2016. szeptember 8., csütörtök

A kongó stadionok országa leszünk, de telt házas koncentrációs táborokat üzemeltetünk !!!!



A kongó stadionok országa leszünk, de telt házas koncentrációs táborokat üzemeltetünk !!!!







Olajfolt Gyurcsányon


Az Energol-ügyben végrehajtott egyik házkutatás során Gyurcsány Ferenchez köthető érzékeny offshore iratokat találtak a nyomozók. Gyurcsány személyesen is részt vett egy olajos cég, a Fortus Rt. irányításában, amelynek egyik vezetőjét kis híján kivégezték, a befolyó százmilliók ettől függetlenül nagyban hozzájárultak a későbbi miniszterelnök cégbirodalmának felhizlalásához.
Az ezerkilencszázkilencvenes évek közepe. Egy fővárosi szállodában a titkosszolgálatok és a szervezett bűnözés ellen létrehozott Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) tisztjei gyülekeztek. A konspiráció irányítója a Szovjetunióban végzett Stefán Géza volt, aki 1994. augusztus 1-jétől, a Horn-kormány megalakulása után lett a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) főigazgatója. A dokumentált találkozón részt vett Kerekes István is, aki korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal területi igazgatóságán dolgozott, éppen Stefán Géza alatt.
A megbeszélésen abban állapodtak meg, hogy a katonai titkosszolgálat szoros ellenőrzés alá vonja az olajkereskedelemmel foglalkozó Energol Rt.-t, ettől az időponttól kezdve a cég üzletpolitikájának minden mozzanatáról jelenteni kellett Stefán Gézának. (Az egykori KBI nyugalmazott alezredese, Sándor István „Papa” is úgy tudja, a katonai titkosszolgálatok cége volt az Energol. Legalábbis erről beszélt, amikor 2000 novemberében az olajügyeket vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság tagjainak a kérdéseire válaszolt.)

Koordinált embargósértés

Az Energolt a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből verbuválódott személyek alapították 1994. november 30-án. Az olajvállalat részvényesei között megjelent Portik Tamás, akit a tököli fiatalkorúak börtöne készített fel az életre. Ott volt két, visszaeső bűnözőként – betörőként – nyilvántartott személy, Drobilich Gábor és Ferencsik Attila. Felbukkant a titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező Kerekes István és Gulyás Emil, valamint az MSZMP KB agitációs és propagandaosztályát megjárt, majd 1995-ben a Belügyminisztérium adatfeldolgozó háttérintézményétől leszerelt Csikós József is. Keszthelyi Péterről, Dékány Istvánról, a társaság volt vezetőiről, illetve Vankó Krisztináról, a nagy hatalmú titkárnőről pedig majd később.
A vállalkozás 1995. december 28-án megszerezte a kőolajtermékek és -származékok nagykereskedelmét lehetővé tevő jövedéki engedélyt, a cég megkezdte a működését. A Horn-kormány idején a titkosszolgálat vigyázó tekintete mellett a vállalkozás erőszakos terjeszkedésbe fogott. Ez az Energolban szerepet vállaló, bűnözői életmódra berendezkedő személyeknek nem is esett nehezére. A telephelyek meghódítását követően beindult az olajbiznisz, amihez jól képzett ügyvédek hada asszisztált. A visszaélésekre az adott lehetőséget, hogy szociális megfontolásból kevésbé adóztatták a kályhákba való háztartási tüzelőolajat (hto), mint a járművekbe töltendő, kémiailag azonos gázolajat. Ha tehát az országba hto-ként csempésztek be dízelüzemanyagot, alig kellett közterhet fizetni. Megkezdődött az olajszőkítés, vagonokat utaztattak keresztül-kasul az országban, miközben hatalmas kár érte a költségvetést. A büdzsé megcsapolásához ugyancsak nagyban hozzájárult a halasztott vámfizetés intézményének bevezetése. A hamis papírokkal alapított cégek hatalmas forgalmat bonyolítottak, amikor azonban a járulékok befizetésére került volna sor, a vállalkozások a bűnüldöző szervek számára fellelhetetlennek bizonyultak. A bűnös úton felhalmozott pénz lehetővé tette az alvilág megerősödését. Akkora vagyonok keletkeztek, hogy a bűnözők számára gyakorlatilag nem léteztek olyan személyek, akiket ne tudtak volna megvásárolni. A politika, a közigazgatás és a rendvédelem egyes szereplőit csak az árfolyamuk különböztette meg egymástól.
Az Energol Rt. működtetése azonban más célt, nagypolitikai érdeket is szolgált. Ebben az időszakban – 1992-től – ENSZ-embargó volt érvényben Szerbiával szemben. Oroszország azonban a korlátozások ellenére minden eszközzel megpróbálta segíteni a Milosevics-rezsimet. A szocialisták 1994-es hatalomra kerülését követően, a kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkező Stefán Géza, engedve a baráti kérésnek, az Energolon keresztül – amelynek legfőbb felügyelője volt – egyengette néhány olajszállítmány áthaladását az országon. Volt olyan dokumentált szállítás, amelyben egy egész szerelvény olaj utazott a déli határig, ahonnan – téves címzés miatt – visszafordították ugyan, ám a visszaúton a tartályokban már nem olaj, hanem víz volt. A folyékony arany minden bizonnyal Szerbiában kötött ki.

A per

Maga az Energol Rt. 1997 elejéig – papíron – ötmilliárd forintos forgalmat bonyolított. A valóságban persze készpénzes adásvétel is folyt, de sem a „hivatalos” adócsalásnak, sem a feketézésnek nem lett következménye. Ám kódolva volt, hogy az illegális olajkereskedelemből kivehető hatalmas nyereség előbb-utóbb egymásnak ugrasztja az alvilág pénzembereit. Prisztás József 1996. novemberi meggyilkolásával vette kezdetét a leszámolássorozat. Innentől kezdve a hatóságok aktívabban igyekeztek feltárni az olajüzletek hátterét, nyomozás indult az Energol ügyletei miatt. Portik Tamás – értesülve a rá leselkedő veszélyről – olajra lépett, és bár a rendőrséghez számos bejelentés érkezett arról, hogy éppen Újbudán, Solymár környékén vagy Bécsben húzza meg magát, a hatóságok nem intézkedtek az ügyben. Voltak ugyanakkor információk, amelyek szerint Portik az Egyesült Államokba tette át székhelyét. Tény, élettársa négy gyermeknek adott életet a tengerentúlon, akik így automatikusan amerikai állampolgárrá váltak. Az évszázad olajpereként beharangozott, Portik távollétében zajló Energol-per később közröhejbe fulladt. Az ügyészség kihátrált saját vádirata mögül, rács mögé a bíróság 2007. novemberi – szocialista kormány idején hozott – ítéletét követően szinte senki nem került. Portik még egy ideig bujkált, majd az elévülést kivárva egyre otthonosabban mozgott Budapesten.

A művelet

Olyannyira, hogy 2008-ban egy közvetítőn keresztül kapcsolatba lépett Szilvásy Györggyel, aki akkor éppen a Gyurcsány Ferenc-féle titkosszolgálatokat irányította. Szilvásy a KGB-egyetemen végzett Laborc Sándorra bízta a találkozó lebonyolítását. Laborc – mint a polgári elhárítás főigazgatója – találkozott Portikkal. Nem is egyszer. A rögzített beszélgetések leiratából kiderült, az alvilágban komoly pozíciókkal rendelkező Portik minden eszközzel szerette volna elérni, hogy 2010-ben ne legyen kormányváltás, ő ugyanis saját bevallása szerint az MSZP embere, korábban pedig szocialista politikusokat pénzelt. Ezért felajánlotta, hogy a maga módján segít, vagyis információkat szerez, illetve gyárt az akkori ellenzékről, a Fideszről. Laborcnak tetszett az ötlet, még külön telefont is biztosított az alvilági vezetőnek az olajozott kapcsolattartás érdekében. Portik rettegése a kormányváltástól nem volt alaptalan. A szocialista védőernyő megszűnése után a terrorelhárítás emberei Ágnes utcai otthonában őrizetbe vették a volt olajbűnözőt, akit azóta számos leszámolásos bűncselekménnyel hoztak összefüggésbe.

A nagy hatalmú titkárnő

Most kanyarodjunk vissza az időben egészen a kilencvenes évek első feléig, a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett gazdasági birodalom alapozásához. A cégfejlődéshez legalább két biztos támasza volt Gyurcsánynak. Az egyik a „házasságpolitikája” következtében hullott az ölébe. Feleségének, Dobrev Klárának az édesanyja – a pártállami időszakból átörökített üzleti, politikai és titkosszolgálati kapcsolatrendszerrel rendelkező Apró Piroska – ugyanis minden erejével segítette fiatal vejét. Apró Piroska többtucatnyi cégnél volt, illetve jelenleg is vezető tisztségviselő, tanácsadó, de meglehetősen nagy befolyásra tett szert Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnökeként is. A másik támasz Jagiellowicz Györgyné, az egykori Taurus gazdasági vezérigazgató-helyettese, aki lényegében minden Gyurcsány-cégben vezető tisztséget töltött vagy tölt be. A volt kormányfő vagyonosodásáról számos cikk készült, feltárták már a kétes privatizációs ügyleteket, a trükkös ingatlanszerzéseket, a megmagyarázhatatlan tanácsadói szerződéseket, de igen kevés szó esett arról, hogy a cégbirodalom anyagi felhizlalásához olajkereskedelmi ügyletek is hozzájárultak.
A Gyurcsány-birodalom zászlóshajója, az Altus Rt., valamint a Magyar Villamos Művek (MVM) 1995-ben Fortus néven közös céget alapított. Előbbi 45, utóbbi 55 százalékos tulajdonrészt birtokolt.
Az Altus kilencmillió forint készpénzzel szállt be az üzletbe, az MVM pedig, amelynek akkor Apró Piroska volt a tanácsadója, szerette volna a vállalkozásba apportálni a Dunamenti Hőerőmű fűtőolaj-tározóit. A tervet az Állami Számvevőszék húzta keresztül. A tározókat egyébként valamivel korábban négymilliárd forintnyi közpénzből hozta létre az állam, amihez a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) vett fel hitelt. Az MVM arra hivatkozott, hogy az olajtározók működtetése gondot jelent neki, ezért partnert kellett keresni az üzemeltetésükhöz. Ez a partner lett a Fortus Rt. Az ügyletek itt azonban még nem értek véget. Az MVM ugyanis tett még egy nagylelkű gesztust. Nevezetesen: a részvénytársaság alapító okirata öt százalék osztalék- és szavazatelsőbbséget biztosított az eredetileg kisebbségi tulajdonrésszel bíró Altusnak. A kérdőjelek számát növeli: vajon miért volt szüksége az MVM-nek egy olyan cégre, amelyen keresztül olajszállításokat bonyolít saját magához? A Fortus tájékoztatása szerint csak 1996-ban 40 ezer tonna fűtőolajat értékesítettek a villamos műveknek.
Gyurcsányék egyébként a Fortushoz igazolták a Mol korábbi kereskedelmi igazgatóját, Sáska Lászlót. Őt később kis híján kivégezték, amikor a kocsijában ülő üzletemberre egy máig ismeretlen férfi több lövést adott le. Sáska annak ellenére, hogy több lövedék eltalálta, túlélte a merényletet. A nyomozás során számos olajos nehézfiút hallgattak ki, nem sok eredménnyel. A történteket még érdekesebbé teszi, hogy a Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden Enterprises Limited nevű ciprusi offshore cég alapító okirata az olajmaffiát irányító Energol Rt. egyik vezetőjének, Dékány Istvánnak a feleségénél tartott – 1997. augusztusi – házkutatásnál került elő. Talány, hogy a Gyurcsány-féle érzékeny cégirat miképpen kerülhetett az energolosokhoz, mint ahogy az is, hogy a szocialista kormányok idején, 2002 és 2010 között hogyan lehetett az állami sportberuházások egyik irányítója az a Keszthelyi Péter, aki az Energol elnökeként is munkálkodott. És itt érdemes ejteni néhány szót Vankó Krisztináról, az Energol titkárnőjéről is. A hölgy ugyanis nem más, mint Kuncze Gábornak, a Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterének az unokahúga. Vankó nem kizárólag titkárnői feladatokat látott el. Kulcsa volt a cég széfjéhez, és a házipénztár kezelésére is felhatalmazást kapott. Többször megtörtént, hogy a társaság gazdasági ügyeiben döntött; jelenleg külföldön, Németországban él.

Energol, ETL, Fortus…

A már említett 1997-es büntetőügyben kiderült, hogy az Energol a Fortuson keresztül is komoly olajszállítmányokat szerzett be. A Fortus az eljárás során azzal védekezett, hogy tudtukon kívül, csak papíron, hamis számlákon keresztül vettek részt az ügyletekben. És ha már ismét az Energol-ügynél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a botrány kirobbanása előtt, 1997. április 21-én Gyurcsány Ferenc és Jagiellowicz Györgyné kimenekült a Fortusból, vagyis a későbbi miniszterelnök lemondott felügyelőbizottsági, az üzletasszony pedig elnöki tisztségéről. Tény továbbá az is, hogy a Fortus üzleti kapcsolatban állt egy másik nagy olajcéggel, az MSZP-s hátterű ETL Rt.-vel, amelyről köztudott, hogy az Energol fő beszállítója volt. Az ETL felügyelőbizottságába 1996-ban, az olajügylet legjövedelmezőbb évében került be a szocialisták fő energetikai szakértőjeként ismert Karl Imre és Szűcs Erika, a szocialisták országos választmányának akkori tagja is. Szűcs jelenleg Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót erősíti.

Egymásra utalva

Ennyi idő elteltével persze lehetetlen a történtekről valóságos képet alkotni. Az azonban bizonyos, a kilencvenes évek közepétől a Horn-kormány idején folyó olajozás sokak meggazdagodását segítette elő. Számos vállalkozás alakult, több már meglévő cég felvette tevékenységi körei közé a gépjármű-üzemanyag, valamint a tüzelő- és építőanyag-nagykereskedelmet. A nagyobb olajozásra szakosodott cégek bizonyítottan kapcsolatban álltak egymással, a társaságok vezetői mindent tudtak a konkurensek tevékenységéről, az ipari méreteket öltő bűncselekményekről. Egyik nagy sem működhetett a másik nélkül. Politikai akarat, érdek pedig nem volt a törvénytelenségek feltárására. Ma már hiába is lenne, a cselekmények elévültek, a bizonyítékokat – néhány szilánkot leszámítva – megsemmisítették. Akik pedig sokat tudhatnak – az energolos Portik Tamás, Dékány István, Drobilich Gábor, Gulyás Emil, Vankó Krisztina, az ETL-es Karl Imre és Szűcs Erika, a fortusos Gyurcsány Ferenc és Sáska László, vagy éppen Kuncze Gábor, a rendőrséget abban az időben felügyelő belügyminiszter – csak legyintenek, és még a feltételezéseket is kikérik maguknak, holott az erkölcsi, valamint a politikai felelősség megmaradt.
---------------------------------------------------
Stefán Géza: a Katonai Biztonsági Hivatal elmozdíthatatlan főigazgatója volt. Ezt a tisztségét egészen haláláig betöltötte. Leválthatatlanságát állítólag a sokak féltett titkát rejtő páncélszekrényének köszönhette. Rendkívül jó orosz kapcsolatokkal rendelkezett, ami nem is csoda, hiszen tanulmányait a Szovjetunióban végezte. Ő bábáskodott az Energol alapításánál, és figyelemmel kísérte a cég működését.
Kerekes István: az Energol első vezérigazgatója aktív állományú nemzetbiztonsági tiszti minőségében vett részt az üzlet beindításában. Amikor Kerekes 1996-ban összekülönbözött Portikékkal, a vezérigazgató Csikós József lett.
Portik Tamás: a tököli fiatalkorúak börtönét is megjárt férfi az éjszakai életben portásként kezdte karrierjét, majd 1994-től a társaság egyik igazgatójaként vett részt az Energol tevékenységében. A kiváló titkosszolgálati és MSZP-s kapcsolatokkal is rendelkező Portik jelentős befolyásra tett szert az éjszakai életben. Nem jogerősen idén februárban ítélték el Prisztás József 1996-os kivégzésével összefüggésben. Az alvilág egyik vezetőjének tartott férfi emellett vádlott az 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyében, illetve gyanúsított a Seres Zoltán 1999-es megölése miatt elrendelt büntetőeljárásban.
Drobilich Gábor: a bűnözői életmódra berendezkedő férfi az Energol részvényese volt. Több betöréses ügy fűződik a nevéhez.
Ferencsik Attila: betörőként biztosított magának megélhetést, bekerült az Energol részvényesei közé. Rendkívül erőszakos természete, félelmet keltő fellépése sokak „jobb belátásra térítésében” segített. Idén április közepén letartóztatták cigarettacsempészet miatt.
Csikós József: korábban az MSZMP KB agitációs és propagandaosztályán ténykedett. 1995-ben a Belügyminisztérium adatfeldolgozójától szerelt le. Neve az Energol vezérigazgatójaként vált ismertté.
Szilvásy György: a mai napig Gyurcsány Ferenc egyik legfőbb bizalmasa, üzlettársa. Gyurcsány mellett kabinetfőnökként, kancelláriaminiszterként, majd a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterként is tevékenykedett. Az ő utasítására vette fel a kapcsolatot Laborc Sándor Portik Tamással.
Laborc Sándor: a Szovjetunióban, a KGB-egyetemen végzett, évekig az Információs Hivatal munkatársaként tevékenykedett. A Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának nevezték ki. Közvetlen felettese Szilvásy György titokminiszter volt. Többször egyeztetett Portik Tamással, akivel abban állapodott meg, hogy terhelő információkat gyűjt fideszes politikusokról a szocialista kormány hatalomban tartása érdekében. Számos büntetőeljárás indult ellene, lefokozták.
Gyurcsány Ferenc: politikai pályáját Szilvásy György mellett a KISZ-ben kezdte, tagja, később elnöke lett az MSZP-nek. Medgyessy Péter megpuccsolását követően négy és fél évig volt kormányfő. Jelenleg a Demokratikus Koalíció elnöke. Üzletemberként azt követően vált sikeressé, hogy feleségül vette Dobrev Klárát. Jelenleg is az ő érdekeltségébe tartozik az Altus cégbirodalom.
 
Dobrev Klára: Apró Piroska lánya, Gyurcsány Ferenc felesége. 1995-től a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárságán Draskovics Tibor mellett titkárságvezető, 1997-től az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. jogtanácsosa volt. 2001 és 2002 között Medgyessy Péter kabinetfőnökeként ténykedett.
 
Apró Piroska: édesapja Apró Antal vezető kommunista politikus. Gyurcsány Ferenc anyósa. Az elmúlt évtizedekben több tucat gazdasági társaság, pénzintézet vezető tisztségviselőjeként tűnt fel. Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnökeként közvetlen rálátása volt a kormányzati tevékenységre. Döbbenetes kapcsolatrendszerén keresztül akadálytalanul egyengette a családja érdekeltségébe tartozó cégek útját.
 
Jagiellowicz Györgyné: az egykori Taurus Gumiipari Vállalat gazdasági vezérigazgató-helyetteseként építette ki a kapcsolatrendszerét. Az Altus Zrt. vezérigazgatója, illetve szinte az összes Gyurcsány-cég felügyelőbizottsági tagja.
Sáska László: Gyurcsány Ferencék 1996-ban a Mol korábbi külkereskedőjét ültették az Altus érdekeltségébe tartozó Fortus Rt. vezérigazgatói székébe. Sáskát évekkel később megpróbálták megölni. Számos lövés érte, ám túlélte a támadást
Dékány István: 1996 márciusától vett részt az Energol irányításában. A Gyurcsány Ferenc cégbirodalmához tartozó Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden nevű offshore cég alapító okirata a feleségénél tartott házkutatásnál került elő.
Keszthelyi Péter: neve először az Energol Rt. elnökeként bukkant fel. 2002-től 2010-ig már az állami sportberuházások egyik irányítójaként és Szilvásy György lekötelezettjeként munkálkodott.
Vankó Krisztina: Kuncze Gábor unokahúga, aki az Energol kivételezett helyzetben lévő titkárnője volt
Kuncze Gábor: a Horn-kormány belügyminisztereként 1994 és 1998 között a rendőrséget is felügyelte. 1997-ben az SZDSZ elnökévé választották. Egy évvel később lemondott posztjáról. 2010-ben visszavonult a politikától, ennek ellenére 2014-ben a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció jelöltjeként vett részt az országgyűlési választáson.
Karl Imre: 1989-ben lépett be az MSZP-be, később a párt országgyűlési képviselője, energetikai szakértője lett.  Neve az ETL Rt. egyik vezetőjeként híresült el, de a brókerügyben is felbukkant, rajta volt ugyanis Kulcsár Attila VIP-listáján. Megfordult az MVM felügyelőbizottságában is, majd az MVM stratégiai vezérigazgató-helyetteseként dolgozott.
Szűcs Erika: aktív pártállami munkáját követően részt vett az MSZP megalapításában. Több pénzintézetnél volt vezető tisztviselő. Amikor a Rákóczi Bank 2000-ben tönkrement, rendőrségi nyomozás indult. Őt is visszaélésekkel gyanúsították, de végül bizonyítékok hiányában megszüntették az ellene folyó eljárást. Az Energol Rt. egyik legfőbb beszállítójának, az ETL Rt. felügyelőbizottságának a tagja lett. 2008-ban a Gyurcsány-kormány munkaügyi miniszterének nevezték ki. Jelenleg a Gyurcsány-pártot erősíti.
MNO - Magyar Nemzet



Pottyantott lovagkereszt

2016. augusztus 27. 09:02

A népszerű vendéglő kerthelyiségében kellemesen beszélgettünk, jól éreztük magunkat. A pincér egy nagy bográcsban letette elénk az illatos, gőzölgő gulyáslevest. Már éppen merítettünk volna, amikor egy veréb a felettünk lévő ágról belepottyantott. Csak egy icike-picikét. Oda lett a jókedv, a levesből sem ettünk.
Így piszkított bele a kormány B. Zs. kitüntetésével nagyon sok ember „levesébe”. Elvették az „étvágyát” a lovagkereszttől olyanoknak is, akik egy másik kurzustól kapták, és talán olyanoknak is, akik teljesítményét a most regnálók ismerték el. Ezúttal a lovagkereszt rangját sikerült a belepottyantott B. Zs-vel megkeseríteni; 2013-ban egy Szaniszló nevű, arra méltatlan újságíró Táncsics-díjával ugyanezek az újságíró szakma legrangosabb kitüntetését szennyezték be. Aki megkapta, egy élet munkájával érdemelte ki, aztán jött Balog miniszter megdöbbentő döntése, és számosan visszaadták az elismerést. Egyetlen méltatlan név miatt oda lett a Táncsics-díj rangja. (...)
Somfai Péter: Verébszar a levesben

Zsidó szabadkőműves tüntetett ki vakolós zsidókat , kiknek kiadta a páholy , hogy tiltakozzanak az önálló gondolkodásra is alkalmas
BJ tevékenysége miatt .
Buzuló zsidók az nem baj , hogy ez a díj magyarnak járt volna ?





Gyilkosaink a fejünkre nőttek , és míg Ukrajnában rabszolgává tették a népet , itt létrehozták , és működtetik a maffia államot .




És ezt nevezik rendszerváltásnak !!!!


Kinyílt a Vadrózsa – itt a Portik-Laborc találkozó kitakaratlan, lehetséges jegyzőkönyve!










Schmidt Mária, Spéder Zoltán, Pintér Sándor, Gyárfás Tamás, Fenyő János, Princz Gábor, Petőfi Attila – többek között róluk beszélt Portik Tamás maffiózó, Laborc Sándor, a titkosszolgálat volt vezetője, illetve kísérőik, Vajtó Lajos és Glemba Zoltán 2008. júniusában a Vadrózsa étteremben. Legalábbis ez olvasható a PestiSrácok.hu-hoz névtelenül eljuttatott dokumentumban, amely az étteremben folyt beszélgetés lehetséges leirata, a nevek kitakarása nélkül. Emlékezetes, két találkozón a Gyurcsány Ferenc bizalmasának számító Laborc fideszes politikusok kompromittálásával bízta meg az éjszakai élet rettegett, azóta 11 évre ítélt figuráját, cserébe különféle előnyöket ígért Portik Tamásnak. A titkosítás alól feloldott, hiteles, de anonimizált jegyzőkönyvet a PestiSrácok.hu közölte elsőként. Azt persze nem tudjuk, hogy a hozzánk most eljuttatott dokumentum egyezik-e az eredetivel, ugyanis nincs rajta pecsét, aláírás, vagy bármi olyan jelzés, ami hitelesítené. Ám kétségtelen: ez egy hihetőnek tűnő verzió. Cikkünk végén a teljes dokumentumot közreadjuk. 






Figyelemre méltó dokumentumot küldött egy ismeretlen a PestiSrácok.hu szerkesztőségének, amelyben a titkosítás alól feloldott, anonimizálva éppen a portálunk által elsőként nyilvánosságra hozott Portik-Laborc találkozók leiratát rejtette – kitakaratlanul. Mivel a dokumentumon semmilyen pecsét, aláírás, vagy jelzés nincs arra vonatkozóan, hogy ez az eredetinek bármilyen változata, ráadásul a betűjelek – amelyek a megszólalót jelölik – sem azonosak az anonimizált változattal, ezért nincs okunk biztosan azt állítani: birtokunkban van az eredeti jegyzőkönyv. Ha ez így volna, államtitkot sértenénk, így azonban biztosan csak annyit közölhetünk: az ismeretlen által küldött dokumentum egy lehetséges verzió a maffiafőnök és a kémfőnök megbeszéléseiről. Az információk így is életszerűnek és érdekesnek tűnnek, és nem csak azért mert arról is szó esik, hogy vannak jobb- és baloldali gengszterek, vagy jobb- és baloldali rendőrség, hanem azért is, mert jól látható, miként volt/van jelen a politikában és a közéletben a szervezett bűnözés.
Schmidt Mária messziről jött, de messzire is jutott Fotó: emlékpontok.hu
Schmidt Mária messziről jött, de messzire is jutott Fotó: emlékpontok.hu

SCHMIDT MÁRIA, MINT BALOLDALI

Miként az korábban kiderült, Laborc Sándor, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatának azóta kémkedés miatt nem jogerősen elítélt vezetője,Glemba Zoltán egykori III/III-as ügynök, egyben Laborc jobbkeze, valamint Vajtó Lajos MSZP-közeli üzletember és az azóta a Prisztás-gyilkosság miatt 11 évre elítélt Portik Tamás elsőként 2008 június 23-án, a budai Vadrózsa étteremben találkozott. Az izgalom az ötödik oldalon kezdődik, amikor Portik arról beszél, hogy a Vadrózsában történt találkozó előtti napon járt Balatonon, ahol összefutott az Index.hu vezetőivel, akik hát nagyon gazdag emberek, és, hát mondjuk úgy, hogy nem baloldali érzelmű emberekről van szó”. Ezek között az emberek között említette meg Schmidt Máriát a Terrorháza főigazgatóját, aki Laborc szerint nagyon messziről jött”, “és most már gazdag is.” Szóval Portik ott folytatta, hogy ezen az ominózus balatoni találkozón a “gazdag” indexes tulajok Gyurcsány Ferencet dicsérték, hogy milyen ellökhetetlen” és minden oldalról mindent kibír”.

PORTIK PINTÉRRE FÚJT A LEGINKÁBB

Aztán Laborc felvázolja, miért is ültek le Portikkal tárgyalni, majd Portik magyarázza el motivációt, hogy jobboldali támadásnak van kitéve, s nem más, aki ezt a támadást ellene irányítja, mint a jelenlegi belügyminiszter, Pintér Sándor. Akinek meggyőződése, hogy Portik sok baloldali disznóságról tudhat, sőt,Pintér szerint részt vett az 1998-as eseményekben, ami két dologra utalhat: a választások előtti pártszékházak elleni kézigránátos robbantásokra, vagy a Fenyő-gyilkosságra. Nos, Portik állítja, a különös módon már 2008-ban (!) “jobboldalnak” nevezett rendőrség azt akarja tőle, hogy valljon színt és tegyenterhelő vallomásokat baloldali politikusokra és segítsen felgöngyölíteni az olajügyeket. (Megjegyzendő, hogy pár mondattal lejjebb Portik maga árulta el, hogy vitt pénzt baloldali politikusnak, így talán akár jogosnak is tekinthető a “jobboldali” rendőrség érdeklődése – a szerk.) A maffiózó nem is érti, hogy az utána érdeklődő rendőrség feje, Petőfi Attila most kivel van”, hiszen Portik azt hallotta róla, hogy ő is a mi irányvonalunkat képviseli”, magyarul baloldali.
A Korda-villa szervezkedőinek végül nem sikerült megbuktatni az első Orbán-kormányt  Fotó:  Velvet.hu
A Korda-villa szervezkedőinek végül nem sikerült megbuktatni az első Orbán-kormányt Fotó: Velvet.hu
Aztán Laborc visszatér Pintér Sándorra, akiről azt állítja, hogy – 2008-ban – még mindig elég erős” a hatalma a rendőrségen belül, mert legutóbb, amikor a rendőrök kinevezéséről volt szó, “azért ő hallatta a hangját, és módosításokra is került sor.” Laborc panaszkodik is, hogy nem túl szerencsés, ha hosszú-hosszú évtizedeken keresztül valakinek a keze nyoma ilyen mélységet, mélységben nyúl bele…” a szervezet működésébe, és az sem tetszett a kémfőnöknek, hogy az akkor mundért nem viselő Pintérhez előbb eljutottak a rendőrség dolgairól szóló információk, mint akár hozzá. Megemlítik aztán Tasnádi Pétert, aki ugyan szerintük rászolgált a hatóságok vegzálására, de azt mégis a Pintérrel való rossz viszonyából eredeztetik, valamint abból, hogy 1999-ben Tasnádi szervezésében szocialista és szabad demokrata politikusok, és baloldali médiaszemélyiségek (Schmuck Andor, Csintalan Sándor, Karl Imre, Hack Péter, Aczél Endre, Juszt László és mások) titkos megbeszéléseket tartottak Korda György táncdalénekes villájában. Ezeken a találkozókon az első Orbán-kormány leváltásának módjáról egyeztettek.

INTERNETES MÉDIABIRODALOM AZ ALVILÁG KEZÉBEN

Nemrég fogták el Németországban Holmann Endrét a Generál Média Kft. tulajdonosát, akit adócsalásért köröztek a Portik-ügyek napvilágra kerülése óta. A sajtó csak sejtette, hogy a médiacég Portik Tamás érdekeltsége, a portálunkhoz eljuttatott állítólagos jegyzőkönyvben Portik azonban feketén-fehéren beszámol arról, hogy a Generál Média az hozzá tartozik”. Ezt – mint korábban már többen megírták – annak okán közli Laborccal, hogy milyen segítséget tud nyújtani az MSZP-nek, hogy 2010-ben győzni tudjanak a választásokon. Portik elmondja, hogy a Generál Média üzemeltette a MyVIP nevű, kétmillió regisztrált taggal rendelkező közösségi oldalt, valamint beszámol arról is, hogy megvásárolta a – jelenleg nem működő – Olympia.hu és “most jön” a Sporthíradó.hu, amely állítása szerint napi 400-500 ezer látogatóval bír. Mint Portik állítja, nagyjából 2-3 millió ember “között tudok kapcsolatot teremteni.” A rendszert ráadásul már egyszer-kétszer kipróbálták: ismert rendezők filmjeit – Bacsó Péter: Majdnem szűz, Koltay Róbert: Megy a gőzös – promotáltak az rajtuk- magyarázza Portik. Megjegyzi, Bacsóval Andy Vajnán keresztül ismerkedett meg. Médiakapcsolataival hencegve Portik megemlítette még Nobilis Kristófot, az Index.hu tulajdonosát, valamint a Hírkereső nevű portált is, így ajánlva fel segítségét Laborc Sándornak.
Portik az Index.hu tulajdonosával, Nobilis Kristóffal való ismeretségével is hencegett Laborc előtt  Fotó: Nol.hu
Portik az Index.hu tulajdonosával, Nobilis Kristóffal való ismeretségével is hencegett Laborc előtt Fotó: Nol.hu

GAZSÓ L. IS PORTIK SPANJA VOLT?

A médiáról szólva Széles Gáborról is szó esik, meglepő módon Portik azt állítja, hogy dolgozott vele, sőt, a Magyar Hírlap egykori főszerkesztőjéről, az MTI jelenlegi vezérigazgatójáról, Gazsó L. Ferencről úgy fogalmazott, azt mi adtuk…vele is dolgozunk…”. Szélesről Laborc kifejti, hogy a vállalkozó a nagy jobboldaliságában elfelejtette, hogy kik álltak mögötte – pénzügyileg és politikailag – akkor, amikor az Ikarust és a Videotont egy forintért vásárolta meg a kilencvenes években, meg azt, miként kötött üzleteket a két cég és kiből élt. Ugyanebben a körben említették Demján Sándor nagyvállalkozót, aki a nyolcvanas években egyedüliként árult az országban banánt, mert – miként Laborc fogalmazott – Fekete Jánossal a háttérben ezt meg tudta finanszírozni, ez működött is egy ideig és elég sok mindenki ehhez felcsatlakozott, akkor kialakult az ő kapcsolatrendszerük, na most ezeket hajlamosak sokan elfelejteni.”

AHOL KÉSZPÉNZ VAN, OTT NINCS IDEOLÓGIA…

A beszélgetőpartnerek szerint az üzletben nincs jobb, vagy baloldali értékrend. Ahol készpénz van, ott nincs ideológia. Vajtó Lajos erre azt a példát hozta föl, amikor Deutsch Tamás sportminiszterként Demszky Gábor főtanácsadója,Mesterházy Ernő cégét bízta meg az összes sportlétesítmény takarításával, őrzésével, karbantartásával. A Future Clean Zrt. több milliárdot kaszált az üzleten. Vajtó fel is teszi a kérdést: Mi volt ez?” Később Glemba Zoltán megállapítja, hogy egyedül pénzpártiság van, ami jó, mert akkor nincs vita, csak a profit. Aztán rátérnek a pártpénztárnokok kitárgyalására, Simicska Lajosra és Puch Lászlóra, akiket lényegében egymáshoz mérten hasonlónak tartanak.
Pintér Sándor belügyminisztert még a baloldalon is tisztelik Fotó: Hírtv.hu
Pintér Sándor belügyminisztert még a baloldalon is tisztelik Fotó: Hírtv.hu

A LEGNAGYOBB TITKOK TUDÓJA

A beszélgetés később visszatér a rendvédelemhez. Megjegyzik, hogy Gyurcsány azért nevezte ki országos rendőrfőkapitánynak a pénzügyőrségtől érkezett Bencze Józsefet, mert ő nem Pintér Sándor embere, de Glemba Zoltán azért állítja, “nem tudok a rendészeten belül mondani, aki valamilyen összefüggésben a Sándorral ne tartana (kapcsolatot- a szerk), ha más nem áttételesen.” Sőt, Vajtó Lajos egyenesen odáig van Pintértől, akit állítása szerint ismer, és jó embernek,komoly pasinak” tart, aki imádja a feleségét, rendszeresen viszi magával mindenhova, szereti a családját, halál normális ember szerintem, és hát az nyilvánvaló, hogyha valaki ilyen életpályát kormánytagsággal és belügyminiszterséggel zár, hát nyilvánvaló, hogy kézben akarja tartani.” Vajtó szerint Pintérből Kuncze csinált ellenséget, amikor 1996 végén, vezérkarával együtt leváltotta az országos rendőr-főkapitányi posztról. Vajtó szerint ” a legnagyobb titkok tudója ő, nincs hozzá hasonló.”

ÜZENET LEHETETT CSÁNYIÉK HELIKOPTERBALESETE

Ehhez a témához kapcsolódva jön szóba Csányi Sándor OTP-vezér is, akit a társaság – élén Vajtóval – szintén nagy formátumú embernek tart, de nem is ez a lényeg. A 17. oldalon lévő beszélgetésfoszlányokban homályos utalás van a társaság találkozója előtt éppen egy nappal korábban, 2008 június 22-én történthelikopter balesetre, amely Csányi Sándor nagybajomi birtoka fölött történt. A jármű, fedélzetén a bankvezér ismerőseivel, felszállás után lezuhant, az utasok közül négyen súlyosan megsérültek, de mindenki életben maradt. Csányi egyébként nem volt a gépen, amely az egyik cégének tulajdonában volt. A balesetről szólva Portik azt mondja, “Most már csak el kell hitetni vele, hogy nem ő ellene irányult…” Aztán pár mondattal lejjebb: Ha mondjuk – tételezzük föl -, ő ezt a történetet úgy rakja el az agyában, hogy ez valójában neki szólt. Mert, hogy az a történet azért fontos, nem tudom, azért, persze gondolom nálam jobban vannak önök informálva. Mondom ez egy improvizatív helyzet volt, tehát megjött.” A sorokat olvasva nagyon az a benyomása lehet az embernek, hogy Portik úgy beszél az egy nappal korábbi esetről, mintha többet tudna róla, mint amit elmondott. Később pedig fölemlegették a Synergon informatikai társaság négy vezérének halálával végződött 2001-es légibalesetet, amikor az üzletemberek magánrepülője Somogy megye fölött felrobbant és lezuhant. Vajtó – Laborc derültsége közepette – titokzatosan meg is jegyzi, hogy “És a légköri viszonyok… nem voltak olyan rosszak a Synergon-os időszakban.” A lényeg, Laborc szerint, hogy legyen valamiféle stabilitás, és normális viszonyok, amik között aztán a nagyok megegyeznek, és lesz két helikopter, amik nem fognak sokat repülni az elkövetkezendő időszakban.” Portik rákontráz: Szerintem nem fog többet, ez csak ilyen megérzés.” Ez a kódolt beszélgetés arra utalhat, hogyCsányit a helikopterének megbabrálásával megfenyegethették, de hogy ki lehet a másik helikopteres, amelyik vélhetőleg ugyanúgy járhatott, mint Csányi, nem tudni.
A nagy titkok tudói egyben barátok is Fotó: origo.hu
A nagy titkok tudói egyben barátok is Fotó: origo.hu

ÉS MI MIBEN TUDNÁNK SEGÍTENI, TISZTELT MAFFIAFŐNÖK ÚR?

A bankvezér magánéletének kibeszélése után Laborc felteszi a kérdést, mi az amiben ők tudnak segíteni Portiknak, mire a maffiózó az úgynevezett A1-es történetet kezdni elmesélni. Ennek az ügynek volt a következménye, hogy 2009-ben elfogták Turi Tibort és Dévényi Tamást Óbudán a Lajos utcai A1 Wellnes irodájában. Az edzőterem tulajdonosa, Fönyedi András ugyanis feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodában (NNI), miszerint a két férfi két társukkal, Drobilich Gáborral és Várhegyi Zoltánnal együtt megzsarolta őt. A vállalkozó a nyomozó hatóságnak arról számolt be, hogy 2004-ben 50 millió forintot kapott kölcsön Turitól és Dévényitől a fitneszterem-hálózat létrehozására, ám ennél jóval többet, 132 millió forintot kellett volna nekik visszafizetnie. Ráadásul ez az összeg csupán a kamat volt, a zsarolók ugyanis még a kölcsönadott összeget, az 50 milliót is ki akarták szedni belőle. Bizonyára hűséges olvasóinknak ismerősen csengenek ezek a nevek, hiszen ők – Turin kívül – az Energol Rt. egykori vezetői, Portik volt üzlettársai. Nem tudni biztosan, miért volt Portiknak fontos ez az ügy, hacsak azért nem, mert élettársa, Halmos-Riskó Alma egyik legjobb barátnője az a Mészáros Réka fitness világbajnok, akinek a férje a megzsarolt Fönyedi András. Mindezeket persze nem említi Portik, csak azt, hogy Drobilich és Dévényi Tamás a jobboldali rendőrség besúgói, akiket 72 óra után ki is engedett a bíróság. Mondjuk tény, hogy Drobilich Gábor eddig minden nagyobb leszámolásos ügyet megúszott, de ahogy Radnai László maffiafőnökből együttműködő tanú lett, úgy az sem elképzelhetetlen, hogy Drobilich meg rendőrségi besúgó. Igaz, miként azt már korábbi cikkeinkben is kielemeztük, Portik is az volt egy ideig.

KI KINEK AZ ALVILÁGI BESÚGÓJA?

Az azonban nem annyira világos mit ért azon Portik, hogy Radnai és Drobilich a “jobboldali rendőrséggel” karöltve söpörték el az ellenlábasaikat, máskor pedig Drobilich Gábor súgja be Radnait, akit egy “bekészített” ügyben – a kecskeméti maffiaperben – 12 évre ítélnek. Sorra veszik a rendőrség fiaskóit is, a móri mészárlás ügyét, a Szlávy Bulcsú meggyilkolását, meg a Fenyő-ügyet, mind, mind olyan aspektusban, hogy azokban Pintér Sándor emberei, barátai – Bolcsik Zoltán vezérőrnagy, jelenleg az Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetője, Horváth András, nyugalmazott rendőr dandártábornok, illetve korábban az NNI döglött ügyek osztályát vezető Kovács Lajos ezredes – dolgoztak, és azért mentek félre ezek a nyomozások, mert mindegy volt, csak eredmény legyen, hogy később Pintér előre tudja tolni ezeket a barátait. Érdekes, amikor Portik az NNI korábbi helyettes vezetőjéről, Krajnyák Péterről megállapítja, hogy ő legalább baloldali és neki kéne vezetni az irodát, Laborc és Glemba erősen tiltakozik, hogy “azért lennének nála jobbak is”. Krajnyák Péterről tudni érdemes, hogy a felelsége, Horváczy Emese volt egy időben az NNI, majd Draskovics Tibor idején a Belügyminisztérium szóvivője. Nem véletlenül, hiszen úgy tudjuk, Horváczy az akkori minszterelnök, Gyurcsány Ferenc feleségének, Dobrev Klárának az osztálytársa volt, és azóta is jó kapcsolatot ápolnak egymással.
Fenyő János egy Berlusconi-féle médiabirodalmat épített, amibe beleillett volna Gyárfás Tamás Nap-keltéje Fotó: Fotóklikk.hu
Fenyő János egy Berlusconi-féle médiabirodalmat épített, amibe beleillett volna Gyárfás Tamás Nap-keltéje Fotó: Fotóklikk.hu

A FENYŐ-GYILKOSSÁG MINDIG TABU LETT

A Fenyő-ügy kitárgyalásakor Laborc és Glemba, de Vajtó is értetlenkedik, hogy a megbízó ellen egyértelmű bizonyítékok vannak, például hangfelvétel, de a személye “legfölsőbb, magasabb szinten mindig tabu lett.” Laborc meg is jegyzi, hogy persze lehet bizonyos mértékig tabu, de, hátha egyértelműek a bizonyítékok, akkor nem lehet védeni, akárki is az.” Aztán Vajtó előad egy kicsit homályos monológot, hogy amikor Gyárfás Tamást meghallgatták, egymásnak ellentmondásos vallomást tett, annyi azonban kiderült, hogy egy szerb embernek adott 100 millió forintot. Vajtó szerint amikor rákérdeztek, hogy miért, Gyárfás azt válaszolta, mert megzsarolták. Aztán Vajtó azt részletezi, hogy Fenyőnek milyen meccsei voltak a televízióban, s miként lett az akkori elnök, Peták István a legnagyobb ellensége azzal, hogy a Napkeltét végül Gyárfásnak adta, akire Vajtó szerint Fenyő szintén ellenségként tekintett. Fenyő – Vajtó állítása szerint – meg is kérte arra, hogy a jó médiakapcsolatait fölhasználva szellőztesse meg, hogy Gyárfás Tamás megvásárolt egy jogerős ítéletet azzal, hogy a döntést hozó bíró lányát a televíziójában foglalkoztatta. Glemba szerint az indíték a Napnál világosabb volt, erre Portik megkérdezi a titkosszolgát, hogy akkor őt miért hívta be Kovács Lajos ezredes a rendőrségre, hogy vallja azt: Gyárfás felkérte őt Fenyő megölésére, holott ez, állítása szerint nem történt meg. Ráadásul úgy – mondja Portik -, hogy “jogerős bizonyítékok” voltak a rendőrök kezében. Glemba szerint ez nem gyengíti az ő következtetéseit, sőt megerősíti, hiszen Kovács Lajos neki egyszer elmondta, hogy miután a sajtóban megjelentek Gyárfás Tamás kétes üzleti manővereiről szóló anyagok, akkor bement hozzá a rendőrségre, hogymosdassa magát”. Kovács szerint “hátha nem követett el valamit, akkor miért mosdatná magát – nem?” Ez a beszélgetésfoszlány a Gyárfás-Fenyő háborúra utalhat. Mindketten gyűjtötték egymásról a terhelő adatokat, Fenyőnek is vaskos dossziéja gyűlt össze Gyárfás kétes ügyeiről, amit eljutattott a sajtónak. A beszélgetőtársak azt is kielemezték, hogy miért nem lehetett a Postabank egykori vezére, Princz Gábor a megbízó. Vajtó szerint neki Princz azt mondta:Hát, ha haragudtam is rá, ha át is baszott, nekem egy Fenyő nem tétel.”

EGY ALBÁN MAFFIÓZÓNAK KELLETT VOLNA GYANÚBA KEVERNIE A FIDESZESEKET

A politikai-alvilági játszmák bennfentes kivesézése után az asztaltársaságvisszatér találkozásuk eredeti céljára: a fideszes politikusok körüli rágalomhadjárat keltéséra, a valós, vagy kreált ügyeken nyugvó politikai lejárató akciók megszervezésére. Mint már a jegyzőkönyvek anonimizált változatának másfél évvel ezelőtti megszellőztetésekor is egyértelművé vált: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egyik legfontosabb bizalmi embere, a titkosszolgálatot felügyelő és immár kémkedésért első fokon elítélt Laborc Sándor különféle jelentős előnyökért cserébe arra kéri fel az alvilág legrettegettebb alakját, Portik Tamást, hogy segítsen a jobboldal lejáratásában.2008-ban járunk, ekkor a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, illetve az Apró-család nevével fémjelezhető kör ezek szerint még lehetségesnek tartotta a baloldal durva népszerűségvesztésének megállítását. Ehhez nem félt az alvilágot segítségül hívni.
Tehát a négy férfi ismét az MSZP-kormányt és Gyurcsányt támogató akciókról kezd beszélni. Ebben a körben vetődik fel egy albán bűnöző, Salihi Mead neve, akit Mehátnak neveznek. Bár Portik szerint Mead a “jobboldali rendőrség”embere, de rajta keresztül meg lehetne szorongatni jobboldali politikusokat. Az albán említése több kérdést vet fel. Úgy tudjuk, hogy Mead éppen Portik köreihez tartozik – egyes feltételezések szerint még a testőre is volt -, és a hazai albán csoportokat irányította. Ennek tükrében érdekes, hogy Portik a beszélgetésen úgy tesz – legalábbis a leírtak szerint -, mintha nem is ismerné a férfit. Úgy tudjuk, hogy Mead kábítószer terjesztéssel is foglalkozik, Laborc nem véletlenül jegyzi meg: Engem egyenlőre azok a pici pillanatok érdekelnek, amikor kiosztotta a Mehát a különböző politikusoknak a napi adagot.” És vélhetőleg ez az a vonal, amelyben lehetőséget lát Portik és Laborc a politikusok lejáratására, zsarolására. Bár Portik felvet egy másik vonalat is, méghozzá rendőri vonalon, ugyanis azt állítja, hogy a “jobboldali rendőrség”, azaz a Nemzeti Nyomozó Iroda akkori vezetője, Petőfi Attila korrupt. A beszélgetés fontos része, ahol Portik és Laborc megegyezik abban: a lejárató sztorinak nem kell feltétlenül valósnak lennie, elég egy terhelő vallomás kicsikarása és megszellőztetése a haveri médiában. A Vadrózsa étteremben számos célszemélyre utalgatnak, de a lejáratandó politikusok közül név szerint csak Rogán Antalt említik meg.  Aztán a titkosszolgálat és az alvilág következő találkozóján, a Menzában már sokkal konkrétabb dolgokról esik szó. Külön pikantériát ad a beszélgetésnek, hogy az egyik asztaltárs, Vajtó Lajos amellett, hogy az MSZP-SZDSZ-kormányzás idején a Nemzeti Lóverseny Kft.-t vezethette, a Nemzetközi Kábítószer és Terrorizmus Elleni Tisztek és Civilek Egyesületének elnöki posztját is betöltötte!
Fenyő János leginkább a szocialistákhoz húzott Fotó: MTI/ Soós Lajos
Fenyő János leginkább a szocialistákhoz húzott Fotó: MTI/ Soós Lajos
Portik a beszélgetések során hű baloldaliként, az MSZP tántoríthatatlan támogatójaként tünteti fel magát és minden szolgálatát felajánlja a pártnak és Laborc Sándornak. A bűnös összjáték egyébként részleges kudarcot vallott. Az első célszemélyek a PestiSrácok.hu korábbi értesülése szerint Kósa Lajos, Kövér László, Rogán Antal és Lázár János voltak, ám a fagyi mindjárt az elején visszanyalt, amikor egy Rónai Attila nevű vállalkozó vallomásával korrupciógyanúba keverte Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét, ám röviddel azután egy internetes videóban vallotta be, hogy Portik Tamás zsarolta meg, ennek hatására tett valótlan állításokat.
Ezeken a találkákon tehát mindkét oldalon rovott múltú, részben mára elítélt alakok, bűnözők ültek. Állításaikat – amennyiben ez a beszélgetés valós leirata – természetesen nem lehet készpénznek venni, viszont a találkozó ténye és az ott folytatott beszélgetés kitűnő korrajzot nyújt Magyarország 2010 előtti történetéről.
A PestiSrácok.hu által most közreadott szövegben I-vel Laborc Sándort, G-vel Glemba Zoltánt, I2-vel Vajtó Lajost, I3-al Portik Tamást jelöli a dokumentum.

Jegyzőkönyv 1. rész.
Jegyzőkönyv 2. rész.
Letöltés (PDF, 13.09MB)



Ha elmondanám, amit tudok, úgy

járhatnék, mint Boros Tamás

az Aranykéz utcában”



A politika és a szervezett bűnözés összefonódásáról, a több leszámolás miatt elítélt Portik Tamásról, az éjszaka császárának nevezett diszkópápáról, Vizoviczki Lászlóról, korrupt rendőrökről  és a titkosított ügyekről is beszélt Kisberk Szabolcs oknyomozó újságíró a Barikádnak adott interjújában. Kisberk megemlítette azt is, hogy volt olyan ügye, amit például 2085-ig titkosítottak. Ez az újságíró szerint úgy zajlott, hogy két nyomozó közrefogta, majd azt mondták neki, hogy vagy aláírja, hogy hallgat arról, amit megtudott, vagy azonnal elviszik.
A Célpont volt főszerkesztője az interjúban kiemelte, hogy Portik Tamás, illetve Vizoviczki László olyan birodalmat építettek ki ( A Vizó-birodalom tündökléséről és bukásáról bővebben itt itt és itt olvashat PS-cikkeket), és olyan hatalmas vagyonra tettek szert, amivel gyakorlatilag bármit el tudtak, tudnak érni itthon, s nem mellékesen, ezeknél az összegeknél jelentőségét veszíti a párthovatartozás is. A politika egy része az elmúlt évtizedekben lefeküdt ezeknek az embereknek – tette hozzá.


Hangsúlyozta emellett, hogy a ’90-es évek elején Portik Tamás és Vizoviczki László gyakorlatilag még senkik voltak. Portik telefonfülkéket fosztogatott, kurvákat futtatott, Vizoviczki pedig taxis volt. Portik, amikor összeállt a Drobilich–Ferencsik-párossal, beütötte a szolgálat, kinézte magának a politikai elit és tette az Energol élére. Kisberk is megjegyzi azt, amit már tényként kezelnek egy ideje, hogy a céget a Katonai Biztonsági Hivatal hozta létre szoros politikai irányítás alatt azzal a céllal, hogy az olajozásból irgalmatlan összegeket visszajuttassanak a politikai pártoknak. Nem egy, úgynevezett táskás emberrel”beszéltem, aki annak idején hordta a pénzt a politikai pártok képviselőinek – emelte ki az újságíró, hozzátéve, hogy az éjszaka császára és az Energol-vezér később már milliárdokat mozgatott és a vehettek meg kilóra nem csak politikai döntéshozókat, hanem rendőröket is.
Kisberk is megemlíti azt, amiről korábban a PestiSrácok.hu is beszámolt, hogyfőrendőrök kaphattak sok-sok milliós fizetést,  így talán nem is annyira meglepő, hogy noha tudható volt, hogy Portik áll Prisztás József meggyilkolása és az Aranykéz utcai robbantás mögött, a vállalkozó több mint egy évtizedig elkerülte a felelősségre vonást.  Az interjúban is szóba kerül, de portálunk is tudósított rólakorábban, hogy a nyomozások elakadásában benne lehetett a BRFK korábbi sztárzsaruja, akivel kapcsolatban a négy áldozatot követelő merénylet ügyében tartott perbeszédében az ügyész is megjegyezte, hogy valószínűleg az ő dolgozószobájából tűnt el a leszámolás legfontosabb bizonyítéka. De a megvett rendőrökről már Boros Tamás, a rendőrség Aranykéz utcában felrobbantott olajos koronatanú is beszélt halála előtt, illetve a most folyó eljárásokban is említést tettek védett tanúk a Portiknak dolgozó zsarukról.
Az interjúban elhangzik még, hogy Boros Tamás vallomásában annak idején az olajügyek kapcsán az államháztartás kifosztásáról beszélt. Kisberk a közvagyon kifosztásával összefüggésben megemlítette azt is, ha elmondaná,amit ezekről az ügyekről tud, akkor lehet, hogy úgy járna, mint Boros Tamás az Aranykéz utcában. De talán azért még nem robbantanak fel vagy kapok golyót a fejembe, ha azt mondom: mára az alvilág irányítását átvette a felvilág vezetése – mondta Kisberk, hozzátéve, hogy neki volt olyan ügye, amit például 2085-ig titkosítottak. Ez az újságíró szerint úgy zajlott, hogy két nyomozó közrefogta, majd azt mondták neki, hogy vagy aláírja, hogy hallgat arról, amit megtudott, vagy azonnal elviszik.
Forrás: Barikád/PestiSrácok.hu






Boros Tamás videóvallomása: Az együttműködő rendőrök I.




Boros Tamás videóvallomása: Az együttműködő rendőrök II.




Boros Tamás videóvallomása: Az együttműködő rendőrök III.




Így ölték meg Fenyő Jánost



A nemzetközi olajmaffia és Szemjon Mogiljevics (Lakatos Pál)


A maffiaállam nyugdíjazta - Hatszemközt Szeszák Gyula olajügyésszel (Hírháttér TV)


Csányi Sándor volt emberei az OTP-vezér gyilkosságairól beszéltek Molnár F. Árpádnak


Pszichiáter- és rendőrmaffia, MMPI, rendőrpatológia (A Belsős Molnár F. Árpád Tényfeltár)


A titkosszolgálatnál jártunk, maximalista hazaárulást láttunk! (Orbán-Pintér vs. Molnár)


A tv2 hazug összeállítása a móri bankrablásról (Molnár F. Árpád)


Egy maffia létezik - A politikai gyilkosságokról (Kozenkay)


Mór és az állami halálgyár - Sebők István pártelnökkel (HTV)




A 300 milliós OTP-igazgató - Szeszák olajügyész maffia-csatáiból (dokumentumfilm)

















Sok ezer politikai gyilkosság és szabadkőműves titk.szolg-ok


100% rendőrbűnözés, 100% bíróbűnözés, 100% pszichiáterbűnözés






Olajfolt Gyurcsányon

Az Energol-ügyben végrehajtott egyik házkutatás során Gyurcsány Ferenchez köthető érzékeny offshore iratokat találtak a nyomozók. Gyurcsány személyesen is részt vett egy olajos cég, a Fortus Rt. irányításában, amelynek egyik vezetőjét kis híján kivégezték, a befolyó százmilliók ettől függetlenül nagyban hozzájárultak a későbbi miniszterelnök cégbirodalmának felhizlalásához.

Az ezerkilencszázkilencvenes évek közepe. Egy fővárosi szállodában a titkosszolgálatok és a szervezett bűnözés ellen létrehozott Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) tisztjei gyülekeztek. A konspiráció irányítója a Szovjetunióban végzett Stefán Géza volt, aki 1994. augusztus 1-jétől, a Horn-kormány megalakulása után lett a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) főigazgatója. A dokumentált találkozón részt vett Kerekes István is, aki korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal területi igazgatóságán dolgozott, éppen Stefán Géza alatt.
A megbeszélésen abban állapodtak meg, hogy a katonai titkosszolgálat szoros ellenőrzés alá vonja az olajkereskedelemmel foglalkozó Energol Rt.-t, ettől az időponttól kezdve a cég üzletpolitikájának minden mozzanatáról jelenteni kellett Stefán Gézának. (Az egykori KBI nyugalmazott alezredese, Sándor István „Papa” is úgy tudja, a katonai titkosszolgálatok cége volt az Energol. Legalábbis erről beszélt, amikor 2000 novemberében az olajügyeket vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság tagjainak a kérdéseire válaszolt.)

Koordinált embargósértés

Az Energolt a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből verbuválódott személyek alapították 1994. november 30-án. Az olajvállalat részvényesei között megjelent Portik Tamás, akit a tököli fiatalkorúak börtöne készített fel az életre. Ott volt két, visszaeső bűnözőként – betörőként – nyilvántartott személy, Drobilich Gábor és Ferencsik Attila. Felbukkant a titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező Kerekes István és Gulyás Emil, valamint az MSZMP KB agitációs és propagandaosztályát megjárt, majd 1995-ben a Belügyminisztérium adatfeldolgozó háttérintézményétől leszerelt Csikós József is. Keszthelyi Péterről, Dékány Istvánról, a társaság volt vezetőiről, illetve Vankó Krisztináról, a nagy hatalmú titkárnőről pedig majd később.
A vállalkozás 1995. december 28-án megszerezte a kőolajtermékek és -származékok nagykereskedelmét lehetővé tevő jövedéki engedélyt, a cég megkezdte a működését. A Horn-kormány idején a titkosszolgálat vigyázó tekintete mellett a vállalkozás erőszakos terjeszkedésbe fogott. Ez az Energolban szerepet vállaló, bűnözői életmódra berendezkedő személyeknek nem is esett nehezére. A telephelyek meghódítását követően beindult az olajbiznisz, amihez jól képzett ügyvédek hada asszisztált. A visszaélésekre az adott lehetőséget, hogy szociális megfontolásból kevésbé adóztatták a kályhákba való háztartási tüzelőolajat (hto), mint a járművekbe töltendő, kémiailag azonos gázolajat. Ha tehát az országba hto-ként csempésztek be dízelüzemanyagot, alig kellett közterhet fizetni. Megkezdődött az olajszőkítés, vagonokat utaztattak keresztül-kasul az országban, miközben hatalmas kár érte a költségvetést. A büdzsé megcsapolásához ugyancsak nagyban hozzájárult a halasztott vámfizetés intézményének bevezetése. A hamis papírokkal alapított cégek hatalmas forgalmat bonyolítottak, amikor azonban a járulékok befizetésére került volna sor, a vállalkozások a bűnüldöző szervek számára fellelhetetlennek bizonyultak. A bűnös úton felhalmozott pénz lehetővé tette az alvilág megerősödését. Akkora vagyonok keletkeztek, hogy a bűnözők számára gyakorlatilag nem léteztek olyan személyek, akiket ne tudtak volna megvásárolni. A politika, a közigazgatás és a rendvédelem egyes szereplőit csak az árfolyamuk különböztette meg egymástól.
Az Energol Rt. működtetése azonban más célt, nagypolitikai érdeket is szolgált. Ebben az időszakban – 1992-től – ENSZ-embargó volt érvényben Szerbiával szemben. Oroszország azonban a korlátozások ellenére minden eszközzel megpróbálta segíteni a Milosevics-rezsimet. A szocialisták 1994-es hatalomra kerülését követően, a kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkező Stefán Géza, engedve a baráti kérésnek, az Energolon keresztül – amelynek legfőbb felügyelője volt – egyengette néhány olajszállítmány áthaladását az országon. Volt olyan dokumentált szállítás, amelyben egy egész szerelvény olaj utazott a déli határig, ahonnan – téves címzés miatt – visszafordították ugyan, ám a visszaúton a tartályokban már nem olaj, hanem víz volt. A folyékony arany minden bizonnyal Szerbiában kötött ki.

A per

Maga az Energol Rt. 1997 elejéig – papíron – ötmilliárd forintos forgalmat bonyolított. A valóságban persze készpénzes adásvétel is folyt, de sem a „hivatalos” adócsalásnak, sem a feketézésnek nem lett következménye. Ám kódolva volt, hogy az illegális olajkereskedelemből kivehető hatalmas nyereség előbb-utóbb egymásnak ugrasztja az alvilág pénzembereit. Prisztás József 1996. novemberi meggyilkolásával vette kezdetét a leszámolássorozat. Innentől kezdve a hatóságok aktívabban igyekeztek feltárni az olajüzletek hátterét, nyomozás indult az Energol ügyletei miatt. Portik Tamás – értesülve a rá leselkedő veszélyről – olajra lépett, és bár a rendőrséghez számos bejelentés érkezett arról, hogy éppen Újbudán, Solymár környékén vagy Bécsben húzza meg magát, a hatóságok nem intézkedtek az ügyben. Voltak ugyanakkor információk, amelyek szerint Portik az Egyesült Államokba tette át székhelyét. Tény, élettársa négy gyermeknek adott életet a tengerentúlon, akik így automatikusan amerikai állampolgárrá váltak. Az évszázad olajpereként beharangozott, Portik távollétében zajló Energol-per később közröhejbe fulladt. Az ügyészség kihátrált saját vádirata mögül, rács mögé a bíróság 2007. novemberi – szocialista kormány idején hozott – ítéletét követően szinte senki nem került. Portik még egy ideig bujkált, majd az elévülést kivárva egyre otthonosabban mozgott Budapesten.

A művelet

Olyannyira, hogy 2008-ban egy közvetítőn keresztül kapcsolatba lépett Szilvásy Györggyel, aki akkor éppen a Gyurcsány Ferenc-féle titkosszolgálatokat irányította. Szilvásy a KGB-egyetemen végzett Laborc Sándorra bízta a találkozó lebonyolítását. Laborc – mint a polgári elhárítás főigazgatója – találkozott Portikkal. Nem is egyszer. A rögzített beszélgetések leiratából kiderült, az alvilágban komoly pozíciókkal rendelkező Portik minden eszközzel el szerette volna elérni, hogy 2010-ben ne legyen kormányváltás, ő ugyanis saját bevallása szerint az MSZP embere, korábban pedig szocialista politikusokat pénzelt. Ezért felajánlotta, hogy a maga módján segít, vagyis információkat szerez, illetve gyárt az akkori ellenzékről, a Fideszről. Laborcnak tetszett az ötlet, még külön telefont is biztosított az alvilági vezetőnek az olajozott kapcsolattartás érdekében. Portik rettegése a kormányváltástól nem volt alaptalan. A szocialista védőernyő megszűnése után a terrorelhárítás emberei Ágnes utcai otthonában őrizetbe vették a volt olajbűnözőt, akit azóta számos leszámolásos bűncselekménnyel hoztak összefüggésbe.

A nagy hatalmú titkárnő

Most kanyarodjunk vissza az időben egészen a kilencvenes évek első feléig, a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett gazdasági birodalom alapozásához. A cégfejlődéshez legalább két biztos támasza volt Gyurcsánynak. Az egyik a „házasságpolitikája” következtében hullott az ölébe. Feleségének, Dobrev Klárának az édesanyja – a pártállami időszakból átörökített üzleti, politikai és titkosszolgálati kapcsolatrendszerrel rendelkező Apró Piroska – ugyanis minden erejével segítette fiatal vejét. Apró Piroska többtucatnyi cégnél volt, illetve jelenleg is vezető tisztségviselő, tanácsadó, de meglehetősen nagy befolyásra tett szert Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnökeként is. A másik támasz Jagiellowicz Györgyné, az egykori Taurus gazdasági vezérigazgató-helyettese, aki lényegében minden Gyurcsány-cégben vezető tisztséget töltött vagy tölt be. A volt kormányfő vagyonosodásáról számos cikk készült, feltárták már a kétes privatizációs ügyleteket, a trükkös ingatlanszerzéseket, a megmagyarázhatatlan tanácsadói szerződéseket, de igen kevés szó esett arról, hogy a cégbirodalom anyagi felhizlalásához olajkereskedelmi ügyletek is hozzájárultak.
A Gyurcsány-birodalom zászlóshajója, az Altus Rt., valamint a Magyar Villamos Művek (MVM) 1995-ben Fortus néven közös céget alapított. Előbbi 45, utóbbi 55 százalékos tulajdonrészt birtokolt.
Az Altus kilencmillió forint készpénzzel szállt be az üzletbe, az MVM pedig, amelynek akkor Apró Piroska volt a tanácsadója, szerette volna a vállalkozásba apportálni a Dunamenti Hőerőmű fűtőolaj-tározóit. A tervet az Állami Számvevőszék húzta keresztül. A tározókat egyébként valamivel korábban négymilliárd forintnyi közpénzből hozta létre az állam, amihez a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) vett fel hitelt. Az MVM arra hivatkozott, hogy az olajtározók működtetése gondot jelent neki, ezért partnert kellett keresni az üzemeltetésükhöz. Ez a partner lett a Fortus Rt. Az ügyletek itt azonban még nem értek véget. Az MVM ugyanis tett még egy nagylelkű gesztust. Nevezetesen: a részvénytársaság alapító okirata öt százalék osztalék- és szavazatelsőbbséget biztosított az eredetileg kisebbségi tulajdonrésszel bíró Altusnak. A kérdőjelek számát növeli: vajon miért volt szüksége az MVM-nek egy olyan cégre, amelyen keresztül olajszállításokat bonyolít saját magához? A Fortus tájékoztatása szerint csak 1996-ban 40 ezer tonna fűtőolajat értékesítettek a villamos műveknek.
Gyurcsányék egyébként a Fortushoz igazolták a Mol korábbi kereskedelmi igazgatóját, Sáska Lászlót. Őt később kis híján kivégezték, amikor a kocsijában ülő üzletemberre egy máig ismeretlen férfi több lövést adott le. Sáska annak ellenére, hogy több lövedék eltalálta, túlélte a merényletet. A nyomozás során számos olajos nehézfiút hallgattak ki, nem sok eredménnyel. A történteket még érdekesebbé teszi, hogy a Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden Enterprises Limited nevű ciprusi offshore cég alapító okirata az olajmaffiát irányító Energol Rt. egyik vezetőjének, Dékány Istvánnak a feleségénél tartott – 1997. augusztusi – házkutatásnál került elő. Talány, hogy a Gyurcsány-féle érzékeny cégirat miképpen kerülhetett az energolosokhoz, mint ahogy az is, hogy a szocialista kormányok idején, 2002 és 2010 között hogyan lehetett az állami sportberuházások egyik irányítója az a Keszthelyi Péter, aki az Energol elnökeként is munkálkodott. És itt érdemes ejteni néhány szót Vankó Krisztináról, az Energol titkárnőjéről is. A hölgy ugyanis nem más, mint Kuncze Gábornak, a Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterének az unokahúga. Vankó nem kizárólag titkárnői feladatokat látott el. Kulcsa volt a cég széfjéhez, és a házipénztár kezelésére is felhatalmazást kapott. Többször megtörtént, hogy a társaság gazdasági ügyeiben döntött; jelenleg külföldön, Németországban él.

Energol, ETL, Fortus…

A már említett 1997-es büntetőügyben kiderült, hogy az Energol a Fortuson keresztül is komoly olajszállítmányokat szerzett be. A Fortus az eljárás során azzal védekezett, hogy tudtukon kívül, csak papíron, hamis számlákon keresztül vettek részt az ügyletekben. És ha már ismét az Energol-ügynél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a botrány kirobbanása előtt, 1997. április 21-én Gyurcsány Ferenc és Jagiellowicz Györgyné kimenekült a Fortusból, vagyis a későbbi miniszterelnök lemondott felügyelőbizottsági, az üzletasszony pedig elnöki tisztségéről. Tény továbbá az is, hogy a Fortus üzleti kapcsolatban állt egy másik nagy olajcéggel, az MSZP-s hátterű ETL Rt.-vel, amelyről köztudott, hogy az Energol fő beszállítója volt. Az ETL felügyelőbizottságába 1996-ban, az olajügylet legjövedelmezőbb évében került be a szocialisták fő energetikai szakértőjeként ismert Karl Imre és Szűcs Erika, a szocialisták országos választmányának akkori tagja is. Szűcs jelenleg Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót erősíti.

Egymásra utalva

Ennyi idő elteltével persze lehetetlen a történtekről valóságos képet alkotni. Az azonban bizonyos, a kilencvenes évek közepétől a Horn-kormány idején folyó olajozás sokak meggazdagodását segítette elő. Számos vállalkozás alakult, több már meglévő cég felvette tevékenységi körei közé a gépjármű-üzemanyag, valamint a tüzelő- és építőanyag-nagykereskedelmet. A nagyobb olajozásra szakosodott cégek bizonyítottan kapcsolatban álltak egymással, a társaságok vezetői mindent tudtak a konkurensek tevékenységéről, az ipari méreteket öltő bűncselekményekről. Egyik nagy sem működhetett a másik nélkül. Politikai akarat, érdek pedig nem volt a törvénytelenségek feltárására. Ma már hiába is lenne, a cselekmények elévültek, a bizonyítékokat – néhány szilánkot leszámítva – megsemmisítették. Akik pedig sokat tudhatnak – az energolos Portik Tamás, Dékány István, Drobilich Gábor, Gulyás Emil, Vankó Krisztina, az ETL-es Karl Imre és Szűcs Erika, a fortusos Gyurcsány Ferenc és Sáska László, vagy éppen Kuncze Gábor, a rendőrséget abban az időben felügyelő belügyminiszter – csak legyintenek, és még a feltételezéseket is kikérik maguknak, holott az erkölcsi, valamint a politikai felelősség megmaradt.
---------------------------------------------------
Stefán Géza: a Katonai Biztonsági Hivatal elmozdíthatatlan főigazgatója volt. Ezt a tisztségét egészen haláláig betöltötte. Leválthatatlanságát állítólag a sokak féltett titkát rejtő páncélszekrényének köszönhette. Rendkívül jó orosz kapcsolatokkal rendelkezett, ami nem is csoda, hiszen tanulmányait a Szovjetunióban végezte. Ő bábáskodott az Energol alapításánál, és figyelemmel kísérte a cég működését.
Kerekes István: az Energol első vezérigazgatója aktív állományú nemzetbiztonsági tiszti minőségében vett részt az üzlet beindításában. Amikor Kerekes 1996-ban összekülönbözött Portikékkal, a vezérigazgató Csikós József lett.
Portik Tamás: a tököli fiatalkorúak börtönét is megjárt férfi az éjszakai életben portásként kezdte karrierjét, majd 1994-től a társaság egyik igazgatójaként vett részt az Energol tevékenységében. A kiváló titkosszolgálati és MSZP-s kapcsolatokkal is rendelkező Portik jelentős befolyásra tett szert az éjszakai életben. Nem jogerősen idén februárban ítélték el Prisztás József 1996-os kivégzésével összefüggésben. Az alvilág egyik vezetőjének tartott férfi emellett vádlott az 1998-as Aranykéz utcai robbantás ügyében, illetve gyanúsított a Seres Zoltán 1999-es megölése miatt elrendelt büntetőeljárásban.
Drobilich Gábor: a bűnözői életmódra berendezkedő férfi az Energol részvényese volt. Több betöréses ügy fűződik a nevéhez.
Ferencsik Attila: betörőként biztosított magának megélhetést, bekerült az Energol részvényesei közé. Rendkívül erőszakos természete, félelmet keltő fellépése sokak „jobb belátásra térítésében” segített. Idén április közepén letartóztatták cigarettacsempészet miatt.
Csikós József: korábban az MSZMP KB agitációs és propagandaosztályán ténykedett. 1995-ben a Belügyminisztérium adatfeldolgozójától szerelt le. Neve az Energol vezérigazgatójaként vált ismertté.
Szilvásy György: a mai napig Gyurcsány Ferenc egyik legfőbb bizalmasa, üzlettársa. Gyurcsány mellett kabinetfőnökként, kancelláriaminiszterként, majd a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterként is tevékenykedett. Az ő utasítására vette fel a kapcsolatot Laborc Sándor Portik Tamással.
Laborc Sándor: a Szovjetunióban, a KGB-egyetemen végzett, évekig az Információs Hivatal munkatársaként tevékenykedett. A Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának nevezték ki. Közvetlen felettese Szilvásy György titokminiszter volt. Többször egyeztetett Portik Tamással, akivel abban állapodott meg, hogy terhelő információkat gyűjt fideszes politikusokról a szocialista kormány hatalomban tartása érdekében. Számos büntetőeljárás indult ellene, lefokozták.
Gyurcsány Ferenc: politikai pályáját Szilvásy György mellett a KISZ-ben kezdte, tagja, később elnöke lett az MSZP-nek. Medgyessy Péter megpuccsolását követően négy és fél évig volt kormányfő. Jelenleg a Demokratikus Koalíció elnöke. Üzletemberként azt követően vált sikeressé, hogy feleségül vette Dobrev Klárát. Jelenleg is az ő érdekeltségébe tartozik az Altus cégbirodalom.

Dobrev Klára: Apró Piroska lánya, Gyurcsány Ferenc felesége. 1995-től a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárságán Draskovics Tibor mellett titkárságvezető, 1997-től az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. jogtanácsosa volt. 2001 és 2002 között Medgyessy Péter kabinetfőnökeként ténykedett.

Apró Piroska: édesapja Apró Antal vezető kommunista politikus. Gyurcsány Ferenc anyósa. Az elmúlt évtizedekben több tucat gazdasági társaság, pénzintézet vezető tisztségviselőjeként tűnt fel. Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnökeként közvetlen rálátása volt a kormányzati tevékenységre. Döbbenetes kapcsolatrendszerén keresztül akadálytalanul egyengette a családja érdekeltségébe tartozó cégek útját.

Jagiellowicz Györgyné: az egykori Taurus Gumiipari Vállalat gazdasági vezérigazgató-helyetteseként építette ki a kapcsolatrendszerét. Az Altus Zrt. vezérigazgatója, illetve szinte az összes Gyurcsány-cég felügyelőbizottsági tagja.
Sáska László: Gyurcsány Ferencék 1996-ban a Mol korábbi külkereskedőjét ültették az Altus érdekeltségébe tartozó Fortus Rt. vezérigazgatói székébe. Sáskát évekkel később megpróbálták megölni. Számos lövés érte, ám túlélte a támadást
Dékány István: 1996 márciusától vett részt az Energol irányításában. A Gyurcsány Ferenc cégbirodalmához tartozó Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden nevű offshore cég alapító okirata a feleségénél tartott házkutatásnál került elő.
Keszthelyi Péter: neve először az Energol Rt. elnökeként bukkant fel. 2002-től 2010-ig már az állami sportberuházások egyik irányítójaként és Szilvásy György lekötelezettjeként munkálkodott.
Vankó Krisztina: Kuncze Gábor unokahúga, aki az Energol kivételezett helyzetben lévő titkárnője volt
Kuncze Gábor: a Horn-kormány belügyminisztereként 1994 és 1998 között a rendőrséget is felügyelte. 1997-ben az SZDSZ elnökévé választották. Egy évvel később lemondott posztjáról. 2010-ben visszavonult a politikától, ennek ellenére 2014-ben a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció jelöltjeként vett részt az országgyűlési választáson.
Karl Imre: 1989-ben lépett be az MSZP-be, később a párt országgyűlési képviselője, energetikai szakértője lett.  Neve az ETL Rt. egyik vezetőjeként híresült el, de a brókerügyben is felbukkant, rajta volt ugyanis Kulcsár Attila VIP-listáján. Megfordult az MVM felügyelőbizottságában is, majd az MVM stratégiai vezérigazgató-helyetteseként dolgozott.
Szűcs Erika: aktív pártállami munkáját követően részt vett az MSZP megalapításában. Több pénzintézetnél volt vezető tisztviselő. Amikor a Rákóczi Bank 2000-ben tönkrement, rendőrségi nyomozás indult. Őt is visszaélésekkel gyanúsították, de végül bizonyítékok hiányában megszüntették az ellene folyó eljárást. Az Energol Rt. egyik legfőbb beszállítójának, az ETL Rt. felügyelőbizottságának a tagja lett. 2008-ban a Gyurcsány-kormány munkaügyi miniszterének nevezték ki. Jelenleg a Gyurcsány-pártot erősíti.
MNO - Magyar Nemzet




Ott ahol zug az a négy folyó !!!!





MEGSEMMISÜLT A VÁD A BUDAHÁZY ÉS TÁRSAI ELLENI MAGYAROK NYILAI PERBEN



Almási Lajos videós tudósítása a tárgyalásról. A felvételen Budaházy és Gaudi latolgatja az esélyeket a Magyarok Nyilai büntetőperről dr. Szikinger István ügyvéd megsemmisítő erejű védőbeszéde fényében.
A Fővárosi Törvényszéken május 20-án kezdte meg és május 23-án fejezte be a védőbeszédét dr. Szikinger István ügyvéd, Budaházy György védője a 17 hazafi elleni immár hetedik (!) éve folyamatban levő büntetőeljárásban.
Nem kis tétről van szó, mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ügyészsége – a Bajnai rendszer ügyészsége által megkezdett tévúton végighaladva – drákói (Budaházy Györgyre felső határhoz közeli, azaz 20 éves szabadságvesztést kért, de a többiekre is hosszú éves tételeket!) fegyházbüntetések kiszabását kérte a szerinte egyértelműen terrorszervezetnek minősülő Hunnia Mozgalom megvádolt tagjaira.
Miközben Gyurcsány és társai még most is szabadlábon ügyködnek a nemzetünk ellen, “dübörög az elszámoltatás”, most éppen azok ellen, akik a vád szerint erőszakkal szegültek szembe a 2010-ben megbukott önkényuralmi rendszerrel.
(És nemzeti jogvédőkkel szemben is: 2006 ősze miatt ma én ültem a vádlottak padján! Beszámolóm rövidesen látható lesz.)
Többségük már hosszú időt töltött előrehozott büntetésként előzetes letartóztatásban, Budaházy két és fél évet.
Sokadmagammal (többek között dr. Morvai Krisztina, ifj, Hegedűs Lóránt, Novák Előd, Sneider Tamás, Toroczkai László és még sok hazafi) én is ott voltam ezen az egyszerre nemzetpolitikai és jogtörténeti jelentőségű eseményen.
Dr. Szikinger István ügyvéd szakmailag kifogástalan, kiválóan felépített és elképesztően alapos, érzelmi hatásoktól sem mentes szenzációs védőbeszéde tételesen zúzta halomra a Budaházyék ellen emelt vádakat mind büntető anyagi jogi, mind büntető eljárásjogi szempontból, de megkerülhetetlenül pontos és erős emberi jogi, illetve alkotmányjogi megalapozottsággal is. Nemcsak jogászok, de minden hazafi számára is ajánlott a védőbeszéd megtekintése amely itt látható:

Hunnia per: Szikinger védőbeszéd 01/1 2016.05.20.




Hunnia per: Szikinger védőbeszéd 04/1 2016.05.23.



Hunnia per: Szikinger védőbeszéd 04/2 2016.05.23.



Hunnia per: Szikinger védőbeszéd 05/1 2016.05.23.



Hunnia per: Szikinger védőbeszéd 05/2 2016.05.23.






A több mint száz tárgyalással járó bizonyítási eljárás végére végképp egyértelművé vált, hogy egyetlen vádlottal szemben egyetlen vádpont sem állhat meg, bár a döbbenetes az, hogy ezt még a vádemelés előtt, hat évvel ezelőtt világosan levezettük dr. Morvai Krisztinával és dr. Kabódi Csaba büntetőeljárás-jogásszal közös vizsgálatunkban és az erről készült dokumentumfilmben (Magyar Guantanamo:

Magyar Guantanamo - Törjük át a hallgatás falát!



Még sorra következik a többi védő (köztük nemzeti jogvédő ügyvéd kollégák is) védőbeszéde, majd a vádlottak védekezése, viszontválaszok, utolsó szó jogán elmondott vádlotti nyilatkozatok és az ítélethozatal. Utóbbira lehetséges, hogy már csak ősz elején kerül sor. Kérem figyeljék a tárgyalásokról szóló híradásokat, és ha tehetik menjenek is el, amelyikre tudnak. Fontos, hogy érezzék a meghurcoltak, hogy nincsenek egyedül.
Ezek után már a bíróságnak is sokkal könnyebb lesz törvényes ítélettel felmenteni az összes vádlottat és aztán végre sor kerülhet rehabilitációjukra annyi meghurcoltatás után.
A tárgyalásról a pestisracok.hu így számolt be:

A Mátyás Király Tv (Buncsik Marianne és Kovács Péter) videós összefoglalója a május 20-i tárgyalásról, amelyen nyilatkozik még mellettem Budaházy Edda, Budaházy György és édesanyja is.

Honfitársi üdvözlettel:
dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Budaházy György a tárgyaláson - exkluzív interjúk (2016.05.20)






Nekem egy kérdésem volna . Miért nem a Draskovics ellen folyik ez a terrorista per ? Ha jól emlékszünk az olaj maffia kereszt apára annak idején bizony a politikusi szenny ládák ,a rendőrség , a honvédség , a titkosszolgálatok , a biróságok , az ügyészségek , és mindenféle hatalmi ág bizony benne volt a rablásokba , és a gyilkosságokba . Több embert öltek meg mint Kádár az 56 . - os vészkorban , ha nem ez a terrorizmus akkor mi ???? Amit úgy kreálnak a büdös zsidók , mert e mögött is a cionista zsidóság húzódik meg !!!! 56 előtt ugye a Dunába darálták az embereket , most egy Pintér , és gyilkosság BT – je likvidálta , és szedte be a pénzeket , de ön járó volt a rendőrség , honvédség , titkosszolgálat ügyészségek bíróságok a politikusok a szocialisták , szdsz esek , még polgárháborút is ki akartak robbantani a titkosszolgálatokkal karöltve , hogy a magyar gladio mennyire volt ebben benne az nem derült ki , mert végül nálunk nem jött össze , de Ukrajnába , ott igen , még ma is gyilkolják az Ukrán civileket nőket gyerekeket , öregeket !!! , és kik ugye nem gondoljátok , hogy a cionista zsidók olyan helyi hatalmasak voltak , hogy ezt ők vitték végre , nem itt a szabadkőművesek cionista bérgyilkosok moszad cia zsoldban lévő gladiosok , és hatalmas pénz, és fegyver mozgatások után alakult ki a polgárháború . Hogy hazánkba is erre játszottak a draskovics pintér szeny alakok , meg a páholyosok , azt nem kell , különösen bemutatnom , hisz mindenki szeme láttára történt az összekető legyilkolása is Racsi bátyi fiát így öngyilkolták meg , hogy ne érhessenek fel a gyurtyány hóhérhoz .

A terroristákat ott keressétek a nép itt csak az elszenvedője e terroristák akcióinak !!!
Hogy mennyire benne volt a politikai elit a köztársasági elnökünknek helikopterrel hordták a nem nokiás dobozos pénzeket , és mikor lezuhant a helikopter a pénz is ben éget a gépbe !!!
Drága barátaim azért én megkaptam az eléget bankókat igaz egy héttel később , de pótolták a fiuk !!!!
És hogy mennyire vérszemet kaptunk , hát a nemzeti vagyonotokat is elloptuk , és az óta sincs elszámoltatás , gyáva ez a nép az szdsz , már rég kimult a pénzt elvertük ingó ingatlanokat elkócsa vetettük , bizony itt már nincs mit keresnetek , még a zsidó halottainkat is egymás tetejére hantoljuk , hogy a betevő falatjaink meglegyen , nem véletlenül megyünk minden évbe a kormányhoz földárverezés kiírásáért , és zsinagóga építéséért könyörögni , hogy a nyugdíjas állásainkat életfogytiglanná vátoztassa a kormány !!! És ti mit akartok , örüljetek , hogy csak egy két terrorista pert indítunk ellenetek , balekok , mert ti csak baleknak kelletek , hogy legyen ki elvigye a balhét , majd draskovics fogja elvinni , mit gondoltok , hisz ő a páholy utasításait hajtotta végre , és a többi is csak közben a huzat teletömte nekik a kiépített nagy zsebeiket pénzzel ékszerrel , és minden jóval !!!! Itt az elszámolás az olajos benzines molotov koktél lehet , amivel felgyújtod az összerabolt ingatlanainkat !!!
Na pá aranyom , ha hülye goj vagy , hagyod , hogy tovább lopjunk , ha ébredezel , behivod a migráns muszlimokat , és elvégezteted velük a piszkos munkát , és mikor a cionista rablóhad elpucol , megpróbálod a muszlimokat utánuk ereszteni !!!





SZOLGASÁGBA TASZÍTANÁ AZ EU A FÜGGETLENSÉGÜKÉRT KÜZDŐ TAGÁLLAMOKAT, ÍGY HAZÁNKAT IS?



Dr. Morvai Krisztina EP képviselő és dr. Gaudi-Nagy Tamás európai jogi szakjogász, az NJSZ ügyvezetője az Európai Parlament idei májusi plenáris ülése után, annak tapasztalatairól beszélgetnek “a színfalak mögött”, Strasbourgban.
A témák:
– brutális büntetéseket fizettetne a kötelező migráns áttelepítésnek ellenálló tagállamokkal az EU
– a megbukott dublini menekültügyi rendszer reformja és a schengeni “szabad” belső határok megőrzése címén teljesen központosított bevándorlási- és menekültügyi “megoldást” akarnak, kötelező automatikus áttelepítéssel – a két kiemelt vita elemzése
– hogyan csempészné be Európába az EU újabb gazdasági bevándorlók millióit az embercsempészet-emberkereskedelem elleni harc és az áldozatok védelme ürügyén? – a jelentés vitájának elemzése
– a migránsáradatért nem kis részben felelős Törökország által kizsarolt EU-török megállapodás alapján küszöbön áll 80 millió török vízummentes EU-ba utazási lehetőségének megnyitása,
– az EU kétarcúsága: miközben harcos állásfoglalásban áll ki a muszlim krími tatárok jogaiért és követeli közülük egyes politikai fogolynak minősített személyek szabad lábra bocsátást Oroszországot ostorozva, addig tétlenül és közönyösen szemléli, hogy az elcsatolt magyarok jogait egyre többször és durvábban sértik meg különösen Erdélyben, ahol Beke István és Szőcs Zoltán székely hazafiak “terrorizmus” gyanújával már lassan fél éve bizonyítékok nélkül sínylődnek román börtönben,
– a “dübörgő” elszámoltatás hazai eredményei: Budaházy Györgyre 20 év és 15 társára tíz évet meghaladó fegyházban letöltendő büntetést kért az ügyész a Hunnia perben, dr. Gaudi-Nagy Tamást pedig május 25-én vádlottak padjára ültetik az ügyészség 2006 őszi dicstelen szerepét taglaló, még országgyűlési képviselőként tett kijelentése miatt
– háborús menekültek helyett most már nyíltan bevándorlókról és munkát kereső, “innovatív” gazdasági migránsokról szólnak a friss EU dokumentumok, a cél: az illegális migráció helyett a tömeges legális bevándoroltatás távoli idegen kultúrákból Európába; a kiemelt vita és a Bizottság közös bevándorlási politikát erőltető veszélyes javaslatának elemzése
– kitekintés: Orbán Viktor miniszterelnök délvidéki látogatásának értékelése és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat erdélyi jogi monitorozó útjának néhány tapasztalata
– a kézdivásárhelyi székely hazafiak üzenete a bukaresti börtönből

Szolgaságba taszítaná az EU a függetlenségükért küzdő tagállamokat, így hazánkat is?



Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

A maffia állam jó tettei !!!


Goj az utólsó gatyát is lehúzzuk rólad !!!!



Ezer családot lakoltattak ki a moratórium lejárta óta



Országszerte megközelítőleg ezer családot lakoltattak ki otthonából a kilakoltatási moratórium lejárta óta. Körülbelül ötezer ember vesztette el egyetlen otthonát, több tucatnyi családtól elvették és állami gondozásba helyezték kiskorú gyermekeiket, mert a szülőknek nincs hol lakniuk – tudatta a Magyar Szociális Fórum kedden kiadott tájékoztatásában.
A kilakoltatások legfőbb oka a fizetésképtelenség. Ez egyaránt vonatkozik az önkormányzati bérlakásokból kilakoltatottakra, és azokra, akik elvesztették tulajdonukat, mert nem tudták törleszteni jelzáloghiteleiket.
Az önkormányzati bérlakásokból túlnyomórészt olyanokat lakoltatnak ki, akiknek a jövedelme oly szerény, hogy dönteniük kell, esznek-e vagy rezsit és lakbért fizetnek. A jelzálog-hiteltörlesztés képtelensége miatt az első negyedévben több száz család feje fölül vették el a fedelet, jóllehet a devizahitel néven elhíresült pénzügyi konstrukció egykori törvényességéhez erős kétségek férnek, hatalmi körökben mégsem merült fel a kártalanítás vagy a kártérítés követelménye. A politikai vezetés – vélhetően a bankokra kivetett különadó kivetése miatt – megengedte, hogy a bankok kilakoltassák, aki nem fizet.


Most mondjátok meg , ezek után nem gondoljátok úgy , hogy azt a molotov koktélt még is be kéne vetni !!!!!
Amit láttok két élet munkájával össze kuporgatott vagyonka , és a kirabolt meghurcolt emberi lény , kinek ez jár , ez a munka bére .
Fegyvert nem tartanak , hisz becsülettel szolgálták el éltüket , és ez az eredmény , még egyet tehettek volna mikor a hiénák megérkeztek előtte a gázt kinyitni , és mikor bent vannak berobbantani , hogy egy végrehajtóval kevesebb sanyargassa a magyart !!!




Megoldásnak” egyebek között a Nemzeti Eszközkezelőt és a magáncsőd intézményét szánták, de az egyikről kiderült, hogy eredeti rendeltetése, a lakhatás megmentése helyett olykor piaci szereplőként viselkedik, és nem feltétlenül a bentlakók megmentése a célja, az utóbbi pedig halva született, hiszen a létminimum alatt élők négymilliós seregének megélhetése nem biztosítható magáncsőddel, legfeljebb olyan gazdasági- és társadalompolitikával, amelyre a kormány és az állam volna képes, ha munkát, kenyeret és lakhatást akarna biztosítani.
A Magyar Szociális Fórum arra is felhívta a figyelmet, hogy társadalmi kiállással és szolidaritással számos kilakoltatást sikerült megakadályozni. Példaként hozta fel a négygyermekes galgahévízi, az ötgyermekes biharkeresztesi, és a főváros VI. kerületében élő 72 éves rokkant férfi esetét. Mindegyik kilakoltatást úgy sikerült elkerülni, hogy az önkormányzat, vagy az eszközkezelő, esetenként mindkettő a megoldást kereste a lakáskiürítés helyett, rugalmas, segítő és kompromisszum kész magatartást tanúsított, eleget tett az MSZF kérésének.
A Nemzeti Eszközkezelő hétfőn arról tájékoztatta a Magyar Szociális Fórumot, hogy határozatlan idejű lakásbérleti szerződést kötött az öt kiskorú gyereket nevelő biharkeresztesi családdal. Az Eszközkezelő bírósági végzéssel alátámasztott kilakoltatási szándékának megváltoztatásában döntő szerepet játszott a társadalmi kiállás a családért, a biharkeresztesi polgármesteri hivatal emberségessége, az érintettek kompromisszumkészsége, és magának az Eszközkezelőnek a rugalmas, belátó, küldetését komolyan vevő hozzáállása is – írta a „Munkát-Békét-Biztos megélhetést” jelszaváról ismert emberjogi szervezet.
(MSZF)
Bal-Rad komm: “…az első negyedévben több száz család feje fölül vették el a fedelet…A politikai vezetés – vélhetően a bankokra kivetett különadó kivetése miatt – megengedte, hogy a bankok kilakoltassák, aki nem fizet…”
-Azaz: mindenki léphet egyet előre! Csakhogy az első sorban állók előtt ott a szakadék! És a bekötött szeműek tömött sora szépen egyet előrelép! Egy lépéssel mindenki közelebb került a qrmányzati álomhoz!


Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
vagy paypal utalással:









Zöldek: Európa felelőssége befogadni a migránsokat
Bertha László

2016. május 24. 12:18


PÁRIZS, 12:18
Yannick Jadot, az Európai Zöld Párt francia EP-képviselője szerint Európának morális és jogi felelőssége a bevándorlók befogadása, aggodalomra pedig semmi ok: "gazdag kontinens vagyunk".
A zöldpárti képviselő, Yannick Jadot a France 24 vendége volt hétfőn, a műsorban többek között a migránsválságról és a szélsőjobboldal előretöréséről kérdezték, példaként említve az Osztrák Szabadságpártot.
Úgy gondolom, hogy el kell mondani az igazságot az európai polgároknak. Közös felelősségünk és kötelezettségünk befogadni a migránsokat, különös tekintettel azokra, akik Szíriából, Szomáliából, Irakból és Afganisztánból érkeznek.”
– jelentette ki Jadot.
A francia politikus szerint Európának meg kell mentenie ezeknek az embereknek az életét, erre pedig úgy véli, hogy a nemzetközi jog is kötelez bennünket, tehát európai vezetőinek úgy kellene cselekednie, ahogyan azt Angela Merkel is tette.
Jadot szerint felesleges minden aggodalom amiatt, hogy a bevándorlók elveszik az emberek otthonát, munkáját, hiszen Európa egy gazdag kontinens”, ezeknek az embereknek pedig szolidaritásra van szükségük, nekünk meg rájuk. Az EP-képviselő a műsorban elmondta, hogy a szíriaiak minőségi, képzett migránsok, akikre minden országban szükség van.
Yannick Jadot szerint a migránsok befogadásának a közös felelősségvállaláson és a „valóságon kell alapulnia, nem a nacionalizmuson”.
Nem kell befogadni !!! Ha munkaerőre van szükség a Spanyoloknál 1, 5 millió munkanélküli van , dolgoztassa őket németország , a munka kultúra is megvan , és a képzésükre sem kell milliárdokat kiadni . Itt a nemzet államok lebontása folyik !! Egy homogén államban ahová migránsokat telepítettek , mindig lesz kiélezett ellentét amit meglovagolva az őslakosságot kilehet játszani . Eddig eltakarították az útból a nemzeti burzsoáziát Európa szerte a nemzetté válást hordozó elemeket , nálunk a parasztságból kulák lett , és ledarálták a Dunába , most újabb betelepítéssel nem hogy Trianon semmissé tételét érnénk el , még azt a maradék területet is elvesztenénk !!! Egy polgárháború , és az ország 3 , - 4 részre szakítással , már nem is volna magyar !!!!
Egy Judapesti Majdan cionista gladioval a polgárháború receptjét kínálja , és a nagy zsidó birodalom Kárpátmedencei kiépítését szolgálja a mostani politikai maffia ezt a célt valósítja meg ezért küzd , és fárad , hogy közben a zsebük jól tele legyen tömve , szarik ő a mi kártalanításunkra . Nemzeti vagyon ide vagy oda azt bizony ellopták , és csak úgy tudjuk vissza szerezni , ha fegyvert fogunk , és felégetjük a rablott ingatlanokat a rablókkal együtt .






Dübörgő "elszámoltatás": 2006 ősze miatt 


Gaudit állítják bíróság elé




Gyurcsány szabadlábon, Gergényiék felmentve, a 2006 őszi igazságtételért küzdő nemzeti jogvédő a büntetőbíróság előtt, tíz évvel a 2006 őszi rendőrterror után- ez a mérlege jelenleg a NER 2006 őszi igazságtételének.

Még 2014 júniusában adtam hírt ( 
http://bit.ly/1TtP5gC ) a 2006 őszi rendőrterror miatti nemzeti jogvédő országgyűlési képviselői munkám kapcsán ellenem indított koncepciós büntetőeljárásról. A vád nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás.
Országgyűlési képviselőként és nemzeti jogvédőként elkövetett "szörnyű" tettem után három és fél évvel végre eljött a napja, hogy szembe nézhetek a bíróságon vádlóimmal: a 2006 őszi megtorlásokban bűnrészes ügyésszel és a vádat képviselő Központi Nyomozó Ügyészség ügyészével. Méltó ajándékot készítettek elő a 2006 őszi rendőrterror közelgő 10. évfordulójára... De ők is kapnak tőlem.
A tárgyalás helyszíne: Pesti Központi Kerületi Bíróság (1055 Budapest, Markó u.25.) III. emelet 311.
Időpont: 2016. május 25. 8.30
Bíró: dr. Pócza Róbert
Védőm: dr. Csisztai-Molnár Péter ügyvéd (Nemzeti Jogvédő Szolgálat)
És hogy mindez miért ? Mert 2013. október 23-án a "Valódi számonkérést 2006-ért! " címmel a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által Budapesten a 2006 őszi rendőrterror egyik jelképes helyszínén, az Astoriánál tartott tüntetésen (http://bit.ly/22ndKnj ) megdöbbentő tényeket hoztam nyilvánosságra a 2006 őszi megtorlások ökleként működő és akkor a hírhedt Falvai Zsolt által irányított Budapesti Nyomozó Ügyészség zsoldjában állt, megtorlásokban részt vett ügyészségi titkárról (aki most már ügyész- kiérdemelte...) - névvel. Mert végre neveket akarunk hallani és megbüntetett megtorlókat látni. Ezért is lettem országgyűlési képviselő, ezen dolgoztam rengeteget, sajnos ezen a téren (szemben a jóvátétellel) eddig - nem miattam - mérsékelt eredménnyel.
A tüntetés azt fejezte ki, hogy "mi az igazság iránt elkötelezettek nem nyugodhatunk, és nem is nyugszunk mindaddig, míg a szemkilövőket, a szemkilövetőket és a velük cinkos hivatalos személyeket a börtönbe nem juttatjuk." Itt jelentettük be a 2006 őszi igazságtételt követelők közösségi oldalának létrejöttét, amely azóta is működik :https://www.facebook.com/2006igazsaga/
A gyalázatos ügyészi tettről szóló információt - amelyet egy 2006 őszén meghurcolt jogsértettől kaptam a "Res Iudicata- 2006 ősze: ítélt dolog" c. dokumentumfilm ( http://bit.ly/1s6FBMf ) bemutatóján - másnap a Hír Tv-nek adott interjúban is közöltem. Akkor még országgyűlési képviselő voltam: hivatalos személyként kötelességem volt ez, miután egy hivatalos személy törvényellenes cselekményéről értesültem.
A "jó hírnevére" kényes ügyész feljelentett, majd a szervezett bűnözés és korrupciós bűncselekmények leleplezésére hivatott csúcs ügyészi szerv, a rettegett Központi Nyomozó Főügyészség buzgó "nyomozati munkával" közel ezer oldalnyi nyomozati iratot termelt ki és átvette a vád képviseletét. Ha a 2006 őszi megtorlók és korrupt politikusok ügyében lennének ilyen alaposak, akkor nem lenne ilyen sanyarú az elszámoltatás mérlege...
Nos tehát valódi elszámoltatás helyett a "Birodalom visszavág": állok elébe. Ezúttal is totális vakvágányon mozognak, ráadásul én ezen a terepen saját jogvédő tapasztalataim és ismereteim okán rendkívül otthonosan mozgok. Hazai pálya ez nekem, színtiszta jogvédelem, ami a szívem csücske, nem politikai maszatolgatás, ködszurkálás.
A vád tárgyává tett kijelentéseket országgyűlési képviselőként hoztam nyilvánosságra, ezért büntethető nem vagyok, erről - és nem a lopás-korrupció-politikus bűnözés mentegetéséről - szól a mentelmi jog, amely a mandátum lejárta után is fennáll a képviselőként ebben a minőségben közölt tény vagy vélemény miatt. Ugyanakkor a közérdekből közzétett tényeket bizonyítani is tudom és fogom. Ezért sem vagyok büntethető.
A velem, mint 2006-os igazságtételért harcoló nemzeti jogvédő elleni koncepciós perben az lesz az egyik célom, hogy bemutassam nyilvánosságnak az ügyészség 2006 őszi megtorlásokban játszott gyalázatos szerepét, amely miatt tudomásom szerint közülük senkit nem bocsátottak el és nem büntettek meg. Ez gyalázatos és tűrhetetlen. A parlamenti vizsgálóbizottságban pedig a meghallgatott katonai ügyész rezzenéstelen arccal mondta a képünkbe 2010-ben, hogy az azonosító jelvény hiánya a rendőrök fegyelmére és féktelen tombolására semmilyen hatással nem volt, ezért a parancsnokok nem felelősek...
Az eljárást nyugodtam tekinthetjük egyfajta válasznak a legfőbb ügyészhez országgyűlési képviselőként 2012-ben intézett, 2006 őszi felelősségre vonást követelő felszólalásomra( http://bit.ly/1s6FNeg )
Az igazság legyőzése elleni kísérletek kudarcra vannak ítélve. Mert a mi oldalunkon van az igazság és a jog is. Csak végig kell menni a küzdelem útján a győzelemig!
Várok minden kedves hazafit, akinek szívügye a 2006 őszi igazságtétel és a teljes elszámoltatás!

Budapest, 2016. május 24.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetőjewww.gaudinagytamas.hu





Kiborítják a magyar szennyest

Matolcsy György újraírva a jegybankokra vonatkozó szabályozást beveszi a családtagjait és a barátait a bank pénzének elosztásába. Mindezt az Európai Unió (EU) egyik tagországában teszi. Amióta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke lett, egymilliárd dollárnyi összeget tolt át hat alapítványba az MNB-től, fittyet hányva a felügyelőbizottság ellenkezésére és az EU rosszallására. 

Ezekkel a megállapításokkal indul a Bloomberg cikke, amely részletesen ismerteti nemzetközi olvasótáborával az MNB körüli botrányt. A cikkből kiderül, hogyan jutottak pénzhez az alapítványokból Matolcsy rokonai és Orbán Viktor miniszterelnök szövetségesei, továbbá hogyan adtak ki a bankelnökről szóló, illetve általa írt könyveket, és hogyan vásárolták vissza azok egy részét. 

El akarták titkolni 

Matolcsy szerint ez a forrás - nagyjából megfelel a NATO-tag Magyarország védelmi büdzséjének - új helyén már nem közpénz, és Orbán Viktor miniszterelnök harcolt azért, hogy ennek jegyében titkosítsák felhasználását. A hatalom ellenfeleinek ritka sikere volt, amikor az Alkotmánybíróság ezt megakadályozva leszögezte, hogy a közpénz így nem alakulhat át magánpénzzé. 

A kiterjedt patrónusi rendszer nyilvánosságra kerülése sok magyart megdöbbentett, pedig többségük támogatta Orbán - akit a Bloomberg Vlagyimir Putyin orosz elnök rajongójaként jellemez - manővereit az úgynevezett illiberális állam kialakítása felé. A magyar kormányfő pártja 2010-ben és 2014-ben is kétharmados többséget szerzett a parlamenti választásokon. 

Ez durva! 

Gyakorlatilag egy nagy halom dokumentum bizonyítja a jegybank megkérdőjelezhető kifizetéseit az elnökéhez kapcsolódó személyeknek - fejtegette Otilia Dhand, a kockázatelemzéssel foglalkozó brüsszeli Teneo Intelligence tanácsadó cég szakértője. Még kelet-európai mércével mérve is messze a szokásos mértéken felüli uram-bátyám kapitalizmusról tanúskodik ez az ügy. 

A Bloomberg elpoénkodik azon, hogy az MNB épülete a budapesti Szabadság téren van, az USA nagykövetségének szomszédságában, majd részletesen ismerteti a még 2014-ben keletkezett 1,8 milliárd dollárnyi nyereség egy részének sorsát. Az elmúlt két évben a 60 éves Matolcsy és az alapítványok többi kuratóriumi tagja a közfigyelmet elkerülve költötte és fektette be a jegybankból áttolt pénzt. 

"Leminősítették" Magyarországot 

Matolcsy elhárította, hogy interjút adjon az ügyben a hírügynökségnek. A hazai nyilvánosságban következetesen tagadja vétkességét, az ügyet az ellenzék botrányos politikai támadásának tartja. Orbán határozottan kiáll szövetségese mellett. 

Nem jó hír a magyar kormánynak, hogy a Transparaency International januárban, azaz még a botrány kirobbanása előtt az összes többi EU-tagországnál erőteljesebben rontotta Magyarország helyezését éves korrupciós listáján. Az indoklás szerint a korrupció a magyar miniszterelnök irányítása alatt centralizálttá vált és szisztematikusan folyik. 

Politikai cél 

A Bloomberg idézi Lentner Csabát, az egyik alapítvány kurátorát, korábbi képviselőt, aki kijelentette, hogy a cél Orbán hatalomban tartása olyan hosszú ideig, ameddig csak lehet. Ezt szolgálja a fiatal választók tudatának formálása a kormány alapelveinek szellemében. 

A 2018-as választás szerinte azon fog eldőlni, hogy mennyire lesznek elfogadottak a kormány gazdasági, szociális és ideológiai elvei. Ez egy csata, amelynek egyik bajnoka Matolcsy - derült ki a szavaiból. 

Az EU-t külön aggasztja, hogy az egyik alapítvány, amely 218 millió dollárral gazdálkodik, társintézményével együtt pénzügyi befektetéseket is folytat. Egyebek mellett államkötvényeket vesznek. Az európai alapszerződés tiltja a jegybankoknak országuk államkörvényeinek "közvetlen vásárlását". 

Van okuk az idegességre 

A Bloomberg szakírója, Simon Zoltán úgy véli, hogy az Európai Központi Banknál meg kellene szólalnia a riadócsengőnek, ha igaz, amit Bod Péter Ákos közgazdász professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, volt jegybankelnök mond. 

Ennek semmi köze az MNB monetáris politikájához - jellemzi az alapítványi háló működését. Sokkal inkább egy családi pénzesládikóról van szó. Az egész az úgynevezett patrióta gazdaságpolitika paródiája. Valójában egy sokkal egyszerűbb fogalommal, a nepotizmussal jellemezhetjük, ami itt folyik. 






A kongó stadionok országa leszünk, de telt házas koncentrációs táborokat üzemeltetünk !!!!



Noha a többség nem helyesli a fejlesztési programot, egy érdekkör miatt folytatódnak az építkezések

B. Molnár László, 2016. május 25., szerda 10:10, frissítve: szerda 12:52 
Az új MTK-stadion látványterve. A nézők nem csak a tervből hiányoznak, itt háromezer embernek is örülnének
 Az új MTK-stadion látványterve. A nézők nem csak a tervből hiányoznak, itt háromezer embernek is örülnének
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
Bár feketén-fehéren kiderült, hogy a magyar lakosság többsége nem ért egyet az Orbán Viktor vezette kormány stadionépítési hullámával – a Századvég reprezentatív felmérése alapján a megkérdezettek 56 százaléka helyteleníti a beruházásokat –, természetesen folytatódnak a munkálatok. Sőt, a tervek alapján 2020-ig 32 új stadion épül mintegy 220 milliárd forintért.
A jövő évi költségvetésben a nemzeti stadionfejlesztési programon belül 12,369 milliárd forint van előirányozva, amiből a legtöbbet a szombathelyi Haladás-stadion felújítására adja majd a kormány, 5,6 milliárd forintot. A diósgyőri stadionra 3,769 milliárd, a székesfehérvári Sóstói Stadionra 1,5 milliárd, a budapesti Illovszky Stadion munkálataira 1 milliárd, míg a Bozsik Stadionra 500 millió forint van előirányozva. Április végén jelentették be a paksi stadion teljes felújítását és átépítését. A 2017 őszére befejeződő projekt a 4500 férőhelyes, fedett és nemzetközi meccsekre is alkalmas új stadion teljes költsége 1,4 milliárd forint, a helyi önkormányzat 600 milliót áldoz a beruházásra.
Még az idén átadják az MTK új, modern, 6500 néző befogadására alkalmas stadionját, amely az egyesületnek egy árva forintjába sem került, míg az állam 6,3 milliárd forintot különített el a projektre. Miközben mindenki számára világos, hogy a kék-fehérek találkozóin – talán a Fradi elleni bajnokit kivéve – sosem lesz telt ház. Sőt, maga Deutsch Tamás, az MTK Budapest klubelnöke a Bumm.hu portálnak adott videonyilatkozatában elismerte, a stadionépítések egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűződő reményeket. Bízik abban, hogy az új létesítményben sikerül majd az átlagnézőszámot háromezerre feltornászni. Kijelentette, ha ez nem sikerül, az az ő személyes kudarca lesz.

Stadionrekonstrukciós program 1998–2002. Tíz stadiont érintett (Újpest 800 millió Ft, Nyíregyháza és Székesfehérvár 500-500 millió Ft, Dunaújváros és Zalaegerszeg 400-400 millió Ft, Pápa 200 millió Ft). 6-7 milliárd forint volt az összköltség. Az önkormányzatok fizették a költségek 50 százalékát, és ők voltak a fenntartók.
Stadionfejlesztési program 2013–2020. Tíz év alatt 32 stadion épülne. 220 milliárd forint a tervezett összköltség (döntően közpénz). Eddig 7 stadiont adtak át, 42,11 milliárdból, amiből 40,2 milliárd Ft közpénz (Felcsút 3,5 milliárd, Debrecen 13,5, Ferencváros 19,51, Gyirmót 0,91, Szolnok 2,5, Mezőkövesd 1,25, Balmazújváros 0,64).




Persze nem elhanyagolható tény az sem, hogy a beruházások esetében menet közben alaposan meg lehet növelni a költségeket, így még több bevételhez lehet juttatni a klientúra vállalkozóit. Így lehetett jelen Mészáros Lőrinc cége, a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. az MTK – a felcsúti polgármester egy másik cége építette nagyrészt a Pancho Arénát –, a Strabag a Videoton, a felcsúti székhellyel bíró Pharos ’95 Kft. a mezőkövesdi, balmazújvárosi és a felcsúti, míg a Garancsi Istvánhoz köthető Market Zrt. a Fradi és a Szolnok stadionjának építésénél.
A szombathelyi stadion egy külön eset. A korábban tervezett 9,6 milliárd forint helyett milliárdokkal többért, 15,2 milliárd forintból épülhet meg – a kormány költségvetési tételként emelte be a különbözetet a 2017-es büdzsébe –, amiben a Swieteksky-ZÁÉV konzorcium a kivitelező. Sőt, itt a beruházás reklámozására nettó 17,5 millió forintért leszerződtették a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft.-t, amelynek tulajdonosa nem más, mint a külügyminiszter barátja, Kuna Tibor.
Persze a fentiek ismeretében már jól tudhatja mindenki, van olyan kör, amelynek megéri a kormány stadionfejlesztési programja, aminek keretein belül 2020-ig 220 milliárd forintot költenének el 32 új stadion felépítésére. Miután közgazdászok szerint megközelítőleg 110 év múlva térülnek meg ezek a beruházások, felmerül, vajon az országnak megéri-e mindez.

17 százalékos kihasználtság

– A hazai foci színvonalának süllyedésével együtt az elmúlt öt esztendőben a hazai stadionok kihasználtsága összesen 17 százalékos volt, és a csökkenő nézőszámot nem az ultramodern, a szükségleteken bőven túlmutató beruházásokkal lehet és kell megállítani. A nemrég zárult bajnokságban átlagosan 17 ezer néző volt a lelátókon fordulónként, aminek a felét a Fradi meccsei hozták – jelentette ki lapunknak Muszbek Mihály sportközgazdász.
A szakma mindig is azt javasolta a kormánynak, hogy egy nemzeti stadiont, egy nemzetközi meccsek megrendezésére alkalmas klubstadiont építsenek – de csak ott, ahol több évtizedes focikultúrával bír az adott egyesület –, míg a többi esetben a meglévő létesítményeket újítsák fel a valós nézőszám 3-4-szeresét befogadó nézőtérrel.
– Előre megmondtuk, a stadionok minősége nem jár együtt a nézőszám emelkedésével, és sajnos igazunk lett. Még a viszonylagosan sikeres Debrecen esetében is jelentős visszaesés volt tapasztalható. Ráadásul az sem jó, hogy tömegközlekedéssel alig lehet ezeket a stadionokat megközelíteni, kevés a parkolóhely körülöttük. És akkor nem lehet megfeledkezni arról sem, hogy nemcsak megépíteni, hanem fenntartani is kell ezeket a létesítményeket, ami jelenleg olyan 50-70 milliárd forintos költséget jelent évente – tette hozzá a szakember.
Így is akad a világon olyan, akinek tetszik a magyar stadionfejlesztési program. Nemrég hazánkban járt a kameruni labdarúgó-szövetség vezetése, megcsodálta a debreceni Nagyerdei Stadiont, a budapesti Groupama Arénát és a felcsúti Pancho Arénát. Batamak Pierre Joseph, a kameruni szövetség elnöke elárulta, mivel hazája lesz a 2019-es Afrika Kupa házigazdája, bízik abban, hogy a stadionépítésben nagy tapasztalatot szerzett Magyarország részt tud venni a kameruni stadionok és pályák kivitelezésében is.



Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 25.




Bevándorlási kötvény: pénzért bárki jöhet



Útlevél a terroristáknak, vagy így kell balek terroristákat gyártani , 

a titkosszolgálat irányított teroristái .


A mi terroristáink a 400 fő katonaságból 200 főt háborúba küldte 

zsidó érdekért , és némi homokért , amiért a szolgálatukat 

jutalmazták . 

A maffia állam terroristáiról beszélünk gojok . 


Szinte csak kínaiak és oroszok vásárolnak letelepedési kötvényt Magyarországon, hogy cserébe szabad mozgást kaphassanak az Európai Unióban. Az elmúlt több mint másfél évben beérkezett csaknem 1550 kérelemből 1470-et nyújtottak be orosz vagy kínai állampolgárok. A kötvényekből az idén több mint ötvenmilliárdos bevétele van az államnak, de a haszon egy része a papírokat értékesítő, többnyire offshore hátterű cégeknél marad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése