2017. május 1., hétfő

Haj meg idő előtt te büdös goj !!!

Haj meg idő előtt te büdös goj !!!

A tetű magyarnak a belét kitapostuk a szabadkőművesekkel az élen , és még mindig élnek !!!!
Kiraboltuk legyilkoltuk őket ma holnap mi fogunk égni a rablott vagyonunkkal , családostul zsinagógástul , és itt már a vakoló páholy sem segít !!!


MÓDOSÍTANÁK A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT – KÉSZÜL A RABSZOLGAMUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE


A multik diktálják majd az iramot?

Megkezdődött a parlamentben a Munka Törvénykönyve módosításáról az általános vita. Az ellenzéki képviselők vadul bírálták az új passzusokat, de senkit sem lep meg majd, ha 2017. július elsejétől ez lesz hatályban, és punktum. Általános vélekedés szerint az autóipari cégek szájízére szabták a javaslatot.
A módosítás célja, hogy jobban összehangolttá váljon a teljesítendő munkaidő és az üzemidő – mondta Bánki Erik, a parlament gardasági bizottságának elnöke (képünkön) a Munka Törvénykönyve új javaslatát ismertetve. Hangsúlyozta, hogy a változtatás a munkavállalók érdekét is szolgálja, hiszen így a kevésbé intenzív időszakban nem bocsátják el őket, hogy azután újra felvegyék. Mindez pedig – mint elhangzott – az Európai Unióban alkalmazott gyakorlatnak is megfelel.
A törvénymódosítás lényege egyébként röviden az, hogy a munkaidőkeret hossza a jelenlegi egy évről 36 hónapra nyúlik. A módosított jogszabály tehát hároméves időszakra teszi lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák közötti „sakkozást”. A lanyhább időszakban nem csökken a bér, de nem jár túlóradíj vagy hasonló az extra terheléses napokra, hónapokra sem. Új előírás, hogy a megszakítás nélküli, a több műszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállaló számára elegendő lehet havonta egy heti pihenőnapot beosztani.
Ennyit érnek a kollektív szerződésre vonatkozó előírások
Némiképp átalakítják a munkanap meghatározását is. Munkanap: „a naptári nap vagy megszakítás nélküli huszonnégy óra, ha a munkarend alapján a beosztás szerinti napi munkaidő kezdete és befejezése nem azonos naptári napra is beosztható”. Az új szabályok szerint tehát a „munkarend” számít, és nem – mint az a most még hatályos rendelkezésekben szerepel – a „munkáltató működése”.
A kormánypárti nyilatkozók a parlamentben megfogalmazott éles ellenzéki kritikákat kifejezetten értetlenkedve fogadták. Az új szabályok ugyanis arra is kitérnek, hogy a hosszabb munkaidőkeret kialakítását kizárólag a munkavállalók és a munkaadók képviseleteinek megállapodására bízzák, azt kollektív szerződéshez kötik.
A Jobbik képviselője elmondta, hogy nemzetközi felmérés szerint a magyarok évente 1888 órát dolgoznak, miközben a munkamániás japánokra 1746 óra jut. Az új szabályozás alapján viszont a magyarokat akár 2496 órán át is dolgoztathatják majd.
Elvben persze ezzel rendben is lehetne minden. A gyakorlatban azonban nem éppen egyenrangú felek „meccséről” beszélhetünk, mint az tulajdonképpen a javaslat indoklásából is kiderül.  Mint ugyanis leírták: az Mt. hatályba lépése óta szerzett tapasztalatok rávilágítottak arra, hogy a jogalkotói szándék csak részben teljesült, a kollektív megállapodások szerepe a hazai munkaerőpiac alakításában továbbra is viszonylag korlátozott maradt.
A Jobbik képviselője hozzászólásában a javaslatot „szociopata, neoliberális, piaci fundamentalista” jelzőkkel illette. Szerinte a magyar munkavállalókat nagyon olcsón árusítja ki a kormány a nemzetközi munkaerőpiacon. Kizsigerelésről, a „rabszolgamunka törvénykönyvéről” is beszélt. Sokkal kíméletesebben az MSZP sem fogalmazott. Emlékeztettek arra, hogy a Munka Törvénykönyve 2011-es módosításával a korábbinál jóval kiszolgáltatottabbá tették a munkavállalókat, háttérbe szorították a kollektív szerződéseket, a sztrájk ellehetetlenítésével pedig kivették a szakszervezetek kezéből a leghatékonyabb fegyvert.
A multik diktálhatják az iramot
A Vasas Szakszervezeti Szövetség (VSZSZ) már a parlamenti vita megkezdése előtt bejelentette: az „egyéni képviselői indítványok hátterében látszik egy-egy multinacionális vállalkozás erős lobbi tevékenysége, amit nem szabad megengedni, főként nem azon az áron, hogy a gazdasági érdekek előtérbe helyezésével a munkavállalók kiszolgáltatottsága tovább növekedjen”.  Az Országgyűlésben több hozzászóló is nevesítette, hogy az autógyártókról lehet szó.
A vasasok úgy látják, hogy már most sem mindig megfelelően adják ki a pihenőidőt, és gyakori a 10-21 napot meghaladó egybefüggő munkavégzés. Kordás László, a VSZSZ elnöke szerint a törvénytelenségek és szabálytalanságok mellett megengedhetetlen, hogy a valamikori kéthavi munkaidőkeret egyoldalúan hároméves munkaidőkeretre nőjön, miközben a semmitmondó korlátozás mellett a munkavállalói érdekek, a család és munka egyensúlya, a magánélet teljesen alárendelődik a munkáltató akaratának.


Beperelték Schmidt Máriát – 14,5 milliárd forinttal nem akar elszámolni

Az Átlátszó tette meg a várva-várt lépést. Mint írják:
Schmidt Mária és a kormány lassan egy éve nem akarja kiadni az 1956-os Emlékév szerződéseit, és a “Halk szavú Magyarország” című dal és videoklip körül is ködösítés folyik,
ezért beperelték a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványt.
Schmidt Mária vezetésével az 1956-os Emlékév Bizottsága és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány
14.5 milliárd forintot költhetett el
különböző rendezvényekre, installációkra.
Ezekből a költésekből jutott Leslie Mándoki koncertjeire, a “Halszagú Magyarországként” elhíresült dalra és annak videoklipjére, továbbá Stefka István sokat kritizált “dokumentumfilmjeire”, illetve Huth Gergely
kocsmájának új arculatára.
Utóbbi két személy a kormányhirdetésekből jelentős bevételekhez jutó Pesti Srácok weboldal lapigazgatója és főszerkesztője.
Az Átlátszó megpróbálta elkérni az Emlékév kapcsán kötött szerződéseket. Schmidt Mária válasza szerint azonban csak
2017 nyarán fogják nyilvánosságra hozni a közpénz elköltéséről szóló dokumentumokat,
mivel egy korábbi időpont csupán “megzavarná az esemény méltóságát.


Veszélyes ideológiai agymosást folytat a Soros-egyetem


A Közép-európai Egyetemen szigorú ideológiai kereteken belül zajlik az oktatás, a diákoknak pedig Soros György ideológiájára is fel kellett volna esküdniük, ha a másként gondolkodók nem tiltakoznak elég hangosan. Egy volt hallgató nyilvánosságra hozta, mi a gond CEU-n zajló „világszínvonalú oktatással”.
A Magyar Hírlapnak nyilatkozott a CEU-botrány kapcsán az egyetem egy volt politikatudomány szakos hallgatója, aki maga is elismerte, hogy az intézmény ideológiai oktatást folytat, és bevallottan a Soros-féle „nyílt társadalom” ideológiáját vakon követő hívőket akar kiképezni, még ha világszínvonalon is teszi ezt. Mint kiderült, a Soros-egyetem könyvtára is ideológiai alapon szelektált, a hallgatók nem férhetnek hozzá a balliberális ideológia semmilyen alternatívájához.
„Nagyszámú külföldi hallgatótársammal együtt kétségkívül színvonalas oktatásban részesültünk. De a színvonalas oktatás meglehetősen ideológiavezérelt volt. Amint az egész egyetemi hangulat. A nyitottságára oly büszke egyetem könyvtárában a magyar napilapok közül kizárólag azok voltak hozzáférhetők, amelyek az akkori szocialista–szabad demokrata kormányt támogatták. Az angolszász sajtótermékek közül is csak a baloldali-liberális világnézetet képviselőkhöz lehetett hozzájutni.”
A beszámolóból kiderül, hogy a hallgatók kiképzése nem csak hogy ideológiai alapon zajlott, de az oktatók javaslatára az egyetem azt is ki akarta kényszeríteni, hogy a végzős hallgatók esküt tegyenek erre az ideológiára.
„A diplomaosztó ünnepségen pedig esküt kellett volna tennünk a nyílt társadalomra. Ettől csak azután állt el az egyetem, miután néhányan közöltük, hogy nemhogy esküt nem fogunk tenni, de ha ilyen lesz, akkor tüntetőleg ülve fogunk maradni.” – mondta.
A volt egyetemi hallgató F. Zoltán nagyon lényegretörően összefoglalta, amiért ma a magyar társadalom többsége abban is támogatná a kormányt, ha egyszerűen bezáratná a Soros-egyetemet és sóval behintené a helyét:
„Elegünk van a genderelméletből és annak a gyakorlatba való átültetési kísérleteiből. Elegünk van a klasszikus női és férfi szerepek eltörlésére irányuló törekvésekből. Elegünk van a női egyenjogúság leple alatt agresszíven nyomuló feminizmusból. Elegünk van az abortusz propagálásából. Elegünk van a homoszexuálisokból és abból, hogy azt próbálják a fejünkbe verni – és még inkább a gyerekeink fejébe –, hogy a homoszexualitás normális, sőt: támogatandó. Elegünk van abból, hogy a gyerekeiket a legdurvábban szegregáló elitiskolákba járató belvárosi értelmiségiek oktatnak ki bennünket társadalmi integrációból és magyar–cigány együttélésből. Elegünk van a folyamatosan felszínen tartott holokauszt témából. És elegünk van abból, hogy mindezt európai értékként akarják eladni nekünk.”


ERRE SENKI NEM SZÁMÍTOTT! MAGYARORSZÁG ELJÁRÁST INDÍT SOROS GYÖRGY ELLEN!


Alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntett gyanúja miatt bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségnél a feljelentéseiről ismert Tényi István.
A birtokunkba került dokumentum alapján Tényi szerdán küldött bejelentést az ügyészségre ismeretlen elkövető ellen, amelynek indoklásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy január végi RT-interjúja is szerepel: ebben a miniszter többek között arról beszélt, hogy a Soros György által finanszírozott civil szervezetek a magyar kormány aláásásán dolgoznak.
Tényi az indoklásban hasonló érvelést adott elő, mint amit már a Jobbik is szóvá tett a kormány irányába, azaz: ha Soros tényleg meg akarja dönteni a kormányt, akkor indítsanak ellene eljárást, ha viszont ez nem igaz, akkor ne játszanak politikai színjátékot.
Mint írta, álláspontja szerint a közvélemény előtt –megnyugtató módon- tisztázni kell, hogy Magyarországot, annak demokratikus alapintézményeit fenyegeti-e külföldi szervezet(ek) vagy magánszemély részéről destabilizációs folyamat. A kormány, illetve a kormányzati szereplők részéről többször elhangzott olyan kijelentés, hogy a megválasztott kormányt külföldről –külföldi szervezet által pénzelt körök – próbálják megdönteni.
Demokráciában elfogadhatatlan az is, ha egy vezető politikai szervezet az emberek biztonságérzetét veszélyeztetve valótlan kijelentésekkel, állításokkal „kampányol” – írja.
A kérdés már csak az, hogy mit lép erre az ügyészség.


Marine le Pen: ideje szíria miatt szembeszállni Trump-pal 

2017/04/16 internetfigyelo 

Trump az a fickó, aki megtévesztette a szavazóit, azzal, hogy Amerika kivonul és nem lesz a Közel-Kelet rabszolgája, és most lényegében átveri őket. 
MARINE LE PEN: IDEJE SZÍRIA MIATT SZEMBESZÁLLNI TRUMP-PAL

Általában nem értek egyet Marine le Pen kijelentéseivel, de most igaza van abban, amit mond, hogy Trump teljességgel figyelmen kívül hagyta a múltat és tovább folytatja azt az örökös háborúzást, amellyel, mindnyájan tudjuk, hogy tökéletesen és határozottan soha semmit nem értek el a Közel-Keleten. Marine Le Pen azt mondta. 
"Én arra bíztatom (Trump-ot), hogy legyen óvatos (Szíriával), mert láttuk, hogy hová vezetett Irakban, hová vezetett Líbiában. Az igazság az, hogy nem hozott nagyobb békét, több nyugalmat, nagyobb védelmet a civilek számára."[1] 
Trump nyilván kénytelen volt felfüggeszteni a történelmet, felvenni a Neokonzervatív ideológiát, és a bunkósbot-Amerikát még egyszer Szíriában, Irak nem volt elegendő: Afganisztán nem volt elegendő: Líbia nem volt elegendő: hatbillió dolláros számla nem volt elegendő. Hallgassuk meg még egyszer Trump Neocon hangját. 
"Én utasítottam [egy katonai csapásra] - I directed [a military strike] annak érdekében, hogy csökkentsük a szíriai hadsereg képességét egy jövőbeni vegyifegyver támadásra és eltántorítsuk a szíriai rezsimet a vegyi fegyverek használatától és felhalmozásától, hogy ezzel is elősegítsük a régió stabilitását és megakadályozzuk a jelenlegi humanitárius katasztrófa rosszabbodását a régióban" 
Visszatekintve, 2013-ban Trump ezt a bejegyzést tette a Twitteren: "Mi az, amit Szíria bombázásával nyerünk, a nagyobb adóság, és a lehetséges hosszú távú konfliktus mellett? Obamának kongresszusi jóváhagyásra van szüksége." 
Négy évvel később, Trump figyelmen kívül hagyta saját figyelmeztetését és elrendelte a légicsapást Szíriában, anélkül, hogy egyetlen bizonyítéka is lett volna arra, hogy Assad vegyi fegyvert használt a saját népe ellen. Azonban, ha valaki megkérdőjelezné ezt az istentelen vállalkozást, ugyanúgy ki lenne közösítve, mint a demokrata képviselőasszony, Tulsi Gabbard. [2] 
Trump az a fickó, aki megtévesztette a szavazóit, azzal, hogy Amerika kivonul és nem lesz a Közel-Kelet rabszolgája, és most lényegében átveri őket. Korábban elítélte a hazug híreket közlő médiát, mint a Washington Post, the New York Times, the Wall Street Journals, USA Today, etc., Most ugyanezek a hírügynökségek dicsérik őt a jelenlegi szíriai akciójáért. [3] 
Trump egyenesen az izraeli, vagy a neocon forgatókönyvet követi. A Zsidó Neokonzervatív (Flaming Jewish Neocon) David Horowitz most azt mondja, hogy a szíriai légicsapás végül is jót fog tenni a Trump adminisztrációnak! [4] 
Veterans Today 
Fordította: Urthvas Bethad 
Nemzeti InternetFigyelő (NIF) Trump győzelmét már megjósolta, most Le Pent tartja befutónakNagy Gábor
2017. április 22. 18:28PÁRIZS, 18:28
Charles Gave szerint a Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen nyerheti az áprilisban tartandó francia elnökválasztást – írja az Independent.
A francia közgazdász szerint Le Pen esetleges győzelme annak a lassú folyamatnak lehet a része, amelyben már két jelentős momentum is történt: a Brexit és Trump győzelme.
Gave úgy véli, a Nemzeti Front jelöltje befutó lehet, amellyel újabb fricskát tudnak dobni a választók a davosi pénzelit felé.
A közgazdász szerint kísértetiesen hasonlít a francia elnökválasztási kampány az amerikaira. A közvéleménykutatók lehet, alul mérik Le Pen támogatottságát – épp mint az Egyesült Államokban.
Gave hozzátette, a május 7-én tartott második fordulóban a harmadik helyen befutható Francois Fillon visszaléphet Le Pen javára, így még biztosabb a Nemzeti Front győzelme.
A szakember tavaly úgy robbant be a köztudatba, hogy előre megjósolta Donald Trump győzelmét.

Az oroszok csalódtak TrumpbanPörge Béla
2017. április 17. 15:28


MOSZKVA, 15:28
A Szíria elleni amerikai katonai csapást követően megváltozott az oroszok véleménye Donald Trumpról, az Amerikai Egyesül Államok elnökéről.
A VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felméréséből kiderült, hogy jelentősen megnőtt azoknak az aránya, akik negatívan viszonyulnak Trumphoz — írja az MTI.
A Trumpot kedvelők aránya 38-ról 13 százalékra csökkent. A megkérdezettek körében az amerikai elnökhöz való érzelmi viszonyulás tekintetében a bizalmatlanság (31 százalék), a közömbösség (29 százalék) és a csalódottság (19 százalék) dominál.
A válaszadók úgy vélik, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok állapota romlott az elmúlt hónapihoz képest: 42 százalék feszültnek, 28 hűvösnek, 12 pedig ellenségesnek minősítette őket. 63 százalék továbbra is lehetetlennek vagy rendkívül valószínűtlennek tartja Oroszország, illetve az Egyesült Államok vagy a NATO összecsapását, ám azok aránya, akik a háború lehetőségével számolnak, 30 százalékra nőtt.
Valerij Fedotov, a VCIOM vezérigazgatója szerint az új enyhüléssel kapcsolatos várakozások még nem oszlottak el teljesen, az oroszok körében egyre kevésbé tapasztalható a korábbi, Trumppal kapcsolatos derűlátás. A VCIOM és a Szputnyik közös közvélemény-kutatását április 11-12-én, egy 1200 fős mintán végezték, a statisztikai hibahatár 3,5 százalékpont.

Ideges lett az USA: Putyin felbukkan a kapu előtt?Az amerikai kongresszus jelentős idegességet mutat Venezuela miatt és azt követeli Donald Trumptól, hogy cselekedjen. Még beavatkozásról is vitáztak: Kurt W. Tidd admirális bizalmas jelentésében azt javasolta a szenátusnak, hogy Venezuelába avatkozzanak be katonailag, ha a helyzet irányíthatatlanná válik.
Az USSSOUTHCOM parancsnoka azt mondta, hogy olyan „humanitárius katasztrófa fenyeget, amelyre „regionális választ” kell adni.
A helyzet alakulása az amerikaiak régi félelmet kelti fel még a kubai rakétaválság idejéből: az oroszok hirtelen az amerikaiak házának kapuja előtt építhetik fel állásukat.
Washington idegességét erősen növeli, hogy Moszkva és Caracas között igen jó a viszonyt, és tudják, Putyin Venezuelát felhasználhatják arra, hogy az USA-tól engedményeket követeljenek az Oroszország számára fontos térségek ügyében, mint Ukrajna is.


Oroszország csapatokat vezényelt Észak-Korea határára:


Nem sokkal azután, hogy a jelentések szerint Kína 150 ezer fős hadsereget mozgósított az észak-koreai határra, az orosz távolkeletről is csapatmozgásokról érkeztek jelentések. Videófelvételek készültek tankokat szállító vonatszerelvényekről, és helyi médiumok más csapatmozgásokról is beszámoltak.
Az orosz hadsereg hivatalos tájékoztatása szerint mindez egy nemrégiben véget ért hadgyakorlattal függ össze, a megfigyelők szerint viszont inkább a Koreai-félszigeten fokozódó feszültség lehet az okat. Észak-Korea folyamatosan rakétakísérletekkel provokál, amire Donald Trump harapott is, külügyminisztere, Rex Tillerson pedig a megelőző csapást se zárta ki.
Egy amerikai támadás esetén egyrészt nem lehet kizárni egy gyorsan eszkalálódó, akár atomcsapásban végződő háborút, de az északi rezsim villámgyors összeomlását se. Ez utóbbi esetén szinte biztos menekültáradat indulna el az országból, elsősorban a hagyományos szövetségesek, Kína és Oroszország felé, ezért a csapatmozgások célja a határok lezárása, megerősítése lehet. (Via The Daily Mail)
Enigma fényképe.


>
 1. AMERIKA MÉGSEM PROVOKÁLJA ÉSZAK-KOREÁT
Már nem Észak-Korea felé tart az amerikai repülőgép-anyahajó, amelyről korábban azt közölte az amerikai haditengerészet, hogy a koreai-félsziget irányába indult.
Vagyis az Egyesült Államok tartózkodik attól, hogy provokálja a nukleáris rakétákat tesztelő országot. Ugyanakkor az amerikai alelnök Japánban határozottan nyilatkozott.
- Az Egyesült Államok a következő években továbbra is a legfejlettebb katonai eszközeit telepíti a térségbe. Biztosak lehettek abban, hogy az Egyesült Államok katonai képességeinek teljes körét Japán védelmének szenteli – közölte Mike Pence, barátnak és szövetségesnek nevezve a távol-keleti országot.
Az elmúlt hetekben felerősödött a konfliktus az Egyesült Államok és Észak-Korea között, de azt nem tudni, végül miért gondolták meg magukat az amerikaiak.
Észak-Korea nem hajlandó befejezni a nukleáris rakéták tesztelését, emiatt az amerikai alelnök már kijelentette: vége a türelemnek.
Múlt hétvégén az észak-koreaiak katonai show-műsort is rendeztek államalapítójuk születésének 105. évfordulójára, ahol egy videóban rakétákat mutattak, amint azok lángra lobbantják az Egyesült Államok lobogóját.


Nagykövetekkel találkoztak a Jobbik vezetőiMintegy negyvenöt ország hazánkbaakkreditált nagykövetével, diplomatájával, követségi munkatársával találkozott a napokban, szigorúan a nyilvánosság kizárása mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke, illetve a külpolitikai területért felelős Gyöngyösi Márton – értesült a Magyar Nemzet. Az ellenzéki párt már jó ideje szervez évente kétszer ehhez hasonló találkozót a magyarországi nagykövetségeknek, és a tapasztalatok alapján elmondható, minden alkalommal egyre többen fogadják el a meghívást.
Forrásaink azt nem árulták el, mely országok képviseltették, vagy éppen nem képviseltették magukat, de úgy tudjuk, hogy Nyugat-Európából több vendége volt a Jobbiknak, köztük nagykövet is. Ez azért érdekes, mert korábban ezek az országok a meghívás ellenére sem vettek részt a jobbikos rendezvényen, kivéve a németeket, bár ők is csak egy „nem magas beosztású munkatársukkal”. Információink szerint azonban hiába nem ülnek le a Jobbik vezetőjével a nyugati államok, azt azért igyekeztek figyelemmel kísérni, hogy mit történt a találkozón.
A reggelivel egybekötött rendezvény mintegy kétórás volt, nagyjából a felét Vona Gábor helyzetértékelő beszéde tette ki. Úgy tudjuk, a pártelnök hosszan beszélt a 2018-as választásról, a Jobbik esélyeiről, és a diplomatáknak is azt bizonygatta, hogy pártja kormányváltásra képes erő. Elismerte, hogy a közvélemény-kutatások jelenleg nem ezt mutatják, de a tendenciákat figyelve szerinte ők az egyetlen potenciális kihívói a Fidesznek, mert a baloldal már kiszállt a küzdelemből. Szóba hozta a CEU, illetve a tervezett civiltörvény ügyét – amelynek kapcsán a Jobbik nehéz helyzetbe került, hiszen vagy Soros Györgyöt védik, vagy a kormányt. Ennek tisztázása érdekében egyértelművé téve, hogy Soros Györggyel szemben kritikáikkal élnek, de a mostani budapesti helyzet nem is róla, hanem Orbán Viktor hatalomgyakorlásáról szól. A pártelnököt rövidebb beszéddel követte Gyöngyösi Márton, a középpontjában a Jobbik béruniós kezdeményezése állt, amelyhez már sikerült szerezniük hét uniós tagországból is támogatókat.
A nagyköveteknek és diplomatáknak is volt lehetőségük kérdezni; információink szerint ebben a szakaszban felmerült az utóbbi időben itthon a balliberális értelmiség által felvetett, majd a kormány kommunikációjában is megjelenő Jobbik–MSZP-együttműködés. Ezt az elképzelést Vona Gábor ezúttal is kizártnak nevezte. A diplomaták érdeklődtek még a Jobbik és az Európai Unió viszonyáról is, de – mint egy forrásunk mondta – már régen nem arról van szó, hogy szemükre vetnék a korábbi unióellenes retorikájukat, inkább a mostani álláspont érdekelte őket. Reakciójukban a párt vezetői kifejtették, a Jobbiknak van kritikája az Európai Unióval szemben, ugyanakkor jónak tartják, hogy a magyar kormány nagy nyugat-európai államok között is tudna szövetségeseket keresni a magyar érdekek képviseletéhez. Ennek kapcsán azonban a Jobbik elnöke bírálta Orbán Viktort, mert a kormányfő véleményük szerint egészen más politikát folytat itthon és Brüsszelben.
Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.04.22.Nem keleti munkások kellenek, hanem nyugati bérek
Kétes eredetű FBI-dokumentumok szerint Adolf Hitler túlélte a háborút


A Führer nem lett öngyilkos Berlinben, hanem elmenekült, és vígan élt tovább?
A kiszivárgott dokumentumok alapján egyesek most újra felmelegítenék azt a legendát, amit maga Sztálin indított útjára 1945. május 8-án, vagyis, hogy Adolf Hitler nem halt meg a berlini bunkerben, hanem feleségével együtt Argentínába távozott. Sőt, most már egyenese azt állítják, hogy nem csak hogy igazak a híresztelések, hanem egyenesen az amerikai kormány is tudott arról, mi történt a Harmadik Birodalom vezérével.
A kanonizált történelmi nézetek szerint Adolf Hitler öngyilkos lett bunkerében 1945. április 30-án Berlinben, holttestét felgyújtották, majd azonosították, és már száguldottak is vele Moszkvába. A történet szerint mindez, az azonosítás és a holttest elszállítása a Katinyban is rossz hírnevet szerzett Vörös Hadsereg és a Szovjetunió nevéhez fűződik, amelyről, mint ismert azt állították évtizedekig, hogy nem ők, hanem a németek gyilkoltak meg több tízezer lengyel tisztet. Az FBI kiszivárgott dokumentumai szerint a bolsevizmus kérlelhetetlen ellenfele elmenekült a háború sújtotta Németországból, és idilli, békés életet élt az Andok csodálatos lábánál.
A hírszerzők tudták


A jelek szerint nem csupán a a birodalmi kancellár úr és Eva Braun öngyilkossága volt kamu, hanem egyenesen az amerikai hírszerzés vezetőjétől, személyesen Allan Dullestől, az Eisenhower-kormány külügyminiszterének, John Dullesnek a testvérétől kaptak segítséget.
Egy Los Angelesben keltezett jelentés szerint az amerikai hírszerzés pontosan tudta, hogy egy tengeralattjáró hajózott fel egészen az argentin partokig magasrangú német tisztekkel a fedélzetén. Ami még meglepőbb, az az, hogy az amerikaiak tudták, hogy a Führer él és virul az Andok lankáin.
Ki a titokzatos szivárogtató?
Az 1945 augusztusában a Los Angelesben keltezett jelentés szerint egy azonosítatlan informátor egyetértett azzal, hogy politikai menedékjogot kínáljanak fel információért cserébe. Amit elmondott az meglepő.
A hírforrás nem csak azt tudta, hogy Hitler és Eva Braun Argentínában van, hanem a között a négy megerősített ember között volt, akik találkoztak is a német tengeralattjárókkal. Két hajó kötött ki, a második fedélzetén volt a két említett személy.
Az argentin kormány nem csupán üdvözölte a Harmadik Birodalom korábbi vezetőjét, hanem segítette is őt az eltűnésben. A hírforrás ráadásul nem csupán megadta azon falvaknak a nevét, melyeken keresztülhaladt a korábbi vezető, hanem hiteles és pontos fizikai leírással is szolgált azon férfiről, aki visszaszolgáltatta elrabolt hazánk egy részét.
Bár a hírforrást sosem nevezték meg érthető okokból a hivatalos iratokban, kellő hitelességgel bírt a szövetségi ügynökök előtt ahhoz, hogy higgyenek neki.
Az FBI megpróbálta titkolni Hitler hollétét
A részletes fizikai leírások és útirányok ellenére sem tett semmit az FBI. Annak ellenére, hogy a bizonyítékok szerint az U-530 valóban megjelent az argentin partoknál, és több szemtanú is látott leszállni német tiszteket róla, ezek után senki sem nyomozott.
Más bizonyítékot is találtak
Az FBI szemtanúja mellett más bizonyíték is felmerült arra vonatkozóan, hogy sem Hitler, sem Eva Braun nem halt meg a berlini bunkerben.
1945-ben a haditengerészeti attasé arról informálta Washingtont, hogy igen nagy a valószínűsége annak, hogy Hitler és Eva Braun épp megérkeztek Argentínába. Ez épp egybeesett azzal az időponttal, amikor látták az U-530-at az argentin partoknál. Ekkor arról is cikkeztek a helyi lapok, hogy bajor stílusú kúriát építenek az Andokban.
Alejandro Bustillo építész is írt arról, hogy a Führer új otthonát tervezte és építette, amit korábbi gazdag német bevándorlók finanszíroztak.
Cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy a birodalmi kancellár megszökött
A legbiztosabb bizonyítékot azonban az oroszoknál találjuk. A hirtelen azonosított, majd a Szovjetunióba cipelt tetemet sohasem láthatta senki - egészen 2009-ig. Akkor egy connecticuti archeológus, Nicholas Bellatoni DNS mintát vehetett a koponyatöredékből. Az eredmény szerint azonban a minta nem csupán nem vágott egybe a többi, Hitlernek tulajdonított maradvánnyal, nem egyezett Eva Braun családi DNS-ével sem. De akkor mit őriztek a szovjetek?
Mind Eisenhower, mind Sztálin aggódott Hitler teljes eltűnése miatt. Előbbi a Csillagsáv nevű amerikai lapban 1945-ben fel is vetette, hogy valós a lehetőség, hogy a Harmadik Birodalom korábbi vezetője biztonságban és kényelemben él Argentínában.
Kommentár: nem állítjuk, hogy biztosan így volt, ahogy a fenti elmélet szól, pusztán érdekességként közöltük le, az FBI dokumentumainak hitelességét, a hírszerzés információit nem tudjuk ellenőrizni. Nem célunk, hogy "igazságot" tegyünk a kérdésben...
(forrás: Redflagnews nyomán Deres.TV)


A "túlélők" legújabb ötlete: viseljen mindenki zsidó szimbólumokat, így küzdjünk az antiszemétizmus ellen!

A European Jews Association nevű szervezet igazgatója, a korábban a zsidóság felfegyverzését követelő Menachem Margolin rabbi bejelentette: új kampányt indít az antiszemitizmus ellen, melynek jegyében a "nem zsidókat" is arra fogják ösztönözni, hogy jól látható módon viseljenek zsidó szimbólumokat. Ily módon fejeznék ki a "nem zsidó jóérzésű emberek” szolidaritásukat a szegény, üldözött zsidókkal. Menachem Margolin Hogy menyire elviselhetetlen a zsidók élete még Európa "liberális mintaországában”, Hollandiában is, arról az ország főrabbija, Benjamin Jacobs egy minapi interjúja is bizonyíték. A rabbi a Jerusalem Post című lapnak adott interjújában feltárta a szörnyű valóságot: manapság őt és fajtársait gyakran nevezik koszos zsidónak. Mint mondta, negyven évvel ezelőtt jött Hollandiába, de az elmúlt évtizedekben sohasem fordult elő, hogy "pusztán származása miatt” koszos zsidónak csúfolják vagy "elátkozzák”. Ma azonban az ilyesmi gyakran megtörténik – panaszolta a 30 ezer fős hollandiai zsidó közösség vezetője. A rabbi elárulta azt is, hogy őt személyesen is illették már a "koszos” jelzővel, sőt, különböző "dolgokat” is dobáltak az ablakára, egyszer pedig egy autóval szándékosan majdnem elütötték. "Azonban, Istennek hála, a kormányzat nagyon jól és baráti módon véd meg minket” – tette hozzá a sokat szenvedett kiválasztott. Benjamin Jacobs A Jerusalem Post kommentárjából kiderül, hogy sok zsidónak kell hasonló borzalmakat elszenvednie Hollandiában. Ezért aztán szegények kénytelenek elrejteni "identitásukat”, nehogy bántalmazzák őket. Jacobs rabbi szerint azonban a rejtőzködés nem helyes: "Válaszunk csak az lehet, hogy meg kell maradnunk láthatóan zsidónak. Viselni kell az utcán is a kipát, nem pedig egy baseball-sapkát. Viseljük a Dávid-csillagot, vagy bármilyen más módon nyilvánítsuk ki, hogy zsidók vagyunk!” – tanácsolta a rabbi. Csakhogy vannak zsidó vezetők, akik még erőteljesebb kiállást sürgetnek. Menachem Margolin, a European Jews Association igazgatója - aki korábban a zsidóság felfegyverzését is követelte - bejelentette: szervezete kampányt indít azzal a céllal, hogy "a lehető legtöbb nem zsidó is viseljen zsidó szimbólumokat, így mutatva ki szolidaritásukat, valamint azt, hogy ők annak a csendes többségnek a részei, amelyik nem antiszemita”. Menachem Margolin - Áder illusztris vendégseregének balszélső tagja Jacobs rabbi is el van ragadtatva fajtársa ötletétől: "Hálás vagyok, hogy a European Jews Association elindította ezt a kampányt” – jelentette ki. Mint mondta, az akció megmutatja majd a világnak, hogy a zsidók "nem félnek, és nem fogadják el, hogy bujkálniuk és zsidó identitásukat rejtegetniük kell” – fejtegette a hollandiai főrabbi. A zsidóknak "természetesen" semmi közük hozzá, de tény, hogy Hollandiában a liberalizmus alapos pusztítást végzett: a lakosság mindössze 39%-a azonosítja magát valamely "bevett felekezettel”, egy 2010-es közvélemény-kutatás adatai szerint pedig 6%-nál is kevesebb a rendszeresen templomba járó hívek számaránya. Hollandia lakói jól élnek ugyan, de a hagyományos erkölcsi rend és a kereszténység összeomlott, a nemzeti tudat elhomályosult, a multikulti pedig virágzik. A zsidók tehát éppenséggel remekül érezhetnék magukat, azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva, ebben a "liberális Paradicsomban” is felütötte a fejét az antiszemitizmus. Nem is oly rég például az Utrecht FC futballklub szurkolói az alábbi antiszemita rigmusokat skandálták, amikor csapatuk a zsidósághoz hagyományosan erősen kötődő Ajax együttesével csapott össze: "Az én apám kommandós, anyám SS-tag volt, együtt égettek zsidókat, mert ők égnek a legjobban”, valamint "Hamász, Hamász, zsidók, irány a gáz!” Az Utrecht FC vezetői ugyan ígéretet tettek az idézett szörnyűséges szövegeket hangoztató gaz nácik azonosítására, azonban a klub vizsgálatának eredményeiről még semmit nem lehet tudni. Perge Ottó - JPost nyomán
Forrás: https://kuruc.info/r/6/142036/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Menachem Margolin

Benjamin Jacobs
Menachem Margolin - Áder illusztris vendégseregének balszélső tagja
a zsidóság felfegyverzését is követelte 

A hébert kicsit törni , de az ország a tietek !!!

Hiába tagadják, egyre csak nő a bűncselekmények száma NémetországbanForisek Ádám
2017. április 22. 10:58BERLIN, 10:58
Hivatalosan csak hétfőn teszik közzé, azonban már most kiszivárgott számos adat abból a rendőri statisztikából, mely szerint Németországban növekedett az erőszakos bűncselekmények számaránya – írja a Local.


Ezen bűncselekmények aránya ugyanis 6,7 százalékkal emelkedett Németországban. Ebbe beletartozik az emberölés és nemi erőszak is, 80 százalékban azonban rablásról és tettlegességről lehet beszélni. Gyilkosság, emberölés, önkéntes eutanázia tekintetében pedig 2400 esetet regisztráltak, ami 14,3 százalékos emelkedést jelent.
Nemi erőszak és szexuális zaklatás esetében 12,8 százalékos növekedést mutat a statisztika, ami pontosan 7900 esetet jelent. Ezt nagymértékben befolyásolja a Kölnben, újévkor történt tömeges zaklatás,ahol is az elkövetők észak-afrikai migránsok voltak.
Rudolf Egg kriminálpszichológus szerint érdemes megjegyezni, hogy a rendőri statisztika a migránsok által elkövetett bűncselekményekről is értekezik. Hogy miért választják a migránsok az illegalitást, azt Egg azzal magyarázza, hogy több „rizikófaktornak” is ki vannak téve: a migránsok nagy része fiatal, egyedülálló férfi, akinek nincs családja és aki képtelen integrálódni a társadalomba.
Rudolf Egg szerint további érdekesség, hogy a bűncselekményt elkövető migránsok csak nagyon kevés hányada származik háború sújtotta országból. 


Le Pen: vissza kell venni a NATO-tól a nemzeti szuverenitást


Franciaország felül kell vizsgálja a NATO-ban betöltött szerepét, mert a Szovjetunió összeomlása után már semmi nem indokolja a NATO továbbműködését – mondta Marine Le Pen, francia jobboldali elnökjelölt a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.
Le Pen az interjú során kifejtette, hogy a szovjetellenes katonai tömb fenntartásának ma már nincs semmilyen oka, hiszen ami ellen létrejött, az már több mint két évtizede megszűnt létezni. Az elnökjelölt szerint Franciaország a NATO-tagság helyett inkább olyan országokkal kellene katonai együttműködést folytasson, melyekkel megegyeznek érdekei az európai biztonság fenntartása terén.
Le Pen szerint elnökjelöltként ő azt akarja, hogy Franciaország visszaszerezze teljes szuverenitását, hogy ne az Amerikai Egyesült Államokat védelmezze, hanem képes legyen a saját érdekeinek megvédésére. A francia fegyveres erőket csak akkor vetnék be külföldön, ha az Franciaországnak is érdekében áll.
A politikus emlékeztetett, hogy a NATO-t eredetileg abból a célból hozták létre, hogy a nyugati országok meg tudják magukat védeni a Szovjetunió terjeszkedésével szemben. A Szovjetunió felbomlásával azonban az észak-atlanti katonai szövetség létezése is okafogyottá vált. Le Pen szerint ma már semmi más nem indokolja a NATO fennmaradását, minthogy az Egyesült Államok a NATO gépezetén keresztül tartja fenn az amerikai katonai jelenlétet Európában.Azonnal visszaállítaná a határokat Le Pen

2017. április 18. 20:46 | forrás: 
mti


Öt nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje kedden elmondta, hogy megválasztása esetén a legális bevándorlásra tervezett moratórium "néhány hétig" fog tartani, s kérni fogja "a tartalékos katonák behívását, hogy segítsenek a határok visszaállításában"."Moratóriumot fogok hirdetni addig, amíg életbe lépnek azok az intézkedések, amelyekkel elérhetjük a 10 ezres (bevándorlási) kontingenst, ez a hosszabb időre szóló vízumok moratóriuma lesz, amely eltart majd néhány hétig és ez alatt fel tudjuk mérni, hol is tartunk" - mondta Marine Le Pen az RTL rádiónak adott interjúban.  
A moratórium nem szerepel a párt 144 pontos elnökválasztási programjában. Az április 23-i első forduló egyik favoritjának számító radikális jobboldali politikus hétfő esti nagygyűlésén jelentette be, hogy "köztársasági elnöksége első intézkedése Franciaország határainak visszaállítása lesz", és azt is jelezte, hogy a legális bevándorlásra "azonnali moratóriumot" rendel el, ha május 7-én megválasztják köztársasági elnöknek.

Nem érintené a turistákat

Marine Le Pen a jelenlegi évi mintegy 200 ezer legálisan - elsősorban családegyesítéssel (90 ezer) és diákként (70 ezer) - érkező bevándorló számát 10 ezerre csökkentené.
"A turista vízumokat illetően nincs szó moratóriumról, és azon diákok esetében sem, akik a vízumuk meghosszabbítását fogják kérni a következő évre" - hangsúlyozta Le Pen, aki elsősorban az általa jelentős számúnak tartott családegyesítési és a magánéleti okokból kért vízumok számát csökkentené.
Marine Le Pen elutasította azt a felvetést, hogy a családegyesítés felfüggesztése ellentétes lenne az Emberi Jogok Európai Bíróságának joggyakorlatával.Így képzeli a menetrendet

"Néhány hétig szükség lesz rá, hogy mérleget készítsünk, a valóság az, hogy a tömeges bevándorlás, a migrációs áradat nem kitaláció" - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Front elnöke. Szerinte a "bevándorlás súlyos teher, nem szerencse, hanem tragédia".
Marine Le Pen megválasztása esetén  "behívná a tartalékos katonákat, miután azonnal visszaállítaná a határokat". Ez az elképzelés sem szerepel a 11 pontos elnökválasztási programban. A schengeni egyezmény felfüggesztése, 15 ezer új rendőri és csendőri állás létrehozása, valamint a dzsihadista gyanú miatt megfigyelt külföldiek azonnali kiutasítása is Marine Le Pen  első és azonnali elnöki intézkedései között szerepel, ha államfőnek választják a franciák.

Fillon mást szeretne

Francois Fillon konzervatív jelölt elutasította kedden a moratórium ötletét, de a bevándorlás szabályozását ő is elengedhetetlennek tartja.
"A bevándorlást szabályozni kell miután a gazdasági, szociális és lakhatási helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy annyi embert fogadjunk, mint amennyi jönni szeretne hozzánk. Egy moratóriumnak semmi értelme. A diákokat fogadnunk kell. A külföldi orvosok nélkül nem működnének tovább a kórházaink" - hangsúlyozta  a jobboldali jelölt az Europe1 kereskedelmi rádióban.    
Francois Fillon szerint egy olyan kvótarendszert kellene bevezetni, mint amelyet Kanada is működtet. "Nem a bevándorlás fenyeget minket, hanem az értékeink és a történelmünk feladása. Ha büszkék vagyunk az identitásunkra, és megvédjük, akkor sokkal könnyebbebben integráljuk a külföldieket" - mondta Fillon.


Ferenc pápa: “Öngyilkos nemzet az, amelyik nem fogad be migránsokat!” Itt a teljes botrányos nyilatkozat!A 20. és 21. században hitükért üldözött keresztényekért imádkozott Ferenc pápa a modern kor mártírjainak szentelt római templomban szombaton. Az egyházfő a vértanúkhoz hasonlította a menekülteket, és úgy vélte, nem szabad előttük bezárni a kapukat.
Ferenc pápa a számos mártírért imádkozott, akiket a múlt század “őrült ideológiáinak” nevében gyilkoltak meg, és azokért, akiket ma is “csak azért ölnek meg, mivel Krisztus tanítványai”.
A mai világ vértanúiért bemutatott misén Ferenc pápa kijelentette, hogy a gyűlölet vezeti mindazokat, akik üldözik és megölik a keresztényeket. Hangsúlyozta, hogy ezek az “új mártírok” viszik ma is előre az egyházat.
Ha a hazának hősökre, az egyháznak mártírokra van szüksége” – mondta.
A koncentrációs táborok áldozatait említve a katolikus egyházfő azt mondta, hogy a menekültek mai táborai is gyakran koncentrációs táborok. Hozzátette, a menekültek terhét azok az országok vállalják, akik befogadják őket. Megjegyezte, hogy “a nemzetközi megállapodások fontosabbnak tűnnek az emberi jogoknál”.
A mise után szabadon beszélve a pápa kijelentette, miközben nem születnek gyerekek, “kaput zárunk a migránsok előtt, ez öngyilkosság”. Hozzátette, hogy kegyetlenség a “hajókkal érkezőket” bántani és kihasználni, elegendő lenne, ha minden család egy-egy embert befogadna.
Menekültekkel is találkozott a pápa
A Szent Egyed közösség szervezte megemlékezésen Ferenc pápa a humanitárius folyosókon Olaszországba érkezett menekültek egy csoportjával is találkozott, akiket a katolikus közösség és az olaszországi valdens egyház juttatott Itáliába.
Ferenc pápa április végén látogat Egyiptomba, ahol a keresztény közösséggel is találkozik.
forrás: hirado.hu


Nizza: húsvéti mise félbeszakítva, templom kiürítveNizza központjában a húsvéti misét délben félbe kellette szakítani és a templomot kiüríteni.
A helyszínre érkező Saint-Pierre d’Arene templomot rendőrök és katonák ürítették ki.
Egy tanú elmondta a Nice Matin lapnak, hogy 11:30 felé egy egyenruhás, síkesztyűs férfi ment be a templomba, aki azt izgatott hangon azt mondta, „mindenki megkapja a magáét”. A kezében valami kolbászalakú dolgot lóbált.
A rendőrség gyorsan elkerítette a templomot.
A gyanúsítottat elvitték az Auvare-i kaszárnyába, hogy kihallgassák.


A brit igazságügy nem lacafacázna többet a migránsokkalForisek Ádám
2017. április 18. 10:28LONDON, 10:28
Liz Truss igazságügy-miniszter felgyorsítaná azon migránsok kitoloncolását, akiknek elutasították a menedékkérelmét, vagy akik bűncselekményt követtek el.

The Independent számolt be a konzervatív politikus pénteken bejelentett tervéről.
Becslések szerint évente legalább 2000 kitoloncolást tervez a brit kormány, amivel mintegy 2,7 millió fontot spórolna a kabinet.
Fontos, hogy a lehető leggyorsabban ki lehessen toloncolni azokat, akiknek nincs joguk az országban maradni”
nyilatkozta Truss.
Szerinte érthetetlen, hogyan maradhatnak Nagy-Britanniában és hogyan vehetik igénybe az igazságügyi rendszert azok, akiknek menedékkérelmét elutasították. Hozzátette, az őrizetben lévő személyeknek is kedvező lesz az új terv, hiszen az új kezdeményezés hatására a letartóztatásban töltött idő is lecsökkenne.
Eddig a kitoloncolás ítélete elleni fellebbezéshez 12 nap állt rendelkezésre, később azonban ezt felemelték 36 napra, azzal magyarázva a döntést, hogy az időszak rövidsége jogsérelmet okoz. Azóta már előfordult olyan eset is, hogy több mint 100 nap állt rendelkezésre a fellebbezés benyújtására.
Az új rendszer keretén belül azonban az elsőfokú ítélet ellen 25-28 napon belül lehetne majd fellebbezni.
Egy tavalyi felmérés szerint Nagy-Britanniában több mint 13 000 migráns várta a deportálását, akiket korábban már letartóztattak. Az új törvénytervezet elsősorban őket venné most célba. 


Vírusként terjed a brit nagykövet által a BBC-re dobott igazságbomba”Peter Ford, volt damaszkuszi brit nagykövet nem volt hajlandó beállni a BBC Szíria-propaganda vonalába és élőben dobott igazságbombát az állami propagandát toló közszolgálati adóra.
Ford az őt kérdezőnek már az első kérdésével ellenkezett és tette ezt a beszélgetésük végéig.
A BBC-s azon kérdésére, ugye tény, hogy Asszad felelős a szíriai vegyi támadásért, a vendég válasza: „Mítosz”. Hangja undorral volt tele az állami adó „idiotizmusa és hazugsága” hallatán.
Nem tényállítás”, folytatta, mire az interjúvoló hangja megbicsaklott.
Így folytatta: „Vizsgálatra van szükség”, majd kifejtette miért.
Majd: „Lehet, hogy ilyeneket csak azért mondják, hogy ürügyet találjanak Szíria megtámadására”.
Az interjúvoló már nem bírta. Végső kétségbeesésében elővette a „CNN forgatókönyvet” és Fordot azzal vádolta a volt szíriai nagykövetet, hogy orosz ügynök.
Ford így válaszolt: „Nem szoktam az ajtónál hagyni az agyamat, amikor analitikusan vizsgálok meg egy helyeztet. Tárgyilagosságra törekszem.”
Az erről író hírportál ezután megjegyzi: „Ha egy ilyen interjú a CNN-en menne, a közvetítő műhold hirtelen felmondta volna a szolgálatot és a szerkesztők szorgosan beírták volna a nevét a soha többé nem hívandó interjúalanyok listájára”.
/Az ismertetés április 10-i, de valahogyan elkevertem. Mivel sajnos a hazai sajtó azóta sem tett erről említést, úgy gondoltam, még 9 nap távlatából is érdekes lehet./


Halálkultusz: így örültek a liberálisok a nagy amerikai bombánakA liberálisok örömmámorban törtek ki, miután az amerikai hadsereg ledobott Afganisztánban egy hatalmas bombát, melynek eredményeként sokan meghaltak.
Látványosan örültek a liberálisok annak, hogy az amerikai hadsereg ledobott egy bombát Afganisztánban, és ennek eredményeként rengeteg ember meghalt. A felvilágosult nyugati újságok részletekbe menően magyarázták a bomba technikai sajátosságait, a pusztítás módját, és az áldozatok számát. A liberális sajtó emellett meg is indokolta, miért jó, hogy az amerikai hadsereg ledobott egy szokatlanul hatalmas bombát. Kiderült: a gyilkoláson keresztül a korábban a fejlett világ ellenségének tartott Donald Trumpot is meg tudják érteni ők, a felvilágosult nyugatiak.
A több mint tíz tonnás, GPS-irányítású bomba az amerikai hadsereg legnagyobb pusztító erejű nem nukleáris bombája, amit most vetették be először harcban, az ország keleti részén. Célpontja az Iszlám Állam barlang- és alagútrendszere volt, illetve az abban fellelhető raktárak és rejtekhelyek. A küldetéshez egy MC-130-as katonai szállítógépet használtak.” – írja az Index.hu.
A liberális újság ezután rátér arra, hogy a gyilkoláson keresztül a korábban mérsékelt lelkesedéssel szemlélt Donald Trump személyével is azonosulni tudnak. Hiszen Trump végre megmutatta, hogy mégsem szakít a katonai beavatkozások politikájával, hanem hajlandó jókora bombákat ledobni oda, ahol az emberek nem akarnak nyugati liberális demokráciát.
a hadművelet “egy újabb sikeres munka” volt. Ez volt Trump elnökségének harmadik komoly katonai akciója: Amerika először Jemenben ütött rajta az al-Káidán, majd Szíriára dobott bombákat„ – írja az Index.hu, egyformán lelkesedve a Szíriában és Afganisztánban ledobott bombák iránt.
Egy másik, Soros György pénzén működő sajtóorgánum, a 444.hu szintén külön fotókat és GIF-eket közölt arról, ahogy a nagy amerikai bomba felrobban és a nyugati liberális demokrácia számára nem kedves embereket gyilkol. A mások halálának örvendést azzal indokolta a liberális lap, hogy ezek az emberek nem civilek voltak.


Wikileaks dokumentumok alátámasztják szíriai vegyi támadás által vezényelt amerikai Attack használunk kiszorítani a hatalomból Assad By:

Daniel Newton  | @NeonNettle A 9. április 2017 @ 12:35 © sajtó Wikileaks hemical támadás szíriai civilek génsebészeti amerikai hírszerzés Wikileaks korábban megjelent dokumentumok szerint a legutóbbi vegyi támadás szíriai civilek génsebészeti amerikai hírszerzés kiszorítani Assad a hatalomból.Elnök Donald Trump reagált az állítólagos hamis zászló támadás indításával rakéta sztrájk a szíriai Airbase.A Hillary Clinton mailek arra utalnak, hogy az USA-ban akart segítse lázadók megdönteni Assad mivel ez erősíti Izrael álláspontja Irán ellen.

Read more at: http://www.neonnettle.com/news/2047-wikileaks-documents-prove-syria-chemical-attack-orchestrated-by-us?honnan=Nemzeti_Hirhalo
© Neon Nettle

Nincs más választásunk”: Trump indokolja amerikai sztrájk, katonai építmény és pózolás

Megjelenési időpont: április 17, 2017 03:10Szerkesztette ideje: április 17, 2017 10:02

Amerikai elnök Donald Trump Hampton, Virginia © Jonathan Ernst / Reuters
Az USA-nak „nincs más választás”, hogy továbbra is növelte katonai erő, Donald Trump azt mondta, miután Washington hadigépezet mutatta be legújabb fegyvereket az elmúlt héten, és bizonyította, hogy kész használni őket.
Trump engedélyezte az egyoldalú cirkáló rakéta sztrájkok Szíriát és nyomon követik a csepegés az „anyja minden bombák” Afganisztánról.Our military is building and is rapidly becoming stronger than ever before. Frankly, we have no choice!


 • 104,939 likes
A katonai épület és egyre inkább erősebb, mint valaha” az amerikai elnök tweetelt vasárnap. „Őszintén szólva, nincs más választásunk!”
Trump nyilatkozata után jött a Pentagon bővítette globális és bemutatta annak használata erő az elmúlt hetekben.
Olvass tovább
Április 7-én példátlan egyoldalú show erő, az Egyesült Államok indította 59 Tomahawk rakéták a Földközi-tenger célzó Szíria Shayrat Air Base. Trump elrendelte a sztrájk, válaszul a vegyi fegyverek támadás Khan Shaykhun április 4-én, amelyet Washington hibáztatta Damaszkusz előtt vizsgálatot az incidens még meg is indult.

A sztrájk Szíriát ami történt, jóváhagyása nélkül az ENSZ Biztonsági Tanácsa már széles körben tekinteni, mint amely agressziót, bár Washington NATO-szövetségesei úgy döntött, hogy vizsgálja meg a másik irányba ebben egyértelműen sérti a nemzetközi jogot, továbbá hangot adtak támogatást.
Trump is jogosult a harci teszt az úgynevezett „anyja minden bombák” Afganisztánban. A GBU-43 / B Massive Ordnance Air robbanás bomba (MOAB) elszabadult a harcban először csütörtökön.
A 21.000 font (9525 kg) bombát dobtak egy alagút komplexum Achin kerületben a Nangarhar tartományban Kelet-Afganisztánban, közel a pakisztáni határhoz. A terület állítólag által használt fegyveresek Iszlám Állam (IS, korábban ISIS / Isil) leányvállalatok, több mint 90 közülük számoltak öltek a hatalmas robbanás.
Továbbá, Washington ebben a hónapban megrendelt egy hordozó vezette csapásmérő csoport, hogy a fizikai jelenlét mellett a Koreai-félszigeten, miután Trump megfogadta, hogy „vigyázni” az észak-koreai nukleáris probléma.


236 Retweets
171 likes
Ezen kívül a flotta F-35 lopakodó harci repülőgépek érkeztek Európában először a hétvégén részeként tervezett NATO célzó gyakorlat „elrettentő” Oroszországban.
Márciusban Trump kérték amerikai törvényhozók, hogy növeljék a Pentagon költségvetését $ 54 milliárd részeként a push újjáépíteni az amerikai „szegényített hadsereg.”
38 likes

Egy cím Tampa, Florida, benyújtása előtt az új költségvetési javaslatot, Trump ígért az amerikai Központi Parancsnokság új fegyvereket az amerikai hadsereg.
Már hiányzott egy kis kellékek, megyünk töltse fel,” Trump azt mondta, abban az időben. „Te fogod kapni a sok felszerelés.”MÁR AZ USA JELENTI A LEGNAGYOBB VESZÉLYT A VILÁGBÉKÉREFigyelem! Az alábbi írás egy nagyon fontos elemzés, – tessék figyelmesen elolvasni többször is! – MERT AMERIKA ITT ÁRULJA EL MAGÁT, EZ A TERVE, EZEN ÜGYKÖDIK!
Weltherrschaft USA Imperialismus-nach der Welt Geostrategie Neue Weltordnung Carlos Latuff Kritisches Netzwerk
Más kérdés, hogy NEM SIKERÜL NEKI, mert ehhez túl gyenge. – Mind gazdaságilag, katonailag, – de társadalmilag és erkölcsileg is. – AMERIKA AZÉRT GERJESZTI A HÁBORÚKAT SZERTE A VILÁGBAN, – HOGY A VÁLSÁGOT A SAJÁT HATÁRAIN KÍVÜL TARTSA!
Úgy kell neki a háború idegen földön, mint egy falat kenyér, – hogy lekösse a saját lázadóit, – elküldje a saját fegyvereseit, a határaitól távol gyilkolni. – Mindezzel saját gyengeségét leplezi, – a saját összeomlását próbálja elodázni, immáron X-ik alkalommal. – Ám ez nem megy a végtelenségig, – s ezt ők is tudják.
Ezért építették meg a FEMA táborokat, rendeltek sok 10 ezer koporsót, – s készülnek föl a katonai kormányzásra, a GRAY STATE-re.
S, akkor, ha Oroszország, s nem utolsósorban az Európai Unió ellenáll Amerika végső expanziós törekvéseinek, – a külföldre küldött agresszív hullámok visszacsapnak az amerikai szárazföldre, – s nem tudják többé a határaikon kívül tartani az erőszakot.
Ez lehet Amerika valódi jövője:

THE SECOND AMERICAN REVOLUTION

És, akkor íme a Stratfor álmodozása Oroszország széteséséről:

(Mi az a Stratfor? A hírszerzésre szakosodott austini vállalatot 1996-ban alapították. Wikipédia-oldala szerint stratégiai, taktikai és a megrendelő igényeire szabott hírszerzéssel foglalkozik, továbbá az írott és az elektronikus sajtóról szóló elemzéseket, céges biztonsági valamit geopolitikai elemzéseket készít.
NIF: Általánosan elharapózott vélemény szerint a magyar zsido Freeman által alapított és vezetett Stratfor a CIA egyik hosszú mancsa!
Az alábbi anyagból könnyen eldönthető, hogy MOST KI IS VOLT A MEGRENDELŐ?

Stratfor: Oroszország feloszlik, Románia megszerzi Besszarábiát

A Stratfor előrejelzésében az áll, hogy 2015 és 2025 között Oroszország konkrétan feloszlik. Párhuzamosan ezzel, azok az országok, amelyek területeket veszítettek el a Szovjetunió javára, az elkövetkezendő években visszaszerzik azokat. Közöttük van Magyarország és Románia is. Ez utóbbi visszaszerzi Besszarábiát.
(Amerikai mézesmadzag a románoknak – SzRTI.)
Az előttünk álló évtizedre vonatkozó stratégiai előrejelzésében a Stratfor ügynökség felveti a gondolatot, hogy bár az ukrajnai konfrontáció továbbra is a nemzetközi érdeklődés középpontjában marad, Oroszország jelenlegi formájában nem fog fennmaradni. Az orosz gazdaság energia-exporttól való egyértelmű függősége, illetve az árak alakulásának kiszámíthatatlansága miatt, Moszkva képtelenné válik fenntartani az intézményes kapcsolatokat az ország mai hatalmas területén.
Az elemzők arra számítanak, hogy Moszkva autoritása jelentősen csökken, ami Oroszország formális és informális töredezettségéhez fog vezetni. Egyébként e tekintetben az orosz nukleáris arzenál biztonsága jelenti az első számú aggodalmat.
(NIF: Lásd közölt tanulmányunkat, Dr. Ing. Sebestyén Teleki Istvántól  Az atomháború kitörésének előjeleiről” címmel. Letölthető innen:
Gazdasági csőd.
Oroszország csődöt mondott az energetikai erőforrások eladásából származó bevételek fenntartható gazdasággá alakításának folyamatában, ezért sebezhető maradt a nemzetközi piac áringadozásaival szemben. Mi több, Oroszország nem rendelkezik semmiféle védelmi mechanizmussal egy szabad piac erőivel szemben.
(És ki mondta, hogy Oroszország követni fogja a piacgazdaság törvényeit? – De mi van akkor, ha rááll a hadigazdaságra? Ahogyan azt már megtette, s győztes háborút is vívott utána. – SzRTI.)
fema-camp
A Stratfor szerint ez a helyzet az 1980-as és 1990-es évek jelenségeinek megismétlődését hozza, amikor is drámai módon csökkent Moszkva azon képessége, hogy fenntartsa az egész ország infrastruktúráját. Ez pedig arra fogja bírni az egyes régiókat, hogy védelmi módszerek után nézzenek, formális és informális autonóm entitások létrehozása által. Azok a gazdasági kapcsolatok, amelyek az orosz perifériát Moszkvával összekapcsolják, gyakorlatilag felszámolódnak – áll az elemzésben.
(Vagyis: Lázadásokat fognak generálni a nyugati titkosszolgálatok ezekben a régiókban. De ez a módszerük csak addig működött, míg Moszkvában liberális hatalom volt az úr. Lásd az áruló Gorbacsov, majd az alkoholista és könnyen befolyásolható Jelcin. – Putyin keményebben fog elbánni a lázadókkal. – SzRTI.)
Az erő megoldása.
Az idézett amerikai ügynökség emlékeztet arra, hogy Oroszország hagyományosan erőből oldotta meg az ilyen típusú problémákat, a titkosszolgálatok bevonásával. Azonban – akárcsak az 1980-as években – a titkosszolgálatok nem fogják tudni korlátozni azokat a centrifugális erőket, amelyek az egyesek régiókat Moszkva ellenőrzésén kívülre tolják.
Ezúttal az FSZB erejét nagyban gyengíti, hogy vezetői gazdaságilag érdekeltek. Ahogy a gazdaság megbotlik, úgy botlik meg az FSZB is. Amennyiben pedig az FSZB nem fog tudni valós félelmet kelteni, Oroszország széttöredezését nem lehet megállítani” – vélik a Stratfor elemzői.
(És itt persze az elemzők kapitalista gondolkodásmódja képtelen átlépni saját árnyékán – SzRTI.
A titkosszolgalatok tisztjeinek gazdasági érdekeltségei nyilvánvalóak minden országban és ez mára már a mindennapi tevékenységüket is részben befolyásolja és gátolja!!! – NIF)
Der Weg in eine multipolare Weltordnung
A szovjetek által elfoglalt területek. 
Oroszországtól nyugatra Lengyelország, Magyarország és Románia megkísérlik majd saját területeik visszaszerzését. Úgy fognak eljárni, hogy Fehéroroszországot és Ukrajnát is ebbe az irányba tereljék.
(Vagyis a sovinizmus örve alatt ezen államok nacionalistáit egymás, – de leginkább az oroszok ellen fogják uszítani a nyugati titkosszolgálatok. – SzRTI.
Sem Romániának, sem Magyarországnak nincsenek közös határai Oroszországgal!  A Stratfor ezt nem tudja? -NIF.)
Délen, az oroszok kapacitása, hogy az Észak-Kaukázust ellenőrizni tudja, lassan elpárolog, míg Közép-Ázsia számára egy instabilitási periódus kezdődik.
Észak-nyugaton Karélia régiója a Finnországhoz való csatlakozáson fog ügyködni, míg a távoli keleten a Kínához, Japánhoz és az Egyesült Államokhoz Moszkvánál közelebb eső területek függetlenként kezdenek majd viselkedni. A többi, Moszkván kívül eső régió nem feltétlenül az autonómiára fog törekedni, ám olyan helyzetbe kerül, hogy választhatná is akár az autonómiát. Nem egy Moszkva elleni lázadásról lesz szó, hanem a főváros azon kapacitásának csökkenéséről, hogy támogatni és kontrollálni tudja Oroszországot, ami egy úgynevezett vákuumot fog képezni. Mindaz, ami ebben a vákuumban tovább fog létezni, az nem lesz más, mint Oroszország darabjai” – így fest a Stratfor elemzőinek leírása a feldarabolódásról.
(Kérdés: vajon lesz-e pénze, s energiája a nyugati szolgálatoknak arra, hogy Szibéria, s az Orosz Távol-Kelet immáron hagyományos és több évszázados Moszkvához való kötődését tartósan megbontsák? – Mert ugyan vajon mihez kezdenek majd a nyugati ügynökök akkor, – ha a folyamatos lázítást megunva, maguk az orosz állampolgárok koncolják fel őket majd a vlagyivosztoki nyílt utcán? – SzRTI.)
USRAEL-VILAG-URA
Nukleáris válság. 
Az orosz föderáció felszívódása a következő évtized legnagyobb válságához fog vezetni: azoknak az offenzív nukleáris kapacitásoknak a problémájához, amelyek valamennyi orosz régióban jelen vannak. Moszkva központi hatalmának megszűnése felveti az ellenőrzés problémáját e rakéták fölött, és azt, hogy miként garantálható, hogy ezeket nem fogják használni. A Stratfor úgy látja, az egyedüli hatalom, amely ezt a problémát kezelni tudja, az Egyesült Államok, amely viszont nem tudja garantálni, hogy egyetlen nukleáris rakétát sem fognak kilőni.
Az Egyesült Államok kénytelen lesz valamilyen katonai megoldást kitalálni, ami ebben a pillanatban nehezen elképzelhető, elfogadhatja ezt a fenyegetést, vagy megpróbálhat gazdaságilag életképes kormányzásokat létrehozni azokban a régiókban, ahol ilyen típusú fegyver rendszerek vannak” – áll az elemzésben.
(Így indokolják meg előre is saját népeik előtt a valódi háborút Oroszország ellen. Felkészítvén a hihetetlen nagy véráldozatokra. – Abba a naiv hitbe ringatván saját magukat, hogy míg ők jól védhető atombomba- és sugárbiztos bunkerekbe húzódnak vissza, több évi élemmel ellátva, – addig az istenadta nép odakint pusztul és harcol majd az oroszokkal.
Hát ez az, ami nem fog nekik bejönni. – Mert a nép először a háborút generáló háttérhatalmi bankárcsaládokkal fog leszámolni, – nagyon jól tudván, hogy minden nyomoruk okozója, az őket kifosztó, s háborúba küldő pénzügyi és gazdasági oligarcha. – ADJANAK CSAK FEGYVERT A NÉP KEZÉBE! ADJANAK. MAJD MEGFORDÍTJÁK AZOKAT…)
Adjanak csak fegyvert a nép kezébe...
Szabad Riport
Források:  Terra Szabad Riport – Kolozsváros.ro


ÚTBAN ÉSZAK-KOREA FELE JAPÁN ÉS AMERIKAI HAJÓK HADGYAKORLATOZNAKKét japán romboló kezdett közös hadgyakorlatot az észak-koreai partok felé tartó USS Carl Vinson amerikai repülőgép-hordozó vezette hadihajórajjal vasárnap - jelentette be a japán védelmi minisztérium.


A Szamidare és az Asikaga nevű hadihajók több napon keresztül tartanak majd kommunikációs és manőverezési gyakorlatot az atommeghajtású repülőgép-hordozóval és kíséretével a Csendes-óceán nyugati részén található Filippínó-tengeren.
Japán rombolók legutóbb márciusban folytattak közös hadgyakorlatot a Carl Vinsonnal a Kelet-kínai-tengeren. Eközben feltételezések szerint Észak-Korea arra készül, hogy végrehajtsa hatodik nukleáris kísérleti robbantását. Emellett szakértők attól tartanak, hogy a koreai néphadsereg alapításának 85. évfordulója közeledtével a phenjani rezsim további kísérleti rakétakilövéseket jelenthet be.


Őrület, hogy Mészáros Lőrinc mennyire jól időzítette a balatoni kempingvásárlásait 

2017-04-18 atlatszo.hu 

Végrehajtás indul a parlament gazdasági bizottsága ellen; a 888 újságírói eltitkolták, hogy melyik újságtól vannak; nagy ára volt annak, hogy a Túró Rudival megcélozták Kínát. 

Az Eximbank 2 millió eurója is ráment a Túró Rudi sikertelen kínai bevezetésére 
Úszik a tartozásokban az önkormányzat és az adóhivatal felé a szolnoki Tisza Szálló kínai tulajdonosa - tudta meg az Átlátszó. A város vezetése gondolkodna az ingatlan megvételéről, de a kínai tulajdonosok az épületért jóval többet kérnek, mint amit az önkormányzat megadna. A szálló 2010-ben került hozzájuk, nem kizárt az sem, hogy a Túró Rudi kinti bevezetésére adott állami eximbankos hitelből vásárolhatták meg az ingatlant. A túródesszert sikertelen kínai piacra dobásából büntetőeljárás is lett, de az ügyészség nem tudta egyértelműen megállapítani a kínai gyanúsítottak bűnösségét. (Átlátszó) 

A Magyar Nemzet végrehajtást kezdeményez az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen 
A Magyar Nemzet még tavaly indított pert a parlament gazdasági bizottsága ellen, miután a testület fideszes elnöke, Bánki Erik megtagadta a válaszadást a letelepedési kötvényeket forgalmazó közvetítő vállalkozásokkal kapcsolatos közérdekűadat-igénylésükre. A Fővárosi Törvényszék ítélete január 19-én emelkedett jogerőre, a bizottságnak február elejéig kellett volna kiadnia a kért adatokat, ezt azonban a bíróság felszólítására sem tették meg. (MNO) 

Megint jól döntött Mészáros Lőrinc: 5 milliárdot szán az állam kempingfejlesztésre 
Decemberben döntött a kormány arról, hogy ötmilliárdot ad a balatoni kempingek fejlesztésére. Mészáros Lőrinc köre gyorsan kapcsolt, ugyanis április közepén a BLT Group felvásárolta a Balatontouristot. A turisztikai cég 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül 5800 kempinghellyel, 550 bungalóval, 180 mobilházzal, 50 bérelhető lakókocsival, saját tulajdonban vagy franchise rendszerben. (24.hu

Csak egy kis blog vagyunk - állítja magáról a 888 
Kiadójának nevével takarózott, és "csak egy kis blognak" hívta magukat a 888 munkatársa, Bokor Gábor. Ennek tudatában adott interjút a tüntetéseket szervező szerkesztőnk társa, aki a portálnak alapesetben nem nyilatkozott volna, ezzel az etikátlan lépéssel viszont szóra bírták. (Átlátszó Oktatás) 

Akár élete végéig börtönbe kerülhet Dél-Korea korrupció miatt leváltott elnöke; Pak Gjun Hje ellen hivatali hatalommal való visszaélés és államtitkok kiszivárogtatása miatt is folyik eljárás. (444) 

A választói mozgalomnak az ellenzék ajtaját kellene berúgni, nem a kormánytól követelőzni. (Falramentaparlament) 

Nyoma sincs a megyei napilapok sokszínűségének, mióta Mészáros Lőrinc kezébe kerültek. (444) 

Mádl Ferenc egykori tanácsadója is kiállt a CEU mellett Orbán Viktornak írt nyílt levelében. (Index) 

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt elítélték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Terem polgármesterét és jegyzőjét. (MNO) 

A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó 


Kormányzás helyett média hazudozás, reklámözön 
Az elbukott népszavazás 17 milliárd adóforintunkat emésztett fel. Maga a népszavazás bonyolítási költsége ötmilliárd volt, de annyi óriásplakát és szóróanyag készült ezzel kapcsolatban, hogy a költségek elérték a csillagos eget! 
Amikor elbukta pártunk és kormányunk a népszavazást, még egy óriásplakát erdőt rakott ki az utak szélére, miszerint 98 százalékos lett az eredmény. Csak azt nem írták ki, hogy a választópolgárok 52 százaléka otthon maradt. 
Volt népszavazás Olaszországban is, a miniszterelnök lemondott. 
Volt népszavazás Nagy-Britanniában is, a miniszterelnök lemondott. 
A magyarországi népszavazásnak nem lett következménye. 
Tovább zajlik az óriás kék plakátok kiragasztása országszerte. Rajta a nagy felirat: ÁLLÍTSUK MEG BRÜSSZELT! 
Mi bajuk van ezeknek egy fővárossal? 
Akkor erre azt kell mondani, hogy ÁLLÍTSUK MEG BUDAPESTET! 
A mostanában szétküldött Nemzeti Konzultációra is, az akár elbukott, akár sikeres népszavazásra is fütyül az Európai Uniót. A migránsok közül sajnos sok itt fog veszni a nyakunkon. Lázár már olyasmit mondott a csütörtöki kormányinfón, hogy igen bizony, be kell őket fogadni. Főleg ugye akkor, ha ráijesztenek a korrupt kormányra, hogy leáll az uniós támogatás folyósítása. Az pedig nemcsak a kormány számára lenne tragédia, mert nem lehetne a milliárdok felét lenyúlni, hanem az ország számára is. 
Egy hír Németországból: a 2015-ben odaérkezett több százezer migráns közül mindössze 10 százalék dolgozik! 
SVPSZ 
Orbán nagyon fél, mondja a pszichológus - A rezsim bukása után kiderül, hogy Sancho Panza királyságában éltünk

Szerző: Kertész Anna | Megjelent a 2016. április 02.-i lapszámban
Először társai, majd mi is idomultunk Orbán „stílusához”, de előbb-utóbb szembefordul vele a népe.
- Az egykor megrugdosott gyerek ma is félelemben él, és egyszercsak összeroppan.
- Az évtizedek óta nagy hatalmú vezetőkkel dolgozó neves pszichológussal, dr. Varga Zoltánnal beszélgettünk.
Dr. Varga Zoltán pszichológus - Fotó: Üveges Zsolt
Különböző közegekben és szereplőkkel ugyan, de könyveiben mindig a hatalommal és annak személyiségre gyakorolt hatásával foglalkozik. Milyenek a magyar hatalmasok? Mutatnak valamilyen közös országspecifikumot?
A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Romboló hatása annál súlyosabb, minél „egyszerűbb,” kevésbé differenciált személy kezébe kerül. Még a legkiválóbbak is csak korlátozott mértékben immunisak vele szemben. Ilyen személyiség a mai magyar vezető rétegben nem található. A miénkhez hasonló primitív, kulturálatlan otrombasággal, ilyen megrendítően alacsony intellektuális teljesítőképességgel nem találkozhatunk a civilizált világban. „Stílusról” szó nincs már jó ideje. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpködjön Ascotban, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol, vagy hogy – nyilvános adatokkal bizonyíthatóan – rendszeresen valótlan dolgokat állít az ország nyilvánossága előtt. A hangütés, a szóhasználat is elképzelhetetlen a mégoly éles európai politikai vitákban, vagy hogy a kormányzó párt rangos képviselője egy televíziós interjúban a kockás alsógatyájával „érveljen”. Ez a tereken való részeg vitatkozás stílusa és nincs mögötte semmi szellem.
És miért lettek ilyenné a magyar vezetők?
A vezetőket a legfelsőbb vezető választja maga köré. Így nyilvánvaló, hogy a kialakuló stílus, magatartásmód egyik döntő meghatározója maga Orbán Viktor. Újra és újra halljuk – és nem akárkiktől – „rendkívüli politikai tehetségként” említeni. Ha a politika a közügyek racionális módon történő intézésének tudománya, akkor miniszterelnökünk nem tekinthető politikusnak. Politikusként semmi se sikerült neki. Miközben harsog felénk, hogy a reformok működnek, nem léteznek reformok, miközben valamiféle rendről beszélnek, a történelem során ritkán tapasztalható kétségbeejtő rendetlenség vesz körül bennünket. Szinte minden társadalmi réteggel összeütközött. A nemzetközi fórumokon végzetesen nevetségessé tette magát, lejáratta az országot. A történelmi lehetőséget, ami a hatalomra kerüléssel a kezébe került, láthatóan észre se vette. Már régóta nincs összefüggés a neki feltett kérdések és a válaszai között. Nyilvános beszédeinek színvonala aggasztóan leromlott. A március 15-én elmondott beszéd zagyvasága ijesztő. Közállapotainkra jellemző, hogy a sajtó a „gazdaállaton” és az „emberjogi falkákon” rágódik. Könnyen lehet, hogy Orbánnak fogalma sincs róla, hogy Hitler használta ezt a gazdaállat kifejezést. Sokszor derült már ki, hogy nem egy polihisztor.
Szakmabelijei mondják, hogy azért lehet ennyire sikeres Orbán, mert jól használható, felmentő viselkedésmintákat ad a népnek és egyfajta tükre is a választóinak. A kudarcokért a körülményeket okolja, kerüli a kompromisszumokat, figyelmen kívül hagyja a morális korlátokat. Az elmúlt évben még keményebben, még durvábban. Ő idomul a választópolgárokhoz vagy ők hozzá?
Orbán viselkedése gátakat rombolt le. Ami korábban elképzelhetetlen volt, ma mindennapos, természetes. Elsőként társai, utána mi magunk idomultunk az új viszonyokhoz. Itt mutatkozik meg, hogy mit jelent a legfelső vezető karaktere. Gondoljon bele, mivé tudott válni Goethe országa egy ember miatt.
Mennyire volt kódolva, hogy az egykor megnyerő fiatalember így bánik majd a hatalommal?
Jelei nem voltak, mert volt idő – ki hinné –, amikor a kutya se tudta, hogy létezik valahol egy ilyen fiatalember. Ha valaki a jövőbe lát, legfeljebb azt tartotta volna szinte bizonyosnak, hogy mint mindenkit, őt is megrontja majd a hatalom. Az idősebbek összerezzenhettek, amikor egy ismeretlen, és semmiért nem felelős fiúcska ordított fejhangon az orosz kolosszus arcába, hogy takarodj haza, mert akármennyire is repedezett a Szovjetunió, még emlékeztünk Berlinre, Budapestre, Prágára, amikor az ilyen szívesen hallott, de veszedelmes kiabálásra az „oroszok” elég éles hangon válaszoltak. De ő a tudatlanság bátorságával kiállt százezer ember elé és kiabálta, hogy ruszkik, haza. Ez ma hőstettnek tűnik a történelem fénytörésében, de akkor és ott ostobaság volt. Sok mindenről árulkodik az a ’89 táján készült felvétel is, amelyen ez a megnyerő, kedves fiatalember arról beszél, hogy az apja verte, sőt rúgta is őt. Tudja, a szülők nagyon ritkán rúgják a gyerekeiket. Sok vert, pofozott gyerekkel foglalkoztam pszichológusként negyven év alatt, de egyet sem rúgtak a szülei. „Nagyon utáltam akkor az öregemet” – mondja, és elneveti magát. Ez a nevetés jellegzetes. A nehezen síró ember nevetése, ami elfedi a szégyellt sírást. Sok ilyet láttam férfiaktól. Ha most látom szigorkodó arccal, meg a kamerára tekintettel nevetve, őszintén megsajnálom ezt a nehéz sorsú embert, akit ma sokan irigyelnek. Mert nem kerülheti el azt a pillanatot, amikor a valóság arcába ordítja, mit is művelt azzal a lehetőséggel, ami alkalmas időben a kezébe került.
Okozhat neki valami álmatlan éjszakát?
Én azt hiszem, hogy ő nagyon fél. Ahogy valószínűleg minden zsarnok fél. Egyre nő a hatalomtól, miközben egyre többen tudják, hogy ez színjáték. A világ valóban professzionális, valódi hatalommal rendelkező emberei összesúgnak mögötte, ha meglátják. Emberünk ezt mélyen elrejtve maga is sejti. Sokszor a viselkedésén is látható ez. A zakóját gombolja, a nyakkendőjét igazgatja. Körbepillantgat. Különféle helyzethez illőnek, alkalmasnak gondolt arcokat vág. Dermedt mereven valamilyennek képzelt, csinált arckifejezéssel áll például az Obama házaspár között. Juncker elég idétlenül képes viselkedni, de mindenkit ő se legyint pofon, nem üdvözölné salut dictateurrel Putyint. Hát még „Angélát”. Vele lehet ezt tenni. Talán azt gondolja, majd a várban megnyugodhat. Derék dolog lehet Alcsútról felkapaszkodni a királyi várba. Bátor dolog. Horthy felesége egykoron így óvta férjét: Ne költözzünk a várba, Miklós! Az ablakon fognak kidobálni bennünket.
És hol lehet mindennek a határa?
Tartok tőle, valamilyen módon meg fog roppanni ez az ember, mert a képességeihez képest hatalmas terhet cipel. Amit csinál, az a világ szempontjából periférikus dolog, de az ő személyiségéhez képest ez sok. Nagyon fontos dolog lenne, hogy ezt felismerjék az emberek.
Eddig nem sok jele volt, hogy felismernék azt, amit ön ilyen határozottan állít.
Nem is nagyon tehetik. Mindenütt komolyan veszik az ilyen magas állásban lévőket. Figyelje meg az úgynevezett véleményvezérek minden zavaros kijelentésén, okfejtésén hosszasan rágódnak. Koncepciókat fantáziálnak az üres fecsegés mögé. Csak a bukott óriásról vesszük észre, hogy törpe. Akkor meg majd a másik irányba fognak túlozni. Aztán meg itt, a Kárpátoktól körülvéve mindig is autokráciában éltünk. De talán éppen Orbán nyitja fel a szemünket, hogy van egy ennél jobb együttműködési rendszer. Több helyen kipróbálva.
De hogyan tud véget érni egy ilyen totális, mindenre kiterjedő hatalom?
 • Vége lesz, de attól tartok, már nem tud békésen vége lenni. Mert azt nem lehet kulturáltan ordítani, hogy Orbán, takarodj, nem lehet úgy, hogy tisztelt miniszterelnök úr, szíveskedjék eltakarodni. A pillanat bármikor eljöhet. Valószínűleg olyan ok robbant majd, amire addig senki se gondolt. A robbanás után majd mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Sancho Panza királyságában éltünk egy darabig.
  Dr. Varga Zoltán
  • Pszichológus
  • 50 éve foglalkozik pszichoterápiával
  • Dolgozott börtönben, országos gyermekpszichológiai ambulancián, orvostanhallgatókat és leendő pszichológusokat oktatott a SOTE-n
  • 20 éve a versenyszférában dolgozik, felsővezetőknek ad tanácsokat
  • A Magyar Nemzeti Bank három elnöke mellett volt elnöki tanácsadó
  • Eddig három könyve jelent meg, a legutolsó, A nehezen nevelhető felnőtt online verzióban érhető el


Orbán a gyűlölet, a hamis vádaskodás, a hazudozás embere2017. Április 18. 05:49

Ennek a kormánynak már semmi használható mondanivalója nincsen - fogalmazott az Egyenesen stúdiójában Róna Péter. A közgazdász szerint az országnak már nincs szüksége Orbán Viktorra se.
Róna Péter szerint a kormány nem érti, hogy a világ egy nagyon összefüggő valami 2017-ben, hogy Oxford egyáltalán nincs messze, nincsenek már távolról jövő emberek, együtt élünk, és egy világhálózatnak vagyunk a tagjai. Olyan összefüggések vannak, amelyek ezt a "szerencsétlen társaságot, Orbánt és sleppjét" - inkább előbb, mint utóbb - egyszerűen elsöprik - fogalmazott a közgazdász az Egyenesen Kálmán Olgával stúdiójában.

"Az ő (Orbán Viktor - a szerk.) világa már nem a világ, nem erről van szó" - emelte ki Róna Péter. Szerinte a miniszterelnök nem érti, hogy a CEU Amerika, Magyarország és az alapító Soros György óriási sikere, és ebben a sikerben az egész országnak "gyönyörködnie" kellene, és élvezni, hogy 25 év alatt a semmiből Európa egyik legjobb és elismert felsőoktatási intézményét hozták létre a magyarok, az amerikaiak és támogatóik. "Ez a tény" - hangsúlyozta.

Mint fogalmazott: ez egy nagyon tehetséges ország, "fiai és lányai" meg tudják állni a helyüket, és nincs szükségük Orbán Viktorra, még kevésbé van szükségük a még szerencsétlenebb Vlagyimir Putyinra vagy Erdoganra, akik az ő világát képviselik. "Ő abba a világba tartozik. Mi nem. Mi egy európai, fejlett világba tartozunk, mert mi tudjuk, hogy ebben a világban meg tudjuk állni a helyünket, míg ő nem" - tette hozzá.

Ahhoz, hogy a sokak akarata teljesüljön, mint mondta, le kell váltani a kormányt, ami szerinte meg is fog történni egy év múlva. A közgazdász úgy véli, ennek a kormánynak semmi értelmezhető, használható mondanivalója nincsen már.

Róna Péter szerint Orbán Viktor nem keresztény: "Ő egy ízig-vérig pogány, a kereszténység legfontosabb alaptanításait teljes mértékben tagadó egyén. Lát ebben az emberben valaki egy fikarcnyi felebaráti szeretetet? Lát ebben az emberben valaki bármiféle nyomát a krisztusi tanításnak? Lát ebben az emberben valaki könyörületet, segítő kezet az elesettek iránt? (...) Ez az ember a gyűlölet, a hamis vádaskodás, a hazudozás, az ámítás embere, nem pedig a keresztény tanoké" - mondta.

Arra, hogy sokan úgy vélik ma Magyarországon, amit a kormány is képvisel, hogy a keresztényiségünkben fenyegetnek bennünket a menekültek, Soros György és a Nyugat, azt mondta, hogy ebben és sok más kérdésben is a pápát követi és nem Orbán Viktort. "Azt a pápát, aki a menekülteket egyszerűen felpakolta a repülőgépére, és hazavitte őket."

"Igen, óriási probléma a menekültkérdés. Igen, a határokat védeni, ellenőrizni kell. Igen, vannak közöttük terroristák és bűnözők is. Igen. De azt mondani, hogy a háború borzalmaitól menekülő minden egyes ember gazember, akinek nem jut semmi, aki nem kaphat semmit... Ez egy keresztény ember? Van valaki, aki ezt elhiszi? Hát ilyen nincs..." - fogalmazott a közgazdász.
Forrás: hirtv.huNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése