették. Nem csoda, hogy Hagyó Miklós széles mosollyal távozott a Kecskeméti Törvényszékről.
A makulátlanul elegáns Hagyó szemrebbenés nélkül hallgatta végig az ítéletet, majd jól láthatóan unatkozott, amíg a bíró az ítéletét indokolta. A többi, 14 vádlott – öten kaptak felfüggesztett börtönt, hárman pénzbüntetést, és hat főt felmentett a bíróság – némelyik nagyban nyomogatta a telefonját a vádlottak padján.
Így érkezett Hagyó Miklós az ítélethirdetésre
Teljes csőd
A 2010-es választási kampányban Orbán Viktor totális elszámoltatást ígért, egyebek között a fenti botrányokra alapozva. A kormányváltás óta az elszámoltatási kormánybiztosság 1400 ügyben indított eljárást, 61-ben történt feljelentés, de csak néhány ügy jutott el ítéletig.

A szabadkőművesek rajzolják hazánk térképét , és nincs benne hely a magyar népnek . Hát húzzatok a büdös picsába , vagy vegyetek elégtételt , és egyenként vadásszátok le e cionista vakolókat , és helytartókat !!!!








A korrupcióval vádolt volt főpolgármester-helyettes azt panaszolta az Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy penészes, nyirkos zárkában tartották. A bíróság igazat adott neki, a magyar államnak közel húszezer eurót kell fizetnie Hagyónak. A magyar állam képviselője az eljárás során úgy érvelt, hogy Hagyó Miklós az általa felhozott állításokban nem merítette ki a hazai jogorvoslati lehetőségeket.
A korrupcióval vádolt volt főpolgármester-helyettes azt panaszolta az Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy penészes, nyirkos zárkában tartották. A bíróság igazat adott neki, a magyar államnak közel húszezer eurót kell fizetnie Hagyónak. Jogosnak találta Hagyó Mikós egykori főpolgármester-helyettesnek a fogva tartása körülményeire vonatkozó panaszai többségét a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága kedden meghozott ítéletében, amelyben 12 500 euró (közel négymillió forint) nem vagyoni jellegű kártérítés és 6000 euró (közel kétmillió forint) perköltség megfizetésére kötelezte a magyar államot.
Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Hagyó Miklós a kecskeméti bíróságon tavaly ősszel
A korrupciós ügy miatt 2010 májusától 2011 februárjáig előzetes letartóztatásban tartott Hagyó azt állította, hogy napi 23 órában egy nyirkos és penészes zárkába volt bezárva, emiatt pedig súlyos egészségkárosodást szenvedett.
Hát nem jobb lett volna mindjárt agyon verni a vakoló péholyával együtt !!!!





A korrupció elleni harcra kapott uniós források ellopásának ügyében nyomoz a Nemzeti Adó és Vámhivatal, írja a HVG, ami az ügyről megkérdezte az adóhivatal elnökét, Tállai Andrást is, aki viszont meglepetésre semmit sem tud az ügyről. Szerencsére van olyan nyomozóhatóság Magyarországon, ami értesült a NAV és az európai csalás elleni hivatal, az OLAF vizsgálatáról.
 A gyanú szerint az EU-s forrásokat egykor menedzselő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tanácsadó konzorciumának alvállalkozói szedtek be pénzeket fiktív számlákra.
Ezeknek a tanácsadóknak, akik Quality Control néven alkottak konzorciumot, papíron pont az uniós források elosztásának tisztaságát kellett volna ellenőrizniük. Erre első körben 960 millió, majd további 256 millió forintot kaptak, 85 százalékban az EU-tól.
Az OLAF vizsgálata szerint viszont a támogatás nagy része nem a közbeszerzések tisztaságának ellenőrzésére ment el. Annyira nem, hogy az OLAF jelentésében "százszázalékos korrekciót", magyarán a teljes támogatási összeg visszavételét javasolta.
Az ügyben Jávor Benedek EP-képviselő intézett kérdést Polt Péter legfőbb ügyészhez és Tállai Andráshoz, az ügyben vizsgálódó NAV elnökéhez. Érdekes módon az előbbi tud a nyomozásról, Tállai tájékoztatása szerint viszont "a NAV hatáskörébe tartozó bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomozás nincs folyamatban". Ami érdekes, mert a NAV nyomozói nyomoznak a hűtlen kezelés, vesztegetés, csődbűncselekmény, magánokirat-hamisítás, vesztegetés és passzív korrupció gyanúját felvető ügyben, ami amiatt szúrt szemet, hogy bár a Quality Control konzorcium öt tagból - a Dezső és Társa Kft.-ből, a Dr. Kardkovács és Társai Ügyvédi Irodából, a CEU Tender Kft.-ből, az Okean Kft.-ből és a Vépterv Kft.-ből - állt össze, a feladatokat mégis alvállalkozókra bízták, akik aztán további alvállalkozókat is bevontak.
Ezek jobban lopnak mint a cigány vezérkar , ja , hogy ezek jogászok !!!!! Nem zsidók !!!! , és a gojokat meglopni kötelességük !!! Na hülye magyar mire , és meddig vársz még a szemedet is kilopják , hogy az üvegszemed könnyebben elcsenhessék !!!





 
Az a jólét, amiben ők [a hatalom] élnek(!), a mi vérünkből van! És nekünk ugyanúgy jogunk van jól élni! - Az egyik legjobb ügyvéd Magyarországon Polgár Zoltán. Zengő beszédéből idézünk, aki pedig akarja, filmünkben is meghallgathatja szavait.
A kilakoltatások és a devizahitelek ellen harcoló Dr. Polgár Zoltán - sűrűn méltatva a kilakoltatások ellen harcias ellenállással fellépő otthonvédő Koppány Csoport női és férfi állományát - elmondta:

- Én azt gondolom, Magyarország végveszélyben van (...). Nemhogy egyharmada az országnak van végveszélyben és leszakadt, 50 % felé haladunk. A jelenlegi kormányzat abból él, hogy elveszi, ami az embereké. Termelés nincs. (...) Össze kell fogni és csinálni kell. Aki nem jön, az ott marad.

Ekkor hangos beszédre váltott. Szavai zengtek a hangszórókból, miközben gyakran szavanként megállt, erőteljes és hangos nyomatékot adva minden szónak:

- Egyetértek abban: csak(!) az(!) menekül(!) meg(!), aki föláll a karosszékből! Ez az állam senkit(!) nem fog(!) megmenti! Tessék tudomásul venni! (...) A karosszékből, billentyű nyomogatásból -
nagyon jól mondta Dabasi Tamás barátunk - nem lehet(!) megoldást(!) találni! Minden nap emberi életek vannak veszélyben! (...) Fizikálisan föl kell állítani csapatot, amely fizikálisan ütőképes, mögé kell rakni az íjászokat, mondjuk a jogászokat, és együttesen kell támadni, minden egyes akciót meg kell tervezni (...)! (...) Csak azt kell tudomásul venni(!): aki nem áll föl a székből(!) - azt tudjuk, mi fölálltunk, nem nekünk szól ez -, aki nem áll föl a székből, annak nem(!) lesz(!) megoldás! Nem billentyűket kell nyomogatni, hanem ki kell menni és tenni kell (...)! Tudomásul kell venni(!): aki ül és nem tesz semmit, mindenét(!) el fogják(!) venni! Mindenét!

Dr. Polgár Zoltán a nemzet egyik legnevesebb ügyvédje, Dr. Damm Andrea Szegeden elhangzott szavaira emlékeztetett, ahol Damm Andrea azt mondta: visszatérhet a II. Világháború óta nem látott utcai vetkőztetések ideje, amikor olyan szegénység volt, hogy utcai bandák vetkőztették a járókelőket. Dr. Polgár Zoltán elmondta: a kormány ez ellen nem tesz semmit! Hangos szónoklatában megerősítette:

- Hogyha itt a kilakoltatások megindulnak, egy idő után visszatér a vetkőztetés bűncselekmény! (...) Ezek, akik ott fönt vannak, elfelejtettek mindent! Magukon kívül semmit nem látnak! Azt gondolják, a hatalmuk végtelen! Azt gondolják, nem fognak meghalni! De nincsen senkinek joga arra(!), hogy tönkre tegye a másik embert! Mert belőlünk élnek! A mi vérünket szívják! (...) Mert az a jólét, amiben ők élnek(!), a mi vérünkből van! És nekünk ugyanúgy jogunk van jól élni! Döbbenet, de így van! (...) Vissza a termelést(!), az elrabolt vagyont elszámoltatni(!), és egy normális társadalmat kell felépíteni. (...) És még egy dolgot, hogy miért kell ezt csinálni. Én hívő ember vagyok. Egyetlenegy emberi életnél(!) nincsen drágább a világon! És ha egyet megmentünk(!), egyetlenegy könnyet letörlünk(!), egyetlen boldog embert csinálunk, már megérte, hogy elindultunk. Köszönöm.

A Polgár Zoltánnal Molnár F. Árpád által készített korábbi interjúnkat is ajánljuk, ami jelenleg több, mint 7200 Facebook-os megosztásnál jár: 
"Ezek miatt az 1 milliónál több devizahitel-szerződés semmis (Interjúnk Polgár Zoltán ügyvéddel)".

Aki ül és nem tesz semmit, mindenét el fogják venni! (Dr. Polgár Zoltán ügyvéd)








Az M1 Este vendége Kósa Lajos alelnök. Adás ideje: 2014.05.09. (Hanganyag részlet a műsorból) 
http://www.mediaklikk.hu/mediatar/




Valami nagyon nincs rendben Magyarországon! (demagog.blogstar.hu
Hunvald, Hagyó, Simon Gábor és most a kolontári-devecseri gyilkosok... Ezek tényleg ártatlanok? Valójában mind megúszták, még akkor is, ha némelyik ült egy keveset. Hunvald, Hagyó és Simon vélhetően loptak, vélhetően nem keveset. Az, hogy nem kerültek évekre a rács mögé, sokak igazságérzetét bántja.

Hunvald, Hagyó, Simon Gábor és most a kolontári-devecseri gyilkosok… Ezek tényleg ártatlanok?




10 halálos áldozat. Felelős? A Veszprém Megyei Bíróság szerint nincsenek felelősök...
Valójában mind megúszták, még akkor is, ha némelyik ült egy keveset. Hunvald, Hagyó és Simon vélhetően loptak, vélhetően nem keveset. Az, hogy nem kerültek évekre a rács mögé, sokak igazságérzetét bántja. De az iszapkatasztrófában meghaltak emberek! Az, hogy ezért senkit nem talált felelősnek a bíróság, arra nem jó kifejezés, hogy bántja az emberek igazságérzetét. Ez vérlázító! Ez elfogadhatatlan! Ez katasztrófa! Ez tragédia!
Tudom, a jogi egyetemen azzal kezdik a tanítást, hogy nem igazságszolgáltatás van a bíróságon, hanem jogszolgáltatás.
Na, ez az, ami kurvára felháborító az egészben! Amikor az emberek alapvető igazságérzetébe tipornak bele, amikor az áldozatok emlékébe tipornak bele, amikor az áldozatok családjába tipornak bele! Amikor az egész magyar társadalomnak azt üzenik, hogy még mindig vannak olyanok, akik pénzzel és jogi-csűrcsavarral elkerülhetik a felelősségre vonást, akár az odalett emberéletekért is.
Az áldozatok családjába tipornak bele...Az áldozatok családjába tipornak bele...
A jogszolgáltatásnak kellene véget vetni egyszer és mindenkorra és végre el kellene jutni az igazságszolgáltatásig. És akkor végre életük végéig a börtönben rohadnának azok a szemét alakok, akik nyereségvágyból meggyilkoltak 10 embert. A legfiatalabb köztük egy 14 hónapos kisgyermek volt, a neve Angyalka.
Hát most az angyalok is zokognak Magyarországért.
Hogy is mondta Fricz Tamás? „Ez egy következmények nélküli ország”
Mond, miért hagytuk, hogy így legyen?


Miért hagytuk, hogy így legyen?





Rangsor Közel 130 ügy közül választották ki a Világgazdaság munkatársai az évtized top 30 magyar botrányát. Minden esetnek van gazdasági, üzleti vonatkozása, s a legtöbbet átszövi a politika. A dobogós helyekre olyan tragédiák kerültek, amelyek ártatlan emberek életét követelték. Érdekességek Feltűnő, hogy a lista dobogós helyein nem gazdasági "bűnügyek", visszaélések állnak, hanem olyan tragédiák, amelyek ártatlan emberek életét követelték.

A legtöbb embert hátrányosan érintő eset, milliárdos sikkasztásról, korrupcióról szóló ügy, a legszövevényesebb magyar, gazdasági kázus – sokat gondolkodtunk, milyen szempon-
tok, esetleg objektív mérőszámok alapján állítsuk össze az elmúlt 10 év legnagyobb magyar botrányait. Majd arra jutottunk, nem kritériumokra, hanem a Világgazdaság sokat tapasztalt gazdasági újságíróinak véleményére bízzuk, melyik az a 30 eset, amely „méltó” arra, hogy ebbe a toplistába bekerüljön, vállalva, hogy ezzel egy szubjektív lista jelenik meg a manager magazin oldalain.
  Módszer Több kolléga gyűjtötte össze, egymástól függetlenül, összesen kilenc kategóriába az ügyeket. Azokat, amelyeknek komoly társadalmi, illetve médiavisszhangjuk volt, gazdasági súlyuk, végkifejletük, egy adott vállalatot, iparágat, közösséget, társadalmi, illetve természeti környezetet érintően a hatásuk nagy volt. A gyűjtések között az átfedés meghaladta a 80 százalékot, így nem volt nehéz összeállítani azt a közel 130 ügyből álló listát, amelyről a Világgazdaság munkatársai szavaztak. A kollégáktól azt kértük, ne csak egy – immáron kategóriáktól független – harmincas toplistát készítsenek, hanem az egyes helyezéseket indokolják is meg. Vagyis derüljön ki, az adott ügyet miért tartják a listába illőnek, s miért épp az adott helyezést javasolják az esetnek. A véleményeket súlyoztuk, így alakult ki az a lista, amelyet Ön olvashat.
Érdekességek Feltűnő, hogy a lista dobogós helyein nem gazdasági „bűnügyek”, visszaélések állnak, hanem olyan tragédiák, amelyek ártatlan emberek életét követelték. A lista további részeiben azonban már jócskán találunk politikával átszőtt ügyeket, gazdasági visszaéléseket, amelyek szemet szúrtak a kollégáknak, s évek múltán sem feledkeztek el róluk. Ami az összeállítás során megdöbbentő volt: vannak olyan lassan fél évtizedes vagy annál is régebbi ügyek, amelyek ma sem zárultak le (M.E.G.A. Trade-, Kulcsár-ügy), vannak nehezen követhető, komoly politikai érdekeket mozgató esetek, amelyekben sosem fog egy átlag magyar tisztán látni (magyar polipgate). Mindenesetre megállapíthatjuk, hogy a politikához, politikusokhoz kapcsolódó botrányok nem csekély mértékben vannak jelen a listán. Megdöbbentő volt, hogy van olyan név, amely két ügyben is érintett, egyelőre még sincs semmilyen retorzió vele szemben (ScienNet-hálózat, DT Diamond). A teljes listán több áruházlánccal, illetve fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ügy is szerepelt, ám a VG munkatársai ezek többségét végül is nem ítélték olyan fajsúlyosnak, hogy a top 30 közé kerüljenek, így csak két eset maradt a rangsorban (Tesco, Auchan). Volt néhány skandalum, ahol a kollégák azt javasolták, az ügy bonyolultsága miatt ne írjunk mást ezekről, egyszerűen csak az ügy nevét, legtöbb olvasónk úgy is ismeri az ezzel kapcsolatos legtöbb történést (Malév, Sukoró). 
Új lista Ez tehát egy olyan lista, amelyet a Világgazdaság munkatársainak véleménye határozott meg. A manager magazin szerkesztői azonban kíváncsiak, vajon a lap olvasói hogyan szavaznának, anonim módon. Épp ezért az eredeti lista december 10-től elérhető lesz a www.vg.huweblapon, így bárki elkészítheti a saját rangsorát, s szavazhat az évtized botrányaira.
Szerkesztette: Koczó Ildikó
1. Vörösiszap-katasztrófa2010. október 4-én átszakadt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) Ajka és Devecser közötti vörösiszap-tárolójának gátja. A vörösiszap többféle fémvegyület elegye, a timföld (alumínium-oxid) gyártásának mellékterméke. A fokozottan veszélyes hulladékok osztályába tartozik. A kiömlő egymillió köbméternyi iszap elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely mélyebben fekvő részeit. A veszélyes hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva. A katasztrófában tízen vesztették életüket, 123 ember szenvedett súlyos égési sérüléseket a maró hatású anyagtól, és kórházi ellátásra szorult. Összesen 302 embert kellett ellátniuk az orvosoknak. A vita még folyik a felelősségvállalás kérdéséről, mindenesetre november elején olyan nyilatkozatok jelentek meg, miszerint a Mal Zrt. elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a vörösiszap-katasztrófa károkozójának nevezi annak ellenére, hogy még nem ért véget a szakértői vizsgálat. A társaság egyébként nem ismerte el a károk miatti felelősségét, de segítségként 1,5 milliárd forintot ajánlott fel. A tragédia után egy héttel egyébként őrizetbe vette a rendőrség Bakonyi Zoltánt, a Mal vezérigazgatóját. Több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsították meg a vörösiszap-katasztrófa miatt, majd a vagyonát is zár alá vették. A Veszprémi Városi Bíróság azonban két nappal később elrendelte szabadlábra helyezését, ezt másodfokon is jóváhagyta a bíróság, így a vezérigazgató szabadlábon maradhatott. Pintér Sándor belügyminiszter 2010. november 19-én azt ígérte, jövő július végére megtörténik az iszapömlés okozta károk felszámolása. A tárcavezető szerint összesen 55 milliárd forintnyi kárt okozott a katasztrófa.
2. Pirotechnikai cégek halálos áldozataiPyro-TechniC Kft. 2004. augusztus 5-én felrobbant a Pyro-Technic Kft. tűzijátékraktára; a detonációkban és a tűzben három dolgozó meghalt, nyolcvanan sérültek meg, a környéken sok ház és autó vált lángok martalékává. A rendőrség közlése szerint illegálisan tárolt fekete lőpor robbant fel a raktárban. A keletkezett tűzben robbantak fel és repültek szét a pirotechnikai anyagok és eszközök. A cégvezetők közül kettőt a tragédia után őrizetbe vett a rendőrség, de a perek nem zárultak le. A robbanás okozta kár becslések szerint elérte a 400 millió forintot.  Absolut-Pyro Kft.
2006-ban az Absolut-Pyro Kft. által szervezett tűzijáték ideje alatt lecsapó vihar miatt öten haltak meg, a társaságot azóta is perlik az áldozatok hozzátartozói.
3. Ártéri károk, felsőzsolcai eset 2010. június 5-én a Sajó kiömlése miatt Miskolc keleti határában víz alá került több áruház, bevásárlóközpont, a közeli Felsőzsolcán pedig összedőlt több mint 160 ház, a víz 1800 ingatlanban okozott kárt, másfél ezer embert telepítettek ki otthonából, egy ember meghalt. A felsőzsolcaiak szerint az általuk csak Kis-Sajónak nevezett vízfolyás azért öntötte el városukat, mert Miskolc határában, a Sajó árterében épültek a kereskedelmi létesítmények. A nagyvízi meder beépítése és az M30-as autópálya egyik szabálytalanul kialakított szelvénye miatt Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár vizsgálatokat indított.
4. Kulcsár-ügyA brókerbotrány még 2003 nyarán tört ki, ám azóta sem ért véget. A vád szerint Kulcsár Attila a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégének, a K&H Equitiesnek a munkatársaként jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét, s ezzel 23 milliárdos sikkasztást követett el. Sok vádlott volt, köztük állami cégvezetők, magánbefektetők, sőt, a K&H egykori vezetője, Rejtő E. Tibor is. Mindenki tagadta a bűnösségét. 2008-ban hozott elsőfokú döntést a Fővárosi Bíróság 24 vádlott ügyében. Ekkor Kulcsár Attilát 8 évre és 230 millió forint vagyonelkobzásra, néhány társát többéves letöltendő szabadságvesztésre és sok tízmilliós vagyonelkobzásra ítélte. Fellebbezések miatt 18 vádlott ügyében másodfokon is folytatódott a büntetőper. Kulcsár többéves hallgatás után ekkor megszólalt, és több érdemi, az addigi vallomásaitól eltérő nyilatkozatot is tett. Az ítélőtábla az új eljárás elrendelésekor Kulcsár Attilát kiengedte az előzetes letartóztatásból, a bróker azóta a főváros területére vonatkozó lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. 2010. május végén a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárásra utasított. 2010. decemberben, több mint hét és fél évvel az ügy kipattanása után újrakezdődik Kulcsár Attila büntetőpere.
5. BKV2008 tavaszán pattant ki egy nagy botrány a társaságnál. Akkor hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BKV külső cégekkel kötött tanácsadói szerződéseinek ügyében. Az AAM Zrt., a Cemi Kft., illetve a Kornusz Kft. több százmillió forint értékű BKV-s szerződéseit vizsgálta a rendőrség, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyt. 2008 nyarára már közérdekű adatok eltitkolása, számítógépes rendszer elleni bűncselekmények és milliós végkielégítés miatt is vizsgálatok folytak. Ez azonban csak a kezdet volt. Aztán 2009 nyarán újabb botrány következett a milliós végkielégítések miatt, s 2010-re korrupció, sikkasztás és egyéb bűncselekmények is kiderültek. A korrupciós botrányok során többek között olyan nevek merültek fel, mint például Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettesé, akit márciusban vettek őrizetbe. A vád szerint arra vette rá a BKV egyes vezetőit, hogy indokolatlan szerződéseket kössenek, nyáron már zsarolás miatt is vádat emeltek ellene. 2010. november közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította Hagyó előzetes letartóztatását, így legkorábban 2011. februárban szabadulhat. A BKV-balhék az új főpolgármester kinevezésével sem csillapodtak. Csak egy példa: a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) váratlanul visszavonta a BKV vasúthatósági működési engedélyét, mondván, a cég pénzügyi helyzete nem felel meg a törvényi előírásoknak, s hat hónapot adott a szükséges feltételek megteremtéséhez. Bár a BKV ugyanolyan rossz anyagi állapotban van, mint pár  éve.  A ribilliót növelte, hogy az új főpolgármester az NKH határozatát félreértette, s a BKV teljes működésére értelmezte azt.  
6. Baumag-ügyA Baumag a szövetkezeti forma kiskapuit kihasználva a banki kamatoknál magasabb hozamot ígért a kisbefektetőknek. Majd 2003-ban, amikor egy pánikszerű pénzkivételi roham tönkretette a szövetkezetet, 11 ezer ember (más becslések alapján húszezer) 40 milliárd forintja ragadt bent. A felszámolóbiztos 2010. tavaszi ígérete alapján egy-két év múlva kaphatják meg pénzük felét azok, akik hat éve szabályosan jelentkeztek nála. A Baumag egykori vezetőjét, Balázs Lászlót még 2010 januárjában első fokon hét év börtönre ítélte a bíróság. 2010 áprilisában pedig több mint 18 milliárd forint megfizetésére kötelezték a Baumagot és a hozzá kapcsolódó 18 céget.
7. PaprikabotrányA paprikabotrány 2004 őszén robbant ki, amikor a Kalocsai Fűszerpaprika Rt.-től, a Házi Piros Paprika Kft.-től s a Szegedi Paprika Rt.-től származó fűszerpaprikában az egészségügyi határértéket meghaladó mennyiségű, aflatoxin és ohratoxin nevű mérgező anyagot találtak. A fogyasztók megtévesztése miatt pénzbírsággal sújtották a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. és a Házi Piros Paprika Kft. vezetőjét első fokon 2007. szeptember elején, a Szegedi Paprika Zrt.-re 10 millió forintos bírságot szabtak ki. A vád szerint a három vezető annak tudatában döntött egy 20 tonnás tétel forgalomba hozataláról, hogy tisztában voltak azzal, a fűszerpaprika-őrlemény aflatoxin-tartalma meghaladja a megengedettet, így az veszélyes lehet a fogyasztók egészségére. Vagyis a gazdasági megfontolások felülmúlták az élelmiszer-biztonsági szempontokat.
8. M.E.G.A. Trade 2006 karácsonya előtt bukott le a M.E.G.A. Trade cégcsoport, amikor törökbálinti raktárában az ellenőrök tetten értek több alkalmazottat, hogy éppen lejárt szavatosságú termékeket címkéznek át. Az úgynevezett acetonos ügy lényege, hogy az egyik élelmiszer-biztonsági ellenőr megérezte a körömlakklemosó szagát, s gyanút fogott, hogy nem épp a vegyszerrel távolítják-e el a szavatosságjelzéseket. A megérzése bejött. Az érintett termékek nagyságrendileg 41 tonna lejárt szavatosságú élelmiszert tettek ki. A társaságot 2006-ban jegyző két tulajdonos, Ernst Stefan Fischer bécsi, valamint a G. F. Immobil Kft. képviselője, Pavlovszkij Szergej Vitalevics moszkvai lakos ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda 2008-ban emelt vádat, ám az ítélethozatal elmaradt. Így fordulhatott elő, hogy 2010 áprilisában a végelszámolás alatt lévő M.E.G.A. Trade jogi képviselője fizetési felszólításokat küldött több hazai üzletláncnak a polcokról annak idején levett és így ki nem fizetett áruk ellenértékére.
9. Zuschlag-ügyAz ügy még 2005-ben kezdődött, amikor a Kiskunhalasi Városi Ügyészség vizsgálatot indított számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség társaival együttZuschlag János t, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének akkori ügyvezető elnökét. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak alapítványok és egyesületek révén jutottak pályázati pénzekhez. 2007. szeptember 21-én a Szegedi Városi Bíróság elrendelte Zuschlag előzetes letartóztatását. Az ügy miatt több zuglói szocialista politikus otthonában és irodájában házkutatást tartottak, s az oktatási tárcánál is. 2007 szeptemberében sok MSZP-s és MSZP-közeli vezető tanúmeghallgatáson járt Kecskeméten: például Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, egykori közigazgatási államtitkára, Szilvásy György titokminiszter, Jánosi György és Göncz Kinga volt ifjúsági tárcavezetők. Zuschlag János sokáig hallgatott, s végül 2008 márciusában elismerte büntetőjogi felelősségét is a kecskeméti ügyészségen. A szocialista politikus második beismerő vallomásában közölte, hogy a Fiatal Baloldalnak adta azt a pályázaton nyert 75 millió forintot, amellyel nem tudtak elszámolni. 2008. április végén már Zuschlag és 15 társa ellen folyt nyomozás. Közel két évvel később, 2010. március 31-én hozott ítéletet a bíróság az ügyben. Ebben Zuschlagot és társait „fehérgalléros bűnszervezetnek” nevezték, amely 2000 és 2006 között ilyen formában követte el a különösen nagy kárt okozó csalást, ennek keretében létrehoztak egy 9 egyesületből álló hálózatot. Az évek alatt 75 millió forintnyi, ifjúsági pályázatokon nyert pénzt nem a rendeltetési célnak megfelelően használtak fel, hanem elsősorban a Fibisz (Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták), másodsorban más baloldali egyesületek működését finanszírozták belőle, illetve főleg programokat, előszilveszteri bulit, gyorsulási versenyt. Az ítélet szerint csakis Zuschlag János politikai kapcsolatainak volt köszönhető, hogy elnyerték a pályázati pénzeket.
10. Szabadi Béla ügyeSzabadi Béla, az első Orbán-kormány földművelésügyi politikai államtitkára (1998–2001) és társai ellen 2001-ben indult eljárás, a Fővárosi Főügyészség pedig először 2002-ben emelt vádat 23 vagyon elleni bűncselekmény, köztük hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúja miatt. A vádirat szerint az államtitkár drágán utazgatott, és állami cégek vezetőit utasította arra, hogy kössenek reklámszerződést az FTC-vel, így támogatva a klubot. A Fradit akkor a kisgazda politikus Torgyán József s bizalmi embere, Szabadi vezette. 2009 februárjában jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Szabadi Bélát a Legfelsőbb Bíróság hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt.
11. SukoróA Sukoróhoz kapcsolódó botrány kirobbanását Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója letartóztatásának dátumához kötjük. Ez 2010. szeptemberben történt. Az ügy lényege, hogy az MNV még 2008. július 30-án csereszerződést kötött izraeli-amerikai üzletemberekkel, ebben állami tulajdonú, Sukoró külterületén lévő ingatlanok, illetve magánszemély tulajdonát képező, Albertirsa és Pilis külterületén található ingatlanok szerepeltek. Az értékbecslés valótlan volt, így a csereügylet során 1,3 mil-liárd forint különbség állapítható meg, ezt az állam vélhetően elveszíti. A King’s City projekt révén Sukorón kaszinóváros épült volna fel.  Egyik kollégánk így vélekedik: a Sukoró-ügyben minden benne van, ami miatt Magyarország kritikus helyzetbe került: politikusi szereptévesztések, hatalmi gőg, gazdasági-pénzügyi visszaélések, a jogállam hiánya.
12. Hunvald2009 februárjában vették őrizetbe az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt Hunvald Györgyöt, a főváros VII. kerületének szocialista polgármesterét. 2010 novemberében emelt vádat a főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt Hunvald György, Gál György korábbi SZDSZ-es önkormányzati képviselő – a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnöke – és 23 társuk ellen. A vád szerint Gál György 2003–04-ben 366 millió forint kenőpénzt kapott, hogy áron alul kerüljenek egy projektcég kezébe az ingatlanok. Társaival több mint 600 millió forint kárt okozott, s 1,5 milliárdos károkozás kísérleti szakaszban maradt.
13. ScienNet-hálózat 2009. november 25-én rendelt el vizsgálatot a vám- és pénzügyőrség a Magyarországon törzsvásárlói hálózatot működtető, Washingtonban bejegyzett ScienNet International ellen. A vád: különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja. Két nappal később előzetes letartóztatásba helyezték a ScienNet képviselőjét, Leinemann Zsoltot. 2008 szeptembere és 2009 novembere között összesen 8,43 milliárd folyt be a számlára, ebből 1,5 milliárdot tudott zároltatni a vámőrség. Az akkori adószakértői vélemény alapján a cégnek 2008-ban mintegy 960 millió forint adót kellett volna befizetnie. A törzsvásárlói közösséget működtető online rendszerhez 440 ezer vásárló és több mint 11 ezer cég csatlakozott. 2010. március végén a vám- és pénzügyőrség bejelentette: már nemcsak adócsalás, hanem sikkasztás miatt is eljárás folyik a cég ellen.
14. MalévEgyik kollégánk azt javasolta, ne írjunk dátumot s esetleírást sem az ügyhöz, csak ennyit: „Úgy, ahogy van, botrány az egész.” Néhány sorral mégis visszaemlékezünk a Malév-ügyre, csak a legutóbbi történésekre. 2010. februárban született megállapodással a magyar állam 95 százalékos tulajdonosa lett a légitársaságnak. A tervezett 19 milliárd helyett 25,2 milliárd forintért vásárolta vissza a céget a magyar állam. Az adósságok egy részét tőkévé konvertálták, s adósságból van bőven: a magyar légitársaság 102 millió euróval (mintegy 29 milliárd forint) tartozik a Vnyesekonombanknak. A társaság kisebbségi tulajdonosa az az AirBridge Zrt. maradt, amely 2007-ben megvásárolta a Malév részvényeit. Az AirBridge Zrt. 49 százalékban az orosz állami Vnyesekonombank tulajdonában van. Márton Attila légi közlekedésért felelős miniszteri biztos 2010 júliusában úgy nyilatkozott: két-három éven belül üzemi szinten nullszaldós lehet a Malév a 2007. februári privatizáció óta. Kollégánknak igaza van: ha a Malév-sztorit a kezdetektől akarnánk említeni a botrányok között, nem is biztos, hogy ebben az évtizedben kezdődne a leírás. Előhozhatnánk ugyanis, amikor a céget az Antall-kormány idején eladták az Alitaliának, és akkor is vissza kellett vásárolni egy idő után…
15. Kubatov-ügy2010. április elején pattant ki az eset. A YouTube internetes videomegosztóra felkerült hangfelvételen Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek. Az adatvédelmi biztos vizsgálatot indított a pártok nyilvántartásainak felmérésére. Az MSZP és az MDF is vizsgálatot kért, a főügyészség azonban már 2010. április közepén elutasította a Kubatovval kapcsolatos feljelentéseket.
16. PostaszékházA Fidesz 2010. február közepén tett feljelentést a legfőbb ügyésznél a Magyar Posta székházainak ügyében. Különösen jelentős, több mint 500 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészség március elején el is rendelte a nyomozást a Magyar Posta régi székházának értékesítése ügyében. A feljelentés szerint az eladással és az új székház bérleti szerződésével kapcsolatosan történt vagyonkezelési kötelességszegés következtében a postát és ezáltal a magyar államot több mint 500 millió forint vagyoni hátrány érte.
17. „Magyar polipgate”Az UD Zrt. neve az úgynevezett adatgyűjtési üggyel kapcsolatban került a köztudatba, már több hazai médium a magyar polipgate ügynek is hívta. Az ügyben Laborc Sándor , a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) akkori főigazgatója tett feljelentést még 2008. szeptember 10-én lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés s más bűncselekmények gyanúja miatt.
Házkutatást tartottak hat helyszínen, ahol szervereket, adathordozókat foglaltak le, majd magántitok jogosulatlan megismerése, államtitoksértés és számítógépes rendszer feltörése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Ezen bűncselekmények miatt azonban 2009 nyarán megszüntették a nyomozást. Majd 2010 februárjában több mint másfél milliárd forintos kártérítési pert indított az NBH és a magyar állam ellen az UD Zrt.
2010. június elején a Fidesz-kormány a Katonai Biztonsági Hivatal helyettesének Horváth Józsefet, az UD Zrt. volt vezetőjét nevezte ki. Az MSZP ezt úgy kommentálta: a Fidesz ezzel a kinevezéssel beismeri, hogy „árnyék-titkosszolgálatot” működtetett. 2010. november közepi hír, hogy szüneteltetik az UD Zrt. által indított kártérítési pert, amelyben a cég tízmillió forint nem vagyoni és 1,7 milliárd forint vagyoni kár megtérítését követeli.
18. Kormányzati negyed2007. augusztus 2-án hirdették ki az eredményt, hogy ki építheti fel a kormányzati negyedet. A projekt célja az lett volna, hogy a Budapest területén elszórtan lévő minisztériumok, hivatalok egy egységes, új kormányzati épület(együttes)be költözzenek. 2008. január 8-án jelentették be, hogy a kormányzati negyed mégsem épül meg. A meg nem valósuló projektre becslések szerint 10 milliárd forint ment el. Az ügyben hűtlen kezelés miatt nyomozás indult. A Fidesz-kormány 2010. augusztus végi nyilatkozata alapján sem lesz kormányzati negyed.
19. Siemens-esetekAz egyik ügy egy 2003-ban kiírt laktanya-felújítási pályázathoz kötődik, itt a Siemens több vidéki laktanya modernizálására nyert el megbízást. Felmerült a gyanú, hogy a pályázat előkészítésében közreműködő két honvédségi köztisztviselő juttatásokat fogadott el a Siemenstől, cserébe bizalmas információkat adott át. 2006 őszén kezdődött a nyomozás egy másik ügyben. A SATeLIT TV és a Siemens Rt. illetékesei által 2000 decemberében aláírt megállapodás évi másfél milliárd forint bevételhez juttatta az akkor induló vállalkozást, a SATeLiT-et. A támogatás feltétele a feljelentés szerint az volt, hogy a médiacégnek a szponzori díj egy részét vissza kellett fizetnie a Siemens vezetőinek. Ki ne emlékezne a szintén 2006-os Combino-ügyre? Az akkor érkezett Siemens Combino villamosokról kiderült, baj van velük: rendszeresen meghibásodtak az ajtók, nem volt klímaberendezés a járművekben, s a 4-es, 6-os villamos teljes vonalán át kellett alakíttatni a pályát, hogy az alacsony padlós szerelvényeknek megfeleljen.
20. Gripen-vásárlás A botrány 2007 júniusában robbant ki, amikor egy svéd tévécsatorna a cseh Gripen-beszerzésekről készített riportot, és kiderítette, hogy egy osztrák gróf, Alfons Mensdorff-Pouilly közreműködésével kenőpénzekkel győzték meg a cseheket. De nézzük az elejétől a sztorit. A magyar kormány 2001 szeptemberében döntött a svéd Gripen gépek beszerzéséről, majd az új kormány 2003-ban módosította a szerződést. A megállapodás értelmében Magyarország bő 210 milliárd forintért lízingel Svédországtól 14 vadászgépet, mondván, a repülők tíz év után magyar tulajdonba kerülnek. 2007-ben felvetődött a gyanú, az említett kenőpénzből korábban magyar döntéshozókat is próbálhattak meggyőzni arról, hogy Magyarország a Gripeneket válassza. 2007 novemberében a tekintélyes The New York Times a CIA-ra hivatkozva egyenesen azt írta, magyarországi pártok dollármilliókat kaptak a szerződés elnyeréséért. Több országban a svéd, a brit és a cseh hatóságok is nyomoznak, Magyarországon nem.
21. Magyar Telekom, Montenegró-ügy2006. február 13-án a Magyar Telekom (MT) 2005. évi eredményeinek közzétételekor bejelentette, hogy vizsgálatot folytat az egyik
leányvállalata által kb. 700 millió forint értékben megkötött szerződések ügyében. Az MT auditorcége nem írta alá a mérleget, mert aggályosnak találta a két szerződést. Március 30-án bejelentették, hogy nem tartják meg az április végén esedékes éves rendes közgyűlést, mivel nincs lezárt mérlegük. A Magyar Telekom 2006. októberben újabb 1,2 milliárd forintos vitatott szerződést jelentett be. Az aggályos szerződések összértéke így 1,98 milliárd forintra nőtt, a vizsgálatok költségei 3,1 milliárd forintra rúgtak. A vizsgálat során kiderült, a TCG és a Monet munkavállalói elektronikus dokumentumok megsemmisítésével hátráltatták a vizsgálatokat. A White & Case jogi iroda vizsgálódott, ám nem tudta megállapítani az offshore kifizetésekhez kapcsolódó szerződések szabálytalanságát, de a kontraktusok szabályosságát sem. Az ügy hatására Straub Elek 2006. december 5-én távozott az MT éléről.
22. Pécsi vízmű2009 szeptemberében a pécsi közgyűlés bejelentette, hogy szerződést bont a város és a francia Suez Environnement közös tulajdonában álló Pécsi Vízmű Zrt.-vel, egyben létrehozta saját szolgáltatóját, a Tettye Forrásház Zrt.-t. 2009. október 5-én az önkormányzat leváltatta a vízmű telephelyén az őrző-védő szolgálat embereit, és az új tulajdonos, a Tettye Forrásház „átvette a hatalmat” a vízmű felett. Az önkormányzat arra hivatkozott, hogy a kisebbségi francia tulajdonos nem volt hajlandó az együttműködésre, miközben a vezetés sok százmilliót költött el a nyereségből, többek között tizenhét más cégben lévő tulajdonrész fejlesztésére, ráadásul bankhitelt is igénybe vettek, ezzel súlyos adósságterhet róva a többségi városi tulajdonban lévő cégre. Az önkormányzat ezért hozott létre saját társaságot a működtetésre, majd foglalta el „puccsszerűen” az épületet. 2010. március közepén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara melletti választott bíróság jogszerűnek találta a Pécsi Vízmű Zrt. üzemeltetési szerződésének felbontását.
23. Il Ferro2007-ben ment csődbe az Il Ferro Kft., miután a cég nyolcezer autóssal kötött szerződést, hogy kocsijukon cégeket reklámozzanak. Az autósoknak egyszeri, 100–300 ezer forint közötti regisztrációs díjért cserébe 40-50 ezer forintot ígértek havonta. 2010. február végén vádjavaslattal zárta le a vám- és pénzügyőrség az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyét; a vizsgálat adatai szerint a hét gyanúsított összesen 1,2 milliárd forintos csalást, sikkasztást és pénzmosást követett el.
24. Borhamisítás 2009. szeptember végén „ütötte szíven” a hír a borászokat és borkedvelőket, hogy glicerinnel dúsított egri bikavért kívánt forgalomba hozni Vincze Béla, aki 2005-ben az év borásza volt. A borhamisítás miatt megtiltották a borásznak az értékesítést.
25. Korrupt parkolóőrök2008 júniusában került napvilágra, hogy bizony vannak korrupt parkolóőrök. A TV2 Tények című műsorában például a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. felügyelőbizottságának elnöke azt nyilatkozta: több mint nyolc éve tudtak a korrupt parkolóőrökről. A saját zsebre dolgozók, akik állítólag napi félmillió forintnál is többet „kerestek”, szinte érinthetetlenek voltak, hiszen a főnökök, sőt, állítólag politikusok is érintettek voltak. Meglehet, ezt bizonyítja az is, hogy pár éve még az MDF javasolta: a Centrum Parkoló Kft.-vel kapcsolatban állítsanak fel vizsgálóbizottságot, amely a cég átláthatatlan pénzügyeit vizsgálná. Ám ezt a parlament egyhangúlag leszavazta.
26. Rákkeltő szlovák bébiétel2010 áprilisában rákkeltő növényvédő szerrel szennyezett bébiétel forgalmazását tiltotta meg a TESCO Global Zrt. áruházaiban a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága. A szlovák eredetű, OVKO márkájú Novofruct-termék bébidesszertben úgynevezett kaptán növényvédőszer-hatóanyagot mértek, pedig a hatályos jogszabályok szerint egyáltalán nem tartalmazhatnak növényvédőszer-maradékot a bébiételek.
27. Dinnyeárrobbanás2008 nyarán több dinnyetermelő is megjelent az M5-ös autópályánál levő Auchan hipermarket előtt, és több száz mázsa dinynyét borított az áruház parkolójába. A gazdák az ellen tiltakoztak, hogy az Auchan áron alul, 49 forintért árulja a dinnyét, s az alacsony árral óriási károkat okoz a termelőknek. Az Auchan végül engedett, s az árat feltornázta 64 forint/kg-ra.  
28. Telemédia-agresszió2010. szeptember végén a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió forint bírságot szabott ki a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft.-re, mivel a cég az ATV televíziós csatornán a 2009 második fél évében sugárzott Többet ésszel! elnevezésű játék kapcsán „agresszív, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg”. Egyik kollégánk szerint: „Ez a hír sokak számára semmitmondó lesz, így csodálkozva kérdezhetik: miért van a top 30-as listán? Ám akinek gyermeke van, tudja, hogy a televíziók műsorai közül sokakat elérhetne a GVH »keze«, hiszen nem egy agresszív műsor van!”
29. DT Diamond2004-ben indult nyomozás a DT Diamond ügyében. A cég csökkent értékű (szenynyezett, hibás) gyémántokat „adott el” teljes értékűként azzal az ígérettel, hogy egy év után 21 százalékos felárral visszavásárolja azokat. A garancia a vevő számára maga a gyémánt volt, amelyet fizetés után a „certifikátokkal” együtt haza is lehetett vinni. A vádirat alapján legalább 600 embert csapott be a cég, amelynek vezetője ugyanaz a Leinemann Zsolt volt, aki később a ScienNet Hungary Kft. ügyvezetőjeként tűnt fel (lásd a 13. botrányt). Egy idő után a tulajdonosok eltűntek, mire néhányan megpróbálták maguk értékesíteni a náluk lévő köveket, de kiderült, a „fedezet” a befizetett összeg mindössze 20-30 százalékát éri. A nyomozást 2009 szeptemberében vádemelési javaslattal zárta le a BRFK, s a cég két meggyanúsított vezetője szabadlábon védekezhet.  Leinemann ellen akkor nem emeltek vádat.
HelyreigazításA manager magazin 2010. december– 2011. januári számában Az évtized top 30 magyar botránya címmel megjelent cikkünkben (50. oldal) a 29. számú DT Diamond pontban valótlanul állítottuk, hogy a DT Diamond Rt. vezetője Leinemann Zsolt volt, aki később a ScienNet Hungary Kft. ügyvezetőjeként tűnt fel (lásd a 13. botrányt). A valós tény ezzel szemben az, hogy Leinemann Zsolt soha nem volt a Magyarországon bejegyzett DT Diamond Rt. képviseletére jogosult személy. Leinemann Zsolt akkor az általa is tulajdonolt cégen keresztül  más, közel 30 egyéb céggel (és az azokban dolgozó közel 300 értékesítőjével) együtt szerződött ügynöki-értékesítői partnere volt a DT Diamond Rt.-nek.
30. Piramisjáték  2003. májusban kezdődött meg a Somogy Megyei Bíróságon egy több mint egymilliárd forintnyi kárt okozó piramisjáték szervezőinek pere. A Hungaro Energen Rt. német vezérigazgatója és három
magyar helyettese ellen még 2000-ben indult a nyomozás. A Hungaro Energen Rt. német (hazánkból egy korábbi bűncselekménye miatt kiutasított) alapítójának, B. C. W. elsőrendű vádlottnak és
három vezetőtársának kellett felelniük csalásért. Szállodákban megtartott hatásos előadásokon ugyanis 390 ezer forintos azonnali belépési díj fejében az ügynökök hozzájutottak egy 55 ezer forintos, többnyire lejárt szavatosságú táplálékkiegészítőket és sportruházatot tartalmazó csomaghoz.  Az ügyészség szerint  3246 sértett futott a pénze után. Az ügy 2005. április végén zárult, a német alapító jogerősen két év börtönt kapott, öt évre felfüggesztve.




Elvitte a Fidesz-világ a magyar föld kétharmadát 



2016-01-30 NOL 

Az eddig elkelt 130 ezer hektár állami földterület csaknem kétharmada fideszes politikusok, családtagjaik és bizalmasaik, illetve egykori állami gazdasági vezetők, agrár-nagyvállalkozók kezére került. Olykor nagyon kedvező feltételekkel, messze az országos átlagár alatt. 
Ha az állami földeladások célja a családi gazdálkodók földhöz juttatása volt (ahogyan ezt a kormányfő többször kifejtette), akkor a program kudarcba fulladt. A célcsoporthoz ugyanis csak az eladott területek töredéke került, a legnagyobb hányadot a politikusok és a nagyvállalkozók vitték el. 

Nyerő páros. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és Orbán Viktor kormányfő
Koszticsák Szilárd / MTI

Bár az eladott földek és a licitnyertesek azonosítását, illetve összepárosítását lehetővé tevő nyilvános állami adatbázis továbbra sem létezik, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által nyilvánosságra hozott adatokból kibogarászható, hogy mi a földeladási folyamat valódi trendje. Ehhez azonban több mint tízezer nevet kellett átnézni. Az LMP-s Sallai R. Benedek által nyilvánosságra hozott eredmények szerint a meghirdetett 180 ezer hektárból eddig mintegy 130 ezer hektár kelt el, 1 millió 300 ezer forintos hektáronkénti átlagáron. 

A nyertesek négy-öt jól körülhatárolható csoportba tartoznak. A leglátványosabb a "politikaközeliek"­ csoportja - idesorolhatók a miniszterelnök családtagjai és bizalmasai, fontos fideszes politikusok és rokonaik, barátaik -, hozzájuk a ténylegesen eladott földek mintegy 30 százaléka került, jellemzően 100 hektárnál nagyobb darabokban. 

Ezt a kört olyanok fémjelzik, mint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és családja (1391 hektár, eddig ők a földeladási program abszolút nyertesei), Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének családja (299 hektár), a Kékessy család, azaz a kormányfőnek sokféle szívességet tevő volt párizsi nagykövet, Kékessy Dezső famíliája (170 hektár), Gyapjas Károly, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János nagybátyja­ (116 hektár, a rokonság összesen 505 hektárhoz jutott), Flier János, az Orbán család földjeinek művelője (93 hektár). 

Tüntetés Szekszárdon tavaly októberben a kormány földeladási tervei ellen
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A második blokkot az egykori ­téeszelnökök és állami gazdasági vezetők, közülük is elsősorban az első Orbán-kormány idején botrányos körülmények között privatizált tizenkét állami gazdaság és vezetőik­ alkotják. Így például a Mezőfalvai Zrt. és a Gödöllői Tangazdaság tulajdonosai és irányítói, a Tomics család és Keresztes Zsolt, illetve Kozma Tamás és Nagy Ádám. Ezeket a bennfenteseket a Fidesz régen zöldbáróknak nevezte, de jelenleg már találóbb lenne rájuk a narancsbáró elnevezés. Mindenesetre profi agrár-nagyvállalkozókról van szó, akik szintén körülbelül 30 százalékot vittek el a privatizált állami földterületekből. Érdemes rögzíteni: már 60 százaléknál járunk, de az eredetileg megcélzott földművelők még nem kerültek elő 

A földlicitek nyertesei | Elnyert terület (hektár) | Vételár (millió forint) 
Mészáros Lőrinc családja | 1391 ha | 1941 M Ft 
Tiborcz István családja | 299 ha | 330 M Ft 
Vass Eszter (L. Simon László felesége) | 271 ha | 281 M Ft 
Kékessy Georges Sándor | 170 ha | 270 M Ft 
Flier János és Flier Tamás | 188 ha | 285 M Ft 
Győrffy Balázs | 58 ha | 89 M Ft 
Lázár János családja | 505 ha | 753 M Ft 
Fazekas Szabolcs | 220 ha | 83 M Ft 
Mezőfalvi Zrt. érdekeltsége | 907 ha | 1510 M Ft 
Gödöllői Tangazdaság Zrt. érdekeltsége | 386 ha |484 M Ft 

A harmadik csapat a külföldieké: az Európai Unió más tagállamaiból Magyarországra települt agrárvállalkozók nagyjából 10 százaléknyi területhez jutottak. Általában ­300-500 hektárt vettek, miközben a földeladást állítólag azért találta ki az Orbán-kormány, hogy megakadályozza a magyar föld külföldi kézbe kerülését. Jellemzően holland, német, osztrák és olasz állattartókról van szó, akik eddig is több ezer hektár bérelt földön gazdálkodtak. 

További 10 százalékra "rejtőzködő", azaz mezőgazdasággal eddig nem foglalkozó, vélhetően a földek bérbeadásában és/vagy majdani eladásában érdekelt vevők licitáltak a legeredményesebben. Őket a köznyelv spekulánsnak nevezi. 

A helyben élő családi gazdálkodók, akikért elvileg az egész program elindult, legfeljebb a maradék 10-20 százaléknyi földet szerezhették meg (pontos adat azért nincs, mert egyrészt az általuk megvett miniparcellákat a legnehezebb összeszámolni, másrészt vannak besorolhatatlan licitálók is). Döntő többségük öt hektárnál kevesebb területhez jutott. Ebbe a körbe legfeljebb hatezer ember tartozik, és náluk van a legkisebb esély rá, hogy valóban meg tudják majd vásárolni a földet, mivel ezeket a területeket többnyire nagygazdák bérlik, akiknek elővásárlási joguk van. 








Először is kikhez került
a nemzeti vagyonunk ?????


Miért nem került még vissza a magyar nép tulajdobába
Kiket kell likvidálni , hogy ez ne ismétlődjön meg !!!!
Minden párt zsidajai benne voltak , és a pártvezérek is ???
Legalább a kezeiket vágják le !!!!
az ingatlanjaikat égesssék fel !!!, és szerezzék vissza a vagyonunkat kamatostul !!!!
Ha az Amerikai zsidóság is benne volt Sorossal az élen tagadjuk meg az államadóság visszafizetlsét , és zavarjunk ki minden cionista szabadkőműves zsidót !!!!, de a magyar helytartóikat is !!!!!
Ha ezt megcsináltuk új alkotmányozást csinálni a szentkorona értelmében , és a bűnös pártokat kicsapni a közéletből , a többiekre visszahivási
lehetőséget kell kérni , és a vakoló páholyokat betiltattni !!!

Sallai R. Benedek szerint miután az állami földek döntő többsége a hivatalos kormányzati birtokpolitika célcsoportján kívül eső vevőknek jutott, a földeladási programot azonnal le kellene állítani. Hasonló álláspontot fogalmazott meg a napokban a Fidesz-frakcióban politizáló, egykoron kisgazdapárti Turi-Kovács Béla is, amikor úgy érvelt: a magyar földet meg kell védeni, de nemcsak a külföldiektől, hanem a hazai nagy felvásárlóktól is, mert nem lehet cél a nagybirtokrendszer kialakítása. 
Kivételezettek 
Bár a földeladások előzetes kommunikációja arról szólt, hogy mindenütt a helyi átlagár lesz a kiinduló a liciten, L. Simon László államtitkár felesége hektáronként 617 ezer forintért vásárolhatott Nadapon, miközben a szomszédos Velencén hárommilliós hektáronkénti áron keltek el a földek. A terület jelenlegi értéke hektáronként kétmillió forint lehet, de mivel a jobb és a bal oldali szomszédja is belterület, az értéke akár meg is többszöröződhet egy átminősítésnél. Szintén jól jártak a Fazekas Sándor agrárminiszter rokonságába tartozó vásárlók, Bekecs Mátyás és Péter, akik 200 aranykoronás földeket vehetnek meg Tiszaszentimrén igen kedvező áron: 53,1 hektárt 9,75 millióért, ami 540 ezer forintos hektáronkénti árat jelent. Ez az országos átlagár kevesebb mint fele, noha jó minőségű termőföldekről van szó. 
Egy Heves megyei árverésen egy debreceni agrárvállalkozó, Nagy Ádám 70 hektárhoz jutott mintegy 100 millió forintért annak ellenére, hogy a lakóhelye 180 kilométerre van a földtől, azaz nem minősül helyben lakó gazdálkodónak. Ugyanő­ - a Gödöllői Tangazdaság vezérigazgatója - a szintén Heves megyei Lőrinci közelében is vett 180 hektárt, amit szintén nem lesz könnyű Debrecenből művelni. Igaz, a földeladási rendelet tartalmaz olyan lehetőséget, hogy ha valakinek a mezőgazdasági üzemközpontja a földterület 20 kilométeres körzetén belül van, akkor helyben lakónak minősülhet. Csakhogy a szóban forgó vállalkozó cége, az Europrojekt Bt. a nyilvántartások szerint nem mezőgazdasággal, hanem reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. 






Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője a jelenkori magyar történelem legnagyobb volumenű bűncselekményeként beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján arról, hogy - mint mondta - az uniós pénzek nagy részét ellopják. Hadházy Ákos elsősorban a Miniszterelnökséget és az Emberi Erőforrások Minisztériumát nevezte meg, mint amelyek már a pályázatokat is úgy írják ki a mintegy 12 ezermilliárd forintnyi uniós forrás nagy részének elosztására, hogy már megvannak a lebonyolító cégek.
Módszer Több kolléga gyűjtötte össze, egymástól függetlenül, összesen kilenc kategóriába az ügyeket. Azokat, amelyeknek komoly társadalmi, illetve médiavisszhangjuk volt, gazdasági súlyuk, végkifejletük, egy adott vállalatot, iparágat, közösséget, társadalmi, illetve természeti környezetet érintően a hatásuk nagy volt. A gyűjtések között az átfedés meghaladta a 80 százalékot, így nem volt nehéz összeállítani azt a közel 130 ügyből álló listát, amelyről a Világgazdaság munkatársai szavaztak. A kollégáktól azt kértük, ne csak egy – immáron kategóriáktól független – harmincas toplistát készítsenek, hanem az egyes helyezéseket indokolják is meg. Vagyis derüljön ki, az adott ügyet miért tartják a listába illőnek, s miért épp az adott helyezést javasolják az esetnek. A véleményeket súlyoztuk, így alakult ki az a lista, amelyet Ön olvashat





Titkos felvétel: fideszesek magyarázzák, miért kell túlárazni a közbeszerzést(index.hu)
Nagy a verseny, ki tud cinikusabbat mondani a szekszárdi leleplezésről. Rég nézett be ennyire ügyet a Miniszterelnökség, mint a szekszárdi leleplezést. Egy 2012-es hangfelvételt hozott nyilvánosságra első korrupcióinfóján az LMP. A felvételen Szekszárd jelenlegi polgármestere magyarázza, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere, hogyan házalnak az előre lezsírozott projektekkel a bennfentes cégek.






Néme th Lászlónéhoz a kérdés: az olcsón vett gázt miért adja drágán a Fidesz a magyar családoknak? (civilhetes.net)
Miért adja drágán a felére csökkent árú gázt a Fidesz-kormány a magyar családoknak? Erre kell válaszolnia Németh Lászlónénak, a Miniszterelnökség államtitkárának, ha már az energiaszolgáltatás állami kézbe kerüléséről beszél. Ha olcsó az energia, miért nem adják azt olcsóbban? Miért nyerészkedik a Fidesz a magyar emberek rezsiszámláin?
Amikor az MSZP kormányzása alatt csökkent a gáz ára, az akkori kormány 2009. október 1-jétől 14-36%-kal csökkentette a lakossági gáz árát. A Fidesz ugyanerre most nem hajlandó. Az olcsón vett és drágán kiszámlázott energiával a Fidesz meglopja a magyar családokat.
Az MSZP szerint, ami olcsó, azt olcsón is kell adni! Ezért az MSZP ismét benyújtotta a törvényjavaslatát arról, hogy április 1-jétől az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjenek a lakossági gázszámlák, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődjenek a lakossági áramszámlák. A távhődíjat szintén 10 százalékkal javasoljuk mérsékelni.
Nem engedjük, hogy a Fidesz gázdrágító nyerészkedésével meglopja a magyar családokat! - írjaTóth Bertal az MSZP közleményében








A Földművelésügyi Minisztérium kutatóintézete írt egy tanulmányt, melyben alaposan körbejárták a kiterjedt áfacsalásokat az élelmiszer-ágazatban, de a tárca megtiltotta a publikálását. Letiltotta a Földművelésügyi Minisztérium azt a 2014 júniusára elkészült kormányzati jelentést, melynek becslése szerint 2012-ben elérhették az 1200 milliárd forintot a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői által eltitkolt jövedelmek, ipari méreteket ölt az ágazatban az áfacsalás, valamint a fekete- és szürkefoglalkoztatás.
A cikk nem tér ki rá, de 2014 júniusában még intenzíven zajlott az áfacsalási botrány, amit Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt dolgozója robbantott ki 2013 novemberében. Horváth András éppen azzal állt ki a nyilvánosság elé, hogy az adóhatóság asszisztálásával évente ezermilliárd forintot vagy annál is többet elcsalhatnak az áfacsalók.
Azonban a kormány a botrány kezdete óta látványos távolságtartással kezelte az ügyet, és azzal hárította a kérdéseket, hogy nincsenek konkrétumok, nem tudnak dokumentumokról. Ráadásul házkutatással fűszerezve két nyomozás is indult a botrányt kirobbantó Horváth András ellen.

Horváth András és a híres zöld dosszié, amely a konkrétumokat tartalmazta és amit a rendőrség a házkutatás során lefoglalt.
Fotó: Túry Gergely
Népszabadság szerint a Földművelésügyi Minisztérium által letiltott tanulmányt az Agrárgazdasági Kutató Intézet – a hamarosan megszűnő több mint hetven kormányzati háttérintézmény egyike – készítette, és lesújtó képet fest az adóelkerülésről.
A lap megkereste a Földművelésügyi Minisztériumot, de nem kapott érdemi választ.
A tanulmányhoz a kutatók nyilvántartásokat vetettek össze, és számos furcsaságot mutattak ki, amelyek olyan cégláncolatokon keresztűl történő adócsalásokra utaltak, amikről Horváth beszélt.  
A tanulmány szerint a feketegazdaság mértéke az élelmiszer-ágazatban óriási, megyétől függően 32,5 és 49,9 százalék között mozog.
A kutatók nem csak adatokat vetettek össze, interjúkat is készítettek a piaci szereplőkkel. Ebből világosan kijöttek azok a trükkök, amelyekkel például az őstermelők elcsalják a közterheket.








Hogy lehet, hogy ezer disznó indul útnak Ausztriába, de csak nyolcszáz érkezik meg? A Népszabadság szerint még 2014 júliusára készült el a minisztérium által megrendelt a magyarországi élelmiszer-termelésről szóló tanulmány a Agrárgazdasági Kutató Intézetnél, de azóta sem publikálták. Pedig még nyilvános szakmai vitára is hívták az érintetteket, aminek meghívója el is érhető, a tanulmány pedig nem. A lap szerint évi ezermilliárd forintot meghaladó áfacsalásról, szürke- és feketefoglalkoztatásról, feketén értékesített állatokról és termésekről számolt be az Agrárkutató dokumentuma.

Hogy lehet, hogy ezer disznó indul útnak Ausztriába, de csak nyolcszáz érkezik meg?

Népszabadságnak nyilatkozó szakemberek, akik részt vettek a tanulmány írásában azt mondták, hogy semmi olyat nem tettek vizsgálódásaik során, amire az államnak ne lenne módja. Egyszerűen csak összeolvasták a nyilvántartásokat. Például 

ha valaki ezer disznót szállít Ausztriába, miként lehet az, hogy csak nyolcszáz érkezik meg? Kétszáz valószínűleg feketevágásra került. 

A tanulmány írói szerint viszont annyi disznó tűnik el az országban, ami házi körülmények között képtelenség feldolgozni. Ugyanígy összehasonlították a magyar és a dán sertéseket, amikből kiderült, hogy a  dán disznó 2,68 kiló takarmánytól hízik egy kilót, a magyarnak ehhez három kiló kell. Egy dán koca 33 malacával szemben a magyar csak 23-at fial. A becslések szerint a feketegazdaság mértéke megyétől függően 32,5 és 49,9 százalék között mozog. A rejtett gazdaság mértéke 2012-ben 650 és 1200 milliárd forint között lehetett ebben az ágazatban, ideértve az elcsalt, emiatt illegális jövedelemnek minősülő, zsebre tett áfát is. (Népszabadság)
 











 (mindenegybenoldal.blog)
Az 1968-as kiadású, általános iskola 8. osztályos történelemkönyv feltárja, hogy a nagytőkések felvásárolták a pártokat, de ezzel nem elégedtek meg,... Az 1968-as kiadású, általános iskola 8. osztályos történelemkönyv feltárja, hogy a nagytőkések felvásárolták a pártokat, de ezzel nem elégedtek meg, hanem más államokat bankokkal, gyárakkal stb. gyarmatosítottak.


Azok pártjait is felvásárolták, irányításuk alá vonták az országokat, a népet sok helyen nyomorba döntötték és adósrabszolgaságba vetették.
A burzsoá, tőkés vadkapitalista osztály a munkásokat és a munkáscsaládokat – mint Magyarországon – elszegényítette és tömegesen kilakoltatta. A gyarmattá silányított államokban pedig – mint a mai Magyarországon – nyolcadannyi munkabérért végeztette el ugyanazt a munkát, amiért odahaza vagy más tőkés országokban nyolcszor annyi bért fizetett!

Lenin a kapitalizmus tulajdonképpen legzüllöttebb formáját imperializmusnak nevezte. Ezt is írja az 1968-as általános iskolás tankönyv. Az imperializmus definíciójában pedig ráismerhetünk Magyarország és a magyar kormány által a leginkább védett nagytőkés, burzsoá, vadkapitalista követelőzőkre, amilyen Izrael, az Amerikai Egyesült Államok és az ezek által támogatott földesúri, kapitalista, bankár- és oligarchaosztály. Azokra, akik – Izrael mostani miniszterelnökével és annak legbizalmasabb emberével, Arthur J. Finkelsteinnel, aki Orbán Viktornak a legfőbb tanácsadója – a magyar néptől elvették annak alkotmányát, törvényeit, felszámolták annak jogait és megbélyegzett, csőcseléknek és munkakerülő, hitvány és antiszemita söpredéknek deklarálták.
Eközben továbbra is gőzerővel folyt és folyik a polgári lakosság milliószám elszegényítése, koldusbotra juttatása, tömegek és munkáscsaládok kilakoltatása, a segélyezési rendszer teljes felszámolása, a milliárdokba kerülő, fölösleges és elállatiasító, a büntető munkatáborokhoz hasonló éhbéres munkapogromok kiszélesítése, az emberi jogok bárminemű védelme láttán a jogvédők és az újságírók betiltása, eladósítása, erőszakos, fegyveres erőkkel elhurcolása, fogdákba és a tőkés kizsákmányoló terrorista réteg lakájbíróságai általi bebörtönöztetése.
Magyarország felvásárlóinak módszereit és erkölcseit, akik hazánkat gyarmatosították, az 1968-as, általános iskolásoknak írt történelemkönyv a legrohadtabb, legsötétebb imperialista gyarmatosító és kizsákmányoló, élősködő, a nép nyomorából dőzsölő tőkés kapitalista osztályként jellemzi és festi le.
Az 1968-as, általános iskolás tankönyv ábrájából is azt láthatjuk, hogy az 50 évvel későbbi, 2014-es Magyarországunk a kapitalista társadalmak legkizsákmányoltabb állama: azaz már csupán gyarmat.



Az 1968-as tankönyvben – mint a mai Magyarországon – egy a nagytőkések által kilakoltatott munkáscsaládról készült fotó.

(hirarena)
Bal-Rad komm: És még mennyi sok foto készülhet majd az eddi-már most meglévők-mellé! Kilakoltatásokról!







Az ENSZ előrejelzése szerint hatalmas katasztrófa közelít! 

express.co.uk adatlistazo.hu 

Egy most kiadott ENSZ jelentés arra hívja fel a figyelmet, hogy Európában katasztrófa fog bekövetkezni.
A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy míg 2015-ben javarészt egyedülálló férfiak érkeztek Európába, 2016-ban inkább gyerekek és nők fognak Európába érkezni, ugyanis az egyedül érkezett férfiakhoz csatlakozik majd a családjuk.
 

Az ENSZ szerint több millió emberről van szó, aki már most úton van vagy a tavasz beálltával útnak indul Európa felé. 

Az ENSZ Menekültügyi Tanács szerint Európa már így is a teljesítőképessége határán van az erőforrásai terén és ahogy javul az idő a nyomás csak fokozódik majd. 

A jelentésből kiderül, hogy katasztrófához fog vezetni az hogy a bevándorlókat nem fogják tudni ellátni a közüzemi hálózatok. Ennyi embert egyszerűen lehetetlen ellátni vízzel és árammal, a szennyvíz hálózat sem fogja elbírni a nyomást, a hulladékgazdálkodással is igen nagy problémák lesznek, de a legnagyobb problémát az orvosi ellátás fogja jelenteni. Előfordulhat, hogy végigsöpör Európán egy halálos járvány. 



Donald Rumsfeld, aki George W. Bush kormányának védelmi minisztere volt, már az Irak elleni invázió 2003-as megindítása előtt tisztában volt azzal, hogy Irakban nincsenek tömegpusztító fegyverek - derítették ki a Politico című lap oknyomozó újságírói a Fehér Ház, a külügyminisztérium, a védelmi minisztérium és a hírszerzés névtelenséget kérő informátoraira hivatkozva.
Rumsfeld tudta, de nem mondta, hallgatott róla, hogy részletes hírszerzési jelentések szerint Irakban nagyon nagy valószínűséggel nincsenek tömegpusztító fegyverek. A Bush-kormányzat védelmi minisztereként nem akarta, hogy az akkor már előkészített inváziós terveket aláássák ezek az információk - állítja hosszas oknyomozó munka után a Politico. Sőt, az eddigi információk szerint e tényről nem csak Rumsfeld tudott, hanem a vezérkari főnökök egyesített bizottságának akkori vezetője is, ám még Colin Powell akkori külügyminisztert sem tájékoztatták erről.

2002. szeptember 9-én, amikor a Bush-kormány már javában dolgozott az iraki invázió előkészítésén, titkos jelentés landolt a vezérkari főnökök egyesített bizottsága akkori elnökének íróasztalán. Donald Rumsfeld védelmi miniszter küldte, s megjegyzést is fűzött hozzá. "Kérem pillantson bele ebbe az anyagba, hogy miről is nem tudunk mi a tömegpusztító fegyvereket illetően! Nagy dologról van szó" - írta Rumsfeld a légierő parancsnokának, Richard Myers tábornoknak, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága akkori főnökének. A jelentés részletes összeállítást tartalmazott arról, hogy az amerikai hírszerzés mit tudott meg - illetve mit nem tudott - az állítólagos iraki tömegpusztító fegyverekről.
Myers tábornok ekkor már ismerte a jelentés  tartalmát, mert megkapta a hírszerzéstől. Rumsfeld feljegyzéséből azonban megértette, hogy a védelmi miniszter szerint az információk nyilvánosságra kerülése komolyan aláásná a Bush-adminisztráció háborús retorikáját. Ezért azután a Politico szerint soha nem osztotta meg azokat a kormányzat kulcsfontosságú tisztségviselőivel, így Colin Powell külügyminiszterrel, vagy például a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) legfőbb vezetőivel. E helyett a nyolcoldalas összeállítást egyszerűen elsüllyesztették, és megindult az erőteljes kormányzati propaganda, amely arról szólt, hogy Szaddám Huszein akkori iraki elnök nukleáris, biológiai, valamint vegyifegyverei potenciális fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok biztonságára.
Jóllehet ez régen történt, de lehetnek a következményei a mostani elnökválasztási kampányban is. Részben azért, mert a demokraták legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, Hillary Clinton akkor szenátorként szavazatával is támogatta Irak lerohanását, részben pedig azért, mert a republikánus elnökjelöltségért küzdő politikusok külpolitikai kérdésekben arra a Paul Wolfowitzra támaszkodnak, aki az iraki háború egyik "megalkotója" volt. Wolfowitz most Jeb Bush volt floridai kormányzó legfőbb külpolitikai tanácsadója.
- See more at: http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/amerika-az-invazio-elott-pontosan-tudta-hogy-irakban-nincsenek-tomegpusztito-fegyverek/egyesult-allamok-irak-george-w-bush?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.JnponaA1.dpuf






 
2014 novemberében a moldáv GDP 15%-át kitevő több mint 1 milliárd dollárnyi összeg tűnt el az ország három bankjából. A bankok tulajdonosi szerkezetébe off-shore hátterű brit strómanok által fedezett cégek vásárolták be magukat, és hálózati körükbe tartozó - ugyancsak off-shore háttérkörnyezettel rendelkező -, csak papíron létező brit, amerikai és hongkongi bejegyzésű cégeknek tolták ki az összeget kölcsönök formájában.
 Ezt követően a pénznek nyoma veszett. Az illegális tranzakciók nagyságrendjének hatására a moldáv gazdaság az összeomlás szélére jutott.
A botrány hullámainak elsimítására a moldáv parlament megbízta a Kroll Inc. nemzetközi jogosultsággal rendelkező cégvizsgáló ügynökséget, hogy a Moldáv Nemzeti Bank adatai és a céghálózaton belüli kapcsolatok alapján készítsen jelentést az ügyről. A Kroll Inc. a pénzügyi bűncselekmény központi szereplőjének Ilan Shor izraeli-moldáv állampolgárt nevezte meg. Short a hatóságok rövid házi őrizet után szabadon engedték, és egyéb üzleti tevékenységei mellett jelenleg Orhei város vezető tisztségviselői posztját tölti be. Az üggyel kapcsolatban a liberáldemokrata párt volt vezetője és ex-miniszterelnök Vlad Filat, és több egymást sorozatosan követő EU-párti kormánykoalíció számos tagja is személyesen érintett kenőpénzek révén.
Az EU-alapok által Moldáviának fejlesztési programokra juttatott összegek a korrupt politikai elit zsebében tűnnek el. A társadalmi-szociális szféra megreformálására szánt pénzügyi támogatás léggé vált, és ezt Jose Luis Guerrero, az Európa Tanács eddigi moldáviai képviselője is elismerte. Guerrero szerint az EU által juttatott összegek ellenére “nem lehet azt állítani, hogy reformfolyamatok mennének végbe”. Ez az eredmény azért volt borítékolható, mert a szociális szféra megreformálását a rendvédelmi-politikai szféra megreformálása – amelyben Soros György magyar kapcsolata, Mizsei Kálmán központi szerepet játszott – előzte meg és az abban elültetett korrupciós mechanizmus-minták szolgáltak irányadóként.
A lakosság elszegényedése, a korrupció, és a pénzmosással kapcsolatos bűncselekmények foka olyan mértékű, hogy az embereknek elege lett a korrupt hatalmi elit és az azt markában tartó Ilan Shor féle oligarchakör irányításából. Az országban 2015 közepe óta ötször kellett miniszterelnököt (és ezzel együtt kormányt) cserélni, szeptember végétől kezdve pedig állandósultak a különböző intenzitású kormányellenes tüntetések. Ez a moldáv belpolitikai rendszer instabil szerkezeti felállása miatt mostanra robbanás közeli állapotot idézett elő. Január 20-án a tüntetők betörtek a parlamentbe, és a kormány, a köztársasági elnök, a parlament szóvivője és a legfőbb ügyész leváltását, a parlament feloszlatását és előrehozott választások kiírását követelték. A kormány az éjszaka leple alatt a moldáv elnök jelenlétében perceken belül lerendezett szűkkörű “ceremónia” kereteiben került beiktatásra. A tüntetések folytatódnak.
A legutóbbi moldáv parlamenti választások nem a győztesként befutó szocialista párt (PSRM) kormányalapításával végződtek. Helyette a második helyen végzett EU párti liberáldemokraták (PLDM) alakíthatták meg demokrata (PDM) és liberális (PL) koalíciós partnereik segítségével a kabinetet. Moldávia belpolitikai szerkezetében a parlamenti képviselők választanak elnököt, aki aztán kijelöli a kormányalakítással megbízott miniszterelnök személyét. Az ellenzék, a PSRM, PCRM és a független képviselők többségi aránya egy instabil belpolitikai patthelyzetet eredményezett. Ennek ellenére az EU integráció felé való orientálódásban elkötelezett moldáv elnök, Nicolae Timofti nem hajlandó a többségi választók akaratát kifejező kormánykoalíció megalakítására megbízást adni, mert a PSRM és a PCRM mostanra kifejezetten EU-integráció ellenes álláspontot képvisel.
A legutóbbi parlamenti választások 2014-ben zajlottak, és kizárólag csak az EU tagság mellett direkt kampányoló, vagy azt retorikában legalább látszólag elfogadó pártok indulhattak a parlamenti helyekért. Ennek eredményeként a “Mi Pártunk” elnevezésű patrióta kereszténydemokrata formáció nem indulhatott a választásokon, mert kifejezetten az Eurázsiai Vámunióval való szövetség mellett szállt síkra.
A tüntetők a hatalmi pozícióba protokollárisan 2018-ig bebetonozott, a kisebbségi választói akaratot képviselő EU integrációs párti formáció leváltását igyekeznek ezért elérni, egy előrehozott választás kikényszerítésével. Egy ilyen választáson az összes 2015 október – 2016 január közötti közvélemény-kutatás eredménye az Eurázsiai Vámunióhoz való csatlakozást képviselő pártok több mint 60%-os többségi szavazatszerzését mutatta ki. Ha egy ilyen összetételű parlament választaná meg a 2016 tavaszán esedékes parlamenti szavazáson a moldáv elnököt, akkor az új elnök, és az általa kinevezett új moldáv kabinet eurázsiai orientáltsága borítékolható. Ezért a tüntetők célja a parlament feloszlatása, és az előrehozott választások mihamarabbi újbóli kiírása. Ha ezt sikerül elérniük, akkor Moldávia külpolitikai orientáltsága 180 fokos fordulatot vesz, a Transznisztria-Moldávia konfliktus jelentőségét veszti, és egy intenzíven lefolytatott ukrán békemechanizmussal párhuzamosan az egész térségben nagyfokú stabilizációs folyamat veszi kezdetét, amelyben az atlanti blokk és az EU csak marginális szereplőként nyilvánul meg.
Ezért óriási a csend a nyugati liberális médiák körében a moldáv lakosság elszegényedésének okán kirobbant tüntetésekkel kapcsolatban, mert az ahhoz vezető eseményekben a nyugatbarát moldáv korrupt hatalmi elit Nagy-Britannia és Egyesült Államok területén bejegyzett céghálózatokkal operáló tevékenysége meghatározó. Ezért a nyugati híroldalak a moldáv eseményekkel egy időben, azokat teljesen partvonalra helyezve, a legszélesebb spektrumon veszik elő a Litvinyenko-ügyet (bizonyíték nélkül) brit-orosz vonatkozásban, és az európai politikai szervezetek orosz támogatottságának kérdését (szintén bizonyíték nélkül) az USA-orosz vonalon. Ez nem más mint a figyelem teljes elterelését szolgáló “gumicsont” témák bedobása a köztudatba. Közben Soros György spekuláns az EU összeomlás szélére kerülését hangsúlyozó egyidejű nyilatkozata – amelyet teljes körben közöltek a médiumok – szintén ennek a manővernek a része. Soros így akarja biztosítani moldáv pozícióit, és rávenni az EU-vezetését a lakosság kisebbsége által támogatott EU és nyugatbarát pártformációk melletti kiállásra.
A nyugat párti hatalmi elit nyomására közben a moldáv hatóságok kitiltották az országból a lakosság arányához mérten igen jelentős létszámúnak mondható több tízezres tüntetésekről tudósító televíziós csoportokat, így nehéz a tüntetések folyamatáról reális képet vázolni.
Míg 2013-2014 fordulóján a kijevi Majdan az egész európai-atlanti médiát lefedő intenzív támogatottságot kapott, a nyugati blokkot több szempontból is igen kellemetlenül érintő moldáv tüntetéssorozat csak rövid, pár mondatos, kép nélküli tudósításokban merül ki, vagy egyáltalán nem szerepel a híroldalakon, pedig az egész régió sorsát eldönthető folyamatról van szó, amely ma még számos kimenetelű végjáték lehetőségét tartogatja.
Az egyik lehetőség a már említett előrehozott választás kiírása, amely normális, befolyásoltságtól mentes keretek között az eurázsiai integráció irányába való elmozdulással jár és nagyban hozzájárul a térség stabilizálásához.
Másik lehetőség, hogy a hatalmi elit teljes brutalitást alkalmaz a tüntetőkkel szemben, amely egy kétélű fegyver, mert a nyugati demokrácia emberi jogokat emlegető és diktatúraellenes jelszavai mellett az ilyen hallgatólagosan támogatott műveletek az atlanti blokk politikai hiteltelenségére fokozottan világítanak rá, és ez a negatív kampány minden későbbi nyugati politikai törekvést nagyban hátráltatni fog.
A harmadik és legveszélyesebb variáció az, amelyben a belső elit nyugati közreműködéssel provokációs művelet keretében egy Transznisztria elleni fegyveres kampánnyal próbálja meg átmenteni a hatalmát, a belső problémákról ideiglenesen elterelve a lakosság figyelmét. Egy ilyen forgatókönyv esetén – amelyben nagy eséllyel Románia is résztvevő féllé válik – olyan fokú térségi destabilizáció következne be, amelyben hazánk is érintett lehet.
Forrás: hidfo.ru











Az RT riportere Gearoid O'Colmaint, politikai újságírót kérdezi a francia merényletekről.

Gearoid O’Colmain igencsak alternatív összefoglalója a francia terrortámadásokról








 
A dán hadsereg megkezdte annak a 400 katonának a kiképzését, akik a dán rendőrség munkáját fogják segíteni ha eldurvul a helyzet a rendőrség és a migránsok között. A kiképzés magába foglalja a közelharcot, a paprikaspray és a könnygáz használatát.
A katonaság szóvivője elmondta, hogy a katonák természetesen fel is lesznek fegyverezve, de nem kapnak tűzparancsot.
Klaus Munk Nielsenelmondta, hogy a katonák a helyi rendőrségi erők alá lesznek rendelve.
Forrás: speisa.com







Kiszivárgott a kieli rendőri vezetés egy októberi parancsa, amely törvényen kívüli állapotot hozott létre a bűnöző migránsok számára. Több nyugat-európai ország rendőrségével kapcsolatban érkeztek már elképesztő hírek arról, hogy milyen utasítások alapján tudnak fellépni a bűncselekményt elkövető migránsokkal szemben.
Az igazi rendőrségi botrány azonban még csak most robbant ki, méghozzá Németországban. ABild Zeitung hozzájutott egy belső dokumentumhoz, amelyben 2015 októberében Kiel városának rendőrségi vezetői utasították a rendőröket, hogy miként járjanak el. Az utasítás ismeretében már semmin sem lehet csodálkozni, a kölni és a hozzá hasonló garázdaságok, lopások, zaklatások és szexuális erőszak bekövetkeztén sem.

A svéd rendőrség is migránsimádó

Svédországban előbb az derült ki, hogy a rendőrség nem készíthet személyleírást migráns bűnelkövető esetében, mert esetlegesen rasszizmus vádjával lehet illetni a hatóságot. Ezt később megfejelték azzal az utasítással, hogy migráns bűnelkövetők esetében 291-es kóddal kell ellátni az aktát, ami azt jelenti, hogy a média nem szerezhet róla tudomást.
A parancs egyértelműen kimondja, hogy lopás, vagy rongálás esetén erősen korlátozza a bűncselekmény elkövetőinek üldözését, amennyiben – és ez a lényeg – az elkövetők migránsok.
Még a liberális Bild is találóan állapítja meg, hogy ezzel gyakorlatilag felfüggesztették a jogállamot. Igen, valóban, de nem a túlkapások irányába, hanem éppenséggel a bűnüldözés korlátozásának céljával.
A rendőrség tehát, írja a Bild, nem is kezd bele a gyanúsítottak beazonosításába, amennyiben 12 órán belül erre nincs esélyük. A hivatalos indoklás szerint a magas költségek miatt.
A „kieli szabályokat” nagy valószínűséggel egész Schleswig-Holstein szövetségi államban alkalmazzák, és a Bild bizonytalanságának adott hangot, hogy változik-e bármi is annak nyomán, hogy a szerkesztőség megkereste kérdéseivel a hatóságot. A rendőrség azzal érvelt, hogy december 23-án egy újabb körlevél ment ki és az már elavulttá tette a korábbi utasításokat. A Bild azonban azt állítja, hogy látták a második körlevelet is, abban azonban nem térnek ki az elsőben említett kisebb bűncselekményekre. A cikk kiemeli azt is, hogy napokkal ezelőtt derült ki: Schleswig-Holstein rendőrségének teendője az illegális határátlépőkkel szemben vagy nincs meghatározva, vagy erősen korlátozott.






A "Trumpizmus" megértésének egyik kulcsa az, hogy az amerikai plebejus kisember le akarja dobni magáról a globális birodalom terhét. Sanders szerint az amerikai "katona-ipari komplexum" Godzillája jóval veszélyesebb ma Amerikára, mint amikor Eisenhower elnök 1961-ben óvott ennek a szörnynek a befolyásától. Trump és Sanders radikálisan megváltoztatta azt a mesterséges konszenzust a nemzetközi intervenciókról, amely eddig uralta az USA két nagy pártját.
A Szovjetunió évtizedekig megdönthetetlennek tűnt, vaskézzel irányították, a nukleáris arzenálja önmagában elegendő lett volna a Föld elpusztítására. De végül nem egy háború döntötte porba, hanem belső gazdasági tartóoszlopok nem bírták el a csillagokig érő ambíciókat. Az Egyesült Államok negyedszázada egyedüli globális hatalomként maradt a színpadon és az általános megítélés szerint ez belátható ideig így is marad.
De mi van akkor, ha ez a feltételezés csalóka?! Hiszen az Obama vezette USA már elveszítette a stratégiai kezdeményezést a világ több pontján és térségében. Számos elemző szerint a terrorizmus elleni világméretű harc pedig megbénította és tévútra vitte az amerikai külpolitikát.
Mit üzen az amerikai belpolitika?
Káncz CsabaKáncz Csaba
De lehetséges, hogy az igazi fordulópontot az amerikai választók türelmének vége jelenti. Az amerikai politika ugyanis forrong és a két nagy pártban olyan jelölteknek van jelenleg komoly esélyük megnyerni az elnökjelöltséget, akik radikális fordulatot követelnek a Washington globális hegemóniára törekvő külpolitikájában. Mind Trump, mind Sanders korábban is elutasította az iraki beavatkozást és frusztrált támogatóik azt kívánják, hogy az USA hagyjon föl a rezsimváltó, katonai intervenciókra építő kurzusával.
Trump és Sanders adnak hangot a kékgallérosok és az alsóbb néposztályok dühének, akik az elmúlt években csak vesztett háborúkat látnak. A 2008-as pénzügyi válság máig ható következményeként az alacsony-keresetűek társadalmi mobilitása leállt és a béreik nyomott szinten ragadtak.
Az amerikai kisembernek mára tökéletesen elege van a negyedszázada húzódó iraki háborúból, amely az államalakulat összeomlásával és egy terror-állam felemelkedésével járt. Amerikai részről eddig 5000 katona halálával és 5 ezermilliárd dollár közvetlen és közvetett költséggel járt a neokonzervatívok iraki katonai beavatkozása.
Plebejus düh a birodalmi politika ellen
Trump emelte magasba a felhorgadó amerikai nacionalizmus zászlaját, amely népi hevületbe már jó adag „izolacionista”, bezárkózó érzület vegyül a kisemberek részéről. A „Trumpizmus” megértésének egyik kulcsa éppen az, hogy az amerikai plebejus kisember le akarja vetni magáról a birodalom terhét! Nem véletlen, hogy a vezető republikánus elnökjelölt olyan éles támadásoknak van kitéve a nemzetközi katonai beavatkozásokat továbbra is szorgalmazó neokonzervatívok részéről. Trump és Sanders ugyanis radikálisan megváltoztatta azt a mesterséges konszenzust a nemzetközi intervenciókról, amely eddig uralta az USA két nagy pártját.
Trump nyíltan megkérdőjelezi a Dél-Koreában állomásozó 28 ezer amerikai katonai kontingens értelmét. Véleménye szerint ugyanez vonatkozik Európára is, amelynek éppen ideje, hogy két lábra álljon védelmi politikájában. S noha Sanders jóval óvatosabban fogalmaz a külföldi intervenciókkal kapcsolatban, ennek ellenére szerinte az amerikai „katona-ipari komplexum” Godzillája jóval veszélyesebb ma Amerikára, mint amikor Eisenhower elnök 1961-ben óvott ennek a szörnynek a befolyásától.
Káncz Csaba jegyzete







Izrael új párizsi nagykövete bírálta Haszan Rohani iráni elnök franciaországi látogatását. Aliza Bin-Noun szerint a perzsa államot a Nyugat túl könnyedén engedte vissza a nemzetközi politikai színtérre. Az Euronewsnak adott interjúban Rohani látogatásának időzítését is szerencsétlennek nevezte a nagykövet asszony.
Az iráni elnököt a Nemzetközi Holokauszt Napján fogadta a francia államfő. Ez rossz üzenet – jelentette ki. Irán támogatja a Hezbollahot és a Hamaszt a Közel-Keleten, azaz a nemzetközi terrorizmust. A hivatalos teheráni megnyilvánulások egyértelműen Izrael-ellenesek. Irán az egyetlen ország a világon, mely nyíltan fenyegeti egy térségbeli szomszédját. Irán továbbra is fejleszti hagyományos fegyverzetét, mivel ez nem volt része a nukleáris megállapodásnak. És egyelőre még az is kétséges, hogy tiszteletben tarja-e az írásban vállalt kötelezettségeit. Mert pillanatnyilag – mi úgy véljük – nem ez a helyzet.



Az orosz külügyminiszternek kell kiállni a kárpátaljai magyarok jo gaiért - ha már magyar kormány nem (titkolthirek.hu
Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere január 26-án megtartott moszkvai sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy Ukrajna elnyomja a kárpátaljai magyarok jogait. "Mégis ki szabta meg a jelenlegi ukrán kormány által megtartott utolsó voksolás alatt a választási körzeteket úgy, hogy egy magyar se kerüljön a parlamentbe? Még Budapest és a magyar közösség is könyörgött, hogy hozzanak létre egy olyan választási körzetet, amely legalább egy képviselőt delegálhatott volna a parlamentbe" - mondta Lavrov.


Szergej Lavrov
Vona Gábor, a Jobbik elnöke bejelentette, hogy az Európai Uniónak nyomást kellene gyakorolnia Ukrajnára, hogy az autonómiát adjon Kárpátaljának.
Ezen a területen 200 ezer magyar él. Az első világháborút lezáró trianoni békediktátum igazságtalanul szakította ki őket a történelmi hazájukból. Ukrajna nyugati területén élő ruszinoknak és magyaroknak ugyanannyi joguk van az autonómiához, mint a világ többi népének. 1991-ben népszavazást tartottak ebben a régióban, ahol az abszolút többség az autonómia mellett szavazott”
mondta Vona Gábor.
Az Európai Uniónak egyszerűen kötelessége támogatnia Európa minden népének akaratmegnyilvánulását anélkül, hogy kettős mércét használna” – hangsúlyozta a Jobbik elnöke.
(Alfahír – PolitNavigator nyomán)











A képen látod hogy a konvojban sok autó, és még több harcos van. Kérdésem: Hol járnak ilyenkor az USA és az Orosz vadászgépek? Vagy el kell hinnem, hogy egyikük katonai felderítése se tudott róla?







Az EU vezetői közel 9,8 millió forintnak megfelelő összeget vágnak zsebre. Az EU elnökei nagy csendben visszamenő hatályú fizetésemelést engedélyeztek maguknak. A leginkább ebből Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke profitált.
Ezek is érzik a vesztüket mint a fideszesek az arany bikát elkapták , és most megrázzák a pénzes fát hogy a bika mellé húlló értéktelen wc papirból minél többet markoljanak fel !!!!

Lerántjuk a leplet: Demcsák Zsuzsa volt Lázár titokzatos londoni útitársa és kurvája – volt férje szerint alkoholista, aki fűvel-fával ágyba bújik

2014-06-25 16:05
Lerántjuk a leplet: Demcsák Zsuzsa volt Lázár titokzatos londoni útitársa és kurvája – volt férje szerint alkoholista, aki fűvel-fával ágyba bújik
Van egy ‘közismert személyiség’, egy asszony, akinek férjéről – számos alkalommal – nagyon csúnya dolgok jelentek meg a sajtóban az elmúlt hónapokban. A férfi véleményét eddig nem ismerhette meg a nyilvánosság, a média kizárólag a nő szemszögéből tálalta az eseményeket. A privatkopo.hu most két dokumentumból közöl részleteket, azzal a céllal, hogy az olvasóközönség teljesebb képet kaphasson a történtekről. A személyiségi jogok védelme érdekében az asszony nevét, monogramját, foglalkozását, munkáltatóját, életkorát nem közöljük” – írja a bűnügyi portál.
Nos, bennünket nem hatnak meg az úgynevezett személyiségi jogok, ha kártékony “személyiségekről” van szó (a szóban forgó nőszemély nemcsak a TV2-n mossa az agyakat, 2007-ben kis híján a szemkilövető szóvivője lett), ezért, mint a címből is kiderül, felfedjük a “közismert személyiség” nevét. És nem csak azt.
Demcsák Zsuzsa számtalan szeretője között ugyanis van egy különösen érdekes név, amiről az alábbi szövegekben nem esik szó. Igen, a címből ezt is megtudhatja a kedves olvasó: Lázár “Annyit Is Ér” Jánosunkról van szó, aki minden követ megmozgatott, hogy ne derüljön ki, kivel “hozta össze” a mesés londoni szállodaszámlákat. Először csak titkolózott, aztán, amikor repedezni kezdett a titoktartás fala, inkább visszafizette az egész összeget, csak hogy ne kelljen elárulni, kik voltak az útitársai. Két nevet bedobtak a sajtónak, hogy legyen mit cincálni (összesen három út volt), működött is a figyelemelterelés, majd mielőtt tovább “fokozódott volna a helyzet”, következett az üggyel foglalkozó Origó főszerkesztőjének kirúgása, melyhez Lázárnak – mint azt ő maga is elmondta, és ő sosem hazudik – semmi, de semmi köze nem volt, az ügyről pedig nem esett több szó (“természetesen” hivatalos tájékoztatás formájában sem). Egészen eddig.









A veszélyes utazásra Európába a migránsok különböző adatok szerint emberenként k-b 10,000 eurót költenek. Honnan vannak ilyen összegeik és ki finanszirozza őket?


A nyugati média kideritette ki fizeti a menekültek Európába utazását






Ébredj Európa, ébredj emberiség! 





Az emberiség egy torz lelkületű, aljas, nemzetközi parazita bűnszövetkezet által kifundált piramis- felépítmény kényszerzubbonyában kínlódik. 

Tartalom: 
- A csúcson a legádázabb paraziták. 
- Főbb mesterkedésük. 
- Helytartóik. 
- Tudatos szolga slepp. 
- Módszerek és célok. 
- A felelősség. 
- Orbánék valójában miért is lehetnek "bevándorlás" ellenesek. 
- Az Orbán- kormány is szövetségese a hiper- parazita bűnszövetkezetnek, tehát bűnrészesek az egyre romló nemzetközi állapotok kialakulása okán. 
- A legnagyobb katasztrófa az emberiségre nézve. 
- A megoldás. 

A piramis csúcsán fészkelő paraziták rendelkeznek a pénzkibocsátással, virtuális tőketeremtéssel, rabszolgaságba döntő hitelforma szolgáltatással, gyógyszer, vegyszer és vetőmag iparral, szénhidrogén, atom és egyéb energiaiparral. Az információk, a tudat manipulálásának minden eszközével, a globális "kultúra" diktátumának, valamint az átfogó agymosásnak szinte minden lehetőségével. 

Ennek a bűnszövetkezetnek a sátáni konyháján főzik ki a népek összeuszítását, az aljas, igazságtalan háborúkat, a valójában a parazitáknak kedvező, gátlástalan terrort, aljas puccsokat, valamint biológiai fegyver gyanánt gerjesztik, szervezik a züllesztő népvándorlást. A menekültáradatnak álcázva injektálják Európába a véres konfliktusokra, háborúra is felhasználható hadat. Ezek a sátáni mesterek üzemeltetik a lelkiismeret- terrort és a jól jövedelmező "holokauszt"- ipart, ennek a terrrorpallosát és működtetik a kettősmércét. 

Ezek a gátlástalan hiperbűnözők rendelkeznek nemzetközi, gyarmatosító katonai erővel (NATO), valamint más elnyomó gépezetekkel. Valójában soha nem a népek érdekében, hanem elnyomásuk és kifosztásuk céljából ténykednek! 
A háttérben kánaáni életet élve, minden fontos szellemi és fizikai áramlat ütőerén rajta tartják kifinomult érzékkel bíró, sátáni, tépő karmú ujjaikat és fertőző nyálukat csorgatva, árgus szemekkel figyelik a fertőzés és vérszívás lehetőségét. A közvetlen uralkodás piszkos munkáját első soron a rangban alattuk elhelyezkedő, távolabbi rokonságból, gonosz hitük testvériségéből verbuvált és a népek élére juttatott, helytartó, samesz- politikusokra bízzák, akik valódi gyökereiket, valódi elkötelezettségüket és feladatukat az uralt nép előtt jellemzően titokban tartják. 
A politikusokon túl a főparazita galeri alá rendelt, rokon hatalomközvetítői közé tartoznak még: a bankárok, számtalan vállalatvezető, történelmi egyházak klérusa, egyes szekták vezetői, a totális média, a hivatalos kultúra, tudomány világa és egyéb kulcspozíciók helytartó urai. 

Nem létezik a Földön olyan krízis, melyet ne ezek a hiper- paraziták okoztak volna lakájaik közreműködésével és a krízis okán nincs olyan döntés, mely ne az elnyomás valamely további módja lenne. 

A többlépcsős védelmi rendszerük alkalmazásával roppant módon vigyáznak, hogy a ravasz és gátlástalan elnyomásuk ellen, a szabadság és az igazság érdekében, hatékonyan ne léphessen fel, ne harcoljon az elnyomott, lelkileg, szellemileg és testileg is kizsákmányolt, nagy létszámban már minden tekintetben a mesterséges elkorcsosítás / aberráció előrehaladott állapotában tengődő emberiség. Az esetleges szellemi, vagy fizikai lázadás esetére felkészülve a veszélyes közeg élére már előre, alaposan álcázott, hangadó, elterelő ügynököket helyeznek el. A megbízó paraziták részéről a megbízhatóság tekintetében legfontosabb a faji és hitbéli garancia! 

A fenti 2 kasztot "tudatosan" még egy kislétszámú, csicskás kaszt szolgálja, sokszor prozeliták, képzelt rokonságért, nyesedékekért, felkapaszkodási lehetőségért, vagy csupán azonosnak látszó hit okán, titokban, vagy nyíltan működnek közre. 

Ezzel a néhány milliós, különböző mértékben parazita entitásból álló felépítménnyel uralkodnak a népek zöme felett és züllesztik az emberiséget, valamint teszik gonosz mostohává ölelő Földanyánkat. 

Mesterkedésük menete és célja, melyet összeesküvésben szerveztek és hajtanak végre: Európa, zömében hunmagyar eredetű népeiben még megmaradt lelkiség, erkölcsiség, nemzeti érzület, a még nyomokban meglévő szabadság iránti igény és ősi, jóravaló genetika felülírása, lezüllesztése. (Mert bizony nem csak az ír, a baszk, katalán, a walesi, a skót, hanem a német, a francia, az angol, az osztrák és más népek is hunmagyar eredetűek!) További céljuk a totális gazdasági és mindennemű biztonsági függőség kialakítása. A parancsukra létrehozott és a háttérből máig általuk irányított EU- ban még valamilyen szinten meglévő, csonka nemzetállami társadalmi formák szétverése. Az emberiség létszámának erőszakkal történő csökkentése és szelektálása, vadidegen népek felhasználásával, gazdasági zsarolással, válságok idézésével, ha szükséges polgárháborúk, vagy nemzetek közötti háborúk szervezésével. A "világ" újrafelosztása, új gyarmatosítás és új, még modernebb, kise bb létszámú, könnyen kezelhető rabszolgatartó társadalom létrehozása. Elsőre Afro-Am-Európai Asszír- Latin- Zs... Birodalom, majd a régen dédelgetett Zs... Világbirodalom létrehozása. Ezért folyik a manipulálható és felhasználható vadidegenek erőszakos és hamiskártyás betelepítése Európába! Regisztrációval, engedéllyel, vagy ezek nélkül. Gazdasági bevándorló, vagy menekült státusszal, korlátozva, vagy határidőhöz kötve, porhintéssel, de megy a kivitelezés. Nem mellékes, hogy egész Európában nem lehetne keresnivalója még egy maroknyi menekültnek sem és, ha akarták volna, napok alatt teljesen megállították volna az áradatot! Szó nincs itt tévedésről, vagy kései felismerésről! Akik ezt elmulasztották, sőt lehetővé tették az inváziót, azokat kötelességszegésért és hazaárulásért bíróság elé kell citálni! 

Nagyon kérem, ne hagyják magukat megtéveszteni Európa egyre szaporodó azon kormányai és politikusai által sem, melyek valós, vagy látszólagos ellenzői a biológiai fegyverként Európára tódított iszlám inváziónak! Ettől még a nemzetközi parazita bűnözők szövetségesei és a tarthatatlan állapotoknak minimum közvetett okozói, bűnrészesek! Ezek jó része csak Európa népeinek hozzáállása és becsapásuk szükségességének függvényében a felszínen változtatják hozzáállásukat. 

A nemzetközi parazita bűnszövetkezet csicskásaiként az iszlám inváziót ellenző politikusok alapvető motivációi lényegében nem a nemzet és azt alapból megtestesítő, államalkotó hazafiak féltése, hanem: a megszerzett vagyon és egzisztencia, valamint a politikai hatalom féltése, hiszen a bevándorlást kitartóan támogató politikusok bukni fognak a következő választásokon, hacsak nem hamisítják meg az eredményeket. 

Az eszes, előrelátó Orbán Viktorral és magyar kormányával egyetemben a felszínen kihátrálók is támogatói voltak és továbbra is szövetségesei az európai tragédiát kifundáló nemzetközi parazita hatalmi gépezetnek és a mai napig támogatják gyarmatosító politikájukat. A magyar kormány többek között lelkes tapsolója a NATO által kivitelezett puccsal hatalomra juttatott ukrán zsidó kormányzatnak. 

Orbánék eszes kerítésépítő politikája a hunmagyar nép akaratával egyező és ez dicséretes, csak az oka összetettebb, mint ahogyan látszik. Valójában a kerítés építése, betelepítés ellenes nyilatkozatok, uniós bírósághoz fordulás is elégtelen, hiszen nem tartalmaz garanciális elemeket a jövőre nézve, hogy semmilyen irányból, semmilyen létszámban és minősítésben nem lesz betelepítés. Könnyen lehet, hogy titokban ezt a kerítésépítő politikát várták el Orbánéktól bizonyos gondolkodó, nemzetközi főparaziták is, mert Orbánnal egyetemben mindent el kell követniük, hogy a következő választásokon nehogy a Vona Gábor vezette Jobbik elnevezésű, több nemzeti érdekű szándékkal bíró párt, vagy egy új, még erősebb nemzeti elkötelezettségű politikai képződmény nyerjen. A balosnak titulált, vagy onnan az utóbbi években átvedlett népség, köztük a liberális mezben mesterkedőkkel, mondhatni, hogy végérvényesen megbukott. Ezek hitványságát még az agymosott réteg is látja. Másrészt a Nyugat - európai népek szétzüllesztését megoldják Magyarország nélkül is és a mélységes züllés majd onnan hat vissza a magyarságra. Az Orbán- i politika táptalaján, kormányzati sumákolás közepette is folyik Magyarországra a zsidóság beszivárgása, szaporodik a cigányság azon része, mely beilleszkedni képtelen. Egyre nő a vagyontalan, éhbérből élők és a milliárdosok létszáma, csak a hunmagyarság fogy. Az ígért magasabb bér sem lesz más, mint kissé jobban fizetett rabszolgaság, hiszen a munkahelyek zöme külföldi, vagy magyarországi idegen uralkodó kiváltságos kasztbéliek tulajdonában. 

Magyarországon a nemzeti földtulajdon roppant ravasz módon megszerkesztett kiárusításával, teljes gőzzel, soha nem látott rabszolgatartó nagybirtokrendszert alakítanak. Az Orbán- kormányzat számára tabut jelentenek a judeo- kommunista bűnözők és szó nincs a szerteágazó bűncselekmények felderítéséről, felelősségre vonásról. 
A valódi magyar történelem és kultúra, az ősmagyar tudás- "hit", az ősi gyökerek továbbra is gondosan elfedve. A magyar történelemoktatás és a kultúra prezentálása ma is a nemzetközi paraziták és az álmagyar lakáj- zs... igénye szerint folyik. A kormányzat úgy látja, hogy kreatív, szorgalmas, jólképzett és hozzá birkatürelmű, rabszolgának kitűnően alkalmas lett a magyar nép zöme, miért is kellene a problémás arab a jólétben, biztonságban pöffeszkedő magyarországi helytartóknak. Tehát akad érdekellentét a nemzetközi felépítmény entitásai között is. 
A kisrangú, kishatalmú európai zs... iszlámellenességének másik motivációja: a vallási berkekben kelt félelem az iszlámtól, valamint a történelmi tapasztalatok okán kelt félelem a nemzetközi, vezető parazitáik viselkedését illetően, hogy őket is kiszolgáltatják az iszlámnak, miként áldoztak már belőlük a múltban is a világhatalmi mesterkedésük patakzó vértől mocskos történelmi oltárán. 

A legnagyobb katasztrófa az emberiségre nézve: 
1. Hogy országaink élén nem az államalkotók vér szerinti, tiszta szándékú, önzetlen gyermekei szolgálnak, hanem a nemzetközi paraziták családjából, valós, vagy hitbéli rokonságából származó, szövetséges, idegenszívű helytartók kezében a hatalom. Akiknél bizony a legfontosabb garancia a 99,9 %- ban meghatározó gyökér, -ből sarjadó lelkiség, hovatartozás tudat /identitás. 
2. Hogy pártrendszerű a társadalmi berendezkedés, mely lehetővé teszi a pártok és a mögöttük lévő háttérhatalom uralmát, a pénz korlátlan befolyását. Lehetővé teszi a népek becsapását és kivédi a nemzet iránti egyéni felelősséget.

A megoldás.

A Földön nem lesz addig béke, értelmes jólét és a természettel addig képtelen lesz harmóniában élni az emberiség, ameddig ezt a kártevő népséget ki nem rekesztjük a hatalomból! A Nemzet, a Haza, a Földanyánk és az emberiség jólfelfogott javát akaró, egészségesen önzetlen, élenjáró szolgálattevő hazafiakat helyezzünk országaink élére! 

Ha teheted terjeszd más nyelvre lefordítva is! 
2016-01-24. Sopron, Hun-Magyarország
Kőműves Géza
 

Nácik mondják, hogy a náciktól félni kell (radicalpuzzle.blog)
Nézem a videót. Peregnek a képek. Néhány tényleg meggyötört arc, néhány múltba révedő könnyes tekintet, de a többség hivatásos rettegő, megélhetési menetelő, megtévesztett átlagember. A holokauszt-ipar átvert, becsapott tömege. Menetelnek az életnek nevezett menetben. Lobognak a fáklyák, és lobog néhány zászló is. Nincs közte magyar, csak fehér alapon kék csíkos, csillaggal a közepén.

Menetelnek és valószínűleg a döntő többségüknek fogalma sincs arról, hogy igazából egy mocskos kis színjáték becsapott statisztái. Fogalmuk sincs arról, hogy ez a menet a ’80-as évek végén, Avraham Hirschson, izraeli parlamenti képviselő áltat alapított „March of the Living” nevű szervezetet kitalációja. Egy üzleti vállalkozásé, mely abból él, hogy jóhiszemű emberektől adományokat gyűjt be. Hatalmas pénzeket, melyek néha-néha, kézen-közön valahogy eltűnnek. Aztán amikor ez kiderül, akkor indul a mosdatás. Amikor pedig eléri a pofátlanság határát, akkor borul a kártyavár. Úgy, mint tavaly júniusban, amikor is Hirschsont több millió sékel elsikkasztásért öt és fél év börtönre ítélték.
De ők ezt nem tudják, és csak rettegve menetelnek tovább, hogy a végén meghallgassák a Vidám Vasárnap szabadtéri verzióját. És nem is kell csalódniuk. A „lelkész” már várja őket a színpadon. A gyűlölet süt minden szavából. Már nem elég a megemlékezés - harsogja a taxisofőrből a cionista szekta vezérévé vált uszító. Már nem elég. Most már konfrontálódni kell és kirekeszteni, betiltani, elhallgattatni.
Mert ma csak az lehet igaz, amit ők mondanak, amit ők képviselnek. Náci Jobbik, fasiszta Gárda - ömlik a hangszórókból, és a tömegből senki sem gondolkodik el azon, hogy vajon hogy lett hirtelen 850 ezer „szélsőjobboldali” ebben az országban.
Aztán, hogy ne legyen kétség, hogy honnan jön az igazság, a cionisták honi szekértolója a végén még hozzáteszi: Szeretném felhívni figyelmüket az egyre erősödő Izrael-ellenességre is – az antiszemitizmus legújabb formájára. Magyarország és Izrael politikai, kulturális, gazdasági együttműködéséhez a hazai antiszemiták egyre ellenségesebben viszonyulnak. Az Élet Menetén való részvételemnek idén ez adja az egyik nyomós okát. Legvégül pedig így fejezi be: Izrael a zsidók számára ne egy újabb haláltábor, ne egy újabb tömegsír legyen, hanem az ősi és örökérvényű ígéreteknek megfelelően „tejjel és mézzel folyó föld” és szabad, biztonságos haza.”
És nem szakadt le az ég.
Az összegyűltek pedig csak nézik, és azt hiszik, hogy a jó oldalon állnak. Nem veszik észre, hogy amiről azt gondolják, hogy az élet menete az nem más, mint a gyűlölet és a kirekesztés masírozása. Nem tudják, hogy amit Németh mond az a legaljasabb hazugság.

Dávidból lett Góliát

https://www.youtube.com/watch?v=f_snuNvA6u8


Valószínűleg fogalmuk sincs arról, hogy egy olyan ország mellett tüntetnek, amelyik manapság a legtotálisabb náci rendszert működteti. Nem tudják azt, hogy az 1949-es tűzszünet nyomán izraeli kézbe került palesztinai falvaknak háromnegyedét porig rombolták, a lakosaikat elűzték, vagy egyszerűen kiirtották és az elfoglalt földeken zsidó telepeket építettek.

Nem tudják, hogy 1948 és 1952 között 70 százalékkal csökkent a palesztinok kezén lévő földterületek aránya és ez idő alatt Izrael olyan, a nemzetközi joggal ellentétes törvényeket léptetett érvénybe, amelyekkel megfosztották állampolgárságuktól és tulajdonuktól a menekülteket. A menekülteket, akik immár több, mint hatvan esztendeje élnek valahol a nagyvilágban, több millióan sátrakban, táborokban, gyalázatos körülmények között.


A gyulolet fala - A valodi holokauszt! - Torvenyt a Holokauszt tagadok ellen!

https://www.youtube.com/watch?v=rnKoF2yvJv8


Nem tudják, hogy Izrael nem tartja be azokat az ENSZ határozatokat, amely a palesztinok visszaengedését, a törvénytelenül felépített fal lebontását írja elő, és nem tudják, vagy nem akarják tudni, hogy a Gázai övezetben humanitárius katasztrófa fenyeget, hogy 1948 óta arrafelé nincs más, mint népirtás, szenvedés, vér, és könnyek…
Nem tudnak, vagy nem akarnak tudni semmit.
Nézem a másik videót. Peregnek a képek és önkéntelenül is, FankaDeli sorai jutnak eszembe: Ők Isten nevében gyalázzák Istent, mert a rengeteg kevés, céljuk a minden. Utazó cirkusz, aki téged képvisel, nácik mondják, hogy a náciktól félni kell. [a videóért katt a linkre]
Nácik mondják, hogy a náciktól félni kell…




Danke Deutschland, danke Ungarn - Budapesten járt a német kancellár(infovilag.hu
Eredetileg tavaly ősszel, a határnyitás 25. évfordulóján lett volna időszerű Angela Merkel magyarországi látogatása, ám a német kancellár akkor nem tudott erre időt szakítani. Most is elsősorban a Szegedi Tudományegyetem meghívásának akart eleget tenni, mert a felsőoktatási intézmény díszdoktorrá avatta. A néhány órás budapesti vizit keretében jutott idő arra, hogy egyebek mellett Orbán Viktorral tárgyaljon és ellátogasson a Dohány utcai zsinagógába.
Egyeztettek , hogy hogyan valósítsák meg Rothschild negyedik birodalmát , és ebben mi a magyar helytartók szerepe , és mit kell még titokban vállalniuk úgy , hogy a bép ne tudjon róla , de azért meneteljen békésen a vágóhíd felé , hogy a végén minél kisebb legyen az ellenállásuk , és ha lehet ezt az egészet jól húzzák szét időileg , mert akkor jóval több kolaboránst kell bevonni a tervezett népírtásba !!!!!




 
Németországban is bemutatták a Saul fia című filmet, igaz most még csak válogatott közönség előtt. A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölt alkotást az istenadta nép március 10-től láthatja a német mozikban. Nemes Jeles László rendező első nagyjátékfilmjét kedd este nagy sikerrel vetítették Berlinben egy meghívásos, előzetes bemutatón a holokauszt zsidó áldozatainak kártalanításáért küzdő nemzetközi civil szervezet, a Jewish Claims Conference (JCC) szervezésében, amely a Magyar Nemzeti Filmalap mellett a film gyártásában is közreműködött finanszírozóként.
Na ezek most az egereket is becsábítanák a nézőtérre , de mivel sok a migráns valami jó üzletet fognak kötni velük , hogy beüljenek a filmre , de már készülnek arra is , hogy robbantás lesz a nézőtéren , mert csak így tudnak tiltakozni , hisz már egy millióan vannak , és még egy mecsetük sincs , bezzeg a zsidóknak minden évben itt is egy új zsinagóga dukál !!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése