2018. június 29., péntek

A modern inkvizició






A modern inkvizició



DEVIZAADÓSOK SÖTÉT NAPJA 2018.06.20. (!) 


KORMÁNYPÁRTOK A KILAKOLTATÁSOKRA SZAVAZTAK
VÉGREHAJTÁSOK-KILAKOLTATÁSOK FOLYTATÓDNAK
DEVIZAADÓSOK! AMIRE VÁRTATOK! ITT A VÁLASZ!
 

ORSZÁGGYŰLÉS 2018.06.20.15:36:09 órakor 149 FIDESZ-KDNP + 1 nemzetiségi képviselő NEM szavazatával elutasította a T/13 számú törvényjavaslat tárgysorozatba vételét, amely 2019. december 31. napjáig felfüggesztette volna a végrehajtásokat (elrendelés, kilakoltatás) és a moratórium alatt a devizaügy érdemi megoldására került volna sor. A törvényjavaslat tárgysorozatba vétele parlamenti elutasításáról a lentebb közzétett parlamenti linken mindenki megbizonyosodhat. Aki még abban reménykedett, hogy a választások előtt ha nem is, akkor a választások után megalakuló kormány adósvédő intézkedéseit végre meghozza, az súlyosan tévedett. Tegnap 2018.06.20. napján végleg eldőlt, hogy a kormányzat még a parlamenti tárgysorozatba vételét sem támogatta, nemhogy intézkedéseket foganatosítana a végrehajtások-kilakoltatások felfüggesztésére és ezen moratórium alatt a devizaügy végleges rendezésére. Nem maradt más hátra mint az országos polgári ellenállás megkezdése. 

DEVIZAADÓSOK SZOLIDARITÁSI HÁLÓZATA FELHÍV MINDEN DEVIZAADÓST ÉS DEMOKRATÁKAT, hogy a kétségtelenül megkapott elutasító kormányzati válasz ismeretében az oldalunkon letölthető vagy email: jogtanacsos@pr.hu címről is igényelhető csatlakozási szándéknyilatkozatnak dr. Kriston István - 2701 Cegléd, Pf. 27. postacímre történő beküldésével haladéktalanul csatlakozzon az országos szolidaritási hálózatunkhoz, hogy megkezdhessük a felszabadító devizamenet megszervezését, amely a szolidaritási hálózatunk 1-5. pontos követeléseit érvényesíti: 

1. Országgyűlési vizsgálóbizottság felállítása 
2. Adósszolgaság és munkabér szolgaság felszámolása 
3. Devizatörvények hatályon kívül helyezése 
3.1. Kúria felelősségének kivizsgálása 
3.2. Végrehajtások és Kilakoltatások azonnali felfüggesztése 
4. Devizaadósok azonnali, feltétlen, teljes kártalanítása 
4.1. Devizaadósság eltörlése 
5. Alkotmányozó Nemzetgyűlést 
5.1. Demokratikus Köztársaságot, és annak 
5.2. Új Magyar Alkotmányát is követeljük 

DEVIZAADÓSOK SZOLIDARITÁSI HÁLÓZATA 
Dr. Kriston István civil jogvédő állampolgár 
Hálózat országos szervezője 
KORMÁNYPÁRTOK A KILAKOLTATÁSOKRA SZAVAZTAK VÉGREHAJTÁSOK-KILAKOLTATÁSOK FOLYTATÓDNAK



Mostantól a szó szoros értelmében MEGISMERHETETLENEK lesznek a kormányülések, mivel orbán viktor megtiltotta, hogy akár jegyzőkönyv, akár hangfelvétel készüljön. VAJON MIÉRT? 

A parlamenti bizottságokban CSAK akkor rendelnek el ZÁRT ÜLÉST, ha olyan titkos információk hangzanak el, amelyek kiszivárgása veszélyezteti az állambiztonságot. 
Ugyanez vonatkozik a bírósági tárgyalásokra is. 

Demokráciában a kormány a TÁRSADALOM megbízásából intézi a MI ügyeinket, azokról hoz döntéseket, ami az egész TÁRSADALOM életét befolyásolja. 
Tehát a "zárt kormányülésről" éppen azok lesznek kitiltva, akiknek az ügyeit intézik! 
Vagyis a "zárt kormányülésen" olyan információk hangzanak el, amelyek kiszivárgása esetén éppen a TÁRSADALOM NYILVÁNOSSÁGA jelent kockázatot! 

Vajon miről beszélgetnek ezután a ZÁRT KORMÁNYÜLÉSEN?! 
Csak nem a saját ügyeikről?!... lásd az utóbbi 8 év óriási korrupciós ügyeit, amelyet mindig a politikusok (törvényekkel) készítettek elő! 
(TDT - Facebook) 
Nem volt idő beszabatni a gatyátV4
Éljen a megbonthatatlan török-magyar barátság!

Hadházy Ákos: Éljen a megbonthatatlan török-magyar barátság! :( 
A sok ezer bírót, tanárt, újságírót bebörtönző diktátornak Orbán ELSŐKÉNT gratulált ma az újraválasztásához...Erdogan a példakép, az egyik franchise gazda, aki (Putyin mellett) a mintát adja a szabad sajtó és a szabad bíróságok megszüntetéséhez, a bizarr kormánypropagandával történő agymosáshoz. Persze a példakép már előrébb tart, de ha szükség lesz rá és teheti, a hódoló magyar miniszterelnök is be fogja vezetni a franchise újabb és újabb elemeit. (Lesz elnöki rendszer is?). Most kell cselekedni, az EU-ügyészséghez csatlakozás elvágná a lehetőséget az EU pénzek szabad rablásától és a rendszer finanszírozásától és megnyitná az utat a velejéig korrupt vezetők felelősségre vonásához. A kormánypropaganda betiltásának kiharcolása pedig a néphülyítés leállításának a sajtó szabadságának visszaállításának záloga. Nem sok időnk van - ha az EU leállítja a kontroll nélkül ellopható pénzeket, Orbánnak nem lesz érdeke bent maradni. Az "akadékoskodó" EU csak a felelősségre vonás veszélyét és a franchise következő elemeinek átvételét gátolná. 
Négyezer milliárd! 
Négyezer milliárd!

Átverték-e a bankok a devizahitellel az... - Heti Napló Sváby Andrással






Devizahitel: több ezer milliárdos átverés – interjú


A bankok okozta kár nagyobb részét a devizahitelesek nyakába varrják – állítja Lázár Dénes. Az ügyvéd szerint hatalmas a zűrzavar a magyar bankrendszerben, ezért történhet meg, hogy az adósokat kormányzati asszisztálással ejtik át a bankok.
2014.10.22. 07:30 Kárai Csaba
 Kövessen minket a Facebookon is! devizahitelesekről szóló törvény. Fognak ugyan fizetni, de messze nem eleget – véli Lázár Dénes ügyvéd, a Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület (PITEE) egyik alapítója. Mit tegyen az adós? – erről is kérdeztük az Ausztriában élő jogászt.
- Mekkora lehet a valódi kár, amit a devizahitelesek elszenvedtek?
- A devizahiteleseknek okozott kár értéke több ezer milliárd forint. A bankok azonban ennek a kárnak csak egy részét (a jegybank számításai alapján kb. 1000 milliárd forintot) térítik meg az új törvények alapján. A kár nagyobbik részét a kormány és a bíróságok a devizahitelesek nyakába varrják.
- Mennyivel járna több?
- Ha abból indulunk ki, hogy a devizaszerződések túlnyomó többsége valószínűleg semmis, mert a bankok eltitkoltak egy vagy több költségelemet, akkor a devizahitelesek minden forinttal kárt szenvedtek, amivel többet fizettek vissza a bankjuknak annál, mint amennyi forintot eredetileg kaptak.
- Megbecsülhető ez az összeg?
- Ha valaki 8 millió forintot kapott a bankjától, és már visszafizetett 10 millió forintot, akkor a kára 2 millió forint. Ebből a szempontból mindegy, hogy a 8 millió forint hány svájci frankot ért a szerződés kezdetén. Ha ugyanis semmis a szerződés, akkor semmis a szerződésnek az a rendelkezése is, ami alapján a bank átszámolta svájci frankra a tartozást.
- Elhiheti-e a devizahiteles, hogy bankja tisztességesen számolja ki a visszatérítendő pénzt?
Mit tegyen, ha kételkedik?

- Hatalmas a zűrzavar a magyar bank- és jogrendszerben. A múlt héten például arról lehetett hallani, hogy a bankoknak nincsenek meg az adataik ahhoz, hogy a hiteleket visszamenőleg újra számolják. Ilyen körülmények között szinte kizárt, hogy a bankok valóban tisztességesen elszámolnának. Az új törvények szerint az elszámolás felülvizsgálata a Magyar Nemzeti Bank feladata lesz. A kormánynak nem érdeke, hogy a devizahitelesek a saját kezükbe vegyék a sorsuk irányítását.
- Kinek érdemes perelnie?
- A szerződések számtalan okból semmisek, ezt már mindenki látja. A perelés legnagyobb problémája a bírák hozzáállása. Annak érdemes perelnie, akinek van elszántsága és kitartása a pert végigvinni az Európai Unió és az Emberi Jogok Európai Bíróságáig.
- Pereljenek azok is, akik a lakásukat elvesztették?
- Egy jogállamban mindenkinek érdemes perelnie, akit jogsérelem ért. Magyarország akkor lesz sikeres ország, ha a bíróságok elkezdik a bankokon számon kérni a törvények betartását. Sajnos most még messze vagyunk ettől.
- Ha egy adós lelkileg tönkrement abban, hogy nem tudott törleszteni, kérhet-e kártérítést a bankjától?
-Valószínűleg nem. Az adósokat azért viseli meg mentálisan a kialakult helyzet, mert a hitelek terhei az egekbe emelkedtek, és a törlesztés terhei a mindennapi megélhetésüket veszélyeztetik. Ilyen körülmények között számomra nem meglepő, hogy az adósok közül sokan radikalizálódtak. A társadalmi szolidaritás megköveteli, hogy ezeknek az embereknek jogállami eszközökkel segítséget nyújtsunk.
Lázár Dénes 38 éves, Bécsben él. Tagja a német és a brit ügyvédi kamarának. Idehaza elsőként nyert pert devizahitelest kép­viselő ügyben az OTP Bankkal szemben.


DEVIZAHITEL, FORINTOSÍTÁS, avagy NÉP-ÁTVERÉS


2015.05.05. 14:57 :: Evamaria

v_mint_vegidok_nyers2_irott.jpgMagyarország lakosságának jelentős részét érinti a devizahitel forintosítása. Sokan azt remélték, hogy ez a kormány által létrehozott „nagyvonalú” törvény most aztán leveszi az emberek válláról az uzsoraterhet és eljön a Kánaán.
Nos, amint a bankok által kiküldött elszámolásokból láthatjuk ez nem így van. Nem segítettek az embereken, hanem még nagyobb nyomorba döntötték őket. 
A bank 17 oldalas elszámolásának tanulmányozása után megállapítottam, hogy a forintosítás sokkal nagyobb csalás, mint maga a devizahitel volt. Ugyanúgy változóak lesznek a törlesztő részletek, mint a svájci frankos hitelnél tapasztaltuk. A bankok új – természetesen egyoldalú – szerződést kreáltak, melyet most minden ügyfélnek ki is küldtek. Világosan látszik a törlesztési táblázatból, amely a jövőre vonatkozó törlesztő részleteket tartalmazza, hogy az adósrabszolgaságnak nincsen vége!
Összegezve: amit 8-10 évvel ezelőtt devizahitel néven felvettek az emberek, kifizethetetlen, soha nem lesz vége, ha a kormányon és a bankokon múlik! Úgy tűnik, hogy minél többet fizet az adós, annál több a tőketartozása.
A kiküldött elszámolások hiányosak és a hozzá nem értő ember számára érthetetlenek. Mondjuk a bankoknak soha nem is volt céljuk az érthetőség…
Pl. az árfolyamgáttal rendelkezőknek (5 évig 180.- Ft-on van rögzítve a CHF hitel) semmilyen elszámolást nem mellékelnek arról, hogy adott hiteltörlesztési időszakban mennyi az árfolyam és az árolyamkülönbözet, valamint a harmadolás összegéről sem lehet tudni semmit. A gyűjtőszámlára havonta rátesz a bank egy összeget tartozásként, aztán, hogy ez az összeg, hogy jött ki, azt csak ők tudják (de lehet, hogy ők sem). Abszolút nem kap tájékoztatást az ügyfél arról, hogy összegszerűen – a harmadolás után – mennyit vállalt át a bank és az állam havonta vagy évente az árfolyamkülönbözetből. Továbbá semmilyen elszámolás, kimutatás nincsen arról sem, hogy évekkel ezelőtt hány forintba számolták a frankot a hiteltörlesztés napján, az pedig pláne nincs feltüntetve sehol, hogy mennyi volt a középárfolyam, amivel számolni kellett volna. Tehát a bankok annyi pénzt adnak vissza, amennyit jónak látnak. Egyszerűen ellenőrizhetetlen és követhetetlen az az elszámolás, amivel most hülyítik a népet.
birkatanitas.jpgA kormány most veri a mellét, hogy milyen jót tettek az emberekkel, a pénzintézetek pedig eljátsszák a hattyú halálát, hogy mekkora nagy veszteség érte őket. Még mielőtt elkezdenénk a kormányt magasztalni, a bankokat pedig megsajnálni gondoljuk már végig, hogy ez a forintosítás kinek kedvező! Természetesen az uzsorás bankoknak és a politikusoknak.
Kizártnak tartom, hogy a kormánynak nincsen anyagi érdekeltsége abban, hogy az embereket ily módon lehet, törvényesen kifosztani.
Maga a bank azt írja az elszámolásában mindjárt az első oldalon, hogy 
„tisztességtelenül felszámított összeg”Ha egy átlagos hétköznapi ember „tisztességtelenül” jut pénzhez azt börtönnel büntetik. Érdekes módon az uzsorázásról és a tisztességtelenül szerzett pénz/javakról szóló Btk. paragrafusok nem vonatkoznak a bankokra, a politikusokra és ezek libériás inasaira. Vajon miért? Azért, mert van közös érdekeltség.
Évekig fizettük a hiteleket és kétszer, háromszor többel tartozunk, mint, amennyit annak idején kölcsönként felvettünk. Évről évre nő a tőketartozás és az emberek birka módjára csak fizetnek és panaszkodnak.
Vajon hová lesznek ezek a befizetett kamatok, kezelési költségek, árfolyam növekedésből származó bevételek, melyeket évek óta fizetnek az adósrabszolgák? Nyilván egy része a bankoké, egy része az államé és bizonyára jut annak a pártnak a kasszájába is, aki(k) ezt az uzsorázást törvényekkel támogatja. Az emberek pedig életük végéig egy feneketlen zsákba dobálják a pénzt és közben nélkülöznek, éheznek csak azért, hogy a sok semmirekellő jól éljen és naponta milliárdokat lopjon. Na és azokról se feledkezzünk meg, hogy vannak, akik évekig fizették a törlesztő részleteket, de a végén már nem bírták előteremteni a havi uzsorát és ezért a bank elvette az otthonaikat – se lakás, se pénz, a bank mindent vitt.
Meddig még?
Miért nem tesszük már fel a kérdést magunknak, hogy valóban azért születtünk erre a világra, hogy a bankokat, a politikusokat és ezek cselédségét, valamint a szolgáltató cégeket jól tartsuk?
Tényleg az lenne a létezésünk értelme és azért ébredünk fel reggelente, hogy hónapról hónapra ki tudjuk nyögni a hitel és a sárga csekkek összegeit?
Ez nem ÉLET! Ebben nincsen semmiféle logika és értelem!
Meddig szolgáljuk még ki a szervezett háttérhatalmat, az Európai Uniót, a bankokat és a sok hataloméhes ingyenélőt?
Mi kell ahhoz, hogy végre meghallja a magyar nép, amit minden év március 15-én – sajnos csak megszokásból – szavalnak az ünnepi rendezvényeken? 
„TALPRA MAGYAR HÍ A HAZA!…”
Érdekes, hogy az internetadó ellen meg tudott mozdulni az ország, ellenben a népnyúzó bankok és tettes társaik nem baj, hogy az otthonainkat és az élethez való jogunkat veszik el. Az sem jelent problémát, hogy a fiatalok külföldre menekülnek, mert a saját hazájukban csak éhen halni lehet. Nem számít, hogy idegen országokban végeznek olyan alja munkát, amit az ottani lakosság nem vállal el, mert „rangon aluli” nekik. Majd jön a magyar és fillérekért bármit elvállal napi 10-12 órában… A kozmikus nyelvet beszélő magyar ősnép, ősiség nélküli országokat/nemzeteket szolgál.
Miért nem vesszük már észre, hogy a cél a magyarok ellehetetlenítése és kiirtása!
A jelenlegi helyzetünkön való változtatás nagyon egyszerű!
Nincs szükség erőszakra és vérontásra csupán összefogás kell a változtatáshoz.
Ha a hitelesek összefognak, és senki nem fizeti az uzsorát a bankoknak, akkor a rendszer összedől. Egyetlen bank sem képes 2-3 hétnél tovább életben maradni, ha a hitelesek nem fizetnek, és mindemellett a betétesek is követelik a pénzüket. Ahhoz, hogy a végrehajtást elindítsák az adósok ellen több hónapra van szükségük – annyi idejük pedig nincs.
Na és ha esetleg mégis végrehajtanának, akkor mit kezd a bank annyi lakással és autóval? Ebből még nem lesz pénze!
Az elmúlt hetek történéseiből tisztán látszik, hogy a pénzintézetek nem Istenek. A Buda-Cash és a Quaestor valószínűleg útban volt már egyeseknek, ezért is kellett eltüntetni és persze az emberek megtakarított pénze sem jött rosszul valakiknek.
Ebben a világban, amiben élünk minden mulandó, így a bankok és kormányok hatalma is!
IDEJE FELÉBREDNI MAGYARORSZÁG/MAGYAR LAKOSSÁG!
Az alábbi versidézettel szeretném emlékeztetni azokat, akik jelenleg döntenek a magyar nép sanyargatása felől, hogy aminek kezdete van, annak vége is lesz!

„Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!” 
(Petőfi Sándor: A Nép Nevében)







Orbán főtanácsadója Netanjahuval tárgyalt egy izraeli V4-csúcsról

2018. február 13., kedd 17:05, frissítve: kedd 21:19




Benjamin Netanjahu izraeli és Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten, az Országházban 2017. július 18-án
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
   

Terroristák

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden találkozott Czukor Józseffel, Orbán Viktor külpolitikai főtanácsadójával – írta a Háárec izraeli lap online kiadása, amely tévesen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter főtanácsadójaként nevezte meg Czukort. Az egykori kommunista hírszerző, majd ljubljanai és berlini nagykövet 2015 őszétől dolgozik a miniszterelnök mellett.
A lap beszámolója szerint a felek annak lehetőségéről egyeztettek, hogy Izrael a következő hónapokban rendezne egy csúcstalálkozót a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) részvételével. A Háárec megjegyezte, hogy ha Netanjahu törekvését siker koronázza majd, akkor új szintre emelkedik Izrael Közép-Európával fenntartott viszonya, „miközben ezen államok kormányait tartják a leginkább szélsőjobboldalinak Európában”.
Az újság felidézte a lengyel holokauszttal kapcsolatos törvényt, valamint azt is, hogy Magyarország kampányt folytat Soros György zsidó milliárdossal szemben. Egyébként minden bizonnyal Soros neve is felmerült a tárgyaláson, miután a közelmúltban az izraeli és a magyar kormány is támadta az üzletembert annak adományai miatt.
Czukor a Netanjahu-találkozó előtt egyeztetett Meir Ben-Shabat izraeli nemzetbiztonsági tanácsadóval is a Háárec beszámolója szerint. Témaként a régió fejlődését, a két ország terrorellenes együttműködését, illetve annak potenciális fejlesztését érintették.
Netanjahunak már most remek a viszonya a V4-gyel, tavaly júliusban ötödik államként részt vett a visegrádiak budapesti csúcsértekezletén is, ahol felvetette, hogy az egyik következő találkozót Izrael is rendezhetné. Az akkori látogatás mind Orbán Viktornak, mind Benjamin Netanjahunak fontos volt belpolitikai szempontból is, hiszen azt közvetíthették a hazai közvéleménynek, hogy nincsenek elszigetelve diplomáciai szempontból, hanem fontos partnerekkel tudnak egyezkedni.
Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.14.



Izraelben tartják a visegrádi négyek következő találkozóját



"Örvendek, hogy a V4-ek elfogadták meghívásomat, hogy a következő találkozójukat Izraelben tartsák. Ahogy a zsidók mondják: Jövőre Jeruzsálemben!"
  • írta Twitteren Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Örvendj magyar , majd neked kell eltartani a héber terroristákat is !!!



Óriásit hazudott Semjén Zsolt és lebukott – videó


2018. June. 20. 14:39

Semjén Zsolt köszöntőt mondott a Kőrösi Csoma Sándor-program és Petőfi Sándor-program 2017/2018-as záró konferenciáján. Az esemény után a 24.hu riportere próbálta volna megkérdezni a miniszterelnök-helyettest arról az egyre gyengébb lábakon álló állításáról mely szerint ajándékba kapta a svédországi vadászatokat.

Semjén Zsolt pillanatokon belül hazugságba keveredett, majd kioktatta a 24.hu riporterét, hogy az ő magánélete helyett mivel is kellene foglalkozniuk.
Arra a kérdésre, hogy egy politikus meddig politikus, és honnan magánember, nem válaszolt.

Nagyon belejött a magyarázkodásba Semjén Zsolt | 24.hu




LOVAS ISTVÁN: AZ EGÉSZ NYUGATI VILÁG ALIG VÁRJA, HOGY MAGYARORSZÁGON VÉRES POLGÁRHÁBORÚ ROBBANJON KI



VIGYÁZAT: A POLGÁRHÁBORÚNAK KÉT ÉLE VAN

Éveken át a rasszista – magyargyűlölő – hangokkal teli Klubrádió genetikai és/vagy történelmi alapon elemeztette a szakmájuk alapszabályait a cél érdekében leköpő akadémikusokkal, szakértőkkel és a korábbi kormányok idején busásan jutalmazott véleményformálóival, hogy miért birka nép a magyar és miért nem mer kimenni az utcára. Emlegették a bénító félelmet is. Így magyarázták, hogy a magyarok („ezek”) miért nem tódulnak az utcára kétharmaddal megválasztott kormányuk ellen. Ugyanazon csodálkozókról van szó, akiknek terrorkormányzása idején az „utcai politizálás” antidemokratikus cselekedet volt, amelyet kegyetlenül megtoroltak az amerikai és hasonszőrű követségek elnéző mosolya mellett.
Lovas fb01
Ezeket az álértelmezéseket az elmúlt hetek szinte folyamatos tüntetései elsöpörték, de ez csupán arra készteti e véleménygettó rádiót, hogy felfüggessze a gyáva génekről és egyebekről korábban ezerszer hallott viszályt keltő propagandafejtegetéseket. A „magyar” hirtelen tehát lázadó és bátor lett. Olyannyira, hogy nem csak az arcát meri megmutatni kisvárosokban is, de egymásra jellegükben igen csak hasonló vezetői olyan ordenáré szavakkal szónokolnak, ami az általuk demonstratíve imádott nyugati országokban elképzelhetetlen. Szóval akkor már nem kell félni? Akkor már nincs „diktatúra”? És eddig hazudtak azok, akik ennek ellenkezőjét állították? Sebaj!
Ők és őket visszhangozva, illetőleg velük összejátszva az egész nyugati világ alig várja, hogy Magyarországon véres polgárháború robbanjon ki. „Orbán takarodj!”, harsogja címében a „visszafogott, mérsékelt, konzervatív” vezető svájci polgári napilap, a Neue Zürcher Zeitung, a cikkhez tartozó fotóján a parlament előtti embertömeget mutatva. Egy brit üzleti (!) hírportál pedig felteszi a kérdést, hogy Budapest a következő Majdan-e?
A polgárháborút szítók és előkészítők egyik orgánuma, a Galamus.hu tegnapi számában ezzel a címmel jelent meg cikk: Miért avatkozik be Oroszország Magyarország belügyeibe? (Nem Amerika – Oroszország.) A publicisztika így zárul: „Kovács Zoltán főszerkesztő nemrég azt írta az ÉS-ben, hogy Orbán Viktor lesz az első magyar kormányfő, aki valószínűleg nem lesz képes demokratikus körülmények között távozni a politikai életből. Ámen.” Fegyverbe!
A Vasárnapi Hírek október 26-i számában megjelent egy interjú egy volt alkotmánybíróval. A lényeget a lap így foglalja össze: „Vörös Imre jogászprofesszor kalapot emel az államcsíny előtt.” Balliberális értelmiségiek ágyaznak meg teoretikusan is a vérontásnak, amire alig várnak.
Hiszen most szerintük olyan körülmények vannak, amelyek – mint Charles Gati, Clinton volt amerikai elnök tanácsadója – demokrácián kívüli eszközök bevetését teszik szükségessé a rendszer megdöntésére.
Mely körülmények természetesen nem voltak jelen 2010 tavasza előtt. Amikor Gyurcsány miniszterelnök hazugságbeszédjére adott népi felháborodás megfogalmazását a köztévében felolvasni nem hajlandó vezetés az ott tüntető tömeget annyira feldühítette, hogy a tüntetés a köztévé épülete előtti ostrommá alakult. Amiről magának a köztévének tilos volt egyetlen képet is sugároznia. Mert akkor uralkodott nálunk hibátlan demokrácia és sajtószabadság. Amikor tilalomtáblákat helyeztek el, hogy mezőgazdasági gépekkel ne lehessen tüntetni. Amikor törvényt hoztak, hogy ne lehessen paradicsommal vagy tojással dobálni a népet intézkedéseikkel és provokatív beszédeikkel a végtelenségig felháborító, gyáva vezetőket.
Ezek voltak az idők, amikor Pongrátz Gergelyt, a magyar nép példás hősiességét mintázó (ó, gének, ó, történelem!) 1956-os szabadságharc egyik hősét a Kuncze-féle belügyminisztérium rendőrei véres csuklóval hurcolták el a Hősök teréről, mert tüntetni mert. Amikor csupán a 12 ezres lakosú Bicskén a 2002-es választások idején egy MDF-es képviselőt és egy Fidesz-párti polgárt félig agyonvertek.
Amikor (2006. június 1) a Magyar Nemzet fotósát és a segítségére siető Blikk-es kollégáját a rendőrök összeverték. Amikor egy lengyel tévéstábot fenyegetett meg a rendőrség, mert 2006. október 23-án a rendőrök által megvert Vértesaljai László atyával akartak temploma előtt interjút készíteni. Amikor Gyurcsány azonosító nélküli rendőrei a földön fekvő emberek fejét rugdosták bakanccsal és vertek félholtra nőket is illegális viperájukkal. Miközben az USA és vazallusi nagykövetségein a diplomaták a kezüket dörzsölték. Annak is, hogy a szabadságharc emléknapján még egy fideszes országgyűlési képviselőt is embertelenül összevertek.
Ezek voltak ám a szép, demokratikus idők. Azok, amikor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának közleményt kellett kiadnia, hogy bizonyos normatív támogatásokból kizárják az egyházi intézményeket, ami iskolatípustól függően diákonként 43-67 ezer forint kiesést jelent. Hogy az egyházi intézmények alkalmazottait nem kívánják a közalkalmazotti bértábla szerint fizetni. Hogy az egyházi iskolák kötelező működési feltételei lényegesen szigorúbbak lesznek, mint az önkormányzati iskoláké.
Ami szintén nem zavarta sem a nyugati sajtót, sem „szövetségesi” kormányainkat és budapesti lerakatait, amelyek lázasan készülődtek arra, hogy védőszárnyuk alá vegyék a leszbikusok, melegek, transzvesztiták, stb., évente megtartandó szivárvány menetét.
A nyugati sajtó és a mai, jobboldali kétharmados többség tagadói gyakran hivatkoznak az EBESZ azon megállapítására, hogy a választások előtt a Fidesz térfele felé lejtett a pálya. Ami önmagában hazugság, hiszen ellentétben 1998-cal, amikor szinte ellenzéki sajtó nem volt, az interneten és azon kívül az ellenzéki médiában is minden érdeklődőnek rendelkezésére állt a fülkebeli véleménynyilvánításhoz szükséges információ. A politika színpadáról eloldalgott Bajnai Gordon akkor azt hajtogatta, hogy nem az országgyűlési választások, de a „szabad” európai parlamenti választások mutatják meg a nép igazi akaratát. Megmutatták. Ugyanazzal az eredménnyel, mint az idei másik két választás. Haraszti Miklós EBESZ-e…
A véres polgárháborúra uszítók azonban egyet ne feledjenek. A magyar nép a békére vevő. De ha kell, a békére támadók ellen felveszi a botot, a Molotov-koktélt. Sőt. Még a kétharmadnál is nagyobb arányban. Vigyázzatok közismert uszítók!
(Lovas István, Magyar Hírlap, 2014-11-22)
Forrás: FB
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Nyílt válasz a - Katolikus körlevél az ősmagyarkodók ellen - a Nemzeti Hírháló cikkére 

A 2018. június 16-i Nemzeti Hírhálóban megjelent egy a Katolikus Püspöki Konferencia körlevél és annak tartalmáról szóló cikk. A megjelenés dátuma nem jelenik meg, ahogy a cikk írója sem, csak annyi, hogy szeptember 20-án, minden templomban elhangzott. 2018-ban leközölve ez nagyon megtévesztő, mert úgy érzékelhető, mintha bárki támadná a kereszténységet és ezzel utat enged kimondatlanul is egy másik, ránk telepedni akaró hitvilágnak, az iszlámnak. 

Ez a körlevél 2009. szeptember 10-én keltezett és 10 nappal később, szeptember 20-án olvasták fel minden katolikus templomban. (Zárójelben jegyzem meg, hogy sok kicsi település plébánosa nehéz szívvel tette, de olyat is tudok, aki nem tette meg. Maguk a püspökök sem voltak egységes véleményen...) 

Itt olvasható a teljes körlevél a dátummal ellátva, ami valamiért lemaradt: konzervatorium.blog 

Idén ismét megrendezik a Magyarok Országos Gyűlését. Idén Ópusztaszer adja a helyszínt. 

Bízom benne, hogy nem e miatt került elő a 9 évvel ezelőtt megszületett körlevél

Vajon kinek az érdeke? 
bosztor.hu 

Alább közzéteszem Prof. Dr. Papp Lajos által írt nyílt válaszlevelének (2009. október 1.) néhány sorát. A teljes cikk és a MKP válaszlevele is az alábbi linken olvasható. Ezen kívül megjelent Papp Lajos Segíts Ég könyvében. (Budapest: Kairosz Kiadó, 2010. - Sipos Kata szerk.) 
jezusafeny.hu 

Nyílt levél a Magyar Püspöki Konferencia Főméltóságainak! (részlet) 

"Nagy tisztelettel és alázattal a Krisztusi szeretet jegyében fordulok Önökhöz, a 2009. szeptember 20-án, minden katolikus templomban felolvasott, Önök által kiadott körlevéllel kapcsolatban.

Félelmeim a körlevél okán a következők:

Önök és én is tudom, hogy csekély számban látogatják a szentmiséket. A szabadban tartott, kritizált, rendezvények élményt, örömet adó együttlétek. Megjelenik történelmi múltunk néhány színes foltja, (ruházat, népviselet, néptánc, magyar harcművészet, ló-és állatszeretet, megszólalnak ősi hangszerek, közöttük dobok is... Tapasztalataim szerint az emberek együtt örülnek Isten szabad ege alatt. Visszatalálnak őseinkhez, hőseinkhez. Keresik egymást, keresik Istent... Épp ezért van óriási jelentősége annak, hogy a tévelygő nyájhoz, Istent keresőkhöz kijöjjenek a templomokból és elmenjenek a nyáj közé..." 


Bízom benne, hogy az augusztusban Ópusztaszeren megrendezendő Magyarok Országos Gyűlésén a történelmi egyházak is képviseltetik magukat, eljönnek a nyáj közé, hogy pasztorálhassanak. 

"A Haza szolgálata - Isten szolgálata" 

Sipos Kata 
Mi nem magyarkodunk! Mi Magyarok vagyunk!



A nagyvilágban mindenki értünk aggódik. Néhány pár tucat tagból álló civil szervezet érdekeinek sérelme esetén ma már nagy tekintélyű nemzetközi szervezetek, kormányoklépnek fel, és a demokrácia haláláról beszélnek. Több tízezer civil szervezet van hazánkban és az ezekben dolgozó emberek a gazdasági fejlődésnek és az ország stabilitásának köszönhetően egyre több saját erőforrással rendelkeznek ahhoz, hogy valódi, organikus civil közösségi életet éljenek. Az előző kormányok hibás döntései következtében nemcsak a hagyományok, a nemzeti lét értékei kerültek veszélybe, de a valódi civil közösségi működés keretei is. Egy kifosztott államban élő, kifosztott lakosság nehezen tud közösségi működésére elegendő munkát, időt és anyagi erőforrást mozgósítani.

 2006-ban nem zavarta a 
neoliberális közvéleményt a civilek véleményével szembeni brutálisfellépés. 2009-ben ugyanezen véleményformálókat nem zavarta, hogy a Hősök terén nemzeti zászlókat lobogtató több tízezer emberről azt a hírt hozta le a szerencsésen kimúlt Népszabadság, hogy a Tanácsköztársaságra emlékeztek. Nem volt probléma, hogy a pusztában békésen összegyűlt több százezer emberről tilos volt bármilyen hírt közölni. Újságírók, pedagógusok, egyszerű alkalmazottak százai veszítették el munkájukat véleményük miatt. Ezreket fenyegettek azzal, hogy ha nem válik „inaktívvá”, akkor a családja megélhetése veszélybe kerül.

Az elmúlt évek kormányzati döntéseinek éppen az az egyik legnagyobb eredménye, hogy a 
polgárok végre újból tudnak erőforrásokat mozgósítani a civil társadalom kiépítésére.  Javul a valódi civil közösségek és a kormányzat közötti kommunikáció, a kormányzat egyre eredményesebben találja meg azokat a szereplőket, akik képesek ezt a kétirányú folyamatot menedzselni. Nagyszerű eredmény, hogy ennek a feladatnak egyre több hivatalos kormányzati intézménye is létrejött az új kormányzati struktúrában.Tisztelt kétkedők! Mi most mást látunk, mint Önök. A civil közösségi működéshez és a valódi demokráciához leginkább életerős, öntudatos polgárra és stabilan működő kormányzatra van szükség. Az elmúlt választások legfontosabb hozadéka a civilek számára, hogy az ország nem süllyedt destabilizációs szakadékba. Mi minden eddig végzett munkánk eredményét elveszthettük volna egy káoszba süllyedt országban. A mostani kormányzat éppen most teremti meg a természetes közegét egy egészséges civil működésnek.

A demokrácia 
haláláról vizionálóknak pedig az amerikai Notre Dame University kutatóinak 2011-es tanulmányát ajánlanánk. A kutatás végköveteztetése éppen az volt, hogy többféledemokrácia létezik. Az egyetem politológusai hatféle demokráciatípusról beszélnek. A liberális demokrácia mindenhatóságában hívők számára talán elképesztő, de ezek így vagy úgy, a legtöbb esetben kizárják egymást, mivel nem lehet maradéktalanul megvalósítani őket egyszerre, egy időben, egy helyen. A demokratikus működésben az adott nemzet választhat a választási (elitista) demokrácia, a liberális demokrácia, a többségi demokrácia, a részvételi demokrácia, a deliberatív demokrácia és az egalitariánus demokrácia között.

A demokráciatípusok közötti 
választási szabadság is a demokrácia része. A liberális és a többségi demokrácia áll egymással szemben leginkább ellentétben. Nem véletlen, hogy ez az ellentétpár jelenik meg leggyakrabban az európai közéletben. Láthattuk elégszer, hogy egyes európai kormányzatok egyszerűen nem vesznek tudomást a választóik akaratáról, miközben erőteljesen kritizálják a hazai folyamatokat.

többségi demokrácia lényege a többségi támogatásra való építés és a hatékonyság. Tulajdonképpen mindaz, amit a mai magyar kormánynak új útnak kijelölt, az számomra a többségi-kereszténydemokrácia. A demokrácia, tehát a népfenség lényege nem az eredmény, hanem a módszer; nem arról szól, mi a politikai döntések tartalma, hanem arról, hogy azok hogy születnek: demokratikusan. Bármennyire fáj egyeseknek, de a liberális értékek attól nem lesznek demokratikusak, mert liberálisak. Liberális értékek is lehetnek antidemokratikusak, ha nem demokratikusan döntenek mellettük. Jó lesz ezt az európai kormányzatoknak is észben tartani. A liberális jelző a demokrácia előtt nem értéknövelő, kiterjesztő, hanem behatároló jellegű. A demokráciatípusok mellett létezik olyan társadalmi forma, amelynek az életképességét és modernitását a politológusok sem tagadják. A meritokráciában (pl. Szingapúr) az egyén társadalmi pozíciója nem a társadalmi származásától, hanem tehetségétőltudásátólszorgalmától és teljesítményétől, egyszóval „érdemeitől” függ. Több modern állam is alkalmaz, vagy alkalmazott meritokratikus időszakot a fejlődése során elsősorban a különféle egyenlőtlenségek eltörlése érdekében.

Orbán Viktor kereszténydemokrataként határozta meg a magyar politikai életet, mi pedig a 
Magyarok Országos Gyűlése során ennek a közösségi életnek a magyar keresztény jellegét hangsúlyozzuk. Az Ópusztaszeren megtartásra kerülő ökumenikus istentiszteletet nem csak a keresztény egyház egysége határozza meg,  hanem a magyar keresztény kultúra és műveltség egysége is. A modernitásban sok ember elszakadt az egyházaktól, de attól még műveltsége magyar keresztény maradt. Ők is részesei erősödő nemzeti közösségünknek.

A világ kereszténydemokráciái hasonló forrásokat tartanak „kiindulópontnak”, mégis, a helyi sajátosságok, az eltérő földrajzi, stratégiai, gazdasági és kulturális feltételek miatt olykor eltérő elméleti és gyakorlati következtetéseket találunk. A miénk is lehet 
egyedi, sőt talán nem is lehet másmilyen. Ebben a rendszerben már most komoly szerepet játszik az egyetemességbe ágyazott szubszidiaritás, a perszonalizmus, a társadalmi szolidaritás, a vallásszabadság, az egyenlőség, az építő jellegű kriticizmus és folyamatos önvizsgálat és a teremtett világban megjelenő biodiverzitás elvéhez hasonló módon a társadalmi életre értelmezett pluralizmus.

Komoly tanulási folyamat előtt állunk, hogy egy ilyen rendszert hatékonyan tudjunk működtetni.
Fenntartható nemzetállam a célunk. Ennek megfelelően keressük a feladatainkat. Érzékeljük, hogy a magyar közösségek tagjai elsősorban egyéni felelősségvállalásukkal járulhatnak hozza a társadalmi összetartozás erősítéséhez, valamint a nemzetállam és a nemzeti műveltségfenntarthatóságához. Egyszerre kell egyetemes értékeket vallanunk és törekednünk a decentralizációra. A liberalizmus individualizmusától eltérően a közösségi élet és a személy-központúság egységét kell megteremtenünk. Ebben a gondolatrendszerben a társadalom azért van, hogy az egyén fejlődését lehetővé tegye, az egyén pedig azért, hogy megteremtett értékeivel elősegítse a társadalom fejlődését. Ez a gondolkodás vallja a „természetes” közösségek – mint amilyen a család, illetve a különböző egyesülések világának – a meghatározó szerepét.

Ebben nincs meghatározó szerepük a természetes fejlődési folyamaton kívüli, az ezen munkában részt venni nem kívánó, nem-nemzeti érdekek mentén fellépő csoportoknak. Egyszerűen csak akadályai az organikus civil közösségi fejlődésnek.

Sokszor szemünkre hányt dolog, hogy nem vagyunk szolidárisak, pedig csupán k
erüljük az egyszerű logikai tévedéseket. A keresztény gyökerű szolidaritás a teremtett emberben és annak méltóságában hisz. Nem ismerünk kettős mércét. Nem értjük, hogy a migrációs folyamatban miért lenne fontosabb egy több tízezer eurós zsebpénzzel érkező jól táplált személy a Száhel övezetben naponta ezrével éhen haló afrikai gyerekek ezreivel szemben. Nem értjük, hogy miért lenne az a szolidaritás, amikor sok százmillió forintból otthont és munkahelyet teremtünk  Európában néhány millió embernek, amikor ugyanebből az erőforrásból az emberek százmillióit lehetne megmenteni saját hazájukban. Nem értjük, hogy miért is kellene minden kritika nélkül befogadnunk mindenkit, de közben feledkezzünk meg arról a kérdésről, hogy kik azok akik az élhetetlen állapotokat előidézték ezekben az országokban. A mi szolidaritásunk mélyebb és szentebb felfogása az emberi életnek. Mindez pedig nem csak a közösséghez való viszonyulás esetében jelent eltérést az individualizmushoz képest, de az egyén (személy) méltóságával, jogaival, kötelezettségeivel és lelki szükségleteivel kapcsolatban is. Ezért is hiszünk a nemzeti közösség szerepében.

A múlt, jelen és jövő egységét valljuk. Mi könnyebb lélekkel távozunk ebből az életből, ha tudjuk, hogy gyermekeinket, unokáinkat egy velük szolidáris nemzeti közösség együttműködésére bízhatjuk. 
Karácsony Sándor szavaival élünk. Nekünk nem az a magyar, akinek a nagyszülei magyarok voltak, hanem az, akinek az unokája is magyar lesz.

Demokratikusan és szabadon 
választjuk meg hitünket. A véleményünk szerint a hit kérdése nem „magánügy”. Egy demokratikus országban teljesen természetes kell, hogy legyen, hogy a saját hitének, illetve meggyőződésének megfelelően alkot véleményt egy ember. Ezen meggyőződése alapján kell részt vennie a közélet kérdéseinek a megvitatásában.Szakrális egyenlőségben hiszünk a kiüresedő tartalmak helyett. Minden ember egyszeri és megismételhetetlen. A Teremtő által lehetőséget és küldetést kapottak pedig egyenlők, még akkor is, ha képességeit, vagy éppen anyagi helyzetüket tekintve nem egyformák. Különbözőségünk és megismételhetetlenségünk miatt tartjuk fontosnak az építő jellegű kritikát és a konszenzusokat kereső vitákat. Ez is egyéni és közösségi fejlődésünk része.

Az 
egyházak és a civil közösségek már létezésükkel is hozzájárulnak a nemzeti, társadalmi összetartozás, az emberek és csoportok közötti bizalom erősítéséhez. A valódi civil közösségek az önállóság és az egyéni felelősségvállalás értekeinek közvetítésével, illetve támogatásával erősíthetik az emberek önszerveződését.

Minden szingli politikai kritikusnak ajánlom a 
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégiát, ahol a kormányzat egyértelműsítette a magyar civil társadalommal kapcsolatos céljait.

A társadalmi szervezetek (egyházak, civil szervezetek) létrejötte, működése a kormányzat véleménye szerint önmagában is fontos cél, hiszen ezek a szervezetek olyan közösséget biztosítanak az emberek számara, ahol lehetőség nyílik az értékek átadására, társadalmi kapcsolatok ápolására. Az ilyen intézmények jogszabályi kereteinek biztosítása, valamint támogatása a kormányzás egyik fontos feladata. Ezek a kisközösségek emellett hatékony kontrollt jelenthetnek a közösségi döntéshozóknak is.

 A 
Magyarok Országos Gyűlése célja hogy hozzájáruljon a nemzeti egyetértés kialakulásához a fenntartható nemzetről. A nemzet fenntarthatósága ugyanis nem csak kormányzati kérdés.A magánszemélyeknek, a családoknak, nemzeti közösségeknek is olyan célokat, értékeket kell követniük és olyan kezdeményezésekbe kell belevágniuk, amelyek biztosíthatják a fenntartható társadalom elérését. Ez a folyamat végre megindult.
A valódi civil társadalom most kezd igazán erőre kapni. Már csak annyit kérdezünk önjelölt orvosainktól: Doktor úr, a maga szíve sose fáj? Sajnos a válasz egy része előre borítékolható. Miértünk sosem fájt…





Európa első népe a Magyar volt – Mi vagyunk a lehető legeurópaibb népcsoport


Világ Figyelő
byVilág Figyelő7 nappal ago7 nappal ago
1

A kutatók ma már tudják, és titkolják, hogy Európa legrégebbi népe melyik. Ráadásul ennek komoly oka van. A mai emberi kultúrának a legrégebbi népei a szkíták voltak. Mára bebizonyosodott, hogy a szkíták régebbiek az egyiptomiaknál és a görögöknél, akikről a történetírók úgy emlékeznek, mint „az erkölcs mintaképei”.

A szkítákat íj feszítő népekként ismerték, náluk az íj és a nyíl nem puszta harci eszköz volt, hanem szimbólum is az elmélyülésre, az Istennel való kapcsolatfelvételre. Vallásuk egyistenhívő vallás volt. Az Isteni Világokkal táltosok tartották fenn a kapcsolatot. Életterük a Kárpát-medencétől Közép-Ázsiáig terjedt.
Az idegen kutatók ma már tudják, hogy Európa legrégebbi népe a magyar – szkíta gyökerekkel. A magyar néphagyomány szerint a magyarok ősapja Nimród volt, aki gyakran Ménrót néven szerepelt. Legismertebb arról, hogy „nagy vadász az Űr előtt” továbbá, hogy ő volt a Föld elsó királya.
Az Ószövetség szerint a Vízözön előtti kultúra nyelve Nimród nyelve volt. A magyar mesevilág őrzi azt a hagyományt, hogy Nimród öskirály magyarul beszélt. (Marton Veronika több könyvében, cikkében is pontosan leírja, ismerteti a történelem ezen szakaszait… szerk.)
Krónikáink közül a Kézai-féle Képes Krónika említi, mint a magyar nép ősét. Ezek alapján a Föld első királya a magyarok első királya is. A Biblia szerint Nimród Noé unokája volt, nagyon valószínű azonban, hogy a történelmi őskirály az özönvíz előtt élt. Őt tekintik Bábel tornya építőjének (a Biblia ezt nem erősíti meg).
A Bibliában zsarnokként említik, „a magyar hagyományban Nimród jó szándékú, megbecsült király, aki a világ első királyságát alapítja”, tehát valódi szakrális király, aki a Bábel tornyot nem azért építi, hogy Isten ellen támadjon, hanem azért, hogy minél közelebb kerüljön az Égi királysághoz.
Őseink valóban mindig magaslatokra jártak imádkozni. A falusi templomok is falvak legmagasabb helyein vannak. Az Istenhez való közeledést jelzi a templomok magasba nyúló tornya (vagy tornyai) is. A Bábel tornyának építése előttről egyetlen írásos emlék említi Nimródot, mégpedig „kultúrhéroszként, aki írást, tudást, hitet adott a népnek”.
A görög mitológia szerint Artemisz megölette őt egy skorpióval, és halála u tán a csillagos ég lett az otthona. Az égbolton, mint az Orion csillagkép jelenik meg. Régi csillagtérképeken az Orion neve Kaszás, Scytus (vagyis szkíta), Ozirisz, vagy Nimród. Az egyiptomi Ozirisz mítosz is valószínű, hogy özönvíz előtti időkből származik, feltehetően még Atlantiszról. Ozirisz felesége ízisz és gyermekük a sólyomfejű Hórusz, napisten.
Az Orion csillagkép a legnagyobb és legismertebb a Nagy Göncöl után. Az égi egyenlítőn fekszik, ezért a Föld minden tájáról látható az északi égbolton. A magyar népnyelv Kaszás csillagnak nevezi. Az öv három csillaga a három kaszás. Más népek Három Királynak nevezik.
Ez az elnevezés a magyar néphagyományban is megtalálható és a három övcsillag a három szent királynak nevét őrzi: Szent István, Szent Imre, Szent László.
A magyar népet különleges kapcsolat fűzi az Orionhoz. Nimród ugyanis Hunor és Magyar apja, azaz a hunok és magyarok őse. Gönczi Tamás felhívja a figyelmet arra, hogy „a mi mitológiáinkban, eltérően másoktól, az Orion nekünk nem tájolópont, hanem otthon”. A csillagkép maga Nimród, ugyanakkor otthona is Nimródnak és Csaba királyfinak is. Egyik magyar népdal is három csillagról szól, mint származási helyről:
„Én is oda való, való, való vagyok, ahol az a három csillag ragyog.”
A kutatók rájöttek, hogy az Orion három csillagéinak különleges jelentőséget tulajdonítottak az egyiptomiak és más népek is. Az egyiptomi piramisok elrendezése mintázza a három övcsillagot és még néhányat a csillagképből. Az öv mintázata megtalálható Mexikóban, Guatemalában és Magyarországon is. Aradi Lajos piliskutató jött rá, hogy a Pilisben három hegy elhelyezkedése azonos az Orion-öv csillagainak elrendezésével: az Árpádvár, a Rám-hegy és a Magas (Mágus) hegy.
Andrzey Wojcikiewicz lengyel író A Fáraó felébresztése című könyvében leírja, hogy a Keopsz piramist az Orion első övcsillagának bolygójáról jött lények – a Fehér Barátok építették. A könyv regény formában ad át olyan információkat, amiket hipnotikus „álomban” kap a főszereplő. Az információk hitelességét régészeti ásatások igazolják. Érdekes egybeesés, vagy jelentősége van annak, hogy a pálosokat is – akikről tudjuk, hogy a Pilisben éltek – Fehér Barátoknak hívták.



Szabó Sinkó Magda
Hasonló cikkek:
  1. Amikor a liberális újságíró belerúg a melegekbe – Apáti Bence







A Monsanto és más megavállalatok döntik romba egyes országok mezőgazdaságot: hamarosan mi jövünk?


Világ Figyelő
byVilág Figyelő1 hónappal ago1 hónappal ago

Farmerek és mezőgazdaságok millióit tették tönkre: a GMO úgy terjed, mint egy fekély a bolygón!
A terjedése megállíthatatlan, a mögöttük álló érdekszervezetek célja pedig tiszta: a teljes élelmiszeripari és mezőgazdasági monopólium – azaz egyeduralom.
Amerikában már rég lezajlott az egész, de még vannak magányos “szigetek”, ahol küzdenek a nagy GMO monolit tömb ellen. Indiát is teljesen legyalulta a GMO lobbi, és a világ számos országában vetették meg a lábukat.
Egy Vandana Shiva nevű indiai környezetvédő aktivista 2013 márciusában arról beszélt, hogy összesen 270 ezer indiai farmer lett öngyilkos génmódosított növények miatt.
Vandana arra utalt, hogy a először olcsón adták a magokat a farmereknek, akiket így rászoktattak a használatukra, majd hirtelen megemelték az árat, amit a gazdálkodók nem tudtak kifizetni, és a kilátástalan helyzetben megölték magukat.
A magok drágák, ötször annyiba kerülnek, mint a többi. Emiatt sok kereskedő felütötte a csomagokat, amibe nem GM magokat is kevert.
Sok helyen lehet olvasni, hogy a GMO cégek olyan gazdálkodókat pereltek be, akiknek a farmjára csak a szél fújta be a GM növényeik pollenjeit, de így is pénzt követeltek tőlük.
A farmerek alapvetően próbáltak mindig is küzdeni a GMO nagyvállalat és annak “termékei” ellen. Egyszerűen tudják, hogy óriási egészségügyi kockázatai vannak…
A hatások még nem ismertek, bár ez idáig már több tanulmány is kapcsolatba hozta a módosított élelmiszerek fogyasztását az ételallergiával, idegrendszeri zavarokkal, antibiotikum rezisztenciával, sőt, a rák kialakulásával is.
Mindemellett létezik már néhány kutatási eredmény is, amelyek bizonyítják a GMO természetre gyakorolt pusztító hatásait. Például egy 2012-es felmérés szerint az amerikai farmerek fele gyomírtószer toleráns növények (ún. szupergyomok) elszaporodásáról számolt be.
Válaszul a farmerek egy része erősen mérgező szereket vetett be ellenük, amelyek hatóanyaga a dikamba és a 2,4-D. Mindkettő fő okozója lehet születési rendellenességek és akár rák kialakulásának is.
A genetikailag módosított növények további káros hatásokkal bírnak, mivel a rájuk szálló beporzó rovar is megfertőződik, és egyben hordozóvá is válik, ezáltal más élőlények is veszélybe kerülnek.

És ez csupán egy példa a sok közül…
Amerikában is több százezer farmercsaládot lehetetlenítettek el, és próbálnak elsöprő erővel betörni az európai mezőgazdaságba is, folyamatosan ostromolják azokat a bizonyos kapukat.
A cél egyértelmű: azt akarják elérni, hőgy legyenek végül az egyedüliek, akik etetik a világot. Egyfajta élelmiszer monopólium kialakítása zajlik, és ehhez midnne eszközt bevetnek.
Ehhez az kell, hogy a legtöbb őstermelőt és a különféle rancsokat, farmokat fel tudják számolni.
Hasonló cikkek:
  1. Budapesten kezdődik az új keresztes háború – Milo interjú







A sátánista sorozat gyilkos elképesztő története


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hét ago3 hét ago

Night Stalker, vagyis Éjszakai Lopakodó – így nevezték Richard Ramirezt, mert úgy lopakodott, mint egy patkány az éjszakában. Az otthonaikban várta áldozatait, és amikor kihunytak a fények, a kiszemelt áldozatoknak csak percei maradtak. A sorozatgyilkos egy év alatt 13 embert gyilkolt meg, összesen 25-öt megerőszakolt, kirabolt, megcsonkított. Jellemző volt rá, hogy sátáni jeleket hagyott a helyszíneken.

Richard Ramirez a Texas állambeli El Pasóban született 1960. február 29-én, szülei ötödik, legfiatalabb gyerekeként. Az apja korábban rendőr volt, később pedig egy vasúti társaságnál dolgozott. A férfi rendszeresen erőszakoskodott a családjával,a kis Richardnak nehéz gyerekkora volt.
A fiúnak többször megsérült a feje. Kétévesen ráesett egy komód, levált a homloka, 35 öltéssel varrták össze, 5 éves korában pedig lefejelt egy hintát a parkban és elájult. Úgy megsérült, hogy epilepsziás rohamai voltak egészen kamaszkoráig. 10 évesen már rendszeresen szívott marihuánás cigarettát.

Izgalmas fotókat látott

12 éves volt, amikor idősebb unokatestvére, Miguel (Mike) Ramirez hazatért a vietnámi háborúból.
A férfi olyan fényképeket mutatott a gyereknek, amelyeken holttestek, megcsonkított emberek és levágott női fejek voltak.
De előkerültek olyan fotók is, amelyeken Mike vietnámi nőket erőszakol meg. Mike tanította meg Richardot arra, hogyan kell csendben lopakodni és gyilkolni. Eközben a kisfiú egyre nehezebben viselte el, hogy az apja rendszeresen megveri, de még gyenge volt ahhoz, hogy visszaüssön. Elmenekült otthonról.Sokszor a temetőben éjszakázott.

Gyilkosság élőben

Egy évvel a szökése után, 13 éves korában Richard végignézte, ahogy Mike
közvetlen közelről fejbe lövi a feleségét.
A férfit letartóztatták, a fiatal Ramirezt pedig a nővéréhez és annak férjéhez költöztették. Ott szokott rá az LSD-re, és náluk szeretett bele a sátánizmusba is,



Mivel unokatestvérét beszámíthatatlannak ítélte a bíróság, elmegyógyintézetbe zárták, ahonnan nem tudta tartani a kapcsolatot Ramirezzel. A fiú kamaszodni kezdett, és egyre kevésbé tudta eldönteni, mit szabad és mit nem.
Számára a szexualitás összemosódott az erőszakkal.
Egy szállodában dolgozott nyári munkásként, amikor megpróbálta megerőszakolni az egyik vendéget. A nő férje összeverte Ramirezt. A fiút közben a középiskolából is kirúgták, mert állandóan elaludt az órákon. 22 évesen Kaliforniába költözött, ahol kezdetét vette a gyilkosság sorozat.

Tizenhárom

1984. április 10-én a 9 éves Mei Lungot holtan találták egy szálloda pincéjében, ott, ahol Ramirez élt. A kislányt összeverték, megerőszakolták, majd egy vascsővel leszúrták. Mei Lung volt Ramirez első áldozata. Akkor még senki sem gyanakodott a férfira.
1984. június 28-án a Los Angeles-i Eagle Rock negyedének egyik házában holtan találtak a 79 éves Ennie Vincow-ra. A nő ki volt kötözve az ágyához. Megerőszakolták, és olyan erővel állították bele



a kést a torkába, hogy csaknem levágták a fejét.
A hálószobában és a fürdőszobában mindent vér borított, a lakást pedig teljesen kifosztották. Először mindenki egy közönséges gyilkosságnak gondolta az esetet. Még nem tudták, hogy ez egy sorozat része.
Richard Ramirez tíz hónapot várt, mielőtt újra gyilkolt volna. 1985. március 11-én a 22 éves Maria Hernendez éppen autójával állt be a garázsba, amikor Ramirez rálőtt. Eltalálta a nő kezét. Ramirez ráugrott Mariara és megrugdosta, majd otthagyta és bement a lakásba, aholfejbe lőtte Maria szobatársát, Dayle Okazakit.Kifele még odafordult Mariahoz, aki könyörögni kezdett, hogy ne lőjön még egyszer. Ramirez megállt, majd elszaladt. Alig egy órával a támadás után Ramirez kirángatta az autójából a 30 éves joghallgatót, Tsai-Lian „Veronica” Yút, és egy sorozatot eresztett belé.
A média felkapta a gyilkosságokat.
Ramirezt rothadó fogú, göndör hajú és dülledt szemű őrültként írták le,
aki nem ismer könyörületet.
Maria Hernendez pedig elmondta a rendőröknek, hogy egy AC/DC-feliratú sapkát viselt a támadója. Az ausztrál rockbandának akkoriban jelent meg a Highway to Hell című albuma. Ramirez fanatikus rajongójuk volt, akit megihletett a zenekar egyik dalszövege, a Night Prowler, vagyis Éjszakai Portyázó, ami így hangzott:
Félsz lekapcsolni a lámpát
Mert zakatol az agyad nagyon
Mi volt az a zaj odakint?
Mi az az árny az ablakon?
Az újságokban és a televízióban azonban csakÉjszakai Lopakodóként emlegették.

Richard RamirezFORRÁS: WIKIPEDIA/LOS ANGELES POLICE DEPARTMENT
Ramirez tíz nappal később betört a Zazzara házaspár otthonába, és fejbe lőtte az alvó Vincent Zazzarát. A feleséget megverte, megkötözte, majd átkutatta a házat. A nőnek sikerült kiszabadulnia és elővennie egy puskát, mielőtt azonban a gyilkosra lőhetett volna, Ramirez észrevette.
Megölte a nőt, levetkőztette és összevagdosta a holttestét. A sebek egy T-alakot formáltak.
De ezzel még nem végzett, Kinyomta a nő szemét és elmenekült. A nyomozók már sejtették, hogy egy sorozatgyilkossal van dolguk. Ramirez nem nyugodott. Két hónap múlva újra lecsapott.
1985. május 14-én a Monterey Parkban betört William Doi otthonába. A férfit fejbe lőtte, feleségét, Lillie Doi-t pedig addig verte, amíg az asszony el nem árulta, hogy hol tartják az értékeiket. Azután az ágyhoz bilincselte a nőt, kifosztotta a házat, majd visszatért, és megerőszakolta Lillie-t. A nő belehalt a sérüléseibe.
Május 29-én ölte meg a 83 éves Mabel Bell-t és 81 éves húgát, Florence-et. Egy kalapáccsal verte, majd megkötözte őket, és áramot vezetett a testükbe.Az idősebbik asszonyt megerőszakolta, és egy pentagramot rajzolt a nő combjára.Két nappal később találtak rájuk. Még éltek, de kómába kerültek, később a kórházban meghaltak.
Másnap Carol Kyle-hoz tört be. A nő arra ébredt, hogy valaki zseblámpával világít a szemébe, majd egy fegyveres férfi rángatja ki az ágyából. A nőt megkötözte, a 11 éves kisfiát pedig a szekrénybe zárta. Carolt is megerőszakolta, aki mindennek ellenére együttérzést mutatott a férfi iránt.
„Nagyon boldogtalan élete lehetett, hogy ezt tette velem” – mondta a nő Ramireznek, aki erre azt válaszolta:
Nem tudom, hogy miért hagylak életben! Másokat megöltem.Ramirez a nőt is a szekrénybe zárta, kirabolta a lakásukat, majd eltűnt.
A következő áldozatát azonban már nem kímélte. Június 27-én átvágta Patty Elaine Higgins torkát, öt nappal később pedig halálra szurkálta a 75 éves özvegyet, Mary Louise Cannont. Július 5-én egy 16 éves lányt, Whitney Bennettet szemelte ki magának. Egy kerékkulccsal fejbe verte, majd egy telefonzsinórral fojtogatni kezdte a fiatal lányt.A telefonzsinór viszont szikrázni kezdett közben, amit a sátánista férfi Isten közbeavatkozásának gondolt, megijedt és elmenekült.Whitney túlélte a támadást, de a fejét 478 öltéssel kellett összevarrni.
Joyce Lucille Nelson már nem volt ilyen szerencsés. A nappaliban aludt, amikor Ramirez rátámadt: halálra verte és rugdosta a nyugdíjas asszonyt. A cipőjének nyomát megtalálták áldozata fején.
Július 20-án vett magának egy machetét, amivel betört Lela és Maxon Kneiding házába. Fejbe lőtte a házaspár mindkét tagját, majd megcsonkította a holttestüket. Néhány óra múlva már egy másik házban volt.
Chainarong Khovananthot fejbe lőtte, majd a férfi feleségét megerőszakolta, megverte és orális szexre kényszerítette.
Azután kirabolta a házat, végül pedig megerőszakolta a házaspár nyolc éves kisfiát is.
Eközben a rendőrség azért küzdött, hogy megtalálják. Azt ugyan tudták, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, de mégsem lehetett egyértelműen összekapcsolni a gyilkosságokat. Ramirez ugyanis többféle eszközt is használt. Fegyvert és kalapácsot is.
Megerőszakolt fiatal nőket és idős asszonyokat, meg gyerekeket is. Volt olyan áldozata, akit megcsonkított, volt olyan, akit nem, néhányat pedig életben hagyott.Egy közös volt azonban az áldozataiban. Mindig nyugodt, kisvárosi részen vadászott, és olyan házakat választott, amelyeknek falai halvány színekre voltak festve. Általában nyitott ablakon vagy a nyitva hagyott ajtón át jutott be.
Nem volt ez másképp augusztus 6-án sem, amikor is Virginia Peterson otthonát szemelte. A nőt fejbe lőtte, túlélte a támadást. A szomszéd ágyon fekvő férj felébredt a lövésre, és rátámadt Ramirezre, aki megfutamodott.
FORRÁS: MURDERPEDIA
A sikertelen gyilkossági kísérlet annyira feldühítette Ramirezt, hogy 3 nap múlva rátámadt egy másik házaspárra. Sakina Abowatht megbilincselte, megverte és többször megerőszakolta, miután lelőtte a nő férjét. Arra kényszerítette,
esküdjön meg a sátánra, hogy nem fog sikítani.
Pár nap múlva fejbe lőtte Peter Pant és feleségét is. A falra pentagramokat rajzolt, ahogy a holttestekre is.

Egy óvatlan lépés

Ramirez augusztus 24-én ellopott egy autót Los Angeles déli részén. Betört William és Inez Erickson házába. A férfit fejbe lőtte, a nőt pedig megerőszakolta, miközben ráparancsolt a nőre, hogy mondja aztszeretem a sátánt.Ezután Ramirez kirabolta a házat, és elhajtott. Egy olyan autóval, amit Inez Erickson meglátott, és amelynek rendszámát a szomszédban lakó fiúfelírta. A rendőrség kiadta a körözést a kocsira: két nap múlva meg is találták Wilshire-ben.Ramirez ugyan letörölgette az ujjlenyomatait, de a nyomozók lézerrel is átvizsgálták az autó belsejét, amely képes volt felfedni a nyomokat.Ez alapján beazonosították Ramirezt, akit többször elkaptak már kábítószerbirtoklás miatt.
Kiadták a körözést ellene, és egy sajtótájékoztatón azt mondták:
Már tudjuk ki vagy, hamarosan mások is megismernek, akkor pedig már nem lesz hová bújnod.
Minderről Ramireznek fogalma sem volt, egészen augusztus 30-ig. Ezen a napon meg akarta látogatni a testvérét, ezért felült egy buszra, és elindult Tucsonba. Ekkor hallotta meg, hogy egész Arizona őt keresi. Újra Los Angeles felé vette az irányt, de a buszpályaudvarokat már rendőrök figyelték. Betért egy kisboltba, hogy ott várakozzon, de a pénztárnál meglátta a La Opinion nevű spanyol újságot, a címlapon az arcképével.
A vásárlók és a pénztáros is felismerte, ezért kirohant az üzletből.
Az utcán valaki felkiáltott:

Itt az Éjszakai Lopakodó!Megszorult a hurok

Amikor Ramirez meghallotta a szirénákat, bekopogott egy házba. Egy nő nyitott ajtót, akitől segítséget kért, de az becsapta az ajtót a gyilkos orra előtt. Ramirez a szomszédos utcába rohant, ahol megpróbált kirángatni egy nőt a kocsijából, detöbben az asszony segítségére siettek, és rátámadtak a férfira.A sorozatgyilkos bemászott egy kertbe, ahol megpróbált ellopni egy Ford Mustangot. Az autót éppen egy 56 éves férfi, Faustin Pinon szerelte. Amikor megértette, hogy mire készül Ramirez, megpróbálta megállítani, de nem sikerült neki. A sorozatgyilkos elfutott, de nem jutott messzire.
Az utca túloldalán ugyanis egy férfi meghallotta Pinon kiabálását, és
egy acélrúddal rátámadt Ramirezre: leütötte a menekülő sorozatgyilkost.
Eközben többen összegyűltek az utcában, és ütni-verni kezdték. Majdnem agyonverték, mire megérkeztek a rendőrök, és elfogták Ramirezt.

„Hányingerem lesz maguktól”

Ramirez tárgyalása 1988. július 22-én kezdődött. Az első napon a sorozatgyilkos azt kiabálta:
Üdvözlégy, Sátán!
– miközben egy pentagramot rajzolt a levegőbe.
Mindenkiben benne van a jó és a rossz is. Én 100%-ig gonosz akartam lenni, de nem ment. Néha túl nyugis vagyok. De a legtöbb ember tudja palástolni a haragját és a gyűlöletét, én nem. Az én gyűlöletem olyan szintre emelkedett, amit már nem bírtam elviselni, még a fejem is belefájdult. Szóval, ha bedühödök, az egy elég extrém dolog. Nincsen köztes állapota
– mondta.
Richard Ramirezt 1989. szeptember 20-án elítélték 13 gyilkosság, 5 gyilkossági kísérlet, 11 szexuális támadás és 14 betörés miatt, de a feltételezések szerint sokkal több lehetett a számláján. A férfi sosem bánta meg a tetteit.
Szeretek embert ölni! Szeretem nézni, ahogy meghalnak. Fejbe lövöm őket, akkor vonaglanak és össze-vissza vergődnek, azután hirtelen mindennek vége. Vagy beléjük vágom a kést, és figyelem, ahogy az arcuk igazán fehér lesz. Szeretem a vért. Mindannyiunk kezében megvan az erő arra, hogy gyilkoljunk, de a legtöbb ember fél használni ezt. Azok, akik nem félnek ettől, az életet is kontroll alatt tartják.– mondta a bíróságon, és hozzátette:
Hányingerem lesz maguktól, maguk férgek. Egytől egyig képmutatók. Nem értenek meg engem. Ezt nem is várom maguktól. Nem képesek rá. Én túl vagyok azon, amit maguk képesek felfogni, túl vagyok jón és rosszon.
A tárgyalás költsége 1,8 millió dollár volt, ami akkor
Kalifornia történetének legdrágább perének számított.
1989. november 7-én halálra ítélték, gázkamrát javasoltak.



A sátánista gyilkos halála

Ramirez 23 évet várt a kivégzésére a halálsoron. Ez idő alatt rengeteg nő küldött levelet a börtönben, melyekben szerelmet vallottak a sorozatgyilkosnak. Egyiküket, Doreen Lioy Ramirez el is vette feleségül 1996-ban.A nő azt állította, hogy amíg mások a gonoszt és a gyilkost látják Ramirezben, addig ő őszintén szereti, és látja szörnyűségeken átment, nehéz sorsú gyereket is..Azt is mondta, hogy ha kivégzik a férjét, ő öngyilkos lesz.




Richard Ramirez 2007-benFORRÁS: WIKIPEDIA/ SAN QUENTIN STATE PRISON, CALIFORNIA DEPARTMENT OF CORRECTIONS AND REHABILITATION
Ramirez 2013-ban rosszul lett, ezért átszállították a Marin Megyei Kórházba, de pár nappal később meghalt. Az orvosi jelentésben májelégtelenséget írtak a halál okára, de később pontosítottak, hogy krónikus kábítószer-használat és a hepatitis C vírusfertőzés végzett vele 2013. június 7-én, 53 éves korában.
Hasonló cikkek:
  1. Megállíthatatlan az erőszakhullám Londonban










Miért foglalkozik mindenki annyira Izraellel Európában – Netanyahu európai ajvékolós körútja – ICYMI-videó magyarul


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hét ago3 hét ago

Érdemes megnézni, egyszerre tragikus és ironikus. Ezért is fordítottam nektek le magyarra. Íme:
Miért foglalkozik mindenki annyira Izraellel Európában – Netanyahu európai ajvékolós körútja 

5b1a6ef3dda4c817658b4596.jpg



IZRAEL – Mindenki annyira érintve érzi magát, ha meghallja: Izrael. Az emberek annyira dühösek lesznek. De nyugi, mert itt senki haja szála sem fog meggörbülni.
Az izraeli vezető, Benjamin Netanyahu Európában “turnézik”, annak is 3 nagy államában.
Elutazott, hogy keseregjen
…, akarom mondani, tárgyaljon M & M & M -mel.
Miről is? Na hajrá, mindjárt kiderül. Lássuk megértitek-e.



Jaaaa. Itt van nekünk ez az út: Berlin, Párizs és London.
Netanyahu azt mondta 2 dologról akar beszélni: IRÁN ééés IRÁN

Ez egy olyan út, ami gyilkos trükk tud lenni a Knesszetben.
Bibi Netanyahu még mindig Teherán miatt aggódik.
Hogy Irán nukleáris bombára tesz szert. Azt akarja, hogy Európa kövesse a Trump által mutatott utat és dobja kukába az Iránnal kötött alkut.

…mely ahhoz vezetne, hogy megállítja Iránt, hogy nukleráis bombát hozzon létre.
De nézzétek! Hát nem természetes, hogy Izrael aggódik, hiszen egy kicsi állam?! 
Pontosan ez az, ami rajta van szomszédai karácsonyi listáján…

Arra gondolok, hogy ha bárki a Közel-Keleten talán kifejlesztene nukleáris bombát, az borzalmasan destabilizáló lenne!
És arra kényszerítene más nemzeteket is, hogy hasonló célokba és fejlesztésekbe kezdjenek!

Szerencsére ez még soha nem történt meg, (xD)
egyáltalán
SOHA,
még egyetlen alkalommal sem.

Bibi Netanyahu európai bonanzájában van egy halom színlelés. Netanyahu brilliánsan tetteti, hogy meg tudja győzni az európaiakat, hogy dobják kukába az alkut.
Az európaiak tettetik, hogy az iráni atomalku nem omlott össze azáltal, hogy az USA kilépett belőle.
Nagy-Britaniniában Theresa May gyakorlatilag színlel bármit, amit csak elvárnak tőle. Amilyen hosszan csak kell, ameddig csak bírja. Szinte könyörög a kereskedelmi megállapodásokért a Brexit után.
Aztán a német vezető szinleli…
Nos, mindannyian tudjátok, mit is tettet.
És mindenki annyira jól színleli, hogy érdekli egyáltalán a 120 megölt és lemészárolt palesztin tiltakozó, akiket legyilkoltak az izraeli IDF csapatai Gáza határán az elmúlt hónapokban.
De csak azért, mert egy 21 éves önkéntes fegyvertelen nővért Gázából gyomron lőttek és megöltek az izraeli mesterlövészek miközben segítséget nyújtott.
Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármi necces dolgot mondhatsz Izraelről!”
Forrás: ICYMI / RT News

Fordította: SBG Buddha
Ha valaki nem ismerné még az igazságot, amire az RT News fenti műsorában is utalnak, azoknak itt lesz a feltáró dokumentumokat tartalmazó film: 

Israel’s Secret Weapon – Izrael titkos fegyvere

Forrás



Hasonló cikkek:

  1. Szíria: a képmutatás katasztrófája – Uniós donorkonferencia a Szíriát halálra gyötrő szankciók rákfenéjének elhallgatása mellett






Budapesten kezdődik az új keresztes háború – Milo interjú


Világ Figyelő
byVilág Figyelő1 hónappal ago1 hónappal ago

Orbán olyasmi figura, mint Trump, és a magyar nemzeti karakter sajátossága lehet, hogy elutasítja a kívülről érkező diktátumokat – mondja Milo Yiannopoulos a Mandinernek. A nemzetközi új jobboldali mozgalom brit születésű, meleg és katolikus sztárjától megkérdeztük, mi várható a kultúrharcban, meddig van potenciál a trollkodásban, nem hiányoznak-e neki Budapesten az ellentüntetések, és hogy mit gondol Trumpról és a Brexitről. Interjúnk.
Igazi ripacs – és végtelenül kedves figura. Ez jött le nekünk Milo Yiannopoulosról, a péntek este a budapesti Bálnában előadást tartó, brit születésű, Amerikában élő, vállaltan meleg és vállaltan katolikus jobboldali botrányhősről, amikor az utoljára leegyeztetett időpont után háromnegyed órával aranyozott glamnapszemüveges, öltönyős, pomádés extravaganciával megjelent szállodája halljában, ahol több interjúkészítő stáb várakozott rá.



Az önmagára Dangerous Faggotként (Veszélyes Köcsög) is hivatkozó Milo, az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású, az amerikai egyetemeken baloldali zavargásokat kiváltó, szellemes és radikális kijelentéseivel a progresszíveket rendre felháborító új jobboldali sztármegmondó az interjút beleéléssel, hatalmas gesztikulálásokkal adja. Gyorsan beszél, de nem ad rövidre zárt válaszokat. Lehetett volna még mit kérdezni, de kifaggattuk, ahogy tőlünk tellett.



***



Budapesten nincsenek ellened tüntetések. Nem hiányoznak?



Csodálatos itt! Nem hiányoznak… Tudod, az amerikai tüntetések csak az én álláspontomat igazolták a baloldalról és annak intoleranciájáról, a szólásszabadságról és minden másról. De mindig is sokkal inkább azon voltam, hogy elmondhassam a beszédemet. Nagyon bátorító, hogy nincsenek demonstrációk ellenem Magyarországon, mert ez azt jelenti, hogy ez az ország az marad, ami mindig is volt.
Mennyi ideig működhet a troll-szerepkör? Mennyi van még ebben benne?
Mindig lesznek olyan ügyek, témák, amelyekben a közvélemény nem fog egyetérteni az elittel, a vezetőkkel. És amíg lesznek ilyen ügyek, én ott leszek, hogy hangot adjak a hétköznapi emberek véleményének az elit álszentségével szemben.


Itt – talán néhány feministát leszámítva – nincs olyan baloldal, mint Amerikában vagy Nyugat-Európában. Mit csinálnál, ha Magyarországon élnél?
Nos, fontos, hogy megemlékezzünk arról, hogy itt jó irányba mennek a dolgok, és a nemzetközi össztűz fényében leszögezzük: ami Magyarországon történik, az korrekt, jogos, teljesen rendben van és nem kell tőle tartani. Az a tény, hogy itt nincs az a fajta militáns, erőszakos, szervezett baloldal, ami nyugatabbra van, az nagyon bátorító! Ha Magyarország kiállja a vihart és sikeren ki tud lépni a politikai korrektség követői közül, és nem hagyja, hogy tönkretegyék az egészségügyi rendszerét, nem hagyja, hogy veszélyben éljenek a magyar nők, hogy homoszexuálisokat gyilkoljanak meg, nem hagyja megtörténni mindazt, ami elkerülhetetlennek tűnik Svédországban, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Németországban, és hogy meg lehet védeni a nyugati kultúrát, a nyugati civilizációt a keleti ellenségektől és a nyugati kritizálóktól, akkor talán egy alternatív modellt jelenthet mindenki más számára is!
Lehetséges elkerülni, hogy ezek az „áldások” elérjék Magyarországot is?
és ahogy a magyarokkal beszélgettem, ahogy utánanéztem Magyarország történetének, az jött le nekem, hogy
jobb esélyetek van elkerülni a haladás „áldásait”, mint bárki másnak.
Már az, hogy – mint említettem – itt nincs olyan radikális és erőszakos baloldal, mint innen nyugatra, már mutat valamit a magyarok nemzeti karakteréből. Nekem úgy tűnik, hogy – akárcsak az amerikaiak – a magyarok nem elvont eszmékért lelkesednek, mint a demokrácia, a kapitalizmus vagy a szabadság, hanem jobban szeretik a kultúra, a vallás és a történelem konkrét példáit. És nem lehet anélkül hazamenni Magyarországról, hogy ne találkoznál a baloldali és jobboldali totalitarianizmusok következményeire emlékeztető dolgokkal. Az ilyen szerencsétlen korszakok is formálták a nemzeti karaktert, s ezért a magyarok nemzeti karaktere mélyen gyanakvó azokkal szemben, akik meg akarják mondani a magyaroknak, hogy mit gondoljanak és hogyan cselekedjenek. És amikor az Európai Unió diktátumokat ad ki arról, hogy milyen nyelven beszélj, milyen véleményed lehet, hát.. Talán a magyarok történelme – nagyon szar időszakokat is megélt Magyarország az előző ezer évben – formálta ilyenné az emberek jellemét itt, hogy nem szeretik, ha az EU megmondja nekik, hogyan éljenek.




Bizonyos szempontból nézve akár a haladó oldal szószólója is lehetnél. Hogyan találtad magadat a kultúrharc jobboldalán?
Mert a véleményem nem egyezik a balos színészekével, újságíróékkal és más idiótákéval. Más következtetésekre jutottam, mint ők. Szerintem egyáltalán nem vagyok egyébként szélsőjobboldali sem, hiszen
az álláspontom tisztes, mérsékelt konzervatív álláspont,
s az más kérdés, hogy esetleg provokatív módon adok neki hangot. A következtetéseimet pedig a saját utamon jutottam, nem belekeveredve az identitáspolitikába, ami szerint ha fekete vagy meleg van, akkor már ettől hinned kellene bizonyos dolgokban. És ez, hogy ezt elkerültem, meglehetősen veszélyessé tesz engem egyesek szemében. De csak akkor hatok furcsának, ha elfogadod a baloldal azon feltételezését, hogy bizonyos csoportoknak szükségszerűen hinnie kell bizonyos ideológiákban. De én nem fogadom ezt el. És azt sem hiszem, hogy mindaz, amit vallok, egy picit is furcsa vagy különös lenne. És elég népszerű vagyok az országban is, ahol lakom, szóval szerintem csak a balos újságírók gondolják úgy, hogy elfogadhatatlanok a nézeteim.
Mi várható a baloldal és jobboldal közötti kultúrharcban?
Szerintem jön a választásoknak egy olyan sorozata, amit olyanok nyernek meg, mint Orbán. De kell, hogy jöjjön a politikusoknak egy olyan nemzedéke, ami elutasítja az EU-t ma meghatározó meggyőződéseket, például az örökké, folyamatosan egyre szorosabbá váló unió és a multikulti ideológiáját.
Az egyéni nemzeti kultúrák megfojtásának politikája nem működhet tovább.
Minél több nép választ olyan vezetőket, akik ezt elutasítják, és minél több ország utasítja el ezt, annál boldogabb lesz a jövő.
Ezek szerint akkor egyetértesz a Brexittel is?
Persze, természetesen! Nem hiszem, hogy az EU-ba valaha is belepasszolt volna Anglia. Anglia mindig is sajátos különc volt, és mindig is sok különcöt adott a világnak. A szokatlan és eredeti dolgok egész sora származik Britanniából. Ez egy ilyen hely. Így aztán nyilvánvaló, hogy sosem működött volna jól Britannia és egy egyre szorosabb uniót létrehozó szervezet szövetsége. De amúgy a németeknek és a franciáknak is sajátos nemzeti karaktere van, sok mindenben eltérnek egymástól. Szerintem amúgy is a nemzetállam a legjobb szervezőerő az emberiség számára, ez passzol legjobban az emberi természethez és az ember által létrehozott civilizációhoz. A hazafiság – az, hogy büszke vagy a saját hazádra, mindarra, amit a hazád elért a történelem folyamán – pozitív érzés. Ez az emberi kiteljesedés egyetlen harmonikus, békés, biztonságos és boldog útja.

Donald Trump vajon kitölt majd még egy elnöki ciklust?
Trump szívesen indulna a 2020-as elnökválasztásokon, és szerintem ha elindul, akkor egyértelmű, hogy megint elnök lesz. A baloldal semmilyen módon sem tudja eltávolítani a hatalomból, és szerintem nem kell aggódnia amiatt, hogy újraválasztják-e. Persze van pár dolog, amivel senki sem ért egyet Donald Trump kapcsán, vannak bosszantó dolgai és okozott már csalódást, de mindenki tudta, aki rá szavazott, hogy ki ő, hogy kire szavaz. Tudták, hogy egy milliomos üzletemberről van szó, tudták, hogy laza csávó, tudták róla, hogy felíratja a nevét arannyal a szállodáira. Mindez nem számít. Amióta elnök lett, áttörték a baloldali kulturális represszió vasfalát. Már el merik mondani a véleményüket a konzervatív, hétköznapi emberek, és már nem félnek annyira, hogy ha hangot adnak meggyőződésüknek, akkor személyes reputációjuk vagy a szakmai előremenetelük szenved csorbát. Ez a Trump-elnökség hatása, felszabadultabbak lettünk.
Trump totál pozitív!
Nagyon jó, hogy megtörte a republikánus fősodort, és imádom, hogy mennyire megrémíti az újságírókat az a tény, hogy Donald Trump ül a Fehér Házban, szóval már csak a Trump-jelenség közéleti, kulturális hatása miatt is megérte mindez!
Mit szólsz John Bolton kinevezéséhez és a Trump körüli káoszhoz, ami az embereit illeti?
Trump az üzleti életből hozta a stratégiáját, hogy szereti egymással versenyeztetni az embereit. Szóval mindig lesznek személyi viták, problémák, ellentmondások, botrányok körülötte, de szerintem most épp nagyon jó emberek veszik körül. Trumpnak sajátos vezetési stílusa van, megmondja, mit akar, fel kell hozzá zárkózni, és aki nem felel meg az elvárásoknak, hamar kívül találja magát. De ha azt nézzük, eddig mit tett elnökként, elmondhatjuk, hogy egy sikeres republikánus elnökkel van dolgunk, és az elnök nem is olyan extravagáns, legalábbis sokkal konvencionálisabb, mint aminek a kampányban tűnt.
Hasonlít Orbán Trumpra?
Igen.  Örülnék, ha vezetne egy újfajta keresztes háborút, mármint kulturálisan, nem katonailag. A harc, ami Konstantinápolyért folyt, Budapesten kezdődött újra.

Nem költöznél vissza Londonba?
Nem beszélek arabul… egyre kevésbé érzem magam otthon Londonban. Amúgy szívesen ellátogatnék Londonba, de
szerintem a nagy harc Amerikában vár rám.
És ugyan, mint mondtam, Britannia sok különcöt ad a világnak, de nem igazán tolerálja őket. A londoni különcök nagyon gyakran máshol kötnek ki. Egy dolog kitermelni a különcöket, és egy másik elviselni őket. Úgyhogy én kiválóan érzem magam Amerikában.
Amerikában könnyebb összeegyeztetni azt, hogy vállaltan meleg és egyben hithű katolikus vagy?
Nem mondom, hogy nem voltak problémáim az életemben és nem harcoltam ezzel a dologgal. A katolikus egyház mindig menedéket nyújtott a melegeknek, amikor például kémiailag kasztrálták őket Írországban, a katolikus egyház közösségei befogadták őket. Nem hiszem, hogy a katolikus egyháznak hozzám kellene igazítani a szabályait, és tudom, hogy nem mindig ütöm meg a lécet, ami a hitemből fakadó elvárásokat illeti.
A katolikus egyház a bűnösök egyháza.
Azok lesznek protestánsok, akik azt hiszik, hogy ők jó emberek. És azok lesznek katolikusok, akik tudják, hogy bűnösök. De annyi mindenen keresztül mentem már, és tudom, hogy Isten az ellenségeimet sokkal jobban gyűlöli.


Hasonló cikkek:

  1. Itt a gyógyszeripar tudatos stratégiája 4 pontban, amivel betegségben akarják tartani az embereket – Kitálal a háziorvos 






Itt a gyógyszeripar tudatos stratégiája 4 pontban, amivel betegségben akarják tartani az embereket – Kitálal a háziorvos 


Import
byImport2 hónappal ago2 hónappal ago

Körlevél Dr. H.T. Németországi magyar, de már nyugdíjas háziorvostól!

Kedves doktor urak és doktornők, van ebben egy ici-pici igazság???  Kedves Patikusok, Ti is képesek vagytok ajánlani és eladni?
Először is szeretném leszögezni, hogy amikről ebben a levélben olvasni fogsz, azok nem vélemények, nem az én gondolataim, hanem TÉNYEK! Az itt közzétett információk bizonyos emberek számára sokkolóak lehetnek, mások talán már tudnak némelyikről. Nem kívánok véleményt fűzni hozzájuk, mert mindenki le tudja vonni magának a következtetést. A gyógyszeripar évi 1100 milliárd dolláros üzlet a világban, tehát az egyik legnagyobb üzlet. És ezt azért szeretném megosztani veled, hogy egyrészt tanulj belőlük, másrészt felismerd, mi történik, amikor rajtad próbálják meg alkalmazni.

Szóval, íme néhány stratégia, amiket a gyógyszergyárak alkalmaznak a vevőszerzésre:
1. Stratégia: az egészséges határértékek leszállítása:
Például a vércukorszintnek van hivatalosan rögzített határértéke papíron. Tegyük fel, hogy 9-es értékig normális a vércukorszint. Hogyan csinálnak pillanat alatt sok millió új beteget? Összeültetnek egy tudományos bizottságot, akik leszállítják a határértéket 6,3 értékre. Mostantól ha valakié ezt meghaladja, kapja a gyógyszert a betegségére És apránként csökkentik a határértéket évről évre! Ugyanezt csinálják a vérnyomással, a koleszterinszinttel stb. Kiválóan működik, mert máris van több millió új beteg, akiknek el lehet adni gyógyszereket jó magas profittal.



2. Stratégia: az egészséges táplálkozás manipulálása:
Mivel az emberek egészségesen táplálkoznak (Admin magaspart.hu: Feltéve, ha nem a multik ízfokozóval és egyéb adalékokkal teli készítményeit vásárolják!), nem betegek, és nem kellenek nekik a gyógyszerek. Ez profit kiesést jelent a gyógyszergyárak számára. Ezért összeültetnek még egy tudományos bizottságot, akik „felfedezik” például azt, hogy az amúgy egészséges (Admin magaspart.hu: kálium klorid mentes.) só fogyasztása káros, és le kéne csökkenteni a napi bevitelét.  Az állami hivatalok pedig gondolkodás nélkül intézkednek, hogy csökkentsék a só fogyasztását például az iskolákban. (Admin magaspart.hu: lásd: Orbán Viktor csipsz-adója!) A gyerekek máris kevesebb sót esznek, és mivel a sóhiányos embereknek gyakrabban van fejfájásuk, el tudnak nekik adni például fájdalomcsillapító gyógyszereket. Ugyanezt eljátszották a magas zsírtartalmú ételekkel is, és még sorolhatnám.
3. Stratégia: konkurencia hatástalanítása:
3/1. A konkurencia hatástalanítása állami hivatalok által! Csak egy példa:  jogilag kizárólag gyógyszerre mondhatod azt, hogy attól meggyógyultál. Ez azért is ellentmondásos, mert ott van például a skorbut betegség, amit már az orvosok is elismernek a C-vitamin hiánybetegségének. Ebből következik, hogy ha nem eszünk C-vitamint, előbb utóbb skorbutban meghalunk. De ha már megvan a skorbut, csak még kezdeti fázisban van, és időben szedünk rá C-vitamint, akkor még meggyógyul – nem? Na, mindegy. Mindenesetre ilyent tilos mondani valamiért.
3/2. eset: A konkurencia hatástalanítása: az egészséges koncentrált élelmiszerek (táplálék kiegészítők): Már nagyon sok MLM rendszerben forgalmazott egészséges készítmény van,  amiktől emberek egészségesebbek lesznek. Ez profit kiesést jelent gyógyszergyárak számára. Ezért – amelyikről csak tudják – kiderítik, hogy káros, és betiltatják. Ha árultál már valaha táplálék kiegészítőket tudod, miről beszélek. És valószínűleg azt is tudod, milyen akadályokat kell leküzdened a gyógyszermaffiával azért, hogy forgalomba tudj hozni egy egészséges készítményt. (Miközben az alkohol, a dohányzás, illetve a gyógyszerek, amelyek mellékhatása közt szerepel a hirtelen halál, gond nélkül árulhatók. Azokkal semmi probléma, de egészséges élelmiszert, azt ne!)
3/3. eset: A konkurencia hatástalanítása: vitaminok: Mivel túl sok vitamint szednek az emberek, nem betegek, és nem kellenek nekik a gyógyszerek. Ez profit kiesést jelent a gyógyszergyárak számára. Ezért összeültetnek még egy tudományos bizottságot, akik meghatározzák a vitaminok napi bevitelének határértékeit és azokat állami hivatalokon keresztül elfogadtatják és betartatják. Ne egyenek már olyan sok vitamint az emberek, mert még a végén egészségesek lesznek, és ez csökkenti a gyógyszergyárak bevételét. De  van erre sokkal durvább példa is. Ott van például a B17 vitamin, ami valamiért nem szerepel a vitaminok általánosan elfogadott nemzetközi osztályozásában.
Bár „A világ rák nélkül” könyv teherautónyi bizonyítékra derít fényt  arról, hogy a rák valóban a B17 vitamin hiánybetegsége, épp úgy, ahogy a skorbut a C-vitamin hiánybetegsége. De amikor B17  vitaminról megkérdeztem egy onkológust (rák orvost), azt a választ kaptam, hogy B17 vitamin nem létezik, és az egész egy nagy baromság. Mivel a könyv szerint B17 vitamin legnagyobb mennyiségben a sárgabarackmagban található, megkérdeztem róla az onkológust, aki a következőt mondta: a sárgabarackmag mérgező! Mondom neki: Doki, 20-at eszem naponta!!! Na, arra nem tudott mit mondani. (Gondoltam magamban, ennyit az orvostudomány álnéven futó gyógyszermaffiáról.)
Nyilván, ha a gyógyszermaffia beismerné, hogy a rák tényleg a B17 vitamin hiánybetegsége az évi 100 milliárd dolláros rákbiznisz egyik napról a másikra történelem lenne, mivel nem lehet monopolizálni a sárgabarackmagokat, se a B17 vitamint, se azt a másik 1400 természetben előforduló élelmiszert, ami még tartalmazza. Tehát az információ hatástalanítása egyértelműen anyagi érdek a gyógyszermaffia számára, akik mellesleg tenyerükön hordozzák az orvosok tananyagait is.
Nem vicc!!! Erre csak egy megtörtént esetet szeretnék megosztani veled, bár sok van belőle. Ez a példa nem a kitalált betegségekre árult védőoltásokkal kapcsolatos, bár azok is ide tartoznak. A példa, amit mondani fogok sokkal durvább azoknál! Sőt, olyan durva, hogy dokumentumfilmek is készültek róla. A sztori röviden: Az 1990-es évek elején Amerikában a gyógyszergyárak vezetői összeültek, ahol a jelmondat a következő volt: „Ki kell terjesztenünk a piacunkat a gyerekekre!”, mivel ők még kihasználatlan piacot képeznek. Majd meghívtak pszichiátereket, amit aztán nem követett semmilyen tudományos vizsgálat. Egyik napról a másikra gyerekek több mint 10 százalékát „hiperaktívnak” diagnosztizálták.
Mi volt a megoldás? Természetesen gyógyszerek, mégpedig pszichostimuláns drogok, például: Ritalin, Concerta, Methylin, Equasym XL, hogy néhány márkát említsek. Ez 69 milliárd dollárt hozott annak a pár gyógyszergyárnak. Hogy volt-e mellékhatása ezeknek a drogoknak? Persze! Bár azokat elfelejtették előre közölni az orvosokkal, és a betegekkel. Mellékhatás volt például az eset, amikor a kisfiú egyszer csak minden ok nélkül leszúrta a saját apját tévénézés közben, majd pár nappal később öngyilkos lett. Szintén mellékhatás volt az, amikor az egyik gyerek fegyverrel ment iskolába, ahol 14 embert minden ok nélkül lelőtt, majd öngyilkos lett. Hihetetlen? Dokumentumfilmek készültek róla valódi orvosokkal, szülőkkel, kiszivárgott felvételekkel arról, hogyan kenték a gyógyszergyárak a hatóságokat azért, hogy mindezt engedélyezzék.
(Admin magaspart.hu: Korábban Ghánából is olyan hírek érkeztek, hogy a Vöröskereszt oltásai miatt terjedt ott az ebola, ami állítólag az USA egyik biológiai fegyvere. /lásd: https://www.ibtimes.co.uk/ebola-caused-by-red-cross-other-conspiracy-theories-1469896 / Később az ottani hatóságok közölték: miután a Vöröskeresztet kitiltották az országból, megszűnt az ebola “járvány”. Nem tudjuk igaz-e a hír, de tény, hogy jó pár éve már a nyugati sajtó sem foglalkozik a ghánai ebola “járvánnyal”, mintha az sohasem lett volna! A hír hiánya is érdekes olykor. )
Zárásképp szeretném még egyszer leszögezni: Amit ebben a levélben megosztottam veled, azok nem az én véleményeim, hanem TÉNYEK! Nem kívánok hozzájuk véleményt se fűzni, mivel Te is le tudod vonni a következtetéseket. De ha kíváncsi vagy a véleményemre: védd meg magad és a családodat az olyan bűnözőktől, mint a  gyógyszermaffia. Ja! És soha ne használj olyan etikátlan marketing eszközöket, mint ők, mert ahogy Shakespeare is mondta, az igazság előbb utóbb úgyis kiderül, és akkor vége a játéknak…



Hasonló cikkek:

  1. Azt hitték migráns, ezért ráhívták Fekete Pákóra a rendőröket, akik igazoltatták – Kitört a forradalom!













Libanonból kiutasították az ENSZ-aktivistákat, mert akadályozzák a szíriai menekültek hazatérését


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hét ago3 hét ago

Libanon felfüggesztette a tartózkodási engedélyek megadását az UNHCR dolgozói számára, mivel indoklásuk szerint a szervezet munkatárai félelmet gerjesztenek a menekültek között, s így akadályozza a szíriai menekültek hazatérését. Libanon több mint egymillió szíriai menekültet fogadott be, akik immár az összlakosság mintegy negyedét teszi ki.

Az országban attól is tartanak, hogy a szunnita muszlim szíriaiak túlzott mértékű beáramlása megváltoztathatja az ország vallási összetételét, különösen a síita muszlimok és a keresztények “rovására”.
Gibran Bászil libanoni külügyminiszter utasította országa hatóságait, hogy függesszék fel a tartózkodási engedélyek megadását az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) a dolgozói számára – közölte a tárcavezető hivatala pénteken. Bászil a Reuters hírügynökséghez eljuttatott közleményben azzal vádolta a világszervezet főbiztosságát, hogy “félelmet gerjeszt bizonyos rémületet kiváltó kérdések feltevésével”, s így akadályozza a szíriai menekültek hazatérését.
A külügyminiszter szerint az UNHCR munkatársai többek között olyan kérdéseket tettek fel a menekülteknek, miszerint hazatérésük esetén tartanak-e a katonai besorozástól, biztonsági problémáktól, rossz lakhatási és életkörülményektől. Mint mondta, mindez elriasztja a szíriaiakat attól, hogy visszatérjenek. A tárcavezető hozzátette, további intézkedéseket is fontolgatnak az UNHCR ellen. Az UNHCR szerint Bejrúttól eddig nem kaptak hivatalos értesítést az intézkedésről.
Libanon több mint egymillió szíriai menekültet fogadott be, akik immár az összlakosság mintegy negyedét teszi ki. Bejrút ismételten hangsúlyozta, hogy nem képes megbirkózni a szíriai menekültáradattal, amely túlterheli az ország közszolgáltatásainak rendszerét és gazdaságát.
Megfigyelők szerint a menekültek hosszú távú jelenléte azért is különösen érzékeny pont Libanon számára, mert sokan attól tartanak, hogy a szunnita muszlim szíriaiak túlzott mértékű beáramlása megváltoztathatja az ország vallási összetételét, különösen a síita muszlimok és a keresztények “rovására”.
A damaszkuszi rezsim térnyerését látva a 2011 óta tartó polgárháborúban Michel Aun libanoni államfő országa más vezetővel újfent felszólította a szíriai menekülteket, hogy térjenek vissza hazájuk “biztonságos térségeibe”.
Hasonló cikkek:
  1. “Segítsetek!” – Francia újságíró nyílt levele „Visegrád Európája” vezetőihez és népeihez


“Segítsetek!” – Francia újságíró nyílt levele „Visegrád Európája” vezetőihez és népeihez


Import
byImport2 hónappal ago2 hónappal ago

Ez egyszerre levél és segítségkérés egy európaitól Visegrád Európája vezetőihez és népeihez.
34 éves breton vagyok, francia állampolgár és független újságíró a szakmám. Ezt a segítségkérést számos nyugat-európai polgár nevében írom, akik naponta látják, hogy országok, térségek mélyen átalakulnak úgy, hogy hamarosan és kétségtelenül azok már ne emlékeztessenek azon nemzetekre, amelyek az európai civilizációt alkotják, amelyekhez mindannyian tartozunk.




Amikor mély átalakulásokról beszélek, nyilvánvalóan a bevándorlásról és nyugati társadalmaink iszlamizációjáról van szó.
Tudom azt, hogy Önök, magyarok, csehek, szlovákok, osztrákok, lengyelek, Közép- és Kelet-Európa népei utaznak, televíziót néznek és kérdéseket tesznek fel.
Vajon miért van az, hogy Párizs utcái minden múló nappal több és több afrikai, arab bevándorlóval vannak teli, egyre nagyobb részüknek már van személyazonossági igazolványa és őket elitjeink franciáknak tekintik?
Miért van az, hogy azok a muzulmánok, akik Európa halálát és Allah uralmát akarják kontinensünkön, nyilvános helyeken fejezhetik ki magukat, London utcáin?
Miért van az, hogy Anglia fehér bőrszínű asszonyait pakisztáni migránsbandák éveken át rabszolgaságban tarthattak anélkül, hogy a hatóságok akár az ujjukat is felemelték volna?
Miért van az, hogy egy marokkói Rotterdam polgármestere, és egy pakisztáni Londoné?
Miért van az, hogy a német, francia, angol, belga nők nem mernek már este kimenni az utcára országaink egyes negyedeiben, mert félnek tőle, hogy bántalmazzák, sőt esetenként meg is erőszakolják őket?
Miért van az, hogy nyugat-európai országaink, amelyek kétségtelenül a múltban az európai civilizáció motorjai voltak, ma demográfiailag kihalófélben vannak és etnikailag átalakulnak
Nyilván Önök is felteszik maguknak mindezen kérdéseket, mint ahogyan sok más honfitársamhoz hasonlóan én is felteszem.
Mára vezetőink elhagytak bennünket. Még félelmetesebb, hogy a Nyugat népeinek egy része a jelek szerint elfogadta a jövőbeni eltűnést, civilizációnk megrendülését, amit súlyosan és pénzügyileg támogat a Soros-galaxis.
Mindennap e sötét erők mindent el akarnak pusztítani: európai azonosságunkat, értékeinket, hagyományainkat.
Olyan városokban élünk, ahol ma találkozhatunk egy gyermekes transzszexuálissal és a szíriai frontról éppen visszajött iszlamistával, miközben mindkettőt olyan veszélyes egyedek védik, akik a nemek megkülönböztethetetlenségének, a korlátlan bevándorlásnak a védelmezői, és akik naponta mutogatnak ujjal, bélyegzik meg és ítélik el a fehér heteroszexuális, önálló és gyökereikhez ragaszkodó embereket.
Nyugat-európai társadalmaink a fejükre állva menetelnek. Elvesztettek mindenfajta racionalitást, ráadásul megengedik, hogy a hivatalos médiumok és vezetőink ujjal mutogassanak a magyarokra, csehekre, szlovákokra, lengyelekre, akik olyan vezetőket választottak a hatalomba, akik e népek és nemzetük, valamint közös civilizációnk javát akarják.
Nem vagyok magyar, nem vagyok cseh, nem vagyok szlovák vagy lengyel: francia személyazonossági igazolványom van, de ma ezerszer közelebb érzem magam Önökhöz, akik Európa nemzeteihez tartoznak, mint a Ghánából, Nigériából vagy Törökországból érkezett migránsokhoz, akiknek mégis ugyanolyan állampolgárságuk is van, mint nekem. Egyébként francia személyi azonossági igazolványomat felcserélném bármely pillanatban egy olyanra, amely azt tartalmazza, ami én vagyok mindenek előtt, azaz Európa és a keresztény hagyomány fehér polgára.
Ma, Közép-Európa barátai, népei, unokatestvéreink, akik ugyanazon civilizációhoz tartoztok, mint mi Nyugaton, tudjátok, hogy szükségünk van rátok, és hogy sorsunk ezentúl világosan a ti kezetekben van, hiszen az Európát elpusztító gép olyannyira el van foglalva feladatával a legutóbbi években.
Tudnotok kell, hogy itt reményeink, szándékaink részben bennetek vannak, legyetek ezzel tisztában. Tudjuk azt, hogy bennünket etnikai és kulturális eltűnésre ítéltek, ha ti, Visegrád és Kelet-Európa európai polgárai nem vesztek tudomást azon hatalmas küldetésről, amely ma a tiétek, és amelyben minden eszközzel segítünk nektek. Azaz Európánk és civilizációnk megmentésében.
Nektek megadatott annak a lehetősége, hogy etnikailag homogén országokban éljetek, ahol a nőknek olyan szabadság adatott meg, mint amiből itt egyre kevesebb marad meg számukra. Olyan országokban, ahol már a polgároknak a legkisebb korukban megtanítják, legyenek büszkék arra, amik és hogy honnan jönnek. Olyan országokban, ahol az olyan szavak, mint a nemzet, a haza vagy a gyökerek nem jelentenek sértést. Olyan országok, ahol az identitást vérrel és a történelemmel adják át.
Olyan országokban, ahol a házasság egy férfit és egy nőt egyesít, és ahol egy külföldit adott esetben tiszteletben tartva fogadnak be. Olyan országok, ahol a férfiakat és a nőket arra bíztatják, legyenek gyermekeik, neveljék fel, szeressék őket és nyújtsanak nekik stabilitást, folytonosságot, tudatosítsák gyökereiket és sorsukat.
Ugyanez a sors, az európai sors az, amit sok honfitársamhoz hasonlóan át szeretnék adni holnap gyermekeimnek. Ez ugyanaz a biztonságos, kellemes, örömteli, hagyományokban gyökerező jövő, amit át akarunk nekik adni.
Ez az, amiért sorsunkat a ti kezetekbe helyezzük, és amiért szükségünk van rátok, hogy segítsetek nekünk harcolni Európa megmentésében a biztos eltűnéstől, ha európaiak millióit azon veszélyes bolondok kezében hagyják, akik abból egy multikulturális, több etnikumú, közömbös és végső soron afrikai földdé akarják változtatni, ha hinni lehet a globális demográfiának.
Ébredjetek tudatára ennek a küldetésnek és annak a reménynek, amelyet kezetekbe teszünk. Nem akarjuk, hogy holnap ugyanolyan sorsunk legyen, mint a dél-afrikai fehéreknek.
Milliókkal egyetemben nem akarjuk, hogy templomainkat bemocskolják, zászlainkat elégessék, gyermekeinket megöljék, feleségeinket megtámadják vagy megöljék.
Súlyos órákat élünk – és független újságíróként nagyon is látom, mi megy végbe ma Franciaországban, Németországban vagy az Egyesült Királyságban. Az ellenzéki hangokat elhallgattatják, a szólás szabadsága már nem létezik és a szólásszabadság gyakorlóit bíróságok elé hurcolják azon politikusok utasítására, akik hatalmukat a nemzetellenes oligarchák kezében lévő médiumok által befolyásolt választásoknak köszönhetően gyakorolják.
A demokrácia szó semmit nem jelent azokban az országokban, ahol a választói távolmaradás már a többségé, és ahol nem választott kormányok – mint Brüsszelben – aljas törvényeket hoznak Európa elpusztítása céljából.
Európa polgárai, legyetek magyarok, csehek, szlovákok, osztrákok, lengyelek vagy bármilyen más nemzetiségűek, akik büszkék vagytok történelmetekre és gyökereitekre; ti, akik tudjátok, hogy az elnyomás, a megszállás az, ami eltűnéssel fenyeget, mint ahogyan azt mindig is tudtátok történelmetek során, segítsetek nekünk!
És hassatok oda, hogy sorsunk civilizációnk sokféleségében egyesüljön évszázadokra, hogy Európa éljen!
Yann Vallerie
Yann Vallerie 2013 óta a bretagne-i Breizh-info.com hírportál főszerkesztője, akinek cikkei számos más, független francia és belga médiumban jelennek meg.
/Fordította: Lovas István/
Hasonló cikkek:
  1. Tombol a keresztényellenesség Európában: templomgyalázások, muszlimok által zaklatott keresztények







Szalonképes lincselés?


Világ Figyelő
byVilág Figyelő3 hét ago3 hét ago

Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő bejegyzése:

„Ein Baum, ein Strick, ein Bullengenick…”. „Egy fa, egy kötél, egy zsarunyak”, ez most az Antifa kedvenc új szlogenje Németországban, a már ismert „Németország pusztulj el” mellett. Legyen az G20 csúcs, vagy AfD ellenes tüntetés az úgynevezett „fekete blokk” mindig ott van, hogy a demonstráció káoszba torkoljon.

Értelemszerűen a az IMF, a G20 vagy az AfD nem minden német fiatalnak szimpatikus és a huszonéves, a baloldali eszmékre fogékonyabb, fiatalok ezrével vesznek részt a „kapitalizmus” és jobboldali pártok elleni tüntetésen. Ez mindig is így volt a demokráciákban és alapjáraton érthető is, hiszen a lázadó, szociálisan érzékeny generáció így artikulálja nézeteit.

A gond a profi, anarchista csoportokkal kezdődött.

Ők rátelepedtek az atomenergia ellenes, világbank ellenes vagy csak a környezetvédelemért kiálló fiatal tüntetők megmozdulásaira. Sokan ezért azt hitték, hogy a Molotov-kotélt dobáló, csapágygolyókkal csúzlizó maszkos csapat szintén kiáll egy jó ügyért pl., hogy ne legyenek atomhulladék tárolók lakott területek közelében.
A tüntetéseknek van egy saját dinamikája, amely beszippantja az ott lévőket. Vettem már őrizetbe nagyon durva május elsejei tüntetésen sztárügyvédek és neves orvosok gyerekeit, akik a „Schwarzer Blokkhoz” csapódva macskakövekkel dobálták meg a rendőri erőket és még egy mentőautót is.
Nem voltak amúgy rossz srácok, csak az erőszak attraktivitása és a hit abban, hogy ezzel valamit megváltoztatnak erősebb volt, mint a büntetéstől való félelem.



A frankfurti reptér bővítése elleni tüntetésen megölték az egyik kollégámat. A „fekete blokkból” valaki több lévést adott le a rendőrökre. Az egyik célbatalált… Sosem lett meg a tettes.
Itt sem magával a tüntetés céljával volt a baj, hiszen komoly környezetkárosítással járt, azt mi kivezényelt erők is tudtuk.
Az évek folyamán már természetes lett, hogy a terrorelhárítóknak ott kell lenni minden nagyobb tüntetésen, mert ott vannak az anarchista csoportok is.
Most minden hétvégére jut tüntetés a német nagyvárosokban és sajnos mind erőszakba torkollik. A bajor belügyminiszter, Joachim Hermann (CSU) most arra kérte a fiatalokat, hogy ne menjenek el ultrabalos demonstrációkra, vagy amennyiben a békés megmozdulás kezd megborulni, hagyják el a helyszínt.
Ez nem csak a saját biztonságuk miatt fontos, hanem azért is, mert ne tegyük szalonképessé az erőszakot.
Nagyon jó gondolat. Hiszen a békés polgári tömeg támassza alá a politikai célt és ezzel akár az eszköz is szentesítve látszik. A bajor belügy és az Alkotmányvédelmi Hivatal (Verfassungschutz) egy a fiatalokat célzó kampányt fog indítani, amely el akarja oszlatni az Antifa mítoszt, hogy a fekete ruhás, elmaszkírozott anarchisták politikai aktivisták, sőt szabadságharcosok lennének.
Nem lesz egyszerű, én vettem részt hasonló projektekben, amikor berlini középiskolásoknak tartottunk erőszak ellenes hetet. Bemutattunk nekik súlyos sérüléseket fotókon és anatómiai preparátumokon, pl., hogy milyen egy baseball ütővel bezúzott koponya.
Sportolhattak, lóghattak velünk egy hétig, hogy meglássák a rendőr nem ellenség. Egy rasztahajú srácot (spanglizott, de rendesen) azzal nyűgöztem le, hogy mutattam neki fotókat, melyeken ott állok Bob Marley szülőházában Jamaikában. Belátta, hogy egy ekkora élményért érdemes tanulni és melózni. Volt viszont full gyökér bőrfejű, aki végigszarakodta a hetet és tudtuk, hogy ott fojtatja ahol abbahagyta…
Szóval nem egyszerű a bajor terv, de majd meglátjuk mi sül ki belőle.






Hasonló cikkek:
  1. Antifa: egy faji elmebaj szindrómája







Erdogan: Netanjahu egy „apartheid állam” miniszterelnöke


Import
byImport1 hónappal ago1 hónappal ago
1

„Netanjahu kezéhez palesztinok vére tapad és nem tudja leplezni bűneit azzal, hogy Törökországot támadja” – írta Recep Tayyip Erdogan kedden Twitter-fiókján. A török elnök azt javasolta izraeli kollégájának, olvassa el a tízparancsolatot, hogy tanuljon egy kis leckét emberiességből.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egy „apartheid állam” miniszterelnöke, amely ENSZ-határozatokat megszegve több mint 60 éve megszállás alatt tartja egy védtelen nép földjét – írta Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Twitter-fiókján. Bejegyzésében úgy fogalmazott: Netanjahu „kezéhez palesztinok vére tapad és nem tudja leplezni bűneit azzal, hogy Törökországot támadja.” A Nagy-Britanniában tartózkodó Erdogan az izraeli miniszterelnökhöz intézve szavait hozzátette: „Akarsz leckét emberiességből? Olvasd el a tízparancsolatot.”
Benjámin Netanjahu néhány órával korábban maga is élesen bírálta Erdogant, amiért a török államfő népirtásnak nevezte a Gázai övezetnél előző nap lezajlott, mintegy hatvan palesztin halálát okozó erőszakos cselekményeket. „Erdogan a Hamász egyik nagy támogatója, ezért kétségkívül sokat tud a terrorról és a tömegmészárlásról. Jobban tenné, ha nem oktatna ki minket az erkölcsről” – jelentette ki Netanjahu.
A török külügyminisztérium Netanjahu szavait követően bekérette Izrael ankarai nagykövetét, Eitan Naehot, majd közölte vele, hogy „az lesz a helyes, ha egy időre visszatér hazájába”. Ankara hétfőn konzultációra hazahívta washingtoni és tel-avivi nagykövetét is. Erdogan legutóbb tavaly decemberben „terrorállamnak” és „gyerekgyilkos országnak” minősítette Izraelt azután, hogy Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, és a tel-avivi amerikai nagykövetség átköltöztetését kezdeményezte.
Törökország és Izrael hat év viszálykodás után, 2016 júniusától kezdődően állította helyre diplomáciai kapcsolatait, s nevezett ki ismét nagyköveteket Ankarába és Tel-Avivba. Izrael részben feloldotta Törökország számára a Gázai övezet blokádját is, így Ankara humanitárius segélyeket küldhetett a térségbe. A két ország viszonya 2010 májusában romlott meg, amikor a Mavi Marmara nevű török hajó megpróbált segélyeket eljuttatni a Gázai övezetbe és ráirányítani a média figyelmét a Törökország által ellenzett izraeli blokád hatásaira. A flottillát az izraeli haditengerészet erőszakkal feltartóztatta. Az akcióban tíz, palesztinokat támogató aktivista életét vesztette, és huszonnyolcan megsebesültek. A köztes időszakban Erdogan többször nevezte „hitlerinek” is Izrael politikáját.
Az Egyesült Államok hétfőn Jeruzsálembe helyezte át izraeli nagykövetségét, a Gázai övezetben zajló tömegtüntetések során az izraeli hatóságok mintegy 60 palesztint megöltek és több mint 2700-at megsebesítettek. Izrael azzal indokolta a beavatkozást, hogy a katonák a bevett protokoll szerint jártak el, megakadályozandó a palesztinok áttörését a határkerítésen.
(MTI)

Hasonló cikkek:

  1. Izraeli bérgyilkosok nyugodtan gyilkolhatnak külföldön, senki nem sivalkodik








Import
byImport2 hónappal ago2 hónappal ago
1

Mintegy két hónappal ezelőtt egy incidens rázta meg a világot.
Szergej Szkripál volt orosz kémet és kettős ügynököt megmérgezték Nagy-Britanniában Júlia lányával együtt Salisbury város egyik parkjában.
London azonnal Oroszországot vádolta a tett kivitelezésével és 16 ország, beleértve az USA-t, több tucat diplomatát küldött haza büntetésből.



A két gyilkos motorkerékpáron ment. Az áldozat a gázai Al-Bacs egyetemen tanított és szakterülete a fegyverfejlesztés volt. Mindenki Izraelre figyelt. De a világ egyetlen országából se tiltottak ki egyetlen izraeli diplomatát sem.
Mindenki úgy tett, mintha semmi nem történt volna. Mert hogyan is lehet összehasonlítani egy orosz kémet egy palesztin mérnökkel? Vagy Nagy-Britannia szuverenitását Malajziáéval?
A világon uralkodó kettős  mérce ismét bevilágította az éjjeli égboltot: ami OK Izraelnek, az tilos még Oroszországnak is. Hiszen Izrael demokrácia és így megmérgezhet embereket, írja gúnyosan a cikk szerzője.
A Mosszad aranyoskái ismét lecsaptak. Izrael imád palesztinokat gyilkolni.
A gyilkosokat felbérelték. Izrael büszke lehet rájuk.
A cikk vége: „Több ezer izraeli mérnök fejleszt ki sokkal rondább és veszélyesebb fegyvert, mint a Hamasz sárkányai. Ők is megérdemlik a halált? Legitim lenne, ha palesztinok megölnék őket?”

„Házat épít. Izrael elpusztítja. Gyereket nevel. Izrael megöli”



or, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal volt társszerkesztője, megfélemlíthetetlen publicista azzal kezdi cikkét, hogy Chris Hedges, az Egyesült Államok azon újságírója, akit nem propagandisták bérelnek fel hazugságok írására, elgondolkodtat bennünket, hogy az izraeliek Isten választott népe, vagy pedig a Sátán népirtó rasszista  pszichopatái?

„Nincs sok kétely a tekintetben, hogy Izrael a leggonoszabb kormány, amely valaha is létezett Földünkön.” De ez nem azt jelenti, hogy minden zsidót gyűlölni kell. Ugyanis a Hedges által leírt, mától látható filmet („Gázát megölni”) két zsidó készítette.
„Egyes zsidóknak rendkívül nagy az erkölcsi tudata, míg a legtöbb izraeliből mindenfajta erkölcsi tudatosság  hiányzik.”
A Trump kormány egy ilyenfajta izraeli kormánnyal van egy csapatban. Amelynek nincs morális lelkiismerete azon zsidókkal és az egész emberiséggel szemben, amelynek van. Lenne bárki is e Földön olyan, aki azt hiszi, hogy Netanjahunak van morális lelkiismerete?
Az erkölcsiségnek az izraeli kormányban tapasztalható kétségtelen hiánya tett például oly sok kárt Putyin elnök és Oroszország hírnevében, miután Putyin meghívta Netanjahut díszvendégnek a Németország fölötti második világháborús győzelem moszkvai megünneplésére.
Azt a Netanjahut hívta meg, aki a palesztinokkal szemben népirtást gyakorol. Szíriával és Iránnal szemben is.
Ami pedig Trumpot illeti, ő Netanjahu tulajdonában van. A feje búbjától a talpáig.
PAUL CRAIG ROBERTS



Hasonló cikkek:

  1. A szírek elkaptak kér amerikai robot repülőgépet, már Moszkvában tanulmányozzák őket

Hasonló cikkek:
  1. Erről sem beszélnek: A Fülöp-szigetek népirtásban 3 millió filippínót öltek meg az amerikaiak





Erről sem beszélnek: A Fülöp-szigetek népirtásban 3 millió filippínót öltek meg az amerikaiak


Import
byImport2 hónappal ago2 hónappal ago

Ez is Amerika. Civilizációt, és gondolom demokráciát is vittek a Fülöp-szigetekre. Ilyenkor elgondolkozom, miért csak a zsidó holocaust a téma állandóan? Miért nem ítéli el a világ az USA-t? Hogyan tartozhatunk mi egy közösségbe háborús bűnös, tömeggyilkos országgal?

“Először 2009-ben találkoztam a Fülöp-szigeteki népirtásról szóló referenciákkal, és azóta sok időt töltöttem rá. Sok emberrel vitatták meg, úgy tűnik, a Fülöp-szigeteken élő embereket nem tanítják a népirtásról, és nagyon kevesen hallottak róla.
Az a tény, hogy nem tanítják, és annyira kevesen tudnak róla, megkérdőjelezte, hogy valóban történt-e. Szóval sokkal mélyebben ástam ki, és arra a következtetésre jutottam, hogy megtörtént, de ahogy a győztesek írják a történeti könyveket, próbálták eltakarni, mert olyan borzalmas volt.
Filipina történész a késő Luzviminda Francisco alapos vizsgálatot végzett a Fülöp-szigeteki népirtásról, és dokumentálta, hogy megérkezett az 1,4 millió filippínó halálára.
Ez azonban csak 1899-től 1905-ig terjedő időszakra terjedt ki, mivel nem terjed ki az amerikai gyarmati uralkodás első két évtizedeire, amikor a gyilkosság lelassult volna, de még mindig megtörtént az emberek rendben tartása mellett.
A The Philadelphia Ledger 1901. novemberében megjelent cikkében Manila levelezője azt írta: “A jelenlegi háború nem vértelen, operabouffe-elkötelezettség; a mi embereink könyörtelenek voltak, öltek meg embereket, nőket, gyerekeket, foglyokat és foglyokat, aktív felkelőket és gyanúsított embereket a tízes feleségtől, és az az elképzelés, hogy a filippínó ilyen kevésbé jobb, mint egy kutya …
” A katonáink szivattyúzták a sós vizet az emberekbe, hogy megbeszéljék őket, és foglyul ejtették azokat az embereket, akik kezüket tartották és békésen átadtak, és egy órával később, bizonyíték nélkül, hogy megmutatták, hogy ők is felkavarodnak. híddal lőtték le őket, hogy lehulljanak az alatta lévő vízbe, és lebegjenek, mint példák azoknak, akik golyócsapásukat találták. ”
Mark Twain a fehér amerikai csapatok és politikusok szinte univerzális rasszizmusáról is beszélt, akiket szégyentelennek nevezett. Nagyon zavarta a szadista háborús bűnök, amelyeket az amerikai csapatok követtek el. Azt javasolta, hogy az amerikai zászló csíkjait és csíkjait koponyával és keresztcsontokkal kell helyettesíteni.

“Ez nem háború; egyszerűen csak mészárlás és gyilkos temetés. ”
1899-ben az Egyesült Államok háborút hirdetett a Fülöp-szigeteknek, mint a népek és a fülöp-szigeteki nevelés, kereszténység és civilizálás módja.
Bár nem lehetünk biztosak a hárommillióban, amit egyes történészek állítanak. Bizonyára biztosak lehetünk abban, hogy a Fülöp-szigeteki Genocidumban elszenvedett 1,4 millió ember 1899 és 1905 közötti száma helyes, valószínűtlen, hogy a gyilkosságok hirtelen megálltak, az időről érkező jelentések azt mutatják, hogy a filippínók ellen sok amerikai csapat rasszista lett, azt is megmutatták, hogy sok csapattársa élvezte a gyilkosságot.

Tudna olyan embereket felvenni, akik brutális gyilkosokká váltak, hogy hirtelen abbahagyják a gyilkosságot? Nagyon valószínűtlen, csak ma olyan háborúkat kell tekintetbe venni, amelyek sem olyan közel vannak, mint a brutális, és olyan korban, amikor az emberek jobban képzettek, hogy rájönnek, milyen hatással van a háború egyes emberekre. Azt is tudjuk, hogy folytatódott a harc a Morosral
A megölt számok is elérik a 3 milliót? Soha nem fogunk tudni, de valószínűleg 1899 és 1942 között, amikor a japánok megérkeztek.”



Hasonló cikkek:

  1. Izraeli bérgyilkosok nyugodtan gyilkolhatnak külföldön, senki nem sivalkodik








A Pártus Birodalom







A pártusokról talán a 19. századi történész, George Rawlinson adta eddig a legátfogóbb képet, két kötetes átfogó munkájában a Pártus Birodalom történelmérõl (Pártia és A hatodik nagy keleti monarchia címekkel). A görög és római klasszikusok hatalmas mennyiségû anyagban örökítették meg a pártusok történelmét, amelyeket Rawlinson felhasznált munkájában, és részletesen idéz is azokból.
A Pártus Birodalom fennállása egy nagyon érdekes és titokzatos korszaka az ókori történelemnek, hisz az akkori kor egyik legjelentõs birodalma, vagy modern kifejezéssel élve “nagyhatalma” volt. Ennek ellenére szinte alig hallani valamit róla a történelemórákon, pedig számos érdekes párhuzamot találhatunk a világ akkori és mai nagyhatalmi elrendezõdései között, amelyek segítségünkre lehetnek a Biblia bizonyos próféciáinak megértésében. A Pártus Birodalom ugyanis hosszú idõn át vetekedett a Római Birodalom [vagyis a negyedik fenevad] hatalmával, úgy gazdaságilag mint katonailag, sõt, még ideológiailag is! Sajnos sok tévhit, legenda és tudatos megtévesztés is hozzájárul a pártusok és történelmük miszticizálásához. Ilyen pl. bizonyos magyar “kutatók” feltevése a pártus-magyar rokonságról, Krisztus pártus (magyar) eredetérõl, stb.. Az ilyen és hasonló legendáknak azonban semmi közük a valósághoz, a pártusokról ugyanis ma már sokkal többet tudunk, mint amit a történelemórákon esetleg említenek.
De kik voltak a pártusok valójában? Az elsõ rájuk vonatkozó utalások a perzsáktól maradtak fenn, az i.e. 6. századból. A korábbi idõkbõl származó források még nem említik õket, legalábbis nem ezen a néven. Vagyis a pártusokként ismert nép valamikor az i.e. elsõ millenniumának közepe táján tûnt fel. Annyi bizonyos, hogy közeli rokonságban voltak a szkítákkal, mint Rawlinson is megjegyzi: “… mindazok a történészek, akik kapcsolatba kerültek a pártusokkal, meggyõzõdéssel vallották, hogy azok azonosak voltak a szkítákkal” és hozzáfûzi, hogy “… a pártusok szkíta jellemvonásait a leghatározottabb módon kihangsúlyozták az ókori történelmi írók.” (Rawlinson, Sixth Great Oriental Monarchy, 20. old.).
Itt azonban meg kell jegyezni, hogy az eredeti szkíták szintén izraeliták voltak, akik valamivel az asszír birodalom összeomlása után megkezdték az elvándorlást, és a Kaukázus túloldalán telepedtek meg. A Közel-Keletrõl tehát volt egy állandó izraelita elszivárgás. A legelsõ nagy hullám már közvetlenül az asszírok bukása után megindult, akik valamivel késõbb a keltákként tûntek fel Európában. A második nagyobb hullám a szkítáknak nevezett, a Kaukázus hegység túloldalára áttelepült izraelita elemekbõl állt. Maga a szkíta név az Itczak, Iszák (Izsák) név egy változata. Már az asszírok között is ismertek voltak a szakae, szaka-szúni, stb. megnevezések. Ezek a délorosz sztyeppéken élõ izraelita (i)szakaiták lovas, nomád életet éltek, és a szkíta, (szittya) kifejezés egy idõ után egy átfogó gyûjtõnév lett, a hasonló lovas nomád életet élõ népekre, függetlenül a nemzeti eredettõl. Hasonló gyûjtõnevek a germán és barbár kifejezések, amelyek eredetileg egy bizonyos népre vonatkoztak, de egy idõ után egyfajta gyûjtõnevekké váltak. A szkíta nevet a népvándorlások korában már annyira a keleti nomád népekre vonatkoztatták, hogy ez a használati módja vésõdött be az emberek elméjébe, és a szkíta-szittya név tulajdonképpen a keleti lovasnépek szinonimájává vált. Ez ad választ arra a korábban elterjedt félreértésre is, hogy miért tartották a pártusokat sokáig egy keleti népnek, az ókori történészek ugyanis a pártusokat a szkíták testvérnépének mondták.
Diodóriusz, az i.e. 1. századi görög történész egy lejegyzése szerint “a pártusok az asszírok uralma alól felszabadulva a médek uralma alá kerültek, majd onnan a perzsák uralma alá.” (u.o. 26.oldal). Rawlinson megjegyzi azt is, hogy a korai történészek a pártusokat “kitelepítetteknek”, illetve földjüket elhagyott népnek tartották (u.o. 19. old). Ezek sokatmondó kijelentések.
A médek és a perzsák uralmának kezdetekor az izraeliták azok fennhatósága alá kerültek. Erre a Tóbit könyvében is van utalás, aki megjövendölve Asszíria elbukását, fiának utasítást ad, hogy mielõtt az megtörténik, költözzön a médek földjére!
Tóbit 14:3-4 3 … Fiam, vedd gyermekeidet, 4 és költözz velük Médiába …Akkor majd nagyobb biztonságban lesz az ember Médiában, mint Asszíriában és Babilóniában. …
Tóbit ebben a próféciában megjövendölte Júda és Jeruzsálem elesését is, és ennek tudatában fiának nem azt mondta, hogy oda térjen vissza, hanem tudatta vele, hogy Médiában lelnek biztonságra. Rámutatott arra is, hogy utódaik csak a végidõkben, Izrael teljes helyreállításakor kerülnek vissza az ígéret földjére (Tób. 14:5-7).
A pártus törzsek megnevezései szintén bizonyítékok izraelita származásukra. Miután Izrael hatalmas nemzetté növekedett, az egyéni törzsek népesség alelemeinek a nevei szintén jelentõséget kaptak. Efraim alnemzetségeinek nevei: Sutelach, Becher, Tachan és Eran volt (4Móz. 26:35-36), és ezek a nevek fellelhetõk a Pártus Birodalmat kitevõ, vagy ahhoz kapcsolódó területeken. Ilyen név pl. Baktíria. Az eraniták Perzsia területein is jelen voltak, s õk adták annak modern nevét, ami Erán után lett Irán. Irán fõvárosának Teheran neve szintén Erántól ered. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a mai irániak az izraeliták rokonai, csupán rámutat arra, hogy az egykor ott jelentõs számban élõ izraeliták hátrahagyták nyomaikat neveik által.
A szkíta dachanite klánnak pedig nagy szerepe volt a pártusok önállóságának elnyerésében. “A dachaniták Efraim harmadik nagy nezetségéhez tartoztak és a Számok 26:35-ben említett Tachan leszármazottai voltak. Az idõk során csupán nevük kiejtése változott meg minimálisan. A Pártus Birodalom gerincét és katonai erejét ez a három fõbb efraimita nemzetség képezte, így az efraimita nevek dominálják a pártus nép eredetét. A szkíták egyik legjelentõsebb törzse ugyanekkor a masszagéták voltak, ami rámutat, hogy Efraim és Manassze tették ki a pártusok és szkíták legfõbb elemeit” (Collins, u.o. 211-212. old.).
Még további bizonyítékok a pártus-izraelita azonosságra a pártus városok és területek héber eredetû megnevezései. Egyik fõbb városuk neve Dara (v.ö. 1Krón. 2:3-6), egy másiké pedig “Aszaak”. A Kászpi tenger délnyugati részén fekvõ méd tartomány pártus terület volt, s fõvárosának a “Gaza” nevet adták, és látszólag a Palesztínában fekvõ kikötõváros neve után lett elnevezve. Mivel az izraeliták a médek városaiba lettek elhelyezve, egyáltalán nem furcsa a sok héber eredetû megnevezés. A Kászpi tengertõl délkeletre fekvõ Hyrcannia tartomány két fõbb városának nevei pedig “Szamarine” és “Karta” voltak, amelyek Szamária és Kirját után lettek megnevezve. (a városok és területek nevei Strabó: Geográfia címû munkájából idézve)
Szintén mérvadó bizonyítékként szolgálnak a pártusok fennmaradt pénzérméi: “A pártus uralkodók, akiknek képei ezekre az érmékre voltak verve, a kaukázusi embertípus jellegzetességeit viselik, ami megerõsíti szemita eredetüket… minden egyes rendelkezésünkre álló tárgyi bizonyíték arra utal, hogy a pártusok szemiták voltak, megdöntve azokat a korábbi feltételezéseket, miszerint a pártusok a mongoloid rasszhoz tartoztak.” (Steven Collins, The Lost Tribes Found 216. old).
Josephus az elsõ században pontosan ezt az Eufráteszen túli területet említette az elveszett törzsek lakhelyeként:
Az egész Izrael népe [a 10 törzs] abban az országban maradt [fogságban], amibõl eredõen csak két törzs, [Júda és Benjámin] van Ázsiában és Európában a római uralom alatt, míg TÍZ TÖRZS a mai [Kr.u.100] napig az Eufrátesz folyó túloldalán él, hatalmas népesség az, és megszámlálhatatlan sokaság (Antiquities of the Jews, XI. könyv, 5. fej. 2. bek.).
Történelmi tény, hogy az elsõ században, amikor Josephus megírta ezeket, akkor az Eufrátesz folyó képezte a határvonalat a Római és Pártus Birodalmak között! Vagyis az elveszett törzsek nagy része az Eufrátesz túloldalán, Pártiában lakott ekkor. Kevésbé ismert tény viszont az, hogy Josephus a Zsidók háborúi címû munkáját szándékosan azon a szemita nyelven írta meg, amit a pártusok is értettek:
A rómaiak uralma alatt állók érdekében ajánlottam ezeknek a könyveknek a lefordítását a görög nyelvre, amelyeket saját országunk nyelvén írtam, s elküldtem ezeket a felsõ barbárokhoz* az Eufrátesz mögé.”
*Megjegyzés: a lábjegyzetek szerint a pártusokhoz és zsidókhoz külön írta (ne feledjük, a pártusok között nagy számú zsidó élt ekkor).
Rawlinson errõl a következõ megjegyzést teszi: “Josephus szerint a pártusok számára ismerõs volt a héber vagy szíro-káld (arám) nyelv, és éppen ezért írta saját nyelvén a Zsidók történelme címû könyvét, mielõtt azt görögre is lefordította volna, mert a pártusok használatára szánta,akik között nagy érdeklõdés volt írásai iránt” (Rawlinson, Sixth Oriental Monarchy, 424. old.).
Láthatóan minden egyes fennmaradt forrás ugyanannak az összképnek az egyes mozaikkockáit teszi ki.
A perzsák birodalmának bukásával a pártusok függetlenné váltak és létrehozták saját birodalmukat, amelynek virágzása az i.e. 247 és i. sz. 228 közötti idõkben volt. Hatalmas kiterjedése a mai Irán, Irak, Törökország, Örményország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Afganisztán, Pakisztán, Libanon, Jordánia és Izrael területeit foglalta magában. Katonai ereje a kor másik nagyhatalmává tette Róma mellett. Korábban õk gyõzték le Nagy Sándor utódait, a szeleukidákat is. Rómával több alkalommal összetûzésbe kerültek, ami jelentõs eseményeket szimbolizált.
Amikor a Római Birodalom hadjáratot indított Pártia ellen i. sz. 53-ban, a Crassus vezetése alatt álló, negyvenezer fõt kitevõ római erõk megsemmisítõ vereséget szenvedtek a II. Ordesz által vezetett pártusoktól. A Medditerrán és az Indus folyó között élõ népek mind tisztában voltak a pártusok katonai erejével. A rómaiaknak sem sok idõ kellett ahhoz, hogy megtanulják tisztelni a pártusokat, azok ugyanis i.sz. 40-ben Pakórusz és a római Labienus (aki átállt a pártusokhoz) közös vezetése alatt mélyen behasítottak a Római Birodalom keleti tartományaiba, elfoglalták Ázsia, Pampília, Cilícia és Szíria tartományait, délen pedig egészen Petráig terjesztették ki uralmukat. A háború idõnként fel-fellángolt e két nagyhatalom között, miközben a pártusoknak figyelemmel kellett tartaniuk az északról és keletrõl felbukkanó veszélyeket is. A pártus-római határvonal azután az Eufrátesz folyó partjainál stabilizálódott. A további nagyobb római hadjáratok idejei: i.sz. 116, 161, 195, 217 és 237. A rómaiak soha nem voltak képesek elfoglalni a Pártus Birodalmat.
A pártusok számos forradalmi újítás létrehozói is voltak. Õk hozták létre a feudális társadalmi rendszert, ami abban a korban a legfejlettebb rendszer volt. Európába vándorlásuk után õk honosították meg ott is ezt a rendszert, ami lényegében elindította az európai gazdasági fejlõdést. A pártusok katonai felépítése és stratégiája hasonlóan került Európába. Õk voltak az elsõk, akik használták a nehéz fegyverzetû erõsen páncélozott lovasságot, ami a középkori Európában a lovagi hadviseletként terjedt el és fejlõdött tovább.
Az ókori nagyhatalmi harcok a Római és Pártus Birodalmak között elõképként mutattak rá arra a történelmi korszakra, amikor a születési jog felvételével az 1900-as évektõl kezdve az angolszász hatalmak nemcsak vetélytársai lettek az európai (római rendszerû) birodalmi szándékoknak, hanem a két világháborúban meg is állították annak kiterjedését, továbbá a hidegháború éveiben elfojtva tartották annak hatalmát. Ez a helyzet ma gyorsan változik, ahogy az angolszász befolyás egyre csökken Európában, és Európa láthatóan egyre jobban készen áll önállósulni, hogy visszatérjen önmagához a fenevad birodalmának utolsó megnyilvánulásaként, és újból világhatalomra törjön. A próféciák szerint Izrael a kezébe adatik ennek az ideiglenes nemlétbõl feltámadó római birodalom utolsó “fejének” illetve feltámadásának, abban a periódusban, amit a nagy nyomorúságként vagy Jákob nyomorgattatásaként nevez a Biblia.
De miért vándoroltak évszázadokig, és miért csak az 1800-as években teljesedett be a számukra megadott testi ígéretek teljessége?






Bibliai történethez hasonlította a migrációt a pápa

Max Rossi
A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

FERENC PÁPA: Mária és József menekülése = migráció?
Egy bibliai történethez hasonlította karácsonykor a migrációt Ferenc Pápa. Szerinte a migránsok utazása hasonlít Mária és József Betlehembe való menekülésére, ugyanis ők is kényszerültek üldöztetés miatt elhagyni az országukat. Hozzátette, hogy Jézus születésének estéjén minden megtelt reménnyel és ez beleégett a történelmünkbe is. Mária És József befogadásának példáját felhozva, arra bátorította az embereket, hogy karácsonykor a migráció miatti félelemből származó erő helyett, az adakozás erejére összpontosítsanak. (The Guardian)
Százmilliós támogatást kap a Hit Gyülekezete
Többszáz millió forintot kap a Hit Gyülekezete az államtól támogatásként – jelentette az MTI pár napja, amelyet a közösség vezetője, Németh Sándor lelkész is megosztott Facebook követőivel. Az egyház mellett még 12 másik is nyert pályázatot. A Hit Gyülekezete első állami támogatását két épületre kapta: kicsivel több mint 394 millió forintot egy rendezvényközpontra és majdnem 364 millió 160 ezret pedig a Szent Pál Akadémia könyvtárának megépítésére. A támogatást többek között Gábor György filozófus is megkérdőjelezte, mivel a Gyülekezet mindig is önfenntartó volt. Állításaira Mészáros István László ügyvéd, egykori SZDSZ-es képviselő és a Hit Gyülekezetének lelkésze válaszolt: Levelében kiemelte, hogy az egyház nem hitéleti célra, hanem közcélú beruházásra kapta a támogatást. Ráadásul nem automatikus, intézményesített költségvetési juttatás, hanem fejlesztési célú pályázat útján többekkel együtt. Mindössze ez szerinte azt jelzi, hogy hosszú kirekesztettség után immár van esély rá, hogy más szereplők mellett pályázatot nyerhessen a közösség. Ez pedig annak is a jele, hogy a hit gyülekezete „kitörése” a korábbi gettóból nem tekinthető sikertelennek. (MTI/Vigyázó Blog)
Soltész Miklós nem érti mitől félnének a zsidók Magyarországon
Az év egyik fájó pillanata volt, amikor a Mazsihisz azt nyilatkozta, hogy a zsidók Magyarországon elkezdtek félni. – jelentette ki Soltész Miklós államtitkár a Magyar Időknek adott interjújában. Szerinte ezzel csak a kormányt antiszemitának nevezők hangát erősítette fel a zsidó szervezet. Kijelentette: hogy több tucat zsinagógát és zsidó temetőt újítottak fel az elmúlt évben és nem Magyarország az, ahol  elő fordulnak többé-kevésbé rendszeres atrocitások a zsidók sérelmére. Szerinte hazánkban virágzik a zsidó kultúra és közélet, a hívők pedig a legnagyobb biztonságban érezhetik magukat. Végül hozzátette: amikor azt mondják, hogy keresztény Magyarországot szeretnének, és felhívják a figyelmet arra, hogyan teszi tönkre magát Európa nyugati része, és hogy milyen következményei vannak az önfeladásnak, a gyökerek elszakításának, azzal nem a békés egymás mellett élés jogát akarják elvitatni muszlim honfitársaiktól, akik túlnyomó többségükben tisztességesen és becsületesen élik az életüket. (Magyar Idők)
Keresztényeket gyilkolt az Iszlám Állam Egyiptomban
Az Iszlám Állam vállalta magára azt a terrortámadást, amelyet egy keresztény templom ellen követtek el Egyiptomban pénteken. A támadásban legalább tízen életüket vesztették, köztük több kopt keresztény és rendőrök is. Az egyiptomi főváros déli részén fegyveresek motorral érkeztek egy kopt templomhoz és lövöldözni kezdtek. A golyók nyoma még most is látszik, átszakították az ajtókat és még a falban is nyomot hagytak. A lövöldözés a mise vége után kezdődött, amikor egy nagy tömeg indult hazafele a templomból. Egyiptomban a lakosság körülbelül 10 százaléka kopt keresztény, számukat hét és tíz millió közé teszik. Az országban folyamatosan követnek el támadásokat ellenük. (atv.hu)
Több millióan látogattak Jézus szülővárosába Karácsonykor
3,5 millió turista látogatta meg Názáretet, Jézus szülővárosát karácsonykor. Tavaly 500 ezerrel kevesebb turista érkezett az országba – írja a Jeruzsálem Post. A turisztikai minisztérium adatai szerint a keresztény látogatók száma is 20%-al nőtt. A minisztérium vezetője azt mondta, hogy Izrael a világ összes vallásának hívőjét várja a szent helyekre és biztonságot és szabadságot garantálnak az ünnepekkor. A tavalyi számok szerint a látogatók fele keresztény volt. (The Jerusalem Post)
Életüket kockáztatták a keresztények, akik Indiában ünnepelték a karácsonyt
Többen ünnepelték a karácsonyt Indiában annak ellenére, hogy a Hindu országban támadják más vallást követőket. Az indiai kormány megnövelte a biztonsági intézkedéseket is a keresztény ünnepekre. A helyi hatóságok egy embert tartóztattak le, aki egy csoporttal együtt megvert egy katolikus diákcsoportot és egy papot. Indiában egyébként a lakosok 80%-a hindu, 14%-a muszlim és csak egy kis része keresztény.  (The Guardian)





Kik feszítették keresztre Jézust? 

Kérdések a hittan pótvizsgához 
birtalan.hu 

Egészen konkrétan: egy római katonákból álló kivégzőosztag. Kicsit tágabban értelmezve: a római hatóság. A halálos ítéletet ugyanis Pilátus, a római helytartó mondta ki. A római megszállás alatt a zsidók autonómiája korlátozott volt: nem hozhattak halálos ítéletet. Noha a zsidó Főtanács többsége Jézus vesztét kívánta (bár voltak kivételek, pl. Arimateai József és Nikodémus), céljukat az adott politikai helyzetben nem tudták volna maguktól kivitelezni. 

A fenti "technikai" ok az egyik, amely miatt tarthatatlan az a - korábban majdhogynem hivatalos, és sajnos napjainkban is létező - álláspont, amely szerint a zsidó nép "istengyilkos". A másik ok: a kollektív bűnösség elve a napjainkban vallott etikai elvek szerint elfogadhatatlan. Ahogy a nácik bűnei miatt nem lehet bűnösöknek tekinteni "a németeket", ugyanúgy nem lehet a korabeli Főtanács döntése miatt kárhoztatni "a zsidókat". Arról nem szólva, hogy zsidó volt maga Jézus is, valamennyi apostola, és anyja, Szűz Mária is. (Az antiszemita propaganda által terjesztett sumér vagy pártus eredet történetileg még kritikára sem érdemes.) 
Jézus és a farizeusok
Jézus és a farizeusok

"Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." 



Tényleg titkos a Vatikáni Titkos Levéltár?





2017. február 13. hétfő 16:00

A Vatikáni Titkos Levéltár csalódást jelent az összeesküvés-elméletek gyártóinak. Sőt, a nagyközönség számára valójában talán még unalmas is: nem különösebben botrányos, nem is különösebben titkos.

A titokzatos légkör, amely a Vatikáni Titkos Levéltárat övezi, talán csak a latin elnevezés félrefordításából ered; holott az Archivum Secretum Apostolicum Vaticanumban szereplő secretum szó jelentése nem annyira ’titkos’, mint inkább ’személyes, magán-’. Akinek volt már szekretere (írószekrénye), az talán sejti, miről van szó valójában: a vatikáni „titkos” levéltárban őrizték a személyes dokumentumokat, például a személyes levelezést, a krónikákat és a korábbi pápák feljegyzéseit. A secretum kifejezést a 15. századtól kezdve használták olyan személyekre és intézményekre, amelyek valamely autoritáshoz közel álltak, illetve akiket megbízhatónak ítéltek.
Bárhogy is van, attól még a vatikáni levéltár nem feltétlenül unalmas; kutatók számára valóságos édenkert. Polcain megtalálhatjuk a Luther Mártont exkommunikáló pápai bullát, mellette egy hatvanméteres tekercset a templomos lovagok perének apró részleteivel, Michelangelo II. Gyula pápához írt leveleit, a Galilei elleni per jegyzeteit, vagy XII. Kelemen pápa levelét a hetedik dalai lámához, amelyben védelmet kért a ferences szerzetesek számára Tibetben.


Miután Napóleon egyszer már kirámolta az egész gyűjteményt – és elvitte Párizsba –, az V. Pál pápa által 1612-ben alapított levéltár már semmiképp nem lehetne „titkos”, amint erről egyébként a fenti videó, illetve a The Guardian brit napilap 2010-es képsorozata is tanúskodik. Mindkettő a VdH Books könyvkiadó gondozásában megjelent kötet képanyagát tartalmazza; az albumot a levéltár kezdeményezésére és megbízásából állították össze, hogy az érdeklődők láthassák, milyen valójában a titokzatos hírű intézmény.

A levéltárban folyamatosan intenzív kutatómunka zajlik, amihez természetesen bizonyos tudományos fokozattal kell rendelkezni, és akkor – amennyiben biztos latin- és olasztudással bír a látogató – böngészheti a katalógusokat, kikérhet dokumentumokat, amelyeket kijegyzetelhet, de soha nem fotózhat le – minden véletlen vakuzás károsíthatja az értékes kéziratokat.
Aki pedig valamilyen okból nem jut el Rómába, a Vatikáni Titkos Levéltárba, a honlapján ismerkedhet az intézmény nem is olyannyira rejtélyes termeivel.
Forrás és fotó: Aleteia.org; News.va
Magyar Kurír



HIHETETLEN - A VATIKÁN ÉS A FÖLDÖNKÍVÜLIEK (2014.01.24.)


Az Opus Dei valódi arca



img
Az Opus Dei egy titkos, elit szekta a katolikus egyházon belül, amelynek létezéséről a világ csak a közelmúltban szerzett tudomást.
Az Opus Dei a pápa áldásával működik, és csakis neki tartoznak engedelmességgel. (A. pápa 1982-ben úgynevezett „személyes prelátusi” címmel ruházta fel őket.)
Aki keresi őket, hiába is teszi. Nincs is szükség rá. Ha valaki mélyen hívő, elkötelezett ifjú katolikus, a szervezet fog rátalálni.
Az Opus Dei („Isten műve”) társaságát 1928-ban alapította egy spanyol szerzetes, Josemaría Escrivá. Célja „elterjeszteni a világban a szentlélek hívó szavát, és terjeszteni a hitet a munkán, a szabadságon, a személyes elkötelezettségen keresztül”.

Opus Dei: Látszat és valóság

A békés, és látszólag jóhiszemű mottó mögött azonban bántóan szembeötlik a rend bizarr, diktatórikus működése, hihetetlen gazdagsága, és az a személyi kultusz, amelynek révén jóval több szent imádat éri a rend alapítóját, mint magát Istent.
Josemaría EscriváJosemaría Escrivá, az Opus Dei alapítója
Évről évre a rend egyre több volt tagja számol be a nyilvánosság előtt a rend szabadságot korlátozó, manipulatív cselekedeteiről, amelyek elszakítanak a családtól és a barátoktól, megtagadják az egyén szellemi szabadságának létjogosultságát, önsanyargatásra kényszerítenek, feltétlen engedelmességet követelnek a feljebbvalók felé, és örök kárhozattal fenyegetnek, ha valaki ki akar törni a rend kötelékeiből.
Egy elkötelezett katolikus számára az Opus Dei hívása szinte ellenállhatatlan: aki a rend tagjává lesz, a mindennapjaiban válhat szentté.
A leendő tagjelöltet az Opus Dei erre kijelölt tagja megkeresi, és barátságot köt vele. Ami azt illeti, a beszervezést a rend a legfontosabb feladatai közt tartja számon.
Egy-egy beszervezőnél minden pillanatban legalább 10-15 név van, akiknek a bizalmába kell férkőznie, és akiket be kell szerveznie. Titkos dossziékat vezetnek ezekről az úgynevezett „barátaikról”, s héttől hétre beszámolnak feljebbvalóiknak, hol tartanak a meggyőzésben.

Az Opus Dei kontrollmechanizmusa

A tagok manipulálásának legfontosabb eszköze a hívő körökben „elhivatottsági csapda” néven ismert jelenség. A leendő tagot ugyanis minden lehetséges eszközzel arról igyekeznek meggyőzni, hogy őt személyesen Isten választotta ki erre a megtiszteltetésre.
Mire a jelölt elfogadja az elhivatottság tudatát, Olyan erejű emocionális befolyás alatt áll, hogy már a kilépés gondolata is halálos bűnnek fog tűnni számára.
A beszervezett személy először egyszerű “csuhás” szerzetes vagy apáca lesz, aki önmegtartóztatásra és szegénységre esküszik fel. Ha dolgoznak munkabérük az Opus Deit illeti meg.
Mindennap két órán keresztül cilice nevű szöges láncot kell viselniük a combjuk körül,  ami óriási fájdalommal jár, és apró, szúrt sebeket hagy a bőrön és a húsban.
cilice
Hetente legalább egyszer ostorhoz hasonló eszközzel korbácsolják meg saját hátukat és farukat, s más, további önsanyargatást is elvárnak tőlük, mint például a földön alvást vagy a böjtölést.
Önmagában véve ez a gyakorlat, bár helyteleníthető, még nem lenne veszélyes. Ha azonban az Opus Dei céljainak összefüggésében nézzük a helyzetet, rá fogunk jönni, hogy ez nem más, mint erős kontrollmechanizmus.
Ami még aggasztóbb, hogy a rend alapítója kifejezetten nőgyűlölőként volt ismert, és tanításai szerint a nőkben jóval erősebb a szenvedély, mint a férfiakban, ezért nekik több gyakorlat szükséges a vágyak elfojtásához.
Nyugtalanító az Opus Dei azon törekvése is, amellyel a szellemi szabadság elnyomására tör. Franz Schaefer kritikája jól ragadja meg a jelenség lényegét:  Az Opus Dei diktatúraszerű szervezetében a hierarchia csúcsán álló személy hibás vagy gonosz döntése fatális következményekkel járhat mindenkire nézve.
Ők így reagálnak a kritikára:
Igen, valóban, diktatúrát építettünk, de semmi ok az aggodalomra, a mi diktátorunk igazán jószívű, kedves ember…”

Ki is volt valójában  Josemaría Escrivá, az Opus Dei alapítója?

Vajon miféle ember lehetett Josemaría Escrivá? 1990-ben az Opus Dei szerzetesei bizonyítékokat szolgáltattak II. János Pál számára Escrivá boldoggá avatásához és a kanonizációhoz.
Ezen információk alapján a pápa „heroikusan erényesnek” minősítette az alapító életét. (A nagyközönség soha nem tudhatta meg, milyen bizonyítékok alapján született ez a kétes értékű ítélet.)
A következő év júliusában csodálatos gyógyulást tulajdonítottak Escrivá közbenjárásának. A csodát részben az Opus Deihez tartozó orvosok igazolták. (Mielőtt valakit szentté vagy boldoggá avatnának, hozzá kötődő csodatételről. kell bizonyságot tenni.)
Számos magas rangú bíboros, legalább egy a pápa személyi titkárai közül, és a pápa médiakapcsolatokkal foglalkozó csoportjának a kulcsfigurái is az Opus Dei tagjai.
Nem csoda hát hogy Escrivá kanonizációja gyorsan és zökkenőmentesen zajlott; a szekta alapítójának életéből minden sárfoltot kitisztítottak és örökre elfeledtek.
Josemaríá Escrivá, az Opus Dei megalapítójaEnnek a jövedelmező személyi kultusznak immár valódi szent is rendelkezésére áll, akihez lehet imádkozni – páratlan erejű mozgatóerő ez egy olyan szervezetnek, amely azt hirdeti: „belőled is lehet szent” (ha nekünk adod az összes pénzed, naponta megfenyíted magad, megalázkodsz és behódolsz, és mindenekelőtt felhagysz a gondolkodással).
Azon szemtanúk — köztük sok nő — szerint, akik személyesen is ismerték Escrivát, az Opus Dei feje minden volt, csak nem szent.
Többek között mindig is problémát okozott neki a társadalom által elfogadott, tisztességtudó viselkedés.
Maria Del Carmen Tapia, az Opus Dei egykori magas rangú tagjának leírása szerint a férfi hiú volt, következetlen, és alkalmanként artikulátlan dührohamai voltak.
A küszöbön túl – élet az Opus Deiben című könyvében leírja, hogyan reagált, amikor felfedezte, hogy egy nő segítségével leveleket küld és fogad. Tajtékzó dühvel követelte a nő megbüntetését:
Fel a szoknyáját, tépjétek le a bugyogóját, és dugjátok az egészet a seggébe!”
Már ez az egy eset is elegendő lett volna a boldoggá avatás folyamatának derékba töréséhez, de az ilyen és ehhez hasonló beszámolókat az Opus Dei magas rangú vezetői félresöpörték, hiteltelennek nyilvánították.
Az információ feletti uralom a hatalom megtartásának eszközeként szolgál ebben a szigorúan hierarchikus szervezetben. A felsőbb hatalomnak való feltétlen engedelmesség mindenekfelett való.
Escrivá azt írja könyvében, Az útban, annak is az okok kutatása nélküli, feltétlen engedelmességről szóló részében, hogy hittel kell bízni abban, hogy senki sem kap olyan utasítást, amely ne lenne jó, „Isten dicsőségére való”, miközben az engedelmességre való utasítását visszatérően a szervezet vezetőjére, és véletlenül sem Istenre vonatkoztatja.
opus dei
A tagok kimenő és bejövő leveleit elolvassák és cenzúrázzák. Senki nem olvashat el semmit, mielőtt engedélyt kapna „szellemi vezetőjétől”, még akkor sem, ha például kötelező olvasmány az egyetemi tanulmányaihoz.
A vezetők hosszú listát vezetnek a tiltott könyvekről. Joseph Gonzales, egykor maga is a rend tagja, állítja:
Szemtanúja voltam, hogy a rend egyes tagjai, köztük vezetők is, könyveket égetnek a rendház hátsó udvarában. Legtöbbször protestáns bibliák és az evolúcióról szóló szakkönyvek váltak a lángok martalékává.”
A vezetők állítása szerint az Opus Dei elhagyása halálos bűn, ami örök kárhozatra visz. 2003 decemberében megjelent egy interjú a GQ magazinban, melyet a Boston College-ban 1981-ben beszervezett Sharon Clasennel készítettek.Elmondása szerint pszichésen zsarolták, kétségbe vonták az elhivatottságát, és megbélyegezték azt, akinek kilépés gondolata megfordult a fejében.
A lány elmesélte, hogyan szakították el a családjától. „Immár az Opus Dei volt a családom” — mondta. Keresztülment mindazokon a megpróbáltatásokon, amelyekről eddig szó esett, és amikor ki akart lépni, megfenyegették, hogy pokolra jut. Csak egyetlen ember fényképét tarthatta magánál: Josemaría Escriváét.
Opus Dei központ New YorkAz Opus Dei központja New Yorkban

Az Opus Dei napjainkban

Az Opus Deinek ma világszerte 85 000 tagja van. Az Egyesült Államokban mindössze háromezren vannak, de ahogy a GQ magazin is rámutatott, „az ország legismertebb konzervatív személyiségei közül sokan az Opus Dei szimpatizánsai.
A „szent maffia” mindmáig emberek tömegeinek életét teszi tönkre, uralja gondolataikat, miközben egyre több erőt és vagyont halmoz fel maga körül. 2001-ben negyvenhétmillió dolláros költségvetéssel létrehozták az Opus Dei fényűző központját Manhattan közepén.
Az alapítóról készült fényképek mindenhonnan visszaköszönnek. A látogató nem tudja kivonni magát annak az érzésnek a hatása alól, hogy ez az épület nem más, mint „Szent” Josemaría Escrivá személyi kultuszának anyagi megtestesülése.


Az Opus Dei, avagy a titkos vatikáni maffia







Összeesküvés elméletek sorozat
2016-12-29
"Maga az opus dei latinul annyit jelent, hogy „Isten műve”..." De mi is ez az egész valójában? Vallási irányzat? Szekta? Titkos társaság? Kik állnak a háttérben? Kik a tagjai? Mi a céljuk, küldetésük és milyen hatással is van ez az egész az életünkre?
Maga az opus dei latinul annyit jelent, hogy „Isten műve”. Ezt a nevet kölcsönözte magának az 1928-ban alapított egyházi szervezet, ami Josemaría Escrivá de Balaguer (1902-1975) nevéhez fűzhető. Ő egy római katolikus pap – akit aztán szentté is avattak – Madridban alapította meg mozgalmát, de csak az 1950-es években ismerte el a Szentszék hivatalosan is szervezetnek. Az évek során viszont több összeesküvés-elmélet is azt támasztja alá, hogy az Opus Dei kicsit több mint aminek láttatni akarja magát: egy „titkos” társaság.

Balaguer egy spanyol kisvárosban született, családja katolikus neveltetésben részesítette. Teljes lényében hívővé vált és eszerint élte az életét, 1925-ben avatták pappá. Egyetemre járva pattant ki a fejéből a szervezet megalapítása, aminek a célja az volt, hogy minden belépő tag számára biztosítsa ráhangolódást a katolikus hitre, Istenre és Jézusra a szürke hétköznapokban. Az emberek szeressék a munkát és mindenben lássák meg Istent. Kövessék a tanításokat és minden nap imádkozzanak.

A szervezet kezdetben csak férfiakat fogadott be, majd pár évvel később már nők is beléphettek, de a két nem máig külön tevékenykedik. 1934-ben Balaguer megírta az „Út” című könyvét, amelyben 999 tanácsát olvashatták az emberek, melyet így mutatott be: „Baráti, testvéri, atyai tanács, mely megjavítja éltedet, gondolkodóba ejt és felráz – és a szeretet és imádság útjára térsz.” A könyv egyébként óriási sikert aratott és a hatására egyre több ember lépett be az Opus Deibe. Több, mint 10 nyelvre fordították le, aztán a siker miatt Balaguer a Római Pápai Akadémia tagja és a Római Kúria különböző osztályainak tanácsosa lett. Egyesek persze úgy vélték, hogy a 999 szám sem a véletlen műve, hanem valójában a Fenevad számát, a 666-ot jelképezné és a pap szándékosan választotta ezt a számot.

Akárhogy is, de 1946-ban Balaguer a Vatikánba költözött, és innen próbálta nemzetközi szintre emelni az Opus Deit. Egyre több országban alapult meg a szervezet, többek között Dél-Amerikában, Spanyolországban, Németországban, de Magyarországot csak az 1990-es években érte el. A tagok száma egyre csak nőtt és mindenki saját maga által kézzel- vagy géppel írott levelével kérvényezhette a felvételt, ami egy szerződésen alapult. A tagok több csoportra oszthatók, vannak, akik a felvétel után a családjukkal élnek továbbra is, de vannak, akik az Opus Dei közösségében, természetesen pénzzel is támogatják a szervezetet.

1972-ben végül az alapító meghalt, de addigra a szervezet már úgy elterjedt, hogy számtalan más ember „továbbörökölte” a vezetést és végül beleolvadt az egyházba is, A vezetést a pápa is magáévá tette, ő is irányítani kezdte a Vatikánból – ezzel is elismerve az Opus Dei tevékenységét. Innentől kezdve azonban az összeesküvés-elméletek melegágyává válik a szervezet. Más felekezetek és vallások tagjai is megfigyelték a szervezet buzgólkodását és igencsak érdekes dolgokra bukkantak. A hivatalos verzió szerint a papok és a laikus tagok szemináriumokat és lelkigyakorlatokat szerveznek rendszeresen, de olykor még adományokat is adnak iskoláknak és rászorulóknak. Azonban egyesek szerint sok más dolog is meglapul még itt: egyre több híres és befolyásos embert próbálnak a befolyásuk alá vonni, akik aztán igen sok pénzzel támogatják a szervezet fennmaradását.

Bár egyesek szerint ez már nem is szervezet, hanem egy szekta, ami ártó szándékú és vezető szerepre próbál törni a vallások és az emberek életterén. Érdemes megemlíteni, hogy 2015-ben már több mint 93 ezer tagja van a szervezetnek világszerte és ebből a taglétszámból pusztán 2100 a pap. Tehát azt lehet mondani, hogy rengeteg embert behálóztak és ezek között olyanok is szerepelnek, akik államfők, nagyvállalatok elnökei és miniszterelnökök. Említsünk igen érdekes példákat is: Ruth Kelly brit közlekedési miniszter; Paola Binetti spanyol szenátor; Alberto Calvo spanyol gazdasági szenátor; Joaquín Lavín chilei politikus; Robert Hanssen F.B.I. ügynök és kém; Rory O’Hanlon ír egyetemi tanár; Patrick Ngugi Njoroge kenyai közgazdász és bankár; Pilar Urbano spanyol újságíró, aki megannyi újságíró mintaképévé vált; Cesare Cavalleri olasz irodalomkritikus; Paul Dumol filippínói drágamíró és a Fülöp-szigeti demokratikus párt elnöke; Ignacio Rodrigez a Princeton Egyetem egyik professzora; John Coverdale a Seton Hall Egyetem jogi professzora; José Orlandis történész; Jamie Nubiola spanyol filozófus; Fernando Ocariz teológus és a Hittani Kongregáció szaktanácsadója; Joseph de Torre madridi társadalmi és politikai filozófus, Toni Zweifel svájci mérnök és feltaláló; John Henry, aki Nagy-Britannia legismertebb toxikológusa; Felipe González de Canales szakszervezet- és mezőgazdasági iskolák alapítója. Fontos még felhoznunk Isidre Fainét, a Caiax Bank elnökét; Neil Deant, aki a legnagyobb Írországi bank elnöke; José María Ruiz Mateost, aki kiemelkedő érzékkel megáldott üzletember; Maricue O’Grady az Irish Management Institue oktatási intézet vezérigazgatója. Már ebből a pár névből is láthatjuk, hogy a szervezet mekkora befolyással bír és azok híresebb tagjai is milyen hatással lehetnek az átlagpolgárokra.

Az Opus Dei ellenzői azonban már nem csak akkor vélték sátáni szektának a szervezetet, amikor az alapító halála után a Vatikán rátette a kezét. Több tucatnyi cikk jelent meg Balaguerről is, hogy szerintük nem éppen épelméjű ember volt, ráadásul fasiszta szimpatizáns is. Több pápa és teológus felszólalt ellene így egy nagyobb vita is kialakult a Vatikánban róla és a szervezetről. Többen is megtudták, hogy Adolf Hitlert csodálta, mert elítélte a kommunizmust, de közelebbi kapcsolatban állt olyan katolikus emberekkel és vezetőkkel, akik fasiszták voltak. Pszichológusok szerint Balaguer súlyosan patologikus beteg volt és eltorzította vallásosságának nézeteit. Próbált hatalomra törni, egyre jobban imádta magát, azaz egoistává vált és nárcisztikus személyiségzavarban szenvedett. Ezeket jól mutatják a már emlegetett Út című könyvének tanácsai, és rámutatnak arra is, hogy infantilis és gyermeteg maradt.

A könyvben többek között ezt is írja jó tanácsként: „Légy gyermek! Még inkább gyermek! Ne légy idősebb két-három évesnél! Ha valóan gyermek maradsz, akkor mindenható leszel!” Fontos megemlítenünk, hogy valamiféle mazochista hajlamban is szenvedhetett, vagy híveit legalábbis erre akarta rávenni. „Ne feledd mi vagy, egy szemetesláda! Alázd meg magad! Az ember igazi kincsei a szomjúság, az éhség, az elárultság a börtön. Szeresd és áld meg a fájdalmat, dicsőség neki!” Ezek a sorok egy beteg ember elméjére utalnak, amit egyébként több ezren követtek, ugyanis a mai napig az Opus Dei hívei rendszeres önsanyargatással élnek.

A szervezet bátorítja az embereket arra, hogy bizonyos esetekben üssék magukat ostorral is akár, vagy böjtöljenek, és ne egyenek napokig. Csak ezekkel a módszerekkel lehet érezni Jézus fájdalmait és vezekelni a bűnökért – állítják a szervezet vezetői. A nőknek külön feladatul tűzik, hogy egy napig meg se szólaljanak, párna nélkül aludjanak vagy éheztessék magukat. Vajon a jóságos Isten tényleg ezt akarná, hogy teremtményei szenvedjenek; és ne úgy tegyék jóvá bűnüket, hogy jó dolgokat cselekedjenek és segítsenek másokon? Ezeket a kérdéseket tették fel az Oppus Dei ellen felszólalók és tegyük hozzá, jogosan.

Balaguer szinte lázítja az embereket a beszédeiben és írásaiban, hogy folytassanak szent háborút, aminek értéke van. „Minden fundamentalista vallási rendszert, az az infantilis öntudat jellemez, hogy mi vagyunk a „szent maradék”, amelyet Isten arra választott ki, hogy egy ellenséges, sátáni hatalmak által uralt világban az üdvösséget munkáljuk.„ – mondta Alfred Kircmayer, a szervezet (vagy szekta?) kritikusa és bírálója. Természetesen a számtalan kritikára – egyesek szerint támadásokra – maga Balaguer is reagált, azonban sokszor érv nélkül maradt. Annyit mondott pusztán, hogy minden ilyesmi csak gőg, féltékenység, balgaság és butaság, amit vissza kell utasítani. Ezt írja könyvében: „Már megint! Beszéltek rólunk. Írtak rólunk. Féligazságokat, rágalmakat. Te tökfej! Te gyengeelméjű! Ha egyenesen haladsz a cél felé, ha fejedet és szívedet megmámorosította Isten– mit érdekel még téged a marhabőgés, a lónyihogás és a disznóröfögés körös-körül?”

Meg kell említenünk az agresszív toborzási módszereket is, amik során a belépő tagok személyiség változáson mennek keresztül, miközben teljes befolyásoltság alatt állnak. Például ha olyan politikai mozgalmat vagy pártot támogatnak a tagok, amit az Opus Dei vezetőinek nézeteivel szöges ellentétben állnak, azokat csírájában próbálják elnyomni. Olyan könyvek olvasását is tiltjákák, ami a társaság szellemiségével ellentmondóak. Ezáltal már több tag is kilépett, az újságírók hadának mondták el negatív tapasztalataikat. Pár ex-tag létrehozott egy weboldalt, ahová leírták az érzéseiket és meglátásaikat, miszerint hátrányosan érintette őket a társaságba való belépés.

A hozzászólók szerint a vezetők hajlamosak az információkkal kapcsolatban torzítani, mindemellett több atrocitás is történt, mert nem akartak megfelelni az elvárásoknak, aminek elfogadása jellemük teljes eltorzításával járt volna. Többen is úgy vélték, hogy nem kérdőjelezhetik meg azoknak az embereknek a hitelességét, akik leírják vagy elmondják a rossz tapasztalataikat. Mások elmondták, hogy szinte elcsábítják őket a toborzók és hízelegnek, hogy lépjenek. be hozzájuk. Több család részben ez miatt is vált szét, tudunk olyan esetekről is, amikor a tinédzser gyermek inkább az Opus Deibe való belépést választotta, mint saját családját, így megszakította velük a kapcsolatot. Ezáltal nagyban függnek a szervezettől, sőt, egyesek a teljes fizetésüket átadják annak. Feltételezhető az is, hogy számtalan pozitív cikket és a rágalmak cáfolatát olyan újságírók és befolyásos emberek teszik közzé az Opus Deiről, akik maguk is támogatják annak tevékenységét.

Többeknek is feltűnt, hogy túlságosan beleépült a pénz és a politika világába a szervezet, és szinte behálózta azt, így sokan a maffiához hasonlították, ezért is nevezték el a „Vatikáni Maffiának”. Patrice de Plunkett francia újságíró, aki a társadalmi kérdésekre specializálódott, írt egy könyvet az intézményről „Opus Dei: A Szörnyeteg vizsgálata” címmel, amiben negatív fényben tüntetni fel azt. Az író úgy vélte feltétlenül fel kell világosítania publikációjával a közvéleményt, mert egy olyan korba léptünk, ahol a kereszténység és a Vatikán nem ismer határokat, miközben titokzatosságba burkolózik.

Fehér Szabadkőművességnek és Szent Maffiának is nevezi a szervezetet, mivel Plunkett állítása szerint az évtizedek alatt folyamatosan más és más színben tüntették fel azt, az adott korszak hangulatának megfelelően. A hetvenes években jobboldali maffiának aposztrofálták az emberek, a nyolcvanas években szektának nevezték, míg a kilencvenes években már egyre több összeesküvés látott vele kapcsolatban napvilágot, attól függően, ki hogyan értelmezte. A szeptember 11.-i terrortámadások után – amikor a Word Trade Center romba dőlt – többen is úgy vélekedtek, hogy minden vallás veszélyes, legyen szó kereszténységről, az iszlámról és szinte viszolyogtak magától az Opus Deitől is. Plunkett végkövetkeztetése mégis az, hogy maga a társaság nem ártó szándékú és nem is egy „pénzszivattyú”, kizárólag az emberek pletykái és hozzáállásai teszik azzá, ami által egy modern mítoszt kreálnak köréje. Erre próbált több jezsuita hívő is rácáfolni, miszerint teljesen veszélyes az emberekre nézve, egyfajta szabadkőműves keresztény szektának nevezték.

Kritizálták azt is, hogy szentté avatták Balaguert. Döbbenetüket fejezték ki az emberek, hogy ezt a kétes hírű férfit, ezt a szekta alapítót hogyan lehet egy szintre emelni Assisi Szent Ferenchez, Avilai Terézhez és Aquinói Szent Tamáshoz. Tény, hogy ezt pénzzel meg lehet oldani. Az Opus Dei hívői nagymértékű összeget adtak a Vatikánnak, hogy szentté avassák szeretett példaképüket és urukat, azzal az elképzeléssel, hogy ezáltal is követendővé válik majd a katolikus fiatalok számára. „II. János Pál pápa előszeretettel nevezett ki Opus Dei rajongókat bíborossá, mindemellett magát a szervezetet Isten a fantasztikus művének tekintette. Még egy olyan pápa sem tudna ezen egyházi szervezet hatalmától függetlenül kormányozni, aki semleges lenne az Opus Dei-el szemben. Egyetlen püspök sem meri már nyíltan bírálni az alapítót, Balaguert. Hiszen egy szentet csak nem lehet kritizálni, nemde? Egy szentnek világító példaként kell új tagokat toboroznia az egyház számára. Nem állhat fennt olyan helyzet, hogy csak fáradságos munkával lehessen őt megvédeni. A szentté avatás elveszti értelmét, ha az érintett személyt csak nyilatkozatok és tisztázások bonyolult folyamata révén lehet megérteni.” – mondta Peter Hertel, német teológus és újságíró.

Akárhonnan is nézzük, joggal elmondható az, hogy az Opus Dei az egyik legellentmondásosabb szervezete a Vatikánnak, ami igen nagy erőre és befolyásra tett szert a társadalmunkban az évtizedek alatt.

Részlet az Összeesküvés-elméletek sorozat 3. „A Vatikán megdöbbentő titkai” című részéből


FERENC PÁPA: ISTEN A ZSIDÓKNAK ÍGÉRTE A SZENTFÖLDET

ÍRTA: SZOMBAT - 2016-10-27 ROVAT: POLITIKA



A migrációról szóló beszédében egyebek közt azt is megjegyezte Ferenc Pápa, hogy „Izrael népe, az egyiptomi rabságból kiszabadulva, a sivatagi vándorlás negyven éven át végül eljutott arra földre, amelyet Isten ígért neki”.


Ennek a hülye csuhásnak is megártott a nap !!!! Ő ugyan nem bolyongot 40 évet a két hónap alatt bejárható sivatagba , de mindig hülyeségeket beszéll !!!! Úgy látszik ő már az egy akol elméletet valja , és csak azt nem tudja még , hogy mikor kell kinyilatkoztatni a világállamot !!!
Hogy szorulna beléd az a 40 év kórsága , már úgy sem leszel hülyébb , de azért még kezet csókolhatsz Netanyaunak e terrorista el is várja , hogy megtiszteld a naplementédben !!!
ferenc-papa-ajub-kara
Ferenc pápa és Ajub Kara
Ferenc pápa ezt nem sokkal azelőtt mondta, hogy rövid kihallgatáson fogadta Ajub Kara regionális együttműködésért felelős izraeli miniszterhelyettest, akinek megköszönte az Izraelben élő keresztények és az egyház érdekében tett erőfeszítéseit.
Kara válaszul azt mondta, úgy érzi, a pápa ezt az üzenetét egyenesen az UNESCO-nak címezte, amelynek világörökségért felelős bizottsága olyan határozatot hozott, amely nem vesz tudomást a jeruzsálemi Templomhegy zsidó voltáról.
A kihallgatás során Kara megköszönte a pápának, hogy elismerte Izrael jogait a Szentföldre. Hozzátette, hogy az UNESCO határozta vitán felül káros a keresztényeknek is, mert eltorzítja a történelmi és teológiai tényeket.
Kara a tervek szerint találkozik Pietro Carolin bíborossal, a Szentszék külügyminiszterével, akinek Juli Edelstein, a Kneszet elnöke írt levelet, hangsúlyozva, hogy az UNESCO Jeruzsálem történelmét tagadó határozata a keresztényeknek és zsidóknak egyaránt sértés. Edelstein sürgette a Szentszéket, hogy minden erejét latba vetve akadályozza meg az ehhez hasonló, újabb fejleményeket. A jeruzsálemi templomot és a Templomhegyet az Ó- és az Újszövetség is számtalanszor említi – ennek nyílt tagadása egy fontos ENSZ-szervezet részéről óriási sértés a nemzetközi közösség felé – írta Edelstein.
Az UNESCO határozatát Izraelben minden fontos politikai párt elítélte. Shuli Moalem-Refaeli, a zsidó otthon (Bait Jehudi) párt elnöke egyenesen kijelentette: „Ha az arabok le akarják tagadni Izrael és a zsidók kapcsolatát a Templomheggyel, akkor ne álljanak meg félúton. Ha szerintük zsidók nem éltek ezen a földön és Jézus palesztin volt, akkor javaslom, hogy az UNESCO ítélje el a palesztinokat Jézus meggyilkolásáért.”
A Jerusalem Post cikke nyomán: Jég


No jég veled , és úgy menj a sivatagba bolyongani , hogy jó fasiszta legyen tebelőled is !!!!



Minden keresztényben lakozik egy zsidó”





2014. 11. 28. 11:26
Az Isten nevében folytatott gyűlölet és erőszak ellen szólt Ferenc pápa az izraeli Jediót Ahronót című újság pénteki számában megjelent exkluzív interjúban.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:



Egyértelműen elutasítok minden Isten nevében elkövetett erőszakot” – mondta a katolikus egyház vezetője kétszobás, szerényen berendezett vatikáni lakosztályában a több mint tízórás beszélgetéssorozat részeként, amelyet Henrika Cimerman újságíróval folytatott, aki “barátja a pápa jó barátjának”, Avraham Skorka argentin rabbinak.
Ferenc pápa aggodalmának adott hangot az utóbbi időben Jeruzsálemben egyre fokozódó, vallási színezetű harcok, s különösen az egyik jeruzsálemi zsinagógában múlt héten történt vérengzés miatt.

Béke nélkül rémálom élni

Imádkozom az áldozatokért és az elfogadhatatlan erőszak miatt szenvedőkért. Szívem mélyéről az érdekelt felekhez fordulok, és felszólítom őket, hogy hagyják abba a gyűlöletet és az erőszakot és mindent kövessenek el a megbékélésért” – mondta az egyházfő. “A békét építeni nehéz, de béke nélkül élni maga a rémálom” – tette hozzá.
A keresztény egyház és a Vatikán szerint Jeruzsálemnek a három vallás fővárosának kellene lennie, a béke és a hit fővárosának” – fejtette ki. “A béke eléréséhez politikai tárgyalásokat kell folytatni, amelyeket jó szándékkal és kölcsönös bizalommal kell megkezdeni. Azt kérem Istentől, hogy mindkét politikai vezető tegyen meg mindent az előrelépéshez, ez a béke egyetlen útja” – vélte a katolikus egyházfő.
Ferenc pápa elmondta, hogy májusban azért utazott a Szentföldre, hogy még Simon Peresz hivatali idejében eleget tehessen a volt izraeli államelnök meghívásának. Régi álmát valósította meg, amikor a Siratófal előtt összeölelkezett két barátjával, az őt a látogatáson is elkísérő Avraham Skorka rabbival és Omár Abud sejkkel, az argentínai muzulmánok vezetőjével.
Forrás: MTI/ AP/ Alessandra Tarantino

Minden keresztényben lakozik egy zsidó

Egyértelműen ki kell jelenteni, hogy az antiszemitizmus bűn” – mondta Ferenc pápa az izraeli újságnak. “Ittlétem egyik oka, hogy emlékeztessem a keresztény világot a zsidóságban lévő gyökereinkre. Minden keresztényben lakozik egy zsidó, senki sem lehet igaz keresztény, ha nem ismeri el zsidó gyökereit. Természetesen nem etnikai, hanem vallási értelemben” – tette hozzá.


A pápa figyelmeztetett arra, hogy a második vatikáni zsinat a hatvanas években egyértelműen leszögezte, hogy nem a zsidók felelősek Jézus haláláért. “És ez nem ér itt véget. Vannak, akik tagadják a holokausztot. Ma is. Ez őrültség, de ez van. És ez felfoghatatlan” – tette hozzá Ferenc pápa, aki idén májusi izraeli látogatásán megcsókolta hat holokauszttúlélő kezét.

Elmondhatatlanul barbár bűntettek Irakban

A közelmúlt közel-keleti iszlamista vérengzéseiről azt mondta, hogy “a keresztényüldözések súlyosabbak, mint a kereszténység első évszázadaiban voltak”, utalva arra a korra, amikor a római Colosseumban például keresztényeket vetettek az oroszlánok elé.
Irakban elmondhatatlanul barbár bűntetteket hajtanak végre. Több ezer embert, köztük rengeteg keresztényt brutálisan elüldöztek otthonukból” – mondta Ferenc pápa. “Gyerekek éhen és szomjan halnak, nőket ejtenek rabul, és kegyetlenül legyilkolják az embereket” – hangoztatta a pápa, akinek titkára Egyiptomból származó kopt keresztény.
Az iraki keresztények, jazidik és a többi kisebbség kiáltására világos és bátor választ kell adniuk a vallási vezetőknek, különösen a muzulmánoknak” – szögezte le Ferenc pápa, akit csak a biztonságiak aggodalmai akadályoztak meg abban, hogy nyár végén Dél-Koreába tartva leszálljon repülőgépével Irakban. “De a politikai vezetőknek és a nagyhatalmaknak is határozottan cselekedniük kell” – tette hozzá.


Ferenc pápa: az egyház a zsidók mellett áll az antiszemitizmus ellen








 
Az antiszemita viselkedés minden tekintetben szemben áll a keresztény alapelvekkel és minden emberhez méltó szemlélettel.” Ferenc pápa így fogalmazott február 9-én, csütörtökön, amikor fogadta a Rágalmazás Elleni Liga (ADL) küldöttségét a Vatikánban. Az 1913-ban az Egyesült Államokban létrehozott szervezet célja, hogy küzdjön a zsidó nép rágalmazására vonatkozó kísérletek ellen.
Az antiszemitizmus ma is tovább él számos társadalomban
Az antiszemitizmus ma is tovább él számos társadalomban. A pápa emlékeztetett: „ha a találkozás és a kiengesztelődés kultúrája életet és reményt eredményez, akkor a gyűlölet nem-kultúrája halált és kétségbeesést vet”. Utalt múlt évi látogatására az auschwitzi táborban. „Nincsenek szavak és megfelelő gondolatok a kegyetlenség és a bűn ehhez hasonló szörnyűségei láttán. Imádkozzunk, hogy Isten könyörületes legyen és hogy hasonló tragédiák soha ne ismétlődjenek meg.”
A Shoah kimondhatatlan igazságtalansága soha ne legyen többé lehetséges
Ferenc pápa elítélte az antiszemita viselkedés minden formáját, amely szemben áll minden keresztény alapelvvel és minden emberhez méltó szemlélettel. Felidézte Szent II. János Pál neves beszédét és megerősítette: „A Shoah kimondhatatlan igazságtalansága soha ne legyen többé lehetséges. A katolikus egyház különösen is kötelességének érzi, hogy megtegye mindazt, ami hatalmában áll zsidó testvéreinkkel együtt az antiszemita tendenciát elutasítására.”
Meg kell őrizni minden élet szent kincsét
Az antiszemitizmus mindmáig elterjedt, de ma – sokkal inkább mint a múltban – rendelkezésre áll az információ és a nevelés annak leküzdésére. „Meg kell őrizni minden élet szent kincsét, fogantatásától természetes haláláig, védelmezve méltóságát. Ez a legjobb út minden erőszak megelőzéséhez. A világot sújtó számos erőszak láttán az erőszakmentességre kaptunk meghívást, ami nem passzivitást jelent, hanem a jó aktív előmozdítását. Ha szükség van a gonosz kiirtására, akkor még inkább sürgető feladat a jó magvának elvetése: az igazságosság fenntartása, az egyetértés növelése, az integráció támogatása fáradhatatlanul. Csak így gyűjthetjük be a béke gyümölcseit” – hangsúlyozta a pápa.
Elő kell segíteni a kultúrát és a vallásszabadságot
Továbbá a Szentatya arra buzdított, hogy „elő kell segíteni a kultúrát és a vallásszabadságot, védelmezni kell a hívőket és a vallásokat az erőszak minden megnyilvánulásától és attól, hogy eszközként használják fel őket”. Ezek a legjobb ellenszerei a gyűlölet kialakulásának. Ferenc pápa végül háláját fejezte ki a Rágalmazás Elleni Ligának a katolikus egyházzal folytatott különböző szintű párbeszédért.
(sv)







Ha tovább rajzoltad volna a következő sorba a pápát is rajzolhatnád , mint cionista maffiózó !!!

Mert nincs halál csak azokrészére kiket ilyen olyan alapon meggyilkoltatok mint inkvizitorok !!!!
Igen az új inkvizició a holokamu népmese felnőtteknek !!!!

Istennek szent anyja áldott legyen a te méhednek gyümölcs ….
Vajon hány emberi életet oltatok még ki az oltáron ???
A sátánisták fekete miséken elrabolt amerikai gyerekeket áldoznak az oltáron , akiket előtte szex rabszolgaként használtak . A Hillari félék ettől élveznek el , de ezt te jobban tudod , hisz lehet hogy inkognitóban te is a sátánt imádod , ha jól bele gondolunk a pápai trónusod sátáni jelenetekkel díszitett orgamentalitásokat tartalmaz !!!!! Mondjuk úgy nem álsz messze tőle , ha még nem ittad meg a mise bort az oltári szentséget ,csak álva fogadod !!! Térdeljen le az a kurva SÁTÁN , hisz ez a föld az ő birodalma !!!!!

De azért mondjunk rátok is egy áldást ti is gyarló emberek vagytok , és előbb utóbb ti is meghaltok , eggyé lesztek a föld porával , és ti nem lesztek olyan szerencsések , hogy e felálldozandó gyerekek szerveivel felfrissíthetitek beteg fáradt testeteket , mint a 103 éves Rokkefeller , és ő természetesen a SÁTÁNT imádja hisz az álldozatok szerveit így megkaphatja !!!!!!
Jó éjszakát gyerekek talán még van egy pár napotok mielőtt kioltjók életeteket !!!
Talán Ő felsége is mondhat értetek egy imát , és a SÁTÁN megkegyelmez nektek !!! De ez nem lesz elég mert a sátáni kazárok azért lemészárolnak , mert a szertartásaikba kell a ti véretek !!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése