2017. augusztus 14., hétfő

Ukrajna népei ,, Imádjátok az Urat ,,


Ukrajna népei ,, Imádjátok az Urat ,,


Az aranyatok után a természeti kincseiteket is ellopják , és ez még nem elég nekik , mert a lelketek is kell . Ébredjetek álmotokból , és űzzétek ki a kufárokat az országotokból , mint Jézus tette annak idején a pénzváltókkal .


Hát ez lesz a ti családotok . Úgy jártatok mint az egyszerű ember kinek nagy farka volt , és az uton meg kellet igazítani , és a koma átrakta a farkát a bal oldalról a jobb oldalra , hát így vettétek fel a fasisztákat a politikai elitjeitek közzé . Hogy ezek is lopnak na ná , csak ők még a hazátokat is kiárúsítják . Az ingyen élőket el kell tartani , ők nem fognak helyettetek se dolgozni , se háborúzni , csak a fejpénzt akarják beszedni. A pénzszivattyúkat beállították , majd beszabályozzák , és a fasiszta pártjaitok , majd működtetik . Csak az a baj , hogy gázt csak akkor kaptok , ha megtámadjátok Oroszországot , és ha marad az uratok után valami , hát kaptok a koncból , hogy ne fagyjatok halálra . Ezt ti akartátok így , vagy csak a fasiszta pártotok a zsidókkal . Míg kevesen voltak addig kellet volna megölni őket , és feladni postán Izraelbe , hogy ott nyugodjanak , most meg kövessétek az elszakadt testvéteiteket , nekik több eszük volt ébredjetek fel , mert a sátánista zsidó horda kamatrabszolgát csinál belőletek .

Sátánista fekete misét rendeznek a Harvard egyetemen


2014. május 10., szombat Hídfő.net uzenete.blog
A Harvard Egyetem, Amerika egyik elit iskolája május 12-én nyilvános sátánista fekete misét fog rendezni, - az eseményt a hivatalos egyházként is bejegyzett Sátánista Templom szervezi az egyetemre, a hirdetmény szerint képviselőik az egyetem hallgatóinak nyilvános előadást tartanak a fekete mise történelmi vonatkozásairól. A gonosz szolgálatát utcai propagandával is népszerűsítik, íme az eseményt hirdető egyik szórólap:

A fekete misét reklámozó röplap. A kép Baphometet ábrázolja, akit elátkozott lelkek vesznek körbe.

A fekete mise egy okkult mágikus rituálé, amit a katolikus mise kifordítása és kigúnyolása köré építenek fel. Résztvevői szándékosan azzal a céllal veszek részt, hogy Istenből gúnyt űzzenek és szövetkezzenek az ördöggel, amit trágárságokkal és esetenként emberáldozattal támasztanak alá. Az ilyen beteg lelkek "önmegvalósításának" pedig teret enged a nyugati jogrend, ami több országban is hivatalos egyházként tartja nyilván a "Sátán Templomát" vagy "Sátánista Templomot", hol milyen néven jelenik meg.
A Harvardra meghirdetett rendezvény egy PR-rendezvény, vagyis a valós sátánista rituálék a nyilvánosság számára is elfogadható formáját igyekeznek majd felmutatni, hogy követőket toborozzanak. A szervezők elmondása szerint a fekete mise "az egyház általi elnyomásra adott válasz színművi megjelenítése", ezzel a magyarázattal teszik a sátánizmust elfogadhatóbbá az előzetesen keresztényellenes és ateista agymosásban részesített fiatalok számára.
A fekete misét a Queen's Head Pub-ban rendezik, ami az egyetem "szívében" található. A Sátánista Templom az utóbbi időben a fiatalokat célozza meg, nemrég nyilvánosságra jutott a hír, miszerint Oklahomában a kormányépület (de facto parlament) épülete elé akarnak állítani egy Baphomet-szobrot, amire a vallásszabadság nevében meg is kapták az engedélyt. A szobor így néz ki:

A lefelé fordított pentagram a feketemágia szimbóluma. Figyeljük meg alaposan a kézjelet is, és a gyermekek tekintetét, akik csodálva tekintenek Baphometre. Ő felé fordul a figyelmük Isten helyett, őt bálványozzák, őt követik.
Az alábbi kép pedig azt mutatja, miért kapták meg rá az engedélyt. A mintegy két hete készült képen John Kerry, amerikai külügyminiszter látható, amint épp hivatalos választ fogalmaz meg a Kelet-Ukrajnában kialakult helyzetre és Oroszországot fenyegeti.

Az amerikai politikusok és gazdasági vezetők mind egytől egyig sátánisták. Aki az atlantizmust nem utasítja el, a sátánizmust támogatja. Aki az Egyesült Államokkal fenntartott "szövetségi" viszonyt nem utasítja el, az sátánistákkal szövetkezik.
Ajánlom nektek ezt az önvédelmet mielőtt mindőtöket legyilkolnának .
És ajánlom azoknak a magyar önvédelmi önszerveződéseknek is a tudomásulvételére kik majd rövidesen önmagukat kell hogy megvédjék , mert Ukrajna után több mint valószínű magyarország lesz a célkeresztben , a zsidóink a gladioban megkapták az eligazítást , a kulcsfontosságú pontok , már rég zsidó kézen vannak , a parancs után egy órával már lőni fogják a parlamentet , és a minisztériumokat , hogy káoszt csináljanak , így egy nap alatt végeznek az Orbán kormánnyal , és a pénzügyi oligarhák kezébe jut az ország , nem sikerült a libatolvajnak szépszóval és hatalmi trükkökkel , majd most jön a nyilt erőszak , és az éhbérért dolgozó magyarság nem lesz hadrafogható ezért a maffia elittért , sőt szurkolnak , hogy legyilkolják őket , csak az a baj , hogy az ÁVH – sok unokái , és gyermekei megjönnek Izraelből , és újból gyilkolni fogják a népünket . A Jobbiknak van hivó szava a többi megalkuvó cigány horda , nem is baj ha legyilkolják őket , ellopták a nemzeti vagyonunkat , ami nem veszet el csak átalakult , most újból el kell venni a rablóktól , és a családjukat is kiírtani , hogy ne legyen mire fogni miért is kellet elrabolni népünk vagyonát .Kyusho és az életmentés


Mi ez a Kyusho?
Röviden úgy tudnék rá válaszolni, hogy egy olyan harcművészeti rendszer, amely a főbb szerveinkhez tartozó energia pályákat ill. a rajtuk elhelyezkedő akupresszúrás pontokat támadja.
A védekező fél célja,hogy minél kisebb erőbedobással, energiával és minél hatékonyabban tudja megvédeni magát és a rábízott személyeket, javakat,vagyharc képtelenné tenni a támadót. Mindezt a kínai Kung – Fu és később az Okinawa-i karate mesterek úgy érték el, hogy a természetgyógyászat által használt meridiánokat és akupresszúrás pontokat támadták, íggy növelve a technikáik hatékonyságát. Amikor iskoláikat létrehozták a formagyakorlataikat (Kata) az öt elem tanának figyelembevételével alakították ki. A technikáik egy – egy adott akupresszúrás pontra fognak, nyomnak, rúgnak, vagy ütnek. Ezáltal az energiarendszer egy pillanat alatt összeomlik. Ez merőben más szemlélet, mint amiben mi itt Európában felnevelkedtünk. Röviden úgy tudnék rá válaszolni, hogy a testünk akupresszúrás pontjaira irányulnak a fogások, az ütések, a rúgások, és a nyomások. Mivel a test energiarendszere van ilyen módon támadva, megbontva, blokkolva, ezért a támadó pillanatok alatt harcképtelenné válik.
Akupresszúrás pontok a testen,
forrás:http://drwuakupunktura.hu
A Földön minden az energia egyfajta megnyilvánulása, még az emberek is. A testünket behálózzák a későbbiekben bemutatásra kerülő energiapályák, az úgynevezett meridiánok. Ezeken helyezkednek el azok a vitális (élet) pontok, melyeket a hagyományos kínai orvoslás is alkalmaz az akupunktúrában, illetve az akupresszúrában. Előbbi tűvel (újabban lézerrel), utóbbi nyomással gyógyít a pontok stimulálása által.
A Kyusho ugyanezeket a pontokat illetve energiapályákat használja, csak célja nem a gyógyítás, hanem a test energiaáramlásának megzavarása, megállítása. A pontos találat – ami rendszerint több vitális pont megfelelő kombinációja – azonnali energetikai összeomlást eredményez. Elméleti hátterét tekintve hagyományos kínai orvoslás olyan alapvető elveire épül, mint az “öt elem” tana vagy a jin-yang egysége.
Előbbi lényege, hogy minden mindennel ok-okozati összefüggésben van. Az egymásra hatások láncolata képezi az elméletet, amely az öt természeti elemhez, tűz, föld, fém, víz, fa- kapcsolódik. Ezek az elemek különböző módon hatnak egymásra, táplálják, uralják, vagy épp korlátozzák egymást. A világegyetemben mindent két ellentétes erő hoz létre és irányít. Ennek e két erőnek az egyensúlyban tartása a legfontosabb. A természetgyógyászat 360 pontot használ gyógyítás céljára, ebből a harcművészek 108 pontot alkalmaznak. Ebből következik, hogy aki egy átlagos szintű önvédelmi képességekre vágyik, annak nem szükséges több száz pontot megtanulni. Kiválóan használható önvédelmi célokra, nagy előnye, hogy elsősorban nem fizikai erőt igénylő módszer, ezért különösen hatékony „önvédelmi fegyver” a nők, idősek vagy gyengébb fizikumú férfiak számára is. Elsősorban az elfoglalt üzletemberek, nők, biztonsági, rendészeti és katonai területeken dolgozók részére ajánlom, akiknek nincs idejük évekig az edzőtermeket látogatni, hogy önvédelmi jártasságra tegyenek szert.
Harsányi László
Kyusho szeminárium
Shihan Evan Pantazival Kyusho International elnökével
2007 Genf
Nemzetközi  KYUSHO  Szeminárium
2006.04.01 – 02. Budapest
Hajós Alfréd Ált. Isk. 1205 Budapest Lajtha László u. 25.
Nemzetközi Kyusho Szeminárium 2006. Budapesten
Vezette Sihan Evan Pantazi – 7. Dan a Kyusho International elnöke
Ez a rendszer a Shaolin papok tanításaihoz vezethető vissza amikor felfedezték, az emberi testen lévő főbb meridiánokat és az akupresszúrás pontokat. Ezeket a pontokat használták  fel a gyógyászatban és később a harci művészetekben is. Rájöttek, hogy ezen pontok ütése, rúgása, nyomása vagy ezek kombinációi pillanatok alatt harcképtelenné teszi a támadót. Mindezt azzal magyarázhatjuk, hogy összeomlik a test energetikai rendszere és ezáltal jön létre szédülés, eszméletvesztés vagy harcképtelenség. Később amikor a kinai Kung – Fu átkerült Okinawára az ottani mesterek átvették mindezt és beépítették az okinawai karatéba ami igy egy félelmetesen hatékony önvédelmi rendszerré fejlődött. A különböző iskolák katái is a különböző pont kombinációk alapján jöttek létre. Az ötvenes években  amikor a karate Okinawáról átkerült Japánba elkezdték széles körben oktatni, a veszélyes elemeket, technikákat kihagyva egy modern sport rendszert hoztak létre. Az akupresszúrás pontokra épülő technikákat a fiataloknak és a tömegeknek nem tanították, ez a rendszer nem alkalmas a tömegsport számára, a gyors sikerek elérésére és a versenyzésre.
Okinawán nem volt hagyománya a nagy létszámú tanítványok tanításának sok mesternek életében csak 1 – 3 tanítványa volt, ugyanis nagyon megválogatták, hogy kinek adják át ezt a komoly tudást. Tanárunk ShihanTakeji Ogawa8. Danos Okinawa Goju – Ryu mester az első japán tanár aki nekünk és néhány kiválasztott európainak megmutatta és tanítja ezeket a technikákat a Goju – Ryura építve.
A Kyusho International az arra érdemes harcművészek számára újra elérhetővé teszi ezt a tudást, ennek érdekében meghívásos nemzetközi stílus független szemináriumot szerveztünk melyet Shihan Evan Pantazi 7.Dan a Kyusho International elnöke vezetett, a rendezvényen a következő országok karatékái vettek részt USA, Szlovakia, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia és természetesen mi magyarok. A két napos intenzív szeminárium nehéz volt de mindenki megelégedésére sok új harcművészeti és természetgyógyászati információval gazdagabban távoztunk. Azok akik először vettek részt Kyusho foglalkozáson a gyakorlatban láthatták annak működését és hatékonyságát.
Harsányi László
Kyusho szeminárium  2005 Franciaország
Sensei Juhász László, sensei Evan Pantazi, sensei Harsányi László és sensei Mark Kline
Tiltott karate technikák
Forrás: dunatv.hu
Ami most következik, az elvileg soha nem szerepelhet sporthírekben. A karate hivatalosan tiltott technikáiról tartott nagyon is gyakorlati bemutatót hazánkban a téma avatott szakembere.
Evan Pantazit, a hetedik danos kyusho mestert érdemes nagyívben elkerülni. Na persze csak akkor, ha rossz szándékkal akarnánk közelíteni hozzá, hiszen egy ütéssel, rúgással vagy akár egy érintéssel is maradandó sérülést tudna okozni. Az általa képviselt és tanított akupresszúrás pontok támadásán alapuló, speciális önvédelmi rendszer képes megbénítani, vagy akár megölni is az ellenfelet.
Természetesen a Budapesten rendezett, meghívásos önvédelmi szemináriumon nem ez volt a cél. A harminc éve a harcművészetnek élő mester az Egyesült Államokból érkezett hazánkba azzal a céllal, hogy az eddig hétpecsétes titokként kezelt technikák közül néhányat bemutasson és megtanítson a négy országból érkezett, több danos, fekete öves mestereknek.
„A kyusho mindenképpen nagy felelősségérzetet követel.” – nyilatkozta a Dunasportnak Evan Pantazi, a Nemzetközi Kyusho Szövetség elnöke. „Maga a tanulási folyamat is olyan hosszú, hogy aki ezt a tudást rossz célokra akarja használni, az előbb fogja abbahagyni a technikák gyakorlását, mintsem elegendő tudást szerzett volna.
A kyusho-ban is lehet sérüléseket okozni, de ez attól is függ, hogy mennyire veszélyes technikai elemeket tanítunk meg. Csak azoknak oktatjuk a legnehezebb technikákat, akik ezt teljes felelősséggel tudják majd használni.”
KYUSHO INTERNATIONAL


  KYUSHO


(Dim Mak / Tsubo / Vital Point / Pressure Point)


jelentése:                             „ÉLETPONT”.


A KYUSHO jitsu lényege a test energiaáramlásának megzavarása, megállítása, az energia-pályák (meridiánok), az idegpályák és azok bizonyos pontjainak, vagyis a test vitális (élet) pontjainak támadásán keresztül. A kyusho a hagyományos kínai orvoslás elemeire épül, mint pl. az akupresszúra, akupunktúra, vagy éppen a shiatsu, de célja pont azok ellenkezője.
A modern KYUSHO egy stílusfüggetlen, önálló komplex rendszer, mely eredetileg minden klasszikus harcművészet anatómiai alapjául szolgál.
A KYUSHO jitsu technikái elrejtve valamennyi „tradicionális” harcművészetben megtalálhatóak. Legjobban azon stílusokban nyomonkövethető, amelyek formagyakorlatokat használnak gyakorlásuk során.
A KYUSHO tanulmányozásával minden harcművész sokkal jobban meg fogja érteni saját stílusának, küzdőrendszerének mibenlétét.
A KYUSHO ban minden mozdulat harci értékkel bír, így az addig védekezésnek, felkészülésnek (kamae), átmeneti mozdulatnak hitt, vagy egyszerűen csak elfogadott, de nem értelmezett mozdulatok új értelmet fognak nyerni!
Szinte bizonyos, hogy rövid időn belül elképzelhetetlen lesz bármilyen tradicionális harcművészet, vagy modern önvédelmi rendszer oktatása a KYUSHO jitsu alapjainak ismerete nélkül!
Alapelvek
A KYUSHOt gyakorlóknak meg kell tanulniuk a hagyományos kínai orvoslás olyan alapvető elveit, mint például a yin és yang, “öt elem”,  építő / gátló (kontroll) / 24 órás körök. Pontosan ismerniük kell a meridiánok futását, az azon elhelyezkedő pontok helyét, azok támadásának szögét, irányát, stb.
Az európai orvosi szemlélet és gyakorlat köréből az idegpályák futása, végződése, valamint fontos anatómiai ismeretek megszerzése szintén nélkülözhetetlen.
Természetesen a KYUSHO jitsut gyakorlóknak el kell sajátítaniuk az újraélesztések módszereit is. Ezek ismerete elengedhetetlen, lényegük a megtámadott energiamezők, idegpályák azonnali helyreállítása.
A kyusho támadás nem feltétlenül követel erős fizikai kivitelezést, sőt, sok esetben a túlzott erejű technika nem is éri el a kívánt hatást. Íly módon a rendszert a gyengébb fizikumú emberek (nők, idősek stb.) is eredményes tudják alkalmazni.  A pontos találat – ami rendszerint több vitális pont megfelelő kombinációjú összekötése – viszont azonnali energetikai összeomlást eredményez.  A KYUSHO jelentős szerepet kaphat a civil önvédelemben és az egészségmegőrzésben is!
FIGYELEM!!! A KYUSHO gyakorlása kizárólag megfelelő szakmai vezetéssel történjen!!!


KYUSHO PONTOK
kyusho_points.jpg
(Pontok megnevezése és hatása szerv-óránál):
1, szedáló-pontok: energia levezetés a meridiánból, vagy a hozzá tartozó szervből.
2, tonizáló-pontok: energiaszint növelés a meridiánban, vagy a szervben.
3, Yuan forrás-pontok: önmagában a meridián energiaszintjétől függően tonizál, vagy szedál (ellentétes hatású)
tonizáló és szedáló ponttal együtt alkalmazva, fokozza azok hatását.
4, Lo passzázs-pontok: a végtag ellentétes oldalán futó Yin és Yang párok közötti kapcsolat, ez az egyik meridián
passzázs-pontját és a másik forrás pontja között jön létre, ezzel lehet a két meridián közötti energia különbséget kiegyenlíteni. Ennek alapján a meridián párok között két kapcsolat jön létre.
5, Mu alarm-pontok: a has és a mellkas elülső felszínén, a hozzátartozó szerv közelében találhatók, megmutatják a szerv állapotát.
6, Shu asszociációs-pontok: a hólyag meridiánon helyezkednek el, alkalmasak akut és krónikus betegségekben feltöltésre és levezetésre. Shu és Mu pontok együttes ingerlésével alkalmazható, általában a megfelelő szerv magasságában találhatók.
7, Xi hasadék (gyűjtő)-pontok: akut, vagy krónikus betegségek esetén, a meridián által ellátott terület, ill. szerv betegsége esetén érdemes kezelni.
8, Ablak-pontok: a test alsó és felső része közötti Yin és Yang eltolódásakor kell kezelni, Yin az alsó és Yang a fölső rész.
9, Jiohui, cardinál, vagy mester-pontok: a 8 extrameridiánt kapcsolják össze a fő meridiánokkal, kezelésükkel mindkét meridián befolyásolható.
Az öt antik Shu pont kezelése és hatása az öt fázisnál
1, Jing (kút): teltség érzet, pangás, mentális betegségek
2, Rong (forrás): lázas betegségek
3, Yu (folyó): test elnehezülés, izületi fájdalmak, reumás betegségek
4, King (folyam): nehéz légzés, köhögés, hideg-meleg váltakozása, asztma
5, Ho pontok: Qi ellenirányú áramlása hasmenés, hányás, gyomor, bél és Fu szervek betegsége, Yin és Yang eltolódásakor egy meridiánon belül, energia kiegyenlítésre.

Pontválasztási szabályok az öt fázis szerint
1, Anya – gyermek szabály: Amikor egy fázis hiányos, akkor az anyját, az előző fázist kell feltölteni. Például: Tüdő tonizálás: tüdő tonizáló pontjával Tüdő (P) 9, lép fázis föld pontjával Lép (LP) 3
Tüdő szedálás: tüdő szedáló pontjával P 5
Anya – gyermek fázis telítettségénél: anya fázis pontja + az anya gyermek pontja P8 (fém) + P5 (víz).
2, Fiú – nővér szabály: amikor a csatornapárban van diszharmónia pl. máj – epe.
Szedálás: mindkét csatorna fázis és gyermek pontját – fa + szedáló (H1 + H2 és VF41 + VF 38)
Tonizálás: mindkét csatorna fázis és gyermek pontját – fa + tonizáló (H1 + H8 és VF41 + VF 43)3, Forrásból merítés: a csatorna saját forrás (Yu) pontját kezeljük.
Szedálás: szedáló pont + forrás pont pl. H2 + H3
4, Harmonizálás: többlet betegségeknél, nehogy átterjedjen az unokára.
Eljárás: 1, Az unokát feltöltjük a nagymama pontján és a saját anya pontján át, pl.: máj (fa) telítettségnél a
lépet (föld) kell kezelni: LP3 + LP2 (anya pont tűz)
2, Lecsapoljuk a máj (fa) pontját és szedáljuk: H1 + H8.
5, Koreai négy pontos rendszer: a nagyobb hatás elérése érdekében dolgozták ki.
Szedálás: anya fázis pont és gyermek tonizáló pont töltés + nagymama fázis pont és unokának nagymama fázis pontján át levezetés.
Tonizálás: nagymama fázis pontján és unokának nagymama fázis pontján át töltés + saját gyermek fázis pontján a gyermeke fázisához tartozó pontján át levezetés.
Csatorna Hiány modellek Többlet modellek
Feltöltés Levezetés Feltöltés Levezetés
Tüdő LP3 + P9 C8 + P 10 C8 + P10 R10 + P5
Vastagbél V36 + IC11 IT5 + IC5 IT5 + IC5 VU66+IC2
Gyomor IT5 + V41 VF41 + V43 VF41 + V43 IC1 + V45
Lép C8 + LP2 H1 + LP1 H1 + LP1 P8 + LP5
Szív H1 + C9 R10 + C3 R10 + C3 LP3 + C7
Vékonybél VF41 + IT3 VU66 + IT2 VU66 + IT2 V36 + IT9
Húgyhólyag IC1 + VU67 V36 + VU40 V36 + VU40 VF41 + VU65
Vese P8 + R7 LP3 + R3 LP3 + R3 H1 + R1
Vérerek Ura H1 + VU9 R10 + VU3 R10 + VU3 LP3 + VU7
Hármasmelegítő VF41 + CT3 VU66 + CT2 VU66 + CT2 V36 + CT10
Epehólyag VU66 + VF43 IC1 + VF44 IC1 + VF44 IT5 + VF38
Máj R10 + H8 P8 + H4 P8 + H4 C8 + H2
Pontválasztási szabályok a szervóra szerint
1, Anya – gyermek szabály: Amikor az anyát tonizáljuk, a gyermeket is serkentjük. Fordítva, ha a gyereket
szedáljuk, az anya energiája is csökken.
1, Saját csatorna szedálás, vagy tonizálás, pl.: C7, vagy C9.
2, Yin – Yang csatorna-párnál az anyát kezeljük, pl.: Lép tonizáláshoz V41.
2, Férj – feleség szabály: Amikor az egyik oldalt szedáljuk a másikat tonizáljuk, és fordítva.
Jobb kéz Hármas melegítő Gyomor Vastagbél
Bal kéz Húgyhólyag Epehólyag Vékonybél
Jobb kéz Vérerek ura Lép-hasnyálmirigy Tüdő
Bal kéz Vese Máj Szív
Például: lép csatorna tonizálásához a H2-t szedáljuk.
3, Dél – éjfél szabály: A szervóra szerint ha az energia például a tüdőben maximális, akkor a húgyhólyagban
minimális. Ezért, ha a tüdőt tonizáljuk P9, a húgyhólyagot szedáljuk.
4, Yin – Yin és Yang – Yang meridián párok: Ehhez több csoportosítás is lehetséges.
Yin és Yang meridián-párok szerint
Szív – vékonybél máj – epehólyag
Felső végtag Tüdő – vastagbél ves e – húgyhólyag Alsó végtag
Vérerek Ura – hármas melegítő lép-hasnyálmirigy – gyomor
Yin – Yin és Yang – Yang meridián-párok szerint
1. Vékonybél – húgyhólyag Tai Yang 4. tüdő – lép-hasnyálmirigy Tai Yin
2. Hármas melegítő – epehólyag Shao Yang 5. vérerek ura – máj Jue Yin
3. Vastagbél – gyomor Yang Ming 6. szív – vese Shao Yin
A sorrend a külső hatások szervekre gyakorolt hatásának sorrendjét is mutatja. Például a Tai Yin csatornánál a Tüdő csatornát a Lép csatorna szedálásával erősítjük. Ellentétes a hatás. Ugyanez visszafelé is érvényes.
5, Fiú – nővér párkapcsolat szerint: Yin és Yang kapcsolat, például Tüdő – Vastagbél. Mindkettő ugyanazon a gerincvelő szegmenten van.
Például a gyomor telítettségénél a lép Lo (passzázs) pontját együtt kezeljük a gyomor Yuan (forrás) pontjával: LP4 + V42.
6, Yang – Yin ikrek szerint: Azonos meridiánok közötti energiaszint eltérés a jobb (Yang) és a bal (Yin) oldal között.
 1, Azonos oldalon kezeljük az előző kezelési módoknak megfelelően.
 2, Ho ponton keresztül tonizálunk, vagy szedálunk.
Kezelési szabályok:
1, Egy végtagon nem szabad egyszerre tonizálni az együttműködő meridián-párokat, az antagonista izomkötegek miatt.
2, A kardinál pontokon keresztül energiát lehet nyerni az extrameridiánokból a főmeridiánokba.
3, Yin tünetnél a Yangot, Yangnál a Yint kezeljük. Azokat a meridiánokat kell kezelni, ami összehozható a panasszal. Nem a panaszt, hanem a kiváltó okot kell helyreállítani.
A HARCMŰVÉSZETEK MISZTIKUS OLDALA2011.05.14. 06:43 Napi Maflás


A távol-keleti harcművészeteket mindig körüllengte valami misztikus hangulat, és ettől úgy éreztük, a harcművészet több, mint az európai küzdőrendszerek. Először a judo elve nyűgözött le, azután a fejrúgások és a töréstechnika, majd mindig jött valami újabb és újabb momentum, amitől azt gondolta az ember, hogy végre ott áll a lényeg küszöbén. Közben végig azt ismételgettük, hogy a harcművészet más, emögött van filozófia, de valahol bennünk maradt az a gyermeki csodavárás, hogy egy idő után szert teszünk a titkos tudásra, valaki átadja nekünk a legyőzhetetlenné tevő technikákat, amiket csupán a kiválasztottak ismerhetnek.

Shorinji Kempo Kyusho lesson

Vital Points

Vital Points 3D

PRESSURE POINTS OF THE NECK (New)

The Complete Pressure Points of the arms

None Deadly very painful Kyusho ( pressure point) #1

Pressure Points Head, Neck & Torso

Pressure Points Fingertip Power

Pressure Point Knockouts

Pressure Points Simple Attacks

Self Defense Krav maga Close Combat Techniques complet en fra

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 1 of 4

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 2 of 4

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 3 of 4

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 4 of 4

Vannak, akik ezt a kyusho jutsuban találják meg. A kyusho az életpontok támadása. A rendszer a hagyományos kínai orvoslás elméletén alapul, csak itt nem gyógyításra használják az akupunktúrás pontokat. A tradicionális kyushóban úgy vélik, hogy a különféle elvek alapján végrehajtott támadások megakasztják a test meridiánjaiban (energiacsatornák) áramló csi (éltető energia) mozgását, és emiatt összeomlik a szervezet energetikai rendszere, ami eszméletvesztést, szervleállást vagy akár halált is okozhat.

Bár a meridiánokat követve viszonylag könnyen elsajátítható az egyes akupunktúrás pontok helye, és a kínai orvoslás elméletével valóban tetszetős magyarázatot kapunk arra, hogy miért lehet bizonyos pontokat támadva hatékonyabbá tenni az egyes technikákat, némileg zavaró, hogy ezek az elvek nem minden kyusho pont esetében működnek. Bár a hatékony pontkombinációk megmagyarázhatókvalamelyik elmélet alapján (jin és jang, kínai órakör, öt elem elmélete, stb.), a dolog fordítva nem működik, azaz a kínai orvoslás elméletéből kiindulva nem feltétlenül fogunk működő technikát kapni.

Ez abból fakad, hogy a kyusho jutsunak anatómiai, élettani magyarázata van. A bunyóban is használható életpontok – és ezek száma jóval kevesebb, mint a kínai gyógyászatban használatos 361 akupunktúrás pont – valójában az idegrendszerre hatnak. Hozzáteszem, hogy mindennek csupán elméleti jelentősége van: a lényeg úgyis az, hogy mi adható el éles küzdelemben.
A kyusho nem csodafegyver. Megfelelő harcművészeti háttér nélkül csak arra jó, hogy a mester istenkedhessen kicsit a dojóban. A mai videóban pont az a szép, hogy a tanításból hiányzik minden show elem. A mester nem sokat figurázik: akkorákat csap oda, hogy az egy lónak is elég lenne (00:53, 01:29, 02:42, 02:45). Tegyük hozzá, szükség is van rá, hiszen a Shorinji Kempóban a testfelület keményítés alapkövetelmény. De meg se fordul a fejében, hogy ne használjon erőt. Az eredmény pedig önmagáért beszél (00:12, 00:56, 01:31, 02:44). Mindenesetre a kyusho mellett szól, hogy ezek a kemény bunyókban edződött mesterek úgy érzik, valami olyan pluszt kaptak, amivel hatékonyabbá tehetik a harcművészetüket.
A kiegészítő anyagot a Maflás Facebook oldalán találjátok.

 

SmartGUARD Civil Kyusho Defense in USA, Miami - 2014 (Zsolt 

Kyusho & Tuite-Jitsu - Part 1. Sendo-ryu-Karate-do

Kyusho & Tuite-Jitsu - Part 2. Sendo-ryu-Karate-do

Kyusho & Tuite-Jitsu - Part 3. Sendo-ryu-Karate-do

Okinawan Kyusho (急所) and Kiko (気功): An Introduction

http://www.youtube.com/watch?v=iToelaMy2WQ

Kyusho. The 6 Ji Hands. Evan Pantazi

PRESSURE POINTS OF THE NECK (New)

The Complete Pressure Points of the arms

Pressure Points Simple Attacks

Kyusho Jitsu. Kyusho Top 10 points

KYUSHO. IRON SHIRT

Police Jukaikido

Kyusho Energy Transfer

Bujinkan Takagi Yoshin Ryu Kyusho

KYUSHO DEL NORTE A.C.

Pressure points of the Arms 1 Level 1

pressure points of the arms 2

Pressure points of the arms 3

Pressure points of Back lower Ribs.

Pressure points of the Arms 1 reloaded

Pressure points of the Torso 5 Shinchu / Kinketsu [ The Sternum

Pressure Point Knockouts

Self Defense Krav maga Close Combat Techniques complet en fra

Krav maga - tecknique de combat - allfightingcrew

Krav Maga DVD1

SELF-DEFENSE - Krav Maga ( +150 techniques )

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 1 of 4

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 2 of 4

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 3 of 4

Tutorial Kapap Israeli Special Forces Combat Concepts Vol 4 of 4

Tutorial Krav Maga Falls, Strikes, Vulnerable Points, Defenses

Krav Maga Vol02 Basic Combatives


Szakmázzunk! Az 'Életpontok' szerepe és alkalmazása a harcművészetben2005. szeptember 27. | szerző akadmin |Az emberek számtalan okból kezdenek el harcművészetet tanulni. Ezek közül az egyik legfontosabb: az önvédelem. De csakugyan a leghatékonyabb tudást kapjuk?
A harcművészetek fejlődésével – sport- és küzdelmi vonalon egyaránt – megfigyelhető a művészetben szereplő harci elemek csökkenő alkalmazása.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a biztonságra, a védőfelszerelésekre, versenyszabályokra, a támadható felületek korlátozására, a fizikális felkészítésre, a technikák sportcélú alkalmazására. A versenyeken az indulókat elválasztjuk kor, nem, súly és tudás alapján.

Elvesztett tudomány
Bár még mindig lehet önvédelmi technikákat tanítani és tanulni harcművészeti stílusok sport és spirituális beállítottságú XXI. századi “reinkarnációiban”, nagyon gyakran a hatékony önvédelem tudománya valahol elveszik a stílus “modernizációja” közben. Ráadásul a versenyzői szinten teljességgel kizárt, hogy egy tanítvány nála sokkal nagyobb, nehezebb, vagy erősebb ellenféllel kerüljön szembe. Funakoshi Gichin demonstrál 
Mesterséges besorolás nem létezik a való életben, az utcán. Ha egy nőt megtámadnak, az elkövető nagy valószínűséggel egy magasabb, erősebb, súlyosabb férfi. Ha egy gyerek a szenvedő alany, akkor nem ritkán felnőtt az agresszor. A legtöbb élethelyzetben a támadó tudatosan kihasználja fizikai előnyeit. A harcművész mesterek feladata az, hogy egy olyan eszközt adjanak a tanítványoknak, amely akkor is segít, ha a használója kisebb, fiatalabb, gyengébb adott krízis szituációban. 
Mi lehet ez?
Mi adhat előnyt egy kisebb személynek a nagy és erősebb támadóval szemben? 
Ha megnézünk egy judo versenyt, láthatjuk, hogy a nagyobb versenyző előnyben van a kisebb termetű judókával szemben. Persze az alacsonyabb judóka is eldobhatja a nagyot és szerezhet pontokat, de ez rendkívüli tudást és tapasztalatot igényel. Ezért is sorolják a judoban (is) súlycsoportokba a versenyzőket. A súlynak nagy befolyása van.
A tudásszint a másik tényező, amely alapján elkülönítik az egyes versenyzőket. Nem nagyon látni fekete övest sárga, vagy zöldövessel küzdeni tornákon. Képes-e pontot szerezni egy alacsonyabb tudású a tapasztaltabb harcművész ellen? 
Persze, képes lehet. 
De mindent összevetve erre kevés az esélye, és valószínűbb, hogy a fekete öves veri meg a kisebb tudásút. Látott már valaki junior korút felnőtt ellen versenyezni? Látott már valaki seniort junior, vagy felnőtt ellen versenyezni? Nem igazán. Ezek szerint a junior, vagy senior nem nyerhet a felnőtt korú ellen? 
De nyerhet. De a fair verseny szabályai szerint le kellett fektetni a játékszabályokat.
Azonban fel kell készíteni tanítványainkat arra, hogy adott esetben egyenlőtlen feltételek esetén is meg tudják védeni magukat. A mester képes átadni a tudást tanítványainknak, amely kiegyenlítheti a támadó előnyeit. 
Köztudomású, hogy a testnek vannak olyan pontjai, melyek sebezhetőbbek támadás alkalmával. Köztudomású, hogy egy ütés a gyomorba légzési problémákat idéz elő. Ugyanez az ütés a herékre, torokra, szemre irányítva legalább ilyen romboló hatású lehet.
A kincs
Tehát tudjuk, hogy vannak a testen különösen sebezhető pontok. Ha megértettük és elfogadtuk ezeket a tényeket, akkor logikus, hogy adott esetben használjuk ezt a tudást. Ha egyszer tudjuk, hogy hol helyezkednek el ezek a pontok, akkor csak technikai tudás kérdése, hogyan “használjuk” ezeket a pontokat stressz-helyzetben. 
Évszázadokig, Sunzi “A háború művészete” c. könyve az írni-olvasni tudó keleti harcosok féltve őrzött kincse volt. Még napjainkban is hasznos tanácsokat meríthetünk belőle. Például Sunzi azt mondja: “Ha biztos akarsz lenni a támadásod sikerében, támadd azt a helyet, amit az ellenséged nem véd!” Ilyenkor az olvasó megáll egy pillanatra és megkérdi magától: “Mi köze van ennek a önvédelmemhez?”
A kérdés megválaszolásához kezdjük az alapokkal! Ha megnézzük a hatodik fejezetet Funakoshi Gichin Karate-Do Kyohan-jában, egy, a vitális pontokkal (kyusho) foglalkozó részt találunk. 
Itt leírja a szerző, hogy milyen testpontok támadásával milyen eredmények érhetőek el. 

                                              Pont ott
Sok esetben az általa leírt pontok támadása magától értetődő hatást eredményez. Például jó néhány célpont olyan testrész, amelyet egy férfi ösztönszerűen is véd harc esetén. Ilyen a szem, orr, lágyékhajlat, hasi idegközpont. Viszont ebben a fejezetben arról is olvashatunk, hogy ha egy bizonyos pontot támadunk a csuklón, akkor ez KO-t eredményez a szenvedő alanynál. 
Funakoshi még a karon, lábon, háton, mellkason, nyakon és a fejen is megjelöl különösen érzékeny célpontokat, amelyek támadása ájuláshoz, szélsőséges esetben halálhoz vezethet.
Több forrás
Nem csak Funakoshi és más keleti források állítják a fentieket. Charles Yerkow (1942.) Modern Judo c. tanulmányában számos pontot megnevezett, amelyeket sikerrel alkalmazhatunk önvédelmi helyzetben, azonban gyakorlás során – mivel nagyon veszélyes – nem javasolta. Azonban megnevezett egy, a lábfej talprészén lévő pontot, amelynek támadása halált okozhat. Prof. H. H. Hunter Super Ju-Jitsu c. (1938) munkájában számos példát találni nagy hatékonysággal támadható test-pontokra. 
Ezeket a karon, lábon elhelyezkedő pontokat támadva “részleges bénulást” okozhatunk támadónknak.
Térjünk vissza Sunzi mondásához, miszerint “Ha biztos akarsz lenni a támadásod sikerében, támadd azt a helyet, amit az ellenséged nem véd!” 
a megnézzük Hunter, Yerkow, vagy Funakoshi leírásait, minden esetben kinyilvánítja a szerző, hogy ha bizonyos pontokat támadunk a végtagokon, akkor részleges paralízis, ájulás, akár halál lehet a “végeredmény”. Ha valaki támad, akkor mit kell tennie, hogy érintkezésbe lépjen velem? Ki kell lendítenie kezét, vagy lábát a támadáshoz. Ha egy testrészét közelíti hozzám, akkor egy támadható felületet is szolgáltat ezzel a mozdulatával. Biztos vagyok benne, hogy ilyenkor nem elsősorban a kéz, és láb, annál inkább a szem, orr, nyak, herék, gyomorszáj védelmére összpontosítunk.
Tehát, ha tartunk a lábon, kézen elhelyezkedő életpontok támadásának következményeitől, akkor inkább az előbb felsorolt testrészeket vegyük célba! 
Az emberi testen található életpontok alapos ismerete értékes fegyver lehet egy önvédelmi helyzetben. 
E tudás megfelelő alkalmazásával a “hagyományos” célpontok (fej, mellkas stb.) irányában kaput nyithatunk a következő támadás előtt.Vital Pont

Ismerete fontos pontok vagy a Kyusho az alapja Kata bonyolultabb , és szembe keményebb ellenfelek a fenyegető helyzetekben az élet.
Röviden, egy fontos pont része, az a testület, amikor csapott kellő erő, szög és a pontosság okozhat az ellenfél eszméletvesztéshez, fogyatékosság, vagy akár halált is okozhat. Sok magyarázat létezik, hogy leírja a hatását a keleti filozófiák a nyugati tudomány. A lényeg azonban az energia az idegrendszerre, ha nem megfelelően végzik, ez vezethet a fejfájás, hányinger, eszméletvesztés, vagy még rosszabb. Ezért javasoljuk, hogy az információ nem uliser elmélyültek a témát a mester Karate-Ka mint Sensei Rick Clark és tanulni még a szempontból a biztonság és a testnevelés.Fontos : néhány kulcsfontosságú pontot soha nem lehet emberek ellen, több mint 40, az emberek a szívbetegség, foglalkozik kábítószer vagy gyógyszer, vagy ha kétségei vannak, egyáltalán! Ez az információ célja, hogy javítsa a tudás, és nem célja, hogy használható anélkül, felügyelete minősített oktató.Nem vállalunk felelősséget az információk felhasználását itt található.

   Jodan Kyusho (alapok a felsőtest)

 1. Tendo (fejtetőn) : Ez lefedi a területet a tetején a fejét, hogy a nyak hátsó részén. Shuto vagy Tsuki Tetsui különösen hatékonyak ezen a területen.
 2. Tento (közötti területen a korona és a homlok) : Támadások készült kézi technikával potenciálisan halálos hatása.
 3. Komekami (templom) : tiszta végzetes régió különösen érzékenyek Tsuki vagy Ippon Ken.
 4. Mimi (Fülek) : A legnagyobb fájdalom okozta vezetés mindkét fülét tenyeréből.
 5. Miken (orrhát) : Potenciálisan halálos kimenetelű feltűnő orrát Teisho vagy Tsuki.
 6. Seidon (terület felett és a szemek alatt) : vunerable támadni legtöbb Te-Waza.
 7. Gansei (szemgolyó) : Lehet hit segítségével Nukite Ippon, Ippon Ken, stb ...
 8. Point Jinchu (alatti terület az orr) : jó a legtöbb Te-Waza.
 9. Gekon (az alsó ajak) : hasonlóan vunerable jó Te-Waza.
 10. Mikazuki (állkapocs) : különösen hatékony, ha megüt Empi vagy -Hiji ettem .
 11. Folyamat A Dokko (a fülek mögött ) : mastoid: Feltehetően sztrájk pont (azaz d Ippon Ken Ippon Nukite, stb ..) ..
 12. Keichu (tarkó, nyak) : Ismét, a legtöbb vunerable Te-Waza.

  Chudan Kyusho (Essentials Body-Medium)

 13. Shofu (oldalsó nyak) :
 14. Sonu (alap torok) :
 15. Hichu (Apple Ádám) :
 16. Danchu (szegycsont) :
 17. Kyototsu (alap szegycsont) :
 18. Suigetsu (Solar-Plexus) :
 19. Kyoei (hónalj) :
 20. Ganchu (mellbimbók alább) :
 21. Denko (a 7. és 8. bordák) :
 22. Inazuma (Side, Above The HIPS) :
 23. Myojo (Below köldök) :
 24. Soda (levelek közötti váll) :
 25. Katsusatsu (az 5. és 6. csigolya) :
 26. Kodenko (alapja a gerinc) :
 27. Wanshun (Tricep) :
 28. Hijizume (Joint Könyök) :
 29. Udekansetsu (Joint De Bras) :
 30. Kote (csukló) :
 31. Uchijakuzawa / Miyakudokoro (belső impulzus alkar) :
 32. Sotojakuzawa (Él csukló felett A Pulse) :
 33. Shuko (kézfejen) :

  Gedan Kyusho (Essentials test alsó)

 34. Kinteki (herék) :
 35. Yako (Superior comb belső) :
 36. Fukuto (lábszár külső) :
 37. Hizakansetsu (térdízület) :
 38. Kokotsu (Belső Shin) :
 39. Uchikurobushi (boka belső) :
 40. Kori (nyak, a láb) :
 41. Kusagakure (külső felső széle a láb) :
 42. Bitei (farkcsont) :
 43. Ushiro-Inazuma (Below Buttockoplasty) :
 44. Sobi (alapszint) :Atemi (fúj)


A technikák ütések alkalmazzák csak az önvédelem és a kata, előre meghatározott formák támadás és védekezés.
Ők vannak osztva: Műszaki felvétel a felső végtag (Ude evett) (mutogatni, öklét, oldalán a kisujj, könyök, stb.) Strokes és technikák az alsó végtag (Ashi evett) (térd, lábfej, sarok, stb.).
come_colpire

Lövések a felső végtagok (Ude evett)

Yubisaki evett (ujjbegy)
Kobushi evett (ököl)
 • Tsukake technika Kime nem Kata , amelyben a cél a gyökere az orr, ami a korongot az ujjpercek az öklét.
 • Yoko Uchi technika Kime nem Kata , amelyben a cél a templom, hogy ütött az alsó a puncs megfelelő ulnaris határ.
 • Tsuki Age technika Kime nem Kata , amelyben a cél az áll, hogy a kupán az első a zárt ököl.
 • Uraken Uchi technikát használt karate, ahol a cél a templom, ami sújtotta a felső punch (uraken) megfelel a csuklómon.
Tegatana evett (oldalán a kisujj)
 • Naname Uchi technika Ju nem Kata , amelyben a cél az alapja az állkapocs, ami sújtotta a szélén a kezét.
Hiji evett (könyök)
 • Yoko Hiji ütőhangszerek technikával éri el a csúcsát, a könyök a gyomorban.

Lövések az alsó végtagokon (Ashi evett)

Hiža gashira evett (térd)
 • Hiža Ate Mae, az alkalmazott technika a karate is, amelynek célja az ágyéki területen, a száj, a gyomor és az állát.
 • Yoko hiža Evett , a technikát széles körben használják a Muay Thai, a célok lehetnek a nemi szervek, vese, áll.
Sekito evett (lábfej)
Kakato evett (sarok)
 • Ushiro Geri Gedan. Használt a  Kodokan Goshin Jutsu végzett feladata a térd, a lábfej.
 • Yoko Geri Gedan. Ez a technika a  Kime nem Kata végzett feladata a térde.

Táblázat: A fontos pontokat

Vital Pont
- See more at: http://www.infojudo.com/difesa-personale/atemi/#sthash.r6WkEs7W.dpuf

Meridianos Padrão: PulmãoMeridiano nem Pulmão: Esta postagem é resultado da compilação de varios textos de Livros em Ingles japonês e português, de a befogadó helyek encontrados na Rede Mundial de Computadores, e que duraram meses como um trabalho Academico, obviamente, SEM uszony lucrativos, com o único intuito de ajudar aqueles que pesquisam sobre o assunto.Um dos oldalak: http://www.kyusho.it/tavole_e_meridiani.html foi alapvető na ilustração dos meridianos, SEM o minő, este trabalho não riumok Sido feito. Convido todos a visitarem este oldalon de excelente Qualidade técnica e sobretudo Gráfica. Vai lhes acrescentar ricos conhecimentos sobre tudo que se entende por Medicina Oriental.Obrigado Pela visita.Portuguęs: Meridiano do Pulmão (P)
Inglês: Lung Meridian (LU)
Japonês: Hai Kei
Chinês: Fei Ching
Italiano: Canale Polmone (P) P1 - LU1 - chu Fu - Zhong Fu, Chung Fu - P1 P2 - LU2 - Un H - Yun Men - P2 P3 - LU3 - Tem Pu - Tian Fu, Tien Fu - P3 P4 - LU4 - Kyo Haku - Xia Bai, Hsia Pai - P4 P5 - LU5 - Shaku Taku - Chi Ze, Chih Tse - P5 P6 - LU6 - KO Sai - Kong Zui, Kung Tsui - P6 P7 - LU7 - Lek ketsu - Lie Que, Lieh Chuen - P7 P8 - LU8 - Kei Kyo - Jing Qu, Ching Chu - P8 P9 - LU9 - Tai En - Tai Yuan - P9 P10 - LU10 - Gyo Sai - Yu Ji Yu Chi - P10 P11 - LU11 - Sho Sho - Shao Shang - P11 Meridiano: I. Teljes de Pontos 11. Horário Pico: 23:00 h ~ 01:00 óra. Fluxo: Tronco -> Maos 
1.. Trajeto externo:Inicia-se na fossa infraclavicularis nem ponto denominado P1. Segue Pela Margem elülső-oldalról do antebraço e na altura csinálni cotovelo segue para goteira radiális.Continua na Região hipotenar até o Angulo radiális unguel csinálni polegar. 2.. Trajeto interno: Inicia-se nem Triplo Aquecedor Medio, na Região do Estómago e conecta-se com o Intestino Grosso. Segue para a Região da cardia e mediastino, behatásának nem Pulmão e jelennek na Garganta. 3. Meridianos Secundários: Meridiano Tendinomuscular jelennek csinálni polegar, nem ponto P11.Meridiano de Conexao ou Luo: constituídos de um ramo transzverzális e outro hosszanti, emergem nem antebraço, nem ponto P7. Sintomas do Meridiano: Dor e contratura izom nem Trajeto do Meridiano (Região infraclavicularis), ombralgia, braquialgia, dor do cotovelo, nem polegar, Palma da mao Quente, Garganta inchada e dolorida. Sintomas de alteração Energetica: tosse, dispnéia, respiração curta, opressão torácica, Secura na Garganta, escarro hemoptóico, distensão hasi. É indicado para o tratamento de doenças csinálni tórax, Garganta, traquéia, nariz e pulmão para harmonizar o Qui. PONTOS: P1 • LU1 • Chu Fu • Zhong Fu ou Chung Fu • P1 • központi Treasury. elülső Mu pont a Lung, amely összekapcsolja a Vissza Shu BL13. Találkozási pont a Lung Channel a Lép Channel. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó mellkas, rosszabb, mint a acromial végén a kulcscsont, 6 cun oldalirányú, hogy a koncepció Vessle. (2) kb 2 cm rosszabb LU2.Figyelmeztetés: Kerülje a tüdő! > terjeszti és leszáll tüdő Qi, átalakítja váladék, leszáll Gyomor Qi, törli Heat, kinyitja és szabályozza a víz Átjárók, enyhíti a köhögés és zihálás.> Asztma • Hátfájás • Mellkasi diszkomfort • Mellkasi fájdalom • Köhögés • Légszomj • Orrdugulás • Nyak Gömbgrafitos növedékek • légzési zavarok • vállfájdalom • Sípoló légzés • P2 • LU2 • Um H • Yun Men • P2 • Cloud Gate. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó mellkas , A depresszió által alkotott deltaizom, pectoralis nagy izom és a kulcscsont. (2) A központ a infraclavicularis fossa. > Törli Lung Heat, eloszlatja izgatottság és teljessége, terjeszti és leszáll tüdő Qi. > Asztma • Mellkas Nyugtalanság és elnyomás • Köhögés • Váll Mozgalom Limited • vállfájdalom • Mellkasi teljessége • P3 • LU3 • Tem Pu • Tian Fu ou Tien Fu • P3 • Mennyei raktár. Major Window of the Sky Point. Tartózkodási hely: (1) a felkar, az oldalsó határán izom bicepsz brachii, 3 cun rosszabb, mint az elülső hónalji hajtás. (2) felfekszik 1/3 részét az utat LU5 attól a ponttól, ahol a kar vízszintes vonal megfelel az oldalsó széle a m. bicepsz brachii. > Törli Lung Heat, hűt Blood, megnyugtatja testi lélek, terjeszti és leszáll tüdő Qi, elállítja a vérzést. > Asztma • tájékozódási zavar és a felejtés • Szédülés • Légszomj • Orrvérzés • Álmatlanság • Orrvérzés • Szomorúság • Aluszékonyság • felkar elülső- Oldalsó Fájdalom • P4 • LU4 • Kyo Haku • Xia Bai ou Hsia Pai • P4 • Guarding White. Tartózkodási hely: (1) a felkar, az oldalsó határán izom bicepsz brachii, 4 cun rosszabb, mint az elülső hónalji hajtás. (2) kb 2 cm rosszabb LU3. > terjeszti és leszáll tüdő Qi, szabályozza a mellkas Qi és Vér. > Foltok Lila-fehér a Wind • pectoris • Köhögés • Légszomj • öklendezés • Légszomj • Mellkasi teljessége • Felső kar fájdalom • P5 • LU5 • Shaku Taku • Chi Ze ou Chih Tse • P5 • Cubit Marsh. Úgy Sea Point a Lung Channel. Víz pont Metal Meridian. Tartózkodási hely: (1) A könyök, a könyök ránc, a depresszió oldalról a bicepsz brachii ín. (2) A bőr alkarcsonti hajtsa a radiális aspektusa a m. bicepsz brachii ín. > Törli Heat a Lung, kinyitja és szabályozza a víz Átjárók, aktiválja a csatorna, ellazítja az inak, enyhíti a fájdalmat, csökkenti a lázadó Qi. > kar fájdalom • Asztma • Mellkasi diszkomfort • Köhögés • Köhögés Blood • Légszomj • Elbow Problémák • láz • Láz Tidal • Mastitis • légzési zavarok • vállfájdalom • Mellkasi rossz közérzet • torokfájdalomra • Sípoló légzés • P6 • LU6 • Ko Sai • Kong Zui ou Kung Tsui • P6 •Collection Hole. Xi hasadék pont a Lung Channel. hely : (1) A radiális oldalán az alkar, 5 cun LU5 rosszabb, egy vonal a LU5 alkarcsonti LU9 gyűrődések és az oldalsó oldalán a csukló gyűrődések. (2) kb 2 cm jobb, mint a félúton között LU5 és LU9. > terjeszti és leszáll tüdő Qi, törli Heat, mérsékli akut állapotok, nedvesíti a Lung, elállítja a vérzést. > kar fájdalom • Asztma • mellkasi fájdalom • Köhögés • Köhögés Blood • Könyök problémák • Fejfájás • Aranyér • hang elvesztése • izzadság Hiányzó • légzési zavarok • torokfertőzések • torokfájdalomra • P7 • LU7 • Lek ketsu • Lie Que ou Lieh Chuen • P7 • Broken Sequence. Luo csatlakoztatása pont a Lung Channel LI4. Hely: (1) A radiális oldalán az alkar, 1,5 Cun felülmúlja a hegyét a radiális styloid folyamatot. (2) A radiális szempont a radiális artéria 3 cm jobb LU9. > elengedi a külső, elősegíti a Lung Csökkenő funkció, kitiltja szél, előnyei a fej és a tarkó, kinyitja és szabályozza a Koncepció hajó, kinyitja és szabályozza a víz Átjárók, Aktiválja a csatorna, átalakítja, váladék, enyhíti a fájdalmat. > Asztma • Köhögés • Szem Eltérés • arcizom bénulás • genitális Pénisz Fájdalom • Gyász • Fejfájás • Haematuria • Hemiplegia • Jaw betegségei • Mouth Eltérés • nyaki merevség • Szomorúság • torokfájdalomra • fogfájás • aggodalom • Csuklóízület lágyszövet-betegségek • P8 • LU8 • Kei Kyo • Jing Qu ou Ching Chu • P8 • Csatorna Ditch. Jing River Point a Lung Channel. Fém Fém Meridian Point. Hely: (1) A radiális oldalán az alkar, 1 cun felülmúlja a keresztirányú csukló gyűrődések és a depresszió közötti sugárirányú artéria és styloid folyamatot. (2) A területen a radiális artéria, 2 cm jobb LU9. Kontraindikáció: Moxa tilos! > terjeszti és leszáll tüdő Qi, enyhíti a köhögés és zihálás. > Asztma • mellkasi fájdalom • Köhögés • Légszomj • Láz • Légzési zavarok • torokfájdalomra • csukló fájdalom • P9 • LU9 • Tai En • Tai Yuan • P9 • nagy szakadék.Shu-patak pontja a Lung Channel. Yaun Forrás pont a Lung Channel. Pont a Föld Fém Meridian. Hely: (1) az oldalsó elülső oldalán a csukló gyűrődések, a depresszió a radiális oldalán a radiális artériát. (2) A radiális artéria a bőrön fold a tenyér szempont a csuklóját. > Tonizálja a Lung, elősegíti a Lung Csökkenő funkció, szabályozza és harmonizálja a száz hajók, aktiválja a csatorna, átalakítja váladék, enyhíti a fájdalmat. > Asztma • Mellkasi fájdalom • Köhögés • Köhögés Blood • Légszomj • Szembetegségek • alkar mediális Fájdalom • Fejfájás • szívdobogásérzés • légzési zavarok • torokfájdalomra • fogfájás • Csuklóízület lágyszövet-betegségek • csukló fájdalom • P10 • LU10 • Gyo Sai • Yu Ji ou Yu Chi • P10 • Fish Border. Ying Spring Point a Lung Channel. Tűz Pont a Metal Meridian. Tartózkodási hely: (1) Midpoint a thenar eminenciás, a háti-tenyér felületén. (2) A központ az 1. metacarpalis csont a tenyér radiális szempont. > Előnyök a torok, törli Lung Heat, csökkenti a lázadó Qi, Összehangolja a gyomor és a szív. > Hasi fájdalom • Hátfájás • pectoris • Mellkasi fájdalom • Köhögés • Köhögés Blood • Légszomj • láz • Láz árapály • hang elvesztése • Mastitis • Palm Heat • torokfertőzések • torokfájdalomra • fogfájás • rekedten • P11 • LU11 • SHO SHO • Shao Shang • P11 •Kis Merchant. Jing Hát pont a A Lung Channel. Wood Point Metal Meridian. Tartózkodási hely: (1) A radiális oldalán thenar magaslat, 0,1 cun posterior a nailbed. (2) Körülbelül 2 mm jobb a radiális alapja a köröm a hüvelykujj. > revives tudat, törli Heat, előnyök a torok. > Köhögés • láz • Finger fájdalom • eszméletvesztés • Mentális zavarok • Orrvérzés • mumpsz • torok fertőzések • torokfájdalomra •
Meridianos Padrão: Intestino DelgadoMeridiano do Intestino Delgado: Esta postagem é resultado da compilação de varios textos de Livros em Ingles japonês e português, de a befogadó helyek encontrados na Rede Mundial de Computadores, e que duraram meses como um trabalho Academico, obviamente, SEM uszony lucrativos, com o único intuito de ajudar aqueles que pesquisam sobre o assunto. Um dos oldalak: www.kyusho.it / Tavole-e-meridiani.html foi alapvető na ilustração dos meridianos, SEM o minő, este trabalho não riumok Sido feito. Convido todos a visitarem este oldalon de excelente Qualidade técnica e sobretudo Gráfica. Vai lhes acrescentar ricos conhecimentos sobre tudo que se entende por Medicina Oriental.Obrigado Pela visita.

Português: Meridiano do Intestino Delgado (ID) 
Inglês: Vékonybél Meridian (SI) 
Japonês: Sho Cho Kei 
Chinês: Xiao Chang / Hsiao Chang Ching 
Italiano: Canale Intestino Tenue (IT) 
ID1 - SI1 - Sho Taku - Shao Ze, Shao Tse - IT1
ID2 - SI2 - Zen Koku - Qian Gu, Chien Ku - IT2
ID3 - SI3 - Go Kei - Hou Xi, Hou hszi - IT3
ID4 - SI4 - Wan Kotsu - Wan Gu, Wan Ku - IT4
ID5 - SI5 - yo Koku - Yang Gu, Yang Ku - IT5
ID6 - SI6 - Yo Lo - Yang Lao - IT6
ID7 - SI7 - Shi Sei - Zhi Zheng, Chih Cheng - IT7
ID8 - SI8 - Sho Kai - Xiao Hai, Hsiao Hai - IT8
ID9 - SI9 - Ken Tei - Jian Zhen, Chien Chen - IT9
ID10 - SI10 - Ju Yu - Nao Shu - IT10
ID11 - SI11 - Tíz SO - Tian Zong, Tien Tsung - IT11
ID12 - SI12 - Hei FU - Bing Feng, Ping Feng - IT12
ID13 - SI13 - Kyoku En - Qu Yaun, Chu Yuan - IT13
ID14 - SI14 - Ken Gai Yu - Jian Wai Shu, Chien Wai Shu - IT14
ID15 - SI15 - Ken Chu Yu - Jian Zhong Zhu, Chien Chung Shu - IT15
ID16 - SI16 - Tíz SO - Tian Chuang, Tien Chuang - IT16
ID17 - SI17 - Tíz yo - Tian Rong, Tien Jung - IT17
ID18 - SI18 - Ken lyo - Quan Liao, Chuan Liao - IT18
ID19 - SI19 - Cho kyu - Ting Gong, Ting Kung - IT19 

Meridiano: VI. 
Total de Pontos 19. 
Horário Pico: 09:00 h ~ 11:00 h. 
Fluxo: Maos -> Cabeça 1.. Trajeto externo: Inicia-se na Margem ungueal ulnaris do 5 º dedo da Mao emergindo nem processo estilóide da singcsont. Segue Pela arc középső csinálni antebraço, passando pela goteira ulnaris nem cotovelo, prossegue pela arc hátsó csinálni Braco, evett o ombro. Vai para a escápula, atingindo a fossa supraclavicularis. 2..Trajeto interno: behatásának a cavidade torácica e vai para o Coração, evett o esôfago, atravessa o diafragma e vai para o Estómago e megszűnése nem Intestino Delgado. Um Ramo atravessa o abdome indo para o membro rosszabb até o Ponto E39. Da fossa supraclavicularis sai um ramo ascendente para o pescoço e mandibula, seguindo para o Angulo oldalsó csinálni Olho nem Ponto VB1. Então, retorna para a Região zigomática e behatásának a orelha, nem ponto ID19. 3. Meridianos Secundários: Meridiano Tendinomuscular: original-se na extremidade do 5 º dedo da MAO nem Ponto ID1.Meridiano Luo ou de Conexao hosszanti eo Átlós: originam-se nem antebraço, nem ponto ID7. Sintomas do Meridiano: impotencia Funcional dos músculos situados em Seu Trajeto.Entumescimento doloroso da mandibula e csinálni pescoço, torcicolo, amortecimento da boca e da Lingua. Sintomas de alterações Energeticas: Dor e distensão nem abdome rosszabb, mint vezes com irradiação para cintura ou para os genitais; diarréia, constipação bél, dor hasi com fezes SECA, vérvizelés, dor periumbilical. É utilizado para tratamento: das afecções de Cabeça, Olhos, orelhas, Garganta, pescoço, Coluna gerinc, distúrbios mentais. Pontos ID1 • SI1 • SHO Taku • Shao Ze ou Shao Tse • IT1 • Kis Marsh. Jing Nos Poing a vékonybélben Channel. Metal Point on Fire Meridian. Tartózkodási hely: (1) A ulnaris oldalán az ötödik számjegyet, 0,1 cun a sarokban a körömágy. (2) 2 mm mögött ulnaris alapja az 5. köröm. > Törli a Heat, revives tudat, elősegíti a szoptatás, törli az érzékszervek, előnyei a melleket. > mell duzzanata • Hullámos Tongue élek • Légszomj • Szembetegségek • láz • láz és borzongás nélkül izzadás • Fejfájás • Sárgaság • Szoptatás Elégtelen • eszméletvesztés • Mastitis • Orrvérzés • Stiff Tongue • torokfájdalomra • ID2 • SI2 • Zen Koku • Qian Gu ou Chien Ku • IT2 • Elöl-völgyben.Ying Spring Point a kis Bél csatornát. Water Point on Fire Meridian. Tartózkodási hely: (1) A ulner oldalán az ötödik számjegyet, a depresszió distalisan metacarpophalangealis közös, találkozásánál a háti és tenyéri felületek. (2) A hátsó szempont a kezét a ulnaris szempont a gyengébb gerinc az alap az 5. proximális phalanx. > Törli Wind Heat, előnyök a szem, a fül-gégész, aktiválja a csatorna, csökkenti a duzzanatot, enyhíti a fájdalmat. > láz • ujj zsibbadás • Orrvérzés • mumpsz • Görcsök • torokfájdalomra • fülzúgás • ID3 • SI3 • Ugrás Kei • Hou Xi ou Hou hszi • IT3 • Back szakadékba. Shu-patak pontja a vékonybélben Channel. Wood Point on Fire Meridian. Tartózkodási hely: (1) A depresszió proximális a fejét az ötödik metacarpalis csont találkozásánál a háti és tenyéri felületeken. (2) A hátsó szempont a kezét a ulnaris szempont a kiváló gerinc a fej az 5. metacarpalis csont. > Előnyök a nyakszirt, háttal, aktiválja a csatorna, kitiltja szél és a hő, megnyugtatja a Lélek, törli Heat, szabályozza a Kormányzótanács Düzni, kezeli Epilepszia, törli az érzékszervek, kezeli a malária, enyhíti a fájdalmat. > kar fájdalom • süketség • szemészeti tünetek • Láz • Ujj összehúzódás • Fejfájás • ágyéki fájdalom • malária • Mentális zavarok • nyakfájás • nyaki merevség • izzadság at Night • Görcsök • vállfájdalom • fülzúgás • ID4 • SI4 • Wan Kotsu • Wan Gu ou Wan Ku • IT4 • csukló csont. Yuan Forrás Point vékonybélben Channel. Tartózkodási hely: (1) A singcsont oldalán csukló, a depresszió között, az ötödik metacarpalis csontok és a horgas és borsószerű csontok találkozásánál a háti és tenyéri felületek. (2) A hátsó ulnaris szempont a keze között az alap az 5. metacarpalis és triquetral csont. > Aktiválja a csatorna, törli a Heat, Feloldja nedves meleg, enyhíti a fájdalmat, kezeli sárgaság, csökkenti a duzzanatot. > láz • láz nélkül izzadás • Ujj összehúzódás • ujj mozgására Gátolt • Fejfájás • hipochonder Régió Fájdalom • Sárgaság • malária • nyaki merevség • szomjúság • fülzúgás • csukló fájdalom • ID5 • SI5 • yo Koku • Yang Gu ou Yang Ku • IT5 • Yang-völgy. Jing River Point on a vékonybélben Channel. Tűz Point on Fire Meridian.Tartózkodási hely: (1) A singcsont oldalán a csukló, a depresszió között styloid folyamatát ulna és a triquetral és borsószerű csontok. (2) A hátsó ulnaris szempont a csuklóját a gyengébb gerincen a styloid folyamat a singcsont. > Törli a Heat, megnyugtatja a Lélek, csökkenti a duzzanatot. > kar fájdalom • süketség • Szédülés • Láz • Láz, izzadás • kéz fájdalom • Jaw zavarok • Mentális zavarok • nyak duzzanata • mumpsz • Görcsök • fülzúgás • fogfájás • csukló fájdalom • ID6 • SI6 • yo Lô • Yang Lao • IT6 • Ápolási az idősek. Xi hasadék Point vékonybélben Channel. Lakóhely: (1. ) A ulnaris oldalán a csukló, a depresszió között ulnaris styloid folyamat és a triquetrum és borsószerű csontok. SI 6 is található, ha a beteg csuklóján hajlításra a mutatóujjával mutatva a szegycsont. (2) A ulnaris szempont a kiváló gerinc a fej, a singcsont. > Aktiválja a csatorna, előnyök a váll és a kar, mérsékli akut állapotok, előnyei a szemet, enyhíti a fájdalmat. > kar fájdalom • Arthritis Váll • Hátfájás • Könyök problémák • Szembetegségek • Hemiplegia • ágyéki mobilitáscsökkenés • ágyéki fájdalom • nyaki merevség • vállfájdalom • Látászavarok • ID7 • SI7 • Shi Sei • Zhi Zheng ou Chih Cheng • IT7 • Branch a helyes. Luo csatlakoztatása pont a kis Bél Channel HE7.Tartózkodási hely: (1) A ulnaris oldalán forearme között az elülső határáig a singcsont és flexor Carpi ulnaris izom, 5 cun jobb a csukló gyűrődések, az összekötő vonal SI5 a csukló és SI8 a mediális epicondyle a humerus a könyökét. (2) kb 2 cm rosszabb a félúton között SI8 és SI5. > Törli a Heat, megnyugtatja a Lélek Aktiválja a csatorna, előnyei az ujj ízületek, elengedi a külső, enyhíti a fájdalmat. > Homályos látás • Szédülés • Könyök hypertonicitást • Érzelmi labilitás • A félelem és a rémület • láz • láz és hidegrázás • Fingers Ache • alkar fájdalom • Kézzel képtelenség Grip Szilárdan • mánia és a depresszió • nyaki merevség • A szomorúság és szorongás • ID8 • SI8 • SHO Kai • Xiao Hai ou Hsiao Hai • IT8 • Kis-tengeren. Úgy Sea Point vékonybélben Channel. Earth Point on Fire Meridian. Tartózkodási hely: (1) A könyök hajlítás, a depresszió között olecranon és mediális epicondyle a humerus. (2) a könyök fejét, és a mediális epicondyle a felkarcsont. > Törli a Heat, megnyugtatja a Lélek Aktiválja a csatorna, csökkenti a duzzanatot, enyhíti a fájdalmat. > kar fájdalom • süketség • Szédülés • Könyök problémák • arcödémát • Mentális zavarok • nyak fájdalom • nyaki merevség • lapocka fájdalom • Görcsök • vállfájdalom • fogszuvasodás • ID9 • SI9 • Ken Tei • Jian Zhen ou Chien Chen • IT9 • Valódi Váll. Tartózkodási hely: (1) a hát felső részén, a kar az elrablását , 1 cun felülmúlja a hátsó végén a hónalji szeres. (2) kb 2 cm jobb hátsó hegyét a hónalji bőrredő. > Kiszorítja szél, aktiválja a csatorna, előnyei a váll, enyhíti a fájdalmat. > Arm Motor értékvesztése • kar fájdalom • kar bénulás • süketség • Jaw betegségei • lapocka fájdalom • Váll zavarok • vállfájdalom • fülzúgás • fogfájás • ID10 • SI10 • Ju Yu • Nao Shu • IT10 • Felkar Shu. Meeting Point a vékonybél csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) a hátsó váll, és A kar elrablását, a depresszió rosszabb és oldalsó a lapocka gerinc, 1 cun jobb SI9. (2) Közvetlenül jobb SI9 a gyengébb gerincen a lapocka gerinc. > Előnyök A váll, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat. > Arm Motor értékvesztése • kar fájdalom • kar Gyengeség • Hidegrázás • hidegrázás és láz • lapocka fájdalom • vállízület lágyszövet-betegségek • vállfájdalom • ID11 • SI11 • Tíz így • Tian Zong ou Tien Tsung • IT11 • Mennyei Gathering. Tartózkodási hely: (1) a lapocka, a depresszió az a infrascapular fossa, egyharmad közötti távolság alsó határa a lapocka gerinc és az alsó szögét a lapocka. (2) Az 1/3 az út a középpontját egy vonalat a mediális gerince az alapja a lapocka gerinc, hogy a vállcsúcs, és az alsó szögét a lapocka.> Aktiválja a csatorna, Moves Qi, előnyei a Mell, Unbinds a mellkas, előnyei az oldalirányú Costal régió enyhíti a fájdalmat. > kar fájdalom • Asztma • Mellkasi diszkomfort • Könyök problémák • arcödémát • Jaw betegségei • Mastitis • Rib teljessége • lapocka fájdalom • vállfájdalom • ID12 • SI12 • Hei Fu • Bing Feng ou Ping Feng • IT12 • megragadása a Wind. Meeting Point a vékonybél csatorna a vastagbél, a Triple Energizer és az epehólyag csatornák. Tartózkodási hely: (1) a hát felső részén, a kar enyhén elrablását, a közepén supraspinous fossa. (2) A jobb gerincen a lapocka gerinc félúton a mediális gerinc az alapja a lapocka gerinc és a vállcsúcs. > Kiszorítja szél, előnyei a váll és Scapula. ID13 • SI13 • Kyoku En • Qu Yaun ou Chu Yuan • IT13 •Crooked fal. Tartózkodási hely: (1) a hát felső részén, a depresszió a mediális végén supraspinous fossa. (2) A jobb gerincen a lapocka gerinc egyenesen rosszabb, a kiváló szög a lapocka. > Előnyök a váll és Scapula. > lapocka fájdalom • vállfájdalom • ID14 • SI14 • Ken Gai Yu • Jian Wai Shu ou Chien Wai Shu • IT14 • külső váll Shu.Tartózkodási hely: (1) a hát felső részén, 3 cun oldalsó alsó határ a spinális folyamatának első háti csigolya (T1). (2) A 3. hátsó vonal között tövisnyúlvány a 2. és 3. mellkasi csigolyák. > Aktiválja a csatorna, kitiltja Wind, enyhíti a fájdalmat, előnyei a váll és Scapula, elűzi a hideg. > Nyak Movement Restricted • Váll, a felkar, Mid Hátfájás •ID15 • SI15 • Ken Chu Yu • Jian Zhong Zhu ou Chien Chung Shu • IT15 • Közép Váll Shu. Tartózkodási hely: (1) a hát felső részén, 2 cun oldalsó alsó határ a spinális folyamat a hetedik nyaki verteba (C7). (2) a tövisnyúlvány a 7. nyakcsigolya és az 1. mellkasi csigolya kb 4 cm oldalról az 1. hátsó sor (hátsó középső vonal). > terjeszti és leszáll tüdő Qi, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat. > Asztma • Vissza Fájdalom • Köhögés • Köhögés Vér • láz és hidegrázás • ID16 • SI16 • Tíz így • Tian Chuang ou Tien Chuang • IT16 • Mennyei ablakot. Hely: (1) a nyak, a hátsó margin a sternocleidomastoid izom szinten A gége és a keresztirányú előtérbe folyamat a negyedik keresztirányú méhnyak folyamat (C4). (2) A hátsó gerincen a sternocleidomastoid izom szintjén a gége előtérbe. > Előnyök a füleket, a torok és hang, szabályozza a Qi, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat, törli Heat, megnyugtatja a Lélek. > Légzési zavarok • Váll Fájdalom • Látászavarok • ID17 • SI17 • Tíz Yo • Tian Rong ou Tien Jung • IT17 • Mennyei Counternance. Minor Window of the Sky Point. Tartózkodási hely: (1) a nyakon, A depresszió között, a szög az állkapocs és a elülső margin a sternocleidomastoid izom. (2) A hátsó gerincen a mandibula ív. > Előnyök a nyak és a torok, csökkenti a lázadó Qi, előnyei, a füleket, csökkenti a duzzanatot. > Asztma • süketség • arcödémát • golyva • torokfertőzések • torokfájás • torokfájdalomra • Tinnitus • ID18 • SI18 • Ken lyo • Quan Liao ou Chuan Liao • IT18 • Cheek Bone Hole. Meeting Point a vékonybél csatorna a Triple Energizer Channel. Tartózkodási hely: (1) az arc, az alsó határ, a járomcsont , rosszabb, mint a külső szemzug a szem. (2) Közvetlenül az oldalsó szemzug a gyengébb gerincen a malar csont. > Kiszorítja szél, törli Heat, csökkenti a duzzanatot, enyhíti a fájdalmat. > Kiegészítők Red • Szemhéj izomrángás • arc fájdalom • Száj és szem Eltérés • fogfájás • sárga szemek • ID19 • SI19 • Cho Kyu • Ting Gong ou Ting Kung • IT19 • hallási Palace. Meeting Point a vékonybél csatorna a Triple Energizer és az epehólyag csatornák. Tartózkodási hely: (1) Az elülső a tragus a fül, A depresszió a tragus és az állkapocs-ízületi, amikor a száj kinyílik. (2) Közvetlenül anterior, hogy a központ a tragus. > Előnyök a füleket, megnyugtatja a Lélek. > Hasi fájdalom • Mellkasi fájdalom • süketség • A fül betegségei • Mentális zavarok • fülzúgás • foMeridianos Padrão: vesicula biliar

Meridiano da vesicula biliar: Esta postagem é resultado da compilação de varios textos de Livros em Ingles japonês e português, de a befogadó helyek encontrados na Rede Mundial de Computadores, e que duraram meses como um trabalho Academico, obviamente, SEM uszony lucrativos, com o único intuito de ajudar aqueles que pesquisam sobre o assunto.Um dos oldalak: www.kyusho.it / Tavole-e-meridiani.html foi alapvető na ilustração dos meridianos, SEM o minő, este trabalho não riumok Sido feito. Convido todos a visitarem este oldalon de excelente Qualidade técnica e sobretudo Gráfica. Vai lhes acrescentar ricos conhecimentos sobre tudo que se entende por Medicina Oriental. Obrigado Pela visita.
Português: Meridiano da vesicula biliar (VB)
Inglês: epehólyag Meridian (GB)
Japonês: Tan Kei
Chinês: Dan ou Tan Ching
Italiano: Canale Vescica biliare (VB)


VB1 - GB1 - DO Shi lyo - Tong Zi Liao Tung Tzu Liao - VB1
VB2 - GB2 - Cho E - Ting Hui - VB2
VB3 - GB3 - Kaku Shu Jin - Shang Guan, Ke Zhu Ren - VB3
VB4 - GB4 - Ga Nen - Han Yan, Han Yen - VB4
VB5 - GB5 - Ken Lo - Xuan Lu, Hsuan Lu - VB5
VB6 - GB6 - Ken Li - Xuan Li, Hsuan Li - VB6
VB7 - GB7 - Kyoku Bin - Qu Bin, Chu Pin - VB7
VB8 - GB8 - Sok Koku - Shuai Gu, Shuai Ku - VB8
VB9 - GB9 - Tíz Sho - Tian Chong, Tien Chong - VB9
VB10 - GB10 - Fu Haku - Fu Bai, Fu Pai - VB10
VB11 - HU11 - Atama nem kyo In - Tou Qiao Yin, Tou Chiao Yin - VB11
VB 12 - HU12 - Kan Kotsu - Wan Gu, Wan Ku - VB12
VB13 - GB13 - Hon Shin - Ben Shen, Pen Shen - VB13
VB14 - GB14 - Yo Haku - Yang Bai, Yang Pai - VB14
VB15 - GB15 - Atama nem Linkyû - Tou Lin Qi, Tou Lin Chi - VB15
VB16 - HU16 - Moku SO - Mu Chuang - VB16
VB 17 - GB17 - Sho Ei - Zheng Ying, Cheng Ying - VB17
VB18 - GB18 - Sho Lei - Cheng Ling - VB18
VB19 - GB19 - Nem Ku - Nao Kong, Nao Kung - VB19
VB20 - GB20 - Fu Chi - Feng Chi, Feng Chih - VB20
VB21 - GB21 - Ken Sei - Jian Jing, Chien Ching - VB21
VB22 - GB22 - En Eki - Yuan Ye, Yuan Yeh - VB22
VB23 - Gb23 - Cho Kin - Zhe Jin, Che Chin - VB23
VB24 - GB24 - Jitsu Getsu - Ri Yue, Jih Yueh - VB24
VB25 - GB25 - Kei H - Jing Men, Ching Men - VB25
VB26 - GB26 - Tai Myaku - Dai Mai Tai Mo - VB26
VB27 - GB27 - go su - Wu Shu - VB27
VB28 - GB28 - I Do - Wei Dao, Wei Tao - VB28
VB29 - GB29 - Kyo lyo - Ju Liao, Chu Liao - VB29
VB30 - GB30 - Kan Cho - Huan Tiao - VB30
VB31 - GB31 - Fu Shi - Feng Shi, Feng Shih - VB31
VB32 - GB32 - chu Toku - Zhong Du, Chung Tu - VB32
VB33 - GB33 - Ashi nincs Yo Kan - Xi Yang Guan, Tsu Yang Kuan - VB33
VB34 - GB34 - Yo lyo Sen - Yang Ling Quan, Yang Ling Chuan - VB34
VB35 - GB35 - Yo KO - Yang Jiao, Yang Chiao - VB35
VB36 - GB36 - Gai kyu - Wai Qui, Wai Chiu - VB36
VB37 - GB37 - KO Mei - Guang Ming, Kuang Ming - VB37
VB38 - GB38 - Yo Ho - Yang Fu - VB38
VB39 - GB39 - Ken Sho - Xuan Zhong, Hsuan Chung - VB39
VB40 - GB40 - kyu Kyo - Qiu Xu, Chiu Hsu - VB40
VB41 - GB41 - Ashi nincs Lin kyu - Zu Lin Qi, Tsu Lin Chi - VB41
VB42 - GB42 - Chi Go E - Di Wu Hui, Ti Wu Hui - VB42
VB43 - GB43 - Kyo Kei - Jia Xi, Hsia ő - VB43
VB44 - GB44 - Ashi nem Kyo In - Zu Qiao Yin, Tsu Chiao Yin - VB44 


Meridiano: XI.
Total de Pontos 44.
Horário Pico: 19:00 ~ 21:00 h.
Fluxo : Cabeça -> Pés 
1.. Trajeto interno e externo: O Meridiano COMECA nem Angulo oldalsó csinálni Olho e cruza a TEMPORA. Toma Sentido ascendente evett fronte, e desce pela Região hátsó da orelha onde nem Ponto VB20. Vai para a Região nyaki (VG14), segue para a Região supraclavicularis até o E12, behatásának nem tórax, atravessa o diafragma, entrando nem Fígado e vesicula biliar, segue pelos flancos, contorna os genitais e segue para o quadril, Região Sacra, descendo Pela szembe oldalsó da coxa, joelho, Perna e megszűnése nem 4 º dedo csinálni pé. 2.. Meridianos Secundários:Meridiano Tendinomuscular: original-se na extremidade nem 4 º dedo csinálni pé, nem ponto VB44. Meridiano Luo hosszanti eo Átlós: originam-se na Perna nem ponto VB37.Sintomas do Meridiano: impotencia Funcional e dor izmos nem Trajeto, lombalgia , paresztézia na szembe oldalsó da coxa e da perna. Sintomas de alterações Energeticas: dor torácica, vômitos, boca Amarga, dor nos flancos, discinesia biliar, DOR na cintura. É utilizado nem tratamento: das afecções de orelha, Nuca, Cabeça, nariz , Olhos, Garganta, Região parti, Figado, vesicula biliar, colédoco e doenças febris. Pontos VB1 • GB1 • Ne Shi lyo • Tong Zi Liao ou Tung Tzu Liao • VB1 • Diák-Bone Hole. Meeting Point epehólyag csatorna a vékonybél és a Triple Energizer csatornák. Tartózkodási hely: (1) Az oldallap 0,5 cun oldalsó külső szemzug a szem. (2) 1 cm oldalról az oldalsó szemzug. > Előnyök a szemet, kitiltja Wind, törli Heat. > Szem Eltérés • Szembetegségek • Fejfájás • Könnyezés • Mouth Eltérés • Látóideg atrophia • Látászavarok • VB2 • GB2 • Cho E • Ting Hui • VB2 • hallási konvergencia. Tartózkodási hely: (1) A nyitott szájjal, a depresszió anterior a fül intertragic remek. (2) Közvetlenül anterior a tragal incisure a fül.> Előnyök a füleket, aktiválja a csatorna, kitiltja Wind, törli Heat, enyhíti a fájdalmat. > süketség • A fül betegségei • Eye Eltérés • arcizom bénulás • Hemiplegia • Jaw zavarok • Mouth Eltérés • mumpsz • fülzúgás • fogfájás • .

VB3 • GB3 • Kaku Shu Jin • Shang Guan ou Ke Zhu Ren • VB3 • Felső kapu.
Meeting Point epehólyag csatorna a Triple Energizer és a gyomor csatornák. Tartózkodási hely: (1) Az oldallap, anterior a fül , a felső határ a járomív. (2) A jobb felületét malar ív között az elülső temporális haj és GB1. > Kiszorítja szél, aktiválja a csatorna, előnyei, a füleket, enyhíti a fájdalmat. > idegenkedés a szél és a hideg • süketség • arc fájdalom • Fejfájás • Száj és Szem Eltérés • fülzúgás • fogfájás • 
VB4 • GB4 • Ga Nen • Han Yan ou Han Yen • VB4 • Felfüggesztett teljessége. Meeting Point epehólyag csatorna a Triple Energizer, a vastagbél és a gyomor csatornák. Tartózkodási hely: (1) A temporális régióban posterior a hajszálrepedés, találkozásánál a felső negyed és alsó háromnegyede közötti távolság ST8 és GB7. (2) Körülbelül ¼ az út ST8 a GB7. > Kiszorítja szél, aktiválja a csatorna, törli a Heat, enyhíti a fájdalmat. > arcizom bénulás • Közös szél izzadás • egyoldali fejfájás • Külső szemzug fájdalom • Időbeli Fejfájás • fülzúgás • Visual Szédülés • csukló fájdalom • VB5 • GB5 • Ken Lo • Xuan Lu ou Hsuan Lu • VB5 • Felfüggesztett Skull. Meeting Point epehólyag csatorna a Triple Energizer, a vastagbél és a gyomor csatornák. Tartózkodási hely: (1) Az időbeli régió posterior a hajszálrepedés, félúton ST8 és GB7. (2) között félúton ST8 és GB7. > Kiszorítja szél, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat, törli a Heat. > Orrvérzés • Fejfájás • egyoldali fejfájás • Külső szemzug Fájdalom • nátha • fogfájás • VB6 • GB6 • Ken Li • Xuan Li ou Hsuan Li • VB6 • Felfüggesztett bojt. Meeting Point epehólyag csatorna a Triple Energizer, a vastagbél és a gyomor csatornák. Tartózkodási hely: (1) A temporális régióban posterior a hajszálrepedés, 2 cun rosszabb GB4 a görbe vonal összekötő ST8 és GB7. (2) Körülbelül ¼ az út GB7 a ST8. > Kiszorítja szél, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat, törli a Heat. > Arc bőrpír és duzzanat • Láz hiánya izzadás • Fejfájás • egyoldali fejfájás • Külső szemzug fájdalom • VB7 • GB7 • Kyoku Bin • Qu Bin ou Chu Pin • VB7 • Időbeli Hajszálrepedés Curve. Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) az hariline, anterior és jobb a fülkagyló, kb 1 cun anterior a TE20. (2) Az időbeli területén az elülső hajvonal szinten TE20. > Kiszorítja szél, előnyei a száj és az állkapocs. > Arc és Submandible duzzanat • Facial tetania • Fejfájás • VB8 • GB8 • Sok Koku • Shuai Gu ou Shuai Ku • VB8 • völgyben vezető. Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) 1.5 Cun jobb a fül csúcsa és a közvetlenül felette TE20. (2) Körülbelül 3 cm jobb felső csúcsa a fül (TE20). > Kiszorítja szél, Összehangolja a rekeszizom, kezeli az alkohol mérgezés, Harmonizálja a gyomor, enyhíti Hányás, előnyei vezetője, enyhíti a fájdalmat. > Nehézség a fej • egyoldalú fejfájás • Időbeli Fejfájás • Szédülés • .VB9 • GB9 • Tíz Sho • Tian Chong ou Tien Chong • VB9 • Mennyei Hub.
Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) A hátsó és jobb a fül határ és 0,5 cun posterior a GB8. (2) Az 1 cm-es hátsó az GB8. > Törli epehólyag Channel Heat, megnyugtatja a Szellem Pacifies Fright. > Epilepszia • A félelem és rémület • Gum fájdalom és duzzanat • fejfájás • Mania • fogfájás • 
VB10 • GB10 • Fu Haku • Fu Bai ou Fu Pai • VB10 • lebegő fehér. Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) A temporális régióban posterior a fülkagyló és jobb a csecsnyúlvány, találkozásánál, a felső és középső harmadának egy görbe vonal összekötő GB9 és a HU12. (2) Az 1/3 része az út GB9 hogy HU12 a hátsó hajszálrepedés a fül mögé. > Törli a vezetője, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat, előnyei a nyaki régióban, előnyei meghallgatás. > süketség • Fejfájás • nyaki fájdalom és merevség • fülzúgás • VB11 • HU11 • Atama nem Kyo A • Tou Qiao Yin ou Tou Chiao Yin • VB11 •Head Portal Yin. Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) A temporális régióban, hátsó A fülkagyló és jobb a csecsnyúlvány, találkozásánál, a középső és alsó harmada egy görbe vonal összekötő GB9 és a HU12. (2) Az 1/3 része az út HU12 hogy GB9 a hátsó hajvonal. > Törli a vezetője, aktiválja a csatorna, törli az érzékszervek, enyhíti a fájdalmat, Feloldja epehólyag Channel párás meleg. > Agitációs és Heat a Hands és talapzat • Bitter Taste • süketség • fülfájás • szemfájdalom • négy végtagját összehúzódás • Fejfájás • nyak fájdalom és merevség • Stiff Tongue • fülzúgás • VB 12 • HU12 • Kan Kotsu • Wan Gu ou Wan Ku • VB 12 • befejezése Bone. Meeting Point az epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) A temporális régióban, a depresszió hátsó és gyengébb a mastoid folyamat szintjén az alsó gerinc a fülkagyló. (2) Félúton a mastoid bevágás és a hegyét a csecsnyúlvány időbeli csont. > Kiszorítja szél, megnyugtatja a Lélek Előnyök vezetője, enyhíti a fájdalmat. > Arc duzzanata • sötét vizelet • A fül betegségei • Fejfájás • Álmatlanság • Mouth és Eye Eltérés • nyak fájdalom és merevség • torokfájás • fogfájás • VB13 • GB13 • Hon Shin • Ben Shen ou Pen Shen • VB13 • Root Spirit. Találkozó az epehólyag csatorna a Yang összekapcsolása hajó. Lakóhely: (1) A frontális régióban, 0,5 Cun belül az elülső hajszálvékony, egy vonal emelkedő sagittalis a laterális szemzug a szem. (2) Az 1/3 része az út ST8 a GV24. > Kiszorítja szél, átalakítja váladék, kezeli az epilepszia, törlése és lefolyókat az epehólyag, törlése és lefolyókat a máj, megnyugtatja a Lélek, erősíti az Will. > Mellkasi fájdalom • Epilepszia • Fejfájás • nyaki fájdalom és a merevség • Vizuális Szédülés • VB14 • GB14 • yo Haku • Yang Bai ou Yang Pai • VB14 • Yang White. Meeting Point epehólyag csatorna a gyomor és a vastagbél csatornák és Yang összekapcsolása hajó. hely : (1) a frontális régióban 1 cun jobb szemöldök, igazodik a tanuló, ha a szem középpontjában előre. (2) Közvetlenül fölötte áll a tanuló, kb 2 cm-rel a szemöldök íve. > Kiszorítja szél, előnyei a szemet, előnyök a vezetője, enyhíti a fájdalmat. > Szédülés • Szembetegségek • Szemhéj viszketés • Szemhéj Görcs • arcizom bénulás • Fejfájás Frontális • könnyezés • könnyezés után Szél expozíció • ptózis • szemöldök neuralgia • Szédülés • Látászavarok • VB15 • GB15 • Atama nem Linkyû • Tou Lin Qi ou Tou Lin Chi • VB15 • Head néző Tears. Találkozási pont az epehólyag csatorna a hólyag Channel és Yang összekapcsolása hajó. Tartózkodási hely: (1) a frontális régióban 0,5 cun a hajszálrepedés, igazodik a tanuló, ha a szem középpontjában előre. (2) A 3. koponya vonal, 1cm mögött az elülső hajvonal. > Kiszorítja szél, előnyei az orr és a szemek, előnyei vezetője, enyhíti a fájdalmat, nyugtatja a Lélek, erősíti az Will. > idegenkedés a szél és a hideg • Epilepszia • Szem Fájdalom • Fejfájás • Könnyezés után Szél expozíció • Orrdugulás • Külső szemzug fájdalom • Vizuális Szédülés • Windstroke • VB16 • HU16 • Moku így • Mu Chuang • VB16 • Eye Window.Meeting Point epehólyag csatorna a Yang összekapcsolása hajó. hely : (1) A frontális régióban, 1,5 cun posterior a GB15 és 3. cun oldalirányú a közép-szagittális vonal. (2) körülbelül 1/5 fő az út GB15 a GB19. > Kiszorítja szél, enyhíti a fájdalmat, előnyei, a füleket, előnyök a szemet. > Szem fájdalom és bőrpír és duzzanat • Fejfájás • Rövidlátás • Vizuális Szédülés • VB 17 • GB17 • SHO Ei • Zheng Ying ou Cheng Ying • VB 17 •Upright Construction. Meeting Point epehólyag csatorna a Yang összekapcsolása hajó.Tartózkodási hely: (1) a frontális régióban, 1,5 cun hátsó a HU16, az összekötő vonal GB15 és GB20. (2) mintegy 2/5 része az út GB15 a GB19. > Előnyök vezetője, Pacifies a gyomor, enyhíti a fájdalmat. > Szédülés • Fejfájás Egyoldalas • fogfájás • Vizuális Szédülés • VB18 • GB18 • SHO Lei • Cheng Ling • VB18 • Spirit Container. Meeting Point epehólyag csatorna a Yang összekapcsolása hajó. Tartózkodási hely: (1) a parietális régióban 1,5 cun posterior a GB17 és a 3. cun laterális GV20. (2) között félúton GB17 és GB19. > Előnyök vezetője, kitiltja Wind, törli Heat, enyhíti a fájdalmat. > Orrvérzés • Fejfájás • Orrdugulás • nátha • VB19 • GB19 • NEM Ku • Nao Kong ou Nao Kung • VB19 • Brain Hollow . Meeting Point az epehólyag csatorna a Yang összekapcsolása hajó. Tartózkodási hely: (1) A occipitalis régióban 2,25 cun oldalsó a hátsó középvonaltól szintjén, a felső határ a külső fejbúbig. (2) A 3. koponya vonal szintű GV17. > Előnyök vezetője, Kiszorítja Wind, enyhíti a fájdalmat, törli az érzékszervek, hűt tűz, szabályozza az epehólyag, szabályozza a Qi és a Vér, törli Heat, Kiszorítja Wind. > Szédülés • szemfájdalom • Fejfájás • nyaki fájdalom és a merevség • VB20 • GB20 • Fu Chi • Feng Chi ou Feng Chih • VB20 • szél medence. Meeting Point epehólyag Channel a Triple Energizer Channel, Yang összekapcsolása és a Yang Motilitás hajók. hely : (1) A hátsó fej találkozásánál, a nyakszirti és a nyaki régió, a depresszió között eredetét sternocleidomastoideus és a trapézizom izmok. (2) Az 1/3 része az út HU12 a GV16. > Kiszorítja szél, előnyök a vezetője, törli az érzékszervek, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat, előnyök a Szemek, szabályozza a qi és a vér. > Hátfájás • süketség • Szédülés • Szembetegségek és szemészeti tünetek • Láz • Fejfájás • Fejfájás Midline • halláskárosodás • Hemiplegia • Hypertonia • Álmatlanság • Orrdugulás • Nyak Gömbgrafitos növedékek • nyakfájás • nyaki merevség • légzési zavarok • Görcsök • vállfájdalom • fülzúgás • Csalánkiütés • Szédülés • Látászavarok • VB21 • GB21 • Ken Sei • Jian Jing ou Chien Ching • VB21 • Váll Hát. Meeting Point epehólyag csatorna a Triple Energizer és a gyomor csatornák. Tartózkodási hely: (1) A suprascapular régióban, félúton a hegye a vállcsúcs folyamat alatt és a spinális folyamat a hetedik nyakcsigolya (C7). (2) Félúton a gerincnyúlvány a 7. nyaki csigolya és a vállcsúcs. Ellenjavallatok: Ne Tű Ha a terhesség vagy a szívbetegség ismert vagy gyanított. > Szabályozza Qi, átalakítja váladék, előnyök a mellek, szertefoszlik csomók, felgyorsítja a Labor és szállítási , Aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat. > Arm Motor értékvesztése • hátfájás • Légszomj • Hemiplegia • Labor Nehezen • Szoptatás Elégtelen • Mastitis • nyakfájás • nyaki merevség • vállfájdalom • bőrbetegségek • méhvérzést Kóros • Windstroke • VB22 • GB22 • En Eki • Yuan Ye ou Yuan Yeh • VB22 • Hónalj Abyss.Tartózkodási hely: (1) az oldalsó mellkas falán, a midaxillary sorban, 3 cun gyengébb a hónalji hajtás. (2) A hónaljvonalra, félúton HT1 és SP21. > Szabályozza Qi, előnyök a hónaljban, Unbinds a mellkas. > hónalji nyirokcsomók • hónalji ödéma • Mellkas teljessége • Oldalsó Costal Régió Fájdalom • VB23 • Gb23 • Cho Kin • Zhe Jin ou Che Chin • VB23 • ín Seat. Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Másodlagos Front Mu pont az epehólyag. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó mellkas falán, a 4. bordaközben 1 cun anterior GB22. (2) között félúton GB22 és SP18. > Unbinds a mellkas, szabályozza Alsó író Qi, csökkenti a lázadás. > Mellkas teljessége • Légszomj • gastrooesophagealis reflux • csuklás • Álmatlanság • Sárgaság • Hányás • VB24 • GB24 • Jitsu Getsu • Ri Yue ou Jih Yueh • VB24 • Nap és a Hold. elülső Mu pont az epehólyag, ami összeköti a Vissza Shu BL19. Tartózkodási hely: (1) az anterior mellkasi midclavicular vonal szintjén a hetedik bordaközi helyet. (2) A 4. elülső vonal (emlő-vonal) a 7. bordaközi területen. > Szabályozza az epehólyag, csökkenti a lázadó Qi, Feloldja nedves meleg, kenhető Máj Qi, szabályozza a Közel-író. > hasi puffadás • Emésztési zavarok • gastrooesophagealis reflux • illetve tünetek • Sárgaság • Oldalsó Costal Régió Pain • ágyéki fájdalom • Hányás • VB25 • GB25 • Kei H • Jing Men ou Ching Men • VB25 • Capital kapu. elülső Mu pont a vesék, ami összeköti a Vissza Shu BL23. Lakóhely: ( 1) az oldalsó has alsó határ a szabad vége a tizenkettedik borda. (2) A csúcsa a 12. parti csont. > Tonizálja A vesék, szabályozza a lép, erősíti az ágyéki régió, kinyitja és szabályozza a víz Átjárók, szabályozza a belek. > hasi puffadás • hátfájás • borborygmus • Hasmenés • meghibásodása Víz Átjárók a Flow • Oldalsó Costal Region • VB26 • GB26 • Tai Myaku • Dai Mai ou Tai Mo • VB26 • Girdling hajó. Meeting Point epehólyag csatorna a Girdling hajó. Tartózkodási hely: (1) A midaxillary vonal, jobb a csípőforgó szintjén a köldök. (2) Közvetlenül rosszabb LR13 szinten CV8. > Szabályozza a Girdling hajó, szabályozza a menstruáció, aktiválja a csatorna, csatornák Nedves, Megállítja Leucorrhea, enyhíti a fájdalmat. > Hasi fájdalom • amenorrhoea • Cystitis • Endometriózis • Sérv • hipochonder Region fájdalom • bél rendszeri rendellenességek • leukorrhea • ágyéki fájdalom • menstruáció Szabálytalan • Méh prolapsus • VB27 • GB27 • Ugrás SU • Wu Shu • VB27 • Ötödik Pivot. Meeting Point epehólyag csatorna a Girdling hajó. Tartózkodási hely: (1) a lágyék régió, mediális, hogy az elülső kiváló csípőnyerget, 3 cun alacsonyabb a szint a köldök. (2) Az elülső gerincen a csípőlapátból, 2cm jobb a jobb elülső csípőnyerget. > Szabályozza a Girdling hajó, szabályozza az Alsó-író, átalakítja stagnálás. > Hasi fájdalom • székrekedés • Endometriózis • Sérv • leukorrhea • ágyéki fájdalom • Orchitis • Scrotalis Feltételek • VB28 • GB28 • tegyek • Wei Dao ou Wei Tao • VB28 • összekapcsolása Path. Meeting Point epehólyag csatorna a Girdling hajó. Tartózkodási hely: (1) Az inguinalis régióban 0,5 Cun rosszabb, mint az anterior superior csípőnyerget, az elülső árrés a csípő. (2) Az elülső gerincen a csípőlapátból körülbelül 1 cm jobb a jobb elülső csípőnyerget. > Szabályozza a Girdling hajó, szabályozza az Alsó-író, átalakítja stagnálás. > Hátfájás • leukorrhea • Alhasi fájdalom • ágyéki fájdalom • Méh prolapsus • VB29 • GB29 • Kyo lyo • Ju Liao ou Chu Liao • VB29 • Squatting Bone Hole. Meeting Point epehólyag csatorna a Yang Motilitás hajó. Tartózkodási hely: (1) A csípő, félúton az elülső kiváló csípő gerinc és nagyobb trochanter. GB29 található, a beteg az oldalsó fekvő helyzetben a comb hajlított kissé.(2) Félúton a jobb elülső iliaca gerinc és a trochanter. > Aktiválja a csatorna, előnyök a csípőízület, enyhíti a fájdalmat, erősíti az ágyéki régió, törli a Heat, lefolyókkal Damp. > Cystitis • Hasmenés • Endometriózis • lábfájás • Leg bénulás • ágyéki fájdalom • Orchitis • bénulás • Isiász • VB30 • GB30 • Kan Cho • Huan Tiao • VB30 • Jumping Round.Meeting Point epehólyag csatorna a hólyag Channel. Tartózkodási hely: (1) A fartájékba egyharmada A távolság a nagyobb trochanter a szakrális kihagyás. Keresse GB30 a beteg az oldalsó fekvő helyzetben a comb hajlított kissé. (2) kb 2 cm felülmúlja a csúcsát a nagyobb trochanter. > Aktiválja a csatorna, előnyei a csípő és a láb, elűzi a szél nedves, enyhíti a fájdalmat. > ödéma • lágyéki fájdalom • Hemiplegia • Hip fájdalom • Leg izomsorvadás • lábfájás • Láb bénulás • ágyéki fájdalom • Isiász • bőrbetegségek • comb fájdalom • VB31 • GB31 • Fu Shi • Feng Shi ou Feng Shih • VB31 • Szél Market.Tartózkodási hely: (1) a középvonal az oldalsó comb, 7 cun jobb a poplitealis hasadékban. GB31 is található, közvetlenül rosszabb a hegyét a középső ujját, amikor a beteg áll, és a kar kinyújtva mentén a comb. (2) kb 2 cm rosszabb középpontját a gyengébb gerincen a kiváló elülső iliaca gerinc és az alsó gerinc az oldalsó epicondyle a combcsont. > Kiszorítja szél, enyhíti a viszketés, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat. > Fejfájás • Hemiplegia • Viszketés • Láb izomsorvadás • Leg izomgyengeség • lábfájás • Leg bénulás • ágyéki fájdalom • Isiász • Csalánkiütés • VB32 • GB32 • Chu Toku • Zhong Du ou Chung Tu • VB32 • Közép-folyó. Tartózkodási hely: (1) a középvonal az oldalsó comb, 5 Cun jobb a poplitealis hasadékban. (2) Körülbelül ¼ az út a laterális epicondyle combcsont és a jobb elülső csípőnyerget. > Kiszorítja szél, aktiválja a csatorna, csatornák Nedves, elűzi a hideg, enyhíti a fájdalmat. > Hemiplagia • Alsó végtag atrophia • alsó végtag zsibbadása • Isiász • VB33 • GB33 • Ashi nem yo Kan • Xi Yang Guan ou Tsu Yang Kuan • VB33 • Knee Yang-kapu. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó a térd, jobb a jointline, a depresszió között biceps femoris ín és az oldalirányú condylus a combcsont. (2) Közvetlenül jobb oldalsó epicondyle a combcsont az elülső gerincen a Ilio-tibialis traktus. > lazítja az inakat, eloszlatja a szél nedves, előnyei az ízületek. > Térd betegségek • láb zsibbadása • Leg bénulás • VB34 • GB34 • Yo lyo Sen • Yang Ling Quan ou Yang Ling Chuan • VB34 • Yang domb tavasz. Hui Pont inak és izmok. Ő Sea Point on epehólyag Channel. Earth Pont a fa Meridian. Tartózkodási hely: (1) Az oldalsó a láb, a depresszió elülső és rosszabb a feje a fibula. (2) A anterior inferior gerincen a feje a fibula. > Előnyök az inak, aktiválja a csatorna, kenhető Máj Qi, Feloldja máj és az epehólyag nedves meleg, Összehangolja Shaoyang, előnyei az oldalirányú Costal régió előnyei az ízületek, enyhíti Fájdalom. > Bitter Taste • Mellkasi diszkomfort • Székrekedés • arcödémát • Gyomorpanaszok • Hemiplegia • Hypertonia • hipochonder Régió Fájdalom • Sárgaság • Térd betegségei • Leg izomsorvadás • Láb zsibbadás • lábfájás • Leg bénulás • májbetegségek • Isiász • Torok Útszűkület • inkontinencia • Hányás • VB35 • GB35 • yo Ko • Yang Jiao ou Yang Chiao • VB35 • Yang kereszteződés. Xi hasadék pont a Yang összekapcsolása hajó. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó a láb, a hátsó határon A fibula, 7 Cun felülmúlja a hangsúlyt az oldalsó boka. (2) A hátsó gerincen a fibula szintjén GB36. > Aktiválja a csatorna, szabályozza epehólyag Qi, megnyugtatja a Lélek, enyhíti a fájdalmat. > Mellkas teljességében és puffadás • térdfájdalom és duzzanat • Oldalsó Costal Régió teljessége és puffadás • Alsó végtag atrófia a fájdalmas elzáródása • VB36 • GB36 • Gai kyu • Wai Qui ou Wai Chiu • VB36 • Külső Hill. Xi hasadék Point az epehólyag csatorna. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó a láb, 7 cun felülmúlja a hangsúlyt az oldalsó boka. (2) kb 2 cm rosszabb középpontját között az alsó gerinc az oldalsó epicondyle combcsont és a vertex az oldalsó condylus. > Aktiválja a csatorna Törli Hő-és méregtelenít Poison, enyhíti a fájdalmat. > Mellkasi fájdalom • Oldalsó Costal Region Fájdalom • lábfájás • Alsó végtag atrófia a fájdalmas akadály • nyakfájás • VB37 • GB37 • Ko Mei • Guang Ming ou Kuang Ming • VB37 •Bright Light. Luo csatlakoztatása pont az epehólyag csatorna a LR3. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó oldalán a láb, 5 cun felülmúlja a hangsúlyt az oldalsó boka. (2) 1 cm rosszabb a pont jelölés 1/3 az utat a csúcs az oldalsó condylus a gyengébb gerince az oldalsó epicondyle a combcsont. > Előnyök a Szemek, eloszlatja a szél nedves, aktiválja a csatorna, csökkenti Fájdalom. > emlőfájdalom • mell duzzanata • hidegrázás és láz nélkül izzadás • szemészeti tünetek • Láz, izzadás • Fejfájás • Fejfájás Migrén • Térd betegségei • Leg izomlázat Oldalsó • lábfájás • Leg bénulás • Látóideg atrophia • fogcsikorgatás • látászavar • VB38 • GB38 • Yo Ho • Yang Fu • VB38 • Yang segítségnyújtás. Jing-folyó az epehólyag csatorna. Tűz Pont a fa Meridian. Tartózkodási hely: (1) Az oldalsó a láb, 4 cun felülmúlja a hangsúlyt az oldalsó boka. (2) Az elülső felszínén a fibula, 1 cm-es jobb, mint a középpont között GB36 és a vertex az oldalsó condylus. > Törli epehólyag Channel Heat, Összehangolja Shaoyang, előnyei az inak és a csontok, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat. > Boka Feltételek • hónalji fájdalom • hónalji duzzanat • Bitter Taste • Mellkasi fájdalom • Szembetegségek • Fejfájás Migrén • Fejfájás Egyoldalú • Hemiplegia • hipochonder Régió fájdalom • lábfájás • lábfájás Oldalsó • ágyéki fájdalom • malária • bőrbetegségek • supraclavicularis Fossa Fájdalom •VB39 • GB39 • Ken Sho • Xuan Zhong ou Hsuan Chung • VB39 • Függesztett Bell. Hui Meeting Point a Marrow. Metszéspontja a három Yang csatorna lábát. Hely: (1) Az oldalsó a láb, 3 cun felülmúlja a hangsúlyt az oldalsó boka. (2) 1 cm rosszabb középpontját között GB36 és a vertex az oldalsó condylus. > Előnyök az inak és a csontok, előnyök a nyak, eloszlatja a szél nedves, Cools epehólyag Tűz, aktiválja a csatorna, enyhíti a fájdalmat. > haspuffadás • hasi teltség • Boka Feltételek • izomfájdalmak Általános • Köhögés • Fejfájás • Fejfájás Migrén • Hemiplegia • aranyér • hipochonder Régió fájdalom • Térd betegségei • Leg izomsorvadás • lábfájás • nyaki merevség • Orrvérzés • Isiász • VB40 • GB40 • kyu Kyo • Qiu Xu ou Chiu Hsu • VB40 • Hill Ruins. Yuan forrás pont az epehólyag csatorna. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó boka, A depresszió elülső és rosszabb, mint az oldalsó boka. (2) Az elülső gyengébb felülete az oldalsó condylus. > spread Máj Qi, aktiválja a csatorna, Szabályozza Shaoyang, Törli epehólyag Heat, Feloldja epehólyag nedves meleg, enyhíti a fájdalmat, előnyei az ízületek. > Boka Feltételek • hónalji duzzanat • Mellkasi fájdalom • Légszomj • Gyomorpanaszok • herpes zoster • hipochonder Régió fájdalom • emésztési zavar • Leg izomgörcs • lábfájás • malária • nyakfájás • Hányás • VB41 • GB41 • Ashi nem Lin kyu • Zu Lin Qi ou Tsu Lin Chi • VB41 • Foot néző Tears. Shu-patak pontja az epehólyag csatorna. Wood Point Wood Meridian. Tartózkodási hely: (1) A dorsum a láb, a depresszió, a negyedik és az ötödik lábközépcsont. (2) A hátsó aspektusa a láb között, az elülső felülete alapjait a 4. és az 5. lábközépcsontok. > spread Máj Qi, Unbinds a mellkas, törli a Head, átalakítja váladék, előnyei az oldalirányú Costal régió előnyei a melleket, Előnyök a Szemek, szertefoszlik csomók. > emlőfájdalom • mell duzzanata • Szédülés • Dorsal láb fájdalmas duzzanata • Szembetegségek • Foot Pain • lábdagadásról • Fejfájás • Fejfájás nyakszirt • hipochonder Régió fájdalom • lábfájás • malária • Mastitis • menstruáció Szabálytalan • Skin zavarok • Vertigo • VB42 • GB42 • Chi Ugrás E • Di Wu Hui ou Ti Wu Hui • VB42 • Föld ötszörös konvergencia. Tartózkodási hely: (1) A dorsum a láb, a depresszió proximális a fejét a negyedik és ötödik lábközépcsont csontok. (2) A hátsó szempont a lábát, az oldalsó hátsó felületét a fejét a 4. lábközépcsont. > spread Máj Qi, Törli epehólyag Heat.> hónalji fájdalom és duzzanat • mell fájdalom és puffadás • Dorsal Foot fájdalom és duzzanat • Szem fájdalom és bőrpír • fülzúgás • VB43 • GB43 • Kyo Kei • Jia Xi ou Hsia hszi • VB43 • Lapított szakadékba. Ying Spring Point az epehólyag csatorna. Víz pont Wood Meridian. Tartózkodási hely: (1) A dorsum a láb, disztális hogy a negyedik és ötödik metatarsophalangeal ízületek, 0,5 cun proximális a web margin. (2) A hátsó aspektusa az orr, az oldalsó gerincen az alap a 4. proximális phalanx. > Törli a Heat, Feloldja epehólyag Channel nedves meleg, csökkenti a duzzanatot, előnyök a fej, fülek és a szemek. > Mellkasi fájdalom • süketség • Szédülés • Szembetegségek • arcödémát • arc fájdalom • Fejfájás • Fejfájás Migrén • halláskárosodás • Hypertonia • hipochonder Régió fájdalom • bordaközi neuralgia • Jaw betegségei • fülzúgás • Szédülés • VB44 • GB44 • Ashi nem Kyo A • Zu Qiao Yin ou Tsu Chiao Yin • VB44 • Foot Portal Yin. Jing Hát pont az epehólyag csatorna. Fém Pont a fa Meridian. Tartózkodási hely: (1) az oldalsó oldalán a negyedik lábujj, 0,1 cun a körömágy. (2) 2 mm mögött oldalsó alapja a 4. köröm. > Törli a Heat, Unbinds a mellkas, megnyugtatja a Lélek, előnyök a Oldalsó Costal régió előnyei a vezetője. > süketség • Álom alvászavarok • szemészeti tünetek • Láz • Fejfájás • Hypertonia • hipochonder Régió fájdalom • Álmatlanság • Stiff Tongue • fülzúgás •


KYUSHO
jelentése: „ÉLETPONT.


A KYUSHO jitsu lényege a test energiaáramlásának megzavarása, megállítása, az energia-pályák (meridiánok), az idegpályák és azok bizonyos pontjainak, vagyis a test vitális (élet) pontjainak támadásán keresztül. A kyusho a hagyományos kínai orvoslás elemeire épül, mint pl. az akupresszúra, akupunktúra, vagy éppen a shiatsu, de célja pont azok ellenkezője.
A modern KYUSHO egy stílusfüggetlen, önálló komplex rendszer, mely eredetileg minden klasszikus harcművészet anatómiai alapjául szolgál.
A KYUSHO jitsu technikái elrejtve valamennyi „tradicionális” harcművészetben megtalálhatóak. Legjobban azon stílusokban nyomonkövethető, amelyek formagyakorlatokat használnak gyakorlásuk során.
A KYUSHO tanulmányozásával minden harcművész sokkal jobban meg fogja érteni saját stílusának, küzdőrendszerének mibenlétét.
A KYUSHO ban minden mozdulat harci értékkel bír, így az addig védekezésnek, felkészülésnek (kamae), átmeneti mozdulatnak hitt, vagy egyszerűen csak elfogadott, de nem értelmezett mozdulatok új értelmet fognak nyerni!
Szinte bizonyos, hogy rövid időn belül elképzelhetetlen lesz bármilyen tradicionális harcművészet, vagy modern önvédelmi rendszer oktatása a KYUSHO jitsu alapjainak ismerete nélkül!
Alapelvek
A KYUSHOt gyakorlóknak meg kell tanulniuk a hagyományos kínai orvoslás olyan alapvető elveit, mint például a yin és yang, “öt elem”,  építő / gátló (kontroll) / 24 órás körök. Pontosan ismerniük kell a meridiánok futását, az azon elhelyezkedő pontok helyét, azok támadásának szögét, irányát, stb.
Az európai orvosi szemlélet és gyakorlat köréből az idegpályák futása, végződése, valamint fontos anatómiai ismeretek megszerzése szintén nélkülözhetetlen.
Természetesen a KYUSHO jitsut gyakorlóknak el kell sajátítaniuk az újraélesztések módszereit is. Ezek ismerete elengedhetetlen, lényegük a megtámadott energiamezők, idegpályák azonnali helyreállítása.
A kyusho támadás nem feltétlenül követel erős fizikai kivitelezést, sőt, sok esetben a túlzott erejű technika nem is éri el a kívánt hatást. Íly módon a rendszert a gyengébb fizikumú emberek (nők, idősek stb.) is eredményes tudják alkalmazni.  A pontos találat – ami rendszerint több vitális pont megfelelő kombinációjú összekötése – viszont azonnali energetikai összeomlást eredményez.  A KYUSHO jelentős szerepet kaphat a civil önvédelemben és az egészségmegőrzésben is!
FIGYELEM!!! A KYUSHO gyakorlása kizárólag megfelelő szakmai vezetéssel történjen!!!


KYUSHO PONTOK
kyusho_points.jpg
(Pontok megnevezése és hatása szerv-óránál):
1, szedáló-pontok: energia levezetés a meridiánból, vagy a hozzá tartozó szervből.
2, tonizáló-pontok: energiaszint növelés a meridiánban, vagy a szervben.
3, Yuan forrás-pontok: önmagában a meridián energiaszintjétől függően tonizál, vagy szedál (ellentétes hatású)
tonizáló és szedáló ponttal együtt alkalmazva, fokozza azok hatását.
4, Lo passzázs-pontok: a végtag ellentétes oldalán futó Yin és Yang párok közötti kapcsolat, ez az egyik meridián
passzázs-pontját és a másik forrás pontja között jön létre, ezzel lehet a két meridián közötti energia különbséget kiegyenlíteni. Ennek alapján a meridián párok között két kapcsolat jön létre.
5, Mu alarm-pontok: a has és a mellkas elülső felszínén, a hozzátartozó szerv közelében találhatók, megmutatják a szerv állapotát.
6, Shu asszociációs-pontok: a hólyag meridiánon helyezkednek el, alkalmasak akut és krónikus betegségekben feltöltésre és levezetésre. Shu és Mu pontok együttes ingerlésével alkalmazható, általában a megfelelő szerv magasságában találhatók.
7, Xi hasadék (gyűjtő)-pontok: akut, vagy krónikus betegségek esetén, a meridián által ellátott terület, ill. szerv betegsége esetén érdemes kezelni.
8, Ablak-pontok: a test alsó és felső része közötti Yin és Yang eltolódásakor kell kezelni, Yin az alsó és Yang a fölső rész.
9, Jiohui, cardinál, vagy mester-pontok: a 8 extrameridiánt kapcsolják össze a fő meridiánokkal, kezelésükkel mindkét meridián befolyásolható.
Az öt antik Shu pont kezelése és hatása az öt fázisnál
1, Jing (kút): teltség érzet, pangás, mentális betegségek
2, Rong (forrás): lázas betegségek
3, Yu (folyó): test elnehezülés, izületi fájdalmak, reumás betegségek
4, King (folyam): nehéz légzés, köhögés, hideg-meleg váltakozása, asztma
5, Ho pontok: Qi ellenirányú áramlása hasmenés, hányás, gyomor, bél és Fu szervek betegsége, Yin és Yang eltolódásakor egy meridiánon belül, energia kiegyenlítésre.

Pontválasztási szabályok az öt fázis szerint
1, Anya – gyermek szabály: Amikor egy fázis hiányos, akkor az anyját, az előző fázist kell feltölteni. Például: Tüdő tonizálás: tüdő tonizáló pontjával Tüdő (P) 9, lép fázis föld pontjával Lép (LP) 3
Tüdő szedálás: tüdő szedáló pontjával P 5
Anya – gyermek fázis telítettségénél: anya fázis pontja + az anya gyermek pontja P8 (fém) + P5 (víz).
2, Fiú – nővér szabály: amikor a csatornapárban van diszharmónia pl. máj – epe.
Szedálás: mindkét csatorna fázis és gyermek pontját – fa + szedáló (H1 + H2 és VF41 + VF 38)
Tonizálás: mindkét csatorna fázis és gyermek pontját – fa + tonizáló (H1 + H8 és VF41 + VF 43)3, Forrásból merítés: a csatorna saját forrás (Yu) pontját kezeljük.
Szedálás: szedáló pont + forrás pont pl. H2 + H3
4, Harmonizálás: többlet betegségeknél, nehogy átterjedjen az unokára.
Eljárás: 1, Az unokát feltöltjük a nagymama pontján és a saját anya pontján át, pl.: máj (fa) telítettségnél a
lépet (föld) kell kezelni: LP3 + LP2 (anya pont tűz)
2, Lecsapoljuk a máj (fa) pontját és szedáljuk: H1 + H8.
5, Koreai négy pontos rendszer: a nagyobb hatás elérése érdekében dolgozták ki.
Szedálás: anya fázis pont és gyermek tonizáló pont töltés + nagymama fázis pont és unokának nagymama fázis pontján át levezetés.
Tonizálás: nagymama fázis pontján és unokának nagymama fázis pontján át töltés + saját gyermek fázis pontján a gyermeke fázisához tartozó pontján át levezetés.
Csatorna Hiány modellek Többlet modellek
Feltöltés Levezetés Feltöltés Levezetés
Tüdő LP3 + P9 C8 + P 10 C8 + P10 R10 + P5
Vastagbél V36 + IC11 IT5 + IC5 IT5 + IC5 VU66+IC2
Gyomor IT5 + V41 VF41 + V43 VF41 + V43 IC1 + V45
Lép C8 + LP2 H1 + LP1 H1 + LP1 P8 + LP5
Szív H1 + C9 R10 + C3 R10 + C3 LP3 + C7
Vékonybél VF41 + IT3 VU66 + IT2 VU66 + IT2 V36 + IT9
Húgyhólyag IC1 + VU67 V36 + VU40 V36 + VU40 VF41 + VU65
Vese P8 + R7 LP3 + R3 LP3 + R3 H1 + R1
Vérerek Ura H1 + VU9 R10 + VU3 R10 + VU3 LP3 + VU7
Hármasmelegítő VF41 + CT3 VU66 + CT2 VU66 + CT2 V36 + CT10
Epehólyag VU66 + VF43 IC1 + VF44 IC1 + VF44 IT5 + VF38
Máj R10 + H8 P8 + H4 P8 + H4 C8 + H2
Pontválasztási szabályok a szervóra szerint
1, Anya – gyermek szabály: Amikor az anyát tonizáljuk, a gyermeket is serkentjük. Fordítva, ha a gyereket
szedáljuk, az anya energiája is csökken.
1, Saját csatorna szedálás, vagy tonizálás, pl.: C7, vagy C9.
2, Yin – Yang csatorna-párnál az anyát kezeljük, pl.: Lép tonizáláshoz V41.
2, Férj – feleség szabály: Amikor az egyik oldalt szedáljuk a másikat tonizáljuk, és fordítva.
Jobb kéz Hármas melegítő Gyomor Vastagbél
Bal kéz Húgyhólyag Epehólyag Vékonybél
Jobb kéz Vérerek ura Lép-hasnyálmirigy Tüdő
Bal kéz Vese Máj Szív
Például: lép csatorna tonizálásához a H2-t szedáljuk.
3, Dél – éjfél szabály: A szervóra szerint ha az energia például a tüdőben maximális, akkor a húgyhólyagban
minimális. Ezért, ha a tüdőt tonizáljuk P9, a húgyhólyagot szedáljuk.
4, Yin – Yin és Yang – Yang meridián párok: Ehhez több csoportosítás is lehetséges.
Yin és Yang meridián-párok szerint
Szív – vékonybél máj – epehólyag
Felső végtag Tüdő – vastagbél ves e – húgyhólyag Alsó végtag
Vérerek Ura – hármas melegítő lép-hasnyálmirigy – gyomor
Yin – Yin és Yang – Yang meridián-párok szerint
1. Vékonybél – húgyhólyag Tai Yang 4. tüdő – lép-hasnyálmirigy Tai Yin
2. Hármas melegítő – epehólyag Shao Yang 5. vérerek ura – máj Jue Yin
3. Vastagbél – gyomor Yang Ming 6. szív – vese Shao Yin
A sorrend a külső hatások szervekre gyakorolt hatásának sorrendjét is mutatja. Például a Tai Yin csatornánál a Tüdő csatornát a Lép csatorna szedálásával erősítjük. Ellentétes a hatás. Ugyanez visszafelé is érvényes.
5, Fiú – nővér párkapcsolat szerint: Yin és Yang kapcsolat, például Tüdő – Vastagbél. Mindkettő ugyanazon a gerincvelő szegmenten van.
Például a gyomor telítettségénél a lép Lo (passzázs) pontját együtt kezeljük a gyomor Yuan (forrás) pontjával: LP4 + V42.
6, Yang – Yin ikrek szerint: Azonos meridiánok közötti energiaszint eltérés a jobb (Yang) és a bal (Yin) oldal között.
 1, Azonos oldalon kezeljük az előző kezelési módoknak megfelelően.
 2, Ho ponton keresztül tonizálunk, vagy szedálunk.
Kezelési szabályok:
1, Egy végtagon nem szabad egyszerre tonizálni az együttműködő meridián-párokat, az antagonista izomkötegek miatt.
2, A kardinál pontokon keresztül energiát lehet nyerni az extrameridiánokból a főmeridiánokba.
3, Yin tünetnél a Yangot, Yangnál a Yint kezeljük. Azokat a meridiánokat kell kezelni, ami összehozható a panasszal. Nem a panaszt, hanem a kiváltó okot kell helyreállítani.
A Kyokushin két szó összetételéből áll:Kyoku (kiejtése: kjoku) - jelentése végső
Shin     (kiejtése: sin)     - jelentése igazság
Ezek szerint a Kyokushin Karate jelentése: a 
"Végső Igazság Karatéja". Használjuk még Kyokushinkai szóösszetételben, ahol a Kai szó a találkozást, szervezetet jelenti. Ilyen formában tehát: "Találkozás a Végső Igazsággal". A Kyokushin Karate, mint azt nevének jelentése is mutatja - szemben a tradicionális japán karatestílusokkal -, olyan merőben új és nyílt módszer, amely az egyén emberségessé válásához mindig és mindenkor az igazságot keresi. Az alább látható kaligrafikus embléma található a Kyokushin karatét gyakorlók dogijének bal oldalán, a szív fölött.
kanji.gif                    kanku1.jpg                oyama_fuji.jpg  Kyokushinkai KANJI          Kyokushin jelképe: KANKU           Alapító: Sosai Masutatsu Oyama
Eredetileg a Kanku Dai Kata-ban szerepelt, mint égvizsgáló pozíció. E kéztartást úgy képezzük, hogy a nyitott tenyerünket kézháttal arcunk felé fordítva mutató- és hüvelykujjunkat egymásnak támasztjuk, a közte levő rombusz alakú résen keresztül tekintünk a messzeségbe. A Kanku az ujjak találkozásánál az egységet (összetartozást, szervezeti egységet), a csukló felőli széles rész az erőt, a kör közepe a végtelent, illetve a távoli célt, az egészet összefogó kör pedig a harmoniát és a körkörös mozdulatokat jelképezi.
A Kyokushin Karate megalapítója 
Masutatsu Oyama mester, századunk egyik legnagyobb küzdőegyénisége. 
Sosai Oyama 1923. július 27-én született Hyung Yee Choi néven délkelet-Koreában, egy Wa-Ryongri Yong-ch-myonchul Na Do nevű falubanKoreában, Kinje városa közelében, nem messze Gusantól. A falu a Sárga tenger közelében helyezkedik el, amit évszázadokon át uraltak a kínai és japán kalózok, akik végigpusztították a partvonalat.  A fiatal Hyung Yee arisztokrata családból származott. Apja, Sun Hyang, akárcsak Hyung Yee és három fiútestvére, szokatlanul erős testfelépítésű volt.
Nagyon érdekelte a sport, az atlétika. Résztvett futballmérkőzéseken és terepfutó-versenyeken is. Bár nem mutatott különösebb érdeklődést, mikor testvérei rá akarták venni, hogy próbálkozzon az ökölvívással, egy Chabee nevű harci művészeti stílus felkeltette a figyelmét. Kilencéves korától foglalkozott a Chabee-val, és igen ritkán fordult elő, hogy kihagyott volna akár egyetlen edzést is. A Chabee a Koryo-korszakból származik (912-1392).  Az ún. Termés Ünnepé-nek csúcseseménye a nagy Shirum-bajnokság volt. Rengeteg birkózó érkezett a versenyre, főleg Korea északi területeiről. Sok erős arató jött ide összemérni erejét a szomszédos területek erős embereivel. Több éve egy kemény, délről származó férfi uralta a mezőnyt. Ő lett Hyung Yee bálványa, követte is mindenfelé a ceremóniákon, amik szintén részei voltak az ünnepségnek. Mikor a birkózó újra megnyerte a versenyt, kihívott mindenkit: bárki megküzdhetett vele. Mikor senki sem fogadta el a kihívást, újra megkérdezte a jelenlévőket, ezúttal viszont arrogáns, sértő hangnemben, hogy van-e, aki ki merészel állni ellene. Ekkor egy kistermetű, vékony alkatú, negyven körüli észak koreai férfi lépett elő. Hyung Yee ismerte őt, hiszen apjának dolgozott, a családi birtokon. Tudta róla, hogy egy nagyon szerény, igen tisztességes ember, és Yinek hívják. Yi sok történetet mesélt neki a messzi északról. Senki, Hyung Yee sem gondolta volna, hogy Yinek bármi esélye lenne a bajnokkal szemben. A birkózó úgy gondolta, gyors és könnyű győzelemre számíthat; előrerohant, neki a kis embernek, ám ekkor egy nagy erejű csapás érte egyenesen az arcán. Az ütés a földre döntötte; miután ez többször megismétlődött, a birkózónak fel kellett adnia a küzdelmet, sőt a közeli kórházba kellett szállítani. Hyung Yee új bálványt talált magának, talán ez az esemény is befolyásolta későbbi életét, ugyanis soha nem fordult elő, hogy Yee kitért volna bármilyen kihívás elől. Megpróbálta rávenni Yit, hogy tanítsa Chabee-ra.
1938-at írtak és Hyung Yee tizenöt éves volt. Japán háborúban állt Kínával, éppen készülődött a második nagy offenzívára. Korea 1910. óta japán megszállás alatt állt. Az eltelt közel harminc év alatt a japánok határozott lépéseket tettek annak érdekében, hogy lerombolják Korea nemzeti karakterét. Az iskolákban japán nyelven oktattak (az idősebb lakosság a mai napig beszél japánul), a neveket megváltoztatták a japán szokás szerint, a közigazgatás teljesen a japánok kezében volt. A fiatalok közül sokan Japánt vezető országként tisztelték, máshol, főleg az északi területeken, állandó harcot folytattak a leigázók ellen, tüntettek, sőt háborúztak. Mint számos fiatal, Hyung Yee is arról álmodott, hogy pilóta lesz, olyan, mint Shin, Korea első saját harcirepülőgép-vezetője, aki a kínai-japán háborúban harcolt. Shin hős volt sok koreai férfi szemében, a tizenéves Hyung Yee is úgy tekintett rá mint nagy hősre. Magától ment Japánba - hogy saját eltökéltsége vitte, vagy elküldték, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy feltétlen szükséges volt a változás számára. Repülős pályafutása azzal kezdődött, hogy elfogadták jelentkezését a Yamanashi Ifjúsági Repülési Intézetbe. Ez az iskola fiatal fiúk számára létrehozott katonai akadémia volt, Tokiótól délkeletre, a Yamanashi kerületben. Yee repülőgép-technikusnak tanult, de az iskolát nem fejezte be. A biztonságos életnek hirtelen vége lett. Hyung Yee egyedül volt, szállás. Járta a szálláshelyeket, de sehol sem tudott szobát bérelni. Végül sikerült egy szobát bérelnie az Oyama családnál, Tokió külvárosában. Ők is koreai származásúak voltak, és megsajnálták elveszett honfitársukat. A fiatal Hyung Yee ekkor nevét is megváltoztatta, felvett egy japán nevet. Ez megszokott dolog volt Japánban a koreai bevándorlók körében. Lehetséges, hogy a konzervatív japán társadalom könnyebben elfogadta őket így. A család neve után, amelyik szállást adott neki, Yee a Masutatsu Oyama nevet vette fel. A család két fia, Shigeru és Yasuhiko később tanítványai lettek és magas beosztást töltöttek be a Kyokushin szervezetben.
Masutatsu Oyama, vagy ahogy barátai nevezték, Mas, a Takushoku egyetemen kezdett, ami híres volt a harci művészetekben való résztvevőiről. Ez volt az a hely, ahol a Shotokan karate is szilárd bázist talált. A fiatal Mas dzsúdóval kezdett, és újrakezdte ez ökölvívást is. Egyszer véletlenül tanúja volt egy karate edzésnek, és teljesen a hatása alá került Teljesen más volt a légkör , a technikák mások voltak, mint azok, amiket addig látott. Megkereste a Shotokan legfőbb dojóját Zoshigayában, Tokió Toshima-ku negyedében, Mejiróhoz közel, hogy a legjobb oktatók vezetése alatt tanulhasson. A dojót Yoshitaka "Giko" Funakoshi vezette, annak a Gichin Funakoshinak a második fia, aki bevezette a karatét Japánban. Giko felügyelete alatt Oyama két éven át lelkesen edzett minden nap. Bár hatalmas erejű ember hírében állt, Nei-Chju So nagy filozófus is volt, elmélyült szellemi ismeretekkel és szokatlanul erős jellemmel. Rendkívüli hatással volt Oyamára; amellett, hogy Goju-ryu karatét tanított neki, a Buddha-hívő Nichiren szektába is beléptette. A Nichiren filozófiája hangsúlyozza, hogy a harci művészet és a vallásos emelkedettség együvé tartozik.
Mas Oyamát besorozták katonának, emiatt megkellett szakítania egyetemi tanulmányait. Egy Tokió melletti repülőtéren szolgált a földi személyzetnél. Azon tulajdonsága, hogy bajba keveredjen, továbbra is kísértett. Letartóztatták, miután leütött egy tisztet, de ártatlannak, bizonyult, mivel kiderült, hogy a tiszt provokálta az összetűzést.  A háborúnak vége, Japán fájdalmas vereséget szenvedett komoly veszteségekkel. Bár a megszállók megtiltották a harci művészetek gyakorlását, Oyama újrakezdte a karate edzéseket barátjával és mesterével, Nei-Chu Sóval. A Koenji negyedben edzettek egy dojóban. Nei-Chu Só egyszer a tőle megszokott komolysággal közölte tanítványával: "Most már mindent megtanítottam neked, amit tudok, immár erősebb vagy nálam. Valójában erősebb vagy a legtöbb embernél. Ha továbbra is úgy élsz, mint eddig, még több bajba fogsz keveredni és még több embert fogsz megölni. Előbb-utóbb börtönben fogod végezni. A következőt ajánlom: menj el egy templomba és meditálj - gondolkozz azon, mit kezdj az életeddel".
Már 1946 őszén megpróbált egy saját dojót nyitni: az Eiwa Karate-Do intézetet Sugamiban, Tokió közelében. Közel volt Nei-Chu So dojojához. Sajnos pár hónap múlva be kellett zárnia - talán azért, mert a harci művészetek gyakorlását az amerikaiak betiltották.  Oyama egy idő után úgy érezte, túl kevés ideje jut edzésre, és három hónap múltán visszatért Tokióba. Kevéssel Tokióba való visszatérése után részt vett a háború utáni első karatebajnokságon, az Összjapán Bajnokságon. Ugyanabban az évben vonták vissza a megszállók a karate gyakorlására kivetett tilalmat. A versenyt Kiotóban rendezték meg a Maruyama Főiskolán és a győztes Mas Oyama volt.
Az ezt követő évben, kétévi ismeretség után, Oyama feleségül vette Chiyako Fujimakit. Chiyako magas, karcsú lány volt, aki fiatal korában meg-nyerte a "Miss Tokió" szépségversenyt. Hamarosan megszületett első kislányuk. Összesen három gyermekük született, Oyama nagy csalódására mindhárom lány. Annak ellenére nagyon szerette gyermekeit, hogy mindig egy fiúra vágyott, aki utóda, örököse lehetett volna. Oyama egy támogatóra is talált ugyanabban az évben, egy liberális politikusra, Senichiro Ozawára. Együtt döntöttek úgy, hogy hallgatnak Nei-Chu So tanácsára - egy ezernapos kemény hegyi edzést terveztek Oyama számára.  Oyama és tanítványa, Yashiro felment a Kiyosomi-hegyre. Chiba tartományban, a Bonson félsziget csúcsán, félúton a 386 méter magas hegyen, felépítettek egy kunyhót. A hegy gyönyörű volt, tölgy és juhar borította, remek kilátás nyílt a Csendes-óceánra. A helynek szellemi értéke is volt Oyama számára: itt alapította Nichiren Shonin a Nichiren szektát 1253. április 28-án. A buddhista hitbe Nei-Chu vezette be Oyamát öt évvel korábban. Nichiren Shonin Dozin Oshu tanítványa volt tizenkét éves korában, majd húszévi kemény és emberpróbáló után Shonin kinyilatkoztatta az új hitet, ami a Kiyosomi hegyen született. A Hokke-Shu nevet adta neki. A Seijoji templom, ahol Nichiren elmélkedett, ma is áll; Oyama ezt választotta aszketikus rezidenciájának.
A kunyhóban nem volt villany és gáz. Oyama és tanítványa magával vitte a Musashi regénygyűjteményt, volt egy lándzsájuk, egy kardjuk, egy puskájuk és néhány konyhai eszközük. Talán néhány buddhista írás volt még velük.
Az előzőleg tervezett hároméves hegyi élet helyett Oyamának tizennyolc hónap után vissza kellett térnie, mivel támogatójától már nem érkeztek a csekkek.  Oyama elhatározta, véghezviszi tervét, megpróbálkozik a bikák elleni pusztakezes küzdelemnek, erre ez volt a megfelelő pillanat. Egy farmer azt a tanácsot adta Oyamának, hogy inkább törje le a szarvait, ami sikerült is néhány kísérlet után.
Az akkor huszonhat éves Oyama 1950 elején tért vissza Tokióba. Hírneve egyre nőtt, ahogy terjedt a szóbeszéd hatalmas erejéről. Az Összjapán Bajnokság bajnoki címe, a hegyi edzések és a bikaszarvak letörése nagyon népszerűvé tették. Sokkal érettebbnek érezte magát, önbizalma megnőtt. Testőrként kezdett dolgozni a koreai követségen. 1951-ben mint oktató dolgozott a US Army különböző bázisain. A Kyokushint egyes bázisokon egészen a hatvanas évek közepéig oktatták. Oyama újra elkezdte a dzsúdóedzéseket, hogy a dobásokat és fogásokat gyakorolja. Összesen mintegy négy évig edzett a Sone dojóban, és megszerezte a 4. dan fokozatot.
1952. áprilisában a Chicago Profi Birkózó Szervezet meghívta Oyamát és a hawaii profi birkózót, Togót, hogy vegyenek részt egy birkózó bemutató körúton. A bemutató hatalmas sikert hozott, kitűnő lehetőséget adott Oyamának arra, hogy a japán karatét bemutassa. A chicagói nyitóest után a csoport 32 államban tartott bemutatót, az USA-ban, Kanadában, Mexicóban és Kubában. Oyama három profi birkózóval küzdött meg pénzdíjas küzdelemben, és mindhármat legyőzte. Tíz hónap és számtalan bemutató után Oyama híres emberként tért vissza japánba, mivel a japán sajtó folyamatosan követte a bemutató körutat. Technikai és kata-bemutatói kevésbé ragadták meg a nézők figyelmét, annál inkább a fa- és kőtörés. Sajnálatos módon az a félreértés, ami a mai napig követi a karatét, akkor született. Oyama a bemutatókat a Tameshiwarira alapozta, téglák és kövek törésére. Meg akarta győzni a világot arról, mekkora erő rejlik a karatéban. Felismerte, milyen sokat jelent a népszerűsítés és a jó reklám ahhoz, hogy az elv el tudjon terjedni, és ezt a továbbiakban a tökéletesség szintjére emelte.
Oyma nyitott egy szabadtéri dojót Mijiróban, Tokió egyik negyedének parkjában. Első segítőjének Kenji Masushimát választotta. Oyama összeszedte és alkalmazta minden technikai tapasztalatát és oktatási módszereit. Kezdetben háromszáz tanítványa volt. A kezdetleges oktatási körülmények ellenére az érdeklődés nagy volt, sokan akartak a dojóban edzeni. Mindaz, amit Oyama elért, váltotta ki ezt a nagy érdeklődést. Oktatóként csatlakozott hozzájuk Eiji Yasuda, aki Kenji Masushimával nagy segítségre volt Oyamának. Oyama felkeltette a Japánon kívüli világ érdeklődését is. Ajánlatot kapott egy Bradshaw nevű szervezőtől, hogy vegyen részt egy bemutató körúton az USA-ban és Dél-Amerikában. A körút nagy sikert hozott, de sajnálatos módon megszakadt. A lelkes közönség előtt megtartott chicagói megnyitó est után, ahol Oyama bemutatta töréstechnikáit és megküzdött egy bikával, aminek mindkét szarvát letörte, az állatvédő szervezetek azonnali és heves tiltakozási akciót indítottak az országban. Az újságokban megjelentek Oyama sikerei, ugyanakkor az állatvédők kritikái is. A körutat meg kellett szakítani, de Oyama mégis újra megmutatta a képességeket, amelyek benne és a karatéban rejlenek.
Azzal a céllal, hogy többet megtudjon az ázsiai harci művészetekről és természetesen, hogy próbára tegye képességeit, Oyama Délkelet-Ázsiába utazott. Ellátogatott Okinawára, Hongkongba, Jávára és Thaiföldre. Hongkongban alkalma volt találkozni egy idősebb, Chin nevű kínaival. Oyama később nagy tisztelettel és csodálattal beszélt róla. Chin technikái kör mentén mozogtak, és védték a támadásokat, amit Oyama attól fogva átvett és tovább adott. Egy rövid ideig együtt edzettek. Nem sokkal azután, hogy elhagyta Hongkongot, Oyama máris kipróbálhatta az új technikákat egy thai-boksz harcos ellen, aki korábban könnyedén legyőzött számos japán karatézót. A harcos neve Fekete Kobra volt, ő volt a váltósúlyú bajnok. Az első menetben a thai-boksz harcos gyors rúgásai és ütései komoly gondot okoztak Oyamának. Végül sikerült egy sorozat köríves rúgással eldöntenie a küzdelmet. Ő volt az első karateka, aki le tudta győzni ezt a thai-boksz harcost.
A Kyokushin szervezet megszületése egy templomi szertartás során történt, a Mitsumine-san hegyen. A Kyokushin név úgy fordítható: Az igazság legvégső egyesülése. Az ezt jelentő három kanji jelet egy kalligráfiamester, Haramotoki írta le, és felkerült a dogi kabátjának bal oldalára. A Zen szerzetesek a meditáció során az ég felé emelték kezüket, összetéve úgy, hogy nyílás maradt a hüvelyk és a mutatóujj között. Ezt hívják kankunak. Masutasu karatéjának először volt neve és szervezete.
Shihan Bobby Lowe (ma 8 danos), Amerikában élő kínai, akit Oyama a hawaii bemutatón ismert meg, eljött Tokióba, hogy intenzíven eddzen abban a karatestílusban, amit olyan hatásosan mutatott be Oyama; akinek segítségével Lowe létrehozta az első dojót Japánon kívül.
A körutaknak és Oyama teljesítményének eredményeképpen egyre inkább szükségessé vált egy könyv megjelentetése. Richard Kim és mások segítségével kiadták a Mi a karate? című könyvet. Legmerészebb álmaikat is meghaladóan nagy sikert ért el. 1976-ig a könyv több mint 250 000 példányban kelt el, három átdolgozott kiadást ért meg. Rendkívül érdekes a könyv technikai része, a történelmi viszont még izgalmasabb. A karate nem maradhat nyugalomban, fejlődnie kell, annak megfelelően, amit Mas Oyama a könyvében megfogalmaz. 1959-ben Oyamát meghívták oktatni az FBI-központba, Washington D.C.-be és a West Point Katonai Akadémiára. A korábbi FBI-ügynök, Donald Buck segítségével megalapította a második Japán határain kívüli iskoláját San Franciscóban.  1961-ig számos oktató tanított a tokiói legfőbb dojóban, köztük Yasuhiko Oyama, Tadashi Nakamura, Shigeo Kato és Akio Fujihara. Maga Oyama is újra oktatott a tanítványok kérésére.
1962-ben a thai-boxolók, a Muay Thai, kihívták a japán karate-elitet, amire Japán nem adott választ. Oyama kötelességének érezte, hogy felvegye a kesztyűt, annak ellenére, hogy számos karateka szenvedett vereséget a thaiaktól. Tapasztalatból tudta, milyen nehéz a feladat, ezért három legeslegjobb karatekáját küldte Thaiföldre. A három küzdelemből kettőt megnyertek, így 10.jpgvisszaállították Japán régi dicsőségét.  Új Honbu dojo tervei készültek el 1962-ben. A hetvenes évek végére ez a dojo is kicsinek bizonyult, egy még újabb tervezése kezdődött meg, de a tokiói magas telekárak miatt az építkezést el kellett halasztani. Ugyanakkor, amikor a Honbu dojo megnyílt, 1964-ben, megalakult a Nemzetközi Karate Szervezet (IKO). Eisaku Satót választották elnöknek, az alelnök Matsuhei Mori, az igazgató Masutatsu Oyama. Mikor Sato később, 1966-ban Japán miniszterelnöke lett, helyét Mori vette át, Hideo Shiotsugo lett az alelnök. Helyüket Mori 1985-ben bekövetkezett haláláig megtar-tották. Akkor változott Oyama címe Sosai-ra, a szervezet vezetőjére. A tagországok a világ minden részéről életre szóló kapcsolatban forrtak össze.
A Kyokushin Karatét a világon úgy is hívják, hogy a "Legerősebb Karate" (Strongest Karate) vagy "Erőkarate" (Power Karate). Célját - amely azonos minden harci művészet (Budó irányzatok) céljával: a zen-féle tudati állapot elérésén keresztül a személyiség fejlesztése -, az erőkarate útján kívánja elérni. Alapelve: valódi harcosokat csak valódi feltételek, és körülmények között lehet nevelni. Így nem ismeri el a csupán jelzett, illetve bemutatott találatokat, csak a teljes erővel és hatékonysággal végrehajtott tökéletes technikákat. Ehhez a kemény küzdőmodorhoz azonban csak igen fokozatos, módszeres fizikai, szellemi és technikai felkészítés vezethet el. Edzésről edzésre egyre nehezebb próbák elé kerülnek a karatekák, melyek hatására néhány év alatt kialakul a helyes védelmi reakciójuk, megtanulnak hatékonyan támadni, védekezni és - a növekvő kockázaton és fájdalomtűrésen keresztül - elviselni az ellenfél kemény találatait. Így ez a módszer életszerű feltételeket biztosít a felkészülésben. A játékos karate nélkülözi azt a felelősségtudatot, melyet a Kyokushin Karate edzésein nap, mint nap gyakorlunk önmagunkkal és társainkkal szemben. A játékos karate csupán lépcsőfoka, kezdete lehet az igazi Budó Karaténak.
A Kyokushin Karate technikái között megtalálhatjuk a tradicionális japán karate egyenes vonalú ütéseit, védéseit, rúgásait, azonban amiben teljesen új reformot hozott a tradicionális iskolákkal szemben, az a kínai kempo körkörös technikáinak alkalmazása. Oyama mester maga is tradicionális japán karate irányzatokat tanult kezdetben. Hatalmas ereje már fiatal korában megmutatkozott - 17 évesen már saját mesterét is könnyűszerrel le tudta győzni. Egy alkalommal Kínában járva azonban egy idős kungfu-mesterrel próbálta összemérni tudását, aki mindössze 50kg súlyú volt. Az idős mester játszi könnyedséggel hárította a fiatalember hatalmas erejű támadásait. Az ifjú Oyama elszégyellte megát sikertelensége miatt, és tisztelettel kérte a mestert, mondja meg ennek az okát. Az idős mester így válaszolt: "Fiam, a fizikai erőd olyan nagy, amilyennel még nem találkoztam, de a direkt módon végrehajtott egyenes vonalú támadásaid nem alkalmasak arra, hogy erődet maximálisan összpontosíthasd egy pontba. Próbáld meg alkalmazni a körkörös technikákban rejlő lehetőségeket." Oyama hosszasan elgondolkodott az idős mester szavain. Szívós munkával, elmélkedéssel és gyakorlással - a hagyományos karate alapjaira építve - kialakította új elméletét, amely a kör, az egyenes és a pont egységéből áll. Ez azt jelenti, hogy minden technika körkörös csípőmozgásból indul, amely energiát egyenes vagy körkörös úton egy pontba fókuszálunk. "Minden igazi, nagyerejű és hatékony karatetechnika a csípőmozgás következménye kell, hogy legyen!". Ezen elven keresztül már lehetséges a test összes lehetséges energiaforrását mozgósítani és összpontosítani a találati pontba. Technikai és formai megjelenésében így merőben új mozgásrendszert dolgozott ki, ellentétben a tradicionális japán karateiskolák tanításaival.

OSU-NO SEISHIN – SOHA NE ADD FEL!
Sosai Oyama 1994. április 26-án, rövid betegség után elhunyt. Nem sokkal azelőtt a szervezetnek egy új jelmondatot adott: Osu-No Seishin, az állhatatosság szellemét, a stílus alapvető filozófiája melletti kitartást. "Soha ne add fel" ez az Osu-No Seishin lényege a Kyokushin számára.
Sosai Oyama élete során számtalan emberre volt hatással a Kyokushin karate révén. Bármit is tett, jót vagy rosszat, azt tudnunk kell: soha nem találkozunk még egy olyan emberrel, mint ő volt.
Kyokushin Karate Do - Shiroi Shiro Dójó -POLGÁRDI

Edzések KEDDEN 18-19 órakor, MINDEN PÉNTEKEN 16-17 órakor, és szombatonként egyeztetett időpontban a tornacsarnokban. Érkezés 15 perccel az edzés előtt! MINDEN érdeklődőt szeretettel várunk!
AlapelvekA KYUSHOt gyakorlóknak meg kell tanulniuk a hagyományos kínai orvoslás olyan alapvető elveit, mint például a yin és yang, “öt elem”,  építő / gátló (kontroll) / 24 órás körök. Pontosan ismerniük kell a meridiánok futását, az azon elhelyezkedő pontok helyét, azok támadásának szögét, irányát, stb.

Az európai orvosi szemlélet és gyakorlat köréből az idegpályák futása, végződése, valamint fontos anatómiai ismeretek megszerzése szintén nélkülözhetetlen.

Természetesen a KYUSHO jitsut gyakorlóknak el kell sajátítaniuk az újraélesztések módszereit is. Ezek ismerete elengedhetetlen, lényegük a megtámadott energiamezők, idegpályák azonnali helyreállítása.

A kyusho támadás nem feltétlenül követel erős fizikai kivitelezést, sőt, sok esetben a túlzott erejű technika nem is éri el a kívánt hatást. Íly módon a rendszert a gyengébb fizikumú emberek (nők, idősek stb.) is eredményes tudják alkalmazni.  A pontos találat – ami rendszerint több vitális pont megfelelő kombinációjú összekötése – viszont azonnali energetikai összeomlást eredményez.
a KYUSHO jelentős szerepet kaphat a civil önvédelemben és az egészségmegőrzésben is!

FIGYELEM!!! A KYUSHO gyakorlása kizárólag megfelelő szakmai vezetéssel történjen!!!SPECIÁLIS ÖNVÉDELEMA Földön minden az energia egyfajta megnyilvánulása. Mi, emberek is. A testünket behálózzák különböző energiapályák, az úgynevezettmeridiánok. Ezeken helyezkednek el azok a vitális (élet) pontok, melyeket a hagyományos kínai orvoslás is alkalmaz az akupunktúrában, illetve az akupresszúrában. Előbbi tűvel (újabban lézerrel), utóbbi nyomással gyógyít a pontok által. A Kyusho ugyanezeket a pontokat illetve energiapályákat használja, csak célja nem a gyógyítás, hanem a test energiaáramlásának megzavarása, megállítása. A pontos találat –ami rendszerint több vitális pont megfelelő kombinációjú összekötése –azonnali energetikai összeomlást eredményez.Elméleti hátterét tekintve hagyományos kínai orvoslás olyan alapvető elveire épül, mint például az “öt elem” tanavagy a jin-yang egysége. Előbbi lényege, hogy minden mindennel ok-okozati összefüggésben van. Az egymásra hatások láncolata képezi az elméletet, amely az öt természeti elemhez,-tűz, föld, fém, víz, fa- kapcsolódik. Ezek az elemek különbözőmódon hatnak egymásra, táplálják, uralják, vagy épp korlátozzák egymást. A világegyetemben mindent két ellentétes erő hoz létre és irányít. Ennek e két erőnek az egyensúlyban tartása a legfontosabb. A természetgyógyászat 360 pontot használ gyógyítás céljára, ebből a harcművészek 108 pontot alkalmaznak, ebből következik, hogy aki egy átlagos szintű önvédelmi képességekre vágyik, annak nem szükséges több száz pontot megtanulni. A rendszer kiválóan használható önvédelmi célokra, nagy előnye, hogy elsősorban nem fizikai erőt igénylő módszer, ezért különösen hatékony „önvédelmi fegyver” a nők, idősek vagy gyengébb fizikumú férfiak számára is. Elsősorban az elfoglalt üzletemberek, nők, biztonsági, rendészeti és katonai területeken dolgozók részére ajánljuk akiknek nincs idejük évekig az edzőtermeket látogatni,hogy önvédelmi jártasságra tegyenek szert.KYUSHO (Dim Mak / Tsubo / Vital Point / Pressure Point.)

 Jelentése: ÉLETPONT”.


A KYUSHO jitsu lényege a test energiaáramlásának megzavarása, megállítása, az energia-pályák (meridiánok), az idegpályák és azok bizonyos pontjainak, vagyis a test vitális (élet) pontjainak támadásán keresztül. A kyusho a hagyományos kínai orvoslás elemeire épül, mint pl. az akupresszúra, akupunktúra, vagy éppen a shiatsu, de célja pont azok ellenkezője. A modern KYUSHO egy stílusfüggetlen, önálló komplex rendszer, mely eredetileg minden klasszikus harcművészet anatómiai alapjául szolgál. A KYUSHO jitsu technikái elrejtve valamennyi „tradicionális” harcművészetben megtalálhatóak. Legjobban azon stílusokban nyomonkövethető, amelyek formagyakorlatokat használnak gyakorlásuk során. A KYUSHO tanulmányozásával minden harcművész sokkal jobban meg fogja érteni saját stílusának, küzdőrendszerének mibenlétét. A KYUSHO ban minden mozdulat harci értékkel bír, így az addig védekezésnek, felkészülésnek (kamae), átmeneti mozdulatnak hitt, vagy egyszerűen csak elfogadott, de nem értelmezett mozdulatok új értelmet fognak nyerni! Szinte bizonyos, hogy rövid időn belül elképzelhetetlen lesz bármilyen tradicionális harcművészet, vagy modern önvédelmi rendszer oktatása a KYUSHO jitsu alapjainak ismerete nélkül! Alapelvek A KYUSHOt gyakorlóknak meg kell tanulniuk a hagyományos kínai orvoslás olyan alapvető elveit, mint például a yin és yang, “öt elem”, építő / gátló (kontroll) / 24 órás körök. Pontosan ismerniük kell a meridiánok futását, az azon elhelyezkedő pontok helyét, azok támadásának szögét, irányát, stb. Az európai orvosi szemlélet és gyakorlat köréből az idegpályák futása, végződése, valamint fontos anatómiai ismeretek megszerzése szintén nélkülözhetetlen. Természetesen a KYUSHO jitsut gyakorlóknak el kell sajátítaniuk az újraélesztések módszereit is. Ezek ismerete elengedhetetlen, lényegük a megtámadott energiamezők, idegpályák azonnali helyreállítása. A kyusho támadás nem feltétlenül követel erős fizikai kivitelezést, sőt, sok esetben a túlzott erejű technika nem is éri el a kívánt hatást. Íly módon a rendszert a gyengébb fizikumú emberek (nők, idősek stb.) is eredményes tudják alkalmazni. A pontos találat – ami rendszerint több vitális pont megfelelő kombinációjú összekötése – viszont azonnali energetikai összeomlást eredményez. A KYUSHO jelentős szerepet kaphat a civil önvédelemben és az egészségmegőrzésben is! FIGYELEM!!! A KYUSHO gyakorlása kizárólag megfelelő szakmai vezetéssel történjen!!! KYUSHO PONTOK (Pontok megnevezése és hatása szerv-óránál): 1, szedáló-pontok: energia levezetés a meridiánból, vagy a hozzá tartozó szervből. 2, tonizáló-pontok: energiaszint növelés a meridiánban, vagy a szervben. 3, Yuan forrás-pontok: önmagában a meridián energiaszintjétől függően tonizál, vagy szedál (ellentétes hatású) tonizáló és szedáló ponttal együtt alkalmazva, fokozza azok hatását. 4, Lo passzázs-pontok: a végtag ellentétes oldalán futó Yin és Yang párok közötti kapcsolat, ez az egyik meridián passzázs-pontját és a másik forrás pontja között jön létre, ezzel lehet a két meridián közötti energia különbséget kiegyenlíteni. Ennek alapján a meridián párok között két kapcsolat jön létre. 5, Mu alarm-pontok: a has és a mellkas elülső felszínén, a hozzátartozó szerv közelében találhatók, megmutatják a szerv állapotát. 6, Shu asszociációs-pontok: a hólyag meridiánon helyezkednek el, alkalmasak akut és krónikus betegségekben feltöltésre és levezetésre. Shu és Mu pontok együttes ingerlésével alkalmazható, általában a megfelelő szerv magasságában találhatók. 7, Xi hasadék (gyűjtő)-pontok: akut, vagy krónikus betegségek esetén, a meridián által ellátott terület, ill. szerv betegsége esetén érdemes kezelni. 8, Ablak-pontok: a test alsó és felső része közötti Yin és Yang eltolódásakor kell kezelni, Yin az alsó és Yang a fölső rész. 9, Jiohui, cardinál, vagy mester-pontok: a 8 extrameridiánt kapcsolják össze a fő meridiánokkal, kezelésükkel mindkét meridián befolyásolható. Az öt antik Shu pont kezelése és hatása az öt fázisnál 1, Jing (kút): teltség érzet, pangás, mentális betegségek 2, Rong (forrás): lázas betegségek 3, Yu (folyó): test elnehezülés, izületi fájdalmak, reumás betegségek 4, King (folyam): nehéz légzés, köhögés, hideg-meleg váltakozása, asztma 5, Ho pontok: Qi ellenirányú áramlása hasmenés, hányás, gyomor, bél és Fu szervek betegsége, Yin és Yang eltolódásakor egy meridiánon belül, energia kiegyenlítésre. Pontválasztási szabályok az öt fázis szerint 1, Anya – gyermek szabály: Amikor egy fázis hiányos, akkor az anyját, az előző fázist kell feltölteni. Például: Tüdő tonizálás: tüdő tonizáló pontjával Tüdő (P) 9, lép fázis föld pontjával Lép (LP) 3 Tüdő szedálás: tüdő szedáló pontjával P 5 Anya – gyermek fázis telítettségénél: anya fázis pontja + az anya gyermek pontja P8 (fém) + P5 (víz). 2, Fiú – nővér szabály: amikor a csatornapárban van diszharmónia pl. máj – epe. Szedálás: mindkét csatorna fázis és gyermek pontját – fa + szedáló (H1 + H2 és VF41 + VF 38) Tonizálás: mindkét csatorna fázis és gyermek pontját – fa + tonizáló (H1 + H8 és VF41 + VF 43)3, Forrásból merítés: a csatorna saját forrás (Yu) pontját kezeljük. Szedálás: szedáló pont + forrás pont pl. H2 + H3 4, Harmonizálás: többlet betegségeknél, nehogy átterjedjen az unokára. Eljárás: 1, Az unokát feltöltjük a nagymama pontján és a saját anya pontján át, pl.: máj (fa) telítettségnél a lépet (föld) kell kezelni: LP3 + LP2 (anya pont tűz) 2, Lecsapoljuk a máj (fa) pontját és szedáljuk: H1 + H8. 5, Koreai négy pontos rendszer: a nagyobb hatás elérése érdekében dolgozták ki. Szedálás: anya fázis pont és gyermek tonizáló pont töltés + nagymama fázis pont és unokának nagymama fázis pontján át levezetés. Tonizálás: nagymama fázis pontján és unokának nagymama fázis pontján át töltés + saját gyermek fázis pontján a gyermeke fázisához tartozó pontján át levezetés. Csatorna Hiány modellek Többlet modellek Feltöltés Levezetés Feltöltés Levezetés Tüdő LP3 + P9 C8 + P 10 C8 + P10 R10 + P5 Vastagbél V36 + IC11 IT5 + IC5 IT5 + IC5 VU66+IC2 Gyomor IT5 + V41 VF41 + V43 VF41 + V43 IC1 + V45 Lép C8 + LP2 H1 + LP1 H1 + LP1 P8 + LP5 Szív H1 + C9 R10 + C3 R10 + C3 LP3 + C7 Vékonybél VF41 + IT3 VU66 + IT2 VU66 + IT2 V36 + IT9 Húgyhólyag IC1 + VU67 V36 + VU40 V36 + VU40 VF41 + VU65 Vese P8 + R7 LP3 + R3 LP3 + R3 H1 + R1 Vérerek Ura H1 + VU9 R10 + VU3 R10 + VU3 LP3 + VU7 Hármasmelegítő VF41 + CT3 VU66 + CT2 VU66 + CT2 V36 + CT10 Epehólyag VU66 + VF43 IC1 + VF44 IC1 + VF44 IT5 + VF38 Máj R10 + H8 P8 + H4 P8 + H4 C8 + H2 Pontválasztási szabályok a szervóra szerint 1, Anya – gyermek szabály: Amikor az anyát tonizáljuk, a gyermeket is serkentjük. Fordítva, ha a gyereket szedáljuk, az anya energiája is csökken. 1, Saját csatorna szedálás, vagy tonizálás, pl.: C7, vagy C9. 2, Yin – Yang csatorna-párnál az anyát kezeljük, pl.: Lép tonizáláshoz V41. 2, Férj – feleség szabály: Amikor az egyik oldalt szedáljuk a másikat tonizáljuk, és fordítva. Jobb kéz Hármas melegítő Gyomor Vastagbél Bal kéz Húgyhólyag Epehólyag Vékonybél Jobb kéz Vérerek ura Lép-hasnyálmirigy Tüdő Bal kéz Vese Máj Szív Például: lép csatorna tonizálásához a H2-t szedáljuk. 3, Dél – éjfél szabály: A szervóra szerint ha az energia például a tüdőben maximális, akkor a húgyhólyagban minimális. Ezért, ha a tüdőt tonizáljuk P9, a húgyhólyagot szedáljuk. 4, Yin – Yin és Yang – Yang meridián párok: Ehhez több csoportosítás is lehetséges. Yin és Yang meridián-párok szerint Szív – vékonybél máj – epehólyag Felső végtag Tüdő – vastagbél ves e – húgyhólyag Alsó végtag Vérerek Ura – hármas melegítő lép-hasnyálmirigy – gyomor Yin – Yin és Yang – Yang meridián-párok szerint 1. Vékonybél – húgyhólyag Tai Yang 4. tüdő – lép-hasnyálmirigy Tai Yin 2. Hármas melegítő – epehólyag Shao Yang 5. vérerek ura – máj Jue Yin 3. Vastagbél – gyomor Yang Ming 6. szív – vese Shao Yin A sorrend a külső hatások szervekre gyakorolt hatásának sorrendjét is mutatja. Például a Tai Yin csatornánál a Tüdő csatornát a Lép csatorna szedálásával erősítjük. Ellentétes a hatás. Ugyanez visszafelé is érvényes. 5, Fiú – nővér párkapcsolat szerint: Yin és Yang kapcsolat, például Tüdő – Vastagbél. Mindkettő ugyanazon a gerincvelő szegmenten van. Például a gyomor telítettségénél a lép Lo (passzázs) pontját együtt kezeljük a gyomor Yuan (forrás) pontjával: LP4 + V42. 6, Yang – Yin ikrek szerint: Azonos meridiánok közötti energiaszint eltérés a jobb (Yang) és a bal (Yin) oldal között. 1, Azonos oldalon kezeljük az előző kezelési módoknak megfelelően. 2, Ho ponton keresztül tonizálunk, vagy szedálunk. Kezelési szabályok: 1, Egy végtagon nem szabad egyszerre tonizálni az együttműködő meridián-párokat, az antagonista izomkötegek miatt. 2, A kardinál pontokon keresztül energiát lehet nyerni az extrameridiánokból a főmeridiánokba. 3, Yin tünetnél a Yangot, Yangnál a Yint kezeljük. Azokat a meridiánokat kell kezelni, ami összehozható a panasszal. Nem a panaszt, hanem a kiváltó okot kell helyreállítani.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése