2017. május 1., hétfő

Ma a kutyádat , holnap téged gyilkolnak le a kazárjaink


Ma a kutyádat , holnap téged
gyilkolnak le a kazárjaink

USA hazugság reggel, délben meg este - Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról 


Az amerikai rakétatámadás egy szíriai légi támaszpont ellen olyan agresszió, amelyet légből kapott ürüggyel követtek el. Irak 2003. évi elözönlésére emlékeztet, amikor az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, valamint néhány szövetségesük lerohanta Irakot az ENSZ Biztonsági Tanácsának hozzájárulása nélkül, megszegve a nemzetközi jogot - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken. 
Sok évre rá Tony Blair, az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke (1997-2007), elismerte, hogy félrevezettek mindenkit. Most még csak azt a fáradságot sem vették maguknak, hogy tények után nézzenek, egyszerűen fényképekre hagyatkoztak: gyermekeket ábrázoló fotókra, melyeket nem kormányszervek, köztük azok a Fehér Sisakosok készítettek, akik arról ismertek, hogy incidenseket provokáltak a szír kormány ellen. 
Moszkva az igazság kiderítését követeli, és sajnálja, hogy a történtek még jobban rontják az amúgy is rossz viszonyt Oroszország és az USA között. Marad a remény, hogy ezek a provokációk nem járnak majd visszafordíthatatlan következményekkel. Nem tudom, mikor derül majd ki, hogyan született az amerikai döntés Szíria megtámadásáról, de máris követelnünk kell, hogy kiderüljön, s a magunk részéről meg is teszünk mindent, hogy kiderüljön az igazság" - mondta Lavrov. 
Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Amerikai rakétatámadás Szíria ellen - Putyin: agresszió történt 

Amerikai rakétatámadást intéztek csütörtökön a szíriai fegyveres erők több támaszpontja ellen. A Tomahawk robotrakétákkal végzett támadásra Trump elnök adott parancsot. Döntését "nemzetbiztonsági érdekkel" indokolta. Nevezetesen azzal, hogy meg akarták büntetni Aszad elnököt a harci gáz bevetéséért Khan Cheikhoun lakossága ellen április 4-én. A gáz 86 ember életét oltotta ki, köztük 21 gyermekét. Szíria tagadta, hogy harci gázt vetett volna be. Azt állította, hogy a légierő egy olyan raktárt talált el, melyben terroristák tároltak harci gázokat. Oroszország tényeket tárt ezzel kapcsolatban az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé, de az USA figyelmen kívül hagyta őket. 

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter azzal vádolta Oroszországot, hogy titokban megtartotta annak a harci gáznak egy részét, amelyet Szíriának át kellett volna adnia az ENSZ ellenőreinek megsemmisítésre. Ha pedig nem szándékosan tette volna, akkor sem mentesül a felelősség alól a dolgok nem ismerete miatt - fűzte hozzá. Egyes megfigyelők ebből az érvelésből arra következtetnek, hogy amerikai részről történt provokáció lehetősége sem zárható ki. Az amerikai rakétatámadást Damaszkusz Szíria elleni agressziónak minősítette. 
Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Putyin: az USA agressziót követett el Szíria ellen 
Szuverén ország ellen, koholt ürüggyel elkövetett agressziónak, és a nemzetközi jog megsértésének minősítette az orosz elnök a szíriai katonai létesítmények ellen végrehajtott amerikai rakétatámadást. Putyin szavait Peszkov elnöki szóvivő idézte. "A szíriai hadseregnek nincsenek vegyi fegyverei. A tényt, hogy maradéktalanul felszámolták őket hivatalosan elismerte az ENSZ Vegyi Fegyverek Tilalmával foglalkozó szakosított Szervezete (OPCW). Putyin úgy véli, hogy a helyzetet jelentősen súlyosbítja, hogy a terroristák teljesen figyelmen kívül hagyták a vegyi fegyverek használatának tilalmát. 
Az elnök szerint az Egyesült Államok ezzel a támadással többek között el akarta terelni a nemzetközi közösség figyelmét az Irakban történt civil veszteségekről" - mondta Peszkov. Putyin szerint a történtek miatt nagyon nehéz lesz tető alá hozni egy nemzetközi koalíciót a terrorizmus ellen, pedig Trump elnök elsődleges céljának minősítette a "globális ördög" elleni harcot. 
Magyar Békekör 
Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai támadásról

Az orosz diplomácia vezetője szerint a rakétatámadással valószínűleg el akarták terelni a figyelmet az An-Nuszra terrorszervezetről, mert megfelelő erőt látnak benne a jelenlegi szír rezsimmel szemben, továbbá arra is, hogy megtorpedózzák vele a politikai rendezési folyamatot. A támadásból azok húznak hasznot, akik alá akarják ásni a genfi és az asztanai tárgyalásokat, és rendszerváltást akarnak kikényszeríteni Szíriában. 

A TASZSZ tudomása szerint az amerikai támadás után a szír partokra vezényelték a robotrakétákkal felszerelt Grigorovics tengernagy nevű orosz hadihajót. Előzőleg Moszkva felfüggesztette az USÁ-val Szíriáról kötött repülésbiztonsági megállapodást, és rendkívüli ülésre kérte az ENSZ BT-ét. Az amerikai támadás hatására Szíriában offenzívába lendültek az Aszad ellenes erők, és újabb menekülthullám vette kezdetét. 


"Elmondom, mi volt az amerikai rakéta-csapás háttere. 
Néhány hete Izrael bejelentette, hogy harckocsijai megindultak Szíria felé s behatolnak az országba. 
Asszad elnök azt mondta, hogy légicsapással válaszol, s Izraelt bombázni fogja cserébe... 
Aztán most, pont egy szír légicsapás alatt szabadult el ideggáz...amiben meghaltak szírek... 
(Ugye, hivatalosan Izrael nem atomhatalom. Az sem. S tesz nagyivben a nemzetközi szerződésekre, így a vegyi fegyverek kapcsán is. S ugye, emlékszünk, hogy az ISIS oldalán izraeli zsoldosok s fegyverekkel felszerelt zsidó katonai vezetők harcolnak?!) 
Tehát, a légicsapás alatt a titkosszolgák elengedték a gázt. Az USA elnöke pedig, a saját - CIA-MOSZAD közös előzetes jelentés alapján, elrendelte a rakéta csapást a szír légibázis ellen, hogy megsemmisítsék azokat a gépeket, amelyekkel az izraeli szárazföldi invázió válaszlépését Asszad megteheti. 
S hogy ezt az orosz elnök is látta...s egy nappal korábban szólt is Trumpnak, csak hab a tortán... 
Trumpot megvezették...ahogy Irak esetében ugyanezek a titkosszolgálatok az USA-t s szövetségeseit. 
Hát, gondolkodjunk, mire képesek...s mit akarnak ugyanezek itthon is kavarni...?! 
Ne üljünk fel nekik! 
Mert a magyar jó." 
Facebook 
Botrány: lelőttek egy orosz harci repülőgépet a török-szír határon


Közzétette: Fehér János2015. november 24. kedd, 14:53
agepA törökök szerint megsértette a vadászgép a légterüket, az oroszok ezt cáfolták. Az egyik pilóta meghalhatott, egy szíriai lázadó csoport videófelvételt közölt a megtalálásáról.
Lezuhant egy harci repülőgép Szíriában, a török határ közelében – számolt be a török Habertürk TV. A török hadsereg egy tisztje a Reuters-szel azt közölte: a török légierő F-16-osai lőtték le a gépet, mert megsértette a török légteret. A támadás előtt öt perc alatt tíz alkalommal figyelmeztették a pilótát.
Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy az orosz légierő gépéről van szó és hozzátették, hogy szerintük kizárólag Szíria légterében tartózkodott a gép, amit szerintük a földről lőttek ki. Egy ideig nem lehetett tudni, hogy melyik ország gépéről van szó, csak azt, hogy egy Szu-24-est lőttek le, ami az orosz és szíriai légierőnél is hadrendben van. Törökország egyébként NATO-tagállam, ezért különösen kényes lehet az ügy.
Egyelőre nem tudni, mi lett a legénység sorsa, de két ejtőernyőt is láttak a gép lezuhanásakor, valószínűleg katapultált a személyzet. A Reuters azt írja: egy szíriai lázadó csoporttól videófelvételt kaptak, amelyen az látszik, hogy egy orosz pilóta súlyos sérülésekkel, mozdulatlanul fekszik a földön, és arról beszélnek, hogy meghalt. A csoport Szíria északnyugati részében tevékenykedik, ahol az Iszlám Állam nincs jelen, de olyan lázadó szervezetek megtalálhatóak, mint a Szabad Szíriai Hadsereg.
A Szíriai Helyi Koordinációs Bizottságok nevű szervezet azt közölte, hogy a repülőgép Latakia tartományban csapódott be. Itt található az a légibázis is, ahonnan a szíriai légicsapásokat végrehajtó orosz gépek szállnak fel.
(24.hu)
Hetvennél is több halottja van a szíriai vegyifegyver-támadásnakHetvenkettőre emelkedett a keddi feltételezett vegyifegyver-támadás halálos áldozatainak száma az észak-szíriai Han Sejkun településén – állította a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerdán.
Más források – mindenekelőtt a Mentő- és Segélyszervezetek Szövetsége (UOSSM) elnevezésű, Szíriában kórházakat finanszírozó, de párizsi székhelyű szervezet – már korábban száznál több halálos áldozatot említettek.
Az OSDH arról is beszámolt, hogy szerdán újabb légicsapások érték a térséget.
A polgári védelem e körzetben – Idlíbben – illetékes egyik képviselője ezt megerősítette, de hozzátette, hogy az újabb csapások veszteségeket nem okoztak, mert a területet az előző napi támadást követően kiürítették.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán rendkívüli ülést tart a gáztámadásról, amelyről aktivisták azt mondták, hogy ez volt a legsúlyosabb kimenetelű az ország polgárháborús történetében.
Az OSDH úgy tudja, hogy húsz gyerek és 17 nő van a 72 halott között.
(MTI)


Rakétatámadással torolta meg az Egyesült Államok a szíriai vegyifegyver-támadást.


Rakétatámadással torolta meg az Egyesült Államok a szíriai vegyifegyver-támadást. Az amerikai erők Tomahawk rakétákkal lőtték a szíriai kormányerők támaszpontját éjjel. Ez volt az első direkt amerikai hadművelet Szíriában a hat éve tartó polgárháborúban.
Amerikai közlés szerint a Földközi-tengeren állomásozó két hadihajóról lőttek ki 59 rakétát célzottan a nyugat-szíriai Homsz tartomány Sajrat légibázisára, a szíriai kormányerők egyik támaszpontjára.
A Pentagon közleménye szerint repülőgépeket, légvédelmi berendezéseket, lőszerraktárakat és repülőgéphangárokat céloztak, hogy csökkentsék a szíriai hadsereg képességét a vegyi fegyveres támadásokra.
A szíriai kormányerők azt közölték, hogy hat katona halt meg és súlyos károk keletkeztek az amerikai rakétatámadás miatt.
Az amerikai beavatkozás kiélezi a már feszült orosz-amerikai viszonyt, mivel Moszkva a kormányerőket támogatja Szíriában. A Pentagon a rakétatámadás előtt előre figyelmeztette az oroszokat, hogy elkerüljék az esetleges orosz áldozatokat.
Barack Obama már öt éve bejelentette, hogy az USA akkor avatkozik be a szíriai háborúba, ha a felek átlépik az ún. vörös vonalat, azaz vegyi fegyvert alkalmaznak.
Korábbi támadások után, amikor az áldozatok vegyi fegyverekre utaló tünetektől szenvedtek Szíriában, csak elítélő nyilatkozatokat adott ki Washington, de a mostani gáztámadásnak annyi civil, köztük gyermek és nő esett áldozatul, amit az USA már nem hagyott válasz nélkül.
Oroszország Obamát hibáztatja, az Egyesült Államok pedig önálló csapást helyezett kilátásba Szíria ellen.


A szíriai vegyifegyver-bevetés esetére katonai akcióval fenyegető Barack Obama volt amerikai elnököt tette felelőssé a Szíriában történt vegyifegyver-támadásokért Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete a Biztonsági Tanács szerdai rendkívüli ülésén, amely végül szavazás nélkül ért véget.
"Ez a döntés volt a kiindulópont a vegyi fegyvert is bevető terroristák és szélsőséges szervezetek későbbi provokációi számára, le kívánták járatni a damaszkuszi rendszert, és ürügyet akartak teremteni egy szuverén állam elleni beavatkozásra" - jelentette ki Vlagyimir Szafronkov.
Az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselője kijelentette: Ha a világszervezet következetesen elmulasztja, hogy kollektíven lépjen fel, megtörténhet, hogy az országoknak önállóan kell cselekedniük. 
Nikki Haley egyben Oroszországot ostorozta, amiért nem mérsékelte szíriai szövetségesét. Haley "lelkiismeretlennek" nevezte Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és hozzátette, hogy Szíriának, Oroszországnak és Iránnak "nem áll érdekében a béke".
"Ha Oroszország eleget tett volna a kötelességének, semmilyen vegyi fegyver nem maradt volna, amit a szíriai rezsim használhatna" - szögezte le az amerikai nagykövet.
Az ENSZ BT ülése végül szavazás nélkül ért véget, minthogy Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: Oroszország számára jelenlegi formájában teljességgel elfogadhatatlan az ENSZ Biztonsági Tanácsában a szíriai vegyifegyver-támadással kapcsolatban beterjesztett határozattervezet. A szóvivő az incidens körülményeinek részletes kivizsgálását sürgette. Megjegyezte, a szakértők között nem kellene meghatározó számban nyugatiaknak lenni, akik számára a legfontosabb szempont Szíriában Bassár el-Aszad szíriai elnök megdöntése. Kifogásolta, hogy a határozattervezet kizárólag nyugati támogatásban részesülő szervezetektől származik.
Matthew Rycroft brit nagykövet az ülést megelőzően kijelentette: "az orosz vétó azt jelentené, hogy azzal töltik az idejüket, hogy védjék a védhetetlent". Franciaország ENSZ nagykövete, Francois Delattre a BT ülésére érkezve elítélte "a háborús bűnöket, a súlyos háborús bűncselekményeket, a vegyi fegyverrel elkövetett háborús bűnöket.
Kedden a nyugat-szíriai Idlíb tartományban harci gépek feltehetően mérgesgáz-támadást hajtottak végre Han Sejhún település ellen, a támadásban 72 ember meghalt. A nyugati országok Damaszkuszt vádolják vegyifegyver-támadással, Moszkva szerint a szíriai kormányhadsereg egy fegyverraktárra csapott le, ahol a lázadók vegyi fegyvereket tároltak.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szerint a Han Sejhúnban történt incidens feltehetően vegyifegyver-támadás volt, a gáztámadás áldozatainak tünetei idegméreg jelenlétére utalnak.
Washington’s False Flag: United Nations Confirmed that US Supported Syrian “Rebels” Were Using Chemical Weapons

Global Research, April 08, 2017
In-depth Report: SYRIA: NATO'S NEXT WAR?


Image Head of UN Mission Carla del Ponte
Washington is Lying.
The Media is Lying.
Both Trump and Obama have blood on their hands. The Chemical Weapons Attack is being used as a “False Flag”, a pretext and a justification to wage an illegal war of aggression. 
The United Nations in a 2013 report confirms that Syrian opposition “rebels” (supported by Washington) “may have used chemical weapons against [Syrian] government forces.”
The UN report refutes Washington’s allegations that the government of Bashar al Assad was using chemical weapons against his own people. 
What the UN mission findings confirm is that the US sponsored opposition “rebels” largely composed of Al Qaeda affiliated groups, financed and supported by the Western military alliance were responsible for these 2013 chemical weapons attacks.
Moreover, as confirmed in an earlier report, the Al Qaeda rebels were being trained in the use of chemical weapons by specialists on contract to the Pentagon.
Washington (which supports the opposition rebels in the use of chemical weapons) rather than Damascus is responsible for extensive crimes against humanity.
According to the United Nations 2013 mission led by Carla del Ponte:
evidence from casualties and medical staff indicated that rebel forces in the civil war had used the deadly nerve agent sarin.
Our investigators have been in neighbouring countries interviewing victims, doctors and field hospitals, and there are strong, concrete suspicions, but not yet incontrovertible proof, of the use of sarin gas,’ said Del Ponte in an interview with Swiss-Italian television.
This was use on the part of the opposition, the rebels, not by the government authorities.’
Last night, the UN commission looking into allegations of war crimes in Syria tried to row back on the comments by its human rights investigator, pointing out that conclusive evidence had not been discovered.
However, the White House said it was likely that President Bashar al-Assad’s regime, not the rebels, were behind any chemical weapons use. …
Sarin has been classed as a weapon of mass destruction due to its potency and is banned under international law.
US President Barack Obama has said that the use or deployment of chemical weapons in Syria would cross a ‘red line’ that could lead to foreign military intervention. …
The comments by Ms Del Ponte, a member of the U.N. panel probing alleged war crimes in Syria, contradict claims by Britain and the U.S. that intelligence reports showed Syrian soldiers had used chemical weapons.
She said that the United Nations independent commission of inquiry on Syria has not yet seen evidence of government forces having used chemical weapons, which are banned under international law. (See Daily Mail Online, May 6, 2013))
The original source of this article is Global Research
Copyright © Prof Michel Chossudovsky, Global Research, 2017
Az ENSZ igazolta, hogy a az USA által támogatott "felkelők" (értsd terroristák) használták a kémiai fegyvert Szíriában. 


Szíriai külügyminiszter: órákkal az idlibi támadás előtt már mérgesgáz támadásról jelentettek


Valid al-Muallim szíriai külügyminiszter elmondta, már órákkal azelőtt, hogy a szíriai légierő megtámadta a Dzsebhat al-Nuszra terrorcsoport lőszerraktárát Idlib tartományban, már „vegyianyag-támadásról” adtak ki jelentéseket.
Az első jelentés reggel hat óra körül látott napvilágot, míg a szíriai légierő támadása 11.30-kor történt.
A jelentésekben már arab és nyugati országok Damaszkuszt tették felelőssé a „mérgesgáz-támadásért”.
/Ugye ez is olyan érdektelen hír, hogy természetes, amiért a nyugati sajtóból hiányzik?/Trump alkotmányt sértett azzal, hogy Szíria bombázására adott parancsot a kongresszus megkérdezése nélkül


Rand Paul amerikai szenátor kijelentette, Trump elnöknek felhatalmazást kellett volna kérnie a kongresszustól Szíria elleni csütörtöki rakétatámadása elrendelése előtt. Ezt az alkotmány írja elő, hangsúlyozta.Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere
Hogy megértsük ezt az egész folyamatot egy nagyon jó videót fordítottunk le számotokra...

Soha nem volt még ilyen sorsfordító döntés előtt a világ és ezekben a percekben is két szálon fut a történet Szíria megtámadásának ügyében. (2013. Aug 31. 12:00-kor)1. Az ENSZ biztonsági tanácsa kiadta az előbb minden nagyhatalomnak hogy nyugodjanak le és jövő hétenSvájcban összeülnek megbeszélni a dolgokat, ott lesz az összes diplomata a Föld minden országából. Azt beszélik hogy "odafentről" közvetlenül beavatkoztak hogy létrejöhessen ez a találkozó.....azonnal le kell ülnie a világ vezetőinek, mielőtt "nagyobb baj" lenne ebből. 
2. A másik szál, hogy az amerikaiak már megtervezték ezt a csapást és minden készen áll. Felfüggesztik a csapást vagy megindulnak, ennek a mérlegelése most is folyik per pillanat. A terv, amit valóra kell váltani viszont hatalmas erővel bír és a nyomást gyakorlók is, akik a tervért felelősek. (SBG Buddha)Közben Putin és sokan mások követelik a választ, ami logikus is !Ha az amerikaiak folyamatosan azt hangoztatják, hogy bizonyítékok állnak a rendelkezésükre, melyek igazolják, hogy a kormányerők használtak vegyi fegyvert és nem az általuk támogatott zsoldos csapatok, akkor 
MIÉRT NEM HOZZÁK EGYSZERŰEN NYILVÁNOSSÁGRA AZOKAT A BIZONYÍTÉKOKAT, hadd lássa mindenki ???!

Út a harmadik világháború felé

Elkerülhető-e a harmadik világháború? - Drábik János, Jakab István

David Icke a hátérhtalom III. Világháború tervezete

  1. Világháború a küszöbön.wmv
BLOG - Kitörhet a harmadik világháború?


Miért támadta meg az USA Líbiát, Irakot, Afganisztánt és Jement? Miért működnek közre Amerikai ügynökök Szíria destabilizációjában? És miért olyan elszánt az amerikai kormány Irán legyőzésével kapcsolatban?
(Figyelembe véve azt a tényt, hogy Irán egyetlen országot sem támadott meg 1789 óta.)
És mi a következő lépés? Merre tartunk? 


Feltűnhet, hogy nincs semmi értelme annak ami most történik, ha szem előtt tartod az iskolában tanultakat, és nincs értelme akkor sem ha a világnézeted olyan híreken alapszik melyeket a fősodrású média szolgáltat. De tökéletesen összeáll a kép, ha megérted a háttérben működő erőket. És ahhoz hogy megértsük mi motiválja őket, kicsit vissza kell mennünk a történelemben. 

1945-ben a Bretton Woods egyezmény biztosította, hogy a dollár legyen a világ tartalék valutája. Mindez azt jelentette hogy a nemzetközi cikkek dollárban kapták az árukat. Az egyezmény, ami különböző pénzügyi előnyökhöz juttatta az USA-t, megköttetett és rögzítették benne hogy a dollár visszaváltható lesz 35 dollár/1 uncia arany arányban. Az USA megígérte, hogy nem fog túl sok pénzt nyomtatni, de a Federal Reserve visszautasította hogy bárki is felügyelje a pénznyomtatási folyamatokat. 

Az 
1970-es években a vietnámi háború kiadásai egyértelművé tették más országok számára is, hogy az USA sokkal több pénzt nyomtat, mint amennyi aranyfedezete van. Erre reagálva aranyat kértek. Ez természetesen drámaian elkezdte lenyomni a dollár értékét. Az esemény 1971-ben teljesedett ki, amikor (valaki) ki akarta vonni az aranykészletét, de Nixon visszautasította azt. Augusztus 15.-én Nixon a következő bejelentést tette:Felhatalmaztam a kincstárat hogy megtegyen minden szükséges lépést az ügyben, hogy megvédjék a dollárt a spekulációkkal szemben. És átmenetileg felfüggesztem a dollár átválthatóságát aranyra.” 

Ez egyértelműen 
nem egy átmeneti felfüggesztés volt - ahogy ő azt állította - sokkal inkább egy végleges döntés. A világ többi részére nézve, akik megbízták az USA-t az arany őrzésével, ez nyílt rablás volt. 
1973-ban Nixon elnök megkért egy szaúd-arábiai királyt hogy csak USA dollárt fogadjon el az olajért fizetségként, a többletprofitot államkötvényekbe, bankjegyekbe, stb. fektetheti. Cserébe Nixon katonai védelmet ajánlott a szaúdi olajmezőkre. Ezt az ajánlatot később biztosították a többi kulcsfontosságú olajkitermelőnek is.
1975-re minden OPEC tag elfogadta, hogy csak USA dollárért cserébe árusítanak olajat. 


A cselekmény hogy a dollár és az arany közötti kapcsolatot megszakították, majd külföldi olajhoz kötötték minden olajszállító országot arra késztetett, hogy 
állandó készletet tartsanak a Federal Reserve papír fecnijéből, és ahhoz hogy megkapják ezt a fecnit árukat kellett szállítaniuk Amerikának. Ez volt a petrodollár megszületése. A papír kiment, minden amire Amerikának szüksége volt bejött, és az USA nagyon meggazdagodott.


A hidegháború fegyverkezési versenye olyan volt mint egy pókerjátszma. A petrodollárral a birtokában az USA túl tudta szárnyalni az összes többi nemzetet együttvéve. A Szovjetuniónak esélye sem volt. 1991-ben a kommunista blokk összeomlásával megszűnt az utolsó erő is mely ellensúlyozta volna Amerikát. Amerika innentől vitathatatlan nagyhatalom lett, rivális nélkül. Sokan azt remélték hogy ez egy békés és stabil korszak kezdete lesz, de sajnos odafent” mások voltak az elképzelések. Ugyanebben az évben Amerika megszállta Irakot. Miután elpusztították a hadsereget, az infrastruktúrájukat, biztosították végérvényesen hogy ne lehessen az országot újraépíteni. Feltehetőleg 500.000 gyermek halt meg a harcokban. 


2000 novemberében Irak csak és kizárólag euróban kezdte forgalmazni az olajat. Ez egy direkt támadás volt a dollárra és az amerikai pénzügyi fölényre nézve.
Válaszul az amerikai kormány a fősodrású média segítségével elkezdett felépíteni egy olyan propaganda kampányt, melyben azt fitogtatták hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak és használni is akarják őket. 2003-ben ismét megszállták őket és amint az irányításuk alá vonták az országot az olajpiacot azonnal visszaállították dolláralapúra. 


Wesley Clark tábornok nyilatkozata alapján 2007-től számítva 5 éven belül 7 országot akarnak elintézni: Irak, Szíria, Libanon, Líbia, Somali, Szudán és végül Irán. Vessünk egy pillantást az elmúlt évtized eseményeire és nézzük meg találunk-e valamilyen sablont...

Wesley Clark on US wars - Az USA betervezett háborúi

A háttérhatalom és a balesetnek álcázott merényletek - 2012.01.13.

Az Antikrisztus Királyságának Fővárosa
Líbiában Gaddafi azon ügyködött hogy kialakítson egy afrikai országokból álló blokkot, akik aranyalapú valutát használnának (dínár), aminek az lett volna a célja hogy leváltsa a dollárt abban a régióban. 2011-ben a NATO és az amerikai erők megdöntötték a líbiai kormányt, és a régió megszerzése után amerikai zsoldosok kivégezték Gaddafit.
Az események után azonnal felállították a líbiai központi bankot. 


Irán mostanra rengeteget kampányolt amellett hogy a dollár és az olaj távolodjon el egymástól, már aranyat is elfogadnak az olajért cserébe. Válaszul az amerikai kormány propagandagépezete elkezdte elhinteni hogy Irán nukleáris fegyvereket épít. Szankciókat alkalmaznak, amelyeknek egyértelműen az a céljuk hogy romba döntsék az iráni gazdaságot. 

Szíria Irán legközelebbi szövetségese, kölcsönös védelmi egyezmények által is kötődnek egymáshoz. Az ország jelenleg destabilizáció alatt áll, melyet titokban a NATO támogat. Oroszország és Kína figyelmeztették az USA-t hogy ne avatkozzon be, ennek ellenére a fehér ház olyan nyilatkozatokat adott ki melyben egy katonai beavatkozás lehetőségeit fontolgatják. Világosnak kéne lennie, hogy a katonai beavatkozást Iránban és Szíriában nem csak fontolgatják, ez egy végleges döntés. Így volt ez Iraknál és Líbiánál is. 

Az inváziók céljai világossá válnak, ha teljes egészében nézzük a dolgokat. Az USA irányítói számára világos, hogy abban a pillanatban amint egy pár ország más valutában kezdi árusítani az olajat, az azonnal egy láncreakciót fog beindítani és a dollár összeomlik. Teljesen tisztában vannak vele, hogy semmi más nem ad értéket a dollárnak. És ahelyett hogy beismernék hogy a dollár az utolsókat rúgja, a hatalom inkább egy számításokkal teli áldozatot hoz. Úgy döntöttek hogy az amerikai hadsereg nyers erejét használják, hogy eltiporjanak minden ellenállást.

Amit meg kell értenetek az az, hogy ez nem fog véget érni Iránnal. Oroszország és Kína kijelentették hogy nem fogják tolerálni egy Szíria vagy Irán ellen irányuló támadást. Irán az utolsó szövetségesük, az utolsó független olajtermelő a régióban, és tisztában vannak vele hogyha Irán elesik, nem fognak tudni háború nélkül megmenekülni a dollártól. 

Amit most látni fogunk az egy olyan útvonal ami az elképzelhetetlenhez vezet. Egy útvonal, amit évekkel ezelőtt felvázoltak úgy, hogy tisztában voltak minden következménnyel. 
De ki volt az aki erre az útvonalra helyezett minket? Milyen pszichopata lenne képes szándékosan elindítani egy mindenre kiterjedő konfliktust, ami milliók halálához fog vezetni, csak azért hogy megvédje egy papír fecni értékét? Nyilvánvalóan nem az amerikai elnökökről van szó... A közel kelettel kapcsolatos döntéseket már jóval azelőtt meghozták, hogy Obama színre lépett volna. Ő ugyanúgy véghezviszi a parancsokat mint az elődei. 


Szóval ki irányítja a dolgokat ?

Egy ilyen kérdésre úgy lehet megtalálni a választ ha felteszünk még egy kérdést. 
Ki profitál belőle ? Nyilván azok akik a dollárt a semmiből nyomtatják és a legtöbbet veszítenék a dollár bukásával. Ez a hatalom 1930 óta a Federal Reserve kezében van. A Federal Reserve egy privát entitás, melyet a föld legerősebb bankjai birtokolnak. Azok irányítják hátulról a dolgokat, akik a bankokat is. Nekik ez csak egy játék. A te életed, és azok élete akiket szeretsz, csak parasztok a sakktáblán. Olyanok mint egy elkényeztetett kis 4 éves, aki a földre borítja a sakktáblát ha vesztésre áll. Az erők akik a 3. világháború megkezdésének küszöbén állnak, hogy továbbra is irányíthassák a globális pénzügyi rendszert. 

Egy idézet a végére: Miért is Szíria ? 
"Izrael valódi hatalma nem az atomfegyverében van, hanem három ország összeomlásában rejlik : Szíria , Irak és Egyiptom."
- mondta ezt anno David Ben Gurion ( izraeli politikus, miniszterelnök).

Sokan azt hiszik, hogy az olaj kell az amerikaiaknak vagy Izraelnek és Irán felé "erre vezet az út", de a legfontosabbat elfelejtik, ami a szemünk előtt van! 
 Mire van Izraelnek a legjobban szüksége a fennmaradáshoz és napi szinten ?
Az ivóvízkészletek kellenek elsősorban és főleg hosszútávon ! Izrael folyamatos ivóvíz-behozatalra szorul.
Egyedül a Jordán folyóból tudnak nyerni valamennyit, de az nagyon kevés és létüket is fenyegeti hosszútávon, ha nem találnak vagy foglalnak el nagyobb készleteket.
Pl a Golan-fennsík is ezért kellett nekik.....
(SBG Buddha megj)

Emlékezz erre, amikor ezek a háborúk kiterjednek és felgyorsulnak. Emlékezz erre, amikor a fiad, vagy a szomszédod fia egy zászlóval borított koporsóban érkezik haza. Emlékezz erre, amikor az ujjukkal egy újabb mumusra mutogatnak majd, mert az ember aki az egész műsort csinálja, olyan messzire fog menni ezzel az egésszel amilyen messzire te azt hagyod! Szóval mennyi időnk is van hátra? Ez egy olyan kérdés amit gyakran hallok, de ez egy rossz kérdés. Azt kérdezni mennyi időnk van hátra, nagyon negatív hozzáállás.Ez egy fogoly hozzáállása, aki arra vár hogy kivigyék az udvarra és tarkón lőjék hátulról. 

Mik az esélyeink? Meg tudjuk-e változtatni az irányt ? Ez is rossz kérdés. Az esélyek már nem számítanak. Ha megérted hogy mivel állunk szemben, több felelősséged lesz hogy megtegyél mindent ami az erődből kitelik. Ha abbahagyod a folyamatos agyalást a sikeresség esélyein, akkor válik elérhetővé a siker! Ahhoz hogy megfosszuk ezt a romlott bandát a pénzügyi fölénytől és igazság elé állítsuk a bűnözőket, nem kell semmi több mint egy forradalom. A kormány nem fog megmenteni minket. A kormány totálisan meg van szállva és a velejéig romlott. 
Rájuk várni a megoldással nagyon naiv dolog.
3 szintje van egy forradalomnak és egymásra épülnek: 

1. szint, már folyamatban van: Ideológiai ellenállás 

Ezen a szinten aktívan kell dolgoznunk hogy annyi embert térítsünk észhez és ébresszünk fel, amennyit csak lehet. Minden forradalom a lakosság gondolkodásának megváltozásából ered. Ezen szint sikeressége abban mérhető, hogy mennyire ragályos egy ötlet. Ha egy ötlet elér egy kritikus tömeget, elkezd magától terjedni. 


 − 2. szint: Civil engedetlenség 

Ezen a szinten visszatartod a pénzedet az államtól. Ezen a szinten térdre kell kényszerülnie a hatalomnak. Azonban ha ez a szint elbukik, a 3. szint elkerülhetetlen. 


3. szint: Közvetlen fizikai ellenállás 

Ez az utolsó erőforrás. Lehetőség szerint ezt a variációt el kell kerülni és húzni ameddig csak lehet. Csak azután érdemes alkalmazni, ha már minden más lehetőség kimerült. Ott vannak azok a nagydumások, akik azt állítják hogy majd ők ellenállnak ha eljön az idő, de ha már az első két szintet sem tudod tartani, akkor el fogsz bukni. A fegyveres ellenállásnak csak akkor van értelme, ha az emberekben kialakult egyfajta aktivitás az ellenállásra nézve. 
Az ellenállás csak akkor lehetséges, ha az elméjük megtisztult a fősodrású média hulladékától. Ha küzdeni akarsz, akkor itt a lehetőség, most vagy soha! Nem lesz több esélyed, túl sok forog kockán. 


SBG Buddha VilagHelyzete.com Képezd magad ! Tájékozódj ! Ébredj ! 
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com 
Szír oOrtodox püspök: többet törődik a Nyugat a békákkal, mint velünk


Nicodemus Dauod Matti Saraf a Nyugatot kritizálta a legrégebbi amerikai katolikus lapnak adott interjújában azért, mert szerinte az állatok védelme elsőbbséget élvez a közel-keleti keresztények védelméhez képest. Az interjúban elismerően szólt Orbán Viktorról, mert szerinte Magyarországon igazán úgy érezhette magát, mint egy keresztény.
Átfogó interjút közölt az 1927-ben alapított újság a szír ortodox egyház metropolitájával, ami április 7-én jelent meg a lap online kiadásában. Ebben a szíriai egyházfő, aki egyházából utolsóként hagyta el az Iszlám Állam kezére került Moszult még 2014-ben, úgy fogalmazott: szerinte hiába akarnak biztonságot és törvényt Irakban a keresztények, azt senki sem biztosítja nekik.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja II. Efrém Ignácot, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkáját (b2) Budapesten 2017. február 21-én. Mellettük Nicodemus Daoud Matti Sharaf, Moszul érseke, a szír ortodox egyház metropolitája (b3). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly
A jelenleg az Iraki Kurdisztán egyik városában, Erbilben tartózkodó metropolita – az interjúban megjelentek szerint – kijelentette, hogy a fejlett világ a békák jólétét előrébb valónak tartja a keresztényeknél. Azt is kijelentette: a Nyugatnak rá kell ébrednie az iszlám fenyegetésre.
Szerinte az Egyesült Államok korábbi vezetői szövetségeseivel romba döntötték országát, viszont kedveli Trump, mert mint azt megfogalmazta, mert “a normálissal már kipróbáltuk, de az lerombolta az életünket”.
Azt is elmondta az interjú során: nem tud megbízni a muszlimokban.
Magyarországon kereszténynek érezhette magát
Nicodemus Dauod Matti Saraf metropolita magyarországi látogatásával kapcsolatban azt nyilatkozta: büszke az országra, reméli és imádkozik, hogy Amerika ugyanilyen legyen, ugyanis első alkalommal itt érezte magát kereszténynek egy nyugati országban.
A miniszterelnök (Orbán Viktor – a szerk.) amikor találkozott Őszentségével (II. Efrém Ignácot, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája – a szerk.) és velem, meg akarta csókolni a kezét, és a kezemet, és azt mondta, áldásra van szüksége.  Ez azt jelenti, hogy keresztény” – idézte fel a magyar kormányfővel való találkozását.
Mikor azokról az adományokról esett szó az interjúban, amelyeket a magyar kormány adott szíriai keresztényeknek, úgy fogalmazott: “Nem azért beszélek róla így, mert pénzt adott (Orbán Viktor – a szerk.) hanem azért, mert tisztel minket, és egy keresztény országban érezzük magunkat, ezt Amerikában és Európában nem így érzem.
Elmesélte: amikor Svédországba ment, megkérdezték őket, hogy miért ment oda, ő azt mondta: mert van egy kis probléma a muzulmánokkal. Erre a beszélgetőpartnere azt mondta, „mi muzulmánok vagyunk, miért nem lesztek ti is muszlimok?” A metropolita kijelentette: úgy érzi, ez nehéz kérdés, mivel „mi a vérünket adjuk ahhoz, hogy megéljük a hitünket, de nekik könnyű azt mondani, hogy legyünk muszlimok.”
Fél visszamenni
Az Iszlám Állam minden keresztényt egyformán üldözött, nem tett különbséget katolikus, ortodox, protestáns között, mindenki házára az N betűt festett akkor, amikor bevonult Moszulba – emlékezett vissza. Most, hogy egyre inkább visszaszorulnak a dzsihadisták az iraki nagyvárosban, és sok földije vissza akar térni szülőföldjére, ő mégsem tartja ezt időszerűnek – fejtette ki az interjúban.
Szerinte a keresztények biztonságát nem az iraki kormánynak vagy a kurd hatóságoknak kellene biztosítania, hanem a nemzetközi közösségnek – jelentette ki.
Beutazás Nagy-Britanniába: ki van zárva
A metropolita elmondta: hiába hívta meg őt Károly herceg, nem kapta meg a beutazóvízumot. Úgy érzi, a szigetország hatóságai hibáztak, mert úgy hiszik, hogy ő és két társa menedékjogot kérnének ott, pedig elmondása szerint Ausztráliában bejelentett lakcíme van, és eddig a világ 50 országába beutazhatott.
Szerinte azért sem kapott engedélyt a beutazásra, mert a brit nagykövetségeken sok muszlim dolgozik.Nem látjuk az orosz zászlós profilképeket a Facebookon


Oláh Gellért

2017. április 4. 10:58
Pár héttel ezelőtt Jeszenszky Zsolt jól összefoglalta a 21. századi nyugati ember hozzáállását az európai terrortámadásokhoz. A nyugat-európai ember szolidaritásvállalásában megfigyelhető trendek az orosz terrortámadás kapcsán nem tapasztalhatóak. Vajon miért? Hol vannak az orosz zászlós profilképek?

Hogyan legyünk szolidárisak a terrortámadások áldozataival? nevű kezdőszett a következő öt lépésből áll:
 • Megosztjuk a terrortámadásról szóló híreket, lehetőleg azokat, amelyekben kiemelik, hogy az adott támadás egyedi, egyszeri, nincs köze  a migrációhoz, az elkövető pedig szociálisan labilis volt, mert kitiltották valamelyik jó nevű egyetem gender karáról.
 • A terrortámadást elszenvedett ország zászlajára cseréljük a Facebook-profilképünket. 
 • A terrortámadást elszenvedő város/intézmény/újság neve elé odaírjuk, hogy "PrayFor...", majd tetszőlegesen behelyettesítjük a nekünk kedvező kifejezéssel. pl. PrayforSanktPetersburg. Ja , nem. Az oroszokkal nem vagyunk szolidárisak. 
 • Következő lépésként támadjuk a magyar határkerítést, és a magyar határvédelem létjogosultságát. Mert ugye Orbán. 
 • Ötödik – és egyben utolsó – lépésként várod a következő támadást, és akkor visszatérsz az első ponthoz.
Oroszországgal miért nem vagyunk szolidárisak?
Jó kérdés, Izraelben viszont az orosz zászló színeivel világítottak ki egy épületet. 
Oroszország lelőheti az amerikai vadászgépeket Szíria felett


Az orosz légierő 2015 szeptemberében kapcsolódott be a szíriai terroristák elleni harcba
Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér biztonságos használatáról kötött egyezményt az Amerikai Egyesült Államokkal, miután az USA rakétatámadást intézett a Sha’irat repülőtér ellen.
A külügyminisztérium közleményében az áll: Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér használatának biztonságáról aláírt memorandumot, amit az amerikaiakkal korábban a légtéri incidensek elkerülése céljából sikerült megkötni.
Ennek értelmében a két fél nem tájékoztatja egymást a várhatóan használt légifolyosókról, így a továbbiakban megtörténhet, hogy a szuverén ország ellen légicsapásokat folytató amerikai vadászgépek véletlen az orosz légierő gépeivel találkoznak össze, és ebből adódóan baleset történik.
Az amerikai haditengerészet tegnap óta 59 Tomhawk cirkálórakétát lőtt ki Szíriára. Mivel a kormány nem engedélyezte az amerikai hadsereg semmilyen tevékenységét Szíria területén, így az egy szuverén ország elleni katonai agressziónak minősül, és a nemzetközi jog sértését jelenti.
Az amerikaiak egyoldalú beavatkozásával szemben az orosz légierő a szíriai kormány engedélyével, államközi egyezmény keretén belül működik Szíriában.
Szíria ENSZ nagykövete, Bassár Dzsafari 2015. szeptember 16-án jelentette be, hogy Oroszország megkapja az engedélyt ahhoz, hogy katonai csapást mérjen a Szíria területén működő terrorszervezetekre.


Trump is egy neokon báb” – korábbi médiatámogatói fordulnak ellene a szíriai légitámadás után


Az egykor elkötelezett Trump-támogatók szállnak le a „Trump-vonatról” azt követően, hogy az Egyesült Államok megtámadta Szíriát.
Paul Joseph Watson, az Infowards főszerkesztője ezt küldte világgá twitter-üzenetében: „Mégse Putyin bábja volt. Hanem neokon báb”.
Watson elmondta, figyelmét Marine Le Pen francia elnökjelölt felé fordítja.
Laura Ingraham beszélgetős rádióműsorvezető, aki felszólalt a Republikánus Nemzeti Konvenció tavalyi konvencióján Trump mellett kampányolva, kijelentette, Trump 48 óra alatt tett teljes fordulatot Szíria ügyében.
Több további Trump támogató fordult el tőle.


Az áramot kikapcsolták, mégis 300 milliós sportcsarnokot építenek Tiszabőn 

2017. 04. 08. alfahir.hu N1TV 

Tiszabőn tartozás miatt kikapcsolták az áramot a polgármesteri hivatalban. Mégis sportcsarnokot épít kormányzati pénzből egy korábban offshore gyökerekkel rendelkező furcsa cég. Nem tudni ki és miből fogja üzemeltetni a létesítményt. 
Már áram sincs a hivatalban, de 300 milliós sportcsarnokot építenek a fideszes faluban


Orbán döntött, 19 milliárd focira, nem kórházra!Mondhatnánk, hogy „csak?”, de nem mondjuk, mert demagógia ide, demagógia oda, amikor mi – gyerekünk, unokánk, férjünk, feleségünk, stb. – fuldoklunk, mert nincs szabad lélegeztető gép, akkor a demagógiából szó szerint véres valóság lesz.
Forrás: nemzetisport.hu
Magyar Nemzet tudósítása szerint a fenti összegben nincs benne a világ- és Európa-bajnoki selejtezők közvetítési díja, amelyért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csak ebben az évben 3,8 milliárd forintot vesz ki a zsebünkből, mely összeg ugyan csak 250 millióval több, mint a tavalyi költés, de azt akkor a Chello Central Europe-pal közösen finanszírozta. Azóta viszont  Orbán gondolt egyet, és saját sportcsatornát indíttatott, magának, – M4 –  azért, hogy ott a neki megfelelő eredményeket nézhesse ?– kivásárolták a partnert, így a továbbiakban a teljes cehh minket terhel.
 AZ MTVA-ra kiírt tenderen, hazai bajnoki közvetítések jogaiért – mit tesz Isten – kizárólag a fent nevezett adott be ajánlatot– hiszen ki fizetne annyit, mint amennyit kértek érte? – így nagy szerencsénkre meg is nyerte.
A lap megkérdezett szakértője szerint az élvonalbeli magyar bajnokság műsorra tűzésének lehetősége legfeljebb egymilliárd forintot érhet, így vélhetően a különbözet az MTVA-hoz folyatott újabb álcázott támogatás.
Biztos, hogy annyival gagyibb lenne a különböző, ugyan nem nemzeti adókon amúgy is leadott nemzetközi mérkőzéseket ott nézni? Ér ennyit Knézy, vagy a többi szpíker érces hangja, amint bemondja, hogy hány góllal kapott ki az agyontámogatott magyar csapat? (24per7.info)Erdőket tehet tönkre az új törvény


Fotó: Varga György / MTI
Húsvétig elfogadhatják az erdőtörvény módosítását, az új jogszabály alapján több erdőt érinthet a tarvágás, és tönkremehetnek az ártéri erdőségek is. A gazdaság ismét legyűrni készül a környezetvédelmet.
      
Bár Lázár János három hete egy kormányinfón arról beszélt, a kormány célja, hogy növelje a hazai erdőterületek nagyságát, az erdőkről szóló törvény módosításai arra utalnak, ezúttal sem a természetvédelmi szempontok vezérlik a döntéshozókat. Sőt a tervezett változtatásokkal a meglévő területeken is komoly minőségromlás következhet be.
A jogszabályt a héten kezdte tárgyalni az Országgyűlés, és húsvétra akár el is fogadhatják. A tervezetet korábban már a zöldombudsman is bírálta. Bándi Gyula a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, az erdőtörvény módosítása nemcsak a hektikus, kapkodó jogalkotásra példa, de arra is, amikor a gazdaság lobbiereje „másodlagos szemponttá teszi a környezetvédelmet”. Közös nyilatkozatban bírálta az erdőkről szóló törvény tervezett módosítását a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország is.
– A tervezet egyik legkritikusabb pontja, hogy csökkenne a folyamatosan erdővel borított területek aránya – mondta a Magyar Nemzetnek Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi programjának vezetője. A törvény az állami erdőgazdaságok esetében előírja, hogy mekkora területen nem szabad tarvágást végezni, ezen lazítana az új szabályozás. Ez nyilvánvalóan a faiparnak kedvez a természetvédelemmel szemben. Gálhidy László szerint a törvény elfogadásával 30 ezer hektáron végezhetnek majd ismét tarvágást – olyan területeken, ahol eddig nem volt szabad. Ráadásul az új jogszabály szerint a folyamatos erdőborítást úgynevezett átmeneti üzemmóddal is biztosítani lehet, ami azt jelenti, hogy egy-egy erdőt kisebb méretű tarvágásokkal lehet felszabdalni, az új törvény szerint egy ilyen terület mégis „folyamatosan erdővel borítottnak” minősül majd.

Nagy harc dúl az erdőkért

A tét komoly: klasszikus erdők borítják majd az országot, vagy jön az akácosok aranykora?
A WWF szakértője szerint a tervezet másik kritikus része, hogy a hazai ártéri erdőket egyértelműen az árvízvédelmi szempontoknak rendeli alá. Mára a hazai erdők alig néhány százaléka található ártereken, ezért nagyon fontos lenne, hogy eredeti állapotukban őrizzük meg azokat. Az új törvény alapján azonban e területeken ki lehetne irtani a cserjéket, az aljnövényzetet, és a fák törzsét is vissza lehetne nyírni, amivel az erdők elveszítenék természetes jellegüket, és ritka állatfajok élőhelyei szűnnének meg.
Gemenci ártéri erdő árvíz idején
Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet
A még megmaradt őshonos fafajtákból álló erdőket is veszélyezteti a tervezet. A jelenlegi előírások szerint az ilyen erdők körül egy legalább 200 méteres védősávot kell hagyni, ahová tilos idegen és gyorsan terjedő, úgynevezett invazív fafajokat telepíteni (jellemzően akácot). Az új törvény alapján a védősáv átmérője 100 méterre csökkenne, ami Gálhidy László szerint azt a veszélyt hordozza magában, hogy az őshonos erdők megfertőződnek az invazív fajtákkal. Ez leginkább néhány hegylábi tölgyest és síkvidéki erdőt veszélyeztetne.
A telepített, úgynevezett kultúrerdők minősége is jelentősen csökkenhet, ha életbe lép az új törvény. Bár ezek korántsem számítanak olyan értékesnek természetvédelmi szempontból, mint az őshonos fajokból állók, mára sok helyen, főleg az Alföldön ezek a – szintén jellegzetesen akácosokból álló – területek jelentik az erdőt. A törvény eddig meghatározott egy fafajtánként változó időtartamot, ameddig ezen erdőket tilos volt kiirtani. A védett időszak jellemzően évtizedes nagyságrendű volt, de egyes fajok esetében elérhette akár az ötven évet is. A parlament napirendjén szereplő tervezetbe azonban csak ajánlásként kerültek be, vagyis teljes mértékben a tulajdonoson múlik majd, hogy egy-egy erdőt mikor vág ki teljesen.
Az új törvénytervezet jelentősen megkönnyíti az erdei utak építését is. Eddig erre is szigorú szabályozás vonatkozott, éppen azért, hogy út – különösen szilárd burkolatú út – csak ott épüljön, ahol tényleg szükséges. Az úgynevezett közelítő nyomok kialakításának megkönnyítése szintén az erdőgazdaságok érdekeit szolgálja, hiszen a több úttal egyszerűbbé válhat a kivágott fa elszállítása. Csakhogy Gálhidy László szerint ez utakkal felszabdalt erdőket, ennek nyomán folyamatosan degenerálódó faállományt jelent majd.
A WWF szakértője a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta: bár a környezetvédelmi államtitkárság folytatott velük konzultációt, és nyitottnak is mutatkozott a szakmai szervezetek érveire, ők is arra hivatkoztak, hogy a gazdasági szempontok most fontosabbak.
Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.04.05.Kezd elfajulni a háború, nem kizárt, hogy Orbán halálos sebet kap SimicskátólElkerülhetetlennek tűnik a konfliktus Simicskával.
A Fideszben sem értik, hogy miről szól Simicska Lajos legutóbbi kirohanása Orbán Viktor ellen – állítja Török Gábor politológus a 24.hu-nak adott interjújában. Török szerint a Fideszben dekódolási problémák vannak, a kormánypártban
nem tudják, mi lesz Simicska következő lépése,
és hogy van-e stratégia a hétvégi és a hét eleji üzenetek mögött. Mint megírtuk, Simicska fia, Ádám vasárnap délután Facebook-üzenetben fenyegette meg Orbánt azok miatt az újságírók miatt, akik a családi ház előtt már a gyerekeket zaklatják, a Fidesz volt pénztárnoka pedig hétfőn adott egy interjút, azt állítva, Orbán orosz pénzből, az energetikai óriás Roszatom 300 millió eurójából akarta megvenni és megszüntetni az RTL Klubot.
Simicska – emlékeztet a politológus – nem csak olyan dolgokról tudhat, amelyekben maga is részt vett, hanem személyes történetekkel is odaállhat a nyilvánosság elé. Török szerint Simicska egyedül képes arra, amire az egész ellenzék nem, vagyis hogy olyasmit dob be a köztudatba, ami alapvetően kérdőjelezi meg a miniszterelnök kompetenciáját, tisztességét, hozzáértését.
Fotó: Németh Dániel / Magyar Narancs
A politológus ennek ellenére sem biztos abban, hogy van ügy, amely Orbánt automatikusan megbuktatná, de ha igaz, hogy Simicska hosszú távon gondolkodik, és  nem érzelmileg vezérelt színjáték, amit művel, akkor Orbánnak az az érdeke, hogy minél előbb kiálljon és leszámoljon vele.
Simicska ugyanis valószínűleg arra játszik, hogy akkor álljon elő valamilyen botránnyal, amikor a Orbán és a Fidesz már nem tudja menedzselni a válságot,
és nem lesz idő újraépítkezésre.
Politikai értelemben – állítja Török – Simicska a legnagyobb fenyegetés, ami eddig érte a miniszterelnököt, és lehet, hogy Simicska megharagítása az élete legnagyobb politikai hibája is, hiszen van egy „nagyszerűen felépített, hatékony hatalmi rendszer”, mégis veszélyeztetné valami.  Ha pedig nem lehet elkerülni a háborút – és most minden jel erre utal. Orbánnak fel kell készülnie, hogy komoly sebeket kaphat.
Nem biztos, hogy politikai értelemben halálosat, de ez sem kizárt.
fogalmazott. És az is elképzelhető, hogy a konfliktusnak csak az vet véget, ha Orbán már nincs a politika színpadán.
Török a maga részéről egyébként a leginkább csak félti az országot ettől a háborútól. Már elengedjük a fülünk mellett, amikor Simicska fia, Ádám arról beszél, hogy milliméterenként fogja levágni a fideszeseknek, Orbán pedig úgy csicskázza a politikai ellenfeleit, hogy előtte gyakorlatilag észre sem vette őket – hívja fel a figyelmet a politológus.
Szerinte Orbán előtt két út áll, minél előbb megvívja ezt a háborút vagy elvonul a csatamezőről. Erről csak ő dönthet, hiszen csak ő tudja, hogy Simicska rá nézve mekkora fenyegetést jelent.
A nevető harmadik Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehet,
akinek valószínűleg tetszene a forgatókönyv, hogy Orbán és Simicska kilövi egymást – főleg úgy, hogy Simicska esetleg a Jobbikot is magával rántja mélybe.Simicska megüzente Török Gáborral: Orbán mondjon le, mert ha nem, azt nem éli túl


 2017. április 05. - nickgrabowszki
Gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, ha nem távozik, akkor napokon, heteken belül kompromittáló felvételek kerülnek nyilvánosságra róla és a családjáról. tg.jpg
Lehet talán máshogy is értelmezni a politikai elemző a 24.hu-nak adott interjúját, de ha tudjuk azt, hogy a Fideszben úgy gondolják,
 • Simicska a Jobbik mögött áll
 • a Jobbik mögött Török Gábor áll,
akkor mégsem érdemes, mert akkor a Jobbik közös nevezőre hozza Simicskát és Törököt, és akkor a politológus

Simicska nevében beszél, mondhatni az üzenetét közvetíti.

(Sok jelét mondjuk - a puszta tagadáson túl - se az oligarcha, se az elemző nem adja annak, hogy ne lenne köze a Jobbikhoz, Simicska épp a minap közölte, hogy minden szimpátiája az övék, Török meg örül a mérséklődésüknek.)
De mégha úgy is volna, hogy Török nem Simicska hírvivője, akkor is tudnia illene, hogy a Fideszben ezt fogják gondolni róla. Minden bizonnyal tudja is. Mégse tesz semmit, hogy ne tegyék. Nem hangsúlyozza túl, hogy amit mond, az a magánvéleménye. 
Hovatovább egyáltalán nem hangsúlyozza. Sőt, még csak nem is utal rá. Semmit nem tesz azért, hogy ne így gondolják, noha az interjúben maga is utal a látszatok tudatos használatára a Simicska-Jobbik relécióban.
Innentől nyugodtan vehetjük úgy, hogy amit Török mond, azt Simicska mondja. Az elemző az oligarcha higgadtabb, moderáltabb verziója.
Innen nézve tűnik nagyon figyelemreméltónak Török interjúja, amelyben, Török gyakorlatilag felszólítja Orbánt a lemondásra:

Az is elképzelhető, hogy a konfliktusnak csak az vet véget, ha Orbán már nincs a politika színpadán. jelenleg ez tűnik az egyetlen sérülésmentes megoldásnak. (...) Jelenleg ez tűnik az egyetlen sérülésmentes megoldásnak.

A Simicska-család a héten kétszer-háromszor is erősen beleszállt Orbánba, Török viszont kétszer is utal arra, hogy a Fideszben elengedték a fülük mellett a korábbi, igen éles hangú és durva figyelmeztetést:
 • "Simicska Lajos megszólalásai után a Fideszben is dekódolási problémák vannak, mindenki próbálja értelmezni, hogy mi történik, miért most történik, mi a motiváció, van-e mögötte stratégia, és mi a következő lépés."
 • "Amikor Simicska Ádám azt mondja, hogy milliméterenként fogják levágni a fideszeseknek, és ezt még élvezni is fogják, az már szinte elmegy a fülünk mellett."
Pedig Simicska-terv nagyon egyértelműnek tűnt, mi itt írtunk róla. Nehéz nem úgy látni, hogy az elemző mostani megszólalása éppen ezeknek az üzeneteknek a megismétlése, nagyon erősen hangsúlyozza, hogy Simicska megszólalásait komolyan kell venni.
 • "De Simicska körül az a legenda – amit jobb híján kénytelenek vagyunk elfogadni –, hogy egy hosszú távra gondolkodó ember. Ráadásul ezt azok mondják, akik a legjobban ismerik, és akik most az ellenségeivé váltak."
 • "Az a Simicska Lajos, akit a fideszesek különlegesen okos embernek írnak le, lejáratná magát a nyilvánosság előtt, kitenné a családját egy ekkora balhénak azért, hogy ezeket a vagdalkozásokat elmondja, anélkül, hogy valódi cselekvés követné a szavait? Ennek mi értelme lenne? Akkor értelmezhető, amit tesz, ha elfogadjuk, hogy keresztes háborút vív Orbán Viktor ellen."
Szerinte több van Simicskában. És ezt úgy mondja, mintha tudná is:
"Amit eddig láttunk, az csak rombolta Simicskát. Az az ember, akitől féltek, a titokzatos, okos szürke eminenciás, akinek a második Orbán-kormány idején sokan a nevét sem merték kiejteni, most kint van a napon. Akik nem ismerik, inkább csak nevetnek rajta. Ha ebben tényleg csak ennyi van, Simicska Lajos mégsem a legokosabb emberek egyike, ahogy Orbán Viktor nevezte 1998-ban, hanem karikatúra, vicc. Persze éppen tőle tudjuk, hogy hülyének lenni állampolgári jog."
Kérdés persze, hogy Simicska a G-nap után miért várt 2 évet az Orbán elleni támadással. Töröknek erre is van válasza. Ráadásul olyan magabiztos, mintha nem csupán feltételezné, hanem egészen biztosan, mondhatni első kézből tudná a szereplők motivációit:
 • "Simicska is tudja, hogy Orbán Viktor kivételes képességekkel és ma már páratlan erőforrásokkal rendelkező politikus, aki szinte minden helyzetet a maga javára tud fordítani, ezért ha ártani akar neki, azt akkor tudja hatásosan megtenni, ha már nincs idő kezelni a válságot."
És többször utal arra, hogy milyen természetű fenyegetésekkel kell szembenéznie Orbánnak:
 • "Orbánnak leginkább attól kell tartania, hogy az, akivel közösen építette fel a politikai hatalmát, elvesztette a józanságát, és mindenre képes a célja elérése – azaz Orbán Viktor megbuktatása – érdekében."
 • "Simicska nem csak olyan dolgokról tudhat, amikben maga is részt vett.Ismerhet például személyes történeteket. Azt állítja, hogy a 2014-es győzelem másnapján találkoztak Orbánnal – ennél jobb példa nincs arra, hogy mennyire összeforrt az életük. Bár a Fidesz most próbál így tenni, Simicska nem a Holdról jött, abban, hogy az lett, aki, Orbán Viktornak jelentős szerepe van, és persze fordítva. Szinte mindent tudhat, amit a hosszú együttműködésük idején fontos volt tudni."
 • "A politikai háttérvilágban sokan beszélnek különféle felvételekről, arról, hogy a szakítás nem váratlan, hanem előkészített esemény volt, és arról is, hogy Simicska mindig igyekezett különböző eszközökkel bebiztosítani magát. Mi történik, hogy ha van olyan felvétel, ami igazolja Simicska szavait? Mi történik, ha több ilyen is van, és úgy adagolja azokat, hogy vállalhatatlan helyzetbe hozza a kormányfőt?"
 • "Politikai értelemben ez a legnagyobb fenyegetés, ami eddig érte a miniszterelnököt. A Fideszt a saját táborán belül fellépő bizonytalanság rongálhatja. Olyasmi, ami alapvetően kezdi ki és kérdőjelezi meg a miniszterelnök kompetenciáját, tisztességét, hozzáértését. Ha végiggondoljuk, ilyesfajta veszélyt csak Simicska Lajos jelent, az ellenzék nem. Ha csak egy része igaz annak, amit a háttérben terjesztenek a lehetséges fegyverekről, akkor Simicska okozhat meglepetéseket."
 • "Ha a háború elkerülhetetlen – márpedig semmi nem utal békülésre –, akkor a miniszterelnöknek arra kell készülnie, hogy komoly sebeket kaphat. Nem biztos, hogy politikai értelemben halálosat, de ez sem kizárt."
És mindezek után vázolja az orbáni opciókat. Kb. úgy, mintha maga is részt vett volna a haditerv (amiről itt írtunk) kidolgozásában:
 • "Orbán előtt két út áll: vagy megvívja a csatát minél előbb, minél távolabb a választás napjától, vagy elvonul a csatamezőről. Csak ő tudja igazán, számára mekkora fenyegetést jelent Simicska. Neki kell ezt mérlegelnie."
Eddig az üzenet. Egy olyan politológustól, akit a nyilvánosságban, és pláne annak fideszes részében, és inkább magában a Fideszben összekötnek Jobbikkal és a Jobbikon keresztül Simicskával, és akinek Simicskáról egy rossz szava sincs, sőt, magasztalja a milliárdost.
Egy okos hosszú távon gondolkodó, briliáns stratéga, aki idejekorán bebiztosította magát, valamint a felvételek és a személyes történeket ebből az következik, hogy 

Török gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, ha nem mond le, napokon, heteken belül kompromittáló felvételek kerülnek nyilvánosságra róla és a családjáról.

És akkor itt jussanak eszünkbe Simicska Ádám szavai arról, hogy nem nekik kell coming outolni. Meg gondoljunk arra is, hogy milyen összefüggésben szokás használni a kifejezést.
Érdekes hetek elé nézünk. Izgalmas lesz, és lehet, hogy véres is.
Elvitte a vörösiszap a modemet, de a szolgáltató visszaköveteli
Hat és fél évvel a kolontári iszapkatasztrófa után az egyik műsorszolgáltató 65 ezer forintot követel egyik előfizetőjétől, mert nem adta vissza a nála levő modemet – tudósított az ATV Híradó.

Egy kolontári férfi a napokban kapott volt kábelszolgáltatójától levelet, amelyben arról tájékoztatták: még mindig nem adott vissza egy eszközt, ami nála volt. Nem is adhatta, a modem megsemmisült ugyanis a 2010-es iszapömléskor.
A férfi nevén két modem van, a másik eszköz az édesanyjánál volt, aki meghalt a katasztrófában. Annak az eszköznek sikerült tisztázni a sorsát. A másikénak viszont nem, amiatt küldték az újabb levelet, amelyben 8 napon belüli kifizetésre kötelezték az ügyfelet. Ha nem fizet, a tartozását továbbadják egy behajtó cégnek.
A vörösiszap nemcsak a férfi, hanem a testvérei házát is elvitte, szüleik otthonát ugyancsak elöntötte a mérgező anyag. Édesanyja nem tudott már kimenekülni, holttestét három nappal később találták meg.


A férfi nem érti, hogy neki miért 65 ezer forintot számláztak ki, ha az édesanyja modemjéért annak idején 11 200 forintot követeltek.
Az ATV Híradó kereste az ügyben érintett szolgáltatót is, de adásig nem válaszoltak a levelükre.A végrehajtó elintézte a kutyáinkat is, nem volt neki elég a kilakoltatásunk!Ma a kutyádat , holnap téged gyilkolnak le a kazárjaink , mert te is csak egy állat vagy !!!!!Végső elkeseredettségemben írom ki magamból mi történt velünk ma reggel. A végrehajtó úgy döntött, elaltatja a kutyáinkat, és kiteszi az utcára, mert neki útban vannak a kilakoltatásnál. A két kutyát beszállítottuk a telepre. Történik mindez 2017-ben Magyarországon Fejér megyében. 

Kérlek titeket osszátok meg, had tudjon róla mindenki mit tettek velünk ezek az emberek...Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni Európában 

2017. április 7. 888.hu 

Az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentés visszatér az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához. 

Az elképesztő kijelentéseket, csúsztatásokat tartalmazó dokumentumot megszavazó baloldali és liberális képviselők többek közt 
- kiterjesztenék a menekültek fogalmát, 
- szélesebb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak, 
- előmozdítanák a legális migrációt, 
- és ami a legfontosabb, megkönnyítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket. 

Mi több, az utóbbit egy állandó programként képzelnék el, ami gyakorlatilag egyenlő a kvótával. 
A dokumentum azt a képtelen állítást is megfogalmazza, hogy az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított. 
Megszavazták: bevándorlási útvonalakat kellene létrehozni Európában

Az EP balliberális többsége által szerdán megszavazott jelentés felszólítja az Uniót és a tagállamokat a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek kialakítására, többek között hatékonyabb családegyesítési mechanizmusok és áttelepítési programok révén. 

Az elfogadott dokumentum az áttelepítési mechanizmus kiegészítését is sürgeti, hogy minél könnyebbé váljon a bevándorlás. 

Az elfogadott jelentés szerint el kell törölni a migrációt szabálysértésként kezelő, büntető jellegű jogi kereteket, ezzel párhuzamosan pedig a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek sürgős, konkrét és kézzelfogható kialakítására van szükség. A jelentés szerint haladéktalanul meg kell szüntetni a migránsok őrizetbe vételét is. 

Az elfogadott dokumentum szerint az Unió eddig túlságosan a beáramlás csökkentésére vagy megállítására összpontosított, és leszögezi, hogy a jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni." 

A jelentés alapján ezért a menekültek fogalmát ki kell terjeszteni azokra, akik a szegénység és az éghajlatváltozás miatt hagyják el a szülőföldjüket. 

Az Európai Parlament által elfogadott szöveg hangsúlyozza, hogy a segélyeket politikai, gazdasági vagy biztonsági megfontolásoktól mentesen kell nyújtani. A jelentés szerint a migránsoknak és a menekülteknek mindemellett segítséget kell nyújtani, hogy olyan helyre költözhessenek, ahol vannak munkalehetőségek és segítséget kell adni a tanuláshoz és elhelyezkedéshez is. 

A jelentés megállapítja, hogy a nemzetközi migráció hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági fejlődéshez. 
A populizmus ellensúlyozása érdekében pedig olyan pozitív narratívák kidolgozását sürgeti, amelyek a migrációt a befogadó országok számára lehetőségként jelenítik meg. 

Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság által megfogalmazott kiegészítés szerint az embercsempészettel és az emberkereskedelemmel szembeni fellépés legjobb módja a törvényes és biztonságos utak létrehozása a migránsok és a menekültek számára, ezért javasolják a legális bevándorlási útvonalak létrehozását és megerősítését, illetve a családegyesítési politika kiterjesztését is. 


A magyar baloldali EP-képviselők megszavazták a menekülthelyzet kezeléséről szóló jelentéstA magyar baloldal összes európai parlamenti képviselője megszavazta a jelentést, amely szerint – többek közt – ki akarják terjeszteni a menekült fogalmát, legalizálva a gazdasági bevándorlást: a szocialista Szanyi Tibor, Ujhelyi István és a DK-s Niedermüller Péter, valamint Molnár Csaba, a párbeszédes Jávor Benedek és az LMP-s Meszerics Tamás. A magyar balliberális oldal tehát ismét egy újabb, írásos bizonyítékot szolgáltatott arról, ők is be akarják telepíteni az illegális bevándorlókat Magyarországra.


Az Európai Parlament új menekült- és migránsáramlatok kezeléséről szóló jelentése szerint el kell törölni a migrációt szabálysértésként kezelő, büntető jellegű jogi kereteket, biztonságos és jogszerű lehetőséget kell teremteni a migrációra. A menekültek fogalmát ki kell terjeszteni azokra, akik a szegénység és az éghajlatváltozás miatt hagyják el a szülőföldjüket; a jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni.
Segély mindenkinek
Az unió a jelentés szerint eddig túlságosan a beáramlás csökkentésére vagy megállítására összpontosított; a segélyeket a biztonsági megfontolásoktól függetlenül is folyósítani kell. Az elfogadott szöveg szerint a migránsoknak és a menekülteknek segítséget kell nyújtani, hogy olyan helyre költözhessenek, ahol vannak munkalehetőségek és segítséget kell nyújtani olyan új készségek elsajátításához, amelyek jobban illeszkednek a helyi munkaerőpiac szükségleteihez.
A migráció egy „lehetőség”
A jelentés megállapítja, hogy a nemzetközi migráció hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági fejlődéshez. Olyan pozitív narratívák kidolgozására van szükség, amelyek a migrációt a befogadó országok számára lehetőségként jelenítik meg. Az emberkereskedelemmel szembeni fellépés legjobb módja a törvényes és biztonságos utak létrehozása a migránsok és a menekültek számára.
Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! - felirattal látható a magyar kormány plakátja a budapesti Rákosi úton 2016. május 18-án (Fotó: MTVA/Jerez Gyula)
Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! – felirattal látható a magyar kormány plakátja a budapesti Rákosi úton 2016. május 18-án (Fotó: MTVA/Jerez Gyula)
Nem „probléma” a határátlépés
A jelentés javasolja, hogy a szabálytalan határátlépés önmagában ne lehessen ok a bevándorlók bebörtönzésére, illetve felszólít arra, hogy haladéktalanul szüntessék meg az emberkereskedelem áldozatainak őrizetbe vételét. A szerdán elfogadott jelentés megemlíti, hogy 6,7 millió menekült kénytelen hosszú időt távol tölteni lakóhelyétől – a becslések szerint átlagosan mintegy 26 évet, és megemlíti azt is, hogy menekültek önkéntes hazatelepülése még soha nem volt ilyen alacsony szinten, mint most.
Európai migrációs politika
A dokumentum elítéli a migrációnak az érintett emberek emberi jogainak sérelmére történő egyre szélesebb körű kriminalizálását. Emellett kéri egy valódi, az emberi jogokon és a tagállamok közötti szolidaritás elvén alapuló közös európai migrációs politika létrehozását.
A jelentésben azt is javasolják, hogy az unió és tagállamai vállaljanak kötelezettséget az Unióba irányuló jogszerű migráció lehetőségeinek bővítésére, történjen az akár menedékkérési, foglalkoztatási, oktatási vagy családegyesítési célból.
Kampányok a harmadik országokban
Azt is megjegyzik, hogy a migrációs áramlások hozzátartoznak a nemzetközi realitáshoz és ezzel összefüggésben ajánlják, hogy az Unió támogatásával mozdítsák elő a harmadik országokban folyó tájékoztatási kampányokat, hogy tájékoztassák a polgárokat a mobilitással kapcsolatos jogaikról és kötelezettségeikről, és figyelmeztessék őket azokra a kockázatokra, amelyekkel az utazásuk során szembesülhetnek, különös tekintettel az embercsempészekre és emberkereskedőkre, hogy elősegítsék a lehető legjobban megalapozott döntés meghozatalát.
Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság észrevétele szerint aggasztó azon jelentések és tanúvallomások számának rohamos emelkedése, amelyek a migránsok, és különösen a veszélyeztetett csoportok (a nők, a kísérő nélküli kiskorúak, a fogyatékossággal élő személyek, az LMBTI-személyek) elleni erőszakról számolnak be.Ulfkotte: A menekültipar

2015. október 20. 09:37


LOVAS ISTVÁN
Magyar Hírlap
Tudjuk jól, milyen veszélyes a hatalmasokkal szemben tényfeltárást végezni, akik minden tettüket titkolják. Azok meglétét tehát nem könnyű a bíróság előtt is megálló bizonyítékokkal igazolni.
A hónap első hetében jelent meg Udo Ulfkotte német újságíró új könyve A menekültipar – Miként profitálnak politikusok, újságírók és szociális szervezetek a menekülthullámból címmel. Tizenegy hónappal azután, hogy szintén a Kopp kiadónál látott napvilágot bestsellerré vált könyve, A megvásárolt újságírók, amelyet szintén lapunk mutatott be elsőként a hazai nyilvánosságnak.
Ulfkotte nevét idehaza nagyon sokan ekkor ismerték meg. A Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori haditudósítójának és szerkesztőjének könyve hatalmas megbecsülést és hírnevet váltott ki a magyar jobboldalon és gyűlölettel teli zavart hallgatást a balliberális térfélen, hiszen nehéz konteógyártással vádolni egy vezető német lap egyik korábbi kulcsemberét. A szerző előszavában leírja tapasztalatait arról, hogy milyen megpróbáltatások érték és érik tavalyi leleplező kötete miatt. Egyik lábával a börtönben van, másik lábával az anyagi összeroppanás szélén egyensúlyoz, aki olyan könyvet ír, mint ő. Minden sorát nagyítóval vizsgálják az ügyvédek, melyik állításáért lehet perelni. Eddig százötvenezer euró kifizetésére kötelezték. Hozzátehetjük: tudjuk jól, milyen veszélyes a hatalmasokkal szemben tényfeltárást végezni, akik minden tettüket titkolják. Azok meglétét tehát nem könnyű a bíróság előtt is megálló bizonyítékokkal igazolni. 
Vajon a hazai balliberális sajtót hányszor perelhetné a kormány (sajnos nem teszi), amikor esetenként még névtelen forrásokra sem hivatkozva hazudik, beleértve olyan rémtörténetek kitalálását is, hogy süllyed a 3-as metró alagútja?”Óriási tömeg várható a CEU melletti tüntetésen

2017. Április 08. 19:58

A vártnál jóval többen jelezték részvételüket, ezért módosítottak a tüntetés helyszínén a CEU melletti vasárnapi demonstráció szervezői.

A Clark Ádám tér helyett a Várkert Bazárnál gyülekeznek majd a Közép-európai Egyetem megmaradásáért vonulók. 

A demonstrálók a Várkert Bazártól a Kossuth térre vonulnak majd, azt kérik Áder János államfőtől, ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje felülvizsgálatra azt az Alkotmánybírósághoz. A tiltakozók abban bíznak, a taláros testület tagjai kiállnak majd a szabad oktatás, az egyetemi autonómia és a gondolkodás szabadsága mellett, vagyis alkotmányellenesnek nyilvánítják a törvényt.

Ha valaki lemaradt volna: kedd reggel vitázott a parlament, kora délután pedig a képviselők többsége meg is szavazta a CEU-ról szóló törvényt. A törvény a Magyarországon működő külföldi egyetemeket szabályozza, a törvényjavaslat több pontja is kifejezetten a CEU-t hozná hátrányos helyzetbe, esetleg lehetetlenítené el. A miniszterelnök meg sem próbálta azt a látszatot kelteni, mintha nem a CEU ellen hozták volna a törvényt, telecsalózta a közrádiót olyan törvényi szabályok nem betartására hivatkozva, amelyek akkor még nem is léteztek, azaz több ponton sem mondott igazat. De azóta Lázár Jánostól Kovács Zoltán kormányszóvivőig több fideszes is hazugságokat állított a CEU-ról.
Forrás: Sztárklikk


Egy malajziai parlamenti képviselő mondta, hogy az teljesen normális, ha a nemi erőszak elkövetői feleségül veszik az áldozatukat. Sőt, azt is kijelentette, hogy a 9-12 éves lányok testileg és lelkileg is készen állnak a házasságra. Ekkor már pubertáskorúak és olyanok, mint a 18 évesek. Shabudin Yahaya, a kormánykoalíció egyik képviselőjeként arról beszélt, hogy az ilyen házasság segíthet abban, hogy az áldozatoknak jobb legyen az élete. 


Pozsonyi Ádám: Olvasgattam az előbb pár CEU-s diplomamunka címét az un. társadalomtudományok témakörből. "Gyűlöletbeszéd-törvények a szupranacionális standardok és a nemzeti politika között". "A blaszfémia mint az intézményi k ritika eszköze". "médiadiskurzus, nacionalista ideológia és a reprodukcióval kapcsolatos politika a posztszocialista Macedóniában". "fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon". stb. Nos, én úgy gondolom, ennek nagyjából annyi köze van a tudományhoz, mint a bölömbikának a bikához...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése