2016. szeptember 8., csütörtök

A nemzeti hírháló oldalairól II.
A nemzeti hírháló oldalairól II.Döntött a kormány a holokauszt 

gyermekáldozatai emlékhelyének 

létrehozásáról 

2013. július 2. 21:07 mandiner.hu 
Határozatot hozott a kormány a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ létrehozásáról. 
Mint a Magyar Közlöny keddi számában olvasható, a kormány társadalompolitikai szempontból kiemelten fontos célnak tartja, hogy Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ első üteme megvalósuljon, és a magyarországi holokauszt 70. évfordulójához kapcsolódó emlékévben az intézmény 2014. április 15-ig megnyíljon a józsefvárosi pályaudvar épületében. A kormány felkéri a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, a nemzeti fejlesztési minisztert és az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy e cél határidőben történő megvalósításáért minden szükséges intézkedést tegyen meg. 
A határozat értelmében a beruházást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.-vel mint a Józsefvárosi pályaudvar tulajdonosával kötendő hosszú távú bérleti szerződés keretében, bérlői beruházásként valósítják meg. A nemzetgazdasági miniszternek a beruházást előkészítő munkák fedezetére 50 millió forintot kell biztosítania, és a határozat szerint felkérik arra, hogy MÁV Zrt. útján intézkedjen a Józsefvárosi pályaudvar területén lévő lakások felszabadítása, valamint egyes helyszíni előkészítő munkálatok elvégzése érdekében. 
Olvasó: Ez egy három hetes hír. Aktualitást az ad neki, hogy az elébb bemondta a Kossuth Rádió, hogy kiemelt beruházássá nyilvánították... 
Kapcsolódó: 
   "A Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye" - újabb agymosóközpontot épít a kormány 
   Müller néni igaz története a Mazsihisz honlapján: "A gáz felrobbant, mi meg ott álltunk anyaszült meztelenül" 


Hogyan működik az internetes dezinformáció? 

...avagy, hogyan működik egy fideszvak 

suttogópropaganda 


Egy kedves olvasónktól kaptuk az alanti továbbított levelet, hogy válaszoljuk meg. Válasz helyett a tapasztalatunkra hagyatkozva kérjük, az indulatait nem takargató reagáló tételesen cáfolja a felsorolt pontok alatti állításokat, hogy azokat is közreadhassuk! Mint tudjuk, erre sem lesz korrekt válasz, csak újabb érzékeny hiszti... 

Kovács János, mindenes

Íme a levél: 
Hogyan működik az internetes dezinformáció?

Az önmagából kifordult, átfordult, visszafordult, baljrafordult Nemzeti Hirhalo az utóbbi 3 évben (érdekes, miért pont 3 évben?) előszeretettel válogat mindenfajta kétes blogokból. Mint tudjuk, a blog nem hírforrás. De nézzük meg a blogokat, kövessük nyomon egy cikk - aljas támadás - életét:

A következőről van szó: 
Arc nélküli pénznyelő fantom a Civil Összefogás Fórum? - ma, 2013 júl. 25.-én jelentette meg a Nemzeti Hirhalo. Vajon mi adott ennek a 8 hónapos cikknek aktualitást? És milyen forrásból:

Megjelent itt
2012-11-27 / mariablogja
Érdemes belenézni, mellette a főüzenet: 
Váltsunk kormányt.
Tehát tudjuk, hová tegyük mariablogját.
De még ez a blog is hivatkozik másra: 
http://www.atlatszo.hu/?p=7256
2012. november 27. kedd

Vagyis milyen érdekes, a mocsok propaganda egyazon napon jelenik meg több helyen - és még hány lehet? De a Nemzeti Hirhalo csak most vett észre! Ejnye, hol vannak a működő kapcsolatok? - És miért nem adta meg, hogy ez már egy 8 hónapos - nem friss iromány? Ezt csúsztatásnak hívják, félrevezetés, lehet hazudásnak is mondani, a célja mindegyiknek propaganda tisztességtelen eszközökkel.

Az 
átlátszó.hu ugyan rendelkezik impresszummal, számomra jelentéktelen kreatúrákkal, viszont nem jelentéktelen, hogy kik a

Hazai partnereink: Asimov Alapítvány, Kalozpart.org, Krétakör Alapítvány, Millamédia, Mandiner, Patyicivil, Tilos Rádió, Védegylet

Nemzetközi partnereink: 100Reporters.com, Global Voices Advocacy, Legal Leaks, Organized Crime and Corruption Reporting Project, International Consortium of Investigative Journalists, Global Investigative Journalism Network, Tulipédia

Világos, ugye? - Elég rátekinteni a kommentelőkre is, tudjuk, miféle szellemi nívót képviselnek.

Alábbi állításoknak nincs sem időm, sem kedvem utánanézni, de feltételezhető, hogy a szerzők sem tették, hiszen könnyebb ilyent merészen kimondani, a lebukás esélye kicsi, mert senki nem fog utánanézni. Egyébként az egyik lehazudott szervezet tiltakozik egy kommentben.

11. Így például sem az Orvosi Kamara, sem a Református Egyház, sem az Evangélikus Egyház, sem a Munkástanácsok, sem számos további, a szervezet honlapján felsorolt társadalmi szervezet nem csatlakozott a Békemenetet és kampányait jegyző Civil Összefogás Fórumhoz - állítja az 
atlatszo.hu.

12. A 240 nevet tartalmazó listán van viszont 17 olyan szervezetet, (- a listán szereplő szervezetek 8%-a - )amelyekről az interneten semmilyen érdemi információ nem érhető el, illetve a CÖF honlapján kívül egyáltalán említve sincs a nevük sehol.

És most itt a Nemzeti Hirhalo aktuális lejárató propagandája: 

Így van ez! Arc nélküli pénznyelő fantom


a Civil Összefogás Fórum? 


Ez után az jön majd, hogy valódi támogatók és szimpatizánsok híján a 2014-es választásokat is nem létező választókból álló fantom-voksolók hadseregével próbálják megnyerni? 


Érdekes állításokat olvashatunk a Civil Összefogás Fórumról, a Civil Együttműködési Tanácsról (CET), a Békemenetről, nem létező támogatókról, tisztázatlan működési szabályokról, ellenőrizhetetlen gazdálkodásról és impresszum nélküli honlapokról az
atlatszo.hu írásában:

1. A Bajnaiék ellen indított lejáratókampány mögött egy olyan szervezet, a CÖF áll, amely nincs bejegyezve, működéséről és gazdálkodásáról a nyilvánosság nem érhet el információkat.

2. A Civil Összefogás Fórum egy jogi értelemben nem létező szervezet: nem alapítvány, nem egyesület, nem is gazdálkodó szervezet, így tevékenysége nem ellenőrizhető, az ezekre vonatkozó jogszabályok nem kötik, nem szabályozzák a működését.

3. A CÖF-nek incs szervezeti és működési szabályzata, így az sem tudható, hogy megnyilvánulásaikról, amelyek sugalmazottan a társadalom többségi véleményeként vannak megjelenítve, kik, mikor és hol, milyen forrásokat felhasználva döntenek.

4. A döntéshozatal folyamatát a CÖF nem dokumentálja, így nem ellenőrizhető, hogy akár az elnökségi közleményeiket, akár bármilyen más nyilatkozataikat, közleményeiket kik és kinek a nevében írják.

5. Nem ellenőrizhető a CÖF gazdálkodása sem - írja az 
atlatszo.hu. A szervezet működésére szánt pénzeket egy tőle független alapítvány, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány gyűjti, kormányzati pénzekhez pedig a CÖF-höz csatlakozott szervezeteknek nyújtott egyedi miniszteri támogatás révén jutnak.

6. A Csizmadia László elnök által a szervezet nevében meghirdetett Bajnai-ellenes kampány közterületi reklámjait nem a kampányt meghirdető CÖF/CET, hanem a
bekemenet.hu bekemenet-2012.hu domain alatt működő honlap (!) jegyzi.

7. Békemenet nevű bejegyzett szervezet szintén nem létezik, a honlapnak pedig nincs impresszuma. (A 
civilosszefogas.hu honlapnak szintén nincs impresszuma.)

8. A 
bekemenet.hu honlap regisztrációs oldalán mindössze annyi olvasható, hogy a regisztrálni kívánók egy Bayer Zsolt nevű, Thököly úti lakosra bízzák személyes adataik kezelését. Így kideríthetetlen, hogy ki és milyen forrásokból finanszírozza a CÖF/CET által elindított politikai kampányt - írja az atlatszo.hu.

9. Csizmadia László gyakran hivatkozik arra, hogy a CÖF a Kárpát-medence legnagyobb civil szerveződése. (A honlapon olvasható információ szerint eddig 1200 civil szervezet csatlakozott hozzájuk, ebből a közzétett listán 240 támogató szervezet neve olvasható.) Formális csatlakozás, az erre vonatkozó szándékot kinyilvánító dokumentum nincs, mindössze egy néhány mezőből álló, online kitöltendő űrlap, így az egyetlen bárki számára elérhető - megkérdőjelezhető hiteleségű - nyilvántartás a honlapon található lista.

10. Az önmagát a civil társadalom, a Kárpát-medencei magyarság legitim képviselőjeként megjelenítő CÖF ugyanakkor honlapján számos olyan tagszervezettel büszkélkedik, amelyek az 
atlatszo.hu szerkesztőségének a kérdésére válaszolva megerősítették, hogy nem csatlakoztak a CÖF-höz.

11. Így például sem az Orvosi Kamara, sem a Református Egyház, sem az Evangélikus Egyház, sem a Munkástanácsok, sem számos további, a szervezet honlapján felsorolt társadalmi szervezet nem csatlakozott a Békemenetet és kampányait jegyző Civil Összefogás Fórumhoz - állítja az 
atlatszo.hu.

12. A 240 nevet tartalmazó listán van viszont 17 olyan szervezetet, (- a listán szereplő szervezetek 8%-a - )amelyekről az interneten semmilyen érdemi információ nem érhető el, illetve a CÖF honlapján kívül egyáltalán említve sincs a nevük sehol.
mariablogjafidesz.hu persze nem dezinformál 
Lássuk a mai friss híreket: 
"Most van, a jövőben nem lesz"
Olyan megoldásra van szükség, amely nem dönti össze a magyar pénzügyi rendszert, de visszautasítja azt a cinikus magatartást, hogy hát ilyen a boksz, így működik a pénzvilág - hangsúlyozta Orbán Viktor.
Fazekas: Erősödött a magyar mezogazdaság
    
A baloldal bukása óta Magyarország talpra állt
    
A lehető leghamarabb kell lezárni a devizahitelek ügyét
A kormány ésszerű megállapodásra törekszik, ésszerű határidőt szeretne arra, hogy megtörténjen a devizaalapú lakáscélú jelzáloghitel kivezetése - hangsúlyozta Varga Mihály.
A bukott baloldal miniszterelnöke semmit sem tanult
A bukott baloldal, bukott miniszterelnöke megint a bankok oldalára állt - hangsúlyozta Rogán Antal.
"Soha ennyi izgalmas fejlesztés nem volt a Balatonnál"
Kétszázmilliárd forintnyi uniós fejlesztési forrást nyertek a Balaton környéki projektekre az elmúlt három évben.
Augusztus végéig véleményezhető a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia
    
Kompjárat indult a Duna magyar-szlovák határszakaszán
    
Baleset érte a miniszterelnöki konvoj egyik autóját Romániában
    
A Magyar Értéktár nyitott a külhon felé isOsztrák vállalkozók magyarországi lehetőségei 2013, július 21 - 11:59 MTI - alfahir.hu 
A burgenlandi vállalkozók számára Magyarországon kínálkozó lehetőségekről írt a Kurier című osztrák lap. 
Peter Nemeth, a burgenlandi gazdasági kamara elnöke, tiszteletbeli magyar konzul szerint vannak még kihasználatlan lehetőségek Magyarországon, de a burgenlandi vállalkozók nem ismerik eléggé ezt a piacot. 
"Nemcsak figyelemmel kell kísérnünk, hanem el is kell fogadnunk és használnunk kell az osztrák-magyar határ közvetlen közelében kínálkozó piacokat" - mondta Nemeth a lapnak. A Kurier bemutatja Michael Leiert, aki az 1980-as években kezdte üzleti tevékenységét Magyarországon építőipari anyagokkal, a 2000-es évek eleje óta ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik. Mint mondja, bár az "aranyláz" időszaka a múlté, továbbra is olyan piacnak látja Magyarországot, ahol jelen kell lenni. 
A nyugat-magyarországi gazdák persze jól ismerik ezeket a "kínálkozó" lehetőségeket, nem kell bemutatni az osztrák gazdák áldásos tevékenységét. 
Kapcsolódó: 
   Mi is az a zsebszerződés, mitől problémás a felderítésük? 
   Zsebszerződés után nem lehet perelni 
   Érvénytelen - Nem lehet majd behajtani a zsebszerződés alapján kifizetett pénzt 
   Csányi Sándor kilóra megvette az államot 
   Idén eddig 30 ezer hektár föld eladását hirdette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 


Nem adja ki Snowdent Moszkva 

az Egyesült Államoknak 

Nem adja ki Edward Snowdent Moszkva az Egyesült Államoknak - erősítette meg a hivatalos orosz álláspontot Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő pénteken, amikor beszámolt arról, hogy az amerikai titkos adatgyűjtést leleplező informatikus ügyében tárgyalást kezdtek az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az orosz partnerszervezet, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetői. 
Oroszország "nem adott ki, nem ad ki és nem fog kiadni senkit" - mondta Peszkov. A hírszerző szervek magas szintű egyeztetéseiről nem mondott részleteket, de azt közölte, hogy az orosz elnök nem foglalkozik Snowden ügyével, mert az nem terjesztett elő olyan kéréseket, amelyek eldöntése államfői hatáskörbe tartozna. Úgy fogalmazott, hogy Vlagyimir Putyin elnök "nem vesz részt az adott probléma megvitatásában az amerikai kollégákkal". 
Egyben közölte, Putyin eltökélte, nem hagyja, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok megszenvedjék a Snowdnenről folyó vitát, "bárhogy is alakuljon helyzet". Peszkov azt mondta, "ezek a kapcsolatok elsőbbséget élveznek, senkinek sem szabad megkárosítani őket, Snowdennek sem". Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottja június 23. óta állítólag a Moszkva-seremetyjevói repülőtér tranzitvárójában tartózkodik. 
Közben Vlagyimir Voloh, a Szövetségi Migrációs Szolgálat mellett működő társadalmi testület elnöke úgy nyilatkozott, hogy Snowden akár hat hónapig is a repülőtér tranzitrészében maradhat, mindaddig, amíg nem tisztázzák jogi helyzetét. Ez három hónapot is igénybe vehet, de a mérlegelési időszakot újabb három hónapra meghosszabbíthatják. Pénteki washingtoni sajtójelentések szerint az amerikai törvényhozás felsőháza azt szorgalmazza a külügyminisztériumnál, hogy fontolja meg büntetőintézkedések kirovását mindazokra az államokra, amelyek szándékosan segítik Snowdent. 
Az NBC hírtelevízió pénteken megszólaltatta a kiszivárogtató apját, Lon Snowdent, aki azt mondta: fia helyesen cselekedett azzal, hogy leleplezésével hozzásegítette az amerikaiakat az igazság megismeréséhez. "Megosztotta velünk az igazságot, és az már ránk, a nemzetre tartozik, mit kezdünk ezzel" - fogalmazott. Egyúttal csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy az amerikai kongresszusban nemrégen úgy döntöttek, folytatják a fia által leleplezett titkos adatgyűjtési program finanszírozását. 
Forrás: MTI/kuruc.info sokkaljobb.hu 
Emlékeztető: "Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." (Albert Einstein) 


Szíriai Hírek: Obama mégsem küldi az 5 db F16-os vadászrepülőt Egyiptomba a rendszerváltás miatt, ehelyett Putyin 35 darab MIG repülőt küld az országnak! 
Abdul Fattah Al-Sissi tábornok az egyiptomi hadügyminiszter felkérte a népet, hogy támogassák harcában a terror ellen megkérte hogy menjen mindenki, aki egyetért vele az utcákra és valóban, több millióan le is mentek az utcákra, ami nem volt meglepetés. 
De ami sok, mindenkit meglepett, hogy több tüntetőnél is főleg Putyin de Assad elnökös poszterek is láthatók voltak. 
Most indul az Arab tavasz? 
 
"Amerika öli az iszlamistákat Afganisztánban, megszorítja őket Gázában, harcol ellenük Maliban, támogatja őket Egyiptomban és fegyverzi őket Szíriában!"
Vlagyimir Putyin


Hogyan vették meg a devizahitel ügyekben 

döntő bírákat 

Berta-Nagy Emília, Jakab István - VNTV

Sokszor értetlenül állunk a devizahitel ügyekben meghozott bírói döntések kapcsán, amikor egyértelmű, hogy az ügyfél a bankok által egyoldalúan meghozott szerződésmódosítások kapcsán ellehetetlenedett. Ennek ellenére a bírók az esetek 95%-ában mindig a bank javára hoznak ítéletet. Borbély József Kormányzó Úr

 2. előadása Siklóson 

Apostoli Magyar Királyság - Borbély József Kormányzó Úr előadása Siklóson 2013.07.05-én. 

Áldott szép napot kívánok mindenkinek! 
Ahogy észrevettem, sajnos rengetegen a hitetlenkedés, kishitűség és változtathatatlanság hitének csapdájába estek az egész országban. Hiába osztunk meg bármit is, ha simán csak átlapoznak a megosztásainkon, mert nem veszik komolyan. Sok hozzászólásban olvastam már sajnos, hogy ez beteg, ez csak vicc, vizsgáltassa ki magát, ez sose fog bekövetkezni és hasonló buta hozzáállással találkoztam. Ezért úgy gondolom, hogy ezen dolgokat kellene erőltetnünk, (biztatás, vegyék komolyan) minden megosztásnál (a videók önmagukért beszélnek), egyszerűen rá kell őket ébreszteni, hogy higgyenek benne! Meg kell értetni velük, hogy semmit se veszíthetnek, hanem csak nyerhetnek, ha regisztrálnak a szentkorona bankba. Sajnos kénytelenek leszünk sok embert gyerekként kezelni és szépen elmagyarázni nekik, mit, hol, hogyan. Végül is nekik még újdonság és teljesen más, mint amit eddigi életük során tapasztaltak, ezért tanítani kell őket az újra. Sokan félnek az újtól. 
Ide bemásolom az egyik ilyen hozzászólásomat, egy elkeseredett devizahitelesek által posztolt kép alá, most várom a reakciókat.: "Vegye már végre mindenki észre, hogy ez a rendszer úgy van kiépítve, hogy szavad nem lehet, fizess, kuss a szádnak, ha nem tetszik, akkor visznek a rendőrök. Beleszülettünk egy már előre kiépített társasjátékba, ahol már meg volt rég írva a játékszabály. A szabály az, hogy te ebben a rendszerben csak rabszolga lehetsz! Nem látja senki a hiába való folytonos harcok eredménytelenségét. Itt csak egy dolog biztos, az pedig az idő múlása. Vegye mindenki elő a józan paraszti eszét, a többit felejtse el. Végre vegye elő mindenki a büszkeségét! Mondja ki, hogy ennyi volt, ne tovább. Emberek vagyunk, ugyanúgy, mint akik nehezítik az életünket. Mi se vagyunk kevesebbek, vagy rosszabbak, mint azok, akik uralkodni szeretnének felettünk! Pont annyi jogunk van a tisztességes élethez, mint bárkinek ezen a földön. 
Elég volt ebből a társasjátékból, hát szálljunk ki a játékból! Hagyjuk már ezt abba, kezdjünk új játékba. Mindennek annyi értéke van, amennyit adunk neki!!! Ennek a rendszernek, ne adjunk többé értéket, hanem adjunk egy új rendszernek! Mi Magyarok nagyon szerencsések vagyunk, mert van egy igazi és örök érvényű alkotmányunk, hát szerezzünk neki érvényt és minden napi gondja megszűnik, minden igaz Magyar embernek. 
Nézzétek végig Borbély József videóit és fogadjátok meg amit mond: 
http://www.youtube.com/channel/UCABooXeV14nCZzLGtABJfjw?feature=watch 
És itt újra felhívnám a figyelmét azoknak, akik eleve úgy állnak hozzá, hogy (jaj ez beteg, álmodozik, sose lesz mert a Magyarok birkák és hasonló buta gondolatai támadnak) Mindennek annyi értéke van amennyit adunk neki!!! Nem győzöm hangsúlyozni. Adjunk értéket az Apostoli Magyar Királyságnak és érték lesz belőle. Minél többen ráébredünk erre és minél többen mellé állunk az ügynek, annál hamarabb lehet rendszerváltás és annál hamarabb megszűnik minden problémánk! Mindenhol erőltessük a szentkoronával való fizetést, főleg szolgáltatóknál és hivatalos szerveknél, a helyi kisboltokban pedig kérni a tulajt, hogy szentkoronában is adja meg az árakat, amiket akár szentkoronáért vehetné a helyi gazdálkodóktól." Megfelel ez így, vagy van valami ötlet? 
(Katalin Karnis - Facebook

Átvállalta a kormány az SZDSZ 

adósságállományát 


Mindjárt gondoltam , de a gyermekek éheznek és erre nincsen pénz, a hazaárulókra viszont szórják a milliókat , bár már a sárga földet szórnák rájuk. Ne feledjétek , és szóljatok a Viktornak a soron következő földkárpótlási juttatásból se hagyja ki őket , legalább kettő négyzetmétert mindegyiknek , és hassal lefelé temessék , hogy ha mégis netalán valamelyik feléledne a föld közepe felé kaparjon , így a föld túloldalán lát napvilágot , és ott ellehet egy darabig , de reménykedünk , hogy előbb utóbb agyonverik. És akkor a magyar gyerekekre is jut egypár forint, és nem a visszafizethetetlen adósság törlesztésére fogják költeni.
Különben is választási év van ilyenkor csorgatni szoktak a pórnépnek is valamit . Az idén úgy látom banános cuclit szórnak szét , úgy , hogy szophatjuk ha eddig még nem szoptuk , majd most megszopjuk , mindegy kit választanak meg az a bankárkaszt embere lesz , és az elsődleges feladata az adósság visszafizetésének a szorgalmas teljesítése lesz . A nép meg dögöljön éhen , ezt ugyan soha ki nem mondanák , sőt fennen hangoztatják kevés a magyar , és tesznek róla , hogy tényleg kevés is legyen . De ne csodálkozzunk a külügyben 3/3 -sok ülnek Martonyi , Németh Zsolt , és a többiek mikor fognak ezek magyar érdekeket védeni , hisz zsarolható emberkék , a zsidó akkor és arra veszi őket rá amire akarja , vagy bedobja a nevüket a köztudatba , és vége a karrierüknek . De mi is követeljük már meg , hogy ne 3/3- ok képviseljenek bennünket , és főleg ne hazaáruló zsidók , én úgy tudom van még egy jó pár hazaszerető magyar e hazában , a zsidók miért szorították ki őket a hatalomból . Miért a patkány Gönc unokát indítják a diplomata karrier felé , miért kell még mindig az ÁVH unokákkal teletömni a közéletet. Ja hogy a Gönc gyerek nem ÁVH -s unoka , de besúgójuk volt a nagypapa a patkány kézi rájmond csak a hasznot leste egész életében , míg a jó magyar ember nem tudta elkerülni a bitót. Gondolom a körmös Bauer gyerekek unokák is földműves pályára lesznek állítva, hogy ne csak a paraszt vessen , de a zsidó is .

Végre hivatalosan is megszűnik az egykor nagyhatalmú, erkölcsileg és anyagilag is sok kárt okozó liberálisnak mondott párt. Ezt azonban nem sikerül ingyen megúsznia a magyar társadalomnak: a kormány átvállalja az általuk hátrahagyott mintegy 500 millió forintos adósságot. 
"Hivatalosan is megszűnik az SZDSZ, amely félmilliárdos tartozást halmozott fel egy 2008-as hitelfelvétel után, amikor a többi parlamenti párttal együtt kedvezményes kölcsönt vett fel a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) pártingatlanok vásárlására. A parlamentből azóta kiesett egykori rendszerváltó párt azonban nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket, ezért a bank felmondta a hitelszerződést. Az SZDSZ ingatlanjai, melyek a fedezetet voltak hivatottak biztosítani, szinte eladhatatlanok, és kétes, hogy az értékük egyáltalán eléri-e az adósságuk mértékét" - írja a blikk. 
Annyi kárt okoztak az országnak, hogy úgy látszik, még ez is belefér. Bevállalunk mindenféle adósságot, csak a devizahiteleseken nem sikerül a nagy ígéretek ellenére segíteni. Igaz, a kiváltságosokon már segítettek, volt olyan országgyűlési képviselő, amelyik 15 millió forinttal járt jól.
Az úgynevezett rendszerváltozás óta toppon volt az SZDSZ, a 2010-es bukásig ott ültek a parlamentben. Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Horn Gábor, Kóka János, Molnár Lajos, Horváth Ágnes, Demszky Gábor - csak néhány a felejthetetlen csapatból. Demszky Gábor húsz évig uralta a jobb sorsra érdemes fővárost. Kuncze Gábor belügyminisztersége idején történtek a maffia-leszámolások, Magyar Bálint az oktatás és a kultúra területén alkotott "felejthetetlent", Horn Gábor választási kampányfőnökként munkálkodott. Kóka János orvos létére volt hozzá nem értő gazdasági miniszter, és ő alkotta azt a híres mondatot, miszerint Dübörög a gazdaság és nagy a jólét - neki! Egyszer még választási csalással SZDSZ-elnök is lett. Molnár Lajos és Horváth Ágnes az egészségügynek sokat ártott. Nem lehet tudni, mi lett a milliárdos költséggel beszerzett vizitdíj automatákkal, a kórházi széfekkel. Az OPNI-t (közismert nevén a Lipótot) bezáratták, és utcára került sok pszichiátriai beteg. Azóta évi több tízmillióért őrzik a területet, üresen áll. A parkjában kétmilliárd forintért felújították a kápolnát, ami az enyészeté lesz. 
A prominensek által okozott gazdasági és lelki károkat azóta is nyögi az ország. Ez az 500 millió forint már csak ráadás! A kár mindig a magyar társadalomé, és soha nem a károkozóké. Emiatt aztán nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi válságban is szenved Magyarország! 
Egy időben a szabad demokratákat szabad varjaknak is hívták az emberek, mert annyit károgtak, mint a varjak. Most egyelőre viszonylagos csend van körülöttük, de félő, hogy Főnix módjára fel fognak támadni miután az adósság lerendeződik, és új köntösben, új maszlaggal újra bejelentkeznek a csodálatos mese mondókájával a választások előtt: Kismalac, kismalac, engedj be! Remélhetőleg tényleg csak Egyszer volt Budán kutyavásár, és nem sikerül újra a nyakunkra ülni nekik! 
Békéscsaba, 2013. július 29. 
Anton sokkaljobb.hu 
Emlékeztető: "Egy szó mint száz, aljas és undorító a magyar "elit" 1945 óta, a választó és választott nép sajátos szimbiózisa: ha kicsit megkaparjuk a hivatalos életrajzokat, rögtön kibuknak az elképesztő kapcsolatok, a felvett nevek mögötti valóságos múlt, és az a szemfényvesztés, mellyel az országrontók szabályosan elosztották magukat jobbra és balra, minden pártba és mozgalomba, hogy soha ne lehessen őket tetten érni, leleplezni, megbüntetni, vagy legalább kérdőre vonni." (Részlet Szentmihályi Szabó Péter: Kár volt a szóért című írásából) 
Olvasó: Ez nálam kiverte a biztosítékot! Embertelen párt felhalmozott adósságát is bevállaljuk! 
    Arról nem is beszélve, hogy az úgynevezett rendszerváltás idején bevállaltuk az MSZMP, a KISZ, a Demisz, és egyéb nemi szervek adósságát, valamint szó nélkül tudomásul vettük, hogy leürítették az államkasszát! 
    A legnagyobb gazemberség, illetve hazaárulás a bankkonszolidáció volt Szabó Iván pénzügyminisztersége idején, melyet követően a bankokat néhány garasért átjátszották külföldi tulajdonba! Az elkövetők természetesen az adóparadicsomokban kerülik el a magyar adófizetést, ennek ellenére ők az állami támogatások és a pályázati pénzek nagy részének haszonélvezői. 

Ángyán: a Fidesz és az MSZP ugyan az a csapat 


A bankárkaszt emberei ők , bármelyiket választják meg az emberek az nekünk nem lesz jó . Játék pénzért kócsa vetélték el a nemzeti vagyont, most meg a földet fogják játék dollárért eladni , és mire kifizetik a következő nap semmit nem ér majd a dollár , és itt marad egy csomó seggtörlésre sem alkalmas papír egy haramia politikai maffiás csapattal kiket megint rászedtek az uzsorás zsidók Kár hogy nincs felhőkarcolós épületünk oda beterelhettük volna őket és a MOSZAD – nak szóltunk volna hogy 9/11 egyet várunk tőlük el . Ők már profik az ilyen kivitelezésekben , és nagyon jól tudnak álcázni , most is ráfognánk egy pár cigánygyűlölőre , hogy ők állnak a háttérben , közben Gyurcsány intézkedett a vakolóknál , hogy a munkla ellegyen intézve, mint a kormány szóvivője, kit meg öngyilkoltak nehogy a Gyurcsányig érjen a szar . De ismeritek a módszert mindig kell egy balek ki elviszi a balhét , ott volt a Táncos Gábor , a vérvádas balhét neki kellet elvinni, nehogy már egy zsidót emeljenek predesztált magasságba ott ez a kis hülye , és a vér vád most is teljesült. A hülye goj magyar meg les ki a fejéből , és azt sem tudja miről is van szó . A korcs magyarságtól csak el vesszük talán a földjüket , és hazátlan kutyaként kiűzzük őket a Kárpátok- medencéjéből. No ezt még én szeretném megélni , amikor a magyarság fogja a kis batyuját és neki indul a világnak .

2013-06-22 16:11 Hír24 - alfahir.hu nemzeti.net 
A Fidesz-frakcióból pénteken kilépett Ángyán József szerint a Fidesz és az MSZP mögött ugyan az a maffiahálózat áll, ezért nincs elszámoltatás sem. A Hír24 interjúja volt fideszes vidékfejlesztési államtitkárral. 

Hónapról hónapra egyre keményebb hangot ütött meg, s ma pontot tett a fideszes korszaka végére. Már az elején látszott: szakítás lesz a vége. Megérte ennyit várni?

Meg. Végig kellett próbálnom minden lehetőséget visszafordítani a szekeret. Hiszen én csináltam a Fidesz vidékfejlesztési programját, én is ígéretet tettem az embereknek. Még ma reggel fél kilenckor is volt egy Fidesz-KDNP mezőgazdasági kabinetülés, ahol utoljára előadtam a bajaimat. 

És?

Amolyan nem kell rá reagálni, essünk túl rajta hangulat uralkodott. 

Kik ültek a bizottságban?

Font Sanyi az elnök, és ott volt a Rogán meg a Lázár is. Gyorsan ment, ismerik jól a véleményemet. Kérdeztem tőlük, tudják-e, mivel jár, hogy eztán valójában nem ezerkétszáz hektár lesz a birtokok felső határa, hanem bármennyi, hiszen családon belül apa, anya, nagypapa, nagymama, mindenki külön földbirtokos lehet, de persze egybe művelik majd a területet. Kérdeztem azt is, miért törölték el, hogy egy érdekeltség egy adott település külterületéből legföljebb huszonöt százalékot szerezhetett meg. Utóbbira azt mondták, nincs érdeklődés a földre, és ha maradna a limit, parlagon heverne minden. Na, hát erre nem mondok én semmit... Ott állnak sorban az emberek! Ne szórakozzunk már egymással. Azt is a szemükre vetettem, hogy eztán a bankok elvihetik a jelzálogos földet, ha az adós bedől. 

Bank nem tarthat meg földet, értékesítenie kell.

Persze. Potom pénzért leírja az adósságot, és többszörös áron túlad rajta. övé a hszon. Még plafon sincs a törvényben. 

Mit szól ahhoz, hogy a jobbikos képviselők megszállták az elnöki pulpitust?

Nem igazán értem, beszélnem kéne velük. Az viszont feltűnt, hogy az MSZP-ből alig néhányan lézengtek az ülésteremben. Ebből arra következtetek, hogy a két nagy párt lezsugázta: mivel a jelenlévők kétharmada kell a döntéshez, jobb lenne, ha távol maradnának Mesterházyék. 

A Fidesznek önállóan is megvan a kétharmada.

Ha minden ellenzéki jelen van, és nemmel szavaz, akkor mindössze négy darab fideszes kiszavazás megvétózza a törvényt. A Jobbik ezt látva juthatott arra: legalább cirkuszt csinál, mert megakadályozni úgysem tudja az egészet. 

Vonáék nyomtatott molinóval érkeztek, jó pár napja készülhettek az akcióra.

Lehet. Tényleg nem tudom, mi volt. 

A Jobbik szerint külföldiek kezére kerülhet a magyar föld. Orbán meg azt mondja: nem kerülhet külföldiek kezére a magyar föld.

Kész átverés, ugyanis a külföldi kifejezés jelentése a törvényben: EU-n kívüli állampolgár. Vagyis nálunk az osztrák nem külföldi, így ötszázmillió ember szerezhet magyar földet a magyarokkal azonos feltételek mellett. De nem is a külföldiek itteni földvásárlása a fő baj, hanem a magyar spekulánsok megerősítése. 

Erre mondja a Fidesz: a lényeg, hogy magyar kézben maradjon a magyar föld.

És vajon boldogítja azokat, akik zsellérek lesznek, hogy nem osztrák az úr, hanem magyar? Boldogítja őket, hogy Csányi a gazda, s nem Strauss?... Elegem lett. Tizenhárom óra nulla-nulla perckor Kövér titkárságán beadtam a frakciótagságról való lemondásomat. Leigazoltattam az időpontot, pecsét is van rajta. Ami pedig az ülésteremben történteket illeti, nagy szívfájdalmam, hogy nem jött össze a név szerinti szavazás. Szerettem volna, ha videó örökíti meg a történelemnek, ahogy egyesével fölállnak, s arccal vállalják ezt a rettenetes földtörvényt. 

Komolyan gondolja, hogy a képviselők átlátnak egy ilyen bonyolult törvényt?

Persze hogy nem értik. De hogy lehet részt venni egy ilyen létfontosságú kérdés eldöntésében úgy, hogy fogalmuk sincs róla?! 

És most mi lesz? Kimegy a földpolitikával az utcára, ahogy ígérte?

Megmondjam, most hová megyek? Haza, szabadságra. Ki kell pihenjem magam, s át kell gondoljam a hogyantovábbot. A jövő héten még leadom a telefonomat, aláírom a papírokat. És reménykedem, hogy létrejön egy tisztességes, harmadik platform. Ezek azt kommunikálják, nincs más lehetőség: vagy az Orbán, vagy a Bajnai-Mesterházy-féle társaság. A háttérben maffiahálózat mozgatja a szálakat, az előtérben pedig váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak. Na, ezzel szemben kell fölállni egy tisztességes emberekből szerveződő szövetségnek. Aki 1990 óta részt vett a kormányzásban, szóba sem jöhet, mert mind sáros, mind összefonódott a többivel. 

Vagyis bentről csak az LMP és a Jobbik partiképes.

Az LMP stimmelhet. És a Jobbik is stimmelhet. Kint pedig az Élőlánccal és a Váralja Szövetséggel, valamint a Gazdálkodók Egyesületével dolgoztam. Hamarosan bejegyzik őket, s remélem, végigfutnak az országon, és kisöprik a MAGOSZ-t meg a kapcsolt agrárkamarás cirkuszolóikat. 

Hogyan férne össze az LMP meg a Jobbik?

Tudom, számos kérdésben teljesen eltérő irányt képviselnek, de ha ki akarjuk söprűzni ezt a tróger váltógazdálkodást, akkor félre kell tenni az ellentéteket. Ügyekben kell megegyezni. De lehet, ez csak az én fantazmagóriám. 

Mindkét oldalt maffiának tartja?

Igen. Hát a háttérben ott a közös gazdasági érdekháló: Leisztinger, Csányi, Nyerges. Miről beszélünk? Azért nincs elszámoltatás, azért nem lehet megszabadulni ezektől a köröktől, mert ott a maffia minden pártban. Le kéne váltani a rendszert. Tulajdonképpen rendszerváltás kéne. 

Kik állnak az LMP mögött?

 Honnan jöttek és mit akarnak? 

Lerántjuk a leplet
 
2010-04-07. 20:38 Kuruc.info 
Jött hirtelen, minden előzmény nélkül a semmiből egy kis párt, amelyről nagyon keveset lehet tudni. Vidéken jóformán láthatatlan, sokak számára ismeretlen formáció ez, meglehetősen kevés támogatóval - bizonyos médiumokban ennek ellenére a csapból is ők folynak... 
Egyes témákat kínosan kerül az LMP, a választókhoz pedig csak néhány főbb üzenet jut el: átlátható pártkassza, környezetvédelem és az eddigi pártokkal szembeni elégedetlenség. Amely így első hallásra szimpatikus lehet... De kik állnak mögötte, mit képviselnek? Mi van a programjukban? Ennek járunk utána. 
Meglehetősen sok kellemetlen információt és hazugságot szedtünk össze az LMP-ről. A hitetlenkedők és kétkedők számára sokat linkelünk, habár hírkeresőkkel és Google-lel minden állításunk leellenőrizhető. A cikk végén a slusszpoén! 
 
Ez a plakát már sejtet egyet s mást...

Mentsük meg a bálnákat! És még? 
Ha jobban körbeszaglássza a pártot a választópolgár, rájön, hogy maga az LMP és "programja" egy vicc. Ismert nevek, szakemberek és szakértelem teljes hiánya jellemzi az egész formációt, egyszerűen teljesen alkalmatlanok és amatőrök. Politikai megnyilvánulásaik leginkább egy agyatlan "zöld" bohóckodásra hasonlítanak, amitől a legtöbb embert kiveri a víz, egyik Youtube-os videójuk címe például ez: "Mentsük meg a Földet óriás performansszal". Talán a tizenévesek még fogékonyak erre, de a felnőtt emberek már érzik, hogy az egyébként nagyon fontos környezetvédelemhez ez vajmi kevés, sőt röhejes. 
Fideszesek megölése, drogliberalizáció és romavédelem - ezt pártolja az LMP listavezetője 
Az LMP listavezetője Schiffer András, aki 2004-2008 között a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője volt. A liberális TASZ-t vélhetően sokan ismerik, de aki nem, annak bemutatnánk röviden.Az itt olvasható cikkből kiderül, hogy 2006-ban a Magyar Nemzet munkatársa, Lovas István pert nyert a TASZ (és Schiffer) ellen, amiért azok honlapjukon Sickratman rapszövegét reklámozták, amiben a Tilos Rádióhoz köthető rapper fideszes politikusok kiirtására buzdított. 
"Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas Istvánt kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni, Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, Bencsik Andrást késhegyre szúrni, az összes Magyar Nemzetest fejbe rúgni" - ez szerepelt a szövegben. Schiffer ezügyben védte a TASZ-t a bíróság előtt Lovassal szemben. Igen, egy liberális jogvédő szerint belefér a gyilkosságra való buzdítás, és még védi is ezt a bíróság előtt. 
A TASZ nevéhez fűződik még a Magyar Gárda elleni petíció, amelyben a szokásos SZDSZ-es lózungokkal jönnek: rasszizmus, gyűlöletkeltő, romaellenes megmozdulások, félelemkeltés és demokrácia. A TASZ számtalanszor felemelte hangját a marihuána legalizálása mellett, blogjukban legutóbb pl. rezzenéstelen arccal vontak párhuzamot a hungarikumnak számító finom magyar pálinkák és a fű között, mondván ha Orbán legalizálná az otthoni pálinkafőzést, akkor ennyi erővel már a füvet is lehetne - a drogosok szerint ugyanis gombát vagy füvet fogyasztani egyenlő a pálinkázással... Az LMP, mint párt ezeket a kérdéseket kínosan kerüli és hallgat róluk, de ne gondoljuk, hogy másképp gondolkoznak ezekről: Schiffer nem azért hagyta ott a TASZ-t, mert jó útra tért, hanem mert a két tisztség összeférhetetlen volt. 
A keresztényeket kiirtani akaró Tilos Rádiót reklámozza az LMP honlapja és viszont 
A Tilos Rádió SZDSZ-es koszfészek, ahol rendre gyalázták a nemzeti és keresztény értékeket. "Keresztényellenes, vallási háborúzás szítására irányuló mocskolódás a Tilos Rádióban karácsony előtt" - írja a Magyar Nemzet bevezetőjében. A legbotrányosabb kijelentést azonban a HVG munkatársa, Barangó Zoltán tette a rádióban 2003 szentestéjén (!): "Kiirtanám az összes keresztényt!" Ez tehát röviden a rádió lényege. 
Az LMP honlapján a Tilos Rádió hallgatását reklámozzák, itt elérhető a képernyőfénykép, lementettük, ha cikkünk után el akarnák tüntetni. A link egy másik oldalra mutatott, ez itt látható. Bizony, a Tilos Rádió reklámja mellett ott látható az LMP logója is, tehát a barátság kölcsönös a keresztényeket kiirtani akaró adóval... 
A szintén szélsőliberális, egykori SZDSZ-es (egykori, mert mára már az SZDSZ megszűnt létezni) Tilos Rádiós Bakáts Tibor "Settenkedő" pedig az LMP egyik kampányanyagában tűnik fel, mint reklámarc
SZDSZ-alapítókból és antifasisztákból LMP-jelölt és támogató
 
Nándor, az "antifasiszta".
SZDSZ-ből LMP-be
Érsek-Obádovics Nándorról már írtunk többször olvasóinknak. Ő az, aki a Gárda ellen tüntet vagy épp antifasiszta aláírásgyűjtéseket szervez. Ma az LMP országos listájának 62. helyén található (a valasztas.hu honlapon ellenőrizhető a listáknál). Jól látható tehát, hogy hol kötnek ki a hasonló fazonok. 
2008-ban az időközi ferencvárosi választásokon az LMP a Humanista Párttal együtt indult (és az EP-választásokon is, de mára gyakorlatilag ez a kettő eggyé vált), Érsek-Obádovics akkor a Humanista Pártnak gyűjtött kopogtatócédulát, a jelöltjük Várady Tibor volt (aki nem mellesleg a Tarka Magyar nevű felvonulás egyik szervezője volt - tudhatjuk meg a magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (!), azaz az LMBT szervezetének honlapján). Várady honlapján olvashatjuk a következőt: "A következő lakossági összejövetel december 20-án, szombaton 17 órakor kezdődik, melynek érdekessége, hogy jelen lesz a jelölt két ismert támogatója, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Schiffer András ügyvéd is." 
Igen, jól olvassák, az SZDSZ egyik alapítója, a marxista-liberális, összes magyart lenácizó, anno a Moszkva téren az épp a napokban börtönre ítélt Ártatlan Józsika mellett tüntető hírhedt SZDSZ-es Tamás Gáspár Miklós "filozófus" az egyik fő támogató. És persze Schiffer jóbarátja. 
 
SZDSZ-alapító, hivatásos nácizgató.
LMP-HP támogató lett belőle
Persze az LMP tudja, hogy az SZDSZ megsemmisülésének egyik fő oka az, hogy az embereknek elegük van a devianciát jelentő, pusztító, hazánkat tönkretevő liberalizmusból, ezért TGM-éket most már háttérbe szorítják. A liberalizmusról pedig nem beszélnek, ki sem mondják, inkább zöld szósszal öntik nyakon magukat, hátha úgy több embert tudnak megtéveszteni. Az SZDSZ nem vész el, csak átalakul. De vannak MSZP-s szálak is, Kazincbarcika LMP-s jelöltje, Király Bálint például MSZP-s, majd "független" polgármester volt. 
Ahogy nézegettük az LMP honlapján a képeket, az egyik aktivistájuk megjelenése nagyon hasonlítottegy antifasiszta demonstráción megjelent emberre. A kinézet, a fül előtti szőrzet, mind-mind nagyon hasonlít. A képeket körülbelül majdnem két év különbséggel készítették. Nagy valószínűséggel ugyanazon emberről van szó. (Friss: korábban rossz kép volt fent, azóta javítottuk, köszönjük olvasóinknak.) 
Ezek után meglepő? Az LMP a ballib média sztárja 
Ha valaki beüti egy hírkeresőbe az LMP nevét, vagy olvassa a liberális Indexet, feltűnhet neki, hogy az LMP (akiket a közvéleménykutatók legtöbbször 1-2-3 százalékra mérnek) rendkívül sokat szerepel a médiában, szinte kivétel nélkül pozitív kontextusban. Az MTI kiadott egy közleményt a Grupo Milton üggyel kapcsolatban - itt látható -, ebből kiderül, hogy az Index újságírója, Bodoky Tamás az LMP egyik alapítója. Így már érthető, hogy az Index miért futtatja annyit és dicséri az LMP-t. Az az Index,amely szerint vicces a Bibliát megszentségtelenítő "meleg büszkeség" napi felvonulásamely videón mutatja be, hogy kell otthon marihuánát termeszteniegyik szerkesztőjük pedig arról beszél, hogy ő milyen drogokat, gombát, LSD-t használ - íme tehát az LMP egyik fő médiatámogatója. Nem meglepő, hogy míg régebben a Metro újság címlapján az SZDSZ-t reklámozta, addig most már ők is az LMP-t futtatják. Az LMP viszont kínosan ügyel arra, hogy ne az ragadjon meg az embereknek, hogy ők az SZDSZ2, egy újabb mérgező, liberális párt - hanem a már említett zöld szósszal próbálják megtéveszteni az embereket. 
 
Antifa majd LMP-aktivista

Ezen a Youtube-os videón az látható, hogy az egyik aktivistájuk azt mondja az SZDSZ plakátragasztójának, hogy ne az LMP plakátjára ragassza a saját anyagát, mert, ahogy fogalmaz: "mi egy célért küzdünk". 
A nagy felháborodást keltett: "b...d meg magad, ha nem szereted a melegeket" szöveget tartalmazó SZDSZ-es, homoszexuálisokat népszerűsítő klippben több arc feltűnik. Aki látott már LMP-s szórólapot, az észrevehette, hogy néhány klippben szerepelő ember ma már az LMP szórólapjain virít (pl.: Sz. Győző). Egyértelmű tehát, hogy mit képvisel az LMP. Az SZDSZ első vonala megsemmisült, második vonala az MDF-ben tanyázik, a harmadik pedig az LMP-ben álarc mögött igyekszik vissza a parlamentbe. 
Támogatottság: kettő, azaz kettő fő volt kíváncsi az LMP "húzóarcára"
 
Több az újságíró, mint a választópolgár
Annak ellenére, hogy a média orrba-szájba reklámozza az LMP-t, úgy látszik, nem sok embert tudnak megtéveszteni és maguk mellé állítani. Legismertebb jelöltjük, Kukorelly Endre író tartott április elsején lakossági fórumot Pomázon. Négy (!) újságíró jelent meg a helyszínen, majd hosszú késéssel két (!) választópolgár érkezett még (valószínűleg őket is telefonon hívták közben). Tehát ennyire érdekli az embereket az LMP és annak legismertebb jelöltje. A média viszont nagyon erőlteti őket, nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 
Ez megnehezíti Schifferék helyzetét: hisz teljesen logikus, ha még kevesebben akarnak ezután rájuk szavazni, hisz a legnagyobb esélye annak van, hogy 2-3%-ot érnek mondjuk el, tehát a rájuk adott szavazat elvesztegetett voks lesz. Aki nem akar Fidesz kétharmadot, az biztosan nem rájuk fog szavazni. 
Az Index cikkéből kiderül, hogy a környéken egy (!) darab aktivistával rendelkezik az LMP. Ez jól tükrözi a szervezetlenséget és gyengeséget, egyúttal felvezeti a következő bekezdést: hogyan tudott egy aktivista - vagy ha Kukorellyvel mentek, akkor ketten - összegyűjteni 750 cédulát? Persze mozgósíthattak máshonnan, de ott sem jobb a helyzet, tehát már ebből látható (a Jobbik több tucat aktivistával dolgozott 1-1 helyen, és sokszor így is nyögvenyelősen gyűltek a cédulák), hogy tisztességes módszerekkel nem tudhatták közel 100 helyen összeszedni a kopogtatókat. Pláne, hogy vidéken alig ismeri őket valaki, az emberek pedig nem adják ismeretlen pártnak az ajánlószelvényt. 
Az LMP-t segítette valaki a kopogtatógyűjtésben - a Fidesz többször felmerült 
Az LMP a kampány során többször keveredett választási csalás gyanújába. Persze ők egyből provokációt kiáltottak meg magyarázkodtak, ám nem meglepő, hogy mindig azok a pártok keverednek gyanúba, akikről már jó előre tudható, hogy kellő aktivista, pénz és ismeretség hiánya miatt nem fogják tudni tisztességesen összeszedni a kopogtatókat. Több helyen már tényként kezelik, hogy a Fidesz megvette az LMP-t. Egy biztos: most, hogy az LMP is kb. annyi egyéni jelölttel bír, mint az MDF, lehetséges, hogy szépen kiütik egymást, és egyik párt sem fog bejutni a Parlamentbe. 
Bár az MDF nagyobb előnnyel bír, hisz Bokros személyében valami "szakértelmet" fel tudnak mutatni a liberális szavazóknak, míg az LMP-nél a tapasztalat és hozzáértés teljes hiánya mutatkozik. Továbbá az MDF ismertebb arcokkal és több pénzzel rendelkezik, így jobb esélyekkel indul a választáson. Sok LMP-s gondolhatja meg magát a végén, mert a Schifferékre leadott szavazat nagy valószínűséggel el fog veszni. 
De az is lehet, hogy szándékosan bejuttatják Orbánék az LMP-t, ott pedig majd szépen együttműködnek. Erről csak találgatnak a médiában, biztosat nem lehet tudni. Az tény, hogy az LMP mindeddig kínosan ügyelt arra, hogy a Fideszt ne támadja a kampányban... 
Máris durva hazugságon kaptuk az LMP-t egy fontos kérdésben 
Ha néhány jelöltjük állva marad a második fordulóban, kinek a javára lépnének vissza? - tette fel a kérdést a műsorvezető az MTV reggeli műsorában az LMP listáját vezető Schiffernek. Válasza határozott és egyértelmű volt: az LMP konstruktív ellenzéki szerepre készül, már a megalakulásukkor leszögezték, hogy egyik párttal sem hajlandók együttműködni, nem fognak visszalépni sem a Fidesz sem az MSZP javára, hanem végigcsinálják a második fordulót is, ha így adódik stb, stb. (Hogy ne érjen minket az az ócska vád, hogy ezt csak kitaláltuk meg ferdítettünk, ezért linkeljük ezt a videót, aminek az elején megtekinthető a fent említett rész.) 
És mit olvasunk az Alterblogon az LMP egyik fő arcától, az országos lista ötödik helyén álló Ivády Gábortól? Hát ezt: "Ivády szerint ha a második fordulóba fideszes, jobbikos és LMP-s jelölt jut be valamelyik körzetben, a jobbikos jelölt győzelmét az LMP-nek akár jelöltje visszaléptetésével is meg kell akadályoznia. A közönség soraiban ülők közül erre többen is felvetették, hogy ez a párt részéről választóik arcul csapása lenne, hiszen a legtöbben azért adják le szavazatukat az LMP-re, mert semelyik másik pártra nem szeretnék". Tehát Schiffer durván hazudott az MTV-ben, amikor azt állította, nem lépnek vissza senki javára. Ennyit a hitelességről. 
Schiffer egyébként az MTV-ben újságírói kérdésre megerősítette: korábban Orbán Viktor ügyvédje volt a bíróságon egy ügyben. Nagyon érdekes, amit egy Facebook-bejegyzésében írt a Political Capital tulajdonosa, Szabados Krisztián: "Orbán eddigi legjobb húzása az volt, ahogy "megvette" az LMP-t megszálló SZDSZ-eseket, és rajtuk keresztül az LMP-t magát. Míg anno az MDNP leszalámizása az MDF-ről még egy nagy átverés árán sikerült neki, addig ez az LMP-s akció minden politikai taktikai könyvben szerepelni fog majd. Persze, ehhez kellett a kopogtatócédula-rendszer meg az a köré épült khm "piac", de hát istenem" - olvashatjuk írásában, amit az eddigi tények alátámasztani látszanak. 
Az Élőlánc ökopárt alapítója: gyanús százmillió az LMP körül 
"Lányi András író, humánökológus, a választásokon ezúttal nem induló Élőlánc ökopárt alapítója azt kéri a környezetvédőktől, hogy ne szavazzanak az LMP-re, mert Schiffer András pártja eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint puszta marketing" - írja a Magyar Hírlap. Az interjúban Lányi elmondja, hogy anno pont Schifferék akadályozták meg, hogy egy valódi zöld párt létrejöhessen. A Védegylet és az Élőlánc alapítója szerint gyanús, hogy honnan kerítettek ilyen gyorsan nagyságrendileg százmillió forintot a kampányra. Lányi András szerint kizárt, hogy egy ilyen hirtelen felbukkanó párt a híveiktől százmillió forint adományhoz jusson. Állítása szerint az LMP-t "jól kistafírozták" valakik. A teljes interjú itt olvasható
A slusszpoén: pofátlanul lopja el a romáknak szánt pályázati pénzeket az LMP-s jelölt
 
Faith Balázs
- egyáltalán nem úgy néz ki,
mint egy cigány
A képen látható Faith Balázs Budapesten indul, az LMP országos listájának 65. helyén található. Szórólapja megtalálható a párt honlapján, azt írja rajta, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanul és a kispesti civil életben aktívan részt vesz (hisz a Kispesti Zsidó Közösség Egyesület társelnöke, héberül tanít - jegyezzük meg a pontosság kedvéért, ld. itt és itt). 
Többször kiírtak költségtérítéses képzésben részt vevő roma fiatalok támogatására pályázatot, érdekes módon Faith Balázs többször is sikerrel pályázott erre, végeredményben pedig százezreket vágott zsebre. (2007/20082009/2010 - ezeken a linkeken szerepel a neve, valamint iskolája, tehát minden stimmel) A kérdés csak az: a zsidó identitású Faith Balázs hogyan jutott olyan támogatáshoz, amit roma fiataloknak szántak? Hiába kerestünk, nem találtunk információt arra vonatkozóan, hogy Faithnak bármiféle roma származása lenne. És a kép is azt mutatja, hogy nincs ilyen beütése. 
Vagy már nem a származás számít és az lesz cigány, aki annak vallja magát, és így pályázati pénzekhez is hozzá lehet jutni? Ez utóbbira egyébként már hoztunk egy példát korábbi cikkünkben: "Cs. Kádár Péter származását tekintve nem cigány, de annak vallja magát" - Kádár Péter szintén zsidó, akárcsak Faith, és nemrég vizsgát tett a roma diplomásoknak meghirdetett programban. Mivel nem magyarnak, hanem cigánynak vallotta magát, ezért állást kapott a közigazgatásban. Igen, olvassák el mégegyszer az utóbbi sorokat, ez annyira abszurd. Nem cigány, de mivel így sok előnyre szert tud tenni, annak vallja magát és kész. Végső soron tehát a cigányoknak szánt pénz nem jut el a cigányokhoz, a valódi rászorulókhoz, hanem lenyúlják. Így nem lesz más a politika. 
És az is kérdés, hogy Faith mennyire szorul rá a támogatásra. Iwiwen egyik apróhirdetése szerint épp egy lakást szeretne bérbe adni. Lenne itt mit tisztázni, várjuk az illetékesek válaszát - írtuk korábban, azóta megérkezett a reakció. Faith az Origónak elmondta, a dolgok magukért beszélnek, felvett cigányoknak szánt pénzeket is, de arra nem adott magyarázatot, hogy mégis hogyan, ha egyszer ezt csak cigányok kaphatják meg. "Két nap van hátra a választásokig, nem szerencsés most ezt az ügyet bolygatni" - adta meg a "magyarázatot" Faith. Az LMP közleményében pedig maszatolni kezdett. 
Schiffer és felmenői 
Wikipédián ez olvasható: "Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer Pál filmrendező és Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke." Igen, Schiffer dédapja a Szakasits Árpád nevű őskommunista. Aki a Tanácsköztársaság idején a Belügyi Népbiztosság vezetője, 1939-1944 között pedig a Népszava főszerkesztője volt. A háború után államminiszter, majd az elhíresült kékcédulás választási csalás után ő lett 1948-tól a köztársasági elnök. Haláláig tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának. 
A Kuruc.info továbbá úgy értesült, hogy Schiffer apjának valamelyik testvére Rákosi Mátyás (Rosenfeld-Róth Manó) "keresztgyermeke" volt. Szép család. Ma már zöldet és demokratát játszanak. 
Szemezgetés az LMP programjából (...) 
Az LMP átveri és megtéveszti az embereket 
Még nem is tárgyaltuk az LMP zavaros pénzügyeit bővebben, sem a hirtelen jött sikerét és hátszelét, de máris látható, hogy az LMP bizony nem az, aminek elsőre látszik. Kínosan próbálják takargatni azt, ami mára nyilvánvaló: ők viszik tovább az SZDSZ-t. Azt az SZDSZ-t, amely a társadalmat és minden emberit mételyező liberalizmusával, gátlástalan lopásaival tönkretette az országot. 
Ezt az írást nyugodtan küldjük el levélben azon ismerőseinknek, akiket esetleg megtévesztett az LMP szövege. Azoknak, akik esetleg azon gondolkoznak, hogy rájuk szavaznak. Terjesszük emailben, fórumokon és blogokon. Fontos, hogy mások is megtudják, kik és miért hozták létre ezt a formációt, kik támogatják. Mert közös felelősségünk, Magyarország érdeke, hogy az SZDSZ semmilyen formában ne élhessen tovább, hogy hazug és korrupt politikusok ne kerülhessenek a húsos fazék közelébe. 
Magyari Gábor 
Kapcsolódó cikk: 
   Szemezgetés az LMP programjából - mozlim menekültek tízezreivel árasztanák el hazánkat 
   Még a Népszabadság is azt mondja, az LMP az új SZDSZ 
   Amit mindenki tudni akar: mennyire SZDSZ az LMP? 
   Újabb bizonyíték az egykori SZDSZ és az LMP komoly hasonlóságára 
   Marx, SZDSZ, LMP 
   SZDSZ 1994 = LMP 2014 

Napi ennivalók és az igazság 
"Be kell lakni az ország minden négyzetméterét" 
   Tömegverekedés a debreceni menekülttáborban 
   Debreceni Menekülttábor - NEM AKARJUK 
   Hiába tiltakoztak, lesz menekülttábor Vámosszabadiban is 
   Augusztusban nyit a vámosszabadi menekülttábor 
   Szenvednek és éheznek a bicskei menekülttábor lakói 
   "Adjátok vissza a tereimet"- A bicskei emberekért 
   Kiugrott egy afgán a menekülttábor ablakán Békéscsabán 
   Levágott fejek - Borzalmas kivégzés felvételei a mobiltelefonon 
   Verekedés a békéscsabai menekülttáborban 
   "Míg mi fogyunk, a cigányság szaporodik" 
   Egy eltitkolt szerződés 
   A Miép szerint tudatos zsidó betelepítés folyik Bp.-en 
   Zsidó betelepítés Magyarországra 
   Itt a kampány: A kétmilliárdos tanyafejlesztési program megvalósítása már folyamatban van 
A miniszterelnök Bíró Zsolttal és Kató Bélával tárgyalt 
   Magyar állami vállalatok százmilliós adományai segítik az erdélyi Fidesz-projektet 
   A Fidesz Erdélybe exportálja a CÖF-modellt? 
   Levegőnek nézték Erdélyben a Fidesz-barát jelölteket 
   2012: Erdélyben még 55 százalékon áll a Fidesz 
   Egyértelműek a választási szabályok a Fidesz szerint 
"A maffiabaloldal a hatalomért bármire képes" 
   Trafik-ügy: Fidesz-maffia vs. maffiabaloldal 
   Jobbik: a Fidesz maffiamódszereket alkalmaz 
   Az Orbán-kormány maga a maffia? 
   Fidesz-szavak szombatra: rendőrterror, Gyurcsány, maffia, Bajnai 
   Szocionista etika: Zuschlag, Gyurcsány, eltűnt milliók, okirat-hamisítás, maffia 
   Orbánék ügyvédje intézte az olajmaffia ügyeit? 
   Olajmaffia - Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! 
   Infarktusba kergette a trafikmutyi - Egyetlen bűne, hogy nem fideszes 
   Fidesz: a kaszinókoncessziókban nincs mutyi 
   Jobbik: A Hit Gyülekezete a Fidesz szektája 
   Régóta tart a Fidesz és a Hit Gyülekezete közti kapcsolat 
   "Önként" lemondott a zsidókkal és hitgyülisekkel szemben a jobbikosoknak igazat adó bíró 
A Fidesz nem fogad el foglalkoztatási tanácsokat a bukott baloldaltól 
   "Előbb lesz egymillió munkanélküli, mint egymillió munkahely" 
   Évi 170 milliárdból lesz meg az egymillió munkahely 
   Egymillió új munkahely - külföldön? 
   Bezár a dorogi napelemgyár - 500-an kerülnek utcára 
   Bezár a kőszegi bugyigyár, 400-an kerülhetnek az utcára 
   Bezár a székesfehérvári tévégyár 
   Bezár a lábatlani cementgyár 
   Öt magyar üzletet azonnal bezár a Marks & Spencer 
   Újabb cég vonul ki: bezár a Praktiker 
   Több mint 2800 építőipari cég szűnt meg idén 
   Több mint negyedmillió magyar dolgozik külföldön 
Jelentős kulturális beruházások indultak országszerte 
A kormány eddig több mint 100 milliárd forintot fordított a kulturális örökség megőrzésére. 
   Fidesz: 1900 projekt nyert támogatást a Balaton körül 
   "A finnugor népekben van elég akarat kultúrájuk megőrzésére" 
   Kormányzati támogatás a hazug finnugor mítosznak 
   Az egész országban bokszolni tanítaná a cigányokat a Fidesz - összesen 30 ezer gyilkológépet fejleszthetnek ki 
   Két nyári bemutató Alföldi Róbert rendezésében: Kőműves Kelemen, István, a király jubileumi 
   Marslakó jáksó, fidesz, milliárdok: habony 

Abszurdisztán: agymosó, Izraelt imádó,

 illetve bizniszszekták is egyházak lehetnek 

2013. július 29. 08:15 Hunhír.info 
A parlament június 26-án szabályozta újra az egyházként való elismerés rendjét, miután az Alkotmánybíróság (Ab) az egyházi törvény több rendelkezését is megsemmisítette. A 237 igen szavazattal, 72 nem ellenében elfogadott új szabályok szerint minden vallási közösség használhatja majd az egyház megnevezést. Beköszönt az Izraelt imádók, a bizniszszekták aranykora. 
Az egyházi törvény módosítása kimondja: vallási közösségek Magyarországon vallási tevékenységet végző szervezetek és bevett egyházak lehetnek. Utóbbiak az Országgyűlés által elismert egyházak, míg a vallási tevékenységet végző szervezeteket a Fővárosi Törvényszék veszi nyilvántartásba. 
A bevett egyházként való elismerés kritériumai között szerepel egyebek mellett a legalább százéves nemzetközi működés, ennek hiányában pedig az, hogy az adott vallási szervezet legalább húsz éve szervezett formában, vallási közösségként működjön Magyarországon, és az ország lakosságának 0,1 százalékát elérő taglétszámmal rendelkezzen. A szervezettel szemben nemzetbiztonsági kockázat nem merülhet fel. Új feltétel a közösségi célok érdekében való együttműködés. 
A vallási tevékenységet végző szervezet egyházkénti elismerését a szakminiszternél kell előterjeszteni, akinek az eljárásba szakértőket is be kell vonnia. Ezt követően a tárcavezető továbbítja állásfoglalását az Országgyűlés vallásügyi bizottságának, amely előkészíti az erről szóló parlamenti javaslatot, a Háznak pedig 60 napon belül kell döntenie. Az egyházkénti elismerés menetének részletszabályai szerint a vallásügyi, valamint a nemzetbiztonsági bizottság is kap feladatot az elismerési eljárásban, mielőtt a Ház meghozza döntését. 
Hunhír.info - mti 
Azok a vallási szervezetek, amelyeknek az Országgyűlés nem biztosít bevett egyházi státust, kérhetik a parlamenti határozat felülvizsgálatát az Ab-tól. A mostani törvénymódosítással ugyanis változik az Ab-törvény is, megteremtve az Országgyűlés döntésével szembeni jogorvoslat lehetőségét. Így az Ab felülvizsgálhatja az egyházkénti elismerést elutasító parlamenti határozatot - az érintett szervezet indítványára. Továbbra is adott azonban az elutasított kezdeményezés egy évvel későbbi ismételt megindításának lehetősége. 

Rablók és tolvajok által veszélyeztetett

 falvak önvédelme 

Igen sok faluban már nem mernek háztáji termeléssel, állattartással foglalkozni, mert rendszeresen ellopják állataikat, letarolják veteményes kertjüket. Időnként ki is rabolják, főként a közel magatehetetlen öregeket. 

A jelek szerint a rendőrség nem tud, vagy - a nemzetközi támadásoktól félve - nem akar a törvény teljes szigorával beleavatkozni ebbe a már folyamatossá vált háborúba. 

Pedig saját csirkére, tojásra, zöldségre, gyümölcsre szükség van, mert az üzletben drága, törpenyugdíjas nem tudja megfizetni. Éhezni pedig nem jó! 

A megoldásért vissza kell menni a szovjet megszállás első évébe. A szovjet katonák garázdálkodásai és rablásai ellen Budapesten jól megszervezték magukat a bérházak lakói. A Bartók Béla úton például, ha valahová betörtek a szovjet katonák, a felriasztott lakók - telefon nem lévén - minden utcai lakásban kinyitották az ablakot és torkukszakadtából kiáltozták az utca nevét és házszámot. A környező házak is felriadtak és tovább kiabálták a számot. A Hadik laktanyában lakó szovjet NKVD őrség mellé beosztott tolmácsok jelentették a eseményt és onnan "azonnal" kiküldtek egy járőrt a megadott címre. Ennek segítségével nagyon sok ház menekült meg a rablástól, vagy még rosszabb sorstól. 

A falvakban persze nem kiáltozni kell, hanem SÍPOLNI. A pár forintért kapható kéthangú síp felrázza a falu többi sípját, gongját, kolompját vagy felfüggesztett acéldarabját s a "koncertre" kivonul a rendőrség - ha van - vagy a polgárőrség a vasvillákkal felszerelt szomszédsággal megerősítve. Primitív, de hatékony módszer lehet, ha komolyan veszik és rendszeresítik a veszélyeztetett, terrorizált falvakban. 

Ha a rendőrség képtelen megfékezni ezeket a rablókat, más néven a Kuncze-féle "megélhetési bűnözőket", a terrorizált falvak, települések jogosan szervezhetnek erős polgárőrséget, amely törvényesen, de keményen felléphet a polgárság védelmében. 

Biztos vagyok abban, hogy a cigányság nagyobbik - polgári felfogású - része e mozgalom mellé áll, s még a karhatalmi szolgálatban is részt hajlandó venni az erőszakos, zabolátlan kisebbség megfékezése érdekében. 

Magyaródy Szabolcs - Kanada - Megjelent a Kapu XXV. évfolyam 2013. VI-VII. számában 
Székelyföld - a 35 ezer éves őshaza 

Az Őshaza - A pallagkultúra - Czimbalmas Tivadar filmje 

Czimbalmas Tivadar gyergyószentmiklósi kutató egy lebilincselő filmben foglalta össze három évtizedes munkájának eredményét. Ezt Az Őshaza című filmet mutatja be a szerző egy diaképes előadás keretében. Ebben a filmben találkozhatunk a többezer éves régmúltban élt székely őseink tájépítészetével, a pallagokkal. A meredek domboldalakba vágott, egymással párhuzamosan futó teraszokat - a helyiek által megőrzött hagyomány szerint - már a Vízözön(!) óta folyamatosan építik és művelik. 


T-Ma Elhazudták a történelmünket

A Magyar történelem elferdítése. Aki nincs tisztába a múltjával, annak nincs jövője! A műsor két vendége, Dr. Hargitai András állatorvos, úszóvilágbajnok és Szántai Lajos történész. Megismételhetetlen! 


Pap Gábor: Kitalált középkor 

"Az 1991-re kidolgozott tézisem, amelyet azóta minden tudományos fórumon képviselek, röviden a következő. Az európai történelem VII., VIII. és IX. százada művileg beiktatott, minden valóságot és reális történést nélkülöző időszak. Ennek megfelelően maradék nélkül törlendő, majd az előtte és utána lévő történések közvetlenül, vagy kis eltéréssel összekapcsolandók. A kérdéses időközt már ekkor pontosan behatároltam: a betoldott, vagy kitalált időszak 614. augusztus végétől 911. szeptember elejéig tart." Heribert Illig A 35 éves cégem felszámoltatása, 720 ezer forintért, az üzlet bérletidíj tartozása miatt

Nagyon kellemetlen volt egy évvel ezelőtt a 35 éves cégem felszámoltatása, 720 ezer forintért, az üzlet bérletidíj tartozása miatt, holott 17 éve béreltem, elmaradás soha nem volt, ráadásul én újítottam fel 6 millkóért kivül, belül, le nem lakhattam, kértem a Bíróságot vegye figyelembe és kérem a különbözetet, fizetnem kellett volna 320 ezret, hogy tárgyalják, hát már nem volt, így is különböző hitelekkel tartottam fent az üzletemet. A felszámolás még tart, addig semmilyen juttatásra, nem vagyok jogosult én, aki egész életemben a saját cégemet vittem, egy vagyont fizettem az államnak és ennyit érdemeltem a 17 év napi 16-18 órás munkámért, 94 nő profi szinten kitanításáért???!!! A többiről nem is beszélve, szolgáltatók írreális követeléseivel már 2 éve harcolok, Fogyasztóvédelem, Energiahivatal, Magyar Média...sehol egy szerv, ahol bebizonyíthatom dokumentumokkal az igazam...8 ügyem van és egyben sem tudok érdemben segítséget kapni....na ez már nem az én szégyenem és ezért döntöttem úgy, hogy harcolni fogok ez ellen a szenny ellen, nem erre születtem, nem így akarok élni, nem ezért güriztem le a 35 évem, tisztességgel, becsülettel, hogy még azt a szar panelt is elvigye a Bank, ami megmaradt! 
Két éve a devizakárosultak összefogásával foglalkozom, ördögi körök! Csak időhúzás, érdemben nem lehet intézni semmit....lassan 3 hónapja találkoztam az AMK-val, tanulmányoznom sem kellett azonnal csatlakoztam, mert az első infó a megoldást mutatta számomra és tovább tanulmányozva, mindannyiunk számára az egyetlent! Beleteszek mindent, szinte erőmön felül! Tegyétek Mindannyian és megúsztuk élve és akár boldogok is lehetünk még ebben az életünkben 
Éljen az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG!!! 

Kormányzói Közlöny 
2.sz.2011.12.28. 
II. számú Kormányzói rendelet: 
Mindenkivel tudatjuk, hogy 2011.11.11.-én az Apostoli Magyar Királyságot visszahelyeztük jogaiba a Dunán rendezett, "Kárpátia emléktúra" alkalmával. 
Előzmények: 2009. június13.-án Magyarországon bejelentettük, hogy országunk államformája Királyság, mivel a köztársaságról, mint államformáról bebizonyosodott, hogy nem rendelkezett legitimitással, mert a megszálló hatalmak kényszerítették a köztársaság államformát használni. 
Ettől az időponttól - mint egy 60 év elteltével - ismét megjelenítjük az Apostoli Magyar Királyságot, ami eddig is létezett, de működése az 1944-es megszállás óta fizikailag korlátozva volt. 
2009.június 13-tól - 2011.11.11.-ig kettős hatalmi struktúra állt fent hazánkban. Ezen idő alatt 3. Magyar Köztársaság "hivatalos" szerveivel és eljáróival szemben lefolytattuk a bizonyítási eljárásokat a törvénysértő működésükkel kapcsolatban, majd ezt követően sor került a hivatalos eljárásokból történő kizárásukra is. Az okirati bizonyítékok nem csak a magyarországi hivatalos szervek előtt fekszenek el, hanem megtekinthetők a www.tempopart.hu, és a www.tempohirek.com hivatalos honlapokon. 
Ezt követően az illegitim 3. Magyar Köztársaságot korábban is megjelenítő "hivatalos" személyek a továbbiakban sem vállalhatnak kötelezettséget sem hazai, sem nemzetközi vonatkozásban és a nyilatkozataik sem joghatályosak. 
A külképviseletek irányítását folyamatosan vesszük át, illetve a különböző nemzetközi szervezetekben történő részvételünket - az újratárgyalásokat követően - szintén folyamatosan biztosítjuk. 
Fentiekre tekintettel a mai napi hatállyal a Magyarországon bejegyzett valamennyi politikai párt működését betiltom. 
Indoklás: 
Magyarország mára elérkezett a teljes ellehetetlenülés stádiumába. Az országot - lehet, ugyan spekulációs szándékkal - de mégis csak leminősítették mindenféle szempontból. A statisztikai adatok is azt mutatják, hogy az élet minden területén az utolsók vagyunk Európában, és a legtöbb dologban a világon. Az elsőbbséget csak olyan dolgokban mondhatjuk magunkénak mint a halálozás, és a depresszió. Történik mindez annak ellenére, hogy hazánk adottságai - természeti adottságok, földrajzi elhelyezkedés, ásványkincsek, víz, termőföld, szellemi adottságok, találmányok és szabadalmak összessége - alapján világelsőnek kellene lennünk. 
Az elmúlt hatvan évben, de különösen az elmúlt húszban bizonyítottan hazánk politikusai az egyéni érdekeiket helyezték előtérbe a nemzet érdekeivel szemben. 
Ezen politikusok pártok képviseletében eljárva osztották meg a nemzetet, és tették földönfutóvá. Minden további nap elteltével, ami az elmúlt évekhez hasonlóan telik rohamléptekkel közeledünk a polgárháború felé. 
Tudvalévő, hogy minden olyan megmozdulás, mely Magyarországról indul el, végigsöpör Európán, mint 1848 - 1956 - 2006 eseményei, ezt nem engedhetjük meg. Az elmúlt évek jogérvényesítési gyakorlata során melyet az illegitim 3. Magyar Köztársaság hivatalos szerveivel, és vezetőivel szemben folytatunk le, alakult ki a Hazai jogállam és a jogrend iránti felelősségünk, visszatalálva a Szent Koronához, annak jogrendjéhez jelenítjük meg az Apostoli Magyar Királyságot, és vesszük át folyamatosan az irányítást. 
Kelt. Kecskemét 2011.december 28. 
Borbély József 
Kormányzó 
sk 
Aranybulla 2012 
Riport Borbély Józseffel és Szabó Atillával. 
Riporter : Jakab István. 
Készült:2012 november 30. 

Á l l a m i b ű n ö z é s - H i v a t a l i

b ű n ö z é s - R e n d ő r b ű n ö z é s

 zsidó  bűnözés 


(Felszámoló maffiánál van az államkassza kulcsa) 
A legfrissebb POLIP ábra XII/Piszkos XII. Gordius-X itt 
"Gyere és szabadulj el, (Gyere, gyere velem) gyere és szabadulj fel, (Gyere és szabadíts fel) a fejed ne veszítsd el, emeld a szívedet fel, fel-fel..." 
2012 12. 13 Tauzin Krisztina és Szabó Attila beszél Borbély József 2012 12 07. -i letartóztatásáról 
Európa népei ébredeznek, és elkezdték "követelni" az ember alapjogán biztosítandó életet. Hazai gondolkodóink is felfigyeltek a kezdeményezésre, hogy Európa országaiban egyre növekvő civil kezdeményezés formájában aláírásokat gyűjtenek Eus bizottsági engedéllyel az FNA céljainak megvalósítására. Takáts Péter kulturális kreatív, szociális vállalkozó, közgazdász nemrégiben egy kétnapos konferencián járt Svájcban, amelynek témája az alapjövedelem volt. Svájcban már gyűlnek az aláírások ennek bevezetésére, és az európai állam igen közel áll hozzá, hogy polgárai ebben a javadalomban részesüljenek alanyi jogon. Az alábbi videó beszámoló jól érzékelteti milyen változásokat hozhat a terv megvalósulása. 
Örömmel jelzem, hogy ez irányú évtizedes fejlesztő munkánk eredményeként, a fenti kezdeményezést megelőzve az Apostoli Magyar Királyság Kormányzói Hivatala 2013-03-13.-án a honlapján lehetővé tette a Feltétel Nélküli Alapjövedelem elérhetőségét minden magyar ember számára- Link - egyszerű regisztrációval. 
Természetesen szívesen segítünk Európa minden nemzetének megvalósítani a kitűzött célt. 
"A pénz nem lehet a tulajdona senkinek, mert csak egy jel, egy értékmérő egység, mint a méter, a liter, a hektár, stb. Vagy fogadjuk el, ha valaki kitalálja, hogy a fenti egységekért is kamatot kér? 
A rendszert az állam által kibocsátott közpénz kamat nélküli működtetése hozza rendbe, megszüntetve a magánbankok tevékenységét, és részben a jelenlegi MÁTRIXot -- eltérítést is." 
www.tempohirek.com 

Csányi hitelezi Magyarországot, míg nem jön új

 IMF-hitel? 

28 júl 2013 magyarhajnal.com 
Ez állhat az oligarcha részvényeladásai mögött, az MNA szerint. Lehet benne ráció, hm. 
 
Egyik sem Csányi

Nemrég információkat szereztünk arról, hogy az IMF tárgyalásokkal párhuzamosan a kormány egy másik nagy üzlet megkötésén is munkálkodott, ami azt hivatott biztosítani, hogy nem történik meg az államcsőd, amíg a kormány hozzá nem jut az IMF hitelhez - ami ugyebár újabb évvel tolná ki az államcsődöt, mert a kapott pénzből lehet majd tovább költekezni. 
A kormány és az IMF közti megegyezés egyelőre 2013 utolsó, 2014 első negyedévére van betervezve, addig valahonnan mozdítható pénzeket kellett szerezniük. Hogy a problémát átmenetileg megoldják, az Orbán-kormány konyhanyelven szólva "a magánbefektetőkhöz fordult". Azzal a Csányi Sándorral egyeztek meg, aki köztudottan Magyarország leggazdagabb embere. 
Információink szerint ennek a megállapodásnak az lenne a lényege, hogy Csányi pénzeli a kormányt, amíg az hozzá nem jut az újabb IMF-hitelhez. Ezt az üzletet Orbánék állampapírokon keresztül akarták megoldani, és történtek is ezen a téren jókora üzletek - de a kormány által hangoztatottakkal ellentétben nem a magyar lakosság vásárolja az állampapírokat (miből vásárolná?), hanem Csányi érdekeltségei. Az állam pénzeléséért cserébe azonban valami egészen mást is kellett adniuk - Csányi nem fogadta el fedezetnek az állampapírokat, mivel azok bármelyik pillanatban értéktelenné válhatnak, ha az állam fizetésképtelen lesz. A kormány éppen amiatt van rászorulva a "magánbefektető" pénzére, mert az állam csődközeli helyzetben van - és egy ilyen helyzetben nem jó döntés állampapírt venni, a tapasztaltabb befektetők most minden eddiginél jobban kerülik a magyar állampapírokat, éppen a fent említett viszonyok miatt. 
Csányinak az értéktelen papírfedezeten felül föld kellett - rengeteg föld. A kormány pedig nyélbe ütötte az üzletet. A termőföldekre kiírt pályázatokat mind Fidesz-közeli személyek nyerték (a helyi gazdákkal szemben) és a fideszes strómanok az eladásra meghirdetett földeket is országosan felvásárolták. Ezek a földek mind az üzlet részévé váltak, Csányi birodalma több millió hektár földet kapott meg cserébe a kormány pénzeléséért. 
Ez már túlmutat azon, hogy a kormány pénzszűkében van. Egyetlen ember kezében van Magyarország termőföldjeinek több mint fele, és ez az ember nem nagybirtokost akar játszani, hanem el fogja adni a földeket jókora haszonnal. Nem kell sokat töprengeni azon, hogy kinek fogja egyben eladni a magyar termőföldek nagy részét - Áder nemrég jött haza Izraelből és bejelentette, hogy az izraeliek érdekeltek a magyar mezőgazdaságban és vízgazdálkodásban, a kormány a közeljövőben ezen a téren "együttműködik" Izraellel. 
Milyen érdekes, hogy a Csányi üzlet megkötésével a magyarországi zsidó érdekeltségek is elkezdték követelni a jogot a fegyveres közösségi önvédelem megszervezésére! Az Orbán-kormány épp most játssza a zsidók kezére a földet, amin majd "gazdálkodhatnak" és importálhatják a zsidó telepeket Izraelből - és vele együtt az "Izraeli Védelmi Erőket", mert a földek mellé a fegyveres közösségi önvédelem jogát is megkapják (megveszik). 
Már rég nincs se idő se lehetőség a demokratikus változásra, mert köztudottan a nemzeti radikálisok központi figurái is kivétel nélkül zsidók (ez túlzás - a szerk)! Az egyetlen nemzeti radikális párt számlájára is annyi írható, hogy bábáskodott egy törvény létrehozásánál, aminek köszönhetően a betelepülő izraeliek (is) kettős állampolgárságot kaphatnak. A törvény megalkotása óta 300.000 külföldi kapott kettős állampolgárságot, ebből 200.000 esetben volt szükség névváltoztatásra. Mégis kik akarnak névváltoztatással magyar állampolgárok lenni? Mert nem azok, akik eleve magyarok, vagyis magyar nevük van! (ez hülyeség, azért kellett, mert a rác, tót, szerb rezsimek által kiállított személyikben sok esetben nem magyarul volt beírva magyar emberek neve, keresztneve - a szerk.) 
Csányi kilóra megvette a kormányt, megkapta a magyar termőföldeket, és nemsokára nyélbe ütik a nagy üzletet az izraeli "agrárcégekkel". Ezt már nem lehet megakadályozni, mert Csányi letartóztatása és a teljes vagyonelkobzás is csak annyit érne el, hogy ugyanahhoz a kormányhoz kerülnének vissza a földek, aki épp az imént egyezett meg az izraeliekkel a mezőgazdasági egyezményekről. Fel kell készülnünk a magyar föld visszafoglalására! A tétlenség nem visz előre! Csatlakozz te is a Magyar Nemzeti Arcvonal helyi népi akciócsoportjához! 
Fenyvesi Áron - Jövőnk.info 

Hazudik a német kormány? Belebukhat a 

Snowden-ügybe? 

2013, július 28 - 15:53 MTI - alfahir.hu 
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a német állam nem csupán érintett az amerikai titkosszolgálatok megfigyelési botrányában, hanem együttműködött illetve részt vett az orwelli-i világrendőrség építésében. Ezrek tüntettek az amerikai titkosszolgálatoknak az internet használóit érintő széles körű megfigyelése ellen szombaton Németország-szerte. 
A résztvevők egy internetes hálózat - Stop Watching Us (Ne figyeljetek bennünket!) - felhívására tiltakoztak Hamburgban, Münchenben és további 35 német városban. 
A felvonulók egy része feliratos táblákon biztosította támogatásáról Edward Snowdent, az amerikai titkos adatgyűjtést leleplező informatikust, akit az Egyesült Államok kémkedés vádjával köröztet és jelenleg úgy tűnik, hogy Oroszországban marad. 
Angela Merkel német kancellár a múlt hónapban, amikor Berlinben találkozott Barack Obama amerikai elnökkel, szót emelt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) szövetségeseket sem kímélő lehallgatási-megfigyelési gyakorlata ellen. A német ellenzéki pártok és sajtóorgánumok viszont kétlik, hogy a berlini kormány ne tudott volna a megfigyelésekről. 
Német írók sem hisznek a Merkel-kormánynak 
Negyven német író nyílt levélben fordult Angela Merkelhez, arra kérve a kancellárt, hogy tárja a közvélemény elé az amerikai hírszerzésnek a német lakosságot érintő lehallgatási és adatgyűjtő tevékenységét. 
A Frankfurter Allgemeine Zeitung pénteki számában közzétett levél aláírói az NSZK történetének legsúlyosabb lehallgatási botrányának nevezik az Edward Snowden által leleplezett PRISM-programmal végzett "adathalászást". Egyúttal rámutatnak: miközben valósággá vált az "átlátszó ember", az állampolgárok tehetetlenek, hiszen nem tekinthetnek be az aktákba, és a peres út lehetősége is kizárt. Ez történelmi horderejű támadás a demokratikus jogállam ellen, amelynek során visszájára fordul az ártatlanság vélelme, hiszen milliókat érintő általános gyanú veszi át a helyét. 
A levélírók emlékeztetik Merkelt egy júliusi tv-interjúban tett kijelentésére, miszerint Németország nem olyan állam, amely megfigyeli polgárait. "Snowden leleplezései óta tudjuk: sajnos mégis az... Erősödik az a benyomás, hogy a német kormány jóváhagyólag tudomásul veszi az amerikai és a brit hatóságok eljárását. Ezért feltesszük Önnek a kérdést: vajon politikai szándék áll-e amögött, hogy az NSA oly módon tart megfigyelés alatt német polgárokat, amely módszert a német alkotmány és az alkotmánybíróság nem engedélyez német hatóságoknak?" - áll a levélben. 
Az aláírók végül felszólítják a kormányfőt, hogy közölje honfitársaival az adatgyűjtésről szóló teljes igazságot és azt, mit szándékozik a lehallgatás ellen tenni a kormány. "Az alkotmány arra kötelezi Önt, hogy megóvja a német polgárokat a károktól. Kancellár asszony, hogyan néz ki az Ön stratégiája?" - fejeződik be a levél. 
Német államfő: ez nem olyan, mint Watergate-botrány 
Közben Joachim Gauck német államfő pénteken igyekezett tompítani a Snowden-ügy kapcsán növekvő németországi feszültségeket. "Tiszteletet érdemelnek azok, akik leleplezik a jog útjáról letérő állami intézményeket" - nyilatkozta a német államfő egy pénteki lapinterjúban. Joachim Gauck a Passauer Neue Presse című lapnak elmondta: a törvényektől eltávolodó állami intézményeket rendszerint csak akkor lehet visszaterelni a helyes útra, ha a visszásságok nyilvánosságra kerülnek. Ezért tiszteletet érdemel, aki ilyen esetekben nem az intézménynek engedelmeskedik, hanem a lelkiismeretének, és feltárja a közösség előtt a helyzetet. 
Az elektronikus hírszerzésre szakosodott NSA titkos adatgyűjtési, megfigyelési programjai sérthetik a szabadságot - tette hozzá az egykori keletnémet demokratikus ellenzék meghatározó alakja, aki a rendszerváltás után a keletnémet állambiztonsági hatóság, a Stasi iratanyagát kezelő hivatal első vezetője volt. Gauck hangsúlyozta: "korlátozza a szabadság érzését a félelem, hogy külföldi titkosszolgálatok gyűjtik a telefonbeszélgetéseink és elektronikus levelezésünk adatait, ami azzal fenyeget, hogy végül maga a szabadság is sérül". 
Joachim Gauck az első vezető német politikus, aki - ha közvetve is - tiszteletét fejezte ki Edward Snowden előtt. Az NSA-ügy kirobbanása után a német kormány jelezte: nincs jogi lehetőség arra, hogy Németország politikai menedékjogot biztosítson az amerikai informatikusnak. Ezt az ellenzéki pártok sem követelik. Gerhard Schmid, a legnagyobb ellenzéki erő, a szociáldemokrata párt (SPD) szakpolitikusa, az Európai Parlament korábbi alelnöke a napokban egy interjúban kifejtette: Snowden az NSA titkos ügyeinek kiszivárogtatásával megsértett amerikai törvényeket, és ezért bíróság elé akarják állítani, ami nem politikai üldöztetés, hanem jogi eljárás. 
Snowden ügye továbbá más természetű, mint a korábbi nagy amerikai leleplezések, például a Watergate-ügy, mert az NSA egykori munkatársa nem hozott nyilvánosságra olyan információt, amely amerikai törvények megsértésére utal - tette hozzá. 
Németországban a náci Gestapo és a Stasi emléke miatt is rendkívül érzékeny téma a személyes adatok kezelése, így az NSA-botrány fontos üggyé vált a belpolitikában. Különösen azután, hogy kiderült: nemzetközi összevetésben az NSA titkos adatgyűjtő tevékenysége rendkívül nagy mértékben érinti Németországot, és rendkívül szoros az együttműködés a német szolgálatok és az NSA között. 
A német lakosság többsége nem hisz a kormánynak 
A német kormány a hivatalos álláspont szerint csak Snowden kiszivárogtatásaiból szerzett tudomást az NSA adatgyűjtő programjairól. Csütörtökön a német szolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter azt mondta: A német nemzetbiztonsági szolgálatok mindig a német törvényeknek megfelelően jártak el az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtő tevékenységéről nyilvánosságra került ügyekkel kapcsolatban. 
Ronald Pofalla a titkosszolgálatokat a törvényhozás részéről felügyelő parlamenti ellenőrző testület (PKG) zárt ülése után elmondta: tájékoztatta a testületet arról, hogy a német szolgálatokat érintő kérdéseket alaposan kivizsgálták, és megállapították, tevékenységük megfelel a jogszabályoknak. 
A bizottság ellenzéki elnöke, Thomas Oppermann azt emelte ki, hogy továbbra sem tudni semmi bizonyosat azokról az állításokról, amelyek szerint az NSA megfigyeli német állampolgárok millióinak digitális kommunikációját. 
A mindig zárt ülésen - és lehallgatásbiztos helyiségben - tanácskozó testület több mint háromórás ülése után ellenzéki politikusok azt is hangsúlyozták: továbbra sem ismert, hogy a német kormány mit és mióta tud az NSA adatgyűjtő programjairól. Kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt jelezték, hogy a testület további üléseket tart majd az Edward Snowdennek, az NSA volt munkatársának júniusi leleplezése nyomán felmerülő kérdések tisztázása céljából. 
Egy csütörtökön ismertetett közvélemény-kutatás szerint a lakosság 78 százaléka nem hiszi el ezt az állítást, és 70 százalék elégedetlen az ügy feltárására irányuló kormányzati erőfeszítésekkel. 

A 2013-as Ifjúsági Világtalálkozó képekben 


Mi lenne ha azt mondaná hogy a kereszténységet igen is hogy megkell védeni Szíriában ? mi lenne ha a sok hívővel megosztaná azt a nagyon fontos kis részletet mely szerint az egész közel-keleti kereszténység bukását jelentené Szíria bukása .. vagy pont ez lenne valakinek a terve? Szíriai Hírek 


2,5-3 millió közé tehető a résztvevő fiatalok száma. 
Ferenc Pápa a fiataloknak: Krisztus Keresztjében benne van Isten egész szeretete 
facebook 

A közbéke érdekében


A Magyarok Világszövetségének


Botos László által kezdeményezett 

felhívása


Az 1920. június 4-én a trianoni békeparanccsal megcsonkított Hazánk jövője kétséges, és bírhatatlan népünk állapota. Közel egy évszázada tart a magyar nemzet szétdaraboltatása anélkül, hogy ennek hatásos ellenszerét a magyarság akár eszmei szinten is felmutatta volna. Viszont a Magyarok VIII. Világkongresszusa és az általa elfogadott új magyar nemzetmeghatározás már címében is megteremti az eszmei alapot a trianoni (1920) és párizsi (1947) békeparancsok elleni fellépéshez: Jövő a Szent Korona jegyében. 
"A magyar nemzet legkiemelkedőbb hozzájárulása az egyetemes emberiség felemelkedéséhez annak az államrendnek a kialakításában testesül meg, amely egyedülálló mértékben helyezi középpontba az ott élő emberek nemére, fajára, nemzetiségére és vallására való különbségtétel nélkül az emberi méltóságot. Ezt az államot eleink a Szent Korona tanra alapozták, és a Szent Korona országának nevezzük" - hirdeti a 2012-ben elfogadott új nemzetmeghatározás. 
A trianoni békeparancs 93. évfordulóján a világ magyarsága és minden jó szándékú ember rendelkezésére bocsátjuk azt az eszközt, amely minden eddiginél hatásosabban, két kiemelkedő cseh értelmiséginek a Magyarok Világkongresszusának értékelésével egybecsengő érveivel támasztja alá a magyar nemzet igazságát, Trianon tarhatatlanságát. Íme: 
Rudolf Kučera, cseh politológus, 2008-ban kiadott: Közép-Európa története egy cseh politológus szemével c. könyvében egy elismert cseh történész, Frantisek Palacký érvelését idézi (70-71 o.) 
Frantisek Palacký Az osztrák állameszme című dolgozatában így értékelte a magyar alkotmányt: "A magyar országos intézmények magva magában véve oly egész­séges és áldásos, hogy véleményem szerint érdemes volna más or­szágokban is alkalmazni; megvan benne az igazi országos autonó­mia eleven csírája, amely nélkül a polgári és politikai szabadság sehol sokáig és tartósan meg nem maradhat; jelen van benne a re­form és a határtalan tökéletesíthetőség elve is, amely nélkül min­den emberi intézménynek pusztulnia és elpusztulnia kell. Eb­ből lehet megérteni és magyarázni a hungarusoknak (nem csupán a magyaroknak) a maguk ősi alkotmánya iránti közös szeretetét s a rendkívüli energiát, amelyet annak fenntartására és védelmére fordítanak; a hungarusnak bürokrá­cia alatt élnie és boldogulnia nem lehet..."34 Milyen volt hát ez az alkotmány, és mi volt a történelmi jelentősége? Először is állapít­suk meg, hogy a hungarusok ezeréves alkotmányos folytonossá­gukhoz való ragaszkodása alkotta a történelmi magyar állam lét­alapját. Ennek az alkotmánynak a fő előnye a hatalommegosztás volt az uralkodó és a rendek közt, miközben a tulajdonképpeni "demokratikusság" a széles körű decentralizáción, az autonóm or­szágos intézményeken nyugodott. Első helyen említsük meg az országgyűlést, amely minden királyi javaslatot megvitatott, és saját kebeléből választotta a nádort (palatínust), a király helyettesét, s az a Helytartótanács segítségé­vel végrehajtotta a király és a rendek által közösen elfogadott ter­veket. A decentra­lizált országos hatalom voltaképpeni alapjai a vármegyék voltak, a királyság egyes területein illetékes közigazgatási egységek, me­lyeknek élén a comes (főispán), az alispán és a több­nyire alulról választott helybeli tisztviselők álltak. Minden várme­gye két követet küldött az országgyűlésbe. A vármegyegyűlések, melyeken részt vett az egész szabad lakosság, választották a vár­megye ügyeit intéző tisztikart. "Az országgyűlésen elfogadott és a király által szentesített törvényeket ki kellett hirdetni a vár­megyegyűlésen, hogy aztán a vármegyei hatóságok végrehajtsák azokat. A legmagasabb állami szervek intézkedéseit szintén ki kellett hirdetni a vármegyei hivatalok útján, és a vármegyegyűlés­nek jogában állt, hogy az olyan rendeletek ellen, amelyeket sérel­mesnek tartottak, »tiltakozásokat« nyújtsanak be, és végrehajtásukat a tiltakozások elintézé­séig leállítsák. Ha valamilyen népszerűtlen rendeletről volt szó, az egyes megyék közölték egymással tiltakozásuk tartalmát; ez volt az az eszköz, mellyel a történelmi Magyarországon tömegesen fel lehetett lépni a nem tetsző rendeletek ellen, ezek végrehajtását a megyék ellenállása akár meg is akadályozhatta. Ez a széles körű vármegyei önkormányzat volt az a legyőzhetetlen pajzs, amellyel a magyarok megvédték állami önállóságukat, és amellyel győztek az uralkodók egységesítő törekvéseivel szemben."35 A magyarok harca a magyar alkotmányért hosszú és véres volt, mint minden harc, amelyet a politikai szabadságért vívnak. Ez a harc a közép-európai történelem legfényesebb lapjaira tartozik, s a jövőben min­den Közép-Európa történetével foglalkozó tankönyv részének kel­lene lennie. Az emberi és polgári jogokért folytatott mai küzdel­münk számára ez olyan hagyományt jelent, amit vállalni kellene, a közép-európai nemzetállamok megalakulásának megalapozat­lan dicsőítése helyett. A nemzetállamok ugyan ideiglenesen meg­valósítottak számos nemzeti törekvést, meghozták némely nemzet­nek a nemzeti szabadságot, másoktól viszont elvették azt, s ami a legfontosabb, nem biztosították tartósan a politikai szabadsá­got, sem a békét nem hozták meg Közép-Európában.

Kell-e Frantisek Palacký és Rudolf Kucera érvelésénél fényesebb bizonyíték arra, hogy a magyar nemzet által megteremtett Szent Korona országa nem nyomta el a kisebbségben élő népeket? 
Aligha. Jogos és elvárható tehát az új magyar nemzetmeghatározás követelése: 
"Annak a nagyvonalú állami berendezkedésnek fejében, amely évszázadokon keresztül lehetővé tette, hogy a Szent Korona országában a későbbi trianoni utódállamok államalapító nemzetei fejlődhessenek, elvárjuk, hogy e nemzetek rögzítsék alkotmányukban azt a tényt, hogy az uralmuk alá politikai kényszerrel sodort magyar nemzeti közösségek továbbra is, és megváltoztathatatlanul a magyar nemzet részei."

Elfogadta az MVSZ Elnöksége 2013. február 17-én, Budapesten 
Kihirdetve 2013. június 4-én, Versailles-ban, a trianoni békeparancs helyszínén 

MVSZ Sajtószolgálat 
Egy gondolat bánt bennünket... 


2013. július 31. 
Felvidék.ma
164 évvel ezelőtt, 1849. július 31-én zajlott az a segesvári csata, melyben nyoma veszett Petőfi Sándornak. A költő sorsa azonban a mai napig nem tisztázott.

A segesvári csatában Bem tábornok csapata több mint kétszeres túlerővel küzdött, "győzni nem lehetett". A hatezer fős magyar seregből 1200-an estek el, és mintegy 500-an kerültek fogságba. Bemnek sikerült elmenekülnie,

1989-ben a Morvai Ferenc nagyvállalkozó által finanszírozott expedíció a szibériai Barguzinban kiásott egy csontvázat, melyről a kutatócsoport szakmai vezetője, Kiszely István Petőfi földi maradványainak vélt. A minden kétséget kizáró bizonyításra, az ún. DNS-vizsgálatra, mely során összevetették volna a talált csontokat a Petőfi édesanyának csontvázából vett mintával, a mai napi nem került sor. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) nem járult ehhez hozzá.
Jómagam eddig az MTA két korábbi elnökétől kérdeztem rá, hogy miért? Vizi. E. Szilveszter azt válaszolta, hogy azért, mert a szibériai csontváz egy női lelet, tudomása szerint pedig Petőfi nem volt nő. Hasonló tartalommal bírt Glatz Ferenc válasza is, csak ő indulatok nélkül mondta.
Csakhogy az ásatás helyszínén négy antropológus helyezkedett arra az álláspontra, hogy 30-35 év közötti európai férfit találtak, köztük két amerikai, egy orosz és a magyar Kiszely István. A csontváz magán viselte Petőfi számos ismert jegyét, többek között a Jókai leírásából is ismert kiálló bal szemfogat. Persze, mindez még nem perdöntő bizonyíték.
Kiszely István tavaly meghalt, hogy a csontok hol vannak, nem tudni. Állítólag Kiszely tanítványai közül talált olyat, akire rábízta a csontokat, és Morvainál is van néhány csont.

Azóta is sokan kételkednek. A Felvidéken is. A nagykaposi Fuksz Sándor a Facebookon egy oldalt létesített, melyen gyűjti a szibériai lelettel kapcsolatos dokumentumokat, nyilatkozatokat is. Tavaly a Pozsonyban járt Mécs Károly színművészt (hitvese olyan kutatásokkal foglalkozik, melyekkel több száz éves csontokból megállapítható a rokonság ) kérdezte a somorjai Fóthy János. Mécs Károly megismételte az előbb említett akadémikusok válaszát, sőt megtoldotta azzal, hogy egy zsidó nőt találtak Szibériában. (Vajon miből állítható meg egy 150 éves női csontvázon, hogy zsidótól származnak??) Mécs Károly színművész, nem vehető tőle zokon, ha érzelmi alapon védi álláspontját. A tudósoknak viszont egyértelmű tényekre kell hagyatkozniuk!
Ez év márciusában Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Balog Zoltán miniszterhez, melyben azt tudakolta, szóba kerülhet-e a költő újratemetése, amennyiben nem az MTA által képviselt álláspontot fogadjuk el. Balog Zoltán válaszában javasolta, hogy a képviselő forduljon közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémiához!
Az Akadémia hajthatatlan. Elég munkát jelent nekik a finnugor rokonság hitének fenntartása, nem kell nekik ez a kolonc. Petőfi segesvári halálának védelmezői gyakran érvelnek azzal, hogy Petőfi nem kerülhetett szibériai fogságba, mert az teljesen ellentmond a költő habitusával. Ő biztos, hogy megszökött volna! - mondják. De hová? Haynau karmaiba? (Petőfit körözték!) Igen, lehet, hogy ez nem illik össze a közismert Petőfi-képpel, de Uraim! - ez nem bizonyíték! A DNS-vizsgálat viszont az (lenne)!

Jelen írással nem állok azok közé, akik szerint Petőfi Szibériában fejezte be életét. Ennek eldöntése a szakemberek dolga (lenne), de egy 24 éves lezáratlan ügy legalább szkepticizmusra inti az embert.
Tudjuk, hallottunk, olvastunk sok történetet különböző Ál-Petőfikről. A szabadságharc után bujdosásra kényszerültek között is volt jó néhány. Petőfi "bőrébe bújva" a menekültek kedvezőbb elbánásban részesülhettek azoknál, akikhez bekopogtak éjszakára. Talán egy ilyen elfogott személy került Szibériába, és lehet, hogy a legnagyobb magyar költő valóban Segesvár mellett vesztette életét. Igaz lehet az MTA-álláspont is, vagy egy harmadik is - különböző lehetőségek vannak, a gond az, hogy egyértelmű cáfolatot vagy bizonyítást lehetne tenni, ma már rutinvizsgálattal, mégsem teszik.
Miért? Felvetődik az a kérdés is, hogy a "közakarat" vajon miért várja el, hogy Petőfi igenis, a harctéren essen el?! Ha az életben maradást nem vesszük zokon az olyan hadvezérektől, mint Bem, Görgey, Klapka, akkor egy költőtől, - még ha katonatiszt is volt - , miért lenne ez elvárás?
Azért, mert megírta, hogy "ott essem el én, a harc mezején"??
Igen, ezt a gondolat bántotta őt 1846 végén. Pár hónappal később, 1847-ben viszont már ezt írta: "Siromra, hogyha meghalok, / Ültessetek virágokat."
Ennyit - ha megtehető - megérdemelne. Bárhogy is alakul a dolog, ő örökre a segesvári csata hőse marad.
Oriskó Norbert, Felvidék.ma Petőfiért! - Fehéregyházi eltűnésének 

164. évfordulóján 


A Magyarok Világszövetsége három évvel ezelőtt, Petőfi Sándor fehéregyházi eltűnésének 161. évfordulóján hirdette meg eltökélt szándékát a legnagyobb magyar költő hamvainak felkutatására és a haza földjében való méltó eltemetésére. Az elmúlt három év ugyan még nem hozta meg a végső eredményt, de sikerült újból a közbeszéd tárgyává tennünk a magyar nemzet e megkerülhetetlen fontosságú kérdését. Ma, a fehéregyházi csata 161. évfordulóján, Fuksz Sándor írásának közzétételével egy újabb lépés történik Petőfi Sándor hamvainak felkutatása ügyében: kiderül, hogy a Magyar Tudományos Akadémia nem a Morvai Ferenc vezette expedíciótól értesült először a Barguzinban eltemetett "Feltámadott"-ról... 
A fekete lyukak felrobbannak, ugye?...

A Magyar Tudományos Akadémia - nevét meghazudtolva - egy fekete lyukhoz kezd hasonlítani. Minden információt elnyel, ami Petőfi Sándor szibériai életét igazolja. 

164 éve ment szembe a halállal ott a fehéregyházi csatatéren. És elesett, ahogy szerette volna, de nem a diadalra száguldottak a fújó paripák. A temetésre kirendelt emberek látták, hogy pislákol benne az élet, ezért mondta magáról ott a messze idegenben, hogy Ő a Feltámadott. És az következett be, amit látnokként tudott egész életében: még a sírt is megtagadta, tagadja tőle nemzete. Az "Egy gondolat bánt engemet..." nem prófécia, inkább könyörgés volt a sejtett jövendő elkerüléséért. 

A pozsonyi Pátria rádió emlékezni akart a végzetes csata 164. évfordulójára. Fiatal szerkesztő fiatalos lelkesedéssel szólított meg, hogy számoljak be a Magyarok Világszövetsége Petőfi Bizottságának munkájáról, melynek nyomán kirajzolódott az a szellemi vesztegzár, ami nagy költőnk szibériai életét övezi. "Hallgattassék meg a másik fél is" alapon, felkéretett az MTA szakértője is a vitára, hogy cáfolja a barguzini sír "legendáját". De nem lett polémia a szerkesztői szándékból, mert Kovács László elismételte ugyan a megdönthetetlennek beállított tudományos álláspontot, de a megszólalást nem vállalta. 

Pedig a Magyar Tudományos Akadémiának volna módja másra is hivatkozni. Saját tudósait, kutatóit szégyeníti meg azzal, hogy elhallgatja vagy elnémítja őket. 

Szuromi Lajos az első nagy áldozat. Az MTA doktoraként, egyetemi docensként fogott bele a Szibériából hazakerült versek elemzésébe. Csak addig kapott biztatást, ameddig az eredmény elutasítónak tűnt, miután egyértelmű Petőfi-jegyeket talált és határozott igent mondott a versek eredetét illetően, megtagadták Tőle a korrekt közlés jogát és azóta is tart a csend. A verstan akkor uralkodó vagy újonnan felkent nagyjai vajon hogyan készülnek az utolsó ítéletre? Nem álmodnak néha Petőfivel vagy a sírba szédült Szuromi Lajossal? 

Matolcsi János, szül. 1923. politikus, miniszter, majd múzeumigazgató, az MTA Agrártörténeti Bizottsága és Biológiai Történeti Bizottsága tudós tagjának tragédiája ugyanolyan szomorú, tetézve azzal, hogy Ő felkérésre indult Petőfi nyomait keresni. A múlt század hatvanas éveinek végén magányos tudósként Munkácsig sem lehetett eljutni. Ő Szibériában, Leningrádban, Moszkvában kutatott, és kutatásának eredményeit közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémiának küldte, amelyek egyértelműen igazolták Eliaszov professzor következtetését, Vinokur bácsi pontos sírmeghatározását és a Morvai-féle expedíció tudósok által hitelesített jegyzőkönyvét is: Alexander Sztepanovics Petrovics azonos Petőfi Sándorral!

Miért nem ismerhetjük meg Matolcsi János felfedezéseit? 
Meddig tátong még a fekete lyuk? 

Nagykapos, 2013. július 31. 
Fuksz Sándor

A szerző a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese, Petőfi Sándor bizottságának koordinátora 

"Hamvaidnak elhozása végett
Elzarándokolnánk szívesen,
De hol tettek le a földbe téged,
Hol sírod? nem tudja senki sem!"

(Petőfi Sándor: Rákóczi) 

MVSZ Sajtószolgálat 

Orosházi Ferenc az idei MOGY-on 

Drága Nemzettestvérem! 
Ha az ébredésen már keresztül jutottál, akkor már tudod, hogy milyen veszély jelent a magyarság (és a világ nemzeteinek)életére a kialakulóban lévő új világrend. 
Tudnod kell azt is hogy miért fontos a magyarság (és a világ nemzetei) számára az 1100 éven keresztül szokásjog alapján kialakult Szent Korona Alkotmányunk. 
A közös jövő képünk kialakítása miatt nagyon fontos minden hazafinak elolvasnia vitéz Vestergám Miklós könyvét: Az első lépcsőfok a Szentkorona Tanhoz című könyvét. 
Orosházi Ferenc testvérünk 2013 augusztus 18-án vasárnap déli 12 órakor megérkezik Apajpusztára a Magyarok Országos Gyűlésére a Szent Korona hiteles másolatával és annak szellemiségével. 
A magyarok összefogására és a Szent Korona Alkotmányunknak megerősítésére legyen ott mind a 64 vármegyéből 2 azaz két hazafi. 
Orosházi Ferenc hívó szavát alább megnézhetitek! 
https://www.youtube.com/watch?v=ZG_wdkQC3lk 
A 64 vármegyéből érkező magyarok kérem vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy az érkezésüket és az itt létüket segíthessük az ELOKOZOSSEGEK@GMAIL.COM email címen. 
Kérünk mindenkit, aki magyar földön szabadon kíván élni, segítse-e hír terjedését és a legtávolabbi megyéinkből a magyar hazafiak eljuttatását Apajpusztára. 
Áldás kísérje nemzetmentő munkánkat! 

Kőbányai Élő Közösség  64 Vármegyénk 


Abaúj-Torna
SK
Alsó-Fehér
Ro
Arad
Ro 
Árva
SK,POL
Baranya
HU,HR
Bars
SK 
Bács-Bodrog
H,SRB
Békés
H
Bereg
H,UA 
Beszterce-Naszód
Ro
Bihar
H,Ro
Borsod
Brassó
Ro
Csanád
H,Ro
Csík
Ro 
Csongrád
H,SRB
Esztergom
H,SK
Fejér
Fiume
HR
Fogaras
Ro
Gömör és Kis-Hont
H,SK 
Győr
H,SK
Hajdú
H
Háromszék
Ro 
Heves
H
Hont
H,SK
Hunyad
Ro 
Jász-Nagy-Kun-Szolnok
H
Kis-Küküllő
Ro
Kolozs
Ro 
Komárom
H,SK
Krassó-Szörény
Ro
Liptó
SK 
Máramaros
Ro,UA
Maros-Torda
Ro
Moson
H,A,SK 
Nagy-Küküllő
Ro
Nógrád
H,SK
Nyitra
SK 
Pest-Pilis-Solt-Kis-Kún
H
Pozsony
H,SK
Sáros
SK 
Somogy
H
Sopron
H,A
Szabolcs
H,UA 
Szatmár
H,Ro
Szeben
Ro
Szepes
SK 
Szilágy
Ro
Szolnok-Doboka
H,Ro
Temes
Ro,UA 
Tolna
H
Torda-Aranyos
Ro
Torontál
H,Ro,Srb 
Trencsén
SK
Túróc
SK
Ugocsa
Ro,UA 
Udvarhely
Ro
Ung
UA,SK
Vas
H,A,Slo 
Veszprém
H
Zala
H,Slo,HR
Zemplén
SK 
Zólyom
SKElfogató Parancs 


Nemzetközi elfogató parancs a parlamenti képviselőkkel szemben.

 
http://issuu.com/tempohirek/docs/elfogatoNincs vége az állampapír-kampánynak: 240 milliót költenek hirdetésre 
2013. 7. 29. 12:38 MTI Eco - VG 
Két ajánlattevő közül a Bell & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos közbeszerzést, amelynek célja az állampapírok promotálása - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. 
A tender keretösszege nettó 240 millió forint. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lett a nyertes úgy, hogy az ellenszolgáltatás, valamint a szakmai koncepció volt a két legfontosabb értékelendő kritérium. 
A nyertes, nagykovácsi székhelyű cég mellett két fővárosi társaság közösen adott be ajánlatot. A közös ajánlattevők a Silouette Rendezvényszervező és Tanácsadó Kft. valamit a Budapest Party Service Vendéglátó és Szolgáltató Kft. voltak. 

Ez is fájhat a magyar boltosoknak: 

sokat fizethetnek 

2013. július 30., kedd 12:32 Orosz Márton - Pénzcentrum 
Javában zajlik az átállás az online pénztárgép-rendszerre. Sok kereskedő azonban nem tudja, hogy nem csak a kasszákért kell százezreket fizetniük, hanem az adatszolgáltatás havidíja is több ezer forintba kerülhet. Jelenleg úgy tűnik, hogy több tízezer boltosnak egy cég biztosítja majd az adatforgalmat, akik akár komoly összegeket is elkérhetnek tőlük, havonta. 
Várhatóan 170 ezer forintba kerülnek majd az első online pénztárgépek, ugyanakkor a boltosoknak fel kell készülniük arra, hogy nem csak magukat a készülékeket kell kifizetniük, hanem az úgynevezett adatforgalmi díjat is. Ezt leginkább az okostelefonok mobil-adatforgalmának díjához lehet hasonlítani, hiszen az online pénztárgépek működési elve, hogy információkat küld a forgalomról az adóhatóságnak, mobilhálózaton keresztül. 
A Pénzcentrum.hu információi szerint a piaci szereplők most amiatt aggódnak, hogy az egekbe szökhet ez a havidíj. Az új pénztárgépekben ugyanis - mondjuk a mobiltelefonokkal szemben - nem cserélhető a SIM-kártya, hanem a gyártás során kerül bele, onnan kiszerelni nem lehet. Ha tehát egy boltos új szolgáltatóval szerződne, új SIM-kártyát szeretne (például azért, hogy kevesebbet kelljen fizetnie), akkor azt csak úgy teheti meg, ha kidobja százezrekbe kerülő online pénztárgépét, és vásárol egy újat. 
A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal eddig - 2013. július 11-i döntéseiben - három pénztárgép forgalmazását engedélyezte, a három márkanév azonban azonos gyártót (egy lengyel céget) takar. Úgy tudjuk, hogy azok a készülékek, amelyeket jelenleg gyártanak, és amelyekből az első időszakban a legtöbb lesz forgalomban egyetlen szolgáltató, a Mobil Adat Kft. SIM-kártyáit tartalmazzák. Ez pedig azt jelenti, hogy - konkrét szabályozás híján - a szolgáltató szinte bármilyen árat elkérhet havonta a boltosoktól az adatforgalomért. 
Piaci pletykák szerint ez a havidíj 5-10 ezer forintra is rúghat, holott az adatforgalom nagyon alacsony, messze nem indokolna ilyen nagy árat. Összehasonlításként: 10 ezer forintos havidíjért már komoly, több Gigabyte adatcsomagot vásárolhatunk okostelefonunkra, a kasszákhoz hasonló csekély mennyiségű adatforgalmat bonyolító bankkártya-leolvasók (POS-terminálok) havi díja 500 forint körül mozog. 

Értesüléseink szerint több kiskereskedő is azt szorgalmazza, hogy jogszabállyal maximálják ezt a havidíjat, egyfajta hatósági árat alakítsanak ki. A helyzetet neheíti, hogy kérdéses, hogy a nagyobb mobilszolgáltatók mikor léphetnek be a piacra. Bár nemrég a Telenor és a T-Mobile is azt közölte, hogy készen állnak az indulásra, amíg nem kapnak engedélyt az újabb kasszák, addig várniuk kell arra, hogy SIM-kártyájukat beépíthessék, és saját díjaikat kínálhassák a boltosoknak. 

A határidő ugyanakkor egyre sürget, hiszen augusztus 31-ig kell átállniuk a boltosoknak az új pénztárgépek használatára, vagy igazolniuk azt, hogy megrendelték az online kasszákat. 

Kapcsolódó: 
    Mennyibe kerülnek az új pénztárgépek? 
    Varga: senki sem akarja tönkretenni a bankrendszert! (Interjú) 
    Pénztárgépek: elmaradt a nagy bejelentés 
    Megkezdődhet az online pénztárgépek gyártása 
    Nagy kő esett le a magyar boltosok szívéről 

Augusztus közepére megszabadulunk az

 IMF-től 

2013. 7. 29. 14:05 Világgazdaság Online 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter július 25-én levélben jelezte Mr. Reza Moghadam, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója felé, hogy Magyarország még annak esedékessége előtt, 2013. augusztus 12-ig vissza kívánja fizetni 2008-ban felvett IMF hitelét. Ez a lehetőség csak azon országok részére áll fenn, amelyek megfelelő szintű tartalékokkal, fegyelmezett költségvetési politikával és kedvező befektetői megítéléssel rendelkeznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. 
Magyarországon a fenti tényezők az elmúlt három év munkájának köszönhetően együttesen megteremtik a lehetőségét annak, hogy az IMF-hitel jelentette tehertől esedékesség előtt megszabaduljon a gazdaság - írja az NGM. 
A tárca szerint a kedvező piaci környezet és a Magyarország iránti befektetői bizalom az utóbbi évek legkedvezőbb hozamait és - az országkockázati megítélést tükröző - ötéves CDS felárát eredményezte. "A magyar állam ennek következtében kedvező finanszírozási feltételek mellett jelentős betétállományt építhetett fel. Tekintettel arra, hogy az IMF-hitel előtörlesztésére szolgáló források így rendelkezésre állnak, a kormány a hitel előtörlesztéséről döntött" - áll a közleményben. 
A magyar állam (MNB nélkül) 7,5 milliárd euró értékű hitelt hívott le az IMF-től. Az ebből jelenleg fennálló tőketartozás mértéke 2,2 milliárd euró, amelynek utolsó nagyobb törlesztőrészlete 2014 márciusában lenne esedékes. "Az IMF-hitel teljes visszafizetésével a kormány fontos lépést tesz az egyre nagyobb arányú piaci finanszírozás felé, emellett kamatmegtakarítást is biztosít a költségvetés számára. A kifejezetten erre a célra feltöltött devizabetét egyenlege az előtörlesztést követően is biztonságos szinten marad" - zárul a közlemény. 
Orbán Viktor miniszterelnök szombaton azt mondta, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. "Vissza fogjuk fizetni az IMF-nek az összes pénzt, és így tisztán állunk az Úr színe előtt" - fogalmazott a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn. 
Kapcsolódó: 
   Növeli az ország iránti bizalmat az elotörlesztés 
   Varga: Új hitelt nem kell felvenni 
   Varga civil érdekképviselettel egyeztetett a devizahitelekrol 
   Már élni sincs jogom? 

Első külhoni kampánynyitány - Erdély dönti el,

 ki kormányoz Budapesten? 

2013.07.31. - 11:00 Heti Válasz 
A 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor más volt, mint az összes eddigi: az első határon túli magyar választási kampány startpisztolya dördült el Tusnádfürdőn. A tét inkább nemzet-, mintsem reálpolitikai - derül ki a csütörtökön utcára kerülő Heti Válaszból. 
Akik tévén nézték Orbán Viktor múlt szombati, tusnádfürdői beszédét, legfeljebb azon lepődhettek meg, hogy a kormányfő ezúttal adós maradt az évtizedeken át idézhető, a baloldalon rögtön elemi erejű felhördülést keltő mondatokkal. Ám ettől még különleges volt a Tusványosnak becézett szabadegyetem és diáktábor: a határon túli kampánystart-pisztoly múlt héten eldördült. 2014 lesz ugyanis az első választás, amelyen a könnyített honosítási eljárással állampolgárságot kapó határon túliak (legnagyobb részük erdélyi magyar) is voksolhat. 
Orbán a Székelyföld közepén nem a helyieknek tett konkrét ígéretetekkel állt elő, hanem - a tusványosi hagyományoknak megfelelően - történelmi keretbe ágyazva értelmezte politikáját a hallgatóság számára. Túl azon, hogy magyar kormányfőként felelősen aligha lehet ígéreteket megfogalmazni egy másik állam területén történtekkel kapcsolatban, erre szükség sincs. Amint azt Székely István Gergő, a kolozsvári Kisebbségkutató Intézet kutatója kiemelte: a romániai magyarok sokkal inkább érdeklődnek az anyaországi belpolitika iránt, mint amennyire a román közügyek lázba hozzák őket, ráadásul minél fiatalabb korosztályt vizsgálnak, annál inkább nyílik ez az olló. 
A határon túli kampány tétje elsősorban ráadásul nem is pártpolitikai: mára egyértelművé vált, hogy nem volt több riogatásnál mindaz, ami jó másfél éve még divatos volt baloldali véleményvezérek körében. Az ugyanis, hogy Erdély dönti majd el, ki kormányoz Budapesten, s a Fidesz kerülőúton akarná biztosítani győzelmét, teljesen abszurd felvetés: 100-150 ezer szavazatnál várhatóan nem érkezik majd Romániából. Mivel az állandó magyarországi nem rendelkező külhoniak csak listára szavazhatnak - egyéni jelöltekre nem -, legfeljebb egy-két mandátum sorsába szólhatnak bele. Dr Bashar Al-Jaafari Szíriai Ensz szóvívő


beszéde 2013 július 29-én 

"Engedjék meg először is, hogy megköszönjem a tisztelt bizottság elnök Beniro urat és a bizottság többi tagját, hogy igyekeznek egy békés diplomatikus megoldást létrehozni annak, ami a hazámban folyik Szíriában. Viszont felhívom, hogy legközelebbi gyülésen kicsit tágasabban, valósabban lássa át a konfliktust hazámban hogy mindenet a neve alapján hívhassunk és megoldhassuk a probléma valódi okait, és nem csak egy nézőpotnbóli körülírását! Garantálom, hogy hazám kormánya mindent el fog követni, hogy minden pontos biztos információval ellássa a bizottságot, ami csak kell, hogy fény derülljön a tényekre, hogy segíthesse a gyülést, hogy elérje amit akar. 
Tisztelt elnök úr, a botrány hazámban Szíriában több mint két éve kezdődött, melybe igen csak sötét időszakot élt át Szíria a modern korban. Több 10 ezer derék fiát vesztett el, nem beszélve a sebesültekről meg a több száz ezer menekültről. A gazdaságunk, a kereskedelmünk, a gyártásunk komoly veszélybe került és sulyosan megrongálodott, Megváltozott a kulturánk és igen csak megváltozott népünk véleménye a szomszédainkról, meg az egész arab országokról. 
Nincsen olyan Szíriai hazafi, aki azt hinné, hogy ami hazámban történik, az érdeke lenne az országnak vagy haszna lehetne belőle, és sajnos Szíriának hatalmas árat kellet fizetnie a hazafi döntései miatt az elmúlt években. Hazám mindig is az első arab ország volt mely elsősorban a több arab ország érdekét nézte a saját érdekei előtt, mi több, hazám volt az első mindig minden külfőldi fenyegetés előtt az arab világ és a régióval szemben, hazám kapta gyakran a csapások mások helyett, ami nem titok. Ezért lett elterjesztve rólunk, hogy szélsőséges poltikát vívunk, miközben másokat, akik lemondanak a jogaikról, mérsékelt államoknak lettek nevezve. A szíreket elkezdték máshogy kezelni több repülőtéren is a világon hazám döntései miatt, miközben azok, akik azonos állampolgárságokat hordanak mint a híres 9/11es terror cselekmények elkövetői Newyorkban, a Madridi, a Londoni, az Iraki és a Szíriai cslekmények elkövetői egyre jobb, sőt néha érdekes kiemelt kezelést kapnak ezeken a reptéreken. Talán a szírek valamikor abban hittek, hogy az arab testvéreik, akik egykor Szírián belül is jobb bánásmódot kaptak, mint maguk a szírek sosem akarnának rosszat ennek az országnak és népének, de úgy tünik Szíriának van olyan tulajdonsága mely zavar sokakat és hiányosságaikat hozza világra, hisz a szírek együttélése távol az entikai és vallási konfoliktusoktól egymás között, még akkor is, ha néhányan belestek sajnos ebbe a csapdába, azt mutatja hogy milyen primitív szélsősges tudatlanságában élnek egyesek. 
Szíria ősi kultúrája és civilizációja mutatja az olajdollár gyengeségét és múlandóságát. Tiszelt elnök úr, Szíria hazafiassága szégyenbe hozza azokat a csatlós függő arab rendszereket. Elnök úr a gyűlésük többször is azt mondta, hogy a fegyveres csoportok brutális tevékenyésge nem éri utol a kormányunk brutalitását és emberiség ellenes bűneit. Ezt mondta Binir úr is most a jelentésében. Sajnálatos, hogy két és fél év eltelte után is a maguk jelentése szándékosan túloz dolgokról, miközben a legfontosabb dolgokat elhanyagollja. Hogyan lehetne az, hogy ezeknek a fegyveres csoportoknak a bűneik (emberi hús evésből, ártatlanok meggyilkolásából, fejlevágásokból és holttestek meggyalázásából, vallási alapú kivégzésekből, emberek ledobását magas épületekről meg több száz öngyilkos merénylet elkövetése, pokolgépek civilek által lakta területeken, gyermekek elrablása majd felfegyverzéséből,... hogy lehet, hogy papok elrablása, vallási vezetők fejének levágása, egy fontosabb vallás tudós felrobbantása egy mecsetben, hogy lehet hogy olyan fatwák kiadása mint pl a szex dzsihad meg a gyerekek kivégzése a hitetlenség vádjával? Hogy lehet hogy egész gyárak leégetése és kirablása, átszállítása Törökországba, és igen csak hosszú lenne ez a lista. Hogyan lehet, hogy mind ez az emberiség és emberi méltóság ellen elkövetett bűnök és most Beniro úrtól kérdezem, hogyan lehetne, hogy mindezek a bűnös cselekmények, melyek rögzítve vannak, ne múlnák felül azokat a tetteket, melyeket a maguk gyűlése állít hazám hadseregéről? 
Meglepő hogy a jelentésük mindazok után is, amit az úgy nevezett Nuszra front elkövetett és el is követ, folyton eltitkolják ezeket a tetteket, mintha nem is léteznének és továbbra sem nevezik őket terrorszervezetnek a maguk jelentésében. Jelentésük alapján őket fegyveres kormányellenes csoportoknak hívják. 
Szintén érdekes uraim, hogy amikor a terrorista csoportok civilek által lakta területekre lőnnek, jelentésükben csupán egyedi korlátozott baleseteknek hívják. Az önök jelentése alapján ezek az elkövetők mintha nem létező szellemek lennének, akikről nem érdemes beszélni, és azon sem csodálkoznánk ha a jövőben a maguk jelentése azt mondaná, hogy maga a szír állam követi el saját maga ellen ezeket a terrorcselekményeket és robbantásokat. 
A világ figyelmesen követte e gyűlés tagját, Carla Ponti jelentését, amikor vegyifegyver alkalmazásáról számolt be a terroristák által, amikor Sarin gázt használtak az aleppói Khan Al-Assalban. Nőtt is a nyomás Beniro úron, ami arra vette rá, hogy egy meghazudtoló jelentést adjon ki a saját koleganője ellen. Uraim, hogyan tudnánk mindez után megbízni a tanácsban és munkájában? Beniro úr említett az előbb a jelentésében egy mészárlást, de nem fejezte ki részletesebben magát, azt sem mondta, hogy hol volt ez a mészárlás. Uraim ezt a mészárlást ugyan ott követték el, ahol a vegyi támadást is Khan Al-Assalban! Nagyon fontos kérdés az, hogy miért most törént meg ez a mészálrás Khan Al-Assalban, szombaton? Az ok uraim, hogy a szír kormány és a felső, fegyvert letevő szervezet megegyezett abban, hogy elkezdjék kivizsgálni a tetthelyet, Khan Al Asalt és ahogy ezt ki is jelentették. Létrejött az egezmény az ENSZ és a szír kormány között, bevonultak a terrorista csoportok Khan Alasalba és kivégeztek 123 civilt és katonát, meg 150 további civilt és katonát elraboltak. Miért történt meg ez a mészárlás? Ez a mészárlás azért történt meg, hogy végezhessenek azokkal a szemtanúkkal, akik tanúi lettek volna a vegyi támadásnak, és tanúskodtak volna az ENSZ-nek arról, hogy ki követte el valójában. Ez az oka a mészárlásnak. 
Elnök úr, mikor kijelentették egyesek, hogy végtelen támogatás nyújtanak a terroristáknak, a maguk gyűlése elfelejtette megnevezni ezeket a rendszereket, akik ezt támogatják. Megfeledkezett róla, hogy a török rendszer megnyitotta a határait és végtelen támogatást nyújt ezeknek a terroristáknak, kiképzőtáborokat hozott létre számukra és bázisokat. Ez a szándékosan nem említett védelme ezeknek a rendszereknek, mint Törökország, Katar és Szaud-Arábia, valamint támogatásuk a fegyveres terrorristáknak. Sajnos ez csak azt bizonyítja nekünk, hogy a gyűlés egyoldalú valótlan véleményt akar kialakítani a konfliktusról, túl lépve az ENSZ biztonsági gyűlés alapelveit a terrorizmus elleni harcban, az 1624-es döntést. Főleg, hogy Szaud-Arábia 50 millió dollár értékű fegyvert vásárolt Izraeltől, hogy a terroristáknak át legyen adva Szíriában. Ez az utolsó szaudi tett, melyről tudunk Ramadan hónapban és reméljük hogy ez az utolsó szaudi cselekedet ebben a szent hónapban. 
Illett volna a jelentésükben megemlíteni a fegyveres rablást, melyet a terroristák hajtanak végre a hazai termékek ellen, EU tagok által véghezvitt fegyveres rablásról beszélünk a szíriai ember ellen. Nyilvánosan vásárolnak országok terroristák által lopott olajat, köztudott hogy az EU döntés, mely engedélyezi ezektől a terroristáktól az olajvásárlást azért van, hogy finanszírozzák őket a fegyver vásárlásban és az európai zsoldosok kibérléséhez. Maga a francia belügyminiszter is bevallotta, hogy vannak francia állampolgárok, akik Szíriában harcolnak a szír nép ellen a terrorista csoportok oldalán, Dzsihadisták megnevezése alatt. Egyben ezeket a Dzsihadistákat Franciaország ellenségeinek nevezte abban az esetben, ha visszatérnének Franciaországba, avagy ha nem mennek vissza Franciaországba, akkor ők nem ellenségek és csak akkor terroristák ha terrorizmust végeznek francia főldön is. Ebből kiindulva elnök úr, a szír kormány többször is kijelentette, nem elfogadását és nem egyetértését a jelentéseikkel, melyek meg vannak buherálva és bizonyos feleket szolgálnak Szíria ellen. Szíria az állam, a nép és a hadsereg. A jelentéseik uraim a kezdetektől inkább a próbléma része voltak és nem a megoldás része. Ezek a jelentések mindig is egyoldalú forrásokat használtak fel, távol a szakmai tényektől és valóságtól. 
Mikor bízott meg az arab nép egyáltalán, de főleg a szír nép a britt és francia politikában? Melyek elültették Saix Pico óta a fájdalom, a szétszakítás és gyűlölet magvait a régióban? Hogyan bízhatna meg az arab nép a brit és francia kijelentésekben, melyek alapján őket érdekli arab nép stabilitása és békéje? Mivel e két hatalom meggyilkolta az arabok törekvését az ottomán birodalom öszeomlása után, folyton a hazguság és az elárulással sujtották a huszadik századtól egészen idáig? 
Elnök úr, a kormányom folyamatosan nyújtotta az ENSZ-nek az olyan pontos jelentéseket, melyek bemutatják a hatalmas veszteségeit a népemnek az egyoldalú cselekedetek után, amelyek elérték gyárainkat, az egészségügyünket, az infrastuktúránkat és a bankjainkat. Miért nem találunk még említést sem azoknak az igazsgátalan egyoldalú döntésekről, mely hatással voltak minden szíriai állampolgárra és mindennapi életére egy jelentésükben sem? Főleg, hogy ezek a döntések a saját maguk régebbi döntései szerint emberi jogok ellen szólóak? Hogyan engedheti meg az, ami magát a nemzetközi társadalommak hívja, hogy az uralkodó rendszerek Szaud-Arábiában, Katarban és Törökországban nyíltan, mindenki előtt támogatják a terrorizmust? Hogyan fogadhatják ezt el olyan nyugati államok, amely szintén áldozataik voltak ennek a szélsőséges vahabita terrornak, hogy felfogadja és támogassa meg fegyverezze, hogy a mérsékeltség várját a régióban lerombolják? 
Ezek a kérdések jogosak, nemde tisztelt uraim? Nem gondoltak bele néhányan egy pillanatra, hogy Szíria történelmi mérsékelt szerepe vallásilag védte meg a régió népeit, nem egyszer a fanatizmus és a tudatlanság elöl, amely az igaz Iszlámot akarja lerombolni és viszaküldeni az egész régiót a sötét ókorba? Mikor megegyeznek a szírek a saját házukon belül, akkor sokkal erősebbek és merészebbek lesznek a külföldi beavatkozás ellen és győzelmet is fognak aratni a szélsőségességre meg a terrorizmusra, és meg fogják védeni a vallást az erkőlcsi eltérésektől, hogy ne engedjék meg az ellenségeknek, hogy ne legyen esélyük az ellenségeknek, hogy az Iszlámot és nem az Iszlamistákat emberiség ellenségeként bemutatni. Szíriát csak is a gyeremekei fogják felépíteni és csak is a népe fogja félteni, és aki megvédi csak is népe! Ez egy őszinte felhívás mindenkinek, hogy ne bántsák tovább Szíriát, és főleg a szír népnek hogy, gyógyítsuk meg együtt a sebeinket és szomorúságunkat. Országunkat együtt éptsük fel, hogy a jövő Szíriája jobb legyen mint a múlt, és ebben nincs olyan szíriai aki nem értene egyet. 
Jelenleg az arabokat és a muszlimokat használják fel első sorban a nagyhatalmak a harcaikban, mert jelenleg ők, kik kevésbe értik a nagyhatalmak hátsó szándékaikat és harcaikat. Szíria ellenségei minden érvüket felhasználták a konfliktus kirobbanása óta Szíria ellen, hogy lerombolhassák az államot és a népet egyaránt, kezdve kérelemmel hogy mások avatkozzanak be a "békés" mozgalom megvédéséhez, majd az állítlagos tömegmészárlások elleni védelmi kérelmek, majd a légi elkülönítés kérelem, majd a "vegyi fegyver használata elleni" kérelem. Majd a legvérésebb lap is alkalmazva lett, amely vallási lap, hogy a háborújuk eszköze lehessen a földön a sötét erők által létrehozott média fedezése alatt. 
Nekünk az őseink, akik ellenálltak a francia és britt gyamatosító vágyaknak, meg előtte az ottomán birodalomnak is talán öntudatosabbak voltak, mint a mai generációk, hisz akkor nem tudtak felhasználni egy népet saját maga ellen kitalált vallási okokból, mint amit ma akarnak létrehozni, avagy a harcot a szunniták síták és keresztények között a régióban Irakban és Szíriában. Szíria uraim nem egy politikai rendszer, Szíria egy állam, egy kormány, egy nép, alapítványok és egy hazafi hadsereg, ez a valódi Szíria. Egyik alapító tagja ennek a nemzetközi szervezetnek. Hogy tudna egy igaz arab vagy szíriai bízni az ottomán vagy britt modern gyarmatosító politikában? Sajnos ha valaki bele is esett ebbe a hibába, a szír nép többsége tisztában van ezzel és tudja mi van emögött. Talán én vagyok a szíriai nagykövet ennél a nemzetközi szervezetnél és talán tudom, hogyan függenek össze és müködnek a dolgok a politika világában. És talán tudom, hogy vannak olyan hatalmak melyek irányítanak és változtatnak az ENSZ alapelvein is, melyek alapján létre lett hozva, hogy saját érdekeiket képviselje. Ezek az emberi jogokkal kapcsolatos szabályokat is úgy írják át, hogy maguknak megfeleljenek és továbbra is tudjanak a független országokban beavatkozni, amit leginkább a modern gyarmatosításnak hívhatjuk. Ezek az országok nagy befolyással rendelkező országok és nagyon jól tudják, hogyan kell ellenséget teremteni a semmiből, meg egy ördögi képet kialakítani mindazokról, akik NEMet mernek mondanki nekik! 
Én választhatnám a könnyebb utat, avagy hogyan legyek rossz helyen rossz időben és rossz fogadáson ugyanúgy, mint sok szír sajnos aki belesett ebből a hibából, tudatlanságból, vagy árulásból, de a haza szolgálata uraim a szó szoros értelmében az egy imádat és szent kötelesség, amely nem fogadhat el semmi magánvéleményt, sem hibalehetőséget a nehéz időkben. A hazafiasság az az igazi Dzsihad, a hazafiasság elvárja minden szíriaitól hogy a közös dolgokat keressék egymásban, melyek megvédik és egyesítik őket majd sikerre is viszik a Genevai konferenciát. Más országok, más kormányok, más rendszerek beavatkozása játszadozása, melyek most is jelen vannak, de nem akarom megnevezni őket, miközben vér folyik több helyen is, köszönhetően az úgymond arab tavaszuknak, melynek tragikus, kétségbeejtő nyomait láthatjuk szemeinkkel, látásunkkal és nem marad más előttünk, csak hogy a meglátásunk láthasson, a meglátásunk lásson, amit a látásunk jellemzett. 
Köszönöm elnök úr " 
Szíriai Hírek 
Képriport cigánysuhancok fegyveres

képzéséről EU-pénzből 
Nagy lehetőséget kínál a hátrányos helyzetű farkaslyuki diákoknak az a projekt, amelyet az előttünk álló szűk két esztendőben valósíthatnak meg az Ózd melletti településen. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz csatlakozott általános iskolában 96 millió forintot fordíthatnak különféle mozgásfajták bevezetésére, valamint a pedagógusok szakmai fejlesztésére. 
- A köznevelési intézményünkben a nevelési-pedagógiai tevékenységek támogatására, a hátrányos helyzetű diákok környezettudatosságának nevelésére és egészségtudatos, mozgás gazdag életmódra nevelő iskolai tevékenységére fókuszál a projekt - vetítette előre Gábor Dezső, projektmenedzser. - Az iskola valamennyi tanulójának előnye származhat ebből az időszakból, hiszen a mélyszegénységben, illetve szegénységben élő gyerekek számára csak ezek a programok nyújthatnak kitörési lehetőséget. Más városokba, az ország távolabbi pontjaira juthatnak el, hiszen ötven fős turnusokban, kétszer négynapos sporttábort és nyelvi tábort is szervezünk. Emellett új típusú mozgásformákat sajátíthatnak el a gyerekek, amivel bővíthetik a saját érdeklődési körüket is. 
Küzdő és extrém sportok 
Ezek a foglakozások már el is kezdődtek Farkaslyukon, hetente két alkalommal, délutáni foglalkozás keretében. Az esős időjárás idején az iskola tornatermében, később azonban a szabadban szeretnék ezeket az órákat megtartani. 
- Azt tapasztaltuk, hogy a roma gyerekek esetében kimondottan fontosak a küzdősportok - folytattaGábor Dezső. - Éppen ezért nagyon örülünk annak, hogy néhány eszköz beszerzésére is lehetőségünk nyílik. Olyan sportszereket vásárolhatunk, amelyeket a hozzánk járó fiatalok családjai önerőből szintén nem tudnák megtenni. Lesz kerékpárunk, ugrálóboxunk, bokszkesztyűnk és zsákunk, de a téli hónapokban a szánkózást és a síelést is kipróbálhatják majd néhányan. 
Emellett a projekt lehetőséget kínál a gyerekeknek idegen nyelvi témahéten való részvételre, a tantestület tagjai pedig valamennyien részt vehetnek majd különféle továbbképzésen. Gábor Dezső hozzátette: a két tanév között, tehát a nyári szünetben is zajlanak majd a programok, amiket igyekeznek arányosan beosztani. Fontos szempont az is, hogy az iskolába járó gyerekek mindegyike részesüljön az előnyökből, ki ilyen, ki olyan formában. 
A háttérmunka is zajlik 
A pedagógusok körében a belső pályáztatás már megkezdődött, és a programot kiszolgáló anyag - eszközbeszerzés is folyamatban van Farkaslyukban. A projektmenedzser szerint 2015 tavaszáig számos olyan rendezvényt és foglalkozást valósíthatnak majd meg a gyerekek számára, amire saját erőből nem lett volna forrásuk. 
ÉM-ME 
[boon.hu portál és Észak-Magyarország megyei napilap] 
http://www.boon.hu/lehetoseg-a-hatranyos-helyzetu-diakoknak/2294180 
http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/07/kepriport-ciganysuhancok-fegyveres.html 
Kapcsolódó: 
   Lakodalom lesz a mi utcánkban - A talpalávalót a helyi ortodox cigányzenekar húzza Felcsúton 

Páll János : MIBEN HISZÜNK ÉS MIBEN NEM? 

2013. május 29. szerda Zsarátnok 
A vallásos hit kérdése nálunk, Magyar Vallásúaknál elsőrendű fontosságú. Mi a vallásos hitet nem azonosítjuk a "vakhittel", ami kritika nélkül elfogad minden állítást, mint igazságot, vallási kérdésekben pedig mint megdönthetetlen dogmát. Nálunk a vallásos hit az értelemmel, a megérthetőséggel, a józan ésszel van szoros összefüggésben. Mi nem hiszünk elavult, ósdi gyermekmesékben, noha ilyen képzetekben neveltek bennünket szüleink, tanítóink, papjaink előző keresztény korunkban. De azóta világossá vált előttünk, hogy az ú.n. "keresztény hittanból" a józan ész világánál igen sok nem állja meg a helyét. Ha a bibliát olvassuk, és jobban belemélyedünk annak tartalmába, azt látjuk, hogy egyes szép részektől eltekintve az bizony nagyonis "emberi" alkotás, tele erkölcstelen, visszatetsző, bűnöktől hemzsegő részletekkel, gyűlölettel, vad indulatokal; egyszóval a mi szemünkben ez egy nép története, vallási köntösbe öltöztetve. Tehát nem "isteni sugallatú" Írás, bárhogy is szeretnék ezt annak elhitetni az érdekeltek. A kereszténység - föleg a katolikus egyház - története pedig csak még jobban aláhúzza ezt a megállapításunkat. Igen kevés más olyan vallás van, - talán az iszlámot kivéve - melynek olyan elrettentő, véres és kiábrándító története van, mint a katolikus egyháznak. 
Ezért volt a személyes keserű tapasztalatok mellett döntően elhatározó ok nálunk, hogy elfordultunk a kereszténységtől, elvetettük annak tanait és visszatértünk honfoglaló őseink tiszta Egy-Isten hitére és a természet, valamint az élet tiszteletére. 
Őseink hitfelfogása a természet megfigyelésén alapult. Ők hittek egy Istenben, az Ős-Tenben, Aki a világmindenséget teremtette, azt fenntartja és kormányozza. Megfigyelték azt is, hogy van négy olyan tényező, - ők "életfenntartó elemeknek" nevezték - melyek egyikének a hiánya is lehetetlenné tenné az életet a Földön. 
Ezek: a Levegő, a Föld, a Tűz (Nap) és a Víz. Nem kell bővebben magyarázni, hogy ez a felfogás mennyire helyes és időtálló. Ezért őseink tisztelték ezeket az "elemeket" és a mi vallási jelvényünket is ez képezi: egy egyenlőszárú kereszt, melynek mindegyik ága egy-egy ilyen "elemet" jelképez, az egész a sugaras napkorong közepén. Vallási jelmondatunk is ezt fejezi ki: Él a Magyarok Istene! Rajta kívül más, idegen isteneket nem ismerünk! 
Őseink hitték továbbá azt, hogy az egész világmindenséget, benne Földüket is az Isten örök és megváltozhatatlan természeti törvényei irányítják. Ezeket kell minél alaposabban megismernünk, ezekhez kell tartanunk magunkat, ezek megtartásával kell életünket leélnünk. Ha a balga ember ezek valamelyikét megsérti, az minden esetben megbosszulja magát. Mint az Ős-Tentől származó örök törvények, ezek képezik a mi "szentírásunkat" és nem az emberek által írt biblia. Mivel törvények nélkül nem volna lehetséges közösségi, társadalmi élet, azokat is meg kell tartanunk. Ezeket is megszegheti az ember, de akkor számolnia kell a következményekkel, a büntetéssel. Hitünk szerint az elkövetett bűnt csakis jóvátétellel lehet semlegesíteni, nem pedig gyónással és három miatyánk elmondásával. Őseink felfogása szerint az élet az Ős-Ten legnagyobb ajándéka e földön, amit meg kell becsülnünk és védenünk. Mi az anyaság szent hivatásában látjuk ennek az ajándéknak a kiteljesedését, a sokgyermekes magyar családokban és ennek megfelelően annak méltó tiszteletét is. Hiszünk abban, hogy halálunkkor lelkünk visszaszáll oda, ahonnan földi életünk idejére jött: Istenhez. 
Ez a Magyar Vallás leegyszerűsített hitfelfogása néhány szóval elmondva. Ebben hiszünk és ezekből a hittételekből származnak azok az erkölcsi parancsok, melyek egyéni és nemzeti életünket is irányítják. Így válik a Magyar Vallás mindnyájunk világító fáklyájává, magyarokat egyesítő erővé. 
Mindezzel szemben állnak a kereszténység tanai. Jézus az emberszeretetet hirdette: ez helyes és jó tanítás. De azt már más szemmel nézzük, hogy követői évszázadokon át ezt az egyszerű tanítást nem tartották meg, hanem a "jézusi szerete" vallásából egy hatalmas, nemzetközi vallási-gazdasági-politikai szervezetet hoztak létre. A hívők és Isten közé közvetítőkként helyezték magukat és valósággal kisajátították az "üdvözülés" lehetőségét azáltal, hogy csak a megkeresztelt üdvözülhet és nélkülük nincs üdvösség. A híveket állandó rettegésben tartják azzal, hogy a halál után a bűnös ember elkárhozik és örökkétartó pokollal bűnhődik földi életében elkövetett bűneiért. Itt joggal kérdezhetjük: miért ilyen bűnrehajlónak teremtett az Isten bennünket? Az Ő mindenhatóságában teremthetett volna minket bűnre való hajlandóság nélkül is? De e hittételek felett áll az ú.n. "megváltás" dogmája: Isten, az Atya a Szentháromságban, megbocsájtja az emberek bűneit, mert egyszülött "Fia" kereszthalálával kiengesztelte Őt. Ez a keresztény vallás központi magva; ez képezi az egésznek az alapját. Közelebbről nézve, ez a hittétel igen furcsán fest a józan ész világánál: Van egy Isten, aki bosszúálló és csak úgy tudja megbocsátani az emberek bűneit, ha a "Fia" életével megváltja azokat. Ilyen vérszomjas, bosszúálló Isten csak emberi agy szüleménye lehet. Felfogásunk szerint Istennek semmiféle emberi jellemvonása nem lehet; így nem lehet sem vérszomjas, sem bosszúálló. Éppen mindenhatóságából következik, hogy semmi szüksége nem volt "Fia" kereszthalálára a bűnök megbocsátására, mert ha úgy tetszik neki, minden életáldozat nélkül is megbocsáthatná azokat önmaga szabad elhatározásából. 
Minek kell tehát neki ilyen életáldozat? Azonkívül: Jézus, mint a Szentháromságban a második isteni személy, a "Fiúisten", az első-számú isteni személy, az Atya haragja kiengesztelésére áldozza fel életét. Tehát az Isten egyik része feláldozta magát a másik részének. Ilyesmi a józan ész számára képtelenség, ilyennek az elhívése valóban csak "vakhittel" lehetséges, ami nem mérlegeli annak helyességét. 
Az ilyen hittételeket elhinni a kereszténység eddigi századaiban könnyebb volt, mint ma, amikor az emberiség műveltsége magasabb, látóköre hihetetlenül kiszélesedett és minden tekintetben kritikusabb a főleg nem-tudományos és nem bizonyítható állításokkal, tanokkal szemben. Arra talán csak igen kevesen gondoltak, hogy miért van szüksége a katolikus egyháznak a ragyogó, pompás szertartásokra, templomokra, bazilikákra, az aranytól csillogó templomi berendezésekre, szertartási eszközökre, papi öltönyökre, miseruhákra, püspöksüvegekre, pásztorbotokra, stb., az egyházi festészet, szobrászat, építészet, az egyházi zene és irodalom remekműveire, az egész egyházi papi hierarchiára, a világunkat átszövő hatalmas szervezetre; a bíborosokra, a püspökök és papok tömegére, a pápával az élen a Vatikánban? Mindez a csillogás és világi ragyogás éles ellentében áll a jézusi egyszerűséggel, szegénységgel és alázattal. De mindez kell az egyszerű hívő számára, hogy elkápráztassa őt, hogy ezek láttára alacsonyrendűségi érzés szülessen benne és ezáltal fordítsa lelki világát önkéntelenül is az ilyen hittanítások kötelező elfogadására; vagyis az emberi szellemre ilyen külsőségekkel rakják rá a gondolkodást nem kívánó szellemi igát. "Ami jó volt a szüleimnek, az jó nekem is" - halljuk mindennap. De lehántani mindezt a külső csillogást, gondolkodni és megkeresni az igazságot e vallás és egyház körül: ezért kell a sok elterelő ragyogás és pompa. A lelki uralom a hívek felett biztosítva van nemzedékről nemzedékre azáltal, hogy a keresztény családok újszülötteit azonnal megkeresztelik, "nehogy a pokolba jussanak". Így a gyermeket a családban, az iskolában nevelve ebben a hitfelfogásban, annak eszébe sem jut az ilyen keresztény "hittételeket" megvizsgálni, kiértékelni és értékük (vagyis jobban mondva értéktelenségük) szerint kezelni, esetleg el is vetni azokat. A pápa világjárása is alapjában véve ezt a célt szolgálja, mivel a "szent üzlet" rosszul megy. A hatalmas, ujjongó tömegek látása elragadja az egyszerű hívő képzeletét és lelkileg igazolva érzi magát, hogy milyen sokan vannak a hozzá hasonló keresztények . . . Ez az egyszerű hívő gondolatmenete, még ha nem is gondolja végig ugyanígy, de a benyomása, a belső érzése ugyanez marad. 
Ha pedig bárki eljut arra a szellemi, értelmi magaslatra, hogy levetkőzteti mindezt a talmi csillogást, pompát és ragyogást és elfogulatlan szemmel tanulmányozza a kereszténység - elsősorban a katolikus egyház - közel 2000 éves igaz történetét, akkor megdöbbenve fog rájönni arra, hogy mi lett az egyszerű, alázatos "jézus-emberszeretetből" a kétezer év alatt? A kereszténység felszabadítása óta az ádáz, dühös hitviták folytatódtak a mai napig, amiknek következményei a különféle eretnekek, szakadás szekták elitélése, üldözése, véres pusztítása, az inkvizíció kegyetlen terroruralma, a vallásháborúk, a pápaságnak a világi hatalomra való törése, a pápai és bíborosi udvarok sokszor elképesztően erkölcstelen, züllött élete, a főpapság vagyonszerzése, például a bűnbocsánati levelek csengő aranyakért való árúsítása, csaló örökösödések, vagyonok elkobzása, az egyházi főpapság hatalomhoz való görcsös ragaszkodása. A szegények számára hozott kezdeti vígasztalást az Isten előtti egyenlőségre, felváltotta a "feljebbvalók iránti engedelmesség" parancsa s minden földi szenvedés kárpótásul a mennyei boldogság ígéretét adták a szegény, tudatlan néptömegeknek. 
Egy pillantással átsuhanva "az egész látóhatáron", megdöbbentő a józanul gondolkodó ember számára ezek szemlélete és arra az elkerülhetetlen következtetésre jut, hogy ilyen vallás és egyház nem lehet az Isten műve, az Ő képviselete, hanem az emberi hatalomvágy, uralomvágy és vagyonszerzési vagy emberi alantas törekvéseinek világszervezete. Ennek a kapzsiságnak és hatalomvágynak az ellensúlyozására azon szegény szerzetesrendek és apácazárdák működése, melyek szegényen, önzetlenül a jótevésben élik mindennapi életüket, sajnos, nagyon is elégtelen az egyensúly helyreállítására a gonoszság és a jóság között az egész egyházi világszervezetben. 
El kell azt ismernünk, hogy a keresztények milliói közül sokan valóban a jézusi szeretet jegyében igyekeznek élni, s ezáltal a hitet és egyházat erősíteni; hogy voltak lánglelkű papjai, püspökei, akik az igazi jézusi emberszeretetet és a szociális igazságot hirdették - de ezek száma elenyészően csekély a pénzsóvár és hataloméhes főpapok tömegével szemben és igen ritka kivétel volt. A kereszténység akkor vesztette el a döntő csatát, amikor a szegények, az elnyomottak pártjáról - mint üldöztetésük alatt - átállott a felszabadulásuk után a gazdagok, a hatalmasok pártjára, meghagyva szegény hívő-tömegeiknek az engedelmességet feljebbvalóik iránt és a mennyei boldogság igéretét a földi szenvedések után. Itt vesztette el a döntő ütközetet a lelkekért, mert az emberek tömegei lehetnek tudatlanok, tanulatlanok, de teljesen, menthetetlenül ostobák azért mégsem. A keresztény tömegek az elmúlt évtizedekben mind jobban kezdtek rádöbbenni az igazságra, hogy mi is van a vallás és az egyház körül és lábukkal szavaztak: nem jártak többé templomba, nem gyakorolták vallásukat, mint csak száz évvel ezelőtt is. Sajnos, az elhidegült szívű látszat-keresztények igen nagy tömegei mentek át a marxizmus táborába, ami szintén a társadalmi igazságot hirdeti követőinek. Hogy ez hogyan sikerül nekik, ez más kérdés. De a tény tény marad: a vallásukat őszintén gyakorló keresztények száma erősen megcsappant, a templomok üresek, a szemináriumok, a szerzetes- és apácazárdák lakói mind ritkában lesznek, az egész világ az erkölcstelenség, a kábítószerek és az erőszak mocsarába süllyedt, valóban a "Sátán hatalmába került"... Mindez főleg azért, mert a keresztény egyházak nem töltötték be hivatásukat úgy, ahogy azt Mesterük tanította és parancsolta. A következmények itt vannak a szemünk előtt... Az egyház pedig kétségbeesetten próbálkozik mindennel, hogy előbbi befolyását, hatalmát a hívők tömegeire visszaszerezze; de úgy látszik, már késő. 
Igen leverő és fájdalmas szemlélni mindezt nekünk is, (mert csalódni mindig fáj!), de nem lehet kitérni a logikus következtetés elől: az egyház sok évszázados mulasztásait, tévedéseit, szörnyű bűneit nem lehet többé meg nem történtté tenni. Az ilyen egyházban nekünk nincs mit keresnünk és EZ VOLT a döntő oka annak, hogy a Magyar Vallásra tértünk át. Ezeréves európai történelmünk is azt igazolja, hogy védtük a kereszténységet, adóztunk neki erőnkön túl, mi voltunk a "védőbástya", a "védőpajzs" majdnem saját nemzeti öngyilkosságunkig. Nos, mindennek véget kell vetni és jobbat kell keresnünk és találnunk helyette. 
Meg is találtuk és ezt Magyar Vallásnak nevezzük. Ebben hiszünk, ezt hirdetjük, ezt gyakoroljuk s benne a testvéri szeretetet is. Ez nálunk a családban, a nagy magyar családban kezdődik. Már eleget szerettünk idegeneket, túl sokat szolgáltunk idegen érdekeket... Itt az ideje, hogy magunkkal, a magunk megmaradásával, túlélésünkkel, boldogabb jövőjével törődjünk. Ezt akarja a Magyar Vallás. 
(Napjaink, 1985 máj-jun. 93. sz.) 

A kormány közpénzből akarja megoldani a 

hitelproblémát? 

Budapest, 2013. augusztus 1. csütörtök MSZF SZK 
A Magyar Szociális Fórum (MSZF) csütörtökön arra kérte a kormányt, hogy tájékoztassa a közvéleményt, vajon közpénzből akar-e segíteni a devizahitel-károsultaknak. Az MSZF azzal indokolta kérdését, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Wall Street Journalnak kijelentette: "a költségvetésnek nincs elegendő pénze a devizahitelesek megmentésére"
A nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke között szerdán tartott tárgyalásokról kiadott kommüniké szerint a felek "tisztázták a probléma megoldásának alapelveit". Szerepel-e az alapelvek között a közpénzből történő segítség - tette fel a kérdést a devizahitelesek érdekeit évek óta képviselő civil mozgalom. 
A közvélemény tájékoztatást vár a kormánytól, hogy milyen "alapelvek" szerint keresi a kompromisszumot Bankszövetség és kormány. 
Az MSZF felhívta a figyelmet, a Hitelkárosultak soha nem kérték, hogy közpénzből segítsenek rajtuk, hanem azt követelték, hogy a kárukra realizált banki extraprofitból csökkentsék tényleges adósságukat. Azaz írják jóvá túlfizetéseiket a tőketartozásukban. Álláspontjukat rögzítették nyolcpontos követelésükben is, melyet a Szociális Kerekasztal több mint két éve képvisel. (Lásd:www.mszfszk.hu) Ehhez az erkölcsileg kifogásolhatatlan alapálláshoz, egy maroknyi szélsőséges csoport kivételével, a Hitelkárosultak túlnyomó többsége tartja magát. 
A Magyar Szociális Fórum szerint a kormány devizahiteles-mentő terve hibás lépéssel kezdődött, hiszen mindenekelőtt tisztázni kellett volna a miniszterelnök által is "hibás terméknek" nevezett devizahitelek jogi státuszát, és csak ez után lett volna szabad tárgyalásba bocsátkozni a bankokkal. 
A kormány nevében eljáró nemzetgazdasági miniszter tevékenysége aggodalomra ad okot a tekintetben is, hogy a tárgyalásokból kizárták a Hitelkárosultak által létrehozott érdekvédelmi szervezeteket, és helyettük olyan kormánypárti szervezetet avattak "civil oldallá", amely soha egyetlen javaslattal sem állt elő a devizahitel-probléma megoldására - áll a Magyar Szociális Fórum csütörtökön kiadott közleményében. 

Ezt főzték ki Orbánék: forintra válthatják a 

devizahiteleket 

2013.08.01 09:03 MTI - Figyelő Online 
A jelzálog alapú devizahitelek valamilyen módon történő forintosításával segítheti a kormány a devizahiteleseket - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. 
A miniszter úgy fogalmazott: a civil érdekképviselettel, valamint a Magyar Bankszövetséggel történt egyeztetések során körvonalazódott, hogy "valószínű olyan megoldást kell alkalmazni, amely valamilyen módon forintosítja ezeket a hiteleket". Varga Mihály kifejtette: a kormányváltáskor több mint 730 ezer jelzálog alapú devizahiteles volt Magyarországon, az elmúlt években a végtörlesztéssel, az árfolyamgát bevezetésével, a Nemzeti Eszközkezelő elindításával, illetve a különböző banki ügyfélsegítő programokkal 488 ezer embernek sikerült valamilyen segítséget adni. 
Emlékeztetett arra, hogy a kormány úgy döntött, a jelzálog alapú devizahitelt ki kell vezetni a piacról, mert rossz termék, és szeretnének segíteni azoknak az embereknek, akiket az eddigi megoldások nem értek el. Arra kell valamilyen megoldást találni, hogy az időközben jelentősen megváltozott árfolyamot és "a hektikusan változó kamatszintet megpróbáljuk valamilyen módon fixálni" - jelezte Varga Mihály, hozzátéve, hogy erre is vannak európai példák, például a kamatszint rögzítése egy plusz-mínusz sávban. 
Az érintettekről elmondta: az elsőszámú kedvezményezettek azok lehetnek, akik lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelt vettek fel, de azok nem, akik szabad felhasználású jelzáloghitelt vettek fel. "Ezen hitelek kivezetése máshogyan történhet majd meg" - fűzte hozzá Varga Mihály. Vannak, akik befektetési céllal vásároltak lakást, rajtuk "nem tudunk segíteni" - mondta Varga Mihály. 
Kifejtette: az egyeztetéseken arról még nem volt szó, hogy a bankok mekkora terhet tudnak elviselni, a tehermegosztás nem került szóba. Kiemelte: a tárgyalásokon neki - az állam mellett - nemcsak az érintett hiteleseket, hanem azokat az embereket is képviselnie kell, akik semmilyen hitelt vagy csak forinthitelt vettek fel. 
Arra a kérdésre, hogy miként lehet majd kiszűrni azokat, akik tudnák fizetni hitelüket, mégis az állami segítségre várnak, Varga Mihály leszögezte: "a hitelt mindenkinek fizetnie kell", csak azokon tudnak és akarnak segíteni, akik a rossz szerződések, a rossz termék miatt kerültek nehéz helyzetbe. A miniszter jelezte: kapkodni nem kell, de megoldást kell találni, legkésőbb őszre el kell készülnie egy megoldási javaslatnak. Mivel a jövő évi költségvetésről szóló törvényt szeptember 30-áig kell benyújtani az Országgyűlésnek, addigra fel kell mérni azt, hogy egy ilyen segítő program mennyibe kerülhet az államnak. 
A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) felvett hitel visszafizetéséről Varga Mihály elmondta: 2,2 milliárd eurót kell visszatörleszteni az IMF-nek; erre rendelkezésre áll a fedezet, több forrása is van a visszafizetésnek, és biztonságos tartalék is marad. Varga Mihály kiemelte: az, hogy a magyar kormány az elmúlt három évben el tudott jutni idáig, törleszti a 2008-ban az előző kormány által felvett hitelt és még jelentős tartalékai is maradnak, azt jelenti, helyes irányba indultak el. Jelezte: az előtörlesztéssel, a rendelkezésre állási díj és a kamatszolgálat megtakarításával körülbelül 5 milliárd forintot nyer az ország. 

Közel egymillió forint fizetést kapnak havonta 

az államtitkárok 

2012. július 13. 16:14 MTI - dehir 
Budapest - A parlament a honlapján közzétette, hogy a minisztériumoknál dolgozó államtitkárok havonta mekkora fizetést kapnak. 
Több minisztérium is összeállította vezető beosztású munkatársainak listáját és bérezésüket, miután az MSZP-s Nyakó István a "karcsúbb állam" koncepciójának megvalósulásáról érdeklődött a kormánytagoknál. 
A parlamenti honlapon közzétett válaszok szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumban a hat államtitkár bére egységesen havi bruttó 997.200 forint, míg a hat helyettes államtitkár 897.500, illetve 972.500 forintot keres havonta. 
A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosnak, Varga Zsoltné Szalai Piroska Máriának - akinek munkáját kétfős titkárság segíti - a bruttó illetménye havi 747.900 forint. 

A vidékfejlesztési tárca tájékoztatása szerint a minisztériumban jelenleg hat államtitkár dolgozik - egységesen havi bruttó 997.200 forintért -, továbbá hét helyettes államtitkár - egyikük 747.900 forintért, a többiek 897.500-ért -, valamint egy miniszteri biztos, Szabó Csaba, akinek havi illetménye 747.900 forint. A tárcánál létszám felett megbízási szerződésekkel tizenhárom embert alkalmaznak: egyikük megbízási díj nélkül dolgozik, míg a többiek bére havi 120 ezer és 750 ezer forint között mozog. 

A Külügyminisztériumban Keskeny Ernő miniszteri biztosként 747.900 forint havi bruttó illetményt kap, a három államtitkár bére havi bruttó 1.096.900, illetve 997.200 forint, a hat helyettes államtitkár pedig egységesen 845.100 forintot keres havonta. A tárcánál kiemelték, hogy az állomány a folyamatos ki- és berendelések, áthelyezések miatt állandóan változik, ezért az évközi létszám eltérhet az engedélyezettől. 2012. január 1-jén a Külügyminisztériumban nem volt a hatályos jogszabályokban jóváhagyott, engedélyezett létszám feletti foglalkoztatott. 

A Honvédelmi Minisztériumban (HM) Szarka Gábor miniszteri biztos havi bruttó illetménye 972.200 forint, az államtitkároké 997.200, illetve 1.091.900 forint. A három helyettes államtitkár egységesen 972.200 forint havi bruttó illetményt kap. A tárcánál 15 létszám feletti foglalkoztatott van, közülük hatan a magyar közigazgatási ösztöndíjprogramban vesznek részt. 

Zsíros zsákmány az alvilágnak:

 Nemzeti Dohánybolt 

2013/07/31 Szabad Riport 
Az alvilág új célpontjai: a gazdag prédát ígérő nemzeti dohányboltok. A napi 1 milliós tiszta haszon, - igencsak felizgatja a fegyveres bűnözőket. 
A folyamat szinte már általánossá vált: Mindig kirabolnak valahogy egy dohányboltot. Visznek a bűnözők mindent. Készpénzt, - árut, cigarettát, italt, csokoládét. - Minden árut busás haszonnal tudnak értékesíteni a fekete piacon. A készpénz pedig; abból is egyre több van a nemzeti dohányboltokban. 

Legutóbb nem egészen két napja raboltak ki egy trafikot Budán, az I. kerületi Batthyány utcában, - ahogyan ez a felső képen is látható. (Hacsak azóta nem történt egy újabb rablás valahol). 

A Police.hu és az Index információi szerint; egy ismeretlen férfi hétfő este, nem sokkal fél kilenc előtt fegyverrel megfenyegette az I. kerületi, Batthyány utcai dohánybolt alkalmazottját, és felszólította a bevétel átadására. A támadó a megszerzett zsákmánnyal elmenekült. Lövés nem dördült, senki sem sérült meg. (Még... - a szerk.) 

A cég közleménye szerint a rablónak végül csak kevesebb mint 50 ezer forintot sikerült magával vinnie, (egyenlőre, - a szerk.), - amit nagyrészt annak köszönhető, hogy többlépcsős biztonsági rendszert vezettek be, az elmúlt hetekben történt rablások miatt. 

Magas kockázatú kereskedelmi egységeknek nyilvánították a nemzeti dohányboltokat. - Már fokozott biztonsági előírásokkal dolgoznak:

A kasszából napjában többször időzáras, bedobónyílásos készpénztárolóba gyűjtik a pénzt, amit a boltban dolgozók sem tudnak kinyitni. A bevételt napjában többször szállítják el. - Néma riasztókat szereltek fel, mely a rendőrségen jelez. 

És mivel a hatalom jó nagy öngólt rúgott magának azzal, hogy a dohányboltokba kívülről belátni nem lehet, ezért szükségessé vált a költséges kamera rendszer telepítése, a kamerákat figyelő biztonságiak alkalmazásával együtt. - 
Növeli a költségeket, hogy a kamerának nagy felbontásúnak kell lennie, hogy mindenki arca jól felismerhető legyen. 

Egyre több lesz tehát a trafikosok kiadása a saját biztonságuk érdekében, - ami ismét növelmi fogja a náluk kapható áruk; cigaretta, ital és csokoládé árait. - Ez persze majd jót tesz a cigaretta csempészetnek, - és a nagyobb pénzforgalom miatt, még többen akarják kirabolni őket majd. 

Mert nincs az a biztonsági korlát, amelyet a bűnözők előbb-vagy utóbb át ne hágnának, - még nagyobb zsákmányra téve szert. Nemcsak pénzt visznek a trafikokból, hanem bármit, amit meglátnak. 


Hiszen, itt minden egy helyen van, ami jó, ami káros, de, ami a legfontosabb; drága! - És értékálló! - Sőt ezen termékek értéke feltehetően folyamatosan növekedni is fog az elkövetkező időkben. 

Úgyhogy még azt is megérhetjük rövidesen, hogy a meglévő biztonsági előírásaik nem lesznek elégségesek a bűnözőkkel szemben, és fegyveres őrökkel fogják védeni a nemzeti dohányboltjaikat. - Az lesz még csak a cirkusz, egy rablótámadás estén: még tűzharc is lehet majd a trafikban, mint egy bankban. 

Így járnak azok, akik kis helyen koncentrálják a tőkét, - pénzt, és értékálló árut egyaránt. 

És ez még csak a kezdet. - A napi 50 ezer forintos napi forgalomból már több helyen napi 500 ezer lett. - Ám ez még mindig csak a kezdet! - Mert a bevétel rövid időn belül a napi egymillió forint fölé is mehet, amikor az emberek már minden italt, üdítőt és szeszesitalt, csokoládét, fagylaltot is a trafikokban vesznek majd. 

És ezzel egyre értékesebb prédává is válnak az alvilág szemében. Mely mind több kockázatot vállalhat a nemzeti dohányboltok teljes kifosztásában, - hiszen a haszna is óriási lehet. 

Ilyen az, amikor a hóhért akasztják. - Kellett a mutyizóknak a monopólium? - Kellett a hatalom? - Kellett minden pénz? - Most az övéké lett. - Ennek minden ódiumával, - de legfőképpen a célponttá válással együtt. 

A Fidesz politikája, - az alvilág által keresett egyik legértékesebb áruvá tette a dohányt, s a szeszes italt, - sőt értékállóvá, - melynek birtoklása jó befektetés, - s mellyel egyenlőre csakis a kiválasztott trafikosok rendelkeznek. - Egyenlőre. 

A kiválasztottak elnyerték a dohányboltot, s ezzel önmagukat is potenciális célponttá választották ki. 

Mert ez még mindig, mindig csak a kezdet! Az összes fegyveres bűnöző szemei előtt a napi egymillió fölé emelkedő profit lebeg majd, - amit meg akarnak szerezni. Így vált zsíros zsákmánnyá a trafik. Ez lett a mutyiból. 

Kiemelt célpont az alvilág számára. - Így járnak a mohók, a pénzéhesek, a másokat elnyomók. - Mindenkinél van erősebb. Jobban felfegyverzett és gátlástalanabb... A farkastörvények azokra ütnek vissza, - akik a legjobban akarták kihasználni azokat. 

Majd fizethetnek busás védelmi pénzeket... 

Arató Péter - Fort András / Szabad Riport Tudósító Iroda 

Tavalyi cikk, de egyre aktuálisabb! 

Szeptemberben diktálják az iskolásokba a 

Hepatitis méreginjekciót - lehet nemet is 

mondani! 

Labant Csaba 2012, szeptember 21 NaturaHirek 
Kedves Szülők, figyelem! Az iskolában szeptemberben adják be a 13-14 éves gyerekeknek a Hepatitis vakcinát, mely bizonyítottan programozott sejthalált okoz a májban. A törvény által előírt teljeskörű tájékoztatás annyiban merül ki, hogy - jó esetben - legfeljebb közlik az ellenőrzőkönyvben az eseményt. 
A Hepatitis B méreginjekció ("védőoltás") a legújabb, 2011-es kutatások szerint 144 gén működését változtatja meg, ebből 7 gén gyulladások kialakulásával és az anyagcserével van kapcsolatban. 
Így aztán érthető, hogy miért szenved oly sok gyermek és fiatal ízületi gyulladástól, amikor életkoruk egyáltalán nem indokolná. Ugyancsak többen jártak úgy ismerőseim körében, hogy a Hepatitis B vakcina után gizdává váltak a korábban mokány, izmos fiatalok. 
Az oltási kötelezettséget előíró paragrafus alkotmánysértő, sárba tapos több nemzetközi egyezményt, de még magát az egészségügyi törvényt is szembeköpi. Az egészségügyi törvény bevezetője szerint ugyanis az Országgyűlés az egyén és a nemzet jólléte, egészsége érdekében és szolgálatában, felelősségtől ihletve törvénykezik - nos, az oltási kötelezettség mindezzel homlokegyenest ellentétes. Felelőtlen, egészség- és életellenes, kizárólag a vakcinalobbi érdekeit szolgálja - a gyártók gigaprofitját pedig egészségük elvesztésével, visszafordíthatatlan károsodásaikkal a gyermekek fizetik meg... 
A csecsemőkori kötelező méreginjekciókat néhány család sikeresen megússza a rendszer adminisztrációs réseinek következtében. Az iskolai kampányoltások keretében azonban erre sokkal kisebb az esély. Célszerű lehet az oltási napokon a diákoknak otthon maradni, sőt, mivel az oltottak akár teljesen tünetmentesen fertőzhetnek is, ezért több napig is tanácsos messze elkerülni az iskola környékét. Értendő ez minden évfolyamra. 
A felelősségteljes szülő feladata kideríteni tehát, mikor oltanák gyermekét, s megelőzni a bajt. Ha nincs rá mód, hogy a gyermek otthon maradjon, akkor magyarázzuk el neki, hogy törvénysértő és életellenes, visszafordíthatatlan beavatkozás az oltás, és ha megpróbálnák erővel leoltani, az súlyos bűncselekmény - erre érdemes figyelmeztetni a kakaskodó védőnőket, iskolaorvosokat, tanárokat. 
Célszerű találni több haladó gondolkodású osztálytársat, s összetartani, támogatni egymást, hisz sok esetben ilyenkor pszichikai erőszakot követ el a lebutított többség, s tévinformációik által felhatalmazva érezve magukat lehülyézik, leősemberezik, leszektánsozzák a felvilágosultakat. 
Nehéz ilyen helyzetben megértőnek lenni a támadó fellépést tanúsítókkal szemben, de gondoljunk arra, hogy beléjük plántálták a betegségektől való rettegést, mely betegségek miértjeivel nincsenek tisztában. Próbáljuk kedvesen, higgadtan elmagyarázni úgy, hogy megértsék: az oltások nem védenek, hanem temérdek gyógyíthatatlan betegséget okozhatnak, károsítják az immunrendszert, megváltoztatják a géneket, oda nem való anyagokkal mérgezik a testet-lelket. S hogy az oltatlan nem jelent semmiféle veszélyt, az oltottal ellentétben. 
Nem célunk meggyőzni azokat, akik úgy hiszik, hogy a természet hibásan lett megalkotva, s az emberi szervezet a vakcinaipar korrekciójára szorul. Azonban fogjunk össze mindnyájan, akik tudjuk azt, hogy az élet láthatatlan rend szerint működik, s védjük meg gyermekeinket az államilag támogatott oltási önkénytől. 
Az 1997-ben, az Európa Tanács által alapított Oviedói Egyezmény - melyet Magyarország 2002-ben aláírt - kimondja, hogy egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett szabadon, megfelelő tájékoztatást követően beleegyezett. A beleegyezés bármikor visszavonható. (2002. évi VI. törvény 5. cikk) 
Nem követünk el tehát semmiféle szabálysértést, pláne nem bűncselekményt az oltások megtagadásával, s mások oltásmegtagadásra való buzdításával, hanem épp ellenkezőleg, egy immáron tíz éve érvényben lévő törvény betartatásáért küzdünk. Sajnálatos módon az egészségügyi hatóságok gestapós módszerekkel terrorizálják a felvilágosult szülőket, a lakájbíróságok pedig cinkos módon asszisztálnak hozzá. Határozott, szervezett civil fellépésre van szükség, gyermekeink egészsége, élete a tét! 
Ajánlott olvasmány: http://bekenagykovet.hu/okesz3.html 

A Nap és a bőrrák: Az igazságok vizsgálata, a 

főáramú tudomány áligazságai és hazugságai 

2013. július 26., péntek tudatvaltas2012.blog 
Annyit halljuk, hogy a nap jó neked... és aztán a nap rossz neked... majd később a nap újra jó (vagy most 
akkor rossz... ezzel már nem tudok lépést tartani). 
Nem ezt a játékot "jó-rossz-jó" játsszák mindig a nap címszó alatt megjelenő cikkekben? 
Egy félelemben elmerült társadalom vagyunk... félelem... és még több félelem. A nap, mint a félelem egy újabb tárgya nem nagy meglepetés. 
Az elképzelés, hogy mi emberek egy bolygó felszínén élve el kell rejtőzzünk, tartózkodnunk a naptól amennyire csak lehetséges, mindig is egy furcsa érzést keltett bennem. El tudnék képzelni ilyesmit, ha valójában a föld alatt élnénk és éjjeli barlanglakók lennénk; csak éjszaka jönnénk elő dolgozni és játszani. 
De nem vagyunk éjszakai természetűek. Éjjel alszunk, és nappal aktívak vagyunk. A természet ennyire hibás lenne? Ez talán a természet legnagyobb vicce lehet ránk nézve? Vagy mi vagyunk azok, akik össze vagyunk zavarodva? 
Vannak okai, amiért nappal vagyunk aktívak, nem pedig éjjel, és ezt a fiziológiánk is bizonyítja: 
1. A tobozmirigy melatonint biztosít éjjel és szerotonint a nap folyamán. 
2. Kiváló nappali látással, és gyenge éjszakai látással rendelkezünk 
3. A D-vitamin egy vitaminszerű hormon, melyet csak közvetlen napsugárzással állít elő a testünk 
4. Arról nem is beszélve, hogy úgy vagyunk "programozva", hogy vonzódunk a naphoz. Nem mindannyian a meleg, verőfényes napokat szeretjük? Nem művel abszolút csodákat a lelkiállapotunkkal? 
Ennek ellenére azt mondták, hogy kerüljük el a napot, rejtőzzünk el, és használjunk napolajat. Nem vagyunk teljesen agymosottak a fényvédőkkel kapcsolatosan? Azt mondják, hogy ha nem használunk napvédőt, akkor ráncosak leszünk és/vagy bőrrákot kapunk. Nem igaz? Ismerősen hangzik? 
És most a legújabb mítosz a napról... egyre veszélyesebbé válik a csökkenő ózonréteg miatt, amit a nap sugárzásának erősödése okoz, ami erősebb mint valaha, és persze még több bőrrákot okoz. De összességében ez egy másik téma. 
UVA és UVB sugarak: 
Mielőtt belemennénk a részletekbe, egy kis frissítő az UVB és az UVA sugarakról. 
UVA sugarak: 
    Áthalad az ablaküvegen 
    Mindig jelen van, a magassági szint vagy az időjárás változásának ellenére 
    Mélyen behatol a bőr rétegeibe 
    Összesen 5%-a a nap sugarainak 
    20-szor bőségesebb az UVB sugaraknál 
UVB sugarak: 
    Nem hatol át az ablaküvegen 
    A bőr leégését és lebarnulását okozza 
    Felelős a normális D-vitamin termelésért 
    Intenzitása változik az időjárási körülményektől, a magasságtól, az év- és napszaktól függően 
    A nap sugarainak mindössze 0,5%-a 


Igazság, áligazság és hazugságok 
Nos nézzük meg, hogy mi az igazság, mi az áligazság és mi simán hazugság. 
Igazság: Növekedés volt a bőrrákosok arányában az Egyesült Államokban a Betegségellenőrzési Központ (CDC) jelentése szerint. 
Kérdés: Miért lenne növekedés a bőrrákosok számában a fényvédők használata ellenére? 
Áligazság: Míg a legtöbb napvédőt úgy hirdetik, hogy véd az UVB sugaraktól, valójában nem sokat védenek az UVA sugarak ellen. Vannak azonban napvédők, melyek védelmet nyújtanak az UVA sugarakkal szemben, mint például a cink-oxid, titanium-dioxid tartalmú szerek, valamint azok a termékek, melyek mexoryl-t tartalmaznak. 
Hazugság: Tehát ahelyett, hogy feltennénk a kérdést azzal kapcsolatban, hogy a bőrrák miért van növekvőben, tovább kenjük magunkra a napvédőket, vagy ami még rosszabb, teljesen elkerüljük a napot. De valójában tényleg a nap olyan veszélyes, vagy van egy másik ok, amit kényelmesen figyelmen kívül hagynak? 
A válasz meglepő, és egyenesen az FDA-tól*, valamint az Amerikai Bőrrák Alapítványtól érkezik (akár hiszed, akár nem). 
*Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet 
Egyetlen szóval: fényérzékenység. 
Az igazság a fényvédőkről 
Az FDA jelentése a következőket mondja ki: 
Az FDA jelentése szerint az alábbi listán szereplő anyagok fényérzékenységet okozhatnak, vagy lehetnek bennük fotoreaktív anyagok, és a tartós napsugárzás ezen vegyi anyagok használata közben Bőrrákot okozhat: 
    Gyógyszerek 
    Élelmiszer adalékanyagok 
    Dezodorok 
    Antibakteriális szappanok 
    Kőolajtermékek (beleértve a vazelint) 
    Antihisztaminok 
    Meghűlés és allergia elleni gyógyszerek 
    Nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-k) (beleértve az aszpirin (Amigesic), ibuprofen (Motrin), Aleve (naproxen sodium), celecoxib (Celebrex), diclofenac (Voltaren), etodolac (Lodine)) 
    Antibiotikumok (beleértve a tetraciklinek és a szulfonamidok) 
    Napvédők (bergamot olaj, szantálfa olaj, benzofenonok, PABA, cinnamátok, szalicilátok, antranilátok, PSBA, mexenone és oxybenzone tartalmúak) 
Ismersz bárkit, aki ezen termékek valamelyikét használja? Talán Te is használod? Valóban állíthatjuk, hogy csak a nap okozhat bőrrákot? 
Hát nem érdekes, hogy ezen termékek egyikén sincs figyelmeztető címke? Különösen a napvédőkön?!? Elgondolkodtató nem igaz? De várjunk csak ... lesz ez jobb is. 
Az FDA azt állítja ugyanabban a jelentésben, hogy a tartós kitettség a fotoreaktív vegyületeknek (mint a fent felsoroltak) okozhatnak: 
    A bőr idő előtti öregedését: A nap... vagy a vegyi anyagok miatt? 
    Erősebb allergiás reakciók: Miért van, hogy az ember látszólag allergiás a Földre? 
    Szürkehályog: Látászavarok? 
    Érrendszeri károsodás: Szív-és érrendszeri betegségek? 
    Legyengült immunrendszer: Autoimmun betegségek? 
    Bőrrák: Ez valóban meglepetés? 
Nem kell tudósnak lenned, hogy egy kis logikával eljuss a következtetésre: A fényvédők fényérzékenységet okoznak, és fényérzékenységnél nagyobb valószínűséggel alakul ki a rák, mint "normális" bőrnél. 
Utalva az FDA jelentésére a fényérzékenységet okozó anyagokról, egy cikk a Science Daily-ben "A gyógyszerek növelhetik a fényérzékenységet" címmel a következőkről számolt be: 
    "Bár ezek a gyógyszerek nem közvetlenül növelik a bőrrák kockázatát, a súlyos leégés, különösen gyerekeknél, kapcsolatban van a bőrrák fokozott előfordulásával a későbbi életben." 
Ha még egy pillantást vetünk a listára, akkor sokkal többről beszélünk, mint csak a gyógyszerek! Az élelmiszer adalékok, dezodorok és szappanok mind ott vannak a listán. 
Ez elég elképesztő, mivel továbbra is azt mondják, hogy a megoldás erre a problémára egyszerűen a fényvédő használata! De várjunk csak, hoppá... a fényvédő is ezen a listán van! 
Miért nincs figyelmeztető címke a fényvédőkön, ami tájékoztatna bennünket, hogy fényérzékenységet és rákot okoz? Ez egy kissé ellentétes hatásúnak hangzik a számomra. 
Napozás 
Hazugság: Azoknál, akik több időt töltenek a napon, nagyobb a valószínűsége a bőrráknak. Így nagyon fontos, hogy elrejtőzz, és minél inkább elkerüld a napot, amennyire csak lehetséges. 
Kötelező olvasmány az a jelentés, mely az Egyesült Királyságban jelent meg, "Napfény rablás" címmel. Egyik részlete a következőképpen szól (vastagon kiemelve a hangsúlyos részek): 
    "...vannak komoly kétségek, hogy a napozás melanomát okoz. A szabadban dolgozó felnőttek, és a szabadban játszó gyerekek rendszeresen ki vannak téve a napnak, náluk kisebb valószínűséggel alakul ki melanoma, mint azoknál, akik munkájukat vagy a játékot többnyire zárt helyen végzik.Azoknál az embereknél, akik rendszertelenül napoznak, és azoknál, akik többször is leégnek nagyobb a melanoma kockázata, különösen akkor, ha világos bőrtípusúak. Az alkalomszerű napozás úgy tűnik, hogy a legnagyobb kockázatot jelenti a melanoma kialakulásában, a rendszeres napozás viszont úgy látszik védelmet nyújt a melanoma ellen, valószínűleg azért, mert ez biztosítja a magasabb D-vitamin szintet, amely általában védelmet jelent a rák ellen." 
Természetesen a fényvédő nagy feladatot végez, hogy megvédjen bennünket az UVB sugaraktól, de van egy probléma. Mégpedig az, hogy az UVB sugarakra a szervezetnek szüksége van a D-vitamin termeléséhez. És ha a D-vitamin véd a rák ellen... nos... 
Tehát mi csináljunk? 
Először is használj természetes alternatívákat az FDA jelentésben található termékek helyett. 
Persze vannak bizonyos anyagok a természetben, melyek ugyanúgy fényérzékenységet okoznak. De ha az az érdeke az FDA-nak és más csoportoknak, mint például az Amerikai Bőrrák Alapítványnak, hogy védje a lakosságot, akkor miért nem nézi azoknak a termékeknek a kémiai összetevőit, melyek fényérzékenységet okoznak? Miért nem kapnak nagyobb érdeklődést az alternatív kezelések, amelyek megakadályoznák a gyógyszerek miatt keletkező fényérzékenységi reakciókat? Nem is beszélve a többi mellékhatásról? 
Ehelyett a főáramú tudomány szilárdan kiáll az alternatív gyógymódok elleni ideológiája mellett. Nem elgondolkodtató? 
Dr. Michelle Kmiec 
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/07/a-nap-es-borrak-az-igazsagok-vizsgalata.html 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése