2017. június 14., szerda

Hírháló 2014- ben XVII.




Hírháló 2014- ben XVII.


Újabb birkamenet az akoltárs ellen! - KJ

Mindent elsöprő békementre készül a CÖF

2014. február 19., szerda 19:15 
EchoTV


A hatvanas évek végén "... a JEDIOTH CHASADOTH (Tel Aviv) cionista újságban megjelent bizonyos dr. Unger, Otto von Habsburggal készített interjújában megállapítja:
"Habsburg Ottó zsidóság iránti szeretete a véréből fakad. Valódi fenn      Minden idők legnagyobb békemenetére készül március 29-én a Civil Összefogás Fórum. Csizmadia László, a CÖF alapítója az Echo Tv Napi aktuális című műsorában úgy vélte, a nép a választás fegyverével örökre elűzheti a posztkommunista és a neoliberális réteget.

Csizmadia László elmondta: március 29-én olyan rendezvényt szeretnének, amilyen még nem volt az országban.
"A határon túlról is várjuk a honfitársainkat. Mindenki most mozduljon meg, ha ténylegesen be akarjuk fejezni a rendszerváltást! Most a nép kezében van az, hogy a választás fegyverével akár örökre is elűzzük a posztkommunista és a ráragadt neoliberális réteget" - jelentette ki a CÖF alapítója.


Magyar Szociális Fórum: Miközben az állami magyar média - politikai elvárásból - elhallgatja a fagyhalál okozta hazai tömeges életvesztést, a külföldi hírügynökségek és sajtó beszámol róla a Magyar Szociális Fórum jelentései alapján. Íme néhány ízelítő:
Olvasónk valamit nem ért
Kérnék szépen segítséget!
- Magyarországon a társadalom többségét alkotó MAGYART ha szidják, alázzák ezerrel, akkor az miért nem rasszizmus? Miért kell hallgatni róla? - Miért mondhatja azt következmények nélkül egy cigány vezér, hogy el kell tűrjük a cigánybűnözést? Miért lehetnek büntetett előéletű roma vezetők? A megélhetési jogvédőik miért csak a jogaikra tanítják meg őket, a kötelességeikre nem!
- Hová lett a 120 milliárd forint roma felzárkóztatásra folyósított pénzünk?
- Hol van az a törvényhely, ahol előírták, hogy a magyar társadalom köteles eltartani az őt porig alázó munkakerülőket?
- Miért van az, hogy a kommunistákat semmi felelősség nem terhelheti ebben az országban?
- A nemzeti vagyonunkat kifosztók hogyan lehetnek országgyűlési képviselők, újabban országgyűlési képviselő-jelöltek?
- Előszeretettel mondják az igazat kimondani merészelőkre, hogy rasszisták, fasiszták, nácik, trappisták. A címkeosztók azok micsodák, és honnan veszik a bátorságot arra, hogy az eltartóikat címkézzék?
- Normális esetben ha van szélsőjobb, akkor ott van szélsőbal is! Szélsőbalról vajon miért nem beszélnek? Pedig van bőséggel...
- A nemzeti vagyonunk eltűnt, és eltűnt az ellenértéke is! Külföldi bankszámlákon van, akárcsak Simon Gábor pénze. Vajon miért nem hozzák haza a kb. 250 milliárd DOLLÁRUNKAT?
Egyelőre ennyi.
A szabadság melyről ezek beszélnek, az a gyilkolászás szabadsága, a szabad merényleteké... az a békés emberek meggyilkolása szabadon, a törvény meggyilkolása, mely árnyékában dolgoznak és élnek az emberek... amikor egy becsületes állampolgár veszti életét, akkor semmi hangjukat nem halhatjuk, miközben ha egy bűnözőt csupán letartóztatnak, akkor a hangjuk eléri az eget is... ezek a nép ellenségei...Hafez Al-Assad

Kampány 2014 február közepén - kattintással teljes méret (beküldte: Éliás Zsolt András)

****************************************************************

Diktatúra ITT választást NEM TARTHAT!!!


2014. január 12., 8:20 
johnny-gary-lee
Tudnotok kell, hogy mi a választás tétje. Ezért leírom újra, hogy mi történt eddig, és mi lesz a választás következménye, ha megtartják. Hogy tudjátok, hogy mit kell, mit kellene megakadályozni.
Nagyon röviden eddig az történt, hogy a hazaáruló politikai elit - egy külső pénzügyi magánhatalom segítségével, annak irányításával - a magyar állam MELLETT létrehozott egy Új (diktatúrát megvalósító) Államot, aminek a Magyarország nevet adta. Ez az állam az elmúlt két évben felépítette magát, megalkotta törvényeit, létrehozta szervezeteit, intézményeit, és most arra készül, hogy a választás segítségével a magyarországi néppel ELFOGADTASSÁK törvénytelen, érvénytelen alaptörvényen alapuló hatalmukat. És a választáson kapott legitimáció segítségével a magyar állam HELYÉRE lépjenek, végleg megszüntetve a magyar államot!
Tehát nem bojkottálni kell a választást, nem a választáson való részvétel ellen kell tüntetni azzal, hogy a távolmaradásra szólítunk fel. NEM AZ a megoldás!
Mert azzal ugyanúgy a diktatúrát segítjük, mert akkor azok mennek el, akiket a diktatúra eddig is félrevezetett.
A választás MEGTARTÁSA ELLEN kell fellépni, magát a választást kell megakadályozni.
Azt kell megakadályozni, hogy egy külső megszálló hatalom,egy politikai elit által létrehozott diktatúra választást tarthasson a magyar állam területén.
Mert a diktatúra ezzel a választással akarja törvényesíteni a törvénytelenséget.
A hazaáruló politikai elit ezzel a választással akarja legitimálni a diktatúrát, az érvénytelen alaptörvénnyel létrehozott Magyarország nevű államát, ami így a magyar(országi) nép által elfogadva a magyar állam HELYÉRE léphet.
Eddig ez az Ő diktatúrájuk, mely az állami hatalom erejével kényszeríti rá az emberekre a saját jogát.
Ha a diktatúra választást tarthat, akkor az a jog, amit eddig állami erőszakkal kényszerítenek rá a magyar népre, az onnan kezdve a magyar nép egy része által legitimáltan elfogadott joggá válik, amit akik elfogadtak, azok többé nem változtathatják meg. Mert nem lesz többé beleszólásuk, mert a Magyarország nevű államban a hatalom nem a néptől származik!!!
Azt kellene megérteni a magyarországi népnek, hogy ha elfogadja, hogy a diktatúra választást tarthat a magyar állam területén, és ezen a választáson az itt élő nép egy része részt is vesz, akkor a MAGYAR NÉP MAGA HOZ LÉTRE egy külső magánhatalom által irányított, a politikai elit általvezetett diktatúrát az ezer éves magyar állam HELYETT!!!
Na ezt kellene megérteni minden választáson részt vevőnek, hogy mit tesz, mit tetetnek vele, anélkül hogy tudná, anélkül, hogy EZT elmondanák neki.
Ha a választás megtörténik, azzal a magyar nép belenyugszik, egyetlen puskalövés, egyetlen szó nélkül elfogadja leigázását, szabadsága és önrendelkezése elvételét, egy külső magánhatalom önmaga és országa feletti diktatúráját.Teszi ezt úgy, hogy nem is tudja, hogy mit tett, mit tesz. Ez a diktatúra utolsó és legnagyobb aljassága, ha ezt hagyjuk, ha ezt elfogadjuk. Mert utána BÉKÉSEN, a ma élő korosztály 40-50évig nem fog tudni tenni ellene...
Vagyis legtöbbünk életében ez az UTOLSÓ ESÉLY a diktatúra BÉKÉS felszámolására. Mert utána vagy levágandó birkaként azért imádkozhatunk, hogy minél később vágjanak le, (vagyis saját életünk se tőlünk függ majd) vagy bevállalunk egy gazdasági csőddel, polgárháborúval és abból kibontakozó szabadságharccal járó időszakot, ami hatalmas anyagi veszteséggel és emberáldozattal jár majd....
Ez a tétje a választásnak, és a többség még csak nem is látja,hogy ez a tétje....:-(
Tehát nem az a kérdés, hogy KI nyer a diktatúra választásán, mert az mindegy a magyar(országi) nép számára, az nem változtat a diktatúra tényén.
Az a kérdés számunkra, hogy meg tudjuk-e (meg akarjuk-e!!!) akadályozni a diktatúrát abban, hogy a diktatúrát legitimáló, diktatúrát ELFOGADTATÓ választást tartsanak.
Mert aki ezután nem a diktatúra választásának MEGAKADÁLYOZÁSÁÉRT tesz, hanem vagy nem tesz semmit, vagy netán még részt is vesz a választáson, az ELFOGADJA, legitimálja a diktatúrát.
Összefoglalva: Aki nem a diktatúra választásának MEGAKADÁLYOZÁSÁN dolgozik, azok mind a diktatúrát segítik...
Anélkül, hogy tudnák, mit tesznek....:-((
A választás eredményeként pedig a magyarországi nép maga számolja fel a saját történelmét, ezer éves államát és egyedül álló alkotmányos rendjét.
És most lehet ignorálni, fejet a homokba vagy a politikusok hátsójába dugni, lehet jönni köpködni rám, meg személyeskedni velem, a választás tétje akkor is ez:
Felismeri-e a magyar(országi) nép, hogy a saját államát, alkotmányos rendjét, múltját és történelmét akarják eltöröltetni vele egy diktatúrán belüli hazug választással???
És ha felismerte, akkor akar-e és tesz-e ellene???
Méltó-e még a magyar(országi) nép őseink nevéhez, hitéhez, eszméihez, hajlandó-e még küzdeni a magyar(országi) nép a saját és mások szabadságáért?
Hajlandó-e a magyar(országi) nép kimondani, hogy
"Ez a mi szabad magyar(országi) hazánk!
Diktatúra ITT választást NEM TARTHAT!!!"
****************************************************************

Most csak Kárpátalja van


február 20. / 13:08 
itthon.ma
Tegnap este (február 18. szerk.) elszabadult a pokol Kijevben. A tüntetők és a rendfenntartó alakulatok ismét összecsaptak, ám ezúttal minden eddiginél véresebb küzdelem bontakozott ki. Követni is nehéz a veszteségeket, szinte óránként meghal valaki a lángba borult ukrán fővárosban.

Az ellenzék keménymagja már szó szerint fegyverbe szólította híveit, a kormány pedig 500 ejtőernyőst irányít Kijevbe. Ezeket az elit alakulatokat rendszerint csak akkor vetik be, amikor a hatalom már a legkeményebb eszközök használatára készül. A hadügyminiszter kitérő választ adott arra, hogy lőni fognak-e a zavargásokban részt vevőkre. Vagyis: fognak. És innentől kezdve már világos, hogy sem konszolidáció, sem forradalom nem lesz - polgárháború lesz.
Kárpátaljai ismerőseimtől tudom: a fiatal magyar férfiaknak már elkezdték kézbesíteni a behívókat. A délszláv háború iszonyatos emléke kísért: magyarok vérezhetnek egy olyan háborúban, amelyhez az égvilágon semmi közük, amelynek érintettjeivé is csak a trianoni téboly tette őket. Ez az a pont, ahol mindazt, amit eddig gondoltunk az ukrán helyzetről, el kell felejtenünk. Hetek óta fotelből figyeljük az eseményeket és politikai vagy egyéb szimpátiánk alapján szurkolunk a "nyugatbarát, demokrata" tüntetőknek, vagy a "Brüsszelnek beintő, tökös Putyinnak" és haverjának, Janukovics elnöknek. Mostantól ez már mind lényegtelen. Engem mától nem érdekel a Majdan, nem érdekel az ukrán demokrácia, de teszek Moszkvára, Brüsszelre, Washingtonra és a Nyugat vs. Kelet évszázados szkander meccs újabb fejezetére is. Engem most csak és kizárólag Kárpátalja érdekel, semmi más.
Ahol 150.000 testvérünk retteg a holnapért. 150.000 magyar figyel összeszorult szívvel, görcsbe rándult gyomorral Kijev felé - és tekint várakozással, reménykedéssel Budapestre. Nekik csak mi maradtunk. Ez nem az ő küzdelmük, számukra idegen a kormánypártok korrupt, rothadt bizáncisága, az ellenzék ukrán sovinizmusa pedig egyenesen életveszélyes. És ha ezek az erők fegyveresen is egymásnak esnek, akkor ők az üllő és a kalapács közé kerülnek majd. Ha kifejezetten nem is lesznek célkeresztben, a számukra teljesen értelmetlen vérontásban való részvétel kényszerétől így is tömegesen menekülhetnek át a határon. És éppen Délvidék szörnyű példája bizonyítja: akit elüldöznek a szülőföldjéről, annak a nagy része sosem tér vissza. Több tízezer életerős, fiatal férfiember eltűnése halálos sebet ejthet a Trianont, a csehszlovák elnyomást és a kommunista terrort is átvészelő kárpátaljai magyarságon.
És ezt nem engedhetjük. Mától a trafikmutyi, Paks, Simon 200 milliója és az egész választási kampánycirkusz harmadrendű kérdés csupán. Most csak Kárpátalja létezik, semmi más. Most mindenkinek a lehető legnagyobb alázattal kell szolgálnia ezt az ügyet. Félre kell tenni az Euromajdanért való hippi rajongást, a Putyin cár iránti jobbos rokonszenveket, de a kardcsörtető irredenta hangoskodást is. Itt és most nem Kárpátalja visszacsatolása a cél - hanem a megvédése. Az viszont elemi kötelességünk. És aki ez alól bármilyen kifogással, bármilyen reálpolitikusi érvelésbe csomagolt restséggel vagy gyávasággal takarózva kibújik, az szar ember.
Nem lapul zsebemben a bölcsek köve, én magam sem tudom pontosan, mi lenne most a leghatásosabb fellépés. De ha van értelme adóforintjainkból fizetni a kormányzatot és politikusainkat, akkor az az, hogy ilyen helyzetekben minden hatalomfétist és minden egymás közti utálkozást félre téve ezen dolgozzanak 0-24-ben. Ha pedig van értelme magyarnak lenni, akkor az az, hogy erre minden erőnkkel rászorítsuk őket.
Eddig mindig homokba dugtuk a fejünket. Kussoltunk a marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején, nem tettünk semmit Csehszlovákia és a Szovjetunió széthullása idején, és a" béke és stabilitás szigetének" hazug, gyáva illúziójával lőttük be magunkat akkor is, amikor Szentlászlót pusztították a csetnik hordák. Kiragaszthatjuk a nagymaós matricát az autóra, osztogathatjuk a pénzeket határon túli haverjainknak és üzlettársainknak, beleugathatunk Pestről, hogyan kell ott magyarnak lenni - de ha ilyen helyzetekben cserben hagyjuk a saját véreinket, akkor nem érdemeljük meg az anyaország nevet.
[Forrás: jobbegyenes.blog.hu - Balogh Gábor]

A kijevi tüntetők kitették a szíriai terroristák zászlaját is! Na vajon ki pénzeli őket?

****************************************************************

Orvlövészek lövik az ukrán rendőröket


Azóta kiderült a gladio volt a ludas a NATO terror szervezete , mely most Ukrajnára csapot le , holnap Judapestre is lecsaphat !!!!!

2014.02.20. 13:36 
Hír24
A Russia Today szerint orvlövészek foglalták el az egyik szállodát, és az orosz tévésekre is lőttek.
A televízió szerint több orvlövész a tetőn helyezkedett el, elrejtőzve a televíziók kamerái elől. Korábban azt közölték, hogy a Russia Today forgatócsoportjára is rálőttek, a golyó egy kamerát talált el.
A rendőrség felszólította a kijevi lakosokat, ne hagyják el a lakásukat, és kerüljék el a városközpontot, ahol éles lőszerrel lőnek. "Jelenleg tanácsosabb korlátozni a személygépkocsik közlekedését, és nem kimenni az utcára. Kijev utcáin fegyveresek tartózkodnak támadó szándékkal" - áll a belügyminisztérium által kiadott közleményben.
Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni beszámolója szerint a belváros utcáiról eltűntek a rendőrök, lebontották a Volodimirska utca és a Hrescsatik között felállított kordonokat. Számos közlekedési lámpa nem működik, a közlekedésben kaotikus a helyzet. A metró továbbra sem közlekedik, a bejáratokat nagy fémrudakkal torlaszolták el. Bezártak a bankok, a közjegyzői irodák, az üzletek.
Az Interfax-Ukraina hírügynökség jelentése szerint az ukrán főváros központján, a kormányzati negyed közelében bezártak a kávéházak és az üzletek. Az utcákról beszedik a reklámtáblákat, padokat.
A Szevodnya című napilap internetes változatában szerdán megjelent írás szerint a rendvédelmi szervek megkezdték a terroristák felkutatását és ártalmatlanná tételét. A lapnak nyilatkozó Olekszandr Szkribinyeckij, az ukrán titkosszolgálat volt első elnökhelyettese, volt parlamenti képviselő szerint a terrorellenes vizsgálat bármelyik ukrán állampolgárra vonatkozhat, és csak tovább súlyosbítja az országban kialakult helyzetet. A volt képviselő szerint a terrorellenes művelet gyakorlatilag egyet jelent a szükségállapot bevezetésével.

Ukrán sebesült tüntetőt visznek (MTI/AP/Efrem Lukackij)

****************************************************************

PINTÉR ÖSSZEHÍVTA AZ OPERATÍV TÖRZSET

2014.02.20 14:33 
Hídfő.net
Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök reggel összehívta az ukrán helyzet kezelésére létrehozott operatív törzs ülését. A média szerint az ülésen részt vevő szervezetek, így például a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Mentőszolgálat és "más érintett szervezetek" felkészültek az ukrajnai válsággal kapcsolatos esetleges események kezelésére.
Ennek kapcsán a "más érintett szervezetek" az érdekes, - láthatóan nem akarják nagy dobra verni, hogy az ukrán helyzet kezelése főként a honvédelmi tárcára tartozik.
Orbán Viktor január végén a Visegrádi Négyek miniszterelnökeivel folytatott találkozó után szólította fel a belügyminisztert operatív törzs létrehozására. Azt követően azonnal összehívták a Visegrádi Négyek belügyminisztereit, majd John McCain arizonai szenátor körbejárta az Ukrajnával szomszédos országokat, ahol minden esetben a nagyobb pártokkal és legbefolyásosabb politikusokkal tárgyalt.
John McCain katonai kapcsolatainak köszönhetően (nagyapja, apja, valamint maga McCain is a Haditengerészeti Akadémiára járt, valamint a CIA funkcionáriusaként otthonosan mozog katonai körökben) eddig minden esetben kulcsfigurája volt a NATO-beavatkozás előtt álló országok szomszédainak felhasználásában és finanszírozásában. McCain tárgyalt a V4 országok belügyminisztereivel, amely tárgyaláson több amerikai hírszerző tiszt is megjelent.
Ezek után túl egyszerű lenne a probléma látványos elbagatellizálásának nevezni azt a mutatványt, amit a hazai média művel az ukrán helyzet kapcsán létrehozott operatív törzs ügyében.
A Pintér Sándor féle operatív törzs létrehozását követően az orosz média is foglalkozni kezdett Magyarország expanziós terveivel. A politikus.ru elemzői valószínűsítik, hogy a közeljövőben a V4 országok közösen kezdenek katonai agressziót Ukrajna ellen.
****************************************************************

Barcelona: Holokauszt-emléknap törölve


Így döntött a Katalán Autonóm Tartomány kormánya, azzal a pompás indoklással, miszerint "nem helyes a zsidó holokausztról beszélni, miközben a palesztin holokauszt zajlik."

A táblán: "zsidók gyilkosok". Welcome to Catalunya
Az antiszemitizmus jelenleg elfogadott munkadefiníciója szerint Izrael összehasonlítgatása a náci Németországgal már az antiszemitizmus kategóriájába tartozik. Ezzel Európában a hivatalosan is támogatott antiszemitizmus ismét eggyel előbbre lépett: ha nem is egy állam, de egy saját kormánnyal rendelkező autonóm tartomány vallja magáénak ezt az álláspontot.
Katalónia a Gázai háború heteiben vad Izrael- (és zsidó-) ellenes demonstrációk színtere volt. Az izraeli Ynetnews beszámolója szerint a helyi média nem fogyott ki a nácikat és Izraelt egybevető hasonlatokból. A palesztin-párti tüntetéseken 30 ezer ember vett részt, ahol nemcsak izraeli zászlókat égettek, de olyan röplapokat is osztogattak, amelyeken az Izraelt pártoló újságírókat fenyegették. Miután a tüntetéseken a "zsidók gyilkosok" feliratokat is lehetett látni, nyilvánvaló volt, hogy ebben a légkörben a Holokauszt-emléknapnak nincs esélye. A Barcelona központi terén tervezett emlékünnepséget törölték. A fenti idézett hivatalos indoklást egy alacsonyabb rangú hivatalnok közölte a La Vangardia újsággal - a miniszterelnöknek nyilván kínos lett volna az ügy.
A döntéssel "vörös vonalat léptek át" -ahogy angolul szokás mondani. A holokauszt témája eddig tabunak számított Európában, amihez csak a legnagyobb tapintattal lehetett hozzányúlni. Egy harmadrangú hivatalnokkal üzenni, hogy a Holokauszt-megemlékezés nem aktuális - 1989 óta Európában ilyen pimaszságot egyetlen kormány sem engedett meg magának.
Úgy látszik, a "zsidók áldozatok" felfogás nem aktuális Katalóniában. Jelenleg a "zsidók gyilkosok" vélemény az irányadó.
Emlékeztető: "Az ellenség a kapuknál kevésbé félelmetes, mert ismerjük és tudjuk ki ő. De az áruló, aki a kapukon belül mozog szabadon, láthatatlan, ravasz és susogó. Ott van minden sikátorban és ott van a paloták termeiben, befészkeli magát a hatalomba is. Az áruló a jelek szerint nem áruló, mert szépen beszél, cirkalmasan, ismeri áldozatait, olyan arcot visel, mint ők, és látszólag úgy érvel, mint ők. Az áruló célja egyenest az áldozatai szíve, hogy elültesse benne aljas hazugságait. Az áruló a rothadás a nemzet lelkében. Titokban dolgozik, feladata, hogy aláássa a védőfalak pilléreit, megfertőzze az ország testét, amely így már nem képes az ellenállásra. Rosszabb egy közönséges gyilkosnál, mert sokkal több embert veszejt el. Várost, nemzetet, anyaföldet. Rosszabb az ellenségnél, mert általa erkölcsileg is meghal minden, ami egykor tiszta volt. Az áruló maga a pestis! (Marcus Tullius Cicero)

Mindenhol Európában égetik az EU zászlót csak a zsidók tüntetnek mellette Ukrajnában....
Budapest is a képen van.

****************************************************************

Haynau az ikon

2014. február 19., szerda 
pozsonyiadam.blog
Az emberiséggel az a legnagyobb baj, hogy folyton utópiákat gyárt magának (az utópiák álmodóit egy tisztességes világban agyonverik), majd az álmaihoz akarja erőszakolni a valóságot.
A legújabb valósággal szembe menetelő elmebaj, az un. ultrajobboldalság (nem összekeverendő a szélsőjobboldalisággal). Az ultrajobboldali - hasonlóan a bolsevikhoz, vagy a liberálishoz -, nem az emberből indul ki, hanem álmodik egy teóriát, s ahhoz kezdi igazítani a valóságot.
Épp ezért az ultrajobboldali első számú pejoratív címkéje - minden utópista címkézik - is roppantul ismerős: "nacionalista".
Az ultrajobboldali tudniillik éppúgy internacionalista, mint egy SZDSZ-szóvivő, csak másra hivatkozik. Náluk nem a "nagybetűs ember", meg a "nemzetközi munkásmozgalom" a hivatkozási alap, és fétistárgy, hanem a "Habsburg dinasztia". Ők a dinasztiához hűségesek, a "birodalomhoz", nem a magyarsághoz.
Ha hinne az ember az összeesküvés elméletekben - melyre minden oka megvan -, azt mondaná: azok az ultrajobboldaliság terjesztői, akik felismerték, hogy a Marxi, vagy Cohn Benditi szövegekkel már nem lehet több embert a saját fajának szolgálatától eltéríteni, így a másik irány felől támadnak.
Az egyik ultrajobboldali oldalon látható egy ábra, mely bemutatja a világot - minden forradalmár szereti a valóságot táblázatokba erőltetni - a legbaloldalibbtól, a legjobboldalibb univerzumig, és e kis táblázat szerint a legitimizmus "jobboldalibb" mint a "nemzeti királyság". (Ferencz József jobboldalibb, mint Szent László?)
Értsd: ha egy kultúra a saját közösségéből emel valakit vezetővé, az "alacsonyabb rendű", "kevésbé tradicionális", "kevésbé jobboldali", mintha a szomszéd utcából.
Kár, hogy a természeti népeknél ez sosincs így, és nincs az az indián törzs, amelyik eszerint élne, holott náluk nem volt francia forradalom.
Hogy a magyarnak - ha nem a saját fajtáját -, voltaképp kit is kéne szolgálnia, nincs nyíltan kimondva, de a Habsburg dinasztián kívül a Német-római és pángermán mitológia összes alakja követendő. Ellentétben Hunyadi Mátyással, aki az egyik legfőbb ellenségkép.
Mielőtt bárki legyintene. Nem ötvenfős gittegyletről beszélek! Az egyetemisták körében úgy terjed ez az agymosás, mint a pestis, és politikai hátszele is van. Pont ezért veszélyes, mert ma füvező libsi csak a nemzet számára amúgy is hasznavehetetlen idiótákból lesz, de ez a szépre-jóra áhítozó magyar fiatalságot kondicionálja át.
A jelenség kártékonyságát csak úgy tudom illusztrálni, hogy sok éve ismert, intelligens, magyar érzelmű festő barátom, aki pár éve még Szabó Dezső rajongásban szenvedett, legutóbb átszellemült arccal a Gotterhaltét énekelte otthon, egy magát legitimistának valló ifjonc pedig nyíltan kijelentette: A teljes magyar irodalmi arcképcsarnok nem ér annyit, mint egy osztrák hivatalnok vigyázzban állása.
(Ha alaposabban akar valaki tájékozódni, keressen rá Baranyi Tibor Imre, és László András munkásságára. Náluk Haynau az ikon.)
A mozgalom elsőszámú dogmája így szól: A nacionalizmus XIX. századi találmány. Balos. Forradalmi. (Nacionalizmus alatt ők nem azt értik, hogy valaki megkülönböztet másik embert az identitása, származása miatt, hanem azt, hogy valaki egyáltalán számon tartja!) Szerintük 1848. III. 14-én egy ember nem tudta, hogy magyar, német, vagy zsidó, ámde 15-én reggel felébredt, kidörzsölte szeméből az álmot, s így kiáltott fel: "Hopp, én magyar vagyok!".
Igen. Ez maga a nagybetűs élet. A hús-vér realitás.
Holott a valóság a következő: A nacionalizmusra "hivatkozó" politikát találták fel a XIX. században - mindig a féligazságok a legveszélyesebbek -, nem pedig magát a nemzeti kötődést, éppúgy ahogy a munkásra hivatkozó politikát a XX. században, nem pedig magát a munkást. (A francia forradalomért pedig az abszolutizmust kell hibáztatni. Az volt a kiváltó ok, és a baloldali előzmény.)
Aki nem hiszi, hogy a nemzeti kötődés nem XIX. századi találmány, annak ajánlom Pázmány Péter, Zrínyi Miklós és más XVII. századi, katolikus - és udvar hű - gondolkodók írásait a témában.
A nemzetekfelettiség ellenkezik az ember természetes ösztöneivel - tehát baloldali, utópista -, éppúgy, mint a gender, a melegházasság, vagy a vegán mozgalom. Hogy idézzem a konzervatív és katolikus, remek tollú G. K. Chestertont. "Nézzük az embert. Ezt a sörivó, pletykás, de azért szerethető lényt. Amelyik társadalom erre épít, működni fog. Amelyik nem, az bukásra van ítélve."
(A Magyar Hírlapban, 2014 február 19. megjelent írás bővebb verziója)
****************************************************************

Vér nem válik vízzé

február 23, 2008 
tempus44tartás nélküli belső érzésből kifolyólag vallja magát dr. Ottó von Habsburg Izraelhez tartozónak, ahhoz az Izraelhez, amelynek politikai helyzetét a legapróbb részletéig ismeri, és amelynek gazdasági fejlődésében, egészen a legutóbbi eseményekig együtt érez. A legélesebb kritikát gyakorolta Nasszerről és teljesen Izrael oldalán áll a hatnapos háború kérdésében is." [Hídfő, 1968. 01.10.]


A Habsburgok zsidó származásáról és nemtelen viselkedéséről (Habsburg Ottóról szól az "ének"... 1991-ből)
Manapság Európa új szellemi és politikai központja a franciaországi Strasbourg nevű város, amely az Európa Parlament és az Európa Tanács székhelye. A nagytekintélyű intézmények elnöke nem más, mint Ottó von Habsburg. Az ősrégi történelmi városnak mintegy 400.000 lakosa van és ebből 15.000 izraelita vallásúnak vallja magát. (CDL Report, 1991. március.)
Ottó von Habsburg politikai tevékenykedése a második világháború idejére vezethető vissza. Ezekről az időkről így ír a herceg: "1941-től 1944-ig Washingtonban ténykedtem és igazán módom volt a kulisszák mögé pillantani"..(...) ".... a második világháború alatt számos kérdésben, mint Magyarország háború utáni jövője, Ausztria függetlenségének helyreállítása, valamint a dunai térség néhány alapvető problémája, intenzív tevékenységet folytattam, szoros együttműködésben, Roosevelttel és Churchillel. Különösen az Egyesült Államok elnökéhez fűzött szoros személyes kapcsolat és így többször is alkalmam volt megtudni olyan fejleményeket, amelyek legfelsőbb politikai szinten voltak folyamatban. Ezenkívül, munkám során állandó kapcsolatban álltam amerikai parlamenti és kormánykörökkel, továbbá az Egyesült Államokban működő idegen diplomatákkal, akiktől sok lényeges értesülést szereztem. Ez a bizalmi viszony a háború után is tovább tartott." (Habsburg Ottó: JALTA és ami utána következett. /12-13 old./ München, 1979. Griff Kiadó)
A francia NOTRE EUROPE című lap nemzetközi rovatából értesülünk, hogy a 77 éves Habsburg Ottó, a PÁNEURÓPAI MOZGALOM feje, nemrégiben rövid látogatást tett Jeruzsálembe, ahol a héber egyetem néhány kitüntetéssel jutalmazta meg a nemzetközi zsidóságnak tett eddigi szolgálatáért. Az AUFBAU című New Yorkban megjelenő német nyelvű cionista újság erről így tudósít: "A trónörökös elmondott beszédében megjegyezte, hogy a Habsburg-házhoz való tartozása révén mélyrenyúló gyökerekkel rendelkezik a zsidó néphez, és anyai-ági ősei között spanyol zsidókra tekint vissza..."
A jeruzsálemi egyetem tanára, WISTRICH professzor ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy "az osztrák-magyar császárok a XVII. század óta a "Jeruzsálem királya" címet is viselték. Így ezen az alapon Habsburg Ottó, a jelenlegi Habsburg-ház trónörököse visszalátogatott királyságába, jóllehet csak nagyon rövid időre, hogy itt fogadhassa több alattvalójának hódolatát..."- mondotta a jeruzsálemi professzor.
A hatvanas évek végén "... a tel-avivi JEDIOTH CHASADOTH című cionista újságban megjelent bizonyos dr. Unger Otto von Habsburggal készített exkluzív interjújában dr. Unger megállapítja, hogy "Habsburg Ottó zsidóság iránti szeretete a véréből fakad. Valódi fenntartás nélküli belső érzésből kifolyólag vallja magát dr. Ottó von Habsburg Izraelhez tartozónak, annak az Izraelnek, amelynek politikai helyzetét a legapróbb részletéig ismeri, és amelynek gazdasági fejlődésében - egészen a legutóbbi eseményekig - együtt érez. A legélesebb kritikát gyakorolta Nasszerről és teljesen Izrael oldalán áll a hatnapos háború kérdésében is." (HÍDFŐ, 1968. jan. 10.)
Csonka Emil pedig ezeket jegyzi meg könyvében: "A két háború közti (Szociáldemokrata) pártelnök, a német koncentrációs táborból hazatérő Peyer Károly, a harmincas években szorosan együttműködött Habsburg Ottóval egy Hitler-ellenes nemzetközi és magyar front megszervezésében"... (137. old.) (Csonka Emil: A FORRADALOM OKNYOMOZÓ TÖRTÉNELME, München, 1981.)

Habsburg Ottó könyvében a második világháború után politikai foglyoknak azonnali hazatelepítéséről ír. Egyébként e témáról részletesen is olvashatunk az angliai orosz származású történész Nikolai Tolstoy: THE MINISTER AND THE MASSACRES (A miniszter és a mészárlások) c. 1986-ban kiadott könyvében.
Idézet Habsburg Ottó könyvéből: "... a nyugati szövetségesek és az oroszok között akkoriban szerződés jött létre, amely kimondotta, hogy politikai emigránsok a tengerentúlról csak akkor térhetnek vissza azonnal, ha ehhez mindegyik hatalom, tehát az orosz is hozzájárul. A szerződésből persze kimaradt az Oroszországban élő kommunista emigránsok működésének szabályozása, úgyhogy ezek kedvük szerint térhettek vissza hazájukba. Tanúsíthatom, hogy ilyen szerződés valóban létezett és magam is csak bizonyos körülményeknek köszönhettem, hogy reám nem alkalmazták. Mindenesetre, amikor 1944 végén vissza akartam térni Európába, a State Department (amerikai külügyminisztérium) elutasította a kiutazás iránti kérelmemet, hivatkozva a szövetségesek közötti szerződésre. De energikus munkatársam, Heinrich Degenfeld, valamint.... Roosevelt elnök magántitkárnője, Tully asszony......... munkához láttak, és a Fehér Házban rövidesen elintézték, hogy megkapjam az utazási engedélyt, úgynevezett "elnöki prioritással". Ez azonban csak az illetékes közegek mellőzésével és az illető szerződés figyelmen kívül hagyásával történhetett meg. Mégis, erről a szerződésről a Jaltáról kiadott dokumentumokban egy árva szót sem lehet találni." (12-13. old.) (Habsburg O./ JALTA)
Az amerikai CIC Gestapó listáján 1945 nyarán 680 magyar "háborús főbűnős" neve szerepelt, amelyből az akkori kommunistákkal koalícióba lépett hazai kormány 650-et meg is kapott! - Vajon tudott-e minderről Ottó von Habsburg?
Forrás: Magyar Fórum 1998.VI. évf. 3.szám.56-57-58. oldalak illetve angelfire.com
(
magyarmegmaradasert.hu)
****************************************************************

PÉNZCSINÁLÓK


2007/32 08.11. 39. 
HVG
A pápák egyik bankházaként is funkcionáltak 1476-tól a Fuggerek, akiknek hírnevét és vagyonát az 1459-ben született Jakob Fugger alapozta meg. Őt először papi pályára küldték, de később, több fivére elhunytával, bevonták a családi cégbe. Akkoriban a Fuggerek már a fél világgal kereskedtek. Az egyik báty, Ulrich ráadásul nagyvonalúan kisegítette az Augsburgban tartózkodó III. Frigyes német-római császárt és fiát, Miksát. A Habsburgok jóindulata nem egy későbbi ügyletben fialt. Jakob 1488-ban megszerezte a tiroli ezüstbányák kitermelési jogát. Ettől kezdve nagyban játszott: Miksából előbb királyt csinált, aztán annyi pénzt adott a Habsburgoknak, hogy megvehették a választófejedelmek kegyét és ezzel a német-római császári koronát - előbb Miksának (1508), aztán unokájának, a spanyol trónon addig csak királykodó (császárként V.) Károlynak (1519). 1500-tól a Fuggerek pápai bankházként részt vesznek a hírhedt búcsúlevelek forgalmazásában, 1503-tól ők verik a pénzt a pápának, 1524-ig összesen 64-féle érmét - cserébe ők finanszírozzák a pápai testőrséget, a svájci gárdát. Amikor tézisei miatt Luther Mártont a pápát képviselő Kajetán bíboros elé idézik, az augsburgi Fugger-házak szolgálnak az esemény színhelyéül. Ezt a reformátor nem felejti el: kereskedőellenes beszédeiben mindig szentel néhány név szerinti kirohanást a Fuggereknek.
A Fugger-birodalom 1546-ban - ekkor már Anton Fugger "ügyvezetésével" - van zenitjén. Mivel azonban a Fuggerek változatlanul kölcsönöznek a Habsburg-ház spanyol ágának is, ugyancsak megtépázzák őket a sorozatos spanyol államcsődök. Amikor 1618-ban kitör a harmincéves háború, a vagyon nagy részét már ingatlanokba mentették: földbirtok, erdő, legelő, kastély és házak, vizek és mezők. Kivonulnak Spanyolországból, lemondanak a tiroli bányajogokról, felszámolják filiáléikat - végül 1658-ban magát a céget is. Megélnek birtokaikból is. Csak már nem állnak rivaldafényben.
Napjainkban a jórészt grófi és hercegi címeket viselő Fuggerek birtokaikkal vagy a kastélyaik révén kézenfekvő idegenforgalommal foglalatoskodnak, netán polgári pályákra léptek. Ami összeköti őket, az a Fugger-alapítványhalmaz, amelynek szeniorátusába minden ág a maga doyenjét delegálja. Valamint a Fürst Fugger Privatbank - a délnémet régió egyetlen cum laude minősítésű pénzintézete -, amelynek székházán és papírjain máig ott virít az elsőként elnyert nemesi címer, a kettős liliom.
****************************************************************

Magyar Nemzeti Bank - Hol van bejegyezve? Mi az alapja a létezésének és a működésének?


A sajtóban felrebbent hír, hogy a Szent Korona Bank nem jogosult létezni és tevékenykedni. Még büntető eljárás is folyik ellene. Miért is?
A Szent Korona Bank az Apostoli Magyar Királyság jegybankja, a Szent Korona tulajdona. E minőségében az MNB felett áll, bejegyzési kötelezettsége nincs.
Érdekes, hogy pont az a Nemzeti Bank hiányolja a Szent Korona Bank bejegyzését, amely maga sincs sehol se bejegyezve és ez még jogszabályba is van fektetve:
A Magyar Nemzeti Bank nem szerepel a köztársaság közhiteles nyilvántartásaiban: (MNB törvény 5.§ (2) Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe nem kell bejegyezni.)
Közismert, hogy az Európai Unió Központi Bankja és az Amerikai Egyesült Államok jegybankja (FED) sem szerepel egyetlen közhiteles nyilvántartásban sem, mégis hitelesnek fogadja el azokat az egész világ.
E gondolatmeneten végighaladva jogtalanul merül fel tehát annak igénye, hogy az Apostoli Magyar Királyság jegybankjának szerepelnie kéne valamilyen nyilvántartásokban. Amennyiben egy bank létezésének alapja a nyilvántartásokban való szereplés, akkor ezen az alapon az MNB se létező bank.
****************************************************************

FELSZÓLÍTÁS HELYREIGAZÍTÁSRA
February 09 2014 19:26:33 
szentkoronabank.com

Az Apostoli Magyar Királyság Korona Tanácsának
KÖZLEMÉNYE
FELSZÓLÍTÁS HELYREIGAZÍTÁSRA


Az Apostoli Magyar Királyság Korona Tanácsa és a Szent Korona Bank felszólítja a Magyar Nemzeti Bank elnökét 2014. február 6-ai nyilatkozatának helyreigazítására, mert az kimeríti a hitelrontás tényét. A Magyar Nemzeti Bank nyilatkozata, melyben arra hivatkozik, hogy Magyarország, vagyis a magyar köztársaság közhiteles nyilvántartásaiban, illetve a céginformációs rendszerben az Apostoli Magyar Királyság jegybankja nem szerepel, eltér a valóságtól, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank honlapján a Szent Korona Bank megtalálható. (szerk:közben jelezték eltünt a a mellékelt link alól a forrás, így betesszük mi amit megmentettünk)

Tudvalevő, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem szerepel a köztársaság közhiteles nyilvántartásaiban, ezért jogtalanul merül fel annak igénye, hogy az Apostoli Magyar Királyság jegybankjának szerepelnie kéne. Amennyiben egy bank létezésének alapja a nyilvántartásokban való szereplés, akkor ezen az alapon az MNB sem egy létező bank. (MNB törvény 5.§ (2) Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe nem kell bejegyezni.)
A Szent Korona Bank az Apostoli Magyar Királyság jegybankja, a Szent Korona tulajdona. E minőségében az MNB felett áll, bejegyzési kötelezettsége nincs. Közismert, hogy az Európai Unió Központi Bankja és az Amerikai Egyesült Államok jegybankja (FED) sem szerepel egyetlen közhiteles nyilvántartásban sem, mégis hitelesnek fogadja el azokat az egész világ.
Az 1996. évi CXII. tv. 1. sz. melléklete szerint a fent említett két intézmény (más külföldi pénzügyi intézményekkel együtt) a magyarországi hitelintézeti törvényen kívül áll. Számos ország pénzügyi szervezete sincs bejegyezve a magyar köztársaságban, mégis végez ott pénzügyi tevékenységet, a saját pénznemében. Az Apostoli Magyar Királyság is egy ilyen ország, mely a magyar forinttól eltérő, saját devizájában, a szentkoronában (STK) folytatja pénzügyi szolgáltatásait.
A nyilatkozat azon állítása, hogy a Szent Korona Bank névhasználata és tevékenysége megtévesztő, helyreigazításra szorul, mert az a köztársasági bankrendszer egyes szereplői által a magyar embereknek törvényellenesen okozott károk enyhítését szolgálja, hiszen saját devizájában biztosítja számukra az emberi élet feltételeihez szükséges alapot, jegybankján, a Szent Korona Bankon keresztül.
Felszólítjuk a Magyar Nemzeti Bank elnökét jelen helyreigazító levelünk közzétételére, a hiteles tájékoztatás érdekében!
Budapest, 2014. február 8.
az Apostoli Magyar Királyság Korona Tanács sajtóosztályasajtoszkt@apostolimagyarkiralysag.info
1.sz. melléklet a 2013. évi CCXXXVII. törvényhez:
A törvény hatálya alól kivett nemzetközi pénzügyi intézmények
Afrikai Fejlesztési Bank
Amerika-közi Fejlesztési Bank
Amerika-közi Befektetési Társaság
Ázsiai Fejlesztési Bank
Európai Beruházási Alap
Európai Beruházási Bank
Európa Tanács Fejlesztési Bankja
Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank
Északi Beruházási Bank
Karibi Fejlesztési Bank
Nemzetközi Beruházás-biztosítási Ügynökség
Nemzetközi Pénzügyi Társaság
Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank
Nemzetközi Valuta Alap
További nyelvekre fordítva a honlapon: http://www.szentkoronabank.com/print.php?type=A&item_id=1


Botrány a fővárosi parkolási rendszerben!


2014.02.17. 20:22 empamo
Csalási szösszenetek!
Figyelemfelhívásnak kicsit összegyűjtöttük panaszleveleinkből a parkolási cégek, ügyvédeik, és a parkolóőrök csalási szokásait. A parkolóőrök elsumákolják a mikuláscsomagot, zsebpénzért nem büntetik az autót, itt sokszor meg is zsarolják az autóst, pénzt fogadnak el a pótdíj törléséért, eldugítják az automatát, nem veszik figyelembe a türelmi időket, az érvényes jegyeket, zónán kívüli autókat belső címre büntetnek, és megbüntetnek amíg az automatáig megy az autós.
Az ügyvédek és a végrehajtók elévült és jogtalan követeléseket is megpróbálnak behajtani! A parkolási cégek törvénytelenül alkalmazzák a kerékbilincseket, nem akarják elfogadni egymás határainak jegyeit, nem pontosak a hitelesítetlen óráik, nem akarják tudomásul venni a türelmi időket, az elévüléseket, mozgássérülteket is megbüntetnek, nem fogadják el az érvényes jegyeket.
Tulajdonosváltásnál nagy élvezettel zaklatják a régi tulajt, a parkoló automatákat ritkán vagy eldugva helyezik ki, és ha hibásak, akkor is büntetnek. Az ügyfélszolgálatok arrogánsak, agresszívak, és modortalanok, a jogos panaszokat sem fogadják el, ugyanez van a panaszleveleknél is.
****************************************************************

Aki a magyar nép kollektív bűnösségét ismételgeti...


2014-02-20 Lovas István
AKI A MAGYAR NÉP KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉGÉT ISMÉTELGETI, EGYBEN AZT MONDJA, HOGY RÁKOSI TERRORRENDSZERE ZSARNOKIBB VOLT SZÁLASIÉNÁL
Remélem, ezt a jegyzetet ugyanolyan higgadtsággal olvassák, mint ahogyan írtam.
Mielőtt tovább mennék, le kívánom szögezni: igyekeztem magam a szakma legjobb kívánalmaihoz tartani.
Az egyik ilyen kívánalom a távolságtartó, logikus gondolatmenet. A másik az egyenlő mérce. Abban is, hogy ha - például - a hazai balliberális hangadók azt követelik, mindenkit úgy azonosítsanak, ahogyan azt saját maga teszi, ennek a mércének is egyformán kell vonatkoznia mindenkire és nem úgy, mint az ő esetükben, akik minden saját maguk alkotta szabály alól is azonnal kibújnak, mihelyst az nekik kellemetlen.
Elfogadva tehát az önazonosítás szentségének liberális követelményét, itt a "nemzeti szocialista" terminológiát használom a "náci" kifejezés helyett, amelyet a német nemzeti szocialisták balliberális berlini ellenfelei kezdtek használni 1924 táján Berlinben. Gúnynévként. A megvető gúny onnan származik, hogy a német Ignatz (Ignác) nevet az akkori balliberális értelmiség a taplóféle emberekre használta gúnyolódva, és "becézték" őket "Náci"-nak. Az e gúnynévvel illetett párt hivatalos neve Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt volt. Az, hogy ez némileg rímel a Magyar Szocialista Munkáspártra, amely Mesterházy Attila pártelnök MSZP-jének jogelődje, nem az én hibám.
A terminológiai tisztázás után nézzük, mit jelentett ki Lázár János államtitkár február 6-án. Mely kijelentéssel mélyen nem értek egyet: "Németország felelőssége elvitathatatlan, ugyanakkor a németek által elkövetett bűnök nem mentesítenek a saját magunk, vagyis az aktív és passzív magyarok bűneinek felelőssége alól".
A jobboldali szavazók által megszavazott kormány államtitkára tehát megismétli a magyarok kollektív bűnösségét, hiszen az "aktív és passzív magyarok" = magyarok. Akik bűnösek.
Mielőtt rátérnék ennek a mondatnak kissé "makroszintűbb" értelmezésére a totalitáriánus rendszereken belüli térben, röviden kitérek arra, hogy volt-e fordulat a német nemzeti szocialista hadsereg bevonulásával Magyarországra, mivel most erről oly heves és a szürrealitástól egyáltalában nem mentes vita folyik.
Következzék egy idézet egy olyan világhírű magyar írótól, akit mindkét oldal nemcsak elismer, de bizonyos mértékben versenyez azért, hogy "kié legyen". Ha élne és megkérdeznék, nem lenne kétség, ő kit választana. Márai Sándorról van szó, aki a német hadsereg bevonulását hazánk területére mérföldkőnek tekintette emígy emlékezve rá: "Egy hetilapban, melynek címlapján általában lógó nyelvvel fityegnek a felakasztott háborús bűnösök, melynek szerkesztője, zsidó létére, mint politikai riporter lihegve szolgálta végig a fasiszta rendszereket, s amely az utolsó hónapokban eredménytelenül ostromolt kéziratért: egy alember megtámad, mert én is a huszonegy író és művész között vagyok, akik svájci meghívást kaptak.
A cikkíró nem tud mást mondani, csak azt, hogy nincs jogom a meghívottakkal utazni, mert nem szenvedtem eleget, békésen éltem és 'tollam villogtattam', amíg ők, mások, az üldözöttek, munkatáborokban és haláltáborokban sínylődtek. Ez a vád hazug és aljas: egyetlen sort sem írtam le a pillanattól, mikor a németek megszállták Magyarországot; minden lappal, kiadómmal is megszakítottam minden kapcsolatot; megtiltottam, hogy a fasiszta könyvnapra könyvem jelenjék meg; egyetlen betűt nem adtam közzé, a pillanattól, mikor a zsidó írók kezéből is kiütötték a tollat, s általában, baloldaliak kezéből; s ez a pillanat 1944. március 19 volt. Mert addig a zsidó és baloldali írók könyvei is megjelenhettek, - ha nem voltak politikailag tilos tartalmúak e könyvek, - a zsidó írók és hírlapírók is dolgozhattak a szerkesztőségekben, s dolgoztak is, akkor is, amikor én már régen nem dolgoztam, mert utáltam a németek által ellenőrzött újságírást...Ez a nyávogás hamis és rosszhiszemű; de ez ma a közszellem; akit nem sütöttek meg Auschwitzban, annak nincs joga élni, utazni, nincs joga semmihez; ezek helyeslik a Bé-listát, mert 'a zsidókkal is ugyanez' történt, s ha megmondod nekik, hogy amit a zsidókkal csináltak, aljasság volt, de aljasságot nem lehet igazságtalansággal kiegyenlíteni, akkor reakciós vagy; ezek árulják meggyilkolt rokonaik és családtagjaik mártíriumát állásért, sápért és koncért; s az egész ország kezd nagyon fáradt lenni ettől a hangtól és magatartástól.
Nincs már kedvem ahhoz a svájci úthoz; ... nincs kedvem semmiféle közösködéshez, nincs kedvem beülni ugyanabba a kupéba ezekkel az emberekkel. Utazzanak és viruljanak. S ha mégis elmegyek, az már csak demonstráció lesz, nem utazás." (Mária Sándor: Ami a naplóból kimaradt, 1945-46, pp. 320-321. Vörösváry Publishing Co. Ltd. Toronto, Kanada, 1993.)
Ennyit tehát arról, hogy a német megszállás jelentett-e egyeseknek cezúrát. A fentiek alátámasztják azt a feltételezést, hogy Márai Sándornak sem lenne kifogása egy német megszállási emlékmű ellen azon a Szabadság-téren, amelyen hazánk szovjet megszállói és szolgai rezsimje egy ötágú aranycsillaggal megkoronázott obeliszket állított és amely még ma is ott hirdeti e megszállás borzalmas tényét.
Most pedig visszatérek ahhoz, hogy mit jelent, amikor a magyarok kollektív bűnösségét emlegetik a német megszállás jelentette cezúra utáni időszaktól egészen a szovjet megszállásig.
Tudjuk, hányan mentették a nemzeti szocialista rendszer magyarországi célpontjait. Nincs olyan nap, hogy erről akár többször ne lenne szó, mint tegnap este a Kossuth rádión, amelyet téli időben középhullámon olykor még Brüsszelben kocsiban is lehet hallgatni, ha nincs közelben villamosvezetők vagy egyéb zavarforrás.
Őket ki is tüntetik, a "Világ igazainak" nevezve.
Vagyis a német megszállás idején az embereknek volt bátorságuk embertársaikat menteni. Akik ezt nem tették, a megszállók "passzív segítőinek" nevezik. Akik pedig segítettek a megszállóknak és a megszállók által létrehozott Szálasi-kormány hatóságainak, azokat aktív segítőknek.
Egy olyan rendszerben tehát, amelyet totális zsarnokságnak neveznek.
Az utána következő totalitariánus rendszerben, amelyet szovjet szuronyok ültettek a nyakunkba, a megfélemlítés és a terror akkora volt, hogy senki nem mert segíteni a rendszer célpontjain és potenciális áldozatain. Ha valaki ezzel nem ért egyet, tegye fel a kérdést, hogy eddig erről miért nem tudtunk, azaz őket miért nem emlegetik, tüntetik ki, kapnak netán nyugdíj kiegészítést?
A szovjet rémuralom 700 000 magyar ember deportálásával kezdődött. Őket a Gulág szigetvilágba vitték. A két szocialista diktatúra abban is hasonló volt, hogy e táborokat munkatáborokként jellemezték. Auschwitz bejárata fölött "A munka szabaddá tesz" felirat állt; a szovjetek munkatáborokként emlegették azokat a táborokat, amelyeket csak kis eséllyel lehetett túlélni.
Az 1944-ben újjáalakult Magyar Kommunista Párt - az MSZMP és az MSZP jogelődje - már az ország szovjet megszállásával egy időben hozta létre az államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályát, amely egy 1946 októberi rendelettel a Magyar Államrendőrség Államvédelmi Osztálya (ÁVO) nevet kapta.
A Rákosi Mátyás és Gerő Ernő fémjelezte terror-rendszer 1956 nyaráig tartott.
Hogy a magyar nép hány százalékát érintette az állami terror, arra érdekes választ adott egy tegnap esti brüsszeli vitán Ötvös István történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető docense. Ő 30 százalékra becsülte az érintetteket.
A terror tehát majdnem minden családot érintett és az élet teljességét áthatotta. Senki nem tudhatta, hogy mikor csap le rá, ugyanis az nem faji, vallási, szexuális szokásuk szerinti csoportokat érintett mint ilyen csoportok. Bárki áldozata lehetett a terrornak és a megfélemlítésre ennél - az áldozattá válás bizonytalanságánál - még nem találtak ki hatékonyabb módszert.
Így talán érthető, hogy amikor a Bauer- és Pető apukák által működtetett terrorgépezet daraboncai embereket hurcoltak el az Andrássy út 60-ba, netán egyenesen a rádiós Váradi Júlia apja által tervezett Jászai Mari téri Fehér Ház pincéjében lévő emberdarálóhoz, senki nem mert embertársai segítségére sietni.
Most pedig ismét vissza a német megszállás alatti embermentéshez. Közfelfogás, hogy az akkori embermentőkre felnézünk. Kérdés azonban, hogy helyesen tesszük-e ezt. Az akkori rendszer totális zsarnokság volt, ahol rettenetes megtorlás érhette a megmentőket és rejtegetőket. Így alappal jelenthetjük ki, hogy felelőtlenség embert menteni valakinek, amikor a mentés halálos veszélyt jelent a megmentő és családja számára. Ha valaki úgy menti embertársait, hogy közben akár kapuján is elolvashatja, a zsidómentők "felkoncoltatnak" hirdetményt, az felelőtlen.
Ez a felelőtlenség a Rákosi-Gerő rendszerben nem volt jelen. Ott akkora terror volt, hogy az emberi szolidaritás tudtunkkal nem létezett abban az értelemben, hogy bárki menteni merte volna kiszemelt honfitársát.



Csak egyet felejtesz el , hogy Mesterházy , és Te is egy páholyba jártok , és akkor is, most is, a páholy utasításait hajtottátok végre , és előbb építettétek ki a koncentrációs táborokat stadionnak álcázva , mint ahogy az egészségügyet helyre tettétek volna , az oktatással együtt . Ki vezet itt kit ??? Ki ad utasítást a fekete költségvetésben a koncentrációs táboraink elsőbbségének . Ugye ezt nem a Viktor találta ki ??? Neki csak végre kellett hajtani , de melyik páholy utasítását a 340 közül . De miért is kell nekünk ennyi rabló szabadkőművest tartanunk ,. mert a túl sokk zsidót csak így tudjuk életfogytiglani álláshoz juttatni !!!!!!!!!!!

Bocsánat , hogy belefolytam a fejtegetésbe , de ezt is el kellett mondani , és az ön pozíciójában ez nem jött volna ki a száján !!!!! Hogy Mesterházy a nagymester nem akar bocsánatot kérni , és azt sem akarja , hogy megtudják , hogy ő a nagymester , és esetleg az ők akaratából épülnek a koncentrációs táboraink fekete költségvetésből , és ezt az Orbánra hárítják , hogy oldja meg a helyzetet az mit sem változtat azon , hogy eladták az országot , azt a maradék egyharmadot is , mely még magyar föld !!!!!
Amúgy egyet értek önnel
kellett ez a kitálalás !!!
Mert cionista vakolóink azt hiszik , hogy övék ez az ország , pedig csak a maffia politikusainkat
vették meg a nép az nem eladó , ahogy a föld sem !!!!
És kiéheztethetitek a gyermekeinket , de ők már így
megtapasztalják , hogy a cionista helytartóink a
jövőjüket is eladták játékpénzért
ezért jogos az ítéletük égjen minden hazaáruló és helytartó család ingatlanja vagyona !!!




De eddig senki - beleértve Mesterházy Attilát és MSZP-s elődjeit - nem kértek bocsánatot a Rákosi-Gerő-féle terror-rendszerben az azt aktívan és passzívan segítők miatt. Holott azok szerint, akik a magyarokat bűnösnek mondják a német megszállás alatti magatartásuk okán, még inkább bocsánatot kellene kérniük egy olyan rendszer létrehozásáért, amelyben még menteni sem mertek.
A magyar népet viszont nem szabad elítélni sem az egyik, sem a másik totális rendszerben mutatott magatartása miatt, mert az a magyar nép ismételt kollektív bűnösségének kimondása. Hagyjuk ezt az azt naponta ismétlőkre vagy az uniós tagország Szlovákiára, ahol még ma is érvényben vannak a kollektív bűnösséget rögzítő Benes-dekrétumok. Vagy mégse hagyjuk? Én - sokan másokkal együtt - az utóbbit választanám. Sőt: annyiszor vegyük fel a harcot ellene, ahányszor e kollektív bűnössé nyilvánítás elhangzik. Akkor még inkább, ha ez jobboldali politikusok szájából hangzik el.
Lovas István

****************************************************************

A kommunizmus céljai Európában sötétek és végzetesek


A brit főügyész, Sir Hartle Shawcross egyik 1984. március 16-i beszédében a következőket mondta:
"Lépésről-lépésre jutottam arra a meggyőződésre, hogy a kommunizmus céljai Európában sötétek és végzetesek.
A nürnbergi perek során én, az orosz kollégákkal együtt elítéltem a náci agressziót és terrort. Most úgy vélem, hogy Hitler és a német nép nem akart háborút. De mi hadat üzentünk Németországnak és le akartuk azt rombolni, összhangban az erők egyensúlyának elvével és az amerikaiak Roosevelt vezetésével felbátorítottak bennünket.
Nem vettük figyelembe Hitler felhívásait, hogy ne lépjünk be a háborúba. Most kénytelenek vagyunk észrevenni, hogy Hitlernek igaza volt. Együttműködést ajánlott Németországgal, ehelyett 1945 óta a szovjet birodalom hatalmas erejével állunk szemben.
Szégyenkezem és le vagyok törve, hogy azokat a dolgokat, melyekkel mi Hitlert vádoltuk ma naponta tapasztaljuk, csak más előjellel."

Ajánlott irodalom: Alfred De Zayas: Nemesis at Potsdam, Lincoln és London, University of Nebraska Press, 1989.
Forrás: James Bacque: A megtervezett halál c. könyve
(Varga Sándor - Facebook)

****************************************************************

Janukovics megállapodott az ellenzékkel, előre hozott választás jöhet - percről percre


2014. február 21., péntek hvg.hu
Kedd óta folyik a vér Kijevben, egyre több a halott és a sebesült, de az áldozatok számáról eltérő adatokat közölnek a források. Az viszont biztos, hogy csütörtökön nagyon sok embert lőttek agyon az utcán, állítólag mesterlövészek nyitottak tüzet rájuk. Az uniós külügyminiszterek úgy döntöttek, hogy megbüntetik az ukrán erőszak felelőseit, egyelőre tárgyalásokon próbálnak megoldást találni: a francia, a német és a lengyel külügyminiszter mellett az orosz ombudsman is besegít. Csütörtök este a parlament megszavazta: nem lőnek a tüntetőkre, pénteken Janukovics bejelentette: megállapodtak, visszaállítják a 2004-es alkotmányt. Az ellenzéki pártok elfogadnák a javaslatot, majd péntek délután a lengyel külügyminiszter bejelentette: az egyzségre igent mondott a Maidanon tüntetől tanácsa is. Ukrajnai események percről percre.
Legfontosabb események:
- Kedd óta tartanak a harcok Kijevben a rohamrendőrök és a kormányellenes tüntetők között.
- Több vidéki városban is voltak megmozdulások, Ungváron az ellenzék elfoglalta a tévét, és a helyi rendőrség is felesküdött a népre.
- A parlament csütörtök este leállította a terrorellenes műveletet és megszavazta, hogy nem lőnek a tüntetőkre. Pénteken újra összeültek a képviselők.
- A vezérkari főnök helyettese pénteken lemondott, mert a hatalom a hadsereget is bevonja a konfliktusba.
- A tüntetők orvosai szerint 100-an haltak meg csak csütörtökön, az egészségügyi tárca összesen 77 halottról beszél kedd óta.
- Az Európai Unió külügyminiszterei csütörtökön rendkívüli ülésen döntöttek arról, hogy megbüntetik az ukrán erőszak felelőseit, neveket egyelőre nem közöltek.
- A francia, a német és a lengyel külügyminiszter Kijevben csütörtök délután négy órán át tárgyalt Viktor Janukoviccsal. Az ukrán elnök Putyinnal is beszélt telefonon. Bár a francia külügyminiszter elutazott, éjjel kilenc órán át tartottak a tárgyalások.
- Viktor Janukovics elnök péntek reggel közölte, megállapodtak a külügyminiszterekkel és az ellenzékkel. A megállapodás értelmében Ukrajnában előre hozott választásokat tartanak, visszaállítják a 2004-es alkotmányt, amely korlátozza az elnöki hatalmat és tíz napon belül nemzeti egységkormányt alakítanak.
- Vitalij Klicsko ellenzéki politikus közölte, alá fogják írni a megállapodást. A parlament pénteken délután szavaz majd a tervezetről, a tüntetők kezdetben ellenezték az egyezséget, később azonban a lengyel külügyminiszter közölte: a téren lévők képviselői is igent mondtak a megállapodásra.
- A magyar külügyminisztérium azt kéri, csak azok utazzanak Kijevbe, akiknek halaszthatatlan dolguk van ott.
- Az ukrán politikai elit elkezdte elhagyni az országot. Az ukrán házelnök családja Budapestre menekült.
2014. február 21., péntek | 14:45
Fotó: a tüntetőket védik a lembergi rendőrök
2014. február 21., péntek | 14:34
400 tüntető gyűlt össze az egyik sugárúton
A Russia Today az Itar-Tass orosz hírügynökség alapján azt írja, körülbelül 400 maszkos tüntető akadályozta a forgalmat a kijevi Proszpekt Pobedin (Győzelem sugárút), ezzel dugót okozva. Rendőröket nem láttak a környéken.
2014. február 21., péntek | 14:30
Feloldották a Kijevbe behajtásra vonatkozó korlátozásokat
Az ukrán belügyminisztérium közölte, feloldották a Kijevbe való behajtásra vonatkozó korlátozásokat, amelyek szerda óta voltak érvényben.
2014. február 21., péntek | 14:28
Klaus: Ukrajna Moszkváé, és kész
Václav Klaus volt cseh államfő szerint Ukrajnának Oroszországhoz kell tartoznia, az Európai Unió és az Egyesült Államok nem veszi figyelembe a valóságot és felelőtlenül viselkedik, amikor támogatják az ukrán radikálisokat, azt az illúziót keltve, hogy lehetséges Ukrajna nyugati orientációja.
"Ukrajna mai formájában nagymértékben mesterséges egység, amely csak két évtizede a Szovjetunió széthullása következtében vált önálló állammá" - áll Klaus pénteki közleményében.
2014. február 21., péntek | 14:19
Elhagyták a rendőrök a parlamentet
Az Interfax-Ukraina hírügynökség tudósítója pénteken délután, helyi idő szerint 14.00 órakor jelentette a helyszínről, hogy a belügyi alkalmazottak megkezdték a felkészülést a távozásra, rendőri buszokra szálltak, és fokozatosan hagyták el a törvényhozás épületének a körzetét. A parlament közelében elhelyezett két vízágyút ugyancsak eltávolították.
Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint pénteken kora délutánra feloldották a fővárosba vezető útvonalakon bevezetett közlekedési korlátozásokat. Ezeket szerdán rendelték el. A kiéleződött helyzet miatt több útvonalon csak egy sávon lehetett közlekedni, vagy teljesen lezártak utakat. Mindezeket az akadályokat péntekre eltávolították.
2014. február 21., péntek | 14:11
A tüntetők aláírják a megállapodást
Sikorski lengyel külügyminiszter péntek délután bejelentette: a Majdanon tüntetők tanácsa megszavazta az elnökkel köttendő megállapodás elfogadását. Ugyanerről beszét a német diplomácia vezetője is.
2014. február 21., péntek | 14:04
Kommandósok az elnöki palotánál
Az Ukrapravda jelentése szerint az elnöki adminisztráció épületéhez három terepjáróval és három kisbusszal érkeztek az Alfa különleges egység tagjai. Ők kísérték oda újabb tárgyalásokra a lengyel és a német külügyminiszert.
2014. február 21., péntek | 14:00
Robbanás volt egy laktanyánál
Az Euromaidan PR értesülése szerint robbanás hallatszott egy kijevi laktanya közeléből. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a detonációt Pecherszk körzetben.
2014. február 21., péntek | 13:59
10 napon belül megalakulna a koalíciós egységkormány
A koalíciós nemzeti egységkormány 10 napon belül meg fog alakulni - mondta Vlagyimir Olejnyik parlamenti képviselő a Ria Novosztyi hírügynökségnek. A képviselő azt mondta, ez benne van abban a megállapodástervezetben, amiről a parlament pénteken délután fog szavazni.
2014. február 21., péntek | 13:56
Klicsko: aláírjuk a megállapodást Janukoviccsal
Vitalij Klicsko, az ellenzéki Udar (Ütés) párt vezetője a német Bildnek azt mondta, az ellenzék elfogadja a megállapodást Viktor Janukovics elnökkel az előrehozott elnökválasztásról, a nemzeti egységkormányról és a 2004-es alkotmány visszaállításáról. Klicsko közölte, ú alá fogja írni a megállapodást, de tovább kell egyeztetni a tüntetőkkel.


Eközben Jórdániában egy jordán lány, a szíriai zászlóra cseréli az esküvői ruháját, hogy mutassa a világnak, a jordán nép kitartását Szíria az ellenállás, Szíria Bashar Al-Assad oldalán, mely még sosem látott méretű háborút vív meg napjainkban, több mint a fél világ zsoldosa, és titkos szolgálata ellen..
Szíriában viszont már egyre gyakoribb, hogy a menyasszonyok esküvőjük estéjén, szíriai zászló szineben burkolt esküvői ruhákban mennek férjhez. miközben a férfiak, nem öltönyben, hanem a szíriai arab hadsereg katonai ruhájában házasodnak.
Szíriai Hírek 2014 02 21
Václav Klaus volt cseh államfő szerint Ukrajnának Oroszországhoz kell tartoznia, az Európai Unió és az Egyesült Államok nem veszik figyelembe a valóságot és felelőtlenül viselkednek, amikor támogatják az ukrán radikálisokat, azt az illúziót keltve, hogy lehetséges Ukrajna nyugati orientációja. (MTI)
Bernard Henri Lévy, az úgy mond "arab tavasz" mely inkább arab pokol, vagy arab ősznek hívható,.. első embere, Lévy hatalmas szerepet játszott Muammar Al-Kaddáfi volt líbiai vezért eltávolításában, majd a líbiai polgárháború kirobbanásában, szintén nagy szerepe van a szíriai konfliktus kirobbanásában a ma ismert formáján. Lévy izraeli és francia állampolgár, korunk egyik lángelméjének mondják, és tény ahova csak betette lábát, minden úgy sült el, ahogyan megfelel a cionista világuralom érdekeinek. persze nem meglepetés, hogy Lévy Ukrajnában is tartott beszédet nem rég, az ukrán tüntetőknek...

****************************************************************

Amerika a "szívbe" harap - A világuralomért vívott harc legfontosabb állomása: Ukrajna


Több amerikai elnök sztár tanácsadója, Zbigniew Brzezinski, nevezte a világ geostratégiailag legfontosabb zónájának, a föld "szívének", a középkori Magyar- és Lengyelország területét, amelynek része Ukrajna nyugati fele is. US/EU befolyás alá kerülve Oroszország pozíciója lényegesen meggyengülne. A harc a 9/11 utáni világ leggroteszkebb vonásait hozta a felszínre. Oroszország a helyzet komolyságát már az 1961-es Kuba-krízishez hasonlítja és a "Budapest Memorandum" betartásáért küzd.

Miután december 13-án Janukovics elnök visszautasította az EU-társulási szerződést, Kijevben óriási tüntetéssorozat indult el, először békés, majd egyre durvább formákat öltve. A 2004-es narancsforradalomban már kipróbált nyugati felforgatás most egyaránt alkalmazott "szofisztikáltabb" és durvább eszközöket. Tervüket segítette Ukrajna megosztott múltja - nyugaton európai, keleten orosz befolyás - amit ügyes propagandával és egy, az ország népéhez képest maroknyi tüntetővel a törvényesen megválasztott Janukovics kormány ellen lehetett fordítani.
Természetesen az ukrán múlt őket is beárnyékolta, a korrupció még jobban, mint a térség más államaiban, kevesek mérhetetlen gazdagságához és sokak teljes elszegényesedéséhez vezetett. Ennek ellenére a kormány az ország alapvető érdekeit nem hagyta figyelmen kívül és visszautasította azt az EU-társulási szerződést, amely az országot végképp kifosztotta és tönkretette volna. Az égető problémákra az EU segítséget nem, csak a szokásos megszorítási gazdaságpolitikát ajánlotta, kezdve a gázárak 40 százalékos megemelésével, ami több tízezer ember fagyhalálát jelentette volna. Háttérbeli megbeszélésekből az is kiszivárgott, hogy a továbbiakban Ukrajnának a NATO-hoz is csatlakozni kellett volna, ami végképp szembefordította volna Oroszországgal. Ukrajnának az ipara nagyrészt a szovjet időkből származó nehézipar, amely teljesen az orosz piacra van beállítva. Az EU-csatlakozás ezt leépítette volna, felhasználván az országot olcsó nyersanyagforrásnak és további piacnyeréshez Oroszország irányába. Putyin elnök ezt nem nézhette tétlenül. Indítványait, Ukrajnával olyan megállapodásokat kötni, amelyek a nyugati és az orosz érdekeket is figyelembe veszik, a nyugatiak lesöpörték az asztalról. 15 milliárd eurós kölcsöne Ukrajnának és a gázár további csökkentése - jó egyharmadnyival a világpiaci árak alatt - valódi segítséget jelentett az országnak. Ennek felismerése helyett az ukrán ellenzék - azaz inkább a Majdan téri tüntetők - a nyugati politikusok buzgó asszisztálásával a kormányt az orosz imperializmus kiszolgálásával vádolták meg.
A tüntetések csak ezek után vadultak el igazán. Mialatt a nyugati média a demokrácia önzetlen bajnokait ünnepelte, a valóságban sokak szerint fizetett tüntetők, sokszor Molotov cocktailekkel támadták a kormányépületeket védő rendőröket, akik tucatjával szenvedtek el súlyos égési sérüléseket. Reakciójuk az "ellenzék" támadásaira harmatgyengének minősíthető, Nyugaton hasonló esetben a tüntetők ellen már régen szükségállapotot rendeltek volna el, lőfegyverek nyílt bevetésével. A háttérről sokat elárul Victoria Nuland, amerikai külügyi helyettes államtitkár asszony megjegyzése december 13-án a National Press Club előtt, amely szerint az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt "fektetett be" az ukrajnai agitációba. Ugyanez a hölgy súlyosan kompromittálta magát január végén, amikor az ukrajnai amerikai nagykövettel folytatott telefonbeszélgetése napvilágra került, amelyben triviális stílusban az ukrán ellenzék vezetőit mint az amerikai politika bábjait emlegette, és az EU-t langyos magatartása miatt ostorozta: "Fuck the EU!" A helyzet groteszk mivoltát misem jellemzi jobban, mint a tény, hogy a hölgy holocaust áldozatok leszármazottja, aki olyan "ellenzéki" politikusokkal is együttműködik, mint Oleh Tyahnybok, aki a szélsőjobboldali Svoboda nevezetű mozgalmat vezeti, amelynek tagjai a háború alatt a németekkel kollaboráló és a náci ideológiát valló Stefan Banderát tekintik példaképüknek.
Természetesen kétségbe lehet vonni Putyin elnök "önzetlenségét" és kritizálni lehet "imperialista" ambícióit, azonban a reális hozzáállás mégis azt sugallja, hogy Oroszország érdekei jelenleg egybeesnek egy humánusabb és Ukrajna érdekeit jobban respektáló politikával. Nem utolsó sorban azt is figyelembe kell venni, hogy Ukrajna majdnem mindig Oroszország hatalmi szférájához tartozott, sőt annak integráns része volt. "Engedékenyebb" nyugati politikusok talán ezért azzal is "megelégednének", ha csak Nyugat-Ukrajnát tudnák érdekszférájukba integrálni, "lemondva" a zömében oroszok által lakott Kelet-Ukrajnáról.
A nyugati ambíciók Kína érdekeit is erősen sértik. Xi Jinping elnök röviddel márciusi megválasztása után Moszkvába utazott a stratégiai partnerséget megerősíteni. Októberben egy kínai cég szerződést kötött egy ukrán agrovállalattal 100.000 hektár használatára, amit 3 millió hektárra akarnak kibővíteni.
Az orosz politika érzékelte a helyzet rendkívül súlyos voltát. Február 12-én a Zavtra nevű lapban a Putyin tanácsadói és a kormány közeli Izborsk Club elemzői egy felhívást tettek közzé "Mentsétek meg Ukrajnát!" címmel. A cikk szerzői a helyzet komolyságát az 1961-es kubai krízissel hasonlítják össze, amely a világot egy atomháború szélére sodorta. A cikk jogosan felhívja a figyelmet arra, hogy a tüntetők az urán népnek csak egy parányi részét képviselik, többségük manipulált vagy lefizetett kalandor, akik az országot egy olyan káoszba taszíthatják, amely Európát és Oroszországot, sőt az egész világot súlyosan érinti. Kimondják, hogy a folyamatok mögött az amerikai politika áll. Azt is megállapítja, hogy a NATO kiterjesztése Ukrajnára Oroszország számára elfogadhatatlan. A szerzők a helyzetet politikai síkon még kezelhetőnek látják, hála a "Budapest Memorandum"-nak. Az említett megállapodás 1994-ben keletkezett Budapesten egyrészt Ukrajna és Oroszország, másrészt USA és Nagy Britannia között, azzal a céllal, hogy a volt Szovjetunió atomfegyvereit kivonják Ukrajnából, amely a két hatalmi blokk között semlegességet, önállóságot élvezhetne. A "Mentsétek meg Ukrajnát" cikk szerzői felhívják a térség és a világ közvéleményét, hogy minden szinten tiltakozzanak Ukrajna destabilizálása ellen. Ha a Budapest Memorandum valamelyik tagállama nem lenne hajlandó tárgyalásokat kezdeni a helyzet normalizálásáról, akkor - így a cikk szerzői - Oroszország deklarálja a Budapest Memorandumot átmenetileg érvénytelennek és kezdjen egyedül tárgyalásokat az Egyesült Államokkal.
A helyzet a Titanic elsüllyedésére emlékeztet, amikor a Carpatia mentette meg a hajótöröttek egy részét. Remélhetőleg hazánk üdvtörténeti szerepe most is megnyilvánul abban, hogy a Budapest Memorandum résztvevői megállítják az ukrán katasztrófát!
Vajta Dénes
(Nemzeti InternetFigyelő - kitartas.net)

Az igazi választás:
ÉN A SZENT KORONÁT ISMEREM EL A TÖRVÉNYES HATALOM FORRÁSÁNAK!


"HA ISTEN VELÜNK, KICSODA ELLENÜNK?"

- Már csak a nemzetnek kellene ébrednie, a Szent Korona régtől vár -
A magyar országgyűlés évszázadokon át kétkamarás formában működött és az égiektől való elrendeltetése folytán; Magyarország természetes állapota volt a Magyar Királyság.
"Az emeleti páncélteremben őrizzük Szent István koronáját és keresztjét. Ezek a Magyarország számára megfelelő kormányzás jelképei. A szék, amin ülünk, az asztal, ez az egész palota a Korona tulajdona." (vitéz nagybányai Horthy Miklós)
A felsőház szerepét leginkább Herczeg Ferenc fogalmazta meg a legjobban:
"Kétféle előnye van: nemigen tud pártélet fejlődni, a felsőház tag tehát nem a pártot, hanem a nemzetet érzi maga fölött; azon kívül a tagok szinte kivétel nélkül beérkezett emberek, a politikájukat tehát nem irányítják a személyes érvényesülés szempontjai." (Herczeg Ferenc 1927.)
"Emellett ne feledjük, hogy egy köztársasági Magyarország teljes képtelenség. Először is, a magyar gondolkodás hozzászokott a monarchiához, másrészről ez az államforma illik nemzetünk karakteréhez. Ha mi, Önökhöz hasonlóan, négyévenként választásokat tartanánk, ezzel olyan heveskedés és zaklatottság járna együtt, ami nagyon nagy károkat okozna ennek az országnak."
(vitéz nagybányai Horthy Miklós)
Sokan vagyunk, akik nem pártokban, hanem az alaposan bevált ősi Rend -Szer - ben hisznek és érte tesznek!
A munka és a megvalósítások rajtunk állanak. A Szent Korona csak velünk együtt töltheti be hivatalát. Nincs rajtunk kívül más!
-zcsf-



ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN? MAGYAR IGAZOLVÁNY

... min­den magyar, bár­hol is éljen a világban,
ha elfo­gadja az együttmű­kö­dést a Szent Korona Eszme alapján,
vissza­ho­no­sí­tá­sá­nak nincs akadálya,
azt az Apos­toli Magyar Király­ság­ban bár­mi­kor kér­heti, és azon­nal meg is kapja!
http://apostolimagyarkiralysag.info/articles.php?article_id=4

Mi az a Magyar igazolvány?
Min­denki, aki sza­bad aka­ra­tá­ból igényli, tagja a Szent Koronának.
Mint a Szent Korona tagja és az Apos­toli Magyar Király­ság hon­pol­gára, igé­nyel­heti a Magyar iga­zol­ványt, amellyel iga­zol­hatja személyazonosságát.
A Magyar iga­zol­vány bir­to­ká­ban annak tulaj­do­nosa kettős állam­pol­gárrá válik; elsőd­le­ge­sen az Apos­toli Magyar Király­ság hon­pol­gá­rává, másod­la­go­san a köz­tár­sa­ság magyar állampolgárává
(kap­cso­lódó: http://apostolimagyarkiralysag.info/viewpage.php?page_id=4).
A Magyar iga­zol­vánnyal ren­del­kezők együt­te­sen jele­ní­tik meg az Államot.
Mire hasz­nál­ha­tom a Magyar igazolványt?
A Magyar iga­zol­vány hasz­ná­la­tá­val helyet­te­sít­hető a köz­tár­sa­sági sze­mé­lyi iga­zol­vány és a lak­cím­kár­tya, mert tar­tal­mazza a sze­mé­lyes ada­to­kat, a lak­cím ada­to­kat és az iga­zol­ványt fel­mu­tató sze­mély azo­no­sí­tá­sá­hoz szük­sé­ges arcképet.
(A ható­ság az ellenőr­zés­hez, illetve az adat­bá­zis­ból való lekér­de­zés­hez igé­nyel­het és kap­hat kódot az Apos­toli Magyar Királyságtól.)
Hogyan igé­nyel­he­tem a Magyar igazolványt?
Töltse ki a hon­pol­gár­ság igénylő­la­pot (http://apostolimagyarkiralysag.info/viewpage.php?page_id=4) és a "Meg­ér­tet­tem és csat­la­ko­zá­so­mat meg­erő­sí­tem" gombra kat­tintva jut­tassa el a címzettnek.
Milyen költ­sége van a Magyar igazolványnak?
A Magyar iga­zol­vány ára 1500 Ft, amely tar­tal­mazza a ter­ve­zés, a szab­vá­nyos műa­nyag kár­tya anyag- és nyom­ta­tási költ­sé­gét, vala­mint a postaköltséget.
A Magyar iga­zol­vány árát, 1500 forin­tot átuta­lás­sal vagy bank­pénz­tári befi­ze­tés­sel fizet­heti meg itt:
Raif­fe­i­sen Bank AKASA Pjt. 12023204-01395238-00100006
(meg­jegy­zés rovatba írja be, Magyar Igazolvány!)

A Magyar iga­zol­ványt elké­szül­tét követően pos­tai úton jut­tat­juk el tulaj­do­no­sá­hoz.
Vonalban levők száma 

****************************************************************

Képviselő, aki elmondja az igazat

Berni Sanders, Vermont független szenátora arról beszél, hogy gyakorlatilag háború folyik, miközben a középosztályt módszeresen szétverik, megnyirbálják az oktatást, egészségügyet, addig a milliárdosok és nagyvállalatok óriási adókedvezményeket kapnak a képviselőháztól cserébe kampányaik pénzeléséért, a vagyon pedig egyre jelentősebb arányban az egyre mohóbb felső 1% kezébe kerül. Vajon máshol is így működik?
(A felvétel két évvel ezelőtt készült, tehát az adatok az akkori időre vonatkoznak)

****************************************************************

A 2014-es összeomlás - 29-ben se látták az érkezését

Február 22, 2014 Market Watch, Paul B. Farrell - Idők jelei
Képzeljük el, hogy az izgalmas XXI. században járunk. A civilizáció még mindig létezik a föld nevű bolygón. A Wall Street-en még mindig folyik a kereskedés. Az ember azonban felteszi a kérdést: Miért nem halljuk a következő összeomlás zaját? Süketek vagyunk? Nem. A figyelmeztető jelek mindig hosszúak és hangosak, de akkor miért nem halljuk őket? Hát ezért...

Igen. Az összeomlások folyamatosan érkeznek. Történelmi tanulság: Az 1929-es krach a Nagy Gazdasági Világválsághoz vezetett. 2000. március 20-án ezt írtuk: "A következő válság? Nem fogod hallani az érkezését." Csak kevesen figyeltek. Az 1990-es dotkom mánia eredményeként a Wall Street 8000 milliárd dollárt veszített a 2000 és 2003 közötti medvepiaci recesszión. Azóta semmi sem változott. Egy újabb figyelmeztetéssorozat hangzott el 2004 és 2008 között. Ismét kevesen figyeltek. Újabb krach. A Wall Street még többet, 10.000 milliárd dollárt veszített.
2013 során számos szakértő figyelmeztetett arra, hogy milyen rossz állapotban van a piac. Decemberben a Wall Street Journal megírta, hogy 13 évnyi negatív kereskedés után, a Wall Street "elveszett évtizede" (ami tulajdonképpen 2000-től 2013-ig tartott) végre kiegyenlítődött, legalábbis inflációval korrigált alapon.
Az 1929-es állapotok megismétlődésétől tartva a befektetői hangulat hihetetlenül ingatag volt az ünnepek alatt.
És most itt az újabb pánik. Vajon 1929 megismétlődik 2014-ben? Kívül látszólagos nyugalom. Belül? Jól gondolod! Pánik. Különösen Mark Hulbert ijesztő, az 1929-es helyzetet ábrázoló grafikonja után.
Ami még ijesztőbb? Az a "konszenzus", vagyis "megjósolhatóan irracionalitás", amivel a bikapártiak visszavágtak a fenti grafikonra. Először is ez az úgynevezett "konszenzus" éppen hogy alátámasztja Hulbert mondanivalóját: miszerint a befektetők tényleg aggódnak, hogy jó helyen kapizsgál és a piac tényleg közel van a 29-es események megismétléséhez.
Soha ne bízz a konszenzusban, mert szinte biztos lehetsz benne, hogy téved és semmit sem bizonyít. A "megjósolhatóan irracionális" olvasók valamint egyes hivatásos kereskedők konszenzusát kezeljük fenntartással. Mit mondott Terry Odean professzor és Brad Barber? A legtöbb kereskedő az esetek 80 százalékában veszít. Ne bízz a konszenzusban.
Ne játssz székfoglalót egy megjósolhatatlanul irracionális kaszinóban
Future News Index néhány évtizeddel ezelőtti első megjelenése óta követjük a ciklusokat, hullámokat és grafikonokat és azt látjuk, hogy a tavalyi év eleje óta minden megbolondult és irracionálisan megjósolhatatlanul viselkedik:
- Halloween előtt, néhány hónapnyi pesszimista jóslat után ezt írtuk: "2014 a bika éve! Most fogadj a bikákra!" - talán a DiCaprio nevével fémjelzett "A nagy Gatsby" válság előtti, a 20-as évekre jellemző optimista hangulatra reagálva.
- Majd hálaadás előtt az "Üvöltő bika 2017-ig" című cikkben a 2004-es pánikra és a soha be nem következő krachra valamint a szét nem durranó lufira hívtuk fel a figyelmet.
- Majd jött a december és az erős pozitív energia még jobban felerősödött, amit a "12 szektor a meggazdagodásra a dübörgő 2014-es bikapiacon" című cikkben fejtegettünk. A befektetők a hetedik mennyországban jártak, újabb 22 százalékos haszonról álmodva az Újévben.
- Ekkor jött a medvepiaci figyelmeztetés. Pont karácsony előtt az "Ítéletnapi felmérés: 98% esély a 2014-es tőzsdekrachra" című cikkben arról írtunk, hogy a piaci hangulat ismét pesszimista és lefelé vette az irányt, rámutatva, hogy még a Fed is "fenntarthatatlan lufikat" lát. Bill Gross "Hitelszupernováról", Nouriel Roubini "A tökéletes viharra való felkészülésről" beszélt, Charlie Ellis azt tanácsolta, hogy "Ne legyenek kötvényeink", Peter Schiff pedig ráduplázott korábbi figyelmeztetésére a "Tik, tak.... bummm" című írással.
Figyelmeztetések. Igen. Csakhogy senki sem figyel rájuk. Hallani halljuk mindet, de miközben a medvék és a bikák egymásnak ellentmondva harcolnak, az üzenetek kioltják egymást. Senki sem figyel rájuk. Minden egyes válságnál láthattuk, hogy a befektetők tagadásban élnek, amíg már túl késő. Ez a körforgás évszázados jelenség.
Miért? Mert a befektetők székfoglalót játszanak. Imádják a hazardírozást, a vadászatot és az izgalmat. Tudják, hogy a bikapiac egyszer eléri a csúcsot és aztán szétpattan, de azt nem, hogy mikor. Szóval passzolgatják a borítékot. Csak még egy jó kis befektetés. Csak még egy utolsó. Meg vannak győződve arról, hogy időben ki tudnak szállni.
Nem fogjuk hallani a krach érkezését
Az összeomlás első jeleit újra és újra félresöprik. "Ez csak egy átmeneti korrekció." - mondják, míg végül mindenkit érzéketlenné tesznek az elkerülhetetlen észlelésére. Elfeledkezünk a történelem tanulságairól, és a nagy meglepetés teljesen felkészületlenül ér el minket.
Niall Ferguson valahogy így fogalmazott: Az összeomlás előtt a világ szinte mozdulatlannak tűnik, megtévesztően mozdulatlannak, kiegyensúlyozottnak. Mintha megállt volna egy bizonyos ponton. Így amikor a krach beüt, mint ahogy elkerülhetetlenül be fog, mindenkit váratlanul ér majd. Az agyunk egyre csak azt mondja majd, hogy még nincs itt az ideje az összeomlásnak.
Az élet addig is megy csendben tovább, mindannyiunkat sebezhetővé téve ezzel az altatással, míg a Lehman csődhöz hasonló riadó ki nem billenti az egyensúlyt. Onnantól kezdve, mondja Ferguson, az összeomlás "olyan hirtelen gyorsulásba kezd, mint egy versenyautó... mint a tolvaj éjjel." Beüt. Akkor aztán mindenki felébred.
Az egyik percben még megy a székfoglaló, mindenki izgatott, mosolyogva éli a tagadás napjait, várva, hogy mikor zsebelheti be a következő nyereményt, mielőtt beüt az elkerülhetetlen. Tökéletesen bízva abban, hogy tudja mikor, hol és hogyan kell kiszállni. Az éjszakai tolvaj pedig csendben támadásba lendül, mindenkit meglepve. A tagadás egy darabig még folytatódik, biztosítva minket, hogy ez is csak egy rövidtávú korrekció a szárnyaló bikapiac közepén, míg végül hirtelen rájövünk, nem egy versenyautó, hanem egy kamion száguld felénk.
Az optimizmust és a félelmet is bennfentesek generálják. A figyelmeztetések azonban kívülről jönnek. Tisztán hallhatóan és hangosan. Az agyunknak azonban választani kell az általunk rég elfogadott nézetek, személyes előítéletek és ideológiák és az érkező új információ között. Sajnos a legtöbb esetben a berögzült vélemények felülírják az új információt.
Mivel magyarázzuk, hogy maga az amerikai pénzügyminiszter, aki évekig a Goldman Sachs elnök-vezérigazgatója volt, pontosan a 2008-as globális banki összeomlás előtt kijelentette, hogy egész hivatásos pályafutása során a gazdaság még soha nem volt az akkorihoz hasonlóan remek állapotban? Nem volt igaza. Évekig fenntartott véleménye azonban nem engedte, hogy a tények összezavarják.
Az összeomlás megjósolása: felejtsd el a konszenzust és ne foglalkozz Soros fogadásaival se
Hogyan lehet megjósolni egy összeomlást? Az emberek mindig a saját megérzéseik alapján döntenek. Igen. Elolvassák a figyelmeztetéseket, mint például, hogy "Soros megduplázta az S&P 500 összeomlására tett fogadását, ami immár 1,3 milliárd dollár". Talán követik is a példáját. Vagy nem tesznek semmit. Van, aki meghallgatja Hulbert, Gross, Gundlach, Ellis, Shilling, Roubini és Schiff véleményét és még mindig nem tesz semmit. Vagy mégis. A legtöbb ember azonban saját belső konszenzusa alapján fog dönteni.
Amikor viszont az a bizonyos kamion magasabb sebességre kapcsol és tényleg begyorsul, a hatás mindenkit váratlanul ér majd és mindez nem fog számítani többé. Nem fogjuk hallani, csak amikor már túl késő. 1929-ben is csak kevesen hallották, pedig akkor is voltak figyelmeztetések. Nem hallották 2000-ben vagy 2008-ban sem és 2014-ben sem fogják.
A kamion ezúttal is hirtelen érkezik majd.
Időkjelei: Természetesen egy ilyen helyzet bekövetkeztekor sem kell pánikba esni, hiszen az összeomlás időzítésétől és intenzitásától függetlenül "kinek szíve az Úrra támaszkodik, megőrzi teljes békében, mert benne bízik". A béke akkor nevezhető igazi békének, ha a vihar próbára tette. Bár a fenti cikk elsősorban a tőzsdei kereskedőket szólítja meg, egy általános összeomlás mindannyiunkat érintene, igaz, más-más módon. Valószínűleg a legtöbb olvasónak se békeidőben, se összeomláskor nem kell befektetések elvesztése miatt aggódni, mert a mi kincsünk más jellegű, így Pállal együtt mondhatjuk, hogy "bizonyos vagyok benne, hogy ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra."
****************************************************************

HÁTTÉRMŰVELET: A NYUGAT FELVÁSÁROLTA AZ UKRÁN TÖRVÉNYHOZÁST


2014.02.21 10:12 Hídfő.net
Alig néhány órával azután, hogy az ukrán Belügyminisztérium engedélyezte lőfegyver használatát a rendőrök számára önvédelmi helyzetekben, összeült a törvényhozás maradéka és meghoztak egy törvényt, ami elrendeli a rendfenntartó alakulatok kivonását Kijev belvárosából, valamint betiltja a lőfegyver használatát a rendőrök számára. A fővárosba kivezényelt rendőrök újra céltáblaként állnak a civilként harcoló nyugati katonák előtt. Hogyan lehetséges ez?
Az ukrán parlament határozatainak érvényességéhez a 442 képviselőből 226 jelenléte szükséges, a tegnapi szavazásra pedig 239 képviselő jelent meg az ülésteremben. Két nappal ezelőtt a fegyveres felforgatók betörtek a parlament épületébe, megöltek több rendőrt és biztonsági őrt, a képviselőknek pedig alternatív útvonalakon kellett elmenekülniük a parlamentből. A kormánypárti politikusok közül többen elhagyták az országot, mások egyszerűen nem jelentek meg a szavazáson, mert a rendvédelmi erők láthatóan nem tudják biztosítani az épületet. Emiatt Janukovics pártjából összesen 30 politikus jelent meg, az ellenzék pedig hatalmas többséggel megszavazta a hazaáruló törvényt.


Feltűnő, hogy a kaotikus helyzet ellenére az ellenzék teljes létszámmal megjelent. Úgy tűnik, a parlament megrohamozása, politikusok meglincselése részét képezte az ellenzéki pártok Berlinben, Angela Merkel német kancellárral leegyeztetett felforgató műveletének, ami ellehetetleníti a rendvédelem működését. A rendőrök most újra céltáblaként állnak Kijevben az atlantista ellenzék által elfogadott jogi korlátok miatt, ami kiszolgáltatott áldozattá tette őket, felsorakoztatva a NATO mesterlövészeinek célkeresztjébe. A nyugat terroristák alkalmazásával megfélemlítette a törvényhozás egy részét, hogy a belváros elfoglalását törvényessé tehessék a lefizetett ellenzékieken keresztül.
Kapcsolódó:
   This is a must see! Ukraine. Bercut captures American agent, consultant unrest 
****************************************************************

Ukrajna: két tűz között


22.02.2014, 21:44 Oroszország Hangja
Az ukrán parlament megszavazta Viktor Janukovics lemondását, amiért nem teljesítette az elnöki pozíciójához tartozó kötelezettségeit, továbbá május 25-re előrehozott elnökválasztásokat írtak ki. A döntést a parlament többsége támogatta. Viktor Janukovics ugyanakkor nem tartja legitimnek a képviselők döntését.

Korábban tagadta az önkéntes lemondásáról szóló pletykákat és kijelentette, hogy nem szándékozik aláírni egyetlen a parlament által szombaton elfogadott dokumentumot se.

Szombat reggel a Viktor Janukovics meneküléséről szóló híresztelések tartották izgalomban Ukrajnát. Az államfő ideiglenes eltűnése igazi teljhatalommal ruházta fel az ukrán képviselőket. Néhány óra alatt egy reformcsomagot fogadtak el, majd a legfontosabb rész következett, az elnök lemondatásának az elfogadása, amelyet ő már állítólag szóban kérelmezett, most pedig írásban. A Harkovban előkerült Janukovics azonban cáfolta az önkéntes lemondásáról szóló híreket. Ez a kijelentése egy erőtlen próbálkozás volt, ami arra irányult, hogy megtudja, milyen esélyei vannak az elnöki hatalmának további gyakorlására. Ezt a véleményét Fjodor Lukjanov politikai elemző osztotta meg az Oroszország Hangjávalfolytatott interjúja során.

Még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen hangulat is uralkodik Ukrajna keleti és déli vidékén. Továbbá szerintem nem fog hivatalosan lemondani, hogy megtudhassa, van-e komoly támogatói bázisa ott.

Felismerve, hogy Janukovics nem fog önként távozni, a képviselők döntöttek helyette. Ezen kívül megszavazták a 2004. évi alkotmány megújítását. Janukovics támogatói úgy vélik, hogy ez a döntés alkotmányellenes, csakúgy, mint a parlament összes többi döntése az elmúlt napokban. Az Oroszország Hangjának erről Oleg Carjev, a Régiók Pártjának tagja nyilatkozott:

Az elnök nem írta alá az alkotmány módosítását. Így tehát még mindig a régi alkotmány van érvényben. Ez pedig azt jelenti, hogy a Legfelsőbb Tanácsnak nincs joga kinevezni minisztereket. Ha pedig ezek a miniszterek önmagukat nevezik ki, úgy a beosztottjaiknak nincs joguk teljesíteni az ő utasításaikat. Ukrajnában jogilag nem elfogadott a felelősségre vonás eljárása. Ha a Legfelsőbb Tanács ezt a döntést hozta, akkor annak érvénybe lépéséhez Janukovics aláírására van szükség.

Senki sem kételkedik abban, hogy Ukrajnában politikai és a társadalmi megosztottság jött létre, aminek a következményei igazi tragédiához vezethetnek, ha a lehető leghamarabb nem hoznak létre egy mindenki számára elfogadható nemzeti bizalmi kabinetet.


VITALIJ KLICSKÓ, AZ UKRÁN FORRADALOM EMBLEMATIKUS ALAKJA - EGY CIONISTA ZSIDÓ
Az alábbi képek láttán minden kétségünk eloszlik az ukrajnai gettólázadás kapcsán. Klicskó szerepe ezzel nyilvánvaló. Ez a szeméttombra való, szégyenletes figura korábbi sporteredményeit is porba rántotta a cionista politizálásával.

A következő kép megmagyarázza azt is, hogy miért kell Julia Timosenkót annyira szabadon engedni.

Hadnagy Ármin - Hídfő.net
****************************************************************

Az új ukrán jelszó: "Mentől szarabb, annál jobb!" - SVPSZ

Az USA már építené a "demokráciát" Ukrajnában

2014, február 23 SVPSZ

Az Egyesült Államok kész arra, hogy támogassa Ukrajnát azon az úton, amely visszavezet a "demokráciához és a gazdasági növekedéshez" - jelentette ki az amerikai pénzügyminiszter vasárnap.
Jack Lew az ausztráliai Sydneyben nyilatkozott egy nemzetközi pénzügyi tanácskozást követően. Hozzátette, hogy említett törekvésében más államokkal, köztük Oroszországgal is együtt kíván dolgozni.
Lew a legnagyobb fejlett és felzárkózó iparú országokat tömörítő G20-as csoport pénzügyminiszteri találkozóján vett részt. Külön megbeszélést folytatott orosz kollégájával, Anton Sziluanovval az ukrajnai helyzetről azt követően, hogy Viktor Janukovics államfőt Kijevben menesztették, a bebörtönzött Julija Timosenko volt kormányfőt pedig szabadlábra helyezték.
Sajtótájékoztatóján Jack Lew úgy fogalmazott: országa kész támogatni Ukrajnában azokat a reformokat, amelyek a gazdasági stabilitás, a demokrácia, a növekedés megteremtését szolgálják (ha valaki nem hinné hogyan építenek demokráciát, nézze csak meg Irakot... - a szerk.)
Az orosz pénzügyminiszter, Anton Sziluanov úgy nyilatkozott: Oroszország egyelőre kivár annak a kétmilliárd dollárnyi ukrán államkötvénynek a megvásárlásával, amelyet a múlt héten helyezett kilátásba. Az orosz vezetés még Janukoviccsal állapodott meg egy 15 milliárd dolláros hitelprogramban, és ennek részét képezni a 2 milliárdos ügylet. Sziluanov Sydneyben azt mondta, hogy akkor döntenek majd ebben a kérdésben, amikor megalakul az új ukrán kormány. (Magyarul ezt az ingyen pénzt Ukrajna elbukta, helyette kuncsoroghat majd az IMF-nek, akik felé már amúgy is nyakig elvan adósodva. Valamint egy tény: Putyin világossá tette ezelőtt, ha nem a "kedve" szerint alakulnak a dolgok Kijevben, akkor búcsúzhatnak az előzőekben megítélt kedvezményes gázáraktól, valamint az összes tartozásukat behajtják Ukrajnán. Szóval lesz még kemény telük Tyimosenkóéknak! - Me3llesaleg megjegyeznénk, hogy maga Júlia is zsidó)
Emlékeztetett arra, hogy Ukrajnának nem lesz könnyű dolga idén, mert nagy adósságokat kell törlesztenie, többek között a Nemzetközi Valutalapnak (IMF). A kérdést megtárgyalták a G20-as csoport pénzügyminiszteri találkozóján, és azt is, hogy az ukrán vezetés folyamodjon kölcsönért az IMF-hez a strukturális reformok megvalósítása érdekében. Éppen ezért az első teendő a kormány megalakítása lenne, továbbá a hatalmi szervek kialakítása, hogy ezt követően az új kormány az IMF-hez fordulhasson. Sziluanov szerint ez teljes mértékben megfelel Ukrajna érdekeinek.
Hangoztatta, Oroszország érdekelt a helyzet további rendezésében, az ukrajnai politikai, társadalmi és gazdasági viszonyok normalizálásában.
Ukrajnában november óta folytak a kormányellenes tüntetések, nem utolsó sorban amiatt, hogy a Janukovics-kormányzat - orosz nyomásra - elhalasztotta az Európai Unióval kötendő társulási szerződés aláírását. Az e heti véres kijevi események következményeképpen az országban átmeneti kormányt alakítanak és új választásokat tartanak. Janukovics péntek éjjel elhagyta Kijevet, de pontos tartózkodási helye vasárnap reggelig nem vált ismeretessé.
MTI nyomán - alfahir.hu - cikket kibővítette:SVPSZ

****************************************************************

2006 ősze a "magyar tavasz" főpróbája volt – KJ

Titkosszolgálatok: Gyurcsány is részt vehetett az őszödi beszéd kiszivárogtatásában


2014. 02. 22. 06:06:00 MTI - Híradó
Nyilvánosságra hozták az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló, két titkosszolgálati jelentést.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján anonimizált formában nyilvánosságra hozta a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést, amelyek alapján egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett a később utcai tiltakozásokat kiváltó beszédet elmondó Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.
A "Gerilla" fedőnevű ügy lezárásáról szóló, 2009 júliusi jelentés nem nevezi ugyan meg, de a leírásból nagy valószínűséggel megállapítható, hogy az információ Rózsa-Flores Eduardótól származik, aki csak találgatni tudott a kiszivárogtató politikus személyéről, két lehetséges "elkövetőt" említve (Rózsa-Flores Eduardót 2009. április 16-án Bolíviában egy akcióban kommandósok lelőtték).
A témában készült másik, 2007 májusi, "Gyümölcsöskert" fedőnevű jelentésben megállapítják, szakértői vélemény alapján a hangfelvételt a hivatalos rögzítésre felkért cég munkatársai készítették az őszödi kormányüdülőben, hiteles, vagy annak látszó szóbeli megrendelés alapján. A vizsgálat megállapította, hogy a felvételt készítő társaság munkatársai jóhiszeműen jártak el, és lojálisak voltak az MSZP-hez és Gyurcsány Ferenchez. Mint írják, azonosították azt az embert, aki a nyilvánosságra kerülést megelőző napon birtokában volt a kalózfelvételnek és azt e-mailben továbbította. Ellenőrzése során megállapították, hogy "erősen jobboldali beállítottságú".
A jelentés kimondja, hogy a feltárt ellentmondásokat két okból sem tisztázhatták. Ezek egyike szerint a rendezvény és a nyilvánosságra kerülés időpontja között eltelt idő, valamint a bekövetkezett események "lényegesen befolyásolták a meghallgatottak emlékezetét". A másik pedig az, hogy a tények tisztázását lehetetlenné tette, hogy az ügy szempontjából releváns körülményeket nem dokumentálták. Ezek miatt nem tudták azonosítani a megrendelő személyét, a rögzítés célját, valamint azt sem, hogy a felvételeket ki birtokolta.
A "Gerilla" fedőnevű hatoldalas jelentésben sok mondatrészt, illetve egy teljes bekezdést is kitakartak. A dokumentumban Rózsa-Flores Eduardót "Guevara"-ként nevezik, aki 2009 áprilisában Bolíviában áldozatul esett egy lövöldözésnek.
A jelentés szerint "Guevara elmondása szerint az őszödi miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatója egy MSZP-s politikus, aki a miniszterelnökkel és a frakciótársaival egyeztetve szervezte meg az inkriminátum nyilvánosságra hozatalát. A politikus személye találgatás tárgya volt. Célszemélyünk eszmefuttatása szerint (kitakart rész) jöhet szóba, de az akkori beosztásánál és a miniszterelnökkel ápolt jó viszonya miatt inkább az utóbbit tartotta potenciális +elkövetőnek+".
"Információi alapján a politikus egy (kitakart rész) bízott meg azzal, hogy az illető a meglévő kapcsolatát kihasználva juttassa el a hanganyagot a JobbikNet-hez. Guevara-val folytatott beszélgetések során annyit sikerült az ismeretlen személyről kideríteni, hogy valaha (kitakart rész) volt, a (kitakart rész) alatt (kitakart rész)szakértőként tevékenykedett, jelenleg pedig (kitakart rész) MSZP-s rendezvények lebonyolításában vesz részt, valamint (kitakart rész) cégeit vezeti".
"Az illető közvetlen kapcsolatban állt/áll (kitakart rész), a JobbikNet (kitakart rész), akinek a hanganyagot 2006. év 37. hetének közepén egy személyes találkozó keretében adta át. Ezt követően (szeptember 15-én) (kitakart rész) néhány külföldi ismerősének interneten elküldte a megszerzett hangfelvételt. (kitakart rész) a JobbikNet hírportál egyik (kitakart rész) szeptember 16-án tájékoztatta a felvétel létezéséről".

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. MTI Fotó

"Nevezettek - még aznap este - Guevarával egyeztetve arra az álláspontra jutottak, hogy nem jelentetik meg az anyagot, hanem a Fidesz számára átadják a +lehetőséget+. Attól tartottak, hogy általuk működtetett hírportál nem elég fajsúlyos, és emiatt esetleg az általuk leközölte hiteltelenné válhatnak. Guevara javaslatára felvették a kapcsolatot (kitakart rész) illetőségű fideszes személlyel, aki kapcsolatba állt a Fidesz (kitakart rész) igazgatójával, (kitakart rész)".
"Szeptember 16-án éjszaka (kitakart rész) és a (kitakart rész) fideszes személyesen felkereste (kitakart rész), aki azonnal értesítette a (kitakart rész) a történtekről".
"Másnap délelőtt az érintettek egy budapesti (kitakart rész) fideszes irodában gyűltek össze, hogy megbeszéljék a hangfelvétel sorsát. Az egyeztetésen (kitakart rész) és a pásztói fideszesen kívül jelen volt (kitakart rész) és (kitakart rész). (Megjegyzés: (kitakart rész) nem tudott részt venni, mert Brüsszelben tartózkodott. Indulása előtt, a Ferihegyi repülőtéren értesült a hangfelvétel meglétéről). Hosszas huzavona után úgy döntöttek az egybegyűltek, hogy (kitakart rész) motoros futárral - előre tervezett időpontokban (fél órás időközökkel - az első 12 órára lett lézbesítve) - hét médiumnak (Origó, Index, Népszabadság-online, MTI, Magyar Rádió stb.) juttatják el a miniszterelnöki beszédet. A hanganyag sokszorosítását szintén a Fidesz irodában végezték".
"Guevara elmondása szerint a beszéd kiszivárogtatására azért volt a kormánynak szüksége, hogy időt nyerjen, továbbá valamilyen módon elterelje a figyelmet a költségvetési vitákról, illetve rávilágítson az ország rettentően rossz gazdasági helyzetére. A nyilvánosságra hozatalban az MSZP azért választotta a jobboldal/ellenzék bevonását, mert az elhangzás és a médiába kerülés között eltelt hosszú idő magyarázkodásra kényszeríthette volna őket, s így esetleg az elérendő céljuk elsikkadhatott volna. Célszemélyünk állítása szerint a médiába juttatás érdekében több verzió is kidolgozásra került".
"Az (kitakart rész) a hanganyag kikerülésétől a nyilvánosságra hozatalig - döntő többségében - sikerült felderíteni az abban résztvevő személyek körét. A (kitakart rész) további célja annak tisztázása volt, hogy ki juttatta el (kitakart rész) az inkriminátumot, valamint kinek a megbízásából tette".
"Célszemélyünk annak ellenére, hogy állítása szerint személyesen ismeri a hanganyagot átadó személyt, többszöri próbálkozás ellenére sem volt hajlandó megnevezni, arra való hivatkozással, hogy nem akar másokat - elsősorban (kitakart rész) - bajba keverni" - olvasható a jelentésben.
A jelentés összegzésében az szerepel, hogy "a történeti tényállás pontos feltárása, (kitakart rész) - az elkövetéstől eltelt hosszú idő miatt - szinte lehetetlenné vált, ezért, valamint a célszemély váratlan elhalálozása végett javaslom a (kitakart rész) megszüntetését". A jelentést aláíró őrnagy neve ugyancsak ki van takarva.
A Demokratikus Koalíciót az MTI péntek este nem tudta elérni, Gyurcsány Ferenc pedig sem Facebook-oldalán, sem más módon nem reagált még.
Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke és a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke az ATV Híradó megkeresésére annyit mondott: ebben az ügyben egy autentikus forrás van, Gyurcsány Ferenc, így az MSZP az ő álláspontját fogadja el.
Háttér
Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök őszödi beszéde a szocialisták 2006-os választási győzelme után, az MSZP-frakció május 26-i balatonőszödi zárt ülésén hangzott el. Gyurcsány Ferenc egyebek mellett azt mondta: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...) Nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. (...) Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére.
Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."
2011 júniusában Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán írt arról, gyanítja, hogy kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet, döntő erejű bizonyíték híján azonban nem nevezi meg őket. Ugyanakkor leírta és elküldte Mesterházy Attila MSZP-elnöknek a rendelkezésére álló információkat, köztük azoknak a nevét, akik szerinte a beszédet nyilvánosságra hozták. Ezt azzal magyarázta, hogy Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja egy nyilatkozatában azt valószínűsítette, Gyurcsány vagy köre juttatta ki a beszédet a sajtónak, amit a volt miniszterelnök cáfolt.
Mesterházy Attila másnap újságírók előtt olvasatlanul egy iratmegsemmisítőbe tette a Gyurcsány Ferenctől kapott borítékot. Lépését úgy indokolta: ha Gyurcsány nem érzi megdönthetetlennek, és ezért nem hozza nyilvánosságra információit, akkor tőle sem várható, hogy ezt helyette megtegye. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezt a felelősséget a nyakába varrják. Mesterházy akkor azt is felidézte, hogy az MSZP-frakció egyik, 2011 májusi ülésén többen arra szólították fel a fórumokon árulásról beszélő Gyurcsány Ferencet, hogy mondja meg, kit gyanúsít az őszödi beszéd kiszivárogtatásával, de ő ezt nem tette meg.
Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal és a Demokratikus Koalíció egykori politikusa 2013 júniusában petícióban kérte az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos, 2006 és 2009 között készült titkosszolgálati jelentések nyilvánosságra hozatalát a belügyminisztertől. Szabó Bálint a Heti Válasznak májusban adott interjújában beszélt arról, hogy vezető szocialista politikusok állhattak az ügy hátterében.
Szabó Bálint felmutatott egy CD-t, állítása szerint a lemez egy hangfelvételt tartalmaz, amelyet Rózsa Flores Eduardótól kapott, jóval annak halála előtt. A hangfelvételről - amelyen Szabó Bálint elmondása szerint a 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo és vezető szocialista politikusok között elhangzott beszélgetés hallható - azt mondta, nem kívánja nyilvánosságra hozni, mert nem volt a helyszínen a felvétel készítésekor, és nem tudja, hogy nem manipulált-e.
A Heti Válasznak adott interjújában Szabó Bálint azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta azt is, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc.
Szabó Bálint az interjú megjelenését követően kilépett a DK-ból, s döntését azzal indokolta, hogy szabadon kíván mozogni az ügyben.
Az őszödi beszédről készített hangfelvételből az önkormányzati választások előtt, 2006 szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek.
Bajnai: a "megcsonkított szövegek" nem azonosak a végső összefoglaló jelentéssel
Az őszödi beszéd kiszivárogtatásával összefüggő részjelentések nem azonosak az ügyben készült végső összefoglaló jelentéssel, annak következtetéseivel ellentétes megállapításokra próbálják rávezetni a nyilvánosságot - közölte Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetője szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
Bajnai Gordon közleményében azt írta: miniszterelnökként ismerte az ügyben készült jelentéseket, ezért állítja, hogy a közvélemény elé tárt, megcsonkított szövegek nem azonosak az ügyben készült végső összefoglaló jelentéssel, annak következtetéseivel ellentétes megállapításokra próbálják rávezetni a nyilvánosságot.
Az Együtt-PM Szövetség vezetője úgy véli, a kormányzat még a közzétett dokumentumokból is "a nemzetbiztonsági érdek védelmén messze túlmutató mértékben törölt politikailag érzékeny, a jelenlegi kormánypárti politikusokra nézve kedvezőtlen részeket, illetve felismerhetetlenné tette az általa sugallni kívánt értelmezésnek ellentmondó információkat".
A volt miniszterelnök álláspontja szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal ezzel a lépésével a választási kampányt kívánja manipulálni, amit Bajnai Gordon törvénytelennek és elfogadhatatlannak tart.
Kapcsolódó:
   Már nem államtitok: Gyurcsány tudtával szivároghatott ki az őszödi beszéd
   Pintér manipulál, rosszabb esetben hazudik
   Ők szivárogtathatták ki az őszödi beszédet: nevek, verziók
****************************************************************

Akár előre borítékolhattuk volna... - KJ

Ez kellett a népnek: egy köztörvényes nigger fogja hazánk hírét öregbíteni az Eurovíziós Dalfesztiválon


2014-02-23. 08:07 Híradó - Kuruc.info
A néha dzsungelösztön által vezérelt Kállay-Saunders András a Running című szép magyar dallal képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Koppenhágában - derült ki A Dal című showműsor szombat esti döntőjében.

A közszolgálatinak csúfolt média Dal című műsorának fináléjába az elő- és középdöntőkből - tisztelet a kivételnek - a következő nyelvtörők kerültek be: Bogi - We All, Depresszió - Csak a zene, Fool Moon - It Can't Be Over, Honeybeast - A legnagyobb hős, Kállay-Saunders András - Running, Király Viktor - Running Out of Time, New Level Empire - The Last One, valamint Pál Dénes - Brave New World.

Egy kis fajgyalázás, egy kis kurválkodás - mint normalitás -, és máris jóllakott a célcsoport

A szombat esti döntőben, amelyet az M1 és a Duna World élőben közvetített, előbb a zsűri - Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Csiszár Jenő és Rákay Philip - választott ki négy angolszász szemetet: Kállay-Saunders András - Running, Bogi - We All, a Fool Moon - It Can't Be Over és Király Viktor - Running Out Of Time című dalát.
A tévé előtt ücsörgő birkák sms-szavazatai pedig gyorsan el is döntötték: egy köztörvényes nigger fogja hazánk hírét öregbíteni május 6. és 10. között az Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában.
Kapcsolódó:
   Ketrecharcos hívta ki a verekedő niggert - reméljük, a Négy Mancs nem áll közéjük
   Előtört a dzsungel: brutálisan összeverte áldozatait a megasztáros nigger
****************************************************************

Dr. Léhmann György: Búcsúzásom előtt

Siralmas állapotban van az országgyűlési képviselőjelöltséghez szükséges aláírásgyűjtés a Tisztesség és Emberség Szövetsége - Élőlánc Magyarországért Párt neve alatti, általam is képviselni szándékozó szervezetnél. 
Nincsen két hónapja, hogy felkértek arra csatlakozzam hozzájuk, és mivel velem azonos szándékból láttam a Szövetséget létrehozókat korábban is tevékenykedni, természetesen csatlakoztam. 
Az ország közerkölcséből eredően végtelenül lepusztult nemzet sorsának, magyar emberek millióinak reménytelen helyzetének önzetlen javítása valamennyiőnk célja a TESZ-ben. 
A magam részéről mint köztudott közel két év óta abban látom ebben a kötelezően feladatomat, hogy szombat-vasárnapot is beleértve minden nap hajnali 4-5 órától este 6-ig görnyedjek íróasztalom fölött. 
A többiek hasonló módon teszik a dolgukat az ő területükön, és természetesnek tartottam azt, hogy mondjuk átlagosan 40-50.000 választópolgárral rendelkező szavazókörzetekből lesz néhány nap alatt 500 olyan ember, aki bármelyikünk tevékenységére is tekintettel hajlandó egy darab papírra a nevét aláírni. 
Ha már egyszer ingyenesen, és természetesen folyamatos fenyegetettség mellett végezzük nemzetmentőnek szánt tevékenységünket, elvártam azt, hogy ebből probléma nem lesz függetlenül attól, hogy valakinek van-e devizában nyilvántartott kölcsöne, vagy nincs, kívánt-e néhány hektáron gazdálkodni, vagy sem, illetve az adóforintok ezermilliárdos nagyságrendű elvesztése miatt érez-e anyagi hátrányt vagy sem. 
Tegnap este tudtam meg azt, hogy a választópolgárok azzal a ténnyel, hogy aláírásukat adni nem hajlandóak Szövetségünknek adni, nem fogadják el tevékenységünket, értelmetlennek tartják azt, és nekik tökéletesen megfelel, ami ebben az országban eddig történt. 
Tudomásul veszem döntésüket természetesen, és fogadatlan prókátorként nem kívánok a jövőben semmilyen közérdekűnek vélt tevékenységet folytatni.
Ennek okából még megvárom azt, hogy Szövetségünk számára eredménytelen legyen az aláírásgyűjtés az erre megszabott határidő lejártával, és a következő naptól kezdődően irodámat bezárom, telefonomat nem veszem fel, az e-mailekre nem válaszolok.
Természetesen a már elvállalt ügyeket igyekszem becsülettel végigvinni a bíróság előtt, majd megfogadva feleségem szavát, nézegetem inkább a balatoni naplementét. 
Amennyiben pedig mégis értelmes dolognak tartották azt amit eddig végeztem, akkor még néhány napjuk van arra, hogy rávegyenek döntésem megváltoztatására.
Ezzel a levelemmel tájékoztatom a TESZ Elnökségét, és felkérem arra őket, hogy valamennyi képviselőjelölt jelöljön ki közterületen egy meghatározott helyet, ott legalább három fő várja azokat, akik aláírásukat hajlandóak megtenni az ajánlási időszak befejezéséig. 
Ezt a listát remélem rövid időn belül ennek az írásomnak mellékleteként megküldöm Önöknek. 
Tudják a remény hal meg utoljára.
Megtettem mindent, amit megtehettem,
kinek tartoztam, mindent megfizettem.
Elengedem mindenki tartozását,
felejtsd el arcom romló földi mását.

Léhmann György
Siófokon 2014. február 23.
****************************************************************

A Fidesz elveszítette a 2014-es választásokat

Vízió a hatalom reményében árnyékok játéka.
A dögevők lecsapni készülnek az ébredező népre. 

Bihari Ernő 2012.09.18.14:13 vagy.hu
Szánalmas vergődés a megreccsent naszádon. A patkányok már érzik a veszélyt.

Megkezdődött a visszaszámlálás a nemzeti kétharmad szolgálati idejéből. Az ostobaság, cinizmus és agresszió nemzeti együttműködése látványos határhoz érkezett 2012 nyár végén. A hazugságok hálójába teljesen belegabalyodott politikai kommunikáció átvághatatlan gordiuszi csomót képzett a NEK neckjén (nyakán). Orbán gépezete fülsértően nyikorog, az eresztékek recsegnek, a szelepek utolsókat fújják a hatalmas nyomás alatt. Valamelyik szelep előbb- utóbb nem bírja tovább, csak idő kérdése. Valamelyik nagy tudású képviselő a kormánypárt frakciójából összeszarva magát a lehetséges következmények súlyától, borítani fogja a bilit. Minél jobban érezni fogják az önkény katonái, hogy egyre fogy a mögöttük biztosan álló választók serege, annál jobban kezdik átgondolni egy igazi elszámoltatás rájuk váró következményeit. Mert 2014-ben nem a budaigyulák fognak elszámoltatni a kamerák előtt, hanem a mélységesen csalódott és egzisztenciálisan lenullázott százezrek az utcán. Annyira sikerült Orbánnak magával rántania a pártját a szakadékba, olyannyira lettek a fideszes képviselők az orbáni stílus helyi képviselői, hogy ma az országban ugyanúgy beszélnek róluk, mint a kommunista káderekről, akik az elnyomó rendszer tehetségtelen és agresszív seggnyalóiként mérhetetlen kiváltságokat élveztek a lenini úton megszerzett vagyon és az urambátyám (elvtársam) kapcsolati háló révén.

Pedig Kádár a mainál lényegesen nagyobb politikai teljesítményt nyújtott, hiszen egy katonai megszállás alatt lévő övezetben alakította ki legvidámabb barakkját, Orbán pedig úgy vágta haza ezt a hazát kétharmados "történelmi" győzelemével, hogy mindenki neki drukkolt az elején, még azok is, akik nem rá szavaztak. Még én is drukkoltam, hátha lesz értelme ennek az egésznek, és jó konzervatívként a magántulajdonon alapuló gazdaságnak ad majd lendületet. Ehelyett a sajáttulajdonú gazdagságnak adott lendületet pl. a Közgéppel, és Hugo Chavez nyomdokain államosításba kezdett. Nem akarok és nem is tudok a tengernyi vérlázító és engem teljesen analfabétának néző nemzeti ügyek kormánya által elkövetett bűnök listájából szemezgetni. Az egész úgy fog elsüllyedni, ahogyan van, nem is olyan sokára.

A patkányok már helyezkednek a naszádon. Egymáson taposva fognak "rájönni" arra, hogy vállalhatatlan ámokfutáshoz asszisztálnak egy kicsinyes és nem is olyan okos, nem is olyan bátor, és nem is olyan nagy ember saját akciójához. Egészen biztos, hogy sokkal többen gondolkoznak most titokban a kiugráson, mint azt bárki is vélné, még a legnagyobbak között is. Csakhogy a kádári párhuzam most erre is érvényes, de még inkább az igazi keményvonalas kommunista párhuzam. Olyan szinten lettek részesei a bűnnek a fogalmatlan képviselők, akikkel megszavaztatott, beterjesztetett és módosíttatott a párt és frakcióvezetés mindent, ami csak Orbánnak volt fontos, és képviseltetett velük még számukra is nyilvánvaló hazugságokat és ostobaságokat, hogy a rendszer töküknél fogva tartja őket szorosan magához ölelve. De halálos lesz ez az ölelés. És egyszer valaki inkább veszni hagyja majd a férfiasságát, csak szabadulhasson, mert felméri, hogy mi várhat rá, ha nem szabadul idejében. Mint Ángyán József. Lesznek még itt ángyánok, akik ha nem is elsősorban erkölcsi okokból (mint Ángyán), hanem pusztán a kisebb kiszabható büntetés reményében fognak beállni az új sodorvonalba, mint tették ezt már életük folyamán többször is a fideszes padsorokban. De aki most merne lépni, annak még esélye is lenne a megbocsájtásra. Akik majd csak akkor fogják megtagadni kétharmados múltjukat, amikor már az el lesz tőlük véve, azokat ugyanúgy fogja kezelni az ország, mint ahogyan most ők kezelik a "komcsikat". Mindenért ők lesznek a hibások még hosszú-hosszú évekig.

Ezen kéne elgondolkozni, kedves parlamenti többség, ameddig még lehet ezen gondolkozni, és nem mozdul meg alul a víznek árja.




Egy (vagy több?) őrült naplója?



- kk - 2014. február 22. 
Szilaj Csikó
A gondolat, amely az Apostoli Magyar Királyság jogaiba való visszahelyezéséhez és működésének beindításához vezetett, több ember közös munkája révén öltött testet. Egyikük Borbély József, akit korábban és jelenleg is a TEMPO Párt elnökeként, még előtte üzletemberként ismerhettünk, az Apostoli Magyar Királyság kormányzójává nevezte ki magát, és e minőségében jegyezte azokat a rendeleteket, amelyek az AMK és a Szent Korona Bank beindításához szükségesek voltak.
A kormányzó hátterében működő, az ő megjelenését segítő csapat ráeszmélt, hogy Borbély József gondolkodásában gyökeres fordulat állt be 2012. december 7-i előzetes letartóztatásba helyezését és az IMEI-be szállítását, majd onnan az ő segítségükkel történt kiszabadulását követően. A személyiségén egyre jobban eluralkodó paranoia a közös munkát ellehetetlenítve őt a mammon szolgálatába állította.
Borbély úr 2013. szeptember 14-én tett bejelentését követően, miszerint kizárólag havi kb. egymillió forintos költségkeret biztosítása esetén hajlandó az esküjében foglaltaknak eleget tenni, váltotta ki az együttműködés megszűnését. A csapat tagjai felismerve az adatokhoz való hozzáférésével előálló biztonsági kockázatokat, haladéktalanul gondoskodtak a Szent Korona Bank adatainak biztonságos védelméről. 2013 októberében megalakították a Korona Tanácsot, amely testületként kézbe vette a Szent Korona jogainak helyreállítását és az Apostoli Magyar Királyság szervezését, működtetését.
Az apostolimagyarkiralysag.info hivatalos honlap elkészítése, a Korona Tanács létszámának teljessé tétele, a Magyar Igazolvány megterveztetése és gyártásának beindítása, a gazdaság - első körben az élelmiszergyártás és a kereskedelem - új alapokra helyezésének elindítása stb. több hónapot vett igénybe, és az állami működésnek az élet minden területére való kiterjesztése jelenleg is tart.
Napjainkban
- a Magyar Nemzeti Bank elnökének a Szent Korona Banktól való elhatárolódásától volt hangos a média, viszont a Korona Tanács közleménye, amely több nyelven adja hírül az arra adott választ, már nem váltott ki akkora érdeklődést, de hozzásegítette a Szent Korona Bankot ismertségének növeléséhez.
- elkészülnek az első Magyar Igazolványok
- tart az önkéntes segítők felkészítése, melynek célja minél nagyobb tömegekhez, minél gyorsabban eljuttatni a jó hírt az AMK létéről és a honpolgárainak nyújtott szolgáltatásairól, mind több embert bevonni a közös munkába
- Borbély József a TEMPO Párt jelöltjeként indul a köztársasági országgyűlési képviselőválasztáson, ezzel végleg kiírta magát az Apostoli Magyar Királyság jövőjéből.
Az Apostoli Magyar Királyság hivatalos weboldalai:
facebook oldal és közösség:
Mi az az Apostoli Magyar Királyság?
Az Apostoli Magyar Királyság a független Magyar állam, melynek törvényei alapjául a történelmi alkotmány (Szent Korona Alkotmánya) szolgál, ez adja a gerincét mindennek, irányítását a Korona Tanács testületileg végzi.
Az Apostoli Magyar Királyság az őseink által megalkotott, ezredéveken keresztül fenntartott magyar állam, amely állam jogfolytonosságát a Szent Korona biztosítja. Minden embert, aki csatlakozásával kinyilvánítja a Szent Korona Tagságát, a Szent Korona befogadja, és megosztja vele mindenét, függetlenül attól, hogy az illető jelenleg hol lakik.
A Korona Tanács nem hozott létre egy államot, hanem a Szent Koronát helyezte vissza a jogaiba, és általa az Apostoli Magyar Királyságot is.
Mit jelent a jogaiba való visszahelyezés?
Azt, hogy az egy ideje nem alkalmazott törvényt, államot működővé tettük oly módon, hogy értesítettük az érintetteket arról, hogy az állam létezik, és az emberek élhetnek eredendő jogaikkal, amelyeket soha senki nem szüntetett meg. Ugyanis nem az Apostoli Magyar Királyság jött létre egy államban - a Magyarország nevű köztársaságban -, hanem az Apostoli Magyar Királyságban jött létre az 1949-es ideiglenes alkotmány erőszakos elfogadtatásával - törvénytelen módon - egy népköztársaság, majd 1989-ben egy köztársaság, amit erőszakkal tartottak fent és működtetnek ma is.
Az Apostoli Magyar Királyság honpolgárai számára Magyar Igazolványt állít ki, amely személyazonosításra szolgáló okmány, és igazolja, hogy tulajdonosa az Apostoli Magyar Királyság honpolgára (állampolgára), annak minden tartozását átvállalta és részére feltétel nélküli alapjövedelmet folyósít a Szent Korona Bankon keresztül. Az állam valamennyi funkciója megújul, elsőként a pénzügyi rendszer és a gazdaság, benne az energiaszektor, majd a kultúra, az egészségügy és az oktatás s a többi terület.
Az Apostoli Magyar Királyság a békés jövő, a világbéke záloga.

****************************************************************

A NYUGAT VENEZUELÁT IS FELFORGATNÁ


2014.02.23 18:36 
Hídfő.net
Napok óta tartanak a nyugat által fizetett felforgató elemek megmozdulásai Venezuelában. Caracasban összecsapások történtek az ellenzéki csoportok és a rendőrség között. Ezt megelőzően halálos áldozatokat is követelő összetűzések voltak.

A venezuelai rendőrség elől futnak a fizetett provokátorok, Ukrajna 2, Szíria 3 készül itt is.

Venezuelában rendíthetetlenül folyik a cionista kapitalizmus letörése. Maduró, Chavez utódja ugyan azon az úton megy tovább, amit elődje megszabott. TV beszédében kifejtette, hogy bizonyítékok vannak rá, hogy az USA pénzeli és gerjeszti a felfordulásokat. Éppen ezért L. Lópezt, az ellenzék egyik vezetőjét le is tartóztatták, mert őt gyanúsítják a felbujtással és a megmozdulások szervezésével, amely halálos áldozatokat követelt.
Mostanra azonban az elnököt támogató erők is nagy számban vonultak az utcákra, és amerikai zászlókat égettek, nyugat ellenes jelszavakat skandáltak. Több helyen kerültek egymás közelébe a két irányzat követői, kövekkel dobálóztak, a rendőrség pedig megpróbálta távol tartani őket egymástól. Végül a rendőrök könnygázzal oszlatták szét a Maduró ellenes tüntetőket.
****************************************************************

MEGKEZDŐDÖTT UKRAJNA KETTÉSZAKADÁSA


2014.02.23 14:26 
Hídfő.net
Az atlantisták által megpuccsolt ukrán parlament kinevezte Alexander Turcsinovot (az első Timosenko-kormány titkosszolgálatának vezetőjét) az ország ideiglenes megbízott elnökévé. Kijevben és az ország nyugati felében Turcsinov fogja ellátni az elnöki feladatokat. Az elnökválasztást május 25-re tűzték ki, valamint azt is bejelentették, hogy február 25-ig új kormányt alakítanak. Mivel Turcsinov elnökké kikiáltása nélkülöz minden jogi alapot, a kormányalakítással egy illegitim elnök ki fog nevezni egy illegitim kormányt. Az ország nyugati részén azonban egyelőre sikeres puccsot hajtottak végre az atlantisták, így Turcsinovot az ellenzék és a nyugati államok is ukrán elnökként fogják kezelni.
Julia Timosenko már telefonos egyeztetést folytatott John McCain arizonai szenátorral. Ő az az amerikai politikus, aki minden NATO beavatkozás előtt feltűnik és anyagi támogatást, katonai összeköttetéseket biztosít a nyugat által szervezett "ellenzéknek". Ukrajna esetében McCain a szomszédos országokat is végigjárta, majd miután a területi követeléseket közvetítő külügyminisztereket Janukoviccsal összehozta, megbeszéléseket folytatott a nyugati államok által a jövőben hiteles ukrán kormánnyá kikiáltott helytartókkal. McCain tárgyalt a homoszexuális Vitalij Klicskoval, a frissen kiengedett Timosenkoval, valamint a szintén zsidó, épp az imént ideiglenes elnökké kikiáltott Turcsinovval.

Alexander Turcsinov - egy újabb díszpéldány

Tegnap Ukrajna dél-keleti régiói, valamint a Krím-félsziget autonóm köztársasága bejelentette, hogy vállalja az alkotmányos rend fenntartását Ukrajnában, beleértve Kijevet is. Ennek az alkotmányos rendnek a megtestesítője államfőként pedig egyelőre Janukovics. Ma a Harkovban rendkívüli tanácskozásra összehívott kongresszus már nem beszélt Kijevről, mostanra csak az ország dél-keleti régiójáról beszélnek az alkotmányos rend fenntartása kapcsán. A helyi hatóságok azonban mai nyilatkozatukban egyértelművé tették, hogy nem fogadják el alkotmányosnak a Kijevben működő törvényhozás által hozott döntéseket.

Ez azt jelenti, hogy mától fogva a gyakorlatban két Ukrajna létezik: egy nyugati Ukrajna, melynek központja Kijev, illegitim elnökkel, illegitim törvényekkel, a nyugati országok által elismert zsidó vezetőkkel, - és egy dél-keleti Ukrajna, melynek központja átmenetileg Harkov, helyhatóságai pedig az ukrán alkotmányos rendet képviselik. Bár Janukovicsot nem látják szívesen, Ukrajna dél-keleti régiója nem lázad az alkotmányos rend ellen. Jelen helyzet alapján az országgyűlési választások és a májusi elnökválasztás alapján kialakulhat a két elkülönülő Ukrajna politikai gépezete, ami azt jelenti, hogy a két terület külön államisággal fog rendelkezni. Ha ezt a folyamatot semmi nem szakítja meg, napok kérdése, és Ukrajna ketté szakadt.


Petro Porosenko - bizniszmen, a cukorkagyáros milliárdos, aki már Juscsenko alatt is meg utána megszíktásokkal Janukovics alatt is betöltött már különlféle miniszteri posztokat, meg az ukrán Nemzeti Banknak is valamilyen muftija. Őt nagyon elnyomhatta az előző rezsim, igazi dorradalmár, egy a népből

****************************************************************

A forradalmi Ukrajna egyik első döntése: nem hivatalos többé a magyar nyelv Kárpátalján


2014-02-23. 16:30 MTI - 
Kuruc.info
Határozottan elutasította a kisebbségi nyelvtörvény eltörlését, továbbá személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János külügyminiszter közbenjárását kérte a kárpátaljai magyarok jogainak védelme érdekében Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar képviselője vasárnap az MTI-nek adott naiv nyilatkozatában.
Eltörölte az ukrán parlament vasárnap az államnyelvvel kapcsolatos, a kisebbségi nyelvek használatára vonatkozó, 2012-ben elfogadott törvényt. Az erről szóló törvényjavaslatot a teremben jelenlévő 334-ből 232 képviselő támogatta. A 2012. augusztus 10-én életbe lépett törvény hivatalosan engedélyezte a kétnyelvűséget azokban a régiókban, ahol az adott nemzeti kisebbség lélekszáma meghaladja a lakosság tíz százalékát. A magyar nyelvet a kárpátaljai Beregszászon ismerték el hivatalosan regionális nyelvnek.
A politikus szavai szerint 2012-ben egy igazán "európai léptékű" és szellemű nyelvtörvényt fogadott el Ukrajnában a parlament. "E dokumentum regionális státuszt biztosított Ukrajnában számos kisebbségi nyelvnek, közöttük anyanyelvünknek, a magyarnak is. Magyarország vezetői, közöttük Orbán Viktor miniszterelnök is szorgalmazták e jogszabály valóra váltását, magyar közösségünk számára fontosnak nevezve azt" - fejtette ki.

- Hallottad, János? A kárpátaljai magyarok tőlünk várnak segítséget

Hangsúlyozta, hogy "az ukrajnai belpolitikai válság nyomán hatalomra kerülő erők közel sem európai hozzáállást tanúsítva eltörölték e progresszív nyelvtörvényt". Gajdos István kifejezte meggyőződését, miszerint nem léphetnek fel a kisebbségek ellen azok, akik valóban Európába vágynak.
"Határozottan elutasítom a kisebbségi, így az ukrajnai magyarság jogainak szűkítését, és arra szólítom fel az ukrajnai, így a kárpátaljai magyarságot és szakmai szervezeteket, hogy ítéljék el a nyelvtörvény eltörlését. Egyben arra kérem a magyar kormányt, személyesen Orbán Viktor miniszterelnök urat és Martonyi János külügyminiszter urat, minél előbb vegyék fel a kapcsolatot az ukrajnai illetékesekkel, járjanak el annak érdekében, ne csorbuljanak közösségünk jogai, nehogy azt a szvobodás (soviniszta, magyargyűlölő Szabadság párti) Irina Farion nevével is fémjelzett törvénytervezetet fogadja el az ukrán parlament, amely totális egynyelvűsítéssel fenyeget Ukrajnában" - jelentette ki Gajdos István parlamenti képviselő, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke.
Frissítés: Jobbik: Martonyi azonnal mondjon le posztjáról!
A Jobbik lemondásra szólította fel vasárnap Martonyi János külügyminisztert, mert a párt véleménye szerint nem képviseli az ukrajnai válság idején a kárpátaljai magyar közösség érdekeit.
A Jobbik felszólítja Martonyi János külügyminisztert, hogy azonnal mondjon le posztjáról és távozzon a magyar közéletből - mondta Szávay István országgyűlési képviselő a Külügyminisztérium budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.
A Jobbik nemzetpolitikai kabinetének elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek olyan külügyminisztert kellene kineveznie Martonyi János helyére, aki az "idegen érdekek kiszolgálása helyett végre magyar nemzeti érdekű külpolitikát folytat".
2. frissítés: Az orosznak is lesz egy-két szava nyelvtörvény ügyben - ha már a "mieinknek" nincs
Negatív jelzésnek tartja az orosz duma FÁK-országokkal foglalkozó bizottságának elnöke azt, hogy az ukrán parlament eltörölte a 2012-es nyelvtörvényt, amellyel megszűnt az orosz és a magyar nyelv regionális státusa is.
Leonyid Szluckij szerint Oroszországnak válaszlépéseket kellene kidolgoznia a kijevi döntésre. A törvényhozás alsóházi bizottságának vezetője úgy vélte, hogy az orosz nyelv hivatalos státusának megszűnése miatt nem csak a nyelvhasználat, hanem annak oktatása is veszélyben van Ukrajnában.
Szluckij közölte, hogy még korai lenne konkrét válaszlépésekről beszélni, de biztos abban, hogy azokat a közeljövőben kidolgozzák. Mindeközben azt remélte, hogy még van lehetőség arra, hogy a "testvéri Ukrajnában" visszaadják az orosz nyelvnek a korábbi, regionális státust. Remélte, hogy ez a szerinte negatív lépés nem nehezíti meg együttműködésüket a jövőbeni ukrán koalíciós kormánnyal, és az érintkezés nyelve feltétlenül az orosz lesz.
****************************************************************

Az ukrán parlament tagja felszólította Orbánt az ukrajnai magyarok védelmére

Görények ez már nem gergényi becsületrendjéért folyik !!!
Szagos lett a marcipán majtonyi !!!

23.02.2014, 19:48 MTI - 
Oroszország Hangja
Határozottan elutasította a kisebbségi nyelvtörvény eltörlését, továbbá személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János külügyminiszter közbenjárását kérte az ukrajnai magyar kisebbség jogainak védelme érdekében Gajdos István, az ukrán parlament egyetlen magyar képviselője vasárnap az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Hangsúlyozta, hogy "az ukrajnai belpolitikai válság nyomán hatalomra kerülő erők közel sem európai hozzáállást tanúsítva eltörölték e progresszív nyelvtörvényt".
"Határozottan elutasítom a kisebbségi, így az ukrajnai magyarság jogainak szűkítését, és arra szólítom fel az ukrajnai, így a kárpátaljai magyarságot és szakmai szervezeteket, hogy ítéljék el a nyelvtörvény eltörlését" - jelentette ki Gajdos István parlamenti képviselő, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke.
****************************************************************

Felelősségünk az ukrán válság idején - az MVSZ Elnökségének nyilatkozata


Február 22-én Budapesten ülésezett a Magyarok Világszövetségének Elnöksége, amely szakértők bevonásával több órás vitát folytatott az Ukrajnában kialakult válságról, és a magyar nemzet ezzel kapcsolatos felelősségéről, majd nyilatkozatot fogadott el, amelyet alább közzéteszünk.
Felelősségünk az ukrán válság idején

A Magyarok Világszövetsége mélységes aggodalommal követi a drámai ukrajnai fejleményeket. A fiatal ország sérülékeny demokráciája hónapok óta elhúzódó válsággal küzd, amely szinte megfékezhetetlen erőszakba torkollott.
Az Ukrajnában egymással szemben álló erők viaskodását immár több mint száz ember kiontott vére pecsételi, és az erőszak esetleges további fokozódása diktatúrába torkolló nemzeti tragédiával, vagy akár az ország szétesésével fenyeget.
Az egymással kibékíthetetlennek tűnő értékrendeket valló csoportok, nép- és nemzetrészek, akár öt részre is szakítanák Ukrajnát, ha önrendelkezési szándékuk szabadon érvényesülhetne.
Azzal a felhívással fordulunk az Ukrajnában szemben álló felekhez, hogy vessenek véget az erőszaknak, és találják meg a vérontás nélküli politikai megoldáshoz vezető kompromisszum útját.
Ugyanakkor, fel kell készülnünk arra az eshetőségre is, ha a felek megbékélése lehetetlenné válik.
A Szovjetunió romjain létrejött független Ukrajnának számos olyan területe van, amelyet korábban a cári Oroszország, majd a XX. század során az orosz irányítású Szovjetunió kebelezett be, és az ukrán államhoz történt csatolásuk nem történelmi folyamatok eredménye, hanem katonapolitikai és földrajzi adottságok következménye, mint a Krím-félsziget, Besszarábia, Galícia vagy Kárpátalja.
Ez utóbbival, Kárpátaljával és az ott élő népekkel, nemzeti közösségekkel szemben a magyar nemzet különleges felelősséggel tartozik elsősorban azért, mert ez a terület az első világháborút megelőzően több mint ezer évig, folyamatosan a magyar állam, a Szent Korona országának szerves része volt.
A XX. században Kárpátalja sorsa rendkívül hányatott volt. 1920-ban, a trianoni béke folytán az akkor életre hívott Csehszlovákiához csatolták. 1938-ban az első bécsi döntés értelmében a zömében magyarok lakta nyugati része visszakerült Magyarországhoz. A maradékot az 1939-ben a függetlenné váló, Tiso vezette Szlovákia magának vindikálja, ám ez terület még ugyanabban az évben visszatér Magyarországhoz. 1944-ben szovjet csapatok szállták meg, a párizsi béke 1947-ben a Szovjetuniónak juttatja, majd annak szétesése után Ukrajna részévé vált... Igazi senki földjeként dobálták.
Eközben 1991-ben, még a Szovjetunió feloszlása előtt Kárpátalja népszavazást tartott saját sorsáról, amelyen elsöprő többséggel egy különleges jogállású, autonóm státust követelt magának. A Beregszászi járás lakossága pedig Magyar Autonóm Körzet létrehozása mellett tette le a voksát ugyancsak döntő többséggel. A szovjet és később az ukrán hatóságok ugyan semmibe vették a népszavazás eredményét utólag közvélemény-kutatássá minősítve le azt, ám a kárpátaljaiaknak halvány elégtételt szolgáltatattak azzal, hogy a hivatalos időt átmenetileg elmozdították a moszkvaitól, és nem a kijevihez, hanem a budapestihez igazították. De mindössze egy évig tartott ez az engedmény. Kijevi nyomásra aztán a kelet-európai időt tették hivatalossá.
Amikor a Szovjetunió megszűnt, és Kárpátalja - ahonnan az odatelepített oroszok zöme elmenekült - az újonnan létrejött ukrán állam részévé vált, Leonyid Kucsma elnök fogadta Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgáltat elnökét, és a szervezet felbecsülhetetlen értékű segítségét megköszönve, őt kitüntette, majd felkínálta a lehetőséget, hogy Kárpátalja újból Magyarországhoz tartozzon. Az eset fájdalmas részlete, hogy az ukrán elnök ezen fogadásán jelen volt Magyarország akkori kormányának, az Antall-kormánynak külügyminisztere, Jeszenszky Géza is...
A magyar nemzet felelősséget érez Ukrajna szenvedő, nélkülöző népe iránt, és a lehetőségeihez mérten humanitárius segítséget nyújt a szenvedőknek, különösképpen a harcok áldozatai hozzátartozóinak és a sebesülteknek.
De felelőssége hangsúlyos mindazon ukrán állampolgárok iránt is, akik e véres konfliktusban az európai értékekért kockáztatták életüket, szabadságukat, annak az Európának az értékeiért, amelynek Beethoven Örömódája a himnusza.
A magyar nemzet ugyanakkor felelősséggel tartozik Kárpátalja többségi lakosságával, a ruszin néppel szemben is, amelynek lélekszámát ruszin kutatók 800.000 főre becsülik, és amelynek puszta nemzeti létét is tagadja Ukrajna. A ruszin nép etnogenezise az elmúlt ezer évben zajlott le. Annak helyszíne a Kárpát-medence, a Szent Korona országa. Ezért érthető, hogy szláv anyanyelvük ellenére a ruszinok erősebben kötődnek a magyarsághoz, mint a környezetükben élő szláv népekhez, a szlovákokhoz, ukránokhoz.
Végül, de legfőképpen, a magyar nemzet felelős a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség iránt. Ezen felelőssége egyetemleges, el nem hárítható és el nem évülő. E felelősség a fizikai védelemtől, a létbiztonság szavatolásán és a közösségi jogok védelmén át, e nemzeti közösség önkormányzati jogának elismeréséig terjed ki, hiszen a kárpátaljai magyar nemzeti közösség a magyar nemzet elidegeníthetetlen része.
Amennyiben Kárpátalja népei - ruszinok, ukránok, magyarok és mások - Ukrajna válsága közepette saját kezébe kívánná venni a sorsát, és kinyilatkoztatná azon óhaját, hogy jövőjét - miként a múltja is volt - a Szent Korona országában kívánja kibontakoztatni, akkor a magyar nemzet felelőssége erre pozitív választ adni, és befogadni őket.
Tekintettel Kárpátalja sajátos nemzeti összetételére és továbbra is fennálló geopolitikai adottságaira, ez a befogadás sajátos önkormányzati jogosultságokkal rendelkező, autonóm területtel valósítható meg.
A magyar nemzet által megteremtett Szent Korona országa újból bebizonyíthatja - miként tette azt 1124-től, a szászoknak adott szabadságlevéltől, az Andreanum-tól kezdve, amely tulajdonképpen Európa első nemzeti autonómia-statútuma -, hogy mindenkor a különböző etnikumú, nyelvű, vallású népek, népcsoportok otthona volt, mely messzemenően az ott élő emberek egyenlő méltóságára épített - Istennek tetsző módon.
Ezen a felelősségen a nemzet[1] minden intézményének[2] és közösségének[3] osztoznia kell hivatása és feladata szerint úgy, ahogyan azt a Magyarok Világkongresszusa által elfogadott nemzetfogalommeghatározza.
Budapest, 2014. február 22.
A Magyarok Világszövetségének Elnöksége
A kiadmányt hitelesíti Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke
Korábbi közleményünk: Kárpátalja többségi népe, a ruszinok
MVSZ Sajtószolgálat
8225/140223
[1] Nemzet az az 1.1. szerinti nép, amely fejlődése során eljut önrendelkezési igényének megfogalmazásáig és kinyilatkoztatásáig.
[2] Az állam a nemzet által létrehozott jogi és politikai intézményrendszer, amely annak létérdekeit képviseli, és ezen létérdekeknek akár kényszerrel is érvényt szerez.
[3] Nemzeti közösségek azok a magyar néprészek, amelyek nem természetes úton, hanem katonai vagy politikai erőszak hatására kerültek (ideiglenesen) más állam fennhatósága alá.
****************************************************************

"Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen"


2012/03/10 
Szabad Riport

"Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen"

Emanuel Rabinovich rabbi az Európai Rabbik Vésztanácsának, 1952. január 12-én, Budapesten tartott rendkívüli találkozóján mondott beszéde.
"Üdvözöllek benneteket, gyermekeim. Azért hívtalak benneteket, hogy megismételjem új programunk alapvető lépéseit. Jól tudjátok, hogy azt reméltük, hogy a háborúk közti húsz évünket arra használjuk fel, hogy megszilárdítsuk azokat a nagy vívmányokat és előnyöket, amelyeket nekünk a második világháború jelentett. Ezeket sokan közülünk különböző fontos területekről ellenzik, de most minden rendelkezésünkre álló erővel azon kell dolgoznunk, hogy öt éven belül előkészítsük a harmadik világháborút.

"Célunkért 3000 éve küzdünk egyesült erővel..."

Célunkért 3000 éve küzdünk egyesült erővel, amely már egészen közel van és a győzelem szinte biztos, arra ösztönöz minket, hogy fáradozásainkat és óvatosságunkat megtízszerezzük.

"Minden zsidó király lesz és minden gój
rabszolga." A Chábád "Messiás" zászlaja
Biztosítalak benneteket, hogy tíz éven belül fajunk eléri méltó helyét a világban, ahol minden zsidó király lesz és minden gój rabszolga. (Taps). Emlékezzetek vissza 1930-as propagandakampányainkra, amikor Németországban zsidóellenes érzelmeket szítottunk és Amerikában meg a németek ellen. Ez a kampányunk a második világháborúban csúcsosodott ki.
Ma a világon hasonló propagandakampány folyik. Oroszországban folyamatos az Amerika-ellenes propaganda, míg Amerikán a kommunistáktól való félelem söpör keresztül. Ez a hadjárat kényszeríti a világ kisebb országait, hogy vagy az USA vagy Oroszország partnersége mellett döntsenek. E pillanatban legnagyobb problémánk az amerikaiak hamvadó hadi szellemének a felélesztése.
Terveinket nagyon akadályozza a hiányzó általános hadkötelezettség Amerikában, de biztosak vagyunk benne, hogy az 1952-es választások után rögtön keresztül tudunk egy megfelelő intézkedést vinni az Amerikai Kongresszusban.
Az oroszok és az ázsiai népek eléggé irányításunk alatt vannak, és nem tiltakoznak a háború ellen, de várnunk kell az amerikaiak megszerzésével. Ezt az antiszemitizmus kártya kijátszásával reméljük elérni, amely olyan kitűnően működött a Németország elleni háború idején. Erősen számítunk az antiszemita erőszak elleni hírekre Oroszországból, hogy ezek felháborítsák az Egyesült Államokat és így építsünk szolidaritásukra a szovjetek hatalma ellen.
Emellett, hogy az amerikaiaknak az antiszemitizmus valóságát bemutassuk, nagy pénzforrások bevetésével, amelyet amerikai antiszemita elemek rendelkezésére bocsátunk azért, hogy hatásosságukat növeljük, és antiszemita erőszakot fogunk előadatni legnagyobb városaikban. Ennek kettős célja lesz: egyrészt megtudjuk az amerikai reakciósok nevét, akiket így elhallgattathatunk, másrészt az Egyesült Államokat oroszellenes egységbe forrasztjuk.
Öt éven belül ez a program el fogja érni célját, a harmadik világháborút, amely pusztításban minden előtte valót felül fog múlni. Izrael természetesen semleges marad, és amikor mindkét oldal ki lesz merülve és szétverve, akkor mi bíráskodni fogunk és ellenőrző bizottságokat küldünk minden tönkretett országba. Ez a háború minden időkre be fogja fejezni a harcunkat a gójok ellen.
Nyilvánosan felfedjük magunkat Ázsia és Afrika népei előtt. Biztonsággal állíthatom, hogy most születik a fehér gyerekek utolsó nemzedéke!
A mi ellenőrző bizottságunk a népek békéje és a fajok közötti feszültségek megakadályozása érdekében meg fogja tiltani a fehérek egymás közötti házasságát. A fehér férfinak sötét bőrű nőkkel kell együtt élnie míg a fehér nőnek fekete férfiakkal. Így majd eltűnik a fehér faj, mert a sötétekkel való keveredés a fehér ember végét jelenti, és legveszélyesebb ellenségünk így csak emlék marad.

"Elindulunk az ezeréves béke útján, a Pax Judaica útján és fajunk lesz a világ vitathatatlan ura"

Elindulunk az ezeréves béke útján, a Pax Judaica útján, és fajunk lesz a világ vitathatatlan ura. A mi magasabb rendű szellemi képességeink könnyen lehetővé teszik számunkra a sötét emberek fölötti uralmat.
Kérdés a hallgatóságból: Rabinovich Rabbi, mi lesz a vallásokkal a harmadik világháború után?
Rabinovich: Nem lesznek többé vallások. Egy papi osztály megmaradása uralkodásunkra állandó veszélyt jelentene, a túlvilágba vetett hit lelkierőt adna kiengesztelhetetlen ellenzőinknek sok országban, és képessé tenné őket arra, hogy nekünk ellenálljanak. Mi, ennek ellenére megtartjuk őseink hagyományos szertartásait és szokásait, uralkodó osztályunk eredetének jelét. Megszigorítjuk faji szabályzatunkat úgy, hogy zsidó nem házasodhat csak a fajtáján belül, idegeneket pedig nem fogadunk be.
Emlékeztetlek benneteket a második világháború kegyetlen napjaira, amikor népünk néhány tagját a hitleri banditáknak kellett feláldoznunk azért, hogy elég tanúnk és jogalapunk legyen azokra a perekre és kivégzésekre, amelyek során Amerika és Oroszország vezetőit, mint háborús bűnösöket kivégeztetjük, miután a béke feltételeit mi szabjuk meg. Biztos vagyok benne, hogy nektek még kell kis előkészület ilyen feladatra, mivel az 'áldozat' szó mindig is népünk jelszava volt, és egy pár ezer zsidó áldozat a világ kormányzásáért valóban nem nagy ár.
Hogy annak a vezető szerepnek a biztos eljöveteléről meggyőzzelek benneteket, megmutatom, hogyan fordítottuk a saját találmányait a fehér ember ellen. Sajtója és rádiója a mi kívánságaink szószólója, nehéziparának termékei pedig azokat az eszközöket adják, amit Afrika és Ázsia felfegyverzésére szállít saját maga ellen.
Érdekeink képviselői Washingtonban erősen terjesztik a 4. Pont programját (Colombo Plan), amely a világ elmaradottabb részeinek iparosítását tűzi ki céljául úgy, hogy miután Amerika és Európa ipari létesítményei és városai megsemmisülnek az atomháború után, a fehéreknek nem lesz erejük a sötét fajok nagy tömegeinek ellenállni, akiknek vitathatatlan lesz a technológiai felsőbbrendűsége.
A világ feletti győzelem víziójával a szemetek előtt, térjetek vissza országaitokba és erősítsétek eddigi jó munkátokat addig a közeli napig, amikor Izrael felfedi hivatását, mint a világ dicső fénye."
Források, amelyekben a beszéd megjelent:
Eustace Mullins: "New History of the Jews" (A zsidók új története), 1968 William Guy Carr: "Pawns In The Game" (Bábuk egy sakkjátszmában), 1957
Megjegyzés:
Mindkét idézet állítólag antiszemita hamisítás. A kérdés most már csak az, hogy miért igazodik a világtörténelem folyamata hamisítványokhoz?
- *** A Szabad Riport megjegyzése: És ez már a jelen, mely kezd hasonlítani a "hamisítványokhoz"...

Rabbi Yosef Ovadia, - Izrael nagy hatalmú rabbija, a Király. Netanjahu spirituális partnere. A Shasz párt szinte egyedüli ura, a Likud koaliciós partnere. Kedvenc mondása: "Gójoknak nincs helyük a világban."

Rabbi Yosef a spirituális és koalíciós partnerrel Netanjahuval




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése