2018. június 22., péntek

Az alaptörvény nem is létezik a magyar állam mint entitás csak egy bejegyzett cég !!!












Az alaptörvény nem is létezik a magyar állam mint entitás csak egy bejegyzett cég !!!






Az alkotmányjogász szerint a Fidesz féle tákolt alaptörvény nem létezik! 

Rubóczki Tamás 2018. március 30. 
olkt.hu

Az Orbánék által fabrikált, kényük-kedvükre módosítgatott alaptörvény valójában nem létezik. Orbánék állam ellenes bűncselekmények sorozatát hajtották végre. Máshol már vagy életfogytig börtönben vagy a lámpavason lógnának vagy több golyóval a fejükben feküdnének a fal mellett. 
Az alkotmányjogász szerint a Fidesz féle tákolt alaptörvény nem létezik!
dr. Kolláth György alkotmányjogász./Kép. MSZP Oroszlány

Az alaptörvény elfogadása során a parlament eljárási szabálytalanságokat követett el - véli Sólyom László volt köztársasági elnök. Kolláth György ügyvéd szerint ez felveti az új alkotmány közjogi érvénytelenségét. Az egyházügyi törvényt ugyanis ilyen hibák miatt semmisítette meg az Alkotmánybíróság. 2011 április 18-án fogadta el az országgyűlés Magyarország új alaptörvényét. Az alkotmányozási folyamatot is sokan bírálták, így törvényszerű volt, hogy az elfogadása után is sokan támadták az alaptörvényt. Az alaptörvény január elsejei hatálybalépése után nem sokkal Sólyom László fogalmazott meg kritikákat a HVG-ben. A volt köztársasági elnök szerint az alaptörvény elfogadása körül is anomáliák vannak, például a zárószavazás előtti érdemi módosítás szégyene is megesett vele. Kolláth György ügyvéd szerint az 1994 óta érvényben lévő Házszabály alapján érvénytelenítette az Alkotmánybíróság az egyházügyi törvényt is. A képviselők ugyanis durván és tudatosan megsértették a törvényalkotás Házszabályban rögzített rendjét, amikor érdemben változtattak a törvényen, amikor már nem lehetett volna - mondja. Az alaptörvény esetében is ez történt.

"AZ ELFOGADÁS NAPJÁN, ÁPRILIS 18-ÁN, CSAK EGY KÉPVISELŐ, EGY FRAKCIÓVEZETŐ TIZENÖT MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNYT NYOMOTT BE, AMIKOR MÁR NEM TEHETTE VOLNA MEG, MAGYARUL SEMMIBE VETTÉK A TÖRVÉNYALKOTÁS RENDJÉT, AZOKAT A SZABÁLYOKAT, AMIK AZ ORSZÁGGYŰLÉSRE VONATKOZNAK" - fogalmazott Kolláth György. Szerinte ezért alkotmánysértő az alaptörvény elfogadási módja. Úgy kell tekinteni rá, mintha nem létezne, és érdemi vizsgálat nélkül kell semmisnek tekinteni.

"SZÖRNYŰ IS EZ A HELYZET, MERT EZ AZT JELENTI - ROSSZ HUMORRAL -, HOGY MAGYARORSZÁGON JANUÁRBAN ÉLETBE LÉPETT VALAMI, AMI HALVA SZÜLETETT: SZÖRNYŰ" - mondta.

Kolláth György szerint ezt minél előbb korrigálni kell, ugyanis ha valami közjogilag érvénytelen, akkor az nem létezik, így a rá épülő törvények sem és ennek következtében összedől a jogállami rendszer.

A hangfelvétel, amitől retteg Orbán és a Fidesz. (Nem automata, emberi hang)
Magyarországnak 73 éve nincs magyar kormánya, de vannak százezres nagyságrendben éhező gyermekei, öt millió koldusa, és tízezres nagyságrendben banki csalások, és a hozzájuk kapcsolódó közjegyzői és bírósági visszaélések miatti öngyilkosai. 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1224701104331058&id=1195643293903506 

Az Orbán-kormány egyetlen célja a hatalmon maradás



Az Orbán család 3 év alatt 4,4 milliárddal gazdagodott

https://www.youtube.com/watch?v=ysn_jvLya7E

Orbán-kormány mégis befogadott 1300 menekültet?


Ki adta el Európát az Iszlámnak és mennyiért? - Dr. Drábik János, Jakab István


A kormányt vezénylő láthatatlan „háttérkarmester” - Dr. Drábik János, Jakab István


FIX TV | Enigma - Kik és miért robbantották ki az első világháborút? | 


FIX TV | Enigma - Lehetséges-e történelmi igazságtétel Trianon esetében? | 


Magyarország égető sebei - Trianon - Dr. Drábik János, Jakab István



Rendszerszintű korrupcióval vádolja a kormányt a Transparency International




Egyes uniós tagállamok úgy látják, a hozzájuk áramló temérdek uniós forrás jogosan járó „ingyen pénz”, amelyért cserébe az EU nem várhat semmit, holott az unió érdekközösség és nem szupermarket – hangzott el a Transparency International (TI) korrupciós témában rendezett konferenciáján pénteken. A szervezet magyarországi elnöke azzal vádolta hazánkat, hogy nálunk rendszerszintű a korrupció, és már csak a bíróság végzi függetlenül a munkáját. Kérdésesnek nevezte, hogy az EU jelenleg rendelkezik –e a megfelelő politikai akarattal, hogy megállítsa a jogállamiság lejtőjén lefelé haladó országokat. Ugyanitt Surányi György egyetemi tanár, “szép emlékű” volt jegybankelnök arról beszélt, az  unió minden jószándéka ellenére maga is generálja a korrupciót azzal, hogy adófizetői pénzeket magánvállalatoknak juttat.
A korrupcióellenes világnaphoz kapcsolódóan tartott konferenciát pénteken a Transparency International (TI) az A38 Hajón. Az előadások egyik mottójaként elöljáróban hangsúlyozták, a jogállami normák tiszteletben tartása szükséges az EU-s pénzek megfelelő elköltéséhez. Megjegyzendő, hogy a Soros György által pénzelt, magukat civilnek mondó szervezetek visszatérő, hangsúlyos lehetőségként beszélnek az uniós pénzeknek a szerintük renitens tagállamoktól való megvonásáról. A pénzcsapok elzárásával való fenyegetés közös elemként jelenik meg az uniós bevándoroltatás politikáját ellenző országokkal szemben éppúgy, mint azokkal, akik az Amerikából pénzelt civil szervezetek nagyobb átláthatóságát szeretnék elérni. Természetesen az alábbi tudósításban nem kommentálnánk az előadók állításait, arra ugyanakkor felhívnánk a figyelmet, hogy a korrupciós világnap égisze alatt hogyan jelenik meg az összes, a Soros György által fizetett szervezet által hangoztatott kormánykritika. Az egyes problématerületek szándékolt, de bővebben ki nem fejtett, hisztériakeltésre alkalmas összemosására különben jó példa az a nemrégiben bemutatott , a Civil Liberties Union for Europe elnevezésű Soros-szervezet által jegyzett dokumentum, amely szintén a nem kellően demokratikus, de főleg nem kellően liberális országok uniós pénzmegvonását szorgalmazza. A Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával, és a Transparency International hathatós közreműködésével létrejött ajánlás tipikus példája a problématerületek összemosásának, amelyből egy dolog olvasható ki: elkészült azon területeknek a listája, amelyekkel kapcsolatban a renitensnek kikiáltott országok pénzügyi zsarolásra, vagy az erre való felszólításra számíthatnak az EU egyes politikai erőitől, és az Amerikából pénzelt, bevándorláspárti civilek részéről.

AZ UNIÓ ÉRDEKKÖZÖSSÉG

Martin József Péter, az IT magyarországi ügyvezető elnöke felidézte, Emmanuel Macron francia elnök korábban arról beszélt, az EU sorközösség, nem pedig szupermarket. Ebből a gondolatból kiindulva hozzátette, jelenleg vannak olyan új tagállamok, akik úgy látják, a hozzájuk áramló temérdek uniós forrás jogosan járó „ingyen pénz”, amelyért cserébe az EU nem várhat semmit. Más tagállamok azonban úgy látják, az unió nem egy gazdasági klub, hanem érdekközösség, és a vállalt uniós normákat és kötelezettségeket be kell tartani. Hangsúlyozta, a jogállamiság és a korrupciós kitettség kéz a kézben járnak.
Martin József Péter; Fotó: mandiner.hu

A CIVILEK SZERINT MAGYARORSZÁGON RENDSZERSZINTŰ A KORRUPCIÓ

Az IT ügyvezetője a korrupcióról szólva kifejtette, véleményük szerint hazánkban sérülnek a demokratikus alapelvek, mivel az ügyészség pártosan működik, vannak egyenlők és egyenlőbbek, hiszen a vádhatóság csak az előző kormányzat viselt dolgaival hajlandó foglalkozni, összességében tehát sérül az egyenlő elbánás elve. Mint fogalmazott, hazák visszafejlődött a demokratikus normák és jogállamiság érvényesülése terén, rendszerszintű a korrupció. Nem érvényesül a hatalmi ágak megfelelő szétválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere, nem pártatlan a közszolgálat és nem kellően sokszínű a sajtó. Martin József Péter véleménye szerint már csak a bíróság tölti be megfelelően a feladatát, a közhatalom vészesen eltávolodott a nyugati értékektől és a keleti autokráciához húz. Problémásnak nevezte továbbá a példátlan központosítást, amelynek köszönhetően nem érvényesülhetnek megfelelően az ellenőrző mechanizmusok.
Martin József Péter arról is beszélt, kérdéses, hogy az EU jelenleg rendelkezik –e a megfelelő politikai akarattal, hogy megállítsa a jogállamiság lejtőjén lefelé haladó országokat, akikhez úgy áramlanak az uniós források, hogy erősen bizonytalan, hogy a közjóra fordítanák őket. A TI szerint Magyarországra a túlárazás és a források indokolatlan célú felhasználása jellemző. Mint fogalmazott, több százmilliárd forint került illetéktelen zsebekbe. Úgy vélte, a kormány unióellenes retorikájának dacára a hazai közvélemény többsége elkötelezett az uniós alapértékek és az EU mellett. Erre a talapzatra lehet olyan új Magyarországot építeni, amely nemcsak kér, követel, elfogad vagy dacol az unióval, hanem vállalja a kötelezettségeket is.

ÖSZTÖNZŐ UNIÓS KIFIZETÉSEK

Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője általánosságban elmondta, az EB figyelemmel kíséri a tagállamok korrupció elleni küzdelmét, együttműködve többek közt a civil szervezetekkel is. Ennek egyik fontos eleme az az ajánlás, amelyet évről-évre országspecifikusan határoz meg a Bizottság. Egy másik fontos eredménynek nevezte az Európai Ügyészség létrehozásának tervét, amelyben már húsz tagállam jelezte részvételét. Az ügyészség felállítása fő céljának nevezte például a határokon átívelő áfacsalások felderítését. Hozzátette ugyanakkor, hogy az új intézmény akkor működhet megfelelően, ha nemcsak ajánlásokat fogalmazhat meg, de bírságolhat is. Reményét fejezte ki továbbá, hogy Magyarország is csatlakozik a kezdeményezéshez, félretéve kezdeti fenntartásait.
Zupkó Gábor; fotó: kamaraonline.hu
Az Unió pénzügyi jövőképéről szólva Zupkó Gábor megemlítette, jelenleg öt forgatókönyv létezik etekintetben, amelyekben felmerült, hogy a kifizetéseket, mint pozitív ösztönzőket kellene felhasználni az egyes strukturális változások bevezetésének érdekében. Zárszavában arról szólt, nem igazolódtak be azok a félelmek, amelyek az eu-szkeptikus pártok megerősödésétt fogalmazták meg a lassú gazdasági fejlődés, vagy a Brexit miatt, és mára pozitívabb az Unió jövőjének megítélése.
Éric Fournier, Franciaország budapesti nagykövete beszédében a korrupció kapcsán kijelentette, az EU-s támogatások egy részének elsikkasztása felelőtlenség, vagy akár bűncselekmény, az ilyen szabálytalanságoknak véget kell vetni az EU-ban. Emmanuel Macront idézve hozzátette, amennyiben gyengülnek az uniós alapértékek, az adott országnak politikai következményekkel kellene szembenéznie.

AZ UNIÓBAN IS RENDSZERSZINTŰ A KORRUPCIÓ?

Surányi György egyetemi tanár felszólalásában elöljáróban elmondta, „régi bánata”, hogy az unió legjobb szándékai dacára olyan keretet működtet, olyan feltételek mellett juttat támogatáshoz tagállamokat, amely önagában is a korrupció melegágya. Mint kifejtette, amikor az unió az adófizetők pénzét szétosztja, azzal tulajdonképpen azt hagyja jóvá, hogy a magánszektort visszanemtérítendő támogatáshoz jusson. Ez azért hordozza magában a korrupció lehetőségét, mivel olyan projektek kerülnek támogatásra, amelyek a piacon nem tudnának megvalósulni, illetve nagy a veszélye annak is, hogy a források egy részét ellopják. Hangsúlyozta, meg kellene szüntetni a vissza nem térítendő támogatások magánzsebekbe vándoroltatását.
Surányi György; fotó: magyarhirlap.hu

AZ UNIÓ BEHUNYT SZEMMEL FIZESSEN

Surányi György arról is beszélt, véleménye szerint Magyarországon a korrupció trendje exponenciálisan növekszik, és bár jelentős volt 2010 előtt is, azóta iparszerűvé vált. A közös monetáris politikáról szólva arról beszélt, bár az unió legelőremutatóbb elképzelésének tartja, ,mégis úgy látja, alapvető szakmai ellentmondások húzódnak meg a hátterében, olyan „súlyos születési rendellenességek sorozatával bír”, amely miatt nem feltétlen volt célszerű az újonnan csatlakozott országoknak ehhez csatlakozni. Megjegyezte, álláspontja ugyanakkor nem egyezik meg a kormány véleményével, mely a gazdasági autonómia ürügyén zárkózik el a monetáris uniótól, és azt szeretné, hogy az Unió behunyt szemmel fizessen, az ország autonómiája viszont ne sérüljön.

A MONETÁRIS UNIÓ KÉNYSZERÍTŐ EREJE

Megjegyezte, alapvetően a föderális Európa híve, de az akkor működhet, ha emellett megvalósul a banki, fiskális és politikai unió is. Hozzátette, a monetáris politika nem tudott kielégítően működni, az országok közötti gazdasági és történelmi különbségek miatt. Az elmúlt 7-8 évben a gazdasági és migrációs válság, a Brexit és Donald Trump megválasztása új helyzetbe kényszerítette az unió vezető államait, elsősorban Franciaországot és Németországot. A válságok hatására újra kellett értelmezniük gazdasági szerepüket a fenntartható gazdasági fejlődés érdekében. A monetáris politikában ennek megfelelően kirajzolódott a többsebességes Európa képe, az újonnan csatlakozott országok viszont emiatt a periférián találhatják magukat, és különösen a magyar kormány hozzáállása miatt Magyarország akár ki is szorulhat az EU-ból. A nemzetállamok erősödése, illetve ennek hangsúlyozása ugyanis ebbe az irányba vezet. Mint megjegyezte, ebben a helyzetben a monetáris unióhoz való csatlakozás kényszerítő erejűvé válna, elősegítené a jogállamiság erősödését. Véleménye szerint viszont éppen e hatások miatt a kormány nem fogja kezdeményezni a csatlakozást, mert akkor olyan korrupcióellenes feltételeknek kellene megfelelnie, amelyeket nem akar teljesíteni.
Forrás: PestiSrácok.hu; kezdőkép: kronika.ro






Megnéztük, hogy áll a kormány Várba költözése, ránk szálltak a rendőrök


A demokrácia ünnepe lesz, ha felköltözik a budai Várba a kormány, mondta Kövér László, és erre Gulyás Gergely szerint hamarosan sor is kerül. Megnéztük, hol tartanak ma a fejlesztések: Orbán Miniszterelnöksége el tud készülni 2018-ban, de a többinél még egy kapavágás sem történt. Tanulság? Több is van. Például aki túlságosan kíváncsi Orbán új irodájára, rendőrök között találja magát.
Egy éven belül a budai Várba költözik a kormány, azaz a Miniszterelnökség és az NGM, valamint a Belügyminisztérium, jelentette be Gulyás Gergely élete első Kormányinfóján. És Kövér László házelnök is úgy látta, a demokrácia nagy ünnepe lesz a kormány Várba költözése, mert az, hogy most a Parlamenttől nem válik el a kormány hely tekintetében, nem jó, a végrehajtó és a törvényhozó ágnak szét kell válnia a fizikai térben is. És hova máshova költözhetne a kormány, mint fel a Várba, tehető fel a kérdés.
A minisztériumok Várba költöztetése régóta téma, 2015 végétől szó van róla, hogy néhány minisztérium Budára települ, köztük Orbán Viktor és a Miniszterelnökség. Elmentünk a Várba, hogy megnézzük, hogyan állnak ma a fejlesztések.
Az Unesco jóváhagyásával épülő terasszal a Karmelita-kolostorba költöző Miniszterelnökség áll a legjobban, és ahogy a hvg.hu munkatársai maguk is megbizonyosodtak róla, ide 2018-ban valóban beköltözhet Orbán, és megkezdheti munkáját a maga egymilliárdos irodájában.
© HVG
Érdekesség, hogy az a Zoboki Építésziroda végzi a munkálatokat, amelynek vezetője, Zoboki Gábor építész maga is a budai Vár jövőjével kapcsolatos terveket és ötleteket gyűjtő, majd súlytalansága miatt tagokat vesztő Hauszmann Bizottság tagja.
Az is érdekes, hogy 2015-ben Zoboki még teljesen máshogy képzelte a Vár rekonstrukciójának egyes elemeit: a Magyar Nemzetnek még azt nyilatkozta, "a Várat vissza kell adni a gyalogosoknak, az autóforgalmat okos tervezéssel – de nem a Várhegy gyomrába építendő parkolókkal – meg kell szüntetni". Márpedig a Várba négy mélygarázs is épül-épült, épp a minisztériumi forgalomra gondolva, mert az forgalomnövekedést generál, és nem mellesleg, szembemegy a trendekkel, amely megpróbálja kivezetni a Vár polgárvárosi részéből a forgalmat. Most pedig Zoboki azt a Miniszterelnökséget építi, amely által megnő a forgalom a Várban.
Megpróbáltunk a kerítések mögé is belesni, de ez nem nyerte el a biztonságiak tetszését: ahogy a réseken nézelődtünk, rendőrök érkeztek a helyszínre, és igazoltatni kezdték a hvg.hu újságíróját és fotósát. Kérdésünkre, hogy miért, az volt a válasz, hogy egyrészt gyanúsan viselkedtünk, másrészt az építési terület zárt terület, nem szabad belesni. Egyfelől nincs semmi kiírva, nem utal semmi arra, hogy ez tilos lenne. Közterületen fényképezni nem tilos, kínosan ügyeltünk, hogy ne tévedjünk a Sándor-palota fennhatósága alá tartozó területre. Másrészt mit is láthatunk bent? Hogy keverik a maltert a kőművesek? Mert ezt láttuk ott.
© Túry Gergely
Az egyik rendőr alapból azzal állt elő, hogy töröljük az elkészített fényképet, ennek jogalapját sem tudta azonban előadni, azt ismételgette, hogy ez egy lezárt terület. Ez végül fotósunk hajthatatlanságának köszönhetően elmaradt. Az igazoltatás gond nélkül lezajlott, utunkra engedtek, de úgy véljük, a hatalom kicsit túltolta a paranoiát. Így aztán fotókon is be tudjuk mutatni, hogy áll a Karmelita-kolostor: jól, bár az építkezésen kirakott információs tábla nem vall a befejezés időpontjáról, itt tarthatónak tűnik a 2018-as befejezés.
© Túry Gergely
Szinte semmi nem történt a Szentháromság tér 6. alatt, ahova az NGM igyekszik. Igaz, nemrég még az is téma volt, visszaépítsék-e az egykori Pénzügyminisztérium épületének a második világháború idején elpusztult legfelső traktusát, mert ez például nagyon nincs ínyére a Budapesti Városvédő Egyesületnek. A rekonstrukcióra 24 milliárd forintot tett félre a kormány még 2016-ban, ennyiből fel lehetne újítani a teljes Nagykörutat – de 2018 februárjában már 35-38 milliárdnál tart a büdzsé. Ma annyi látszik ebből, hogy az épületet lezárták, az oldalsó részekben működő éttermeket kipaterolták, a Szentháromság téri főbejáratnál kordonokat helyzetek el, és felszedték a járda egy szakaszát. De az építkezésnek nincs nyoma. Ha lenne is, a projekt időtartamát a kormány 2018 elején két és fél évre becsülte – nehéz ebből idei költözést jósolni.
Szentháromság tér, az NGM leendő helye
© Túry Gergely
A Belügyminisztérium is felköltözik a Széchenyi térről. Eredetileg csak az Országház utca 28-32. és Úri utca 49-51. által közrefogott tömbbe költözött volna, de itt közbeszólt többek közt a Postamúzeum ügye, itt van a világon az utolsó működő rotary 7a1 telefonközpont, amit nem lehet kiköltöztetni, mozgatni, mert tönkremennek a forrasztások. Ezt egy idő után a kormány is belátta, így a BM megkapta a Nándor utca 5-7. alatti modern épületet is. Ezek mind be vannak zárva, munkálatoknak se híre, se hamva. Amit az sem segít, hogy 2017 szeptemberében egy tervezési és költöztetési meghívásos tender érvénytelen lett. De már így is elment 800 millió forint a költözésre.
Országház utca 28-32. A Belügyminisztérium tervezett helyei
© Túry Gergely
És ha már a milliárdokról beszélünk: 2016 áprilisában L. Simon László, a Vár rekonstrukciójáért felelős államtitkár még kacsának nevezte, hogy 200 milliárdba kerüljön a Vár rekonstrukciója. Most már 360 milliárdnál tart a végösszeg, ha az MNB-s költözéseket is beleszámoljuk a Magyar Narancs 2017-es cikkének számításai szerint. Tanulság? A milliárdok nőnek, L. Simon pedig sehol nincs már.


Böröcz: Vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet


"Amennyiben ilyen ütemben fejlődik a gazdaság, sokan át fogják gondolni azt, hogy hazajöjjenek, mert azt látják majd, hogy itthon is lehet boldogulni. Ráadásul biztonságos az élet," mondta a fiatalok elvándorlásáról a Fidelitas elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában. - írja a 444.hu.
Illusztráció: pixabay.com
Az Országgyűlésbe frissen beülő Böröcz László kijelentette:
úgy gondolom, hogy már most nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, de ez még meg is fordulhat, és hosszú távon meg fog szűnni a fiatalok kivándorlása.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI/MTVA Forrás: 444.hu
Arra kérdésre, hogy mit gondol azokról, aki a politikai helyzet miatt választják a külföldet, úgy válaszolt, hogy 
lehet, hogy vannak olyanok, akik elmennek itthonról azért, mert nem tetszik nekik a politikai környezet. Ez mindenkinek a szíve joga.
Szerinte
amikor az emberek 2006-ban kimentek tüntetni a balliberális kormány ellen, a rendőrök a békés tüntetők közé lőttek.
Ehhez képest most nyolc éve mindenki ott tüntet, ahol akar, és azt mond, amit akar. Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nemigen volt még Magyarországnak.
Böröcz elmondta még, hogy a kampányban legalább kétezer fidelitasos segítette a Fidesz munkáját, ingyen. Ugyanerre készülnek az önkormányzati és a európai parlamenti választásokkor is. 



Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról – tudósít a Hír TV.
Az ülésen a szakszervezetek az eddig bejelentett intézkedések hatástanulmányait hiányolták, a munkaadói szervezetek pedig a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát kérdőjelezték meg. Gyurcsány Ferenc emiatt élesen bírálta a munkaadókat, és közölte velük, akinek nem tetszik a programja, elhagyhatja az országot.

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” – mondta Magyarország miniszterelnöke.


Nagy a baj a magyar gyümölcsökkel: van, ahol ember sincs a szedésre


9
Jön a nagyüzem a gyümölcstermelőknél, lehet szedni a termést – azaz több helyen is csak lehetne, mert alig akad rá ember. A határon túlról sem jönnek már, ők máshová mennek ugyanezért. Van, ahol az ingyenes szedd magadban bíznak.
A jelek szerint a hazai gyümölcstermés esetében nem is a tavaszi fagyok miatt kell aggódni – ezek elsősorban a kajszi- és a sárgabarackot érintették –, sokkal inkább azért, hogy munkaerő hiányában akadnak majd területek, ahol a fán marad a termés. Van olyan régió, ahol alig találnak embert, aki hajlandó lenne leszedni a gyümölcsöket. A Zoom.hu által megkeresett termelők ugyan készséggel nyilatkoztak, ám amikor nevük megjelentetésének lehetősége kérdeztünk rá, annak mellőzését kérték. Egyikük uniós támogatásra, másikuk viszont arra hivatkozott, hogy egyszerűen nem szeretne ilyen összefüggésben megjelenni.
Nagykálló, MTI Fotó: Balázs Attila
Már megkezdték a toborzást az idénymunkára – mondták –, ezzel együtt nagyon nehezen találnak embert a gyümölcsök leszedésére.

A szabolcsi almatermelő szerint jó, ha a szükséges munkaerő-állománynak a 30 százalékát össze tudja szedni.

Az a helyzet, hogy annyi pénzért nem jönnek el az emberek, amennyit fizetni tudnak. Óránként 850 forintot adnánk, de ennyiért alig akad valaki – jegyezte meg a termelő. A közmunkások jöhetnének szóba, de őket sem lehet erre rávenni; ennyi pénzért nem akarnak egész nap – esetenként – a tűző napon lenni. Ez van, nem nagyon látom, mit lehetne tenni – folytatta. Ha így marad, akkor egyszerűen lerázza a termést vagy ingyenes, szedd magad akciót hirdet, azzal sikerülhet a fákról eltüntetni a termést – tette hozzá.
Egy Békés megyei pálinkafőző társaságnál is hasonlóan nyilatkoztak. Hozzátetté: az elmúlt években is nehezen találtak már munkaerőt, és az idén sem számítanak másra. A társaság által fenntartott gyümölcsösökben a cégnél dolgozók családjait szeretnék leginkább „igénybe venni” – fejtette ki a cégvezető.

Abszolút idénymunka

Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Zoom.hu-nak kifejtette, hogy ez a helyzet már két éve gondot jelent. Persze az ország más-más részein más-más problémák vannak. Az emberek alkalmazása esetében a gyümölcstermesztők számára az jelenti a legnagyobb gondot, hogy abszolút idénymunkáról van szó, így pedig borzasztóan nehéz megfelelő munkaerőt találni.

A helyzet úgy néz ki, hogy egyes területeken éppen ezért már nem is bővítik gazdaságukat a gyümölcstermesztők, mert nem tudják megoldani a betakarítást.

Alapvetően elmondható, hogy munkaerő még csak lenne az országban, ám annak jelenléte nem esik egybe azzal a területtel, ahol a munkákra szükség lenne. Békés megye egyes részein nehéz embereket találni, mint ahogyan az észak-keleti országrészben is vagy Borsod keleti részében, de például Csongrád Szeged közeli részén már sokkal jobb a helyzet – jegyezte meg. Most azzal próbálkoznak gazdák, hogy a munkaerőt a szedés helyére szállítják, de 50-80 kilométernél messzebbről ez sem éri meg, így ezzel is csak részben lehet orvosolni a problémákat.



Fegyvernek, MTI Fotó: Mészáros János

Már a határon túli munkaerő sem jelent megoldást

Ma már az sem jelent megoldást, hogy határon túlról csábítanak munkaerőt – folytatta Ledó Ferenc. Négy-öt éve ez még működött, akkor Erdélyből és Kárpátaljáról érkeztek is az emberek, de ma ez a kör inkább elmegy Olaszországba és/vagy Németországba.

Ma itthon a gyümölcsösök tulajdonosai óránként 900-1000 forintot tudnak kínálni, míg például Németországban 2200-2400 forintot adnak.

Igaz ugyan, hogy a megélhetés is drágább a munka idején, de akkor is ezt tartják vonzóbb ajánlatnak – tette hozzá Ledó.
Felvetésünkre, hogy mely gyümölcsök esetében lehet gond a munkaerőhiány, a FriutVeB elnöke úgy fogalmazott: minden olyannál, amit kézzel kell szedni. Amit friss fogyasztásra szánnak, azt nem lehet lerázni, hiszen összetörik, sérül a gyümölcs vagy a zöldség. És itt egy újabb elem, hiszen nem csak az a baj, hogy nincs ember; ha van az sem mindegy, milyen morállal dolgozik. Ha például valaki csak beledobálja az almát a vödörbe, akkor az könnyen megsérülhet. Így viszont kilogrammonként már csak 20 forintot kérhet léalmaként a termésért, míg friss fogyasztás esetében ugyanaz a gyümölcs 100 forint is lehetne. Nagy a különbség, s ez csak azon múlik, mennyire érdekli ez a körülmény a munkást. Vannak ugyan gépesítési kísérletek, de az még legalább 6-8 év, míg például a paradicsomot ilyen módon szedni lehet. Hozzátette,

ilyen munkaerőből jellemzően egy időszakban 30-50 ezer ember kell egyszerre az országban, egy szezonban pedig 150 ezer embernek tudna a mezőgazdaság ezen szelete munkát adni.

A szervezet elnöke két területen lát lehetőséget a helyzet javítására, s ezt a kormány számára már korábban javasolták. Részint amennyiben a munkaerőt a helyszínre szállítanák, akkor a szállásköltséget támogathatná az állam. Részint a közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulókat a jelenleginél nagyobb arányban lehetne bevonni a munkákba.


Magyar György: júliustól gyakorlatilag akárkit megfigyelhetnek a hatóságok

Bárkit, aki közvetve ismer valakit, aki egy bűncselekmény elkövetője lehet. ..
A totális rendőrállamról ír a keddi 444.hu egyik cikkében, amiben kiemelik: most még vannak, voltak korlátai, például a büntetőeljárás megindításának, - a titkosszolgálati eszközökkel folytatott megfigyelésnek feltétele volt a megalapozott gyanú.
Július 1-től ez az akadály elhárul, mivel akkor lép életbe a Büntetőeljárásról szóló új törvény (Be.), mely egyik új eleme az úgynevezett előkészítő eljárás.
Magyar György is nyilatkozott minderről, és kifejtette, hogy milyen újdonságokat hoz majd pontosan az új rendszer. Az ismert ügyvéd azt mondta: mostantól gyakorlatilag úgy is eljárást indíthatnak valaki ellen, ha egyáltalán nem áll fenn ellene bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja.
Az "előkészítő eljárásnak" ugyanis pont a célja "annak megállapítása, hogy a bűncselekmény gyanúja fennáll-e". Ennek megállapításához pedig
bírói engedélyhez kötött titkosszolgálati eszközöket is bevethetnek.
Elég félelmetes, ami kiderült, ugyanis előkészítő eljárást a törvény Magyar által idézett passzusai alapján azok ellen lehet indítani, akik "bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhetnek". Ez szinte bárki lehet, de ha mégsem lehetne, a törvény alkotói még ennél is biztosabbra mentek, ugyanis az új Be. alapján az előkészítő eljárásban nem csupán a "a bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhető személyt [BESZJSZ]" , hanem azt is megfigyelhetik,
"akiről megalapozottan feltételezhető, hogy a bűncselekmény elkövetőjeként szóba jöhető személlyel közvetlenül vagy közvetve kapcsolatot tart".
A közvetve kitétel a lényeg, hiszen ez alapján olyanokat is megfigyelhetnek, akik nem is ismerik a BESZJSZ-t, csak annak egyik ismerősét.
Magyarán, az új Be. alapján a hatóságok gyakorlatilag bárkit megfigyelhetnek, ez pedig már a totalitárius rendőrállamok sajátja - írja a portál.
Magyar arra külön is felhívja a figyelmet, hogy a megalapozott gyanúsítás nélküli nyomozást még a mentelmi joggal bíró parlamenti képviselők sem örülhetnek, mert mentelmi joguk csak attól védi őket, hogy gyanúsítottként kihallgassák, intézkedjenek, vagy vádat emeljenek ellenük. Mivel azonban az előkészítő eljárásban még szó sincs gyanúsításról, így a mentelmi jog nem jelent védelmet ellene.
Így tehát a Belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó nyomozószervek és titkosszolgálatok akár aktív képviselőket is megfigyelhetnek, lehallgathatnak, belenézhetnek adóirataikba, és még közvetlen és közvetett kapcsolataik - így, mivel ilyen kivétel nincs megfogalmazva, akár a Facebookon a politikust ismerősként jelölőket és azok ismerőseit is - ellen is titokban eljárást indíthatnak.


A kilakoltatási moratórium vége óta 234 családot raktak ki otthonából – az idei év a családok éve lesz a Fidesz szerint!

A sünök akcióban szabadságot a szabadkőműveseknek , és molotov koktélt nekik.
Aktivisták próbálták megakadályozni, hogy a józsefvárosi önkormányzat utcára rakjon két beteg embert. Bilincsben vitték el őket./Kép. A Város Mindenkié
Kicsivel több mint két hét alatt 234 családot rakott az utcára a Fidesz kormány! Újra családok ezrei kerülhetnek utcára, ami már elkezdődött. A bankvezérek minden bizonnyal nem forgolódnak álmukban. Az elmúlt években általában 3-4 ezer család került utcára a moratórium lejártakor, többségében bedőlt jelzáloghiteles adósok.
2018 ÁPRILIS 30-ÁN LEJÁRT A MEGHOSSZABBÍTOTT, TÉLI KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM, A LEGTÖBB CSALÁD MÁR MEG IS KAPTA A LAKÁSA ELHAGYÁSA FELSZÓLÍTÓ HATÁROZATOT.
A szakértők szerint idén 35-38 ezer kilakoltatásra kell számítani, ami közel 100-120 ezer ember lakhatási válságát idézheti elő – számolt be az ATV.
A közhiedelemmel ellentétben a kilakoltatások nem csupán a bedőlt hiteleseket érintik, hanem egyes önkormányzati lakások bérlőit is, akiket általában cserelakás lehetősége nélkül raknak az utcára miközben vígan röhögnek a szegény, nincstelenné vált magyar emberek sorsán a bankok. Elvégre mi, átlag emberek addig vagyunk nekik jók, amíg tejelünk, mert utána minket is eldobnak, mint egy használt tejes flakont, majd kidobnak a házainkból, lakásainkból, és beköltöztetnek valaki mást, aki majd hajlandó részt venni abban az adósságspirálban, ami az előző lakók vesztét okozta…
MÉG NEM TUDJUK HOGYAN TOVÁBB, NEKÜNK ELSŐSORBAN A KÉT GYEREK A FONTOS. NEM TUDJUK MÉG, MEGMONDOM AZ ŐSZINTÉT, MEGPRÓBÁLUNK MINDENT, ÖSSZERAKNI MAGUNKAT, NAGYON NEHÉZ, DE MEGPRÓBÁLJUK”
mondta korábban az A Város Mindenkié (AVM) csoport aktivistája Tóth Fanni egy kilakoltatott szavait. Ezek és a hasonló megnyilvánulások minden bizonnyal nem hatják meg a nagy bankvezéreket, akik továbbra is nyugodtan alhatnak villáikban vagy épp a Karibi-térségben ringó jachtjaikon. Nem kell aggódni, meglesz. Pénzeteknél vagytok! Egyes ingatlan szakemberek szerint azt a bátor húzást kellett volna már a legelején – a bankok legelső pofátlan húzásánál a svájci frank alapú hiteleknél – amit Izland is meglépett. Akkor kérdezem én, hogy ez a 900 ezer család miért nincs a Kossuth téren?
A “családbarát” kormány szavakban ugyan kiáll a rászoruló családok mellett, ám tettekben már sokkal kevésbé. Ezt jól mutatja az is, hogy az elmúlt években hogyan változott a kilakoltatások száma. Völner Pál igazságügyi államtitkár egy parlamenti kérdésre adott írásbeli válasza szerint míg 2012-ben 1020, 2013-ban pedig 1300 kilakoltatásra került sor, addig 2015-ben már 2335, 2016-ban pedig 3474 kilakoltatás történt. Ugyanakkor azoknak a köre, akiknek el kell hagyniuk az ingatlant, ahol addig laktak, jóval szélesebb, hiszen a legtöbben – felszólításra – önként távoznak. Völner tájékoztatása szerint 2013 és 2017 között mintegy 240 ezer ingatlan került árverésre meghirdetésre. Az igaz, hogy a kabinet egy hónappal kitolta az idei téli kilakoltatási moratórium határidejét (március vége helyett április végén jár le), ám ennek minden bizonnyal nem a kormánypárti politikusok szociális érzékenységéhez, hanem az április 8-ai választásokhoz van köze: nem mutatna jól, ha kampányfinisben kezdenék el utcára tenni a családokat. Arról, hogy a kormányt mennyire érdekli a nehéz helyzetben lévő családok sorsa, a korábbi intézkedések is árulkodnak: például 2015-ben ahelyett, hogy növelték volna, inkább megszüntették az országos lakásfenntartási és a nagyobb települések számára kötelezően előírt adósságcsökkentési támogatást is.


MAGYARORSZÁG CÉGBEJEGYZÉS, LETÖLTHETŐ

Magyar kormányunk 2004.11.12-én az USA-ban egy bejegyzett vállalat lett. Klikkeljen a linkre itt>>


VIDEO: Vendégünk Geri Tibor alezredes, jogász/ HUNTV

Magyarország nevű ,,állam,, jogilag nem létezik

https://www.youtube.com/watch?v=Mkl7vhVwBzk&t=1054s








Raffay Ernő: a szabadkőművesek ma is itt vannak köztünk


A múlt heti emlékműavatás alkalmával interjúvoltuk meg Raffay Ernőt, aki fél tucat könyvet írt a szabadkőművesekről.
Ön történész. Legutóbbi könyvének címe mégis az: Ady Endre és a Nyugat. Hogy kerül a csizma az asztalra?
Ez a könyvem, miként mind a hat, szabadkőművességről szóló könyvem, az eszmetörténet kategóriájába tartozik. A legutóbbi kötetem a Nyugat című folyóirat szellemi bázisát dolgozza föl. Ez egy szabadkőműves társaság volt, Ignotus, a lap főszerkesztője a Budapesten működő Demokratia nevű páholynak volt a helyettes főmestere. A tagok pedig valamennyien liberális eszméket képviselő zsidó emberek voltak. Adynak 1908. január 1-jétől kizárólagos verspublikálási szerződése volt a Nyugattal. 1912. május 3-án aztán Adyt is felvették az 1908-ban, Jászi Oszkár által megalapított Martinovics nevű szabadkőműves páholyba.Ady tehát szabadkőműves volt. Mennyire illeszkedik ez az állítás az Adyról kialakult, általánosan elfogadott képbe?
Adyról nekem is azt tanították az egyetemen, és általában az a kép él róla a magyar értelmiségben, hogy nemzetben gondolkodó, nemzeti eszméket képviselő, szép istenes verseket író nagy magyar költő. Ez részben igaz, részben azonban nem. Ady Endre nemcsak költeményeket írt, hanem írt 11 kötetnyi, azaz körülbelül 3000 darab újságcikket és tanulmányokat különböző folyóiratokba. A publicisztikájából pedig az rajzolódik ki, hogy ő egy liberális, szociáldemokrata, osztályharcos beütéssel rendelkező baloldali ember volt. Azonban tudomásul kell venni, hogy ő olyan baloldali ember volt, aki körülbelül úgy ötévenként rájött arra, hogy tulajdonképpen hisz Istenben. Miközben Hatvany Lajos bárónak megírta, hogy ő nem hisz Istenben. Nekem egy római katolikus plébános azt mondta múltkor, hogy Ady nem jutott el az Istenig, de kereste az Istent. Na most ennek az lett a következménye az én megítélésem szerint, hogy Ady istenes versei a világirodalom legnagyobbjai közé tartoznak. A mi Adynk az istenes verseiben, meg a feleségéhez, Csinszkához írt verseiben, tehát szerelmes verseinek egy részében nagy. A publicisztikájában azonban egy keresztényellenes, nemzetellenes személy. És én egy olyan embert, aki a kereszténység ellensége és a magyar nemzet legnagyobb vezetőit gyalázza évtizedeken keresztül, nem tudom a magyar nemzet legnagyobb publicistái közé sorolni.
A dégi kastély. Egyes források szerint a szabadkőművesek egyik jelképeként szolgáló Nap szimbólumot az 1920-as években helyezték a kastélyra.
Fotós: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap
Többször említette a szabadkőműveseket. De kik ők? Léteznek-e ma még?
A szabadkőműveseké egy titkos szervezet, amelyiknek a modern formája az 1700-as évek elején Angliában alakult ki és onnan terjedt el az egész világon. Az első világháború előtt két nagy csoportra szakadtak. A skót rítusú, angol típusú szabadkőművesek elfogadták a kereszténységet, a francia típusú, latin típusú szabadkőművesek pedig ateisták voltak. A magyarországi szabadkőművesség, amelynek Martinovics elnevezésű páholyába Ady is belépett, a szabadkőművesség francia típusú, keresztényellenes, a nagy francia forradalom őrültségeit terjesztő csoportjába tartozott. A világon körülbelül 8 millió szabadkőműves van, a tagok fele az USA-ban él. Most Magyarországon – az én tudomásom szerint – titokban működnek. Két nagy páholy van, az egyik kormánybarát, a másik pedig a mostani kormány ellensége. Működik Budapesten a Martinovics nevű páholy is. Korábban betiltották, de egy hazatelepült emigráns 1990-ben vagy 1991-ben újjáalakította. Ez a páholy szervezi a mostani kormány elleni támadásokat. A mostani szabadkőművesség pontosan olyan elvek mentén működik, mint mondjuk az első világháború előtt. Csak nem tudunk róluk semmit, mert titokban csinálják. Kifelé jótékonyságot mutatnak, és titokban a legdurvább politikai tevékenységet fejtik ki.
Mennyire „szalonképes” a szabadkőművesekről beszélni?
Nem szalonképes, mivel egy titokban működő szervezetről van szó, és nem lehet tudni pontosan, hogy mit csinálnak. Kutatni a történetüket viszont jól lehet. Magyarországon 1950-ben és előtte, 1920-ban is betiltották a szabadkőművességet, és összeszedték az irataikat. Ezeket az iratokat az 1960-as években az Országos Levéltárba küldték. Ott ezeket az iratokat egy levéltáros a levéltári törvénynek megfelelően rendezte. Ezért, a világ összes országa közül egyedül Magyarországon, az 1950 előtti szabadkőműves iratok szabadon kutathatók. Ezért tudtam én eddig hat, a témával foglalkozó szakmonográfiát megjelentetni. A politikában lehet „nem szeretem téma”, a tudományban azonban mindennel lehet foglalkozni, persze csak korrekt, becsületes módon.
Raffay Ernő. A történész egyik nagy kutatási témája Trianon, a másik a szabadkőművesség
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap
Az Ady Endre és a Nyugatnak, illetve annak, ami abból lejön, milyen volt a fogadtatása?
A legutóbbi könyvemből a három legnagyobb hazai könyvterjesztő vállalat pont kétszer annyit rendelt, mint amit eddig szokott rendelni a műveimből. Úgy tűnik tehát, olvassák az emberek. Remélem, olvassák a szabadkőművesek is.

Már a védőjével sem áll szóba a Teréz körúti robbantás vádlottja, akinek büntetőperében hétfőn igazságügyi elme, illetve tűzszerész szakértőket hallgatott meg a Fővárosi Törvényszék. A szakemberek szerint bár P. Lászlónak valóban komoly viselkedési zavarai vannak, nincs olyan kóros elmeállapotban, ami kizárhatná büntethetőségét, így akár életfogytiglant is kaphat. 
Számos megnyilvánulásával igyekszik manipulálni az ellene folytatott büntetőeljárást a Teréz körúti robbantás vádlottja, akinek komoly viselkedési zavarai vannak, de nem szenved kóros elmeállapotban – így összegezhető annak az elmeorvosi csoportnak a jelentése, akik harmadik alkalommal vizsgálták meg P. Lászlót. A szakemberek által leírtak ugyan némileg ellentmondanak a korábbi megállapításoknak, de ezek nem olyan relevánsak, hogy megkérdőjeleznék a korábbi két jelentés tartalmát. A huszonöt éves vádlottat másfél évvel ezelőtti elfogása után az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították, ahol megállapították, hogy nem szenved kóros állapotban. Később visszakerült az intézetbe, miután az előzetes letartóztatása helyéül szolgáló Venyige utcai börtönben szétverte a zárkáját. P. László elmeállapotát a második alkalommal is rendben találták a szakértők, a pere kezdete után röviddel azonban védője újabb orvosszakértők kirendelését indítványozta. Ennek oka, hogy a fiatalember a tárgyalásokat rendre megzavarta viselkedésével, semmire nem akart válaszolni, és többször botrányt igyekezett kelteni a tárgyalóteremben. P. Lászlónak a Fővárosi Törvényszék büntetőtanácsának vezetője, Kalina József engedélyezte, hogy távol maradjon a tárgyalásokról. A legutóbbi hírek szerint a vádlott a börtönben sem nyugodott meg, napjai egészét a mellékhelyiségben tölti, ahol nem látják a kamerák, és kizárólag akkor megy vissza a zárkájába, amikor aludni tér. Védője, Cseterics Krisztián a hétfői tárgyaláson jelezte, hogy már vele sem hajlandó szóba állni, a legutóbbi ügyvédi beszélőn már nem is találkoztak. P. László korábban a bíróságon jelezte, hogy nem kér védelmet, és nem is érdekli a büntetőpere, annak kimenetele, kizárólag a lélekvándorlásról szeretne beszélgetni. E körülmények nem akadályozták meg ugyanakkor abban, hogy újra kérje szabadlábra helyezését, amelyet Kalina József tanácsa az ügyészség indítványának megfelelően elutasított.

BÖRTÖNBEN MARAD P. LÁSZLÓ

A két rendőr életveszélyes, illetve súlyos, valamint egy járókelő könnyebb sérülése miatt indított büntetőperben a bíróság hétfőn meghallgatta az ügyben eljáró tűzszerész szakértőt is, aki részletesen ismertette, hogy szerinte az elkövető milyen anyagokból és módszerekkel állíthatta össze a Teréz körúton felrobbantott pokolgépet. A bomba alapja ammónium-nitrát műtrágya volt, és a tettes a többi részegységet – detonátor, távirányító szerkezet, gyutacs – is házilag állította össze. A szakember ismertette, hogy manapság, az internet segítségével nem kell semmilyen különösebb képesség egy hasonló robbanószerkezet összeállításához, jelezte ugyanakkor, hogy ez rendkívül veszélyes, P. Lászlónak is szerencséje volt, hogy nem érte baleset, amikor több száz kilométerről egy hátizsákban Budapestre szállította a bombát. Érdekesség, hogy a vádlott a merénylet után röviddel egy emailt küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben részletesen leírta a pokolgép összeállításának lépéseit. Ezt a szakértő csak a hétfői tárgyaláson olvashatta először, és a P. László által leírtak szinte teljesen megegyeztek a szakember korábbi következtetéseivel. Mint arról beszámoltunk, a fiatalember elfogása után házkutatást tartottak a hatóságok a vádlott homokkomáromi tanyáján, ahol hasonló anyagokat, alkatrészeket találtak, mint amiből a Teréz körúton felrobbantott bomba állt. A szakértő ezeket is megvizsgálta, és a bíróság kérdésére kijelentette, hogy azokból egy ugyanolyan pokolgépet lehetett volna gyártani, mint a korábbi. P. László büntetőpere hétfőn tanúk, és egyebek mellett toxikológus szakértő meghallgatásával folytatódik. Utóbbit azért indítványozta a védelem, mert a fiatalember családtagjai szerint a vádlottat begyógyszerezték a börtönben, hogy így csikarjanak ki tőle beismerő vallomást.
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu



Arról elfelejt írni a Pesti Srácok, hogy a bomba gyártásának minden részletére pontosan "emlékszik" P. László, de semmi másra nem emlékszik, nem emlékszik arra, hol vette a műtrágyát (többször is vett az ügyészségi papírok szerint), nem emlékszk arra, hol vette a szögeket, a gyutacsot, semmi másra nem emlékszik, mint a nagyon részletesen előadott bomba készítés minden apró mozdulatára. Valahogy úgy néz ki, mintha egy szöveget betanítottak vele, de a történet többi részét elfelejtették volna vele betanítani. mert ugye olyan nincs, hogy bizonyos dolgokra egy üggyel kapcsolatosan remekül emlékszik valaki, de egy sor fontos mellék körülményre meg egyáltalán nem. Ez életszerűtlen. Ha a család azt mondja, hogy P. László olyan, mint akit begyógyszereztek/ kábítószereztek, miért nem csinál a Pesti Srácok riportot a családdal, hogy miért mondják ezt? Ugyanis pont akkor vallott önmagára P. László, amikortól zavarodottan kezdett beszélni a családdal telefonon P. László. És utána a beszélőkö n is. Amíg nem tett magára vallomást, addig normálisan beszélt telefonon, azóta meg már nem. A P.S. készíthetne riportot a toxikológusokkal is. Megkérdezhetnék, vizeletből, vérből mikor vettek mintát? Ugyanis nem vettek. Úgy meg nem lehet kizárni a vádlott begyógyszerezését. (Dr. Fórizs Eszter) 



Szakít az LMP-vel Róna Péter

Már a választások előtti időszakban is aggasztónak látta helyzetet, választás után a pártban zajló események, a kizárások és eltiltások miatt már nem tudja támogatni az LMP-t erről beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Róna Péter közgazdász. Az LMP programírója, pártalapítványának korábbi kuratóriumi elnöke szerint a párt az "orbáni" úton indult el azzal, hogy saját szabályait hatalmi megfontolások alapján alkalmazta. Mint mondta, döntését írásban közölte a párttal, de választ nem kapott.

Róna Péter Bolgár György műsorában azt mondta, az elmúlt időszakban az LMP-ben folyó eljárások szerinte olyan természetűek, amik megkérdőjelezik az LMP létjogosultságát. A közgazdász szerint április 8-a után beindult egy folyamat, aminek a lényege, hogy az LMP nem képes tiszteletben tartani a saját szabályait, a párttagok ellen folyó eljárások nem egy morálisan megalapozott szabályrendszer szerint történtek, amit ő nem tud elfogadni.

Az Ökopolisz alapítvány korábbi kuratóriumi elnöke úgy látja, teljesen jogszerűtlen döntés volt Hadházy Ákos két éves eltiltása, aminek tartalmilag sincs semmiféle értelme. Hozzátette, ugyanez vonatkozik Ábrahám Júlia volt elnökségi tagra is.

"Hadházy Ákos semmiféle szabályt nem szegett meg, szorgalmazta az összefogást és az esetleges visszalépéseket, ehhez természetesen joga volt. Semmiféle olyan tárgyalásokba nem bocsátkozott, amik korábbi határozatokkal ellentétesek lettek volna. A választások után önkéntesen bejelentette - ami egy tisztességes dolog -, hogy lemond a társelnöki tisztségről és nem kíván semmiféle tisztséget vállalni."

Az LMP-nek korábban programokat is író közgazdász beszélt arról is, hogy szerinte a párt szellemi tartalma az utóbbi időben elsekélyesedett, kiüresedett, ez is oka volt a párttal való szakításának.

Bolgár György felvetésére, miszerint a párt kritikusai korábban feltételezték, hogy az LMP politikáját tekintve közelít a Fideszhez, a közgazdász azt mondta, ilyet nem igazán lát, azt viszont igen, hogy közelítenek a Fidesz féle technikákhoz.

"Folyamatban van egy hatalmi koncentráció, ugye az egész elnökséget lecserélték, kivéve Szél Bernadettet. Feladják ez eddigi struktúrákat és egy teljesen másfajta szerkezet felé haladnak, ami sokkal jobban hasonlít a Fidesz hatalmi szerkezetéhez" - fogalmazott Róna Péter.

KLUBRÁDIÓ, 2018.05.29. 
Horváth András bejegyzése 
Benzinár 
"A kormány - ellentétben a benzint terhelő adókat folyamatosan emelő szocialistákkal - bebizonyította: tisztában van azzal, hogy a magas üzemanyagárak hatással vannak a gazdaságra és a kereskedelemre. Ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet..." Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője, 2012. január. 11. 15:45





 
Egyre ijesztőbbek a kilakoltatási statisztikák, a lakhatási szegénységbe pedig már rég nem csak a nincstelenek csúsznak bele, hanem bárki, aki nem keres kifejezetten jól. Körkép és gyakorlati tanácsok az ország legszomorúbb füzetkéjéből. Nikoletta szerződését csak tavaly szeptemberig hosszabbította meg az önkormányzat. A hivatalban ugyan azt mondták, adhat be új pályázatot a kis önkormányzati lakásra, csak akkor tegyen is le mellé egymilliót a felújításra. Nikoletta tudja, hogy törvény szerint erre nem kötelezheti az önkormányzat, főleg úgy, hogy már felújította a lakást, amennyire tudta. Ha tényleg kirakják, ez kidobott pénz. "Régebben arra hivatkoztak, hogy életveszélyes a lakás, most már csak arra, hogy mindenkinek mennie kell, akinek lejárt a határozott idejű szerződése." 


KIZÁRTÁK DÚRÓ DÓRÁT A JOBBIK FRAKCIÓJÁBÓL, KÉSZ LEMONDANI A MANDÁTUMÁRÓL


A döntést a párt parlamenti képviselőcsoportjának keddi ülésén hozták meg - tudta meg az Alfahír. Az értesülést Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője megerősítette. 
Dúró Dóra Toroczkai László elnökhelyettes-jelöltje volt a Jobbik május 12-i tisztújításán. A kongresszuson Sneider Tamást választották elnökké, ezt követően Toroczkai bejelentette: "Mi Magunk" néven platformot alapít a Jobbikon belül. A párt elnöksége szerint azonban ez az alapszabályba ütközik, így fegyelmi eljárást kezdeményeztek az alulmaradt elnökjelölttel szemben. A platformhoz a Jobbik egyetlen országgyűlési képviselője csatlakozott: Dúró Dóra. 
Mirkóczki elmondása szerint "bizalmi válság alakult ki" a képviselő asszonnyal szemben, ezért döntöttek a frakcióból történő kizárás mellett. Hozzátette: Dúró Dóra mandátumának sorsáról a párt elnöksége jogosult dönteni. A Jobbik alapszabálya szerint ha az elnökség kétharmada úgy dönt, felszólíthatják mandátumának visszaadására. A párt parlamenti képviselői a Szent Korona előtt tett esküjükben vállalták, hogy ennek alávetik magukat.
Dúró Dóra kedd esti Facebook bejegyzésében bejelentette: "nem fél" kilépni a politika világából, 
és kész lemondani mandátumáról.
Kedd esti sajtótájákoztatóján Mirkóczki ádám elmondta: a frakció titkos szavazással, 20 igennel, 4 nemmel, valamint 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött így.
"Nem a véleménykülönbség, hanem a kongresszus után történtek miatt döntöttünk így"
- szögezte le a szóvivő. Azzal ugyanis, hogy Dúró Dóra csatlakozott a Toroczkai László által alapított "platformhoz", legitimálta a bomlasztást - tette hozzá.
A Jobbik szóvivője közölte, hogy Toroczkai László tevékenysége számos etikai vétséget vet fel.
Kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám azt mondta, a bizalmi válság 2016-ban kezdődött, amikor Dúró Dóra férjét, Novák Előd akkori országgyűlési képviselőt kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából.
A mostani lépést Gyöngyösi Márton frakcióvezető kezdeményezte - jelezte.
Mirkóczki arra is utalt, hogy az ügyben szerdán tart ülést a Jobbik országos elnöksége. Dúró Dóra az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, a frakció később dönt arról, ki tölti majd be ezt a pozíciót.
Közölte azt is, nem gondolja, hogy a jövőben újabb képviselőket zárnának ki a frakcióból.


Hadházy Ákost minden pártbeli tisztségtől eltiltotta az LMP


Hadházy Ákost minden pártbeli tisztségtől eltiltotta az LMP


A hvg.hu úgy értesült, hogy döntött az LMP fegyelmi bizottsága és azt a döntést hozta, hogy Hadházy Ákos semmilyen választott párbeli tisztségért nem indulhat két évig. A volt társelnök telefonon megerősítette értesülésünket, majd hozzátette, fellebbezett.
A határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet.
Arra a kérdésünkre, hogy ezek után is marad-e a pártban és a parlamentben, azt mondta, igen, csinálja ugyanazt a munkát, mint eddig, folytatja a korrupcióinfókat például, de bővebben nem kommentálta a döntést és a jövőjét érintő kérdéseket.
Az LMP-ben már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére egyeztetett az MSZP-vel. Hadházy korábban volt az ATV Egyenes Beszéd c. műsor vendége, ott beszélt arról, hogy még nem tudja, mikor teszi le a képviselői esküt, ugyanis amikor a többi képviselő ezt megtette az alakuló ülésen, ő nem a Parlamentben, hanem a Parlament előtti téren volt, a tüntetőkkel. Az esküvel kapcsolatban szerinte Kövér László többet tud nála, egyszer szólnak majd neki is.
Az LMP közben fegyelmit indított azon képviselőjelöltek ellen is, akik áprilisban visszaléptek más ellenzéki párt jelöltje javára, rövidesen az ő ügyükben is döntés várható.



Fenyegetik a meggyilkolt sólyi kislány családját, az elkövető rokonai – a Betyársereg védelmet ígért nekik


Két hírecske olvasható a témában a Betyársereg honlapján:
Az Erő és Elszántság a mai nap (tegnap, azaz csütörtökön – a szerk.) Sóly településen járt, ahol a 8 éves Adriennt brutálisan meggyilkolta egy 16 éves antiszociális elem. Megtudtuk, hogy a kislányukat elvesztő családot fenyegetik a cigányok, és emiatt rettegnek. A Betyársereg innentől kezdve kiemelten figyeli az eseményeket. A családnak annyit üzennénk, hogy: “Mi ott leszünk mellettetek! Ránk mindig számíthattok!”
Sóly, a csendes Veszprém megyei kistelepülés eddig a nyugalom szigete volt. Mióta a 16 éves cigány kölyök megölte a 8 éves Adriennt, minden megváltozott. Az Erő és Elszántság Mozgalom azzal a céllal látogatott el Sólyra, hogy lerója kegyeletét a meggyilkolt kislány családjának.
A megtört család beszélt is a mozgalom jelenlévő tagjaival és társelnökükkel, Lantos Jánossal. Mint megtudták, a család életét nem csak a tragédia súlya nehezíti meg. Fenyegetik őket a cigányok, és külön kérték is, hogy ezt minél több ember tudja meg. Veszélyben érzik magukat. Természetesen a család nem marad magára a bajban…
További részletekkel és videós összefoglalóval nemsokára jelentkezünk.
A meggyilkolt kislány családját az alábbi számlaszámon segítheti: OTP 11748007-15431497- 10050006

Kapcsolódók:



Merkel legújabb terve: Minden európai fogadjon be egy migránst az otthonába!


Ez hülyébb Hitlernél is , pedig a papa hülyének lett kikiáltva !!
Kér néhány jóféle illegális migránst az otthonába? Ne, kérem, véletlenül se válaszoljon! Hiszen Angela Merkel új Európa-koncepciója megkíméli a Kedves Olvasót az ilyen döntésektől. Az uniós Menekültügyi Hatóság majd kijelöli a megfelelő helyet Önnek saját lakásában, hogy ne zavarja a bevándorlók kényelmét. De a magyar kormánynak sem kell például saját külpolitikával bajlódnia, Brüsszel mindent megold helyette.
Ha Angela Merkelen múlik, a Kedves Olvasó pár éven belül egy egészen más Európában ébred majd fel. Meglehet, már annak sem fogják hívni, nehogy a név diszkrimináljon valakit. A német kancellár „birodalmi” tervei eddig is sejthetőek voltak, de tegnap meglepő nyíltsággal beszélt róluk a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak.

Az időzítés aligha véletlen: a hétvégén ugyanis kiderült, hogy Merkel tudott a brémai menekültügyi kirendeltség ügyeiről. Ahol nem csak cukorkaként osztogatták a menedékjogot – 96 százalékban bólintottak rá a kérelmekre -, hanem bűnözők és terroristák is vásárolhattak megfelelő iratokat.
Merkel tudott erről, és nem tett semmit.
Na, a tegnap vázolt terve szerint a jövőben nem lesz ilyen probléma. Ugyanis egy Európai Menekültügyi Hatóság lenne hivatott elbírálni minden migráns-kérelmet. Mit jelent ez?
Mondjuk azt, hogy a török-görög határon egy megfáradt uniós hivatalnok ránéz az iraki menedék-kérőre, és azt mondja, neki a németországi Bochumban vagy a franciaországi Bordeaux-ban a helye. Avagy menjen Szigetszentmiklósra, a Kossuth utca négybe.
Miért? Csak. Avagy pontosabban: majd lesz egységes eljárási rendszer, meg ilyen-olyan metódus, meg képzés a bírálóknak, meg nagyszerű irányelvek. Egy valami nem lesz: az adott ország, annak lakója nem dönthet arról, akar-e bárkit befogadni, vagy sem!
Ez szépen, merkelien persze így hangzik: „Az új, közös európai menekültügyi rendszerhez több szolidaritás szükséges, minden tagállamnak hozzá kell járulnia a működtetéséhez”.
Ugyanilyen csábosan hangzik, hogy majd egyszerűsítik az unió működését. Ki ne akarna megszabadulni a brüsszeli-strasbourgi vízfejtől? Merkel azt ígéri, kisebb létszámú lesz az Európai Bizottság.
Jelenleg az EB-be minden tagállam delegál egy biztost. A kancellár szerint erre semmi szükség, majd rotálják őket. Az, hogy mitől hatékonyabb egy, mondjuk 15 fős testület, mint egy 27 tagot számláló, fogalmam sincs. De Merkelt sem a munka eredményessége érdekli, ő egy elvet akar lerombolni: azt, hogy minden uniós tagállam egyenlő, azonos jogokkal.
Ennek érdekében hozná létre az úgynevezett Európai Biztonsági Tanácsot is, az ENSZ hasonló testületének mintájára. A New York-i grémium tökéletesen működésképtelen valami, fontos kérdésekben vagy az amerikaiak, vagy az oroszok vétóznak.
Mik lennének a merkeli uniós BT jogkörei? Minden, ami összefügg a külpolitikával, biztonsággal. Azaz, lényegében: bármi és minden. Kik lennének a tagjai? Ha az ENSZ-mintát vesszük: néhány nagy, és rotációs rendszerben pár kicsi. Azaz de facto létrejönne egy német-francia szuperkormány, amelyet senki sem választott, de ahogyan az új „alapszabály” szerint lenne.
Létrejönne még egy testület: az Európai Valutaalap. Ezt a testületet sem választaná senki, úgy működne, mint az IMF. Ott az amerikaiak és a nagy európai országok súlya dönt, itt is német-francia dominancia lenne.
Mi a dolga ennek a szervezetnek? Idézzük Merkelt: „Az Európai Bizottsággal együttműködésben rendszeresen vizsgálná a tagállamok versenyképességét és a stabilitási paktum betartását, és szükség esetén olyan eszközökkel támogatná a külső tényezők miatt bajba kerülő országokat, mint amilyenekkel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatja tagországait az államháztartási stabilitás helyreállításában”.
Azaz két, senki által meg nem választott testület – a háttérben a mindenható Biztonsági Tanáccsal -, az Európai Bizottság és az Európai Valutaalap bármit megtehetne, amit akar. A tagállamoknak még a saját országukban sem lenne szava.
Mert ugye a Kedves Olvasó tökéletesen érti, hogy ilyen esetekben mit jelent a „vizsgálat” és a „szükséges eszközök” kifejezés?
Most mondhatnánk, hogy ellensúlynak ott van a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács, ahol bárki vétózhat. Meg az Európai Parlament, ahova ugye mi választunk képviselőket.
Nos, az ET-ről a merkeli terv hallgat. A vétó kifejezés meg kimondottan gonosz, ha mégis lesz helye ennek a testületnek az új unióban, majd ott is „rotálnak” a megfelelő új szabályok szerint.
Mivel Angela Merkel demokrata, az Európai Parlament továbbra is megválasztaná. Csakhogy az elképzelés szerint már nem is nemzeti pártokra kellene szavazni, hanem úgynevezett transznacionális listákra. Azaz néppártira, szocdemre, zöldre, akármilyenre. melynek élén az országok erejének megfelelően német és francia politikusok, vagy kiszolgálóik állnának.
Erre értelemszerűen felénk a kutya sem menne el szavazni. De ez is a lényeg. Elég a megdolgozott, „európai érzelmű” szavazó, a többi mehet a levesbe.
Ez Merkel új európai álma.
Ez nem egyenrangúak szövetsége, hanem egy német-francia diktatúra, jól teljesítő csatlósokkal és megfegyelmezett gyarmatszerűségekkel.
Ma ez még csak terv, a fenti írásban talán kissé ki is karikírozott. Ma…



Hová tűnt a világ aranya? Kadhafi likvidálása, Fort Knox üres trezorjai, és az USA keleti háborúi mind összefüggnek!




Hol a világ aranya? Ha jól körülnézünk a jelenlegi világunkban, akkor azt látjuk hogy a pénznyomda gépek éjjel nappal mennek.
Ha pedig azt is megnézzük, hogy milyen fedezet van mögöttük, akkor kiderül, hogy másfél százaléknyi aranyfedezet sincs a kibocsátott pénzek mögött.
Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy a világ aranykészlete folyamatosan eltűnik.
Egy-egy ország, mint például Líbia, odaadja Amerikának az aranyát megőrzésre és amikor Kadhafi visszakérte az aranyát, 22 tonna aranynak nyoma veszett. Sőt, mint a történelemből már tudjuk, az USA végül ki is csinálta Kadhafit.
Most a németek vannak hasonló cipőben, a hollandok vannak hasonló cipőben. Hová lett a világ aranya?
Amikor az aranyról beszélünk, igazából nem a probléma gyökerét találtuk meg, hanem jelenlegi világunkkal kell foglalkozni, aminek egyik fő állomáspontja most Európához érkezett.
Kinek jó ez az őrült menekültáradat? Kinek jó az, ha a nemzetállamokat lebontjuk? Honnan van ez a rengeteg elhagyatott gyermek Európa útjain?
Sokak szerint ez az egész egy játszma, melyet a pénzhatalmi kartell játszik a világ ellen. Egész pontosan a világ azon része ellen, melyek még hajlandóak és tudnak nemzetként működni, mint amiylen többek között Magyarország is.
Ugyanis a pénztőkés nagyhatalom számára az erős nemzettudattal rendlekező nemzetek valójában az igazi ellenség.
Az ilyen berendezkedésű országok ugyanis azok, melyek a legerősebb immunrendszerrel rendelkeznek a bankok és egyéb pénzügyi rendszerek ellen.
Ne feledjük el, hogy hazánkat már egyszer kifosztották a rendszerváltást követően, és olyan államadósságot aggattak a nyakunkba, amivel egy életre megnyomorították az országot.
Ennek ellenére Magyarország még mindig él és virul, és a legfontosabb: KÜZD.
Sokan azt feltételezik, hogy az egyes országok aranyait valójában a háttérhatalolm menti ki különféle titkos pénzscatornákon a rendszerből, hogy aztán azok végleg privatizálódjanka, azaz magánkézbe vándoroljanak.
Azért fontos az érdekcsoportok számára az, hogy az országok aranykészletét csapolják le, majd tüntessék el végleg, mert ha kitör majd a globális gazdasági válság, mely még a szuperhatalmakat is térdre fogja rogyasztani, akkor senkinek sem lesz mihez nyúlnia.
Fort Knox már most is üres, az ott tárolt busás aranykészletek már ma sem léteznek, a trezorokban valószínűleg hamis arany van, és ezt az amerikai felsővezetés rég tudja.
A Rothschildek és a Rockefellerek, valamint más szupergazdag érdekcsoportosulások és családok kezében gyűlik a világ vagyona, miközben mindenki mást kisemmiznek a bolygón.
A cél az, hogy a Földi javak 100%-a felett rendelkezzenek, és pusztán csak a gazdasági körforgás miatt létezzenek még bankjegyek, és pénzek az emberek számláján.
Ha az országok és az egyes mindenkori kormányok is gazdaságilag ettől az érdekcsoporttól fognak majd függni, akkor pedig teljhatalmuk lesz a világ felett. Politikai, gazdasági, és jogi.
Ez pedig egy Új Világrendbe vezeti át az emberiséget.




Hirosima: Amerika hazudott, hazudik, hazudni fog: az elhallgatott igazság!


Gregg Herken, a Kaliforniai Egyetem professzora szerint nem igazak azok az állítások, amelyekkel a hirosimai atombomba bevetését hivatalosan alátámasztottak.
Az Egyesült Államok légiereje 1945. augusztus 6-án atombombát dobott a japán Hirosima városára, majd három nappal később Nagaszakira.
Az atomtámadás közelgő 70. évfordulója alkalmából a The Washington Post című amerikai napilap összeállítást közölt öt tévhit eloszlatására.
A cikk szerzője, Gregg Herken, a Kaliforniai Egyetem professzora hangsúlyozta, hogy a nukleáris fegyverek bevetéséről szóló amerikai döntés számos körülményét még ma is homály fedi, az évforduló mindazonáltal alkalmat kínál néhány széles körben elterjedt tévhit eloszlatására.”
írja a Washington Post.
Az amerikai szerző szerint nem igaz, hogy az atombomba vetett véget a háborúnak.
Nem igaz, hogy a nukleáris támadás félmillió amerikai életét mentette meg,
Nem igaz, hogy az atomtámadás egyetlen alternatívája Japán megszállása volt.
Nem igaz, hogy az atombomba ledobása előtt figyelmeztették a japánokat.
Ez mind így van. A kérdés az, hogy miként tovább.
Az amerikaiak azt hiszik, hogy elég meggyónni bűneiket és minden megvan bocsájtva.
Elítéli a mai amerikai hivatalos politika Truman elnököt és az akkori amerikai adminisztrációt?
Felelősségre vontak bárkit is közülük az emberiség ellen elkövetett bűncselekményért?
Nem, akkor pedig az egész meggyónás üres szólam.



Putyin: a harmadik világháború a civilizáció végét jelentené


A labdarúgó-világbajnokság idején végrehajtandó ukrán katonai “provokációknak” súlyos következményük lehet Ukrajna államiságára – figyelmeztette Kijevet Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki interaktív televíziós fórumán.
Remélem, hogy ilyen provokációkig nem fajul el a dolog, de ha ez megtörténik, úgy gondolom, hogy annak nagyon komoly következménye lesz egészében véve az ukrán államiságra nézve”
jelentette ki Putyin, Zahar Prilepin orosz író kérdésére válaszolva. Prilepin, aki fegyverrel harcolt a délkelet-ukrajnai szakadár köztársaságok oldalán, az élő kapcsolásban kijelentette: Donyeckben úgy értesültek, hogy az ukrán fegyveres erők támadásra készülnek a világbajnokság idején.
Putyin bírálta Kijevet, amiért, mint mondta, blokád alá vonta saját területét és löveti a békés lakosságot. Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi ukrán vezetés képtelen a Donyec-medence problémájának rendezésére, és hangsúlyozta, hogy Ukrajnának végre kellene hajtania a megoldást célzó minszki megállapodásokat.szági börtönében éhségsztrájkoló, terrorcselekmény előkészítése címén elítélt Oleh Szencov ukrán rendező és az Ukrajnában hazaárulással megvádolt Kirill Visinszkij kicserélésére.
Az orosz nyelvű oktatás visszaszorítását célzó lett törvényre reagálva Putyin elvetette annak lehetőségét, hogy Moszkva szankciókat vezessen be Rigával szemben. Mint mondta, Oroszország olyan eszközökkel kíván élni, amelyek nem súlyosbítják a Lettországban élő oroszok helyzetét, ezért inkább tárgyalásokat folytat az emberi jogok ottani megsértéséről partnereivel az Európai Unióban.

A Nyugat vetélytársnak tekinti Moszkvát

Az elnök az Oroszországgal szembeni szankciókat és “vádaskodásokat” a feltartóztatás eszközeinek nevezte a Nyugat részéről, amely szerinte vetélytársnak tekinti Moszkvát. Megítélése szerint ezeknek akkor lesz végük, ha nyilvánvalóvá válik, hogy kontraproduktívak.

Putyin szerint az amerikai importvámok valójában szankciók, amelyekre az európai országok nem számítottak. Emlékeztetett rá, hogy már évekkel ezelőtt figyelmeztette az európai országokat: az Egyesült Államok saját szabályait akarja másokra rákényszeríteni, ám akkor senki sem hallgatott rá.

A harmadik világháború a civilizáció végét jelentené

Hangsúlyozta, hogy a harmadik világháború a civilizáció végét jelentené. Mint mondta, a regionális háborúk az egymás kölcsönös megsemmisítésétől való félelemnek, hadászati paritásnak köszönhetően nem váltak globális konfliktussá.
Úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államoknak a fegyverzetkorlátozási egyezményekből történő kilépése veszélyezteti ezt az egyensúlyt. Az orosz vezető sürgette, hogy kezdődjenek tárgyalások a mai követelményeknek megfelelő európai biztonsági rendszer kialakításáról.
Elmondta egyebek között azt is, hogy a tervezett ütemben zajlik a márciusban bejelentett új orosz fegyverrendszerek hadrendbe állítása. Szavai szerint a nukleáris hajtóművel rendelkező, hiperszonikus Avangard hadászati csapásmérő rendszer sorozatgyártása megkezdődött, azt 2019-ben, míg a Szarmat típusú, több robbanótöltet szállítására alkalmas interkontinentális ballisztikus nehézrakétákat 2020-ban állítják majd hadrendbe. A Kinzsal hiperszonikus rakétát és a harci lézerkomlexumot már rendszerbe állították az orosz fegyveres erőknél.

Putyin közölte, hogy Moszkva egyelőre nem tervezi fegyveres erőinek teljes kivonását Szíriából.

Az internet-hozzáférés esetleges oroszországi korlátozására vonatkozó híresztelésekről szólva igyekezett megnyugtatni közönségét, hogy “semmit sem fogunk bezárni”. A hatóságok által – eredménytelenül – blokkolni próbált Telegram üzenetközvetítő szolgáltató ügyével kapcsolatban azt hangoztatta, hogy abban a biztonsági kérdések az elsődlegesek. Mint mondta, arra fogja ösztönözni a szakszolgálatokat, hogy a korszerű technológiákat a felhasználók szabadságának korlátozása nélkül alkalmazzák, és próbáljanak meg “civilizált megoldási módszereket” alkalmazni.
Az elnök ugyanakkor úgy vélekedett, hogy “figyelmesen meg kell szűrni” a Gazprom-Media holding által finanszírozott, de független hangnemben sugárzó Eho Moszkvi rádióadó által “propagált” dolgokat.

Az orosz gazdaság tartós növekedési pályára állt

Putyin biztosra vette Oroszország hosszú távú fejlődését, rámutatva, hogy a gazdaság tartós növekedési pályára állt, a bruttó hazai össztermék (GDP) tavaly 1,5 százalékkal nőtt, az infláció történelmi mélypontra esett vissza, és növekszik a reáljövedelem is. Mint mondta, a gépek, berendezések és az agrártermékek exportjának növekedése a strukturális változások jele.
Úgy vélekedett, hogy Oroszország számára a feladat most nem a túlélés, mint a 30-as és 50-es években volt, hanem az, hogy elkerülje a visszafordíthatatlan lemaradást, amely megkérdőjelezi a szuverenitást, mi több, hogy a fejlődés élmezőnyében haladjon. Putyin megismételte, hogy az eredményességhez összefogásra, nagyobb szabadságra és a politikai rendszer reformjára van szükség.
Személyes kérdésekre válaszolva egyebek között kifejtette, hogy az unokáinak adandó legfontosabb tanácsa az lesz: ne hazudjanak, valamint, hogy nem ő, hanem az orosz emberek fogják majd eldönteni, ki legyen a hivatali utódja.
Vlagyimir Putyin 2001 óta – két alkalom kihagyásával – immár 16. alkalommal tartott ilyen éves fórumot. A mostani adás újdonsága az volt, hogy ezúttal a stúdióban nem volt kérdező közönség, a problémákat a moderátorok és helyszíni kapcsolásban bejelentkező részvevők tették fel. A válaszadásba ezúttal bekapcsolódtak miniszterek és kormányzók is.
A csütörtöki, csaknem 4 és fél órás adásra a lakosságtól beérkezett több mint kétmillió kérdés és ügyes-bajos ügy túlnyomó többségét ígéretek szerint az év hátralevő részében feldolgozzák. MTI


Végre! Afrikai felmenővel rendelkező képviselő a magyar parlamentben!


Karácsony Gergely nem lesz országgyűlési-képviselő, a helyét Kocsis-Cake Olivio veszi majd át. Érdekes döntés.
Fotó: MTIFotó: MTI
Szegény zuglóiak eddig reménykedhettek, hogy Karácsony inkább a parlamentben üldögél a jövőben és lemond a kerületi polgármesterségről (a két posztot az összeférhetetlenségi törvény miatt nem lehet párhuzamosan betölteni). De nem! Ő marad a kerületben és a listás helyét átadja Kocsis-Cake Olivio-nak. 
Utóbbi 99. volt az MSZP-PM közös listán, amelyről 12 képviselő jutott be a parlamentbe április 8-án. Közülük Karácsony mellett Tordai Bence jutott ebben a formában mandátumhoz, ő amúgy 11. helyre került a listán. Utána a 19., a 33., a 44., az 55., a 66., a 77., a 88. és a 99. hely is a Párbeszédé volt, vagyis Karácsony helyére Kocsis-Cake Olivio-t megelőzve heten is ácsingózhattak. 
Mondjuk minden bizonnyal Kocsis-Cake Olivio a legalkalmasabb ember a Párbeszéd politikusai közül arra, hogy az emberek érdekeit képviselje a parlamentben. Azt mondjuk nehéz megmagyarázni, hogy ennek ellenére miért került csak a 99. helyre – legyünk őszinték, ez már csak a lista feltöltése miatt volt fontos. Mert, ha olyan nagyon kiváló jelöltnek gondolták, akkor miért nem tették előrébb? Ha csak annyit érnek a kvalitásai, hogy a 99. pozícióba rakták, akkor mit keres majd az országgyűlésben Karácsony helyén?
Minden rosszindulat nélkül lássuk be, hogy ez nem a politikusi tehetségen dőlt el… Kocsis-Cake Olivio édesapja afrikai és a pártnak kellett egy színesbőrű, afirkai felmenőkkel rendelkező képviselő a parlamentbe, mert ez olyan divatos, píszí, meg miegyéb. Ennyiről van itt szó és nem többről. Ez egy odabökés a kétharmadnak, meg a 2,8 kormánypárti szavazónak. Teljesen felesleges volt amúgy. Senki sem fogja migránsozni Kocsis-Cake Olivio-t, mert nem az. A Párbeszéd pártigazgatójáról többek között ezt írja a mozgalom oldala: 
Magyarországon született, édesanyja magyar, édesapja afrikából származik. (…) Civilként oktatási, kutatási és a média területén végezte munkáját. Dolgozott a Kurt Lewin Alapítványnak, Soros Alapítványnak, Rádió Cafénak és a Civil Rádiónak is.
Párbeszéd bebizonyította, hogy demokrácia van Magyarországon. Senkit sem bélyegeznek meg a bőrszíne miatt, afrikai felmenőkkel is lehet valaki országgyűlési-képviselő nálunk. Még akkor is, ha eredetileg a pártja sem bízott benne… 





Öt éve árulták el Erdélyt Orbánék - felidézzük hazug ígéreteiket



Öt éve árulták el Erdélyt Orbánék - felidézzük hazug ígéreteiket

Korábbi cikkünk újra aktuális. 2005. szeptember 26-a fekete hétfőként vonult be a magyar történelembe. Óriási lehetőséget szalasztott el a "politikai elit", amikor a dumaellenzék - Orbán korábbi ígéretét felrúgva - a kormánypártokkal karöltve, feltétel nélkül szavazta meg Románia EU-csatlakozását. A 2/3-os többséget igénylő hazaárulást sunyiban akarták elkövetni, de többek közt az MVSZ felhívásai, illetve különösen a Jobbik országgyűlési demonstrációja ráirányította a figyelmet.
Novák Előd többek közt egy három méter széles, "Ne legyetek hazaárulók!" feliratú transzparenst lógatott le a parlamenti ülésterem karzatjáról a Románia uniós csatlakozási szerzõdésével kapcsolatos szavazáskor. A háttérben már egy kormányőr lohol
 
A váratlan demonstráció keretében egy tíz méteres, nemzeti színű szalag, valamint 386 piros, fehér és zöld színű röplap is hullott a képviselők nyakába, mely felhívta a figyelmet, hogy az EU számos feltételt állított a csatlakozó országok, így Románia elé is; a Jobbik szerint a magyar Országgyűlésnek is kell szabnia egyet: autonómiát az erdélyi magyarságnak! Az ülésterem karzatjáról Novák Előd magához ragadta a szót. Fennhangon figyelmeztette a honatyákat, hogy a kezükben van Erdély jövője (hiszen egy ország vétója is elég), és lelkiismereti szavazásra kérte őket. Végül az Országgyűlés levezető elnökének tisztelettel megköszönve a szót, visszaült helyére. A karzatra felérő kormányőrök ezután elvezették Novákot, aki elmondta: azért kényszerült ilyen eszközökre, mert a Jobbik e nemzetstratégiai kérdésben megfogalmazott álláspontját szinte teljesen agyonhallgatta a média, pedig óriási hiba letenni a diplomácia legkomolyabb fegyverét a soviniszta román hatalommal szemben.
A mamelukok végül a függetlenek hat ellenszavazata és egy tartózkodása mellett óriási többséggel, 257 igennel Románia uniós integrációjának feltétel nélküli támogatása mellett foglalt állást. Bár a szavazás előtti napokban a Székely Nemzeti Tanács, az erdélyi Magyar Polgári Szövetség és számos közismert személyiség - köztük pl. Kárpátalja autonómiájának elpuskázója: Jeszenszky Géza volt külügyminiszter - is kérte, hogy csak az erdélyi magyarság kisebbségi jogainak törvényekben való biztosítása esetén járuljanak hozzá a román csatlakozáshoz, a Fideszből mégsem akadt egy képviselõ sem, aki nemet mondott volna a nemzeti érdekek feladására. Orbán Viktor Tusnádfürdőn is sokat hangoztatott nemzetpolitikája tehát színjáték maradt; hangzatos szólamai után magyarok millióit köpték szembe. "Mit éreznek, kedves barátaim, azok a magyarok, akik székelyföldi autonómiát vagy kettős állampolgárságot szeretnének, de a sajátjaik nem támogatják őket Budapesten?!" - ezt a kérdést Orbán Viktor tette fel évértékelő beszédében, persze még 2004 februárjában.
A történtekre nem korrekt magyarázat az, hogy az ellenzék nem felelős semmiért. Egyrészt, mert kétharmados törvényeket, pl. az EU-alkotmányt is feltétel nélkül (és ugyanúgy idő előtt) szavazták meg, másrészt Románia uniós csatlakozásának feltétel nélküli magyar támogatása 175-173 arányban elutasításra került volna, ha az "ellenzéki" képviselők nemmel szavaznak. Ráadásul a magyar Országgyűlés nem volt döntéskényszerben, hiszen sietõ másodikként ratifikálta a csatlakozási egyezményt.
Csak ígéret maradt. Ők is hazudtak - Na és?
Érdemes még felidéznünk a Demokrata 2004. augusztus 12-i számát. Ebben Szájer József arról beszélt, hogy vétót lehet alkalmazni Románia uniós felvételével szemben, amennyiben nem teljesíti az őshonos magyarság jogos autonómiakövetelését. Bencsik András - akkori - vezércikkében keményebben fogalmazott: "az erdélyi autonómia kérdésében alkalmazandó vétó sorsdöntõ lesz a magyarság túlélési esélyeit illetõen. (...) Nem túlzás tehát azt mondani, hogy a vétóhoz való viszony fehéren feketén megmutatja majd, hogy ki az, aki nemcsak üres közhelyekben, de a tettekben is hûséges a nemzetéhez és a hazájához. És ki az, aki beszéljen bármilyen tudálékosan vagy mézesmázosan, tulajdonképpen csak egy ócska nemzetáruló." Két év múlva kiderült, hogy bizony Orbán is csak egy ócska nemzetáruló. Ekkor persze Bencsik újabb pálfordulása következett, s így magyarázta bizonyítványát a Jobbik parlamenti akciójára reagálva: "A szélsőjobb összejátszik a szélsőballal! A csapdát Gyurcsányék állították, és a szélsőjobboldaliak ezáltal próbálják megosztani a polgári tábort!" De ez már inkább a szánalmas.hu-ra való.
Forrás: jobbik.hu archívuma nyomán Kuruc.info




Énok könyve - Az őrangyalok könyve 

Bár az Énok könyve jelenleg nem része a Bibliának, de valamikor az volt, csak kivették belőle. A Bibliában található egy rövid utalás az itt leírt történetre, bár abból nem lehet kitalálni, hogy az miről is szól. Az Énok könyvéből viszont egyértelműen érthetővé válik. 
Bevezető beszéd az igazakra és a bűnösökre váró ítéletről 
1. 1. Énok áldásának szavai, amelyekkel megáldotta a kiválasztottakat és az igazakat, akik majd a nagy nyomorúság idejében fognak élni (*), amikor minden gonoszság és istentelenség el lesz távolítva. (* vagy: "ő, aki jelen lesz a megítélés napján, hogy tanúskodjon az ellenség ellen") 
2. És példázatokban beszélve így szólt: - Énok, az igaz és Istentől való férfi, akinek szemét az Isten felnyitotta és látomásban látá a Szentséges személyét a mennyekben, amit angyalok mutattak meg nekem, és tőlük hallottam mindent, és tőlük értettem meg azokat, amiket láttam, de mindezek a dolgok nem ezé a nemzedéké, hanem egy távolié, amely majd ezután fog eljönni. 
3. A választottak érdekében szólok, és számukra szól e látomás: A Szentséges és Hatalmas, a világ Istene eljön majd lakhelyéről. 
4. És a földre tapos akkor a Sínai Hegyén; eljön seregeit vezetve; és megmutatkozik a mennyei hatalom minden erejével. 
5. Félelem szállja meg akkor mind az élőket és az őrangyalok megrettennek. Rettegés és félelem ragadja meg akkor mind a föld lakóit, bárhol is lakoznak a földön. 
6. A magas hegyek megrázkódnak, és a magasságok a mélybe szakadnak, és viaszként olvadnak meg a lángokban. 
7. A föld megnyílik, majd magába omlik, és minden, ami azon van elpusztul; amikor az ítélet ideje eljön minden emberre, még a választottakra is. 
8. De a választottaknak mégis békességet ad; megóvja őket, és megkegyelmez nekik. És mindannyian az Istenhez fognak tartozni; boldogok és áldottak lesznek, és az Isten dicsőségének fénye ragyog rájuk. 
9. Íme! Eljött az Úr tízezernyi szentjével, ítéletet végrehajtani mindenek fölött, és elpusztítani az istenteleneket, megfeddni minden élőt az istentelen munkájukért, melyeket istentelenül elkövettek ellene, és minden súlyos beszédért, melyeket az istentelen bűnösök ellene szóltak. 
Vádbeszéd a bűnösök ellen 
2. 1. Figyeljetek meg mindent; ahogy az égitestek működnek, hogy pályájukról nem térnek le, nem változtatnak azon, és a mennyei testek hogyan kelnek és nyugszanak, rendben, mind a kiszabott időben, és nem szegik meg soha a számukra meghatározott rendet. 
2. Tekintsetek a földre, és vegyétek figyelemben a rajta történő dolgokat a kezdettől a végig, hogy milyen állhatatosak, hogy egy sem változik meg a föld dolgaiból, hanem Isten munkái mind jól láthatóak számotokra. 
3. Nézzétek a nyarat és a telet, hogyan telik meg az egész föld vízzel, és a felhők, és a harmat, és az esők vizei hogyan borítják be. 
3. 1. Figyeljétek meg, és látni fogjátok, hogy (telenként) minden fa elszáradtnak látszik, leveleiket lehullajtva, kivéve tizennégy fát, melyek nem vesztik el, hanem megtartják öreg lombjaikat három vagy négy évig, mielőtt új lombok takarják be őket. 
4. 1. És figyeljétek meg a nyári napokat is, hogyan süt le a fennlévő nap a földre. És a naptól jövő hőség miatt árnyékot kerestek, és a föld is perzselődik a nap hevében, és nem taposhatjátok a földet vagy a köveket azok forrósága miatt. 
5. 1. Figyeljétek meg, ahogyan a fák zöld levelekkel takarják be magukat és gyümölcsöket teremnek: okuljatok mindezekből, és vegyétek figyelembe mind az Ő munkáit, és tudjátok meg, hogy Ő, aki mindörökké él, hogyan teremtett mindent olyanná, amilyen az lett. 
2. És az Ő munkáit évről évre bevégzik, és minden feladatukat betöltik a szerint, amint meghatározta, és el nem térnek a nekik adott feladatok bevégzésétől, hanem akként működnek, ahogyan Isten azt elrendelte számukra. 
3. És lássátok, ahogyan a tenger és a folyók vizei is hasonlóképpen változatlanul bevégzik azt, ami nekik adatott rendeletéből. 
4. De ti, akik nem voltatok állhatatosak, sem az Úr törvényét nem cselekedtétek, hanem áthágtátok és büszke, súlyos szavakat szóltatok tisztátalan szájaitokkal az Ő hatalmassága ellen: Ó, ti keményszívűek, számotokra nem lesz békesség! 
Ítélet 
5. Azért utálni fogjátok majd napjaitokat, az életetek évei elillannak, és megsokszorozódnak pusztulásotok évei az örök utálatosságban, és kegyelmet nem leltek. 
6. a. Abban az időben neveiteket mindörökké utálatossággá teszitek az igazak előtt. 
b. És mindazok, akik átkoznak általatok fognak átkot mondani. 
c. A bűnösök és az istentelenek veletek szórják majd átkaikat, így lesznek majd az istentelenek a ti átkozóitokká. 
d. Ám az összes igaz vigadozni fog, 
e. És bűneik bocsánatot nyernek akkor, 
f. És kegyelem, békesség, és teljes türelem adatik: 
g. Üdvösséget nyernek, és csodálatos fényt. 
i. És ti, mindannyian, akik bűnösök vagytok, nem nyertek szabadulást. 
j. Hanem maradandó átok alatt vagytok. 
7. a. A választottaknak pedig fény jár, kegyesség és béke. 
b. És ők örökölni fogják a földet. 
8. És akkor a választottaknak bölcsesség adatik, és élni fognak, soha többé nem hágják át a törvényt, sem feledékenységből, sem büszkeségből kifolyólag, hanem alázatosan élnek majd mind a bölcsek. 
9. És nem lesz többé áthágás, nem lesz bűnös cselekedet az életükben többé. Nem is halnak meg az [isteni] haragtól vagy bosszútól, hanem betöltik az életük napjait. 
10. Életük békében halad majd, és örömeik évei megsokszorozódnak, örök gyönyörűségben és békességben, az életük minden napján át. 
A Virrasztók lázadása és bukása 
Az összeesküvés 
6. 1. És lőn abban az időben, miután az emberek fiai megsokasodának a földön, hogy leányaik születtek, akik bájosak és szépek voltak. 
2. És amikor az angyalok, az egek fiai látták őket, kívánkoztak utánuk, és így beszéltek egymás között: "Menjünk és válasszunk feleségeket magunknak az emberek lányai közül, és legyenek gyermekeink tőlük." 
3. Erre Shemjáza, aki a vezérük volt, azt mondta nekik: "Félek, talán mégsem akarjátok majd véghezvinni e cselekedetet, úgyhogy egyedül én fogom e nagy bűn terhét viselni." 
4. Azok, válaszolva neki, ezt mondták: "Mindannyian megesküdünk; és fogadalommal kössük magunkat közös átok alá, hogy ezen a terven nem változtatunk, hanem véghez visszük azt." 
5. Ezután mind megesküdtek és a reá jövő átkok alá közösen kötötték magukat. 
6. Teljes számban kétszázan voltak, akik Járed idejében alászálltak az Árdiszra, ami a Hermon hegyének csúcsa. Azt a hegyet azért Hermonnak hívják, mert annak csúcsán esküdtek meg és vetették magukat közös átok alá. 
7. Ezek a vezéreik nevei: Shemjáza, aki (fő)vezérük volt, Uraklbárméel, Rámláel, Kokábel, Támiel, Rámuel, Dánel, Ázákéel Baráqjéel, Asáel, Ármáres, Bátráel, Anánel, Szeráquel, Szamszávéel, Szatárel, Turel, Jomjáel, Száriel. Ezek voltak a tízek vezérei. 
A tett és következményei 
7. 1. Ők, és a velük lévő többi angyal feleségeket vettek magukhoz, mindegyik azt, akit választott magának, elkezdtek bejárogatni hozzájuk, és velük háltak. 
2. És megtanították őket varázslatokra (mágiára), bűvöletekre és a gyökereket vágni (oltani), és megismertették velük a növényeket. 
3. Azok teherbe estek tőlük, és hatalmas óriásokat szültek*, kiknek magassága háromezer könyöknyi volt. 
(*kieg. "...majd háromféle utódot szültek: elsőként óriásokat. Az óriások pedig Nefilimet hoztak a világra, a Nefilimeknek pedig Eliud született. Ezek pedig nagyságukkal arányban növekedtek" Jub. 7:22) 
4. Ezek felélték az emberek minden termését, amíg azok nem bírták őket tovább eltartani. 
5. Ekkor az emberek ellen fordultak, hogy azokat falják fel. 
6. És kezdtek bűnöket cselekedni a madarak, állatok, csúszómászók, és halak ellen is, és egymásnak estek, hogy egymást felfalják és megitták a vért. A föld pedig vádat emelt a törvénytelenek ellen. 
(...) 
Forrás: isteni-itelet.hu 




Ballisztikus rakéták Szíriában, Izrael aggódik

2017. január 06., péntek  Veszélyzónák
Iszkander típusú, kis hatótávolságú, orosz ballisztikus rakéták vannak Szíriában, melyek azért keltenek aggodalmat Izraelben, mert félő, hogy a fegyverek a libanoni, síita terrorszervezethez, a Hezbollahhoz kerülhetnek – jelentette pénteken a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.


Az Isi nevű izraeli vállalat “Eros B” műholdja két olyan rakétaindító járművet fényképezett le Latakiában, Szíria földközi-tengeri kikötővárosában, egy orosz katonai bázison, melyek a kis hatótávolságú, ötszáz kilométeren belül lévő célpontok ellen bevethető Iszkander típusú, orosz ballisztikus rakéta indítására szolgálnak. Most készült először jó minőségű, bizonyító erejű felvétel arról, hogy Iszkander rakéták vannak Szíriában.
Az Isi szakértői szerint ezeket a fegyvereket általában álcaháló alatt tartják, de a heves esőzések miatt kénytelenek voltak teherautón más helyre költöztetni a rakétákat, ezért tudta lefényképezni őket a műhold. Az Iszkander típusú, orosz ballisztikus rakéták 5-7 méteres pontossággal, maximum 700 kilogrammos robbanótöltetet képesek célba juttatni.
A ynet szerint Szíria és Irán szeretne Iszkandereket vásárolni Oroszországtól, de az izraeli tiltakozás miatt Moszkva eddig nem adott el nekik ilyen rakétákat.
Ennek ellenére, a Fülöp-szigeteket kész fejlett fegyverzettel ellátni Oroszország – jelentette ki szerdán Igor Khovaev, fülöp-szigeteki nagykövet egy Manilába érkezett orosz hadihajó fedélzetén. Az információk szerint az üzletnek része lehet szinte bármi, amire az országnak szüksége van: repülőgépek, tengeralattjárók, helikopterek, kézi- és könnyűfegyverek és sok-sok egyéb fegyvertípus.
Forrás: MTI / Kitekintő




Hadászati rakéták elleni fegyvert tesztel Izrael

2013. március 01., péntek  Európán kívül
Sikeres volt Izrael új rakétaelhárító rendszerének főpróbája, a kormány magabiztosan nyilatkozott az elért eredményekről hiszen reményeik szerint ezzel az izraeli rakétavédelmi pajzs utolsó elemét is hamarosan üzembe helyezhetik.

Izrael hétfőn sikeresen végrehajtotta legújabb, Nyíl 3 (Arrow 3)  rakétaelhárító rendszerének tesztjét, amely során sikerült az új fejlesztésű rakétát az atmoszféra határán elfogó pályára állítani. Az izraeli Védelmi Minisztérium tájékoztatása szerint az új rendszer fő funkciója, hogy a távolból érkező fenyegetések ellen hatékony védelmet nyújtson. Benjamin Netanjahu miniszterelnök az AFP hírügynökség szerint örömmel üdvözölte a sikeres indítást és bízik az eredményes folytatásban. Egy ugyanilyen típusú rakéta indításáról készült felvétel felkerült a Youtubefájlmegosztó portálra is.
A rendszer nem titkolt célja, hogy egy Iránból érkező, nagy hatótávolságú – esetleg vegyi, biológiai vagy nukleáris robbanófejjel felszerelt – rakétát még annak izraeli légtérbe való belépése előtt képes legyen megsemmisíteni. Ehud Barak, izraeli védelmi miniszter “fontos mérföldkőnek” nevezte a sikeres tesztet, így országa újabb jelentős lépést tett a ballisztikus rakéták elleni védelmi képességek fejlesztésében. A miniszter szerint az Arrow 3-mal az ország rakétavédelmi hálózata képes lesz eredményesebben reagálni a jövő fenyegetéseire.
A Nyíl Fegyverrendszer (Arrow Weapon System) létrejötte nemzetközi kooperáció eredménye, amelyben a kutatási és fejlesztési fázisokat amerikai és izraeli cégek megosztva végezték. Nyugati részről a Pentagon felügyelete alá tartozó Amerikai Rakétavédelmi Ügynökség működött közre, kivitelezőként bevonva a projektbe a szintén amerikai székhelyű gyáróriást, a Boeinget.
A hazai oldalt az Izraeli Rakétavédelmi Szervezet képviseli, valamint annak fejlesztéssel megbízott vállalatai. Az együttműködés nem új keletű, a kisebb hatótávolságú, szintén az átfogó izraeli rakétavédelmi pajzs egyik elemeként funkcionáló Nyíl 2 rakéta is közös produktum.
A védelem pillérei
Az izraeli rakétavédelmi pajzs négy fontosabb elemből áll. A kis hatótávolságú rakéták – ilyenek a Gázából és Libanon déli határairól indított házi készítésű, a Hezbollah és a Hámász fegyveresei által közkedvelt Kasszám rakéták – ellen a Vaskupola (Iron Dome) elnevezésű, talán legközismertebb izraeli elhárító-rendszer véd, amely az Izraeli Védelmi Erők tájékoztatása szerint már évek óta üzembiztosan működik és a tavalyi gázai támadások idején alkalom adódott élesben is tesztelni.
A most tesztelt Arrow 3 projekt utolsó összetevőként illeszkedik a rendszerbe. A kivitelezők szerint képes az atmoszféra felső rétegeiben, a világűr határán, ballisztikus pályán repülő interkontinentális rakétákat is megsemmisíteni. Ezzel Izrael elérte, hogy hitelt érdemlően tud szemebnézni az olyan távoli fenyegetésekkel is, mint amit Irán vagy Pakisztán nukleáris programja jelent. Ettől függetlenül feltételezhető, hogy az ellenséges országokat továbbra is a nemzetközi nyomás és a válaszcsapás lehetséges elsöprő ereje fogja visszatartani attól, hogy ilyen tipusú katonai agresszióval lépjenek fel a zsidó állammal szemben.
A hírek szerint a rendszer annyira hatékony, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea is komoly érdeklődést mutat iránta, így Izrael akár jelentős bevételekre is számíthat a kétharmad részt saját fejlesztésű projekttől.
Orosz Zoltán 




Elkerülhetetlen a Nyugat bukása



Interjú David Engels belga történésszel



Megdöbbentő a hasonlóság a Római Köztársaság bukása és Európa jelenlegi állapota között. A hagyományos értékek elvetése, a morális válság és a bevándorlás a nyugati civilizáció végét jelentheti. David Engelsszel az Európa Jövője konferencián beszélgettünk.
A napokban jelent meg a nyugati civilizáció hanyatlásáról szóló könyve (A birodalommá válás útján) magyar nyelvű második kiadása. Mennyire tartja fontosnak Magyarország szerepét a jelenleg tapasztalható történelmi folyamatokban?
– A visegrádi országok, és különösen Magyarország jelenleg reményt jelenthetnek Európa többi része számára. Ezek a nemzetek még szabadak, és egy olyan alternatív és konzervatív Európát testesítenek meg, amelyben úgy lehet az ember hazafi, konzervatív és keresztény, hogy nem kell rossz értelemben véve nacionalistának is lennie. Egy másfajta Európa van itt kialakulóban, ami reményt ad minden olyan nyugati embernek is, aki magát konzervatívnak tartja.
Először jár Budapesten?
– Nem, ez már a harmadik alkalom. Több konferencián is voltam az elmúlt években itt és Lengyelországban is. Számomra érdekes élmény – az én nézőpontomból – Keletre utazni, kicsit olyan, mintha hazaérkeznék, mert Belgium egyre inkább elveszíti az identitását. Nemcsak az iszlamizáció, hanem az alternatív liberalizmus miatt is.
Ön belgaként hogyan jellemezné az identitását?
– Hát, bonyolult. Nem könnyű belgának lenni. Nincs olyan, hogy belga nyelv. Ráadásul én még az országon belül is egy kisebb, 60–70 ezres német nyelvű kisebbséghez tartozom. Ebből az élettapasztalatból tanultam meg azt Európa szívében élve, hogy egyrészt létezik olyan, hogy közös európai identitás, ami a különböző nemzeti kultúrákat összeköti. Ugyanakkor minden nemzet és minden kultúra különbözik is egymástól, megvan a maga gondolkozásmódja. Ezekre pedig büszkének kell lennünk.
Mi a fontosabb: az európai, vagy a nemzeti identitásunk?
– José Ortega y Gasset spanyol filozófus szavaival válaszolnék erre, aki szerint a szellemi örökségünk 80 százaléka a közös európai háttér, s csak 20 százaléka köthető az egyes nemzetekhez.
Hogyan definiálná az európai identitást? Mit jelent az európai kultúra?
– Talán történelmi aspektusból kellene megközelíteni. A közös történelmünk közös kultúrát jelent, és ez jobban összeköti Európa két szélét, mint sokszor a közvetlen szomszédokat. Egy lisszaboni lakosnak például több köze van egy moszkvaihoz, mint egy marokkóihoz, pedig az csak pár száz kilométerre él tőle. Nyilván nem mehetünk el a kereszténység európai identitást alapjaiban befolyásoló szerepe mellett sem. Egy sor olyan sajátosságunk van, ami nincs meg az egyiptomiakban, a kínaiakban vagy épp az indiaiakban.
Ez jelentheti azt, hogy a mi civilizációnk és kultúránk „felsőbbrendű”?
– Semmiképpen sem. Mindegyik kultúra egyenlő véleményem szerint, mindegyik más lehetőségeket tartogat az abban élő emberek számára. Mindegyik civilizáció kialakította a saját kultúráját, amelyek között nyilvánvalóan kardinális különbségek vannak. A kínaiaknál például a nyelv miatt sosem fejlődött ki a logikus gondolkozás ilyen jellegű formája, míg az indiaiak olyan kifinomult matematikai fejlődést értek el, amit mi csak pár éve értünk utol. Mi pedig technikailag képesek voltunk embert küldeni a Holdra.
Mégis amellett érvel, hogy a nyugati civilizáció és kultúra érdemes arra, hogy megvédjük. Hogyan érvelne a multikulturalizmus ellen?
– Mivel mindegyik egyenlő, ezért mindegyiket érdemes megmenteni és megvédeni. Mindegyik az emberi történelem fontos része. A probléma alapvetően nem is abban áll, hogy az európai kultúrát kívülről fenyegeti a muszlim bevándorlás, hanem sokkal inkább abban, hogy az európai kultúra önmagában is meggyengült, olyannyira, hogy nem kívánja megőrizni a saját integritását, és ezért megnyílt mások előtt.
Miért lát most mégis óriási veszélyt a tömeges bevándorlásban?
– Az európai történelemben voltak már olyan periódusok, amikor történtek hatalmas népmozgások, csak akkor az európai kultúra annyira erős volt, hogy az érkezők simán asszimilálódtak. A magyar például egészen kiváló példája ennek. Nagyon messziről érkeztek, letelepedtek Európa közepén, s néhány háborút követően felvették a kereszténységet, és az európai civilizáció tagjaivá váltak. Ennek ezer éve. Az integráció nagyon jól is működhet. Ami most az iszlámmal kapcsolatban történik, az ennek pont az ellenkezője. Tömegével érkeznek, és nincs olyan jól működő társadalom, ami képes lenne őket integrálni. Nem várjuk el tőlük, hogy viselkedjenek úgy, mint mi. Helyette üdvözöljük őket, és magunkra úgy tekintünk, mint a leggonoszabb kultúrára, ami felelős a keresztes háborúkért, az inkvizícióért, a világháborúkért.
A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.




Ausztria nem mentesülhet a menekültek befogadása alól



Az Európai Unió 2015-ben fogadta el azt a mechanizmust, amelynek célja Görögország és Olaszország tehermentesítése azáltal, hogy a két fogadó országból összesen 160 ezer bevándorlót helyeznek át más tagállamokba. Ausztria ez alól tavaly év végéig mentességet kapott, mivel 2015-ben összesen 90 ezer migránst fogadott be – de ezért az osztrák kormány szerint további mentesség illetné meg őket. Az Európai Bizottság viszont ezt máshogy látja.

ERRŐL TUDNIA KELL

Európát átverték: Brüsszel már 2006-ban a migránsokra és terrorra készült

Kezdenek torkig lenni a migránsokkal az európaiak

Megkéselt egy 11 hónapos kisbabát és anyját egy migráns Londonban

Az osztrák kormány levélben kérte az Európai Bizottságot (EB), hogy Ausztria mentesüljön a bevándorlók áthelyezése alól. A megállapodás értelmében
idén kétezer migránst kellene fogadnia Ausztriának
Görögországból és Olaszországból. Legalábbis papíron, mert a menekültek áthelyezése két év alatt elég lassan haladt előre: eddig kevesebb mint 15 ezer embert költöztettek át a mechanizmus keretében, miközben idén szeptemberre volt kitűzve, hogy 160 ezer főt áthelyeznek a menekülthullám által leginkább sújtott tagországokból.




2016 májusáig kellett volna legalább 20 ezer, egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló menekültet áthelyezni Görögországból és Olaszországból, ehhez képest jelenleg is csak 15 ezer főnél tartanak a tagállamokFORRÁS: MTI/EPA/SZTRATISZ BALASZKASZ
Megkapta az osztrák kormány levelét az Európai Bizottság, amelyben Bécs mentességet kért a menedékkérők áthelyezését célzó európai uniós program alól, Ausztriának azonban a többi tagállamhoz hasonlóan eleget kell tennie a kötelezettségeinek – mondta a brüsszeli testület illetékes szóvivője.
Natasha Bertaud elismerte, hogy Ausztria korábban rendkívül komoly erőfeszítéseket tett a migrációs válság kezelésére, és hozzátette, hogy
a bizottság kész megvitatni, miként tudna segíteni az osztrák kormánynak kötelezettségei teljesítésében.
További részleteket azonban majd a Bécsnek küldött válaszlevelében fog közölni az EB.

Vizsgáljuk, hogy kaphatunk-e mentességet vagy halasztást" – mondta múlt héten Christian Kern osztrák kancellár. Reinhold Mitterlehner alkancellár azonban később azt mondta:
kevés esélyét látja, hogy Kern kezdeményezése sikerrel jár.
Az osztrák kezdeményezés sajtóértékeléseiben kiemelték, hogy az osztrák kormány a közvélemény nyomására tavaly óta szigorított a bevándorlási politikáján.


Belebetegedve és belefáradva az USA külpolitikájába, Németország Kína felé tolódik, mely tárt karokkal várja





Belebetegedve és belefáradva az USA külpolitikájába, Németország Kína felé tolódik, mely tárt karokkal várja. Németországnak elege lett az amerikai külpolitikából. Angela Merkel látogatása Oroszországban és Kínában ezt is tanúsítja.

2018. május 10-én a német kancellár, Merkel nyíltan is kimondta:
Európa már nem számíthat az Egyesült Államokra, hogy majd az megvédi. Az európai kontinensnek el kell kezdenie a “saját kezébe vennie sorsát.”


“Már nem létezik olyan, hogy az USA majd egyszerűen megvéd minket, Európának a sorsát a saját kezébe kell vennie. Ez a jövő legfontosabb feladata.”- ismételte meg Merkel egy beszédben, amit a francia Macron elnök köszöntésekor mondott.
Csütörtökön Kína már közölte, hogy szélesre tárja kapuit a német üzletek számára, miután szívélyes fogadtatásban részesítették Merkelt. Mindkét országnak közös érdeke, hogy visszaverjék Trump tervét, mellyel csapást akar mérni azon országokra, amiknek kereskedelmi töbletük van az USA-val szemben.
Úgy néz ki, hogy ahányszor csak Trump kinyitja a száját, az súlyosan érinti az európai és ázsiai gazdaságokat. – írja az RT News.



Németország a legnagyobb autóbeszállító az Egyesült Államokban az összes európai ország közül és Kína legnagyobb kereskedelmi partnere is a maga 179 milliárd dolláros tavalyi kereskedelmi mérlegével.




Íme a “békés menedékkérők” csoportos beilleszkedési próbálkozása … vasrudakkal, kordonokkal



"A tolvajok királyok lesznek és a királyok tolvajok."
"Sok lesz a hontalan, egyik országból a másikba vándorolnak."
"Az emberek szívesebben választanak helytelen ideákat."
"Az emberek éheznek, félnek, a föld alatt keresnek menedéket."
"A leggazdagabb lesz hatalmon."

(Lingu Purána, óind vallási irat a Kali Juga idejéről.)




A tankok már a határnál sorakoznak és parancsra várnak. Szünet nélkül hullanak Izraelre az Irán által szállított rakéták Gázából. Az IDF légiereje már kilőtt több terrorista támaszpontot a Gáza-övezetben, valamint terroralagutakat semmisített meg. A válsághelyzetre való tekintettel a szárazföldi behatolás sajnos elkerülhetetlenné vált. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése