2019. március 6., szerda

Globális hadviselés. Felkészülés a III. Világháborúra? Célzás Iránra








Globális hadviselés. Felkészülés a III. Világháborúra? Célzás Iránra



D onald Trump elnök májusban megerősítette, hogy az Egyesült Államok kivonul az iráni nukleáris ügyletből, és visszaállítja a szankciós rendszert Teheránra.
A Fehér Ház ezt a nagyszabású döntését a Netanyahu által az iráni nukleáris képességek ún. Mike Pompeo csatlakozása az Állami Minisztériumhoz szintén fontos tényező volt. Elődje, Rex Tillerson ismert volt, hogy nagyrészt támogatja az Egyesült Államokat, hogy „maradjon az Irán JCPOA nukleáris ügyletével együtt - más P5 + 1 országokkal, Nagy-Britanniával, Kínával, Franciaországgal, Németországgal és Oroszországgal”. Stephen Lendman szerint:
A Tillerson cseréje a militánsan Irán elleni keménylábú Pompeóval simítja a dolgokat Trump számára, hogy nagyobb ellenségeskedést folytasson az Iszlám Köztársasággal szemben egy kulcsfontosságú adminisztratív tisztviselővel a feddhetetlen ügyeivel.
Mike Pompeo államtitkár és új nemzeti biztonsági tanácsadója,  John Bolton irányítása alatt Trump döntése a katonai eszkaláció irányába mutat. 
Már 2017 decemberében a jelentések úgynevezett „titkos tervet” mutattak Irán elpusztítására és destabilizálására, amelynek első lépése színes forradalom lenne. Ebben a tekintetben Trump azt mondta, hogy május közepén újraindítja a gazdasági szankciók rendszerét, „ hacsak az európai hatalmak nem csatlakoznak Washingtonhoz a Teherán és a világ nagyhatalmi közt a polgári nukleáris megállapodás egyoldalú átírásával ”.
Ez a nem annyira titkos terv, hogy Irán ellen háborút folytasson , a kilencvenes évek közepe óta a Pentagon húzóasztalán volt, amint azt az alábbi 2010-es cikkemben vázoltam, nyolc hónappal az USA-NATO által vezetett proxy háborút megelőzően írva. 2011 márciusában. 
Meg kell jegyezni, hogy az USA-NATO-Izrael koalíción belül jelentős különbségek vannak, amelyek nagyrészt Törökország Oroszországgal és Iránnal való közeledésének köszönhetőek. Törökország viszont Észak-Szíriában küzd az amerikai proxy erőkkel. Sőt, Franciaországnak jelentős érdekei vannak Irán olajiparban. 
Míg a katonai szövetségek jelenlegi struktúrája ( ahol Törökország az ellenséggel alszik ) nem támogatja az Irán elleni nagy katonai művelet használatát, mégis megerősítetlen jelentések állnak rendelkezésre, amelyek szerint Trump elnök úr az úgynevezett előzetes támadást tervezi Irán nukleáris létesítményei ellen már a következő hónapban.
Az amerikai védelmi miniszter, James Mattis véletlenül elutasította az Egyesült Államok által Iránnal szembeni katonai akciót tervező jelentéseket.
Michel Chossudovsky  , 2018. július 29.
***

Globális hadviselés. Felkészülés a III. Világháborúra? Célzás Iránra

Michel Chossudovsky
Globális kutatás
2010. augusztus 1.
Az emberiség veszélyes kereszteződésben van. Az iráni támadásokra való háborús előkészületek „előrehaladott állapotban vannak”. Hi-tech fegyverrendszerek, beleértve a nukleáris robbanófejeket is, teljesen ki vannak telepítve.
Ez a katonai kaland az 1990-es évek közepe óta a Pentagon rajzlapján volt. Először Irak, majd Irán , egy 1995-ös amerikai titkosított parancsfájl szerint.
Az eszkaláció a katonai menetrend része. Míg Irán [2010-ben] a Szíriával és Libanonnal együtt a következő cél, ez a stratégiai katonai telepítés veszélyezteti Észak-Koreát, Kínát és Oroszországot.
2005 óta az Egyesült Államok és szövetségesei, köztük az amerikai NATO-partnerek és Izrael is részt vettek a fejlett fegyverrendszerek széles körű kiépítésében és raktározásában. Az Egyesült Államok, a NATO-tagországok és Izrael légvédelmi rendszerei teljes mértékben integráltak.
Ez a Pentagon, a NATO, Izrael védelmi erők (IDF) összehangolt törekvése, számos nem NATO-partnerország aktív katonai bevonásával, beleértve az arab államokat (a mediterrán párbeszéd és az isztambuli együttműködési kezdeményezés tagjai ), Szaúd-Arábia. Japán, Dél-Korea, India, Indonézia, Szingapúr, Ausztrália, többek között. (A NATO 28 tagországból áll.  További 21 ország tagja az Euro-atlanti Partnerségi Tanácsnak (EAPC) , a mediterrán párbeszéd és az Isztambuli együttműködési kezdeményezés tíz arab ország és Izrael.)
Az Egyiptom, az Öböl-államok és Szaúd-Arábia szerepe (a kiterjesztett katonai szövetségen belül) különösen fontos. Egyiptom ellenőrzi a háborús hajók és az olajszállító tartályhajók tranzitját a Suez-csatornán keresztül. Szaúd-Arábia és az Öböl-államok a Perzsa-öböl, a Hormuz-szoros és az Ománi-öböl délnyugati partjait foglalják el. Június elején [2010] „Egyiptom jelentette, hogy egy izraeli és tizenegy amerikai hajó áthalad a Suez-csatornán…. … Június 12-én a regionális sajtóközlemények arról számoltak be, hogy a szaúdiak Izraelnek a légtér fölötti repülési jogot adták… ”(Muriel Mirak Weissbach, Izrael őrült háborúja Iránnal szemben meg kell akadályozni  . , Global Research, 2010. július 31.)
A 11. század utáni katonai doktrínában a katonai hardverek ilyen hatalmas kiépítését az úgynevezett „terrorizmus elleni globális háború” részeként határozták meg. terrorizmus",. beleértve Iránt, Szíriát, Libanont, Szudánt.
Az új amerikai katonai bázisok felállítását, a fejlett fegyverrendszerek, így a taktikai nukleáris fegyverek, stb.
Háború és a gazdasági válság
Az Egyesült Államok és az Egyesült Államok közötti, Irán elleni támadás szélesebb körű következményei messze vannak. A háború és a gazdasági válság szorosan összefügg. A háborús gazdaságot a Wall Street finanszírozza, amely az amerikai kormány hitelezője. Az amerikai fegyvergyártók az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának több milliárd dolláros, a fejlett fegyverrendszerekre vonatkozó közbeszerzési szerződéseinek címzettjei. A közel-keleti és közép-ázsiai „csata az olajért” közvetlenül szolgálja az angol-amerikai olaj óriások érdekeit.
Az Egyesült Államok és szövetségesei „a háborús dobokat verik” a világméretű gazdasági depresszió csúcsán, nem is beszélve a világtörténelem legsúlyosabb környezeti katasztrófájáról. A közel-keleti Közép-Ázsia geopolitikai sakktábla egyik főszereplője (BP) egy keserű csavarban a Mexikói-öbölben lévő ökológiai katasztrófa ösztönzője.
Médiainformáció
A közvélemény, amelyet a média hype elnyomott, hallgatólagosan támogató, közömbös vagy tudatlan, hogy az Irán nukleáris létesítményei elleni ad hoc „büntetı” mőveletnek minısülı hatásait inkább a háború kivételével. A háborús előkészületek közé tartozik az amerikai és izraeli gyártású nukleáris fegyverek telepítése. Ebben az összefüggésben a nukleáris háború pusztító következményei triviálisak vagy egyszerűen nem említhetők.
A média és a kormányok szerint az emberiséget fenyegető „valódi válság” nem a háború, hanem a globális felmelegedés. A média válságot állít elő, ahol nincs válság: „globális félelem” - a H1N1 globális világjárvány -, de senki sem fél attól, hogy egy amerikai szponzorált nukleáris háború.
Az Irán elleni háború többek között a közvéleménynek szól. Nem tekinthető fenyegetésnek a „Földanya” számára, mint a globális felmelegedés esetében. Ez nem első oldal hír. Az a tény, hogy Irán elleni támadás eszkalációhoz vezethet, és potenciálisan „globális háborút” szabadíthat fel, nem aggodalomra ad okot.
A megölés és megsemmisítés kultusa
A globális gyilkos gépet a beágyazott gyilkosság és pusztítás kultusza is támogatja, amely áthatolja a hollywoodi filmeket, nem is beszélve a háború és a bűnözés első számú televíziós sorozatáról. Ezt a gyilkosságkultúrát a CIA és a Pentagon is támogatja, amelyek szintén támogatják (finanszírozzák) a hollywoodi produkciókat a háborús propaganda eszközeként:
Az ex-CIA ügynök, Bob Baer elmondta nekünk:„ Van egy szimbiózis a CIA és a Hollywood között ”, és kiderült, hogy a CIA korábbi rendezője, George Tenet jelenleg„ Hollywoodban beszél, stúdiókkal beszél ”(Matthew Alford és Robbie Graham , Camera… Covert Action: A Hollywood mélyreható politikája , Global Research, 2009. január 31.).
eredetiA gyilkos gépet globális szinten alkalmazzák az egységes harci parancsszerkezet keretein belül. A kormányzati intézmények, a vállalati média és a New World Order mandarinok és értelmiségiek rutinszerűen támogatják Washington-i gondolkodó és stratégiai tanulmányok kutatóintézeteit, mint a béke és a globális jólét kétségtelen eszközét.
A gyilkosság és az erőszak kultúrája az emberi tudatba ágyazódott.
A háború széles körben elfogadott a társadalmi folyamat részeként: A hazát „védeni kell” és védeni kell.
A nyugati demokráciákban, mint a nemzetbiztonság szükséges eszközeiben a „terroristák” ellen irányított „törvényes erőszak” és a bíróságon kívüli gyilkosságok érvényesülnek.
Az úgynevezett nemzetközi közösség fenntartja a „humanitárius háborút”. Nem ítélték el bűncselekménynek. Fő építészeit a világbékéhez való hozzájárulásukért jutalmazzák.
Irán vonatkozásában a kibontakozás a háború végleges legitimációja a globális biztonság illúziós fogalmának nevében.
Elsődleges” Az Irán ellen irányuló légi támadás Escalationhoz vezetne
Jelenleg [2010] három különálló közel-keleti közép-ázsiai háborús színház van: Irak, Af-Pak és Palesztina.
Ha Irán a szövetséges erők „megelőző” légi támadásának tárgyát képezné, az egész régió, a kelet-mediterrán térségtől a kínai nyugati határig Afganisztánnal és Pakisztánnal felrobbant, ami potenciálisan egy III.
A háború kiterjedne Libanonra és Szíriára is.
Nagyon valószínűtlen, hogy a bombázások, ha végrehajtásra kerülnének, az iráni nukleáris létesítményekre korlátozódnak, amint azt az USA-NATO hivatalos nyilatkozatai is állítják. Sokkal valószínűbb, hogy a katonai és polgári infrastruktúrára, a közlekedési rendszerekre, a gyárakra és a közterületekre egyaránt ki van téve a levegő támadása.
Irán, a világ olaj- és gázkészleteinek becslések szerint tíz százaléka, harmadik helyen áll Szaúd-Arábia (25%) és Irak (11%) után a tartalékainak méretében. Összehasonlításképpen, az USA-ban a globális olajkészletek kevesebb mint 2,8% -a van. Az amerikai olajkészletek becslések szerint kevesebb, mint 20 milliárd hordó. A Közel-Kelet és Közép-Ázsia tágabb régiója olyan olajkészletekkel rendelkezik, amelyek több mint harmincszorosabbak az USA-hoz képest, és a világ összes tartalékának több mint 60% -át képviselik. (Lásd Eric Waddell, a csata az olajért, globális kutatás, 2004. december).
Jelentős jelentősége van a Soumar és Halgan második legnagyobb ismert földgázkészletének Iránban történt közelmúltbeli felfedezése, amely becslések szerint 12,4 billió köbméter.
Az iráni célzás nemcsak az iráni olaj- és gázgazdaság gazdaságának, beleértve a csővezetékek útvonalainak visszanyerését is magában foglalja, hanem Kína és Oroszország jelenlétét és befolyását is kihívja a régióban.
Az Irán elleni tervezett támadás egy összehangolt globális katonai útiterv része. Ez része a Pentagon „hosszú háborújának”, a határok nélküli profithajtású háborúnak, a világ uralkodásának projektjének, egy katonai műveletek sorozatának.
Az USA-NATO katonai tervezők különböző katonai eszkalációs forgatókönyveket terveztek. Ők is tisztában vannak a geopolitikai következményekkel, nevezetesen, hogy a háború túlléphet a Közel-Kelet Közép-Ázsiában. Az olajpiacokra stb. Gyakorolt ​​gazdasági hatásokat is elemezték.
Míg Irán, Szíria és Libanon a közvetlen célok, Kína, Oroszország, Észak-Korea, nem is beszélve Venezueláról és Kubáról, szintén az amerikai fenyegetések tárgyát képezik.
A tét a katonai szövetségek szerkezete. Az USA-NATO-Izrael katonai telepítése, beleértve az orosz és kínai közvetlen határokon végzett katonai gyakorlatokat és gyakorlatokat, közvetlen kapcsolatban áll az Iránnal szemben javasolt háborúval. Ezek a fátyolos fenyegetések, ideértve az időzítést is, nyilvánvalóan utalnak a hidegháború korai korábbi hatalmaira, hogy ne beavatkozzanak semmilyen módon, ami az Egyesült Államok által Iránnal szembeni támadásra korlátozódhat.
Globális hadviselés
A középtávú stratégiai cél az, hogy Iránt célozza, és a fegyveres hajók diplomáciáján keresztül semlegesítse Irán szövetségeseit. A hosszabb távú katonai cél Kína és Oroszország közvetlen célpontja.
Míg Irán a közvetlen cél, a katonai telepítés semmiképpen nem korlátozódik a Közel-Keletre és Közép-Ázsiára. Globális katonai menetrendet fogalmaztak meg.
A koalíciós csapatok és a fejlett fegyverrendszerek telepítése az Egyesült Államok, a NATO és partnerei között egyidejűleg történik a világ minden nagyobb régiójában.
Az amerikai hadsereg észak-koreai partvidékének közelmúltbeli fellépései, beleértve a háborús játékok lebonyolítását, egy globális tervezés részét képezik.
Elsősorban Oroszország és Kína, az Egyesült Államok, a NATO és a szövetséges katonai gyakorlatok, a háborús gyakorlatok, a fegyverek telepítése stb.
- A Koreai-félsziget, Japán-tenger, a Tajvani-szoros, a Dél-Kínai-tenger fenyegeti Kínát.
- A Patriot rakéták telepítése Lengyelországban, a Cseh Köztársaság korai figyelmeztető központja, amely Oroszországot fenyegeti.
- a haditengerészeti telepítések Bulgáriában, Romániában a Fekete-tengeren, veszélyeztetve Oroszországot.
- az Egyesült Államok és a NATO csapatai Grúziában.
- Egy hatalmas haditengerészeti telepítés a perzsa-öbölben, beleértve az iráni ellen irányított izraeli tengeralattjárókat.
Ezzel párhuzamosan a kelet-mediterrán térség, a Fekete-tenger, a Karib-térség, a Közép-Amerika és az Andok régió Dél-Amerikában folyamatos militarizációs területek. Latin-Amerikában és a Karib-térségben a fenyegetések Venezuela és Kuba ellen irányulnak.
USA „Katonai támogatás”
Az amerikai „katonai segélyek” zászlaja alatt nagyméretű fegyverátadásokat hajtottak végre a kiválasztott országokban, köztük egy 5 milliárd dolláros fegyverkereskedelem Indiával, amelynek célja az indiai képességek kiépítése Kína ellen. ( Hatalmas amerikai-indiai fegyverkereskedelem Kínába , Global Times, 2010. július 13.).
[A] fegyverértékesítés javítja a kapcsolatokat Washington és Új-Delhi között, és szándékosan vagy nem lesz hatással Kína befolyásának a régióban.” Idézett Rick Rozoffban, Kínával és Oroszországgal szemben: amerikai kockázatok katonai ütközés Kína sárga tengerben , globális kutatás, 2010. július 16.)
Az Egyesült Államok katonai együttműködési megállapodásokat kötött számos délkelet-ázsiai országgal, beleértve Szingapúrot, Vietnamot és Indonéziát, beleértve a „katonai támogatást”, valamint az amerikai vezetésű háborús játékok részvételét a Csendes-óceáni térségben (2010. július-augusztus). Ezek a megállapodások támogatják a Kínai Népköztársaság ellen irányított fegyverek telepítését. (Lásd Rick Rozoff, Kínával és Oroszországgal szemben: amerikai kockázatok katonaiütközés Kínával a sárga tengerben , Global Research, 2010. július 16.).
Hasonlóképpen és közvetlenebb kapcsolatban áll az Irán elleni tervezett támadással, az Egyesült Államok az Öböl-államokat (Bahrein, Kuvait, Katar és az Egyesült Arab Emírségek) a szárazföldi elfogó rakétákkal, a Patriot Advanced Capability-3 és a Terminal High Altitude Area Defence védelemmel élesíti ( THAAD), valamint a tengerre épülő Standard Missile-3 elzárók a perzsa-öbölre telepített Aegis osztályú hadihajókra. (Lásd Rick Rozoff, a NATO szerepe az iráni katonai körben, Global Research, 2010. február 10.).
A katonai készletek és a telepítés ütemezése
A partnerországok és a szövetségesek számára az amerikai fegyverátadások szempontjából döntő fontosságú a szállítás és a telepítés tényleges időzítése. Egy amerikai szponzorált katonai művelet elindítása általában akkor történne meg, amikor ezek a fegyverrendszerek helyben vannak, és hatékonyan alkalmazzák a személyzet képzését. (pl. India).
Ami azokkal foglalkozik, egy gondosan összehangolt globális katonai terv, amelyet a Pentagon irányít, és amely több mint negyven ország kombinált fegyveres erőit foglalja magában. Ez a globális multinacionális katonai telepítés messze a világ történetében a fejlett fegyverrendszerek legnagyobb megjelenése.
Az Egyesült Államok és szövetségesei új katonai bázisokat hoztak létre a világ különböző részein. „A Föld felszíne széles csatatérként van strukturálva”. (Lásd Jules Dufour, az amerikai katonai bázisok világméretű hálózata , Global Research, 2007. július 1.).
A földrajzi Combatant parancsokba osztott Egységes Parancsszerkezet a militarizációs stratégián alapul globális szinten. „Az amerikai katonai bázisok 63 országban vannak. A vadonatúj katonai bázisokat 2001. szeptember 11-től hét országban építették. Összesen 255.065 amerikai katonai személyzet van telepítve világszerte. ”(Lásd Jules Dufour, az amerikai katonai bázisok globális hálózata , globális kutatás, 2007. július 1.
A III. Világháború forgatókönyve
A világparancsnokok felelősségi területei (lásd a fenti térképet) meghatározzák a Pentagon globális katonai tervezését, amely a világ egyik meghódítása. Ez a katonai telepítés több régióban történik, egyidejűleg az Egyesült Államok regionális parancsnokságainak összehangolása alatt, amely magában foglalja az amerikai erők és a partnerországok által készített amerikai fegyverrendszerek felhalmozását, amelyek közül néhány egykori ellenség, többek között Vietnam és Japán.
A jelen kontextust egy világméretű katonai felépítés jellemzi, amelyet egy világszuperhatalom irányít, amely számos szövetségesét használja a regionális háborúk kiváltására.
Ezzel szemben a második világháború különálló regionális háborús színházak együttesét képezte. Tekintettel az 1940-es évek kommunikációs technológiáira és fegyverrendszereire, nem volt stratégiai „valós idejű” koordináció a széles körű földrajzi régiók közötti katonai akciókban
A globális hadviselés egy domináns katonai hatalom összehangolt kiépítésén alapul, amely a szövetségesei és partnerei tevékenységét felügyeli.
Hirosima és Nagaszaki kivételével a második világháborút a hagyományos fegyverek használata jellemezte. A globális háború tervezése a világűr militarizációjára támaszkodik. Az iráni elleni háború elindítása érdekében nemcsak nukleáris fegyvereket használnának, hanem az új fejlett fegyverrendszerek teljes skáláját, beleértve az elektrométeres fegyvereket és a környezetmódosítási technikákat (ENMOD) is.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa június elején elfogadta az Iráni Iszlám Köztársaság ellen folytatott elsöprő szankciók negyedik fordulóját, amely kiterjesztett fegyverembargót és „szigorúbb pénzügyi ellenőrzést” tartalmazott. Keserű iróniában ez az állásfoglalás az Egyesült Nemzetek Szervezetének Biztonsági Tanácsának teljes körű elutasításától számított néhány napon belül elfogadott egy olyan indítványt, amely Izraelet elítélte a nemzetközi vizeken a Gázai Szabadság Flotilla elleni támadásáért.
Kína és Oroszország, az Egyesült Államok által nyomás alá vonták, saját kárára támogatták az ENSZ BT szankciórendszerét. Az ENSZ BT-n belüli döntése hozzájárul a saját katonai szövetségük, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) gyengítéséhez, amelyben Irán megfigyelői státusszal rendelkezik. A Biztonsági Tanács állásfoglalása befagyasztja Kínát és Oroszország kétoldalú katonai együttműködési és kereskedelmi megállapodásait Iránnal. Komoly következményekkel jár az iráni légvédelmi rendszerre, amely részben az orosz technológiától és szakértelemtől függ.
A Biztonsági Tanács állásfoglalása de facto „zöld fényt” biztosít az Irán elleni megelőző háborút.
Az amerikai inkvizíció: Politikai konszenzus kialakítása a háborúhoz
A kórusban a nyugati médiának az állítólagos (nem létező) nukleáris fegyverprogramját tekintve veszélyezteti a világbiztonságot Iránnak. A hivatalos nyilatkozatok meghallgatásával a média most követeli Irán elleni büntető bombázások végrehajtását Izrael biztonságának megóvása érdekében.
A nyugati média verte a háborús dobokat. A cél az, hogy az emberek belső tudatosságán belül ismételt médiatanulmányokkal hallgatólagosan hozzákapcsolják az ad nauseam-ot, hogy az iráni fenyegetés valódi, és hogy az iszlám Köztársaságot ki kell venni.
A háború megszerzésére irányuló konszenzusépítés hasonló a spanyol inkvizícióhoz. Megköveteli és követeli, hogy a háború humanitárius törekvés.
Ismert és dokumentált, az igazi fenyegetés a globális biztonságra az USA-NATO-Izrael szövetségből származik, de a tudáskörnyezetben a valóság fejjel lefelé fordul: a melegek elkötelezettek a béke iránt, a háború áldozatai a háború főszereplői. Míg 2006-ban az amerikaiak közel kétharmada ellenezte a katonai akciókat Irán ellen, a közelmúltbeli Reuter-Zogby 2010. februári közvélemény-kutatás azt sugallja, hogy az amerikaiak 56% -a támogatja az amerikai-NATO katonai akciót Irán ellen.
Az egyenes hazugságon alapuló politikai konszenzus építése azonban nem kizárólag a hazugság forrásainak hivatalos álláspontjára támaszkodhat.
Az Egyesült Államokban a háborúellenes mozgalom, amelyet részben behatoltak és együtt választottak, gyenge álláspontot képviselt Irán tekintetében. A háborúellenes mozgalom megosztott. A hangsúlyt a már megtörtént háborúk (Afganisztán, Irak) hangsúlyozták, nem pedig a háborúk erőteljesen ellentétes előkészítésével, amelyek jelenleg a Pentagon táblájában vannak. Az Obama-adminisztráció beiktatása óta a háborúellenes mozgalom elvesztette lendületét.
Sőt, azok, akik aktívan ellenzik az afganisztáni és iraki háborúkat, nem feltétlenül ellenzik a „büntető bombázások” irányítását Iránra, és nem sorolják fel ezeket a bombázásokat háborús cselekménynek, amely potenciálisan a III.
Az iráni háború elleni tiltakozás mértéke a 2003-as bombázás és az iraki invázió előtti tömeges tüntetésekhez képest minimális volt.
A globális biztonságot fenyegető valós veszély az USA-NATO-Izrael szövetségtől származik.
Kína és Oroszország nem ellenzi az iráni műveletet a diplomáciai színtéren; az arab államok kormányai támogatják a NATO által támogatott mediterrán párbeszédet. A nyugati közvéleményt is hallgatólagosan támogatja.
Felhívjuk a földön élő embereket, Amerikát, Nyugat-Európát, Izraelet, Törökországot és a világot, hogy felkeljenek a katonai projekt ellen, kormányaik ellen, amelyek támogatják az Irán elleni katonai akciókat, a médiával szemben, amely a pusztító meccset áldozza fel Irán elleni háború következményei.
A katonai menetrend egy olyan, profit alapú, romboló globális gazdasági rendszert támogat, amely elszegényíti a világ népességének nagy szektorait.
Ez a háború puszta őrület.
A III. Világháború terminál. Albert Einstein megértette a nukleáris háború veszélyeit és a földön való élet kihalását, amely már elkezdődött a kimerült uránból származó radioaktív szennyeződéssel. Nem tudom, hogy milyen fegyverekkel harcolnak a III. Világháború, de a IV. Világháború botokkal és kövekkel fog küzdeni.”
A média, az értelmiségiek, a tudósok és a politikusok kórusban megzavarják az elvetetlen igazságot, nevezetesen, hogy a nukleáris robbanófejeket használó háború elpusztítja az emberiséget, és hogy ez a komplex folyamat a fokozatos pusztításhoz már megkezdődött.
Amikor a hazugság lesz az igazság, nem fordul vissza.
Amikor a háború humanitárius törekvésként valósul meg, az igazságszolgáltatás és az egész nemzetközi jogrendszer fejjel lefelé fordul: a pacifizmus és a háborúellenes mozgalom bűncselekménynek minősül. A háború ellenállása bűncselekményvé válik.
A Lie-nek ki kell tennie, hogy mi van és mit csinál.
Szankcionálja a férfiak, nők és gyermekek válogatás nélküli megölését.
Elpusztítja a családokat és az embereket. Elpusztítja az emberek elkötelezettségét embertársaik felé.
Ez megakadályozza, hogy az emberek kifejezzék szolidaritásukat azok számára, akik szenvednek. A háborút és a rendőrségi államot egyedüli útnak tartja.
Elpusztítja a nacionalizmust és a nemzetköziséget.
A hazugság megszakítása azt jelenti, hogy elpusztítunk egy globális pusztítást elkövető bűncselekmény-projektet, amelyben a nyereségkeresés a kényszerítő erő.
Ez a nyereségorientált katonai menetrend elpusztítja az emberi értékeket, és eszméletlen zombikké alakítja az embereket.
Fordítsuk vissza a dagályt.
Kihívják a háborús bűnözőket a magas rangú hivatalban és az erőteljes vállalati lobbi csoportokban, amelyek támogatják őket.
Törje meg az amerikai inkvizíciót.
Az USA-NATO-Izrael katonai keresztes hadjárat aláásása.
Zárja le a fegyvergyárakat és a katonai bázisokat.
Hozd haza a csapatokat.
A fegyveres erők tagjai engedelmeskedniük kell a parancsolatoktól és el kell utasítaniuk a büntetőháborúban való részvételt.
Michel Chossudovsky díjnyertes szerző, az Ottawai Egyetem közgazdaságtan professzora és a Globalizációs Kutatási Központ (CRG) igazgatója, Montreal. A szegénység globalizációja és az új világrend (2003) és az amerikai „terrorizmus elleni háború” (2005) szerzője. Ő is hozzájárul az Encyclopaedia Britannica-hoz. Írásai több mint húsz nyelven megjelentek. elérheti a globalresearch.ca weboldalán
A GLOBÁLIS KUTATÁS FELHASZNÁLÁSA
eredeti

A III. Világháborús forgatókönyv felé: a nukleáris háború veszélyei



Chossudovszkij professzor keményen megragadó és meggyőző könyve elmagyarázza, hogy miért és hogyan kell azonnal összehangolt és elkötelezett kampányt folytatnunk az emberi faj és a bolygó földjének a közelgő kataklizmikus elpusztítására. Ezt a könyvet mindenki számára el kell olvasni a világ béke mozgalmában. ” -Francis A. Boyle, a nemzetközi jog professzora, Illinois University of Law
Az USA katonai kalandot kezdett, „hosszú háborút”, ami az emberiség jövőjét fenyegeti. Az amerikai-NATO tömegpusztító fegyvereket a béke eszközei képezik. A Mini-nukes-ek „ártalmatlanok a környező polgári lakosságra”. A megelőző nukleáris háborút „humanitárius vállalkozásként” ábrázolják.
Míg a mai háborúkból, köztük Irakból és Afganisztánból eredő életveszteséget és pusztulást elképzelhetjük, lehetetlen teljesen megérteni a harmadik világháborúból eredő pusztítást, „új technológiák” és fejlett fegyverek használatával, amíg ez nem következik és valósággá válik. A nemzetközi közösség a világbéke nevében támogatta a nukleáris háborút. „A világ biztonságosabbá tétele” indokolja a katonai művelet indítását, amely nukleáris holokausztot eredményezhet.
A nukleáris háború több milliárd dolláros vállalkozássá vált, amely kitölti az amerikai védelmi vállalkozók zsebét. A tét a „nukleáris háború privatizációja”.
A Pentagon globális katonai tervezése a világ egyik meghódítása. Az amerikai-NATO erők katonai telepítése a világ több régiójában egyidejűleg történik.
A háború megértésének központi eleme a média kampány, amely legitimitást ad neki a közvélemény szemében. A jó és a gonosz dichotómia uralkodik. A háború elkövetői áldozatokként kerülnek bemutatásra. A közvéleményt félrevezetik.
A „nagy hazugság” megszakítása, amely humanitárius vállalkozásként tartja a háborút, azt jelenti, hogy elpusztítják a globális megsemmisítés bűncselekményét, amelyben a nyereség keresése a legfőbb erő. Ez a nyereségorientált katonai menetrend elpusztítja az emberi értékeket, és eszméletlen zombikké alakítja az embereket.
Ennek a könyvnek az a célja, hogy erőteljesen megfordítsa a háború dagályát, megkérdőjelezze a háborús bűnözőket a magas rangú hivatalban és a hatalmas vállalati lobbicsoportokat, amelyek támogatják őket.
Vélemények
Ez a könyv„ kötelező ”erőforrás - az Egyesült Államok háborúja óta a nem nukleáris országokkal szembeni„ háborúk óta ”rendkívül patológiás geo-stratégiai tervezésének gazdag dokumentált és szisztematikus diagnosztikája, hogy„ szabadságuk alatt ”megragadják az olajmezőiket és erőforrásaikat. és a demokrácia. ” John McMurtry , a filozófia professzora, Guelph Egyetem
Egy olyan világban, ahol a manipulált, elővásárlási, vagy több divatosan»humanitárius«háborúk az agresszió válni, ezt a kihívást jelentő könyv lehet a végső ébresztőt.” -Denis Halliday , volt főtitkár az ENSZ
Michel Chossudovsky feltárja a privatizált háborús gépünk őrületét. Iránt nukleáris fegyverek célozzák meg, egy olyan háborús menetrend részeként, amelyek torzulásokra és hazugságokra épülnek a magánjövedelem érdekében. Az igazi célok az olaj, a pénzügyi hegemónia és a globális ellenőrzés. Az ár nukleáris holokauszt lehet. Amikor a fegyverek a világ egyetlen nagyhatalmának legforróbb exportjává válnak, a diplomaták pedig a védelmi ipar értékesítői, az egész világot óvatosan veszélyezteti. Ha hadseregünk van, teljes mértékben a közszférába tartozik. Senki sem profitálhat a tömeges halálból és a pusztításból. Ellen Brown , a „Web of Debt” és a Public Banking Institute elnöke   






Tervezett amerikai-izraeli nukleáris támadás Iránnal szemben



A londoni Sunday Times (2007. január 7.) jelentése szerint: 
Az atommagú bunker-busterek csak akkor használhatók, ha a hagyományos támadást kizárták volna, és ha az Egyesült Államok megtagadná a beavatkozást, azt mondják az idősebb források. „Két izraeli légi hadsereg kiképzése az iráni létesítmény felrobbantására szolgál alacsony hozamú„ bunker-busterek ”használatával, több izraeli katonai forrás szerint.
A támadás 1945 óta az első lesz a nukleáris fegyverekkel, amikor az Egyesült Államok atombombákat dobott Hirosima és Nagaszaki. Az izraeli fegyvereknek mindegyiknek a Hirosima bomba egyötödével egyenértékű erővel kellene rendelkeznie.
A tervek szerint a hagyományos lézeres vezérelt bombák „alagutakat” nyitnának meg a célpontokban. A „Mini-nukes” -et ezután azonnal egy Natanz-gyárba tüzeljük, mélyen mélyen felrobbantva a radioaktív kiáramlás kockázatának csökkentése érdekében.
Amint a zöld fény megtörténik, egy küldetés lesz, egy sztrájk és az iráni nukleáris projekt lebontásra kerül” - mondta az egyik forrás.
A The Sunday Times által a múlt héten nyilvánosságra hozott terveket részben az izraeli hírszerző szolgálat Mossad értékelése alapján kéri, hogy Irán két éven belül eléggé dúsított uránt termel, hogy nukleáris fegyvereket készítsen.
Az izraeli katonai parancsnokok úgy vélik, hogy a hagyományos sztrájkok már nem lesznek elegendőek az egyre jobban védett gazdagító létesítmények megsemmisítésére. Többet építettek legalább 70 méteres beton és kőzet alatt. Ugyanakkor a nukleáris bunker-bunkereket csak akkor lehetne használni, ha egy hagyományos támadást kizártak, és ha az Egyesült Államok megtagadná a beavatkozást, azt mondják az idősebb források.
Két évig a nyugati médiumok híresen hallgattak a már ismert és dokumentáltakról, nevezetesen az USA-izraeli szponzorált nukleáris holokauszt veszélyéről. A háborúellenes mozgalom nem foglalkozott vele.
A London Times ezt a késői jelentését megerősíti, amit a média az elmúlt két évben a jelentésekből vállalt. Ezen információk közzététele ebben a konkrét szakaszban a közvélemény támogatását is segítheti az első iráni és izraeli sztrájk elleni nukleáris támadás mellett.
Elengedhetetlen, hogy a világ körül élő emberek határozottan cselekedjenek, hogy megakadályozzák az atomok elleni Iránnal szembeni felhasználását.
Olvasóinknak a következő, Michel Chossudovszkij 2005. májusában közzétett szövegét vizsgáljuk, amely tartalmazza a katonai tervezés ütemtervét és az Irán elleni támadás esetén használt fegyverrendszerek részleteit, mind hagyományos, mind nukleáris fegyvereket használva .   
Ezt a szöveget számos más cikk követte, amelyek gondosan dokumentálják az amerikai-izraeli nukleáris fenyegetést, amely részleteket tartalmaz  
Tervezett amerikai-izraeli támadás Iránra

Michel Chossudovsky  
Global Research , 2005. május 1.
Kivonatok (lapozzunk lefelé a teljes cikkhez)
A világ fontos kereszteződésben van.
A Bush-kormány egy katonai kalandot indított, amely az emberiség jövőjét fenyegeti.
Irán a következő katonai cél. A tervezett katonai művelet, amely semmiképpen nem korlátozódik az iráni nukleáris létesítményekkel szembeni büntető sztrájkokra, része a hidegháború végén elindított katonai útitervnek, a világ uralomnak.
Az Irán elleni katonai fellépés közvetlenül magában foglalja Izrael részvételét, ami viszont valószínűleg szélesebb háborút fog indítani a Közel-Keleten, nem is beszélve a palesztin megszállt területeken bekövetkező behatolásról. Törökország szorosan kapcsolódik a javasolt légi támadásokhoz.
Izrael egy nukleáris energia, amely bonyolult nukleáris arzenállal rendelkezik. (Lásd az alábbi szövegmezőt). Nem zárható ki Izrael vagy az Egyesült Államok nukleáris fegyvereinek felhasználása, különös tekintettel arra, hogy a taktikai nukleáris fegyvereket most már a hagyományos bunker-bombák egyik változataként átsorolták, és az amerikai szenátus engedélyezte a hagyományos háborús színházakban való használatra. . („A polgárok számára ártalmatlanok, mert a robbanás föld alatt van”)
E tekintetben Izrael és az Egyesült Államok, mint Irán, nukleáris fenyegetést jelent.
Az Irán elleni tervezett támadást a közel-keleti aktív háborús színházakhoz, azaz Afganisztánhoz, Irakhoz és Palesztinához kell érteni. 
A konfliktus könnyen elterjedhet a Közel-Keletről a Kaszpi-tengeri medencére. Ez magában foglalhatja azerbajdzsán és grúz részvételét is, ahol az amerikai csapatok állnak.
Az Irán elleni támadás közvetlen hatást gyakorolna az iraki ellenállási mozgalomra. Emellett nyomást gyakorolna az amerikai túlterhelt katonai képességekre és erőforrásokra mind az iraki, mind az afgán háborús színházakban. (Az Irakban lévő 150 000 amerikai csapatot már teljes mértékben elfogadták és nem lehetett áthelyezni Iránnal való háború esetén.)
Más szavakkal: a közép-ázsiai-közel-keleti régió rázkódó geopolitikája, a három jelenlegi háborús színház, amelyben Amerika jelenleg részt vesz, Izrael és Törökország közvetlen részvétele, az amerikai szponzorált katonai szövetségek szerkezete stb. szélesebb körű konfliktus.  
Sőt, az Iránnal szembeni amerikai katonai akció nemcsak az orosz és kínai érdekeket fenyegeti, amelyek geopolitikai érdekei vannak a Kaszpi-tengeri medencében, és amelyeknek kétoldalú megállapodások vannak Iránnal. Ugyancsak visszafogja az európai olaj érdekeit Iránban, és valószínűleg nagy különbségeket okoz a nyugati szövetségesek, az Egyesült Államok és európai partnerei, valamint az Európai Unión belül.
A NATO-ban való részvétele révén Európát - a vonakodás ellenére - az iráni műveletbe fogják hozni. A NATO részvétele nagyrészt a NATO és Izrael között létrejött katonai együttműködési megállapodáson alapul. Ez a megállapodás kötelezi a NATO-t, hogy megvédje Izraelet Szíria és Irán ellen. A NATO ezért támogatná az Irán nukleáris létesítményeire irányuló előremutató támadást, és aktívabb szerepet vállalhatna, ha Irán visszavonulna az Egyesült Államok-izraeli légi csapások után.  
Mondanom sem kell, hogy az Irán elleni háború része egy hosszabb távú amerikai katonai menetrendnek, amelynek célja az egész Kaszpi-tenger medencéjének militarizálása, ami végül az Orosz Föderáció destabilizációjához és meghódításához vezet.
Lásd még: 
A közel-keleti nukleáris háború veszélyei , Michel Chossudovsky (Ez a cikk részletesen foglalkozik a nukleáris fegyverekkel és a nukleáris politikával), 2006. február.
Az Irán elleni nukleáris háború , Michel Chossudovsky, 2006. január
A Bush Adminstráció tervezi a nukleáris holokausztot , a Febraury 2006-ot
TELJES CÍM
Tervezett amerikai-izraeli támadás Iránra

Michel Chossudovsky  
Global Research , 2005. május 1.
Bush második ciklusának kezdetén Dick Cheney alelnök elhagyta a bombát. Bizonytalan értelemben utalt arra, hogy Irán „a csúcstalálkozó tetején” volt az amerikai gazember ellenségeinek listája, és hogy Izrael úgy szólna, hogy „bombázni fog nekünk”, amerikai katonai szerepvállalás nélkül és anélkül, hogy nyomást gyakorolnánk rájuk, hogy „csináljuk”: 
Az egyik aggodalomra ad okot az, hogy Izrael megteheti anélkül, hogy megkérdezné… Tekintettel arra, hogy Iránnak kijelentett politikája az, hogy a céljuk Izrael pusztulása, az izraeliek úgy dönthetnek, hogy először cselekednek, és hagyják, hogy a többi a világ aggódik a diplomáciai rendetlenség utólagos tisztítása miatt ”(idézve egy MSNBC Interview Jan 2005-ből)
Izrael rottweiler egy pórázon: az Egyesült Államok el akarja lazítani Izraelt, hogy támadjon Iránt. Megjegyezve az alelnök állítását, a korábbi nemzeti biztonsági tanácsadó Zbigniew Brzezinski a PBS-ben készített interjúban megerősítette, hogy igen, Cheney azt akarja, hogy Ariel Sharon miniszterelnök az amerikai nevében járjon el, és „tegye meg” számunkra:
Irán szerintem többértelmű. És ez a kérdés természetesen nem zsarnokság; ez nukleáris fegyver. És az alelnök ma egyfajta furcsa, párhuzamosan nyilatkozta a szabadság nyilatkozatát arról, hogy az izraeliek megtehetik azt, és valójában olyan nyelvet használnak, amely igazságosnak, sőt az izraelieknek arra ösztönöz, hogy ezt tegye.
A fenti megállapítások félrevezetőek. Az USA nem „bátorítja Izraelet”. Ami azokkal foglalkozik, az egy amerikai és izraeli katonai művelet, amely Iránnal bombázik, és amely már több mint egy éve az aktív tervezési szakaszban van. A védelmi minisztérium neokonjai Douglas Feith alatt szorgalmasan dolgoznak az izraeli katonai és hírszerző társaikkal, gondosan azonosítva az iráni célokat (Seymour Hersh, http://www.globalresearch.ca/articles/HER501A.html )
E munkamegállapodás értelmében Izrael nem fog egyoldalúan, Washingtonból származó zöld fény nélkül fellépni. Más szóval Izrael nem hajt végre támadást az Egyesült Államok részvétele nélkül.
Rejtett hírszerzési műveletek: etnikai feszültségek keverése Iránban
Közben az elmúlt két évben Washington részt vett az Iránban található titkos hírszerzési műveletekben. Az amerikai és brit hírszerző és különleges erők (együttműködve az izraeli társaikkal) részt vesznek e műveletben.
Egy brit hírszerző tisztviselő azt mondta, hogy az iráni ellen irányuló kampány nem lenne olyan, mint az iraki háború. Az amerikaiak különböző taktikákat fognak használni, mondta a hírszerző tiszt. „Elég ijesztő.” ”(Evening Standard, 2003. június 17., http://www.globalresearch.ca/articles/FOX306A.html )
Az az elvárás, hogy egy amerikai-izraeli bombázó támadás Irán nukleáris létesítményeiből felgyorsítja az etnikai feszültségeket és kiváltja a „rendszerváltást” az USA javára. (Lásd: Arab Monitor, http://www.globalresearch.ca/articles/ARA502A.html ).
Bush tanácsadók úgy vélik, hogy az „iráni ellenzéki mozgalom” elhagyja a mullahokat. Ez az értékelés az Iránon belüli társadalmi erők súlyos megítélését jelenti. Sokkal inkább előfordul, hogy az irániak következetesen rally mögött háborús kormány mögött külföldi agresszió. Valójában az egész Közel-Kelet és azon túl az Egyesült Államok beavatkozása ellen lépne fel.
Megtorlás egy amerikai-izraeli légi támadás esetén
Teherán megerősítette, hogy megtámadja, ha megtámadják, az Izrael ellen irányított ballisztikus rakétaütések formájában (CNN, 2005. február 8.). Ezek a támadások az amerikai katonai létesítményekre is vonatkozhatnak a Perzsa-öbölben, amelyek azonnal vezetnének bennünket a katonai eszkaláció és a háború kivételével.
Más szóval, az Irán elleni légi csapások hozzájárulhatnak a háború feloldásához a közel-keleti közép-ázsiai régióban.
Ezenkívül az Irán elleni tervezett támadást a szíriai csapatok Libanonból való időben történő kivonásával kapcsolatban is meg kell érteni, amely új teret nyitott az izraeli erők kiépítésére. Ankara és Tel Aviv között létrejött megállapodás következtében Törökország részvétele az amerikai-izraeli katonai műveletben is fontos.
Más szavakkal, az Egyesült Államok és az izraeli katonai tervezők gondosan mérlegelik cselekedeteik messzemenő következményeit.
Izrael építi fel a halálos katonai felszerelés készletét
A katonai hardverek hatalmas felhalmozódása történt az Irán elleni esetleges támadás előkészítése során.
Izrael a közelmúltban mintegy 5000 „intelligens levegővel indított fegyvert” szállított az Egyesült Államokból, köztük mintegy 500 BLU 109 „bunker-buster bombát”.     Az (uránbevonatú) lőszerek több mint „elegendőek az iráni célok teljes körének kielégítésére, kivéve a Natanzban eltemetett létesítményt, ami szükségessé teheti a [nagyobb teljesítményű] BLU-113 bunker busteret ”:
 „Tekintettel arra, hogy Izrael már ilyen jelentős fegyverei vannak, a leltár növelése lehetővé tenné az Egyesült Államok további részvételével vagy anélkül folytatott támadást.” (Lásd Richard Bennett, http://globalresearch.ca/articles/BEN501A.html )
Az izraeli légierő megtámadná Irán nukleáris létesítményét a Bushehr-ben, az Egyesült Államokat is használva, és az izraeli gyártmányú bunkerbombákat. A támadást három különálló hullámban hajtanák végre: „a radar- és kommunikációs zavaró védelmet az US Air Force AWACS és más amerikai repülőgépek biztosítják a területen”. (Lásd: W Madsen, http://www.globalresearch.ca/articles/MAD410A.html
Ne feledje, hogy a bunker buster bombák taktikai nukleáris bombák szállítására is használhatók. A B61-11 a „hagyományos” BLU 113. „nukleáris változata” . Ez ugyanúgy szállítható, mint a hagyományos bunker buster bomba. (Lásd Michel Chossudovsky, http://www.globalresearch.ca/articles/CHO112C.html , lásd még: http://www.thebulletin.org/article_nn.php?art_ofn=jf03norris ).
A Pentagon szerint a taktikai nukleáris fegyverek „biztonságosak a civilek számára”. Használatukat az amerikai szenátus engedélyezte. (Lásd Miochel Chossudovsky, http://www.globalresearch.ca/articles/CHO405A.html ) 
Sőt, 2003 végén beszámoltak arról, hogy az izraeli Dolphin-osztályú tengeralattjárók, amelyek amerikai Harpoon rakétákkal vannak felszerelve, nukleáris robbanófejekkel vannak felszerelve, most Iránra irányulnak. (Lásd Gordon Thomas, http://www.globalresearch.ca/articles/THO311A.html
Még ha a taktikai nukleáris fegyvereket Izrael nem használja, az iráni nukleáris létesítmények elleni támadás nemcsak a szélesebb háború, hanem a széles körű nukleáris sugárzás látványát is felveti:
Az Irán nukleáris létesítményeinek megtámadására nemcsak háborút fog előidézni, hanem az iszlám célpontjain és határain túlmenő sugárzást is szabadíthat fel.” (Prof Elias Tuma, az Arab Internet Network, Federal News Service 2005. március 1-jei nyilatkozata)
Továbbá, bár a legtöbb jelentés az iráni nukleáris létesítményekre vonatkozó büntető légi csapások kérdésére összpontosított, a sztrájk valószínűleg más célokra is kiterjedne.
Míg a katonai tervezés szintjén lehetséges a „háborút” tekinteni, az amerikai hadsereg az iraki helyzetet figyelembe véve nem tudott hatékony háborút indítani. Lawrence Eagelberger volt nemzeti biztonsági tanácsadó szerint:
- Remélem, nem fogunk az iráni háborúba kerülni. Ha bejutunk ehhez, komoly bajban vagyunk. Nem hiszem, hogy bárki Washingtonban komolyan fontolja meg ezt. ”(A National Journal, 2004. december 4.).
Irán katonai képességei
Izraelre és az Egyesült Államokra vonatkozó általános gyengeségei ellenére Iránnak van egy fejlett légvédelmi rendszere, amelyet nukleáris létesítményeinek védelmére használnak; „Szétszóródtak, és a föld alatti nehézségek nehezen és a garanciák nélkül érik el a potenciális levegőt.” (Jerusalem Post, 2005. április 20.). Korszerűsítette Shahab-3 rakétáját, amely elérheti a célokat Izraelben. Iráni fegyveres erők a közelmúltban magas színvonalú katonai gyakorlatokat folytattak az Egyesült Államok által vezetett támadásra. Iránban is van mintegy 12 X-55 stratégiai körutazási rakéta, amelyet Ukrajna gyártott. Irán légvédelmi rendszerei szerint az orosz SA-2, SA-5, SA-6 és a váll által indított SA-7 rakéták (Jaffa Stratégiai Tanulmányok Központja) szerepelnek.
Az Egyesült Államok „katonai út térképe”
A Bush-kormány hivatalosan is azonosította Iránt és Szíriát, mint a „háború útjának térképét”.
Az iráni célzás kétpárti projekt, amely széles körben szolgálja az angol-amerikai olajkonglomerátumok, a Wall Street pénzügyi intézmény és a katonai-ipari komplexum érdekeit.
A tágabb közel-keleti-közép-ázsiai régió a világ olaj- és földgázkészleteinek több mint 70% -át foglalja magában. Irán a világ olajának 10% -ával rendelkezik, és harmadik helyen áll Szaúd-Arábia (25%) és Irak (11%) után a tartalékainak méretében. Összehasonlításképpen, az USA-ban a globális olajkészletek kevesebb mint 2,8% -a van. (Lásd Eric Waddell, a csata az olajért, http://www.globalresearch.ca/articles/WAD412A.html )
Az iráni célzásra vonatkozó bejelentésnek nem kell meglepőnek lennie. Ez része az olajért folytatott harcnak. Már a Clinton-ügyintézés során az amerikai központi parancsnokság (USCENTCOM) „a háborús színházi tervekben” fogalmazott meg, hogy mind Irakot, mind Iránt megtámadja:
Az elnök nemzeti biztonsági stratégiájában (NSS) és az elnök nemzeti katonai stratégiájában (NMS) kifejezett széles körű nemzeti biztonsági érdekek és célkitűzések képezik az Egyesült Államok központi parancsnokságának színházi stratégiájának alapját. Az NSS az Irak és Irán gazemberállamainak kettős visszatartását célzó stratégia végrehajtását irányítja addig, amíg ezek az államok veszélyeztetik az amerikai érdekeket, a régió többi államát és saját polgáraikat. A kettős elszigetelés célja, hogy fenntartsa a hatalom egyensúlyát a régióban anélkül, hogy attól függne, hogy Irak vagy Irán. Az USCENTCOM színházi stratégiája az érdeklődésen alapuló és fenyegetésközpontú. Az Egyesült Államok elkötelezettségének célja, amint azt az NSS is megfogalmazta, hogy megvédje az Egyesült Államok létfontosságú érdekeit a régióban - folyamatos, biztonságos USA / szövetségesek számára az Öböl-olajhoz.
(USCENTCOM, http://www.milnet.com/milnet/pentagon/centcom/chap1/stratgic.htm#USPolicy , kiemelés hozzáadva)
Fő katonai színészek
Míg az Egyesült Államok, Izrael, valamint Törökország (mind Iránnal, mind Szíriával határos) a főbb szereplők ebben a folyamatban, számos más ország, a régióban az Egyesült Államok szövetségesei, köztük számos közép-ázsiai volt szovjet köztársaság is. felsoroltak. Nagy-Britannia szorosan részt vesz a diplomáciai szintű hivatalos elutasítások ellenére. Törökország központi szerepet játszik az iráni műveletben. Kiterjedt katonai együttműködési megállapodást kötött Izraelrel. Vannak arra utaló jelek, hogy a NATO hivatalosan is részt vesz egy 2004 novemberében megkötött Izrael-NATO megállapodás keretében. 
A légi támadás tervezése Iránra
Scott Ritter egykori fegyverfelügyelője szerint George W. Bush már aláírta a légi támadást Iránnal szembeni, júniusra tervezett megrendelésekre .
(Lásd:  
http://www.globalresearch.ca/articles/JEN502A.html )
A júniusi határidőt meg kell érteni. Nem jelenti azt, hogy a támadás júniusban következik be. Azt javasolja, hogy az Egyesült Államok és Izrael „készenléti állapotban van”, és készek támadást indítani június vagy későbbi időpontban. Más szóval, a támadás elindításának döntése nem történt meg.
Mindazonáltal Ritternek a közelgő katonai műveletre vonatkozó észrevételeit komolyan kell venni. Az elmúlt hónapokban bőséges bizonyíték van arra, hogy jelentős katonai művelet készül:
1) az elmúlt hónapokban több magas szintű katonai gyakorlatot folytattak , beleértve a katonai telepítést és a fegyverrendszerek tesztelését.
2) katonai tervezési találkozókat tartottak a különböző érintett felek között. Washington, Tel Aviv és Ankara között katonai és kormányzati tisztviselők vettek részt.
3)  Jelentős változás történt Izrael katonai parancsnoki struktúrájában , új személyzeti főnök kinevezésével.
4)  Nemzetközi szinten intenzív diplomáciai cseréket folytattak azzal a céllal, hogy biztosítsák a katonai együttműködés területeit és / vagy támogatást nyújtsanak egy iráni és izraeli vezetett katonai művelethez.
5) Az iráni belül folyamatban lévő hírszerzési műveletek fokozódtak.
6) Konszenzusépítés: fokozták az iráni beavatkozás szükségességéről szóló média propagandát , napi jelentésekkel arról, hogy Irán veszélyezteti a békét és a globális biztonságot.
A legfontosabb kezdeményezések idővonala
Az elmúlt néhány hónapban számos kulcsfontosságú kezdeményezés született, amelyek nagyrészt jelzik, hogy Irán légi bombázása katonai csővezetékben van:
2004. november november Brüsszelben : NATO-Izrael jegyzőkönyv: Izrael IDF-küldöttsége a NATO-konferencián, hogy a mediterrán medencék országainak hat tagja, köztük Egyiptom, Jordánia, Algéria, Tunézia, Marokkó, Algéria és Mauritánia katonai sárgarézével találkozott. „A NATO arra törekszik, hogy újjáélesztje a mediterrán párbeszéd programját, amely Izraelet is magában foglalja. Az izraeli küldöttség elfogadta, hogy több arab országgal együtt részt vesz a katonai gyakorlatokban és a „terrorizmus elleni manőverekben”. 
2005. január Az Egyesült Államok, Izrael és Törökország tartott hadgyakorlatot a Földközi-tenger keleti, partjainál Szíriában. A korábbi években megtartott gyakorlatokat rutinnak nevezték. 
2005. februárjában a brüsszeli döntést követően Izrael első alkalommal vett részt a NATO-val folytatott katonai gyakorlatokban , amely számos arab országot is magában foglalott.
2005. február: Rafik Hariri volt libanoni miniszterelnök meggyilkolása. A Szíriát vádló meggyilkolás izraeli és amerikai érdekeket szolgál, és ürügyként használták fel a szíriai csapatok Libanonból történő kivonására.
2005. február: Sharon lövöldöli a főnöke, Moshe Ya'alon és kijelöli Dan Halutz tábornokot. Ez az első alkalom az izraeli történelemben, hogy a légierő tábornokot kinevezték a személyzeti vezetőnek (lásd Uri Avnery, http://www.globalresearch.ca/articles/AVN502A.html ).
Dan Halutz őrnagy, mint IDF vezérkari főnöke kinevezése az izraeli politikai körökben „a megfelelő embernek a megfelelő időben történő kinevezése”. A központi kérdés az, hogy egy jelentős légi művelet Irán ellen tervezési szakaszban van, és Halutz tábornok tábornok a légi bombázás elleni támadások összehangolására irányul Iránban. Halutz kinevezését kifejezetten Izrael Irán napirendjéhez kötötte: „A személyzet vezetőjeként a legjobb helyzetben lesz, hogy felkészítse a katonát egy ilyen forgatókönyvre.”
2005. március: A NATO főtitkára Jeruzsálemben folytatta a tárgyalásokat Ariel Sharonnal és Izrael katonai sárgarézével, miután februárban közös NATO-Izrael katonai gyakorlatot folytatott. Ezeket a katonai együttműködési kapcsolatokat az izraeli hadsereg úgy látja, hogy „növelje Izrael elrettentő képességét az esetlegesen fenyegető ellenségekre, elsősorban Iránra és Szíriára.” A NATO-Izrael katonai együttműködésének alapja az, hogy Izrael támadás alatt áll: 
 „Minél jobban erősödik Izrael képe, mint egy olyan ország, amely az ellenséggel küzd, aki indokolatlan ok nélkül megpróbálja megtámadni, annál nagyobb lesz az a lehetőség, hogy a támogatást Izraelbe terjeszti a NATO. Továbbá Iránnak és Szíriának figyelembe kell vennie azt a lehetőséget, hogy az Izrael és a NATO közötti növekvő együttműködés megerősíti Izrael kapcsolatait Törökországgal, valamint a NATO-taggal. Tekintettel arra, hogy Törökország lenyűgöző katonai potenciálja és földrajzi közelsége van Iránnal és Szíriával, Izrael operatív lehetőségei ellenük, ha és amikor látja a szükségletet, jelentős erőt szerezhet. ”(Jaffa Stratégiai Tanulmányok Központja, http://www.tau.ac.il/jcss/sa/v7n4p4Shalom.html )
Az Izrael – NATO-jegyzőkönyv annál is fontosabb, mert arra kötelezi a NATO-t, hogy az Izrael felől önvédelemként az Egyesült Államok-izraeli terv iránti bombázásra kötelezze magát. Ez azt is jelenti, hogy a NATO részt vesz az Irán tervezett légi bombázásával kapcsolatos katonai konzultációk folyamatában is. Természetesen kapcsolódik az Izrael és Törökország közötti kétoldalú katonai együttműködési megállapodáshoz és annak valószínűségéhez, hogy a katonai művelet egy részét Törökországból indítják, amely a NATO tagja.
2005. március végén : Izrael hírszivárgásai Ariel Sharon miniszterelnök „kezdeti engedélyezésére” utaltak egy izraeli támadásra az iráni Natanz urángazdagító üzem ellen, „ha a diplomácia nem állította meg az iráni nukleáris programot”. (Hindu, 2005. március 28.)
2005. március-április: Az Egyesült Államok és Izrael közös katonai gyakorlatok megtartása Izraelben, különösen a Patriot rakéták elindításával kapcsolatban.
Az Egyesült Államok Patriot rakétavezető csapatait Izraelbe küldték, hogy részt vegyenek az együttes Juniper Cobra edzésben az izraeli hadsereggel. A gyakorlatot rutinszerűnek és „a közel-keleti eseményekhez nem kapcsolódó” feladatnak nevezték: „Mint mindig, érdekeltek vagyunk a gyakorlatok során szerzett tanulságok végrehajtásában.” (UPI, 2005. március 9.).
2005. április: Donald Rumsfeld hivatalos látogatáson vett részt Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban, Kirgizisztánban és Azerbajdzsánban . Diplomáciai törekvéseit az orosz média úgy írta le, hogy „szó szerint kergeti Iránt, hogy megkísérelje megtalálni a legjobb hidat a lehetséges katonai műveletek ellen.”
Bakuban Azerbajdzsán Rumsfeld elfoglalta az amerikai csapatoknak az Azerbajdzsánba történő telepítésének időpontját Irán északnyugati határán. Az azerbajdzsáni „mobil csoportoknak” nevezett amerikai katonai bázisok szerepet játszanak az iráni ellen irányuló katonai műveletben.
Azerbajdzsán tagja GUUAM, katonai együttműködési megállapodást az Egyesült Államok és a NATO, amely lehetővé teszi a állomásoztatása amerikai csapatok több a tagország, köztük Grúzia, Üzbegisztán és Azerbajdzsán. A rövid távú cél az, hogy „semlegesítse Iránt”. A Pentagon „Kaszpi-szigeteki terve” alatt a hosszabb távú cél az, hogy katonai és gazdasági ellenőrzést gyakoroljon az egész Kaszpi-tenger medencéjére annak érdekében, hogy biztosítsa az amerikai hatóságot az olajkészletek és a csővezeték-folyosók felett.
Áprilisban tett látogatása során Rumsfeld az amerikai kezdeményezést szorgalmazta, hogy „amerikai különleges munkacsoportokat és katonai bázisokat hozzon létre az USA befolyásának biztosítására a Kaszpi-térségben: 
A Caspian Watch néven hívják fel a projektet, hogy a régiók országaiban speciális munkacsoportokat és rendőri egységeket hozzanak létre, amelyeket vészhelyzetekben használnak fel, beleértve az olajkomplexum és a csővezetékek tárgyait is. A Caspian Watch projektet az Egyesült Államok finanszírozza (100 millió dollár). Ez lesz az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága, amelynek felelősségi körébe tartozik a Kaszpi-tengeri térség. A projekt parancsnoki központja egy erős radarral Baku-ban található. ”(Védelmi és Biztonsági Oroszország, 2005. április 27.)
Rumsfeld látogatása hamarosan az iráni elnök Mohammad Khatami Baku felé tartó látogatása után következett be.
2005. április: Irán katonai együttműködést ír alá Tadzsikisztánnal, amely stratégiai pozíciót foglal el az afganisztáni északi határ mentén. Tádzsikisztán a „The Shanghai Five” katonai együttműködési csoport tagja, amely magában foglalja Kazahsztánt, Kínát, Kirgizisztánt és Oroszországot. Iránban gazdasági együttműködési megállapodások is vannak Türkmenisztánnal. 
2005. április közepe: Ariel Sharon Izrael miniszterelnök találkozik George W Bush-szal a Texas Ranch-ben. Irán a kétoldalú tárgyalások napirendjén van. Még fontosabb, hogy Ariel Sharon látogatását az Egyesült Államok és az izraeli katonai tervezők közötti, Iránnal kapcsolatos magas szintű megbeszélések elvégzésére használták.
2005. április végén Vladimir Putyin elnök hivatalos látogatáson van Izraelben . Bejelentette, hogy Oroszország döntést hoz a repülőgépek rövid távú rakéták eladására Szíriába, és továbbra is támogatja Irán nukleáris iparát. A nemzetközi diplomácia aranyozott felülete alatt Putyin időben Izraelbe történő látogatását úgy kell értelmezni, mint „jelzést Izraelnek” az Irán elleni tervezett légi támadásról.
Április végén, 2005: US nyomás a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) már kifejtett azzal a céllal, hogy blokkolja az újbóli kinevezését Mohammed Al Baradei, aki szerint az amerikai tisztviselők „nem kerül ki elég kemény Iránról ...” Miután az USA nyomást , az új NAÜ vezetőjének kinevezéséről szóló szavazást júniusig tartották. Ezek a fejlemények arra engednek következtetni, hogy Washington el akarja helyezni a saját kézzel felvett jelöltjét, mielőtt elindítaná az amerikai-izraeli légi támadásokat Irán nukleáris létesítményei ellen . (Lásd: VOA, http://www.voanews.com/english/2005-04-27-voa51.cfm). (2003 februárjában Al Baradei, az ENSZ fegyveres főfelügyelője, Hans Blix és az Egyesült Államok által az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjesztett (hamis) hírszerzési kérelmet indított az iraki háború indoklására.)
2005. április végén halálos katonai felszerelés eladása Izraelnek. GBU-28 Buster Bunker Bombák:Putyin Izraelbe látogatásával egyidejűleg az Egyesült Államok Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynöksége (Védelmi Minisztérium) bejelentette, hogy további 100 bunker-buster bombát értékesít a Lockheed Martin által Izraelbe. Ezt a döntést az amerikai média úgy vélte, hogy „figyelmezteti Iránt a nukleáris ambícióiról”.
Az értékesítés a nagyobb és kifinomultabb „28-as vezérelt bomba egység (GBU-28) BLU-113 Penetrator” -ra vonatkozik (beleértve a WGU-36A / B vezérlőegységet és a támogató berendezést). A GBU-28 „különleges fegyver a mélyen föld alatt lévő keményített parancsnoki központok behatolására. Az a tény, hogy a GBU-28 a világ egyik leghalálosabb „hagyományos” fegyvere közé tartozik, amelyet a 2003-as Irakba való behatolás során használnak, ezer polgári halálesetet okozhat hatalmas robbanásokkal.
Az izraeli légierő a GBU-28-okat F-15 repülőgépein használja. (Lásd a DSCA sajtóközleményének szövegét: http://www.dsca.osd.mil/PressReleases/36-b/2005/Israel_05-10_corrected.pdf
2005. április vége - május eleje: Recep Tayyip Erdogan, Törökország miniszterelnöke, Izraelben az Ariel Sharonnal folytatott tárgyalásokhoz. Őt kísérte a védelmi miniszter, Vecdi Gonul, aki találkozott az izraeli katonai tisztviselőkkel. A tárgyalások hivatalos napirendjén: közös védelmi projektek, beleértve az Arrow II Színház rakétavédelmi      és Popeye II rakéták közös gyártását . Az utóbbi is ismert Lite néven fejlett kis rakéták, amelyeket harci repülőgépekre terveztek.  Tel Aviv és Ankara úgy döntenek, hogy egy forródrótot hoznak létre az intelligencia megosztására.
2005. május: Szíriai csapatok tervezték, hogy visszavonuljanak Libanonból , ami a közel-keleti biztonsági helyzet jelentős elmozdulásához vezet, Izrael és az USA javára.  
Irán körülvéve
Az USA-ban katonák és katonai bázisok vannak Törökországban, Pakisztánban, Azerbajdzsánban, Afganisztánban és természetesen Irakban. 
Más szóval, Iránt gyakorlatilag amerikai katonai bázisok veszik körül. (lásd az alábbi térképet). Ezek az országok, valamint Türkmenisztán tagjai a NATO békepartnerség programjának. és rendelkeznek katonai együttműködési megállapodásokkal a NATO-val.
Szerzői jog Eric Waddell, Global Research, 2003 (Nagyításhoz kattintson a Térképre)
Más szóval, egy olyan robbanásveszélyes forgatókönyvvel foglalkozunk, amelyben számos ország, köztük több volt szovjet köztársaság is behozható egy amerikai vezetésű háborúba Iránnal. IránAtom.ru, egy orosz hírű és katonai elemző csoport javasolta, e tekintetben: 
Mivel az iráni nukleáris tárgyak szétszóródnak az egész országban, Izraelnek tömeges sztrájkra van szüksége különböző repülési és repülési módokkal - Jordánia, Irak, Törökország, Azerbajdzsán és más országok… Azerbajdzsán komolyan attól tart, hogy Teherán reagáljon, ha Baku lehetővé teszi az izraeli repülőgépek számára, hogy túlterheljék területét. ”(Védelmi és Biztonság Oroszország, 2005. április 12.).
Záró megjegyzések:
A világ fontos kereszteződésben van.
A Bush-kormány egy katonai kalandot indított, amely az emberiség jövőjét fenyegeti.
Irán a következő katonai cél. A tervezett katonai művelet, amely semmiképpen nem korlátozódik az iráni nukleáris létesítményekkel szembeni büntető sztrájkokra, része a hidegháború végén elindított katonai útitervnek, a világ uralomnak.
Az Irán elleni katonai fellépés közvetlenül magában foglalja Izrael részvételét, ami viszont valószínűleg szélesebb háborút fog indítani a Közel-Keleten, nem is beszélve a palesztin megszállt területeken bekövetkező behatolásról. Törökország szorosan kapcsolódik a javasolt légi támadásokhoz.
Izrael egy nukleáris energia, amely bonyolult nukleáris arzenállal rendelkezik. (Lásd az alábbi szövegmezőt). Nem zárható ki Izrael vagy az Egyesült Államok nukleáris fegyvereinek felhasználása, különös tekintettel arra, hogy a taktikai nukleáris fegyvereket most már a hagyományos bunker-bombák egyik változataként átsorolták, és az amerikai szenátus engedélyezte a hagyományos háborús színházakban való használatra. . („A polgárok számára ártalmatlanok, mert a robbanás föld alatt van”)
E tekintetben Izrael és az Egyesült Államok, mint Irán, nukleáris fenyegetést jelent.
Az Irán elleni tervezett támadást a közel-keleti aktív háborús színházakhoz, azaz Afganisztánhoz, Irakhoz és Palesztinához kell érteni. 
A konfliktus könnyen elterjedhet a Közel-Keletről a Kaszpi-tengeri medencére. Ez magában foglalhatja azerbajdzsán és grúz részvételét is, ahol az amerikai csapatok állnak.
Az Irán elleni támadás közvetlen hatást gyakorolna az iraki ellenállási mozgalomra. Emellett nyomást gyakorolna az amerikai túlterhelt katonai képességekre és erőforrásokra mind az iraki, mind az afgán háborús színházakban. (Az Irakban lévő 150 000 amerikai csapatot már teljes mértékben elfogadták és nem lehetett áthelyezni Iránnal való háború esetén.)
Más szavakkal: a közép-ázsiai-közel-keleti régió rázkódó geopolitikája, a három jelenlegi háborús színház, amelyben Amerika jelenleg részt vesz, Izrael és Törökország közvetlen részvétele, az amerikai szponzorált katonai szövetségek szerkezete stb. szélesebb körű konfliktus.  
Sőt, az Iránnal szembeni amerikai katonai akció nemcsak az orosz és kínai érdekeket fenyegeti, amelyek geopolitikai érdekei vannak a Kaszpi-tengeri medencében, és amelyeknek kétoldalú megállapodások vannak Iránnal. Ugyancsak visszafogja az európai olaj érdekeit Iránban, és valószínűleg nagy különbségeket okoz a nyugati szövetségesek, az Egyesült Államok és európai partnerei, valamint az Európai Unión belül.
A NATO-ban való részvétele révén Európát - a vonakodás ellenére - az iráni műveletbe fogják hozni. A NATO részvétele nagyrészt a NATO és Izrael között létrejött katonai együttműködési megállapodáson alapul. Ez a megállapodás kötelezi a NATO-t, hogy megvédje Izraelet Szíria és Irán ellen. A NATO ezért támogatná az Irán nukleáris létesítményeire irányuló előremutató támadást, és aktívabb szerepet vállalhatna, ha Irán visszavonulna az Egyesült Államok-izraeli légi csapások után.  
Mondanom sem kell, hogy az Irán elleni háború része egy hosszabb távú amerikai katonai menetrendnek, amelynek célja az egész Kaszpi-tenger medencéjének militarizálása, ami végül az Orosz Föderáció destabilizációjához és meghódításához vezet.
Az ellenes mozgalom
A háborúellenes mozgalomnak következetesen kell cselekednie, hogy megakadályozza a háború következő szakaszának megkezdését.
Ez nem könnyű kérdés. A nagyellenes háborúk megtartása önmagában nem fogja megfordítani a háborút.
A Bush-kormány magas rangú tisztviselői, a katonai és az amerikai kongresszusok felhatalmazást kaptak az illegális háborús menetrend fenntartására.
Szükség van egy helyi szintű hálózatra, a tömeges mozgalomra nemzeti és nemzetközi szinten, amely kihívást jelent a katonai és politikai szereplők legitimitása ellen, és amely végső soron segít abban, hogy megszüntessük azokat, akik nevünkben uralkodnak.
A háborús bűnözők hatalmi pozíciókat foglalnak el. Az állampolgárságot arra ösztönzik, hogy támogassa az uralkodókat, akik „elkötelezettek a biztonságuk és a jólétük iránt”. A média disinformációján keresztül a háború humanitárius mandátumot kap.
A háború árapályának visszavonásához a katonai bázisokat le kell zárni, a háborús gépet (nevezetesen a fejlett fegyverrendszerek gyártását) le kell állítani, és a bukott rendőri államot le kell bontani.
A háborús és háborús bűncselekmények vállalati támogatóit és szponzorjait is meg kell célozni, beleértve az olajipari vállalatokat, a védelmi vállalkozókat, a pénzügyi intézményeket és a vállalati médiát, amely a háborús propaganda gép szerves részévé vált.
A háborúellenes hangulat nem szünteti meg a háború napirendjét. A háborús bűnözőket az Egyesült Államokban, Izraelben és Nagy-Britanniában el kell távolítani a magas rangú hivatalból. 
Szükség van arra, hogy feltárja az amerikai birodalom valódi arcát és az USA külpolitikájának bűncselekményét, amely a „terrorizmus elleni háborút” és az Al-Kaida fenyegetését arra ösztönzi, hogy a globális háború napirendjét támogassa.  
Lásd még: 
A közel-keleti nukleáris háború veszélyei , Michel Chossudovsky (Ez a cikk részletesen foglalkozik a nukleáris fegyverekkel és a nukleáris politikával), 2006. február.
Az Irán elleni nukleáris háború , Michel Chossudovsky, 2006. január
A Bush Adminstráció tervezi a nukleáris holokausztot , a Febraury 2006-ot 
TEXT BOX: Izrael nukleáris képességei   
200 és 500 közötti termonukleáris fegyverrel és kifinomult szállítási rendszerrel Izrael csendben helyettesítette Nagy-Britanniát a világ ötödik legnagyobb nukleáris energiájává, és jelenleg is versenyképes Franciaországot és Kínát nukleáris arzenáljának méretében és kifinomultságában. Habár az Egyesült Államok és Oroszország nukleáris fegyverzetéből eltűnt, amelyek mindegyike több mint 10.000 nukleáris fegyverrel rendelkezett, Izrael mégis jelentős nukleáris energiát jelent, és nyilvánosságra kell hozni.
Ma az izraeli nukleáris arzenál becslése legalább 200-ról körülbelül 500-ra változik. A számtól függetlenül nem kétséges, hogy az izraeli atommagok a világ legmodernebb, a közel-keleti „háborús küzdelemre” tervezett világméretűek közé tartoznak. . Az izraeli nukleáris arzenál vágánya a „neutron bombák”, a miniatürizált termonukleáris bombák, amelyek célja a halálos gamma-sugárzás maximalizálása, miközben minimalizálják a robbanáshatásokat és a hosszú távú sugárzást - lényegében az emberek megölésére tervezték, miközben a vagyont érintetlenül hagyják. Moszkva elérésére képes bombázók…
Maguk a bombák méreteik a „városbusterektől” nagyobbak, mint a Hirosima bomba, és a taktikai mini-nukleárisok. A tömegpusztító fegyverek izraeli arzenálja egyértelműen törli az összes közel-keleti állam tényleges vagy potenciális arzenálját, és jelentősen nagyobb, mint bármely „elrettentés” elképzelhető szükségessége.
Számos közel-keleti béke-aktivista vonakodott meg beszélni, nem is beszélve az izraeli atomerőmű monopóliumáról a régióban, ami gyakran hiányos és tájékozatlan elemzésekhez és hibás cselekvési stratégiákhoz vezetett. Az izraeli tömegpusztító fegyverek kérdésének közvetlen és becsületes elhelyezése az asztalra és a cselekvési napirendre több kedvező hatással járna. Először is, a közel-keleti fegyverkezési verseny elsődleges destabilizáló dinamikáját keltené, és arra kényszerítené a régió államait, hogy mindegyikük saját „elrettentője” legyen.
Másodszor, feltárná a groteszk kettős szabványt, amely egyrészt az USA-t, másrészt Európát elítéli Iraknak, Iránnak és Szíriának a tömegpusztító fegyverek kifejlesztéséért, miközben egyidejűleg védi és lehetővé teszi a fő bűnösöket. Harmadszor, Izrael nukleáris stratégiájának feltárása a nemzetközi közvélemény figyelmét összpontosítaná, ami nagyobb nyomást eredményez a tömegpusztító fegyverek lebontására, és jóhiszeműen tárgyal egy igazságos békét. Végül, egy nukleáris szabad Izrael a nukleáris szabad közel-keleti és egy átfogó regionális békeszerződést sokkal valószínűbbé tenné. Hacsak és amíg a világközösség nem találja Izraelnek a rejtett nukleáris programját, valószínűtlen, hogy az izraeli / arab konfliktus lényegesen megoldható lesz, és hogy Izrael számíthat a Sharon-korszak hajnalán.
John Steinbach, Izrael nukleáris Arsenalja, http://www.globalresearch.ca/articles/STE203A.html
A cikk eredeti forrása a Global Research
Copyright © Prof Michel Chossudovsky , Global Research, 2007


Határok nélküli háború”: Obama hosszú háborúja


A „hosszú háború” fogalma a második világháború vége óta jellemezte a katonai doktrint. A császári projekt támogatására irányuló globális katonai erőfölény tágabb célkitűzését először a Truman-kormány keretében fogalmazták meg az 1940-es évek végén a hidegháború kezdetén.
A 2000-es projekt az új-amerikai évszázadra (PNAC), amely a NeoCon menetrendjének gerincét képezte, a „határok nélküli háborút” támasztotta alá. A PNAC bejelentett célja, hogy a világ különböző régióiban „több, egyidejű nagy színházi háborút„ harcoljon és határozottan nyerjen ”, valamint az úgynevezett katonai„ állandósult ”feladatokat is ellátja, amelyek„ a kritikus régiók biztonsági környezetének kialakításával kapcsolatosak ”. A globális bűnözés a katonai rendőrség és a beavatkozás világméretű folyamatát jelenti. ( Új-amerikai évszázad, Americas Defenses újjáépítése.pdf , 2000. szeptember)
Ennek a katonai projektnek a kegyetlen jellegét az Obama-adminisztráció kezdetétől fogadták el és hajtották végre. A katonai és külpolitikai tanácsadók új csapatával Obama sokkal hatékonyabban segítette elő a katonai eszkalációt, mint elődje a Fehér Házban. 
Az Obama elnökség alatt ez a globális katonai projekt egyre szélesebb körűvé vált. A katonai eszkaláció, valamint az amerikai hadsereg világméretű telepítése az amerikai „hosszú háború” katonai doktrínájának szerves része, amelyhez a jelenlegi közigazgatás határozottan elkötelezett. A hosszú háború természetét a közelmúltban megerősítették James Cartwright, a Marine Corps vezérkari főnökeinek alelnöke:
[A következő]„ öt-tíz év…. a hadsereg valószínűleg ugyanolyan konfliktusokba fog kerülni, mint 2001 óta… [N] o tudom, hogy hamarosan el fogunk kerülni az ilyen típusú konfliktusokból. Semmi nincs benne, ami azt mondja nekünk, hogy ezekbe a konfliktusokba nem kerülünk bele, ameddig a szem látja .. ”John T. Bennett, Cartwrightidézte : Várj háborút 5-10 évig - MarineCorpsTimes.com , 2010. május 14.)
Cartwright a Washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjához (CSIS) szóló előadásában is megerősítette az amerikai katonai kaland globális jellegét, egyértelműen kijelentve, hogy az amerikai hadsereg „különböző helyeken és különböző szinteken” fog részt venni (Ibid).
Cartwright kijelentései összhangban vannak a globális háborút az amerikai-NATO zászló alatt történő átfogó hadviselésével. A Közel-Kelet Közép-Ázsia fellendülése egy gondosan megtervezett forgatókönyv része. A The Army Times jelentése szerint:
Ő [Cartwright] nem utalt olyan nemzetekre, amelyekbe a következő évtizeden belül Irakon és az afganisztáni-pakisztáni régión túl az amerikai erőket vagy eszközöket telepítenék.” (Ibid)
Katonai Közgyűlés létrehozása
A Cartwright a fejlett fegyverrendszerek gyártásának jelentős növelését is kérte. A hangsúly a puszta mennyiségre, vagyis egy katonai összeszerelő vonal létrehozására irányul, szemben az új „drága” fegyverrendszerek üzembe helyezésével: „Minél több mennyiségre van szükségünk, mint a minőség”, nevezetesen a katonai hardverek tömeges előállítására. 
Cartwright az amerikai csapatok számának hatalmas növekedését is kéri.
Cartwright beszéde a CSIS-ben a Katonai Stratégiai Fórum (MSF) része volt, amely a Quadrennial Defense Review (QDR) -re összpontosított, melyet a Rolls Royce szponzorál, és amely a GE-vel közösen kifejlesztette az F136 fejlett harci motort, amelyet a Joint Strike Fighter számára terveztek. (Hallgasson Cartwright beszédének hangját a CSIS-ben, Katonai Stratégiai Fórum, James Cartwright tábornokkal, a Közös Vezérigazgatók alelnöke | Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja , 2010. május 13.)
Humanitárius” mandátum: amikor a háború békéjévé válik
Az Obama-adminisztráció célja, hogy humanitárius képet adjon a „hosszú háború” és a „terrorizmus elleni globális háború” címkékről, amelyeket a közvéleménynek a 2001-es 9/11. 
Tavaly márciusban a Védelmi Minisztérium biztonsági felülvizsgálati irodája kijelentette, hogy „ez az adminisztráció inkább a„ Hosszú Háború ”vagy a„ Globális terror elleni háború ”[GWOT.] Kifejezés használatát kívánja elkerülni. ”(Idézte Scott Wilson és Al Kamen, „ A terror elleni globális háború ”új nevet kap - washingtonpost.com , 2009. március 25.)
A csapatok kiépítése a hosszú háborús forgatókönyv része, amely semmiképpen nem korlátozódik a Közel-Keletre és Közép-Ázsiára. Míg az USA és a NATO közvetlenül fenyegeti Oroszországot, Kínát és Iránt, az Obama-doktrína hallgatólagosan tagadja a háború létét. A közvélemény egyre inkább bemutatott világméretű terrorizmus elleni harc az Al-Kaida ellen.
A szavak és a címkék megváltoztatása nem módosítja az amerikai globális katonai tervezés jellegét. Ami foglalkozik, egy bonyolult háború, amely nagyon valóságban veszélyezteti az emberiség jövőjét. 
A cikk eredeti forrása a Global Research


9/11 és az „amerikai inkvizíció”



A mai „terrorizmus elleni globális háború” a tudás modern formája. A francia és a spanyol kutatások lényeges összetevői. 
Az „iszlám terroristák” után a katonai menetrend igazolására a világháború előtti háború végrehajtása a „haza védelmére” szolgál. 
A „Terrorizmus elleni globális háború” (GWOT) „civilizációk összecsapása”, a versengő értékek és vallások közötti háború, amikor valójában ez egy hódító háború, melyet stratégiai és gazdasági célok követnek.  
A GWOT az amerikai birodalom ideológiai gerince. Meghatározza az amerikai katonai doktrínát, beleértve a nukleáris fegyverek megelőző használatát a terrorizmus „állami szponzorai” ellen. 
Az Al Qaeda elleni „védekező háború” doktrínája és a „terrorizmus elleni háború” az amerikai nemzeti biztonsági stratégia alapvető elemeit képezi, amint azt 2002 elején fogalmazták meg. önvédelem ”az ellenségek, a„ gazemberek ”és az„ iszlám terroristák ”két kategóriája ellen, amelyek mindketten tömegpusztító fegyverekkel rendelkeznek. 
A „külső ellenség” logikája és a gonosztevő, aki állítólag felelős az amerikai polgári halálesetekért, uralkodik a józan ész felett. Az amerikaiak belső tudatában a 2001. szeptember 11-i támadások indokolják a háborút és a hódítást: 
Amint azt a 2001. szeptember 11-i veszteségek bizonyították, a terroristák sajátos célja a tömeges polgári áldozatok, és ezek a veszteségek exponenciálisan súlyosabbak lennének, ha a terroristák megszerzik és a tömegpusztító fegyvereket használják.” ( Nemzeti Biztonsági Stratégia , Fehér Ház, Washington , 2002)
Amerika inkvizíciója
A megkérdezés legitimitását nem kérdőjelezik meg. A „Globális terrorizmus elleni háború” igazolja a mamut védelmi költségvetést az egészségügy, az oktatás és a (polgári) közkiadások gyakorlatilag minden egyes kategóriája rovására. 
A „terrorizmus elleni globális háború” a terroristák „haladását” követeli, fejlett fegyverrendszerek alkalmazásával. Támogatja a gonoszságot megelőző vallási-szerű keresztény hadjáratot, amely a katonai akciók valódi céljainak elmosódását szolgálja. 
A 9/11-es alapul szolgáló tényezők ismertek és dokumentáltak. Az amerikai nép elfogadta a gonosz elleni keresztes hadjáratot nem a tények ésszerű értelmezésén vagy elemzésén alapul.  
Amerikában az inkvizíciót arra használják, hogy kiterjesszék Amerika befolyási körét és indokolja a katonai beavatkozást, az „iszlám terroristák” elleni nemzetközi kampány részeként. Végső célja, amelyet soha nem említenek a sajtójelentésekben, a területi hódítás és a stratégiai erőforrások irányítása.  
A GWOT-dogmát Washington neokonservatív gondolkodó testületei hozzák létre és fogalmazzák meg. Ezt a katonai hírszerző létesítmény végzi. Az elnöki beszédek és sajtótájékoztatók:
Figyelmeztettük, hogy ebben a világban vannak gonosz emberek . Olyan élénk figyelmeztetést kaptunk. … És figyelmeztetünk. Az Ön kormánya éber. A kormányzók és a polgármesterek figyelmeztetnek arra, hogy a gonosz emberek még mindig ott vannak . Ahogy tegnap mondtam, az emberek háborút hirdettek Amerikának, és rettenetes hibát követtek el. … Az adminisztrációmnak feladata van, és meg fogjuk csinálni. Megszabadítjuk a gonoszok világát ”( George W. Bush, CNN, 2001. szeptember 16. )
Az alapvető társadalmi és politikai események megértését helyettesíti a puszta fantáziák világa, ahol „gonosz emberek” rejtőznek. A 2001 szeptemberében elindított „A terrorizmus elleni globális háború” célja, hogy ösztönözze a nyilvánosság támogatását az eretnekség elleni világméretű kampány számára. A közvélemény szemében központi jelentőségű a „igazságos ok” a háborút követve. A háborúról azt mondják, hogy csak akkor, ha erkölcsi, vallási vagy etikai okokból kerül sor. 
A muszlimok démonizálása és az olajért folytatott csata
Az Egyesült Államok által vezetett háború a tágabb közel-keleti közép-ázsiai térségben az olaj és a földgáz kiterjedt tartalékainak ellenőrzése. Az angol-amerikai olaj óriások is igyekeznek irányítani az olaj- és gázvezeték-útvonalakat a régióból. (Lásd az alábbi táblázatot és térképeket). 
A muzulmán országoknak az összes olajkészlet 66 százaléka van. (Michel Chossudovsky, A muszlimok „démonizálása” és az olajért folytatott csata, Global Research, 2007. június 4.). Ezzel szemben az Amerikai Egyesült Államok csaknem 2% -át teszi ki az összes olajkészletnek. Iraknak ötször több olajja van, mint az Egyesült Államokban. 
A démonizálást egy ellenségre alkalmazzák, amely a világ olajtartalékainak több mint 60% -ával rendelkezik. „A gonosz tengelye”, „gonosz államok”, „sikertelen nemzetek”, „iszlám terroristák”: a démonizáció és az elcsábítás az amerikai inkvizíció ideológiai pillérei. Ők szolgálnak a casus belli- nek az olajért folytatott csatában.  
Az olajért folytatott csata megköveteli azoknak a démonizálását, akik rendelkeznek az olajjal. Az ellenséget gonoszként jellemzik, azzal a céllal, hogy igazolja a katonai akciókat, beleértve a civilek tömeges megölését is. (Ibid) 
Az inkvizíció történeti eredete
A cél az illúzió fenntartása, hogy Al Qaeda „Amerikában támad”. Az amerikai tudás alatt Washingtonnak önállóan elismert szent mandátuma van az iszlám fundamentalizmus felszámolására és a „demokrácia elterjesztésére” a világ minden táján. 
Bin Laden után járás” a konszenzus része. A félelem és a bizonytalanság uralkodik a józan ész felett. A bizonyítékok ellenére a Fehér Ház, az Állami Minisztérium, a két Fél rendszer, az amerikaiak fejében nem tehető felelőssé bűncselekményért (9/11 /), ami az amerikai civilek halálát okozza.
Amiről beszélünk, a hatalmi és politikai hatalom struktúráinak egyenes és vak elfogadása.
Ebben a tekintetben az amerikai inkvizíció, mint ideológiai konstrukció, sok tekintetben hasonlít a középkorban Franciaországban és Spanyolországban uralkodó érdeklődő társadalmi rendre. A 12. században Franciaországban megkezdett inkvizíciót a hódítás és a katonai beavatkozás indoklásaként használták. 
Kezdetben a katarák és a Waldensiak ellen indított kampány formájában zajlott le Franciaországban, amely megkérdőjelezte a római katolikus egyház tanításait. A katar mozgalom egy vallási szekta volt, amelyet a dél-franciaországi regionális feudális rend védett a katolikus egyház és a párizsi francia monarchia uralma ellen. „A katolikusok azt hitték, hogy az igaz keresztények, és a katolikus egyház hamis templom volt, amelyet az ördög alapított.” 
A XIII. Század elején III. Áldozat, III. Pápa keresztény hadjáratot hirdetett a katolikusok ellen, a francia királyi család kérésére. A keresztes hadjárat valójában hódítás háborúja az eretnekség elleni kampány álcázása alatt. 
Az eretnekség ellen irányuló inkvizíció célja a Monarchia területi ellenőrzésének megszilárdítása volt. Ez ürügyet adott arra, hogy katonailag beavatkozzon Franciaország déli és délnyugati részén, a katolikus egyház felhatalmazásával homlokzatként. 
Az inkvizíció egy politikai konszenzus részévé vált, amelyet az egyház kérdezői hajtottak végre, és amelyet az uralkodó feudális rend és a katonai támogatás támogatott. Célja a társadalmi és politikai rend fenntartása és fenntartása, a központi állam hatásköreinek kiterjesztése, a regionális hatalmak Franciaországban történő alávetése, az eretnekség elleni kampány használata, mint „a háború megalapozásának indokolása”. Ismerősen hangzik?  
A mai inkvizíciós rend 
Bárki, aki kétségbe vonja az amerikai inkvizíció legitimitását (9/11 és a „terrorizmus elleni globális háború”), egy eretnek összeesküvéselméleti szakembere vagy a terroristák társszerzője.
Az amerikai inkvizíció egy kétpárti konszenzus része. Mind a demokraták, mind a republikánusok támogatják az amerikai inkvizíciót. 
Osama bin Laden után járás” mindkét párt választási platformjának része. Valójában ez a választási kampány központi eleme: 
[Barack Obama] azzal érveltem, hogy több erőforrást és több csapatot kell befejezni a terroristák elleni küzdelemhez, akik ténylegesen megtámadtak minket a 11. szeptemberben, és világossá tettük, hogy Osama bin Ladent és hadnagyait kell kivennünk, ha látjuk őket ( Barack Obama, elfogadó beszéd, Nemzeti Demokratikus Egyezmény, Denver, 2008. augusztus)
Az elmúlt években komoly csapást tettünk az al-Kaida számára. De nem verik meg őket, és újra meg fognak csapni minket, ha tudják. ( John McCain, elfogadási beszéd, republikánus nemzeti egyezmény, Szent Pál, 2008. szeptember)
Van egy „külső ellenség”. A haza támadás alatt áll. Az iszlám terroristák „fenyegetik az életmódunkat”. „Óvatosan meg kell védenünk magunkat Osama és hadnagyai ellen. 
Az USA északi parancsnoksága (Northcom), amelynek székhelye a Peterseni légierő-bázison található, 2002 elején jött létre, hogy megvédje Amerikát a terrorista támadás ellen. A közvéleményt a 11. sz. Az északi parancsok igazi stratégiai céljait kifinomult repülésvédelmi fegyverek, köztük a nukleáris robbanófejek felhasználásával nem említik.   
Politikai konszenzus
Amerika kutatási rendjének szájrésze a nyugati vállalati média. 
Azok az emberek, akik megkérdőjelezik e kijelentések érvényességét, vagy akiknek kétségei vannak a szeptember 11-i támadások mögött, azoknak, akik fenyegetik az amerikai hazát. 
IX. Gergely pápa 1232-ben létrehozta a különleges vallási bíróságok rendszerét, melyet az inkvizíciónak neveztek. A domonkos szerzeteseket kiküldték, hogy megtalálják és megkérdőjelezzék az eretnekeket: 
A herceget nem lehet megsemmisíteni, kivéve, ha az eretnekek megsemmisülnek, és… a védőik és a támogatóik megsemmisülnek, és ez kétféleképpen történik:… átalakulnak az igazi katolikus hitre, vagy… égettek. (Henry Charles Lea, a középkor inkvizíciójának története, 535., 1887. o.)
Azokat, akik megtagadták a recantot, ami azt jelenti, hogy feladják az eretnekségüket, életben égették. 
A mai Patriot Act, a katonai bíróságok, a guantánamói koncentrációs tábor, a CIA kiadási táborai, Abu Ghraib stb. Egy fejlett kutatási rendszer részét képezik. A terroristával gyanúsítottakat kommunikáció nélkül tartják. Őket megkínozzák, katonai bíróságok próbálják ki, és elítélték. Nem kapnak jogot a recantáláshoz. 
A cél nem az, hogy a terroristákat a rácsok mögé helyezve biztonságosabbá tegyük a világot.
Az állítólagos terroristák bemutató próbái fontos társadalmi funkciót töltenek be. Ezek a Pentagon dezinformációs kampányának szerves részét képezik. Elég konkrétan adnak valódi arcot az ellenségnek. Az amerikaiak belső tudatában az illúziót fenntartják, hogy az „iszlám terroristák” valódi fenyegetést jelentenek.
Az „iszlám terroristák” letartóztatásai, próbái és mondatai megtartják Amerika Hazai Biztonsági Államának legitimitását és annak törvényes és bűnüldöző berendezéseit. 
A végső cél az, hogy az amerikaiak milliói elméjébe tegyenek be, hogy az ellenség valóságos, és az amerikai adminisztráció megvédi polgárainak életét.
Gyártás Dissent
Washington nem csendesíti meg a háborúellenes kritikusait. Ellenkezőleg. Az érdeklődő társadalmi rend megengedi az eltérő véleményformákat. Politikai szempontból helyes a „demokrácia” szerint az amerikai külpolitika legerősebb elítélése. 
Ami nem megengedett, az az inkvizíció megkérdőjelezése. 
Azok, akik ellenzik az amerikai kormányt, nem szerepelnek eretnekként. Számos „progresszív”, liberális és ellenséges aktivista, akiket a kiemelkedő értelmiségiek vezetnek, határozottan úgy vélik, hogy a muzulmánok a 11. sz. - A háború ellen vagyunk, de támogatjuk a terrorizmus elleni háborút. 
Az Új Világrend politikai és média konszenzust (azaz a GWOT-ot) épít, de ugyanakkor létrehozza és formálja saját ellenzékét. Megállapítja az eltérő vélemények határait. „Különbségeket gyárt”.
A kétpárti versenyen az elnökjelölteket erős vállalati érdekek támogatják, köztük az olajtársaságok, a Wall Street és a védelmi vállalkozók.
Ugyanakkor ugyanezek a vállalati érdekek különböző alapjaik (többek között Ford, Rockefeller, Gates, et al) révén támogatják és finanszírozzák számos liberális / progresszív szervezetet és alternatív médiát.  
9/11 az amerikai inkvizíció sarokköve. 
A 9/11-es hazugságokat a főáramellenes mozgalom fogadja el. 
Az Egyesült Államok külpolitikáját elítélték, de a „terrorizmus elleni globális háború” elismerésre kerül. Szándékosan vagy akaratlanul a GWOT által az Egyesült Államok közigazgatásával szemben támasztott követeléssel történő jóváhagyása legitimitást ad az érdeklődői rendnek, amely az amerikai külpolitika tényleges gyakorlatának alapját képezi. 
Másrészt azok, akiknek komoly kétségei vannak a hivatalos 11/11-es narratívával kapcsolatban, beleértve a 9/11-es igazságmozgalmat is, eretneknek és nem hitetnek.  
Az „igazi háború” elmélet
A „Just War” elmélet ( justum bellum ) hosszú hagyományokkal rendelkezik. A történelem során a domináns társadalmi rend fenntartása és a háborúk indoklása érdekében használták fel.
Afganisztán esetében a 11. század kulcsszerepet játszott az invázió igazolásában. Az afganisztáni háborút „csak háborúnak” tekintették, amelyet humanitárius okokból folytattak.
2001. szeptember 12-én a NATO először történetében „a Washingtoni Szerződés 5. cikkét - kollektív védelmi záradékát” említette, amely szerint a 11. sz. minden NATO-tag ellen. ” 
Afganisztánt a 11. sz. Támadások „állami szponzoraként” jelölték meg, a bizonyítékok feldarabolása és a vizsgálat lefolytatása előtt. Az afganisztáni támadást 2001 októberének elején a 11. sz. 11. és az állami szponzorok ellen elkövetett terrorizmusellenes műveletként mutatták be. 
A szakszervezetek, a nem kormányzati szervezetek és a „progresszív” értelmiségiek támogatták az USA-NATO által vezetett inváziót. A 11. szeptemberi események kulcsfontosságú szerepet játszottak az amerikai társadalom különböző szektorainak támogatásában, beleértve a Bush adminisztráció külpolitikájának ellenfeleit és kritikusait.  
Az afganisztáni háború előtt 11/11. A háborús előkészületek már előrehaladott állapotban voltak. Az amerikai és a NATO által a Afganisztánnal szembeni háborút megvilágító zöld fényt a 11. sz.
A sajtójelentések nem tárták fel a katonai elemzők által ismert és elismert tényt: egy nagy színházi háború semmilyen körülmények között nem tervezhető és nem hajtható végre 4-5 hét alatt. 
A 9/11-et „humanitárius háború” végrehajtásának indokaként használták. A katonai elemzők ismerték, hogy az afganisztáni háborút a 2001. szeptember 11-i tragikus események előtt előre tervezték. 
A spanyol inkvizíció
A 14. és 15. században az inkvizíció Európa más részeire terjedt ki. Olaszországban az inkvizíció a nacionalista mozgalmak után zajlott le az olyan régiókban, mint az északi Lombardia, Velence vagy Szicília. Ezt a politikai mozgalmat elnyomják. Észak-Franciaországban és Németországban az inkvizíció a kis misztikus szekták ürügyét használta, politikai és katonai beavatkozásra. A regionális hatalmak, köztük a helyi önkormányzatok, megtagadták az együttműködést a megkereséssel. A mai világban a beavatkozás ilyen formája az Egyesült Államok különleges erőkkel való elküldésével történik, hogy „segítsék a kormányokat” a terrorizmus elleni küzdelemben. 
Spanyolország, a muszlimok által meghódított és részben a keresztények által a 13. században meghódított „vallásosan heterogén volt, és a tolerancia olyan muszlimok, keresztények és zsidók alakultak együtt, akik viszonylagos békében élhetnek.” A XV. Század vége felé, egybeesve a politikai és területi konszolidáció időszakával „a spanyol tolerancia hirtelen megváltozott. Spanyolország láthatatlannak és zavarónak tűnt egyfajta inkvizíciós formában, mint bárhol máshol Európában. ”( Akciójogi törvény )
A spanyol inkvizíciót a konszenzus építésének folyamata jellemezte, az eretnek és a nem hitetlenek után. Az inkvizíciót az Ibériai-félsziget területi konszolidációjának támogatására használták. A cél az volt, hogy erősítse meg a leszállt arisztokrácia abszolút monarchiáját és hatalmát a muzulmán és zsidó kereskedő osztályok ellen.
A spanyol inkvizíciót Isabel Queen, Reina Catolica parancsára hajtották végre. 1483-ban a Reyes Catolicos, Isabel de Castilla és Ferdinando de Aragon létrehozta a Tanácsot az inkvizíció irányítására. Tomas de Torquemada, az Isabel tanácsadója lett az első általános inkvizitor. Torquemado korábban prédikált a zsidó és muszlim átalakítások ellen (Conversos). A cél az volt, hogy elnyomja a közelgő kereskedelmi osztályokat. Az egyik ország, egy uralkodó, egy hit” lett az Általános Inkvizátor megbízása.  

Goya inkvizíciója
A pápa fenntartotta az inkvizíciót, a rejtett menetrend a feudális rend és a spanyol vezetett gyarmati háborúk. A spanyol inkvizíció 300 évig tartott. 
Ma Amerikában az Általános érdeklődő a Belbiztonsági Minisztérium titkára.
A jogi eszközök
A középkori érdeklődés vádakat gyűjtött össze: 
Ha két eskü alatt esküt tettek az eretnekségre, a vádlott felkérésre kerüljön. a vélemények, előítéletek, pletykák és pletyka bizonyítékként elfogadottak. a vádlottat soha nem mondták el a vádlottak nevéről, sem a pontos díjakról.
Az inkvizítorok titokban vizsgálták a vádlottat. Bárki, aki azonnal megtagadta a vallomást, feltételezhető, hogy bűnös. Az inkvizítorokat csak vallásban tanították, és megpróbálták megragadni a vádlottat vallási kérdésekkel. Például egy érdeklődő megkérdezheti: „Hiszed, mit gondol a szent templom?”
Hű keresztény vagyok” - válaszolhat a félelmetes gyanúsított.
- Szóval! - kiabálhat a kutató. - Már tudjuk, hogy hisz az eretnekségekben! Azt mondod, hogy a hit az igazi kereszténység és az egyház hamis!”( Bill of Rights in Action )
Az ügyvédek nem voltak megengedettek, mert az eretnek védelmében eretnekségnek tartották: 
Megkínozták azokat, akik megtagadták a recantust. A kínzás során a vallási érdeklődők tanúként állnának fel a vallomások feljegyzésére vagy más eretnekek nevének feljegyzésére. A kormány elvégezte a börtönbüntetés vagy a halál utolsó mondatát is.
Azok, akik azonnal megismétlődtek, meglehetősen könnyű mondatot kaphatnak - mondván az imákat, böjtölést, a nyilvánosságot felvert vagy zarándoklatot. Néhányan, akik újratelepítettek, kénytelenek voltak viselni a ruhájukra varrott sárga filc keresztet. A kereszt megjelölte őket egykori eretneknek, és sokan félnek attól, hogy távol maradjanak tőlük.
Sokan, akik azonnal megtagadták a recantot, életükért börtönre ítélték. Ha egyáltalán nem hajlandók recantálni, az inkvizíció átfordította őket az életben lévő égető hatóságokhoz. Néhány érdeklődő annyira alapos volt, hogy a halottak után mentek. Ha egy halottat eretnekséggel vádoltak, a csontjait fel lehetett ásni és égetni.
A legtöbb vádlott eretnek esetében nem volt fellebbezés. Néhány gazdag vagy erős ember kérheti a pápát, hogy változtasson egy mondatot, de a legtöbb elítélt esetében a mondat végleges. A börtönbe küldöttek vagy a tétek családjai elveszítették tulajdonukat. 
Jogszabályok a cselekvésben , lásd még az inkvizíció története )
A mai amerikai jogrendszer az érdeklődési rend minden lényeges jellemzőjével rendelkezik. A 2002. augusztusi igazságügyi minisztérium „jogi véleménye” szerint „megengedhető, hogy bizonyos körülmények között” a kínzás megengedett:
Ha egy kormánytisztviselő fogvatartásban gyanúsítottat kínozna” - tenné meg, hogy megakadályozza az Egyesült Államok elleni további támadásokat az Al-Kaida terrorista hálózatán - mondta az emlékeztető az Igazságügyi Minisztérium jogi tanácsadói irodájából. a CIA jogi útmutatás iránti kérésére válaszolva. Hozzátette, hogy a „szükségességre és az önvédelemre” összpontosító érvek később igazolást nyújthatnak, amely a büntetőjogi felelősséget megszünteti. (Lásd: Washington Post , 2004. június 7.)
Még ha egy kihallgatási módszer vitathatatlanul átlépné a szekcióban levő vonalat és a termelés alkalmazását nem tartották az elnök főparancsnokának parancsnokának alkotmányellenes megsértésének, úgy véljük, hogy a jelenlegi körülmények között [a terrorizmus elleni háború] bizonyos indokolt védekezés rendelkezésre állhatnak, amelyek potenciálisan megszünteti a büntetőjogi felelősséget.”( Complete 2 augusztus 2002 Igazságügyi Minisztérium memorandum pdf ) 
kínvallatás
A spanyol inkvizíció sajátos jellemzői miatt különösen félelmetes volt. A vádlott soha nem tudta, kik voltak a vádlottak. Letartóztatták a vádlott eretnek tulajdonságait.
Ezeket a tulajdonságokat ezután a Korona, majd később az Általános Inkvizitort adta be.
Még akkor is, ha a vádlott most egy odaadó keresztény volt, gyökerei miatt a lehető legmélyebben próbálták meg. A vádlottnak sem volt joga, hogy ügyvédje vagy védője legyen a védelemben, és minden tanú nevét titokban tartották (Jason L. Slade, a spanyol inkvizíció 1996. augusztus 6. )
A kínzás volt a nap rendje. A vádlottnak nem lehetett ügyvédje. 
A mai CIA kutatói által alkalmazott kínzási módszerek hasonlítanak a középkori inkvizítorok által használt kínzási technikákra, beleértve a CIA zsargonban általában „víz beszállását” is nevezett vízcsillapítást vagy asellit :  
Mivel a próbák spirituális ügyek voltak, az egyház ezeket kezelte. A büntetések azonban általában nagyon fizikai jellegűek voltak, így azokat az állam kezeli. Számos eszköz volt ennek a fizikai kínzásnak a vallomásra. A két leghíresebb vagy hírhedtebb volt a strappádó vagy a csiga, az aselli vagy a víz gyötrelme. (Jason L. Slade, a spanyol inkvizíció 1996. augusztus 6. )

Akkor és most is a víz beszállás 
Alfred McCoy jelentése szerint a CIA:
Sokszor növelték előnyüket érintés repertoár fizikai módszerekkel emlékeztet az inkvizíció védjegye kínoz - csigába húzás, kérdés de l'eau»bénító gólya«, és a»maszkok gúnyolódás.« A CIA központja közelében Kabul 2002 például Az amerikai kihallgatók arra kényszerítették a foglyokat, hogy „álljanak a kezükkel a mennyezetre, és lábaik legyenek”, a strappádóhoz hasonló hatás. A CIA lekérdezői az Inkvizíciós vaskeretes „törő gólya” helyett az áldozat testének megfertőzéséhez hasonló „stresszhelyzeteket” vállaltak külső mechanizmusok nélkül, ismételten az önindukált fájdalom pszichológiai hatására… (Alfred McCoy, T A CIA kínzásának rejtett története: Amerika út Abu Ghraib felé , Global Research, 2004. december) 
Spanyolországban a 16. században elfogadták az inkvizíciót. Konszenzus volt. A lakosság úgy vélte, hogy jó dolog volt, és hogy a kínzás „a társadalom tisztítására szolgál”. 
- Egy püspök kijött, és kiáltotta az elítélt neveket. ekkor az eretnekeket kivették, vörös démonokkal és lángokkal díszített fekete köpenyt viseltek. a kormány tisztviselői a téthez kötötte őket.
- adod fel a szent templom ellen az eretnekségedet?
mindenki, aki megbánta a bűntettet, halálra kerülne, mielőtt a tüzek világítanak. a legtöbb azonban csendben vagy dacosan állt. A tüzek gyúltak, és a tér visszhangzott a sikolyok az eretnekek és éljenzés a tömegből.”(idézi Bill of Rights in Action , op cit)
Bárki, aki megkérdőjelezte ennek a „terrorizmus elleni háborúnak” érvényességét, maga is terrorista volt, és a terrorizmus elleni törvények hatálya alá került, amely akkoriban Spanyolországban halál volt.  
A mai kutatási környezetben a legtöbb ember szkeptikus a 9/11-es hivatalos narratívával kapcsolatban, de senki sem merte megkérdőjelezni a „terrorizmus elleni háború” érvényességét. 
- Ezek rossz emberek, és el kell mennünk velük, vegyük ki őket. A diskurzus majdnem ugyanaz. 
A végső cél az, hogy lerombolja az állampolgárokat, teljesen depolitizálja Amerikában a társadalmi életet, megakadályozza az emberek gondolkodását és konceptualizálását, a tények elemzését és az Amerikát szabályozó kutatási társadalmi rend legitimitását.
A Big Lie az igazság lesz. A valóságot fejjel lefelé fordítják. 
A háború békévé válik, érdemes „humanitárius vállalkozás”,
A békés ellentmondás eretnekség lesz. 
A cél a félelem és a bizonytalanság légkörének megteremtése az Új Világrend fenntartása érdekében.
A Monthy Python szavaival: 
- A NOBODY elvárja a spanyol inkvizíciót! 
Fő fegyverünk meglepetés… meglepetés és félelem… félelem és meglepetés…. 
Két fegyverünk a félelem és a meglepetés… és a könyörtelen hatékonyság…. 
* Három * fegyverünk a félelem, a meglepetés és a könyörtelen hatékonyság… és egy szinte fanatikus odaadás a pápára…. 
* Négy *… nem… * * fegyvereink között…. A fegyverünk között ... olyan elemek, mint a félelem, meglepetés…. 
Ismét bejönek . ”( Monthy Python, a spanyol inkvizíció )
Hogyan fordítsuk vissza az áradást?
Aláássa az inkvizíciót;
Fedezze fel a hazugságokat a 11. sz.
Megszakítja a konszenzust;
A High Office által elkövetett bűncselekmények feltárása;
Szüntesse meg az érdeklődőket:  
Több millió embert félrevezettek a szeptember 11-i okok és következmények tekintetében.
A földön át egy „külső ellenség” képe az amerikaiak tudatába kerül. Al-Kaida fenyegeti Amerikát és a világot. A demokrácia Patriot-jogszabályok hatályon kívül helyezésének eszköze a „belbiztonság” és a polgári szabadságjogok fenntartása.
Amikor az emberek az Egyesült Államokban és a világ minden táján rájönnek, hogy Al Qaeda nem egy külső ellenség, hanem az amerikai külpolitika és a CIA létrehozása, a kétpárti háborús menetrend legitimitása olyan lesz, mint egy kártyakártya  (Michel Chossudovsky, Amerika „Terrorizmus elleni háború” , Global Research 2005)
AMERIKA „A TERRORISMÁRÓL“
Michel Chossudovsky készítette
Kattints a rendelésre
Michel Chossudovsky 2002-es legjobb eladójának új és kibővített kiadásában a szerző elfojtja a mainstream média által feldobott füstöt, hogy a 11. szeptember az „iszlám terroristák” elleni támadás Amerikára. A gondos kutatások révén a szerző a katonai hírszerzési feladatot fedi fel a szeptember 11-i támadások mögött, valamint a Bush-adminisztráció kulcsfontosságú tagjainak lefedettségét és részvételét.
A tizenkét új fejezetet magában foglaló kibővített kiadás a 11. sz., Az iraki invázió és illegális megszállása, az igazságszolgáltatás és a bűnüldözés militarizálása és a demokrácia hatályon kívül helyezésének ürügyeként foglalkozik.
Chossudovszkij szerint a „terrorizmus elleni háború” egy teljes megalkotás, amely azon az illúzión alapul, hogy Osama bin Laden, az egyik ember a 40 milliárd dolláros amerikai hírszerző berendezést kiállította. A „terrorizmus elleni háború” hódítás. A globalizáció a „New World Order” utolsó útja, melyet a Wall Street és az amerikai katonai-ipari komplexum dominál.
2001. szeptember 11. indokolja a határok nélküli háborút. Washington napirendje az amerikai birodalom határainak kiterjesztése annak érdekében, hogy megkönnyítse a teljes amerikai vállalati irányítást, miközben Amerikában telepíti a belbiztonsági állam intézményeit.
Chossudovszkij visszahúzza a retorika rétegeit, hogy felfedje a bonyolult csalóhálót, amelynek célja az amerikai nép és a világ többi részének az emberiség jövőjét fenyegető katonai megoldás elfogadása.
Az utolsó fejezet a londoni 7/7 bomba támadások elemzését tartalmazza.
Kattints a rendelésre (postai megrendelés vagy online megrendelés) 
Amerika „terrorizmus elleni háborúja”
A cikk eredeti forrása a Global Research




Az Egyesült Államok és a NATO előjogi nukleáris doktrínája: A közel-keleti nukleáris holokauszt megindítása a „nyugati életút” megvédése érdekében



Ami a nyugati szövetségesek szembesülnek, társadalmaik és életmódjuk hosszú, tartós és proaktív védelme . Ebből a célból meg kell őriznie a kockázatokat távolról, ugyanakkor védeni a hazájukat.
A mai nemzetközi terrorizmus célja a társadalmaink, gazdaságaink és életmódunk megzavarása és megsemmisítése. ...
Ezek az [iszlám] propaganda és / vagy erőszak különböző forrásai szellemi alapjaikban, szektikus és politikai céljukban különböznek,…. De ami közös , a Nyugat értékeinek támadása - demokratikus folyamataival és vallási szabadságával…
A nyugati közös felfogás ellenére az iszlám terrorizmus eredete nem az áldozat, sem az alacsonyabb szintű komplexum, hanem egy jól finanszírozott fölénykomplexum, amely erőszakos politikai ideológián alapul.
Ha az irracionális és fanatikus [iszlám szervezetek] kiesnek a kezéből, fennáll a veszélye annak, hogy… az fundamentalizmusok és a despotizmusok felemelkedése új, illberális korban fog megjelenni, amelyben a nyugati társadalmak szabadságai komolyan veszélybe kerülnek.
Azok a fenyegetések, amelyekkel a Nyugat és partnerei szembesülnek, a civilek és az intézmények elleni erőszakos terrorizmus kombinációja, a terrorizmust támogató államok által harcolt háborúk, a gazemberek viselkedése, a szervezett nemzetközi bűnözés fellépése és az ellenséges cselekvések összehangolása. a nem katonai eszközökkel való visszaélés révén.
Egy bizonytalan világ nagy stratégiája felé: a transzatlanti partnerség megújítása ”.
John Shalikashvili tábornokok (US), Klaus Naumann tábornok (Németország), Lord Inge tábornok (Egyesült Királyság), Jacques Lanxade admirális (Franciaország) és Henk van den Breemen (Hollandia) által közzétett csoportjelentés alapú Noaber Alapítvány , 2007. december (kiemelés tőlünk)
Az ellentmondásos NATO által támogatott jelentés „ A bizonytalan világ nagy stratégiája felé: a transzatlanti partnerség megújítása ”felszólít a nukleáris fegyverek első sztrájk használatára. A nukleáris fegyverek kizsákmányolásának előfeltételes felhasználását is használnák az egyre brutálisabb világ” aláásására , valamint a tömegpusztító fegyverek használatának megakadályozására: 
[A jelentés szerzői] úgy vélik, hogy a nukleáris háború hamarosan lehetségesvé válik az egyre brutálisabb világban. Azt javasolják, hogy a nukleáris fegyverek első használatának „a tömegpusztító fegyverek használatának megakadályozására szolgáló végső eszközként„ az eszkaláció zajában kell maradnia ”. (Paul Dibb, Sidney Morning Herald, 2008. február 11.)  
A csoport ragaszkodik ahhoz, hogy  a nukleáris első sztrájk lehetősége elengedhetetlen , „mivel egyszerűen nincs reális kilátás a nukleáris világra.” (Jelentés, 97. o.):
A nukleáris fegyverek az aszimmetrikus válasz végső eszköze, és ugyanakkor a eszkaláció végső eszköze . Mégis több, mint egy eszköz, hiszen átalakítják a konfliktusok természetét, és kiterjeszti alkalmazási körét a regionálisról a globálisra. ... 
A nukleáris fegyverek nélkülözhetetlenek, és a nukleáris eszkaláció továbbra is a modern stratégia egyik eleme.
A nukleáris eszkaláció a végső lépés az aszimmetrikus és ugyanakkor a leghatékonyabb módja annak, hogy az ellenfél tudatában bizonytalanságot okozzon. (Ibid, kiemelés hozzáadva) 
A Csoport jelentése hat kulcsfontosságú kihívást azonosít, amelyek gyakran a globális biztonságot fenyegető potenciális fenyegetésekhez vezethetnek:
• Demográfia. A világ népességének növekedése és változása gyorsan megváltoztatja a világot, amit tudtunk. A jólét, a jó kormányzás és az energiabiztonság (többek között) ez a kihívás hatalmas.
• Éghajlatváltozás . Ez nagymértékben veszélyezteti a fizikai biztonságot, és egy teljesen új típusú politikához vezet - az egyik, talán inkább, mint valaha, a közös jövőnkre.
• Az energiabiztonság továbbra is befogad minket. Az egyes nemzetek kínálata és kereslete, valamint a nemzetközi piac infrastruktúrájának gyengülése az energiaelosztás érdekében bizonytalanabbá teszi a helyzetet, mint valaha.
• Az irracionális felemelkedés filozófiai problémája is - a racionális diszkontálás. Látszólag elvont, ez a probléma mélyen gyakorlati módon bizonyítható. Ezek közé tartozik a logikai érv és bizonyíték tiszteletben tartásának csökkenése, a tudománytól való eltűnés egy olyan civilizációban, amely mélyen technológiai. A végső példa a vallási fundamentalizmus felemelkedése, amely politikai fanatizmusként az egyetlen bizonyossági forrást jelent.
• A nemzetállam gyengülése . Ez egybeesik a világ intézményeinek gyengülésével, beleértve az Egyesült Nemzetek Szervezete és a regionális szervezetek, mint például az Európai Unió, a NATO és mások.
• A globalizáció sötét oldala … Ezek közé tartozik a nemzetközivé váló terrorizmus, a szervezett bűnözés és a tömegpusztító fegyverek elterjedése, hanem a meghatalmazott szereplők aszimmetrikus fenyegetései vagy a pénzügyi és energiahatékonyság visszaélése. (Ibid) 
Elrettentés és előtérlés
A jelentés szerint az elrettentés új koncepciója szükséges mind az állami, mind a nem állami szereplőkkel szemben. Ez az „új elrettentés” előfeltevésen, valamint azon képességen alapul, hogy „helyreállítsa az elrettentést [katonai] eszkalációval”. Ebben az összefüggésben a jelentés fontolóra veszi, hogy mit ír le:
  „ Domináns dominancia , mind a sárgarépa, mind a botok teljes zsákja - és minden lágy és kemény erőeszköz használata, a diplomáciai tiltakozástól a nukleáris fegyverektől kezdve. ”(Jelentés, op város, kiemelés hozzáadva). 
Irán 
A NATO-szponzorált jelentés a Bush-adminisztrációval megegyező módon ugyanis bizonyíték nélkül kimondja, hogy Irán „jelentős stratégiai fenyegetést jelent”:
Az iráni nukleáris fegyverek képessége jelentős stratégiai fenyegetést jelentene - nemcsak Izrael számára, amelyet azzal fenyegetett, hogy elpusztítja, hanem az egész régiót, Európát és az Egyesült Államokat is. Másodszor, ez lehet egy új, többpólusú nukleáris fegyveres verseny kezdete a világ legvékonyabb régiójában. ”(Jelentés, hivatkozás, 45. o.)
Óvatos időzítés? Az ellentmondásos NATO által szponzorált jelentés hív fel egy megelőző nukleáris támadást Irán adták röviddel a kiadvány a nemzeti hírszerzési becslés (NIE) című jelentés I. futott: Nukleáris szándékok és képességek . Ez utóbbi tagadja Irán nukleáris képességeit. A tizenhat amerikai hírszerző ügynökség értékelése alapján a NIE jelentése visszautasítja a Bush-kormány fő indoklását az Iránnal szembeni megelőző nukleáris háborút követve. A NIE jelentése megerősíti, hogy Irán „megállította nukleáris fegyverprogramját 2003-ban”:  
Ezek a megállapítások elhurcolt vádat emeltek a Bush-kormányzat könyörtelen félelmének a Iránból származó állítólagos nukleáris fenyegetésekkel kapcsolatban. Bemutatják, hogy mint az Irak elleni háború öt évvel ezelőtti felépítésében, a Fehér Ház rendszeres kampányt folytatott, hogy az amerikai népet egy másik hazugságra húzza. ”(Lásd Bill van Auken, 2008. január 24. )
Meg kell jegyezni, hogy ez a nemrégiben megszűnt intelligencia (ami a 2007-es NIE-jelentésben szereplő Iránra vonatkozik) a Fehér Ház, a Pentagon és valószínűleg a NATO által ismert volt 2003 szeptembere óta. Ironikus, hogy az amerikai katonai dokumentumok megerősítik, hogy a Bush-kormány megindította háborút előkészületek Irán ellen 2003 júliusában, két hónappal az amerikai hírszerződés megerősítése előtt, hogy Irán nem jelent nukleáris fenyegetést. 
A 2003. júliusi háborús forgatókönyveket a TIRANNT: Theater Iran Near Term. 
A TIRANNT indoklása, valamint az Irán ellen irányított későbbi amerikai háborús tervek (amelyek 2004-től a NATO és Izrael aktív részvételét is magukban foglalják) mindig is az volt, hogy Irán nukleáris fegyvereket fejleszt, és azt tervezi, hogy velük szemben használják. 
A 2007-es NIE december elején történő közzétételét követően a Teherán ellen irányított média propaganda látszott, lényegében azzal a céllal, hogy érvénytelenítse a NIE nyilatkozatait Teherán nukleáris programjáról.  
Ezen túlmenően az ENSZ Biztonsági Tanácsa harmadik szankciói határozatot indított azzal a céllal, hogy kényszerítse Iránt az urán dúsítás megállítására. A javasolt ENSZ BT-határozat, amely Kína és Oroszország ellenzi, magában foglalja az ország nukleáris programjaiban részt vevő iráni tisztviselők utazási tilalmát, valamint az Iránba és Iránba irányuló szállítmányok ellenőrzését, „ha vannak tiltott áruk gyanúja” (AFP, 2008. február 11.) . Eközben Nicolas Sarkozy francia elnök, a brit miniszterelnök, Gordon Brown, egy egységes uniós szankciórendszert követel Irán ellen. 
Az amerikai nemzeti hírszerzési becslésekkel ellentétben Bush legfrissebb beszédei továbbra is Iránt ábrázolják nukleáris fenyegetésként: 
Nagyon jól érzem magam, hogy megbizonyosodunk arról, hogy nyomást gyakorolunk Iránra, hogy nyomást gyakoroljanak rá, hogy megértsék, hogy elszigeteltek, nyomást gyakorolnak arra, hogy befolyásolják a gazdaságukat, hogy nyomást gyakoroljanak arra a pontra, hogy reméljük, hogy valaki racionálisan megmutatkozik és mondja: oké, már nem éri meg - mondta Bush.
A "nyugati életút" veszélye
A nyugati médiák részt vesznek egy kegyetlen disszociációs kampányban, amelynek célja, hogy meggyőzze a közvéleményt, hogy az egyetlen módja annak, hogy „nukleáris szabad világot hozzon létre”, hogy nukleáris fegyvereket használjanak előzetesen, olyan országokkal szemben, amelyek „veszélyeztetik a nyugati útunkat az életé." 
A nyugati világ fenyegetett. A NATO által támogatott jelentés, Paul Dibb szerint:  „ riasztó képet fest a nyugati fenyegetésekről, azzal érvelve, hogy értékei és életmódja veszélyben van, és hogy küzdünk azzal, hogy meghívjuk őket, hogy megvédjék őket .” (Dibb, op cit)
A javasolt végső játék a közel-keleti térségre (földrajzi értelemben Izrael? A támadás amerikai taktikai nukleáris fegyvereket használna, amelyek „a tudományos vélemény szerint” (a Pentagonhoz kötött szerződés alapján) „ártalmatlanok a környező polgári lakosságra, mert a robbanás föld alatt van”. (Lásd Michel Chossudovsky A közel-keleti nukleáris holokauszt veszélyei , globális kutatás, 2006. február 17.)  
B61-11 bunker-bombák, amelyek nukleáris robbanófejekkel rendelkeznek Made in America-ban, a Hirosima bomba egyharmadától hatszorosán robbanó képességgel rendelkeznek, jóhiszemű humanitárius bombákként kerülnek bemutatásra, amelyek minimálisra csökkentik a „járulékos károk” veszélyeit.  
Az amerikai tudósok szövetsége (FAS) a mini-atomokat illetően ezeket a „tudományos” Pentagon értékeléseket elutasítja: 
Bármely kísérlet egy városi környezetben egy [B61-11 bunker buster nukleáris bomba] használatára hatalmas polgári áldozatokat eredményezne. A nukleáris robbanás még a 0,3-300 kilotonnyi termékskálájának alsó végében is csak egy nagy radioaktív anyag kráterét fújja ki, ami egy nagy területen halálos gamma-sugárzási mezőt hoz létre ”(„ Low-Yield Earth-Penetrating Nuclear Weapons ”). Robert W. Nelson, az Amerikai Tudósok Szövetsége, 2001 ).
Diabolikus katonai menetrend: Nukleáris háború a „nukleáris fegyverek terjedésének megállítására”
Paul Dibb professzor egykori ausztrál védelmi miniszter-helyettes, aki az évek során kulcsszerepet töltött be Ausztrália védelmi és hírszerző létesítményeiben. Dibb gondosan figyelmen kívül hagyja a nukleáris fegyverek használatának következményeit egy hagyományos háborús színházban. Dibb szerint a NATO előzményes nukleáris doktrínája, amely a Pentagonét replikálja, jelentős és pozitív kezdeményezést jelent a nukleáris fegyverek közelgő elterjedésének megállítására. . 
Ők [a csoport] úgy vélik, hogy a Nyugatnak készen kell állnia arra, hogy megelőző nukleáris támadást alkalmazzon, hogy megpróbálja megállítani a nukleáris fegyverek közelgő terjedését.” 
Ne feledkezzünk meg a nukleáris holokausztról és az abból eredő radioaktív szennyeződésről, amely világszerte elterjedt, és valós értelemben fenyegeti az „életmódot”.  
A világban a halálos radioaktív anyagokkal szennyezett világ nem létezik. Ez azonban olyasvalami, amit a NATO folyosóiban vagy a nyugati egyetemek stratégiai tanulmányi programjaiban ritkán tárgyalnak. 
Dibb professzora cikkében rettenetes, hogy nem fejti ki véleményét, és nem is elemzi a nukleáris fegyverek használatát tudományos kutatási szempontból. 
Cikkében nem létezik kutatás a nukleáris fegyverekről, sem a közel-keleti háború komplex geopolitikai felfogása. Dibb lényegében megismétli a NATO / Pentagon katonai dokumentumaiban foglalt állításokat. Cikkelye a nyugati nukleáris doktrína „másolata és beillesztése”, amely a gyakorlatban egy nukleáris holokauszt elindítását kéri. 
A közel-keleti nukleáris holokauszt kimondott célja „a nukleáris háború előfordulásának megakadályozása”. Rettenetes logika, amely minden bizonnyal a spanyol inkvizíció legsötétebb időszakát fedi le…
Sem a NATO, sem a Pentagon nem használja a nukleáris holokauszt kifejezést. Továbbá azt feltételezik, hogy a nukleáris háború „kölcsönös károsodása” mindenképpen földrajzilag a Közel-Keletre korlátozódik, és hogy a nyugatiak meg fognak kímélni…
De mivel a házon belüli tudósok megerősítették, hogy a taktikai nukleáris fegyverek „biztonságosak a civilek számára”, a bombák címkéit ugyanúgy kapcsolták, mint a cigarettacsomag címkéjét: „Ez a nukleáris bomba biztonságos a polgárok számára ” 
Nukes: Csak egy másik eszköz a Katonai Eszköztárban
A nukleáris robbanófej új definíciója elhomályosította a hagyományos és a nukleáris fegyverek közötti különbséget:
- Ez egy csomag (nukleáris és hagyományos fegyverek). Ennek nyilvánvalóan az a következménye, hogy a nukleáris fegyvereket egy speciális kategóriából, a végső fegyverből, vagy egyfajta végső fegyverből állítják le, hogy csak egy eszköz legyen az eszköztárban ”(Japán Gazdasági Hírek, 2005. december 30. )
Ezt az újbóli besorolást elvégezték. Az amerikai kongresszus a hagyományos háborús színházban használt taktikai nukleáris fegyverek használatának „zöld fényét” adta. - Használjuk őket, ezek a katonai eszköztár része. 
Veszélyes kereszteződésben vagyunk: a katonai tervezők úgy gondolják, hogy saját propaganda. A katonai kézikönyvek kimondják, hogy ez a nukleáris fegyverek új generációja „biztonságos” a csatatéren való használatra. Már nem a végső fegyver. A felhasználásuknak nincs akadálya vagy politikai akadálya. Ebben az összefüggésben Edward Kennedy szenátor azzal vádolta a Bush-adminisztrációt, hogy kifejlesztette „több használható nukleáris fegyver generációját”.
Oroszország és Kína
Ki más fenyegeti a „nyugati életmódot”? 
A Nukes-t arra is használják, hogy Oroszországot és Kínát, a hidegháborús korszak korábbi ellenségeit használják. 
Ezt a hidegháború utáni logikát először kiderült, amikor a Pentagon Nuclear Posture Review (NPR) 2002 januárjában kiszivárgott a Los Angeles Times-ba. Az NPR Kínában és Oroszországban a rogue államok mellett potenciális célpontként szolgál az első sztrájk nukleáris támadásához. William Arkin szerint az NPR „hűvös pillantást vet fel a nukleáris háborús tervezők világára: Strangeloviai zseniével minden olyan elképzelhető körülményt fednek le, amelyben az elnök a nukleáris fegyverek tervezését kívánja részletesen használni” (Los Angeles Times, 2002. március 10.)
Határozzuk meg a vezetésüket és elpusztítsák országaikat mint működő társadalmat”
A nukleáris fegyverek „rogue államok”, köztük Irán és Észak-Korea (amely a koreai háború alatt több mint egynegyede elvesztette a lakosságát a koreai háború alatt) használatát indokolt, mivel ezek az országok „irracionális” módon működhetnek. Ezért van értelme, hogy „vegye ki”, mielőtt valamit irracionálisan csinálnak. A cél: „dekapitálja a vezetést és elpusztítja országukat, mint működő társadalmat”:    
Az egyik érvelés az, hogy az úgynevezett gazemberállamok, mint például Irán és Észak-Korea elég irracionálisak ahhoz, hogy kockázatot vállaljanak az Egyesült Államokra vagy szövetségeseire, mint Izraelre és Dél-Koreára, megelőző nukleáris sztrájkra .
A feltételezés itt az, hogy az elrettentés - vagyis a másik oldal fenyegetődésével fenyegető - már nem működik. De még a Teheránban és Pyongyangban a csúnya rezsimeknek is tudniuk kell, hogy az Egyesült Államok fenntartja magának a jogot, hogy túlnyomó nukleáris erővel használja fel a vezetést és elpusztítsa országait, mint modern működő társadalmat. (Dibb, op., Kiemelés hozzáadva)
Használjon nukleáris fegyvereket a tömegpusztító fegyverek használatának megakadályozására? . 
De persze, hogy ne felejtsük el, hogy Amerika nukleáris arzenálja, valamint Franciaország, Nagy-Britannia és Izrael nem minősül „tömegpusztító fegyvereknek”, mint Irán halálos nem létező nukleáris fegyverprogramja.  
Bin Laden nukleáris programja
Most jön a Pentagon-NATO előremutató doktrínának hiteles része: a bin Laden elleni küzdelmet kell használnunk, mert az iszlám „fanatikusok” valójában nukleáris fegyvereket gyárthatnak, vagy vásárolhatnak az oroszoktól a fekete piacon. 
A jelentés az Osama bin Laden Al Qaeda elleni első támadási nukleáris támadásra szólít fel, amely a szakértői vélemények szerint képes kis nukleáris bombákat előállítani, amelyet egy második, 11/11-es Amerika elleni támadásban lehet használni:. 
A NATO szponzorált jelentésében szereplő második érvelés nehezebben megdönthető . Azt állítja, hogy a szélsőséges fanatikus terroristákat, például az al-Kaida nem lehet elrettenteni, mert (a) nem képviselnek egy országot, és ezért nem célozhatók, és (b) szívesen fogadják az öngyilkosságot. Tehát át kell helyeznünk a nukleáris elrettentés fogalmát az országra vagy a terroristák hasadóanyaggal ellátó rendszerére.
A nukleáris fegyverek olyan anyagokat igényelnek, amelyeket csak nehézségekkel lehet előállítani. Miután ezeket az anyagokat terroristák szerezték be, a fegyver gyártásának akadályai sokkal alacsonyabbak. Ebben az értelemben a mai nukleáris fenyegetés nagyobb, mint a hidegháborúban, és úgy tűnik, a terroristákat nem lehet elrettenteni.
Az Al-Kaida állítólagos nukleáris veszélyét nagyon komolyan veszik. A Bush-közigazgatás általános védelmi kiadásokkal (költségvetés és háborús színház) válaszolt, több mint egy billió dollárt. Ezt a hatalmas közpénzösszeget a „Globális terrorizmus elleni háború” (GWOT) finanszírozására fordították. 
A Pentagon dokumentumokkal megerősítették, hogy ez a katonai hardver, beleértve a repülőgép-hordozót, a vadászgépeket, a hajózási rakétákat és a nukleáris bunker-bombákat is, a „Terrorizmus elleni globális háború” részeként használható. A katonai zsargonban az USA aszimmetrikus hadviselésben vesz részt a nem állami ellenségekkel szemben. (Az aszimmetrikus hadviselés fogalmát az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Védelmi Stratégiája határozta meg (2005) 
Az amerikai Hirosima”
Az amerikai médiának az a képessége, hogy fejjel lefelé fordítsa a valóságot.
A hazugságokat fenntarthatatlannak tartják. Az „iszlám terroristák” elhagyották az AK 47 kalashnikov puskaikat és a stinger rakétáikat; nemcsak halálos kémiai és biológiai fegyvereket fejlesztenek, hanem nukleáris képességeik is vannak. 
Az a tény, hogy eléggé dokumentálták, hogy az Al Qaeda-t a CIA és a brit MI6 támogatja, a pont mellett áll. 
A nukleáris fenyegetés nem a Közel-Keletre irányul, hanem az Egyesült Államokkal szemben a nukleáris háború elkövetői és építészei a bin Laden Al Qaeda (egy CIA „hírszerző eszköze”), amely nukleáris támadást indít egy amerikai város ellen: 
Az amerikai kormánytisztviselők azt fontolgatják, hogy elkerülhetetlen és sokkal nagyobb támadást jelentenek Amerikában, ami valószínűleg milliókat öl meg, elpusztítja a gazdaságot, és alapvetően megváltoztatja a történelem menetét. 
Az elfoglalt al-Qaida vezetők és dokumentumok szerint a tervet „amerikai Hirosima” -nak nevezik, és magában foglalja a nukleáris fegyverek többszörös detonálását, amelyet már az Egyesült Államokba csempészett a mexikói határ felett az MS-13 utcai banda és más szervezett bűnözés segítségével csoportokat. ( World Net Daily, 2005. július 11., kiemelés hozzáadva)
A New York Times megerősíti, hogy egy „Al Qaeda” szponzorált „American Hiroshima” „megtörténhet”.
A szakértők úgy vélik, hogy egy ilyen támadás valahol valószínű.” (NYT, 2004. augusztus 11.)  
Az Aspen Stratégiai Csoport, amelyet többek között Madeleine Albright, Richard Armitage, Philip D. Zelikow, Robert B. Zoellick közöl, „a nukleáris terrorizmus veszélye sokkal nagyobb, mint a nyilvánosság, és kormányunk nem elég közel ahhoz, hogy csökkentse. ”:
 Ha egy 10 kilométeres nukleáris fegyver, egy kicsi, annál kisebb, mint a Hirosima megsemmisültje, felrobbant a Times Square-ben, a tűzgolyó elérte a több tízmillió fokos Fahrenheit-fokot. Ez elpárologná vagy megsemmisítené a színházi kerületet, a Madison Square Garden-et, az Empire State Buildinget, a Grand Central Terminalot és a Carnegie Hallot (mellettem és az épületemmel együtt). A robbanás részben megsemmisítené egy sokkal nagyobb területet, beleértve az Egyesült Nemzeteket is. Egy hétköznapon mintegy 500 000 ember ölne meg. (NYT, 2004. augusztus 11.)
- Veszélyeztetni őket pusztító [nukleáris] támadással
Dibb professzor szerint a nukleáris elrettentést az Al-Kaida vonatkozásában is alkalmazni kell, azzal a felelősséggel, hogy a kormányok felelősek a terroristák számára, hogy fejlesszék nukleáris fegyvereik képességeit:
Ashton Carter, egykori amerikai védelmi asszisztens a közelmúltban, azzal érvelt, hogy a reális válasz az, hogy adott esetben felelősséget vállaljon a kormánytól, amelytől a terroristák megkapták a fegyver vagy hasadóanyagokat, és pusztító [nukleáris] sztrájkkal fenyegetik őket. Más szóval, az elrettentés újra működne. ”(Dibb, op cit)
A valódi nukleáris fenyegetés bin Ladenből származik. A cél az, hogy „megszüntessük az életmódunkat”:  
Egyik sem az, hogy alábecsüljük egy amerikai városban felrobbantott nukleáris fegyver hatását. Ez katasztrofális lehet, de nagyon valószínű, hogy nem fenyegeti az Egyesült Államok túlélését. Hiszen másképp veszélyeztetheti a félelmet és a megfélemlítést, ami éppen a terroristák kereskedelmének állománya.
Richard Myers tábornok, az együttes főtisztek egykori elnöke azt állította, hogy ha [az iszlám] terroristák képesek megölni 10.000 amerikai embert egy nukleáris támadásban, akkor „eltűnnének az életmódunkról” . Hirosima és Nagasaki azonban több mint 100 000 halálesetet szenvedett el, és ez nem jelenti a japán életmód végét. (Ibid, kiemelés hozzáadva)
Egy teljesen csavart és összecsapott érvben Dibb professzor átalakítja az amerikai-NATO fenyegetést, hogy nukleáris háborút indítson Iránnal egy Al-Qaida műveletre, hogy támadjon egy amerikai várost nukleáris fegyverekkel. 
Dibb bemutatja az Egyesült Államok-NATO fenyegetést, hogy kiváltja, mi lesz a közel-keleti nukleáris holokauszt humanitárius műveletként az amerikai élet megmentésére. Ami azt illeti, az Al-Kaida szponzorált „American Hiroshima” -ot Irán elnök Mahmoud Ahmadinejad támogatja. ez pedig azonnal juste-okot ( Jus ad bellum)  adna Irán elleni megtorlásnak 
„ Az amerikai város ellen folytatott nukleáris támadás azonban egy érthető amerikai megtorlás a természetben. Tehát azoknak az országoknak, amelyek nyugodt irányítást gyakorolnak a hasadó nukleáris anyagukra és a hangulatos kapcsolatokkal a terroristákkal szemben, figyelniük kell. Egy sebesült Amerika hatalmas nyomást gyakorolna, hogy teljesen aránytalanul reagáljon.
És akkor egy teljesen megváltozott stratégiai helyzetben lennénk, ahol a nukleáris fegyverek használata szokásos lehet. Ibid, hangsúlyozta hozzá). 
A nukleáris fegyverek használatára alkalmazott „elővásárlás” fogalma az „önvédelemhez” való jogra épül. A „Nukleáris Preemption” meghatározza, „ha a háború megengedhető” nukleáris fegyverekkel: jus ad bellum . Ez utóbbi fogalom konszenzus kialakítására törekszik a katonai parancsstruktúrákon belül. Azt is szolgálja, hogy meggyőzze a katonát arról, hogy nukleáris bűncselekményeket használnak egy „igazi okra”, „a nyugati életmód megmentésére”.  
Dick Cheney második 11/11
Az Al Qaeda Amerikára irányuló támadásának előkészítése már évek óta Dick Cheney alelnök ajkán volt. Cheney 2004 óta több alkalommal is kijelentette, hogy Al Qaeda „második 9/11” -et készít:. 
2005 augusztusában Dick Cheney alelnök arról számolt be, hogy utasította az USSTRATCOM-ot, amely a Nebraska Offutt Légierőbázisán alapul, hogy készítsen egy „készenléti tervet”, amelyet egy másik 9/11-es típusú terrorista támadásra alkalmaznak. Az Egyesült Államok". (Philip Giraldi, támadás Iránnal: előzményes nukleáris háború , az amerikai konzervatív, 2005. augusztus 2.)
Dick Cheney „készenléti terve” a preemptive háborús doktrínára épült. A „készenléti tervben” szerepel az a vélelem, hogy Irán a támadások mögött lesz. 
A párhuzamos kezdeményezésben lévő Pentagon valóban finomította a katonai menetrendjét azzal a céllal, hogy ténylegesen egy második, 11. szeptemberi forgatókönyvet tervezzen, amely az Egyesült Államok közigazgatásának „hiteles” indoklását nyújtja az iráni és szíriai támadásnak:
„ Egy másik [9/11-es típusú terrorista] támadás indoklást és alkalmat teremtene, ami ma hiányzik, hogy néhány ismert céllal [Irán és Szíria] megtorlásra kerüljön ” (Pentagon hivatalos nyilatkozata, amely a Washington Postba került, 2006. április 23.) kiemelés hozzáadva)
Közben,. az amerikai kongresszus aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy az „amerikai hirosima” potenciálisan károsíthatja az amerikai gazdaságot:
Tudjuk, hogy ellenségeink hatalmas áldozatokat akarnak okozni, és hogy a terroristák szakértelemmel rendelkeznek a támadások széles skálájának feltárására, beleértve a kémiai, biológiai, radiológiai és még nukleáris fegyverek használatát is. […] Egy nagy nukleáris fegyver egy nagy városba történő feldarabolása számtalan kárt okozhat az emberek százainak, valamint a vállalkozásoknak és a gazdaságnak… (US Congress, House Financial Services Committee, 2007. június 21.).
Ami az amerikai szponzorált nukleáris háború veszélyeire érzékenyíti a közvéleményt, néhány kivételtől eltekintve tudományos és szellemi vákuum van: nincs kutatás, nincs elemzés, nincs értelme egy nukleáris holokauszt jelentésének, amely valódi értelemben veszélyezteti az emberiség jövőjét. A kiemelkedő értelmiségieknek ez a leválasztása és aggodalma hiánya sok egyetemen és kutatóintézetben fejlődő tendenciát jellemez a stratégiai tanulmányokban, a tudományokban és a társadalomtudományokban. 
Az egyetemi oktatók egyre inkább vonják a vonalat. Ők továbbra is anya maradnak egy amerikai szponzorált nukleáris háború kérdésében. A kegyetlen és bűnügyi katonai napirend hallgatólagos elfogadása van, amely nagyon értelemben fenyegeti az életet ezen a bolygón. Az amerikai-NATO-doktrínát, amely szerint a nukleáris energiákat a nyugati világ életmódjának megtakarítása érdekében előrevetítő alapon használják, a tudományos tanulmányok és a médiaszakértők semmilyen értelemben nem vitatják.
Michel Chossudovsky a nemzetközi legjobb Amerika „Terrorizmus elleni háború” című  szerzője, a Global Research 2005-ös szerzője . Ő az Ottawai Egyetem közgazdaságtan professzora és a Globalizációs Kutatási Központ igazgatója. 
Chossudovszkij Amerika „Terrorizmus elleni háborúja” című könyvének megrendeléséhez  kattintson ide 
A cikk eredeti forrása a Global Research


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése