Népi gyógyászat III.
A BROKKOLI
2011.04.16
Segít
a brokkoli az alattomos betegségekkel szemben
A
brokkoli egyik hatóanyaga gátolja egy kevéssé ismert, de nagyon
veszélyes tüdőbetegség kialakulását - állapították meg
amerikai tudósok.
A
főképpen dohányzókat veszélyeztető krónikus obstruktív légúti
betegség (nemzetközileg elfogadott rövidítése COPD) az
Egészségügyi Világszervezet egy korábbi előrejelzése szerint
2010-re a negyedik leggyakoribb halálok lesz Európában. A betegség
a légutak szűkülésével, a tüdő szövetének ritkulásával, a
tüdő teljesítményének gyors romlásával jár, és sok esetben
halállal végződik.
Amerikai
tudósok kutatásaik során arra az eredményre jutottak, hogy a
brokkoliban található szulforafán nevű anyag serkenti az NFR2
jelű gén működését, ami segíti a tüdősejteket a mérgező
anyagok károkozásának kivédésében.
A
Johns Hopkins Egyetem szakemberei azt tapasztalták, hogy az
előrehaladott krónikus obstruktív légúti betegségben szenvedő
dohányosok szervezetében az NFR2 működési szintje nagyon
alacsony, így nem tudja beindítani azokat a folyamatokat, amelyek a
sejteket rongáló mérgek eltávolításához szükségesek.
A
kísérlet során bebizonyosodott, hogy a brokkoliban is megtalálható
szulforafán helyreállította a gén működésének normális
szintjét a korábban cigarettafüstnek kitett sejtekben. A tudósok
szerint a folyamat elősegítésével képesek lehetnek
megakadályozni az COPD súlyosabbá válását.
Korábban
egereken végzett kísérletekben figyelték meg, hogy az NFR2 gén
működésének gátolása az emfizéma vagy tüdőtágulat gyors
kialakulását segíti elő. Ez a COPD egyik tünete, úgynevezett
levegőcsapdák alakulnak ki a tüdőben, amelyek feszítik a
léghólyagocskák falát, majd ha azok nem bírják a nyomást,
megrepednek, szétnyílnak. Ezzel csökken a hasznos légzőfelület
nagysága.
Más
vizsgálatokban a szulforafán az erek cukorbetegség miatti
károsodása ellen is hatékonynak bizonyult. Egyes tanulmányok a
brokkolinak szívroham és szélütés elleni hatást is
tulajdonítanak.
forrás:
inforadio.hu
A PARADICSOM
2011.04.16
MIÉRT ÉRDEMES PARADICSOMOT FOGYASZTANI?
Piros,
kerek, finom és egészséges.
Több
fajtája ismeretes, a törpe koraitól az őszi nagy termésű
paradicsomig. Színben, ízben is vannak különbözőek, ki-ki
megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt.
Furcsa
táplálékunk a paradicsom. Akinek segít, azt egészségessé
teszi, akár a legsúlyosabb önpusztító betegségekkel szemben is
véd. Mindent megad a testnek, hogy elérje a gyógyulást, de vannak
olyanok is, akik nem fogyaszthatják, mert allergiás reakciókat is
kiválthat. Szerencsére ők vannak kisebb számban. A paradicsom
fogyasztása elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok
erősödését, megtisztít és erőt ad. Antioxidáns és rákellenes
táplálékunk. A paradicsom nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó
hatással van az egész testre.
A
nélkülözhetetlen A – vitamin, forrás
A
paradicsomlében sok az A - vitamin, s többek között ennek is
köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére.
Hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi
rendszerében. Szintén A - vitamin tartalmának köszönhetjük,
hogy rendkívül hatékony a bőrproblémák gyógyításában, és a
nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan
közreműködik az ibolyántúli sugarak káros hatásainak
helyreállításában.
Segíti
emésztésünket
Az
emésztés serkentését egy olyan anyag segíti elő, ami megfőzve
igencsak veszélyes a kiválasztó szervekre, mert homok vagy kő
formájában lerakodik. Ez az oxálsav. Kevés mennyiségben, nyersen
szinte elengedhetetlen azok számára, akik emésztési zavarokkal
küzdenek. A paradicsom is tartalmaz némi oxálsavat, de az emésztés
serkentéséhez más savakkal is hozzájárul.
Egy
görbe este, egy-két szem paradicsom másnap
Az
egyik legjobb tulajdonsága a paradicsomlének, hogy szinte a sír
széléről hozza vissza a májat. Ez részben szintén A - vitamin
tartalmának köszönhető, vértisztító képességének és még
számos hasznos anyagnak, amit tartalmaz. Káliumtartalmának
tulajdoníthatjuk, hogy a paradicsomlé tisztítja a vért, valamint
a többi ásványnak, hogy a benne levő mérget is képes
eltávolítani. Kitűnően együttműködik a zöldbab lével,
bármely vegyi anyag szervezetből történő eltávolításában.
Gyógyító
pakolás
A
paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is jó hatással van a
testre. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsompakolást teszünk,
hasonlóan a krumplipép-pakoláshoz, megtisztítja a sebet és az
hamarosan begyógyul. Hihetetlen mi mindenre gyógyír ez a
zöldségféle. Azért a legfinomabb és a legegészségesebb mindig
az otthon, bio körülmények között termesztett paradicsom, bár
munkaigényes, de a fenti sorokat olvasva, mindenképpen megéri a
fáradságot.
A MÉZ
2011.04.16
A
méz, amit sok országban generációk óta használnak a fájós
torkok vagy a megfázás kezelésére teában vagy forró vízben
oldva, hamarosan az antibiotikumok helyére léphet a makacs fül-,
orr- és torokfertőzések gyógyításában - állítják
eredményeikre hivatkozva kanadai kutatók. Az egyelőre csak
laboratóriumi körülmények között kipróbált mézkivonat
ugyanis a legerősebb antibiotikumnál is hatékonyabban pusztítja
el a súlyos tüneteket okozó baktériumokat.
Az
Ottawa Egyetem orvosai vizsgálataik során azt találták, hogy a
közönséges méz megöli azokat a baktériumokat, amelyek az
arcüreggyulladás tüneteit okozzák, és legtöbb esetben
hatékonyabbnak bizonyul, mint a kezelésre jelenleg alkalmazott
antibiotikumok.
A
kutatók eddig az új-zélandi manuka mézet és a jemeni sidr
fajtájú mézet vizsgálták. Az előzetes vizsgálatokat
laboratóriumban, petricsészében végezték, de a kísérletekben a
meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktériumtörzset
is felhasználták, amely fokozottan ellenáll az antibiotikumoknak.
Hatékony
antibakteriális hatás
Mindkét
mézfajta kivonata 99%-ban megölte a folyadékban szabadon úszó
baktériumokat, valamint elpusztította a biofilmek
baktériumflórájának 63-91 százalékát is. Ilyen biofilmréteg
borítja gyakran az orrmelléküregeket, a húgyutakat, a
katétereket, a szívbillentyűket, megvédve a baktériumokat az
antibiotikumoktól, így krónikus fertőzések kiindulópontjaként
szolgál. Ezzel szemben a leghatásosabb antibiotikum, a rifampin a
kísérletekben a biofilmminták mindössze 18 százalékát
pusztította el.
Hamarosan
kezdődnek a humán vizsgálatok
"Még
nem vagyunk biztosak abban, nem tudjuk pontosan, hogy a méz melyik
összetevője milyen mechanizmussal pusztítja el a baktériumokat"
- mondta Dr. Joseph Mason a kutatás vezetője. A kutatók következő
lépésben megfázásban vagy felső légúti megbetegedésben
szenvedő pácienseken szeretnék kipróbálni a mézkivonat hatását.
A méz
a sebek elfertőződése esetén is hatásos lehet
A méz
segítséget nyújthat a nehezen gyógyuló sebek gyógyításában.
A méz a halmazállapot és cukortartalom szempontjából hasonló
mesterséges oldatoknál háromszor gyorsabban pusztítja a
mikrobákat - derül ki a Wales Egyetem mikrobiológusa, Rose Cooper
vezette kutatócsoport vizsgálataiból. A kutatóknak egyelőre nem
sikerült tisztázniuk, milyen hatóanyagoknak köszönhető ez a
különös képesség. Egyes mézfajták oldott állapotban
hidrogén-peroxidot hoznak létre, amely elpusztítja a
baktériumokat, és akár sebek tisztítására is alkalmas. A Cooper
vezette kutatócsoport azonban bizonyosnak tarja, hogy a
hidrogén-peroxid egyedül nem magarázhatja a méz jótékony
hatását. A laboratóriumi vizsgálatok során ugyanis kiderült,
hogy a hidrogén-peroxidot nem létrehozó mézfajták is
megállították a baktériumok szaporodását.
A
szakemberek a Staphlyococcus és Enterococcus baktériumtörzseken
ellenőrizték a méz hatását. Mindkét törzs ellenállónak
bizonyult olyan, "utolsó szalmaszálként" bevetett
antibiotikumokkal szemben is, mint a meticillin és a vankomicin. (A
kórokozókat sebekből és kórházak padlójáról gyűjtötték.)
A méz antimikrobiális tulajdonságai a kutatók szerint vagy a
méhek által kiválasztott enzimek hatására, vagy aciditására
(savasságára), vagy esetleg az eredeti növénynektár összetevőire
vezethetők vissza.
Az
üzletben kapható méz nem olyan hatékony
A
szakemberek szerint az üzletekben kapható méz a legtöbbször
hőkezelésen esett át, aminek következtében jóval kevésbé
hatékony a különböző fertőzésekkel szemben. A kutatók
egyelőre egyik esetben sem tudják, hogy a méznek milyen
összetevője öli meg a baktériumokat, a különböző virágokból
készült mézeknek ugyanis jelentősen eltérő az antibiotikus
hatásuk.
A méz
egyéb értékes összetevői
Mai
ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai
hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag
ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat,
illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne
aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg
monoszacharid cukrot tartalmaz, 22 féle makro-, és mikroelem
található benne. Elsősorban C és B vitamin, folsav és nikotinsav
a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez
okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A lépes mézben
lévő viasz fokozza a méz hatékonyságát
nyálkahártya-gyulladások, illetve immungyengeség esetén.
Legjelentősebb felhasználási köre: szívbetegségek
(szívgyengeség), gyomorhurut, légcsőhurut, endokrin-mirigy
bántalmak (elégtelenség), sebek kezelése. A méz tartalmazhat egy
olyan spórás baktériumot, amely igen súlyos ételmérgezést (ún.
botulizmust) okozhat. Erre a baktériumra a csecsemők különösen
érzékenyek, ezért 18 hónapos korukig ne adjunk nekik mézet. (Az
ennél idősebb gyermekek és a felnőttek bélrendszerében a
baktérium spórái megsemmisülnek.) Nem tartalmazhat mézet a
cukorbetegek étrendje sem.
Hogyan
készül a méz?
A méhek
a mézet nektárból - a virágok cukortartalmú nedvéből - vagy a
virágok levelein található mézharmatból készítik. A nektár
egy olyan vizes oldat, amelynek cukortartalma tág határok között
változik (8-70 százalék). Ezt a híg, cukortartalmú oldatot a
méhek a mézgyomrukban gyűjtik össze, ahol különböző
enzimekkel keveredik és sűrűsödni kezd. Közvetlenül a
mézgyomorból ürül a lépek sejtjeibe, s itt folytatódik a
"betöményedés". A víz elpárolog, és a méhek testéből
származó enzimek hatására végbemegy az érési folyamat. A
nektárból származó keményítő és dextrin (átmeneti állapot a
keményítő és a cukor között) szőlőcukorrá, a szacharóz
pedig invertcukorrá bomlik. A keményítőbontó enzimek - a
diasztáz (más néven amiláz) és az invertáz - a méhek
garatváladékából származnak. Amikor a méz nedvességtartalma 20
százalékos lesz, a méhek a sejteket viaszréteggel vonják be.
Korábbi
kapcsolódó anyagaink:
Új,
hatékony szer az antibiotikum-rezisztens fertőzések ellen:Amerikai
kutatók olyan vegyületet fejlesztettek ki, amely hatékony fegyver
lehet a bélben élő vankomicin-rezisztens baktériumtörzsek ellen:
ezek a baktériumok a különféle kórokozók elleni
antibiotikum-terápiák során elszaporodhatnak, és súlyos
tüneteket okoznak. A vegyületet a kutatók szerint az emberi
antibiotikum-terápia kiegészítéseként lehetne alkalmazni a
jövőben az ilyen jellegű fertőzések megelőzésére.
Az első
hatásos szer a szuperbaktériumok ellen: Amerikai kutatók újabb
látványos kísérletekkel igazolták egy olyan gyógyszer
hatékonyságát, amelyet az igen veszélyes "szuperbaktériumok"
ellen fejlesztettek ki, és amelynek alkalmazása néhány éven
belül világszerte, így nálunk is várható. Az antibiotikumoknak
ellenálló szuperbaktériumok egyre több áldozatot szednek, és
egyre komolyabb közegészségügyi problémát jelentenek. A
Staphylococcus aureus MRSA-törzseinek a penicillinek és több más
antibiotikum ellen is rezisztenciájuk (ellenállóképességük)
alakult ki. A svájciak által kifejlesztett szer (Ceftobiprol)
azonban a gyártó szerint 100%-os hatékonysággal pusztította el
az in vitro (élő szervezeten kívüli) kísérletekben az
MRSA-törzseket, vagyis egyetlen ellenálló baktériumot sem
találtak a kutatók. Az ún. cefalosporin-antibiotikumok közé
tartozó hatóanyag egy olyan baktériumenzim működését képes
hatékonyan és tartósan gátolni, amely nélkülözhetetlen a
baktériumok sejtfalának felépítéséhez és a későbbi
rezisztencia kialakításához.
A KÁPOSZTA
2011.04.16
Hogyan
gyógyít a fehér káposzta?
A
káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes
gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy
mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk
minden sejtjében megtalálható. De lássuk mi minden van még a
káposztában!
A FEHÉR KÁPOSZTA TARTALMAZ KÁLIUMOT, KÉNT, JÓDOT, KALCIUMOT, FOSZFORT, VASAT, KLÓRT, NÁTRIUMOT, NAGY MENNYISÉGŰ A VITAMINT, B VITAMIN KOMPLEXET, C VITAMINT ÉS U VITAMINT.
Ezeket,
az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi
tagja is tartalmazza. Bebizonyosodott, hogy rákellenes tulajdonságuk
van, amely lassítja, a karcinogén tehát a rákkeltő anyagok
felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek
mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként
a rákos daganatokat képezik.
A FEHÉR KÁPOSZTA GYÓGYÍTÓ HATÁSÁHOZ MÉG HOZZÁJÁRUL KÉT ELEM, A KLÓR ÉS A JÓD.
Ez
a kombináció teszi lehetővé azt, hogy a káposzta az
emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere.
A C
vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően
gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a
vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek
rendesen. Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben a
vastagbélben, ha a káposztalé elfogyasztása után szokatlanul
nagy mennyiségű gázok keletkeznek. Ez annak a jele, hogy a
vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak
jelen.
Véd
a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget
adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére.
A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos
a káposzta fogyasztása,
mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor
csökkenése vagy emelkedése a vérben. A legutóbbi kutatások
bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav
csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre.
A
fehér káposzta rákellenes hatását vizsgálva a legjobb eredményt
az emésztőszerveken jelentkező rákos - kelés, - fekély
gyógyításában értek el. Így a gyomor-rák, nyombél-rák
gyógyításában egyharmadára csökkent a gyógyítási idő, mint
a hagyományos módszerrel gyógyítottaké. Ez annak köszönhető,
hogy a három elem, a kén, a klór és a jód olyan mennyiségben és
olyan kombinációban fordul elő benne, amely optimálisan hat a
gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.
A
népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony
hatással van a kálium, amit tartalmaz a káposzta. A káposzta
hatására lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az
emésztést elõsegítő baktériumok száma. Glutamin, illetve a
nélkülözetlen aminosav tartalma teszi lehetővé, hogy
a káposzta a
májbetegség gyógyításához is A zaklatott idegeink
csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a túlzott
aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására,
az alvási
zavarokmegszüntetésére
is fogyaszthatunk káposztát.
A HAGYMA
2011.04.16
A
HAGYMA
A
cikk rövid fordítása:
1919-ben,
amikor az influenza járvány megölt 40 millió embert (valószínű
USA-ban), volt egy orvos ,aki sok farmert meglátogatott, hogy
megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.. Egyszer egy
családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.
A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát
tartanak a szobában . Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy
vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta
az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a
mikrobát így tartva a családot egészségesen.
A
cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve
az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A
következő évben több edényben hagymát helyezettel különböző
helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett
meg az alkalmazottai közül.
Egy
másik eset:Egy illetőnek tüdőgyulladása volt A hagyma mindkét
végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a
villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé
helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól.
A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és
utána jobban érezte magát.
A
megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!!!
Vagy
süssük le azonnal vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is
másnap veszélyes.
A fenti
cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy
éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a
mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást epegyulladást és
ételmérgezést okoz (nem okozhat)
A
romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!
A FAHÉJ
2011.04.16
A FAHÉJ, MINT NÉPI GYÓGYMÓD
Használjátok
egészséggel!
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban
kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a
koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert
hozott a betegek életében.
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban
kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a
koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert
hozott a betegek életében.
A 40
napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének
köszönhetően a
vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint
egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.
A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak
alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást
érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.
A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és
vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint
egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.
A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak
alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást
érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.
A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és
szervezetünkön
belül is számos baktérium él egymással harmóniában,
egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó, és rossz
baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk
felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk
csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek
immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.
Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.
Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine
(NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.
A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a
betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között
felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé,
munkabíróvá tesz...
Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.
Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine
(NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.
A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a
betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között
felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé,
munkabíróvá tesz...
Szívbetegség:
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg
vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus
artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.Fogfájás:
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor
tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg
vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus
artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.Fogfájás:
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor
tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.
Koleszterinszint:
Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl
forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet.
Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint
lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint
emelkedését.
Megfázás:
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.Gyomorpanaszok:
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.Gyomorpanaszok:
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.
Az immunrendszer erősítése:
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a
szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas
van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.Nehéz gyomor:
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott
termelődését.Nátha:
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz,
amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.Pattanás:
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje
be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a
műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.
Bőrfertőzés:
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden
formáját.Fogyás:
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt
igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt
a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír
lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.Krónikus fáradtság:
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat
fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra
körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet
vitalitása.
A DIÓ
2011.04.16
A
DIÓ
A
dióbél a legegészségesebb, természetes ennivaló.
Ezt
elsőre valószínűleg nem hiszik el nekem. Ezért a diólevél-lapra
összegyűjtött orvosi cikkekre hivatkozom. De magam is
összegyűjtöttem a dióról, mint a legegészségesebb táplálékról
szóló információkat.
Egészség
a dióban:
A
dióban nincs koleszterin!
A dió
olaja igen egészséges, az ember számára esszenciális,
nélkülözhetetlen többszörösen telítetlen zsírsavakat
tartalmaz. A dióbél olajtartalma - fajtától, vizsgálati mintától
függően - a légszáraz bél 50-70 %-a. Szénhidrát-tartalma
viszonylag alacsony, a bél súlyának mintegy 10 %-át adja.
Fehérjetartalma
jelentősebb, bár nem fehérjeforrásként fogyasztjuk, a dióbél
15-25 %-a fehérje. Ezen belül a magasabb fehérjetartalmú fajták
olajtartalma alacsonyabb, és viszont.
Külön
figyelmet érdemel magas vitamintartalma. A-vitaminból mintegy 70
NE, tiaminból (B1 vitamin) 480, riboflavinból (B2 vitamin) 130,
niacinból (B5 vitamin) 120 mikrogramm, C-vitaminból 3 mg található
100 g dióbélben, hogy magas ásványi anyag tartalmát (foszfor,
kalcium, kálium, vas) ne is említsük.
A
dió olajának olajsav-összetétele:
Kaliforniai
adatok szerint a dióolaj 76 %-a többszörösen telítetlen zsírsav
(ebből 61 % linolsav, 15 % linolénsav), 14 %-a egyszeresen
telítetlen zsírsav (szinte kizárólag olajsav), és csak 10 %-a
telített zsírsav (ebből 7 % palmitinsav, 3 % sztearinsav).
A
dióbél fehérjéinek összetétele:
Az
esszenciális aminosavak közül a dióbél mind a 8-at tartalmazza,
szinte az emberi szükséglet szerinti mennyiségben. Leucinból,
izoleucinból, treoninból és valinból a napi minimum-szükségletet
100 g dióbél kielégíti. Lizinből, triptofánból, fenilalaninból
pedig a napi szükséglet felét. Egyedül metionin miatt kell mást
is enni, mint diót, mert abból kevesebbet tartalma
Az
ábra értelmezéséhez nem kell tudni franciául.
• A
piros szín az egészségvédő olajtartalmat jelöli.
• A
sárga a bőséges, szinte teljes értékű fehérjét.
• A
kék a szénhidrátot, ami főleg poliszaharid.
• A
zöld az ásványi anyagokat, a fehér a vizet.
Szemmel
látható, hogy mesterséges kémiai anyag - kiegészítő,
állományjavító, ízesítő és színező anyag, amivel minden
élelmiszerünket telenyomják - egyáltalán nincs a dióbélben.
A
dióbél maga a természetes egészség. És megterem itthon.
Mégis
elsősorban azért esszük a diót, mert ízlik. Csemege, élvezeti
cikk.
Hogyan
fogyasszuk a diót?
• Előételnek,
magában
• Zöldsalátában
• Borozás
közben, sajttal
• Mézzel,
csokoládéval, almával
• Fügével,
aszalt gyümölcsökkel
• Süteményben
• Egyszerűen,
a tv, vagy a számítógép előtt
• Vagy
ha csak éhes vagy.
A
gyereknek mindenképp adj!
Ihatjuk
italokban, fogyaszthatjuk süteményben, édességekben.
Mire
jó még a dió?
A
dióolaj értékes étkezési olaj, kimondottan ajánlják a
koleszterinszint csökkentésére!
De
parfüm-alapanyag is, Giorgio Armani "Mánia" parfümjében
is van.
Próbált
már (tiszta, megmosott) dióhéjból teát főzni? (Népi recept
Nógrád megyéből)
Kevés
dióhéjon addig álljon a forralt víz, amíg a teának ízlés
szerinti színe nem lesz. Kóstolja meg!
A
diólevél (Juglandis folium) hivatalosan elismert gyógynövény.
Antimikrobális, összehúzó hatású. Szájnyálkahártya-gyulladásra,
fogínygyulladásra jó. Gyógyteaként és gyomorkeserűként is
használják.
Ha
van rá előzetes igény, évente kisebb mennyiségben (legfeljebb
100 kg-ot) tudok eladásra kínálni, 16 Ft/g +áfa áron. De
egyszerűbb, ha mindenki a saját diófájáról szedi az
alapanyagot.
A
dióbél-gerezdeket elválasztó belső válaszfal ugyancsak
gyógyhatású, teában.
A CITROM
2011.04.16
A
CITROM 10 000 szer erősebb mint a KEMÓTERÁPIA
LEMONS
are 10 000 times STRONGER than CHEMOTHERAPY
Elnézést
kérek, hogy nem forditottam le, most veszem a fáradságot hogy
ingyen és bérmentesen lefordítom mindazoknak akik nem tudnak
angolul. Figyelem ami zárójelben van téve (
) az
mind az én magyarázatom.
Az a jó
hogy a citromot (nem a tablettát)
lehet enni, és a testnek készithetünk egy citrom fűrdőt,
különösen a befolyásolt területeken (ott
ahol rákos).
Vágj
fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél
a pohár vizedben egy pár szeletett, ezzel is megelőzheted a
rákot.
Ha
valaki ismersz aki ezt még nem tudja kérlek hogy küld el nekik
mert egy óriás szivességet teszel nekik azzal hogy tudatod
velük ezt.
A
Citrom ”Citrus” ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A RÁK
SEJTEKET, 10 000 szer ERŐSEBB MINT A KEMÓTERÁPIA. Miért
nem tudjuk mi ezt ???
Azért
mert laboratóriumok vannak akik érdekeltek egy szintetikus verzió
elkészitésére, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik. Te most úgy
segíthetsz a szükségben levő bárátaidon, hogy ezt a
tudomásukra hozod, hogy a "valódi citrom lé" (ami
nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek
megelőzésében. Az íze kellemes és NEM termeli azt
a rettentő kemóterápiai efecteket (mellék
hatások).
Ha van
lehetőséged hogy egy citromfát ültess a kertedben
vagy terasz-balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány
ember hal meg azért mert ez egy féltve örző titok, a
múltimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra
hozni, mert akkor elesnek az óriás haszontól.
Amint
tudjátok a citrom fának nem kell sok hely, és tudjuk hogy sok
fajta létezik belőlle. A citromot eheted külömböző képpen:
megeheted a pépet, a kipréselt lét, készithetsz hűsítő
italokat belőlle, sörbet (angolul
sorbet), tésztákat süteményeket. A citrom hitelesítve
van sok erényel, de a leg érdekesebb az az eredmény amin a
cisztákon és a daganatokon csinál.
Ez a
növény egy bizonyított orvoslás az ÖSSZES RÁK TIPUSOK ELLEN !!!
Egyesek
azt mondják hogy a citrom nagyon hasznos külömböző rákokra.
Anti-mikróbus spektrum (színkép)
a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ és GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ
PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA AMI TÚL
MAGASS, és egy ANTIDEPRESSANT (DEPRESSZIÓ
ELLEN, CSÜGGEDÉS ELLEN), KÜZD A STRESSZ ELLEN, és az IDEG
RENDETLENSÉG ELLEN !!!
Ennek
az információnak a forrása elbűvölő. A világ legnagyobbik
gyártójától jön, ami azt mondja hogy több mint 20 laboratórium
tesztelte már 1970 óta, és a kivonatok ezeknek a kisérleteknek
leleplezték azt hogy: MEGSEMMISITI A ROSSZ INDULATU CELLÁKAT 12
tipus rákban beleértve a: COLON (ezt
a szót nem találtam meg a szótárban), MELL,
PROSZTATA, TÜDŐ, és a HASNYÁLMIRíGY-ben.
Az
összetett ebben a fában (citromfa) valóban
azt mutatja, hogy 10 000 szer jobb mint az ADRIAMYCIN, ez az a
gyógyszer amit használnak világszerte a kemóterápiában,
ami meglassítja a növekedést a rák cellákban.
És ami
a legfurcsább, hogy ez a CITROM kivonat tipus terápia, nem csak
hogy megöli a rosszindulatú rák cellákat, de NEM BEFOJÁSOLJA AZ
EGÉSSÉGES CELLÁKAT.
Institute of
Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause
Street, Baltimore, MD 1201
Fordította
angolból:
Ifj.
Balla Ferenc
Melbourne-Ausztrália
AZ
EREDETI ANGOL SZÖVEG:
Cut
Some Lemons Up – Let The Kids suck On Them – Put a slice In Your
Water glass Etc . . . USE as A Prevention . . .
Subject:
Health Alert up date FYI LEMONS ARE 10,000X STRONGER THAN
CHEMOTHERAPY
Another
good find I would take it orally and be giving my body a lemon sponge
bath all over affected areas….
If you
know anyone else who doesn't know this, please do them a huge favour
and let them know about it.
Lemon (Citrus) is a miraculous product to KILL CANCER CELLS. IT IS 10,000 TIMES STRONGER THAN CHEMOTHERAPY.
Why do we not know about that????
Because there are laboratories interested in making a synthetic version that will bring them HUGE PROFITS. You can now help a friend in need by letting him know that lemon juice is beneficial in PREVENTING the disease. Its taste is pleasant and it does NOT produce the horrific effects of chemotherapy.
If you can, plant a lemon tree in your garden or patio. How many people die while this is a closely guarded secret so as not to jeopardize the beneficial multimillionaires large corporations?
As you know, the lemon tree does not occupy much space and is known for its varieties of lemons and limes. You can eat the fruit in different ways: you can eat the pulp, juice press, prepare drinks, sorbets, pastries,...The lemon is credited with many virtues, but the most interesting is the effect it produces on cysts and tumours!!! This plant is a proven remedy against ALL TYPES ALL TYPES OF CANCER!!!! Some say it is very useful in all variants of cancer. It is considered also as an It is anti microbial spectrum against BACTERIAL INFECTIONS AND FUNGI, EFFECTIVE AGAINST PARASITES AND WORMS, IT REGULATES BLOOD PRESSURE THAT IS TOO HIGH AND IS AN ANTIDEPRESSANT, COMBATS STRESS AND NERVOUS DISORDERS!!!
The
source of this information is fascinating: it comes from one of the
largest manufacturers in the world, says that more than 20 laboratory
tests since 1970, the extracts revealed that: It destroys the
malignant cells in 12 TYPES OF CANCER, including colon, breast,
prostate, lung and pancreas...
The compounds of this tree actually showed 10,000 times better than the product Adriamycin, a drug normally used chemotherapeutically in the world, slowing the growth of cancer cells. And what is even more astonishing: this type of therapy with lemon extract not only destroys malignant cancer cells but does NOT affect healthy cells!!!
The compounds of this tree actually showed 10,000 times better than the product Adriamycin, a drug normally used chemotherapeutically in the world, slowing the growth of cancer cells. And what is even more astonishing: this type of therapy with lemon extract not only destroys malignant cancer cells but does NOT affect healthy cells!!!
Institute of
Health Sciences,
819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD 1201
A CÉKLA A MAGYAR ALOE VERA
2011.04.16
A
Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet!
Olcsóbb
és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend
kiegészítő!!!
A
cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére,
fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre,
a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére,
menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére,
szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog
–, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére,
valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is
ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen,
reszelve vagy szeletekben
A
cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő
szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem
csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a
legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű,
élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen
salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az
ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán
ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj
szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló
antioxidáns.
Préseld ki a levét!
Préseld ki a levét!
A
céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel
a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2,
maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé
alkalmas a betegségek – nátha vagy influenza – megelőzésére
is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart
zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és
egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald
köretként, főételként vagy desszertként!
A
céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok
mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat
főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak.
Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad
volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád
ekkora sikert fog aratni?
Mindegy
hogyan, de fogyaszd!
Hiszen
nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének
számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító
ajándékait, hogy minél kevesebb időt kelljen a betegséggel
foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd
megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló:
egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60
dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé,
1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd
meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt
saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása: hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása: hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése