2017. június 12., hétfő

Hírháló 2014 -ben XVI.



Hírháló 2014 -ben XVI.



Második nagy átverés volt, rendszerváltás pedig nem! - Kj

Második rendszerváltás történt 2010-ben...


2014. február 17. Anton/SVPSZ
... mondta évértékelőjében Orbán Viktor miniszterelnök. Nézzük, hogy mi is történt velünk tulajdonképpen.
A Horn-Kuncze kormánynak 1994-98 között megvolt a kétharmados többsége, de nem alkotmányoztak, hanem hoztak egy olyan törvényt, hogy alkotmányozni csak négyötödös többséggel lehet. A 2010-es győzelem után talán ez volt az első törvény, amelyet hatályon kívül helyeztek, és kétharmados többséggel azonnal elkezdtek alkotmányozni. A Szent Korona tan-hoz nem tértek vissza, hanem hoztak egy olyan új alkotmányt, vagy újabban alaptörvényt, amelyet nyugodtan nevezhetünk a Fidesz alaptörvényének. Kiforgatták sarkaiból az országot, még a nevét is megváltoztatták. Az új alaptörvényen akkora lyukak vannak, hogy két év alatt ötször módosították.

Mit is hagytak ki belőle? A magyar társadalom számára legfontosabb négy alaptételt:
- a termőföld védelmét (azé az ország akié a földje). A gyalázatos földtörvény 2014. május 1-jén lép hatályba, azt követően jöhetnek befelé földet vásárolni az uniós országok gazdagjai is.
- a vízbázist (víz nélkül nincs élet!)
- a társadalombiztosítást (az egészségünket!).
- a nyugdíjat (az idős korunkat!).
Ami alkotmányos védelem alatt van, az az egykulcsos adó, amelynek köszönhetően a magas jövedelműek alig vesznek részt a közteherviselésben. A jövedelemhez alig jutók bizony nagyon rosszul jártak. A kieső 450 milliárd adót áfaként vonják el a magyar társadalomtól. Mi fizetjük a világ legmagasabb áfáját.
A rezsiharccal jól járnak az átlagemberek is, de akik igazán jól járnak, azok például a budai hegyekben lakó, társadalomtól elszakadt milliomosok és milliárdosok, köztük sok országgyűlési képviselő és a hatalomhoz és holdudvarához tartozó magas jövedelmű egyén. Mert egy 50 négyzetméteres lakás vagy egy 600 négyzetméteres villa rezsije közötti különbséget zongorázni lehetne. A nyugdíjasok most be lettek sorozva rezsiharcosnak. Máris megmondta pártunk és kormányunk, hogy az infláció nulla százalékos. Mivel a nyugdíjemelés az inflációhoz igazodik, a következő nyugdíjemelés nulla százalékos lesz. Tehát a rezsicsökkentést a nyugdíjasok azonnal el is vesztik.
A gáz beszállítói ára 20 százalékkal csökkent, a villamos energia ára még lehet, hogy ennél is többel, mert rácsatlakoztunk az uniós rendszerre.
A korrupció az eget nyaldossa, a maffia térnyerése óriási. Egyik mutyitól (termőföld mutyi, trafik mutyi, pénztárgép mutyi, stb.) a másikig tántorgunk.
500 ezer fiatal magyar büszke erő hagyta el az országot munkahely hiánya miatt. Belevenni őket az itthoni statisztikába, mint munkavállalókat, az már arcátlanság!
A közrend és a közbiztonság katasztrofális, hiába mondja azt Orbán és belügyminisztere, hogy minden rendben! A romák viselkedése katasztrofális, az ellen semmit nem tenni további bátorítás!
A magyar államadósság soha nem volt még ilyen magas, mint napjainkban. A forint euró-árfolyama 310 forint körül van.
A devizahitelesek számára továbbra sincs megoldás! Az árfolyamgát öt évvel eltolja a problémát, de nem oldja meg. Az érintettek öt év múlva a jelenleginél is nagyobb bajba kerülhetnek.
Még egy ilyen újabb rendszerváltozás miniszterelnök úr, és feladathatjuk a hazánkra az utolsó kenetet! Vannak bőven, akik erre várnak!
****************************************************************

FELGYORSULT A ZSIDÓ BETELEPÍTÉS HAZÁNKBA


Dunai István 2014.02.16 14:39 Hídfő.net
Valószínűleg a közelgő választások is indokolják a nagyszámú zsidó beözönlését Magyarországra. Az inváziós művelet már jónéhány éve folyik, ennek keretében lakóparkok, irodaházak épültek kizárólagosan zsidók számára.
Fővárosunkat pedig egyértelműen megszállt várossá nyilváníthatjuk. A totális megszállás megkezdődött. A tavaszi választásokon nagy hangsúly van, a betelepülők is tudják ezt. Ők már nem akarnak akadályt, minden út szabad legyen számukra. Mint nem is oly régen Munkács, Beregszász vagy Ungvár, mind-mind áldozatul esett a bélpoklos horda inváziójának. A jelek is hasonlóak, mint akkor. Az, hogy nem mindenki ismeri fel őket, megint egy másik dolog.
Javasoljuk ezen videó megtekintését: http://www.youtube.com/watch?v=LP7pHzJCnGg
Állam az államban. "Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hódítsátok meg; és uralkodjatok a tenger halain és az ég madarain és minden állaton, amely mozog a földön." (1Mózes 1:28.)
"Ők nem szeretnek minket, mi nem szeretjük Őket... És ahogy ez nagyapáink idejében volt. Nem? Na, jó, nem is volt ekkora szájuk..." - ezen mondatai miatt tesz feljelentést Pörzse Sándor jobbikos képviselő ellen a Tett és Védelem Alapítvány.



Tisztelt Szerkesztőség! (Jövőnk.info)
Rendszeres olvasótok vagyok és most egy információt szeretnék megosztani veletek, ami talán hihetetlennek hangzana, ha nem Magyarországon élnénk... Közeli hozzátartozóm egy orvos mellett dolgozik. A mai nap folyamán ez az orvos egy (város név) kollégájával folytatott beszélgetést. A dokktor úr a mondandóját az izraeli betelepüléssel kezdte, miszerint családok és katonák készülnek betelepülni az országba, de ez már ismert régóta. A lényeg annyi, hogy ezek miatt a betelepülések miatt 2 millió embert kell megölni az egészségügyön keresztül és ezt már hónapok óta meg is teszik az orvosok, hiszen az OEP olyan szankciókat hozott, amelyek lehetetlenné teszik bizonyos betegek meggyógyítását, olyan betegségek esetén, amelyek egyébként nem végződnének halállal. (Akár egyszerű betegségekből is csinálnak halált) Az orvosok meg meg is teszik, és igazából meg se rázza nagyon őket. A hír nem téves, mert a helyi orvost én is ismerem és az informátor is megbízható (rokon). A beszélgetés a mai napon történt.Egy olvasótok

Kinek épülnek százával az üres "irodaházak"?







****************************************************************

A víz nem oltja a szomjúságot...?!


Az EU parlament EFSA albizottsága 'fantasztikus' törvényt hozott nemrégiben: Aki ki meri jelenteni hivatalosan, hogy a víz hidratálja a testet, 2 év börtönre büntethető. Először mi is azt hittük, hogy kacsa, de lassan a kacsa is csak kólában úszhat, mi meg majd receptre kapjuk a vizet...


Idegenek kutatják természeti kincseinket

Atom csapás , mongol , tatár , német ,orosz , megszállás után jön a batyus zsidó is !!!!!


Sajnos a sorok igazak!
Csak megerősíteni tudom. A feltárás a GES részéről Magyarország minden négyzetcentiméterén megtörténik, csak én annyival egészíteném ki, hogy nem 2, hanem 15 kilométer mélyen "lelátnak" a földünk mélyére. Meg is tapasztalhattuk, amikor barátaimmal a határban jártunk és kíváncsiskodni oda is mentünk a járművekhez. 4 db egyenként 32 tonnás jármű rezegteti a talajt egyszerre és ez a vibrálás hatol a föld belsejébe. Kár, hogy ez a vibrálás nem terjed tova és nem ébreszt fel még mindig Csipke Rózsika álmunkból mindnyájunkat.

A speciális járművek egy része

Magyarország totális feltérképezése a birtokbavétel előtt? Bizonyára emlékszünk arra, hogy a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején Magyarországon kutatási célú robbantásokkal feltárták, mit rejt a föld mélye. Természetesen mindezt állami finanszírozással, vagyis a mi pénzükből hajtották végre. Ekkor jöttek rá, merre húzódik a könnyen kiemelhető termálvizek vonala, hol vannak a legnagyobb földgáz, valamint kőolaj lelőhelyek és sok egyéb ásványkincs. Ekkor elkészült Magyarország geológiai ásványkincseit nagy vonalakban leíró térképe.
Telt-múlt az idő. Jöttek a külföldi befektetők és elkezdtek kőolajat, földgázt és minden más egyebet keresni kis hazánkban. Teljesen véletlenül minden alkalommal oda fúrtak le, ahová kellett, azt találták, amit kerestek.
Mázlisták voltak. Vagy pontosan tudták, mi rejtőzik a magyar föld mélyén? Ennek az átverésnek a legnagyobb példája a Makói-árokban rejtőző gázkincs. Jött egy kanadai cég, fillérekért megvásárolt egy földterületet, végzett egy próbafúrást és elképesztő mennyiségű földgázt találtak. A politikusok bagatell összegért eladták a kitermelés jogát a hittestvéreknek. Miért? Hát mert "egy ilyen kutatás óriási anyagi befektetést igényel és bizonytalan a kutatás eredményessége." Mekkora pofátlanság!
A "befektetők" egy kész térképpel a kezükben bejárták az országot és az állam pénzén végzett kutatások eredményeit felhasználva felvásárolták azokat a földeket, amelyek alól kitermelhették azt az ásványkincset, amire szükségük volt.
A kőolajon és a legfontosabbon, a földgázon kívül találtak és kitermelnek azóta is több ritka ásványt. Persze ezekről az ásványokról mi, magyarok alig tudunk valamit...
Ez volt régen és mi van napjainkban? Fontos a kőolaj, fontos a földgáz, de napjainkra legsürgetőbbé az emberi fogyasztásra alkalmas víz felmérése vált.
Az ivóvíztartalék két részre osztható: felszíni és felszín alatti vízkészlet.
- Vegyük a felszín alatti vizeket. Az alábbi érdekes dolgokat egy kutatásban résztvevőktől tudtam meg. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ez év tavaszától egy multi megrendelésére ismét kutatásokat végeznek. A kutatás ebben az esetben 700 négyzetkilométerre terjed ki. Ez egy rendkívül aprólékos feltérképezést jelent.
Teletűzdelik a földeket apró szondákkal és különböző rezgésszámú hullámokkal kutatják, mit rejt a föld mélye. Mivel a kutatást egy multi rendelte meg milliárdokért, a vizsgálatok "nem ismernek határokat", magyarán a teljes Kárpát-medencére, vagyis a történelmi Magyarország teljes területére kiterjed.(Ma már mindenki tudja, hogy a Kárpát-medence olyan, mint a bibliai Kánaán. Magas hegyek védik, bővizűek a folyói, kiváló a termőföldje és itt találhatóak a föld legjobb ásványvizei, gyógyvizei) Ha úgy esik, a kutatást folytatják a szomszédos Kisantant országokban. Elvégre az unióban élünk...
Szondák, mérőműszerek mindenhol

A kutatás a különböző rezgésszámú hullámok visszaverődési elvén működik, amikor ezek a mélyben találkoznak bizonyos anyagokkal.(Minden anyag saját rezgésszámon rezeg és ennek a hullámhosszával kívülről "eltalálva" pontosan feltérképezhető a kiterjedése a földkéregben) Ezek vizsgálatok kis energiákkal működnek, kárt nem okoznak a kutatás alatt, egyszerű fizika az egész, tehát pl. a HAARP rendszerhez semmi köze. Legfeljebb a vakondokok lesznek aktívabbak egy kicsit...
A rendszer négyzetrácsos elven vizsgálódik, a szondák egymástól 250 méter közötti távolságban vannak lefektetve. A feltárás rendkívül részletes. Azokon a helyeken, ahol a domborzat, valamilyen tereptárgy, vagy a növényzet akadályozza a méréseket, ott apró robbantásokat végeznek, mélyen a földbe. A mérések legalább két kilométer mélységben tárják fel aprólékosan a földet, hajszálpontosan kielemezve, mit rejt a talaj mélye. Az adatokat számítógép összegzi és Budapesten dolgozzák fel, az eredményekhez nem igazán férhetnek hozzá se a mérést végzők, se a földtulajdonosok, se az önkormányzatok. A kutatást végzők elmondása szerint sok mindent kimutatnak, olajat, gázt és vizet keresnek elsősorban. Az egész folyamat milliárdokat emészt fel. A Szolnok megyei mérés csak egy része a folyamatnak, ami évek óta zajlik Magyarországon. Akinek a kezében lesz a kutatás eredménye, az egy háromdimenziós térképet tart a kezében.
Ráhelyezi a földhivatal hivatalos térképére és azonnal látja, melyik földbirtokosok földje alatt mi található két kilométer mélységig és melyiket érdemes megvásárolni...
Mondjuk Kanadából, vagy Ausztráliából eljön valaki, bányászati céllal. Megveszi Juliska néni földjét bagóért. Juliska néni boldog, mert bármit termel, nem tudja eladni, az erdejét meg ellopják a cigányok. Megtehetik büntetlenül, mert ez is megélhetési-bűnözési kategória. Szóval a befektető megveszi azt a néhány hektárt. Lefúr a derékban levágott erdőben és lám, feltör a gáz. Kiderül, hatalmas lelőhelyre akadt. Épp ott, ahol lefúrt. Mázli, mint Makónál. Eltelik pár hónap. Lefúr Juliska néni tyúkólja mögött és lám, rengeteg kiváló minőségű vizet talál. Mázli ismételten
Ilyen felmérés folyik jelenleg Szolnok megyében. Néhány éve ilyen célú kutatások folytak Szabolcs megyében is és ki tudja, hány helyen még az országban, illetve a Kisantant államokban.... Azt, hogy hol mit találtak, nem tudhatja meg átlagos (magyar) földi halandó.
Most szépen megpróbálom összerakni a mozaikokat, részben a saját fantáziámat felhasználva. Ismeretlen befektetők bizonyos helyeken földterületeket vásárolnak fel. Így történt ez Nyírtasson is, ami arról híres, hogy a holokausztban elpusztultnak hirdetett Salamon Berkowitzék egyszer csak felbukkantak a semmiből. Berkowitzék csak azért jöttek vissza Kanadából, mert több tízmilliós adócsalásba keveredtek a kanadai Québecben, egyébként a mai napig siratnánk őket. Mi, fasiszta, náci, rasszista magyarok. Szóval Nyírtasson megjelent egy ciprusi bejegyzésű cég, amely 380 milliárd forintért erőművet építene a nagy semmi közepén, csak bizonyos alapterületű földterület kell nekik. Föld, föld, magyar termőföld - mindig ez kell minden kozmopolita, gyökértelen "befektetőnek".
Teljesen hihető a történet, mert ugye manapság a zsidó befektetők csak olyan dolgokat építenek idehaza, amire a legnagyobb szükségünk van: kaszinót, kuplerájt, tengervízben lebegő szállodát bálnákkal az Alföldön és hasonlóakat. Ha holnap azt olvasnám, szappanbuborék előállító gyár épül valahol, meg griffmadárkeltető, már az sem lepne meg. Jön a kérdés: miért adják el a magyarok az értékes termőföldet, amikor a mai globalizált világban mindenki számára egyértelmű, hogy a legnagyobb kincs az élelmiszer és a víz? A válasz egyszerű. Vegyük a keleti régiót! A térség legnagyobb felvásárlója már 15 éve a Horker Kft, több mint 4000 kistermelő megélhetését biztosította. Aztán 15 év után váratlanul az Erste banktól nem kapta meg a szokásos hitelt, az illetékes magyar minisztérium pedig nem töri kezét-lábát a segítségen. Véletlenül, persze. (Ilyenkor eszembe jut a fasiszta plakát a Dohány utcai zsinagóga holokausztterméből, amelyre szó szerint ez van írva:
"A zsidó fegyvere a pénz; ne adj fegyvert ellenséged kezébe!" Borzasztó és rettenetes ez a kijelentés! Nem tudom, miért jutott ez most eszembe, mindenesetre az első emeleten van a plakát másolata.)
De !!! Ugyebár, mint az egészségügyi központok leírásában említettem, itt is megjelent véletlenül egy izraeli befektető.
A Horker KF T-t meg akarta venni ez a zsidó 2,5 milliárd forintért és a 4000 kistermelőtől fel akarta vásárolni a mezőgazdasági termékeket. Ezeket a termékeket esze ágában sem lett volna kifizetni, hanem benyelte volna a pénzüket. A felvásárló cég forgalma évente 8 milliárd forint fölött volt, tehát a szegény holokauszt túlélő egy év alatt több mint 5,5 milliárd forintot kaszált volna tisztán .A négyezer magyar meg futhatott volna a pénze után, ha panaszt emeltek volna, azt azonnal antiszemitizmusnak bélyegezték volna - ahogy szokás manapság a zsidók negatív kritikáját kivédeni. A Horker tulajdonosa egyébként nem adta el a kft-jét a készülődő átverés miatt, és hamarosan tönkre is ment.
A mezőgazdasági termékek árai önköltség alá estek, a földnek nincs értéke, mert nem lehet eladni azt, ami megterem rajta. A kör bezárult.
De térjünk vissza a mai világ legnagyobb kincsére, az édesvízre! Ugyebár 2 kilométeres mélységben a Kárpát-medence felszín alatti vízkészlete pontosan feltérképezésre kerül a gáz és az olaj mellett, amint fentebb már leírtam. A pontos leltár elkészült.
- Vegyük a másik lehetőséget, a felszíni, nyílt vizeinket. Egy angol kutató csoport rendkívül ritka technológiával felmérte a Balaton nyílt vízfelszínét a napokban. A Balatonról azt kell tudni, hogy Európa legnagyobb tava, azaz legnagyobb nyíltvizű édesvízi tartaléka a kontinensnek. Mondhatni, stratégiai fontosságú a közeljövőben, mivel a következő háborúk nem az olajért, hanem a vízért fognak zajlani.
Szóval ezt a fejlett technológiát még nagyon ritkán alkalmazzák a világon, nálunk még soha nem kutattak ilyen módon. De valakik pénzt nem kíméltek, eljöttek szétnézni kis hazánkba.
Három módszerrel kutattak: rendkívül érzékeny digitális kamerával, domborzati pásztázó lézerrel és hiperspektrális kamerarendszerrel. A kutatás 10 napig tartott, kíváncsi vagyok, kik finanszírozták a nemzetközi kutatócsoportot...

A nemzetközi kutatócsapat

Miután az adatokat feldolgozzák, műholdas vizsgálatokkal ki tudják majd elemezni Európa legnagyobb nyíltvizű édesvízi tartalékának a tulajdonságait. Tehát nem szükséges a Balaton környékén leskelődni, vízmintát gyűjtögetni, mikroszkóp alatt elemezgetni, hanem elég, hogy valaki a műhold fotóit kielemzi a világ másik felén. Aktuálisan, percre pontosan.
Érdekes, hogy a szemünk előtt zajlik a Kárpát-medence elképesztően részletes feltérképezése. A leltár folyik a föld felszínén és a föld alatt több kilométer mélyen.
Valakiknek nem számít se pénz, se idő, se technológia. Kinek áll az érdekében elvégezni a terepszemlét? Eszembe jut ilyenkor, hogy a szegény, sokat üldözött zsidó nép mostanság mindig vízparton építkezik idehaza. Legyen az a Balaton parti óriási parkkal rendelkező volt pártüdülő, Sukoró a Velencei tónál, vagy a Duna parti lakóparkok sora. Gondolom, ha a nyílt vizek már túlzottan körbeépültek, majd arrébb is épülnek lakóparkok, véletlenül ideális helyen.
Magyarországot többször megszállták. Például a tatárok, törökök, osztrákok, németek vagy oroszok soha nem akartak magyar nyelven beszélni. Jelenleg Izraelben rengetegen tanulják a nyelvünket, akiknek soha, semmi közük nem volt a Kárpát-medencéhez.
Tatárjáráskor felégették az országot, raboltak, fosztogattak, gyilkoltak, de soha nem akarták azt bizonyítani, hogy a "honfoglalás" nevezetű ferdítés előtt már megelőztek volna bennünket, tehát itt éltek előttünk, ezért joguk van ehhez a földhöz... A törökök sokáig maradtak, de nem változtatták magyarra a nevüket, nem vettek pénzért kutyabőröket, hogy jól hangzó nemesi nevük legyen és legfőképpen nem változtatták meg - látszatra - a vallásukat, hogy elvegyüljenek közöttünk. Az osztrákok sem szivárogtak be alattomosan az államszervezetünkbe, hanem egyszerűen birodalmi szinten maguk alá rendelték azt. Az oroszok laktanyákat építettek, rengeteg tömegpusztító fegyvert tartottak, reptereket fejlesztettek, atombombákat halmoztak fel, de soha nem építettek orosz polgári családoknak lakóparkokat. Pedig rengeteg orosz katona állomásozott itt.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a jelenleg folyó megszállás nem gyarmatosítás lesz, hanem egy új haza alapjainak a lerakása folyik a Kárpát-medencében. Ma már teljesen közismert tény, hogy Izrael állam hosszú távon nem tartható fenn, az izraelita vallású kazároknak új helyet kell keresniük. Leírta ezt már évtizedekkel korábban a CIA is, a KGB is, ma már tudja ezt az egész világ! A kulcskérdés az, hová telepednek majd le a zsidó tömegek? Ha letelepednek valahová, kikkel fognak úgy bánni, ahogy most a palesztinokkal bánnak?
Idehaza avatják, újjáépítik, restaurálják az izraelita szakrális helyeket - nagyrészt a mi pénzünkből - mert ugyebár a hit, az ideológia nagyon fontos.
Kitakarítják, bekerítik a zsidó temetőket országszerte, mert ugye bizonyítani kell, hogy folyamatosan itt éltek, itt élnek.
Csak egy dolgot nem értek, én buta. Aki a Páva utcai Holokausztkutató Központba ellátogat, azt olvashatja, hogy Auschwitzban 900ezer ember pusztult el, akiknek 78 százaléka magyar származású volt. Ha így állunk, akkor miért akarnak ide telepedni a zsidók, arra a területre, ahol a legnagyobb emberáldozatot szenvedték.
Azt mondják, kiirtottuk őket, mégis az oroszok mellett a legnagyobb népességet a magyar származásúak adják Izraelben. Jó, tudom, pár éve még négymillió halottról tudtunk, de mióta három évvel büntetik a holokauszt számbéli tagadását, nekem a tej is fekete. (A korábbi, négymilliós auschwitzi táblát 1991-ben II. János Pál pápa javíttatta át személyesen)
Magyarán, a 2+1= 6 (Auschwitzon kívüli áldozatok kétmilliós száma és az auschwitzi 900ezer)
Lassan írom, hogy megértse mindenki: életem nagyobbik felében úgy tudtam, 2+4= 6.
Mióta a magyar parlament megszavazta, kötetező tudomásul vennünk, hogy 2+1=6
Rossz érzés hülyének lenni, de három év börtön az mégiscsak három év. Három év, hatalmas érv.
Ha már a számoknál tartunk, egy kis memóriafrissítés! Manapság a legfontosabb a pénz. Így volt ez mindig, így a Kasztner vonat esetében is. Még 1944-ben Szegedről három, zsidókat szállító vonat indult. Auschwitzba kettő, egy pedig 1,6 millió dollárért Svájcba. A gazdagok megmenekültek, a szegények részben odavesztek, de a szervezőt, Kasztner Rezsőt 1957. március 3-án odahaza Izraelben lelőtte egy rokon, akinek hozzátartozóit nem Svájcba, hanem a koncentrációs táborba vitték. Mert nem volt elég pénzük.
Néha az a gyanúm, ez a misztikus nagy-nagy összetartás csak egy hazugság a sok közül.
Vajon mi lesz az egyszerű, senkinek sem ártó, szegény izraelitákkal, ha tömegesen kezdenek beáramlani a dúsgazdag, agresszív hittestvérek a Holt-tenger partjáról? A pénzen kívül mi lesz még szempont? Tehát manapság izraeli kémrepülőgépek "porszívózzák fel az ország elektronikai információit", a kecskeméti repülős napokra elsőként jelentkeznek, mint résztvevők, de csak az ő gépeiket nem nézheti meg senki belülről. Vajon miért?
Aztán kiderül: Romániában, a Kárpátokban lezuhan egy izraeli harci helikopter, mert kiderül, a zsidóknak éppen itt a legideálisabb a domborzati viszony a gyakorlatozáshoz. Sehol máshol a világon, csak itt (a gyakorlatot a Fogarasi havasokban végezték azért, mert a domborzati viszonyok hasonlatosak az iráni domborzati viszonyokhoz - F. I.)
Valakik Kárpát-medencében, azaz történelmi Magyarország léptékben gondolkodnak.
Kutatnak, feltérképeznek, kémkednek, hadgyakorlatot végeznek. Senkit nem zavar az egész, hiszen a parlament politikusai és a befolyásos közéleti személyiségek legtöbbje kettős állampolgár, amolyan előretolt helyőrségként funkcionálnak.
A lényegre visszatérve, amíg a parasztvakítás folyik a Kárpát-medencében, a bosszú népének ismét új hazát kell keresnie. Már sokadszor. Spiró György féle magasságokba zuhanva arra gondolok, ha a nomád patkányok terve megvalósul, a kisantant országok meg fogják érteni, hogy azért volt Trianon, hogy ők is megtapasztalhassák, milyen a palesztinok élete. Vajon a szlovákok, vagy a románok hogy bírnak ellenállni a választott népnek? Olyan lenne ez, mint egy átok. Az isteni választottságot hazudók összecsapnak majd a dicső történelmet hazudó kisantant országokkal.
Hogy a zsidók milyen hazafiak? Kiválóak! Elég átböngészni a CIA, vagy KGB archívumokat. Leírják az igazságot. A nagy kémszervezetek sokat panaszkodnak. A Moszad töredéknyi apparátussal sokkal hatékonyabb, mint ők. Ez azért van, mert ha a Moszadnak operatív munkát végző emberre van szüksége, mondjuk Vlagyivosztokban, megkeresik az ottani vallási vezetőt. Ha egy akciót kell szervezni Teheránban, akkor felveszik a kapcsolatot az ottani hittestvérekkel. Nem kell felderítést végezni, környezettanulmányt tartani, megvesztegetni senkit. A zsidó mindig nemzeti elkötelezettségű, mindig hű a népéhez az izraelitákhoz és mindig hű a hazájához, Izraelhez.
Ezt az emberiség és a magyar történelem számtalan esettel dokumentálta. A spanyolok már sok száz éve elmondták, hogy "attól, mert egy zsidó kikeresztelkedik, nem lesz egy hívő kereszténnyel sem több, de egy zsidóval sem lesz kevesebb". Elgondolkodtató kijelentés ez a múltból. Velünk, magyarokkal kapcsolatban az a véleményem, ha valóban az a nép vagyunk, akinek tartjuk magunkat, akkor ezt be kell bizonyítanunk. Sokszor bebizonyítottuk már, most ismét eljön az idő hamarosan. Az igazi, de most elhazudott történelmi múltunk sok mindenre kötelez bennünket.
A legjobbjainkat módszeresen kiirtották már, ha végérvényesen elkorcsosultunk, akkor el kell tűnnünk a történelem süllyesztőjében. Akármikor virágzásnak indult a hazánk, először a nemzeti öntudatunk erősödött meg. Például Hunyadi Mátyás büszke volt a rovásírásunkra. Klebersberg Kúnó elutasította a liberális oktatást. Horthy Miklós, aki a kirabolt, megcsonkított országot Európa ötödik legfejlettebb országgá tette, kinevette a finnugor nyelvrokonság hazugságát. De a végeredmény mindig rajtunk múlik. Csak igaz magyarként kell viselkednünk, mint annyiszor megtettük már a történelmünk során.
Mert ugye, nekünk, bátor, dicső nemzetnek történelmünk van, nekünk hazánk van. Nekik, gyáva, settenkedő népnek csak útleírásuk van, ami pontosan dokumentálja mikor, hová szivárogtak be, aztán hamarosan elzavarták őket. Mert mindig csúfosan elzavarták őket.
Tényleg! Nagy Lajos uralkodása legelején egyszerűen kizavarta a zsidókat Magyarországról. (A fasiszta, náci!) Lám-lám és nem "csak a bő gatya, meg fütyülős barackpálinka maradt" az országban, hanem európai nagyhatalommá váltunk, kivirágzott a kultúránk, nem omlott össze a gazdaságunk, hanem úgy említik ezt a történelmi időszakot, hogy "..a Magyar Királyság fénykora Nagy Lajos király idejében volt". Szegény Soros Györgyöt az IMF-el együtt kitiltották már Horvátországtól Dél-Koreáig bezárólag a pénzügyi csalásai miatt. A kettő a világ ellentétes oldalán található és akad köztük még néhány antiszemita állam. Soros, Lantos és a többiek irdatlan pénzeket öltek a drog legalizálásába, a buzerancia társadalmi elfogadtatásában és általában olyan tevékenységek elősegítésében, amivel a társadalmakat szét lehet forgácsolni, tönkre lehet tenni, le lehet zülleszteni. Térben és időben azonosak a problémák! Ej, hát "nincs új a nap alatt"?
Tényleg! Hogy is van ez akkor?
Egy érdekes példa a sok közül... Tom Lantos az a magyar származású zsidó volt, akit kiküldtek Ceausescuhoz, hogy megnézze az erdélyi magyarok sorsát. Mindent tökéletesnek talált, Ceausescu diktátor Romániája az ő segítségével megkapta az USA-tól a "legnagyobb gazdasági kedvezményt". Az amerikai magyarok egy teherautónyi trágyát öntöttek Lantos háza elé, jelezve, mekkora szarembernek tartják. Ennek a Lantosnak akart a magyarok pénzéből, több milliárd forintért alapítványt létrehozni Gyurcsány Ferenc. Jött a váltás. Most már nem Fletó akarja az alapítványt, hanem a "jobboldali" Schmitt Pál akarja a Tom Lantos Intézetet létrehozni Budapesten. Nem érdekes ez? (Időközben ez az intézet meg is alakult, 3,6 milliárdos induló tőkével. Azóta nyeli a milliárdjainkat, mint kacsa a nokedlit - F. I.)
Másik példa. Az előző kormány odaajándékozta az irakiaknak a Magyar Hadsereg T-72-es tankjait, Afganisztánnak vagonszámra ajándékozták a hadseregünk gépfegyvereit. Mindkét tételt INGYEN adtuk oda, az volt a lényeg, hogy minél kevesebb fegyver maradjon idehaza.
Mi van most? Most is egy hadsereg felfegyverzésére elegendő harci eszközt adnak el. Rakétákat, AMD-gépkarabélyokat, géppuskákat, távcsöves puskákat. Mindegy, csak az a lényeg, minél kevesebb fegyver maradjon idehaza. Vajon kinek az érdeke, hogy a magyarság az önvédelemre teljesen alkalmatlanná váljon? De ha ezt így alakítják az ország vezetői, akkor mi várhat ránk, ami ellen nem szabad védekeznünk?
A kisantant országok hadserege hihetetlenül erős. Olyan országok fegyverkeznek, mint Ausztria, vagy Svájc. Nekünk ezerszer gyengébb a hadseregünk, mint amit Trianoni békediktátum előírt annak idején.
Hogy képletesen fogalmazzak, ha valaki nem akar tudomást venni árvízkor a gát készülő átszakadásáról, elég, ha hátat fordít a folyónak. Az ilyen ember a saját butaságának az áldozata. Aki számít az árvízre, jobbak a túlélési esélyei, mert tudja, milyen veszélyre számíthat. Ez az élet törvénye.
Dr. Nagy Levente
Forrás és fotók: magyarmegmaradasert.hu/Nemzeti Hírháló
sokkaljobb-kommentár: Kell nagyon a Kárpát-medence, kell nagyon ez a csonka ország is, de üresen. Ezért a magyar társadalmat ellehetetlenítik - nemzeti kormány idején is! A közmédiában naponta elmondják, hogy milyen jól élünk, nem úgy, mint például az elmúlt nyolc évben, és mennyivel nőttek a keresetek. Csak azt nem, hogy azokat a bizonyos jövedelememelkedéseket az amúgy is többmilliós jövedelmű fehérgallérosok kapták.
Afganisztán hegyeit lézerrel átvilágították, felfedezték a hegyek gyomrában az óriási mennyiségű ásványi kincset. A Selyemút feltárását végző régészeknek az a csoportja, amelyik afgán területen végez ásatásokat, fel lett szólítva, hogy igyekezzenek a munkálatokkal, mert tavasszal már megkezdődik a kincsbányászat. Hát igen. Ugyanúgy ki lesz fosztva Afganisztán is, mint Irak, Líbia és a többi ország. Az olaj ezekből az országokból is megy kifelé, de ahhoz a szerencsétlenné tett országnak már köze nincs! Szíriában amint új és nagy jelentőségű olajmezőt fedeztek fel, azonnal előkerült a szír ellenzék. Akik emberevő terroristák. Ezek a férgek tartották fogva hihetetlen körülmények között hosszú ideig két magyar honfitársunkat, akiket nemrégen hoztak haza. Ha beszélhetnének, elmondhatnák, hogy milyen is az a szír ellenzék. Amelyben van néhány szír áruló is.
Az olajért, ásványi kincsekért, pénzkibocsátási jogért vívott háborúk elől menekülőket pedig másokkal tarttatják el. A Magyarországra menekülők létszáma és eltartási költsége egyre csak nő. A kár mindig a másé, a haszon mindig a háborút megindítóé...
Békéscsaba, 2013. augusztus 24.
F. I. - T. Z.
Emlékeztető: "Hálásak vagyunk a Washington Postnak, a New York Times-nek, a Time Magazinnak, kitűnő kiadványaiknak és igazgatóiknak, akik részt vettek üléseinken és közel negyven éven át betartották ígéretüket, hogy a hallottakat bizalmasan kezelik. Lehetetlen lett volna megvalósítani világméretű tervünket, ha azokban az években a nyilvánossággal is meg kell küzdenünk. Ma azonban a világ sokkal kifinomultabb és készen áll arra, hogy a világkormány felé meneteljen. Az intellektuális elit és a központi banki vezetők nemzetek felett álló szuverenitása mindenképpen jobb, mint az elmúlt századok során gyakorolt nemzeti önirányítás." (David Rockefeller)
****************************************************************

1000 milliárd forint mezőgazdasági támogatásra lehet pályázni a következő uniós ciklusban

Na ne tülekedjetek a pénz már el van osztva , csak a formaság kedvéért
meg kellett hirdetni !!!

2014. február 15. 13:42 MTI - kormany.hu
A következő uniós ciklusban mintegy 1000 milliárd forint mezőgazdasági támogatásra lehet pályázni, a pályázati rendszer azonban jelentősen átalakul, és a forrásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével osztják majd el - mondta Lázár János szombaton Hódmezővásárhelyen egy szakmai fórumon.
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár hozzátette, hogy a kamarai részvételt garanciális elemnek tekintik, azért, hogy a gazdatársadalom érdekei érvényesüljenek. A jogalkotó és a kormány szándéka szerint az agrárkamarának jó néhány minisztériumi feladatot kell átadni, és a politikai érdekképviseletet is át kell vennie a Magosz-tól - mondta az államtitkár.
A cél, hogy 5-10 év múlva a kamara - bármilyen kormány is legyen az országban -, képes legyen arra, hogy a magyar agráriumban érdekeltek szempontjait "kompromisszumok nélkül tudja érvényesíteni".Ehhez a lehetőségeket a kormány megpróbálja megteremteni - jelentette ki Lázár János.
Az államtitkár a következő időszak nagy kérdésének nevezte az agrárhitelezést. Elmondta, hogy az OTP szeretett volna ebben monopóliumot szerezni, de a kormány határozott célja, hogy ezt a takarékszövetkezetek rendszerén keresztül bonyolítsák le. Az idei kiemelt célok között említette az öntözés olcsóbbá, vagy ingyenessé tételét. "Az biztos, hogy amit a magyar állam ad a Marosból vagy a Tiszából, azt ingyen fogjuk adni, de hogy a szállításért kell-e fizetni, az most áll tárgyalás alatt" - mondta, hozzátéve, hogy céljuk az a szállítás ingyenessége is.
Jelenleg 120 ezer hektárt öntöznek az országban, ami nagyon kevés, ezt növelni kell - szögezte le. Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium állami földprogramért felelős államtitkára hangsúlyozta: a jövőben, aki nem földműveléssel foglalkozik, nem fog tudni földet vásárolni Magyarországon. A Földet a Gazdáknak Program eddigi eredményeiről szólva kiemelte: mintegy 6 millió hektár mezőgazdasági besorolású terület van az országban, amelynek 10 százaléka állami. Eddig 276 ezer hektárt hirdettek meg a programban, és 221 ezer hektárt tudtak haszonbérbe adni országosan.
A haszonbérletek 72 százalékát természetes személyek, 28 százalékát jogi személyek nyerték el. A fennmaradó 55 ezer hektárt újrahirdetik, de ezekben már nem lesz eredmény a mostani parlamenti ciklusban. Hangsúlyozta, hogy a nyertesek közt csaknem 40 ezer hektárt, azaz kétharmad balatonnyi földet vittek el fiatal gazdák, vagyis minden második fiatal pályázó nyert.
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke egyebek közt az összefogás fontosságáról beszélt. Szerintük ugyanis ma a termelők nagy része még mindig önállóan akar boldogulni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nélkülözhetetlen az együttműködés, amit a kamarának is segítenie kell. Példaként az értékesítésben megjelenő érdekérvényesítést említette.


Kedves Barátaim!
Sokan teszik fel a kérdést mostanában maguknak vagy másoknak, kire szavazzak.
Aki kicsit is elemzően vizsgálja az elmúlt 24 év történéseit az láthatja, hogy ez a rendszer a magyarság fölszámolására találtatott ki.
Ahhoz, hogy a problémát megoldjuk nem csak személyi hanem rendszerbeli változtatásokat is kell tenni.
Olvasd el a Rendszerváltó Kisgazdapárt rövid programját és adjunk egy esélyt a trójai faló stratégiának.
Senki ne képzelje azonban azt, hogy bármelyik párt vagy kormány rendszert tud váltani, hogyha nincs mögötte a társadalom egységes támogatása és védelme.
Át kell törnünk a média hírzárlatát és belső köreinkben kell terjeszteni a rendszerváltás ezen lehetőségét.
Egy ökölszabályhoz azonban tartsuk magunkat a társadalmi megbékélés felé vezető úton. A mostani pártok egyike se kerüljön be az Országházába.
Az alábbi városokban keresi Dr. Horkovics-Kováts János vezetésével a Rendszerváltó Kisgazdapárt a képviselőit:
Baja, Barcs, Békéscsaba, Békés, Cegléd, Dombóvár, Gyula, Jászberény, Kiskunfélegyháza, Paks, Sárbogárd, Szekszárd
Legkésőbb kedd délig jelentkezzenek a képviselő jelöltek az elnok.kisgazdapart@gmail.com levél címen.
Áldás szálljon minden magyarra!
Matyasovszki Gábor
Kőbányai Élő Közösség
****************************************************************

"EGY GYORSULÓ NÖVEKEDÉSI PÁLYÁN VAGYUNK"

Innen nem úgy látszik !!!


2014.02.18 hirado.hu-fidesz.hu
Versenyképes állam, erősödő export, 110 milliárdos kutatás-fejlesztési infrastruktúra-fejlesztés - többek között ezekről is beszélt Cséfalvay Zoltán államtitkár az M1 Az Este című műsorában.
Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 Az Este című műsorában elmondta: a Magyar-Török Üzleti Fórum azt a célt tűzte ki, hogy a két ország közti jelenlegi áruforgalmat duplázzák meg.
- Ez Magyarország esetében technológia vagy technológiaigényes termékek exportját jelenti - mondta az államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Törökország hatalmas piac, amely stratégiailag fontos helyen fekszik.
"MA MÁR MINDENKI ELISMERI, HOGY AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS ÜGYEIT RENDBEN TUDJUK TARTANI, GDP-ARÁNYOSAN CSÖKKEN AZ ADÓSSÁG, STABIL ALAPOKON ÁLL A NÖVEKEDÉS."
Az export erősödése kapcsán Cséfalvay megjegyezte, hogy az hagyományosan mindig is "húzta" a magyar gazdaságot. Az államtitkár rámutatott: a jelenlegi kedvező gazdasági mutatók nem kizárólag az exportnak köszönhetők, hiszen a növekedésben nagy szerep jut a befektetéseknek, beruházásoknak és a belső fogyasztás növekedésének is.
- Ma már mindenki elismeri, hogy az államháztartás ügyeit rendben tudjuk tartani, GDP-arányosan csökken az adósság, stabil alapokon áll a növekedés. Egy gyorsuló növekedési pályán vagyunk - mondta Cséfalvay Zoltán.
Az államtitkár szerint ez a gyorsuló növekedés fenntartható, köszönhetően annak, hogy széles alapokon nyugszik, több lábon áll.
Orbán Viktor a budapesti fórumon arról beszélt: az ország további célja, hogy egy európai innovációs terület is legyen. Cséfalvay Zoltán ehhez kapcsolódóan megjegyzte: ezért van nagy szerepe a paksi bővítésnek.
- Európában a villamosenergia ára kétszer, a gáz háromszor annyiba kerül az iparnak mint Amerikában. Hogy legyen Európában versenyképes egy iparág, ha vele szemben az Egyesült Államokban fele annyiért lehet hozzájutni az áramhoz? Magyarországnak alapvető érdeke - többek között a munkahelyek megőrzése miatt-, hogy olcsó energiaforráshoz jusson, jelen pillanatban ez az atomenergia - mondta Cséfalvay.
A következő hat évben Magyarország 110 milliárd forintot szán a kutatás-fejlesztési infrastruktúra fejlesztésére. Az államtitkár szerint ahhoz, hogy világszínvonalú kutatás legyen Magyarországon, ugyanilyen szintű kutatói infrastruktúrára van szükség. Ez a folyamat már elindult, ennek része többek között a szegedi lézerközpont felépítése is.




Sólyom keményen kikelt a kormány ellen



Kun Béla unokája a hálátlan komcsik ellen


2014. február 18., kedd, 10:50 
hvg.hu
"Ami a miniszterelnökségre korlátozott titkos előkészítésből, az elegendő információ nélkül az országgyűlésre hárított döntésből, az alig néhány képviselő jelenlétében lefolyt ún. vitából, s végül az érdemi adatok tíz évre való titkosításából kibontakozik, az nem más, mint a hatalomgyakorlás hitelességi válsága" - mondta a paksi bővítéssel kapcsolatban egy konferencián Sólyom László volt államfő.
"Az emberek látóköre messzebb ér a jövő havi villanyszámlánál, joguk van ismerni a döntés komplexitását és következményeit" - mondta Sólyom László volt köztársasági elnök a Magyar Tudományos Akadémián kedd reggel megkezdett energiakonferencia nyitóbeszédében. Az Index tudósítása szerint a volt államfő hozzátette: az a mód, ahogyan a kormány és a parlament meghozta a paksi döntést, az "nélkülözte a nagy horderejű, több generáció sorsát meghatározó ügy normális szakmai és demokratikus menetét is".
"Tény, hogy a rendkívüli horderejű szerződés megkötése meglepetésként érte nemcsak a "magyar embereket", hanem a magyar energiaipart, sőt a kormányt is. Az is tény, hogy nemcsak az előkészítés folyt titkokban, de minden adatot, amely a döntés felelős megítéléséhez szükséges lenne, tíz évre titkosítottak. A politikai kommunikációban igénytelen és ellentmondó érvekkel találkozunk. Köztársasági elnökként nyilvánosan bíráltam a paksi bővítés előkészítésére vonatkozó 2009-es országgyűlési határozatot. Hangsúlyoztam, hogy a döntést teljes körű információn alapuló társadalmi vitának kell megelőznie" - jelentette ki Sólyom.
Fotó: Fazekas István

"(...) A választáshoz szükség volna az alternatívák részletes ismeretére és megvitatására, a trendek figyelembevételére. Mi volt a döntési szempont? Csupán az olcsóság? Az ezt alátámasztó számítások nem ismeretesek. Néhány nyilvános utalás a megújulók mai árait emlegeti, nem pedig az új atomblokkok belépésekor várható helyzetet. Miért kellett most szerződni, amikor energiaellátási szempontból öt-tíz év múlva is időben lennénk, és addigra az alternatívák csak tisztulni fognak?" - sorolta kérdéseit az Index szerint Sólyom.
"Hol van a példátlan nagyságú adósságteher igazolása? Ki állja az árfolyamkockázatot? A beruházás terhét mindenképpen az országnak kell fizetnie. Mi indokolhatja, ha ezt nem az áram fogyasztóira terhelik, hanem mindenkivel fizettetik, vagyis az alacsony ár nem valós? Ez az elköteleződés nyilván hatással van külpolitikánkra, a nemzetstratégiára, megítélésünkre a világban és az Európai Unióban. Mikor vitatta meg ezt az Országgyűlés?" - folytatta Sólyom, jelezve, hogy lényegében semmi érdemlegeset nem tud a magyar társadalom a beruházás feltételeiről. A volt államfő szerint kockázatos és drága egyetlen erőműre feltenni az energiaellátás több mint felét, és a környezetvédelemről szólva nem lehet egyetlen szempont, hogy az atomerőmű esetében a szén-dioxid-kibocsátás valóban nulla.
"Ami a miniszterelnökségre korlátozott titkos előkészítésből, az elegendő információ nélkül az országgyűlésre hárított döntésből, az alig néhány képviselő jelenlétében lefolyt ún. vitából, s végül az érdemi adatok tíz évre való titkosításából kibontakozik, az nem más, mint a hatalomgyakorlás hitelességi válsága. Éppen a kormányzásnak ebben a hitelességi válságában a szakmai és állampolgári önbecsülés dolga, hogy folyjon érdemi eszmecsere, hangozzanak el valódi érvek kölcsönös tisztelettel és nyitottsággal" - fogalmazott Sólyom László.
****************************************************************

Népszavazás a külföldiek földvásárlási jogáról

2014, február 18 - 07:00 MTI - 
alfahir.hu
Népszavazást tartanak idén Litvániában a külföldiekre vonatkozó termőföld-vásárlási tilalom fenntartásáról, miután összegyűlt az ennek kiírásához szükséges aláírásmennyiség - jelentette be a balti ország választási bizottsága hétfő este. Elemzők szerint a májusban lejáró tilalom folytatása az európai uniós szabályok megsértését jelentené, és EU-forrásoktól foszthatná meg az országot.
A népszavazást kisebb pártok kezdeményezték, köztük a gazdákat és zöldeket közösen képviselő egyik szövetség. Összesen a 3,5 milliós népesség több mint egytizedének aláírását összegyűjtötték. Polgári kezdeményezés még nem bizonyult ennyire sikeresnek, mióta a balti állam visszanyerte függetlenségét a kilencvenes évek elején.
Litvánia a 2004-es EU-csatlakozása előtt nem engedélyezte külföldiek számára a termőföldvásárlást (bár a nem mezőgazdasági célú területszerzést igen), de az unióba lépéskor vállalta, hogy az idén májusig tartó átmeneti időszakot követően megszünteti a tilalmat. A népszavazás kezdeményezői azt szeretnék, ha a tilalom továbbra is fennmaradna. Egyebek között azzal érvelnek, hogy a külföldi érdeklődés olyan mértékben megnövelheti az árakat, amelyet a helyiek már nem tudnak megfizetni.
Dalia Grybauskaite államfő, a kormányzó szociáldemokraták és a legnagyobb ellenzéki erő, a konzervatív Haza Szövetsége nem támogatják a tilalom fenntartását. Az elnök például úgy nyilatkozott, hogy az igenlő voks egyenértékű lenne egy Litvánia EU-tagságát ellenző szavazattal.
Több szakértő is úgy foglalt állást, hogy a tilalom fenntartása sértené az uniós szabályokat, mert korlátozná a tőke szabad mozgását. Emiatt az unió bírósága elmarasztalhatná az országot, és Vilnius akár uniós forrásoktól is eleshetne - tette hozzá Ignalis Vegele, a vilniusi Mykolas Romeris egyetem professzora.
A referendum időpontjáról a parlament jogosult dönteni, és ahhoz, hogy eredményes legyen, 50 százalékos részvétel szükséges. A választók összesen legalább 30 százalékának továbbá támogatnia kell a felvetett intézkedést. E feltételek teljesülése esetén viszont a népszavazás kötelező érvényű döntésnek minősül.

Kishantos: Ács Sándorné - Budai Gyula 1-0
Pert vesztett Budai Gyula Kishantos-ügyben - írja a greenfo.hu. Az első fokú ítélet szerint Budai valótlanságokat állított Ács Sándornéról, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjéről a Magyar Hírlapban április 23-án. A bíróság 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte Budait, és eltiltotta a további jogsértésektől.

****************************************************************

Döbrögi: "Nyergeljetek! Szóljanak a harci kürtök! Holnaptól csata!"


Tizenhatodszor röffentette össze tegnap a Vezér "országértékelő" szeánszra a nyalonchadat! A vasárnapi ebéd utáni ultiparty helyett nemzethesseynk most alig félórányi tapsikolásra váltották a Millenárison. Nagyjából tudták hogy miről fog nekik kárálni Döbrögi - nem is tévedtek - de hát aki valamit is számít az udvarban, az bevonult a kamerák elé. A szónoklata elején Döbrögi három kérdést tett fel: hová jutottunk, hová juthatunk, mit mit kellene tennünk?
Szenzációs hírekkel kezdte: csökkent a rezsi, alacsony az infláció, tartós a növekedés, második legnagyobb minimálbér-emelés a mienk az EU-ban, nő a nyugdíj értéke, három százalék alatti a hiány. Ilyen eredmények több mint egy évtizede nem voltak. Itt akár be is fejezhette volna az előadást, de hát ha már ennyien összeszaladtak egy közös talpnyalásra, szórakoztatni kell őket. Megtette. Önimádásába beleszőtt egy rejtélyes anekdotát, amiből mindenki levonhatja Döbrögi ars poeticáját.
Egyszer - állítólag - feleségével Erdélyben autókáztak, és az asszony kíváncsi volt merre járnak. Ura és parancsolója nem tudta megválaszolni a hitvesi kérdést, hát az asszony kifigyelt egy öreg székelyt, és attól megkérdezte:
"Hová visz ez az út?
-Nem visz ez sehova!-mi magunk megyünk rajta!"-hangzott a fölöttébb bölcs és hasznos felvilágosító válasz.
Ez az anekdota pontosan olyan volt, mint egy nappal korábban El Qro rejtelmes mondása Kádár-népéről, amelyet nem tud senki átvinni a túlsó partra. Azt se értették imádói-ezt sem!
Bár mi talán kapisgáljuk. Az elqroi mondás lényege az lehet, hogy a magyarok nem akarják már a Jóistennek se a polgári demokráciát, inkább maradna Kádár népe a szocializmus partján, de már nagyon bevitték a viz közepére az úszásra képtelen népet, a ladik süllyed, és a Döbrögi-féle "hová visz ez az út" kérdésre a Nemzet Patkány tegnap anekdotázva válaszolt: SEHOVA! De megyünk rajta! Mi magunk-mostanság vele az élen. Vissza is tekintett ám Döbrögink! Visszatekintésében pedig megállapította, hogy megmentették-mi több felemelték-az országot! Onnan mentették meg, ahová lezüllesztette a balmaffia! Ő és hordája már másodszor mentette meg, ám ezúttal reményei szerint végleg. Isten és a Birkamenetek segítségével. Ez utóbbiaknak ott rögtön - mert a vezérürük azok mind ott ámuldoztak a hallatlan sikerek felsorolásán-meg is köszönte a városdúlásokat meg a plakátolásokat.
Megtudhattuk, hogy gyarmati sor alóli felszabadító harcot meg rezsiháborút is vívunk egyszerre. Kész szerencse, hogy csak egy fronton kell háborúznunk! Brüsszellel meg annak csapataival állunk elkeseredett küzdelemben-éppen nyerésre. Külön is hangsúlyozta a Nemzet Patkánya, hogy a brüsszeli igába az ellenmaffia hajszolt bele bennünket-őneki és hordájának köze nem volt a történéshez! Ő csak a szabadságharcot indította és vezeti.

Jövőépítés vagy posztkommunista restauráció - határozta meg a mostani nagy kérdést Orbán. A baloldal szerinte "legel, de nem legeltet", a baloldali rendszerváltás jelképe pedig Simon Gábor, aki az éhségmenet élén menetel, miközben százmilliókat helyez el egy osztrák bankban. Újra idézett az őszödi beszédből is ("hazudtunk reggel, délben és este"). Mint mondta, tudja, hogy ez már mindenkinek a könyökén jön ki, de "az aprópénzért is le kell hajolni". Ő pedig nem rest-lehajol! Ezerszer is napjában ha kell! Most pedig kell!
Ahogy várható volt, a horda erősítése érdekében Döbrögi nem hagyta ki azt a motívumot sem, hogy Nyugatról folyamatosan támadnak minket a bankok, a multinacionális vállalatok megadóztatása miatt. Sokadszor ismételte meg, hogy Magyarországnak elege van abból, hogy Nyugatról mondják meg, mit gondoljunk, hogyan emlékezzünk, mit tegyünk és mit ne tegyünk. Szerinte mostanra legyőztük a szolgamentalitást, és más jövőnk lesz, mint "amit a londoni vagy a brüsszeli jóslás papjai üzennek nekünk".
Csillogó tekintetű, belázasult imádóit tovább tüzelte a hallatlan "gazdasági" sikerek fölsorolásával. (Mondjuk ezzel igen gyorsan végzett! Vélhetőleg nem akarta untatni őket száraz számok ismertetésével.)
Diadaljelentésének utolsó részében a vezetésével elért, az egész világot bámulatba ejtő eredmények megőrzésére és a további kemény munkára buzdította imádóit. Itt legyenek a legalacsonyabb adót, csökkenhet tovább a rezsi, egészen addig, míg nálunk lesz a legolcsóbb az energia egész Európában. Ugyan lassult a népességfogyás, de ezen is lehet javítani. Nőtt a minimál- és átlagbér, de hol vagyunk a biztonságos megélhetést adó jövedelmektől? A Nemzet Patkánya szerint célul tűzhetjük ki azt is, hogy mindenki dolgozhasson, aki dolgozni akar, mindenki jó esélyt adó iskolába járhasson és minden fiatal annyi gyereket vállalhasson, amennyit szeretne. Oszt' MAJD milyen csudavilág lesz itt! Az ömlengés végén választást kínált a belelkesült egybeseregletteknek-és a kívülrekedt Őt Imádóknak. Az a kérdés, hogy Magyarország a győztesek vagy a vesztesek országa lesz-e, megelégszünk-e azzal, ami van vagy megküzdünk azért, ami jár. Áprilisban újra megmutathatjuk, hogy erősek és egészségesek vagyunk és nem gazsulálunk senkinek!
MAJD lesz itt még ihaj-csuhaj!
Végezetül pedig ráförmedt a Millenáris hálás közönségére:
"Nyergeljetek! Fújjátok meg a harsonákat! Holnap reggeltől meló van! Nagy meló! Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!" - dörögte a parancsot!
Aztán semmi tovább! Hazamentek a Millenárisról, és leborultak otthonaikban a házi oltár fölött lógó Döbrögi képmás, vagy a fölállított szobor előtt.
Mi pedig-akik láttuk a szombati és a vasárnapi előadásokat is, elmondhatjuk: El Qro előző napi produkciója sokkal színesebb, teátrálisabb - egyszóval szórakoztatóbb - volt!
Döbröginek egy szerencséje van: NEM VÁLLALJA A VITÁT AZ ÖRDÖGGEL!

Nostradamus is megjósolta. 
"A róka és a hiéna vezeti a népet alattuk szét esik az ország, a róka egyedül sokat téved, a hiéna megássa a sírját. Végtelen a nép ostobasága de lassan feltámad az új erő nem hallgat a róka és a hiéna szavára Pannónia nem lesz dögtemető."
****************************************************************

Dr. Bashar Al-Assad: "A béketárgyalások melyek Bebilla városában kezdödtek el, fontosabbak mint az egész GENF 2 béketárgyalások."


2014.02.18. 
Szíriai Hírek

(a kép Bebilla városában készült két nappal ezelőtt, miután békét kötöttetek egymással a szíriai arab hadsereg, meg a felkelő szír fegyveresek tagjai a városban, a képen egy NDF harcosnő látható, egy volt FSA harcossal, ki belátta végre hogy mi is történik az országban, és egyesíteni akarja erejét a hadsereggel, a külföldi zsoldosok ellen...)
Beteljesült a cionisták és a szaúdiak rémálma
A Szíriai Arab Hadsereg és a szír lázadó fegyveresek békét kötöttek Bebila városában, és egyesítik erejüket a külföldi zsoldosok elleni harcban.

Az Al-Alam Tv helyszíni tudósítása szerint, több mint 200 lázadó tette le a fegyvert a Damaszkusz vidékén fekvő kisvárosokban, miután békét kötöttek a Szíriai hadsereggel.
(arab nyelvű videó a helyszínről: http://www.youtube.com/watch?v=bfHXZ2LDyGQ)


Jó reggelt minden ébredezőnek!
Ilyesmit olvasok ki belőle:
"A bebilla, dandella v. názáreti csipke néven is említett csomózott örmény csipke Cipruson, a mai Törökország területén és a görög szigeteken mintegy 2000 éve készül.
Az örmény csipkét kezdetben pusztán az ujjakkal, teljesen kézi csomózással vagy szövéssel készítették.
Amikor felfedezték a tűt és fém távtartókat kezdtek alkalmazni, gyors fejlődésnek indult a csipke csomózása, hímzése és szövése.
A minták művészien elrendezett sorozata a halászcsomóknak, ill. olyan szálakra bomló félcsomóknak és bogoknak, melyekben a szálak nincsenek úgy elkülönülve, mint a horgolásban."
(
Index Fórumról)
****************************************************************

Az 5 leggonoszabb kísérlet


2014.02.18. 
Hihetetlen Magazin
Az Amerikai Egyesült Államok kormánya több alkalommal is lebukott abban, hogy embertelen, őrült, és az emberi jogokat súlyosan sértő kísérleteket végzett embereken, a beleegyezésük és sokszor a tudtuk nélkül. Nemrégiben felmerült hírek alapján, az Amerikai Egyesült Államok kormánya a beszámolók, szerint Guatemalaiakat fertőzött meg szexuális úton terjedő betegségekkel. Ebben a felsorolásban 5 az Amerikai Egyesült Államok kormánya által elkövetett leggonoszabb emberkísérleteket mutatjuk be.
Gyermekbántalmazás és agykontroll, projekt MKULTRA és subprojekt 68
A CIA által vezetett mkultra néven elhíresült projekt Dr. Donald Ewen Cameront fizette a subproject68 néven futó alprojekt vezetéséért, ami tudatmódosító hatású szerek és eljárások teszteléséért volt felelős. A projekt teljes célja az volt, hogy olyan módszereket találjanak ami lehetővé teszi az elmék irányítását és azt, hogy az annak ellenálló emberekből információt nyerjenek.
Ennek kivitelezése érdekében a doktor az Allen Memorial Institute pszichiátriai intézetbe beutalt betegeket "terápiának" vetette alá Montreálban. Betegek többségét bipoláris depresszióval és szorongásos zavarral utalták be. A terápia amit kaptak, sok esetben negatív irányban megváltoztatta a betegek életét.
1957 és 1964 között Cameron elektrosokk-terápiát hajtott végre 30-40-szer nagyobb feszültségel mint a megengedett maximum. A betegeket mesterséges kómában tartotta hónapokig, és egyszerű utasításokat, illetve ismétlődő zajokat játszott le nekik, újra és újra.

A betegek súlyos amnéziában szenvedtek, elfelejtettek járni, elfelejtették a szüleiket. Mindezt azért hajtották végre kanadai állampolgárokon, mert a CIA nem volt hajlandó amerikai állampolgárokon ilyen kísérleteket végrehajtani.
Annak érdekében, hogy a projekt továbbra is támogatást kapjon Cameron egy alkalommal egy beutalt gyermeken kísérletezett és rávette arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen egy magas rangú kormányzati személlyel. Ő és más mkultra elöljárók gyakran megvesztegették a kormány embereit, hogy ezzel biztosítsák a projekt támogatását.
Katonákon tesztelték a mustárgázt a beleegyezésük nélkül. Ahogy a biológiai fegyverek kutatása az 1940-es években maximalizálódott, a kormány elkezdte tesztelni a fegyverek hatásait magán a hadseregen.
Annak érdekében, hogy különböző biológiai fegyverek hatékonyságát leteszteljék, a kormány parancsára mustárgázt és egyéb égető, tüdő károsító kémiai anyagokkal permetezték le a katonákat, gyakran a beleegyezésük is tudtuk nélkül.
Gázmaszkok és védőöltözékek hatékonyságát is tesztelték a katonákon úgy, hogy gázkamrába zárták őket és mustárgázt és lewisitet (hólyaghúzó harcgáz) engedtek rájuk.
A lewisite hatásai: A gáz nagyon könnyen áthatol a védőöltözéken még gumin is. Bőrrel érintkezve a gáz a erős fájdalmat okoz és viszketést idéz elő, valamint hólyagosodást. Tizenkét órával az érintkezés után folyadékkal telt hólyagok alakulnak ki a súlyos kémiai égési sérülések következtében. Ez csak a bőrrel való érintkezése esetén.
A gázt belélegezve a tüdőben égető érzés lép fel, tüsszentést és hányást valamint pulmonáris ödémát okoz.
A mustárgáz hatásai 24 órával az érintkezés után jelentkeznek. A mustárgáz mutagén és karciogén hatásai rengeteg embert megöltek akik ki voltak téve ennek a gáznak. Elsődleges hatásai közé tartozik a súlyos égési sérülések okozása, amik idővel sárga folyadékkal telt búbókká alakulnak. Annak ellenére hogy kezelhető, a mustárgáz által okozott égési sérülések nagyon lassan gyógyulnak és fájdalmasak. A gáz által okozott égési sérülések gyakran helyrehozhatatlan hegekkel járnak.
A 731-es egység rémtettei: az egyesült államok védelmet biztosít az élve-boncoló szörnynek.
A második világháború idején a japán hadsereg 731-es egység néven elhíresült csoportja, biológiai és kémiai fegyverek kutatását és fejlesztését hajtotta végre több tízezer élő emberen. Dr. Shiro Ishii volt a felelős azért, hogy érzéstelenítés és fájdalomcsillapítás nélkül hajtott végre élveboncolást a foglyokon.
Az élveboncolás azt jelenti, hogy egy kísérleti műtét keretein belül a pácienst felnyitják is megvizsgálják a belső szerveit tudományos célokból. Gyakorlatilag szükségtelen műtéteket hajtott végre a foglyokon, mialatt felnyitotta és életben tartotta őket mindenféle érzéstelenítés nélkül, akár napokig. A kísérletezések ideje alatt terhes nőket gyermekeit is elvették.
Istent játszott továbbá azáltal, hogy megváltoztatta a foglyok fiziológiai kondícióit mesterséges stroke-ot, szívrohamot, fagyást, illetve hipotermiát idézve elő. Ishii ezeket az embereket fahasáboknak tekintete. Japán 1945-ös vereségét követően az ország felrobbantotta a 73-es komplexumot, Ishii pedig kiadta a parancsot a maradék "fahasábok" kivégzésére. Nem sokkal később Ishiit letartóztatták.
Ezt követően Douglas McArthur ezredes Ishiivel egyességet kötött. Felajánlotta Ishiinek, hogy ha az amerikai egyesült államok mentelmi jogot biztosít neki, akkor ennek fejében átadja a kísérleti adatait.
Tehát Ishii megúszta rémtetteit mert az amerikai egyesült államok érdekeltté vált a kutatásokban.
Bár ezekért a tettekért az amerikai egyesült államok nem felelős közvetlenül, ez a tett közvetlenül bizonyítja, az egyesült államok hajlandó szemet hunyni emberek szükségtelen kinzása felett annak érdekében, hogy a biológiai hadviselést előre mozdítsák, ami még több embert ölne meg.
Halálos vegyi anyagok szórása amerikai városokra
Az amerikai egyesült államok szereti letesztelni, hogy mi történne ha a legrosszabb forgatókönyvek teljesülnének. Mindezt úgy szereti megtenni hogy Ő maga idézi elő. A huszadik században a kémiai és biológiai fegyverek megjelenésével a hadsereg a CIA és a kormány, különböző hadi szimulációkat hajtott végre amerikai városokon, hogy leteszteljék mi lenne az eredménye annak ha valóban bekövetkezne egy éles kémiai vagy biológiai támadás. A következő csapásokat mérték amerikai városokra.
A CIA hajókat használva tampa bay közelében szamárköhögés vírus szabadon bocsátását szorgalmazta, aminek következtében tizenkét emberéletet követelő szamárköhögés járvány tört ki.
San Francisco-ra bakteriális patogéneket szóltak aminek következtében a polgárok pneumóniában betegedtek meg.
Savannah (Georgia) és a Avon park (florida): A hadsereg több millió moszkítót engedett el annak reményében, hogy sárgalázat és dengue-lázat fognak terjeszteni. Ennek következtében az emberekben lázat, keringési problémákat és ami még rosszabb, holtan születéseket idézett elő. Ami még rosszabb, hogy a raj elvonulása után a hadsereg orvosoknak kiadva magukat tévesztették meg az állampolgárokat. Ennek titkos célja az volt, hogy a betegségek rövid és hosszútávú hatásait fejezzék minden betegségből amit ők terjesztettek el.
Az USA Guatemalaiakat fertőzött meg szexuális úton terjedő betegségekkel
Az 1940 es években a penicillin szifilisz ellenszereként volt elhíresült, ezért az amerikai egyesült államok eldöntötte, hogy Guatemalaiakon fogja tesztelni a hatékonyságát. Kezdetben fertőzött prostituáltakkal kísérletezett úgy, hogy börtön rabok között szabadon engedte őket, pszichiátriai betegek között, illetve katonák között próbálták elterjeszteni a betegséget. Miután a betegség terjesztése a prostitúción keresztül nem volt túl sikeres, úgy döntöttek hogy inkább a befecskendezési módszert választják. A kutatók szifilisz baktériumokat juttattak férfiak pénisze és alkarjaikra, valamint az arcukra. Némely esetben gerinc injekciókon keresztül juttatták be a testükbe. Miután a fertőzésekkel végeztek a kutatók, az alanyokat terápiának vetettek alá. Bár egy harmaduk valószínűleg nem kapott ellátást még akkor sem, ha ez volt a kutatás teljes célja. 2010 október elsején Hillary Clinton bocsánatot kért a történtekért és megkezdődött egy új kutatás, hogy felkutassák azt aki érintett volt az ügyben és aki még mindig szifiliszben szenved. Mivel nagyon sokan nem kaptak ellátást, lehetséges, hogy sokan átörökítették a betegséget a következő generációra.
****************************************************************

A DNS Vizsgálat Eredménye: A Magyarok Nem "Hont Foglaltak", Hanem Hazajöttek!


2014-02-11 
szaszregen.ro
A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja. (Dr. Czeizel Endre: A magyarság genetikája 235. oldal, 3. bekezdés.)

2000-ben, a világ egyik legautentikusabbnak elismert folyóiratában, az USA-ban megjelenő Science-ben, Semino és 16 genetikus munkatársa közös közleményt tettek közzé. A magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:
1. A magyar nép ősei napjainktól számolva 35-40 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnként megjelent eurpoid őstelepesek közt voltak.
2. A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterikusabban elhatárolható népessége.
3. A magyar nép legközelebbi - genetikai szinten igazolható - rokonai, a lengyel, az ukrán, valamint a horvát nép.
Genetikailag olyan, hogy "indoeurópai" nem létezik. Nincs "szláv" sem, csak "európai", és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, "őseurópai". (Természetesen a nyelvünk is és az írásunk is az!)
- A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es haplotípus alapján - őskőkorszakbeli - ősapa leszármazottja.
- A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18, -11 %-a az EU-7, - és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda.
- A magyarokból teljesen hiányzik az urali népektre jellemző TAT (EU 13 + EU 14) gén.
"A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és valamennyiüknek jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg." - Ezek alapján a székely és magyar nem különbözik egymástól.
Tehát megállapítható, hogy az úgynevezett honfoglalók csak hazatértek őseik földjére, vérrokonaik közé.
****************************************************************

Dr. Mandics György: Az elveszett magyar krónikák


Szombaton, a Magyarok Világszövetségének kezdeményezésére megtartott rovásírás értekezleten Dr. Mandics György kijelentette: a ma ismert magyar krónikákat idegen érdek íratta, és ennek következtében azok olyanok, mintha a XXI. század magyar történelmét Heller Ágnes fogalmazásában ismerhetnénk meg. A Temesvárról pár évvel ezelőtt Budapestre telepedett matematikus, művelődéstörténész ezt követően részletesen beszélt azokról a rovásírással fennmaradt krónikákról, amelyekről hallgat a Magyar Tudományos Akadémia, ám melyek léteznek, és amelyekből egy teljesen új magyar történelem és magyarságkép rajzolódik ki.
A szegedi Somogyi Károly Könyvtár zárt, csak tételes engedéllyel rendelkező kutatók számára elérhető anyagában található az az 1582-ben Nürnbergben kiadott, öt Cicero-művet tartalmazó kódex is, amelynek betétlapjain igen jelentős mennyiségű, kézzel beírt rovásírásos szöveg található. Somogyi Antal 1873-ban közzétette e szövegek egy részét, a maga megfejtésében. A korabeli sajtóban megjelent írások szerzői, közöttük a Budenz-munkatárs Szarvas Gábor hamisítással vádolták Somogyi Antalt.

E kódex életében fontos mozzanat következett be 1885-ben, amikor a szegedi Somogyi Károly Könyvtár megalapításában és gyarapításában elévülhetetlen érdemeket szerzett igazgató, Reizner János levélben értesítette a Magyar Tudományos Akadémiát a kódexben található jelentős rovásírásos leletről, és kiadásra javasolta azt. Az MTA által kiküldött háromtagú küldöttség megvizsgálta a rovásírásos bejegyzéseket tartalmazó kódexet, és igen határozottan ajánlották az igazgatónak, hogy ne foglalkozzon többé a kódex rovásírásos emlékeinek kiadásával.
Kutatásai során Dr. Mandics György megtalálta a szegedi könyvtárban őrzött kódex dobozában az MTA küldötteinek jelentéseit, amelyek elmondása szerint egyértelműen bizonyítják az ártó szándékot. Dr. Mandics Tisza András, az első magyar rovásírásos újság kiadójának segítségével e szövegek megfejtésén dolgozik, és reméli, hogy sikerül az írásokat és megfejtésüket könyv alakban mihamarabb megjelentetnie.
Az eddig megfejtett szövegekből egy teljesen új magyar történelem és magyarságkép rajzolódik ki. Az a történelem, amelyet magyarok írtak magyaroknak - mondta előadásábanDr. Mandics György, akinek meggyőződése szerint ezeknek a szövegeknek a közzététele elodázhatatlanná teszi a magyar történelemírás teljes revízióját.




Így röhögnek ki és lehetetlenítenek el egy több ezer éves, ősi magyar rítusokat és hitelveket valló intézményt, a 14 év óta bejegyzett, de az új Egyház Törvény által kirekesztett Ősmagyar Egyházat.
A Magyarországon nem elfogadott Ősmagyar Egyház honlapja: http://www.osmagyaregyhaz.hu/



Az új izraeli nagykövet legfontosabb feladata a felvásárlás felgyorsítása és az állampolgárságot kérő zsidók ("egyre többen vannak") magyarul tanítása



2014-02-18. 17:08 
Kuruc.info - Szombat nyomán
Ez derül ki abból az interjúból, mely a Szombat című zsidó lap decemberi nyomtatott számában jelent meg, az internetes felületen azonban csak a napokban tették közzé a szöveget. Az Orbán Viktorhoz közel álló Nagy Andor azt is boldogan meséli el, hogy második gyermekének egy izraeli zsidó a "keresztapja", méghozzá Balog Zoltán áldásával. (Mint tudjuk, a Vezénylő Tábornok Úr két gyermekét a magyargyűlölő, SZDSZ-es Iványi Gábor keresztelte, úgyhogy nem lóg ki a sorból a héberül már javában tanuló nagykövet, aki Krisztus gyilkosainak szellemi örököseivel, a keresztség gyűlöletét és megvetését tanító zsidó vallás egyik hívével "keresztelteti" a kislányát.)
Alább olvasható a beszélgetés.
- Vajon miért pont Önt szemelték ki erre a feladatra?
- Magyarország számára Izrael stratégiailag fontos partner. A miniszterelnök úr olyan embert akart ideküldeni, aki egyrészt közel áll hozzá, másrészt megfelelő politikai súllyal is rendelkezik. Szerencsére én mindkét feltételnek megfelelek, s ráadásul bőven van diplomáciai tapasztalatom is.
- Korábban volt valamiféle személyes kapcsolata Izraellel?
- Bár meglepetésként ért a felkérés, már legalább hat-nyolc alkalommal jártam itt. Kabinetfőnökként hozzám tartoztak az izraeli befektetők, és akkoriban rengeteg itteni üzletemberrel találkoztam. Az egyik izraeli befektető magyarországi képviselőjével annyira összebarátkoztunk, hogy megkértem, legyen a második kislányom keresztapja. Ő Haifán és Budapesten él, és zsidó létére nagyon megörült a felkérésnek. Én református vagyok, megkérdeztem erről a lelki atyámat, akit Balog Zoltánnak hívnak - közben miniszter lett, de akkor még nem volt az -, aki azt mondta, hogy nincs ezzel probléma, de a következő gyerekeimnek lehetőleg legyen református keresztapja is. Simonnal így keresztapasággá is vált a barátságunk, és most a családja úgy fogadott minket, mintha mindig is közéjük tartoztunk volna. A gyerekeimmel rengeteget nyaraltunk Izraelben, sokat jártunk a gyönyörű Haifa tengerpartjára, és ez nagyon jó kapcsot jelent az országhoz.
- Hogyan készült a feladatra?
- Valamikor májusban tudtam meg a jó hírt, és azt vettem észre magamon, hogy nagyon motivál. Elkezdtem beleásni magam sok mindenbe, még a hébertanulásba is belevágtam, bár még nem boldogulok az alefbettel. A köztársasági elnökkel, Simon Peresszel való találkozón, megbízólevelem átadásakor majd igyekszem elmondani négy-öt mondatot héberül: ez jelzi majd pozitív viszonyulásomat a kultúrához, az országhoz. (Azóta már megtörtént, lásd itt: "Magyarország küzdelmet folytat a fajgyűlölő antiszemiták ellen" - bizonygatta Simon Peresznek hazánk új izraeli nagykövete - a szerk.) Elindulásom előtt végiglátogattam minden intézményt, fontos embert, akinek valamilyen köze van vagy a hazai zsidósághoz vagy Izraelhez. Eközben rengeteget tanultam. És persze részt vettem a külügyminisztérium által szervezett tematikus nagyköveti képzésen és az éves nagyköveti értekezleten. Pesten tehát megtanítanak úszni, de azt persze nem tudni, mi lesz a mély vízbe ugrás után, miféle viharok lesznek a tengeren.
- Régebben volt valamiféle kapcsolata a zsidósággal?
- Most a készülődés során bukkantak elő levéldokumentumok arról, hogy egyik rokonunk a háborúban zsidókat mentett, de ez kiskoromban nálunk nem volt téma. Győrbe jártam gimnáziumba, ahol tudtuk, hogy kik a zsidó származású osztálytársaink, de nem volt ehhez sem negatív, sem pozitív viszonyulás. A hetvenes években nem sokan vallották meg magukról zsidóságukat. Nem merték, nem akarták, nem volt ez egyszerű a rendszerváltás előtt, és gondolom, utána sem, bár akkor azért valamivel könnyebbé vált.
- Nagykövetként miket tekint majd a legfontosabb ügyeknek?
- Két fő feladattal bízott meg miniszterelnök úr. Az első az utóbbi időben visszaesett magyar-izraeli gazdasági kapcsolatok ápolása. Az izraeli befektetések csökkenésének részben mindkét országban a válság az oka, de szerepet játszik ebben a nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában erősödő antiszemitizmus is. Tájékozatlanabb izraeliek azért nem választják Magyarországot befektetési célpontként, mert nem világos számukra, hogy sajnos ugyan létezik antiszemitizmus, de ehhez a kormánynak semmi köze. Van egy Jobbik nevű antiszemita parlamenti párt, amely talán a magyarok tíz százalékát fedi le, kilencven százalék viszont egyáltalán nem antiszemita. Ezt nekem politikusként helyre kell tenni.

A gazdasági kapcsolatokban főleg a kutatás-fejlesztésre, az innovációra szeretnék koncentrálni, mert Izrael ebben nagyhatalom, GDP-arányosan itt költik erre a legtöbb pénzt, 4.9 százalékot. Kölcsönösen segíthetjük egymást, közösen pályázhatunk EU-s pénzekre, amire már van is példa. És fontos lehet még az agrárgazdálkodásban az öntözés, ugyanis hazánk most készíti el öntözési stratégiáját. Van pl. egy Homokhátság nevű, majdnem Izrael nagyságú, gyakorlatilag félsivatagos területünk Bács-Kiskun megyében. Az itteni vízhiány pótlását próbálja a kormány megoldani, és ebben meg lehetne találni a fejlett izraeli technológia szerepét. Egy átlagos magyar gazda állami támogatás nélkül nem tudja igénybe venni az itt tökélyre vitt csöpögtető rendszert, hiába tudna ezzel olyan terméshozamokat produkálni pl. a kertészetben, ami idővel kifizetődővé tenné az izraeli technológiát. Ezeknek az elképzeléseknek a megvalósítását a hamarosan ismét munkába álló tel-avivi tudományos és technológiai attasé, valamint egy külgazdasági attasé is segíteni fogja.
A gazdasági ügyek mellett másik fő feladatom a kb. 250 ezres izraeli magyar ajkú közösség megismerése, annak felmérése, hogy miben tudunk egymásnak segíteni. Szeretnék híd szerepet játszani Magyarország és Izrael, valamint az Izraelben élő magyar közösség között egy nyitottabb, befogadó követséggel. Parlamenti képviselőként körzetem 49 nógrádi településével tartottam a kapcsolatot, ami hasonló feladat volt. Így szerencsére van tapasztalatom az emberek gondjainak meghallgatásában, megértésében, megoldásában.
- Nem tart tőle, hogy kínos ügyekben kell majd tartania a hátát, pl. mondjuk egy magyarországi antiszemita incidens, mondjuk egy temetőgyalázás után?
- Ehhez megvan a politikai rutinom parlamenti képviselőként. Az ilyen ügyekre határozott választ fogok adni. Azt tapasztalom, hogy itt tájékozatlanságból sok mindent összemosnak, és egyáltalán nem hiteles a kép Magyarországról, amin megpróbálok majd módosítani.
- Feladat akad bőven, de hogyan fog hozzá mindehhez?
- Csak négy napja, hogy elkezdtem dolgozni, de már részt vettem egy nagy élményt jelentő állampolgársági eskütételen. Már van egy száz napos tervem az első időszakra. Többek közt szeretnék életre hívni a tel-avivi opera halljában egy Robert Capa kiállítást a budapesti Operettszínház decemberi Csárdáskirálynő vendégjátékának idejére. Mivel egyre többen kérnek magyar állampolgárságot, de ennek egyik feltétele egy minimális nyelvtudás, megpróbáljuk a magyartanítást helyben, a követség útján megszervezni... Szeretnénk becsalogatni a már itt született másod- és harmadgenerációs gyerekeket és persze a szüleiket is gyerekprogramokkal.

- Terveznek megemlékezést a magyar holokauszt hetvenedik évfordulójára itt, Izraelben is?
- A kormány kiemelten kezeli a magyar holokauszt hetvenedik évfordulóját, mert nem szeretnénk, ha a gyerekeink meg az unokáink egy olyan Magyarországon nőnének föl, ahol ilyesmi még egyszer megtörténhetne. Nekünk a követségen az a feladatunk, hogy megkérdezzük az itt élő magyar ajkú zsidóságot: szerintük milyen eseményre lenne szükség. Ez ügyben ellátogatunk Cfátra is, a Magyarajkú Zsidóság Múzeumában is, és Joszi Weisz tiszteletbeli konzultól is kérek majd javaslatokat kifejezetten izraeli programokra. Célunk, hogy megemlékezéseink azt az üzenetet hordozzák, hogy ez Magyarországon még egyszer nem történhet meg.

Egy elesett FSA harcos kit izraeli korházakban kezelnek, nagyon szépen megköszöni Izraelnek mindent amit tesz érte, meg a forradalmáért. és azt mondja hogy Izrael nem ellensége a "szabad" szíreknek..
Majd kezet is fog Benjamin Netanjahuval.
****************************************************************

Megint támadtak az idegenek által támogatott ukrajnai puccsisták

2014. február 18. 14:26 MTI - 
Somló VédPajzs Szövetség
Mintegy kétezer ellenzéki tüntető csapott össze kedden Kijevben a rohamrendőrökkel a parlament épületénél, ahol a törvényhozás épp plenáris ülést tartott volna.
Helyszíni jelentések szerint a tüntetők kövekkel, botokkal, Molotov-koktélokkal támadtak a rendfenntartókra, akik válaszul könnygázt, fény- és hanggránátokat, vízágyút vetettek be, valamint gumilövedékeket lőttek a tömegbe.
Egyes közlések alapján mindkét oldal használt lőfegyvereket is. Az egyik tévétársaság élő közvetítése alatt látható volt egy tüntető, aki pisztollyal lövöldözött. A belügyminisztérium közzétette, hogy a tüntetők lőfegyverekkel támadtak. Ugyanakkor ellenzéki képviselők állították, szemtanúi voltak annak, hogy rohamrendőrök pisztollyal lábra célzott lövéseket adtak le a rájuk támadókra.
A tüntetők felgyújtottak egy rendőrségi teherautót, amely elzárta a parlamenthez vezető utat, a kormányzó Régiók Pártjának székházába pedig Molotov-koktélokat és köveket dobáltak, betörve az épület több ablakát, majd behatoltak az épületbe, és túszul ejtettek egy ötven év körüli civil ruhás férfit. Nem sokkal később a rendőrök kiszorították a tüntetőket az épületből.
Egy tucatnyi tüntető eközben elfoglalta azokat a háztetőket, ahonnan a belügyi egységek lövészei gumilövedékkel lőtték az embereket. A belügyesek elmenekültek a háztetőkről.
Az összecsapások a parlament körül több utcára kiterjedtek. A rohamrendőrök oldalán kormánypárti demonstrálók is bekapcsolódtak az ellenzéki tüntetők elleni harcba. Az ellenzékieknek állítólag több rendőrt sikerült túszul ejteniük a belügyi egységekkel és a kormánypártiakkal folytatott közelharcban. Egy sérült rendőrt később kiadtak a társainak.
Eddig legalább tíz tüntető sérült meg, a rendőrök közül legalább heten. Egy fiatal férfinak egy rendőr által elhajított gránát csuklóból leszakította a kezét, a Reuter brit hírügynökség fotóriportere szintén gránáttól sérült meg a mellkasán, két nő pedig gumilövedékektől.
A tüntetők elfoglalták a Tisztek Háza nevű épületet, ahol elsősegélypontot rendeztek be.
A kormányzó Régiók Pártjának képviselői elhagyták az üléstermet, többen közülük az oldalsó bejáratokon keresztül az épületet is. Ellenzéki képviselők a kormányt kívülről támogató kommunista honatyák közül többet viszont megakadályozták abban, hogy ők is kimenjenek az üléstermből. Az ellenzék követeli, hogy a Régiók Pártjának képviselői térjenek vissza, és hozzák meg azokat a döntéseket, amelyeket a tüntetők követelnek.

Vitalij Klicsko, az ellenzéki Ütés (UDAR) párt vezére rendkívüli elnök- és parlamenti választások sürgős kiírását követelte Viktor Janukovics ukrán az utcai harcok közben a parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.
Kijelentette, hogy az egyetlen, "ami lehűtheti a kedélyeket az országban" az, ha Janukovics elnök azonnal választásokat ír ki. Leszögezte, hogy mihamarabb új kormányt kell alakítania a parlamentnek, az ellenzék pedig készen áll a kormányzásra. "Most nem órákról, hanem percekről van szó" - hangoztatta a politikus.
Sürgette továbbá, hogy a parlament hozza vissza a 2004-es alkotmányt, amely jelentősen szűkítette az elnöki jogköröket a parlament javára.

Oleh Tyahnibok, a soviniszta, magyargyűlöletéről hirhedt, a kárpátaljai magyar emlékeket folyamatosan meggyalázó Szabadság (Szvoboda) párt elnöke szerint a hatalom provokálta a tüntetőket az újabb harcra. A parlamentben tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a rendőrök kezdték az összetűzést, előbb ők lőttek rá, és dobtak oszlató gránátokat a békés demonstrálókra, akiket azért hívott az ellenzék a parlament elé, hogy támogassák az ellenzéki képviselőket az alkotmány módosításában.
Már nyolc halott lehet Kijevben, a hatóságok egyre keményebbek
Az utolsó hírek szerint legalább nyolcan haltak meg eddig az ukrán tüntetők és a rendőrök közötti újabb összecsapásokban kedden. Úgy tudni, egy rendőr is a halottak között van. Az ukrán titkosszolgálat és a kijevi belügyminisztérium ultimátumot intézett a tüntetőkhöz: ha helyi idő szerint 18 óráig nem áll helyre a rend, a hatóságok "minden törvényes eszközt" bevetnek a káosz felszámolásáért.
Az ukrán igazságügyi miniszter az ellenzéki vezetőket okolta a feszültség kiéleződéséért. Cikkünket folyamatosan frissítjük.
Kedden körülbelül kétezer ellenzéki tüntető csapott össze Kijevben a rohamrendőrökökel a parlament épületének közelében. A tüntetők betörtek a kormánypárt, a Régiók Pártjának székházába is és túszokat ejtettek.
A kijevi parlamentet ugyancsak ostromolni kezdték, az épületből a kormánypárti tüntetők az oldalbejáratokon keresztül távoztak. Az összecsapások a parlament körül több utcára kiterjedtek. Egy rendőrségi teherautót felgyújtottak, amely elzárta a parlamenthez vezető utat. Ellenzéki képviselők állítják: látták, hogy rohamrendőrök pisztollyal lábra célzott lövéseket adtak le a tüntetőkre. A Reuters brit hírügyökség fotóriportere gránáttól sérült meg a mellkasán, két nőt pedig gumilövedékek sebesítettek meg.
A parlament őrsége belülről bezárta az épület főbejáratának ajtóit, tűzcsapokat és tömlőket készítettek elő, a bent lévő újságírókat pedig nem engedik az ablakok közelébe - jelentették a sajtó képviselői a törvényhozás épületéből.
Az ellenzék egészségügyi szolgálatának vezetője azt mondta, hogy három tüntetőt agyonlőttek. A BBC szerint holttestüket a parlament közelében találták meg egy épületben. A KyivPost.com-on fotót tettek közzé egy papról, akit a leírás szerint a három demonstráló holttesténél fényképeztek le.
A rendőrségtől eleinte azt közölték, hogy nem tudnak halott tüntetőkről. Azt viszont megerősítették, hogy a Régiók Pártjának székházában két dolgozó meghalt. Később egyik szóvivőjük már úgy nyilatkozott az AFP hírügynökségnek, hogy öt civil meghalt az összecsapásokban.
Az utcán is találtak három újabb holttestet. Más források szerint két holttest fekszik az egyik metróállomás előtt, a Függetlenség terének délkeleti oldalán. Az összecsapásokban egy rendőr is meghalt, a nyakán érte lövés - erősítették meg a hatóságok. Önkéntes orvosok szerint több százra nőtt a sebesültek száma.
Az ukrán titkosszolgálat és a kijevi belügyminisztérium korábban arra szólította fel a tüntetőket, hogy helyi idő szerint este 18 óráig, vagyis magyar idő szerint 17 óráig vessenek véget az erőszaknak, különben a hatóságok "minden törvényesen megengedett eszközt" bevetnek a káosz felszámolásáért.
Az ukrán rohamrendőrség délután áttörte a kijevi Dinamo stadionja közelében felállított barikádokat, és megérkeztek az ellenállás központjába, a Függetlenség terére. A belvárosban a tüntetők több helyen tüzet gyújtottak, gumikat és szemetet égetnek, hogy a füsttel megnehezítsék a rendőrök tájékozódását.
A The Voice of Russia rádió a közösségi médiára hivatkozva azt jelentette magyar idő szerint késő délután, hogy két vadászrepülő jelent meg a Majdan felett Kijevben.
Az ukrán igazságügyi miniszter kedden az ellenzéki vezetőket tette felelőssé a feszültség kiéleződéséért. Olena Lukas szerint a tiltakozás, amelyet tegnap az ellenzék békés akcióként hirdetett meg, mára a szélsőségesek nyílt fegyveres ellenállásába csapott át. Az ellenzék figyelmen kívül hagyta az államfő, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Oroszország vezetőinek felhívásait a konfliktus békés rendezésére - állította.
Az Európai Unió külügyi főképviselője keddi közleményében mély aggodalmának adott hangot az ukrajnai helyzet miatt. "Az erőszak minden formáját elítélem, beleértve a köz- vagy pártépületek elleni támadásokat is" - írta Catherine Ashton, aki felszólította az ukrán hatóságokat, hogy foglalkozzanak "a válság gyökerével". Szerinte a megoldásnak egy új egységkormány megalakítását is magában kell foglalnia, emellett haladást kell felmutatni az alkotmányos reform terén, és elő kell készíteni a tiszta és demokratikus elnökválasztást. Az EU kész segíteni ebben Ukrajnának - tette hozzá.
Drámai felvételek ukrajnából: http://www.youtube.com/watch?v=6v_VdFaTMo0
GYORSHÍR: KIJEVBEN TÖBB TÜNTETŐT LELŐTTEK
2014.02.18 15:12 
Hídfő.net
Kijevben a tüntetők megrohanták a parlament épületét és behatoltak az országgyűlés üléstermeibe, a képviselők alternatív útvonalakon menekülve hagyták el az épületet. A helyszíni tudósítók szerint a kiérkező biztonsági erők és a behatolók közti összecsapásban több tüntetőt is lelőttek, eddig minimum hárman haltak meg.
Az Európai Unió elérte a célját, az Angela Merkellel folytatott tárgyalást követően az ellenzék fegyveresek által őrzött területen feláldozta saját aktivistáinak életét.
Mostmár van elég civil áldozat? Indulhat a NATO-beavatkozás? Ez volt a cél, most elérték, van mire hivatkozni. Kíváncsian várjuk az Európai Unió és a magyar külügy nyilatkozatait!



Ma FIDESZ aktivisták felháborodtak azon, hogy a troli nem akarja őket Felcsútra szállítani, Orbán Viktor emlegetésének ellenére sem (jereváni rádió - 
Narancsköd)



Maduro: A venezuelai és az ukrajnai zavargásokat az USA szponzorálja

14.02.2014, 14:46 
Oroszország Hangja
"Az ukrajnai események mögött ugyanazok a szponzorok állnak, akik Venezuelában felkészítik a zavargások résztvevőit. Ezek amerikai szervezetek, amelyek a beavatkozás és a világ ellenőrzésének politikáját folytatják" - jelentette ki a venezuelai elnök a televízióban mondott beszédében.

Nicolás Maduró kiemelte, hogy nem fogja megengedni, hogy országában megismétlődjön az ukrajnai helyzet.
Tegnap közölték, hogy Caracasban három személy meghalt, 26 pedig megsebesült a kormányellenes megmozdulások során. Venezuela lakossága elégedetlen a gazdasági problémák fokozódása miatt.
****************************************************************

A FÜGGETLEN SKÓCIA SEMMISSÉ NYILVÁNÍTANÁ AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT


2014.02.14 18:12 
Hídfő.net
Skócia miniszterelnöke, Alex Salmond, a brit pénzügyminiszter tegnapi nyilatkozatára válaszként bejelentette; ha a brit miniszterek nem engedik, hogy Skócia a függetlenedést követően a fontot használja, nem vállalják át a Skóciára arányos államadósság részletet sem.

A Skót Nemzeti Párt szerint ebben az esetben teljes egészében Londontól független pénzügyi rendszert kell bevezetniük, - bár a párt továbbra sem rendelkezik hivatalos állásfoglalással arról, hogy milyen pénznemet vezetnének be a független Skóciában.
Az Egyesült Királyságból kiszakadás esetén Skóciának három lehetősége van: független nemzeti valutát bevezetni, fonthoz kötött pénzt forgalomba hozni, vagy csatlakozni az eurozónához, - utóbbi egyértelműsítené, hogy a királyságot Brüsszel bomlasztotta fel az eurozóna bővítése érdekében.
****************************************************************

AZ EURÓPAI UNIÓ FELELŐS A HALÁLESETEKÉRT


2014.02.18 16:47 
Hídfő.net
Az ukrán rendőrség a büntető törvénykönyvben foglaltak alapján megnyitotta a büntetőügyet tömeges zavargások miatt. Ezzel megtörtént a tüntetések felszámolásának jogi előkészítése. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat ultimátumot adott a felforgatóknak, hogy abban az esetben ha két órán belül nem hagynak fel a hatóságok elleni támadásokkal, megkezdik a tömeges tüntetések felszámolását. A rendőrségnek a fentiek alapján minden jogi alapja megvan, hogy minden, az utcákon tüntető személyt őrizetbe vegyen. Elképzelhető, hogy a következő napokban több ezer embert tartóztatnak le és helyeznek vád alá.
A nap folyamán a tüntetők betörtek a Régiók Pártjának székházába. Az épület környékén több autót gyújtottak fel ott, ahol feltételezték, hogy a Berkut alakulatait állomásoztatják (a Berkut csapatszállító járművei voltak a feltételezett célpont). Utólagos médiajelentések szerint a párt székházába behatolás során meggyilkoltak egy biztonsági őrt, az épületet pedig felgyújtották, a tűzoltók azóta is próbálják eloltani, valamint minimalizálni az okozott kárt.
Mostanra az összecsapásoknak több tucatnyi halálos áldozata van. A napokban rendőrök, bírók lettek merénylet áldozatai, ma a Berkut alakulatai elleni támadás és a parlamentbe behatolást követően szabadultak el az indulatok. Bizonyára a Berlinbe érkező ellenzéki vezetők tárgyalásain születtek meg a mai összehangolt műveletnek a tervei, így az Európai Unió vezetőit felelősség terheli több ukrán rendőr és civil haláláért. Korábban Catherine Ashton Kijevbe érkezését (és távozását) követően történtek hasonlóan összetett és szervezettebb támadások a rendőri erők ellen, ami azt mutatja, hogy az Európai Unió vezetői aktívan részt vesznek a kriminalizálódó ukrán ellenzék lázításában és szervezésében.
Lényegtelen, milyen megállapodás történt a berlini tárgyalásokon. Az ukrán ellenzékiek és az uniós vezetők közti újabb személyes találkozó tagadhatatlanul bizonyítja, hogy az Európai Uniónak már előzetesen tudomása volt arról, ami a mai nap történik Kijevben. Az Európai Unió és az ukrán ellenzék közti személyes kontaktus vezetett a mai halálesetekhez. Az Európai Unió vezetői felelősek a halálesetekért, és az Európai Unió vezető bűnhődni fognak!
****************************************************************

Putyin beszélt Janukoviccsal az éjjel


19.02.2014, 15:45 
Oroszország Hangja
Vlagyimir Putyin sajtótitkára, Dmitrij Peszkov közölte, hogy az orosz elnök múlt éjjel beszélt ukrán kollégájával, Viktor Janukoviccsal, de nem bocsátkozott részletekbe.

Peszkov kiemelte, hogy a Kreml figyelemmel követi a kijevi fejleményeket. Közben a kijevi városi hatóságok úgy döntött, hogy felfüggesztik mintegy 30 iskola és 30 óvoda működését a város központjában folyó összecsapások közelében.
Azonkívül Nyugat-Ukrajnában a tiltakozók elfoglalják a megyei közigazgatási épületeket és az erőstruktúrák épületeit rohamozzák meg. Az ország keleti részén a gyér ellenzéki akcióknak véget vetnek maguk a honpolgárok. A regionális hatóságok rendkívüli állapot meghirdetését követelik.



Tegyük tündérkertté szülőföldünket!
- Csaba testvér üzenete



2014. 02. 15. 14:27 magnificat.ro/
Magyar Kurír
Ültessünk fákat, tegyük tündérkertté szülőföldünket!

Transsylvania! Mi mindannyian, kik Erdélyben élünk, nemcsak nevünkben, hanem létünk ezer szálán kötődünk a fákhoz, az erdőkhöz. Valljuk, hogy az erdők népei vagyunk, és ha bölcs szakembereinket, történészeinket hallgatjuk, bizonyossá válik, hogy Székelyföld gazdaságának is legfontosabb rugója a dombjainkat, hegyeinket borító, sok-sok módon hasznunkra lévő fa, bokor, hatalmas erdők, s annak megannyi kincsei! A gyümölcsfák, az erdők meghatároznak bennünket, fenntartanak, táplálnak, meleget adnak, jelen vannak ezer formában a mindennapi életünkben, és ugyanannak a nagy Istennek teremtményei mind mi, de sajnos mi nagyon sokszor mostoha testvérekként bánunk velük! Erdélyben rengeteg gyümölcsöst felvet a gaz, sokat kiirtottunk, letaroltunk, akárcsak hatalmas, ősi erdőinket! Egy repülővel, ha hosszan szálunk figyelmesen a Kárpátok felett, szörnyülködve láthatjuk a rengeteg pusztítást, mindenütt feltépett föld, vádlóan az ég felé meredező csutakok! Székelyföld múltja szorosan kötődött az erdőhöz, a fákhoz, és meg vagyunk győződve, hogy jövőnk is össze van kapcsolva a hegyeink csendes, békés lakóival, az ők pusztulásuk a mi pusztulásunkat is jelenti!
Népünk fák iránti tiszteletét nagyon szépen jelzi, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus fogantatásának titkát, az Égnek a Földel való egyé válását őseink Gyümölcsoltó Boldogasszony néven ünnepelték, és ehhez az ünnephez kötődött a facsemeték kiültetése, oltása, szemezésének szép szokása is! A csíksomlyói ferences testvérekkel azt tervezzük, hogy e szép ünnepet, és a hozzá kötődő népi szokásokat tudatosan fel kellene elevenítenünk, sőt a fák, az erdők iránti tisztelettel tovább is gondolnánk, és az Ezer Székely Leány Napja ünnepéhez hasonlóan, az erdészek, kertészek, ácsok, asztalosok, a fával foglalkozó emberek ünnepévé tennénk, ha ebben a szakemberek és a politikusaink támogatását elnyerjük! Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe március 25-re esik, de mi március utolsó hétvégéjén szeretnénk templomainkba meghívni mindazokat, akik a fák szaporításával, gondozásával, annak értékesítésével, feldolgozásával foglalkoznak. Szeretnénk Isten áldását kérni rájuk és kezük munkájára, a fákra, cserjékre, az erdőinkre! Ezen a napon szeretnénk, ha templomunkba facsemetéket, gyümölcsfaoltványokat hoznának a kertészek, az erdészek, és ha a templom előtti téren vagy a város főterén, egy szép vásárral egybekötött kiállítás lenne, ahol nem csak facsemetéket lehetne vásárolni, de mindazt, amit nagyszerű mesterembereink, ácsaink, asztalosaink, szobrászaink fából készítenek! Természetesen azt szeretnénk, ha ezt a szép ünnepet nemcsak Csíksomlyón, hanem Erdélyben, sőt az egész Kárpát-medence minden templomában, térségében hasonlóképpen megrendeznék, és ha minden család, közösség egy-egy facsemetét, vagy kisebb ligetnyi fát elültetne! Fontos, hogy ez az ünnep tudatosítsa bennünk, hogy létünkben, fennmaradásunkban mennyire rá vagyunk utalva az erdőkre, a gyümölcsöt termő fáinkra, bokrainkra. Jelszavunk: aki fát ültet, az bízik a holnapban, hisz a megmaradásban! Ültessünk fákat, erdőket, tegyük tündérkertté szülőföldünket!
Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.
2014. február 13., csütörtök
****************************************************************

Tudod-e?!


2012.06.06 11:13 
domonyi.aries
- Tudjuk-e, hogy a Hon-visszafoglalás idején Európában csak a görögöknek és a rómaiaknak volt írásbeliségük, és amikor mi megérkezünk a Kárpát-medence területére, már kiforrott, kész, mintegy 1700 éves írásbeliséget hoztunk magunkkal?
- Tudjuk-e, hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta a 200 000-dik magyar népdalt, amelyből 100 000 már megjelent nyomtatásban is. A 80 milliós Németországban összesen 6000 népdalt tudtak összegyűjteni.
- Tudjuk-e, hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt még nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.
- Tudjuk-e, hogy Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a villát és a kanalat. Kézzel és késsel ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben.
- Tudjuk-e, hogy azért nem járnak tógában ma Európában az emberek, mert mi behoztuk magunkkal a nadrágot, a zakót (kazak), a hosszú kabátot (kaftán), alsó fehérnemű is.
- Tudjuk-e, hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3000 éve?
- Tudjuk-e, hogy a világ második alkotmánya a miénk? Az első az izlandi 720-ból, a második pedig Szent István király intelmei Imre herceghez.
- Tudjuk-e, hogy a reneszánszt mint művészeti stílust Ausztria és Németország tőlünk vette át?
- Tudjuk-e, hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi honosítottuk meg a világnak ezen a részén?

Mára már Európa elfelejtette ezt a tudást, és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek, elhasználódtak. Ez az igazi indok arra, hogy miért is kellettünk az EU-ba! És akkor még egy szó sem esett a magyarok ősi hitéről. Ezek persze csak kiragadott példák, a teljesség igénye nélkül. Talán nem hiába íródtak le.
Jó lenne, ha legalább addig eljutnánk gondolatban, hogy magyarnak lenni nem szégyen! S akkor talán nem támolyognánk össze-vissza, abban a jogi, gazdasági és kulturális csapdában, amit nekünk állítottak Brüsszelben.
S hogy nehogy azt higgyék, hogy az üldözési mániám mondatja velem ezeket a szavakat, tekintsék meg a következő weblapot (
kattintson ide)!!!

****************************************************************

Háromezer éves, ősi szakrális hely nyomait találták meg Kínában


2014. február 11., 17:53 
Magyar Nő Magazin
Több mint háromezer éves, ősi rituális hely maradványaira bukkantak a kínai régészek az északnyugat-kínai Senhszi (Shanxi) tartomány területén lévő Loess-fennsíkon. A Sang-dinasztia korából eddig ez a legnagyobb ilyen felfedezés ebben a térségben - jelentette a kínai média hétfőn. A késő Sang-korból (Kr. e. 1600-1046) fennmaradt spirituális hely összterülete megközelíti a 100 ezer négyzetmétert, amelyen egy csaknem 4200 négyzetméter területű építmény nyomait találták meg. A régészek szerint a főépület körüli két kanyargós folyosó egyértelmű építészeti jele annak, hogy a helynek spirituális szerepe volt. A romokat egy dombtetőn ásták ki, a Sárga-folyó nyugati partján elhelyezkedő Hszincsuang településen.

Senhszi tartomány - Kína

A Senhszi tartomány történelmi emlékeiben - bár némi idő eltolódással -, a hunok szerepelnek. Többek között, Kiszely István is rámutatott arra, hogy az ősi hun kapcsolódási pontok nyilvánvalóak. Egyelőre a kínai és a hazai média az ázsiai hunok létezéséről semmit nem közöl. Kiszely István 
feljegyzéseiben a következőket írta:
A hsziungnu és a hun nép azonossága. A "hsziungnu" (xiongnu) népnév ebben a formában a Kr. előtti 318-ban jelent meg Észak-Shanxi területén egy ütközet kapcsán, majd Kr.e. 312-ben "xionanu" formában találjuk Loufan területén. Kr.e. 265-ben már a "hsziungnúk - az ázsiai hunok -" eljárásairól olvasunk. A Kr.e. 254-222 között élt Xi Wang már egyértelműen a hunokat nevezi hsziungnúknak, akik ellen Qin Shi-huang császár (221-210) a Nagy Falat emelte és Wang Zhao-jun kínai udvarhölgy a hun-hsziungnú bőrdobok hallatán kesereg. Zhang Guo Ce hsziungnúknak az összes "barbár" népet nevezi, majd ugyanő ezt a hu népekre vonatkoztatja, akikben a hzsiungnúk ősei, a "protohsziungnúkat" látjuk. A Kr. előtti II. évszázad végén élt Szemacsien már egyértelműen a hunokra vonatkoztatva ír a hsziungnúkról. A hun és a hsziungnu név azonosságáról a kutatók csak az elmúlt kétszáz évben kételkedtek; a francia J.L. De Guignes (1723-1800) a két név alatt értett nép azonosságát még természetesnek tartja. A tudomány mai állása szerint a kutatók többsége forráskutatásaik alapján újra azonosnak tartják e hsziungnu és az ázsiai-hun népet.

A szakemberek, akik tavaly áprilisban láttak a környéken munkához, úgy vélik, a leletek hozzásegítik őket az ősi kínaiak és a természet viszonyának jobb megértéséhez. A tartományi régészcsoport eddig már mintegy száz kézműves tárgyat emelt ki a földből, köztük csontból, rézből, fából és kőből készülteket. Itt találták meg a fennsík legrégibb fa padlóját. Szun Csan-vej ezzel kapcsolatban a Hszinhua hírügynökségnek elmondta, hogy a padló elemei különbözőek voltak, de sík felületet képeztek az egyenetlen terepen. A földfelszíntől több mint száz méternél magasabb dombon talált épületnyomok állítólag hasonlatosak az 1300 éves lhászai Potala-palotához, amelyet 1994-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

lhászai Potala

A Tibet fővárosában található 13 emeletes építménynek, a dalai láma egykori rezidenciájának alapját a Vörös-domb tartja, az épületegyüttes szinte beborítja az egész dombot. A világ legmagasabban épült, legnagyobb és legjobb állapotban lévő palotája a Potala - közölte az MTI.
****************************************************************

JÉZUS KRISZTUS MAGYAR VOLT?


A fenti kérdés sokak számára nem kérdés, hanem egyenesen bizonyosság, még ha első pillantásra szokatlanul hangzik is.
Bár tulajdonképpen nincs min csodálkoznunk, hiszen az ismert mondás szerint ugye, a világ bármely eldugott zugában találunk magyarokat, és a világon rengeteg híres és fontos ember magyar vagy legalább magyar származású volt.
Akkor pedig nem lehetett ez másként Jézus esetében sem, noha nem árt tisztában lennünk azzal, hogy a Megváltó személyét számos nemzet magának követelte már, a zsidókat kivéve talán.
Jézus élettörténetét az Újszövetség elbeszélései alapján követhetjük nyomon. Mivel nem hagyott maga után írott szöveget, és mert az evangéliumok sok helyen ellentmondanak egymásnak, rengeteg a megválaszolatlan kérdés. Nemcsak a tanításairól nincs hiteles feljegyzés, de még az is bizonytalan, hogy merre élt, mit csinált, amíg Keresztelő Jánoshoz nem csatlakozott, sőt az is, hogy voltaképpen mikor született, és melyik évben feszítették keresztre?
Az újszövetség nem egységes, noha négy evangélium is Krisztus életével. Máté, Márk, Lukács és János írásai tulajdonképpen ugyanazt a történetet mesélik el, és közülük az első három annyira hasonlít egymáshoz, hogy párhuzamosan egymás mellé lehet állítani, és egy tekintettel (azaz szinopszissal) átfogni. Innen kapta ez a három evangélium a szinoptikus nevet. Ennek ellenére ma már tudjuk, hogy ezen írások szerzői nagy valószínűséggel nem élték át az általuk megörökített eseményeket. Ez a tény pedig tág teret biztosít a különböző spekulációknak...
Ha az evangéliumok nem szemtanúkról származó feljegyzések, nem hiteles Jézus-életrajzok, akkor természetszerűleg vetődik fel a kérdés, hogy azok a híradások, amelyek Jézusról szólnak, mennyiben fedik a történelmi valóságot. Hogy egyáltalán kijelenthető-e valami megbízható Jézus Krisztus történetiségével kapcsolatban, és hogy lehet-e hiteles módon rekonstruálni Jézus Krisztus életrajzát a rendelkezésünkre álló forrásanyag, nevezetesen az evangéliumok alapján.
Az evangéliumok a bibliatudomány mai állása szerint nem hiteles Jézus-életrajzok, hanem a húsvét-hit (a Jézus Messiás voltába, Isten-fiúságába, megváltói halálába és feltámadásába vetett hit) kifejeződése, megvallása és tanítása. Ha álltak is az evangéliumok összeállítói előtt hiteles életrajzi adatok Jézus életéről, ezeket át- meg átitatta az említett húsvéti hit, amely már eleve meghatározott követelményeket támasztott Jézus életével, tetteivel, tanításaival szemben. (E hit alapján már születéskor ki kellett domborodnia természetfölötti eredetének, hivatásának.)
Csakhogy mégis sok millió ember hiszi szilárdan, hogy Jézus Krisztus valóban élő, történetei személy volt. A híveken kívül számos tudós is hasonló nézeteket vall, s ők a fellelhető emlékek és hagyományok alapján igyekeznek rekonstruálni a Megváltó életét. Az elmúlt évszázadok folyamán például számtalan tanulmány bizonyította be, hogy Jézus Mózeshez hasonlóan nem a zsidó nép szülötte volt. Az egyik legismertebb elmélet szerint egy moabita vagy elámi asszony gyermeke lehetett, akit egy gall provinciából származó római katona erőszakolt meg. Egy másik nézet szerint Jézus úgynevezett pártus uralkodók leszármazottja lehetett. Ez a pártus birodalom pedig nem más. Mint az ősi hun birodalom déli része, amely a Távol-Keleten és Közép-Ázsiában terült el. Innen indult el a Megváltó születésekor három máguspap, akiket ma már csak "háromkirályok"ként emlegetünk. De nem királyok voltak ők, még csak nem is vallási vezetők, hanem hatalmas tudással rendelkező beavatottak, a világegyetem titkainak ismerői.
Gáspár (Kaspar), mint neve, Kasp-ár (Kasp ragyogása), is mutatja a Kaspi-tenger vidékéről érkezett, a hun birodalom legdélibb csücskéből.
Boldizsár (Baltazar) a mai Baltisztán területéről jött, amely Pakisztán és India határán terül el, és valaha ugyancsak a hunok rokonai lakták.
Menyhért (Melchiár) pedig Mezopotámia Babilon környéki részén élt, a csillagvizsgálók földjén. Ugyan ő nem állt közvetlen rokonságban a hunokkal, ám a beavatást és a tudást ifjú korában a hun mágusoktól és táltosoktól nyerte.
A háromkirályok valamint országaik nevei az évezredek folyamán állandóan változtak, és beépültek a modern nyelvbe, ezért rendkívül nehéz feladat kibogozni az összefüggéseket. Az elmélet kiindulópontja, hogy a hunok és a szkíták gyakorlatilag ugyanaz a nép. A görög történetírók, köztük Hérodotosz is azt állították, hogy a szkíták a világ első népe, náluk öregebb nincs. Ezért hívták őket többek között hunoknak (Hun = un, uno, una, one, ein, egy), míg a szkíta elnevezés a görög sagitta, azaz "íj" szóból származik, hiszen a hunok voltak az akkori világ legjobb lovasai, akik vágta közben hátrafelé nyilaztak, csak úgy, mint Árpád népe. A magyarok voltak az időközben szétbomlott hun-szkíta birodalom leszármazottai, akiket akkor és azóta is úgy emleget a világ, hogy ungar, hongar, hungar, stb.
Vagyis világszerte úgy ismernek minket, magyarokat, mint hunokat. A hunokat pedig szkítákkal azonosítják, és ha elfogadjuk Jézus pártus-hun eredetét, amely elmélet mellet több világhírű tudós kardoskodik, akkor bizony (némi túlzással persze) azt az eredményt kapjuk, hogy Jézus - magyar volt!
A fenti levezetést a 2008-ban 98 éves korában elhunyt Badiny Jós Ferenc dolgozta ki részletesen. Az Argentínából hazatelepült tudós erősen megosztja a közvéleményt, amin nem lehet csodálkozni. Számos példaképként tisztelik, míg a hivatalos tudomány képviselői és a keresztény egyház tudománytalan történelemhamisításnak tartja a munkásságát, de még Dan Brown is felhasználta kutatásait az A Da Vinci-kód valamint a Démonok és Angyalok c. regényeinek megírásánál. Badiny Jós Ferenc állításának lényege, hogy a magyar és a sumér nép rokonságban állt, Jézus Krisztus pedig sumér nép utódjának számító pártusoktól származott, tehát őseink között tisztelhetjük. Az egyház azonban Jézus halála óta folyamatosan meghamisította a történelmet, így élhet a mai hitt, miszerint a Megváltó ereiben színtiszta zsidó vér csörgedezett.
Badiny a magyarság múltját a mítoszok alapján egészen a bibliai Nimródig vezeti vissza, hiszen a hagyomány is úgy tartja, hogy a magyar királyok Nimród leszármazottai, s a világ első királya a magyarok első királya is volt egyben. De nemcsak a nép emlékezete, hanem a középkori krónikák is Nimródtól (aki az Ószövetség szerint Noé dédunokája és egyúttal a világ első királya volt) eredeztetik az Árpád-házat. Anonymus, Kézai és Thuróczy egyaránt Noétól indul a magyarok történetének mesélésekor, és sokan egyébként éppen e származásvonal alapján vélik bizonyítottnak a sumér-magyar rokonságot. Hiszen a Teremtés könyvében (10: 8-12) ez áll:
"Khús nemzé Nimródot is; ez kezde hatalmassá lenni a földön. Ez a hatalmas vadász vala az Úr előtt, ezért mondják: 'Hatalmas vadász az Úr előtt, mint Nimród.' Az ő birodalmának kezdete volt Bábel, Erekh, Akkád, és Kálnéh a Sineár földén. E földről ment aztán Assiriába, és építé Ninvét, Rekhoboth városát, és Kaláht. És Reszent Ninivé között és Kaláh között: ez az a nagy város. "

Badiny szerint Nimród a csillagok közül érkezett a Sumér Birodalomba. Méghozzá az Orion csillaképből, amit a hagyomány Nimródnak is nevez. A földre szállt istenfi aztán nemcsak uralkodott a Gilgames néven, hanem feleségül vette Innanát is, azaz Baut, a Boldogasszonyt.
A dolog úgy esett, hogy Innana megszerette Nimródot, ezért kérte isteni atyját, hogy leszállhasson hozzá a földre. A Napisten azt felelte: "Akkor a Földnek törvénye szerint kell élned, és holtoddal az alvilágba kerülsz, ahová az én fényem nem ér le. Így segíteni nem tudok rajtad." Innana mégis leszállt a Földre. Feleségül ment Nimródhoz, és két gyermeket is szült neki. Itt kapcsolódik össze ezzel a mitológiával a magyar hiedelemvilág, mert Innana két gyermeke: HUN-ÁR és MAG-ÁR, azaz Hunor és Magor. Amikor Innana meghal, vagyis leszáll az alvilágba, két fiának szeretete emeli ki onnan, hogy újraéledve a Csodaszarvasként vezesse két fiát a boldogság földjére.
Amikor a gonoszság legnagyobb lett a földön, ez a mitológiai történés megismétlődött Az istenfi embertestet öltött a hun-magyar-pártus nép vérével. Pontosabban először Boldogasszony öltött testet az Adiabani nevű pártus hercegnőbe (a Biblia szerint a zsidó Máriába), aki emberi szülőanyjává válik a vérével embertestet öltött istenfiának, Jézusnak - a pártus hercegnek.
Vagyis tulajdonképpen a kereszténység nem a zsidó valláson alapul; ez a tévhit egy évezredes összeesküvés eredménye csak. A Jézus által egyháza fejének választott Szent Péter apostol éppen erről vitázott egy másik apostollal, a Saulból lett Pállal, aki zsidó származásúként elindítója volt ennek a hamisításnak. Ennek a vitának az iratait azonban Pál követői megsemmisítették, és Péternek csupán két levelét engedték beszerkeszteni az Újszövetségbe. Miután azonban a két levelet Péter apostol a "Poptusban, Galatziában, Kappadociában, Ázsiában és Bithiniában elszéledteknek" írta, és ez a terület magába foglalja Kis-Ázsiát, a Kaszpi-tenger déli részét és az egész Pártus Birodalmat az Indus völgyéig, Badiny professzor biztosan állítja, hogy Péter apostol az Úr igéjét a saját népe között terjesztette, akiket akkor scytháknak (azaz szkítáknak) neveztek görögösen, és akiknek nyelvét beszélte is. Mert nem zsidóknak, hanem a nagy MahGar népének mondta első levelében (2:9): "Ti pedig választott Nemzetség, királyi papság, Szent Nemzet, megtartásra való Nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, ki a sötétségből az Ő csodálatos világosságára hívott el Titeket." De már Nem Antiochiából köszönti őket, hanem azzal búcsúzik: "Köszönt benneteket a Veletek együtt választott babiloni gyülekezet."
Az Ószövetségben szerepel egy nép, melynek nevét a héber ábécé HGR betűivel jelölik, és amelyet hagarénusnak fordítanak. Harcolt ellenük Saul, a zsidók első királya is, hiszen a hagarénusok a Júdea elleni népszövetség tagjai voltak. Nem véletlen tehát, hogy a középkori és újkori zsidó írók HGR alatt Magyarországot értik, és a héber írásokban magyart hagrinak hívják! Így vezeti le a zsidó vallásos irodalom a babiloni zsidók nélküli Péter egyházat alapításától az Árpádokon át a mai magyarokig.
Természetesen a hivatalos történetírás nem tud arról, hogy a Jézus nélküli Jézus-hit lett a Pártus Birodalom államvallása. Ennek az államvallásnak központja Babilon volt, és feje Péter apostol, akinek segítője volt Tamás apostol, aki itt is halt meg. Péter pedig sosem járt Rómában, hiába állítja ezt az egyház. Se lehetősége, se oka nem lett volna erre, hiszen az apokrif írások szerint Péter és öccse is családjuk szkíta nyelvét beszélték, ami a pártusok nyelve volt. A logika szerint tehát oda ment igét hirdetni, ahol megértették. Rómába be sem juthatott volna, mert nem volt római állampolgár, és engedélyt sem szerezhetett, hiszen Heródes halálra kerestette.
Pál viszont Római állampolgár volt, és a zsidó farizeusként jutott el Rómába, ahol nem kereszténységet, hanem messianizmusra alapított zsidó szektát hozott létre, amely "áldozatra és vérontási rítus folytatására" épült. A teológusok általában Pálnak a rómaiakhoz írt levelét emlegetik bizonyságul arra, hogy Péter már Rómában hirdetett, amikor Pál is odament. Holott a 15. rész 21. versében csupán azt olvassuk, hogy Rómában még nem hirdetik az igét, és Pál éppen ezért megy oda...
Ami egyúttal azt is jelenti, hogy Péter egyháza nem római. Hiába hívja magát a pápa Péter utódjának, nem az igazi Péter utódja, hanem a Saul rabbié, akinek teológiai alakja behelyettesíti a péteri hagyatékot. 1962. július elsején a II. Vatikáni Zsinaton XXIII. János pápa is kimondta, hogy a hivatalos római kereszténység nem az igazi, mert az Ószövetségen alapul: "Senki nem érti ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, amit nagyrészt ókori hagyományokból lopkodtak össze, és ami által kötve vagyunk valami ósdi judaizmushoz, mert nekünk nem elég Krisztus, az Isten fia!"
Igazán sajnálhatjuk, hogy néhány nappal később XXIII. János pápa "hirtelen" meghalt.
Más megközelítések
Természetesen a téma kutatói szerint nem ez az egyedül magyar vonatkozás Jézussal kapcsolatban. Ott van például mindjárt a Megváltó születésének időpontja is... Azt ugye tudjuk, hogy a karácsony tulajdonképpen eredetileg nem keresztény ünnep, hanem a téli napfordulóról való ősi, pogány megemlékezés. Néhány magyar etimológus például így magyarázta a karácsony szavakat:
"KA (mint kalyiba, kastély, kas szavakban) = ház
RA = ragyogás
CSONY (egyszerű állapothatározó szó) = helyzet"

A karácsony tehát a fény, a ragyogás a Nap házának állapota, ennek változását, körforgását ünnepelték december végén. E körforgásra emlékeztetnek a régi naptemplomok, melyek ősi neve körke volt. Ebből az ősmagyar névből lett szerte Európában a kirek, kirche, church, kirk, stb. Egyes vélemények szerint még az eszkimók igluja is erre emlékeztet...
Magyar Adorján Jézus nevét a magyar "izzás" szóból eredezteti, amely "fényes", "ragyogó", "sugárzó" jelentéssel is bírt. "Ez afiliszteus jászoktól származóan és jésített kiejtésében lett a Jézus név eredetévé, amely név a jászoknál, majd a régi zsidóknál is Jezzó, Jizzó, Jizsó, és jésítetlenül Izsú, Ezaú alakúan szokásos személynév lehetett." Jézust Lukács fénylőnek írta le (9:29), Máté szerint pedig orcája ragyog vala, mint nap (17:2)
Bíró Lajos könyvében hasonlóságokra lel a kereszténység és a magyarok ősvallása között. Szerinte Jézus egész szemlélet módja feltűnően idegen a judaizmustól. Legkedvesebb tanítványa, János apostol evangéliumából éppúgy kiderül ez, mint ahogy a Jelenések könyvében is az ősi magyar hit elemeire bukkanhatunk. Ilyen a szűztől való születés, Boldogasszony és a sumér Bau azonossága, a kereszt jelképe, a vérszerződés megkötése. Bíró Lajos azonban más hasonlóságokat is felfedezni vélt. Például Jézus harmadnapra való feltámadáshoz hasonló hagyományt talál a magyar néphitben: a táltos úgynevezett huzamos alvása, azaz elrejtezése is három napig tart. Ez a hit a szomszédos népek körében ismeretlen, tehát magyar etnikai sajátosság. A Jelenések könyve pedig eleve ősi magyar mitológiára épül: az élet vizének tiszta folyója, a tizenkét gyümölcsöt termő életfa, a fehér ló megjelenése (őseinkénél a "Világfigyelő Aranyfejedelem" jár fehér lovon). Sőt az egyik angyalt Bíró egyenesen a Csodaszarvassal azonosítja, míg a mennyei várost Székesfehérvárral, ám ezek a párhuzamok nem túl meggyőzőek.
Az említetteken kívül természetesen legalább tucatnyi magyar elemet talált a kutató az Ószövetségben és az Újszövetségben egyaránt, ezek azonban vagy nem kizárólag a magyar (hanem számos más) mitológiában fellelhető elemek, vagy valószínűleg a kereszténység felvétele utáni időkben kerültek be napi hagyományaink közé. Bíró Lajos viszont pontosan fordítva gondolkodik, mert "nem állítom, hogy Jézus nem beszélt arámi nyelven, de az arámi mellet tudhatott magyarul is. Ahogy egyes nyelveken ókori magyar országokban használták például a görög nyelvet, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudtak az anyanyelvükön, magyarul is. Az, hogy a galileaiak törve beszélték az arámit, szintén arra utal, hogy nem az arámi volt az anyanyelvünk."
E logikát követve Bíró újraértelmezi Jézus utolsó szavait: "Éloi! Éloi! Lamma szabaktáni?" Ezek az evangéliumok szerint azt jelenti: Én Istenem! Én Istenem! Miért hagytál el engemet? A kutató viszont azt állítja, hogy az "eloi" szó azt jelenti: "élő", a "szabaktani" pedig azt: "szabadítani", hiszen ezeket magyarul kiáltotta Jézus. Ugyanis Jézus nem Jahvét, a zsidó Istent, hanem Élt, az ősi kánaáni Istent, az Ég Urát, a mennyei Atyát hívta, akinek a nevével előfordul az élő Isten kifejezés, de élőnek csaj Él istent nevezték. Jahvét nem. Jézus utolsó szavai tehát azt jelentik: Az Élő Isten eljön megszabadítani! Mert ahogyan kételkedhetett volna a sorsát előre ismerő Istenfia a mennyei Atyában, kérdezi Bíró Lajos. Hogyan hihette volna, hogy elhagyta őt? Azért kiáltott az Élő Istenhez, hogy szabadítsa meg e gonosz világ fogságából, a földi pokol fájdalmából. Hiszen korábban éppen azt jelentette ki, hogy az ő országa nem e világból való, és hogy vissza fog térni a mennyei Atyához, aki őt küldte.
A magyar nyelvben, vallja Bíró Lajos, még ma is kimutatható az égi eredet, olyan mitológiai-metafizikai tartalmakat hordozó belső összefüggésrendszer, ami a mágikus-papi szent nyelvnek mutatja a magyart. Mindez fényében válik világossá az is, hogy miért csak a magyar származásúak lehettek a valóban nagy vallásalapítók. Jézus, Buddha vagy Mani egyformán "angyaloktól származó" népből született. Ez a magyarázata annak is, hogy az ördögi uralom alatt álló, egyre elsötétedő világban miért igyekeznek még napjainkban is pusztítani az Egyetlen Isten Népét....
sakmatt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése