2016. szeptember 8., csütörtök

A nemzeti hírháló oldalairól III.





A nemzeti hírháló oldalairól III.



Kedves Olvasó!

Az alábbi információt kaptuk László Andrea ismerősünktől, amit kérünk kezeljenek egy álláspontként, akár Bayer Zsolt vagy más publicista magánvéleményeként! Úgy gondoljuk, előbb-utóbb valahonnan egyébként is tudomásukra jutna, ezért most olvasóinkkal is megosztjuk... - KJ

László Andrea:


"A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM" nevében 

bevett adományok 

Szeretnék minden adományozót tájékoztatni arról, hogy Kásler által a Mozgalom nevében bevett adományokhoz semmi közöm. Az adomány gyűjtés ezen formájával nem értek egyet, különösen azzal, hogy a karaván körútra szedte be az pénzt, majd bejelentette, mivel nem adtak az emberek eleget, csak ő megy előadást tartani. Ez az én felfogásommal nem összeegyeztethető. 
Én adományokat soha nem kértem senkitől, az én elveim szerint, ha valamire van igény, arra kell, hogy legyen lehetőség, az igényt ki kell elégíteni és a pénzért nem egy üres ígéretet, hanem konkrét értéket kell adni. Ilyen értéknek tartom "A haza nem eladó" című lemezemet, és "A haza nem eladó" című filmet, amelyet Mihály készített. A tarhálás az nem az én műfajom! 
A mi kapcsolatunk Káslerral akkor ért véget, amikor beszedett egy csomó adományt a karaván körútra és bejelentette, hogy a befolyt adomány nem elegendő a körútra, ezért ő egyedül megy. Mind a mai napig sok levelet kapok csalódott adományozóktól, akik számon kérik tőlem, hogy ha ígértem, akkor miért nem megyek, és mennyi lenne a fellépő díjam, mennyiért mennék. Sokan írják, hogy összeforrt a nevünk és mindenki úgy gondolta, hogy amit Kásler tesz, azt együtt tesszük. Többen írták, hogy Kásler azzal indokolja, hogy nem megyek, mert nem tudja kigazdálkodni a fellépői díjamat!!!!! Minden kérdezőnek egyértelműen szeretném kijelenteni, hogy SOHA semmilyen nemzetei értéket képviselő rendezvényen fellépői díjat nem kértem! Ha hangosítást kellett vinnünk, azért sem kértünk soha semmit! Amennyiben távolabbra kellett szállítani a felszerelést, az esetben előfordult, hogy kértük, a szállítást oldják meg. A meghirdetett KARAVÁN KÖRÚT MINDEN FELTÉTELE az adományok nélkül is ADOTT VOLT!!!!! Terveink szerint a körúton eladott lemezekből fizettük volna a költségeket. A körúthoz szükséges autó is rendelkezésre állt és áll ma is. Kásler igazi problémája a körúttal az volt, hogy ha több előadó is beszél, ő elveszíti egyeduralmát, ezt az egója nem engedte meg. 
A legutóbbi cikkeim óta sok levelet kapok BAÉSZ károsultaktól, akik arra panaszkodnak, hogy Kásler rászedte őket, hogy lépjenek be a BAÉSZ-be komoly éves tagdíj mellett, ezért cserébe azt ígérte, hogy megvédi őket a bankokkal szemben, jelentős ügyvédi díjakat is felszámolt nekik, de Dr. Kásler úrral való kapcsolatukban még a bírósági illetéket is elveszítették. Egy károsult írja, hogy neki 200 ezer forintjába került, hogy megismerte az ügyvéd urat. 
Nem tudok mit kezdeni ezekkel a levelekkel, mert nem tudom a valóságtartalmát, de tudomásom szerint Árpád nem doktor és nem ügyvéd, még csak nem is jogász. Az, hogy kitanulta a jogászkodást és mára már neves jogászokkal vitázik, az nem tudom, mire jogosítja fel, de amennyiben a levél írói vállalják a levelük tartalmát, akkor az nyilvánosságot követel, mert bűnösök között cinkos, aki néma. 
Egy biztos, hogy én ezekből az adományokból soha nem kértem és nem is kaptam!!! Én az eladott lemezeim árát kértem, mivel azt én akkor adtam volna a mozgalomnak, ha megyünk a karaván körútra, így nincs miért adni. Káslert írásban már felszólítottuk, hogy számoljon el a Mozgalomnak végzett munkákkal, mivel kitett a saját Mozgalmunkból, amit 2010-ben mi indítottunk útjára Mihállyal. Mihály a filmeket a mi Mozgalmunk részére készítette és nem valaki nárcisztikus hajlamainak kielégítésére. Amennyiben ő ezt így gondolja, akkor mi nem társak vagyunk, mint azt gondoltuk, hanem károsultak, akiket valaki meglopott. Azt hirdeti, hogy a lemezemet a mozgalom pénzéből csináltuk. Ez éppen olyan hazugság, mint a legtöbb, amit előad. A lemezemet 2010-ben készítettük, annak 9 millió forint volt a költsége és ebbe Kásler egy forintot sem adott, 2010-ben még nem is ismertem, de valószínű, ő sem minket. A Youtube-on meg lehet nézni, mikor tettük fel "A haza nem eladó" című dalt, vagy az "Ébredj álmaidból" című dalunkat. A közmondás magáért beszél: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. 
A Mozgalom pénzéről annyit, hogy az április 21-i Hősök terén megtartott rendezvény megvalósításához Mihály felvett 3 millió forint kölcsönt, amelyet nekünk kell most visszafizetni. Arra számítottunk, hogy a körút alkalmával eladunk annyi lemezt, hogy rendezni tudjuk a tartozást, Kásler ezzel az adóssággal itthagyott bennünket. Amikor szóba hoztuk, azt üzente, hogy kufárok vagyunk és feltette az oldalára "Kufárok! A haza nem eladó". Sajnálom, hogy támogatást adtam valakinek ahhoz, hogy emberek sokaságát megtévesztve, elvegye a pénzüket és még ráadásul, azt hirdesse, hogy ők a hibásak, mert nem adtak eleget. Nem tudom ki a kufár, ezt döntse el mindenki a maga ízlésének megfelelően. 
Úgy gondolom, az nyissa ki a száját ez ügyben, aki kinyitotta a pénztárcáját, amikor azt kellett. Mert könnyű a máséval csalánt verni, mindenki próbálja meg a sajátjával. Aki azt írja, hogy belőlem a sértődöttség szól, az talán ne felejtse el, hogy a februári Kossuth téri rendezvény sem jött volna létre, ha mi nem adjuk hozzá a kb. 500 ezer forint értékű munkánkat. A HŐSÖK TERÉről pedig már nem is beszélve, mert lehet, hogy voltak adományozók, akikről mi nem tudunk, de azt pontosan tudjuk, hogy az ÖSSZES SZÁMLÁT MI FIZETTÜK ki!!!!!!!!, még Kásler egy korábbi adósságát is!!! 
A Mozgalom nevében a körútra begyűjtött adományokból Kásler kifizette a BAÉSZ 5 alkalmazottjának elmaradt fizetését. Kérdezem én, mi közöm nekem a BAÉSZ alkalmazottjainak fizetéséhez, amit a nevemben is bevett adományokból fizetett!!!!! Hogy a BAÉSZ mire tart 5 alkalmazottat, azt neki kell tudni, de a Mozgalom tudomásom szerint egyet sem tart! Az 5 alkalmazottból az egyik a felesége, a másik ő maga és még három, aki őket kiszolgálja, és ezek után nem elég a bevett adomány a karaván körútra. Ne legyen hányingerem? BEENGEDTÜK A HÁZBA, MAGÁVAL VITTE, AMIT TUDOTT, MAJD KIVERT A HÁZBÓL "A HAZA NEM ELADÓ" MOZGALOMBÓL! 
Ez az írás a dolgok anyagi vetületével foglalkozik, ami a szellemiséget és a megfelelő irányt illeti, azzal kapcsolatban hamarosan nálam illetékesebbek készítenek tanulmányt, természetesen azt is közzéteszem. A dolgok anyagi vetületénél jóval súlyosabb az a kár, amelyet a rossz iránnyal okoz. 
Isten áldásával, László Andrea 
Facebook 
Kapcsolódó: 
   Kásler Árpád -- Üzenet -- A HAZA NEM ELADÓ 
   Kásler Árpád rádióüzenete a Magyar Országgyűléshez 




Devizahitelesek a kormány mentési tervéről 

Budapest, 2013. augusztus 2. Péntek MSZF SZK 
A Magyar Szociális Fórum pénteken felhívta a kormány figyelmét, hogy a devizahitel-károsultak körében nem talált kedvező fogadtatásra az újabb devizahiteles-mentő terv. Az MSZF egyetlen pozitív visszajelzést sem kapott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tárgyalásáról a Bankszövetséggel, viszont annál több negatív vélemény érkezett arról, hogy kizárták a tárgyalásokból a Hitelkárosultak érdekvédelmi képviselőit - áll az MSZF közleményében. A Szociális Fórum közzétette a hozzá eljuttatott eredeti véleményeket, melyek megerősítik, hogy a Hitelkárosultak nem közpénzből akarják megoldani gondjukat, hanem abból az összegből, amelyet hitelezőik jogellenesen és erkölcstelenül szedtek be tőlük. 
- Átgondolatlan, kapkodó, minden kijelentéssel az árfolyamot ingadozóvá tévő rémálom. Nagyon jól tudják az egyetlen jó megoldást, csak éppen időhúzásra megy ki a dolog. A jó megoldás szerintem a felvett devizaalapú hitelek visszamenőleges árfolyamon való fizetése, és a túlszámlázott összegek jóváírása - írja egy hiteles. 
- Könyörgöm, járjanak közben, hogy ne csak a lakásvásárlási devizahitelt váltsák ki! én 25 évig egyedül neveltem a gyerekeimet, mindegyik több diplomás és nyelvvizsgás, vidékről. Azért adósodtam el, mert szabad felhasználású devizahitelt vettem fel. 
- Az uzsorakamatot kérjük vissza. Abban a formában legyenek érvényesek a szerződések, amilyennek megígérték, amikor felvettük. Nem kell itt össze-vissza handabandázni! Egyoldalú szerződésmódosítást senki sem írt alá. Ha ezt elfogadják jogszerűnek, akkor Magyarország nem jogállam. A végtörlesztést nagyon rövid ideig lehetett igénybe venni. Az járt jól, akinek pénze volt. A devizahitelt azért vettem fel, mert nem adtak mást, hiába kéretem az OTP Banktól. Lejárt a hitelem, meghosszabbították 1 évvel, mégis többel tartozom, mint amennyit felvettem. Mi ez, ha nem szabad rablás? A kereskedelemben, ha megkárosítják a vásárlót pár Ft-al, büntetés rónak ki a hatóságok. Itt milliókat csalnak ki az emberektől, még sem történik semmi. 
- Megint a Bankok pénzét, extra profitját mentik, és a hitelesek ellen hergelik a népet! Szemetek! Velünk, a hiteles képviselőinkkel nem tárgyalnak. 
- Már az is vicc, hogy a hitelkárosultak érdekében összeült a kormány a bankszövetséggel. Ez olyan, mint amikor a róka, meg a farkas próbál egyeztető tárgyalásokat folytatni a nyuszika érdekében! Gusztustalan, átlátszó, eladhatatlan. Pfuj! 
- Ne a CÖF döntsön a devizahitelesek ügyében! Maradjon ki Csizmadia László és a CÖF ebből! Hiába van jó barátságban a kormánnyal, semmi köze sincs a Hitelkárosultakhoz. Igazi civilszervezetekkel és devizahitelesekkel tárgyaljanak! 
- Most igazán nagy szükség lenne az ellenzéki pártok kiállására a devizahitelekkel kapcsolatban, hogy határozottan visszautasítsák ezt a "mentési" tervet. 
- Ez nem igazság! Számoljanak el rendesen, és igen is vonják be azokat is a tárgyalásba, akiket felkértünk, hogy segítsenek nekünk, mert igen nagy szükségünk van a segítségükre. 
- Megint egy újabb próbálkozás a végleges rendezés helyett. Nincs különféle hitel, devizahitel van, ennek egészét kell most egyszerre rendezni./Gépkocsi, szabad felhasználású, stb./ Nincs politikai bátorság egyszer nagyot lépni és örökre rendezni. 
- A "devizahitelesek" nem megmentést kérnek, csupán tisztességes elszámolást! Varga Mihály mit nem ért ezen? Azt gondolom, ez nem politikai kérdés, hanem büntetőjogi. A csalóknak és a tolvajoknak a megfelelő helyre kell kerülniük. Ne őket védje a kormány! 
- Kovács Levente úr! Ön tényleg azt gondolja, hogy nyerészkedésből nem akarják az emberek fizetni a fizethetetlent, életük végéig? Vajon nyerészkedésből mentek több ezren külföldre, vagy maradtak itthon földönfutók? Vajon nyerészkedésből lettek több százan öngyilkosok elviselhetetlen fizetési terheik miatt?! 
Miről beszél Ön? Csaltak, hazudtak, mindenkit becsaptak és félrevezetettek, Ön pedig a válságra fogja az egészet?! Jóember, ki csinálta a válságot, ki a felelős érte az egész világon? Véletlenül nem a bankok? 
- A kormánynak adóformájában tartozunk, a bankoknak meg kölcsön formájában. Egyetlen döntés sem születik, ami jó lehetne a magyar embernek. 
- Ha csak tényleg a lakáscélú devizásoknak segítenek, akkor szinte nem csinálnak semmit. Szabad felhasználásút vettem fel tetőtér beépítésre, bővítésre még a szocpolt is igénybe vettem hozzá, én ezzel a hitellel jobban jöttem ki, mert a családban nagyon sok mesterember van, aki ingyen eljött nekem dolgozni, ill. amiben én tudtam nekik, azt visszasegítettem. Szóval, ha így lesz, akkor én most rosszul járok majd. 
- Miért fontos a kedves kormányunknak, hogy lakáshiteles vagy autóhiteles-e az ember? Egyáltalán ez miért kérdés. Ha az illető üdülésre vette fel, és úgy gondolta, tudja vállalni az aláírt törlesztőt, az ő döntése, de nem azt vállalta, hogy uzsorakamattal, dupla törlesztővel fizesse vissza. Nem kellene különbséget tenni. A deviza alapú szerződés mind átverés és kész! Nekem szabad felhasználású jelzáloghitelem van, amit a házamra költöttem, 53.000 törlesztőt vállaltam, úgy gondolkodtuk, ennyi menni fog. De nem 115.000 Ft-ot! A kormány jobban tenné, ha nem szelektálna, mert kezdjük a türelmünket elveszíteni. Meg amúgy is pereljünk, és talán a jog mellettünk lesz! 
- Köszönjük, nem kérünk több segítséget, IGAZSÁGOT kérünk a bíróságoktól! 
- Kérem a kormányt, fejezze be a tárgyalást a bankokkal. Azonnal vesse latba minden eszközét, ha kell a hatalmát, hogy véget vessen ennek a százezrek életét megnyomorító állapotnak. Tegye ezt haladéktalanul, mert minden perc számít, és minden életet, minden szétesőben lévő családot meg kell mentenie. Erre tették fel az esküjüket! 
- Végtelen az elkeseredésem és a felháborodásom. Felfoghatatlan, hogy nincs, aki gátat szabna a bankok ámokfutásának, sőt még mindig a bűnösöket sajnálják. Hiába mondják el értelmes emberek, közgazdászok, nem hallgatnak rájuk. 
- Miért ugrasztanak össze deviza- és Forint hitelest? 
- Elegünk van a sok megsegítésből. Kutya vacsora. A minisztereknek is hasonlókat kívánok. Megyünk mi még szavazni! 

Felfalták a miskolctapolcai 

csónakázótó hattyúit 

2013, augusztus 2 - 08:57 minap.hu alfahir.hu 
A miskolctapolcai csónakázótóból horoggal befogták, majd megsütötték és megették az idetelepített fekete hattyúkat ismeretlenek. 

Rendkívül népszerű kirándulóhelynek számít a miskolctapolcai csónakázótó mind a helyiek, mind az idelátogató turisták körében. Néhány évvel ezelőtt a tó üzemeltetője, Fekete György az országban egyedülálló látványosságként fekete hattyúkat vásárolt Hollandiából. Ezek tavasszal ki is költöttek, két fiókának adva életet. Felnevelni őket azonban már nem volt idejük. Hiba voltak rendkívül népszerűek a látogatók, különösképpen a gyerekek körében ez sem mentette meg őket. Ismeretlenek ugyanis horoggal befogták, majd elfogyasztották őket. 

Nem jártak sokkal jobban fehér hattyúk sem, ezek közül is többnek nyoma veszett mára csupán kettő maradt meg e fenséges madarakból. A túlélő hattyúpár tojójának a nyakából is operáltak már ki horgokat. De olyan is előfordult, hogy a tóban íjjal átlőtt elpusztult vadkacsát találtak. A tulajdonos belefáradt a tolvajok elleni állandó küzdelembe, most már nem pótolja az ellopott és felfalt madarakat. 

A fekete hattyú hossza 110 centiméter, szárnyfesztávolsága 160-200 centimétert is elérheti, testtömege nagyjából 9 kg. Tollazata tiszta fekete, fodrokkal a hátán. Evezőtollai fehérek, főleg repülés közben feltűnőek. A tapolcai madarak szárnyvége azonban csonkolt, hogy ne tudjanak a magasba emelkedni. Nagy mérete miatt rendkívül ízletes és vonzó csemegének számít a helyi kissebség egy részének körében. 

Nem jártak jobban az aranyhalak sem

A tóban élő halak sincsenek biztonságban. Az úgynevezett gereblyézős módszerrel igyekeznek a hátukba beleakasztani a horgokat a tolvajok. Ezt egyik olvasónk is megerősítette, beszámolja szerint néhány cigány fiatal egy damilra szerelt hármas horoggal, éppen előtte húzott partra egy méretes halat, melynek faját nem tudta meghatározni. A folyamatos lopásoknak köszönhetően a tóból szépen lassan eltűnnek az amurok, koi-pontyok is. Utóbbi emberi fogyasztásra gyakorlatilag alkalmatlan. 

A tó üzemeltetője már megpróbált óvintézkedéseket tenni, de ezek nem jártak sikerrel. A tó éjjel-nappali teljes őrzése megoldhatatlan. Abban bízik, hogy az idelátogató turisták némi odafigyeléssel segíthetnek megőrizni a tó természeti értékeit. 

Nemcsak Miskolctapolcán falták fel a hattyúkat

A 90-es évek elején az Ausztriába "ellátogató" romániai cigányok egy bécsi park tavából kifogdosták a hattyúkat, megsütötték majd megették őket. Nem járt sokkal jobban II. Erzsébet angol királynő hattyúja sem. Szerencsétlen állat egy éppen ramadánt tartó éhes muzulmán étkeként végezte. 

Felhívás a Hírado.hu nevű "médiának" 

08/01/2013 Közel-Kelet jelene 
Megkérnénk a magyarországi Híradó nevű "médiát", hogy ne hazudozzon a magyaroknak. Ez a cikk: "A szíriai ellenzék szerint visszataszító az Aszad által magának tulajdonított győzelem" hazugság. 
Burhan Galjun 2012 májusában lemondott a Szíriai Nemzeti Tanács nevű militáns-terrorista tömörülés politikai szárnyának elnöki posztjáról. 
A jelenlegi elnöke George Sabra ennek a társaságnak. Nézzenek bátran utána, ha kérdésük van, bizonytalanok Szíriával kapcsolatban állunk rendelkezésükre, bár minket nem támogatnak több milliárd forinttal cionista, ateista pénzemberek, hogy még ennél is nagyobb hazugságokkal mossuk az magyarok agyát, vagy uszítsuk őket egymásra, de megtesszük amit tudunk legyünk közel, vagy távol hazánktól, hogy egy kicsit ellensúlyozzuk az önök végeláthatatlan agymosását, és hazudozásait. 
A képen George Sabra. 
100 napja rabolták el a két püspököt 
Továbbra sincs semmi hír az Aleppó közelében elrabolt püspökökről, sem a szíriai állam részéről, sem az EU USA által támogatott terror szervezetek részéről az országban. 
Aki nem tudná, Mar Gregorios Yohanna Ibrahim szír ortodox püspök és Pál görög ortodox aleppói érsek, aki egyébként János antiochiai pátriárka testvére épp hazafelé tartott a török határtól, ahol egy kisvárosban végeztek "humanitárius munkát", amikor az Aleppo melletti Kfar falunál fegyveresek megállították őket, a sofőrt, aki egy diakónus volt, megölték, a főpásztorokat pedig elrabolták. 
Mi értük imádkozunk, minden szabad és hívő ember vallásától és politikai nézeteitől föggetlenül kis bolygónkon. 
Szíria a világ harmadik legbiztonságosabb országa 3 évvel ezelőtt, nemzeti adósság nélkül. 
Ígérjük hogy nem fogunk felejteni. 
Szíriai Hírek 02-08-2013 



Vasárnap több amerikai nagykövetség

 zárva lesz 

2013. augusztus 1., csütörtök 22:55 Inforádió - napi.hu 
Biztonsági okokból világszerte zárva tart több amerikai nagykövetség és konzulátus vasárnap - jelentette be csütörtökön az Egyesült Államok. 
Marie Harf külügyi szóvivő szerint "elővigyázatossági intézkedésről" van szó. Arra nem tért ki, milyen konkrét veszély indokolja a lépést, s arra sem, pontosan melyik nagykövetségeket érinti az intézkedés. 
"A külügyminisztérium elrendelte, hogy több nagykövetség és konzulátus zárva tartson és függessze fel tevékenységét augusztus 4-én, vasárnap" - mondta a szóvivő újságíróknak. A döntést az alkalmazottak és a nagykövetségi épületekbe látogatók iránti elővigyázatosságból hoztuk meg" - tette hozzá. 
Vasárnap után az amerikai kormányzat felülvizsgálja, hogy melyik zárva tartó nagykövetséget nyitják meg újra - folytatta a szóvivő, aki nem zárta ki, hogy a bezárás több napig tart. 
A vasárnapi nap a muzulmán országokban munkanap. 
Az Egyesült Államok különösen ügyel a nagykövetségekre és a konzulátusokra vonatkozó biztonsági intézkedések szigorú betartására a bengázi konzulátus elleni 2012. szeptember 11-i támadás óta, amelynek következtében életét vesztette a nagykövet és másik három amerikai állampolgár. 
Kapcsolódó: 
   Titok, miért tesznek lakatot vasárnap több amerikai nagykövetségre 
   Mire készül az USA? 

KEHTA: januártól jöhet az internetes feketelista 

Koi Tamás, 2013. július 31. 15:39 HWSW 
Közös, minden szolgáltató számára hozzáférhető adatbázis alapján kötelezővé válhat a bíróság vagy az illetékes hatóság által jogsértőnek ítélt tartalom blokkolása az interneten - az erről szóló hírközlési hatósági rendelet jövő januárban, fél év csúszással léphet életbe. 
A jövő év elejétől működésbe léphet az a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által üzemeltetett internetes feketelista, mely alapján a Magyarországon működő internetszolgáltatóknak kötelezően blokkolni kell a jogsértőnek ítélt tartalmakat. A Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi Határozati Adatbázishoz, vagyis a KEHTA-hoz minden internetszolgáltatónak csatlakoznia kell, és a bíróság vagy hatóság által elrendelt tiltásokat azonnali hatállyal életbe kell léptetnie. 
A KEHTA eredetileg július 1-jén állt volna élesbe elsősorban azzal a céllal, hogy az interneten megjelenő faj-, vallási, felekezeti, nemi, illetve szexuális orinetáció alapján magánszemélyek vagy csoportok sérelmét megvalósító jogsértő, valamint különösen gyermekeket szexuálisan vagy egyéb módon zaklató, illetve gyermekpornográfiát ábrázoló internetes tartalmakat kiszűrje. Az adatbázis alapján a bíróságok, valamint a törvényben meghatározott hatóság egységes módon, elektronikus úton tudja tájékoztatni a szolgáltatókat ezekről a jogsértő esetekről, az internethozzáférést biztosító cégek ezt követően különböző módokon, domain név, IP-elérés, vagy portszám alapján le tudják tiltani az ominózus tartalmakat. 
Ez a rendszer a HWSW információi szerint most is működik, de jóval kevésbé hatékony módon. Jelenleg ugyanis a bíróság hirdetőtáblájára elhelyezett hirdetmény alapján tájékozódhatnak csak a szolgáltatók a jogsértő oldalakról, vagy más tartalomról, vagyis a jogalkotó a szolgáltatók önkéntes jogkövetésére kénytelen alapozni. Emellett a hirdetményekből nem derülnek ki azok az elektronikus adatok - IP-cím vagy URL -, mely alapján a szolgáltató a blokkolást el kell végezze. 
Az új jogintézmény január 1-i bevezetése után ugyanakkor nincs tovább apelláta, így az a szolgáltató, mely a hatóság által üzemeltetett, ugyanakkor nem hatósági nyilvántartásnak számító KEHTA-ban szereplő feketelistát nem emeli át saját rendszerébe, rendbírságot kaphat. A KEHTA-hoz a kapcsolódást a hatóság az Adatkapun keresztül biztosítja, a rendszert minden szolgáltatónál Ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező, kijelölt kapcsolattartók működtetik majd. 
A tiltólista működését lehetővé tevő törvényhez kapcsolódó NMHH elnöki rendelet tervezete nem rendelkezik arról, hogy a szolgáltatók pontosan milyen eszközökkel akadályozzák meg a hozzáférést a jogsértő tartalmakhoz. Azt ugyanakkor kifejezetten előírja, hogy az internetszolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel köteles gondoskodni a KEHTA-ból részére megküld



A magyar szabadság,

Budaházy György-ék lefogatása 

2004. március 27. 15:03 

Budaházy György kb. 10-ed magával ma szombaton 10 óra 30 perc körül odakívánta magát bilincselni a Szabadság téren lévő szoborhoz, mely nem a magyar szabadságot szimbolizálja, sőt, egyetlen nép szabadságát sem (az oroszokét sem). 

Még mielőtt végre tudták volna hajtani a szoborhoz való önbilincselést, a rendőrök lefogták őket, és mindannyiójukat elszállították a Szalay utcai rendőrségre. Festék is volt náluk, szemtanúk beszámolója szerint, de a festék nem került a szoborra. 

Másik hír: Ma 18 órakor dr. Halász József a Kossuth téri Rákóczi szobornál a szokásosan minden nap ebben az időben megtartott Európai Unió ellenes beszédének újabb fordulóját az eső ellenére megtartja. 

Éljen a magyar Szabadság, éljen a Haza! 

A rendőrség "eltüntette" a Szabadság téri tüntetést

Több embert állítottak elő a rohamrendőrök az V. kerületi kapitányságra a Szabadság téren tüntetők közül. 

Szombat délelőtt a budapesti Szabadság téri, - rendőrkordonnal lezárt - II. világháborús szovjet emlékműnél tiltakozni kívánt demonstrálók egy 
csoportja, az emlékmű ottléte miatt. 

A rendőrség a Lelkiismeret '88 közleménye szerint összeverte a tiltakozókat, és öt embert előállított a helyszínről. A csoport titkára telefonon is 
megerősítette a közleményt. 

A rendőrség munkatársai nem kívánták kommentálni értesüléseinket, annyit azonban megtudtunk, hogy délután fél négykor sajtótájékoztatót tartanak az 
üggyel kapcsolatban. (MNO) 

Szűrös beszéde a FIDESZ SZövetségi Gyűlésén:

 Az igazi szociáldemokrata pártnak a nemzeti 

oldalon van a helye 

2004. március 28. 10:30 

Elég volt a bankárokból és a milliárdos gazdagokból. Helyettük államférfiak kellenek, akik a népet szolgálják és nem saját hasznukat nézik - mondta Szűrös Mátyás, a "történelmi" Szociáldemokrata Párt elnöke, aki meghívottként maga is felszólalt a Fidesz szövetségi gyűlésén szombaton. 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Honfitársaim! Barátaim! 

A Szociáldemokrata Párt tagsága és jelenlévő népes küldöttsége nevében tisztelettel és barátsággal köszöntöm önöket, ezen az impozáns országos gyűlésen, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Szövetséggé, ill. néppárttá alakulásának befejeződése alkalmából és az európai parlamenti választásokra készülődés jegyében. Új Arénában új szelek fújnak Magyarországon. 

Köszönjük a meghívást, amelynek örömmel teszünk eleget. Mögöttem éppen jó szociáldemokrata jelszó látható és olvasható. Ezt külön üdvözlöm. Azért is jöttünk szívesen, mert elengedhetetlen egyértelművé tenni bizonyos dolgokat, hiszen nagy igazság, hogy nem lehet egyszerre szolgálni Krisztust és Pilátust. Nos a Szociáldemokrata Párt XXXIX. Kongresszusa egy esztendővel ezelőtt úgy foglalt állást, hogy a globalizálódó világ körülményei között az igazi szociáldemokráciának a becsületes, dolgos emberek pártjaként szélsőségektől mentes tömörülésként a hazai nemzeti és keresztény-demokratikus politikus erők között egy szóval a nemzeti oldalon van a helye. Mert fő feladatnak tartjuk, a nemzeti elkötelezettségű többségi akarati és szövetség kialakítását országunkban, a demokrácia kiteljesítése és a rendszerváltás véghezvitele végett, meg azért is, hogy megálljuk a helyünket az Európai Unióban. Ennek jegyében fordulatra van szükség. A politikai erőviszonyokban az ország s az egész nemzet egésze érdekében és javára. Nem maradhat a nép jelentős része örökké nemzet alattinak. Elég a bankárokból, a milliárdos gazdagokból. Kedves Barátaim, ide államférfiak kellenek, akik a népet szolgálják és nem saját hasznukat nézik. Nem előzmények nélküli, amiről beszélek. Hiszen már a múlt század 30-as éveiben a szociáldemokraták egy része nemzeti baloldalinak nevezte magát, így határolódván el a torz internacionalizmus képviselő kommunistáktól. Kéthly Anna pedig, ez a kiváló asszony a Szociáldemokrata Párt egykori elnöke kénytelen volt maga is foglalkozni a szociáldemokrácia balos szárnyának arroganciájával és határozottan vállalta, hogy ilyen magatartás láttán inkább ő is jobboldali. S úgy vélte, erkölcs nélkül jellemes emberek nélkül elpusztul a nemzet. És akkor mit mondhatnak a történelmi szociáldemokraták mai követői, a hatalmon lévő utódpárt tevékenysége és magatartása láttán, amely mindent elkövet az igazi szociáldemokrácia ellehetetlenítéséért, sőt a nevét is igyekszik elorozni, mi több a nemzeti összefogás álnok hirdetése és ezzel kapcsolatban tett dilettáns miniszterelnöki javaslatok révén inkább megosztja a nemzetet, mintsem egyesítené az erőket. 

Tisztelt Hallgatóim! 

Azért is vagyunk itt szívesen, mert Antall Józsefet követően önök mondták ki egyértelműen, először pl. a kereszténydemokrata Varga László révén, majd tavaly a kongresszusunkhoz intézett üzenetükben, hogy a magyar nép és a jövő polgári Magyarországa érdekelt az igazi szociáldemokraták sikerében, mert egész nemzetünk XXI. századi boldogulása elképzelhetetlen a magyar munkások, munkavállalók, földművesek, kisvállalkozók, alkalmazottak és természetesen az értelmiségiek érdekeinek következetes érvényesítése, a családok és közösségek megerősítése nélkül. Igen, a szociáldemokraták a múltban is akkor voltak eredményesebbek mind Európában, mind e hazában, amikor képesek voltak összefogni a polgárság azonos törekvésű erőivel. Tudjuk tehát, hogy azon az úton, amelyet választottunk, és amelyen haladunk, számíthatunk önökre fiataldemokratákra, és az itt képviselt kereszténydemokrata, kisgazda és nemzeti demokrata összefogásra és szövetségre, és bízunk jövőbeni még erőteljesebb támogatásukban. Önök pedig számíthatnak ránk a kölcsönösség jegyében. 

A másik nagy sorsfordító esemény, amely összehozott bennünket, ez május 1-je, teljes jogú tagságunk az EU-ban, illetve június 13-a, amikor Európai Parlamenti választások lesznek. Együtt gondoljuk úgy, mi legalábbis reméljük, hogy Magyarország az egyenjogú nemzetek Európájának kell, hogy legyen a tagja és ott nem érdekei feladására, hanem azok hatékonyabb érvényesítésére kell törekednie. Hogy így legyen, Magyarországnak határozott nemzeti elkötelezettségű kormányokra, és hazaszerető, jól felkészült Európai Parlamenti képviselőkre van szüksége. A nemzetközi integrációba ugyanis immár nem elsősorban anyagi gazdagsággal, vagy hadsereg erejével tűnhetünk ki a népek tengeréből, hanem a szellem teremtő erejével, a magyar nyelv és gazdag kultúránk, a néphagyomány, a tudás, a műveltség, a sajátos emberi lelkivilágunk és a szabadságszeretet és a szülőföld szeretete képezheti legerősebb bástyáját nemzeti megmaradásunknak és fejlődésünknek. Ezért a magyar ifjúságot, kedves barátaim, nem egyszerűen csak oktatni, tanítani kell történelemre, hanem nemzeti történelemre nevelni kell. 

Hölgyeim és Uraim! Barátaim! 

Mindennek jegyében ismételten köszöntöm önöket, és már pusztán népes jelenlétünk, az igazi szociáldemokraták képviseletében mutatja, hogy itt valami újfajta nemzeti szövetkezés és nagyon fontos dolog történik országunk társadalompolitikai közéletében. 

Sok sikert kívánok ezért a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségnek. Vezetőinek pedig bátorságot és bölcsességet. Köszönöm a figyelmet. 
 
Azóta se munka, se otthon, se biztonság...



ORBÁN VIKTOR AZT ÜZENTE... 

2004. március 28. 13:00 

Kedveseim, 

    Tegnap volt nálunk (szándékosan nem irom, hogy hol) egy fidesz frakcióülés és ki van adva a parancs. 
    Orbán arra kér bennünket, hogy legalább 1 millió kopogtató cédulát gyűjtsünk össze. Ez polgári köri tagokra leosztva, fejenként kb. 20 db! 
    A férjem már elhozta valahonnan a szórólapokat is, ránk 2.000 db jutott. Hétvégén szétszórjuk ketten. 
    Igy számoljatok, hogy ez lesz a feladat. Lehet, hogy több szórólap is lesz, úgyhogy többször kell futni még június 12-ig! 

    Nekem privát ötletem (erről senki nem beszélt), hogy jó lenne személyesen, az ismerősöktől, szimpatizánsoktól összeszedni a kopogtató cédulákat minél előbb, mert a werber ifjak ajtóról-ajtóra fognak járni és begyűjtenek még hazugsággal is mindent magatehetetlen idős emberektől. Nem érdekli őket a hamisitás sem! 

    Most mutassuk meg, hogy dolgozni is tudunk! 

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

Szeretettel, V. Judit 

Orbán Viktor: A petíció mindenki számára 

fontos 

Közös érdekünk, hogy mindenki a csatlakozás nyertese legyen 
2004-03-28 11:43 MTI - fidesz.hu 
A petíció nem csak a Fidesszel szimpatizáló embereknek fontos, mert ha nem módosul az abban foglalt javaslatoknak megfelelően a költségvetés, akkor az uniós csatlakozásnak Magyarországon sokkal több vesztese lesz, mint nyertese - mondta Orbán Viktor a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában vasárnap. 
Otthonteremtésről szól, a munkahelyek megvédéséről, az egészséges élethez főződő lehetőségről, az élelmiszerárak emelkedésének megakadályozásáról, a gáz-, energiaár-emelések féken tartásáról. 

Ezek nem hiszem, hogy csak a Fidesszel szimpatizáló embereknek fontosak"- mondta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke a párt szombati szövetségi gyűlésén a költségvetés módosítása érdekében meghirdetett nemzeti aláírásgyűjtő akcióról. 

Én hiszem, hogy szakmailag ez megoldható, szakmai vitát is szívesen vállalunk abban az ügyben, hogy a magyar költségvetést mindenképpen módosítani kell - tette hozzá. 
Ellenkező esetben a "a csatlakozást el fogjuk hibázni" - mutatott rá a politikus. 

Orbán Viktor elmondta: a nemzeti petíció új műfaj Magyarországon, Nyugat-Európában viszont egy bevett közéleti eszköz, ami arra szolgál, hogy az emberek ne csak négyévente egyszer mondhassanak véleményt a számukra fontos ügyekről.

- Azért javasoltam, hogy legyen egymillió aláírás, hogy legyen a dolognak kellő nyomatéka - mondta. 

A felmérések szerint mintegy hárommillió ember fordul bizalommal a Fidesz felé, ha közülük minden harmadik aláírja, az már egymillió - tette hozzá 

Arra a felvetésre, hogy a javaslatok megvalósítása érdekében a költségvetésből valahol el kell venni, Orbán Viktor úgy reagált: "ha a saját butaságainkat orvosoljuk, akkor már pénzhez jutottunk". 

Azzal a véleménnyel kapcsolatban, amely szerint az aláírásgyűjtő akció célja egyedül az, hogy a Fidesznek legyen egy címlistája a választásokra, a pártelnök elmondta: a választásokon induló szervezetek megvásárolhatják a Belügyminisztériumtól a teljes választói névjegyzéket. 

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a szándék sokkal inkább az, hogy "szóba tudjunk állni az emberekkel". 

Az aláírásgyűjtő akció egy alkalom arra, hogy a Fidesz helyi embere bekopogtasson bárkihez - mondta. 

Ima a Boldogasszonyhoz a kettős 

állampolgárságért, Győrben 


        Boldog Apor Vilmos meggyilkoltatásának évfordulóján a győri székesegyházban virrasztottak a hívek. A vérrel könnyező Mária-képhez zarándoklók együtt imádkoztak a külhoni magyarok kettős állampolgárságáért.

        A győri bazilikában elhelyezett, vérrel könnyező Mária-képhez látogató zarándokok sokasága méltóságteljes választ adott az MSZP egyik vezető politikusának szentségtörő kijelentésére. "Mária levette kezét Magyarországról" jelentette ki a közelmúltban az MSZP győri szervezetének elnökévé választott Gyurcsány Ferenc miniszter. A Tilos rádió kereszténygyalázó szellemiségével rokon kijelentés a katolikus hívők megbotránkozását és az egyház tiltakozását váltotta ki. 

        A város utcáin haladó hívők és az útszélen álldogáló polgárok együtt imádkozták az "Üdvözlégy Máriát". A székesegyházhoz érve, közösen imádkoztak a külhoni magyarok kettős állampolgárságáért. A Hír tévé Duna korzó műsorában megszólaló idős külhoni magyar asszonyok meghatóan vallottak arról, hogy ebben a háborús, romlott, szomorú világban örömet jelentene a kettős állampolgárság megvalósulása. 

        A Magyarok Világszövetségének vezetői örömmel és megelégedéssel fogadták Dr. Búzás Gábor, az MVSZ Győr-Sopron-Moson megyei szervezetének alapító elnöke által továbbított hírt. Dr. Búzás Gábor a közelmúltban tisztelgő látogatást tett a győri megyéspüspöknél, Dr. Pápai Lajosnál, aki támogatásáról biztosította a kettős állampolgárság érdekében kezdeményezett népszavazást. "Ez a gesztus is bizonyítja, hogy a győri egyházmegye méltó mártír püspökének, Boldog Apor Vilmosnak erkölcsi örökségére" - nyilatkozta a hír hallatán Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke. 

Újra együtt! Magyar állampolgárságot minden magyarnak!

        A győri székesegyházban elhelyezett Mária-kegykép Írországból származik. Walter Lynch írországi püspök menekítette Bécsbe 1649-ben, Oliver Cromwell vad katolikusüldözése idején. Püsky János győri püspök meghívására Walter Lynch 1655-1663 között Győrben élt. Az írországi vallásüldözés idején, 1697. március 17-én Írország védőszentjének, Szent Patrick-nak napján, a Győrben levő Mária-képpel csoda történt. A Boldogasszony véres könnyhullatással adott kifejezést a hazájában uralkodó állapotok miatt érzett bánatának. A szentkép három órán keresztül könnyezett. Azóta minden év március 17-én és egy héttel később a Mária-kegykép zarándokok ezreit vonzza. 

Budapest, 2004. március 28. 
MVSZ Sajtószolgálat 

Usztics levele a jobbik-hoz

Tisztelt Elnök Úr! 

Az Interneten volt alkalmam elolvasni az Ön nyílt levelét, melyet Orbán Viktornak, a FIDESZ által vezetett volt kormány miniszterelnökének írt. A levél hangneme, merőben szokatlan a ami magyar politikai életben, tartása a valaha volt legjobb időket idézi. Nyoma sincs benne a sértődöttségnek,gúnynak, lapos célozgatásnak, amelyre alapos oka lenne, hiszen talán a jelenlegi diktatúra képviselői sem alázták, vádolták annyira, mint tette ezt az FIDESZ minden e tárgyban szóhoz jutó vezetője. 

HAsznos és előremutató, hogy mindez most történik, mert egy felelősen, elkötelezetten gondolkodó politikus nem hagyhatja válasz nélkül egy fiatal párt önzetlen segítségégnyújtó szándékát. Mégis aggódom, a választ illetően. Aggodalmam onnan való, hogy vajon a válasz megszületik-e? 

A hallgatás és bujdoklás, a titkos egyetértés kora lejárt. Itt az ideje szembenézni mindazon földcsuszamlás szerű történésekkel, amelyek májustól követik egymást. 

Egy kivérzett, letaposott kishitű és önbizalmát vesztett ország népe kér menedéket a saját hazájában.Kitől kérheti? Kiben bízhat? Hová fordulhat? Hányadszor veselkedünk neki, hogy egyet értsünk? Hányadszor hangzik el az ellaposodott és lassan értelmét vesztett, ingerültségre okot adó felhívás, hogy fogjunk össze. Kegyetlenül nehéz ez, mert olyan sebek estek mindkét oldalon, hogy okozóinak megbocsátani igen nehéz, de nem lehetetlen. Mert a tét óriási. Rabok legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés... 

Tízezrek oldalogtak el a FIDESZ mellől, és lettek csalódottak, hitehagyottak, de lehet, hogy árvák!Bizalmukat vesztett tanácstalan százezrek sodródnak az eseményekkel, megzavarodva, egymásra is gyanakvóan tekintve. 

A jelenlegi kormányzat választóbázisa leglább olyan kiábrándult, mint a másik félé, és ezt egye több helyen juttatja kifejezésre. Mi a vége? Mi lehet a vége? Tragédia. Azonban egyik lépés nem előzheti meg a másikat. Legelőször fel kell állítani ezt a kormányt, amelynek leülnie sem lett volna szabad a magyar Parlamentben. Ez a legfontosabb. 

A kormány eltávolítása ma Orbán Viktorral járhat a legkevesebb áldozattal. De mára kiderült, hogy nélküle is megtörténhet, csak az sokkal többe kerül. A szabdságnak azonban nem lehet ára. Mindennél többet ér. Ez a szabadság karnyújtásnyira van. El kell érnünk. 

Mind Önnek, mind pártja vezetőinek és tagságának kívánom, hogy baráti és segítő szándékú levele hasonló választ kaphasson mindannyiunk boldogulására! 

Üdvözlettel: 

Usztics Mátyás
Magor Mozgalom 
alapító 


Cionista sportegyesület terjeszkedik 

Magyarországon 

2013, augusztus 7 - 19:24 Szombat nyomán - alfahir.hu
Miközben februárban egy szolnoki kosárlabda meccsről kitiltották a magyar nemzeti zászlót, addig Dávid-csillagos mezben léphetnek pályára a nyíltan kirekesztő, cionista, Izraelhez hű sportegyesület, a Maccabi-VAC sportolói.
A múlt héten interjút készített a Szombat című zsidó politikai és kulturális folyóirat Jusztin Ádámmal, a Maccabi-VAC sportegyesület elnökével. Az interjúból nyíltan kiderült, hogy a sportegyesület cionista elveket vall és tagjai közé csak zsidókat vesznek fel, vagy olyanokat, akik maximálisan szimpatizálnak a terrorállam törekvéseivel. Borítékolható, hogy ha egy magyar csapatról lenne szó, amely nemzeti és faji alapon válogatná meg a sportolóit, akkor már a kirekesztés és az antiszemitizmus vádjától lenne hangos az egész ország. 
1989-ben alakult újjá Maccabi Vívó és Atlétikai Club néven az 1906-ban alapított VAC. A sportegyesület tagja a zsidó Maccabi Európai Szövetségnek (EMC) és a Maccabi Világszövetségnek (MWU) is. Utóbbi, hatszázezer tagjával az egyik legnagyobb zsidó szervezet a világon. A sportegyesület rendszeresen részt vesz a Maccabi Európa Játékokon és a Maccabi Világjátékokon is. Jusztin Ádám korábban játszott a BP Honvéd, a MAFC, a Kaposvár és a Szolnok kosárlabda csapataiban, valamint Izraelben a Maccabi Haifa csapatában. Sportolói pályafutása után az ékszer és gyémánt üzletágban dolgozott, jelenleg pedig marketingigazgató más területen, illetve számos zsidó szervezet tagja. 
A Szombat kérdéseire válaszolva Jusztin Ádám elmondta, bár fontos szempont, hogy a Maccabi VAC megjelenjen a nemzetközi porondon, de "lényegesebb szempont lenne, hogy a hazai zsidó sport minél szélesebb bázisra támaszkodjon, már csak az utánpótlás biztosítása miatt is". A sportegyesületben jelenleg nagyjából kétszázan sportolnak, gyerekek, felnőttek és idősek vegyesen. "A Maccabi-VAC tagjaiként külsőségekben és ideológiában is kötődünk a cionizmushoz és Izraelhez, épp úgy, ahogy elődeink. Ennek talán leglátványosabb jele, hogy Dávid-csillagos mezben versenyzünk" - mondta a Szombatnak Jusztin. Ezzel a kijelentésével lényegében elismerte az egyesület nyílt cionizmusát, de később a kirekesztő jellegéről is lerántja a leplet, hiszen megerősíti, hogy csak az lehet klubtag, aki elfogadja ideológiájukat. Vagyis csak zsidó, vagy a cionizmussal maximálisan szimpatizáló személy sportolhat a Magyarországon működő klubban. Utóbbi esetben még így sincs könnyű dolga a sportolónak, mert ha nem zsidó sportoló szeretne indulni a Maccabi Világjátékokon, akkor azt a Maccabi Világszövetségtől kell kérvényezni, "ezt azonban nagyon alapos indoklás hiányában el szokták utasítani." 
A Maccabi jogi értelemben sportegyesület, vannak sportolóik és edzőik, de nincsenek létesítményeik, infrastruktúrájuk, így egyfajta "ernyőszervezetként" működnek, amikor a nemzetközi versenyekre "összegyűjtik" a zsidósághoz kötődő sportolókat. A Maccabi több szakosztályt is működtet és érdekeltek a kosárlabdában, a tornában, a labdarúgásban illetve a vízilabdában is. "Mivel a zsidó közösségben mindig is nagy hagyománya volt a vízilabdának, a saját csapatot nagyon fontosnak tartjuk" - mondta a Szombatnak Jusztin. 
A sportegyesület elnöke úgy látja, a zsidó közösség vezetői nem tartják minden esetben igazán fontosnak a sportot. Szerinte ez nem a Maccabi VAC ellen irányul, hanem a zsidók testedzését általában nem karolják fel. Jusztin állítása szerint a zsidó sport támogatása - az anyagiakat figyelmen kívül hagyva - gyakorlatilag nulla. Ezt elkeserítőnek tartja, mert nem figyelnek arra, hogy a mai zsidó gyerekek sportoljanak," erősek legyenek, és aktív részesei" a magyar sportoló társadalomnak. Úgy véli, hogy a sikeres élsportolóknál nem is kellene jobb "reklám" a zsidó közösségnek. 
"Biztos vagyok abban, ha valaki a dobogó tetején áll, elénekli a magyar himnuszt, ugyanakkor a nyakában ott egy Dávid-csillag - ez még azok véleményét is pozitívan befolyásolhatja, akik egyébként ellenségesek a zsidókkal szemben"- véli Jusztin Ádám. 
Februárban nagy vihart kavart, mikor a székely és a magyar nemzeti zászlót kitiltották a Szolnok Olaj - Hapoel Holon kosárlabda meccsről. A nézők felháborodtak, az ultrák be sem mentek zászlóik nélkül. Az izraeli csapat kérése volt, hogy ne lehessen magyar zászlót lengetni, ha ők is ott vannak. 
Kapcsolódó: 
   
Betiltották a magyar zászlót - vizsgálatot követel a Jobbik
   
Nemzetünket sértő intézkedés volt a magyar zászlók kitiltása
   
Nem marad következmények nélkül a szolnoki zászlóbotrány
   
Letiltották a HétköznaPI CSAlódások Döbrögi-ellenes koncertjét
   
Eddig 83 bűncselekményt regisztráltak a Hajógyári-szigeten 

Újabb 100 ezer hektár állami földterületet

 hirdetnek meg 


Újabb 100 ezer hektár állami föld kerül családi gazdaságokhoz haszonbérbe. A tíz nemzeti park vagyonkezelésében lévő terület pályázati előkészítését augusztusban indítják el - közölte Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára az ócsai tájvédelmi körzetben tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A májusi 40 ezer hektár után ezzel 140 ezerre emelkedik a "Földet a gazdáknak" program keretében haszonbérletbe vehető, nemzeti parki vagyonkezelésben lévő terület nagysága. 

Az államtitkár hozzátette: meghirdetik a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) vagyonkezelésében lévő mintegy 100 ezer hektár földterület is. 

Ilyen léptékű program egyedülálló az újkori Magyarország történetében - emelte ki. Bitay Márton közlése szerint 2010 előtt 600 ezer hektár állami földterületet 600 bérlő használt. 
A birtokméretekkel kapcsolatban elmondta: szántóterületek esetében 25-30 hektár az átlag, legelők esetében 65-70. Ezt a programot kifejezetten a kis, közepes családi gazdálkodók számára írták ki - hangsúlyozta, hozzátéve: a kormány szándéka, hogy a földterületek használatát illetően a nagybirtok és a közepes családi birtok jelenlegi 50-50 százalékos aránya 80 százalékra változzon a családi gazdaságok javára. 
Természetesen van létjogosultsága a nagybirtoknak is, de "ennek kerete 20 százalék" - fűzte hozzá. 
Az államtitkár felidézte: a kormány júliusi döntése értelmében lehetőség nyílik arra, hogy minden 100 hektár fölötti birtoktestre több nyertest is hirdessenek. 
A sajtótájékoztatóra készült tájékoztató szerint a nemzeti parki igazgatóságok esetében olyan védett természeti területek jelennek meg a felhívásokban, amelyek kezelése, természetkímélő hasznosítása jelenleg is haszonbérleti szerződések útján biztosított. A hatályos haszonbérleti szerződések döntő része - mintegy 90 százaléka - jövő augusztusban jár le. Az igazgatóságok vagyonkezelésében lévő területek 54 százalékán - 156 ezer hektáron - végzik jelenleg is haszonbérleti szerződések útján, gazdálkodók bevonásával a természetvédelmi kezelést. 
Bitay Márton kitért arra is, hogy a nemzeti parki földek esetében a szakmai felügyelet továbbra is Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár kezében van. 
Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti parkok földjeinek meghirdetése - a minisztérium iránymutatásait és az egyes parkok sajátosságait figyelembe véve - egységes szempontok szerint történik, a program a környezetügyért felelős államtitkárság, az állami földprogramért felelős államtitkárság, valamint a nemzeti parkok igazgatóságainak szoros együttműködésében valósul meg. 
Az igazgató hangsúlyozta: ezeknél a birtoktesteknél kiemelten fontos szerepe van a természetvédelmi kezelésnek, hiszen védett növény- és állatfajok találhatók rajta. 
Hozzátette: a bérlőket számos módon segítik majd, többféle formában is kapnak tájékoztatást, az előírások betartását az igazgatóságok munkatársai is segítik, ugyanakkor az ellenőrzésekre is hangsúlyt fektetnek. Füri András elmondta: a 14 ezer hektáros DINPI esetében összesen mintegy ötezer hektárt írnak ki két ütemben. A májusi első részben 16 birtoktestet hirdettek meg 1214 hektáron, a második ütemben 104 birtoktest kerül kiírásra mintegy 3800 hektáron, a szerződések a DINPI-nél döntően 10 évre szólnak. 
A nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő földterületekről az igazgatóságok honlapjáról lehet tájékozódni. 
(MTI - videkert.blog

Egy milliárd forintunkba került Viktor legújabb 

levelezése - Már négy milliárdnál tart 

FN24 - deres.tv 
A "Sikerült! Magyarország győzött" feliratú újsághirdetések és a kormányfő külön, elsőbbségivel postázott levele került ennyibe. 
Korábban a Jobbik esztelen pénzszórással vádolta a kormányfőt, túlzásnak nevezve, hogy Orbán Viktor egy hónapos hírt adófizetői pénzből postai felárral levélként küld el. Volner János frakcióvezető-helyettes közölte: vérforraló a Miniszterelnökség szánalmas magyarázkodása, hogy a postai különszolgáltatást a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatása érdekében rendelték meg. 
"Közismert tény, hogy a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről az Európai Bizottság május végén, azaz két hónapja döntött, a végső szót pedig a Pénzügyminiszterek Tanácsa június végén, azaz csaknem egy hónapja mondta ki. Azóta is ettől hangos a Fidesz irányította hazai média, így nemhogy az elsőbbségi, de a normál postai levelet is teljesen felesleges kiadásnak" tartja a Jobbik. Volner János akkor közleményben fejezte ki reményét, hogy a miniszterelnök bugyuta SMS-t nem akar küldeni. 
Az újabb levéllel megközelítheti a 4 milliárdot a kormányfő levelezésének ára, hiszen mint korábban megírtuk, Orbán Viktor eddig 12 alkalommal írt, levelei összköltsége elérte a 3,2 milliárd forintot. 

Felhívás a Nagy Menetelésre az egységes, 

önálló, autonóm Székelyföldért 


     Látva Románia kormányának a székelyekkel szemben ellenséges, az ország nemzetközi kötelezettségvállalásait sértő közigazgatási tervét, amelynek egyetlen célja a székely nép maradék döntéshozó intézményeinek, a székelyföldi megyéknek az elsorvasztása és felszámolása, a Székely Nemzeti Tanács tiltakozó felvonulásra hívja a székelyeket október 27.-ére, Háromszékre. Alakítsuk ki minden idők leghosszabb tiltakozó menetoszlopát Bereck és Kökös, Gábor Áron szülőfaluja és hősi halálának helyszíne között. Gyülekezzünk Kökös, Uzon, Szentivánlaborfalva, a rétyi útkereszteződés, Eresztevény, Maksa, Dálnok, Csernáton, Kézdivásárhely, Nyújtód, Lemhény, Bereck kijelölt helyszínein, hogy ökumenikus istentisztelet után, déli 12 órakor a huszonkét menetoszlop megindulhasson a szomszédos település felé. Egy órán belül, tizenhárom órakor össze fog állni az a 45 kilométer hosszú menetoszlop, amely székely zászlók ezreivel és tiltakozó feliratokkal üzeni a bukaresti kormánynak: a székelyek szembeszegülnek erőszakos asszimilációs tervével. 
     Elsősorban az itt élők kétszázezres közösségét kérjük, mutassa meg ismét a világnak: Háromszék nem alkuszik! De jöjjenek a csíkiak, a gyergyóiak, a marosszékiek, az udvarhelyiek és egész Erdély magyarsága, megmutatni, hogy nem félünk, és nem hátrálunk, ha a jövendő a tét! 
     A Székely Nemzeti Tanács megalakulásának tíz éves évfordulójára is emlékezve mondjuk ki együtt: Székelyföldet nem hagyjuk sem felosztani, sem beolvasztani! 
     Felkérjük az erdélyi magyar történelmi egyházak vezetőit és gyülekezeteit, a magyar pártokat és szervezeteket, odaadással vegyenek részt a tiltakozó megmozduláson, akárcsak márciusban a Székely Szabadság Napján, Marosvásárhelyen tartott tiltakozó nagygyűlésen. 
     Felkérjük a nagyvilág magyar közösségeit, szervezzenek tüntetéseket Románia külképviseletei előtt egy időben a Székelyek Nagy Menetelésével, és vetítsék ki, szemközt a külképviseletekkel a háromszéki tüntetés részleteit, amelyet interneten fogunk közvetíteni. 
        Legyen jelmondatunk a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés állásfoglalása: 
     Székelyföld fel nem osztható és be nem olvasztható, csakis természetes, történelmileg kialakult regionális határai közt, önálló, többlethatáskörökkel rendelkező autonóm közigazgatási egységként képzelhető el a jövőben, amelynek egyben különálló fejlesztési régiónak is kell lennie. Azt az Európai Unióban elfogadott elvet kell irányadónak tekinteni Románia számára is, amelynek megfelelően, a régiókat nem kijelölni, hanem elismerni kell. 

Marosvásárhely, 2013. augusztus 8. 

Izsák Balázs
A Székely Nemzeti Tanács elnöke


Sebestyén Rita - "román földön" igaz magyar lenni 

Sebestyén Rita saját költeménye. A felvétel a HVIM kézdivásárhelyi szervezete által 2013-ban szervezett trianoni békediktátum elleni tüntetésen készült. 



Tabutémákat döntögetnek a fiatalok az

 EMI-táborban 

2013, augusztus 8 - 21:43 alfahir.hu 
A csonkaországi és külhoni magyar ifjúság esélyeit és lehetőségeit boncolgatta a IX. EMI-tábor Ifjúsági kerekasztalán az EMI, a Minta, a MIT és a Jobbik IT képviselője. 
Az augusztus 7-11. között immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő székelyföldi nemzeti fesztivál, az EMI-tábor házigazdája, az Erdélyi Magyar Ifjak maga is fiatalokat tömörítő szervezet, így természetes, hogy a jövő generációinak kérdései az egész hét folyamán központi témát jelentenek. A kérdést körüljáró előadások közül kiemelkedik a csütörtök délutáni Ifjúsági kerekasztal, melyen a szervező EMI-t Sorbán Attila Örs elnök, az erdélyi fiatalok civil egyesületeit összefogó Magyar Ifjúsági Tanácsot (MIT) Fancsali Barna alelnök, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezetét, a Mintát Tőke Ervin elnök képviselte. A magyarországi pártok ifjúsági szervezeti közül a Jobbik Ifjúsági Tagozat képviseletében Farkas Gergely elnök, országgyűlési képviselő vett részt. A Fidelitas a meghívás ellenére nem képviseltette magát a jó hangulatú eszmecserén. 
 
Farkas Gergely és Sorbán Attila Örs

A beszélgetés első témájaként a résztvevők a nemzeti fesztiválok fontosságára hívták fel a figyelmet. Mindenki egyetértett abban, hogy az ilyen személyes találkozókon, beszélgetéseken lehet igazán megszólítani a sokszor sajnos igen passzív ifjúságot. Sorbán Attila Örs rámutatott, hogy az EMI-tábor milyen nagyban hozzájárult számos tabutéma megdöntéséhez. Mint elmondta: "Az I. EMI-tábor idején autonómiáról, Trianonról például szinte képtelenség volt beszélni, mára azonban 100-ból 99 embernek van véleménye ezekben az ügyekben." Farkas Gergely kiemelte, nagyon fontos, hogy a csonkaországi és külhoni fiatalságot közelebb hozzuk egymáshoz. "Nagyon hasznos ez a tábor, ennek köszönhető, hogy idén a Jobbik IT országos táborát az EMI-tábor keretein belül szervezzük meg. 120-an érkeztünk közösen Magyarország jelenlegi határain belülről." - tájékoztatott a Jobbik ifjúsági szervezetének elnöke. 

Szó esett a szervezetek tagságáról, valamint a civil ifjúsági szervezetek és a politikai ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatról is. A résztvevők hangsúlyozták, hogy ifjúsági szervezetek esetén mindig jellemző a gyors fluktuáció, ez a fiatalok életmódjából és folyamatosan alakuló gondolkodásmódjából következik. Farkas Gergely rámutatott, hogy a Jobbik IT-be jelentkezők nagy többségben nem karriervágyból döntenek a csatlakozás mellett, hanem azért, mert szeretnének tenni végre nemzetükért. "Hasonló volt a helyzet a Jobbik esetén. Akik annak idején elkezdték szervezni a pártot, azok nem tudhatták, hogy évekkel később parlamenti szereplők lesznek majd" - mondta. Az erdélyi politikai ifjúsági szervezetet képviselő Tőke Ervin, valamint az erdélyi civil ifjúsági szervezetet képviselő Fancsali Barna egyetértett abban, hogy a politikai és civil szervezetek közötti kapcsolatokkal nincs probléma. Tőke elmondta, nem lát abban kivetnivalót, ha egy fiatal mindkét típusú szervezetben részt vállal, míg Fancsali hangsúlyozta: "Természetesen vannak átfedések a civil és politikai szervezetek tagsága közt, ám ezzel nem gyengítik, hanem kifejezetten erősítik egymást."
 
Lovassy Cseh Tamás, Fancsali Barna és Tőke Ervin

A beszélgetés talán legérdekfeszítőbb szakasza a támogatáspolitika kérdését járta körül. A Minta elnöke egyértelművé tette, ez az a terület, ahol bőven van még mit tenni: "Azt látom, hogy Erdélyben a pénzeket haveri alapon osztják szét: az RMDSZ kétharmadot magának utal, egyharmadot pedig a haveroknak. De sajnos magyarországi részről is vannak problémák, az EMI-tábor például kevesebb anyaországi támogatást kap, mint Gyurcsány idején." Sorbán Attila Örs kifejtette, véleménye szerint normális ifjúsági támogatáspolitika soha nem lesz, mert a mindenkori kormány fél, hogy a fiatalok összefognak, megerősödnek és elkezdenek önálló véleményt alkotni. Farkas Gergely arra mutatott rá, ideje lenne már, hogy a kormányok ne csak a kormány-ellenzék dichotómiát lássák, hanem azt is, hogy mely szervezetek teremtenek értéket. "A Jobbik igyekszik ebben is élen járni. Pártalapítványunk azokat a kezdeményezéseket támogatja, melyek a magyar ügyet szolgálják, nem az a feltétel, hogy legyen jobbikos az ötletgazda." 
Juhász Szabolcs 
Borzont 
Fotók: Kató Alpár 
Kapcsolódó: 
   Impotens a kormány diplomáciája egy fideszes képviselő szerint 
   Az Unió tűzzel-vassal irtja az autonómiát 


Az USA a tűzzel játszik 


2013/08/10 Szabad Riport 
"...Amerika egyik legfőbb export cikke a demokráciának nevezett államműködési forma, melynek neve ellenére a néphez van a legkevesebb köze, egy olyan államvezetési módszer, melyben senki semmiért nem vállal felelősséget, és nem is vonható felelősségre...." 
A cionisták bábjaként - elsöprő többségben - működő amerikai politikusok a tűzzel játszanak. 
Belföldön többfrontos hadüzenet nélküli háborút indítottak az amerikai nép és a nem zsidó fehér faj ellen. Ez többfrontos háború az erkölcsi rombolástól, a mentális és fizikai megsemmisítésig mindenre kiterjed. Változatos, főként titkos eszközökkel és törvényekkel vívják. 
Külföldön is pontosan ezt teszik, a katonai és zsoldos fegyveres erők alkalmazásától a titkos eszközök bevetésén át mindent felhasználnak a cionista világuralom elterjesztése és fenntartása érdekében. A dróton rángatott "világ csendőre" országokat, népeket igáz le, válogatott eszközökkel, becsapva és akár egymás ellen is kijátszva őket. 

Pillantás a múltra

Az amerikai őslakosok tömeges kiirtásával és ennek legalizálásával kezdődött az "Újvilág" szégyenteljes történelme. 
A betelepült, betelepített, és befogadott tömegek alkotta lakosság feletti uralmat és vezetést lassan megkaparintotta egy felelőtlen gátlástalan titkos szövetség, majd, mint a rák elburjánzott, és megfertőzte szinte az egész világot. 
A gonosz képviselői elsőként az európai kontinenst hajtották igába, de itt nem álltak meg, az "Újvilág" még csábítóbb és alkalmasabb célpontjukká vált. 

A hatalom fenntartása

Az USA feletti totális irányítás átvétele lehetővé tette, hogy az amerikai nép engedelmes kutyaként és igavonó baromként szolgálja fegyvereivel és gazdaságával a cionista világhódítási törekvéseket. 

Mára az "amerikai álom" összeomlott, a lakosság jó része elszegényedett, munkanélkülivé ésszociálisan ellátatlanná vált. A mesterséges ipari- és pszichikai mérgezéssel az amerikai nép mentális- és fizikai állapotát, egészségét és ellenálló képességét lassan nullára redukálták. 

Azonban az amerikai nép szeme kinyílt, minden hazugságuk ellenére is, és egyre többen ismerik fel, micsoda átverés részesévé, és áldozatává váltak. Márpedig ennek a felismerésnek következményei vannak. 

Ezeket a következményeket a cionisták nem hagyták válasz nélkül. Lépéskényszerbe kerülve, újabb és újabb törvényeket hoztak az emberek kordában tartására. 

Ebbe a kategóriába tartozik az amerikai nép lefegyverzése, a mára állandósult terrorfenyegetettség sulykolása, az utcákon fegyveresen cirkáló katonai jelenlét, és az emberi jogok semmibevétele, a leleplezett ipari méretű jogtiprás, megfigyelés, a hitel rabszolgaság, - mely mára milliókat tett földönfutóvá-. De ide sorolhatjuk, a bírói ítélet nélküli bebörtönzések legalizálását is éppúgy, mint az emberekbe való mikrocsip beültetésének népszerűsítését, mely hamarosan kényszerré fog válni. 
Elmondhatjuk, hogy "Amerika a Szabad Világ" szlogen, mára csupán egy mítosz. 

A cionisták agymosó gépezete a terrorfenyegetettségre hivatkozva igyekszik elfogadtatni az amerikai néppel, hogy a külföldi országok belügyeibe akár titkosszolgálati, vagy gazdasági, akár a katonai módszerekkel történő beavatkozás indokolt és korrekt. 
Ezeknek a terrorakciónak, melyeket hol fegyverrel, hol pénzügyi -, hol titkosszolgálati módszerekkel, hol pedig ezek kombinációjával hajtják végre, a főszereplője, kivitelezője maga az Egyesült Államok.

Az USA, pontosabban a CIA - mely maga is állam az államban - jókora öngólja, hogy a mostanság leginkább emlegetett terror szervezetet, az al-Kaidát ők maguk képezték ki. Mely felett időközben elveszítették az irányítást, - mint az intelligens robotok, melyek öntudatra ébrednek. 

Az "Arab tavasz" elnevezésű terror akció, mellyel a Közel-Keleten igyekeznek átvenni a hatalmat, épp olyan aljas és tervezett bomlasztás, mint a Szovjetunió szétbombázása volt, majd pedig az utódállamok "narancsos" és egyéb jelzőkkel illetett konfliktusainak kirobbantása. Ám meggyőződésünk, hogy a cionisták és Izrael befolyása épp ilyen szégyenletesen visszájára sül el. 

Palesztina lerombolása, a palesztinok kiirtása, már most is a világ legtöbb országában erős visszatetszést szült. Éppúgy, ahogyan a zsidó bombák, és titkos atomfegyverek, valamint a cionmédiában elhallgatott izraeli terrortámadások. 

Export-demokrácia - a cionista hatalomgyakorlás eszköze

Amerika egyik legfőbb export cikke a demokráciának nevezett államműködési forma, melynek neve ellenére a néphez van a legkevesebb köze, egy olyan államvezetési módszer, melyben senki semmiért nem vállal felelősséget, és nem is vonható felelősségre. 
Ezért nagy hiba lenne, ha általánosságban, az egész amerikai nép felett törnénk pálcát. Mivel a demokráciának csúfolt rendszerben, valójában maguknak a választóknak, éppúgy nincsen semmiféle beleszólása a politikusaik, szenátoraik és képviselőik döntésébe, mint bárhol a világon ahol ezt az export-demokráciát alkalmazzák. 
Bár lehetne jól is működtetni, de erre már alig van példa a világban. 
Ráadásul a "termék" valójában nem az amerikaiaké, hanem a háttérhatalom gyártmánya. 

Úgy tűnik, ez az "export-demokrácia" nem más, mint egy ország öngyilkosságának egy módszere. 
Annál is inkább, mert a neoliberális átirat szerint a kisebbség uralmát biztosítja a többség felett. 
Ezt az export-demokráciát igyekeznek ráerőltetni a Közel-Kelet, Dél- és Közép Amerika, Afrika, Ázsia, minden országára, ahol még nem erősítették meg a cionista befolyást. 

Európában - egy-két kivétellel - már régóta hatékonyan működtetik és felügyelik, (pénzügyi és gazdasági terrorral) ezért amíg ezen országok népei nem gondolják meg magukat, és nem akarnak az export-demokráciáról, valódi, népi demokráciára, váltani, addig a fegyveres terrort nem alkalmazzák velük szemben. 
Kétségünk nincs azonban, hogy bármilyen önállósodási, váltási kísérlet ezt váltana ki. 

Az USA a cion terror módszerét alkalmazza, mely már nem tartható fenn sokáig, ezért számítani lehet arra, hogy az öntudatra ébredt nemzetek és országok fellázadnak ellene, s a tűz, mellyel most az USA játszik, lángba borítja a világot. 

Szász Gerda - Szabad Riport Tudósító Iroda 
*

A CIA volt elnökhelyettesének, Michael Morell 

megvilágosodása 

10.08.2013, 19:08 Oroszország Hangja 
    
A szakértői közösségében továbbra is a közelmúlt eseményeiről beszélnek, nevezetesen a CIA most már volt elsőszámú igazgatóhelyetteséről Michael Moller ügyéről. Két nappal ezelőtt egy hosszú interjút adott a neves Wall Street Journalnak. Morell figyelmeztetett, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének bukása komoly fenyegetést fog jelenteni az USA nemzetbiztonságára. Szíria a legkülönbözőbb terroristák menedékévé válhat, sőt még az Al-Kaida legfőbb székhelye is lehet. 

Morell augusztus 9-én nyugdíjba ment, amelyre a kérelmet már néhány hónapja beadta. Azonban az állami hírszerzésnél, 30 éves tapasztalattal a hátuk mögött sosem adnak úgy politikai értékelést, hogy előtte ne konzultáltak volna a felsőbb vezetéssel. 
Morell szavait igen széleskörűen értelmezik. Beleértve azt is, hogy így próbálják elterelni a figyelmet a CIA botrányáról. Ezt egyébként Morell egykori beosztottja a CIA-nál, Edward Snowden mondta. 
A szakértők jelentős csoportja úgy véli, hogy Morell szavai az amerikai közigazgatásban és Kongresszusban kialakult nézetet tükrözik a szíriai helyzettel kapcsolatban, azokét, akik már úgy vélik, hogy nincs értelme támogatni a szíriai véres fegyveres csoportokat. 
Az orosz szakértők sem egyik, sem pedig másik lehetőséget nem zárják ki. Bármit is mondjon a CIA volt igazgatóhelyettese, az USA külpolitikáját az elnök határozza meg. Abban pedig semmiféle változás nincs és nem is látszik - mondja a Stratégiai Kutatások Intézetének elemzője, Vlagyimir Kozin: 
Nem gondolom, hogy az amerikai szíriai konfliktushelyzettel kapcsolatos politika hirtelen kormánypárti lesz. Ugyanolyan kemény marad kettős mércét alkalmazva. Ezután is ugyanúgy katonai és morális támogatást fog nyújtani a fegyveres csoportosulásoknak. 
Az amerikaiak számára teljesen világos, hogy a Bassár el-Aszad vezette rendszer bukása oda vezet, hogy Szíria egy irányíthatatlan terület, az Al-Kaida bölcsője lesz - mondja az Orosz Stratégiai Tervezés Intézetének igazgatója, Alekszandr Guszev: 
Természetesen felmerül a kérdés: ebben az esetben fegyverek helyett miért nem csak humanitárius segéllyel segítenek az ellenzéknek? Hiszen az ellenzék éppen a jelenlegi Bassár el-Aszad rendszere ellen harcol. Morell szavaiban nyilvánvaló a kettős mérce. Az amerikaiak eddig pontosan tartották eddigi, alapvető pozíciójukat - megbuktatni Bassér el-Aszad rendszerét. 
Időközben nyilvánosságra került, hogy az amerikai és az orosz szakemberek augusztus végén ismét összegyűlnek, hogy megtárgyalják a szíriai konfliktushelyzettel kapcsolatos genfi konferencia utolsó részleteit, amelyre akár már szeptemberben sor kerülhet. 
Kapcsolódó: 
   Csak erős idegzetűeknek: Obama terroristái civileket végeznek ki Szíriában 
   450 kurdot mészároltak le a terroristák Szíriában - 120 gyerek az áldozatok között 
   Brzezinski és a szíriai helyzet 

Egy kisváros kitiltja a néger-muszlim 

betolakodókat! 

10 aug 2013 Magyar Hajnal 
Vámosszabadi, Bicske, Debrecen, Békéscsaba, figyelem! Ha már a pártok egyként cserben hagytak, kövessétek a példát. Svájcban próbálnak megálljt parancsolni a közbiztonságot és a nemzet fennmaradását fenyegető színeseknek. Fehérellenes, rasszista "jogvédők" persze óbégatnak, de egyre többeknek tetszik az igazságos és racionális döntés, amely a svájci polgárokat, gyermekeket és iskolákat óvja a bűnöző bevándorlóktól. 
Kitiltotta egy svájci település a menekülteket köztereiről és középületeiből - írja az Independent. A Zürichtől nyugatra eső Bremgarten településen júliusban nyitott meg egy menekülttábor (vagyis muzulmán-néger bűntanya). A település vezetői azzal indokolták, hogy olyan rendeletet hoztak, amely alapján a menekültek nem tehetik be a lábukat a helyi uszodába, a templomba, vagy a játszóterekre, hogy olyan szabályokat kell hozniuk, amelyek a helyiek és a menekültek békés és rendezett együttélését segítik elő. Összesen 32 "tiltott övezetet jelöltek" ki. 

"Biztonsági okok miatt döntöttünk úgy, hogy nem mehetnek be ezekre a helyekre, hogy megelőzzük a konfliktusokat és a droghasználatot" - mondta a település polgármestere, Raymond Tellenbach. 

Mario Gattiker a svájci menekültügyi hivatal vezetője egyetértett az intézkedéssel, az újságíróknak azt mondta, hogy a rend megteremtésének a záloga az ilyesfajta törvénykezés. 
Egy nem kormányzati szerv, a libsi "Menekültügyi Tanács" azonban a svájciak és a közbiztonság érdekeivel szembemenve "elfogadhatatlannak és embertelennek" nevezte a szabályozást, és annak felfüggesztését követelte. A Solidarité Sans Frontie`res nevű, fehérellenes jogvédő csoport szerint a korlátozás "csúnyán diszkrimináló". 

Egy közeli település, Menzingen polgármestere ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy ő teljes mértékben támogatja a menekültek a távoltartását az iskoláktól: "ez biztos, hogy egy nehéz terep, hiszen a bevándorlók itt találkoznak a fiainkkal és lányainkkal". 

Svájc népességarányosan kétszer annyi menekültet fogad be mint a szomszédai, minden 332 lakosára jut egy menekült, miközben az európai átlag 625 lakosonként egy menedékkérő. 

Magyarországot is elárasztják színesekkel 
 
Csani és Krisztina pártfogoltjai Debrecenben

Hamarosan hazánk is erre az útra lép, néhány éven belül több tízezer arabot, négert, törököt, afgánt akar betelepíteni az EU és a cionista lobbi,amelyek száma 10 év alatt, szaporaságuknak is köszönhetően fél milliós nagyságrendű lehet. Már megkezdték a betelepítéseket az elmúlt hónapokban, és mondani sem kell, ki fogja eltartani őket. Ingyen koszt, kvártély, zsebpénz, hálából drog, erőszak, bűnözés. 
A parlamenti pártok a Fidesztől az MSZP-LMP-én át a Jobbikig aktívan vagy passzívan asszisztálnak ehhez, sőt a "nemzeti radikálisok" a közbiztonságot fenyegető, népünket kiirtással fenyegető muszlimokkal bratyiznak. Különös fintora a sorsnak, hogy ráadásul a cionista tömb fontos csatlósaiként ténykedő Törökországgal és Azerbajdzsánnal barátkoznak, még a baltás gyilkos kiadását is megvédték. Törökország és Azerbajdzsán az Irán és Szíria elleni agresszió kulcsállamai, területükön amerikai és izraeli bázisok vannak és közös támadórakétákat fejlesztenek Irán ellen. 
Ami Svájcot illeti, jelenleg közel 48 ezer menekültet kell eltartson a kis alpesi állam. Az országban idén júniusban tartottak népszavazást, amelyen a svájciak egyértelműen kiálltak a menekültekre vonatkozó szabályok szigorítása mellett. 
magyarhajnal.com - index nyomán 
Korábban írtuk: 
   A Jobbik sem szavazott az afrikaiak betelepítése ellen 
   Buzipárti jobbikos voksok az EP-ben 
   Kohl kitelepítette volna a török "testvéreket" 

Mi a távolabbi célja a cionista 

háttérhatalomnak 

a bevándorlókkal és a cigányokkal? 

2013-08-09. 10:42 Kuruc.info 
Vajon milyen szándékai vannak a hazánkat uralma alatt tartó cionista oligarchiának a cigánysággal? Azzal minden értelmes magyar ember tisztában van, hogy az úgynevezett "jogvédők" és "demokraták" orruknál fogva vezetik úgy a magyar népet, mint a világ közvéleményét. De melyek lehetnek a "háttérhatalom" távolabbi céljai? 
Tisztában kell lennünk azzal, hogy mindaz, ami a "kisebbséggel" Magyarországon történik, szoros kapcsolatban áll az Európában és Amerikában elterjeszteni kívánt multikulturalizmussal. A cionista elit irányítása alatt álló globális birodalom legfőbb célja ugyanis egy kevert fajú birodalmi népesség megteremtése. Manapság gőzerővel zajlik Európa "amerikanizálása", amelynek az oligarchia számára két felbecsülhetetlen előnye van. Az egyik, hogy a bevándorlók és kisebbségek öntudatának, számbeli súlyának növelésével gyengíteni lehet az őshonos európai, fehér nemzetek önvédelmi ösztönét és nacionalizmusát. A másik pedig, hogy viszálykodó, egymás ellen fordítható etnikai csoportokból álló társadalmak születnek, amelyek az "oszd meg és uralkodj" jól ismert stratégiájának szellemében uralhatók. Hangsúlyozom: a hagyományos európai nemzetek pusztulását jelentő "multikulti projekt" nem pusztán Magyarországra van szabva, hanem az egész globális birodalom egyik legfőbb "rendező elve". 

Persze az "oszd meg és uralkodj" módszerét alkalmazó birodalmi elitnek vékony kötélen kell egyensúlyoznia. Mert az alattvalók egységének megbontása és a viszálykodás szítása ugyan az oligarchia elemi érdeke, viszont azért azt sem szeretnék, hogy a birodalom kormányozhatatlanná váljék, polgárháború törjön ki, és a "plebs" tagjai az egymás elleni küzdelemben fecséreljék el energiáikat - ahelyett, hogy az elnyomóik parancsára húznák engedelmesen az igát. Helyesebb tehát azt mondani, hogy az életünk minden területét figyelemmel kísérő és szabályozni akaró, gondolat- és érzésvilágunkat meghatározni kívánó hatalom a kisebbség és többség, illetve a különböző etnikumok közötti ellentéteket erőteljesen manipulálja. Teszi ezt részben a titkosszolgálatok, részben pedig a szoros felügyelet alatt tartott politikusok és a média segítségével. 

A buzik, a bevándorlók, a cigányok, a drogosok és mindenfajta deviánsok szüntelen sztárolása, a hagyományos családmodell és erkölcs elleni támadások, a nemzetek összetartó erejének szétbomlasztása mind ugyanazt a célt szolgálja: a kevert fajú, erkölcs, hagyományok és nemzeti öntudat nélküli, lebutított, ellenállásra képtelen, etnikai és egyéb más természetű viszályok révén is legyengített népesség megteremtését. Amelynek agyát alaposan át is mossák a liberalizmus, a multikulti és a holokauszt-vallás tételeinek állandó sulykolásával. Az uralkodó oligarchiának ettől a zombivá tett tömegtől aligha kell féltenie a hatalmát. Azoknak a keveseknek pedig, akik értik a folyamatok lényegét, és ellenállás leghalványabb jelét mutatják, a mindent látó "Nagy Testvér" figyelmének kereszttüzében kevés lehetőségük lesz bármiféle cselekvésre. 

Sötét jövő előtt áll a nyugati világ majd mindegyik népe. A kétségbeejtő demográfiai helyzetben a munkaképes felnőtteknek nem csupán egyre többet és többet kell dolgozniuk egyre kevesebb pénzért, hanem szembesülniük kell a nagy ütemben szaporodó bevándorlók és más "kisebbségek" egyre vadabb élősködésének és bűnözésének következményeivel is. A második világháborúban végzetesen meggyengített, majd a modern média révén alapos agymosásnak alávetett európai nemzetek nem képesek kezükbe venni sorsukat. A folyamatokat a cionista birodalmi elit irányítja, amely a maga mindenkori hatalmi érdekeinek megfelelően manipulálja az etnikumok közötti kapcsolatokat: a jól megfizetett "jogvédők" révén egyrészt igyekszik az egyelőre még többségi nemzetet a "kisebbségek" szeretetére buzdítani (valójában a többséget zsarolni, megfélemlíteni és sakkban tartani), másrészt pedig a viszály magvait is elhinti. (Gondoljunk pl. az ún. romagyilkosságok bizonyos titkosszolgálati vonatkozásaira.) 

Sajnos az elkövetkező években az úgynevezett cigánykérdés egyre inkább a politikai élet fókuszába fog kerülni. Nem kell hozzá sok idő, és az első számú közéleti üggyé - nemzeti sorskérdéssé - válik. De ahhoz sem kell már túl sok idő, hogy a cigányság számarányát tekintve többségre jusson. Hacsak nem omlik össze a jelenlegi világrendszer, akkor egy jó fél évszázad múlva Nyugaton a főként iszlám bevándorlók, nálunk pedig a cigányság lélekszáma megközelítheti (esetleg el is érheti) az őslakosokét. Vajon gondolnak-e a cionisták arra, hogy akkor mi fog történni? Fogas kérdés. Mivel azonban a birodalmi elitek általában kénytelenek hosszú távon gondolkodni, úgy hiszem, igenis foglalkoznak azzal, mi lesz akkor, ha a mostani imádott "kisebbségeik" többségbe kerülnek. Feltehetően abban bíznak, hogy egyrészt a vérkeveredés, másrészt a folyamatos liberális, fogyasztói és holokausztos agymosás (meg persze az iszlám államokra mért katonai csapások) eredményeképpen sikerül kihúzni a muszlim vallás méregfogát, és a cigók is szelídülnek valamelyest. (Legalább annyira, hogy valamilyen rabszolgamunkára alkalmasak lesznek.) Hogy ezek a számítások beválnak-e, egyelőre nem tudható. De akár beválnak, akár nem, Európa őshonos nemzeteinek - köztünk nekünk, magyaroknak - már oly mindegy lesz. 

Perge Ottó - Kuruc.info 
**

A kazincbarcikai strandról jelentik 

2013. augusztus 10. - 15:40 Jövőnk.info 
Alábbi véleményt az interneten találtuk, név nélkül közöljük. 

No akkor írok egy keveset a mai,strandolásunkról,az az a MI vagyis már a Cigányok néplavórjáról,vagyis a KAZINCBARCIKAI LURA BEACH-ről!Igaz már tegnap történt,szerda,családi és segély és a fene tudja miket is kapnak ilyenkor ezek,mert a strandon az arány:fehér 20% a cigány 80%!!!Nagyon komoly volt a gyerek medencébe a mi gyerekeink nem mertek be menni,nem is tudtak volna mert ruhástól ültek a lépcsőn,a medence szélén és persze benne is,a purgyik mezítelen vagy bugyiban!!!Ettek,ittak és bagóztak a medencében,a pohos nagy fater pedig sziesztázott!!Le sza..... a járdát és a medencébe szoptatták a kicsit a 45 fok melegben!Délután 2-re már fehérek nem voltak a gyerek medencébe,sőt már a strandon sem voltunk sokan!A 4 óra utáni vendégeket már úgy fogadták a bejáratnál,hogy "Biztos be akar menni,mert rengeteg a cigány?"Bejöttek és azzal a lendülettel ki is mentek,kérve vissza a belépő árát!HÁT KÉRDEM ÉN???Miért kell ezt nekünk tűrni és meddig??Miért kell nekünk elmenni,Barcikai fehér lakosoknak a strandunkról,mi akik tudunk szocializálódni,ezáltal viselkedni is,mi akik tiszták vagyunk,nem rongálunk és nem köpjük le a másikat!Senki semmit nem tesz és mindenki fél a Cigánytól!Az erre a célra kijelöltek (úszómesterek) sem tudtak mit tenni,próbálkoztak,de kudarcot vallottak és feladták,no innentől elszabadult a pokol.......!!Igen mi is eljöttünk a 45 fokos hőségben,nem tudtunk felhőtlenül kikapcsolódni és hűsölni és a szomorú az,hogy a gyerekek sem!Én azt hallottam (és ezt már tavaly is),hogy ezek a S.KAZAI CIGÁNYOK és valami kedvezményt vagy utalványt kapnak az Önkormányzattól vagy valami ehhez hasonló.......!ITT MOSSÁK LE A RETKET MAGUKRÓL,ITT MOSSÁK KI A RUHÁJUKAT........... és a többi..... és a többi olyan dolog amit Mi nem teszünk!!Ha valaki valami konkrétumot tud ezzel kapcsolatosan,erősitsen meg vagy cáfoljon rá!Mert ez ami ma történt aki nem látta el sem hiszi!!!Nagyon sokat járunk ki a strandra,de még ilyet nem tapasztaltam(tunk) a hosszú évek során!!Mi is nagy fentartással és a Szlovák is ezért az Elszaporodott,Degenerált Cigáyosodás miatt nem Fogja látogatni a VÁROSI STRANDUNKAT!!!! 
forrás: internet 
Kapcsolódó: 
   Bajban vagytok ózdiak - több ezer cigány áttelepítése folyik (!) Ózdra 

Bűnözéshegy a Szigeten 

2013. augusztus 09. 18:59 Hunhír.info 
Az idei Sziget fesztivál alatt a rendőrség eddig összesen 83 bűncselekményt regisztrált a Hajógyári-sziget területén - közölte a BRFK III. kerületi rendőrkapitányságának vezetője. 
Horváth Antal alezredes elmondta, hogy a bűncselekmények jelentős része lopás - zseblopás, alkalmi lopás -, illetve kifosztás volt. Hozzátette: elsősorban sátrakból lopnak, ugyanis a sértettek sokszor órákra őrizetlenül hagyják alkalmi szálláshelyeiket, holmijaikat. A sértettek jelentős hányada, 88 százaléka külföldi, közülük is kiemelkedik a holland állampolgárok aránya - közölte a kapitányságvezető. 
Péntekig a fesztiválon 31 embert fogtak el, közülük 27-en kábítószerrel visszaélés - többségében fogyasztás - miatt kerültek rendőrkézre. Két nigériai és két szlovák állampolgárt őrizetbe is vettek. Előbbi kettőt kábítószer-terjesztés, az utóbbi kettőt lopás miatt. 
A rendőrség eddig 384 gramm növényi származékot, illetve porállagú kábítószert, valamint 416 darab különféle tablettát és 98 pakett növényi származékot - feltehetően marihuánát - foglalt le. Az alezredes kiemelte, hogy a lefoglalt kábítószerek között a marihuána mellett van hasis, valamint ecstasy is, emellett folyamatban van az egyéb lefoglalt szerekről szóló szakértői vélemények beszerzése. 
Horváth Antal hangsúlyozta: egyenruhás és civil ruhás állománnyal is jelen vannak a Szigeten. Szoros kapcsolatban állnak a rendezvényt biztosító biztonsági céggel, az áldozatvédelemmel, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, a bűnmegelőzéssel, illetve a külképviseletek munkatársaival. 
A fesztiválon két brit rendőr is dolgozik, magyar kollégáik velük is folyamatosan tartják a kapcsolatot. 
Kapcsolódó ellenpélda: 
   MNA tábor 2012 - Valahol Magyarországon... 




Parlament, ahol ittasan is lehet dolgozni 

2013-08-08 20:16 hir.ma 
A parlament az egyetlen munkahely az országban, ahol ittasan lehet dolgozni. Így hozzák a "felelős" döntéseket. A Magyar Parlamentben a politikusok és az ott dolgozó személyek ittasan is dolgozhatnak. 
Egy szabályt kell betartani, mégpedig pedig azt, hogy amikor az Országházba lépnek ne látszanak nagyon piásnak, mert akkor szemrevételezés alapján ki lehet őket küldeni az épületből. (persze ha elég merész az őr) 
Ha már bejutottak a politikusok és a dolgozó személyek az Országházba, szabad út van a piáláshoz, hiszen a büfében is hozzá lehet jutni bármilyen szeszes italhoz. 
Elég érdekes, hogy egy munkahelyen egy kubikus segédmunkás nem ihat meg egy sört, mert kirúghatják, vagy a céget súlyosan megbüntethetik, addig azok az emberek, akik az egész ország sorsáról, a gazdaságról dönthetnek simán piásan végezhetik a munkájukat és hozhatnak törvényeket, rendeleteket. 
A parlamenti büfében egy ülésszak alatt több száz üveg sör és bor fogy el, mint egy jó kis falusi kocsmában. 
Kapcsolódó: 
   Ön is szeretne ilyen munkahelyet? Legyen parlamenti képviselő! 
   Képviselők verekedtek az ukrán parlamentben 




MSZP: a rasszizmus körülöttünk van, terjed és 

erősödik 



2013. március 21. csütörtök 08:23 MTI - Híradó 
Az ellenzéki párt szerint zéró toleranciára van szükség az ilyen eszmékkel, tettekkel szemben. 
Nem elég egy udvariaskodó közlemény ezen a napon, figyelmeztetni kell, mert a veszély nagy és tovább növekszik, "nap mint nap sérül a joga több százezer honfitársunknak a származása miatt" - írta Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője a rasszizmus világnapja alkalmából kiadott közleményében. 
A rasszizmus az egyetemeken, főiskolákon, a színházban, a szélsőjobboldali újságok lapjain, a tévés újságíró fejében, tollában, a "diákokra uszított szélsőjobbos futballdrukkerek ökölrázásában", a nyilas parlament tagjának, a fasiszta kormány feltétlen hívének rehabilitálásában és a parlamentben is jelen van - tette hozzá az ellenzéki pártvezető. 
Csütörtökön tartják világszerte a rasszizmus elleni világnapot, a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napját. Az ENSZ Közgyűlésének 21. ülésszakán, 1966-ban nyilvánították március 21-ét a faji megkülönböztetés elleni küzdelem világnapjává. Annak a véres rendőrsortűznek az emlékére tartják évről évre, amely 1960. március 21-én dördült el a dél-afrikai Sharpeville-ben. A sortűznek 70 békés tüntető esett áldozatul. 


A rasszisták igen ostobák !!!!! 
A rasszizmus körülöttünk, terjed és erősödik. 
A rasszizmus ott van a turulban, az árpádsávos zászlóban, ami mind a szélsőjobb szimbóluma. 
A rasszizmus ott van az egyetemeken és főiskolákon, ahol a szélsőjobboldaliak vélt vagy valós származás alapján listázzák a diákokat. A rasszizmus ott van a színházban, amit a szélsőjobb izgat és igazgat. A rasszizmus ott van a szélsőjobboldali újságok lapjain, amelyek nap mint nap támadják és fenyegetik a kisebbségeket. A rasszizmus ott van a tévés újságíró fejében, aki évek óta rendszeresen kirekesztő, cigánygyűlölő, zsidóellenes kirohanásokat tehet, és nemhogy büntetést, de kitüntetést kap mindezért. A rasszizmus ott van az újságíró tollában, aki a cigányok és zsidók ellenségeként gyűlöletet szít. 
A rasszizmus ott van a diákokra uszított szélsőjobbos futballdrukkerek ökölrázásában. A rasszizmus ott van a nyilas parlament tagjának, a fasiszta kormány feltétlen hívének rehabilitálásában, és a magyar fasiszták bűneinek relativizálásában. A rasszizmus ott van a parlamentben: a zsidó politikusok listázása mögött, vagy a vállaltan antiszemita Prohászka Ottokár, a hungarizmus és a zsidóellenes törvények szülőatyjának emléke mögött. 
Tény, nem fenyegetés: a rasszizmus körülöttünk, terjed és erősödik. Meg kell állítanunk, vissza kell szorítanunk! Minden alkalommal nemet kell mondanunk a rasszizmusra: zéró toleranciára van szükség a szélsőjobboldali eszmékkel, szavakkal és tettekkel szemben. Ezért a rasszizmus ellen szakadatlanul küzdenie kell mindenkinek, akinek fontos a szabadság, a demokrácia, az igazságosság és a jogegyenlőség: a humanizmus. 
Van remény, mert többen vannak azok, akik őszintén vallják, hogy minden ember egyenlőnek születik. Akik azt az elvet képviselik, hogy senkit nem érhet negatív megkülönböztetés, hátrány, fenyegetés vagy jogsértés a származása miatt. 
Ennek a küzdelemnek a fontosságára kell figyelmeztetni ma. És ennek a meggyőződésnek kell maradéktalanul érvényesülnie a köztereken és a közéletben ma, holnap, és minden nap ezután. 
Mesterházy Attila, 
elnök-frakcióvezető 
Facebook 

Agymosás vagy vallásszabadság? 

2011-11-27. 15:09 Kuruc.info 
Témánknak különleges aktualitást ad, hogy a Fidesz-kormányzat nemrég abszurd és hibbant módon egyházi státuszt biztosított a "Hit gyülekezete" fantázianevű cionista szektának, mely aktus mellesleg komoly pénzügyi szubvencióval jár. (Értsd: Adóforintjainkból reklámozzák a terrorállam Izraelt, és antiszemitáznak le minket.) 

Mint korábbi tanulmányaimban többször fejtegettem, a szemita eredetű monoteista vallások istenképe, híveitől kizárólagos imádatot követelő szellem, mely - a "bűnös népek" időnkénti kiirtására való parancsain túlmenően - választott népe megtizedelésével torolja meg más (vagy nem létező) istenek tiszteletét, az úgynevezett bálványimádást. Az agresszív, féltékeny hatalomféltés egyértelmű jellemzője - a Krisztus által meghirdetett igazi Atya ellen fellázadt - bukott angyaloknak, s vezérüknek, Lucifernek. Sajnos az egyháztörténelem során a Sátánnak Jézus számtalan hívét is sikerült félrevezetnie, ezért a keresztények többsége még ma is fél az individuális istenkereséstől, amit szerintük Isten ellenséges lázadásként értékel, és szigorúan büntet. 
Jézus atyaképe egészen más: az általa küldött jó Pásztor nem fenyegeti, vagy bünteti eltévedt bárányait, hanem fáradhatatlan türelemmel kínálja fel segítségét, hogy megmentse őket az önpusztítástól. Krisztus Atyja nem támad haragra, ha valaki szimpatizál Buddha, Lao Ce, vagy Zarathusztra tanításaival, legfeljebb igyekszik a tévelygő keresőket szelíden ráébreszteni, hogy van ennél tökéletesebb út is. S ha önhibájukon kívül ezt nem képesek belátni, tudatlan jó szándékukat értékelve, mégis megnyitja előttük az üdvösséghez vezető tisztítótűz szűk kapuit. 
Másfél évezred alatt a kereszténység sajnos lényegesen eltávolodott az eredeti Jézusi ideáktól. A kereszt és a kard násza egész Európában újra szemitizálta a kereszténységet, mely nálunk például specifikusan abban nyilvánult meg, hogy az Ázsiából magunkkal hozott magyar ősvallást is tűzzel-vassal irtotta az egyház, noha mi a természet erőit nem bálványként imádtuk, csupán - mint Isten által javunkra teremtett princípiumokat - tiszteltük. A nyugatról érkező, kockafejű hittérítők ezt másképp látták, és ez az oka annak, hogy oly kevés ősemlékünk maradt fenn szellemi gyökereinkről. Ám a Szentlélek mégis újraszülte az egyházban az ősi, jézusi értékeket, elsősorban olyan szentek életén keresztül, mint Assziszi Szt. Ferenc, (napfivér + holdnővér = ősmagyar megváltó napszimbólum + Babba Mária) vagy az önfeláldozó szeret által boldog Árpádházi Szt. Erzsébet. Ugyanis bármennyire az antikrisztusi, tekintélyalapú uralkodás struktúrája épült ki az intézményben, csírájában mindvégig megmaradt az újjászületés iránti isteni fogékonyság, s tudvalevő, hogy a lélek ott fúj, ahol akar. 
A felvilágosodás (valójában lesötétedés), és a szekularizáció végül egyre szűkebb korlátok közé szorította a katolikus egyház szellemi befolyását, valamint politikai-gazdasági-pénzügyi hatalmát. Ám "ahol elhatalmasodik a bűn, kiárad a kegyelem": A kényszerből hatalmát vesztett egyháznak az új helyzet lehetőséget teremtett a lelki újjászületésre, eztán már csak tagjainak és vezetőinek lelkiismeretén múlik, hogy az esélyt szabadságuk révén kihasználják-e, avagy sem. A racionalizmus azonban a liberalizmus által ígért vallásszabadság helyett sokkal keményebb lelki terrort hozott, mert a végső időkben a totális világhatalmat magához ragadó ördögnek sikerült a tömegekbe hipnotizálnia, hogy rögeszmés vallásos megszállottságát totális vallásszabadságnak élje meg. Igazi "zsidókereszténységgel" állunk tehát szemben: Mára a lelkiismereti szabadság - úgymond - "klónozhatóvá" vált. 
Ne feledjük a krisztusi és az antikrisztusi hatalom közti alapvető különbség lényegét, melyet Jézus élete és tanítása oly világossá és egyértelművé tett számunkra! ("Őrizkedjetek a hamis prófétáktól, akik juhok bőrébe jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt. Nem teremhet rossz fa jó gyümölcsöt, romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre vetnek. Azért gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem mind, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! - megy be a mennyek országába; hanem aki cselekszi mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! - nem a te nevedben prófétáltunk-e, űztünk-e ki ördögöket; és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot? És akkor azt mondom majd nekik: Sosem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők!" /Máté 7; 15-23/. 
De lássuk csak, mik azok a rossz, illetve jó gyümölcsök? Mi Lucifer, s mi az Atya akarata, melynek gyakorlati megvalósítását számon kéri majd hívein? "A hús gyümölcsei nyilvánvalóak, s ilyenfélék: paráznaság, tisztátalanság, kicsapongás bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, civakodás, féltékenység, indulatoskodás, veszekedések, meghasonlás, versengések, irigykedés, részegeskedés, torkoskodás és az ezekhez hasonlók. Akik ilyesmiket tesznek - mindenkor mondtam nektek - Isten országát nem fogják örökölni. A Szentléleknek gyümölcse ellenben: szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, jóságosság, derekasság, hű hit, szelídség, önuralom. Az ilyenek ellen nincs törvény. /Galata 5; 19-26/ Ezek után ítélje meg ki-ki maga, hogy a cionista rablógyilkosokat áldó, s a radikális jobboldalt átkozó Hit gyülekezete a kettő közül mely gyümölcsöket termi inkább. /Lásd: Lukács 9;54-55/ 
Mikor Isten Fiát a nép királlyá akarja koronázni, egyszerűen elmenekül. Nem holmi álszerénységből teszi ezt, hanem tudja, hogy ez Sátán kísértésének újra felbukkanása, melyet a pusztában már hallott egyszer: "Neked adom a föld minden királyságát, ha leborulva imádsz engem." Jézus kétféle uralomról, hatalomról tud: A mennyeiről, és az evilágiról. A jó pásztor megtagadta a "koronát", Dávid király, Mohamed, Savonarola, Kálvin vele szemben elfogadták. A mennyei uralom nem ismeri még az ellenségeivel szembeni erőszakot sem, és tekintélye azon alapul, hogy ténylegesen mindenkit szolgál. A lábmosásra való felhívás azt jelenti, hogy aki mások szellemi vezetője akar lenni, annak elsősorban szolidaritást kell gyakorolnia bajbajutott embertársaival szemben, gyakorlati segítséget nyújtva nekik. ("Éheztem, és ennem adtatok; szomjaztam, és innom adtatok; vándor voltam, és befogadtatok; mezítelen voltam, és felruháztatok; szomorú voltam, és megvigasztaltatok; börtönben voltam, és meglátogattatok". /Máté 25, 34-36/.) Mindez nem csupán része kell, hogy legyen egy egyházi vezető programjának; hanem ennek ellenkezőjét egyben ki is kell zárnia: Az erőszak, a parancsolgatás, a megfigyeltetés, a vak engedelmesség elvárása a gyülekezettől, a kizárással fenyegető zsarolás, vagy a hipnotikus befolyásolás sohasem lehet Isten szándéka. 
Egyesek szerint nehéz határt vonni egy próféta alkatú személyiség tömegeket lenyűgöző szellemi hatása, és a szuverenitást korlátozó tömeghipnózis között. Azonban az igaz prófétát épp az különbözteti meg a hamistól, hogy tudatában van az egység Isten által kijelölt határainak. A teremtés folyamán a Szeretet a sokszínűséget tette a természet egyik legfontosabb alapelvévé, melynek gazdagító és egyensúlyt fenntartó funkciója van a történelmi fejlődésben! Természetesen az életnek vannak egységes alapelvei is, mellyel szembe fordulva az öngyilkos pusztulás következik be. De emellett mégis mindig meg kell maradnia az egyéni sokszínűségnek is, mert ennek hiánya éppúgy a pusztuláshoz vezet! Érvényes ez a szellemi, a vallási élet területén is: Az igaz vezető tisztában van ezzel, ezért a közös elvekre való tanítással egyidejűleg folytonosan buzdítja a híveket az önálló gondolkodásra, személyes lelkiismeretük önálló építésére. 
A sátán minden isteni jelenséget igyekszik utánzással meghamisítani, melynek elsődleges célja, hogy magát istennek hazudja. Másodlagos célja viszont az, hogy mikor az emberek rájönnek a csalásra, zavarodott óvatosságból elvessék az isteni eredetit is! Ezzel a gonosz eléri célját, az ember ignorálja egyben isten kegyelmi adományait is! Akit nem vezet a Szentlélek, annak számára emberileg szinte lehetetlen az igazgyöngy és a hamisítvány megkülönböztetése egymástól. Ám az Isten ilyen nehézségekben sem hagyja magára az őszintén kereső embert, megtanít rá, hogy mi a titka, s módja a kísértés elleni eredményes küzdelemnek. 
A Vatikán által legitimált katolikus karizmatikus mozgalom összejövetelein, egy oda betévedő laikus hasonló külső jeleket tapasztalhat, mint a Hit gyülekezetének rendezvényein. Átszellemült arcú, rajongó, ujjongó, magukról szinte megfeledkezett hívek énekelnek halandzsanyelveken, tapsikolnak, esetleg táncra perdülve is áldják Istent. A felületes szemlélő számára egy ilyen látvány benyomása meghökkentően hasonló lehet ahhoz, ami Németh Sándorék egy-egy rendezvényén tapasztalható. Mi tehát akkor a különbség? A válasz igen egyszerű: Először is remélhetőleg egyetlen katolikus (karizmatikus) egyházi vezető sem fogja a híveket soha arra buzdítani, hogy dicsőítsenek egy terror-államot, vagy hogy fogjanak fegyvert Izrael oldalán! Azután a katolikus egyházból nem történtek kiszakadások a mozgalom miatt. A hit gyülekezete ellenben rövid idő alatt hasadt számos, egymással ellenségeskedő újabb csoportra. Végezetül a katolikus mozgalomban lényeges alapelem az egyének kreativitásának támogatása; egyidejűleg annak a közösség általi meggátlása, hogy egy olyan diktátori hajlamokkal megvert alak, mint Németh, lelki terror alatt tartson egy egész gyülekezetet. 
Persze vannak a hitgyüliseknél sokkal sátánibb, gigantikusabb, kártékonyabb globális- multinacionális szekták is. Ezek közül talán a legveszélyesebb a Ron Hubbard amerikai őrült, félbe maradt képzettségű pszichológus által alapított Szcientológia Egyház. (Az agylágyulás nem vicc: egész beteg elméletét egy kóros "science fiction" ötletbetörésére alapozta, mely szerint x-milliárd évvel ezelőtt egy démon a földre zárta az emberi lelkeket, akiket majd ő, mint próféta, kiszabadít a szcientológia vallás segítségével.) Érdemes elolvasni olyan könyveket, megnézni olyan dokumentumfilmeket, melyeket kiszabadult egykori szektatagok írtak. Olyan terrorszervezetről van szó, mely ellenfeleivel szemben semmilyen módszertől nem riad vissza, s belső struktúrája kísértetiesen hasonlít a legsötétebb sztálini rendszerre. Ingyenes teszttel és pszichoterápiával indítják a taghalászatot (agit-prop), majd mikor a kezdeti pozitív eredményektől fellelkesült páciens kezdi elveszíteni józanságát, aláíratják vele, hogy bármi történik ezután, ahhoz ő előre önként hozzájárul. Majd hazugságvizsgáló géppel vallatva feltérképezik erkölcsi életét, hogy később, menekülési kísérlet-, vagy ellenállás esetén zsarolni lehessen. Miután a szekta a gyóntatás során egyben feltérképezte az új tag (és családja) anyagi hátterét is, megkezdődik a pénzszivattyúzás. Ez abból áll, hogy egyre drágább szemináriumokat végeztetnek el vele, a végső megvilágosodás reményében. Ha elfogyott a pénz, egyszerűen csicskáztatni kezdik, ahogy az a cigánybűnözőknél szokás. Még inkvizíciójuk (vallatás, káder-akták, pszicho-terror) sőt büntetőtáboraik is vannak. A gyerekeket meg úgy neveli a szekta, akár Huxley "Szép új világ" c. utópisztikus regényében: Előbb-utóbb játékot nélkülöző, fanatikus, apró robotokká válnak. 
A fundamentalista keresztény szekták esetében egyébként mindenütt hasonló jelenségeket tapasztalhatunk. A vezető tudatosan, avagy tudat alatt, csakhamar despotává torzul, és a tan (Biblia) egyértelmű objektivitására hivatkozva vallás-teológiai diktatúrát vezet be, amint ez világosan látszik a szakértők elemzései alapján. A hívők többsége saját alávetettségét a hipnózis hatására saját, "Szentlélek általi" önkéntes korlátozásának éli meg, egyesek azonban - még épségben maradt lelkiismeret morzsáik sugallatára - fellázadnak. Előbbieknek szembesülniük kell az ítélet napján azzal a ténnyel, hogy mindenkinek személyesen kell megállnia Isten előtt, /Róma 14;12/ s nem hivatkozhat rá, hogy vezetői hibás parancsait derék, hűséges engedelmességből hajtotta végre. Senki sem hordhatja mások zsebében saját lelkiismeretét! Utóbbiakat viszont az elhagyott szekta kemény, bosszúálló büntetése várja, egészen családok, korábbi barátságok gyűlölködő kettéhasadásáig, vagy a mártírium egyéb formáiig. (Fenyegetések, zsarolások, rágalmazások.) 
A lelki terrort gyakorló szekták az esetleges hatósági számonkérések elől - cinikus módon - rendszerint a vallásszabadságot biztosító liberális törvények védelme mögé bújnak, noha a gyülekezet tagságának erős szabad akarati korlátozottságát néhány egyszerű pszichológia teszttel nyilvánvalóan igazolni lehetne. A fanatikus megszállottság bizonyos határokon túl drogfüggőséghez hasonlatos lelkiállapotot és teljes döntésképtelenséget okoz. A legnagyobb veszély azonban az, hogy az Ószövetséget teljes egészében Istentől ihletettnek tekintő biblikus fundamentalizmus legitimnek tekinti az erőszakot, vagyis bármikor kész Isten nevében ölni. Márpedig épp itt válik kérdésessé a vallásszabadság határa: Mennyiben lehettek legitimek a történelemben erkölcsileg az egyes vallásháborúk? Akár a keresztes háborúk, akár az oszmán invázió, akár a hat napos háború? 
A Hit gyülekezete jelenleg azért jelent Magyarország számára komoly nemzetbiztonsági kockázatot, mert mérget vehetünk rá: A nyilvánvalóan Moszad ügynököktől hemzsegő társulat élén, egy Izrael és Irán között esetleg kirobbanó katonai konfliktus esetén Németh Sándor feltételezhetően magyar önkéntesek toborzásába kezd majd Izrael oldalán, mely felett a perzsák biztosan nem fognak szemet hunyni. 
Tarnóczy Szabolcs 
Kapcsolódó: 
   450 kurdot mészároltak le a terroristák Szíriában - 120 gyerek az áldozatok között 
   Az RTL Klub örömmel közvetíti az István, a király Alföldi általi bemocskolását 
**
      8,3 millióra zuhant a magyarok száma

       Magyarországon 

      Megosztom 
      A Központi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta a 2011-es népszámlálás siralmas adatait. 
      Nincs túl sok okunk az örömre: drasztikusan csökkent a vallásosak aránya, nőttek a nemzetiségek, 100 000-el többen vallják magukat cigánynak. Az egyik legfontosabb változás, hogy az ezredforduló környéki 205 ezerről 2011-re 315 ezerre nőtt a magukat cigánynak vallók száma.. Ez természetesen a valós adatot még mindig nem mutatja: valódi számuk jelenleg körülbelül 7-800 ezer körül lehet. 
      Hasonló növekedés szinte mindegyik nemzetiségnél megfigyelhető (különösen a németeknél, ahol 120 ezerről 185 ezerre, illetve románoknál, ahol 14 ezerről 36 ezerre nőtt ez a szám). 
      Németh Zsolt, népszavazásért felelős elnökhelyettes szerint ez azzal az intenzív kampánnyal függ össze, mely során a nemzetiségi szervezetek mindenkit arra biztattak, bátran vállalja fel identitását. Ezzel párhuzamosan a magukat magyar nemzetiségűnek mondók száma 9,4 millióról 8,3 millióra csökkent, a nemzetiségek száma így tíz év alatt 45,6 százalékkal növekedett (a magukat magyarnak vallók száma 1990 óta csaknem két millió fővel csökkent). 
      A gyerekes párok száma 2,4 millióról 2,18 millióra csökkent, az egyedülálló szülők száma 472 ezerről 537 ezerre emelkedett, míg tíz éve 8,36 millió ember élt családban, tíz évvel később már csak 7,78 millióan. A családokon belül tért hódítottak az élettársi kapcsolatok, számuk megközelítette a 405 ezret. Eltartott gyerekek tekintetében a családok 53 százalékában egy gyermek sincs, egy gyermeket nevelők 25 százalékon, míg a két gyermeket nevelők aránya 16 százalék. 
      Csaknem 250 ezerrel kevesebb gyermekkorú, 171 ezerrel kevesebb 15-39 éves, és 92 ezerrel kevesebb 40-59 éves élt 2011-ben Magyarországon, mint 2001-ben. A 60 évesek és idősebbek száma ugyanakkor csaknem 250 ezer fővel nőtt. 
      Kapcsolódó: 
         Háború a Nemzet ellen - Az ország felszámolása 

MNA Országos nyári tábor - 2013 


Előkészítés

A tábor előkészítése már hétfőn megkezdődött. Elsőként a helyi csoport tagjai költöztek ki a legendás tábor területére. A legelső feladat a sok helyen derékig érő fű és gaz lenyírása volt. A tábori parancsnoki épület, és az egyes körlet rendbetételével kezdődött el a munka. Javításokat kellett végezni a vízmű rendszerén, beüzemelték a fiúk a szivattyúkat, előkészítették a sátorhelyeket. A tábori konyha és étkező környékén is akadt bőven tennivaló. 

Másnap a csoport az akadálypálya rendbetételének kezdett neki. Sajnos itt szomorúan kellett tapasztalni, hogy az elmúlt évek alatt a pálya szinte teljesen megsemmisült, illetve nagyon rossz állapotban van. Sokkal nagyobb munkát kellett elvégezni, mint amire az előzetes felmérés alapján számított a csoport. Voltaképpen újjá kellett varázsolni az egészet. Míg a bajtársak a teljes felújításon tevékenykedtek, addig a gépi kaszások a szombati verseny útvonalát tették rendbe. Az akadálypálya már csak szerdán a délelőtti órákban készült el. Utolsó lépésként az egyes körlet faházát felkészítették a rádióállomás telepítésére. 

Első nap

Dél körül kezdtek befutni az első érkezők. A legelsők között a tábor vezetése érkezett. A tábor vezetője azonnal kijelölte a sátorkörleteket, és nekikezdtek a sátorok felállításának. Az utánuk érkező rádiós bajtársak a rádióállomást kezdték telepíteni. A körletekben elfoglalták helyüket a bajtársak, és két rajra osztva, két sátrat birtokba is vettek. 

Természetesen a szokásos jó hangulat sem maradt el, az egymás ugratása és a viccelődés azonnal megkezdődött. A kellő komolyságot azonban hamar meghozta a táborvezetés szigora. A tábor vezetője a körletek megtekintése után azonnal büntetéseket rendelt el, és az egész tábor alatt mindvégig meg is tartotta a rendhez ragaszkodó szigorát. Napi szinten voltak körlet ellenőrzések, és a legkisebb kihágásért is büntetés járt. 

Késő délután volt, mire minden készen állt a tábor megnyitójához. Az MNA zászló felkerült a zászlórúdra, a bajtársak felsorakoztak. A megnyitó kezdetét vette. Kihirdetésre kerültek a legfontosabb rendszabályok, és azok a kihágások, melyekért azonnali távozás a jutalom. Kihirdették az étkezési rendet, a viselkedési szabályokat. Tájékoztatták a bajtársakat a különböző szolgálatok vezetőiről, kihez lehet fordulni, a szolgálati útvonalakat. Ki az EÜ szolgálat, ki a konyha, a híradó, illetve őrszolgálat vezetője, kik felelősek a vízműért, és így tovább. A tábor kezdetét vette, és zászlónk újra büszkén lobogott a tábor felett. 

Második Nap

A második nap reggeli tornával vette kezdetét. Küzdősportban versenyző bajtársunk másfél órás kemény edzést tartott. Ezután sorakozó, tisztálkodás, majd a reggeli elfogyasztása következett. A kiképzők gondoskodtak róla, hogy a társaság ne unatkozzon, az előre kihirdetett szabályokat következetesen meg is követelték. Az előírásszerű ruhaviseletet számon kérték, és a helytelen szavak használatáért, a rendetlenül hagyott holmikért, vagy sátorért egyaránt járt a kemény kollektív büntetés. A délelőtt folyamán már gyakorlatok zajlottak, melyek a másnapi feladatra voltak hivatottak felkészíteni a bajtársakat. Több órás térképészet oktatás, és a meglévő tudás felmérése. Ezután kisebb tájolási feladatokat kellett végrehajtani. 

Konyhaszolgálatunk ismét briliánsan kitett magáért. A bőséges és finom pörkölt után rövid sziesztát tarthatott a legénység. A szieszta után harcászati foglalkozás következett. Megadott pontokra kellett a csapatoknak eljutni, ott biztosítani kellett a meghatározott területet. A sikeres feladat végrehajtása után az éppen visszatérő csoportokat riadóztatták. Behatoló van az tábor környékén, át kell fésülni a területet. A feladat nem gyakorlat! Éles bevetés! Jó volt látni a fiatalokon és az idős bajtársakon, hogy egyazon módon szökött az egekbe a harci kedv. Csoportok hagyták el gépjárművekkel a tábort és zárták le a menekülési útvonalakat, miközben a többi harcos riadóláncban fésülte át a területet. Pattanásig feszült volt a hangulat, érezni lehetett, ha valóban behatolót találnak, ott bizony lesz néhány lekevert pofon. A csoportok között folyamatos volt a rádió kommunikáció. A táborba visszatérő rajok vezetői sorban adták a jelentéseket, hogy az általuk átvizsgált területen nem találtak senkit. Szerencsére vaklárma volt. Nem sokkal később megérkezett a Vezető a táborba. Éjszakába nyúló hosszas beszélgetés kezdődött, melyet csak a késői vacsora szakított félbe. Az első őrség már majdnem leadta az őrséget, mikor a Vezető távozott. Személyesen adott engedélyt rá, hogy ha vállalják a kevesebb alvást a fiatalok, akkor maradhatnak a tábortűz mellett beszélgetni. Mindenki maradt. 

Harmadik nap

A tábor harmadik napja szintén reggeli tornával kezdődött. Négy kilométer futás, és ismét küzdősportos edzés. A kiképző megkövetelte, hogy mindenki keményen odategye magát. A legkisebb lazításra beállt ő is a sorba, kiosztani néhány élénkítő hatású ütést és rúgást. Az MNA tábor nem a kisasszonyok gyülekezete, és nem is szanatórium. Aki itt helyt akar állni, az igenis harcoljon, és maximálisan álljon helyt! A torna után tisztálkodás, és körlet ellenőrzés. Bizony várni kellett a reggelivel feszes vigyázzban a sátorok előtt, míg a rendetlen körletek lakói végrehajtották a büntetéseiket. Már kilenc is elmúlt, mire a bajtársak a reggeli közelébe jutottak. De megérdemelten fogyaszthatták el, a táborban rend és fegyelem uralkodott. 

A nap folyamán több bajtárs érkezett meg, így újabb rajt kellett alakítani. A sátorok lassanként megteltek, és fegyvertartást, mozgásmódokat gyakoroltak a bajtársak. Erre is szükségük volt a délutáni gyakorlathoz. Aztán eljött a perc, és elkezdődött a mozgósítás a nap fő programjára, a dunai átkelés programra. A visszatérő bajtársakat a Vezető fogadta. Ezen a napon rövidebb beszélgetés zajlott mint előző nap, mert az állomány nagyon elfáradt. A feladatot kiválóan teljesítették. Hasznukra vált a sok gyakorlás, tanulás, és az új technológiák. Kiválóan teljesített az új egyenruha is. 
Negyedik nap 
A negyedik nap a "verseny" napja volt. Régi MNA hagyomány került felújításra. Az elmúlt években elmaradt járőrverseny ismét megrendezésre került, egyéni versenyzés keretében. Ennek a versenynek nagy múltja van, és több mint 15 éves ez a hagyomány. Ezen a napon csak nagyon rövid reggeli torna volt. Éppen csak bemelegítés. A reggeli után a bajtársak több csoportban átnézték az egyes akadálypontokat, és az akadályokat kiigazították, befejezték. Pár óra kellett erre a feladatra, és kezdetét vehette a verseny. Sok nehezítés került a régi pálya felépítéséhez képest az új pályába. Egyes feladatok, melyeknek már a vezetés nem sok értelmét látta kimaradtak, viszont bővült újakkal. A verseny minden bajtárs számára kötelező volt. Nem önkéntes alapon ment, ahogy az régen szokás volt. Itt mindenkinek végig kellett menni. 
A verseny után a bajtársak izgalommal várták az eredményeket. A különböző állomások vezetőinek is végig kellett menni a versenyen, valamint a tábor összes vezetőjének is. Az eredmények kihirdetésére már az estebéd elfogyasztása után került sor. Az eredmények megmutatták az erősségeket és gyengeségeket minden bajtársnak, hogy miből kell fejlesztenie magát. Ezen az estén ismét hosszúra nyúlt beszélgetés volt a Vezetővel. Éjfél körül ért véget. 
A Vezető javaslatokat várt a tagoktól, és aktív közreműködést a jövőre vonatkozóan. Kreatív ötletek, alaposan alátámasztották érvek, építő jelleg. Egy azonban nagyon szembetűnő volt a bajtársak hozzáállásán: rendkívül egységesen, összetartóan, együtt gondolkodnak. Harcos szellemiség, bátor kiállás jellemzi az MNA állományát! 
Ötödik Nap 
A táborzárás napja. Reggel a bajtársak a hosszú, éjszakába nyúló beszélgetés miatt plusz egy óra alvásidőt kaptak, így kivételesen hétkor volt az ébresztő. Könnyű, átmozgató reggeli torna után, némi laza futással vette kezdetét a nap. Utolsó nap, de a fegyelem semmit sem lazulhatott. A reggeli előtti körlet ellenőrzés éppoly szigorú volt, mint az első napon. A délelőtti órákban zajlott le a verseny díjainak átadása. A díjak átadása után pedig sok bajtárs kapta meg az új állományjelző felvarrót. Az ünnepélyes átadón a táborvezető bajtárs minden egyes bajtárshoz szólt, és mint katonai vezető mondta el személyre szóló szavait. Lelkesítette a bajtársakat, elvárásokat támasztott azokkal szemben, akinhttp://www.hidfo.net/2013/07/23/mna-orszagos-nyari-tabor-2013ek hiányosságai vannak, és megdicsérte az erőn felül teljesítőket. Az ünnepség két órán át tartott. A táborban négy bajtárs kapott MNA jelvényt. 
Az ebédig hátralévő időben a bajtársak airsofttal gyakoroltak lövészeti feladatokat. Az ünnepség után már több bajtárs is útra kelt, és elindultak haza. Az ebéd elfogyasztása után, nagyon nehéz szível, de megkezdődött a tábor bontása. Valahogy senkinek sem akaródzott hazamenni. Jól tudtuk, ha innen elmegyünk, vissza a sivárrá, iriggyé, aljassá tett nagyvilágba, a varázslat véget ér. Az a varázslat, amit az együtt töltött idő, a tábor, a bajtársak közössége ad. Az egység érzése, amely maga az MNA egysége és szellemisége. 
 





MAGYAR SZOLIDARITÁS TÜZE 

Az 1933-as gödöllöi jamboree idején a Cserkészszövetség Magyar Szolidaritás Napot rendezett. Az elöre megbeszélt napon cserkészeink tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt idöben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllön, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.
Tíz évvel ezelőtt, 2003 augusztusában, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújitotta e kezdeményezést. Ennek nyomán otthon, a Kárpátmedencében, Kazahsztántól Honoluluig, Narviktól, Rio de Janeiróig, Ausztráliától Japánig, a föld minden magyarok által lakott részein fellángoltak a tábortüzek, vagy gyertyácskák. Kérjük csatlakozzon e nemes kezdeményezéshez.

A gyertyaláng vagy a tábortüz 
mindenhol a helyi idöszámitás szerint, augusztus 20-án este 21.00 órakor lobbanjon fel a nemzetközi dátumvonaltól nyugatra, tehát New Zealand, Ausztrália vonalától kelljen útra és végigkisérve augusztus 20-át, Honoluluban aludjék ki. Igy, amikor Budapesten felröppennek a Szent István napi tüzijáték elsö rakétái, a Magyar Szolidaritás lángja már 11-12 órája van úton és Honoluluig még ugyanannyi órai utja van hátra.

Nincs olyan idözónája a Földnek, ahol nem élnének cserkészeink és más magyarok, így csak szervezés kérdése a megvalósitás: Tábortüz Croydonban, Fillmore-ban, Los Angelesben, egy gyufavillanás a Hargitán, gyertyák a budapesti lakásokban, mécses Dunaszerdahelyen, tábortüzek Rióban, Caracasban, Sydneyben, Münchenben, Oslóban, Torontóban, a kiégett Krasznahorkán, Calgariban, New Yorkban vagy Körösmezön. 
Azok, akik a budapesti tüzijátékot nézik, a felreppenö elsö rakétát tekintsék a magyar szolodaritás tüze fellobbanásának.

Mozgalmunk sikeresen terjedt az egész világon, mert egy nemzeti hagyomány születéseként jelent meg sokunk elött. Most újból útjára indul a Láng, hogy a világot bejárva emlékeztessen mindannyiunkat szétszórattatásunkra és együttérzésünkre. A trianoni határokon kivüli és az otthoni magyarság egy napra a világ minden pontján legalább lélekben egymásra talál.

Ha módjában áll, tisztelettel felkérjük a felhivás közlésére illetve terjesztésére.
Köszönettel vennénk az illő programra, illetve szertartásra vonatkozó RÖVID javaslatokat és egy pár szavas értesítést a sikeres tüzgyujtásról vagy ünnepségről is.

Megemlékezés javaslat a 
cserkészek, szervezetek részére:
1. Himnusz
2. RÖVID bevezetö, az akció leirásával.
3. Ünnepélyes tüzgyújtás.
4. A jelenlévök felsorolhatják a trianoni határokon kivül élö barátaik nevét, országát.
5. Gondoljunk azokra, akik ma is üldöztetést, megveretést, jogfosztást szenvednek még ma is magyarságukért (Malina Hedvig), vagy kegyetlen börtönbüntetést, olyan vétségért, amiért a szerbek tizedannyi büntetést nem kapnak (Temerini fiúk)
6. Az ünnepi tábortüz vagy gyertya, mécses lángjánál mindenki meggyújthatja a magával hozott vagy kiosztott gyertyákat, mécseseket.

Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, akik már tizenegyedik éve vesznek részt e mozgalomban és azoknak, akik most csatlakoznak hozzánk a világ minden tájáról.

Jó Munkát! 
Lendvai Imre cscst. - Magyaródy Szabolcs cscst. 


Világszerte fellobanhat a magyar szolidaritás lángja 

2013. augusztus 03., szombat 9:11 MTI - 
Hírek.sk
BUDAPEST. A Külföldi Magyar Cserkészszövetség azt kezdeményezi, hogy augusztus 20-án a magyar szolidaritás jelképeként gyúljanak tábortüzek és gyertyák a magyarok által lakott területeken a Kárpát-medencében és szerte a világban.

A szervezet sajtószolgálata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt javasolja, hogy a gyertyaláng vagy a tábortűz mindenhol helyi idő szerint augusztus 20-án este kilenc órakor lobbanjon fel, Új-Zéland, Ausztrália vonalától keljen útra és végigkísérve augusztus 20-át, Honoluluban aludjék ki.

Azok, akik a budapesti tűzijátékot nézik, a felreppenő első rakétát tekintsék a magyar szolidaritás tüze fellobbanásának - írták.

A közleményben a kapcsolódó programra is javaslatokat tesznek, így például a Himnusz eljátszása után az ünnepélyes tűzgyújtást követően a jelenlévők felsorolhatnák a trianoni határokon kívül élő barátaik nevét, országát. Azt is kezdeményezik, hogy ez alkalommal gondoljanak azokra is, akik még ma is üldöztetést, megveretést, jogfosztást szenvednek magyarságukért. 

A jeruzsálemi szent tűz 

Új Szó - Vasárnap

Egy csoda, amelyről nem beszélnek, évszázadok óta agyonhallgatják - méltatlankodnak a görögkeleti egyház hívei. Mi viszont beszélünk róla. Hátha kedvet kap az olvasó, hogy a következő húsvétot már Jeruzsálemben töltse, és a saját szemével győződjön meg, csoda-e vagy sem a jeruzsálemi szent tűz. 

Jeruzsálemben, a Golgota hegyén álló Szent Sír-bazilikában, ahol a hagyomány szerint Jézust sírba tették, minden húsvét szombatján óriási tömeg gyűlik össze, hogy tanúja legyen a szent tűz megjelenésének. Az előkészületek már szombat reggel folynak. Az arra kijelölt személyek délelőtt tíztől tizenegy óráig tüzetesen átvizsgálják a templomot, hogy nincs-e elrejtve valahol olyan tárgy, amellyel tüzet lehet gyújtani, majd lepecsételik a Szent Sírt rejtő helyiséget, a Kuvukliát. Az ellenőrzésben részt vesznek a Jeruzsálemi Ortodox Egyházzal a Szent Sír-bazilikán osztozó többi ortodox egyház képviselői is, a görögök, örmények, koptok, etiópiaiak és szíriaiak.
Sötétség, feszült várakozás

Délben megkondul a lélekharang, és megérkezik a főszereplő, a Jeruzsálemi Ortodox Egyház pátriárkája a kíséretével. Mielőtt belépnének a templomba, a sekrestyés kiviszi onnan az örökmécsest. A pátriárka helyet foglal a trónuson, és a többi egyház képviselői kézcsókra járulnak elébe. Következik az égiek közbenjárását kérő, háromszor megismételt litánia, utána pedig a pecsét eltávolítása a Kuvuklia bejáratáról. Ekkor a pátriárka leveszi díszes miseruháját, csak a fehér tunikát hagyja magán, hogy Jeruzsálem város elöljárója és a rendőrfőnök az egybegyűltek szeme láttára győződhessen meg róla, nincs nála tűz előidézésére alkalmas eszköz. Az ellenőrzést követően a pátriárka meg nem gyújtott gyertyákkal a Szent Sírhoz vonul. A lámpák nem égnek, mindenütt sötét van, a tömeg feszült csöndben várakozik.
Tűz, amely nem éget

A pátriárka a Kuvukliában, a Szent Sír előtt térdelve imádkozik, a szent tűzért könyörög. Hirtelen sziszegő, sistergő hang hallatszik, szikrák pattannak elő, kék és fehér gyöngyökként villódznak a márványkövezeten, aztán a levegőben is, mintha ezer és ezer fényképezőgép vakuja villogna, megvilágítva a falakat. Egyszerre maguktól meggyulladnak a lámpák, és égni kezdenek az imádkozó pátriárka kezében tartott gyertyák. Ezt a tüzet adja aztán tovább a híveknek, amikor elhagyja a Kuvukliát. A tömeg eufóriában úszik, elragadtatott kiáltások hallatszanak, az emberek sírnak és nevetnek.

A tűz 33 percig (más források szerint a pátriárka kijövetelét követő első 5-10 percben) nem éget, meg lehet fogni. Sokan kipróbálták, nem pörköli-e meg a hajukat, szakállukat, ruhájukat, és egybehangzóan állítják, hogy semmi bajuk nem esett. A szertartás alatt gyakran fordulnak elő más paranormális jelenségek is, például az ikonok különös illatot árasztanak. A jeruzsálemi szent tűznek eddig nincs tudományos magyarázata, igaz, hogy komoly szakemberek még nem foglalkoztak vele. Nem gyullad ki azonos időben, van, amikor nyomban a pátriárka könyörgő imája után megjelenik, van, amikor órákig kell rá várni. Megtörténik, hogy a pátriárka még a Kuvukliában térdel, és kint a templomban, valamelyik hívő kezében váratlanul magától égni kezd a gyertya. A hiedelem szerint a jeruzsálemi szent tűz elmaradása a világvégét jelenti: abban az évben, amikor nem jelenik meg, bekövetkezik a végítélet. Ennek ellentmond, hogy a többi ortodox egyház, amelyekkel a Jeruzsálemi Ortodox Egyház közösen használja a Szent Sír-bazilikát, ugrásra készen várják, mikor nem lobbannak fel a lángok. Akkor ugyanis a jeruzsálemi ortodoxok elvesztenék azt a jogukat, hogy húsvét szombatján ők adják át a világnak a szent tüzet, és a többiek kerülnének sorra. Az előbbieknek azonban meggyőződésük, hogy ez soha nem következik be. Szerintük rajtuk kívül senki mást nem érdemesít arra az ég, hogy leküldje hozzá az elméket és szíveket megvilágosító szent lángot.
Harc a szent tűzért

A rivalizálás, hogy kié legyen a szent tűz, különösen az örmények részéről volt erős. A régi krónikák szerint a 16. században lepénzelték a bazilika török őreit, és húsvét szombatján kizárták a jeruzsálemi ortodoxokat a templomból. A Szent Sírnál az örmény pátriárka imádkozott a tűzért - eredménytelenül. Közben a kíséretével együtt kint rekedt Szofroniosz pátriárka kétségbeesésében letérdelt a bejárat egyik oszlopa előtt, és imádkozni kezdett. Hirtelen meghasadt az oszlop (a repedést ma is mutogatják), és belőle tört ki a láng, meggyújtva Szofroniosz fáklyáját. A csodás eseményt a minaret magasából egy török őr (más források szerint müezzin) is látta, és elragadtatásában "Nincs igaz Isten, csak a keresztények istene!" felkiáltással levetette magát a toronyból, de semmi baja nem esett. Ott, ahol teljes épségben földet ért, lábnyomai, mint a viaszba, belenyomódtak örök emlékül a kőbe, hiába igyekeztek a moszlimok eltüntetni. Eltüntették legalább a gazdáját, őt hitehagyásáért kivégezték.
Élő közvetítésben

2003-ban az orosz NTV tévéállomás stábja a történelemben elsőként közvetítette élőben a megmagyarázhatatlan jelenséget. Nem volt könnyű dolga, mert a kamerák időnként meghibásodtak, és a képminőség is rossz volt. A következő évben már jobb volt az adás. Azóta több fénykép, film- és videofelvétel készült az eseményről. Arról azonban, hogy mi játszódik le magánál a Szent Sírnál, ahonnan Diodórosz pátriárka leírása szerint a tűz terjedni kezd, nem tudni semmit. Oda a szent tűz megjelenésének idején a jeruzsálemi ortodox pátriárkán kívül senki másnak nincs belépése.

Az interneten megtekinthető: 
www.holyfire.org/eng/video.htm www.holylight.gr/agiofos/holyli.html

Kapcsolódó:
   
Holy Fire 'miracle' in Jerusalem church where Jesus was resurrected (VIDEO, PHOTOS) 



Kézdivásárhely: Székelyföld nem Románia! 

Kézdivásárhelyen autonómiát követeltek 
Bartos Lóránt 2013.07.20. [23:28] székelyhon.ro 
A címben szereplő mondatot skandálva és autonómiát követelve mintegy félezren tüntettek Kézdivásárhelyen a tervbe vett régiósítás ellen. 

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett tüntetéshez a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), a Magyar Polgári Párt és "civilek" is csatlakoztak, a becslések szerint mintegy ötszázan tiltakoztak a régiósítás ellen, és autonómiát követeltek Székelyföldnek. A székely zászlókkal és követeléseket tartalmazó táblákkal felszerelkezett tiltakozó menet tagjai a sportcsarnok előtt gyülekeztek, majd onnan a céhes város főterére vonultak, végig skandálva: Autonómiát!, Székelyföld nem Románia! és Vesszen Trianon! 

Gábor Áron főtéri szobránál a Székely himnuszt énekelték el, majd Johann Taierling, az EMNP Kovászna megyei alelnöke, kézdivásárhelyi önkormányzati képviselő szólt elsőként az egybegyűltekhez, már beszéde elején kijelentve: nem az EMNP politikusaként, hanem székelyföldi polgárként tiltakozik a tervbe vett régiósítás ellen, ami nemcsak a székelyföldi magyarok érdekeit nem szolgálja, hanem a többi nemzetiségnek sem kedvez, hiszen egy torz, az egykori történelmi régiókat mellőző felosztást készítenek elő Bukarestben. 
Tóth Bálint, a HVIM erdélyi szóvivője a tiltakozók kiáltványát olvasta fel, keményen ostorozva a mindenkori országvezetést, ami mostohagyermekeként kezeli a Bukarestet éltető Erdélyt, és azon van, hogy az itt élők életét még jobban megkeserítse. A HVIM szóvivője kijelentette: a demokrácia adta minden lehetőséggel élni fognak, hogy jogaikat és követeléseiket érvényesítsék, készek tárgyalni is, és amennyiben a szép szóval nem jutnak dűlőre, akkor a polgári engedetlenség minden törvényes eszközét bevetik, hogy meghiúsítsák a tervezett régiósítást. Hasonlóképpen vélekedett az utána felszólaló Bíró Levente, a Kézdiszéki Székely Tanács elnöke is, és ezeket a nézeteket osztotta Incze Johanna, az Erdélyi Magyar Ifjak kézdivásárhelyi szervezetének az elnöke. A tüntetés végén (amit a rendőrség egyik munkatársa végig filmezett, ezzel kiváltva a jelenlevők egy részének a nemtetszését) aláírásokat gyűjtöttek a régiósítási folyamat ellen. 
Videó: Székelyföld autonómia tüntetés Kézdivásárhelyen 



A kínai ujgur piramisok és ősmagyarok 

Ez a videó olyan megdöbbentő, hogy szinte már hazugságnak tűnik! Pedig dehogy! Minden képkockája ellenőrízhető a világűrből. A film alatt és további cikkeinkben, no és az "Őstörténeti alapvetés"-ben közzétett többfejezetes tanulmányomban talán e film által felvetett kérdésekre is választ kapunk. Most csak nézzük türelemmel, mert akár még szövegértés nélkül is megdöbbentő élmény. 

Azonban pontosítsunk: az alábbi piramisok NEM a mai ujgurok földjén, hanem (észak) Közép-Kínában találhatók: 
Xi-an(Hsian) varostól nyugat fele. Ez tehát nem Ujgur hanem Xiung-nu (Hsiungnu),vagyis Hun kissebbségi terület! 
Ez a tény mégjobban elgondolkoztat... (lásd: olvasói levelek a cikk alatt.) 
Ha mindez igaz, márpedig az, akkor az egész kora ókori őskultúra kérdéskör felülvizsgálatra szorul. Mégpedig erősen az ősmagyarság javára! 
Videó: Amiről még nem hallottál: 250 hatalmas "kínai" piramis 
Miért került ez a cikk a "Nagyállattartó kultúra" menüpontba? 
A válasz egyszerű: - ha és amennyiben az ujgur fehér ember múmiák élő mivoltukban Európától Ázsiáig gyalogszerrel tették volna meg a 8000 km-es utat, akkor most nem ámuldoznánk a látottakon. Mert hogy ilyen fejlettségű kultúra lovak nélkül nehezen elképzelhető, mitöbb: fejlett mezőgazdaság és állattartás nélkül se. 
Piramist építeni nem egy perc műve. Azokat az embereket etetni kell évtizedekig! 
A munkát tervek előzik meg, a terveket pontosan végre kell hajtani, a feladatot korabeli nagytudású mérnökök oldják meg. Bevándorlók? Rabszolgák? Alig hiszem... Vagy eleve övék a hatalom ebben a korban? 
A képeken itt pedig fehér ember látható, ez teljesen egyértelmű. Antropológiailag a fejforma, az arc, a haj, minden egyetlen dolgot bizonyít: a kínai ókor korántsem mentes az európai hatásoktól. Márpedig csak három gyűjtőnéven emlegetett kultúr-nép jöhet szóba: a sumérok, a szkíták és utódaik: a hunok
Miért nem tudhattunk erről eddig? 
Éppenséggel tudhattunk... Például a hivatalos körökban sokat gúnyolt Kiszely István antropológus most boldog elégtételt érezhet! Hiszen ő megírta ezt már vagy jó 10 éve. Csak hát a politika... 
És a Kínaiak? Nyilván nem reklámozzák azt a tényt, hogy egy fehér civilizáció hagyott tagadhatatlan emlékeket a sokadjára is megszállt ujgur területeken... Az a megmaradt néhány tízezer elkínaiasított ujgur így még keményebben fog küzdeni függetlenségéért. 
 
Megdöbbentő európai arcél egy belső-ázsiai múmiánál...



A kormeghatározás szerint 2800 éve fekszik ez a szőkés hajú baba a belső-ázsiai ujgur sivatagban. Figyeljük meg a szőttesek anyagát! Fejlett mezőgazdaság nélkül legfeljebb állatbőrökbe pólyálhatták volna szegénykét... 
 
Ő nem az édesanyja, de antropológiai jegyeiben lehetett volna az is...

Azt példának okárt ma már tudjuk, hogy az egyiptomi és a szkíta kultúra kapcsolatban állt egymással: hol ellenséges, hol pedig békés kereskedelmi kapcsolatban. Most már csak a "hogyan" a kérdés! Egy film két részletben a régészek munkájáról az eredeti ujgur sivatagi helyszínről: 
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=1fduj0gtm9U 
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=5l7KaP7GeWk 
És hogy a mai kor ujgur szépségeivel fejezzük be a tudósítást: 
 
Figyeljék csak ott a pártán, milyen motívumok vannak...



Erősítik az összmagyarság nemzeti tudatát 

2013. augusztus 10., szombat 19:35 Echo TV 
Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző részvételével kezdődött el a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye: a bugaci Ősök Napja. Az ősmagyar hagyományokat felidéző rendezvény egyik célja, hogy bemutassa a honfoglalás kori magyarok mindennapjait felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. 
A lovasnomád kultúra felelevenítése mellett, a sólymászok és az íjászok is bizonyították tudásukat. A rendezvény keretében pedig még egy igazi, ősmagyar házasságkötésre is sor került. 



Iránban ismerik a hun-magyar nyelvet -

 Nemzeti kincsként őrzött Iszfaháni kódex és a 

Krétai kódex - Az MTA hallgat


iszfahani kretai kodex
 

2013-03-28 magyarno.com 

Miért is HUNGÁRIA Magyarország? Hun szótár került elő Iránból isz(?): 5-700-ból. Ajánlom Mellár Mihály krétai és Borbola János egyiptomi kutatási eredményeinek megtekintését is. (Rendkívüliek) Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert mindössze 3 ital nevét ismertük. A z Iránban nemzeti kincsként őrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz.(?) 500 körül illetve 700 táján készültek. 
Végtelenül érdekes a két kódex által feltárt hun nyelv összevetése a mai magyar nyelvvel: 
Nap = napi 
víz = vezi 
tenger = tengir 
rengeteg, tengernyi = tegngirdi 
só = sava (v.ö. sava borsa) 
tó = tava 
hó = hava, havas 
szél = szele 
száraz = sziki (v.ö.;Ég a napmelegtől a kopár szík sarja;) 
lejtő = lüthü 
völgy = vüldi 
folyómeder = tur (hol a kis Túr siet beléje.............. 
erdős hegyvidék = kert 
hegyalja = soprun 
ország, uralom: urruság 
lakatlan határsáv = gyepű 
kapu = kapu 
vár = vara 
szó = szava 
had = hada 
kard = szurr (szúr is dőf is 
nyil = neil 
tegez = thegisz 
balta = balta 
sisak = sisak 
sarló = sarlagh 
harcos = vitesi 
kincs = küncse 
kéz = kézi 
szem = szöm, szüm (latjatok feleim szümtükkel... 
száj = szá(h) 
kopasz = tar 
ősapa = ise ( a halotti beszédben; ,,terümtevé miü isemüköt Ádámut") 
felmenők = elüd (előd) 
úrnő = aszuni (asszony) 
tor = tor 
bor = bor 
sör = ser 
vásár = vásár 
por = poura 
göröngy = bog 
sár = sár 
széklet, bélsár = sara 
út = utu 
kút = kutu 
lyuk = liku 
szag = szaghu 
gömb = theke (nincs nálad boldogabb e földtekén;) 
piramis = gula 
valaminek a fele = vele 
ma = ma 
szám = szán 
nem = nen 
igen = éjen 
kicsi = kücsü 
baj = bű (bűbáj ) 
ész = esze 
eszes, okos = eszisi 
régi = avesi (avitt, avas) 
kettő = keltü 
tíz = tíz 
tizenkettő = tiz hen keltu 
húsz = khuszi 
hatvan: hotu ben tiz 
én = ejn 
mi = minkh 
ti = tikh 
engemet = inkmüt 
minket = minkhüt 
nekem = nikhüm 
én leszek = ejn leszim 
mi leszünk = minkh leszinkh 
te leszel = ti leszil 
ti lesztek = tikh lesztikh 
ez = ejsz 
az = ajsz 
ez itt = hit 
az ott = hot 
az ott távol = oti 
kívül = küivüle 
belül = béivüle 
külön = klün 
élő, eleven = eleved 
bogár = mütür ( mütyür) 
ló = lú 
kutya = kutha 
sáska = saska 
légy = ledzsi (magyar-madzsar;) 
béka = béka 
bagoly = bagialu 
sas = sas 
hal = kala 
teve = tüve 
sás = sás 
virág = viragh 
moha = muha 
alma = alma 
árpa = árpa 
fa = fo(a?) 
tő (növény töve) = tüvi 
fű = föve ( föveny) 
falevél = zize ( hangutánzó szó zizeg?) 
menni = menin 
jönni = jüven 
járni = járin 
teremni = termin 
tűrni, elviselni: türen 
szagolni = szaghin 
tudni = tondin 
(fel)avatni, felkenni = kenin 
fújni = fuvin 
közösülni = batten ( b@-ni) 
ha = cha 
hol = chol 
hová = chowrá 
mi = mi 
ki = ki 
hány = kháni 
be = béh 
át, által = alta 
szét = szeit 
rá = wra 
Ragozás: 
-on, -en, -ön = hen 
-ban, -ben = ben 
-ba, -be = be 
-ra, -re = wra 
A főnevek többes száma végmagánhangzó nélküli tő + -ekh. A 
mássalhangzóra végződő szavak nál tő + -kh. 
A tárgy ragja: magánhangzóra végződő szavaknál -t végződés; 
mássalhangzóra végződő szavaknál -et végződés. 
A birtokjel: magánhangzóra végződő szavaknál -je végződés; 
mássalhangzóra végződő szavaknál -é végződés. 
A részeshatározó ragja: egyes szám: -neki; többes szám: szótő +-ekhneki. 
A hely- és képeshatározó ragja: tő + -étül szóvégződés. 
Birtokos személyragos főnevek: 
nyilam = neilim nyilaim = neiliam 
nyilad = neilit nyilaid = neiliat 
nyila = neilej nyilai = neiliaj 
nyilunk = neilinkh nyilaink = neiliankh 
nyilatok = neilitekh nyilaitok = neiliathakh 
nyiluk = neilekh nyilaik = neiliakh 
A fellelt hun szavak mintegy fele mutat magyar nyelvi rokonságot. A fenti válogatás közülük is csak azt a keveset tartalmazza, amelyek most 1500 évvel később a mai magyar fülnek egyértelműen beazonosíthatóak. A fenti kivonat Dr. DETRE CSABA írása alapján készült. A felfedezés mind a nyelvészetnek, mind az őstörténet kutatásnak hatalmas lökést adhat. 
Mérvadó nyelvészi vélemények szerint a kódexekből napvilágot látott részek egy olyannyira egyedi nyelvi rendszert fednek fel, hogy gyakorlatilag kizárt a hamisítás lehetősége. A Magyar Tudományos Akadémia hallgat a témáról. Minden követ meg kell mozgatnunk, és ha léteznek ezek a kódexek, akkor a föld alól is elő kell keríteni őket. Eddig a MTA nem tett közzé hivatalos állásfoglalást ez ügyben. 
Források: 
http://www.varga.hu/OSKOR_ELO_NYELVE/HUN%20szavak_%20hun%20szotar.htm 
http://www.dobogommt.hu/dobogo/cikk.php?id=20050101092756&amp%3Bevfolyam=IV&amp%3Bszam=4 
http://corpuscuit.us/joma/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=677%3Adr-detre-csabahun-szavak-szoevegek&amp%3Bcatid=63%3Afigyeloe-2009&amp%3BItemid=45 
http://www.magyarrovas.hu/files/Tortenelmunkhoz_magyarul_4_kiadas.pdf 
http://www.magyartaltos.info/index.php/irasok/draga-magyar-anyanyelvunkrol/964-lajdi-peter-a-hun-magyar-testveriseg-ujabb-bizonyitekai 
http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/nyelvunkrol-irasunkrol/4676 
A Nyelv és Tudomány aprólékosan kidolgozott válasza a hírekre 
Egy bizonyos dokumentum nagyon nagy karriert futhat be az interneten, mert néhány napon belül többen is elküldték nekünk. Ugyanakkor régi ügyről lehet szó, hiszen egy olvasónk már márciusban bekommentelte. Nos, nem fogjuk a teljes írást közölni, csak egyetlen kérdésre fogunk válaszolni: miért nem foglalkozik a kérdéssel a Magyar Tudományos Akadémia? 
    Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az alábbi írás nem a Magyar Tudományos Akadémia vagy valamely intézményének hivatalos állásfoglalása, csupán annak magyarázata, hogy feltehetően miért nem érzik szükségességét az állásfoglalásnak. A cikk írása során vagy azt megelőzően a kérdésről az MTA egyetlen munkatársával sem konzultáltunk. 
Az ominózus írás egy szólistát tartalmaz, nézzük a bevezetőt! 
    Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert 
    mindössze 3 ital nevét ismertük. Az Iránban nemzeti kincsként őrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz. 500 körül illetve 700 táján készültek. Végtelenül érdekes a két kódex által feltárt hun nyelv összevetése a mai magyar nyelvvel: 
Nézzük először is, mi deríthető ki a szöveg állításairól. Mivel arra szeretnénk rámutatni, hogy nem kell nagy tudósnak lenni ahhoz, hogy ellenőrizzük a szöveg állításait, kizárólag a magyar Wikipédiára fogunk utalni. (Ez természetesen nem jelenti, hogy a Wikipédia minden esetben megbízható, de a mindennapi halandó számára mégis csak ez a leginkább kézreeső forrás.) 
 
A Vank katedrális, az örmények nagy iszfaháni temploma
(Forrás: Wikimedia Commons)

A szöveg azt állítja, hogy (a szöveg szerint korábban) csak három hun szót ismertünk, és mind a három italt jelent. Nos, a Wikipédiában, ha nem is könnyen, de megtalálhatjuk a három ismert hun szót: 

        sztrava 'halotti tor' - ez biztosan szláv 
        medosz 'mézsör' - ez is valószínűleg szláv 
        kamon 'kölessör' - ennek eredete teljesen bizonytalan 

Persze nem olyan forrón isszák a tort, hogy a szavak etimológiájára vonatkozó állításokat komolyan vegyük, azt mindenesetre látjuk, hogy a három ismert szó közül csak kettő jelent italt. Kérdés, hogy aki ezekre az adatokra is ilyen pontatlanul hivatkozik, komolyan vehető-e. 

Nézzük meg, mit tudhatunk az emlegetett kódexekről! Az Iszfaháni kódexnek a magyar wikipédia külön szócikket szentel, és ugyanehhez a szócikkhez vezet a Krétai kódex keresőkifejezés is. Lássuk, mit tudunk meg a szócikkből! 

    Sárközy Miklós iranista, egyetemi tanár szerint ilyen kolostor nem létezik Iszfahánban, a szöveget pedig "felfedezőjén" kívül nem látta senki semmilyen formában. A szójegyzéket állítólagos felfedezője, Detre Csaba geológus egy gyermekeknek szóló kifestőben publikálta. 

Sajnos a Wikipédia által hivatkozott Heti Válasz-cikk már nem található meg a jelzett helyén, de címe és az urlben szereplő szám alapján könnyen azonosítható. (Megjegyzendő, hogy a cikk előzményéül szóló másik írás a Heti Válasz honlapján is rosszul van linkelve...) A cikk szövege szerint: 

    A magyarság hun eredetének megdönthetetlen bizonyítékaként említette például a csoka56 nevű fórumozó a Heti Válasz honlapján az "Iszfaháni kódexet". A szöveg egy örmény-hun szószedet, s állítólag a magyar és a hun nyelv rokonságát bizonyítja. A világszenzáció (a hun nyelvről csak néhány szó alapján próbál találgatni a kutatás) erejét gyengíti, hogy "felfedezője", az örmény származású nyugdíjas geológus, Detre Csaba egy gyermekeknek szóló kifestőkönyvben tette közzé a szöveget. 

    E forrás állítólag az iráni Iszfahán Szurb Khács nevű örmény kolostorából származik. "Mint a legtöbb iráni nagyvárosban, Iszfahánban és környékén is élnek örmények. Ilyen nevű kolostor azonban nem létezik, és a szöveget se fényképen, se fénymásolaton, se mikrofilmen nem látta még senki" - mondja a Heti Válasznak Sárközy Miklós iranista, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója. 

Minden jel arra mutat tehát, hogy a Wikipédia információja hiteles. Olyan adatot, mely ezeket az állításokat cáfolná, máshol sem találtunk. Sőt, a kifestőkönyvben való publikálást a szerzőhöz közel álló források is megerősítik. Talán már érthető, miért nem veszi komolyan ezeket az állításokat az MTA. 
 
Iszfahán főtere
(Forrás: Wikimedia Commons / Fabienkhan / CC BY-SA 2.5)

De álljunk csak meg! Ha nem is ellenőrizhetőek maguk a források, attól még lehetnek hitelesek! Hiszen vannak nyelvemlékek, melyek csak másolatban maradtak meg! Biztos, hogy semmit sem lehet kezdeni ezekkel az adatokkal? 

Kétes adatok 

Ami rögtön feltűnhet, hogy bár egy iráni örmény kolostorból került elő a kódex, az adatok mai magyar helyesírással szerepelnek. Igaz, erre "magyarázatot" is kapunk: "A teljes hun fonetikus jelrendszer és örmény átírására sincs itt technikai mód." Nem világos, milyen "hun fonetikus rendszer"-ről van szó - aligha hun fonetikus legjegyzésről, hiszen a szólista "örmény (I) ill. görög (K) szövegek alapján" készült. Ez utóbbit feltehetően úgy kell értenünk, hogy örmény, illetve görög betűs szövegek alapján. Ennek viszont elelntmond az alábbi szövegrészlet: 

    A hun betűk száma megegyezik a klasszikus örmény betűk számával, eltekintve az örményben nem létező Ü betűvel. Ezt az örmény átírásban UJ-nak vagy a görög Y alkalmazásával jelölik. A hun szövegek minden valószínűség szerint a fonatikus betűkön túl szótagjeleket is használ ligatúra-szerű összetételben. A magyar fonetika szerinti átírást az örmény betűjelek alapján végeztük el, tudvalévő az örmény betűrendszer a legfonémhűbb az írás története során. Az nem dönthető el bizonyosan, hogy a hun betűk tökéletes megegyzése az örménnyel eredeti megegyezés-e vagy csupán egy "interpretatio armenica". 

A nehezen értelmezhető szöveg hun betűkről beszél. Ha az eredeti kódexekben vannak ilyen hun betűk, akkor nem világos, miért csak "minden valószínűség szerint" használt szótagjeleket. Ha viszont nincsenek, akkor mire épül ez a feltételezés? 

A szöveg szerint a szerző a következő "betű"-ket használta az átírásban: 

    a, á, b, c, cz, cs, csh, d, dz, dzs, e, é, f, g, gh, gy, h, ch, i, j, k, kh, l, ll, m, n, o, ö, p, ph, r, rr, s, sz, ssz, t, tz, th, u, ü, v, w, z, zs. 

Ha feltételezzük, hogy a magyar ábécében meglevő betűk hangértéke megegyezik a ma szokásossal, akkor sem világos, milyne hangokat jelölnek a következő betűkapcsolatok: cz, csh, ch, gh, kh, ph, tz, th, w. Az örmény hangrendszer ismeretében arra tippelhetnénk, hogy a h-végűek hehezetes mássalhangzók, de [gh] nincs az örményben sem. A cz és a tz esetében teljesen tanácstalanok vagyunk. Az sem világos, hogy a sejthetően hosszú mássalhangzókat jelölő ll, rr, ssz betűkapcsolatokat miért kell külön felsorolni. 

A szerző látszólagos gondossággal megjegyzi: "Mintahogyan az örményben sincs TY és NY mássalhangzó, úgy a hunban sincs jelölve", s mint fent láthattuk, arra is fgyelmet fordít, hogy az örményben nincsen [ü]. Ugyanakkor azonban az örményben nincs meg néhány további hang, illetve neki megfelelő betű, amelyet a fenti felsorolásban és a szólistában megtalálhatunk: [á] és [gy]. (A fenti felsorolásban eleve 44 "betűt" találunk, holott az örmény ábécében legfeljebb 39 van. Ha levonjuk azokat a "betűket", amelyek feltehetően csupán hosszú mássalhangzókat jelölnek, akkor is 41 marad.) 

További probléma, hogy a [p]-t és a [b]-t, a [t]-t és a [d]-t, illetve a [k]-t és a [g]-t a keleti örmény pont fordítva jelöli: a leírásból nem derül ki, hogy a kódex az átírás a keletin vagy a nyugatin alapul-e. Sőt, a minimális gondosságot az jelentené, ha pontosan le lenne írva, hogy melyik örmény betűt miként írja át a közlő. Ezzel kapcsolatban nem lehet technikai nehézségekre hivatkozni, hiszen ezek elérhetőek, amint a linkelt wikipédiás oldalon látható is. Arról nem is szólva, hogy a görög ábécé egészen más jelekből áll: a két forrást tehát nem lehetne összemosni. 

De nem csupán az átírással kapcsolatban van probléma. A leírás tartalmazza a 'nyíl' szó összes személyragozott alakját. Ez csak akkor lenne lehetséges, ha az összes alak szerepelne a kódexek szövegében. Ez azonban eléggé valószínűtlen: a nyilaitok alak pl. még a terjedelmes nyelvtörténeti korpuszban sem fordul elő. 

További furcsaság, hogy a kódexekben állítólag szövegek szerepelnek (bár a neten egyes források hun-örmény szótárról beszélnek), ám mi mégis csak a szövegekben szereplő szavakról kapunk listát. Miért nem láthatjuk a szövegeket is? Hiszen ha találunk egy nyelvemléket, az első lépés, hogy a szövegét publikáljuk (természetesen fényképmásolat kíséretében). Mi több, a szövegpublikáció első lépése, hogy arról számolunk be, miként bukkantunk rá a nyelvemlékre, azt hol tárolják, leírjuk a kódex külsejét, továbbá minden rendelkezésre álló információt a történetéről... Persze okkal félünk, hogy az MTA sötét titkosügynökei útra kelnek, hogy megsemmisítsék ezt az értékes forrást - ebben az esetben viszont annál inkább arra törekszünk, hogy minél több helyen, minél részletesebben publikáljuk felfedezésünket, még mielőtt minket magunkat is eltesznek láb alól... 
 
Az iszfaháni zsinagóga sok értékes régi iratot rejt. Vajon vannak-e közöttük hun nyelvemlékek?
(Forrás: Wikimedia Commons / Hamed Saber / CC BY-SA 2.0)


Megszólaltatható-e az akadémia? 
A körlevél vége az akadémia szerepét firtatja: 
    Mérvadó nyelvészi vélemények szerint a kódexekből napvilágot látott részek egy olyannyira egyedi nyelvi rendszert fednek fel, hogy gyakorlatilag kizárt a hamisítás lehetősége. A Magyar Tudományos Akadémia nagyon hallgat a témáról. 
Kérdés azonban, hogy kik lehetnek azok a mérvadó nyelvészek. Miért nincsenek név szerint említve? Miért nincsenek felsorolva azok a publikációk, amelyek a kérdéssel foglalkoztak? (Az "egyedi nyelvi rendszer" értelmetlenségéről ne is szóljunk: ha lenne is ilyen nyelvemlék, annak a magyar nyelvtörténet szempontjából lenne jelentősége.) 
A levél így folytatódik: 
    Én egyetlen reakciót tartok elfogadhatónak részükről: 
    "Minden követ megmozgatunk, és ha léteznek ezek a kódexek, akkor a 
    föld alól is előkerítjük őket." 
    De ezt sajnos még nem mondták. Bármi más válasz pedig mellébeszélés. Mert ha már a nyomára bukkantunk ennek az anyagnak, akkor az MTA feladata az eredeti kódexek felkutatása. (A neten megjelent, hogy az MTA egy irodistája küldött valahova Iránba egy levelet, amire nemleges választ kapott, vagyis lerázták, és az MTA ezzel lezártnak tekinti az ügyet.) 
Különösen komikus a zárójelben szerepelő információhalmaz: nem közli, hogy a hír hol jelent meg, személy szerint ki, hova és milyen tartalmú levelet küldött. Nekünk ilyen vonatkozású hírre nem sikerült rábukkannunk. Ráadásul nem világos, hogy e szöveg alkotója szerint mit is kellene tennie az MTA-nak, különösképpen pedig mi olyat, melyet bárki más ne tehetne meg. Hiszen ha a hír annyira megalapozott, miért nem ül repülőre valamelyik kereskedelmi tévé sztárriportere, és látogatja meg az iszfaháni kolostort? Hiszen nyilván óriási nézettséget produkálna a kódex bemutatása... 
A levél a következőképpen zárul: 
    Tény, hogy az MTA nem tett közzé hivatalos állásfoglalást az ügyben. Noszogassuk őket emberek, hogy dolgozzanak a pénzükért!!! És hogy ne kelljen annyi évet várni, mint amennyit a Tárih-i Üngürüsz krónika napvilágrahozására kellett. 
Nem világos, mit is várnak az MTA-tól, hiszen most csak állásfoglalást kérnek (ami aligha lehet más, mint hogy az egész ügy komolytalan), vagy pedig azt, hogy kerítsék elő a kódexeket "a föld alól is". A Tárih-i Üngürüsz krónikája pedig aligha vonható ide: nem nyelvemlékről, hanem történeti dokumentumról volt szó. Története sem hasonló, hiszen első felbukkanásakor Vámbéry és Budenz is ismertette, majd feledésbe merült. Újbóli előkerülése után egy évtizeddel viszont teljes fordítása is megjelent: ez a munka nagyságát és nehézségét tekintve nem mondható hosszú időnek. 
Összefoglalva elmondhatjuk: az állítólagos hun nyelvemlékek körül folyó hisztéria teljesen komolytalan. A felbukkanó információk csöppet sem hitelesek, éppen ezért az akadémia részéről pontosan az lenne a pénzkidobás és pazarlás, ha foglalkozna az üggyel. 
Forrás:nyest.hu 
magyarno.com 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése