2016. július 1., péntek

A nép nyúzástól a nép irtásig


A nép nyúzástól a nép irtásig




Mire kell az amerikai kormánynak 30 ezer guillotine?



És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.” – Jelenések 20:4
Írta: Dave Hodges, The Common Sense Show
Amikor a néhai Ted Gunderson, volt FBI ügynök, egy milicista összejövetelen arról beszélt, hogy az amerikai kormány 1000 internálótábort [FEMA tábort] alakított ki az USA területén, egy percig sem kételkedtem, hogy az igazat mondja, mert rengeteg dokumentum állt rendelkezésre, amelyek egytől egyik alátámasztják kijelentéseit (mint aREX 84, a Garden Plot Hadművelet és most már az NDAA törvény is). Azt is elhittem, amikor arról írt, hogy a szövetségi kormány 500.000 koporsót tárol Altanta közelében, mert erről is léteznek más megerősítő források és fényképek. Amikor azonban azzal vádolta a kormányt, hogy 30.000 guillotine-t tárol, biztos voltam benne, hogy megőrült.

Miért tárolna a kormány guillotine-okat?

Ted úgy gondolta, hogy a guillotine-okat olyan időkre tartogatják, amikor a szükségállapot elrendelése után a hivatalos állásponttal egyet nem értőket begyűjtik és kivégzik.
Arról is beszélt, hogy a kormány mindenkit nyomon fog követni. A legújabb NSAmegfigyelési botrány részleteit ismerve, ez talán ma már senki előtt nem kérdés.
Meg tudná azonban bárki is indokolni, hogy mi szükség lehet 30.000 darab guillotine-ra? Milyen legitim helyzetben válhat egy ilyen eszköz használata indokolttá?

Le a fejekkel

A guillotine-t egy Dr. Guillotine nevű francia úriember találta fel és a Francia Forradalom alatt volt a legnépszerűbb kivégzőeszköz, amikor is a „veszélyes elveket valló” ellenzék megsemmisítésére használták.
Az Egyesült Államokban viszont sohasem sem használták. A hivatalos amerikai kivégző módszerek között szerepelt már a golyó általi halál, az akasztás, a villamosszék és a halálos injekció, de a guillotine soha.
Ezen tények ismeretében miért lenne a kormánynak akár egyetlen egyre is szüksége, nemhogy 30.000 darabra, mint ahogy Gunderson állítja? Tudom, most néhányan álmukból feltekintve kijelentik, hogy „az Egyesült Államokban nincsenek guillotine-ok”. Akkor, kérdezem én, miért adott be Doug Teper, Georgia állam demokrata szenátora egy törvényjavaslatot, hogy a villamosszék helyett/mellett guillotine-t használjanak kivégzőeszközként?

Szervkereskedelem?

Talán néhány olvasó hallott már arról, hogy egyes orvosok, elsősorban Kínában, képesek megölni betegeiket, hogy eladhassák szerveiket. A következőket olvasva, talán ez is hihetőbbnek tűnik majd. Amikor ugyanis Teper szenátort megkérdezték miért éppen a guillotine használatát támogatja a halálraítéltek kivégzésére, azt válaszolta, hogy ezzel a módszerrel a rabok szervei alkalmassá válnának az átültetésre. „A kés precízen vág és épen hagyja a létfontosságú szerveket,” érvelt a szenátor.
Gunderson információi szerint 15.000 guillotine-t Montana, 15 ezret pedig Georgia államban raktároznak.

Más ügynökségek is megszólaltak

Nem Ted Gunderson volt az egyetlen ügynök, aki beszélt a guillotine-okról. A szintén elhunyt Bill Pawelec, volt CIA ügynök, aki Annie DeRiso mellett a Common Sense Show-t vezette, személyes jó barátom volt. Pawelec számos alkalommal mesélt Annie-nek és nekem is arról, hogy a kormány különböző katonai bázisokon guillotine-okat tárol.
Néhai NSA ügynök A.C. Griffith is számos alkalommal mesélt erről saját műsoromban. Figyelembe véve ezeket az ismert és nyilvános forrásból származó megerősítéseket és Teper szenátor törvényjavaslatát, elég valószínűnek tűnik, hogy a guillotine-okról szóló történetek igazak.

Mit jelenthet mindez?

Azt biztosan tudjuk, hogy a Belbiztonsági Minisztérium 2,2 milliárd lőszert és 2700 páncélozott személyszállító járművet vásárolt a közelmúltban. Talán nem mindenki van tisztában azzal, hogy ilyen mennyiségű lőszerrel az Egyesült Államok hét éven át folytathatna háborút, a járművekből pedig minden államra 50 darab jut. A DHS, mint egy ellenséges hadsereg, képessé vált a francia forradalom amerikai változatának kirobbantására.
A történet kiszivárgása óta számtalanszor tettem fel a kérdést: Miért guillotine-ok? Számos forrásommal beszéltem az ügyről és az egyetértés ijesztő. Mindenki úgy gondoja, hogy a guillotine-ok rendkívül hatékonyak. Mindegyikük említette, hogy a szervgyűjtés a jövőben még komolyabb üzletággá válhat és, hogy erre a célra a guillotine a legalkalmasabb eszköz.
Némelyikük az is előre vetítette, hogy a transzhumanizmus következő állomásának kísérleteihez is frissen levágott emberi fejekre lesz szükség, hogy az emberekből és állatokból érző lényeket hozhassanak létre. A futurista DARPA robotokat is emberi fejekkel képzelik el.
Bizonyos sátánista szertartásokhoz is levágott emberi fejek szükségesek, a globális elit jelentős része pedig éppen ezt [Luciferiánus] a vallást követi.
Nyilván sokan szkeptikusan fogadják a leírtakat és ez teljesen érthető. Első hallásra én magam is elutasítottam a történetet. Az egymás után felbukkanó információk azonban magukért beszélnek.
„…és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.”




Az emberi klónozás megvalósulása elkerülhetetlen




Emberi klónozás. Hol húzzuk meg a határt?” – 1993. november 8.
Klónozzanak-e a tudósok embert? 
A kérdés megfogalmazása szándékos. Nem arról van szó, hogy „amennyiben ez lehetségessé válik” megtegyék-e, mert előbb-utóbb az ember klónozása megvalósítható lesz. Tehát nem az a kérdés, hogy lehetséges lesz-e, hanem, hogy mikor. A tudomány gyors fejlődését figyelembe véve ez a nap hamarabb jöhet el, mint gondolnánk.
A tudományos fantasztikum kategóriájába tartozó könyvek évtizedek óta foglalkoznak a kérdéssel. A Szárnyas Fejvadász című film másolatai például rendkívül fejlett klónok, akiket szinte egyáltalán nem lehet megkülönböztetni az igazi emberektől. Létrehozóik úgy programozták őket genetikailag, hogy rövidebb élettartammal rendelkezzenek és ez volt lázadásuk kiváltója is.
Ironikus módon a film Philip K. Dick 1968-ban írt, „Álmodnak-e az androidok elektromos birkákkal?” című könyve alapján készült. Csaknem 30 évvel később, 1996-ban, a birkák ismét a a hírekbe, amikor skót tudósok segítségével megszületett Dolly, az első klónozott emlős. Dolly néhány alkalommal elleni is képes volt, és viszonylag normális életet élt. A külső szemlélő számára csak egy közönséges birkának tűnt.
Néhány hete arról érkezett hír, hogy a tudósok klónozott embriók segítségével állítottak elő őssejteket. Az embriókat a kutatás számára adományozott petesejtekbe ültetett bőrsejtek segítségével állították elő.



Az emberi klónozás közelebb van, mint gondolnánk” – 2001. február 26.
Mivel az őssejtek bármilyen sejtté fejlődhetnek, az őssejtek egy részéből szívsejt lett, ami az első lépés egy olyan teljes szerv létrehozása/lemásolása előtt, ami genetikailag megegyezik a páciensből klónozott sejtekkel. 
A bioetikusok attól tartanak, hogy ezzel az eljárással idővel teljesen kifejlett embriókat növeszthetnek béranyák segítségével, ami végső soron az ember klónozását eredményezné. Az orvoskutatók számos alkalommal kijelentették, hogy ez soha nem fog megtörténni, hogy a technológia nem elég fejlett hozzá, hogy ez etikátlan lenne, és sorolhatnánk. Amennyiben azonban mégis lehetségessé válik, valaki, valahol meg fogja tenni. Amikor pedig megtörténik, a tudomány és technika berkeiben folyó vita villám gyorsan társadalmi, filozófiai és lelki dilemmává változik.
Aki nem látta még és tervezi megnézni Tom Cruise Feledés című új filmjét, ne olvasson tovább!
A film végén a Tom Cruise által alakított karakter megtudja, hogy ő tulajdonképpen egy klón és számos példány létezik belőle. Bizonyos emlékeik közösek, azonban a jelen tapasztalatai eltérnek mindegyiküknél. Ettől függetlenül egyikük végez magával, hogy ezzel megmentse az emberiséget a földet leigázó gépektől, mindezt úgy, hogy közben tudja, hogy klónjai folytatni fogják életét (életüket?) a bolygón.
Ez egy alapvető kérdést vet fel, aminek megválaszolását az olvasóra bízom: Mitől ember az ember?
Forrás: floridatoday.com

Megszülettek az első GMO babák



Forrás: Daily Mail


Néhány nappal ezelőtt került napvilágra az információ, hogy már megszülettek a világ első genetikailag módosított csecsemői.
Az információ szerint összesen 30 egészséges baba született az Egyesült Államokban folytatott kísérletek eredményeként, amelyek rengeteg vitát váltottak már ki az eljárás etikusságát illetően.
Egyelőre két csecsemő genetikai vizsgálatának eredményei készültek el, amelyek azt mutatják, hogy a babák három „szülő” génjeivel rendelkeznek.
Tizenöt gyerek született az elmúlt három év során a New Jersey-i Reproductive Medicine and Science programjának eredményeként.
A kísérletben résztvevő nők valamennyien nehezen vagy egyáltalán nem voltak képesek gyereket foganni korábban. A kísérleti alanyok petéjébe női donoroktól vett extra géneket ültettek a megtermékenyítés előtt, hogy ezzel segítsék a fogantatást.
Két egyéves kisgyerek genetikai vizsgálata kimutatta, hogy három felnőtt, két nő és egy férfi DNS-ét is örökölték.
Az a tény, hogy a gyerekek örökölték ezeket az extra géneket és azokat képesek voltak beépíteni saját genetikai állományukba, azt jelenti, hogy ezeket a géneket képesek lesznek tovább örökíteni utódaikba.
Az emberi gének megváltoztatása egyet jelent a saját fajunkat meghatározó alapvető jellemzők megváltoztatásával, amit a világ legtöbb tudósa nem tart helyesnek.
A genetikusok attól tartanak, hogy a törekvés eredményeként új emberi fajok alakulhatnak ki, akik több, „jobb” vagy megrendelt tulajdonságokkal rendelkezhetnek, mint például a nagyobb erő vagy magasabb intelligencia.
A Human Reproduction (emberi szaporodás) folyóiratban írva a Jacques Cohen által vezetett kutatócsoport azt mondja, ez az „első alkalom, hogy az emberi génállományt módosították, egészséges utódokat eredményezve.”
Egyes szakértők komoly kritikával illették a kísérleteket. Lord Winston, a nyugat-londoni Hammersmith kórháztól a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy „semmi bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy megérné ezzel módszerrel kísérletezni a meddőség kezelésére… Rendkívüli módon meglep, hogy a kutatásnak ebben a fázisában egyáltalán ilyen beavatkozásokat elvégeztek. Nagy-Britanniában semmi esetre sem lenne megengedhető.”
John Smeaton, a Meg Nem Született Csecsemők Védelmére alakult Szövetség országos igazgatója elmondta, hogy „az ember rendkívüli szimpátiát érez azok iránt a párok iránt, akik meddőségi problémával küzdenek. Ez a projekt azonban még inkább bizonyítja, hogy a lombik bébi programok eredményeként a csecsemőket egyre inkább futószalagon érkező tárgyaknak tekintik.”
Ez egy rendkívül aggasztó lépés az emberiség számára a rossz irányba.”
Cohen professzor és kollégái azt tapasztalták a meddő nőknél, hogy a petében található mitokondriumok nem működnek megfelelően. A kezelés részeként a donorok petesejtjeiből apró tű segítségével egészséges mitokondriumokat vettek, majd azokat a meddő nők petesejtjébe juttatták.
Mivel a mitokondrium is tartalmaz géneket, a kezelés eredményeként születő csecsemők mindkét nő DNS-ét öröklik és a megváltozott génállományt anyai ágon továbbadják utódaiknak.
A mesterséges megtermékenyítési eljárásokat felügyelő angol Emberi Megtermékenyítés és Embriológiai Hatóság (HFEA) szóvivője elmondta, hogy Nagy-Britanniában nem engedélyeznék a módszert, pont azért, mert az az emberi génállomány módosításával jár.
Jacques Cohen briliáns, de ellentmondásos személyiségnek számít a szakmában, aki arról híres, hogy folyamatosan a mesterséges megtermékenyítési módszerek határait feszegeti.
A professzor tavaly bejelentette, hogy jelenlegi ismeretei és szaktudása birtokában lehetővé vált, hogy gyerekeket klónozzon. A lehetőség felvetése laikusokból és a szakma legtöbb képviselőjéből elszörnyedést vált ki.
Egyetlen délután elegendő lenne a feladathoz bármelyik tanítványomnak,” mondja a professzor, hozzátéve, hogy „legalább három személy” kereste már meg azzal a kéréssel, hogy klónozzon gyereket számára. A professzor elutasította a kéréseket.






Mi szóltunk – A Wall Streeti bankok egy újabb válságon dolgoznak




A Wall Street egy újabb válság előkészítésén szorgoskodik, bóvlikölcsönök folyósításával és értéktelen papírok eladásával a magas hozamra éhes befektetőknek.
A Dodd-Frank bankreformok igen költséges szabályokat állítottak fel a jelzálogokra és kereskedelmi kölcsönökre. A kisvállalkozások terén szilárd ismeretekkel rendelkező regionális bankok nem képesek megfizetni ezeket a költségeket, így ez az üzletág a Wall Street-i intézmények kezébe vándorolt. Jelenleg egy maroknyi bank uralja az Egyesült Államok betéteinek kölcsönre kiadható tőkéjének több mint a felét.
Habár a nagybankok mindenhol rendelkeznek fiókokkal és kellő forrással is el vannak látva, nincsenek tisztában azzal, hogy mely vállalkozások lesznek képesek visszafizetni a számukra nyújtott kölcsönt.
A bankok könyveiben nem sok jelzálogot fogunk találni, ezek csupán a Fannie Mae felé vezető csatornákként szolgálnak, az üzleti kölcsönök szintje azonban már visszatért a válság előtti állapotra. A bankfelügyelet, az szövetségi betétbiztosító (FDIC) és a Fed aggódnak a hitelezési standardok miatt.
A bankok hihetetlenül alacsony kamatra adnak kölcsön veszélyesen hosszú lejáratra. Ez azért is aggasztó, mert a bank költségei folyamatosan fel-le változnak, attól függően, hogy a Fed éppen szigorít vagy lazít a szabályokon.
Akárhonnan nézzük, a bankokban ismét beindult a kaszinó.
Az előrelátó pénzintézetek ugyanakkor kockázataik nagy részét a meggondolatlan befektetőkre hárították, a továbbra is „virágzó” derivatíva kereskedelmen keresztül. Talán még emlékszünk azokra a gyanús, bónusztermelő ügyletekre, amelyek nem egy huszonévest tettek milliomossá és alapjaiban rengették meg az AIG-t és a Citigroup-ot?
A derivativák lényegét egy korábbi cikkben a következőképpen foglaltuk össze:
Egy derivatívának nincs saját értéke. A derivatíva tulajdonképpen egy külön tét. Ezekre a külön tétekre általában a magas tőkeáttét jellemző.
Mára a pénzvilágban ezek a külön tétek irányíthatatlanná váltak. Szinte mindenre lehet külön tétet tenni és a nagy Wall Street-i bankok óriási pénzeket keresnek rajtuk. Ennek a rendszernek szinte egyáltalán nincsenek szabályai és teljes egészében a nagy nemzetközi bankok uralják.
Az elmúlt néhány évtized során a derivatíva piac mérete megsokszorozódott. Jelenlegi spekulatív értéke a világ GDP-jének a 23-szorosa.
Öt amerikai nagybank (köztük a Goldman Sachs, a JP Morgan és a Bank of America) kitettsége a derivatíva piacban meghaladja a 250.000 milliárd dollárt. Ne feledjük, hogy az USA GDP-je 2011-ben körülbelül 15.000 milliárd dollár volt. Ezek felfoghatatlan számok. Nem véletlen, hogy ilyen sok szó esik a derivatívákról, de még ennél is többet kellene beszélnünk róluk.
A manhattani csapat ismét ilyen megkérdőjelezhető ügyleteken szorgoskodik, fedezett adósságkötelezvényeket (CDO, értékpapírosított hitel) értékesítve a vagyonosabb ügyfeleknek és nyugdíjasoknak, fedezeti alapokon és etikátlanul tevékenykedő tőzsdeügynökökön keresztül.
Amikor a veszteséglavina ideér, a nagybankok rendkívül nagylelkűen szétosztják majd a bajt a kishalak között. Az eredmény ismét a háztartások csődje, szertefoszlott álmok és a fogyasztói vásárlóerő jelentős gyengülése lesz, megadva a kegyelemdöfést a „kilábalásnak”.
Gondosan ügyelve, nehogy alulmúlják elődeiket, a mai bankok is ontják magukból a „szintetikus értékpapírokat”. Bár ezek hasznot hoznak a befektetőknek, a haszon nem a kölcsöntörlesztésekből, hanem harmadik felek által tett tétekből erednek. Ezeknek körülbelül annyi helye van a tisztességes pénzkereskedelemben, mint a nepotizmusnak a kormánytisztviselők között.
Tehát a derivatíva kintlevőségek értéke az amerikai (és a világ) gazdaság többszöröse. Amikor ezek a kölcsönök és derivatívák buknak, az adósoknak nem lesz miből fizetni, pontosan úgy, ahogyan az 2008-ban történt.
Lehangoló? Nem véletlenül keresztelte Thomas Caryle a gazdaságtant „szomorútudománynak” még a XIX. században.
Forrás: foxnews, The Economic Collapse

A derivatíva válság, ami elpusztíthatja a jelenlegi pénzügyi rendszert







Sok ember nem is sejti, hogy a Wall Street mára egy óriási pénzügyi kaszinóvá alakult. A nagy Wall Street-i bankok évi sok tízmilliárd dollárt keresnek a derivatívapiacon és a pénzvilágban senki sem akarja, hogy a buli véget érjen.
A „derivatíva” (származékos vagy derivatív ügylet, származtatott ügylet), mint fogalom bonyolultnak hangzik, de igazából nem nehéz megérteni mit is takar. Tulajdonképpen csak egy szakmai kifejezés, ami nem más, mint egy tét valamilyen ügyletre.
Eredetileg ezeket a téteket kockázati fedezetként használták, de mára a derivatíva piac soha nem látott kiterjedésű spekulációs piaccá nőtte ki magát. A globális derivatíva piac spekulatív értékét 600 ezermilliárd és 1,5 ezerbillió (1,5 x 1015) dollár közötti értékre becsülik.
Ne feledjük, hogy az egész világ GDP-je körülbelül 65 ezermilliárd dollár. A derivatíva ügyletek olyan mértékű veszélyt jelentenek a globális pénzügyi rendszer számára, hogy Warren Buffet egyszer pénzügyi tömegpusztító fegyvernek” nevezte.
A világot irányító hatalmak egyelőre a kaszinó életben tartását látják jónak, de ez a szemétből épült hatalmas hegy előbb-utóbb a világra szakad majd.
Amikor ez megtörténik az eredményeként kialakuló derivatíva válság az egész globális pénzügyi rendszert elpusztíthatja.
Sokan azért nem beszélnek a derivatívákról, mert nem értik miről is van szó. Talán néhány meghatározás segíthet ebben.
Egy Bloomberg cikk a következőképpen próbálja körülírni:
A derivatívák a spekulációkkal szemben fedezetül szolgáló pénzügyi eszközök. Értékpapírokból, kötvényekből, kölcsönökből, valutákból és árukból származnak vagy adott esetben bizonyos eseményekhez kötődnek, ami lehet például az időjárásban vagy a kamatokban történő változás.”
A kulcsszó a „spekuláció”. A Wall Street kereskedői mindent spekuláció tárgyává tesznek.
Az Investopedia a következőképpen írja körül a derivatívák fogalmát:
Olyan értékpapír, amelynek értéke egy másik mögöttes eszközből származik. Maga a derivatíva tulajdonképpen egy szerződés kettő vagy több fél között. Értékét a mögöttes eszköz értékének ingadozása határozza meg. A leggyakoribb ilyen mögöttes eszközök a részvények, kötvények, áruk, valuták, kamatok és piaci indexek. A legtöbb derivatívára a magas tőkeáttét jellemző.”
Egy derivatívának nincs saját értéke. A derivatíva tulajdonképpen egy külön tét. Ezekre a külön tétekre általában a magas tőkeáttét jellemző.
Mára a pénzvilágban ezek a külön tétek irányíthatatlanná váltak. Szinte mindenre lehet külön tétet tenni és a nagy Wall Street-i bankok óriási pénzeket keresnek rajtuk. Ennek a rendszernek szinte egyáltalán nincsenek szabályai és teljes egészében a nagy nemzetközi bankok uralják.
Az elmúlt néhány évtized során a derivatíva piac mérete megsokszorozódott. Graham Summers, a Phoenix Capital Research vezetőjének becslése szerint a globális derivatíva piac spekulatív értéke megközelíti az 1,4 ezerbillió dollárt 1,4 (1,4 x 1015) és a Seeking Alpha számára írt cikkében megpróbálja szemléltetni az összeg méretét:
Ha a világ összes részvényének az értékét összeadjuk, teljes piaci tőkésített értékként 36 ezermilliárd dollárt kapunk. Ugyanezt a kötvényekkel elvégezve körülbelül 72 ezermilliárd dollár jön ki. A derivatíva piac értéke ezzel szemben 1,4 ezerbillió dollár.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez a szám mesefilmbe illő nagyságúnak hangzik, ezért megpróbálom másképpen is szemléltetni.
1,4 ezerbillió dollár:
  • A világ valamennyi értéktőzsdéjének 40-szerese,
  • A világ összes részvényének és kötvényének a 10-szerese,
  • A világ GDP-jének a 23-szorosa.
Az ezerbillió egy nagyon nagy szám. Ha most azonnal elkezdenénk számolni 32 millió évre lenne szükségünk, hogy elérjünk 1 ezerbillióig.
Igen, a srácok ott a Wall Street-en nagyon elszabadultak. A legtöbb ember nem tudja, de a 2008-as válságot is javarészt a derivatív ügyleteknek köszönhetjük és minden bizonnyal a derivatívák lesznek a következő válság kirobbantói is.
A derivatívákban levő legnagyobb kitettséggel jelenleg a JP Morgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo és a HSBC Bank USA rendelkeznek, a Morgan Stanley-ről nem is beszélve. Mint láthatjuk pont az „elbukni túl nagy bankok” rendelkeznek a legnagyobb kitettséggel.
Amikor „robbantják a bankot”, mindenki veszíteni fog. A világ országainak kormányai előléphetnek, hogy megpróbáljanak mindenkit kimenteni, de az egész világon nincs annyi pénz, ami képes lenne a derivatíva piac robbanásából származó romokat helyreállítani. [Így állhatnak majd elő egy teljesen új rendszerrel, és csakis így lesz hajlandó a világ ezt az új rendszert elfogadni. - Szerkesztő]
Minden eddiginél nagyobb derivatíva válság közeledik.
Mostantól érdemes figyelni a hírekben a „derivatíva/származékos ügyletek” vagy „derivatíva válság” kifejezések említését. Amikor ez a válság ideér, a gazdaság villámgyorsan fog darabokra esni.


Pénzlenyúlás ciprusi mintára – Hozzányúl az EU a betétekhez





Néhány napja feltettük a költői kérdést: Vajon ki állja majd az új bankmentések számláját? A hivatalos válaszra egy hetet sem kellett várni. Az EU pénzügyminiszterei csütörtökön döntöttek a bankszanálás szabályairól. A megállapodás értelmében ezentúl a százezer eurónál nagyobb betéttel rendelkezőknek is részt kell venni a bankmentésekben. Más szóval a Cipruson látott állami pénzlenyúlás mostantól hivatalos módszerré válik, azzal a különbséggel, hogy a szabályokat előre lefektették.
Az EU tisztviselői elég sokáig bizonygatták, hogy a ciprusi megoldás egyedi eset volt, de most már mindenki láthatja, hogy ez nem igaz. Mára elcsendesedett az ügy kapcsán kirobban nemzetközi felháborodás, így a politikusok szép fokozatosan megvalósíthatják, amit valószínűleg mindvégig terveztek.
Vajon miért pont most hozták meg a döntést? Netán sorozatos bankcsődökre számítanak a közeljövőben? Tudnak valamit, amit nem kötnek az orrunkra?
Említésre méltó, hogy milyen kevés nemzetközi médiafigyelmet kapott ez a fontos döntés. Néhány éve minden hírportál napokig másról sem írt volna, minthogy a betétesekkel fizettetik meg a bankok tévedéseit.
Portfolio.hu a következőket írta:
Hétórás tárgyalás után a 27 tagállam vezetői összeállították azt a tervezetet, amely alapján a részvényesek mellett a kötvényesek és a 100 ezer euró feletti bankbetéttel rendelkezők is részt kell, hogy vállaljanak az esetlegesen bajba kerülő bankok megmentésében. A szaknyelvben “bail-in”-nek nevezett metódust üdvözölte az Eurócsoport vezetője, a holland Jeroen Dijsselbloem.
Az új szabályok tabut döntenek Európában, hiszen eddig nem nyúltak hozzá a bankbetétekhez a bankok megmentése során, elsősorban adófizetői (költségvetési) pénzeket vettek ehhez igénybe. A jövőben is lesz azért némi mozgásterük a tagállamoknak arra, hogy megállapítsák, miként hárítják át a veszteségeket a befektetőkre.
Guardian cikke szerint Angela Merkel örül a megállapodásnak, mert így a politikai szereplők a háttérben maradhatnak a bankmentések során és „kiegyensúlyozott kompromisszumnak” nevezte a döntést.
Közben zárójelben érdemes megemlíteni, hogy a Fitch Ratings “CCC” osztályzatról RD, vagyis korlátozott államcsőd kategóriába sorolta Ciprus helyi devizában fennálló adósságát. Tehát a betétek márciusi megsarcolása ellenére továbbra is a csőd közelében van az ország.
Vajon az uniós döntés hatására milyen irányba mozdulnak majd a bankkötvények árfolyamai?
hivatalos magyarázat szerint a döntésre azért volt szükség, mert az adófizetői pénzekből végrehajtott bankmentések túl sok gondot okoztak:
Az Európai Unió gazdasági termelésének egyharmadát költötte eddig bajba jutott pénzintézeteinek megsegítésére 2008 és 2011 között, a válságot azonban nem tudta adófizetői pénzekből megfékezni, Írország esetében pedig csaknem teljesen államcsődöt okozott.
A márciusban végrehajtott ciprusi mentés azonban keményebb lépéseket eredményezett, amikor az Unió a költségek jelentős részét a betétesekre hárította. Most ezt a módszert tervezik megismételni.
Tehát a ciprusi „megoldást” másolják, azt pedig tudjuk, hogy Cipruson számos vállalkozás többszázezer eurót veszített egyik napról a másikra.
Abban pedig biztosak lehetünk, hogy további bankcsődöket fogunk látni, nemcsak az Európai Unióban, hanem szerte a világon. Ez különösen felgyorsulhat a következő válság beindulása után.
Az újabb válság még el sem érte a világgazdaságot, de a recesszió tünetei mindenhol érezhetőek.
Néhány említésre méltó adat:
-          Az autóeladások 20 éves mélyponton vannak Európában.
-          Az eurózóna munkanélküliségi rátája nem mozdul a 12,2 százalékról, ami mindenkori rekordnak számít.
-          Olaszországban átlag 134 kiskereskedelmi egység zár be minden egyes nap. 2008 óta összesen 224.000 bolt vagy vállalkozás húzta le a redőnyt.
-          A jóslatok szerint Olaszország 6 hónapon belül kimentésre fog szorulni.
-          Franciaországban a mindenkori legalacsonyabb szintre esett a fogyasztói bizalom index.
-          Franciaországban a munkanélküliségi ráta 10,4 százalékon áll, ami az elmúlt 15 év legmagasabb értéke.
-          Franciaországban a gazdasági termelés 57 százalékát a kormány adja.
-          Az elmúlt 11 hónapban idén májusban csökkent a leggyorsabb ütemben a folyósított személyi kölcsönök értéke Európában.
-          Az elmúlt 25 évben az idei első negyedévben csökkentek a leggyorsabban a felhasználható jövedelmek az Egyesült Királyságban.
-          Az előrejelzések szerint a spanyol munkanélküliségi ráta jövőre elérheti a 28,5 százalékot.
-          Néhány éve a rossz kölcsönök mértéke 2% alatt volt Spanyolországban, ez az arány jelenleg 10,87%.
-          A spanyol államadósság 19,1 százalékkal nőtt csak az elmúlt 12 hónapban.
-          A görög kormány előrejelzése szerint az ország gazdasága 4,5 százalékkal fog zsugorodni idén.
-          Az előrejelzések szerint a görög munkanélküliségi ráta 30 százalékra fog emelkedni 2014-ben.
A helyzetet cseppet sem javítja, hogy Kína eközben kereskedelmi háborút vív Európa ellen.
Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az Európában elindult folyamatok példanélküliek a modernkorban és sajnos sokan sok pénzt fognak még veszíteni.
Források: The Economic Collapse, Portfolio.hu, guardian.co.uk















A ciprusi központi bank volt elnöke szerint az „európai projekt összeomlik”



Forrás: zerohedge.com



Athanasziosz Orfanidesz
2011 augusztusábanEurópa egyik legelőrelátóbb (korábbi) központi bankára, Athanasziosz Orfanidesz optimizmussal tekintett a jövő felé, de azért voltak fenntartásai: „Optimista vagyok, hogy a megfelelő intézkedésekkel és kellő igyekezettel mindenki részéről, legyőzhetjük a helyzetet,” nyilatkozta Orfanidesz újságíróknak, Kikisz Kazamiasz pénzügyminiszterrel folytatott tanácskozása után. Ezek voltak a ciprusi központi bank akkori vezetőjének első nyilvános kijelentései, miután 2011. július 18-án figyelmeztette az illetékeseket, hogy országa kimentésre szorulhat, amennyiben nem tesznek sürgősen valamit pénzügyeik rendbetétele érdekében. 
Két évvel később, végtelen hosszú habozás után, azt színlelve, hogy csupán azért mert az EKB stabilizálta a piacokat, minden rendben van „a szükséges intézkedéseket pedig meghozták”, amikor a valóságban semmi sem történt (mert az új norma szerint az összeomlás hiánya valahogy azt jelenti, hogy szerkezeti változások folynak), Ciprus átlépett a kimenthetőség határán és most már tényleg az összeomlás szélén áll.
Ezért van az, hogy Orfanidesz, aki nem olyan régen (és valószínűleg igen előrelátóan) lemondott központi banki elnöki tisztéről, mert összetűzésbe került a kommunista kormánnyal, már nem olyan optimista.
Az európai projekt összeomlóban van,” nyilatkozta Athanasziosz Orfanidesz a Financial Times-nak egy interjú során. „Egy alapvető változás megy végbe az európai dezintegráció dinamikájában és nem látok reményt arra, hogy ez megforduljon.”
Mert nem is lehetséges. Mi is ezt mondjuk elég régóta, de úgy tűnik, hogy egyesek csak abból értenek, ha a Federal Reserve egyik volt közgazdásza mondja ki az ítéletet.
További csemegék a Financial Times interjúból:
Az eheti események nevetség tárgyává tettek minden EU egyezményt, tette hozzá. „Azt sugallják, hogy Európában nem minden ember egyenlő a törvény előtt.”
Láttuk, hogy egyes európai országok, mint Hollandia például, nemzeti érdekeiket az európai érdekek elé helyezik, mert egyes országok, mint Ciprus vagy Luxemburg, gazdasági modelljének tönkretételét akarják.”
Megkérdőjelezte az EKB fenyegetését, hogy felfüggesztené a ciprusi bankrendszer finanszírozását. Az EKB csütörtökön ultimátumban figyelmeztette Ciprust, hogy amennyiben hétfőig nem fogadják el az EU-IMF mentőcsomagot, felfüggesztik az ország bankrendszerét eddig elvileg életben tartó likviditási támogatást.
Mr. Orfanidesz szerint az európai Target2 kifizetési rendszeren keresztül összesen 10 milliárd euró likviditási támogatás érkezik. „Amennyiben ezt leállítják, a ciprusi központi bank nem lesz képes fizetni Target2 kötelezettségeit és az ország kénytelen lenne kilépni az eurózónából.”
Az EKB kényszerítené kilépésre Ciprust. Mario Draghi pedig pont ezt nem akarja. Nem akarja, hogy ő legyen az az EKB elnök, aki elindítja az euró összeomlását. Fájdalmas látni ezt.”
Eddig a globális pénzpiaci reakciókat tompították, de Mr. Orfanidesz szerint ez megváltozhat. „Azt gondolom, hogy eddig nem láttuk milyen következményekkel járhat a bizalom teljes elvesztése ebben az esetben.”
A bankok finanszírozása drágulni fog [a déli eurózóna] perifériákon. Ezt nem tudjuk elkerülni és egyben a perifériákon tapasztalható recessziót is tovább mélyíti.”
A pénzpiacokat túlzott mértékben  befolyásolja, hogy mi történik Londonban vagy New Yorkban. Ott nem egészen fogják fel az európai politika összetettségét.”
Teljes mértékben egyetértünk.
Miután lemondott központi bankelnöki tisztségéről, Mr. Orfanidesz visszatért akadémiai karrierjéhez az Egyesült Államokban, ahol egyébként a Federal Reserve egyik vezető közgazdásza volt korábban.
Vajon eljön a pillanat, amikor a komoly közgazdászok világa, köztük egy-két Nobel-díjassal, rátámad korábban sajátjának vallott kollégájára?
Addig is, Mr. Orfanidesznek igaza van.





Ciprus kirablása az EU és az IMF által



Forrás: Zerohedge.com
Egész hétvégén figyeltem a ciprusi helyzetről érkező cikkeket, amik csaknem annyira dühítőek, mint maga a helyzet. (Például:link) Az emberek a szakadék szélén táncolnak, miközben az európai propagandagépezet ontja magából a szokásos szemetet.
Mielőtt nekilátunk, néhány dolgot érdemes tisztázni. A ciprusi betéteket korábban nem adóztatták meg. Jelenleg sincs ilyen adó, mivel a ciprusi parlament nem fogadott el ilyet. Erre csak a mai nap folyamán kerülhet sor, tehát bármi történik is, azt visszamenőleg kell érvényesíteni.
(Időkjelei: A ciprusiak már szombaton sem férhettek hozzá betéteikhez. Semmilyen lekötött betét fölött nem rendelkezhettek, csupán az ATM-ekből lehetett pénzt kivenni, amíg állítólag össze nem omlott a hálózat.)
A következő fontos pont: az intézkedést nem Ciprus hozta. Nicosia népe jelen sem volt az EU csúcson és még véletlenül sem kérte, hogy országának bankszámláit tizedeljék meg, hogy ezzel segítsenek kifizetni adósságukat. Egyes európai országok, Németország, Franciaország, Hollandia és még néhányan követelték, hogy ez történjen, mondta Ciprus elnöke. Tehát világosan fogalmazva az Európai Unió elkobozta a ciprusiak magántulajdonát, előzetes tárgyalás, erre vonatkozó hatályos törvény vagy parlamenti hozzájárulás nélkül.
Egy bankszámla nem ugyanaz, mint egy kötvény, részvény vagy bármilyen befektetés. Ezt sokan nem fogják fel. Egy bankszámla nem egyéb, mint egy magánember vagy cég, nem pedig a kormány személyes tulajdona, legalábbis az európaiak eddig ezt feltételezték.
A betétekre létezik biztosítás Európában. Ez országonként eltérő, de létezik. Általában százezer euró értékig biztosítja az állampolgárok betéteit. Most láthattuk mennyit ér ez a garancia a ciprusiak és így minden európai számára. Semmit. Ha az EU önkényesen feloldhatja ezt a garanciát Cipruson, akkor bármelyik országban megtehetik kényük kedvük szerint.
A ciprusi kormány betétekre vonatkozó garanciája a következőképpen néz ki:
A betétekre vonatkozó biztosítás (DPS) valamennyi, a Ciprusi Központi Bank által engedélyezett bank számára kötelező, beleértve ezen bankok külföldön működő fiókjait is. A biztosítás nem vonatkozik más EU tagállamokban alapított bankok ciprusi fiókjaira, hiszen azokat az ő saját országukban érvényes biztosítás védi.
A DPS akkor kerül aktiválásra, amikor döntés születik arról, hogy egy tagbank nem képes kifizetni a nála elhelyezett betéteket, illetve amennyiben egy bírósági határozat a bank felszámolásáról dönt.
A kompenzáció maximum mértéke betétenként 100.000 euró bankonként.”
Tehát szombatig minden betétest biztosítás védett százezer euró mértékéig minden bankban. Szombaton azonban ezt az állami ígéretet megszegték és kiderült, hogy mi is volt valójában: egy hazugság. Ennél azonban még sokkal rosszabb és ijesztőbb, hogy ez Európai Unió, az Európai Központi Bank és az IMF nemcsak megengedte a betéti biztosítás megszegését, hanem egyenesen követelte. Egy dolog biztos: amennyiben megtehetik, hogy semmissé nyilvánítsák a betéti garanciákat Cipruson, bármelyik európai országban megtehetik. Továbbá, amennyiben semmissé nyilváníthatják a betéti garanciákat, ugyanezzel az erővel semmissé nyilváníthatják a kötvényszerződéseket egyetlen tollvonással. Semmi sincs biztonságban.
A lényeg: Az Európai Unió, az Európai Központi Bank és az IMF támogatja a magántulajdon elkobzását. Egy bankszámla nem számít értékpapírnak vagy befektetésnek. Pont olyan magántulajdon, mint egy autó vagy ingatlan. Németország és Franciaország tulajdonképpen kijelentették: „Ezt akarjuk és el is vesszük, mert a mi kormányaink számára ez szükséges.” Egyelőre nem saját állampolgáraiktól, hanem a ciprusiaktól követelték a Ciprus számára nyújtandó pénzek fejében. Ez nem egy Európai Unió, hanem az Európai Negyedik Birodalom.
Amikor a társadalomba beférkőzik az elv, hogy a magántulajdon nem egy istenadta törvény és a törvény ereje valamint az igazságszolgáltatás nem védelmezi többé, elindul az anarchia és az önkényuralom.” – John Adams






A ciprusi parlament elnöke Izland példáját követné: „a trojka szorításában nincs jövő”



(Időkjelei: Azért persze tartsuk észben, hogy a mindössze 320 ezer lakost számláló Izland nem EU tagállam, tehát, amit ők megtehettek, nem biztos, hogy Ciprusnak is elnéznék.)
Forrás: Zerohedge.com
A múlt héten Yiannakis Omirou, a ciprusi képviselőház elnöke azt hangoztatta, hogy országa számára eljött az idő, hogy „vállalják a felelősséget”, miközben a végső megoldást keresték. Ugyanakkor vasárnap már úgy gondolja, hogy a „trojka által követelt felelősség a létező legrosszabb fajta gyarmattá minősíti Ciprust.”
Az izlandi mintára javasolt megoldása szerint az országnak „el kell hagyni a trojkát és az Európai Stabilitási Mechanizmust,” hogy ezáltal biztosíthassák az ország „nemzeti függetlenségét, szuverenitását, erkölcsi integritását és gazdasági függetlenségét.”
Lehet, hogy igaza van.
Az alábbi táblázat alapján ítélve az EU-EKB-IMF trojka kezelte országok mintapéldájának számító Görögország nem áll túl jól Izlandhoz képest.
Munkanélküliségi adatok Görögországban és Izlandon
Amennyiben kötjük magunkat a trojkához és a memorandumhoz, Ciprus sorsa meg van pecsételve és az országnak nincs jövője,” mondta Omirou.
Famagusta Gazette a következőket írta:
Nincs egyéb alternatíva, mint kiszabadítani Ciprust a trojka és a memorandum szorításából,” nyilatkozta Yiannakis Omiru, házelnök.
Omiru kifejezte meggyőződését, hogy nincs az a főügyész, amelyik ne akarná kivizsgálni egy független bizottság által feltárható bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy ki felelős az ország gazdaságának tönkretételéért és a bankszektor összeomlásáért.
Omiru beszélt a trojka követeléseiről, amelyek szerinte idővel meg fognak sokszorozódni és Ciprust a létező legrosszabb fajta gyarmattá minősítik.
Azt üzenem Ciprus népének, hogy nincs más út, nincs más mód kiszabadítani (az országot) a trojka és a memorandum szorításából.”
Hozzátette, hogy nyilván „ez az út áldozatokat követel majd… de a trojka és az EMS elhagyásával biztosíthatjuk nemzeti függetlenségünket, szuverenitásunkat, erkölcsi integritásunkat és gazdasági függetlenségünket.”
Amennyiben kötjük magunkat a trojkához és a memorandumhoz, Ciprus sorsa meg van pecsételve és az országnak nincs jövője,” mondta Omirou.


UPDATE! Háborús készülődés Izraelben és teljes orosz evakuáció Szíriában – Helyzetértékelés



Időkjelei: A háborús készülődéssel kapcsolatos hírekben nehéz kiigazodni, megbízható források pedig sajnos nem léteznek, így ránk, olvasókra marad a rendelkezésre álló információk alapján megítélni pontosan hol tartunk. Mivel a szíriai konfliktus sok szempontból fontos, úgy gondoltuk, az alábbi cikk mindenképpen segít a tájékozódásban.
UPDATE: A cikkben foglalt néhány információ máris tévesnek bizonyult. Az orosz TASS hírügynökség a következőket közölte néhány órája (köszönjük olvasónknak a hír továbbítását):
Oroszország nem zárja be damaszkuszi nagykövetségét és nem szünteti meg a tartuszi bázison keresztül nyújtott műszaki támogatást, nyilatkozta Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter marokkói látogatása során.
Ezek csak híresztelések és provokatív spekulációk, amelyeknek az a célja, hogy segítsenek a rezsimváltás kivitelezésében,” mondta Lavrov. (forrás)
Forrás: debka.com


Június 26-án Moszkva bejelentette, hogy az orosz diplomaták és katonaság evakuálása Szíriából befejeződött, beleértve a tartuszi tengerészeti bázis kiürítését is.
Oroszország, részben a szíriai konfliktusban rejlő kockázatok miatt döntött az evakuálás mellett, illetve annak megakadályozására, hogy orosz  állampolgárok bármilyen módon belekeveredjenek olyan incidensekbe, amelyek komolyabb következményekkel járhatnak,” nyilatkozta az orosz védelmi minisztérium egyik illetékese.
Hozzátette, hogy a 16 hajóból álló flotta továbbra is készenlétben áll a Földközi-tengeren és a fegyverek, mint például a légvédelmi eszközök szállítása is folytatódik a szír kormány számára, a korábbi megállapodások szerint.
A szíriai helyzet eldurvulását az izraeli Golani dandáregység által szerdán, előzetes bejelentés nélkül szervezett manőver is jelzi, amin Benjamin Netanjahu és az izraeli hadsereg vezető tisztjei is részt vettek.
Londonban David Cameron is összehívta kormánya biztonsági tanácsát, hogy megbeszéljék a szíriai helyzetet. Ed Milliban, az ellenzék vezetője is hivatalos volt az ülésre, amire a protokoll szerint csupán olyan esetekben kerül sor, ha rendkívül fontos biztonsági kérdésekről tárgyalnak.
A Vlagyimir Putyin és Barack Obama közötti barátságtalan konfrontáció a múlt heti G8-as csúcstalálkozón, újabb öt hónapos, fokozatosan elmérgesedő háborúskodásra ítélte Szíriát, mivel a két vezető csak szeptemberben találkozik ismét.
Közben a hangulat egyre feszültebb Washington és Moszkva között a szír helyzet és egyéb kérdések, például Edward Snowden ügye miatt is.
Amerikai és izraeli titkosszolgálati megfigyelők az alábbi hét vészterhes fázis kibontakozását látják a szíriai válságban:
1. Öthónapos vérfürdő az 2,2 milliós Aleppo városa feletti uralom megszerzéséért.
A szír hadsereg és a 100%-osan mobil ellenzéki erők minden erejüket a város elfoglalására fordítják. A szakértők szerint az ellenzéknek nincs esélye, hogy augusztusnál tovább bírják Assad erőivel szemben.
2. Egyik fél sem rendelkezik elég katonával vagy teljes fölényt biztosító fegyverekkel a háború egyértelmű megnyerésére.
Ez természetesen abban az esetben marad igaz, ha Obama vagy Putyin nem billenti át az erőegyensúlyt valamelyik fél javára.
3. Az Egyesült Államok és Oroszország készek a komolyabb katonai beavatkozásra, de nem mennének el addig, hogy szír földön vagy egy máshol a közel-keleten megütközzenek. Amerikai titkosszolgálati elemzők úgy gondolják, hogy Putyin kész a végsőkig elmenni Szíriáért az Egyesült Államokkal szemben.
Az orosz elnök eközben szándékosan hergeli Washingtont és növeli a feszültséget a volt NSA alkalmazott, Edward Snowden körüli bújócska támogatásával.
Snowden több órára eltűnt a térképről valahol Hong-Kong és Moszkva között, míg végül az orosz elnök elismerte, hogy a Moszkvai repülőtér tranzit területén tartják biztonságban és, hogy nem hajlandók kiadni az Egyesült Államoknak.
4. Irán, a Hezbollah és Irak is erősíteni fogják harctéri jelenlétüket.
5. Egy komoly összecsapás készülődik az Assad rezsimet az oroszokkal együtt védelmezni kívánó és növekvő számban Szíriába érkező közel-keleti síiták és az amerikaiak által támogatott, javarész szunnita ellenzéki erők között.
A konfliktus meghiúsíthatja az amerikai-iráni tárgyalásokat Irán atomprogramjával kapcsolatban, amelyek Hassan Rouhani megválasztásával megakadtak.
6.  A Genf 2 elnevezésű konferencia, ami politikai megoldást keres a szíriai válságra, halva született kezdeményezés. Moszkva és az Egyesült Államok álláspontjaiban áthidalhatatlan ellentétek állnak fenn, mint például, hogy Assad elnök menjen vagy maradjon.
7. Amíg a diplomácia tehetetlen, a regionális konfliktus széleskörű háborúvá fajulásának veszélye fokozatos nő. Fennáll az a veszély is, hogy Iránt, Izraelt, Jordániát és Libanont bármelyik pillanatban beszippanthatja a konfliktus. Sőt, ez Libanon esetében talán már meg is történt.
Bármilyen apró „hiba” a szembenálló felek részéről kiválthat egy izraeli megtorló akciót és máris itt a kiterjedt háború.




Katonai készültség a közel-keleten a Szíria elleni izraeli támadást követően



Időkjelei: Az alábbi cikk összefoglalja a közel-keleten a napokban kialakult konfliktus jelenlegi állapotát és az ezzel kapcsolatos különböző véleményeket. A térség fontosságával az alábbi két tanulmány foglalkozik: A közel-keleti válságA templom és az utolsó hét év
Forrás: Infowars.com

A szíriai, libanoni és jordániai katonai erők magasabb készültségi fokozatot rendeltek el a Szírián belül végrehajtott izraeli támadást követően.
Az arab nyelvű libanoni Addiyar napilap hírei alapján azOroszország Hangja azt jelenti, hogy Szíria az izraeli felügyelet alatt álló Golan-fennsíkhoz irányította csapatait, a libanoni hadsereg megerősítette délen állomásozó egységeit, Jordánia pedig csapatokat küldött a Jordán folyó Izraellel határos szakaszaihoz.
DEBKAfile szerint az orosz flotta mediterrán-tengeri egységei is magas készültségi fokozatban várnak. A lap katonai hírforrásai szerint „a szíriai határ mentén állomásozó török csapatok is teljes készültségben vannak, bár Ankara kisebb jelentőséget tulajdonít a Szíria elleni izraeli támadásnak a nyilvánosság felé, valószínűleg azért, mert kényelmetlennek tartják a tényt, hogy az izraeli légierő volt az első külföldi egység, amely beavatkozott a szíriai konfliktusba.”
A DEBKAfile szerint a török Incerlik légitámaszponton állomásozó amerikai csapatok, a jordániai Mafraq légibázishoz mozgósított amerikai különleges erők, valamint a török határ mentén lévő amerikai, német és holland Patriot rakétaegységek szintén magas készültségi fokozatban várnak.
Az orosz külügyminisztérium csütörtökön a következő nyilatkozatot adta ki a támadásra vonatkozóan:
Amennyiben az információ megalapozottnak bizonyul, egy szuverén nemzet ellen elkövetett provokáció nélküli támadással állunk szemben, ami súlyosan sérti az ENSZ Alapokmányában foglaltakat és példa nélküli, függetlenül attól, hogy milyen indokkal próbálják védeni.”
Az iráni külügyminiszter elítélte és „brutális agressziónak” nevezte a Szíria elleni izraeli támadást. „Nem kétséges, hogy ez az agresszió a nyugati és a cionista stratégia része, hogy megakadályozza a stabilitás és béke visszatérését Szíriába,” áll az Ali Akbar Salehi által kiadott nyilatkozatban.
A nyugati média szerint a támadás a Jamraya-i szír katonai kutatóközpont vagy a szír-libanoni határ felé tartó teherautó konvoj ellen irányult, ami elvileg „kulcsfontosságú fegyverek szállított” Izrael főellensége, a Hezbollah számára. A BBC azt állítja, hogy a konvoj orosz gyártmányú SA-17 légvédelmi rakétákat szállított.
A Reuters szerint a támadás „figyelmeztetésül szolgál Szíria és a Hezbollah számára Izrael részéről, hogy ne próbáljanak veszélyes fegyvereket szállítani,” de Dr. Ali Mohamed, a Syria Tribune híroldal főszerkesztője az RT-nek nyilatkozva kijelentette, hogy az állítólagos szíriai vegyi fegyverek miatti aggodalmak csupán ürügyként szolgálnak az Assad rezsim katonai kutatóközpontjainak elpusztítására és annak megakadályozására, hogy Damaszkusz fegyvereket gyárthasson saját maga és szövetségesei számára.
Dr. Mohamed szerint Izrael a CIA Szírián belül tartózkodó ügynökeivel együttműködve próbálja megbénítani az ország fegyvereit.
A fővonalas médiumok lelkesen ismétlik, hogy az izraeli támadás Szíria vegyi fegyvereit célozta. „A Szíria elleni támadást egy Irán elleni támadás előfutárának is tekinthetjük, amelyben Izrael demonstrálja, hogy, amennyiben a tömegpusztító-fegyver által képviselt vörös vonalat átlépik, nem hezitál cselekedni,” írja David Greenfield a David Horowitz által szerkesztett Frontpagamag oldalon.
Egy biztos, a támadás jelentősen növelte a feszültséget a térségben és közelebb hozta egy esetleges szíriai katonai intervenció lehetőségét.
Washingtoni és NATO-beli katonai és hírszerzési körökben jelenleg úgy gondolják, hogy az izraeli támadás a Damaszkusz közelében elhelyezkedő katonai létesítmény ellen csupán az elkövetkező támadások nyitó jelenete Izrael, Szíria és a Hezbollah között, miközben Irán lehet, hogy csak alkalomra vár, hogy beavatkozzon,” spekulál a DEBKAfile.




Cipruson feszül a húr




Forrás: Activist Post
A ciprusi bankautomaták kiürültek a hétvégén, miután az EU vezetősége péntek este úgy döntött, hogy a magánszemélyek bankszámláit megcsapolva szerzik meg az ország kimentéséhez szükséges 10 milliárd eurót.
A hétvégén és a hétfői ünnepnap miatt a bankfiókok zárva tartottak, megakadályozva a bankrohamokat, de a legújabb hírek szerint a bankszünetet csütörtökig kitolják, sőt az elektronikus utalások is szünetelnek.
Egymás után érkeznek a hírek a kisebb nagyobb tüntetésekről a Troika döntése ellen, ami szerint a bankok adósságát az állampolgárok megtakarításából fizetnék ki.
Nicos Anastasiades, Ciprus elnöke, megszegve korábbi ígéretét, végül elfogadta az EU által ráerőltetett javaslatot. A lépés veszélyes precedenst állít a jövőbeli mentőcsomagokra nézve. Aki azt gondolta, hogy a súlyos megszorítások elfogadhatatlanok, mit szól ahhoz, hogy a hétköznapi polgárokkal és külföldi betétesekkel fizettetik meg a kormány és a magánbankok adósságát? A Reuters arról is ír, hogy a törvény alól kibúvót keresők akár 3 év börtönnel és 50.000 euró pénzbüntetéssel sújthatók.
A 10 milliárd euró nagy részét a ciprusi bankok kapnák, amelyek komoly veszteséget könyveltek el, amikor jelentős mennyiségű görög államkötvényeiket kénytelenek voltak leírni az ország első mentőcsomagja fejében.” (forrás)

Összesen 60.000 brit állampolgár, köztük több ezer, az országban állomásozó brit katona és hivatalnok rendelkezik bankszámlával Cipruson, de George Osborn ígéretet tett, hogy őket nem fogja érinteni az új adó. (forrás)
Az adó bevezetésének szükségességét azzal magyarázzák, hogy Ciprus esetleges csődje elindítaná a dominókat az eurózónában és az eladósodott nemzetek sorra csődbe mennének. Ciprus eddig fontos bankközpontnak számított a befektetők számára, de most sokan dühösek az elnök pálfordulása miatt:
Számos orosz betétest valamint a szigetországon élő nyugdíjast is érzékenyen érint a döntés.
Nagyon dühös vagyok,” mondja Chris Drake, a BBC korábbi közel-keleti tudósítója, aki jelenleg Cipruson él. „Több lehetőség is lett volna, hogy kivegyük a pénzünket, de nem tettük, mert megígérték, hogy nem tesznek keresztbe nekünk.”
Több ezer eurót veszítettem,” nyilatkozta a Reutersnek.
Zerehedge arról ír, hogy a legtöbb bajt a dühös oroszok okozhatják. Az Eurócsoport újabban azt javasolja, hogy a 100.000 euró alatti betéttel rendelkezőket ne sújtsa az adó, illetve, hogy a nagyobb betétesektől 15,6%-ot vonjanak le.
Az orosz reakció a hírre, hogy a nagybetétesek vesztesége akár 15,6% is lehet nem lesz barátságos. Esetleg óvintézkedésként fegyver (és plutónium) vásárlási tilalmat vezethetnének be az orosz milliomosokra vonatkozóan.
Ciprus az ötödik kimentésre szoruló ország, de a mostanihoz hasonló betétadóra még nem volt példa korábban. A legtöbb állampolgár egyáltalán nem bizalomnövelő intézkedésként látja az adót, mint ahogyan azt az EU vezetői állítják. Éppen ellenkezőleg. Úgy érzik, nem lehet tudni, ki lesz a következő áldozat, illetve, hogy kiket érinthet az adónak alig nevezhető büntetés, így a lépés az egész bankrendszerbe vetett bizalmat alááshatja.
Aki azt gondolja, hogy ez Európa más országaiban vagy az Egyesült Államokban nem történhet meg, Tyler Durden a Zerohedge-től elmondja, hogy a technokraták ezzel az intézkedéssel átlépték a Rubicont és a „vagyon megadóztatása” egyre népszerűbb lesz a banki oligarchák körében. Maximum a stíluson finomítanak majd egy kicsit.
Amennyiben az amerikai kongresszus úgy dönt, hogy Ciprus példáját követve bevezet egy hasonló „jogos és teljesen igazságos” pénzügyi adót, nem kell sokat várni, hogy a betétesekre kerüljön a sor. Most még senki sem tudja, hogy megtennék-e, de 48 órával ezelőtt „teljesen biztos” volt, hogy Ciprus sem tenne ilyet. Aztán a dolgok gyorsan megváltoztak.
Már most hírek keringenek arról, hogy a pénzeszközökre Olaszországban is hasonló adót vetnének ki, ahogyan arról Jörg Kramer, a Commerzbank vezető közgazdásza beszélt:
Egy 15%-os, a pénzügyi eszközökre kivetett adó valószínűleg elég lenne, hogy az olasz államadósságot a kritikus (GDP 100%-a) szint alá tolja.” És már meg is érkeztünk. Az új európai megoldás a „vagyonadó” és minden jel szerint Cipruson tesztelik, hogy meddig feszíthetik a húrt, amikor a társadalmi elégedetlenség eléri a számukra tűrhetetlen szintet.
Egy biztos, a bankárok és a kormány nem számíthatnak bizalomnövekedésre a napokban.
Miért történik mindez? Mert néhány eurokrata úgy döntött, hogy ez így „igazságos”.
Mit gondoltok?




Juncker szerint Európa démonai nem mentek el, csak alszanak



Forrás: telegraph.co.uk
Európa egyik rangidős politikusa kijózanító figyelmeztetést tett, ami szerint az emberek túlságosan készpénznek veszik a békét a kontinensen, pedig a jelenlegi gondok vészjóslóan hasonlítanak az I. Világháborúhoz vezető problémákhoz.
Jean Clause Juncker, Luxemburg miniszterelnöke, aki a pénzügyi válság közepén az eurózóna pénzügyminiszteri tanácsának elnöke volt, azt állítja, hogy az olasz és görög választások „felszínre hozták a nemzeti haragot és keserűséget, amiről sokan azt gondolták, hogy már elszállt.”
Junckert megdöbbentették a görög tüntetők transzparensei, amelyeken Angela Merkel, német kancellár, náci uniformisban volt látható.
Juncker a Der Spiegel magazinnak nyilatkozva elmondta:
Aki azt gondolja, hogy a háború és béke örök kérdése Európában már nem számít kockázatnak, súlyos tévedésben van. A démonok nem mentek el, csak alszanak, ahogyan azt a boszniai és koszovói háborúk megmutatták. Megrémiszt a tudat, hogy mennyire hasonlóak a 2013-as európai körülmények a száz évvel ezelőtti állapothoz.”
Mr. Juncker szerint, ahogy egyes politikai szereplők kirohantak Görögország ellen a pénzügyi válság alatt, mély sebeket hagyott a görögökben. Az olasz választások pedig „szélsőségesen ellenségesek voltak Németország, tehát Európa irányába”.
A németek által szorgalmazott megszorítások tömeges dühvé alakultak, amikor Angela Merkel tavaly októberben Athénba látogatott. Egyes görög tüntetők szvasztikás zászlókat égettek, mások náci egyenruhába öltöztek.
A múlt havi olasz választások során Silvio Berlusconi a „német centralista” politikát hibáztatta országa problémáiért.
Mr. Juncker, aki 2005 óta volt az euró-csoport elnöke és ez év januárjában mondott le tisztéről, azt mondta, hogy sok párhuzamot lát 2013 és 1913 között.
1913-ban sokan úgy hitték, hogy soha többet nem lesz háború Európában. A kontinens nagyhatalmai gazdaságilag olyan szorosan összefonódtak, hogy a legtöbben úgy gondolták, nem engedhetik meg maguknak a katonai konfrontációt.
Rendkívüli módon meg voltak elégedve magukkal azt feltételezve, hogy a békét örökre bebiztosították.”
Mr. Juncker szerint Európa csakis egységesen tarthatja meg globális befolyását ajövőben. A német, francia és brit kormányok tudták, hogy nemzetközileg csak „az EU megafonján keresztül hallathatják a hangjukat”.
Almut Moeller, a német Külkapcsolatok Tanácsának EU elemzője, azt javasolta, hogy a veterán európai politikusok a háború képével próbálják felhívni a figyelmet a gazdasági válságra:
Ő ezt [az euróválságot] politikai úton, nem csupán technokrata módszerekkel akarja kezelni. Hatalmas változások folynak a társadalomban, amelyeket leginkább a sebezhető országokban láthatunk. Ilyen értelemben az volt a szándéka, hogy megkongassa a vészharangot és elmondja, hogy ez egy nagy falat a politikusok számára. Tulajdonképpen azt akarja mondani, hogy a múlt katonai ereje, ma gazdasági erőt jelent.”
Közben egy hétfőn kiadott felmérés azt mutatja, hogy a németek egyre inkább úgy gondolják, hogy az euróválság túlságosan sokba kerül. A Focus Magazin számára készült felmérés szerint minden negyedik német arra a pártra akar szavazni majd a szeptemberi szövetségi választásokon, amelyik az eurózónából történő kilépést szorgalmazza.



A nép nyúzástól a nép irtásig terjed a hatalmasak eszköztára , és ide kapcsolódik még az irracionális tényező is ,, - a halakat etetni kel. ,, -




Mire kell az amerikai kormánynak 30 ezer guillotine?



És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.” – Jelenések 20:4
Írta: Dave Hodges, The Common Sense Show


Amikor a néhai Ted Gunderson, volt FBI ügynök, egy milicista összejövetelen arról beszélt, hogy az amerikai kormány 1000 internálótábort [FEMA tábort] alakított ki az USA területén, egy percig sem kételkedtem, hogy az igazat mondja, mert rengeteg dokumentum állt rendelkezésre, amelyek egytől egyik alátámasztják kijelentéseit (mint aREX 84, a Garden Plot Hadművelet és most már az NDAA törvény is). Azt is elhittem, amikor arról írt, hogy a szövetségi kormány 500.000 koporsót tárol Altanta közelében, mert erről is léteznek más megerősítő források és fényképek. Amikor azonban azzal vádolta a kormányt, hogy 30.000 guillotine-t tárol, biztos voltam benne, hogy megőrült.

Miért tárolna a kormány guillotine-okat?

Ted úgy gondolta, hogy a guillotine-okat olyan időkre tartogatják, amikor a szükségállapot elrendelése után a hivatalos állásponttal egyet nem értőket begyűjtik és kivégzik.
Arról is beszélt, hogy a kormány mindenkit nyomon fog követni. A legújabb NSAmegfigyelési botrány részleteit ismerve, ez talán ma már senki előtt nem kérdés.
Meg tudná azonban bárki is indokolni, hogy mi szükség lehet 30.000 darab guillotine-ra? Milyen legitim helyzetben válhat egy ilyen eszköz használata indokolttá?

Le a fejekkel

A guillotine-t egy Dr. Guillotine nevű francia úriember találta fel és a Francia Forradalom alatt volt a legnépszerűbb kivégzőeszköz, amikor is a „veszélyes elveket valló” ellenzék megsemmisítésére használták.
Az Egyesült Államokban viszont sohasem sem használták. A hivatalos amerikai kivégző módszerek között szerepelt már a golyó általi halál, az akasztás, a villamosszék és a halálos injekció, de a guillotine soha.
Ezen tények ismeretében miért lenne a kormánynak akár egyetlen egyre is szüksége, nemhogy 30.000 darabra, mint ahogy Gunderson állítja? Tudom, most néhányan álmukból feltekintve kijelentik, hogy „az Egyesült Államokban nincsenek guillotine-ok”. Akkor, kérdezem én, miért adott be Doug Teper, Georgia állam demokrata szenátora egy törvényjavaslatot, hogy a villamosszék helyett/mellett guillotine-t használjanak kivégzőeszközként?

Szervkereskedelem?

Talán néhány olvasó hallott már arról, hogy egyes orvosok, elsősorban Kínában, képesek megölni betegeiket, hogy eladhassák szerveiket. A következőket olvasva, talán ez is hihetőbbnek tűnik majd. Amikor ugyanis Teper szenátort megkérdezték miért éppen a guillotine használatát támogatja a halálraítéltek kivégzésére, azt válaszolta, hogy ezzel a módszerrel a rabok szervei alkalmassá válnának az átültetésre. „A kés precízen vág és épen hagyja a létfontosságú szerveket,” érvelt a szenátor.
Gunderson információi szerint 15.000 guillotine-t Montana, 15 ezret pedig Georgia államban raktároznak.

Más ügynökségek is megszólaltak

Nem Ted Gunderson volt az egyetlen ügynök, aki beszélt a guillotine-okról. A szintén elhunyt Bill Pawelec, volt CIA ügynök, aki Annie DeRiso mellett a Common Sense Show-t vezette, személyes jó barátom volt. Pawelec számos alkalommal mesélt Annie-nek és nekem is arról, hogy a kormány különböző katonai bázisokon guillotine-okat tárol.
Néhai NSA ügynök A.C. Griffith is számos alkalommal mesélt erről saját műsoromban. Figyelembe véve ezeket az ismert és nyilvános forrásból származó megerősítéseket és Teper szenátor törvényjavaslatát, elég valószínűnek tűnik, hogy a guillotine-okról szóló történetek igazak.

Mit jelenthet mindez?

Azt biztosan tudjuk, hogy a Belbiztonsági Minisztérium 2,2 milliárd lőszert és 2700 páncélozott személyszállító járművet vásárolt a közelmúltban. Talán nem mindenki van tisztában azzal, hogy ilyen mennyiségű lőszerrel az Egyesült Államok hét éven át folytathatna háborút, a járművekből pedig minden államra 50 darab jut. A DHS, mint egy ellenséges hadsereg, képessé vált a francia forradalom amerikai változatának kirobbantására.
A történet kiszivárgása óta számtalanszor tettem fel a kérdést: Miért guillotine-ok? Számos forrásommal beszéltem az ügyről és az egyetértés ijesztő. Mindenki úgy gondoja, hogy a guillotine-ok rendkívül hatékonyak. Mindegyikük említette, hogy a szervgyűjtés a jövőben még komolyabb üzletággá válhat és, hogy erre a célra a guillotine a legalkalmasabb eszköz.
Némelyikük az is előre vetítette, hogy a transzhumanizmus következő állomásának kísérleteihez is frissen levágott emberi fejekre lesz szükség, hogy az emberekből és állatokból érző lényeket hozhassanak létre. A futurista DARPA robotokat is emberi fejekkel képzelik el.
Bizonyos sátánista szertartásokhoz is levágott emberi fejek szükségesek, a globális elit jelentős része pedig éppen ezt [Luciferiánus] a vallást követi.
Nyilván sokan szkeptikusan fogadják a leírtakat és ez teljesen érthető. Első hallásra én magam is elutasítottam a történetet. Az egymás után felbukkanó információk azonban magukért beszélnek.
„…és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.”




Döbbenetes állítás: Obama olyan katonai vezetőket akar, akik hajlandóak amerikai állampolgárokra is lőni




Időkjelei: Az alábbi hír, ami néhány nap alatt bejárta az alternatív médiát, ismét abba a kategóriába tartozik, amit nem áll módunkban megerősíteni, de látva, hogy milyen irányba tartanak az események az Egyesült Államokban, sajnos nem nehéz elképzelni, hogy az információ nagyon is igaz lehet.
Forrás: examiner.com
Hétfőn Dr. Jim Garrow, az ismert szerző és humanitárius aktivista megdöbbentő kijelentést tett Barack Obama második elnöki ciklusával kapcsolatban.
Facebook oldalán Dr. Garrow akövetkezőket írta:
Éppen most tudtam meg egy rangidős katonai vezetőtől, hogy Barack Obama új próbatételt vezetett be annak megítélésére, hogy ki alkalmas katonai vezetői pozíció betöltésére és ki nem. Ez robbanni fog emberek, készüljetek fel! „Az új teszt annak megítélésére, hogy valaki alkalmas-e vezetői pozíció betöltésére a hadseregben az, hogy hajlandó-e amerikai állampolgárokra tüzet nyitni vagy sem.” Aki nem, azt elbocsátják.
Ki ez a bizonyos forrás?
Dr. Garrow a következőket mondta: „A férfi, akitől az információ származik az Egyesült Államok egyik legismertebb katonai hőse.”
Fontos, hogy mindenki értse, ez nem egy Alex Jones vagy Jesse Ventura vagy olyan forrás által elindított hír, akit a legtöbben könnyedén félresöpörnek, mondván ez is csak egy „összeesküvés elmélet”.
Dr. Garrow egy ismert és köztiszteletben álló humanitárius aktivista, aki életét arra szentelte, hogy az egy-gyerekes kínai törvények miatt halálra ítélt kínai csecsemők életét megmentse. Munkája elismeréseként Nobel-békedíjra is jelölték, amit abban az évben helyette Barack Obama kapott meg.
Az Amazon.com a következőképpen foglalja össze munkásságát:
Dr. James Garrow a Rózsaszín Pagoda: Egy ember harca a kínai lányirtás ellen című könyv szerzője. Az elmúlt tizenhat év alatt 25 millió dollárt áldozott arra, hogy a hozzávetőleg 40.000 kínai lány csecsemő életét megmentse a biztos haláltól, ami a kínai egy-gyerekes elv miatt rájuk várt volna és örökbefogadókat találjon nekik. Dr. Garrow a Pink Pagoda iskolák megalapítója és ügyvezetője. A 6300 alkalmazottat számláló összesen 168 iskola angol nyelvű oktatást biztosít kínai gyerekek számára.
A fenti hír különösen érdekesnek bizonyul azután, hogy a Washington Free Beacon vasárnap arról számolt be, hogy Barack Obama márciusi hatállyal elbocsátotta James Mattis tábornokot, az amerikai tengerészgyalogság főparancsnokságának vezetőjét.
WFB cikk a következőket írja:
A nemzetbiztonság berkeiből érkező hírek szerint James Mattis tábornok távozását a főparancsnoki posztról igencsak sürgetik és azt közölték, hogy több hónappal előbb kell elhagynia hivatalát, mint azt korábban tervezték.”
Vajon Mattis tábornok visszautasította, hogy amerikai állampolgárokra lőjön?




Ez nem összeesküvés elmélet… Ez a szemünk előtt folyik”



Időkjelei: Bár az alábbi események az Egyesült Államokban zajlanak, az adott helyzet és a szóban forgó törvényi változások miatt az egész világot érintik. Számunkra ezekből a történésekből az egyik legfontosabb üzenet, hogy a hatalmi elit, a gazdasági eszközök mellett, leginkább a globális konfliktusokat, káoszt, háborúkat és zavargásokat kihasználva próbál minél több hatalmat magához ragadni, illetve olyan kétségbeesett helyzetbe hozni a világot, hogy a tömegek megváltóért kiáltsanak. (Dániel 11:21-24; 8:23-25. II. Thessalonika 2:1,3-4.) Fontos azt is meglátnunk, hogy készül az új ellenségkép…
Forrás: shtfplan.com
Az 1878-as Posse Comitatus törvényt (ami megtiltja az amerikai kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) eredetileg azért alkották, hogy megvédjék az állampolgárokat attól, hogy a törvényeket a katonaság bevetésével tartassák be hazai földön, kivéve olyan eseteket, amikor erre az alkotmány vagy a kongresszus kifejezett felhatalmazást ad. A törvény elfogadása óta, azaz több mint egy évszázada, ezt a feladatot a helyi és szövetségi rendfenntartó erők látták el az Egyesült Államokban. Miután azonban a terrorizmus elleni harcot a kormány immár több mint egy évtizede az egyik legfontosabb feladatának tekinti, bizonyos kormánytagok fáradtságot nem kímélve próbálják a hadsereg küldetését a hazai frontra is kiterjeszteni.
Első lépésként elfogadták a Patriot törvényt1 ami példa nélküli hatalommal ruházta fel a kormányt és lehetővé tette, hogy tulajdonképpen bárkit terroristának minősítsenek, akár külföldön, akár odahaza. 2011 szilveszterén, miközben a világ az Újévet köszöntötte, Barack Obama aláírta a Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényt (NDAA), ami lehetővé teszi, hogy a Patriot törvény értelmében terrorizmussal gyanúsított személyeket határozatlan ideig fogva tarthassák, vádemelés vagy bírósági tárgyalás nélkül.
Végül a múlthéten, miközben botrányok egész sora rázta meg a Fehérházat, kiderült, hogy a kormány szép csendben egyre nagyobb hatalommal ruházta fel a Védelmi Minisztériumot, tulajdonképpen semmissé téve a Posse Comitatus törvényt.
Eric Blair, az Activist Post-tól a következőket írta:
Először is a szenátus éppen azt tárgyalja, hogy a 2001-es Felhatalmazást a Katonaság Bevetésére (AUMF) olyan módonterjesszék ki, hogy az USA a terrorizmus elleni harcot bárhol a világon folytathassa, beleértve saját területét is. Ez egyenesen rávezet a második fejleményre: a Pentagon rendőri jogosultságot adott magának amerikai földön.
Michael Sheehan helyettes védelmi miniszter múlt hét csütörtökön azt mondta a kongresszusnak, hogy az AUMF felhatalmazza az amerikai hadsereget, hogy Bostontól Pakisztánig bármilyen fronton harcolhasson. Sheehan kihangsúlyozta, hogy a kormány engedélyt adott, hogy a hadsereg bárhol bevethető legyen, ahol az ellenség felüti a fejét, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az alkotmány hadüzenetekre vonatkozó kitételét.
Miközben az amerikaiak a fővonalas média mindkét szárnya által nyomott három botránnyal vannak elfoglalva, a zárt ajtók mögött baljós események zajlanak.  Ezek lényege tehát, hogy az amerikai hadsereg felhatalmazta magát, hogy bevesse csapatait Amerika utcáin, az elnök vagy a kongresszus előzetes engedélye nélkül. Az AUMF felhatalmazást pedig, amit eredetileg a 2001. szeptember 11-i támadásokért felelős terroristák elfogása érdekében hoztak létre, kiterjesztették, hogy a segítségével a kormány tulajdonképpen legálisan és kongresszusi jóváhagyás nélkül is bevethesse a katonaságot és annak eszközeit az ország utcáin.
Charlie McGrath a Wide Awake News-tól a következőképpen magyarázza a helyeztet:
Eric Blair-nek és az Activist Post munkájának köszönhetően megértettük, hogy Washington keményen dolgozik szabadságjogaink felszámolásán.
Angus King szenátor odáig ment, hogy kijelentette, a meghallgatás, amelyen ő is részt vett, élete legfelkavaróbb és legmegdöbbentőbb meghallhatása volt.
Még John McCain, a vadászhéja McCain is azt mondta, hogy a kormány túllépte hatáskörét.
Miről beszélünk? A Katonaság Bevetésének Felhatalmazásáról (AUMF).
Ez a törvényszabály a terrorizmus elleni harc kezdetén lépett életbe, de mára mi lettünk az ellenség. Nem kell ezen megdöbbenni. Mindenki rajta van a potenciális terroristák listáján, aki hisz a szabadságban, a gondolat szabadságában és az alkotmányos köztársaságban.
Egyszerűen átfogalmazzák a törvényt, hogy a katonaságot a hazai „fronton” is bevethessék.
Ez nem egy összeesküvés elmélet. Ez nem egy fantazmagória, ami vagy megtörténik, vagy nem. Ez most történik, itt a szemünk láttára, olyan híreseményeknek álcázva, amik nem is híresemények.
A katonaság már azt is kijelentette, hogy aki azzal az elmélettel áll elő, hogy a kormány egy országos állami rendőrséget próbál felállítani a hatalomátvételre, az belföldi terroristának minősül.
Terroristának, aki ellen a hadsereg bevethető…
Egyetlen összeesküvés van itt: az, amit a kormány próbál tálalni.
Ez a törvényalkotás nem kitaláció. Az Egyesült Államok militarizálása teljes gőzzel halad és mi vagyunk a célpontok.
  1.  A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. []




A mindent látó szem – És hol a felháborodás?



Fontos figyelmeztetni az embereket az állami megfigyelésnek az élet szinte minden területét behálózó rendszerére, megállítani azonban nem fogjuk tudni. Legalábbis egyelőre. A Bibliából tudjuk, hogy egy totális megfigyelést és kontrollt megvalósító diktatórikus világkormány felállítása vár az emberiségre. A figyelmeztetés mellett azonban fontos azt is kihangsúlyozni, hogy ez a globális hatalom nagyon rövidéletű lesz. Volt már sok legyőzhetetlennek tűnő diktátor a múltban, de idővel mind elbuktak. Mind! A végső diktatúra esetében sem lesz másként.
A háttérhatalom fokozatosan minden ellenállást megtör és hozzászoktatja az embereket az állandó megfigyeléshez, majd miután a teljes gazdasági összeomlással végleg a szakadékba taszította a világot, az emberiség készen áll majdaz Antikrisztus által kínált megoldás elfogadására, ami átmeneti békét és jólétet hoz. – Joseph Candel
Forrás: spiegel.de
GCHQ Főhadiszállás, Cheltenham, Gloucestershire
Tempora elnevezésű brit-amerikai megfigyelési program történelmi fordulópontnak tekinthető. A titkosszolgálatok sikeresen megvalósították az abszolút megfigyelést anélkül, hogy a nyilvánosság figyelemét a legcsekélyebb mértékben is magukra vonták volna. A kormányok pedig szándékosan elhallgatták a megfigyelés mértékét.
Az „infosztáda” kifejezés nem képes hűen kifejezni mit is takar az Internet. A valóságban a világháló egy olyan globális kommunikációs tér, ami a fejlett világ lakosságára vonatkozó minden magáninformációt tartalmaz. Ha valaki képes lenne megtanítani egy mindent látó szemnek az Internet használatát, a zsarolási lehetőségek végtelenek lennének.
A brit (GCHQ) és az amerikai (NSA) titkosszolgálatok pontosan ezt a mindent látó szemet hozták létre Tempora néven. Igazán találó metafora a fizikai világból egy olyan programra, amit valahogy így jellemezhetünk: Minden ház, minden lakásának valamennyi szobájába kamerákat és mikrofonokat telepítettek, minden levelet felnyitnak és lemásolnak, minden telefont lehallgatnak. Minden eseményt rögzítenek és mindenhez hozzáférhetnek, amikor szükségessé válik.
Felháborító kilátások, nem igaz? Pedig pontosan ez történik a valóságban. Pontosan erről írt a Guardian. Az NSA és a GCHQ közvetlenül az adatrendszerre kapcsolódnak rá optikai kábelek segítségével. Minden adatot képesek lemásolni és tárolni, és később szükség szerint előhívni.
[Időkjelei: Azóta kiderült, hogy az USA a teljes Guardian.co.uk oldalt blokkolja a közel-keleten, Afganisztánban és dél-Ázsiában állomásozó csapatai számára. Az amerikai védelmi minisztérium pedig blokkol minden cikket, ami a minisztérium által titkosított információt tartalmaz az NSA kiszivárogtatási botránnyal összefüggésben. Elvileg a Guardian által eredetileg közzétett cikk reposztjait is blokkolják, nyilatkozta a Pentagon szóvivője.]
A program mögött rejlő illetők pedig arra sem vették a fáradtságot, hogy mindezt tagadják. A brit titkosszolgálat annyit közölt, hogy nem nyilatkozik az ügyben, de bármit is tesznek, azt a terror elleni harc érdekében teszik, a legszigorúbb jogi korlátok között. Az NSA hasonlóképpen érvelt a PRISM botrány kirobbanása óta. „Mindent egy jó ügy érdekében teszünk,” állítják.
Ez azonban csak látszat.
Vajon az emberek abba is beleegyeznének, hogy a nappalijukba videó kamerát szereljenek, ha ezzel segíthetik a terrorizmus elleni harcot? Megelégednénk egy ígérettel, hogy csak akkor fognak kukkolni bennünket, ha egy számunkra ismeretlen titkosszolgálati alkalmazott ezt szükségesnek találja?  Persze, hogy nem. Egy ilyen programot előterjesztő kormány nem sokáig maradna hatalmon. [Vagy mégis?]
Hol a felháborodás?
Ennek tükrében érdekes, hogy az angolszász világban milyen visszafogott volt a reakció. Igaz, hogy a Guardian és a Washington Post is részletesen beszámolt az ügyről, de politikai körökben szinte kizárólag német politikusok fejezték ki felháborodásukat.
És joggal. Már önmagában az a tény, hogy az amerikai, brit és még ki tudja mely hatalmak ilyen hihetetlen hatalommal ruházták fel saját magukat, égbekiáltóan felháborító. Milyen szórakoztatóak lehettek a beavatottak számára a közelmúlt nyilvános vitái az adatrögzítésről, az online adatvédelemről, vagy a Facebook és Google ezekkel kapcsolatos gyakorlatáról.
Az állam közben már rég mindent tudott.

Keith Alexander-t, az NSA vezetőjét idéző dokumentum – „Miért ne gyűjthetnénk össze minden jelet minden időben? Ez egy jó kis nyári házi feladat a Menwith-nek”
És pontosan ez volt a cél, ahogy Keith Alexander, az NSA vezetője megfogalmazta: „Miért ne gyűjthetnénk össze minden jelet minden időben?” 
Az is kiderült, hogy a titkosszolgálatok a botrány kitörése után is folyamatosan hazudtak. Viviane Reding, az EU igazságügyi biztosa azt mondta, hogy amerikai illetékesek biztosították afelől, hogy európai állampolgárokról nem gyűjtöttek adatokat tömeges terjedelemben. Valóban nem, ezt brit kollégáik tették meg helyettük, így az adatgyűjtés Európa esetében nem az NSA hanem a GCHQ által folyt.
A következő hetek és hónapok fogják megmutatni, hogy a világ demokráciái felállnak-e a nyugati titkosszolgálatok diktatórikus módszerei ellen vagy sem.
Aki feladja a szabadságot a biztonságért, egyiket sem érdemli.” – Benjamin Franklin




Nahát! Tényleg figyel a titkosszolgálat



Csütörtök óta bejárta a külföldi és magyar sajtót az amerikai titkosszolgálat megfigyelési botránya, ami immár kilenc szolgáltatót és nagy internetes oldalt érint. Legtöbb olvasónk számára ez nyilván nem nagy újság, ami miatt a hír mégis érdekes, hogy a PRISM fedőnevű akció most a Washington Post és egy hírszerző tiszt „jóvoltából” nyilvánosságra került és bár sokan teljesen hozzászoktak a gondolathoz, hogy manapság mindent és mindenhol figyelnek, talán néhány ember mégis elgondolkozik, hogy mégis mi folyik körülöttünk.
Aki eddig is figyelemmel kísérte a világban ténylegesen zajló eseményeket és nem csupán a hivatalos sajtóból értesül a hírekről, valamint tisztában van a háttérben működő mozgatóerőkkel, tudja, hogy ez nem új keletű tevékenység és a PRISM sem az egyetlen ilyen program. Írtunk már a Stellar Wind nevű, szintén NSA programról, az FBI törekvéséről, hogy a Skype és hasonló voip és chat szolgáltatókat is valósidőben lehallgathassa vagy a Google újításairól, amelyek a mi kényelmünket és szokásaink feltérképezését hivatottak szolgálni és sorolhatnák a történet epizódjait. A megfigyelés egyre kifinomultabb és kiterjedtebb és immár tényleg valós-időben folyik.
Tudjuk, hogy egyre több helyen már csipek segítségével figyelik az iskolásokat, a rabokat, a háziállatokat, a betegeket. Térfigyelő kamerák pásztázzák az utcákat, biztonsági kamerák felügyelik a parkolókat és boltokat, és akár otthonainkba is bepillanthatnak. És igen. Online tevékenységeink és beszélgetéseink is az utolsó kattintásig követhetőek és lehallgathatóak. Sokan nevetve söprik félre ezeket a fejleményeket azzal érvelve, hogy ugyan kit érdekel, amit két vagy akár kétmillió barátnő fecseg a neten és aki ezzel ennyit foglalkozik biztosan paranoiás. Az információ azonban valóban hatalom és mivel a világi hatalom, bár nagyon szeretné, nem mindenható vagy mindentudó, kénytelen a technika eszközeit felhasználva Istent játszani. A cél a világkormány. Ehhez elsőként az emberek feletti teljes és globális hatalmat kell megszerezni, ez pedig csak úgy lehetséges, ha mindenkiről, minden időben, mindent tudnak.
A most közzétett „új” információ alapját egy hírszerzési tiszt által a Washington Post-nak átadott dokumentum alkotja, amit az NSA (Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal) vezető elemzői 2013 áprilisában készítettek és az egyik legfontosabb hírszerzési eszközként hivatkozik a PRISM programra. A tiszt elmondta, hogy amikor kipróbálta a rendszert, megrémült attól, hogy a titkosszolgálat szinte az emberek éppen formálódó gondolatait is látja.


A PRISM programban résztvevő szolgáltatók és az általuk szolgáltatott információk.

prezentáció szerint az NSA jelentései egyre nagyobb mértékben építenek az így megszerzett adatokra, jelenleg minden hetedik hírszerzési jelentés alapul valamilyen PRISM-es információra. Ez különösen akkor ijesztő, ha tudjuk, hogy az NSA évente több billió adatforrást elemez. A PRISM-mel szerzett adatok döntő többsége az Egyesült Államokban élő amerikai polgárokról szól.
A PRISM fedőnevű akció 2007-ben kezdődött és a Microsoft volt az első cég, aki megadta magát a titkosszolgálati megkeresésnek. Az évek során a többi nagy szolgáltató is a titkosszolgálat figyelmébe került, a Google, a Facebook, a Paltalk (az Arab Tavaszban és a szíriai eseményekben kulcsszerepet játszott kisebb szolgáltatás), az AOL, a Skype, a Youtube, végül 2012-ben az Apple is.
A prezentációból az is kiderül, hogy az NSA kívánságlistáján az ingyenes tárhelyszolgáltatás miatt népszerű Dropbox is szerepel, azzal a megjegyzéssel, hogy hamarosan már működő kapcsolat lesz ott is, a szolgáltató már mentességet kapott a megfigyelés miatt esetleg felmerülő jogi ügyekben, ezt a főügyész és a hírszerzés igazgatója biztosítja számukra.
James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) csütörtökön elismerte az adatbányászás tényét, de közleményében még mindig csak arról beszélt, hogy az a törvény, amely lehetővé teszi a kormányzati ügynökségek számára, hogy kommunikációs adatokat gyűjtsenek internetes szolgáltatóktól, kizárólag az Egyesült Államokon kívüli, nem amerikai személyek célba vételét engedélyezi.
Források:





Az állam bárkit gyanússá tehet, mondja Snowden



Hat dolgot gyűlöl az Úr, sőt hét dolog utálatos előtte: A nagyravágyó szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, a gonosz terveket koholó szív, a rosszra sietve futó lábak, a hazugságot beszélő hamis tanú és a testvérek közt viszályt szító ember.”Példabeszédek 6:16-19
Forrás: Business Insider



Edward Snowden
Arról értesülve, hogy az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) tulajdonképpen minden amerikai állampolgár kommunikációját megfigyeli, nagyon sok ember úgy reagál, hogy amíg valaki nem tesz semmi törvénybeütközőt, nincs mitől tartania, tehát felesleges a nagy felhajtás az ügy miatt. 
Edward Snowden, volt nemzetbiztonsági alkalmazott, aki a PRISM program részleteit kiszivárogtatta, a következőképpen nyilatkozott erről a Guardian újságírójának:
Ott tartunk, hogy nem kell semmi rosszat elkövetni. Elég, ha az emberre a gyanú árnyéka vetődik valahonnan, ami lehet akár egy téves hívás is. Ez alapján vissza tudják nézni a rá vonatkozó múltbeli információkat és nagyító alá veszik az ember minden valaha hozott döntését, megvizsgálják minden ismerősét és barátját, akivel valaha beszélt és ezek alapján indítanak támadást ellene. Tulajdonképpen bármilyen ártatlan életből képesek gyanút előállítani és bárkiből tudnak bűnöst faragni.
Természetesen nem mindenki hisz Edward Snowden-nek, pedig történetét számos újságíró és kiszivárogtató megerősítette.
James Bamford, a Wired magazin újságírója és az „Árnyékgyár: Az NSA 9/11-től az amerikaiak lehallgatásáig” című könyv szerzője például, arról adott hírt, hogy az amerikai kormány két izraeli cégnek adott megbízást, hogy az AT&T-t lehallgassa.
Mark Klein, az AT&T egyik munkatársa volt az, aki a cég San Franciscoi központjábanfelfedezte azt a „titkos szobát”, amin keresztül az NSA leszippantotta az amerikaiak internetes és telefonbeszélgetésekkel kapcsolatos adatait az AT&T közreműködésével, kihangsúlyozva, hogy „az átadott adatok nagy része lakossági ügyfelekre vonatkozott.”
Thomas Drake, egy másik NSA kiszivárogtató, megerősítette Klein felfedezését, a bíróság előtt nyilatkozva arról, hogy az NSA Izraelben gyártott hardverek segítségével „foglalta le és rögzítette a személyes kommunikációkat.”
Ott van akkor James Risen és Eric Lichtblau is, a New York Times újságírói, akik történetükért Pulitzer-díjat is kaptak 2005-ben. Ők a kormány végzés nélküli megfigyelési programjáról írtak, amely során „a Verizon szolgáltató dedikált optikai kábelen át engedte meg a kormány megbízottainak, hogy hozzáférjenek a központjukon átmenő minden kommunikációhoz.”
Talán többen hallottak már William Binney-ről, az NSA történelmének egyik legjobb matematikusáról és kódfeltörőjéről, aki számos alkalommal beszélt már az általa írt programról, amelynek segítségével valós időben lehet szinte bárkit azonosítani és időbeli profilt felállítani szinte egész életéről az illető elektronikus kommunikációjának segítségével.



Thomas Drake, a Háború a kiszivárogtatók ellen című filmben
Az egész életedet össze tudom szedni ezekből a különféle tartományokból és meg tudom mutatni, hogy az évek során mit csináltál,” mondta Binney az NSA új 2 milliárd dolláros adatközpontjáról készült riportban. 
Egyre több szolgáltatás, mint a Google és a Facebook válik óriási központi információs lerakattá,” nyilatkozta Dan Auerbach, az Electronic Frontier Foundation technológiai elemzője a Times-nakEz a létrehozott óriási adathalmaz rendkívül csábító célpont a bűnüldöző és titkosszolgálati szervek számára.”
Snowden arra próbál rámutatni, hogy az adathalmazból nyert csábító célpontok javarésze ártatlan állampolgár.
Ehhez még hozzátehetjük, hogy jelenleg olyan mennyiségű törvény és szabályozás van érvényben, nemcsak az Egyesült Államokban, de minden fejlett országban, hogy bárki ellen eljárást indíthatnak. Bárkit ide állíthatnak elém, és én legalább három különböző dologban bebizonyítom a vétkességét,” mondja a John Stossel riportjábannyilatkozó ügyvéd.




Az új Xbox One egy játéknak álcázott megfigyelőeszköz lesz





Emlékszem, amikor a videójátékok arról szóltak, hogy Mario segítségével kimentsük a királylányt az ellenség karmaiból, és amikor ez sikerült, a játék befejeződött, a gépet pedig ki lehetett kapcsolni. Az új Xbox One megjelenésével ennek a kornak úgy tűnik vége, mivel a sokak által kedvelt konzol legújabb modellje egy kikapcsolhatatlan megfigyelőeszköz lesz.
Az Xbox One a mozgás és hangérzékelésre kifejlesztett Kinect tartozékkal együtt lesz kapható és alapértelmezés szerint a kamera és mikrofon mindig bekapcsolt állapotban vannak. Ez még csak hagyján, de a Kinect csatlakoztatása nélkül az eszköz egyáltalán nem használható, így a kamera és a mikrofon akkor is működik, amikor maga az eszköz ki van kapcsolva, a kamera pedig a sötétben is lát. Mire képes még? Például le tudja olvasni a játékos arckifejezéseit és meg tudja állapítani, hogy hány ember tartózkodik a szobában. Arról is keringenek hírek a videójáték oldalakon, hogy a Microsoft az alapján fizettetne díjat az eszközön lejátszott filmek vagy játékok után, hogy hányan vannak a helységben.
Azt pedig senki sem tudja, hogy a rögzített adatokkal mi történik, illetve, hogy milyen adatbázisba kerülnek továbbításra, hiszen a játék csak működő Internetkapcsolattal hajlandó elindulni. A Microsoft azzal indokolja ezt a tulajdonságot, hogy csak így lehetséges a gép bekapcsolása az „Xbox on” (Xbox bekapcsol) hangutasítással. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Xbox folyamatosan figyeli minden szavunkat, nehogy lemaradjon az „Xbox on” parancs teljesítéséről.
Az új képességek, amelyekre senki sem vágyott a felhasználók közül, komoly aggályokat keltettek szerte a világon.
Tim Vines, a Civil Liberties Ausztrália szervezettől a GamesFIX-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Microsoftnak igencsak sok kérdésre kell válaszolnia egy olyan konzollal kapcsolatban, ami minden szót hall és minden mozdulatot lát.
Meg kell adni a lehetőséget az embereknek, hogy kikapcsolhassák a kamerát és a mikrofont, akkor is, ha az esetleg korlátozza az eszköz funkcióit,” mondta. Az adatvédelem arról szól, hogy „mi döntjük el, mit osztunk meg,” mondta.
Természetesen, amennyiben a Microsoft ezt nem teszi lehetővé, az emberek a pénztárcájukkal is szavazhatnak. Ne vegyék meg az új Xbox-ot.
Vines szerint a Microsoft köteles lenne elárulni, mi történik a felhasználók adataival.Mivel az új játék az ausztrál törvények értelmében kimeríti a kémeszköz fogalmát, a cégnek nyilatkozni kellene arról, hogy más is hozzáférhet-e ezekhez az adatokhoz.”
Peter Schaar, berlini adatvédelmi biztos szerint az Xbox One nem egyéb, mint egy játéknak álcázott megfigyelőeszköz.
Az Xbox One mindenféle személyes információt rögzít folyamatosan. Figyeli a reakcióidőmet, a tanulékonyságomat, az érzelmi állapotom, majd ezeket az adatokat egy külső szerver segítségével feldolgozza és akár harmadik feleknek is tovább küldheti. Önmagában az a tény, hogy a Microsoft kémkedhet utánam a saját nappalimban egy beteg rémálom.
A helyzeten az sem sokat segítene, ha a Microsoft úgy dönt, mégis lehetővé teszi a kamera és a mikrofon kikapcsolását, mert a múlt tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeket a beállításokat a gyártó, egy szervezet vagy akár a technikához kicsit is értő elmebeteg könnyűszerrel felülírhatja távirányítással. Egy korábbi cikkben már leírtuk, hogy maga David Petraeus, a CIA igazgatója is elismerte: az internetre kapcsolt eszközöket az állampolgárok megfigyelésére használják.
Szóval nézzük csak. Akarok több száz dollárt fizetni a saját megfigyelésemért? Hadd gondolkozzak egy kicsit… Ööö, nem!




A kormányok kihasználják az új szuper kémszoftver adta lehetőségeket




Az idők egyik fontos és aggasztó jele, hogy az embereket már nem is nagyon izgatja, hogy minden lépésüket megfigyelik és rögzítik. Minden üzenetet elolvashatnak, a különböző műholdak segítségével lehallgatják telefonbeszélgetéseinket és minden bankkártyával fizetett vásárlás is rögzítésre kerül. Az adatbázisok és modern keresőszoftverek segítségével meg tudják állapítani, hogy éppen hol vagyunk és bizonyos mértékig azt is, hogy mit csinálunk vagy mik a preferenciáink. A Világkormány hivatalosan még nincs hatalmon, de Nagytestvér már most is figyel, és egyre szorosabbra húzza a hurkot a világ körül. (Joseph Candel)
Egy nemrég megjelent jelentés kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a világ kormányai egy kifinomult kémszoftver segítségével kémkednek saját állampolgáraik után.
A Citizen Lab, a Toronto Egyetem digitális kutatólaboratóriumának jelentése részletesen leírja, hogy a bűnözök nyomon követésére ajánlott szoftvert disszidensek és emberjogi aktivisták megfigyelésére használják.
A „Szigorúan bizalmas: a digitális kémkedés üzleti kihasználása” címmel kiadott jelentés a FinSpy nevű kémszoftverre összpontosít, aminek segítségével valósidőben megfigyelhetők a webmail hálózatok és közösségi oldalak és képes titkosított adatok és kommunikációk gyűjtésére is, a célszemélyek tudta nélkül.
2011 decemberében a WikiLeaks elkezdte közzétenni a FinFisher brosúrákat és videókat, amik arról adtak hírt, hogy a szoftver lehetővé teszi a kormányok számára a kiválasztott célcsoportok vagy célszemélyek megfigyelését, mégpedig olyanokét, akik „rendszeresen változtatják tartózkodási helyüket, titkosított vagy anonim kommunikációs csatornának használnak és külföldön élnek.”
Egy másik említésre méltó dolog a FinSpy szoftverrel kapcsolatban, ahogy azt Jean Marc Manach az OMNI-tól megjegyzi, hogy képes átvenni az irányítást bármilyen ismert operációs rendszer felett, anélkül, hogy a vezető 40 Antivirus rendszer észlelni tudná.
A jelentés hatására a Firefox böngésző készítője, a Mozilla jogsértés megszüntetésére felszólító meghagyást adott be a FinFisher anyavállalatához, a Gamma International-hoz, mert szerinte a FinSpy „azt a látszatot kelti az emberekben, hogy a Mozilla Firefox-ról van szó.”
A Hosni Mubarak egyiptomi vezető bukása körüli időben az egyiptomi titkosszolgálat irodáit átfésülő disszidensekmegtalálták a Gamma-val egy bizonyos szoftver öthónapos üzemeltetésére szóló 380.000 dolláros szerződést.
A Citiezen Lab jelentés azt is leírja, hogyan használták a szoftvert az aktivisták és disszidensek megfigyelésére Bahrain-ben.
Az alábbi térképen látható az a 36 ország [Nézzenek oda kit látunk!], amelyekről kiderült, hogy otthont adnak a FinFisher Command and Control szervereinek, amelyekhez a kártevő program csatlakozik, hogy begyűjtse az adatcsomagokat (nagyításhoz kattints a képre):
A FinFisher a kémszoftver mobil változatát is kínálja ügyfeleinek, hogy a hatóságok a mobiltelefonokon áthaladó adatokban és kommunikációkban is kutakodhassanak, akkor is, ha azok titkosítottak.
Éppen két héttel a jelentés megjelenése előtt, Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója a Wall Street Journalnak nyilatkozva azt mondta, hogy „a digitális forradalom gyakran figyelmen kívül hagyott sötét oldala” olyan technológiákat használ, amelyek „hihetetlenül sok mindenre képes eszközöket kínálnak a diktátorok számára az ellenállás elnyomására.”
Minden, amire egy rezsimnek szüksége lehet egy elnyomó, digitális rendőrállam létrehozásához, beleértve az állampolgárok valósidejű megfigyeléséhez és az adathalászathoz szükséges szoftvereket is, már kereskedelmi forgalomban van,”mondta Schmidt.
A Citizen Lab jelentésből kiderül, hogy a kormányok keményen kihasználják ezt a helyzetet.
A kutatók összegzésül megállapítják, hogy az ilyen, egyre nagyobb képességekkel rendelkező megfigyelőeszközök „komoly kihatással vannak nemcsak a disszidensekre és aktivistákra, de állampolgárságtól függetlenül mindannyiunkra nézve,” amennyiben azt feltételezzük, hogy egyelőre jogunkban áll biztonságossá tenni saját kommunikációnkat.




CIA igazgató: „Minden adatot akarunk, és örökre tároljuk”




Időkjelei: „Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva,” (Máté 10:30) mondta Jézus tanítványainak, biztosítva őket, hogy Isten minden teremtményével törődik. A globális rendszer is mindenkiről mindent tudni akar, de sajnos nem az emberiség iránti szeretet, de még csak nem is a manapság olyan sokszor emlegetett biztonság, hanem leginkább a teljes hatalom megszerzése érdekében.
Forrás: The Blaze


Google szerverek, Douglas megye, Egyesült Államok
A mai technológia által létrehozott adat aranybánya témakörét érintve, Ira „Gus” Hunt, a CIA technológiai igazgatója múlthét szerdán elmondta, hogy a kémügynökség megpróbál „mindent összegyűjteni, amit lehet, és azt örökre megtartani.” 
Hunt a GigaOM New Yorki konferenciáján mondott beszéde során elismerte, hogy az ügynökség minden ember Twitter és email üzeneteit, videóit és egyéb adatait gyűjti és rögzítni. És igen: szándékosan teszi ezt.
Minden információ értékét a jövőben érkező egyéb adatok vagy információk határozzák meg, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az eredeti információhoz,” mondta Hunt. „Mivel a nem létező pontokat nem lehet összekötni, így hajt bennünket az igyekezet, hogy mindent összegyűjtsünk és azt örökre megőrizzük.”
Huffington Post a következőket írta:
Hunt észrevételei azután kerültek a média figyelmébe, hogy a Federal Computer Week jelentette, a CIA egy óriási, 600 millió dolláros, 10 évre szóló szerződést kötött az Amazon felhő szolgáltatására. Az ügynökség nem kívánta kommentálni a cikkben foglalt információkat, de Hunt beszéde alapján, amelyben többször is említette a felhő használatát, arra lehet következtetni, hogy a CIA számára nagyon fontos, hogy hatalmas tárhely és elemző kapacitással rendelkezzen.
Hunt megjegyezte, hogy bizonyos méreteken felül az adattárolás már nem praktikus, hozzátéve, hogy az „örök időre” történő tárolást idézőjelben értette. Ugyanakkor azt is mondta, hogy az 1 petabájt (1015 bájt = 1 millió gigabájt) RAM kapacitást igénylő számítások érdeklik. Ez olyan hatalmas memóriamértet, amit eleddig csak nukleáris robbanások szimulálása használtak.
A „pontok összekötésével” kapcsolatban megemlítette Umar Farouk Abdulmutallab, a karácsonyi merénylő esetét, amikor a CIA elvileg minden szükséges információ birtokában volt ahhoz, hogy azonosítsa a potenciális merénylőt, mégsem tudták megállítani. Ettől függetlenül az ügynökség továbbra is kitart álláspontja mellett, hogy végtelen mennyiségű adatot tároljon.
Nagyon közel járunk ahhoz, hogy az emberiség által generált minden információ felhasználásával végezzünk kereséseket és számításokat,” mondta Hunt.
Remélem tudják, hogy a mobiltelefonoknak köszönhetően mindig tudni lehet, hogy az ember éppen hol tartózkodik. Akkor is, ha ki van kapcsolva. Remélem tudják.”
Mindenkinek fel kellene tenni a kérdést, hogy milyen jogokkal rendelkezik e téren és kinek a tulajdonában vannak saját adatai.”






Fekete dobozok az Internet megfigyelésére



Nagytestvér a színfalak mögül egyre szorosabb felügyeletet valósít meg a világ felett és egyre több ország részvételével folyik a majdani világkormány és a teljes kontrol felállításához szükséges infrastruktúra kiépítése, természetesen „az emberek jóléte és biztonsága érdekében”. Az egyre másra megjelenő megfigyelési technológiák is hozzájárulnak a folyamat felgyorsulásához, mint ahogy az alábbi cikkből is kiderül. (Joseph Candel)
Forrás: Daily Mail
A brit kémügynökségek úgynevezett „fekete dobozokat” akarnak telepíteni az ország valamennyi kommunikációs hálózatába, hogy segítségükkel megfigyelhessék az állampolgárok Internethasználatát. Az illetékes parlamenti bizottság által készített jelentés szerint a rendszer mindent rögzítene, amit a britek tesznek vagy mondanak online. A kémhálózat az úgynevezett Deep Packet Inspection (rövidítve DPI – magas szintű csomagelemzés) technológiát alkalmazná, hogy a Facebook, Twitter, Skype és hasonló szolgáltatásokon folyó kommunikációtól kezdve a pornó weboldalakra tett látogatásokig mindent rögzítsen. A polgárjogi és adatvédelmi aktivisták és szakemberek heves tiltakozással reagáltak a hírre, kijelentve, hogy a technológia az eddiginél sokkal kiterjedtebbmegfigyelési lehetőségeket adna a kormánynak.
A brit parlament Titkosszolgálati és Biztonsági Bizottsága által készített jelentés a titkosszolgálati szervek szemszögéből elemzi a kormány Kommunikációs törvénytervezetét, ami új megfigyelési hatalmat adna a vezetők kezébe. A kormány azzal érvel, hogy a terrorizmus és a magas szintű bűnözés elleni harcban elengedhetetlen a kommunikációs adatokhoz való gyors hozzáférés. A törvény elfogadása azért késik, mert a liberális demokraták nem támogatják. Jonathan Evans, az MI5 vezetője a következőket mondta a bizottságnak:
A különböző információkhoz való hozzáférés bizony igen fontos. Ez nyomozásaink egyik fontos alapja. Azt hiszem kijelenthetem, hogy egyetlen olyan komoly nyomozásról sem tudok, ahol ne használtunk volna kommunikációs adatokat, mert ebből tudjuk megállapítani célpontjaik személyazonosságát, tartózkodási helyét és az időpontokat.”
A hatóságok állítják, hogy szó sincs korlátlan hozzáférésről, mivel bár az üzenetek küldője, fogadója, az üzenet küldésének módja és ideje elérhető számukra, az email üzenetek tartalmának elolvasásához bírósági végzés kell.
Ugyanez a helyzet a mobil hívásokkal is. A tényleges lehallgatáshoz bírósági engedély kell. A törvényjavaslat kritikusai szerint, mivel a hívásadatok és a hívások tartalmának szétválasztására igen bonyolult, az egyik maga után vonná a másikat. Az aktivisták arra is rámutattak, hogy a kormány nem hezitál kritizálni más tengerentúli rezsimeket, amikor azok hasonló eszközöket alkalmaznak az ellenállók leküzdésére.
Emma Carr, a Big Brother Watch szabadságjogi szervezet igazgatója, a következőket mondta:
Az a tény, hogy a kormánynak nincs szüksége bírósági végzésre az eszközök telepítéséhez és az összegyűjtött adatok felhasználáshoz, komoly aggodalomra ad okot.”
Jim Killock, a szabad Internetért kampányoló Open Rights Group ügyvezetője szerint az igazi veszély a jelentés által „szűrőként” definiált eszközökben, alkalmazásokban rejlik, ami a megfigyelési rendszer része lenne.
Elmagyarázta, hogy ez egy keresőmotorhoz hasonlóan működne, csak a keresés az emberek magánadataiban történne, hozzácsatolva a találatokat a felhasználó által alkalmazott online és telekommunikációs fiókokkal.
Ez a szűrő összekapcsolná az ember mobiltelefonjából, email üzeneteiből származó információkat a böngészési előzményekkel és telefonos hívásnaplókkal, így a rendőrség könnyen meg tudja állapítani kik a barátaink, miről mi a véleményünk és kivel hol találkoztunk. Azonnali megfigyelés egy gombnyomásra. Ezt jelenti.”
A kormány számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a tengerentúli szolgáltatóktól is megszerezzék a kívánt információkat, akik nem biztos, hogy olyan szívesen tesznek eleget a brit kémügynökség kéréseinek.
A bizottsági jelentés szerint az eszköz különösen ilyen esetekben bizonyulna hasznosnak:
Az ügynökségek számára fontos, hogy az együttműködésre nem hajlandó tengerentúli kommunikációs szolgáltatóktól származó adatokhoz is hozzáférjenek.”
A jelentés nem tért ki arra, hogy milyen szolgáltatókat céloznának, bár a Facebook, a Twitter, a Hotmail és a Google Chat mind nagyon népszerűek Nagy-Britanniában és a jelentés több helyen is, bár más összefüggésben, említi őket. A törvény egyelőre még csak javaslat, és bár a jelentés több kritikát is megfogalmazott, elvetette azokat a vádakat, hogy kivitelezhetetlen vagy zsarnoki lenne, figyelmeztetve, hogy a technológiai fejlődés az új megfigyelési jogosultságok nélkül „súlyos hatással lenne a titkosszolgálati hivatalokra”.
A jelentés megfogalmazásából arra lehet következtetni, hogy nem tartják valószínűnek, hogy a kíváncsi szemek és fülek elől adataikat védeni kívánó egyének által esetleg alkalmazott titkosítási technikák képesek lennének túljárni a kormány eszén.
Hallottuk, hogy a kormány rendelkezik bizonyos (törölve) opciókkal a titkosítás jelentette kihívások kezelésére,” áll a jelentésben. A következő két bekezdést kitakarták.
Mr. Killock, az Open Rights Group-tól kétli, hogy a kormány rendelkezne a komoly digitális kódolási módszerek feltöréséhez szükséges eszközökkel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése