2016. szeptember 10., szombat

Nemzeti hírháló







Nemzeti hírháló



Ángyán, Hadházy, Horváth: zászlót bontott a TESZ 

2013. november 20. 22:19 
Mandiner
Szerdán Ángyán József bejelentette a Tisztesség és Emberség Szövetségének megalakulását. A rendezvényen megszólalt Hadházy Ákos és Horváth András is.

Videó: 
http://bambuser.com/v/4114945

Az Élőlánc Magyarországért, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, a Váralja Szövetség és a Gazdálkodó Családok Egyesülete hozta létre Tisztesség és Emberség Szövetséget - ezt Ángyán József jelentette be szerdán Budapesten. Az eseményen Ács Sándorné, a vidékfejlesztési központ vezetője, és Ertsey Attila, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja mellett Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikosztást leleplező volt fideszes önkormányzati képviselő és Horváth András volt adóellenőr is szót kapott. 


Kiáltvány!

Az elmúlt két évtizedben történt nemzetközi tudományos kutatások eredménye alapján a következő információk kerültek napvilágra:

1. Ornella Semino nevével fémjelzett nemzetközi genetikus csoport kutatási eredménye kimondja, hogy az európai ősgén 35-40.000 éves, és ezeket az ősgéneket a legnagyobb arányban a Kárpát-medencei magyarság-székelység hordozza magában. Forrás: 
www.sciencemag.org 2000 nov. 10. 1155-1159 o.

2. A Sorbonne Egyetem ősnyelvet kutató csoportja megvizsgálta az összes ismert élő és holt nyelvet abból a szempontból, hogy azok milyen mértékben tartalmazzák az ősnyelv etimonjait, azaz ősgyökeit. A kutatási eredmény megállapította, hogy a földön egykor létező ősnyelvből a magyar nyelv őrizte meg messze a legtöbbet, az ősgyökök 68%-át.

3. Radioizotópos vizsgálatokkal bebizonyították, hogy a tatárlakai leletek legalább 7000 évesek, ami az újkőkori írásbeliségünket bizonyítja itt a Kárpát-medencében. Keletkezésük 1000-1500 évvel megelőzi a hasonló képjeleket tartalmazó sumér agyagtáblákat, és a sumerológusok széles körben elterjedt írásbeliség darabjainak tartják őket. Forrás: Radics Géza: Eredetünk és őshazánk.

Összegezve: Nemzetközi tudósokból álló kutató csoportok egymástól függetlenül megállapították, hogy Európa szívében a Kárpát-medencében él egy 35.000-40.000 éves őslakosság, melynek mind a genetikája, mind a nyelve és mind az írásossága a legősibb helyben maradt és máig megőrzött kultúrát jelenti. Őrzőik pedig a Kárpát-medencei magyarok és nemzetrészeik.
Az ősnép helyzete napjainkban: 1989-óta a 3. köztársaság nagyobb emberi és anyagi kárt okozott a magyar népnek, mint a II. világháború. Az elmúlt 23 év alatt a belső-magyarországi területet vizsgálva a magát magyarnak vallók lélekszáma körül-belül 1.000.000 fővel csökkent, ezen kívül 400-500 ezer magyar hagyta el az országot, hogy külföldön megélhetést találjon magának. Ez idő alatt a közvagyon 95-98%-a került idegen kézbe. A magyarság helyzete végveszélybe került ezért: 
A fentiek ismeretében a Kárpát-medencét, mint az ősi múltnak védelmet adó anyaölet, a magyar nyelvet beszélő és a magyar kultúrát éltető embert, valamint az összes tárgyi és szellemi hagyatékot a világörökség részének tekintjük!

Ezennel minden magyar embert és szervezetet, valamint minden az ősi tudást tisztelő más nyelvet beszélő embert és szervezetet felkérünk arra, hogy a Kárpát-medencei magyarságot a VILÁGÖRÖKSÉG részének nyilvánítsa és cselekedeteit, megnyilvánulásait eszerint alakítsa!

A VILÁGÖRÖKSÉGET jelentő magyar népet megtartani akkor tudjuk, ha mentesítjük a megszállók ideológiájától, kettős mércéjétől, gazdasági, szellemi és lelki megszállásától.

Ezért a következő lépéseket kell megtennünk a magyarság és az ősi magyar kultúra megőrzéséhez:
1. Minden vélt vagy valós államadósság eltörlése.
2. A kilakoltatások azonnali leállítása.
3. Munkával fedezett közpénzrendszer bevezetése.
4. Alapjövedelem bevezetése. Minimum 150.000Ft/hó alapjövedelem járjon minden 18 életévet betöltött magyar állampolgárnak, aki a Szent Korona Alkotmánya szerint él és cselekszik.
5. A magyar munkaerő a magyar termelés és a magyar piac vámokkal való megvédése.
6. A népképviseletet és a rend helyreállítását szolgáló Tizedes-rendszer újra építése.

Az ébredést a tudatosulást az önszerveződést és a közös kép megalkotását az Égi Magyarországról a 
www.elokozossegek.hu honlap segíti. Áldás szálljon minden magyarra!

Kapcsolódó:
   
A magyar nép, a MAG NÉPe! A MAGyar az ŐSnyelv!
   
Jorge E. Blinkorn: Ébredj magyar nép!
   
A szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak 


*







Fejétől bűzlik a hal... 



2013. november 20. SVPSZ
Orbánról a keresőben: "Orbán Viktor Mihály (Székesfehérvár, 1963. május 31. -) magyar politikus. Országos ismertséget Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédével szerzett. 1988-ban a Fidesz egyik alapítója, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993 és 2000 között, illetve 2003-tól a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1994-ig a Fidesz frakcióvezetője. 1992-től 2000-ig a Liberális Internacionálé, 2002-től az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998 és 2002 között és 2010. május 29-től Magyarország miniszterelnöke." 
Egy valamiről sose beszélünk: a választások két fordulósak voltak, a két forduló között lehetett egyezkedni. 1998-ban a választások első fordulóját az MSZP nyerte! A második fordulóra összeborult a Fidesz és a Kisgazdapárt, és nem igazán nagy fölénnyel, de ők nyerték meg a választást. Most nem lesz második forduló, nincs lehetőség egyezkedésre. Az előjelek arra utalnak, hogy nagy Fidesz-győzelem lesz a romák és az új kettős állampolgárok segítségével. Remélhetőleg kétharmad nem jön össze többé, mert így nem parlamenti döntés van, hanem pártdiktátum. Sokaknak jó ez, főleg a maffiózóknak, az offshore lovagok, a tőzsdén szereplő cégek vezéreinek (ők részvényben kapják adómentesen a fizetést!). A kétmilliós fizetésű is, a minimálbéres is 16 százalékkal adózik az igazságtalan egykulcsos adó miatt. Nem helyezték alkotmányos védelem alá a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat. A többi süket duma! 
A Fidesz nem engedi a kommunista luxus nyugdíjak becsületes megnyirbálását, csak néhány nem rokontól vontak meg valamennyit. Lehet, hogy attól félnek, a nagyinak vagy a nagypapinak kevesebb pénze marad karácsonyi ajándékra? Az adóhatóságot sem vizsgálhatja bizottság, az érintettség okán. Az offshore (adóelkerülő) lovagok szent tehenek, nem adóznak, de ők lakmároznak a nemzet asztaláról (pályázati pénzek, állami megbízások az övék!). 
Kövér László régi kedves mondása: Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna! 
Az én kedves régi-új mondásom: Liberális kutyából nem lesz nemzeti szalonna! 
Kapcsolódó: 
   Az 1700 milliárdos adócsalások ügyében a Fidesz-MSZP együttállás miatt nincs vizsgálóbizottság 
   Varga István: a CitiBank kijelentette: a "deviza"-"hitel" csalás, és ebben nem kíván részt venni 
   Milliárdos bírságot kaptak a legnagyobb bankok 
   Bajnai támogatására kérték a banki dolgozókat 
   Kiderült: így kaptak százmilliárdokat a tehetősek a kormánytól 
   Nyugdíj feketén-fehéren - 7 tény, amit tudni kell 
   Békásmegyeri tragédia: nem volt gyógyszer a mentőknél? 

Ebből is látszik, mi is az a bizonyos 2/3! 

Medián: több a biztos szavazó, és gyengült a Fidesz 

2013. november 20., szerda HVG 
A részvétel iránt leginkább elkötelezett, tehát választani tudó "biztos" szavazó jelenleg az összes választópolgár 44 százaléka. Körükben a Fidesz egy hónapon belül négy százalékot veszített támogatottságából, ám még így is a képzeletbeli voksok csaknem felét (48 százalékát) kapná. 
Ugyanebben a viszonyítási körben az MSZP - a teljes népességben bekövetkezett erősödése ellenére - az előző havival megegyező, 21 százaléknyi szavazót tudhat maga mögött, míg a Jobbik támogatottsága az októberi megingás után 16 százalékra emelkedett. 
Az Együtt 2014 támogatottsága immár fél éve csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor Bajnai Gordon volt miniszterelnök kedveltsége 5 százalékpontot javult. 
Az LMP támogatottsága stagnál, a DK viszont számottevően erősödött, a mostani a legmagasabb érték, amit a Gyurcsány-párt esetében mért a Medián.



Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik 



2013. november 20. 09:27 Kapcsolat.hu 
A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet. 
Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment. 
Ebben a téma összetettségén kívül az is közrejátszott, hogy az integrációs rendszerből való kimaradás súlyos kockázatokkal járt volna a takarékszövetkezetek és szövetkezeti hitelintézetek tekintetében. A korábbi, amúgy is durva centralizáció után most eljött a színvallás ideje: az integrációt kiteljesítő új törvénycsomag a tulajdon formális elvonása nélkül teszi illuzórikussá a takarékszövetkezeti tagok tulajdonosi önállóságát azzal, hogy az integrációs szervezet szinte minden fontos kérdésben dönthet. 
Az előzmények: az államosítás és annak menete 
Ahogyan már korábban írtuk, az új rendszerben az egyes takarékszövetkezeteknek szinte semmilyen fontos kérdésbe nincs beleszólásuk. Az integrációs törvény gyakorlatilag kizárja az új rendszer tagjait szinte minden stratégia döntésből, és a Postabank tőkeemelése miatt még kisebbségbe is kerültek a korábbi tagok (a Postabank, és így rajta keresztül az állam 51 százalékos részesedéssel rendelkezik). Ráadásul a takarékszövetkezeteknek nem volt választásuk: aki nem csatlakozott az állami irányításhoz, az kizárta magát a rendszerből, és rövid időn belül csődbe mehet.
A szövetkezetek élére mostantól az állam nevezhet ki vezetőket, így könnyen bármelyik szövetkezet szoros állami felügyelet alá kerülhet, és az ott lévő pénzeket is olyan célokra használhatják fel, amely a kormány érdekei mentén húzódik meg. 
És ez csak a kezdet... 
A nemrég megalkotott és november 1-el között hatályba lépett törvényt máris módosítani akarja a kormánytöbbség. A változtatás elvileg azzal függ össze, hogy a számtalanszor módosított hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényt egy új jogszabállyal váltanák fel. Ez tartalmazna részletes szabályokat - a szövetkezeti jellegükre figyelemmel - ezekre a szervezetekre nézve. Így valóban szükségessé válhat a törvény kiegészítése. 
Azonban felmerül a kérdés, hogy ez a szándék miért nem volt világos már a törvény nyári (július 5-ei) elfogadásakor, miért kell most, gyakorlatilag a hatályba lépés pillanatában módosítani a jogszabályt. 
Centralizáció! 
A kérdés megválaszolásához elég, ha a módosítás valódi okát nézzük. Ez pedig nem más, mint a rendszer további centralizációja. 
Az új szabályok szerint ugyanis a takarékszövetkezet biztonságos működése érdekében az Integrációs Szervezet akár a tagok szavazati jogát is felfüggesztheti egy évre. Ezzel gyakorlatilag a tagok tulajdonjogának formális elvonása nélkül a legfontosabb tulajdonosi jogosítványuktól fosztja meg őket: attól, hogy tulajdonosi jogaikkal élve szabadon dönthessenek a szövetkezet ügyeiben. 
Einstand? 
Egyes blogok már einstandot emlegetnek, s ez nem is túlzás. A valódi einstandon azonban már rég túl vagyunk: az új, integrációs szervezet kialakításával már államosították ezt a szektort. Ezek a szabályok csak a most kialakított, egységes rendszer konzekvenciájának tekinthetők. Amennyiben ugyanis a szervezet integrált egységként akar működni, akkor a szövetkezeti tagok autonómiáját szükségszerűen korlátozni kell. Márpedig a cél egyértelműen egy egységesen működő hitelintézeti rendszer kialakítása volt. 
Kolhozosítás? 
Ezt a lépést sokan a Kádár-korszak mezőgazdasági szövetkezeti rendszerének kialakításával, az ún. kolhozosítással állítják párhuzamba. Ennek van ugyan némi alapja, de azért a két átalakítás jelentősen eltér egymástól. 
A közös vonás mindkét rendszerben, hogy formálisan nem vonta el az egyének tulajdonjogát, azonban a döntési szabadságukat erősen korlátozta. A kolhozosítás nyomán a szövetkezetbe bevitt földből képezett tulajdoni hányad továbbra is a tag tulajdonában maradt, azonban a tulajdonosi döntéseket immáron a szövetkezet hozta. Ebben a rendszerben az integrációs szervezet hozza meg a legfontosabb döntéseket. Annak a biztosítékaként, hogy a tagok az egységes fellépést, illetve a biztonságos működést ne veszélyeztethessék azt rögzíti a törvényjavaslat, hogy az integrációs szervezet akár fel is függesztheti a "renitens" tagok szavazati jogát. Így lényegében itt is elvonják a legfontosabb tulajdonosi jogot - a tulajdon formális elvétele nélkül. 
Valódi szövetkezet? 
Eléggé korlátozott módon. A szövetkezeti együttműködésnek ugyanis az az alapja, hogy a tagok önszerveződésére épít. Ennek a rendszernek láthatóan nem ez a célja, hanem egy egységes, államilag irányított szervezet létrehozása. Az egyetlen, jelentős szépséghibát "mindössze" az jelenti, hogy ezt magánszemélyek tőkéjéből éri el a kormányzat. 
A blogbejegyzés eredetije: Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik 
Kapcsolódó: 
   A Nemzeti Államosítás Kormánya - nem tudnak leállni 
   Giró: Amit mi csinálunk az nem államosítás 
   Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe 
   Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona 
   Kiborultak a rendőrök Orbán és Pintér "titokban" küldött levelén 
   Betiltják a rántott húst 
   Már a fákat is kivágatja a kormány? 

Orbán ma arról beszélt, hogy Magyarország nem teljesít jól, mert kevesebb gyerek születik, mint ahányan meghalnak. De nem csak ez a gond. Orbán kormányzása alatt többen mentek külföldre, mint ahányan születtek. Ezen pedig nem segít az, hogy a kormányfő "életfát" avat Kaposváron. (Facebook

A pofátlanság legteteje - "A holokauszt magyar bűn" - Schmidt és Fürjes Tel-Avivban 


Nem véletlenül kancsal a nő !!!

nov. 14 MTI - Kuruc.info Betyárvilág 
Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója és Fürjes Balázs kormánybiztos a helyi "magyar" (tényleg ez áll az MTI hírében) közösség képviselőinek ismertette szerda este a tel-avivi nagyköveti rezidencián az új józsefvárosi holokauszt-emlékhely terveit. 

Schmidt Mária - aki az intézmény szakmai koordinációjáért felel - elmondta, hogy a Sorsok Házában elsősorban "a fiatalok érzelmi azonosulását, megrendülését" szeretnék elérni úgy, hogy "alulnézetből", vagyis egy gyermek szemszögéből, egy tizenéves számára is érthető módon mutatják be a "holokausztot". A "magyar" zsidók második világháborús sorsát úgy próbálják majd bemutatni, hogy annak magyar és egyúttal "általános emberi üzenete legyen", közben érzékeltetve az emberi sorsok mögötti döntések súlyát. A segítők és embermentők történeteivel jó példát akarnak mutatni a kiállítást megtekintő diákoknak. A látogatóknak egy labirintusban kell majd haladniuk, amivel a zsidók akkori bizonytalan és kiszolgáltatott helyzetét akarják érzékeltetni. A kiállításon alkalmazni fogják a modern technika legújabb vívmányait, és az emlékhely anyagát folyamatosan bővítik az esetleges új információkkal (értsd: hazugságokkal, újabb kitalált történetekkel - a szerk.). 
 
Balog ezúttal - legnagyobb szívfájdalmára - nem lehetett ott


 
Bajnai sem, de tökéletesen mindegy, hogy éppen kormánypárti vagy "demokratikus ellenzéki" csúszik-mászik a metélt főnökség előtt, ebben a legapróbb különbség sincs köztük - mint ahogy a Schmidttel ápolt viszonyukban sem

Az intézmény létrehozásával hangsúlyozni akarják, hogy "a magyar zsidó közösség és kultúra kiemelt része a magyar kulturális örökségnek és a kortárs magyar kultúrának" - nyalt be Tel-Avivnak Fürjes Balázs. A kormány egyáltalán nem tűr meg semmiféle nemi, faji és vallási megkülönböztetést - szögezte le (kivéve persze azt, ha magyarok ellen irányul zsidók vagy cigányok részéről - tehette volna hozzá). 
 
Schmidt és Fürjes már szeptemberben teljes gőzzel szervezkedett

"A magyar zsidók holokausztja magyar tragédia, magyar bűn, és olyan veszteség, amellyel kapcsolatban Navracsics Tibor (közigazgatási és igazságügyi miniszter) kijelentette, hogy a magyar állam is felelős volt miatta" - folytatta az alázkodást Fürjes Balázs. "Felejteni tilos, emlékezni kötelező" - nyilatkoztatta ki a kormánybiztos (aki ezt valamiért csak az állítólagos zsidó tragédiák kapcsán gondolja így), hozzátéve: mindent elkövetnek azért, hogy a rövid határidő ellenére már jövő áprilisban megnyíljon az új emlékhely. 
 
Lázár a szeptemberi ülésen: az egyik legnagyobb veszély (mármint a holomítoszra) a "relativizálás", az ez elleni küzdelem jegyében hozzák létre az emlékhelyet (az adófizetők újabb milliárdjaiból)

A hallgatóság soraiban helyet foglalt Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki irányt mutatott a gyarmatnak: "fontos, hogy az új budapesti emlékhely együttműködjön a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és múzeummal". 
Kapcsolódó: 
   Milyenek vagyunk Schmidt Mária szerint? Nagyigényűek, lusták 
   A holokauszt magyar bűn... 
   "Izrael szövetségesei" - komcsik és hitgyülisek társaságában nyalta Gulyás a zsidók seggét Washingtonban 
   Törvényben tiltaná Horthy-szobrokat az MSZP 
   A budapesti Zsidó Világkongresszus margójára - Öntsünk tiszta vizet a pohárba - Horthyról, Szálasiról végre őszintén 
   Hegedűs a háztetőn - Az SZDSZ egykori hangadói ma fideszes véleményformálók 
   Minda Zoltán az MSZP és MSZMP ellen 

9/11 és a Gladio hadművelet - The Truthseeker 


"Nagyobb botrány, mint a Watergate". Az USA rendszeres tárgyalásai al-Kaida vezetőkkel. A saját lakossága ellen évtizedek óta folytatott és a "szélsőségesekre" fogott terrort valójában a Fehérház finanszírozza és tervezi meg, erősítették meg a kormány és a CIA vezető tisztviselői. A Gladio néven ismert kampányt a volt CIA vezető, Bill Colby "jelentős hadműveletnek" nevezi. A kormány 'feszültség stratégiája' 



Arabok és zsidók bajtársak: az évad "kacsahíre" vagy nagy játszma kezdete? 



19.11.2013, 19:19 Oroszország Hangja 
Szaúd-Arábia hajlandó Izrael rendelkezésére bocsátani katonai reptereit és kész szolgáltatásokat nyújtani, amennyiben Tel-Aviv az Iránra mérendő csapás mellett dönt. Ezt a fantasztikus hírt a napokban a világmédiák terjesztették. Egyébként a szakértők nem tartják kizártnak ezt az eshetőséget. 

A brit The Sunday Timesnevének mellőzését kérő hírforrásokra hivatkozva jelenti, hogy az izraeli és a szaúdi titkosszolgálatok szoros kapcsolatot tartanak az iráni nukleáris probléma közös erőszakos megoldásának témájában. Rijad és Tel-Aviv attól tart, hogy Irán és a hat nemzetközi közvetítő (az ENSZ BT állandó tagországai és Németország) esetleges megállapodása nem garantálhatja, hogy Teherán lemond a nukleáris fegyver kifejlesztéséről. Vélhető, hogy Szaúd-Arábia mindenben segédkezni kíván Izraelnek, ami az Iránra mérendő csapást illeti, beleértve légibázisokat, pilóta nélküli gépeket és mentőhelikoptereket. Az utóbbiakra bizonyára a kilőtt izraeli pilóták felkutatása és kimentése érdekében lesz szükség. 
Izrael egyáltalán nem rejti véka alá, hogy kiábrándítónak tartja genfi tárgyalásokat az iráni dossziét illetően, valamint Irán és az USA viszonyában tapasztalt enyhülést. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy rá nem volt különösebb benyomással a NAÜ soros jelentése, amely egészében véve megerősítette az iráni nukleáris program békés jellegét. 
Közben az Iránnal szembeni közös katonai akció kérdésében állítólag folytatott szaúdi-izraeli konzultációkra vonatkozó információk a legellentmondásosabb véleményeket szülték a szakértők körében. Nehéz lenne még elképzelni is az efféle partnerség formátumát - jegyzete meg Oroszország Hangjának nyilatkozva Szergej Gyemigyenko Kelet-kutató szakértő. 
Természetesen a közös iráni veszély valamilyen módon mégis közelebb hozza egymáshoz ezt a két országot, de nem annyira, hogy bizonyos stratégiai katonai szövetségre, ill. Irán-ellenes szövetségre lépjenek a titkosszsolgálatok révén. Egy ilyen szövetség elvileg lehetetlen, de ha már fantáziának adunk teret a témában, akkor természetesen egy efféle szövetség a többi arab ország részéről nem fog lelkesedést kiváltani. Az arab világ egyetlen országa sem hajlandó elismerni Izraelt. 
Tel-Aviv és Rijad között még kényszerű szövetség sem lehetséges - vallja meggyőződéssel Avigdor Eszkin izraeli politológus. Igaz, Izrael és az arab országok között mindig is voltak és a jövőben is lesznek bizonyos nem hivatalos megállapodások. De közösen csapást mérni Izrael és Szaúd-Arábia nem fog - hangsúlyozza Eszkin. 
Soha nem létezett, most sincs és a jövőben sem lesz efféle szövetség. Szaúd-Arábia a vahhábizmus fészke, és amikor arról beszélünk, hogy a Közel-Keleten Izrael létezésével reális szembenállás létezik, akkor éppen olyan erőkről van szó, mint a Hamasz, Szaúd-Arábia, vahhábisták, minden nemű Muzulmán Testvérek, szíriai ellenzék stb,. stb., mindannyian Izrael fő ellenségei. Egyszóval adott helyzetben csak az lehetséges, hogy Izrael és Szaúd-Arábia információkat cserél az iráni kérdésben. 
Kapcsolódó: 
   Irán egyik szövetségese a háború kirobbanásának veszélyére figyelmeztet, Netanjahu és a Fehérház pedig "egyetért" 
   Iránt Kína sem tudja befolyásolni 
   Izrael új szövetségeseket keres az Egyesült Államok helyett 
   Izrael tesztelte "Dávid parittyáját" 


Amiről nem eshet szó a "szabad" nyugati médiában: gyermekmolesztáló ultraortodox zsidók 



2013-11-19. 13:34 Kuruc.info 
A New Yorkban élő, 63 esztendős Nuchem Rosenberg rabbi a zsidó ortodoxia egyik ágának tekintett haszidi szekta ismert alakja. Egy újságírónak elmesélte az igazságot a felekezet berkeiben tapasztalható megdöbbentő szexuális visszaélésekről. 
 
Nuchem Rosenberg rabbi

2005-ben Rosenberg rabbi Jeruzsálembe látogatott, és ebből az alkalomból tiszteletét tette a város egyik "legszentebb negyedében" található rituális fürdőházban, egy úgynevezett mikvahban. A vallásos zsidók jeles ünnepek alkalmával (de egyesek például szexuális együttlét előtt és után is) elvégzik a szükséges "tisztálkodást". Amikor Rosenberg rabbi belépett a mikvahba, meglepő látvány fogadta: "Egy nagyjából velem egyidős embert láttam, hosszú, fehér szakállal, egy szent kinézetű embert, aki a gőzben ült. Az ölében, nekem háttal, egy hét év körüli fiú ült. Az idős ember análisan közösült a fiúval" - idézi fel a vérlázító esetet a rabbi. 

A döbbenetes beszámolót Rosenberg rabbi azzal folytatja, hogy a fiú arcán félelem tükröződött, ezzel szemben a vén pedofil kéjenc akkor sem ijedt meg, amikor pillantása találkozott a rabbiéval. Úgy viselkedett, minta a lehető legteljesebb rendben lenne mindaz, amit művel. Még csak abba sem hagyta gyalázatos cselekedetét - háborog a rabbi. "Dühös voltam, és kérdőre vontam. Ő leemelte a fiút a péniszéről, és odébb rakta. Azt mondtam ennek az embernek, hogy amit csinál, bűn az Isten előtt ("mishkovzucher"), és megkérdeztem tőle, mit gondol, mit tesz ennek a fiúnak a lelkével? Hiszen teljesen tönkreteszi! Ő pedig egy szivaccsal, amivel a hátát szokta törölgetni, arcon ütött, és még engem vont kérdőre azért, mert megzavartam gyalázatos ténykedése közben. Régóta hallottam már arról, hogy történik ilyesmi, azonban most először láttam a saját szememmel" - számolt be az elképesztő esetről Rosenberg rabbi. 
 
Ebben a rituális fürdőben "tisztálkodott" a "szent kinézetű ember"

Gyakran merülnek fel vádak (sok esetben persze csak a szóbeszéd szintjén) a New York-i és a jelentősebb londoni és izraeli ortodox judaista közösségek berkeiben zajló gyermekmolesztálással kapcsolatban. A feltételezett elkövetők tanárok, rabbik, nagybácsik és apák. Az áldozatok többnyire fiúk. Rosenberg rabbi úgy véli, a brooklyni haszidi közösséghez tartozó fiatal fiúknak hozzávetőleg a fele áldozatul eshetett szexuális zaklatásnak. Ben Hirsch, a Survivors for Justice elnevezésű, az ortodox zsidóság körében megesett szexuális bűncselekmények elszenvedőinek érdekében fellépő szervezet igazgatója szerint azonban a valóságos arány magasabb lehet. 

A bűncselekmények feltárása azért is nehéz, mert tönkreteszik, és a közösségből elüldözik azokat az ortodox zsidókat, akik beszélni merészelnek a botrányos esetekről. Dr. Amy Neustein, ortodox (de nem fundamentalista) zsidó szociológus és a Tempest in he Temple: Jewish Communities and Child Sex Scandals (Vihar a templomban: a zsidó közösségek és a gyermekek szexuális bántalmazása) című könyv szerkesztője haszidi zsidó édesanyák beszámolóit gyűjtötte össze, akik elmondták: saját férjük molesztálta a gyermeküket. Ezekben az ügyekben a megvádolt férfiak általában sikerrel mozgósítják a rabbikat és az ortodox politikusokat, az édesanyákat pedig igyekeznek a bíróság segítségével valamiképpen "leválasztani a gyermekről". Egy asszony például mind a hat gyermekével elvesztette a kapcsolatot, beleértve a csecsemőjét is, akit pedig akkoriban még szoptatott. 

Hét évvel ezelőtt Rosenberg rabbi blogot kezdett írni a New York-i ortodox zsidó közösségben előforduló szexuális zaklatási ügyekről. Felhívásokat tett közzé a YouTube-on, megjelent a CNN adásában, és az USA-ban, Kanadában, Izraelben és Ausztráliában mondott a valóságot őszintén feltáró beszédeket. Mindezzel azonban óriási gyűlöletet keltett maga ellen, és rágalmak özönét zúdította a saját fejére. Rendszeresen kap halálos fenyegetéseket. Jiddis és héber nyelvű lapokban közzétett hirdetésekben illették a legkülönbözőbb vádakkal, így például azzal, hogy "mérgezett és lázadó beszédeket" mond, ezen kívül pedig "korrupt" és "hazug". Rosenberg rabbit kirekesztették a misvahokból éppúgy, mint a zsinagógákból. "Neki vége van ebben a közösségben - mondja egy neve elhallgatását kérő rabbi - senki sem hajlandó szóba állni vele, szinte hihetetlen, milyen nyomás nehezedik rá." 

Az ultraortodox judaizmus közösségeit irányító nagy hatalmú férfiak (és kizárólag férfiak) arra törekednek, hogy híveik vakon kövessék a parancsaikat, és ne vegyék észre mindazokat a szörnyűségeket, melyekről Rosenberg rabbi lerántotta a leplet. Az ultraortodox rabbinátus igyekszik elfedni a bűnöket, elhallgattatni az áldozatokat, és védeni a bűnösöket. Azokat pedig, akik elmondják az igazságot, tönkreteszik és lejáratják. Így azután a hívek is belátják: legjobban teszik, ha maguk is hallgatnak. Amikor Rosenberg rabbi értesítette annak a hét éves kisfiúnak az apukáját, akinek a megrontását a jeruzsálemi mikvahban a saját szemével látta, az édesapa el sem hitte, amit hallott. Majd hihetetlenül megrémült, és bár végül elvitte a fiát egy orvosi vizsgálatra, nem volt bátorsága feljelentést tenni. 

Rosenberg rabbi természetesen panaszt tett az izraeli ultraortodox rabbinátusnál, csakhogy nem ért el semmit, mi több, még őt vádolták meg erkölcstelenséggel. Mint kiderült, az a gazember, akit Rosenberg rabbi a jeruzsálemi mikvahban lebuktatott, tagja a rabbinátus erkölcsrendészeti felügyeletének, amely a férfiak és nők közötti erkölcsi normák betartását felügyeli. És ami már tényleg a pofátlanság csúcsa: végül Rosenberg rabbit valaki följelentette, mivel látta őt sétálni egy asszonnyal Jeruzsálem utcáin. "Egy férjezett nővel sétálni az utcán tehát 'bűn', gyerekeket szexuálisan bántalmazni azonban nem" - mondja elkeseredetten Rosenberg rabbi. 
 
Brooklyni mikvah

Michael Lesher, egy vallását gyakorló zsidó, aki bíróságon is védett már szexuálisan bántalmazott gyerekeket, és könyvet is írt a témáról, úgy véli, a bajok gyökere az, hogy politikai megfontolások akadályozzák az ultraortodox szekták körében történt gyermekbántalmazási ügyek alapos feltárását. Elior Chen rabbi nagy port felvert szexuális zaklatási ügyében pedig 2010-ben például azzal védekezett, hogy azért követte el elmondhatatlanul szörnyű tetteit (például székletet etetett az általa egyéb módokon is bántalmazott gyerekekkel), mert szerette volna "megtisztítani" áldozatai lelkét. 
És ezek a perverz állatok sajnos nem szűkölködnek a potenciális áldozatokban, mivel a haszidi zsidó családok körében az átlagos gyerekszám roppant magas: egy-egy nő kilenc, tíz, vagy annál is több gyermeknek ad életet. A rabbik ösztönzik is a gyerekvállalást, mondván, minden egyes újszülött egy újabb "csapás Hitlerre". Ugyanakkor a sok gyerek vállalása nem egy esetben szegénységet jelent. Az oktatás színvonala ráadásul az ultraortodox közösségekben roppant alacsony, a szekta tagjai sok esetben csak néhány osztályt végeznek el, a nemeket egymástól elválasztják, szexuális oktatásban pedig a gyerekek egyáltalán nem részesülnek. Szekuláris újságokat a haszidi közösségekhez tartozó személyek nem olvashatnak, de még az internetezés sem engedélyezett a számukra. "A közösség férfi tagjait szándékosan nem oktatják rendesen, ezért műveletlenek. Ez egy infantilizált közösség, gondolkodni sem tanítják meg őket. Egyfajta totalitárius kontroll érvényesül körükben" - vázolja a haszidi s zektán belül uralkodó ijesztő állapotokat Ben Hirsch, a Survivors for Justice elnevezésű jogvédő szervezet igazgatója. 
A rabbik pedig korlátlan hatalommal uralkodnak tudatlan és műveletlen követőik fölött. Ha például valaki új autót akar venni, vagy házasodni szeretne, ki kell kérnie a rabbi véleményét. A nőknek nem kell a rabbihoz menniük, de csakis azért, mert őket a legteljesebb mértékben semmibe veszik. Az ortodox haszidi vezetőség pedig vakká tett híveiket alaposan megdézsmálva meg is gazdagodik. Politikai szempontból pedig az ortodox irányzatok fokozatosan jobbra tolódnak. Ami az USA-ban például annyit jelent, hogy híveik a "neoliberalizmus" zászlaja alatt sorakoznak fel. "Minden egyes angol nyelvű ortodox publikáció, amellyel találkoztam, Romny mellett foglalt állást a 2012-es elnökválasztáson, bírálta az államilag finanszírozott egészségügyet, és elítélte a liberálisokat a szegények megvesztegetéséért" - mondja Michael Lesher. Aki nem hallgatja el azt a véleményét sem, mely szerint egyáltalán nem csupán a "szélsőségesekkel" van baj. "Az áldozatok hibáztatása a velük történt szörny űségekért, a bűnök elfedése, a rabbik eszményítése" ugyanis szerinte az ortodoxia egészére jellemző. "Az ortodox baloldal szégyentelenül lassan reagált Baruch Lanner rabbi vagy Mordehai Elon rabbi gyermekmolesztálási ügyére" - teszi hozzá Lesher. (Lanner rabbit, a New Jerseyben található jeshiva iskola igazgatóját 2000-ben állították bíróság elé diákok tucatjainak megerőszakolásának vádjával. Elon rabbit felett pedig, aki nyilvánosan többször is elítélte a homoszexualitást, augusztusban mondták ki az ítéletet fiú tanítványai ellen elkövetett szexuális bűncselekményei miatt.) 
"Jönnek hozzám gyerekek a szüleikkel, és a vér folyik az ánuszukból. Mit tehetünk velük?" - kesereg Rosenberg rabbi. Michael Lesher pedig úgy gondolja, hogy kevés a remény a helyzet jobbra fordulására. "Amennyiben az ortodox intézmények továbbra is úgy működnek, mint eddig, a dolgok még rosszabbul fognak menni" - jelenti ki. 
Néhány héttel Rosenberg rabbi interjúját követően történt, hogy miközben Brooklyn Williamsburg negyedében sétált az utcán, egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és fehérítőszert löttyintett az arcába. Kórházi kezelésre szorult, és rövid időre a látását is elvesztette. Nem sokkal később ugyanabban a negyedben fiatal fiúk fogták körbe, szidalmazni kezdték, fenyegették, és leköpték. Rosenberg rabbi arra lett volna kíváncsi, vajon az őt bántalmazó fiatalok közül hányan lehettek korábban szexuális bűncselekmény áldozatai? 
Perge Ottó - vice.com nyomán 
Kapcsolódó: 
- "A valódi zsidó" - olvasónk "vakációja" az ortodox metéltek táborában 
- Szadista, gyermekkínzó rabbit köröznek, Kanadába szökött 
- 11 gyermekes pedofil rabbit ítéltek börtönre Melbourne-ben 
- A gyermekmolesztálás mint judaikum: "A megrontás önmagában semmi kárt nem tesz az áldozatban" 
- Újabb pedofil zsidó bukott le - rabbinak készült az ortodox iskola tanára 
- Újabb szép zsidó szokás: szájjal szívja el a rabbi a körülmetélés során keletkezett vért (újra látható) 
- Pedofil rabbikra csapnak le a hatóságok Amerikában 
- 32 évet kapott egy pedofil rabbi 
- Hétéves kislányt erőszakolt meg a rabbi 
- Újabb pedofil rabbi bukott le 
- "A brooklyni haszid közösségben nyílt titok a szexuális visszaélések egész sorozata" 
- 8 ezer pedofil rabbit kaptak el eddig Amerikában 
- Videoösszeállítás Talmud-idézetekből 
- Videó: A Talmud szerint a zsidók megronthatnak 3 éves gyerekeket 
   Pedofília eltussolásáért elítéltek egy amerikai egyházi vezetőt 
   Kártérítenek a pedofil jezsuiták 

Jorge E. Blinkorn: Ébredj magyar nép! 

"1966. augusztus 19-én az El Telegrafe közölte Jorge E. Blinkorn megrázó cikkét, amely "Hamupipőke az őstörténetben" címmel jelent meg. E cikkben a szerző megírja, hogy magukat civilizáltnak nevező emberek kezei által lett a hajdani ragyogó őskultúra tönkretéve, kirabolva. Ahol hajdan a magas kultúrájú nép várai és kegyhelyei ragyogtak a Nap első sugarának fényében, ott ma üszök és rom mered ránk, mint örök vádja az időnek, amely letörölhetetlenül mutatja az ide berontó vad spanyol hordáknak, mint ennek a barbárságnak a vak tetteit.

Legyen vége a sötét kornak - folytatja - és akiből a "tudósok" a történelem Hamupipőkéjét csinálták, az a világtörténelem legnagyobb kultúrahordozó népe volt és fénye beragyogta a az egész világot. Cikkét azzal fejezi be: Ébredj, szép alvó! Te nem vagy Hamupipőke! Ébredj és mutasd meg magad a népek előtt olyannak, amilyen valójában vagy: ragyogó tündér, kinek fénye ősidők óta beragyogta a világot kultúrájával! Ébredj, Ecuador történelme! Ébredj magyar nép!"
 

Móricz János kutatásainak összefoglalása Hary Györgyné (1977)

A Harvard Egyetemnek a Peapody Museum jelentette, hogy a Puebla-ba (
 Mexikó) kiküldött kutatócsoportjuk, az ott lefolytatott ásatások leletanyagából megállapította, hogy az amerikai ember nem 12-15 000 éve jelent meg Amerikában, hanem több mint negyvenezer éve. Az ásatásoknál emberi csontvázakat, csiszolt kőszerszámokat találtak olyan őslényekkel együtt, amelyek már több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Móricz János, magyar testvérünk, akkoriban Ecuadorban, Peruban és az Amazonas vidékén, olyan indián törzseket talált, amelyek tagjaival magyarul(!) tudott beszélgetni. Legendáikban sok ezer éves múltjuknak és a tőlük kirajzott más népekkel való rokoni kapcsolataiknak tudata él.

Móricz felfedezéseit senki nem tudta cáfolni, ellenben a spanyolok részérő, politikai és gazdasági okokból súlyos támadásoknak volt kitéve. Felfedezései igen nagy horderejűek. Annyi bizonyos, hogy a sok évezredes sötétségbe burkolt őstörténetből, a magyarság ősi múltja fényesen fog felragyogni, a világ összes népe előtt. Az 1900-as évek elején a tankönyvekből, napi sajtóból, szakkönyvekből köztudomású volt, hogy az Amazonas őserdeiben olyan fehér indián törzsek élnek, amelyeket még alig tudtak megközelíteni, így ez a vidék sok meglepetéssel kecsegtette a kutatókat. Íme itt a meglepetések egy szelete.

Az 1920-as években több híradás is érkezett, hogy a Dél- és Közép-Amerikában dolgozó magyar mérnökök és munkások, a helyi indián munkásokkal magyarul beszélgetnek. A II. világháború után az itt letelepedett magyar emigránsok egy része ezt komolyan véve, alaposabban utánajárt a dolognak. Ezek egyike volt Móricz János, aki a 60-as években Ecuadorban kezdett kutatni. Itt három indián törzs, a Cahari, a Mochica és a Puruha tagjaival magyarul beszélt. Ezen felbuzdulva régészeti és levéltári kutatásokat végzett, s többek között 10 ezernél is több magyar azonos térképészeti és családnevet gyűjtött össze. Kutatásai eredményeként az egyik argentin egyetem történelmi tanácsosnak nevezte ki. Elsősorban Ecuadorban kutatott, aminek a fővárosa Quito. A város a nevét a régi Quito birodalomról kapta. Ez eredetileg Kitus-nak hangzott. (Kit=Két, Us=Ős, tehát a Két Ős Birodalma). Itt a Kitus birodalomban, a Csendes-óceán partján, az ötezer méternél is magasabb Kordillerák (Andok) hegyei között, az Amazonas medencéjéhez tartozó, őserdőkkel borított lapályok titokzatos és mesebeli tájain laknak azok az indián törzsek, amelyek közül néhányan ma is beszélik ősmagyar nyelvünket. Móricz kutatása alapján quitói Institutio de Antropologia y Geografia megállapította, hogy a spanyol önkény által kiirtott ősnyelv a magyar volt. Ennek nyomai világosan mutatkoznak a családi és földrajzi nevekben, jóllehet a spanyolok erőszakos nyelvcserét hajtottak végre.

A még magyarul beszélő törzsek - köztük a Cayapak, a Salasaca (Zala-szaka, több ősi forrás a szkítákat, szaka-ként nevezi meg. A szerk.) - pl. ezeket a szavakat használják: apa=apa, aya=anya, nap=nap, vin=vén, kit=két, us=ős, cu=kő, pi, bi=víz, fuel=folyó, pille=pille, lepke és még sorolhatnánk. Mutatóba néhány, magyarral megegyező név: Tanay, Damma, Taday, Mór, Momay, Mansy, Pil, Béla, Uray, Zillahi stb. Zuay tartomány egyik ősrégi helysége: Pest. A régi Kitus birodalom területén halomsírok (kurgánok) találhatók, bennük trepanált (lékelt) koponyák. A régészeti leletek között fokosokat találunk, és a magyar koronázási jogar és országalma hasonmását. Móricz szerint is: ez a kettős keresztet hordozó aranyalma, tulajdonképpen a földgolyót jelképezi.

Dél-Amerikában, de főleg Ecuadorban nagy lelkesedéssel fogadták e felfedezéseket. Valósággal ünnepelték, mivel a lakosságban, a spanyol hódítók erőszakos uralma sem tudta teljesen kiirtani a régi múlt emlékeit. A hivatalos körök leellenőrizték Móricz nyelvészeti és régészeti adatait, s azokat megbízhatónak találták. Elhatározták, hogy ebből egy hatalmas nemzetközi "ügyet" csinálnak, sürgetve az amerikai földrész történelmének reverzióját. A tervek szerint az ENSZ-hez akartak fordulni.

A további kutatások során, Móricz, az ecuadori ősrengetegben, az ottani indiánok segítségével felfedezett egy hatalmas barlangrendszert. A barlangok egyikében valóságos múzeumra bukkant. Aranylemezekre vésett, rovásos könyvtárat, szobrokat, kulturális emlékeket talált itt. Ezt a barlangot, Táltosok Barlangjának nevezte el. Szerinte az őslakók idehordták össze, mintegy óvóhelyre, a spanyol hódítók által veszélyeztetett kincseket. Móricz állítja, hogy az Andok hegység keresztül-kasul át van szőve barlangokkal és járatokkal. Ezeken közlekedhettek az őslakosok. Az argentin elnök és az ecuadori vezérkar meg akarta őt bízni egy kutató expedíció vezetésével, anyagi, technikai eszközöket ajánlva neki. Ez azonban csak terv maradt.

Időközben a nagy befolyású mormon egyház vezetői is bekapcsolódtak az ügybe. Ez az egyház roppant vagyonnal rendelkezik, aktív terjeszkedési programmal lép fel az amerikai államokban. Az egyház vezetői elmondták, hogy minden olyan kutatást támogatnak, amely az emberiség és a vallás eredetének tisztázását segíti elő. "Önzetlen" támogatást helyeztek kilátásba, csak azt kérték, hogy az aranylemezek tartalmát ők fejthessék meg.

Ezután 1967. szeptember 7-én, Móricz János egy nagy sajtókonferencián, a lapok, rádió és televízió riportereinek ismertette eredményeit. A több órán át tartó konferencia rendkívül lelkes hangulatú volt. Úgy látszott, hogy egy világraszóló szenzáció indul útjára, de ehelyett néma csend és mellőzés követte a konferenciát. Egyetlen hír sem jelent meg róla. Ellenben a mormon egyház főemberei továbbra sem hagyták békén Móriczot, folyamatosan unszolva, hogy árulja el nekik a barlang helyét. Az agresszív viselkedésből kiderült, hogy nem egy hívő egyházról van szó, hanem egy világhatalomra törő szervezet áll mögöttük. Kincskeresés és egyéb célok ösztönzik őket. Móricz ekkor elhatározta, hogy a barlang titkát nem adja ki. Meggyőződött arról, hogy a barlangok feltárásának még nem jött el ideje, ezért előbb az amerikai földrészre került magyar nyelvű törzsek odaérkezésének rejtélyét akarta feltárni, illetve a tényt gyakorlati módszerrel bizonyítani.

1970. május 28-án az ecuadori óceánpartról vízre szállt, a Móricz elképzelései szerint készült, balsafa tutaj, rajta négy fiatalember. Móricz a partról rádió adó-vevő irányította őket. A tutaj 159 nap múlva október 4-én megérkezett Ausztráliába, Sydneytől nem messze. Itt bevontatták a nagy szenzációt keltő világjáró balsafa tutajt (lásd: Magyar Ifjúság 1970. 50. szám).

Móricz feltételezése az, hogy a magyar nyelvű törzsek nyugatról érkeztek, vízi úton Dél-Amerikába. Ezt bizonyítják különben a csendes-óceáni és kelet-ázsiai földrajzi nevek is. Vámos Tóth Bátor, Hawaii-n élő emigrált földrajzszakos tanár a Hawaii-szigeteken 50 magyaros földrajzi nevet írt össze. A szigetvilágban pedig olyan neveket talált, mint pl. a Balaton menti Aliga, Kiliti, Lelle stb. Térképekkel igazolta, hogy Indonéziában minden negyedik, az Indus völgyében pedig minden harmadik földrajzi név magyar.

Az amerikai őslakosság hovatartozósága ill. bevándorlása kérdésében fontos adatokat szolgáltatnak az ún. Kland-tekercsek. 1967-ben Mexico City térségében húsz méter vastag lávatakaró alatt, kőládában lévő sértetlen írott tekercseket talált egy USA támogatást élvező régészcsoport. A C14-es vizsgálat 21 000 évben állapította meg a tekercsek korát. Azóta megfejtették ezeket, s kiderült, hogy azok a sok ezer évvel ezelőtt elsüllyedt MU történetét, műveltségét, viszonyait írják le. Az egyik munkatárs, Tony Earl, megírta az ásatások lefolyását és eredményeit a "Mu Revealed" c. könyvében. A nagy érdeklődést kiváltó mű, ma már valószínűleg nem kapható.

1. Az első hírek

1965. szeptember 12-én Ecuador legnagyobb lapja, a quitói "El Comercio" első oldalán hozott rendkívüli beszámolót Móricz Jánosnak Ecuador területén végzett kutatásairól. Ebből a terjedelmes cikkből értesülünk első ízben arról, hogy a spanyol hódoltságot megelőző időben az ott élő törzsek közül a Puruha-Canari és a perui Puruha-Mochica törzsek nyelve ó-magyar nyelv volt. Móricznak J. Jijon y Caamano "El Equador Interadino y Occidental" címu muve alapján végzett nyelvészeti összehasonlító munkája adta ezt az első rendkívüli eredményt.

1965. október 25-én a "Frankfurter Allgemeine Zeitung" közli Buenos-Airesi munkatársának beszélgetését Móriczcal, amelyben megjegyzi, hogy ez a felfedezés forradalmasítani fogja az összes eddigi őstörténeti tételeket.

1965. december 17-én Móricz Limában (Peru) kijelentette a nemzetközi sajtó képviselői előtt, hogy egy magyar paraszt jobb nyelvészeti munkát végezhetett volna, mint az a sok nemzetközi tekintély, aki a az amerikai ősnyelveket felkutatta és osztályozta, mert a Cayapas törzs nyelve, amelyet a Chibcha nyelvek közé soroltak, éppen olyan magyar nyelv, mint a Poruha, Canari és a perui Purucha-Mochica nyelv, amely a Mochica nyelvcsoportba lett besorolva. Ezt a hírt az United Press hírszolgálati iroda röpítette fel és számtalan lap közölte.

1966. július 23-án a guyaquili "El Telegrafe" vezércikket írt, melyben leszögezi, hogy Móricz kutatásai kimutatták, hogy az ecuadori nép Európába szakadt testvérei a magyarok. Ezért - bár az ecuadori futballcsapat nem jutott Londonig a világbajnokságon - mégis képviselve van magyar testvéreinek kitunő csapata által. Az Európába szakadt magyar testvéreink azok, akik mint annyiszor, most is meg fogják mutatni, hogy milyen hősi küzdelemre képesek a mi hajdani őspuhuráink, éppen ezért "elutasítjuk a kéretlen brazil képviseletet, mert minket a legtisztább és legősibb testvéreink képviselnek a londoni világbajnokságon: a magyarok" - írja a lap.

1966. augusztus 7-én az "El Telegrafe" teljes oldalt szentel Móricz felfedezéseinek. Ebből a rendkívüli interjúból arról értesülhettünk, hogy a Kara törzs, amely a róla elnevezett Kara-öbölbe (Bahia de Caracuez) a VIII. század vége felé érkezett, azonos a magyar, Királyi Szkíta Kara törzzsel, amely Indián keresztül vándorolva, majd hajózva visszatért az őshazába, a jelenlegi Ecuadorba. Kiderült a cikk folyamán az is, hogy az ecuadori őskutatás, mely a Kara törzs érkezésével, Juan de Valesco óta nagyon sokat foglalkozott, igazoltnak látja ennek a kitunő jezsuita történésznek, a Quitói Királyságról írott könyvét, amelyben többek között azt írja, hogy az "ó" hangot a hajdani királyság területén csak a Kara törzs megérkezése hozta magával, mert előtte e hang helyett az "u" hangot használták. Ezért Juan de Valesco azt ajánlja, hogy be kell utazni az egész világot és megkeresni azt a népet, amelynél az "ó" helyett még mindig az "u"-t használják, mert azok a Quitói Királyság lakóinak testvérei. (Juan de Valesco /1727-1792/: Historia del reino de Quito-Equador. 1946)

A spanyolok megérkezésekor a Kara-öböl közelében lévő Mánta városkának a neve Jokay volt és csak a spanyolok változtatták Mántára. Ugyancsak itt tisztázza Móricz, hogy az első quitói zsinat, Fray Louis Lopez de Solis püspök elnöklete alatt 1593-ban, olyan határozatokat hozott, hogy a katekizmust és a gyónási imákat le kell fordítani a püspökség területén élő népek nyelvére, mert ezek nem használják sem az Aymara nyelvet, sem az inkák általános nyelvét, a Kechuát. A megfelelő fordításokat a spanyol papok elvégezték, de azokon a nyelveken, azaz tájszólásokon sohasem tanították a keresztény tanokat, mert azok a nyelvek, azaz tájszólások mind magyarok voltak. Miután erről a Spanyol Korona értesült, megindult a legkegyetlenebb nyelvcsere végrehajtása.

Don Pedro de la Gasca spanyol hódítót a spanyol udvar megbízta, hogy részletesen számoljon be, a Habsburg uralkodónak, arról a népről és nyelvről, amelyet a spanyolok itt találtak. Ezt ő meg is tette, így tehát mind a spanyolok, mind az osztrák Ferdinánd császár tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy nem egy új földrészt, hanem a magyarság őshazáját találta meg Kolumbusz.

2. Megjelennek a hamisítók

Amikor Móricz János, 1966-ban, hogy kutatásait folytassa, visszatért Ecuadorba, arról értesült, hogy időközben a románok, akik tudomást szereztek a magyar-ecuadori rokonság felfedezéséről, több ecuadori tudóst és újságírót meghívtak Erdélybe, ahol hosszú hónapokon át nyaraltatták őket, persze minden költségüket megtérítve, átvállalva. Hogy miért kellett a románoknak meghívni az ecuadori Akadémia tagjait, akkor vált világossá, amikor az egyik tudós cikkében, amelyet Erdélyből küldött - és az El Telegrafe leközölt - jelezte, hogy az erdélyi nép szokásai, népviselete stb. azonosak az ecuadori népével, vagyis itt nyilvánvaló rokonságról van szó: a román és az ecuadori nép rokonságáról.

Bár Móricznak sikerült ezt az újabb román hazugságot semlegesítenie, mégis figyelmeztető, hogy míg a magyarság fel sem ocsúdott az első meglepetéséből, a románok már javában dolgoztak az újabb történelemhamisításon.

3. Ébredj, magyar nép!

1966. augusztus 19-én az El Telegrafe közölte Jorge E. Blinkorn megrázó cikkét, amely "Hamupipőke az őstörténetben" címmel jelent meg. E cikkben a szerző megírja, hogy magukat civilizáltnak nevező emberek kezei által lett a hajdani ragyogó őskultúra tönkretéve, kirabolva. Ahol hajdan a magas kultúrájú nép várai és kegyhelyei ragyogtak a Nap első sugarának fényében, ott ma üszök és rom mered ránk, mint örök vádja az időnek, amely letörölhetetlenül mutatja az ide berontó vad spanyol hordáknak, mint ennek a barbárságnak a vak tetteit.

Legyen vége a sötét kornak - folytatja - és akiből a "tudósok" a történelem Hamupipőkéjét csinálták, az a világtörténelem legnagyobb kultúrahordozó népe volt és fénye beragyogta a az egész világot. Cikkét azzal fejezi be: Ébredj, szép alvó! Te nem vagy Hamupipőke! Ébredj és mutasd meg magad a népek előtt olyannak, amilyen valójában vagy: ragyogó tündér, kinek fénye ősidők óta beragyogta a világot kultúrájával! Ébredj, Ecuador történelme! Ébredj magyar nép!

1966. augusztus 26-án a quitói El Comercio közli Móricz kutatásainak újabb eredményeit. Ebből a cikkből tudjuk meg, hogy a jelenlegi Ecuador területén a világ legmagasabb tuzhányója létezett, amelynek a neve Capac-Urcu volt és az őslakosság a Hegyek Atyjának nevezte, ami jelentésben is megfelel az APA-ÚR-KO-nek. A spanyolok változtatták meg a nevét El Nevada del Altal-ra, ugyanúgy, mint sok más ősi magyar nevét ennek az országnak.

Ugyanitt adja meg Móricz Quito és Guayaquil neveinek jelentését. Quito régi formája KIT-US. Így hívták a legrégibb őskorba visszanyúló királyságot is. KIT-US Két ős-t jelent (Szerintem pedig a Szkíta nevet a görög sz előtag nélkül. Azonban az is lehetséges, hogy a jelentés kettős, ebben az esetben arra gondolhatunk, hogy a katonai és a szellemi királyság egyesített megjelenéséről van szó. - Aranyi), azaz Quito városa még ma is híven őrzi a magyarság KÉT-OS atyjának, Góg és Magógnak (Nimród) emlékét.

Eredetileg nem Guayaquil, hanem Uaya volt a jelenlegi nagy kikötőváros neve. Az "U" "Ó"-t jelent, azaz régit, míg az "AYA" = Anya. Ugyanezen jelentéssel bírnak ezek a szavak egyébként több olyan törzsnél, amelyek megtartották régi magyar nyelvüket és ma is a hajdani KÉT-OS királyság területén élnek, Ecuadorban.

Ebben a cikkben Móricz felszólítja az angolszász kutatókat, hogy mint a tiszta tudomány pártatlan muvelői, jól tennék, ha tisztáznák, hogy miként került a nyelvükbe és mely nép közvetítésével a KING szó, amellyel mindenkori uralkodójukat nevezik. Ez a szó ugyanis ősidők óta létezik Amerikában ugyanazzal a fogalommal, ahol mindenkor KINGA-ként ejtették és csak a spanyolok erőszakos fordítása eredményezte az INKA vagy INGA szavakat. Ennek a cikknek óriási visszhangja volt mind a tudományos körökben, mind a nép között.

1966. szeptember 12-én a quitói El Comercio rendkívüli interjút közölt. Móricz ebben a Csaba legendát írja le és megemlékezik arról, hogy CHABU vagy CSABA visszatért Nagy-Szkítiába: Amerikába. Rámutat arra, hogy Csabát Chan-Chan-ban, Észak-Peru híres városában temették el, ahol aggkorában halt meg. Egyben tisztázza, hogy a magyar mitológiában ismert "Kán Opoz híres hajós", azonos Thor Heyerdahl által Kon-Tiki-nek nevezett mitológiai személlyel, akit a magyar mese és mondavilág még azokból az időkből őrzött meg, amikor a magyarság Kán Opoz vezetésével jajóra szállva áthajózott az Óperenciás tengeren (Csendes-óceán), hogy mint "az utolsók, akik Szkítiából jöttek", megérkezzenek a Kárpát-medencébe.

Ez a cikk olyan nagy hatást váltott ki, hogy még aznap délután egy franciskánus szerzetes felkereste Móriczot és közölte vele, hogy délben a rendfőnök felhívta a szerzeteseket, hogy erről a cikkről, valamint Móricz felfedezéseiről ne beszéljenek, mert mindez sérti a spanyolok ecuadori érdekeit. Később kiderült, hogy más rendeknél is hasonló tilalom hangzott el. Az említett szerzetes a legnagyobb felháborodásának adott kifejezést, mert így meggátolják őket abban, hogy az őskutatásból kivehessék a részüket. A szerzetes őslakos volt!

4. Rövid hírek

1966-ban az ecuadori Akadémia, mely több történészt bízott meg Ecuador történetének megírásával, a megbízást felfüggesztette, miután meggyőződött Móricz állításainak helyességéről. A történész csoportból kitunt Guillermo Segarra, aki már magyarul is tanult és rendkívüli odaadással végezte az őshaza kutatását. Vele történt meg, hogy amikor még nem volt magyar szótára, felkereste Móriczot, hogy tisztázza vele az AZUNY tartományban surun előforduló BALIN és BALHUG neveket, vajon az ősmagyar nevek közé kell-e sorolni ezeket. Móricz nagy örömmel közölte vele, hogy ezek a BÁLINT és a BALOGH családnevek megfelelői.

Az Instituto de Antropologia y Geografia del Ecuador (Ecuadori Antropológiai és Földrajzi Intézet) ugyancsak arra a megállapításra jutott, hogy a spanyolok önkénye által kiirtott ősnyelv a magyar volt. Az intézet szaklapját, amely a "Llacta" néven jelenik meg, azért nevezték el így, mert a szó az ősnyelven "lakhelyet" jelent, tehát az újságot mai nyelvünkön "LAKTA"-nak nevezhetnénk.

Cuenca városa, amely a hajdani, híres MÓR helyén épült, Ecuador legelőkelőbb városa. Magas kultúréletükre büszkék Cuenca lakói. Az őslakosság azonban ma is egyszeruen MORLCOS-nak nevezi magát, azaz MÓRLAKÓ-nak, azaz móri lakosnak.

5. Rejtélyes, magyar nyelvű törzsek

A Saraguro törzs - mely bár szerepel krónikáinkban, ennek ellenére mégsem található meg teljes bizonyossággal a Kárpát-medencében - ma is nagycsaládként éli életét Ecuadorban.

A Santo Domingo de les Colorados közelében élő "vörös indiánok" nyelve ősmagyar volt, amelyet ma is beszélnek.

A kolumbiai határ közelében, a Santiago folyó felső folyásánál, az Onzole és Cayapas folyók közén élő "cayapas" törzs nyelve szintén ősmagyar nyelv, amit ma is beszélnek.

A Keleti Kordillerákon túli ősrengetegben (Amazonia) lakó törzsek is megtartották ősmagyar nyelvüket, bár a spanyol hódítók önkénye elől menekülve le kellett mondaniuk sok kulturvívmányukról, hogy függetlenségüket megőrizhessék.

Nagyon könnyű lesz megállapítani a magyarországi törzsek és nagycsaládok eredetét, mivel bölcs előrelátással úgy válogatták össze az áttelepítendő családokat, hogy minden egyes családnak csak egy részét vitték át, hogy az őshazában a családfa ki ne vesszen.

Móricz sohasem használja a "hungaro" kifejezést, ami spanyolul magyart jelent, mindenkor magyarnak írja és mondja. Ez úgy belevésődött az ecuadoriakba, hogy egy alkalommal két úr kereste fel, hogy eldöntse a köztük felmerült vitát. "Kérem - mondta az egyik - képzelje el, hogy ez az úr azt meri állítani, hogy a hungarok azonosak a magyarokkal. Még több sem kellene, hogy a hungarokat, a világ legnagyobb népével, a magyarral összekeverjék! Tessék csak elképzelni!" "Kérem - szólt a másik - én nem állítottam azt, hogy azonosak, mert ez képtelenség. Én csak azt mondtam, hogy úgy tudom, valami közük mégis csak van a hungaroknak és a magyaroknak egymáshoz."

6. A KÉT-ŐS királyság népéhez

Amikor 1966. augusztusában a quitói rádió hullámain Móricz beszédet intézett a KÉT-ŐS királyság népéhez, kérte az ősi föld népét, hogy ne haragudjék a magyarságra, hogy ilyen sokáig nem tért vissza az őshazába, "de higgyétek el - mondta -, hogy ugyanúgy, mint Ti, édes testvéreim, mi is nagyon sokat szenvedtünk a Habsburgok vére terrorja alatt. Ma már tudom, hogy ti mireánk vártatok és helyettünk a spanyol hódítók önkénye jött. Az átvészelt sötét évszázadok elmosták az ide, az őshazába vezető utat, de lélekben mindig és mindenütt titeket kerestünk."

Quito város kulturigazgatója a megindultságtól fátyolozott hangon vette át a szót és a rádió személyzete könnyes szemmel hallgatta hosszú méltatását. Amikor Móricz távozni akart, akkor vette észre, hogy az adás közben tömeg gyűlt össze és mindenki tudni akarta, hogy vannak-e rokonai és hol élnek.

Napokkal később Móriczot egy rögtönzött bizottság kereste fel, amely a rádió személyzetéből tevődött össze és arról értesítette, hogy a spanyolok kérték a kormányt, hogy Móricz többet ne beszélhessen a néphez. A kis bizottság pedig azért jött, hogy felkérjék, hogy megint a rádión keresztül intézzen Móricz lelkesítő szózatot, mert ők tovább már nem tűrik a spanyolok önkényét. Móricz ennek a lelkes kis csoportnak nehezen tudta megmagyarázni, hogy még nem érkezett el az idő arra, hogy ezt megtehesse.

7. A konkvisztádorok utódai

Móriczot később egy napon, egy nagyon előkelő és dúsgazdag konkvisztádor (hódító) utód, tárgyalásra hívta meg. A tárgyalásuk három napon át tartott. Ez idő alatt Móricz csak arra szorítkozott, hogy őt, kutatásaiban csak a tiszta tudomány érdekli. A spanyol konkvisztádorok, ma már nagyon előkelő, utódját végül is elhagyta a türelme, és azt mondta, nem tudja elképzelni, hogy a magyarság egyszerűen lemondjon őseinek földjéről.

"Egyébként Ön jól tudja - mondta -, hogy Ázsiának számtalan nép testvére a magyarnak és azt is tudja, hogy ez mit jelent!" Móricz ellenvetésére, hogy őt tisztán a tudományos kérdés érdekli, kijelentette, hogy "nem lehetséges, hogy egy nép kimondja saját maga halálos ítéletét. Az a nép ugyanis, amely csak azért keresi múltját, hogy azt megismerje, az a nép meghalt. Én ezt nem tudom feltételezni Önökről." Előtte az íróasztalon egy nagy pecsétes boríték feküdt, a spanyol külügyminisztérium bélyegzőjével ellátva. Tartalma sejthető.

A későbbiek folyamán Móricz több ajánlatot kapott, amelyeket személyére nézve méltatlannak talált és visszautasított. Az ajánlatok lényege az volt, hogy hagyja abba a kutatásait. Egy földbirtokos csoport azt ajánlotta, hogy azokat a birtokokat, amelyekre szerintük igényt tarthat Móricz, "visszaadják" neki, azzal a feltétellel, hogy mindenről hallgat és több magyar kutató nem jön ide. Ezek a földek azok, amelyek a Móri-urcu, azaz a Móri-Úr-Kő közelében vannak. Ahogy a korábbiakat, ezeket az ajánlatokat is visszautasította Móricz. Ezek után Móricz arról is értesült, hogy az egyik összejövetelen felmerült a gondolat, hogy Móriczot el kellene tenni láb alól, hogy ne tudjon többé zavarogni. Ez ellen, állítólag, egyesek azzal érveltek, hogy Móricznak nagy sajtója van, másrészt egy esetleges gyilkosság ráterelné Ecuadorra a magyarok figyelmét. Ezenkívül az őslakosság körében, a törzseknél, Móricznak az ily módon való eltüntetése, kiszámíthatatlan következményekkel járna. A legnyomósabb érv talán az volt, hogy Móricz ezentúl egy nagy kaliberű colttal járt, s bárki megtapasztalhatta volna, hogy milyen gyorsan használni is tudja azt.

8. Jugoszláv(!) indiánok

Egy ízben, egy Loja tartománybeli gazdag földbirtokos kereste fel Móriczot Guayaquilben és közölte vele, hogy ő sokkal hamarabb rájött arra, hogy az indiánok Európabeliek, de a nyelvük nem magyar, ahogy Móricz állítja, hanem jugoszláv nyelv. Tulajdonképpen azért jött, hogy ezt a felfedezést hivatalosan is bejelentse. Móricz kérdésére, hogy hogyan jutott erre a következtetésre, elmondta, hogy a II. világháború után jött egy jugoszláviai munkás, akit ő a birtokán alkalmazott. Ez az ember mind a mai napig nem tanult meg spanyolul, de az első naptól kezdve kitűnően megértette magát a birtokon dolgozó őslakosokkal (indiánokkal), akiknek a nyelvét ő nem érti. Ebből tehát ő már régen megállapította, hogy az indiánok nyelve jugoszláv nyelv. Amikor arról értesült, hogy Móricz bejelentette a maga felfedezését, elhatározta, hogy ugyanezt fogja cselekedni, miután tisztázta, hogy az indiánok ugyan európaiak, de nem magyarok, hanem jugoszlávok. Móricz kérdésére, hogyan hívják azt az embert, a birtokos azt válaszolt, hogy KOVÁCS a neve. Móricz erre azt neki, hogy a Kovács spanyolul Herrero-t jelent, azaz kovácsmesterséget. Kovács pedig nem a nem létező jugoszláv nyelven, hanem magyarul beszél az itteni testvéreivel. A meglepődött birtokos kijelentette, hogy lemond a "felfedezéséről", mert - úgymond - ha Móricz még azt is tudja, hogy a "kovács" spanyolul mit jelent, akkor nyilván tudósnak kell lennie. Rajta kívül ezt más nem tudta és ő is a Kovácstól tudta meg, aki ma is vígan él őshazabeli testvéreivel, spanyolul szinte semmit sem tud és a foglalkozása is kovács.

9. Csizmadia István, a tisztavérű indián

Ugyancsak Guayaquilben történt, hogy Alejandro Castro Benitez, El Oro tartománybeli ültetvényes felkereste Móriczot, és azt mondta neki: "Kérem itt van ez az úr. Nagyon szeretném hallani Önöket magyarul beszélni, mert szeretném tudni, hogy Ön tényleg tud-e magyarul!" Móricz meglepődve kérdi a másik férfitől, hogy magyar-e? "Igen, Csizmadia István vagyok." Erre olyan beszélgetés indult meg köztük, ami ilyen alkalmakkor szokott két idegenbe szakadt honfitárs között. A beszélgetést Benitez szakította félbe azzal, hogy meggyőződött, hogy Móricz tényleg beszél magyarul. Majd közölte Csizmadiával Móricz felfedezését, hogy az ecuadori indiánok magyarok, azaz a magyarság testvérei és még mai is vannak olyan törzsek köztük, akik magyarul beszélnek. Közben felsorolt néhány földrajzi nevet is, mire Csizmadia István elrohant. Benitez elmondta Móricznak, hogy Csizmadia az egyik legkiválóbb szakember Ecuadorban, az ő birtokán dolgozik, mint gépészmérnök. Igen nagy hangú ember és őt is naponta mindenféle vad indiánnak szokta nevezni. "Most azonban visszavágtam neki - tette hozzá - mert nem én vagyok az indián, hanem a büszke magyar, Csizmadia István!" Kis idő múlva visszaszáguldott Csizmadia is, aki a megdöbbenéstől felindulva megragadta Móricz karját és hadonászva mondta: "Ez az őshaza! Most látom csak! Eddig vak voltam! Itt minden magyar, mindennek magyar neve van! Én marha, hogy eddig erre nem jöttem rá! Mekkora felfedezést szalasztottam el!" Ekkor Benitez megkérdezte Csizmadiától, hogy kettejük közül ki az indián? "Én Csizmadia István, én vagyok a tisztavérű indián! Benitez, maga csak félvér! Érti? Félvér! Mesztic! A tiszta én vagyok!" Ezek után Benitez végleg lemondott arról, hogy Csizmadiával szembe neki valaha is igaza lehessen.

AZ IGAZSÁG

Az igazság előbb-utóbb kiderül. Ez történt 1965. júniusában, amikor Móricz János megtalálta a magyarság őshazáját. Azt az őshazát, amelyet a spanyol korona, a Habsburg-ház és mások is igyekeztek eltűntetni, hogy a magyarság soha ne ismerhesse meg őseinek dicső múltját.

KÉT-ŐS KIRÁLYSÁG

Nagyon kevés hiteles adat áll rendelkezésünkre a spanyol hódoltság korából, annak ellenére, hogy Benalcazar konkvisztádor idejében, amikor 1533-ban Kitót vére harcok árán elfoglalta, ott még mindenki az ősmagyar nyelvet beszélte.

Hatalmas munkák jelentek meg az Inkák tündöklő birodalmáról, s a krónikások és utazók, akik az "Újvilág" minden zugát bejárták, megírták és megénekelték a hódítás legapróbb részleteit is. Csak a Kitói Királyságról hallgattak. Legfeljebb egy-egy mellékmondatban említik Kis-Kis kemény ellenállását vagy Rumi hős harcait. Még feltűnőbb ez a hallgatás, amikor a hajdani ősmagyar királyság területén hosszú évekig lakó fráterek és krónikások csak az Inka birodalmat írják le könyveikben, de egy szóval sem említik a Kitói Királyság létezését.

Az első hírek csak a XVIII. század végén és következő század elején jutnak nyilvánosság elé. Humboldt, a perui Limából 1802. november 25-i levelében a következőket írja Vilmos testvérének:
"...Riobambai (Ecuador) tartózkodásunk alatt, ahol néhány napot időztünk Carlos de Montufar testvérének lakásán, ki ott a Corregidor, a véletlen által egy nagyon érdekes dolgot fedeztünk fel. Nem tudják, hogy mi volt a kitói provincia helyzete Tupac Yupánki Inka meghódítása előtt, de az indiánok királya Leandro Zapla, aki Lican (Likán) lakik és ahhoz képest, hogy indián, nagyon csiszolt intelligenciával rendelkezik, őriz egy kéziratot, melyet ősei írtak a XVI. században. Ebben le van írva az inkák előtti kornak a története. Ezek a kéziratok Purunay nyelven íródtak. Ez volt hajdan Kitó általános nyelve, de idővel áttértek az inkák nyelvére, a kechuára, s ma már teljesen ismeretlen. Szerencsére Zaplának egy másik őse ezeket az iratokat lefordította spanyol nyelvre. Mi nagyon érdekes adatokat jegyeztünk ki belőle, különösen arra az emlékezetes korra vonatkozólag, amikor kitört a >Nevado del Altar<-nak nevezett vulkán. Ez a világ legmagasabb hegye kellett, hogy legyen egykor. Az indiánok úgy hívták >Capac Urcu< (Apa-úr-kő), a Hegyek Atyja. Akkor uralkodott az utolsó szabad király Licán. A papok megjósolták, hogy ez a csapás okozza majd a királyság vesztét, s úgy mondták: >A világ képe megváltozik, és más istenek fogják a mieinket elűzni, ne szálljunk szembe a végzettel.< Bekövetkezett. A peruiak bevezették a Napkultuszt abban az országban. A vulkán működése hét évig tartott és a zaplai kézirat szerint a földeső olyan erős volt, hogy hét évig tartott az éjszaka Licán."
(Hamy: Lettres americaias d' Alexandre de Humboldt, Paris, 1904. 134-134.o.)

JUAN DE VELASCO (1727-1792)

Velasco 1727-ben Riobambában (Ecuador) született. Jezsuita pap, aki a rend kiűzése után soha nem tér vissza Amerikába. Olaszországban (Faenza) telepedik le, ahol megírja a Kitói Királyság történetét.

Végrendeletében úgy rendelkezik, hogy kéziratát adják át az első előkelő kitóinak, aki majd Olaszországba érkezik. Ezt a rendelkezést P. Davalos teljesíti és átadja a kéziratot Don Modesto Larreának.

A könyv első ismertetése 1837-ben jelent meg. 1840-ben egy párizsi kiadó folytatásokban kezdte közölni a művet, de az első hatvan oldal megjelenése után azt közlik, hogy bár meggyőződésük ellenére, de a nagy nyomás miatt, félbeszakítják a megjelenést. Remélik, hogy majd esetleg másnak nagyobb szerencséje lesz, és a világ megismerheti ezt az amerikai földrészre vonatkozó fontos őstörténeti munkát. Az eredeti kézirat örököse, engedve az akkori ecuadori elnök kérésének, átadta a művet a Nemzeti Könyvtárnak, azzal a kikötéssel, hogy ha a kézirat egyetlen percre is elhagyná a könyvtárat annak minden joga visszaszáll az adományozóra, vagy örököseire. Az átadást követő napon az akkori kormány elnöke, Gabriel Garcia Moreno bement a Könyvtárba, magához vette a könyvet. Először hazavitte, majd később átadta a jezsuitáknak, akik titokban őrizték, majd kicsempészték a spanyolországi Chmartin de las Rosas-ba. Azóta a spanyolok "nagylelkűen" kiadtak Ecuadornak egy kópiát az eredeti könyvről. Azonban, ahogy ez már lenni szokott, ezt is meghamisították, átírták. Az eredeti helységneveket és királylistákat "átspanyolosították", megváltoztatták. Az eredetit soha senkinek nem mutatták meg. Ezt is, mint sok más magyar őstörténeti okmányt, Spanyolország legtitkosabb levéltárában őrzik.

Ennek ellenér mégis közlök részleteket a műből, mert így meghamisítva is sok olyan érdekes adatot tartalmaz az ősrégi Kut-us (Két-ős) magyar királyságról. Valesco a Kitói Királyság történetét négy részre osztja:

1. Az általános vízözöntől - Kr.u. 1000-ig, amikor is a királyságot a Kara Scyrik hódítják meg.
2. A hódítástól kb. 1500-ig, Huayna Capac hódításáig.
3. Az ezt követő 46 év, a spanyolok megjelenéséig.
4. A perui polgárháborúk ideje.

A VILÁG KÖZEPE

"Az ősi Kitus királyság az egyenlítő alatt van, az első fok magasságától a második fokig, a 80 és 82 párisi hosszúsági fo kok között, mely terület négyszöget képez: Keletről - Nyugatra 50 mérföld. Az ország legnagyobb része hegyvidék; az Andok két hegylánca között van. Éghajlata a legkedvezőbb az összes termények számára. Ezt népesítette be a legrégibb őskorban a Kitus nemzet. Nem tudjuk, hogy a törzseket miként hívták. A régi időkben nem ismerték az >o< hangot és helyette mindig az >u<-t használták. Az >o< hang használatát a Kara Scyrik vezették be. A királyság nak több mint negyven tartománya volt. Neveik nagy részét sajnos elírták. A tartományok közül 33 nevet ismerünk, ezek a következők:
Aloa, Alossi, Calacali, Cansacoto, Chillo, Chillogalli, Cinocoto, Cotocollá, Cumbaya, Galea, Guapule, Guayllabamba, Langasi, Lloa, Lulubamba, Machaci, Malchingi, Mindo, Nono, Perucho, Pifo, Pintag, Pumasqui, Puembo, Puellaro, Quinchi, Salgolqui, Tubaco, Turbamba, Uyubichu, Yaraqui, Ychumamba, Zambiza.

A boltíves építkezést ismerték a Karák. Egyik temetkezési módjuk a halomtemetkezés volt. Az elhunyttal együtt temették el kedves holmiját és fegyvereit. A havi és évi szertartást a halmon tartották. Ez mindig halotti torral járt. Kitűnően kezelték az összes fegyvereket: buzogányt, kopját, parittyát, gerelyt, íjat, fokost és valóságos mesterei voltak a hajító fegyvereknek. Rangjelzésük: egy toll a fegyverforgatóké, két toll a nemességé, nagy smaragd a forgóban a Scyrit és a királyt illette meg. Az örökösödés a leányág kizárásával, kizárólagosan férfiágon történt. Ezek hiányában az unokatestvérek örököltek anyai ágon. A scyri hatalmát a királyság nagyjainak a tanácsa szabályozta. A Nap-templom a Penecillo magaslatán állt, négyszög alakú volt és csiszolt kőből készült. Bejáratánál két hatalmas oszlop állt. A keletre néző ajtón át a nap első sugarai beragyogták a tömör aranyból készült Nap mását. Templomuk nem volt túldíszítve, de arányos és szép kivitelezése lenyűgöző volt. A templom körül 12 kisebb oszlop jelentette a 12 hónapot. A magasan álló templomépítmény egyben csillagvizsgáló céljait is szolgálta. A scyri királyok híres csillagászok voltak. Templomi szertartásaiknál csak balzsamot, tömjént és virágot használtak és áldozataik ártatlanok, vértelenek voltak. Az egyházi főméltóság független volt az államhatalomtól, nem úgy mint az Inka birodalomban, ahol a főpapi és királyi méltóságot egy személy, az Inka töltötte be. A gömb alakú, sokablakos Hold-templomban elhelyezett ezüst Holdra állandóan besütött a holdvilág. Mennyezetét kék szőttes borította, melyen az égbolt ezüst csillagai ragyogtak.

Amikor Huayna Capac 1487-ben elindult a Kitói királyság meghódítására, a legkeményebb ellenállásra talált. A harc hosszú volt és sok véráldozatot követelt. Ott esett el a harcmezőn Scyri, a király is. Ez könnyítette meg Huayna győzelmét. Amikor Huayna Capac, az Inka győztesként bevonult Kitóba, így kiáltott fel:
Hisz itt mindenki a mi nyelvünket beszéli; itt minden hegy, orom, tó és folyó a mi nyelvünkön van elnevezve! 

A győztes Huayna Capac feleségül vette az elesett Scyri, a király gyönyörű szép húsz éves leányát, Kácáhát. A fényes esküvői ünnepen Huayna Capac föltette a két toll mellé a Scyrik nagy smaragd forgóját és kijelentette, hogy a két királyságnak közös az eredete. Ekkor megindult az Inka birodalom utolsó, egyben legfényesebb korszaka. Uralkodása 38 évig tartott. Halálán úgy rendelkezett, hogy a Kitói Királyságot a Kácha királynőtől származó Atahualpa, a Kuzkoi Királyságot fia, Huascar kapja."

Historia del Antiguo Reino de Quito:
Historia Natural: I. köt. 270, o.
Historia Antiqua: II. köt. 279, o.
Historia Moderna: III. köt. 335. o.
Quito - Equador: második kiadás 1927, 3. kiadás 19


VILÁGSZENZÁCIÓ!!!

2010. március 2., kedd egymagyar.blog
Világszenzáció látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, ám sem a Blikk, sem a Retekklub, sem a Telaviv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés. A világ legrégebbi ismert piramisáról tudniillik most már 100%-os bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a hun-magyarok, azaz elődeink, a mag (tudás) urai építették. A hüledezéskeltő hír röviden ismertetve a következő: a szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak a szláv kutatók, s már egyértelműen azonosítottak húsz rovásbetűt is, melyek egy az egyben megegyeznek a manapság általunk is ismert székely-magyar ABC jeleinek vonásaival. A helyi régészek azonnal kapcsolatba léptek a rovásíráskutatás honi mestereivel, nemsokára pedig megindul a rendkívüli izgalmat, s talán historikus paradigmaváltást hozó pontos vizsgálódás. Remélhetőleg nem fogják elhallgatni, eltüntetni a valós eredetünket ország-világ elé táró, kárpát-medencei életterünk ősiségét bizonyító táblákat és rovásmaradványokat a szélsőséges globális eszmeiség jegyében cselekvő főideologizátorok csicskacsatlósai.


Ősink legnagyobb fennmaradt csodája: a hun-magyar Nap Piramis Boszniában

A monumentalitásával szemeket lenyűgöző Kínai Nagy Fal alig több, mint kétezer éves, a gízai piramisok még nincsenek ötezer évesek, s a Stonehenge kövei is csak maximum pár évszázaddal idősebbek Egyiptom csodáinál. A mi pompázatos piramisunk azonban közel 30.000 évet ver az összes előbb felsorolt földi remekre, ami egyenesen lenyűgöző, nemzeti büszkeségünket sokszorosára duzzasztó adat. A nonplusszultra pedig a megtalált rovásírás kora. A hivatalos, vaskalapos és megamaterialista "tudomány" szerint a legrégebbi ísmert írás Mezopotámia területéről származik, s az i.e. IV. évezred végén, avagy az i.e. III. évezred elején alakulhatott ki. Erre előkerül egy amazoknál majd tízszer ősibb székely rovásírás... atomcsapásszerű pofon lehet ez a finnugor blődlit szajkózók számára éppúgy, ahogy a "majomemberes", "Mezopotámia az első civilizációs" sületlenségeket sulykoló mesekutatók lelkületének is. Ismét a vadliberális körökben csak "sumerpárthus nagymagyaroknak" csúfolt tudós hazafiak igazsága bizonyosodott be a ténynek hazudott műanyag agylúgozó elméletkupacok ellenében! Félő azonban, hogy a mai liberális nevelés atyaúristenei elhallgatják ezt a szenzációs felfedezést.
A legrégibb ismert földi írás!

Ha valamikor a Jóisten kegyelméből igazi nemzeti kormány kerül majd sokat szenvedett Magyarországunk élére, akkor az első feladatai egyikeként kell majd a történelemoktatást korrigálnia, hogy a műveletlen retekklubita rétegek ne fitymálhassák többé le ezt a neoliberálanarchista szavakkal élve "kurva országot". Ne a kétszáz éves mammonimádó multikultifellegvár, a tenyérbemászó antihumánus törtetés Mekkája, a háború- és terrorpárti USA legyen a példa gyermekeink előtt "demokratikus és modern" berendezkedésével, sokkal inkább őseink ideológiája és remekei! Vona Gábor történész végzettségű személy, így remélem kulcskérdésként fogja kezelni a problémát. Szeretném, ha a magyar őstörténet nem Árpádnál, esetleg az "uráli őshaza" felemlegetésénél kezdődne, hanem a Kárpát-medence hungár életterének ősiségénél. Szeretném, ha a históriaoktatás szempontjából fontos tankönyvek címoldalán a Nap Piramis, valamint a rovásírás virítana, s ugyancsak ezen magyar csodák ismertetésével kezdődne a történelemtanítás a fiatal magyar gyerekek számára. Várom a Nap Piramis kutatásának újabb eredményeit, s bízom továbbra is a szebb magyar jövőben!


28 kHz-es, 4,5 m sugarú energianyaláb a visokói Nappiramisból


"Nincs itt semmiféle piramis!"
2007. július 10. 
bezdan-online.com

Fellángoltak az eddig sem csendes viták a boszniai, egyesek által piramisnak vélt képződmény ügyében. A kulturális tárca már leállította az ásatások támogatását. A súlyos viták közepette egy még biztos: Visoko városka lakói továbbra is jó üzletet csinálnak a piramisos ajándéktárgyakból, és élvezik a fellendült turizmust.

2005 októberében megrázta a régésztársadalmat a hír, miszerint Semir Osmanagic helyi üzletember piramisokat fedezett fel Boszniában, a Balkán szívében. A Visoko városa mellett magasodó Visocica-hegy már korábban is felkeltette az emberek érdeklődését szabályos alakjával, de Osmanagic volt az első, aki elkezdte a bizonyítékok feltárását, hogy igazolja: valóban piramist talált. Elméletét alátámasztják a hegyen gazdagon fellelhető nagy kőlapok, melyek között Nadja Nukic geológus egyfajta kezdetleges, rossz minőségű beton nyomait is megtalálta, valamint az ősi lépcsők maradványainak tűnő szimmetrikus platformok. Találtak egy emberkéz alkotta bejáratot is, tovább több apró, szellőzőnyílásszerű rést. A világ minden tájáról érkeztek régészek, hogy utánajárjanak ennek a szenzációs rejtélynek, köztük Mohammed Ibrahim Ali. A neves egyiptomi piramis-kutató kéthetes aprólékos vizsgálódás után úgy vélte, a leletek olyan kérdéseket vetnek fel, melyek feltétlenül megérdemlik a szakszerű kivizsgálást.

Ugyanakkor, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szakmai grémium többsége éles kritikákat fogalmazott meg az üggyel kapcsolatban. Több dolog is szúrta a tudósok szemét, de legfőbbképpen Osmanagic személye. A "boszniai Indiana Jones" semmiféle régészeti tanulmányt nem folytatott, gazdag üzletemberként inkább csak hobbi szinten űzte a kutatást: bejárta Közép- és Dél-Amerika piramisait és könyveiben többek között azt fejtegette, hogy a maják az atlantisziak leszármazottai. Ezek után nem lehet csodálkozni az ellenérzéseken, ám az is visszatetszésbe ütközött, hogy Osmanagic időszámításunk előtt 12 000 évre datálja a piramis keletkezését, amikor Európában még, ahogy egy felháborodott történész fogalmazott, a legfejlettebb épületegyüttes egy pár, gallyakra feszített állatbőr sátor volt.

Tény, hogy amennyiben bebizonyosodik a piramis-hívők igaza, a történelemtudomány sutba dobhatja az őskorról eddig vallott nézeteit. Azonban ahogy mostanság állnak a dolgok, egyelőre nem fenyeget ez a veszély: Gavrilo Grahovac bosnyák kulturális miniszter megvont minden anyagi támogatást a kutatástól. Az indoklás szerint azért, mert nem volt szó komoly régészeti munkáról, a benne résztvevő személyek hitelessége és szavahihetősége megkérdőjelezhető, valamint a független szakértői vizsgálatok egyértelműen azt mutatták ki, hogy a domb természetes képződmény.

A Nappiramis alapítványa, mely felügyeli, irányítja a feltárási munkálatokat, nem hagyta szó nélkül a dolgot: éles hangú válaszában kifejtette, hogy jóval többet tettek Bosznia e kulturális örökségének feltárásáért, mint a minisztérium, valamint, hogy véleményük szerint az országnak érdeke lenne a projekt támogatása, lévén ez az első, úgymond pozitív hír a nagyvilág számára ebből a mindeddig háborúktól dúlt országból. Továbbá tagadják, hogy a kutatóik nem rendelkeznének a megfelelő képzettséggel és tudással, és mint mondják, eredményeiket hozzáférhetővé teszik a nagyvilág számára. Mindez nem változtat azon a tényen, hogy a lelkes piramiskutatókat jelenleg egyre növekvő számú "védett övezetek" és különféle szabálymódosítások hátráltatatják a munkában.

Az alapítvány szerint felsőbb nyomás nehezedik a helyi hatóságokra, hogy akadályozzák az ásatásokat. Ami biztos: Visoko gombamód szaporodó hoteljei és ajándéküzletei arról tanúskodnak, hogy a piramisnak - legyen akár igazi akár nem - valóban misztikus ereje van: a világ minden tájáról vonzza a turistákat, és persze a pénzüket, amire nagy szüksége van a Boszniában igencsak gyengélkedő idegenforgalomnak.
A boszniai piramisok
Írta: 
Aranyi László 2008. 05 04.

Semir Osmanagic, a boszniai piramisok felfedezője, átírta a múltat, átírta a jelent, és egyúttal a jövőt is. Bátor ember. Volt kellő ereje és kitartása már-már az egész világgal szembeszállni - főleg a régész- és a tudományos társadalommal, akik mindent elkövettek nevetségessé tételére és lejáratására -, ragaszkodni igazához, mely fényes igazolást nyert és nyer: Boszniában, Szarajevótól mintegy 32 km-re Visoko városának közvetlen közelében, a Visokica hegy - piramist rejt. Azóta négy további hegyről derült ki ugyanez.


Semir Osmanagic


Önmagát boszniai amerikainak vallja, nevének ismertségét a bosnyák város, Viszoko közelében általa felfedezett piramisoknak köszönheti. Ez azonban csak a legfrissebb felfedezése életében, hiszen élete nagy részét a kutatásnak szentelte, beutazta a világot, személyesen kereste fel az ősi kultúrák helyszíneit.

Zenicán született 1960-ban, az "acélvárosban", és Szarajevóban nőtt fel. Az utóbbi 15 évben már Houstonban él, Texas államban, feleségével és fiával. Politikai gazdaságtant tanult a szarajevói egyetemen. Hallgatott szociológiát is, azonban nemzetközi gazdaságtanból szerzett mesteri képesítést. Jelenleg PhD végzettség megszerzésére törekszik Szarajevóban, témája a Maja civilizáció (könyvet is írt róla),

Osmanagic bejárta Közép- és Dél-Amerikát - egy évet töltött az ősi maja városok tanulmányozásával Mexikóban, El Salvadorban, Guatemalában és Hondurasban - ezek mellett tanulmányozott és kutatott ősi perui helyszíneket is.

Európai kutatásokba is bekapcsolódott, főleg a szerte Boszniában talált rejtélyes kőgolyók keltették fel figyelmét, valamint a pre-illír korszak leletei Dalmáciában és Hercegovinában.


Visoko címere


2005-ben történt, első látogatása során Viszoko városában, amikor észrevette a térségben található hegyek különleges geometriai formáját. Elgondolkozott, vajon lehetséges-e, hogy több is van a dolog mögött, ezért elvégzett némi alapkutatást annak eldöntésére, vajon a megfigyelt formák természetes eredetűek, vagy sem. Egyik alkalommal felfedezte, hogy a hegyek szimmetrikus oldalai megegyeznek az iránytű által mutatott égtájakkal, azaz észak, dél, kelet és nyugat felé mutatnak; ekkor határozta el, alaposabb utánajárást igényel a dolog. Még abban az évben próbaásatásokat végzett, szerte mindenfelé a területen emberkéz által megmunkált kőlapokat talált és egyéb struktúrákat.

A munkáját folytatta, további bizonyítékokat keresett ősi, emberkéz-alkotta formákra és kulturális nyomokra, melyek kora, felfogása szerint, messze a jégkor idejéig nyúlnak vissza. A völgyben elvégzett további vizsgálatok igazolták, legalább öt piramis található a völgyben.

Osmanagic alapítványt hozott létre, Archeológiai Park: a Boszniai Nap Piramis - néven, a munka folytatásához, habár továbbra is igen fontos szerepet tölt be a projekt irányításában és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésében.


Visoko, ahogy a műhold látja


Osmanagic - terveinek megfelelően - két hónapot töltött 2006-ban a boszniai ásatások helyszínén, miközben maga a feltárási időszak majdnem hét hónapra terjedt. Úgy érzi, szerepe csak a munkálatok megkezdésében volt hangsúlyos, elsősorban a piramis-komplexum létének bizonyításában, valamint az Archeológia Park számára jelentős tőke biztosítása szakértői csoportok alkalmazására a munka folytatásának érdekében.

Ha a kutatási program sínre kerül - tervei szerint - visszatér a csendes-óceáni, az afrikai és a közép-ázsiai kutatási helyszínekre.

Osmanagic elnöke egy kisebb gyárnak és önmagára úgy hivatkozik, mint "független kutató", saját maga fizeti saját kutatásait, írásai megjelentetését és utazási költségeit. Az 1980-as évek közepén kezdte megjelentetni kutatási eredményeit, azóta számos könyv született keze alatt, a legismertebb a "Maja világ" című munka, melyben 50 maja városról alkotott összefoglaló képet; Mexikói, El Salvadori, Guatemalai és Hondurasi településeket beleértve.

Számos további könyve is megjelent Boszniában, többek közt a Coloradói, Új Mexikói, Utahii és Arizóniai kutatásaira alapozva az "Anaszázik rejtélye", valamint az "Alternatív történelem" - Perui, Közép-Amerikai és Európai utazásaira építve. Könyvet adott ki a boszniai piramisokról is.
Piramisok völgye Boszniában

Tudományos bizonyítékok a boszniai piramisok létezése mellett

Piramis-komplexum léte Közép-Boszniában, megrázta a világ tudományos társaságait, hiszen - részben - át kell írniuk a világtörténelmet.

A boszniai piramisok kutatásában a klasszikus geológiai-archeológiai módszerek mellett a modern geofizikai és távérzékelés technikákat is bevonják.


A boszniai Nap Piramis - korábban Visokica hegy néven ismert - Visoko mellett, közép Bosznia-Hercegovinában.


1. A piramisok geometriai jellemzői

Számos légi- és űrfelvételre alapozva, boszniai Nap Piramisáról egyértelműen kiderült, három oldalát tökéletesen szabályos geometriai formák uralják, konkrétan: háromszögek. Habár ilyen formák létrejöhetnek a természetben, rendkívül ritkák, ha egyáltalán megtalálhatók, arra pedig végképp nincs példa, hogy ezek a rendkívül szabályos háromszögek egy azonos domb három oldalát alkossák. Ebben az esetben a két háromszög a háromból teljesen megegyező, azonos mérettel és dőlésszöggel.

Közép-Bosznia-Hercegovináról készült űrfelvételek (elsősorban Landsat, Radarsat, Hyperion, Ikonos - Dr. Amer Smailbegovig közbenjárásával), azt jelezték, a völgy területén öt olyan alakzat található, melynek legalább két, de olykor három oldala is tökéletesen szabályos háromszöget formál. Valamennyi imént felsorolt alakzat tehát két vagy három teljesen szabályos oldallal rendelkezik, ám voltak köztük olyanok is, melyek lépcsős szerkezetet mutattak, lapos felső résszel.

A boszniai Nap Piramis esetében a négy közül három oldal mutat tökéletes háromszög alakot. Geometriai mérések alapján kijelenthető, nincs jele különösebben a jégkorszak időszakában nagyobb jégtömegek jelenlétének, melyek esetleg hozzájárulhattak volna a teljesen szabályos alakzatok kialakításához az adott oldalakat tekintve.


A boszniai Nap Piramis. Az Előtérben Visoko városa, Bosznia-Hercegovina





A boszniai Nap piramis és a Kheopsz piramis arányai





Így nézhetett ki a boszniai Nap Piramis


2. Tökéletes tájolás - a világ fő égtájai szerint

A Bosznia-Hercegovinai Geodéziai Intézet által kivitelezett mérések arra utaltak, hogy a boszniai Nap Piramisának (BPS) irányítottsága pontosan megegyezik a négy fő világtájjal (észak-dél, kelet-nyugat), ez a tulajdonság pedig igen jellemző a már eddig ismert Egyiptomi, Mexikói, Perui, Guatemalai és Kínai piramisok esetében. A Boszniai Nap Piramisának tájolása pontosan egybeesik a csillagászati északkal, (miként az Egyiptomi Nagy Piramisnak is), oldaléle a Sark Csillag felé mutat

Műholdas mérések alapján készült topografikus vázlat a Boszniai Nap Piramisról, a piramis tájolása a fő világtájak felé mutat (Dr. Amer Smailbegovic szívességéből).

- A geológiailag "szokatlan" alakzatok, avagy piramisok, térbeli elhelyezkedése a térképen; pontosan kivehető fő világtájak szerinti tájolásuk - észak-dél, kelet-nyugat. A piramisok az alábbi neveket kapták: 1. Nap Piramis (Visočica), 2. Hold Piramis, 3. (Pljesevica) Sárkány Piramis, 4. (Bučki gaj) Szeretet Piramisa, 5. (Četnica) Föld temploma (Krstac). A jelek szerint esetleg további két piramis is található a helyszíne.


Az eddig ismert boszniai piramisok elhelyezkedése


3. A hőmérsékleti inercia kimutatható jelei

A hőmérsékleti inerciára vonatkozó ismereteket az ASTER nevű hő-detektor révén gyűjtötték (felbontása 60 méter körüli), a mérések nyomán megállapítást nyert, hogy a vizsgált objektumok kevesebb tömör anyagot tartalmaznak környezetüknél, ezért gyorsabban hűlnek ki (a feltételezések szerint tömörebb) környezetüknél. A megfigyelések egybeesnek a Geológiai Jelentésben foglaltakkal és a helyszínen az ásatások során tapasztalt tényekkel. Az eredmény pontosan az, amit egy mesterségesen létrehozott objektumtól elvárunk - kevésbé tömör anyagot tartalmaz, porózus, üregeket és kamrákat rejt, folyosókat, stb. - olyan dolgokat, melyek a gyorsabb hővesztéshez hozzájárulnak.


A hőmérséklet inercia jelei


4. A lerakódások geológiai elemzése

A 2005. augusztusában és októberében szűk körben, majd 2006-ban és 2007-ben már kiterjesztetten elvégzett próbafúrások és sűrűségvizsgálatok eredményeként elmondható, ezek a mérések megerősítették a kezdeti megfigyeléseket és egyben alátámasztották azt a feltételezést, miszerint a piramisokat homokkő- és breccsa (kavicsos jellegű anyag homokba vagy agyagba ágyazva) tömbök, melyek láthatóan és nyilvánvalóan kézi erővel megmunkáltak és/vagy a kívánt méretre alakítottak. Kötőanyagot találtak a homokkő elemek között, darabos breccsát - azaz több színben pompázó sódert -, homokkövet és agyagpalát, mindezt a kötőanyagba ágyazva, vagyis összecementezve; e kötőanyag pedig emellett szenet és kvarcszemcséket magában foglaló homokkövet, földpátot és csillámpala forgácsokat tartalmazott. Az építőelemek sima felületei, az egymással való kapcsolódási részek és a kötőanyag tisztán látható. A homokkő blokkok között végzett további kutatások feltárták, a blokkokat kézzel megmunkálták, laposra és símára, a kötőanyag ezt követően került közéjük és a felszínükre.


Homokkő tömbök, emberkéz alakította őket és helyezte el a bejárati platóra.


5. Geodéziai topográfiai rétegrajz elemzés

Nagyfelbontású, a felszínből kiemelkedő alakzatot rétegvonalak segítségével bemutató ábra nagyszerűen láttatja a szabályos formát és a lépcsőzetességet a Nap Piramis oldalfalain.


3-dimenziós rétegrajz a Boszniai Nap Piramisról (a Bosznia-Hercegovinai Geodéziai Intézet szívességéből).



3-dimenziós szintvonal térkép a Boszniai Nap Piramisról (A Bosznia-Hercegovinai Geodéziai Intézet szívességéből).
6. Arculat-detektálás

Az automatizált arculat-anomália detektor, a LINANAL (eredetileg tektonikai mérésekre tervezték, a talaj topográfiájának vizsgálatára) az oldalfalak lejtési szögét 43.822 fokban határozta meg (+/- 1.6), a fákkal nem fedett területeken; a piramis valamennyi oldalán ugyanezzel a hibahatárral dolgozva. A vizsgált alakzatok nem keverhetők össze természetes geológiai eredetű formákkal, melyek esetlegesen tektonikus tevékenység során jöttek létre, azok ugyanis csak egyetlen oldalukon mutatnak háromszög formát, azonban sokkal kisebb, vagy sokkal nagyobb hajlásszög mellett, viszont, ebben az esetben a piramisok legalább két, de olykor három oldala is háromszög-jelleget tükrözött, az oldalak dőlésszögét pedig 40-48 fokos szög alatt mérték. Továbbá, semmi hibát nem találtak az egyes alakzatok oldalát alakító háromszög-formákban, azaz semmi jele annak, hogy esetleg mai keletű tektonikai mozgások eredményeként jöttek volna létre pontosan ezek a formák.


Az automatizált arculat-detektor mérési eredménye, nagyfelbontású adatsor, a Boszniai Nap Piramison végzett eljárás eredménye (a mérési eredményekkel részletesen külön tanulmány foglalkozik). Figyeljük mega háromszögletű oldalak és az élek határozott irányítottságát. (Dr. Amer Smailbegovic szívességéből)


7. Radar és talaj-radar mérések

A RADARSAT és a SPOT radar-rendszerek méréseinek összevetéséből az következik, hogy a Boszniai Nap Piramisának megfigyelhető arculata, valamint bejárati platójának térsége, betemetődött teraszokat, falakat és/vagy átjárókat/bejáratokat rejt, vagy üregeket, kamrákat, a struktúrán belül. Továbbá, a piramis radarsugarakkal történő közvetlen átvilágítása arra utal, hogy az megőrzi jellegzetesen szokatlan formáját akkor is, ha az átvilágítás iránya változik.

Ezeket a mérési eredményeket alátámasztják katonai szakértők kijelentései is, akik szerint a piramist több rétegnyi takaró fedi. Szokatlan talajvibrációkról számoltak be, visszhangokról és talajmozgásokról, minden egyes alkalommal, amikor a hegyet tüzérségi találat érte a Boszniát sújtó háborús események alkalmával 1992-1995 között. Ezek az akusztikus jelenségek alátámasztják, a piramis belsejében üregek/kamrák létezhetnek.

2006/2007 telén két független, talaj-radar szakértőkből álló csoport érkezett a helyszínre, Németországból (LGA Bautechnick GBMH, dr Andreas Hasenstab vezetésével) és Szerbiából (a Geofizikai Intézetből, Belgrádból, dr. Dejan Vuckovic vezetésével), összesen 44 rendkívüli alakzatra találtak a Boszniai Piramisok Völgyében, a piramisokhoz kapcsolódóan, teraszokra, lépcsőkre, kőszerkezetekre, átjárókra, stb.


Talaj-radar szakértők a német LGA Bautechnick GBMH társaságtól, 44 emberkéz-alkotta szerkezetet találtak 18 méteres mélységig kutatva a Boszniai Piramisok Völgyében.





A német talaj-radar készülék képernyőjén lehetséges folyosókat láthatunk a Boszniai Nap Piramisában


8. A három fő piramis egyenlő oldalú háromszöget alkot

A három fő piramis a Boszniai Piramisok Völgyében egyenlő oldalú háromszöget alkot. A Visoko megyei Kadastra Hivatal végezte ez ügyben a perdöntő méréseket, nagypontosságú GPS technikát alkalmazva megállapították, hogy a piramisok csúcsai tökéletesen 60 fokos szöget zárnak be egymáshoz képest, a távolság pedig a piramis-csúcsok között pontosan azonos, majdnem kereken 2200 méter.


Domborzati térkép (1:24.000) a három legfontosabb helyszínnel (a Boszniai Nap Piramis, a Boszniai Hold Piramis és a Boszniai Sárkány Piramis) ezek a völgy felett pontosan egyenlő oldalú háromszöget alkotnak.


9. Geo-régészeti bizonyítékok - a Bosznia Nap Piramis helyszínén - 2006 és 2007

Magassága 220 m. Északi oldala-csúcsa a 147 m-es Kheopsz-piramishoz hasonlóan északi Sarkcsillagra néz.

A régészek az alakzatot mind a négy oldalán megbontották, és hasonló kialakítást találtak. A talaj vagy mohatakaró alatt épen maradt breccsaszerű (durva szemű üledékes kőzet) kőtömbök megmunkált mivolta, illeszkedése jól látható. A piramis bejárati platójánál 1×1×1,5 m méretű, pár tonnás konglomerátum kőtömböt is találtak. Az ilyen tömböket, valamint az itt található homokkő lapok sokaságát bontották meg és hordták el a múlt században építkezéseikhez a helyi lakosok. A középső és felső régióban földrengés, tektonikus és eróziós hatások okozta elmozdulások nyomai lelhetők fel. A homokkő lapokat a borításhoz használták. Ez hasonló a Khephren-piramisra, amit egykor szintén borítás fedett.

A helyszínen járt egyiptológusok hasonlóságokat találtak az egyiptomipiramisokkal, s megállapították, hogy helyszínen készült (mesterséges) "betonról" van szó, amihez az Egyiptomban alkalmazotthoz hasonló kötőanyagot használtak, s a felhasznált kövek mérete és megmunkálása is hasonló. A vizsgálatok megerősítették, hogy ez a beton kétszer erősebb a ma használatosnál, a kötőanyag pedig kálciumhidroxid, mely kálciumkarbonáttá alakult át.

Non-profit és a kormánytól független "Archeológiai Park: a Boszniai Nap Piramis Alapítvány" 250.000 munkaórát töltött ásatással és a régészeti leletek vizsgálatával a régészeti lelőhelyeken három ásatási időszak során: 2005., 2006. és 2007-ben. Már maga ez a tény ezt a projektet a világ legnagyobb kutatásai közé emelik.


Ásatási területek a Boszniai Nap Piramisnál mutatják az emberkéz-alkotta struktúrákat, melyeket felhasználták a piramis falainak építésénél.





A precízen megformált és jól megőrződött kőmonolitok kifaragása és helyszínre szállítása, majd a piramisba építése nem kevés szervezési munkát tételez fel. Ezeket a monolitokat a geo-régészeti kutatások a 2006-2007-es években hozták napvilágra.





A boszniai Nap Piramis északi oldala





A boszniai Nap Piramis





A boszniai Nap Piramison talál Napkő


10. Földalatti alagúthálózat

A helyszínen rendelkezésre álló számtalan bizonyíték szól amellett, hogy a völgyben kiterjedt alagútrendszer létezik. A kutatások irányítója, Semir Osmanagic meggyőződése szerint, az alagútrendszer valamennyi kolosszális objektumot összekapcsolja a Boszniai Piramisok Völgyében. A feltárási munkálatok folyamatban vannak, már eddig is a legkülönbözőbb kőtömböket találták az alagutakban; a feltárási tevékenység során már több száz méternyi alagútfalat erősítettek meg fagerendákkal.


Egyértelműen megmunkált homokkövet láthatunk a képen, 185 méteres távolságban az alagút bejáratától. Vastag üledékes meddőréteg és homok takarja, ebből is látszik, rendkívül régen helyezhették el itt. A kőtömb súlya 7 tonna körül van; a régészek szeretnék teljes egészében kiszabadítani a rárakódott rétegek alól.





Ősi feliratokat találtak az alagutakban a homokkő tömbökön.





A felszín alatti hálózat legtöbb mellékalagútját kívülről behordott töltelék-anyaggal falazták be.


11. A Boszniai Hold Piramis

A maga 190 méteres magasságával a Boszniai Hold Piramis a második legmagasabb a világon, mindjárt a Boszniai Nap Piramis 220 méteres magasságát követi, és messze magasabb, mint Khufu Nagy Piramisa Egyiptomban - ami 148 méter. Egyes vonásai a Közép-Amerikai lépcsős piramisokra emlékeztetnek.


A Boszniai Hold Piramis - homokkő lapok fedik egyik teraszát, igen pontos illesztéssel.

A Boszniai Hold Piramis - függőleges fal, homokkő téglákból építve.

A Boszniai Hold Piramis - szögletes alakzat, homokkő téglákból építve.

A Boszniai Hold Piramis - szögletes homokkő téglákkal fedett egyik terasz a lépcsős piramis nyugati oldalán.

Ásatási területek a Boszniai Hold Piramisán, teljesen egyértelműen láttatják a hatalmas kőszerkezeteket a fedő talajréteg és növénytakaró alatt (a 
http://www.piramidasunca.ba/szívességéből).
A boszniai Hold Piramis

A boszniai Hold Piramis

A boszniai Hold Piramis


12. Nemzetközi megerősítés

Szakértői csoportok és neves tudósok, a világ számos országából (Egyiptomból, Jordániából, Bosznia-Hercegovinából, Olaszországból, Horvátországból, stb.) látogattak el a Boszniai Piramisok Völgyébe és erősítették meg a hatalmas kőstruktúrák és szövevényes alagútrendszerek létezését.


Háromszoros PhD képesítésű régész és négy egyiptomi piramis felfedezője, Dr. Nabil Swelin meggyőzősédese a boszniai piramisok létezése, 2007. szeptemberében.


A következőképpen nyilatkozott: "A Boszniai Nap Piramis a leghatalmasabb piramis, amit valaha is emberi szem látott; lenyűgöző megjelenése az egész világ számára hatalmas fontossággal bír - - - Jelentette ki Dr. Prof. Nabil Mohamed Swelim egy mai sajtókonferencián. Életútja során Dr Swelim háromszor szerzett PhD fokozatot a régészet és egyiptológia területén, továbbá négy piramist is felfedezett Egyiptomban.

Prof. Dr. Mona Fouad Aly, a Kairói Egyetem Egyiptom-szakértője, 2007. szeptemberében tett Bosznia-Hercegovinai látogatásán megerősítette, hogy a Boszniai kőstruktúrák emberkéz-alkotta formák.

Pof. Dr. Mona Foudad Aly, a Kairói régészeti Egyetem Helyreállítási Osztályának vezetője, valamint kollégája, Prof. Dr. Sulejman El Haweli, az egyiptomi fáraók korának szakértője a Kairói Régészeti Egyetemen, szintén kommentálta az eseményeket: "Minden, amit eddig láttunk, arról beszél számunkra, hogy ezeket a formákat emberi kéz hozta létre, sok-sok idővel ezelőtt. Természetesen további alapos kutatásokra van szükség, beleértve laboratóriumi elemzéseket, beleértve azt is, miként készültek ezek az épületek, és ami még fontosabb, mi a céljuk; miért építették őket, és kik az építők. Számos helyről vettünk mintát az ásatási területen, melyeket a mi laboratóriumainkban, Kairóban fogunk elemezni, az Alapítvány pedig megkapja az eredményeket" - állította Prof Fouad.
12. Alagutak a Nap Piramisban

     

13. feliratos kövek

     

14. Kőgömbök Boszniában




Összeállította és fordította
Aranyi László
- COPYRIGHT -

Forrásanyag:
- Semir Osmanagic: Bosnian Valley of the Pyramids (a szerző szíves hozzájárulásával)
- http://bosnianpyramid.com
- www.piramidasunca.ba
- Wikipédia
- http://earth.google.com
- Lucza Gáborné kutatási anyaga






Fidesz-MSZP együttállás miatt nincs vizsgálóbizottság











Az 1700 milliárdos adócsalások ügyében kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását az LMP, amit sem az MSZP, sem a Fidesz nem támogatott.Azonban a két nagy párt támogató aláírása nélkül nem lehet létrehozni a bizottságot. Korábban Kormos Kata, az MSZP szóvivője azt mondta, ők semmi olyat nem írnak alá, amit a Jobbik is támogat, Rogán Antal szerint pedig bűncselekményeket az ügyészségnek kell vizsgálnia.

Ángyán József a bizottság létrehozásának egyik kezdeményezője szerint azért nem fogja a parlament vizsgálni az 1700 milliárd forintos adócsalás gyanút, mert a nagy pártoknak nem érdekük. További probléma, hogy a bizottság előtt nem kötelező a megjelenés, és az igazmondás sem. Egy LMP-s javaslat most ezen is változtatna. A stúdióban Schiffer András és Bárdos András pedig többek között arról beszélgetnek, hogy tényleg maffiahálózat irányítja-e az országot.
Benyó Rita összefoglalója





2013. november 20. 11:35
Két év után döntés született a végtörlesztés során felmerült kartellvád ügyében: a Gazdasági Versenyhivatal 11 pénzintézetet bírságolt meg, összesen 9,5 milliárd forint összegben. A legtöbbet, közel 4 milliárd forintot az OTP-nek kell fizetnie.
Meghozta ítéletét a Gazdasági Versenyhivatal a „végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartásmiatt 2011 novemberében indított ügyben. A GVH 11 pénzintézetre összesen 9,5 milliárd forint bírságot szabott ki – írja a portfolio.hu.
A GVH szerint a bankok 2011. szeptember 15 és 2012. január 30. között azzal sértettek jogot, hogy a végtörlesztések csökkentése érdekében összehangolták a stratégiájukat azzal, hogy korlátozták a hitelkiváltó hitelek nyújtását. A GVH szerint ennek során üzleti titoknak minősülő információkat is megosztottak egymással.
A döntés értelmében a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bankra 283 500 000 Ft; a Cib Bank Zrt.-re 835 400 000 Ft, a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepére 800 000 Ft; az Erste Bank Hungary Zrt.-re 1 725 700 000 Ft, a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-re 983 300 000 Ft; a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-re 1 000 000 Ft; a MKB Bank Zrt.-re 783 000 000 Ft; az OTP Bank Nyrt.-re 3 922 400 000 Ft; a Raiffeisen Bank Zrt.-re 583 600 000 Ft; az UCB Ingatlanhitel Zrt.-re 63 200 000 Ft; míg az UniCredit Bank Zrt.-re 306 300 000 Ft bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal.







Kiderült: így kaptak százmilliárdokat a tehetősek a kormánytól

Az adóreform során elengedett szja-százmilliárdok háromnegyedét a legjobban kereső, gyermektelen adózók tehették zsebre, az átlagbér alatt keresők buktak. Ha az szja-kulcs 9 százalékra csökkenne - ahogyan azt Orbán Viktor miniszterelnök tavasszal felvetette - újra a legnagyobb jövedelműek járnának a legjobban.
A 2010 és 2013 között végrehajtott adóreform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette az állam bevételeit - állapította meg tanulmányában Tóth G. Csaba, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója és Virovácz Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos munkatársa. Az elemzés szerint a 444 milliárd forintos összeg 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növeli. Bár a három vagy több gyermeket nevelők 63 százaléka az adóreform nyertesének számít, az alsó hat jövedelemi tizedhez tartozó sokgyerekes adózók adókötelezettsége nem csökkent érdemben. Összességében tehát a jövedelem és a gyerekszám közül elsősorban az előbbi befolyásolta, hogy az adóreform következtében miként változott a magánszemélyek adókötelezettsége. Utóbbi kapcsán a szerzők megállapították, hogy a gyermekneveléshez kötött tehercsökkentés arányaiban az ötödét sem éri el a jövedelemfüggő adókiengedéseknek. 


Békásmegyeri tragédia: nem volt gyógyszer a mentőknél?



Szerkesztőségünket több mentődolgozó - köztük magas beosztású is - megkereste. Elképesztő dolgokról meséltek. Az OMSZ részben elismer, részben cáfol, de legfőképp védekezik.

Nem csak nagy késéssel érkeztek a mentők a múlt héten 38 évesen elhunyt békásmegyeri nőhöz, de az a gyógyszer sem volt náluk, amellyel megmenthették volna. A szükséges mennyiség ára 300 ezer forint, korábban volt a mentőkben, de már nincs, mert nincs rá pénz. Ezt állítják a Hír24-et megkereső mentősök. És még mennyi mindent!
Kerestük az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatóját, dr. Burány Bélát, hogy megszólaljon az ügyben. Hiszen túl az egyéni drámán hangsúlyos politikai és szakmapolitikai kérdések merültek fel a tragédia kapcsán. Hiába próbálkoztunk, többször is. 



Az egész egy felfújt hír, már régen döntött a kabinet, hogy a mentősök , és a mentők Pintér gyilkosság BT – jében szolgálnak , és amit a média is elhallgat gyógyszer helyett bunkósbottal közlekednek , hogy a még életben levő beteget elnémíthassák mielőtt a kocsiba tennék . Ez az érv elég meggyőző tud lenni , és a beteg nem igen reklamál többet. Mivel a kormány politikai rangra emelte a gyilkosságokat a Pintér -féle Gyilkosság BT országszerte kiemelt rangot ütött meg , mert nem feltűnő módon tömegesen segítik át a másvilágra a főleg őshonos magyarokat , helyet csinálva ezzel a zsidó , és cigány kártevőknek . És nem beszélve arról , hogy a Soros alapítványtól ezért 800 millió dollárt söpörhetnek be a hollókosztosok honalapítására fordítandó összeget rájuk és a zsidó szervezetek erősítésére fordíthatják. 







Giró: Amit mi csinálunk az nem államosítás


Az szabad rablás utmutatás a gojok kifosztásához .





Nincs szó a közműcégek államosításáról vagy kisajátításáról, az állam megfontolja az egyes szolgáltatóknak a tulajdonuk értékesítésére tett ajánlatát - mondta Giró-Szász András hétfőn reggel az M1 Ma reggel című műsorában.
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy jövő tavasszal kerülhet a parlament elé a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényjavaslat, amelyet akár még a választás előtt elfogadhatnak a képviselők. Közölte azt is, hogy hat-hét komoly, korábban privatizált közműcég visszavásárlásáról folyamatosan tárgyal a kabinet.

Giró-Szász András hétfőn elmondta: Nyugat-Európa számtalan helyén, ha az állam a szerepvállalás mellett, a piaci szereplő pedig a tulajdonának értékesítése mellett dönt, akkor ez a "két elképzelés egymásra találhat", az állam megfontolja a szektorba történő belépést. A baloldali sajtó és a politikai baloldal bejelentésre vonatkozó reakciójáról azt mondta: "ebbe rendszeresen belefutunk, hogy a baloldali sajtó vagy a politikai baloldal minek minősít dolgokat, (...)az államszocializmusban ezt tényleg államosításnak hívták", de ebben az esetben szó nincs kisajátításról.

A vásárlás értékét firtató kérdésre a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy az államnak nem kötelező "bármiféle bevásárlást tenni". Orbán Viktor arról beszélt, hogy folynak esetlegesen tárgyalások sok mindenről ebben a körben.
Közölte, hogy az állam alapvetően a szabályozórendszeren keresztül vállal szerepet. Amikor a miniszterelnök a lakossági szolgáltatások nonprofittá tételéről beszél, akkor azt a szabályozókon keresztül el lehet érni - mondta. Példaként Franciaországot és Dániát említette, ahol azonos szolgáltatók tevékenykednek, és el kell fogadniuk az ottani állami szabályozószerepet. "Nyilván senki nem örül annak, ha eddig keresett tíz egységet, ezentúl pedig három egységet fog keresni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy azt az adott cég dönti el, hogy ez a három egység elégséges-e számára.

A közműcégek nonprofittá történő átalakításáról szólva kitért arra is, hogy az állami tulajdonszerzésnek nem szükségszerű következménye a nepotizmus, azaz hogy a döntéshozók a rokonaikat vagy ismerőseiket részesítsék előnyben. Hozzátette: ez is a szocializmusból "maradt ránk". Kijelentette: az állami tulajdon csak a tulajdonlást, és ezen keresztül a célokba való beleszólást jelenti, az operatív irányítást ugyanolyan piaci menedzsment végzi, mint bárhol máshol.

A rezsicsökkentésről elmondta: a gáz, villany és a távhő mellett a szénre vagy a tűzifára is gondolni kell, ami számos családnak szolgáltatja az energiát télen. A miniszterelnök is utalt arra, hogy a kormánynak át kell gondolnia, hogy ezeken a területeken milyen beavatkozásra van lehetőség. Hozzátette: az elmúlt három évben évente több mint 2 milliárd forint értékben nyújtott támogatást a kormány az önkormányzatokon keresztül bevezetett ingyenes tűzifaprogramban. Felhívta az érintettek figyelmét erre a lehetőségre, mivel tavaly a rászorultak csak 63 százalékát hívták le a támogatásnak. A magyar erdők jelentős része állami tulajdonban van, az állami erdészetekben lévő faanyag töredékéből meg tudják oldani a szociális tűzifa ellátást - mondta Giró-Szász András.








Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe



2013.08.29. 08:04 triest

Talán még a trafikmutyinál is komolyabb ügy lenne a takarékszövetkezetek államosítása, ha a téma mellett teljesen félrenéző ellenzék hozzá tudna szólni a témához. De egyelőre nagyon úgy fest, hogy a feledés homályába vész az "titkos" állami bankrendszer kiépítése. Pedig több mint 100 takarékszövetkezetről van szó, sok-sok milliárd forint tőkével, és több százezer ügyféllel
A takarékszövetkezetek kiakadtak, sok vezető le is mondott, Demján Sándor pedig, aki korábban még szorosan kötődött a kormányhoz, egyenesen nekiment a Fidesznek az intézkedés miatt. Az ügy akár még az alkotmánybíróság elé is kerülhet, bár kétséges, hogy a szövetkezetek számára jó döntés születne. Mindeközben a Takarékbank irányítását az állam átvette, és a takarékszövetkezetek pedig kénytelenek voltak igent mondani mindenre, hiszen kényszerítve voltak. Hasonlóan a magán-nyugdíjpénztári tagokhoz, akik a zsarolás nyomán visszaléptek a tisztán állami rendszerbe. 
4482758_08fa1e7d9534cd254d60caf79e6ab9dc_wm.jpg
Semmibe sincs beleszólásuk
A törvény gyakorlatilag kizárja az új rendszer tagjait szinte minden stratégia döntésből, és a Postabank tőkeemelése miatt még kisebbségbe is kerültek a korábbi tagok (a Postabank, és így rajta keresztül az állam 51 százalékos részesedéssel rendelkezik). A takarékszövetkezeteknek viszont nem volt választásuk: aki nem csatlakozik az állami irányításhoz, az kizárja magát a rendszerből, és rövid időn belül csődbe mehet. (Kivételek azért vannak: Fidesz közeli Duna Takarék mentesül az államosítás alól). 
A szövetkezetek élére mostantól az állam nevezhet ki vezetőket, így könnyen bármelyik szövetkezet szoros állami felügyelet alá kerülhet, és az ott lévő pénzeket is olyan célokra használhatják fel, amely a kormány érdekei mentén húzódik meg. 
Új állami bankrendszer?
Orbán Viktor egyik nagy álma, hogy a bankrendszer több mint 50 százaléka magyar tulajdonban legyen, és ennek alapja lehet a takarékszövetkezetek államosítása, és egy új hitelintézményi rendszer felépítésével a külföldi bankok kiszorítása. (A külföldi nagy bankok számára Magyarország már amúgy sem stratégia célpont, hiszen a brutális mértékű bankadó, a tranzakciós adók, az egyszeri befizetések, a várható devizamentő csomag több százmilliárdos költsége komoly tőkeemelést von maga után.)
A takarékszövetkezetek államosítása azonban kevés lehet ehhez a célhoz. Egyrészt a szövetkezeti rendszer korlátozott hitelezési képességekkel rendelkezik, működése eltérő a kereskedelmi bankokból, ráadásul jóval tőkeszegényebbek is, mint egy-egy nagyobb bank. A takarékszövetkezetek létrehozásának elsődleges célja a helyi gazdaságok támogatása volt: helyi pénzekből - részben a decentralizáció és a magasabb szintű lokális információk segítségével - helyi vállalkozások, beruházások támogatása. A nagyobb volumenű projekteket viszont a kereskedelmi bankok hitelezték, hiszen jóval tőkeerősebbek, mint a szétaprózott takarékszövetkezeti rendszer. 
Egy állam irányította, magyar tulajdonban lévő bankrendszerhez viszont mindez kevés lehet, hiszen helyi szinten nem lesznek jóval tőkeerősebbek ezek az intézmények, viszont ha a decentralizációt adnák fel az erősebb központi irányítás és pénzelosztás érdekében, akkor az a hatékonyságot csökkentené. 
Egyéb okok
Az államosításhoz természetesen további okok is vezethettek:
- Például a Csányi Sándor és a kormány (Lázár János) között növekvő feszültségek: az OTP többségi tulajdonában lett volna az úgynevezett Zöldbank, amely a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus agrártámogatásait is kezelhette volna. Nyilvánvaló, hogy a Fidesznek ez nem tetszett, így le is került a napirendről a Zöldbank felállítása. Talán az új takarékszövetkezeti rendszerrel szeretnék megvalósítani a Zöldbankot. 
- Fidesz közeli cégek helyi beruházásainak kedvezményes támogatása: ha nem is túl tőkeerősek a szövetkezetek, de ahhoz rendelkeznek elegendő forrással, hogykormányhoz köthető cégek helyi beruházásait támogassák, akkor kedvezményes konstrukciók mellett. 
- Devizaadósok mentésében való részvétel: a jelenlegi szabályozás és feltételek mellett ez elképzelhetetlen, de sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. 
- Természetesen az is lehet, hogy nincsenek ennyire "szélsőséges" okok, csupán a Fideszhez köthető embereket szeretnének jobb pozíciókba katapultálni, ehhez pedig megfelelő lehet a takarékszövetkezeti rendszer.
Na de hol az ellenzék?
Miközben a tagok erősen tiltakoztak az államosítás ellen (az alkotmánybírósághoz fordulnak), az ellenzék gyorsan megfeledkezett a témáról, pedig a trafikmutyinál is nagyobb pénzekről lehet szó. Könnyen feldolgozható téma lehetne, de az ellenzéki pártok egyelőre inkább egymással birkóznak, mintsem felkarolnák a takarékszövetkezetek államosítását. Igaz, a számukra beszűkült médiatérben az ellenzéki pártok a trafikmutyival is csak korlátozott sikereket tudtak elérni, pedig a Fidesz akkor is egy könnyen lecsapható magas labdát adott. 







Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona





2013, július 19 - 16:55 — elnok
"Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta. Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90'-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra..."
 
Pécsi Kálmán: Gergényi hasonmása (Magyar Világ,2006. máj.19.)Avagy végrehajtási jog Kubicsek ingatlanán

Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitány személyiségét vizsgálva a külső szemlélődőnek az a benyomása támadhat, hogy Gergényi Pétert, valamikor a késői Kádár-korszakban, donorként használták fel a tipikus, rendszerhű rendőri vezető személyének klónozására. Mint közismert, a klónozás egy olyan eljárás, amikor a donor sejtjeiből mintát vesznek, és a minta felhasználásával, a donorral egyező tulajdonságú hasonmásokat fejlesztenek ki, mesterséges úton. Miközben a magyar rendőrség bővelkedik a fiatalabb nemzedékekhez tartozó tehetséges, magasan képzett szakemberekkel, majd minden megyei kapitányságon találhatunk Gergényi Péter típusú, a Kádár-renzsimből hátramaradt őskövületet.

Emlékezzünk Pintér Sándorra, az ORFK egykori vezetőjére, aki a FIDESZ 1998-as hatalomra jutása után a belügyminiszterségig vitte. Ide tartozik dr. Kubicsek András kecskeméti városi rendőr-kapitány, Orbán Péter, az ORFK volt parancsnoka, jelenlegi Vas Megyei rendőr-főkapitány, Horváth György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetője, Kiss Ernő, a Budapest XIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Tóth Molnár István, a Nemzeti Nyomozó Iroda Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője. A nyugdíj korhatárhoz közeli, vagy azt valamivel meghaladott rendőri vezetők életpályája szinte szó szerint megegyezik. Mondhatni, gyerekfejjel, 17-18 évesen, szakmunkás bizonyítvánnyal kerültek a rendőrség kötelékébe, ahol a legalacsonyabb fokozatról emelkedtek lassan felfelé, miközben a káderképzési tervnek megfelelően végezték el a különböző rendőri tanfolyamokat, majd a rendőr-tiszti főiskolát. Mindegyik életpályájában közös, hogy valamennyien jogi diplomát is "lőttek" maguknak a "céllövöldében".

A jogi diploma megszerzésében csak Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitány tekinthető kivételnek, akinek még érettségi bizonyítványt sem sikerült szereznie, így a rendőrtiszti főiskolán is csak egyéni felmentésekkel sikerült diplomát szereznie. Érdemes a részletekre figyelnünk. Az internetes tudósítások nem arról számolnak be, hogy Gergényi Péter elvégezte a főiskolát, hanem arról, hogy diplomát szerzett. A kettő között van egy árnyalatnyi különbség. A szakmai karrier tekintetében csak Tóth Molnár István, a Nemzeti Nyomozó Iroda Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője marad ki a sorból. A szegedi kollégák azt beszélik, Tóth Molnár István már 17 éves kora óta rendőrként tevékenykedett. A rendőri pályafutása alatt megszerezte ugyan a jogi diplomát, mégsem vitte túl sokra. Amikor a rendőrség kötelékében szolgált, környezete nem nagyon kedvelte. A helyi viszonyokat ismerők arról számoltak be, amikor a létrehozták az APEH bűnügyi igazgatóságait és Tóth Molnár István átkerült az APEH kötelékébe, volt rendőrségi környezete megkönnyebbülten sóhajtott fel, hogy megszabadulhatott a kellemetlen Tóth Molnár Istvántól. Aztán, amikor megszüntették az APEH bűnügyi igazgatóságait és létrehozták a Nemzeti Nyomozó Irodát, annak regionális igazgatóságaival, Tóth Molnár Istvánt áthelyezték a Nemzeti Nyomozó Iroda Dél-alföldi Regionális Igazgatóságához. Ekkor a volt APEH-es munkatársai örültek, hogy megszabadulhattak tőle. Az alkoholizmus valamennyi őskövületre jellemző.

Túl vagyunk a választásokon. "Az új parlamentben 190 képviselője lesz a szocialista pártnak. A Fidesznek minden bizonnyal 141, a KDNP-nek pedig 23 (a két párt még nem állapodott meg véglegesen arról, hogy pontosan hány képviselő ül majd a kereszténydemokrata frakcióban.) Az SZDSZ frakciója 20 tagú lesz, az MDF-nek pedig 11 mandátum jutott. Az új Országgyűlésnek lesz egy független képviselője is." tudósított a királyi tévé csatorna egyik hétvégi kiadása. A választások nagy veszteséről, Orbán Viktorról annyit érdemes tudni, hogy politikai pályafutása valahol az átkos Kádár-rendszerben gyökeredzik. Aczél György, a Kádár korszak hírhedt MSZMP politikai bizottságának tagja hozzásegítette a névtelenségből előbukkanó Orbán Viktort ahhoz, hogy a magyar származású gátlástalan amerikai milliomos, Soros György alapítványának anyagi támogatásával külföldön is szerezhessen diplomát és a politikai karrierhez akkor már elengedhetetlennek látszó angol nyelvtudást. A "rendszerváltozásnak" gúnyolt '89-es fordulatot megelőzően Kádár János, az MSZMP főtitkára, valamint Aczél György, az MSZMP politikai bizottságának tagja tudatosan választotta ki a majdani ellenzéki szerepre a lelkes és tehetségesnek látszó KISZ aktívistákat. Így figyeltek fel és így emelték ki a névtelenségből Orbán Viktort is, akinek hithű ifjúkommunista beállítottságáról éppen eleget lehet olvasni.

Tény viszont, hogy a '89-es rendszerváltozás-ként emlegetett fordulat után országgyűlési képviselőként bekerült a parlamentbe, és azóta is képviselő. Köztudott, hogy csodás politikai karriert és ennek eredményeként csodás egzisztenciális emelkedést tudhat a magáénak, anélkül, hogy valaha is, egyetlen percet is tényleges munkával töltött volna.

Legfőbb támogatója, a munkásőrparancsnokból MDF-es belügyminiszterré, majd Antall József halála után miniszterelnökké lett Boross Péter, valamint jobb keze, Pintér Sándor, akkor országos rendőr-főkapitány sietett a segítségére. Boross Péter Orbán Viktort bemutatta a Bács-Kiskun Megyei helyi maffiának is. Itt ismerkedett meg Sepsi László dohány-nagykereskedővel, Flaisz Ferenc érsekhalmi bor- és olajvállalkozóval, valamint Stadler Józseffel. A helyi viszonyokat jól ismerők szerint Boross Péter belügyminiszter és Pintér Sándor országos rendőr-főkapitány mellett most már Orbán Viktor is a kiválasztottak közé emelkedett. A helybéli elemzők véleménye szerint Boross Péter és Pintér Sándor azért szorgalmazta, hogy a Bács-Kiskun Megyei maffiózók is ismerjék meg Orbán Viktort, mert az 1990-es választásokon hatalomra került MDF ekkorra már lejáratódott, érezni és tudni lehetett, hogy a következő választásokon már nem lehet meghatározó politikai tényező. A helyi megfigyelők szerint, 1992-től kezdődően, Orbán Viktor magánvagyona is folyamatosan gyarapodott. Egyes beszámolók szerint az AVANTI benzinkúthálózatban, Szajol és Szolnok között legalább 10 benzinkútra tett szert. 9000 hektáros, 40 aranykoronás szántót, legelőt és erdőt szerzett Békés megyében. Nagymaroson, egy kivágott ősgesztenyés helyén pazar kastélyt építtetett. 2000 darabos holstein-fríz szarvasmarha állománnyal rendelkezik és annak ugyanennyi éves szaporulata gazdagítja. Tokaj-Hegyalján szőlőt és feldolgozót szerzett a vissza nem téritendő állami támogatások kijárása révén. A felcsúti földek is Orbán Viktor vagyonát gyarapítják, amit állami juttatásokból szerzett. A gazdasági felemelkedés az egész Orbán-családot érintette. Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta. Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.

Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90'-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor egykori belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra.

A fekete vállalkozói szféra bolsevik gyökereit mi sem példázza jobban, mint Dékány István és Csikós József személye. Az Energol ügyből ismert Dékány István Csikós Józseffel feketézett olajügyben, a '90-es években. Csikós József 1990-ig a BM III-as ügyosztályán, ezredesi rangban szolgálta a Kádár-rezsimet. Most Dékány István a fő keresztapa Kiskunfélegyházán. Kiskunfélegyházát nyugodtan említhetjük a hazai olajpancsolás egyik meghatározó helyének, hiszen például 2000-ben egy mini olajfinomító működésére derült fény, amely 2000. áprilisában felrobbant. A helybéliek szerint az olajfinomítót a helyi jobboldali alpolgármester fia üzemeltette, de erre tényszerű bizonyítékot a Gergényi Péter és dr. Kubicsek András vezette rendőrség soha nem tudott feltárni. Visszatérve Dékány Istvánra, érdemes megemlíteni, hogy az Energol-ügy kapcsán több alkalommal is letartóztatták.

A helyi viszonyokat jól ismerők szerint 500.000 és 1 millió liter közötti gázolajat hozott Nagykőrösre Romániából és Szlovákiából, a Szlovnaft nevű finomítóból. A gázolajat 6-8 Ft/liter áron hozták be. Számlagyárak által gyártott hamis számlákkal igazolták az olaj eredetét. A vám- és pénzügyőrök elfogadták a valótlan tartalmú minőségi és származási bizonyítványt. A vámosok, a tevékenységükért, 1-5 Ft-ot kértek literenként. Ezért cserébe, azon túl, hogy elfogadták a hamis kísérő okmányokat, még azt is megtették, hogy az üzemanyaghoz nem keverték hozzá a színező anyagot.

A keresztapák a könnyen szerzett energia hordozót aztán 53-55 Ft-ért árulták a kutaknak. Literenként 43 Ft haszon maradt. A haszon egy részét az akkori politikai "elit" tagjai kapták és használták fel piszkos kis politikai üzérkedéseik finanszírozására. Az önmagát politikai elitnek nevező piszkos kis társaság köreiben össznépi játék volt az olajpancsolás. Mindenki lehúzta a maga sápját. Ne feledjük, hogy ebben az időszakban az országban 3.000-nél több tartálykocsi rótta az országutakat, a pancsolt energiahordozóval. A bankokban oda-vissza áramlottak az olajpancsolásból származó adózatlan forint-milliárdok.

A vasutasok elsőbbséget biztosítottak az olajszerelvényeknek. A vám- és pénzügyőrség tagjai és vezetői soron kívül biztosították a vámügyintézést és elfogadták a hamis származási és minőségi bizonyítványokat, valamint nem keverték a tartályokba a megkülönböztető színezéket. Az olajpancsolási lázban a rendőrök is jelentősen kivették a részüket, hiszen ők biztosították a közutakon az üzemanyag szállító tankerek háborítatlan mozgását. Emlékezzünk azokra az információkra, amelyek a parlamenti olajbizottság vizsgálódásai során számtalanszor felmerültek: a rendőrség vezetői személyes kapcsolatot tartottak az olaj-maffiózókkal. Emlékeznek még kedves Olvasóink, szemtanúk - és az olajbizottsági jegyzőkönyvekből nyilvánosságra hozott vélemények szerint Pintér Sándor, aki az Antall-kormány idején az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, az Orbán-kormány idején pedig belügyminiszter volt, rendszeresen, személyesen vette át az olajmaffiózóktól a politikusok részére szánt fekete pénzeket.

Gergényi Péter, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője, a jelenlegi budapesti rendőr-főkapitány ugyancsak személyesen kapcsolatot ápolt az alvilág kiemelkedő képviselőivel. A rendőrség helyzetét jól jellemezte Labanc Ferenc, a Kattani-csoport egykori vezetője. Mint emlékezetes a rendőrségen belül létrehoztak egy különítményt az alvilág és a politikusok közötti kapcsolat feltérképezésére. Végül is nem értek el eredményt, mert amikor érdemi információkat tártak volna fel, munkájukat politikai körök leállították. Egy rendezvényen Labanc Ferenc a mai magyar rendőrségről alkotott véleményét az alábbiak szerint foglalta össze: "a rendőrség állapotára jellemző, hogy a rendőrség megragadta a pénzt és nem hajlandó a karmai közül kiengedni." Valószínűsítem, hogy Labanc Ferenc a rendőrségnek nem csak az olajpancsoláshoz való kötődését, hanem a drog-, a fegyver- és emberkereskedelemben, valamint a prostitúcióban való tevékeny közreműködését is sérelmezte.

A bűnüldözésre hivatott szervezetek: a rendőrség és az ügyészség pontosan tudta, melyik politikai erő hogyan veszi ki a részét az olajpancsolásból. Mégsem léptek fel hatékonyan. A Legfőbb Ügyészség vezetője, dr. Györgyi Kálmán, majd dr. Polt Péter és a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vezetője, dr. Túri András minden erőfeszítése arra irányult, hogy az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság által feltárt tényeket és iratokat eltüntesse. Az olajpancsolás nyilvánvalóan nem a sajtó által maffiózónak kikiáltott "flajsz ferencek" és "stadler józsefek" egyéni akciója volt, hiszen elszigetelt helyi szinten ezt nem lehetett bonyolítani. Az olajpancsolás nagybani űzéséhez nyelveket beszélő kereskedelmi bonyolítók kellettek, akik a külföldi szállítókkal tárgyalták meg az üzlet részleteit. Jól képzett ügyintézőkre volt szükség, akik megrendelték, kifizették és okmányokkal látták el a szállítmányokat.

Az önmagát politikai jobboldalnak tekintő politikai csoport, az MDF-FIDESZ nevével meghatározóvá vált döntéshozó klikk ugyanúgy kivette a részét az olajpancsolásból, mint a kommunista gyökerektől mind a mai napig elhatárolódni elmulasztott és önmagát szociáldemokratává kisárgított vérvörös posztkommunista csoportosulás. Az olajpancsolásból mindegyik politikai párt kivette jócskán a részét. Eredetileg az MDF saját magát kívánta gazdagítani az olajpancsolás lehetővé tételével. Bevezette az energiahordozók forgalmazásának liberalizálását.

Az MDF egyik meghatározó személyisége, Lezsák Sándor, szűkebb hazájában, Lakitelek mellett folyt az olajpancsolás. Az MDF által a palackból kiszabadított szellemet aztán már nem lehetett megállítani. A "rendszerváltozásnak" hazudott politikai válságból lassacskán magához térő MSZMP utódpárt, az MSZP, a régi gazdasági kapcsolatrendszerét, valamint a volt titkosszolgálati ügynöki infrastruktúrát felhasználva vérszemet kapott, és maga is beszállt az olajüzletbe. Amikor már mindenki az olajból próbált meggazdagodni, az MSZP leállította az olajszőkítést és bevezette a halasztott vámfizetés rendszerét.

Az MSZP-SZDSZ kormány alatt csak az foglalkozhatott olajkereskedelemmel, akinek a szocialista vezetésű gazdasági minisztérium a halasztott vámfizetési engedélyt kiadta. Mindegyik politikai brancsnak megvolt a meghatározó olajpancsolási technikája. Az 1990 és 1994 között hatalmon volt MDF rögtön a hatalomra kerülése után liberalizálta az olajpiacot. Magánimportőrök sefteltek az üzemanyaggal és erre az időszakra volt jellemző a gázolaj szőkítése, vagy az a gyakorlat, hogy a megvásárolt vám- és pénzügyőrök nem keverték a színezéket az üzemanyaghoz. Erre az időszakra volt jellemző az Energol-ügy, a Transelektro-ügy, Kordax-ügy és ebben az időszakban tevékenykedett a korábbi számainkban jelzett, Dávid Ibolya MDF-es pártelnök nevéhez kötődő Zsibex Kft.

A korszak meghatározó személyiségei az MDF-es belügyminiszter, majd miniszterelnök, Boross Péter, valamint az ORFK akkori vezetője, a később FIDESZ-es belügyminiszterré lett Pintér Sándor volt. Horn Gyula szocialista kormánya 1994. nyarán lépett hatalomra. Az volt a célja, hogy az addig zavartalanul garázdálkodó és alapvetően az MDF érdekeltségébe tartozó olajmaffiózókat kiszorítsák az olajpiacról. A volt pufajkás, az 1956-os forradalom vérbefojtásában kiemelkedő érdemeket szerzett Horn Gyula miniszterelnök, bevezette a halasztott vámfizetést. Az 1994 és 1998 között hatalmon volt Horn-Kuncze kormány új technikát vezetett be az olajbűnözés zavartalan folytatására. 1994 nyarára már tömegessé vált a gázolaj szőkítése, ezért a politikai ellenfelek kizárására új jogszabályi környezetet teremtettek. Már nem volt szükség az üzemanyag savazással történő szőkítésére.

A szocialista-szabaddemokrata kormány megszüntette a háztartási tüzelőolaj és a gázolaj közötti árkülönbözetet. Az olajjövedelem megszerzésének technikája a halasztott vámfizetés volt. Importálták a gázolajat, levámolta az importőr, de nem kellett azonnal a vámot befizetnie. Mire elérkezett a fizetési időpontja, az importőr céget eltüntették. Hogy mire volt mindez jó? Arnold Mihály, a Vám- és Pénzügyőrség akkori parancsnoka csak a hatalomra jutott, az önmagát politikai elitnek nevező posztkommunista hatalmi kör által kiválasztott cégek részére engedélyezte a halasztott vámfizetés kedvezményét. Az MSZP pénztárnoka, Karl Imre gyűjtötte be az extraprofitot azoktól a cégektől, amelyek részére Arnold Mihály vámparancsnok engedélyezte a halasztott vámfizetést. A halasztott vámfizetés időszaka 1997. december 31. napjáig tartott. Addigra már olyan méreteket öltött a költségvetés hiánya, hogy tarthatatlan volt az állapot. 1998. nyarától új politikai erő került hatalomra.

A FIDESZ-MDF kormány uralkodásának első időszakában sem kívánt a politikai "elit" lemondani az üzemanyag forgalmazásból származó adózatlan, ezért fekete extraprofitról. Bevezették hát a kőolajszármazékok segédanyagainak importját. Ezek olyan vegyi anyagok voltak, amelyek csak egy komponensben különböztek a gázolajtól. Rozsdagátló olajként, extra könnyű fűtőolajként, könnyű-műszerolajként, pakuraként vagy félkönnyű olajként importálták a gázolajat, amelyet aztán kamionok, traktorok hajtására, illetve a mezőgazdasági üzemek szárító berendezéseinek üzemeltetésére, valamint ipari ingatlanok fűtésére használták. Az időszak 2001 nyaráig tartott.

A Pallag László által vezetett parlamenti vizsgáló bizottság munkája nyomán már mindenki az olajpancsolásról beszélt, ezért lezárult az olajpancsolás mesés jövedelmeinek időszaka. A robbantásos merényletek egy részének hátterében az húzódott meg, hogy az MSZP-SZDSZ kormány bevezette a halasztott vámfizetést. Leszűkült az olajpancsolás lehetősége, mert csak azok a gazdasági szereplők kapták meg a vámhalasztási kedvezményt, akiknek a Vám- és Pénzügyőrség akkori parancsnoka, Arnold Mihály azt engedélyezte. Természetesen ezek az MSZP-s politikai döntéshozók holdudvarához tartozó vállalkozók voltak. Akik nem jutottak hozzá a megfelelő engedélyekhez, már csak brókerek lehettek a rendszerben. A brókerkedéssel viszont már korántsem volt olyan jövedelmező az olajüzlet, mint akkor, amikor maguk állították elő a szőkített üzemanyagot. Míg a szőkítés időszakában literenként 40-50 Ft volt az adózatlan extraprofit, a brókerkedéssel már csak legfeljebb literenként 5 Ft-ot lehetett kaszálni.

Az MSZP-n kívüli politikai erők holdudvarához tartozó bűnözői körök nem jutottak hozzá a hőn áhított húsosfazékhoz, ezért elkezdték egymást robbantgatni. Olyanokat robbantottak fel, akik vámhalasztási engedéllyel rendelkező cégnek voltak tulajdonosai. Göncz Árpád köztársasági elnök mindhárom olajpancsolási időszakból és technikából kivette a "nyereségét". Amikor Göncz Árpádot Mádl Ferenc követte a köztársasági elnöki székben, Göncz Árpád legfőbb segítőjét, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát, Arnold Mihályt is menesztették, és helyére ültették a brüsszeli döntéshozók bábját: Nagy Jánost, aki mind a mai napig betölti a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokának tisztségét. Már a választások előtt több elemző is megfogalmazta azt a véleményét, teljesen mindegy, melyik politikai erőre szavaz a választók többsége. Úgyis az lesz, hogy a tolvajok maradnak hatalmon. Az OVB által kihirdetett végeredmény igazolta a borús várakozásokat.
Forrás: https://www.facebook.com/titkolthirek/posts/339086689518445




Kiborultak a rendőrök Orbán és Pintér "titokban" küldött levelén





2011.03.24., 06:35 2011.03.24., 10:43 46723 104
Miközben a parlament a semmisségi törvénnyel gyakorlatilag kimondta a magyar rendőrök szavahihetetlenségét, Orbán Viktor és Pintér Sándor személyre szóló, de nyilvánosságra nem hozott levélben próbálja nyugtatni és motiválni a rendőri állomány tagjait.
A kormányváltást valószínűleg kevés helyen várták annyira, mint a rendőrségnél. A rendőri állományt a tévészékházban magukra hagyott rendőrök sorsa miatti frusztráció, valamint a kormányváltással visszatérő és "két hét alatt rendet" ígérő Pintér Sándor testületen belül sokáig megkérdőjelezhetetlen tekintélye az Orbán-kormány természetes támogatói közé sodorta. Aztán minden másképp alakult.
A belügyminisztérium összesen 35 milliárd forintot - ebből a rendőrséget érintő körülbelül 25 milliárd forintot - volt kénytelen zárolni az első, februári Orbán-csomag keretében; a rendőröktől elvették a béren kívüli juttatásokat és a ruhapénz egy részét, dolgozóik 75 százaléka rosszul járt az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése miatt. Az állomány kedélyállapotán nem javított, hogy megbízhatósági vizsgálatnak vethetik alá a rendvédelmi dolgozókat (melynek keretén belül akár bűncselekmény elkövetésére is buzdíthatja a rendőrt a "csali" személy annak érdekében, hogy kiderüljön, korrumpálható-e a rendőr), a Széll Kálmán-tervvel pedig átalakítaná a kormány a korkedvezményes nyugdíjba vonulás feltételeit.
Legutóbb az Országgyűlés által elfogadott semmisségi törvény verte ki a biztosítékot a rendőröknél. Mint arról beszámoltunk: március 7-én az Országgyűlés semmisnek nyilvánította a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket. A törvény értelmében semmisnek tekintendők a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése miatti megállapítások is, ha azok alapját csak rendőri jelentés vagy tanúvallomás képezte. A döntés a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik.

Semmisségi törvény: jogvédői kiakadás

A törvény már elfogadása előtt is szokatlan koalícióba tömörítette a rendőri érdekvédőket, a bírókat és a 2006-ban a rendőri brutalitást megbélyegző jogvédőket. Levélben fordult a köztársasági elnökhöz a Független Rendőr Szakszervezet, hogy a semmisségi törvényt aláírás előtt küldje vissza megfontolásra a Tisztelt Háznak, vagy kezdeményezze a jogszabály előzetes alkotmánybírósági kontrollját. A szakszervezet szerint a törvény alkotmányossági aggályokat vet fel, jogerős bírósági határozatokat semmisít meg, beleavatkozik az igazságszolgáltatás feladatkörébe, és emellett a rendőrség kollektív bűnösségét veti fel.
Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács is felemelte a szavát februárban. "Aggasztó a 2006-os zavargások idején hozott bírói döntések egy részének semmisségét kimondó törvényjavaslat, mert sérti a bírák szabad mérlegelési jogát, ami komoly alkotmányossági problémát jelent" - tolmácsolta az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének véleményét Szűcs Péter, a testület szóvivője. Hangsúlyozta, hogy a bírósági szervezet kizárólag szakmai szempontból vizsgálódik, és távol tartja magát minden politikai vitától.
A semmisségi törvény ellen azok a jogvédő szervezetek is határozottan tiltakoztak, amelyek 2006 őszén megbélyegezték a zavargások idején tapasztalt rendőri brutalitást. A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közös beadványban kérte a  törvény megsemmisítését az Alkotmánybíróságtól.

Magasztos szavak, vállveregetés

A jelek szerint a kormány érzékelte, hogy a semmisségi törvény tovább tépázta az amúgy is megviselt rendőri idegeket. Talán ennek tudható be, hogy Orbán Viktor és Pintér Sándor személyre szóló levélben fordult a rendőri állomány tagjaihoz, akik kedden kapták kézhez a küldeményt, melyet - a korábban kapott utasítás szerint - csak délután kettő órakor, egyszerre bonthattak fel.
Nem látják a rendőrök azt a szép jövőt, amit beígértek nekik a választások előttNem látják a rendőrök azt a szép jövőt, amit beígértek nekik a választások előttForrás: Túry Gergely
A névre szóló küldeményben a kormány tudatja, hogy a Parlament megszavazta a "2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról" című törvény, más néven, a semmisségi törvényt. "A törvény általános indoklása szerint erkölcsi és jogi elégtételt nyújt mindazoknak, akiknek a jelzett időszak tüntetéseihez kötődő eljárások során csorbultak emberi, polgári és politikai jogaik, illetve a tisztességes eljáráshoz való joguk" - áll az indoklásban.
Válasz Orbánnak és Pintérnek a szakszervezeti honlapon
A Renészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének honlapján "Vidéki Rendőr" aláírással jelent meg válasz Orbán és Pintér levelére. Az ironikus hangvételű levél"megköszöni" a miniszterelnöknek és a belügyminiszternek a levelükben említett "kiemelt támogatást", reményét fejezi ki, hogy a 2006-ban bántalmazott rendőrök is kárpótlást kapnak elszenvedett sérüléseikért, valamint tolmácsolja a rendőri állomány "megértését", amiért a kormány felülvizsgálja korkedvezményes nyugdíjazásának rendszerét és azért is, hogy lehetővé tette a rendőrök és családtagjaik megfigyelését.
"Sem a kormánynak, sem a Fidesz-, sem pedig a KDNP-frakciónak nem célja, hogy a feladataikat rendkívüli áldozatvállalással, magas erkölcsi és szakmai színvonalon, jogszerűen teljesítő rendőröket elbizonytalanítsa (…) a munkájukat áldozatkészen végző rendőröket nemcsak személyesen biztosítjuk támogatásunkról, hanem a kormány is elismeri munkájukat" - olvasható a levélben, melyben Orbán és Pintér hozzáteszi: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában a rendőrség kiemelt támogatására vonatkozó részek változatlanul hatályosak.

Elkeserítő, érthetetlen

A Hírszerzőnek nyilatkozó szakszervezeti vezetők "nem tudják eldönteni", hogy a cikk elején taglalt megszorítássorozat fényében a kormány mely intézkedéséből szűrjék le az "elismerést", illetve a "kiemelt támogatást".
Elkeserítőnek és érthetetlennek nevezte a levelet és annak tartalmát Kovács György, a Független Rendőrszakszervezetek elnöke. "Nem értjük, ha suttyomban, a nyilvánosságot kizárva biztosítanak minket a támogatásról és elismerik munkánkat, mi szükség volt a semmisségi törvényre? Nem gondoltak bele, milyen következményekkel jár majd a törvény: hiszen az a rendőr, aki '2006 ősze után nem volt szavahihető', az pár évvel később, miért volna? Mert van egy ilyen, névre szóló, a miniszter úr és a miniszterelnök által aláírt papírja? Mit kezdjen vele?" - vetette fel az érdekvédő szervezet elnöke, aki azt sem érti, ha március 7-én szavazták meg a törvényt, miért március 14-én kelt a levél, amit csak március 22-én adtak át a rendőröknek és miért volt szükség a pontosan kettő órás felbontásra .
Kovács úgy véli, az Orbán-Pintér levél nemhogy megnyugtatta volna a már régóta borzolt idegeket, "tovább rontotta a hangulatot". Hasonlóan fogalmazott Bárdos Judit, a belügyi és rendvédelmi dolgozók független szakszervezetének elnöke is, aki kihangsúlyozta, nemcsak az egyenruhások szavahihetőségét, de a bírók munkáját is megkérdőjelezi a törvény. "Nagy baj van, ha egy ország miniszterelnöke azt mondja, a rendőrök egy része hazudott, a bírók pedig nem végezték jól a munkájukat" - mondta Bárdos.

"Önkényuralmi megnyilvánulás"

A BRDSZ kedden, nem sokkal a levél kézbesítése előtt az alkotmánybírósághoz fordult, ahol a törvény megsemmisítését kérte. Véleményük szerint ugyanis több sebből vérzik a jogszabály, kérdés, hogy az Ab befogadja-e beadványukat. "Véleményünk szerint ugyanis az alkotmány több pontját megsérti a semmisségi törvény" - indokolt Bárdos.
"A közokiratok tartalmának intézményes - konkrét vizsgálattól és bármely tényszerű megállapítástól független - megkérdőjelezése súlyosan sérti a jogbiztonságnak és a jogállamiságból fakadó követelményeket" - hivatkozik a BRDSZ a 144/2008 (XI.26.) Ab-határozatra. Abban ugyanis az áll, a "jogbiztonság fenntartásának egyik fontos eszköze a közokirat, amely közhitelesen tanúsítja a benne foglaltakat. A jogbiztonság követelményével ellentétes, ha a hatóság részéről közokirat tartalmát intézményesen megkérdőjelezik".

Hogyan tovább?

Az érdekvédők az alkotmánybíróság döntésére várnak, március 25-én tartanak érdekegyeztető fórumot - ahová a kormány képviselőjét is várják - és elkezdik felmérni az állomány szociális helyzetét. A Hírszerző hiába tette fel kérdéseit a belügyminisztériumnak - a dátumozásról, arról, miért kerülték meg a nyilvánosságot, továbbá a levélben említett "kiemelt támogatással" kapcsolatban megkérdeztük, mikorra készül el a megígért életpályamodell, nem tartanak-e a semmisségi törvény társadalmi következményeiről -, egyelőre nem kaptunk választ.
Az azonban biztos: a bérek és a fizetések csökkentése, a vásárlóerő korlátozása és a dolgozók megélhetését rontó megszorító gazdaságpolitikai intézkedések ellen szervez tüntetést az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) Budapesten április 9-én szombaton, melyen a BRDSZ is részt vesz.




(A szem a lélek tükre – Betyárok)


A pofátlanság legteteje – “A holokauszt magyar bűn” – Schmidt és Fürjes Tel-Avivban



nov. 14 GlobalizációKözel-keletPolitikaVezércikkVilágkormány 4 hozzászólás

schmidtmSchmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója és Fürjes Balázs kormánybiztos a helyi “magyar” (tényleg ez áll az MTI hírében) közösség képviselőinek ismertette szerda este a tel-avivi nagyköveti rezidencián az új józsefvárosi holokauszt-emlékhely terveit.


(A szem a lélek tükre – Betyárok)
Schmidt Mária – aki az intézmény szakmai koordinációjáért felel – elmondta, hogy a Sorsok Házában elsősorban “a fiatalok érzelmi azonosulását, megrendülését” szeretnék elérni úgy, hogy “alulnézetből”, vagyis egy gyermek szemszögéből, egy tizenéves számára is érthető módon mutatják be a “holokausztot”. A “magyar” zsidók második világháborús sorsát úgy próbálják majd bemutatni, hogy annak magyar és egyúttal “általános emberi üzenete legyen”, közben érzékeltetve az emberi sorsok mögötti döntések súlyát. A segítők és embermentők történeteivel jó példát akarnak mutatni a kiállítást megtekintő diákoknak. A látogatóknak egy labirintusban kell majd haladniuk, amivel a zsidók akkori bizonytalan és kiszolgáltatott helyzetét akarják érzékeltetni. A kiállításon alkalmazni fogják a modern technika legújabb vívmányait, és az emlékhely anyagát folyamatosan bővítik az esetleges új információkkal (értsd: hazugságokkal, újabb kitalált történetekkel – a szerk.).

Balog ezúttal – legnagyobb szívfájdalmára – nem lehetett ott


Bajnai sem, de tökéletesen mindegy, hogy éppen kormánypárti vagy “demokratikus ellenzéki” csúszik-mászik a metélt főnökség előtt, ebben a legapróbb különbség sincs köztük – mint ahogy a Schmidttel ápolt viszonyukban sem

Az intézmény létrehozásával hangsúlyozni akarják, hogy “a magyar zsidó közösség és kultúra kiemelt része a magyar kulturális örökségnek és a kortárs magyar kultúrának” – nyalt be Tel-Avivnak Fürjes Balázs. A kormány egyáltalán nem tűr meg semmiféle nemi, faji és vallási megkülönböztetést – szögezte le (kivéve persze azt, ha magyarok ellen irányul zsidók vagy cigányok részéről – tehette volna hozzá).

Schmidt és Fürjes már szeptemberben teljes gőzzel szervezkedett

A magyar zsidók holokausztja magyar tragédia, magyar bűn, és olyan veszteség, amellyel kapcsolatban Navracsics Tibor (közigazgatási és igazságügyi miniszter) kijelentette, hogy a magyar állam is felelős volt miatta” – folytatta az alázkodást Fürjes Balázs. “Felejteni tilos, emlékezni kötelező” – nyilatkoztatta ki a kormánybiztos (aki ezt valamiért csak az állítólagos zsidó tragédiák kapcsán gondolja így), hozzátéve: mindent elkövetnek azért, hogy a rövid határidő ellenére már jövő áprilisban megnyíljon az új emlékhely.

Lázár a szeptemberi ülésen: az egyik legnagyobb veszély (mármint a holomítoszra) a “relativizálás”, az ez elleni küzdelem jegyében hozzák létre az emlékhelyet (az adófizetők újabb milliárdjaiból)

A hallgatóság soraiban helyet foglalt Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki irányt mutatott a gyarmatnak: “fontos, hogy az új budapesti emlékhely együttműködjön a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és múzeummal”.
(MTI nyomán)


Törvényben tiltaná Horthy-szobrokat az MSZP

A A A







- 2013. november 18., hétfő
Köz- és nyilvános tereken szorgalmazza a párt a tilalmat
Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, azt kezdeményezve: a Ház kérje fel a kormányt, hogy egy hónapon belül terjesszen elő olyan indítványt, amely megtiltja Horthy-szobrok állítását közterületen és bárki számára nyitva álló nyilvános helyeken.
  • See more at: http://magyarhirlap.hu/torvenyben-tiltana-horthy-szobrokat-az-mszp?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.imxyT9gh.dpuf




Mesterházy Attila pártelnök és Bárándy Gergely országgyűlési képviselő indoklása szerint egyre több településen állítanak szobrot Horthy Miklósnak, és az önkormányzatok ehhez "maguk mögött tudhatják a kormány ideológiai támogatását is".
A szocialisták véleménye szerint ennek megálljt kell parancsolni, mert "a Horthy-rendszerben dúló a társadalmi igazságtalanság magyarok millióit taszította szegénységbe és hagyta cselédsorban, ezt a világot pedig csak avíttas konzervatív eszmék hirdetői kívánják vissza".
Az MSZP határozottan elutasítja, hogy Horthy Miklós egykori kormányzó emlékét köztéri szobrok állításával pozitív színben tüntessék fel - olvasható a határozati javaslat indoklásában, amely ehelyett a Horthy-rendszer áldozataira emlékező emlékművek felállítását, oktatási anyagok elkészítését szorgalmazza.

  • See more at: http://magyarhirlap.hu/torvenyben-tiltana-horthy-szobrokat-az-mszp?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.imxyT9gh.dpuf



A metszett farkú magyarok csak az új inkvizícióban biznak , kiben is biznának a hollókosztosok . Ezek a tiszta fajú árják a szabadkőművesek bábjaik , és a pénzhatalom helytartói a hazaárulás megtesítői kolaboránsok.






 




A budapesti Zsidó Világkongresszus margójára – Öntsünk tiszta vizet a pohárba – Horthyról, Szálasiról végre őszintén



nov. 18 HáborúkHit - vallásKultúraOlvasóinktólOrszágosPolitikaPublicisztikaTudományVezércikknincs hozzászólás

kormanyzoRészt vettem világszövetségük Budapesten megrendezett műsorain. Meghallgattam a magyar miniszterelnök, a német külügyminiszter és a többiek előadásait. Többek között a magyar tagozat elnökének nyilatkozatát. A világtalálkozó után meghallgattam azt a riportot is, melyben kifejezték elégedetlenségüket Orbán Viktor beszéde miatt. Oknyomozó történész vagyok. A világ és benne Magyarország zsidóságának ügye ennél fogva nem vallási, nem világnézeti, nem gazdasági és nem faji vonatkozásban érdekel (bár mindegyik kérdésben tudnék érdemben is szólni), hanem mint hivatásos történész akarom helyére tenni a történelemben tetten érhető és dokumentumokkal igazolt eseményeket. Éppen ezért tételenként kronológiai sorrendben felidézem a megtörtént eseményeket, és megjelölöm a forrásokat is, hogy bárki és bárhol a világon utána nézhessen.




Első tétel:

A Zsidó Világszövetség előadásain számos történelmi valótlanság és rágalom hangzott el, mellyel a hangadó előadók, riportalanyok a magyar nép becsületébe gázoltak. Ezek a rágalmak nemcsak hazugságok, hanem történelem-hamisítások is, melyekkel a kongresszus hivatalos vezetői óriási károkat okoztak magának a zsidóságnak. Ezzel ugyanis újabb bizonyítékot adtak azok kezébe, akik provokációk sorozatos elkövetésével vádolják a zsidók hazai és külföldi vezetőit. Ezzel egyre nagyobb ellenszenvet váltanak ki itthon is és világszerte önmaguk ellen. Éppen ezért közös érdekünk, hogy az ellenszenv fokozása helyett a történelmi tényeket a helyükre tegyem.

Második tétel:

Ahhoz hozzászoktunk, hogy a kommunista diktatúra korszakában Horthy Miklóst, Magyarország kormányzóját (1920-1944) fasisztának, antiszemitának bélyegezték. Azóta eddig csak a posztkommunista neoliberális politikai hisztéria merte őt becsmérelni. Köztük van az a zsidó MSZP képviselő, aki Horthy emlékművét vörös festékkel mázolta be és megbecstelenítette (úgy tudom, kivándorolt Izraelbe, példát adva mindazon zsidó elvtársainak, akik az ő szellemében hazánk történelmi igazságait gyalázni akarnák). Mivel az első világháború utáni évtizedekben váltam férfivá, saját életemben tapasztaltam mindazt, amiről írok. És mint a korszakot formáló középosztály tagja hiteles a tanúvallomásom.

Harmadik tétel:

A 19. századi történetírás ismeri azt a valóságot, hogy a zsidó nagytőke a kiegyezés után, Ferenc József korában szállta meg az országot. Horthy Miklós ezt a történelmi szituációt örökölte. Ettől függetlenül, nemhogy zsidóellenes volt, hanem épp azt vetették szemére a jobboldali radikálisok, hogy „zsidóbarát”. Annak tartotta Hitler is, és épp ez is oka volt annak, hogy 1944-ben megszállta Magyarországot. A ma élő magyarországi zsidók nagy- és dédszülei úgy tekintettek hazánkra, mint Kelet- és Közép-Európa legbiztosabb menhelyére. Idézem a siracusai egyetem lapjában 1953- ban megjelent Peter Meyer zsidó íróThe Jews Ein the Soviet Satellites cimű művének sorait:
” …Nem szabad elfelejtenünk, hogy Magyarország legalább két nemzedéken át, egészen a 2. világháború végéig az ellenállás szigetének bizonyult a Kelet- és Közép-Európát elárasztó mindkét nagy antiszemita hullámmal: a cári Oroszország fél-ázsiai és feudális antiszemitizmusával valamint Németország és Ausztria középosztályának szocio-ökonómiai és nacionalista antiszemitizmusával szemben. Ezen a szigeten a magyarországi zsidók veszély, elnyomás, sőt akadály nélkül éltek és boldogultak; életük a kisebb aggodalmak és alig észrevehető változások között folyt, s úgy látszott, biztonságban van a történelmi események zajlásai közepette. A földbirtokos arisztokráciától vezetett és ellenőrzött magyarok a magyarul beszélő zsidókat “államalkotó’ magyaroknak tekintették, s megengedték nekik, hogy a kereskedelemben, az iparban és az üzleti világban tevékenykedjenek és boldoguljanak. A zsidóellenes törvények (1941-ben és 1942-ben) nem jelentették a zsidók teljes gazdasági tönkretételét Magyarországon. A zsidó lakosság jelentős része folytathatta tevékenységét, hivatását, foglalkozását. A zsidó vagyonok, ezek jövedelmei általában érintetlenek és hozzáférhetőek maradtak. Ezek a törvények kiszámított kompromisszumot képviseltek: a náci tömegnek odadobták azt a sok ezernyi munkahelyet csillapítóként, amelyet egyes zsidóktól elvettek, a zsidó közösségnek azonban lehetővé tették, hogy tulajdonjoga megmaradjon, s kivárja Hitler vereségének napját. A magyar antiszemita törvények viszonylagos enyhesége nyomán a szomszédos országokban már tomboló zsidóirtás alatt, az ottani zsidók Magyarországot valóságos mennyországnak tekintették.”
(The Jews in the Soviet Satellites,1953.,Syracuse University Press, 379-385..) Sisa István

Negyedik tétel:

Ez az a kor, amiről Szabó Dezső Elsodort falú cím regényében (2. kötet) és oly sok író arról beszél, hogy az ország ütőerén a zsidóság tartja a kezét, mert mindenütt ott van, ahol zsong az élet, és dől a pénz…..
„ …Menj a színházba, a mulatóhelyekre, mindenüvé, ahol élvezetet zabálnak. Kik élveznek? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a városokba, kiket emelt fel a sárból a háború, kiknek csordult teljes dézsával a háború emlője? Kik lettek az élet urai? Zsidók, zsidók, zsidók. Nézd meg, hova omlik a föld, kik veszik meg a fejős birtokokat, kik lesznek gazdái az elbitangolt udvarházaknak, kiké lesz a szőlő bora, a kalász magva, kik állják körül a föld csecseit? Zsidók, zsidók, zsidók. Menj a bankokba, ahol uralkodik a pénz, a szerkesztőségbe, ahol uralkodik a betű, az üzletekbe, ahol összetorlik a másoktól végzett munka, a központokba, kirendeltségekbe, a trénhez, a gazdasági vállalatokhoz, mindenüvé, ahol biztos az élet és könnyű a haszon. ? Zsidóknak, zsidóknak, zsidóknak…”

Ötödik tétel:

1933–1941: John Flournoy Montgomery volt az USA budapesti nagykövete. Nagy tisztelője volt a magyar népnek, különösen nagyra becsülte Horthy Miklós kormányzónak és a magyar kormánynak ellenállását Hitler ellen. A nagykövet 1947- ben Emlékirataim címen jelentette meg visszaemlékezéseit. Ez a könyv 1993-ban magyar fordításban is megjelent. Ebből állítok most össze egy fontos dokumentációs ciklust. Külön felhívom azoknak a zsidó előadóknak a figyelmét, akik most 2013 májusában épp az ellenkezőjét hirdették.
Bevezetőként Montgomery rövid jellemrajza a kormányzóról, mint az Magyarország, a vonakodó csatlós címen magyarul először 1993-ban megjelent könyvében is olvasható. 
1939. március 15-én a budapesti Királyi Operaházban ünnepséget rendeztek. Hitler éppen ezen a napon foglalta el Csehországot, ami miatt erős feszültség volt érezhető Budapesten - írja az amerikai nagykövet -, ott volt az operai rendezvényen, amikor az ünnepséget megszakították az ütemes „Igazságot Szálasinak!” kiáltások. A nyilaskeresztes tüntetés Horthy és Teleki ellen is irányult. A kiabálás egyre hangosabb lett és ekkor Montgomery vejével megdöbbenve látta, hogy az a kormányzó páholyából jön. Belépve döbbent meg, hogy „ketten vagy hárman feküdtek a padlón. A kormányzó egy másik embert a torkánál ragadott meg, pofozta és azt kiabálta, mint később lefordították nekem: „Képes lennél elárulni a hazádat?” A kormányzó egymaga volt, de uralta a helyzetet. Amikor földre dobtaa férfit, valamit mormolt magában, kezével leporolta ruháját és egy szó nélkül haladt el mellettünk”.
Montgomery nagykövet így emlékezik Horthy Miklósnak a zsidók iránti érzéseiről:
Szemében a zsidók emberek voltak, mint ahogyan példaképének, Ferenc József császárnak is, akinek uralkodása idején zsidó szülők gyermekei lehettek a vezérkar tagjai, tábornokok és tengernagyok. A kormányzónak az antiszemitizmussal szembeni ellenállását Magyarország prímása, Serédi bíboros és mindkét egyház osztotta. A parlamentben a kormányzónak a kérdésben elfoglalt nézetét nagy hangerővel osztották az arisztokraták is, akik exkluzív klubjukban, a Nemzeti Kaszinóban olyan dalt énekeltek, amelynek refrénje így hangzott: „Nem, nem vagyunk árják…” Ez arra utalt, hogy a magyarok turáni származásúak.”
A zsidótörvényekről ezt írja emlékiratában az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete:
Magyarországon a zsidók biztonsága nagymértékben annak volt köszönhető, hogy milyen törvényeket hoztak korlátozásukra. Ezek a törvények ugyanis azt a látszatot keltették, hogy Magyarország eleget tesz a zsarnok követeléseinek, de valójában éppen ezeknek a törvényeknek a segítségével tudott fennmaradni mint menedéket nyújtó oázis. Ha megtagadta volna, hogy bármilyen törvényt is hozzon a zsidók ellen, a zsidók tényleges biztonságának időszaka kétségtelenül sokkal gyorsabban véget ért volna, mint a valóságban.”Montgomery így ír a Horthy-korszak azon döntéséről, hogy zsidó menekülteket fogad be:
Hősi tett volt a kormány részéről, hogy igen sok külföldi, főként lengyel, szlovák és osztrák zsidót engedett be. Már az is elegendő bizonyítéka lett volna bátorságának, ha a kormány – a német nyomással dacolva – saját zsidó polgárait védte volna meg, és ugyanakkor lezárja határait. De Magyarország többet tett, mint amit morálisan el lehetett várni tőle azzal, hogy sajátjain kívül külföldi zsidóknak is menedéket nyújtott.” De még akkor is, amikor már engednie kellett, „Magyarország azt lassabban és méltóságteljesebben tette szomszédjainál.”

Hatodik tétel:

Ami a második világháború korszakát illeti, szintén perdöntő dokumentumok igazolják, hogy mit tett Horthy Miklós sok százezer zsidó életének megmentésére. És most világszerte épp a ma élő zsidók rágalmazzák meg azokat, akik menedéket biztosítottak, sőt megmentették szüleik, nagyszüleik életét. Maguk a nagyhatalmak, különösen Anglia kormánya tudta, hogy a kormányzó mennyire ellenállt a hitleri követeléseknek. Ezért az angolok nem is követelték a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen. Ez ugyanis a német megszállással lett volna egyenlő. Most olyan dokumentumot közlök, melyet az angol külügyminiszt.rium adott ki az 1943-as brit-magyar titkos tárgyalások anyagából C 12035, valamint 15, F.O. 371/34498nyilvántartási számmal (v.ö. Juhász Gyula:Magyar Brit Titkos tárgyalások,1943):
Namier professzor a zsidó képviselettől (agency) tegnap közölte velem, hogy az ő emberei nagyon aggódnak, ha netán a magyar kormány idő előtt cserbenhagyná Németországot, ami Magyarország megszállását eredményezné, és veszélyeztetné az ott élő 800.000 zsidót, akik jelenleg viszonylagos biztonságban vannak. A zsidók itt – mondta ő - úgy vélik, hogy Németország nem engedi a magyarok háborúból való kilépését mindaddig, amíg a német hadsereg azt meg tudja akadályozni, sőt nyomban megszállná Magyarországot, amely a legnagyobb számú Európában még meglévő zsidóság megsemmisítését eredményezné. “Azt mondtam, hogy a lehetőség már elő lett terjesztve (lásd a Tablet legutóbbi cikkét) mint ok, amiért Magyarország ne kezdeményezzen korai átállást a Szövetségesek oldalára. “Namier professzor azt mondta, hogy az egyetlen remény, ahogy a zsidóság látja, ha a magyarok nem mozdulnak, amíg gyakorlatilag biztosítva nem lesz, hogy a németek már nem tudnak visszavágni.” (Kézírás) “E kérdést megkülönböztetett figyelemmel kísérjük, és nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné. Úgy véljük, hogy e kockázat jelenleg kicsi.”

Hetedik tétel:

Most egy egészen új dokumentumról lesz szó, mely még világosabbá teszi, hogy mit köszönhet a magyar zsidóság Horthy Miklós kormányzónak. Köztudott, hogy a kormányzó 1944 márciusában Hitler kérésére felkereste őt a német főhadiszálláson. Horthynak volt annyi bátorsága, hogy a Führer követeléseinek nemet tudott mondani. Ekkor történt az a megdöbbentő esemény, hogy a kormányzó különvonatát Ausztriában Hitler parancsára feltartóztatták, miközben a német hadsereg megindult Magyarország megszállására. Amikor Horthy 1944. március 23-án megérkezett Budapestre, az országot már elárasztották a Wehrmacht csapatai. Ekkor kezdődött a magyar zsidóság kálváriája. A nemzetközi politika megdöbbenve figyelte az eseményeket, különösen a zsidókra váró deportálás miatt. Kevesen tudják, hogy az 1938-as Eucharisztikus kongresszus óta szoros kapcsolat jött létre Pacelli bíboros, a későbbi XII. Piusz pápa, és Horthy Miklós kormányzó között. Ennek egyik megnyilvánulása az a táviratváltás, ami a magyarországi zsidók sorsáról szólt. A pápa 1944. június 25-én francia nyelvű táviratot küldött a kormányzónak, kérvén őt, ”tegyen meg mindent, ami csak hatalmában áll azért, hogy oly sok szerencsétlen ember legyen megkímélve a további gyásztól és fájdalmaktól…”
Július 1-én Horthy a következő, ugyancsak francia nyelvű választ küldte:
A legmélyebb megértéssel és köszönettel éppen most kaptam meg Szentséged táviratos üzenetét, és kérem Szentségedet, hogy legyen meggyőződve arról, hogy megteszek mindent, ami részemről lehetséges, legfőképpen azért, hogy érvényre juttassam a humanitárius elvek keresztényi követelményeit. Engedtessen meg nekem még arra kérni Szentségedet, hogy őrizze meg kegyeiben a magyar népet a nehéz megpróbáltatásnak e nehéz óráiban. (v.ö. P. Pierre Blet SJ: XII. Piusz és a második világháború. Bp. 2002. 222.)

Nyolcadik tétel:

Nem volt egész Európában oly bátor államfő, aki meg merte volna tenni azt, amiről most beszámolok. – 1944. március 23. óta Magyarországot Hitler uralta, és a Gestapo terrorja nem engedte a legkisebb ellenállást sem. Horthy kormányzó a hitleri megszállás miatt a lemondást választotta volna, de István fia tragikus halála, valamint a nácik puccsának késleltetése miatt hallgatott azokra, akik benne látták a fékező erőt. Így éreztek a magyar zsidók százezrei is. Tudták ugyanis, hogy míg ő áll az ország élén, viszonylag védve vannak. Ennek egyik megdöbbentő és fényes bizonyítéka Koszorús Ferenc ezredesnek Horthy parancsára végrehajtott manővere volt. Mint a páncélos hadosztály parancsnoka megakadályozta, hogy a gettóba zárt 250.000 budapesti zsidót a Nyugati pályaudvaron várakozó vagonokba zárva a német haláltáborokba hurcolják. A jelek nyilvánvalóvá teszik, hogy épp a kormányzó hőstette miatt életben maradt akkori zsidók mai leszármazottai erről nem tudnak, vagy nem akarnak tudni, sőt az ellenkezőjét állítják. Mivel ezt a magatartást akkora hálátlanságnak, sőt gaztettnek minősítem, ezért biztonság kedvéért az egész történetet felidézem annak az egyedül túlélő Tom Lantos amerikai képviselő méltatásából, aki az Egyesült Államok törvényhozásában Koszorús ezredest és rajta keresztül Horthy Miklóst a budapesti zsidók megmentőjeként magasztalta. Erre 1994. május 26-án került sor, amikor a demokratapárti képviselő ezzel kezdte méltató beszédét:
Elnök úr, az idén van a magyar holokauszt 50-ik évfordulója. Azért emelkedek ma szólásra, hogy a magyar holokauszt egyik nagy hősének adózzak. Koszorús Ferencnek, aki saját életét is súlyosan veszélyeztetve több ezer magyar zsidót mentett meg a náci haláltáborokba történő deportálástól. 1944 nyarának viharos idején a szövetséges erők Berlinhez közelítettek, míg Hitler felgyorsította a végső megoldás, a zsidó faj elpusztításának végrehajtását. Sok hősi együtt érző és emberséges tettet hajtottak végre abban az időben. El szeretném mondani Koszorús Ferenc ezredes történetét, ami az akkori idők bátor tettei közül az egyik leginkább figyelemre méltó. 1944 júniusában a nácik Európa zsidó lakosságának legnagyobb részét bezárták és likvidálták. Budapesten, Magyarország fővárosában mintegy negyed millió zsidó maradt élve. Budapest még mindig a magyar rendőrség irányítása alatt állt. A nácik úgy vélték, hogy ez az erő nem elég kegyetlen és brutális ahhoz, hogy Budapest jelentős, még élő zsidó lakosságának teljes elpusztítását megfelelően el tudja végezni. Koszorús Ferenc a magyar hadsereg ezredese volt és alá tartozott a Budapesten és körülötte állomásozó első magyar páncélos hadosztály. Megtudta, hogy Baky László államtitkár, a hadseregen kívül valamennyi biztonsági erő vezetője államcsínyt akart végrehajtani, hogy a náciknak teljes mértékben lojális rendőri erővel váltsa fel. Ők azután gondoskodtak volna róla, hogy Magyarországot megtisztítsák az összes, még életben maradt zsidóktól.”
(…)Felmérve a helyzetet, Koszorús ezredes tanácskozott a kormányzóval és megkezdte az előkészületeket Baky és csendőri zászlóaljainak megállítására. 1944. július 5-én 11:30-kor Koszorús ezredes az elsőpáncélos hadosztály egységeit Budapest stratégiai pontjaira parancsolta, lezárva a városba vezetővalamennyi utat. 1944. július 6-án 7 órakor már valamennyi egység a helyén volt és Koszorús ezredes tájékoztatta Bakyt, hogyha csendőrsége nem távozik és nem oszlik fel, megsemmisítik őket. 1944. július 7-én Baky kapitulált és kiürítette erőit. Koszorús ezredes páratlan tette az egyedüli ismert tény, hogy egy tengelyhatalom katonai erővel akadályozta meg a zsidók elhurcolását. Ennek a rendkívüli bátor erőfeszítésnek eredményeként – amire egy különlegesen ingatag helyzetben került sor, nagy kockázat vállalása mellett – Budapestnek a nácik által történő későbbi átvételét 3 és fél hónappal késleltették. Ez a rés több ezer zsidónak tette lehetővé, hogy Budapesten biztonságot találjon és így megmenekültek a biztos kivégzés elől. Lehetővé tette a híres Raoul Wallenbergnek – aki 1944. július 9-én érkezett Budapestre -, hogy sikeres és hatékony mentő küldetését teljesítse. 1944 októberében, miután a németek elfoglalták Budapestet, Koszorús ezredes bujkálni kényszerült, mert ellenkező esetben a Gestapo feltétlenül kivégezte volna.”
Ezek voltak Lantos szavai. Ha tehát Tom Lantos néhai amerikai kongresszusi képviselő – a washingtoni törvényhozás egyetlen holokauszt túlélője, mint gyakran mondták róla – így látta Horthy szerepét, teljes összhangban Montgomery amerikai nagykövettel és azon zsidókkal, akik a volt kormányzót portugáliai emigrációjában anyagilag segítették, akkor nem világos, hogy milyen kifogás emelhető az ellen, hogy a volt kormányzó emlékének a legnagyobb tisztelettel adózzanak e hon polgárai? A magyar zsidóság legfőbb képviselője ugyanis a Magyar Televízióban azt merészelte mondani, hogy számukra elfogadhatatlan, sőt antiszemita jelnek tekintik, ha az ország bármely helységében Horthyról utcát neveznek el, vagy emlékművet emelnek. Ezt olyan bűnnek tekinti, mintha Hitler, vagy Mussolini emlékét örökítenék meg.

Kilencedik tétel:

Még néhány idézet:
A zsidó írónő Lucy S. Dawidowicz Háború a zsidók ellen 1933-1945 (The war against the Jews 1933-1945. Bantam Books, 1981) című könyvében a következőket írja: “1944. március 22-én új magyar kormány alakult Sztójay Döme miniszterelnök vezetésével, aki korábban a magyar nagykövet volt Berlinben. E szerint a tényleges hatalmat Magyarországon az SS és a Birodalmi meghatalmazott, Edmund Veesenmayer gyakorolta.
1944 októberében, miután a Nyilaskeresztes Párt vezetője, Szálasi, lett a miniszterelnök, a zsidók ismét német kézre kerültek deportálás céljából. Október 26-ára mintegy 35 ezer zsidó férfit és nőt vittek a táborokba, de mivel Auschwitz ekkorra már megszűnt, ezen zsidók rabszolgamunkára lettek használva. A háborús károk a vasúti szállítást lehetetlenné tették, ezért a németek 27 ezer zsidót gyalog meneteltettek mintegy 160 km távon Ausztria felé. De amikor Szálasi megtudta, hogy ezen menetelés sok halálos áldozatot követel, akkor leállította.” Tudni kell, hogy Szálasi Ferenc a zsidók kiszállításába csak írás ellenében egyezett bele, s hogy a németek munkaszolgálatra viszik őket. Itt tehát Szálasi ismét szembeszállt Hitlerrel a zsidók védelmében.
A volt budapesti amerikai nagykövet, John Montgomery emlékiratai 1991-ben jelentek meg, A kelletlen csatlós címmel, amelyben leírja, hogy 1944 márciusáig Magyarország egymillió zsidó (?) számára volt biztos menedékhely. Hitler haragját a magyarok ellen nagyrészt a zsidóknak nyújtott védelem provokálta ki. Egész Közép-Európában a magyarok bántak legjobban a zsidókkal.”
Az utolsó csatlós” ez a címe Hőgye Mihály 1985-ben, New Yorkban megjelent könyvének is, amelyben többek között ezt írja: “…a zsidótörvények végső fokon a magyar zsidóság védelmét szolgálták. Mert a zsidótörvényekkel ki lehetett védeni a követeléseket a valóban súlyos következményekkel járó intézkedések elrendelésére anélkül, hogy a zsidóság valóban vitális érdekeinek ártottak volna…” Az amerikai nagykövet itt idézi Anne O’Hare McCormicknak a New York Times 1944. július 15-i számában megjelent írását: „Magyarország javára szól, hogy ameddig Németország meg nem szállta, az ország a Németországból, Ausztriából, Lengyelországból és Romániából menekült zsidók utolsó mentsvára volt Közép-Európában.”

Tizedik tétel:

Ne csodálkozzon senki…..
Összefoglalom az előbbi kilenc tételben megfogalmazott valóságot, mely nem vélemények halmaza, hanem a megtörtént és dokumentált igazság. A történelmet nem írni, hanem élni kell. Én a megélt és saját tapasztalatommal szerzett valóságot rögzítettem. A történetírás, vagy egy kongresszusi felszólalás azáltal válik hitelessé, hogyha mind egészében, mind legapróbb részleteiben fedi a valóságot, akár kellemes, akár sértő ránk nézve. Minden más módszer torzítva adja vissza a valóságban megtörtént eseményeket. Ami magát az antiszemitizmust illeti, azt kell látnunk, hogy világviszonylatban ezt a fogalmat, kifejezést unos-untalan használják. Rosszul értelmezett önvédelemből a zsidóság használja fel legtöbbször, nem gondolva arra, hogy ez olyan fegyver, mely most már egyre többször a használó kezében sül el. Vagyis önpusztító. Különösen abban az esetben, amikor a „fegyvert” ártatlanokkal szemben vetik be. Épp ennek voltunk szemtanúi a Budapesten megrendezett Zsidók Világkongresszusának hetében. Ismerjük a pásztorfiúról szóló tanmesét, aki tréfából azt kiabálta: ”Jön a farkas”. A szomszédok kirohantak a legelőre, hogy megmentsék a nyájat. De, amikor észrevették, hogy a fiú becsapta őket, nem ültek fel a segítségért kiáltozó fiúnak, még akkor sem, amikor tényleg jött a farkas, nem is egyedül, hanem csordában, óriási vérfürdőt rendezve a nyájban. Különben lenne egy tudományos érvekkel megalapozott indítványom magáról az antiszemitizmus fogalmáról. A kifejezés ugyanis önmagában tévedésen alapszik. A fogalom gyöke Noe legidősebb fiának, Sémi-nek nevéhez fűződik. Az ő leszármazottait nevezték semitáknak. Több ezer év alatt Közép Ázsia területét lakták be. Mai szóhasználat segít feloldani a fogalomzavart. Ma ugyanis araboknak nevezzük őket. Ennek egyik törzse, ága alkotja a zsidó népet. Ha tehát szó szerint vennénk az antiszemita kifejezést, az arab-ellenességet jelentene. Ezért írtam a Hitvédelem és Hazaszeretet című könyvemben, hogy a félrevezető, de megszokott antiszemitizmus helyett az a n t i j u d a i z m u s-t használjuk. Egy tudományos konferencián ezt elfogadták, de természetes, hogy ez nem elegendő egy ennyire beidegződött fogalom és kifejezés megváltoztatásához. A történésznek van egy másik lényegbe vágó megjegyzése, melyet külön ajánlok a világ zsidóságáért felelős vezetők figyelmébe. Saját érdeke a zsidóságnak, hogy ne használják az antiszemita kifejezést ok- és alap n.lkül. Most már azokat is antiszemitizmussal vádolják, akik például Israel kormányának, parlamentjének politikáját bírálják. Hova tovább antiszemitának minősül mindenki, aki felháborodva kritizálja Israel „szemet szemért, fogat fogért” magatartását a palesztinokkal szemben. Ez az esztelen és rosszindulatú magatartás vezetett el ahhoz a rágalomhadjárathoz, mely Prohászka püspököt, Horthy kormányzót és a magyar nép számos kiválóságát egyszerűen leantiszemitázza. Holott Kenderesen a kormányzó újratemetésén saját szememmel láttam azt a gyönyörű koszorút, amelyet azok a zsidók tettek a sírjára, akik megmentőjüket látták benne. A szalagon ez volt olvasható: Köszönjük az életünket.” Az antijudaizmusnak van azonban egy egészen mély teológiai gyökere is. Ezt mint egyháztörténész fűzöm Nyílt levelem legvégére. Az okság elve minden tudományban megkerülhetetlen alaptétel. Jogos a kérdés-feltevés: kivel, hogyan és mikor kezdődött ez a kétezer év óta tartó és soha megszűnni nem akaró ellenszenv? A lavinát Annás és Kaifás főpapok indították el Nagypénteken. Vagyis a zsidók akkori vezetői, akik Jézust halálra ítélték, mondván: ”Jobb, hogy egy ember haljon meg a népért” (Jn 11,50))….” Majd amikor Pilátus ártatlannak látván Jézust, el akarta bocsátani, a főpapok és az általuk felbőszített tömeg mégis halálos ítéletet követelt. Ekkor hangzott el a következő szóváltás Pilátus és a nép között: PilátusÉn ártatlan vagyok ez igaznak vérontásától. A ti dolgotok. Erre az egész nép így kiáltott: Vére rajtunk és fiainkon” (Mt 27,24-26). Ehhez a bibliafordító ezt a megjegyzést fűzi: Ezzel a zsidó nép Isten és a történelem előtt magára vállalta Jézus megölésének felelősségét.”
Az oknyomozó történelem a tényekre és azok pontos ismeretére épül. Péter és Pál, valamint az apostolok már a kezdet kezdetén eme kijelentésre hivatkozva vádolták a főpapokat és a nép vezetőit, hogy ők ölték meg a megváltót, Jézus Krisztust. Ezek szerint ezek a „körülmetélt zsidók” is antiszemiták voltak? Kétezer év óta ezzel magyarázzák meg a gettók kialakítását, a megbélyegzést. Ezt lehet elfogadni, lehet tagadni, de a teológiai-bibliai gyökérzet ettől még érintetlen marad. Az antiszemitizmussal vádolt Prohászka Ottokár püspök élete végén Zsidó testvéreimhez címen egy megszívlelendő dolgozatot írt, mely kéziratban maradt fenn. Arra hívja fel a zsidóság figyelmét, hogy a bolygón a zsidó szindróma csak akkor oldódna fel, ha elfogadnák Jézust a saját prófétáik által megjövendölt messiásnak. Ha akkor nem fogadták el, sőt halálra ítélték, nem jelenti azt, hogy ez mindig így maradjon. Krisztus feltámadása után vált nyilvánvalóvá, hogy „Jézus azt kívánja, hogy mindenki váljék Isten gyermekévé. A vallásos öntudat e fölséges bemutatkozását kereszténységnek hívjuk, s ezt Krisztusnak köszönjük” (v.ö. Barlay Ö. Sz. Antiszemita volt-e Prohászka? Hitvédelem és hazaszeretet 143-151).

+

Ne csodálkozzon senki, különösen ne a zsidók, hogy világszerte egyre forrósodik az antijudaizmus racionális és emocionális vulkánja. Ennek előidézője maga a zsidók vezetőinek és a köréjük fonódó nagyszámú milliomosnak hangadó rétege. Megint eljutottunk odáig, ahová 1917-ben a Huszadik Század főszerkesztője, a kikeresztelkedett zsidó Jászi Oszkár. Ő ugyanis megérezte, hogy az európai zsidóság felett viharfelhők tornyosulnak. Összehívott egy konferenciát (Ő ankétnak nevezte). Több kérdést tett fel, melyre mindenki válaszolhatott. Például: Van-e zsidókérdés? Ha van, miben látja a megoldást; milyen intézkedéseket lát szükségesnek?- Megdöbbentő válaszok hangzottak el szóban és írásban. Legtöbben arra figyelmeztettek, hogy ne irritálják a magyarság önérzetét, mert pattanásig feszült a helyzet. Köztük rabbik is ezen a véleményen voltak….
A holokauszt után megszólalt a felesége révén (Lola zsidó volt) érintett Márai Sándor, aki aggódó prófétaként előre megmondta, hogy a liberalizmus élharcosai között sok zsidó lesz. Mert megtanulták, hogy „minden szabad és lehet, csak mert lehet. Ennél veszélyesebb leckét nem is tanulhattak. S hajlamuk van erre” v.ö.: Barlay i.m 112)
Szabó Ervin még pontosabban fogalmaz: a magyar népet legjobban az irritálja, hogy a zsidók legtöbbje a liberálisokra szavaz, még a köznépre nézve sérelmes kérdésben is…. Ezzel eljutottunk a mába, a budapesti Zsidó Világkongresszus hetébe. És itt nevezték megmentőjüket, Horthy Miklós kormányzót fasiszta antiszemitának, akiről ne merjen senki még utcanevet se elnevezni. Ne csodálkozzon senki, ha Ronald- Lauder francia cikkében „vicious antisemite-nek”-nek, aljas antiszemitának rágalmazza a trianoni Magyarország magyarjainak egyik legnagyobb alakját.
2013. Pünkösd

Barlay Ö. Szabolcs - sok zsidó megmentője és barátja







Hegedűs a háztetőn – Az SZDSZ egykori hangadói ma fideszes véleményformálók



2010, február 27 - 13:49
Hegedűs ZsuzsaHárom házaspár, egy eset: Hegedűs Zsuzsa-Kis János, Schmidt Mária-Ungár András, Hankiss Ágnes-Hankiss Elemér. Mindannyian az SZDSZ vagy a rendszerváltáskori Fidesz befolyásos háttérbázisához tartoztak, a liberális pártok ideológusai voltak. Ma is aktívan politizálnak, a leendő kormánypárt, a magát polgáriként meghatározó Fidesz-MPSZ környékén. Apák és fiúk helyett férjek és feleségek.
Képzavarral élve: Az SZDSZ kilehellte a lelkét, ha volt ugyan neki ilyen. Akkor miért érdekes a fentebb sorolt hat személy, három egykori és mai házaspár, közülük is elsősorban a hölgytagok? Mert míg a '90-es évek elején a vállaltan liberális Fidesz és nagytestvérük, az SZDSZ holdudvarának a tagjai voltak, ma látszólag a túloldalon állnak. Látszólag. Fontosak nekik az emberi jogok. Látszólag. A felszín kapargatása helyett némileg mélyedjünk bele, mit keres a leendő kormánypárt, a kétharmadra ácsingózó Fideszben és közvetlen környékén a volt MSZP-alelnök Csintalan Sándor mellett SZDSZ-alapítói kötődésű, idegen állapmolgárságú trockista, a leszbikus, liberális Ungár Klára sógornője, vagy épp Hankiss Elemrének a férje nevét máig megtartó egykori felesége, aki ma EP-képviselő?
Csintalan-jelenség: a Jobbikra szavazni tilos
A Csintalan-jelenség, mellyel korábban lapunk hasábjain is foglalkoztunk időről-időre feltűnik a Fidesz-környékén: egy-egy korábbi (?) balliberális véleményformáló átáll a jobboldalra és úgymond a saját térfélről fogalmaz meg sommás elítélő állításokat (legtöbbször persze a radikális jobboldal tárgykörében) olyanokról, akik mindig is ezen az oldalon voltak. A balliberális "áruló" véleménye egy ideig biztosan érdekes, de a legtöbben átesnek a ló túloldalára. Feltételezhetnénk, hogy csupán megfelelési kényszerből, de a tendenciák mást mutatnak. ahogy Csintalannál, úgy most Hegedűs Zsuzsannánál. Aki az Inforádió egyik műsorában kifejezetten a Jobbik ellen való szavazásra biztatta a magyar választópolgárokat és a minél nagyobb részvételre. A második óhaj-felhívás egyfelől dícséretes lenne persze, ha hinnénk a liberális demokrácia meséjében és a hangzatos lózungokban, miszerint a demokrácia erejét és a szavazópolgárok felelősségteljességét jelenti a minél magasabb részvétel. Ez magasztos és szép elmélet, csak a mai európai és magyar valóságtól igen távol áll. Hegedűs Zsuzsa nem átallotta a mostani magyar helyzetet a 2002-es Franciaországihoz hasonlítani, amikor Jean-Marie Le Pen, a Front National(Nemzeti Front) elnöke legyőzte a szocialista jelöltet, Lionel Jospin-t az elnökválasztás első fordulójában. Hegedűs a jól hangzó „társadalmi alternatívát” hiányolja az ország tönkretételével, a mai elképesztő szegénységgel szemben, azt persze nem fejti ki, miféle társadalmi alternatívának volna itt az ideje, amikor az utolsó órák egyikében vagyunk. Még érdekesebb nem csekély módon demagóg, mondhatnánk hazug okfejtése: a Jobbik EP-választási sikerét az alacsony részvételnek és a média-demokráciának (!) köszönheti. „Kaptak egy tévét…”-hangzott el a szociológus szájából a rádióbeszélgetésben, amely kijelentés végképp értelmezhetetlen…
Kicsoda Hegedűs Zsuzsa?
Hegedűs Zsuzsa Párizsban élő szociológus. Az SZDSZ alapítójának és volt elnökének, Kis Jánosnak a felesége. Párizsban marxista szemináriumokra járt, az "új társadalmi mozgalmak" aktivistája volt. Alapítója a Zöld Pártnak. A Zöld Párt listavezetője az anarchista, kommunista, a cionizmust és többek közt a pedofíliát népszerűsítő Daniel Cohn-Bendit, aki az 1968-as Franciaországi diáklázadások egyik vezetője volt. Cohn-Bendit egy 1975-ös könyvében arról ír, milyen kapcsolatban állt, ahogy fogalmaz, milyen „találkozásai voltak” (magyarul szexuális érintkezés. A képviselő egy tévéinterjúban például azt ecsetelte, micsoda élményben volt része, amikor egy kisgyermek kigombolta a sliccét neki…- H.Á.) különböző gyermekekkel abban az időszakban, amikor egy radikális kommunában élt a korabeli Nyugat-Németországban. A pedofil Cohn-Bendit párttársa, Hegedűs Zsuzsa Francia–magyar kettős állampolgár, de szavazati joga Franciaországban van, ez egy vele készült interjúból is tudható: " Hiába van nekem egy saját tulajdonú lakásom Magyarországon, ahol állandóan be is vagyok jelentve, ettől még nekem szavazati jogom itt csak akkor lehetne, hogyha hivatalosan bejelentem Magyarországon is, Franciaország országban is, hogy hivatalosan áttelepszem. Ami azt jelenti, hogy áthozom a bankszámlámat, és ott lemondok a választási jogomról, tehát ott visszaadom a választási igazolványomat, és itt szavazok. És most – mielőtt még megkérdezi – ez nem olyan egyszerű döntés. Nemcsak azért, mert nekem a munkahelyem van ott, hanem az ember sehova nem tudja vinni a házát, a barátait, a szokásait." Ugyanebben az interjúban hallhattuk ideológiai és politikai hitvallását is: "Én egy zsigeri antinacionalista vagyok, legyen az francia nacionalizmus, szerb nacionalizmus, amerikai nacionalizmus, magyar nacionalizmus vagy román nacionalizmus."
A ma a Jobbikot a legnagyobb veszélynek tartó Hegedűs Zsuzsa az 1990-es évek elejéről a“Tégy a gyűlölet ellen” mozgalom és kampány elindítója és fő szervezője volt. Emlékeztetőül és a fiatalabbak kedvéért: A Demokratikus Charta (amelyet a fő demokrata, Gyurcsány Ferenc élesztett újjá 2008-ban) a kilencvenes évek elején alakult a nemzeti MDF-kormánnyal, a kormánypárton belül megerősödő lakitelki, népnemzeti vonallal szemben. Megtalálható volt benne minden mai hivatásos rettegő, jobboldali kormányok esetén utazóbőröndjeiket előkészítő, az SZDSZ alapítói, akkori és mai holdudvarának jó része. Chartává először Kiss Endre alakította a gondolatot. Első fogalmazványát 1991 januárjában mutatták be a Szabadelvű Kör budapesti rendezvényén, végleges változata "A közmegegyezés Chartája" címmel a Kapu című folyóirat 1991. májusi számában jelent meg. Fontos részlete a Charta valóságos előtörténetének, hogy 1991 első felétől konzultatív jellegű megbeszélések folytak a liberális minimum és a Charta-gondolat további kiépítésének lehetőségéről az SZDSZ, az MSZP és a Szabadelvű Kör között, a Charta alapjait az MDF budapesti Szabadelvű Köre fogalmazta meg. A Hegedűs Zsuzsa fejéből kipattant "Tégy a gyűlölet ellen" mozgalom a Charta alepelvein nyugodott és alapvetően a magyar, nemzeti, általuk népnemzetinek és nácinak mondott gondolatok és jelenségek ellen voltak hivatva fellépni. A Charta és a mozgalom legismertebb aktivistái voltak: Solt Ottília, Kis János, Tamás Gáspár Miklós, Rajk László, Bauer Tamás, Konrád György...és még sorolhatnánk.
Akiknek a jog szubjektív
A most a Jobbikra való szavazás ellen ágáló Hegedűs Zsuzsa 2002-ben még a jobboldal kérlelhetetlen ellenzéke volt, a "köztársaságot" féltette ugyanazoktól, akikkel most "együtt gondolkodik" és akiktől várhatóan szociális miniszteri bársonyszéket fog kapni. A Fidesz populizmusáról, nacionalizmusáról és szélsőjobbal való kacérkodásáról cikkezett még 2002-ben is. A jobboldalra a 2004. december 5.-i népszavazással "került", amikor hazatért Franciaországból és óriási médianyilvánosságot kapva az igen szavazatra buzdított. Azóta a jobboldali médiumok (Hír tv, Magyar Nemzet, Láchíd Rádió) állandó vendége. A magát ma is baloldalinak mondó szociológusokhoz, Szalai Erzsébethez és Ferge Zsuzsáhozhasonlóan neki is csak 2004-2005 környékén "esett le a tantusz": mindhárman ebben az időszakban kezdtek el publikálni a magyarországi mélyszegénységről, a leszakadók kilátástalan helyzetéről, a hárommillió koldus országáról. Azaz: az okozatról, amit maga az ok, a szocialista-szabad demokrata kormány ámokfutása, gyarmatosítása okozott az embereknek 2002 óta tartó regnálásuk óta. A valódi okról persze azóta sem beszélnek, hiszen mindhárman részei a gépezetnek és felelősei az okozatnak: Hegedűs 2002-ben még a Fidesz-kormány ellen uszított, Ferge Zsuzsa és Szalai Erzsébet mindig is a balliberális háttér fontos szakértői voltak.
Az említett szociológusokhoz és jogvédőkhöz hasonlóan Hegedűs Zsuzsa toleranciaküszöbét sem lépte át például a tavaly július 4-i, Erzsébet téri rendőrtámadás amely a gárdistákat érte, csak hogy messzebbre ne is menjünk példáért. A jogvédelem és az emberi jogok kérdésköre eszerint a Fidesz leendő szociális miniszterénél is meglehetősen szubjektív. Az egyelőre még csak tervben lévő szociális kártyáról és a monoki példáról eképp vélekedett Hegedűs, a leendő szociális miniszter: „Úgy nem megy, hogy önhatalmúlag kitalálom: a szociális segélyért mától dolgoztatok, egy részét ráadásul a haverjaim boltjában kötelező levásárolni - ennél nagyobb ocsmányságot én még nem láttam. A monoki polgármestert ezért legalább ki kellene közösíteni."
Fidesz-főtanácsadó SZDSZ-es családból
Schmidt MáriaA Fidesz poitikai korrektségének másik záloga Schmidt Mária, hazánk harmadik leggazdagabb asszonya, a Budapesti Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Részvénytársaság résztulajdonosa. Az SZDSZ-es Ungár András özvegye. Schmidt Mária sógornője Ungár Klára. 2002-ig Orbán Viktor főtanácsadójaként dolgozott, jelenleg a Terror Háza Múzeum igazgatója. Posztgraduális ösztöndíjakkal, illetve vendégtanárként megfordult a bécsi és innsbrucki egyetemeken, Oxfordban, Párizsban, Berlinben a Technische Universitäten, Tel-Avivban, továbbá a jeruzsálemi Jad-Vashemben, a New York-i és a bloomingtoni egyetemen, valamint a stanfordi Hoover Intézetben. 2002-től a 20. századi európai diktatúrák és a demokratikus átalakulások összehasonlító kutatására létrejött, nemzetközi Ettersberg Alapítvány kurátora. egyik legfontosabb kutatási területe a magyarországi zsidóság és a holokauszt. Orbán Viktornak és a Fidesz Magyar Polgári Szövetségnek ezek szerint elfogadható a kitűnő családi pedigrével rendelkező Schmidt Mária polkorrekt személye. A zsidóság kutatásában ösztöndíjai közül említésre érdemesek: Három éves kutatási ösztöndíj a magyar zsidóság 20. századi történelmének tanulmányozására az MTA-Soros Alapítványtól, kutatási ösztöndíj az Oxfordi Egyetem St. Anne és St. Anthony Kollégiumok közép-kelet-európai modern zsidó történelemmel foglalkozó intézetében, ösztöndíj a Jeruzsálemi Yad Vashem magyar holokauszttal kapcsolatos anyagának tanulmányozására, egy éves kutatási ösztöndíj az MTA-Soros Alapítványtól az Indiana University Jewish Studies programjához, fél éves kutatási ösztöndíj a Tel-Avivi Egyetem 1945 utáni összehasonlító történelemmel foglalkozó munkacsoportjánál.
Hankiss Elemérné, a Fidesz EP-képviselője
Hankiss ÁgnesA médiában meg nem történt rendszerváltásról szintén hosszasan cikkeztünk lapunk hasábjain. Előző lapszámunknak adott interjút a honi televíziózás történetének egyik legnagyobb formátumú újságírója, műsorvezetője, Chrudinák Alajos. Aki a magyar nemzeti érdekek képernyőn való megjelenésének meggátlójaként, az idegen érdekek feltétlen kiszolgálójaként Hankiss Elemért nevezte meg. A„tudományos gondolkodót”, a Társadalmi csapdák szerzőjét, a „Találjuk ki…” elnevezésű mozgalom szülőatyját, az SZDSZ akkori holdudvarának egyik legismertebb alakját, az MDF-kormány időszakában a köztévé elnökét. Akinek a felesége volt Hankiss Ágnes. Ma a Fidesz európai parlamenti képviselője, korábban a Fidesz médiumainak (Hír tv, Echo tv) állandó vendége, majd műsorvezetője. Hankiss Ágnes édesapja egyébként Erdős Péter, akit zsidó származása miatt 1944-ben Borba, onnan a buchenwaldi koncentrációs táborba deportáltak. Korábbi férje, az említett Hankiss Elemér, aki után felvette a Hankiss Ágnes nevet és ki tudja miért, a mai napig megtartotta. Második férje Vitézy László filmrendező, közös gyermekük Vitézy Dávid a VEKE szóvivője. A Vitézy-család egyébként a Fidesz befolyásos háttérbázisa. Az adriai vitorláskikötővel is rendelkező Vitézy Tamás a Fidesz-közeli Helyi Théma című ingyenes regionális hetilap tulajdonosa, míg Vitézy Zsófia a Magyar Nemzet kulturális rovatának a vezetője, korábban a Reform című hetilap főszerkesztője volt. Hankiss Ágnes politikai tevékenységét 1990-1994-ig a Fővárosi Önkormányzat Fidesz-frakciójában kezdte, ekkor a Fidesz az SZDSZ testvérpártja volt, egyúttal a Liberális Internacionálé tagja.. Ezt követően 1998-ig a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének tanácsadója volt. 1995-től 2009-ig a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület egyik alelnöki tisztségét töltötte be, valamit 1996-2008-ig a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének fideszes delegáltja volt. 2000-2003-ig a Károlyi Palota Kulturális Központ főigazgatójaként dolgozott. 2003-tól a Hamvas Béla Kultúrkutató Intézet igazgatója, 2008-tól pedig a Duna TV Kuratóriumának elnökségi tagja, amelynek 2005. február 17. óta Cselényi László az elnöke, akinek a számlájára írható a Duna TV-ből az összes nemzeti érdekeket megjelenítő gondolatnak a kiirtása, a szakmailag legjobb műsorvezetőknek és újságíróknak (például Szaniszló Ferencnek) az eltávolítása.
A fentebb ismertetett házaspárokról, családokról, háttéremberekről és médiaszereplőkről leírtak tények, csupán egymás után vannak illesztve. A következtetések levonása az olvasóra tartozik. Ahogy annak az átgondolása is, vajon miért a közös ellenségük egy olyan politikai erő, amely nem részesül kuratóriumi tagságokból, családi pedigréje nem predesztinálja bizalmi pozíciókra a közszférában és amelynek a tagjai már csak életkorukból adódóan sem lehetnek a beágyazott, több évtizedes múltra visszatekintő rendszer részei, sem nem rokonai semmilyen SZDSZ-esnek. A magát nemzetinek valló fideszes értelmiség számára pedig feltehető a kérdés: a 2002-es bukáskor, nyolc kerek évvel ezelőtt vajon ilyen jövőbeni háttérbázisról álmodtak?
Horváth Ádám
Az írás megjelent a Bar!kád hetilap egy hónappal ezelőtti számában.
barikad.hu




Pedofília eltussolásáért elítéltek egy amerikai egyházi vezetőt





Bűnösnek mondta ki "gyerekek jólétének veszélyeztetésében" egy amerikai bíróság pénteken William Lynnt, a philadelphiai bíboros érsek korábbi titkárát.
Lynn az első magas rangú amerikai katolikus egyházi tisztségviselő, aki elítéltek azért, ahogyan a gyerekek szexuális zaklatásai miatt beérkezett panaszokat kezelte. Pozíciójában az egyházmegye személyzeti főnökeként dolgozott.
A papra az elmarasztalás miatt hétéves szabadságvesztés is kiszabhatnak. A 12 tagú esküdtszék ugyanakkor egy rendbeli gyerekveszélyeztetés és az összeesküvés vádpontja alól felmentette.
Lynn-nek kulcsszerepe volt abban, hogy a pedofil papok folytathatták hivatásuk gyakorlását máshol, és hogy a közvélemény nem értesülhetett a bűncselekményekről, mert a gyerekmolesztálók átirányítását többnyire egészségi okokkal magyarázták. Lynn a másfél millió hívőt tömörítő philadelphiai érsekségen több mint 800 pap fölött rendelkezett.
A pedofíliával vádolt papok ügyében az idén januárban 88 évesen elhunyt Bevilacqua bíboros mondta ki az utolsó szót. Az érsek 1994-ben elrendelte egy őt figyelmeztető levél megsemmisítését, amely három diagnosztizált pedofil, tucatnyi bizonyított gyerekmolesztáló és a legkevesebb húsz ezzel gyanúsított pap nevét tartalmazta. A levél egy példánya azonban ennek ellenére - az idén - eljutott az ügyészséghez.
Lynn-nek négy vádlott-társa is volt. Az esküdtszék James Brennan tiszteletes ügyében - őt azzal vádolták meg, hogy 1996-ban megerőszakolt egy 14 éves fiút - nem tudott egyezségre jutni. Edward Avery, akit megfosztottak reverendájától, miután elismerte, hogy 1999-ben megrontott egy tízéves ministránsfiút, jelenleg börtönbüntetését tölti. A botrányban szintén érintett egyik pap és az érsekségi iskola egyik volt tanára elleni pert későbbi időpontra tűzték ki.
A három hónapos pert az áldozatok jogaiért küzdő civil szervezetek mérföldkőnek tartják a papi pedofília elleni harcban. Lynn elítélése nagy győzelem az egyházmegye viselt dolgait 2002 óta szívósan vizsgáló philadelphiai kerületi ügyész számára is - írta internetes verziójában a New York Times amerikai napilap.
"Ez az ítélet erős és világos üzenetet küld arról, hogy a zaklató papok fedezése a családok, közösségek és gyermekek ellen elkövetett förtelmes bűn" - idézte a portál Barbara Dorris civil aktivistát. Az általa képviselt civil szervezet, a DSNTAP azt reméli, hogy a mostani ítélet más államokban is arra indíthatja az ügyészeket, hogy az egyházi vezetők felelősségét vizsgálják.
Lynn ügyvédei ugyanakkor jelezték, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. A döntés egyébként abban az értelemben megosztónak ígérkezik, hogy sokak szerint egyetlen embert sújt, miközben bizonyítékok vannak arra, hogy mások is igyekeztek megakadályozni a pedofilesetek nyilvánosságra kerülését és a jogi következményeket.



A maffia zenekar szólamait kisértem nádi hegedűvel , egy se élje meg a hajnalt, a jobb sorsra érdemesültek közzültalálják meg az utat új jeruzsálemükhöz. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése