2018. június 26., kedd

Szabadság vágy






Szabadság vágy

Üzenet az uralkodó elitnek: “Nem félünk tőletek! Soha nem fogunk behódolni! Összetartunk és .. megvédjük civilizációnkat, megvédjük a népünket”: Wilders beszéde a #FreeTommy tüntetésen



30.000-en tüntettek a szabadságért Londonban június 9-én, az iszlám dzsihádot a britekkel szemben támogató rendőrállam politikusai ellen — amiről nagyrészt elfelejtett beszámolni a média. Wilders beledörgölte az ‘elit’ orrát a valóságba. Az emberek egyre több helyen lázadnak Európában.
Részlet a beszédből:
(…) Tommy Robinson ma Nagy-Britannia legnagyobb szabadságharcosa. Tommy Robinson szabadságharcos, mert kimondja azt, amit senki sem mer kimondani. Van vér a pucájában. Van bátorsága. Mindez nem mondható el azokról, akik kormányoznak minket. Mert a kormányaink kiszolgáltattak bennünket a tömeges bevándorlásnak, az iszlamizációnak, és a nyitott határoknak. Majdhogynem idegenek vagyunk a saját országainkban. És ha panaszkodni merészelünk, akkor rasszistáknak, iszlamofóbnak hívnak bennünket. De azt mondom, ebből elég! Többé nem fognak elhallgattatni bennünket. Nincs több zsarnokság. (…)
Tommy börtönben van, miközben a brit állam évekig a másik irányba nézett, amikor több ezer angol gyereket és kislányt erőszakoltak meg brutálisan “grooming” [kiskorúakat bűnszervezetben, csoportosan megerőszakoló muzulmán] bandák. (..)
A rendőrség, a politikusok és az ügyészek évekig nem tettek semmit, és a másik irányba néztek. Nem voltak hajlandók meghallgatni az áldozatokat. Letartóztatottak az apákat, akik megpróbálták kiszabadítani a lányaikat. A gyermekeket a muszlim nemi erőszak bandák markában hagyták. Tommy azonban cselekedett. Tommy nem nézett a másik irányba. Nem volt hajlandó figyelmen kívül hagyni a problémát. Azon britek millióinak adott hangot, akiket a hatóságok cserbenhagytak. Amikor viszont tiltakozott, ugyanez a hatóság már elég gyors volt, hogy börtönbe csukja Tommy-t és elhallgattassa a médiát. Ez nem demokrácia. Ez nem szabadság. Ezt csinálják Szaúd-Arábiában. (…)
Szabadságot akarunk. És kötelességünk felszólalni a nemi erőszak bandák ellen, a saría törvény ellen, a barbárság ellen. (…)
Azért állunk itt mindnyájan teljes szolidaritásunkat kifejezve Tommy iránt, mert hozzá hasonlóan nekünk is elegünk van abból, hogy elhallgattatnak bennünket.
Ma a világ összes kormányának üzenjük: Nem fognak elhallgattatni. Nem fognak megfélemlíteni bennünket! Továbbá még ezt is üzenjük: Nem félünk tőletek! Soha nem fogunk behódolni! Összetartunk és tesszük a kötelességünket. Megvédjük civilizációnkat. Megvédjük a népünket.
Börtönbe zárhatnak, de soha nem fognak tudni legyőzni bennünket, mert, barátaim, minden Tommy helyett, akit bebörtönöznek, ezrek fognak felkelni. (…)
Minden nappal egyre több ember csatlakozik az ügyünkhöz, a szabadság ügyéhez. És minden nap növekszünk.”


DEVIZAHITEL-UTOLSÓ, ALJAS, ELVETEMÜLT UZSARABŰNÖZÉS.




Mond ki az igazat, és harcolj érte bátran!"

A történtek és a tények ismerete után már teljesen felesleges finomkodni! Kormánypárti képviselőink már éppen eleget védték a bankárokat. Itt az ideje, hogy végre az átvert károsultak érdekeit tartsák szem előtt!

És főleg annak jött el az ideje, hogy kertelés nélkül kimondjuk, hogy mi is történt valójában. A képviselőknek ez a feladata….főleg akkor, ha nem a bankokat képviselik, hanem a Magyar népet!


A Parlamenti bizottság tagjai, és a pártok ezek után nem mondhatják, hogy nem tudtak semmiről…
ADÓSKAMARA Végrehajtások felfüggesztése Ig.Bizottsági ülés Apáti István szavazás. Dr. Apáti István kimondta azt, amit nem sokan mernek!

Egy valódi radikális párttól és képviselőjétől ezt várjuk. Ne polkorrektkedjen, "símogassa a sza.t", (arra ott vannak a FIDESZ-KDNP képviselői), hanem kertelés nélkül mondja ki az igazat, és tegyen azért, hogy pozitív változás történjen az átvert károsultak hatalmas tömege életében.


ADÓSKAMARA Végrehajtások felfüggesztése Ig.Bizottsági ülés Apáti István szavazás
https://www.youtube.com/watch?v=kDWi4M6GKnQ







Két halottja van a malmői lövöldözésnek



nyg
NYGKÖVETÉS
2018.06.19. 07:47

KAPCSOLÓDÓ
Lövöldözés Malmöben: három súlyos sérült

Lövöldözés Malmöben: három súlyos sérült

A tettes elmenekült, több mentőautó és rendőr van a helyszínen.
Két halálos áldozata van a hétfői malmői lövöldözésnek – írta az MTI. A 18 és egy 29 éves férfiak a kórházban vesztették életüket. A svédországi támadásnak további három sérültje is van. 
A svéd hatóságok szerint nem  terrorcselekmény történt, a lakosságnak nincs mitől tartania. A hírek szerint a tettes elmenekült.

2018-06-18T211727Z 773940305 RC195A234DF0 RTRMADP 3 SWEDEN-SHOOT
Fotó: Tt News Agency / Reuters
Az Aftonbladet című napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak. A híradások szerint a rendőrség szemtanúkat kérdezett ki a helyszín lezárása után.
Az AP amerikai hírügynökség szerint az utóbbi években helyi bandák viszálykodnak egymással a befolyásért és területért a nagyobb svéd városokban.






Népszava: Merkel meghívta Orbánt

ra
RAKÖVETÉS
2018.06.19. 08:00

Berlini meghívás landolt Orbán Viktornál, írja fideszes és kormányzati forrásra hivatkozva a Népszava. A lap úgy tudja, Angela Merkel nyitott lenne egy kétoldalú találkozóra, de a hétvégén váratlanul kitört német koalíciós válság miatt egyelőre bizonytalan a látogatás időpontja. Nem tudni pontosan, Merkel mit akar, mindenesetre múlt héten megvédte a magyar határkerítést. 

A lap azt írja, a meghívás ténye azért is jelentene komoly fordulatot a magyar–német kapcsolatokban, mert ezek tavaly még rég nem látott mélyponton voltak. Tavaly májusban például elmaradt egy V4 plusz Németország csúcstalálkozó, mert a felek még a napirend ügyében sem tudtak közös nevezőre jutni. Szintén tavalyi fejlemény volt, hogy a német–cseh, illetve a német–szlovák barátsági szerződés megkötésének 25. évfordulójára Merkel Berlinbe invitálta Bohuslan Sobotka akkori cseh és Robert Fico szlovák miniszterelnököt, Orbán Viktor azonban nem kapott meghívót.

000 10Y646
Fotó: Olivier Hoslet / AFP
A német kancellár a héten Macronnal is találkozik, hogy az euróövezet továbbfejlesztéséről szóló német–francia javaslatcsomagról egyeztessenek. Merkel körül most egyébként Németországban is forr a levegő – itt írtunk az aktuális német belpolitikai nehézségekről, illetve arról, hogy Trump is beszólt neki a menekültpolitika miatt.







Harry herceg apósa egy feltételhez kötötte lánya házasságát

Sajó Dávid
SAJÓ DÁVIDKÖVETÉS
2018.06.18. 19:44

Meghan Markle apósa azt kérte Harry hercegtől, hogy soha ne emeljen kezet Meghanre, írja az MTI. Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-nek elmondta, hogy Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét, akinek annyit mondott
Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt
- idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.
Thomas Markle egyébként politikáról is beszélt Harryvel, akinek elmondta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry - aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával - erre állítólag úgy válaszolt, hogy "meg kell adni az esélyt" Trumpnak.
Meghan hercegnő apjának elmondása szerint beszélgettek a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről is, és erről a hercegi vő azt mondta, hogy "nyitottan áll hozzá ehhez a kísérlethez".
Ennek ellenére azonban Harry politikai nézeteinek kikotyogásával Thomas Markle akár meglehetősen kínos helyzetbe is hozhatta vejét, az alkotmányos brit monarchia íratlan, de törvényerejű protokollja ugyanis szigorúan tiltja, hogy a királyi család magas rangú tagjai - beleértve a királynőt - nyilvánosan személyes aktuálpolitikai véleményeknek adjanak hangot.

Thomas Markle



Thomas Markle
Fotó: Rachpoot/MEGA / Northfoto
A Kensington-palota - Harry és Meghan londoni rezidenciája és hivatala - hétfő estig nem reagált hivatalosan az interjúban elhangzottakra.
Thomas Markle, aki harminc éve elvált lánya édesanyjától, nem volt jelen az esküvőn, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte a windsori Szent György-kápolna oltárához.
Thomas Markle távolmaradásának hivatalos oka hirtelen műtéti beavatkozást igénylő szívkoszorúér-elzáródása volt. Közvetlenül az esküvő előtt azonban kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Meghan apja maga rendelte és rendezte meg a róla nem sokkal korábban megjelent, "spontánként" eladott lesipuskás fotókat, amelyek őt egyebek mellett öltönypróba közben ábrázolták. A család később cáfolta, hogy Thomas Markle a fotókért pénzt kapott volna.
A hétfői ITV-interjúban Meghan hercegnő apja mindenesetre elismerte, hogy súlyos hibát követett el e fotók megrendelésével, de hozzátette, hogy csak a róla kialakult képet próbálta javítani. Elmondta: az incidensért elnézést kért Harrytől és Meghantól.




Minek neked az a kis kert?



írta: SzEGy
garden-2706503_640.jpg
Ingyom-bingyom tálibe, tutálibe málibe, virágoknak!” - Folytathatnánk a régi gyermek dalocska soraival, bár manapság, már nem olyan nagy meggyőződéssel.
Minek is a kert?
Negyven - ötven éve még sokkal egyértelműbb lett volna a válasz: megtermelni mindazt, amire a családnak szüksége van. A boldog békeidők, a 70’-80’-as évek mini parcellás hobbikert mániáját és a nekünk is kell egy kis üdülő mozgalmát, az elburjánzó túlórák, a másodállások, a kft. és a bt. meg a maszek, ja és a fusi, valamint egyéb kiegészítő, de természetesen időigényes munkaformák lassan megfojtották.
Az egyéni zöldség-, gyümölcstermelés mára falun is erősen visszaszorult, arról nem is beszélve, hogy a kárpótlás földek dömping felvásárlása után a mezőgazdasági területek nagyobb része ismét a ritka kevesek kezébe került, és főleg gépesített, nagyüzemi jellegű művelés alatt van.
Mi, a „városi népek” pedig általában elég messze keveredtünk a saját konyhai zöldség és gyümölcs szükségleteink előállításától.
A kert, mint hely gyakorlati hasznosságát nagy vonalakban kizárva marad még az esztétika, esetleg másfajta, eddig említetlen szükségletek. Talán az utóbbi 20-30 évben az időtálló kültéri burkolatok térhódításával, és a minimalista kertépítészet divatjának begyűrűzésével a megfontolt válasz a cím kérdésére, minek is az a kert, még bizonytalanabb lett. Csak mert jó? Azért mert szép és zöld?
house-2616607_640.jpg
Azok az emberek, aki családi házra ruháznak be, legtöbbször mégiscsak akarnak pár fát, némi gyepet rózsatövekkel, kerti tavacskát, patakot kis híddal.
A buzgóbbak (vagy a természetben való munkálkodást tudatosan kívánók) cseppecske veteményest, talán csak a zsenge zöldhagyma, a frissen szedett paprika és paradicsom, esetleg a saját kézzel válogatott földi eper íze miatt. Netán a főzéshez friss fűszernövényeket kínáló parányi konyhakertszigetet kívánnak, különleges virágokkal díszes sziklakertet, izgalmas alakra nyírt sövényt, vagy csak szívesebben látnának egy csepp üdítő zöldet a kődzsungel helyett.
A talaj és a növények tapintása, a velük való foglalatoskodás, a föld szaga, a növények illata és megnyugtató színeik enyhítik a feszültséget, lelket öntenek az emberbe. Már fél óra kertészkedés is javíthatja a hangulatot, és segíthet szembenézni gondjainkkal, életünk nehézségeivel. S bár egy igazi kert a legjobb, néhány cserép virág gondozása is fölöttébb jótékony hatást gyakorolhat ránk.” Jane Goodall
A főváros vonzáskörzetében járunk, frissen készült lakópark, új sorházak mellett visz az utunk. Hitetlenkedve szemlélem a sűrűn egymáshoz tapadó házsorokat. Nem is értem. Ordít a helyről, hogy ez drága környék és mégis. Ki akarna ennyiért így élni?
real-estate-3297625_640.jpg
Persze tudom, hogy a nagyváros zsúfolt, sokemeletes lakótelepeiről rengetegen vágynak ki a környező vidék alvóvárosaiba, de ide?
A vadonatúj házsorok között keskeny aszfaltcsík az utcácska, majdnem sikátor. Oldalt a két szomszéd, hátul a garázs.
A bejárat előtt tíz-tizenöt sor, az időjárás évszakos viszontagságait jól tűrő dísztégla, ennyi az előkert. Közvetlen kilátással a másik házsor hátsó traktusára, garázsára.
Éppen ki lehetne oda biggyeszteni egy-két cserepes, vagy hordós növényt, a leander esetleg kibírja, tán szorgalmas öntözéssel meg sem szenvedi annyira, az épületek közötti száraz és forró szélrohamokat, a perzselő sirokkót.
Jó, hát nem juthat mindenkinek (más történelmi korokban sem jutott, csak a privilegizált helyzetben lévő keveseknek, az uralkodó osztály tagjainak) gesztenyefa allé, magán vadaspark, télikert, pálmaház, árnyas sétányokkal cirkalmas kastélykert.
garden-3426535_640.jpg
Ez itt a szememben akkor is a kertes családi ház fogalom méregdrága megcsúfolása, az egyformán modern és pont ugyanúgy kinéző házak egyhangú és kopár labirintusa.
Ha sehol semmi zöld, utca hosszat se fű, se fa, se igazi tér, vajon a gazda mit nyert azzal, hogy nem a panelben él?
A szomszédokat pont úgy nem tudja itt megválogatni, mint ahogy máshol sem, és mások jelleme, egyéni érzékenysége, magával hozott jólneveltsége, szocializáltsága (átnéz, átbeszél, átdobál, megfigyel, figyelmen kívül hagy, kötözködik, tönkretesz) itt is megkeserítheti az édes otthonban töltött szabad perceket.
Persze itt nincs alul és felül is lakó, viszont mindenki maga fizeti a tetőfedést, a külső tatarozást, a szigetelést, a csatornázást, a szemétszállítást, valamint természetesen a lakópark őrzését és védelmét.
Miközben a saját háza mellett az úgynevezett „kertjében” egyetlen mozdulatot nem tehet anélkül, hogy annak ne akadjon minden oldalról megfigyelője, tanúja.
A kert a mi saját világunk, egy általunk teremtett és általunk ellenőrzött világ. Rendezett és harmonikus univerzum, szemben a rendezetlen és diszharmonikus külső világgal. A kert egyike annak a ritka pontnak az életünkben és az univerzumban, amelyeket valóban rendben és ellenőrzésünk alatt tudunk tartani. Hankiss Elemér
garden-480811_640.jpg
Tudom, az emberek igénye a kíváncsi tömeg vizslatásától mentes területre egyénenként változó, családonként és kultúránként végképp egészen más, ráadásul az életkorral és a tapasztalatokkal folyamatosan módosulhat. Mégsem értem kinek lehet jó, ha a saját kertje körülbelül annyi intimitást biztosít, mint egy négysávos út melletti buszmegálló padja.
 Ezen tűnődve nem esett nehezemre hirtelen körülhatárolni, hogy mit is jelent nekem a kert. Számomra az a (valódi, a szó legigazibb értelmében vett) kert, ahol a házat környező vegetáció intim, zártabb teret biztosít a család tagjainak. Egy meghitt zugot, ahol senkitől nem háborgatva és az illetéktelenek tekintetéről rejtve, a hintaágyon, vagy a diófa levelein átszűrődő sárgászölden villódzó fényben, esetleg a selymes gyepre kiterített pléden nyugodtan pihenhet, a természethez egészen közel hajolva kisimulhat, napozhat, olvasgathat, kávézhat, grillezhet, vagy kedve szerinti társak körében tereferélhet a gazda. Cserében azért, hogy a saját burjánzó növényeit egészségesen és az általa megkívánt rendben, formában tartja.
Ha pedig minden reális és józan kalkuláció ellenére (a munka - idő - érték megtérülésre fittyet hányva) mégis vetett, valamint a tenyészidőben a haszonnövényeit körültekintően ápolta, esetleg szüretelhet is. Kiszaladhat kis ingben egy pár szál zöldségért, nyírhatja a füvét pendelyben, netán kis gatyában, és ahogy úri kedve tartja, betakaríthatja a saját termését a figyelő tekinteteket kizáró kerítése mögött neglizsében. Nem kell, hogy az állandó megfigyelőkre számítva minden percben (lesi)fotózásra felkészült, pózba merevült és jól fésült legyen a saját kertje közepén.
Alkosd és ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira, mikor a gyomlálás, a gazszedés, a trágyázás ideje van, s a másikra, mikor minden kivirul lelkedben, s illatos és buja lesz, s megint a másikra, mikor minden elhervad, s ez így van rendjén, s megint a másikra, mikor letakar és betemet fehér lepleivel mindent a halál. Virágozz és pusztulj, mint a kert: mert minden benned van. Tudjad ezt: te vagy a kert és a kertész egyszerre.” Márai Sándor
Szabóné Erdős Gyöngyi, pszichológus 

Átadták Budapest díszpolgári címeit

ra
RAKÖVETÉS
2018.06.19. 13:29


Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén. A címet ma kapta meg 
  • Babos Tímea világbajnok és Grand Slam-győztes teniszező,
  • Horgas Eszter fuvolaművész,
  • Horváth Károly (művésznevén Charlie), Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész,
  • Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke,
  • Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány
  • Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek tiszteletbeli örökös főzeneigazgatója, zenei főtanácsadója.
A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja. A Babos Tímeának járó elismerést édesapja, Babos Csaba, a Burger Barnának járót felesége, Feszthammer Fanni, a Hazay Istvánnak járót pedig fia, Hazay István vette át.
Tarlós István főpolgármester a szabadság napja, június 19-e alkalmából tartott ünnepi ülésen, a kitüntetések átadása előtt arról beszélt, hogy ma egyszerre ünnepeljük szabadságunkat, városunkat és annak legkiválóbb polgárait. Budapest legújabb kori történelmének két dátuma különösen fontos: 1944. március 21-e, amikor a német hadsereg katonái megszállták hazánkat, és 1991. június 19-e, amikor az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot - mondta.
Tíz évvel a kivonulás után a polgári kormány úgy döntött, hogy ezt a napot nemzeti emléknappá nyilvánítja. A Fővárosi Közgyűlés ezzel közel egyidejűleg úgy határozott, hogy ezen a napon adja át a díszpolgári címeket - emlékeztetett a főpolgármester, aki úgy fogalmazott: "a szabadság és a felemelkedés kezdete a legméltóbb helye, szimbóluma a nagy teljesítmények elismerésének".

A díszpolgári címmel kitüntetett Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoramûvész karmester a Magyar Rádió Mûvészeti Együtteseinek tiszteletbeli örökös fõzeneigazgatója zenei fõtanácsadója (b) Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke (b2) ifj. Hazay István Hazay István Kossuth-díjas geodéta az MTA tagja fia (b3) Horgas Eszter fuvolamûvész (b4) Horváth Károly mûvésznevén Charlie Liszt Ferenc-díjas magyar elõadómûvész (b5) Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó szövetségi kapitány (j4) Tarlós István fõpolgármester (j3) Feszthammer Fanni Burger Barna fotográfus felesége (j2) és Babos Csaba Babos Tímea világbajnok és Grand Slam-gyõztes teniszezõ édesapja a Fõvárosi Közgyûlés ünnepi ülése után az Újvárosháza dísztermében 2018. június 19-én.
A díszpolgári címmel kitüntetett Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoramûvész karmester a Magyar Rádió Mûvészeti Együtteseinek tiszteletbeli örökös fõzeneigazgatója zenei fõtanácsadója (b) Lovász László Széchenyi-nagydíjas matematikus a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke (b2) ifj. Hazay István Hazay István Kossuth-díjas geodéta az MTA tagja fia (b3) Horgas Eszter fuvolamûvész (b4) Horváth Károly mûvésznevén Charlie Liszt Ferenc-díjas magyar elõadómûvész (b5) Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó szövetségi kapitány (j4) Tarlós István fõpolgármester (j3) Feszthammer Fanni Burger Barna fotográfus felesége (j2) és Babos Csaba Babos Tímea világbajnok és Grand Slam-gyõztes teniszezõ édesapja a Fõvárosi Közgyûlés ünnepi ülése után az Újvárosháza dísztermében 2018. június 19-én.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Tarlós István azt mondta: Budapest érzékeny város, ahhoz, hogy befogadjon, ismerni kell a működését. Azok előtt, akik sajátos szellemiségét, sokoldalú művészetét, a régi korok titkait és a jövő lehetőségeit szenvedélyesen kutatják, a város végül mindig megnyílik.
Budapest díszpolgárai ilyen személyiségek, ők azok, akik különböző tudományágakban, a sportban, a művészetekben és a közéletben is feszegetik a határokat, mindig jobbat akarnak, nem elégszenek meg a középszerrel. A kitüntetettek egytől egyig minden eredményükkel Budapest javát szolgálják - jelentette ki.
A főpolgármester kitért arra is, hogy a nagyváros csupán gazdag változékonyságban ismerheti fel önmagát.
Budapest jó és befogadó város.
Elfogad sok új törekvést, értékel minden minőséget. Budapest mint főváros olyan szimbólum, amelyet minden magyar ember magáénak érezhet - hangsúlyozta Tarlós István.
Úgy fogalmazott: "ma a 21. századi Budapestet megfontoltan, de a kor dinamikáját figyelembe véve igyekezünk építeni, védeni és megerősíteni mindazt, amit eddig elértünk, és magabiztosan igyekezünk a jövő felé".
Budapesten az elmúlt nyolc év során a konszolidáció és az ésszerű, megtervezett fejlesztés volt a legfontosabb - mondta Tarlós István, példaként említve, hogy új metróvonalat adtak át és régit újítanak fel, továbbá korszerűsítették a tömegközlekedési járműparkot.
A 3-as metró vonalán 2018-ban már csak felújított szerelvények közlekednek, megújították a Margitszigetet, a Széll Kálmán teret, fonódó villamoshálózatot építettek - tette hozzá. Tarlós István a jövőről szólva azt mondta: növelik a város gazdasági teljesítőképességét, és igyekeznek gazdagítani a kulturális életet is.






83 ezer gyerekpornókép volt a gépén, tíz év fegyházat kapott érte

ra
RAKÖVETÉS
2018.06.19. 10:30

10 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott egy 38 éves férfi, aki a vád szerint több tízezer gyermekpornográf fényképet és videofelvételt tartott a gépén.
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség 2017 novemberében benyújtott vádirata szerint a vádlott a tavaly áprilisi elfogása előtt "mindenki számára egyértelműen felismerhetően 18. év alatti" gyermekekről több mint 83.000 darab pornográf fényképet és videofelvételt szerzett meg, amiket ezután adathordozókon tartott budapesti lakásán.
A vádlott a gyermekpornográf felvételeket egy többszintű titkosítást biztosító hálózaton keresztül szerezte meg. A felvételeken az egyértelműen 18. év alatti kiskorúak - de ezen belül is jellemzően kisgyermekek - "súlyosan szeméremsértő jelleggel, célzatosan a nemi vágy felkeltésére irányuló módon" voltak láthatók.
A férfi a fentieken túlmenően, a vád szerint 2014 nyarán egy 11 éves kislánnyal – fizikai erőszak alkalmazása nélkül – fajtalankodott. A kiskorú életkorára tekintettel a cselekmény szexuális erőszaknak minősül.

A nyomozás eredménye alapján a kerületi ügyészség a férfival szemben szexuális erőszak bűntette, valamint gyermekpornográfia bűntette miatt nyújtott be vádiratot.
A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú ítélet született; a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság az ügy vádlottját vád szerint mondta ki bűnösnek, és ezért őt 10 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson eljáró ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.
A házkutatáson készült fotókide kattintva érhetők el.




Trump 200 milliárd dollárnyi új kínai árura vetne ki vámot



Stubnya Bence
STUBNYA BENCEKÖVETÉS
2018.06.19. 09:51

Donald Trump amerikai elnök 200 milliárd dollárnyi új vám kivetésével fenyegette meg Kínát, ha "nem változtat a kereskedelmi gyakorlatán" – írja a BBC.
Trumpnak konkrétan az a baja, hogy a kínai cégek szerinte összelopkodják a high-tech termékekhez szükséges szellemi jogokat, és ebben a kormány is segíti őket úgy, hogy a nyugati cégek csak úgy léphetnek be a kínai piacra, ha közös alvállalkozást alapítanak kínai cégekkel.
A 10 százalékos vám a Kínával szemben kibontkozóban lévő kereskedelemi háború eszkalációját jelentené, ugyanis eddig múlt héten csak egy 50 milliárd dollárnyi árut érintő 25 százalékos vámot jelentett be Trump, amire Kína válaszintézkedésként 659 amerikai termék után fizetendő vámot jelentett be hasonló értékben.
A kereskedelmi csatározással amúgy már nagyjából a fél világot megfenyegette, többek az Egyesült Államok partnereinek számító Kanadát és az EU-t. Szóba került például a német autók megvámolása, ami a magyar gazdaságot is nagyon rosszul érintené







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése