2019. március 6., szerda

Emberiség ellenes bűncselekmények









Emberiség ellenes bűncselekmények






Az élet elvesztése, az első világháborútól a III. Világháborúig. Mi történik, ha egy harmadik világháború kitörne?



A párizsi novemberi megemlékezés az I. világháború végéig: A háború vége Minden háború elismeri, hogy 14 millió életet vesztett el a Nagy Háború (1914-18) során.  
A legnagyobb áldozatokat Oroszország, Franciaország, Németország, Olaszország, a brit birodalom (köztük Kanadából, Írországból és brit gyarmatokból) és az Osztrák-Magyar Birodalom okozta. 
A legnagyobb életveszteséget Oroszország (1,7 millió megölte), Franciaország (1,4 millió halott) okozta.
Németország (1,7 millió) Osztrák-magyar birodalom (1,2 millió) (lásd az alábbi táblázatot)
Amit a vezetők Párizsban találkoztak, nem foglalkoztak azzal, hogy a császári projekt dominál. Ez folyamatban van.
Az USA-NATO „gyilkos gép” jelentősen előrehaladottabb.
A II. Világháború alatt elszenvedett teljes életveszteség és annak utóhatása (az ún. Háború utáni korszak) jelentősen nagyobb, nem is beszélve a nemzeti kormányok által a háborús gazdaságnak jelenleg elosztott csillagászati ​​pénzösszegektől, ami minden más rovására káros; beleértve az egészségügyet, az oktatást, a lakhatást, a kultúrát…
A mai háborúk, egy csavart iróniában, békefenntartó törekvéseknek tekinthetők.

A második világháború alatt (1939-1945) az életvesztés sokkal nagyobb mértékű volt: a második világháború alatt  mind a katonai, mind a polgári élet 60 millió életet vesztett el. (Négyszer az első világháborúban elpusztultak).
A legnagyobb második világháborús áldozatot Kína és a Szovjetunió szenvedte:
26 millió halt meg a Szovjetunióban,  
Kína becslések szerint a vesztesége mintegy 20 millió haláleset.
Ironikus, hogy ezek a két áldozati ország, Oroszország és Kína (az Egyesült Államok szövetségesei a második világháború alatt), amelyek a második világháború alatt nagy népességüket elvesztették, most Amerika ellenségei közé sorolhatók, állítólag fenyegetve a nyugati világot.  
A Harmadik Birodalom (Németország és Ausztria) a második világháború alatt mintegy  8 millió embert vesztett el, Japán több mint 2,5 millió embert vesztett el. Lengyelország 5,6 és 5,8 millió közé esett (ezek a számok magukban foglalják a harmadik birodalmi koncentrációs táborok áldozatait Lengyelországban) és Jugoszlávia 1 millió és 1,7 millió között vesztett.
Ezzel ellentétben a második világháború alatt az Egyesült Királyság 419.400-ot és 450 900-at vesztett.
A második világháború azonnali következményei. A béke nem volt az amerikai külpolitika célja
Alig hat héttel az első atombomba lerombolása után Hirosima (1945. augusztus 6.), míg az Egyesült Államok és a Szovjetunió szövetségesek voltak:
a Pentagon kiadott egy titkos tervet (1945. szeptember 15.)
Bombázzuk a Szovjetunió 66 nagyobb városi területét 204 nukleáris bombával .
A (2012-es minősített) dokumentumok megerősítik, hogy az Egyesült Államok részt vett a „népirtás tervezésében” a Szovjetunió ellen. 
Vágjuk a hajsza. Hány bombát tett az amerikai tábornok az atomi tábornok kérésére, amikor talán egy, talán két bombát érdemel a hasadóanyag? Egy minimális akarták 123. Ideális , hogy szeretnék 466. Ez csak egy kicsit több mint egy hónap után a bombázások Hirosima és Nagaszaki.
Természetesen, igazi bürokratikus módon, egy praktikus-dandy táblázatot ( Alex Wellerstein ) nyújtottak

Lásd: http://blog.nuclearsecrecy.com/wp-content/uploads/2012/05/1945-Atomic-Bomb-Production.pdf
További részletekért lásd:;
By Prof Michel Chossudovsky , október 27, 2018 

A második világháború kora

A második világháború után egy olyan időszakba lépünk, amelyet euphemistikusan a háború utáni korszaknak nevezünk . Ez a megnevezés félrevezető: ezt az időszakot az Egyesült Államok által vezetett háborúk, ad hoc katonai támadások, katonai puccsok, hírszerző operációk, az úgynevezett polgári háborúk indítása jellemzi, amelyben az USA közvetetten részt vesz. 
James A. Lucas gondosan dokumentált felülvizsgálati cikke szerint    több mint 20 millió életet vesztettek el az Egyesült Államok által 1945 óta végrehajtott amerikai szponzorált háborúk és hírszerző operációk miatt.
További részletek:

Az Egyesült Államok a II. Világháború óta több mint 20 millió embert öltött meg 37 „áldozati országban”

James A. Lucas , 2018. november 15.
Ami azokkal foglalkozik, az 1945 óta folyamatos amerikai vezetett hadviselés időszaka, az amerikai katonai bázisok világszerte történő telepítése, párosulva az USA és a NATO katonai fenyegetéseivel.
Lucas 37 áldozati országot elemez, amelyek közvetlen vagy közvetett amerikai katonai / hírszerzési beavatkozás tárgyát képezték.
Nagyszabású színházi háborúk és intel opsok, amelyek nagy veszteségeket eredményeztek az 1945-ös időszakban
A koreai háború (1950-53) , az észak-koreai népesség 30% -át a koreai háború alatt ölték meg.
A vietnami háború (1965-1975)
Egy vietnami kormány 1995-ös nyilatkozata szerint a vietnami háború alatt a civilek és a katonai személyzet halála 5,1 millió volt. (2)
A Kambodzsában és Laoszban bekövetkezett halálesetek száma 2,7 millió volt (lásd Kambodzsa és Laosz). A vietnami háború becsült összege 7,8 millió.
A Virtuális Igazság Bizottság az 5 millió háború teljes összegét biztosítja (3), és Robert McNamara, a New York Times Magazine szerint korábbi volt védelmi miniszter szerint a vietnami halottak száma 3,4 millió. (4,5) (Lucas, op cit)
Az amerikai hírszerzés által támogatott indonéz mészárlás (1965)
Indonéz hadsereg halálos csapatai 1965-ben, és leölték őket, amikor megölték vagy elfogták őket. Martens elismerte, hogy „valószínűleg sok vérem van a kezemre, de ez nem minden rossz. Van idő, amikor határozott pillanatban keményen kell találnod. ”(1,2,3) A halálesetek számának becslése 500 000 és 3 millió között mozog. (4,5,6) Az úgynevezett szovjet afgán háború (1979-1989) (Lucas op cit)
  • Az afgán háború (2001-), amelyet az Egyesült Államok és a NATO vezetett,
  • Folyamatos háború Palesztinával szemben
  • Az iraki háború (2003-),
  • A libanoni háború (2006),
  • Az amerikai proxy háború Szíriával (2011-),
  • A NATO líbiai háborúja (2011-),
  • Szaúd-Egyesült Arab Emírségek háborúja Jemenre (az USA támogatásával)
  • Amerikai katonai beavatkozások Angola-ban (1970-es évek),
  • A Kongói „polgárháború”
  • Szudán „polgárháború” (1955-), 2 millió feletti áldozatok
  • A Ruanda „polgárháború” (1990-1994)
  • A NATO háborúja Jugoszláviában (1991-1999)
  • Katonai puccsok számos országban, köztük Brazília, Bolívia, Panama, Chile, Grenada, Haiti, Salvador, Dominikai Köztársaság, Argentína, Guatemala, Nicaragua, Honduras, Irán, Banglades, Pakisztán, Kelet-Timor, Fülöp-szigetek és még sok más.

A III. Világháború áldozatai

A második világháború alatt 60 millió ember vesztett el, és a becslések szerint 20 millió elveszett a „háború utáni korszakban”: összesen több mint 80 millió él.
Mi történne, ha egy harmadik világháború kitörne? 
Miközben az első világháború, valamint a második világháború, valamint Irak, Szíria és Jemen által okozott életveszteséget elképzelhetjük, a harmadik világháborúból eredő pusztítást nem lehet teljes mértékben felmérni a legfejlettebb fegyverrendszerek használatával, amíg ténylegesen nem előfordul és valósággá válik. és akkor már túl késő.
A fejlett fegyverrendszerek jellegének és az emberi életre gyakorolt ​​hatásainak áttekintése és elemzése azonban elképzelhetetlen. a világméretű életvesztés pusztító lenne.
Az Egyesült Államok / NATO a REAL tömegpusztító fegyverek, köztük a nukleáris, vegyi, biológiai fegyverrendszerek, a klímaváltozás, a számítógépes hadviselés és a kereskedelmi és pénzügyi háborús eszközök, amelyek a nemzeti gazdaságok destabilizálására szolgálnak. és elszegényíti a világ milliárdjait.
A vállalatok a pusztítás művészetébe fektetnek be. Ez egy jövedelmező kereskedelem. A nukleáris háború több milliárd dolláros vállalkozássá vált, amely kitölti az amerikai védelmi vállalkozók zsebét. A tét a „nukleáris háború privatizációja”. Folyamatban van egy 1,3 billió nukleáris fegyverprogram, amelyet Obama alatt indítottak, és amelyet a Trump jóváhagyott.
Egy nemrégiben készült tanulmány azt sugallja, hogy az amerikai háború utáni háborús gazdaság 5,9 billió dollárt vitt be az adófizetők pénzéből , elég ahhoz, hogy több tízezer iskolát és kórházat építsen, nem is beszélve Amerika összeomló infrastruktúrájának újjáépítéséről.
By Prof. Neta C. Crawford , november 17, 2018
Ez a napirend nyereségvezérelt. A háborús propaganda emberi arcot ad az amerikai tömegpusztító fegyvereknek. A modern hadviselés az „életmentés” szándéka. A „több hasznosítható” KÖLTSÉG „alacsony hozamú” nukleotidokat „a polgárok számára ártalmatlanok”.
Veszélyes kereszteződés: Az Egyesült Államok és szövetségesei a világbéke nevében támogatták a nukleáris háborút. „A világ biztonságosabbá tétele” indokolja a katonai művelet indítását, amely nukleáris holokausztot eredményezhet.
Az USA politikai döntéshozói, köztük Trump, Pence, Bolton és Pompeo hisznek a saját hazugságaikban: számukra a nukleáris háború békés erőfeszítés. Nincsenek legmélyebb ötletük a döntéseik pusztító következményeiről. Hiszik a saját propagandájukban.
Ha nukleáris fegyvereket használnak, ez a legrövidebb háború az emberiség történetében?
Fidel Castro (2010) szerint
„ Egy nukleáris háborúban a járulékos kár az egész emberiség élete”   
Nézzük a bátorságot, hogy azt hirdetik, hogy az összes nukleáris vagy hagyományos fegyverek, mindent, ami használják, hogy a háború, el kell tűnnie!” 
»Arról van szó, azt követelve, hogy a világ nem vezetett be egy nukleáris katasztrófa, akkor az, hogy megőrizze az élet.«( Havanna, 2010. október)
Lát:
By Fidel Castro Ruz és Prof Michel Chossudovsky , november 19, 2018
.
A cikk eredeti forrása a Global Research



Gázai gyilkosságok: az izraeli erők által e héten megöltek nevei és arcai



Nyolc hónapos Laila a legfiatalabb palesztin, aki hétfőn, a háború óta a legrosszabb napon ölte meg Gazát.
.

Balról
: Ahmed Alrantisi, Laila Anwar Al-Ghandoor, Ahmed Altetr, Alaa Alkhatib Ezz el-din Alsamaak, Motassem Abu Louley (screengrab)






Balról: Fadi Abu Salah, Motaz Al-Nunu, Jihad Mohammed Othman Mousa, Mous
a Jabr Abdulsalam Abu Hasnayn, Ezz Eldeen Nahid Aloyutey, Anas Hamdan Salim Qadeeh


Balról: Mahmoud Wael Mahmoud Jundeyah, Ibrahim Ahmed Alzarqa, Musab Yousef Abu Leilah, Jufad Mufid Al-Farra, Saeed Mohamed Abu Alkheir, Mohamed Hasan Mustafa Alabadilah (screengrab)


Balról: Shahir Mahmoud Mohammed Almadhoon, Khalil Ismail Khalil Mansor, Mahmoud Saber Hamad Abu Taeemah, Mohamed Ashraf Abu Sitta, Mustafa Mohamed Samir Mahmoud Almasry, Obaidah Salim Farhan (screengrab)


Balról: Mohammed Hani Hosni Alnajjar, Yehia Ismail Rajab Aldaqoor, Mohammed Riyad Abdulrahman Alamudi, Ahmed Adel Musa Alshaer, Fadl Mohamed Ata Habshy, Ismail Khalil Ramadhan Aldaahuk (screengrab)

Nevek és korok listája

1. Laila Anwar Al-Ghandoor, 8 hónapos
2. Ezz el-din Musa Mohamed Alsamaak, 14 éves
3. Wisaal Fadl Ezzat Alsheikh Khalil, 15 éves
4. Ahmed Adel Musa Alshaer, 16 éves
5. Saeed Mohamed Abu Alkheir, 16 éves
6. Ibrahim Ahmed Alzarqa, 18 éves
7. Eman Ali Sadiq Alsheikh, 19 éves
8. Zayid Mohamed Hasan Omar, 19 éves
9. Motassem Fawzy Abu Louley, 20 éves
10. Anas Hamdan Salim Qadeeh, 21 éves
11. Mohamed Abd Alsalam Harz, 21 éves
12. Yehia Ismail Rajab Aldaqoor, 22 éves
13. Mustafa Mohamed Samir Mahmoud Almasry, 22 éves
14. Ezz Eldeen Nahid Aloyutey, 23 éves
15. Mahmoud Mustafa Ahmed Assaf, 23 éves
16. Ahmed Fayez Harb Shahadah, 23 éves
Ahmed Awad Allah, 24 éves
18. Khalil Ismail Khalil Mansor, 25 éves
19. Mohamed Ashraf Abu Sitta, 26 éves
20. Bilal Ahmed Abu Diqah, 26 éves
Ahmed Majed Qaasim Ata Allah, 27 éves
22. Mahmoud Rabah Abu Maamar, 28 éves
23.Musab Yousef Abu Leilah, 28 éves
24. Ahmed Fawzy Altetr, 28 éves
25. Mohamed Abdelrahman Meqdad, 28 éves
26. Obaidah Salim Farhan, 30 éves
27. Mufid Jihad Al-Farra, 30 éves
28. Fadi Hassan Abu Salah, 30 éves
29. Motaz Bassam Kamil Al-Nunu, 31 éves
30. Mohammed Riyad Abdulrahman Alamudi, 31 éves
31. Jihad Mohammed Othman Mousa, 31 éves
32. Shahir Mahmoud Mohammed Almadhoon, 32 éves
33. Mousa Jabr Abdulsalam Abu Hasnayn, 35 éves
34. Mohammed Mahmoud Abdulmoti Abdal'al, 39 éves
35. Ahmed Mohammed Ibrahim Hamdan, 27 éves
36. Ismail Khalil Ramadhan Aldaahuk, 30 éves
37. Ahmed Mahmoud Mohammed Alrantisi, 27 éves
38. Alaa Alnoor Ahmed Alkhatib, 28 éves
39. Mahmoud Yahya Abdawahab Hussain, 24 éves
40. Ahmed Abdullah Aladini, 30 éves
41. Saadi Said Fahmi Abu Salah, 16 éves
42. Ahmed Zahir Hamid Alshawa, 24 éves
43. Mohammed Hani Hosni Alnajjar, 33 éves
44. Fadl Mohamed Ata Habshy, 34 éves
45. Mokhtar Kaamil Salim Abu Khamash, 23 éves
46. ​​Mahmoud Wael Mahmoud Jundeyah, 21 éves
47. Abdulrahman Sami Abu Mattar, 18 éves
48. Ahmed Salim Alyaan Aljarf, 26 éves
49. Mahmoud Sulayman Ibrahim Aql, 32 éves
50. Mohamed Hasan Mustafa Alabadilah, 25 éves
51. Kamil Jihad Kamil Mihna, 19 éves
52. Mahmoud Saber Hamad Abu Taeemah, 23 éves
53. Ali Mohamed Ahmed Khafajah, 21 éves
54. Abdelsalam Yousef Abdelwahab, 39 éves
55. Mohamed Samir Duwedar, 27 éves
56. Talal Adel Ibrahim Mattar, 16 éves
57. Omar Jomaa Abu Ful, 30 éves
58. Nasser Ahmed Mahmoud Ghrab, 51 éves
59 - 61: Ismeretlen
Soha ne felejtsd el…. soha ne bocsáss meg!
A cikk eredeti forrása a Desertpeace
Copyright © Desertpeace , Desertpeace , 2018






Breaking: George W. Bush a tárgyaláson? Saleh v. Bush a kaliforniai bíróságon „Az agresszió bűncselekményeiről” Irak ellen


San Francisco, Kalifornia - Ma az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága a kilencedik körhöz    2016. december ri tisztviselők megsértették a törvényt, amikor az iraki háborút tervezték és elkezdték.
Saleh azt állítja, hogy az egykori Bush-kormány vezetői elkövetették az agresszió bűncselekményét, amikor az iraki háborút, a háborús bűncselekményt, amelyet 1946-ban a nürnbergi próbákban „legfelsőbb nemzetközi bűncselekménynek” nevezték.
Saleh 2014 decemberében fellebbezést nyújt be az alperesnek a kerületi bíróság által biztosított mentességhez.
Örülünk, hogy a kilencedik kör hallja az érveket. Tudomásom szerint ez az első alkalom, hogy a bíróság olyan érveket fogad el, amelyek szerint az iraki háború jogellenes volt a hazai és nemzetközi jog szerint ”- mondta Saleh ügyvédje, D. Inder Comar, a Comar LLP jogi igazgatója. „Ez a második világháború óta az első alkalom, hogy a bíróságot arra kérik, hogy vizsgálja meg, hogy maga a háború illegális agresszió volt - egy különleges háborús bűncselekmény, amelyet 1946-ban a nürnbergi tárgyalásokon határoztak meg.” Comar kezeli Saleh ügyét pro bono.
Feltételezve, hogy a szóbeli érvelés megtörténik, az érvelés élő lesz, és a kilencedik kör YouTube-csatornáján kerül rögzítésre   , lehetővé téve a nyilvánosság számára, hogy nézzék meg ezt az érvet. A Számvevőszék naptári órája a csendes-óceáni idő 9 órakor kezdődik december 12-én; az eset valószínűleg később reggel hallható, mivel ez utoljára a Számvevőszék naptárában van.
Az egykori elnök Bush mellett Saleh a korábbi közigazgatási tisztviselőket Richard Cheney-t, Colin Powell-t, Condoleezza Rice-t, Donald Rumsfeldt és Paul Wolfowitz-ot nevezte ki az ügyben.
2014 decemberében a kerületi bíróság elutasította a Saleh keresetét, és megállapította, hogy az alperesek mentesek a további eljárásoktól, az 1988-as szövetségi törvény (28 USC § 2679) miatt. A Westfall törvény a korábbi szövetségi tisztviselőket polgári perekben immunizálja, ha a bíróság megállapítja, hogy a tisztviselő a munkaviszonyának törvényes hatálya szerint jár el.
Saleh vitatja a mentelmi jogot, azzal érvelve, hogy az iraki elleni agresszív háború tervezése és elterjedése nem volt a korábbi elnök és a többi alperes törvényes alkalmazási körén kívül.
A cikk eredeti forrása Irak tanúja
12-én szóbeli érveket fog hallani, Saleh v. Bushban.
Saleh v. Bush  magában foglalja egy iraki nő, Sundus Shaker Saleh állításait, hogy George W. Bush korábbi elnök és más magas rangú Bush-ko


Khashoggi, szemben az 50 000 vágott jemeni gyermekkel






Európának nincs erkölcse, nincs etikája semmi.








Kétségtelen, hogy szörnyű gyilkosság történt az isztambuli Szaúd-konzulátusban, ahol Jamal Khashoggi teste talán darabokra vágta, és a legfrissebb beszámolók szerint a konzulátus kertjé
Az Európai Parlament tegnap (október 25.) kérte azonnali embargót a fegyverek eladására Szaúd-Arábiában, ezért szankcionálta a gazember Szaúd-Arábiát, amely csatlakozik az Egyesült Államokhoz és Izraelhez, mint a Közel-Keleten a bűnözés fő szállítója. a világ. Franciaország még mindig azt mondta, hogy csak akkor alkalmazzák a szankciókat, ha bizonyították, hogy Rijád valóban részt vett a vitatott szaúdiai újságíró meggyilkolásában. Merkel Merkel legalább néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy Németország már nem fogja ellátni a szaúdiakat fegyverrel - a Jamal Khashoggi által elkövetett szörnyű bűncselekmény miatt .ben temették el. És mindaz, amit most elismertek, Rijád rendje által végrehajtott. A csapás lágyításához üzleti célból néhány európai ország azt állítja, hogy nem lehetett előre meggyilkolt gyilkosság, hanem esetleg halálos „baleset”, amely természetesen megváltoztatná a helyiségeket és csökkentené a büntetést - és a fegyverértékesítés is Folytatni. Mindenesetre ez minden.
Európának nincs erkölcse, nincs etikája semmi. Európa, amelyet Brüsszel képvisel, és Brüsszelben a nem választott Európai Bizottság (EC), minden gyakorlati célból pusztán férgek fészke, vagy emberre fordítva, a fehérgalléros bűnözők, politikusok, üzletemberek és főként a fészek. közel 500 millió agyi mosott lakosság. Van néhány kivétel a lakosságon belül, és szerencsére a „felébredt” medence gyengéden növekszik.
Még Svájc, egy semleges ország az alkotmánya szerint, nem tagja az EU-nak, de a több mint 110 két- és többoldalú szerződések révén a (nem) Európai Unióhoz ragaszkodó meggyőződés, amelyet tegnap kinyilatkoztattak, segíti Szaúd-Arábiában a svájci épített (polgári) Pilatus helikopter átalakítása vad háborús gépré. Pilatusnak mindig is volt a vitatott konvertibilitásának hírneve, és ezért Svájcban különösen ismert - de most már meghaladják a megengedhető határértéket, segítve a bűnözőket és a melegebb szaúdákat, hogy repülő háborús gépet csatoljanak a szaunákba, ország - teljesen ellentétben a svájci törvényekkel és a svájci alkotmány ellen, de a svájci kormány teljes mértékben elismeri.
Visszatérve a valódi kérdéshez: Egy híres szaúd-kritikus és szaúd-nemzeti újságíró szörnyű gyilkosságát vette, hogy az európaiak reagáljanak - és ezt szem előtt tartva. Inkább kövessék Donald Trump vonalát, miért veszítenek el 110 milliárd dolláros értékű fegyverértékesítést a szaúdiaknak az újságíró meggyilkolásáért. - Végül is az üzlet üzlet. Minden mást farssi.
Három és fél évig a szaúd háborút háborúztak Jemenre. Jemenit több tízezerrel vágták le - az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága szerint több mint 50 000 gyermek halt meg szaúdiai légitámadásokkal az Egyesült Királysággal ellátott bombákkal, és az USA által nyújtott háborús repülőgépek - a higiénia és az ivóvíz okozta betegségek, például a kolera hiánya miatt. még rosszabb bűncselekmény, szélsőséges éhínség, a legrosszabb éhínség a közelmúlt történelmében - az UNICEF / WHO szerint - kényszerítve, mivel a szaúdiak az európai szövetségesek hozzájárulásával bezártak minden belépési kikötőt, beleértve a nedves fontos Vörös-tengeri kikötőt Hodeida.
Az európaiak, az Egyesült Államokkal együtt, több mint részesei voltak az emberiség elleni bűncselekményeknek - ezekben a szörnyű háborús bűncselekményekben. Képzelj el egy napot egy nürnbergi bíróságról az elmúlt 70 évben elkövetett háborús bűncselekmények ellen, és a nyugati vezetők egyike sem élne meg. Ez az, amit mi - nyugaton - váltunk. A háborús bűnözők fészke - háborús bűnözők a puszta kapzsiságért. Feltaláltak egy neoliberális, mindent piactudományi rendszerben, ahol nincsenek szabályok etikának nincs erkölcsi szám - csak pénz, nyereség és több profit. Bármely módszer a profit maximalizálására - háború és háborús ipar - jó és elfogadott. És a nyugat, a forró levegőből készült pénzzel, mindenütt ezt az ártalmatlan, pusztító rendszert alkalmazza erővel és rendszerváltással, ha az önkéntes elfogadás nem szerepel a kártyákban.
És mi, a nép, belevágtunk belőle, hiszen luxusban és kényelemben élünk, és nem érdekelhetünk kevésbé, amit vezetőink (szicik) csinálnak a világ többi részével, az ún. az emberek, akik a menekültek, a lakóhelyeik és a városaik elpusztultak, hamarra, nem iskolákra, kórházakra, és nagyrészt nem élelmiszerekre bombáztak - igen kb. a nyugati elpusztult Közel-Kelet. Miért kell aggódnunk? Jól élünk. Éppen ellenkezőleg, ezek a menekültek ellophatják munkáinkat. Ne engedjék be a luxusparadicsomokat. Inkább bombázzuk az országukat törmelékbe.
A stratégiai szempontból igen keresett Jemenet természetesen nem a Houthis, a forradalmian új muszlimok szocialista-ferde csoportjának kell irányítania, amely része az iráni Shia Imamiya ágának. Végül megbetegedtek és fáradtak lettek a kormányuk évtizedes Washingtoni manipulációjával. És ki jobb, mint a szaúd-arábiai botrányok, hogy elvégezzék a piszkos munkát Washingtonban? - És igen, nem kell egyedül csinálni. A fegyverkészletek Európa-szerte, főként az Egyesült Királyságból és Franciaországból, valamint Spanyolországból érkeznek, és egy ideig Németországból is - és semleges Svájcból.
Nem számít, hogy több tízezer gyermek öl meg, hogy az Emberi Jogi Bizottság szerint 22 millió jemeni (körülbelül 30 millió lakosból) súlyos éhínség veszélye van, és legalább 8 millió gyermek - gyermek akik többnyire nem férnek hozzá az iskolákhoz, az egészségügyi szolgáltatásokhoz és az élelmiszerekhez - az egész nemzedék vagy annál több oktatás nélkül, jól megtervezett és előrejelzett szakadék a társadalomban, mint ahogy Szíriában, Irakban és Afganisztánban is. A nyugat a gyermekek alapvető szükségleteinek meggyilkolásával és megfosztásával egyre nagyobb szakadékot teremt a képzett emberek, az emberek, akik egyébként harcolhatnak az országukért, a társadalmaikért. De - elmentek. Ez így sokkal könnyebbé teszi a nyugat számára, hogy átvegye - stratégiai pozíciójukat,
Nem az a gondolat, hogy a nyugati luxusban élõ méltóságteljes lakosság, hogy visszafelé hajoljanak és gondolkodjanak? - Mi van, ha egy nap az asztalok megfordulnak - és mi, a nyugati igazságosság? - Van-e valaki a nyugati bátor és reálisnak ahhoz, hogy egy ilyen képet láthasson? - És ahogy látjuk ezeket a napokat - a történelem óriási lépésekben halad. Ez a XXI. Század - a mesterséges intelligencia (AI) több, mint amennyire megtámadt a társadalmunkban. És mi van, ha - ha azok, akiket rosszabbnak és ellenségeinknek tekintenek, valójában néhány lépést jelentenek előttünk az AI tudományában - és meglehetősen gyorsan megfordíthatnánk a képet?
És bár csodálkozunk, hogy a szaúd-levágott jemeniák nem emelnek nyugtalanságot a nyugati médiában, de az újságíró szudai megölése, mindenesetre a lineáris IMF előrejelzések szerint 2030-ig növeli a nyugati GDP-t fantasztikus számokkal, függetlenül a 20% -os munkanélküliség az AI-nek köszönhetően, hogy néhány előrejelzés - mindezek az ellentmondásos adatok nem fontosak, míg megölhetjük a jemeni gyerekek megölését. De a Khashoggi-gyilkosság megáll, ha csak ideiglenesen megáll, és ha csak szerencsénk van - a szaúd-háborús gép. Jemen lakossága jelentéktelen. Miért?
Miért veszi át egy újságíró meggyilkolását - a saját országának kormánya által elkövetett szörnyű és szörnyű gyilkosságot - függetlenül attól, hogy milyen ellentmondásos Jamal Khashoggi volt, ő írta a nyugati MSM-nek, az igazságszolgáltatóknak, mint például a Washington-posztnak és a NYTimes. Ez talán fontosabbá tette őt, mint 50 000 levágott és megzavarodott jemeni gyermek - sokkal fontosabb abban az értelemben, hogy csak az ő bántalmas gyilkosságával reagálhat, és „szankcionálhatja” a szaúdiakat.
De ez még nem biztos - ahogy Trump Transzatlanti Mesternek sokan megverik a hüvelyét, hogy felajánlhatja vagy kényszerítheti az EU bábjait a szörnyű példája és a tartalék Riyadh követésére minden büntetésből, különösen a fegyverek tekintetében. Végtére is az üzlete. A halott gyerekek csak az, halott Jemenis, egy nemzedék kevésbé aggódni.
Peter Koenig közgazdász és geopolitikai elemző. Vízi erőforrás és környezetvédelmi szakértő is. Több mint 30 éve dolgozott a Világbank és az Egészségügyi Világszervezet világszerte a környezet és a víz területén. Előadásokat tart az Egyesült Államokban, Európában és Dél-Amerikában. Rendszeresen ír a Global Research-re; ICH; RT; Szputnyik; PressTV; A 21 st Century; Telesur; A Saker Blog szőlőskertje, az új keleti kilátások (NEO); és más internetes oldalakon. Az Implosion - a gazdasági háborút, a környezeti pusztítást és a vállalati kapzsiságot érintő gazdasági tényezők szerzője, a tényeken és a Világbank 30 éves tapasztalatán alapuló fikciója. A világrend és a forradalom társszerzője is ! - Események az ellenállásból.
Koenig Peter kutatómunkatárs a Globalizáció Kutatási Központjában.
A cikk eredeti forrása a Global Research
Copyright © Peter Koenig , Global Research, 2018
















Az Egyesült Államok a II. Világháború óta több mint 20 millió embert öltött meg 37 „áldozati országban”





Legnépszerbb Gűlobal Research 2017 cikkek





Először 2015 novemberében jelent meg
GR szerkesztő megjegyzése
Történelmi szempontból tegyük ezt: a háború végének megemlékezése Minden háború elismeri, hogy az első világháború (1914-18) során 15 millió életet vesztettünk el.
A második világháborúban (1939-1945) az élet elvesztése nagyszabású volt, az I. világháborúhoz képest a második világháború alatt mind a katonai, mind a polgári élet 60 millió életét vesztette el. (Négyszer az első világháborúban elpusztultak).
A legnagyobb második világháborús áldozatok Kína és a Szovjetunió volt, 26 millió a Szovjetunióban, Kína mintegy 20 000 000 halálesetre becsülte veszteségeit. Ironikus, hogy ezek a két ország (az Egyesült Államok szövetségesei a második világháború alatt), amelyek a második világháborúban lakosságuk nagy részét elvesztették, most Amerika ellenségei közé sorolhatók, amelyek veszélyeztetik a nyugati világot.   Az úgynevezett előrevezető háború  Kínával és Oroszországgal szemben  jelenleg tervezett. 
Németország és Ausztria a második világháború alatt mintegy  8 millió embert vesztett el, Japán több mint 2,5 millió embert vesztett el. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia több mint 400 000 életet vesztett el. 
James A. Lucas gondosan kutatott cikkében az   USA által vezetett háborúk, katonai puccsok és hírszerző operációk következtében elszenvedett több mint 20 millió életet vesztették el, amit az eufemistikus úton „ háború utáni korszaknak” neveznek (1945-). A tanulmányban nem szerepel a libanoni, szíriai, jemeni és líbiai életvesztés.
Folyamatos amerikai vezetett hadviselés (1945-): nem volt „háború utáni korszak ”.
Michel Chossudovsky , Global Research, 2019. január 20.
***
A 2001. szeptember 11-i katasztrofális támadások után a monumentális bánat és a kétségbeesett és érthető harag érzése elkezdett áttörni az amerikai pszichét. Néhányan abban az időben megpróbáltak kiegyensúlyozott perspektívát előmozdítani, rámutatva, hogy az Egyesült Államok is felelős azért, hogy ugyanazokat az érzéseket okozza más nemzetekben élő emberekben, de alig hevertek. Annak ellenére, hogy az amerikaiak elvontan megértik a világ minden tájáról érkező ember bölcsességét, akik az egymás szenvedéseivel érzik magukat, a nemzetünk által elkövetett tévedés emlékeztetője kevés halláson ment keresztül, és hamarosan elhomályosult a gyorsított „terrorizmus elleni háború”.
De folytatnunk kell erőfeszítéseinket a világ megértésének és együttérzésének fejlesztése érdekében. Remélhetőleg ez a cikk segít abban, hogy a következő kérdéssel foglalkozzon: „Hány szeptember 11-e az Egyesült Államokban a második világháborúban?” Ezt a témát ebben a jelentésben dolgozták ki, amely az ilyen halálozások becsült számát is tartalmazza 37 országban rövid magyarázatot ad arra, hogy miért tartják bűnösnek az USA-t.
A háborúk okai összetettek. Bizonyos esetekben az Egyesült Államoktól eltérő nemzetek is felelősek több halálesetért, de ha nemzetünk bevonása szükségesnek bizonyult a háború vagy konfliktus okának, akkor felelősnek tartották a halálesetekért. Más szavakkal, valószínűleg nem történtek volna meg, ha az Egyesült Államok nem használná hatalma hatalmas kezét. Az Egyesült Államok katonai és gazdasági ereje döntő fontosságú volt.
Amerikai katonai © AFP 2015 / Noorullah Shirzada / FÁJLOK
Ez a tanulmány rávilágít, hogy az amerikai katonai erők közvetlen felelősséggel tartoztak a koreai és vietnami háborúk és a két iraki háború során elért 10–15 millió halálesetért. A koreai háború a kínai haláleseteket is magában foglalja, míg a vietnami háborúba Kambodzsában és Laoszban is halálesetek tartoznak.
Az amerikai közönség valószínűleg nem ismeri ezeket a számokat, és még kevésbé ismeri a proxy háborúkat, amelyekért az Egyesült Államok is felelős. Az utóbbi háborúkban Afganisztánban, Angolában, Kongói Demokratikus Köztársaságban, Kelet-Timorban, Guatemalában, Indonéziában, Pakisztánban és Szudánban 9–14 millió haláleset történt.
De az áldozatok nemcsak a nagy nemzetek vagy a világ egy része. A fennmaradó halálesetek kisebbek voltak, amelyek a nemzetek számának több mint felét jelentik. A világ szinte minden része az amerikai beavatkozás célpontja volt.
Az általános következtetés az, hogy az Egyesült Államok a második világháború óta valószínűleg 20-30 millió ember halálát halt meg háborúkban és a világban szétszórt konfliktusokban.
Ezeknek az áldozatoknak a családjainak és barátainak kevés különbsége van annak, hogy az okok az amerikai katonai akció, a proxy katonai erők, az amerikai katonai felszerelések vagy tanácsadók nyújtása, vagy más módon, mint a nemzetünk által alkalmazott gazdasági nyomás. Döntéseket kellett hozniuk más dolgokról, mint például az elveszett szeretteik megtalálásáról, függetlenül attól, hogy menekültek-e, és hogyan kell túlélni.
És a fájdalom és a harag még tovább terjed. Egyes hatóságok úgy becsülik, hogy minden háborúban elhunyt személynél 10 sebesült. Látható, folyamatos szenvedésük a családtársai számára folyamatosan emlékeztető.
Lényeges, hogy az amerikaiak többet tudjanak meg erről a témáról, hogy megérthessék a mások által érezhető fájdalmat. Valaki egyszer észrevette, hogy a németek a második világháború alatt „úgy döntöttek, nem tudják.” Nem engedhetjük, hogy a történelem ezt mondja hazánkról. A fenti kérdés a következő volt: „Hány szeptember 11.-e az Egyesült Államok a második világháború óta más országokban?” A válasz: talán 10.000.
Megjegyzések ezekre a számokra
Általánosságban elmondható, hogy az amerikaiak sokkal kisebb száma, akik meghaltak, nem szerepelnek ebben a tanulmányban, nem azért, mert nem fontosak, hanem azért, mert ez a jelentés az amerikai fellépéseknek az ellenfeleire gyakorolt ​​hatására összpontosít.
A halálesetek számának pontos számát nem könnyű elérni, és ezt az adatgyűjtést ennek a ténynek a teljes megvalósításával végeztük. Ezeket a becsléseket valószínűleg később az olvasó és a szerző felfelé vagy lefelé módosítja. De kétségtelenül a teljes összeg a milliókban marad.
A megbízható információk összegyűjtésének nehézségeit ebben az összefüggésben két becslés mutatja. Néhány éven át hallottam rádiós kijelentéseket arról, hogy három millió kambodzsát megöltek a khmer rouge uralma alatt. Az utóbbi években azonban az a szám, amit hallottam, egy millió volt. Egy másik példa az, hogy az első amerikai iraki háború után a szankciók következtében Irakban elhunyt személyek száma több mint 1 millió volt, de az utóbbi években, egy újabb tanulmány alapján, körülbelül félmilliárdos becslés volt. felmerült.
A háborúkról szóló információkat gyakran sokkal később mutatják be, amikor valaki úgy dönt, hogy felszólal, amikor több titkos információ kinyilvánul a néhány állandó erőfeszítése miatt, vagy amikor a kongresszusi külön bizottságok jelentést készítenek
Mind a győztes, mind a legyőzött nemzeteknek saját oka lehet a halálesetek számának alulértékelésére. Továbbá az Egyesült Államokat érintő közelmúltbeli háborúkban nem volt szokatlan, hogy olyan kijelentéseket hallunk, mint a „mi nem teszünk testszámot”, és a „járulékos károkra” való hivatkozásokat, mint egy halálos és sebesült eufémizmus. Egyesek számára az élet olcsó, különösen azok, akik manipulálják az embereket a csatatéren, mintha sakktábla lenne.
Ha azt mondjuk, hogy nehéz pontos adatokat kapni, nem azt kell mondanunk, hogy nem kellene próbálnunk. Erőfeszítésre volt szükség ahhoz, hogy az első világháborúban megölte 6 millió millió zsidó számát, de ennek a számnak a ismerete széles körben elterjedt, és előmozdította a jövőbeli holokausztok megelőzését. Ez a küzdelem folytatódik.
A szerző elérhető a  jlucas511@woh.rr.com címen
37 VICTIM NATIONS
Afganisztán
Az Egyesült Államok a Szovjetunió és Afganisztán közötti háború alatt 1 és 1,8 millió halálesetért felelős, a Szovjetuniót a nemzetbe való behatolással. (1,2,3,4)
A Szovjetuniónak baráti kapcsolata volt a szomszédjával, Afganisztánnal, melynek világi kormánya volt. A szovjetek attól tartottak, hogy ha ez a kormány fundamentalista lesz, a változás áthatolhat a Szovjetunióba.
1998-ban, a párizsi kiadvány Le Novel Observateur, egy interjúban, Zbigniew Brzezinski, Carter elnök tanácsadója elismerte, hogy felelős volt az afganisztáni Mujahadeennak nyújtott segítségért, ami a szovjetek támadásához vezetett. Saját szavaival:
A történelem hivatalos változata szerint 1980-ban kezdődött a Mujahadeennak nyújtott CIA-támogatás, vagyis a szovjet hadsereg 1979. december 24-i betörése után Afganisztánba. A mai napig titokban őrzött valóság teljesen más. Valóban, 1979. július 3-án Carter elnök aláírta az első titkos segítségnyújtási irányelvet Kabulban a szovjet-kori rezsim ellenfelei számára. És ugyanezen a napon írtam egy megjegyzést az elnöknek, amelyben elmagyaráztam neki, hogy véleményem szerint ez a támogatás szovjet katonai beavatkozást fog okozni. (5,1,6)
Brzezinski igazolta ezt a csapdát, mivel azt mondta, hogy a Szovjetuniót Vietnámnak adta, és a Szovjetunió felbomlását okozza. - Sajnálom, mit? - mondta. „Ez a titkos művelet kiváló ötlet volt. Ennek hatására az oroszok az afgán csapdába kerültek, és azt akarod, hogy megbánjak? ”(7)
A CIA 5–6 milliárd dollárt költött Afganisztánba, hogy elárasztja a Szovjetuniót. (1,2,3) Amikor ez a 10 éves háború több mint egymillió embert halt meg, az afgán heroin az amerikai piac 60% -át. (4)
Az Egyesült Államok közvetlen felelőssége körülbelül 12 000 haláleset volt Afganisztánban, amelyek közül sokan az amerikai vagyon elleni támadások miatt 2001. szeptember 11-én bombázottak. Ezt követően az amerikai csapatok megszállták az országot. (4)
Angola
Az angolai indián fegyveres küzdelem a portugál uralom ellen 1961-ben kezdődött. 1977-ben az ENSZ elismerte az angolai kormányt, bár az Egyesült Államok egyike azon kevés nemzeteknek, amelyek ellenezték ezt a lépést. 1986-ban Sam bácsi elfogadta az UNITA-nak anyagi segítséget, egy olyan csoportot, amely megpróbálta megdönteni a kormányt. Még ma is folytatódik a sok nemzetet érintő küzdelem.
Az amerikai beavatkozás indokolt volt az amerikai közvélemény számára, mint az 50 000 kubai katonának az Angolában való beavatkozására adott válaszként. Piero Gleijeses, a Johns Hopkins Egyetem történeti professzora szerint viszont ellenkezője igaz. A kubai beavatkozás a CIA által finanszírozott, a szomszédos Zaire-n keresztül finanszírozott rejtett invázió eredményeként jött létre, és az amerikai szövetséges, Dél-Afrika1,2,3) az angolai tőke irányába tett hajtás. (A halálesetek három becslése 300 000 és 750 000 között van (4,5,6)
Argentína: Lásd Dél-Amerikában: Condor művelet
Banglades: Lásd Pakisztán
Bolívia
Hugo Banzer az 1970-es években Bolíviában elnyomó rendszer vezetője volt. Az USA-t megzavarták, amikor egy korábbi vezető nacionalizálta az ónbányákat és elosztotta az indiai parasztokat. Később ez a cselekvés a szegények javára fordult.
Banzer, aki az amerikai amerikai iskolában tanult, és később a texasi Fort Hood-ban, gyakran visszatér a száműzetésből, hogy megbeszélje Robert Lundin amerikai légierővel. 1971-ben az amerikai légierő rádiórendszere segítségével sikeres puccsot rendezett. Diktatúrájának első éveiben kétszer olyan katonai segítséget kapott, mint az előző tucat években.
Néhány év múlva a katolikus egyház 1975-ben elítélte a sztrájk óriásmunkások hadsereg mészárlását, Banzer, a CIA által szolgáltatott információk segítségével, képes volt a baloldali papok és apácák megcélzására és elhelyezésére. Az ő papság-ellenes stratégiáját, a Banzer-tervet, 1977-ben kilenc másik latin-amerikai diktatúra fogadta el. (2) Büntetőeljárás alatt 400 halálesetért felelős. (1)
Lásd még: Lásd Dél-Amerika: Condor művelet
Brazília: Lásd Dél-Amerikában: Condor művelet
Kambodzsa
A Kambodzsa amerikai bombázása már évek óta titokban tartott a Johnson és a Nixon közigazgatás alatt, de amikor Nixon elnök nyíltan bombázni kezdett a Kambodzsába tartó szárazföldi támadásra, nagy tiltakozásokat okozott az Egyesült Államokban a vietnami háború ellen.
Ma kevés a tudomásuk e bombázások köréről és az érintett emberi szenvedésről.
Óriási károkat okozott Kambodzsai falvak és városok számára, ami menekülteket és a lakosság belső áthelyezését okozza. Ez az instabil helyzet lehetővé tette, hogy a Khmer Rouge, a Pol Pot által vezetett kis politikai párt hatalmat vállaljon. Az évek során ismételten hallottuk a khmer rouge szerepét a milliók Kambodzsában való halálában, anélkül, hogy elismerést kapnánk, hogy ezt a tömeges gyilkosságot lehetővé tette az Egyesült Államok bombázása, amely a halál, sérülések, éhség és diszlokáció miatt destabilizálta ezt a nemzetet. az emberek.
Tehát az Egyesült Államok nemcsak a bombázásokból eredő halálesetekért, hanem a khmer rouge tevékenységeiből eredő felelősségért is felelős - összesen mintegy 2,5 millió ember. Még akkor is, amikor Vietnám 1979-ben megtámadta Kambodzsát, a CIA még mindig támogatta a khmer rouge-t. (1,2,3)
Lásd még Vietnamot
Csád
Csádban mintegy 40 000 embert öltek meg, és 200 000-et meggyilkoltak egy kormány, amelyet Hissen Habre vezette, aki 1982 júniusában hatalomra került CIA pénzével és karjaival. Nyolc éve hatalmon maradt. (1,2)
A Human Rights Watch azt állította, hogy Habre a több ezer gyilkosságért felelős. 2001-ben, Szenegálban élve, majdnem próbálkozott a bűncselekmények miatt, amelyeket ő tett Csádban. A bíróság azonban letiltotta az eljárást. Ezután az emberi jogok emberek úgy döntöttek, hogy Belgiumban folytatják az ügyet, mivel Habre kínzási áldozatai közül néhányan ott éltek. Az Egyesült Államok 2003 júniusában elmondta Belgiumnak, hogy kockáztatja, hogy elveszíti a NATO székhelyének fogadói státuszát, ha megengedi, hogy ilyen jogi eljárás történjen. Az eredmény tehát az volt, hogy hatályon kívül helyezték azt a törvényt, amely lehetővé tette az áldozatok számára, hogy panaszt nyújtsanak be Belgiumban a külföldön elkövetett atrocitásokért. Két hónappal később azonban új törvényt fogadtak el, amely különös rendelkezést tartalmaz a Habre elleni ügy folytatásáról.
Chile
A CIA beavatkozott Chile 1958. és 1964. évi választásaiba. 1970-ben a szocialista jelöltet, Salvador Allende-t választották elnöknek. A CIA egy katonai puccsot akart ösztönözni, hogy megakadályozza az avatását, de a chilei hadsereg főnöke, Rene Schneider tábornok ellenezte ezt a lépést. A CIA aztán tervezte, hogy néhány chilei hadsereg emberével megölje Schneideret. Ez a telek meghiúsult, és Allende hivatalba lépett. Nixon elnököt nem kellett elrettenteni, és elrendelte a CIA-t, hogy hozzon létre egy puccs-éghajlatot: „Tegye a gazdaságot sikoltozni” - mondta.
Mi következett a gerillai hadviselés, a gyújtogatás, a bombázás, a szabotázs és a terror. Az ITT és más, chilei gazdaságokkal rendelkező amerikai vállalatok támogatták a tüntetéseket és a sztrájkokat. Végül 1973. szeptember 11-én az Allende öngyilkossággal vagy gyilkossággal halt meg. Abban az időben Henry Kissinger, az amerikai államtitkár Chilét illetően azt mondta: „Nem látom, miért kell állnunk, és figyelnünk kell egy országot a kommunistára a saját népének felelőtlensége miatt.” (1)
17 év alatt Allende utódja, Augusto Pinochet tábornok alatt becslések szerint 3 000 chilét öltek meg, és sokan még megkínozták vagy „eltűntek”. (2,3,4,5)
Lásd még Dél-Amerikában: Condor művelet
Kína A koreai háborúban becslések szerint 900 000 kínai halt meg.
További információkért lásd: Korea.
Colombia
Az egyik becslés szerint 67 ezer haláleset történt az 1960-as évektől az elmúlt évekig az Egyesült Államok által a kolumbiai állami terrorizmus támogatása miatt. (1)
Egy 1994-es Amnesty International-jelentés szerint 1986 óta több mint 20 000 embert öltek meg politikai okokból Kolumbiában, főként a katonai és paramilitáris szövetségesei. Az Amnesty azt állította, hogy „az Egyesült Államok által kínált, kábítószer-emberkereskedők elleni felhasználásra szánt katonai felszerelést a kolumbiai hadsereg használta, hogy„ ellentámadások ellen ”tegyenek visszaéléseket. (2) 2002-ben újabb becslés készült arról, hogy 3500 ember minden évben meghal egy amerikai finanszírozású civil háborúban Kolumbiában. (3)
1996-ban a Human Rights Watch jelentést adott ki „A gyilkossági csapatok Kolumbiában” címmel, amely feltárta, hogy a CIA ügynökei 1991-ben Kolumbiába mentek, hogy segítsék a katonát a titkos ügynökök felrobbanó tevékenységben való képzésében. (4,5)
Az elmúlt években az amerikai kormány segítséget nyújtott a Plan Colombia keretében. A kolumbiai kormányt azzal vádolták fel, hogy a legtöbb forrást a termények pusztítására és a paramilitáris csoport támogatására használják fel.
Kuba
Az 1961 április 18-án Kubába való behatolás után, amely 3 nap múlva véget ért, 114 betörő erőt megöltek, 1,189 foglyot vittek és néhány menekült az amerikai hajók várakozására. (1) Az elfoglalt száműzetöket gyorsan megpróbálták, néhány kivégezték, a többit pedig harminc év börtönre ítélték az árulásért. Ezeket a száműzetőket 20 hónap elteltével szabadították fel, 53 millió dollárért cserébe az élelmiszerekben és az orvostudományban.
Néhányan becsülik, hogy a kubai erők száma elpusztult 2000 és 4000 között. Egy másik becslés szerint 1800 kubai erőt öltek meg egy nyílt autópályán napalm segítségével. Úgy tűnik, ez 1991-ben volt az Irakban a Halálút autópályája, amikor az amerikai erők kegyetlenül megsemmisítették nagyszámú irakiakat egy autópályán. (2)
Kongói Demokratikus Köztársaság (korábban Zaire)
A hatalmas erőszak kezdetét ebben az országban 1879-ben kezdeményezte a belga királynő, Leopold király. A Kongói népességet 20 év alatt 10 millió emberrel csökkentették, amit néhányan „Leopold népirtásának” neveztek. (1) Az Egyesült Államok a halálos áldozatok körülbelül egyharmadáért felelős a közelmúltban. . (2)
1960-ban a Kongó önálló államgá vált, és Patrice Lumumba volt az első miniszterelnök. Meggyilkolták a CIA-t, bár néhányan azt mondják, hogy a gyilkossága valójában Belgium felelőssége volt. (3) De a CIA azt tervezte, hogy megöli őt. (4) Meggyilkolása előtt a CIA küldte egyik tudósát, Dr. Sidney Gottliebet, a Kongóba, amely „halálos biológiai anyagot” hordozott, amelyet Lumumba meggyilkolására szántak. Ez a vírus az afrikai Kongói térségben őshonos halálos betegséget tudott volna előállítani és diplomáciai tasakban szállították.
Az utóbbi években az idő nagy része polgárháború volt a Kongói Demokratikus Köztársaságban, gyakran az Egyesült Államok és más nemzetek, köztük a szomszédos nemzetek által. (5)
1977 áprilisában a Newsday arról számolt be, hogy a CIA titokban támogatta az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában több száz zsoldos felvételére irányuló erőfeszítéseket Zaire hadserege mellett. Ugyanebben az évben az Egyesült Államok 15 millió dolláros katonai ellátást biztosított a zairiai elnöknek, Mobutu-nak, hogy az Angola-ban működő rivális csoport támadását nyújtsa. (6)
1979 májusában az Egyesült Államok több millió dollárt kapott a Mobutu számára, akit az Egyesült Államok Államtitkársága 3 hónappal korábban elítélett az emberi jogok megsértése miatt. (7) A hidegháború alatt az USA több mint 300 millió dollárnyi fegyvert rakott be Zaire-ba (8,9). (2) 2001-ben azt jelentették egy amerikai kongresszusi bizottságnak, hogy az amerikai vállalatok, köztük George Bush Sr. Van egy nemzetközi csata az adott ország erőforrásairól, több mint 125 vállalat és egyén bevonásával. Az egyik ilyen anyag a coltán, amelyet a mobiltelefonok gyártására használnak. (2)
Dominikai Köztársaság
1962-ben Juan Bosch lett a Dominikai Köztársaság elnöke. Olyan programokat támogatott, mint a földreform és a közmunkák. Ez nem járt jól az USA-hoz fűződő jövőbeli kapcsolataiban, és mindössze 7 hónapos hivatali idő után a CIA puccsával lerombolták. 1965-ben, amikor egy csoport próbálta újratelepíteni az irodájába, Johnson elnök azt mondta: „Ez a Bosch nem jó.” Thomas Mann államtitkár asszisztens válaszolt: „Egyáltalán nem jó. Ha nem kapunk tisztességes kormányt, elnök úr, újabb Bosch-t kapunk. Ez csak egy másik sinkhole lesz. ”Két nappal később kezdődött egy amerikai invázió, és 22 000 katona és tengerészgyalogos lépett be a Dominikai Köztársaságba, és mintegy 3000 domonkos halt meg a harcok alatt. Ennek fedezésének kifogása az volt, hogy ezt a külföldiek védelmére tették. (1,2,3,4)
Kelet-Timor
1975 decemberében Indonézia megszállta Kelet-Timort. Ezt a támadást azután indították el, amikor Gerald Ford amerikai elnök és Henry Kissinger államtitkár elhagyta Indonéziát, ahol Suharto elnöknek engedélyt adott az amerikai fegyverek használatára, amelyet az amerikai jog szerint nem lehetett agresszióra használni. Daniel Moynihan, az ENSZ nagykövete. azt mondta, hogy az Egyesült Államok azt akarta, hogy „a dolgok kiderüljenek, ahogyan tették.” (1,2) Az eredmény egy becslések szerint 200 000 halott volt a 700 000 lakosból. (1,2)
Tizenhat évvel később, 1991. november 12-én, kétszáz tizenhét Kelet-Timor tüntetője Dili-ben, sokan közülük gyerekek, akik egy emlékmű szolgálatából menetelnek, az indonéz Kopassus sokk katonái, akiket az amerikai képzett parancsnokok, Prabowo Subianto vezette ( Suharto tábornok fia) és Kiki Syahnakri. A teherautókat a tengerbe vitték. (5)
El Salvador
Az El Salvadorban 1981-től 1992-ig tartó polgárháborút 6 milliárd dollárral támogatták az amerikai támogatásban, hogy támogassák a kormányt annak érdekében, hogy egy olyan mozgalmat összezúzzanak, amely a társadalmi igazságosságot hozza a nemzet 8 milliós népének. (1)
Ez alatt az idő alatt az amerikai katonai tanácsadók a New York Timesban közzétett Salvadorai hadsereg egy elhagyójával készített interjúval bizonyították a tizenéves foglyok kínzási módszereit. A Salvadorai Nemzeti Gárda egykori tagja tanúskodott arról, hogy egy tizenkettő csapat tagja volt, akik olyan embereket találtak, akiknek azt mondták, guerillák voltak és megkínozták őket. A kapott képzések egy része kínzás volt az Egyesült Államokban, valahol Panamában. (2)
Az 1981-es El Mozote faluban mintegy 900 faluban gyilkolták meg. A tizenkét El Salvadorán kormányzati katonából, akiket e cselekményben részt vettek, az Egyesült Államok által működtetett Amerika iskolájának diplomái voltak (2) körülbelül 75 000 ember halt meg a polgárháború idején. (1)
Egy 1993-as ENSZ Igazságügyi Bizottság jelentése szerint a háború alatt végrehajtott emberi jogi jogsértések több mint 96% -át a Salvadorai hadsereg vagy a Salvadorai hadsereghez kapcsolódó paramilitáris halálesetek követték el. (3)
Ez az amerikaiak iskolájának diplomáit sok hírhedt gyilkossággal köti össze. A New York Times és a Washington Post kövér cikkeket követt. 1996-ban a Fehér Ház felügyeleti bizottsága kiadott egy jelentést, amely számos, az iskola ellen elkövetett vádat támogatott Roy Bourgeois, az Americas Watch iskolájának vezetője által. Ugyanebben az évben a Pentagon kiadta a korábban minősített jelentéseket, amelyek azt jelzik, hogy a diplomások a kihallgatásra, hamis fogvatartásra és egyéb ellenőrzési módszerekre való gyilkossággal, zsarolással és fizikai bántalmazással képzettek. (4)
Grenada
A CIA 1979-ben kezdett destabilizálni Grenadát, miután Maurice Bishop elnök lett, részben azért, mert nem volt hajlandó csatlakozni Kuba karanténjához. Az ellene folytatott kampány 1983 október 25-én megdöntötte és elnyomta Grenada USA-t, és mintegy 277 ember halott meg. (1,2) Elkeseredetten vádolták, hogy Grenadában építettek egy repülőteret, amelyet fel lehet használni az Egyesült Államok támadására, és azt is tévesen állították, hogy az amerikai orvosok élete az adott szigeten veszélyben volt.
Guatemala
1951-ben Jacobo Arbenz Guatemala elnökévé választották. A United Fruit Company által üzemeltetett néhány fel nem használt földterületet kártalanított és kompenzált. (1,2) Ezután a vállalat kampányt indított, hogy Arbenzot egy nemzetközi összeesküvés eszközévé tegye, és mintegy 300 zsoldost vett fel, akik szabotálták az olajellátást és a vonatokat. (3) 1954-ben a CIA-val megrendezett puccs elbocsátotta őt, és elhagyta az országot. Az elkövetkező 40 évben a különböző rezsimek több ezer embert öltek meg.
1999-ben a Washington Post arról számolt be, hogy egy történeti tisztázó bizottság megállapította, hogy több mint 200 000 embert haltak meg a polgárháború során, és hogy 42 000 egyéni emberi jogsértés történt, közülük 29 ezer halálos, 92% -át a hadsereg követte el. A bizottság továbbá arról számolt be, hogy az amerikai kormány és a CIA nyomást gyakorolt ​​a guatemalai kormányra, hogy elnyomja a gerilla mozgását kegyetlen eszközökkel. (4,5)
A Bizottság szerint 1981 és 1983 között az amerikai kormány által finanszírozott és támogatott guatemalai katonai kormány megsemmisítette a népirtás kampányában mintegy négyszáz Mayan falvát. (4)
A Bizottság rendelkezésére bocsátott dokumentumok egyike volt egy amerikai államtitkár 1966-os emlékeztetője, amely leírta, hogy a palotában egy „biztonságos házat” hozták létre, amelyet a guatemalai biztonsági ügynökök és az USA-beli kapcsolattartók használnak. Ez volt a guatemalai „piszkos háború” központja a baloldali felkelők és a gyanús szövetségesek ellen. (2)
Haiti
1957 és 1986 között Haitit Papa Doc Duvalier és később fia irányította. Ez idő alatt a privát terrorista erőik 30 000 és 100 000 ember között öltek meg. (1) Millió dollár CIA-támogatások folyamán Haiti lett, főként a népmozgalmak elfojtására (2), bár William Blum szerint az országnak nyújtott legtöbb amerikai katonai segítséget Izraelen keresztül titokban közvetítették.
A második Duvalier uralkodást követően a kormányok jelentették, hogy még nagyobb számú halálesetet okoztak, és folytatta az Egyesült Államok, különösen a CIA révén a Haitire gyakorolt ​​hatás. Az Egyesült Államok később elhagyta az elnöki irodát egy fekete katolikus pap, Jean Bertrand Aristide, annak ellenére, hogy az 1990-es évek elején a szavazás 67% -ával választották. A Haiti gazdag fehérosztálya ellentétben állt vele ebben a túlnyomórészt fekete nemzetben, mert szociális programjait a szegény és a korrupció megszüntetésére tervezték. (3) Később visszatért az irodába, de ez nem tartott sokáig. Az USA kénytelen volt elhagyni az irodát, és most Dél-Afrikában él.
Honduras
Az 1980-as években a CIA támogatta a 316-os zászlóaljat Hondurasban, amely embereket elrabolták, kínozták és megölték. A kínzási berendezéseket és a kézikönyveket a CIA argentin személyzete szolgáltatta, akik az amerikai ügynökökkel dolgoztak a honduránok képzésében. Körülbelül 400 ember vesztette életét. (1,2) Ez egy másik példa a kínzásra az Egyesült Államokban, amelyet az USA támogatott (3)
A 316-os zászlóalj az 1980-as években kihallgatások során sokkoló és fulladási eszközöket használt. A foglyokat gyakran meztelenül tartották, és ha már nem voltak hasznosak, megölték és eltemették őket jelöletlen sírokban. A titkosított dokumentumok és egyéb források azt mutatják, hogy a CIA és az amerikai nagykövetség számos bűncselekményt, köztük a gyilkosságot és a kínzást is tudta, de továbbra is támogatta a 316-os bataliont és együttműködött vezetőivel. ”(4)
Honduras az 1980-as évek elején megállt a Contras számára, akik megpróbálták megdönteni a szocialista Sandinista kormányt Nicaraguában. John D. Negroponte, jelenleg a helyettes államtitkár volt a nagykövete, amikor Hondurasnak nyújtott katonai támogatásunk évi 4 millió dollárról 77,4 millió dollárra nőtt. Negroponte tagadja, hogy a bűncselekményei során tudta volna ezeket a kegyetleneket. Elődje azonban ebben a helyzetben, Jack R. Binns 1981-ben jelentette, hogy mély aggodalmát fejezi ki a hivatalosan szponzorált / szankcionált gyilkosságok növekvő bizonyítéka miatt. (5)
Magyarország
1956-ban Magyarország, szovjet műholdas nemzet, felrobbant a Szovjetunió ellen. Az Egyesült Államok Rádió Szabad Európája felkelése során Magyarországra néha agresszív hangot vettek fel, s arra ösztönözte a lázadókat, hogy higgyenek abban, hogy a nyugati támogatás hamarosan megtörténik, és taktikai tanácsokat ad a szovjetek elleni küzdelemről. A reményeik felvetődtek, majd ezek a műsorok szétnyomtak, amelyek még sötétebb árnyékot vetettek a magyar tragédiára. ”(1) A magyar és a szovjet halálos áldozatok száma körülbelül 3000 volt, és a forradalom zúzódott. (2)
Indonézia
1965-ben Indonéziában egy puccs helyett Sukarno tábornok helyett Suharto tábornok lett. Az USA szerepet játszott ebben a kormányváltásban. Robert Martens, az amerikai indonéz nagykövetség egykori tisztje leírta, hogy az amerikai diplomaták és a CIA tisztségviselői 1965-ben legfeljebb 5000 nevet adtak az indonéz hadsereg-halálos csapatoknak, és leölték őket, amikor megölték vagy elfogták. Martens elismerte, hogy „valószínűleg sok vérem van a kezemre, de ez nem minden rossz. Van idő, amikor határozott pillanatban keményen kell találnod. ”(1,2,3) A halálesetek számának becslése 500 000 és 3 millió között mozog. (4,5,6)
1993-tól 1997-ig az Egyesült Államok közel 400 millió dolláros gazdasági támogatást nyújtott Jakartának, és tízmillió dollárt adott el a nemzetnek. Az US Green Berets képezte az indonéz elit erőt, amely a keleti timori sok atrocitásokért felelős. (3)
Irán
Irán elvesztette mintegy 262 000 embert az iraki háborúban 1980-tól 1988-ig. (1) További információért lásd Irakot.
1988. július 3-án az Egyesült Államok haditengerészeti hajója, a Vincennes, az iráni vizekkel az iráni-iraki háború idején katonai támogatást nyújtott. Az iráni fegyveres hajók elleni küzdelem során két rakétát lőttek egy iráni Airbuson, amely rutinszerű polgári repülésen volt. A 290 fedélzeten élő összes polgárt megölték. (2,3)
Irak
A. Az iraki-iráni háború 1980-tól 1988-ig tartott, és ez idő alatt mintegy 105 000 iraki haláleset volt a Washington Post szerint. (1,2)
Howard Teicher, az egykori Nemzetbiztonsági Tanács tisztviselője szerint az Egyesült Államok milliárd dolláros hiteleket nyújtott az irakiaknak, és más módon segített Iraknak, például arról, hogy Iraknak katonai felszerelése van, beleértve a biológiai anyagokat is. úgy tűnt, hogy megnyerte a háborút, és közel volt Basra-hoz. (1) Az Egyesült Államok nem volt kedvezőtlen mindkét országra, amely a háború következtében gyengült, de úgy tűnt, nem akarja, hogy mindkét fél nyerjen.
B: Az Egyesült Államok és Irak közötti háború és az iraki elleni szankciók 1990-től 2003-ig terjedtek.
Irak 1990. augusztus 2-án megszállta Kuwaitot, és az Egyesült Államok azt válaszolta, hogy Irak visszavonul, és négy nappal később az ENSZ nemzetközi szankciókat szabott ki.
Iraknak volt oka azt hinni, hogy az Egyesült Államok nem tiltakozna Kuwait behatolására, mivel az amerikai iraki nagykövet áprilisban Glaspie elmondta Saddam Husseinnak, hogy az Egyesült Államoknak nincs álláspontja az országgal Kuwaitdal kapcsolatos vitában. Tehát a zöld fényt adták, de úgy tűnt, hogy inkább egy csapda.
Az amerikai nyilvánosságot az iraki ellen támadó támadás támogatására irányuló nyilvános kommunikációs stratégia részeként a Kuvait amerikai nagykövete lánya a kongresszus előtt tévesen tanúskodott arról, hogy az iraki csapatok az iraki kórházakban lévő inkubátorokat húzták. (1) Ez hozzájárult a háborús őrülethez az Egyesült Államokban
Az amerikai légi támadás 1991. január 17-én kezdődött, és 42 napig tartott. Február 23-án HW Bush elnök elrendelte, hogy elkezdődjön az amerikai földi támadás. Az invázió az iraki katonai személyzet elégtelen meggyilkolásával történt. Csak mintegy 150 amerikai katonai személyzet halt meg a mintegy 200 ezer irakiakhoz képest. Az irakiak egy részét kegyetlenül ölték meg a halálúton, és az USA-ban mintegy 400 tonna szegényített uránt hagyott az országban (2,3)
A későbbi halálesetek később a sebek, halálos civilek, az iraki vízkezelő létesítmények károsodásai és a sérült infrastruktúra és a szankciók által elpusztított halálesetek halasztásából eredtek.
1995-ben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete arról számolt be, hogy az iraki ellen irányuló ENSZ-szankciók 1990-től több mint 560 000 gyermek halálát okozták. (5)
Leslie Stahl a televíziós műsorban 60 perccel 1996-ban említette Madeleine Albright, az ENSZ nagykövete az Egyesült Államokban „Hallottuk, hogy félmillió gyermek meghalt. Úgy értem, ez több gyerek, mint Hirosima. És - és tudod, ez az ár megéri? Albright azt válaszolta: „Azt hiszem, ez egy nagyon kemény választás, de az ár - úgy gondoljuk, hogy megéri.” (4)
1999-ben az UNICEF arról számolt be, hogy a szankció és az Egyesült Államokkal való háború következtében havonta 5000 gyermek halt meg (6).
Később Richard Garfield becslése szerint az öt évesnél fiatalabb gyermekek 1990-től 1998 márciusáig terjedő többlethalálozásának valószínűsége 227 ezer fő volt, ami kétszerese az előző évtizednek. Garfield becslése szerint a számok 350 000-től 2000-ig terjednek (részben egy másik vizsgálat eredménye alapján). (7)
Tanulmánya azonban korlátozott. Számát nem frissítették a szankciók fennmaradó három évére. Emellett két másik, kevéssé sérülékeny korcsoportot sem vizsgáltak: az öt éven felüli kisgyermekeket és az időseket.
Mindezek a jelentések jelentős mutatók voltak a tömeges halálesetek számában, amelyekről az Egyesült Államok tudatában volt, és amely része annak a stratégiának, hogy elegendő fájdalmat és rettegést okozzon az irakiak körében, hogy lázadjanak a kormányuk ellen.
C: Az iraki-amerikai háború 2003-ban kezdődött, és még nem zárult le
Ahogy a hidegháború vége 1991-ben bátorította az Egyesült Államokat, hogy megtámadja Irakot, a 2001. szeptember 11-i támadások megalapozták az Egyesült Államok számára az Irak elleni háború elindítását. Míg más háborúkban sokkal később megtanultuk, hogy milyen hazugságokat használtak fel minket, néhány, a háborúhoz való felhasználásra használt csalás csaknem azonnal megjelent. Nem volt tömegpusztító fegyver, nem próbáltuk előmozdítani a demokráciát, nem próbáltuk megmenteni az iraki népet egy diktátorról.
Az iraki háborúk jelenlegi iraki háborúja következtében elszenvedett iraki halálesetek száma 654 ezer, ebből 600.000-et Johns Hopkins kutatói szerint erőszakos cselekményeknek tulajdonítanak. (1,2)
Mivel ezek a halálesetek az amerikai invázió következményei, vezetőinknek felelősséget kell vállalniuk ezekért.
Izraeli-palesztin háború
Az e két csoport közötti küzdelemben körülbelül 100 000–200 000 izraelit és palesztin, de többnyire az utóbbiakat ölték meg. Az Egyesült Államok erős támogatója Izraelnek, milliárd dollárnyi támogatást nyújtott és támogatta a nukleáris fegyverek birtoklását. (1,2)
Korea, Észak és Dél
A koreai háború 1950-ben kezdődött, amikor a truman-kormány szerint Észak-Korea június 25-én betört Dél-Koreába. Azóta azonban újabb magyarázat jött létre, amely azt állítja, hogy az észak-koreai támadás mindkét fél határátkelésének idején jött létre. Dél-Korea 1948-ban kezdte meg a legtöbb Észak-Koreával folytatott összecsapást. Az észak-koreai kormány azt állította, hogy 1949-re a dél-koreai hadsereg 2617 fegyveres támadást követelt el. Mítosz volt, hogy a Szovjetunió elrendelte Észak-Koreát, hogy Dél-Koreát támadja. (1,2)
Az Egyesült Államok megkezdte a támadását, mielőtt egy ENSZ-állásfoglalást elfogadnánk, támogatva a nemzet beavatkozását, és katonai erők a háborúban bekövetkezett súlyos testi következményekkel járultak hozzá a napalm használatának bevezetésével. (1)
A háború alatt a halálesetek nagy része dél-koreai, észak-koreai és kínai volt. Négy forrás adja a halálesetek számát 1,8 és 4,5 millió között. (3,4,5,6) Egy másik forrás összesen 4 millió, de nem azonosítja, hogy melyik nemzethez tartoztak. (7)
John H. Kim, az amerikai hadsereg veteránja és a Koreai Békefenntartó Bizottság elnöke egy cikkben kijelentette, hogy a koreai háború alatt „az amerikai hadsereg, a légierő és a haditengerészet közvetlenül részt vett mintegy hárommillió civil ember megölésében. - Dél- és Észak-koreaiak - sok helyen Koreában… Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok mintegy 650 000 tonna bombát, köztük 43 000 tonna napalm-bombát esett vissza a koreai háború alatt. ”Feltételezhető, hogy ez a teljes összeg nem tartalmazza a kínai áldozatokat .
Egy másik forrás szerint összesen mintegy 500 000 koreai és valószínűleg katonai katona volt. (8,9)
Laosz
1965-től 1973-ig a vietnami háború alatt az USA több mint kétmillió tonna bombát dobott el Laoszban - többet, mint amennyit mindkét fél elhagyott a második világháborúban. A lakosság több mint negyede menekült lett. Ezt később „titkos háborúnak” nevezték, mivel ez a vietnami háborúval egy időben történt, de kevés sajtót kapott. Több százezer embert öltek meg. Branfman az egyetlen becslést, amelyről tudom, hogy több százezer halt meg. Ez lehet, hogy legalább 200 000 halt meg. (1,2,3)
Az amerikai katonai beavatkozás Laoszban valójában sokkal korábban kezdődött. A polgárháború az 1950-es években kezdődött, amikor az Egyesült Államok 40 000 laotiai erőt toborzott, hogy ellenezzék a Pathet Lao-t, a baloldali politikai pártot, amely végül hatalmat kapott 1975-ben.
Lásd még Vietnamot
Nepál
8000 és 12 000 között a nepáli halt meg a polgárháború 1996-os kitörése óta. Nepál 85% -os vidéki és rosszul szükséges földreform. Nem meglepő, hogy az emberek 42% -a él a szegénységi szint alatt. (1,2)
2002-ben, egy újabb polgárháború kitörése után George W. Bush elnök a kongresszuson keresztül törvényjavaslatot hozott, amely 20 millió dollárt engedélyezett a nepáli kormánynak. (3)
Nicaragua
1981-ben a Sandinisták megdöntötte a somozai kormányt Nicaraguában (1), és 1990-ig körülbelül 25 000 Nicaraguánt öltek meg egy fegyveres harcban a Sandinista kormány és a Contra lázadói között, akik Somoza nemzeti kormányának maradványaiból alakultak. A gyilkossági kézikönyvek használatát a Contras 1984-ben alapította. (2,3)
Az USA támogatta a győztes kormányrendszert azáltal, hogy titkos katonai segítséget nyújtott a Contrasnak (anti-kommunista guerilláknak) 1981 novemberétől. 1983-ban, amely megtiltotta a CIA, a Védelmi Minisztérium és bármely más kormányzati szerv számára, hogy további titkos katonai segítséget nyújtson. (4)
De találtak módot arra, hogy ezt a tilalmat megkerüljék. A Nemzetbiztonsági Tanács, amelyre a törvény kifejezetten nem terjed ki, magán- és külföldi forrásokat emelt a Contras számára. Emellett a fegyvereket Iránnak adták el, és a bevételeket az értékesítésektől a Sandinista kormányával szembeni felkelésben részt vevő Contrákra irányították. (5) Végül, a Sandinistákat 1990-ben megszavazta a szavazók, akik úgy vélték, hogy a vezetés változása az USA-t helyezné el, ami Nicaragua állampolgárságának nyomorát okozta a Contras támogatásával.
Pakisztán
1971-ben Nyugat-Pakisztán, az Egyesült Államok által támogatott autoritárius állam brutálisan megszállta Kelet-Pakisztánt. A háború véget ért, miután India, akinek gazdasága megdöbbent, miután befogadta a 10 millió menekültet, megszállta Kelet-Pakisztánt (jelenleg Banglades) és legyőzte a nyugat-pakisztáni erőket. (1)
Emberek milliói haltak meg a brutális küzdelem során, amit néhányan a Nyugat-Pakisztán által elkövetett népirtásnak neveztek. Ez az ország már régóta az Egyesült Államok szövetségese volt, kezdve 411 millió dollárral a fegyveres erők létrehozására, amelyek költségvetésének 80% -át katonai célokra költötték. A háború alatt 15 millió dolláros fegyver került a W. Pakisztánba. (2,3,4)
Három forrás becslése szerint 3 millió ember halt meg, és (5,2,6) egy forrás becslések szerint 1,5 millió. (3)
Panama
1989 decemberében az amerikai csapatok betörték Panama-t, látszólag letartóztatták Manuel Noriega-t, az ország elnöke. Ez egy példa az Egyesült Államok azon nézetére, hogy ez a világ mestere, és letartóztathat valakit, akit akar. Számos évvel korábban, hogy a CIA-nál dolgozott, de részlegesen kiesett, mert nem volt Nicaragua Sandinistas ellenfele. (1) Becslések szerint 500 és 4000 ember halt meg. (2,3,4)
Paraguay: Lásd Dél-Amerikában: Condor művelet
Fülöp-szigetek
A Fülöp-szigetek több mint száz éve irányította az USA-t. Az elmúlt 50–60 évben az Egyesült Államok finanszírozott és más módon segített a különböző Fülöp-szigeteki kormányoknak, amelyek megpróbálták elnyomni az emberek jólétét szolgáló csoportok tevékenységét. 1969-ben az Egyesült Államok Kongresszusának Symington Bizottsága rávilágított, hogy háborús anyagot küldtek oda egy ellentámadási kampányhoz. Egyes harci műveletekben az amerikai különleges erők és tengerészgyalogosok aktívak voltak. Fernando Marcos elnök alatt végrehajtott és eltűnt személyek becsült száma több mint 100 000 volt. (1,2)
Dél-Amerika: Condor művelet
Ez egy hat despotikus dél-amerikai kormány (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Paraguay és Uruguay) közös művelete volt, hogy megosszák a politikai ellenfeleikkel kapcsolatos információkat. A terv szerint körülbelül 13 000 embert öltek meg. (1)
1975. november 25-én Chilében hozták létre a katonai hírszerzésről szóló Interamerican Reunion törvénykönyvével. Az amerikai nagykövetség politikai tisztje szerint John Tipton, a CIA és a chilei titkos rendőrség együtt dolgozott, bár a CIA nem hozta létre ezt az együttműködési munkát. Úgy tűnik, 1983-ban ért véget. (2)
2001. március 6-án a New York Times arról számolt be, hogy létezik egy nemrégiben titkosított államtitkársági dokumentum, amely rámutatott, hogy az Egyesült Államok megkönnyítette a kommunikációt a Condor műveletért. (3)
Szudán
1955 óta, amikor függetlenné vált, Szudán nagy részében részt vett a polgárháborúban. 2003-ig körülbelül 2 millió embert öltek meg. Nem ismert, hogy a Darfurban bekövetkezett halálos áldozatok a teljes összeg részét képezik.
Az emberi jogi csoportok panaszkodtak arról, hogy az amerikai politikák segítették a szudáni polgárháború meghosszabbítását, a Khartoum központi kormányának megdöntésére irányuló erőfeszítések támogatásával. 1999-ben Madeleine Albright amerikai államtitkár találkozott a Szudáni Népi Felszabadító Hadsereg (SPLA) vezetőjével, aki azt mondta, hogy élelmiszerellátást kínál neki, ha elutasítaná az egyiptomi és líbiai támogatott béke tervét.
1978-ban felfedezték a szudáni olajraktárak terjedelmét, és két éven belül az Egyesült Államok, a katonai támogatás hatodik legnagyobb kedvezményezettje lett. Indokolt feltételezni, hogy ha az Egyesült Államok egy kormányt hatalomra juttat, kötelessége, hogy az olajpástétom amerikai részét adja.
A brit csoport, a Christian Aid, azzal vádolta a külföldi olajtársaságokat, hogy a falvak elnéptelenedésében bűnös. Ezek a vállalatok - nem amerikai - kormányzati védelemben részesülnek, és lehetővé teszik a kormányok általi repülőterek és utak használatát.
1998 augusztusában az USA bombázott Khartoumot, Szudánt, 75 hajóutazással. Kormányunk azt mondta, hogy a cél egy Osama bin Laden tulajdonában lévő vegyi fegyvergyár volt. Valójában a bin Laden már nem volt a tulajdonos, és az üzem volt az egyetlen szegény nemzet gyógyszeripari ellátásának szállítója. A bombázás következtében több tízezer is halt meg a malária, a tuberkulózis és más betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek hiánya miatt. Az USA rendezte a gyár tulajdonosa által benyújtott pert. (1,2)
Uruguay: Lásd Dél-Amerikában: Condor művelet
Vietnam
Vietnámban több évtizeddel ezelőtt egy megállapodás szerint egy egységes észak- és dél-vietnami választásnak kellett volna lennie. Az Egyesült Államok ellenezte ezt, és támogatta a dél-vietnami Diem kormányt. 1964 augusztusában a CIA és mások segítettek egy hamis vietnámi támadást egy amerikai hajóra a Tonkin-öbölben, és ezt használták ürügyként a nagyobb amerikai részvételre Vietnamban. (1)
Ebben a háborúban az amerikai gyilkossági művelet, az úgynevezett Operation Phoenix, terrorizálta a dél-vietnami népet, és a háború alatt az amerikai csapatok 1968-ban voltak felelősek az emberek tömeges levágásáért My Lai faluban.
Egy vietnami kormány 1995-ös nyilatkozata szerint a vietnami háború alatt a civilek és a katonai személyzet halála 5,1 millió volt. (2)
A Kambodzsában és Laoszban bekövetkezett halálesetek száma 2,7 millió volt (lásd Kambodzsa és Laosz). A vietnami háború becsült összege 7,8 millió.
A Virtuális Igazság Bizottság az 5 millió háború teljes összegét biztosítja (3), és Robert McNamara, a New York Times Magazine szerint korábbi volt védelmi miniszter szerint a vietnami halottak száma 3,4 millió. (4,5)
Jugoszlávia
Jugoszlávia több köztársaság szocialista szövetsége volt. Mivel a hidegháború alatt nem volt szorosan kötve a Szovjetunióhoz, az Egyesült Államokból nyert némi támogatást, de amikor a Szovjetunió feloszlott, Jugoszlávia hasznossága az Egyesült Államok számára véget ért, és az Egyesült Államok és Németország arra törekedett, hogy szocialista gazdaságát egy a kapitalista, elsősorban az elosztás és a hódítás folyamatával. Jugoszlávia különböző részei között etnikai és vallási különbségek voltak, amelyeket az USA manipulált, hogy több háborút okozzon, ami az ország feloszlatásához vezetett.
Az 1990-es évek elejétől Jugoszlávia több független nemzetre oszlott, akiknek alacsonyabb jövedelme, valamint a CIA köztisztasága miatt a kapitalista országok kezében zálog. (1) Jugoszlávia feloszlatását elsősorban az USA okozta (2).
Íme a jugoszláviai belső háborúk néhány, ha nem mindegyikének becslése. Minden háború: 107 000; (3,4)
Bosznia és Krajina: 250 000; (5) Bosznia: 20.000-30.000; (5) Horvátország: 15 000; (6) és
Koszovó: 500-5000. (7)
MEGJEGYZÉSEK
Afganisztán
1.Mark Zepezauer, Boomerang (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2003), 135. o.
3.Soviet háború Afganisztánban 
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_in_Afghanistan
4.Mark Zepezauer, a CIA legnagyobb találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 76. oldal
5.USA részvétel Afganisztánban, Wikipedia 
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war_in Afganisztán)
6.A CIA beavatkozás Afganisztánban Interjú Zbigniew Brzezinski, a Le Nouvel Observateur, Párizs, január 15-21 1998 Postázva globalresearch.ca 2001. október 15-  http://www.globalresearch.ca/articles/BRZ110A.html
7.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), 5. o
Angola
1.Howard W. French „A régi fájlokból, az USA történetének új története az angolai háborúban” New York Times 02/03/02
2.Angolan Update, American Friends Service FS, 11/1/99 szórólap.
3.Norman Solomon, háborús könnyű (John Wiley & Sons, 2005) p. 82-83.
4.Lance Selfa, az amerikai Imperializmus, a századnyi vágás, a Nemzetközi Szocialista Felülvizsgálat 7. kiadása, 1999. tavasz (ahogyan ez megjelenik a harmadik világbeli utazóknál www.
5. Jeffress Ramsay, Afrika (Dushkin / McGraw Hill Guilford Connecticut), 1997, p. 144-145.
6.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 54. o.
Argentína: Lásd Dél-Amerikában: Condor művelet
Bolívia
2.Jerry Meldon, a Bolilvia Drug-Stained Dictator, Consortium visszatérése, www.consortiumnews.com/archives/story40.html .
Brazília Lásd Dél-Amerikában: Condor művelet
Kambodzsa
1.Virtual Truth Commissiion  http://www.geocities.com/~virtualtruth/  .
2.David modell, Richard Nixon elnök, Henry Kissinger, és a Kambodzsa bombázása, kivéve a Birodalom a birodalomról című könyvet, hogyan kell elkövetni a háborús bűncselekményeket egyenes arccal, közös bátorsági sajtó, 2005, papír http://thirdworldtraveler.com/American_Empire /Nixon_Cambodia_LFE.html .
3.Nam Chomsky, Chomsky Kambodzsában a Pol Pot alatt stb., Http // zmag.org / forums / chomcambodforum.htm .
Csád
1.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 151-152.
2.Richard Keeble, az emberiség elleni bűncselekmények Csádban, Znet / Aktivizmus 12/4/06 http://www.zmag.org/content/print_article.cfm?itemID=11560§ionID=1 ).
Chile
1.Parenti, Michael, a kard és a dollár (New York, St. Martin's Press, 1989). 56.
2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 142-143.
3.Moreorless: a 20. századi hősök és gyilkosok, Augusto Pinochet Ugarte
4.Asociated Press, Pincohet a 91. születésnapján, felelősséget vállal a rezsimek visszaéléséért, Dayton Daily News 2006/06/26
5.Chalmers Johnson, Blowback, az amerikai birodalom költségei és következményei (New York: Henry Holt és Company, 2000), p. 18.
Kína: Lásd Koreát
Colombia
1.Az amerikai állam terrorizmusának kronológiája, 2. o
2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 163.
3.Millions megölte Imperialism Washington Post május 6, 2002) http://www.etext.org./Politics/MIM/rail/impkills.html
4. Gamini Gabriella, CIA A halálesetek felállítása Kolumbia Times újságokban Limited, 1996. december 5., www.edu/CommunicationsStudies/ben/news/cia/961205.death.html ).
5.Virtual Truth Commission, 1991
Human Rights Watch jelentés: Kolumbia gyilkos hálózatai - a katonai-hadsereg partnersége.
Kuba
1.St. James Encyclopedia of Popular Culture - a sertések öbölén invázió http://bookrags.com/Bay_of_Pigs_Invasion .
Kongói Demokratikus Köztársaság (korábban zaire)
1.F. Jeffress Ramsey, Afrika (Guilford Connecticut, 1997), p. 85
2. Anup Shaw Kongói Demokratikus Köztársaság, 2003.3.10.) Http://www.globalissues.org/Geopolitics/Africa/DRC.asp)
3.Kevin Whitelaw, Killing Kongóban, US News és World Report http://www.usnews.com/usnews/doubleissue/mysteries/patrice.htm
4.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), 158-159.
5.Ibid. O. 260
6.Ibid. O. 259
7.Ibid., P.262
8.David Pickering, „Világháború Afrikában, 02/26/02, 
www.9-11peace.org/bulletin.php3
9.William D. Hartung és Bridget Moix, halálos örökség; Amerikai fegyverek Afrikába és a Kongói háborúba, fegyverkereskedelmi erőforrásközpont, 2000. január, www.worldpolicy.org/projects/arms/reports/congo.htm
Dominikai Köztársaság
1.Norman Solomon, (névtelen) Baltimore Sun 2005. április 26. 
http://www.globalpolicy.org/empire/history/2005/0426spincycle.htm
Intervenciós spin ciklus
3.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p. 175.
4.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 26-27.
Kelet-Timor
2.Matthew Jardine, Unraveling Indonézia, Nonviolent Activist, 1997)
4.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p. 197.
5.Tunor, The Guardian, London képzett hentesei. Idézve a The Drudge Report, 1999. szeptember 19.  http://www.geocities.com/~virtualtruth/indon.htm
El Salvador
1.Robert T. Buckman, Latin-Amerika 2003 (Stryker-Post Kiadványok Baltimore 2003). 152-153.
2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 54-55.
4.Virtual Truth Commissiion  http://www.geocities.com/~virtualtruth/ .
Grenada
1.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p. 66-67.
2.Stephen Zunes, az amerikai Grenada inváziója, http://wwwfpif.org/papers/grenada2003.html  .
Guatemala
1.Virtual Truth Commissiion  http://www.geocities.com/~virtualtruth/
2.Ibid.
3.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), p.
4. T. T. Buckman, Latin-Amerika 2003 (Stryker-Post Kiadványok Baltimore, 2003). 162.
5.Douglas Farah, Papers Show USA szerepe Guatemalai visszaélésekben, Washington Post külügyminisztériuma, 1999. március 11., A 26
Haiti
2.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 87. o.
3.William Blum, Haiti 1986-1994: Ki fogja kihozni ezt a zavaros papot, http://www.doublestandards.org/blum8.html
Honduras
1.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), p. 55.
2.Reportok országonként: Honduras, Virtuális Igazságügyi Bizottság http://www.geocities.com/~virtualtruth/honduras.htm
3.James A. Lucas, kínzás elnyeri a csend kezelését, ellenáramokat, 2004. július 26. \ t
4. Gary Cohn és Ginger Thompson, Unearthed: Fatal Secrets, Baltimore Sun, 1995. július 11-18-án megjelent sorozat újranyomtatása Jack Nelson-Pallmeyer-ben, Assassins School-ban. 46 Orbis Books 2001.
5.Michael Dobbs, Negroponte ideje Hondurasban, Washington Post, 2005. március 21
Magyarország
1.Előző: Malcolm Byrne, Az 1956-os magyar revoluiton: A dokumentumok története 2002. november 4. http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB76/index2.htm
Indonézia
1.Virtuális igazságügyi bizottság  http://www.geocities.com/~virtualtruth/ .
2.Editorial, Indonézia gyilkosai, a Nemzet, 1998. március 30.
3.Matthew Jardine, Indonézia Unraveling, nem erőszakos aktivista, 1997. szeptember – október (Amnesty) 07.07.2007.
4.Sison, Jose Maria, Gondolatok az 1965-ös indonéziai mészárlásról, p. 5. http://qc.indymedia.org/mail.php?id=5602 ;
5.Annie Pohlman, a nők és az 1965-1966-as indonéz gyilkosságok: nemek változói és lehetséges kutatási iránya, 4. oldal, http://coombs.anu.edu.au/SpecialProj/ASAA/biennial-conference/2004/Pohlman -A-ASAA.pdf
6.Peter Dale Scott, az Egyesült Államok és a Sukarno áttörése, 1965-1967, Csendes-óceáni ügyek, 58, 1985, nyár, 239-264. Oldal. http://www.namebase.org/scott .
7.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 30. o.
Irán
1.Geoff Simons, Irak, Sumer, Szaddám, 1996, St. Martins Press, NY p. 317.
2.Az amerikai államterrorizmus kronológiája http://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html .
3.BBC 1988: Amerikai hadihajó lövés az iráni repülőgépet http://news.bbc.co.uk/onthisday/default.stm  )
Irak
Irán-Irak háború
1.Michael Dobbs, USA Volt kulcsszerepe Irakban Buildup, Washington Post 2002. december 30., A01  http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A52241-2002Dec29?language=printer
2.Global Security.Org, Irán Irán háború (1980-1980) globalsecurity.org/military/world/war/iran-iraq.htm .
USA iraki háború és szankciók
1.Ramsey Clark, The Fire This Time (New York, Thunder's Mouth), 1994, 31-32
2.Ibid., P. 52-54
3.Ibid., P. 43
4.Anthony Arnove, Irak az ostrom alatt (South End Press Cambridge MA 2000). o. 175.
5. Élelmiszer- és Mezőgazdasági Szervezetek, A Gyermekek haldoklik, 1995 World View Fórum, Internationa Akcióközpont, Nemzetközi Relief Egyesület, p. 78
6.Anthony Arnove, Irak az ostrom alatt, South End Press Cambridge MA 2000. p. 61.
7.David Cortright, egy kemény pillantás Irak szankcióira 2001. december 3. A Nemzet.
USA-Irak háború 2003-?
1.Janathan Bor 654 000 Irakháborúhoz kapcsolódó haláleset Baltimore Sun, 2006. október 11.
Izraeli-palesztin háború
1.Post-1967 Palesztin és izraeli halálesetek a megszállás és erőszak miatt 2006. május 16.  http://globalavoidablemortality.blogspot.com/2006/05/post-1967-palestinian-israeli-deaths.html )
2.Az amerikai állam terrorizmusának kronológiája
Korea
1.James I. Matray Revisiting Korea: Az elfelejtett háború mítoszainak bemutatása, a koreai háborús tanárok konferenciája: a koreai háború, 2001. február 9. http: //www.truman/library.org/Korea/matray1.htm
2.William Blum, Killing Hope (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1995), p. 46
3.Kanako Tokuno, kínai téli támadás a koreai háborúban - az amerikai stratégia törékenye, ICE esettanulmányok száma 186, 2006. május http://www.american.edu/ted/ice/chosin.htm .
4.John G. Stroessinger, miért megyek a háborúba (New York; St. Martin's Press), p. 99)
5.Britannica Concise Encyclopedia, amint azt a Answers.com http://www.answers.com/topic/Korean-war tartalmazza
6. A környezet feltárása: koreai Enigma www.cet.edu/ete/modules/korea/kwar.html)
7.S. Brian Wilson, ki az igazi terrorista? Virtual Truth Commisson http://www.geocities.com/~virtualtruth/
8.Korean War Casualty Statistics  www.century china.com/history/krwarcost.html )
9.S. Brian Wilson, az amerikai háborús bűncselekmények észak-koreai dokumentálása (veteránok a béke hírlevele), 2002. tavasz)  http://www.veteransforpeace.org/
Laosz
1.William Blum Rogue állam (Maine, Common Cause Press) p. 136
3.Fred Branfman, a háborús bűncselekmények Indokinában és a bajba jutott nemzeti lélek
Nepál
1.Conn Hallinan, Nepál és a Bush-adminisztráció: Into Thin Air, 2004. február 3.
2.Human Rights Watch, Nepál polgárháború: a konfliktus folytatódik, 2006. március)
3.Wayne Madsen, lehetséges CIA kéz a Nepál királyi családjának gyilkosságában, India Független Médiaközpont, 2001. szeptember 25. http://india.indymedia.org/en/2002/09/2190.shtml .
Nicaragua
1.Virtuális igazságügyi bizottság 
http://www.geocities.com/~virtualtruth/ .
3. Az amerikai államterrorizmus kronológiája, 
http://www.intellnet.org/resources/american_terrorism/ChronologyofTerror.html .
4.William Blum, Nicaragua 1981-1990 Destabilizáció a lassú mozgásban
5.Wikipedia, a Free Encyclopedia, 
http://en.wikipedia.org/wiki/Iran-Contra_Affair .
Pakisztán
1.John G. Stoessinger, Miért a Nemzetek Ugrás a háborúba (New York: St. Martin's Press), 1974, 157-172.
2.Asad Ismi, amerikai finanszírozású katonai diktatúra, CCPA monitor, 2002. június, kanadai politikai alternatívák központja  http://www.policyaltematives.ca ) www.ckln.fm/~asadismi/pakistan.html
3.Mark Zepezauer, Boomerang (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2003), 123., 124. o.
4.Arjum Niaz, amikor Amerika más irányba néz,
5.Leo Kuper, népirtás (Yale University Press, 1981), p. 79.
6.Banglades Liberation War, Wikipedia, a Free Encyclopedia http://en.wikipedia.org/wiki/Bangladesh_Liberation_War#USA_and_USSR)
Panama
1.Mark Zepezauer, a CIA Greatest Hits, (Odonian Press 1998) p. 83.
2.William Blum, Rogue State (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2000), 144. o.
3.USA katonai gyilkossággal töltött katonák, a szél 9/96, www.apfn.org/thewinds/archive/war/a102896b.html
4.Mark Zepezauer, a CIA legnagyobb találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 83. o.
Paraguay Dél-Amerika: Condor művelet
Fülöp-szigetek
1.Romeo T. Capulong, egy évszázados bűncselekmények a filippínó nép ellen, előadás, közérdekű jogi központ, az Irak-tárgyalások világbírósága New Yorkban, 2004. augusztus 25.. 
http://www.peoplejudgebush.org/files/RomeoCapulong.pdf ).
B. B. Simbulan Roland A Maniában található CIA - rejtett műveletek és a CIA rejtett hisotriája a Fülöp-szigeteken Equipo Nizkor információ - Derechos, derechos.org/nizkor/filipinas/doc/cia.
Dél-Amerika: Condor művelet
1.John Dinges, húzza vissza a fátylat a Condoron, a Nemzet, 2000. július 24. \ t
2.Virtuális Igazságügyi Bizottság, az Igazság elmondása egy jobb Amerika számára www.geocities.com/~virtualtruth/condor.htm )
Szudán
1.Mark Zepezauer, Boomerang, (Monroe, Maine: Common Courage Press, 2003), p. 30, 32,34,36.
2.A fekete kommentátor, Afrika akció A két népirtás története: a nem sikerült amerikai válasz Ruandára és Darfurra, 2006. augusztus 11. http://www.truthout.org/docs_2006/091706X.shtml .
Uruguay Lásd Dél-Amerika: Condor művelet
Vietnam
1.Mark Zepezauer, a CIA Legnagyobb Találatai (Monroe, Maine: Common Courage Press, 1994), 24. o.
2.Casualties - US vs NVA / VC, 
http://www.rjsmith.com/kia_tbl.html .
3.Brian Wilson, Virtuális Igazságügyi Bizottság 
http://www.geocities.com/~virtualtruth/
4.Fred Branfman, az amerikai háborús bűncselekmények Indochionában és az igazságossági kötelezettségünk 2004. augusztus 26
5.David K Shipler, Robert McNamara és a Ghosts of Vietnam nytimes.com/library/world/asia/081097vietnam-mcnamara.html
Jugoszlávia
1.Sara Flounders, Bosznia-tragédia: a Pentagon ismeretlen szerepe a NATO-ban a Balkánon (New York: Nemzetközi Akcióközpont) p. 47-75
2.James A. Lucas, médiainformáció a jugoszláv háborúról: a Dayton békemegállapodások felülvizsgálata, Global Research, 2005. szeptember 7. http://www.globalresearch.ca/index.php?context= 
viewArticle & code = LUC20050907 & articleId = 899
3.Jugoszláv háborúk az 1990-es években 
http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_wars .
4.George Kenney, Bosznia-számítás: Hányan haltak meg? Nem csak annyira, mint néhányan gondolnának., NY Times Magazine, 1995. április 23.
5.Az amerikai állam terrorizmusának kronológiája
6.Croatiai függetlenségi háború, Wikipedia 
http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_War_of_Independence
7.Human Rights Watch, új számok a polgári halálesetekről a koszovói háborúban (2000. február 7.)  http://www.hrw.org/press/2000/02/nato207.htm .
A cikk eredeti forrása a népszerű ellenállás és a globális kutatás




Az emberiség elleni bűncselekmények: a brit birodalom



Először a Sydney Criminal Lawyers által közzétett és 2017. júliusában keresztelték fel a Global Research-et.
Ez volt a legnagyobb birodalom, amely valaha is létezett. És ahogy a mondás szokott, a nap soha nem éri el a brit birodalmat. Az 1922-es magasságban a gyarmati hatalom a világ népességének több mint egyötöde volt, és sokan közülük a nap soha nem emelkedett újra.
A brit gyarmatosítás politikája szerint a világ minden tájáról érkező emberek tömeges éhínségnek, kegyetlen körülményeknek voltak kitéve  koncentrációs táborokban , és brutális mészárlások az imperialista csapatok kezében. A britek is  szerepet  játszottak a  transzatlanti rabszolga kereskedelemben .
Bár a brit birodalom atrocitásait jól dokumentálták, a nemes gyarmatosító hatalom mítoszja folytatódott az elmúlt évtizedekben.
A migrált archívum
A brit High Court 2010-es eljárásai során  David M Anderson , a Warwicki Egyetem történésze egy 1500 állományra vonatkozó nyilatkozatot nyújtott be, amelyek Kenyából eltűntek, mivel a brit uralom a régióban véget ért.
Ez azt eredményezte, hogy a brit kormány  elismerte  , hogy rejtették vagy elbocsátották ezeket a fájlokat, és sokan mások   Londonban északra fekvő magas szintű biztonsági létesítményben . A Kül- és Nemzetközösségi Hivatal mintegy 600 000  történelmi dokumentumot rejtegetett, ami  sérti az  1958. évi brit közjegyzői törvényt .
A stash-ben mintegy 20 000 nyilvánosságra nem hozott fájl található 37 korábbi brit gyarmatból. Valóban, közismert, hogy a brit gyarmati építmény felbomlása után a telepek adminisztrátorainak azt mondták, hogy írják le a dokumentumokat, vagy megpróbálják őket csempészni.
Az a bírósági eljárás, amelyben Anderson kinyilatkoztatásai a három brit kormány ellen indított ügyre vonatkoztak,  akik azt állították  , hogy   a gyarmati hatóságok megkínozták és bántalmazzák őket a brit megszállás során.
A brit gulag Kenyában
A brit első beköltözött Kelet-Afrika a késő 19 -én  században, és Kenya nyilvánították koronagyarmattá  1920 . Az 1940-es években, fél évszázados brit megszállás után, egy kis csoport Kikuyu ember - az ország legnagyobb etnikai csoportja - alakította ki a Mau Mau mozgalmat, és megígérte, hogy ellenzi a gyarmati uralmat.
Ahogy a szó elterjedt, Mau Mau ellenállás nőtt, és elkezdték kopogtatni a gyarmati tiszteket és a helyi lojálisokat. Az  október 1952 , kormányzó Evelyn Baring kihirdette a szükségállapotot, ami tartott 1960-ig.
1964-ben a gyarmati hadsereg koncentrációs táborok hálózatát állította fel. A történészek becslése szerint  150.000  , hogy  1,5 millió  Kikujuk visszatartották. A táborok körülményei kegyetlenek voltak, és az emberek szisztematikusan megverték és szexuálisan támadtak meg a kihallgatás során.
Barack Obama nagyapja , Hussein Onyango Obama nagy bántalmazást szenvedett el a táborban, ahol tartották, ami magában foglalja a körmök kényszerítését.
A brit kormány, miután folyamatosan legyőzte a  High Courtot , megállapodott abban, hogy 2013-ban rendezi meg a Mau Mau ügyet.
Az Egyesült Királyság külügyminisztere, William Hague  június 6-án bejelentette, hogy  5000 túlélőt kapnak, akik mindegyike 3800 fontot fizet, és azt is kifejezte, hogy a nemzet őszinte sajnálatát fejezi ki Kenyánoknak, akiket „kínzásnak és egyéb bántalmazási formáknak vetettek alá gyarmati adminisztráció.
Az elkeseredés Indiában
Azt mondják, hogy India a brit birodalom koronájának ékszere. A Brit Kelet-indiai Társaság elkezdte utakat a szubkontinensen a 17 th  században, Indiában jött létre, mint koronagyarmattá  1858 .
A brit Raj szisztematikusan átadta a régió gazdagságát a saját pénzébe. Bengáli északkeleti régiójában „   a modern világ első nagy deindustrializációja ” történt.
A virágzó két évszázados szövőipar leállt, miután a brit elárasztotta a helyi piacot az Észak-Angliából érkező olcsó szövetekkel. India még mindig nőtt a gyapot, de a bengáli lakosság már nem fonódott le, és a szövők koldusokká váltak.
India brit uralom alatt mintegy tucat nagy éhínséget szenvedett  , a becslések szerint   12–29 millióindián halálra éhen.
Az Orissa éhínsége 1866-ban indiai északkeleten történt  . Több mint egymillió - vagy minden három helyi lakos közül - elpusztult. Mivel a régió textiliparát elpusztították, több embert toltak be a mezőgazdaságba, és a monszuntól függtek.
Ebben az évben a monszun gyenge volt. A növények nem nőttek, és sokan éhen halottak. A gyarmati közigazgatás nem beavatkozott, hiszen az idő népszerű gazdasági elmélete arra a következtetésre jutott, hogy a piac helyreállítja a megfelelő egyensúlyt, és az éhínség a természet túlzott népességre való reagálásának módja.
Amikor a britek végül kiszálltak Indiából, egyszerűen vonaltak le a térképen, és  megosztották a szubkontinint  Indiába és Pakisztánba. A mozgalom mintegy 10 millió ember tömeges migrációjához vezetett, és amikor szektánus erőszakba esett, becslések szerint egymillió ember vesztette életét.
Egy déli invázió
A britek 1788-ban elkezdték megszállni Ausztráliát, azzal az ürüggyel, hogy terra nullis volt: egy föld, ahol nincs tulajdonos. Az  1992-es Mabo és Queensland (2. sz  . ) Ítéletében az ausztrál High Court  eltörölte a terra nullius  jogi fikcióját .
Fontos döntés volt, de nem mindenki meglepődött, hogy a bíróság megállapította, hogy valóban szuverén emberek éltek a földön a britek érkezését megelőzően. Abban az időben becslések szerint 750 ezer őslakos és Torres-szoros szigetlakó élt a kontinensen.
Az első flotta 1788-ban érkezett Sydney városának környékére. Körülbelül 15 hónappal később a helyi aborigeni lakosság legalább 50 százaléka halott egy himlő járvány miatt.
Egyes történészek a kitörést a kontinens északi részén fekvő szulawesi macassánokkal érintkezték. Mások azonban azzal érvelnek,  hogy az első flotta hajókon a himlő-palackokat vezették be, majd a betegséget véletlenül vagy egyértelmű szándékkal szabadították fel.
A britek az őslakosok tömeges mészárlásait az 1920-as évekig végezték el. 1838. június 10-én a  Myall Creek mészárlása az  Inverell közelében történt az NSW-ben. Ez a tragédia jól ismert, mivel ez volt az első alkalom, hogy az európaiakat eljuttatták az igazságszolgáltatáshoz Ausztráliában.
Abban az időben mintegy 50 őslakos férfi dolgozott a területen élő állattartók számára. Egyik este a tenyésztők beléptek a helyi lakosság táborába, 29 férfit, nőt és gyermeket kötöztek, és megölték őket. A bűncselekmények elkövetői közül hétet bíróság elé állítottak és lógtak.
Ma, Ausztráliában, a gyarmati örökség folytatódik. A bennszülöttek és a Torres-szoros-szigetek népei a  leginkább börtönben lakók  a földön.
Idén március óta 11  288 őslakos  felnőtt volt az ausztrál börtönrendszerben. Az első nemzetek népei a teljes ausztrál felnőtt lakosságnak csak 2,5 százalékát teszik ki, de a felnőtt foglyok népességének 28 százalékát képviselik.
Véres ösvény
De ezek csak néhány a britek által elkövetett bűncselekmények közül, mivel a legnagyobb földet megragadják, amit valaha láttak.
Voltak a  koncentrációs táborok  Dél-Afrikában, ahol több tízezer a búr lakosság vettek őrizetbe az első években a 20 th  században. Az ír burgonya éhínség az 1840-es években történt  , ami több mint egymillió ember halálához vezetett.
Az 1960-as években Adenben voltak a kínzási központok  , ahol a nacionalistákat meztelenül hűtött cellákban tartották. Amikor a birodalom a kommunista felkelőkkel szemben állt az 1950-es évekMalajzia vészhelyzete alatt  , egyszerűen úgy döntöttek, hogy befogják az egész paraszti népet a fogva tartási táborokban.
És a lista folytatódik ...
Kiemelt kép Sydney Criminal Lawyers-től
A cikk eredeti forrása a Sydney-i bűnügyi ügyvédek
Copyright © Paul Gregoire , Sydney büntetőjogi ügyvéd , 2018



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése