2018. június 22., péntek

Ha nincs veréb a lószar is jó.








Ha nincs veréb a lószar is jó.





Elvonultak a viharfelhők, az Index fülledt portéban mutatja be Lázár János “vállalkozó-prekormányfőt”



Terjedelmes nagyvállalkozói portrét közölt az Index ma hajnalban Lázár János országgyűlési képviselőről. A portál a bérelhető helyein megszokott kedélyes stílusban magyarázza meg a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter furcsa vagyonnyilatkozatát, amiből többek között kiderül, hogy a hódmezővásárhelyi kampányban még letagadott “Batida” vadászkastély mégis Lázár érdekeltsége, miként az is, hogy a közelebbről meg nem határozott közelmúltban a volt miniszter tíz százalékos tulajdonrészt szerzett az egyik leggazdagabb osztrák ingatlanmágnás, Max Turnauer magyarországi cégében. Lázár azonban nem marad örökre vállalkozó – tudhatjuk meg – ugyanis miniszterelnöki babérokra tör.
Nem publikus áron” vette meg Lázár János a tavaly négymilliárd forintos mérlegfőösszeggel gazdálkodó, ám jelentős tartozást is felhalmozó Divatcsarnok Zrt. tíz százalékát, amely az ismert patinás pesti áruházat fejleszti – írja az Index, ahogyan azt is: Lázár egy fővárosi szálloda- és egy irodaépítésből is hasznot húz. A hosszú, lakájstílusban megfogalmazott porté számba veszi az exminiszter számos kisebb-nagyobb üzleti érdekeltségét és vagyontárgyát, ám leszögezi: az Orbán Viktorral “horizontális csatákat vívó” politikus várhatóan nem marad örökre a nagyvállalkozói szférában, hiszen (kapaszkodjanak!):
Azt nem gondolnánk, hogy Lázár kezd átnyergelni az üzleti élet felé. Róla régóta az hírlik, hogy jelenlegi háttérbe húzódása ellenére még komoly politikai ambíciói vannak. Sokan tekintenek úgy rá, mint aki az operatív miniszterelnökség után akár egy fontosabb poszton is kipróbálná magát, és ilyen vélhetően már csak egy van: a kormányfői pozíció.
Aki nem tudta volna, már eddig is Lázár János volt a “valódi kormányfő”, aki most kétséget kizáróan megüzente, hogy a hódmezővásárhelyi kényszerleszállás csak átmeneti állapot, azaz nem adta föl régi ambícióját, hogy Orbán Viktor székébe üljön. A sok flekkes portré szerzője azt már elfelejti megkérdezni, hogy Lázár Jánosnak mikor és hogyan sikerült ilyen tetszetősen megtollasodnia, hiszen 22 éves kora óta fontos közmegbízatásokat teljesít, amelyek összeférhetetlenek a háttérben való bizniszeléssel. Alighanem lemerülhetett az indexes kolléga diktafonja. Akit érdekel a magyar Dallas pikáns fejezete, elolvashatja itt.
Lázár János és az Index újrakötött szövetsége annak tükrében különösen érdekes, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, de a volt tulajdonosához, Spéder Zoltánhoz még több szálon kötődő Index a hódmezővásárhelyi kampányban kifejezetten ellenséges volt Lázárral: a 444.hu-t, a Hír TV-t és az RTL Híradót is megfejelő agresszivitással és terjedelemben támadták a vásárhelyi választókerületi elnököt és polgármesterjelöltjét. A mai nappal visszatértek tehát a régi szép idők, amikor Lázár János “kremlinológiai témákban” rendszeresen üzengetett a tudatlan plebsnek barátja, az időközben a takarékszövetkezetek eltűnt milliárdjaiba belebukott Spéder Zoltán portálján, vagy éppen a megboldogult Népszabadságban. (Lázár és Spéder kapcsolatáról annak idején több cikket is írtunk.
Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS





Simicska-árvák



Nem hiszem, hogy itt volna az ideje annak, hogy különösebben rosszakat írjunk, vagy gondoljunk Simicska Lajosról, de azért megkérdezem a most szerkesztőség nélkül maradó magyarnemzeteslánchídrádióshetiválaszos újságíró kollégáktól: min csodálkoztok, fiúk, tulajdonképpen mi volt a fejetekben a saját jövőtökkel kapcsolatban?
Ahhoz ugyanis egy másodpercig sem férhetett semmiféle kétség, hogy Simicska Lajos nem médiavállalkozó. Nem egy Rupert Murdoch, Robert Maxwell, de még csak Jürg Marquard sem. Nem a médiából él, nem ért hozzá, nem szereti, csak használja.

Mint bármelyik nagytőkés, adott esetben politikai céljaira használja.

Illetve szemlátomást múlt időbe került ez a használat, fogalmazzunk tehát inkább úgy: lobbiérdekeinek érvényesítése céljából használta. Most pedig, hogy így vagy úgy, de elmúlt az érdekérvényesítés ideje, lehetősége, nos, most már nem használja.
Korrekt? Az ő nézőpontjából ennek a kérdésnek nincs is értelme. Így volt a legolcsóbb, a leghatékonyabb. Alighanem anyagilag jobban járt a saját médiumokkal, mintha csak felületet vásárol itt vagy ott. Erősebb nyomást tudott gyakorolni azokra, akikkel érdekkonfliktusba került, és számára ez az egyetlen szempont volt lényeges.
Minden más, ami ebből következett – emberi sorslehetőségek, árulások, pálfordulások, önfeladások, önfelismerések, és végül sorstragédiák – nos, mindez Simicska Lajost egy cseppet sem érdekelte, nem foglalkoztatta, nem érintette meg. Az ő szemében mindez csak melléktermék. Ha egyáltalán valami.

Álságos naivitás

De ezt, kedves kollégák, előre lehetett tudni. Még csak nem is nagyon titkolta a média-gazda, hogy a játékidő valahol az országgyűlési választások lezárultával véget ér. Soha nem mondta, hogy hosszú távra tervez, nem állította, hogy 2018 után is fenn akarja tartani médiabirodalmát.

De, ha a rövid jövő nem volt titok, akkor tulajdonképpen, mire számítottak azok, akik a zsoldjába álltak?

Most olyanokat mondanak a megszűnt Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió és a Heti Válasz vezetői, munkatársai, hogy a tisztességes, de kritikus jobboldaliság, meg a független konzervatív újságírás, meg az oknyomozó szakmai minőség reménye vezette őket. Dehogy akartak rosszat a kormánypártnak, dehogy akartak ártani a jobboldalnak, dehogy akarták bántani a Fideszt, dehogy akartak belerúgni Orbánba… „Én csak egy tisztességes, értékelvű lapot szerettem volna csinálni” – nyilatkozta a minap a Heti Válasz főszerkesztője, Borokai Gábor álságos naivitással, és valószínűleg minden Simicska-árva kétségbeesett önigazolását elmondta ezzel.

Érdekharc

Mert valójában aligha gondolhatták azt ezek a fiúk és lányok, hogy „tisztességes, értékelvű” médiumot írnak, szerkesztenek. Ahogy mi, mindannyian tudtuk, ugyanúgy ők is tudták, hogy nagyvolumenű nyomásgyakorlás részesei, hogy lobbiérdekekért harcolnak, hogy nagyon lecsupaszítva egy politikai-gazdasági játszma résztvevői, s nem a tisztes polgári sajtó megbecsülésre méltó publicistái. Persze, félreértés ne essék, ettől még egyénenként lehetnek kiváló újságírók, értékorientált polgárok, felelős családapák és családanyák.
De, ha már a felelősséget ide kevertem, érdemes elgondolkozni azon, vajon miféle jövőképpel mentek be napról napra a szerkesztőségbe azok az emberek, akiknek most nincs hová bemenniük. Miközben Simicska Lajos kétséget sem hagyott afelől, hogy milyen célok vezetik, hogy kik az ellenfelei, és milyen perspektívában gondolkozik, az újságírók fejében sem lehetett más, mint az, hogy 2018 után új világ köszönt rájuk.

Úgy értem, új világ, amelyben ők a győztesek között találják magukat.

Sőt, a győzelem kovácsaiként, szervezőiként, ideológusaiként nézhetnek magukra, illetve a megálmodott Simicska-kormányra. Csak ebben a jövőképben van állásuk 2018 után, de ebben a kitalált jövőben nem csak állásuk van, hanem elképesztően széles lehetőségrendszerük is.
Hogy „csak egy tisztességes, értékelvű lapot” szerettek volna csinálni? Ne röhögtessük egymást! Reméltek. Kockáztattak. Elbuktak. Van ilyen. Nincs benne semmi mártírium.
Kívánjunk nekik sok szerencsét az álláskereséshez!



A szalamandrák bolygója



Jó, nem a legfrissebb hír, de a most zajló törvényalkotói munka, azaz a Stop Soros néven ismertté vált, migráció-akadályozó törvénycsomag tárgyalása, másik oldalról pedig a demográfia-központú kormányzás kialakulása idején ismét aktuális a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áprilisi ajánlásán elgondolkozni.
A pénzügyi-gazdasági világszervezet szerint „a fejlett országoknak bevándorló munkaerőhöz kellene folyamodniuk annak érdekében, hogy ellensúlyozzák aktív életkorú lakosságuk elkerülhetetlen csökkenését és a gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulását.”

Életmód és népességcsökkenés

Én meg azt gyanítom, hogy az IMF vezetését átvették a szalamandrák, valahogy úgy, ahogy Karel Čapek (Harc a szalamandrákkal) megjósolta, vagy az ügydöntők agyába fészkelte be magát valami idegen faj, s onnan irányítja az emberiség kipusztításának finomra hangolt programját.

Igazi gyíkemberek kellenek a dologhoz, mert az ügyben nélkülözhetetlen a logikus gondolkodás.

S ez emberi fajtánknál ma már ritkaságnak számít… Az IMF ajánlásán elgondolkodva azonban még emberi elmével is meghökkenve szembesülhetünk a végtelen naivitás és aggasztó rövidlátás gyilkos kevercsével.
Lássunk egy kifogástalan szillogizmust!
Ha a fejlett országok mindegyikében csökken a népesség, miközben a fejletlen országokban nincs ilyen probléma, akkor okkal feltételezhető a demográfiai hanyatlás valami módon összefügg a fejlettséggel. Nem kell megfejtenünk az összefüggés mikéntjét ahhoz, hogy megértsünk még valamit: mivel a népszaporulat (mikroszintű és természetes) hordozója a család, vagy még naturálisabban a férfi-nő páros, ezért nyilvánvaló, hogy az ő viselkedésük hordozza a népességcsökkenést. Hogy a fiatal, szülő, illetve nemzőképes európaiak (és észak-amerikaiak) miért nem szeretnék magukra venni a szülői lét felelősségét, miért nem akarnak gyermeket vállalni, miért nincs kedvük szerelmeskedni, miért nem tudnak intim és tartalmas kapcsolatot kialakítani, vagy ismét a biológia egyértelműségével fogalmazva, miért nincs bennük hajtóerő génjeik örökítésére, nos, az megint csak nem számít.

Azonban az igen-igen valószínű, hogy a reprodukciós ösztön hanyatlása összefüggésben áll fejlettségünkkel, vagy pontosabban a fejlett világban adott életmóddal.

S persze az életmódba bele kell értenünk a gondolkodási kereteket, az értékrendeket, a napi rutinokat, tapasztalatokat, élményeket, egyszóval mindazt, ami a fejlett világ polgárát megkülönbözteti a harmadik világ lakóitól. Azoktól, akik éppen életmódjuk mássága miatt, lelkesen és dinamikusan szaporodnak.)

Európa és a harmadik világ

Nos, az IMF szerint e szapora bevándorlók jelentenék a megoldást a „gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulására”. Bár a Valutaalap szövegében ez így konkrétan nem szerepel, mégis értelemszerű, hogy a harmadik világból kell jönniük a migránsoknak, hiszen a fejlett világban, mindenhol tapasztalható a népességcsökkenés.
És akkor most vigyük tovább ezt az egyszerű logikát a távoli jövőbe! Ha a bevándorlók nem hajlandók felvenni az európai (és amerikai) életstílust, akkor nyilván úgy fognak élni, mint eredeti hazájukban.

Azaz sem a kvalifikált, sem a rendszeres munkára nem lesznek alkalmasak, még hosszabb távon sem.

A harmadik világ ugyanis nemcsak attól az, ami, mert gazdaságai tőkehiányosak, hanem attól is, mert társadalmai… hmm…  európai-kultúra-hiányosak. Azaz például idegen tőlük az a mód, ahogyan a fejlett országokban a fiatalokat felkészítik a jövendő helytállásra, ahogyan megszervezik és erős monotóniatűréssel kivitelezik a napi munkálkodást.

Egyszóval idegen tőlük a humánerőforrás-gazdálkodás.

Ha azonban úgy élnek, mint eredeti hazájukban, akkor a migráció hosszabb távon nem a bevándorlókból csinál európait, hanem Európából csinál harmadik világot. Azaz az életmódjához ragaszkodó migránsokból nem lesz európai munkaerő, tehát Európában – hiába nő a népesség – továbbra sem lesz megoldás a „gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulására.”

Ha nem lesznek gyerekek…

Másik lehetőség, ha a bevándorlókat sikerül száz százalékosan integrálni. Ebben az esetben hosszabb távon kicsit színesebb bőrszínű lesz Európa, viszont a hétköznapok ugyanolyanok lesznek, mint ma. A felnőttek minden reggel elmennek dolgozni, a gyerekek meg iskolába.

Már, ha lesznek gyerekek.

Ha ugyanis életmódunkból következik a népességcsökkenés, s a bevándorlók átveszik életmódunk lényeges elemeit, akkor nyilván ők sem akarnak majd szülővé válni. A jól integrált bevándorló európaivá lesz minden tekintetben, s értelem szerűen a demográfiai hajlandóságait is Európához igazítja majd.
Így persze ő is rá lesz szorulva a bevándorlók befogadására, amit – saját, személyes és ebben az esetben nyilvánvalóan nagyszerű tapasztalatai nyomán – bizonyára lelkesen támogatni fog.
Új perspektíva nyílik a világ előtt, új munkamegosztás születik. A fejlett Nyugat termeli az anyagi és kulturális javakat, a harmadik világ pedig az emberanyagot. Az új egyensúly pedig egészen addig fennállhat, ameddig a bevándorlás-befogadás volumene meg nem haladja a születések nagyságrendjét. A dolog logikájából ugyanis szükségszerűen következik, hogy a migráció nagyságrendje folyamatosan dagad, a születésszám pedig világszerte csökken. (A növekvő gazdaság növekvő jólétet, a permanens migráció pedig – például a hazautalások révén – a jólét, s vele az európai életmód világszintű terjedését biztosítja.)
Végül – tulajdonképpen elég rövid idő alatt – eljuthatunk oda, hogy minden ember a fejlett világban fog élni, ott fogja élvezni a kényelmes és szülői felelősségtől mentes európai (észak-amerikai) életmódot, és amikor minden korábbinál szélesebbre tárnák a bevándorlás kapuját, hogy megoldást találjanak a „gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulására”, nem lesz senki, aki besétáljon rajta.
Talán majd a szalamandrák…


Egy sosem létezett párt


A kilencvenes években volt az a mondás, hogy a boldogult Kisgazdapárt nagyválasztmánya Európa legnagyobb titkosügynök találkozója is egyben. Ugyanez ma a Jobbikra érvényes.
A hatalomátmentők a kisgazdáktól és a szocdemektől féltek a legjobban ezért árasztották el őket ügynökökkel annyira, hogy a dolog parodisztikus volta a beavatatlan szemlélőnek is azonnal nyilvánvalóvá vált.

És azóta se lehet Magyarországon szélsőjobbos pártot alapítani, hogy az egy párttagra eső titkosügynökök száma ne minimum két fő legyen.

Történelmileg úgy alakult, hogy minden körülöttünk lévő állam a magyar revizionizmustól retteg, de a németek, franciák és az amerikaiak is, ezért egy szélsőséges párt elnökségében, a több kettősügynökkel nem számolva is, általában többsége van a kisantantnak. Ennyi aktort azonban nehéz összehangolni, ezért annyira szórakoztató a szélsőséges pártok konfliktuskezelése és belső élete. Valamint ezért tudnak olyan látványosan hasadozni, ha az idealista tagtársak rájönnek, hogy vannak nagyon nem idealista tagtársak is.
A Jobbik története is tartalmazza ezt a faktort, a terrorista detonátort (ami felrobban, ha elengeded) pedig akkor adták a pártlélek kezébe, amikor valaki elintézte, hogy a Török Gáborra hallgassanak. (Itt kell megrettenünk az ellenérdekelt titkosszolgálatok brutalitásától.)
A Jobbik csak nagyon kis részben volt a magyar radikalizmus pártja, sokkal inkább abból az elégedetlenségből táplálkozott, amelyet az örök vesztesek képviselnek. Akik számára egyik rendszer sem megfelelő, hiszen egyikben sem viszik semmire. Sosem tudták koherensen, egy világmagyarázaton belül maradva megindokolni az álláspontjukat.

A néppártosodás pillanatára már teljesen olyanok voltak, mint a liberálisok, akik csak Orbánhoz képest tudnak valami identitást kiturizni maguknak.

Toroczkai legalább jóképű és képes értelmes mondatokban beszélni, amivel a jelenlegi Jobbik vezérkarra nézve értelemszerűen veszélyes. Az öltöny is jól áll rajta, habár kicsit idegenül, előélete viszont olyan, hogy nagyon jóhiszeműnek kell enni ahhoz, hogy higgyünk a függetlenségében. Még a motivált és éles szemű megfigyelők sem nagyon tudnáan világnézeti különbséget találni a Jobbikon belül, a frakcióik között, mivel világnézetet is alig akad náluk.
A Jobbik egy jelenség volt, amely egy bajtársi szövetség köré szerveződött. Illetve bajtársi szövetség lett volna a törzsgárda, ha lett volna háború az elmúlt hetven évben. Mindenki mást az elégedetlenség, a félreértett rasszizmus és antiszemitizmus hajtott ebbe az életérzésbe.

Senkinek sem volt koherens ideológiája, a hőzöngés pedig nem az.

A régi MIÉP-esek sosem érezték jól magukat ebben a szervezetben, mert megszokták és tisztelték Csurka István cizelláltságát és írói tehetségét. A szélsőjobbon nem szoktak politikai tehetségek felbukkanni, tegyük hozzá, szerencsére. Hitler egyedi jelenség volt, a szélsőjobbos vezérek karizmája erősen korlátozott. Vonáé is az, benne csak Török Gábor és Puzsér Róbert látja azt a váteszt, aki 4 vagy 8 év múlva diadalmasan visszatér és legyőzi Orbán Viktort. Gondolom valami űrcsatában, a Jupiter körül – ahogy Orbán karrierje halad jelenleg…
A Jobbik sosem volt igazi politikai párt, mert nem létezik olyan ideológia, amely gyógyírt jelentene az ilyen típusú boldogtalanságra. A Jobbiknak még második vonala sincs, első vonalát pedig magának Vonának kellett eltakarítani, hogy a vele azonos tehetségű és karizmájú társai közül senki ne tudjon a helyébe lépni, ha valami gond van.

A választások óta a Jobbik nem csinált semmit, mert ahogy a győzelemre, úgy a vereségre sem voltak képesek felkészülni.

Nem kezdtek el, mint a második legerősebb magyar párt, valamiféle programot képviselni, hanem a sértettség és a düh, valamint a személyes ambíciók mocsarába merültek. A Jobbik erre a ciklusra most bizonyosan elveszíti a további szavazatszerző képességét, távolabbra kerül az áttöréstől, mint története során bármikor.
Az igazi radikálisok nélkül pedig üres is lesz, mert azok furcsa dilinósok ugyan, de legalább vannak meggyőződéseik, és sok közülük még bátor is. Ez a maradékról nem lesz elmondható, ők csak arra tudnak gondolni, hogy milyen közel voltak az államtitkár-helyettességhez.
A radikálisokat mindig kihasználják, ezt egyedül a MIÉP nem tette meg, viszont jelentős részüket nem fogadta be. A radikálisok pedig kellenének bármiféle „rendszerváltáshoz”, amiben a Vonát ideglenesen helyettesítő „néppártosék” még reménykednek. Csak ne szóljanak bele a pártjuk ügyeibe.
Na, ezért csinálnak saját pártot.



Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak


Ha a Jobbik–MSZP-P–DK–LMP összefogását az elmés jobboldali sajtó zombikoalíciónak nevezte, akkor a szombati tüntetés okkal kaphatja a Walking dead nevet. Politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak. Ennél horrorisztikusabb felvonulásra még halloween idején sem számíthatunk…
Igazi rém-menet lesz az agyhalottak demonstrációja. Persze nem azért, mert állítólag részt vesz a tüntetésen a törni-zúzni kész, baloldali B-közép, az Antifa néhány európai megszállottja (vagy legalább is, reméljük, hogy nem ezért.), hanem főképp azért mert a tervezett felvonulásnak okai és céljai egyaránt rémületesek.

Újraszámlálást és új választási rendszert akarnak

A tüntetésre ugyanis azért kerül sor, mert a szervezők elsősorban nem hiszik, hogy a lezajlott választás tiszta lett volna. Az a tény, hogy ötvenezer embert kellett volna bevonni a csalásba, mint általában a derekasabb összeesküvésekbe, nem zavarja őket. Meggyőződésük olyan szilárd, mint másoknak a cionista gyíkemberek aljas machinációiba, a Föld laposságába, vagy a chemtrail-projekt veszélyeibe vetett hite.
Másodsorban abban sem hisznek a tüntetők, hogy a választási rendszer a nép valódi politikai akaratát tükrözi. Hogy az elért voksokkal más országokban is elsöprő többséget szerez a Fidesz, az ugyanúgy nem zavarja őket, mint a valóság egyéb elemei.
Bár az tény, hogy a választás megmutatta, többen vannak, akik nem akarják a Fidesz-kormányt, mint azok, akik igen, ennek semmi jelentősége nincs.

A politikában ugyanis – mint minden társas játékban – az akarat számít és nem a nemakarás.

Elképesztően sok dologra igaz ugyanis, hogy nem akarjuk. Igazából végtelen mennyiségű dolgot nem akarunk. De ezen a vonalon, még csak viccből sem érdemes elindulni. Mert életnek, cselekvésnek, szabadságnak azt nevezzük, ha valamit akarunk, s akaratunknak megfelelően cselekszünk. A nem akarás semmi. Értelmetlenség. Az akarat az egyetlen, ami a valóságra hat.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása

És ezzel el is jutottunk a tervezett tüntetés szörnyű céljaihoz. Ezek a nem-demokraták ugyanis a demokratikusan megválasztott parlament ellen tüntetnek. És az egy dolog, hogy ezzel voltaképpen az ország – világos szándékok mellett kiálló, azaz a Fideszre szavazó – milliói ellen demonstrálnak, de egyúttal a köztársaság megdöntésén is fáradoznak.
Lányi Örs, a tüntetés ötletgazdája úgy nyilatkozott, „bízik abban, amit a momentumos Fekete-Győr András jósolt, hogy nem négy évig kell kitartania a mostani lendületüknek, mert ez a rendszer hamarabb összeomlik. Abban bízik, hogy a szombati fővárosi tüntetés szikra lehet, ami beindítja a vidéki nagyvárosokban, falvakban is a tüntetéseket, …illetve, hogy fellépésüket sztrájkok követhetik a különböző szektorokban.”
Talán ma még túlzás az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása irányuló bűncselekménynek nevezni a tervezett demonstrációt, de azért az, aki nem fogadja el a demokratikus választás eredményét, aki csak azt tekinti legitim választásnak, amelyen az ő pártjai nyernek, nos, az nem demokrata, az nem akar demokráciát, s, ha olyan víziói vannak, mint amilyeneket Lányi Örs delirál, akkor ő a demokratikus rend megdöntésére készül.

Elkésett lázadás

Persze nem kell rémeket látni akkor sem, ha a legkegyetlenebb zombi-apokalipszisre készülnek a menetelők.  Az elkésett lázadás ugyanis éppen olyan röhejes, mint amilyenek ezek a kormánybuktatás igényével meginduló nagy nekiveselkedések általában. Most aktuálisan különösen vicces, hogy kereken egy hetet késtek a hatalmas mega-giga tömegdemonstráció szervezői. Ha a múlt szombaton kivonul a sugárutakra a zombi-koalíció minden híve, talán lett volna eredménye a dolognak.

Így, utólag azonban „halottnak a csók”, hogy stílszerű maradjak.

És az is vicces, hogy most, a választás után hirtelen észbe kaptak és mégis szívesen összeborulnának a nyilasok és liberálisok, a zöldek és a kommunisták, a globális hálózatok multikulturális szálláscsinálói és a helyi kleptokraták ellen küzdő donkihóték.
A kétségbeesett önfeladás eleinte szánalmasnak tűnt, de ma már világos, hogy a hatalom vágya és a gyűlölet mérge minden identitását elmossa ezeknek az embereknek. Nemesebb volt, amíg utálták egymást. Nemesebb és hitelesebb. Most, összefogva sem hitel, sem nem.
A konok hatalomvágy és bugyborgó gyűlölet tombolását elhűlve bámuló széles közönség megnyugtatására azonban hadd írjam ide: a hasonló (a kormánybuktatás igényével fellépő) demonstrációk számadataira emlékezve, biztosak lehetünk benne, hogy – szemben okaival és céljaival – a szombati walking dead méretei korántsem lesznek ijesztőek.


Nem leszek az ellenzék Lázár Jánosa – mondta Ungár Péter a Polbeatben – Itt a Kiszelly-Ungár-vita! (videó!)


Az ellenzéki térfélen a pálya az LMP-nek kedvez – jelentette ki a PestiSrácok Polbeat című élő műsorában Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, aki Kiszelly Zoltán politológussal vitázott a műsorban. Ungár önkritikát is gyakorolt amikor kifejtette, sok hibát elkövettek a kampányban, ők is felelősek a kétharmados Fidesz-győzelemért, de kevésbé, mint olyan pártok, “akik a választás óta semmilyen önkritikát nem gyakoroltak, gondolok itt a volt miniszterelnök pártjára”. Ungár Péter szerint az LMP meg fog erősödni a következő időszakban, Kiszelly Zoltán azonban úgy látja, az LMP nem fog nagyra nőni és pont Gyurcsány lehet az, aki egy nagy ellenzéki gyűjtőpárt vezetője, majd Orbán kihívója lehet 2022-ben.
Vakok közt a félszemű Gyurcsány a király. A DK vezetője ügyes taktikus, mindig gyökeresen mást mond, mint Orbán Viktor. Merőben ellentétes pozíciót foglal el” – fogalmazott Kiszelly, de Ungár szerint Gyurcsány nem annyira fontos szereplő, mint amilyennek a Fidesz beállítja, és Gyurcsány a politikai tér kicsi és egyre csökkenő részét fogja csak uralni.
Huth Gergely és Szarvas Szilveszter kérdésére Ungár Péter bevallotta, ha úgy alakultak volna az eredmények, igent mondtak volna a koalícióra az ellenzéki, balos pártokkal, ha rajtuk múlt volna a kormányalakítás. A Jobbikkal való esetleges szövetségről, együttműködésről azt mondta, megnézik, milyen irányba megy a Jobbik és ha kizárják az antiszemita eszmék örököseit, akkor lehet miről beszélni.
Huth Gergely és Szarvas Szilveszter a 888.hu-ne megjelent állítólagos olvasói levelet is szóba hozta a Polbeatben, amely levéllel a 888 páros lábbal beleszállt a Magyar Időkbe és a PestiSrácokba.
Ez pont a 888-hoz illő vita. A ő galaxisukban a fehér férfiak védelme a legfontosabb probléma, közben a Breitbartból fordítanak cikkeket magyarra és a fordítást tekintik szellemi honvédelemnek, ezért hozzá illő vita. Ezt beszéljétek meg egymás között, miért beszélünk arról, hogy egy olvasatlan újság olvasatlan rovatában mi jelent meg?” – vélekedett Ungár Péter.
Kiszelly Zoltán szerint a jobboldalon most alakul ki, hogy ki, milyen hangszeren játszik, a média is így mozog. “Magyarországon eddig defenzívában volt a jobboldal és a jobboldali sajtó, itt az idő, hogy mindenki megtalálja a helyét, pozícióját és erősen játsszon a saját hangszerén. Mozgás van a médiapiacon. Nekünk nem belülről kell kitárni az esetleges vitákat, mert ezek lezárulnak, hanem érdekesebb, mi történik a másik oldalon. A ballib médiumok ugyanis olvasottabbak, nézettebbek, ezért nem igaz, hogy jobboldali médiatúlsúly lenne. A jövőben versenyképesebbnek kell lennünk – szögezte le Kiszelly.
A Polbeatből az is kiderül, Ungár Péter miért vásárolta be magát az Azonnali.hu-ba, mit gondol a Figyelőről és rólunk, mint ahogy arra is választ kaptunk, a Nemzeti Együttműködés Része-e Ungár Péter.
Nézze meg a teljes beszélgetést. 

POLBEAT MINDEN KEDDEN ESTE 19 ÓRAKOR ÉLŐBEN A REVOLUTION 56 SZABADSÁGHARCOS SÖRÖZŐBŐL (BUDAPEST, II. KERÜLET, BEM RAKPART 53., A MARGIT HÍD BUDAI HÍDFŐJÉNÉL.)


Ki lesz az új ellenzék? – Ungár-Kiszelly-vita a Polbeatben!



A mesterlövész..2007 ,Akció ,,teljes film


Amerikai Bérgyilkosok HUN


Válogatott Gyilkosok2011 Magyarul teljes film 360p





Lázár János: A rejtély!



A magyarországi baloldal és a liberálisok, újabban már csak az utóbbiak, mert előbbiek gyakorlatilag megszűntek, lassan harminc éve folytat totális háborút a Fidesz és Orbán Viktor ellen. Tulajdonképpen a haldokló liberális pártok helyét átvenni próbáló propagandagépezet tevékenysége is ebben a konstellációban értelmezendők. Lázár János „alteregójának” megjelenése az Indexen, már majdnem pozitív kontextusban, minimum gyanakvásra ad okot, bizonyosan valamilyen ártó szándék van mögötte. Az eredetit ugyanis nem szerették erős emberként, kivéve, ha konfliktusa volt egyéb fideszesekkel.
Miután a Fidesz ebben a helyzetben még a legoptimistább liberális helyzetértékelés szerint is közel van a teljes győzelemhez és kívülről sem nagyon győzhető már le (nem fognak bevonulni sem a migránsok, sem az ENSZ csapatok), az utolsó lehetőség az öngyilkos merénylet előtt (amihez hála istennek habár elég hülyék, de nem elég bátrak) egy belső ellenzék és egy esélyes belső kihívó felépítése. Aki (a hitük szerint) a liberálisok irányába is rendelkezik vegyértékekkel.
Lázár az elmúlt években kiváló standuposként új karriert épített és bemutatta, hogy nem csak kiváló reagáló és bírja a gyűrődést, hanem tényleg teljesen önálló független személyiségként létezik. És kétségtelen, hogy mindig szóltak arról hírek, hogy a liberális oldalon sok emberrel tart fenn a szokásosnál erősebb beszélő viszonyt. Orbán Viktorhoz való kapcsolata pedig teljes rejtély maradt az elmúlt években. Mondjuk Orbán mindig is gondosan kerülte, hogy a környezetének az igazi titkai kiderüljenek. Ezzel nem csak saját integritását tudta megvédeni, hanem a munkatársai lojalitását is meg tudta tartani.

Mert Fidesz sikeressége ezen a példátlan lojalitáson alapul, ami nem csökken a belső körökből időről időre kilépő vagy kikerülő emberek esetében sem.

Lázár kétségtelenül az egyik legerősebb szereplő volt az elmúlt harminc évben, de önálló arculatépítése nem idegen test a Fideszben, ezt Kövér László, Áder János és Navracsics Tibor is megtette annak idején. Arculatot persze nem csak kifelé, hanem befelé is épít egy pártpolitikus, és hogy, hogy nem, mindenki Orbán embereként tette ezt.  Kívülről ez talán nehezen hihető, de Orbánnak, különösen a Fideszes derékhad és szavazótábor ismeretében nem igazán kell azon tűnődnie, hogy valamiféle kamarillaforradalom fenyegetné. Különösen nem a pályája csúcsán.

Lázár eddigi sikeressége alapján valóban utódjelölt is lehet.

Ebben az esetben a jelölt szó szerint értendő és a jelölő meg Orbán Viktor. Ha csak valami nem változik meg nagyon az eddigiekhez képest, akkor ugyanis Orbán fogja kijelölni az utódját is. Természetesen vannak pozícióharcok a Fideszben is, csakhogy itt van valaki, aki az igazi destrukciót meg tudja büntetni.

Ezért van még Fidesz és ezért nincs már MSZP.

Orbán meglátta a magyar választópolgárok között azt a tömeget, amelynek az élére állhat, amelyet aztán egyre nagyobb többséggé fejlesztett az elmúlt években. Ha felmerül az utódlás kérdése csak olyan ember jöhet szóba, aki képes megérteni, hogy a Fidesz és egy Fidesz kormány vezetése, győzelemre vezetése nem önmegvalósítás, hanem ennek a tömegnek megtartása, a bizalmának megszolgálása.
Én személy szerint Lázár képességeit nem vitatnám avval kapcsolatban, hogy alkalmas csúcsvezetőnek, de azt, hogy megvan-e benne az ehhez szükséges erő az önkorlátozásra, csak ő és a felesége tudja. Na meg Orbán Viktor.
Lázár jó és sikeres munkatársa volt a miniszterelnöknek, kvázi pihenési szándéka is érthető ennyi munka után, mint ahogy az is teljesen jogosan gondolható, hogy más típusú (háttér) feladatokat kapott a miniszterelnöktől. Vagy talált ki magának olyanokat, amelyekhez megkapta Orbán jóváhagyását.

De ha szimplán elfáradt vagy megbukott, akkor is elegánsan tette azt.

Az meg teljesen nyilvánvaló hogy ma Magyarországon az a kormánypárti politikus, aki az Indexet akarja használni arculatépítésre, vagy közvetlenül személyes politikai célok elérésére, az teljesen hülye. Ma már egy pozitív Indexes cikk egy ellenzéki politikust is lejárat, nem hogy egy kormánypártit. Jelen esetben ugye az a gyanús, hogy az írás nem eléggé lejárató. Mi jöhet még?

Talán pont ez a baj, hogy Lázár Jánosnak van jövője, ami másokat nem tölt el felhőtlen örömmel.

Az ellenzéki sajtó fideszológusai az elmúlt nyolc évben is kudarcot kudarcra halmoztak. Ne hagyatkozzunk a „szakértelmükre”.


A hős is csak ember




Tegnap és tegnapelőtt jó napom volt, és így viszonylag kevésbé figyeltem a világ dolgaira. Ezért lemaradtam a fő eseményről, miszerint egy Maliból származó fekete migráns fiatalember, egy amatőr ipari alpinista, megmentett egy gyermeket Franciaországban, aki kimászott egy harmadik emeleti erkélyről.
Hősünk, effektek és CGI nélkül, úgy szökellt fel a falon, hogy Pókember hangosan felsírt a látványtól. A felvételen egyébként látható az a figyelemreméltó határozottság, ahogy a srác mászik, majd megfogja gyereket és beemeli. Ez utóbbi szó nem fejezi ki az aktus sebességét. Mali egy kemény hely egyébként, ahol a gyakori rendelkezés következtében evolúciós előny a gyors reagálás. Mellékesen megjegyzem, hogy amikor az utolsó erkélyre felér, veszélyesen közel van a gyerekhez, akit akár meg ijeszthetne, illetve feléje lendülve le is lökhetne. A visszarántó mozdulat viszont profi, a határozott csúszásmentes ráfogás, valamint a gikszereket kizáró befelé irányuló gyorsítás következménye legfeljebb egy kis vállfájás lehet a gyereknél.
A liberális média és természetesen a kényszerbeteg francia politika ebből aztán olyan vergődést produkált a továbbiakban, hogy hősünk egyből ismeretségbe keveredett a párizsi főpolgármesterrel, Macronnal, és ha jól értem a helyzetet, statáriálisan francia állampolgárt csináltak belőle.

Aztán szokás szerint jöttek az értelmező kijelentések.

Liberálisok feltették a kérdést, ennek fényében van-e értelme a kerítésnek? Hiszen, ha minden migráns agysebész, akkor az, aki nem az, az biztosan artista-ipari alpinista.
Egy normális világban már túl is lennénk az egészen, de miután a jelenlegi nem az, a cikk meg túl rövid, az erkölcsi tanulság előtt egy kis színessel kedveskednék az olvasóknak. Egyetemista koromban volt egy Maliból származó haverunk. Rendesen megtanult magyarul, kifejezetten jó fej volt, ahogy kellett, beilleszkedett a magyar kultúrába (pálinka-kolbász), és a csajok, hogy, hogy nem imádták. Nem volt egy hűséges típus, mondjuk volt kísértésben része rendesen, de kulturáltan és diszkréten csinálta.  Allahot nekünk tuti sosem említette. Hölgyismerősei csak két hibáját hozták fel, egy-kettő azt, hogy nem akart nősülni az istennek se, a többiek meg azt, hogy túlságosan gyakran derült ki a randi végső fázisában, hogy elfelejtett hozni magával. Viszont, ha a lánynál volt, zokszó nélkül használta. Vegyük észre, hogy ez a kultúrák közeledése és egymás mellett élése, az az elfogadás, amelyből végül jó esetben a több örömöt kínáló, de működő kultúra kerül ki győztesen.

Harminc éve még sokkal több örömöt tudtunk kínálni, mint az iszlám. Ma már nem.

Visszatérve jelen esetünkre, ez egy normális emberi cselekvés volt, mert az a normális, ha mindig megpróbálunk megmenteni egy veszélyben lévő gyermeket. Mindig az élet, a gyerekek a legfontosabbak. A jutalom talán nem eltúlzott, de a hajcihő igen, mert a srác csak emberként viselkedett, ami úgy látszik, mostanság már meglepő Franciaországban.

Nem szabad a liberálisok diskurzusába belekeverednünk.

Egy embernek, egyenként minden embernek megadjuk a bizonyítás lehetőségét, ha tehetjük. De a tömegnek soha. Egy bátor srác sohasem reprezentál egy tömeget, akkor sem, ha nagy jót cselekszik. Ez az egész egyszerűen csak a hülye liberálisok agyában függ össze, ne sétáljunk az ő utcájukban.
Egy ember mentett meg egy másik embert, nem egy majom. A mi keresztény kultúránkban ez az alap és nem a melegházasság.



A Játék összeköt!- Szeptemberre elkészül az ép és fogyatékkal élő gyermekek közös játszótere (VIDEÓ)



Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Szerencsejáték Zrt. a társadalmi felelősségvállalás frontján, ugyanis megtörtént az alapkő letétele annak a játszótérnek, amelyen ép és fogyatékkal élő gyermek együtt tudnak játszani. Hazánk lottótársasága a 2017. év végén bevezetett Nagykarácsony sorsjegy bevételeiből vállalta, hogy három inkluzív játszótér megépítését finanszírozza a FESZT szakmai közreműködésével. A játszótéren fogyatékossággal élő és ép gyerekek játszhatnak majd együtt közös élményeket szerezve.
A programhoz, amely A Játék összeköt! nevet kapta, bárki csatlakozhatott, ha a tavaly év végén 3 millió példányban megjelent Nagykarácsony sorsjegyből vásárolt, hiszen a Szerencsejáték Zrt. minden eladott sorsjegy után 25 Ft-tal támogatta a játszótér-fejlesztési programot. Az összegyűlt 75 millió forintból az egyetemes tervezés szabályai szerint kialakított játszóterek kerülnek átadásra 2018-ban; az első a III. kerületi Csillagház Általános Iskola területén, további kettő pedig vidéken.
A program megvalósításának szakmai partnere a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT), mely a különböző fogyatékosságot képviselő országos, illetve regionális szervezetek ernyőszervezete és egyben tagja az Európai Fogyatékosügyi Fórumnak (EDF).  A játszótérprogram a magyar MagikMe cég is részt vesz, amely inkluzív játszótéri játékokat tervez és árusít. Eszközeik azon mozgássérült gyermekeknek készülnek, akik még nem tudnak kerekesszéket, így kerekesszékes játékokat sem használni (jellemzően a 8 év alatti korosztály). Szintén partner a programban az Egyesület az Inklúzióért, akik a befogadó terek oktatási programjának és kommunikációs stratégiájának kialakítása mellett a konkrét most kialakításra kerülő játszóterek működését értékelik és elemzik majd. E két szervezet bevonása a fejlesztési programba azért is fontos, mert tagjai érintett szülők, azaz olyanok, akik maguk is fogyatékossággal élő gyermekeket nevelnek.
A videót készítette: Szabó Fruzsina és Tihanyi Rita 

Közös játszótér épül fogyatékossággal élő és ép gyerekeknek- PS MOZI



Toroczkai platformot alapított a Jobbikon belül





Toroczkai a kizárásáról: A Jobbik „elvtelen, hazug bizniszpárt” lett – „Vona nem tud miniszoknyás kíséret nélkül élni”


Saját Facebook-oldalán reagált kizárásának hírére Toroczkai László. A Jobbik korábbi alelnöke, akit szabadsága idején, a meghallgatása nélkül dobtak ki a pártból, kőkemény szavakkal bírálta a szervezetet, többek között hazug biszniszpártnak nevezve Vona lélektelenített alakulatát. Továbbá a bukott pártelnök „miniszoknyás kíséretét” is szóba hozta…
Toroczkai László koncepciósnak nevezte a döntést, amelyet a Szabó Gábor pártigazgató apjával és Vona testőrével fölálló etikai bizottság hozott meg. A kizárás ezért nem érte meglepetésként Toroczkait, ráadásul Gyöngyösi Márton alelnök már korábban kikotyogta az eljárás végeredményét.
Azt írják, hogy a platformalapítással a pártot akartuk szétszakítani, pedig a Dúró Dóra és ellenem indított hadjárat – amely lejárató kampányokat, a tagok, küldöttek zsarolását, végül a kizárásunkat is tartalmazta – fogja végül valóban kettészakítani a Jobbikot.
A pártszakadást már Novák Előd is előre jelezte arra az esetre, ha Ásotthalom polgármesterét végül kizárnák. Toroczkai pénteki kizárása nyomán aztán Dúró Dóra országgyűlési képviselő és számos jobbikos vezető is bejelentette, kilép a Jobbikból. (Úgy tűnik tehát, hogy hamarosan csak a Vona–Sneider–Gyöngyösi–Heller szuper-kvartett marad a Jobbikban. Csodás lesz…) Ezután jön Toroczkai bejegyzésének legerősebb része, amelyben kemény szavakkal küldi el melegebb éghajlatra egykori alakulatát:
A szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, hazaárulókkal való titkos együttműködések, belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó.
Ezután előkerül Vona Gábor és a miniszoknya is, amely akár valamiféle utalás is lehet valamire, de hogy mire, abba bele se merünk gondolni, mert az gondolatbűn:
Minket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályoztuk, s gátjai lehettünk volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének. Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. 
Végül Toroczkai jelezte, június 23-án bont zászlót új mozgalma, amely az ő bajtársi közösségéből nőtt ki, és szerinte egyre erősebb lesz. Majd kiderül.
Vezető kép: Toroczkai László Facebook-oldala




Gerinces” húzás: Szabadsága alatt zárta ki Toroczkait a Jobbik


Kizárták a Jobbikból Toroczkai Lászlót – értesült a kampány alatt a Jobbik szekerét toló Hír TV. A PestiSrácok.hu információi szerint Toroczkai László a héten szabadságon van, így a párt távollétében zárta ki egykori alelnökét. Szinte biztos, hogy a Jobbik szakadni fog.
Csütörtök este a párt etikai bizottsága döntött a Jobbik egykori alelnöke ügyében, a hivatalos döntést egyelőre nem hozták nyilvánosságre. A Jobbik sajtóosztálya annyit közölt, hogy először az érintettet szeretnék tájékoztatni az eljárás döntéséről. Azt is írják, az etikai bizottság meghallgatta volna Toroczkait, ő azonban nem ment el a csütörtöki ülésre, amely a fentiek fényében különösen érdekes, hiszen az etikai testület egyértelműen tudhatta, hogy a politikus szabadságra ment, mégsem várta meg, hogy visszatérjen a pihenésről.
Portálunk természetesen Toroczkai Lászlót is kereste az ügyben, de a szabadsága miatt kollégáját értük el, aki annyit mondott, Toroczkai majd a Facebook-oldalán kommentálja a hírt. A döntés azt jelenti, hogy szakadhat a Jobbik. Novák Előd, a párt korábbi erős embere tegnap ugyanis azt nyilatkozta az M1 reggeli műsorában, hogy pártszakadást eredményez, ha kizárják a platformot alapító Toroczkai Lászlót a Jobbikból. A politikus az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában kijelentette, ebben az esetben “erkölcsi kötelességünk” lesz távozni a pártból, amely szerinte “vállalhatatlan irányba indult el”. Novák Előd szerint a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja “rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól”, és a “lélekkufárkodás” mellett a pénzügyekben is “eléggé vállalhatatlan folyamatok” indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.
Novák Előd a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elfogadhatatlannak nevezte, hogy “hatalomtechnikai célokra használják a közösség pénzét”, amikor “csődközeli anyagi helyzetben” nem szégyellnek “nettó 400 ezres fizetéseket adni a képviselői tiszteletdíj mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak” a Jobbikban.
A Jobbikban a választási bukás óta áll a bál, ismert, Vona Gábor távozott, az elnöki székért pedig a radikális irányt képviselő Toroczkai László és a néppártosabb szárny oldalán álló Sneider Tamás szállt ringbe. Szorosan ugyan, de végül Sneider nyert, Toroczkai pedig bejelentette platformot alapít.
Vezető fotó: MTI/Illyés Tibor.


Egy kérdésem van ??? Hány kazár süjesztette ezt a pártot a béka picsája alá !!! És hány milliárdot dobtak be a különböző titkos szolgálatok , hogy így szétverhessék a magyar jövő pártját !!!!!!
A szabadkőműves világállam megalakulásáért küzdők a zsidó bankokból mennyit áldoztak e feladatra ??? A magyarság felfogta e , hogy mint Trianonnál itt is hazaárulás történt , és a vakoló kazároknak , így semmi sem drága alapon minden nemzeti törekvésű mozgalmat hamvába el kell folytani , és itt a külső és belső árulók már Vona alatt elkezdték zűleszteni ezt a pártot , és érezhetővé vált a szabadkőműves irányítás ami most beteljesedik!!! És tényleg igaz lesz a vakolók mondása teljesen mindegy , hogy melyik párt kerül ki a választásokon győztesként , és alakít kormányt , mert mindegyik az ő zsoldjukból él , és azt kell csinálniuk amit ők diktálnak , Hülye gojok Trianonban elvették az ország kétharmadát , most meg a maradékon meghatározzák , hogy 2050- re csak 6 millió magyar élhet a Kárpát – Medencében , és ez arra kel nekik , hogy a rohadék kazárok alól kihordják az ágytálakat . A nagy Vezéretek arra kapot felhatalmazást , hogy mindezt levezényelje még azt is megengedték nekik , hogy ők is lerabolják a népet , hisz így a maradék népességből veszi a kalapját , és a koldus botját , mad neki indul a nagy világnak , mert idegen földön még a koldusok is jobban megvannak becsűlve és nem úgy kezelik őket , hogy kazárok , cigányok , más nemzetiségiek , migránsok , és csak most jöhetnek a benszülött magyarok , hisz azért kellet a koncentrációs táborokat stadionoknak álcázni , és a megsemmisítő tábort égető műnek titulálni !!! Szartak a pofátokra az egészségügyetekre , az oktatásotokra , a béretekre , a nyugdíjatokra , és minden kívánságotokra , mert az nem egyezett meg a szabadkőműves vakolók kívánság besorolási sorrendjével , és így vagy úgy de ezt az országot már az a több mint 300 vakoló páholy el orozta , csak a hülye gojok , még mindig nem vették észre , pedig már a vágóhidat is felépíttették velünk , csak a beüzemelésére kell várnunk , mert a nemzetközi helyzet nem teszi alkalmassá , hogy a feltérképezett ellenségnek kikiáltott magyarjainkat elégessék.... Minden elő van készítve itt is , mint az olajmaffiáknál több magyart hagytak az ugaron elásva , mint a vészkorszaki Kádár érában . És mind ezt tették bűtetlenül , mert a szabadkőműves programot hajtották végre , hogy ez mennyire igaz a kitüntetettek III/ III államtitkárok tudnák megmondani , kik a vakoló páholy utasítására lettek felterjesztve a kazár szamárlétra fokozataira !!! A görényi a becsületrendre a Pintér a Jelasics díjra , és humanitáriánus megmozdulásra fogja kapni !!! Az Orbánnak a Táncos Gáborhoz , hasonló balekokat kell prezentálnia kazár gyilkosaink leplezésére, mert nem csak Körmenden gyilkolnak kazárjaink bűntetlenül .
Kérdezzék csak a Kuncét hogy is volt az a Táncos -féle kazárgyilkosság !!!
Meggyalázták választóikat szabadkőműves parancsra , és szembe köpnék magukat , ha tudnák , de csak a tükörképüket tudják köpködni .
Eladó az egész világ , nincs már becsületetek zsebből fizetett szabadkőműves zsoldosok lettetek , beálltatok a maffia nomenklaturába páholytagoknak , és tórahordozóknak képeztétek ki magatokat a fityma műtéten túl vagytok kedves kazárjaink beléphettek a szabad madarak páholyába !!!


Jobbik: A kiugrott megyei képviselő szerint ennek a pártnak már vége



Bár Sneider Tamás kérdésünkre pár napja még azt mondta, a Jobbik egységes, nemhogy szétesni, szakadni sem fog és biztos benne, hogy nem lesznek tömeges kilépések, máris úgy tűnik, a Jobbik új elnöke rosszul mérte fel a kialakult helyzetet. A párton belül egyre nagyobb a zúgolódás. És megkezdődtek a kilépések is. A minap a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei politikusa, aki megyei képviselő, plusz Győrújbaráton önkormányzati képviselő is, Facebook oldalán jelentette be, hogy összeférhetetlenség és a Jobbikban jó ideje megváltozott nézetek miatt a megyei önkormányzat Jobbik frakciójából és a pártból is távozik. Szmik Lajos a PestiSrácoknak azt mondta, tapasztalati szerint a Jobbiknak vége van, teljesen szétverték és az okok nem csak a nézetkülönbségekben keresendők. “Olyan érzésem van, mintha a kifizető helyek újra elosztása és kiskirályságok építése kezdődött volna el” – fogalmazott a Győr megyei és győrújbaráti önkormányzati képviselő. Pénteken a Jobbik  Oktatási Kabinetének alelnöke, Fazekas Gabriella is szakított a párttal. 
Szmik Lajos a Jobbik régi meghatározó politikusa volt Győr-Moson-Sopron megyében. A párt megyei alelnöke, korábban megyei kampányfőnöke is volt. 2014-ben a megyei lista másodikjaként jutott a Győr megyei közgyűlésbe. Egyéni körzetében, Győrújbaráton 37 százalékos eredménnyel szerzett önkormányzati képviselői mandátumot.
Facebook bejelentése után megkerestük Szmik Lajost. Azt mondta már körülbelül másfél érik benne a gondolat, hogy a Jobbik nem az a párt, amelyikhez csatlakozott. De nem akarta befolyásolni a Jobbik választási eredményét, ezért várt. Az i-re a pontot az tette fel a Győr megyei politikusnál, ahogy Dúró Dórát megbüntették csak azért mert a tisztújítási kampányban nem a preferált elnökjelölt mellé állt.
A pártelnöki vétójog kapcsán kialakult vita volt az első jel, hogy valami nagyon nincs rendben. Akkor távolították el az elnökségből Novák Elődöt és Szávay Istvánt is próbálták háttérbe szorítani. Az akkor elindult folyamatok régiós szinten is megjelentek. Azokat, akik már letettek valamit az asztalra a mi megyénkben is elkezdték háttérbe szorítani és olyan emberek jelentek meg, kerültek előtérbe Jobbik színeiben, akik a lakosság érdekében, a helyi munkában semmit sem tettek. Tisztán kirajzolódott az átrendeződés, ami ellen többször felemeltem a hangom
mondta portálunknak Szmik.
Az immár exjobbikos politikus szerint egyértelműen direkt rombolásba kezdtek. Még csak azt sem lehet mondani – vélekedett -, hogy a radikálisok kiszorítása, háttérbe szorítása történt volna, mert ő például soha nem tartozott a kifejezetten szélsőséges, radikális vonalhoz.
Ahogy én látom, ami történik most, az a kifizetőhelyek átvétele. 

A KISZORÍTÓSDI MECHANIZMUSA 

Tökéletesen mutatja a győrújbaráti, Győr megyei képviselő kiszorítása, hogyan is járnak el a Jobbikban azokkal, akiket már nem látnak szívesen az élvonalban és mást ültetnének a helyére. Szmik Lajos felidézte, hogy az utóbbi másfél évben gyakorlatilag fogalma nem volt, mi történik a pártban, a saját régiójában, megyéjében. Alelnökként nem kapott meghívást az elnökségi ülésekre.
Azt, hogy Győrújbaráton Jobbik fórum lesz, úgy tudtam meg, hogy megláttam a plakátot a buszmegállóban
mesélte.
A kiszorítósdi eredménye az lett, hogy a választókerület jobbikos jelöltje április 8-án nem több, hanem 120 szavazattal kevesebb szavazatot kapott mint 4 évvel korábban.
Szmik Lajos (balra elöl) a győrújbaráti közgyűlésben. Itt is függetlenként folytatja a munkát, akár csak a megyei közgyűlésben, Fotó: Facebook
Szmik Lajos hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlésben semmi problémája nincs a frakciótársaival, jól tudtak együtt dolgozni. Elvi okok, és a Jobbikban történő folyamatok vezettek idáig, hogy kilépett. A pártigazgató a döntését elfogadta. Arra még nem kapott felkérést, hogy ez esetben a mandátumát is adja vissza, de azt nem is lenne hajlandó megtenni.
A választáson elért eredményem a lakosság belém vetett bizalma miatt alakult ki. Velük sem tehetném meg, hogy visszaadjam a mandátumom
jegyezte meg.
Kérdésünkre, hogy szerinte válságban van-e a Jobbik és lesz-e pártszakadás azt felelte, a Jobbiknak gyakorlatilag vége van. A győri régióban szerinte már teljesen szétverték a pártot.
A kifizetőhelyek átvétele, újraosztása zajlik. Azokat, akik a pártot itt felépítették, már nem is jelölik tisztségekre. Tisztán látszik, hogy az új elnökségnek új arcok kellenek
fogalmazott.
Kíváncsiak voltunk, hogy Szmik Lajos csatlakozik-e a pénteken Jobbikból már ki is zárt Toroczkai László táborához. A politikus azt mondta, megkeresést már kapott, de a döntését még nem hozta meg. Először meghallgatja Toroczkaiék elképzeléseit. Addig is függetlenként folytatja a politikai munkát, korábbi elveinek, meggyőződésének megfelelően.

FAZEKAS GABRIELLA: “ÉVEK ÓTA LÁTOM, HOGY NEM JÓ IRÁNYBA MENNEK A DOLGOK”

Nem várt tovább a számára már vállalhatatlan közegben Fazekas Gabriella sem, aki hatodik éve volt a Jobbik Oktatási Kabinetének alelnöke. A politikus csalódottságát, kilépésének okát Facebook oldalán osztotta meg. Azt írta, 2009-ben, amikor belépett, hitt benne, hogy  hogy ez az a párt, amelyik végre kimondja a magyar társadalom legsúlyosabb problémáit és radikális megoldásokat kínál a nemzet megmentésére.
A kezdet bíztató volt, a lelkesedésem nem lankadt. Talán soha semmit nem csináltam ilyen lelkiismeretesen… Visszagondolva az elmúlt évekre, mindig mindenhol ott voltam, legyen az standolás, rendezvény, tüntetés, szórólapozás, mozgósítás. Nemcsak a saját választókerületemben, hanem Budapest egyéb részein is – idézte fel az elmúlt években Jobbikban kifejtett munkáját. 
Fazekas volt terézvárosi polgármester jelölt, segítette a Jobbik köznevelési programjának kidolgozását. Kilenc év után úgy döntött, elég volt. Nem a munkából, hanem abból, ami a pártban történik.
Fazekas Gabriella tanár, a Jobbik Oktatási Kabinetének alelnöke (máig), itt még a párt zászlója alatt (középen) – Fotó: Facebook
A lelkiismeretem tiszta, az elveim, értékrendem nem változott. Évek óta látom, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Novák Előd eltávolítása a párt vezetéséből, majd a frakcióból már félig töltötte azt a bizonyos poharat. 
Aztán az a bizony pohár tovább telt, egészen addig, míg ki nem csordult. Felsorolja, milyen elvtelen, hazug politikával voltak körbevéve az utóbbi időben a Jobbik berkeiben. Attól kezdve, hogy a párt új vezetése a Jobbik sikertelenségét, választási bukását kizárólag a “hazug fideszes médiával” magyarázta, egészen odáig, hogy erőszakos agitációval mentek szembe a tisztújítási kampányban azokkal, akik nyíltan vállalták a véleményüket.
Toroczkai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel… a pohár túlcsordult
írta a Jobbik volt oktatási szakpolitikusa.
Azt is megjegyezte, hogy szerinte a párt annyira aláásta tekintélyét, elveszítette korábbi választói bizalmát, hogy sokan már csak bosszúból is inkább a Fideszre szavaztak, és a végül elért választási eredményük is csak a taktikai szavazásnak köszönhető.

A JOBBIK HANYATLÁSA VONA HANUKA ÜZENETÉTŐL TOROCZKAI KIZÁRÁSÁIG ÉS TOVÁBB

Az első nagyobb kilépési hullám még a választások előtt indult Vona Gábor pártjában. A tagság egy jelentős része nem tudta lenyelni a korábban radikális nézeteket hangosan hirdető párt szemléletváltását. Előbb Vonának a főrabbinak írt Hanuka üdvözlete, majd a Spinoza Ház béli szereplése váltott ki komoly indulatokat a nemzeti érzelmű jobbikosokból. Az sem tett jót a párt megítélésének és az elnök tekintélyének, hogy sorra kerültek nyilvánosságra az iszlám mellett tett megnyilvánulásai, valamint kitudódott terrorizmussal összefüggésbe hozott szervezetekkel, személyekkel való kapcsolata is. A választási kampány hajrájára az is a napnál világosabbá vált, hogy Vona a korábbi radikális elveket megtagadva, néppártosodás címszóval egyre nyíltabban balra húz. Bár hivatalos szövetséget nem kötött a Jobbik egyik baloldali párttal sem, több körzetben egyértelműen felismerhető volt a háttéralku. Így lett polgármester Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, aki függetlenként eleinte ugyan a Jobbik támogatottja volt, megválasztása után mégis első útja a szegedi szocialista polgármesterhez, Botka Lászlóhoz vezetett.
Egyet jobbra, hármat balra. Vona Gábor a köztudottan baloldali Havas Henrikkel íratta meg életrajzát. Fotó: Facebook
Az egykor nemzeti radikális párt önmagából való kifordulásának eredménye, hogy szakított a Jobbikkal Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő, akit annak ellenére, hogy sosem volt párttag a Jobbikban, mégis azonnal azzal büntettek volna, hogy visszahívják a mandátumából, de Morvai nem hagyta magát.
Az előre borítékolható választási bukta meghozta az eredményét, Vona háttérbe vonult, legalább is a színpadon. Sokan azt mondják, a háttérből máig ő irányít. A tisztújítást megelőzően mindent elkövettek, hogy a cukiságpolitika előtti, radikális vonalat képviselő Toroczkai László támogatóinak számát amennyire csak lehet lecsökkenték. Például az egész székesfehérvári alapszervezetet megszüntették, csak mert tudható volt, hogy küldöttjeik Toroczkaira szavaznának. Az ásotthalmi polgármester végül ha nem is sokkal, de alulmaradt az elnök választásban. Sneider Tamás új elnök irányába tett lépései, tárgyalási kísérletei, az eredeti elvekhez való visszatérés érdekében sorra kudarcot vallottak, ezért Toroczkai bejelentette, hogy platformot hoz létre a Jobbikon belül. A mandátumot nyert képviselők közül azonnal csatlakozott hozzá Dúró Dóra, akit válaszul a Jobbik kizárt frakciójából és felszólította, hogy a mandátumát is adja vissza. És aki ki is lépett a pártból. Cikkünk itt olvasható.
Vona Sneidert az elnöki székbe segítette, Toroczkai pedig nem kívánatos lett a pártban. Fotó: MTI
Toroczkai ellen pedig etikai eljárás indult, ami péntekre azzal zárult, hogy kizárták őt a pártból. A politikus véleménye itt olvasható. Novák Előd erre közölte, ő is kilép a Jobbikból. Facebook-bejegyzéséről itt írtunk.
Kiemelt kép: PolgárPortál grafika 



Márki-Márk civil-trükkjével foglalná el Józsefvárost Demszky SZDSZ-es haverja



Megvan a maga rituáléja annak, ahogyan az éppen esedékes időközi választásra a balliberált pártok egy hangsúlyozottan „civil-független-szakértő-demokratikus” jelölt mögé rakják le petéiket és pénzes zacskóikat. Így volt ez annak idején Veszprémben az azóta a népharag által elsöpört Kész Zoltán esetében, így volt Hódmezővásárhelyen, ahol egy elfuserált Habsburg György-imitátorral szedték rá a lakosságot. És ez történik a július 8-ai, józsefvárosi polgármester-választáson is, ahol egy 12 évig Demszky szekerét toló SZDSZ-es bajuszhuszárral, Győri Péterrel próbálják eljátszatni a mindentől függetlent. A történet egyfelől nagyon unalmas. Másfelől – az úriember ígérvényeit ismerve – veszélyes is. Igaz, nem annyira, mint a Soros-terv.
Mindjárt az elején rögzítsük: a hazai ellenzéknél gyávább népséget még nem hordott hátán a föld. Rém ciki, ahogyan saját pártlogóikat szégyellve, fülüket-farkukat behúzva egy független jelölt mögé sorakozik föl az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum és a Liberálisok. Ráadásul pont Budapesten, noha itt a haladó sajtó szerint kevés a Fideszre szavazó „vidéki bunkó”. Ennél már csak az szórakoztatóbb, ahogyan a Jobbik – küszöb alatti laposkúszás-üzemmódban – el sem indul a józsefvárosi időközin, így segítve a balliberó szövetséget. Azt állítják, nincs rá pénzük, holott arra például lett volna, hogy Juhász Péterék hóna alá nyúljanak, vagy hogy Vona bólogatójánosait kistafírozzák.

SÜTŐFORMA

A hódmezővásárhelyi hadműveletnél az volt a szöveg, hogy Márki-Zay Péter igazi „civil”, a nép gyermeke, aki alapvetően jobboldali, az óvodában talán kereszt volt a jele, az sem kizárt, hogy ő is többször bérmálkozott, s mindennek tetejébe: korábban a Fideszre szavazott, ám csalatkozott. Mivel a vásárhelyieket sikerült megetetni „Márki-Márkkal”, ugyanezt a receptet alkalmaznák a Józsefvárosban is. Győri Pétert is a „független-civil” sütőformába próbálja beleszuszakolni a szorgos ellenzéki kampánycsapat annak ürügyén, hogy ő a hajléktalanokkal foglalkozó Menhely Alapítvány vezetője. Csakhogy 12 évnyi SZDSZ-es múlttal a háta mögött ez körülbelül annyira hiteles, mint ha Gergényi Péter a rendőri erőszak ellen tüntetne…
Győri 1990 és 2002 között a Fővárosi Közgyűlés szociális és lakásügyi bizottságának SZDSZ-es elnöke volt, a Demszky-csapat oszlopos tagja. Tehát az ősbűn, a Hornékkal való 1994-es frigyre lépés után is maradt, nevét-arcát-bajszát adta a nemzetköpködő alakulat ámokfutásaihoz. Úgyhogy hiába pödri, pödörgeti a bajszát, a büdös életben nem lesz belőle civil. Ha tótágast áll, akkor is SZDSZ-es marad.
Ennek dacára jelölt úr és az őt kiszolgáló sajtó-derékhad olyan erőlködve próbál civil-mítoszt építeni, mint akinek éppen szorulása van. Papagájként ismételgetik: civil, civil. Még az Echo TV-ben is lenyilatkozta, nem tartja magát a baloldal jelöltjének. Hogy aztán az Azonnalinak adott másik interjúban az egészet keresztbe verje ezzel:
Nem a nyerésre akarom kihegyezni ezt, hanem az együttműködésre. Hogy a különböző ellenzéki pártok elviselik-e végre egymás szagát. Én a fiatalokat szeretném helyzetbe hozni, őket szeretném bevonni a városvezetésbe – ehhez az kell, hogy az engem támogató pártok megerősödjenek helyben.
Egy igazi civil nem kérne párttámogatást. De ha mégis, akkor sem tekintené szívügyének, hogy e pártocskák végre elviseljék egymás szagát, vagy hogy megerősödjenek. A civil bajusz fölött kilóg a ballib cserpák. 

ELISMERT SZAKPOLITIKUS”

Arra a kérdésre, hiányzik-e neki az SZDSZ, ezt felelte: „Ott nekem emberi kapcsolataim voltak. Én az alapításkor voltam igazán SZDSZ-es, és bár mindig is az SZDSZ képviselője voltam, nem éltem pártéletet. Én egy elismert szakpolitikus voltam.” Tehát ott volt, de nem élt pártéletet. Ez olyasmi, mint Macron házassága: együtt vannak, de nem úgy…
Márki-Márkhoz hasonlóan Győrinél is előkerült a Fideszre szavazás lehetősége: az Azonnalinak elárulta, korábban szívesen szavazott volna rájuk, de a mai Fideszre már nem. Nem, nem, soha! Közvetlenül ezután pedig – hogy a szív meg ne szakadjon! – közli: „Tudják, én azok közé tartozom, akik küzdöttek a demokráciáért. Nagy kockázatokat vállaltam érte. Az én életemben ez nagyon fontos dolog. Rengeteg csillogó szemű fiatallal beszélgetek, akiknek hiányzik ma a demokrácia.” Csillogó szemű fiatalok? Veszélyben a demokrácia? Miért van az, hogy az összes ellenzéki politikus ugyanazt az egyoldalas sorvezetőt kapja nyolc éve?

MEGFAGYNI EMBERI JOG…

Azért Győri „civil” munkásságáról is érdemes röviden megemlékezni. A Menhely Alapítvány vezetőjeként ezerrel fúrta Kocsis Máté rendteremtő lépéseit hajléktalanfronton. A polgármester és a kerületi fideszes többség szerint nem jó, ha a hajléktalanok életvitelszerűen az utcán élnek, különösen télen, mert olyankor elhalálozás lehet a vége, inkább menjenek be a hajléktalanszállókra, azért épültek. A „civilek” viszont lázadtak és lázították a hajléktalanokat is, mert szerintük érzéketlen dolog erőszakkal, szankcióval fenyegetéssel beterelni őket a fedél alá. Emberi jog megfagyni! – sugallták Menhelyék, de legalábbis a többség így értelmezte az álemberijogi károgásukat. Ha a kerületiek pillanatnyi elmezavar okán Győrit emelnék pajzsra július 8-án, a hajléktalanok idén télen újra élvezhetik az utcán megfagyás szépségeit.
Győri Péter egyébként rendkívül jól értesült, rajta tartja ujját a kerület ütőerén. Ezt alátámasztandó az Abcúg-interjúban nehezményezte, hogy a rendőrök a Diószeghy Sámuel utcában bezárkóztak a konténerükbe, nem mennek ki az utcára, miközben az emberek odakint ölik egymást. Sajnos, a rendőrség válaszközleményéből kiderült, hogy a Diószeghy Sámuel utcában már jó ideje nincs is konténer, így oda biztosan nem zárkózhatnak be a rendőrök, akik amúgy 24 órában járőröznek az egész kerületben. Ha Győri úr néha kimozdulna Szentkirályi utcai hajlékából (ami egyébként a VIII. kerület Palotanegyedében van, a körúton belül, a „nyugis” részen), akkor esetleg észlelné, mi folyik a kerületben. Ám Győri úrnak ilyesmire mostanában nincs ideje, egyik interjút adja a másik után, civilségről, demokráciáról, csillogó szemekről és az SZDSZ által hagyott űrről mesél.

SŐT, BETÉPNI IS

A hajléktalanok szabad megfagyási jogának kivívása mellett Győri másik csodálatos polgármesteri vívmánya az lenne – ezt ő maga árulta el az Abcúgnak –, hogy visszahozná a tűcsere programot, amit Kocsis Máté galádul megszüntetett. Ez a program arról szólt, hogy a kemény drogosoknak adtak tiszta tűt, hogy nyugodtan belőhessék magukat. Hiszen heroinozni és 30 évesen megdögleni emberi jog, sőt a folyamat meggyorsításában még segíteni is kell szegényeknek, legalábbis a „civilek” szerint. Míg zajlott a tűcsere-program (2014-ig), drogosék – betépés után – szétdobálták a fecskendőket Józsefváros-szerte, de leginkább a játszótereken. Így a szerencsésebb helyi kisgyermekek a hintázás mellett a hepatitis C-vel fertőzött tűkkel is játszadozhattak, sőt, ha maradt bennük pár csepp, mindjárt be is lőhették maguknak. Hát nem csodálatos? Nos, ezt a remekbe szabott programot hozná vissza nekünk ez az „elismert szakpolitikus”, szerinte ugyanis a problémát nem szabad elrejteni, hanem meg kell próbálni enyhíteni. Istenem, mennyire hiányzik Magyarországnak az SZDSZ-es szakértelem!
Vezető képünkön a „Nagy Pillanat”, amikor Győri Péter bejelenti, hogy a „civilek” támogatásával rámozdul Józsefvárosra; forrás: Youtube




Borókai még búcsúzni sem képes ordas hazudozás és kétszínűség nélkül



Halott.
Nem veszi elő többé
a húgyfoltos sliccből a Nagy Októberit.”
Az identitását, becsületét és hitelét vesztett Magyar Nemzet után végre lakat kerül a Heti Válaszra is. Már csak a Hír TV-n dünnyög tovább Kálmán Olga, minden este emlékeztetve bennünket arra, hogy az árulásnak nincs felső korlátja. Reméljük, ott sem sokáig. A Heti Válasz megszűnésével végre távozik a magyar közéletből a gyomorforgató kétszínűség, az egyfelől-másfelől újságírás hamissága, a mindenhol bő nyállal lefetyelő, de mindenkit lenéző, üres, álértelmiségi, álkonzervatív, áltisztességes, álalapos, álérdekes újságírás. 
Borókai Gábor búcsúlevele mindezek beigazolása, egyben tökéletes beismerő vallomás. Arról, hogy Borókai egész szakmai élete egy nyálkás mocsár. Amiben semmi sem az, mint aminek látszik. Most Borókai azt hazudja: “Mindannyiszor támogattuk, bátorítottuk a kormány ország javát szolgáló erőfeszítéseit, de nem takarékoskodtunk a nemkívánatos jelenségek kritikájával sem. A kormányzati irányok többségét helyeseltük, de erősebb kontrollt kívántunk a hatalmat gyakorlóknak.” Valójában Borókaiék nem támogatták az ország javát szolgáló erőfeszítéseket, hanem – nyilván a győzelmi konc reményében – részt vettek egy aljas bosszúhadjáratban, amit Simicska Lajos indított üzleti sérelmei megtorlásaként. Minden úgynevezett oknyomozást, minden hangzatos címet és címlapot ennek rendeltek alá. Volt véget nem érő lámpabotránykeltés, lőrincezés, korruptozás, miközben az ország látványos fejlődéséről, az emberek töretlen bizalmáról, a nemzetközi vitáinkról és harcainkról legfeljebb csak cinikus félmondatokban esett szó. Lajosról nem is beszélve, bár azt egyetlen szerkesztőségtől se várjuk el, hogy saját tulajdonosát cinkelje. Sőt, ami még aljasabb, belegázoltak Orbán Viktor fiába az ő erős hite, vallásossága miatt, megágyazva a Hír TV-n gátlástalanul elővezetett még durvább támadásnak is.
Szorri fiúk, nem jött be! A Heti Válasz újságból ronggyá változott a rongyemberek kezében. Hiába hinti el most Borókai, hogy a Fidesz piaci blokádja lehetetlenítette el őket. Valójában az olvasók dobták el a lapot, akiknek hátat fordítottak. Mert lapot olvasók nélkül nem lehet készíteni, az olvasó bizalma és figyelme az egyetlen érték, amiért ezt az egészet csinálni érdemes.
A Simicska-bérencek látványos odakozmálása intő jel minden langyos áljobbernek: két lovat egy seggel ugyebár nem lehet. Gyönyörű volt látni, ahogyan a Magyar Nemzet indexes, exnépszabis ejtőernyősei napok alatt télakoltak és kaptak munkát, miközben a kvizlingeknek a keserű méz marad, a vergődő önigazolás és a személyes csőd.
Nekünk, maradóknak sem lesz könnyű: a PestiSrácok.hu régóta nem zárt olyan rossz félévet, mint a mostani lesz, a választásra tekintettel kiváró, hibernálódó reklámpiacnak és véget nem érő helyezkedésnek köszönhetően. Ha rövid időn belül nem normalizálódik a médiavilág, lehet, csak a politikai pamfletújságírók maradnak talpon, akik már ma komcsizzák, ókonzervatívozzák a régieket. Itt akkor sem lesz G-nap, Gábor, mi nem köpünk a tükörbe. Hiszen választani, tisztességes Választ adni mindig lehet.
(Mottó: Petri György: Leonyid Iljics Brezsnyev emlékére)






Ki volt az a félkegyelmű, aki erre a Lendvai Ildikó-klónra bízta a Szilvásy-ügyet?


Mészár Róza, az MSZP alkotmánybíró-jelöltje; forrás: vilagszam.hu

Na itt ki volt a szabadkőműves , és még azt mondják , hogy független igazság szolgáltatás a rohadt kurva vakoló édesanyjukat !!!!
Mészár Róza kúriai tanácsa tegnap bűncselekmény hiányában fölmentette a vádak alól Szilvásy György volt titokminisztert és társait a kémperben. Lényegretörőbb lenne úgy fogalmazni: Mészár Róza, az MSZP korábbi többszörös alkotmánybíró-jelöltje fölmentette a hazaárulással fölérő vádak alól az MSZP-kormányzat három kulcsfontosságú tisztségviselőjét. MSZP-s az MSZP-st. Szívem szerint viszont inkább ezt írnám: elmegy az anyja keservibe Mészár Róza és a bírói kar azon része, amelyik elszabotálta a 2010 előtti maffiaállam elszámoltatását, futni hagyott számos köztörvényes politikai bűnözőt, címeres hazaárulót.
A közéleti vonatkozású korrupciós ügyekben hozott fölmentő ítéletek politikai állásfoglalások. Nem igaz, hogy a bíróságok nem politizálnak. Minden bírónak van véleménye a politikai helyzetről. Persze, politikai rendezvényeken nem vesznek részt, de egy-egy ítéletben igenis megjelenik a bíró politikai elhivatottsága – annak a liberális elitnek a fölmentése, kimosása, amely ezekben az ügyekben kőkeményen benne volt. A bírák egy része nem tudta megbocsátani a kormánynak a bírósági átszervezéseket.” Ezt Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos nyilatkozta tavaly portálunknak. Szilvásyék tegnapi fölmentése, vagy például a Kerki-ügy, a Juhász–Fapál-lakásmutyi és sok más korrupciós botrány elsikálásának fényében nehéz nem igazat adni neki.
Nem tudom, önöknek feltűnt-e, de a bírói függetlenségért az elmúlt években nem nagyon aggódott sem az ellenzék, sem Brüsszel. Pedig mindkettő rutinos aggódó, különösen, ha valami túl jól, túl függetlenül, netán túl nemzeti alapon működik nálunk. 2012-ben, a bírók nyugdíj-korhatárának birizgálásakor volt legutóbb petíciózás, mutatóujj-felemelés, de azóta néma csönd.
Én viszont aggódom.
Hát hogy a francba kerülhet pártpolitikai ügy egy pártjelölt bíróhoz? Ki volt az az elvetemült, aki kiszignálta Mészár Rózára Szilvásyék hazaárulási perét?
Mészár Róza többször volt a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje. De családi vonalon is van kapcsolata a baloldallal. Kedves férjura az a Varga Jenő, aki a Vectigalis Zrt. korábbi vezetőjeként kiváló kapcsolatokat ápolt magával Gyurcsány Ferenccel. A Gyurcsány–Szilvásy-kapcsolat bensőséges, csókos jellegét pedig talán nem kell bővebben ecsetelnem (daliás KISZ-es évek, balatonőszödi és Szalay utcai lízingügyletek, első és második Gyurcsány-kormány). Mészár Róza tehát önmagán (MSZP-jelöltség) és hitvesén keresztül (Gyurcsány-vonal) is „be van drótozva” a baloldalra. Ennél nyilvánvalóbb elfogultsági okot nehéz elképzelni. Ezért nemhogy a Szilvásy-ügy közelébe nem szabadott volna odaengedni, de én a Kúria épületébe sem eresztettem volna be a kémper tárgyalási napjain.
Agyrém, de ugyanez a Mészár Róza tárgyalhatta Molnár Gyula MSZP-elnöknek és Lakos Imre ex-SZDSZ-es politikusnak a korrupciós ügyét. És hogy, hogy nem, a végén fölmentette őket. Pedig Molnárt előzőleg a másodfokú bíróság még letöltendő börtönre ítélte!
És nem Mészár Róza az egyetlen, aki pártpolitikai kapcsolódása dacára komoly tisztséget tölthet be, s akár politikai ügyekben is dönthet. A honi Soros-hálózat egyik kulcsfigurájának, Majtényi Lászlónak a neje, Kárpáti Magdolna ugyancsak a Kúrián ítélkezik, ráadásul – mint azt a Tűzfalcsoport-blog tavaly kiderítette – választási ügyekben is ítélkezhetett. De ott van egy másik politikai „aktivista”, Cserni János, aki az Országos Bírósági Hivatalban Handó Tünde egyik kulcsembereként az igazgatásszervezési főosztályt vezeti. Cserni a balliberális oldal régi harcosa, 2004-ben például letöltendő börtönbüntetésre ítélte Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét egy Mécs Imre által indított rágalmazási perben. Cserni hibákkal teli ítéletét utóbb a Legfelsőbb Bíróság pénzbüntetésre enyhítette. Ugyanez a Cserni 2006 őszén nyílt levélben állt ki Gyurcsány Ferenc mellett. 2010-ben aztán fegyelmi eljárás indult ellene, amiért megalázó pamfletet írt a rendőrök által 2006. október 23-án összevert Révész Máriusz fideszes politikusról. Ezt egyébként a Galamus nevű balliberális szennyportálon jelentette meg, amelynek egyik alapítója is ő volt.
Független bíráskodás, mi? Ne röhögtessük egymást!



A devecseri polgármester is búcsúzik a Jobbiktól: “Nincs helyem olyan közösségben, melynek vezetői nem a közösségért, hanem abból élnek”




Nincs helyem egy olyan közösségben, melynek vezetői – tisztelet a kivételnek – nem a közösségért, hanem a közösségből élnek – így indokolta Ferenczi Gábor, hogy ő is kilép a Jobbikból. A devecseri polgármester tíz éve a párt meghatározó arca, jelenleg is Veszprém megyei képviselő, és 2014 óta irányítja Devecser városát. Ferenczi Gábor közzétette kilépési nyilatkozatát is a Facebook-oldalán. Ebben azt írja, mérhetetlen a csalódottsága, ami a pártvezetés elvtelenségének, háttéralkuinak, és kétes hátterű tanácsadókkal, pénzemberekkel való összefonódásának köszönhető. A Veszprém megyei politikus már az ötödik kilépő politikus a Jobbikból. Pedig Sneider Tamás elnök a hét elején parlamenti sajtótájékoztatóján kérdésünkre még azt mondta, hogy nincs semmiféle válság, vagy szakadás, a Jobbik a legegységesebb ellenzéki párt… 
A legfrissebb kilépő, Ferenczi Gábor 2008 óta politizál a Jobbikban, nemcsak helyi, hanem országos szinten is. Pontosan tíz éve csatlakozott a párthoz, és megalakította az Ajkai alapszervezetet. Még ugyanabban az évben Veszprém megyei elnöknek választották. A politikus kilépési nyilatkozatában arra is emlékeztet, hogy  2014-ben 42 szervezettel adta, amelynek építésében aktívan részt vett.
Munkáját egyébként korábban, azaz a nagy törés és pálfordulat előtt országosan is elismerték. 2009-től ő volt az Országos Választmány egyik alelnöke. 
2015-ben még Vona Gábor oldalán. MTI Fotó: Nagy Lajos
A 2010-es választáson a Jobbik megyei listája első helyéről került be az Országgyűlésbe. Egyetlen ciklus alatt 240 felszólalással és több mint 260 indítvánnyal Ferenczi volt a legaktívabb jobbikos parlamenti képviselő. 2014-ben, miután az előző testület feloszlatta magát, jobbikosként a roma problémáktól nem mentes Devecserben polgármester lett, annak ellenére, hogy a romák nem kis aggodalmára az élén menetelt annak a végül dobálózásba torkollt devecseri Magyar Gárda-felvonulásnak, amit azt követően tartottak, hogy egy cigány család körülbelül százfős megerősített csapatot hívott egy helyi nem roma család megfélemlítésére. 
2017-ben a testület feloszlatta magát. Az időközi választáson Ferenczi újfent befutott.
A politikus most bejelentette, hogy pártja helyi, megyei és országos szervezetéből is kilépett:
Csalódottságom nem újkeletű. Az általam és a közreműködésemmel létrehozott szervezetek leépülését az elmúlt években a szervezeti munkám lerombolásaként éltem meg. Bár 2014-től, polgármesterré választásom óta a pártpolitika háttérbe szorult az életemben, aggódva figyeltem azokat a negatív folyamatokat, melyek az egykor szebb napokat látott, alulról szerveződő, nemzeti mozgalom felülről vezérelt átpozícionálására, önfeladására irányultak a pártvezetés részéről
fogalmazott közösségi oldalán. Megjegyezte, hogy az ő értékrendje nem változott. A nemzeti érdek következetes, politikai taktikától és megalkuvástól mentes képviselete elsőrendű ma is a számára. Munkáját független képviselőként folytatja, vagyis a mandátumát ő sem kívánja visszaadni a párttagsággal együtt:
Nincs bennem harag. Csak mérhetetlen csalódás, amit a Jobbik országos vezetése az elvtelenségével, háttéralkuival, és a józan észt sokszor teljesen mellőző stratégiaalkotásával, logikátlan, sokszor önromboló döntéseivel, kétes hátterű tanácsadóival és pénzemberekkel való összefonódásával az elmúlt években okozott számomra, és rengeteg bajtársam számára. Kitartottam a végsőkig, mert hittem benne, hogy talán sikerülhet belülről jó irányba fordítani a tagság zömétől és a nemzetben gondolkodó szavazópolgároktól elfordult pártot  – írta Ferenczi, utalva a Toroczkai László által létrehozott platformra, amelynek egyik első támogatója lett. 
Csakhogy a Jobbik új vezetése szerint platformnak nincs helye a pártban. A tárgyalástól elzárkóztak, Toroczkai ellen fegyelmi eljárást indítottak, ami kizárással zárult. A Toroczkait nyíltan támogató Dúró Dórát a képviselői frakcióból zárták ki. Ő pénteken lépett ki a Jobbikból, férjével, Novák Előddel együtt.
Ferenczi Gábor Toroczkai balján, azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, platformot hoznak létre a Jobbikon belül, MTI Fotó: Illyés Tibor
Most Ferenczi Gábor is csatlakozott azok táborába, akik szerint a ma létező Jobbik nem lehet már alternatíva a nemzeti gondolat hiteles képviseletére. A Veszprém megyei, immár ex-jobbikos úgy fogalmazott, nincs helye egy olyan közösségben, amelyik nem a közösségért, hanem abból él. 
Nincs helyem egy olyan közösségben, ahol az építő kritika koncepciós eljárásokat von maga után. Ez nem az én értékrendem. Nem ehhez csatlakoztam
jegyezte meg. Hozzátette, hogy levonta a szükséges tapasztalatokat. Hisz abban, hogy egy közösség igazi ereje annak tagjaiban rejlik és elvekhez hűen is építhető egy szebb magyar jövő.
Vezető kép: MTI /Nagy Lajos


Alámerültünk a paksi energiatermelés mélyére- Az üzemanyag-kazetta útja (EXKLUZÍV VIDEÓ)


Az urán útja az atomerőműben - a zöld falak mögött jártunk Pakson



Másfél kilométerre a föld alatt - Dokumentumfilm a pécsi uránbányászokról - 1987


"Egyvilágrend" - Dr. Drábik János előadása


Drábik elnémított beszéde, itt hallható!- Trianon ellen szervezkedik, álljunk mellé!


Tasnádi: megvezettem Gyárfás Tamást


Drábik & Varga & Tóth Gy László 2 A tömegpusztító interNet VDownloader





Trianoni megemlékezéssel kezdődött az aktív parlamenti munka





Hétfőn 13 órakor elkezdődött az első aktív plenáris ülés a parlamentben. Ezen az ülésnapon már napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések is válaszok is elhangzottak. A parlament kedden a hetedik alaptörvény-módosításról és a ” Stop Soros” néven ismertté vált javaslatokról kezd vitát. 
Kövér László házelnök a Nemzeti Összetartozás Napjáról emlékezett meg. Úgy fogalmazott: a korabeli európai nagyhatalmak államunkat életképtelenségre, nemzetünket pedig az önmagától való elidegenítésre ítélték.
Meggyőződésünk, hogy sem a bennünk mások által táplált bűntudatra, sem az önmagunkon elhatalmasodó sérelmi tudatra a 21. században jövőt építeni nem lehet
fogalmazott. Emlékeztetett: Trianonban hárommillió embert fosztottak meg a jogától, hogy eldönthesse, kivel akar együtt élni szülőföldjén. “Napjainkban vannak, akik Európa minden nemzetét meg akarják fosztani azon joguktól, hogy eldönthessék, kivel akarnak együtt élni a szülőföldjükön” – tette hozzá. Vannak, akik az európai nemzetek megkérdezése nélkül, az illegális migráció eszközével akarják átalakítani az európai térséget. Európa azonban nem a nemzeti érdekek felszámolásával, hanem azok harmonizálása révén tud talpon maradni – hangoztatta.
Isten óvja Magyarországot és minden magyar embert a szülőföldjén
zárta szavait Kövér László.
Ezután a képviselők az elhunyt Rozgonyi Ernő (független, MIÉP, Jobbik) országgyűlési képviselőre emlékezett egy perces néma csenddel. Az Országgyűlés összetételét illető változásokat is ismertették, mi szerint:
  • Mellár Tamás csatlakozik a Párbeszéd frakcióhoz,
  • Karácsony Gergely és Gémesi György bejelentették, hogy visszaadják mandátumukat, az Országgyűlés létszáma jelenleg 197 fő
  • Dúró Dóra képviselő asszonyt a Jobbik frakciójából kizárta, parlamenti munkáját független képviselőként folytatja tovább.
Napirend előtt az első felszólaló Hiller István, az MSZP képviselője volt. A trianoni békeszerződésre emlékezve megjegyezte, hogy európai emberek vagyunk, Európával közösen kell méltó módon megemlékezni erről a gyásznapról.

GYURCSÁNYI MATEK

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szintén Trianonról beszélt, és emlékeztetett, hogy a Fidesz-kormányok idején teremtették meg a méltó emlékezés kereteit. megkezdődött a szülőföldön való boldogulás támogatása a határon túli magyarság számára.  Olyan gazdaságfejlesztési politika alapjait is letették, amely a nemzetpolitikát, a nemzeti összetartást segíti, erre pedig büszkék lehetünk – mondta a politikus.
Gyurcsány Ferenc megismételte, hogy a választás szerinte nem volt sem szabad, sem tisztességes. Némi gyurcsányi matematika következett, a DK frakcióvezetője azt számolgatta, melyik oldalra szavaztak végül is többen. Nem vagyunk hajlandóak részt venni abban a háborúban, amit a maguk miniszterelnöke kezdett. Én ezt a háborút megalapozatlan, félrevezetésekkel teli háborúnak tartom – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy nem ismer sem olyan nemzetközi intézményt sem olyan politikust, aki arra akarná kötelezni Magyarországot, hogy bárkit befogadjon. Közben háborús logika emészti fel a nemzet erejét, ahelyett, hogy értelmes, tudományos megalapozottsággal azzal törődnénk, mi fog történni ezzel az országgal az jövőben – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.
Németh Szilárd reagált a Demokratikus Koalíció elnöke szavaira, mint mondta, igazából nem jött rá, Gyurcsány Ferenc mit is akart mondani. Szerinte szégyen, hogy a nemzeti összetartozás napján az a volt miniszterelnök szólal fel, aki aki miniszterelnökként a kettős állampolgárságról sem akart hallani.
Utána több éven keresztül tönkre vágta az országot ez a gondolkodás
fogalmazott Németh Szilárd. Hangsúlyozta, Gyurcsány az egész ellenzék nevében idegen érdekeket akar képviselni a magyar emberek akarata helyett, ami megemészthetetlen a magyar Parlament és a magyar emberek számára. A magyar emberek világosan megmondták Gyurcsány Ferencnek, hol van a helye.Ezért kapott ekkora felhatalmazást a kormány, hogy nemzeti, összetartozás politikáját, keresztény politikát folytassa, amit az elmúlt 8 évben.
Szávay István, a Jobbik képviselője is a trianoni diktátumokról beszélt, amelyek szétzúzták a történelmi Magyarországot. Nekünk magyaroknak pontos képünk van arról, ilyen az, amikor idegen népek özönlenek be hazánkba, később sajátjuknak követelik a földet, amelyen a mai őseink vére folyt – emlékezett a török uralomra a képviselő. Bejelentette, határozati javaslatot nyújtanak be Trianon 100. évfordulójára való felkészülésről. Szávay Gyurcsány pártját felszólalásában magyarellenesnek nevezte.

A JOBBIK MEGHASONULT MAGÁVAL

Dömötör Csaba államtitkár kritikával illette az ellenzéki pártokat, képviselőket. Mint mondta, a felszólalásokat hallgatva olyan érzése van, mintha volna egyetértés a Nemzeti Összetartozás kapcsán. Furcsa ez, hiszen olyan pártok képviselői szólaltak fel, akiknek a tetteiben nemzetpolitika kapcsán a múltban más láttunk – fogalmazott a politikus. Emlékeztetett, hogy például Vona Gábor nem szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, de még a párt jelenlegi frakcióvezetője sem. Gyurcsány Ferenc hetekkel ezelőtt magyarellenesen még a határontúli magyarok szavazatának elvételéért kampányolt. Dömötör Csaba szerint a Jobbik meghasonult magával, hiszen 2003-ban még úgy határozták meg magukat, mint jobboldali, nemzeti párt, aki a magyarság érdekeit karakánul képviselik, a közelmúltban mégsem álltak a nemzeti ügyek mellé, és jobban hasonlítottak az SZDSZ-es politika képviseletére, mint a nemzetpolitikáéra.
Csak is önökön múlik, hogy a nemzeti politikát képviselik-e, a jó oldalra állnak-e. Minden olyan pártra, munkájára szükség van, akik az ország biztonságáért dolgoznak
fogalmazott az államtitkár.
Szabó Tímea, a hétvégén megszűnt Együtt politikusa napirend előtti felszólalásában a gyermekszületések száma miatt fejezte aggodalmát. Azt mondta, szerinte ott születnek gyermekek, ahol jó élni. Ilyenek, mint mondta, Franciaország, Németország, de nem Magyarország. Hosszasan szidalmazta a kormány családpolitikáját, ami szerinte kudarcot vallott.
Rétvári Bence válaszában hosszasan sorolta a Fidesz kormányok családpolitikai intézkedéseit, amilyenekre soha nem volt példa korábban: otthonteremtési támogatás, családi adókedvezmény, a gyermekjóléti központok számát megnégyszerezték. 2010 előtt is lehetett volna az édesanyák és a családok támogatására fordítani forrásokat,
de önök inkább a négyes metróra fordították, ami el lehetett lopni
jegyezte meg a Fidesz-KDNP politikusa.
Szél Bernadett minden ellenérzését belesűrítette pár percbe. Mondanivalójának nem igazán sikerült központi témát találnia. A nemzeti hovatartozástól indult, amit szerinte az ellenzéki politikusoktól sem lehet elvitatni. Majd átevezett egyik kedvenc témájára, Paks2-re. Hangsúlyozta, hogy az atomenergia nem 21. századi megoldás. Szóba hozta az innovációt és a magyar autógyártás, magyar buszgyártás helyzete felől érdeklődött és kikötött a fiatalok elvándorlásánál, amely egyik okaként említette a CEU elüldözését. A fiatalok külföldre menekülnek, mert Magyarország élhetetlen – jelentette ki az LMP társelnöke. Hozzátette, hogy a kormány oligarchái „Magyarország csecsén lógó járulékvadászok”
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára majd Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is felszólalt. Mindketten gratuláltak Szabó Tímeának, nem a felszólalásához, hanem állapotához, ugyanis a képviselőnő napirend előtti felszólalása sorai közé szorította be bejelentését, hogy gyermeket vár.

KERESZTÉNYDEMOKRATA POLITIKA ÉS ÉRTÉKREND KONTRA LIBERALIZMUS

Rétvári Bence a kereszténydemokrata politika és értékrend, valamint a nyílt társadalom eszméjét képviselő liberalizmust hasonlította össze. Mint mondta, egész Európában világosan látszik, hogy a liberalizmus felfalta a baloldali szociális értékeket. Nincsenek már igazi baloldali elveket valló pártok – eluralkodott rajtuk a nyílt társadalom eszméje, a liberalizmus.
A nyílt társadalom követői diszkriminációt látnak keresztény értékeinkhez való ragaszkodásban.
A nyílt társadalom liberálisai számára minden, ami az értékek őrzéséről szól, az diszkrimináció és kirekesztés
fogalmazott.  Hozzátette, hogy a nemzeti kultúrára a balliberálisok úgy teremtenek, mint egy termékre. A keresztényeknek a kultúra lelki gyökér, ami meghatározza az életünket, ami olyanná tesz bennünket, amilyenek vagyunk. Emlékeztetett, hogy a nyílt társadalom követői tagadják a közös erkölcsi mértéket, azt mondják, mindenki csak önmagát ítélheti meg.
Közös erkölcsiséggel kell a problémákat kell megoldani. Mi a kereszténydemokrata értékrendszerében hiszünk
jelentette ki Rétvári Bence.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a következő hetek törvényalkotásairól, törvénymódosításairól beszélt. Mint mondta, hazánk, nemzetünk kultúrájáról, biztonságáról kell majd dönteni a következő üléseken, amelyek nem csak a határainkon belül, hanem a körülöttünk lévő világra is hatással lesznek. Emlékeztetett, hogy a nemzeti konzultáció majd a tavaszi országgyűlési választás során a magyar emberek döntöttek, méghozzá akkora arányban álltak ki valami mellett, amire még nem volt példa.
Soha ekkora összefogás nemzeti ügy mellett nem volt mint 2016-ban. És ilyen durva politikai kampány után akkora támogtást senki nem kapott, mint most a kormánypártok
fogalmazott.
Kocsis Máté reményét fejezte ki, hogy a Stop Soros törvényt és az alkotmánymódosítást támogatják majd az ellenzéki sorokból is. Mint mondta, kedden megkezdőik a vita. Minden képviselőnek lehetősége lesz, hogy nemzeti szuverenitásunk érdekében megfelelő döntést hozzon. Ezek a jogszabályok azt a cél szolgálják, hogy azok ellen, akik sértik a biztonságos magyar jövőt és keresztény kultúrát, mindezek ellen szervezett formában lépnek fel, a törvény erejével lehessen védekezni.
Fotó: MTI



Soros-szervezetek akarják végrehajtani a népességcserét



A kormánypártok szerint a Soros-szervezetek az európai népességcsere végrehajtásán dolgoznak, ezért ellenük küzdeni kell. Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője szombaton Budapesten újságíróknak azt mondta, a legtöbben ma már látják Európában, hogy pénzügyi és politikai befolyással dolgoznak a Soros Györgyhöz köthető szervezetek azon, hogy végrehajtsák a népességcserét; migránsokkal akarják elárasztani Európát és legalizálni akarják az illegális migrációt.
Ezeknek a szervezeteknek mindenhol vannak kapcsolatai, így Brüsszelben több uniós intézményben, az ENSZ-ben és Magyarországon is – mondta Hollik István, hangsúlyozva: nyíltan harcolni kell ellenük, “rájuk kell mutatni”, mert csak így lehet megvédeni Magyarországot.
Hozzátette: ennek a harcnak az első lépése az az “akcióterv”, amely most a parlament előtt van.
Az alkotmánymódosítás megtiltja idegen népesség betelepítését az országba, a Stop Soros törvénycsomag pedig bünteti az illegális migrációt – emelte ki.
MTI, vezető kép: fidesz.hu


Migráció: Európai rémtörténetek




Számtalan migránsok okozta tragédiára emlékezhetünk, ha visszatekintünk Európa elmúlt néhány évére. Nyugat-Európa országaiban számtalan ártatlan ember életét oltották ki, tették mér tönkre az illegális és nem illegális bevándorlók. Csak néhány példát idézünk fel  a májusban történtekről, hogy világos legyen, mit is kellene megszoknunk (még).
Bécs
Egy 7 éves kislányt ölt meg egy 16 éves csecsen migráns Bécsben.  A fiú és a 7 éves kislány jól ismerték egymást, ugyanabban a társasházban laktak, sőt barátok is voltak. A fiú a fürdőszobába parancsolta a kislányt, majd egy konyhakéssel leszúrta.  A lány holttestét a szeméttárolóban találták meg egy napra rá.
Svájc
Egy migráns ölte meg Svájcban a 60 éves Eva Engbergt.  Az iráni férfit már kitoloncolták az alpesi országból, de könnyedén visszajutott Svájcba. Ezután követte el tettét.
SkóciaEgy fiatal nő egy szórakozóhelyről tartott haza Skóciában, amikor a két férfi követni kezdte, majd egy park mellett a földre teperték. A migránsokat elítélte a bíróság.
AngliaA nottinghami mecsetben  Koránt oktató imám szexuálisan zaklatott egy 12 éves fiút. A pedofil muszlim vallási vezetőt bűnösnek találta a bíróság. A 61 éves, pakisztáni migráns hátterű Mohammed Rabani, Nottingham Sneinton nevű negyedének az egyik mecsetjét már közel három évtizede vezette, emellett pedig gyerekeket tanított a Korán ismeretére.
SvédországMigránsok akarták felgyújtani a göteborgi zsinagógát. A rendőrség szerint az elfogott három palesztin illetve szír muszlim bevándorló az ellen akart tiltakozni, hogy Donald Trump elnök döntött a tel-avivi amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről. A férfiak ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeztek Svédországban és munkavállalási vízummal érkeztek a skandináv államba.
NémetországEgy korábban már elítélt illegális bevándorló megölt egy nyugdíjas nőt a német fővárosban. Május elején holtan találták a 84 éves nénit a lakásában. Az áldozatra a fia talált rá, az idős nő súlyos fejsérülést szenvedett. Két héttel később derült ki, hogy a gyilkos egy 23 éves kameruni migráns volt. A kameruni férfi illegális bevándorló és hajléktalan volt ennek ellenére mégsem utasították ki az országból.
FranciaországGyerekei előtt vertek véresre egy férfit a migránsok Franciaországban. Egy 20 fős migránscsapat szabályszerűen megtámadta az egyik Bois-Blancs-i játszótéren pihenni vágyó családokat. Eszméletlenre és véresre vert családapa, ellopott mobiltelefonok, valamint síró, sokk hatása alá került kisgyerekek maradtak utánuk. A rendőrség senki ellen nem indított büntetőeljárást  a történtek miatt.  Megdöbbentő, hogy azért került sor az agresszív támadásra, mert az egyik szülő szólni mert az elkövetők egyikének, hogy ne hajtson be motorral a gyerekek közé.  Egy apuka szólt neki, hogy ezt ne tegye, mire a motorkerékpáros azonnal arcon vágta. A férfi felesége kétségbeesetten odarohant, hogy segítsen, de az agresszív migráns neki sem kegyelmezett, kétszer őt is arcon ütötte.
OlaszországEgy  nigériai migráns, aki eszméletlenre vert egy rendőrt, csupán két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott Olaszországban. Matteo Salvini, a Liga elnöke ezt őrületnek nevezte és azt ígérte, hogy hamarosan minden megváltozik az országban.
Bosznia-Hercegovina
Összeverekedett két migránscsoport a Szarajevótól 120 kilométerre délnyugatra fekvő, Mostarhoz közeli Salakovacban kialakított befogadóközpontban. Egy őr is megsérült, aki meg akarta akadályozni a verekedést.  A boszniai rendőrség szerint az őrnek könnyebb testi sérülést okozó migránst a hatóságok előállították. A helyi sajtó jelentései szerint, amióta migránsokat szállítottak a befogadóközpontba, folyamatosak a verekedések, és az afgán, pakisztáni és szíriai bevándorlók közötti leszámolások. A Szarajevó központjában illegálisan sátrazókat május 18-án szállították a Nyugat-Európába tartó migránsútvonaltól távol eső Salakovacba.
Magyarország 
A Magyar Táncművészeti Főiskola néptáncos hallgatója elmondta, hogy az Erkel Színházból a Blaha Lujza tér felé indult, amikor egyszer csak ott termett négy fiatal migráns férfi.
Követni kezdtek, aztán az egyik megfogta a táskámat, a másik a karomat fogta le, ketten meg elém álltak….
Forrás:MTI,888.hu,origo.hu,mandiner.hu Fotó:MTI

Titkosszolgálati lejáratás Pintér ellen: egy év börtönt kapott Jakubinyi Róbert (Frissítve!)



Bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntette miatt egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon az éjszakai élet ismert figuráját, Jakubinyi Róbertet kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB). Jakubinyi a vád és a nem jogerős ítélet szerint Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart az alvilágban szintén jól ismert Tanyi Györggyel külföldre juttatni.
Jakubinyi Róbertet még tavaly március 14-én vették őrizetbe, aki ellen – a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján – a vesztegetés bírósági eljárásban bűncselekménye mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is nyomozást indítottak. A Gyurcsány-kormány idején kirobbant Egymásért ügy kulcsfigurája a vád szerint a Lakatos Csaba ügetőhajtó elleni merényletkísérlet miatt tizenegy évre ítélt Tanyi György ügyvédjét próbálta meg rábírni arra, hogy Tanyit a nyomkövető eltávolítása után szökésre beszélje rá, és Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. A védő a kérést visszautasította, ezért őt a férfi presszionálni próbálta. Az ügyvéd a fenyegetés hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, ezért Jakubinyi húszmillió forintot ajánlott a fogolyszökésért és a dokumentumok kiszállításáért, amit a védő szintén visszautasított.
Rab Ferenc ügyész letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

TANYIT IS FELHÁBORÍTOTTA AZ AJÁNLAT

A per keddi tárgyalására idézték a fent említett Tanyi Györgyöt, aki ügyvédjéhez hasonlóan elmondta, felháborította Jakubinyi ajánlata. A jelenleg a Lakatos Csaba hajtó elleni merényletkísérlet elkövetése miatt jogerős büntetését töltő férfi hangsúlyozta, nagyon megrémült a vádlott próbálkozásától, mert attól félt, a házi őrizetből visszaviszik a börtönbe, sőt, ez a botrány a folyamatban lévő ügyeire is kihat majd. Hozzátette: Jakubinyi fenyegetése miatt ügyvédje életét is féltette. A bíróság által lefolytatott bizonyítási eljárást követően az ügyben eljáró ügyész perbeszédében a vádirattal egyező tényállás és jogi minősítés fenntartását, valamint szabadságvesztés kiszabását kérte, míg a vádlott védője elsődlegesen bűncselekmény és bizonyítottság hiányában a vádlott felmentésére tett indítványt.
Jakubinyit bűnösnek találta a bíróság. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

BŰNÖSNEK MONDTÁK KI JAKUBINYIT

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Jakubinyit bűnösnek találta a terhére rótt bűncselekmény elkövetésében, így egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint egy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra, illetve a szabadságvesztés büntetés időtartamába beszámítani rendelte a vádlott által előzetes fogva tartásban töltött nyolc hónapot. Az eljáró bíró indokolásában kifejtette, hogy az ítéleti tényállást Kadlót tanúvallomása, valamint az azt alátámasztó közvetett tanúk vallomásai és okirati bizonyítékok alapján állapította meg. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében, míg a vádlott és védője – a bizonyítottság hiányára hivatkozva – a vádlott felmentése érdekében fellebbezett. A bíróság az ítélet meghozatalával egyidejűleg a vádlott lakhelyelhagyási tilalmát megszüntette, a végzés ellen az ügyész fellebbezést jelentett be.

NEM MA KEZDTE

Jakubinyi egyébként már az 1980-as évek közepén egy sok vádlottas ügyben volt az egyik érintett egy olyan betörőhálózat tagjaként, amely tippek adásával foglalkozott és híres művészeket, operaénekest, gazdag kisiparosokat fosztott ki. Ez volt a magyarországi szervezett bűnözés kialakulásának első állomása, az úgynevezett Presztízs-ügy. Pár éve a Figyelő azt írta Jakubinyiről, hogy a férfi vélhetően az Egymásért alapítvány nevében tárgyalva, hosszú időn keresztül rögzítette fontosabb beszélgetéseit politikusokkal és miniszterekkel, illetve korábbi nemzetbiztonsági vezetőkkel. A férfi állítólag annyira magabiztos volt, hogy még a legfontosabb csúcsvezetőkkel is szinte lekezelően beszélt a hangfelvételeken. Ezek a felvételek súlyos látleletet adnak a politika és a szervezett bűnözés összefonódásáról, korrupcióról, pártfinanszírozásról. Értesüléseink szerint Jakubinyi a politikai kapcsolatok terén nem válogatott, a Fideszben és az MSZP-ben is megvoltak az összeköttetései, igaz, forrásaink szerint köztudott volt róla, hogy számára a szocialista kormányok „klímája” volt inkább kedvezőbb.
Jakubinyinek a mostani botrányán kívül még két büntetőügye is folyamatban van. 2016-ban például felbujtóként elkövetett csempészés, sikkasztás és adócsalás miatt  emelt vádat ellene a Fővárosi Főügyészség egy olyan ügyben, amely az Egymásért alapítvány botrányához nyúlik vissza. Szintén az alapítványhoz kapcsolódik az az eljárás, amiben Jakubinyit két volt NBH-s bűntársával, köztük a hivatal volt főigazgatójával, Galambos Lajossal együtt folytatólagosan elkövetett hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.
Az ítélet indokolása után frissítjük cikkünket. 
Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS


Ha Rohác borít, elölről kezdődhet a Prisztás-gyilkosság vizsgálata



Perújítási eljárás lehet a Prisztás-gyilkosság ügyében, miután a Kúria döntése alapján kihallgatják abban Jozef Rohácot, aki állítja: tudja ki ölte meg az üzletembert, és a bérgyilkos nem az eljárásban korábban már jogerősen elítélt Hatvani István. Ha Hatvanit ártatlannak találnák, az újabb csavart eredményezne, mert akkor megkérdőjeleződne a merénylet miatt felbujtóként elmarasztalt Portik Tamás szerepe is. Rohác már korábban értesítette az illetékeseket információiról, de a Kúria nemrég meghozott döntése előtt más szervek nem akarták bolygatni az ügyet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a már kétszer életfogytiglanra ítélt Rohác kit nevez meg, ahogy azt sem, hogy miért hallgatott eddig.
A Kúria döntése alapján ki fogják hallgatni Jozef Rohácot Prisztás József 1996-os meggyilkolásának ügyében, miután a Magyarországon és Szlovákiában is életfogytiglanra ítélt férfi jelezte, tudja, hogy ki ölte meg Prisztást – erősítette meg lapunknak a HírTV információját az ügyben bérgyilkosként már jogerősen elítélt Hatvani István védője. Patócs Ilona úgy vélekedett, hogy Rohác beszámolója – amennyiben pontos, konkrét személyre vonatkozó, használható információkat ad át a hatóságoknak – akár döntő is lehet az ügyben, mert a várhatóan elrendelendő perújításban így nemcsak Hatvani, hanem a vád szerint neki a merényletre megbízást adó Portik Tamás szerepe is megkérdőjeleződhet. A Portikékat bűnösnek kimondó ítélet korábban egyebek mellett arra alapozott, hogy a volt olajos komoly üzleti, elszámolási vitába került Prisztással, és Hatvanit, mint az egyik legfőbb bizalmasát bízta meg az üzletember likvidálásával. Patócs Ilona elmondta, nem tudja, hogy Rohác ki nevezhet meg későbbi kihallgatásán. Prisztás József meggyilkolása miatt korábban kétszer indult elsőfokú eljárás, amelyet mindkétszer a Fővárosi Törvényszék ugyanazon bírája tárgyalt. A pert azért kellett megismételni, mert az abban felbujtóként szereplő Portikot időközben meggyanúsították, majd megvádolták a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai merénylet ügyében is.
Jozef Rohác a Prisztás-ügyről szóló üzenetét a HírtTV Riasztás című műsorában ismertették. Érdekesség, hogy a szlovák férfi korábban maga kérte, hogy releváns információi miatt hallgassák ki az illetékesek, de azt a döntéshozók elutasították, mondván, az ügy már jogerősen lezárult, így abban új fejlemény sem lehet. A Rohác által említettek miatt a védelem felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához, amely elutasította azt, a Kúria azonban nemrég mégis lényeges körülményekre hivatkozva elrendelte Rohác kihallgatását.
A gyilkosság időpontjára rokonai alibit biztosítottak ugyan Hatvani Istvánnak, ám a bíróság azt végül nem fogadta el, mivel az ügy koronatanújának vallomása, valamint a cellainformációk és híváslisták alapján igazoltnak látta, hogy az Energol-vezér testőre végzett Prisztással, aki így tizenöt évet kapott jogerősen. Hatvani azzal is védekezett, hogy a hírhedt Conti-Car autókereskedés két volt tulajdonosa szerint sem ő, hanem Jozef Rohác lőtte fejbe Prisztást, de a tanácselnök a vallomásukat végül kirekesztette a bizonyítékok közül. Az ügyben Portik Tamást ugyancsak tizenöt évvel sújtották, majd ennél kettővel kevesebbet kapott az Aranykéz utcai ügyben, jelenleg pedig a húsz évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság egyik felbujtójának tartják a nyomozóhatóságok Gyárfás Tamással együtt. Utóbbi eljárásban érintett még a Fővárosi Főügyészség, majd a Fellebbviteli Főügyészség volt vezetője, Ihász Sándor is, akit bűnpártolással gyanúsítanak.
Fotó: MTI/Kovács Tamás


Visszaszólt Gyárfásnak a Fenyő-ügy volt főnyomozója



Soha nem keltettem hangulatot Gyárfás Tamással szemben, meggyanúsításáig a nevét sem mondtam ki  – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Kovács Lajos, a Fenyő-gyilkosság egykori főnyomozója. A nyugalmazott rendőr ezredes az ex-úszóelnöknek arra a sajtóban megjelent kijelentésére reagált, miszerint az ő „szisztematikus hangulatkeltése nemcsak Tasnádinál, hanem másoknál is megtette a hatását, így az alvilágban nem egy haszonlesőre ösztönzőleg hatott”.
Kovács Lajos portálunknak hangsúlyozta, tudja, Gyárfás neheztel rá, ám úgy gondolja, aki gyilkossági nyomozó és nincsenek haragosai, az nem jól végzi a munkáját, csak “maszatol”Kovácsotazonban elmondása szerint nem zavarja, hogy Gyárfás haragszik rá, mert őt csak egy dolog fűtötte annak idején, hogy megtudja, ki ölte meg Fenyő Jánost és erre ki adott utasítást. Gyárfás pedig úgy került képbe, hogy haragos viszonyban állt Fenyővel, háborújuk a nyilvánosság előtt zajlott, hiszen mindketten médiamogulok voltak. Ez volt az oka, hogy Gyárfás szerepét is vizsgáltuk a gyilkosságban – mondta a nyugalmazott ezredes, aki Gyárfás maffiakapcsolataira utalva azt a kérdést is feltette korábban, hogy “mi a fenének barátkozik a legmagasabb körökbe is bejáratos ember olyan sötét alakokkal, mint Tasnádi Péter vagy Portik Tamás” ?

GYÁRFÁS MEGBÁNTA, HOGY BARÁTKOZOTT PORTIKKAL

Ismert, a hvg.hu hétfőn közölt részleteket Gyárfás írásban benyújtott vallomásából. A beadványban a sportdiplomata többek között hangsúlyozta, megbánta, hogy szóba állt az olajmaffia rettegett vezérével, Portik Tamással (a rendőrség őt azzal gyanúsítja, hogy az ő közvetlen parancsára lőtte le Fenyőt Rohác).
Nagyot hibáztam. Egy olyan emberrel osztottam meg a gondjaimat, akit nem ismertem”
írta a hvg.hu szerint a rendőrségnek Gyárfás Tamás a Portik Tamással folytatott és a maffiózó által titokban rögzített beszélgetésekről.  A médiavállalkozó állítja: Portik Tamás próbálta beszélgetéseik során folyton Fenyőre terelni a szót, és ő 2008-ban jött rá, hogy ezeket a párbeszédeket rögzíti is. Ugyanakkor Gyárfás hangsúlyozta, hogy sem nyíltan, sem burkoltan nem adott megbízást Fenyő János meggyilkolására. Portikról azt írta, „2003 márciusáig nem is tudtam, hogy volt ellene körözés”. Az alvilág egykori erős emberét albérlőként ismerte meg – aki egy évre vette ki a Kelenhegyi úti házát, nem alkudott és előre fizetett. Amikor Portik jelentkezett nála, beszélgetett vele, de csak séta közben, a lakására soha nem hívta el, nyilvános helyen soha nem találkoztak – magyarázta. Így utólag állítása szerint már sejti, hogy a kétezres években miért kellett sokszor Fenyő János haláláról beszélniük, de arra csak 2008-ban jött rá, hogy Portik minden beszélgetésüket felvette.
Gyárfás a beadványban elismeri azt az egyébként közismert tényt, hogy konfliktusa volt Fenyővel. De szerinte Fenyő halála előtt ezek már véget értek.
Függetlenül attól, hogy 1996. október 11-én, a választott bíróság döntésével lezárult közöttünk a vita, azért mert valaki a teljes nyilvánosság előtt késhegyig menő vitát folytat, sőt ha a létező legnagyobb mértékben felhívja magára a figyelmet, akkor még inkább nem lesz vele szemben álló félnek alattomos gyilkosa, illetve egy gyilkosság felbujtója”
írta Gyárfás a beadványában. Ezzel a védekezéssel kapcsolatban azonban érdemes megjegyezni, hogy ha mindez igaz, akkor Horn Gyula egy évvel a bíróság döntése után, 1997 szeptemberében miért hívatta magához Fenyő Jánost és „kérte” arra, hogy hagyja békén Gyárfás Tamást. Erről Fenyő halálos beteg bizalmasa beszélt egy 2004-es dokumentumfilmben, igaz, a sportdiplomata vallomásában arra utalt, Perczel nem volt tisztában a tényekkel.
Gyárfás Tamást április 17-én azzal gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy a 90-es évek olajügyeiből milliárdos vagyonra szert tett vállalkozó, Portik Tamás közvetítésével 1998-ban megölette nagy üzleti riválisát, Fenyő Jánost. A Fenyő-gyilkosság új fejleményeiről ittittitt, ittitt, itt és itt olvashatnak.
Vezető kép: blikk.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése