2017. május 1., hétfő

Nemecsek nem ismerne rá kazárjaink tetteire

Nemecsek nem ismerne rá
kazárjaink tetteire

Véletlen lenne? A német kormány előre felvásárolta a 'menekültszállásnak' szánt ingatlanokat - már 2011-től(!) 

2017-01-16 Gatesofvienna napimigrans.com 

Régen turistaparadicsom, ma szemétlerakó. A 'menekültek' által gyarmatosított Németország valódi arca 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat

A német kormány már 4 évvel azelőtt elkezdte felvásárolni az ingatlanokat menekültszállások céljára, mielőtt Merkel meghívta az egész harmadik világot Európába... Vajon mit tudtak már akkor is az EU bürokratái? 

Ez a történet egy lengyel családról szól, akik vettek egy szállodát Bajorországban - csak azért, hogy azután kénytelenek legyenek eladni a kormánynak, hogy az menekültszállóvá alakítsa. 

A német közéleti klíma 

A német bíróságok "gyűlöletbeszédért" 1200 büntetést is kiszabhatnak. Ez az, amiért a németek nagyon óvatosak. Nem szólnak semmit, miközben nézik a káoszt, a szemetet; és a nyitott ajtókat és ablakokat a menekülttáborokban, miközben saját otthonaikat kénytelenek takarékosan fűteni. 

Egy évvel ezelőtt még fent volt egy térkép az interneten, amely mutatta, hogy hol vannak a menekültszállók. Ezt mára eltávolították. Állítólag azért, mert segítette a PEGIDA-t. (A német baloldal mindent elkövet, hogy szélsőjobboldali szervezetként állítsa be a főként középosztálybeli patriótákból álló PEGIDÁT, amely kiáll az iszlamizáció ellen - a szerk.) 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat
PEGIDA: Pegida (kurz für Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes. - Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizációja Ellen

Hiú remények 

Amikor az új lengyel tulajdonosok megvették a 200 éves házat az idilli bajor faluban, azt hitték, a paradicsomban vannak. Hotellé akarták alakítani, saját pékséggel, kávézóval és étteremmel. Ez a falu akkoriban rendkívül népszerű volt a turisták körében. 

2016 júniusában még nem voltak menekültek a lengyel házaspár által megvásárolt egykori szállodában, de már fegyveres őr vigyázott rá, mert gyújtogatási kísérletekre számítottak. Csakúgy, mint 600 másik ingatlan esetében. A kormány jó előre tudhatta, hogy ezeket felgyújthatják majd - mivel arra kényszerítette a tulajdonosokat, hogy nagyon szigorú tűzbiztonsági építési szabályok szerint végezzék az akkor még folyamatban lévő felújítást. 

Azt terjesztik, hogy a PEGIDA emberei azok, felgyújtják a menedékhelyeket. Hogy miért? Mivel ez Bajorország Németország legkonzervatívabb területe. 

Németország a szemük láttára változott át muzulmán országgá 

Ma már senki sem megy többé arra a környékre. Minden szállodát és a legtöbb nagy házat menekültszállóvá alakították át, és gyakorivá váltak a gyújtogatások. Bár a média ezt elhallgatja. 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat

Németország a szemük láttára változott át muzulmán országgá: lopások, vandalizmus, és szemét lett a norma mindenütt. 

Amikor nekifogtak a falu legnagyobb háza felújításának, azt hitték, boldogulni fognak - de 2011 körül Angela Merkel megváltoztatta politikáját. 

2009-ben Merkel megnyerte a választásokat. 2010-ben kimondta, hogy a multikulti kudarcot vallott. 2011-ben pedig a német kormány aktívan keresni kezdett nagy házakat a bevándorlók részére. Eleinte az emberek nem értették, mi történik, mert akkor még nem voltak menekültek. Az arab tavasz éppen elkezdődött. Akkoriban még senki nem hallott semmit semmilyen menekültekről - a kormány mégis óriási erőkkel keresett ingatlanokat, hogy megvásárolja azokat menekültszállások céljára. Az emberek azon tűnődtek, hogy vajon milyen menekültekre is gondolhat a kormány. 

2013-ban kezdődtek a tüntetések Ukrajnában, majd 2014-ben Putyin annektálta a Krímet, így mindenki úgy gondolta, ukránok lehetnek azok a híres menekültek. 

Aztán a média hirtelen elkezdte harsogni, hogy Merkel szó szerint minden egyes szírt meghívott Németországba. 

Eleinte az emberek nem tudták, hogy ez azt fogja eredményezni, hogy több százezer közel-keleti és afrikai (és mások) átkel a Földközi-tengeren és szárazföldi útvonalakon is elindulnak. 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat
Merkel szó szerint minden egyes szírt meghívott

Honnan tudhatta előre a kormány?... 

De ekkor egy kézenfekvő kérdés merült fel: honnan tudhatott a német kormány ennyire előre erről a bevándorlási hullámról? És ez az, amikor a propaganda beindult: azt hajtogatták az embereknek, hogy milyen csodálatosak is azok az újonnan érkezettek a nemzet és a német gazdaság számára. 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat
SOROS MIGRÁNSOKAT SEGÍTŐ TÉRKÉPE MÁR 2012-ben AZ INTERNETEN *

Ezek után kapta a lengyel házaspár az ajánlatot a kormánytól a szálloda megvásárlására. Ismertek más olyan tulajdonosokat is, akiknek nagy ingatlanjuk volt, és tőlük hallották, hogy őket is megkereste a kormány (a Menekültügyi Hivatal, BAMF). Azt mondták, hogy az összes nagy épületet menekültotthonná fogják alakítani. 

Az emberek a városban többé nem beszélgettek velük 

Akkor nem voltak hajlandóak eladni a házat a kormánynak - ennek ellenére az emberek a városban többé nem beszélgettek velük, mivel azt hitték, hogy már megállapodtak. A városi tanács ellene szavazott, hogy ilyen létesítmények legyenek a városban. 

Ekkorra az ingatlanok eladása a kormány számára nagyon jó üzletté vált, mivel a kormány a piaci ár négyszeresét fizette értékesítés vagy lízing esetén. Továbbá, ha bérbe veszik, akkor fizetik felújítást, a vízdíjat, a fűtést, az áramdíjat és a biztosítást. Nehéz volt nemet mondani az üzletre. Angela Merkel kormánya felvásárolta az ingatlanokat és az embereket. 

Füstbe ment terv 

Eleinte ez a lengyel család azt szerette volna - mint a környék többi lakója is - hogy a hely továbbra is egy turisztikai központ legyen, nem pedig menekültváros. Ott akartak élni. Valaha ez egy szép, csendes környék volt. A család komolyan elgondolkozott azon, hogy nyilatkoznak a sajtónak arról a nyomásról, amit a kormány gyakorolt a helyi hotelek tulajdonosaira?? 

Aztán jött a félelem: a környéken felgyújtottak egy olyan szállodát, mint az övék - amelynek tulajdonosa eladta az épületet a kormánynak. Állítólag a PEGIDA volt a tettes. Végül felfogták, hogy el kell adniuk. Eladni, és elmenni. Egyesek már bérbe is adták a lakásukat a kormánynak a menekültek számára. 

A lengyel házaspár először egy egyéni vállalkozónak akarta eladni a házat, de hamar rádöbbentek, hogy a frissen felújított szálloda nem ér többet, mint pár évvel korábban, mikor még lepusztult és lakhatatlan volt. Senki sem akart ingatlant vásárolni a városban, ahol már befogadtak menekülteket. Ironikus, hogy a menekültek viszont el akarták hagyni a várost, hogy nagyvárosokba menjenek, és folyamatosan menekültek a vidéki területekről. 

A házaspár ekkor megpróbálta bérbe adni a házat, de az ingatlanügynökségnek, amely kapcsolatba lépett velük, szerződése volt a kormánnyal. Az ügynökség a szemükbe hazudott, mert tudták, hogy az eladók nem akarnak ilyen ügyletbe belemenni. Amikor pedig szembesítették a hazugsággal az ügynököt, azt mondta, hogy "családja van és el kell tartania őket". 

Busszal hozták a "menekültek" mellett tüntetőket 

Ezen a ponton az egész város azt hitte, hogy a hotelt már megszerezte a kormány. A közvélemény hevesen ellenezte a menekültek befogadását. Két éven át a tulajdonosok óriási stresszben éltek, attól tartva, hogy a házat felgyújtják. Az egész környéken felgyújtottak olyan házakat, mint az övék volt. A házakat, amelyeket két évig tartott felújítani az első tűz után, gyakran ismét felgyújtották. Állandóan két rendőrautó állomásozott az ő házuk mellett is anélkül, hogy kérték volna. 

Eközben eltűnt az internetről az a térkép, amely feltüntette az összes menekültszállót Németországban. Valakik tüntetést szerveztek, hogy megmutassák, hogy az emberek támogatják a menekülteket: busszal hozták azokat a tüntetőket, akik feltartották az "üdvözöljük a menekülteket" feliratú plakátokat. 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat
illusztráció - busszal hozták a tüntetőket

A diákokat pedig arra kérték, hogy írjanak menekültbarát jelszavakat lepedőkre és akasszák ki azokat az utcán. 

A németek féltek kifejezni valódi érzéseiket ezzel a gyorsított bevándorlással kapcsolatban, különösen azután, hogy bevezetésre került a "gyűlöletbeszéd' miatt kiszabható 1200 bírság. 
A német kormány előre felvásárolta a menekültszállásnak szánt ingatlanokat
Anne-Frank-Schule, Hanau - A diákokat arra kérték, hogy írjanak menekültbarát jelszavakat **

Ennek ellenére a lakosságot sokkolta az adófizetők pénzének pazarlása, és az újonnan érkezettek büntetlensége bármit is követtek el azok. A migránsok szemeteltek, eldobálták az élelmiszert, loptak (például elvették a dolgokat a boltból, de a rendőrség nem jött ki, ha hívták: a város inkább egyszerűen visszatérítette a boltnak a kárt az adófizetők pénzéből). A bevándorlók megtámadták a lakosságot is. Az emberek féltek elmenni vásárolni, vagy sétálni az utcán; a nők többé nem jártak sehova egyedül. 

A közvélemény hevesen ellenezte a menekültek befogadását 

Maga a városvezetés is erősen ellenezte, hogy a lengyelek eladják a szállodájukat a központi kormánynak. Viszont ők meg nem engedhették meg maguknak, hogy fenntartsák a hotelt vendégek nélkül - így kénytelenek voltak a polgármester-helyettessel aláíratni a kormánnyal kötött adásvételi szerződést - mert a polgármester nem volt hajlandó aláírni. A helyettes viszont aláírta. 
A lengyel házaspár másnap elköltözött. 
Dzsihádfigyelő nyomán 


Át lettünk verve! A migránsok Földközi-tengeri átkelése csak mese! Lehullt a lepel Brüsszelről!


A líbiai és a szicíliai partok között a távolság 480 kilométer. A köztudatban az él, hogy a meggyötört migránsok vállalják ezt a veszélyes átkelést egy biztonságosabb vagy jobb élet reményében, de sokszor tragikus kudarcot vallanak. A baj az, hogy ez nem igaz. Tavaly több mint 180 ezer embert regisztráltak Európában így. Mit gondolsz, a 180 ezerből hányan tették meg a 480 kilométeres vízi utat? Egy se.
A valóság az, hogy a csónakok a líbiai partoktól csak 12 mérföldnyire mennek ki a tengerre és ott vészjelzéseket adnak le. Hamarosan NGO és EU hajók ott teremnek és kimentik őket. A törvény kimondja hogy egyenesen a legközelebbi kikötőbe kell vinni a megmentetteket, például Tunéziába vagy vissza Líbiába, de nem, Európába viszik őket és az állampolgársági eljárás már el is kezdődik.
A segélyszolgálatok az átkelésért életüket veszélyeztető, elszánt tengeri utasok imázsát mutatják, akik kétségbeesetten próbálnak szökni veszély és mélyszegénység elől. Kormányzati tisztviselők a jegyek árát (az embercsempészeknek fizetve) 1500 euróra teszik; elég drága, gondolhatná az ember. De ez nem csak a 12 mérföldes út ára, a csempészek azt is elintézik az NGO-kkal hogy hol lesz a csónak ”veszélyben” és hol fogják kimenteni őket; ez egy mindent magába foglaló ár.
A Frontex (EU határügynökség) éves beszámolójában egyenesen megvádolta az NGO-kat és a segélyszervezeteket csempészekkel való együttműködéssel. Sok esetben ezekhez a szervezetekhez érkeznek a vészjelek, nem a parti őrséghez. Az ez évi számokat nézve, a mentések több mint 50 százaléka ilyen módon lett megszervezve.
Ez bűnözőkkel való összejátszás. Az NGO-k adófizetők pénzét használják embercsempészek szándékos megsegítésére és senki nem állítja meg őket.
Gondolkozz el kicsit ezeken a csempészeken. Emberek, akik részt vesznek ilyen bűncselekményben (életet veszélyeztető embercsempészetben) valószínűleg nem erkölcsösek. Meglehet, hogy másfajta csempészéshez is van közük? Nők, gyerekek? Nem lehetetlen. És mégis, segélyszervezetek biztosítják, hogy folyamatos pénzforrásokkal legyenek ellátva és elkerüljenek minden bűnvádi eljárást.
forrás: hunhir.info

Allah nevében levágjuk a gyerekeitek fejét!”

ALLAH NEVÉBEN LEVÁGJUK A GYEREKEITEK FEJÉT !’
— üzenet egy németországi óvoda falán
A rendőrségi jelentés szerint “a vandalizmus indítéka egyelőre ismeretlen”. — Komolyan?! Az indíték ott van felírva a falra …
Továbbra is virágzik a Merkel-féle hazug média, illetve az eltussolás.
forrás: DzsihádfigyelőMagyarország nem változtat bevándorláspolitikáján senki kedvéért


Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján sem nemzetközi nyomásra, sem pedig a Soros György által támogatott civil szervezetek támadásai, tüntetései miatt – erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Hidvéghi Balázs az aznap délutáni röszkei demonstrációra utalva úgy fogalmazott: kibújt a szög a zsákból; a tüntetés kristálytisztán megmutatja, miről is szól az elmúlt időszak Magyarországra nehezedő nyomása és miről szólnak valójában az elmúlt napok tüntetései. Szerinte a Soros György által támogatott szervezetek azt akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, engedjen a nemzetközi nyomásnak és engedje be tömegével a bevándorlókat Magyarországra.
Hidvéghi Balázs szerint ezt ma Röszkén nyíltan is hirdetik, míg máskor egyéb ügyek mellé vagy más ürügyek mögé bújva támadják a magyar bevándorláspolitikát. Véleménye szerint minden egyes ilyen akcióval azt üzenik a bevándorlóknak, hogy bátran szegjék meg Magyarország törvényeit és lépjenek be akár illegálisan az ország területére.
A Fidesz és a kormány azonban elszánt a nemzeti szuverenitás védelmében. Nem fogunk engedni a külső nyomásnak, meg fogjuk védeni Magyarország és a magyar emberek biztonságát. Ez számunkra mindig fontosabb volt és az is marad, mint bármiféle külső elvárás, külföldi nyomás vagy nyomásgyakorlás – szögezte le a párt kommunikációs igazgatója.
Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a magyar bevándorláspolitikával szembeni nyomásgyakorlás részét képezik a sorozatos tüntetések és a Soros-szervezetek egyéb dezinformációja, vádaskodása. Hol a magyar rendőrséget támadják igaztalan vádakkal, hol a jogi határzár intézményét, hol civil szervezeteken keresztül terjesztenek hazugságokat, vagy éppen a Soros-egyetem kapcsán mondanak valótlan állításokat – fogalmazott.
Kérdésre válaszolva arról is beszélt: nem csodálkozik azon, hogy a Jobbik plakátjait esetleg megrongálja valaki, mert szerinte azok egészen elképesztőek, sértőek és alacsony színvonalúak. Egy kétségbeesett párt elkeseredett akcióinak vagyunk szemtanúi – mondta, hozzáfűzve: “feladva korábbi identitásukat, egy milliárdos markába kerültek, a hatalom és a pénz mindent felülír, ők ezt akarják, és ezért akár ilyen alantas hazugságokat is kiplakátolnak”.
Arra is emlékeztetett, hogy egy korábbi bírósági határozat szerint a “plakátokon való véleménynyilvánítás megengedett, és a véleményszabadság keretein belül van, ha nem szervezett”.
Egy másik, a választási rendszer módosítására vonatkozó kérdésre azt mondta: a Fideszt meg lehet verni a választásokon, és ennek az a “titka”, hogy több szavazatot kell szerezni a választókerületekben és a listákon, ez a lehetőség pedig mindenki előtt nyitva áll. Megjegyezte: a valós politikai támogatottság hiánya lehet tény, de erre nem lehet orvosság az, hogy valaki állandóan a választási rendszerben keresi a hibákat. Utalt arra is, hogy a Velencei Bizottság is vizsgálta a magyar választójogi törvényt, és mindent rendben talált.
Egy, a lejárató cikkekről szóló kérdésre azt mondta: ha valaki az interneten,  a Facebookon éli a magánéletét, és közben közszereplőnek tartja magát, akkor nem csodálkozhat azon, hogy ha ebből adott esetben akár cikk is születik.
Arra a felvetésre, hogy Sólyom László volt államfő szerint alkotmánysértő a CEU-t érintő jogszabály, azt mondta:  az alkotmányossági kérdést a Fidesz képviselői a beterjesztés előtt vizsgálták, azt alkotmányosnak találták, és Áder János is annak ítélte, erről pedig közleményt is kiadott a jogszabályt aláíró köztársasági elnök.
forrás: hirado.huMegbuktatják Soros Györgyöt! Ebbe belerokkan!


Helyi idő szerint pénteken egy New York-i szövetségi bíróságon keresetet nyújtott be Soros György ellen a BSGR nevű bányászati cég, mert szerintük az amerikai üzletember áll amögött, hogy 2014-ben elveszítették koncessziós jogaikat Guineában, és ezzel 10 milliárd dolláros kárt okozott nekik. Sőt, azzal is vádolják, hogy “megválasztott tisztségviselőket manipulált” céljai érdekében.
A Beny Steinmetz izraeli dollármilliárdos által irányított BSGR nevű bányászati cág azzal vádolja Soros Györgyöt, , hogy köze van ahhoz, hogy egy vasérc-ügylet sikertelenségéhez járult hozzá, amit a cég és a Guinea kormány között jött volna létre – jelentette a Reuters brit hírügynökség pénteken.
Mint írják.: a bányászati cég által beadott, 1:17-cv-02726 sorszámú periratban azzal is vádolják a magyar származású amerikai üzletembert, hogy az afrikai ország kormányát és választott tisztségviselőit manipulálta és egyéb törvénytelenségeket is elkövetett, valamint hogy elvegye a cégtől a kormány a koncessziós jogokat.
Szándékos károkozás vezérelte Sorost?
Szerintük Soros lejáratta a céget azokkal a hamis információkkal, amelyek szerint a BSGR korrupcióban érintett. Hozzátették: Sorost nem gazdasági érdekek, hanem a szándékos károkozás vezérelte, mivel nem volt semmilyen gazdasági érdekeltsége az afrikai országban.
Ezzel kapcsolatos, hogy előzőleg az izraeli hatóságok Steinmetz-t tavaly decemberben házi őrizetbe helyezték a korrupciós vádakkal kapcsolatban, viszont januárban vádemelés nélkül megszüntették azt. Az általuk Sorosnak tulajdonított korábbi vádak szerint több tízmillió dollárt fizettek az afrikai ország hivatalnokainak.
Michael Vachon, az amerikai üzletember szóvivője egyelőre nem kommentálta a Reuters hivatali időn túl feltett kérdésit.
forrás: hirado.hu
Orbán Viktor megszólalt: ezt gondolja a tüntetőkről, akik a pokolba kívánják őtMost mindenki talpon van. Készülődik a jövő évi választásra a radikális jobboldal, a baloldal, mozgolódnak a liberálisok. Magyarországon most a kampány főpróbája zajlik – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Időknek.
Az interjúban megkapja a kérdést a miniszterelnök: hogyan éli meg, hogy sokan elviselhetetlen, felszámolandó rendszernek minősítik a mostani Magyarországot?


Orbán Viktor válasza: “Természetes dolog ez. Nekem is tudomásul kell vennem, hogy a demokráciát választottuk a modern magyar állam létformájaként.
A demokrácia olyan rendszer, amelyben mindenki szabadon gondolkodhat, szabadon alakíthatja ki a véleményét, amelynek hangot adhat,
és másokkal együtt képviselheti is. Egy érvelés- és vitaalapú rendszerben elkerülhetetlen, hogy véleménykülönbségek legyenek. A kérdés csak az, hogy megvan-e bennünk a békés egyet nem értés képessége. Békésen egyetérteni könnyű. Békésen egyet nem érteni – ez a demokrácia kihívása. Szerintem ebben a magyarok nem állnak rosszul.

Jól viseljük azt a tényt, hogy egy modern európai demokráciában mindig is lesznek olyan csoportok, amelyek a pokolba kívánják az embert.
Számolnunk kell az irigységgel is, ami szintén emberi dolog. Ne felejtsük el, hogy hány százalékon állt a munkanélküliség, amikor átvettük a kormányzást. Mekkora volt a rezsi, mennyi adót fizettek az emberek, és hol járt az államadósság. Mi munkát adtunk az embereknek, csökkentettük a rezsit, levittük az adókat és leszorítottuk az államadósságot. Nem csoda, ha szeretnének az ellenfeleink a helyünkben lenni. Nekünk sikerült az, ami nekik nem.”
forrás: inforadio.hu
Cionista kazár testvéreid már nem rabolhatnak szabadon , ezért balhéznak , csak azt felejtik el , hogy ez nem az ígéret földje !!!!
De nézzük más szempontból a helyzetet , ha magyarok csinálnák ezt a felfordulást már minden fasisztának elkereszteltek volna bennünket , és érdekes , hogy a vakoló páholyok most nem tiltakoznak , olyan az egész mintha ők rendeznék az egészet a háttérből , még finanszírozzák is a rendbontókat , jó hogy a fegyverraktáraikat nem ürítették még ki , és a tömeget ellátva , a célpontokat is kijelölték már , ez lenne a főpróba a kormánybuktatásban !!Soros emberei lassan elkezdik a kerítésbontástTüntetésbe kezdtek több mint nyolcvanan szombat délután Röszkén. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek azt mondta: a “Soros-szervezet” emberei szervezett szállítással érkeztek a helyszínre.
Bakondi György közlése a Csongrád megyei településen, a Szent Antal téren nagyjából 85 ember gyűlt össze szombat délután. Szervezetten, buszokkal, autókkal érkeztek a helyszínre. Köztük vannak szerbek, olaszok, németek, spanyolok. A résztvevők 60-70 százaléka külföldi. Mellettük vannak ismertebb magyarok is, mint Juhász Péter (az Együtt elnöke), Gulyás Márton (a héten 300 nap közmunkára ítélt aktivista) és Schilling Árpád rendező.
A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a tüntetők röpcédulékat osztogatnak, “Nem kell határ”, “Nem kell börtön” feliratokkal. A tüntetés célja, hogy ne legyenek határok, ne legyen védekezés, mindenki korlátozás nélkül juthasson be az Európai Unió területére – fogalmazott Bakondi György, aki úgy tudja, a demonstrálók azt tervezik, hogy Röszkéről a határ érintésével a tranzitzónához mennek.
Bakondi György kiemelte: a térségben megfelelő létszámú rendőri erő tartózkodik, akik minden provokáció ellenére, minden helyzetben fenn fogják tartani az államhatár védelmét.
forrás: hirado.hu


A kereszténység romjain épül a muzulmán London


Csaknem ötszáz templom zárt be a brit fővárosban 2001 óta, sokat közülük muszlimok vásároltak fel és alakítottak át mecsetté. A legnépszerűbb fiúnév ott már a Mohamed, a saría bíróságok szaporodnak, miközben a muzulmánok harmada nem tekinti magát a brit kultúra részének.
Az amerikai Gatestone Institute arról számolt be vasárnapi publikációjában, hogy Londonban rohamtempóban zárják be a keresztény templomokat, miközben majdnem ugyanennyi mecsetet fel is húznak.
Az egyik ottani muszlim hitszónok úgy jellemezte a jelenséget, hogy „London már muzulmánabb, mint sok iszlám ország együttvéve”. Wole Soyinka Nobel-díjas nigériai író szerint a brit főváros már az iszlamisták „pöcegödre”, egy ottani újságíró pedig csak szimplán Londonisztánnak hívja a várost.
A westminsteri terrortámadás után, London muzulmán polgármestere, Sadiq Khan azt mondta: a terroristák nem tűrik a multikulturalizmust, a Gatestone szerint épp az ellenkezője igaz: maga a multikulturalizmus az, ami táplálni tudja a terroristákat. „Londonisztán a 423 mecsetjével az angol kereszténység romjaira épül” – írják.
A Hyatt United Church nevű templomot például egy egyiptomi közösség vette meg korábban azzal a céllal, hogy mecsetté alakítsák át. A londoni Szent Péter templom pedig ma már Medina mecsetként ismeretes. A mai Brick Lane úti mecset pedig korábban egy metodista közösségé volt.
Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
Nem csak templomokat alakítanak át a helyi muzulmánok, hanem az ott élőket is. Egy felmérés szerint az utóbbi időben megduplázódott az iszlámra áttértek száma, sokan pedig gyakran már az új vallásuk felvételekor a radikális nézetekkel szimpatizálnak.
Üresen konganak a templomok, teltház a mecsetben
A Daily Mail összehasonlító fotókat tett közzé két, egymáshoz közel eső belvárosi templom és mecset gyülekezetét vizsgálva. A keresztény, több mint 1200 ember befogadására is képes Szent György templomban tíznél is alig többen jelentek meg szentmisét hallgatni, miközben tőle nem messze egy 100 férőhelyes mecsetben már nem fértek el az emberek, az utcára kellett kivonulniuk, hogy imádkozhassanak.
Birminghamben, a második legnagyobb brit városban egy minaret „uralja az eget”. Tavaly októberben pedig már 25 ezernél járt az a petíció a brit kormány oldalán, amiben azt akarják elérni, hogy naponta háromszor (!) engedélyezzék, hogy például hangosbeszélő megafonnal hívhassák imára a muzulmán hívőket.
A Gatestone Institute szerint, ha a jelenlegi trendek tovább folytatódnak, a kereszténység csak emlék marad Angliában, a jövő vallása pedig az iszlám lesz.
Egy muszlim csoport iszlámot népszerűsítő könyveket és CD-ket árul a Trafalgar téren. Forrás: Shutterstock
Egy muszlim csoport iszlámot népszerűsítő könyveket és CD-ket árul a Trafalgar téren. Forrás: Shutterstock
Pár év és kevesebben lesznek az aktív keresztények
Számítások szerint az Egyesült Királyságban 2020-ra nagyjából 687 ezer muszlim jár majd imákra rendszeresen, miközben a keresztényeknél a misét látogatók száma 679 ezer lesz. Ceri Peach, az Oxfordi Egyetem munkatársa szerint az angol városok új kulturális felépítése már kialakulóban van, a keresztény államvallás pedig erősen visszaszorul majd.
Miközben a muszlimok több mint fele 25 év alatti, a keresztény templomba járók negyede 65 év feletti. Keith Porteous Wood, a Nemzeti Szekuláris Közösség vezetője szerint 20 éven belül már kevesebben lesznek a vallásukat valamilyen szinten gyakorló keresztények.
2001 óta ötszáz londoni templom alakult át valamilyen privát ingatlanná, miközben a magukat anglikán vallásúnak vallók aránya 21 százalékról 17 százalékra esett – ez körülbelül 1,7 millió embert jelent. Ezzel párhuzamosan a muzulmánok száma több mint egymillióval emelkedett.
Mohamed a leggyakoribb gyereknév
Egy 2015-ös kutatás szerint Angliában és Wales-ben is a leggyakoribb név, amit a kisfiú újszülötteknek adnak, az a Mohamed és annak variációi.
Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
Manchesternek 15,8, Birminghamnek 21,8, Bradfordnak pedig 24,7 százaléka muzulmán. Bradfordban és Liverpoolban a gyerekek fele muszlim.
Radikálisok kezén van a mecsetek nagy része
Innes Bowen író szerint az 1700 brit mecsetből mindössze kettő olyan van, amelyik „követi az iszlám modern értelmezését”, az Egyesült Államokban ugyanez a szám 56 százalék. A radikális vahabiták tartják kontroll alatt 6 százalékukat, miközben a szunnita-fundamentalista Deobandi mozgalom a 45 százalékát.
A Knowledge Center kutatása szerint az Egyesült Királyság muszlimjainak harmada nem érzi magát a brit kultúra részének. Londonban pedig „hivatalosan” 100 saría bíróság működik, amelyek ténykedése nehezen összeegyeztethető az emberi jogok európai értelmezésével.
A canterbury érsek is méltatta a saríát
A brit kulturális közegben ráadásul egyre többen hajlanak meg a fundamentalista iszlám törekvések előtt. Rowan Williams, canterbury korábbi érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága és Lord Nicholas Addison Phillips, aki a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt 2009 és 2012 között, azt is javasolta évekkel ezelőtt, hogy a brit jogrendszernek át kellene emelnie bizonyos elemeit a saríának, például a válások terén. Sir James Munby az ország egyik legbefolyásosabb bírája korábban pedig azt mondta, a kereszténységnek immár semmilyen befolyása nincsen az ítélkezésre.


Az egyetemeken is megjelent már a változás. Nagy kritikákat váltott ki, hogy egyes vallási csoportok szeparálhatják a férfiakat és a nőket bizonyos eseményeken: a Queen Mary University of Londonon például külön bejáraton kellett bemenniük a nőknek egy rendezvényre, nem kérdezhettek, de még csak a kezüket sem emelhették fel. Az ottani Iszlám Közösség pedig szervezett egy gálát a London School of Economicsra, ahol a férfiakat és a nőket egy 7 méteres panel választotta el egymástól.
Közben Simon Collis, a Szaúd-Arábiába delegált brit nagykövet tavaly áttért az iszlámra, azóta megjárta a mekkai zarándoklatot és ma már Haji Collisként él.


Muszlim vagyok, pakisztáni vagyok, London polgármestere vagyok


Muszlim, brit, munkáspárti, de legfőképpen: londoni. A brit főváros új polgármesteréről egészen biztosan nem lehet azt állítani, hogy egyoldalú személyiség. A kérdés már csak az, megválasztása után is meg tud-e birkózni az előítéletekkel, és képes-e összekovácsolni a világ egyik legsokoldalúbb városát. 


Bajban lesz Donald Trump, ha megválasztják az Egyesült Államok elnökének. Európa legnagyobb városa éppen most választott egy olyan polgármestert, akiről a republikánus jelölt azt állította: soha nem engedné be Amerikába. Sadiq Khan ugyanis muszlim, a brit főváros lakói most mégis úgy döntöttek, hogy a pakisztáni bevándorló szülők gyermekeként felnőtt 45 éves munkáspárti politikust bízzák meg a nyolc és fél milliós metropolisz vezetésével.

Sadiq Khan az első muszlim London élén
Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Hatalom és sokoldalúság

A tét nem volt kicsi, a londoni polgármesterség óriási hatalommal jár még európai szinten is. A városnak nemcsak a lakossága, hanem a költségvetése is hatalmas, és itt van Európa legfejlettebb közlekedési hálózata is. Ami azonban ennél is fontosabb: London nem az Egyesült Királyság, és még csak nem is Európa. London a világ egyik legsokoldalúbb városa, ahol a lakosság 40 százaléka valamilyen etnikai kisebbséghez tartozik, míg ugyanez a szám az Egyesült Királyság egészében 16 százalék. 
Nem véletlen, hogy kampányában Khan az egyszerű lakosokra akart hatni: a munkásosztályra, a pakisztáni sarki boltosra, a zsidó pékség tulajdonosára és a kelet-európai bevándorlók gyerekire. Aktivistáit is arra kérte: utcáról utcára, a zsinagógától a templomon át a mecsetig mindenkit keressenek fel, aki segítheti. A terve bevált. 

Fontosnak tartja, hogy az egyszerű londoniakat is képviselje
Forrás: AFP/Justin Tallis

Épp olyan, mint ők

Az egyszerű londoni lakosokat éppen az vonzotta Khanban, hogy olyan, mint ők. Nem gazdag, és nem befolyásos családból származik, mint konzervatív kihívója, Zac Goldsmith, hét testvérével együtt egy háromszobás önkormányzati lakásban nőtt fel Earlsfieldben, amely olyan, mint bármelyik másik londoni külváros: főutcával, viktoriánus házakkal és zöld parkokkal. 
Khan szülei itt kaptak lakást, amikor Pakisztánból megérkeztek Nagy-Britanniába, a politikus nagyszülei viszont még Indiából emigráltak Pakisztánba a szétválás után. Az sem mellékes, hogy az új londoni polgármester nagycsaládban nőtt fel, hat fiú- és egy lánytestvére van, ő az ötödik gyerek. A körülményekre jellemző, hogy Khan 24 éves koráig ugyanabban az emeletes ágyban aludt, mint gyerekkorában, és 23 éves korában járt először külföldön.
A varrónőként dolgozó édesanya és a buszsofőr édesapa hamar megtanították arra, hogy Londonban csak kemény munkával lehet érvényesülni. 
Az édesapám minden lehetőséget megragadott arra, hogy dolgozzon. Ha túlórázhatott, boldogan vállalta. Az édesanyám otthon varrt, miközben minket nevelt, főzött, és vezette a háztartást” – mesélte egy interjúban. 

Úgy nőttem fel, hogy a szüleim állandóan dolgoztak, így, ahogy lehetett, én is munkát vállaltam. Szombatonként újságokat hordtam ki, később pedig nyaranta építkezéseken dolgoztam” – tette hozzá. 

Sadiq Khan és felesége: az ő lányaiknak már könnyebb
Forrás: AFP/Justin Tallis

Boksz és előítéletek

Khan gyerekkorában azt is megtapasztalhatta, mennyire nem voltak könnyű helyzetben a bevándorlók gyerekei a hetvenes-nyolcvanas években. A helyi általános iskolába járt, ahol gyakori volt a verekedés, és a drogok sem voltak ismeretlenek. Maga Khan is elismerte, hogy kemény iskola volt, ahol meg kellett tanulni érvényesülni. Nem véletlen, hogy minden testvére bokszolni járt, így megtanulták megvédeni magukat. Ő azonban inkább a focit és a krikettet szereti. 
A későbbi jogász és közlekedési államtitkár számára a rasszizmus sem volt ismeretlen. Édesapját gyakran csak „paki Mikulásként” emlegették az utasok, és őt is gyakran zaklatták, a focimeccseken különösen. Ezért az is előfordult, hogy testvéreivel használniuk kellett a boksztudásukat. 
Khan a középiskolában kémiát, biológiát és matematikát tanult, mert fogorvos akart lenni, de az egyik tanára meggyőzte, hogy jogi pályán a helye, mert nagyon jól érvelt az órákon. Így az Észak-londoni Egyetemre iratkozott be, ahol tudatosan választotta az emberi jogi szakot. Jól tette, hiszen 1997-ben már partner lett abban az ügyvédi irodában, ahol három évvel korábban bojtárként kezdte. A pályát 2004-ben, a politika kedvéért hagyta el, és egy év múlva megválasztották Tooting parlamenti képviselőjének. 

Khan (középen) gyerekkorában bokszolni tanult, de futni is szokott
Forrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Inci Gundag

Nem csak muszlim

A politikus identitásában fontos szerepet játszik az iszlám. A vallás előírásai szerint nem iszik alkoholt, napi ötször imádkozik, és disznóhúst sem fogyaszt, ugyanakkor önmagát legfőképpen londoniként jellemzi. Programjában éppen ezért fontosnak tartja, hogy a főváros lakóinak mindennapi életén javítson, de azt is elismerte, hogy már az elmúlt évtizedekben óriási változások történtek a metropoliszban. 
A két lányom, Anisah és Amarrah most 16 és 14 évesek, és ugyanott nőttek fel, ahol én és a feleségem. Soha nem zaklatták őket, soha nem nevezték őket pakinak, soha nem érte őket hátrány a származásuk miatt. Ez bizonyítja, milyen messzire jutottunk” – mondta. 
Khan ennek ellenére nem kerülhette el, hogy muszlim hite miatt támadják a kampányban. A Sunday Times februárban azt írta, hogy Khan négyszer is találkozott egy csoporttal, amelyet egy, az al-Kaidához köthető hitszónok támogatott. Az Evening Standard pedig arról cikkezett, hogy Khan volt sógora szélsőségesek rendezvényein vett részt a kilencvenes években. 

Sadiq Khan szeretne megküzdeni az előítéletekkel
Forrás: AFP/Justin Tallis

Támadták a szélsőségesek miatt

A párizsi és brüsszeli merényletek után – amelyekről a londoniaknak azonnal a 2005-ös terrortámadások jutottak eszükbe – a jelöltnek még nehezebb volt megbirkóznia az előítéletekkel. Khan ennek ellenére mindig azt állította, ragaszkodik a hitéhez, de megvan a véleménye azokról, akik az iszlámot ürügyként használják fel az erőszakra.
Arról már maga a politikus beszélt egy korábbi interjúban, hogy politikai pályafutása alatt többször is támadták az iszlám szélsőségesek térhódítása miatt. Tony Blair miniszterelnökkel sem volt túl jó a viszonya, a londoni támadások tízéves évfordulóján például arról beszélt: néhány nappal a robbantások után a kormányfő behívta őt és még három muszlim képviselőtársát a Downing Street 10.-be, ahol azt mondta, ami történt, az ő felelősségük is. Khan tiltakozott. 
Én sem hibáztatlak téged a Ku-Klux-Klan miatt, akkor te miért hibáztatsz minket a londoni robbantásokért?” – emlékezett vissza a történtekre a polgármester. (A beszélgetés két másik résztvevője szerint ugyanakkor ilyen beszélgetés nem hangzott el köztük és Blair között.)

Tony Blair volt miniszterelnökkel nem volt jó a viszonya
Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Londoni, muszlim és édesapa

Ironikus módon ugyanazok a muszlim szélsőségesek, akiknek a támogatásával vádolják, 2013-ban megfenyegették Khant, amiért támogatta az egyneműek házasságát kimondó törvényt. Bulvárlapok szerint egy bradfordi mecset imámja még fatvát is kiadott ellene, és kijelentette, hogy a politikus „már nem muszlim”. A rendőrség akkor arra kérte Khant, hogy erősítse meg a személyes védelmét.
A munkáspárti politikus azonban továbbra is azt állítja, hogy a vallása csak egyik része a személyiségének. 
Londoni vagyok, brit vagyok, angol vagyok, ázsiai származású, pakisztáni örökséggel. Apa vagyok, férj vagyok, Liverpool-drukker vagyok, munkáspárti vagyok, és muszlim vagyok” – jellemezte magát egyszer Khan, akinek most még hozzá kell tennie: polgármester vagyok. 

Elszólta magát a Fehér Ház szóvivője: az USA célja „Szíria destabilizálása”

/Kivételesen csak kép- és hanganyag, mert nincs írott változata/
A Russia Today egy műsorában a vendéggel arról is szót ejtettek, hogy a Fehér Ház sajtótitkára, Sean Spicer sajtókoferenciáján nyelvbotlást követett el  és azt mondta: „az Egyesült Államok célja Szíria destabilizálása”.
Spicer tegnap óta hatalmas tűz alatt áll, mert sajtótájékoztatóján azt mondta, Asszad rosszabb Hitlernél, mert az nem használt népe ellen mérges gázt. (Miután erről a hazai médiában is már van anyag, ezért nem tettem ki)
Utána rengetegszer kért bocsánatot.
Akit érdekel a téma, angol nyelven például itt tájékozódhat az EURACTIV-on ma reggel kitett beszámolójából: http://www.euractiv.com/section/global-europe/news/white-house-accuses-russia-of-syria-chemical-attack-cover-up/?nl_ref=35397785

Már megint Szíria ellen


Tegnap még azon gondolkoztam, hogy mégiscsak írni kellene erről a CEU ügyről, hiszen ez foglalkoztat ma mindenkit Magyarországon, egyes hírforrásokat nézve talán még Washingtonban vagy akár az egész világon is.
Mára virradóra azonban már nem érdekelt annyira, ahogyan a közösségi média szinte egyetlen szólamként áll ki „a Marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjait” vagy a „Blaszfémiát, mint az intézményi kritika eszközét” kutató intézmény mellett és sokkal inkább figyeltem arra, hogy valahol, tőlem néhány ezer kilométerre már megint bombáznak.
Már megint bombáznak és már megint tömegpusztító vagy vegyi fegyverek miatt. Egy közel-keleti „diktátor” már megint nem figyelt és olyat tett, amire minden valamirevaló médium figyelmeztetett az elmúlt napokban, nehogy esetleg kétségeink legyenek afelől, hogy Bassár el-Aszad képes megmérgezni saját honfitársait, annak a tárgyalássorozatnak az előestéjén, ami végképp megerősítette volna pozícióját országa élén, és inkább úgy döntött, hogy magára haragítja a fél világot.
És nem csak úgy bombáznak, hanem „az Egyesült Államok alapvető nemzetbiztonsági érdekei” miatt teszik ezt, mert egy szír fegyver lerakat még a világ leghatalmasabb országát is képes megingatni. Mindenesetre, aki eddig kételkedett abban, hogy Donald Trump, bár kicsit a megszokottól eltérő stílusban, de mégiscsak ugyanazt képviseli, mint elődei, már ami a világ alapvető geopolitikai kérdéseit illeti, most megszabadulhat kétségeitől.
Érdekes módon 2013-ban, a damaszkuszi vegyi fegyver támadás után, amiről persze utólag kiderült, hogy a lázadók, nem pedig a szír kormányerők műve volt, Donald Trump vehemensen ellenezte, hogy az Egyesült Államok bármilyen módon beavatkozzon a konfliktusba. Most pedig minden teketória nélkül bombázni kezd.
A narratíva teljesen abszurd, a hírgyártók mégis elképzelhetetlennek tartják, hogy létezhet más magyarázat, mint amit elénk raktak. A CNN bemondójának szó szerint többször elakadt a szava, amikor egy washingtoni politikus felvetette, hogy nem biztos a hivatalos álláspont helyességében.
Nem is tudok mást mondani, mint hogy imádkozzunk. Imádkozzunk Szíriáért. Imádkozzunk egymásért és azokért is, akik majd a mi szavunkra hisznek.1Az USA a legnagyobb MOAB (még nem nukleáris) bombáját dobta le ma reggel Afganisztánban! Ma használta először élesben.


Breaking News: Az USA a legnagyobb (még nem nukleáris) MOAB bombáját dobta le Afganisztánban! Újabb fronton újítja ki a harcokat az Egyesült Államok? A MOAB bombát még 2003-ban fejlesztette ki az USA, de most, 2017. április 13. csütörtök, helyi idő szerint reggel 7 óráig élesben egyetlen alkalommal sem vetette be. 
Ma Afganisztánban igen.A 21,000-pound (9525 kg) súlyú bombát Achin körzetben, Nangarhar tartományban dobták le Kelet-Afganisztánban. A Pentagon is megerősítette a bomba bevetését.

John Nicholson tábornok, az Afganisztáni Amerikai Csapatok parancsnoka írta alá és engedélyezte a használatát.

Úgy néz ki, az USA nagyon komolyan készül egy háborúra.....Forrás: RT News
Fordította:  (SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: 
VilagHelyzeteTV
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com


You might also like:


Az utolsó békeéveinket éljük - Sokan észre sem veszik - De már a Pápa is a világháborúra figyelmeztet


Százötven éve a kiegyezéskor, 1867-ben legtöbben úgy vélték, a megállapodás, következésképpen a béke örök időre szól. Soká tartott valóban. Közel ötven esztendőn át képes volt elfogadtatni, hogy az érdekellentétek túlhaladottak, a boldogulásnak a természeti csapásokon kívül semmi sem állja útját. 
Az emberek 1914 tavaszán is azt hitték, a háborút egyik hatalom se kockáztatja. Kitörésekor II. Vilmos német császár a következő kijelentésre ragadtatta magát:
Mire a falevelek lehullanak, katonáink otthon lesznek.” A pusztító harcok során a média nem átallotta propagálni: A háború, amely véget vet minden háborúnak.”
Most 2017-ben nagycsütörtöki üzenetében már a Pápa is világháborúra figyelmeztet minket.Hogyan jutottunk idáig?  
A hadviselő felek akkoriban arra végképp nem gondoltak, hogy a világégés véres forradalmakhoz vezet, a cári rendszer összeomlik, majd Oroszországban a bolsevikok, Németországban a nácik jutnak hatalomra.A nyugati politikusok többsége még 1938-ban is reménykedett, hogy a második világháború elkerülhető.Hiába írta meg Ortega y Gasset A tömegek lázadását, Oswald Spengler A Nyugat alkonyát, a közöny és a vakhit csekély kivétellel általános volt. Arra sem gondoltak, hogy Európa kettészakad, s a szembenállás kis híján atomháborúhoz vezet. A gyarmatbirodalmakban fel sem merült, hogy afrikai, közel- és távol-keleti uralmuk az utolsókat rúgja, végül kontinensnyi területek süllyednek káoszba és tömeggyilkos diktatúrákba.

A politikusok – tisztelet a kivételnek – a tanulságot százhárom éve, hetvennyolc éve és ma sem hajlandók levonni. A nyugat-európai jólét még van olyan szivárványos, hogy túlragyogja a láthatáron gyülekező felhőket. 
A kezdődő haláltáncnak a tavalyi kölni szilveszteri utcabálon tomboló nemi erőszak csak egy epizódja volt. 
A robbantásokat, késeléseket, gázolásokat az átlag európai már-már éppolyan megszokottnak tekinti, mint az autóbaleseteket. 
A józan, anyagias szemléletű németek, belgák, luxemburgiak, hollandok, dánok, svédek többségének az sem szúr szemet, hogy a kevéssé hatásos biztonsági intézkedések és a menekültek ellátása milliár­dokba kerül. A pénzt reménytelen integrációs programokra fordítják, ráadásul, ha közvetve is, az embercsempészeket súlyos összegekkel támogatják. Tízezrek fúlnak a Földközi-tengerbe. Ki tudja, hányan halnak meg az úton, többek közt levegőtlen furgonokban?
Ám az emberi jogi harcosok és légkondicionált irodákban ücsörgő gazdáik a gerjesztett újkori népvándorlás áldozatairól tudomást se vesznek, vagy a hajótörötteket egyenest az olasz partokra szállítják. Kapkodó intézkedések, szemforgatás, vádaskodás, a tények elhallgatása – minden együtt van ahhoz, hogy a választókat újra és újra megtévesszék. Ezek után abban sincs semmi meglepő, hogy a római kormány a szétbombázott Líbia hatvan (!) törzsi vezetőjével tárgyalt a migránsok feltartózta­tása végett. Bár Angela Merkel kancellár Erdogan elnökkel tavaly tető alá hozott egy megállapodásfélét, s a nyomás valamelyest enyhült,azóta az EU–török viszony mélypontra süllyedt. Mára az egyezmény puszta léte is kérdésessé vált.
A strasbourgi Emberi Jogi Bíróság George Soros egy magyar(országi) szervezetének feljelentése nyomán két bangladesi menekült javára közel hatmilliós kártérítés mellett döntött. Az ügy szépséghibája: nem tudni, a kedvezményezettek hol tartózkodnak. A feljelentő eljárási költségét is a magyar államnak kell kifizetnie. Az abszurd ítélet szerint jelentős összeg jár a másfél tucat országon, végül a magyar, illetve a schengeni határon jogellenesen átgázolóknak.
Már csak az a kérdés:
  
hogy jutott idáig a két világháborút, a spanyol, majd a jugoszláviai polgárháborút és a nem szűnő ukrajnai harcokat elszenvedő Európa?
A válasz két hasonló tartalmú kifejezés gyökeres különbségében rejlik. Szabadelvűség és liberalizmus: a polgári szabadságjogok 19. és kora 20. századi értelmezése messze nem azonos a maival. Előbbi a rendi társadalom meghaladását és az emberi jogok kiterjesztését szolgálta, utóbbi azok felelőtlen túlterjeszkedését.

Nem véletlen, hogy a bécsi forradalmárok, Kossuthék, majd Podmaniczky Frigyes és Széll Kálmán pártjai nevükben is szabadelvűek voltak, míg a jobblétre szenderült SZDSZ és maradványai, Gyurcsány Ferenc és Fodor Gábor meg a belga Verhofstadt vagy a talján Gianni Pittella baloldali liberálisok. Zavaros eszméik jelen vannak más ellenzéki pártocskákban és alkalmi szerveződésekben is.

Közös nevezőjük a tagadás, a marginális csoportok támogatása és a törpe kisebbségek szembefordítása az óriási többséggel. Eszköztárukból nem hiányzik az emberi irigység gerjesztése és a demagógia. Az MSZP Fizessenek a gazdagok! jelszava egyszerre jakobinus és rákosista, vagyis az európai história legvéresebb korszakait idézi fel. Ijesztő korlátoltságra vall, hogy mind a magyar, mind az európai balosok, zöldek és liberálisok az érték- és toleranciaromboló betelepülést előbb álproblémának nevezik, majd nyíltan támogatják. Ellenfeleiket nácinak, rasszistának, legjobb esetben nacionalistának címkézik, mintha a világ egy óriási átjáróház volna. Erőszakos népboldogítók, akiknek az évezredes európai kultúra, a nemzetek nehezen kivívott önállósága és a szerves történelmi fejlődés perspektívája alig valamit vagy semmit se jelent.

Többségük nem a mában és a közeljövőben, hanem valamiféle virtuális valóságban él. Elvetik a vallást mint a közösség spirituális összetartásának eszközét, eltorzítják a jogot (az igazságszolgáltatás helyébe jogszolgáltatás lép) és rombolják a törvények végrehajtóját, az államot. A különböző szivárványkoalíciók a népakarat, illetve a választójog paródiájává züllenek. Ez a koncepció nem más, mint civilizációnk, hagyományaink s a családról vallott nézeteink antitézise. A szolgáltató állam kiépülése során a polgárok egyre ritkábban kerülnek olyan helyzetbe, hogy kénytelenek legyenek önmagukról és a közösségről gondoskodni.

A fejlett egészségügy – inkább egészségipar – és a túlfeszített szociális háló leveszi a felelősséget az egyén válláról, illetve másokra, jobb híján az államra hárítja. Zsoldoshadseregek feladata, hogy elemi érdekeink védelméről gondoskodjanak. Az egyén elidegenedésének ösztönzője a kultúra elsekélyesedése és a mohó túlköltekezés. A hangadó politikusok többsége a rohamos népességfogyás ellenszereként a migránsok befogadását ajánlgatja, tekintet nélkül annak árára és veszélyeire. Az Ázsiába telepített ipar és a fejlett technológia alkalmazása során európaiak milliói válnak munkanélkülivé, akiket az adófizetőknek a jövevényekkel együtt kell eltartaniuk. Idő kérdése, mikor roppan össze a védekezésre és megújulásra képtelen társadalom.

Ugyanilyen ijesztő a tartósan dologtalan tömegeknek a munkamorálra gyakorolt pusztító hatása és az áldozatokkal szemben a bűnözőknek kedvező jogértelmezés.
Az emberi jogok túlhangsúlyozása Európa-szerte hideg polgárháborút idéz elő, melyet a fősodratú média táplál, sőt, az értéktagadó és mindent megengedő nézetek már-már kötelező elfogadását szorgalmazza. 
Ez az életidegen felfogás a kultúrától az oktatáson át a törvénykezésig, a vallásfelekezetekig és a közigazgatásig szinte mindenüvé befurakodott. 
Csak remélni lehet, hogy nem késő visszatérni a józan ész talajára, s a humánumot és a társadalmi szolidaritást oly módon gyakorolni, hogy értékeinket ne eméssze föl.

vadliberális politika csak ott működik – egyelőre –, ahol a pénz és a választók jó részének az akarata megvan hozzá. Ám ahol hiányoznak, vagyis a közép-európai térségben – ma már Ausztriában is –, kívülről oktrojált, a nemzetek szuverenitását csorbító elképzelés. A stockholmi gázolás négy halálos áldozattal, tizenöt súlyos sebesülttel és a teljes forgalom lezárásával járt.
Stefan Löfven miniszterelnök bejelentette: „Svédországot megtámadták.” Ilyen kijelentés a háború előzményeként hangzik el. Ha egy szociáldemokrata kormányfő így fogalmaz, nincs mit hozzátennünk.

Hamarosan ott kötünk ki, ahol minden elkezdődött. A civilizáció megsemmisíti önmagát, ha átlépünk egy határt. Ahogy Einstein fogalmazott: 
Azt nem tudom, hogy a Harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel.”

Szükség lenne egy Noé bárkájára, de sehol nem látunk se Noét, se hajót...
Egyedül az egyre magasabb hullámok közeledtét érzékeljük..., azt viszont lesújtó sebességgel közeledve....
És sajnos a nagy többség ebből jelenleg sem lát szinte semmit...
Pontosan ahogy 1914-ben, ahogy 1939-ben.... nyugodtan isszák kávéikat a kávézók teraszán...
(SBG Buddha - VilagHelyzete saját megj.)


Forrás: 
Magyar Idők

(SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: 
VilagHelyzeteTV
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com
You might also like:


Merényletet próbáltak elkövetni ma este Donald Trump ellen élő adásban - a titkosszolgálat, majd katonák fogták le a tettestUPDATE - 2016.Nov.6. : A hivatalos hírek szerint nem találtak fegyvert az illetőnél

Renoban, Nevadában ma este tartott nagygyűlésen
 (ottani idő szerint 21:01 órakor), azaz alig egy órája Donald Trump beszédét a titkosszolgálat elnökjelöltet menekítő akciója szakította félbe, amikor egy feltehetően fegyveres férfi merényletet próbált elkövetni ellene.

Az elkövetőt a titkosszolgálatnak kellett leteperni és a kiérkező katonáknak (vagy military egyenruhában lévő rendőröknek) elfogni...

A videó és az élő adás felvételei szerint a férfi közvetlenül a pulpitus és a színpad előtt állhatott...  A merényletet megakadályozták és az elkövetőt letartóztatták az élő adás tanúsága szerint.Írta: 
SBG Buddha - Magyar idő szerint hajnal 04:10-kor 

Forrás:  
Right Side Broadcasting  / Infowars
VilagHelyzete.com
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek:  VilagHelyzete.hu vagy Alternativhirek.blogspot.com
You might also like:

Bill Clinton Lengyelországnak és Magyarországnak: Csináljátok azt a bevándorlással,amit mi mondunk,mocskos kis Putyinok!!!

Ezzel a címmel Daniel McAdams, a béke és a gazdasági jólét témáit kutatóRon Paul Intézet ügyvezető igazgatója ezzel a címmel írt cikket arról, hogy a volt amerikai elnök először egy pillantást vet az USA viselkedésére Magyarország irányában az amerikaiak által „felszabadításnak” nevezett időpont után. 
Röviddel ezután „az USA olyan politikai nyomást alkalmazott, amelyre a legtöbb magyar még ma is jól emlékszik. Az Egyesült Államok nyíltan támogatta a ’megreformált’ kommunista párt visszatérését a hatalomba, ami Washington segítségével 1994-ben meg is történt.
Az USA beavatkozása a magyar belügyekbe a ’felszabadítás’ után szünet nélkül folytatódott, akár a szovjetek beavatkozása folytatódott szünet nélkül a magyar belügyekbe, miután Moszkva Budapestet felszabadította Berlintől. 
 Egy idő óta az USA (és a brüsszeli EU-s bürokraták) lehurrogják Magyarországot és a többi közép-európai ’rosszfiút’, mint Lengyelországot, Szlovákiát és a Cseh Köztársaságot, amiért nem fogadnak be az amerikaiak által bombázott országokból menekülők tízezreit…
"Ne tegyétek a problémáitokat a mi problémánkká, mondják a kelet-európai vezetők”.
McAdams így folytatja: „Mit gondolnak magukról ezek a mitugrászok, amikor így merik kérdőre vonni Washingtont, füstölög az amerikai hatalmi elit. 
A Közép-Európára lőtt legutóbbi rakéta Bill Clinton volt elnöktől érkezett, aki New Jerseyben a hét elején rúgott Lengyelországba és Magyarországba, amiért nem engedelmeskednek Brüsszelnek és Washingtonnak.Clinton üzenete világos volt: ’felszabadítottunk titeket, visszaadtuk szuverenitásotokat, hát akkor tegyétek azt, amit mondunk nektek!’
A szerző így értékel, miután idézi a clintoni mondatokat Lengyelország és Magyarország áhítozásáról a putyini diktatúra iránt és a külföldiek távoltartásának irányába: „…

Clintonnak iszonyatosan nincs igaza. Magyarország nem ’adta fel a demokráciát’, amikor a menekültek befogadásáról van szó. Tény, hogy Magyarország sokkal több demokráciát biztosított, mint Clinton és felesége bármikor is tolerálna a szavazóktól a migráció kérdésében. 

Még e hónapban a magyar parlament országos népszavazást hagyott jóvá arról, vajon Magyarország elfogadja-e a Brüsszel által rájuk rótt menekültkvótákat. Ennyi elég a demokráciából?” (Newsweek cikk) 
A cikk így zárul: de Clintonnak és Clintonnének (valamint az utóbbi nagy támogatójának, George Sorosnak) nem demokratikus az, hogy az emberek lehetőséget kapnak olyan alapvető kérdésekről szavazni, mint a menekültpolitika. 

Azt tekintik demokratikusnak, ha a magyar kormány elfogadja Washington és Brüsszel diktátumait és figyelmen kívül hagyja a magyar nép akaratát.

Ha Hillaryt megválasztják, Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek mindkét Clintont 'persona non grata'-nak (nem kívánatos személynek) kell kinyilvánítania”
, zárul az az elemző honlapján közzétett cikk.

Forrás: Ron Paul Institute / 888.hu

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com
You might also like:Trump: A pénzhatalmi világelit által felvásárolt Egyesült Államok visszaszerzése - A Nemzet fontosabb, mint a globalizmus


Hatalmas médiagépezet dolgozott azon, hogy sem az amerikaiak, sem mi, európaiak ne ismerjük fel az Egyesült Államokban zajló elnökválasztás valódi tétjét. Ez sok tekintetben sikerült is nekik; éppen ezért kell hangsúlyosan kimondani: Donald Trump elnökké választása történelmi esemény, óriási esély arra, hogy a globális elit uralma megtépázódjon, és az amerikai társadalom újra talpra álljon – mind gazdaságilag, mind szuverenitásában. Ez a valódi tét, amely a következő négy évet meghatározza Amerikában.
A globális erők, amelyek az Egyesült Államokat is a markukban tartják, pontosan érezték és tudták a veszélyt, amely Trump esetleges megválasztásában rejlett. 1. Éppen ezért tettek meg mindent, hogy Trump úgy tűnjön fel az emberek előtt elsősorban a hazájában, de a nemzetközi közvéleményben is, mint egy totális kőbunkó, aki agresszív, modortalan, erőszakoskodik a nőkkel, buta, mint a tök, és nem ért semmihez.

2. Ezzel szemben áll Hillary Clinton, a megfontolt, tapasztalt asszony, az igazi szakértő, akinek a kisujjában van a bel- és a külpolitika. Vagyis Clinton a bennfentes, a „klub” tagja, akiben bíznak a piacok és a befektetők (vagyis a globális pénzügyi elit szereplői), míg Trump egy igazi kívülálló, egy alulról jött senki, akit az elit soha nem fogad be maga közé, és ezért el kell kergetni jó messzire a hatalomtól.

Valljuk be: olyan hatalmas erők „tolták” felénk ezeket a fekete-fehér képeket a jelöltekről, hogy alig tudtuk kivonni magunkat a hatásuk alól, ha egyáltalán sikerült. Bár sokan annak szurkoltunk, hogy törjön meg végre a globális elitokrácia által dróton rángatott amerikai elnökök sorozata (sajnos Obamának sem sikerült kitörnie ebből az ördögi körből), mégis az elsöprő fölényben lévő neo­liberális közvélemény-formálóknak sikerült olyan képet sugallni Trumpról, hogy végül elbizonytalanodott az ember, vajon tényleg ez a 70 éves fickó-e az, aki kellő intelligenciával, átlátóképességgel, koncepcióval rendelkezik az előtte álló heroikus feladatok megoldására.
Éppen ezért emeljük ki azt, ami valóban fontos és meghatározó a programjában: 

Trump az amerikanizmusra helyezi a hangsúlyt a globalizmussal szemben, vagyis vissza kívánja szerezni az Egyesült Államok önállóságát és szuverenitását a globális elitokrácia markából. 
Trump helyesen ismerte fel a jelenlegi világ helyzetét: 
a rendkívül szűk kört alkotó (főleg bankárdinasztiákra épülő) szupergazdag pénzügyi és 
vállalati világelit az elmúlt évtizedek során felvásárolta, megvette az Egyesült Államok politikai elitjét, kormányait, politikusait és képviselőit. A médiumokat szintúgy: jelenleg hat tulajdonos tartja kézben a teljes amerikai médiapiacot. Majd a felvásárolt USA-t használja fel arra, hogy a világ piacai feletti uralmat is megszerezze – ez nem kis részben már teljesült –, ezen keresztül pedig a globális politikai hatalmat is magához ragadja. Ebben a játékban Hillary Clintonnak nagyon fontos szerepet szántak, mint ahogyan egyébként Angela Merkel vagy Jean-Claude Juncker szerepe sem teljesen elhanyagolható, ha mindennek az európai viszonylatait nézzük.

Trump kristálytisztán látta ezt, és tudatosan vállalta a brutálisan nagy erőkkel szembeni küzdelmet annak érdekében, hogy a világ jelenlegi, alapvetően eltorzult, igazságtalan, globális uralomra épülő szerkezete megváltozzon. 
Trump nem véletlenül nem egy pártról beszél – hiszen ő teljesen más minőség ahhoz képest, mint amit a Konzervatív Párt eddig jelentett –, hanem mozgalomról, amely az emberekre, a társadalomra, ha tetszik, a civil társadalomra épít. A teljes politikai elitet összességében tartja korruptnak – nincs kimondva, de aligha hiányoznak ebből a konzervatívok –, akiket már régen megvásároltak; 
Csak a polgárok és azok mozgalma lehet az, amely képes szembeszállni a globális hatalmat gyakorló elitokráciával. 
Trump tehát valójában nem egy párt, hanem egy társadalmi mozgalom vezetőjeként lépett fel, amely mozgalom a Wall Street-i bankár- és multinacionális elit (tehát a nem amerikai, hanem globális erők) ellen lép fel, azaz nem politikai, hanem társadalmi küzdelmet vív.

Talán kicsit túlzás J. F. Kennedyt és Donald Trumpot összehasonlítani, ám minden különbözőségük ellenére az alapvető felismerésükben kísértetiesen hasonlítanak egymásra 
– és mindketten jó helyen kapizsgálnak. 


Idézzük csak fel, mit is mondott Kennedy 1963-as, elhíresült rádióbeszédében, amit azóta is megpróbálnak – még mindig – jelentékteleníteni. A következőket: 
Hölgyeim és Uraim! A »titkos« szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban. Népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eszközökkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását megnövelje. Beszivárgással, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad választások helyett. Ez a rendszer, amit megterveztek – óriási emberi és anyagi forrásokkal, egy igen hatékony gépezetben –, katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak, hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik, nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat. Szolón, az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására. Kérem, informálják az amerikai közvéleményt: az embernek annak kell lennie, aminek született – szabadnak és függetlennek.”

És most feltétlenül hallgassuk meg Trump számos VilagHelyzete cikkben említett leleplezően nyílt beszédét:
KÖTELEZŐ! Trump, mint Kennedy létfontosságú leleplező beszédet mondott a korrupt háttérhatalmi elitről és az 'új világrendről'


Nos, Donald Trump úgy döntött, hogy informálja az amerikai és a nemzetközi közvéleményt arról, hogy az összeesküvés létezik, és egyre láthatóbb. Egy, természetesen a magyar első nyilvánossághoz soha el nem jutott kampánybeszédében így fogalmazott (a szöveg fontossága miatt engedtessék meg a kicsit hosszabb idézet): 

Ez egy globális hatalmi rendszer, mely felelősséggel tartozik a gazdasági döntésekért, melyek meglopták a dolgozókat, az ország vagyonát szétlopták, és egy kis csoport hatalmas vállalatainak és politikusoknak a zsebébe tették azt. Ez a harc a nemzetünk túléléséért folyik, és ez az utolsó esélyünk megmenteni azt.

Ezek a választások határozzák meg, hogy szabad nemzet vagyunk-e még, vagy csak illúzió a demokrácia, és mi gyakorlatilag egy kis embercsoport kezében vagyunk, akiknek a globális érdekeik a rendszer korrupciójában rejlenek. A mi rendszerünk pedig korrupt, ez a realitás. […]

Clinton gépezete egy ilyen táprendszer közepében van; mi ezt a a WikiLeaks-dokumentumokból tudtuk meg, amelyek feltárták, hogy Hillary Clinton titokban találkozik a nemzetközi bankokkal, hogy megtervezzék az USA szuverenitásának a megsemmisítését, hogy meggazdagítsák a globális pénzügyi erőket, megvédjék a szponzorok és barátok különleges érdekeit.

 […] A leghatalmasabb fegyver, amit elővettek Clintonék, a vállalati média, a sajtó; valljuk meg, a vállalati média többé nem foglalkozik újságírással; ők a politikusok különleges érdekeit védik, amelyek nem különböznek más lobbisták és bankárok érdekeitől, személyes célok által hajtottak.

Nem az önök érdekeit, hanem a sajátjukat követik. Mindenkit, aki kihívást jelent számukra, elátkoznak és megvádolják szexizmussal, rasszizmussal, idegengyűlölettel. […] A politikai elit, mely védi őket, be van vonva egy hatalmas, titkos és szélesen szétterjedt bűncselekménybe.”

(Bár a forrás én vagyok, de örülök, hogy leközölte a Magyar Idők - külön pedig, hogy ezt meg is jelölte benne - Remélem sikerült hatást gyakorolni az emberek tájékoztatására is : 
www.alternativhirek.blogspot.hu)

1963 és 2016 – két dátum, amelyeket összeköt a modern történelem: két amerikai ember kimondott néhány tényt a nemzetközi közvélemény előtt, amelyek tudása nélkül nem érthetjük a világ működését.Nagyon remélem, hogy a két dátum történéseinek hasonlósága itt be is fejeződik.

Azt javaslom mindannyiunknak, hogy ne azt nézzük, milyen a haja Trumpnak, hogy néz ki, hogyan beszél, mennyire megnyerő modorú, vagy mennyire oxfordi a stílusa. Ezeket felejtsük el, mert ha erre figyelünk, mi is csapdába esünk. Sokkal fontosabb dolgok forognak kockán!

Trump komolyan gondolja, amit mond, és amire törekszik, az jót tenne a glóbusz társadalmának.

Forrás: 
Magyar Idők
Kapcsolódó cikkek:

Főáramú neves újságírók Trump elleni merényletre buzdítanak az "elcsípett" beszélgetésben - Hiába törölték,a szerverek nem felejtenek...


"Egyetlen hacker" és az igazság közzététele megváltoztatott egy egész elnökválasztást-Avagy Trump győzelmét megint "ugyanazok" a globalista médián csüngők nem értik egyedül


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: VilagHelyzete.hu 


SOROS GYÖRGYÉK HÁLÓJA ÁTSZÖVI A TELJES KÖZÉLETET

TILTAKOZNAK AZ ELSZÁMOLTATHATÓSÁG ELLEN AZ AMERIKAI TŐZSDESPEKULÁNS TÁMOGATOTTJAI · A MILLIÁRDOS „CIVILJEI” BEFOLYÁSOLJÁK A HAZAI KÖZBESZÉDET
Kárpáti András – Nagy Áron
Soros György hatvannál is több, hazánkban működő alapítványa, szervezete behálózza az egész magyar közéletet. A milliárdos keze így a sajtón és a politikai elemzőintézeteken keresztül a felsőoktatáson át a pártokig elér. A szervezetek szorosan együttműködnek egymással, a kiemelt zászlóshajók között a személyi és intézményi összefonódások többszörösen áttételesek. Különféle csoportosulások tucatjait csatornázták be néhány központi szervezethez és azok vezetőihez – derül ki lapunk összeállításából.


A Soros-birodalom tagszervezeteire jellemző, hogy névleg civil alakulatokként politikai semlegességet hirdetnek, ugyanakkor általában a legkevésbé sem értéksemlegesek. A nemzeti-konzervatív értékek ellen fellépve folyamatosan olyan közéleti ügyekben foglalnak állást, mint a migránskérdés, az alkotmányos berendezkedés ügye, de rendszeresen kritizálják a belbiztonsági szervek működését, mindeközben ellenzéki pártokkal együtt lépnek fel a kormányellenes demonstrációkon. Ez a politikai gerillaharc Majtényi László, a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjének államfői jelölésével érte el a csúcspontját. Nem meglepő, hogy azonnal beállt mögé az egész balliberális oldal, amelynek számos szervezete, intézménye szintén az amerikai milliárdos zsebében van.


Forrás: MTI
Majtényi László több szervezetnél is döntéshozó pozícióban van
A tőzsdeguru legutóbb azért emelte fel a hangját a davosi konferencián, mert véleménye szerint a magyar kormány a megsérti a „civilek” mozgásterét, korlátozni kívánja tevékenységüket. Mint ismert, a Soros-hálózat valós mérete tavaly sejlett fel először, amikor – Hillary Clinton győzelmét és támogatását biztosnak véve – közzétette 2015-ös magyarországi támogatottjainak listáját a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF). Arról viszont mostanáig nem lehetett fogalmunk, mekkora befolyással bírnak a birodalom tagszervezetei, amelyek aggodalma így máris értelmet nyer: a lelepleződéstől félnek.
A nemzeti szuverenitás azonban elképzelhetetlen anélkül, hogy minden Magyarországon működő szervezet finanszírozása, költségvetése – köztük a civileké is – átlátható legyen. Erről beszélt Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke is az ATV-nek adott interjújában. Az átláthatóság és elszámoltathatóság, vagyis a támogatók listája, a támogatás összege és a szervezet gazdálkodása egy törvényességi minimumot képez: úgy nem működhet civil szervezet, hogy külföldről kap pénzeket, és ezt eltitkolja, fogalmazott Gulyás.
A civil szervezetek elszámoltathatóvá és átláthatóvá tételének ráadásul erős társadalmi támogatottsága van, ugyanis az említett társaságokon keresztül kifejtett nyomásgyakorlást egy ország kormányára, a „soft power” alkalmazását a magyar lakosság túlnyomó többsége, 88 százaléka elítéli a Századvég decemberi közvélemény-kutatása szerint, amelyről a Magyar Idők is beszámolt.

A ZÁSZLÓSHAJÓ

A Soroshoz köthető civil szervezetek nagy része kapcsolódik a politikához. Némelyik közvetlenül pártokkal áll összeköttetésben, vagy közvetett módon próbál hatást gyakorolni a politikára. Az OSF által az egyik kiemelt támogatásban részesülő alapítvány az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (Ekint), amely eredeti célkitűzése szerint a közéletet kívánta jobbítani. Azonban már a 2010-es ország­gyűlési választások előtt egyértelmű balliberális pozíciót foglaltak el, és támadni kezdték a nemzeti-konzervatív oldalt: Mi fenyegeti a köztársaságot? címmel indítottak vitasorozatot.
A szervezet elnöke, a már említett Majtényi László pedig annak ellenére fejezte ki aggodalmát egy lehetséges Fidesz-kabinet miatt, hogy a hivatali rotáció hívének tartja magát, a 2010-es választások előtt pedig két egymást követő szocialista adminisztráció volt hatalmon. A 2002-ben megválasztott miniszterelnök, Medgyessy Péter és a 2006-ban a szavazók bizalmát elnyerő Gyurcsány Ferenc pedig egyaránt megbukott sikertelen politikájával. A magát civilnek tartó, a politikába csak „belesodródó” Majtényi azonban pártok demonstrációin is részt vett, többek között a 2013-as Milla-rendezvényen továbbra is az alkotmányos fundamentumok összeomlását vizionálta, de tiltakozott a paksi atomerőmű bővítése ellen is 2014-ben.
Ő maga is hangoztatja kötődését Juhász Péterhez, az Együtt alelnökéhez, akivel – a szervezet honlapja szerint – közösen hozta létre az Igazmondó Alapítványt. További, az Együtthöz köthető szál a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal nevű kezdeményezés, amelyet a korábban a baloldali pártban működő Kónya Péterrel és Székely Sándorral jegyeztek, ezenkívül Székely kezdeményezte Majtényi államfői jelölését.
A „pártoktól és szervezetektől független”, a Majtényi bábáskodásával újjáélesztett Polvax Közéleti Klub rendezvényére – ars poeticája ellenére – olyan ellenzéki közéleti személyiségeket hívtak meg vendégnek, mint Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Hajdu Nóra, Juhász Péter vagy Iványi Gábor. Az Ekint alkotmányosság megvitatására felszólító vitairatára pedig válaszolt a DK, az Együtt, az LMP, és ezeket Somody Bernadette mellett Majtényi értékelte elemzésében. A migránsválság jegyé­ben eltelt 2015-ös évben pedig az illegális bevándorlás kedvezőbb társadalmi megítélésére tett erőfeszítéseket.
A Népszavának 2015 márciusában adott interjúja pontosan illusztrálja a baloldal államfőjelöltjének a liberalizmuson kívül minden érték elutasítását. Mint kifejtette, „két választás létezik, az egyik, hogy a baloldaliak, illetve a szabadelvű liberális alkotmányosság baloldali és konzervatív hívei együtt tudnak a magyar társadalomnak eléggé vonzó ajánlatot tenni. A másik ajánlat az, amit neonácinak nevezhetünk.” Az intézet elemzőinek kutatási eredményeire nemcsak a többi Soros-szervezet hivatkozik rendszeresen, hanem a balliberális nyomtatott és audiovizuális média is, köztük a HVG, az ATV és a Klubrádió.

SAJTÓJELENLÉT

A balliberális média ismertebb orgánumai is kapcsolódnak a magyar származású üzletemberhez. Egy központi háttérintézmény a Mérték Médiaelemző Műhely, amelyet az Eötvös-intézet alapított a médiapiac változásainak monitorozására. A Mérték felügyelőbizottságában szintén Majtényit találjuk. Az intézet függetlennek vallja magát, viszont rendszeresen publikál a kormánykritikus HVG-ben, és olyan balliberális lapokhoz és hírportálokhoz kapcsolódik, mint a Magyar Narancs és az Átlátszó Közhasznú Nonprofit Kft. (Átlátszó). E két utóbbi sajtóorgánum között összekötő kapocs Bodoky Tamás, aki korábban a Magyar Narancsnál tevékenykedett, később pedig az Átlátszó alapításánál bábáskodott, és tulajdonosként is jegyzi azt. Egy másik résztulajdonos, Mong Attila kutató pedig a Mérték társasági tagja is egyúttal.
Az Átlátszó mögött fellelhető szervezet pedig az Asimov Alapítvány, amely 2015-ben közel 17 millió forintot juttatott a tényfeltáró portálnak. Az Asimov kuratóriumi elnöke Maróy Ákos, kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező véleményformáló, aki egyúttal az Átlátszóban is érdekelt. Soros-pénzekben részesül a 444.hu híroldal is, amely volt indexesekből verbuválódott, továbbá a Tilos Rádió is, amelyet a Tilos Kulturális Alapítvány működtet, az OSF-től pedig 2012–2014 között hatmillió forintot kapott.
Az egyik politikai zászlóshajó a Haza és Haladás Alapítvány, amely Bajnai Gordon volt miniszterelnök projektpártja. A Soroshoz is köthető amerikai Center for American Progress összesen 200 millió forinttal támogatta az Együtt alakulásánál védnökösködő szervezetet. Bajnai bizalmasa, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter is tevékenykedik az alapítványban, Tordai Csabához hasonlóan, aki pedig az Átlátszót működtető nonprofit kft.-ben is képviselteti magát.
A 2010 előtti szocialista kormányok kedvenc politikai elemzőintézete volt a Political Capital (PC), amely a 2012-ig 423 millió forintnyi OSF- és állami támogatást kapott, amiből 190 millió­nyi a Nemzetbiztonsági Hivataltól érkezett. Az agytröszt arca Somogyi Zoltán, aki jelenleg markáns kormányellenes elemzéseivel képviselteti magát a médiában.

KIEMELTEN TÁMOGATOTT SZERVEZETEK

A Soros-szervezetek 2013-ban összesen 500 millió forint támogatást kaptak. Az egyik említett kiemelt szervezet, az Ekint 2015-ben 14,8 millió forint Soros-pénzhez jutott, 2017-ig futó projektekre pedig 32 milliót kapott. További kiemelt OSF-támogatásban részesülnek a Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet (TASZ), a Magyar Helsinki Bizottság, a Transparency International Magyarország Alapítvány, a világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi leányvállalata is. A Transparency 2013-ban 43 millió forintnyi Soros-támogatásban részesült, 2014-ben pedig 59,1 millió forintot apanázst könyvelhettek el. A szervezetet a felsőoktatáshoz is fűzik szálak: három alapítója közül kettő a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatója.
Az Ekintnek is van kötődése a CEU-hoz egy 2006 projekt és az arra kapott hatmillió forint révén, emellett Miklósi Zoltán személyén keresztül, aki az előbbi intézményben kutat, utóbbiban pedig oktat. A TASZ, amely saját működéspolitikája alapján egyetlen fillér állami támogatást sem fogad el, 2014-ben 169 milliós OSF-szponzorációt tudhatott magáénak, 2012-ig pedig összesen 423,8 millió forint támogatás érkezett a szervezethez. A TASZ szorosan együttműködik az Ekinttel és a Mértékkel.
Jelentős OSF-összeg jut Gulyás Márton szervezetének, a Krétakör Alapítványnak is: 2014-ben 22,3 millió forintos támogatásban részesültek. Az Átlátszó 2014-ben 22,9 millió forintnyi Soros-pénzhez kapott hozzáférést.


Forrás: MTI
A milliárdoshoz köthető, egymással szorosan együttműködő csoportok független, politikailag semleges alakulatoknak nevezik magukat

ÁLCIVILEK POLITIKAI ÜZENETEI

Látszólag apolitikus szervezetek, mint például a meleg- és nőjogi alapítványok, mint a Háttér Társaság (HT), a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) és a Patriarchátust Ellenzők Társasága (Patent Egyesület), melyek szintén főleg Soros-támogatásból tartják fent magukat, politikai üzenetet is küldenek a társadalomnak megmozdulásaikon. Például a 2012-es melegfelvonulást Majtényi László nyitotta meg, és arra is felhasználta az eseményt, hogy a kormány által szervezett békemenetet kritizálja.
A gyerekeknek interkulturális képzéseket, az elfogadást promotáló felvilágosító programokat tartó Artemisszió Alapítvány a migrációs helyzet kapcsán is tartott előadásokat, ugyanakkor ezek a rendezvények szintén politikai üzenetként is értelmezhetők a bevándorlás kérdésének a politikai közbeszédben elfoglalt helye alapján. Továbbá rímelnek Majtényinek szintén a migráció kapcsán folytatott kormánykritikus megmozdulásaira.

NEMZETKÖZI DEMOKRÁCIASKÁLA

A tőzsdemogul a szervezetei révén oly módon is nyomást gyakorol hazánk – és más államok – belpolitikájára, hogy saját értékskálája szerint osztályozza az országok közéletét, nyitottságuk, korrupcióval való fertőzöttségük szerint. Az idei éves jelentését a múlt héten jelentette meg a Transparency International. A TI a magyarországi korrupciós helyzetet 48 pontra értékelte, ezzel Magyarország az 57. helyre került, tavalyhoz képest három pontot rontottunk a szervezet „szigorú” osztályozása szerint, amint erről lapunk a múlt héten beszámolt. Az argentin vagy a török helyzettel veszik egy kalap alá Magyarországot, mely országok verdiktjük szerint a haveri kapitalizmus megszüntetése helyett általában még korruptabb rendszert vezetnek be.
A kritériumaikként szereplő szólásszabadságot, a politikai folyamatok átláthatóságát, transzparenciáját és erős demokratikus intézményeket rugalmasan értelmezik. A Soroshoz köthető alapítványokkal kapcsolatos kormányzati követelmény épp a transzparencia, amely ellen jelenleg hevesen tiltakoznak.
Soros Györgynek a demokratikus és emberi jogi értékek melletti elkötelezettsége abban a tényben is megkérdőjeleződik, hogy több nagyszabású tőzsdei akcióival komoly – dollárban kifejezve milliárdos – károkat okozott számos országnak. Ezek a műveletek a lakosság jólétére is kihatottak, egy 1998-as CBS-interjúban Soros mégis világosan közölte: az egyetlen feladata, hogy pénzt termeljen cégeivel, a spekulációinak társadalmi következményeiért nem tartozik felelősséggel.

MEGÁLLÍTANÁK A MILLIÁRDOST

A válság kezdete óta a migránsok korlátozások nélküli befogadásának egyik legelszántabb prókátora Soros György. Az amerikai milliárdos a hozzá köthető szervezeteket felhasználva minden eszközzel befolyásolni igyekszik a helyzetet. Ismert példa, hogy a Balkánon át haladó ázsiai és afrikai tömegek számára a Welcome to Europe (Isten hozott Európában) nevű csoport elkészített egy kiadványt, amely az idegenrendészeti szervek és a menekültügyi hatóságok megtévesztésére buzdít, egyszersmind segítséget nyújt a jogszabályok kijátszásához, térképmelléklete pedig megkönnyíti az eljutást a kontinens szívébe. A Nyílt Társadalom Alapítványokon és más, nehezen átlátható csoportokon keresztül Soros pénzügyileg is támogatta – és támogatja most is – a migránsok útját a kibocsátó országoktól a végállomásukig, és anyagai segítséget, félmilliárd dollárt ajánlott fel annak érdekében, hogy könnyebben tudjanak gyökeret ereszteni az új hazában.
Ezzel bírálói szerint egyszerre sodorja veszélybe Európát és a keleti és afrikai államokat, hiszen az utóbbiak jellemzően a fiatal, munkaképes férfilakosságukat veszítik el a kivándorlással. Soros egyébként a legkevésbé sem próbálja távol tartani magát az uniót megosztó kérdéstől. Személyesen is többször felemelte a szavát a migránsok mellett, majd előállt azzal a javaslattal, hogy Európa 15 milliárd eurós ráfordítással évi egymillió embert fogadjon be. Ugyanilyen nyíltan támadta az illegális migrációt ellenző, a keresztény és nemzeti identitást féltő társadalmi csoportokat és politikusokat, különösen Orbán Viktort. A politika befolyásolására természetesen a szervezeteit, sőt a sajtót is felhasználja. A DC Leaks szivárogtató oldalon közzétett anyagokból kiderült például, hogy Soros-pénz érkezett a 2014-es európai parlamenti választások előtt a 444.hu portálnak.
A milliárdos célja a közvélemény befolyásolása volt. Jelentős összegek érkeztek továbbá az országba olyan címeken, mint a szélsőségesek elleni fellépés, a melegjogok propagálása, illetve a nők helyzetének javítása. Mint kiderült, a legutóbbi svéd országgyűlési választásokba szintén beavatkozott, mivel tartani lehetett a migrációt ellenző politikai erők megerősödésétől. Köztudott, hogy az amerikai elnökválasztáson Hillary Clinton legnagyobb támogatójaként sok millió dollárt áldozott arra, hogy megakadályozza Donald Trump győzelmét, és hatalomra segítse pártfogoltját. Hillary Clinton és Soros kapcsolatáról egyébként sokat elmond az a levél, amely szerint 2011-ben az üzletember utasította az akkor külügyminiszterként működő demokrata politikust, hogy avatkozzon be az albán belpolitikába.
De Soros bábáskodott egyes törvények, kereskedelmi egyezmények megalkotásánál is. Az előbbiek mellett döntő befolyása volt a Janukovics-kormány bukásával végződő ukrán tüntetéssorozatra, az úgynevezett Euromajdanra. Nem véletlen, hogy a közelmúltban elindult egy Stop Operation Soros (Állítsuk meg Soros tevékenységét) mozgalom. A civil szerveződés elsőként Macedóniában bontott zászlót, alapítói pedig azzal érvelnek: megelégelték a milliárdos beavatkozását a nemzetek belügyeibe. De Soros-ellenes éle van annak a román szociáldemokrata kezdeményezésnek is, amely közhasznúnak nyilvánított civil szervezetek ellenőrzését helyezte kilátásba.


Nálunk már „fehértulipános forradalomnak nevezik” - ÍME A HÁTTÉR...


2017. április 13. 06:00
Hunhír.info
Narancsos forradalom általi kormánybuktatást emlegetett a CEU ürügyén Magyar Bálint, aki szerint Magyarország egy posztkommunista autokratikus rezsim.” – írja a Magyar Idők konzervatív napilap. A lap beszámolójában az áll, hogy a liberális politikus hibrid háborús forgatókönyvvel akarná elmozdítani a kormányt, hogy így egy alig 1-2 százezer választó által támogatott politikai gárda jusson hatalomra. "Nem véletlen, hogy ezekben a posztkommunista autokráciákban, ahol ilyen rendszerek kialakulnak, narancsos forradalmakkal szoktak ebből kimászni” – mondta. A volt SZDSZ-es vezető által hivatkozott „színes forradalom” beindulására már a nagyobb liberális sajtóorgánumok is tettek utalást. A 24.hu tegnap „fehértulipános forradalomnak” nevezte a Budapesten zajló, külföldről finanszírozott civil szervezetek és átláthatatlan hátterű Facebook-csoportok által szervezett tömegdemonstrációkat.
Magyar Menedék - Soros
A korábbi színes forradalmak során is gyakran alkalmaztak ehhez hasonló megnevezést; Grúziában „rózsás forradalomnak” nevezték a kormány erőszakos megdöntését 2003 novemberében. 2005-ben Kirgizisztánban egy hasonló műveletet „tulipános forradalomnak” neveztek. Szintén 2005-ben Libanonban „cédrus forradalom” zajlott, a 2010-es tunéziai felforgatást pedig „jázmin forradalomnak” nevezték. 2011-ben az Egyiptomban zajló „arab tavaszt” a nyugati sajtóorgánumok „lótusz forradalomnak” nevezték, a Kínában zajló 2011-es megmozdulásokat pedig újra „jázmin forradalomnak”.

A “fehértulipános forradalom” elnevezés nem véletlen, mert amikor egy ilyen specifikus név megjelenik a nyugatbarát sajtóban, az egyértelmű jelzést jelent arra vonatkozóan, hogy a hibrid háború első fázisa beindult, és megkezdődött egy újabb „színes forradalom” kísérlet.

Andrej Koribko orosz geopolitikai szakértő magyarul is elérhető könyvében olvasható részletesen, hogyan indítják be a külföldi titkosszolgálatok az ilyen „civil” tüntetési hullámokat; Koribko részletesen kifejti, hogyan intézik ezeknek a szervezeteknek az anyagi támogatását, hogyan zajlik a Facebook-csoportok és civil szervezetek belső magjának kiképzése.

Koribko „Hibrid Háborúk: a rezsimváltás indirekt adaptív megközelítése” című könyvéből kiderül, hogy a „színes forradalom” az USA hibrid háborús stratégiájának első felvonását jelenti. Ez az első fázis még főként politikai nyomásgyakorlást jelent, aminek célja, hogy a kormány megadja magát a külföldi nyomásgyakorlásnak. Amennyiben a kormány határozott ellenállást mutat a színes forradalommal és külföldi nyomásgyakorlással szemben, külföldi titkosszolgálatok által beszervezett belföldi extrémista csoportok – szélsőbaloldali vagy szélsőjobboldali szervezetek, radikális környezetvédők, stb. – bevonásával kezdődik meg az úgynevezett nemkonvencionális hadviselés, melynek részeként a behódolni nem hajlandó kormányt erőszakos úton távolítják el.

A színes forradalom során olyan politikusokat juttatnak hatalomra, akiket korábban a nemzetközi érdekközösség erre a célra kiképzett. Ilyen képzési tevékenység pl. a Soros-féle CEU keretén belül is zajlik, a magyar kormány ellenállása így nem csak Magyarországot védelmezi a színes forradalmakkal szemben, hanem számos más országot is megvédene a hibrid háborús fenyegetéstől, amennyiben a külföldi ügynökök képzését sikerülne ellehetetleníteni, és visszaterelni egy normális egyetemi munka keretei közé. Főként ezzel magyarázható az amerikai külügy éles ellenállása is: a színes forradalom amerikai privilégium, és nem akarják megengedni, hogy egy kelet-európai ország kormánya akadályt állítson pl. közép-ázsiai kormányok megdöntése elé.

hunhír.info - hídfő.net


SOROS ÉS BIRODALMA (BEFEJEZŐ RÉSZ)

Bayer Zsolt
A végső cél a nemzet, a nemzetállamok lebontása, az Európai Egyesült Államok létrehozása.


A mai kétdimenziós, liberális világképből logikusan következik a családi, nemzeti és vallási kötöttségek lebontása, továbbá a bioló­giai, természeti determináltságok „meghaladása”. Ennek folyománya a „gendertudomány”, amely azt hivatott megmagyarázni és a tudomány rangjára emelni, miért nem számít semmit sem, hogy minek is születik az ember, fiúnak vagy lánynak. Ennek az elmebajnak a megnyilvánulási formái rémesek, hátborzongatóak, leginkább azonban egyszerűen groteszkek és nevetségesek. Nem veszélytelenek, de korántsem a legveszélyesebbek.
A legnagyobb veszély máshol keresendő!
A végső cél a nemzet, a nemzetállamok lebontása, az Európai Egyesült Államok létrehozása. Ez a célja az európai baloldalnak, az európai liberálisoknak és nem utolsósorban Sorosnak és az általa működtetett hálózatnak. Nézzük az ideológián túli okokat!
Az európai liberálisok és baloldaliak (lényegé­ben már nincs közöttük különbség!) meg vannak győződve arról, hogy a kínzó európai munkaerőhiányon – amely a brexittel még rosszabb lesz! – kizárólag a bevándorlással (bevándoroltatással) lehet segíteni. Az ő fejükben fel sem merülhet semmiféle „családpolitika”, gyermekvállalásra ösztönzés, az abortusz megkérdőjelezése pedig maga a halálos bűn a szemükben, ugyanis ezek mind-mind szembemennek az Én és az abszolút szabadság meghatározta, kétdimenziós világképükkel. Marad tehát a bevándorlás, a migráció.
Az európai baloldal és a liberálisok szerint Európa minden nehézség nélkül képes befogadni és integrálni 40-50 millió (!) migránst. (Még azt is képtelenek felfogni, hogy éppen most, a szemünk láttára fordul ellenünk az a második-harmadik generációs, iszlám hátterű fiatalság, amelyik pedig itt született, európai iskolákban tanult, velünk szocializálódott, és most ránk robbantja házainkat, kávézóinkat, koncerttermeinket…)
Soros György és birodalma 1-2 rész.
Bayer Zsolt cikksorozatának első részét itt olvashatja. A második részt pedig itt.
Tehát 40-50 millió migráns befogadásáról delirálnak, nem kis részben azért is, mert számításuk szerint ez a tömeg az ő szavazóbázisuk lesz, amint megkapta az állampolgárságot és a szavazati jogot. Ebből pedig az következik, hogy pél­dául keresztény alapon szerveződő politikai erők soha többé nem nyerhetnek választást. A CDU nevében szereplő és a kereszténységre utaló C pedig majd átalakul Centrállá. Igaz: első lépésben a bevándorlók tömegei valóban baloldali és/vagy liberális pártokra szavaznak. De második lépésben megalakítják a maguk vallási – vagyis iszlám – alapon szerveződő pártjait, lásd Hollandia!

Ez tehát a mesterterv: lebontani a nemzetállamokat, ehhez felhasználni a migrációt, amely az európai civilizációval nem kompatibilis, nem összeegyeztethető, idegen és ellenséges tömeg ránk szabadítását jelenti egyben, amely tömeg az európai baloldal és liberálisok szerint az ő szavazóbázisukat fogja gyarapítani, egyszersmind megoldja a munkaerőhiányt, ami amúgy éppen a kétdimenziós, csupán az Énre és az abszolút szabadságra koncentráló liberális világkép, a családtalanság, gyermektelenség következménye. E világkép következménye, hogy az európai őslakos fehér rassz mára elveszítette két alapösztönét, azt a két alapösztönt, amelyek nélkül a föld egyetlen élőlénye sem képes életben maradni: az önfenntartás és a fajfenntartás ösztönét.
Ez a mesterterv, és ezt támogatja Soros és a teljes birodalma.
Tavaly Soros Brüsszelben kifejtette tézi­seit: Európának be kell engednie minden migránst. Ha nincs elég pénze erre, akkor vegye el ezt a pénzt a kohéziós alapokból, ha az sem elég, akkor vegyen fel hitelt, és azt is fordítsa a migránsokra. Ez Soros célja és álma. És ezt szolgálja a birodalma. A birodalom fontos része a CEU. A CEU – amely nem azonos a Közép-európai Egyetemmel, viszont éppen ezzel a kettősséggel játszik ügyesen! – mind ez idáig előjogokat élvezett Magyarországon. Többek között azt, hogy egyszerre két diplomát – amerikait és magyart – adhatott ki diákjainak, amely tény jogtalan versenyelőnyt jelentett számára.
A­múgy a 28 magyarországi külföldi fenntartású felsőoktatási intézményből 27 szabálytalanul működött, tehát nem a CEU, hanem gyakorlatilag az összes miatt kellett módosítani a felsőoktatási törvényt, és azért most, mert most jár(t) le az ötéves ciklus, amelynek végén a kormányzatnak kötelező megvizsgálni az egyetemek működését. Szeretném felhívni a figyelmet arra a nem elhanyagolható tényre, hogy az érintett többi 27 intézmény nem hisztériázik, kizárólag a CEU kavar botrányt, kihasználva azt, hogy súlyánál és jelentőségénél lényegesen nagyobb érdekérvényesítő képességgel bír. Soros tehát most a semmivel sem indokolható előjogaiért harcol – és azért, hogy birodalma sértetlen maradjon. Az a birodalom, amely most teljes erejével a nemzetállamok lebontásán és a migránsok korlátlan betelepítésén dolgozik, és egyre kevésbé válogat eszközeiben.
Ha innen vizsgáljuk meg a CEU-n tavaly megszületett szakdolgozatok témáit, akkor mindjárt felsejlik az értelem az értelmetlenség és feleslegesség álarca mögül. A nemi identitások ad abszurdumig vitt tézisei, a queer és a marxizmus összekapcsolása, a szado-mazo beemelése a tudományosságba, a „nem heteroszexuális” londoni muszlimok identitása és az izlandi feminista férfiak tapasztalatainak vizsgálata bornírt marhaságnak tűnik, és azért tűnik annak, mert bornírt marhaság.
De egy magasabb cél szolgálata felől nézve mégis van haszna: elhiteti a fiatal generációkkal, hogy ezek az amúgy teljesen felesleges, marginális marhaságok igenis életünk legfontosabb, legégetőbb kérdései, így segítenek lebontani a kötődést családhoz, a hagyományos nemi szerepekhez, tovább rombolni a társadalmi szöveteket.
A migránsokat segítő embercsempészek felmentése és bűnbakká maszkírozásuk, továbbá a hagyományos társadalmi felfogások, a nacionalizmus, a hagyományos nemi szerepek összekapcsolása az egészséges önvédelmi reflexek lebontását célozzák és a társadalmak érzékenyítését segítik; érzékenyítést azért, hogy az európai társadalmak lelkileg is készen álljanak mindenki befogadására, és az ellenállók bűnösnek, embertelennek, megvetendőnek, aljasnak és kirekesztőnek, egyszersmind kirekesztendőnek érezzék magukat. Ez a cél. Továbbá a káosz előidézése és fenntartása a stratégiai helyeken.
Soros birodalmának része a CEU, amely ellátja az előző részben tárgyalt feladatokat, valamint állandó utánpótlást nyújt a birodalom másik részének, a Soros által fenntartott és finanszírozott NGO-nak, vagyis az oly sokat emlegetett „civil” szervezeteknek. Ezek puszta léte és működése felveti a demokrácia alapkérdéseit. Ezek az NGO-k, civil szervezetek semmiféle demokratikus legitimitással nem bírnak. Választásokon nem indulnak, nem méretik meg magukat, értelemszerűen soha senki nem szavazott rájuk. A másik oldalon pedig ott állnak a nemzeti kormányok. Ezek demokratikus legitimitással bírnak. Választásokon mérették meg magukat, a szavazópolgárok szabad és demokratikus választáson adták le rájuk (illetve a mögöttük álló pártokra) voksaikat, és a képviseleti demokrácia normáinak megfelelően rájuk bízták a közügye(i)k intézését.
Velük szemben határozzák meg önmagukat ezek az NGO-k, mondván, ők a választópolgárok felhatalmazása alapján tevékenykednek a választópolgárok érdekében és a választott kormányokkal szemben. Tehát politikát csinálnak demokratikus felhatalmazás nélkül a demokratikusan megválasztott és politikai cselekvéssel felhatalmazott kormányok ellen. Teszik mindezt azon ideológia jegyében, amely szerint a nemzetállami lét eleve túlhaladott, a nemzetállamokat meg kell szüntetni, ebből következően (nemzeti) kormányokra sincs szükség, a nemzetek feletti, teljes globalizációban majd egy globális világkormány eligazgatja a dolgokat.
Nos, ismétlem, ez felveti a demokrácia alapkérdéseit! És a távoli cél, a világkormány és a nemzetállam megszüntetése eléréséig ezek az NGO-k, „civil” szervezetek a lehető leghétköznapibb politikát csinálják, éspedig megbízóik, finanszírozóik elvárásai szerint, szintúgy politikai céljai elérése érdekében.
Nézzük, a mostani helyzetben melyek a legközvetlenebb politikai céljai a Soros finanszírozta szervezeteknek, vagyis tehát magának Sorosnak. A mostani legközvetlenebb cél a migránsok Európába telepítése és a határok lebontása, a határellenőrzések megszüntetése. Hogyan lehet elérni ezt a célt? Már Hunyadi rájött annak idején, hogy az Oszmán Birodalom csak úgy állítható meg, ha a Magyar Királyság és az Oszmán Birodalom között van egy erős, védhető pufferzóna a Balkánon.
Igyekezett is megtenni mindent ezért, és igyekezett a határainktól minél messzebb megvívni a csatákat a törökkel. De már Rigómező előrevetítette annak árnyát, hogy ez a küzdelem nem lesz sikeres. A helyzet ebben a tekintetben nem sokat változott.
A migránsözön feltartóztatásához ma is szükség van (lenne) egy erős Balkánra. Ehhez képest Macedónia lassan teljes anarchiába zuhan. Itt nem részletezendő okok miatt nem lehet kormányt alakítani, állandósultak a tüntetések, egymást verik az emberek az utcákon, az albán kisebbség nem hajlandó engedményekre, káosz, anarchia, lassan felszámolódó állam. És a háttérben ott van mindezek mögött a Soros fenntartotta „civil” szervezetek hálózata, amely szervezi, élteti ezt a káoszt. És Macedónia határát ma a V4-ek erői védik!
De lássuk, mi is történik legújabban Szerbiá­ban! Két hete sincs még, hogy egy legitim, demokratikus választáson a szerb nép nagy többséggel bizalmat szavazott és elnökévé választotta Vucicot. Vucicot, aki alatt eddig is rend volt az országban, és aki rendkívül jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral. De láss csodát: a választások másnapjától a szerb egyetemi ifjúság utcára vonul tüntetni az éppen demokratikusan megválasztott szerb elnök ellen. De milyen alapon? Miért? Hát nem nonszensz ez? De igen, az. Viszont a szerb sajtó megírja, hogy az utcára vonuló ifjúságot Soros NGO-i tüzelik, szervezik, ők állnak a „kirobbant elégedetlenség” hátterében!
S hogy miért? Mert káosz kell Szerbiában is. Ha rend van, ha együttműködés van Orbánnal, ha létezik a határvédelem, akkor veszélyben a nagy cél, a migránsok korlátlan betelepítése. Hát ezért. És talán senki sem lepődik már meg, ha Vucicot, aki a magyar sajtóban maga volt az európai államférfi, szemben Orbánnal, 2015-ben, amikor kitört a balhé a magyar határon, most ugyanez a sajtó hirtelen elkezdi Vucicot Seselj táskahordozójának becézgetni.
A sajtónak az a része, amelyiket Soros fizeti…
És ne legyünk tévedésben: ugyanez a szándék Magyarországon is. Káoszt csinálni, felfordulást, megingatni a rendet, hiszen Magyarországon ráadásul minden más európai országban elképzelhetetlen erősségű felhatalmazással bíró kormányzat van hatalmon, amely dupla kerítést húzott a határra, és nem hajlandó átengedni azon senkit sem. Soros és birodalma számára ez nem elfogadható. Ezért zajlik most a háború. Ennek része a CEU-hisztéria is és minden más is. Az NGO-k körüli botrány, egyebek.
Mi pedig tudatosítsuk magunkban, hogy ez háború. Egyetlen pillanatig se gondoljuk azt, hogy nekünk lábhoz kell tennünk a fegyvert, hogy a mi harcunk nem legitim. Éppen fordítva van: csak a kormány harca legitim, mert a kormány bír demokratikus felhatalmazással. És a demokratikus felhatalmazás többek között a határok megvédésére és a migránsok távoltartására szól. Aki ezzel szemben csinál politikát, demokratikus felhatalmazás nélkül, az nem cselekszik legitim módon és szembemegy a többség akaratával.
Akkor pedig vállalja is annak következményeit!


Szávay István a Hír TV Reggeli járat c. műsorában (2017.04.13.)
El­tit­kolt hang­fel­vé­tel: Hay­naut él­te­tik, Kos­sut­hot gya­láz­zák a Job­bik hívei!

Van egy kis tábor a Job­bik­ban, Vona Gábor párt­el­nök szűk köre, ame­lyik rend­sze­re­sen gya­lázza a ma­gyar­ság leg­na­gyobb hő­seit. Szá­mukra Kos­suth és Pe­tőfi, a 13 aradi vér­tanú a fel­kent Habs­burg ki­rály ellen lá­zadó "kom­mu­nista" re­bel­li­sek, aki­ket jog­gal gyil­kolt Hay­nau. Döb­be­ne­tes hang­fel­vé­tel ju­tott bir­to­kunkba a Job­bik - Vona Gábor által ala­pí­tott - párt­is­ko­lá­já­ból. Így gya­láz­zák 1848 em­lé­két a Vona Gábor Job­bik-elnök által ala­pí­tott aka­dé­mián!
  •   
A Jobbik eltitkolt, lefojtott,  a pártot hosszú idők óta feszítő ellentmondása, bármily megdöbbentő is, a kuruc-labanc ellentét!
A párt  vezetésének egy szűk része, az élen Vona Gábor pártelnökkel, a "kuruc" tagsággal ellentétben a magyar függetlenséget, szabadságharcainkat, Kossuthot, Petőfit, az aradi 13 mártír tábornokot súlyosan elítélő, sőt gyalázó nézeteket vall!
Mindeközben Vona álszent módon március 15-én a Petőfi-szobornál parádézik, a költő versét szavalja, 48-as honvédeknek öltözteti be a gyanútlan híveket.
A Jobbik tagsága nem tudhatja meg, mit is gondol valójában pártelnökük.
Vona Gábor és elvbarátai szerint Kossuth és társai felkent Habsburg királyukat gyalázatosan megtagadó baloldali árulók! Akik ezért megérdemelték a halált, a kivégzést, a száműzetést. Vona és elvbarátainak hőse Haynau, aki elbánt a lázadókkal!
Még az 1867-es kiegyezést is elítélik, mert azt szerintük mi, magyarok gyalázatos módon kierőszakoltuk, kihasználva az uralkodó szorult politikai helyzetét!

Kik a jobbikos labancok?

Mindenekelőtt Vona Gábor pártelnök és szűk  köre, közeli elvbarátai tartoznak a labancok táborába. Baranyi Tibor Imre elnöki főtanácsadó, az Atilla Király Akadémia rektora, helyettese, Horváth Róbert, és mindannyiuk tanítómestere, dr. László András. Ők működtetik a "labancképző" akadémiát, adnak ki folyóiratokat, könyveket,  a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a támogatásával és személyes közreműködésével.
A Haynau-párti nézeteket legtömörebben Horváth Róbert (akinek lapjában Vona  rendszeresen publikál cikkeket, sőt akivel közös könyvet is jegyez), a"farkasképző" Atilla Király Akadémia rektorhelyettese foglalta össze a Pannon Front című folyóiratban, különszámot, cikkek sorát  szentelték a véreskezű Haynau dicsőítésének.
Eközben a címlapon
Így dicsőítette Haynaut Vona Gábor szerzőtársa, barátja, a Vona-akadémia rektorhelyettese. Vona rendszeresen közöl cikkeket Horvát Róbert lapjában, közös könyvet is jegyeznek. (Az erről szóló bizonyítékokat, dokumentumokat lásd cikkünk végén!)
Így dicsőítette Haynaut Vona Gábor szerzőtársa, barátja, a Vona-akadémia rektorhelyettese. Vona rendszeresen közöl cikkeket Horvát Róbert lapjában, közös könyvet is jegyeznek. (Az erről szóló bizonyítékokat, dokumentumokat lásd cikkünk végén!)

Már próbálták felelősségre vonni Vonát!

A Jobbikban évek óta beszédtéma a pártelnök és szellemi barátainak „labanckodása”. Többen próbálták már felelősségre vonni ezért a pártelnököt, de úgymond lepattantak róla.Úgy hírlik, hogy elszánt"kurucok"  a tettlegesség határáig is elmentek már, hiszen joggal árulást sejtenek a labancpárti nézetek mögött.
Vona azonban módszeresen  elnyomja a kritikus hangokat, kiszorítja a pártból azokat, akik szóvá merik tenni a Haynau-Habsburg barátságot. Nagyon nem szeretné, ha minderre fény derülne!
Letagadja, "elkeni"  a kiszivárgó tényeket.
Ezért fontos a következő hangfelvétel, amin a Vona Gábor által alapított Atilla Király Akadémia  tanára, Vona elvbarátja, dr. László András beszél. (A Jobbik pártelnöke amúgy maga is  előadó tanára a labanc-akadémiának!)
A 48-as forradalom tehát aljas valami... A forradalom leverése után, amikor sokakat kivégeztek, legjobbjaink, Vörösmarty, Jókai bujkálni kényszerültek, pedig "nagyon kellemesen" lehetett élni...
A hangfelvételt "kurucpárti" jobbikosok juttatták el hozzánk.

Vona perel és titkolózik!

Vona Gábor nyomban beperli vagy kiszorítja a pártból, aki minderről beszélni merészel. A gonosz liberális média ármánykodásának állítja be mindazt, ami napvilágra kerül.
Mindeközben a háttérben
rendíthetetlenül ragaszkodik a 48-as forradalmat gyalázó barátaihoz, támogatja, segíti, jövedelemhez juttatja őket! Közös könyvekben, folyóiratokban publikál velük. (Az erről szóló bizonyítékokat, dokumentumokat lásd cikkünk végén!)
Ha "szorul a hurok", kínosan magyarázkodó interjúkat ad, amelyekben annyit azért mindig bevall, hogy ő monarchista, vagyis királypárti.  Titokban viszont csak azért is kitart a labancok mellett, akik mélységesen elítélik a  szabadságharcok hőseit, a felkent Habsburgok ellen lázadó "magyar rebelliseket”.
Vona Gábor politikai jövője múlik ezen a kettős játszmán, tagadnia kell mindenáron, hiszen a Jobbik „kuruc-betyár” bázisa számára árulásnak számítanak mindeddig gondosan titkolt nézetei...

Egyéb bizonyítékok

Vona Gábor gyakran publikál a Haynaut éltető Horváth Róbert, a Vona- akadémia rektorhelyettesének lapjában... Itt például az érzelmi nacionalizmus felülvizsgálatát sürgeti...

Együtt a 48-as forradalmat gyalázó csapat. Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a Haynaut éltető cikkeket író Horváth Róbert, a Vona-akadémia rektorhelyettese.

Együtt a 48-as forradalmat gyalázó csapat. Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a Haynaut éltető cikkeket író Horváth Róbert, a Vona-akadémia rektorhelyettese.

Gyanútlanul megvédték őket...

A Betyársereg nyilvánvalóan gyanútlanul, mit sem tudva megvédte a Vona-féle pártakadémiát és a hangfelvételen hallható, 1848-at módszeresen, több alkalommal gyalázó dr. László Andrást, akit nagy teoretikusnak neveztek.Külön képet kapott a Haynaut cikkekben dicsőítő Horváth Róbert, Vona Gábor szerzőtársa, a "farkasképző" akadémia rektorhelyettese. Bizonyára nem sejtik az igazságot... Mert, ha igen, az igazi betyárok forognak a sírjukban...

A Betyársereg nyilvánvalóan gyanútlanul, mit sem tudva megvédte a Vona-féle pártakadémiát és a hangfelvételen hallható, 1848-at módszeresen, több alkalommal gyalázó dr. László Andrást, akit nagy teoretikusnak neveztek. Külön képet kapott a Haynaut cikkekben dicsőítő Horváth Róbert, Vona Gábor szerzőtársa, a "farkasképző" akadémia rektorhelyettese. Bizonyára nem sejtik az igazságot... Mert, ha igen, az igazi betyárok forognak a sírjukban...

Vona Gábor közös könyvet is jegyez Haynau nagy hívével...

Vona Gábor, a Jobbik elnöke közös könyvet jegyez a Haynaut dicsőítő Horvát Róberttel, a Vona-féle jobbikos pártakadémia rektorhelyettesével.Külön figyelmet érdemelnek a könyv borítójára tett királyi koronák. Minden alkalmat megragadnak a monarchia, a felkent uralkodók dicsőítésére, a lázadó magyarok szidalmazására... De mit szólnak ehhez a Jobbik kuruc-betyár hívei?

Vona Gábor, a Jobbik elnöke közös könyvet jegyez a Haynaut dicsőítő Horvát Róberttel, a Vona-féle jobbikos pártakadémia rektorhelyettesével. Külön figyelmet érdemelnek a könyv borítójára tett királyi koronák. Minden alkalmat megragadnak a monarchia, a felkent uralkodók dicsőítésére, a lázadó magyarok szidalmazására... De mit szólnak ehhez a Jobbik kuruc-betyár hívei?

Együtt 1848 és az aradi tábornokok gyalázói, Vona kegyeltjei...

 Horváth Róbert, Vona Gábor szerzőtársa, Haynau egyik legfőbb híve, és a hangfelvételen szereplő, 1848-at minden adandó alkalommal gyalázatosnak nevező dr. László András. Előttük pezsgő...
Horváth Róbert, Vona Gábor szerzőtársa, Haynau egyik legfőbb híve, és a hangfelvételen szereplő, 1848-at minden adandó alkalommal gyalázatosnak nevező dr. László András. Előttük pezsgő...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése