2018. június 22., péntek

A mi tömeggyilkosainkat nem is látjátok ???







A mi tömeggyilkosainkat nem is látjátok ???





Levél a bp-i amerikai ügyvivőnek: Tisztelt Tömeggyilkos Úr!

Tisztelt Tömeggyilkos Úr!

Meggyőződésem, hogy Ön éppen úgy a demokráciában természetesnek hirdetett,
azonos mérce vallójaként és hirdetőjeként korrektnek tekinti megszólításomat.

Ha az amerikai és a nyugati országok fősodratú sajtója Orbán Viktor miniszterelnököt antiszemitának nevezi azért, mert az e sajtó által antiszemitának hazudott Bayer Zsolt állami kitüntetést kapott, nyilván elfogadja, hogy még nagyobb joggal tömeggyilkos országa budapesti képviselőjeként tömeggyilkosnak nevezem.

A magyar közvélemény jó része (a "jó" minőséget is jelez) éppen úgy hatalmasat csalódott Donald J. Trump elnökben annak pálfordulása miatt, mint a világon száz és százmilliók.

Azaz abban csalódott, hogy míg az elnök kampánybeszédeiben a béke hírnökeként lépett fel, azt ígérve, hogy nem idegen országokat akar lerohanni, szétbombázni, népeket megölni, menekülésre kényszerítve őket, hanem Amerikát akarja előtérbe tolni és annak fejlesztésére akarja a pénzt költeni, most még elődjén is túlmenve bombázik, gyilkol, országokat atomtámadásokkal fenyegetve, és sodorja a világot egy termonukleáris háború közelébe. Mert rövid idő alatt puhányként hajlott meg a hadiipari lobbi, kongresszusi kiszolgálóik, az egyszólamú, engedelmes fősodratú média és a neokonzervatívok nyomása alatt.

Ön pontosan tudja, hogy az Egyesült Államok a II. világháború óta ötven külföldi kormányt buktatott meg, több mint 30 országban bombázott népeket. Csak Vietnamban és Dél-Koreában 6 és fél millió ember halálát okozva, míg Irakban az Önök nemzetközi joggal ellentétes inváziója nyomán több mint egy millió embernek kellett meghalnia. És ne feledkezzünk meg arról, hogy több mint félszáz ország vezetőjét akarták meggyilkolni, és legalább harminc ország demokratikus választásába avatkoztak be.

Önök embereket kínoztak és küldtek bérkínzó központokba.

Robotgépekkel öltek meg és ölnek meg ártatlan embereket, valamint finanszíroznak tömeggyilkos rezsimeket, illetve látják el őket halált hordozó fegyverekkel.

Trump elnök parancsára a napokban a nemzetközi joggal szembe menve bombázták meg a szuverén Szíriát "megtorlásul" azért, mert, hazudták mindenfajta bizonyíték nélkül, Aszad elnök önök szerint saját népe ellen indított vegyi fegyvertámadást.

A tisztességes, nem néhány zsebben koncentrált sajtójuk immár tele van szó szerinti jajkiáltásokkal egy közelgő, Washington által kirobbantott világháborútól félve. Az atomtudósok nemzetközi órája pár perccel éjfél előtti időt mutat.

Azt persze még nem tudni, hogy Önök az amerikai támaszpontok százaival körbevett Oroszország, Kína, Észak-Korea, Szíria, Jemen vagy Szomália
megtámadásával akarnak világégést okozó háborút indítani.

Sajtójuk, beleértve az amerikai bombák ledobásától nyálát csorgató itteni, balliberális médiumaikat, óránként hazudik mások agresszív lépéseiről, fenyeget, újabb és újabb szankciók bevezetéséért üvölt, miközben Kína és Oroszország vezetőitől mást sem hallani, mint hogy milyen módon lehetne a háborús feszültséget enyhíteni, a kapcsolatokat normalizálni, a kereskedelmi, kulturális és egyéb fajta együttműködést jobbá tenni.

A múltkoriban egy kávéházban ülve egy szomszédos asztalnál az Egyesült Államok migránsokat produkáló politikáját hangosan szidva azt mondták, hogy legszívesebben a magyar belügyekbe is folyamatosan beavatkozó nagykövetségükre dobnának bombát. Ami egy példája a reményt keltő Trump elnök megválasztása utáni gyors hangulatváltozásnak.

Éppen ezért próbáljon azok mellé állni, akik úgy hallatják hangjukat Washingtonban, legyen az bármely vékony és halk, hogy Amerikának, az amerikai népnek éppen úgy az érdeke, mint az egész világnak, ha nem állandóan a konfliktusok feltüzelésén, a provokatív, agresszív, háborús lépéseken, bombázásokon, országok lerohanásán, népeik elüldözésén járnak, hanem mindennek az ellenkezőjén.

Hiszen Önöknek sem lehet érdeke, ha egy ellenbombázás eredményeként az Egyesült Államok népének nagy része meghal, városaik romokban hevernek.

De addig is azonnal hagyjanak fel egy néhány hét szünetet követően újra megkezdett beavatkozásukkal a magyar belügyekbe, mert ha az 27 év után sem hozott eredményt, most sem fog. Sőt. 
Jahve


A szaúdi erők elfoglalták Hodeida repterét






A jemeni rakéták veszélyt jelentenek a cionista érdekeltségekre a Közel-Keleten



A Fehér Ház cionista tanácsadója bosszankodik Kuvait Palesztinával kapcsolatos döntése miatt






Irán: Izrael atomprogramja veszélyt jelent a világra


Izrael atomprogramjáról és nukleáris fegyverkezéséről pedig már régóta tudnak. Egyes katonai elemzők szerint a cionista rezsim körülbelül 400 nukleáris robbanófejjel rendelkezik. Az atomprogramról is már 1986-óta tudnak, amikor is egy Mordechai Vanunu nevű izraeli atomfizikus a brit Sunday Times lapnak kiszivárogtatott információkat a Dimonai atomreaktorról. A bizonyítékok adottak voltak ám a nemzetközi közösség nem lépett semmit az ügyben. 1986-óta pedig sok idő eltelt és azóta a cionista állam sokat fejlődött a nukleáris és vegyi fegyverek gyártásának terén. Az ügyben azonban az a legfelháborítóbb, hogy az az ország vádaskodik és fenyegeti a térség országait, mely egyedüliként rendelkezik nukleáris robbanófejekkel a Közel-Keleten.

Elítélte Izraelt az ENSZ Közgyűlése


A civil lakosságunknak védelemre van szüksége. A határozat célja csökkenteni a feszültséget a két fél között. Nem mehetünk el a legsúlyosabb bűncselekmények és jogsértések mellett, amelyeket rendszeresen elkövetnek népünk ellen.”

amely felszólította az Egyesült Államokat, hogy Donald Trump elnök elhatározásával ellentétben ne ismerje el Jeruzsálemet Izrael fővárosának.



Libanoni külügyminiszter: Az ENSZ megakadályozza a szír menekültek hazatérését



Libanon gazdasága összeomlóban van, s a világon nem volt más olyan állam, amely annyira befogadó és engedékeny lett volna a menekültekkel, mint országa.

ők a válság elhúzódását akarják, „míg mi azt akarjuk, legyen rövid”.




Hazaszállították a Líbiában lefejezett húsz egyiptomi keresztény holttestét



Izrael államosítani akarja a keresztény egyházak ingatlanjait


A keresztények szerint a rasszista és kifejezetten keresztény-ellenes törvény alkalmat adna a hatóságoknak, hogy elkobozzák a keresztény egyházak ingatlanjait.

A keresztény egyházak szerint viszont a törvény szellemisége ahhoz hasonlít, mint amilyen törvényeket a zsidók ellen hoztak Európa sötét korszakaiban.


Ferenc pápát az 50 legtekintélyesebb 'zsidó' személy sorába emelték – VIDEÓVAL


Bár tévedésnek tűnik, mégsem az. Ferenc pápát valóban az 50 legnagyobb hatású zsidó származású ember közé sorolták az Egyesült Államokban – tájékoztat a RomeReports.







Társadalmi vitát kezdeményez a zsidó fajról egy izraeli képviselő







Izraeli politikus: baloldali zsidók a Jobbik segítségével akarnak kormányra jutni











Az amerikaiak hadihajóval hordják a migránsokat Európába







Biológiai fegyvert gyártott a migráns, elfogták









Berlin: letartóztatták a terrorista migráns tettestársait



A német rendőrök letartóztattak több személyt egy terrorellenes művelet során. Az elfogott migránsok ahhoz a tunéziai bevándorlóhoz köthetőek, aki tavaly terrortámadást követett el Berlinben egy karácsonyi vásáron.
A német rendőrök több személyt is elfogtak, akik a tavaly Berlinben történt karácsonyi terrortámadás elkövetőjéval álltak kapcsolatban. Az intézkedéssorozat részeként számos házkutatás történt, miután a nyomozás során felderítették a tunéziai migráns Anis Amri kapcsolathálójához tartozó iszlamistákat – derült ki a Bild beszámolójából.
Németországban továbbra is magas fokú terrorkészültség van érvényben, országszerte fokozott biztonsági intézkedések észlelhetőek. Valamennyi, az országban található karácsonyi vásárt a terroristák potenciális célpontjának tartják a hatóságok.
Anis Amri, egy 24 éves tunéziai migráns 2016 december 19-én követett el gépjárművel gázolásos merényletet Berlinben egy karácsonyi vásáron, melynek során 12 ember életét veszítette, további 48 járókelő pedig megsérült. A merényletért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.
Amri 2011-ben lépett be az Európai Unió területére, majd 2015-ben Németországba. A tunéziai migráns több alkalommal is megkísérelt az EU területére lépni és politikai menedékjogot kérni. 2016 nyarán letartóztatták, mert hamis okmányokat használt és menedékkérelmét elutasították. A német rendőrség azonban elengedte Anis Amrit, aki ezt követően terrortámadást követett el egy karácsonyi vásáron. A tunáziai migránst menekülés közben, Olaszországban lőtték le a rendőrök.







A Fekete Pápa a jezsuita "generális", aki 6 szinttel áll a Fehér Pápa



A Vatikán nagyon régóta a legnagyobb, férfiakból álló rend, a jezsuiták (Jézus Társasága) irányítása alatt áll. A jezsuita rendet 1534-be...

A Vatikán nagyon régóta a legnagyobb, férfiakból álló rend, a jezsuiták (Jézus Társasága) irányítása alatt áll. A jezsuita rendet 1534-ben hozták létre, hogy "ellenreformációként" szolgáljon az egyház karjaként, amely segít a muzulmánok és a protestáns reformátorok elleni küzdelemben.

Ők azonban kémkedéssel harcoltak. A jezsuitákat legalább 83 országból és városból utasították ki felforgatás, kémkedés, árulás és más hasonló dolog miatt. Samuel Morse azt mondta, hogy a jezsuiták a Szent Szövetség (Európa és a Vatikán) gyalogos katonái az Egyesült Államok (a bécsi kongresszus) elpusztítását tervezik.

Lafayette márki kijelentette, hogy a jezsuiták állnak az európai háborúk többsége mögött, és hogy ők lesznek azok, akik elveszik az Egyesült Államok szabadságát.

A jezsuiták legfőbb vezetőjét generálisnak nevezik, mert ő a világ legerősebb embere. Még az államfőknek is ő adja a parancsokat akik végrehajtják. Ez az ember és szervezet az, akik elhatározták, hogy lecsapnak az Egyesült Államokra Thomas H. Smolich, az amerikai jezsuita konferencia elnöke vezetésével.

Smolich alatt David S. Ciancimino található, a New York-i jezsuita tartományfőnök (provinciális). Ő az Egyesült Államok legmagasabb rangú jezsuita tartományfőnöke, hiszen New York a fővárosa a jezsuita rend hatalmának (ezért választották szeptember 11-e helyszínéül).


titktar1
http://indavideo.hu/video/titktar1

Itt Ciancimino (és az alatta lévő jezsuiták) irányítják a Wall Streetet, a NYSE-t (tőzsde) és a Federal Reserve Bankot. Ciancimino irányítja Timothy Dolan érseket, az Egyesült Államok legerősebb Római Katolikus tisztviselőjét, aki nem jezsuita. Ciancimino egy okkultista, mint sok más vezető jezsuita.

James E. Grummer a Jézus Társasága általános tanácsosa és a római Jezsuita Kúria ad providentiam asszisztense.

1989-ben a Creighton Egyetemen, Omaha-ban, Nebraska-ban nevezték ki a történelem professzorává, és 1989-től 1991-ig a Creighton jezsuita képzőművészeti közösségének, a Campion House-nak volt a rektora. 1991-ben a jezsuita közösség rektora lett a Creighton Előkészítő Iskolában, de 1994-ben visszatért a tanításhoz a Creighton Egyetemen.

A következő évben a Jézus Társasága Wisconsin Tartományának tartományi tagja (asszisztense) lett. 2001-ben Wisconsin tartomány tartományfőnökének nevezték ki. 2005-ben a jezsuiták generálisának általános tanácsadója és regionális asszisztense lett az Egyesült Államokban.

Az Új Fekete Pápa: Arturo Sosa Abascal generális

Ő a legnagyobb hatalommal rendelkező ember a Földön, aki szabályozza a tengerészeti törvényeket (üzlet). Ő irányítja a bankrendszert, a szabadkőművességet és a titkosszolgálatokat (CIA, FBI, NSA, SIS, MI6, Scotland Yard, Moszad, CSIS, DGSE, FSZB).

A Vatikán tulajdonában van Izrael összes földterületének 60%-a és a Templom-hegy földje a Harmadik Salamon Templomuk számára, ahol a trónjukat akarják felállítani.

Ő az Arcana Arcanorum része, amelyet az I-Mori pápai vérvonalak irányítanak. Ezek a vérvonalak az irányítás omega pontjai. Ezek a Farnese, az Orsini, az Aldobrandini, a Somaglia és a Breakspear családok. A háborús parancsnoki központjuk a Borgo Santo Spirito, amely rakétákkal védett.

IV. Victor Emanuel, Olaszország jelenlegi királya atombombát akart dobni Róma ezen területére. Henry Breakspear és Pepe Orsini az irányítás magas szintjén állnak. A Jezsuita Asszisztencia Katona, James Grummer irányítja az Egyesült Államok Vállalatot.

Közel 500 éves történetében először a Jézus Társaságot, a katolicizmus legnépesebb és legbefolyásosabb rendjét egy nem európai, hanem latin-amerikai vezeti. Éppen akkor, amikor a Fehér Pápa maga is egy jezsuita, és ő is latin-amerikai.

Arturo Sosa Abascal atya megválasztása a Római Általános Gyülekezet tervei között szerepelt október 2-án, amely reggel 11:30 után nem sokkal zajlott le.

Az első, akivel nyilvánosan közlik a generális nevét a pápa, tiszteletben tartva a hagyományt annak a különleges köteléknek köszönhetően, amely egyesíti a Loyolai Ignác, Pál utódja által alapított rendet.
A Pápai Róma irányítja az Egyesült Államokat

Nem a cionista vagy kazár zsidók - vagy Izrael - vagy zsidó neokonzervatívok működtetik az USA-t - ahogyan azt egyesek állítják, de igen nagy szerepet játszanak az illuminátusok és a jezsuiták viszonyában. Valójában a Pápai Róma ügynökei irányítják az USA-t már több mint száz éve!

Néha egy Pápai "
bírósági zsidót" helyeznek el kiemelkedő pozícióban (például a Federal Reserve vezetőjének), hogy az Új Világrend összeesküvése zsidó "ízű" legyen; azonban a Pápai Róma az Egyesült Államok igazi irányítója! És ő uralkodik az Egyesült Államokban "a színfalak mögött"!

Az USA és minden települése, városa, megyéje és állama a Pápai Róma tulajdonában van. (1)


(1)
http://www.americaismyname.org/black-pope.html




Az evolúció "konszenzusos" elmélete darabokra hullik - Az új mitokondriális DNS vizsgálatok szerint a fajok 90 százaléka 200 ezer évnél fiatalabb

Egy meglepő új tanulmány komoly kétségeket vet fel a népszerű elmélettel kapcsolatban, miszerint a modern állatok több millió éves fejlőd...

Egy meglepő új tanulmány komoly kétségeket vet fel a népszerű elmélettel kapcsolatban, miszerint a modern állatok több millió éves fejlődés eredményeként jöttek létre. Miután megvizsgálták több ezer állatfaj mitokondriális DNS-ét, beleértve az embereket is, a kutatók arra a lenyűgöző következtetésre jutottak, hogy szinte valmennyi faj 100.000 és 200.000 év között fejlődött ki. 
(1)

A tanulmányt a Bázeli Egyetem genetikus mikrobiológusa David S. Thaler és a Rockefeller Egyetem tudományos főmunkatársa Mark Young Stoeckle készítette. A genetikai mutációkon és a legalkalmasabbak fennmaradásán alapuló adaptációval járó evolúció konvencionális elmélete szerint az idősebb fajok és a nagy populációk körében elterjedt fajok nagyobb genetikai változatosságot mutatnak. A kutatók azonban azt találták, hogy az állatfajok 90 százaléka hasonlóan alacsony mitokondriális DNS változattal rendelkezik.

A tudósokat teljesen meghökkentette ez a megállapítás. Thaler elmondta: "
Ez a következtetés nagyon meglepő, és olyan keményen harcoltam ellene, ahogy csak tudtam." Végtére is azt a közös elképzelést, hogy a bolygónkon található fajok evolúciója progresszív és lassú folyamat, ritkán kérdőjelezik meg tudományos tanulmányok.

Ez a tanulmány azonban más megközelítést alkalmazott, mint a múltbeliek, amelyek a sejtmagok DNS-t vizsgálták. Minden állat remdelkezik DNS-el a mitokondriumában. A mitokondriumban megtalálható egyik gén a COI, melyet a DNS vonalkódolásához használnak. Bár a sejtmag DNS drámaian különbözik minden egyes faj esetében, az állatoknak ugyanaz a mitokondriális DNS-e van, ami jó alapot nyújt az összehasonlításhoz.

Miután elemezték ezeket a vonalkódokat 100 ezer faj esetében, rájöttek, hogy erős bizonyíték van arra, hogy szinte minden állat abban az időben jelent meg, mint amikor az emberek. Ennek oka, hogy nem volt változás a "
semleges" mutációkban, vagy csekély DNS változások történtek a generációk között, és nem voltak hatással egy egyén túlélési esélyeire. Ezeknek a semleges mutációknak a hasonlósága a fa gyűrűihez hasonlítható azzal a képességgel, hogy jelezze egy faj közelítő korát.evol1





Az emberek és az állatok rendkívül hasonlóak

Érdekes azt is megjegyezni, hogy a világon az emberek közötti genetikai különbségek nem nagyobbak, mint két galamb vagy bármely más állat közötti különbség. Stoeckle szerint "a kultúra, az élettapasztalat és más dolgok nagyon különbözővé teszik az embereket, de az alapvető biológia szempontjából olyanok vagyunk, mint a madarak."

"Az állatok birodalmában található fajok genetikai sokféleségének meghatározása révén, melyet csak nemrég tett lehetővé a DNS szekvenciák növekvő vizsgálata, dokumentáltuk az emberi kivételesség hiányát."

Hogy lehet az, hogy a legtöbb állati élet nagyjából azonos korú genetikai szempontból?

Eredményeik szerint a legtöbb - ha nem az összes - állatfaj 200000 évvel ezelőtt jelent meg, amikor a mitokondriális órájuk lényegében nullát mutatott. Úgy gondolják, hogy kis "kezdeti" populációk léteztek, amelyek később kibővültek, esetleg olyan szélsőséges körülményekre válaszul, mint az utolsó jégkorszak. Ez azt jelenti, hogy az intelligens tervezés lehetősége még mindig nagyon valószínű annak ellenére, hogy a Darwin követői mit szeretnének elhitetni velünk.





Hawaiin a Kilauea vulkán kitörése miatt drágakövek hullanak az égből


A Hawaiin fekvő Kilauea vulkán által 40 méteres magasságba lövellt lávában zöld kristályok találhatók. Az úgynevezett olivin egy kristály...

A Hawaiin fekvő Kilauea vulkán által 40 méteres magasságba lövellt lávában zöld kristályok találhatók. Az úgynevezett olivin egy kristályos ásványi anyag, amely zöld színűvé teszi a hawaii strandokat, és úgy tűnik, hogy néhány zöld gyöngyszem a lakóházak vagy a lávafolyamok közelében hullik alá az égből.

"A feltörő láva kristályokban nagyon gazdag, és nagy a valószínűsége, hogy a lakosok olivint találnak," - mondta Cheryl Gansecki, a Hiloban található Hawaii Egyetem geológusa, aki a Kilauea lávájának összetételét vizsgálja.

"Meg lehet találni a habkő (gyorsan lehűlt láva) darabokban, amelyek az egész területen lehullanak," - mondta, vagy amikor a gyengébb láva kőzeteket összetörik az autók vagy a gyalogosok.

Az Amerikai Geológiai Intézet (USGS) tudósa Wendy Stovall, aki a múlt héten tanulmányozta a Kilauea-t, szintén megerősítette, hogy a közelmúltban gyűjtött láva minták olivint tartalmaznak, bár önmagában különálló zöld kristály nem volt köztük.

A környéken élő emberek azonban úgy tűnik, hogy összegyűjtik a kis zöld drágaköveket, ahogyan az alábbi képeken is látható.
Erin Jordan

@ErinJordan_WX



Friends of mine live in Hawaii, right next to the area impacted by the most recent lava flows. In the midst of the destruction nearby & stress of the unknown, they woke up to this - tiny pieces of olivine all over the ground. It is literally raining gems. Nature is truly amazing.
14:14 - 2018. jún. 11.



Nem feltétlenül szokatlan olivin kristályokat találni a legtöbb hawaii lávakőben, legyen akár új vagy régi.

"Elég gyakori," - mondta Stovall egy interjúban. "Az olivin gyakran egész Hawaiin megtalálható a kövekben."

Az olivin azonban többféleképpen is képes teljesen elkülönülni a megszilárdult lávától.

Néha a kristályok egyszerűen kipotyognak a régi láva sziklákból az erózió során. Vagy a zöld tónusú hawaii strandok esetében a láva az óceán vizében tör a felszínre, miközben a láva kisebb darabokra esik szét és felgyorsítja a kristályok kiválásának folyamatát, mondta Stovall. (1)




Bilderberg hírzárlat 

Véget ért a Bilderberg összeröffenés (amivel egy időben a G7-ek is úgy csináltak, mintha civilizáltak lennének és megpróbálnának dűlőre jutni a világ sorsával kapcsolatban), mindenki szétszéledt a szélrózsa minden irányába. 
Bilderberg hírzárlat

De vajon mit tudhattunk meg erről az összejövetelről? Milyen eredmények, megegyezések, célkitűzések születtek? Ne feledjük, olyan emberek tanácskoztak egész hétvégén, akiknek az a dolguk, hogy a népet képviseljék és mindenről tájékoztassák a választókat állampolgárokat. 
A média mélyen hallgatott az egész hétvége során. Egy közúti baleset hamarabb került be az esti híradókba, mint a bilderbergek megbeszélése. Vajon miért? Biztosan azért, mert ez nem annyira fontos dolog, elvége csak a politika, a gazdaság, a tudományok, a szórakoztatóipar és a média fejesei találkoztak egy zárt ajtók mögötti 3 napok megbeszélés erejéig.. Ugyan kit érdekelhet, hogy mire jutottak, miféle terveket szűnnek, milyen célkitűzéseik vannak, igaz? 
Szóval miért is nem tájékoztat a sajtó erről a nagy horderejű eseményről? Azért, mert ők is a markukban vannak és ez a téma tabu számukra. Erről nem beszélhetnek, nem írhatnak. Nem informálhatják a közvéleményt. Vagyis bűntársak, mert ugye a mondás szerint "cinkos, aki néma". 
Kijelenthető tehát, hogy a G7-es parádézás mellett a Bilderberg konferencia úgy ért véget, hogy annak részleteiről továbbra sem óhajtják tájékoztatni az embereket. Bizonyra azért, mert nincsenek összeesküvések, háttéralkuk és azért, mert minden, de minden a mi érdekünkben történik és képviselőink csakis az emberiség javát akarják Hát nem logikus? 
(Hihetetlen


A jezsuitákról mondták... 
"A jezsuiták szofizmákkal, álltanokkal és ferde elvekkel megzavarják az ifjúság fejét, szorgalmasan oktatnak arra, hogy miként lehessen az igazságot csűrni-csavarni... arra oktatnak, hogy hamisan esküdni nem bűn, csak bensőleg kell mást gondolni... A kormány gyeplőit mindenütt ők akarják magukhoz ragadni, az általuk nevelt ifjúságot elkötelezik maguknak, a legmagasabb állásokra segítik őket, hogy érdekeiket védeni tartozzanak... A jezsuiták egy államnak sem hívei, az Ad maiorem Dei gloriam (Isten nagyobb dicsőségére) terjesztésének színe alatt saját javukat és előnyüket hajhásszák, miként ez saját sorsomban is bebizonyosodott." (II. Rákóczi Ferenc) 




Egyre jobban halad az iráni drónok sorozatgyártása




Iránban jelentős sikernek könyvelhető el, hogy beindult a pilóta nélküli harci repülőgépek sorozatgyártása. A technológia alapja egy elfogott amerikai dróntól származik, mely fölött évekkel ezelőtt iráni hackerek átvették az irányítást és sértetlenül leszállították egy iráni repülőtéren.
Az amerikaiak pár éve egy RQ170-es drónt küldtek, hogy kémkedjen Irán felett, ám miután azt az iráni hadsereg sértetlenül megszerezte elkezdte annak tanulmányozását és később egy hasonló eszköz előállítását.
Az iráni légierő korábban is rendelkezett ilyen eszközökkel. Sőt volt olyan felderítő drónjuk, melyet Libanon területéről indítottak és az eszköz körülbelül 20 percig tartózkodott az izraeli légtérben mielőtt lelőtték. 20 perc pedig bőven elég egy rakétákkal felszerelt pilóta nélküli eszköz számára.
Az irániak azonban elkészítették az elfogott eszköz kisebb és olcsóbb változatát, melyet Saegheh névre kereszteltek. Az eszközt éles helyzetben is tesztelték Szíriában, és egy ilyen drónt használtak csalinak amikor egy izraeli F-16-os repülőgép átrepült a szíriai légtérbe, melyet később a szíriai légvédelem lelőtt.
Az új fejlesztésű pilóta nélküli repülőgépeket azonban inkább támadó célra találták ki és egyszerre több rakétát is magukkal tudnak vinni egy-egy bevetésre. Ez mindenesetre nagy előrelépés Irán számára és reméljük később jelentős csapást jelent majd a cionista ellenségre.
Orientalista.hu – Al-Isfahani 







Ez természetesen kizárt, ellenben Olaszországban köt ki a migránsokkal teli hadihajó!. Olaszországba beengedik azt a 41 migránst, akit a Trenton nevű amerikai hadihajó vett fedélzetére három napja. A líbiai partok előtt kimentett hajótörötteket az olasz parti őrség egyik hajója veszi át, amely várhatóan vasárnap fog kikötni Olaszországban - írta pénteken Flavio Di Giacomo, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője Twitter-bejegyzésében. "Drámai és fájdalmas élmény lehetett számukra" - olvasható Di Giacomo üzenetében.




A nigériai lelkészt és egész családját azért fenyegették meg, mert végezte a munkáját




A lelkésznek nagy szerepe volt abban, hogy a korábban muszlim Nabila Umar Sanda áttért a keresztény hitre, akit barátja, Simput Dafup mutatott be a lelkésznek. Azóta egymást érik az életveszélyes fenyegetések.
Jeremiah Datim lelkész a World Watch Monitornak elmondta, hogy a két embert tíz napos fogság után engedték el, ami alatt mindkettejüket megkínozták. A fiatal lány visszament a szüleihez, akik korábban jelentették a rendőrségnek lányuk megkeresztelkedését. Mindez alatt a lányt megfigyelés alatt tartották, aki viszont két hónap múlva megszökött otthonról. Nem sokkal ezután Nabila egy Facebook bejegyzésben kijelentette, hogy szabad akaratból tért át a kereszténységre, mert „találkozott Jézus Krisztussal” és senki sem kényszerítette erre.
A két ember szabadulása után a lelkész hamar a képbe került és elmondása szerint számos fenyegetést kapott a nigériai állambiztonsági szolgálatoktól. Az eset után a Jama ’atu Nasir Islam (JNI), a nigériai muszlimokat tömörítő szervezet egy találkozót szervezett a lány szülei és a lelkész jelenlétében, akit elkísért egy másik szintén lelkész barátja.
Ami a helyzet súlyosságát jelzi, hogy a szolgálatok tisztjei is jelen voltak, akik megfenyegették, hogy ha nem mondja meg hol bujkál Nabila, megölik őt. Datim azonban valóban nem tudta, hogy hol bujkál a tizenkilenc éves lány, akinek a szülei arra kérték őt, hogy vonja vissza a Christian Association of Nigeria azon vádjait, miszerint a szülők korlátozták lányukat a szabad vallásgyakorlásban. A kérés azért is teljesíthetetlen, mert a lelkész nem egyenlő a CAN-nal, így ő ebben egyáltalán nem illetékes, pusztán nála érnek össze a szálak, aminek meg is fizeti az árát.
A lány barátja, Simput szintén eltűnt a hatóságok szeme elől és elérhetetlen. Nabila március 24-i szökését követően még mindig bujkálni kényszerül. Datim pedig azóta sem találkozhatott a családjával, mert félti őket a hatóságoktól.
A lelkészt nemcsak az állambiztonsági szolgálatoktól érik fenyegetések, hanem muszlim vallási vezetőktől is. Elmondása szerint a rendőrség pedig nem tett semmit ez idáig az ügy megoldása érdekében.
Az iszlámban a „hitehagyás” komoly büntetést vonz maga után. Ha muszlim férfi tér át más vallásra, vagy tagadja meg hitét, a Korán szerint halálbüntetést érdemel, míg nők esetében börtönbüntetés jár mindaddig, amíg az illető meg nem gondolja magát. Muszlim jogtudósok és jogi irányzatok között azonban vannak eltérések a büntetést illetően. Nigéria vallási szempontból rendkívül megosztott, ugyanis az országban a hivatalos adatok szerint meglehetősen kiegyenlített a muszlimok és keresztények aránya.
S4C.news, World Watch Monitor




Elhallgathatta az EU a migrációs hullám okozta terrorveszélyt




Tudatosan készült a tömeges migráció és a velejáró terrorizmus elhallgatására az Európai Unió egy kiszivárogtatott dokumentum szerint. A testület egy médiastratégiát dolgozott ki annak érdekében, hogy az emberekkel elfogadtassák a migránsok érkezését – derült ki az Unió 28 című műsorából.
Már a 2000-es évek közepén azzal számoltak Brüsszelben, hogy jelentős migrációs hullám éri el Európát. Az egyik következmény pedig a terrorizmus növekedése lesz” – ez derült ki az Európai Unió Tanácsa által készített, tíz évre titkosított dokumentumból. A testület egy médiastratégiát dolgozott ki annak érdekében, hogy az emberekkel elfogadtassák a migránsok érkezését.
A Figyelő munkatársa szerint ez is azt mutatja, hogy a brüsszeli politikusok már akkor sem akartak változtatni liberális, befogadó álláspontjukon. Deák Dániel elmondta, egy tudatosan megszervezett bevándorlási hullámról volt szó, és az Európai Unió intézményei nem tettek semmit annak érdekében, hogy megakadályozzák az egyre több illegális bevándorló érkezését az unió területére. Nem véletlenül beszélnek arról most már Brüsszelben, hogy a bevándorlás európai érték és egy támogatandó pozitív jelenség – világított rá a kiszivárgott dokumentum részleteire Deák Dániel az Unió 28 című műsorában.
Brüsszeli iránymutatás
Bár az iratok titkosítását 12 évvel később is csak részlegesen oldották fel, az Origo birtokába került papírok szerint Brüsszelben iránymutatást készítettek arról, hogy milyen kifejezéseket célszerű a médiában használniuk az uniós tisztségviselőknek. Az volt a cél, hogy az emberek ne kössék össze az iszlám hitet a terrorizmussal. Éppen ezért nem lehetett például hangsúlyozni, ha egy terrorista az iszlámra hivatkozva ölt meg embereket. Így akarták biztosítani a tárgyilagos vitát a terrorizmusról.
Brüsszelben ezt tartották politikailag korrektnek, ugyanis – ahogy fogalmaztak – a muszlimok érdekeit tartották fontosnak. Azt is megjegyzik, az iszlámnak fontos hatása volt az európai kultúrára, amire Európa nagyon büszke. A szakértő szerint ez a magatartás természetes folyamatnak állította be a migrációt.
A dokumentumban is látszik, hogy Brüsszel egy tudatos médiastratégiával készült erre a jelenségre, amelyet „politikailag korrekt beszédnek” hívnak a közbeszédben. Ez azt jelenti, hogy a bevándorlás jelenségéről úgy számolnak be azokban a sajtótermékekben, amelyek követik a politikailag korrekt nyelvet és viselkedésmódot, miszerint a bevándorlók mindegyike a háború és az üldöztetés elől menekül – jegyezte meg a Figyelő munkatársa.
Figyelmen kívül hagyták a kihívásokat
A Századvég vezető kutatója, Pócza István szerint a kiszivárgott dokumentum is azt mutatja, hogy a brüsszeli politikusok nem akartak tudomást venni a migráció jelentette kihívásokról, és ez azóta sem változott meg, hiszen olyan jellegű változtatásokat és előrelépéseket kellett volna megtenni, ami nem illett bele az ő gondolatmenetükbe.
Pedig a 2000-es évek közepén már több nyugat-európai államban is voltak párhuzamos társadalmak, ahogyan terrortámadások is” – mutatott rá Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. Az elemző szerint az Európai Tanács figyelmen kívül hagyta az uniós állampolgárok érdekeit. Ebből is látszik, hogy abban az időben nem az európai többség érdekeit tartotta szem előtt az Európai Unió, hanem annak a kisebbségnek az érdekeit, amely veszélyt jelent a többségi társadalmakra – tette hozzá.
Pontosan látszik az is, hogy az EU jelentős része – az intézményrendszer és nyugat-európai vezető politikusok – mai napig próbálják letagadni, hogy a párhuzamos társadalmak komoly konfliktusokat okoznak azokban a városokban és országokban, ahol hangsúlyosan jelen vannak – fogalmazott Törcsi Péter.
A dokumentumban szerepel az is, „kerülni kell a dzsihád kifejezést is a terrortámadásokkal kapcsolatban, a vallási küzdelmet ugyanis nem szabad összemosni a merényletekkel”.
Hirado.hu, M1





Ferenc pápa, aki a menekültek védelmére helyezte pápaságát, nekient a politikusoknak, amiért ők nem tartják tiszteletben a menekültek jogait és követelte, hogy változtassák meg a gondolkodásmódjukat és fogadják be a migránsokat, ahelyett, hogy egymással vitáznak. A pápa a Vatikánban tartott migrációs konferencián kijelentette, hogy az országoknak együtt kell működniük a viták helyett. A Pápa kiemelte, hogy nem szabad a másságtól félni, nem kell azt nézni, hogy a menekültek miatt az európaiak kényelmes élete megváltozik. A menekültek az európai kultúrát gazdagítják és ez jó - mondta a pápa.




A Fidesz legnagyobb pechére megszólalt Ferenc Pápa – Orbánék milliárdokat költenek, hogy pokolra jussanak

Írta Kiss András




Aki keresztény, nem terjeszthet hamis híreket, nem alkalmazhat karaktergyilkosságot, nem terjeszthet gyűlöletet a médiumokon keresztül – jelentette ki Ferenc pápa.
Ferenc pápa egészen egyértelmű utalást tett azokra az önkényes vezetőkre, akik saját politikai érdekükben alkalmaznak álhíreket. Kifejti, hogy ez nem egyeztethető össze a keresztény tanítással. Akadnak ugyanis, akik „saját gőgös önzésüket követik”, s ennek megfelelően használják a médiumokat. „Ennek a hamis használatnak a tipikus jele az igazság megmásítása az egyéni és a közösségi szinten. Ezzel ellentétben, az Isten elgondolásához való hűségben a kommunikáció az a tér, ahol az ember kifejezésre juttatja személyes felelősségét az igazság keresésében és a közös jó építésében.” Aki tehát hamis hírek terjesztésére használja fel a médiát, nem az igazság terjesztésében érdekelt.

Miért is tekinthető valósággal forradalminak a pápa dokumentuma?

A II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) sajtóról és kommunikációról szóló, „Inter Mirifica” kezdetű, 1963-ban kelt határozata kezdeményezte, hogy a katolikus egyház minden évben emlékezzen meg a tömegtájékoztatás világnapjáról. 1967 óta e napra pápai üzenetet adnak ki, amely egy tömegkommunikációval kapcsolatos témakört dolgoz fel. Eddig azonban nem volt jellemző az, hogy a mindenkori egyházfő napi politikát vigyen bele az üzenetbe

Nesze neked kereszténydemokrácia

Orbánék milliárdokat költenek arra, hogy pokollá tegyék hazánkat. Milliárdokat költenek el hazug, gyűlöletkeltő kampányokban nyomassák a propagandájukat. Orbán Viktor meghirdette az új tervet: “kereszténydemokráciát” építünk felkiáltással. Ezt nem tudjuk, hogy kivel fogja véghez vinni hiszen a csapatban nem nagyon van eszük a 10 parancsolatra és a demokráciára sem. Olyan emberek építenének kereszténydemokráciát akik hírből sem ismerik a keresztény erkölcsöt, a demokráciát gondolatát meg jó alaposan kiverte a fejükből a putyini iskola.
Ha Viktorék elolvasták a Pápa kiáltványát és valóban hisznek a kereszténydemokráciában akkor pontosan tudják, hogy most nagy sz.rban vannak ugyan is az elmúlt években milliárdokat költöttek el, hogy pokolra jussanak.




A kormány lenyeli a nyugdíjra szánt pénzeket
 
Baka F. Zoltán 2018. június 15. mfor.hu 
Hetven milliárd forintot szipkáz ki a büdzsé. 
Az ideinél több tíz milliárd forinttal kevesebb pénz jut jövőre a nyugdíjalap kifizetéseire a munkáltatók befizetéseiből az államkincstárba. A tegnap benyújtott, 2019-es költségvetési törvényjavaslatban találtunk rá erre az intézkedésre. 
Orbán Viktor idősebb szavazói körében
Orbán Viktor idősebb szavazói körében

A mindenkori büdzsében rendelkezik arról a kormány, hogy miképpen oszlik meg az egyes alapok között a foglalkoztatók által fizetett szociális hozzájárulási adó (szochó). Idén így néz ki a képlet: 

79,5 százalék jut a Nyugdíjbiztosítási Alapba 
20,5 százalék jut a z Egészségbiztosítási Alapba 

A jövő évi büdzsé viszont arról árulkodik, hogy megváltoznak ezek az arányok, sőt, egy harmadik alap is részesül a befizetett közteherből. Ha a parlament jóváhagyja az előerjesztést, így fog kinézni a következő évben a szochó felhasználása: 

70,22 százalék jut a Nyugdíjbiztosítási Alapba 
27,31 százalék az Egészségbiztosítási Alapba 
2,47 százalék pedig az újonnan belépő Nemzeti Foglalkoztatási Alapot illeti meg 

Mint látjuk, a nyugdíjak kifizetésére szolgáló alap jóval kisebb arányban részesül majd a munkaadók adójából, ráadásul ez csökkenő adótétel mellett valósul meg: a szochó ugyanis az idei 19,5 százalékról jövőre 17,5 százalékra csökkenhet, amennyiben teljesülnek a reálbér- emelkedése vonatkozó feltételek. 

Az is kiderül a kötetből, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alapra (NFA) jutó rész 68 milliárd forint, ennyi folyik át tehát az alap költségvetésébe. De nem marad ott, mert ezzel párhuzamosan a költségvetési törvényjavaslat előfizetést ír elő az alap számára, amit a központi költségvetés felé kell teljesíteni, meg nem határozott felhasználás céljából. Ennek az átutalásnak az összege szinte pontosan megegyezik azzal a tétellel, amit a szochó jelent: összesen 70 milliárd forintot szipkáz így ki a büdzsé az NFA-ból. 

Az NFA-ra egyébként komoly feladatok várnak a következő évben, a kormány a jelek szerint rá akar feküdni a munkaerő-piacban rejlő tartalékok felszabadítására. Álláskeresési ellátásokra például az ideinél 25 milliárd forinttal többet, 75 milliárd forintot szánnak. 

Egy biztos, a nyugdíjalap ezen az ágon kevesebb pénzből gazdálkodhat 2019-ben. Az előirányzatok szerint idén 1963,4 milliárd forint folyik be az alaphoz a szochóból és a munkáltatói nyugdíjbiztosítási járulékból, jövőre pedig már csak 1929,7 milliárd. 

A különbség 33,7 milliárd forint. Nagyjából ennyit fordít egy évben az alap árvaellátásra. Az eltérés lehetne nagyobb is, de a béremelések valamennyit kompenzálnak a nyugdíjalap javára, nagyobb adóalap után fizetik ugyanis a közterheket jövőre a munkáltatók. 


Néhány idézet Orbán Viktortól - a teljesség igénye nélkül! 

"Senki sem lépheti át saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél." (Orbán Viktor, 1993) 

"A Likud egy nemzeti párt, kormányzópárt és nemzeti párt Izraelben. Mi is nemzeti párt vagyunk Magyarországon, az elveink is közel vannak egymáshoz, szeretnénk, hogyha a jövőben az együttműködésünk az még szorosabb lenne, mint a múltban volt. Ennek a jövőre nézve lehet jelentősége." (Orbán Viktor, Izrael, 2005. június) 

"A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg. A hazugságokra épülő politika tönkretette a gazdaságot, így a legenyhébb minősítés, amit a miniszterelnök kiérdemel, a persona non grata." (Orbán Viktor, 2006. december 13. 

"Nem tudják úgy tönkretenni a hazánkat, hogy ne tudnánk újjáépíteni!" (Orbán Viktor a Gyurcsány-kormány idején - sokszor!) 

"Az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye." (Orbán Viktor 2007. június 29-én) 

"A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről." (Orbán Viktor 2008. február 13-án a Syma Csarnokban) 

"A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!" (Orbán Viktor, 2008. március) 

"Nehéz feladat vár ránk! Bizakodással tölt el az a tudat, hogy mi magyarok nagy lehetőség előtt állunk, hiszen ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást" - kezdi bevezetőjét Orbán. A Fidesz elnöke kudarcokkal telinek írja le az elmúlt nyolc év szocialista kormányzását és egy erős Magyarország ígéretét vázolja fel. Orbán szerint az elmúlt időszak politikája csalódást okozott, mert a kormányzati politikát egyre inkább magáncélok és üzleti érdekek határozták meg." (Részlet az Orbán Viktorral 2010. március 12-én készült, az origo.hu-n megjelent interjúból) 

"Szeretném Önöket megnyugtatni, hogy a magyar föld jövője nem függ a Brüsszelben esedékes döntéstől. Ez csak és kizárólag tőlünk függ. És Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és ebben az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek - akármit döntenek Brüsszelben - itt soha termőföldet nem fognak vásárolni!" (Orbán Viktor 2010. március 31-én) 

"Le fogjuk győzni a hatalommal való visszaélés technikáit, a felelősség alóli kibúvás kísérleteit." (Orbán Viktor, 2010. május 14). A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak. 

Végezetül a termőföldről egy idézet: "Akié a föld, a víz és a fű, azé minden!" (Árpád vezér üzenete Szvatopluk fejedelemnek. Anonymus: Gesta Hungarorum) 
SVPSZ 








A Magyarország Alaptörvénye nevű törvény alkotmánynak érvénytelen, alaptörvénynek alkotmányellenes, ezért érvénytelen! 


Miért érvénytelen az Alaptörvény alkotmánynak? 
Magyarország Alaptörvénye - ZÁRÓ ÉS VEGYES RENDELKEZÉSEK 
"Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el." 
A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1949. évi XX. törvény) 19.§ (3) E jogkörében az Országgyűlés 
a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát; 
Az országgyűlésnek kizárólag a Magyar Köztársaság Alkotmánya megalkotásához volt joga, csak ehhez, és csak ilyen névvel, ezért az Alaptörvény alkotmánynak ÉRVÉNYTELEN! 
Mivel a 19.§ (3) a) és a 24.§ (3) hivatkozás között ÉS kapcsolat áll fenn, így a 19.§ (3) a) hivatkozás érvénytelensége miatt a 24.§ (3) tartalmának nincs jelentősége. 
Miért érvénytelen az Alaptörvény alaptörvénynek is? 
A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1949. évi XX. törvény) 77. § (1) Az Alkotmány a Magyar Köztársaság alaptörvénye. 
Mivel az Alaptörvény alkotmánynak érvénytelen, ezért nem léphet a hatályos Alkotmány helyébe (nem helyezheti hatályon kívül), így a Magyar Köztársaság Alkotmánya hatályban maradt! 
A fenti 77.§ (1) szerint a Magyar Köztársaság Alkotmánya egyben a Magyar Köztársaság Alaptörvénye is. Két Alaptörvény nem lehet hatályban, ezért az Alaptörvény alaptörvénynek alkotmányellenes, tehát érvénytelen. 
Aki még ennél is részletesebb indoklásra tart igényt, az itt megtalálja: 
https://www.facebook.com/notes/183877911691401 
Ukrán nyugdíjak?




Alkotmányos válság van, de miért hallgatnak erről a jogászok?




A tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozat záróakkordjaként a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. megvásárolja a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét, mellyel a társaság kizárólagos érdekeltségébe kerül két osztrák szálloda, egy montenegrói wellness hotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. megszerzi a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét. Korábbi tájékoztatás szerint a Ligetfürdő eddig a Forrás Nyrt. és az Arago Zrt. érdekeltségében volt. 


Gyárfásnál megszűnt a szociálliberális védőháló

Hangfelvétel-cunami

Bán Károly – 2018.04.30. 04:11 
Fogy a levegő Gyárfás Tamás körül. A szocialista médiavállalkozót azzal gyanúsítják, hogy húsz évvel ezelőtt megölette legfőbb riválisát, a szintén médiavállalkozó Fenyő Jánost – írja hétvégi elemzésében az Origo annak kapcsán, hogy Gyárfás össze-vissza beszél.
Ügyvédje például azt állította, védencének felületes volt a kapcsolata a Fenyő-gyilkosságban szintén felbujtással gyanúsított Portik Tamással, évente ha egyszer találkoztak. Ezzel szemben a 168 Óra belügyi források alapján arról írt, Portik az összes beszélgetését rögzítette, amit Gyárfással folytatott, s ezek száma a százat is meghaladja. A hangfelvételeket megtalálhatták a szlovák hatóságok, amikor jogsegélyegyezmény alapján házkutatást tartottak a gyilkosság végrehajtója, Józef Rohác testvérének lakásán. A hangfelvételek eredetiségéről, illetve manipulálásáról egy hangtechnikus igaz-ságügyi szakértő tud hitelt érdemlően nyilatkozni – mondta lapunknak Nagy László Tibor kriminológus. Az Origo szerint Gyárfás legnagyobb problémája minden bizonnyal az, hogy nem bújhat el a szocialista védelmezői mögé, ahogy ezt tette sokáig. Mint megírtuk, Fenyő bizalmasa halála előtt beszámolt arról, hogy a médiacézár Gyárfással kapcsolatban egy százoldalas anyagot adott át Kuncze Gábor belügyminiszternek. Kuncze, amikor erről kérdeztük, azt válaszolta, „Na viszonthallásra!”.


Mit tudhat Gyárfás, amiért először meghurcolták, majd megkegyelmeztek neki?

Berta Boldizsár2018-06-15 17:55
Mit tudhat Gyárfás, amiért először meghurcolták, majd megkegyelmeztek neki?
Fotó: pixabay
A választás után kipattanó “Gyárfásalegfőbbmaffiózó” őrületben a fogadóirodáknál nagy odds-al lehetett volna fogadni – ha műsorra vették volna – hogy elkaszálják, mert biztos, erős bizonyítékok kerültek elő. Ám a “független” ügyészség útjai nekünk, földi halandóknak kiszámíthatatlanok.

Megtette?

Érdekes visszanézni az Orbán-vezérelt sajtó reakcióit, miután hipp-hopp észveszejtően súlyos bizonyítékok alapján hirtelen letartóztatták Gyárfás Tamást. Az ügyészség  vádja, miszerint ő adhatott utasítást Fenyő János meggyilkolására már többször felreppent a médiacézárnak hívott vállalkozó meggyilkolása óta.

De mi történhetett, miért pont akkor és miért vonult vissza a vádhatóság?

A kormánykézből etetett média a választás után kígyót-békát köpködött, majd egy karmesteri intésre lecsitult, sőt, megszólalási lehetőséget biztosított a megvádoltnak, ahol előadhatta, hogy ő “soha, semmi rosszat nem gondolt, tett”.

Amíg “jól viselkedik”, élhet szabadon?

Nem tudjuk és talán örök titok marad, hogy milyen információ, bizonyíték birtokosa Gyárfás Tamás, amivel kiérdemelte az erőteljes befenyítést, majd miután megértette az “idő szavát” és, hogy mit tehet és főleg mit nem, a hurok lazulását.
b1blog.hu szerint az alábbiak valamelyike, vagy összessége lehetett a kiváltó ok:
  • Gyárfás vagy megtette, amit kértek tőle, átengedett valamilyen – egyelőre nem világos mibenlétű – érdekeltséget, ami még nem volt a Fidesz-rezsimé, de szüksége volt rá.
  • Vagy figyelmeztetni akarták, ne tegyen meg valamit, amire készült; esetleg éppenhogy tegye meg, amitől húzódozott, de a sportdiplomáciában még mindig meglévő befolyása alapján elvárnak tőle.
  • Valamint az is lehet, hogy az eljárás az (okkal) megtépázott renoméjú túlbuzgóságából indult, és akkor azért állította le a Főnök, hogy holmi büntetőeljárás ne veszélyeztethesse a nagyratörő terveket, amelyek végrehajtásához Gyárfásra elengedhetetlenül szüksége van.
és a szintén alábbi folytatások valamelyike várható:
  • Az ügyészség töredelmes bocsánatkérés mellett megszünteti az eljárást.
  • Vagy, ami valószínűbb, a végtelenségig nyújtja (20 éve nyomoznak, pár évet még igazán ráér az ügy), hogy Gyárfás érezze, bár nem akarják levágni, de azért ott lebeg a kard a feje fölött.
  • És ha már minden határidőből kifutnak, akkor esetleg vádat is emelnek ellene, de olyan gyenge vádirat alapján, hogy ne lehessen bíró, aki az alapján el tudja ítélni.
(forrás: b1blog.hu)







A kormánylap bejelentette: Gyárfás Tamás nem kerül börtönbe


 2018. június 15. - nickgrabowszki
Megkötötte az alkut a Fidesz-rezsimmel. 

Egy minden gyanún felül álló állampolgár
ügyében csak a halál , a vakoló páholy , és a bérgyilkos járhat el !!!!
gyafovi.jpg




Ezek a dolgok párban szoktak repülni. Az ügyészség meggyanúsít valakit valamivel, a kihallgatásról részleteket szivárognak ki a lakáj- és harci médiához, a kormánypropaganda ezerrel ráfekszik az ügyre, napirenden tartja és lő ezerrel. Ez közéleti szereplők esetében számtalan esetben történt így az utóbbi nyolc évben, a Hagyó-(BKV-)-ügytől a Spéder-ügyön át a Czeglédy-esetig.
Egészen addig, amíg a gyanúsítottak meg nem törnek, és meg teszik, amit várnak tőlük. Vagy vallomást, vagy az érdekeltségeik átengedését, amire éppen szükség van.
Minden pont így történt Gyárfás Tamás esetében is. Az egykori médiacézár és úszópápa a választás után került az ügyészek és a lakájmédia célkeresztjébe hetekre. Majd egyszercsak hirtelen

elhallgatott a kormánypropaganda.

Mintha csak egy láthatatlan karmester intésére történt volna.
Sőt, a helyzet addig jutott, hogy mára a kormány félhivatalos lapja közölt Gyárfással interjút, amelyben magyarázkodhat, megvédheti az álláspontját (miszerint ártatlan) és megpróbálhatja tisztára mosni a nevét.
Ezekkel a címekkel:

GYÁRFÁS AKÁR A HAZUGSÁGVIZSGÁLATRA IS HAJLANDÓ LENNE

AZ EMBERÖLÉSRE VALÓ FELBUJTÁSSAL GYANÚSÍTOTT SPORTVEZETŐ ÁLLÍTJA, SENKIT SEMMILYEN ERŐSZAKOS CSELEKEDETRE NEM ÖSZTÖNZÖTT
Úgy tűnik, fordult szél. Ennél világosabb jelzés, egyértelműbb üzenet nem nagyon kell.  Ezt tekinthetjük akár nemhivatalos bejelentésnek is, ami csalhatatlanul azt jelzi, hogy

a Nándorfehérvári teremből átszóltak az elvileg független ügyészségre, állítsák le az ügyet, vegyenek vissza a lelkesedésből.

  • Gyárfás vagy megtette, amit kértek tőle, átengedett valamilyen - egyelőre nem világos mibenlétű - érdekeltséget, ami még nem volt a Fidesz-rezsimé, de szüksége volt rá.
  • Vagy figyelmeztetni akarták, ne tegyen meg valamit, amire készült; esetleg éppenhogy tegye meg, amitől húzódozott, de a sportdiplomáciában még mindig meglévő befolyása alapján elvárnak tőle.
  • Valamint az is lehet, hogy az eljárás az (okkal) megtépázott renoméjú túlbuzgóságából indult, és akkor azért állította le a Főnök, hogy holmi büntetőeljárás ne veszélyeztethesse a nagyratörő terveket, amelyek végrehajtásához Gyárfásra elengedhetetlenül szüksége van.
A Hosszú Katinka és Shane Tusup bosszújába belebukott volt úszóelnök tehát mégsem lesz a magyar Hodorkovszkij, ti. nem éri retorzió annak ürügyén, amit esetleg elkövetett, de valójában azért, mert kellemetlenné, terhessé vagy fölöslegessé vált a hatalom számára.
A helyzet jelen állása szerint a következők történhetnek:
  • Az ügyészség töredelmes bocsánatkérés mellett megszünteti az eljárást.
  • Vagy, ami valószínűbb, a végtelenségig nyújtja (20 éve nyomoznak, pár évet még igazán ráér az ügy), hogy Gyárfás érezze, bár nem akarják levágni, de azért ott lebeg a kard a feje fölött.
  • És ha már minden határidőből kifutnak, akkor esetleg vádat is emelnek ellene, de olyan gyenge vádirat alapján, hogy ne lehessen bíró, aki az alapján el tudja ítélni.
Az esetleg, egyszer, jó sokára majd kiderül, ki és mit akart Gyárfástól, valójában miért indult eljárás ellene.
Egy dolog nem fog kiderülni talán már soha: hogy Gyárfás tényleg részt vett-e felbujtóként Fenyő János 20 évvel ezelőtti meggyilkolásában.




Na kapjátok be a faszt és rágódjatok !!!
Az olajon kívül milyen maffia tevékenység volt még amibe nyakig benne volt a barátotok !!! Szervkereskedelem kábítószer prostitúció , ő hajtotta fel a lányokat a TV útján . Tudta ki kinek tejel arhivuma van , és nem akarják , hogy megszellőztesse !!! De a gyilkosság BT figyeli , és besugározhatják , mint a Lovast !!!!



Durván megbukott a kormánypropaganda hazugsága, amivel a Tiborcz-fiút próbálták kimosdatni a közvilágítási pénzek maffiaszerű lenyúlásának botrányából

 2018. február 09. - nickgrabowszki
5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. tib.jpg
Az már jelezhet valamit, hogy a kormánypropaganda eltitkolni vagy agyonhallgatni nem tudja, hogy az uniós csalás ellni hivatal szervezett csalás, maffiabűncselekmény gyanúját vetette fel a közvilágítási tenderek ügyében, ezért címlapon kénytelen foglalkozni a dologgal.
Más kérdés, hogy a felelősséget megpróbálják eltolni Tiborcz Istvánról, és kimosdatni a maffiagyanúból. Mint például a pénteki Magyar Idők, amelyben egy Kárpáti András nevű propagandista vette a nevére az aljas indokból különösen nagy értékre elkövetett mosdatási kísérletet.
Érthetetlen módon a miniszterelnök vejét támadja az ellenzék és sajtója az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése kapcsán, miközben meg sem említik, hogy a vizsgált időszakban Simicska Lajos egyik cége volt az Elios Innovatív Zrt. fő tulajdonosa. Többször szóvá teszi az uniós hivatal Tiborcz István szerepét, holott a kérdéses időszakban neki

már nem volt köze a céghez.

Az OLAF-jelentés a 2009 és 2014 közötti időszakot vizsgálja, de ekkor a cég fő tulajdonosa Simicska Lajos Közgép Zrt.-je volt, nem Tiborcz István. Tiborcz 2009-ben Erdei Bálinttal 50-50 százalékos arányban alapított egy céget, amelyből később jött létre az Elios. Nyolc hónap elteltével Tiborcz István kiszállt a cégből, és 2014 áprilisáig már nem ő, hanem a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép gyakorolta a többségi tulajdonosi jogokat.
Szóval Simicska megjelenésével Tiborcz kiszállt a cégből, tehát semmi köze a dologhoz. Nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább, az Orbán-család makulátlan.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

1. Az Elios Tiborcz saját cége volt. 2009-ben ő alapította, akkor még más néven.
2. Simicska 2010 belépése után Tiborcz egyáltalán nem szállt ki a cégből: tagja maradt az igazgatótanácsnak például.
3. A Fidesz-sajtó úgy próbál tenni, mintha 2010-2014 között a Simicska-birodalomhoz tartozni nem azt jelentette volna, hogy állami és egyéb vagyonok lenyúlásához a Fidesz-kormányzat segítséget és támogatást nyújt. Az hogy Tiborcz már nem volt (többségi) tulajdonos, csak azt jelentette, hogy szinttel mélyebbre próbálták rejteni a miniszterelnök családi érintettségét.
4. De hogy az Elios továbbra is Tiborcz saját céga maradt a birodalom ernyője alatt, azt az is bizonyítja, hogy Simicska kiszállása után ismét Tiborcz lett a tulajdonos, azaz formálisan is visszavette a nevére a céget.
5. És a legnyilvánvalóbb tény, ami bizonyítja, hogy Tiborcz nem szállt ki, az az, hogy - mint a 24.hu cikkéből kiderül - a közvilágítási pályázatok dokumentumai szerint

az Elios nevében továbbra is Tiborcz járt el 2010-2014 között is.

Tehát Tiborcz nem szállt, ki, dehogy szállt, egyáltalán nem szállt ki.
Ennyit a kormánypropaganda hitelességéről és Tiborcz ártatlanságáról az ügyben. Miután azonban ők is érezhették, hogy a miniszterelnöki vő érintettsége mellett számos érv hozható fel, és elég nevetséges volna a 2010-2015 közötti csalásokat a Bajnai-kormány számlájára írni, azzal is próbálkoztak védekezni, hogy ilyen ügy nincs is, de tényleg.
Tiborcz István jogi képviselője lapunknak megerősítette, hogy az ügyet egyszer már kivizsgálták. (...) A tendereket korábban már vizsgálta az ügyészség, és mindent rendben talált.
Ez az ultima ratio, a végső érv. Ha a Polt Péter vezette ügyészség azt mondta, hogy minden rendben, akkor az egészen biztos, hogy nem történt semmi, mindenki mehet a dolgára, az ügyészek már elvégezték a sajátjukat. (A Magyar Idők elfelejtett emlékeztetni rá, hogy ez ugyanaz az ügyészség, amelyiknél néhány éve egy MOL elleni vádat a MOL egyik felsővezetőjének felesége képviselt.)
Csak ez a rettenetes OLAF ne volna, amelyik folyton arra akarja kényszeríteni őket, hogy kezdjék újra a nyomozást.




A magyar lelket már megette a félelem?

Illusztráció: alfahir.hu
Miért vágyik a magyar nép a kádári romantikára? Milyen feszültségekkel szembesül egy munkavállaló? Mi volt a Fidesz nagy újítása, amivel más még nem nyert választást? Többek között ezekre, egész pontosan a magyar társadalomban lévő félelmekre keresett válaszokat a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions politikai elemzőintézet. „A félelem megeszi a lelket” címmel több tanulmányt is bemutattak: Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója „A magyar rémálom” című kutatásukról beszélt, Messing Vera MTA-kutató Ságvári Bencével együtt készített a migrációs félelmekről anyagot, Gregor Anikó ELTE-s adjunktus a nők félelmeiről, míg Kiss Ambrus, a Policy Agenda igazgatója a munkavállalók kihívásairól beszélt csütörtöki közös előadásukon.
A kutatók nehéz kérdéseket feszegettek, amikor a magyar társadalom legfontosabb gondjait akarták feltérképezni. Boros Tamás az előadáson korábbi és friss kutatásaikról, valamint azok eredményeiről beszélt: például arról, hogy a magyar lakosság egyharmadának egyszerűen nincs jövőképe és hosszú távra sem tervez, miközben a maradék álom is leginkább az, hogy jó lenne visszakerülni a Kádár-kori biztonságba, kiszámíthatóságba. Nem is véletlen, hogy a közhelyek szerint is a politikai pártok csak ígérgetnek, pozitív képet festenek leendő kormányukról, ezzel talán pont azt a megszépült emlékű kádári kiszámíthatóságot ígérve, amitől elvileg egyre távolodunk.
A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT ! 
Forrás: alfahir.hu
sokkaljobb-kommentár: Már nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Matolcsy György jegybankelnök is fenyegeti Magyarországot a válsággal, és emlegetik az újabb nadrágszíj-húzást, vagyis a sokadik megszorítást! A nadrágszíj-meghúzás vajon miért nem vonatkozik a kormányra és a jegybankra? A kormány egyre többet költ propagandára és stadionra például a kórházak helyett.
A jegybank összes kiadása a több mint ezer munkatárs giga fizetésétől a különböző bizottságok elnökeinek és tagjainak szintén giga jövedelméig mind a magyar adófizetőket terheli! A hatalmas nyereséget, ami nagy részben a devizahiteleseknek és a külhonban dolgozó magyarok hazautalásának köszönhető, hat jegybanki alapítványba szervezik ki, és lesz belőle szabad felhasználású pénz! Nagy lehetőséghez jutnak ott Matolcsy unokatestvérei és már a fiai is.
A járulékokat már adóként szedi be az állam, és abból is szabad felhasználású pénz lesz, nem a kórházakra, nem az egészségügyre és nem az oktatásra fordítják. Egyre több adóforintunkat szervezik ki a TAO-ba, és 100 milliárd körül megy már el évente a sportra, és elsősorban stadionépítésre, fenntartásra. Mert az eddig átadott stadionok mind veszteségesek. Építenek már stadionokat minden szomszédos országba, van olyan ahol kettőt-hármat is, hogy biztos elég legyen nekik! A magyar társadalom egyelőre tűri – ezt is, a választási csalásokat is, a haveri kör helyzetbe hozását és a pénzszórást is! A félelemre a magyar társadalomnak minden oka megvan, mert bizony nagyon nem jó felé mennek a dolgaink. Soha ilyen magas még nem volt az államadósság és az államháztartási hiány, és a forint árfolyama is igencsak inog!
Békéscsaba, 2018. június 15.
F. I. – K. M.
Emlékeztető: A havi egymillió feletti nyugdíjak már megjelentek, de jönni fognak nemsokára a havi ötmilliósok is, ha nem tesz sürgősen valamit az ügyben a kétharmados parlamenti többség és kormánya. Sajnos nem valószínű, mert elég sokan máris érintettek lehetnek közülük. A magán-nyugdíjpénztári pénzeket (3000 ezer milliárd forintot) államosították. Még egy igazolást sem kaptak arról az érintettek, hogy mennyi pénzük került bele a nagy kasszába? Hová lett vajon a 3000 milliárd forint? Dől kifelé Ukrajnába egyre több, akár 300 ezer forintos nyugdíj úgy, hogy itt soha se járulékot, se adót nem fizettek. Jár nekik az ingyenes betegellátás is. Mindezt egy 1963(!) évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti Egyezmény teszi lehetővé. De hol van már a Magyar Népköztársaság és hol van a Szovjetunió?” (Részlet a Kongatják a nyugdíjkassza fölött a vészharangot! című írásból)




Hivatalos: 32.000 ember halálát okozta a lerohasztott magyar egészségügy

Az összhalálozás 26 százalékát, vagyis több mint 32.000 halálesetet lehetett volna elkerülni egy jobb egészségügyi ellátórendszerrel 2014-ben – számol be a napi.hu, az első magyar egészségügyi
teljesítményértékelés által feltárt eredményekről.

Magyarországon először készült el az átfogó jelentés, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinálásával, és rögtön súlyos megállapításokra jutott a magyar
ellátórendszerről, annak hozzáférhetőségéről, a lakosság egészségi állapotáról és életkilátásairól.
A jelentés szerint
Magyarország lemaradása nőtt az európai átlaghoz képest a legfontosabb halálokok terén,
például a keringési rendszer betegségei miatti
halálozásban, a nők körében a méhnyak-, mell-, gége- és légcsőrák, a férfiaknál pedig a vastagbél- és a végbélrák esetén.
Ennek jelentős részben a drámaian lerohasztott
egészségügyi ellátórendszer az oka. A jelentés szerint 2014-ben egy jobb ellátórendszerrel a halálozások 14 százaléka, népegészségügyi beavatkozásokkal
további 12 százalék halálát lehetett volna elkerülni,
ez 32 ezer megmenthető életet jelentett volna egyetlen év alatt.
NYF-kommentár: Eközben a kormányunk az Isten
pénzét is stadionokra, focira,
propagandára, és reklámokra költi, a maradékot pedig ellopja.
Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!


Mit vagy úgy oda a vakoló páholyok kiadták , hogy a koncentrációs táborokat ki kell építetni !!!!!
A maradék pénzeket , meg el lehet lopniuk !! Igen a fekete költségvetésból fekete hizlaldákra is jut aki tolja a szekerüket !!!
Ne feledd a Viktor is csak egy báb eljátsza a szerepét , a dróton rángatják , és a dicstelen perc emberek , úgy is a porba húllnak , kit előbb , vagy utóbb , de a páholy kiközösíti , és megy az itéletvégrehajtó viszi a sejem zsinórt !!!




VAN BAJ, POLT PÉTER VALAMIT NAGYON NEM ÉRT! – MI CSAK AZT NEM ÉRTJÜK, RÁ MIÉRT VAN SZÜKSÉG?


     
Polt valamit nagyon nem ért. Vagy csak játssza a hülyét? Mondjuk a helyében mi se értenénk…

A független magyar ügyészség megalakulásának ünnepségén a legfőbb ügyész az európai együttműködés kapcsán a „nemzeti szuverenitás” tiszteletbe tartását emlegette, illetve azt, hogy a miniszterelnök vejének a korrupciós ügyeit feltáró Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) pedig nem bűnügyi nyomozó hatóság.
Polt Péter szerint azonban jelenleg nem érthető, mi szükség van az Európai Ügyészségre.
A legfőbb ügyésznek nem a szuverenitás csorbulásával, hanem a szakmai érvek hiányával van gondja.
Ma még szakmai szempontból az nem világos, hogy a most létező és egyébkét a jövőben tovább fejlődő struktúrák mellett a létrehozandó, legkorábban 2021-ben induló Európai Ügyészség hogyan kapcsolódik a jelenlegi rendszerhez, milyen hozzáadott értéket fog képviselni. Ezt nyilván csak 2021, de leginkább az azt követő néhány év gyakorlati tapasztalat fogja megmutatni” – fogalmazott Polt Péter.
A legfőbb ügyész kitért az OLAF vizsgálatokra is: „Az OLAF-nak ennél fogva bűnügyek lefolytatására, bűncselekmény gyanújának vizsgálatára nincsen hatásköre, mint ahogy nyomozati jogköre sincs” – jegyezte meg.
Polt Péter az OLAF-al való együttműködés sikerességét alátámasztandó kiemelte: a kifogásolt ügyek 47 százaléka jut el vádemelésig.
De melyik 47% jut el a vádemelésig?! Ez itt a kérdés. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a kormánypárt képviselőivel, vagy a kormányhoz közeli vállalkozók kétes ügyeivel kapcsolatos ügyek SOHA. Ezért van szükség egy objektív és minden tekintetben független ügyészségre, hogy végre kiderüljön kiknek a zsebében tűntek el azok az ezermilliárdok, amit az EU-tól kaptunk és most NEKÜNK KELL visszafizetni!
Forrás: Sztárklikk / BalraMagyar


A gazság szolgáltatásban már megszokhattuk , hogy a balekokra igen is szükség van , pörögnek az események , egy két elvaratlan száll bekerül a rendszerbe , és nevesíteni kell az eseményt , ekkor jön a balek , mint a Táncos Gábor , a cigány gyilkosság balekjai , a Gyárfás Tamás , , és még sokan mások !!


TITKOS TALÁLKOZÓN EGYEZTETETT A VÉGTÖRLESZTÉSRŐL ORBÁN ÉS CSÁNYI



Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor OTP vezér eddig titkosnak számító, „határozott hangnemben” folytatott magánbeszélgetése is kellett ahhoz, hogy végre tárgyalóasztalhoz üljenek a pénzintézetek és a kormány képviselői – értesült az origo.hu.
OCSBanki forrásaira hivatkozva az origo.hu azt állítja, hogy a találkozóra néhány nappal a miniszteri-bankszövetségi-felügyeleti sajtótájékoztató előtt került sor. Az online lap információi szerint Csányi Sándor kertelés nélkül, „határozott hangnemben” közölte véleményét a kormány bankellenes állásfoglalásról, illetve annak „káros” következményeiről.
Az origo.hu megkeresésére – a találkozó kapcsán - egyelőre még nem reagált a Miniszterelnökség.
"Tarthatatlan állapotok"
A hírportálnak nyilatkozó névtelen banki források szerint, Magyarországról és külföldről is több jelzést kapott a kabinet a végtörlesztés miatt, amely rontotta az ország nemzetközi megítélését, illetve a hitelezési aktivitást. A név nélkül megszólaltatott bankvezetők „nem kósernek”, illetve „tarthatatlan állapotnak” nevezték a végtörlesztés jelenlegi formáját.
Külföldi tulajdonú vezető bankok már hónapokkal ezelőtt aggodalmukat fejezték ki a végtörlesztéssel kapcsolatban és az állami beavatkozás helyett a kereskedelmi bankok, a jegybankok és az adósok közötti megállapodást sürgették. A nemzetközi bankvilág képviselői – attól félve, hogy más közép-kelet-európai országok is követendőnek tarthatják majd a jövőben a kezdeményezést - agresszív fenyegetésekkel vágtak vissza a magyar kormánynak és azt ígérték, hogy „foggal-körömmel” fognak harcolni a magyar törvény ellen.
"Túllőttek a célon"
Az origo.hu által megszólaltatott pénzintézeti szakemberek szerint a "fiúk belátták, hogy túllőttek a célon", de a lap szerint a közeledő álláspontok és tárgyalások megalapozásában fontos szerepet játszott az Orbán-Csányi találkozó is.
A hírportál információi alapján a bankszövetség által kijelölt munkacsoport (az OTP, az Erste, az FHB, a K&H, a CIB és a Raiffeisen pénzintézetek vezetői, illetve képviselői), mely a devizaadósokat mentő javaslatok kidolgozására kapott felhatalmazást, hétfő délután ült össze először egy többórás egyeztetésre, számba véve a lehetséges eszközöket.
"Most tényleg kíváncsiak a véleményünkre, mert rájöttek, hogy egyedül nem tudják kezelni a problémát, és a bankszektort sem verhetik szét" – nyilatkozott bizakodóan egy bankár az origo.hu-nak.
Visszavonulót fúj a kormány?
Más vélemények szerint a kormány meghátrálva és feladva meghirdetett szabadságharcát ismét a bankok kegyeit igyekszik keresni, miközben a devizahitelesek érdekei ismét háttérbe szorulhatnak a pénzintézetek igényeivel szemben.
A kormány kezdeményezését ellenzéki oldalról is már több támadás érte. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a végtörlesztés jelenlegi formájában maximum 50-60 ezer embernek tud segíteni, azonban ha lehetővé tennék, hogy a törvényben rögzített kedvezményes árfolyamon résztörleszthessenek is az ügyfelek, akkor az már a devizahitelesek tömegeinek javíthatna a helyzetén.
origo.hu nyomán - barikad.hu


Na itt nagyot kaszált a bankár maffia , és a politikai maffia is !!!!
A pénzt midegyik lenyulta , és értelmes megoldás nem születhet , kivéve egy jó pár likvidálás , de azt azért nem lehet csinálni , mert a vakoló páholyok is benne voltak ,ők vezényelték le , mint a stadion építést !!! És bizony több mint 300 páholy nagymestereit nem lehet magukra haragítani egyik maffia ágnak sem !!! Hisz mindnyájan nekik dolgoznak , csak nem akartok paraszt polgárháborút , hisz épp hogy elkerültük a cigány magyart , előtte meg a kazár magyart , gondoljatok a Táncos Gábor ügyre !!!


Közreműködést vár a kormánytól a Bankszövetség
Na nézzétek a rablóinkat !!!
SOCIAL SZAKI. 2013. 09. 09. 21:37
A Magyar Bankszövetség szerint a deviza-jelzáloghitelesek helyzetének azonnali rendezése elképzelhetetlen a kormány érdemi közreműködése nélkül.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:






A lakossági devizahitel-állomány létrejöttében felelős mindhárom szereplő – bank, ügyfél és kormány – közös felelőssége a megoldás – közölte a bankok érdekképviseleti szerve hétfőn az elmúlt napokban elhangzott kormányzati bejelentésekre reagálva.
A Fidesz-KDNP csütörtökön arra szólította fel a bankokat, hogy novemberig javítsák ki a devizahitelek hibáit, a szerződéseket módosítsák az ügyfelek javára. A Fidesz a devizahitelek elterjedéséért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék, amelynek létrehozásakor “becsapták az embereket, mert nem árulták el a valódi kockázatokat” – mondta Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője.
Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig ezt nem teszik meg, a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát – akár a bankok kárára – terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog róla. A frakcióvezető azt is megfogalmazta, hogy gyakorlatilag a devizahitelek forintosítását kell végrehajtani. A politikus hangsúlyozta ugyanakkor azt is, nem indokolt, hogy a devizahitelesek jobban járjanak annál, mintha ugyanabban az időszakban forintban adósodtak volna el. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben megerősítette, ha a bankok ezt nem teszik meg, a kormány lépni fog.
Nem felelősek


A banki közösség fontosnak tartja annak megerősítését, hogy nem felelős a magyar valuta árfolyamának gyengüléséért, illetve ingadozásáért, és hasonlóan nem felelős az országkockázat alakulásáért sem, amely közvetlenül érvényesül a magyarországi hitelkamatokban” – hangsúlyozza közleményében a Magyar Bankszövetség elnöksége, hozzátéve, a hitelintézetek érdekeltek abban, hogy a lakossági deviza-jelzáloghitelek adósainak terhei csökkenjenek, és eleget tudjanak tenni fizetési kötelezettségeiknek.
A szervezet ismerteti: a Magyar Bankszövetség a nemzetgazdasági miniszter kérésére 2013. augusztus 27-én átadta a lakáscélú deviza-jelzáloghitelek forintosítására vonatkozó javaslatait. Ezek mindegyike teljesíti azokat az előzetesen megfogalmazott elvárásokat, amelyek szerint a választott megoldásnak arányos teherviselésen kell alapulnia, és akként kell megszüntetnie az érintett háztartások árfolyamkitettségét, hogy egyúttal a háztartások törlesztési terhei is csökkenjenek.
A hitelintézetek ugyanakkor – a különböző adósmentő programokon keresztül – a válság kezdetétől lehetőséget biztosítanak a fizetési nehézségekkel küzdő adósoknak arra, hogy a háztartás teherviselő képességének megfelelő törlesztést teljesítsenek, ha ezt a háztartás jövedelmeinek csökkenése indokolja. A különböző programokban részt vevő, együttműködő adósok a tapasztalatok szerint jellemzően eleget tudnak tenni a vállalt kötelezettségeiknek.
A bankok készek további javaslatokat kidolgozni akár a teljesítő, akár a nehéz helyzetbe került deviza jelzáloghiteles ügyfeleik érdekében, amennyiben a kormány is kész az elvárásait egyértelműen, világosan megfogalmazni” – írja közleményében a szervezet.
Érdemi közreműködést várnak
A hitelintézetek önmagukban nem képesek a devizahitelek azonnali forintosítására – egyrészt, mivel erre egyoldalúan nem jogosultak, másrészt, mivel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közreműködése nélkül a forintosítás a forint árfolyamának kiszámíthatatlanná válását okozná. A hitelintézetek nem kínálhatnak fel olyan megoldásokat sem, amelyek a betétesek vagy a pénzügyi közvetítő rendszer szereplőinek kárára kompenzálnák a csökkenő háztartási jövedelmeket – közölte a bankszövetség.


A fentiekre tekintettel a bankszektor elképzelhetetlennek tartja, hogy a deviza jelzáloghitelesek helyzetének azonnali rendezésére a kormány érdemi közreműködése nélkül kerüljön sor. A megoldás a jelenlegi lakossági devizahitel állomány létrejöttében felelős mindhárom szereplőnek – a bankoknak, az ügyfeleknek és a kormánynak is – közös felelőssége” – hangsúlyozza a bankszövetség elnöksége által szignált közlemény.
A szerződésszerű teljesítések ellen ható bármiféle kommunikáció a Magyar Bankszövetség szerint veszélyezteti a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását és ügyfelei helyzetét, valamint elveszi az esélyét annak, hogy a hitelintézetek forrást biztosítsanak az elhalasztott lakáscélú beruházásokhoz és a gazdaság hosszú távú növekedéséhez, így végső soron a közérdek ellen is hat. A kormánnyal folytatott korábbi tárgyalások eredményei, így az árfolyamgátrendszer vagy például a Nemzeti Eszközkezelő életre hívása ugyanakkor bizalomra adnak okot, ezért a Magyar Bankszövetség tagjai továbbra is a tárgyalások folytatásának hívei – közölte a szervezet.




Orbán öt pontjából három a devizahitelesek megsegítésére

7 éve B Klári | 2 hozzászólás
Ötpontos megállapodás született a kormány és a bankszövetség között a devizahitelesek megsegítéséről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A bajba jutott adósokat az Otthonvédelmi Akcióterv névre keresztelt intézkedéssorozattal segítené ki a kormány.

Orbán Viktor szerint az első pontban 180 forintos árfolyamgátat vezetnek be a svájci frankban felvett hitelek esetén 2014 végéig - a kormányfő szerint a hitelfelvevő dönti el, akar-e élni ezzel. Az euróban és japán jenben felvett hitelek esetén is bevezetnek egy hasonló árfolyamkorlátot. Az euró árfolyamát 250 forinton, 100 japán jenét pedig 200 forinton rögzítik. A második pontként újra vehetnek fel euróban jelzáloghitelt azok, akik euróban kapják a fizetésüket és jövedelmük eléri a minimálbér 15-szörösét - mondta a miniszterelnök.

Ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy az eredeti hitel mellett egy forintalapú gyűjtőszámlájuk is lesz az adósoknak, amelyen az árfolyamkülönbözetet tartják számon - mondta Matolcsy György 
a Hírszerző beszámolója szerint. Ezt 2015-től kell elkezdeni törleszteni, ám Matolcsy György elmondta, hogy "2015 után sem szabadulhatnak el a törlesztőrészletek". Azaz 15 százaléknál többel nem nőhetnek a rögzített időszakhoz képest.


Matolcsy, Orbán és Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A harmadik pontban Orbán Viktor szerint védelmet nyújtanak majd a lakások elárverezésével szemben, de lehetővé is teszik majd az árverezéseket a nagyobb értékű és nagyobb alapterületű lakások esetében. 
Megszűnik a lakás-árverezési moratórium, azonban a kormány és a bankszövetség olyan megállapodást kötött, amely egyszerre teszi lehetővé, hogy a jelzálogpiac beinduljon, élénküljön, ugyanakkor védelmet is kapjanak az érintett családok - közölte a miniszterelnök hétfőn. Orbán Viktor szerint először csak a nagy értékű, nagy alapterületű lakások árverezésére lesz mód, a bankok pedig ígéretet tettek arra, hogy egy bizonyos kvótarendszer szabályai szerint árverezik majd a lakásokat.

Így július 1. és október vége között csak a 30 milliónál nagyobb értékű lakásokat árverezhetnek el. Október vége és év vége között a bedőlt állomány 2 százalékát értékesíthetik a bankok. 2012-től az árverezési kvóta negyedévente 3 százalék, ( éves szinten 12%), 2014-ben pedig negyedévente 4 százalék lesz (összesen 16%).

Jön az eszközkezelő és a kamattámogatás

A negyedik pont a Nemzeti Eszközkezelő Társaság feladatait foglalja magában. A cég két módon tud segíteni azoknak, akik elveszítették a lakásukat: egyrészt megindít egyrészt egy új házépítési programot zöldmezős állami beruházásként, és ott elhelyezést tud biztosítani az erre szoruló családoknak. 
Másrészt úgy is segít majd, hogy a bajba jutott adós lakását megvásárolja, és aki a lakásban addig tulajdonosként lakott, bérlőként ugyanabban a lakásban folytathatja az életét - mondta a miniszterelnök.

Matolcsy György szerint az eszközkezelő tulajdonában néhány ezer lakás lesz, és a kormány időről-időre kiértékeli majd az eredményeket. A bankok a megyei jogú, illetve egyéb városoknak a beszámított érték 50 százalékán adják át az eszközkezelőnek a bedőlt hitelek mögött álló ingatlanokat, más településeknek viszont az érték 35 százalékáért - idézi a minisztert a Hírszerző.


Patai Mihály és Orbán Viktor a tájékoztató előtt

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az utolsó, ötödik pont szerint úgynevezett otthonvédelmi kamattámogatást vezetnek be. Orbán Viktor elmondta: támogatni fogják azok hitelkamatát, akik kisebb lakásra váltanak, hogy elkerüljék a fizetési nehézségeket. Ha valaki nagyobb lakásból kisebbe költözik, hogy törleszteni tudja adósságát, akkor a kisebb lakás megvásárlásához kamattámogatást kap legfeljebb öt éven keresztül. Ez a legkedvezőbb esetben elérheti az évi 3,5 százalékot is - tette hozzá.

Matolcsy György gazdasági miniszter szerint a költségvetésnek az Otthonvédelmi Akcióterv névre keresztelt intézkedés-sorozat megközelítőleg 1,5 milliárd forintos költséget jelent. Szerinte a devizahitelesek helyzete volt a legnagyobb ketyegő bomba a magyar gazdaságban, hiszen 1,25 millió devizahitelest tartanak nyilván, s a lejárt tartozások száma meghaladta a százezret.

Van, amiben nem tudtak megegyezni

Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke röviden elmondta, hogy a magyar bankok számára az árverezési moratórium július 1-től való feloldása a legjelentősebb lépés, ami sokmillió ember számára jelenthet könnyebbséget a banki hitelezés könnyebbé válásán keresztül. Az árfolyamgát pedig több százezer embernek jelent lehetőséget a felelős döntésre - fejtette ki Patai Mihály. A Bankszövetség elnöke szerint a Nemzeti Eszközkezelő felállítása is legalább ilyen horderejű lépés.

A miniszter szerint a legfontosabb kérdésekben megegyeztek azokban a dolgokban, amelyekről tárgyaltak, s ennek eredményeként az árverési moratóriumot fel tudják oldani. Megegyeztek az elsétálási jogban, azaz ha a hiteles adóssága már nagyobb, mint a fedezetül szolgáló ingatlan értéke, akkor arról lemondhat, és kiszállhat az ügyletből. Ugyanakkor elismerte, hogy nincs megegyezés a bankadóról, azaz még nem lehet tudni, hogy 2013-14-ben mekkora lesz a pénzügyi ágazatot sújtó különadó mértéke. Ez ugyanis attól is függ, hogy az EU mit hajlandó tolerálni.
Többeknek sem tetszik az otthonvédelmi akcióterv




Politikai jellegű nyilatkozatnak értékelte a devizahiteleseket megsegítő csomag bejelentését Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke. Barabás Gyula hiányolta a pontos részleteket és a bérlakás-építési programot is a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. De nem csak a hitelszövetség, hanem az összes ellenzéki párt úgy véli: nem jó a devizahiteleseket megmentő csomag.



Barabás Gyula a rögzített árfolyammal kapcsolatban azt mondta, hogy van olyan csoport a még fizető hitelesek között, akiknek valóban nagy segítség az a 40 forintos különbség. Más kérdés az, hogy mi lesz három év múlva, amikor egy hitel helyett kettőt kell majd fizetniük. Barabás Gyula szerint a legnagyobb probléma valóban az, hogy a kamatokat sokkal magasabbra emelték a bankok, mint az indokolt lett volna. Azt nem érti, hogy miért nem vizsgálják meg a szerződés kötés időpontjában fennálló gazdasági helyzetet és jelenleg, és ez lehetne a kiindulópontja a szerződések újratárgyalásának.

Mint fogalmazott: a kormánynak nem költségvetési forrásokkal, hanem azzal kellene beavatkoznia, hanem azzal, amije van, nevezetesen a jogszabályokkal.

Az MSZP szerint nem jelent megoldást a devizahiteleseknek a kormány új csomagja. Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja arra hívja fel a figyelmet, hogy az erről szóló bejelentést óvatosan kell kezelni, mert a devizahitelesek terhe ugyanis nem csökken, csak időben eltolódik.

Az LMP szerint az árfolyamgát bevezetésével a kormány az utódja nyakába varrja a devizahitelesek problémáját. Üdvözölte, hogy a kormány "egy év helybenjárás után" tett egy lépést a devizahitelesek problémáinak megoldásáért, de azzal nem értenek egyet, hogy csak a bankszövetséggel egyeztettek a különböző érdekvédelmi szervezetek véleményét azonban nem vették figyelembe.

A Jobbik álláspontja is az, hogy csak látszatintézkedés az otthonvédelmi akcióterv, amely nem oldja meg, pusztán elodázza a devizahitelesek problémáit.

Ma mutatta be a devizahitelesek mentőcsomagját a kormányfő. Orbán Viktor beszámolója szerint öt pontban született egyezség a bankokkal. Így megállapodtak abban, hogy a svájci frank árfolyamát 180, az euróét 250, a japán jenét pedig 200 forinton rögzítik a következő néhány évre. A miniszterelnök bejelentette a még tavaly beígért Nemzeti Eszközkezelő felállítását, amely részben új házépítési programmal, valamint az adósok lakásainak felvásárlásával és bérbe adásával foglalkozik majd.
A kormány visszaállítja az euró alapú lakáshitelezést, de csak azért mert erre az Unió kötelezi az országot - mondta el Orbán Viktor, hozzátéve, hogy szigorú feltételek lesznek, így a kölcsönt felvevő euróban kell kapja a fizetését és az meg kell haladja a minimálbér tizenötszörösét.

A kormányfő szólt még az árverezési kvóta megállapításáról és az otthonvédelmi kamattámogatás bevezetéséről is. Utóbbival azt támogatják, aki nagyobb lakását anyagi helyzete miatt kisebbre cseréli.

(Klubrádió)




A KILAKOLTATÁSOKNAK FOLYNIUK KELL. ORBÁN TARTJA A SZAVÁT!






Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára rendkívül elégedett a jelenlegi Magyar kormány tevékenységével.




Elégedettségének hangot is adott egy interjú formájában, amely a Portfolio internetes portálon jelent meg. Kovács úr elmondta, hogy a téli kilakoltatási moratórium feloldása szerinte szükséges és elkerülhetetlen, és ez teszi lehetővé, hogy a bankok a CSOK programban aktívan részt tudjanak venni.
Láthatjuk, hogy a kormány tartja a szavát (mármint a bankoknak adott szavát) és valóban megszűnt a kilakoltatási moratórium, így a kilakoltató hiénák előtt megnyílt a lehetőség, hogy a bankok érdekében elvégezzék áldásosnak éppen nem nevezhető tevékenységüket.

A főtitkár rendkívül bizakodó a bankok jövőjét illetően, amit azzal indokolt, hogy „az idéntől mérséklődő bankadó is aktivitásra ösztönözheti a hitelintézeteket”, így természetesen még nagyobb profitra tehetnek majd szert.
Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre:http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Kovács úr a kilakoltatásokkal és a bankadóval kapcsolatban elmondta, hogy hosszú időn keresztül "kiszámíthatóan kiszámíthatatlan" volt a magyar gazdaságpolitika, ezt azonban felülírta a kormány tavaly februári megállapodása az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EDRD). Ezzel szilárd alapokra került a banki együttműködés. Semmi kétség, a magyar kormány tartja a szavát.

A Jobbik a kilakoltatásokkal kapcsolatban másként látja a dolgot. (legalábbis szavakban, mert a forintosítást – és így annak összes következményét a Jobbik is megszavazta).

Előre pofáztatok ki is penderítettek benneteket a hatalomból !!!


Tehát a Magyar Nép jól választott. Büszkék lehetünk a jelenlegi kormány tevékenységére…ja és az „ellenzékre” is! (Vagy mégsem?) Neked mi a véleményed? A lap alján megírhatod.
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE:
https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979




Szálljatok rá" a végrehajtókra és a jogászokra !









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése