2018. június 22., péntek

De csak két tömeggyilkosa van a földnek??




De csak két tömeggyilkosa van a földnek??






Két tömeggyilkos 
Lovas István 2016. augusztus 31. 
Barack Obama és Ban Ki Mun felelőssége 
Két tömeggyilkosA két tömeggyilkos egyike Barack Hussein Obama, az Egyesült Államok béke Nobel-díjas elnöke. A másik Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára. 
A mellbevágó kijelentés alátámasztására kezdjük a brit Guardian augusztus 18-i számában megjelent cikkel. Szerzője Trevor Timm, aki a lap rendszeres publicistája és egy ritka tisztességes civil szervezet, a San Francisco-i Sajtószabadság Alapítvány igazgatója, olyan kuratóriumi tagok társaságában, mint az amerikai megtorlás elől Moszkvába menekült Edward Snowden. 
A cikk címe: "Az Egyesült Államok Jemenben háborús bűnöket mozdít elő". Arról van benne szó, hogy Szaúd-Arábia a cikk megjelenése előtti héten újra indította háborúját Jemenben, civilek tucatjait megölve, egy gyermekekkel teli iskolát, valamint betegekkel és sérültekkel teli kórházat pusztítva el. Ami, írja Trevor Timm, "háborús bűntett". Ez csaknem másfél éve folyik. "És az Egyesült Államok ennek nagy részéért felelős". 
Az Obama-kormány több milliárd dollár értékben ad el e földkerekség legvisszataszítóbb rendszerének fegyvereket, beleértve azon gépeket, amelyekkel a szaúdiak és az általuk vezetett koalíció bombázza Jement. Egyszerűen kifejezve, írja Timm, "az USA szó szerint olyan humanitariánus katasztrófát pénzel, amely bizonyos léptékkel mérve a szíriai válságnál súlyosabb". 
Miközben - ezt is a cikk írja - újságírók szinte soha nem kérdezik meg minderről Obamát. A tévék pedig a jemeni bombázásokra "csaknem teljes általánosságban ügyet nem vetnek". Cikkét azzal fejezi be, hogy Obama örökségét mindez súlyosan megterheli. 
A Haaretz című angol nyelvű izraeli lap augusztus 22-én arról írt, hogy mintegy 2,8 millió jemeni élete forog veszélyben, köztük fél millió gyereké, akiket az éhenhalás veszélye fenyeget. Arról nem is szólva, hogy már tavaly március közepe óta több mint 1,8 millió jemeni gyerek nem tud iskolába járni. 
Az ENSZ csendben marad, főként azért, mert tart az ellene irányuló szaúdi gazdasági bojkottól. 
"Mikor volt utoljára, hogy önök láttak bármilyen videót vagy tévéjelentést a jemeni háborúról?", kezdődik a cikk, amely ismerteti, miként kényszerítették Szaúd-Arábia és az általa vezetett, Jemen elleni hadi koalícióban résztvevő arab országok Ban Ki Mun ENSZ főtitkárt arra, hogy vonjon vissza egy olyan májusi ENSZ-jelentést, amely a Jemenben megölt gyermekek 60 százalékának haláláért e koalíciót tette felelőssé. A főtitkár attól félt, hogy ha a jelentést nem vonja vissza, az említett országok felfüggesztik pénzügyi hozzájárulásukat a világszervezetnek. Eddig ott már 6,5 ezer jemenit öltek meg. 
Néhány napja Obama tömeggyilkosságügyi minisztériuma, a Pentagon bejelentette, hogy védelmébe veszi és fegyverekkel látja el az al-Kaida és az al-Nuszra szíriai dzsihadistáit, utolsó kísérletet téve Asszad elnök megdöntésére. "Nem olvasta rosszul", írja a hírt közlő amerikai portál, "az USA most egy külföldi háborúban az al-Kaidával lépett koalícióra". Hozzátéve: "Kezdenek lehullani az álarcok. Közben az USA totális háborúra készül Oroszország ellen". 
Világos? 
Az Egyesült Államok nem hogy minden áron megegyezésre akarna jutni Oroszországgal, hogy végre befejeződjék a háború Szíriában, ahol emberek százezrei pusztultak el, milliók menekültek Európába és milliók váltak földönfutókká, amiért Washington, Rijad és szövetségeseik meg akarták dönteni Asszad elnök rendszerét, hanem tovább szítja az öldöklést. 
Paul Craig Roberts professzor, akit a reagani republikánusok lelkiismeretének is neveznek, 2015. március 22-én emlékezetes cikket írt "Amerika lett a Gyilkosság Rt., és tervezi a III. világháborút" címmel. 
Obama az az elnök, akinek arra nincs ideje, hogy George Busht a háborús ügyeket vizsgáló hágai bíróságnak kiadja. Nyilván azért, mert azt a Hóman-ügy tereli el. Holott Bush volt az, aki összeesküvéses kreálmány ürügyén Irakot elpusztította, és más általa szintén tönkre bombázott közel-keleti országokhoz hasonlóan az Európába áramló migránsok forrásává tette. 
Obama elnök önfeledten folytatja a palesztinokat ép ésszel felfoghatatlan szenvedésben, gyarmati státuszban tartó Izrael évi több mint 3 milliárd dollár összegű katonai segélyben részesítését. Pakisztánban robotgépekkel öli a polgári lakosságot. Ukrajna törvényes kormánya ellen George Sorossal együttműködve puccsot szervezett. Legújabban pedig a Dél-kínai tengerre küld amerikai repülőgépanyahajókat, és a NATO-t Oroszország elleni háborúra készíti fel, ezzel kirobbantva a harmadik világháborút, amely nyilván az utolsó lesz az emberiség történelmében. 
A világszervezet mindezt tétlenül nézi. Amelynek élén Ban Ki Mun, az Egyesült Államok dél-koreai pojácája áll. Így nyilván nem lep meg senkit, hogy e világszervezet Emberjogi Tanácsának élén - és ez halálosan komoly - Szaúd-Arábia áll. Erről az őt bloggolása miatt ezer nyilvános korbácsütésre ítélő Raif Badavi azt mondta, "botrányos, hogy az olaj fontosabb az emberi jogoknál". 
Guardian tavaly szeptemberben tárta fel, hogy az Egyesült Királyság és a szaúdi monarchia titkos tárgyalásokat folytatott azért, hogy Rijad álljon e tanács élén. 
Ahogyan Ban Ki Mun főtitkár szereti az olajban fürdő monarchiát, bennünket nagyon nem kedvel. 
szeptember 16-i sajtótájékoztatóján hosszan ostorozott bennünket. Igaz, nem fizikailag, szaúdi módra. Kiemelte, Orbán Viktornak tudtára adta, hogy milyen fontosak a menekültekről, humanitariánus segítségnyújtásról és az emberi jogokról kötött nemzetközi megállapodások betartása. Elmondta, megütközve látta, hogy Magyarország elfogadhatatlanul bánnak a menekültekkel. 
Ban Ki Mun sokszor szólt könnyekig meghatódva a menekültekről. Mint március 30-án Genfben, ahol megnyitotta a szíriai menekültek sorsáért aggódó "magas szintű találkozót". 
Legutóbb pedig augusztus 19-én a Népszabadságban ragadott tollat, hogy a menekültekért vérző szívének ott adjon tanúbizonyságot. 
Puszta véletlen, hogy a Ban Ki Mun által vezetett szervezet városának házi lapjában, a New York Timesban Ban honfitársa, Choe Sang-Hun e címmel leplezte le, mit tesz a főtitkár menekültügyi dádázásában valahogyan mindig kimaradó hazája a szírekért. "A Dél-Koreában menedéket kérő szíriaiak hideg zuhanyt kapnak" címmel írt cikkből kiderül, az oda beengedett 670 szíriai menekültnek csak úgynevezett "humanitariánus vízumot" adtak és bármely pillanatban kitehetik szűrüket. 
Két hónappal korábban pedig a CNN készített riportot a szöuli repülőtéren a földön heringként heverő, sorsukra váró szíriai menekültekről, megemlítve, hogy eddig végleges menekült státuszt az országban három (3) szíriai kapott. 
Ugyanez a lap augusztus 17-én kürtölte világgá, hogy az ENSZ végre bevallotta, ő az oka a Haitin kitört kolerajárványnak, amelyben hatezren veszették életüket és nyolcszáz ezren betegedtek meg. A kolerát az a 454 nepáli hurcolta be, akik országában a járvány odautazásuk előtt tört ki. És ott, a Karib-tengeri táborukban szennyvizük tisztítatlanul fertőzte Haiti egyébként amúgy is szennyezett vizeit. 
Magyarán: a Ban Ki Mun által vezetett világszervezet csak Haitiban tízezer ember halálát okozta. Nem véletlen, hogy Obama bajtársának érzi. 
(Lovas István, Magyar Hírlap, 2016-08-31) 



Furcsán fogadták Kínában az Egyesült Államok elnökét

2016-09-04
Barack Obama elnöknek azon az ajtón kellett elhagynia az Air Force 1 repülőgépet, melyet Afganisztánban szokott használni a biztonsági kockázat miatt. Hangcsou repülőterén ugyanis “nem találták” azt a lépcsőt, amely az elnökhöz méltó fogadtatást lehetővé tette volna.
Amikor amerikai diplomaták szóvá tették ezt a kínos malőrt, akkor a kínaiak közölték: ez a mi országunk! Ez a mi repülőterünk! Kevesen hiszik, hogy véletlenről van szó, hiszen May brit kormányfő vagy Putyin orosz elnök esetében megtalálták a kérdéses lépcsőt. Hangcsouban már egy éve készítik elő a G20-as csúcstalálkozót, így aligha valószínű, hogy szervezési hiba történt. Inkább figyelmeztetni akarták Obama elnököt: Kína egyenrangú nagyhatalom!
Obama ugyanis nem egyenesen jött Kínába: ázsiai körutat tett – mutatott rá a brit The Guardian. Ennek során mindenütt hangsúlyozta: az USA megvédi az ázsiai államokat Kína esetleges terjeszkedésével szemben. A dél-kínai tengeren sokfajta érdek ütközik és Washington Kína ellenfeleit támogatja. Nemcsak ez okoz ellentétet Peking és Washington között: a globalizáció megítélésében is vannak különbségek.
A China Daily angol nyelvű lap a G20 csúcs előestéjén hosszú cikket közölt a világgazdaság állásáról. Ebben felróják az USA-nak, hogy a 2008-as pénzügyi válság idején nagyon is számított Peking segítségére, de közben nem biztosított megfelelő helyet Kínának az IMF-ben. Most Amerikában és Európában túlságosan megerősödtek a globalizáció ellenfelei – hangsúlyozza a cikk Donald Trumpra és a Brexit népszavazásra utalva. Kína ennek következtében egyedül áll a globalizáció hívei között – állítja a cikk, a többiek mind a protekcionizmus támogatása irányába tolódnak el.
Kína részesedése a világgazdaságban drámai módon megnőtt az elmúlt évtizedekben, de jelenleg is csak 13,4%. Az USA részesedése 22,2, míg az EU-é 23,8. A kínai gazdaság növekedési üteme továbbra is jóval magasabb, mint az amerikaié vagy az EU-é. Az első kínai G20 csúcson valószínűleg éreztetni akarják ezt a világgal.





Saját testőre lőtte le Kennedy elnököt?!

2016-08-29
Két golyó végzett az Egyesült Államok elnökével 1963 novemberében Dallasban, Texas államban. Az egyik golyót egy testőr lőtte ki! Ezt állítja Kennedy elnök biztonsági szolgálatának egyik egykori főnöke.
Ron álnéven erről tájékoztatta Oliver Stone filmrendezőt, aki JFK címmel sikeres filmet készített az USA meggyilkolt elnökéről. A rendező, aki maga is szolgált tengerészgyalogosként Vietnamban, hisz Ronnak, mert a katonai kifejezései nagyon szakszerűek.
Kennedy elnököt több mint ötven éve lőtték le. Azóta végtelenül sok összesküvéselmélet született. A hivatalos verzió az, hogy Lee Harvey Oswald lőtte le Kennedyt. Miért? Kinek a megbízásából? Ez nem derült ki, mert két nappal később őt is lelőtték a televíziós kamerák előtt. Később Kennedy öccsét is meggyilkolták a választási kampány kellős közepén. Ezt követően rengeteg találgatás látott napvilágot, de hiteles információ csak nagyon kevés. Most megszólalt Ron. Ki ő? Azt állítja magáról, hogy a titkosszolgálat embere volt Kennedy alatt. Biztos benne, hogy az ő csapatából lőtte le valaki az elnököt.
Ron levélben kereste meg Oliver Stone filmrendezőt a JFK film után. Közölte: olyan titkot árul el, melyet eddig csak a fiával osztott meg. Miért érzi úgy, hogy most beszélnie kell? Mert rákos beteg, haldoklik. Könnyíteni akar a lelkiismeretén. A levelezés után Ron találkozott is a filmrendezővel Rochester városában, New York államban. Minderről egy hamarosan megjelenő új könyv számol be, mely Oliver Stone életművét mutatja be.
A 69 éves filmrendező Platoon (A szakasz) című filmjével ért el világsikert. A vietnami háborút bemutató film részben saját emlékeire támaszkodott. Ezek a katonai emlékek jól jöttek akkor, amikor Ronnal találkozott. Ron ugyanis szintén katona volt, és precíz szakzsargonban adta elő Kennedy elnök meggyilkolásának történetét. Mennyire hiteles Ron beszámolója? Vannak-e bizonyítékai? Talán kiderül a könyvből, mely szeptemberben jelenik meg Amerikában.

Duterte

A fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborút folytat, hétfőn szükségállapotot hirdetett a délkelet-ázsiai országban. Rodrigo Duterte június 30-i beiktatása óta 2400 embert gyilkoltak meg vagy végeztek ki kábítószer-használat, illetve terjesztés vádjával.
Az államfőt éles nemzetközi kritika éri emiatt.
Duterte az ASEAN-országok csúcsértekezletére készül Laoszba, ahol az amerikai elnökkel is találkozik. Keresetlen szavakkal üzent neki.
- Egy olyan független ország elnöke vagyok, mely már régóta nem gyarmat. Senkinek, de senkinek sem vagyok köteles elszámolni otthoni tetteimmel, csak a filippínó embereknek. Tiszteletet követelek! Ezek csak kérdéseket tesznek fel meg kinyilatkoztatnak. Ha Obama kérdezősködne, esküszöm, elküldöm a kurafit a jó k… anyukájába! – ígérte a Fülöp-szigetek elnöke.
Barack Obama a G20-as csúcsról, Kínából készül a laoszi ASEAN-csúcsra. Duterte cenzúrázatlan üzenetéről ő is értesült.
- A Fülöp-szigetek történelmileg az egyik legfontosabb partnerünk a térségben, és az egyik legmelegebb a viszonyunk filippínó emberekkel. Azt várom, azt szeretném, ha ez a jövőben is így lenne – fogalmazott Barack Obama. Megvizsgáljuk és meggyőződünk róla, hogy lehetséges-e a találkozónk, ez a legmegfelelőbb időpont a beszélgetésre vagy sem?
Rodrigo Duterte az ENSZ és a nemzetközi jogvédő szervezetek tiltakozása ellenére sem hagy fel a maffia-módszerekkel is vívott kábítószer-ellenes háborújával . “Mindenki megnyugodhat, rengeteg ember lesz még kivégezve”- szögezte le.










OBAMA LEMONDTA TALÁLKOZÓJÁT AZ ŐT SÉRTEGETŐ FÜLÖP-SZIGETEKI ELNÖKKEL

MTI
Barack Obama amerikai államfő lemondta az őt sértegető Fülöp-szigeteki elnökkel tervezett találkozóját a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) vezetőinek laoszi csúcsértekezletén.a. A szókimondó Rodrigo Duterte azonban Laoszba indulása előtt hétfőn trágár szavakkal illette Obamát, és figyelmeztette, hogy ne merje megkérdőjelezni a kábítószer ellen hirdetett háborúját.
A Fülöp-szigetek elnökét nemzetközi bírálatok sokasága éri amiatt, hogy júniusi beiktatása óta több ezer ember került őrizetbe kábítószerrel kapcsolatos tevékenység miatt, valamint 2400 ember vesztette életét. Ezeknek a haláleseteknek csak kevesebb mint a felével tudnak a hatóságok elszámolni. Duterte azonban közölte, hogy nem zavartatja magát a nemzetközi bírálatok miatt, és folytatja hadjáratát.
Az amerikai elnök korábban azt mondta: tisztában van a kábítószer-kereskedelem elleni harc jelentőségével, de a jogállamiság keretein belül kell annak maradnia.
Miután Obama értesült a filippínó politikus sértő szavairól, elmondása szerint megbízta munkatársait, hogy vizsgálják meg, ilyen körülmények között van-e lehetőség érdemi párbeszédre Duterte elnökkel. „Amikor találkozóm van valakivel, előtte mindig meg akarok győződni róla, hogy ez gyümölcsöző lesz, és sikerül valamire jutnunk.”
Duterte már korábban is bizonyította, hogy nem finomkodik a szavakkal: gyalázta már Ferenc pápát vagy éppen Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt is.
Az amerikai elnök hétfőn a késő esti órákban érkezett a laoszi fővárosba, Vientiánba, ahol az ASEAN országainak háromnapos csúcsértekezletét tartják. A csúcstalálkozó kezdetén – a Fehér Ház szerint – az elnök beszédet mond a vietnami háború idején Laoszban is végrehajtott amerikai bombázásokról, bár arról nem szól a Fehér Ház előrejelzése, hogy Obama esetleg bocsánatot kér-e mindezért.




President Duterte Philippines News September 6, 2016




Történelmi dátum, amikor a CDU az AfD mögött landol” (Die Welt)



petry
A jobboldali német lapban „Történelmi dátum, amikor a CDU az AfD mögött landolcímmel írt cikk vezeti a tegnapi mecklenburgi választásokról szóló beszámolókat, ahol a kancellár pártja csúfos vereséget szenvedve a „szélsőjobboldali, nacionalista, populista” Alternatíva Németország párt mögé szorult. További cikkek címei: A választási kudarc kínos Merkelnek – és figyelmezetés”; „Von Storch AfD politikus: a Merkel-korszak végének kezdete”; „A Merkel-bónusz kidurrant”; „Nem csak a munkanélküli férfiak választották az AfD-t”; „A zöldek röpülnek a schwerini parlamentből”.
*             *             *
 „Merkel török tartományi politikus benyomását kelticímmel tudósít a lap arról a megszégyenítő helyzetről, amelybe a német kancellár került Erdogan török elnökkel szemben. A cikk elején nagy fotó mutatja be, ahogyan a G20-ak Hangcsou-i tárgyalásán Erdogan méltóságteljesen ül foteljében. A másik fotelben a megszeppentnek tűnő Merkel. Mögöttük két hatalmas török zászló, félholddal. Kettejük előtt lévő asztalon egy török és – írja a lap – mintha sebtében odatolt – német zászló. Merkel olyan benyomást tesz, mintha Erdogan egy tartományi kormányzóját fogadná. De a cikk egyik alcíme ezt már le is szögezi: „Erdogan dönt Merkel sorsáról.

A brit hírügynökség a mecklenburgi választások eredményéről írt tudósításában azt írja, az AfD második helye, amellyel onnan kiütötte Merkel CDU-ját, meggyengítheti esélyeit, hogy negyedszerre is megválasszák kancellárnak. Egy német politológus azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy „ez sötét nap Merkelnek. Frauke Petry, az AfD társelnöke kijelentette: „Ez pofon Merkelnek – nem csak Berlinben, de saját tartományában is. A választók egyértelművé tették, mi a véleményük katasztrofális bevándorlási politikájáról. Ez helyére tette”. Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke twitter-üzenetben kommentálta a választást: „Ami tegnap lehetetlen volt, lehetővé vált: az AfD hazafiai felmosták a padlót Merkelnével. Szívbéli gratulációm!” Az eredmények ellenére az SPD-nek és a CDU-nak együtt elég képviselői helye van ahhoz, hogy továbbra is koalícióban kormányozza a tartományt. De az SPD tudna a 12,7 százalékot elért Baloldallal (Die Linke) is kormányozni. A párt kijelentette, opcióik még nyitottak.

Merkel gonosz szellemei: ezzel a címmel kommentálja a német hírportál a mecklenburgi eredményeket.
*             *             *
A portál a győzedelmes AfD-re és a megalázott Merkelre összpontosító beszámolója „a CDU megkövült arcai” alcímmel is érzékelteti a kancellárra nézve súlyos helyzetet. Majd mégis azt írja, nevetséges Leif-Erik Holmnak, az AfD mecklenburgi vezetőjének Merkelt temető nyilatkozata, mint amikor azt mondta: „Elvégeztetett…Angela Merkel CDU-ját magunk mögött hagytuk. Lehet, hogy ez a választás kancellársága végének kezdete.” Nevetséges, felel vissza a cikk. Mecklenburgnak 1,3 millió lakosa van és abból is csak 60 százalék ment el szavazni. Márpedig ez nem képviseli Németország lakosságát. Utolsó mondatában viszont ezt írja: „Amit azonban Holm mond, nem teljesen téves. Ugyanis az AfD a tartományi választást Merkel menekültpolitikájáról való szavazássá tette. És ezzel a taktikával nyertek.”
*             *             *
A portál reggeli köremailjében azt írja, a mecklenburgi választások nyertesei nem Schwerinben (a tartomány fővárosában) vagy Berlinben, hanem Münchenben ülnek. Horst Seehofer, a CSU elnöke most úgy gondolja, hogy a kancellár menekültpolitikája miatt még inkább le kell váltani. Merkel kancellár viszont a múlt héten világossá tette, hogy menekültpolitikáját helyesnek tartja, és nem gondol arra, hogy kimondja a „felső határ” féle szavakat. Ami egyértelművé teszi az uniós partner „öngyilkos” (mármint Seehoferé!) irányú vitájának folytatását.

A jobboldali német hetilap a mecklenburgi választásokról „Erőszak Európa ellen” címmel írt kommentárt. Az erőszaktevő Merkel. Cikke így indul: „Angela Merkel Németország és Európát úgy megváltoztatta, mint Mihail Gorbacsov óta egyetlen politikus sem tette. A változások minősége azonban nem lehet eltérőbb. A szovjet pártfőnök azzal a döntésével, hogy csapatait hazahívja, hazánknak és a kontinensek történelmi esélyt adott. A német szövetségi kancellár 2015. szeptember 4-én hozott azon döntésével, hogy a német határokat idegen kultúrkörökből érkező embermillióknak kinyitotta, ezt az esélyt elpusztította. Veszélyben a belső biztonság, a bűnözés és terrorveszély nő. A tulajdon rendje, a békés és szabad egymás mellett élés, életmódunk egészében megkérdőjeleződöttNő a megfigyelés, az ellenőrzés, a szabadságvesztés.”

Barna üledék”: A balliberális német lap az AfD rendkívüli mecklenburgi teljesítményét követően azzal nyugtatja olvasóit, hogy nem az egész ország népéről van szó. „Csak lakosainak egy kis részéről. Ez a barna üledék évek óta hajlandó, hogy embergyűlölő, rasszista pártokat válasszon, függetlenül attól, hogy az NPD (Német Nemzeti Demokrata Párt) vagy az AfD öltözékében teszi. E magatartás ellen harcolni kell, nem átkarolni. Ez ennek a választásnak az első tanulsága.” (Írja a balliberális üledék lapja?)

A brit bulvárlap így üdvözli a mecklenburgi eredményeket: „Angela Merkelt saját tartományában verte szét a szélsőjobboldal egy évvel azután, hogy több százezer migránst engedett be Németországba”

Velőkig ható megszégyenüléscímmel ír a mecklenburgi választásokról Svájc vezető lapja.

POLITICO
Az amerikai hírportál európai kiadásának reggeli köremailje aláhúzza, az AfD Németország tartományi törvényhozásainak több mint a felében foglal már helyet.

Markus Dröge, evangélikus püspök fellépett az AfD politikusok elvi kirekesztése ellen. A katolikus egyház némileg visszafogottabb, de a polarizálódás végét követeli, jelenti a német gazdasági-politikai portál.
*             *             *
Wolfgang Trusheim, a frankfurti rendőrség államvédelmi vezetője aggodalmát fejezte ki a „gyűlölet-gyerekek” új jelenségétől. Olyan erőszakra kész szalafisták Németországban terebélyesedő nemzedékéről van szó, akik szüleiktől már egész kis korukban a más hiten lévők elleni gyűlöletre nevelnek, mondta Trusheim egy rádióinterjúban

A mecklenburgi kudarc után Merkel kancellári újrajelentkezésének esélyei jelentősen rosszabbodtak, vonja le következtetését az amerikai hetilap a választási eredményekből.
*             *             *
A hetilap a kaliforniai Rand Corporation – az Egyesült Államok legbefolyásosabb katonai stratégiai agytrösztje – jelentését ismerteti, amely latolgat egy olyan amerikai-kínai háborút, mely hatalmas csapásokkal kezdődne, évekig tartana, nem lenne nyertese és hatalmas veszteségeket mérne mindkét oldalra. Kiáll az amerikai megelőző csapás gondolata mellett.
*             *             *
A Newsweek e heti címlapja egy huligánként kapucnit a fején viselő Putyint ábrázoljaezzel a felirattal: „Putyinnak eljött a visszafizetés ideje”. Alatta kisebb betűkkel: „Miként lett Trump a Kreml hasznos beépített embere”.

A befolyásos amerikai védelmi agytröszt Kína elleni háborúért lobbizikcímmel azt írja, „A hírhedt Rand Corporation, amelyet a Pentagon visszhangfalaként is ismernek, Kínára szögezte szemét, azaz egy több mint két milliós hadsereggel rendelkező atomhatalomra”. Július 28-i jelentésüket  most a Newsweek szerkesztőségi cikkben újította fel, elmosva ennek az iszonyatos háborús tervnek a világra gyakorolt irdatlan hatásait, támogatva egy Kína elleni megelőző csapást.
*             *             *
Valószínűtlen, hogy Kelet-Európa meg tudná szüntetni függőségét az orosz kőolajtól. A forrás-diverzifikációs kísérletek ellenére ez nem fog sikerülni. Magyarországot illetően a cikk ismerteti, hogy nő az importja az iraki Kurdisztánból.  A MOL az iraki Nemzeti Olajvállalattól is be akart szerezni könnyű nyersolajat, de az erre még nem áll készen.  A tartályhajón történő szállítás ára most a felére zuhant, de az a fajta ellátás sokkal kockázatosabb, mint a vezetés. Ha az ár emelkedik, az Iránból és más közel-keleti országból történő olajszállítás a balti országokba már nem lesz nyereséges.

A blog igen részletesen és szemléletesen mutatja be, hogy a Soros milyen alapítványaival befolyásolja a migránskérdést és a médiát. Az elején megjegyzi, jellemző, ahogyan a médiumok a globális spekulánst „emberbarátnak” nevezik. Azt is kidomborítja, milyen módon kapcsolódnak érdekeltségei a merkeli kancelláriahivatallal.

Nir Barkat, Jeruzsálem főpolgármestere levélben fordult a cseh miniszterelnökhöz, amiért a cseh oktatási miniszter a prágai palesztin nagykövet kérésére kiadta az utasítást és jövőre már Tel-Avivot tüntetik fel Izrael fővárosaként, nem pedig Kelet-JeruzsálemetA levél súlyos következményeket helyez kilátásba, ha a miniszter a döntést nem vonja vissza,  és egyben meghívja, látogasson el Jeruzsálembe, hogy saját szemével győződjön meg a város rendkívüli fontosságáról. Levelében – amelyről a cseh Mlada fronta Dnes nevű lap tudósít – dicséri Prágát, amiért az „Európa Jeruzsáleme” lett. A lapnak nyilatkozó cseh külügyi szóvivő közölte, „a Cseh Köztársaság nem tekinti Kelet-Jeruzsálemet Izrael állam részének”.

Tovább görög a világsajtóban az az egyedülálló világesemény, hogy Katrina Lantos Swett, Tom Lantos néhai amerikai kongresszusi képviselő, holokauszt-túlélő lánya visszaadott „Magyarországnak” egy díjat tiltakozásul, hogy azzal egy „antiszemitizmussal vádolt írót tüntettek ki”. A brit közszolgálati adón kívül néhány további, e hírt közlő sajtótermék: The Washington Post, Ynetnews, The Indian Express, The Seattle Times, The Guardian, The Union Leader. Ezekből megtudni azt is, hogy Swett-et az Orbán-kormány kitüntette a Lantos-intézet felállításában vállalt szerepéért. és hogy Bayer Zsolt cikkéért a magyar médiahatóság a Magyar Hírlapot súlyos pénzbüntetésre ítélte. A cikkek elsősorban az amerikai Associated Press hírügynökség budapesti tudósítója, e témák specialistája, Pablo Gorondinak terjedelmes jelentésére támaszkodva ismertetik Swett lépését. A német Süddeutsche Zeitung saját anyagát közli a témáról.





Morvai Krisztina
Jogos, etikus-e tüntetni bírósági döntés ellen? 
Morvai válasza és vitaindítója Eva Maria Barki 
ügyvédnőnek „Budaházy-ügyben” (videóval)










Olvastam cikkedet, amelyben helyteleníted a Budaházy György és társai ellen hozott ítélet elleni tüntetést, és amellett érvelsz, hogy az igazságért a tárgyalóteremben és nem az utcán kell harcolni.
Munkásságodat nagyon tisztelem, s úgy gondolom, ezúttal is igen fontos kérdést vetettél fel, amelyről mielőbb alapos vitákat kell folytatnunk nekünk, jogászoknak s a jogállamért aggódó más közösségeknek is. E rövid írásomat vitaindítónak is szánom. Az alapkérdés: Minden esetben feltétlen tisztelet illeti-e meg a bíróságok eljárását és döntését, vagy van olyan helyzet, amikor a törvénysértés és igazságtalanság elviselhetetlenné válik, és ilyenkor „nem szokványos eszközökkel” is küzdenünk kell. A „főszabály” kétségtelenül a következő: nekünk jogászoknak, ügyvédeknek tisztelettel kell lennünk az igazságszolgáltatás, a bíróságok iránt. Ha törvénysértést, illetve súlyos igazságtalanságot észlelünk, a jog eszközeivel, a jogi eljárásrend keretein belül kell fellépnünk ezek ellen. Ha minden szakmai erőfeszítésünk ellenére is olyan döntés születik, ami meggyőződésünk szerint jogsértő és/vagy igazságtalan, azt is udvariasan és méltósággal tudomásul kell vennünk, s meg kell próbálnunk erre biztatni az ügyfeleket is. Töredelmesen bevallom, hogy én erre még a „hétköznapi” ügyek esetén is képtelen és alkalmatlan vagyok. Mélyen együttérzek a jogaikban megsértett emberekkel, együtt szenvedek velük, belebetegszem a jogfosztott emberek szenvedésébe, minden ilyen esetet úgy élek meg, mintha velem vagy saját hozzátartozómmal történne. Éppen ezért nem dolgozom gyakorló ügyvédként, noha tagja vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamarának. Ne legyen orvos az, aki képtelen feldolgozni, hogy olykor minden erőfeszítése ellenére meghal a betege.
Történelmünk bővelkedik az olyan példákban, amikor ügyészek és bírók formálisan „igazságszolgáltatásnak” nevezett keretek között bírósági tárgyalótermekben gyalázatos gaztetteket hajtottak végre. Volt, hogy ügyvéd-elődeink is asszisztáltak ehhez vádbeszédnek beillő „védői fellépésükkel”, vagy egyszerűen passzivitásukkal, azzal, hogy nem tiltakoztak, nem rántották le a leplet a színjátékokról a nagy nyilvánosság előtt. Tudom, azért nem tették, mert nem tehették. De a totális diktatúrák alatt ők az életüket féltették, hiszen maguk is jogfosztottságban éltek. Ma azonban létezik a szólásszabadság, a véleménynyilvánítási szabadság, a gyülekezési jog, s igenis vannak olyan helyzetek, amikor ezekkel élnünk kell, akár bírósági döntéssel szemben is. Akkor, ha az általunk, jogászként megtapasztalt eljárás és/vagy döntés olyan kirívóan jogsértő vagy igazságtalan, hogy az már elviselhetetlen mértékű s magát a jogállamiságot veszélyezteti. Meggyőződésem, hogy ilyenkor nem elegendő a tárgyalóterem falai közötti udvarias, együttműködő szakmai fellépés.
Engedd meg, hogy friss példát hozzak a magyar jogtörténetből. Gyurcsány Ferenc rendőrsége 2006. szeptember 19-21. között a tömeges rendőri brutalitás eszközeit vetette be Budapest utcáin, s valóságos „embervadászatot” folytatott, amely során százszámra vertek össze és vetettek fogdába magyar embereket, akik közül sokan - alkotmányos jogukat gyakorolva - a Kossuth téren vagy más közterületen demonstráltak a hírhedt őszödi beszéd ellen, mások egyszerűen „rosszkor voltak rossz helyen”. A nagyszámú „levadászott” személlyel szemben az ügyészség futószalagszerűen indítványozta az előzetes letartóztatásukat, a bíróság pedig futószalagszerűen el is rendelte a fogvatartást, nem vizsgálva a bizonyítékokat és a törvényes letartóztatási okok tényleges fennállását. A védőként eljáró ügyvéd kollegák életük legbizarrabb jeleneteit élték át, sokan úgy érezték, mintha egy '50-es évekbeli film szereplőivé váltak volna. Volt olyan idősebb kollega, aki megélte az ÁVH-s időket, s az akkori jeleneteket újra megtapasztalva elkeseredettségében sírvafakadt. Tudom, hogy a kollegák mindent megtettek, ami az adott helyzetben – a jogszabályok és az Általad is képviselt tradicionális ügyvédi etika keretei között – lehetséges volt. Talán meg is haragszanak rám, hogy így utólag, kényelmes karosszékben ülve azt mondom: át kellett volna lépni a kereteket! Össze kellett volna fogni az egész ügyvédi karnak, mozgósítani kellett volna minden magyar jogászt, aki komolyan veszi az emberi jogokat és a hivatását, s utcára kellett volna vonulni, éhségsztrájkolni tömegesen, nemzetközi sajtótájékoztatókat tartani a kialakult emberi jogi válsághelyzetről, a bíróság lépcsőihez bilincselni magunkat, mindent és bármit meg kellett volna tennünk, hogy megfékezzük az igazságszolgáltatásba is behatoló diktatórikus hatalom tombolását. S tudod miért, Éva? Nem azért, mert „neveletlenek”, tiszteletlenek, etikátlanok vagyunk...hanem azért, mert akkor nem merték volna egy hónappal később, az ötvenedik évfordulón szemmagasságban lődözni a magyar embereket, nem mertek volna kardlapozni, összeverni, megkergetni, előállítani bennünket. S nem mertek volna további tisztességes magyar emberekkel szemben újabb kirakatpereket indítani, újfent letartóztatásokkal, a felmentésekig tartó hosszú éves szenvedéssel. Mert érezték volna, hogy van ellenállás! Hogy nem tűrünk el bármit, amivel megpróbálkoznak, akkor sem, ha talárba bújva, tárgyalóteremben teszik, akkor sem, ha rendőregyenruhában. A 2006. évi gaztettekkel szembeni igazságtétel elmaradt. Sem az ügyészségen, sem a bíróságon nem történt meg az érintettek átvilágítása, megbüntetése, a rendszerből való eltávolítása. Sokan maradtak – nem csak a politikában vagy a rendőri vezetésben, hanem az igazságszolgáltatásban is - akik azt hiszik: mi mindent eltűrünk. Jogászként nem erre esküdtünk. Én legalábbis nem feltétel nélküli udvariasságot, tiszteletet és alázatot fogadtam, amikor kimondtam életem eddigi talán legfontosabb mondatát: Esküszöm, hogy a mai nappal magamat az igazság szolgálatába állítom.
Meggyőződésem, hogy ugyanazt a hibát még egyszer nem
követhetjük el.
Természetesen állok az ellenvélemények elé, és nagyon is szükségesnek tartom a vitát. Szólaljanak meg jogászok és nem jogászok egyaránt!
Bízom benne, hogy e válaszlevelemet és vita-kezdeményezésemet nem veszed rossz néven, hanem Magad is gyümölcsözőnek és időszerűnek gondolod. Bízom abban is, hogy nemzeti jogvédőként, jogvédőkként továbbra is együtt fogunk küzdeni az igazságért, és hamarosan találkozunk is. Várunk a jövő hétvégén a kárpát-medencei ügyvédek találkozóján, ahol az elszakított területeken élő magyar testvéreink jogainak védelme, az ezzel kapcsolatos tapasztalatcsere lesz a téma.
Szeretettel és tisztelettel gondolok Rád:
Morvai Krisztina
Utóirat: Mivel meggyőződésem, hogy a Budaházy-ítélettel szembeni figyelemfelhívó tiltakozásra, a mai tüntetésre szükség volt, mellékelem az eseményről készült videófelvétel két részletét, az elsőn Budaházy György beszél -háziőrizetéből-, a másikon pedig dr. Gaudi-Nagy Tamás kollegánk, nemzeti jogvédő bajtársunk beszéde látható. Feltételezem, hogy holnapra, azaz vasárnapra az egész tüntetés videófelvétele rendelkezésre áll az interneten.
Budaházy György beszéde a Hunnia-ítélet ellen
megtartott demonstráción 2016.09.03.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás beszéde a Hunnia-ítélet ellen megtartott demonstráción 2016.09.03.




Bayer ZsoltTizenhárom

Álláspont. Ismerem Budaházy Györgyöt.

Bayer Zsolt – 2016.08.31. 04:00
Néhányszor találkoztam vele, egyszer még tüntettünk is együtt Medgyessy Péter és udvaroncai ellen a Kempinski előtt, mivel nevezettek ott ünnepelték együtt a románokkal Erdély elcsatolását.

Budaházy holdudvarát is ismerem. Ismerek onnan jól menő vállalkozót, mániákus depresszióba esett orvost, egyebeket.

Budaházyt afféle fura figurának tartottam sokáig.

Fura volt a bő gatyája, a tülke, amit olykor megfújt, fura volt az ostora, furák voltak a nézetei – de sohasem tartottam olyan veszélyes és ellenszenves alaknak, mint például Zagyvát.

Aztán egyszer csak hírek jöttek valami terrorszervezetről, amelyet állítólag ő alapított, menedzselt. Magyarok Nyilai vagy mi a bánat, olyan igazán budaházys elnevezés volt ez, kicsit vicces, kevésbé áramvonalas, némiképp már-már atavisztikus. Beleillett abba a Kossuth téri társaságba, amelynek egy része igazi jó szándékú, ámbár naiv emberekből állt, kisebbik része pedig egyszerű politikai kalandor és/vagy elmebeteg.

Budaházyval már akkor sem tudtam elképzelni semmiféle közösséget, amikor a véletlen úgy hozta, hogy együtt tüntettünk.

Amikor előkerültek a terrorszervezetről szóló vádak, elcsodálkoztam, elképedtem, hüledeztem, többnyire hitetlenkedtem is. Ugyanis Budaházyról még azt is nehezen tudtam elképzelni, hogy falkába verődve összever(et) valakit, valakit, aki öreg, beteg, és eleve képtelen a védekezésre (lásd Csintalan megveretése saját házának garázsában!), azt pedig, hogy bombákat gyárt, és azokat focilabdákba rejti, majd behajigálja politikusok házaiba… Nos, ezt egészen egyszerűen kizártnak tartottam.

S most, ahogy visszaemlékszem, akkoriban előkerült valami filmfelvétel valami robbantásról. Minden idők egyik legvisszataszítóbb figurája, maga a sokáig eltüntethetetlennek hitt Draskovics Tibor, akkor éppen igazságügyi és rendészeti miniszter mutatta be a sajtónak drámai hangulatú sajtótájékoztatón, és a nagyon komoly arccal bejelentett „hír” szerint a felvételen a Magyarok Nyilai terrorszervezet robbantása volt látható.
Aztán pár nap alatt kiderült, hogy azon a bizonyos felvételen nem a Magyarok Nyilai terrorszervezet robbantása volt látható, hanem néhány hülye bonyhádi diák robbantott valahol valamit, aki szerette a kémiát, és kísérletezett valamivel, ám a kísérlet túl jól sikerült.

Ez a bődületes leégés, Draskovics meg az egész akkori kormányzat, titkosszolgálat, a teljesen hülye Szilvásyék leégése végképp nevetségessé tette a Budaházyék elleni vádakat.

Akkoriban mindenki úgy gondolta, hogy Draskovicsék megpróbálták tudatos hazugsággal, kreált bizonyítékokkal terroristagyanúba keverni Budaházyékat.

És lássuk be, azokról az alakokról ez tökéletesen elképzelhető is volt. Sőt, csak ez volt elképzelhető.
Az a robbantásos képsor, a Budaházyék nyakába varrt „terroristamerénylet”, s ahogy pár nap alatt lebuktak, hát, az talán az utolsó szeg volt azoknak a gazembereknek a politikai koporsójába.
És akkor most itt állunk ezzel a tizenhárom év fegyházzal.

Tizenhárom év fegyház az borzalmasan súlyos büntetés.

Tizenhárom év fegyházbüntetés letöltése után valóságos gyilkosok szoktak szabadlábra kerülni. Olyanok, akiknek kezéhez valóban vér tapad. Olyanok, akik bestiális kegyetlenséggel vették el valaki életét. Csak emlékeztetőül: az olaszliszkai lincselők közül – a három életfogytig mellett – hárman tizenöt-tizenöt-tizenhét év fegyházat, ketten pedig tíz-tíz évet kaptak a fiatalkorúak börtönében. De tizennégy évet kapott az a két kaposvári fiatalkorú is, aki egészen elképesztő brutalitással és kegyetlenséggel ölte meg osztálytársát. A Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottjának büntetését életfogytigról tizennyolc évre, míg a harmadrendű vádlott büntetését húszról nyolc évre csökkentette (!) a jogerős ítélet.
Budaházy meg tizenhárom évet kapott. Fegyházban.

Muszáj feltételeznem, hogy valódi bizonyítékok alapján ítélték el Budaházyt, és nem Draskovics-féle hamisítványokért. Ám ha valódi bizonyítékok alapján, akkor is muszáj tudnunk, hogy mit is tettek valójában.
Megkísérelték egyes politikusok házait felgyújtani vagy felrobbantani?

Molotov-koktélokat dobáltak nekik nem tetsző politikusok ingatlanjaira?
Tényleg ők verték meg Csintalant?

Muszáj lesz ezekről részletesen értesíteni a közvéleményt, mert ez most így nagyon a levegőben lóg.
Mert ha minden igaz, és minden kétségbevonhatatlanul bizonyított, akkor is hiányzik a holttest. Az a holttest, amely ott hevert Olaszliszka utcáján a porban, vagy amelyet egy kaposvári tóból emeltek ki.
És akkor a legvégén ne kerüljük meg a legfontosabb kérdést: ha Budaházy tizenhárom évet kap feltételes szabadon bocsátás lehetősége nélkül, fegyház fokozatban, akkor mi van az egész korszak két legnagyobb gazemberével, Gyurcsány Ferenccel és Gergényivel?

Csak azért muszáj feltenni ezt a kérdést, mert Gyurcsány, Gergényi (no és Draskovics, Szilvásy meg Bajnai) nélkül nincs Budaházy sem.

Szóval ez így félelmetesen rosszul néz ki.

És bár nincs hozzá semmi közöm, és soha nem is lesz, de most bele vagyok hajszolva abba a rühellt sarokba, hogy Budaházy Györggyel legyek szolidáris. Hogy a fene egye meg…
  • See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/64773/Tizenharom?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.dP7vVSay.dpuf




Patrubány Miklós beszéde a Hunnia-ítélet ellen megtartott demonstráción 2016.09.03.





Svájc elhagyja a Schengen-i zónát 
2016. szeptember 5. hirorigo.netexpress.co.uk szekelyfold.ma 
Újjabb óriási csapás Európának! Itt az első ország, amelyik elhagyja Schengent. 
Svájc elhagyja a Schengen-i zónát.

Svájc legnagyobb politikai pártja bejelentette, hogy törvényjavaslatot nyújt be, hogy az ország elhagyhassa a Schengen-i zónát. 

A jobboldali Néppárt (SVP) szerint nincs más lehetősége az alpesi országnak csak ha lezárja határait és korlátozza a személyeket a szabad mozgásban. 

Christoph Blocher a párt alelnöke szerint a jövő évben nagy bajba kerülhet az ország ha ugyan ennyi illegális határátlépő érkezik az országba, mint tavaly vagy idén. 

"Nincs mit tenni, a 2014-ben elfogadott törvény, melyben a bevándorlók számát akartuk csökkenteni nem hozta a várt eredményt, a migránsok száma nem csökkent hanem meredeken emelkedett. Nincs más választás, el kell hagynunk a Schengen-i zónát és le kell zárnunk a határainkat" -mondta Blocher 

Az országot már a migránsválság előtt is elárasztották az olasz munkavállalók, de a helyzet tavaly ősszel vállt kritikussá a svájci szociális jóléti rendszerre rátelepedő afrikai bevándorlók miatt. 



Merkel: nem lesznek kötelező kvóták


Örülhetnek a V4-ek, és szomorkodhatnak a török EU-csatlakozás hívei Angela Merkel Bundestagban tartott sajtótájékoztatója után.
A Bundestagban állt ki sajtótájékoztatóra Angela Merkel német kancellár. Az Open Europe tudósítása szerint Merkel azt mondja, a holnapi EU-csúcson a Törökországból átveendő szír menekültek átvételére nem fognak kötelező kvótákat javasolni, hanem csak önkénteseket - ezt követelte egyébként a V4 élén Orbán Viktorral is.
A rendszer, amelyet március 8-án terjesztett elő az EU, de a tagállamok vitája miatt végül nem jutott el a szavazásig, úgy állna fel, hogy Törökország átvenné az EU-ba illegálisan érkezett menekülteket, majd helyette átvenne egy török táborban lévő, átvilágított, biztonsági szempontból is megfelelő szír menekültet. A tárgyalások azért is szakadtak meg, mert a V4-ek elfogadhatatlannak tartották a kötelező kvótákat, míg Matteo Renzi a török demokratikus és alapjogi helyzet miatt háborodott fel - napokkal előtte a török állam egyszerűen átvette az irányítást egy ellenzéki újság felett.
Merkel és pártja azóta vereséget szenvedett háromból két német tartományban, a macedóniai helyzet egyre rosszabb, az görög-macedón határon rekedt ezrek közül egyre többen próbálnak meg átkelni a megduzzadt határfolyón, amelybe már többen belefulladtak.
Merkel arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzet nem maradhat így Európában és Görögországban. Csak úgy lehet megoldást találni, ha megállítjuk az illegális migrációt. A NATO-hadműveletnek fel kell állnia, azaz a NATO-nak össze kell tudnia szedni az embercsempészhajókat és a menekülteket a török vízeken. Törökország vállalja, hogy visszaveszi az összes menekültet, amire eddig nem volt hajlandó. A cél a terhek igazságos elosztása.
Rossz híreket közölt viszont a német kancellár a török EU-csatlakozás híveinek. Még nagyon sokat kell ezért tennie, mondta Merkel virágnyelven, hogy még sok a megoldandó probléma. Sok tagállam ellenzi a csatlakozást, a kritériumokat teljesíteni kell. A vízumeljárást három hónapra akarják felgyorsítani.
Még rengeteg jogi és politikai kérdést kell tisztázni. "De mit mond az EU-ról, ha nem tudja megoldani a menekültek igazságos elosztását?" - kérdezte Merkel.


Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészre?

2015. szeptember 05., szombat 16:55 | Hírek.sk  | Forrás: TASR | Fotó: TASR

POZSONY. Meg kell egymástól különböztetni az Európába áramló migránsokat. Azoknak, akik élete, egészsége, szabadsága, élelmiszerbiztonsága veszélyben forog, segítenünk kell – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a közszolgálati rádió szombati politikai vitaműsorában. A kormányfő szerint a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva, vagy moralizálva.
A kérdés az, miként álljunk hozzá egy tán az egymillió főt is meghaladó tömeghez? Tárjuk ki karjaink és mondjuk azt, hogy gyertek csak mindnyájan, vagy szolidárisan, ámde racionálisan cselekedjünk? Ez csupán annyit jelent, hogy meg kell állapítanunk, ki veszélyeztetett menekült és ki nem. Éhezik-e az, akinek akad 5000 eurója arra, hogy szerezzen magának egy embercsempészt? Nézzék csak meg hány fiatalember van közöttük, akik munkát keresnének, 90 százalékban ilyen személyek alkotják őket" – mondta a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió, Szombati Párbeszédek c. rádiós politikai vitaműsorának vendégeként Robert Fico miniszterelnök, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke.
Miért van szüksége olyasvalakinek, aki éppen Franciaországban van, és menekül, hogy a Nagy-Britannia felé vezető alagútba vegye az irányt? Talán Franciaországban nem érzi magát biztonságban? Nem tudom elfogadni azt, hogy valaki úgy dönt, hogy dolgozni akar Európában s ezért határsértést követ el. Illegálisan átlépi a határt, mi pedig üdvözöljük" - mondta.
A kormányfő szerint a migránsok anyaországainak felkarolása nélkül nem állítható meg a menekültáradat. „A világ egy jelentős része destabilizálódott. Itt főként Líbiára és Szíriára gondolok. Líbiát lebombázták, Szíriába fegyvereket küld a Nyugat a felkelőknek. A kialakult káosz eredményeként tömegek fordultak Európa felé" – magyarázta Fico, aki szerint ugyancsak meg kellene nevezni, hogy ki az, akinek segítségre van szüksége, mert éhhalál fenyegeti, halálfélelme van, félti egészségét és szabadságát. „Az ilyen embereknek Európának kötelessége segíteni és Szlovákia is ezt fogja tenni. Ugyanakkor nem látok okot arra, miért kellene esélyt adni a gazdasági migránsoknak” – hangsúlyozta a kormányfő.
Fico az ENSZ a migránsok anyaországaiban történő szerepvállalásában látja a megoldást. „Ezekben az államokban mandátumot kellene gyakorolnia az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Tisztában vagyunk azzal, hogy lehetőség van a szövetséges nemzetközi katonai erők bevetésére. El kellene végre dönteni, milyen beavatkozást alkalmazunk ezekben az országokban. A Visegrádi Négyek világosan kimondta, hogy stabilizálni kell az említett területeken a helyzetet. Ez azonban nem a NATO, hanem az ENSZ feladata" – emelte ki Fico, egyben megerősítve azt is, hogy Pozsony elutasítja a kvótarendszert, amely alapján az öreg kontinens államaiban osztanák szét az Olaszországban és Görögországban partra szállt menekülteket.
Fico megerősítette, hogy Szlovákia kész eleget tenni kötelezettségvállalásának, miszerint 200 szír keresztényt fogad be, illetve ideiglenesen 500, az ausztriai Traiskirchenből érkező menekültet. A kormányfő egyidejűleg egy több tízmillió eurós pénzügyi segélyről is szólt, amely a műszaki segédletet és a külső schengeni határok hatékonyabb védelmét szolgálja. A miniszterelnök éppen a szabad mozgást és a szabadkereskedelmet említette, mint az Európai Unió egyik alapvető értékét. „Ez az érték azonban csak akkor őrizhető meg, ha a külső határral rendelkező tagországok őrködni fognak annak sértetlensége felett. A Szlovák Köztársaságnak is védelmeznie kell az Európai Unió egészét az Ukrajnával alkotott határvonalon. Ennek a feladatnak a megoldása lehetetlenné válik, ha feladjuk a schengeni határok védelmét" – szögezte le Robert FIco.
A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy Szlovákia alapvetően keresztény ország, miközben, ha nagy számban fogad majd be más vallású menekülteket, akkor azok rövid időn belül mecsetekért kiálthatnak. „Mi együttműködést ajánlunk fel, de ugyan miért kellene nekem olyan embernek lennem, akik csak azt hajlandó elhápogni Brüsszelben, amit mások akarnak hallani? Ez nem önzés. Mindenkinek, akinek az élete, egészsége, szabadsága veszélyben forog, készek vagyunk segíteni, de a kvóták semmilyen megoldást sem jelentenek” – szögezte le Fico, aki szerint Olaszországban és Görögországban menekültbefogadó-állomásokat kell létesíteni, ahol végbemehet a menekültek azonosítása, miközben aki fennakad majd a rostán, annak vissza kell majd térnie.
Robert Fico egyúttal többször is hangsúlyozta, hogy a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva. „Minden egyes halál szörnyű, legyen bár szó emberekről, akik a vízbe fulladnak, vagy az Európába vezető útjuk alkalmával veszítik életüket. Ugyanakkor érzelmekre, vagy moralizálásra alapozni politikánkat, olyan sarokba szoríthatna minket, amelybe nem szeretnénk kerülni. Én láttam annak a szír kisfiúnak a képét és sok halottat láttam Szlovákiában is" – tette hozzá a miniszterelnök.




(grandecocomero.com
A tömeg meglincselte a négert, majd leváagtáak péeniszét ami repült egyet a levegőben és a földön landolt. Olasz nyelvű cikk. Érdekes megoldás. 


Mi történt volna, ha Merkel egy éve inkább lezárja a határokat?





2016. szeptember 06., 12:40

Ha annak idején Merkel igen helyett nemet mond a Budapestről indult menet befogadására, most Németországra mutogatnának, mint az embertelenség szimbólumára. Magyarország, Ausztria és a balkáni útvonal többi állama magára maradt volna a problémával, Olaszországban és Görögországban pedig humanitárius katasztrófa alakult volna ki, nagyobb, mint a Második Világháború óta bármikor.
Mi történt volna, ha egy évvel ezelőtt Angela Merkel német kancellár nem engedi Németországba utazni Magyarországról a menekülteket? – tette fel a kérdést a német RTL-csoporthoz tartozó N.Tv.de weboldala. Tavaly szeptember 4-én volt, hogy sok száz eltökélt menekült elindult gyalog Budapestről Németország felé az M1-es autópályán. Az interneten sok helyen „a remény menetének” nevezték őket.
Emlékeztetnek arra, hogy Orbán Viktor a menet megállítása helyett úgy döntött, hogy buszokba teszi az embereket és a határra szállítja. Magyarország nem volt képes a menekültek ekkora tömegét regisztrálni. Így Merkelnek csak órái voltak, hogy eldöntse, beengedi-e a tömeget országába.
A cikk szerint egy év után korai még mérleget vonni, de vannak „keserű tények”, mint a német társadalom megosztottsága, a rasszizmus olyan mértékű előretörése, amire a kilencvenes évek eleje óta nem volt példa. (Vélhetően a délszláv háború menekülthullámára gondolnak.) Emlékeztetnek arra, hogy a kancellárt rengeteg kritika éri, és népszerűsége mélyponton van.
Mi lett volna, ha másként döntenek? A cikk szerint a német kormány tudta, hogy az embereket csak komoly rendőri bevetés árán, például vízágyúkkal, könnygázzal lehetett volna megállítani. A menet sok résztvevője eleve elcsigázott volt, voltak közöttük betegek és sérültek, sok kétségbeesés, vér, talán halál is lett volna egy ilyen bevetés eredménye.
Ez a németek számára nehezen lett volna elképzelhető. Tavaly szeptember 4-e előtt a németek többsége még támogatta a befogadás kultúráját (Willkommenskultur), ezért ha a kancellár asszony nemet mond, valószínűleg ugyanakkora ellenállásba ütközik, mint amekkorát az igennel kiváltott. Kétségek merülnek fel egy ilyen elzárkózó lépés jogszerűségével kapcsolatban is.
Bár Németország nem volt felkészülve a szituációra, mégis nehezen lehetett volna megmagyarázni, ha a német rendőrség erőszakkal próbálja a tömeget a határaitól távol tartani. Az is kétséges, mi lett volna azokkal, akik valahogy mégis átjutnak. Kiutasítják őket? Ez ellentétes lett volna az érvényes menekültügyi törvényekkel, emberi jogi egyezményekkel, melyek szerint mindenkinek joga van az országban menedékjogot kérelmezni.
Ha Merkel nemet mond, azt minden bizonnyal meg lehetett volna magyarázni a közvéleménynek azzal, hogy az ország nincs ekkora tömegre felkészülve, vagy azzal, hogy a terrorizmus elleni védekezés ezt kívánja. Merkel kritikusai is általában ezt hangsúlyozzák. Ám emlékeztetnek arra, hogy olyan országokkal szemben, amelyek kemény álláspontot képviselnek a menekültkérésben, a szélsőjobboldali AfD súlya a német politikában még viszonylag csekély.
Ha Németország elutasító lett volna a menekültekkel szemben, akkor azóta azt hallgathatná, hogy „hogyan lehettetek ezzel a történelmi múlttal ilyen kemények és ennyire híján a szolidaritásnak”, célozva ezzel az embertelen náci rezsimre. Ha Merkel eleget tett volna az „agyafúrt magyar elnök” felszólításának, és nem csalogatta volna Németországba a menekülteket, akkor magára hagyta volna Magyarországot, Ausztriát és a balkáni útvonal más államait a menekültáradattal.
Ez újabb igazságtalansággal lett volna egyenértékű – írja a cikk. De valószínűleg ez sem mentette volna meg Merkelt attól, hogy a törökökkel meg kelljen állapodnia.
Ha Németország lezárta volna a határait, akkor a balkáni útvonal többi országa még inkább, és tíz- meg tízezer menekült rekedt volna Görögországban, Olaszországban. Akkora humanitárius katasztrófával fenyegetve, amekkorát Európa a Második Világháború óta nem látott. Ebben az esetben megint csak kellett volna valamilyen megoldást találnia a politikusoknak.



A zsidó politikusnő négereket csempészett autójában Svájcban


Csütörtökön tartóztatták le Lisa Bosia Mirrát, a svájci Szocialista Párt zsidó politikusnőjét, aki gépkocsijában négy fiatalkorú afrikait akart az országba csempészni. A képviselő asszony bűncselekményt követett el, melyben pártbéli kollégái is segítségére voltak.
Lisa Bosia Mirra nevéhez köthető a Firdaus Egyesület is, amely menekültek számára gyűjt adományokat. Mirra elutasítja Svájc migránspolitikáját, szerinte az országnak be kellene fogadnia minden menekültet, akik a kilátástalanság elől menekülnek.
 
57c95d6dc46188d34f8b45a1[1]
A politikusnő szerint Svájc mindenkié, csak a fehéreké nem.
 
Mirra az SOS Ticino szervezetben is jeleskedik, ahol a migránsok jogainak megjelenítéseivel foglalkoznak internetes felületeiken. Komoly propagandát folytatnak a bevándorlók elfogadását illetően. 
Ezt az utóbbi szervezetet egyébként az Amnesty International svájci fiókszervezetének nevezik, hiszen a multikultúrát szorgalmazó, liberális tömörülés a bevándorlók jogait a svájci emberek biztonsága fölé helyezi.
Büszkén vállalja, hogy az afrikaiak csempészésével megszegte a “foreigners act” törvényt, azaz a tiltott határátlépésre vonatkozó szigorú szabályt.
A politikus asszonyt láthatóan nem rázták meg a történtek, szabadlábon védekezhet. Közösségi oldalán már pénteken kijelentette, hogy büszke akciójára és mindenkit arra biztat, hogy hasonló tevékenységgel fejezze ki nemtetszését Svájc menekülteket elutasító politikája ellen.
Nagy Zsuzsanna
 



Izraeli rabbi: Az ISIS-t Isten küldte nekünk


szélsőséges rabbi szerint a terrorista szervezetet Isten küldte a zsidók megmentéséért.
Nir Ben Artzi szélsőséges nézeteiről ismert rabbi a legutóbbi heti prédikációjában azt állította, hogy Isten az Iszlám Államot azokra az országokra és nemzetekre szabadította rá akik elakarják pusztítani Izraelt.
Az európai dzsihadistáknak is nagy szerepük van a rabbi szerint, az Európába visszatérő terroristák merényleteket követnek el aminek a következménye, hogy az európai zsidók Izraelbe fognak menekülni ezzel erősítve a cionista államot. – írja az iráni alalam.ir
Ben Artzi a szokásos heti prédikációjában gyakran hangoztat szélsőséges és sértő rasszista gondolatokat. Az egyiptomiakat sáskáknak nevezte akik miután elpusztítják hazájukat felfalják majd egymást.
Orientalista.hu



Két izraeli gépet is lelőtt az szíriai légvédelem (képek, videó)



Hivatalos szíriai források  szerint két izraeli gépet is lelőtt a szíriai légvédelem. Eleinte a damaszkuszi kormány egy gép lelővését jelentette be, majd egy másik gép lelővését is megerősítették.  Izrael tagadja , hogy bármelyik repülőgépét is lelőtték.
A szíriai hadsereg lelőtt egy izraeli harci gépet és egy pilóta nélküli repülőgépet (drónt), mert Izrael megtámadta a szíriai kormányerőket a Golán-fennsíkon található el-Kuneitra közelében – jelentette kedden a katonaságra hivatkozva a SANA szíriai állami hírügynökség. Az izraeli haderő szerint minden harci gépük megvan.
lelott-izraeli-ge-sziria
A lelőtt izraeli gép
Az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy a szíriaiak két föld-levegő rakétát lőttek ki az izraeli gépre bevetés közben, de egyik sem talált célba.
Egy szó sem igaz az egészből” – közölte az izraeli honvédelem egyik szóvivője a szíriai bejelentésre reagálva. „A repülőgép biztonsága egyetlen pillanatig sem volt veszélyben” – szögezte le Peter Lerner az egyik közösségi oldalon.
sziriai-legelharitas
Szíriai légelhárítás

Damaszkusz arról tájékoztatott, hogy a szíriai légierő helyi idő szerint hajnali egy órakor lőtte le a repülőt az ország délnyugati részén, a felderítő drónt pedig Damaszkusz kormányzóságban semmisítették meg.

A lelőtt gépekről szóló hírt az izraei Haaretz újság is lehozta. A zsidó lap szerint az izraeli légierő elveszített egy F-16-os gépet és egy pilótanélküli drónt. Az izraeli úság hozzátette, hogy a szíriai válaszcsapás aztuán történt, hogy az izraeli hadsereg az elmúlt két hétben négy alkalommal is szíriai célpontokat támadott.
izraeli-dron
Izraeli drón
Az elmúlt napokban egy izraeli parlamenti képviselő jelentette ki, hogy az izraeli hadsereg állandó jellegel nyújtkatonai és orvosi segítséget a Szíriában tevékenykedő terrorszervezeteknek, köztük a Nuszra Frontnak.
Az izraeli hadsereg a háború elején rögtönzött sátorkórházakat hozott létre a megszállt Golán-fennsíkon, hogy ellássa a sérült Szíriából érkező terroristákat. Izraeli helikopterek segítették a sebesült terroristák szállítását.
A Golán-fennsík szíriai oldalánál két terrorista szervezet is jelen van, az Al-Kaidához közhető Nuszra Front illetve az Iszlám Állam. A terrorszervezet utánpótlását a szíriai kormányerők északról és keletről is teljesen elvágták. A terroristák a szükségleteiket egyetlen útvonalról az Izrael által megszállt Golán-fennsík felöl tudja pótolni.
A szíriai háború öt és fél éve alatt az izraeli hadsereg  számtalanszor avatkozott bele a konfliktusba a terrorszervezetek oldalán. Az Izraeli Légierő több alkalommal is bombázta a Golán-fennsík és a Damaszkuszhozközeli katonai célpontokat. Tel-Aviv több alkalommal is katonai akciót hajtott végre a Hezbollah és az iráni katonák ellen akik  Damaszkusz szövetségeseiként jelen vannak Szíriában.
Kamal Al-Labwani szíriai ellenzéki politikus elvárja az izraeli hadseregtől, hogy hatékonyabb és nagyobb szerepet vállaljon Dél-Szíriában a fegyveres csoportok oldalán. Tel-Aviv több alkalommal is hangoztatta, hogy egy puffer zónát szeretne létrehozni aminek egyetlen célje lehet, hogy a fegyveres csoportok szabadon tudjanak katonai akciókat végrehajtani a Szíriai Arab Hadsereg ellen.
Nem ez az első alkalom, hogy a szíriai hadsereg sikeresen hajt végre akcót az izraeli légierő ellen. Két évvel ezelőtt egy izraeli drónt szedett le a szíriai légelhárítás. A szíriai hadsereg és szövtségeseik rendszerintválaszakciókkal szankciónálják az izraeli agressziónak.
Orientalista.hu – Sinoda



Soros üzenete Európának: fogadjátok be a migránsokat, vagy kihaltok


Kedvenc bábjátékosunk a Project Syndicate-en megjelent írásában figyelmezette a nacionalizálódó Európát.
Soros nagyon nem örül annak, hogy a menekültválság erősítette a xenofób, nacionalista mozgalmakat az öreg kontinensen. Ausztria, Franciaország, Németország, Hollandia, Magyarország – a bevándorlásellenes pártok egyre több helyen kerülnek bele a fősodorba.
Az eddigi válasz a menekültválságra, amely a Törökország és az EU közötti megállapodásban csúcsosodott ki, négy alapvető hibával küzd.
Először is, a megállapodás nem igazán európai, mert Angela Merkel egyedül tárgyalta le.
Másodszor, meglehetősen alulfinanszírozott.
Harmadszor, Görögországot egy de facto karámmá változtatta, ahol hiányoznak a szükséges létesítmények.
A legfontosabb azonban, hogy a reakció nem önkéntes.”
Az EU nem tud életben maradni egy átfogó bevándorlási politika nélkül. A jelenlegi krízis nem egy egyszeri alkalom, hanem előrevetíti a nem túl távoli jövőben jelentkező még nagyobb migrációs nyomást. Ennek okai a népességcsökkenés Európában és a népességrobbanás Afrikában, a vég nélküli katonai konfliktusok és a klímaváltozás.”
Eddig még egyet is érthetnénk Gyuri barátunkkal. A jövőre vonatkozó javaslatainál viszont már elgurult a gyógyszer.
Hét pilléren alapul a megoldás.
Először is, az EU-nak jelentős mennyiségű bevándorlót kell befogadnia. Ha akár csak évente 300 ezer menekültet befogadnának legálisan, megszűnne a káosz, mert a bevándorlók nem próbálkoznának illegális úton elérni Európát.
Másodszor, az EU-nak vissza kell vennie az irányítást a határai felett.
Harmadszor, meg kell teremteni a pénzügyi alapokat. Minimum 30 milliárd euróra lenne szükség évente.
Negyedszer, az EU-nak közös határvédelemre és közös bevándorlási politikára van szüksége.
Ötödször, a menekülteket csak önkéntes alapon lehet áthelyezni. Nem lehet a bevándorlókat arra kényszeríteni, hogy olyan helyre települjenek, ahol nem látják őket szívesen, sem pedig a tagállamokat, hogy nem kívánt bevándorlókat fogadjanak be.
Hatodszor, az EU-nak nagyobb támogatást kell nyújtania a menekülteket befogadó országoknak.
Az utolsó pillér egy, a gazdasági bevándorlóknak kedvező környezet kialakítása. Európa öregedő társadalma miatt a migráció előnyei messze túlszárnyalják az integráció költségeit.”
Mi a baj a vén szarkeverő elméletével? Először is, 300 ezer bevándorlóban nem állna meg a történet. Mint Soros is írta, a migránsválság durvulni fog, és csak tavaly 1,5 millióan érkeztek. Ebből következik, hogy a költségek sem állnak meg évi 30 milliárd eurónál (ami amúgy 9 billió forint). Az integráció pedig csak egy vágyálom. Olyan tömegről van szó, amely nem beszéli az európai nyelveket, nagy többségüknek nincs szakértelme, és nem ismerik a helyi szokásokat. És nem is nagyon akarják elsajátítani ezeket.
Orientalista.hu – Jack Fall


Abbasz szerint Izrael végez etnikai tisztogatást






Mahmud Abbasz palesztin elnök Izraelt vádolta etnikai tisztogatással, válaszul Benjamin Netanyahu izraeli kormányfő szavaira, aki egy minap megjelent felvételen ugyanezt vetette a palesztinok szemére – értesült hétfőn a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.
Izrael nem akar tovább haladni a béke útján, tovább folytatja a telepek építését, kárt okoz a szent helyeknek, etnikai tisztogatást hajt végre és szándékosan öl” – jelentette ki vasárnap a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetője.
Mi nem vagyunk úgy elszigetelődve, ahogy az izraeli kormány láttatni próbálja” – közölte Abbasz.
Valójában az izraeli kormány szigetelődött el nemzetközileg, mivel nem kíván előrelépni a békében” – tette hozzá a palesztin elnök.
Abbasz az izraeli kormányfő pénteki szavaira felelt: Netanjahu azt mondta, hogy a palesztin területeken épített zsidó telepek nem akadályozzák a békét, a palesztinok azon követelése pedig, hogy jövendő államukban ne éljenek zsidók, etnikai tisztogatás.
Netanyahu videoüzenetét – amely a Facebook közösségi oldalon pénteken jelent meg – súlyosan bírálta az amerikai külügyminisztérium is.
Nyilvánvalóan egyáltalán nem értünk egyet azzal, hogy akik ellenzik és a béke akadályának tekintik a telepek építését, azok valamilyen módon Ciszjordánia zsidóktól való etnikai megtisztítását javasolják. Úgy gondoljuk, hogy ez a fajta szóhasználat nem helyénvaló és nem hasznos” – foglalt állást az amerikai külügyi szóvivő.
Az izraeli-palesztin viszály szokás szerint az amerikai elnökválasztási kampány egyik témája lett. David Friedman, az amerikai republikánus párt elnökjelöltjének, Donald Trumpnak az izraeli ügyekben illetékes tanácsadója szerint Netanjahu fején találta a szöget – írta a Háárec című izraeli lap.
Szerinte ugyanis a palesztinok azt akarják, hogy Izrael végtelen számú menekültet fogadjon be, miközben saját államukat zsidók nélkülinek szeretnék.
Amerika gyakran utal a két népnek két államot ígérő kétállami megoldásra. A palesztin válasz az – amit az amerikai külügyminisztérium nem hajlandó megtámadni -, hogy egy állam legyen két népnek (Izrael), és egy másik állam a palesztin araboknak (Palesztina). Nem csoda, hogy az amerikai külügyminisztérium Hillary Clinton és Barack Obama alatt elvesztette hitelességét a térségben” – támadta Trump tanácsadója az ellenjelölt Clintont és a jelenlegi elnököt a palesztin viszály rendezésének kérdésében.
Izrael 1967-ben, az úgynevezett hatnapos háború során foglalta el Ciszjordániát és Kelet-Jeruzsálemet, utóbbit annektálta is, amit a nemzetközi közösség nem ismer el. Jeruzsálem egészét Izrael a zsidó állam fővárosának tekinti. Kelet-Jeruzsálemben kétszázezer zsidó él. A Jordán folyó nyugati partján elterülő palesztin terület, Ciszjordánia szintén csaknem ötven éve katonai megszállás alatt áll. Az ott élő arabok nem izraeli állampolgárok.
Ciszjordániában mintegy 120 zsidó telepen 400 ezer ember él. A nemzetközi közösség jelentős része a telepek építését ellentétesnek tartja a nemzetközi joggal, és úgy véli, hogy a zsidó települések terjeszkedése egyre jobban megnehezíti, hogy létrejöhessen a palesztin állam a Gázai övezet, Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem területén. A palesztinok a béketárgyalások folytatásának előfeltételéül támasztották a telepek építésének és bővítésének leállítását, amire Izrael nem hajlandó.
Orientalista.hu – MTI



Nincs olyan, hogy menekültjog és különösen nincs menekültjogot adó kötelezettség

2016-09-03-15_01_07-Program-Manager
POSTED BY: ADMIN SZEPTEMBER 4, 2016
Hogy ezek kontinens elfoglalók vagy paraziták, vagy menekültek, migránsokvagy nevezzük, aminek akarjuk, egyetlen egyet sem szabad befogadnunk. A segítőkészség, mint egy hazugság, egy halálos betegség az európai történelemben. A nagyhatalmi zsidóság és segítőtársainak nem csak a kezdeti hazugságai a fehér európai emberek kiirtására kialakított eszmei folyamat, hanem egy ma már önmaga vállalt szervezett halálba menetel az európiai nemzetek részéről. A holokauszt-hazugságot legjobban a németeknél lehetett elmélyíteni. Egy tanulmány értelmében a zsidóság után a legtöbb szellemi betegség a németeknél jelentkezik. A “bűnbánati betegség” legjobban abban nyilvánul meg, hogy jelenlétük a földön csak azért szükséges, hogy a zsidóságot szolgálják még akkor is, ha ez a kipusztulásukat jelenti. Ezek az emberek életveszélyt jelentenek az egészséges németek és az európai népek számára.
Az emberi létezésnek van egy az állami törvények fölötti törvénye, az úgynevezett nem támogatási kötelezettség, mert a természetet a Teremtő úgy rendezte, hogy a különböző élőlények az önvédelmük során fent maradjanak. Ha valaki millió és millió emberi áradatot egy idegen népi tömegből a saját lakókörzetébe, hazájába beenged, ennek a logikus következménye, hogy belefullad. Ezért a természet a nem támogatás vastörvényét minden kozmikus élet törvénye fölé rendelte. A jótékonyság és segítőkészség alatt az értendő, hogy egyeseknek segítségére legyünk, de nem segíthetünk mindenkinek, s nem egy egész kontinensnek. A kontinentális segítség egyenlő a saját fajunk megsemmisítésével. A beáramló tömeg magával hozza a sajátos bűnözését, a betegségeit, járványait, a perverzitásukat, és magában az emberben rejtőző hódítási vágyat.
Merkelvampire.jpg
Minden egészséges szülő védi gyermekét az otthonában, idegeneket, idegen betolakodókat nem szabad beengedni. 
Nem ez az első, amit megtanítunk a gyermekeinknek? Ezért minden egyes nem bűnöző államvezetőnek kutya kötelessége az élet területeinket határokkal és katonai erővel az etnikai áradattól megvédeni. Korábban az egészséges időkben ezért háborúkat folytattak, mert az idegen néphenger mindig halált jelent egy nemzeti közösségre, ezért szükséges a honvédelem. Gondoljunk csak vissza a múltba. Hányszor és hányszor védtük hazánkat a betolakodók ellen? Tatárok, törökök, osztrákok, és stb. A többi minden, amit mondanak csak mese, mely egy célt szolgál, a bolygónkon tomboló elitek “idegen faja(fajtaidegen) elképzelése szerint kiirtani a fehér fajt, kicserélni egy keverékkel, melynek az IQ értékét a 70 alá csökkenti.
Nincs olyan, hogy menekültjog és különösen nincs menekültjogot adó kötelezettség.
Feltűnés keltően felismerhető, hogy mennyire dúl a bűnözői politikai színekben tevékenykedő sátáni egyházi uralkodó a szabadkőműves Franciszkó pápa, amikor a Merkel asszony agyi torz szüleményét “szent gondolakéntterjeszti és elvárja a sátán által eltérített keresztény hívőktől, hogy Merkel asszony halálpolitikáját kövessék!
Az igaz keresztények tudják, hogy a teremtő akarata az, hogy az idegennel szemben ellenállni kötelesség. A “Jézus Sirachkönyve a katolikus egyház által szentesített része a Bibliának. Ez a könyv kifejezetten figyelmeztet az idegen ellen! És egyben felszólít az “idegennel szembeni ellenállásra. A Luther-Bibliában úgy kezdi a Sirach 11: “Vigyázz az idegennel szembentovább aLuther-Bibliában (30): ne fogadj be a házadba mindenkit; a világ tele csalásokkal és rágalmazásokkalés itt az írott magyarázat (32) “Ha ö (az idegen) valami jót észlel, az veszélyt jelent, mert majd ezután mondja a legrosszabbakat. A Luther-Biblia 35Be engedsz egy idegent a házadba, majd kiver onnan!
Még egy forrás az innsbrucki Biblia-Egyetemen található bibliából, Sirach 11:34: “ha egy idegent befogadsz, megváltozik az életmódod, visszásságokat okoz családodban”
A nagyhatalmi zsidóság és segédkezői, mint 
Merkel asszony, érzelmi jelszavakkal hangsúlyozzák ki az általuk létrehozott népvándorlást: “menekülés a háború és a nyomor elöl”. Ezzel egy időben azt is hangoztatják, hogy a nemzetek kötelesek “háborús menekülteketés “menedékjogot kérőketkorlátlan mennyiségben befogadni.
at_210-2.jpg
A tény az, hogy ebben a tömeges népi áramlatban nem menekültekről beszélhetünk, akik egy másik országban biztonságot keresnek a háború és a halál elől. Ezek egyszerűen jólétet kereső paraziták. Erre a legjobb példa, hogy
hazánkban senki sem akar maradni. Ha a táborból kiengeded, már szökik is tovább. Egy másik példa GörögországbólIdomeni városában egy tv riport beszámol a menekültek helyzetéről melyben nyilatkozatok hangzanak el: “mi Németországba akarunk menni, ott építenek házat nekünk, itt nem. Egy afgán klánvezető így nyilatkozik: “Afganisztánban mi jól éltünk, de amit a tv –be mutattak, hogy az afgánokat nagy örömmel és ovációval fogadják, egyértelmű lett a döntésünk, hogy oda kell mennünk
A képből tisztán kivehető, hogy itt nem ténylegesen olyan emberekről beszélünk, akik életüket és családjukat mentik a háborús területekről, hanem egyszerűen jólétet keresőkről beszélhetünk, akik az elmúlt évben a hüllők segítségével már több, mint két millióan elárasztották 
Németországot. Ebből kifolyólag egyre nagyobb gazdasági, pénzügyi és bűnügyi teher nehezíti Németországot. Nem elég az, hogy a németek az elmúlt évtizedekben a hüllők által rendezett rablás és irtás áldozatai, még megterhelik ezzel a bevándorlási akcióval a megsemmisülés közelébe taszítva, ami az ez évben várható milliókkal igen valószínűvé válhat.
De nézzük a további hazugságokat. Nincs befogadási kötelezettség, a genfi menekültügyi egyezmény nem tartalmazza a menekültek befogadási kötelezettséget, ez egy önkéntes szolgáltatás. Az ENSZ „Emberi Jogi Egyezmény értelmében egyetlen ország sem köteles menekülteket befogadni.Strassburgi bírók egyértelműen megfogalmazták, hogy “minden állam szabad döntési joga, a ki- és beutazási törvényeit rendezni”. Ettől függetlenül,az úgynevezett háborús menekültnek se így se úgy nincs joga egy harmadik országba való beutazásra, ha egy a genfi menekültügyi egyezmény által elfogadott országból érkezik és ez érvényes a világ minden országára. A német alaptörvényekben konkrétan meg van fogalmazva a menekültek törvénye: “aki az EU tagországaiból érkezik, nem jogosult menekülti státuszra! (GG16a)
Nyilvánossá válik, hogy a szánalmas segítségi-politika mögött az aljas 
zsidó világ-lobbiktervezete bújik meg a fehér népek etnikai kiirtása érdekében. A politikai bűnözök hazugságai napvilágra kerültek, és ez szégyen minden egyes népre, hogy nem kergetik el őket. Ha figyelmesen megnézzük és megvizsgáljuk az ideiglenesen létrehozott NSZK államot és annak a menekültügyi törvényeit igen csak meglepődnek a tudatlanok.
angela-merkel-horst-seehofer-cdu-csu.jpg
Ahogy a bajor miniszterelnök 
Horst Seehofer (Merkel asszony ágybelépő szőnyege, e-miatt a kulisszák mögött Tsipras a beceneve) aki a jogtalanság megtestesítője, nem követelheti más emberek védelmét a jogtalanság ellen, holott Németországban több polgárt a jogos vélemény nyilvánítása miatt a vezetőket törvény elé állítják, mint pld. Észak Koreában. Az NSZK-ban a menekültügyi törvény aljasan úgy lett megfogalmazva, hogy csak is a külföldi politikailag üldözöttekre érvényes. Alanyi jogon a menedék szubjektív, ez a szövetségi alkotmánybíróságon tárgyalt és eldöntött, mely e döntés folytán csak is a külföldiekre vonatkozik. Tehát, ezek az alapjogok érvényesek minden emberre, de nem a németekre, ez annyit jelent, hogy mindenkire, aki nem német “politikailag üldözött. A visszatelepült németekre még akkor is, ha politikailag üldözött csak is az alapjogi engedékenység érvényes GG 11 cikk. Röviden, a németek a saját alaptörvényeik értelmében jogfosztottak, ezzel egzisztenciálisan egy kirekesztett népcsoport.
Az 
NSZK a világ egyik legnagyobb üldöző állama. Sok-sok ezer ember van kitéve üldöztetésnek, sokan bebörtönözve, mert a nép egzisztenciális megsemmisítését a rendszer hazugságait nem merik nyilvánosságra hozni. Sehol a világon nem üldözik az embereket annyira, mint az NSZK-ban ahol, ha valaki a globalista lobby hatalmát megkérdőjelezi. Példátlan üldözés folyik a saját nemzettársaik ellen.
Ezzel az egzisztenciális hazugsági ürüggyel akarja a rendszer ezt a népet végleg a földrajzi területről törölni. Ami a holo-hazugság használatából eredendő alapmondat, “a múltunkra tekintve a segítség több, mint kötelesség. Ez az alap mondat a végleges üldözöttek vazallusaik politikai munkájának következtében és a zsidó lobby által diktált formában hajtandó végre. A legnevesebb zsidó vezetés követeli a németektől a multikultúrában való elsüllyedésüket a holokauszt bűneikért. A zsidók németországi elnöke Josef Schuster, nyilatkozatában követeli a németektől ezért a “bűnért”, minden menekültet területükre befogadni és önmaguk egzisztenciáját feladni. Schuster in der Junge freiheit (újság) “A németek oly sok bajt okoztak a világban. Oly sok országnak tartoznak jóvátétellel – mi vagyunk az utolsó ország, aki a menekülti és üldözői jogot elutasíthatja.. Itt érdemes megjegyezni, hogy Josef Schuster a “mi” formát használja, holott szervezete, a zsidók németországi szervezete, nem német, hanem zsidó. Német-zsidó nincs, ugyanúgy, mint ahogy nincs magyar-zsidó sem. A szövetségesük, a MAZSIHISZ is egy idegen test a népekbe ágyazódva (szálkaként).
Schuster pont akkor követelőzik, amikor az 
IA-t patronáló országgal,Törökországgal egy megállapodás jött létre. Ezzel akarják legalizálni a sok millió parazita bevándorlásátNémetországba és Európába.
bevandorlok1.jpg
Ezért feltétlen kell, hogy jogainkat érvényesítsük. Nem kötelességünk sem morálisan sem jogilag idegeneket, parazitákat vagy menekülteket befogadnunk. Ellenkezőleg: 
Jogilag és morálisan kutya kötelességünk fajunk, népünk és kultúránk védelme! Mindazok, akik már itt tartózkodnak a török standard szerint táborokban begyűjteni és a legszükségesebb ellátást biztosítani, nem kapnak pénzügyi támogatást és nincs kijárási lehetőségük. Ezt a normát a kormányzó asszony elfogadta. Ha ezt bevezetjük egy csodát fogunk megélni, hogy milyen gyorsan kérik majd távozási lehetőségüket egy másik “legelőkereséséhez. Nem szabad annak a szlogennek felülni, hogy a “tényleges menekültekneksegíteni kell. Ezt hangoztatja a németAFD (Német Alternatív Párt). Tervezett gyilkosság a német és az európai fehér népek ellen a világ-lobbi érdekében. Ezzel akarja magát a világ-lobbival elfogadtatni, és ez nem más, mint a németek és az európai fehérek kipusztításának a további forgatókönyve. Mert a “tényleges menekültszám“ akár három milliárd is lehet.
Minden józanon gondolkodó európai országban védekeznek a betelepítések ellen, nem akarnak hulladéktárolók lenni, többek között hazánk sem. Nem véletlen, hogy nálunk 
október 2-ánválasztások lesznek, de sajnos egy beépített szépség hibával. Folyik a népvakítás, a hatalmon lévőFIDESZ igyekszik a nép szemében parolizálni közben ugyan úgy alárendelt szerepet játszik a világ-zsidói nagyhatalmi törekvéseiben.
Érdekes módon a zsidók világkongresszusa volt elnöke Isarel Singer már 2005-ben tudta, hogyEurópának egy szervezett emberáradattal elárasztva multikulturálisnak kell lennie. (welt.de 2005.01.31)
A legveszélyesebb az, hogy hazánkban kevés ismertető jelenik meg a világot formáló személyekről. Egy ilyen személy a Svédországban alapított 
PAIDEIA (The European Institute for Jewish Studies in Sweden) vezetője, Barbara SpectreA tv kamarák előtt 2010-ben kijelentett, hogy a zsidók lesznek azok, akik az európai fehér embereket egy multikulturális átalakítással kiirtják.
Ennek az átalakítási folyamatnak a hajráját a nagyhatalmi zsidóság megbízásából a kormányzónő
Angelika Merkel a 2015-ös határmegnyitással átvette.
A Harvard egyetem zsidó származású professzora 
Yascha Mounk így foglalta össze: “Nyugat-Európában folyik egy kísérlet, mely a migráció történelmében egyedülálló: azok az országok, melyek történelmükben monoteista, monoteista kultúrával, monoteista vallással rendelkező nemzeteként határoztuk meg, kénytelenek lesznek identitásukon változtatni. Nem tudjuk azt, hogy ez működik, de azt tudjuk, hogy ennek működnie kell.
23456_kerdojel.jpg
Visszatérve a 
2016 október 2 –án tartandó népszavazásra, már az írás címében is említettem, hogy népvakítás, vagy másképp: (parasztvakítás). Az egyik félrevezetés abból származik, hogy a magyar alaptörvény értelmében nem lehet országos népszavazást tartani a nemzetközi szerződésekből eredő kötelezettségekről.
8. cikk. 3 pontja d)
Takács András az ÖMP elnöke “népszavazzak? de hogyan?NIF-en megjelent – mely sajnos már nem található – írásában megfogalmazta. Link
Amit nem fogalmazott meg az az, hogy a ránk kényszerített alaptörvénySzabadság és felelősségcímszó alatt: V. cikk XXIX. (2) Mindenkinek kutya kötelessége a több ezer éves vívmányainkat együttélési formáinkat megvédeni.Döntse már el a tulajdonos, tehát a nép, mely a jelenlegi határaink keretein belül él, hogy kivel akar együtt élni és ne a házmester alkalmazott!
Véleményem szerint a kérdést így kellene megfogalmazni: 
akarom-e, hogy hazánkba idegen fajú (rassz), történelmében, kultúrájában, vallásában, szokásaikban számunkra nem összeegyeztethető életvitelű emberekkel együtt kelljen élni?
(igen) (nem)
Forrás: Népvakítás!!!


Maróth Miklós - Disznóbőrbe a muszlimot



Újabb botrányok a letelepedési kötvény körül: elítélt orosz adócsaló is vásárolt, az egyik forgalmazó pedig Rogán egyetemi társáé



Magyar Nemzet számol be újabb két botrányról letelepedési kötvények körül.

Rogán egyetemi társáé az egyik forgalmazó

Még 2012 végén, maga Rogán Antal találta ki a kötvénykonstrukciót, aminek egy forgalmazó cége, az Arton Capital Kft. a politikus egykori egyetemi társáé. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre járt együtt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Balogh Radosztina, információik szerint
ma is kapcsolatban vannak, találkozni is szoktak.

A kormány szerint szigorú szabályok könnyen kijátszhatóak

A Belügyminisztérium korábban tagadta, és a négyszeres ellenőrzésre (BÁH, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség) hivatkozott, a vádat, hogy
bűnözők is vehetnek letelepedési kötvényt.
Hiába a kormány által szigorúnak mondott szabályok, a Magyar Nemzet talált egy orosz állampolgárt, akit adócsalásért korábban jogerősen elítéltek. A börtönviselt orosz úgy játszotta ki a magyar hatóságokat, hogy a karib-tengeri adóparadicsom, Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt. Ezt legálisan megtehette, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a kötvényvásárlótól a
Magyarországra történő beutazását megelőző állandó vagy szokásos tartózkodási helye szerinti ország hatósága által kiállított, büntetlen előéletet igazoló, hat hónapnál nem régebbi okiratot”
követel meg. Tehát a lakcím szerinti hatóságtól kell a tiszta erkölcsit beszerezni, így elég egy adóparadicsomba bejelentkezni, és máris eltűnik az igénylő múltja.
A letelepedési kötvény vásárlóinak ellenőrzésére a hatóságoknak amúgy sem marad elég idejük: miután beérkezett a kérelem, a bevándorlási hivatal 30 napon belül meghozza a letelepedésről szóló döntést.



Pörgetik: csak augusztusban közel annyian vettek letelepedési kötvényt, mint ahány menekültet idén befogadott az ország


Továbbra is keresett a magyar letelepedési államkötvény:
júliusban új rekord született 822 darabbal, de az augusztus sem sokkal maradt le, 798 darab 50 ezer euró névértékű papírt vettek meg,
közölte a Világgazdasággal az Államadósság Kezelő Központ. Mivel a magyarországi letelepedési engedélyhez legalább 300 ezer euró értékben kell jegyezni a kötvényekből,
a 798 darabos augusztusi eladás 133 külföldi vásárlását jelenti.
A magyarországi tartózkodást a múlthónapban megvásárolók száma alig marad el
A KSH július végi adatai szerint közülük harminckilenc ember kapott menekült, százkilenc oltalmazott, négy pedig befogadott státuszt idén Magyarországon.
A program 2013-as elindulása óta 4580 letelepedési államkötvénycsomagot értékesítettek, ami után államnak 2018–2020 között a mostani árfolyamon több mint 330 milliárd forintot kell majd törlesztenie. A konstrukcióba kódolva van a magyar állam bukása, a Népszabadság szerint
az eddig veszteség 5,3 milliárd forint.


Milyen viszonyban áll Orbán és Mészáros Lőrinc? Itt a hivatalos válasz


Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásban kérdezte a miniszterelnököt, hogy milyen vagyoni, illetve gazdasági kapcsolatban áll Mészáros Lőrinccel.
A 15 napos határidő péntek délután lejárt, a megkésett válasz pedig hétfő óta olvasható a parlamenti honlapon.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára így reflektált a kérdésre:
Természetesen a miniszterelnök semmilyen viszonyban nem áll vagyontárgyakkal, így Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival sem. Az Ön pártjának peres vitái nem tartoznak ránk.
A miniszterelnök 1990 óta parlamenti képviselő , 26 éve minden ezzel járó kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz. Következésképpen semmilyen titkolnivalója nincsen, az élete egy nyitott könyv a magyar választópolgárok előtt.
Minden, amit a vagyonnyilatkozatában talál, az teljes mértékben megfelel a valóságnak. Bármi egyéb csak pletyka, feltételezés vagy politikai érdekek által vezérelt üres vádaskodás.


Toroczkai: A mostani kormány bizonyos szempontból hazugabb, mint Gyurcsányék


Egyre kevésbé érdekli az embereket a pártlogó, sokkal inkább a hiteles, a közösségért tenni akaró jelöltek – mondta Reggeli járat című műsorunkban a Jobbik alelnöke.
Toroczkai Lászlóval együtt már két jobbikos polgármestere van Csongrád megyének, miután a szavazók több mint fele Szél Csabát támogatta a hétvégén Nagytőkén. A politikus párhuzamot vont a Budaházy-per és az ’56-os koncepciós perek között. Emlékeztetett, hogy a nyomozati anyagot az a Hopka Lajos állította össze, aki bilincsben van, mert Vizoviczki László egyik kitartottja volt.
Akkor, amikor október 23-án a politikusok nyakkendőt és öltönyt vesznek föl, és megkoszorúzzák az ’56-os hősök emlékműveit, látni kell, hogy pontosan ilyen ítéletek születtek 1956 után, mit például ebben a Budaházy-ügyben, ahol elsősorban az a kérdés, hogy lehet-e terrorizmusnak vagy terroristának nevezni ezt a társaságot vagy ezeket a hazafiakat. És el kell azon gondolkodni, hogy akkor, amikor rátámad egy kormány a népére – a jelenlegi kormányra nem mondom, hiszen ilyen nem történt 2010 óta –, a magyar népnek is joga van az ellenálláshoz. 2010 óta ez a kormány – és erre vonatkoztak a szavaim – hazugabb bizonyos szempontból, akár mint a Gyurcsány-kormány.
Toroczkai: A mostani kormány bizonyos szempontból hazugabb, mint Gyurcsányék
Tekintse meg a Toroczkai Lászlóval készült teljes beszélgetést:
Reggeli járat – Szerdán kezdődik a Jobbik frakcióülése Dunakilitin



Putyin: Erdély hovatartozását is felül kellene vizsgálni 
2016.09.05. hidfo.ru 

Vlagyimir Putyin orosz államfő szerint egyebek mellett Magyarország és Románia határait is felül kellene vizsgálni, ha a nyugati politikusok vitát akarnak folytatni a második világháború után meghúzott határokról. 
Putyin: Erdély hovatartozását is felül kellene vizsgálni

Hosszadalmas interjút adott a Bloomberg hírügynökségnek Vlagyimir Putyin orosz államfő. A beszélgetés során arról kérdezték az orosz vezetőt, hogy hajlandó lenne-e a Kuril-szigetek egyikét átadni Japánnak, annak érdekében, hogy ezáltal a két ország politikai kompromisszumra jusson, ám Vlagyimir Putyin határozottan kijelentette, hogy Oroszország nem fog területek átadásával üzletelni. Amikor az újságíró arról kérdezte, hajlandó lenne-e arra Oroszország, hogy tárgyalásokat kezdjen a Kalinyingrád régió szuverenitásáról, az orosz államfő azt mondta, ezzel "kinyitnák Pandóra szelencéjét"; 
"ha valaki felül akarja bírálni a második világháború eredményeit, vitassuk meg - de akkor nem csak Kalinyingrád, hanem kelet-Németország kérdését is meg kellene vitatnunk, valamint Lvov hovatartozását, ami Lengyelország része volt. Emellett Magyarország és Románia is szerepel a listán." - mondta. 

2015 áprilisában a Jurnalul National román lapban megjelent egy publicisztika, miszerint Erdély rövid időn belül függetlenedni fog Romániától, és a kormány nem tehet mást, mint hogy ezt tétlenül végignézi. A szerző, Ilie Serbănescu szerint a nagyhatalmak közt folyamatban vannak a tárgyalások Erdély függetlenedéséről, és ezt Románia nem csak tétlenül végignézi, de gyakorlatilag semmit nem tehet ellene. Serbănescu értékelése szerint a közeljövőben Erdély el fog szakadni Romániától, és erre utaló jel lehet, hogy a Romániába érkező német befektetések nem jutnak tovább a Kárpátok vonalánál; többnyire Erdély területére összpontosulnak, ami az elszakadást hivatott előkészíteni. 




EGYRE TÖBB ROMÁN ÚJSÁGÍRÓ ÉS TÖRTÉNÉSZ MONDJA KI AZ EDDIG SZÁMUKRA KIMONDHATATLANT: ROMÁNIÁNAK SEMMI JOGA NINCS ERDÉLYHEZ


Talán-talán a háttérben így készítik fel a románokat, hogy ne csodálkozzanak túlságosan ha Erdély leválik Bukarestről? Egy román történész szerint Erdélyre nem volt történelmi joga Romániának.

Fontos kötet jelent meg nemrégiben Magyarországon. Lucian Boia bukaresti professzor hazája soviniszta történelemszemléletét haladja meg, s még a román nemzeti ünnephez, az 1918-as erdélyi „egyesítési” népgyűléshez is némileg kritikusan viszonyul. Szerinte Erdélyre nem volt történelmi joga Romániának.
A bukaresti professzor  Vesztesek és győztesek – Az első világháború újraértelmezése című esszéje abba a sorozatba tartozik, amelyben a 71 éves történész hazája történelmi mítoszaival birkózik.
Boia nem ismeretlen nálunk sem: Miért más Románia? és A Nyugat hanyatlása című kötetei magyarul is olvashatók. Mostani, a Cser Kiadónál megjelent művéből nekünk, magyaroknak több gondolat is rendkívül fontos:
1. Kifejezetten Trianonról nem állítja, hogy igazságtalan lenne – legfeljebb, hogy a magyarok „igazságtalanságnak” tartják. A versailles-i békerendszer szerinte „részleges igazságot szolgáltatott Európa nemzeteinek”, de ehhez „gyakran igazságtalanság kapcsolódott”.
2. Elismeri, hogy Erdélyre Romániának nem volt történelmi joga, Besszarábiával és Bukovinával ellentétben – román történész ezt ritkán fogalmazza meg ennyire élesen.
3. Az erdélyi románok jobban örültek volna az autonómiának: Románián belül is (1918 után), de korábban akár egy föderatív Habsburg-monarchiában is. Az első világháború előtt ezt akár jobban is szerethették volna, mint a Kárpátokon túli Romániával, a Regáttal való egyesülést – ezt a gondolatot a magyar szakértő, Zahorán Csaba a kötet előszavában emeli ki, mint román történész részéről ritkán megfogalmazott állítást.
4. A duális monarchián belüli erdélyi autonómiát azonban ellehetetlenítette Magyarország kiválása az Osztrák-Magyar Monarchiából 1918 őszén. Az erdélyi románok Bécs és Bukarest között még hezitáltak volna, de Budapest és Bukarest közül csak az utóbbit választhatták.
5. Erdély 1918 utáni hovatartozását nem kérdőjelezi meg. Etnikailag román többségről ír, legfeljebb a városokban említ magyar és szász erős befolyást, magas részarányt. Szerinte az elmúlt majdnem száz év alatt etnikailag egységesebbé váltak a térség nemzetállamai, így – szerinte – Románia is. (Közben a soknemzetiségű államok – Jugoszlávia és Csehszlovákia – szétestek.)
6. A gyulafehérvári román népgyűlés (az 1918. december elsejei „egyesítés”: Erdély egyesítése a Kárpátokon túli román fejedelemségekkel) nem pótolhatta a népszavazást. Boia szerint a népgyűlésen nem vettek részt a magyarok és a szászok, s a gyűlést a román hadsereg bevonulásakor tartották. Ezzel a legfőbb román nemzeti ünnephez viszonyult kritikusan.
7. A szerencsés Románia: Bukarest az antant mellé állva az első világháborúban Erdély megszerzésére tört. De ezzel lemondott az antanthoz (Oroszországhoz) tartozó Besszarábiáról. Végül az antant úgy nyert a háborúban, hogy a cári Oroszország összeomlott, így Erdély és Besszarábia, sőt Bukovina is Nagy-Románia részévé vált a két világháború között.
Dupla árulás
A korábban a központi hatalmaknak tett ígéreteikkel szemben 1916-ban ugyanis a románok megtámadták Ausztria-Magyarországot: Erdélybe törtek be. Ám gyors vereséget szenvedtek, és Bukarest a központi hatalmak uralma alá jutott. Csak Moldvában tudták tartani a franciák által újjászervezett románok az antant keleti frontjának déli szakaszát. Ott az oroszokkal együtt küzdöttek, míg 1918-ban összeomlott a cár uralma. Ekkor a románok különbékére kényszerültek Berlinnel és Béccsel. 1918-ban így voltaképpen az antantot is elárulták.
Ám a történet tovább bonyolódott: miután Oroszország összeomlott, hamarosan ugyanilyen sorsra jutott a Német Birodalom is. Az Osztrák-Magyar Monarchia pedig szinte pillanatok alatt szétesett. Ez a románok sosem látott szerencséjét hozta meg: nemcsak Erdély, hanem Besszarábia, Dél-Dobrudzsa és Bukovina is az övék lett. Ez azonban nehezen igazolható történelmi érvekkel.
Boia itt teszi a bevezetőben ismertetett fontos megjegyzését: Romániának nem volt történelmi joga Erdélyre, hiszen Besszarábia valóban 1812-ig román fennhatóság alatt állt, Erdély viszont sosem képezte a román fejedelemségek részét.
Meg kell azért jegyeznünk, hogy Besszarábiát a cári Oroszország összeomlása miatt Románia már 1918 elején megszerezte a Német Birodalommal és Ausztria-Magyarországgal kötött különbékében – erről Szász Zoltán ír az Erdély története című sorozatban.
Versailles 1920 (Fotó: AFP / Roger-Viollet)


A Tian Guo Marching Band a budapesti kínai nagykövetség dolgozóinak koncertezett 
2016-08-26 clearharmony.net 
   
2016. augusztus 22-én, hétfőn délután két órakor közel 120 fő, Fálun Dáfá gyakorlókból álló csapat sorakozott fel a budapesti kínai nagykövetség épületével szemben. A népes tábor nagy része egyben zenész is volt, akik az európai Tian Guo Marching Band tagjai. A fúvószenekar aznap az Országháztól marsírozott egészen a nagykövetség épületéig, hogy egy fél órás demonstrációt tartson a hivatal előtt. A zenekar tagjai között számos Kínából menekült személy is volt, akik a Fálun Dáfá elleni népirtás miatt nem térhetnek vissza hazájukba. Közülük többen is megjárták a Laogai-t, a kínai munkatáborokat, amelyek gyakorlatilag kényszermunkára is használt haláltáborok. A kommunizmus a mai napig szedi az áldozatait országszerte. 
A Tian Guo Marching Band a budapesti kínai nagykövetség dolgozóinak koncertezett

Tian Guo Marching Band - Mennyei zenekar a budapesti kínai nagykövetség előtt. 
A Fálun Dáfá-t 1999-ben tiltotta be az akkori pártvezetőség, és igen komolyan finanszírozott ügyosztályt hoztak létre a népirtás végrehajtására. Az üldöztetés 80 millió Fálun Dáfá gyakorlót érint és, bár nem ismert a halálos áldozatok pontos száma, a legújabb vizsgálati jelentések szerint minimum 1.5 millió embert végeztek ki, azért hogy a szerveiket transzplantációs célokra értékesítsék. 

A hétfői budapesti demonstráció során a zenekar olyan zeneszámokat játszott, amelyeket a Fálun Dáfá gyakorlása ihletett és bemutatják azt a rendkívül gazdag kínai kultúrát, amelyet a kommunista párt az elmúlt évtizedekben módszeresen megsemmisíteni igyekszik. Hozzá kell tenni, hogy a zenekar nem minden tagja kínai, ugyanakkor mindannyian tanultunk a második világháború borzalmaiból, és senkiben sincs kétség afelől, hogy ez a jelenlegi népirtás brutalitásában legalább olyan, mint az akkori volt. 

14 óra 15 perckor a zenekar elcsendesedett és egy kínai fiatalember lépett előre a fúvósok soraiból. Kezét a szájához emelve nagyon hangosan és jól kivehetően a következőket mondta kínaiul: 

"Ez a nagyszerű zenekar, a Tian Guo Marching Band eljött ide. Az egyik dalunk a jó szerencse dala címet viseli. Reményeink szerint elhoztuk nektek a jó szerencsét. A Kínai Kommunista Párt hamarosan megsemmisül. Gondoljatok a jövőtökre, kérlek, ne tartsatok vele a hanyatlásban. Ne tegyetek rosszat nekünk, ne tegyetek több rosszat. Szeretnénk megmenteni titeket a hanyatlástól, hallgassátok meg a dalunkat. Hallgassátok meg szívből, itt van a szerencsétek, elhoztuk nektek." 
A Tian Guo Marching Band a budapesti kínai nagykövetség dolgozóinak koncertezett 
A kínai fiatalember, aki átélte a kínai munkatáborok borzalmait, és beszédet mondott a kínai nagykövetségnél.

A zenekar koncertja alatt sokan zászlókat tartottak. Az egyik zászlón egy kínai gyakorló, Wang Zhiwen neve szerepelt. "Kérjük, hogy engedjék szabadon Wang Zhiwent" - aki a korábbi Kína Fálun Dáfá Egyesület egyik ismert koordinátora volt. Még 1999. július 20-án tartóztatták le, amikor az akkori pártvezető, Csiang Cö-min elrendelte a Fálun Dáfá elleni üldözést. Wang közel tizenöt évet töltött börtönben, miközben számtalan alkalommal és módon kínozták. Minden foga kitörött, a körmei alá tűt szurkáltak, és alkalmanként hét egymást követő napon megtagadták tőle az alvást. Egy miniatűr cellába zárták, ahol bilincsbe verve tartották hosszú időn át. Wang a csodával határos módon, de túlélte a kínzásokat, és a családjának sikerült megszervezni az USA-ba menekítését. Azonban a hatóságok az utolsó pillanatban megakadályozták, hogy elhagyja Kínát. Rengetegen vannak, akik hasonlókat éltek át és egyetlen reményük az, hogy a gyakorlók, akik Kínán kívül tartózkodunk felszólalnak értük, hogy nem törődnek bele abba ami történik és, hogy nem adják fel, mondván, hogy úgysem tehetnek semmit. 
A Tian Guo Marching Band a budapesti kínai nagykövetség dolgozóinak koncertezett 
"Kérjük, hogy engedjék szabadon Wang Zhiwent."

A Magyar Fálun Dáfá Egyesület elnök asszonyának szavai: 

"Mi nem szervezeteket, hanem az egyes emberek szívét célozzuk meg. Igazán reméljük, hogy azok az emberek, akik akár tettlegesen, akár passzívan, de támogatják ezt az üldözést, észhez térnek és felhagynak ezzel. Léteznek jó példák, rendőrök, akik megtagadták az üldözési parancsot, kommunista úgynevezett tisztviselők, akik megtagadták az utasításokat a Fálun Dáfá gyakorlók üldözésére irányulóan, és másokat is erre bátorítanak. Támogatni szeretnénk ezeket az embereket abban, hogy felhagyjanak rossz cselekedeteikkel, hogy képesek legyenek átlátni a kommunista párt propagandáján, ami a jól ismert módszerrel tárgyiasítja és megrágalmazza az áldozatokat, hogy így igazolja a gaztetteket, amiket elkövetnek ellenük. 

A Fálun Dáfá gyakorlók nem bűnözők és nem érdemelnek büntetést, vagy halált pusztán azért, mert nem osztják a kommunista párt ideológiáját. Ezek az emberek nem buták, vagy gyengék, amiért nem tesznek erőszakkal az üldözés ellen. A Fálun Dáfá alapelvei az "Öszinteség, Jószívűség, Tolerancia". Mi ezen elvek mentén élünk és reagálunk békés eszközökkel a kegyetlen üldözésre." 





Az Európai Parlament a lelkiismereti foglyokon végzett erőszakos szerveltávolítás sürgős és független kivizsgálását követeli Kínában



A foglyok szerveit eladásra operálják ki, az áldozatok beleegyezése nélkül // nagyon nyugtalanító, nehezen elképzelhető
 
Sajtónyilatkozat
2016-07-28
2016. július 27-én, Brüsszelben a 0048/2016 írásbeli nyilatkozatot (A lelkiismereti foglyokon végzett szerveltávolítások Kínában folytatott gyakorlatának leállításáról) hivatalosan is elfogadták. 413 EP képviselő 28 EU tagállamból írta alá a nyilatkozatot. (beleértve 7 magyar EP képviselőt is a 21-ből)

Az április 27-én benyújtott írásbeli nyilatkozat 12 kezdeményezője 9 különböző tagállamból származik és 5 politikai csoport tagja, köztük Tőkés László képviselő úr is. Július 27-én az Európai Parlament képviselőinek többsége támogatta a nyilatkozatot, tehát az Európai Parlament álláspontját képviseli ebben az ügyben.
A Fálun Dáfá gyakorlók az Európai Parlement brüsszeli épülete előtt végzik a gyakorlatokat. Békés rendezvényükkel felhívják a figyelmet a Kínában folyó erőszakos szerveltávolításokra.
Az elfogadott írásbeli nyilatkozat (0048/2016) haladéktalanul egy független nyomozás szervezését követeli a szerveltávolítás Kínai Népköztársaságban folytatott jelenlegi gyakorlatával kapcsolatban, mivel hiteles jelentések érkeznek a lelkiismereti foglyok szerveinek beleegyezésük nélküli kioperálásáról a Kínai Népköztársaságban, amit szisztematikusan és az állam jóváhagyásával hajtanak végre. Ezek a beszámolók főként a Falun Gong békés meditációs gyakorlatait végző emberekről érkeznek, de ujgurokról, tibetiekről és keresztényekről is hallhatunk. (forrás)

Ez a nemrég elfogadott 343-as számú USA kongresszusi határozatot követi, amelynek a témája a Fálun Gong gyakorlókon és egyéb lelkiismereti foglyokon végrehajtott erőszakos szerveltávolítások állami jóváhagyással folytatott gyakorlata Kínában. A határozatot az USA kongresszusa egyhangúlag fogadta el június 13-án. Ebben a témában az USA kongresszusában (június 23-án) és az Európai Parlamentben (június 29-én – 
Meghallgatás az Európai Parlamentben a Kínában folytatott erőszakos szerveltávolításokról) is meghallgatásokra került sor.

Az erőszakos szerveltávolítások tényére egyre többen felfigyelnek és a nyomás Kínára szintén növekszik, fel kell lépni az embertelen bánásmód ellen. Az írásbeli nyilatkozat felkéri a bizottságot és a tanácsot, hogy hajtsák végre a gyakorlatban az Európai Parlament 2013. december 12-i állásfoglalását a szervkivételek Kínában folytatott gyakorlatáról, és állítsanak össze jelentést az ügyről.
MEP Maite Pagazaurtundua Ruiz Spanyolországból a július 14-én szervezett akcióban beszédet mondott a demonstrálók előtt: „Köszönet a munkátokért, a békétekért, küzdelmetek nemességéért! Nagyon szépen köszönjük!“
Június 22-én David Matas kanadai emberi jogi ügyvéd, David Kilgour egykori diplomata és Ethan Gutmann amerikai riporter nyilvánosságra hozta a legújabb vizsgálati eredményeket (BLOODY HARVEST / THE SLAUGHTER ––– AN UPDATE). A jelentés szerint 60.000 és 100.000 közötti az évenkénti szervátültetéses műtétek száma Kínában, miközben Kína hivatalosan évi 10.000 műtétet ismer csak el. Ahogy a sajtóban is szó esett erről, becslések szerint kb. 1,5 millió ártatlan embert öltek meg a szerveikért.

A nemzetközi közösségben komoly figyelmet fordítottak az ügyre, a világ minden táján tudósítottak már a hátborzongató számokról és a helyzet súlyosságáról Kínában, mint pl. Le Figaro, CNN, The Times, Daily Mail, The Globe and Mail, National Post és The Independent.
* * *
Örömmel vesszük, ha kinyomtatják és terjesztik az összes cikket és azok tartalmát, mely a Clearharmony oldalon jelent meg, de kérjük, jelöljék meg a forrást.



Az USA kongresszusa elítéli az erőszakos szerveltávolítások gyakorlatát Kínában

Fálun Dáfá Információs Központ
2016-06-17
Fálun Dáfá Információs Központ, Washington D.C. – Az USA képviselőháza június 13-án egyhangúlag megszavazta azt a határozatot, amellyel elítélik azt a gyakorlatot, miszerint Kínában Fálun Gong gyakorlók és más lelkiismereti foglyok szerveit erőszakosan eltávolítják. A 343-as számú határozatot 185 demokrata és republikánus képviselő támogatta. A határozat többek között megköveteli, hogy a kínai kormány azonnali hatállyal hagyjon fel az erőszakos szerveltávolításokkal és vessen véget a Fálun Gong elleni üldözésnek, valamint felszólítja az USA külügyminisztériumát, hogy az éves emberi jogi jelentésében részletesebben is számoljon be a témáról.

A határozat teljes szövegének elérhetősége:
https://www.congress.gov/bill/114th-congress/house-resolution/343/text

„Kína állandósította … az egyik legszörnyűbb … emberi jogi jogsértést a Fálun Gong és más lelkiismereti foglyok ellen,” mondta Ileana Ros-Lehtinen (R-FL) képviselő asszony, aki 2015 júniusában a 343-as számú határozatot bemutatta. „A rezsim hátborzongató és embertelen gyakorlata … kivégezni őket és elrabolni a szerveiket transzplantációs célra … ennek egyetemesen ellen kell szegülni és feltétlenül meg kell szüntetni.”

Utalva a határozatra, mint a „törvényhozás egyik nagyon fontos elemére”, Eliot Engel (D-NY) képviselő hangot adott támogatásának, kijelentve, hogy „ezek az állítások különösen égbekiáltóak: a kínai börtönhatóságok célpontjai lettek a vallási okok miatt fogvatartottak, és profitot termelnek azzal, hogy áruba bocsátják ezeknek a szerencsétlen áldozatoknak a szerveit. Nem igazán tudok semmi olyasmit, ami undorítóbb lenne ennél.”
Chris Smith (R-NJ) képviselő úgy nevezte az erőszakos szerveltávolítások gyakorlatát, hogy az „talán a 21. század legnagyobb bűncselekménye”, és olyan független vizsgálati eredményeket idézett, melyek feltételezik, hogy „45.000-60.000 Fálun Gong gyakorlót öltek meg a szerveiért”.

A 343. sz. határozat szerint az USA képviselőháza aggodalmát fejezi ki azzal kapcsolatosan, hogy „állandó jelleggel, hiteles jelentések készülnek arról, hogy a Kínai Népköztársaságban szisztematikusan és állami jóváhagyás mellett, hozzájárulásuk nélkül távolítják el a lelkiismereti foglyok szerveit, beleértve nagyszámú Fálun Gong gyakorlót, és más vallási és etnikai csoportok tagjait.”

Megerősítik a határozatban, hogy „vallási vagy politikai foglyok meggyilkolása az okból, hogy a szerveiket transzplantációs céllal eladják, nem más, mint az élethez való alapvető jog égbekiáltó és tolerálhatatlan megsértése.”

A hátorazat:
- elítéli az erőszakos szerveltávolítások államilag jóváhagyott gyakorlatát Kínában;
- felszólítja a Kommunista Pártot és a kínai kormányt, hogy azonnali hatállyal vessenek véget a lelkiismereti foglyok szerveinek erőszakos eltávolításának;

- megköveteli a Fálun Gong gyakorlók üldözésének azonnali befejezését, beleértve az összes Fálun Gong gyakorló és más lelkiismereti okokból fogvatartott személy szabadon bocsátását;

- arra bátorítja az USA orvosi közösségét, hogy hívja fel a figyelmet az etikátlan szerveltávolítások gyakorlatára Kínában;

- felszólítja Kínát, hogy engedélyezze egy hiteles, átlátható és független kivizsgálás megvalósítását;
- felszólítja az USA külügyminisztériumát, hogy az éves emberi jogi jelentésében részletesebben is számoljon be a lelkiismereti foglyokon akaratuk ellenére végrehajtott, államilag jóváhagyott szerveltávolításokról;

- felszólítja az USA külügyminisztériumát, hogy évente jelentsen arról a kongresszusnak, hogy hogyan sikerül a gyakorlatban megvalósítani azt a jogszabályt, amely megakadályozza a vízum megszerzését azon kínai és más nemzetiségű személyek esetében, akiknek a kényszerrel végrehajtott szerveltávolításokhoz köze van.

A 343. sz. határozat az ötödik határozat, amelyet 1999 óta meghozott az USA kongresszusa, a Kínai Kommunista Pártnak a Fálun Gong ellen irányuló üldözésével kapcsolatosan, de ez az első határozat, amely kifejezetten a szervrablásokra koncentrál. Ezzel felsorakozik a hasonló határozatok mögött, amelyet az Európai Parlamentben hoztak 2013-ban, vagy az Izraelben, Tajvanon és más országokban meghozott határozatok sorába, amelyek arra hivatottak, hogy megállítsák a transzplantációs célú turizmust Kínába.

„Ez a határozat egy további kritikus lépésnek tekinthető abban a globális kampányban, amely célul tűzte ki, hogy véget vessen az állam által jóváhagyott, nagyrészt Fálun Gongot gyakorló, ártatlan lelkiismereti foglyokon végrehajtott erőszakos szerveltávolítások sorának Kínában, amely minden idők egyik leghorrorisztikusabb emberi jogi bűncselekménye” – mondta a Fálun Dáfá Információs Központ szóvivője, Erping Zhang. „Arra buzdítjuk Obama hivatalát és a következő USA elnököt, hogy tekintse szívügyének ezen határozat megvalósítását, hogy tegyenek konkrét lépéseket annak biztosítása érdekében, hogy az USA és annak állampolgárai ne legyenek bűnrészesei a Kommunista Párt emberiség elleni bűncselekményének.”
* * *
Örömmel vesszük, ha kinyomtatják és terjesztik az összes cikket és azok tartalmát, mely a Clearharmony oldalon jelent meg, de kérjük, jelöljék meg a forrást.



Ápolók Kínából: A szervkereskedelem és az illegális transzplantáció nem mítosz



Egy dél-koreai Fálun Gong gyakorlótól
2015-07-28
2006-ban vált először publikussá, hogy a Kínában folytatott illegális szervátültetés forrásai bebörtönzött Fálun Gong gyakorlók, ugyanabban az évben, amikor az egykori diplomata, David Kilgour és az emberi jogi ügyvéd, David Matas nyomozást indítottak ebben a témában.

Kilgour és Matas vizsgálatának csúcspontja a „Bloody Harvest” (Véres aratás)* című könyvük. Azóta járják a világot, hogy felfedjék a szerveltávolítások bűncselekményét.

A szemtanúk felszólalnak 
Huszonnyolc jogtalan transzplantációs esetet jelentettek a kétévente megrendezésre kerülő Ápolók Nemzetközi Tanácsa (International Council of Nurses-ICN) Konferencián, ami 2015. június 19-23. között került megrendezésre Dél-Koreában, Szöulban. Ezeket a számokat az egészségügyi dolgozók szolgáltatták a konferencia szervezőinek Japánból, Dél-Koreából, Malajziából és Kínából.
 
Összesen 28 esetet gyűlt össze a letéti dobozban a jogtalan szerv transzplantációs esetekről az ICN konferencián.
Két ápoló Kínából – akik névtelenséget kértek – megerősítette, hogy a szervátültetések olyan egyénektől történnek jelenleg is, akik nem egyeztek bele a szervadományozásba.

„Igaz, hogy az orvosok még életben lévő emberek szerveit távolítják el, érzéstelenítés nélkül. Tudjuk, hogy ez illegális, de mégis részt kell vennünk ebben, hiszen a parancs a kormányzati szervektől jön” – mondták az ápolók.

Szerveltávolítások bebörtönzött Fálun Gong gyakorlóktól 
A szervek, amelyeket elraboltak, főleg bebörtönzött Fálun Gong gyakorlóktól származnak. Ezeket a gyakorlókat üldözik, és illegálisan fogva tartják, mert nem hajlandóak engedni a kommunista hatóságok azon követelésének, hogy adják fel a hitüket.

Jiang Zemin, a kommunista rezsim egykori vezetője 1999-ben indította el a meditációs gyakorlat – a Fálun Gong ellenes üldözését, és jóváhagyta a szerveltávolítások kegyetlenségét.

A gyakorlók váltak az első számú célponttá, mert egészséges életet élnek, mivel nem isznak alkoholt, nem fogyasztanak kábítószert, és a szerveik nagyon egészségesnek bizonyulnak.

A Nemzetközi Egyesület a Szervetikáért (International Association for Organ Ethics -IAEOT) és az Orvosok az Erőszakos Szervkereskedelem Ellen (Doctors Against Forced Organ Harvesting -DAFOH) volt a házigazdája az egyik standnak a konferencián. A részvételük fő célja az volt, hogy felfedjék a 12 000 konferencia résztvevőnek a Kínában történő, Fálun Gong gyakorlók szerveikért történő szisztematikus meggyilkolását.
 
 
Az IAEOT és a DAFOH standja az ICN konferencián.
Az IAEOT és a DAFOH több mint 900 aláírást gyűjtött a petíciójukhoz, amit az ENSZ-nek nyújtanak be. Ez a petíció a Fálun Gong gyakorlók szerveinek erőszakos eltávolításának azonnali befejezésére szólítja fel Kínát.
 
 
 
ICN résztvevők megismerkednek az illegális transzplantációval Kínában, és aláírják a petíciót, felszólítva a kínai rezsimet, hogy azonnal fejezze be a szerveltávolításokat, amelyeket a hitük miatt bebörtönzött és még életben lévő Fálun Gong gyakorlókon folytatnak érzéstelenítés nélkül.
Orvosi alkalmazottak a világ minden részéről: ezt a bűntettet meg kell állítani 
Li Eunji a DAFOH képviseletében szólalt fel a konferencián. Állította, hogy a fegyveres rendőrségi kórházak és a katonai kórházak Kínában a fő felhasználói az élő Fálun Gong gyakorlóktól elvett szerveknek. Az éves bevétel az illegális transzplantációból összesen több mint 100 millió jüan.

Továbbá azt mondta, hogy a kínai rezsim támogatja a szervátültetést a jövedelmező nyeresége miatt. Azonban nem említik, hogy Kínában a szerveket még életben lévő Fálun Gong gyakorlóktól rabolják el érzéstelenítés nélkül.
 
Robert Simon professzor (középen) cselekvésre szólít fel a Kínában folyó illegális szervrablás megállítására.
A konferencián felszólaló, Hollandiából érkező Robert Simon professzor megismerkedett a szerveltávolítások bűntettének tényeivel, miután meghallgatta Li beszédét. Elmondta, hogy az ICN-nek fel kellene hívnia a figyelmet ezekre az atrocitásokra, és lépéseket kellene tennie, hogy segítsen megállítani ezt.

Egy riporter a spanyol orvosi folyóirattól javasolta, hogy a „State Organs: Transplants Abuse in China” („Az állami szervek visszaélése a transzplantációval Kínában”)* című könyvet le kellene fordítani spanyolra, hogy még több spanyol ajkú megismerhesse a Kínában elkövetett szerveltávolítások kegyetlenségét. Hiszi, hogy az ENSZ-nek be kellene avatkoznia egy ilyen súlyos bűncselekménybe.

Egy szülésznő Japánból, aki mind Japánban mind az USA-ban is praktizál elmondta, hogy segítene felhívni a figyelmet mindkét országban erre a bűntettre.

A „Nemzetközi Sürgősségi Ápolók” egyik szerkesztője elmondta, hogy közzé akarja tenni a problémát az újságban, és konferenciát akar szervezni ebben a témában.

A Daegu Egészségügyi Főiskola egyik professzora Dél-Koreában elhozta a barátait és a családját, hogy ők is aláírhassák a petíciót, ezzel elősegítve a Kínában folyó kegyetlenségek befejezését.

*A könyvek magyar fordításban jelenleg még nem elérhetőek






David Kilgour: Jiang Zeminnek „az elsők között kellene lennie, akit vád alá helyeznek”



A Minghui tudósítójától Ying Zitől
2015-06-22
2015. június 5-én David Kilgour, az egykori kanadai diplomata prezentálta vizsgálatának eredményét a 2015. évi Emberiség és Társadalomtudományi Konferencián a kanadai Ottawában. Kiemelte azt a tényt, hogy a Kínában jelenleg is tartó erőszakos szerveltávolításoknak a Fálun Gong gyakorlók a fő célpontjai.

Kilgour konferencián elhangzott szavai: mint olyan személyt, aki 1999-ben elindította a Fálun Gong üldözését Kínában, Jiang Zemint kellene a Nemzetközi Büntetőbíróság elé állítani az emberiség ellen elkövetett bűncselekményekért, és „az elsők között kellene lennie, akit vád alá helyeznek”.

„Egykori ügyészként elmondhatom, hogy egy jó ügyész álma lenne, hogy Jiang Zemint Hágában a Nemzetközi Büntetőbíróság elé vigyék. […] És biztos vagyok benne, hogy ügyészek ezrei a világ minden részén hasonlóan gondolkodnak. És valószínűleg sok ügyész Kínában szintén így gondolja.”
David Kilgour az egykori kanadai diplomata.
Maria Cheung a Manitoba egyetem szociális munka karának docense, ugyanerre a következtetésre jutott a szervkereskedelmet illetően. „A Kínában lévő transzplantációk mennyiségével, a rendkívül alacsony szervadományozással és a rövid várakozási idővel egybevetve, a Fálun Gong gyakorlókat élő szervdonorokként használják, akik igény szerint elérhetőek.”

Dr. Cheung szerint létezik Kínában a szervkereskedelem üzletnek egy egész lánca van: a Kínai Kommunista Párt (KKP), a börtönrendszer (beleértve a kényszermunkatáborokat, fekete börtönöket), a kórházak (főleg a katonai kórházak) és a köztes személyek, akik a kapcsolatot tartják az ügyfelekkel.
Dr. Maria Cheung a Manitoba egyetem docense.

Kilgour, valamint a nemzetközi emberi jogi ügyvéd David Matas 2006-ban vizsgálatot indított ebben témában, nem sokkal az erőszakos szerveltávolítások hírének kitörését követően. A kilenc éven át tartó független vizsgálatuk arra az eredményre jutott, hogy a szerveltávolítás még mindig tart Kínában. Kilgour egy dermesztő képet mutatott be a tömeggyilkosságokról, melyek célpontjai Fálun Gong gyakorlók. Meggyilkolják őket a veséjükért, a májukért, a szívükért és a szaruhártyájukért – haszonért a transzplantációs piacon.

Kilgour elmondta, hogy Jiang levele a Politikai bizottság Állandó bizottságához – miután a Fálun Gong gyakorlók 1999. április 25-én békésen tüntettek a KKP székhelyéhez közel – egy kulcsfontosságú bizonyíték, amely az üldözés elkezdésében való felelősségére utal. „Az a levél önmagában is elég, hogy első látásra meggyőző legyen a bűnösségét illetően a jelenleg is tartó bűncselekményben.”

„A katonai kórházak aktívan részt vettek a szervátültetésben. Sok műtétet a katonai kórházakban végeztek el a transzplantációs turisták számára is. Ezek a kórházak nincsenek az Egészségügyi Minisztérium ellenőrzése alatt. A katonai sebészek gyakran polgári kórházakban is praktizálnak. Néhány katonai kórház örömittasan adta hírül a honlapján, hogy náluk a szervátültetések az első számú bevételi forrás” – mondta dr. Cheung.

Dr. Cheung azt állította, hogy Jiang Zemin, a KKP egykori vezetője személyesen indította el az üldözést 1999-ben, és azt tervezte, hogy megsemmisíti a Fálun Gong gyakorlókat fizikailag, mentálisan és anyagilag. Jiang és a KKP a Fálun Gong gyakorlókat az elmúlt 15 évben a népirtás utánzásával vették célba dr. Cheung szerint.

Hangsúlyozta a Kínán kívülről jövő segítségnyújtás fontosságát. „Társadalomtudósok lévén tudjuk, hogy a semlegesség csak azt jelenti, hogy az uralkodó hatalom mellett foglalunk állást. A Fálun Gong esetében az uralkodó hatalom a KKP, amely sok erőforrást vetett be, hogy rágalmazza és hamis információkat adjon a Fálun Gongról. A semlegesség közönyhöz vezet, és állandósítja a népirtást.”

„Emberként megsértették a jogomat, mivel minden embernek joga van élni” – mondta Macy Demissie, a társadalomtudományi kutató Quebec-ből. Elmondta, hogy az előadások nagyon jók voltak, mert ez nemcsak egy elmélet.

A konferenciát május 30-tól június 5-ig az Ottawa egyetemen rendezték meg. Ez a legnagyobb akadémiai összejövetel Kanadában, és kb. 8 000 tudós, kutató és döntéshozó vesz részt rajta minden évben.


Nemzetközi fórum felhívja a figyelmet a Kínában folyó szervrablás atrocitására



2015-05-22
Április 16-án jogi és orvosi szakértők osztották meg az eredményeiket a lelkiismereti foglyok szerveivel való kereskedelemről Kínában a „Transzplantációs és emberi jogok” fórumon Svájcban, Bernben.

A fórum résztvevői ígéretet tettek, hogy segítenek véget vetni a bűnözésnek a kínai rezsimre történő folyamatosan növekvő nemzetközi nyomás által, és a jogi eszközök használatával Kínán kívül, hogy elrettentsék a kínai hivatalnokokat az atrocitásokban való részvételtől.

A szervező, az IGFM (Internationale Gesellschaft für Menschenrechte – Nemzetközi Egyesület az Emberi Jogokért) nevű szervezet szerint a fórum célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét, és javasoljon egy nemzetközi platformot a szakértők részére, hogy megvitassák, azonosítsák és megoldásokat tegyenek, hogy véget vessenek ennek az emberiség elleni bűncselekménynek.

Az egykori kanadai diplomata, David Kilgour és az emberi jogi ügyvéd, David Matas bemutatták a vizsgálataikat és az összegzésüket, miszerint 2000-től 2005-ig legalább 41 500 szervet raboltak el Fálun Gong gyakorlóktól – a Fálun Gong vagy más néven Fálun Dáfá egy békés spirituális csoport, amelyet már 16 éve üldöznek brutálisan Kínában.

Kilgour és Matas 2006-ban kezdte a vizsgálatait, nem sokkal azután, hogy kitört az élő szervkereskedelem híre. Abban az időben egy sebész felesége – aki részt vett a Fálun Gong gyakorlók szerveinek elrablásában – előlépett és nyilvánosan felfedte a bűncselekményt Washington D.C.-ben.
Transzplantáció és emberi jogok” fórum Bernben, Svájc fővárosában 2015. április 17-én (Fénykép az IGFM svájci tagozatának jóvoltából)
David Kilgour beszél a „Transzplantáció és emberi jogok” fórumon Bernben, Svájcban (Fénykép az IGFM svájci tagozatának jóvoltából)
Kilgour bemutatta a világméretű erőfeszítések helyzetét arra vonatkozóan, hogy véget vessenek a Kínában folyó erőszakos szervkereskedelemnek, beleértve az  EU 2013-as állásfoglalását, a 2014 kanadai parlament indítványát és több mint kétmillió aláírást, amit az elmúlt három évben gyűjtöttek egy nemzetközi petícióra, hogy felszólítsák az ENSZ-t egy vizsgálatra.

Az ebben a témában végzett kilenc éves munkájára alapozva Kilgour elmondta, hogy a bűntett megállítására tett erőfeszítések egy kritikus pont felé közelednek, miszerint bármikor exponenciális eredmények vehetnek véget a szervrablásnak.

Swisstransplant: Véget kell vetnünk az „emberiség ezen katasztrófájának”
Szív- és érrendszeri sebész, Franz Immer a Swisstransplant, a Svájci Nemzeti Alapítvány a Szervadományozásért és Szervátültetésért vezérigazgatója (Fénykép az IGFM svájci tagozatának jóvoltából)
Hallva a kínai erőszakos szervkereskedelem bűntettéről, egy „emberiség elleni katasztrófáról”, Franz Immer, szív- és érrendszeri sebész, a Svájci Nemzeti Alapítvány a Szervadományozásért és Szervátültetésért vezérigazgatója elmondta, hogy az alapítvány az elmúlt hat évben már dolgozott az Európai Parlamenttel és a WHO-val (Világ Egészségügyi Szervezet - World Health Organization) ennek megállításáért.

„A 2007-ben Pekingben tett látogatásom alatt egy kórház meghívott minket, hogy nézzünk meg egy szívátültetéses műtétet. A szervező megkérdezett minket, hogyan szeretnénk: a műtét reggel vagy délután legyen” – magyarázta Immer.

„Ez azt jelenti, hogy a donornak vagy halottnak kell lennie vagy meggyilkolták a megadott időben a látogatók kényelméért. Megtagadtam a részvételt” – tette hozzá.

Fálun Gong gyakorló: Gyanús fizikai vizsgálatok
Liu Wei Fálun Gong gyakorló (Fénykép az IGFM svájci tagozatának jóvoltából)
Liu Wei Fálun Gong gyakorló tapasztalata a pekingi női munkatáborban összefügg Matas és Kilgour megállapításaival. A másfél éves bebörtönzése alatt öt vizsgálatot végeztek el rajta, amelyek vérvizsgálatokból, szervek ultrahangozásából és a család genetikai betegségeiről szóló kérdésekből álltak.

Liu zavarban volt: „Nyilvánvalóan az őrök a munkatáborban nem aggódtak annyira az egészségünk miatt, mivel több, mint 16 óra kényszermunkát végeztünk mindennap” – jegyezte meg.

Miután kiszökött Németországba, Liu megismerte a Fálun Gong gyakorlókon végzett szervkereskedelmet, akik a többségét alkotják a lelkiismereti foglyoknak Kínában. Elmondta, már akkor tudta, hogy az összes fizikai vizsgálatnak a szervátültetés volt a célja.

David Matas: A kínai rezsim hazugságai körbe mennek
David Matas beszédet mondott a fórumon (Fénykép az IGFM svájci tagozatának jóvoltából)
Matas állította, hogy a kínai rezsim magyarázata a szervforrásokról a transzplantációs műtétek számára sokszor megváltozott az elmúlt évtizedben. Habár a szakadék a teljes transzplantáció és az önkéntes adományozások között mindig hatalmas volt, Huang Jiefu, a volt kínai egészségügyi miniszter a Kínai Kommunista Párt (KKP) nevében korábban tagadta a siralomházban lévő foglyok szerveinek felhasználását.

Huang később elismerte, hogy elvették a szerveket a kivégzett foglyoktól és azt állította, hogy a siralomházban lévő foglyok 90 %-a szervforrás. Az arány aztán lecsökkent 65 %-ra, aztán még lejjebb ment 20 %-ra a 2014-es nyilatkozatában. Most Huang azt állítja, hogy nem vettek el erőszakkal szerveket a halálsoron lévő foglyoktól, és hogy az összes foglyoktól származó szervet önkéntesen adományozták.

Még a halálsoron lévő foglyok száma és a teljes transzplantációk száma között lévő szakadék is tisztázatlan. Kilenc éves folyamatos nyomozás alapján Matas és Kilgour arra a következtetésre jutott, hogy a szervek túlnyomó többsége csakis a Fálun Gongot gyakorló lelkiismereti foglyoktól származhat. A transzplantációs műtétek számának gyors emelkedése összecseng a Fálun Gong üldözésével, mikor több százezer gyakorlót tartóztattak le és zártak fogolytáborokba, börtönökbe és kényszermunkatáborokba.

Matas rámutatott, hogy a kínai májátültetési statisztika közzétételét zárolták, miután ő és Kilgour idézte azokat a jelentéseikben. A statisztikák most csak jelszó megadása után érhetőek el.

Kilenc nemzeti szintű és tizenegy tartományi szintű katonai kórház érdeme a jelenlegi szerv-transzplantációk legtöbbje. A katonai kórházak fő szerepe a szervkereskedelemben egy másik kulcsfontosságú tény, amit Matas szerint a párt azóta megpróbált eltussolni.

Jogászprofesszor: Bűnvádat kell emelni az érintett párthivatalnokok ellen
Gerhard Dannecker jogászprofesszor a Német, Európai és Nemzetközi Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Intézet igazgatója a Heidelberg Egyetemen (Fénykép az IGFM svájci tagozatának jóvoltából)
Gerhard Dannecker professzor, a Német, Európai és Nemzetközi Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Intézet igazgatója a Heidelberg Egyetemen bemutatta a joghatóság és büntetőjog alkalmazásának törvényeit a tiltott szervkereskedelem ellen.

Elmondta, hogyha a Kínai Kommunista Párt tisztviselője részt vett a szervkereskedelemben, és belép Németországba, és ha a bűncselekmény– amely kapcsolódik a szervkereskedelemhez – áldozata egy német állampolgár, bűnügyi vádakkal élhet ellene a hivatal. Még ha a hivatalnok állítja, hogy diplomáciai mentessége van, a per elrettentő példaként szolgálhatna azoknak, akik még részt vettek ezekben a bűncselekményekben.

Margrit Kessler svájci parlamenti képviselő, a Svájci Betegjogi Szövetség elnöke elmondta, hogy az erőszakos szervrablás egy „abszolút katasztrófa”. Elmondta, hogy felhívja a figyelmet a kérdésre a politikusok körében.

A fórum mellett az IGFM tervezi azt is, hogy létrehoz egy szakértői bizottságot, hogy a továbbiakban is felhívja a figyelmet a problémára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése