2017. május 1., hétfő

A cionista bankárkaszt háborús eseményei a világban


A cionista bankárkaszt háborús
eseményei a világban

Kísérleti teleppé tették Magyarországot Soros György kitartottjai 

2017.04.11. hidfo.ru 

Miközben a kormány a civil szervezetek átláthatóvá tételével van elfoglalva, Soros György alapítványhálózata a nemzethatárok lebontásán dolgozik, és kísérleti teleppé tette Magyarországot. Nincs megfelelő törvényi szabályozás arra, hogy mit lehet kezdeni azzal a technikával, amit a Soros-féle ügynökhálózat alkalmaz Magyarország ellen. 
Kísérleti teleppé tették Magyarországot Soros György kitartottjai

Soros György alapítványhálózata kísérleti teleppé tette Magyarországot a CEU melletti tüntetés megszervezésével. Miközben a kormánypártok azzal vannak elfoglalva, hogy a nemzetközi ellenállással szemben sikerüljön törvényes mederbe szorítani a CEU működését, Soros alapítványhálózata egy egészen új jelenséget próbál meghonosítani Európában, amihez ezúttal Magyarország jelenti a kísérleti telepet. 

Transznacionális tüntetések 

Magyarországon nincsen megfelelő törvényi szabályozás arra, hogy mi a teendő akkor, ha több ezer külföldi állampolgár tüntet a magyar országgyűlés egy törvénymódosítása ellen, mert mindezidáig ismeretlen volt a transznacionális tüntetés jelensége. 

A transznacionális tüntetés az a kategória, amikor nemzetközi szervezetek a rendelkezésre álló eszközrendszerek segítségével sok különböző országból toboroznak tüntetőket egy lokális megmozdulásra, ami az adott ország helyi sajátosságaihoz képest egy egészen nagy tömegnek számít. 

A CEU melletti kiállást hirdető tüntetésen nem-hivatalos becslések szerint 80 ezer ember jelent meg, mások 15-20 ezres tömegről is beszélnek; annyi azonban egyértelmű, hogy a tömeg tekintélyes hányada külföldi állampolgárokból állt, hiszen 

- a rendezvényt szervező Facebook-csoportok angol nyelven is folytatták a koordinációt, 
- a tüntetésen rengeteg angol nyelvű transzparenst lehetett látni, 
- emellett a CEU-n végzett diákok mintegy 80%-a külföldi állampolgár. 

A transznacionális tüntetés mint lehetőség az okostelefonok elterjedésével és a közösségi média használatának általánossá válásával jelent meg. A transznacionális tüntetés jelensége azt jelenti, hogy kiterjedt nemzetközi kapcsolathálóval rendelkező szervezetek - pl. nemzetközi egyetemi közösségek, nemzetközi civil mozgalmak, titkosszolgálatok -, a XXI. század infrastrukturális lehetőségeit kihasználva sok különböző országból szerveznek össze tüntetőket egyetlen helyre, ahol lokális ügyek mentén demonstrációt tartanak. 

A transznacionális tüntetés alkalmas eszköz arra, hogy a szervezést biztosító nemzetközi közösség a többség látszatát keltse egy lokális politikai akció során. Ha egy adott országban egy belügyben nem lehet több ezer embert összegyűjteni egy tömegdemonstrációra, ezt könnyedén meg lehet tenni határon átívelő módon: a Facebook határoktól független toborzóeszköz, és a XXI. században már nem jelent különösebb gondot Németországból vagy Angliából Budapestre utazni egy tüntetésre, majd egy néhány órával későbbi járattal hazamenni. 

Soros György ezáltal próbálja végleg lebontani a nemzeti határokat, hiszen a tüntetők nem kell előzetesen vízumot igényeljenek, így nem pusztán a Magyarországon elérhető célközönséggel számolnak a rezsimváltásra törekvő erők, hanem az Európai Unió 28 tagállamából tudnak tüntetőket toborozni, emellett az átmenetileg itt tartózkodó harmadik ország béli állampolgárokat is akár órák alatt meg tudják hívni egy újabb tüntetésre. 

A Soros-féle szervezeteknek ez egy stratégiai fegyver, amivel egyszerre tudnak gyorsan, egyik napról a másikra tüntetőket mozgósítani - 28-30 országból némileg könnyebb összecsődíteni tízezer embert, mint a magyar választók kegyeit elnyerni -, és ezáltal a nemzeti határok lebontásán is dolgozni. A transznacionális tüntetések bevezetésével Soros György a nemzetállamok lebontásán dolgozik, mert a nemzetállamok valóban jelentéktelenné válnak, amikor egy helyi ügy kapcsán bármely ország fővárosában lehet százezres tömegdemonstrációt csinálni külföldi tüntetőkkel. 

A magyar hatóságok pedig egyelőre csapdahelyzetben vannak: nincs semmilyen jogi iránymutatás arra vonatkozóan, hogy mit lehet kezdeni azzal, ha tízezer külföldi állampolgár tüntet Budapest utcáin egy magyar belüggyel kapcsolatban. Ezeket a megmozdulásokat - bár nem a magyar civil szféra szervezi, hanem a több ezer külföldi állampolgár megjelenése miatt egyértelműen külföldi beavatkozás - jelenlegi feltételek mellett szinte lehetetlen megakadályozni, mert egy ilyen transznacionális flashmob elgáncsolásához a határok teljes lezárása lenne szükséges, kiegészítve vízumkényszer bevezetésével. 

Soros György ezzel a gyakorlattal épp válaszút elé állítja Magyarországot és az Európai Uniót: 
- vagy behódolunk és tovább haladunk az európai integráció mélyítésével, azáltal, hogy engedjük a tüntetéseket nemzetközi jellegűvé tenni, 
- vagy még most megálljt parancsolunk ennek a folyamatnak, 
utóbbi azonban egy határozott izolacionista politikát jelent, amit Magyarország talán meg tudna lépni, de ehhez a visegrádi országok még szorosabb együttműködésére lenne szükség. 

Annyi bizonyos: ha a törvényhozók rekord gyorsasággal nem kezdenek valamit ezzel a szabályozatlan helyzettel, a jövőben nem csak Magyarországon válnak általánossá a több ezer külföldi állampolgár bevonásával zajló tüntetések, hanem Soros György az Európai Unió egészében sikerrel meghonosítja a transznacionális tüntetést mint jelenséget. Magyarország kísérleti teleppé vált, és a kormányellenes demonstrációra mozgósított bölcsész fiatalok láthatóan még arra is képtelenek, hogy felismerjék, miben vesznek részt. A CEU melletti tüntetéssel minden megváltozott. Innen már nincs visszaút; teljes nemzetközivé válás és a nemzetállamok végleges feloldódása vár ránk, vagy a térségi izoláció, és a liberális demokrácia utolsó maradványainak felszámolása. 


TUDTA-E ÖN(?) hogy 2006-ban Soros György komoly szerepet játszott Gyurcsány Ferenc és az MSZP-SZDSZ újraválasztásában?! 
TUDTA-E ÖN(?) hogy 2006-ban Soros György komoly szerepet játszott Gyurcsány Ferenc és az MSZP-SZDSZ újraválasztásában?!

(A fotókon a Soros támogatású MSZP-kampány mega-plakátja, majd a megválasztása utáni rendőrterror... Az alsó képen a MIÉP fotóriporterének sérülései... Ha mindez a New York Times riporterével történik?!...) 
A Soros által létrehozott Open Society Foundations (Nyílt Társadalomért Alapítvány) a nemzetközi DEMOS Alapítvány nevű agytrösztnek utalt át tetemes összeget, (129 ezer dollárt,) melynek magyarországi kirendeltsége főszerepet játszott Gyurcsány Ferenc újraválasztásának kampányában! Miután Gyurcsány beismerte, hogy "hazugságokkal" nyerték meg a választást, a lemondását követelő tüntetőket véres rendőrterrorral verette szét! Szemkilövetések, lőtt sebek, véresre verések százszámra, törvénytelen viperahasználat, vízágyú, az azonosító nélküli,- a magyart törve beszélő, rendőrruhába öltöztetett izraeli kommandósokkal! Az Európai Unió egyetlen komoly kifogást sem emelt Gyurcsányék brutális tettei ellen! Nyugatról SENKI NEM KIÁLTOTT "DIKTATÚRÁT"(!), senki nem szólított fel a kormány lemondására, nem érkeztek ezrek ingyen repülőjeggyel tüntetni a "szabadságért és demokráciáért"!!!... Természetesen, a "nagy humanista" Soros sem mozdult!... Ma azonban változatlanul nagy pénzekkel támogatja az egyébként is milliárdos Gyurcsányt, a cégeinek ad megbízásokat... Ennyit Soros hálózati hatalmáról és a "liberális" világdiktatúrájuk kettős mércéjéről..... (forrás: 888.hu
Deli Károly, a MIÉP elnökhelyettese - Facebook 

Vajon mikor kezditek el felgyújtani azokat a cég birodalmokat akik a nemzet halálára mindent megtesznek akár polgárháború kirobbantására is hajlandók , emlékezzetek a cigány gyilkosságokra ahol a titkos szolgálatokig értek a szállak , és hogy a gyurcsányt ne érje el , hát az összekötőnek a kormányszóvivőjének a felakasztásáig kellett gombolyítani a szálakat . A Ratyi bácsi azóta sem nyugszik bele e mocskosok gyilkosságaikba , mert a gyurcsány helyett a fiát kellett meg öngyilkolni !!!!!!

Mivel így is csak a magyar csicskásokig juthatunk el , el kéne gondolkodni a bankárkaszt kilvidálásán , jelen esetben a Soros elleni akcióról , mert a fejet kell levágni , hogy megszünjön a fenyegetettség !!!!


Megtévesztett emberek
A külföldről finanszírozott szervezetekkel zajló kormánydöntés során rendszerint nem a hangosan agitáló és forradalomról szónokló aktivisták vesztik életüket; ők előzetes letartóztatásukat töltve egy biztonságos, nyugodt cellában szoktak ülni, ameddig odakint megtévesztett tüntetők és rendőrök halnak meg.
video of dead protesters behind police lines kiev ukrain 
image: https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_u/misc/ll2/hd_video_icon.jpg


as above

Read more at https://www.liveleak.com/view?i=9ec_1392745306#OL4UpvZ0sX4TkuSh.99

A 2013 őszén az Európai Unió zászlajának kitűzésével és a Soros-féle Open Society Foundation által pénzelt békés tüntetésekkel kezdődő ukrán EuroMaidan során több mint 130 tüntető és rendőr veszítette életét.
A 2014 februárban tetőző forradalom által hatalomra jutó civil és ellenzéki vezetőket azóta ugyanúgy korrupcióval és az állami vagyon pofátlan szétlopásával vádolja a lakosság nagy része, ahogy az őket megelőző rezsimet.

Már forradalomról beszél a Soros-hálózatElismerték a Soros-hálózat tagjai, hogy a kormány erőszakos úton való megdöntésére készülnek. A friss közvélemény-kutatások szerint demokratikus úton a parlamenti bejutási küszöböt sem lépnék át.
A CEU-ügyben megkezdett, eredetileg a felsőoktatási törvény módosítása ellen tiltakozó tüntetéseket több ezer külföldi állampolgár bevonásával sikerült megkezdeni, de a sajtó hírverése a romkocsmák unatkozó lakosságának is meghozta a kedvét a hajnali kettőkor utcán ordibáláshoz. A liberális sajtó ma reggelre egyértelműen beszél arról, hogy a Budapesten zajló tüntetések már nem a Soros-egyetemről szólnak. Ehelyett valamiféle forradalmat vizionálnak, aminek már nevet is adtak: tulipános forradalomnak nevezték el a külföldi ügynökök által szervezett megmozdulásaikat.
Ahogy a kezdeti tömegdemonstrációk előtt is álhírrel toborozták az aktivistákat, a liberális sajtó továbbra is megtéveszti a tüntetőket; demokratikusnak nevezik a kormány nem választások útján történő megdöntését. Más már nem maradt számukra, csak a tehetetlen erőszak, mert a közvélemény-kutatások szerint 2018-ban nem fognak bejutni a parlamentbe.
Az újabb tiltakozási hullámot az „váltotta ki”, hogy a köztársasági elnök aláírta a Soros-egyetem működését törvényes keretek közé szorító rendeletet. A civil szervezetek emellett az ellen is tiltakoznak, hogy a kormány tervei szerint nyilvánosan, a magyar választók számára látható módon fel kellene tüntetniük, hogy külföldi pénzből működnek.
A következő nagy tüntetést szerdára tervezik, a Hősök terén kezdett gyülekezővel, de ha a tegnap éjjeli hangoskodás után végre felébrednek és kijózanodnak a liberális értelmiségiek, ma éjjelre is beleférhet nekik egy spontán utcai szórakozás.
Érdemes a sajtó élő közvetítésein és a böngészőn keresztül is rögzíteni ezeket a megmozdulásokat (nagyon sok szem többet lát alapon), mert az új civil-törvény működésbe lépését követően bizonyíthatóvá fog válni, hogy a most zajló kormányellenes demonstrációkat szinte kizárólag külföldi pénzből működő szervezethez kötődő aktivisták, és az ő ismeretségi körükből kikerülő hasznos idióták tartják életben.

Erőszakos kormánydöntésben gondolkozik az SZDSZ
A kormány erőszakos úton eltávolítását támogató nyilatkozatot tett egy volt SZDSZ-es vezető, aki egyúttal azt is elismerte, hogy a balliberális pártok soha nem tudnak többé demokratikus úton kormányra jutni.
„Narancsos forradalom általi kormánybuktatást emlegetett a CEU ürügyén Magyar Bálint, aki szerint Magyarország egy posztkommunista autokratikus rezsim.” – írja a Magyar Idők konzervatív napilap. A lap beszámolójában az áll, hogy a liberális politikus hibrid háborús forgatókönyvvel akarná elmozdítani a kormányt, hogy így egy alig 1-2 százezer választó által támogatott politikai gárda jusson hatalomra.
„Nem véletlen, hogy ezekben a posztkommunista autokráciákban, ahol ilyen rendszerek kialakulnak, narancsos forradalmakkal szoktak ebből kimászni” – mondta.
A volt SZDSZ-es vezető által hivatkozott „színes forradalom” beindulására már a nagyobb liberális sajtóorgánumok is tettek utalást. A 24.hu tegnap „fehértulipános forradalomnak” nevezte a Budapesten zajló, külföldről finanszírozott civil szervezetek és átláthatatlan hátterű Facebook-csoportok által szervezett tömegdemonstrációkat.
A korábbi színes forradalmak során is gyakran alkalmaztak ehhez hasonló megnevezést; Grúziában „rózsás forradalomnak” nevezték a kormány erőszakos megdöntését 2003 novemberében. 2005-ben Kirgizisztánban egy hasonló műveletet „tulipános forradalomnak” neveztek. Szintén 2005-ben Libanonban „cédrus forradalom” zajlott, a 2010-es tunéziai felforgatást pedig „jázmin forradalomnak” nevezték. 2011-ben az Egyiptomban zajló „arab tavaszt” a nyugati sajtóorgánumok „lótusz forradalomnak” nevezték, a Kínában zajló 2011-es megmozdulásokat pedig újra „jázmin forradalomnak”.
“fehértulipános forradalom” elnevezés nem véletlen, mert amikor egy ilyen specifikus név megjelenik a nyugatbarát sajtóban, az egyértelmű jelzést jelent arra vonatkozóan, hogy a hibrid háború első fázisa beindult, és megkezdődött egy újabb „színes forradalom” kísérlet.
Andrej Koribko orosz geopolitikai szakértő magyarul is elérhető könyvében olvasható részletesen, hogyan indítják be a külföldi titkosszolgálatok az ilyen „civil” tüntetési hullámokat; Koribko részletesen kifejti, hogyan intézik ezeknek a szervezeteknek az anyagi támogatását, hogyan zajlik a Facebook-csoportok és civil szervezetek belső magjának kiképzése.
Koribko „Hibrid Háborúk: a rezsimváltás indirekt adaptív megközelítése” című könyvéből kiderül, hogy a „színes forradalom” az USA hibrid háborús stratégiájának első felvonását jelenti. Ez az első fázis még főként politikai nyomásgyakorlást jelent, aminek célja, hogy a kormány megadja magát a külföldi nyomásgyakorlásnak. Amennyiben a kormány határozott ellenállást mutat a színes forradalommal és külföldi nyomásgyakorlással szemben, külföldi titkosszolgálatok által beszervezett belföldi extrémista csoportok – szélsőbaloldali vagy szélsőjobboldali szervezetek, radikális környezetvédők, stb. – bevonásával kezdődik meg az úgynevezett nemkonvencionális hadviselés, melynek részeként a behódolni nem hajlandó kormányt erőszakos úton távolítják el.
A színes forradalom során olyan politikusokat juttatnak hatalomra, akiket korábban a nemzetközi érdekközösség erre a célra kiképzett. Ilyen képzési tevékenység pl. a Soros-féle CEU keretén belül is zajlik, a magyar kormány ellenállása így nem csak Magyarországot védelmezi a színes forradalmakkal szemben, hanem számos más országot is megvédene a hibrid háborús fenyegetéstől, amennyiben a külföldi ügynökök képzését sikerülne ellehetetleníteni, és visszaterelni egy normális egyetemi munka keretei közé. Főként ezzel Magyarázható az amerikai külügy éles ellenállása is: a színes forradalom amerikai privilégium, és nem akarják megengedni, hogy egy kelet-európai ország kormánya akadályt állítson pl. közép-ázsiai kormányok megdöntése elé.
Kiderült: a szado-mazochizmus és pedofília fellegvára volt a Soros-egyetemA szado-mazo-liberalizmus fellegvára volt Soros György egyeteme, az onnan kikerült liberális politikusok pedig a pedofíliát is megpróbálták legalizálni. Követőik már a végüket érzik, holnap ismét utcára vonulnak, hogy ne menjen kárba a befizetett tandíj.
Véletlenszerű mintavétellel is szinte kizárólag nemzetellenes és emberellenes ideológiát képviselő dokumentumokat lehet találni a Soros-egyetem által kitermelt szakdolgozatok közt – derült ki egy a Magyar Idők által idézett blog összesítéséből. A CEU-n végzett diákok a nyugati világban még “értékesnek” számító papírért cserébe többek közt a szado-mazochizmus, a homoszexualitás, az istentagadás és a tömeges bevándorlás áldásos hatásairól kellett értekezzenek. Illetve jó kérdés, hogy kellett-e értekezzenek ezekről a témákról, vagy önszántukból ferdültek el ilyen irányba. Amennyiben a Soros-egyetem ilyen, tematikailag egységes, a betegség és hanyatlás jegyeit egyaránt magán viselő témákkal foglalkozásra kötelezte a diákokat, az már önmagában is emberiségellenes bűn – de akár az is kiderülhet, hogy a Soros-egyetemen végzett diákok mind önszántukból foglalkoztak szinte kizárólag a társadalom hullafoltjainak népszerűsítésével. Utóbbi esetben pusztán a társadalom legaljának spontán gyülekező helye a holokauszt-túlélő és egyúttal a nácikkal kollaboráló Soros György által alapított egyetem.
A véletlenszerű mintavételből az is kiderült, hogy a CEU-n végzettek intenzíven foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehetne Európát elárasztani színesbőrű bevándorlókkal, emellett hogyan lehet őket tájékoztatni a fehér európai nőkkel közösülés lehetőségeiről anélkül, hogy akár egyetlen európai nyelvet is megtanulnának.
Pénzügyminiszter: azért engedjük be a migránsokat, hogy közösüljenek az európaiakkal
Az előkerült szakdolgozatok alapján ugyanakkor a CEU tanárai intenzív ellenségkép-képzést is folytatnak, és az elítélendőmegsemmisítendőtársadalmilag nemkívánatos kategóriába sorolnak minden olyan ideát, ami akár a nemzetállamok fennmaradását támogatja, akár azt ellenzi, hogy a fehér európai nők a “testükkel szabadon rendelkezés” nevében magzatgyilkosságot kövessenek el, miközben a színesbőrű bevándorlók nyolc gyermekkel érkeznek Európába, és utána még hatot vállalnak állami támogatással.

Sajnos a Soros György által alapított CEU elég sokáig működhetett ahhoz, hogy kitermeljen annyi liberális ilyen-olyan hívő személyt, akik holnap harmincezren felvonulnának tüntetni az egyetem megmaradása mellett. Bár a CEU működését látszólag sikerül törvényes keretek közé szorítani (megszüntetni), a jogi környezet szempontjából az még mindig a szürke kategóriába esik, hogy törvényesnek számít-e, ha több ezer külföldi állampolgár (jelenlegi és volt CEU-s diák) tüntet Budapesten egy magyar törvénymódosítással kapcsolatban.


Szíria orosz segítséggel lőné le az amerikai cirkálórakétákatEgy orosz törvényhozó arról számolt be a Szputnyik hírügynökségnek, hogy a szíriai kormány Oroszországtól kér olyan védelmi rendszereket, amivel el tudnák hárítani az amerikai rakétatámadásokat.
Szerdán Vlagyimir Jabarov, a Föderációs Tanács nemzetközi ügyekért felelős bizottságának alelnöke azt mondta, a szíriai kormány arra kényszerült, hogy Oroszországtól kérjen katonai segítséget az amerikai agresszióval szemben.
Úgy gondolom, Szíria hozzánk fog fordulni segítségért, vélhetően Buk és Tor rendszereket fognak kérni, hogy le tudják lőni az amerikai cirkálórakétákat. Szíriának minden joga megvan arra, hogy választ adjon a külföldi agresszióra, és megvédje az ország területét.” – mondta.
Jabalov ugyanakkor kijelentette, hogy a háború eszkalálódásának elkerülése végett Oroszország a Szíriában állomásozó Sz-400 rendszereket csak az országban működő orosz katonai infrastruktúra megvédésére fogja használni.
Hétfőn Fejszál Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy országa orosz segítséggel védekezne az amerikai katonai beavatkozás ellen. A külügyminiszter-helyettes a lapnak nyilatkozva azt mondta, Szíria megtalálja a módját annak, hogy megvédje magát az idegen agresszió ellen, amennyiben az amerikai hadsereg múlt heti katonai akciója megismétlődik. Elmondása szerint ehhez további orosz segítséget vennének igénybe, ám konkrétumokat nem említett ezzel kapcsolatban.Oroszország lelőheti az amerikai vadászgépeket Szíria felettAz orosz légierő 2015 szeptemberében kapcsolódott be a szíriai terroristák elleni harcba
Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér biztonságos használatáról kötött egyezményt az Amerikai Egyesült Államokkal, miután az USA rakétatámadást intézett a Sha’irat repülőtér ellen.
A külügyminisztérium közleményében az áll: Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér használatának biztonságáról aláírt memorandumot, amit az amerikaiakkal korábban a légtéri incidensek elkerülése céljából sikerült megkötni.
Ennek értelmében a két fél nem tájékoztatja egymást a várhatóan használt légifolyosókról, így a továbbiakban megtörténhet, hogy a szuverén ország ellen légicsapásokat folytató amerikai vadászgépek véletlen az orosz légierő gépeivel találkoznak össze, és ebből adódóan baleset történik.
Az amerikai haditengerészet tegnap óta 59 Tomhawk cirkálórakétát lőtt ki Szíriára. Mivel a kormány nem engedélyezte az amerikai hadsereg semmilyen tevékenységét Szíria területén, így az egy szuverén ország elleni katonai agressziónak minősül, és a nemzetközi jog sértését jelenti.
Az amerikaiak egyoldalú beavatkozásával szemben az orosz légierő a szíriai kormány engedélyével, államközi egyezmény keretén belül működik Szíriában.
Szíria ENSZ nagykövete, Bassár Dzsafari 2015. szeptember 16-án jelentette be, hogy Oroszország megkapja az engedélyt ahhoz, hogy katonai csapást mérjen a Szíria területén működő terrorszervezetekre.
Ultimátumokkal nincs értelme Moszkvába utazniNem célravezető megpróbálni az ultimátumok nyelvén beszélni Moszkvával – ezzel válaszolt az orosz külügyminisztérium az amerikai külügyminiszter Szíriával kapcsolatos megjegyzéseire.
Nem célravezető ultimátumokkal Oroszországba utazni” – mondta Maria Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője Rex Tillerson amerikai külügy miniszter Szíriával kapcsolatban tett megjegyzéseire vonatkozóan.
Zaharova szerdán azt mondta, „úgy tűnik, mostanra mindenki megértette, hogy teljesen haszontalan ide ultimátumokkal jönni. Ez a megközelítés egyszerűen kontraproduktív.”
Kedden Tillerson első hivatalos látogatására érkezett Moszkvába. Az amerikai külügyminiszter szerint Oroszországnak választania kell, hogy együttműködik az amerikai kormánnyal a szíriai konfliktus megoldásában, vagy az Egyesült Államokkal konfrontálódás árán is kitart a szíriai kormány támogatása mellett.
Csütörtök éjjel az amerikai hadsereg Tomahawk cirkálórakétákat indított és lebombázott egy katonai létesítményt, amit a szíriai hadsereg a terrorszervezetek elleni légicsapások kiindulópontjaként használ.
Szíria kínai nagykövete, Imad Musztafa másnap a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a Sha’irat repülőtér lebombázásával az USA egyértelművé tette a terroristák számára, hogy ha amerikai légicsapást akarnak kiprovokálni a kormányerők ellen, csak meg kell ismételniük a vegyi fegyveres támadást.
A kampány véget ért, irány Észak-KoreaDonald Trump amerikai elnök elrendelte az Észak-Korea elleni katonai agresszió előkészítését, hogy „megvédjék az Egyesült Államokat” a távoli ország jelentette fenyegetéstől. A haditengerészet csapásmérő erői a Koreai-félszigetnél gyülekeznek.
A Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója, Herbert McMaster altábornagy a Fox News hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, az amerikai haditengerészet csapásmérő erői azért indultak meg Észak-Korea felé, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen az elnök számára, ha az USA és távol-keleti partnereinek megvédésére kell sort keríteni.
Az elnök azt kérte, készüljünk fel, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen számára, amivel eltávolíthatja az amerikai népre és térségi partnereinkre leselkedő fenyegetést.” – mondta Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, egyértelműen kijelentve, hogy az amerikai elnök az észak-koreai rezsim „eltávolítására” készül.
Napokkal korábban a védelmi miniszteri poszt korábbi várományosa, Jack Keane a Times of London napilapnak nyilatkozva azt mondta, „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet.” A négycsillagos nyugállományú tábornok szerint az USA katonai csapást hajthat végre észak-koreai katonai létesítmények ellen, emellett katonai beavatkozással meg akarja gyilkolni az észak-koreai elit tagjait.
Trump nemzetbiztonsági tanácsadója emellett a Fox News-nak nyilatkozva kijelentette, hogy a szíriai kormány erőszakos megdöntését is támogatja.Kína is kiáll Szíria legitim kormánya mellettA kínai külügyminisztérium egy pénteki sajtótájékoztatón közölte; elismerik és tisztelik Bassár el-Aszad kormányát, és elutasítják annak lehetőségét, hogy a szíriai nép helyett más döntsön az ország sorsáról.
A külügyminisztérium pénteken kiadta állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogy az amerikai hadsereg tegnap éjjel rakétatámadást intézett egy szíriai katonai létesítmény ellen, nagy mértékben hátráltatva ezzel a terrorellenes harcot.
Hua Chunying külügyi szóvivő azt mondta, Kína tiszteletben tartja Bassár el-Aszad politikai rendszerét, és az ország lakossága maga kell döntsön annak sorsáról.
Tiszteletben tartjuk a szíriai nép döntését. Úgy gondoljuk, a szíriai nép maga kell döntsön saját sorsáról.” – mondta.
Az amerikai hadsereg csütörtökön Szíria egy eddig még épségben maradt katonai létesítményét rombolta le. Az USA hosszú évek óta különböző módokon támogatja az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokat, melyeket a nyugati sajtóban „mérsékelt lázadóknak” neveznek. Szíria legitim kormányától azonban az amerikai hadsereg semmilyen engedélyt nem kapott arra, hogy az ország területén működjön, tevékenységük emiatt egy szuverén ország elleni agressziónak minősül.
Az USA két katonai bázist épít a Szíriáról leszakított területeken
Bassár el-Aszád kormányát a nyugati országok akarják elmozdítani, ám az euro-atlanti tömbön kívül a legitim kormánynak kiterjedt nemzetközi támogatottsága van. Konstantin Kosacsev, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának vezetője korábban szintén hangsúlyozta, hogy a válság rendezését kizárólag a legitim – megválasztott – kormány támogatásával lehet elképzelni, minden más alternatíva csak az ország anarchiába döntését jelenti.
Katonai megszállással fenyegetőzik a majdnem védelmi miniszterJack Keane, aki Donald Trump első számú jelöltje volt a védelmi miniszteri posztra, azzal fenyegetőzik, hogy az észak-koreai atomprogram miatt az USA nem tehet mást, minthogy megkezdje Észak-Korea megszállását.
A nyugállományú négycsillagos tábornok jelenleg az Institute for the Study of War elnökeként működik, de korábban visszautasította Donald Trump miniszteri posztra vonatkozó ajánlatát, így mindössze egy magánéleti kérdésen múlott, hogy ma nem ő az Egyesült Államok védelmi minisztere.
Keane a Times of Londonnak nyilatkozva azt mondta: „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet.”
Keane emellett kijelentette, hogy az USA Észak-Korea-politikája nagy mértékben eltolódott a katonai megoldások irányába. Ezt alátámasztja Trump korábbi kijelentése is, amit az után tett, hogy szerdán találkozott a kínai államfővel. Az amerikai elnök azt mondta, készen áll az alternatív megoldáshoz folyamodni, ha Kína nem gyakorol kellő nyomást Észak-Koreára az atomprogram leállítása érdekében.
Rex Tillerson amerikai külügyminiszter is közvetlen fenyegetésnek nevezte az észak-koreai atomprogramot, amiért az ázsiai ország jelentős előrelépéseket ért el a hazai fejlesztésű ballisztikus rakéták terén, melyet nukleáris robbanófejjel tudnak felszerelni.
Oroszország használhatja az iráni katonai bázisokat a terrorizmus elleni harchozElismerte az iráni külügyminiszter: Oroszország alkalomadtán használatba veheti az iráni katonai létesítményeket, hogy onnan mérjen csapást a Szíriában működő terroristákra.
Dzsavád Zaríf külügyminiszter a Reures hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette, hogy Oroszország használhatja az iráni katonai létesítményeket, amennyiben a Szíriában működő terroristák elleni csapáshoz erre szüksége van.
Oroszországnak nincs saját katonai bázisa Iránban, de kiváló együttműködést folytatunk, és alkalomadtán, ha az oroszoknak szüksége van iráni létesítményekre a terroristák elleni harchoz, döntést hozunk ezzel kapcsolatban.” – mondta.
2016. augusztusban Oroszország a Hamadan légibázist használta a szíriai terroristák elleni légicsapások kiindulópontjaként. Teherán ennek megfelelően engedélyezte, hogy az orosz légierő Tu-22M3 stratégiai bombázókat és Szu-34 gépeket helyezzen el iráni bázisokon.
Hosszein Degan iráni védelmi miniszter akkor azt mondta, az orosz légierő jelenléte átmeneti, de „addig tart, amíg szükséges.”
Egy orosz antivírus nemsokára jelezni fogja a CIA kémprogramjaitAz orosz Kaspersky Lab vizsgálja annak lehetőségét, hogy frissíteni kell-e a vírusadatbázisokat a CIA által használt kémprogramokkal.
A Kaspersky Lab orosz biztonságtechnikai cég vizsgálja azokat az információkat, melyeket tegnap hozott nyilvánosságra a WikiLeaks az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség által használt kémprogramokkal kapcsolatban.
A vállalat szóvivője az eset kapcsán azt mondta a Szputnyik hírügynökségnek, hogy a történtek miatt ellenőrizni fogják az esetlegesen felmerülő biztonsági réseket, mert a kiszivárgott információk szerint a CIA kémprogramjai láthatatlanok az antivírusok számára.
Kedden a WikiLeaks több mint 8700 titkosított fájlt hozott nyilvánosságra a CIA digitális felderítésével kapcsolatban. A Kasperky szóvivője szerint a vállalat különös figyelmet fog fordítani a 2017. március 7-én nyilvánosságra jutott információkra, hogy garantálni tudja a felhasználók biztonságát.Török hackerek támadják a német kormányhivatalokatA német Információbiztonsági Hivatal teljes készültségben van, mert a Törökországgal feszültté váló viszony miatt egyre több hackertámadás éri a német kormányhivatalokat. A 2017-es parlamenti választásokba is beavatkoznának a török hackerek.
Arne Schönbohm, a Szövetségi Információbiztonsági Hivatal vezetője a Welt am Sonntagnak nyilatkozva elmondta, hogy a BSI teljes készültségben van és konzultációkat ajánlott a választások megszervezéséért felelős biztosnak. Elmondása szerint a kormányzati hálózatok napi szintű támadásoknak vannak kitéve, de a hackerek a politikai szervezeteket is célba vették.
A hét folyamán magas rangú német és holland vezetők Twitter-fiókjait érte támadás, miután tovább bonyolódott a Németország, Hollandia és Törökország közti diplomáciai botrány. Német kormányhivatalok weboldalai ellen is támadásokat hajtottak végre olyan hackercsoportok, melyek nyíltan támogatják a török kormányt. A támadásokat követően horogkeresztes képeket tettek közzé, emellett „náci Németország” és „náci Hollandia” hashtag-ekkel közöltek le tartalmakat, köztük a török államfő, Recep Tayyip Erdogan beszédeit is.
A német hatóságok ezen felül orosz kibertámadásoktól is tartanak, mert úgy gondolják, Moszkva be akar avatkozni a 2017 szeptember 24-i választások kimenetelébe. Az orosz vezetők tagadtak minden ezzel kapcsolatos vádat, hangsúlyozva, hogy Moszkva nem avatkozik be más országok belügyeibe.Amerikai kormányügynökök adták ki a CIA kémszoftvereit


Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség összegyűjtött más országokból származó kiberhadviselési módszereket, melyeket saját céljaira használt fel, hogy riválisaikra terelje a gyanút. A WikiLeaks kedden kezdett nyilvánosságra hozni egy minden eddiginél nagyobb, a CIA tevékenységével kapcsolatos archívumot.
A CIA távoli vezérlésű eszközökért felelős ága, az UMBRAGE csoport begyűjti azokat a támadási technikákat, melyekhez más országokból ellopott malware-ekből jutnak hozzá, beleértve az Oroszországi Föderációt is. Az UMBRAGE és más kapcsolódó projektek segítségével a CIA nem csak fokozni tudja a támadások számát, de emellett másra terelheti a gyanút azáltal, hogy azoknak a csoportoknak az „ujjlenyomatait” hagyja hátra, melyektől az adott programot ellopták.” – áll a WikiLeaks sajtóközleményében.
Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak - háború a XXI. században
A WikiLeaks szerint az UMBRAGE jelszavakat gyűjt és felelős az antivírusok elkerüléséért – a közleményben emellett az áll, hogy a CIA a közelmúltban elveszítette az ellenőrzést az arzenáljához tartozó malware-ek, vírusok, trójaiak, távoli vezérlésű rendszerek és az ezekkel kapcsolatos dokumentáció felett, így ezek nyilvánosságra fognak jutni.

A weblap szerint a WikiLeaks amerikai kormányzati hackerektől kapott hozzáférést a CIA által használt kémprogramokhoz és globális használatukkal kapcsolatos dokumentációhoz.
Ezek az információk egész más kontextusba helyezik az elmúlt hónapok történéseit, hiszen novemberben az amerikai elnökválasztások során Oroszországot vádolták azzal, hogy beavatkozott a választási folyamatba. A WikiLeaks azonban olyan adatokat kezd nyilvánosságra hozni, melyekből kiderül, hogy a CIA előszeretettel használt olyan módszereket, melyekkel más országokra – különösen Oroszországra – tereli a gyanút az általa elkövetett kiberbűncselekményekkel kapcsolatban.


Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak – háború a XXI. századbanAz amerikai védelmi ipar főbb szereplői a kormány megrendelésére olyan kiberfegyverek létrehozásán dolgoznak, melyek katonai beavatkozás nélkül is lehetővé teszik az ellenséges ország infrastruktúrájának megsemmisítését.
Az amerikai kormány által rendelt új fegyverrendszerekről jelentő Nextgov információi szerint az amerikai hadsereg a közeljövőben képessé válik arra, hogy katonai beavatkozás nélkül mérjen megsemmisítő csapást egy idegen ország területén. Napjainkban a stratégiai fontosságú infrastruktúra – pl. erőművek – vezérlése korszerű számítógépes rendszerek segítségével történik, ami lehetővé teszi, hogy idegen hatalmak fizikai beavatkozás nélkül előidézzenek egy számos halálos áldozattal – akár tömegek halálával – járó robbanást, vagy egy ellenséges ország áramellátását és távközlését teljes egészében leállítsák, mindössze a megfelelő vezérlőrendszerre megírt programok segítségével. Egy ilyen beavatkozás többnyire nem jár látható agresszióval, ami az új évszázad háborúinak kulcsfontosságú elemévé teszi az infrastruktúra elleni kibertámadásokat.
A Nextgov információi szerint az amerikai hadsereg olyan kiberfegyverek létrehozásán dolgozik, melyek alkalmasak arra, hogy egy idegen országban a kritikus infrastruktúra önmegsemmisítését előidézzék. Ennek eredményeként erőművek robbanhatnak fel anélkül, hogy látható beavatkozás történt volna, vagy akár az Egyesült Államok érintettsége felmerülne a katasztrófa bekövetkezte után.
A Pentagon jelenleg érvényben lévő doktrínája tiltja az emberi élet kioltására alkalmas kiberfegyverek használatát. A júniusban nyilvánosságra hozott “Law of War Manual” alapján nem is engedélyeznék a kiberfegyverek tömegpusztító fegyverként történő felhasználását, és a kritikus infrastruktúrát célzó programok szabályozása gyakorlatilag a konvencionális fegyverekre is érvényes irányelvek mentén történik; amennyiben a kiberfegyver kritikus infrastruktúra megsemmisítése céljából felhasználásra kerül, az a nemzetközi jog szerint háborús cselekménynek minősül. Ennek ellenőrzése azonban közel lehetetlen, éppen amiatt, mert egy ilyen, rosszindulatú program által előidézett katasztrófa során – bizonyíték híján – fel sem merülne az Egyesült Államok érintettsége. Az említett dokumentum az ilyen típusú fegyver alkalmazására számos példát felhoz; többek között
  • atomerőmű hűtőblokkjai leolvadásának előidézése,
  • lakott terület elárasztása duzzasztógát megnyitásával, vagy a
  • tömegközlekedés irányító-központjainak leállítása, repülőgép-szerencsétlenségek előidézése.
A kritikus infrastruktúra elleni csapásra alkalmas új kiberfegyverek fejlesztéséért az USA kiberparancsnoksága (US CYBERCOM) felelős, és a több mint 460 millió dolláros szerződésért olyan vállalatok versenyeznek, mint a Raytheon, a Northrop Grumman és Lockheed Martin.


Négy NATO-tagállam inkább orosz katonai védelmet akarNégy NATO-tagállam lakossága inkább Oroszországgal akarna katonai szövetséget kötni, egy NATO-tagállamot pedig inkább tartanak biztonsági fenyegetésnek mint szövetségesnek – derül ki a Gallup friss közvélemény-kutatásából.
A Gallup globális viszonylatban végezte el ezt a felmérést, összesen 66 országban. Az eredményekből kiderült, hogy Bulgária, Görögország, Szlovénia és Törökország szerint Oroszország a biztonság fő garanciája. Ezekben az országokban a lakosság többsége azt akarja, hogy egy háború esetén országuk katonai szövetséget kössön Oroszországgal.
A Gallup felmérésének eredményei annak viszonylatában sokatmondóak, hogy James Mattis amerikai védelmi miniszter megfenyegette az európai NATO-tagállamokat: az amerikai haderő nem védi meg Európát egy háború esetén, ha azok nem fizetnek be eleget a NATO költségvetésébe.
Említésre méltó, hogy Bulgáriában és Görögországban az emberek többsége Törökországot – a NATO egy tagállamát – nevezte meg elsődleges biztonsági fenyegetésként.
A kutatás során kiderült, hogy bár az emberek többsége egy háború esetén szövetségben akar állni az amerikaiakkal, azzal is tisztában vannak, hogy Washington már nem tölti be azt a globális vezetői szerepet, mint évtizedekkel ezelőtt.
A magyar lakosság már nem támogatja a NATO-tagságot
A Kínában folytatott felmérésből kiderült, hogy a helyi lakosság Oroszországot tartja fő szövetségesnek, az oroszok pedig előnyben részesítik a kínaiakkal együttműködést (az euro-atlanti országok helyett). A WIN / Gallup International alelnöke, Kuncso Sztojcsev a kutatás eredményeit kommentálva azt mondta, az USA elmúlt 20 évben folytatott politikája megindította a közeledést Oroszország és Kína közt.

Az európai országok azonban vallási alapon is megosztottságban léteznek; a görögök és bolgárok ortodox keresztény kötődésük miatt megkérdőjelezhetetlenül előnyben részesítik az orosz katonai szövetséget.A magyar lakosság már nem támogatja a NATO-tagságot


Egy szlovák nem-kormányzati szerv nyilvánosságra hozta egy nemrég végzett közvélemény-kutatás eredményeit a NATO és az Európai Unió közmegítélésével kapcsolatban. Magyarországon a lakosság többsége már nem támogatja a NATO-tagságot, Csehországban a lakosság kétharmada pedig az EU-tól fordult el.
A Globsec Policy Institute szlovák nem-kormányzati szerv a szlovák, magyar és cseh lakosság körében vizsgálta az Európai Unió és a NATO megítélését. A felmérés szerint az Európai Unió támogatottsága Csehországban a legalacsonyabb; a cseh lakosságnak mindössze 32%-a van jó véleménnyel az uniós tagságról. A mérés szerint Szlovákiában és Magyarországon az Európai Unió támogatottsága 50%-nál magasabb, tehát a lakosság többsége támogatja a tagság fenntartását. A NATO támogatottsága azonban elmarad az EU esetében mért érték mögött: Magyarországon a lakosság csak kevesebb mint fele – 47 százaléka – támogatja a NATO-tagságot. Ez az érték a legmagasabb a három ország közt: Csehországban 44 százalék, Szlovákiában pedig mindössze 30%-os a NATO támogatottsága.
A szervezet a három ország lakosságának külpolitikai orientációját általánosságban véve is vizsgálta. E szerint a csehek többsége támogatja a nyugati orientáltságot, és a NATO-ról is inkább pozitív, mint negatív véleménnyel van. A NATO-tagsággal kapcsolatban elsősorban az Amerikai Egyesült Államok vezető szerepét utasítják el: a mérés szerint a szlovák és cseh lakosság többsége negatívan ítéli meg az USA európai tevékenységét, és előnyben részesítené a nyugati országok olyan együttműködési formáját, aminek nem része az Amerikai Egyesült Államok.
Az USA európai tevékenységét negatívan megítélők inkább előnyben részesítenének egy Oroszországgal folytatott hasonló együttműködést. Magyarország esetében ez az érték – az USA európai vezető szerepét elutasítók aránya – 39 százalék. A szervezet szakértői szerint az Európai Unió és a NATO negatív megítélésének előtérbe kerülése annak tudható be, hogy az emberek egyre kevésbé bíznak a fővonalú médiában, miközben a társadalom többsége – s ez mindhárom országra igaz – különféle okokból kifolyólag inkább bízik az alternatív sajtóban.


Szíriának is meggyűlt a baja Soros György civiljeivel


Bassár el-Aszad szíriai államfő szerint nem csak hazugság, hanem provokáció is az Amnesty International jelentése, miszerint a szíriai hadsereg tizenháromezer embert gyilkolt meg egy börtönben.
Az Amnesty International február 7-én azzal vádolta a szíriai kormányt, hogy 13000 embert gyilkolt meg a Saydnaya börtönben. Bassár el-Aszad szíriai államfő pénteken a Yahoo News-nak nyilatkozva tagadta ezeket a vádakat, és azt mondta, a jelentés csak a szervezet megbízhatóságát kérdőjelezi meg, mert ezeket a vádakat semmilyen bizonyíték nem támasztja alá.
Ez a jelentés – mint számos más anyaguk is – megkérdőjelezi az Amnesty International megbízhatóságát. Szégyen, hogy egy ilyen szervezet bizonyítékok nélkül leközölhet ehhez hasonló jelentéseket.” – mondta.
Az államfő az interjú során kiemelte; az Amnesty International jelentése bizonyítékokat nem mutat be, állításaikat, vádjaikat mindössze ismeretlen személyekkel készített interjúkra alapozzák.
Csütörtökön az orosz külügyminisztérium szóvivője is azt mondta, ez a jelentés egy provokáció, és szerzői „nem szégyellnek bevallani, hogy vádjaikat meg nem nevezett személyek állításaira alapozzák”.
Az Amnesty International tevékenységét számos országban illették már kritikával, amiért félrevezető információkat közöl nem-nyugati kormányok tevékenységéről, és az euro-atlanti tömb információs hadviselésének eszközeként működik. Novemberben a szervezet elismerte, hogy Soros György pénzén működik.Szíriai államfő: Brüsszel hagyjon fel a terroristák támogatásávalBassár el-Aszad szíriai államfő felszólította a NATO-t és az Európai Uniót, hogy egyértelműen foglaljon állást az ország szuverenitása oldalán és hagyjon fel a terroristák támogatásával.
A szíriai államfő kedden azt mondta, a NATO és az Európai Unió nem vehet részt Szíria újjáépítésében, mert támogatta a terroristákat és részt vett Szíria lerombolásában.
Aszad szerint a nyugati hatalmak már egészen a kezdetektől a legkülönbözőbb formában támogatták az országban működő terrorszervezeteket, többek közt humanitárius segítség formájában, valamint az úgynevezett „mérsékelt” lázadó csoportok külön kategóriaként kezelésével.
A SANA hírügynökség beszámolójában az áll; Brüsszel támogatást biztosított több terrorszervezetnek is, többek közt az al-Nuszra Frontnak és a Daesnek (Iszlám Állam).
Az államfő hangsúlyozta: nem építhetnek és pusztíthatnak egyszerre, a nyugati országok egyértelműen állást kell foglaljanak Szíria szuverenitásának megőrzése mellett, de ez azt is jelentené, hogy fel kell hagyjanak a terroristák támogatásával.
A nyugati országok a szíriai háború kezdete óta „mérsékelt lázadóknak” neveznek bizonyos fegyveres szervezeteket, melyeknek különböző mértékben támogattak is – az Egyesült Államok teljesen nyíltan fegyverezte és kiképezte őket.
Ez a mérsékelt lázadónak kategorizálás azonban nem változtat azon a tényen, hogy az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokról van szó, így a nyugati országok a Szíria elleni fegyveres harcot támogatták, amit saját állampolgáraiknak átcímkézve, elfogadhatóbb formában próbáltak lekommunikálni.


Irán besokallt, felhagy a dollár használatávalDonald Trump, az Egyesült Államok elnöke Iránt is felhelyezte azon országok listájára, melyek állampolgárai számára átmenetileg tiltott a bevándorlás. Irán gazdasági választ helyezett kilátásba, és azzal fenyegetőzik, hogy felhagy a dollár használatával.
Valiollah Seif, az iráni Központi Bank vezetője közölte; az amerikai bevándorlási tilalomra válaszként felhagynak a dollár használatával, ehelyett más közös fizetőeszközt fognak használni a külkereskedelemben. Az iráni média beszámolói szerint ez a gyakorlat 2017 márciusában kezdődne.
Trump pénteken írta alá azt a rendeletet, melynek célja, hogy megvédje az amerikaiakat a terrortámadásoktól, és ennek részeként korlátozta a vízum megadását bizonyos országok esetében. Az intézkedés miatt az iráni állampolgárok 90 napig nem kaphatnak vízumot az Egyesült Államokba.
Seif közlése szerint azonban az amerikai dollár használata az iráni külkereskedelemben nem jelentős mértékű, és a dollár használatával felhagyás kifejezetten jó hatást gyakorol majd az Egyesült Arab Emírségekkel, Oroszországgal, Kínával és az Európai Unióval folytatott kereskedelemre.Egy háború esetén űrszemét lesz az amerikai műholdakból”Az amerikai légierő tábornoka, John Hyten szerint Oroszország és Kína műholdas technológiái olyan gyors ütemben fejlődnek, ami az űrben nemsokára veszélyt jelenthet az Egyesült Államokra.
A Stratégiai Parancsnokság (STRATCOM) vezetője, John Hyten tábornok azt mondta, Oroszország és Kína műholdas technológiái nemsokára veszélyt jelentenek minden amerikai űreszközre, emiatt „fel kell készülni a háborúra”. „A nem túl távoli jövőben képessé válnak ennek kihasználására, és minden egyes eszköz, amit az űrben működtetünk, veszélyeztetve lesz. Ezt meg kell előznünk, és a háború elkerülésének legjobb módja, hogy készen kell állnunk a háborúra.”
A tábornok elmondása szerint Oroszország olyan műhold-elhárítási technológiákat fejleszt – beleértve lézerfegyvereket is -, melyek egy háború esetén képesek lennének működésképtelenné tenni minden amerikai műholdat, beleértve a katonai és civil eszközöket is. „Ezek többsége utána űrszemétként sodródna tovább” – mondta.
Hyten arra is felhívta a figyelmet, hogy a háborút azért kell megelőzni, mert egy ilyen konfliktus annyi űrszemetet hagyna maga után a Föld körül, hogy amiatt az emberiségnek többé nem lenne hozzáférése az űrhöz.
Nem találnak kapaszkodót Trump politikai ellenfeleiDonald Trump vezetésével az Egyesült Államok egyértelmű határvonalat húz saját maga és a világgazdaság közé; az energetikában tapasztalható változások mellett a szabadkereskedelmi egyezményekből is kivonulhat Trump Amerikája.
Annak ellenére, hogy az amerikai elnök az USA legbefolyásosabb politikusa, Donald Trump továbbra is üzletember marad – írja a Lenta.ru. A lapnak nyilatkozó gazdasági szakértő, Alexander Birman szerint Trump személyi döntései számos kérdést felvetnek ugyan, de politikai ellenfelei nem tudnak majd fogást találni rajta, mert azt nem lehet kijelenteni, hogy az új elnök ne rendelkezne határozott gazdasági elképzelésekkel. Trump csapata befolyásos üzletemberekből és politikai vezetőkből áll össze, akik tanácsadóként vagy a kormány tagjaként szolgálják az új elnököt.
Korábban a Forbes magazin megállapította, hogy Trump az USA modern történelmének eddigi leggazdagabb vezetői gárdáját állította össze; a kereskedelmi miniszter – Wilbur Ross – egy 79 éves milliárdos, a külügyminiszter Rex Tillerson szintén több száz millió dollár vagyonnal rendelkezik. Trump vezető tanácsadója, Steve Bannon 63 éves milliomos, aki a haditengerészettől a Goldman Sachshoz „vonult vissza”, mielőtt segített a Trump-média megalapozásában.
A szakértő szerint a Trump köré csoportosuló pénzemberek kidolgozzák annak módját, hogy radikálisan lecsökkenjen az USA államadóssága, gyorsuljon a gazdaság növekedése, és megakadályozzák a munkahelyek tengeren túlra vándorlását. A Nemzeti Kereskedelmi Tanács egy új program keretén belül megpróbálja elérni, hogy az emberek elsősorban amerikai termékeket vegyenek, a cégek pedig főként amerikai munkaerőt alkalmazzanak.
Birman szerint idővel helytállóvá válhat az a hasonlat, hogy az Egyesült Államokat egyetlen nagy cégnek kell tekinteni; Trump minden fontos posztra gazdag befektetőket állított, akik gondoskodni fognak arról, hogy az általuk igazgatott terület jövedelmezően működjön. Az oktatásügyet egy új cégek felvásárlására összpontosító befektető, Betsy DeVos kezébe adta, a munkaügyi miniszter pedig egy étteremlánc vezetője, Andrew Puzder lesz. Tom Price, aki Atlantában egy klinikát vezetett 20 éven át, egészségügyi miniszter lesz, az energetikai kérdésekért Rick Perry volt texasi kormányzó lesz felelős, mezőgazdasági miniszterként pedig Georgia volt kormányzóját, Sonny Perduet nevezi ki az új elnök.
Birman szerint ezek a döntések arra utalnak, hogy
Trump egyetlen nagy vállalatként fogja kezelni Amerikát, hiszen minden téren milliárdos befektetők, vagy a térségi politika meghatározó alakjai fognak döntéseket hozni.
A szakértő azt írta: a Trump által kinevezett személyek korábbi eredményeik alapján nagyfokú önállósággal igazgatják majd saját területüket, elért sikereik pedig lehetővé teszik számukra, hogy az elméleti tanácsokat szkepticizmussal fogadják. Az USA szállítmányozási infrastruktúrájának fejlesztéséért Elaine Lan Chao felel majd; ő az első ázsiai gyökerekkel rendelkező nő amerikai kormányposzton, és a szakértő szerint Chao származása szintén egyfajta függetlenség garanciája lehet.
Birman elmondása szerint annak érdekében, hogy teljesíteni tudja választási ígéreteit, Trump tisztán céges megközelítést alkalmaz majd, ennek megfelelően céges menedzsment jelleggel választotta meg a kormány tagjait, illetve tanácsadóit. Vezetésével az Egyesült Államok nem csak befelé fordul, de egyértelmű határvonalat húz saját maga és a világgazdaság közé. A Fehérház sajtófőnöke a napokban bejelentette; Trump nemsokára kezdeményezni fogja több szabadkereskedelmi egyezmény felmondását vagy újratárgyalását, ami kellő alapot biztosít a választási kampány során meghirdetett izolacionista politika megkezdéséhez.


Az USA nem kapott meghívást a szíriai béketárgyalásokra


Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy az Egyesült Államok nem kapott meghívást a Kazahsztánban kezdődő béketárgyalásokra, melyen a szíriai belföldi csoportok nemzetközi segítséggel kötnek megállapodást.
Január 23-án Oroszország és Törökország szervezésével kezdődik egy konferencia Kazahsztán fővárosában, ahol a szíriai ellenzék és a kormány képviselői folytatnak tárgyalást a válság rendezéséről. Az amerikaiak szíriai béketárgyalásokban betöltött szerepe azonban kérdéses: Donald Trump beiktatása előtt már nem szólhatnak bele a szíriai válságrendezésbe.
Pénteken a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov nem nyilatkozott annak kapcsán, hogy az USA kapott-e meghívást erre a tárgyalásra; ő azt mondta, a válságkezelésbe igyekeztek minél több partnert bevonni. Mevlüt Cavosoglu török külügyminiszter szerint Ankara és Moszkva megállapodott arról, hogy az amerikaiakat is bevonják a béketárgyalásokba. Később azonban az amerikai külügyminisztérium szóvivője közleményében arról számolt be; semmilyen meghívást nem kaptak erre a rendezvényre.
Toner állítása szerint az Egyesült Államok támogat minden olyan törekvést, mely a politikai tárgyalások újrakezdését szolgálja és hozzájárul a tartós tűzszünethez. A közlemény szerint azonban a külügyminisztérium már csak Donald Trump beiktatását követően fog ajánlást tenni a szíriai helyzet kezelésére.


Ezért kell eltakarítani Soros György civiljeitA Soros Györgyhöz köthető alapítványok pénzén működő aktivistahálózat egy veszélyes állam-ellenes ideológiát képvisel, ami eltorzítja, társadalomellenes irányba tereli a fiatalok államisággal kapcsolatos ideáit. Egy lelkileg sérült zsidó gyermek kezeletlenül maradt bosszúvágyát használja fel az amerikai titkosszolgálat az európai országok meggyengítésére.
Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint minden eszközzel vissza kell szorítani, és „el kell takarítani” a magyar közéletből a Soros György pénzén működő álcivil szervezeteket. Az ellenzéki mozgalmak a civil szféra korlátozásáról beszélnek, és azt állítják, az Orbán-kormány fel akar számolni minden civil szervezetet. Civil és civil közt azonban érdemes különbséget tenni, mert éppen hogy a külföldi pénzen működő aktivisták a legveszélyesebbek a valódi civilekre, akiket pajzsként maguk előtt tolva próbálják felszámolni a magyar államiságot.
A milliárdos befektető álciviljei ellen harcolók indokolatlanul túlmisztifikálják a Soros körül kiépült nemzetközi hálózat szerepét, és eközben éppen a legfontosabb miértek maradnak megválaszolatlanul.
Miért támogat álcivileket Soros György?
Soros György tevékenységének máig legmeghatározóbb vonása, hogy holokauszt-túlélő. Soros – eredeti nevén Schwartz – György 1930-ban született Budapesten. 13 évesen saját szemével látta, amint a német totalitárius állameszme rátelepszik Magyarországra, és a magyar hatóságok közreműködésével megkezdődik a zsidók üldöztetése, majd deportálása. Az Amerikai Egyesült Államok leggazdagabb emberei közé sorolt befektető tevékenységét máig ez a gyermekkori trauma határozza meg, ami annak okán, hogy kezeletlen maradt, a végletekig eltorzította az ifjú Soros államfelfogását.
Soros György gyermekkori traumája később egész életét meghatározta, amit 2003-ban maga is elismert a Fortune magazinnak nyilatkozva. Azt mondta: „Az én világlátásomat a második világháború tragikus tapasztalatai formálták. Amikor Magyarországot megszállta a náci Németország, és deportálták a zsidókat Auschwitzba. Én elég szerencsés voltam azzal, hogy édesapám megértette, hogy ami Magyarországon folyik, az nem normális. Hogy ez távol áll az egyensúlyi állapottól. És ha követed azokat a szabályokat, amelyeket általában követsz, akkor meghalsz. Ez volt az én tapasztalatom a második világháborúról, és alapvetően ezt a tapasztalatot alkalmaztam mind a globális pénzpiacra, mind pedig politikai nézeteimet tekintve.”
Nem kell túlbonyolítani
Soros György politikai ideológiáját nem kell túlbonyolítani. Államértelmezése egy súlyos gyermekkori traumából bontakozott ki, és gondolkodására máig hatással van a második világháborús Németország totalitárius ideológiája.
Ahogy a nemzetiszocialisták egy antiszociális kisebbség tevékenységéből általánosítva kollektív módon bűnössé nyilvánítottak minden zsidót, Soros György személyes tapasztalatból általánosítva kollektív bűnössé nyilvánított minden államot. Gyermekként azt látta, hogy az állam rossz, beleavatkozik az egyén életébe, és az állam puszta létezése is az egyén ellen van. Nem véletlen, hanem ennek a gyermekkori traumának egyenes ágú folytatása az az ideológia, amit a Soros György által finanszírozott álcivil mozgalmak tagjai ma képviselnek; szerintük az állam rosszbeleavatkozik az egyén életébe, emiatt az egyén ellensége, és az államok működését korlátozni kell – egészen a felszámolásukig, hogy az egyén így megszabaduljon a kellemetlen külső kontrolltól.
Soros György fizetett "szövetségesei" támogatják a magyar államiság felszámolását
Soros György ideológiája önmagában nem veszélyes. Ezernyi példát lehetne hozni arra, amikor egy lelkileg sérült személy az egész világra kivetíti saját gyermekkori negatív tapasztalatait – de az ilyen személyek többnyire nem jutnak kellő befolyáshoz ahhoz, hogy hatást gyakoroljanak a közéletre. Soros György ideológiája amiatt vált veszélyessé, mert ezt az eltorzult, társadalomellenes államfelfogást az európai országok riválisai felhasználták, és az európai államok ellen fordították. A lelkileg sérült zsidó gyermek milliárdos lett, és amerikai titkosszolgálati segítséggel a világ minden táján anyagi támogatásban részesít olyan szervezeteket, melyek helyi szinten az államiság fellazításán dolgoznak.

Tevékenységüket leginkább a liberális sajtó tevékenysége illusztrálja: nem köteleződnek el egyetlen, természetes belföldi szervezet mellett sem, ehelyett válogatás nélkül médiafelületet adnak mindennek, ami az állam lebontásán dolgozik: ellenzéki pártoknak, nemzetközi szervezeteknek, és a mentoruk által pénzelt álcivil mozgalmaknak, melyek pusztán a helyi társadalom támogatására alapozva nem is tudnának működni.
Ezért veszélyes Soros György
A Soros György által finanszírozott szervezetek kiszorításával nem történik semmi egyéb, minthogy az állam ellátja az állampolgárok védelmének feladatát, és megakadályozza, hogy egy veszélyes szociopata határozza meg a közélet alakulását. Soros György gyermekkori tapasztalata, hogy az állam rossz – ő ennek egyfajta antitézisét képviseli, miszerint az állam-nélküliség jó, emiatt az államok tevékenységét korlátozni kell, majd magát az államot fel kell számolni.
Ha a négy fal között csinálja, nincs is ezzel semmi gond – de azt nyilvánvalóan meg kell akadályozni, hogy ezt a veszélyes antitézist a többségi lakosság akaratán keresztülgyalogolva egész országokra kényszerítse rá. Aki ennek a titkosszolgálatok által felnagyított elszabadult hajóágyú követőjének tartja magát, és komolyan úgy gondolja, hogy az államok meggyengítése, vagy akár az állam eltűnése remek dolog, nézzen végig a Közel-Keleten és az afrikai kontinensen formálódó övezeten, ahol épp megszűnnek az államok. Nem egy idilli, nyílt civil társadalom formálódik ott épp, ahol a gonosz állam többé nem korlátozza az egyént és szabadon lehet drogozni, hanem a mindenki mindenkit szabadon meggyilkolhat, a szabadjára engedett etnikai tisztogatás, a nyers állati ösztönök felfegyverzése formálódik ott, ahol az államok megszűnnek.
Amit Soros György képvisel, az nem egy „egyensúlyi állapot”, hanem egy radikális antitézis, amit legalább akkora vehemenciával próbál megvalósítani, mint Adolf Hitler saját ideológiáját a korabéli Németországban. Csakhogy, ma már nincs holokauszt, az állam ma már nem veszélyes a kisebbségekre; talapzatát veszítette az egész ideológia, amit Soros György a holokauszt óta szüntelenül képvisel. Az egyensúlyi állapot helyreállása Soros civiljeinek eltakarításával fog megkezdődni, mert ez a hét évtizedes sérelmekből táplálkozó liberalizmus a második világháború totalitarizmusának utolsó maradványa.Soros György fizetett “szövetségesei” támogatják a magyar államiság felszámolásátTöbb magyarországi politikus neve is megtalálható azon a listán, amely Soros György “megbízható szövetségeseinek” neveit és elérhetőségeit tartalmazza. Ezek a “megbízható” személyek többek között sok millió migráns beengedését szorgalmazzák, és a magyar államiság felszámolását is nyíltan hirdetik.
További döbbenetes részletek derültek ki Soros György kiszivárogtatott aktáiból. A dokumentumok között egy hosszú névsort tartalmazó összeállítást is találtunk, melyen az Európai Parlamentben tevékenykedő, “megbízható szövetségeseknek” nevezett politikusok szerepelnek. Köztük két magyarral az élen.” – írja a 888.hu.
A Soros György féle – számos országban azonos néven működő – Nyílt Társadalom Alapítvány Európai Politikai Intézetének összeállításában azok a politikusok szerepelnek, akik a nyílt társadalom ideológiájának képviseletében mozgósíthatóak az adott európai országban. Ezen a listán szerepel Meszerics Tamás, az LMP képviselője, és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Utóbbi nevéhez egy egész szabadkőműves hálózat köthető; Niedermüller korábban a Galamus-csoportban tevékenykedett, ami szintén az euro-atlanti integrációt és a “nyílt társadalom” ideológiáját képviselte, ám az általuk üzemelt fórum – általános elutasítottsága miatt – beszüntette működését.
Niedermüller Péter később a Demokratikus Koalíció sorában számos alkalommal próbálkozott a magyar állam különféle jogköreinek elvételével, Európai Uniós hatóságoknak történő átadásával. A párt egy igen megdöbbentő kezdeményezése szerint Magyarország át kellene adja Brüsszel kezébe a magyarországi oktatást. Egy másik alkalommal pedig Brüsszel kezébe akarták adni a magyar állami költségvetés felett rendelkezés jogkörét.
Tavaly júniusban a “Freedom House” nevű nemzetközi szervezet kiadott egy jelentést, amiben Magyarország már nem mint szilárd demokrácia, hanem mint nem-konszolidált demokrácia szerepelt. Egy ilyen értékelés a külföldi beavatkozás intellektuális előkészítését jelenti, tehát ez alapján külföldi országok különféle indokkal megpróbálják felülbírálni a magyar kormány egyes döntéseit. Később a Valasz.hu arról számolt be, hogy a Freedom House jelentésének elkészítésében nyolc “magyar szakértő” segédkezett, és mindannyian Soros György által finanszírozott szervezetben működnek, vagy általa pénzelt egyetemen szereztek tudományos fokozatot.
2016 október közepén egy amerikai hackercsoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, melyek Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit tartalmazzák. Emellett számos, a nyílt sebből vérző társadalmat képviselő csoport belső dokumentumai is szerepelnek az összesítésben. Ezek bizonyítják, hogy azok a politikusok, akik ma Magyarországon az Európai Egyesült Államok létrehozását támogatják – tehát nyíltan támogatják a magyar államiság felszámolását – Soros György szervezeteiben mint “megbízható személyek” vannak nyilvántartva.

Drákói csapás: nemsokára megkezdődik a szekták felszámolásaAz orosz parlament alsóháza elfogadott egy új terrorellenes törvényt, ami lehetővé teszi a hatóságok számára a veszélyes szektákkal való leszámolást. Az új törvény tiltja, hogy a hivatalosan elismert egyházakon kívül bármilyen más szervezet hittérítést, vallási prédikációt folytasson, vallási témájú iratokat terjesszen.
Az Egységes Oroszország Párt képviselőnője, Irina Jarovaja által benyújtott törvényjavaslat többek között az extrémista és okkult szekták, vallási irányzatok adminisztratív eszközökkel való kiirtását célozza meg: betiltja a hittérítést, vallási prédikációt, és vallási témájú iratok terjesztését minden olyan csoport számára, ami nem hivatalosan elismert egyház. Az iszlám vallási szélsőségesek, de bizonyos szabadkőműves szekták számára is kemény idők jönnek, mert a nem államilag elismert vallási szervezetek számára illegálissá válik saját – kitalált vagy félremagyarázott – hittételeik terjesztése.
A törvény emellett négyről nyolc évre emelte az extrémista bűncselekmények esetében kiszabható börtönbüntetés időtartamát. Kimondja, hogy bizonyos bűncselekmények esetében a folyamatban lévő előkészületek ismerete is bűncselekménynek minősül, ha az adott személy nem értesíti a hatóságokat. Ezáltal a szélsőséges vallási közösségeknek nem csak azon tagjai büntethetőek, akik a konkrét terrorcselekményt elkövették, hanem büntethetővé válnak azok is, akikről bebizonyosodik, hogy tudtak a radikalizálódott hittársaik által folytatott előkészületekről.
Az új szabályozás fontos építőköve az online kommunikáció hosszú távon ellenőrizhetővé tétele; előírja, hogy az internetszolgáltatók el kell tárolják és a hatóságok számára hat hónapra visszamenőleg elérhetővé kell tegyék a felhasználóik összes online kommunikációjának tartalmát (metaadatok esetében ez három év), emellett kiskapukat biztosít az állami hatóságok számára számos online üzenetküldő alkalmazás titkosításának megkerülésére. A hatóságok számára így nem csak lehetővé válik a radikalizálódó vallási közösségek felszámolása, de hatékony eszközt kapnak a nem bejegyzett szervezetként működő földalatti szekták tagságának feltérképezéséhez is.A világgazdaság ráér, Trump fontosabb az izraeli vezetőnekBenjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök lemondta a davosi Világgazdasági Fórumra tervezett látogatását – ehelyett inkább Donald Trump beiktatásán fog részt venni.
Vasárnap Netanjahu hivatala kiadott egy közleményt, miszerint a miniszterelnök lemondja davosi útját, ám a döntést nem indokolták meg. A fórum január 17-20 közt zajlik majd, egy időbe esik az amerikai elnök beiktatásával.
A New York Post szerint Trump tanácsadói levelet küldtek az izraeli kormányfőnek, melyben reményüket fejezték ki arra vonatkozóan, hogy Netanjahu még a rendezvény előtt találkozik Donald Trumppal.
A kormányfő pénteken kiadott egy videoközleményt, melyben köszönetet mond az amerikai képviselőháznak azért, hogy elutasították az izraeli teleplétesítéseket és a palesztin földek kisajátítását elítélő ENSZ BT határozatot.
Netanjahu az amerikai képviselőház döntését követően lemondta a Davosban, Theresa May brit miniszterelnökkel tervezett találkozót, amiért az Egyesült Királyság támogatta ugyanezt a BT határozatot – ehelyett várhatóan Donald Trump beiktatásán fog megjelenni.

Innen nézve Trump nem tudta kikerülni , hogy biorobotként funkcionáljon . Elég sok a késztetés , és sok a bába , hogy megalkossák Trump mangyuriai jelöltségét , és a marionet figura már kezd úgy viselkedni , ahogy a bábumozgatók eltervezték , hogy hogyan is kell őt ölebként kezelni . Már ugat morog , de nem harap , csak ha uszítják !!!!
Hivatalos: minden igaz volt, amit Clinton kapcsán kiszivárogtattakAz amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok megerősítették a Demokrata Nemzeti Bizottsággal (DNC) és Hillary Clintonnal kapcsolatban kiszivárogtatott dokumentumok hitelességét. A jelentés szerint a WikiLeaks nem koholt információkat, hanem kizárólag hiteles dokumentumokat hozott nyilvánosságra.
Pénteken nyilvánosságra hozták a 2016-os amerikai elnökválasztás során feltételezett orosz érintettséget vizsgáló átfogó nemzetbiztonsági vizsgálat eredményeit. A Nemzeti Hírszerzési Igazgató hivatala által kiadott jelentésben az áll, hogy az orosz katonai hírszerzés törhette fel Hillary Clinton levelezését és a demokrata párt szervereit.
A titkosszolgálati vizsgálat eredményei szerint hitelesek azok a WikiLeaks által kiszivárogtatott adatok, melyek részben a választási kampány során jutottak nyilvánosságra, hiszen a jelentésben az áll, hogy hackertámadás során jutottak hozzá a később kiszivárogtatott dokumentumokhoz. A jelentés konkrétan kijelenti, hogy az adatállomány nem tartalmaz koholt vádakat.
Az általunk vizsgált tartalmakat a GRU által célba vett e-mail fiókokból 2016 márciusban szerezték meg, majd júniusban hozták nyilvánosságra a DCLeaks.com-on. Teljes bizonyossággal állítjuk, hogy a GRU olyan anyagot adott át a WikiLeaks-nek, amit a DNC-tól és demokrata vezetőktől szerzett meg. Moszkva valószínűleg már eleve fennálló reputációja miatt választotta a WikiLeaks-et. A WikiLeaks-en keresztül nyilvánosságra hozott adatállomány nem tartalmazott koholmányokat.” – áll a jelentésben (a 13. oldalon olvasható).
A nemzetbiztonsági jelentés eredményei szerint, miközben a kiszivárogtatásokkal kapcsolatban továbbra is Oroszországot vádolják, a kiszivárogtatott dokumentumok hitelessége megkérdőjelezhetetlen. Az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok szerint az orosz katonai hírszerzés nem vezette félre az amerikai választókat – Hillary Clinton viszont igen.
A nemzetbiztonsági jelentés alapján a WikiLeaks gyakorlatilag a nyers valóságot hozta nyilvánosságra.
700 millió androidos készüléken van kínai kémprogramEgy kínai szoftvercégről, melynek vezérlőprogramjait előre feltelepített formában hordozza több mint 700 millió, Androidot futtató készülék, kiderült, hogy a programjaikkal képesek a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül személyes adatokat gyűjteni a felhasználókról.
Az Adups nevezetű kínai szoftvercég által adott biztonsági rést elsőként a Kryptowire biztonságtechnikai cég ismerte fel novemberben; a vállalat egy alkalmazottja “véletlenül” találta meg azt a kiskaput, aminek köszönhetően az Adups globális adatbányászatot folytat a felhasználók készülékeinek segítségével. A felfedezést követően egy antivírusokat gyártó cég, a Trustlook kezdte vizsgálni a kérdést, ami azonnal jelentős problémának bizonyult; az Adups szöveges üzeneteket, hívásinformációkat és a készülékre vonatkozó adatokat gyűjti folyamatosan azokról a telefonokról, melyekre az általuk fejlesztett vezérlőprogramok feltelepítésre kerültek.
Az Adups következetesen tagadja a vádakat; azt is kijelentették, hogy a programokat egy tévedésnek köszönhetően telepítették fel amerikai gyártmányú készülékekre. Az ő programjaikat használó vállalatok többnyire „kisebb ázsiai cégek”, de akad köztük nyugati érdekeltség is: a BLU Products több mint 35 millió készüléket értékesített a nyugati országokban, ezekről a készülékekről a kínai cég folyamatosan gyűjti az személyes információkat. Számos ismert vállalat, mint a Lenovo vagy a ZTE szintén telepíti okostelefonokra az Adups termékeit. Ez összességében mintegy 700 millió felhasználót érint, akik nem is sejtik, hogy a magánbeszélgetéseik egy kínai cég adatbázisában gyűlnek.Minden nyugati segélyszállítmányt a terroristáknak küldtek”Szíria elnöke, Bassár el Aszad a Russia Today hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a nyugati országok minden egyes Szíriába küldött segélyszállítmányt terrorszervezetnek küldtek.
Decemberben az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini kijelentette, hogy uniós tagállamok nagy mennyiségű humanitárius szállítmányt juttattak Szíriába. Az ország elnöke, Bassár el Aszad azonban a Russia Todaynek adott interjú során beszámolt a tényekről; ezeket a humanitárius szállítmányokat a nyugati országok kifejezetten a terrorszervezetekhez juttatják el, a szíriai emberek sorsa pedig nem érdekli őket.
Aszad azt mondta, a nyugati országok egyetlen alkalommal sem segítettek a szíriaiaknak olyan helyzetben, amikor a terrorszervezetek ostrom alá vettek egy várost – emiatt ma is vannak olyan városok, melyeket külföldi fegyveresek ostrom alatt tartanak. Ezek a csoportok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szíriaiaknak küldött étel, víz, a humanitárius szállítmányok ne jussanak el az emberekhez.
A szíriai államfő elmondása szerint az európai vezetők egy konstans hazugságot ismételgetnek, hogy az emberek azt gondolják róluk, ők segítő szándékkal tevékenykednek a háború által sújtott országokban – de Aszad szerint ezeket a hazugságokat „ma már senki nem hiszi el”.
Szíriában 2011-ben kezdődött hibrid háborús kormánydöntési kísérlet, melynek során a nyugati országok egy Oroszországgal jó kapcsolatokat ápoló, ám demokratikusan választott kormányt próbáltak megdönteni. Az országba beszivárgó külföldi zsoldosok évek óta fegyveres harcot folytatnak az államhatalom ellen. A nyugati országok ezeket a csoportokat „mérsékelt ellenzéknek” nevezik, a külföldi fegyveresek által vívott háborút pedig Szíria belső konfliktusaként próbálják bemutatni.Nemzetközi terrorizmus: több mint 80 ország támogatja az Iszlám ÁllamotBassár el-Aszad szíriai elnök interjút adott az El Pais spanyol napilapnak; elmondása szerint több mint 80 ország – különösen Törökország és Szaúd-Arábia – biztosít pénzügyi, logisztikai és tárgyi támogatást az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.
Szíria elnöke a lapnak nyilatkozva továbbra is aktívnak és korlátlannak nevezte a terrorszervezet külföldi szponzoráltságát; működésének csak az szab korlátot, hogy mennyi emberanyag-utánpótlás érkezik Szíria területére – harcolni a terroristák oldalán -, mert számos külföldi ország közvetlen támogatja pénzzel a terrorszervezetet, mások logisztikai támogatást biztosítanak, rendszeres fegyverszállítmányokról és anyagi utánpótlásról gondoskodnak, vagy a toborzás szervezéséről gondoskodnak. Az államfő hangsúlyozta, hogy olyan országok is támogatják a Daesh működését, amelyek a nemzetközi politikában nyilvánosan elítélik a terrorizmust, és azt hangoztatják, hogy fellépnek a terroristák ellen. Vannak azonban olyan országok, melyek különböző politikai fórumokon politikailag támogatják a nemzetközi terrorizmus működését. Bassár el-Aszad azzal vádolja Szaúd-Arábiát, hogy a szíriai kormány megdöntéséért harcoló külföldi fegyveresek elsődleges támogatója.
Az államfő felszólította a nemzetközi közösség tagjait, hogy amennyiben valós tűzszünetet akarnak látni Szíriában és le akarják állítani a háborús helyzet miatt kialakult népvándorlást, akadályozzák meg, hogy bizonyos országok – különösen Törökország – újonnan toborzott terroristákat és még több fegyvert küldjenek Szíria területére, valamint logisztikai támogatást biztosítsanak a terroristáknak. Az ország legitim vezetője kizárólag Iránt és Oroszországot említette, mint a terrorizmus ellen valós harcot folytató országokat, segítségüket pedig a Szíriai Arab Hadsereg által folytatott harchoz létfontosságúnak nevezte. Aszad elmondása szerint Oroszország és Irán közreműködésének köszönhető, hogy öt évi háború után egy az ország bukásához közelítő helyzetből újra közel jutottak ahhoz, hogy stabilizálják Szíriát. Az erőteljesebb orosz fellépést pedig azzal magyarázta, hogy Törökország és Szaúd-Arábia kifejezte hajlandóságát a szárazföldi invázióra vonatkozóan. Így, mivel idegen hatalmak már nyíltan a legitim kormány beleegyezése nélkül küldenek fegyvereseket Szíriába, Moszkvának is nagyobb mozgástere van a szíriai rendezésre.
Aszad azonban egyértelművé tette, hogy amennyiben idegen hatalmak a kormány beleegyezése nélkül küldenek katonai alakulatokat Szíria területére, velük ugyanúgy fognak eljárni, ahogy az általuk küldött terroristákkal is az elmúlt évek folyamán. “Meg fogjuk védeni az országunkat. Ez idegen országok általi agresszió. Nincs semmi joguk beavatkozni Szíriában, se politikailag, sem pedig katonailag. Ez a nemzetközi jog sértése, és a szíriai állampolgárok elleni agresszív fellépés, akiknek viszont minden joguk megvan arra, hogy harcoljanak és megvédjék az országot”.
Az államfő hangsúlyozta, hogy a nyugati sajtó állításaival ellentétben az orosz légierő nagyon precízen választja meg célpontjait Szíriában, és a hatóságoknak nincs semmilyen arra utaló bizonyítéka, hogy a szövetségesek – Oroszország, Irán – beavatkozásának civil áldozatai lennének. “Valójában az amerikaiak tették ezt, rengeteg civilt öltek meg az ország északkeleti részén, mert nem a városokban támadnak, hanem a külvárosi részeket bombázzák.”
Szíria legitim kormánya érvényben lévő államközi szerződések alapján kérte fel Oroszországot a terrorizmus elleni fellépésre és katonai beavatkozásra, ami összhangban áll a nemzetközi joggal. A nyugati országok beavatkozását nem kérte a szíriai kormány, azok saját céljaik és motivációik mentén hajtanak végre bombázásokat egy független ország területén – annak ellenére, hogy annak külügyminisztériuma kifejezte tiltakozását a beavatkozások ellen -, ami a nemzetközi jog sértését jelenti. Mivel számos NATO-ország folytat katonai műveleteket Szíria területén, kijelenthető, hogy az országban az ENSZ-BT megkerülésével megkezdett – illegális – NATO-beavatkozás zajlik.Medvegyev: összeomolhat a WTODmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn annak lehetőségéről beszélt, hogy nemsokára összeomolhat a Kereskedelmi Világszervezet.
Medvegyev ma a kínai Államtanács elöljárójával folytatott megbeszélést követően azt mondta; “korábban azzal kapcsolatban voltak aggodalmaink, hogy a WTO milyen hatást fog gyakorolni országunk gazdasági helyzetére. Most azonban más jellegű félelmeink vannak: a WTO összeomolhat, és ennek eredményeként számos probléma merülhet fel a nemzetközi kereskedelem és a globális gazdaság alapvető folyamatainak szabályozásával.”
A WTO egy nemzetközi szervezet, amit abból a célból hoztak létre, hogy liberalizálja a nemzetközi kereskedelmet, valamint szabályozza a tagállamok közti kereskedelmi és politikai kapcsolatokat. Oroszország 2012 augusztusában csatlakozott a szervezethez.
Az USA kiterjedt kibertámadást intézett Oroszország ellenPénteken az NBC News arról számolt be, hogy az amerikai hadsereg hackerei behatoltak Oroszország telekommunikációs hálózataiba, az elektromos hálózat vezérlőrendszereibe, és a Kreml parancsnoki rendszereibe.
Az amerikai lap szerint Oroszország a támadás által sebezhetővé vált az USA titkos kiberfegyverei számára.
Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak - háború a XXI. században
Marai Zaharova orosz külügyi szóvivő a történtek után követelte, hogy az amerikai kormány adjon ki hivatalos tájékoztatást a történtek kapcsán.

Elvárjuk, hogy az amerikai hatóságok – beleértve a Fehér Házat és a külügyminisztériumot is – hivatalos reakciót adjanak a történtekre.”
Zaharova azt mondta; ha az USA nem ad hivatalos reakciót a kiterjedt kibertámadással kapcsolatos információkra, az azt jelentené, hogy az Egyesült Államokban állami szinten működik a kiberterrorizmus.
A külügyi szóvivő tájékoztatása szerint amennyiben az amerikai hatóságok megtagadják a hivatalos reakciót és az ügy kivizsgálását, Moszkva hivatalosan is megvádolja az Egyesült Államokat azzal, hogy kibertámadást intézett az ország infrastruktúrája ellen.

Hibrid háborúA pszichológiai műveletek a média/információs beavatkozás formájában domináns műveleti és stratégiai fegyverré váltak. Az elsődleges cél az ellenség lakossági támogatásának átállítása. A televíziós hírek erősebb műveleti fegyverré váltak, mint a páncélos hadosztályok.”
A XXI. században a hadviselés jellege alapjaiban megváltozott. A nagyhatalmak közti összeütközés nem közvetlen formában, hanem indirekt módszerek alkalmazásával, közvetítőkön keresztül zajlik. A civil szféra egészséges működése és a katonai műveletek közt eddig élesen látható határvonal elmosódott, az ellenséges kormányok megdöntését nem hivatásos katonák, hanem külföldről irányított civil szervezetek és pártok végzik el.
Andrej Koribko politikai elemző, újságíró, és az Oroszországi Népek Barátsága Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének geopolitikai szakértője. Az orosz szakértő tanulmánya (magyar nyelven is IDE kattintva ingyenesen letölthető) lépésről lépésre bemutatja azt a hibrid háborús stratégiát, ami az Amerikai Egyesült Államok és nyugati szövetségei által világszerte alkalmazott módszer a vazallus szerepet el nem fogadó kormányok megdöntésére.
A tanulmányban foglaltak megértése által az olvasó képessé válik arra, hogy tüntetések, felvonulások vagy utcai harcok láttán bizonyos indikátorok mentén magabiztosan meg tudja állapítani, hogy az adott történés idegen országok érdekérvényesítéseként és hibrid háborús stratégia részeként történik-e, vagy természetes politikai folyamat.
Soros György a nyílt társadalom áldozatává váltSoros György nevéhez köthető szervezetek levelezéseit hozta nyilvánosságra egy amerikai hackercsoport, a demokrácia és emberi jogok védelmére hivatkozva. A milliárdos által támogatott civil szervezetek aktívan munkálkodnak az európai választások kimenetelének befolyásolásán, és Európa színesbőrű bevándorlókkal történő újranépesítésén.
Egy amerikai hackercsoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, melyek Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit tartalmazzák, és csak arra várnak, hogy az emberek hiteles tájékoztatásában érdekelt sajtó feldolgozza őket. A szombaton nyilvánosságra hozott adatbázis számos, Soros György által finanszírozott civil szervezet belső használatú dokumentumait is tartalmazza, de elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványét, aminek működése ezáltal valóban átláthatóvá válhat.
Vezető politikusok és a sajtó mind gyakrabban vádolják Soros Györgyöt azzal, hogy civil szervezeteken, és kerülő-úton támogatott sajtóorgánumokon keresztül a demokratikus választások manipulálását folytatja, emellett szándékosan a rend megbontására törekszik, hogy az így előidézett piaci bizonytalanságból anyagi haszonra tegyen szert. A most feldolgozásra váró, földrajzi területenként csoportosított dokumentumok közt külön kategóriát képeznek az amerikai elnöki hivatallal kapcsolatba hozható levelezések, melyek Soros György szervezeteihez köthető terveket, stratégiákat, valamint európai országgyűlési választásokkal, és az Európába irányuló bevándorlással kapcsolatos jelentéseket is tartalmaznak.
A DC Leaks-t saját bevallásuk szerint amerikai hackerek működtetik, akik elkötelezettek a szólásszabadság, az emberi jogok és a demokrácia védelme iránt.
Korábban az elmúlt hét folyamán a WikiLeaks hozott nyilvánosságra olyan dokumentumokat, melyekből kiderült, hogy Soros György nem csak anyagi támogatásban részesítette Hillary Clintont, de egyértelmű utasításokkal is ellátta azzal kapcsolatban, hogyan kezelje az Albániában kezdődő zavargásokat. A milliárdos és az amerikai politikus egyaránt úgy gondolta, hogy nekik joguk van beavatkozni egy idegen országban és ott “kezelni a kialakult helyzetet”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése