2017. május 1., hétfő

A Facebook egyenesen az agyunkat célozza meg





A Facebook egyenesen az agyunkat célozza meg









A Facebook a Google nyomába ered, és az online világ mellett belevág a hardverek fejlesztésébe is. Egy évig dolgoztak scifinek hangzó projekteken egy titkos katonai fejlesztéseken edződött veterán vezetésével, és úgy néz ki, lassan eljön az idő, hogy megmutassák, mit találtak ki. Mi viszont nem várunk erre, és megmutatjuk már most.

Április közepén rendezik a Facebook F8 nevű fejlesztői konferenciáját, ami az utóbbi években a techvilág egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát, olyasmivé, mint a Google I/O-ja, vagy az Apple WWDC-je. Itt mutatja meg az internet egyik vezető cége, hogy mire készül a következő évben-években. Az idei F8 azonban az előzetes hírek szerint nem csak erről fog szólni, hanem arról, hogy a Facebook kilép az online világból, és hardverfejlesztésre adja a fejét. És ami még izgalmasabb: bemutatkoznak az egy éve alapított Building 8 titkos kutatólabor fejlesztései is.
A Building 8-at tavaly áprilisban hozta létre a Facebook, azzal az ígérettel, hogy “a világ legjobb szakembereit hozzuk össze, hogy olyan dolgokat hozzanak létre, amik lehetetlennek tűnnek, és új korszakot nyitnak”. A csapatot egy Regina Dugan nevű hölgy vezeti, aki korábban a DARPA (az amerikai védelmi minisztérium katonai kutatás-fejlesztési ügynöksége) igazgatója volt, később a Google Advanced Technology and Projects részlegén vezette a fejlesztési projekteket. Dugan a Building 8-cal tulajdonképpen a Google X laborját másolta le, ahol egészen futurisztikus dolgokkal kísérleteznek a mérnökök; innen nőtt ki többek között a Google Glass és a Google-féle önvezető autó projektje is. A csapat 17 amerikai elitegyetemmel dolgozik együtt a Harvardtól az MIT-ig, a Stanfordtól a Princetonig; ez nagyjából annyit jelent, hogy egyetemi kutatólaborokat finanszíroz, és cserébe lenyúlja az onnan kijövő legígéretesebb ötleteket.

Regina Dugan a Building 8 vezetője
Regina Dugan a Building 8 vezetője
Fotó: Brad Barket / Getty Images Hungary
Az F8-ig már csak pár hét van hátra, ennek megfelelően el is kezdtek szivárogni a hírek a Building 8-ból.

Végre lesz Facebook-telefon?

Ez a legrégebb óta terjengő pletyka a Building 8 környékén. Tulajdonképpen egész logikus: Dugan egyik utolsó projektje a Google-nél az Ara nevű moduláris, legóként összepuzzlézható okostelefon volt, aminek a fejlesztését elkaszálták, viszont a csapatból több kulcsember is követte őt a Facebookhoz az átigazolása után. A Facebooknak már volt egy - méltán elfeledett - okostelefonos próbálkozása, 2013-ban nagy csinnadrattával mutatták be a HTC-vel közösen készített First készüléket, ami az Androidot facebookosította a végletekig, tulajdonképpen az operációs rendszer felületévé léptetve elő a Facebook alkalmazásait. A telefon iszonyatosan nagyot bukott, egy hónappal a premierje után már 1 dollárért adták az eredeti 100 helyett, annyira nem kellett senkinek.
A Building 8 álláshirdetéseiből viszont elég világosan az látszik, hogy folyamatosan vesznek fel okostelefonos specialistákat, szoftveres és hardveres vonalon egyaránt. Pár hónappal a Building 8 indulása után pedig a Facebook felvásárolt, és beolvaszott a csapatba egy moduláris elektronikával foglalkozó startupot, a Nascent Objectset. A legújabb pletykák szerint viszont nem is az általános okostelefonos, hanem a kamerás vonal az érdekes most a Facebook számára, mióta az ősellenség posztját felvett Snapchat átpozicionálta magát kamerás céggé a Spectacles napszemüveggel. Még az is lehet, hogy a nemrég bejelentett, professzionális - és jó drága - 360 fokos, 3D-kamera, a Surround mindenki számára elérhető verzióját kalapálják éppen. Ami tökéletesen beleillene abba a trendbe, hogy a Facebook mennyire nyomja mostanában a videós (élő, 360 fokos, stb) tartalmakat a hírfolyamokban, és jó lenne a milliárdokért felvásárolt, de azóta is csak vegetáló Oculus Rift VR-világának felrázásához is.

16179828 10158259953280268 4087398767856495522 o
Fotó: Facebook 360 Community

Ki drónon száll fölébe

A Building 8 egyik félig-meddig nyilvános projektje a drónfejlesztés, amit egy Frank Dellaert nevű fickó vezet, ő mellékesen a robotika professzora volt a Georgia Tech egyetemen, és az előző startupja, a Skydio egy egészen elképesztő, önállóan navigáló kamerás drónnal került be a hírekbe tavaly, ami képes egy ember mozgását követve a levegőből folyamatos képet adni róla. Ja, elég ijesztő. Dellaert csapatának magja a Skydio volt mérnökeiből, és a GoPro-tól elcsábított specialistákból áll, és a titkos projektjük nagyon úgy néz ki, hogy a Snapchat szintén fejlesztés alatt álló kamerás drónjához hasonló valami lesz.
Kamerás drónok persze már most is vannak, de drágák, bonyolult és nehézkes a kezelésük, könnyű összetörni őket, viszont profinak kell lenni ahhoz, hogy értékelhető képeket vagy videót rögzítsenek. Viszont ha ezt az összes problémát megoldja valaki, biztosan állati népszerű cucc lesz a végeredmény.
És ha már drón, muszáj megemlékeznünk a Facebook Aquila nevű programjáról is, amit szintén tavaly jelentettek be, és elég ambiciózus: egy Boeing-méretű, de pehelykönnyű szerkezetű, napelemes drón, ami két-három hónapig képes a levegőben maradni, és nagy magasságból nagyjából 100 kilométeres körzetben biztosít internetelérést. A tavaly nyári első tesztrepülés óta keveset hallani róla (egy decemberben lezuhant prototípustól eltekintve), de nehezen elérhető, fejlődő világbeli helyeken több milliárd embernek tudná elvinni az internetet. És azzal a Facebookot. És azzal a Facebook szolgáltatásait. Nem is beszélve a reklámokról. Szóval potenciál, az van benne bőven, azzal együtt is, hogy India például simán visszadobta pár éve a Facebook által felkínált ingyen internetet.



Beágyaztak a valóságnak

Éppen három éve, 2014 márciusában döbbent le a fél világ azon, hogy a Facebook iszonyú összegért, 2,3 milliárd dollárért vásárolta fel a VR-világ úttörőjének számító Oculust. A virtuális valóságnak azóta sem sikerült igazán divatba jönnie, sőt, az Oculus kapott egy csúnya pert is a nyakába különféle lopott technológiákkal kapcsolatban. Ennek ellenére Mark Zuckerberg személyesen nagyon erősen hisz abban, hogy a virtuális, beágyazott, kevert, vagy bármilyen, csak nem valódi valóságé a jövő. A tavalyi, sőt már a tavalyelőtti F8-on is arról beszélt, hogy a közösségi média következő nagy platformja a telefon után a virtuális valóság valamilyen variációja lesz. Idén illene már mutatni ebből valami kézzelfoghatót is.
A cég évek óta kísérletezik AR (augmented reality, beágyazott valóság) megoldásokkal, különösen, mióta a Pokémon GO világsikere az AR-rt ismertebbé és népszerűbbé tette, mint a VR-t az összes létező VR-szemüveg, -sisak, -játék, és -pornó. Az AR lényege, hogy nem teremt körénk egy teljesen új világot, mint a VR, hanem a már meglevő, igaziba rajzol bele hologramszerűen virtuális dolgokat. Ezt technikailag jóval bonyolultabb megoldani, de az eredmény is könnyebben fogyasztható, felhasználóbarátabb valami. A kósza hírek szerint a Facebook az idei F8-on mutatja meg a maga AR-szemüvegét, még éppen időben, hogy ne maradjon le a Microsoft-féle Hololens mögött. A projektet az a Michael Abrash vezeti, aki egyfajta félisten a 3D-programozás világában, többek között az első igazi, valós idejű 3D-s játék, a Quake alapjait írta John Carmackkal közösen. Aki mellékesen most az Oculus egyik kulcsembere, szintén a Facebook virtuálisvalóság-projektjében.

Mark Zuckerberg egy 2016-os Oculus fejlesztői konferencián
Mark Zuckerberg egy 2016-os Oculus fejlesztői konferencián
Fotó: Glenn Chapman

Na és most mire gondolok?

A végére hagytuk a legizgalmasabbat, nevezhetjük nem-invazív agyhullámszkennelésnek, neurológiai képalkotásnak, elektrofiziológiai adatelemzésnek, de inkább mondjuk ki magyarul:
a Facebook gondolatolvasással kísérletezik.
Természetesen erről a projektről lehet a legkevesebbet tudni, és valószínűleg még nem fognak semmi kézzelfoghatót mutatni belőle az idei F8-on sem. Mindenesetre vezető orvosi egyetemek agykutatóit vadászta össze hozzá a Facebook, olyanokat, akik eddig gondolattal vezérelt művégtagok fejlesztésében, agyhullámokból kinyerhető vizuális adatokkal és hasonlókkal foglalkoztak. Érdemes belenézni pár facebookos álláshirdetésbe: mesterségesintelligencia-specialistákat keresnek orvosi kutatási háttérrel, az agy és a számítógép közötti interfész megépítésére, két éves projektre.
Ennek tükrében elég durva belegondolni is, hogy milyen lesz a Facebook, ha ennek a projektnek az eredményeit is beleépítik. Addig gondoljunk bele, míg ezt megtehetjük anélkül, hogy a Facebook tudna róla.
(Borítókép: Mark Zuckerberg a 2014-es Facebook F8 konferencián, San Franciscóban. Fotó: Justin Sullivan/Getty Images/AFP)




Az emberkereskedők is haladnak a korral: megcsippelik az „árut”



THEA7 nappal ezelőtt 56 1829

implant
Már megint a csip. Az ember elgondolkozik, hogy vajon mi rosszabb: megbélyegezettnek lenni a saját lelkiismeretünkben1 vagy egy erőszakkal beültetett elektronikus „bélyeg”? Szerintem azért mégiscsak az előbbi, hiszen Pál szerint az első a hittől való elszakadás jele, míg az utóbbi, ahogy az alábbi hírből is mindjárt kiderül, kívülről érkező erőszak.
Az a bizonyos bélyeg tehát, amiről a Biblia ír, mindenképpen az elsőhöz van közelebb, hiszen a lényege éppen egy személyes döntés vagy elköteleződés egy eszme mellett. Elfordulás Istentől. A hittől való elszakadás. Akkor is, ha történetesen egy nap kiderülne, hogy az a bizonyos Bélyeg tényleg valami csipféleség2.
hír tehát a következő:
Egy amerikai nagyváros még nagyobb kórházának orvosa nyilvánosságra hozta (a város és a kórház nevét az áldozat védelme érdekében nem közölték), hogy 2015 októberében egy 28 éves nő azzal állított be hozzá, hogy valaki nyomkövető eszközt ültetett az oldalába.
A pszichiátriai esetek mindennaposak errefelé,” mondja az orvos, de valahogy az utcáról betévedt nő nem tűnt őrültnek.
A nőt megröntgenezték és az oldalában valóban láthatóvá vált egy rizsszemnél alig nagyobb tárgy.
Ez tényleg ott van. Kétségtelen. Egy RFID csip. Az általában zajos sürgősségi osztályon percekig néma csend volt,” mondta az orvos.
Kiderült, hogy a fiatal nőt saját futtatója csippelte meg, méghozzá a háziállatoknál használt azonosító csippel.
Ugyanazt a csipet használták, amit a kutyákba és a macskákba ültetnek. Megbélyegezték, mint egy állatot, mint egy vagyontárgyat.”
Az eset óta az orvos egészen más szemmel nézi betegeit. Megpróbálja kiszúrni az emberkereskedelem áldozatait, hátha megmenthet némelyeket.
Amiért úgy gondoltam, hogy érdemes megosztani a hírt, hogy lássuk: nem az ilyen kütyüktől kell tartanunk. Bár nyilván senki se szeretné, ha akarata ellenére bármit a testébe ültetnének, az Úrban maradva nincs az a technológiai újítás vagy hitető beszéd, élet vagy halál, jelenvaló vagy eljövendő, magasság vagy mélység, ami elválaszthatna Isten szeretetétől Jézusban.3 Vagyis nem a fizikai eszköz számít, hanem az, ami a szívünkben van4. Megint minden a mi döntésünktől függ.




Raszkolnyikov lázálma





THEA4 órával ezelőtt 2 310
Rogyion Romanics Raszkolnyikov gyilkosságért rárótt büntetését töltötte egy szibériai fegyenctelepen. Egy alkalommal megbetegedett és az egész nagyhetet a kórházban, ágyban töltötte. Mikor már lábadozott, visszagondolt a lázálmaira.
Egyszer azt álmodta, hogy valami szörnyű, sose látott, sose hallott, gyilkos ragály fertőzte meg az egész világot, Ázsia mélyéről terjedt át Európába. El kellett pusztulnia mindenkinek, kivéve néhány kiválasztottat. Valamilyen új trichinák, mik­roszkopikus lények támadtak, és megfészkelődtek az emberek testében. De ezek szellemek voltak, eszük és akaratuk volt. Akinek a testébe behatoltak, tüstént olyan lett, mint az ördögtől megszállott, őrjöngeni kezdett. De ember még soha olyan okosnak nem hitte magát, olyan rendíthetetlenül nem bízott a maga igazá­ban, mint ezek a megfertőzöttek. Soha senki olyan rendíthetetlenül nem bízott az ítéletében, tudományos eredményeiben, erkölcsi törvényeiben és elképzelései­ben.
Egész községek, egész városok, népek fertőződtek meg, és estek őrületbe. Mindenki izgalomban élt, egyik nem értette a másikat, és mind azt hitte, hogy egyedül ő hordozza magában az igazságot, gyötrődve nézte a többit, mellét verte, zokogott, kezét tördelte. Nem tudták, kit ítéljenek el, és hogy ítélkezzenek felette. Képtelenek voltak megegyezni, mit tekintsenek jónak, mit rossznak. Nem tudták, kit hibáztassanak, és kinek adjanak igazat. Egymást öldösték dühükben, minden ok nélkül. Egész hadseregekkel rontottak egymásra, de a seregek már menetelés közben hirtelen önmaguk ellen támadtak, felbomlottak, a harcosok egymásnak estek, ütötték, vágták, harapták, felfalták egymást. A váro­sokban naphosszat fújták a riadót: mindenkinek mennie kellett, de hogy ki hívja és miért, azt senki se tudta, mindenki reszketett.
A legegyszerűbb mesterségeket abbahagyták, mert mindenki a maga gondolatait fejte­gette, a maga leleményét adta elő, és nem tudtak megegyezni. Abba­maradt a földművelés. Volt, ahol csoportba verődtek az emberek, megállapodtak valami­ben, esküvel fogadták, hogy összetartanak – de már abban a pillanatban valami egészen másba kezdtek, mint amit terveztek, vádolta egyik a másikat, összevere­kedtek, kaszabolták egymást. Tüzek támadtak, éhínség tört ki. Pusztult, veszett mindenki és minden. És a vész egyre nőtt, terjedt tovább, tovább.
Az egész világon mindössze csak néhányan menekülhettek meg, a tiszták, a választottak, akiknek hivatása egy új emberfajtát és egy új életet elindítani, meg­újítani, megtisztítani a földet. De ezeket még senki sehol nem látta, szavukat, hangjukat se hallotta.” (Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkíj, Bűn és bűnhődés, Epilógus)
Raszkolnyikov, aki egykor azt vallotta, hogy a magunk szemében igaznak tűnő ügy érdekében minden törvényt áthághatunk, ekkor már csupán néhány lépésre volt a megváltástól…




Már megint Szíria ellen





THEA2017/04/07, 15:47 87 3870
airstrike
Tegnap még azon gondolkoztam, hogy mégiscsak írni kellene erről a CEU ügyről, hiszen ez foglalkoztat ma mindenkit Magyarországon, egyes hírforrásokat nézve talán még Washingtonban vagy akár az egész világon is.
Mára virradóra azonban már nem érdekelt annyira, ahogyan a közösségi média szinte egyetlen szólamként áll ki „a Marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjait” vagy a „Blaszfémiát, mint az intézményi kritika eszközét” kutató intézmény mellett és sokkal inkább figyeltem arra, hogy valahol, tőlem néhány ezer kilométerre már megint bombáznak.
Már megint bombáznak és már megint tömegpusztító vagy vegyi fegyverek miatt. Egy közel-keleti „diktátor” már megint nem figyelt és olyat tett, amire minden valamirevaló médium figyelmeztetett az elmúlt napokban, nehogy esetleg kétségeink legyenek afelől, hogy Bassár el-Aszad képes megmérgezni saját honfitársait, annak a tárgyalássorozatnak az előestéjén, ami végképp megerősítette volna pozícióját országa élén, és inkább úgy döntött, hogy magára haragítja a fél világot.
És nem csak úgy bombáznak, hanem „az Egyesült Államok alapvető nemzetbiztonsági érdekei” miatt teszik ezt, mert egy szír fegyver lerakat még a világ leghatalmasabb országát is képes megingatni. Mindenesetre, aki eddig kételkedett abban, hogy Donald Trump, bár kicsit a megszokottól eltérő stílusban, de mégiscsak ugyanazt képviseli, mint elődei, már ami a világ alapvető geopolitikai kérdéseit illeti, most megszabadulhat kétségeitől.
Érdekes módon 2013-ban, a damaszkuszi vegyi fegyver támadás után, amiről persze utólag kiderült, hogy a lázadók, nem pedig a szír kormányerők műve volt, Donald Trump vehemensen ellenezte, hogy az Egyesült Államok bármilyen módon beavatkozzon a konfliktusba. Most pedig minden teketória nélkül bombázni kezd.
A narratíva teljesen abszurd, a hírgyártók mégis elképzelhetetlennek tartják, hogy létezhet más magyarázat, mint amit elénk raktak. A CNN bemondójának szó szerint többször elakadt a szava, amikor egy washingtoni politikus felvetette, hogy nem biztos a hivatalos álláspont helyességében.
Nem is tudok mást mondani, mint hogy imádkozzunk. Imádkozzunk Szíriáért. Imádkozzunk egymásért és azokért is, akik majd a mi szavunkra hisznek.1





Méltó emlékművet a nándorfehérvári diadalnak az ásotthalmi határátkelőhöz 

Egy évvel ezelőtt hirdettem gyűjtést annak érdekében, hogy Kapisztrán Szent Jánosnak és a nándorfehérvári diadalnak méltó emlékművet tudjunk állítani az ásotthalmi határátkelőhöz. Célunk, hogy a magyar-szerb határon, egyúttal az Európai Unió déli határán az egész világnak hirdessük az 1456-os fényes győzelmet, amikor az őseink megállították az Oszmán Birodalmat, egyúttal jelezzük, hogy a többnyire muszlim bevándorlók invázióját most is megállítjuk. 

Eddig összesen 1.329.080 forint gyűlt össze a Hatvannégy Vármegye Alapítvány számláján, ebből több mint 900 ezer forintot a korábban az ásotthalmi határvédő mezőőrség terepjárójára is adakozó francia Philippe Gibelin (aki azóta Ásotthalom díszpolgára lett) által vezetett Nationalité Citoyenneté Identité nevű alapítvány küldött. Kifejezetten célunk, hogy minél több európai ország állampolgárának közös adományából jöjjön létre ez a grandiózus emlékmű, hirdetve, hogy a keresztény Európa ma is össze tud fogni az iszlamizáció megállítása érdekében. 

Tóbiás Klára szobrászművésszel időközben nem tudtunk a szoboregyüttes koncepcióját illetően közös nevezőre jutni, ezért a művet egy fiatal szegedi szobrász, a Kligl Sándortól tanuló Elek Sándor fogja megalkotni. Ő faragta ki kőből korábban az ásotthalmi templom előtt látható Szent Koronát és a pápai tiarát is. A bronzból készülő kompozíció az eredeti elképzelésnél több alakos lesz: egy várfokon álló, keresztet tartó Kapisztrán előtt egy végvári vitéz térdel, felmutatva egy kettétört lófarkas, félholdas török zászlót. Mindkettőjük oldalán kard, közöttük, a várbástyán pedig egy török katona levágott feje lesz karóra tűzve. 

Számos török ellen harcoló végvári vitéz és végvári város címerében szerepelt a levágott mohamedán harcos feje (lásd például Nagykikinda város címerét). A emlékmű teljes és végleges költsége, a bronz szobrokkal és a várbástyával együtt 12 millió forint lesz, a gyűjtést tehát teljes erővel folytatjuk. Célunk, hogy még ebben az évben, Kapisztrán halálának napján, egyben emléknapján, október 23-án felszenteljük a szoboregyüttest. 

A támogatás az alábbi számlaszámokra juttatható el. 
Belföldi utalás esetén: 
Hatvannégy Vármegye Alapítvány 
Budapest Bank 
10102842-08769400-01003004 

Külföldről érkező utalás esetén: 
Kedvezményezett: Hatvannégy Vármegye Alapítvány 
SWIFT kód: BUDAHUHB 
IBAN számlaszám: HU71-10102842-08769400-01003004 

A megjegyzés rovatba kérjük írják be, hogy "Nándorfehérvári Diadal-Emlékmű" 

Támogatásukat köszönjük! 
(Toroczkai László






Íme, a "nem létező" Soros-hálózat: 226 EP-képviselőt tart a markában a spekuláns 

2017. 04. 21. pestisracok.hu hirado.hu 

A Magyarországot CEU-ügyben kritizáló Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő is rajta van a Soros Györgyhöz kötődő European Policy Institute azon listáján, amely a "megbízható szövetségeseket" veszi sorba - írta a Nézőpontok.hu-ra hivatkozva a pestisracok.hu. Az Open Society Foundations belső adatbázisából kiszivárgott kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel Soros embereként, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több "megbízható szövetségese" van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma. Épp ezért nem meglepő azon Soros-bérenc politikusok megnyilatkozása, akik a CEU-ügyben a magyar kormányt ekézik, vagy épp a Fidesz kizárását követelik az Európai Néppártból. 
Íme, a nem létező Soros-hálózat: 226 EP-képviselőt tart a markában a spekuláns

A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot - írták a honlapon. A "Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019" nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több "megbízható szövetségese" van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő). A listán olyan befolyásos nevek köszönnek vissza, mint 
   Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke 
   Olli Rehn, egykori gazdasági és pénzügyi biztos 
   Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője 
   Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke 
   illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in't Veld és Ulrike Lunacek. 

Több jobboldali politikusról - például a CEU-ügyben megszólaló, a magyar kormányt és Orbán Viktort erősen kritizáló luxemburgi Frank Engelről - megjegyzik, hogy adott esetben készek szembe fordulni saját pártcsaládjukkal. A kézikönyvszerű kiadvány bevezetője megjegyzi, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványnak "tartós és bizalomra épülő" kapcsolatokat kell kiépítenie a 11 bizottságban és 26 delegációban helyet foglaló, "bizonyítottan vagy valószínűsíthetően" Open Society-szövetséges politikusokkal. Minő véletlen, hogy éppen a listán szereplő képviselők közül estek neki a magyar kormánynak a Soros alapította Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében. Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője ennek kapcsán felhívta a figyelmet: 

"Ezzel a létszámmal Sorosé a legnagyobb frakció a Brüsszelben és Strasbourgban is ülésező testületben, a néppárti (EPP, ide tartozik a Fidesz-KDNP is) tömb méretét (215 fő) is meghaladja. az elmúlt hetek történéseit figyelve nem okoztak meglepetést a hazai balliberális média által felkarolt, a Soros alapítványok számára megbízható szövetségesnek tartott néppárti politikusok kijelentései, amelyek például a Fidesz kizárását javasolták a Néppártból. Az elemző hozzátette: Soros jól kiépített hálózata ellenére a Néppárt többségének álláspontja nem ilyen elfogult, hanem Manfred Weber véleményét osztja, aki azt hangsúlyozta, hogy a hisztériakeltés helyett az Európai Bizottság objektív vizsgálatára van szükség a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán." 
Íme, a nem létező Soros-hálózat: 226 EP-képviselőt tart a markában a spekuláns




Izraeli perli Sorost – Vajon ki fog nyerni?




Helyi idő szerint pénteken egy New York-i szövetségi bíróságon keresetet nyújtott be Soros György ellen a BSGR nevű bányászati cég, mert szerintük az amerikai üzletember áll amögött, hogy 2014-ben elveszítették koncessziós jogaikat Guineában, és ezzel 10 milliárd dolláros kárt okozott nekik. Sőt, azzal is vádolják, hogy “megválasztott tisztségviselőket manipulált” céljai érdekében.
A Beny Steinmetz izraeli dollármilliárdos által irányított BSGR nevű bányászati cág azzal vádolja Soros Györgyöt, , hogy köze van ahhoz, hogy egy vasérc-ügylet sikertelenségéhez járult hozzá, amit a cég és a Guinea kormány között jött volna létre – jelentette a Reuters brit hírügynökség pénteken.
Mint írják.: a bányászati cég által beadott, 1:17-cv-02726 sorszámú periratban azzal is vádolják a magyar származású amerikai üzletembert, hogy az afrikai ország kormányát és választott tisztségviselőit manipulálta és egyéb törvénytelenségeket is elkövetett, valamint hogy elvegye a cégtől a kormány a koncessziós jogokat.
Szándékos károkozás vezérelte Sorost?
Szerintük Soros lejáratta a céget azokkal a hamis információkkal, amelyek szerint a BSGR korrupcióban érintett. Hozzátették: Sorost nem gazdasági érdekek, hanem a szándékos károkozás vezérelte, mivel nem volt semmilyen gazdasági érdekeltsége az afrikai országban.
Ezzel kapcsolatos, hogy előzőleg az izraeli hatóságok Steinmetz-t tavaly decemberben házi őrizetbe helyezték a korrupciós vádakkal kapcsolatban, viszont januárban vádemelés nélkül megszüntették azt. Az általuk Sorosnak tulajdonított korábbi vádak szerint több tízmillió dollárt fizettek az afrikai ország hivatalnokainak.
Michael Vachon, az amerikai üzletember szóvivője egyelőre nem kommentálta a Reuters hivatali időn túl feltett kérdésit.
Hirado.hu -Reuters


Soros György 1,2 milliárd forintból épített alternatív ellenzéket

Sümeghi Lóránt
2017. április 22. 13:28
A Fidesz szerint Soros György egyetlen év alatt 1,2 milliárd forintot "pumpált be" ügynökszervezeteibe, hogy így egy alternatív új ellenzéki szervezetet építsen ki a legitim magyar kormány folyamatos támadására.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ennek a felhizlalt Soros-hálózatnak az erejét és befolyását jól mutatja, hogy
Soros egy évben 200 millió forinttal több pénzt adott a saját szervezete kiépítésére, mint amennyi pénzt a balliberális pártok kaptak a magyar költségvetésből a törvények alapján." 
Fotó: MTI Fotóbank
Ezek a szervezetek pedig egytől egyik Magyarországon működő migránspárti szervezetek, médiafelületek vagy politikai intézmények, amelyek
a busás támogatásért cserébe folyamatosan támadják a magyar bevándorláspolitikát, és igyekeznek a magyar kormányt külföldön is befeketíteni"
- fejtette ki a Fidesz politikusa, majd hozzátette:
Soros György úgy tűnik nem ismer sem Istent, sem embert, ha a saját politikai céljairól van szó"
Ennek legújabb bizonyítéka Hidvéghi szerint, hogy Soros György jövő hét elején Brüsszelbe látogat, hogy az Európai Bizottság elnökét és tagjait felhasználja a Magyarország elleni támadásához.     
Ismeretes, a 888.hu elsőként közölt átfogó listát még tavaly Soros György magyarországi álcivil szervezeteiről, melyek az élen járnak abban, hogy befolyásolják a médiát és a közvélekedést annak érdekében, hogy nyomás alá helyezzék a nekik nem tetsző, ám a magyarok által demokratikusan megválasztott kormányt.
Zászlóshajók a civil szervezeti világban
1. Eötvös Károly Intézet
2. Krétakör Alapítvány
3. Transparency International.
4. K-Monitor Közhasznú Egyesület
5. Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)
6. A Roma Education Fund
7. c3 Alapítvány
8. PATENT Egyesület
9. Háttér Társaság
10. Artemisszió Alapítvány
11. NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület
12. Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség
13. Kék-Pont
Zászlóshajók a médiában
1. Átlátszó
2. Magyar Narancs
3. Mérték Médiaelemző Műhely
4. Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa)
5. Tilos Rádió
6. 444.hu
Zászlóshajók a politikában
1. Haza és Haladás Alapítvány
2. Political Capital  


Soros pénzelte Juhász Péter és Gulyás Márton határbontó főbrópáját

888.hu
2017. április 24. 18:46



Juhász Péter és a garázdaság miatt elítélt Gulyás Márton a húsvéti ünnepek kellős közepén, nagyszombaton egy néhány száz fős csoport kíséretében a röszkei határra vonult annak érdekében, hogy terepszemlét tartsanak egy jövőbeni kerítésbontás megtervezéséhez – írja a Ripost.
Forrás: Ripost
A lap értesülései szerint Juhászék nem­zet­közi szél­ső­ba­los po­li­ti­kai ro­ham­osz­ta­gok se­gít­sé­gét is igénybe ve­szik majd, ugyanis minél nagyobb rendőri ellenállásba ütköznek majd a jövőben, annál nagyobb lesz akcióiknak a hírértéke. A Ripost kiemeli:
az eseményt a Soros György pénzelte MigSzol szervezte és koordinálta. A résztvevőket ők utaztatták, buszokon.
Forrás: Ripost
A lap hozzáteszi: a provokációi igazi célja nyilvánvalóan az, hogy kiváltsák a határon dolgozó rendőrök és katonák ellenállását. Például könnygáz bevetését. Aztán az erőteljes fellépésről szóló felvételek bejárhatják a világsajtót: „Így védik a gonosz magyarok a kerítést!” címmel. A nagyszombaton, Röszkén megtartott főpróbán mindent gondosan feltérképeztek. Juhász és Gulyás társaságában már ott voltak a szélsőbalos, ANTIFA német és spanyol politikai csapatok irányítói is, akik már nagyon sok nyugat-európai tüntetést fullasztottak erőszakba, törtek-zúztak, autókat gyújtottak fel – írja a Ripost.
Forrás: Ripost
A helybéliek döbbenten nézték a röszkei utcán, vörös és fekete zászlók alatt vonuló rohamosztagosokat, akik a fotósok látták gyakran elfedték az arcukat. A lap szerint a szélsőbalosok vezetői mindent rögzítettek, levideóztak, de Gulyás és Juhász is részletesen dokumentálták a főpróbát, Gulyás külön magnóval, mikrofonnal is dolgozott. Valószínűleg a későbbi kerítésbontó akció minél jobb megszervezése miatt. A helyszínen elpróbálták a kerítés lebontását, a migránsok szabad beengedését követelő, de a nemzet puszta létét is tagadó – no nation – internacionalista jelszavakat, angol és magyar nyelven is.
Forrás: Ripost
Végigvették, hogy a nagy kerítésbontó akciónál majd ki vezényli a kórusokat. Külön cédulákon sokszorosították és szétosztották a „kiabálni valót”. Néhány később eldobott példányt a felháborodott röszkeiek gyűjtöttek össze – írja a Ripost. A kiszivárgó információk szerint tehát Juhász és Gulyás magát a kerítés erőszakos megbontását az egyik legagresszívebb német politikai rohamcsapatra a hírhedt ANTIFA-ra kívánja bízni.
Forrás: Ripost
A lap szerint a röszkei kerítésbontó főpróbát Juhász Péter és a garázdaság miatt többszörösen elítélt Gulyás Márton közreműködésével Soros György egyik legfontosabb migránsügyi szervezete, a MigSzol szervezte.
Külföldi ANTIFA roham // Forrás: Ripost
Ők gyűjtötték össze, irányították, szállították a szélsőbalos rohamosztagosokat. Ahogy a röpcédulán látható, biztosítottak buszokat, sőt a szélsőségesek repülőjegyéről is gondoskodtak. A főpróba részeként a CEU-tüntetésen a MigSzol kipróbálta a röpcédulás toborzást is. Így mosták össze a CEU és a kerítés ügyét.
Forrás: Ripost
A kerítésbontó provokáció  pontos időpontjáról egyelőre nincs információ. Azt nyilvánvalóan hozzáigazítják majd egyéb nemzetközi akciókhoz, például a brüsszeli nyomásgyakorlás eseményeihez is. Soros nyilvánvalóan azért fogott össze a szélsőbalos rohamosztagosokkal, akiknek a szervezeteit nemcsak Németországban, de más országokban is támogatja, mert a teljes határnyitást, a migránsok parttalan beengedését támogatják, s agresszivitásuk jól jöhet az ilyesfajta provokációk kirobbantásához.
A magyar kerítés nyilvánvalóan akadályt jelent Soros György számára. 
Forrás: Ripost
Mint ismeretes az Európai Parlament baloldali és liberális képviselői, köztük magyarok is, a napokban szavaztak meg egy a migránsüggyel kapcsolatos állásfoglalást, lényegében szó szerint átvéve Soros György egy korábbi újságcikkének direktíváit:
ki kell alakítani biztonságos útvonalakat a menekültek számára. Ez sürgős tennivaló (…) Az egész ügy sikerének a kulcsa, hogy a menekültek egyrészt oda mehessenek, ahova akarnak, másrészt oda, ahol szükség van rájuk."
S hogy mindezt miért? Mert Soros György így képzeli el az internacionális Európát. A migránsok tömeges megjelenésében a nemzetek nélküli Egyesült Európai Államok lehetőségét, az olcsó munkaerőt és persze a céljait támogató új szavazóbázist látja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése