2018. június 22., péntek

Tényleg szükség van rád
Tényleg szükség van rád
"Rád is szükség van!" - Elindult a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom honlapja 
Budaházy Edda felhívása: 
https://www.youtube.com/watch?v=yFqZuRw_oDI

Magyarország legnagyobb problémája a népességfogyás. Ha nem házasodunk meg, nem vállalunk gyermekeket, ha elhagyjuk a hazánkat, ha megöljük a megfogant magzatokat, vagy magyar gyermekek híján beengedjük a migránsokat, törvényszerűen előbb-utóbb eltűnünk a történelem színpadáról. Mindannyiunk felelőssége, hogy ez ne történjen meg! Hozz világra még egy magyart!

A honlap címe: 
https://megegymagyart.com/ 


Fekete Gyula: Magyarország a pusztulás útján
A magyar liberális elit tíz főbűne (1. rész) - Sznobjektív [#68]


A magyar liberális elit tíz főbűne (2. rész) - Sznobjektív [#69]

Felerősödött a magyarellenesség Romániában2018. May. 25. 16:53 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.

Az eseményről kiadott közlemény szerint a magyarellenes diskurzus a közösségi médiában, a hagyományos médiában, a sportban, illetve a politikában is erősödött.
Nem szokatlan Romániában, hogy a politikusok a magyar közösség ellen uszítással próbálnak politikai tőkét kovácsolni.

"Támadás alatt áll a magyar intézményrendszer, elsősorban a magyar iskolahálózat, sérülnek a tanulók nyelvi jogai, az egészségügyben a magyar nyelv használata esetleges és személyekhez kötött, nincs magyar nyelvű, írott egészségügyi tájékoztatás, nincs megnyugtatóan rendezve a magyar feliratok ügye, és nem biztosított a magyar nyelv használata az igazságszolgáltatásban"
- részletezte Benkő Erika. Hozzátette: csak a büntetőperekben biztosítják a tolmácsot a magyar feleknek, a polgári perekben az érintetteknek kell a tolmácsolás költségeit fedezniük. 
A jogvédő szervezet megállapította: a magyar szimbólumok ügye továbbra is megoldatlan, nem szabad használni a székely zászlót, egyes megyék lobogóit, és Erdély zászlójának a használatát is kifogásolták a hatóságok. 
"Románia nemcsak, hogy nem modellértékű ország kisebbségi jogainak tekintetében, de visszalépések tapasztalhatóak a közösségi jogok terén"
- hangsúlyozta a képviselő. A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat nemcsak a problémákat foglalta össze jelentésében, hanem javaslatokat is tett az ügyek megoldására. 
"Azt gondolom, hogy egyetlen, a magyarságot ért diszkriminációs ügyet sem lehet szó nélkül hagyni. Világossá kell tennünk mindenki számára, hogy a közösségünket ért támadásokra a rendelkezésünkre álló minden eszközzel válaszolni fogunk"
- jelentette ki a politikus. Mint részletezte: Diszkriminációellenes Tanácshoz, az Országos Audiovizuális Tanácshoz, a Román Labdarúgó Szövetséghez, az ügyészséghez és a bíróságokhoz is fordultak egyes ügyekkel.
Emellett nagy figyelmet fordítanak a nemzetközi közvélemény tájékoztatására. A jogvédő szolgálat 2017-es jelentését is elküldik a jelentős nemzetközi súllyal rendelkező bukaresti nagykövetségeknek.
Forrás: MTI / Sztárklikk
"Kósa úrnak lesznek még álmatlan éjszakái"2018. June. 06. 17:50 

Helmeczy László a csengeri asszony ügyvédje szerint mellébeszélés folyik az ügyben a fideszes politikus részéről, de ha ügyfele elkezdi feltárni a tényállást, lehetnek még meglepetések.

Ki volt az az ellenzéki, aki közokiratban nem kevesebbet vállalt, mint hogy 4 milliárd 350 millió euró értékben állampapírt vásárol?”
- reagált az ATV Híradójának Szabó Gáborné, a csengeri özvegy ügyvédje azt követően, hogy Kósa Lajos az ATV Startban arról beszélt, hogy az ügy hátterében az ellenzék állhat.

Mint ismert, a történet a kampány vége előtt kezdődött, miután kiderült, hogy egy csengeri nő azzal kereste meg Kósa Lajost, hogy 1300 milliárd forintot örökölt, és segítséget kért a pénz felhasználásával kapcsolatban. Kósa ezzel kapcsolatban azt mondta: azt javasolta, hogy vásároljon belőle állampapírokat.
Később közölte, hogy csaló a nő és az ügyben feljelentést tett. A politikus ma reggel az ATV Startban azt mondta, szerint az ellenzék volt az ügy hátterében, mert – ahogy fogalmazott – pénzért és hatalomért mindenre képesek. Kósa Lajos a Startban azt is mondta: hamisítványnak tartja azt a szerződést, amely szerint 800 millió forint ajándékot kapott volna az édesanyja egy csengeri nőtől.
A megbízó az ügyfelem, a megbízott meg Kósa úr. Ne haragudjon már a világ, hát ott volt a közjegyzőnél- ecsetelte az ügyvéd, aki közölte, hogy a közjegyzői szerződésekben, melyek állítása szerint ott vannak előtte, még a politikus adószáma is benne van. Honnan tudták volna az összes adatot?- kérdezte Helmeczy, majd hozzátette:
be lehetne fejezni a mellébeszélést Kósa úrnak”.
Arról is beszélt, hogy kizárt dolognak tartja, hogy az ügyfele találta volna ki ezt az ügyet. „Nehogy már azt higgyék, hogy egyszer csak találkoznak az utcán és az ügyfelem becsapta Kósa urat”- magyarázta a történtekről, majd elmondta, hogy úgy tudja, a politikus többször is járt Csengeren és külföldön is voltak az örökség ügyében, mert senki ne higgye, hogy fagyizni mentek Zürichbe.
Helmeczy László elmondta, több olyan dokumentum is van a birtokában, amivel szerinte „csuklóból meg lehet cáfolni” Kósát. Az ügyvéd állítása szerint a fideszes képviselő is kapott volna ajándékot, „nem keveset”, és bár szerződés van ezekről, végül nem kapta meg.
Konkrétumot nem árult el, mert – mint mondta – nincs rá felhatalmazva, de annyit elmondott munkatársunknak, hogy „itt úgy repkednek az 50-100 milliók, hogy ilyet még nem látott”.  Azt is állította, hogy a nála levő ajándékozással kapcsolatos szerződéseken és Kósa Lajos vagyonnyilatkozatán ugyanolyan aláírás szerepel.
Lesznek álmatlan éjszakái Kósa úrnak, ha ügyfelem elkezdi a tényállást feltárni”
- közölte az ügyvéd, majd arról beszélt, hogy az egyszerűsített kiadatáshoz nem járultak hozzá, de ha a protokoll szerint járnak el és Svájc kiadja Szabó Gábornét, akkor akár néhány napon belül Magyarországra szállíthatják az asszonyt. Ezt követheti majd a gyanúsítotti kihallgatás, amire eddig nem került sor Szabóné külföldi tartózkodása miatt.
Forrás: atv.hu


Hódítók Kupája Isztambulban 

Kedves Barátaim!

Eljött az idő megint!

Hétfőn újból harcba megyek a Magyar Zászló becsületéért!
Nagyon nehéz lesz mint mindig!

A Hódítók Kupájáért Isztambulba, hogy a győztes jogán felemeljem a Magyar Zászlót a dobogó legmagasabb fokán!

Jöjjenek a világ legjobb lövői, mind!

A világ legjobb harcosai , Tűzfagy, Bármikor és Izzó Szél velem lesznek és harcolnak életre halálra!

Nem hibázhatok!

Egy nagyon régi módszerrel, egy ősi íjjal, egy különös fogásmóddal!

Kérlek benneteket, gondolatba legyetek velem hétfőn és segítsetek!
Erőmhöz képest mindent megteszek!

De , segítsetek!

Mindannyitokra szükségem van!
Köszönöm, hogy meghallgattatok!
Barátsággal a Farkas! 
Hétfőn újból harcba megyek a Magyar Zászló becsületéért!
Dr. Horváth István emlékére - Dr. Bardócz-Tódor András tanácsa 

2018. május 25. 
mvsz.hu

Dr. Horváth István halálát tudomásul véve, és temetésére készülődve, de 
a történteket meg nem engedve, sajtószolgálatunk sorozatban ismételten közzéteszi azokat a felszólalásokat, amelyekkel a világ különböző országaiban élő magyar emberek a Nobel- díjra érdemes tudós felfedezésének áldásos hatásait ecsetelve vették őt védelmükbe akkor, amikor a magyar állam vádat emelt ellene. 2015-ben történt, a második kétharmados támogatottságú Orbán-kormány idején... Dr. Horváth Istvánt holnap temetik Káptalanfán.

Amint arról El a kezekkel Dr. Horváth Istvántól! című közleményünkben hírt adtunk, az ügyészség vádat emelt az anti-koleszterin antitestét feltaláló kutató ellen. A Fővárosi Törvényszéken lezajlott a büntetőper első tárgyalása, amelyről a Hun Tv felvételt közölt (itt megtekinthető). Közben sorra érkeznek a Dr. Horváth István által feltalált gyógyszerrel kezeltek nyíltan kiálló levelei. Dr. Bardócz-Tódor András hozzászólása mindenképpen figyelemre méltó. A tudós kutatónak és ügyvédeinek figyelmébe ajánljuk.

Nem vagyok profi jogász, de remélem, hogy az embereken történő kísérlet tilalma arra a nem kívánatos esetre vonatkozik, amikor valakivel a tudta nélkül kísérleteznek, vagy a beleegyezése nélkül erőszakkal. (Arra gondolok, amit egyes alapanyag előállítók, pl. a Monsanto rendszeresen és folyamatosan tesznek velünk.)

Ha valaki önként vállalkozik egy még kísérleti stádiumban lévő beavatkozásra, vagy akár egyszeri, ötletszerű, hatóságilag nem engedélyezett, vagy nem szabályozott beavatkozást hajt, vagy hajtat végre magán, az nem tartozhat ebbe a szabályozási körbe.

Személyes álláspontom, hogy az élet reményében még kifejezetten tiltott beavatkozásra is jogom van, ha ezt önként választom. Itt szerintem a joggal való visszaélésről van szó, de legalábbis jóhiszemű téves jogalkalmazásról.

A beavatkozáson egyébként családom több tagja is túl van, objektívan igazolt eredménnyel.

Horváth professzor jóhiszeműen vállalta a vallomástételt, de szerintem naiv módon. A jogalkalmazás legalább olyan bonyolult eszköztárral rendelkezik, mint mondjuk a génbiológia-ipar. A bíróságok meghatározott szabályrendszerben mozognak és az eredmény nem mindig az igazság érvényesülése...

Dr. Bardócz-Tódor András

Korábban írtuk: 
MVSZ: El a kezekkel Dr. Horváth Istvántól! Fájdalmas búcsú: Elhunyt Dr. Horváth István biológus, az antikoleszterin antitest felfedezője Dr. Horváth István emlékére - Papp Nándor levele Dr. Horváth István emlékére - Ács Dezső Minnesota /USA/ levele Török László (Kanada): Nyílt levél Dr. Horváth István professzor kezelése mellett Dr. Horváth István emlékére - Horváth István /Kanada/ levele - Hazugsággal a jó ügyért?
MVSZ Sajtószolgálat 
Célpont: budán bújtat bevándorlókat az Orbán-kormány 
2018. 05. 26. 
alfahir.hu

A HírTV Célpont című műsora afgán bevándorlókat talált az állami fenntartású Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Központjának Marczibányi téri rehabilitációs központjában. 
CÉLPONT: BUDÁN BÚJTAT BEVÁNDORLÓKAT AZ ORBÁN-KORMÁNY

A riportban elhangzik, hogy a bentlakók szerint csaknem egy éve szállásolnak el bevándorlókat az intézményben: 

"Nem ennyi időre jöttek ők, csak meghosszabbították nekik a szállást, mert már volt róla szó, hogy év elején elköltöznek és... És aztán mégsem. Úgyhogy most nem tudom, hogy meddig lesznek." 

Sőt, az is kiderül, hogy olyan afgán családot is rejteget itt az Orbán-kormány, amely korábban 4 hónapot töltött Németországban, mielőtt egy hónappal ezelőtt hazánkba deportálták volna őket. 

Ez viszont felvet néhány kérdést az Orbán-kormány bevándorlás-politikájával kapcsolatban; most akkor nemcsak az illedelmesen kopogtatók jöhetnek, hanem azok is, akiket nyugatról küldenek ránk? Akkor mi az a kvóta? 

A műsor megkereste a fenntartót, vagyis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot is, akik sem a telefonos, sem pedig az írásos megkeresésre nem reagáltak, így nem tudható, hogy pontosan hány bevándorlót bújtatnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alá tartozó intézményekben és az sem, hogy mennyibe kerül az ő ellátásuk. 


A HAZAÁRULÁS TANKÖNYVI ESETE: 900 EZER FORINTTAL TÁMOGATOTT AZ ÁLLAM MINDEN KÖTVÉNYES MIGRÁNSTMegkapta a G7 gazdasági hírportál az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott összes letelepedési kötvény adatait. A kép egyszerre lesújtó és vérforraló. 


A speciális állampapírból az első sorozatot 2013. június 19-én bocsátották ki, az utolsót 2017. július 12-én. Bevezetését annak idején azzal indokolták, hogy ily módon a piaci körülményeknél kedvezőbb feltételekkel finanszírozható az államadósság. Ehhez képest a most született összegzésből világosan kiderül:
a kötvénybiznisz irgalmatlan ráfizetést jelentett a magyar adófizetőknek és hatalmas profitot a kormányközeli offshore cégeknek. 
Négy esztendő alatt
összesen 19 855 EU-n kívüli állampolgár
jegyzett 300 ezer euró értékben letelepedési kötvényt, hogy letelepedési engedélyhez jusson. A folyamatosan egyre liberálisabbá tett szabályozás szerint 2015-től "családegyesítés" címszó alatt  
az egy háztartásban élő kiskorú, és a külön élő nagykorú gyermekek, sőt a nagyszülők is megkapták a magyar letelepedési engedélyt.
A speciális állampapír öt éves futamidejű, euróban kibocsátott kötvény volt, amely a hasonló magyar papírok hozamánál 1,5 százalékkal alacsonyabb hozamot kínált. Ez lett volna a letelepedési engedély "ára". Igen ám, csakhogy kikötötték azt is, hogy a hozam soha nem lehet 2 százaléknál kevesebb. Miután 2015 után a magyar kötvényhozamok jelentősen csökkentek, a letelepedési papírok már többet hoztak a vásárlóknak. Ami természetesen veszteség volt az állam számára. Ráadásul éppen ekkor vezették be a "családegyesítést" is. Tehát 
nem elég, hogy a kötvények deficitet termeltek, még több ember számára is tették lehetővé a bevándorlást. 
A hülyének is megérte. Kivéve a magyar adófizetőket. Ők ebben az időszakban 28,2 milliárd forintot buktak a bizniszen. Ez elsöpörte a kezdeti 10,7 milliárdos nyereséget is, így
összességében négy év alatt 17,5 milliárd forintot buktunk az egészen. 
Nem úgy a kötvények értékesítésével megbízott, az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által kiválasztott, kormányközeli offshore cégek, amelyek 156,2 milliárd forintnyi hasznot zsebeltek be ebben az időszakban. 
Ha a magyar állam veszteségét leosztjuk, akkor elmondható, hogy 
minden egyes letelepedési engedéllyel érkező migránst 882 ezer forinttal támogattak a magyar adófizetők.
ÜZEMZAVAR A PAKSI ATOMERŐMŰBENSzerdán kevéssel dél előtt 100 megawattnál nagyobb teljesítménycsökkenést okozó műszaki hiba történt a Paksi Atomerőmű 1. blokkján, a kettes turbina kiesése miatt a reaktorblokk jelenleg 50 százalékos teljesítményen üzemel - közölte a Paksi Atomerőmű Zrt. a honlapján. 
Az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nem volt.
(Címlap- és borítókép: turbinaház az Azomerőműben - fotó: Alfahír)
MÉG MINDIG NINCS MEG A MEDVE, BEVETHETNÉK SEMJÉN ZSOLTOTRohangál az a hülye medve, a sajtó meg utána. Be kéne vetni a csodafegyvert.


Végre van oka a rendőrhelikopter használatának, egész nap üldözik az abonyi medvét azért, mert medve.
A sztori kapcsán az lenne a legbiztosabb, ha semmit nem írnánk, ugyanis óránként jöttek az újabb hírek arról, hogy
elkapták, de mégsem, de most már tényleg, nem, mégsem.
Szóval jelenleg a franc se tudja, hogy a medve megvan-e, vagy szabadon kószál.
Elvileg éppen az utóbbi, de ha meglesz, frissítjük a cikket.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársára hivatkozva a hvg.hu írt arról, hogy az Abony környékén hétfőn felbukkant, majd Kocsér környékén majdnem elkapott medvét végül elfogták. De most kiderült, hogy a három év körüli, 1-2 mázsás hím medve valójában megint elszökött üldözői elől.
A Készenléti Rendőrség hőkamerás helikopterrel van a nyomában, de igazából szinte minden egyenruhás őrző-vadászó társaság őt keresi, altatólövedékkel akarják elfogni.
Arról semmit nem tudunk, hogy Semjén Zsolt a helikopteren van-e.
Az úgynevezett KDNP politikusa, Orbán Viktor helyettese korábban azt mondta, nagyon szívesen megölne egy jegesmedvét is, ha valaki meghívná egy ilyen vadászatra. Ezt azután nyilatkozta, hogy kiderült, egy svédországi helikopteres luxusvadászaton engedély nélkül kilőtte egy helyi gazda rénszarvasát. Az ügyben nyomozás indult.
Szóval ki tudja merre, merre visz a végzet.
REJTÉLYES UTAKON SZIVÁROGTAK A JOBBIKRÓL SZÓLÓ BIZALMAS INFORMÁCIÓK A FIDESZ-MÉDIÁHOZHosszas fejtegetést tett közzé a Zsúrpubi a Jobbikból kikerült információkkal kapcsolatban, melyben a portál rávilágít, hogy az ellenzéki párt elnökségi üléseiről gyanús körülmények között jutottak bizalmas döntések, álláspontok vagy viták a fideszes médiabirodalom birtokába.


B. Ferenc Attila összefoglalójában kiemeli, hogy a szivárogtatások azért is aggályosak, mert a legerősebb ellenzéki párt elnökségi tagjainak
olyan nyilatkozatot kellett aláírniuk, mely szerint az adott illető büntetőjogi felelőssége tudatában kijelentette, hogy nem adott át információt a Jobbikkal ellenséges kormánypárti sajtónak.
Ennek ellenére több, a pártot negatív színben feltüntetni szándékozó iromány is született, melyek miatt a Jobbik rendre sajtóperek garmadáját indította a Fidesz kezében lévő orgánumok ellen, bár ezek nem derítettek fényt arra, milyen módon jutott értesülésekhez a Magyar Idők, a Ripost vagy a Lokál.
A szerző írásában összefüggésbe hozza nagy port kavaró, a Jobbik-tábor elbizonytalanítását célzó cikkek megjelenését Toroczkai László elnökségbe való bekerülésével, és hangsúlyozza, hogy
Ásotthalom polgármestere volt az egyetlen, aki nem írta alá a fent említett nyilatkozatot.
A cikk úgy fogalmaz, hogy "állítólag több olyan sajtóper is volt 2017-ben, ahol a kormánypárti újságíró a tárgyalásokon konkrétan kimondta, hogy megbízható forrása van, aki a Jobbik egyik vezetője".
A cikk megemlíti, hogy a választások előtt a Ripost nyilvánosságra hozott egy - erősen megvágott - hangfelvételt, melyen Toroczkai László hallható, amint valakivel épp arról beszél, hogy szerinte Mirkóczki Ádámot, a párt szóvivőjét le kellene mondatni, mivel kritikus véleményt fogalmazott meg Donald Trump, amerikai elnökkel kapcsolatban.
Mint emlékezetes, a kormánypárti sajtó ezt a hanganyagot igyekezett úgy beállítani a választási kampány hajrájában, mintha nem egy hónapokkal korábbi ügyről, hanem aktuális konfliktusról lenne szó.

NAV és az ÉRVÉNYTELEN Alaptörvény! (Teljes filmMegállíthatatlan a kórházak eladósodása

Április végére 2,635 milliárddal nőtt a kórházak lejárt adósságállománya, a kifizetetlen számlák értéke a
beruházási projektekhez tartozó kötelezettségek nélkül is átlépte az 50 milliárdot - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból.
Napi.hu, 2016. május 15. vasárnap, 18:54
Az április végi 50,488  milliárd forintnyi tartozásállományból 23,6 milliárd forint értékű számla több mint 60 napja lejárt
A legnagyobb adósok listáján most is a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az első, amely április végére 3,3 milliárdnyi tartozást halmozott fel, a negyedik havi gyarapodás 434 millió forint volt. Csak kevéssel marad le 2,6 milliárdos tartozásával a Péterfy Sándor utcai kórház. A Pándy Kálmán és a Réthy Pál kórház összeolvadásával létrejött Békés Megyei Központi Kórház adóssága 3 milliárd forint.
Tizenegy kórház tartozik egymilliárd forintnál többel, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és az Egyesített Szent István Szent László mellett a nagy megyei kórházak, amelyek közül az egymilliárdot át nem lépők is erősen közelítenek ehhez a határhoz, akárcsak a nagy, budapesti kórházak.
A legnagyobb havi növekedést a már említett Honvédkórházon túl (434 millió forint) a Péterfy Sándor utcai kórház produkálta 286 millió forinttal.
A beszállítóknak már a jelenlegi helyzet menedzselése is feszültséget okoz, arról nem is beszélve, hogy milyen nehézséget jelent, ha nem lesz évközi konszolidáció, és a tartozásállomány, a növekedés a jelenlegi ütemet figyelembe véve, eléri a 70 milliárd forintot - mondta lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, aki a tagvállalatok képviselőitől úgy tudja, nem javul a kórházak fizetési hajlandósága a beszállítók felé.


Ez várhat a kórházakra - a kormány tényleg komolyan gondolja ezt?


Szó sincs arról, hogy pénzeső hullana jövőre az
egészségügyre, az összevont szakellátásban megjelenő plusz 112 milliárd forintnak alig 10 százaléka jelent valóban pluszforrást - derül ki a jövő évi büdzsé részletes számaiból.
Napi.hu, 2016. május 14. szombat, 09:04
A 2017-es költségvetés majd megmutatja, hogyan gondolkodik a kormány az egészségügyről - hangoztatta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár még a tervezet publikálása előtt. A javaslat megjelenésekor Selmeczi Gabriella, a Fidesz parlamenti képviselője, a népjóléti bizottság elnöke úgy fogalmazott, az egészségügy a jövő évi költségvetés nyertese.
Az összevont szakellátás büdzséjének 112 milliárdos növekménye láttán még akár így is gondolhatnánk. A költségvetés tervezetének részletes számaiból azonban kiderül, a látványos emelés jelentős része nem reálértéken megvalósuló emelés, hanem játék a számokkal, a költségvetési sorok közötti rakosgatás.
Az összevont szakellátási kassza két fő eleme a fekvő- és járóbeteg-ellátás, valamint a speciális finanszírozású, nagy értékű (főként onkológiai és kardiológiai) gyógyszerek és beavatkozások büdzséje. A 112 milliárd forintos növekedés kapcsán az első, amit meg kell említeni, maga a 2016-os bázis, amely eleve 17,1 milliárddal kevesebb a 2015-ösnél.
Összevont szakellátás kiadásai
MILLIÁRD FORINT
2015.
2016
2017
Szakellátás összesen
651,1
633,9
746,1
Változás

-17,1
112,2
Forrás: Költségvetés
A részletes költségvetési adatokból kiderül, hogy a szakellátás költségvetési keretösszeg növekményéből 86,3 milliárd forintot az Egészségbiztosítási Alap (E. Alap) egyéb költségvetési soraiból vezették át - 66,3 milliárd a korábbi évek béremelésének fedezete a célelőirányzatból, 20 milliárd pedig a méltányossági és a speciális beszerzésű gyógyszerkiadásból lett átcsoportosítva -, azaz nem jelentenek új forrást. Ezeket a költségeket eddig is, továbbra is finanszírozni kell, még ha most éppen a szakellátás büdzséjéből történik is a fizetés.
Ez így elég karcsú
Így már csak 25,9 milliárdos pluszról beszélünk, ami ha a kórházak tartozásállományának havi 3 milliárdos gyarapodását figyelembe vesszük, egyáltalán nem túl nagy tétel, hiszen még egy szolidan számolt 36 milliárdos konszolidációra sem elég. Ráadásul a nagy értékű gyógyszerek 2016-os fedezete jelentősen alultervezett, az érvényesítéshez szigorú megszorításokra van szükség.
Viszont, ha mindezzel nem törődve nekiállnánk gondolatban elkölteni ezt a 25,9 milliárdot, akkor rá kell jönnünk, hogy ezt az összeget is jórészt (mintegy 11 milliárd forint értékben) lekötötték a 2015-ben már kiadott többlet-finanszírozások, illetve az idén és jövőre kiadandó, jelenleg még ismeretlen megoszlású többletkapacitások fedezetére.
Ha minden jól megy, a szakellátás valójában mintegy 10 milliárd forint friss pénzzel bővül, ez a meghirdetett 112 milliárdos növekménynek alig 10 százaléka. De még ennek a pénznek is elviszi egy részét a régen követelt és jogos bérbeépítések hatása. A nagy értékű gyógyszerekre és beavatkozásokra a szakellátásba átcsoportosított 5 milliárd forint viszont a 2016-os forrás kiesését sem pótolja, még a 2015-ös szintet sem éri el.
A kommunikációs szinten bőségesre, valójában igencsak szűkre szabott költségvetésben nyoma sincs tartalékoknak arra az esetre, ha az inflációs trend megfordulna, vagy ha egy esetleges árfolyamváltozás globális áremelkedést okozna a beszerzéseknél, nem beszélve a kórházi konszolidációhoz szükséges forrásokról.
Na jó, de mi van a bevételekkel?
A kiadások mellett kifejezetten érdekesen alakulnak az egészségügyi költségvetés bevételei. A 2017-es E. Alap költségvetési bevételi oldala abból indul ki, hogy az elképzelt foglalkoztatás és átlagkereset-növekedés többlet járulékbevételt jelent, ez azonban nem jár együtt az E. Alap főösszegének a növekedésével. Az utóbbi 3 év során a bevételeken belül a költségvetési támogatás szép lassan felszívódni látszik, a 2017-es terv szerint az államilag biztosított csaknem 5-5,5 millió ember után (nyugdíjasok, gyerekek) kevesebb járulékot fizet az állam, mint 2015-ben vagy 2016-ban.
Míg 2013-ban - a rokkantsági nyugdíj E. Alapba történő emelése után - a költségvetés 967 milliárd forintot fizetett be az E. Alapba, a 2017-es tervek szerint ez már csak 389 milliárd forint, amelynek a túlnyomó része járulék. Azaz az a sajátos helyzet alakult ki, hogy az állami egészségügy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megszüntetésének tervével egy időben és több évvel a tb-rendszer alaptörvényi megszüntetése után, döntő mértékben járulék alapúvá válik, vagyis az E. Alap talapzatát a munkaképes lakosság járulékai képezik, ebből kell megoldani a teljes lakosság egészségügyi ellátását.
Másfél milliárd forintért négy kórházat épít az Orbán-kormány SzíriábanAmennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, akkor Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában. A beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy minél többen és minél előbb haza tudjanak térni hazájukba, és ott megfelelő ellátást kapjanak - közölte Szijjártó Péter szerdán, az Európai Unió és az ENSZ által Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencia szünetében.
A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a szíriai helyzet és annak rendezése nem választható el az Európát sújtó migrációs válságtól abból a szempontból, hogy a térségben zajló konfliktusok jelentik annak egyik legfőbb okát. Szijjártó Péter kijelentette, alapvető irányváltásra van szükség az Európai Unió migrációs politikájában. Ahelyett, hogy az unió arra biztatná az embereket, hogy Európába jöjjenek, a kiváltó okok megszüntetésére kell fókuszálni, és odavinni a segítséget, ahol arra szükség van, annak érdekében, hogy az emberek otthon vagy otthonuk közelében maradhassanak. A miniszter kiemelte, Magyarország idén befizeti utolsó részletét is az unió Törökországot segítő menekültügyi csomagjába, így összesen 14,6 millió euróval (mintegy 4,5 milliárd forinttal) járul hozzá ahhoz, hogy Ankara megfelelő módon el tudja látni az országa területén élő, Szíriából érkezett több millió menekültet. Magyarország emellett azt szorgalmazza, hogy Törökország, Libanon, Irak és Jordánia, amelyek a szíriai háború közvetlen közelében találhatók, további uniós pénzügyi segítséget kapjanak arra való tekintettel, hogy ezek az országok menekültek millióit látják el.
Fotó: MTI/KKM
Olyan biztonsági és megélhetési körülményeket kell teremteni a Közel-Keleten, hogy az onnan eljött emberek minél előbb vissza tudjanak térni saját otthonaikba - húzta alá Szijjártó Péter. Ennek nyomán indította el Magyarország a Hungary Helps programot, hiszen alapvető biztonsági érdek az, hogy a közel-keleti válságok nyomán előállt kényszerhelyzetek megszűnjenek, és az onnan Európába távozott emberek haza tudjanak térni - tette hozzá.
A miniszter arra figyelmeztetett, hogy a migráció ösztönzése különösen kockázatos, hiszen az Európai Unióhoz közel eső térségben ma több mint 30 millióan élnek menekültként, rendszeres humanitárius segélyen, akik bármikor megindulhatnak Európa irányába. Mint elmondta, Magyarország az elmúlt két évben 3,6 milliárd forintot fordított a közel-keleti üldözöttek helyben maradását és hazatérését segítő programokra. Iskolát épített, templomok és lerombolt épületek újjáépítését finanszírozza, kórházakat és keresztény közösségeket támogat a hazatérés biztosítása érdekében Szíria, Irak, Jordánia és Libanon területén. Magyarország idén indított, 250 szíriai hallgatót fogadó ösztöndíjprogramját jövőre is folytatni kívánja - tette hozzá Szijjártó Péter.
Miért kerül 2,3 milliárd forintba Kövér László szolgálati lakásának felújítása?Kövér László még idén beköltözik új rezidenciájába, amely tulajdonképpen egy bérház legfelső emelete.


Forrás: BorsOnline
A négyhálószobás rezidencián dolgozószoba, díszterem és könyvtár is helyet kap majd. 640 ezer forint/négyzetméteres átlagáron vásároltak lakásokat az épületben a bérház kilenc lakójától, akiket már kiköltöztettek. Eddig 385 millió forintot költöttek az ingatlanra, amelyet a Magyar Építő Zrt. kivitelez. A cég Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc üzlettársához, Szíjj Lászlóhoz köthető.
És akkor következzen egy velős vélemény Kövér László Balassa Bálint utcában kialakuló rezidenciájával kapcsolatban:
"Tényleg ne b@szd már meg!
Olvasom az És-ben – bevallom, nem tudtam eddig erről -, hogy még az idén Kövér László beköltözik a rezidenciájába, ez közel lesz (Balassi Bálint utca) a Parlamenthez.
Még ez eddig rendben is lenne, ne utazzon túl sokat a szolgálati sofőrös Mercedesszel a munkahelyére, azt viszont rohadtul nem értem, hogy egy lakás felújítása, mert ez a lakás egy bérház legfelső emeletén van, mi a véres bránerért kerül 2,3 milliárd forintba! 2 300 000 000 forint!
Sokunk végzett már lakásfelújítást, tudjuk mennyi, de ez? Mi a ló
f@sz lesz abban a csodalakásban? Aranykilincs, aranyszögek a falban, aranyklozet bluetoothvezérelt kloákatörlővel, az előszobában Rembrant festményekkel ?
Azt már tudjuk, hogy Európa megmentője legalább 20 milliárdért költözik a Várba, hogy onnan tekintsen le kétharmados népére. Az is botrány.
Ez a két suttyó kollégiumi haver, akik úgy váltogatják elveiket, mint más a szaros gatyáját, a 80-as évek végén rácsodálkoztak a magyar fővárosra, rá harminc évre szétlopták az országot, a gyűlölettől szétpuffadt arcukkal lassan címerként fognak szerepelni a turisztikai kiadványokban.
Menjetek ti az illiberális, keresztény, csuhás, tízparancsolatos, migránsszendvicses sunyi, bús 
pics@ba!
Most olvasom, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság 3,3 százaléka, vagyis több mint 322 ezer ember él olyan lakásban, ahol az alapvető higiéniai helyiségek sincsenek meg, tehát nincs benti wc, sem fürdőszoba.
Elnézést, hogy mindez ima helyett Pünkösd hétfőjén jött ki belőlem!"
Kövér és családja egy szerénynek mondható, szigetszentmiklósi házat ad fel a budapesti kényelemért.
A házelnök felesége a helyi kormányhivatal vezetője. A párnak három nagykorú gyermeke van, így a költözésnél már nem szempont a család elhelyezése.
Félmilliárd forint közpénz egy Magyarországot folyamatosan nácizó filmrendezőnekA Magyar Időkben ma megjelent Szakács Árpád „Kinek a kulturális diktatúrája?” című, felülmúlhatatlan sorozatának  5-ik része.
Példái között főszerepet kapott a Soros-barát  Szász János filmrendező, aki a német, a hazai, majd közpénzes támogatásával nemzetközi terepen terjesztette Magyarországról, a magyar népről és a jobboldali kormányról a legundorítóbb, de kötelező/elvárt vádakat (náci, antiszemita, stb.)
A kormány Magyar Nemzeti Filmalapja 2015. október 29-én 494,5 millió forintos gyártási támogatást adta neki,  hogy „a XX. század egyik legbrutálisabb budapesti bűntettét dolgozza fel”. Ami egy 1925-ös történet egy olyan férfiről, „aki erősen jobboldali, komcsi- és zsidógyűlölő fehérterroros főhadnagy”.
A filmnek levételéig 19 947 nézője volt.
Megjegyzés: tekintettel arra, hogy e blog nem hirdetésekből, lájkokból, stb. él,  felkérem mindazokat, akik szerint az Orbán-kormány  nem hozott létre paradicsomot  esküdt, balliberális ellenségeinek, a jövőben NE látogasson ide.


Magyarországnak vége: a lakosság 6 millióra zsugorodik”Hacsak nem történik súlyos trendforduló a demográfiai folyamatban, Magyarországnak katasztrófával kell számolnia, írja  a Kalocsán szerkesztett német nyelvű portál.
Az ENSZ népességtudományi tanulmánya szerint 2100-ra már csak 6 millió ember él majd Magyarországon.
Az ENSZ tíz közép-kelet-európai országot vizsgált meg. A századfordulóra a térség 300 milliós népéből 2100-ra már csak 220 millió marad.
Elkeserítően keveset keresnek a magyarok - A nemzetközi  Az OECD országok közül Svájcban, majd Luxemburgban és Izlandon a legmagasabbak a fizetések. A 35 országból Magyarország a bruttó átlagbér tekintetében 31. helyen áll, viszont a magas hazai adóterhek miatt nettó kereset alapján csak Mexikót és Lettországot előzzük meg.
A howmuch.net az OECD friss kiadványát felhasználva készített egy ábrát arról, hogy a szervezet 35 tagországában jellemző átlagos fizetések hogyan viszonyulnak egymáshoz.


  • Az éves fizetések dollárban vannak megadva, azonban az összehasonlíthatóság érdekében korrigálva vannak a helyi árszínvonallal.
  • Az elsődleges sorrend a bruttó bér alapján került felállításra, az eltérő adóztatás miatt azonban sok esetben előfordul, hogy a listán előrébb szereplő ország állampolgárai kevesebb pénzt visznek haza, mint azok, akik mögötte állnak.
  • Az oszlopok zöld része mutatja az éves nettó béreket.


Klikk a képre!
Kép forrása: howmuch.net


Mind a bruttó, mind pedig a nettó fizetés tekintetében a svájciak tudhatják magukének a legmagasabb béreket az OECD-országok állampolgárai közül, őket követik a luxemburgiak, majd az izlandiak. A sorrend ezt követően bonyolultabbá válik, hiszen bruttó bér tekintetében Dél-Korea jóval hátrébb van, mint Németország, az alacsonyabb adóterhek miatt a koreaiak mégis többet vihetnek haza, mint a németek.

Bruttó bér alapján Magyarország hátulról az 5. helyen áll, a 
magas hazai adóterhek miattviszont nettó kereset tekintetében Mexikó és Lettország áll csak mögöttünk. A szlovák nettó bérek (a helyi árszínvonalat is számításba véve) 5%-kal, a cseh és a lengyel 10-10%-kal magasabbak, mint a hazaiak.(Címlapkép forrása: MTI Fotó: Máthé Zoltán)
Kampány indul a választási rendellenességek feltárására#TisztaVoks névvel kampány indul az április 8-i országgyűlési választásokon tapasztalt rendellenességek feltárására. Az ír dr. Garwan Walshe biztonságpolitikai szakértő (korábban a brit Konzervatív Pártnak dolgozott) által elindított Unhack Democracy Europe szervezet égisze alatt induló kampányban magyar szakértők és aktivisták is részt vesznek.
A kampány szervezői közleményükben azt írják:
Az április 8. óta vizsgáljuk a választási eredményeket a választás tisztasága szempontjából. A Kúria döntése az ukrán-magyar kettős állampolgárok szervezett buszoztatásáról és a kutatásaink eddigi eredményei arra utalnak, hogy komoly rendellenességek történtek.”
Nem csupán a Kúria által is problémásnak tartott ukrán-magyar határmenti buszoztatást említik a rendellenességek között, de felmerül a választókat összezavaró kamupártok elszaporodása, a szavazatvásárlás, az NVI honlapjának összeomlása, illetve a szavazatok célzott érvénytelenítése olyan területeteken, ahol a helyi választási bizottságban csak fideszes tagok ültek.
Arra is emlékeztetnek: az EBESZ megfigyelői szerint is több ponton sérült a választás tisztasága.
Az Unhack Democracy Europe szervezet ezért adománygyűjtő kampányt indít, amely hármas cél tűz ki maga elé:
  1. rávenni az Európai Parlamentet, hogy vizsgálatot indítson a választási csalások ügyében;
  2. felállítani egy nemzetközi és magyar szakemberekből álló csapatot, akik az eredmények hitelességének további vizsgálatát el tudják végezni. Ehhez független programozókra, politikai- és adatelemzőkre van szükség;
  3. a nemzetközi sajtón keresztül eljuttatni a rendellenességek hírét Európába és az USA-ba.
A #TisztaVoks közleményében azt is írja, a választási rendellenességek akár a Fidesz kétharmadát is megmagyarázhatják.
A magyar közjog szempontjából a feltárási munkának valószínűleg sok következménye nem lesz, hiszen a rendellenességek bejelentési határideje már lejárt.
CÉLPONT - Pörög az ukrán nyugdíj- és szavazatbiznisz

HORTON vonat alá ugrott egy nagymama az unokájával 
A TEGNAPI TRAGÉDIA MARGÓJÁRA
 
A mama Erika 49, az unokája Benett 4 éves volt. ÉS AMIROL NEM SZOLT A HÍR...a nalálba menekultek,a mama átolelte az unokát,ugy ugrottak a vonat elé.igen menekultek. menekultek a gyermek joléti, és a gyám hivatal dontése elol... miszerint a kisfiut elszakitják a családjátol.. ÉLHETTEK VOLNA MÉG.... de hogyan? egymás nélkul? aki ismeri e két hivatal hozzá állását, tudja a kisfiu soha nem kerult volna haza.... a mama már készult rá egy ismerosének jelezte mi várhato, hogy nem fogja tudni elviselni a procedurát,ami rájuk vár... talán nem volt joga donteni az unokája sorsárol, de azt tudta. nélkule nem tud élni. és tudták a dontés hozok is..... sorsok, életek kény urai. kis hivatalnokok, akik a szegénység miatt tépik szét családok életét, tul játsszva a saját szerepuket..PROBÁLTAK SEGÍTENI, MEGTETTEK E MINDENT A NEVUKHOZ HUEN, HOGY A KISFIUT NE KELLJEN ELSZAKÍTANI A CSALÁDJÁTOL? veszélyben volt e az élete? vagy csak a toloszékbe kényszerult, ellenállást nem tanusíto anya gyengesége vo lt az indíttatás? egy apa nélkuli család, ami nem egyedi, hiszen az egyik munkatárs is ebben a helyzetben van. talán éppen ezért kellene jobban segíteniuk az ilyen családokon. de egyszerubb elvinni a gyerekeket akik fényes megélhetést biztosítanak a leendo nevelo szuloknek...nem is kerulnek haza a legtobb esetben, de jo esetben is ot hat év a minimum. talán tudta ezt a mama is.....ÉS DONTOTT...a saját sorsárolés az unokáérolis. mert a nevelo szulo az egy rémálom... szeretet nincs, fizikai ellátás van. és a haszon lesése.. aki ott nott fel, tudja, jot még nem hallottam, pedig tobb százzal beszéltem már, és személyesen is ismerek sokat... mid mind leki sérultek....és felnove, otthontalanok. a családtol már el idegenedtek, senki nem várja oket haza....ÉS A MAMA csk ment... karján az unokával.... a vasut állomás tobb kilométer a falutol. mi járhatott az eszében? amig a halál felé gyalogolt? sírt e végig az uton? az egyre hangosabban duborgo vonat zajátban vajon kihez fohászkodott utoljá ra? és a vonat vezeto..... vajon mit érzett? amikor kétségbe esetten huta meg a féket? ÉS A MAMA UGROTT-----kétségbe esve szorítva magához az unokáját, a halálba menekult....a kiméletlen dontéshozok elol.....azt mondják a kisfiu tisztán járt az oviba, enniuk is mindig volt, a mama elo teremtette. furdoszobájuk az nem volt, de szerették a gyereket.nem verték, éltek ahogy más szegény családok.... sok van beloluk, es a hivatal éber. a munkatársak elfelejtettek már régen mosolyogni.fellengzosek, folényuk és hatalmuk tudatában..... kozszolgák,pénzért.... azt is elintézték hogy ne láthassam soha a fogadott unokáimat.. mert a kát munkatárs megigérte nekem szoban az irodájukban..... vészjosloan mondték....MÉG TALÁLKOZUNK BARTA UR....be is tartották, valotlanségokkal indokolva a dontésuket a másodfoku hatoság felé... de részemrol még nincs vége a harc életem végéig tart, én nem ugrom vonat alá miattuk...ELMENT KÉT EMBER..lezárhatnak egy aktát... ok nyugodtan fognak aludni, indokolnak, hogy o k jol végezték, meg ilyenek a leendo nevelo szulok elestek majd husz évi jovedelemtol, de tudják hogy lesz utánpotlás... boven..buszt vesznek, ujat.... mert sok gyereket kell szállitani...a falu elmegy a temetésre, elsiratja oket, de akiknek ott kellene lenni nem lesznek ottt. akkor sem voltak, amikor segithettek volna. csak a hutot nézték, mint mindenutt... LELKUK LEGYEN RAJTA.....ha megkérhetlek benneteket osszátok meg, bármelyik családdal elofordulhat....rengeteg az elhurcolt gyerek, az egekig hallatszik a sírásuk.halljátok meg ti is. (az oreg varázslo - 
Facebook
HORTON vonat alá ugrott egy nagymama az unokájával
Bebörtönzik és megöletik a szólásszabadság élharcosát 
2018. május 26. 
888.hu

Tommy Robinsont 13 hónapra leültetik, pedig csak tudósítani akart muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról. Az elmúlt időszakban ez a legnagyobb támadás a sajtó, a szólás és a véleményszabadság ellen. Eddig egyetlen honi liberális lap sem számolt be az esetről. Azt hiszem, nem véletlenül. 
Bebörtönzik és megöletik a szólásszabadság élharcosát

Tommy Robinson aktivista újságírót tegnap letartóztatták Londonban "uszítás és a köznyugalom megzavarása" vétsége miatt. Gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték, mert interjúkat készített, és a Facebok-oldalán tudósított egy muzulmán nemi-erőszak banda (angol eufemizmussal 'grooming gang') peréről. A bíróság épülete előtt interjúkérdéseket tett fel a bandatagoknak. Ez kiverte a liberálisoknál is és a rendőrségnél is a biztosítékot. 
Tommy az angol jobboldal fenegyereke, folyamatosan tudósít az Egyesült Királyságban meredeken romló közbiztonsági helyzetről. A brit liberális lapok természetesen örülnek a letartóztatásának, sőt olyat is írnak, hogy egyes esetekben a sajtó és a szólás szabadságot is fel kell függeszteni, ha ezzel meg lehet gátolni a "gyűlöletkeltést." 
Valószínűleg meg akarják majd ölni 
Az újságíró már több halálos fenyegetést is kapott, sőt, már letartóztatása napján több muzulmán banda bejelentette, hogy ha bevonul börtönbe, akkor ott kinyírják. Egyesek szerint ezt a hatóságok is tudják, így akarják likvidálni a "bajkeverőt". A halálra ítélt muzulmán-ellenes aktivista mellett több tüntetést is szerveztek, egyelőre a hatóságokat és a muzulmán bandákat ez nem hatotta meg. 
A történetet interpretálók szerint ez a legnagyobb hatósági támadás a szólásszabadság ellen. Hiszen itt, ebben a konkrét esetben arról van szó, hogy: miközben nem csinálsz semmit, elvisznek, beraknak egy börtönben, ahol a rabok 70 százaléka muzulmán, akik már egyszer ki akartak nyírni. Mindezt azért, hogy ismét legyen rá alkalmuk. Mindehhez a liberális lapok asszisztálnak, a konzervatív politikusok behúzzák a farkukat, a hatóságok pedig összejátszanak a bűnözőkkel. 
Ha mindezt meg lehet csinálni következmények nélkül, akkor konkrétan bármit meg lehet tenni. Bármikor, bárki ellen, aki felemeli szavát a dolgok eddigi alakulása ellen. 
Öt évtizede tudjuk hogy ez a lassú de biztos út a liberális totalitarizmushoz, azt hiszem, ki lehet jelenteni. Megérkeztünk! 

Bármikor jöhet egy véres terrortámadás Németországban. Klaus Kandt figyelmeztetett, hogy hiába szorult vissza teljesen az Iszlám Állam a Közel-Keleten, a dzsihadisták követői és az Európába érkezett harcosai éberen várják azt a pillanatot, amikor lecsaphatnak. Az Iszlám Állam továbbra is veszélyt jelent Németországra, és nem ért azzal véget a történet, hogy leverték a kalifátust"- mondta a rendőrfőnök, aki szerint a következő évtizedben is komoly aggodalomra adhat okot a terrorszervezet jelenléte a német nagyvárosokban. A német rendőrség nemrég jelentette be, hogy új eszközökkel akarják megfékezni a terrorizmust és a megfigyelésre, valamint a megelőzésre is komolyabb hangsúlyt fektetnek a jövőben. 


Észak-Korea nemzetközi újságírókat hívott meg, hogy szemtanúi legyenek a nukleáris létesítmények megsemmisítésének


Észak-Korea felszámolta a Punggye-ri nukleáris teszt helyszínét Igor Zhdanov orosz újságíró szerint, aki része volt nemzetközi tudósítók azon csoportjának, akik tanúi lehettek az eseménynek.


Zhdanov szerint az újságíróknak a helyszínen végzett nukleáris teszteléshez használt négy alagútból hármat mutattak meg. Az egyiket, az északi alagutat használták a közelmúltban végzett nukleáris tesztek során.

"Az észak-koreaiak elmondták, hogy másik két új alagút volt, melyeket a közeljövőben tervezett tesztekhez használtak volna. Az alagutak megsemmisítésével azt mutatták meg, hogy készek a valódi engedményekre," - mondta Zhdanov.

Az alagutak elpusztítását szolgáló robbantások "lenyűgözőek" voltak, melynek során "föld és kőzetek repültek a levegőben". Az összes infrastruktúrát - beleértve a laktanyákat és a biztonsági ellenőrző pontokat - elpusztították a robbanások, jelentette Zhdanov.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az épületeket kiürítették, mielőtt megsemmisítették volna. "Azt mondták nekünk, hogy a berendezésektől már korábban megszabadultak. Természetesen nincs módunk ennek igazolására."

Az észak-koreai nukleáris fegyverek intézete csütörtökön azt mondta, hogy Phenjan elkötelezett az atommentes világ megteremtésében. Az intézet kijelentette, hogy a Punggye-ri teszt helyszínen dolgozó személyzetet evakuálták, és hogy most már "lehetetlen" ott nukleáris teszteket végrehajtani.

Phenjan áprilisban megígérte, hogy bezárja a vizsgálati helyszínt, és az erről szóló döntést a Kim Dzsongun észak-koreai és Mun Dzsein dél-koreai elnök közötti történelmi csúcs után jelentették be.

Donald Trump amerikai elnök, aki egyszer azzal fenyegetőzött, hogy "tűzzel és dühvel" fognak csapást mérni a "kis rakétaember" rezsimjére, üdvözölte a fejleményeket. Trump most azt tervezi, hogy június 12-én Szingapúrban találkozik Kimmel.

A közelmúlt eseményei azonban bizonytalanná tették a találkozó megrendezését. Phenjan törölte a magas szintű megbeszéléseket Szöullal, és azzal fenyegetőzött, hogy nem vesz részt a Trumppal tervezett csúcson a múlt héten megrendezett közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok miatt.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó közelmúltbeli észrevételei, amelyben azt javasolta, hogy Észak-Koreával a 2003-as líbiaihoz hasonló megállapodást kellene kötni, szintén veszélyeztette a kísérleti Trump-Kim találkozót. Nyolc évvel azután, hogy Líbia lemondott nukleáris fegyvereiről, a NATO által támogatott "lázadók" megdöntötték vezetőjének, Moammer Kadhafinak a hatalmát.

Trump elhatárolódott Bolton kijelentéseitől, de elmondta Észak-Koreának, hogy a rezsimváltás líbiai modellje lehet az egyetlen lehetőség, ha a béketárgyalások kudarcot vallanak. A figyelmeztetést később Mike Pence alelnök is megismételte. (1)

Bezárja legnagyobb atomlétesítményét Észak-Korea


North Korea destroys Punggye-ri nuclear test site on Thursday
DEVIZAHITEL RENDEZÉS? IGEN, DE MEGINT NEM ITTHON


A Hitelszövetség oldalán jelent meg az alábbi bejegyzés:

Egy friss hír szerint Belgrádban a Gazdasági Fellebbviteli Bíróság kiadta ítéletet, amely megerősíti a korábban ez ügyben meghozott ítéleteket, amely szerint a felperes adós chf nyilvántartásban lévő kölcsönszerződését megszüntette, és az elszámolás a folyósítás időpontjára vonatkozóan dínárban határozta meg.

Indoklásában a Bíróság kifejtette, hogy a szerződéskötés időpontjától a körülmények olyan mértékben megváltoztak, amely méltánytalan azt hatályosnak minősíteni, nem felel meg a hiteladós vállalt céljainak és a kockázatok teljes áthárításával azokat a hitelfelvevőre terhelve tisztességtelen, nem lehet ez a megoldás az értékállandósági kikötés esetében, mint a "bankot gazdagító eszköz".

"Az ítélet indokolásában hivatkozott a 133. § 1. pontra.

A Törvény kötelezettségek körében előírja, hogy ha szerződés megkötését követően a szerződés időpontjában meglévő körülmények lényegesen megváltoznak amelyek egyrészről akadályozzák a kötelezettségek teljesítését, illetve ha nem tudja elérni a célját a szerződés, és mindez olyan mértékben, ahol nyilvánvaló, hogy a szerződés nem képes válaszokat adni a megváltozott körülményekből eredő elvárásokra akkor az a korábbi gyakorlatok általános véleménye szerint sem tisztességes, indokolatlan, hogy az érvényben maradjon, a teljesítés elnehezülését nem lehet kötelezettségszegésnek értékelni.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/
A jelentősen megváltozott körülmények miatt a szerődés nem tudja elérni a célját amiből levezethető a törvény azon része, hogy ebben az esetben a szerződés megszűnik.

A 1065. cikk rendelkezéseit is. Törvény előírja, hogy a kötelezettségek: Kölcsönszerződésben Bank vállalja hitelfelvevő részére kell bocsátani bizonyos mennyiségű készpénzt, határozott vagy határozatlan időre, bármilyen célból vagy azonosított célokra, a felhasználó köteles fizetni a banki kamatokat és a kapott a pénzösszeget egy maghatározott időben és azt a szerződésben meghatározott módon visszaadja.
A 1066. cikk rendelkezéseit is. bekezdése előírja, hogy: 1) a kölcsönszerződést írásban kell megkötni; (2) A kölcsönszerződés meghatározza a kölcsön nyújtásának, felhasználásának és visszafizetésének összegét, valamint feltételeit."

NCK: A Magyar "deviza"-károsultak sem panaszkodhatnak…legalábbis a miniszterelnök szerint!

A Károsultak viszont úgy látják, hogy itthon kénytelenek vagyunk beérni az elferdített "valósággal"…. Kinek jó ez? Ismerős ez a mentalitás?

DevizahitelOrbán: tovább segíti a devizahiteleseket a kormányA magyar kormány folytatja azt a politikáját, hogy segítse a devizában eladósodott családokat - mondta hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor a Reuters tudósítása szerint. A miniszterelnök szerint "a kormány első helyen a deviza jelzáloghitelekkel" fog foglalkozni, és tovább tárgyal a bankokkal, hogy megnézzék, miként lehet megmenteni azokat, akiket eddig nem mentettek meg. A JP Morgan mai elemzésében felvetette, hogy az új jegybanki vezetéssel nőtt a jegybanki devizatartalék felhasználásának esélye a devizahitelek kezelésére.
Az Index tudósítása szerint Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő hétfőn az Országgyűlésben kifogásolta, hogy a kormány részéről senki sem fogadta a Jobbik szervezésében tüntető devizahiteleseket, akik ezután a Jobbiknak adták át követeléseiket. Ezután arról beszélt, hogy a devizahitelesek négyötödén nem segített a kormány. "Nem vagyok ellendrukker, én azt értékelem" - mondta arról, hogy legalább húsz százalék segítséget kapott. De az elmúlt hetek utalásaiból arra következtet, hogy a kormány a továbbiakban már nem akar segíteni a hiteleseken.

Orbán válaszában elmondta: örül, hogy ez a "valóban fontos" kérdés a parlamentben is szóba került. "Magyarország már eddig is rengeteget tett a hitelesekért - tette hozzá, megemlítve a végtörlesztést és az árfolyamgátat. Ha pedig ez Magyarország sikere, akkor az ellenzék sikere is - fogalmazott. Z. Kárpát pont azt kérte, hogy ne ezekkel a statisztikákkal jöjjön, mert őt nem azok érdeklik, akiket már megmentettek, hanem azok, akiket még nem. És az ő sorsukban az akkori ellenzék, vagyis a Fidesz is hibás, mert akkor nem emelték fel a szavukat. Arról is beszélt, hogy a devizahitelt adók "bűnözők, akiket el kell számoltatni".

"Ön most az egész bankrendszerről beszél. Úgyhogy óvatosabban az agarakkal" - válaszolta Orbán, aki szerint igenis a bankokkal kell egyeztetni a hitelesek megmentéséről. És a problémában a bankok mellett az államnak és a hiteleseknek is megvan a maguk felelőssége.

Varga Mihály szerint a kormány azon dolgozik a bankokkal, hogy új intézkedéseket találjanak a devizahitelesek megsegítésére

Megdöbbentő: kilakoltatják az otthonukból Bubik István lányát és édesanyjátBudapest – Kilakoltatják Bubik István lányát és édesanyját az otthonukból.
Bubik Istvánt, akinek színészi munkáját Jászai Mari-díjjal és Érdemes művész-elismeréssel honorálták, 46 évesen ragadta el a halál. A színész most május 19-én lett volna 60 éves, lánya, Kincső pedig nehéz időszakot él át jelenleg: a néhai színész lányát és édesanyját ugyanis kilakoltatják az otthonukból.
Kincső édesanyja, Hédi akkor kezdett nehéz helyzetbe kerülni, amikor Bubik István meghalt: a színész halála előtt támogatta a lányát, de utána segítség nélkül maradtak.
Adósságaink voltak, a bank pedig eladta a lakást a fejünk felől egy embernek. Ő nagyon rendes volt, mert bár egy éve ki kellett volna költöznünk, engedte, hogy maradjunk, de azt mondta: most tényleg mennünk kell. Mindent összepakoltunk, a bútorok már üresen állnak, de hogy hova megyünk, azt nem tudjuk. Úgy tűnik, a Városligetben kell majd éjszakáznunk egy ideig – árulta el a Best magazinnak Bubik István lánya, hozzátéve azt is, hogy nem keres sokat: jelenleg egy étterem konyhájában dolgozik amellett, hogy esti iskolába jár.
Próbálom én megteremteni azt, amire szükségünk van. Most anyuban is nekem kell tartani a lelket. Erős lány vagyok, de jó lenne, ha egy kicsit vidámabb napok következnének, mert most minden nagyon nehéz – vallotta be a magazinnak a Kincső, aki ötévesen maradt magára édesanyjával, miután színész édesapja elhunyt. S bár Hédi mindent megtett lánya érdekében, képzőművészként mégsem tudott elég pénzt keresni. Betegsége közbeszólt, adósságuk egyre több lett, s egyre nehezebb helyzetbe kerültek.
Én egy édesanya vagyok, akinek a lánya jelenti az univerzumot, az elmúlt 18 évben mindent ezért tettem. Sok ellenségünk volt ez alatt az idő alatt, sokan néztek ránk ferde szemmel, de mi kitartottunk egymás mellett. Tudom, ha István élne, nem hagyta volna, hogy ez történjen velünk, megvédett volna minket – árulta el a Best magazinnak Szentandrássy Hédi.


Vajna Timi barátnőjének ölébe pottyant egy 674 milliós állami megbízás


A Sensation Event&Congress Kft.-vel és a Budapest Party Service Kft.-vel 674,7 millió forintos keretszerződést kötött az Oktatási Hivatal caterig és rendezvényszervezésre. Az uniós forrásból finanszírozott A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása nevet viselő projektben működnek közre.
Az EU lapjában megjelent hirdetmény szerint  a beszerzés magában foglalja a rendezvényekhez kapcsolódó helyszín, catering, rendezvénytechnika és egyéb kiegészítő eszközök és szolgáltatások biztosítását, illetve a catering szolgáltatást érintő eszközök és személyzet biztosítását is.
A Sensation Event&Congress Kft. Sárosi Krisztina Mónikáé, aki amellett, hogy Vajna Tímea barátnője:
  • az Andy Vajna fennhatósága alatt működő Magyar Nemzeti Filmalaptól 10,5 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Kölcsönlakás forgatókönyvére. A filmet Dobó Kata, Andy Vajna korábbi élettársa rendezi. Úgy érdemesítették a kiemelt összegre, hogy Sárosi Krisztina Mónikának nincsen a pályázati feltételként előírt produceri végzettsége vagy referenciája.
  • 2013 decemberében Rogán Antallal szerződött kommunikációs munkákra az Absolute Occasion Kft.-n keresztül. Bruttó 47 millió forintotért vállalta a belvárosi önkormányzatnak az Észak Lipótváros megújítása projekt kommunikációs feladatainak ellátását.
  • az óvónőképzésre szánt pénzekből is megszerzett több tízmillió forintot, akkor szintén az Oktatási Hivatalnak szerveztek rendezvényeket a Budapest Party Service Kft.-vel.Hadseregnyi ember védte Orbánt attól, hogy kérdezhessükKolláth György az Orbán-kormányról

Menekülteknek ad albérlet-támogatást a fővárosi önkormányzat

Nagy port vert fel a múlt héten a hír, melyet a külügyi államtitkár közölt egy külföldi újságnak adott interjújában, miszerint Magyarország csak tavaly titkoban befogadott 1300 menekültet. Később kiderült, hogy a menekültválság kezdete óta valójában több mint 2200 menekültet fogadtak be. Arról azonban még nem esett szó, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.
Magyar Nemzet derítette ki, hogy a Belügyminisztériumhoz tartozó Belügyi Alapok portál az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira – a 2014–2020-as időszakban 9,9 milliárd forintra – sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete. A 2015. június 30-án közzétett pályázatra a BMSZKI eredményesen nyújtott be támogatási kérelmet, és Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítésecímű pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. Az Európai Unió az alapokból megvalósítandó projektekhez 75 százalékos támogatást nyújt, amelynek mértékét évente határozza meg. A fennmaradó 25 százalékos forrást pedig a hazai költségvetés állja, írja a Magyar Nemzet.

A lakhatási program nagyon is létezik

A lap megkereste a BMSZKI-t, de a fővárosi önkormányzat nem engedte nyilatkozni őket. A szervezet 2016-os, nyilvánosan elérhető beszámolójából annyit sikerült kideríteni, hogy a programot 2016 augusztusában indították el, és "célja az önálló lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítése és a már meglévő lakóhely fenntartása menekült és oltalmazott emberek számára." Az európai bizottsági menekültalap oldalán pedig fellelték azt a 2016. december 16-i belügyminiszteri utasítást is – hatálya a 2017–2018 közötti programidőszak –, amiből kiderült, hogy a Belügyminisztérium különösen négy tevékenységet támogatna: menekültek lakhatási körülményeinek felmérése, lakhatási program kidolgozása, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz nyújtott anyagi támogatás, valamint szociális munka.
A lakhatási program ellenére Orbán Viktor miniszterelnök még múlt pénteken is arról beszélt a Kossuth rádióban tartott, heti értékelőjében, hogy a magyar kormány senkit sem telepít le az országban, az oltalmazotti státsuzt kapott menekültek sosem lesznek magyar állampolgárok.
A BMSZKI lakhatási programja nagyon is létezik. Lényege, hogy albérleti támogatást nyújtanak a menekülteknek – mondta a Magyar Nemzetnek Bognár Kata, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület programvezetője. A szervezet már 2013-ban hírt adott róla, hogy egyre nagyobb arányban jelennek meg menekültek náluk hajléktalankártya kiváltása és jövedelem nélküli hajléktalanok átmeneti segélyének igénylése céljából.

De hogy jutottak Budapestre a menekültek?

Az albérleti támogatásra jogosult menedékkérők a szerb–magyar határon működő két tranzitzónában legálisan nyújtják be a menekültkérelmüket. Ezt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal vizsgálja, majd pozitív elbírálás esetén a menekültek a bevándorlási hivatal vámosszabadi befogadóállomására kerülnek, ahol harminc napig maradhatnak. Többségük aztán legálisan továbbutazik Ausztria és Németország felé, de egy részük a fővárosba és nagyobb vidéki városokba távozik.
  • A munkaerőhiány miatt Budapesten nagyon könnyű most munkát találni a menekülteknek. Az idegengyűlöletet felváltotta a kapitalista szemlélet. Főleg az építőiparban vagy a vendéglátóiparban tudnak elhelyezkedni – mondta Bognár Kata. Hozzátette: már nemcsak a lakóhelyeken, hanem a munkahelyeken is találkoznak egymással a magyarok és a menekültek. A bevándorlási hivatal oldalán található honosítási feltételek pedig egyáltalán nem zárják ki, hogy egy menekültből magyar állampolgár legyen.

Az USA Európát „iráni gyilkos támadásoktól” óvjaAz állandóan a viszályra, konfliktusra, háborús uszításra játszó amerikai neokonok megint kitaláltak valamit.
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt állította, hogy az iráni „Kudsz-csoportok” gyilkos támadásokat terveznek Európában. Ezért az európaiak előtt világosnak kell lennie,  hogy Irán fenyegetést jelent.
Erre vonatkozó bizonyítékkal eddig még nem szolgált, de Heather Nauert, az amerikai külügyminisztérium szóvivője biztosította az újságírókat, hogy ez egészen biztosan megbízható információ.
Az amerikai kongresszus megtiltotta Trumpnak, hogy háborút hirdessen Iránnal beleegyezése nélkülAz amerikai képviselőház egyhangúan olyan módosítást fogadott el, amely Donald Trump elnöknek megtiltja, hogy háborút hirdessen Irán ellen a kongresszus jóváhagyása nélkül.
Az iráni Press TV egy másik tudósításában arról ír, hogy ez az egyhangú döntés páratlan a kongresszus történetében,  ugyanis ezzel Izraelt univerzálisan utasították vissza a képviselők, akik máskor szinte egyöntetűen engedelmeskednek a cionista hatalomnak.


A megölt palesztinokat jelképező 4500 pár cipő az Európai Tanács brüsszeli épülete előtt/Figyelmeztetés a közszolgálati tévének: ne merjék ezt bemutatni, mert keresztényeket is megöltek! És nehogy elteljen három hét, hogy másfajta cipőemléket ne mutassanak! Értik?!/
Aktivisták 4500 pár cipőt helyeztek el a brüsszeli Európai Tanács épülete elé. A cipők az izraeliek által megölt palesztinokat jelképezik. A cél, hogy nyomást gyakoroljanak a benn tanácskozó európai külügyminiszterekre.

Elon Musk: „Na, mit gondolnak, kik birtokolják a sajtót?” – Antiszemita kommentcunamiElon Musk a Tesla vezérigazgatója. Olyat twitterezett, hogy sokakban megállt az ütő, mert The Online nevű portál Joshua Topolsky nevű tulajdonosának arra a kérdésére, hogy „Ön szerint érdekében áll-e a hatalmasoknak  A. támogatni a szabad sajtót, amely lemezteleníti hazugságaikat vagy B. szétverni azt, mert így könnyebben mondják el hazugságaikat?”
Musk válasza: „Mit gondol, kiknek a tulajdonában van a sajtó?”
Tegnap az amerikai NBC News tévé riportere, Ben Collins felszólította a Tesla-vezért, hogy ítélje el a kérdése nyomán felszökő antiszemita kommenthullámot.
Musk a múlt héten háborút hirdetett a média ellen és megfogadta olyan portált indít, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy osztályozzák újságírók, szerkesztők és kiadványok hitelességét.
Az üzletember új projektjét „Pravdának” akarja elnevezni, ami oroszul igazságot jelent.NÉMET VÉLEMÉNY: „EURÓPÁNAK KI KELL JÖNNIE AZ AMERIKAI POLITIKA DIKTÁTUMA ALÓL”


A közgazdász Folker Hellmeyer gyakorta jelenik meg a német N-TV hírtévében vagy a Bloomberg televízióban.
Most a Deutsche Wirtschafts Nachrichten nevű független német gazdasági-politikai hírportálnak adott – már mai megjelenése óta is igen népszerűvé vált – tíz nyomtatott oldal terjedelmű interjút.
Az interjú azzal kezdődik, hogy Hellmeyer kifejti, az USA azért rúgta fel a maga részéről az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodást, mert Washingtonnak minden Iránról szól a térségben, ahol az elmúlt években súlyosan gyengült hegemón hatalma és szavahihetősége.
Az USA-nak a Közel-Keleten, Ukrajnában és Észak-Afrikában gyakorolt „rezsimváltási politikája” nem csak teljesen célját tévesztett lett, de nyomában a pusztulást, a halált, a szerencsétlenséget, az elszegényedést és a kétségbeesést hagyta hátra az Egyesült Államok és az egész Nyugat nevében, és ez az oka az Európát megterhelő menekültáradatnak. Mely kijelentését ezüsttáblára kellene vésni és azt minden amerikai nagykövetségre több jancsiszeggel kellene felerősíteni.
Az USA annak ellenére akarja Iránt erősen elszigetelni, hogy Teherán a szerződés minden kitételét betartotta, vagyis Washington elsőrendű célja az iráni „rezsimváltás”.
Ezzel meg akarja támadni a Peking-Moszkva-Damaszkusz-Teherán tengelyt és részben Bagdadot, amely az előbbit támogatja.
De ugyanakkor kísérlet arra is, hogy különösen Európát arra vegye rá, hogy az amerikai érdekeket a saját érdekei fölé helyezze, valamint Európa nemzetközi szerződései kötelezettségeit blokkolja.
Indirekt módon a Fehér Ház azt közli a világgal, hogy a vele kötött szerződéseket csak akkor kell betartani, ha azok az Egyesült Államoknak kedvezőek.
Az amerikai magatartást annak tükrében kell megérteni, hogy a globális erőviszonyok igen jelentősen megváltoztak 1990 óta.
Akkor a feltörekvő országok 20 százalékban részesedtek a világgazdaságból, míg ma 66 százalékban.
Irán jelentős szerepet játszik Kína Új Selyemút (leánykori nevén Egy Övezet Egy Út, azaz EÖEÚ) projektjében. Az emberek számára konstruktív kínai infrastruktúra politikát az USA destruktív „rezsimváltoztatással” akarja megakadályozni.
Hellmeyer azzal folytatja, hogy 2001 óta a nyugati „értékközösség” tekintélye elsősorban a felemelkedő országokban vesztett, a hangoztatott értékek és a valóság éles kontrasztja miatt.
Az EU eurózövezetének nagy ereje ugyanakkor teljesen aránytalan a közösség politikai súlyához képest.
Amerikának mindeközben konjunkturális fellendülését túlnyomórészt hitelekből valósították meg.
Az „egyenleg”:
a kontinentális Európának politikailag fel kell nőnie. Ehhez feltétlenül saját külpolitikára van szükség, amely az USA külpolitikai diktátuma alól kiszállást és emancipálódást követel.
Ez nem megy az egyik napról a másikra, de már most meg kell tenni az első lépéseket, ajánlja a közgazdász.
A kontinentális Európa és a világ feltörekvő országainak teljes gazdasági súlya a világgazdaságból 80 százalék és a devizatartalékok 70 százaléka van a kezükben. Az USA gazdasági részesedése 15 százalék és csökkenő félben van.
Glatz Ferenc Sánta Kutya-díjas


Glatz Ferenc akadémikusnak, a hazug kommunista történésznek, a Magyar–Szerb Akadémiai Vegyesbizottság társelnökének ítélte oda az idei harmadik Sánta Kutya-díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság – közölte Czakó Gábor, a civilek alkotta testület szóvivője pénteken az MTI-vel.
A Sánta Kutya-díjat 1996 óta azok kapják, akik a bizottság szerint félrevezetik az országot. A díjat minden péntek 13-án ítélik oda. Glatz Ferenc a közlés szerint azért kapott díjat, mert „a szerb félre bízta az 1944-45-ös, több tízezer áldozattal járó magyarirtás kivizsgálását”.
Korábban Sánta Kutya-díjat kapott többek közt Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Biszku Béla volt belügyminiszter, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Jancsó Miklós filmrendező, Heller Ágnes filozófus és Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere is, valamint az első Orbán-kormány kulturális kormányzata.
 
Forrás: MTI/kuruc.info
sokkaljobb-kommentár: Sajnos sok ilyen antimagyarral ver bennünket az Isten. Glatz úrnak is kiemelt nyugdíja lehet, mint a többi hozzá hasonlónak. Ide idézzük az egyik, talán legaljasabb véleményét rólunk:http://www.sokkaljobb.hu/content/glatz-ferenc-kollekt%C3%ADv-%C3%B6ngyilkoss%C3%A1got-aj%C3%A1nl-nek%C3%BCnk
Ezért a Magyar–Szerb Akadémiai Vegyesbizottsági alelnökségért is elég sok magyar adóforintot van szerencséje kapni. Tényleg csak kihalásos alapon lehet az ilyenektől megszabadulni?  
Békéscsaba, 2012. július 14.
F. I. – K. M. 
Emlékeztető: Jaj annak a népnek, amelynek történetét az ellenségei írják!” (Caius Suetonius)
Szkíta igazságok - XIII. FEJEZET: HATTIK

Írta:  Péterfai János István

 XIII. FEJEZET: HATTIK
Mészáros Gyula "Chattiak és Skythák" című munkájában a hatti és szkytha rokonsággal foglalkozik. Általában a szkythákat a hattikkal és más kaukázusi népekkel rokonítja. A Pékhi, vagy Ubich nyelvre is hivatkozik, amely sajnos már kihalt nyelv. Levezetéseit általában nem érdemes elfogadni, ennek ellenére írása nagy értékeket hordoz. Igen sok forrást mutat be, és nyelvi bemutatásai is értékesek. A kaukázusi népek a magyarokkal, finnugorokkal és sumerokkal is rokonságban lehetnek, ezért élesen elkülöníteni e nyelveket nem érdemes. Mészáros Gyula egyszerűen nem ismertette a szkítákkal kapcsolatos források, és ezekből eredő nézetek egy részét, aminek az is oka lehet, hogy a felfedezések halála után történtek. A fennmaradt szkíta nyelvi anyag főleg görög átírással maradt fenn. A magyar hasonlítások nem Mészáros Gyulától erednek.
'Ylaíé neve hettita szövegekben is előfordul, KUR ID Hu-la-ia formában. A görög Űlé Erdő szóval a név nem rokon. Jelentése Hülaia folyó országa. A szó végén az -ia hatti, de inkább magyar eredetű, az -i jelző, vagy többes szám, az -a nagy, vagy hátra vetett névelő. Több hatti névben is jelen van a Hula. De Hu-La a "Menny Fiainak" (Hu) a Laka (La) értelmet tartalmazza, ha nem a Laia Laka szóval dolgozunk. A Hu a hunok neve is, csillag, vagyis Menny Fiai értelemben.
Karkinítisz Polisz Szkythiké, Színda kómé, Krémnoi szkíta települések. A neveket görögök írták.
A Kaukázus Sztróbilosz nevű csúcsa a "Szkyta hegy", ahova Prométeuszt leláncolták. Ma Elburz a neve. Az ókorban a Kaukázust szkytha hegynek nevezték.
Madűész király neve a hatti Ma-du-ua – A Nagy szóval van összefüggésben.
Érdekes az iskuza király Bar-Tatua nevének második tagja, ami azonos a szubarui Tadua névvel.
A Thürszosz nevek a lükaon Thürszosz, isauri-pisidiai Thürszénosz nevekkel látszanak azonosnak. De ezek a nevek Trójait is jelentenek.
Azt is megtudjuk, hogy Targítaosz neve "Az Időjárásistentől származó" jelentésű. Három fia közül Lipoxaisz a Királyi ház (felett) uralkodó, Arpókszaisz "A Tábor felett uralkodó", és Kolaxaisz "A sátorok felett uralkodó" jelentést viseli.
A hatti, vagy Khatti nyelvben a Ka-at-ti Király, a kilikiai Kati Király, más nevekben is előforduló szó. A szkíta Kati-ar-oi névben tehát a Király név fordul elő.
II. Sargon uralkodása után megjelennek az Askuca, Iskuca népcsoportok, Asguzai, Iskuza név alatt. Mészáros Gyula a szkítákat Kis-Ázsiába és a Kaukázusba teszi. Azt az elméletet, hogy Közép-Ázsiából jöttek volna, a Kaszpi-tenger déli partjainál, nem fogadja el, azt állítva, hogy nincs az elméletnek semmilyen hiteles forrása. De görög írók alapján közli, hogy a szkíták a masszagetákkal összezördültek, és nyugatra húzódtak, egészen a kimmériai területekig, akiket kivetettek otthonaikból.
A szkíta és kimmér szervezett déli támadás a saját elméletem. Úgy gondolom, hogy a két nép egyrészt rokon volt, másrészt szövetséget kötött, és hatalmas támadást hajtott végre déli irányba. A támadás fő oka a szavárdok felmentése a harcokból, akik nem is adtak lovasságot az assziroknak. Először megverték a médeket, felmentve az asszirokat, de utána megverték az asszirokat is, akik elárulták a szövetséget. Ezután jön a méd és babiloni támadás az asszirok ellen, és pusztul el Assziria.
A Pirig sumer szó jelentése Oroszlán és Király. Szerintem a Pirig a Pörög magyar szóval rokon, a Pir a Napisten, akinek a jelképe a magyaroknál az Oroszlán és a Király. A piros szín a férfi királyok színe, a nőké a fehér, bár a fehér más fogalom alapján szintén királyi szín. A magyar törzsek közül ötnek a jelképe az oroszlán, kettőnél még nem ismert a törzsi jelkép. A Magyar szó Csillagok Ura, vagyis Nap jelentésű, jelképe az Oroszlán, a Király pedig Isten engedelmével uralkodik. A szkytha vezető réteg "oroszlán", rendes magyar neve Lán. Városok kapuin kőből faragott oroszlánok álltak, jelezve, hogy ott oroszlánok, oroszlán bátorságú emberek laknak. A hadifoglyokból lett szolgák "Fekete nép" nevű volt. Ez a név nagyon hasonlít a szumer "fekete fejűek" kifejezésre, akik buták voltak, általában szolgák, a név nem a fekete hajra vonatkozott.
A Kaukázus szkíta név. Megjegyzendő, hogy magyar név, a Kauk a Kövek, kiegészítve egyik népnevünkkel, az Ászokkal. Az Ász és Sza népnevünket több magyar kutató is bemutatta, magam is próbálom nyomaikat felderíteni. A Kauk a Kaukon népnévvel is rokonítható. A réz a szkíták találmánya. A vas, vagyis acél, "szkíta jövevény" nevű a görögök között. A fújtató, a kétágú horgony és a fazekaskorong feltalálója Anakarszisz. A lótenyésztés is fejlett volt a szkítáknál.
Kis-Ázsiát 1.500 évig uralták. Az egyiptomiakkal rossz viszonyban álltak, Vexoris, vagy Sesosis királyukat legyőzték. Az 1.500 év sehogyan sem jön ki a mai történészek által kigondolt események szerint.
Esetleg az is szóba jöhet, hogy a szkíták lakták Mezopotámiát eredetileg. A sumerok csupán Kr.e. 3.200 táján jelennek meg itt, majd több száz év múlva az akkádok. A továbbiakban több nép is uralkodik Mezopotámiában, mint a gutik, amoriták, kassziták, és az akkádok utódai, az asszírok és babiloniak, majd az arabok.
A Thermodon-folyónál lakott a Chalyb nép. Ők a vasművességről voltak híresek. A görög Szidarosz Vas, a Khálüpsz Acél. A Szidarosz szó a Szi Nap, és Dar Csillag magyar szavak ötvözete. A szidarita (kidarita) hunok nevét vashunoknak lehet értelmezni. Az Acél Khálüpsz görög neve a Khalyb nép nevéből ered. Földjüket Chaldiának, vagy Chaldaeának nevezték. Nevük nagyon hasonló a Kaldeusok nevéhez, akiket sémi népként határoznak meg, és dél felől érkeznek Mezopotámiába. De a sumerok előtti időkben a Perzsa-öböl nyugati partján a kurgán-építők tevékenykedtek, akik bizony lehettek szkíták is, akik a nevüket a kaldeus sémiekre hagyományozták.
Az ókorban fontos hagyomány volt a szkythákat illetően, hogy délről hatoltak észak felé. C. Plinius Secundus azt írja, hogy a szkythák régebbi hazája Aramaeos volt. Aramaea Plinius korában Syria, és az arameusok lakják. A Kr.e. IX. században a területre szemita csoportok érkeznek, ők az arámiak. A régebbi nép a szkythák voltak. De valójában, amiről Mészáros Gyula nem ír, a területen magyarok éltek. Szíriai utódaik ma is ott élnek, arabul beszélnek, ők az alaviták. Északabbra is magyarok laktak, akikkel II. András király hadjárata során találkozott. Rengeteg arra a magyar földrajzi név. Törökországban kilenc Macarköy, vagyis Magyarfalu létezik ma is, ami szintén emléke és bizonyítéka az itt élt szavárdoknak, akik már jóval a sumerok előtt a térségben laktak. Az arámiak eredete ismeretlen, magyar és sémi keveredésből jöhettek létre. Karkemis volt az utolsó szabad hatti város, amit II. Szargon Kr.e. 717-ben elfoglalt, a lakosságot rabszolgaságba hurcolta. A város nevében a Kar Város jelentésű, finn népeknél is.
Amikor Hattusa fővárosban reggel volt, ébresztő-kiáltásként mondták: me-is-sa-a, vagy mi-is-sa-a, ami pékhi nyelven mi-se alakú volt. Ez a kiáltás Mise volt, és misére hívta a népet. A borbély, amikor ment a királyhoz, megkérdezte a kapuőr: "Ki vagy?", erre válaszolta: ta-a-ha-ia. A Ta bizonyára a Tata, amúgy Ember a jelentése, az "a haja" meg a király haja. Nem borbély, nem fodrász, hanem a király hajának embere. Érdekes szavak.
A szkíták aranyművessége fantasztikusan fejlett volt. A kurgánokban mérhetetlen értékű aranykincseket halmoztak fel halottaik temetésekor. A görög Kryzosz a Kürzős, a Nap magyar nevét viseli, mint arany, és az akkád Hurasu Arany is a Kör (Kur, Kür, stb.) magyar szóból ered. Az arany a Nap féme, a színe is hasonló a Nap színéhez.
Kappadokia és Armenia földje Thogarma nevű volt a Kr.e. VI. században, és híres volt lótenyésztéséről. A XIV. századtól kezdve megjelennek a lovas ábrázolások is. A lovaglást azonban nem hatti földön találták fel, hanem Nyugat-Európában, amit akkor, 16-18.000 éve magyarok laktak, ahonnan négy olyan lóábrázolás is fennmaradt, amelyeken a lovakon kantár volt. Thogarma szerepel a Bibliában is, és a magyar krónikákban is, mint folyó Ázsiában.
A szkíta Tar Atya Isten, másik neve Papaiosz, amit Mészáros Gyula Apónak értelmez. Ezt nem lehet elfogadni, a név Papa Jó, vagyis Jó Papa. Van egy Dadas isten is, ő a Dadás. Luvi nyelven, ők a Lú-fijai, vagyis Fény-fijai, az időjárás isten Datta nevű volt. Ő a magyar Tata változata. Bithyniában az Égisten neve Zeusz Papasz. Papasz volt a becéző neve a phryg Kybele szerelmesének is, akit az istennő, szerelmese fiatal korában Attisznak hívott. Kis-Ázsia déli részén a Papa személynév elterjedt volt, pl. a lykaon Papa mellett több területen a Papasz is elterjedt volt.
Thamimaszadasz isten Poszeidéon istenhez hasonló. A Mimasz név a görögök előtt létezett, káriai és lyd területen. A Tengeristen neve volt még Thagimaszáda és Thagimaszá. Tági-Mosó és Tági-Mosoda?
A Szarvas az Égbolt megszemélyesítője, a Sas és a Sólyom a Napé. Ismert az oroszlánfejű griff, és a madárfejű griff. A griffek és sárkányok hun eredetűek, a megtalált dinoszaurusz csontvázakat azonosították eme lényekkel. Mivel a csontvázak egykor élt állatok maradványai voltak, elfogadható, hogy őseink élettel ruházták fel a csontvázakat, és neveket is adtak nekik. A kecskék szarva volt az a szimbólum, ami miatt nagy tiszteletnek örvendhettek, mivel a szarv isteni szimbólum, mint a Szarvas is.
Chatti szó az Arun – Tenger, Ri – Forrás, Ükha – Oroszlán.
Az asszirok a szkíta nevet Asguzai, Iskuza alakban írták. A chatti Sha a szkíta Szko Fejedelem szóval rokon. Ez a szó viszont a magyar Sza – Menny Fia, Csillag, Uralkodó szóból ered. Innen ered a Sah, meg a Sakk is, vagyis magyar eredetű.
A Tat szó Atya, pl. Bar-Tat-ua király neve a Sereg Atyja. De inkább a Tata név van itt jelen, ami szintén Atya jelentésű magyar szó.
A chattiban a Na Város és Országrész, mint a magyarban. Ennél azért a Na többet jelent, de vitathatatlanul magyar szó, ami sok nyelvben is megjelenik, a chattiban és sumerban is, lásd Arinna. A lykaon Kadéna névben a Na Város értelmű.
Ma az Anya, sok kis-ázsiai nyelvben, a görögök előtti korban. A magyar Mama mellett a finn Maa a Föld, az Anyaföld, vagy az olasz Mamma is Mama. Comanában a Magna Mater neve Ma, ami egyértelműen magyar rokonságú.
A Na Anya is.
Ada Atya. Van Ada nevű városunk, Atya jelentéssel. Ádám neve is innen ered.
Ar Had. Az Armadia névben az Ar a Had, a Mad a Mada, a magyarok egyik országának a neve van jelen. Ilyen szó az Ar-Mada.
Arimaszpoüsz az Egy ahol a fény kijövő, amit Egy Szeműnek értelmeznek. A Szpu a Szem.
Ar-Po a Had-Helye, a tábor. Mivel a Pa a Hely, az Ar-Pa egyértelműen a Had Helye, de lehet, hogy a Had Fője, magyarul. Ezért Árpád nem "Árpácska", hanem a Had Fője, vagyis a hadak vezére.
Pa a chattiban Lakóhely, Föld, Hely. A magyarban is gyakori, de gazdagabb jelentéssel. A Pa-Fa-Fő-Fej sorozat első tagja, a Pa gyakran Fa alakú a települések neveiben. A trák és maori nyelvben is a Pa Falu, Erőd, Település.
Ta Ember, Férfi. Tu, Du Nagy, de ez inkább Nap és ország.
Thi Föld, chatti Zi Föld. De Zi-Mony nevünkben inkább a Zi Búza, Élet, ezért Zi-Mony az Élet Földje.
'Ia, Ia jelentése Nő. Ié, Ió Tenger. A krétai Ma-ri-ne-ni-ia felirat talán Mari Néni Nő jelentésű, nem Mari Néni Olaja, ahogy először gondoltam.
 Ca, Ké Helység. Chatti Ka Hely, Város.
Ka Kéz. Kati Király, védelmező.
Kol Sátor, Kól egyfajta antilop. (?).
Kü Fiú.
La, Lo Had, Sereg. Itt a magyar Ló szó van jelen, aminek a Lu formán kívül több más alakja is van.
Li (Istentől) szeretett, Királyi. Li-Po Királyi Ház, vagyis (Istentől) szeretett ház. A hettita uru Lipa, és uru Zazlippa városnevekben is valószínűleg ez az értelem van jelen. A magyar Lippa tehát Királyi Ház értelmű. Tehát a Li-Ga Királyi-Házak, a He-Li-osz Nap-Király-férfi, Li-Par a Király-Háza, Li-Gur Királyi-Nép, vagy Királytól származók, stb.
Pasza Fő, Vezér. Kabard Pase Vezér. Ez a Pasa szóval rokon, meg a magyar Pasas szóval.
Ra Fekete. Ez a szó sok nyelvből kimutatható, a magyar Rada Fekete Hely. Az ukrán Rada a parlament, benne a Ra Fekete jelentése a Fekete Oroszt jelenti.
Ri Forrás. Ez a szó azonos a magyar Rí igével. A Rinya neve Forrás-Háza értelmű.
Sza Fő, Fej, Felső vége valaminek. Amint említésre került, a Sza a Menny Fiai, a magyarok neve, de a Sah is a magyarból ered, meg a Sza-ud királyi család neve is. Népneveinknél részletesebben írtam Sza nevünkről, ami az Ász szóval is rokon.
Szin Víz, Tenger. Inkább a Fel-Szín, benne a Nap nevével. Bár a Szin-Va eszerint lehet Víz-Isten is, nem csupán Nap-Isten, vagy Nap-Víze.
Szko, Szkó Fejedelem, Fejedelmi.
Mata – Ahol levő van. Ez a szó egyszerűen a Ma Föld, Ta Föld és Ember szavainkból áll.
Kha Jó, Édes.
A Dnyeper mentén élő szkyták egyik része Enáreesz nevű volt. Talán ők az Anartesz néppel kapcsolatosak. De az En-Are névben En az Isten, az Are az Ár, áradat, stb.
Sztrabon idejében a Maeotis partjain a Sauromaták élnek, nevüket már értjük. Tőlük északra a Roxolánok laktak, akik nevét Rusz-Alánnak kell felfogni. A Ruszok a magyarok, az Alánok talán iráni nép. A Rusz-Alánoktól nyugatra a a Iaxügesz Szarmátai, vagyis szarmaták és az Ourgoi, vagyis Urgok, Ugorok élnek. Itt laktak még a Scythotauri (Plinius) vagy Tauroszkytai (Ptolemaiosz) nemzetségek. A Szatarkhaioüsz nép neve meglehetősen titokzatos. Nem így az Agaroi szkíta nép neve, akik az Agarasok, a magyar Agarénusokkal azonosak. Egy Agroi nevű nép a Maeotis mellett élt, ők szintén magyarok lehetnek.
A Dontól nyugatra élt a Kr.u-i II. században az Alaünoi Szkütai nevű nép. Róluk Ptolemaiosz ad hírt. Rokonságukról nincs adat.
A királyi szkíták nyelvéből ismert egy Krímben élő állat neve, a Kólosz. A szarvas és a kos között van termete, a színe fehér és ezeknél gyorsabban szalad, írja Sztrabón. Mészáros Gyula valamilyen antilopnak véli. A névben a Ló szó van benne, emiatt Kő-Ló, vagy Ka (Királyi) Ló is lehet a szó értelme. Igaz, a ló sem fehér, de a tatárantilop sem.
Plinius megemlíti, hogy az ő idejében már a szarmatákat és germánokat is szkítáknak nevezték. Ebből sok kutató nem arra következtetett, hogy a szkíták hatalma már a szarmatákra és germánokra is kiterjed, hanem ennek fordítottjára, hogy a szkíták eltűntek, de szerepüket más népek vették át.
A Dnyeper (Bor-Üsten) medencéjéből a királyi szkíták nyomtalanul eltűntek, állítja Mészáros Gyula. Eltűntek az Agatürzoi emberek Erdélyből, az Ananjino emberek a Káma vidékéről, és az összes szkíta beolvadt a környező népekbe, kivéve a Kubán menti szkítákat. A feltevés bizonyosan nem igaz, a csoportok nevei megváltozhattak, de a nép nem tűnt el.
A Fekete-tenger keleti partjainál élt a Szindosz nép, a Tamány-félszigetnél. Ismert a Pszérroi nép, akiket a cserkeszekkel azonosítanak. A Zichi népet, akik a Zigia, Zigae néppel azonosak, szintén cserkesznek sikerült meghatározni. Az abházok is itt élnek, nevük Abházia magyar városnévben is megjelenik. Az Ab Víz, tehát a kaukázusi és Fiume melletti "Ab-Ház" azonos jelentésű. A Cserkeszek neve a Cserkész mai szavunkban él. A Csecsenek a csúcsok hercegei, szintén érthető nevet viselnek. A kaukázusi népek nyelveiben igen sok magyar szó van jelen.
Az Ananyino kultúra embereit szkíta-rokonságúaknak írják le. A terület bronzkori emberei összeolvadtak a vaskori bevándorlókkal. Nagyon úgy tűnik, a két csoport közeli rokon volt.
Tőlük északra a kopaszok éltek, akiknek pisze orra és nagy állkapcsa volt. Ha a leírás a Kámától északra élő emberekre vonatkozik, akkor a szamojédokat lehet látni bennük, a Jurák név pedig megfelel a Jugria névnek. A Jurák szó talán orosz, de jelentése számomra nem ismert.
A szkíta szavakat nem lehet az iráni szavakkal egybevetni, írja Mészáros Gyula. Az egybevetés leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Ezért a szláv nyelvek sem rokonai a szkíta típusú nyelveknek. A szkíta nyelvszerkezet poliszintetikus, mint az ékiratos chatti és élő pékhi nyelveké (a pékhi azóta kihalt). Esetről esetre nem alapszavakkal, hanem szókomplexumokkal állunk szemben. Egy-egy komplexum egy egész mondatot alkot. A névszókból álló mondatrészek mellett az igei állítmány elem is többnyire létezik. A névszó egy-egy szótag, az igető archaikus fokon egy-egy mássalhangzó. Ezért a szkíta szavakat elemeire kell bontani, mert csak így érthető meg.
 A szkíta nyelv nem egységes, hanem több nyelvjárásra oszlik. Továbbá több rokon nyelv is tartozhatott a szkíta nyelvhez, tehát e nyelvek nyelvcsaládot alkottak. A dnypermenti szkíták Maiétisz (Hérodotosz), a kubáni szkíták Temarunda (Plinius) nevet adtak az Azovi-tengernek.
Fontos meglátás, hogy a hatti és hettita-hetita megnevezések nem mutatnak különböző nyelveket és különböző népeket. Ugyanis a hettitákat szeretik indoeurópainak feltüntetni, akik a hattikra telepedtek rá. Azonban a Hettita Birodalom uralkodóinak nevei kaukázusiak, vagyis hattik, és az nehezen képzelhető el, hogy egy győztes jövevény nép a saját uralkodóinak a legyőzött és alávetett nép nyelvén ad neveket. De nem csak az uralkodók, hanem a teljes névanyag továbbra is hatti marad, a hettiták valójában hattik. Az anatóliai nyelvcsalád nyelvei is a hattival rokonok, nem indoeurópaiak, bár történtek erőlködések, hogy indoeurópai nyelveket mutassanak ki Kis-Ázsiában. Azok a nyelvek azonban sokkal inkább finnugorok és kaukázusiak, mintsem indoeurópaiak lennének. A Mitanni és Urartui, valamint a sumer nyelvek is a magyarral állnak kapcsolatban, és kaukázusi nyelvekkel, mint a hatti és rokonai is.
A Ló, a Kengyel, a Nyereg speciális magyar szavak, mint a fémek nevei. Nagy kár, hogy e szavainkat még Mészáros Gyula sem érti, mivel más nyelvi azonos jelentésű szavakkal veti össze őket, amely összehasonlításokból olyan következtetéseket von le, hogy azok a szavak kaukázusiak. Ezért lehet azt mondani, ha a magyar szókincset nem értik a kutatók, akkor a tevékenységük feltétlenül tévedésekbe vezethet.
XIV. FEJEZET: AZ AMAZONOK ÉS A SZKYTHÁK
Az Amazonok nevét magyar nyelvűnek tartom. A két szó, amiből az Amazon név keletkezett, az Ama, és a Don. Pontos jelentése Anya Urak. A szóban D > Z hangfejlődés van, emiatt az Amadon Amazon hangzású lett. Igen gyakori ez a hangváltozás, a magyar nyelvben is, de más nyelvekben is gyakori. Esetleg szóba jöhet az Ama Zóna is, tehát az a terület, amit az Amák uralnak. Az Ama Zóna is lehet az Amazon név eredeti alakja.
Az Ama Anyát jelent, az Eme szóval együtt. Még indián nyelvekben is az Ama Anya, a japán főistennő, Amateraszu nevében is Anya a jelentése. Ama és Ana igen közel állnak egymáshoz amúgy is. Az Anya-Urak kifejezi, hogy az amazonok társadalmában az anyák, a nők voltak az urak.
Az Amazon névről többen is értekeztek, de megoldásaik mind tévesek. Az már egyszerűen elképesztő, hogy az A-Mazosz – Mellnélküli görög szót is lehetségesnek tartották az amazon szó eredetének. Kitalálták hozzá, hogy azért vágták le az amazonok egyik mellüket, hogy jobban tudjanak nyilazni. Aki ezt kitalálta, soha nem vett a kezébe íjat, mert akkor tudta volna, hogy nem kell levágni a mellet, ha egy nő nyilazni akar. Az íjászat olimpiai sportág, a mai íjásznőknek eszébe sem jut levágni a mellüket, hogy nyilazni tudjanak. Különben a mell levágása vagy kiégetése nagy valószínűséggel a halálhoz vezetett volna, de ilyesmit az amazonok soha nem végeztek. Azután az A-Maza azt is jelenti, hogy az amazonok nem fogyasztottak árpát (Maza). Az "A" fosztóképző.
A Hold neve a cserkeszek nyelvében Maza, az örményeknél Amisz, a szanszkritban Masza. Az amazonok Holdtisztelete, a Holdkultusz kapcsolatos lehet e nevekkel, de a név az Ama és Don magyar szóelemekból képződött.
A Don is magyar szó, mélyen beépült a magyar nyelvbe. Közvetlen változata a Ton, valamint a Ten és Den.
Az amazonokat női lovas nomád népnek gondolták, akik a félelmet nem ismerik. De volt a lovasság mellett gyalogos seregük is, a magyaroknak meg csak lovasságból állt a hadserege, a bulgárokkal együtt. Régebben, tehát háromezer évnél is régebben, bizonyára volt gyalogságunk is.
Diodórosz írja, Milétoszi Dionűsziosz szövegeire támaszkodva: "Réges-régen történt, hogy a szkűthák földjén olyan korszak köszöntött be, amikor nem voltak királyok, és asszonyok ragadták magukhoz a kormányzás gyeplőjét; ezek a nők kitűntek bátorságukkal és testi erejükkel". Az idézet Klaus Rainer Röhl: Az amazonok lázadása című könyvéből való.
Ezeknél a népeknél az asszonyok együtt gyakorlatoznak a férfiakkal. Amikor Kürosz perzsa király megtámadta Szküthiát, Tomürisz királynő megverte a perzsákat és Küroszt keresztre feszíttette. Az amazonok seregei Európa és Ázsia nagy részét is leigázták.
A szkütha férfiak egykor rablóhadjáratra indultak. A nőket magukra hagyták, akik várták vissza férjeiket. Amikor eltelt egy év is, egyes női csapatok utánuk mentek, de nem találták őket. Arra gondoltak, hogy férjeiket megölték, ezért összeházasodtak rabszolgáikkal. De a férjek serege végül megjött, a rabszolgákkal hónapokig harcoltak, de végül legyőzték őket és mindet keresztre feszítették. Az asszonyok tömegesen öngyilkosságba menekültek. A mondát görögök írják, ami miatt fenntartással kell kezelni a történteket.
Azt biztosra vehetjük, hogy a magyar rokonságú népeknél a nők szabadok voltak. A szemitáknál viszont nem. Az asszírok, amint hatalomra kerültek, rögtön olyan törvényeket hoztak, amelyek a nőket megfosztották egyenlőségüktől, jogaik jelentős részétől és kötelezték őket arcuk eltakarására, mintha rabszolgák lennének. Ezért a szabad nőknek nincs köze a szemita népekhez. Ez azért megdöbbentő, mert a sumer korban a nők szabadok voltak, az asszírok meg azonnal elvették jogaikat, amikor megtehették. Nem az iszlám vette el a nők jogait először, hanem négyezer éve, az asszírok.
Indoeurópaiak csak a II. évezredben jelennek meg. A nő náluk vadászzsákmány volt, jogaik nem értek fel a férfiak jogaival. A kelták, germánok női azonban szabadok voltak.
A Thermodón környékén, Themiszküra volt az amazon főváros neve. Themiszküra nevében a Küra a Nap, a Kör neve, de a Themisz névben a magyar Temise tündér, és görög Themisz istennő neve látható. Themisz önmagában a The Isten, és Misz Lány nevekből áll. Eleinte férjeikkel együtt jártak harcolni, de aztán egy királynőjük nőkből álló hadsereget hozott létre. Sorozatosan győzött, Árész leányának nyilvánította magát, és templomot emeltetett tiszteletére. Árész neve Hadúr a magyaroknál, Hadad a szemitáknál, vagyis a Had Atyja. A női lovasság lovat áldozott, mint a régi magyarok is. A férfiakat egy új törvénnyel gyapjúfonásra és házi munkára ítélte. Egészen a Donig, a Tanaisz folyóig hatolt.
Utána lánya lett a királynő, aki nyugatra vonult, egészen Thrákiáig, minden népet legyőzött. Otthon pompás templomokat épített Árész és Artemisz tiszteletére. Ezután béke következett, majd leigázta Ázsia nagy térségeit, egészen Szíriáig. Utána két közeli nőrokona követte a trónon, akik fenntartották a birodalmat. Sok évszázad után az amazonok hatalmát a görögök törték meg. Erről az eseményről azonban nincs pontosabb forrás. Valószínűleg csak képzelgés, mert a görög férfiuralmi társadalom nehezen viselte el a szabad nők fogalmát.
Hippokratesz írja (Kr.e. 430-420 táján), hogy a szarmaták, egy szkíta törzs a Maiotisz-tengernél, különböznek más népektől. Asszonyaik megülik a lovat, jól nyilaznak és dárdát hajigálnak. Amíg szüzek, addig három ellenséget kell megölniük, ezután áldozatokat mutatnak be, és férjhez mehetnek. Különben a Kratesz a magyar Kar-Tesz fogalomból ered.
Az újszülötteket, ha lányok, gondosan felnevelik, ha fiúk, átadják az apának, ha tudják, ki az apa. Az apaságot azonban általában nem tartották számon. Más beszámolók szerint a fiú csecsemőt megölték. Ha életben hagyták, rabszolgát csináltak belőle. Themiszkürában a nők kificamították a gyerekek lábát és kezét, megnyomorították őket.
Egyes részletesebb leírásoknál azonban teljesen bizonyosra vehető, hogy az amazon hadseregben férfiak is harcoltak, de a vezetők nők voltak. Ezért a csecsemők megölése vagy megbénítása valószínűleg csak görög rémmese.
A görögök nagy győzelméről az amazonok felett, nincs forrás. Diodórosz arról ír, hogy Heraklész megölte Hippolüté királynőt és sok amazont, így nemzetük teljesen megsemmisült. A közlés lehetetlen, egy hatalmas hadsereggel rendelkező birodalmat nem lehet csak úgy megsemmisíteni. Heraklész neve is teljes tévedés, mert azt jelenti: Héra Segítője. Márpedig kölcsönösen utálták egymást, nem tudni, miért, ráadásul valódi neve Herkules, vagy etruszk Herkule (Hercle) volt, a magyarok egyik ősapja. Diodórosz szerint, amikor Heraklész Hippolütével beszélt, Héra felbujtotta az amazonokat, hogy elrabolják királynőjüket, akik erre megtámadták Heraklészt, aki minden nőt megölt. Hiteltelen a történet.
Nagyon érdekes, hogy Apollóniosz Rhodiosz szerint, az Argonauták kikötöttek a Thermódónnál. A folyó 96 ágra szakad a torkolatnál. A 96-os szám misztikus és a magyarokhoz tartozik. A magyarok és hunok 108 nemzetsége csillagászati szám, amiből 12-t elvonva 96-ot kapunk. Mivel a 12 a zodiákus száma, ezért kapcsolatos a 96-al. Részletesebben a "Misztikus száznyolcas" fejezetben írtam erről, de az is bizonyos, hogy az ókori szövegek tele vannak olyan számokkal, amelyek a magyar őscivilizációból erednek.
Továbbá szerepel az Amadzonisz-hegyek neve, amit az amazon névhez lehet kapcsolni. De az Amadák, vagy Amadok a magyarok egyik ókori népének vagy törzsének a neve, ami tovább erősíti az amazonok magyar eredetét.
Az amazonok megtámadták Athént, és legyőzték Theszeuszt. A szkíta lovassággal együtt érkeztek, elfoglalták a várost. Valami történt, mert az amazonok nem dúlták fel Athént, hanem kibékültek Theszeusszal. A történet szerint Theszeusz elrabolja Hippolütét, akit tehát Heraklész nem öl meg, és Athénba viszi. Az amazon invázió alkalmával Hippolütét megölik, egy másik variáció szerint a harcot békeszerződés követi, amit bizonyára az élő Hippolüté eszközölt ki. Plutarkhosz írja, hogy máig fennmaradt az ősi áldozat, amit az amazonoknak mutatnak be a Thészeusz tiszteletére rendezett ünnepségek előtt.
Diodórosz szerint az amazonok újra beolvadtak a szkíták népébe, ahonnan egykor kiszakadtak. Diodórosz azt állítja, hogy az amazonokat nem fegyverrel verték le, hanem visszatértek saját népükhöz, vagyis a magyarokhoz.
Hérodotosz azt írja, hogy a görög flotta rajtaütött a thermodóni (Meleg Don) amazonokon. Legyőzték az amazonokat, majd az életben maradottakat összeszedték, és elvitorláztak velük. De valahogy előkerült egy amazon flotta, amelyik a nyílt tengeren megütközött a görög flottával, és megsemmisítette azt. Ezután a tenger a Maiotiszra sodorta őket, eljutottak Kremnoiba (Krém-Na a Krém-Város, Kimmer-Város). Ott a pusztába mentek és lovakat raboltak. Amikor a szkíták ezért több amazont megöltek, meglepődve látták, hogy a halottak nők. Ekkor fiatal férfiakból kiküldtek egy csapatot, akkorát, amekkora az amazonok csapata lehetett, és meghagyták nekik, hogy jussanak egyezségre a nőkkel. Az ifjak egyezségre jutottak a nőkkel, majd összeházasodtak. A fiatal férfiak kikérték örökségüket szüleiktől, majd három napig vándoroltak északnak, ahol új népet hoztak létre, a szarmatát. A szarmata asszonyok azóta is folytatják régi életmódjukat, vadásznak, hadba vonulnak és azonos ruhát viselnek, mint a férfiak. 
XV. FEJEZET: A TRÓJAIAK ÉS SZKÍTÁK
Trója a magyar nyelvű népekhez tartozó város volt. Több neve is ismert, Trója görög jellegű név a magyar Torja névből alakult ki. A Tarjánok is trójaiak, a magyar hadrend középső nehézpáncélos lovasságát alkották. Ilion, római Ilium, egyiptomi Iluna mind Ilona nevünk változata, aki maga Tündér Szép Ilona istennő, amit a kutatók még jelenleg sem értettek meg. A hatti-hettita Wilusa név az Ilusa (Iluska) nevet rejti, a W előjel igazolja az Isten jelentést. Rengeteg a bizonyíték a város magyar jellegére. Kr.e. 5.000 körül a Duna-medence irányából érkeztek dél felé telepesek, akik elözönlötték az előttük lévő területeket, és átkeltek Afrikába is. Az amazonok, akik szkíták voltak, a mondabeli trójai háborúban a trójaiak oldalán harcoltak. Tehát a magyarok, szkíták, amazonok, trójaiak rokonságban voltak egymással.
Hektór trójai hős halálakor, amikor Akhilleusz (Ehellős, Ékellős) megölte őt, nagy volt a gyász Trójában. Ekkor váratlanul megjelent a Thermodón partjairól az istenekhez hasonló Pentheszileia. Tizenkét amazon követte, mind szépek, ragyogóak, mind teli harci kedvvel – írja Quintus Smyrnaeus. Kedvesen mosolygott, vágyakat ébresztő szeme villámokhoz volt hasonló. Orcáját szemérem pirosította, és elöntötte a bátorsággal párosult isteni szépség.
Pentheszileia neve hasonló Tündér Szép Ilona, másként Helené nevéhez. Pen a Nap, mint a Pentele magyar névben. The az Isten, mint Te-Merinda nevében. Szileia a Szil nevet tartalmazza, ami egyfajta magyar tündérek neve is, pl. Szil-Ágy megye nevében. De az is lehet, hogy Pen-The, vagyis a Nap-Isten tündére mellett a Szileia a Szülője értelmet is tartalmazza. A Nap-Isten-Szülője viszont a Napisten anyja lehet. Bárhogy is volt, az amazonok támadásba lendültek, és súlyos veszteségeket okoztak a görögöknek.
A történet egy változata szerint Akhilleusz a harcban megölte Pentheszileiát, amikor megtudta, hogy kit ölt meg, megsiratta a szépséges királynőt. Egy másik változat szerint Pentheszileia ölte meg Akhilleuszt, tehát nem Parisz, majd elvonult Trójából, mivel megbosszulta Hippolüté, nővére halálát. Nagyszerű volt, mint a hajnalpír istennője. A Napisten tündére és a hajnalpír között kapcsolat van. Az ókori szerző nem véletlenül írhatta a "hajnalpír istennője" kifejezést. Ha Pen-The-Szileia valóban a Nap-Isten-Szülője, akkor a neve a hajnalt jelenti. A magyarok különösen szeretik az égbolthoz tartozó neveket.
A trójaiakat könnyebb a magyarokhoz kötni, mert a magyar nyelv ma is élő, a szkíta nyelvet ma nem lehet alkalmazni, vagy nehezebb alkalmazni az ókori nevek megértéséhez. A magyar írást, ami nagyon sok bizonyítékot tartalmaz, meg egyszerűen magyar, vagy néha székely, írásnak nevezzük, szkíta írásnak meg nem.
Kis-Ázsia népeinek kutatását általában indoeurópaiak végzik, akik a magyar meglévő bizonyítékokat is semmibe veszik, nemhogy újakat fedeznének fel. De ritkán olyan szerzőkre is bukkanhatunk, akik az igazságot is megírják.
Kenneth D. Dillon a trójaiakat eredetileg sztyeppei népnek tartja, akik a magyarok rokonai. Elpusztították a Hettita Birodalmat, megszállták a Dardanellákat, trójaiak éltek Lémnoszon és Európában. Dillon elméletével az a baj, hogy Tróját beszűkíti a Tengeri Népek nagy támadásának időszakára, holott Trója fennállása több ezer évre tehető. Az viszont igaz, hogy a trójaiak magyar nyelven beszéltek, amit a trójai nevek igazolnak, amelyek egy részét göröggé alakítottak a görög szerzők.
Trója mellett laktak a dardánok, köztük a Teukroszok, valamint a Taurisa – vagyis etruszk nép. Az etruszkok is egyértelműen magyar nyelvű nép.
A Teukroszok Teukertől származnak, írja Kis János: Soproni estek című művében (Sopron, 1841).
Grandpierre Atilla kiváló kutatónk írta a Szkíták Trójában cikket, ami at Arany Tarsoly folyóiratban jelent meg. Csodálatos képeket közöl szkítákról, köztük Gog és Magogról, akiknek szobrai Londonban vannak a Guildhallban. Fejükön szkíta, vagyis magyar süveget viselnek. Megemlíti, hogy Anonymus első nagy munkáját, amelyet Trójáról írt, eltüntették, mint a Gesta Hungarorumot is, ami több száz év után Németországban nyomtatásra került.
Kiemeli, hogy Trója a "szent Ilion", és nagyon helyesen Tündér Szép Ilona istennőnk nevével veti össze. Még Tündareosz királyról is ír, Spárta királyáról. Magam a Csillagok fiai művemben említem meg a tündérek neveit, valamint a mitológiai fejezeteimben. Trója neve még a "Világ Tüköre". Vajon a Teukrosz népnév mégis Tükrös jelentésű. A Tükör szó különben a Tu és Kör szavakból épül fel, a Tu a Nap és más értelemben a Föld, az a hely, ahol a magyarok élnek.
Grandpierre Atilla elképesztően jó képeket közöl. Parisz királyfi szkíta ruhában, egy amazon harcosnő szkíta ruhában, egy szkíta íjász Vulciból, i.e. 6. század, Árpád nagykirály, magyar és szkíta urak képei, Tordos-Vincsa kultúra két szobra. Az ábrázolt alakokon csúcsos sapka van, amit tévesen frigiai sapkának neveznek. A frigek valóban hasonló sapkát viseltek, de csak Kr.e. 1.200 táján jelennek meg Kis-Ázsiában, amikor elpusztítják Hattusa várost. A csúcsos sapka sokkal régebbi, a magyarokhoz sorolható szkíták és további magyar-rokon népek viselik.
Az amazon magyar reflexíjat tart a kezében, fején csúcsos sapka.
A ruházaton csillagok vannak, ami azt jelöli, hogy a csillagok népéről van szó.
A Mágus szó magyar, magas arany kalapot viseltek. A szó a Mag és Us szavakból áll, a Mag Csillag, az Us (Üs és Ős) jelentése Ős és Labat szótárában Halál, Halott. Miután sikerült megfejteni a Mágus szó valódi jelentését, azonnal világossá vált az egyiptomi kronológiában, hogy kik voltak azok a bizonyos Halott Csillagok, akik sok évezredig uralkodtak a Földön. Az Ősök halottak, de mint ősökre gondolunk rájuk elsősorban. A Halott Csillagok az ég csillagai közül azok, akik az újjászületésre várnak, az élet szent körforgása szerint. Tudjuk, hogy csillagokból születünk, és az élet végén csillaggá válunk, amit őseink tényszerűen meg is éltek.
XVI. FEJEZET: ETRUSZKOK ÉS SZKÍTÁK
Mario Alinei "Ősi kapocs" című könyvében bizonyítja az etruszkok és magyarok nyelvének azonosságát. Benedekffy Ágnes: Az etruszk kapcsolat című munkájában igen sok etruszk felirat magyar nyelvűségét mutatja be. Fabó László Pál is nagyszerű munkát végzett egy könyvében, valamint Baráth Tibor is magyarul olvas el több etruszk feliratot. Szabó Károly kitűnő etruszk könyvét fia, Szentmihályi Szabó Péter adta ki, Zászlós-Zsóka György könyvének címe "A toscánai harangok. Sokan foglalkoztak az etruszk nyelvvel, sokan megállapították magyar nyelvűségét, mégis az olvasható számtalan munkában, hogy az etruszk nyelv ismeretlen, nem tudják, kik azok az etruszkok. Az én könyvem címe "Etruszk titkok".
Hugh Hencken amerikai régész a Kr.e. II. évezredre teszi az etruszkok Kárpát-medencéből való beáramlását Itáliába. Két hullámban érkeztek, tengeri úton, de az is kiderült, hogy szárazföldön is érkeztek bevándorlók.
Mario Alinei a világ legnagyobb nyelvésze. Néhány megjegyzését azonban ki kell javítani. Azt írja, hogy természetesen az őskori "kárpát-medencei – dunai" népek még nem magyarok. Ebben téved, mert az említett népek magyarok. Azután azt állítja, hogy az indoeurópaiak Európa és Ázsia indoeurópai részét lakták, az altájiak meg Ázsia középső részét. Ez bizony nem igaz, sem az indoeurópaiakra, sem az altájiakra. Mindkét csoport igen fiatal, az indoeurópaiak Kr.e. 2.000 táján képződnek, magyarokból, az altájiak közül a törökök Kr.u. 220, a mongolok 600 körül jönnek létre, a mandzsu-tunguzokra nincs adat, a japánok Kr.e. 660, a koreaiak még régebben keletkeznek.
A kurgan kultúra magyar volt, a Serednyi Stog kultúra, úgy tűnik, megsemmisült a Kukutyin kultúra csapása alatt, a szkíták magyar nyelvűek voltak, mint a hunok is, nagyon sok törzzsel.
A török nyelvek semmilyen hatással nem voltak a magyar nyelvekre, mint ahogy állítják magyar kutatók, amit Mario Alinei is átvett. A magyar kutatók ugyanis tudatosan hamisítják a magyar nyelvet, amit nem is értenek, különösen a szókincsét. Ezért amit Alinei állít, az helytelen, de nem ő a felelős, hanem azok, akik a hamis teóriákat terjesztik.
A lóra és lovaglásra vonatkozó kifejezések magyar nyelvűek. A magyarok háziasították a lovat, Nyugat-Európában, ahol több ábrázolás is fennmaradt felkantározott lovakról, kb. 15-18.000 éve. A Ló és változatai az indoeurópai, kaukázusi, sumer-hurri-urartui nyelvekben léteznek, de nem mindig a lovat jelentik, a fontos szimbóluma miatt. A táltos és a táltos ló kapcsolatban a Ló Ember is, a Lódarázs szóban a Ló Nagy, de a Lugas szóban a Lu Fény.
Az obi-ugor kifejezésekkel megegyeznek, de azt tudni kell, hogy az obi-ugoroknak sosem voltak tenyésztett lovaik, azokat vásárolták a déli szkítáktól, akiktől átvették a magyar kifejezéseket is.
A csuvas nyelvből a magyarok kölcsönöztek mezőgazdasági, társadalmi és politikai kifejezéseket, ami nem igaz. Gyakorlatilag egyetlen szót sem vettünk át a török nyelvekből, a csuvasból sem. Átnéztem azt a szókincset, amit török eredetűnek mondanak, de ezek közül egy sem igaz. Azt kell látni, hogy a magyar nyelvészek nem értik a magyar szavakat, ami mögött a magyar haza szétdarabolásának szándéka állt, amit végbe is vittek.
A magyarok születésére, ha a magyar feliratok idejének mérései megközelítőleg is helyesek, akkor a 200.000 évre tehető időpontot kapunk. Mivel ennél az időnél is régebbi írások vannak, amit rovátkolásnak neveznek, nem kétséges, hogy a 200.000 év egyelőre csak pontatlan tájékozódás.
Massimo Pallottino több meghatározást közöl, amelyek csak részben igazak. A magyar nyelv agglutináló, állítja, de valójában flektáló is. A hangsúly az első szótagon van, állítja, de a beszéd folyamán kialakulhat egyfajta éneklő beszéd, amikor a hangsúly elvándorol az első szótagról. A magánhangzó illeszkedés megvan a magyar nyelvben, ez igaz, de van olyan szókincs is benne, amiben nincs magánhangzó illeszkedés. Kizárólag zöngétlen okkluzív mássalhangzókat használ, ami megint nem igaz, ráadásul egy kitalált, sosem létezett urali ősnyelvről beszél. Nyílt szótag szerkezet jellemzi nyelvünket, vagyis magánhangzóra végződnek a szótagok, ami nem igaz, de az urali kitalált ősnyelv lehet nyílt szótag szerkezetű, mert úgy találták ki.
A Tyrsenoi görög név, vagy a Tursha tengeri nép nevében a Tur több jelentésű, és több nyelvben is jelen van. A Túr és Tűr magyar igék, de a Tor változat is magyar szó. A Türhén amúgy Torony-Király értelmű. A piramisok, kurgánok, szikkuratuk magyar szavak és magyar építmények. A török népnevet a törököket vezető magyar család adta, az Aszina családról van szó, amint a Mangal (Mongol) is magyar név, mint a Rusz, a Kelta, a Germán, az Italus, és nagyon sok más népnév. Emögött a furcsaság mögött az áll, hogy ezek a népek vagy magyarok voltak, és a sok ezer év alatt a nyelvük megváltozott, vagy az, hogy magyar vezető családok szervezték őket népekké, ami miatt a vezetők nevei magyar nyelvűek, a nép nyelve ellenben hamar megváltozott.
Az etruszk istenvilág tele van magyarul jól érthető istennevekkel. Rengeteg istennév, amit ma indoeurópainak tartanak, valójában magyar, vagy valamelyik rokon nyelvünkből ered.
Róma, vagy Ruma, természetesen magyar alapítású város. Van egy Ruma a Szerémségben, és egy Rum nevű település Pannoniában, amelyek azonosak Róma nevével. Róma felvehetné velük a testvértelepülés szövetséget. Mivel magyar név, nem valószínű, hogy a rómaiak értik városuk nevét. A Fórum is amúgy Fő-Rum, Rum város Fő helye, csak a név kicsit rosszul van hangzósítva.
A Tusci, Toszk és Etrusci nevek is magyarok, az utóbbi a Trószok-Háza jelentést viseli. Semmi köze a török népnévhez, ami azért hasonló, mert azt is magyarok adták. Különben a "török" a török-zúzok, vagy törők szavainkhoz is hasonló.
Megjegyzendő még, hogy a latin nyelv magyar eredetű, amit a szótagnyelv technikával azonnal észreveszünk. Mivel a latinban rendkívül sok a magyar szó, az a fő kérdés, hogy az egész nyelv magyar eredetű-e, vagy csak igen nagy benne a magyar szókészlet? Mivel a nagyon fontos szavainak a többsége magyar, ezért lehet azt mondani, hogy a latin magyar eredetű, bár még nincs az egész nyelvre kiterjedő vizsgálat. A latin istenvilág többsége magyar, ami azt jelenthetné, ha a latinok nem magyar eredetűek lennének, akkor a latinoknak nem voltak isteneik. Ezt nem lehet elfogadni.
Benedekffy Ágnes írja, hogy az etruszkokról szóló nagy művek eltűntek. Ilyen mű Verrius Flaccus "Rerum Etruscarum Libri", Claudius császár húsz kötetes "Tyrrheniká" műve, Arisztotelesz "Az etruszkok intézményei". Eltűnt a titokzatos hölgy által Augustusnak átadott "Libri Sibillini", eltűntek etruszk írók szövegeinek latin fordításai is, A. Cecina, P. Nigidius Figulus, Tarquinius Priscus munkái. Csak megjegyzem, hogy a Vezúv által betemetett könyvtárban talán etruszk könyvek is vannak. Reménykedni lehet.
Vulciban ismert a szkíta íjász, az i.e. 6. századból, amit Grandpierre Atilla mutatott be a "Szkíták Trójában" című munkájában. Benedekffy Ágnes szintén Vulciból egy szkíta férfi szobrát mutatja be, amit a szakirodalom Heraklésznak tart. Her-Kul-Es magyar hős, az egyik magyar ősapa, a nevet pontosan lehet érteni, ezért a szkíta férfi lehetne éppen Herkules is, bár nem valószínű.
Több forrás szerint is az etruszkokat lüdeknek tartják. A lüdek Lydiában éltek, a karélokhoz lehet ősket sorolni, a karélok három törzse közül az egyiknek lüd a neve. Tőlük délre van Kária, a magyar Kar törzs egyik központja. Az etruszkokhoz pelazgok is csatlakoztak, akiket a palócokkal tartok azonosnak. Mivel van olyan forrás, amelyik a pelaszgokat atlantisziaknak tartja, ezért az atlantisziak magyar eredetét írott hagyománnyal is meg lehet erősíteni, természetesen a rengeteg magyar nyugati felirat mellett.
Szabó Károly azt írja, hogy a szkíták egy csoportja auzóniaiakkal keveredett, és kölcsönösen megértették egymást. Ausonia (Auzónia) Kuma (Cumae) városa környékén volt, a legősibb lakóknak gondolták őket. Az Ausonok neve An-Fiai jelentést is tartalmazhat magyarul. Az U és V az N betűvel gyakran keveredhetett.
Arról is van szó, hogy egyes szkíta csoportok elhagyták Itália (I-Tal – Háza a Bölcsességnek) földjét. Bizonyára történtek ilyen események, de ebből nem következik, hogy az etruszkok nem maradtak Itáliában nagy tömegben. Továbbá a területen sok más magyar nép is élt, akiket végül beolvasztott Róma. Genetikailag Itália mai lakóinak döntő többsége magyar eredetű, elsősorban mediterránok, még a mai magyarok is a cro-magnoni mellett elsősorban nordikusok, és délen mediterránok. Nincs semmi ok arra, hogy a mediterránokat ne tekintsük magyar eredetűeknek.
XVII. FEJEZET: A SZAKÁK 
Christopher Knight és Robert Lomas "A múlt üzenete" című könyvében sok érdekességet ír a magyarokról, csak éppen nem nevezik őseinket magyaroknak. A Tarim-medence déli szélén szenzációs régészeti feltárások történtek. A négyezer évvel ezelőtti emberek színes köpenyeket, nadrágot, csizmát, harisnyát, kabátot és sapkát viseltek. A feltárt múmiáknak erős orrnyergük, nagy szemgödrük, szőke vagy vörös hajuk volt, minden kétséget kizáróan európaiak voltak. Termetük magas volt, amit a kínaiak is pontosan feljegyeztek a hunokról. A cherchi férfi 6 láb 6 hüvelyk, a nő 6 láb 2 hüvelyk magas volt. Már a hunokról szóló "Hunok a Tejúton" könyvben leírtam, hogy őseink értettek az agyalapi mirígy ingerléséhez, ami által különösen magas termetűvé nőttek a gyerekek. Tehát nem égből jött óriásokról van szó, bár lehet, hogy egyes népek ezt hitték rólunk.
A kalapok igen sokfélék, közülük némelyek az Anatóliában élő fríg íjászok fejfedőihez hasonlítanak. A csúcsos kalapok a magyar viselethez tartoznak, a cherchi múmiák 800 évvel megelőzik a frígek megjelenését Anatóliában. A Tarim-medence a hun magyarok területe, akik europidok voltak, és már legalább Kr.e. 8.000 körül megjelentek Kínában. Az egyik nő fején egy rettenetesen magas kalap volt, hasonló a mágusok és boszorkányok által hordott kalapokhoz. A szövegben a szerzők tévednek, amikor a Mágus szót rögtön perzsának minősítik, hiszen az magyar szó, a boszorkány szóval együtt. A tévedés mögött az európaiak teljes tévelygése húzódik meg, mert szinte mindent félremagyaráznak, a magyar tökéletes megfejtéseket sem veszik figyelembe. Tehát Kínában magyarok éltek, amint a cherchi emberek is magyarok voltak.
Ázsiában a Tura (Turániak), a Hyaona és Hunu népekről nagyon sokat írnak, szinte minden nép, amelyik tudott írni. A perzsák észak felé terjeszkedtek, de Kr.e. 530-ban a Masszageták, vagyis Nagy-Heták Tomuris királynő vezetésével megsemmisítik a perzsák seregeit, Kyroszt is megölik. Tomuris neve szkíta jellegű, a Muris mellett a To szó van benne, amit a hattik is használtak.
A kínai Nagy Fal építését a hunok kezdték el, a rabló kínai támadások elleni védekezés miatt. Amikor a kínaiak kiszorították a hunokat a legjobb területekről, elérték a hun védelmi falakat, és birtokukba vették. A folyamatos harcok miatt ezután a kínaiak építették tovább a falakat, ami így kínai építménynek minősül, holott az magyar és kínai fal.
A szakákat besorolják az irániak, vagy a kaukázusiak közé, holott a magyarokhoz tartoznak. Darius sziklafeliratán egy győztes háború után, kilenc legyőzött fogoly vonul fel, a kilencedik különösen nagy süveget visel, neve Skunkah a szaka. A Sak Erős, vagyis Hős királyi rangnév, a magyar mellett a szumerban is fontos szó, főleg Főség jelentéssel. A szakákat az ó-perzsa feliratok három csoportra tagolják, a Haumavarká, a Szaka Tigra-Khaudá és a Szaka tiaiy tarah-drayah csoportokra. A kínaiak Szé, Szék, az indek Caka néven említik őket.
Hérodotosz írja, hogy a perzsák Közép-Ázsia összes népét Szakai-nak nevezték. Sztrabon szerint a Kaszpi-tengertől keletre a Daa, vagyis Daha (a dákok), tőlük kletre a Masszageta, még keletebbre a Szaka nép lakik. Mindhárom nép a magyar és szumer néphez tartozott, az Andronovói kultúrából eredve.
Ptolemaiosz leírása szerint a Szakaföld népei közül a Jaxartesznél laktak a Karátai és Kómaroi, a hegyvidék fölötti földön a Konédai, azután a Masszageta, a masszageták és konéda nép közt a Grünaioi és Toórnai, a Hindukus keleti szakaszán a Bűltai népek. A régi szaka királyi város Roszanáké neve esetleg a Felső-Oxus jelenlegi Rósán-vidék nevével van összefüggésben.
Amikor a kínai Kanszu felől a jüe-csi, vagyis vietnami eredetű törzsek nyugatra törtek, Kr.e. 174-160 között, a szakák közül sokan délre húzódtak. Kr.e. 160-ban megalapítják az Indoszkíta államot. Az indek a területet Caka.dvipa névvel illették.
Erről a területről azután déli irányban sok kivándorló csoport indult útnak. A Pandava királyság a Dekkán délnyugati részén terült el. Alapítása a Pánokhoz kapcsolódik, akik Egyiptom felől érkeztek, sokkal régebben, mint a szakák. A vándorlókat szaka hercegeknek nevezik, akik egymás után vezettek csoportokat tengeri úton Délkelet-Ázsiába. Pandava után Burma érintésével Jávára mentek, majd innen Thaiföld, Kambodzsa felé, ahonnan végül egészen Luzonig jutottak. Útjuk során városokat alapítottak, amelyeknek magyar neveik vannak, ami fontos bizonyítékot ad a szakák magyar nyelvűségére. Még a Jáváról Madagaszkárra vándorló malgasok nyelvében lévő magyar szavak is kapcsolatban lehetnek a szaka hercegekkel, de ez a szókincs régebbi időkből is eredhet. A magyar és dravida nyelvi kapcsolatokat sem tudjuk ma még hitelesen megmagyarázni.
Még a Tamana-nyelvészet is szóba hozható, mivel Luzon központi nagy völgyében rengeteg a magyar földrajzi név. Bár a nevek jelentős részét nem értjük, de ahol nagy tömegekben fordulnak elő magyar nevek, nagy valószínűséggel állítható, hogy ott magyar nyelvű emberek éltek, mivel más népek miért adnának magyar neveket rengeteg földrajzi objektumnak.
Az indoszkíta királyságról nagyon kevés adat maradt fenn. Ismert egy Maues király Kr.e. 75 körülről, és II. Azes, akinek uralkodása Kr.u. 19-ben fejeződött be. A Szaka Kogganoy kifejezésben a Szaka Kagánt láthatjuk, ami csakis magyar-hun rang lehet, mert ebben az időben törökök még nem voltak, pontosabban kínai alávetettségben éltek 220-ig, kagánjuk tehát nem lehetett. A Kagán amúgy is magyar rangnév, szkíta értelmi rendben Király-Kán jelentéssel.
Drangiana és Arachosia között, a Hilmend folyó középső folyása mentén terült el Szakasztán, ami később Szisztán nevű lett az új-perzsa nyelvben. A Szi-Sztán magyarul Nap-Tanya. Itt élt a Segestani nép, a név nagyon hasonló a Segesd, vagy szikul szicíliai Segesta névhez.
Szaka fejedelmek és vezérek nevei az ókori kútfők szerint: Gagi (hasonló Góg nevéhez), Maüakész (Mabakész), Parikhia, Szakeszfarész, Thambradasz, valamint két nagy királynő, Thámürisz és Zarina. Thámürisz fiának a neve Szpargapiszész, de Arszakész, a pártusok alapító királya nevében is felismerni a Szaka nevet. Ar-Szakész neve eszint a Had-Hőse, vagy Vezetője értelmű. Méltóaágnév volt a Masz-Szaka, a Nagy-Hős, a Masz és Mah, szintén Nagy szó rokon egymással, de a Mah már a szumer időkben is létezett, Nagy jelentéssel, ezért a Masz szóból nem származhatott, mint állítják.
A Ta-ha népnév azonos a magyar Tahó népnévvel. A Taha név kapcsolatos a Ta-Wan névvel, amit többnyire a Tochar népnévvel azonosítanak. A Tahó és a Tohár (Tokár) azonosítása nehéznek látszik. A Ta-wan kínai név a mai Fergana neve volt.
A jüe-csi nép és a kusánok között nem lehet egyenes leszármazást kimutatni, bár ezt már megpróbálták. A Kusán hun, vagyis magyar nép, a jüe-csi nép öt fejedelemsége viszont a vie (viet-nami) néptől származott, akik a Santung félszigettől délre laktak, egy részük nyugatra, a többség délre vándorolt az észak-kínaiak terjeszkedése következtében.
XVIII. HUNOK ÉS SZKÍTÁK
Sok írás szól arról, hogy a hunok és szkíták azonosak, mások meg arról írnak, hogy a hunok és szkíták nem azonos népek. Nagy a zűrzavar a kérdésben, mert a vizsgálódók nem tudnak magyarul, Európa, Ázsia és Észak-Afrika ősnyelvén. A magyar nyelv arról,beszél, hogy a hunok és szkíták magyarok, ha nem is azonosak, de nagy a nyelvrokonság köztük. A szkíták nem irániak, indoeurópaiak, ahogy a hunok sem azok, hanem mindkét csoport a nagy magyar nyelvcsaládba tartozik. Hagyományaink szerint 108 magyar és 108 hun nemzetség, vagyis törzs volt, amelyek felderítésére még nem vállalkozott senki, e sorok szerzőjén kívül. Azt el kell ismerni, hogy nehéz feladat 216 nemzetség nevének felderítése. Márpedig a magyar írásleletek Portugáliától Közép-Afrikáig és Japánig terjednek, ami csak nehezíti a kutatást.
A hunok sok területen éltek. Alsó-Egyiptom neve Hun volt, de Egyiptomban elég sok "hun" nevet fedezhetünk fel, ami megerősíti Egyiptom magyar alapítását, mivel Felső-Egyiptom neve Magar volt. A szumeroknál, de a hatti-hettitáknál is előfordul, pl. Lu-Hun-Ga (Enkidu) és Tar-Hun-Tasz időjárás isten nevében. Nyugaton a germánoknál is sok a hun-magyar szó, sokkal a nagy gót terjeszkedés előttről, de a szlávok nyelve is hun/magyar – alán vegyes nyelvnek határozható meg, döntő többségű magyar eredetű szókinccsel az orosz nyelvet nézve. De a "hun" szó elterjedt a kínaiban, japánban, indiai nyelvekben, iráni nyelvekben, de még a maya nyelvben is megtalálható. Látjuk tehát, hogy a hunokat nem lehet begyömöszölni Észak-Kínába, ahonnan Nyugat felé húzódtak, Európában váratlanul nagy birodalmat alapítottak, majd eltűntek. Aki így képzeli a hunok történelmét, teljes tévedésben van. A hunok és magyarok azonosak, a magyarok a fiatalabb korosztály, a hunok az idősebbek, akik háborúba mennek és el is hunyhatnak. A "Hunok a Tejúton" című könyvemben felvázoltam a hunok történetét, bizonyítva magyar nyelvüket, de a hunokról még nagyon sok adat van, amit érdemes lenne összegyűjteni, közkinccsé tenni és folyamatosan bővíteni.
Keleten Kína legyőzte a hun birodalmakat, később a zsuan-zsuanok döntő vereséget szenvedtek a türköktől (törököktől), majd a fehér hunok is alul maradtak a török-perzsa szövetséggel szemben. Bár még Akhsun Vár fehér hun király legyőzte a perzsa Perózt Kr.u. 484-ben, de végül a fehér hunok Indiába húzódtak, ahol ma is élnek. A fehér hun területeken rengeteg a magyar földrajzi név, mind a mai napig. De Indiában nem csak a fehér hunok magyarok, hanem sok más nép is, mint a szakáktól származó Buddha népe is, akinek nevének kiejtése Buda, és a magyar főváros neve is Buda-Pest, egy Buda nevű hun király után.
A Bulgárok Aszparuch nevű királya a magyar királyi családból, a Turul-házból származik. Ha a neve végén az Ug szó szerepel, akkor a neve az Ászok Házának Fia jelentést tartalmaz. Nem lehet megérteni, miért mondják a bulgárokat, a Tűz Népét, vagy a Fény Népét, töröknek, amikor ők magyarok, a szumer, hurri-urartui, hatti-hettita, hun, szkíta családból. Ha a bulgárok törökök lennének, nem lenne Bulgáriában annyi magyar földrajzi név.
Az első indoeurópai nyelvi emlék Kr.e. 1.360 körülről származik, a Mitanni Birodalomból. Egy Kikkuli (Kék-Barát) nevű ember feljegyzéseiben ind számnevek és lótenyésztési szavak bukkannak fel. Továbbá egy hettita szerződésszövegben ó-ind istennevek tűnnek fel, mint Mitrasz, Varunasz, Indra, Naszatja. Az ind istennevek nem elenyésző része a magyar nyelvből is levezethető.
Az észak-kaukázusi alánokat a környező népek sokáig hunoknak nevezték. Emögött az lehet, hogy az alánok csatlakoztak a hun szövetséghez, Bal-Amber nagy inváziója idején. A Kaukázus keleti részén beszélnek az Alvan népről, örmény Aluan, görög Albanoi, latin Albani, akik valószínűleg nem alánok voltak, hanem kaukázusiak. A mai oszétek valószínűleg az alánok utódai. Az alánok állítólag egykor hadifoglyok voltak, ők a mai oszétok, akik közé pamiri csoportok is keveredtek, akik az alánok lennének. Ez a származási elmélet eléggé hihetetlen.
Az ó-iráni Ló neve Aszpa. Ez a szó azt jelenti, hogy az Ászok-Háza, és magyarul van. Azt jelzi, hogy az Ászok, vagyis magyarok népe a lovakon él, a lovak húzzák a kocsijukat, amin a család lakik.
Theophylaktos Simokattes szerint az avarok, abarok papi méltósága volt a Bokolabra. Magemlíti, hogy ők a Magosz renddel azonosak, a Mágusok nevét már megismertük. Más adat szerint Pokolábrás volt a nevük. A ruhájuk volt fekete, rajta a Nappal, Holddal, csillagokkal. A Pokol lehet fenn is, és lenn is, mindkét helyen lehet sötét. Az avarok papjainak magyar neve van, ami magyar nyelvűségüket bizonyítja. A mai avarok a Kaukázusban a kaukázusi nyelvcsoporthoz tartoznak, sok magyar nevet tartalmaz nyelvük.
A cserkeszeknél az Uorq, Orq jelentése Úr, Tisztelt Ember, a kartvel-grúz Oürg Fejedelem. E nevek az Ugor, Ugur, Ogor nevek változatai. A "Magyar" is Király értelmű, pontosabban Nap, és jelképe, az Oroszlán. Összegyűlt a hét magyar, írják a krónikák, ami nem azt jelenti, hogy összegyűlt hét nép 1-2 millió embere, hanem tanácskozott hét király, fejedelem, vezér. Az Urog szó Uruk egyik neve, sokkal régebbi, mint az iráni Ugra, ezért ezt a népnevünket lehetetlen levezetni az irániból, vagy szlávból, mert sokkal régebbi, mint ezen nyelvek létezése.
Az ó-iráni Hunu jelentése Isten Fia. A név természetesen a csillagistenekre vonatkozik, amit a kínaiból is pontosan fel lehet tárni. A csillagok a magyarok, az Ég Fiai, azok a népek pedig, amelyek hasonlóan gondolkodnak, a magyarok leszármazottai vagy rokonai. A hiungnuk egyik királyának neve Hu-ni, de van Huni fáraó Egyiptomban is. A Hu szó jelentését sikerült felderíteni, Menny Fia értelemben, ami azonos a Sza (pl. Sza-Várd) népnév jelentésével.
Az Ogór néphez tartoztak, írja Theophylaktosz Szimokatta, az Oüarkhonitai, vagyis Uar és Huni, a Várkonyok, Vár-Hunni népek. Tehát teljesen világos a forrás szerint, hogy az Uarok és Hunok az Ugor (szumer) magyarokhoz tartoztak. Ezek a népek a szkítákkal rokonok. Az alánok egyik királyának a neve Hon volt.
Michael dunai bulgár uralkodó 869-ben, a 8. zsinatra küldött követségében szerepel egy Huno nevezetű udvari méltóság. Ismert még egy Hon nevű személy, aki II. Chusrau (590-628) hadvezére és Tigranes fia volt. Az ugrok egyik istenkirályát, Bíborbanszületett Konstantin szerint Arpadésznek hívták. Ő a Győzedelmes Napisten, Mithra földi megjelenítője volt. Másik neve Kunda, Ibn Ruszta és Gardizi szerint, ami a Kende, Kündü szóval azonos, a Kun egyértelműen Nap értelmű. A Kende Egyiptomban is megjelenik, a Kender és a Kendő szóban, ami a fáraók fejfedője volt, kenderből szőve, piros-fehér, vagy kék és arany színezéssel. Erről Baráth Tibor tudósít nagyszerűen. Mészáros Gyula iráni eredetről beszél, a Kunda jelentése Bölcs, Jós, Próféta, ami nem igaz, hiszen Napot jelent. Igen sok Napot jelentő nevünk van, ami igazolja, hogy a Nap népe vagyunk. A magyaroknál még ismert a Dzila, vagy Gilász kormányzó rang, amit Gyulának ismerünk, a rómaiak tőlünk vették a Jula, vagy Julius, Júlia nevet.
A hunok magyarul beszéltek, a hun szent királyok magyar neveket viselnek. A bulgárok, akik a magyar unug urak, és nem on-ogurok, egyik ága, szintén istenkirályokkal rendelkeztek, elvégre magyar törzsekből, és hozzájuk csatlakozott szlávokból szövődtek néppé. A felséges király neve Kánasz Űbégé (Kán Ász Ű Bégé) volt, a Bég a Bag és Bog szerint Nap. Mellette a kormányzó nagyvezír-herceg 'Ét(zoürgoü, vagy Étdzérg(oy) címet viselt. A név a Hét Urgu alapján az Urgok, vagyis a magyarok Királya értelmű, mivel a Hét (He-Ta – Nap-Táj) a számok rendjében királyt jelent. Az urgok a magyarok, bulgárok, szumerok, szkíták, de nem indoeurópaiak. Van Urogosz név is, Urog pedig Uruk másik neve. De mi nem vagyunk szumerok, mert sokkal régebbiek vagyunk náluk. A Khazarok istenkirálya Khazar Khákán (Ibn Rusta, Gardizi) vagy Nagy Khákán (Ibn Fadlán). A kazárokról tudjuk, hogy Kaszi népünk egyik ága volt. A tényleges király méltóságneve Isád, Isá (Ibn Rusta), Isád (Gardizi) vagy Khákán Buh (Ibn Fadlán) volt. Az Isa a finn nyelvben is létezik, nálunk ma Isa-Szeg nevében ismerhető fel, vagy az "isa pur" kifejezésben. A Buh a Nap neve, az angolban Book, ami tekercselt papír volt, az alakja kör, ami a Nap tulajdonsága főleg.
Urartu, vagy Biaina legfőbb istene Khaldi, akinek a nevéről nevezték el a Trapezus melletti tartományt Chaldia néven. A híres vaskovácsok a Khalübesz nép, nevük volt még a Khaldaioi. Örmény-Khaldaea lakóit Khalti-k néven nevezték. Itt laktak a Makrónok is, akik a Magor, Magyar név változatát viselték.
Méltóságnév és személynév volt a hiungnu (nyugati-ung-urak, vagyis a magyarok) Hu-ni, a varkhonita Hunni, az alán Hon – Isten Fia, az észak-kaukázusi hun Honagur – Isten-fia nemzetségéből származó, Szakász, Astyages pohárnoka, a Hős, Tur, a Hős, a turániak ősapja, Turk – a Hős, Hep-tal, vagy 'Efthalan a Hős, Bulgarosz – az Úr-Király.
Az avestai Hunu népnév jelentése Isten Fia. A 455 körül Pandzsábban megjelenő hunok neve Huna volt. Hu a Menny Fia, a Na Ház. Az európai hun birodalom Hunugur népének neve Isten-Fia nemzetből származó jelentést tartalmaz, állítja Mészáros Gyula.
A Kaukázus északkeleti részén volt egy Maz-Kut nevű nép, a név jelentése Nagy-Fejedelem. A Maz a Masz, Mak, Mag, Mah nevekkel rokon, Nagy jelentéssel, a Kut Fejedelem. Nem árt megjegyezni, hogy a Kán is a Kan, a "nagy kutya" kifejezésből származik, így a Kut lehet a Kutya is, mint fejedelem a "nagy kutya".
A kaukázusi nyelvcsaládhoz ma mintegy 40 nyelv tartozik. Egyes adatok szerint Kr.e. 3.000 körül jelennek meg, majd sok ágra tagolódnak. Egykor sokkal nagyobb területeken éltek, mára nagyon visszaszorultak a Kaukázus területére. Nyugaton a baszkok és az ibérek a kaukázusiakhoz tartozhatnak, Amerikában a na-dene nyelvcsoportot tartják velük rokonnak. A magyarokkal több nép is kapcsolatban volt, amit a hasonló szókincs bizonyít.
Az Abház népnév jelentése Víz melletti Ház (Törzs), azonos Abházia városnevünkkel. Sok abház szó azonos a magyarral. Erre laknak az Ubychok. A Cserkeszek is közel állnak hozzánk, a Cserkész szóról nem tudni, mi köze van a cserkeszekhez. A Csecsenek neve a Csecsek, vagyis Csúcsok Hercegei, tele van a nyelvük magyar szavakkal. A Kabardok valószínűleg azonosak a Kabarokkal. A Lezg csoportok is fontosak. Az Avarok szintén azonosak az Avarokkal, vagy csak az avarok nevét vették fel. A kaukázusi ibérek, illetve Albánok szintén kapcsolatban voltak velünk. A Peki nyelv sajnos kihalt, közel állt a szkítákhoz.
Georgia nyugati részét Kolkhnak nevezik, ami tévesnek tűnik. A név valójában Kolcs, és sok magyar település viseli ezt a nevet. Legnagyobb közülük Mis-Kolc az Ifjú Hős-Kolc városa. De van több Kolcs nevű településünk is, továbbá Kölcs-E a Kolcsok-Háza, ahonnan a Kölcsey család származik. Georgia népével is rokonságban állunk, amit a politika nem akar észrevenni. További tartományok Georgiában Mingrélia, Szvanétia és Kahetia, ez utóbbi neve Királyi-Hét jelentést is viselhet. A szvánok a kolcsokkal lehetnek azonosak. A Kartvel a terület népeinek, illetve nyelveinek neve.
A bulgárok neve Khorenei Mózes krónikájában megjelenik I. Valarsak arméniai király uralkodása idejére téve (Kr.e. 149-127), mint "vananti bulgar", vagyis Hódító Bulgár. Mivel ekkor törökök még nem léteznek, ezért a bulgárok török származtatása lehetetlen. Később, I. Arsak uralkodása alatt (Kr.e. 127-118) újra feltűnik a nevük. Ennyit a bulgárokat törököző magyar történetírókról.
A szlávok úgy jöttek létre, hogy magyar (szkíta, hun és más nevek alatt) és alán csoportok keveredtek. A királyi családok a Turul-házhoz tartozhattak, a nép többsége az alán nyelv szerkezete alapján kezdett beszélni, beolvasztva a magyar nyelvet. A szókincsben az oroszok 75 %-nak mondják a szumer szavakat, amelyek valójában magyar szavak, a magyarból kerültek a szumerba is. A rendkívül logikus és nehéz magyar nyelv helyett a könnyebb alán, iráni nyelvet kezdték beszélni, de a szókincsben megtartották a többségi magyar szókészletet. A különböző szláv nyelvekben az arányok különbözőek voltak, ezért vannak különböző szláv nyelvek. De az alap, a magyar és alán keveredése alapján, hasonló maradt egymáshoz, ezért beszélhetünk szláv nyelvcsaládról. A szarmaták magyarok voltak, akik az alánokkal keveredve szintén hozzájárultak a szlávok létrejöttéhez, sok finnugor csoport beolvadásával együtt.
A térségben lakó Hyrkánokat is kaukázusinak tartják. A Hur-Kán népnév azonban meglehetősen magyar jellegű, pl. a Húr Kán alapján. Erre volt Tabarisztán, ami Szabarisztán lehetett. A híres Kur-erdő, ahol a tigris eszi a fiát (Arany János), nem más, mint Kurtu országa, innen származik a Kurtu Germatu magyar törzs. Szubartu a magyar Szavárd ország, szumerul Szubir-ki, amiről még azt is írnak, hogy akkádok országa volt, de ez nagy tévedés. Az viszont nagyon valószínű, hogy az akkádok és összes szemita, meg az összes indoeurópai tőlünk származik. Van egy Kusföld, az Urami-tótól északkeletre, és Aratta országa, még keletebbre. Nod földjét én Nagy földnek értelmezem, Nad alakban, és Ázsiára értem.
Több bizánci szerző is ír a hunoknak nevezett népről 527 körüli időkben, akiknek királyai voltak Muager és Gorda (Gordász). A két királyt magyarnak tartják hivatalos történészeink. Muager lenne a Magyar népnév létrehozója, ami helytelen elképzelés. A Mu Fény, az Ager a magyarok egyik neve, az Agarénusok formában talán jobban ismert. Gorda nevének változata lehet a Korda is, az Ugorda elképzelés, hogy ugort csináljanak a névből, nem helyes. Mészáros Gyula megadja a pontos jelentést. A Gorda kartvel nyelven Kard. Látjuk, hogy a kartvel szó nagyon közel áll a Kard szóhoz, a magyar Kar-d jelentése a Kar-Napja, a -d a Du, a Napisten nevének rövidülése. Még a Karda családnevünk is rokon lehet a hun-magyar Gorda névvel, aki a Kar Napja, vagy a Kör Napja nevet viselhetett. Arra elképzelésem sincs, hogyan lehetséges, de a Kard fogalma már Kr.e. 32.000 körül létezett, vagyis van kard ábrázolás.
Bíborbanszületett Konstantin ír a Szabartoi Aszfaloi nevünkről, akik a Kaukázus felől, Lebédia országából Etel-Kuzuba, majd onnan a Kárpát-medencébe mennek, ahol a magyar nyelvű pannonok, szavárok, székelyek, palócok, és más kisebb töredék magyar csoportok várják őket.
A szkíták nagyon sok területen éltek. Egyiptomban Szkythico Regio volt a területük neve. Szkytopolisz városa Izraellel volt kapcsolatban. A kutatást folytatni kell. Talán ez a néhány sor is segített valamit őseink felderítésében.
SZKÍTA IGAZSÁGOK
1. A szkíták a magyar nyelvcsaládhoz tartozó népek voltak. Ma is élnek, genetikailag sok területen fennmaradtak, de nem beszélik a magyar nyelvet, ami természetesen megtanulható.
2. Rendkívül magas kultúrájuk volt. A szkíta bölcsekről írnak a görögök is, akik pedig sokat adtak saját magukra, de a szkíták bölcsességét elismerik
3. Csodálatos a művészetük. Elképesztő képzeletviláguk volt őseinknek, amihez csak nehezen férhetünk hozzá
4. Meg kellene kezdeni a szkítáknak tulajdonított feliratok összegyűjtését és elolvasását. Sajnos, ebben az irányban alig történtek munkálatok
5. Matematika tudásuk rendkívül fejlett volt. Nyomokban ma is fennmaradtak a számtan töredékei, amit fel kellene deríteni.
Irodalom:
Benedekffy Ágnes: Etruszk kapcsolat Magyarságtudományi Füzetek 18. 2012
Hérodotosz: A görög-perzsa háború Európa Könyvkiadó 1989
Kánnai Zoltán: A szkítáktól a székelyekig és magyarokig tanulmány
Marácz László – Obrusánszky Borbála szerk.: A szkíta népek hitvilága HUN-Idea 2010
Mészáros Gyula: Chattiak és skythák tanulmány 1938
Mészáros Gyula: Kelet-Európa néptörténete tanulmány 1941
Röhl Klaus Rainer: Az amazonok lázadása Kossuth Könyvkiadó 1986
továbbá sok tanulmány és internetes adat.
  Péterfai János IstvánJean St'Ay
2018. május 21. hétfő, 11:06
Nem vicc. Feltehetően egy 1887-ből származó „határkőről” van szó.
A felfedezést egy helybeli földrajztanár tette, aki a Foksány közelében emelkedő Vrancea-hegységben talált rá a nevezetes határjelzőre. A Vrancea Múzeum szakemberei megvizsgálták a leletet és kijelentették,  hogy minden valószínűség szerint 1887 körülre datálható: 1887. december 7-én írták alá az Osztrák-Magyar Monarchia Monarchia és a Román Királyság képviselői Bukarestben azt a nemzetközi egyezményt, amely meghatározta a két ország közötti határvonalat. Az említett állapotot a 1888-ban meghozott 19. számú törvény ratifikálta.
A felfedezést tevő földrajztanár amúgy azt ajánlotta a hatóságoknak, szállítsák be a leletet a mărășești-i mauzóleumba, mert hát, ugye, száz évvel ezelőtt zajlottak arrafele az I. világháború nagy csatái, és amúgy is, a nagy egyesülés centenáriuma van. Jó kérdés, hogy mi a fenét keresne ott egy birodalmi határjelző. Hacsak nem valamiféle megkésett zsákmányszerzésről lenne szó.
A fellelt határjelzőnek azonban más jelentősége is van. Nevezetesen: pontosan megmutatja, hol húzódott a határ az Osztrák-Magyar Monarchia és a Román Királyság között. Ami egyben azt is jelenti, legalábbis a hírek szerint, hogy megoldódhat a kovásznaiak és a vranceaiak közt feszülő évszázados konfliktus. A közbirtokossági erdőkről van szó. Van egy több mint 4000 hektáros erdőterület, amely felett Kovászna és Vrancea nem tud megegyezni, ami a tulajdonviszonyokat illeti. A határkő felfedezői szerint a pontos határvonalak ismerete segíthet a probléma rendezésében. Őszintén kételkedünk ebben, de remélni azért szabad.
Breaking: 28 repülő és helikopter repült be Magyarország légterébe, riasztották a Gripeneket

Riasztották a honvédségi Gripeneket / Képünk illusztráció
Riasztották a honvédségi Gripeneket / Képünk illusztráció
Összesen 28 repülő és helikopter repült be engedély nélkül a magyar légtérbe hétfő délután; emiatt felszálltak a Magyar Honvédség Gripenjei - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
Közleményük szerint 13 óra után néhány perccel riasztották a készültségi szolgálatban lévő Gripenjeiket, hogy 14 ultrakönnyű merevszárnyú és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe. A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű előzetesen nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.
íaz ábrán a berepülő kötelék és a Gripenek útvonala látható /Grafika: Séra Tamás
A Gripenek az azonosítást követően visszatértek a kecskeméti bázisra. A kisgépek a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át - áll a HM közleményében.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése